Τι είναι καλύτερο να επιλέξετε: μια κουκούλα ή ένα καθαριστικό αέρα

Δεν είναι μυστικό ότι ο μολυσμένος αέρας στην κατοικία επιδεινώνει την ευημερία και οδηγεί σε διάφορες ασθένειες. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να διαμαρτύρονται για ένα κακό περιβάλλον, έναν τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων και αυτοκίνητα που ρίχνουν τόνους επιβλαβών ουσιών στον εναέριο χώρο, αλλά συχνά ξεχνούν το σπίτι τους.

Μετά από όλα, το σπίτι που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αλλά λίγα γίνονται για την καλή οργάνωση των συστημάτων καθαρισμού του εναέριου χώρου. Συνεχίζουμε να αναπνέουμε τον αέρα από σκόνη, μικρόβια, μαλλί, λεπτή σκόνη, δυσάρεστες οσμές, άρρωστος ιογενείς και αναπνευστικές ασθένειες και να κατηγορήσει το περιβάλλον. Και αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε τον αέρα, και η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα των συσκευών για τους σκοπούς αυτούς.

Πρώτον, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται καθημερινή αερισμός των χώρων το πρωί και το βράδυ. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα για λίγα λεπτά για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα, επειδή σε ένα στάσιμο χώρο, τα μικρόβια αισθάνονται σαν ένα ψάρι στο νερό. Δεύτερον, πρέπει να έχετε μια καλή ηλεκτρική σκούπα. Είναι επιθυμητό αυτό να μην είναι μια συσκευή προϋπολογισμού με συλλέκτη σκόνης υφασμάτων, αλλά ένα απορρυπαντικό. Οι ανέξοδες ηλεκτρικές σκούπες μπορούν να απομακρύνουν μόνο τα ορατά συντρίμμια και όταν καθαρίζονται, η σκόνη ανεβαίνει στον αέρα, η οποία είναι ηλεκτρισμένη και μεταφέρεται σε όλη την κατοικία. Οι ίδιοι οι κάδοι σκουπιδιών γίνονται μια εστία μικροβίων. Οι ηλεκτρικές σκούπες απορρυπαντικού είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα φίλτρων που όχι μόνο μπορεί να συλλέξει έως και 99% σκόνη, αλλά και να υγραίνει τον εναέριο χώρο.

Τέλος, πρέπει να αγοράσετε μια κουκούλα και ένα καθαριστικό αέρα. Εδώ συνήθως πολλοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν μικρή σύγχυση. Δεν καταλαβαίνουν γιατί υπάρχουν δύο ταυτόσημες συσκευές στο σπίτι. Είναι το ίδιο; Ας καταλάβουμε.

Απορροφητήρας και καθαριστής αέρα: το ίδιο;

Ίσως έχετε ήδη μαντέψει ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς τύπους συσκευών που καθιστούν τον αέρα καθαρότερο στην αίθουσα. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός φίλτρου αέρα και μιας κουκούλας;

Το εκχύλισμα εγκαθίσταται στην κουζίνα και καθαρίζει τον αέρα των σωματιδίων λίπους και των οσμών που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Ο καθαριστής αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο και να εκτελεί έναν πιο εκλεπτυσμένο καθαρισμό. Εξατμιστής - σταθερός εξοπλισμός, καθαριστής εναέριου χώρου - κινητή συσκευή. Μπορεί να μετακινηθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ ο εξοπλισμός εξάτμισης βιδώνεται σε τοίχο, οροφή, ντουλάπι ή ράφι. Επιπλέον, σύμφωνα με την αρχή του καθαρισμού, όλα τα αποσπάσματα είναι τα ίδια και υπάρχουν διάφοροι τύποι καθαριστών αέρα, καθένας από τους οποίους είναι μοναδικός με τον δικό του τρόπο. Ας εξοικειωθούμε με τα φίλτρα αέρα και τις κουκούλες πιο κοντά.

Πλεονεκτήματα των κουκούλες κουζίνας

Το κύριο πλεονέκτημα των κουζινών είναι ότι μπορούν να λειτουργούν σε δύο τρόπους - βρύση και ανακύκλωση. Στον κύκλο ανακύκλωσης, ο αέρας καθαρίζεται και επιστρέφει, στον κύκλο ροής - εκκενώνεται έξω. Για να οργανώσετε την έξοδο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον αγωγό, να τον συνδέσετε με το ένα άκρο με την κουκούλα, τον άλλο με έναν άξονα εξαερισμού ή να βγείτε από τον τοίχο ή την οροφή. Τώρα περισσότερα για τους τύπους συσκευών εξάτμισης της κουζίνας, τις παραμέτρους και τα πλεονεκτήματα τους.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι

Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο απορροφητήρας καθαρίζει τον αέρα των σωματιδίων λίπους και των οσμών που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Οι πρώτες κουκούλες θα μπορούσαν να λειτουργούν σε οποιαδήποτε λειτουργία - είτε βρύση είτε επανακυκλοφορία. Σήμερα υπάρχουν και μοντέλα ροής και ανακύκλωσης, αλλά δεν υπάρχουν πολλά από αυτά. Οι περισσότεροι σύγχρονοι κουκούλες είναι συνδυασμένος εξοπλισμός.

Αλλά αν η διάταξη της κουζίνας δεν επιτρέπει την εγκατάσταση ενός αεραγωγού, η τεχνική θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στη λειτουργία ανακυκλοφορίας. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν μοντέλα μονής λειτουργίας, επομένως δεν χρειάζεται να πληρώσετε υπερβολικά για μια λειτουργία που δεν θα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχει επίσης μια τεχνική που λειτουργεί μόνο στον κύκλο ροής, αλλά είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα συνδυασμένο. Αργά ή αργότερα μπορεί να χρειαστεί ο τρόπος ανακύκλωσης, για παράδειγμα, όταν υπάρχει πτώση πίεσης στον άξονα εξαερισμού και θα ρέει μια δυσάρεστη οσμή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους τύπους: ροή, ανακύκλωση ή συνδυασμένη εξαγωγή.

Για τον καθαρισμό του αέρα από σταγονίδια λίπους, το φίλτρο λίπους είναι υπεύθυνο, το οποίο είναι ένα πλέγμα και βρίσκεται στο κάτω μέρος της κουκούλας. Εάν ο απορροφητήρας χρησιμοποιείται στη λειτουργία ανακύκλωσης, το φίλτρο ξυλάνθρακα εμπλέκεται στον καθαρισμό των σωματιδίων οσμής, το κύριο συστατικό του οποίου είναι ο ενεργός άνθρακας - το γνωστό προσροφητικό.

Παραλλαγές μορφής

Οι μοντέρνοι κουκούλες κατασκευάζονται με ένα βλέμμα στο εσωτερικό, στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν. Υπάρχουν αρκετές βασικές εσωτερικές μορφές κουζίνας:

Για παράδειγμα, μια κεκλιμένη κουκούλα με χειριστήρια αφής για την Provence, retro και χώρα δεν ταιριάζει ακριβώς. Όπως ένα τζάκι με ένα ξύλινο μοτίβο τέχνης θα είναι γελοίο να κοιτάξουμε σε υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονο εσωτερικό. Υπάρχουν γενικές συσκευές εξάτμισης που είναι κατάλληλες για διαφορετικά στυλ, για παράδειγμα θόλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο μοντέλο μπορεί να εγκατασταθεί στην Προβηγκία και την Art Nouveau, μπορείτε απλά να επιλέξετε μια συσκευή με θόλο για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό.

Εάν δεν θέλετε να εστιάσετε την προσοχή στην τεχνολογία, μπορείτε να την κρύψετε στο ντουλάπι. Υπάρχουν ενσωματωμένοι απορροφητήρες που είναι εγκατεστημένοι στην κουζίνα, μόνο ο πίνακας ελέγχου παραμένει ορατός. Υπάρχουν σχεδιαστικές διατάξεις εξάτμισης, που θυμίζουν περισσότερο πολυέλαιους από τις οικιακές συσκευές. Οι μορφές και οι επιλογές εγκατάστασης αφθονούν και η επιλογή, ως συνήθως, είναι δική σας.

Παραγωγικότητα

Αυτό είναι το κύριο κριτήριο για την επιλογή της κουκούλας. Εάν η απόδοση υπολογίζεται σωστά, ο αέρας στην κουζίνα θα πρέπει να αλλάξει εντελώς 10-12 φορές μέσα σε μία ώρα. Η παραγωγικότητα μπορεί να υπολογιστεί με τον πολλαπλασιασμό της επιφάνειας (m2) με το ύψος (m) της κουζίνας και με τον παράγοντα 12. Ας πάρουμε τη θεωρητική τιμή σε m3 / ώρα. Η πρακτική παραγωγικότητα υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις απώλειες σε κάθε καμπύλη του αγωγού (για τον κύκλο ροής), στο φίλτρο άνθρακα (για λειτουργία ανακύκλωσης) και στην επιβράδυνση της κίνησης του αέρα λόγω της παρουσίας επίπλων και οικιακών συσκευών στην κουζίνα. Συνήθως 10% προστίθεται σε κάθε κάμψη της κύριας γραμμής, 20% στο φίλτρο και οι υπόλοιπες απώλειες θα είναι όλες μαζί 15-20%. Έτσι, 45-50% πρέπει να προστεθεί στην εκτιμώμενη παραγωγικότητα.

Για μια μικρή κουζίνα δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια ισχυρή κουκούλα. Συνήθως συσκευές με χωρητικότητα 350-450 m3 / h αντιμετωπίζουν πλήρως την εργασία. Και για τις μεγάλες κουζίνες, οι κατασκευαστές παράγουν μια τεχνική ικανή να περάσει από 1000-1200 κύβους - για οικιακές ανάγκες αυτό είναι κάτι περισσότερο από αρκετό.

