Σύστημα κλιματισμού VRV: επιλογή για συγκροτήματα γραφείων και εμπορικά κέντρα

Το κλασικό κλιματικό συγκρότημα αποτελείται εποικοδομητικά από δύο μπλοκ: εξωτερικό - συμπυκνωτή και εσωτερική - εξάτμιση. Ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού μπορεί να αντέξει μέχρι και 4 συσκευές εξάτμισης. Και το μήκος των γραμμών Freon σε αυτά αφήνει πολύ επιθυμητό, ​​το μέγιστο 25 μ. Με απώλεια παραγωγικότητας έως και 30%. Όλα αυτά περιορίζουν τη χρήση τους σε μεγάλα κτίρια ή εξοχικές κατοικίες, όπου υπάρχουν περισσότερα από 4 δωμάτια που χρειάζονται κλιματισμό. Και για να εγκαταστήσετε πολλά πολυ-κλιματιστικά είναι εξαιρετικά ασύμφορη οικονομικά, και να κρεμάσει την πρόσοψη του κτιρίου με διάφορα μπλοκ συμπιεστή δεν είναι πολύ καλή, από την άποψη του σχεδιασμού.

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των συγκροτημάτων κλιματισμού VRV και VRF

Όλα αυτά τα μειονεκτήματα στερούνται κλιματιστικών πολλαπλών ζωνών. Πολλοί ενδιαφέρονται για το τι σημαίνει το σύστημα VRV. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι ένα όνομα, αλλά μια σύντμηση, η οποία σε κυριολεκτική μετάφραση διαβάζεται ως "μεταβλητός όγκος ψυκτικού μέσου".

Το VRF είναι επίσης συντομογραφία και αναφέρεται ως "ροή μεταβλητού ψυκτικού μέσου". Ακόμη και από μια κατανοητή μετάφραση είναι σαφές ότι πρόκειται για πανομοιότυπα συστήματα. Απλά, όταν το τέλος του περασμένου αιώνα εφευρέθηκε σύστημα VRV, η συντομογραφία αμέσως κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, έτσι ώστε άλλες εταιρείες, οι οποίες άρχισαν να παράγουν τα ίδια τα συστήματα ελέγχου του κλίματος, είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό όνομα που δεν αλλάζει τα γεγονότα.

Στα κλασικά κλιματικά σύμπλοκα από το μπλοκ του συμπιεστή τοποθετείται η κύρια προς εξάτμιση. Το ίδιο συμβαίνει και στα συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού: από ένα δομοστοιχείο συμπιεστή του κλιματιστικού περνάει το κύριο σε κάθε μονάδα εξάτμισης.

Τα σύμπλοκα VRV και VRF διαθέτουν έναν αυτοκινητόδρομο freon, από τον οποίο συνδέεται με όλες τις συσκευές εξαερισμού, και μπορούν να είναι μέχρι και 64, με 3 εξωτερικές μονάδες πυκνωτών. Η απόσταση μεταξύ της εσωτερικής μονάδας πυκνωτή μπλοκ και σύστημα VRV μπορεί να είναι 150 m, και η διαφορά μεταξύ του συμπιεστή και εσωτερικών βαθμίδων εξατμιστήρα κατακόρυφα, επιτρέπει μέχρι 90 m.

Χάρη σε τέτοιους δείκτες, ένα τέτοιο σύστημα κλιματισμού μπορεί να καλύψει την ανάγκη για ένα ευνοϊκό μικροκλίμα ενός μεγάλου πολυώροφου κτιρίου. Και η μονάδα συμπυκνωτή μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν οπουδήποτε, τόσο στην οροφή του κτιρίου όσο και στο υπόγειο του. Η τελευταία φορά που ασκείται είναι η τοποθέτησή του σε ξεχωριστό δωμάτιο, το οποίο βρίσκεται έξω από το κτίριο. Το μήκος της γραμμής Freon το επιτρέπει.

Η κύρια και πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό των συστημάτων του κλίματος είναι η δυνατότητα ενσωμάτωσης τους στο σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού του κτιρίου, κάτω από την καθοδήγηση του υπολογιστή. Η εταιρεία Daikin έχει ήδη αναπτύξει κάτι παρόμοιο με το διάσημο όνομα HI-VRV. Με την ευκαιρία - εκείνη που εφευρέθηκε το πρώτο και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το σύστημα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών VRV.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία προσφέρει ένα τέτοιο συγκρότημα, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει έως και 265 διαχειριζόμενες εσωτερικές μονάδες τόσο για τον αερισμό όσο και για τον κλιματισμό.

Έλεγχος θερμοκρασίας σε συγκροτήματα κλιματισμού VRV και VRF

Μπορείτε να διαχειριστείτε εσωτερικές μονάδες με τρεις τρόπους:

 • Από τον κεντρικό πίνακα ελέγχου.
 • Με ασύρματες "κινητές" συσκευές.
 • Χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή και ειδικό λογισμικό συνδεδεμένο στο σύστημα κλιματισμού.

Λόγω της συνεχούς παρακολούθησης των δεικτών θερμοκρασίας, η τροφοδοσία ψυκτικού μέσου αλλάζει αυτόματα, διατηρώντας έτσι ένα σταθερό άνετο περιβάλλον, χωρίς νεκρές ζώνες και διαφορές. Τέτοια σύμπλοκα υποστηρίζουν συγκεκριμένες τιμές, με ακρίβεια ± 0,5 ° C.

Το έργο των συγκροτημάτων VRV και VRF το χειμώνα

Όπως γνωρίζετε, τα κλιματιστικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω από την καθορισμένη θερμοκρασία του κατασκευαστή. Και τα πιο σύγχρονα συστήματα κλιματισμού δεν αποτελούν εξαίρεση. Όμως, λόγω του γεγονότος ότι τα συστήματα VRF πολλαπλών ζωνών έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα και χρησιμοποιούνται σε χώρες όπου σχεδόν όλο το χρόνο σήμα γύρο θερμόμετρο δεν περνούν πάνω από + 10, την ολοκλήρωση των μονάδων συμπιεστή έχει γίνει, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερο για να μειώσει τις επιπτώσεις των χαμηλών θερμοκρασιών στο συμπυκνωτή, η οποία είναι η πιο Η "απαλή" θέση αυτών των κλιματικών συστημάτων. Η αναθεώρηση ονομάστηκε VRV-house.

Αλλαγή άγγιξε τον ελεγκτή, η οποία τώρα επιπλέον εξοπλισμένα με αισθητήρες θερμοκρασίας, και εξαλείφει πλήρως την πτώση της πίεσης συμπύκνωσης που είναι κοινές σε τέτοια κλιματικές σύμπλοκα με τη λειτουργία τους σε ακατάλληλες εύρος θερμοκρασίας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτών των κλιματικών συστημάτων

 1. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα ενός τέτοιου κλιματικού συνόλου είναι η ευκολία εγκατάστασης. Λόγω του μικρού βάρους των εσωτερικών μονάδων και μιας κοινής γραμμής Freon, μόνο λίγοι ειδικοί μπορούν να το εγκαταστήσουν στο κτίριο, το οποίο μπορούν να διατηρήσουν ακόμη και μικρές εταιρείες παροχής υπηρεσιών.
 2. Ανάλογα με τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου δωματίου, οι εξωτερικές μονάδες μπορούν να συνδεθούν σε εσωτερικές, διαφορετικές μεθόδους απόδοσης και εγκατάστασης.
 3. Μέχρι σήμερα, διάφορες εταιρείες παράγουν εσωτερικές μονάδες VRV ή VRF. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικές εσωτερικές μονάδες που μπορούν να επιλεγούν με βάση την αρχιτεκτονική ή τους εσωτερικούς τους χώρους.
 4. Τέτοια κλιματικά συγκροτήματα θεωρούνται τα πιο οικονομικά, λόγω της δυνατότητας ατομικού ελέγχου κάθε εσωτερικής μονάδας. Η θέρμανση (ψύξη) θα γίνεται αποκλειστικά στα δωμάτια όπου χρειάζεται. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, έχει σχεδιαστεί για χρήση για περισσότερα από 30 χρόνια.

Σχετικά με τις αδυναμίες αυτής της τεχνικής, μπορείτε να πείτε το μόνο πράγμα: αξίζει τον κόπο. Και με όλη την οικονομία και την απλότητα στην εγκατάσταση, το κόστος ενός τετραγωνικού μέτρου αυτού του κλιματικού συνόλου είναι περίπου 250 cu, και υπολογίζεται για μια περιοχή από 500 έως 1500 cu.. Γι 'αυτό είναι τόσο σπάνιο να βρεθεί καν σε μεγάλα διαμερίσματα. Οι κύριοι καταναλωτές της είναι οι χώροι παραγωγής, τα μεγάλα γραφεία, τα εμπορικά κέντρα και τα υπεραγορές, τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Βέβαια, βρίσκονται σε εξοχικές κατοικίες, αλλά αυτό είναι περισσότερο μια εξαίρεση από τον κανόνα.

Συμβουλή:
Παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του VRV και VRF κλιματισμού δεν είναι το πιο δύσκολο, και η εγκατάσταση μπορεί να κάνει μερικούς ανθρώπους από έναν ιδιωτικό οργανισμό, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα για την αγορά, το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξοπλισμού για να χειριστεί μόνο σε επαγγελματίες.

