Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός διαχύτη και ενός ανεμοστάτη;

Στην εκτίμηση για τον οργανισμό που αναλαμβάνει τον αερισμό τίθενται μόνο ανεμοστάτες. Αφού ρώτησε, ανακάλυψε ότι ήταν λάθος. Πρέπει να υπάρχουν τόσο ανεμοστάτες όσο και διαχύτες. Αλλά δεν καταλαβαίνω τη διαφορά μεταξύ τους και αν είναι δυνατόν να εγκατασταθούν μόνο diffusers αντί diffusers;

Συσκευές διανομής αέρα και διαχύτη. Diffuser - οροφής διαχύτη, που ονομάζεται «Plenum» κοινή μεταξύ των εγκαταστατών - σύντομη και σαφής-κυκλική οροφή με δυνατότητα να ρυθμίσετε την κατεύθυνση του αέρα και το οφειλόμενο ποσό των «πλακών» (κινητής πάστα) œ πάνω-κάτω. Και, συνήθως, δεν είναι η πιο ακριβή επιλογή, δεν είναι περίπλοκη στην εγκατάσταση.

Αναιμία - Anemos (γ.) Ο άνεμος, για παράδειγμα - ένα ανεμόμετρο, ένα stat - σε σύνθετες λέξεις νοείται μια διάταξη η οποία εξασφαλίζει τη σταθερότητα της κάτι, σε αυτή την περίπτωση, το ποσό που απαιτείται για την παροχή ή την αφαίρεση του αέρα και την κατεύθυνση της (ανάλογα με το σχεδιασμό).

Τι είναι ένας αναιμοστάτης;

Ένας σημαντικός ρόλος στο μοντέρνο διαμέρισμα παίζει ο εξαερισμός. Παρέχει την απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις όλων των ανεπιθύμητων οσμών, την κατάλληλη κυκλοφορία του αέρα, την έγκαιρη αντικατάστασή του. Ταυτόχρονα, η κυκλοφορία δεν πρέπει να δημιουργεί περιττές "καιρικές συνθήκες" του διαμερίσματος. Ως εκ τούτου, μεγάλη σημασία έχει η δυνατότητα προσαρμογής της, ανάλογα με τις απαιτούμενες παραμέτρους της ανταλλαγής αέρα. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για διάφορα εξατομικευμένα στοιχεία εξαερισμού, ένα από τα οποία είναι ο ανεμοστάτης.

Τι είναι ένας αναιμοστάτης;

Η αρχή του αναισθητικού είναι απλή. Αυτό το στοιχείο εξαερισμού είναι μια πλάκα, συνήθως στρογγυλή, προσαρμοσμένη στο σώμα με βίδα. Μια τέτοια σύνδεση επιτρέπει, περιστρέφοντας την πλάκα, να αλλάζει η ποσότητα αέρα που διέρχεται μέσω της δομής. Ο ανεμοστάτης, όπως οι σχάρες εξαερισμού και οι διαχυτήρες, επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή του εισερχόμενου αέρα μέσα από το δωμάτιο, αλλά διαφέρει από αυτές από τη δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα.

Τύποι ανεμοστατών

Με το ραντεβού, οι συσκευές χωρίζονται σε τρεις ομάδες:

 1. Για την παροχή καθαρού αέρα σε κλειστά δωμάτια - τροφοδοτήστε αέρα. Κατά κανόνα, έχουν μια κοίλη επιφάνεια.
 2. Για τον εξαερισμό και την άντληση από τα δωμάτια ανεπιθύμητων οσμών και υπερβολικής υγρασίας - εξάτμισης. Η επιφάνεια τους έχει κυρτό σχήμα, οπότε ο αέρας είναι ευκολότερο να εισέλθει στον αγωγό εξαερισμού.
 3. Συνδυασμός συνδυάζει τις λειτουργίες των δύο τύπων που αναφέρονται παραπάνω. Κατά κανόνα, αποτελούνται από δύο πλάκες. Εάν χρησιμοποιείται ο γενικός αναισθητήρας για το σχέδιο, τότε και οι δύο πλάκες σχηματίζουν δύο κενά σχισμής. Όταν απαιτείται μόνο καθαρός αέρας, μία από τις σχισμές καλύπτεται από μια κατάλληλη πλάκα.

Τα ανεμοστάτες μπορούν να είναι στρογγυλά ή ορθογώνια. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, γαλβανισμένο χάλυβα ή αλουμίνιο. Η επιλογή του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το στοιχείο θα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη το μικροκλίμα του χώρου όπου θα λειτουργήσει:

 • Για μπάνια, ντους και δωμάτια με υψηλή υγρασία, είναι προτιμότερο να παίρνετε μια συσκευή κατασκευασμένη από πλαστικό.
 • Εάν σχεδιάζεται η παροχή θερμαινόμενης ροής αέρα στο δωμάτιο, είναι πιο αξιόπιστη η επιλογή ενός μεταλλικού αναισθητήρα, είναι πιο ανθεκτικό στα φορτία θερμοκρασίας.

Η ροή αέρα μπορεί να ελέγχεται μηχανικά ή αυτόματα. Στην πρώτη περίπτωση, η θέση της πλάκας πρέπει να αλλάξει χειροκίνητα. Ο αυτόματος έλεγχος είναι πολύ πιο βολικός, αλλά απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση και εγκατάσταση διακόπτη.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Τα κύρια χαρακτηριστικά της συσκευής είναι:

 • Συνολικές διαστάσεις. Για τα στρογγυλά μοντέλα, αυτή είναι η διάμετρος, και για τα ορθογώνια μοντέλα, το μήκος και το πλάτος του στοιχείου. Πρέπει να επιλέγονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αντιστοιχούν στις διαστάσεις των αγωγών εξαερισμού.
 • Η απόσταση στην οποία κινείται η πλάκα.

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά μαζί καθορίζουν την ελάχιστη και τη μέγιστη επιφάνεια του ανοίγματος σχισμής μέσω του οποίου περνά ο αέρας. Στη συσκευασία της συσκευής τοποθετείται συνήθως το εύρος της χωρητικότητάς της - ο όγκος του αέρα που διέρχεται από τον αναισθητήρα ανά μονάδα χρόνου.

Εγκατάσταση ανεμοστατών

Η εγκατάσταση της συσκευής πραγματοποιείται στο στάδιο της κατασκευής. Υπάρχουν διάφοροι βασικοί τρόποι τοποθέτησης αυτού του στοιχείου εξαερισμού:

 1. Το προϊόν είναι τοποθετημένο απευθείας στην οροφή ή στα τοιχώματα του δωματίου χρησιμοποιώντας βίδες αυτοκαθαρισμού ή διασταυρώσεις.
 2. Κατά την εγκατάσταση, χρησιμοποιείται ένα κουτί διακλάδωσης.

Η τοποθέτηση του ανομοστατικού πρέπει να πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείεται η εγκατάσταση πρόσθετων αγωγών εξαερισμού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για σοβαρές επισκευές στο δωμάτιο. Επιπλέον, ο ανεμοθώρακας πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο συνολικό εσωτερικό του δωματίου. Έτσι χωρίς ακριβή σχεδιασμό δεν μπορεί να κάνει.

Τα παραμικρά σφάλματα κατά την εγκατάσταση της συσκευής, όπως η κλίση ή η αστάθεια του σχεδιασμού, μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπαρκή λειτουργία. Επομένως, συνιστάται η ανάθεση της εγκατάστασης σε επαγγελματίες.

Διαφορές μεταξύ ανεμοστάτη και διαχύτη

Συχνά κατά τον σχεδιασμό του εκσυγχρονισμού του συστήματος εξαερισμού, οι κάτοικοι συγχέουν αυτά τα δύο στοιχεία. Στην εμφάνιση, είναι στην πραγματικότητα, με την πρώτη ματιά, παρόμοια. Στην πραγματικότητα, η διαφορά μεταξύ τους είναι αρκετά σημαντική: ο διαχύτης, σε αντίθεση με τον ανεμοστάτη, δεν έχει τη λειτουργία της ρύθμισης της ροής του αέρα που περνά μέσα από αυτό. Μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον σχάρες μόνο σε ορισμένα μοντέλα. Ο διαχύτης έχει μεγαλύτερη απόδοση και σημαντική γωνία διασποράς των εκτοξευτών αέρα.

Εφαρμογή ανεμοστατών καυσαερίων

Ένας ανεμοθώρακας είναι ένα σχέδιο που διαχωρίζει τις μάζες αέρα (στοιχείο διαχωρισμού αέρα), το οποίο περιλαμβάνει ένα σύστημα αερισμού. Είναι σχεδιασμένο για να διαιρεί τις ροές αέρα, την τροφοδοσία, την εισαγωγή αέρα. Διακρίνονται: εξάτμιση, εξαερισμός. Η χρήση ανεμοστρωμάτων εξάτμισης αποσκοπεί στο σχεδιασμό, τον αερισμό του κτιρίου. Η λειτουργία των εξαρτημάτων τροφοδοσίας είναι να εξασφαλιστεί η ροή καθαρού αέρα μέσα στο κτίριο.

Εφαρμογή

 • Για εξοπλισμό εξαερισμού, θέρμανση αέρα, κλιματισμό κτιρίου.
 • Για τοποθέτηση σε τοίχο, επιφάνειες οροφής.
 • Παρέχετε την απαραίτητη κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Ο διαχωριστής αέρα αποτελεί πρόσθετο εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού. Διανέμει ομοιόμορφα τον αέρα, προωθεί την κυκλοφορία καθαρού αέρα και έτσι βοηθά στη δημιουργία της πιο άνετης ατμόσφαιρας. Ο κύριος σκοπός είναι η κοινή δράση με συστήματα αερισμού κατοικιών και γραφείων. Μπορούν να εγκατασταθούν σε νοσοκομεία, καταστήματα, κέντρα διασκέδασης και άλλα δημόσια ιδρύματα.

Τα φυτά λειτουργούν κάτω από ένα χαλαρό κλίμα. Είναι δυνατόν να τα χρησιμοποιήσετε για δωμάτια με ύψος οροφής έως 4 μ. Διαχωριστικά αέρα τοποθετούνται στον τοίχο, οροφή. Αυτός ο εξοπλισμός οποιουδήποτε μοντέλου μπορεί να ρυθμίσει την ένταση του αέρα.

Κατασκευή

Vozduhorazdeliteli έκανε στρογγυλεμένες Ø10 cm ή Ø12,5 εκ. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται συνήθως λευκό, αλλά μπορεί να είναι, για παράδειγμα, σκιά-αντίκες χρυσό ή ασήμι και ανοξείδωτο χάλυβα. Τα χρησιμοποιούμενα ανεμοστατικά εξολκέα έχουν ένα μάλλον συμπαγές σχήμα. Είναι κατασκευασμένα από ελαφρά υλικά, για παράδειγμα, αλουμίνιο, πλαστικό, γαλβανισμένο χάλυβα.

Κύρια στοιχεία

 1. Στέγαση;
 2. Σύζευξη.
 3. Ανάρτηση ανάρτησης.
 4. Χωρίσματα.
 5. Βαλβίδα ελέγχου.
 6. Τέλος βύσματος.