Δεν απαιτείται κανονική αλλαγή φίλτρου

Τα φίλτρα λίπους στα περισσότερα κουκούτσια είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται αντικατάσταση. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, το λίπος στρώμα μειώνει τη διαπερατότητα του πλέγματος φίλτρου, μειώνει την απόδοση του εξοπλισμού, αυξάνει το φορτίο στον κινητήρα.

Για να εξασφαλιστεί η κανονική απορρόφηση αέρα, το φίλτρο λίπους πρέπει να πλυθεί. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χειροκίνητα ή σε πλυντήριο πιάτων. Στη δεύτερη περίπτωση, το πλυντήριο πιάτων θα κάνει τα πάντα ο ίδιος, η χειροκίνητη μέθοδος αναλαμβάνει κάποια προσπάθεια εκ μέρους του χρήστη. Συλλέγουμε ζεστό νερό στο δοχείο, προσθέτουμε απορρυπαντικό, κατευθύνουμε μια μικρή πίεση από τη βρύση στο πλέγμα που έχει μολυνθεί με γράσο, πάρουμε το πινέλο και αρχίσουμε τον καθαρισμό. Κάθε πέρασμα του αποξεστήρα απομακρύνει το λίπος και τη βρωμιά από τα δύσκολα σημεία και ένας πίδακας καθαρού νερού ξεπλένει τη βρωμιά.

Ως απορρυπαντικό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σόδες και διαλύματα με βάση ξίδι ή κιτρικό οξύ. Για να μαλακώσετε τη μόλυνση, το φυσίγγιο λίπους μπορεί να προ-βραστεί, στη συνέχεια αφήνεται για μισή ώρα υπό την επίδραση των παρασκευασμάτων για το πλύσιμο. Το καθαρό πλέγμα ξηραίνεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν χρησιμοποιείτε τον καπό στην λειτουργία ανακύκλωσης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την κατάσταση του φίλτρου άνθρακα. Σε αντίθεση με το λίπος, αυτό είναι ένα στοιχείο φίλτρου μίας χρήσης που χρειάζεται αντικατάσταση. Πόσο συχνά είναι απαραίτητο να αλλάζετε το φίλτρο άνθρακα, εξαρτάται από το μοντέλο της συσκευής εξάτμισης, αλλά κατά μέσο όρο κάπου σε 3-4 μήνες.

Επίπεδο θορύβου

Υπάρχει μια άποψη ότι οι κουκούλες λειτουργούν πιο ήσυχα από τα καθαριστικά αέρα. Απεριόριστα, έτσι δεν μπορείτε να πείτε. Το επίπεδο θορύβου των περισσότερων συσκευών δεν διαφέρει πολύ από το ένα το άλλο. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι ορισμένοι κατασκευαστές κουκούλες έχουν αναπτύξει ήχους κινητήρων και ειδικές τεχνολογίες που μειώνουν τον θόρυβο.

Μειονεκτήματα

Το κύριο μειονέκτημα της κουκούλας κουζίνας είναι μια επίπονη εγκατάσταση. Ακόμη και αν η συσκευή λειτουργεί μόνο σε λειτουργία ανακύκλωσης, πρέπει να τοποθετηθεί σε τοίχο, σε περίβλημα ή σε οροφή. Η εργασία του εξολκέα στον κύκλο ροής επιτρέπει την εγκατάσταση ενός αεραγωγού και συνεπώς θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Η κουκούλα τοποθετείται πάνω από τη σόμπα και καθαρίζει τον αέρα μόνο στην κουζίνα, αποκλειστικά από τα εξαρτήματα που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Πλεονεκτήματα των καθαριστών αέρα

Ο καθαριστής αέρα, σε αντίθεση με την κουκούλα, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Είναι σχεδιασμένο για καθαρισμό από σκόνη, μαλλί, κάτω, μικροοργανισμούς, μούχλα, μύκητες και άλλα μικρά στοιχεία που μολύνουν τον εναέριο χώρο στο σπίτι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων αέρα, οι οποίοι διαφέρουν ο ένας από τον άλλο στο σχεδιασμό των φίλτρων και επομένως με τον τρόπο καθαρισμού. Ας εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας.

Λειτουργεί σε λειτουργία ανακυκλοφορίας

Αυτό που αντιπροσωπεύθηκε από τον κύκλο ανακύκλωσης συζητήθηκε παραπάνω. Ο τρόπος ανακύκλωσης των συσκευών καθαρισμού του αέρα είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν των κουκούλες. Η ροή αέρα περνάει μέσα από το φίλτρο, τα μικρότερα εξαρτήματα παραμένουν στην κασέτα, μετά την οποία ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει πίσω.

Έχετε αντικαταστάσιμα φίλτρα

Στους καθαριστές αέρα διαφορετικών τύπων, χρησιμοποιούνται φίλτρα από διάφορα υλικά, τα οποία καθιστούν κάθε συσκευή μοναδική. Για παράδειγμα, σε μία συσκευή φωτοκαταλύτη, εγκαθίσταται ένα στοιχείο φίλτρου από πορώδες γυαλί. Στις συσκευές ρύθμισης μικροσκοπίων χρησιμοποιούνται τα λεγόμενα φίλτρα HEPA (Συλλογή σωματιδίων υψηλής απόδοσης) που μπορούν να συγκρατήσουν σωματίδια μεγέθους 0,3 μm, εξαλείφοντας έτσι το 99% όλων των ρύπων. Με την πάροδο του χρόνου, τα στοιχεία του φίλτρου είναι βρώμικα και χρειάζονται αντικατάσταση.

Εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία

Δεδομένου ότι ο τρόπος ανακύκλωσης δεν περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός αγωγού, ο καθαριστής αέρα μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο σπίτι. Τις περισσότερες φορές, συσκευές εγκαθίστανται σε δωμάτια με υψηλή συγκέντρωση σκόνης και θραυσμάτων που μπορούν να εγκατασταθούν σε έπιπλα, να συσσωρευτούν σε χαλιά, να μπουν στο δωμάτιο από το δρόμο. Ανάλογα με τον τύπο του καθαριστή αέρα μπορεί να τοποθετηθεί στο πάτωμα ή στο τραπέζι, υπάρχουν μοντέλα που είναι τοποθετημένα στον τοίχο. Σε κάθε περίπτωση, δεν απαιτείται καμία προσπάθεια.

Ποικιλία τύπων οργάνων και φίλτρων

Υπάρχουν έως και δώδεκα τύποι καθαριστών αέρα. Εκτός από το φωτοκαταλυτικό και HEPA, τα πιο δημοφιλή είναι: προσρόφηση, μηχανική, ηλεκτροστατική, υδατική, χαλαζία, συνδυασμένη.

Τα φίλτρα αέρα προσρόφησης είναι εξοπλισμένα με φίλτρα άνθρακα, τα οποία είναι τα καλύτερα για τον καθαρισμό του αέρα από ημι-πτητικές ενώσεις. Τα μηχανικά φίλτρα χρησιμοποιούνται σε όλα σχεδόν τα καθαριστικά για χοντρό φιλτράρισμα. Πρόκειται για ένα μεταλλικό πλέγμα, το καθήκον του οποίου είναι η συγκράτηση μεγάλων σωματιδίων, σκουπιδιών και μαλλιού. Η χρήση μηχανικής κασέτας σας επιτρέπει να προστατεύετε τα λεπτά φίλτρα από ταχεία φθορά.

Ικανός να συλλάβει τα μικρότερα σωματίδια

Εξαιρετικοί ηλεκτροστατικοί καθαριστές αέρα έχουν αποδειχθεί. Είναι εξοπλισμένα με φίλτρο ιονισμού, η αρχή του οποίου βασίζεται στην έλξη πολλών πολικών φορτίων. Όταν διέρχονται διαμέσου του θαλάμου ιονισμού, τα σωματίδια σκόνης και οι μικροοργανισμοί αποκτούν θετικό φορτίο και έλκονται από την πλάκα, η οποία φορτίζεται αρνητικά. Έτσι, ακόμα και τα μικρότερα σωματίδια συλλαμβάνονται. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της χρήσης ηλεκτροστατικών συσκευών είναι ότι τα φίλτρα τους δεν χρειάζεται να αλλάξουν - καθαρίζονται εύκολα με σαπουνόνερο.

Ορισμένοι καθαριστές αέρα είναι πολυλειτουργικοί

Σε δωμάτια με αυξημένες απαιτήσεις καθαριότητας χρησιμοποιούνται πολυλειτουργικά φίλτρα αέρα. Για τον καθαρισμό του αέρα σε ιατρικά ιδρύματα και σπίτια όπου ζουν οι πάσχοντες από αλλεργίες, εγκαθίστανται συχνά συσκευές τριπλής καθαρισμού - διήθηση υδρο-αέρα και ιονισμός. Σε τέτοιες συσκευές το ένα μετά το άλλο υπάρχουν μηχανικά, αντι-αλλεργιογόνα (HEPA), φίλτρα άνθρακα και ιονιστής.

Μειονεκτήματα

Το κύριο μειονέκτημα των περισσότερων φίλτρων αέρα είναι η ανάγκη αντικατάστασης των φίλτρων. Τα μειονεκτήματα μπορούν επίσης να συσχετιστούν με ένα συγκεκριμένο τύπο φίλτρου. Έτσι, οι φυσίγγες HEPA είναι οι ίδιες μια εστία μικροοργανισμών, οι ιονιστές αυξάνουν την ποσότητα ελεύθερων ριζών στον αέρα και οι φωτοκαταλυτικές συσκευές καθαρίζονται ελάχιστα από τον καπνό του τσιγάρου.