Συστήματα πολλαπλών ζωνών VRV και VRF

Τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού πολλαπλών και διαχωρισμένων με πλούσιο κατάλογο των θετικών τους ιδιοτήτων έχουν κάποια μειονεκτήματα. Ένα από τα βασικά μειονεκτήματά τους είναι το ανεπαρκές μήκος των αλληλεπιδρών μηνυμάτων (δεν υπερβαίνει τα 25 μέτρα). Αλλά ακόμη και σε αυτό το μήκος δεν μειώνεται η συνολική ισχύς του συστήματος. Ο παράγοντας απώλειας είναι περίπου 30%, ή ακόμα περισσότερο. Ένα άλλο αρκετά σοβαρό μειονέκτημα είναι ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων. Μερικές φορές πρέπει να εγκαταστήσετε έως και τέσσερα κομμάτια ανά διαμέρισμα. Και μερικές φορές αυτό επηρεάζει αρνητικά την αρχιτεκτονική ολόκληρου του κτιρίου.

Μέχρι πρόσφατα, η λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν να εγκαταστήσει ένα ειδικό σύστημα καναλιών διανομής με ψύχθηκε ροής αέρα καθ 'όλη τη δομή, και σε όλες τις κατευθύνσεις με τη βοήθεια των αγωγών. Τέτοια συστήματα εγκαθίστανται πάνω από ψευδοροφές σε γραφεία ή χώρους διαβίωσης. Φυσικά, το ύψος του ρεύματος μειώνεται κατά τουλάχιστον 20 cm.

Αλλά αυτό το σύστημα έχει ένα άλλο μειονέκτημα, δεν είναι πολλαπλών ζωνών. Δηλαδή, η ρύθμιση της θερμοκρασίας σε ένα μεμονωμένο δωμάτιο (για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα του παιδιού) είναι αδύνατη. Και αν ένα τέτοιο σύστημα έχει σχεδιαστεί για ολόκληρο το κτίριο κατοικιών, είναι αδύνατο όχι μόνο να ρυθμιστεί η θερμοκρασία σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, αλλά και σε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα. Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε μια θερμοκρασία για ολόκληρο το κτίριο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συστήματα κλιματισμού VRV και VRF έχουν γίνει τόσο δημοφιλή σχεδόν αμέσως μετά την εμφάνισή τους στην αγορά.

Συστήματα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών VRV και VRF

Το σύστημα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να δημιουργήσει ένα κατάλληλο μικροκλίμα σε περισσότερα από ένα ξεχωριστά δωμάτια ή διαμερίσματα, αλλά σε πολλά. Για παράδειγμα, σε πολυώροφο κτίριο ή γραφείο. Αυτά τα κλιματιστικά είναι συχνά εγκατεστημένα:

 • Σε κτίρια γραφείων.
 • Στις επιχειρήσεις.
 • Στα γραφεία.
 • Σε ξενοδοχεία?
 • Άλλο.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι δεν είναι όλα τα συστήματα ικανά να θερμαίνουν ή να ψύχουν όλους τους χώρους ταυτόχρονα. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον συγκεκριμένο κατασκευαστή και το μοντέλο.

Τα συστήματα Multizone είναι δύο τύπων: VRV και VRF:

 • Το πρώτο αποκωδικοποιείται ως όγκος μεταβλητού ψυκτικού που αναπτύχθηκε το 1982. Αν μεταφράσουμε ότι προκύπτει «ένας μεταβλητός όγκος ψυκτικού μέσου».
 • Την αποκρυπτογράφηση της δεύτερης ροής μεταβλητού ψυκτικού μέσου, η οποία σε μετάφραση σημαίνει "μεταβλητή ροή ψυκτικού μέσου". Το Sense είναι περίπου το ίδιο με το πρώτο σύστημα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η πρώτη εταιρεία έχει ήδη καταχωρίσει τη συντομογραφία της. Ως εκ τούτου, πρέπει να εφεύρουν κάτι νέο.

Τέτοια συστήματα υποθέτουν τη χρήση αγωγών κοινής γραμμής freon. Αυτό μπορεί να είναι ένα σύστημα κλιματισμού τριών σωλήνων. Οι εσωτερικές μονάδες διαθέτουν ειδική βαλβίδα ρύθμισης θερμότητας. Ο κύριος σκοπός του είναι να ελέγξει την ποσότητα ψυκτικού που προέρχεται από τον αγωγό, λαμβάνοντας υπόψη το απαιτούμενο φορτίο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συστήματα αυτά διαφέρουν σε αυτή την ακρίβεια και αποτελεσματικότητα όσον αφορά τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας. Ειδικά αν τα συγκρίνουμε με κλασικά συστήματα στα οποία μπορούν να εμφανιστούν διάφορες διαφορές θερμοκρασίας κατά την προσαρμογή, προκαλώντας δυσφορία στο δωμάτιο.

Τι είναι το σύστημα κλιματισμού VRV

Πολλοί δεν γνωρίζουν πώς φαίνονται διαφορετικά συστήματα, οπότε όταν επιλέγετε, συχνά ρωτούν για τον κλιματισμό του υγραερίου τι είναι. Με την αρχή της εγκατάστασης, το σύστημα VRV είναι πολύ παρόμοιο με όλα τα συνηθισμένα συστήματα διαχωρισμού.

Εδώ, όπως συμβαίνει στον συμβατικό εξοπλισμό, η λειτουργία του συστήματος βασίζεται στη διαδικασία κυκλοφορίας ψυκτικού μέσου στη μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB). Η διαφορά στα κλιματιστικά VRV εξακολουθεί να υπάρχει. Μπορεί να έχουν αρκετές εσωτερικές μονάδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ειδικές γρίλιες οροφής που συνδέονται με τις γραμμές κορμού λειτουργούν ως μπλοκ. Στην εξωτερική μονάδα, αρκετοί εξατμιστές έχουν αμέσως έναν συμπυκνωτή.

Ο εξοπλισμός του συστήματος VRV είναι αρκετά ισχυρός, απορροφώντας δεκάδες κιλοβάτ ενέργειας ανά ώρα λειτουργίας. Από τον ανεμιστήρα απελευθερώνεται μεγάλη ποσότητα θερμότητας. Ο ήχος ενός κλιματιστικού πολλαπλών ζωνών που λειτουργεί υπερβαίνει κατά αρκετές φορές τον αριθμό των dB τον ισχυρότερο οικιακό εξοπλισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος VRV τοποθετείται συχνά σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το κτίριο.

Η συσκευή του κλιματικού εξοπλισμού πολλαπλών ζωνών έχει πολλές παραλλαγές. Συνδέονται συχνά με τον τύπο της εσωτερικής μονάδας. Το ίδιο το μπλοκ μπορεί να είναι:

Επιλέγοντας ποια επιλογή είναι πιο κατάλληλη για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, συνήθως καθοδηγείται από το χώρο κάτω από τον κλιματισμό. Η ζήτηση χρησιμοποιείται από συστήματα με εσωτερική μονάδα κασέτας. Αυτός ο χώρος δεν χρειάζεται πολύ χώρο, επειδή είναι κατασκευασμένος με τη μορφή ενός "stub". Όμως, παρά το γεγονός αυτό, ο μηχανισμός της εξακολουθεί να είναι μεγάλος. Για παράδειγμα, το ψυκτικό με κύριο σώμα ως αράχνη πέφτει σε ολόκληρο το κτίριο ή το δάπεδο.

Τι είναι το σύστημα κλιματισμού VRF

Το σύστημα σε μια μέση τιμή αγοράς χωρίς πρόσθετες μονάδες εξαερισμού δεν μπορεί να παράσχει όλες τις κλιματολογικές παραμέτρους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοια πολύπλοκα συστήματα αποκτώνται συχνά για την πολύπλοκη λύση ενός, αλλά για ένα παγκόσμιο ζήτημα.

Το σύστημα κλιματισμού vrv είναι πραγματικά ένα σύστημα πολλαπλών ζωνών. Μόνο περισσότερο πεδίο εφαρμογής. Μετά από όλα, είναι σε θέση να οργανώσει μεμονωμένες ζώνες θερμοκρασίας σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο ολόκληρου του κτιρίου.

Το σύστημα αναδιανέμει αυτόματα το φορτίο θερμοκρασίας, το οποίο καθιστά δυνατή την άνετη λειτουργία σε κάθε ξεχωριστό χώρο, ανεξάρτητα από το αν το δωμάτιο βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά του κτιρίου. Επιπλέον, αυτός ο τρόπος ρύθμισης της ισορροπίας θερμοκρασίας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια.