Τα άκρα της συσκευής (έξοδος) αποτελούνται από ένα πλαίσιο, σταθερές πτέρυγες, συγκεντρωμένες οριζόντια. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τη σύνδεση μιας οριζόντιας ροής αέρα. Η στερέωση, η αποσυναρμολόγηση του πλαισίου πραγματοποιείται από τη βίδα κεντραρίσματος. Η σύνδεση σωλήνων παρέχεται από συνδετικά ντουλάπια που έχουν οριζόντιους λαιμούς στρογγυλού λαιμού.

Τα ερμάρια μπορούν να συμπληρωθούν με βαλβίδα ελέγχου (προαιρετικά). Με τη μέθοδο εγκατάστασης, οι διαιρέτες αέρα χωρίζονται σε: προϊόντα τοίχου, οροφής. Η στερέωσή τους μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: βιδώνοντας μόνο τις βίδες στην επιφάνεια της οροφής, διασχίζοντας, επίσης, κιβώτιο διασταύρωσης.

Οι βασικές διαφορές μεταξύ των μονάδων εξαγωγής και τροφοδοσίας

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των ανεμοστατών είναι ο προσανατολισμός (κατεύθυνση) της ροής των αέριων μαζών. Ο σχεδιασμός της εξάτμισης έχει μια ομαλή στρογγυλεμένη επιφάνεια της πλάκας. Ο αέρας σε αυτή την περίπτωση, χωρίς δυσκολία, παρακάμπτει την πλάκα εγκατάστασης, κατευθυνόμενη προς τον αγωγό.

Η δομή εισαγωγής χρησιμοποιείται για συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας, διαχωρίζει ομοιόμορφα τη ροή αέρα κάτω από την επιφάνεια της οροφής. Αυτή η συσκευή έχει ένα ειδικά διαμορφωμένο πιάτο, το οποίο διαφέρει σημαντικά από την κουκούλα. Λόγω αυτού, δεν δημιουργεί μια άβολη ατμόσφαιρα από την κίνηση του εισερχόμενου αέρα. Ο εξοπλισμός ποιότητας A200VRF έχει το μεγαλύτερο μέγεθος, συνδυάζει και τις δύο πλάκες, που θεωρείται ότι είναι καθολική.

Εφαρμόζοντας το γενικό προϊόν της μάρκας A200VRF, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη:

 • Για τον εξαερισμό είναι δυνατή η χρήση 2 κενών σχισμών, τα οποία σχηματίζονται από τις δύο πλάκες.
 • για αερισμό τροφοδοσίας - χάσμα 1 σχισμών, το οποίο σχηματίζεται από την πλάκα τροφοδοσίας. Είναι απαραίτητο να καλύψετε το κενό χάσματος του καλύμματος.

Κατά την τοποθέτηση το φορείο επί της ροής μάζας αέρα συστολής εισροή δεν θα εξαπλωθεί οριζοντίως από την επιφάνεια της οροφής, θα λυγίσει γύρω από στοιχείο vozduhorazdelyayuschy κατευθύνεται προς τα κάτω κατακόρυφα. σχεδιασμός εξάτμισης εξαιτίας αυτού του γεγονότος είναι τοποθετημένα στο σύστημα εξαερισμού, διαχείρισης αέρα παρέχουν αντίστοιχα συστήματος εξαερισμού.

Η διαφορά μεταξύ ενός ανεμοστάτη, ενός διαχυτή

Ο διαχωριστής αέρα με τον διαχύτη διαφέρει εποικοδομητικά. Ο διαχυτής είναι ένα πλέγμα στρογγυλού (τετράγωνου) σχήματος. Το υλικό παραγωγής είναι αλουμίνιο, πλαστικό. Έχει σταθερή κεκλιμένη γωνία πλακών, εγκατεστημένη απόδοση. Δεν μπορεί να ρυθμιστεί, ωστόσο, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν επιπλέον αποσβεστήρες διαφορετικών τροποποιήσεων με ένα χειροκίνητο σύστημα για τη ρύθμιση της απόδοσης. Οι συμβατικές εκδόσεις του πλαστικού είναι οι φθηνότερες, και το αλουμίνιο είναι αρκετά ακριβό, αλλά έχουν σημαντική γωνία διασποράς, μέγιστη απόδοση.

Τα στοιχεία διαχωρισμού αέρα μπορούν να κατασκευαστούν από μέταλλο, πλαστικό. Από αυτό, θα επιλεγεί η εφαρμογή του ανοσοστατικού καυσαερίων ή η χρήση της συσκευής διανομής αέρα θα εξαρτηθεί από την κατεύθυνση της τροχιάς της κίνησης της ροής αέρα. Αυτό αυξάνει τον βαθμό άνεσης. Όλες οι συσκευές έχουν ένα κινητό μέρος, ξεβιδώνοντας και βιδώνοντας, το οποίο αλλάζει την απόδοση τους.

Τοποθέτηση

Οι ανεμοστρώσεις που οφείλονται στις δικές τους συμπαγείς παραμέτρους μπορούν να εγκατασταθούν σε τοίχο ή απευθείας σε μια ψευδοροφή. Τα μέρη εγκαθίστανται παράλληλα με τους εύκαμπτους αγωγούς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την τροφοδοσία από τον ανεμιστήρα αέρα. Και η επαγγελματικά σχεδιασμένη εμφάνιση επιτρέπει στη συσκευή να ταιριάζει απόλυτα σε οποιαδήποτε σχεδίαση της εσωτερικής διακόσμησης του δωματίου.

Επαγγελματικά σχεδιασμένες παράμετροι της συσκευής θα διευκολύνουν την τοποθέτησή της, επιτρέποντας την ομοιόμορφη κατανομή της ροής του καθαρού αέρα. Στο εσωτερικό ορισμένων μοντέλων της συσκευής υπάρχει ένα προστατευτικό πλέγμα, το οποίο εμποδίζει την είσοδο σκόνης στο κτίριο.

Οι ανεμοστάτες έχουν αξιοσημείωτη εργονομία, μην χαλάσετε το είδος του δωματίου. Στην εγκατάσταση τους, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. Και αυτό είναι μια σημαντική εξοικονόμηση!

Τι είναι ένας ανεμοθώρακας τροφοδοσίας και εξάτμισης και διαχύτες;

Οι συσκευές εξαερισμού και εξατμίσεων εξαγωγής και διαχύσεως χρησιμοποιούνται σε συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού για διανομή αέρα. Οι πλαστικοί ανεμοστάτες και οι διαχυτήρες είναι κατασκευασμένοι από κυκλική διατομή. Έχουν ένα ελαφρύ βάρος και εγκαθίστανται εύκολα σε μια ψευδοροφή, συνδέοντας ένα σύστημα εύκαμπτων αγωγών. Οι ανεμοστρώσεις μπορούν να τροφοδοτούνται και να εξάγονται. Λόγω της ρύθμισης του ανομοστατικού, η χωρητικότητα του αέρα ποικίλλει.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής αέρα.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής αέρα είναι η διαφορετική κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Ο ανεμοστάτης τροφοδοσίας χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και κατανέμει ομοιόμορφα τον αέρα κάτω από την οροφή. Στον ανεμοστάτη παροχής, η πλάκα έχει ένα χαρακτηριστικό σχήμα από το βύθισμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυσφορία από την κίνηση του αέρα τροφοδοσίας.

Ο ανεμοθώρακας καυσαερίων έχει μια ομαλή και στρογγυλή επιφάνεια της πλάκας, λόγω της οποίας ο αέρας κάμπτεται εύκολα γύρω από την πλάκα του ανοσοστατικού συστήματος και εισέρχεται στον αγωγό εξαγωγής αέρα. Το μεγαλύτερο μέγεθος είναι ο 200ος αναισθητήρας. Σε αυτό συνδυάζεται η πλάκα εισαγωγής και εξαγωγής του ανοσοστατικού. Επομένως, ο ανιμοστάτης A 200 VFF είναι καθολικός.

Όταν χρησιμοποιείτε τον γενικό αναισθητήρα A 200 VRF, πρέπει να καταλάβετε ότι για το σύστημα εξαερισμού είναι δυνατή η χρήση δύο κενών διακένου που σχηματίζονται από τις πλάκες εισαγωγής και εξαγωγής. Και όταν χρησιμοποιείται σε συστήματα αερισμού τροφοδοσίας αέρα, χρησιμοποιήστε ένα διάκενο σχισμών που σχηματίζεται από την πλάκα τροφοδοσίας του ανεμοθραύστη και το διάκενο σχισμών εξαγωγής πρέπει να είναι κλειστό.

Εάν ο αέρας εξαγωγής είναι εγκατεστημένος στον αγωγό παροχής αέρα, ο αέρας δεν κατανέμεται οριζόντια κάτω από την οροφή και κάμπτοντας τον ανεμοστάτη φυσά κάθετα προς τα κάτω. Ως εκ τούτου, οι ανεμοστρόβιλοι εξάτμισης εγκαθίστανται στο σύστημα εξαερισμού και παρέχουν αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

Διανομείς εφοδιασμού και καυσαερίων

Ο διαχύτης είναι μια φλάντζα και μια πλαστική μάσκα κυκλικής διαμέτρου. Το έλασμα του πλαστικού πλέγματος έχει γωνία κλίσης 45 μοιρών. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Τα μειονεκτήματα της χρήσης διαχυτών περιλαμβάνουν την αδυναμία ρύθμισης της χωρητικότητας. Ταυτόχρονα, η χωρητικότητα του διαχύτη είναι του ίδιου μεγέθους με τον αναισθητικό είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη του αναισθητικού.

Οι ανεμοστάτες και οι συσκευές διάχυσης χρησιμοποιούνται στα συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής για σχετικά μικρή ανταλλαγή αέρα. Σε χώρους σημαντικού μεγέθους, σύνθετης και υψηλής απόδοσης αέρα, χρησιμοποιήστε τετράγωνα αλουμινένια αλουμινίου και διαχύτες με σημαντική απόδοση.

Αντίθετη διάχυση του διαχύτη

Τι είναι διαφορετικό από τον αναισθητικό και τον διαχύτη;

Πρώτα απ 'όλα, ο ανιμοστάτης και ο διαχύτης έχουν διαφορετικό σχεδιασμό. Ο διαχύτης είναι ένα πλέγμα στρογγυλής ή τετράγωνης διατομής και μπορεί να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ή αλουμίνιο βαμμένο σε λευκό. Ο διαχύτης έχει σταθερή γωνία κλίσης και, κατά συνέπεια, απόδοση.

Ο διαχύτης δεν μπορεί να ρυθμιστεί, αλλά μπορείτε επιπλέον να εγκαταστήσετε διαφορετικό τύπο αποσβεστήρα με χειροκίνητο έλεγχο χωρητικότητας. Επιπλέον, οι απλούστεροι πλαστικοί διαχυτήρες έχουν τη χαμηλότερη τιμή και απέναντι από τους διαχύτες αλουμινίου είναι οι πιο ακριβές αλλά έχουν καλή γωνία διασποράς και υψηλή απόδοση.