Γενικές τεχνικές παράμετροι

Τα φίλτρα αέρα και οι συσκευές εξαερισμού πρέπει να επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του δωματίου. Έτσι, το κύριο κριτήριο επιλογής είναι η παραγωγικότητα. Το άνετο επίπεδο θορύβου είναι 45 dB ή χαμηλότερο. Αλλά αν η τιμή είναι υψηλότερη για την κουκούλα, τότε το καθαριστήριο αέρα είναι καλύτερο να επιλέξει το πιο αθόρυβο, επειδή μπορεί να λειτουργήσει τη νύχτα, όταν όλοι κοιμούνται.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της τεχνολογίας καθαρισμού αέρα Elikor

Ο εγχώριος παραγωγός ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995 και σήμερα η παραγωγική ικανότητα της εταιρείας είναι 500.000 μονάδες ετησίως. Τα εκχυλίσματα και τα καθαριστικά αέρα Elikor δεν είναι κατώτερα όσον αφορά την αξιοπιστία και τη λειτουργικότητα των ξένων αναλόγων. Είναι εξοπλισμένα με ιταλικούς κινητήρες - μερικά από τα καλύτερα στον κόσμο.

Οι περισσότεροι εκχυλίσματα Elikor ικανός να λειτουργεί με δύο τρόπους - Αποχέτευση και επανακυκλοφορίας κουκούλες εξοπλισμένο με ένα λεπτό φίλτρο, αλίευση τα μικρότερα σωματίδια.

Οι τεχνικές μπορούν να επιλεγούν για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ο κατασκευαστής διαθέτει πολλές συλλογές εξοπλισμού καθαρισμού. Οι καθαριστές αέρα Elikor έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου και ρύθμιση πολλαπλών σταδίων ταχύτητας. Έτσι, η συσκευή μπορεί να γίνει σχεδόν αθόρυβη, ρυθμίζοντας τη φανταστική ισχύ.

Για να παραγγείλετε κουκούλες και καθαριστές αέρα Elikor κάτοικοι της Μόσχας και της Ρωσίας μπορούν στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Πηγαίνετε στον κατάλογο και επιλέξτε το προϊόν που σας αρέσει. Στο προσεχές μέλλον, ο διαχειριστής θα σας καλέσει ξανά για να ολοκληρώσει την αγορά σας. Ο κατασκευαστής παρέχει μακροπρόθεσμη εγγύηση στον εξοπλισμό του.

Ποια είναι η καλύτερη κουκούλα ή καθαριστής αέρα;

Το περιεχόμενο της σωματιδιακής αέρα ύλης, τη σκόνη, το επιθήλιο, τα μαλλιά, τα επικίνδυνα χημικά όπως φαινόλη, φορμαλδεΰδη και άλλοι, που προσδιορίζει μια σειρά από μοντέρνα έπιπλα και την καύση προϊόντων πετρελαίου, που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος στην κουζίνα, μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία όλων των μελών της οικογένειας, ειδικά για τους νεότερους.

Ο επείγων χαρακτήρας του ζητήματος του καθαρισμού του αέρα είναι αρκετά κατανοητός. Ανακύπτει το δεύτερο σημαντικό ερώτημα, ποια μέθοδος καθαρισμού είναι πιο αποτελεσματική και ασφαλής; Τι είναι καλύτερο από τον καθαριστή αέρα ή τον εξαγνιστή; Προκειμένου να δοθεί μια σαφής απάντηση, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε και τις δύο επιλογές με περισσότερες λεπτομέρειες. Λοιπόν, λοιπόν.

Πώς εξάγεται ο απορροφητήρας από τον καθαριστή αέρα

Στα προφανή πλεονεκτήματα του συμβατικού σχεδίου μπορούν να αποδοθούν:

 • δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο σχεδιασμό συστημάτων εξαερισμού στο δωμάτιο.
 • η εγκατάσταση είναι σχετικά απλή και δεν παίρνει πολύ χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κουκούλα έχει αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα, όπως:

 • η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα από τα προϊόντα καύσης, τα επιβλαβή βακτήρια και τα λεπτά σωματίδια σκόνης είναι αρκετά χαμηλή και συχνά ελαχιστοποιείται.
 • κατά τη διαδικασία της εργασίας κάνει πολύ θόρυβο?
 • Χρησιμοποιείται μόνο για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα.
 • υψηλό κόστος.
 • Ανάλογα με το επιλεγμένο μοντέλο εκχύλισης, τα κύρια στοιχεία φίλτρου υπόκεινται σε κανονική αντικατάσταση, διαφορετικά μπορούν να γίνουν πηγή οσμών και επικίνδυνων μικροοργανισμών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθαριστικού αέρα

Σε σύγκριση με την κουκούλα, οι καθαριστές αέρα έχουν πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα:

 • μια ποικιλία τύπων συσκευών καθαρισμού του αέρα σας επιτρέπει να επιλέξετε ακριβώς αυτό στο οποίο θα συνδυαστούν οι επιθυμίες και οι δυνατότητες του αγοραστή.
 • Χρησιμοποιούνται σε διάφορους χώρους: από οικιστικά έως βιομηχανικά.
 • είναι σε θέση να συλλάβει τα καλύτερα σωματίδια τοξικών ακαθαρσιών, οπότε είναι ο πιο αποτελεσματικός και αξιόπιστος τρόπος διήθησης του αέρα.
 • απλότητα λειτουργίας, επομένως δεν απαιτείται η εγκατάσταση πρόσθετων διατάξεων και συστημάτων εξαερισμού.
 • χαμηλό θόρυβο, απόλυτη αβεβαιότητα, που καθιστά δυνατή την εφαρμογή τους ακόμη και σε παιδικά δωμάτια.
 • μερικοί καθαριστές αέρα είναι πολυλειτουργικοί, για παράδειγμα, μπορούν επίσης να υγρανθούν ή να ιονίσουν τον αέρα ταυτόχρονα με τον καθαρισμό του.
 • ένα αποδεκτό κόστος, που υπολογίζεται για όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού.

Ένα από τα μειονεκτήματα των φίλτρων αέρα είναι η ανάγκη περιοδικής αντικατάστασης του στοιχείου φίλτρου, αλλά αυτό ισχύει μόνο για καθαριστικά αέρα με απορρόφηση άνθρακα. Όσον αφορά τον καθαρισμό του φωτοκαταλυτικού αέρα, σήμερα είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος φιλτραρίσματος αέρα, η οποία καταστρέφει τη σκόνη και όλα τα είδη τοξικών ακαθαρσιών.

Ως εκ τούτου, εξετάζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που περιγράφονται παραπάνω, γίνεται προφανές, ότι δεν μπορείτε να δαπανήσουν χρήματα για δαπανηρές και αναποτελεσματικές συμβατικά εξαγωγή ενός στενού φάσματος δράσης, και να αγοράσει καθαρισμού του αέρα, τα οποία είναι σε θέση όχι μόνο καθαρά, αλλά και να κάνει την εσωτερική καθαρό αέρα.

Τι είναι καλύτερο να επιλέξετε μια κουκούλα ή ένα καθαριστικό αέρα για την κουζίνα

Οι συσκευές καθαρισμού του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών καθίστανται σταδιακά ένα κοινό στοιχείο σε ένα σύνολο οικιακών συσκευών. Μεταξύ αυτών των συσκευών, ένα σημαντικό μέρος καταλαμβάνεται από μια κουκούλα για την κουζίνα και ένα καθαριστικό αέρα. Για ένα άτομο με χαμηλό προφίλ σε τέτοιες συσκευές, μπορεί να φαίνεται ότι πρόκειται για τεχνική πολλαπλών τύπων με τον ίδιο σκοπό, κάτι που δεν είναι εντελώς αληθές.

Διαφορά στόχου

Με την πρώτη ματιά, και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για τον καθαρισμό του αέρα. Ωστόσο, η φύση της ρύπανσης μπορεί να είναι διαφορετική. Ένα πράγμα είναι η συνηθισμένη σκόνη raznodispersnaya, άλλη - κορεσμένη με τις μικρότερες λιπαρές σταγόνες, καπνούς, τα προϊόντα της ατμόσφαιρας, θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Στην πρώτη περίπτωση, ένας καθαριστής αέρα χειρίζεται ρύπανση, η οποία μπορεί να εξοπλισθεί με λειτουργία υγρασίας και ιονισμού. Στο δεύτερο - το πρόβλημα επιλύεται από την κουκούλα που χρησιμοποιείται στην κουζίνα. Εξ ου και η διαφορά στον ορισμό αυτών των συσκευών:

 • Ο καθαριστής αέρα ορίζεται συνήθως ως συσκευή για τον καθαρισμό σκονισμένου αέρα σε ένα δωμάτιο.
 • η κουκούλα του νοικοκυριού ονομάζεται συσκευή για την εξάλειψη των συσσωρευμένων στην κουζίνα κουζινών καπνού, αναθυμιάσεων, αναθυμιάσεων και άλλων οσμών που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας των προϊόντων.