Διαφορές και ομοιότητες των συστημάτων VRV / VRF

Η κύρια διαφορά όπως ήδη γράφτηκε παραπάνω είναι η συντομογραφία. Η ονομασία VRV έχει ήδη κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Daikin. Άλλες εταιρείες που ασχολούνταν με την παραγωγή κλιματιστικών συσκευών έπρεπε να χρησιμοποιούν τη συντομογραφία VRF. Αλλά αυτό δεν αλλάζει πολύ. Το σύστημα πολλαπλών σπαστών κλιματισμού VRV και VRF πρακτικά δεν διαφέρουν. Κάθε ένα από αυτά τα συστήματα έχει έναν αυτοκινητόδρομο Freon, στον οποίο συνδέονται οι μηχανισμοί εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Όχι πολύ καιρό πριν, προκειμένου να οργανωθεί ένα κατάλληλο κλίμα στην αίθουσα, χρησιμοποιήθηκαν κεντρικά κλιματιστικά. Τώρα όλα επιλύονται από το συνηθισμένο σύστημα ανεμιστήρων ψύξης-ανεμιστήρα. Αυτό είναι πολύ πιο κερδοφόρο από την άποψη του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και κατά τη δημιουργία ενός τεχνολογικού έργου. Επιπλέον, υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα κόστους. Επιπλέον, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την υγρασία στο δωμάτιο. Και όλο αυτό το ειδικό πρόγραμμα παράγει αυτόματα. Οι μονάδες είναι σε θέση να πραγματοποιούν ανεξάρτητα τη διάγνωση και, αν είναι απαραίτητο, να απενεργοποιούν. Για παράδειγμα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ένας ειδικός μηχανισμός ελέγχου μπορεί να παρακολουθεί και να διορθώνει τη λειτουργία του μπλοκ δεδομένων μέσω της καταναγκαστικής επέμβασης από το τηλεχειριστήριο ή τον υπολογιστή. Κανονικά, αυτό το κύκλωμα είναι σε θέση να λειτουργεί ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες (για παράδειγμα -200 βαθμούς Κελσίου). Αν και σήμερα υπάρχουν ήδη μοντέλα ικανά να λειτουργούν στους-350 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του μηχανισμού είναι η δυνατότητα δημιουργίας για κάθε επιμέρους δωμάτιο διαφορετικού καθεστώτος θερμοκρασίας. Κανένα παραδοσιακό κλιματιστικό με αυτό το έργο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Αυτό είναι ένα από τα κύρια επιχειρήματα υπέρ των συστημάτων VRV και VRF.

Άλλα πλεονεκτήματα αυτών των συστημάτων περιλαμβάνουν:

 • Οικονομικό. Ακόμα και με την αύξηση των τιμών αυτού του εξοπλισμού, με την άμεση χρήση των μπλοκ, είναι δυνατόν να μειωθεί σημαντικά το ενεργειακό κόστος. Η παραγωγικότητα δεν μειώνεται.
 • Πολλοί τρόποι σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε τη βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 • Μειωμένο επίπεδο θορύβου. Το σύστημα είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε το επίπεδο θορύβου να είναι ελάχιστο.
 • Μακροχρόνια χρήση. Ο υπολογισμός του συστήματος κλιματισμού πολλαπλών ζωνών από πλευράς όρων υπερβαίνει άλλα παρόμοια συστήματα. Κατά μέσο όρο, υπολογίζεται για τουλάχιστον 10 έτη.
 • Ένα πολυσύστημα κλιματισμού σας επιτρέπει να συνδέσετε πολλά μπλοκ (δεκάδες). Οι παραδοσιακοί μηχανισμοί σας επιτρέπουν να συνδέσετε δύο μπλοκ.
 • Εξωτερικά μοιάζει πολύ καλύτερα.
 • Προτιμότερο από την άποψη της ευκολίας εγκατάστασης και του κόστους εγκατάστασης.

Υπάρχουν όμως ορισμένα μειονεκτήματα. Ένα από τα κύρια είναι το ακριβότερο κόστος του κλιματιστικού. Αν μιλάμε για ένα διαμέρισμα που έχει 3-5 δωμάτια, τότε η χρήση ενός τέτοιου συστήματος σε αυτό δεν μπορεί να έχει νόημα. Πολύ διαφορετική κατάσταση όταν πρέπει να προσαρμόσετε το κλίμα σε μεγάλα πολυώροφα κτίρια.

Εργαστείτε το χειμώνα

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι εάν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πέσει κάτω από την καθορισμένη θερμοκρασία του κατασκευαστή, το κλιματιστικό δεν θα λειτουργήσει. Ούτε και τα πιο σύγχρονα συστήματα έχουν γίνει μια εξαίρεση. Αλλά λόγω του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια τα συστήματα του τύπου πολλαπλών ζωνών έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς σε εκείνες τις χώρες όπου το θερμόμετρο σηματοδοτεί πρακτικά όλο το χρόνο δεν υπερβαίνει τα 10 και έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις. Ειδικά για ένα σύστημα κλιματισμού τριών σωλήνων. Κατά κύριο λόγο, ολοκληρώθηκαν σύνθετες ενότητες. Αυτό επέτρεψε να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση χαμηλών θερμοκρασιών στον πυκνωτή. Αλλά, όπως γνωρίζετε, ο πυκνωτής είναι ο πιο "ήπιος" χώρος αυτών των κλιματικών συστημάτων.

Αλλαγές επηρέασαν επίσης τον ελεγκτή. Επιπλέον, ήταν εξοπλισμένος με αισθητήρες θερμοκρασίας και απέκλεισε πλήρως την κατάσταση της πτώσης πίεσης συμπύκνωσης. Αλλά είναι η πτώση πίεσης που είναι ιδιόμορφη σε αυτό τον κλιματικό εξοπλισμό όταν λειτουργούν σε ένα μη αποδεκτό εύρος θερμοκρασιών.

Εφαρμογή

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες και τρόποι λειτουργίας τέτοιων συστημάτων.

Η παραλλαγή του συστήματος, που μπορεί ταυτόχρονα να θερμαίνει και να ψύχει τη θερμοκρασία, είναι βολική για κτίρια με παράθυρα που βλέπουν στη σκιασμένη και ηλιόλουστη πλευρά. Επίσης λειτουργούν τέλεια σε ένα απομονωμένο δωμάτιο καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου, για παράδειγμα αποθήκες ή δωμάτια με τηλεπικοινωνίες.

Τα κλιματιστικά VRV και VRF επιτρέπουν την εγκατάσταση εξωτερικών μονάδων όχι μόνο στην πρόσοψη του κτιρίου, αλλά και στο υπόγειο και τη σοφίτα.

Το σύστημα πολλαπλών ζωνών είναι ιδανικό για την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού δωματίων σε ένα μεγάλο κτίριο, για διαμερίσματα σε πολυκατοικία, για μεγάλα γραφεία.

Συστήματα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών VRV και VRF

Όλο και περισσότερο, κλιματιστικά πολλαπλών ζωνών - τα συστήματα VRV (VRF) χρησιμοποιούνται για τον κλιματισμό πολυτελών διαμερισμάτων ελίτ, εξοχικών κατοικιών και κτιρίων γραφείων. Όπως συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού, Σύστημα VRV αποτελούνται από εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες, αλλά λόγω των μοναδικών τεχνικών δυνατοτήτων τους αναφέρονται ως κεντρικά συστήματα κλιματισμού. Το σύστημα VRV (VRF) είναι μια βελτιωμένη έκδοση του παραδοσιακού συστήματος πολλαπλών σπαστών. Ένας αριθμός εσωτερικών μπορεί να συνδεθεί σε μία εξωτερική μονάδα του συστήματος VRV, ωστόσο στον VRV ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει αρκετές δεκάδες.

Οι εσωτερικές μονάδες των συστημάτων VRV πολλαπλών ζωνών (VRF) μπορούν να έχουν διαφορετικούς τύπους (τοίχο, κανάλι, κασέτα κλπ.) Και να έχουν διαφορετική ισχύ, συνήθως από 2 έως 25 kW. Η απόσταση μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων μπορεί να φτάσει τα 100 μέτρα.

Συστήματα VRV και VRF, θεμελιώδεις διαφορές και πλεονεκτήματα

1. Σε συμβατικά συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού, τοποθετείται ένα ξεχωριστό ίχνος φρέον μεταξύ της εξωτερικής και της κάθε εσωτερικής μονάδας. Στα συστήματα VRV (VRF), όλες οι μονάδες συνδέονται με ένα σύστημα σωληνώσεων, δηλαδή έως 30 εσωτερικές και 3 εξωτερικές μονάδες συνδέονται σε μια κοινή διαδρομή δύο ή τριών σωλήνων χαλκού. Αυτή η τεχνική λύση καθιστά δυνατή την απλούστευση (φθηνότερης και ταχύτερης) εγκατάστασης και επιτρέπει επίσης την εύκολη επέκταση του συστήματος στο μέλλον.

2. Η μέγιστη απόσταση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας (μήκος του αγωγού) είναι 100 μέτρα. Η διαφορά ύψους μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού μπλοκ (η απόσταση μεταξύ των μπλοκ κάθετα) είναι 50 μέτρα. Έτσι, έγινε δυνατή η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος - στην οροφή, στο υπόγειο ή ακόμα και μερικά δεκάδες μέτρα από το σπίτι.

3. Διαχείριση των εσωτερικών μονάδων μπορεί να γίνει τόσο από το άτομο ασύρματο πληκτρολόγιο (όπως στα συμβατικά συστήματα πολλαπλών split) και με ένα κεντρικό τηλεχειριστήριο που ελέγχει τρόπους λειτουργίας των εσωτερικών μονάδων και την κατάσταση του συστήματος ως συνόλου. Επιπλέον, το σύστημα VRV μπορεί να ελεγχθεί από έναν προσωπικό υπολογιστή.