Ο αναισθητήρας μπορεί να είναι πλαστικός ή μεταλλικός τύπος. Διαχωρίστε τους ανεμοστάτες για παροχή και εξάτμιση. Ανάλογα με τον επιλεγμένο διακόπτη παροχής αέρα ή αποσβεστήρα αέρα, η διαδρομή ροής αέρα αλλάζει, πράγμα που αυξάνει το επίπεδο άνεσης στο δωμάτιο. Επιπλέον, όλοι οι ανεμοστάτες έχουν ένα κινούμενο μέρος που στρέφει ή ξεβιδώνει και μεταβάλλει τη διακίνηση του ανεμοστάτη.

Τι είναι ένας ανεμοστάτης αερισμού;

Μερικοί από τους συμπατριώτες μας γνωρίζουν τι είναι ένας αναιμοστάτης και γιατί χρησιμοποιείται αυτή η συσκευή; Στην πραγματικότητα, μιλάμε για ένα λειτουργικό ανάλογο μιας συνηθισμένης σχάρας αερισμού ρυθμιζόμενου τύπου, που κατασκευάζεται με διαφορετικό τρόπο. Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής χρησιμοποιείται για την κατανομή του αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

Ο σκοπός του ανοσοστατικού

Λαμβάνοντας υπόψη το λειτουργικό, ο εξαγνιστής εξαναγκασμένου αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ακόλουθα συστήματα:

 • θέρμανση αέρα
 • κλιματισμού ·
 • εξαερισμού.

Η μονάδα εγκαθίσταται όχι μόνο σε κτίρια κατοικιών, αλλά και σε μεγάλα εμπορικά συγκροτήματα, δημόσια κτίρια και εργαστήρια παραγωγής. Λόγω των χαρακτηριστικών του αντικειμένου και του χώρου εγκατάστασης, η συσκευή μπορεί να εκτελεί διάφορες λειτουργίες:

 • ρυθμίζει την παροχή οξυγόνου στον χώρο.
 • να κατανέμουν τις μάζες του αέρα.
 • καλύψτε το άνοιγμα του αγωγού.

Εάν εξετάσουμε τη λειτουργία της διανομής οξυγόνου, τότε είναι πιο αποτελεσματική στον αέρα τροφοδοσίας. Λόγω του σχήματος του πιάτου, είναι δυνατόν να κατευθυνθούν οι μάζες αέρα κατά μήκος της επιφάνειας του τοίχου, παρά σε μια συγκεκριμένη ζώνη. Τα ανεμοστρώματα εξαερισμού παρέχουν αερόθερμα, μειώνουν την πιθανότητα σχηματισμού ισχυρών ροών αέρα στο δωμάτιο.

Σχεδιασμός και προδιαγραφές

Από άποψη σχεδιασμού, πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι σωλήνα τοποθετημένο στο άνοιγμα του συστήματος εξαερισμού. Το τμήμα εξόδου (κατευθυνόμενο προς τον χώρο) καλύπτεται από μια φλάντζα στερέωσης. Μέσα στον σωλήνα υπάρχει ένας διαχωριστής που στερεώνει μια ειδική βίδα ρύθμισης, στο τέλος της οποίας υπάρχει μια ασπίδα σε σχήμα πλάκας. Μετακινείται αυστηρά κάθετα στην επιφάνεια όπου είναι εγκατεστημένη η συσκευή.

Όταν το στοιχείο πάνελ κινείται αριστερόστροφα, η οπή μεταξύ των τοιχωμάτων του αγωγού και της ίδιας της συσκευής αυξάνεται, έτσι ώστε ένας μεγάλος όγκος φρέσκου αέρα να διεισδύει στο δωμάτιο. Αν πιέζεται η θωράκιση, λιγότερος οξυγόνο θα περάσει μέσα από τον μεταλλικό αναισθητήρα. Για τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού υπάρχουν σχέδια με 2 πλάκες, αλλά δεν δίνουν σοβαρό κέρδος όσον αφορά τη διανομή της μάζας αέρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των διαχυτών εισόδου και εξόδου:

 • Το αποθεματικό ισχύος στον πίνακα διανομής (η μέγιστη απόσταση στην οποία μπορεί να μετακινηθεί το ρυθμιζόμενο στοιχείο σε σχήμα δίσκου). Οι μέσες τιμές κυμαίνονται σε ένα ευρύ φάσμα - από 1 έως 23 mm.
 • η περιοχή της οπής είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη διακίνηση του ανεμοστάτη (ρυθμιζόμενα με φλάντζες). Για μοντέλα διαμέτρου 120 έως 200 mm, αυτή η τιμή είναι από 0.006 έως 0.009 m2.
 • διαμέτρου - επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του αγωγού του συστήματος εξαερισμού. Η κύρια μάζα των συσκευών πραγματοποιείται σε τυπικές διαμέτρους από 80 έως 200 mm.

Για μια μεταλλική συσκευή θα πρέπει να πληρώσει από 300 έως 700 ρούβλια. Ένα παρόμοιο μοντέλο, αλλά από πλαστικό, θα κοστίσει 200-300 ρούβλια.

Σας συνιστούμε ένα σύντομο "αναισθητικό σε δράση"

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ανεμοστατών

Τώρα ξέρετε τι είναι ένας αναιμοστάτης και πώς λειτουργεί. Αλλά υπάρχει μια φυσική ερώτηση - πώς διαφέρει αυτή η συσκευή από το συνηθισμένο διαχύτη; Σε γενικές γραμμές, η εν λόγω συσκευή σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε με ευελιξία την ποσότητα του παρεχόμενου αέρα, η οποία στα ίδια διαχυτικά είναι αδύνατη για λόγους σχεδιασμού. Οι διαχυτές μπορούν να έχουν μια τετράγωνη ή στρογγυλή όψη και οι ανεμοστράτες είναι μόνο στρογγυλές.

Οι ίδιοι οι ανεμοστάτες εκπροσωπούνται στην αγορά από 3 τύπους συσσωματωμάτων, που διαφέρουν μόνο από τη διάταξη της πλάκας.

 1. Τύπος εισροής - πλήρης με κοίλη ασπίδα. Λόγω αυτής της μορφής εξασφαλίζεται ομοιόμορφη και ολοκληρωμένη κατανομή των αέριων μαζών.
 2. Συστήματα εφοδιασμού και εξαγωγής - εξοπλισμένα με μια απόλυτα επίπεδη πλάκα. Το πεδίο εφαρμογής τους είναι συστήματα εξαερισμού προμήθειας και εξαγωγής.
 3. Τα μοντέλα καυσαερίων διακρίνονται από μια κυρτή πλάκα που αποστραγγίζει αποτελεσματικά τον βρώμικο αέρα από το δωμάτιο στον αγωγό αέρα.

Σε γενικές γραμμές, η συσκευή anemostatov απολύτως ταυτόσημη, και ανεξάρτητα από το σχεδιασμό της ασπίδας. Η διαίρεση σύμφωνα με τα υλικά της θήκης είναι υπό όρους, γιατί αν θέλετε, μπορείτε να παραγγείλετε τη μονάδα από μέταλλο, πλαστικό και ξύλο.

Πώς να εγκαταστήσετε τον ανεμοστάτη

Στην εγκατάσταση της συσκευής ρύθμισης δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει τόσο σε τοίχο από τούβλα όσο και στην κατασκευή γυψοσανίδας. Οι ειδικοί προτιμούν να εργάζονται με έναν εύκαμπτο αγωγό συνδεδεμένο με το σύστημα εξαερισμού και να καλύπτονται με διακοσμητικό υλικό, γυψοσανίδες.

Είναι βέλτιστο να διεξάγονται δραστηριότητες κατά την ανέγερση ενός σπιτιού ή την επισκευή ενός διαμερίσματος όταν υπάρχει απρόσκοπτη και πλήρης πρόσβαση στη δομή γυψοσανίδας. Όλα τα έργα εκτελούνται σε 7 στάδια:

 1. Ένα εύκαμπτο σύστημα αεραγωγών τοποθετείται στην κατεύθυνση από το κύριο κανάλι στην επιλεγμένη ζώνη στην οροφή ή στον τοίχο.
 2. Κατασκευάζεται μια κυκλική οπή, η διάμετρος της οποίας αντιστοιχεί στον αεραγωγό. Για ό, τι χρησιμοποιείται ένα ειδικό ακροφύσιο, αν δεν υπάρχει, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παζλ.
 3. Επιλέγεται ένα κατάλληλο μοντέλο του αναισθητικού.

Η βίδα ρύθμισης ρυθμίζει την ένταση της ροής του αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο (περιστρέφοντας τη βίδα δεξιόστροφα και αριστερόστροφα).

Σε εσωτερικούς χώρους, αυτές οι συσκευές δεν ξεχωρίζουν ιδιαίτερα, καθώς είναι συνήθως τοποθετημένες σε οροφές, αλλά μερικές φορές τοποθετούνται στα επάνω τμήματα των τοίχων.

Σχετικά με τους κατασκευαστές και τα μοντέλα

Ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων προϊόντων παράγονται από τις Vents, Era, Systemair και Blauberg. Δεδομένου ότι τα μοντέλα της μάρκας Vents είναι πολύ δημοφιλή στην CIS, έχει νόημα να τα μελετήσουμε λεπτομερέστερα. Διάφορες σειρές συσκευών διατίθενται προς πώληση:

 • ΑΜ-ΒΡΦ-Η - προϊόντα τύπου εισροής με βάση ανοξείδωτο χάλυβα, διαμέτρου 100-200 mm.
 • A-PRF - πλαστικά συσσωματώματα για συστήματα παροχής αέρα. Αυτό το μοντέλο με 1 πλάκα βάσης με διάμετρο μέχρι 150 mm. Υπάρχουν επίσης παραλλαγές με 2 ασπίδες μέχρι 200 ​​mm.
 • A-VRF - πλαστικές λύσεις τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής. Οι συσκευές μπορούν να έχουν διαφορετικές διαμέτρους (από 80 έως 200 mm).
 • A-PR - πλαστικά προϊόντα, προμήθεια. Σε μοντέλα με 2 πλάκες, η διάμετρος δεν υπερβαίνει τα 200 mm, από 1 έως 150 mm.
 • A-BP - οι πιο "τρέξιμες" και απαιτούμενες λύσεις ανθεκτικού πλαστικού. Η διάμετρος των μοντέλων κυμαίνεται από 80 έως 200 mm.

Δώστε προσοχή! Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο αυτόματο μοντέλο AKB 100-1-12. Η συσκευή ενεργοποιείται με ειδικό διακόπτη τύπου τοίχου.

Ο ανεμοστάτης είναι μια βολική και φθηνή λύση που επιτρέπει την παροχή ενός άνετου μικροκλίματος σε οποιοδήποτε οικιστικό ή βιομηχανικό χώρο. Έχει μια απλή συσκευή, βέλτιστη λειτουργικότητα και το πιο σημαντικό - μια προσιτή τιμή.

