Τι είναι το Σύστημα Διαχωρισμού Inverter;

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει στους πιθανούς αγοραστές ένα ευρύ φάσμα κλιματιστικών εξοπλισμένων με διάφορα λειτουργικά σύνολα. Με κάθε ζεστή εποχή, η δημοτικότητα αυτού του εξοπλισμού αυξάνεται όλο και περισσότερο. Αυτή τη στιγμή, τα κλιματιστικά μηχανήματα που είναι εξοπλισμένα με έναν μετατροπέα συχνότητας, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Τι είναι αυτό; Τι είναι ένα split inverter σύστημα; Ποιες είναι οι θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ αυτών των συσκευών και των συνήθων τυποποιημένων μοντέλων; Απαντώντας σε αυτές και σε πολλές άλλες ερωτήσεις, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε ολόκληρη την ποικιλία κλιματιζόμενων συσκευών.

Επί του παρόντος στις αντίστοιχες αγορές υπάρχουν συσκευές δύο τύπων: τα συμβατικά κλιματιστικά (λειτουργία "start / stop" με σταθερή ισχύ) και τα κλιματιστικά μηχανήματα εξοπλισμένα με έναν μετατροπέα κίνησης που μπορεί ανεξάρτητα να ρυθμίσει το επίπεδο ισχύος. Φυσικά, τα split συστήματα inverter κοστίζουν μια τάξη μεγέθους περισσότερο, αλλά αυτό αντισταθμίζεται εύκολα από εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Διαφορετικά κλιματιστικά inverter από τυποποιημένα μοντέλα

Οι συμβατικές μονάδες κλιματισμού ψύχουν τη θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φτάσουν στις καθορισμένες παραμέτρους. Τότε απενεργοποιούνται αυθόρμητα και, μετά από λίγα λεπτά, αρχίζουν να δουλεύουν. Έτσι, η δουλειά τους βασίζεται στην κυκλικότητα των επαναλαμβανόμενων διαδικασιών.

Το σύστημα διαχωρισμού τύπου μετατροπέα λειτουργεί κάπως διαφορετικά. Η συσκευή λειτουργεί σε δυναμική λειτουργία μέχρι να ρυθμιστεί η λειτουργία θερμοκρασίας στο δωμάτιο, μετά από την οποία το κλιματιστικό σύστημα μεταβαίνει σε κατάσταση χαμηλότερης ισχύος. Αυτό είναι: η συσκευή συνεχίζει να λειτουργεί, αλλά με την ελάχιστη ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται.

Σε ορισμένα μοντέλα, ένα τέτοιο σύστημα σάς επιτρέπει να προγραμματίσετε τη συσκευή για ένα συγκεκριμένο χρόνο ενεργοποίησης, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια άνετη θερμοκρασία στον απαιτούμενο χρόνο.

Πλεονεκτήματα των κλιματιστικών inverter

Φυσικά, το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός συστήματος split inverter είναι η ευκολία χρήσης του. Στην πραγματικότητα, το κλιματιστικό μπορεί να ενεργοποιηθεί μία φορά και να απολαύσετε άνετες θερμοκρασιακές συνθήκες. Τέτοιες συσκευές λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά, σε αντίθεση με τα τυποποιημένα μοντέλα, των οποίων η εργασία μοιάζει με τον ήχο ενός παλιού ψυγείου. Επιπλέον, οι δράσεις inverter κλιματιστικά με βάση την αρχή της εξοικονόμησης ενέργειας, δηλ, φθάνοντας την καθορισμένη θερμοκρασία, η μονάδα εισέρχεται σε ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας: υποστηρίζει την εν λόγω θερμοκρασία, αλλά οι δαπάνες έτσι πολύ λιγότερη ενέργεια.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό των μοντέλων αυτών, που προορίζονται για τον κλιματισμό των χώρων. Εργαζόμενοι σε σιωπηλή λειτουργία, είναι μια εξαιρετική επιλογή για χώρους ύπνου και παιδιών, καθώς και για άλλα δωμάτια όπου ο υπερβολικός θόρυβος είναι απαράδεκτος. Επιπλέον, ένας τύπος inverter τύπου splitter μπορεί να εγκατασταθεί σε νηπιαγωγεία, νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα αυτού του τύπου. Όλοι γνωρίζουν ότι τα συνηθισμένα συστήματα κλιματισμού συχνά προκαλούν ένα σχέδιο, το οποίο συνεπάγεται αντίστοιχες συνέπειες.

Η περιοχή θερμοκρασιών των κλιματιστικών κλιματιστικών διαφέρει κατά 2 -3 μοίρες από αυτά, μόνο σε συμβατικές συσκευές. Και αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατο να κρυώσει σε τέτοιες εγκαταστάσεις.

Μειονεκτήματα των συστημάτων κλιματισμού μετατροπέων

Σε σύγκριση με τα εγγενή πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα των συστημάτων κλιματισμού του μετατροπέα δεν είναι τόσο πολύ:

 • Το πρώτο και ίσως το σημαντικότερο είναι το κόστος τέτοιων συσκευών. Κατά κανόνα, είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από την τιμή των τυποποιημένων μοντέλων. Εάν παίρνετε τις μέσες τιμές, η διαφορά είναι περίπου $ 200.
 • Το δεύτερο μειονέκτημα των διασπασμένων συστημάτων inverter είναι η "ευαισθησία και ευαισθησία τους". Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τέτοιων συσκευών οφείλονται στην ευαίσθητη γέμιση του εσωτερικού μηχανισμού, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις διακυμάνσεις τάσης. Σε αστικές συνθήκες και πέρα ​​από τα όρια της πόλης, επίσης διακοπές στη παροχή ηλεκτρισμού - ένα φαινόμενο όχι σπάνιο, και αυτό μπορεί να απενεργοποιήσει το σύστημα κλιματισμού.

Πώς να επιλέξετε το σωστό κλιματιστικό με μονάδα inverter

Παρά τα απαριθμούμενα μειονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων inverter, η δημοτικότητά τους στις ρωσικές αγορές αυξάνεται καθημερινά. Και το σημείο εδώ, ίσως, δεν είναι ότι η αρχή της δουλειάς τους σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ενέργεια σχεδόν κατά 30%. Αυτές οι συσκευές δημιουργούν ένα βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας στο δωμάτιο για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα και τη διατηρούν έως ότου απενεργοποιηθεί η συσκευή.

Έχοντας κατανοήσει τι σημαίνει το σύστημα διάσπασης του μετατροπέα, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην επιλογή μιας τέτοιας συσκευής. Η σύγχρονη αγορά αυτών των προϊόντων προσφέρει μια ποικιλία από διαφορετικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων μπορείτε να συναντήσετε τόσο τους ξένους όσο και τους εγχώριους κατασκευαστές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι μετατροπείς μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους:

 1. Η τεχνολογία των αμερικανών κατασκευαστών Digital Scroll?
 2. Ιαπωνική ανάπτυξη DC Invertor.

Βαθύτερη στις λεπτομέρειες του ποιο από τα δύο αυτά είδη είναι καλύτερο δεν αξίζει τον κόπο. Αλλά, για μια πληρέστερη κατανόηση, αξίζει να σημειωθεί ότι η ιαπωνική τεχνολογία είναι ελαφρώς καλύτερη από την αμερικανική Digital Scroll και πολύ πιο αποδοτική από την κανονική συσκευή με τη λειτουργία "start / stop".

Όταν επιλέγετε κλιματιστικά inverter, πρέπει να λάβετε υπόψη ένα ακόμα σημαντικό σημείο: τα κλιματιστικά συστήματα και τα split inverter συστήματα είναι σύνθετες τεχνικές συσκευές που δεν μπορούν να επιδιορθωθούν μόνοι τους, αυτό πρέπει να ανατεθεί σε εξειδικευμένους ειδικούς. Αν και με σωστή και σωστή λειτουργία ως τέτοια, η ανάγκη για αυτό δεν θα εμφανιστεί.

Συνοψίζοντας, θα πρέπει για άλλη μια φορά να προσδιοριστούν σαφώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός διαιρεμένου συστήματος μετατροπέων.

 • Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, χάρη σε μια ειδική τεχνολογία κατασκευής. Το κλιματιστικό λειτουργεί σε χαμηλές στροφές μετά τη ρύθμιση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας στο δωμάτιο.
 • Πρόσθετα χαρακτηριστικά που δημιουργούν άνετες συνθήκες λειτουργίας για τη συσκευή είναι ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου, καθώς και ένα βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας που δεν δημιουργεί ρεύματα σε όλο το δωμάτιο. Αυτά τα συστήματα διαχωρισμού ποιότητας με inverter drive σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε τέτοια κλιματιστικά σε υπνοδωμάτια, παιδικά δωμάτια, νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις του κατάλληλου τύπου.
 • Σταθερή συντήρηση θερμοκρασίας στο εύρος καθορισμένων παραμέτρων.
 • Σημαντικό πλεονέκτημα των κλιματιστικών μετατροπέων είναι επίσης το γεγονός ότι τέτοια συστήματα επιτρέπουν τη θέρμανση του δωματίου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από -12 Co έως -15 Co.

Η τελευταία ιδιοκτησία αξίζει λίγο πιο λεπτομερή. Τα τυποποιημένα μοντέλα συστημάτων κλιματισμού είναι επίσης συχνά εξοπλισμένα με λειτουργία θέρμανσης. Αλλά τι είναι διαφορετικό από το συμβατικό split σύστημα κλιματιστικών;

Το γεγονός είναι ότι οι συσκευές αναστροφέα έχουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση θέρμανσης. Έτσι, για παράδειγμα, ο δείκτης του μετατροπέα κυμαίνεται από 3,6 έως 4,2, αλλά για τα τυπικά κλιματιστικά όπως η εκκίνηση / διακοπή, ο ίδιος δείκτης είναι 3,1-3,5. Επιπλέον, τα συμβατικά κλιματιστικά λειτουργούν μόνο όταν βρίσκονται στο δρόμο από 5 έως 7 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Τα συστήματα διαχωρισμού τοιχωμάτων που είναι εξοπλισμένα με μετατροπέα κίνησης μπορούν να λειτουργήσουν σε χαμηλότερες τιμές στήλης θερμόμετρου (από -12 Co έως -15 Co).

Φυσικά, αυτός ο τύπος συστήματος κλιματισμού έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις ήδη γνωστές συσκευές. Ναι, το κόστος, φυσικά, μπορεί να προειδοποιήσει, αλλά συγκρίνεται με τις άνετες συνθήκες που δημιουργούν ένα split σύστημα κλιματισμού.

Επιπλέον, αυτή εξακολουθεί να είναι η σχετική αγορά, κυρίως γεμάτη με προϊόντα από ξένους κατασκευαστές. Ήδη σήμερα, οι εγχώριοι κατασκευαστές αναπτύσσουν παρόμοιες συσκευές, οι οποίες, φυσικά, θα κοστίζουν πολύ λιγότερο σε σύγκριση με ξένα ανάλογα. Και αυτό σημαίνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τα συστήματα πολλαπλών διαμερισμάτων inverter θα γίνουν ακόμα πιο προσιτά, δημιουργώντας ένα άνετο καθεστώς θερμοκρασίας σε κάθε ohm και σε κάθε δωμάτιο.

Το συνηθισμένο διαχωριστικό σύστημα split-inverter ή inverter; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μεταξύ των πολλών διαφορετικών μοντέλων κλιματιστικών που προσφέρονται στην αγορά σήμερα είναι κλιματιστικά inverter. Τα πλεονεκτήματά τους έχουν ως εξής:

 • Υψηλή επιχειρησιακή οικονομία.
 • Μικρές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα με τη βοήθεια διάφορων φίλτρων, συμπεριλαμβανομένων των φίλτρων HEPA λεπτού καθαρισμού.
 • Δυνατότητα συνεχούς ιονισμού και υγρασίας του αέρα, που υπάρχει λόγω της συνεχούς ροής του.
 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Μεταξύ των αγοραστών της κλιματικής τεχνολογίας, για κάποιο λόγο, η γνώμη έχει ριζώσει ότι το κλιματιστικό inverter είναι ένα που δεν είναι μόνο ικανό να ψύχει αλλά και να θερμαίνει το δωμάτιο. Αυτή η άποψη είναι λανθασμένη. Κλιματιστικά που δεν μπορούν μόνο να κρυώσουν, αλλά να ζεστάνουν τον αέρα, υπάρχουν τόσο μεταξύ των συμβατικών όσο και μεταξύ των κλιματιστικών inverter. Η διαφορά μεταξύ τους δεν είναι σε λειτουργικότητα, αλλά σε εποικοδομητικά χαρακτηριστικά. Για να γίνει κατανοητό αυτό, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε λίγο πιο βαθιά στη θεωρία.

Πώς λειτουργεί ένα κανονικό κλιματιστικό;

Ηλεκτρικό ρεύμα με τάση 220 βολτ και συχνότητα 50 Hertz στο οικιακό κλιματιστικό σύστημα τροφοδοτείται στον ηλεκτροκινητήρα μέσω ενός ρελέ που ελέγχεται από μια ηλεκτρονική μονάδα. Απαιτείται σταθερή τάση για την τροφοδοσία των ηλεκτρονικών. Λαμβάνεται από το δίκτυο, χαμηλώνοντας τον μετασχηματιστή και μετατρέποντας τον ανορθωτή.

Η θερμοκρασία του αέρα μετράται από τον αισθητήρα. Αν είναι υψηλότερη από την προκαθορισμένη τιμή, η ηλεκτρονική μονάδα ενεργοποιεί τον κινητήρα και ο αέρας ψύχεται. Όταν η θερμοκρασία εξισωθεί, ο κινητήρας σβήνει. Το πρόγραμμα αυτό έχει αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες, φαίνεται να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό και λειτουργικό. Αλλά, στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι τόσο καλά.

Οποιεσδήποτε ηλεκτρικές συσκευές σε στιγμές ενεργοποίησης και απενεργοποίησης αντιμετωπίζουν σοβαρή υπερφόρτωση. Όλοι μας πολλές φορές παρατηρήσαμε πόσο καίγεται όταν ανάβει η λάμπα πυρακτώσεως. Οι ηλεκτροκινητήρες καίγονται πολύ λιγότερο συχνά, αλλά μαζί τους συμβαίνει. Σε γενικές γραμμές, η συνεχής λειτουργία ενός ηλεκτρικού κινητήρα είναι ασφαλέστερη από τον άπειρο διακόπτη on-off.

Αλλά αν ο κινητήρας του κλιματιστικού θα λειτουργεί συνεχώς, πώς να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία; Θα ήταν δυνατό να ρυθμιστεί η ροή του αέρα, αλλά οι ηλεκτροκινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος είναι έτσι ρυθμισμένοι ώστε να είναι δυνατή η αλλαγή της συχνότητας της περιστροφής τους μόνο με αλλαγή της συχνότητας της τάσης τροφοδοσίας. Αυτό το ελάττωμα του σχεδιασμού δεν επιτρέπει την ομαλή ρύθμιση της ροής του αέρα με απλά μέσα.

Τι είναι ένας "αντιστροφέας";

Ο μετατροπέας είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο ρεύμα. Το κύκλωμα αναστροφέα τροφοδοσίας ρεύματος φαίνεται έτσι: η τάση δικτύου είναι διορθωμένη και πηγαίνει στη γεννήτρια ελεγχόμενης συχνότητας. Η τάση από την έξοδο της τροφοδοτείται στον κινητήρα. Όταν αλλάζει η συχνότητα της γεννήτριας, αλλάζει η ταχύτητα του ανεμιστήρα και του συμπιεστή. Ο έλεγχος συχνότητας παράγει μια ηλεκτρονική μονάδα με αισθητήρα θερμοκρασίας. Οι μετατροπείς χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε κλιματιστικά, σύμφωνα με αυτό το σχήμα, για παράδειγμα, κατασκευάζονται μονάδες ισχύος για υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές. Δίνει σημαντική αύξηση του βάρους και του όγκου, καθώς οι μετασχηματιστές υψηλής συχνότητας που χρησιμοποιούνται στην περίπτωση αυτή είναι πολύ μικρότεροι και ελαφρύτεροι από τους συμβατικούς μετασχηματιστές.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος κλιματισμού κλιματισμού με αναστροφέα;

 • Ο συμπιεστής λειτουργεί συνεχώς, αλλά όχι στη λειτουργία τερματισμού λειτουργίας. Αυτό αυξάνει τη διάρκεια ζωής κατά περίπου 30%
 • Ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος για 24 ώρες την ημέρα.
 • Ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα, η κατανάλωση ενέργειας κυμαίνεται από 5 έως 90%.
 • Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώνεται στο 50%.
 • Το κλιματιστικό δεν ψύχει ολόκληρο τον όγκο αέρα στο δωμάτιο κάθε φορά που είναι ενεργοποιημένο, διατηρεί μόνο τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • Η ακρίβεια του ελέγχου θερμοκρασίας είναι μέχρι ένα βαθμό.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Απουσία βυθισμάτων.
 • Οικολογική ασφάλεια.
 • Η ικανότητα να εργάζεται για τη θέρμανση σε σοβαρό παγετό.

Το τελευταίο σημείο απαιτεί διευκρινίσεις. Απαγορεύεται η ενεργοποίηση ενός κανονικού συστήματος διάσχισης σε θερμοκρασία εξωτερικού αέρα κάτω από -5 μοίρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πετρέλαιο στον συμπιεστή που έχει απενεργοποιηθεί πέσει κάτω και πυκνώνει. Η εκκίνηση πραγματοποιείται με ένα πρακτικά "ξηρό" συμπιεστή. Το αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών είναι απρόβλεπτο, από τη συνηθισμένη εμπλοκή σε πυρκαγιά. Ο συμπιεστής του κλιματιστικού μετατροπέα λειτουργεί συνεχώς, με αποτέλεσμα το ψυκτικό μέσο να λειτουργεί συνεχώς και να διατηρεί τις ιδιότητές του. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τα κλιματιστικά αυτού του τύπου σε -15 και σε μερικούς και -25 βαθμούς παγετό στο δρόμο. Προφανώς, αυτό το γεγονός βασίζεται στην πεποίθηση ότι μόνο ένα κλιματιστικό μετατροπέα μπορεί να λειτουργήσει ως θερμαντήρας.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα ενός συστήματος κλιματισμού κλιματισμού με αναστροφέα;

Το μειονέκτημα είναι ένα, αλλά αρκετά σημαντικό - αυτή είναι η τιμή. Κατά μέσο όρο, τα κλιματιστικά του inverter κοστίζουν 40% περισσότερο από τα συμβατικά. Αυτή η διαφορά αποδίδει αρκετά γρήγορα, μειώνοντας το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ποια είναι η κύρια παράμετρος ποιότητας ενός κλιματιστικού μετατροπέα;

Αυτή είναι η περιοχή συχνοτήτων του κινητήρα. Σε φθηνά μοντέλα δεν υπερβαίνει το 40-70%. Όμως, όλα τα πλεονεκτήματα της χρήσης του μετατροπέα αποκαλύπτονται με ένα εύρος ρύθμισης τουλάχιστον 25-80%. Αυτή είναι μια συγκεκριμένη παράμετρος στον κατάλογο χαρακτηριστικών, επιλέγοντας ένα κλιματιστικό inverter, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Τα νεώτερα μοντέλα, χρησιμοποιώντας πρόσφατα ανεπτυγμένα superinvertors, επιτυγχάνουν ένα βάθος προσαρμογής 5-90%.

Ποιες πρόσθετες επιλογές έχουν τα κλιματιστικά inverter;

Στον πίνακα ελέγχου ενός συμβατικού κλιματιστικού, μπορείτε να δείτε το κουμπί "Eco-mode" πιο συχνά, αν και κανείς δεν ξέρει τι είναι. Το κλιματιστικό inverter λειτουργεί συνεχώς σε αυτή τη λειτουργία, χρησιμοποιεί ένα ψυκτικό που δεν δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα και δεν καταστρέφει τη στιβάδα του όζοντος. Σε τέτοια συστήματα, μπορείτε να εγκαταστήσετε φίλτρα αέρα, συμπεριλαμβανομένων φίλτρων HEPA-fine. Μια από τις ιαπωνικές επιχειρήσεις κατοχύρωσε ένα φίλτρο Wasano με ένα εκχύλισμα Wasabi που σκοτώνει το 99,99% των μικροβίων. Τα συστήματα υπερύθρων για την παρακολούθηση της κίνησης των ατόμων στο δωμάτιο σας επιτρέπουν να κατευθύνετε τη ροή του ψυχρού αέρα στην περιοχή όπου το άτομο μετακινήθηκε. Ένα τέτοιο σύστημα είναι ήδη πιο κοντά στον κλιματισμό του αυτοκινήτου παρά στο συμβατικό σύστημα κλιματισμού.

Όλη η πιο δημοφιλής εγκατάσταση στον κλιματισμό ιονιστήρων και υγροποιητών. Αυτή η επιλογή συμβάλλει στην απολύμανση της ατμόσφαιρας του δωματίου από μύκητες, βακτήρια και μικρόβια, καταστρέφοντας τις οικιακές οσμές. Το κλιματιστικό του αναστροφέα καθαρίζει τον αέρα και το κορεσμό του με ιόντα συνεχώς.

Συμπεράσματα

Το σύστημα split inverter πρέπει να εγκατασταθεί σε δωμάτια με αυξημένες απαιτήσεις για άνεση και ασφάλεια για την υγεία - υπνοδωμάτιο, καθιστικό, παιδικό δωμάτιο. Για βιομηχανικούς χώρους όπου η άνεση του εξοπλισμού είναι πιο σημαντική και το κόστος του αρκεί για ένα συμβατικό διαχωριστικό σύστημα.

Πώς λειτουργεί ένας μετατροπέας με splitter και πώς διαφέρει από ένα συμβατικό κλιματιστικό

Τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα της τελευταίας γενιάς, εξοπλισμένα με μετατροπείς, είναι καλύτερα από τους προηγούμενους όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αρκετά φυσικά. Η ουσία του προβλήματος: σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις πολλών συνήθων χρηστών που διαμένουν στην επικράτεια των χωρών της ΚΑΚ, η κύρια διαφορά μεταξύ των νέων μοντέλων είναι μια υψηλή τιμή, τα άλλα πλεονεκτήματα είναι αόρατα. Ως εκ τούτου, προτείνεται να αναλυθούν διεξοδικά 3 ερωτήματα: τι είναι ένα κλιματιστικό inverter, η αρχή λειτουργίας του και τα πραγματικά πλεονεκτήματα.

Ο αλγόριθμος του κανονικού κλιματιστικού

Για να κατανοήσετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα μετατροπέα, συνιστάται να εξοικειωθείτε με τον κύκλο λειτουργίας σε ένα απλό "σχίσιμο". Πώς είναι η κλιματική εγκατάσταση σε απλοποιημένη μορφή:

 • 2 εναλλάκτες θερμότητας - εξατμιστής και συμπυκνωτής - συνδυάζονται από σωλήνες χαλκού σε ένα κλειστό κύκλωμα, μέσω του οποίου κυκλοφορεί το φρέον.
 • Στη γραμμή με το αέριο Freon, εγκαθίσταται ένας συμπιεστής, αυξάνοντας την πίεση στον συμπυκνωτή.
 • Στον αγωγό επιστροφής υπάρχει μια βαλβίδα εκτόνωσης (θερμοστατική βαλβίδα ή τριχοειδής συσκευή).
 • Και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας διαχωρίζονται από διαφορετικά μπλοκ (εσωτερικά και εξωτερικά) και εμφυσημένα με ανεμιστήρα.
 • Ο έλεγχος των μονάδων βρίσκεται στην ηλεκτρονική μονάδα που λαμβάνει σήματα από τους αισθητήρες θερμοκρασίας και πίεσης.