4. Σε σύγκριση με τα συμβατικά κλιματιστικά, οι εσωτερικές μονάδες VRV διατηρούν τη ρυθμισμένη θερμοκρασία με μεγαλύτερη ακρίβεια - μέχρι ± 0,5 ° C.

Η συντομογραφία VRV (Μεταβλητός όγκος ψυκτικού μέσου) μεταφράζεται ως "Μεταβλητός όγκος ψυκτικού μέσου" και αντανακλά την κύρια διαφορά μεταξύ συστημάτων VRV από άλλα συστήματα κλιματισμού - τη χρήση ενός κοινού συστήματος σωληνώσεων. Σε συστήματα VRV, κάθε εσωτερική μονάδα διαθέτει μια ηλεκτρονική θερμοστατική βαλβίδα που ρυθμίζει την ποσότητα εισερχόμενου ψυκτικού από τη γενική διαδρομή, ανάλογα με το θερμικό φορτίο της μονάδας. Εξαιτίας αυτού, το σύστημα VRV διατηρεί με μεγαλύτερη ακρίβεια τη ρυθμισμένη θερμοκρασία, χωρίς τις διαφορές που ενυπάρχουν στα συμβατικά κλιματιστικά, τα οποία ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του αέρα με την περιοδική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση.

Λόγω του γεγονότος ότι VRV συντομογραφία είναι το σήμα κατατεθέν ενός ονομαστικών Daikin είναι να αναφέρονται σε παρόμοια συστήματα από άλλους κατασκευαστές όνομα του VRF (Variable ψυκτικού Flow) επιλέχθηκε - «Μεταβλητή ροή ψυκτικού μέσου», το οποίο είναι το ίδιο το νόημα και το VRV (π.χ. VRF σημαίνει κατηγορία ή τύπο κλιματιστικών). Η διαφορά μεταξύ των συστημάτων VRF από διαφορετικούς κατασκευαστές δεν είναι πολύ σημαντικές και καθορίζεται από τον αριθμό των συνδεδεμένων μονάδων, το μέγιστο μήκος τροχιάς, ευκολία λειτουργίας, την αξιοπιστία και τη διάρκεια ζωής.

Η διαφορά μεταξύ vrv και vrf

Περισσότερο από εκατό χρόνια πρακτικής χρήσης κλιματιστικών εγκαταστάσεων τις έχει καταστήσει αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμένου τρόπου ζωής. Ωστόσο, με την αύξηση του μεγέθους των οικιστικών και των διοικητικών κτιρίων, η ανάγκη για μείωση του ενεργειακού κόστους έχει έρθει στο προσκήνιο. Οι απαιτήσεις για το επίπεδο άνεσης έχουν αυξηθεί - μια ατομική προσέγγιση στο σχηματισμό ενός μικροκλίματος σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο θεωρήθηκε ως η προτιμώμενη. Τα κλιματικά συστήματα VRV / VRF πολλαπλών ζωνών ικανοποιούν πλήρως αυτές τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Τι είναι το VRF;

Για περιβλήματα με πολλούς ξεχωριστούς χώρους, η πλέον συμφέρουσα επιλογή είναι το σύστημα κλιματισμού VRF, η αρχή της οποίας βασίζεται στην ικανότητα ρύθμισης της ροής ψυκτικού μέσου. Από τον εξωτερικό συμπιεστή τροφοδοτείται τόσο πολύ ουσία εργασίας όσο χρειάζεται για τη διατήρηση ενός δεδομένου καθεστώτος θερμοκρασίας - όχι περισσότερο, αλλά όχι λιγότερο.

Δομικά, αυτή η λύση εκτελείται συνδυάζοντας όλους τους αγωγούς σε ένα διακλαδισμένο δίκτυο. Η σύνδεση κάθε εσωτερικής μονάδας γίνεται μέσω βαλβίδας με ηλεκτρονικό θερμορυθμιστή. Από αυτό, αποστέλλεται σήμα στην κεντρική κονσόλα, η οποία καθορίζει την ποσότητα εισερχόμενου ψυκτικού. Η διαδικασία εργασίας ελέγχεται και ελέγχεται χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ένα κατάλληλο μέρος για την εγκατάσταση συστημάτων VRF πολλαπλών ζωνών είναι:

 • κατοικίες: διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, ελίτ οικισμούς και συγκυριαρχίες.
 • κτίρια γραφείων, επιχειρηματικά κέντρα, ξενοδοχεία,
 • των αποθηκών, της διαχείρισης και του βιομηχανικού τομέα των βιομηχανικών επιχειρήσεων.
 • εμπορικά κέντρα και χώρους δημόσιας εστίασης ·
 • αθλητικά και ιατρικά ιδρύματα.

  Χαρακτηριστικά των συστημάτων VRF

  Ένα σύγχρονο, αλλά ακριβά σύστημα VRF πολλαπλών ζωνών - τι είναι αυτό, ποιο είναι το πλεονέκτημά του σε σύγκριση με τους ανεμιστήρες ψυκτικών ανεμιστήρων και τα διαχωρισμένα συστήματα; Η κερδοφορία ενός νέου τύπου οικιακών συσκευών καθορίζεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ένα μεγάλο μήκος γραμμών επικοινωνίας σας επιτρέπει να τοποθετήσετε εσωτερικές μονάδες σε απόσταση μεγαλύτερη από 100 μέτρα από μια εξωτερική συσκευή, απελευθερώνοντας τις προσόψεις των κτιρίων από αρθρωτά κλιματιστικά κιβώτια.
 • μια ολοκληρωμένη προσέγγιση αυτοματοποιημένης διαχείρισης ανακατανέμει το ψυκτικό μέσο με στοχοθετημένο τρόπο, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.
 • μια εξωτερική συσκευή εξυπηρετεί αρκετές δεκάδες δωμάτια, ο τύπος και η ισχύς των μονάδων που είναι τοποθετημένες σε αυτά δεν έχουν σημασία.
 • η άμεση επικοινωνία μεταξύ των μονάδων βελτιώνει την αξιοπιστία και την ασφάλεια των συστημάτων VRF - σε περίπτωση αποτυχίας μιας εξωτερικής μονάδας διατηρείται η συνολική λειτουργικότητα.
 • Η ρύθμιση του μετατροπέα διατηρεί την καθορισμένη θερμοκρασία με ακρίβεια 0,5º, η οποία είναι σημαντική για αίθουσες μουσείων, εργαστηρίων και νοσοκομείων.
 • ο έλεγχος πραγματοποιείται από κεντρική κονσόλα ή υπολογιστή. αλλαγή του καθεστώτος κλιματισμού σε ορισμένες περιοχές δεν επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος στο σύνολό του και μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή με μια συμβατική συσκευή ελέγχου?
 • το λογισμικό παρέχει αυτόματη επανεκκίνηση, αυτοδιάγνωση, προστασία από βλάβες, υπερθέρμανση, πτώσεις πίεσης,
 • modular σχεδιασμός επιτρέπει να αλλάξετε γρήγορα τη διαμόρφωση του εξοπλισμού - να σχεδιάσει την καλωδίωση κάτω από την εντολή, αντικαταστήστε και συνδέστε το νέο μπλοκ?
 • η διάρκεια ζωής είναι 20-30 χρόνια.
 • τα συγκροτήματα VRF εναρμονίζονται αρμονικά στην έννοια της υψηλής τεχνολογίας του "Smart Home".

  Χαρακτηριστικά των συστημάτων κλιματισμού VRF IGC

  Η μάρκα IGC δημιουργήθηκε από τη βρετανική εταιρεία Industrial Global Climate ειδικά για τη ρωσική αγορά. Ο αγοραστής προσφέρει μια εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλή τεχνολογία κλιματισμού για κάθε τύπο χώρου - από ιδιωτικές κατοικίες έως βιομηχανικές εγκαταστάσεις. σύστημα VRF από ΔΔ προσαρμοσμένο ρωσικά κλίμα και λειτουργούν στην εξωτερική θερμοκρασία από -20 ° C έως + 50º C.

  Κλιματικός εξοπλισμός Η IGC διακρίνεται από την "λογική" δουλειά, τον καλό σχεδιασμό, τη συμπαγεια, το χαμηλό λειτουργικό κόστος, την εύκολη συντήρηση, τις προσιτές τιμές για τον ρώσο καταναλωτή.

  Η χρήση ενός μετατροπέα συνεχούς ρεύματος έχει επιτρέψει τον έλεγχο του συμπιεστή με μεγάλη ακρίβεια και την επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας πρώτης κατηγορίας σε όλους τους τρόπους λειτουργίας.

  Ο αλγόριθμος ελέγχου που εφαρμόζεται σε συστήματα IGC πολλαπλών ζωνών επιτρέπει την γρήγορη επίτευξη των παραμέτρων της θερμοκρασίας κατά τη θέρμανση και την ψύξη και την εισαγωγή της λειτουργίας της πνευματικής απόψυξης.

  Με τη δική της βάση έρευνας και ανάπτυξης, οι ειδικοί της εταιρείας δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη μείωση του επιπέδου θορύβου τόσο του εξοπλισμού όσο και των γραμμών σύνδεσης.

  Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πληρούν τα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα. Τα έτοιμα συστήματα VRF συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της ΕΕ που διέπουν τη χρήση ουσιών που θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

  Συστήματα VRV και VRF - ποια είναι η διαφορά

  Ο πρωτοπόρος στη δημιουργία κεντρικού κλιματισμού πολλαπλών ζωνών ήταν η ιαπωνική εταιρεία Daikin Industries. Καταχώρησε το εμπορικό σήμα VRV (Variable Refrigerant Volume), υπογραμμίζοντας την κύρια διαφορά στο όνομα της καινοτομίας από τα παραδοσιακά διαχωρισμένα συστήματα - τον μεταβλητό όγκο του ψυκτικού μέσου. Για να υποδηλώσουμε παρόμοια προϊόντα από άλλους κατασκευαστές, χρησιμοποιείται η συντομογραφία VRF, η οποία επιτυγχάνεται αντικαθιστώντας τη λέξη "όγκος" με μια στενή "ροή".

  Πολυζωνικό VRV / VRF κεντρικό σύστημα κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού - η καλύτερη επιλογή για εκείνους που δεν είναι πλέον ικανοποιημένοι με ένα ελάχιστο επίπεδο άνεσης και να μην ρίχνουν χρήματα κάτω από τον αγωγό, επιλέξτε φιλικά προς το περιβάλλον, αξιόπιστες συσκευές.

  VRV / VRF σύστημα κλιματισμού, κόστος εξοπλισμού

  Συστήματα κλιματισμού VRV - μια σύγχρονη λύση στο πρόβλημα της διατήρησης άνετων κλιματολογικών συνθηκών σε δωμάτια με μεγάλη έκταση. Η πρώτη τεχνολογία κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την ιαπωνική εταιρεία Daikin το 1982, αργότερα άλλες εταιρείες άρχισαν να παράγουν παρόμοιο εξοπλισμό με μια άλλη συντομογραφία - VRF.

  Η αρχή λειτουργίας των συστημάτων κλιματισμού VRV και VRF

  Η εγκατάσταση του κλιματισμού VRF από την αρχή λειτουργίας είναι παρόμοια με το παραδοσιακό σύστημα split. Η ψύξη του αέρα συμβαίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κυκλοφορίας ψυκτικού μέσου στη μονάδα. Η μόνη διαφορά είναι ότι υπάρχει σύνδεση πολλών εσωτερικών ενοτήτων.

  Εξοπλισμός πολλαπλών χρήσεων:

  1. Χρησιμοποιείται μια κοινή γραμμή freon.
  2. Η μονάδα του δρόμου χαρακτηρίζεται από μεγάλες διαστάσεις και θορυβώδη λειτουργία. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας υπερβαίνει τα 10 kW / h. Λόγω του θορύβου, η μονάδα εγκαθίσταται σε απόσταση 10 μέτρων ή και περισσότερο από την περίμετρο του κτιρίου.
  3. Οι εσωτερικές μονάδες μοιάζουν με πλέγματα που συνδέονται με την κύρια. Ο τύπος του δαπέδου, του τοίχου, της κασέτας. Τέτοιες μονάδες είναι εξοπλισμένες με μια θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης, η οποία επιτρέπει την παρατήρηση της καθορισμένης θερμοκρασίας χώρου.
  4. Ο εξοπλισμός διαθέτει 1 συμπυκνωτή και αρκετούς εξατμιστές.
  5. Οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να συνδεθούν παράλληλα, όταν μία μονάδα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του 1ου δαπέδου ή του τμήματος του περιβλήματος ή σε σειρά, εάν οι εξωτερικές μονάδες είναι συνδεδεμένες σε ένα μόνο κορμό που περνάει από όλες τις εσωτερικές μονάδες με τη σειρά του.
  • ακρίβεια του καθεστώτος θερμοκρασίας - το σφάλμα κυμαίνεται μεταξύ 0,5 ° C.
  • η χωρητικότητα του εξοπλισμού φθάνει τα 25 kW.
  • αρκετοί αγωγοί τοποθετούνται κατά μήκος του αγωγού στον οποίο συνδέονται έως και 30 εσωτερικές και 3 εξωτερικές μονάδες.
  • έλεγχος από το τηλεχειριστήριο ή τον υπολογιστή.
  • το χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης ενός ενιαίου συστήματος, σε αντίθεση με το κόστος των συνολικών εγκατεστημένων παραδοσιακών συσκευών split ανά συγκεκριμένη περιοχή εξυπηρέτησης.

  Τα κλιματιστικά VRV χωρίζονται σε αριθμούς από 1 έως 3. Διαφέρουν σε τροποποιήσεις, μήκος κύριων, οικονομικά χαρακτηριστικά.

  Πλεονεκτήματα της χρήσης εξοπλισμού πολλαπλών ζωνών

  Τα κλιματιστικά VRV διαθέτουν ορισμένα πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν τα εξής:

  1. Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της ενσωματωμένης ειδικής μονάδας για ανάκτηση θερμότητας. Χάρη στην τεχνολογία, η συσκευή λειτουργεί για ψύξη και θέρμανση.
  2. Η δυνατότητα συντήρησης ενός πολυώροφου συγκροτήματος με τη βοήθεια ενός συστήματος λόγω της σύνδεσης μεγάλου αριθμού εσωτερικών μονάδων.
  3. Εξοικονόμηση χώρου λόγω της συμπαγούς λειτουργίας των εσωτερικών μονάδων και της δυνατότητας απομακρυσμένης τοποθέτησης της εξωτερικής μονάδας.
  4. Οι διαφορές θερμοκρασίας στους -20 ° C δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της μονάδας.
  5. Όπως συμβαίνει με ένα συμβατικό κλιματιστικό, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή θερμοκρασία για κάθε εσωτερική μονάδα.
  6. Οι λύσεις σχεδιασμού μπορούν να αλλάξουν εάν είναι απαραίτητο. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε αρκετό μήκος του αγωγού, την ευελιξία, τη δυνατότητα κατασκευής του συστήματος μετά την έναρξη λειτουργίας.
  7. Αξιοπιστία του εξοπλισμού, που παρέχεται από την ενσωματωμένη λειτουργία αυτοδιάγνωσης, αυτόματη αποκατάσταση μετά από διακοπές ρεύματος.
  8. Εύκολη εγκατάσταση και δυνατότητα σύνδεσης πολλών εσωτερικών μονάδων.
  9. Σε περίπτωση βλάβης και συντήρησης 1 εσωτερικής μονάδας, δεν επηρεάζεται η λειτουργία ολόκληρου του συστήματος.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Η εγκατάσταση συστημάτων VRF και ο υπολογισμός της απαιτούμενης ποσότητας υλικών πραγματοποιούνται από ειδικές εταιρείες για την εργασία με εξοπλισμό κλιματισμού. Η εγκατάσταση των κλιματιστικών πρέπει να είναι χωρίς σφάλματα - η δυσκολία έγκειται στην τοποθέτηση της δομής του δικτύου. Η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας διαφέρει ελάχιστα από την εγκατάσταση του κλιματιστικού διαμερίσματος.

  Η σωστή θέση της εξωτερικής μονάδας έχει τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • Δεδομένου ότι τα κλιματιστικά VRV / VRF διαφέρουν στο θόρυβο του κινητήρα και του ανεμιστήρα, η εξωτερική μονάδα εγκαθίσταται εξ αποστάσεως από τους χώρους των εργαζομένων.
  • η απόσταση μεταξύ των εξωτερικών και των εσωτερικών μονάδων είναι έως 40 μέτρα, πράγμα που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε την εξωτερική μονάδα στην οροφή, στο υπόγειο ή σε ξεχωριστό χώρο.
  • ένα ειδικό πρόγραμμα εγκατεστημένο στον υπολογιστή για τον έλεγχο του εξοπλισμού, μέσω του οποίου ρυθμίζεται η θερμοκρασία, ανιχνεύονται παραβιάσεις στη λειτουργία του συστήματος.

  Κόστος εξοπλισμού

  Το κόστος της πολλαπλής προετοιμασίας δεν είναι φθηνό, αλλά δικαιολογείται από την υψηλή αξιοπιστία του εξοπλισμού.
  Ο κατωτέρω πίνακας δείχνει την ελάχιστη τιμή του συστήματος κλιματισμού:

  Η διαφορά μεταξύ vrv και vrf

  Συστήματα VRV και VRF

  Τι είναι VRV συστήματος και γιατί χρειάζεται;

  Το σύστημα VRV είναι ένα ειδικό είδος βιομηχανικών κλιματιστικών, σχεδιασμένο για λειτουργία σε μεγάλες περιοχές.

  Με άλλα λόγια, εάν χρειάζεστε κλιματισμό για ένα πολυώροφο κτίριο ή για ολόκληρο το δάπεδο ενός μεγάλου γραφείου, τότε η καλύτερη επιλογή είναι το σύστημα VRV.


  Ποιες είναι οι διαφορές; VRV από το VRF?

  Θα γελάσετε, αλλά ως εκ τούτου δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο. Το θέμα είναι, ότι η Daikin έχει καταχωρηθεί ένα εμπορικό σήμα VRV (μεταβλητού όγκου ψυκτικού), σύμφωνα με την οποία οι άλλες εταιρείες έχουν αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τη συντομογραφία VRF (Variable ροής του ψυκτικού μέσου). Και έτσι συνέβη ότι με αυτό το διασκεδαστικό περιστατικό, τώρα έχουμε 2 είδη των ίδιων συστημάτων.

  Επομένως, αν θέλετε να υποστηρίξετε τον αρχικό συντάκτη αυτής της τεχνολογίας, τότε η επιλογή σας είναι η Daikin. Διαφορετικά, για αυτό δεν μπορείτε να ασχοληθείτε και να πάρετε το σύστημα VRF οποιασδήποτε άλλης εταιρείας.

  Η εγκατάσταση βιομηχανικών κλιματιστικών μπορεί να χωριστεί σε πολλά μέρη:


  Εργασία με αυτοκινητόδρομους Freon.

  Οι εργασίες εγκατάστασης αρχίζουν πάντα από την εγκατάσταση χαλκοσωλήνων, μέσω των οποίων ρέει το ψυκτικό. Χωρίς αυτό, πουθενά.

  - ΜΕγκατάσταση εσωτερικών μονάδων του κλιματιστικού.

  Το δεύτερο, αλλά όχι το σημαντικότερο μέρος της εγκατάστασης. Εδώ εγκαθιστούμε τα ίδια τα συστήματα ψύξης, τα οποία θα παρέχουν την επιθυμητή θερμοκρασία.

  - Εγκατάσταση και ρύθμιση του συστήματος ελέγχου.

  Η καρδιά και ο εγκέφαλος του συστήματος VRV / VRF. Από εδώ θα γίνει η πλήρης λειτουργία του ψυκτικού μας συστήματος.

  - Τοποθέτηση συστημάτων αποστράγγισης.

  Με τη βοήθεια του, το σύστημά μας θα καθαριστεί από διάφορα είδη συμπυκνωμάτων που συσσωρεύονται μέσα. Οι σωλήνες αποχέτευσης συνδέονται με το σύστημα αποχέτευσης, καθιστώντας έτσι τη διαδικασία καθαρισμού εντελώς αόρατη.


  - Εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.

  Είδατε πιθανώς αυτά τα τεράστια λευκά "κουτιά" στις στέγες των κτιρίων ή στα σούπερ μάρκετ. Γνωρίστε - αυτή είναι η εξωτερική μας μονάδα. Εγκαθιστώντας το, φτάνουμε σταδιακά στο τέλος της εγκατάστασής μας.


  - Πρόσφατα βήματα.

  Στο τέλος, υπάρχει λίγη δουλειά όπως το "Refueling Fryon", "Έλεγχος του συστήματος για διαρροές" και "Σύνδεση του συστήματος τροφοδοσίας".

  Σε σύγκριση με το κύριο έργο, αυτά τα στοιχεία χρειάζονται αρκετό χρόνο, επομένως δεν θα τα ζωγραφίσουμε εντελώς.

  Ως αποτέλεσμα:

  Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, το σύστημα κλιματισμού είναι εγκατεστημένο και έτοιμο προς χρήση. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι φαίνεται ότι όλα είναι πολύ εύκολα, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό το έργο πρέπει να ανατεθεί στους πραγματικούς επαγγελματίες της επιχείρησής τους. Επομένως, αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε VRV / VRF - μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


  Πλεονεκτήματα VRV / VRF συστήματα:

  - Καλύψτε μια τεράστια περιοχή, παρέχοντας φρέσκο ​​αέρα σε μεγάλα δωμάτια.

  - Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, χάρη σε μια ενιαία μονάδα ελέγχου.

  - Μεγάλα περιθώρια σχεδιασμού. Δυνατότητα εγκατάστασης σε σχεδόν οποιοδήποτε κτίριο.

  - Ήσυχη εξωτερική και εσωτερική μονάδα

  - Πλήρης αυτοματοποίηση, εξαιτίας της οποίας δεν απαιτείται παρέμβαση προσωπικού

  - Απλός έλεγχος θερμοκρασίας σε διαφορετικούς χώρους

  Μειονεκτήματα VRV / VRF συστήματα:

  Δεν είναι περίεργο, δεν υπάρχουν μείγματα. Ο κλιματισμός VRF / VRV αποτελεί ιδανική επιλογή για γραφείο και μεγάλα κτίρια.

  Συστήματα κλιματισμού VRV και VRF

  Τα συστήματα VRV και VRF είναι πλέον η πιο αποτελεσματική λύση για τον κλιματισμό μεγάλων κατοικιών και εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, γραφείων κλπ. Πώς λειτουργούν αυτά τα συστήματα και τι πλεονεκτήματα έχουν. Διαβάστε περισσότερα

  Μέχρι πρόσφατα, τα παραδοσιακά διαχωριστικά συστήματα χρησιμοποιήθηκαν ως συστήματα κλιματισμού μεγάλων εξοχικών κατοικιών ή μερικά συστήματα που διανέμουν αέρα μέσω διαύλων ή τοποθετημένα σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, γεγονός που ήταν εξαιρετικά άβολο όσον αφορά τον έλεγχο της θερμοκρασίας.

  Σήμερα, για την επίλυση παρόμοιων προβλημάτων, η αγορά προσφέρει VRF και VRV συστήματα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών, τα οποία είναι ουσιαστικά βελτιωμένα συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

  Τα συστήματα VRV και VRF μπορούν να διαθέτουν αρκετές δωδεκάδες εσωτερικών μονάδων διαφόρων τύπων (τοίχου, δαπέδου, οροφής, κασέτας, καναλιού κ.λπ.).

  Έτσι, σε κάθε δωμάτιο υπάρχει ένας εκτελεστής για τη θέρμανση ή την ψύξη του αέρα με μια μεμονωμένη λειτουργία κλιματισμού. Δεν υπάρχει ανάγκη να τοποθετήσετε διαχωριστικά συστήματα και να τραβήξετε σωλήνες γύρω από το σπίτι.

  Επίσης, τα συστήματα αυτά διακρίνονται από τη δυνατότητα τοποθέτησης εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων σε απόσταση έως και 1000 μέτρων και με δυνατότητα διαφοράς ύψους έως και 40 μέτρων. Αυτό καθιστά δυνατή την τοποθέτηση μπλοκ όπου θα είστε άνετοι, χωρίς να ενοχλείτε την εμφάνιση της πρόσοψης.

  Αυτά τα συστήματα διαθέτουν επίσης την υψηλότερη ακρίβεια διατήρησης της θερμοκρασίας χωρίς να στεγνώνει τον αέρα σε σύγκριση με τους προκατόχους τους.

  Ένα άλλο βολικό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα ελέγχου τόσο της κάθε μεμονωμένης μονάδας όσο και μέσω του κεντρικού πίνακα ελέγχου.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ VRV και VRF;

  Σε αντίθεση με τα συστήματα VRV και VRF κλιματισμού είναι η εταιρεία Daikin καταχωρηθεί nazvanieVRV (VariableRefrigerantVolume), ενώ άλλες είναι κατασκευαστές τέτοιων συστημάτων έχουν έρθει στο όνομα VRF (VariableRefrigerantFlow).

  Συχνά η διαφορά μεταξύ VRV και VRF είναι ο αριθμός των μπλοκ, η απόσταση των συνδεδεμένων μπλοκ και η ευκολία χρήσης.

  Αυτά τα συστήματα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, ειδικά όταν επιλέγετε ένα σύστημα για ιδιωτικές κατοικίες. Αυτό σας επιτρέπει να συγκεντρώσετε τη διαχείριση και να διατηρήσετε τις αισθητικές ιδιότητες της πρόσοψης, καθώς και να απλοποιήσετε όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με τους τρόπους παρακολούθησης και τις αλλαγές της θερμοκρασίας.

  Μπορείτε να παραγγείλετε το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του συστήματος VRV / VRF από τους ειδικούς του NEO Style μέσω τηλεφώνου: 8 (846) 205 96 00, 8 (846) 275 07 70.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ VRV και VRF;

  Τα κλιματιστικά πολλαπλών ζωνών εγκαθίστανται σε μεγάλους χώρους. Είναι βολικό για χρήση και οικονομικό. Τα συστήματα κλιματισμού Multizone αποτελούνται από πολλές εσωτερικές μονάδες ή από ένα εξωτερικό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εσωτερικών μονάδων: δάπεδο, οροφή, δάπεδο-οροφή, τοίχος, κανάλι.

  Το VRV (μεταβλητό φορτίο ψυκτικού μέσου) χρησιμοποιείται στο γενικό σύστημα σωληνώσεων. Σε αυτή τη μορφή συστημάτων κλιματισμού πολλαπλών ζωνών, οι εσωτερικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρονικές θερμοστατικές βαλβίδες. Με τη βοήθειά τους, το σύστημα διατηρεί ομοιόμορφα τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Το VRV (μεταβλητός όγκος ψυκτικού μέσου) είναι καταχωρημένο εμπορικό σήμα της Daikin.

  Το VRF (μεταβλητή ροή ψυκτικού μέσου) διαφέρει από το VRV στη διαθεσιμότητα του αριθμού των μονάδων plug-in, της ποιότητας και της διάρκειας ζωής, της ευκολίας χρήσης και του μέγιστου μήκους της διαδρομής. Το VRF (Μεταβλητή ροή ψυκτικού μέσου) χρησιμοποιείται από άλλους κατασκευαστές συστημάτων κλιματισμού (Sanyo, Fujitsu General, Mitsubishi και άλλοι).

  Κλιματισμό VRF και VRV

  Με όλα τα πλεονεκτήματα, τα παραδοσιακά συστήματα split και multi-split έχουν αρκετά μειονεκτήματα, περιορίζοντας σημαντικά τις δυνατότητες χρήσης τους. Κατά κύριο λόγο, αυτό το μικρό μήκος της επικοινωνίας Interblock, τυπικά δεν υπερβαίνει τα 25 μέτρα, και στη συνέχεια, με τέτοιο μήκος δεν αποφευχθεί μειώνοντας τοις εκατό ρυθμιστή ισχύος 30. Ένα άλλο μειονέκτημα των συστημάτων πολλαπλών-split - έναν περιορισμένο αριθμό των εσωτερικών μονάδων, συνήθως από δύο έως τέσσερα κομμάτια. Όλα αυτά οδηγούν στο γεγονός ότι η προετοιμασία της ελίτ διαμέρισμα ή εξοχικό σπίτι πρέπει να τοποθετείται στο εξωτερικό (μερικές φορές ακόμη και στην πρόσοψη) πολλές εξωτερικές μονάδες, που δεν θέλουν να «χωρέσει» σε σχέδιο του αρχιτέκτονα.

  Μέχρι πρόσφατα, η κατάσταση ήταν ο μόνος τρόπος - να θεσπίσει ένα conditioner κανάλι με την κατανομή του ψύχεται σύστημα αγωγών του αέρα που βρίσκεται πίσω από μια ψευδοροφή. Εκτός από τη μείωση του χρήσιμου ύψος των δωματίων για τις 15 - 20 cm (διάμετρος με μόνωση αγωγοί), αυτό το διάλυμα ήταν ακόμη ένα σημαντικό μειονέκτημα - Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του αέρα μπορεί να είναι μόνο ως σύνολο σε όλα τα δωμάτια, επειδή μια εσωτερική μονάδα δεν επιτρέπεται να ρυθμιστεί η θερμοκρασία του σε κάθε δωμάτιο. Η λύση βρέθηκε το 1982, όταν η Daikin παρουσίασε την πρώτη στον κόσμο VRV σύστημα κλιματισμού.

  Χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά των συστημάτων VRV και VRF

  Το όνομα VRV (μεταβλητός όγκος ψυκτικού μέσου) μεταφράζεται ως "μεταβλητός όγκος ψυκτικού μέσου" και αντικατοπτρίζει την κύρια διαφορά μεταξύ του VRV και άλλων συστημάτων κλιματισμού - τη χρήση ενός κοινού συστήματος σωληνώσεων. Στα συστήματα VRV, κάθε εσωτερική μονάδα διαθέτει μια ηλεκτρονική θερμοστατική βαλβίδα που ρυθμίζει την ποσότητα εισερχόμενου ψυκτικού από τη συνολική διαδρομή, ανάλογα με το θερμικό φορτίο της μονάδας. Εξαιτίας αυτού, το σύστημα VRV διατηρεί με μεγαλύτερη ακρίβεια τη ρυθμισμένη θερμοκρασία, χωρίς τις διαφορές που ενυπάρχουν στα συμβατικά κλιματιστικά, τα οποία ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του αέρα με την περιοδική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση.

  Επί του παρόντος, τα συστήματα αυτά, εκτός από την Daikin, την παραγωγή και την Mitsubishi Heavy, η Mitsubishi Electric, Sanyo, Toshiba, Fujitsu General, και άλλα. Όπως το όνομα VRV είναι σήμα κατατεθέν της Daikin, κάτι για να αναφέρονται σε παρόμοια συστήματα από άλλους κατασκευαστές όνομα VRF επιλέχθηκε (Variable Refrigerant Flow) - «Μεταβλητή ροή ψυκτικού», η οποία είναι η ίδια σε έννοια με την VRV (δηλ VRF νοείται η τάξη ή τον τύπο κλιματιστικά). Η διαφορά μεταξύ των συστημάτων VRF από διαφορετικούς κατασκευαστές δεν είναι πολύ σημαντικές και καθορίζεται από τον αριθμό των συνδεδεμένων μονάδων, το μέγιστο μήκος τροχιάς, ευκολία λειτουργίας, την αξιοπιστία και τη διάρκεια ζωής.

  Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για τις πιο εξελιγμένες εξελίξεις της Daikin σε αυτόν τον τομέα - τα συστήματα VRV Plus, Hi-VRV και Super Multi Plus.

  Συστήματα κλιματισμού Daikin VRV Plus και Hi-VRV

  Ευφυές σύστημα Hi-VRV

  • VRV - εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες του συστήματος κλιματισμού VRV Plus
  • HRV - σύστημα συνδυασμένου εξαερισμού και εξαερισμού εισόδου με ανάκτηση θερμότητας (recuperator), ενσωματωμένο σε μία μονάδα με VRV Plus
  • D-BACS - σύστημα ελέγχου βασισμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για παρακολούθηση και έλεγχο των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού

  Για την κεντρική διαχείριση των συστημάτων VRV Plus και HRV, αναπτύσσεται λογισμικό που αναπτύχθηκε για Windows και έχει μια βολική και φιλική διεπαφή. Το σύστημα ελέγχου D-BACS σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να ελέγχετε τη λειτουργία μονάδων κλιματισμού VRV, συστημάτων εξαερισμού HRV και άλλων ενεργοποιητών. Συνδέοντας όλα αυτά τα συστήματα σε έναν υπολογιστή, ο χρήστης αποκτά τον πλήρη έλεγχο του κλίματος σε ολόκληρο το κτίριο. Λίγο για τις δυνατότητες του συστήματος D-BACS:

  • Ο συνολικός αριθμός μονάδων που ελέγχονται με VRV και HRV είναι 256 τεμάχια
  • Συνδυάζοντας τα εσωτερικά μπλοκ σε λογικές ομάδες για εύκολη διαχείριση
  • Ένδειξη της κατάστασης κάθε εσωτερικής μονάδας - λειτουργία τρέχουσας λειτουργίας (ψύξη / θέρμανση / αερισμός / απενεργοποίηση). θερμοκρασία αέρα στο δωμάτιο. Καθορισμένη (επιθυμητή) θερμοκρασία. ελάχιστη και μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία δωματίου (καθορισμένη από το χρήστη). άδεια / απαγόρευση ελέγχου από αυτόνομο τηλεχειριστήριο, Η κατάσταση του φίλτρου (ο χρόνος που απομένει έως ότου καθαριστεί ή αντικατασταθεί). η θέση του συγκροτήματος (όροφος, δωμάτιο, ιδιοκτήτης) · σε περίπτωση βλάβης της μονάδας, εμφανίζεται ο κωδικός της
  • Ένδειξη της κατάστασης των εξωτερικών μονάδων - κατάσταση λειτουργίας στη συγκεκριμένη στιγμή, εξωτερική θερμοκρασία, διεύθυνση (θέση) της μονάδας
  • Ρύθμιση των τρόπων λειτουργίας των εσωτερικών μονάδων - ενεργοποίηση / απενεργοποίηση. ρύθμιση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Ενεργοποιήστε / απενεργοποιήστε τον έλεγχο της μονάδας από μια αυτόνομη κονσόλα (ξεχωριστά για την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση / ρύθμιση της επιθυμητής θερμοκρασίας). ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής αέρα (έξι θέσεις) για χαμηλή και υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα
  • Βελτιστοποίηση της λειτουργίας του συστήματος με εβδομαδιαία και ημερήσια χρονοδιακόπτες - ο προγραμματισμένος χρόνος ρυθμίζεται στον οποίο πρέπει να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία. Το ίδιο το πρόγραμμα επιλέγει τον βέλτιστο χρόνο εκκίνησης του κλιματιστικού σε κάθε δωμάτιο.
  • Βελτιστοποίηση και υπολογισμός του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με τη δυνατότητα καθορισμού τιμολογίων ημέρας και νύχτας

  Το μόνο μειονέκτημα των συστημάτων VRV είναι η υψηλή τιμή. Το ελάχιστο κόστος εξοπλισμού για το πλήρες σύνολο ενός πλήρους συστήματος VRV είναι 15 - 20 χιλιάδες δολάρια. Ως εκ τούτου, για να χρησιμοποιήσετε VRV για τον κλιματισμό, ας πούμε, διαμερίσματα 4 - 5 δωματίων είναι άβολο - το παραδοσιακό σύστημα κλιματισμού θα κοστίσει αρκετές φορές φθηνότερα. Για τέτοιους "μικρούς" χώρους, αναπτύχθηκε το σύστημα Super Multi Plus, το οποίο καταλαμβάνει μια ενδιάμεση θέση μεταξύ των συστημάτων VRV και multi-split και έχει τιμή συγκρίσιμη με την τιμή των παραδοσιακών συστημάτων πολλαπλών σπαστών.

  Σύστημα κλιματισμού Daikin Super Multi Plus

  Σε σύγκριση με το VRV Plus, αυτό το σύστημα διαθέτει ένα χαρακτηριστικό. Στο VRV Plus, οι θερμοστατικές βαλβίδες που ρυθμίζουν τη ροή του φρέον από την κοινή διαδρομή είναι ενσωματωμένες στις εσωτερικές μονάδες. Το Super Multi Plus χρησιμοποιεί τυπικές εσωτερικές μονάδες και οι θερμοστατικές βαλβίδες τοποθετούνται σε ξεχωριστές μονάδες, το λεγόμενο BP μπλοκ (Μονάδα Παροχής Καταστημάτων), στην οποία συνδέονται δύο ή τρεις εσωτερικές μονάδες. Παρεμπιπτόντως, στην ίδια αρχή εφαρμόζονται συστήματα VRF κάποιων άλλων κατασκευαστών. Μια τέτοια τεχνική λύση έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Το μειονέκτημα είναι η πιο πολύπλοκη διαμόρφωση του συστήματος και η ανάγκη τοποθέτησης πρόσθετης μονάδας VR μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων. Πλεονέκτημα - η δυνατότητα χρήσης τυπικών εσωτερικών μονάδων που έχουν μικρότερες διαστάσεις και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου σε σύγκριση με τα συστήματα VRV (λόγω των ενσωματωμένων τελευταίων θερμικών ρυθμιστικών βαλβίδων).

  Το κόστος των συστημάτων VRV και VRF

  Δεδομένου ότι το κόστος του συστήματος κλιματισμού είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, θα αναφέρουμε τις εκτιμώμενες τιμές για τα πολυζωνικά συστήματα VRV και VRF των πιο δημοφιλών εμπορικών σημάτων. Το κόστος του συστήματος υπολογίζεται για τυπικούς χώρους γραφείων σε δύο εκδόσεις - μέχρι 500 και 1500 m². Οι υπολογισμοί έγιναν με βάση την προϋπόθεση ότι οι 6 m². υπάρχει ένας χώρος εργασίας. Για οικιακούς χώρους, το κόστος του συστήματος μπορεί να είναι 30-50% μικρότερο, λόγω των χαμηλότερων εισροών θερμότητας από τους ανθρώπους και τις οικιακές συσκευές. Το κόστος του συστήματος δίδεται σε δολάρια ανά 1 m².

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κλιματιστικών πολλαπλών ζωνών από διαχωρισμένα συστήματα και συστήματα πολλαπλών σπαστών;

  Το σύστημα πολλαπλών ζωνών διακρίνεται από μεγάλο αριθμό εσωτερικών μονάδων και μεγάλο μήκος επικοινωνιών διασύνδεσης. Το σύστημα αποτελείται από μία εξωτερική μονάδα και ένα μεγάλο αριθμό εσωτερικών μονάδων διαφόρων τύπων (τοίχου, καναλιού, κασέτας κλπ.) Που συνδέονται με αυτό. Ταυτόχρονα, για κάθε εσωτερική μονάδα, μπορείτε να καθορίσετε τις δικές σας παραμέτρους λειτουργίας. Όλες οι εσωτερικές μονάδες συνδέονται με ένα κοινό σύστημα σωληνώσεων. Το μήκος του αγωγού ή η μέγιστη απόσταση μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων είναι 100 μέτρα και η διαφορά σε υψόμετρο μεταξύ αυτών ή η κατακόρυφη απόσταση είναι 50 μέτρα.

  Πού εφαρμόζεται;

  • Γραφεία κατηγορίας Α, κτίρια γραφείων, επιχειρηματικά κέντρα
  • Elite διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, εξοχικές κατοικίες, ρετιρέ και αρχοντικά
  • Βιομηχανικές, παραγωγικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις (εργοστάσια, κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης, εργαστήρια) Εμπορικές και αθλητικές εγκαταστάσεις (εμπορικά κέντρα, υπεραγορές, καταστήματα, γυμναστήρια)
  • Οι επιχειρήσεις της βιομηχανίας τροφίμων (καφετέριες, εστιατόρια κ.λπ.)
  • Δημόσιοι οργανισμοί, ξενοδοχεία

  Τι είναι διαφορετικό από τα συστήματα split και τα συστήματα πολλαπλών σπαστών

  • Ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών συστημάτων split και multi-split είναι το μεγάλο μήκος των επικοινωνιών μεταξύ των μονάδων και η απουσία απώλειας ισχύος.
  • Σε αντίθεση με τα συστήματα πολλαπλών-split όπου ο αριθμός των μονάδων εσωτερικού χώρου είναι περιορισμένη (συνήθως μέχρι 4 κομμάτια) σύστημα Πολυζωνικά επιτρέπει να συνδεθεί πολλές δεκάδες διαφορετικών τύπων εσωτερικών μονάδων σε μία μόνο εξωτερική. Εξαιτίας αυτού, η πρόσοψη του κτιρίου δεν είναι "διακοσμημένη" με αμέτρητα εξωτερικά τετράγωνα.
  • Το σύστημα πολλαπλών ζωνών ("πολλές ζώνες") είναι κατάλληλο για τον κλιματισμό κτιρίων με μεγάλο αριθμό δωματίων, όπου είναι απαραίτητος ο ζωνικός έλεγχος της θερμοκρασίας, επειδή Για κάθε εσωτερική μονάδα, μπορείτε να καθορίσετε τις δικές σας παραμέτρους λειτουργίας. Για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο - ψύξη, και σε άλλο - θέρμανση. Σε πολλαπλά συστήματα, αυτό είναι αδύνατο.
  • Εάν αποτύχει μία από τις εξωτερικές μονάδες, το σύστημα πολλαπλών ζωνών, σε αντίθεση με το πολυσύστημα, συνεχίζει να λειτουργεί.
  • Τα συστήματα VRF και VRV είναι πιο ανθεκτικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, διότι Όταν ένα εξωτερικό μπλοκ καταρρεύσει, το φορτίο σε αυτόματη λειτουργία αναδιανέμεται σε όλα τα άλλα.
  • Επιπλέον, η παρουσία της λειτουργίας αυτόματης διάγνωσης βοηθάει στη γρήγορη εύρεση πιθανών δυσλειτουργιών του κλιματιστικού, καθώς και στη μείωση του χρόνου και του κόστους της εξάλειψής τους.
  • Σε αντίθεση με τα συμβατικά κλιματιστικά, οι εσωτερικές μονάδες των πολυζωνικών συστημάτων έχουν την υψηλότερη ακρίβεια για τη διατήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας - μέχρι ± 0,5 ° C.

  Εκτός από τα παραπάνω πλεονεκτήματα του συστήματος κλιματισμού πολλαπλών ζωνών σε σχέση με συμβατικά συστήματα split και multi-split, έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη λύση συνδυάζοντας τον κλιματισμό, τον εξαερισμό και τη θέρμανση. Δημιουργεί άνετους όρους για ξεκούραση και εργασία καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους σε κάθε χώρο με ατομικές παραμέτρους θερμοκρασίας.
  • Επιτρέπει την τοποθέτηση εξωτερικών μονάδων σε οποιαδήποτε βολική τοποθεσία (στη στέγη, στο υπόγειο, στον τεχνικό όροφο και μακριά από το κτίριο). Αυτό είναι δυνατό λόγω του μεγάλου μήκους και της διαφοράς στα ύψη των επικοινωνιών διασύνδεσης. Επιπλέον, οι εξωτερικές μονάδες καταλαμβάνουν λίγο χώρο, γεγονός που εξοικονομεί χώρο.
  • Μια τεράστια επιλογή από την άποψη της δύναμης των εξωτερικών μονάδων και των διαφόρων τύπων εσωτερικών χώρων σας επιτρέπει να κρατήσετε το σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου.
  • Πρόκειται για ένα πολύ αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα χαμηλής ισχύος.
  • Όλες οι μονάδες (μέχρι 30 εσωτερικές και 3 εξωτερικές) συνδέονται με ένα σύστημα σωληνώσεων. Αυτό απλοποιεί τις εργασίες εγκατάστασης και στο μέλλον το σύστημα μπορεί να επεκταθεί εύκολα.
  • Το χαμηλό επίπεδο θορύβου του συστήματος θα το κάνει σχεδόν αόρατο.

  Διακυβέρνηση

  Η διαχείριση των εσωτερικών μονάδων μπορεί να γίνει από:

  • μεμονωμένες ενσύρματες κονσόλες
  • υπέρυθρα τηλεχειριστήρια
  • κεντρικό πίνακα ελέγχου, ελέγχοντας τους τρόπους λειτουργίας όλων των εσωτερικών μονάδων και την κατάσταση του συστήματος στο σύνολό του
  • προσωπικός υπολογιστής (για σύστημα VRV)

  Έλεγχος μέσω υπολογιστή

  HRV σύστημα εξαερισμού + σύστημα VRV Plus C + Υ = έξυπνο σύστημα ελέγχου του κλίματος Hi-VRV. «Έξυπνο» σπίτι, επιτρέποντας στον υπολογιστή να παρακολουθεί την κατάσταση όλων των τμημάτων, που τις απαραίτητες κλιματικές παραμέτρους, τη βελτιστοποίηση του συστήματος με χρονόμετρα, βελτιστοποιήσουν και να υπολογίσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, και πολλά άλλα.