Ανεμοστάτης τροφοδοσίας και εξάτμισης - τι είναι και πώς να εκτελέσετε την εγκατάσταση (εγκατάσταση)

Το ζήτημα του τι είναι ένας αναιμοστάτης ενδιαφέρει πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων. Πρόκειται για μεταλλική ή πλαστική κατασκευή που χρησιμεύει για τον διαχωρισμό, τη λήψη και την παροχή αέρα. Οι κουκούλες χρησιμοποιούνται σε συστήματα εξαερισμού και εξαγωγής. Το στοιχείο τροφοδοσίας γεμίζει το δωμάτιο με καθαρό αέρα, τις εγκαταστάσεις του κτιρίου.

Ο σκοπός του ανοσοστατικού

Οι συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής, παρά τη σχετική καινοτομία, χρησιμοποιούνται ενεργά σε διάφορα συστήματα:

 • θέρμανση οικιστικών εγκαταστάσεων αεροπορικώς ·
 • κλιματισμού ·
 • εξαερισμού.

Οι ανεμοστρώτες εξαερισμού έχουν λάβει ευρεία διανομή - υγειονομικές ζώνες, δημόσια αντικείμενα, βιομηχανικά συγκροτήματα και καθιστικά. Στα αναφερόμενα αντικείμενα το προϊόν εκτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες:

 1. Ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στα συστήματα εξαερισμού, έτσι ώστε στο δωμάτιο να σχηματίζεται η πιο άνετη ατμόσφαιρα.
 2. Ευέλικτη ρύθμιση της ροής καθαρού οξυγόνου στο δωμάτιο.
 3. Διακοσμητική επικάλυψη του ανοίγματος μιας γραμμής αέρα.

Όσον αφορά την πρώτη πτυχή, ισχύει κυρίως για συστήματα εξαερισμού όπου είναι εγκατεστημένη η μονάδα τροφοδοσίας, η κατανομή οξυγόνου πραγματοποιείται με συνεχή ροή και δεν κατευθύνεται. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια "ροή" ροής αέρα γύρω από την πλάκα θωράκισης. Λόγω αυτού, το αποτέλεσμα των σημαντικών διαφορών θερμοκρασίας ισοπεδώνεται.

Οι εγκαταστάσεις για συστήματα αερισμού λειτουργούν υπό συνθήκες χαλαρωτικού κλίματος. Είναι κατάλληλα για χώρους όπου το ύψος της οροφής δεν υπερβαίνει τα 4 m, η εγκατάσταση πραγματοποιείται στην οροφή ή στον τοίχο.

Σχεδιασμός και προδιαγραφές

Έτσι, ένας αναισθητοποιητής - τι είναι αυτό από την άποψη του σχεδιασμού; Πρόκειται για ένα διαχωριστικό αέρα με στρογγυλή μορφή, λευκό ή ασημί χρώμα. Η διάμετρος των προϊόντων κυμαίνεται από 10 έως 13 εκ. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των συσκευών είναι μια συμπαγής μορφή, η χρήση ελαφρών υλικών - γαλβανισμένος χάλυβας, πλαστικό, κράματα αλουμινίου.

Βασικά στοιχεία της συσκευής

Η ρυθμιζόμενη μονάδα αποτελείται από διάφορα εξαρτήματα και λειτουργικά στοιχεία:

 1. Προστατευτικό σώμα, που εκτελεί όχι μόνο λειτουργικό, αλλά και διακοσμητικό ρόλο.
 2. Στερέωση συμπλέκτη.
 3. Συγκρατητή ανάρτησης.
 4. Διακοσμητικά ρυθμιζόμενα χωρίσματα (μοιάζουν με φλάντζες).
 5. Μια βαλβίδα με την οποία μπορείτε να ρυθμίσετε την κατεύθυνση του αέρα.
 6. Τύπος τελικού καλύμματος.

Τα άκρα εξόδου του προϊόντος αποτελούνται από μεταλλικό ή πλαστικό πλαίσιο και οριζόντια διατεταγμένες πλάκες. Αυτός ο σχεδιασμός θεωρείται βέλτιστος από την άποψη της παροχής οξυγόνου από το σύστημα εξαερισμού στο δωμάτιο. Χρησιμοποιείται μια βίδα κεντραρίσματος για την εγκατάσταση ή την αφαίρεση του πλαισίου. Η στερέωση των σωλήνων πραγματοποιείται μέσω συνδετικών θαλάμων με τη στρογγυλεμένη μορφή ενός οριζόντιου στόματος.

Η διαφορά (διαφορά) μεταξύ του ανοσοστατικού, του διαχυτή

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του διαχωριστή αέρα και του διαχύτη είναι ο σχεδιασμός των δύο προϊόντων. Αν μιλάμε για διαχύτες, τότε έχουν τη μορφή τετραγωνικού ή στρογγυλού πλέγματος. Για την παραγωγή χρησιμοποιήστε ένα στερεό πλαστικό, αλουμίνιο.

Το κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι η σταθερή γωνία της θέσης των προστατευτικών πλεγμάτων, η οποία δεν επιτρέπει την αλλαγή της χωρητικότητας της συσκευής.

Στις διαχυτές, η διεύθυνση της ροής αέρα από τον εξαερισμό διορθώνεται χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους αποσβεστήρων.

Όσον αφορά τα στοιχεία διαχωρισμού αέρα, είναι κατασκευασμένα επίσης από πλαστικό και μέταλλο. Οι ανεμοστρώσεις είναι εφοδιασμός και εξάτμιση. Η κατεύθυνση της ροής αέρα ποικίλλει ανάλογα με το σχέδιο που επιλέξατε - εξάτμιση ή παροχή αέρα. Κάθε τέτοια συσκευή έχει μεταβλητό ρυθμιστικό μηχανισμό.

Μεταξύ τους, οι ανεμοστάτες διαφέρουν στην κατεύθυνση της κίνησης των αέριων μαζών. Αν εξετάσουμε μοντέλα καυσαερίων, τότε είναι εξοπλισμένα με μια πλάκα με στρογγυλεμένα σχήματα. Λόγω αυτού του σχεδιασμού, το μολυσμένο οξυγόνο εκτρέπεται γρήγορα στον εξαερισμό.

Οι δομές εισροής τοποθετούνται σε συστήματα εξαερισμού τύπου παροχής αέρα κάτω από την οροφή. Οι συσκευές αυτού του τύπου έχουν πλάκα ειδικού σχήματος, έτσι ώστε η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο να γίνεται πιο άνετη. Το οξυγόνο περιβάλλει το στοιχείο διαχωρισμού του αέρα, ενώ κινείται σε κάθετη κατεύθυνση.

Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμοστάτη (εγκατάσταση)

Ο μεταλλικός αναισθητήρας είναι τοποθετημένος σε μια ψευδοροφή ή σε έναν τοίχο. Τα δομικά στοιχεία τοποθετούνται αυστηρά παράλληλα στους αγωγούς. Λόγω της λακωνικής εμφάνισης της συσκευής που συνδυάζεται τέλεια με τους εσωτερικούς χώρους οποιουδήποτε δωματίου.

Οι ειδικοί συστήνουν να εκτελέσουν εργασίες στο στάδιο της επισκευής ή της κατασκευής του σπιτιού. Αυτό θα παρέχει πρόσβαση στην εσωτερική δομή του ανώτατου ορίου, απλοποιώντας τη διαδικασία.

 1. Από το κύριο κανάλι του συστήματος εξαερισμού μέχρι τη θέση της προτεινόμενης εγκατάστασης, εκτελείται ένας εύκαμπτος αγωγός.
 2. Μια στρογγυλή οπή γίνεται στη δομή της οροφής γυψοσανίδας, η διάμετρος της οποίας θα πρέπει να αντιστοιχεί στις διαστάσεις του αναισθητικού. Οι επαγγελματίες κατασκευαστές χρησιμοποιούν ειδικά ακροφύσια, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ένα ηλεκτρικό παζλ.
 3. Λαμβάνοντας υπόψη τη διάμετρο του αγωγού, επιλέγεται ένας αναισθητήρας.
 4. Ο σωλήνας της συσκευής συνδυάζεται με τον εύκαμπτο αεραγωγό του αεραγωγού.
 5. Το εξωτερικό τμήμα του κύκλου στερεώνεται με βίδες.
 6. Για τα αυτόματα μοντέλα, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα διακόπτη κυκλώματος και να συνδέσετε ένα ηλεκτρικό καλώδιο.
 7. Η τελική φάση αρχίζει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής και επισκευής.
 8. Στο εσωτερικό του σωλήνα τοποθετείται το τμήμα στήριξης του διαχωριστή αέρα. Η πλάκα από το σετ παραλαβής βιδώνεται σε αυτό με μια βίδα αυτοεπιπεδώματος. Το τμήμα στήριξης του σώματος συνδέεται με τον διακοσμητικό κύκλο.
 9. Η βίδα και η πλήρης πλάκα βιδώνονται στην τελευταία στροφή.

Ο όγκος καθαρού οξυγόνου που τροφοδοτείται στο δωμάτιο ρυθμίζεται με περιστροφή της βίδας κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Κατασκευαστές και μοντέλα ανεμοστατών

Στη Ρωσία και την Ουκρανία, οι αγοραστές προτιμούν τις συσκευές διαφόρων κατασκευαστών - Vents, Era και SystemEir. Τα πιο προσιτά προϊόντα είναι η μάρκα Vents, που παρουσιάζεται σε 6 κατηγορίες.

 1. A-BP. Μοντέλα με διάμετρο 8 έως 20 cm, κατά προτίμηση πλαστικό. Αξιόπιστη και προσιτή.
 2. A-PR. Οι συσκευές τύπου παροχής αέρα (2 πλάκες με διάμετρο 20 cm ή 1 σε 15 cm περιλαμβάνονται στο σετ παράδοσης).
 3. A-VRF. Συνδυασμένα μοντέλα με μεγάλη ποικιλία μεγεθών - από 8 έως 20 cm. Προσδιορισμός με κατάλληλο μοντέλο είναι εύκολη.
 4. A-PRF. Οι πλαστικές δομές για συστήματα παροχής αέρα είναι από 15 έως 20 cm.
 5. AM-VRF-N. Ποιοτικά και αξιόπιστα μοντέλα τύπου ανοξείδωτου χάλυβα. Η διάμετρος είναι 10-20 cm.
 6. AM-VRF. Μοντέλα χάλυβα προστατευμένα από ένα πολυμερές στρώμα. Κυρίως εισροή τύπου. Η διάμετρος είναι από 10 έως 20 cm.

Το μικροκλίμα στο σπίτι εξαρτάται από τη θερμοκρασία, την υγρασία και τον καθαρό αέρα. Ο ανεμοστάτης είναι μια μικρή κατασκευή με εντυπωσιακή λειτουργικότητα. Αυτές οι συσκευές έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένες σε σπίτια, βιομηχανικά συγκροτήματα, καταστήματα εργοστασίων. Σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας.