Βοήθεια. Όλα τα ψυγεία λειτουργούν σύμφωνα με μία μόνο αρχή: εξαιτίας της εξάτμισης του υγρού εργασίας (freon), η θερμική ενέργεια λαμβάνεται από τον αέρα του δωματίου. Περαιτέρω απομακρύνεται από τις εγκαταστάσεις και απελευθερώνεται στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης αερίου στον εξωτερικό εναλλάκτη θερμότητας. Λεπτομερέστερα, ο κύκλος συμπίεσης ατμών περιγράφεται στη δημοσίευση για την κατασκευή κλιματιστικού από τα χέρια του.

Σχέδιο λειτουργίας της μονάδας κλιματισμού

Το τυπικό "split" λειτουργεί σε λειτουργία on / off (on / off) σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 1. Ο χρήστης ενεργοποιεί τη μονάδα για ψύξη και ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο.
 2. Ο συμπιεστής ξεκινάει με πλήρη ισχύ και αυξάνει την πίεση στον συμπυκνωτή. Μετά από περίπου μισό λεπτό, ο στρόβιλος της εσωτερικής μονάδας ανάβει και αρχίζει να κυλάει ψυχρό αέρα από τον εξατμιστή στο δωμάτιο.
 3. Όταν η θερμοκρασία δωματίου φτάσει την καθορισμένη τιμή, τα ηλεκτρονικά διακόπτουν τον συμπιεστή από το σήμα του αισθητήρα.
 4. Δεδομένου ότι η βαλβίδα πεταλούδας περνά διαρκώς το υγρό freon στον εξατμιστή, η διαδικασία ψύξης συνεχίζεται μέχρι να ρυθμιστεί η πίεση στο σύστημα. Η θερμοκρασία του αέρα πέφτει 1-2 μοίρες κάτω από την καθορισμένη θερμοκρασία.
 5. Όταν το δωμάτιο θερμαίνεται και πάλι, ο ελεγκτής ενεργοποιεί ξανά τη μονάδα συμπιεστή στο σήμα του αισθητήρα. Ξανά ξοδεύει 20-40 δευτερόλεπτα για την αύξηση της πίεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας η θερμοκρασία έχει το χρόνο να αναπτυχθεί άλλο βαθμό. Ακολούθως συνεχίζεται η παροχή ψυχρού αέρα.

Το βασικό σημείο. Ο συμπιεστής ενός συμβατικού κλιματιστικού τοίχου λειτουργεί πάντα σε πλήρη ισχύ ή σε αδράνεια σε κατάσταση αναμονής. Στις στιγμές που σταματάει η εκκίνηση, υπάρχει μια επίδραση της αδράνειας - πρώτα το περιβάλλον αέρα είναι υπερψυγμένο, τότε καταφέρνει να υπερθερμανθεί. Οι μεταβολές της θερμοκρασίας γίνονται αισθητές από το άτομο κοντά στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος.

Παραδείγματα ψύξης του εναλλάκτη θερμότητας - συμπυκνωτή

Ομοίως, κατασκευάζονται και άλλοι τύποι παλιών κλιματιστικών - κινητό, δάπεδο και κανάλι. Συσκευές όπως "χειμώνας - καλοκαίρι" μπορούν να λειτουργήσουν για τη θέρμανση, μέχρι ο παγετός στο δρόμο να φτάσει στους -5 ° C. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, το πετρέλαιο αρχίζει να πυκνώνει στον συμπιεστή διακοπής και τα πτερύγια του συμπυκνωτή καλύπτονται με πάγο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μοντέλων αναστροφέα

Μια νέα γενιά κλιματιστικών έχει πολλές διαφορές:

 • Εγκαταστήστε μια πρόσθετη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου - μετατροπέα.
 • Ο κινητήρας του συμπιεστή λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.
 • η ισχύς ρυθμίζεται ομαλά, όχι σταδιακά.
 • η λειτουργία της απόψυξης του εναλλάκτη θερμότητας στην εξωτερική μονάδα παρέχεται.

Σημείωση: Οι τελευταίες τροποποιήσεις του "split" είναι εξοπλισμένες με κινητήρες συνεχούς ρεύματος, των οποίων η ταχύτητα ρυθμίζεται ευκολότερα.

Τώρα ας δούμε τι σημαίνει "inverter". Αυτός είναι ένας μετατροπέας συχνότητας AC ο οποίος επιτρέπει την ομαλή αλλαγή της ταχύτητας του ηλεκτροκινητήρα του συμπιεστή και της χωρητικότητας της μονάδας για ψύξη / θέρμανση. Η πλακέτα βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος και αποτελεί μέρος του κύριου κυκλώματος.

Λόγω του μετατροπέα συχνότητας στο κλιματιστικό, ο έλεγχος ισχύος του μετατροπέα πραγματοποιείται:

 1. Όταν ο συμπιεστής είναι ενεργοποιημένος για πρώτη φορά, λειτουργεί σε μέγιστη λειτουργία για να φτάσει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 2. Όταν ο αισθητήρας καθορίσει την προσέγγιση στο καθορισμένο όριο θερμοκρασίας, ο μετατροπέας μειώνει σταδιακά την ταχύτητα του κινητήρα κατά την εντολή του ελεγκτή.
 3. Όταν επιτευχθεί η απαιτούμενη θερμοκρασία αέρα, ο υπερσυμπιεστής δεν σταματά - εισέρχεται στη λειτουργία ελάχιστης απόδοσης.
 4. Περαιτέρω η μονάδα συμπιεστή λειτουργεί για τη συντήρηση ενός μικροκλίματος ενός χώρου, αυξάνοντας ή μειώνοντας την ικανότητα ανάλογα με την αλλαγή των συνθηκών ενός περιβάλλοντος.

Καθώς ο συμπιεστής λειτουργεί χωρίς διακοπή, το λιπαντικό δεν παγώνει στον παγετό - η συσκευή είναι ικανή να ζεσταίνει τον αέρα του χώρου σε θερμοκρασία μείον τη θερμοκρασία (-15 μοίρες). Το πρόβλημα της ψύξης του συμπυκνωτή επιλύεται λόγω της εισαγωγής ενός συστήματος περιοδικής απόψυξης.

Ενδιαφέρουσα στιγμή. Εξωτερικά, τα κλιματιστικά τύπου inverter δεν διαφέρουν με κανέναν τρόπο από τους προκατόχους τους. Μερικοί κατασκευαστές κάνουν τις επιγραφές INV ή INVERTER στο σώμα της εξωτερικής μονάδας. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με το είδος του διαχωρισμένου συστήματος.

Ψάχνετε για πραγματικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα των ψύκτες με inverter, που δηλώνονται από τους πωλητές και τους κατασκευαστές της τεχνολογίας του κλίματος:

 • η οικονομία είναι 30-60% σε σύγκριση με τη συνήθη "διαίρεση".
 • αξιοπιστία, μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • μειωμένο επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.
 • ακριβέστερη συντήρηση της θερμοκρασίας του αέρα.
 • Η δυνατότητα θέρμανσης ενός σπιτιού σε αρνητική εξωτερική θερμοκρασία μείον 15 ° C.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι κατασκευαστές και οι έμποροι εξοπλισμού ψύξης συχνά υπερβάλλουν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων. Ένα παράδειγμα διαφήμισης: ο πόρος του συνηθισμένου ψυγείου είναι 8-10 χρόνια, και ο μετατροπέας - για 15 χρόνια. Ο στόχος είναι σαφής: ο καταναλωτής πρέπει να πιστεύει και να αγοράζει ένα πιο ακριβό κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι.

Προσφέρουμε την αποσυναρμολόγηση των θετικών στιγμών ξεχωριστά, και στο τέλος να παρουσιάσουμε τα πραγματικά μειονεκτήματα των μετατροπέων. Αρχικά σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο:

Η οικονομία είναι ένας σχετικός όρος

Τα κλιματιστικά με μεταβλητή ταχύτητα περιστροφής του άξονα του συμπιεστή εξοικονομούν πραγματικά ηλεκτρισμό εξαιτίας της έλλειψης ρευμάτων εκκίνησης και της ομαλής μείωσης της παραγωγικότητας. Δεν είναι περίεργο ότι αυτή η τεχνική εφευρέθηκε στην Ιαπωνία και βρέθηκε ευρεία εφαρμογή στην Ευρώπη, όπου το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετά υψηλό.

Οι συνθήκες λειτουργίας των οικιακών συσκευών κλιματισμού στο έδαφος των μετα-σοβιετικών κρατών διαφέρουν από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Οι εξοικονομήσεις από τη χρήση κλιματιστικών inverter είναι χαμηλές για τους εξής λόγους:

 1. Η καυτή περίοδος διαρκεί σχετικά σύντομη και η τιμή 1kW ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ χαμηλότερη από τα ευρωπαϊκά τιμολόγια. Εάν τα κιλοβάτ που εξοικονομούνται κατά τη διάρκεια του έτους υπολογίζονται εκ νέου με νομισματικούς όρους, το ποσό δεν θα σας εντυπωσιάσει.
 2. Ο μετατροπέας καταναλώνει επίσης υπερβολική ενέργεια. Ορισμένα μέρη στη διαδικασία εργασίας είναι πολύ καυτά, μετατρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα. Διαφορετικά, γιατί τα ψυγεία αλουμινίου τοποθετούνται στον πίνακα;
 3. Η εξοικονόμηση ενέργειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του χώρου που ψύχεται. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής είναι σαφώς ορατή στην κρεβατοκάμαρα, ένα μικρό καθιστικό ή ένα παιδικό δωμάτιο. Ένα άλλο πράγμα είναι το γραφείο, όπου οι εργαζόμενοι ανοίγουν συνεχώς τα παράθυρα και τις πόρτες εισόδου, εργάζονται με εξοπλισμό γραφείου και ούτω καθεξής.

Σημείωση: Πολλοί πόροι του Διαδικτύου μιλούν για τα οικονομικά των ψυκτών αναστροφέων με το παράδειγμα ενός κινούμενου αυτοκινήτου, δίνοντας την κατάλληλη εικόνα. Τέτοια σχήματα δίνουν μια παραμορφωμένη εικόνα του ενεργειακού κόστους ενός μετατροπέα συχνότητας που λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν συμπιεστή.

Ενδιάμεση έξοδος. Μια ομαλή αύξηση και μείωση της ισχύος δίνει πραγματικά το αποτέλεσμα - η κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώνεται (το δέλτα σε σύγκριση με το "όχι ένας μετατροπέας" θα είναι 15-30%). Αλλά το αποτέλεσμα αντισταθμίζεται από τα χαμηλά τιμολόγια, τη μικρή περίοδο θέρμανσης και την κατανάλωση της ίδιας της μονάδας μετατροπέα. Στο πλαίσιο της τιμής του εξοπλισμού και των ανταλλακτικών, η εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται φανταστική.

Το σχήμα των αλγορίθμων εργασίας των διαφόρων κλιματιστικών

Αξιοπιστία και σύνολα πόρων

Προκειμένου να μην αφαιρεθεί ο πολύτιμος χρόνος του αναγνώστη, ας παρουσιάσουμε μια ανάλυση αυτών των πλεονεκτημάτων με τη μορφή σύντομων διατριβών:

 1. Η πιο ευάλωτη μονάδα του ψυγείου είναι ένας συμπιεστής. Στη δεύτερη θέση είναι τα ηλεκτρονικά.
 2. Από τη μία πλευρά, η έλλειψη εκκινήσεων / διακοπών αυξάνει τον πόρο του υπερτροφοδότη του μετατροπέα. Από την άλλη πλευρά, η διάρκεια ζωής μειώνεται λόγω της συνεχούς λειτουργίας.
 3. Η πρακτική δείχνει: οι νέοι επώνυμοι μετατροπείς (δεν είναι φθηνοί Κινέζοι) εξυπηρετούν πραγματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο μόνος άλλος λόγος είναι η εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογιών, για παράδειγμα, συμπιεστές σπειροειδούς και διπλού ρότορα με ηλεκτροκινητήρες συνεχούς ρεύματος.
 4. Από τις υπερτάσεις τάσης στο δίκτυό μας, οποιαδήποτε ηλεκτρονικά μπορεί να αποτύχει ανεξάρτητα από τον τύπο του κλιματιστικού. Η επισκευή του μετατροπέα θα κοστίσει πολύ περισσότερο.
 5. Εάν ο ψύκτης δεν εξυπηρετείται για χρόνια, λειτούργησε με έλλειψη ψυκτικού ή ρύπανσης εναλλάκτη θερμότητας, το αποτέλεσμα θα βγεί το ίδιο - αποτυχία του φυσητήρα. Η παρουσία ενός μετατροπέα συχνότητας δεν παίζει κάποιο ρόλο.
Σχέδιο λειτουργίας του περιστροφικού συμπιεστή, εγκατεστημένο σε διάφορους τύπους διαχωρισμένων συστημάτων

Εξ ου και το συμπέρασμα: Το πρότυπο "split" για την αξιοπιστία και τη μακροζωία δεν χάνει τον μετατροπέα και στην περίπτωση της αντικατάστασης ηλεκτρονικών θα επωφεληθεί από την τιμή των ανταλλακτικών. Πρόκειται για ποιοτικό εξοπλισμό αποδεδειγμένων σημάτων - Daikin, Mitsubishi, York και τα παρόμοια. Η σύγκριση των κινεζικών προϊόντων δεν έχει νόημα.

Οι μετατροπείς δεν κάνουν θόρυβο;

Σε οποιοδήποτε κλιματιστικό υπάρχουν τρεις μονάδες που προκαλούν θόρυβο:

 • συμπιεστής.
 • αξονικός ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας.
 • τον ανεμιστήρα στροβίλου της εσωτερικής μονάδας.

Οι δύο πρώτες μονάδες τοποθετούνται εκτός του σπιτιού (εξαιρούνται οι παραθυρόφυλλα και οι κινητές εκδόσεις κλιματιστικών). Επιπρόσθετα, τα σύγχρονα συστήματα διασύνδεσης με αναστροφέα είναι εξοπλισμένα με υπερσυμπιεστές χαμηλού θορύβου, ενώ πίσω από τον τοίχο σχεδόν δεν ακούγονται. Η αξονική πτερωτή αρχίζει περιοδικά και δεν παρεμποδίζει τους επιβαίνοντες με εξωτερικούς ήχους.

Ο στρόβιλος της εσωτερικής μονάδας του "split" είναι σαφώς θορυβώδης. Το ηχητικό επίπεδο εξαρτάται μόνο από το σχεδιασμό του, ο μετατροπέας δεν παίζει ρόλο. Αλλά τα αυτοκίνητα της τελευταίας γενιάς έχουν ακόμα το πλεονέκτημα - παίρνουν προηγμένη ανάπτυξη, για παράδειγμα, μια πτερωτή με ένα ειδικό προφίλ των λεπίδων. Έτσι γεννιέται ο μύθος για την αθόρυβη συμπεριφορά των μοντέλων inverter.

Ακριβής συμμόρφωση θερμοκρασίας

Ένα ψυγείο που είναι εξοπλισμένο με μετατροπέα συχνότητας, αντέχει ακριβέστερα τη ρυθμισμένη θερμοκρασία, είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Το πρόβλημα είναι διαφορετικό: οι πωλητές συνδέουν αυτό το χαρακτηριστικό με τη διατήρηση της υγείας των ενοικιαστών, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για μια άνετη διαμονή μέσα στο δωμάτιο. Η ακριβής συντήρηση της θερμοκρασίας του αέρα ανακουφίζει από τις συγκινήσεις και το κρύο κατά τις στιγμές απενεργοποίησης του τυπικού μοντέλου "split".

Βοήθεια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι άνθρωποι τραυματίζονται από μια απότομη αλλαγή του κλίματος. Παράδειγμα: μετακινώντας ενεργά κατά μήκος του δρόμου το καλοκαίρι, πηγαίνετε σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία +21 ° C. Ο διεγερμένος οργανισμός χτυπά απότομα, κάτι που συχνά προκαλεί κρύο.

Η θέρμανση με τη βοήθεια ενός αντιστροφέα θα περιγραφεί και πάλι:

 1. Στην προηγούμενη γενιά εγκαταστάσεων, τα μπλοκ δρόμου πάγωσαν, λάδι στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή.
 2. Οι μετατροπείς, αυτό το πρόβλημα απουσιάζει - οι μονάδες συνεχίζουν να λειτουργούν έως και 15 μοίρες.
 3. Όταν ο κύκλος αντιστρέφεται, η απόδοση ανταλλαγής θερμότητας μειώνεται απότομα σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα. Οι μονάδες αντιστροφέα είναι σε θέση να λειτουργήσουν, αλλά σε περίπτωση σοβαρού παγετού θερμαίνουν το δωμάτιο αρκετά κακά.
 4. Όπως φαίνεται στην πράξη: η εσωτερική τουρμπίνα ενεργοποιείται πολύ λιγότερο συχνά, τα διαλείμματα μεταξύ των εκτοξεύσεων αυξάνονται. Το ρεύμα αέρα είναι μόλις ζεστό.

Συμπέρασμα: στην ψυχρή περίοδο, όλα τα κλιματιστικά συστήματα είναι σε θέση να τροφοδοτούν αποτελεσματικά τον ζεστό αέρα όταν βρίσκονται στο δρόμο 0... + 5 ° С. Με τον παγετό, η ένταση της θέρμανσης μειώνεται αισθητά, αν και φυσικά ο μετατροπέας μπορεί να λειτουργήσει. Η συσκευή απλώς στερείται της επιφάνειας της ανταλλαγής θερμότητας λόγω των μικρών διαστάσεων του συμπυκνωτή.

Στη φωτογραφική - εξωτερική μονάδα της αντλίας θερμότητας του μετατροπέα Mitsubishi Zubadan. Οι διαστάσεις είναι πολύ διαφορετικές από τις μονάδες του οικιακού διαχωριστικού συστήματος

Βοήθεια. Στις αντλίες θερμότητας αέρα-αέρος ή αέρα-νερού, οι οποίες είναι απόγονοι διαχωρισμένων συστημάτων, το ζήτημα της αποτελεσματικότητας επιλύεται με την αύξηση των διαστάσεων των εξωτερικών εναλλάκτες θερμότητας.

Συνοπτικά για τις αδυναμίες

Έχοντας αναλύσει τα πραγματικά πλεονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων inverter, μπορούμε να μιλήσουμε για τέτοια μειονεκτήματα:

 • υψηλή αρχική τιμή του εξοπλισμού, κατά μέσο όρο 30% περισσότερο από τις συσκευές "χωρίς αντιστροφέα".
 • δαπανηρή επισκευή της ηλεκτρονικής πλήρωσης.
 • αμφίβολη αξιοπιστία των μετατροπέων συχνότητας - οι πίνακες συχνά καθίστανται ακατάλληλοι από τις υπερτάσεις ισχύος.

Τα πλεονεκτήματα των μετατροπέων σε σχέση με τα κλασσικά μοντέλα στις συνθήκες μας είναι ελάχιστα. Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας παρατηρείται σε όλες τις χρήσεις χρήσης (θέρμανση + ψύξη) σε σαλόνια.

Ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να επιλέξει

Όσον αφορά την επιλογή του διαχωρισμένου συστήματος, δίνουμε αρκετές συστάσεις:

 1. Ο μετατροπέας είναι κατάλληλος για σαλόνια, όπου δεν υπάρχουν περισσότερα από τρία άτομα τη φορά - παιδικό δωμάτιο, υπνοδωμάτιο, σαλόνι.
 2. Για μια κουζίνα, μια μεγάλη αίθουσα ή ένα γραφείο, είναι καλύτερα να πάρετε ένα παραδοσιακό κλιματιστικό.
 3. Αν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, αξίζει να αγοράσετε ένα κλασικό μοντέλο αξιόπιστου κατασκευαστή. Ένας φτηνός μετατροπέας από το Μεσαίο Βασίλειο θα προκαλέσει πολλά προβλήματα, από τον θόρυβο μέχρι την επισκευή.
 4. Μην περιμένετε ότι η έκδοση του μετατροπέα "split" θα αντικαταστήσει την πλήρη θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό, θυμηθείτε τον απλό κανόνα: όσο υψηλότερο είναι το κόστος του προϊόντος, τόσο πιο δαπανηρή είναι η επισκευή και τα ανταλλακτικά του. Αντί για το συμπέρασμα, προσφέρουμε ένα θεματικό βίντεο:

Αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού μετατροπέα

6/26/2018 852 προβολές

Εγχώρια καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση οικιακών συσκευών προσφέρουν όλο και περισσότερο πελάτες κλιματισμού inverter - ένα από τα καλύτερα παραδείγματα κλιματικών συσκευών για το σπίτι και το γραφείο. Και μόνο οι εμπειρογνώμονες γνωρίζουν, στην πραγματικότητα, αυτές οι λύσεις είναι καλύτερες από τις συνήθεις ομολόγους τους. Τι είναι ένα κλιματιστικό inverter και υπάρχουν βασικές διαφορές στη λειτουργία 2 κοινών τύπων κλιματικών συστημάτων;

Σε αναλογία με άλλες λύσεις αυτού του τμήματος, η βάση του εξοπλισμού είναι 2 λειτουργικές μονάδες - εσωτερικές και εξωτερικές. Στο τελευταίο υπάρχει καθαριστής φρέον, συμπιεστής, ανεμιστήρας και συμπυκνωτής. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει μια πλακέτα ελέγχου, έναν ειδικό εξατμιστή, συνδετήρες, περσίδες, λύσεις διήθησης, καθώς και ένα ειδικό δοχείο αποστράγγισης συμπυκνωμάτων.

 • 1 Διαφορετικά συστήματα διασύνδεσης μετατροπέα από συμβατικά
 • 2 σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας
 • 3 Συστάσεις για επιλογή
 • 4 TOP 5 καλύτερες λύσεις κλιματισμού με μετατροπέα
  • 4.1 Γενικό κλίμα GU-EAF09HR
  • 4.2 Toshiba RAS-05BKV-E
  • 4.3 Toshiba RAS-10N3KVR-E2
  • 4.4 Mitsubishi Electric MSZ-MUZ HJ25VA-ER1
  • 4.5 Daikin FTXB20C-RXB20C

Διαφορετικά συστήματα διαχωρισμού inverter από συμβατικά

Το κλιματιστικό του τύπου του μετατροπέα διαφέρει από το παραδοσιακό split σύστημα, την παρουσία μιας ολοκληρωμένης κάρτας ελέγχου, μέσω της οποίας διορθώνεται η εργασία της συσκευής. Βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα και μειώνει τον αριθμό των εγκλεισμάτων της μονάδας.

Η αρχή του παραδοσιακού κλιματιστικού

Όσο για το συμβατικό κλιματιστικό, λειτουργεί με σχετικά απλή αρχή:

 • Η θερμοκρασία στο δωμάτιο αυξάνεται κατά πολλούς βαθμούς (από 3 έως 5 ° C).
 • Η κλιματική συσκευή ενεργοποιείται και εκτελείται η ψύξη του περιβάλλοντος χώρου.
 • Καθώς η θερμοκρασία κανονικοποιείται, η συσκευή απενεργοποιείται.
 • ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των κλιματιστικών inverter

Το κλιματιστικό inverter λειτουργεί σύμφωνα με μια διαφορετική τεχνολογία:

 • Ενεργοποιημένο για πρώτη φορά, το split σύστημα ψύχει τον αέρα στο δωμάτιο μέχρι την καθορισμένη από τον χρήστη τιμή.
 • Ο μετατροπέας στο κλιματιστικό δεν θα επιτρέψει τη διακοπή της συσκευής αλλά θα τη μεταφέρει σε οικονομικό τρόπο λειτουργίας (σε επίπεδο 20-70% της ονομαστικής χωρητικότητας).
 • Η μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί με "μειωμένη ταχύτητα", η οποία είναι επαρκής για τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας.

Σύγκριση των εργασιών των παραδοσιακών συσκευών και των συσκευών αντιστροφέα

Τα συστήματα split-budget που είναι εξοπλισμένα με έναν αντιστροφέα είναι απενεργοποιημένα, αλλά είναι κατά τάξη μεγέθους χαμηλότερα από τα παραδοσιακά διαλύματα που χρησιμοποιούνται για την ψύξη των μαζών αέρα. Μόνο τα καλύτερα και πιο ακριβά κλιματιστικά inverter λειτουργούν συνεχώς. Μπορούν να αλλάξουν αυτόματα την ισχύ σε ένα ευρύ φάσμα - από 5 έως 90%.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα ενδιαφέρον βίντεο σε μια προσιτή γλώσσα σχετικά με τις διαφορές ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό inverter και ένα συνηθισμένο.

Δώστε προσοχή! Τι είναι ο έλεγχος του μετατροπέα; - Μια μικρή συσκευή που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ομαλά την ισχύ της κλιματικής συσκευής.

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας

Τα κύρια πλεονεκτήματα του κλιματιστικού μετατροπέα είναι η δυνατότητα της λεπτής ρυθμίσεως της θερμοκρασίας δωματίου, μία προκαθορισμένη λειτουργία υποστήριξης με υψηλή ακρίβεια, το επίπεδο δόνησης είναι μικρότερη από 3 μοίρες, παρέχοντας έτσι ένα κλίμα άνετα στον οικιακό χώρο. Οι σύγχρονες συσκευές είναι πολύ ήσυχες και δεν προκαλούν δυσάρεστο θόρυβο κατά τη διάρκεια της εργασίας. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι, όταν πρόκειται για ό, τι είναι καλύτερο κλιματιστικό inverter ή απλό, η επιλογή πέφτει στο πρώτο από αυτά.

Πλεονεκτήματα των κλιματιστικών μετατροπέων όσον αφορά την ισχύ εξόδου

Η χρήση τυπικών κλιματικών συμπλεγμάτων συνδέεται με την απότομη παραγωγή ψυχρού αέρα, η οποία με τη σειρά του οδηγεί σε δυσφορία. Για ένα άτομο, αυτό είναι γεμάτο με κρύο. Μετά την αποσύνδεση της συσκευής, επανενεργοποιείται μόνο αν το δωμάτιο γίνει αρκετά ζεστό. Αλλά το κλιματιστικό τύπου inverter λειτουργεί συνεχώς, η στήριξη της θερμοκρασιακής κατάστασης από τον κρύο αέρα εκτελείται "αναλογικά".

Πλεονεκτήματα του μετατροπέα

 • επιτρέπεται η χρήση σε όλο το εικοσιτετράωρο.
 • μέγιστη ακριβή υποστήριξη για τη θερμοκρασία που καθορίζει ο χρήστης.
 • εργάζονται πολύ πιο ήσυχα από τους παραδοσιακούς ομολόγους τους.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατανάλωση ισχύος από κλιματιστικά

Κλιματιστικό μετατροπέα έχει ορισμένες ελλείψεις:

 • σε σύγκριση με την παραδοσιακή συσκευή κλιματισμού, η τιμή είναι υψηλότερη κατά 40% (περίπου).
 • η πλακέτα ελέγχου της μονάδας εξαρτάται από την ηλεκτρική τάση στο δίκτυο (οι σταγόνες είναι απαράδεκτες).
 • η επισκευή του κλιματιστικού inverter είναι δαπανηρή.

Ως επί το πλείστον, τα κύρια μειονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων είναι ότι είναι δαπανηρά, αλλά σπάνια αποτυγχάνουν. Η αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού inverter κατασκευάζεται έτσι ώστε η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για χώρους ψύξης καυτό καλοκαίρι, αλλά επίσης τη θερμότητα του όταν η στήλη εξωτερική θερμοκρασία δείχνει -10 -15 ° C.

Δώστε προσοχή! Για μονοφασικά δίκτυα τροφοδοσίας, επιλέγονται μοντέλα διαχωρισμένου συστήματος με ψυκτική ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 18 kW. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτής της τιμής, είναι καλύτερο να τροφοδοτήσετε τη μονάδα συνδέοντάς την με μια τριστάνη γραμμή.

Συστάσεις για επιλογή

Αξίζει να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό inverter και υπάρχει ανάγκη για αυτό; Εάν το κύριο καθήκον της κλιματικής συσκευής είναι να εξασφαλίσετε μια άνετη θερμοκρασία στην αρχή "απλά να μην είναι κρύο / ζεστό", τότε μπορείτε να το χειριστείτε με μια παραδοσιακή λύση. Για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους και επικεντρώνονται στην ποιότητα θερμότητας / ψύξης, είναι προτιμότερο να επιλέξετε συστήματα inverter.

Συμβουλή! Οι λύσεις που εξετάζονται θα ταιριάζουν απόλυτα όχι μόνο σε χώρους γραφείων και σε γραφεία, αλλά και σε υπνοδωμάτια για παιδιά.

Σε όλες τις περιπτώσεις, όταν απαιτείται λειτουργία 24 ωρών της μονάδας ψύξης, συνιστάται να προτιμάτε μια ήσυχη συσκευή που δεν θα αποσπά την προσοχή. Για τους εμπορικούς οργανισμούς, αυτή είναι μια ιδανική λύση, ειδικά αν λάβετε υπόψη τα υψηλά τιμολόγια για την ηλεκτρική ενέργεια - η εγκατάσταση ενός μετατροπέα θα εξοικονομήσει, λόγω της δυνατότητας προσαρμογής της απόδοσης της συσκευής για διαφορετικές εποχές.

Δώστε προσοχή! Κατά την αξιολόγηση του προβλήματος της επιλογής ενός κλιματιστικού μετατροπέα ή ενός συμβατικού κλιματιστικού, πρέπει να ληφθεί υπόψη η μακρύτερη λειτουργία του πρώτου τύπου εξοπλισμού, ο οποίος αποτυγχάνει πολύ λιγότερο συχνά. Τι σημαίνει αυτό για τον αγοραστή; - Το κόστος λειτουργίας στο μέλλον τα επόμενα χρόνια μειώνεται.

Πριν αγοράσετε ένα κλιματιστικό, συνιστούμε να δείτε ένα χρήσιμο βίντεο, μετά από το οποίο θα κάνει την επιλογή θα είναι πολύ ευκολότερη.

Top 5 καλύτερες λύσεις κλιματισμού με μετατροπέα

Για να βεβαιωθείτε ότι η επιλογή δεν είναι ακαταμάχητη για εσάς, σας παρουσιάζουμε την βαθμολογία του TOP-5 από τα καλύτερα όργανα, τα οποία σίγουρα θα βρείτε στο γραφείο και στο σπίτι.

Γενικό Κλίμα GU-EAF09HR

Γενικό Κλίμα GU-EAF09HR

Γενικό Κλίμα GU-EAF09HR - Αυτό το μοντέλο συνδυάζει μεγάλη λειτουργικότητα και προσιτή τιμή (από 15 έως 41 χιλιάδες ρούβλια.). Η μεσαία τάξη. Έρχεται με συμπιεστές από τη Mitsubishi και τη Daikin. Το μοντέλο εφαρμόζεται στη βόρεια έκδοση, λόγω του οποίου το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και όταν το παράθυρο είναι -15 ° C. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους μέχρι 25 m2.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του GU-EAF09HR:

 • απλή εγκατάσταση?
 • λειτουργία διπλής λειτουργίας (θέρμανση, ψύξη);
 • κατοικία χαμηλού θορύβου.
 • Τα blinds ανοίγουν / κλείνουν αυτόματα.
 • κλειδώματος στο τηλεχειριστήριο.

Η ισχύς για θέρμανση δεν υπερβαίνει τα 4,1 kW, ενώ για την ψύξη - από 0,4 έως 3,3 kW. Ένα φίλτρο κατεχίνης, ένας ιονιστής αέρα περιλαμβάνονται επίσης στο κανονικό σετ παράδοσης.

Toshiba RAS-05BKV-E

Το μοντέλο RAS-05BKV-E είναι η κύρια καινοτομία του 2017. Η Toshiba παρήγαγε πάντοτε τις καλύτερες κλιματικές λύσεις. Στην παραλλαγή μεγέθους 0,5 αυτό είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για μικρά δωμάτια μέχρι 15 m2. Αυτός ο κλιματισμός θα είναι κατάλληλος σε αστικά διαμερίσματα, αντιμετωπίζει καλά με χαμηλές θερμοκρασίες.

 • λειτουργία "άνετου ύπνου".
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • Για τον καλό εξαερισμό υπάρχουν 12 στοιχειώδεις περσίδες.
 • λειτουργία αυτόματου καθαρισμού.
 • ελάχιστο θόρυβο (μέχρι 22 dB).
 • προγραμματιζόμενο πίνακα ελέγχου με χρονοδιακόπτη για 7 ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι οι μονάδες κασέτας εξακολουθούν να κατέχουν ηγετικές θέσεις, η εταιρεία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην αγορά και προσφέρει στους πελάτες νέα και προσιτά μοντέλα συσκευών. Η τιμή είναι από 33 χιλιάδες ρούβλια.

Toshiba RAS-10N3KVR-E2

Το Toshiba N3KVR - ένα υπέροχο κλιματιστικό inverter στην κλασική έκδοση. Διακρίνεται από ένα ομαλό μπροστινό πλαίσιο με ενσωματωμένο φίλτρο πλάσματος, χάρη στο οποίο είναι δυνατό να εξουδετερωθούν μέχρι και 99% δυσάρεστες οσμές σε ένα κτίριο διαμερισμάτων. Μέχρι σήμερα, αυτή η συσκευή εστιάζει όλη την εργασία που εξαλείφει τους ιούς, τα βακτηρίδια και τα αλλεργιογόνα.

Η παρουσία ενός φίλτρου πλάσματος στην πράξη σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ο αέρας καθαρίζεται 5-10 φορές πιο αποτελεσματικά και ταχύτερα σε σύγκριση με τα παθητικά συστήματα καθαρισμού.

Χαρακτηριστικά της κλιματικής μονάδας:

 • Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η μονάδα θα επανεκκινήσει αυτόματα.
 • λειτουργία αυτόματου καθαρισμού της εσωτερικής μονάδας.
 • σύστημα φιλτραρίσματος IAQ.
 • ένας τρόπος αύξησης της παραγωγικότητας ή οικονομίας ενός ηλεκτρικού ρεύματος (κατά την κρίση του χρήστη).

Το μοντέλο N3KVR της Toshiba θεωρείται ένα από τα πιο εξελιγμένα στον τεχνικό εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει ότι ένα split σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από αλλεργικούς ανθρώπους που υποφέρουν από κάθε είδους ερεθιστικά.

Mitsubishi Electric MSZ-MUZ HJ25VA-ER1

Mitsubishi Electric MSZ-MUZ HJ25VA-ER1

Ένας άλλος εκπρόσωπος της σειράς Classic, αλλά ήδη στην έκδοση της Mitsubishi Electric. Καλό κλιματισμό με έλεγχο ελέγχου inverter, εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης. Κατάλληλο για δωμάτια μέχρι 25 "τετράγωνα". Το κιτ χειμώνα στη συσκευή δεν παρέχεται, αφού αυτή είναι μια επιλογή χωρίς προηγμένες λειτουργίες.

 • ένα χρονόμετρο για 12 ώρες.
 • ένας τρόπος οικονομικής ψύξης.
 • συμμόρφωση με την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης "Α" ·
 • ένα αντιαλλεργικό φίλτρο ενζύμου.
 • αυτόματη επανεκκίνηση του συστήματος σε περίπτωση βλαβών, έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος.