Κατασκευαστικές διαφορές

Η διαφορά στο σκοπό επηρεάζει τα χαρακτηριστικά σχεδίασης, αλλά πρώτα από την ομοιότητα. Δεδομένου ότι και οι δύο συσκευές ασχολούνται με τον αέρα, υπάρχει ένα στοιχείο αναρρόφησης ή έλξης με τη μορφή ανεμιστήρα με ηλεκτρικό κινητήρα. Συχνά, καθαρίζεται χρησιμοποιώντας ένα παρόμοιο σχήμα: χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο σύστημα φίλτρου. Τότε αρχίζουν οι διαφορές:

 • οι περισσότερες κουκούλες χρησιμοποιούν κατευθυντικό τράβηγμα, τοποθετούνται ακριβώς επάνω από την εστία, αποφεύγοντας την εξάτμιση από την περίμετρο εργασίας.
 • Το καθαριστικό μπορεί να πάρει αέρα οπουδήποτε, δεν απαιτεί σταθερή στερέωση.
 • ο απορροφητήρας, όπως και ο καθαριστής αέρα, μπορεί να λειτουργήσει σε λειτουργία ανακύκλωσης, αλλά συχνά ο σχεδιασμός λειτουργεί σε λειτουργία ροής και απαιτεί σύνδεση με έναν αεραγωγό εξαερισμού.
 • στην πρώτη περίπτωση, τα σημεία στερέωσης παρέχονται στη δομή, τα οποία επιτρέπουν τη στερέωση της συσκευής επάνω από την πλάκα, στη δεύτερη δε η συσκευή δεν είναι δεμένη σε ένα μέρος, αν και μπορούν να προβλεφθούν συνδετήρες στερέωσης.
 • Ο εξοπλισμός εξάτμισης είναι εξοπλισμένος με πιο δυνατά φίλτρα που μπορούν να απομακρύνουν σύνθετες ακαθαρσίες, τα καθαριστικά είναι πιο διαφορετικά στον αριθμό των τρόπων καθαρισμού.

Διαφορές στις μεθόδους καθαρισμού

Και οι δύο παραλλαγές της τεχνολογίας καθαρισμού μπορούν να λειτουργήσουν σε λειτουργία ανακυκλοφορίας. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας που αποσύρεται από το δωμάτιο περνά μέσα από τα φίλτρα και επιστρέφει σε μια ενημερωμένη κατάσταση, έτοιμη για επαναχρησιμοποίηση. Με αυτό το σχέδιο καθαρισμού στην κουκούλα της κουζίνας, η οσμή και η εξάτμιση διατηρούνται από τα φίλτρα άνθρακα, ο ελαιώδης ατμός συλλέγει το φίλτρο λίπους. Στον καθαριστή αέρα, το σύστημα διήθησης κυκλοφορίας είναι πιο διαφορετικό. Μπορεί να είναι:

 • τα ίδια φίλτρα άνθρακα,
 • φωτοκαταλυτικός καθαρισμός,
 • λεπτό φίλτρο HEPA,
 • ηλεκτροδιήθηση,
 • πλύσιμο με νερό.

Διάγραμμα ροής λειτουργίας

Μια εναλλακτική λύση στην ανακύκλωση στον εξοπλισμό εξαγωγής στην κουζίνα είναι η βρύση ή ο καθαρισμός. Για να εργαστείτε πάνω σε αυτή την αρχή, είναι απαραίτητο να συνδεθείτε με τον κύλινδρο αερισμού του κτιρίου υψηλού ύψους ή να οργανώσετε ανεξάρτητα την έξοδο προς τα έξω. Αυτό περιπλέκει την εγκατάσταση της τεχνολογίας καυσαερίων, απαιτεί τη συμμετοχή πρόσθετου εξοπλισμού. Από την άποψη αυτή, η κουκούλα είναι πιο πολύπλοκη από την συσκευή καθαρισμού του αέρα. Μπορεί απλά να τεθεί σε τραπέζι σε ένα δωμάτιο, η ατμόσφαιρα του οποίου πρέπει να καθαριστεί και να συμπεριληφθεί στο δίκτυο.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ανάλογα με την κατηγορία αξίας, και οι δύο συσκευές μπορούν να εξοπλιστούν με ένα σύνολο πρόσθετων λειτουργιών. Παρέχουν στη συσκευή περισσότερες λειτουργίες και ο χρήστης έχει μεγαλύτερη άνεση. Ο κατάλογος των παροχών και των δύο συσκευών μπορεί να είναι:

 • αισθητήρα για την παρακολούθηση της κατάστασης της ατμόσφαιρας με αυτόματο διακόπτη ικανό να ενεργοποιήσει τον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας ·
 • διακοπή χρονοδιακόπτη, η οποία σας επιτρέπει να μην ανησυχείτε για το έγκαιρο κλείσιμο της συσκευής με την κατάλληλη ρύθμιση.
 • σύστημα για την ένδειξη της κατάστασης των φίλτρων σε ηχητικό ή / και οπτικό σχέδιο που τους επιτρέπει να αντικαθίστανται και να καθαρίζονται εγκαίρως ·
 • τηλεχειρισμό μέσω του τηλεχειριστηρίου, γεγονός που καθιστά τη συσκευή όσο το δυνατόν πιο άνετη για την ενεργοποίηση, ειδικά για εκείνους των οποίων η κινητικότητα περιορίζεται σε μια έμφυτη ή επίκτητη ασθένεια.

Τα καθαριστικά μπορούν να εξοπλιστούν με λειτουργίες ιονισμού και υγρασίας. Για συστήματα εξάτμισης με ροή, μια σημαντική επιλογή είναι η βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει τη ροή επιστροφής από τον εξαερισμό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Κάθε συσκευή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα, τα οποία δεν αποκλείουν την ύπαρξη εκτεταμένων ελλείψεων. Η αναλογία του πρώτου και του τελευταίου εξαρτάται από τον κατασκευαστή και την ποιότητα των επιδόσεων ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Οι επώνυμες εκδόσεις στο τμήμα premium δεν έχουν συνήθως σοβαρά προβλήματα ποιότητας, οι αντίστοιχοι προϋπολογισμοί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν όχι λιγότερο άψογα, αλλά έχουν καθαρά διαρθρωτικές ελλείψεις. Σε μερικά κείμενα γίνεται προσπάθεια σύγκρισης του απορροφητήρα και του φίλτρου αέρα με το αντικείμενο, το οποίο είναι καλύτερο; Αυτή η διατύπωση της ερώτησης είναι εσφαλμένη. Με σιγουριά, μπορεί να υποστηριχθεί ότι το καλύτερο είναι και το εξής: ο απορροφητήρας θα καθαρίσει τον αέρα στην κουζίνα, ο καθαριστής θα είναι μέγιστα αποτελεσματικός σε άλλα δωμάτια.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του απορροφητήρα και του φίλτρου αέρα για την κουζίνα

Ο καθαρός αέρας σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι είναι απαραίτητο. Μπορείτε να αερίζετε τακτικά τους χώρους, αλλά αυτό δεν είναι πάντα διαθέσιμο και ο αέρας έξω από το παράθυρο μπορεί να μην είναι ο καθαρότερος. Τι πρέπει να κάνω; Η σύγχρονη τεχνολογία για αυτό το σκοπό προτείνει τη χρήση κουκούλας και φίλτρου αέρα. Είναι αλήθεια ότι οι λειτουργίες και οι προορισμοί είναι ελαφρώς διαφορετικοί, αλλά σε κάθε σπίτι αξίζει να έχουμε και τα δύο.

Απορροφητήρας

Είναι μια εξειδικευμένη ηλεκτρική συσκευή που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα. Τοποθετείται απευθείας πάνω από τη σόμπα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της μαγειρικό λάδι, το φυσικό αέριο, σκόνη, και του καπνού πέρασε μέσα από αυτό και δεν πήρε στο ενιαίο χώρο, τακτοποίηση στα έπιπλα και τους τοίχους.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα κουκούλας. Υπάρχουν επαγγελματικά και απλά, για σπίτια και διαμερίσματα. Ανάλογα με τον βαθμό φόρτωσης της πλάκας, είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια ηλεκτρική συσκευή με την απαιτούμενη χωρητικότητα και τύπο καθαρισμού.

Από τους δύο τύπους - εκτροπής(εξάτμιση) και ανακύκλωση εμπειρογνώμονες συστήνουν τους κατανομείς. Ο λόγος είναι ότι είναι πιο ισχυροί, και υπάρχει μια πλήρη ανανέωση αέρα στο δωμάτιο. Οι ανακυκλωτικές συσκευές απλά καθαρίζουν τον αέρα διερχόμενοι από φίλτρα και απελευθερώνοντάς το ξανά στο δωμάτιο.

Καθαριστής αέρα

Ο καθαριστής αέρα αναφέρεται επίσης σε εξειδικευμένες ηλεκτρικές συσκευές καθαρισμού του αέρα, αλλά χρησιμοποιείται κυρίως σε γραφεία, σαλόνια, υπνοδωμάτια και άλλους χώρους. Αν και για την κουζίνα είναι συχνά εγκατεστημένο, παρά τη δημοτικότητά τους, η κουκούλα είναι πολύ καλύτερα σε θέση να αντιμετωπίσει τα βαριά σωματίδια λίπους και καπνού που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Έτσι στην κουζίνα εγκαθίστανται πολύ σπάνια. Ακόμα και σύγχρονα καθαριστικά αέρα για την κουζίνα είναι δημοφιλή λιγότερο από την ποιότητα κουκούλες.

Αλλά αν τα εγκαταστήσετε σε ένα κανονικό δωμάτιο ή μαζί με μια κουκούλα στην κουζίνα, τότε η αποτελεσματικότητά τους είναι πολύ καλύτερη. Χάρη στα ειδικά φίλτρα, όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα, αλλά και καταστρέφουν τα ακάρεα και τα επιβλαβή μικρόβια. Υπάρχουν επίσης ειδικά μοντέλα για τους πάσχοντες από αλλεργίες.

Καθαριστής αέρα με φωτισμό

Τι είναι κοινό;

 • Και οι δύο συσκευές χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του αέρα.
 • Τόσο η κουκούλα όσο και ο καθαριστής αέρα μπορούν να λειτουργούν σε λειτουργία ανακυκλοφορίας. Έτσι, η εγκατάσταση και ο τύπος εργασίας απλοποιούνται. Όλοι οι μολυσμένοι αέρα και σωματίδια εναποτίθενται στη συσκευή σε ειδικά φίλτρα άνθρακα ή λίπους.
 • Ο σχεδιασμός της κουκούλας και του καθαριστηρίου αέρα για την κουζίνα είναι πολύ παρόμοια και μπορεί ακόμη και να συγχέεται. Αλλά ο καθαριστής αέρα έχει ένα πιο συμπαγές μέγεθος και λειτουργεί αποκλειστικά σε αναδρομική λειτουργία.
 • Εγκαθίσταται η συσκευή καθαρισμού αέρα για την κουζίνα καθώς και οι κουκούλες. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το στον τοίχο ακριβώς πάνω από τη σόμπα.
 • Ο καθαρισμός και των δύο συσκευών είναι πολύ ενοχλητικός, αλλά απαραίτητος. Δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να γίνει, εάν η συσκευή είναι φραγμένη, δεν θα λειτουργήσει σωστά και η σημασία της θα χαθεί. Σε αυτή την περίπτωση, ανεξάρτητα από το πώς λειτουργεί η συσκευή, όπου είναι εγκατεστημένο ή κρέμεται, είναι επιθυμητό να καθαριστεί τουλάχιστον μια φορά το μήνα, όταν εγκαθίσταται σε ένα απλό διαμέρισμα με μέσο πλάκα εργασίας. Διαφορετικά, η συσκευή θα αποτύχει γρήγορα.

Διαφορά

 1. Η κύρια διαφορά είναι οι συσκευές στη θέση της χρήσης τους. Οι κουκούλες τοποθετούνται στην κουζίνα και τα καθαριστικά αέρα μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
 2. Οι μέθοδοι εργασίας τους είναι ελαφρώς διαφορετικές. Οι κουκούλες μπορούν να λειτουργούν στον τρόπο εξάτμισης και ανακύκλωσης και τα φίλτρα αέρα μόνο σε λειτουργία ανακύκλωσης.
 3. Οι ποικιλίες καθαριστών αέρα είναι πολύ περισσότερα από τα αποσπάσματα. Αυτό οφείλεται σε σημαντική ζήτηση, καθώς και σε ποικίλες μεθόδους και τόπους χρήσης. Έρχονται σε διαφορετικές ικανότητες, όπως ο καθαρισμός, καθώς και οι μέθοδοι καθαρισμού, τα μεγέθη, ένα σύνολο λειτουργιών κ.ο.κ.
 4. Ο τρόπος εγκατάστασης της κουκούλας είναι πολύ πιο περίπλοκος από τον καθαριστή αέρα. Το τελευταίο απλά τίθεται στο πάτωμα ή στο ράφι, όπου υπάρχει αρκετός χώρος και λειτουργεί από το ρεύμα. Και για πρώτη φορά πρέπει να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο ή να συνδεθείτε με την κουκούλα. Εάν το είδος της εργασίας ανακυκλώνεται, απλά συνδέστε το στην πρίζα, αλλά θα λειτουργεί μόνο στον τοίχο, οπότε πριν να τοποθετηθεί πάνω από την πλάκα.
 5. Οι καθαριστές αέρα διαφέρουν από την κινητικότητα. Σε μέγεθος δεν είναι τίποτα περισσότερο από οποιαδήποτε θερμάστρα, μπορούν να κρεμαστούν στον τοίχο, αλλά πιο συχνά απλά τοποθετούνται στο πάτωμα. Έτσι, μπορούν εύκολα να μετακινηθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
 6. Υπάρχουν συμπαγή μοντέλα καθαρισμού του αέρα, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και σε ένα αυτοκίνητο, ψυγείο ή μικρό μπάνιο, δωμάτιο τουαλέτας. Είναι μικρά, αλλά διαχειρίζονται με επιδεξιότητα.
 7. Η ισχύς της κουκούλας είναι υψηλότερη από τη συσκευή καθαρισμού αέρα για την κουζίνα. Αυτό εξηγείται από τον άμεσο σκοπό των πρώτων.
 8. Ο αναδρομικός τρόπος λειτουργίας των οργάνων είναι δημοφιλής, αλλά όχι εξαντλητικός. Τα φίλτρα σε αναδρομικά όργανα πρέπει να αλλάζουν συχνά, ειδικά εάν η συσκευή είναι εγκατεστημένη σε μια κουζίνα όπου συχνά μαγειρεύεται. Οι τιμές για τα φίλτρα δεν είναι μικρές και επομένως είναι ευκολότερο και ευκολότερο να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο μια φορά από το να ξοδεύετε όλο το χρόνο σε νέα φίλτρα.

Οι κουκούλες και τα φίλτρα αέρα για την κουζίνα είναι πολύ δημοφιλή, επειδή πραγματικά αντιμετωπίζουν το έργο τους τέλεια. Και μαζί τους, υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά ο καθαρός αέρας και τα έπιπλα αξίζουν τον κόπο. Και όμως εμπειρογνώμονες συστήνουν την εγκατάσταση στην κουζίνα πάνω από τη σόμπα είναι κουκούλες. Και τα καθαριστικά αέρα τοποθετούνται στην ίδια κουζίνα, αλλά όχι πάνω από τη σόμπα, αλλά στο πάτωμα. Αυτό θα καθαρίσει τον αέρα πιο γρήγορα και λιγότερο φραγμένες συσκευές.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός καθαριστή αέρα και ενός εξολκέα

Η κουζίνα είναι η μόνη θέση σε κάθε σπίτι όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση και η περιεκτικότητα σε ξένα υλικά είναι πάντα υψηλότερα από ό, τι σε άλλα δωμάτια, επειδή εγκαθίσταται εδώ μια σόμπα και το μαγείρεμα γίνεται καθημερινά. Για να εξασφαλίσετε ότι ο αέρας είναι φρέσκος, δεν υπάρχει αρκετός κανονικός αερισμός - πρέπει να εγκαταστήσετε μια σύγχρονη συσκευή, όπως κουκούλα ή καθαριστικό αέρα.

Το πρώτο προϊόν είναι οικείο σε κάθε οικοδέσποινα, είναι εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα και εμφανίζει όλα τα προϊόντα καύσης ή ατμών, καθώς και οσμές από το φαγητό που μαγειρεύεται έξω. Αλλά η δεύτερη συσκευή, με πιο περίπλοκο σχεδιασμό, εξακολουθεί να είναι ελάχιστα γνωστή στους χρήστες. Για να συμπληρώσετε τα κενά στις πληροφορίες και επίσης για να μάθετε ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των συσκευών, συνιστάται έντονα να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Διαφορές στο σκοπό

Οι απορροφητήρες τοποθετούνται πάνω από την επιφάνεια ψησίματος της κουζίνας, συνδέονται με ένα τυπικό σύστημα εξαερισμού του κτιρίου ή οδηγούνται έξω από τον τοίχο προς τα έξω για να απομακρύνουν αποτελεσματικά και χωρίς παρεμβολές μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι της δουλειάς τους:

 1. Απομάκρυνση των μαζών αέριων αποβλήτων.
 2. Λειτουργία ανακυκλοφορίας - καθαρισμός αέρα με ειδικά φίλτρα και στη συνέχεια επιστρέφει.

Η δεύτερη επιλογή είναι πολύ πιο ακριβή από το απλό σχέδιο, αφού εγκαθίστανται ακριβή φίλτρα άνθρακα ή φίλτρα παγίδευσης λίπους.

Ο καθαριστής αέρα για την κουζίνα λειτουργεί μόνο σε λειτουργία ανακύκλωσης, περνώντας τον αέρα μέσω λεπτών φίλτρων: άνθρακα, τάξη HEPA ή φωτοκαταλυτική, αλλά δεν το παίρνει έξω από το διαμέρισμα. Πολλοί χρήστες που αναφέρεται λανθασμένα ως δεύτερος τύπος φίλτρων - υψηλής απόδοσης σύλληψη, κυριολεκτικά μεταφράζεται ως υψηλής απόδοσης σωματιδίων καθαριστής.
Αυτό το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του αέρα που οπουδήποτε στο δωμάτιο, δεν απαιτεί σύνθετη εγκατάσταση όταν συγκρίνεται με την κουκούλα για κουζίνες, περαιτέρω στην κατασκευή του μπορούν να εγκατασταθούν υγραντικά, ιονιστές και Ozonizers για καλύτερο καθαρισμό των αερίων μαζών.

Κυριότερες διαφορές

Η κουκούλα χρησιμοποιείται ως καθαριστής αέρα και εγκαθίσταται στην κουζίνα πάνω από τη σόμπα για να απομακρύνει αποτελεσματικά από το δωμάτιο τις μυρωδιές των προϊόντων μαγειρέματος και καύσης (μόνο για σόμπες αερίου). Αυτός είναι ο σκοπός και η κύρια διαφορά από κάθε οικιακό καθαριστή αέρα.

Όλοι οι τύποι των κουκούλες έχουν περίπου την ίδια δομή, μόνο ομπρέλες για να συλλάβει μάζας αέρα κατασκευάζονται από διαφορετικά είδη, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με οπίσθιο φωτισμό LED, διαφέρουν στη δύναμη του ανεμιστήρα, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διάταξη και την ποσότητα των πιάτων. Τα ισχυρά συστήματα εξάτμισης διαθέτουν ηχομόνωση για να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις σε άλλους.

Σε αντίθεση με την κουκούλα, το καθαριστικό αέρα είναι ένα πολυλειτουργικό προϊόν σχεδιασμένο για να καθαρίζει τον αέρα οποιουδήποτε χώρου και δεν απαιτεί ξεχωριστή εγκατάσταση, χαρακτηρίζεται από υψηλή κινητικότητα.

Η ισχύς τους εξαρτάται από τον όγκο του δωματίου, όπου οι χρήστες αποφάσισαν να το εγκαταστήσουν, η τοποθέτηση μπορεί να είναι επιφάνεια εργασίας - μικρού μεγέθους μοντέλα ή έκδοση δαπέδου για συσκευές μεγάλου μεγέθους. Ορισμένοι τύποι καθαριστικών λειτουργούν με βάση την αρχή της υδροδιήθησης.

Αρχή λειτουργίας

Τα καθήκοντα είναι τα ίδια για τα προϊόντα, αλλά για να μάθουμε τελικά όλες τις διαφορές μεταξύ τους, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε την αρχή λειτουργίας κάθε μονάδας. Γνωρίζουμε ήδη ότι όλα τα καθαριστικά αέρα της κουζίνας, όπως οι κουκούλες, λειτουργούν σε δύο λειτουργίες: εξάτμιση και ανακυκλοφορία. Στην πρώτη περίπτωση, οι μάζες του αναλωμένου αέρα απομακρύνονται από την κουζίνα με επικοινωνίες εξαερισμού και στη δεύτερη - περνούν τα φίλτρα και, αφού έχουν καθαριστεί, επιστρέφουν.

Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν ένα καθαριστικό αέρα κουζίνας με τη μορφή μιας λεπτής οθόνης του αρχικού σχεδιασμού, που βρίσκεται πίσω από την εστία. Παίρνει όλες τις μυρωδιές, ατμούς και μικροσκοπικές σταγόνες λίπους από το φαγητό μαγειρέματος, τις φιλτράρει και τους φέρνει πίσω μέσω των ειδικών τυφλών στο πίσω μέρος. Τραβιέται έξω από την επιφάνεια του τραπεζιού μόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.

Τα καθαριστικά αέρα μπορούν να λειτουργούν σε οποιοδήποτε χώρο διαβίωσης, αλλά η αρχή της λειτουργίας τους είναι η επανακυκλοφορία ενός αέρα. Τα προϊόντα αυτά έχουν πολλές ποικιλίες:

 1. Φωτοκαταλυτική.
 2. Με βάση ένα φίλτρο άνθρακα.
 3. Με φιλτράρισμα HEPA.
 4. Ιονιστές και οζονιστές.
 5. Υγραντήρες.
 6. Πλύσιμο μάζας αέρα.

Εγκαθίστανται όπου η παρουσία τους είναι απαραίτητη, χωρίς περιορισμούς, και η υψηλή κινητικότητα επιτρέπει, εάν είναι απαραίτητο, να μετακινούνται ελεύθερα γύρω από το διαμέρισμα.
Η λειτουργικότητα των προϊόντων είναι πολύπλευρη: αυτοί καθαρίζουν τον αέρα που αναπνέουμε από την παρουσία των ξένων εγκλείσματα δεν είναι μόνο βιολογικά, αλλά και η χημική σύνθεση, καθώς επίσης και παράγοντες των αλλεργιών, κάνουν το ξηρό αέρα σε ένα άνετο περιβάλλον μέσα από την ενεργή ύγρανση και ιονισμού, κατάλληλο για άτομα με άσθμα και αλλεργίες.

Καθαριστής αέρα για την κουζίνα: κανόνες για την επιλογή μιας συσκευής

Οποιαδήποτε μαγειρική στην κουζίνα συνδέεται με άφθονη κατανομή μιας μεγάλης ποικιλίας οσμών, μεταξύ των οποίων υπάρχουν ευχάριστες και δεν υπάρχει τίποτα. Μεγάλη, όταν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με μια ισχυρή κουκούλα, η οποία αφαιρεί όλες τις μυρωδιές από τις εγκαταστάσεις εγκαίρως. Τι θα συμβεί αν ακολουθήσετε τις τελευταίες τάσεις της μόδας και έχετε στούντιο διαμερισμάτων, όπου οι μυρωδιές, η υγρασία, οι λιπαρές εγκλείσεις και η άλλη ρύπανση εξαπλώνονται τόσο γρήγορα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς την κουκούλα; Η μόνη λύση είναι να εξοπλιστεί ο χώρος για το μαγείρεμα με μια τέτοια χρήσιμη και σύγχρονη συσκευή σαν ένα καθαριστικό αέρα κουζίνας.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής

Ο καθαριστής αέρα για τον χώρο όπου μαγειρεύεται το φαγητό είναι μια συσκευή που λειτουργεί με βάση την αρχή της ανακύκλωσης. Ο ανεμιστήρας απορροφά τις μολυσμένες μάζες του αέρα και τους οδηγεί μέσω του συστήματος φιλτραρίσματος και στη συνέχεια τροφοδοτεί πίσω στο δωμάτιο. Υπάρχουν μοντέλα που είναι τοποθετημένα πάνω από τη σόμπα και, μετά τον καθαρισμό, αντλούν αέρα στο σύστημα εξαερισμού, ακριβώς όπως μια κανονική ομπρέλα κουζίνας. Τα στοιχεία φίλτρων ενός καλού καθαριστή αέρα μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες ακαθαρσίες όπως:

 • Λίπος.
 • Προϊόντα καύσης αερίου.
 • Η αιθάλη.
 • Μηχανική συμπερίληψη.

Επιπλέον, ο καθαριστής αντιμετωπίζει τέλεια τη σκόνη, τα μαλλιά κατοικίδιων ζώων και διάφορες μυρωδιές.

Είδη καθαρισμού κουζίνας

Σε κάθε σουπερμάρκετ των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης θα σας προσφερθούν δεκάδες υπερσύγχρονες συσκευές καθαρισμού αέρα της κουζίνας. Αλλά εσείς, για να μην γίνετε θύμα διαφημίσεων και μάρκετινγκ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλοι οι καθαριστές αέρα για την κουζίνα λειτουργούν με την αρχή της ανακύκλωσης, αφαιρούν τις μάζες του αέρα σε αερισμό ή μπορούν να συνδυάζουν και τους δύο τύπους λειτουργίας. Μαγειρεύοντας, πλένοντας και παίζοντας με ένα σκυλί που δεν μπορούν.

 1. Τα καθαριστικά αέρα θόλου, τα οποία είναι τοποθετημένα πάνω από τη σόμπα. Αυτές είναι συσκευές που είναι τοποθετημένες πάνω από τη σόμπα και είναι εξοπλισμένες με εξαερισμό στο σύστημα εξαερισμού.
 2. Αναρτημένα, τα οποία είναι επίσης τοποθετημένα πάνω από την πλάκα και λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης.
 3. Οι ενσωματωμένες συσκευές είναι σχεδιασμένες για εγκατάσταση σε στοιχεία επίπλων. Συνήθως, τέτοιες συσκευές είναι μικτού τύπου και μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε λειτουργία ανακύκλωσης όσο και μετά από καθαρισμό για την απομάκρυνση των αέριων μαζών στο σύστημα αερισμού.
 4. Κινητά καθαριστικά κουζίνας. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν μόνο στη λειτουργία άντλησης αέρα.

Στη σύγχρονη αγορά της κλιματικής τεχνολογίας προσφέρονται συσκευές τοίχου, δαπέδου και επιτραπέζιων υπολογιστών, πολλές από τις οποίες εκτός από τον πολυβάθμιο καθαρισμό έχουν τη δυνατότητα να τις κορεσμούν με χρήσιμα ιόντα αέρα, όζον κ.λπ.

Φίλτρα που χρησιμοποιούνται σε συσκευές καθαρισμού αέρα κουζίνας

Ουσιαστικά όλες οι συσκευές που καθαρίζουν τις μάζες αέρα των κουζινών είναι εξοπλισμένες με σύστημα πολλαπλών σταδίων φιλτραρίσματος.

Συνήθως, στις συσκευές καθαρισμού αέρα της κουζίνας πάνω από τη σόμπα, υπάρχουν 2 φίλτρα.

 1. Φίλτρο λίπους, η οποία είναι μια κασέτα από διάφορα στρώματα από διάτρητο αλουμίνιο ή πλαστικό, τα οποία μπορούν να πλυθούν σε ζεστό τρεχούμενο νερό.
 2. Φίλτρο αέρα λεπτού καθαρισμού. Πρόκειται για μια κασέτα με ινώδη δομή που εμποδίζει τη σκόνη, μηχανικές εγκλείσεις κ.λπ.

Σε ορισμένα μοντέλα, εγκαθίσταται επίσης το τρίτο - ένα φίλτρο κάρβουνου που καταπολεμά αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές.

Το κύριο πλεονέκτημα ενός φίλτρου λίπους είναι ότι μπορεί να πλυθεί. Τα στοιχεία φίλτρου άνθρακα, χαρτιού και ινών υπόκεινται σε πλήρη αντικατάσταση μία φορά κάθε 1-4 μήνες. Και αυτό είναι ένα μειονέκτημα, το οποίο στο σημερινό κόστος των εξαρτημάτων μπορεί να "χύσει μια όμορφη δεκάρα".

Τα κινητά καθαριστικά αέρα κουζίνας, κατά κανόνα, έχουν μια πλουσιότερη δέσμη. Εκτός από το χοντρό φίλτρο και το στοιχείο φίλτρου άνθρακα, τέτοιες συσκευές μπορούν να εξοπλιστούν με ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο, η αρχή του οποίου βασίζεται στη δημιουργία ενός ηλεκτρικού πεδίου και στην τροφοδοσία ρύπων στα ηλεκτρόδια.

Ορισμένα μοντέλα κινητών συσκευών καθαρισμού κουζίνας είναι εξοπλισμένα με ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο, το οποίο αποσυνθέτει οποιαδήποτε οργανικά συστατικά σε στοιχεία ασφαλείας.

Και οι δύο τύποι φίλτρων δεν χρειάζονται αντικατάσταση, αν και συσκευές με τέτοιο σύστημα καθαρισμού είναι αρκετά ακριβές.

Πώς να επιλέξετε ένα καθαριστικό αέρα για την κουζίνα

Πριν ξεκινήσετε την επιλογή αυτής της συσκευής, θα πρέπει να σταθμίσετε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όλων των τύπων συσκευών καθαρισμού αέρα για την κουζίνα.

Οι μονάδες επανακυκλοφορίας θετικών συζευγμάτων έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Απλή εγκατάσταση.
 • Αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα από λίπος, καύση και δυσάρεστες οσμές.
 • Κατά την κρύα εποχή, οι θερμές αέριες μάζες δεν αφαιρούνται από τις εγκαταστάσεις.

Στα μειονεκτήματα μπορεί να αποδοθεί το υψηλό κόστος των στοιχείων φίλτρου και η κατεχόμενη περιοχή των ήδη μικρών κουζινών για τους συμπατριώτες μας.

Τα καθαριστικά αέρα τύπου εξαερισμού έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Μεγάλη απόδοση.
 • Σοβαρή εξοικονόμηση στοιχείων φίλτρων.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν: ένα αρκετά υψηλό επίπεδο θορύβου, την απόσυρση του θερμού αέρα από το διαμέρισμα στην ατμόσφαιρα. Τέτοιες συσκευές καταλαμβάνουν επίσης χώρο στην κουζίνα.

Τα κινητά καθαριστικά αέρα κουζίνας έχουν τα πλεονεκτήματα:

 • Κινητικότητα.
 • Προηγμένη λειτουργικότητα.
 • Καλύτερο σύστημα φιλτραρίσματος αέρα.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Δεν υπάρχουν προβλήματα με την εγκατάσταση.
 • Δυνατότητα χρήσης σε άλλες εγκαταστάσεις.

Τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής μπορεί να αποδοθεί όχι στο δημοκρατικότερο κόστος, χαμηλότερο από την απόδοση των κουκούτσων και στην ανάγκη περιοδικής αντικατάστασης αναλώσιμων.

Πολλοί από τους συμπατριώτες μας θέτουν την ερώτηση: "Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της κουκούλας και του καθαριστηρίου αέρα για την κουζίνα"; Η ερώτηση είναι απλά όχι απλή, καθώς οι κουκούλες και τα περισσότερα μοντέλα των καθαριστικών κουζίνας έχουν σχεδόν την ίδια εμφάνιση και λειτουργία. Φυσικά, κάθε κουκούλα μπορεί να ονομαστεί καθαριστής κουζίνας, αλλά στην πραγματικότητα, ο αέρας δεν καθαρίζει αυτόν τον αέρα, αλλά γενικά το καθαρίζει, αφαιρώντας τον με αερισμό στην ατμόσφαιρα. Ο σύγχρονος καθαριστής αέρα της κουζίνας διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος, καθαρίζει και τροφοδοτεί μάζες αέρα για επαναχρησιμοποίηση.

Όταν επιλέγετε ένα καθαριστικό για την κουζίνα, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική. Αν δεν είστε περιορισμένοι στα μέσα, τότε αγοράστε μια συσκευή μικτού τύπου που μπορεί να λειτουργήσει ως απορροφητήρας και ως αποτελεσματικό καθαριστικό αέρα.

Πώς να επιλέξετε έναν καθαριστή αέρα

Η κουζίνα σας έχει κουκούλα ή καθαριστικό αέρα; Όχι - τότε σίγουρα πρέπει να το αγοράσετε. Ακόμη και αν τριπλασιάζετε το σπίτι σας σύμφωνα με όλους τους κανόνες της εκπαίδευσης Feng Shui, δεν θα σας παρέχει καθαρό αέρα, καθαρό ταβάνι και έπιπλα στην κουζίνα και την απουσία δυσάρεστων οσμών. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε ένα καθαριστικό αέρα ή ένα απορροφητήρα.

Καθαριστικό αέρα ή απορροφητήρα

Ο καθαριστής αέρα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή ενός φίλτρου φραγής νερού. Ο βρώμικος αέρας μπαίνει μέσα στη συσκευή, διέρχεται από διάφορα φίλτρα για να αφαιρέσει το πτητικό λίπος και τις οσμές και απελευθερώνεται έξω. Το μειονέκτημα του είναι ότι όλος ο αέρας εξόδου παραμένει στο δωμάτιο.

Το φίλτρο αέρα είναι καλό όταν η κουζίνα είναι μεγάλη και μαγειρεμένα σε σπάνια. Εάν ζείτε μόνοι, έχετε δείπνο σε εστιατόρια ή ταξιδεύετε συχνά, - αγοράστε ένα καθαριστικό αέρα, αυτό θα είναι αρκετό.

Εξόρυξη - ο μηχανισμός είναι πιο περίπλοκος και, κατά κανόνα, πιο ακριβός. Έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τον αέρα από τις εγκαταστάσεις μαζί με τους δυσάρεστους και επιβλαβείς ατμούς. Οι κουκούλες πρέπει να έχουν ένα μήνυμα με εξαερισμό.

Η κουκούλα κουζίνας έχει ιδιαίτερα περισσότερα πλεονεκτήματα σε ένα μικρό διαμέρισμα, σε μια μικρή κουζίνα με μια πολυπληθή οικογένεια, και επίσης αν το αγαπημένο σας επάγγελμα είναι να χαλαρώσετε στην κουζίνα με ένα βιβλίο. Ιδιαίτερα η εξάτμιση είναι απαραίτητη για όσους διαθέτουν σόμπα αερίου.

Υπάρχουν κουκούλες συνδυασμένες, που εργάζονται τόσο σε ένα κυκλοφορικό, όσο και σε μια αρχή εκτροπής. Όταν είναι ζεστό έξω, πετάνε έξω τον πυρωμένο αέρα και ανανεώνουν το δωμάτιο. Όταν υπάρχουν παγετοί, ο αέρας φιλτράρεται μόνο - ενώ η θερμότητα δεν πετάει στον αερισμό. Τα εκχυλίσματα αυτά είναι ακριβότερα.

Πριν αποκτήσετε αυτό το απαραίτητο πράγμα, επικοινωνήστε με τον σύμβουλο πωλήσεων, αφήστε τον να σας πει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των προτεινόμενων μοντέλων. Αλλά, όπως λένε, στηρίξτε το Θεό και μην ανησυχείτε, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Κανόνες για την επιλογή κουκούλας και φίλτρου αέρα

Κατανάλωση ισχύος

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα, δεν καθοδηγείτε από τις πολλές δυνατότητές της, τις οποίες δεν μπορείτε ποτέ να χρησιμοποιήσετε, αλλά από την παραγωγικότητα (χωρητικότητα).

Όσο πιο ισχυρή είναι η κουκούλα, τόσο πιο συχνά ο αέρας αντικαθίσταται στην κουζίνα σας. Επομένως, αν το επιτρέπει η χρηματοδότηση, επιλέξτε εκείνες τις συσκευές στις οποίες έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από ένας κινητήρες και ανεμιστήρες. Μια καλή κουκούλα θα πρέπει να παρέχει τουλάχιστον 6-12 αλλαγές αέρα ανά ώρα, και να ζητήσει από τον πωλητή για αυτό.

Εάν είστε ένας πρακτικός άνθρωπος, τότε σημειώστε ότι όσο περισσότερος είναι ο αέρας καθαρισμού ή ο εξαγόμενος αέρας, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ζωής του καθαριστήρα αέρα. Το γεγονός είναι ότι η κουκούλα υψηλής ισχύος είναι λιγότερο πιθανό να ενεργοποιηθεί στη μέγιστη λειτουργία.

Τα πιο ακριβά μοντέλα είναι σε θέση να επιλέξουν τον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας - ανάλογα με το τι μαγειρεύεται στη σόμπα, πόσο καιρό και πόσοι άνθρωποι.

Για να υπολογίσετε την ισχύ έλξης, υπάρχει ένας τυποποιημένος τύπος:

P = S * H ​​* 12, όπου P - χωρητικότητα, S - χώρος κουζίνας, H - ύψος οροφής, 12 - SES ποσοστό ανανέωσης αέρα στις κουζίνες (12 φορές την ώρα).

Ένα παράδειγμα. Εάν η περιοχή της κουζίνας σας είναι 10 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές σε ύψος οροφής 2,5 μέτρων, τότε P = 10 * 2,5 * 12 = 300 κυβικά μέτρα ανά ώρα - αυτή είναι η μέση απόδοση της κουκούλας που χρειάζεστε. Αλλά είναι επιθυμητό να επιλέξετε μια κουκούλα με ένα ορισμένο περιθώριο απόδοσης, δηλαδή, πιο ισχυρό, και να το χρησιμοποιήσετε στη μέση λειτουργία. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το επίπεδο θορύβου και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

Κατασκευή και υλικό

Δώστε προσοχή στο υλικό του απορροφητήρα. Προτιμάται ότι δεν καλύπτεται με σμάλτο, αλλά με κουκούλα από ανοξείδωτο χάλυβα. Είναι ακριβότερο, πολύ πιο πρακτικό. Το σμάλτο μπορεί να σπάσει, κίτρινο και να αμαυρωθεί.

Κατά την επιλογή ενός φίλτρου αέρα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχει, κατά κανόνα, δύο φίλτρα. Ένας - άνθρακας, εξυπηρετεί στην απορρόφηση οσμών. Οι άλλες καθυστερούν λίπους και μπορεί να είναι χαρτί, ακρυλικό ή μέταλλο. Το φίλτρο άνθρακα πρέπει να αλλάξει 1 έως 4 φορές το χρόνο. Αλλά το γράσο πρέπει είτε να αλλάξει (αν είναι χαρτί μιας χρήσης ή ακρυλικό) ή να πλυθεί (εάν είναι αλουμίνιο) σε πλυντήριο πιάτων ή κάτω από βρύση περίπου 2-3 ​​φορές το μήνα. Αν αυτό δεν γίνει, τότε ένα φραγμένο, υπερκορεσμένο φίλτρο λίπους μπορεί να αναφλεγεί υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών. Και όσο πιο χαμηλή είναι η κουκούλα πάνω από την εστία, τόσο πιθανότερο είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Τα φίλτρα λίπους μετάλλων είναι προτιμότερα, διότι, παρά την ανάγκη για τριμηνιαία πλύση, διαρκούν περισσότερο και στο τέλος κοστίζουν λιγότερο από τα φίλτρα μίας χρήσεως.

Τα φίλτρα άνθρακα είναι διαθέσιμα μόνο σε φίλτρα αέρα, αλλά όχι σε απορροφητήρες. Δεν καθαρίζουν τον αέρα από τέτοιες επιβλαβείς ουσίες όπως τα οξείδια του αζώτου ή τη φορμαλδεΰδη, μόνο ο απορροφητήρας με εξαερισμό θα τα αφαιρέσει.

Υπάρχουν καθαριστές αέρα εξοπλισμένοι με φωτοκαταλυτικά φίλτρα που διασπούν τα οργανικά, τις οσμές και τις επιβλαβείς χημικές ενώσεις σε αβλαβείς ουσίες. Το πλεονέκτημά του είναι ότι ένας καθαριστής αέρα με φωτοκαταλυτικό φίλτρο δεν θα γίνει πηγή μόλυνσης εάν το εξαντλημένο φίλτρο δεν αντικατασταθεί έγκαιρα. Η αρχή του φίλτρου βασίζεται στην ιδιότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας για τη διάσπαση σύνθετων ουσιών παρουσία ενός καταλύτη. Επιπλέον, έχει απολυμαντικό αποτέλεσμα. Η αποτελεσματικότητα τέτοιων φίλτρων είναι πολύ υψηλή, επειδή καθαρίζουν τον αέρα από όλες τις επιβλαβείς ακαθαρσίες, συμπεριλαμβανομένων των ιών και της ρύπανσης του αερίου. Τα φωτοκαταλυτικά φίλτρα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής του στοιχείου φίλτρου, αλλά σε τιμή υψηλότερη από τις συσκευές καθαρισμού με φίλτρα άνθρακα και μετάλλου.

Τι άλλο πρέπει να ψάξετε κατά την επιλογή κουκούλας

Είναι πολύ σημαντικό να σχεδιάσετε πρώτα ένα μέρος στην κουζίνα πριν αγοράσετε μια κουκούλα. Η κύρια προϋπόθεση είναι η απόσταση από την επιφάνεια εργασίας της πλάκας, δηλ. στους καυστήρες πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm για την ηλεκτρική κουζίνα και όχι λιγότερο από 80 cm για τη σόμπα αερίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλες οι κουκούλες είναι επικίνδυνες για τη φωτιά.

Το χρώμα της κουκούλας ταιριάζει επίσης με τη γενική κατάσταση της κουζίνας. Το καφέ κουκούλα στο λευκό φόντο του επίπλου θα φαίνεται ελάχιστα ακατάλληλο.

Το μέγεθος της κουκούλας καθορίζει το μέγεθος της πλάκας. Η κουκούλα μπορεί να είναι κάπως μεγαλύτερο σε μέγεθος, αλλά όχι λιγότερο - αυτό θα μειώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά του.

Πριν από την εγκατάσταση, ελέγξτε το σπείρωμα στο παράθυρο εξαερισμού. Φέρτε ένα αναμμένο ταιριάζει ή τσιγάρο - αν η φλόγα εκτρέπεται προς την κουζίνα ή ο καπνός δεν σφίγγει, τότε ο εξαερισμός δεν λειτουργεί. Αυτό είναι γεμάτο όχι μόνο από το γεγονός ότι η κουκούλα που αγοράζεται δεν θα λειτουργήσει, αλλά απειλεί επίσης με δηλητηρίαση με εγχώριο αέριο. Καλύτερα είναι, πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα, να καλέσετε τον πλοίαρχο από την υπηρεσία αερίου.

Είναι σαφές ότι κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, θα συνδεθεί με το παράθυρο εξαερισμού στον τοίχο. Αυτό εξασφαλίζεται μέσω ενός αγωγού αέρα. Επιλέξτε τον αεραγωγό έτσι ώστε η διάμετρος του να είναι ίση με τη διάμετρο της φλάντζας σύνδεσης που παρέχεται με την κουκούλα. Εάν ο αγωγός αέρα είναι ευρύτερος και πρέπει να περιοριστεί, το φορτίο του κινητήρα εξαγωγής θα αυξηθεί και συνεπώς η διάρκεια ζωής της συσκευής θα είναι σημαντικά μικρότερη, επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό θόρυβο κατά την κατεργασία του καλύμματος.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι καλύτεροι αεραγωγοί είναι στρογγυλοί (αλλά χωρίς «ακορντεόν») ή ορθογώνια κιβώτια από PVC.

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΕΡΑ; - Απορροφητήρας

Βαθμολογία: 0.0/ 8 (0 ψήφοι)

Ο μολυσμένος αέρας στο δωμάτιο δεν είναι μόνο η αιτία της δυσάρεστης οσμής, αλλά και η εμφάνιση βακτηρίων που μπορεί να βλάψουν την αναπνευστική οδό. Οι κατασκευαστές παράγουν όλα τα είδη εξοπλισμού, των οποίων η λειτουργία αποσκοπεί στον καθαρισμό των ρευμάτων των εγκαταστάσεων. Η επιλογή των χρηστών παρέχεται με συσκευές εξαγωγής και καθαρισμού του αέρα που απομακρύνουν δυσάρεστες οσμές, σωματίδια λίπους. Ποια είναι τα διαφορετικά, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των τύπων εξοπλισμού καθαρισμού, που διαβάζονται στο άρθρο. Εξετάσαμε λεπτομερώς πώς λειτουργούν αυτές οι συσκευές, καθώς και τα χαρακτηριστικά των συσκευών και ο σκοπός τους να σας βοηθήσουν να επιλέξετε.
Εξολκέας - ηλεκτρικός εξοπλισμός, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για τον καθαρισμό του αέρα. Βασικά, μια τέτοια συσκευή χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει τις οσμές και την αιθάλη στην κουζίνα. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της τεχνικής, που το διακρίνει από το φίλτρο αέρα. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του αέρα σε όλο το δωμάτιο (διαμέρισμα, γραφείο).
Οι κουκούλες έχουν δύο βασικούς τρόπους - εξάτμιση, όπου ο μολυσμένος αέρας μπαίνει στον εξαερισμό και η ανακυκλοφορία, όταν η διαδικασία καθαρισμού γίνεται με τη βοήθεια φίλτρων. Όταν η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία εξαερισμού, τοποθετείται στο άνοιγμα με έναν εύκαμπτο σωλήνα.
Στη δεύτερη περίπτωση - ανακύκλωση - η συσκευή δεν αλληλεπιδρά με τον εξαερισμό, αλλά απλά οδηγεί τη ροή μέσα από τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για το φιλτράρισμα. Τα εκχυλίσματα χρησιμοποιούν προϊόντα φιλτραρίσματος λίπους, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για την απομάκρυνση αιθάλης, καθώς και επιλογές που σχετίζονται με τον τύπο άνθρακα που μπορούν να σώσουν την κουζίνα από τη μυρωδιά.
Η τεχνολογία εξόρυξης καθαρισμού χωρίζεται σε διάφορους τύπους, κάθε ένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά όσον αφορά την εγκατάσταση και το σχήμα.
Ενσωματωμένο - τοποθετημένο σε κρεμαστά ντουλάπια - η καλύτερη επιλογή για μικρές κουζίνες, επειδή τέτοια μοντέλα είναι μικρού μεγέθους. Επιπλέον, αυτή η τεχνική είναι επίσης στο γεγονός ότι διατηρεί την ακεραιότητα του εσωτερικού.
Island - ένας τέτοιος εξοπλισμός τοποθετείται στην οροφή, ο οποίος σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν οποιουδήποτε μεγέθους. Για μέγιστη απόδοση, η συσκευή είναι στερεωμένη πάνω από την εστία. Η ποικιλία μορφών και σχεδιαστικών λύσεων είναι ένα άλλο πλεονέκτημα των κουκούλες αυτής της κατηγορίας: δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο για το κοινό εσωτερικό στυλ.
Οριζόντια κρέμονται - το πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι η δομική απλότητα, η οποία απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης. Επιπλέον, το κόστος τέτοιων συστημάτων είναι χαμηλότερο.
Dome - ένας κλασικός τύπος μονάδας, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον τοίχο με τους παρεχόμενους συνδετήρες.
Συσκευές που σχετίζονται με τον τύπο καυσαερίων, εξοπλισμένο με οπίσθιο φωτισμό, που χρησιμοποιεί λαμπτήρες LED ή αλογόνου. Τα μοντέλα ποικίλουν ως προς την ισχύ, η οποία υπολογίζεται με βάση το πλάνο και τη διάταξη της κουζίνας, καθώς και το θόρυβο της εργασίας. Επιπλέον, devaysy χαρακτηριστικό λειτουργικό "τσιπ", για παράδειγμα, ταχύτητες, η παρουσία ενός χρονοδιακόπτη.
Ο καθαριστής αέρα είναι μια πολυλειτουργική κινητή συσκευή που δεν απαιτεί εγκατάσταση. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτού του εξοπλισμού. Κάθε μοντέλο έχει τη δική του λειτουργικότητα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χρήστης θα είναι σε θέση να αγοράσει το προϊόν σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Σημαντικό: ο καθαριστής αέρα λειτουργεί αποκλειστικά σε λειτουργία ανακυκλοφορίας. Εάν η κουκούλα χρησιμοποιείται αποτελεσματικά μόνο κατά το μαγείρεμα στην κουζίνα, τότε αυτός ο εξοπλισμός διατηρεί τον αέρα καθαρό σε όλο το δωμάτιο.