Τι είναι ένας ανεμοστάτης αερισμού: τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και τα σημεία αναφοράς

Μια από τις προϋποθέσεις για ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι είναι η επαρκής κυκλοφορία του αέρα. Με την τοποθέτηση του κλιματικού συστήματος του δωματίου, είναι επιθυμητό να προβλεφθεί η δυνατότητα ομαλής ρύθμισης της έντασης των αεριωθουμένων.

Οι ανεμοστάτες αντιμετωπίζουν αυτό το καθήκον. Πριν επιλέξετε έναν διανομέα αέρα, θα πρέπει να καταλάβετε τι είναι ο ανεμοθώρακας αερισμού και πώς να επιλέξετε ένα μοντέλο με βάση συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας.

Χρήση του ανεμοθραύστη στο σύστημα εξαερισμού

Ανεμοστάτης - το τελικό στοιχείο του συστήματος, υπεύθυνο για την ομοιόμορφη κατανομή των αέριων μαζών σε περιορισμένο χώρο. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια εναλλακτική εκδοχή του διαχύτη ή της συνηθισμένης μάσκας εξαερισμού.

Η συσκευή χρησιμοποιείται ενεργά στους αγωγούς θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού, τόσο για κατοικίες όσο και για βιομηχανικά κτίρια. Το κύριο καθήκον του ανεμοθραύστη είναι ο σχηματισμός και η διανομή της ροής αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο από το εξωτερικό ή το αντίστροφο, κατευθυνόμενο προς το σωλήνα εξάτμισης.

Το "Plafond" είναι υπεύθυνο για μια σειρά πρόσθετων αλλά όχι λιγότερο σημαντικών λειτουργιών:

 • ρύθμιση του όγκου του παρεχόμενου αέρα.
 • εξάλειψη των ρευμάτων - η συσκευή παρέχει αεροδιαπερατότητα, λόγω της οποίας η πιθανότητα εμφάνισης των αεραγωγών ισοπέδωσε,
 • αποτελεσματικός αερισμός του δωματίου - οι εκτοξευτήρες φρέσκου αέρα καλύπτουν όλο το εσωτερικό του δωματίου.
 • επικαλυπτόμενο άνοιγμα μιας γραμμής αέρα.

Ορισμένα μοντέλα διανομέων αέρα είναι εφοδιασμένα με στοιχείο φίλτρου, το οποίο κρατά τα σωματίδια σκόνης από τον εισερχόμενο εξωτερικό αέρα.

Τυπική συσκευή και αρχή λειτουργίας

Η κατασκευή του αναισθητικού είναι εξαιρετικά απλή. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει:

 • στρογγυλό σώμα?
 • συνδετήρας συναρμολόγησης
 • φλάντζες ρυθμιζόμενα χωρίσματα?
 • δίσκος με ράβδο με σπείρωμα.

Ένα διαχωριστικό εισάγεται μέσα στον αγωγό εξαερισμού με μια βίδα ρύθμισης και μια κινητή πλάκα.

Όταν το κάλυμμα κινείται αριστερόστροφα, το διάκενο μετάδοσης αυξάνεται, αντίστοιχα, η εισροή ή η εκροή αέρα αυξάνεται. Η διείσδυση της συσκευής αυξάνεται όταν η πλάκα περιστρέφεται δεξιόστροφα.

Καταστατικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά

Ανάλογα με τη φύση της κατανομής και της κατεύθυνσης των αεριωθουμένων, υπάρχουν τρεις τύποι ανεμοστράκων: είσοδος, εξάτμιση και γενική.

Ο διανομέας αέρα του τύπου παροχής αέρα είναι εξοπλισμένος με ασπίδα, κοίλη προς τα μέσα. Το σχήμα της πλάκας έχει ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση, έτσι ώστε οι μάζες του αέρα κατανέμονται ομοιόμορφα.

Στον αναισθητήρα εξαγωγής, το εξωτερικό κάλυμμα έχει ένα στρογγυλό, απαλό σχήμα για αποτελεσματική εξάλειψη του αέρα εξαγωγής.

Ο γενικός ανεμοθρευτής τροφοδοσίας και εξάτμισης είναι εξοπλισμένος με δύο καπάκια διαχύτη. Χρώματα εφαρμογής του συνδυασμένου μοντέλου:

 • όταν εγκαθίσταται σε σύστημα εξάτμισης, επιτρέπεται η ταυτόχρονη χρήση δύο εγκοπών που σχηματίζονται από τις πλάκες.
 • η εργασία στο σύστημα εξαερισμού εισαγωγής συνεπάγεται το άνοιγμα ενός διακένου που δημιουργείται από την κοίλη ασπίδα. Σε αυτή την περίπτωση, η θύρα εξάτμισης πρέπει να είναι κλειστή.

Η επιλογή του κατάλληλου τρόπου πραγματοποιείται χειροκίνητα - εγκαθίσταται μια τεχνολογική υποδοχή με το επιθυμητό μέγεθος.

Ανοσοστατικός και διάχυτος: ομοιότητες και διαφορές

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο συσκευές εκτελούν παρόμοια καθήκοντα, η αρχή της λειτουργίας των διανομέων αέρα ποικίλλει. Από μόνη της, ο διαχύτης δεν έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει την απόδοση.

Η κλίση των πτερυγίων του διαχύτη εισαγωγής και εξαγωγής είναι σταθερή και διατίθενται διάφορες τροποποιήσεις των χειροκίνητων πτερυγίων ελέγχου για τη διόρθωση του όγκου της ροής του αέρα.

Κριτήρια επιλογής διανομέα αέρα

Προσδιορισμός της βέλτιστης μοντέλου διάχυσης θα πρέπει να βασίζεται στην αξιολόγηση ενός αριθμού παραμέτρων: την παρασκευή του υλικού, το μέγεθος της συσκευής, το εύρος λειτουργίας των πλακών και την περιοχή του ανοίγματος διακένου. Όλα τα κριτήρια επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες λειτουργίας.

Υλικό κατασκευής: το οποίο είναι πιο πρακτικό και ανθεκτικό

Τα ελαφρά υλικά χρησιμοποιούνται στην παραγωγή: αλουμίνιο, πλαστικό ή γαλβανισμένο χάλυβα. Αποκλειστικές επιλογές είναι από ξύλο. Κάθε προϊόν έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Μέταλλο. Χαρακτηριστικό των μεταλλικών προϊόντων - αντοχή και ανθεκτικότητα. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα - ένα πανέμορφο εξωτερικό ντιζάιν, σε συνδυασμό με διαφορετικά στυλ στο εσωτερικό.

Τα μειονεκτήματα είναι: υψηλό κόστος και περίπλοκη εγκατάσταση λόγω του μεγάλου βάρους.

Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα τοποθετούνται σε λουτρά, σάουνες ή θαλάμους καύσης.

Πλαστικά. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των πολυμερών ανιοστατικών:

 • αντοχή στην υγρασία - δεν είναι εκτεθειμένη στη διάβρωση, όπως το μέταλλο, και δεν υποκύπτουν στην σήψη όπως το ξύλο.
 • ελαφρύ βάρος και εύκολη εγκατάσταση.
 • μια ποικιλία μεγεθών και χρωμάτων?
 • ανεξιχνίαστη φροντίδα και συντήρηση.
 • χαμηλό κόστος.

Πλαστικοποιητές που χρησιμοποιούνται συνήθως στην καθημερινή ζωή, τα εμπορικά, τα γραφεία και τα δημόσια κτίρια. Τα προϊόντα είναι καλά αποδεδειγμένα σε βρεγμένα δωμάτια (ντους, πλυντήριο, κουζίνα, πισίνα, μπάνιο).

Αρνητικές πτυχές του πλαστικού: χαμηλή αντοχή και αδυναμία χρήσης μάζας θερμού αέρα για "άντληση".

Το δέντρο. Αυτά τα δείγματα σπάνια φαίνονται, χρησιμοποιούνται κυρίως όταν το απαιτεί ο σχεδιασμός του δωματίου. Οι ανεμοστρώσεις βλέπουν οργανικά στο εσωτερικό ενός ξύλινου σπιτιού, μπανιέρα ή σάουνα.

Αξιολόγηση των τεχνικών χαρακτηριστικών του αναισθητικού

Μετά την επιλογή του τύπου του διανομέα (εξάτμισης ή εφοδιασμού), υπολογίζει τις συνθήκες λειτουργίας και να καθορίσει ένα κατάλληλο υλικό θα πρέπει να ταιριάζουν με το μοντέλο που βασίζεται σε τρεις παραμέτρους: το μέγεθος διάμετρος των ανοιγμάτων σχισμής και το εγκεφαλικό επεισόδιο βαλβίδας.

Διάμετρος. Το τμήμα της κεφαλής του αναισθητικού πρέπει να συγκριθεί με το μέγεθος του καναλιού του συστήματος εξαερισμού. Για παράδειγμα, κάτω από τον αγωγό αέρα 100 mm, είναι κατάλληλος ένας κατάλληλος διανομέας ανά 100 mm.

Τρύπα με σχισμές. Η παράμετρος καθορίζει το εύρος ζώνης της συσκευής. Η τροφοδοσία των δεικτών είναι η ρύθμιση του διακένου μέσω μιας φλάντζας. Σε μικρά μοντέλα με διάμετρο 80 mm, η συνοριακή επιφάνεια του ζωντανού τμήματος είναι 0,002 τ.μ., σε ανεμοστράτες μεγέθους 200 χιλ. Το μέγεθος φθάνει τα 0,009 τετραγωνικά μέτρα

Αποθέματα ισχύος. Ο δείκτης χαρακτηρίζει το μέγιστο άνοιγμα - την κίνηση του "plafond" κατά μήκος του φυσιολογικού. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαδρομή της βαλβίδας, τόσο ευρύτερο είναι το εύρος λειτουργίας του αναισθητήρα. Η οριακή τιμή σε διαφορετικά μοντέλα φθάνει τα 8-30 mm.

Τύπος ελέγχου του αερισμού "φούσκα"

Τα περισσότερα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να ρυθμίζουν μηχανικά τη θέση του πιάτου. Ο τρόπος λειτουργίας της βαλβίδας διανομής αέρα ρυθμίζεται χειροκίνητα - απλώς μετακινηθείτε στο "plafond" δεξιόστροφα ή αντίστροφα.

Σε αυτή την περίπτωση, η ευκολία ελέγχου εξαρτάται από τη θέση του ανεμοθώρου. Με τοποθέτηση σε οροφή, είναι δύσκολο να αλλάξετε τη θέση του πιάτου. Για να απλοποιηθεί η εργασία, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια αυτόματη συσκευή με μονάδα ελέγχου.

Επισκόπηση δημοφιλών εμπορικών σημάτων και τροποποιήσεων

Στην αγορά των συστημάτων αερισμού, οι ανεμοστάτες αντιπροσωπεύονται από διαφορετικούς κατασκευαστές. Ο ηγέτης στις πωλήσεις είναι η παραγωγή αεραγωγών. Είναι άξια των διανομέων διαγωνισμού αέρα Dospel, Blauberg, Lessar και Systemair. Εξετάστε τις προτεινόμενες τροποποιήσεις των δημοφιλών κατασκευαστών με περισσότερες λεπτομέρειες.