Daikin FTXB20C-RXB20C

Ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα inverter στην αγορά, κοστίζοντας μέχρι και 40 χιλιάδες ρούβλια. Υπάρχει η δυνατότητα εργασίας στη θέρμανση, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και σε θερμοκρασία -15 ° C έξω από το παράθυρο. Η ισχύς της συσκευής επαρκεί για να υποστηρίξει το μικροκλίμα σε αίθουσες μέχρι 20 m2, υπό την προϋπόθεση ότι το σύστημα παραδίδεται και διαμορφώνεται από ειδικούς.

Χαρακτηριστικά Daikin FTXB20C-RXB20C:

 • ομαλή ρύθμιση ισχύος με χρονοδιακόπτη.
 • λειτουργία υψηλής απόδοσης.
 • λειτουργία για να υποστηρίξει ένα άνετο μικροκλίμα?
 • σε κατάσταση αναμονής η συσκευή μεταβαίνει σε οικονομικό τρόπο κατανάλωσης ρεύματος.
 • λακωνική εμφάνιση (οι σωλήνες και τα στοιχεία είναι κρυμμένα στο σώμα, τίποτα δεν είναι ορατό και δεν προεξέχει).
 • αυτοδιάγνωση;
 • ρύθμιση της θέσης των τυφλών.
 • 24ωρη χρονοδιακόπτη.

Συμβουλή! Τα κλιματιστικά κλιματιστικά με την εγκατάσταση είναι φθηνότερα, αντί για την παραγγελία της συσκευής κλιματισμού χωριστά και για την τοποθέτηση ξεχωριστά.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει πραγματικά κάτι από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε. Το ευρύ φάσμα κλιματικών συγκροτημάτων για διαφορετικούς σκοπούς και με διάφορες δυνατότητες πωλείται. Η απόφαση είναι δική σας!

Κλιματιστικά Inverter - διαφορές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιουνίου 2018.

Η κλιματική τεχνολογία γίνεται όλο και πιο προσιτή και κοινή κάθε χρόνο. Μόλις πριν από δύο δεκαετίες, το κλιματιστικό που εγκαταστάθηκε στο δικό του διαμέρισμα δεν ήταν κατά κύριο λόγο τρόπος να προσφέρει την άνεσή του, αλλά την πιο προφανή επίδειξη ευημερίας. Αλλά ακόμη και οι ιδιοκτήτες μιας τέτοιας πολυτέλειας θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά μόνο "παράθυρα", και κλιματιστικά inverter ήταν πέρα ​​από την προσιτότητα της σπανιότητας.

Πόσο έχει αλλάξει ο χρόνος είναι εύκολο να παρατηρήσετε. Σήμερα, κάθε λογικός καταναλωτής προσπαθεί με την πρώτη ευκαιρία να αγοράσει κλιματιστικό, και από ολόκληρη τη σειρά μοντέλων επιλέγει συνήθως τις παραλλαγές των μετατροπέων. Γιατί η επιλογή των καταναλωτών εστιάζεται σε αυτά;

Το μυστικό της επιτυχίας των μετατροπέων είναι με έναν ιδιαίτερο τρόπο της δουλειάς τους.

Πώς λειτουργεί ένα κανονικό κλιματιστικό;

Τα μη αναστρεφόμενα κλιματιστικά είναι αποτελεσματικά - αλλά είναι πολύ απλά. Οι λειτουργίες τους που εργάζονται κυκλώματος λόγω συγκεκριμένη ουσία που ονομάζεται ψυκτικό κατά τη διάρκεια της εξάτμισης παίρνει πάρα πολύ θερμότητα από το δωμάτιο, και στη συνέχεια δίνει το στο εξωτερικό περιβάλλον και έτσι και πάλι καθίσταται υγρό. Φυσικά, το ψυκτικό δεν κυκλοφορεί στο ίδιο - όπως κυκλοφορία παρέχει ένα συμπιεστή, που είναι η καρδιά της μονάδας και καταναλώνει την περισσότερη ενέργεια. Όταν η θερμοκρασία δωματίου φθάσει μία προκαθορισμένη στάθμη του ιδιοκτήτη, το εν λόγω κλιματιστικό και ένα καθήκον επιτυγχάνεται με ασφάλεια απενεργοποιημένη. Και ανάβει ξανά μόνο όταν αυτή η θερμοκρασία αυξηθεί ξανά.

Αλλά το γεγονός είναι ότι τέτοια απενεργοποίηση και απενεργοποίηση είναι αδύνατη χωρίς υψηλή ενέργεια και μηχανικά φορτία - το ρεύμα εκκίνησης είναι αρκετές φορές υψηλότερο από το ρεύμα λειτουργίας. Και λόγω αυτής της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις περιόδους αυτές αυξάνεται έντονα, ο εξοπλισμός λειτουργεί σε πιο έντονη λειτουργία και τα μέρη φθείρονται εντονότερα.

Όλα αυτά είναι έξοδα που ο χρήστης θα ήθελε πάντα να αποφύγει. Και μόνο η ευκαιρία να μειωθεί το κόστος και να του παρασχεθούν συστήματα split inverter.

Οικονομικός τρόπος άνεσης

Με βάση την αρχή του μετατροπέα, τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν ως κλασικά. Λαμβάνουν υπόψη την παρατηρούμενη κανονικότητα στην πράξη: τα μακρύτερα και καλύτερα έργα του μηχανήματος, το φορτίο του οποίου είναι πιο ομοιόμορφο και ομαλό - και όχι εκείνο που λειτουργεί λιγότερο. Και τι εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του κλιματιστικού; Υψηλά φορτία κατά την εκκίνηση και τη διακοπή των μονάδων.

Ως εκ τούτου, το split σύστημα είναι ενεργοποιημένο μόνο μία φορά - κατά την έναρξη της εργασίας. Και τότε δεν σβήνει καθόλου. Όταν επιτευχθεί η θερμοκρασία χρήστη, το κλιματικό σύστημα απλά μειώνει την ένταση της λειτουργίας του σε ένα επίπεδο στο οποίο διατηρείται η γραμμή θερμοκρασίας. Και αν για κάποιο λόγο η θερμοκρασία αυξάνεται και πάλι, τότε το μόνο που πρέπει να κάνετε στη συσκευή για να το μειώσετε είναι να προσθέσετε λίγη ταχύτητα στον ηλεκτροκινητήρα. Και όλοι - ο χρήστης λαμβάνει και άνεση και οικονομία.

Για να επιτευχθεί αυτός ο τρόπος λειτουργίας των κλιματιστικών οφείλεται στο γεγονός ότι καταναλώνουν πανταχού παρόν ρεύμα εναλλασσόμενου ρεύματος, αλλά στη συνέχεια το μετατρέπουν σε μόνιμο. Αυτή η απλή κατασκευαστική κίνηση έκανε δυνατή τη ρύθμιση της ταχύτητας του κινητήρα στον συμπιεστή σε ένα πολύ ευρύ φάσμα. Και αυτή η προσαρμογή οδήγησε στην εμφάνιση πολλών πολύ σημαντικών πλεονεκτημάτων για τους καταναλωτές των διαχωρισμένων συστημάτων.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του κλιματισμού με συμπιεστές αναστροφέα;

Το πρώτο και πιο προφανές πλεονέκτημα, που αποκτήθηκε λόγω ενός νέου τρόπου λειτουργίας στα κλιματιστικά inverter, είναι η οικονομία. Και πολύ υψηλό: σε σύγκριση με τα κλασσικά μοντέλα, οι εκδόσεις μετατροπέων καταναλώνουν τουλάχιστον 30% λιγότερη ενέργεια και ο συντελεστής ενεργειακής απόδοσης τους φτάνει σε 4 και σε μερικές περιπτώσεις μέχρι 5 μονάδες.

Αυτό το πλεονέκτημα είναι σημαντικό - αλλά όχι το μόνο, διότι τα διαχωρισμένα συστήματα είναι ικανά:

 • κάνει το φορτίο στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ελάχιστο?
 • Είναι πολύ πιο γρήγορα από τα κλασσικά μοντέλα να φτάσουν στη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου μικροεπεξεργαστή, το οποίο κάνει αυτόματα την επιλογή του βέλτιστου τρόπου λειτουργίας και δύο φορές πιο γρήγορα από ό, τι συμβατικό κλιματιστικό φτάνει στις απαιτούμενες κλιματικές παραμέτρους.
 • ακριβέστερα για να διατηρηθεί η ρυθμισμένη θερμοκρασία λόγω της ομαλής ρύθμισης που εφαρμόζεται στο σχεδιασμό τους, γεγονός που επιτρέπει σφάλμα μόλις 0,5 ° C.
 • Λειτουργεί σε χαμηλό επίπεδο θορύβου, γιατί ο ανεμιστήρας και οι εξωτερικές και εσωτερικές μπλοκ μονάδα λειτουργεί σε εξαιρετικά χαμηλές στροφές και έτσι δημιουργεί ένα άνετο για τους ανθρώπους υπόβαθρο θορύβου μόνο 20 με 22 dB?
 • εξασφαλίζουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες σε ένα συγκεκριμένο χώρο και στο περιβάλλον ως σύνολο. Αυτό κατέστη εφικτό λόγω της μείωσης των εκπομπών επιβλαβών ουσιών σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και της χρήσης ψυκτικών μέσων R32 και R410A, τα οποία δεν επηρεάζουν τη στιβάδα του όζοντος.
 • είναι πολύ ωραίο να θερμάνετε τις εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των ψυχρών περιόδων του έτους, ακόμη και όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει σε μερικές περιπτώσεις σε -30, και ταυτόχρονα να λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά από οποιαδήποτε ηλεκτρική θερμάστρα.
 • αλλά είναι χρήσιμο να θυμάστε ότι τα σοβαρά πλεονεκτήματα δεν κάνουν χωρίς ατέλειες. Τα μειονεκτήματα των συστημάτων κλιματισμού μετατροπέα περιλαμβάνουν:
 • υψηλότερο επίπεδο τιμών, το οποίο μακροπρόθεσμα αποδίδεται με περιθώριο, αλλά απαιτεί σημαντικό μη επαναλαμβανόμενο κόστος ·
 • αυξημένη ευαισθησία της ηλεκτρονικής "πλήρωσης" σε απότομες αλλαγές τάσης.
 • Το βάρος της εξωτερικής μονάδας είναι σημαντικό σε σύγκριση με τα κλασσικά μοντέλα.
 • πιο περίπλοκη λόγω της αφθονίας της επισκευής ηλεκτρονικών.

Όλα αυτά μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε ότι εάν ο στόχος του καταναλωτή είναι απλώς η επιθυμία να επιβιώσει η κορυφή της θερμότητας χωρίς προβλήματα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τα συνήθη κλασικά κλιματιστικά. Αλλά αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα υψηλό επίπεδο άνεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να ξέρετε πώς να μετρήσετε τα χρήματά σας, τότε το σύστημα split splitter είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Κατηγορία: Άρθρα σχετικά με τα κλιματιστικά και τον εξοπλισμό θερμότητας.

Συστήματα split inverter - χαρακτηριστικά λειτουργίας, λειτουργικό, συμβουλές από ειδικούς

Τι είναι τα split-inverter συστήματα, οι δημοφιλείς επιλογές, οι εξειδικευμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες στην πύλη.

Το άρθρο γράφτηκε με τη βοήθεια του Rusklimat

Σήμερα, σχεδόν κάθε διαμέρισμα και κάθε σπίτι έχει μια ποικιλία κλιματικών εξοπλισμών, και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα σύστημα split, το οποίο αντικατέστησε τα κλιματιστικά παραθύρων της προηγούμενης γενιάς. Αλλά δεν υπάρχει όριο στην τελειότητα, και τα split συστήματα έχουν επίσης υποστεί αλλαγές - υπάρχουν συσκευές inverter. Με τη βοήθεια των ειδικών της Rusklimat θα κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματα των συστημάτων inverter, πώς να επιλέξουμε μια κατάλληλη συσκευή και για ποιες λειτουργίες αξίζει να πληρώσουμε και τι μάλλον η κίνηση του μάρκετινγκ.

Περιεχόμενα

 • Τι είναι ένα split inverter σύστημα.
 • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαχωριστικών συστημάτων μετατροπέα.
 • Συστήματα διαχωρισμού θέρμανσης μετατροπέα.
 • Χαρακτηριστικά της επιλογής διαχωρισμένων συστημάτων.

Τι είναι τα διασπασμένα συστήματα αναστροφέα

Τα συστήματα διαμερισμάτων inverter εφευρέθηκαν στην Ιαπωνία το 1981 και μέχρι σήμερα στη χώρα αυτή χρησιμοποιείται και κατασκευάζεται μόνο αυτός ο εξοπλισμός. Πριν από την εμφάνιση της τροποποίησης του μετατροπέα, τα κλιματιστικά λειτουργούσαν με την αρχή της έναρξης λειτουργίας (start-stop) - εκκίνησης, λειτουργίας σε πλήρη ισχύ μέχρι να σταματήσει ένα προκαθορισμένο καθεστώς θερμοκρασίας. Μόλις η θερμοκρασία αυξηθεί, όλα επαναλαμβάνονται. Οι Ιάπωνες εξοπλίζουν επίσης το σύστημα κλιματισμού με έναν μετατροπέα - μια συσκευή μετατροπής ρεύματος που επιτρέπει στον συμπιεστή να λειτουργεί σε ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων.

Και οι άλλες διαφορές / πλεονεκτήματα, που εκτιμήθηκαν γρήγορα σε όλο τον κόσμο, βασίζονται ακριβώς σε αυτή τη δυνατότητα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαχωριστικών συστημάτων μετατροπέα

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου - μπορεί να εγκατασταθεί σε υπνοδωμάτια και παιδικούς σταθμούς, ο εξοπλισμός δεν παρεμβαίνει σε ήσυχο ύπνο.
 • Απουσία "ρεύματος" και "εκτόξευσης".
 • Υψηλή απόδοση - σε ζεστό καιρό, το κλιματιστικό θα αντιμετωπίσει σίγουρα την εργασία και το συντομότερο δυνατό θα ρυθμίσει τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • Υψηλή ενεργειακή απόδοση - οικονομική κατανάλωση ενέργειας (η κατανάλωση είναι χαμηλότερη κατά περίπου 30-50%).

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους αυτής της λίστας είναι η υψηλή ενεργειακή απόδοση. Από την 1η Ιανουαρίου, 2011 στην χώρα μας, σύμφωνα με τον κανονισμό του κυβερνητικού διατάγματος RF № 1222 «Σχετικά με τους τύπους και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων...», ορίζεται κατάλογος των προϊόντων για τα οποία θα πρέπει να καθορίσετε την τάξη ενεργειακής απόδοσης - που περιλαμβάνονται, και τα συστήματα split. Εκείνη την εποχή, το "ανώτατο όριο" ήταν η κατηγορία Α, η οποία δεν επετεύχθη από όλα τα μοντέλα κλιματιστικών. Σήμερα, ο εξοπλισμός αναστροφέα αντιστοιχεί στις τάξεις Α +, Α ++ και σε ορισμένα μοντέλα του τομέα premium και A +++. Λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα με την οποία η αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς οι από έτος σε έτος αιχμής του καλοκαιριού θερμοκρασίες χτύπησε ρεκόρ, είναι δύσκολο να υπερεκτιμούν την αποτελεσματικότητα του κλιματιστικού.

Δεδομένου ότι η ενέργεια δαπανάται μόνο για την κίνηση των μαζών του αέρα, καταναλώνει τη συσκευή περίπου 3 φορές λιγότερο από ό, τι παράγει. Αλλά επειδή ο κινητήρας με τον μετατροπέα λειτουργεί με τον ελάχιστο χρόνο λειτουργίας, είναι πιο οικονομικός.

Τα μειονεκτήματα των συστημάτων μετατροπέων είναι, πρώτον, το υψηλό κόστος τους - σε ένα brand το σύστημα inverter κοστίζει σχεδόν διπλάσια. Στο πλαίσιο αυτό, η διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας δεν φαίνεται πλέον τόσο σημαντική, δεδομένου ότι η υπερανάληψη θα αποπληρωθεί εντός 3-5 ετών. Αλλά αν λάβετε υπόψη ότι η διάρκεια ζωής των συστημάτων split inverter είναι μεγαλύτερη, θα έχουν το χρόνο να αποπληρώσουν και να εξοικονομήσουν χρήματα.

Δεδομένου ότι ο μετατροπέας βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα, υπάρχει η άποψη ότι τέτοια συστήματα είναι πιο ευάλωτα στις εξωτερικές επιρροές και είναι απίθανο να αναπτύξουν έναν ηχητικό πόρο.

Εργάζομαι στο Togliatti ως τεχνίτης, επισκευαστής. Πρόσφατα, έχω συναντήσει σάπια επαφές στην Εθνική Τράπεζα. Και τι θα συμβεί με τον μετατροπέα για 5 χρόνια; Ο μετατροπέας είναι μια δέσμη των τσιπ και τρανζίστορ, οι οποίες θερμαίνονται σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός - να εξασφαλίσει το συμπύκνωμα, καθώς σαπίζει (καμία ροή αέρα), αν τουλάχιστον ένα κομμάτι καταστρέφεται, θα συντριβή ολόκληρο το σύστημα.

Η γνώμη αυτή είναι εσφαλμένη.

Τα τελευταία 3-5 χρόνια, ολοκληρώθηκε σταδιακά η μετάβαση σε μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών συστημάτων για εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών inverter. Σε προηγούμενες γενιές inverter κλιματιστικά στις εξωτερικές μονάδες είναι τοποθετημένες σε τουλάχιστον τρεις ηλεκτρονικές πλακέτες - φίλτρο τέλους παρέμβαση, η κύρια πλακέτα ελέγχου και IPM (μονάδα ισχύος Inverter, δύναμη συμπιεστή χρέωση) που έχουν συνδεθεί μεταξύ τους ένα αρκετά μεγάλο αριθμό των καλωδίων και συρμάτων. Στη νέα γενιά των μετατροπέων χρησιμοποιείται ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό πίνακα, αποφεύγοντας έτσι περιττή συνδέσεις, και ως εκ τούτου, την αναπήδηση και τις πιθανές ενώσεις διάβρωση. Η ηλεκτρονική σανίδα καλύπτεται είτε με βερνίκι είτε με μαστίχη βακελίτη, η οποία εμποδίζει τον σχηματισμό διάβρωσης.

Θέρμανση με συστήματα διαχωρισμού inverter

Τα κλιματιστικά του Inverter έχουν ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα - είναι σχεδιασμένα τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση. Ονομαστικά, τα συμβατικά κλιματιστικά είναι σε θέση να εργαστούν και θέρμανση δωματίου κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, αλλά το φάσμα τους των 5-7 βαθμών κάτω από το μηδέν με τη μείωση της αποδοτικότητας, όπως αυτές επικεντρώθηκε η ακόμα ψύξης.

Και τι γίνεται με τους μετατροπείς για καλύτερη θέρμανση; Δεν ενοχλείται από τη λειτουργία έναρξης / διακοπής, ο θόρυβος δεν ανησυχεί επίσης, θα βρίσκονται στην ακατοίκητη ζώνη. Και νομίζω ότι η απόδοση θα είναι μεγαλύτερη της τάξης του κινητήρα, που λειτουργεί με την ταχύτητα, το οποίο υπολογίζεται και το πλωτό δύναμη, ίσως κάτι μπορεί να σώσει, αλλά σε μικροσκοπικά ποσά. Επιπλέον, εννοώ εργασίες για την γεννήτρια βενζίνης, αλλά αντιμέτωποι με τις πληροφορίες ότι οι κλιματιστικά inverter προσπαθεί να τρέξει, αλλά αφήνουν κατά λάθος, ακόμη και αν η ισχύς της γεννήτριας είναι μεγαλύτερη από δέκα φορές την ικανότητα του συμπιεστή. Ναι, και η τιμή του αντιστροφέα, κατά μέσο όρο, 10.000 ρούβλια περισσότερο με την ίδια δύναμη, με συγχέει.

 1. Η στάση εκκίνησης υπολογίζεται, πρώτα απ 'όλα, για ψύξη στον τρόπο λειτουργίας + 7 / + 55 ° C. Η λειτουργία θέρμανσης γι 'αυτές είναι εκ των προτέρων αναποτελεσματική.
 2. Το τριχοειδές που χρησιμοποιείται στα μοντέλα προϋπολογισμού έχει σχεδιαστεί για έναν τρόπο λειτουργίας.
 3. Ο πόρος του συμπιεστή καθορίζεται, εν μέρει, από τον αριθμό των εκκινήσεων.
 4. Σε δίκτυα χαμηλής τάσης, ο μετατροπέας λειτουργεί καλύτερα.
 5. Εάν απαιτείται ένα αποθεματικό τροφοδοσίας 2-3 φορές για να ξεκινήσει η στάση εκκίνησης από τη γεννήτρια, δεν απαιτείται αποθεματικό ισχύος μετατροπέα.

Έτσι, ένας φθηνός διαχωρισμός εκκίνησης-διακοπής στη λειτουργία θέρμανσης δεν θα λειτουργήσει σχεδόν ποτέ "σε λειτουργία". Έχω εμπειρία χρήσης και εκκίνησης στο τριχοειδές και τον αντιστροφέα. Ο μετατροπέας είναι μια τάξη μεγέθους καλύτερα.

Υπάρχει μια εξαίρεση στον κανόνα - υπάρχουν στάσεις εκκίνησης με erv, αλλά δεν είναι καθόλου φτηνές. Και υπάρχουν φτηνοί μετατροπείς, αλλά όχι με ένα erw, αλλά με ένα τριχοειδές. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο από το σταμάτημα εκκίνησης, ο μετατροπέας ρυθμίζει τον συμπιεστή για τριχοειδή απόδοση.Το

Για διάφορους λόγους, πρόσφατα το ενδιαφέρον για εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης έχει αυξηθεί σημαντικά, ειδικά για τη θέρμανση με κλιματιστικά, στην πραγματικότητα, είναι αντλίες θερμότητας.

Θέλω να αρχίσω να καταλαβαίνω - το κλιματιστικό inverter στην απόδοση του (για θέρμανση) είναι συγκρίσιμο με μια αντλία θερμότητας; Ή μήπως είναι δύο διαφορετικά πράγματα; Ρωτάω τι - έχω ένα μετατροπέα. Και εδώ, ήταν, σκεφτόμουν για τη θέρμανση του μελλοντικού σπιτιού με ηλεκτρικό ρεύμα, συμπεριλαμβανομένης και με τη βοήθεια του TN. Και εδώ με σκεφτήκαμε και αν υπάρχει νόημα να αγοράσετε TH, εάν υπάρχει τέτοιο κλιματιστικό. Απλά δεν καταλαβαίνω αυτές τις λεπτότητες και δεν καταλαβαίνω, το κλιματιστικό του μετατροπέα είναι το ίδιο με την αντλία θερμότητας, ή έχει διαφορετική απόδοση;

Μιλώντας επιστημονικά, οποιαδήποτε αντλία θερμότητας μπορεί να ονομαστεί αντλία θερμότητας, η οποία λειτουργεί για θέρμανση, ούτε καν μετατροπέα. Αλλά στα ρωσικά αυτό συνέβη έτσι ώστε να γίνεται κατανοητή στην ομιλία του κάτω από την "αντλία θερμότητας" υψηλής απόδοσης σύστημα μετατροπέα, που μπορεί να θερμανθεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με χαμηλή πτώση απόδοσης. Υπό χαμηλές θερμοκρασίες γίνεται κατανοητή η θερμοκρασία του αέρα περιβάλλοντος έως -30 ° C.

Με βάση την απόδοση της θέρμανσης σε ακραίες αρνητικές θερμοκρασίες, θα διαιρέσω τα κλιματιστικά inverter σε 4 κατηγορίες:

 1. Τυποποιημένα συστήματα διαίρεσης inverter (τάξη ενεργειακής απόδοσης σε λειτουργία θέρμανσης COP A). Θέρμανση έως -10 ⁰ C στο δρόμο.
 2. "Ευρωπαϊκά" συστήματα διαχωρισμού μετατροπέα (τάξη ενεργειακής απόδοσης σε λειτουργία θέρμανσης SCOP A ++ / A +++). Θέρμανση σε -20 -15 ⁰ C στο δρόμο.
 3. Αντλίες θερμότητας (κλάση ενεργειακής απόδοσης κατά τη λειτουργία θέρμανσης SCOP A ++ / A +++). Θέρμανση έως -25 στο δρόμο.
 4. κύκλωμα Αντλία υψηλής θερμότητας με την πρόσθετη έγχυση ψυκτικού προς τον συμπιεστή (τάξη ενεργειακής απόδοσης σε λειτουργία θέρμανσης SCOP A ++ / A +++). Θέρμανση έως -30 ⁰ С στο δρόμο.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα αστικά διαμερίσματα με κεντρική θέρμανση, τα οποία ανάβουν και απενεργοποιούνται συχνά χωρίς να γίνεται αναφορά στο καθεστώς θερμοκρασίας στο δρόμο. Επίσης, μερικά κλιματιστικά κλιματιστικά έχουν χαρακτηριστικό προστασίας έναντι παγετού - διατηρούν αυτόματα μια θετική εσωτερική θερμοκρασία. Είναι βολικό όταν χρειάζεται να φύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή μια εξοχική κατοικία επισκέπτεται μόνο τα σαββατοκύριακα.

Χαρακτηριστικά της επιλογής διαχωρισμένων συστημάτων

Όπως και τα κλιματιστικά, τα inverter, κυρίως, διαφέρουν ως προς την απόδοση. Το φάσμα των οικιακών μοντέλων σχεδόν κάθε μάρκας είναι συνήθως σχεδιασμένο για τη συντήρηση χώρων που κυμαίνονται από 20 έως 65 m². Αλλά όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο σύστημα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όχι μόνο την τετραγωνική, αλλά και άλλους παράγοντες.

Πες μου, παρακαλώ. Έχω μια αίθουσα 60 ​​τ.μ., ύψος οροφής 5 μέτρων. Ποιο κλιματιστικό θα πρέπει να επιλέξω και πόσα κομμάτια χρειάζομαι για να το κάνω άνετο στο δωμάτιο;

Είναι δύσκολο να υπολογιστεί το σύστημα σε ένα τόσο μεγάλο χώρο χωρίς εγκαταστάσεις συστήματος και την κατανόηση της διαρροής θερμότητας και τη θέση της περιοχής (το μέγεθος του παραθύρου, πλαϊνό παράθυρο - νότια, βόρεια, κλπ?. Οικιακές συσκευές και την εξουσία του, τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο, στην ιδανική περίπτωση - το υλικό των τοίχων και το πάχος τους). Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε όλες τις εισροές θερμότητας στο δωμάτιο - από τον τεχνητό φωτισμό, τον τηλεακουστικό εξοπλισμό εργασίας, την παροχή θερμότητας από το τζάμι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ελεγχθεί η προετοιμασία μηχανικός των τεχνικών προδιαγραφών και του σχεδιασμού, καθώς και ορισμένους τύπους κλιματιστικών με ύψος οροφής δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν - για παράδειγμα, για έναν τύπο κασέτας κλιματιστικό αποτελεσματικό ύψος για ψύξη και θέρμανση δεν είναι περισσότερο από 3,5 μέτρα από το πάτωμα. Το πιο αποτελεσματικό σε αυτόν τον τύπο εγκαταστάσεων θα είναι τα συστήματα διαχωρισμού κολώνων ή καναλιών με το διαζύγιο αεραγωγών και την εγκατάσταση πινάκων παροχής αέρα και εισαγωγής αέρα.

Από την επιθυμία εξοικονόμησης χρημάτων για τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση, πολλοί άνθρωποι έχουν την ιδέα να τοποθετήσουν ένα κλιματιστικό με κατάλληλες επιδόσεις για αρκετά δωμάτια.

Ζητώ βοήθεια για τον καθορισμό της ισχύος του κλιματιστικού. Η προτεινόμενη διάταξη φαίνεται στο διάγραμμα με κίτρινο χρώμα. Μεταξύ του δωματίου και της αψίδας της κουζίνας. Στο απέναντι τοίχο η πόρτα στην κρεβατοκάμαρα, υπάρχει η επιθυμία να εισέλθει και να βγει η ροή από το κλιματιστικό. Το δωμάτιο και ο διάδρομος είναι ένας τόμος. Η πλευρά είναι ηλιόλουστη. Είναι επαρκής η συσκευή για 2,5 kW ή 3,5 kW;

Εάν η ιδέα είναι να χρησιμοποίηση ενός ψύξης διάσπαση συστήματος και δωματίου, και το δωμάτιο και την κουζίνα - την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας λύσης είναι εξαιρετικά χαμηλή. Οι ροές αέρα δεν θα αναμειγνύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μια άνετη θερμοκρασία παντού, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη νότια πλευρά. Και 2.5 kW για αυτό το διαμέρισμα είναι σαφώς δεν είναι αρκετό. Μην χρησιμοποιείτε ακόμη και ένα απλό υπολογισμό που σας επιτρέπει να υπολογίσετε γρήγορα την κατά προσέγγιση ικανότητα του κλιματιστικού - 1 kW κρύο στις 10 m² χώρους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αναγκαίο να στηριχθεί στις εγκαταστάσεις κυβισμού (35 βατ ανά 1 m³) και η θερμότητα διαρροή από το γυαλί, γιατί η διαρροή θερμότητας στη Μόσχα για νότιο γεωγραφικό πλάτος προσανατολισμό των παραθύρων είναι 198 βατ ανά 1m² τζάμια. δωμάτια κουζίνα και 2 έχουν συνολική έκταση των 34,8 τ.μ. και ύψος 2,5 m, συνολικά ποσό του χώρου - 87 m³. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ένα ελάχιστο 3,05 kW κρύο χρειάζεται για να κρυώσει το δωμάτιο.

Σε αυτό, είναι απαραίτητο να προσθέσετε εισροή θερμότητας από τα παράθυρα, τον τεχνητό φωτισμό και την πλάκα. Αλλά αν κρεμάτε μόνο μία εσωτερική μονάδα, το αποτέλεσμα θα είναι πιο κρύο στο κεντρικό δωμάτιο από ότι στην κουζίνα ή στο πίσω δωμάτιο. Δεδομένου ότι η κουζίνα είναι μικρή, πιθανώς, δεν αξίζει να κρεμάσετε σε αυτό μια ξεχωριστή εσωτερική μονάδα, θα υπάρχουν αρκετά δύο χωριστά συστήματα ή ένα πολυδιάστατα συστήματα με δύο εσωτερικές μονάδες (για 2 δωμάτια).

Το κύριο καθήκον του συστήματος split splitter είναι να ψύχει και να θερμαίνει το δωμάτιο, αλλά οι κατασκευαστές συνήθως επεκτείνουν αυτή τη λειτουργία με πρόσθετες επιλογές, γεγονός που αυξάνει την τιμή. Όλοι οι ντόπες επικεντρώνονται στην αύξηση του επιπέδου άνεσης, αλλά για ποιο από αυτά αξίζει να πληρώσετε επιπλέον - ο καθένας αποφασίζει μόνος του. Και αν η λειτουργία ιονισμού, αντιβακτηριακό φίλτρο, μάλλον μάρκετινγκ, η δυνατότητα απομνημόνευσης της θέσης των τυφλών είναι πραγματικά βολική.

Όσον αφορά την τιμή του θέματος, είναι φθηνότερη - δεν είναι απαραιτήτως χειρότερη και η τιμή αν και σημαντική αλλά όχι αποφασιστική.

Διαμέρισμα με παράθυρα στο Vernadsky Prospekt, 2ος όροφος. Παράθυρα στα δυτικά. Το καλοκαίρι είναι ζεστό, και τα παράθυρα ανοίγουν - τρομερά θορυβώδη, και η βρωμιά πετάει αμέσως. Το χειμώνα τα πάντα είναι καλά. Κουζίνα 5,5 μ. Και δύο δωμάτια περίπου 14 μ. Και 10 μ. Περιλαμβάνω το σχέδιο. Είναι πιθανό να επιλύσουμε το πρόβλημα με έναν προϋπολογισμό: ας υποθέσουμε ότι, αν βάλετε ένα condo στο κεντρικό δωμάτιο - θα είναι μικρό; Και, όπως έχω διαβάσει εδώ, ένα καλό kondey μόνο μετά από 30 χιλιάδες.Και φτηνό, από ό, τι bad-break ή κάτι άλλο;

Δυστυχώς, ένα κλιματιστικό δεν θα λύσει το πρόβλημα. Θα ήταν επιθυμητό να σώσει, αν ρυθμίσετε ένα κλιματιστικό, καταλήγοντας σε ένα ενιαίο χώρο (όπου υπάρχει κλιματισμός) θα είναι ψυχρότερη από το άλλο, η διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να είναι τόσο υψηλή όσο 3 και 5 βαθμούς - πράγμα που θα είχε αρνητική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου, στην περίπτωση της αν συχνά μεταβαίνετε από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Στην κουζίνα, είναι σημαντικό να έχετε μια καλή κουκούλα για να καθαρίσετε τη ροή θερμού αέρα από τη σόμπα. Και στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο μπορείτε να εγκαταστήσετε φθηνά κλιματιστικά με συνολική τιμή 25-30 τετραγωνικών. Λόγω του γεγονότος ότι ένα καλό κλιματιστικό κοστίζει περισσότερο από 30 tr. Δεν είναι έτσι. Πολλά κλιματιστικά με τιμή 15 τετρ. ή ακόμα και φθηνότερα να εργάζονται χωρίς προβλήματα για 10 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι είναι σωστά εγκατεστημένα.

Οι συμμετέχοντες στην πύλη μας συμβουλεύουν επίσης να σκεφτείτε αμέσως τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και την κατάλληλη εγκατάσταση στο στάδιο της αγοράς.

Όλα τα κλιματιστικά είναι κρύα. Και σε μια τιμή πώλησης το κάνουν περίπου εξίσου, ανεξάρτητα από το εμπορικό σήμα. Συν ή μείον 2-3 τόνοι r. Εάν αγοράζετε σε ένα τμήμα πωλητές. Και ναι, όλα τα εμπορικά σήματα θα είναι περίπου ίσα. Εγώ, ως εκείνος που τις τοποθετεί, βλέπω ότι οι διαφορές είναι ασήμαντες και στην καθημερινή τους ζωή δεν θα παρατηρηθούν. Δεν υπάρχει διαφορά στην τεχνική. Υπάρχει μια διαφορά σε αυτό, όπου θα αγοράσετε, και ποιος θα προσγειωθεί. Υπάρχουν πιθανά προβλήματα εδώ. Είναι πραγματικό, τι διανομείς διανέμει στο λιανικό εμπόριο, και ποιος πωλητής απελευθερώνει το προϊόν στον τελικό χρήστη. Ενώ το μαλακτικό δεν καταρρέει, όπως όλα, όλα ακριβώς. Αλλά αν κάτι πάει στραβά, τότε υπάρχουν διασκεδαστικές αναζητήσεις.

Το σύστημα διάσχισης του μετατροπέα είναι σε θέση να διατηρεί ένα βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας στο δωμάτιο καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Αλλά οι πόροι του θα λειτουργήσουν τελείως υπό την προϋπόθεση να επιλέξουν ένα μοντέλο κατάλληλης απόδοσης και επαγγελματικής εγκατάστασης.

Στο φόρουμ, σε ένα εξειδικευμένο τμήμα, υπάρχουν διάφορα θέματα για την επιλογή των κλιματιστικών, αλλά και για την εγκατάστασή τους. Και η χρήση των διαχωρισμένων συστημάτων ως κύριου εξοπλισμού θέρμανσης είναι πιο λογική σε σπίτια πλαισίου, όπου η ποσότητα απώλειας θερμότητας μειώνεται στο ελάχιστο. Στο βίντεο - για ένα σπιτικό ανακτητή.