Επιλέξτε έναν υγραντήρα αέρα. Ποιο υγραντήρα πρέπει να επιλέξετε;

Αποφασίσαμε, επιλέξτε έναν υγραντήρα ? Ο υγραντήρας επιλέγει Δεν είναι τόσο δύσκολο, αν γνωρίζετε τις θεμελιώδεις διαφορές και τα χαρακτηριστικά τους. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις ιδιαιτερότητες των υγροποιητών και στο τέλος μπορείτε εύκολα να απαντήσετε στην ερώτηση: Ποιος υγραντήρας να επιλέξει ?

 • Υγραντήρες (υπάρχουν τρεις τύποι: υπερήχων, παραδοσιακών και ατμού)
 • Πλυντήρια αέρα
 • Κλιματικά σύμπλοκα

Ας δούμε με κάθε λεπτομέρεια κάθε τύπο υγραντήρα.

Τι είναι ένας υγραντήρας αέρα;

Οι υγραντήρες αέρα είναι οικιακές κλιματολογικές συσκευές, το κύριο καθήκον του οποίου είναι η υγρασία του αέρα. Οι υγραντήρες επαναφέρουν και διατηρούν αυτόματα το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε ένα κλειστό δωμάτιο, για παράδειγμα, ένα δωμάτιο.

Υγραντήρες υπερήχων

Σε υπερηχητικούς υγραντήρες, η ιδιότητα της πιεζοηλεκτρικής χρησιμοποιείται για τη μετατροπή των ηλεκτρικών δονήσεων σε μηχανικές ταλαντώσεις. Το νερό από τη δεξαμενή εισέρχεται στην υπερηχητική μεμβράνη, όπου διασπάται στη μικρότερη σκόνη νερού. Η ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα παίρνει το υδατικό εναιώρημα μέσα στο δωμάτιο, όπου εισέρχεται στην κατάσταση ατμού. Στην έξοδο, ο ατμός είναι υγρός και δροσερός, απολύτως ασφαλής για την υγεία των ενηλίκων και των παιδιών.

Για να διασφαλιστεί ότι η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο όπου λειτουργεί ο υγραντήρας δεν πέφτει κατά πολλούς βαθμούς, μερικοί υπερηχητικοί υγραντήρες είναι εξοπλισμένοι με τη λειτουργία "προθέρμανσης νερού" ή "ζεστού ατμού".

Το πεδίο εφαρμογής των υγραντήρων υπερήχων, εκτός από τα συμβατικά διαμερίσματα ή αίθουσες, εκτείνεται σε θερμοκήπια και χειμωνιάτικους κήπους, προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη υγρασία γι 'αυτούς. Επίσης, οι υγραντήρες υπερήχων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δωμάτια όπου υπάρχουν αντικείμενα εσωτερικού και αντίκες που απαιτούν ειδικό επίπεδο υγρασίας: αντίκες, έπιπλα, παρκέ και μουσικά όργανα.

Πλεονεκτήματα των υπερήχων υγραντήρες

 • Ενσωματωμένη υγρασία, η οποία επιτρέπει στον υγραντήρα να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται ανεξάρτητα, διατηρώντας το επίπεδο υγρασίας στις καθορισμένες παραμέτρους
 • Η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης του επιθυμητού επιπέδου υγρασίας
 • Λειτουργίες αυτόματης απενεργοποίησης του υγραντήρα σε περίπτωση απουσίας νερού σε αυτό
 • Ένα ευρύ φάσμα ρύθμισης της υγρασίας, συνήθως από 40 έως 70%
 • Περιστρεφόμενο πιστόλι ψεκασμού (σε ορισμένα μοντέλα) κατευθύνει τον ατμό προς οποιαδήποτε κατεύθυνση
 • Η παρουσία μιας κασέτας φίλτρου υψηλής απόδοσης, σας επιτρέπει να καθαρίζετε το νερό από μέταλλα και ακαθαρσίες, δεν επιτρέπει το σχηματισμό λευκής επιδρομής επί των επίπλων και άλλων εσωτερικών αντικειμένων
 • Υψηλή απόδοση υγρασίας
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Πλήρης σιωπηρή λειτουργία

Χαρακτηριστικά των υπερήχων υγραντήρες

 • Αν το επιλέξτε έναν υγραντήρα δεν είναι εξοπλισμένο με αντικαταστάσιμο φυσίγγιο φίλτρου για απομετάλλωση του νερού, είναι δυνατόν με την πάροδο του χρόνου να σχηματιστεί μια λευκή επίστρωση σε έπιπλα, χρώματα κλπ. Οι περισσότεροι υπερηχητικοί υγραντήρες στην αγορά είναι ήδη εξοπλισμένοι με τέτοια φυσίγγια.

Παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα

Η διαδικασία υγρασίας του αέρα σε παραδοσιακούς υγραντήρες, ή, όπως αποκαλούνται, υγραντήρες του "κρύου τύπου" εμφανίζεται φυσικά. Απόδοση τέτοιων υγραντικών εξαρτάται έντονα από την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο - όσο υψηλότερη η υγρασία, τόσο χαμηλότερο το ποσοστό εξάτμισης, αλλά είναι μάλλον ένα πλεονέκτημα παρά ένα μειονέκτημα, δεδομένου ότι η υγρασία «αυτόματα» διατηρείται στο βέλτιστο επίπεδο.

Σε παραδοσιακούς υγραντήρες, το νερό χύνεται επίσης στις δεξαμενές, από όπου φτάνει στην παλέτα για ειδικές κασέτες ενυδάτωσης. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας οδηγεί αέρα μέσα από αυτά και το βυθίζει φυσικά. Ταυτόχρονα με τον ύγρανση καθαρίζεται ο αέρας από τη σκόνη. Ενυδατικά φυσίγγια με αντιβακτηριακό εμποτισμό και υπολογίζονται κατά μέσο όρο για 2-3 μήνες.

Πλεονεκτήματα των παραδοσιακών υγραντήρων

 • Υγρανετε και ταυτόχρονα καθαρίζετε τον αέρα
 • Πολλά παραδοσιακά moisturizers μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρωματοθεραπεία. Για να γίνει αυτό, εγκαθίσταται μια κάψουλα που περιέχει μια αρωματική ουσία. Η συσκευή θα απελευθερώσει αργά και θα διατηρήσει ένα ευχάριστο άρωμα στο δωμάτιο. Αυτό όχι μόνο θα δημιουργήσει ένα άνετο μικροκλίμα του σπιτιού σας, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να χαλαρώσετε, να ανακουφίσετε το στρες, να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Χαρακτηριστικά των παραδοσιακών υγραντήρων

 • Περιορισμός της υγρασίας αέρα έως 60%
 • Αντικαθιστώμενα αντιβακτηριακά φίλτρα

Υγραντήρες ατμού

Οι υγραντήρες ατμού σύμφωνα με την αρχή της δράσης είναι πολύ παρόμοιοι με τους ηλεκτρικούς βραστήρες - για έντονη εξάτμιση το νερό έρχεται σε βρασμό. ενυδατωτικά ατμού πρέπει να έχουν αναγκαστικά υγροστάτης (αισθητήρα υγρασίας), η διάταξη διακόπτη όταν φθάσει μία προκαθορισμένη υγρασία, ή η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να υπερβεί σημαντικά το βέλτιστο επίπεδο. Οι υγραντήρες ατμού τροφοδοτούνται συχνά με ακροφύσια εισπνοής που τους επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν για εισπνοές για ιατρικούς σκοπούς. Σε σύγκριση με τους "κρύους" και τους υγραντήρες υπερήχων, ο ατμός έχει ένα μειονέκτημα - μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Η παραγωγικότητα των υγραντήρων ατμού είναι 7-16 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 300-600 Watt.

Χαρακτηριστικά των υγραντήρων ατμού

 • Ο ατμός στην έξοδο του υγραντήρα σε μια θερμοκρασία 50-60º, έτσι ώστε όταν αγοράζουν υγραντήρα ατμού στο φυτώριο πρέπει να λαμβάνει υπόψη αυτό το χαρακτηριστικό

Πλυντήριο αέρα

Το μηχάνημα καθαρισμού αέρα όχι μόνο υγραίνει τον αέρα, αλλά και το καθαρίζει. Η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του "πλυσίματος αέρα" και των παραδοσιακών υγροποιητών είναι ότι αυτή η συσκευή λειτουργεί χωρίς αντικαταστάσιμα φίλτρα και δεν χρειάζεται αναλώσιμα. Ο σχεδιασμός «πλύση αέρα» και την αρχή της λειτουργίας είναι πολύ πρωτότυπο: πλαστικοί δίσκοι σύστημα πολύπλοκο υδροδυναμικό σχήμα περιστρέφεται σε μια δεξαμενή νερού. Τα σωματίδια σκόνης μολύνοντας τον αέρα που εισέρχεται στη συσκευή, χρεώνονται Ολοκληρωμένη συσκευή preionizer και εναποτίθενται στους δίσκους, και στη συνέχεια ξεπλένονται με νερό. Ο αγώνας εναντίον μικροοργανισμών και βακτηρίων διεξάγεται από ιονιστικά ηλεκτρόδια ISS που βρίσκονται στην παλέτα.

Έτσι, μαζί με την υγρασία, το "πλύσιμο με αέρα" καθαρίζει φυσικά τη σκόνη αέρα και τη σκόνη που συσσωρεύεται στο τηγάνι. Αν θέλετε να αισθάνεστε συνεχώς στο δωμάτιο φρέσκο ​​και καθαρό αέρα σας (μετά τη βροχή), τότε η «πλύση αέρα» εύκολα να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, καθώς και σε περιοχές με υψηλά επίπεδα σκόνης, αυτή η συσκευή είναι ένα must για μια γρήγορη ανάκαμψη της κανονικής κλίμα.

Πλεονεκτήματα καθαρισμού αέρα

 • Υγρασία και καθαρισμός ταυτόχρονα
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδικό δωμάτιο ή υπνοδωμάτιο
 • Δεν χρειάζεται να αγοράσετε "αναλώσιμα". Το στοιχείο φίλτρου είναι συνηθισμένο νερό.

Χαρακτηριστικά του πλυσίματος αέρα

 • Περιορισμός της υγρασίας αέρα έως 60%

Κλιματικά σύμπλοκα

Τα κλιματικά συγκροτήματα είναι σύγχρονες οικιακές συσκευές, εκτελώντας μια σειρά από δραστηριότητες για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο σπίτι. Οι κλιματικές σύμπλοκα χρησιμοποιούνται συνήθως έναν αριθμό φίλτρων: αντιβακτηριακών HEPA τύπου φίλτρου (High Efficiency Particulate Arrestance - πολύ αποδοτικό συγκράτησης σωματιδίων), για τον καθαρισμό του αέρα από τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, ακάρεα σκόνης, τα βακτηρίδια, και ένα φίλτρο άνθρακα για την απομάκρυνση των οσμών, καπνό τσιγάρου, Urban σκουριά, εξάτμιση. ύγρανση Μέθοδος κλιματικές σύμπλοκο λαμβάνει χώρα με φυσική εξάτμιση του νερού, όπως στα συμβατικά υγραντήρες τύπου. Απόδοση της διαβροχής εξαρτάται από την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο, δηλ, όσο υψηλότερη η υγρασία, τόσο χαμηλότερο το ποσοστό της εξάτμισης του νερού, έτσι η υγρασία του αέρα διατηρείται αυτόματα στο βέλτιστο επίπεδο. Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα που συνδυάζουν αυτές τις λειτουργίες είναι το κλιματικό συγκρότημα Daikin MCK75J (Ιαπωνία).

Σχεδόν όλα τα συστήματα του κλίματος εξοπλισμένο με ένα ενσωματωμένο ιονιστή αέρα για τον εμπλουτισμό του αέρα με αρνητικά ιόντα οξυγόνου, το ύψος των οποίων στον αέρα των σύγχρονων πόλεων, και ακόμη περισσότερα διαμερίσματα, δωμάτια με πληθώρα org.tehniki πολύ λίγο. Με τη βοήθεια του ιονισμού, βελτιώνεται η ποιότητα του αέρα, ο αέρας γίνεται "ζωντανός". Στα κλιματικά συγκροτήματα υπάρχει η δυνατότητα αρωματικής ατμόσφαιρας με τη βοήθεια ειδικής κάψουλας. Το δωμάτιό σας θα γεμίσει με ένα ευχάριστο άρωμα και τα αρωματικά έλαια θα ηρεμήσουν το νευρικό σύστημα, θα ανακουφίσουν την ένταση, θα έχουν ένα αποτέλεσμα τόνωσης.

Τα κλιματικά συγκροτήματα χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά σε διαμερίσματα, γραφεία, σαλόνια ομορφιάς, εξοχικές κατοικίες και νηπιαγωγεία. Χάρη στην εξαιρετικά αποτελεσματική κυκλοφορία του αέρα, είναι ιδανική για χώρους με υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη ή καπνό.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών συμπλεγμάτων

 • Πολυλειτουργικότητα
 • Κινητικότητα

Χαρακτηριστικά των κλιματικών συμπλεγμάτων

 • Περιορισμός της υγρασίας αέρα έως 60%
 • Περιοδική αντικατάσταση αναλωσίμων (φίλτρα)

Τώρα, γνωρίζοντας τις κύριες διαφορές, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των moisturizers, μπορείτε εύκολα να αγοράσετε έναν υγραντήρα στην Αγία Πετρούπολη.

Ποιος υγραντήρας είναι καλύτερος από υπερήχους ή ατμό

Συχνά συμβαίνει ότι ο αέρας σε σπίτια ή γραφεία είναι πολύ στεγνός. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πρόβλημα κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν ενεργοποιούνται διαφορετικοί τύποι θερμαντήρων. Η υπερβολική ξηρότητα στον αέρα είναι επιβλαβής για την υγεία, μειώνει το επίπεδο σωματικής και εργασιακής δραστηριότητας, κάνει ένα άτομο να αισθάνεται κουρασμένο. Για να αποφευχθεί μια τέτοια δυσάρεστη σειρά συνεπειών που προκύπτουν από το να είσαι σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει λίγος αέρας, χρησιμοποιούνται ειδικά moisturizers. Είναι υπερήχων και ατμού. Για να καταλάβετε ποια είναι καλύτερα να επιλέξετε, αξίζει να εξετάσετε λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά και των δύο συσκευών.

Χαρακτηριστικά των υγραντήρων ατμού

Η υγρασία του αέρα με τη βοήθεια ειδικών συσκευών ατμού έχει γίνει πολύ σημαντική για πολλές οικογενειακές οικογένειες. Ένας υγραντήρας ατμού είναι μια μικρή συσκευή που θερμαίνει το νερό και οφείλεται στην εξάτμισή του ότι ο αέρας στο δωμάτιο γίνεται πιο υγρός. Αρκεί μόνο να γεμίσει το νερό σε μια ειδική δεξαμενή και να συνδέσει τη συσκευή στο ηλεκτρικό δίκτυο έτσι ώστε να αρχίσει να εκτελεί τη λειτουργία του.

Υγραντήρες αέρα. Τα οποία ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, έχουν αρκετά πλεονεκτήματα. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των ατμοκαθαριστήρων, αξίζει να αναφέρουμε τα εξής:

 • γρήγορα αυξάνει το επίπεδο υγρασίας?
 • μπορεί να παρέχει ακριβώς την υγρασία στο δωμάτιο, η οποία θα είναι η πιο βέλτιστη για ένα άτομο?
 • το νερό που χύνεται στον εξατμιστή δεν χρειάζεται να φιλτραριστεί εκ των προτέρων.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή όχι μόνο ως υγραντήρα αέρα, αλλά και ως συσκευή εισπνοής.
 • Πολλοί moisturizers από αυτή την κατηγορία έχουν τη λειτουργία όχι μόνο υγρασία, αλλά και aromatization αέρα.

Ναι, υπάρχουν πολλές θετικές ιδιότητες για μια τέτοια συσκευή, αλλά αυτό δεν το κάνει εκατό τοις εκατό ιδανικό. Ένας τέτοιος υγραντήρας έχει πολλά μειονεκτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • ο αέρας όχι μόνο μπορεί να υγραίνεται με τον απαιτούμενο ρυθμό, αλλά και να είναι υπερβολικά υγρός.
 • μια τέτοια συσκευή καταναλώνει επαρκώς μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.
 • χωρίς μια υδροστατική, μια τέτοια τεχνική συσκευή δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
 • η συσκευή είναι αρκετά θορυβώδης και συνεπώς μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσφορία τη νύχτα.
 • σε σπίτια όπου υπάρχουν παιδιά ή ζώα, οι συσκευές αυτές μπορούν να αποτελέσουν επικίνδυνο μέρος του εσωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός ότι ένας υψηλής ποιότητας υγραντήρας ατμού δεν κοστίζει πολύ φτηνά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι δεν τολμούν να αποκτήσουν τέτοια ευχαρίστηση για τον εαυτό τους.

Χαρακτηριστικά των υπερηχητικών υγραντήρων

Ο υγραντήρας αέρα, ο οποίος λειτουργεί με βάση την ανάκρουση υπερηχητικών κυμάτων, είναι ένα πολύ περίπλοκο όργανο. Μια τέτοια συσκευή δεν παράγει μεγάλη ποσότητα θερμού ατμού στον αέρα, αλλά μόνο για να σχηματίσει ένα ελαφρύ βρεγμένο πλέγμα που διέρχεται από μια ειδική μεμβράνη υπερήχων. Η συσκευή αυτού του τύπου έχει ένα αρκετά συμπαγές μέγεθος, αλλά έχει την ικανότητα να αυξάνει τον αέρα στο μέγιστο άνετο για το σήμα του καταναλωτή.

Τα φανερά πλεονεκτήματα ακριβώς αυτού του υγραντήρα είναι τα εξής:

 • λειτουργεί σε σχεδόν αθόρυβη λειτουργία.
 • ο συντελεστής απόδοσης τέτοιων οργάνων έχει αρκετά καλή αξία ·
 • μια τέτοια συσκευή θα είναι ασφαλής ακόμη και για εκείνα τα σπίτια όπου υπάρχουν ζώα ή μικρά παιδιά, διότι μέσω καλωδίων δεν υπάρχει ανάγκη σύνδεσης με σταθερό ηλεκτρικό δίκτυο.
 • ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει ανεξάρτητα το επίπεδο υγρασίας.
 • οι περισσότερες συσκευές αυτής της κατηγορίας έχουν πολύ καλές πρόσθετες λειτουργίες, μεταξύ των οποίων είναι ο ιονισμός αέρα, ο τρόπος τηλεχειρισμού και ο χρονοδιακόπτης, η χρήση ειδικής κασέτας για την αποσκλήρυνση του νερού.

Φυσικά, ο υπερηχητικός υγραντήρας ατμού δεν μπορεί να ονομαστεί εντελώς ιδανικός, διότι, εκτός από τα πλεονάσματα, αυτή η συσκευή παρουσιάζει μερικά μειονεκτήματα μεταξύ των μειονεκτημάτων των υγραντήρων υπερήχων:

 • αν το μοντέλο που αγοράσατε δεν έχει κασέτα μαλάκυνσης, τότε θα πρέπει να φιλτραριστεί εκ των προτέρων, πράγμα που θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής (εκτός από τον υγραντήρα, το σπίτι θα πρέπει να αγοράσει ένα φίλτρο).
 • κάθε τρεις μήνες, ο χρήστης θα πρέπει να αντικαταστήσει τα φυσίγγια με έναν υπερηχητικό υγραντήρα.
 • Το μοντέλο αυτό κοστίζει λίγο περισσότερο από έναν υγραντήρα τύπου ατμού.

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί πολύ καλή, καθώς και ένα υγραντήρα ατμού, αλλά παρά την εξαιρετική απόδοση αυτών των συσκευών, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να επιλέγουν μόνο τα παραδοσιακά μοντέλα υγραντήρες - που χρησιμοποιούν ένα σύστημα «κρύο» η εξάτμιση.

Τι να περιηγηθείτε τη στιγμή της επιλογής

Συχνά, οι χρήστες που δεν καταλαβαίνουν το θέμα της επιλογής του υγραντήρα, και τέτοια εκατομμύρια, πρέπει να συγκρίνουν τέτοιες συσκευές μόνο σε κλίμακα τιμών. Η επιλογή που έγινε μόνο για το κριτήριο των τιμών δεν αποδεικνύεται πάντοτε σωστή. Μερικές φορές οι συσκευές που κοστίζουν λιγότερο είναι πιο παραγωγικές από εκείνες για τις οποίες πρέπει να δώσετε περισσότερα.

Για να αποφύγετε τα συχνότερα σφάλματα των καταναλωτών, πρέπει να γνωρίζετε ποια χαρακτηριστικά αξίζουν να λειτουργούν τη στιγμή της επιλογής σας. Για να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα πραγματικά υψηλής ποιότητας, ένας δυνητικός αγοραστής πρέπει να δώσει προσοχή στα κριτήρια του παρακάτω τύπου:

 • για τους χώρους, σε τι μέγεθος θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο υγραντήρας?
 • Ποιο είναι το επίπεδο απόδοσης ενός συγκεκριμένου υγραντήρα;
 • Πόσο η συσκευή έχει τη δυνατότητα να εργάζεται σε συνεχή λειτουργία.
 • Ποιο είναι το μέγεθος της δεξαμενής για έναν συγκεκριμένο υγραντήρα αέρα και πόσο καιρό αρκεί αυτή η ποσότητα υγρού;
 • ποιος είναι ο σκοπός της ύγρανσης ενός συγκεκριμένου δωματίου (μόνο για τους ανθρώπους ή χρειάζεται να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες για φυτά, κατοικίδια ζώα)?
 • Ποιο επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και θορύβου δεν θα διαταράξουν την άνεση ενός συγκεκριμένου καταναλωτή.
 • υπάρχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά εργασιακής ικανότητας που είναι ουσιαστικά απαραίτητα (ενσωματωμένο σύστημα υδροσταθμού, έλεγχος υγρασίας).

Επίσης, ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής θα είναι η στιγμή της παρουσίας ενός μικρού παιδιού στο σπίτι. Εάν υπάρχει τέτοιο άτομο σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα. Όταν πρόκειται για την ανάγκη δημιουργίας άνετων συνθηκών για τα φυτά, αξίζει να επιλέξετε έναν υγραντήρα ατμού, γιατί στην περίπτωση αυτή θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Αξιολόγηση των καλύτερων μοντέλων για υγρασία του αέρα

Στην αγορά εξοπλισμού όπως οι υγραντήρες του αέρα, οι καταναλωτές έχουν μια αρκετά ευρεία επιλογή. Υπάρχουν τα πιο απλά, κλασικά μοντέλα, αποτελεσματικές συσκευές ατμού και υπερήχων από αυτή την κατηγορία. Οι πιο αποτελεσματικοί, συχνά χρησιμοποιούμενοι υγραντήρες είναι τα παρακάτω μοντέλα:

 1. Boneco U650.
 2. Ballu UHB-400.
 3. Polaris PUH 1604.

Το πρώτο μοντέλο της λίστας που παρουσιάζεται είναι ένας καλός υγραντήρας υπερήχων. Έχει ένα μοντέρνο σχεδιασμό και μπορείτε να ελέγχετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής. Η συσκευή διαθέτει μια ένδειξη που εμφανίζει την κατάστασή της, και στη συνέχεια επιτρέπει στον καταναλωτή να ελέγχει πλήρως την κατάσταση. Η συσκευή έχει ενσωματωμένο υδροστατικό σύστημα και διατηρεί το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στην αυτόματη λειτουργία.

Το δεύτερο μοντέλο είναι επίσης ένας υπερηχητικός υγραντήρας για το σπίτι. Έχει αρκετά σύγχρονο και ελκυστικό σχεδιασμό. Ο μηχανισμός ελέγχου είναι όσο το δυνατόν απλούστερος και πιο απλός, είναι δυνατός ο αρωματοποίηση του αέρα, υπάρχει η δυνατότητα ευρετηρίασης της στάθμης του νερού στο δοχείο. Η απόδοση της συσκευής είναι αρκετά υψηλή, αλλά το επίπεδο θορύβου της είναι σχεδόν μηδενικό.

Το τρίτο μοντέλο είναι επίσης υπερήχων, αλλά αυτή η συσκευή ανήκει σε έναν αριθμό περισσότερων συσκευών προϋπολογισμού. Η συσκευή έχει αρκετά κομψό σχεδιασμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετά ευρύχωρα δωμάτια. Διαθέτει έναν απλό αλγόριθμο ελέγχου και προστατεύεται πάντα από την πλήρη εξάτμιση του νερού.

Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το γεγονός ότι οι υγραντήρες υπερήχων είναι ακριβότεροι. Παρόλα αυτά, είναι ασφαλέστερα και πιο παραγωγικά. Φυσικά, ο καθένας πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους τι είδος της συσκευής που επιλέγετε, αλλά θα πρέπει να καθοδηγείται όχι μόνο από το σχεδιασμό ή την τιμή, αλλά πρώτα απ 'όλα τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Μόνο μια ποιοτική συσκευή, δεν έχει σημασία. Ο ατμός ή ο υπερήχων, θα δώσει στον καταναλωτή ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Το κύριο πράγμα είναι να αγοράσετε ένα υψηλής ποιότητας, πολυ-λειτουργικό εξοπλισμό για χρήση του ως άνετη και παραγωγική. Και οι υγραντήρες ατμού και υπερήχων έχουν πολλές θετικές ιδιότητες.

Υγραντήρας ατμού και υπερήχων: το οποίο είναι καλύτερο να επιλέξει

Ο αέρας που αναπνέει κάποιος δεν πρέπει μόνο να είναι καθαρός, αλλά και να περιέχει μια ορισμένη ποσότητα υγρασίας. Το ξηρό μικροκλίμα των εγκαταστάσεων οδηγεί στην εμφάνιση αλλεργιών και άλλων ασθενειών. Αποτρέψτε την ανάπτυξή τους από τους οικιακούς υγραντήρες. Το νερό στη συσκευή εξατμίζεται υπό την επίδραση υπερήχων ή με θέρμανση ως ηλεκτρικό βραστήρα. Ποιος υγραντήρας είναι καλύτερος (ατμός ή υπερήχων), μπορείτε να μάθετε μετά τη σύγκριση των δύο μοντέλων.

Βλάβη στον αέρα λόγω ξηρού αέρα

Η υγρασία στο διαμέρισμα πρέπει να είναι εντός 30-60%. Με απόκλιση από τις κανονικές παραμέτρους, αρχίζουν τα προβλήματα υγείας, ειδικά στα παιδιά. Επηρεάζοντας το δέρμα, τους βλεννογόνους των ματιών και την αναπνευστική οδό, ο ξηρός αέρας παίρνει με κάποιο τρόπο την υγρασία του σώματος, οδηγώντας στην εμφάνιση αρνητικών επιδράσεων. Οι συνέπειες του ξηρού μικροκλίματος στο δωμάτιο είναι:

 • ερυθρότητα των ματιών, ερεθισμός (η ευαισθησία των φακών επαφής είναι διαφορετική).
 • γρήγορη κόπωση, προβλήματα όρασης.
 • σύνδρομο ξηροφθαλμίας.
 • μειωμένη ανοσολογική άμυνα, συχνή κρυολογήματα,
 • ο σχηματισμός κρούστας και θρόμβων βλέννας στις βλεννογόνες μεμβράνες της αναπνευστικής οδού, δυσκολία στην αναπνοή,
 • χρόνια ρινίτιδα, εάν το σώμα αρχίσει να αναπτύσσει αυξημένη ποσότητα βλέννας ως προστασία.
 • βρογχικό άσθμα.
 • απολέπιση του δέρματος, εμφάνιση μικροκονιών σε αυτό,
 • αυξημένη ευθραυστότητα μαλλιών και νυχιών.
 • πρόωρη γήρανση του δέρματος.
 • υπνηλία, συχνές πονοκεφάλους,
 • ανάπτυξη αλλεργιών.

Για να διατηρηθεί η υγρασία στο διαμέρισμα στο επιθυμητό επίπεδο χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους: τεθεί ένα δοχείο με νερό, κρεμασμένα υγρό ύφασμα ψεκάστηκε με νερό χρησιμοποιώντας ένα ψεκαστήρα. Ένας σύγχρονος και βολικός τρόπος για την εξάλειψη της ξηρότητας είναι η χρήση moisturizers.

Χαρακτηριστικά του υγραντήρα ατμού

Ο υγραντήρας ατμού αποτελείται από δεξαμενή νερού και θερμαντικό στοιχείο. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής, το υγρό βράζει και σχηματίζεται ατμός, ο οποίος μέσω της βαλβίδας παροχής αφήνει τον περιβάλλοντα χώρο. Η απόδοση των ατμομηχανών είναι αρκετά υψηλή - ορισμένα μοντέλα μπορούν να εξατμίσουν 600-700 ml νερού ανά ώρα. Παρά τις καλές επιδόσεις και το χαμηλό κόστος, αυτές οι συσκευές έχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Για τα μειονεκτήματα των μοντέλων ατμού μεταφέρετε:

 1. Κίνδυνος εγκαυμάτων με ζεστό ατμό.
 2. Αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα περιβάλλοντος.
 3. Υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
 4. Θορυβώδης.
 5. Δεν υπάρχει ρύθμιση στάθμης υγρασίας.

Ο ατμός υγραντήρα αγορά αν χρειαστεί φθηνή συσκευή για τη διατήρηση του μικροκλίματος στα διαμερίσματα με ένα μεγάλο αριθμό των φυτών εσωτερικού χώρου. Πολλά μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συσκευές εισπνοής, οι οποίες επίσης συντελούν στην επιλογή. Αλλά αν το διαμέρισμα έχει μικρά παιδιά, αξίζει να δίνετε προσοχή σε υπερηχητικούς υγραντήρες.

Χαρακτηριστικά υπερηχητικών μοντέλων

Υπερήχων υγραντήρα αποτελείται από μια δεξαμενή νερού και υπερήχων ταλαντωτή υπό την επίδραση της οποίας το υγρό δονείται και διασπάσεις επί των σωματιδίων του αερολύματος. Ο ανεμιστήρας σπρώχνει ένα σύννεφο από τις μικρότερες σταγόνες νερού στον περιβάλλοντα χώρο. Σε σύγκριση με τις συσκευές ατμού, οι συσκευές υπερήχων έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

 1. Δεν υπάρχει θέρμανση του ψεκασμένου νερού.
 2. Μέτρηση της υγρασίας στο δωμάτιο.
 3. Η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών - ένα σύστημα φιλτραρίσματος, απολύμανσης, ιονισμού αέρα.
 4. Χαμηλός θόρυβος σε λειτουργία.
 5. Εξοικονόμηση ενέργειας.

Χάρη στην τεχνολογία κρύου υγροποίησης, τα υπερηχητικά μοντέλα χρησιμοποιούνται σε παιδικά δωμάτια - μπορείτε να φέρετε το χέρι σας στη συσκευή λειτουργίας και δεν θα υπάρξει καψίματα. Τα μειονεκτήματα των συσκευών υπερήχων είναι η χαμηλή παραγωγικότητα και το υψηλό κόστος.

Κριτήρια επιλογής

Οι απαιτήσεις για τον υγραντήρα θα εξαρτηθούν από την ποικιλία και τις συνθήκες λειτουργίας του, οπότε προτού να αγοράσετε, θα πρέπει να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά κάθε μονάδας. Η σωστή επιλογή του μοντέλου είναι ιδιαίτερα σημαντική για οικογένειες με παιδιά. Οι παράμετροι που καθοδηγούνται από την αγορά:

 1. Περιοχή υγρασίας (μετρούμενη σε τετραγωνικά μέτρα, που αναφέρεται στις οδηγίες στη συσκευή).
 2. Επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας.
 3. Δυνατότητα απολύμανσης αέρα.
 4. Ευκολία συντήρησης.
 5. Το κόστος.
 6. Ασφάλεια για τα παιδιά.

Για να έχετε εμπιστοσύνη στην ποιότητα της τεχνολογίας, είναι καλύτερο να αγοράσετε μοντέλα γνωστών κατασκευαστών, για παράδειγμα, Electrolux, Sharp, Panasonic, Scarlett.

Ποιος υγραντήρας είναι καλύτερος, ατμός ή υπερήχων, κάθε άτομο αποφασίζει για τον εαυτό του βάσει των γεγονότων που μελετήθηκαν, τις ανάγκες και τις οικονομικές τους δυνατότητες. Και οι δύο τύποι συσκευών έχουν μεγάλη ζήτηση μεταξύ των αγοραστών και παρέχουν καλή υγρασία του αέρα στις εγκαταστάσεις.

Ποια είναι καλύτερη: υγραντήρας υπερήχων ή ατμού - σύγκριση, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, σφαίρες εφαρμογής

Πολλοί από εμάς με την εμπειρία μας έχουν αισθανθεί τι δυσφορία μπορεί να παραδώσει υπερβολικά ξηρό αέρα. Το νιώθει στο λαιμό του, θέλει να φτερνίσει, οι νιφάδες του δέρματος, η γενική κατάσταση της υγείας επιδεινώνεται. Οι πάσχοντες από αλλεργίες μπορεί να βιώσουν μια έξαρση, και τα παιδιά είναι ιδιότροπα και κοιμούνται ελάχιστα. Μια έξοδος από μια κατάσταση μπορεί να γίνει αγορά του υγραντήρα - η ειδική συσκευή που οδηγεί ένα μικροκλίμα στο πρότυπο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτής της συσκευής που διαφέρουν στην αρχή της λειτουργίας. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι συσκευές υπερήχων και ατμού. Για να καταλάβουμε τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο - υπερήχων ή ατμού, συγκρίνουμε αυτές τις δύο συσκευές.

Διαφορά στη συσκευή και αρχή λειτουργίας των υγραντήρων υπερήχων και ατμού

Αυτοί οι δύο τύποι συσκευών αυξάνουν την υγρασία στο δωμάτιο, ένα από τα πιο δημοφιλή σήμερα. Είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, όταν η ξηρότητα αέρα αυξάνεται ταχέως.

Πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας και πώς λειτουργεί

Ένας υγραντήρας αυτού του τύπου είναι ένα είδος γεννήτριας ομίχλης. Στο εσωτερικό του, έχει μια πολύ γρήγορα δονητική πλάκα, (με τη συχνότητα του υπερήχου). Το νερό προέρχεται από τη δεξαμενή νερού στην πλάκα, μετατρέποντας σε ένα πλήθος μικροσκοπικών ψεκασμών νερού. Στο σχεδιασμό παρέχεται επίσης ανεμιστήρας. Οδηγεί τον αέρα ξηρού δωματίου μέσω αυτών των ψεκασμών, με αποτέλεσμα ο χώρος να υγραίνεται ομοιόμορφα.

Όταν κοιτάξετε το νέφος ατμού που αναδύεται από τη συσκευή, φαίνεται ότι είναι θερμότερο και μπορεί να καεί. Αλλά αξίζει να αντικαταστήσετε ένα χέρι, καθώς είστε πεπεισμένοι ότι δεν είναι έτσι. Υπάρχει μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας, σαν να είστε πραγματικά στην ομίχλη το πρωί. Και αν επίσης ένα ωραίο ζευγάρι φωτισμός παρέχεται από τον κατασκευαστή (σε ορισμένα μοντέλα αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη), αποδεικνύεται πολύ εντυπωσιακή και θεαματική. Είναι σαν ένα παραμύθι - παιδιά πραγματικά αρέσουν.

Οι κατασκευαστές δεν στέκονται ακίνητοι, εξοπλίζουν συσκευές και άλλες χρήσιμες σύγχρονες λειτουργίες. Για παράδειγμα, υπάρχουν συσκευές με την επιλογή "ζεστού ατμού", επιβλαβείς για τα μικρόβια και τα βακτηρίδια. Και τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν ακόμα, ο ψεκαστήρας του οποίου περιστρέφεται, στέλνοντας ένα σύννεφο ψυχρού ατμού προς όλες τις κατευθύνσεις. Χάρη σε αυτό, η υγρασία γίνεται ακόμα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Υπάρχουν υγραντήρες εξοπλισμένοι με τις λειτουργίες αυτοκαθαρισμού και αντιαφρώσεως - επίσης πολύ χρήσιμοι.


Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων.

1. Καθαρίστε, βρέξτε αέρα.
2. Δεξαμενή με νερό.

3. AG - το φυσίγγιο.
4. Ξηρός αέρας.

5. Θάλαμος εξάτμισης.
6. Μεμβράνη υπερήχων.
7. Ο ανεμιστήρας.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας τύπου ατμού και πώς λειτουργεί

Εδώ μπορείτε να σχεδιάσετε ένα παράλληλο με τον πιο συνηθισμένο ηλεκτρικό βραστήρα. Κατ 'αρχήν, το ίδιο συμβαίνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής: παράγεται ζεστό πίδακας ατμού. Για να γίνει αυτό, δύο ηλεκτρόδια είναι συνδεδεμένα στη δεξαμενή νερού στη δεξαμενή νερού. Βράζουν νερό, το οποίο εισέρχεται στις οπές εξόδου με τη μορφή θερμού ατμού. Όπως μπορείτε να δείτε, η συσκευή είναι εξαιρετικά απλή.

Πιο κοντά σε δέκα εκατοστά, μην φέρετε τα χέρια σας στη συσκευή εργασίας. Ναι, και το πέρασμα είναι επιθυμητό με προσοχή, και στη συνέχεια η περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή εγκαύματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν παιδικά παιγνίδια τρέχουν στο σπίτι.

Με την ευκαιρία, οι περισσότερες από τις μηχανές ατμού για βιομηχανική χρήση (π.χ., καπνού και ξύλου αποθήκες, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, υπόστεγα, όπου αποθηκεύονται τα τελικά πούρα). Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μοντέλα των νοικοκυριών. Θα αρέσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των εσωτερικών θερμοκήπια και αίθρια, καθώς επιτρέπουν να δημιουργήσετε πραγματικό υποτροπικές λόγω της υψηλής βαρύς.


Η συσκευή υγραντήρα ατμού.

1. Δεξαμενή με νερό.
2. Η παλέτα.

3. Θέρμανση δέκα.
4. Θάλαμος παροχής ατμού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υγραντήρα υπερήχων και ατμού

Χωρίς αντικειμενική σύγκριση των θετικών και αρνητικών ιδιοτήτων κάθε τύπου συσκευής, είναι δύσκολο να κατανοηθεί ποιος υγραντήρας είναι καλύτερος - ατμός ή υπερήχων. Θα τα επεκτείνουμε όλα στα ράφια για λόγους σαφήνειας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υπερήχων υγραντήρες

+ Πλεονεκτήματα των υπερήχων υγραντήρες

 1. Η συσκευή υπερήχων είναι απολύτως ασφαλής, ακόμη και για μικροσκοπικά μωρά. Μπορείτε να την πλησιάσετε στενά και να βάλτε τις παλάμες σας πολύ κοντά - μόνο ευχάριστες αισθήσεις από την "ομίχλη" θα παραμείνουν.
 2. Ο υγραντήρας λειτουργεί ήσυχα, χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Μόνο μια σπάνια φλύαρη φωνή δίνει την παρουσία του.
 3. Μεγάλη ποικιλία μοντέλων με διαφορετικό σύνολο λειτουργιών - μπορείτε πάντα να βρείτε τον βέλτιστο συνδυασμό αυτών.
 4. Η συσκευή φαίνεται κομψή και όμορφη. Ειδικά εκείνα τα μοντέλα όπου υπάρχει ένα highlight της αναδυόμενης "ψυχρής ομίχλης".
 5. Η ενσωματωμένη υγρασία, η οποία ασφαλώς περιλαμβάνεται στο κιτ, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στον αέρα. Επίσης, απενεργοποιεί τη συσκευή όταν επιτευχθεί αυτό το επίπεδο. Και όταν έρθει η ανάγκη, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα ξανά.
 6. Το μικρό μέγεθος και η υψηλή απόδοση της εργασίας επιτρέπουν την κινητή συσκευή, μεταφέροντάς την σε διαφορετικούς χώρους ανάλογα με τις ανάγκες.
 7. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ χαμηλή, οπότε οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος μετά την αγορά μιας υπερηχητικής συσκευής σίγουρα δεν θα καταστούν "υπερβατικοί".
 8. Στο κιτ, κατά κανόνα, υπάρχει ιονιστική ράβδος. Αυτό αποτελεί πρόσθετο εμπόδιο από τους ιούς και τα μικρόβια.

- Μείον υγραντήρα υπερήχων

 1. Για μια μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλής ποιότητας δονούμενο έλασμα απαιτεί ειδική νερού - μαλακό και καθαρό (η καλύτερη επιλογή - απόσταξη, η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί στην πώληση). Και αν χύσετε από τη βρύση, η συσκευή θα εξυπηρετήσει λιγότερο χρόνο.
 2. Εάν χρησιμοποιείτε το νερό κακής ποιότητας (π.χ. συνήθεις βρύσης) στα έπιπλα, δάπεδα και τους τοίχους θα εμφανιστεί άσχημο υπόλευκο λεκέδες. Είναι τόσο δυσάρεστο να δείξουμε αλάτι από το νερό.
 3. Τέτοιες συσκευές είναι κατ 'ανάγκη εξοπλισμένες με προ-φίλτρα, που απαιτούν τακτική αντικατάσταση (και αυτά τα φίλτρα είναι φραγμένα αρκετά συχνά). Και αυτό - πρόσθετες οικονομικές δαπάνες, και όχι τόσο μικρό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υγραντήρες ατμού

+ Οφέλη υγραντοποιητών ατμού

 1. Δυνατότητα χρήσης του πιο συνηθισμένου νερού από τη βρύση. Δεν υπάρχει επιδρομή στα έπιπλα, δεν θα προκύψουν άλλες δυσάρεστες συνέπειες. Θα χρειαστεί μόνο να καθαρίζετε περιοδικά την δεξαμενή κλίμακας (με τον ίδιο τρόπο όπως μια τσαγιέρα).
 2. Αρκετή τιμή προϋπολογισμού, χωρίς επιπλέον κόστος για φυσίγγια για να μαλακώσουν νερό (ή απεσταγμένο νερό), φίλτρα.
 3. Υγιεινή (αφήνοντας ζεστό ατμό αποστειρωμένο), υψηλή αξιοπιστία και απόλυτη απλότητα σχεδίασης, άνεση.
 4. Υψηλή παραγωγικότητα - το νερό μπορεί να εξατμιστεί μέχρι 700 χιλιοστόλιτρα σε μία ώρα. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα μεταξύ όλων των συσκευών που χρησιμοποιούνται για την υγρασία του αέρα.
 5. Ο ατμός που εξέρχεται μέσω των εξόδων είναι απολύτως αποστειρωμένος. Ως εκ τούτου - δεν υπάρχουν μικρόβια και βακτήρια που καταστρέφονται με ασφάλεια.
 6. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες που δεν υπάρχουν σε συσκευές υπερήχων. Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, η πιθανότητα εισπνοής.
 7. Διατίθεται σε υγραντήρες ατμού, όπου υπάρχει μια ενσωματωμένη ικανότητα, επιτρέποντας τη χρήση αρωματικού ελαίου για την απολύμανση του αέρα και να της δώσει ένα ευχάριστο άρωμα.
 8. Παρέχονται μέτρα ασφαλείας: η συσκευή δεν θα μπορεί να ανάψει αν το κάλυμμα της δεν είναι πλήρως κλειστό. Και όταν το νερό βράζει, αυτόματα θα σβήσει.

- Μειονεκτήματα υγραντήρες ατμού

 1. Ο θερμός αποστειρωμένος ατμός, που βγαίνει κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι επικίνδυνος - μπορεί να προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα. Και το βραστό νερό μέσα σε μια δεξαμενή νερού μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη σε ένα άτομο, αν η συσκευή ανατραπεί τυχαία. Έτσι, στις οικογένειες με παιδιά δεν είναι επιθυμητό να καταφύγουμε σε αυτή την επιλογή.
 2. Ξύλινα έπιπλα, βιβλία, ακριβά παρκέ δεν αρέσει η εγγύτητα των συσκευών ατμού. Μπορούν να υποφέρουν σημαντικά εξαιτίας αυτού.
 3. Κατά την παρατεταμένη λειτουργία του υγραντήρα, η θερμοκρασία του αέρα στην αίθουσα αυξάνεται (αν και μόνο κατά 2 μοίρες). Αν υπάρχει ήδη τόσο ζεστό, τότε αυτό το γεγονός δεν βελτιώνει το μικροκλίμα.
 4. Η κατανάλωση ενέργειας (ειδικά σε σύγκριση με συσκευές υπερήχων) είναι αρκετά υψηλή. Ακόμα - φανταστείτε ότι έχετε πάντα ένα ηλεκτρικό βραστήρα, και ένα ισχυρό. Ως εκ τούτου, μια παραγωγική συσκευή που παραδίδεται σε ένα μεγάλο δωμάτιο μπορεί να εισαχθεί σε μεγάλες δαπάνες.
 5. Στα περισσότερα μοντέλα ατμού, δεν παρέχεται υγροστάτης. Σε χώρους διαβίωσης αυτό είναι ενοχλητικό, δεδομένου ότι είναι δυνατόν να επιτραπεί η υπερχείλιση (ή, αντίθετα, η ανεπαρκής υγρασία). Ως εκ τούτου, συνήθως πρέπει να αγοράσετε έναν αισθητήρα υγρασίας χωριστά και να το τοποθετήσετε.
 6. Ο θόρυβος που εκπέμπεται από το βραστό νερό μπορεί να επηρεάσει τη νυχτερινή ανάπαυση. Για τα παιδιά και τα άτομα που πάσχουν από αϋπνία, αυτό είναι σημαντικό.

Σε ποια περίπτωση είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε υγραντήρα ατμού και υπερήχων

Αποφασίζοντας για την αγορά μιας συσκευής που βελτιώνει το μικροκλίμα, αξίζει να την επιλέξετε για μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Μόνο στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι θα είναι καλύτερο - ένας υγραντήρας υπερήχων ή ατμού. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα όλες αυτές τις αποχρώσεις. Αλλά θυμηθείτε ότι σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να προχωρήσετε από την περιοχή του δωματίου - πρέπει να αντιστοιχεί στη δύναμη της συσκευής με ένα μικρό περιθώριο. Μην αγοράζετε μια πολύ ισχυρή μονάδα για ένα μικρό δωμάτιο ή δεν είναι αρκετά παραγωγική - για ένα ευρύχωρο δωμάτιο.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα; Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να ψάξω κατά την αγορά ενός υγραντήρα αέρα;

Πώς να αγοράσετε έναν τέτοιο υγραντήρα για να λειτουργήσει καλά, και διήρκεσε πολύ καιρό; Ποιος τύπος υγραντήρα αέρα είναι ο καλύτερος για εσάς;

Όλα αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντώνται από το περιοδικό ROS-CONSUMPTION.

Θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα. Ας αρχίσουμε λέγοντάς σας - τι είναι ένας υγραντήρας αέρα, ποιος το χρειάζεται και ποιος το χρειάζεται απλά.

Τι είναι ένας υγραντήρας αέρα;

Ο υγραντήρας αέρα είναι ένα είδος κλιματικής τεχνικής που, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, είναι σε θέση να διατηρήσει ένα δεδομένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο όπου βρίσκεται ο υγραντήρας.

Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα;

Η παρουσία υψηλής ποιότητας αέρα στην αίθουσα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία των ανθρώπων, καθώς και τα φυτά και τα έπιπλα που βρίσκονται στο δωμάτιο. Έτσι, για παράδειγμα, η ανεπαρκής υγρασία του αέρα επηρεάζει δυσμενώς τα ξύλινα έπιπλα, το δάπεδο (laminate, παρκέ), τα βιβλία, κλπ. οδηγώντας τους σε πρόωρη γήρανση (στέγνωμα). Τα φυτά εσωτερικού χώρου συχνά υποφέρουν επίσης από έλλειψη υγρασίας στο δωμάτιο.

Όσον αφορά τα μικρά παιδιά, η ανεπαρκής υγρασία του δωματίου μπορεί να βλάψει την βλεννογόνο τους και τα παιδιά θα γίνουν ευάλωτα σε μολυσματικές και αναπνευστικές ασθένειες. Τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για αυτόν τον κίνδυνο από τους ενήλικες, δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα εξακολουθεί να είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένο. Ωστόσο, οι ενήλικες θα επωφεληθούν επίσης από τον αέρα, η υγρασία του οποίου είναι φυσιολογική.

Και τέλος, δίνουμε έναν πίνακα σχετικής υγρασίας, το επίπεδο του οποίου πρέπει να διατηρείται σε εσωτερικούς χώρους:

 • Για ανθρώπινο 40-60 ρΗ
 • Για φυτά εσωτερικού χώρου 55-75 pH
 • Για ξύλινα έπιπλα και επενδύσεις δαπέδων 40-60 pH
 • Για τα βιβλία 40-60 pH

Έτσι, το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιό σας θα πρέπει να είναι κατά μέσο όρο 60 pH.

Τώρα που γνωρίζουμε γιατί χρειαζόμαστε τους υγραντήρες αέρα, ας δούμε τους βασικούς τύπους τους για να επιλέξετε τον κατάλληλο υγραντήρα αέρα για εσάς, το οποίο είναι το καλύτερο για εσάς.

Κύριοι τύποι υγραντήρων αέρα

Όλοι οι υγραντήρες μπορούν να ψεκαστούν στους ακόλουθους τύπους:

 • Παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα
 • Υγραντήρες ατμού
 • Υγραντήρες υπερήχων
 • Κλιματικά σύμπλοκα
 • "πλύση" του αέρα

Παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα είναι πολύ κατάλληλοι για χρήση σε παιδικά δωμάτια και υπνοδωμάτια. Έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και επίπεδο θορύβου. Οι περισσότεροι παραδοσιακοί υγραντήρες έχουν ειδικές αντιβακτηριακές κασέτες (φυσίγγια), με τις οποίες ο αέρας καθαρίζεται από μεγάλο αριθμό επιβλαβών μικροοργανισμών.

Δυστυχώς, οι παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα είναι σε θέση να διατηρούν ένα επίπεδο υγρασίας όχι μεγαλύτερο από 60 pH, το οποίο δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται σε μεγάλα θερμοκήπια, αλλά αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο και ένα βρεφονηπιακό σταθμό.

Υγραντήρες ατμού

Οι υγραντήρες ατμού λειτουργούν με βάση την αρχή της υγρασίας αέρα με ζεστό αποστειρωμένο ατμό. Τέτοιοι υγραντήρες μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο σε περισσότερο από 60 pH. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υγραντήρες ατμού συνιστώνται για χρήση σε θερμοκήπια και μεγάλα δωμάτια.

Είναι κάπως πιο δυνατά στην εργασία, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς υγραντήρες και για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος επίσης κατώτερα από τους παραδοσιακούς υγραντήρες αέρα. Από τα σημαντικά μειονεκτήματα μπορεί να εντοπιστεί ένα - η απουσία στα περισσότερα μοντέλα hygrostat - μια συσκευή που ρυθμίζει την υγρασία στο δωμάτιο, θα πρέπει να αγοραστεί χωριστά.

Υγραντήρες υπερήχων

Υγραντήρες υπερήχων είναι οι πιο συχνά αγορασμένοι. Αυτό οφείλεται στο συμπαγές μέγεθος τους, ο χαμηλός θόρυβος στην εργασία και σε διάφορα σχέδια, έτσι ώστε κάθε ανεμιστήρας να μπορεί να βρει μόνο του τον υπερηχητικό του υγραντήρα αέρα. Σε αντίθεση με τον ατμό, οι υγραντήρες υπερήχων διαθέτουν ενσωματωμένη υγρασία.

Χρησιμοποιήστε υπερήχους υγραντήρες μπορεί να είναι στο διαμέρισμα, και στο γραφείο, και σε θερμοκήπια. Κάνουν λίγο θόρυβο και είναι αρκετά συμπαγής. Ένα άλλο πλεονέκτημα της υπερηχητικής υγραντήρες είναι η παρουσία του φυσιγγίου decarbonization του νερού, το οποίο θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε για ύγρανση συνηθισμένο νερό της βρύσης, χωρίς να ανησυχούμε για το γεγονός ότι το άλας που περιέχονται σε αυτό θα εγκατασταθούν στα έπιπλα, τα χρώματα, κ.λπ.

Ορισμένα μοντέλα υπερηχητικών υγραντήρων αέρα έχουν μια λειτουργία "κουρτίνας ατμού" που θα σας επιτρέψει να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε τροπικό δάσος δίπλα σε έναν καταρράκτη.

Κλιματικά σύμπλοκα

Κλιματικά συγκροτήματα - μια πολυλειτουργική τεχνική που έχει σχεδιαστεί για να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Εάν έχετε ένα μικρό παιδί που μεγαλώνει στο σπίτι, καθαρός αέρας είναι ακριβώς αυτό το βασικό συστατικό που είναι υπεύθυνο για τη φυσιολογική του ανάπτυξη.

Η δυσάρεστη μυρωδιά από τα τσιγάρα, τα κατοικίδια ζώα, τους γείτονες και ούτω καθεξής είναι αυτό που αναπνέουμε κάθε μέρα και τίποτα καλό για το παιδί, πιστέψτε με, αυτές οι μυρωδιές δεν φέρνουν. Το κλιματικό συγκρότημα, σε αντίθεση με έναν συμβατικό υγραντήρα αέρα, είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα σε ένα δωμάτιο, αφαιρώντας όλες τις μολυσματικές ουσίες από αυτό.

Τα κλιματικά συγκροτήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εργασία, επειδή υπάρχει ένα άτομο που ξοδεύει πολύ χρόνο. Αρχίστε να παρακολουθείτε την υγεία σας και την υγεία των αγαπημένων σας, γιατί κανείς δεν θα το κάνει για σας!

Μαζί με τον καθαρισμό του αέρα, τα κλιματικά σύμπλοκα είναι επίσης ικανά να εκτελούν τις λειτουργίες ενός υγραντήρα αέρα. Εάν υποφέρετε από αλλεργίες, τότε είναι καλύτερα από τίποτα να βρείτε ένα σύνθετο κλίμα.

Το κλιματικό συγκρότημα είναι εύκολο να καθαριστεί, χρειάζεται μόνο να καθαρίζεται από καιρό σε καιρό από τη σκόνη και να αντικαθιστά τα φίλτρα. Η διάρκεια ζωής των φίλτρων μπορεί να είναι από 3 μήνες έως 1 έτος, ανάλογα με τον τύπο φίλτρου και το μοντέλο της συσκευής.

Πλύση αέρα

Τα πλυντήρια αέρα χρησιμοποιούνται για τον ταυτόχρονο καθαρισμό του αέρα και την υγρασία του. Αυτές οι συσκευές χρειάζονται επίσης σε ένα σπίτι όπου τα μωρά μεγαλώνουν.

Από τα πλεονεκτήματα μπορεί να εντοπιστεί έλλειψη αναλώσιμων, δηλαδή, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τα φίλτρα, ποια θα ήταν η ανάγκη στην περίπτωση του κλιματικού συνόλου. Στην περίπτωση πλύσης με αέρα, πρέπει απλά να καθαρίζετε την παλέτα.

Επιχειρήσεις που παράγουν υγραντήρες αέρα

Η ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές, τα περισσότερα μοντέλα υψηλής ποιότητας υγραντήρες, κλιματικών συστημάτων και αέρα νεροχύτες απελευθερώσει τις ακόλουθες εταιρείες: Bork, Ecovacs, Boneco, HoMedics, Electrolux, AOS, Σκάρλετ, Redmond, Polaris και άλλα.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, επιλογή του υγραντήρα αέρα

Υγραντήρας ΗΠΑ ή ατμού για παιδιά: τι να επιλέξετε

Με τη βοήθεια σύγχρονων συσκευών - υγραντήρες αέρα, ένα άτομο μπορεί να ελέγξει την υγρασία σε έναν κλειστό χώρο. Σύμφωνα με το GOST 30494-96 οι δείκτες του θα πρέπει να κυμαίνονται από 40% έως 60%. Με τη βοήθεια των υγραντήρων είναι δυνατόν να διατηρηθεί το απαραίτητο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Τα πιο δημοφιλή είναι δύο είδη υγραντήρων - ατμού και υπερήχων, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για να προσδιορίσετε ποιος υγραντήρας είναι καλύτερο για υπερήχους ή ατμό, πρέπει να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά των συσκευών.

Υγραντήρες ατμού

Η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα ατμού είναι αρκετά απλή: θερμαίνεται στη δεξαμενή με τη βοήθεια θερμαντήρων, γεγονός που οδηγεί στην εξάτμισή του.

Πλεονεκτήματα

 • Η χωρητικότητα εξατμίσεων ατμού είναι έως 700 g / h.
 • Απουσία μικροοργανισμών και βακτηριδίων στο ζεύγος.
 • Δεν απαιτεί τη χρήση αναλωσίμων, όπως φίλτρα ή φυσίγγια.
 • Η δυνατότητα χρήσης ως εισπνευστήρα ή γεύση.
 • Ασφαλής χρήση λόγω διακοπής λειτουργίας της συσκευής όταν το καπάκι δεν κλείνει καλά ή όταν το υγρό εξατμίζεται πλήρως από τη δεξαμενή.
 • Ταχεία έγχυση υγρασίας στο δωμάτιο περισσότερο από 60%.

Μειονεκτήματα

 • Θορυβώδης κατάσταση, η οποία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του βρασμού του υγρού.
 • Χρησιμοποιώντας μια σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας: καταναλώνει από 200 W έως 600 W ανάλογα με την ισχύ.
 • Αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο.
 • Απουσία υγροστάτη για τον έλεγχο της υγρασίας.
 • Δυνατότητα εγκαύματος.

Σημαντικό! Ο υγραντήρας ατμού για παιδιά πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα μέρος που δεν είναι προσβάσιμο στο μωρό, καθώς ο ζεστός ατμός δεν είναι ασφαλής.

Υγροποιητής υπερήχων

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής είναι πολύπλοκη: η δονητική μεμβράνη οδηγεί σε κραδασμούς σε υψηλές συχνότητες νερού, διασπώντας το σε μικρά σωματίδια. Ο εγκατεστημένος ανεμιστήρας "αφαιρεί" τα μικροσωματίδια νερού μέσα στο δωμάτιο, όπου αναμιγνύονται με τον αέρα.

Οφέλη

 • Θορυβικότητα έως 25 dB, το οποίο δεν συλλαμβάνεται από την ανθρώπινη ακοή.
 • Ασφαλής χρήση.
 • Η δυνατότητα ανεξάρτητης επιλογής των παραμέτρων θερμοκρασίας των εξερχόμενων ατμών.
 • Η δυνατότητα αλλαγής της κατεύθυνσης του πίδακα ατμού.
 • Η οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέχρι 40 W χωρίς τη λειτουργία της θέρμανσης νερού.
 • Δημιουργία κουρτίνας ατμού.
 • Αυτόματη απενεργοποίηση όταν ο ατμός εισάγεται στην απαιτούμενη υγρασία στο δωμάτιο.

Μειονεκτήματα

 • Η ανάγκη χρήσης αποσταγμένου ή φιλτραρισμένου νερού.
 • Αλλάξτε το φίλτρο κάθε λίγους μήνες.

Απαιτήσεις για τη θέση της ενυδατικής κρέμας

 • Κατά την εγκατάσταση του υγραντήρα, είναι σημαντικό να θυμάστε τους κανόνες πυρασφάλειας.
 • Η επιφάνεια για την εγκατάσταση πρέπει να είναι λεία και αξιόπιστη.
 • Για μεγαλύτερη απόδοση, ο υγραντήρας εγκαθίσταται σε ύψος όχι μεγαλύτερο από 1 m και σε απόσταση όχι μικρότερη από 1,5 m από τις μπαταρίες.
 • Το άμεσο χτύπημα του ατμού στα έπιπλα, στις οικιακές συσκευές απαγορεύεται.

Σημαντικό! Ο υγραντήρας λειτουργίας, υπερήχων ή ατμού, δεν πρέπει να μετακινείται ή να μετακινείται. Αν ο υγραντήρας πέσει κατά λάθος, θα πρέπει να απενεργοποιηθεί και να σκουπιστεί. Συμπεριλάβετε μόνο 4 ώρες μετά την πλήρη ξήρανση.

Ποιες παράμετροι εξετάζονται κατά την επιλογή ενός υγραντήρα

Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στα εξής:

 • τη διαθεσιμότητα και το κόστος των αναλωσίμων.
 • τη δυνατότητα χρήσης αντιβακτηριακών προσθέτων και ειδικών προϊόντων καθαρισμού ·
 • το ποσό της εξυπηρετούμενης περιοχής.
 • θόρυβος - η παρουσία της λειτουργίας "ύπνου" εγγυάται μια αθόρυβη λειτουργία τη νύχτα.
 • την ικανότητα να εργάζεστε σε αυτόνομη λειτουργία, η οποία σας επιτρέπει να μην ανησυχείτε για τους δείκτες υγρασίας στο δωμάτιο.
 • η αξία της δεξαμενής νερού - κατά κανόνα, για τη λειτουργία της συσκευής τη νύχτα, επαρκής όγκος υγρού όχι μεγαλύτερος από 5 λίτρα.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη το χρόνο λειτουργίας του εξατμιστή κατά τη λειτουργία. Για παράδειγμα, ένας υγραντήρας με εγκατεστημένη δεξαμενή για 2 λίτρα νερού με όγκο εξατμισμένης υγρασίας θα είναι σε θέση να λειτουργεί συνεχώς επί 8 ώρες.

Όλοι οι υγραντήρες αέρα, ανεξαρτήτως τύπου, είναι σε θέση να ψεκάσουν ατμό σε διάμετρο όχι περισσότερο από 1,5 μ. Για την ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα που είναι εγκατεστημένος κοντά στη συσκευή.

Για χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, η ιδανική επιλογή είναι μια συσκευή χαμηλού θορύβου. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδικού δωματίου. Όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρα ατμού, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε πλήρη ασφάλεια χρήσης.

Ένας υγραντήρας ατμού μπορεί να κορεστεί το δωμάτιο με υγρασία. Όταν το χρησιμοποιείτε, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα υγρόμετρο, το οποίο βοηθά στην παρακολούθηση των δεικτών. Συνήθως, αυτός ο τύπος υγραντήρα χρησιμοποιείται σε θερμοκήπια, θερμοκήπια ή θερμοκήπια.

Επιλέξτε έναν υγραντήρα πρέπει να βασίζεται στις ατομικές ανάγκες. Για την εξάλειψη του ξηρού αέρα στο δωμάτιο, χρησιμοποιείται ο απλούστερος υγραντήρας. Για την υγρασία του αέρα για να απαλλαγούμε από αλλεργίες ή συχνές λοιμώξεις, η συσκευή με πρόσθετες λειτουργίες: ιονισμός, αρωματοποίηση είναι ιδανική.

Η σωστή φροντίδα - μια εγγύηση για μακρά περίοδο λειτουργίας

Δεν έχει σημασία αν έχετε αγοράσει τον καλύτερο υγραντήρα ατμού με πολλές λειτουργίες ή έναν πρότυπο υγραντήρα υπερήχων, θα χρησιμεύσει όπως θα είναι courted. Οι υποχρεωτικές διαδικασίες περιλαμβάνουν:

 • η κασέτα ή το φίλτρο πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 μήνες.
 • το πλύσιμο πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα.
 • για να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα πρέπει να είναι 1 φορά σε 14 ημέρες.
 • Η απολύμανση πρέπει να γίνεται εάν είναι απαραίτητο, αλλά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Πολλοί κατασκευαστές συσκευών, για παράδειγμα, Boneco, συνιστούν τα καθαριστικά τους. Αυτά τα χρήματα αξίζουν πολλά, αλλά είναι πολύ αποδοτικά. Εάν δεν έχουν λερωθεί, μπορούν να αντικατασταθούν με ένα διάλυμα σαπουνιού πλυντηρίου, που παρασκευάζεται σε αναλογία 1: 2, δηλαδή, 1 μέρος του σαπουνιού θα πρέπει να ληφθούν 2 μέρη του νερού.

Η εξάλειψη της σκληρής πλάκας θα βοηθήσει το διάλυμα σόδας, το οποίο παρασκευάζεται υπολογίζοντας 50 g όξινου ανθρακικού νατρίου για κάθε λίτρο υγρού που χρησιμοποιείται στη δεξαμενή. Αυτή η λύση χύνεται στη δεξαμενή και το όργανο ανάβει για 1 ώρα. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται στο δρόμο ή στο μπαλκόνι.

Σημαντικό! Κατά τον καθαρισμό του υγραντήρα, χρησιμοποιείται μόνο ένα μαλακό πανί. Οι προσπάθειες και η χρήση άκαμπτων στοιχείων μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στη συσκευή - το σχηματισμό γρατζουνιών.

Απολυμάνετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό λευκαντικό, προετοιμάζοντας ένα διάλυμα νερού και χλωρίου: για 4 λίτρα νερού, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λευκαντικό. Η διαδικασία πραγματοποιείται στο δρόμο ή στο μπαλκόνι. Μετά την απολύμανση είναι πολύ σημαντικό να πλένετε καλά τη δεξαμενή νερού.

Ο υγραντήρας συμβάλλει στη δημιουργία ενός μικροκλίματος που είναι ευεργετικό για τον άνθρωπο. Η τοποθέτησή του στο δωμάτιο σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από πολλές ασθένειες, επειδή η χαμηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει μείωση της ανοσίας, της κακής υγείας, της υπνηλίας και της ευερεθιστότητας. Η σωστή επιλογή της συσκευής και η χρήση της σύμφωνα με τους κανονισμούς επιτρέπουν στο δωμάτιο να έχει ένα βέλτιστο μικροκλίμα για τέλεια υγεία: ζεστό και υγρό αέρα στο δωμάτιο.

Τύποι υγραντήρες, ποιος θα επιλέξει;

Τύποι υγραντήρες, ποιος θα επιλέξει;

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το σπίτι σας; Για αρχή, θα ήταν ωραίο να καταλάβουμε γιατί χρειάζεται αυτός ο υγραντήρας, υπάρχει ένα ξεχωριστό άρθρο σε αυτό το site:

Και φυσικά, πριν πάτε στο κατάστημα θα ήταν χρήσιμο να γνωρίσετε ποιο είδος υγραντήρων υπάρχουν γενικά, τι διαφέρουν μεταξύ τους και ποια είναι πιο πρακτική και χρήσιμη.

Παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα είναι συσκευές οι οποίες μερικές φορές αναφέρονται ως "υγραντήρες κρύου τύπου". Η υγρασία σε τέτοιες συσκευές είναι φυσική. Ρίχνετε νερό μέσα στη δεξαμενή, μετά την οποία βαθμιαία ρέει στους εξατμιστές, πράγμα που οδηγεί σε αύξηση του επιπέδου υγρασίας. Ταυτόχρονα, στους παραδοσιακούς υγραντήρες, οι ενσωματωμένοι ανεμιστήρες απορροφούν ξηρό αέρα μέσα στη συσκευή και αφήνουν να περάσει υπό πίεση σε στοιχεία εξάτμισης. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα, εκτός από την άμεση υγρασία, μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα της σκόνης που περιέχει.

Καθώς οι παραδοσιακοί υγραντήρες εκτελούν φυσική ενυδάτωση, η ένταση των διαδικασιών ενυδάτωσης θα εξαρτηθεί από το πόσο υψηλή είναι η υγρασία στο δωμάτιο σε δεδομένη χρονική στιγμή. Εάν ενεργοποιήσετε τον υγραντήρα σε ένα δωμάτιο με ξηρό αέρα, τότε η υγρασία θα συμβεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μόλις η υγρασία φθάσει στο απαιτούμενο επίπεδο, οι διεργασίες εξάτμισης θα επιβραδυνθούν στη συσκευή. Αν θέλετε να επιταχυνθεί η διαδικασία υγρασίας ή αν η βέλτιστη στάθμη υγρασίας δεν είναι αρκετή για εσάς, απλά βάλτε έναν παραδοσιακό υγραντήρα δίπλα στον θερμαντήρα ή κοντά στην πηγή της κυκλοφορίας του αέρα.

Πλεονεκτήματα των παραδοσιακών moisturizers

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες είναι εξαιρετικά εύχρηστοι και διαχειρίζονται. Αυτή είναι μια οικονομική συσκευή που δεν θα σας κάνει να πληρώνετε υπερβολικά για ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα με τον ύγρανση καθαρίζεται ο αέρας από τη σκόνη. Και όταν χρησιμοποιείτε πρόσθετα εξαρτήματα, μπορείτε να επιτύχετε ένα αποτέλεσμα αρωματοθεραπείας.

Μειονεκτήματα των παραδοσιακών moisturizers

Μείον, στην πραγματικότητα, πολύ λίγα. Πρώτον, το σχετικό επίπεδο υγρασίας περιορίζεται στο 60%, αλλά η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί με τον τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω. Δεύτερον, αν υπάρχουν αντιμικροβιακά φίλτρα στο σχεδιασμό, θα πρέπει να τα αγοράζετε και να τα αντικαθιστάτε από καιρό σε καιρό.

Υγραντήρες ατμού

Οι υγραντήρες ατμού σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας δεν διαφέρουν πολύ από τη συνηθισμένη τσαγιέρα. Δηλαδή, ρίχνεις νερό στο εσωτερικό, το οποίο αρχίζει να ζεσταίνεται μέσα στη συσκευή στο σημείο βρασμού. Υπάρχει έντονη εξάτμιση νερού, η οποία αυξάνει δραματικά το επίπεδο υγρασίας μέσα στο δωμάτιο. Δεδομένου ότι το νερό στη συσκευή είναι πολύ ζεστό, οι υγραντήρες ατμού πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, γεγονός που επηρεάζει το κόστος της συσκευής. Επίσης, οι υγραντήρες ατμού θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με ενσωματωμένο υδροστρωτήρα που θα μετρά την υγρασία στο δωμάτιο. Αν δεν υπάρχει υδροστατική ένδειξη, η εντατική ενυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο υγρασίας, το οποίο θα είναι δυσάρεστο για τους εσωτερικούς χώρους. Τα ξεχωριστά μοντέλα ατμοκαθαριστήρων έχουν ένα σύνολο ακροφυσίων για την συσκευή εισπνοής, τα οποία επιτρέπουν τη χρήση της συσκευής για ιατρικούς σκοπούς.

Οφέλη υγραντοποιητών ατμού

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των υγραντήρων ατμού μπορεί να παρατηρηθεί η υψηλότερη απόδοση μεταξύ παρόμοιων συσκευών. Ο υγραντήρας ατμού δεν απαιτεί φυσίγγια, φίλτρα ή άλλα αναλώσιμα. Η χρήση της συσκευής είναι πολύ απλή. Ιδιαίτερα θα ήθελα να σημειώσω την παρουσία της υποχρεωτικής λειτουργίας της αυτόματης απενεργοποίησης του υγραντήρα μετά την εξάτμιση όλου του νερού στη δεξαμενή. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να προστατέψετε τη συσκευή από τη λειτουργία "σε αδράνεια".

Μειονεκτήματα υγραντήρες ατμού

Ταυτόχρονα με την υψηλή παραγωγικότητα των υγραντήρων ατμού, υπάρχει σημαντική κατανάλωση ενέργειας. Ο αέρας που εκπέμπεται από τον υγραντήρα έχει θερμοκρασία 50-60 μοίρες, και εάν εγκαταστήσετε τις συσκευές στο παιδικό δωμάτιο, θα αποτελέσει πηγή αυξημένου κινδύνου για το μωρό.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Οι υγραντήρες του αέρα υπερήχων θεωρούνται σήμερα οι πιο αποτελεσματικοί. Αλλά η μεγάλη δημοτικότητά τους, όπως καταλαβαίνετε, επηρεάζεται περισσότερο από την καινοτομία της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας. Οι υπερηχητικοί υγραντήρες λειτουργούν απολύτως σε διαφορετική αρχή από τις συσκευές που περιγράφονται παραπάνω. Οι υπερηχητικές δονήσεις στον υγραντήρα μπορούν να μετατρέψουν το νερό στη μικρότερη σκόνη νερού. Ο ανεμιστήρας του υγραντήρα απορροφά ξηρό αέρα δωματίου στη συσκευή, τον περνάει υπό πίεση μέσω αυτής της σκόνης νερού και επιστρέφει στην ατμόσφαιρα με την ιδέα μιας ελαφριάς ομίχλης. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα ενός υπερηχητικού υγραντήρα είναι η επιστροφή του ζεστού αέρα αντί της ζέστης, η οποία είναι απολύτως ασφαλής για τους κατοίκους των διαμερισμάτων. Και αν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε έναν υγραντήρα σε ένα παιδικό δωμάτιο, σας συνιστούμε να επιλέξετε την επιλογή υπερήχων, η οποία δεν θα επιτρέψει στο παιδί να καεί με ατμό. Με την ευκαιρία, ο εκπεμπόμενος κρύος ατμός μπορεί να δροσίσει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο κατά μερικά μοίρες. Για να αποφευχθεί αυτό, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τους υπερηχητικούς υγραντήρες με τη λειτουργία "θερμού ατμού", η οποία θερμαίνει τη σκόνη νερού σε αποδεκτή θερμοκρασία. Εκτός από την άμεση υγρασία, οι υγραντήρες υπερήχων καταπολεμούν την σκόνη, τα μικρόβια και τα βακτηρίδια στον αέρα.

Πλεονεκτήματα των υπερήχων υγραντήρες

Ο υγραντήρας υπερήχων πρέπει να διαθέτει ένα υδρογράφημα που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη στάθμη υγρασίας. Η αυτόματη απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του υγραντήρα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διατήρησης ενός καθορισμένου επιπέδου σχετικής υγρασίας. Αν το νερό εξαντληθεί από τη δεξαμενή, ο υγραντήρας υπερήχων απενεργοποιείται αυτόματα. Το εύρος υγρασίας που διατηρείται για αυτές τις συσκευές είναι αρκετά ευρύ: από 40 έως 70 τοις εκατό. Μεμονωμένα μοντέλα υπερηχητικών υγραντήρων μπορούν να εξοπλιστούν με έναν περιστρεφόμενο ψεκαστήρα, ο οποίος επιτρέπει τον κατανεμημένο ατμό σε όλο το δωμάτιο με μέγιστη ομοιομορφία. Η ίδια η συσκευή λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται, σχεδόν ανεπαίσθητα για τους άλλους. Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, η οποία είναι εκπληκτική για μια τέτοια συσκευή υψηλής απόδοσης. Όταν χρησιμοποιείτε ειδικά φίλτρα νερού, ο ατμός που παράγεται δεν έχει ακαθαρσίες στη σύνθεσή του ούτε δημιουργεί επιφανειακή επικάλυψη σε αντικείμενα που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τη συσκευή.

Μείον υγραντήρα υπερήχων

Οι προδιαγεγραμμένες συσκευές θα πρέπει να συμπληρώνονται με ειδικά φίλτρα καθαρισμού τύπου αντικατάστασης που από καιρό σε καιρό πρέπει να αγοράζονται και να αλλάζονται. Τα φτηνά μοντέλα υγραντήρων υπερήχων μπορούν να παρέχονται χωρίς φίλτρα, οπότε πρέπει είτε να αγοράσετε ένα φίλτρο χωριστά, είτε πρέπει να προσέξετε ότι ο υγραντήρας είναι γεμάτος με καθαρό νερό. Στην ιδανική περίπτωση, το νερό πρέπει να αποσταχθεί, αλλά οι κατασκευαστές δηλώνουν τη δυνατότητα χρήσης βρασμένου νερού. Αλλά, ίσως, το κύριο μειονέκτημα ενός υπερηχητικού υγραντήρα είναι το υψηλό κόστος του. Ακόμη και το φθηνότερο μοντέλο θα είναι ακριβότερο από ένα καλό ατμό ή παραδοσιακό υγραντήρα. Ταυτόχρονα, η πυκνότητα, η αποδοτικότητα και η δυνατότητα κατασκευής της συσκευής αξίζουν κάθε ρούβλι που ξοδεύεται.

Επιλέγουμε ένα ηλεκτρικό λέβητα θέρμανσης για ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι.

Ποια αιώρα είναι καλύτερο να αγοράσετε για μια θερινή κατοικία - μια πολυθρόνα, με σκελετό ή κρεμαστό κόσμημα;

Ποιο λέβητα στερεών καυσίμων είναι καλύτερο να αγοράσει για ένα εξοχικό σπίτι;

Κουζίνες κήπου, μπάρμπεκιου μπάρμπεκιου, ψησταριές, σχάρα και άλλες συσκευές.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή ηλεκτρική σκούπα για το σπίτι σας;

Ποια ομπρέλα στην παραλία είναι καλύτερο να αγοράσετε για διακοπές στη χώρα;

Πώς να επιλέξετε την πόρτα χάλυβα εισόδου για το σπίτι;

Ποιο λέβητα πελετών (που δουλεύει με σφαιρίδια) είναι καλύτερο να αγοράσει;

Αυτό που είναι καλό είναι ένας λέβητας θέρμανσης ηλεκτροδίων, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, σχόλια.

Οι καλύτεροι λέβητες θέρμανσης αερίου για το σπίτι και τη βίλα, τι είναι;