Εξαεριστήρες - ένα ευρύ φάσμα αναισθημάτων

Η εταιρεία πωλεί έξι σειρές ανεμοστατών:

 • Α * ВР - συνδυασμένο πλαστικό.
 • A * VRF - γενικής χρήσης με πλαστική φλάντζα.
 • A * PR - εισερχόμενο πλαστικό.
 • A * PRF - τροφοδοσία με φλάντζα στερέωσης, υλικό κατασκευής - πλαστικό,
 • AM * VRF - παγκόσμιο μέταλλο με φλάντζα.
 • AM * VRF H - τροφοδοσία και εξάτμιση από ανοξείδωτο χάλυβα.

Τα συνδυασμένα ανεμοστάτες A * BP και A * VRF είναι κατασκευασμένα από πολυστερίνη ή πλαστικό ABS. Και τα δύο μοντέλα είναι κατάλληλα για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή.

Η διαφορά - διαχύτες Α * WRF εξοπλισμένο με φλάντζα και το δαχτυλίδι σύσφιξης, επιτρέποντας τη γρήγορη και εύκολη να καθορίσει διαχύτη σε ventakanale.

Τα μοντέλα А200ΒΡ, А200ΒΡΦ και Α200 / 150ΒΡΦ είναι εξοπλισμένα με δύο ρυθμιστικά στοιχεία - αυτό παρέχει μια πιο ποιοτική ανακατανομή των αέριων μαζών.

Οι βαλβίδες αέρα A * PR και A * PRF διατίθενται σε δύο διαμέτρους: 150 mm, 200 mm. Αντίστοιχα χαρακτηριστικά των διανομέων αέρα:

 • Τομή - 0,011 και 0,012 τ.μ.
 • Η μέγιστη κίνηση της πλάκας κατά μήκος του κανονικού είναι 21 και 22 mm.

Το κόστος των πλαστικών διαχυτών αέρα χωρίς φλάντζα είναι 4-9 U., ανάλογα με τις διαστάσεις και την παρουσία της φλάντζας.

Τα μεταλλικά μοντέλα συνδυασμένων ανεμοστατών (AM * VRF και AM * VRFH) αντιπροσωπεύονται από τέσσερα τυπικά μεγέθη: 100, 125, 150 και 200 ​​mm.

Η τιμή για τα προϊόντα χάλυβα με πολυμερές στρώμα είναι 9-12 δολάρια ΗΠΑ, για ανεμοστρώματα από ανοξείδωτο χάλυβα - 25-100 δολάρια ΗΠΑ.

Dospel - Πολωνοί διανομείς αέρα

Η εταιρεία Dospel (Πολωνία) ειδικεύεται στην κατασκευή εξοπλισμού εξαερισμού και αξεσουάρ. Οι διανομείς αέρα αντιπροσωπεύονται από τρεις υποκατηγορίες:

 • AN * - συσκευές τροφοδοσίας από πλαστικό.
 • ANM * EV - ανεμοστρώματα μεταλλικών καυσαερίων ·
 • ANM * SV - Βαλβίδες τροφοδοσίας από μέταλλο.

Τα "Plafonds" της σειράς AN διατίθενται σε διαμέτρους 100, 125 και 150 mm. Το μέγιστο άνοιγμα του φύλλου φθάνει - 16, 13 και 21 mm.

Οι συλλέκτες εισόδου και εξαγωγής μετάλλων Dospen είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα και επικαλυμμένες με σκόνη. Και οι δύο σειρές (ANM * EV και ANM * SV) διατίθενται σε πέντε μεγέθη: ελάχιστο - 100 mm, μέγιστο - 250 mm.

Σχετικό κόστος πλαστικών μοντέλων - 4 cu, μέταλλο - 6-19 cu

Blauberg: σειρά VPR και VMR

Η γερμανική εταιρεία Blauberg Ventilatoren προσφέρει δύο τύπους διανομέων παροχής και εξαγωγής αέρα:

 1. VPR - πλαστικό με φλάντζα στερέωσης. Κατασκευασμένο από πολυμερή που είναι ανθεκτικά στις υπεριώδεις ακτίνες και επιδράσεις θερμοκρασίας, το πλαστικό περιέχει αντιστατικά πρόσθετα. Οι συνολικές διαστάσεις είναι κατάλληλες για αεραγωγούς 80 - 200 mm. Η μέγιστη επιφάνεια διατομής είναι 0,009 τετραγωνικά μέτρα.
 2. VMR - μεταλλικά αναιδοστάτα. Το υλικό παραγωγής είναι χάλυβα, στην κορυφή - ένα στρώμα πολυμερών λευκού χρώματος. Η σειρά μοντέλων αποτελείται από τέσσερις θέσεις από 100 έως 200 mm.

Τα χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής και των δύο μοντέλων καθορίζουν το ευρύ πεδίο εφαρμογής τους: κατοικίες, θυγατρικές, γραφεία, εμπορικούς χώρους, νηπιαγωγεία και ιατρικές εγκαταστάσεις.

Ανωμαλίες αέρα εξάτμισης και τροφοδοσίας Lessar

Το Lessar διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στην Κίνα και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι σε ζήτηση λόγω της ποιότητας και των προσιτών τιμών. Οι ανεμοστρώσεις παράγονται σε περιορισμένη ποικιλία - μεταλλικές συσκευές εξάτμισης και τύπου τροφοδοσίας.

Διακριτικά χαρακτηριστικά των διανομέων αέρα Lessar:

 • σειρά μοντέλων: LV-DCP - για συστήματα αερισμού εισόδου, LV-DCV - για αγωγούς εξαγωγής αέρα.
 • Και οι δύο τύποι παράγονται για διαύλους με διάμετρο: 100, 125, 160 και 200 ​​mm.
 • απόδοση των ανεμοστατών - 10-500 m3 / ώρα.
 • Το κόστος είναι 5-10 δολάρια ΗΠΑ. (ανάλογα με τις διαστάσεις του προϊόντος).

Οι μικρότεροι αναιδοστάτες σε σύγκριση με παρόμοια μεταλλικά μοντέλα άλλων κατασκευαστών είναι πολύ φθηνότερα.

Systemair - Ευρωπαϊκές συσκευές εξαερισμού ποιότητας

Η σουηδική μάρκα Systemair εφαρμόζει μια τυποποιημένη σειρά εξοπλισμού εξαερισμού: ανεμιστήρες, μονάδες διαχείρισης αέρα και διανομείς αέρα.

Τύποι ανεμοστατών Systemair:

 1. Ισορροπία-Ε. Η συσκευή εξάτμισης είναι κατασκευασμένη από αναγεννημένο πολυπροπυλένιο. Το υλικό είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες (έως +100 ° C) και σε χημικές ενώσεις σε μέτριες συγκεντρώσεις. Τέσσερις παραλλαγές σχεδιάζονται για αγωγούς αέρα 100, 125, 160 και 200 ​​mm. Το μέγιστο κενό αέρα είναι 20 mm.
 2. Ισορροπία-S. Ο ανεμοστάτης τροφοδοσίας, κατασκευασμένος από το ίδιο πλαστικό με το προηγούμενο μοντέλο. Διατίθεται σε τρία μεγέθη: 100, 125 και 160 mm.
 3. EFF. Γενικός διανομέας χάλυβα, ικανός να λειτουργεί με "αφαίρεση" και "εισροή" αέρα. Οι τροποποιήσεις EFF έχουν διάμετρο 63 έως 200 mm, η κίνηση του κεντρικού κώνου - έως 28 mm.
 4. TFF. Ο αέρας τροφοδοσίας είναι κατασκευασμένος από χάλυβα. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έναν κώνο εισόδου και ένα επίπεδο ηχομονωτικό δίσκο. Παρέχεται σε διάμετρο 80-200 mm.

Τα μοντέλα Balance-E, Balance-S και EFF εγκαθίστανται μέσω δακτυλίου στερέωσης ή απευθείας στον αγωγό. Το TFF στερεώνεται στο σωλήνα εξαερισμού με διαχωριστικά ελατήρια ή στο πλαίσιο στήριξης.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τυπική συσκευή του γενικά ρυθμιζόμενου "διαχύτη":

Λειτουργία αυτόματου αναισθητικού:

Η τεχνολογία τοποθέτησης του διανομέα αέρα στη γυψοσανίδα:

Ο ανεμοστάτης είναι μια απλή και αποτελεσματική λύση για τη βελτίωση του μικροκλίματος. Η συσκευή είναι υπεύθυνη για μια ομοιόμορφη εισροή καθαρού αέρα στο σύστημα εξαερισμού και ρυθμίζει την αποδέσμευση των "αδρανών" σε αγωγούς εξαγωγής. Ένας σημαντικός διανομέας αέρα συν - προσιτό κόστος.

Διαχυτήρας ή αναιμία - τι να επιλέξετε;

Ανάμεσα σε ολόκληρη την ποικιλία των πλεγμάτων εξαερισμού, διακρίνονται διάφοροι ειδικοί τύποι, που έχουν πιο σύνθετη δομή και υψηλή λειτουργικότητα. Αυτά είναι τα πιο σύγχρονα σχέδια για το σύστημα εξαερισμού, τα οποία κερδίζουν δημοτικότητα κάθε χρόνο λόγω της ευκολίας χρήσης και των πρόσθετων χαρακτηριστικών. Μεταξύ αυτών των πλεγμάτων, μπορούν να διακριθούν δύο τύποι, οι οποίοι είναι όμοιοι μεταξύ τους - ένας διαχύτης και ένας αναισθητοποιητής. Ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή για εγκατάσταση και ποιες είναι οι διαφορές αυτών των σχεδίων;

Τι είναι ένας διαχύτης;

Αυτό το στοιχείο του συστήματος εξαερισμού έχει διάφορες ποικιλίες, με διαφορετικό σχήμα, θέση και μερικές δυνατότητες. Όλα αυτά είναι ενωμένα από έναν κοινό σκοπό: την ομοιόμορφη κατανομή του αέρα μέσα στον εξαερισμό, την είσοδο σε ένα δωμάτιο ή την τοποθέτησή του έξω. Οι διαχυτές μπορούν να είναι αναρρόφηση ή τροφοδοσία. Με άλλα λόγια, ο διαχύτης είναι ένας διανομέας αέρα.

Το πιο δημοφιλές είναι ο γραμμικός διαχύτης - ονομάζεται επίσης και σχισμές. Ο σχεδιασμός εγκαθίσταται κυρίως στο ταβάνι. Έχει ένα επιμήκη σχήμα ενός στενού ορθογωνίου, το προφίλ είναι εξοπλισμένο με οριζόντια νεύρα. Είναι πολύ βολικό να ταιριάζουν στο εσωτερικό και σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή σε όλο το μήκος της οροφής.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν αναιμοστάτη;

Με τη σειρά του, ο ανεμοθώρακας είναι ένας κοίλος κύλινδρος, στο ένα άκρο του οποίου υπάρχει μια φλάντζα συναρμολόγησης (κύκλος), μέσω του οποίου η κατασκευή στερεώνεται με βίδες στην επιφάνεια. Η ίδια η κατασκευή εισάγεται στο σωλήνα εξαερισμού. Μέσα στον αναισθητήρα υπάρχει ένα διαχωριστικό με μια βίδα, στο τέλος της οποίας υπάρχει μια πλάκα: αυτή είναι η πιο σημαντική διαφορά αυτού του προϊόντος. Απαιτείται μια πλάκα για τη ρύθμιση της έντασης της ροής του αέρα.

Οι ανεμοστάτες είναι επίσης:

Ο απαγωγέας αναισθησίας έχει ένα μπολ στην πλευρά του δωματίου, τον αέρα τροφοδοσίας - αντίθετα, κοίλο. Ο μεικτός τύπος χαρακτηρίζεται από την παρουσία μίας επίπεδης πλάκας. Η ουσία της ρύθμισης είναι η κύλιση της βίδας και η κίνηση της πλάκας. Τραβώντας προς τα εμπρός, μπορείτε να αυξήσετε τη ροή του αέρα, πιέζοντας την πλάκα πίσω, η ένταση του εξαερισμού μειώνεται.

Αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά στα όργανα - ο ανεμοθώρακας σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ποσότητα αεριζόμενου αέρα, ο διαχύτης δεν έχει μια τέτοια λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, η τελευταία δομή μπορεί να έχει οποιοδήποτε σχήμα, ενώ τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του ανεμοθραύστη προϋποθέτουν τη χρήση μόνο ενός κυκλικού σωλήνα εξαερισμού. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου προϊόντος - μια απλή μάσκα εξαερισμού, διαχύτης ή ανεμοστάτης - είναι ένα απολύτως ατομικό θέμα, όλα έχουν τα δικά τους μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα λόγω του διαφορετικού σχεδιασμού κάθε προϊόντος.

Ο διαχύτης διαφέρει από τον αναισθητήρα

Οι συσκευές εξαερισμού και εξατμίσεων εξαγωγής και διαχύσεως χρησιμοποιούνται σε συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού για διανομή αέρα. Οι πλαστικοί ανεμοστάτες και οι διαχυτήρες είναι κατασκευασμένοι από κυκλική διατομή. Έχουν ένα ελαφρύ βάρος και εγκαθίστανται εύκολα σε μια ψευδοροφή, συνδέοντας ένα σύστημα εύκαμπτων αγωγών. Οι ανεμοστρώσεις μπορούν να τροφοδοτούνται και να εξάγονται. Λόγω της ρύθμισης του ανομοστατικού, η χωρητικότητα του αέρα ποικίλλει.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής αέρα.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής αέρα είναι η διαφορετική κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Ο ανεμοστάτης τροφοδοσίας χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και κατανέμει ομοιόμορφα τον αέρα κάτω από την οροφή. Στον ανεμοστάτη παροχής, η πλάκα έχει ένα χαρακτηριστικό σχήμα από το βύθισμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυσφορία από την κίνηση του αέρα τροφοδοσίας. Ο ανεμοθώρακας καυσαερίων έχει μια ομαλή και στρογγυλή επιφάνεια της πλάκας, λόγω της οποίας ο αέρας κάμπτεται εύκολα γύρω από την πλάκα του ανοσοστατικού συστήματος και εισέρχεται στον αγωγό εξαγωγής αέρα. Το μεγαλύτερο μέγεθος είναι ο 200ος αναισθητήρας. Σε αυτό συνδυάζεται η πλάκα εισαγωγής και εξαγωγής του ανοσοστατικού. Επομένως, ο ανιμοστάτης A 200 VFF είναι καθολικός. Όταν χρησιμοποιείτε τον γενικό αναισθητήρα A 200 VRF, πρέπει να καταλάβετε ότι για το σύστημα εξαερισμού είναι δυνατή η χρήση δύο κενών διακένου που σχηματίζονται από τις πλάκες εισαγωγής και εξαγωγής. Και όταν χρησιμοποιείται σε συστήματα αερισμού τροφοδοσίας αέρα, χρησιμοποιήστε ένα διάκενο σχισμών που σχηματίζεται από την πλάκα τροφοδοσίας του ανεμοθραύστη και το διάκενο σχισμών εξαγωγής πρέπει να είναι κλειστό.

Εάν ο αέρας εξαγωγής είναι εγκατεστημένος στον αγωγό παροχής αέρα, ο αέρας δεν κατανέμεται οριζόντια κάτω από την οροφή και κάμπτοντας τον ανεμοστάτη φυσά κάθετα προς τα κάτω. Ως εκ τούτου, οι ανεμοστρόβιλοι εξάτμισης εγκαθίστανται στο σύστημα εξαερισμού και παρέχουν αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

Διανομείς εφοδιασμού και καυσαερίων

Ο διαχύτης είναι μια φλάντζα και μια πλαστική μάσκα κυκλικής διαμέτρου. Το έλασμα του πλαστικού πλέγματος έχει γωνία κλίσης 45 μοιρών. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Τα μειονεκτήματα της χρήσης διαχυτών περιλαμβάνουν την αδυναμία ρύθμισης της χωρητικότητας. Ταυτόχρονα, η χωρητικότητα του διαχύτη είναι του ίδιου μεγέθους με τον αναισθητικό είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη του αναισθητικού.

Οι ανεμοστάτες και οι συσκευές διάχυσης χρησιμοποιούνται στα συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής για σχετικά μικρή ανταλλαγή αέρα. Σε χώρους σημαντικού μεγέθους, σύνθετης και υψηλής απόδοσης αέρα, χρησιμοποιήστε τετράγωνα αλουμινένια αλουμινίου και διαχύτες με σημαντική απόδοση.

Αντίθετη διάχυση του διαχύτη

Τι είναι διαφορετικό από τον αναισθητικό και τον διαχύτη;

Πρώτα απ 'όλα, ο ανιμοστάτης και ο διαχύτης έχουν διαφορετικό σχεδιασμό. Ο διαχύτης είναι ένα πλέγμα στρογγυλής ή τετράγωνης διατομής και μπορεί να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ή αλουμίνιο βαμμένο σε λευκό. Ο διαχύτης έχει σταθερή γωνία κλίσης και, κατά συνέπεια, απόδοση. Ο διαχύτης δεν μπορεί να ρυθμιστεί, αλλά μπορείτε επιπλέον να εγκαταστήσετε διαφορετικό τύπο αποσβεστήρα με χειροκίνητο έλεγχο χωρητικότητας. Επιπλέον, οι απλούστεροι πλαστικοί διαχυτήρες έχουν τη χαμηλότερη τιμή και απέναντι από τους διαχύτες αλουμινίου είναι οι πιο ακριβές αλλά έχουν καλή γωνία διασποράς και υψηλή απόδοση.

Ο αναισθητήρας μπορεί να είναι πλαστικός ή μεταλλικός τύπος. Διαχωρίστε τους ανεμοστάτες για παροχή και εξάτμιση. Ανάλογα με τον επιλεγμένο διακόπτη παροχής αέρα ή αποσβεστήρα αέρα, η διαδρομή ροής αέρα αλλάζει, πράγμα που αυξάνει το επίπεδο άνεσης στο δωμάτιο. Επιπλέον, όλοι οι ανεμοστάτες έχουν ένα κινούμενο μέρος που στρέφει ή ξεβιδώνει και μεταβάλλει τη διακίνηση του ανεμοστάτη.

Τι είναι ένας αναιμοστάτης και πώς να το εγκαταστήσετε σωστά;

Για να καλύψετε το άνοιγμα του αγωγού που εισέρχεται στο δωμάτιο, δεν χρησιμοποιούνται μόνο οι σχάρες εξαερισμού και οι διαχυτήρες (οι διαχυτήρες μπορούν να διαβάζονται ξεχωριστά).

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν αναισθητήρα, και σίγουρα δεν το ξέρει όλοι τι είναι. Εξωτερικά, είναι παρόμοια με ένα διαχύτη, αλλά έχει πολλές διαφορές.

Ανεμοστάτης: τι είναι αυτό;

Ουσιαστικά, ο αναιμοστάτης είναι αναλογική σε αεριζόμενη ρυθμιζόμενη μάσκα, εκτελούνται με διαφορετικό τρόπο.

Δομικά είναι μια μικρή τομή του σωλήνα, που εισάγεται στην οπή αερισμού, η οποία ανοίγει μέσα στο δωμάτιο. Στη μία πλευρά (που θα "κοιτάξει" μέσα στο δωμάτιο) υπάρχει ένας επίπεδος κύκλος (φλάντζα στερέωσης) στον σωλήνα.

Το καθήκον του: η στερέωση του ανομοστατικού στην επιφάνεια (η στερέωση πραγματοποιείται σε βίδες με αυτοκόλλητη τομή).

Στο εσωτερικό του σωλήνα εισάγεται ένας αποστάτης, στον οποίο συγκρατείται ο κοχλίας ρύθμισης.

Στο τέλος της βίδας υπάρχει μια πλάκα: μια στρογγυλή θωράκιση που μπορεί να κινείται κάθετα προς την επιφάνεια στην οποία είναι κατασκευασμένος ο ανεμοστάτης. Η πλάκα είναι κινητή (όπως είναι τοποθετημένη στη βίδα) και μπορεί να κινείται εμπρός και πίσω μέσω του σωλήνα του ανοσοστατικού συστήματος.

Συσκευή αναισθησίας (οπίσθια όψη)

Όταν η ασπίδα επεκτείνεται (δηλ. Όταν ένα άτομο περιστρέφει τον δίσκο αριστερόστροφα), η σχισμή μεταξύ αυτού και των τοίχων του σωλήνα αυξάνεται και η εισροή (ή εκροή) αέρα αυξάνεται. Όταν η ασπίδα κινείται (η πλάκα στρέφεται δεξιόστροφα) - η οπή μειώνεται και η ροή του αέρα μέσω του ανομοστατικού - επίσης.

Ορισμένα μοντέλα εισροής δεν μπορούν να έχουν 1, αλλά 2 πλάκες. Στην περίπτωση αυτή, μία από αυτές έχει μεγαλύτερη διάμετρο και εκτελείται υπό μορφή κοίλου κύκλου. Το δεύτερο - έχει ένα τυποποιημένο σχήμα (πλάκα), και βρίσκεται μέσα στον κύκλο. Μια τέτοια συσκευή θα διανέμει καλύτερα αέρα μέσα από το δωμάτιο, αλλά αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ σοβαρό πλεονέκτημα.

Βασικά η διαφορά μεταξύ αναισθησία και διαχύτη - τη δυνατότητα ενός αναισθητικού να ρυθμίζει την ποσότητα του αέρα που διέρχεται (σε ​​διαχύτες δεν μπορεί να γίνει). Επίσης, οι διαχυτήρες μπορούν να είναι αμφότερα στρογγυλοί και τετράγωνοι, ενώ οι ανεμοστάτες έχουν μόνο μία στρογγυλή θήκη.

Στο δωμάτιο, το προϊόν είναι σχεδόν διακριτικό, επειδή βρίσκεται στα επάνω μέρη του δωματίου. Πιο συχνά αυτό είναι το ανώτατο όριο, σπάνια - το πάνω μέρος του τείχους. Στην επιφάνεια (μετά την εγκατάσταση και την τελική επεξεργασία) μοιάζει με ένα μικρό πλαστικό (ή μεταλλικό) κύκλο.

Ανεμοστάτης στο ανώτατο όριο του δωματίου

Το χρώμα του προϊόντος μπορεί να είναι οποιοδήποτε χρώμα. Τα πιο συχνά στα καταστήματα προσφέρονται λευκοί (ή μεταλλικοί) αναιδοστάτες. Εάν είναι επιθυμητό, ​​το προϊόν μπορεί να βαφτεί με οποιοδήποτε χρώμα για να ταιριάζει με το εσωτερικό.

Σκοπός του προϊόντος

Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα:

Ένας nekostat μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε προορισμό - σε οικιστικά, βιομηχανικά, δημόσια ή υγειονομικά.

Στα προαναφερθέντα συστήματα, ο ανεμοστάτης εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

Κατανομή ροής αέρα.

Ομαλή ρύθμιση της ποσότητας του αέρα που διέρχεται.

Διακοσμητική λειτουργία: καλύπτει το άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού.

Το πρώτο σημείο αφορά τα συστήματα παροχής αέρα: το σχήμα της "πλάκας" συμβάλλει στο γεγονός ότι ο αέρας δεν κατευθύνεται προς μια κατεύθυνση, μια συνεχή ροή. Λειτουργώντας την ασπίδα (πλάκα), απλώνεται κατά μήκος της επιφάνειας. Αυτό εξασφαλίζει πιο ομοιόμορφη ανάμιξη αέρα και δεν δημιουργεί ισχυρά ρεύματα αέρα στο δωμάτιο.

Διαφορές στο υλικό

Τις περισσότερες φορές, οι ανεμοστράτες είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό: αυτό το υλικό είναι φθηνό, ελαφρύ, ανθεκτικό στη διάβρωση, και ταυτόχρονα - ανθεκτικό και εύκολο στον καθαρισμό. Τα πλαστικά μοντέλα συνιστώνται να χρησιμοποιούνται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας (για παράδειγμα - σε πισίνες, ντους, μπάνια, κουζίνες).

Εκτός από το πλαστικό, οι ανεμοστάτες μπορούν επίσης να είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο. Τα προϊόντα αυτά είναι κατάλληλα για συστήματα εξαερισμού με θέρμανση αέρα ή για δωμάτια με αυξημένη θερμοκρασία. Τα μεταλλικά αναιμοστάτες είναι ακριβότερα από τα πλαστικά.

Ανεμοστάτες από ένα δέντρο (ένα πιάτο), μέταλλο και πλαστικό

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να παραγγείλετε την παραγωγή μιας πλάκας από ξύλο - έτσι ώστε ο αναισθητήρας να είναι αόρατος σε ένα σπίτι με ξύλινη επένδυση. Στα καταστήματα, τα προϊόντα αυτά μπορούν να βρεθούν σπάνια, αλλά σε κάθε εργαστήριο επίπλων με ένα τέτοιο έργο θα αντιμετωπίσει εύκολα. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στον ξυλουργό που διαθέτει τον εξοπλισμό.

Διαφορές στο σκοπό: παροχή, εξάτμιση, συνδυασμός

Με το σχεδιασμό, τα προϊόντα μπορούν να χωριστούν σε 3 τύπους. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι η συσκευή της πλάκας:

Εισροή : έχετε μια κοίλη πλάκα. Εξαιτίας αυτού, ο αέρας που διέρχεται από το δωμάτιο κατανέμεται κατά μήκος της επιφάνειας (οι τοίχοι ή οι οροφές δεν είναι σημαντικές).

Εξόρυξη : Έχετε μια κυρτή πλάκα (προς το δωμάτιο). Αυτό απλοποιεί τη διέλευση του αέρα από το δωμάτιο στον αγωγό εξαγωγής.

Προμήθεια και εξάτμιση. Έχουν επίπεδη (επίπεδη) πλάκα με στρογγυλεμένες άκρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε συστήματα εξάτμισης όσο και σε συστήματα τροφοδοσίας.

Ανεμιστήρες παροχής αέρα, αναρρόφησης και εξαγωγής και εξάτμισης

Εκτός από τη διαφορά στη συσκευή, οι πλάκες και οι ανεμογεννήτριες τροφοδοσίας, εξαγωγής και ανεφοδιασμού και εξαγωγής είναι διατεταγμένες με τον ίδιο τρόπο.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Τα βασικά χαρακτηριστικά των ανεμοστρωμάτων εξαερισμού (τόσο εξάτμισης όσο και τροφοδοσίας) είναι:

Διάμετρος. Πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τη διάμετρο του αγωγού. Συνήθως οι ανεμοστάτες κατασκευάζονται σε διάμετρο 80, 100, 125, 150 και 200 ​​mm.

Περιοχή με σχισμές. Όσο περισσότερο είναι αυτό το σχήμα, τόσο περισσότερο αέρας θα χάσει ο ανεμοστάτης. Κατά μέσο όρο, τα μοντέλα με διάμετρο 125-200 mm έχουν επιφάνεια περίπου 0.006-0.009 μ².

Πορεία της πλάκας (σε ποια απόσταση μπορεί να μετακινηθεί η πλάκα). Κατά μέσο όρο - από 0 έως 23 mm.

Η περιοχή του ανοίγματος σχισμής (και επομένως η ποσότητα αέρα που μπορεί να διέλθει μέσω του αναισθητήρα) εξαρτάται άμεσα από τη διάμετρο του προϊόντος και από την πορεία της πλάκας.

Κατά μέσο όρο, το κόστος ενός πλαστικού μοντέλου με διάμετρο 100-150 mm (το πιο δημοφιλές είδος προϊόντος) είναι περίπου 200-300 ρούβλια. Μέταλλο του ίδιου μεγέθους - θα κοστίσει 300-400 ρούβλια.

Σχετικά με τους κατασκευαστές και τα μοντέλα

Στις αγορές των χωρών της ΚΑΚ, αυτά τα προϊόντα μπορούν συχνά να βρεθούν με το σήμα Systemair, Era και Vents.

Οι ανεμοστρωτές των σημείων εξαερισμού (η πιο διαδεδομένη) χωρίζονται σε διάφορες σειρές:

A-BP. Πλαστικά μοντέλα εφοδιασμού και καυσαερίων με διάμετρο από 80 έως 200 mm.

A-VRF. Πλαστικά μοντέλα εφοδιασμού και καυσαερίων με διάμετρο από 80 έως 200 mm.

A-PR. Προμήθεια πλαστικών μοντέλων με διάμετρο 150 (1 πλάκα) ή 200 (2 πλάκες) mm.

A-PRF. Προμήθεια πλαστικών μοντέλων με διάμετρο 150 (1 πλάκα) ή 200 (2 πλάκες) mm.

AM-VRF. Προμήθεια μέταλλο (χάλυβα με επικάλυψη πολυμερούς), με διάμετρο 100 έως 200 mm.

AM-VRF-N. Εξαρτήματα από ανοξείδωτο χάλυβα με διάμετρο από 100 έως 200 mm.

Το όνομα του μοντέλου συμπληρώνεται με διάμετρο. Δηλαδή, στο κατάστημα το πλήρες όνομα θα μοιάζει με: Αεραγωγοί A 100 VRF (διάμετρος - 100 mm).

Στη ρωσική και ουκρανική αγορά παρουσιάζεται μια ακόμη, πιο βολική - αυτόματη - επιλογή. Το μοντέλο ονομάζεται AVK 100-1-12 και προορίζεται για αεραγωγούς διαμέτρου 100 mm. Ο έλεγχος της πλάκας (δηλ. Το άνοιγμα και το κλείσιμο) υλοποιείται με τη μορφή διακόπτη τοίχου (μοιάζει με συμβατικό διακόπτη φωτός).

Το έργο ενός αναισθητήρα με ηλεκτρική κίνηση (βίντεο)

Τοποθέτηση του αισθητήρα

Η εγκατάσταση του ανεμοθραύστη μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια κατασκευή σανίδων γύψου, τόσο στην οροφή όσο και στον τοίχο. Ο πιο βολικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι η χρήση ενός εύκαμπτου αγωγού, ο οποίος τροφοδοτείται στον κύριο σωλήνα εξαερισμού, ο οποίος καλύπτεται από γυψοσανίδες.

Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής (ή γενικής επισκευής), καθώς η κατασκευή γυψοσανίδας πρέπει να αποσυναρμολογηθεί - έτσι ώστε ο αγωγός αέρα να μπορεί να τοποθετηθεί στην οπή.

Στάδια εγκατάστασης τα ακόλουθα:

Από τον κύριο αγωγό εξαερισμού μέχρι την επιθυμητή θέση στην οροφή (τοίχος) υπάρχει ένας εύκαμπτος αγωγός αέρα.

Στην επιλεγμένη θέση, μια στρογγυλή οπή της διαμέτρου που αντιστοιχεί στον αγωγό τρυπιέται στο γυψοσανίδα.

Με τη διάμετρο του αγωγού επιλέγεται ένα μοντέλο του αναισθητικού.

Ένας σωληνοειδής σωλήνας εισάγεται στον σωλήνα με αγωγό.

Ο κύκλος που έμεινε έξω (από την πλευρά του δωματίου) είναι τοποθετημένος στο χαρτόνι γύψου με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Αεραγωγοί με αεραγωγό (πριν από την εγκατάσταση στην οροφή)

Εάν έχει επιλεχθεί ένα μοντέλο με αυτόματο έλεγχο - είναι απαραίτητο να εκτελέσετε το καλώδιο και να εγκαταστήσετε το διακόπτη.

Μετά από αυτό, μπορείτε να κάνετε περαιτέρω επιδιόρθωση και φινίρισμα: ο χώρος της ανέγερσης του ανεμοθραύστη είναι έτοιμος και η δομή γυψοσανίδας μπορεί να ολοκληρωθεί. Η μόνη απόχρωση: ότι το εσωτερικό του αγωγού εξαερισμού δεν έχει υπολείμματα κατασκευής και σκόνη - η προκύπτουσα οπή πρέπει να σφραγιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή.

Αφού ολοκληρώσετε όλες τις εργασίες φινιρίσματος, παραμένει το εξής:

Τοποθετήστε το τμήμα στήριξης μέσα στο σώμα (σωλήνας) του ανεμοθραύστη, πάνω στον οποίο στερεώνεται η βίδα με την πλάκα. Το ίδιο αυτό τμήμα στήριξης συνδέεται με τον διακοσμητικό κύκλο, ο οποίος καλύπτει τον κύκλο τοποθέτησης με βίδες. Τοποθετείται στο εσωτερικό του σωλήνα σε ειδικά αυλάκια.

Μια βίδα με μια πλάκα βιδώνεται στο εγκατεστημένο τμήμα στήριξης.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα εισερχόμενου (ή αφαιρεμένου) αέρα περιστρέφοντας τη βίδα δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα.