Τύποι κουζινών και οι διαφορές τους

Η διαδικασία μαγειρέματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μυρωδιές, ευχάριστη και όχι πολύ καλή. Πέρασαν κρεμμύδια ή τηγανητά ψάρια, καίγονται τρόφιμα - τι θα βοηθήσει γρήγορα να απαλλαγούμε από τέτοιες "αρώματα";

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το είδος των κουζινών και πώς διαφέρουν. Μια λεπτομερή ανάλυση του κάθε τύπου, συμβουλές για την επιλογή, εικονογραφικές φωτογραφίες - σίγουρα, έτσι καθορίστε κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς θα είναι πολύ πιο εύκολη!

Οι κουκούλες διαφέρουν σε πολλά χαρακτηριστικά. Προτείνουμε να εξερευνήσετε τις διαφορές μεταξύ τους, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Διαμόρφωση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η μορφή και η αρχή της διήθησης του αέρα. Υπάρχουν 3 τύποι.

1. Κουκούλα αναστολής

Ο επίπεδος ή κεκλιμένος σχεδιασμός εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα στον τοίχο ή κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας.

Οι ειδικοί συστήνουν την αγορά τους για μικρές κουζίνες, για παράδειγμα, στο Χρουστσόφ.

2. Ενσωματωμένη κουκούλα

Η κύρια διαφορά από τον προηγούμενο τύπο είναι η διαθεσιμότητα ενός ειδικού κουτιού ή γραφείου.

Κρίνοντας από τις κριτικές, αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος. Μια ευρεία γκάμα μοντέλων, πολλές πρόσθετες επιλογές... Παρεμπιπτόντως, εδώ είναι ένας καλός οδηγός αγοραστή για το πώς να επιλέξετε το σωστό ενσωματωμένο κουκούλα.

3. Θόλος ή τζάκι

Πήραν το όνομά τους λόγω του σχήματος που θυμίζει την παραδοσιακή κουκούλα για παλιά τζάκια. Είναι αλήθεια ότι τώρα είναι αρκετά διαφορετικές - πολλές είναι κατάλληλες για τα πιο σύγχρονα στυλ σχεδίασης.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή είναι μια ισχυρή μονάδα που θεωρείται παράλογη για μικρές κουζίνες. Αλλά για ένα διαμέρισμα-στούντιο, ταιριάζει απόλυτα: η μυρωδιά σε μια κατοικημένη περιοχή είναι σχεδόν αδύνατη.

4. Κουκούλα νησιού

Όχι πολύ καιρό πριν, αυτός ο τύπος βρέθηκε μόνο σε εστιατόρια ή σε ξένες ταινίες. Τώρα οι μεγάλες συσκευές εξάτμισης που βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου δεν είναι ασυνήθιστες στα απλά διαμερίσματα.

Εάν δεν μπερδεύεστε από αυτά τα μειονεκτήματα όταν αγοράζετε μια κουκούλα για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα, τότε θα έχετε μια αξιόπιστη και ισχυρή μονάδα.

5. Κουκούλα σε σχήμα Τ

Έλαβαν το όνομά τους λόγω του σχήματος: σε μια ανεστραμμένη μορφή, η συσκευή μοιάζει με το γράμμα Τ. Πρόκειται για κλασικές κουκούλες που, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, είναι κατάλληλες για σχεδόν κάθε κουζίνα.

6. Διακοσμητική κουκούλα

Εδώ είναι δύσκολο να δοθεί ένας σαφής ορισμός. Μπορεί να είναι μια συσκευή με κλίση ή σχήμα Τ, ή ίσως ένα μη τυποποιημένο gadget. Τους αγαπούν για διακόσμηση και ασυνήθιστη εμφάνιση: τις περισσότερες φορές αυτές οι μονάδες φαίνονται πολύ κομψές.

Ποια να επιλέξει; Εξαρτάται από εσάς. Εξετάστε την περιοχή του δωματίου, τη συχνότητα του μαγειρέματος, την ύπαρξη αερισμού στο σπίτι. Αμφιβολία; Διαβάστε ειδικευμένα φόρουμ όπου οι νοικοκυρές μοιράζονται τις πραγματικές απόψεις για τα μοντέλα.

Η επόμενη σημαντική πτυχή είναι η αρχή λειτουργίας της κουκούλας.

Μηχανισμός καθαρισμού

Όπως προαναφέρθηκε, οι κουκούλες διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση.

 1. 1. Οι κουκούλες εξάτμισης δεν αφαιρούν μόνο τις δυσάρεστες οσμές, αλλά οδηγούν τον αέρα στο δρόμο ή απλά στο σύστημα εξαερισμού. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ποιότητα εργασίας και υψηλή παραγωγικότητα. Αλλά ο αγωγός αέρα πρέπει να γίνει με μεγάλη ακρίβεια, διαφορετικά κινδυνεύετε να παραβιάσετε τον φυσικό εξαερισμό στο διαμέρισμα.
 2. 2. Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης χρησιμοποιείται πιο συχνά: είναι ευκολότερο να εγκατασταθεί και κοστίζει λιγότερο. Λειτουργεί χάρη στα φίλτρα μέσω των οποίων περνά ο αέρας για καθαρισμό. Το κύριο μειονέκτημα είναι η ανάγκη τακτικής αντικατάστασης. Επιπλέον, ο αέρας παραμένει στην κουζίνα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς αερισμό.
 3. 3. Συνδυασμένος τύπος δεν είναι τόσο δημοφιλής ακόμα: στην πώληση αυτές οι μονάδες δεν εμφανίστηκαν πριν από λίγο καιρό. Συνδυάζει και τα δύο συστήματα, τα οποία ενδεχομένως αλλάζουν διακόπτη εναλλαγής. Η καλύτερη επιλογή, αλλά αρκετά ακριβό.

Είναι δύσκολο να πούμε ποια μέθοδος καθαρισμού είναι καλύτερη. Όπως και στην τελευταία ενότητα, συνιστούμε να εστιάσετε στις ανάγκες σας και να δώσετε προτεραιότητα.

Ξεχωριστά, θα ήθελα να μιλήσω για φίλτρα - έχουν επίσης σημαντικές διαφορές:

 • Το μέταλλο μπορεί να πλυθεί, ενώ είναι πολύ ανθεκτικό. Εάν δεν παραβιάσετε τις συνθήκες λειτουργίας, τότε δεν απαιτείται αντικατάσταση.
 • Τα συνθετικά φίλτρα θεωρούνται διαθέσιμα. Μην φοβάστε - αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν μετά από κάθε χρήση, μόνο με τον βαθμό μόλυνσης. Κρίνοντας από τις κριτικές, η κατά προσέγγιση διάρκεια ζωής είναι από 2 μήνες έως 6 μήνες.
 • Τα φίλτρα άνθρακα με λεπτό σύστημα καθαρισμού θεωρούνται τα πιο σύγχρονα. Εξουδετερώνει πολύ καλύτερα, αλλά αν δεν το αλλάξετε εγκαίρως, αρχίζει να μολύνει τον αέρα.

Η βέλτιστη επιλογή εξαρτάται από το μοντέλο της κουκούλας και τις συνθήκες λειτουργίας της.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ανασταλτικών κουκούλες

Οι κουκούλες για την κουζίνα διαφέρουν στον τρόπο εγκατάστασης: χωρίζονται σε ενσωματωμένα και μοντέλα ανάρτησης. Αλλά αν ανοίξετε τους καταλόγους των γνωστών κατασκευαστών, θα διαπιστώσετε ότι πολύ συχνά επίπεδες κουκούλες κρεμαστών τοποθετούνται στον τοίχο πάνω από την εστία. Τεχνικές αυτού του τύπου μπορούν να βρεθούν σε μεγάλες και μικρές κουζίνες, επειδή ο σχεδιασμός ήταν πολύ δημοφιλής και επέτρεψε να αναπτύξει πολλά εντελώς διαφορετικά μοντέλα.

Για να μην κάνετε μια τυφλή επιλογή, να εξοικειωθούν με τα μοντέλα των κρεμών κουκούλες και να μάθετε ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας αναρτημένης καλύπτρας από μια ενσωματωμένη

Ποια κουκούλα είναι καλύτερη - ενσωματωμένη ή κρεμασμένη; Είναι πιο δύσκολο να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα αυτό απ 'όσο φαίνεται. Η μόνη διαφορά είναι ο τρόπος εγκατάστασης. Τα ενσωματωμένα μοντέλα μετά την εγκατάσταση είναι σχεδόν αόρατα, αλλά οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να διαθέτουν ένα ξεχωριστό ντουλάπι κρέμασης για την τεχνολογία, το οποίο θα είναι ακατάλληλο για χρήση για άλλους σκοπούς. Η πρόσοψη της ανώτερης βαθμίδας θα είναι συμπαγής, η οποία είναι πολύ καλή για ευρύχωρες κουζίνες και κακή για μικρά. Η εγκατάσταση των ενσωματωμένων μοντέλων είναι πιο δύσκολη από την ανάρτηση, αν και πολλοί είναι ευχαριστημένοι από τη δυνατότητα να μην τρυπήσετε υπερβολικές τρύπες στον τοίχο, ειδικά εάν είναι επενδεδυμένες με διακοσμητικά πλακίδια.

Οι ανασταλτικές ποικιλίες δεν είναι κατώτερες από τα ενσωματωμένα μοντέλα για λειτουργικότητα και απόδοση, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να διορθωθούν. Επιπλέον, η επιλογή των μοντέλων αυτού του τύπου στους περισσότερους κατασκευαστές είναι περισσότερο, και η παλέτα χρωμάτων είναι ευρύτερη.

Πώς λειτουργεί η κουκούλα

Η αρχή λειτουργίας του καλύμματος είναι η ίδια με αυτή των άλλων συσκευών καθαρισμού του αέρα. Ο κινητήρας παρέχει εισαγωγή αέρα και διέλευση μέσω ενός ή δύο φίλτρων. Μετά από αυτό, ο καθαρισμένος αέρας είτε επιστρέφει στο δωμάτιο (όταν χρησιμοποιείται ανακύκλωση), είτε αποσύρεται πέρα ​​από τα όριά του (στη λειτουργία ανάσυρσης).

Η συσκευή εξαγωγής κουζίνας δεν είναι πολύ δύσκολη, αλλά επειδή αποτυγχάνει αρκετά σπάνια. Η βάση του σχεδιασμού είναι ένας κινητήρας με ανεμιστήρα που αντλεί αέρα. Σε ορισμένα μοντέλα, εγκαταστήστε δύο κινητήρες ταυτόχρονα, αλλά οι επιλογές αυτές ισχύουν μόνο για τις μεγάλες κουζίνες. Η ισχύς του κινητήρα εξαρτάται από την απόδοση του εξοπλισμού (για επίπεδη μοντέλα σπανίως υπερβαίνει τα 600-700 κυβικά μέτρα ανά ώρα).

Οι αποσπώμενοι απορροφητήρες μπορούν να συνδεθούν σε μία από τις δύο λειτουργίες: βρύση ή επανακυκλοφορία. Τα μοντέλα διαθέτουν ειδικό διακόπτη, η θέση του οποίου βρίσκεται στο εγχειρίδιο. Αν παρατηρήσετε ότι ο αέρας δεν καθαρίζεται επαρκώς εκτός λειτουργίας, ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αγοράσετε αγωγοί αέρα και να συνδέσετε τον εξοπλισμό στο σύστημα εξαερισμού.

Τα φίλτρα είναι υπεύθυνα για την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα. Το λίπος ανακτά τα σωματίδια των λιπών, της αιθάλης και της σκόνης, του άνθρακα, το οποίο είναι συνδεδεμένο σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, αφαιρεί ξένες μυρωδιές. Τα στοιχεία φίλτρων του πρώτου τύπου είναι συνήθως επαναχρησιμοποιήσιμα και οι κάρτες από άνθρακα υπόκεινται σε αντικατάσταση. Ωστόσο, πρόσφατα πολλές εταιρείες έχουν μεταβεί στην απελευθέρωση φίλτρων με ενεργό άνθρακα, το οποίο μπορεί να αποκατασταθεί 3-4 φορές. Για να γίνει αυτό, θερμαίνονται στον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ο φωτισμός, ο οποίος εξασφαλίζει ομοιόμορφο φωτισμό του χώρου εργασίας. Στις επίπεδες αναρτημένες καλύπτρες, ο φωτισμός σπάνια εκπέμπει φως: Οι λάμπες πυρακτώσεως 40-watt χρησιμοποιούνται συχνότερα, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Το φως είναι σημαντικό επειδή ακόμα και με την παρουσία ενός ισχυρού πολυελαίου, η σκιά του ατόμου που στέκεται στη σόμπα δεν σας επιτρέπει να εξετάσετε ξεκάθαρα τη σκιά του φρυγανίσματος κρέατος ή το χρώμα των λαχανικών. Ένας καλός φωτισμός θα σας βοηθήσει να προετοιμάσετε τα γεύματα τέλεια.

Ο πίνακας ελέγχου είναι συνήθως παραδοσιακός - με το πάτημα του κουμπιού, επειδή οι αναρτημένοι απορροφητήρες ανήκουν στην κατηγορία του προϋπολογισμού. Υπάρχουν ξεχωριστά κουμπιά για κάθε λειτουργία και φωτισμό και μερικές φορές προστίθενται στο κουμπί τροφοδοσίας. Ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν διαφορετικό είδος μηχανικού ελέγχου - ολισθητήρες.

Ολόκληρη η αλήθεια για τους αναστολείς κουκούλες

Το χαμηλό κόστος των επίπεδων κουκούλες είναι ο κύριος λόγος για την εμφάνιση μύθων σχετικά με αυτή την χωρίς προβλήματα και αξιόπιστη τεχνική. Κάποιοι δηλώνουν ότι είναι παρωχημένοι, άλλοι κατηγορούν για την ατέλεια του σχεδιασμού ή την ανεπαρκή λειτουργικότητα. Ας προσπαθήσουμε να υπολογίσουμε αν θα πιστέψουμε τέτοιες δηλώσεις.

Είναι οι επίπεδες κουκούλες ισχυρές;

Ποια απόδοση εξόδου είναι ιδανική για την κουζίνα; Η απάντηση εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της κατοικίας σας. Υπάρχει ένας ειδικός τύπος που σας επιτρέπει να προσδιορίσετε εκ των προτέρων την απαιτούμενη παραγωγικότητα της τεχνικής καθαρισμού του αέρα. Ο τύπος βασίζεται στις απαιτήσεις για τη συχνότητα ανανέωσης του αέρα. Σε οικιακούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων - στην κουζίνα, ο αέρας πρέπει να ενημερώνεται 10-12 φορές την ώρα. Για να καθορίσετε ποια ισχύ εξόδου χρειάζεστε, πρέπει να υπολογίσετε τον όγκο της κουζίνας και να τον πολλαπλασιάσετε κατά 12. Για πιο ακριβείς υπολογισμούς συνιστάται να χρησιμοποιήσετε συντελεστή 1,3. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε μια διόρθωση για την απώλεια ισχύος μετά την εγκατάσταση του φίλτρου άνθρακα ή τη σύνδεση ενός μεγάλου αγωγού αέρα.

Ας πούμε ότι έχεις ένα εννέα διαμέρισμα με κουζίνα, καθώς και το ύψος των τοίχων από το δάπεδο μέχρι την οροφή είναι 2,7 μέτρα, χρησιμοποιώντας μερικές απλές υπολογισμούς :. 2,7h9h12h1,3 = 379,08. Στρογγυλοποιώντας το αποτέλεσμα στην μεγάλη πλευρά, θα έχουμε 400 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Και τώρα ας δούμε τον κατάλογο ενός από τους δημοφιλείς κατασκευαστές κρεμασμένων επίπεδων κουκούλες - Shindo. Εδώ μπορείτε να βρείτε τον εξοπλισμό με χωρητικότητα 250-590 κυβικά μέτρα ανά ώρα, έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ότι ο μύθος της ρηχότητα των κατ 'αποκοπή μοντέλα διέψευσε.

Με την ευκαιρία, αν δεν θέλετε να κάνετε πολλαπλασιασμό, μπορείτε να βρείτε την αριθμομηχανή στο Διαδίκτυο που υπολογίζει την ισχύ της κουκούλας και να αντικαταστήσετε τους αριθμούς σας σε αυτό. Ο υπολογισμός πραγματοποιείται αμέσως.

Είναι αλήθεια ότι οι κουκούλες με βρύση είναι καλύτερες από την ανακυκλοφορία;

Στις οδηγίες πολλών κατασκευαστών, μπορείτε να βρείτε μια σύσταση για τη σύνδεση του επιλεγμένου εξοπλισμού στη λειτουργία βρύσης. Και αυτό είναι κατανοητό: με την εκτροπή του αέρα στον αγωγό εξαερισμού, δημιουργείτε συνθήκες για την είσοδο μιας νέας ροής στο δωμάτιο. Σε αυτή τη λειτουργία, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε και να αντικαταστήσετε τακτικά το φίλτρο άνθρακα. Παρόλο που δεν θα είστε σε θέση να απαλλαγείτε από τις επιπλέον δαπάνες: θα πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά αγωγών για αεραγωγούς και τις υπηρεσίες ενός τεχνικού.

Με την εμφάνιση μοντέρνων φίλτρων ποιότητας, οι απορροφητήρες με ανακυκλοφορία έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν τέλεια τον καθαρισμό του αέρα, αφαιρώντας έως 95-97% επιβλαβείς ακαθαρσίες και οσμές. Η ανακυκλοφορία στο εκχύλισμα είναι μια διαδικασία καθαρισμού του αέρα και επιστροφή του πίσω στο δωμάτιο. Και τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου σύνδεσης είναι αρκετά ελκυστικά:

 • Η είσοδος αερισμού παραμένει ελεύθερη, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί το μικροκλίμα του σπιτιού.
 • δεν υπάρχει λόγος να χαλάσει το εσωτερικό με αγωγούς αεραγωγών.
 • η εγκατάσταση θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο.

Ωστόσο, σε σπίτια με σόμπες αερίου, οι απορροφητήρες είναι ακόμα καλύτεροι από τους ανακυκλούμενους απορροφητήρες, καθώς σχηματίζονται αρκετά προϊόντα τοξικής καύσης και η ποσότητα οξυγόνου στον αέρα μειώνεται με έντονο μαγείρεμα.

Οι αναρτημένοι απορροφητήρες έχουν υποβαθμισμένα φίλτρα. Είναι έτσι;

Αυτός ο μύθος συνδέεται με το γεγονός ότι τα εκχυλίσματα επίπεδης κρέμας στο παρελθόν ήταν εξοπλισμένα με φίλτρα ακρυλικού λίπους μίας χρήσης. Πολύ γρήγορα σε ακρυλικό μπορεί να υπάρχει μια άκρη μούχλας ή μύκητα, και το κάτω μέρος της επίπεδης κουκούλας κοίταξε unαισθητικό. Τώρα, ακόμη και σε σχετικά ανέξοδα μοντέλα των αναρτημένων κουκούλες (για παράδειγμα, Shindo) χρησιμοποιούν ένα φίλτρο αλουμινίου, και μερικές φορές - ένα ολόκληρο σύστημα φίλτρων. Η κυψελοειδής τους δομή δεν αφήνει λίπος και σκόνη την παραμικρή πιθανότητα να εγκατασταθεί στον κινητήρα και να την απενεργοποιήσει. Όταν το στοιχείο φίλτρου είναι βρώμικο, μπορεί να πλυθεί χειροκίνητα ή σε πλυντήριο πιάτων (ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή). Μετά το στέγνωμα, τοποθετείται το φίλτρο.

Οι κασέτες άνθρακα δεν είναι καθόλου δύσκολο να κατηγορηθούν για χαμηλή ποιότητα. Τακτικά απορροφούν ό, τι έχει απομείνει στον αέρα αφού διέλθουν από το φίλτρο λίπους. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των φίλτρων άνθρακα (συνήθως 3 μήνες), οι ειδικοί συνιστούν να μην απενεργοποιήσετε την κουκούλα αφού απενεργοποιήσετε την κουζίνα. Αφού αφήσετε το μηχάνημα να λειτουργήσει για άλλα 20 λεπτά, θα στεγνώσετε τον αέρα και οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί ή μύκητες δεν μπορούν να ξεκινήσουν μέσα στην κασέτα.

Ο τύπος των κατασκευαστών φίλτρων καθορίζει στις οδηγίες. Παρεμπιπτόντως, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε εύκολα να επιλέξετε φίλτρα για τυχόν μοντέλα αναστολής κουκούλας Shindo.

Πλεονεκτήματα των επίπεδων κουκούλας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξετε μια κουκούλα, και το κύριο είναι το κόστος. Αν θέλετε να προμηθευτείτε με ευκολία την κουζίνα σε ένα νέο διαμέρισμα, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας ένα σύνολο απαραίτητων οικιακών συσκευών και το μερίδιο των εκχυλισμάτων δεν θα είναι πάρα πολύ. Μοντέλα αυτού του τύπου θα κοστίζουν φθηνότερα από τα πολυτελή νησιά ή τους κομψούς θόλους στο στυλ της χώρας. Και σε λίγα χρόνια θα είναι δυνατή η εξοικονόμηση για το υπερσύγχρονο μοντέλο. Τα διαθέσιμα μοντέλα ανάρτησης εγκαθίστανται συχνά σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα ή σε μια dacha όπου καθαρίζουν με επιτυχία τον αέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου συντήρησης.

Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η μέγιστη ευκολία εγκατάστασης, ειδικά στη λειτουργία ανακυκλοφορίας. Για να κρεμάσετε την κρεμαστή επίπεδη κουκούλα, δεν κάνετε περισσότερη προσπάθεια από ό, τι κατά την εγκατάσταση ενός ράφι ή κρεμάστρα τοίχου στο διάδρομο. Ως συνδετήρες χρησιμοποιούνται άγκυρες που περιλαμβάνονται συχνά στο κιτ και τα εργαλεία θα χρειαστούν ένα συμβατικό τρυπάνι και κατσαβίδι. Με την ευκαιρία, δεν γνωρίζουν όλοι ότι τα επίπεδη μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και στην κάτω πλευρά του ντουλαπιού. Είναι σημαντικό μόνο να διατηρηθεί η σωστή απόσταση από την εστία - 70 cm στο αέριο και 60 - στο ηλεκτρικό.

Για τη σύνδεση χρησιμοποιείται μια τυπική υποδοχή, οπότε δεν χρειάζεται να καλέσετε κάποιον ειδικό να βάλει ξεχωριστό υποκατάστημα από το ηλεκτρικό πίνακα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο με το βύσμα δεν πέφτει στη ζώνη θέρμανσης της πλάκας, διαφορετικά η μόνωση θα μαλακώσει γρήγορα ή θα λιώσει.

Το επόμενο "συν" είναι ένα χαμηλό επίπεδο θορύβου. Για τις περισσότερες επίπεδες κουκούλες, δεν υπερβαίνει τα 40-45 dB. Ωστόσο, σε υψηλές ταχύτητες, το ηχητικό υπόβαθρο θα είναι λίγο ενοχλητικό για την παρακολούθηση της τηλεόρασης, αλλά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη μέγιστη ταχύτητα συνεχώς; Ήσυχη και φθηνή κουκούλα Η Shindo είχε χρόνο να εκτιμήσει τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Ακόμα κι αν βάλετε το μωρό σε ένα καροτσάκι στην κουζίνα ενώ η μαμά ετοιμάζει δείπνο, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ύπνο του.

Η φροντίδα για κρέμονται κουκούλες δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Η επιφάνεια πρέπει να καθαρίζεται μία φορά την εβδομάδα με ένα υγρό σφουγγάρι με μικρή ποσότητα ήπιων απορρυπαντικών. Τα λειαντικά μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην επικάλυψη, επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα φίλτρα. Αν η κουκούλα σας είναι συνδεδεμένη στη λειτουργία ανάσυρσης, θα πρέπει να καθαρίσετε μόνο το στοιχείο φίλτρου λίπους. Για πολλούς κατασκευαστές, αποτελείται από πολλές στρώσεις λεπτού πλέγματος, έτσι ώστε με την πρώτη ματιά, το έργο μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι. Εάν οι οδηγίες αναφέρουν ότι το φίλτρο μπορεί να καθαριστεί στο πλυντήριο πιάτων, θα σώσει πολύ χρόνο, έτσι ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτό το χαρακτηριστικό κατά το στάδιο της επιλογής των σχεδίων. Εάν μπορούν να καθαριστούν μόνο με το χέρι, να βοηθήσει για την κουζίνα, που προορίζεται για τον καθαρισμό της εστίας από το λίπος - που αμέσως διαλυθεί η ταινία, και θα πρέπει μόνο να πλύνετε το φίλτρο κάτω από τρεχούμενο νερό.

Εκείνοι που έχουν αλλάξει την τεχνική στη λειτουργία ανακύκλωσης, είναι σημαντικό να αντικατασταθούν εγκαίρως τα φίλτρα άνθρακα. Αυτό είναι πολύ απλό, επειδή οι κουκούλες που έχουν κρεμάσει έχουν ένα πολύ βολικό σχέδιο με κουμπώματα, ώστε να μπορείτε να βγείτε από μια παλιά κασέτα και να βάλετε μια νέα πολύ γρήγορα.

Επειδή τα επίπεδη μοντέλα δεν διαφέρουν πολύ στην ισχύ, δεν παρατηρείτε σχεδόν καμία αύξηση στην κατανάλωση ρεύματος. Η μέση ισχύς των συσκευών είναι από 0,14 έως 0,25 kW.

Μειονεκτήματα των αιωρούμενων κουκούλες

Λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των επίπεδων κουκούλες, θα παρατηρήσετε αμέσως ότι τα πλεονεκτήματα είναι πολύ μεγαλύτερα. Βασικές ελλείψεις είναι μόνο δύο: περιορισμοί στον όγκο των χώρων και πολύ εκφραστικό σχεδιασμό. Το πρώτο "μείον" σχετίζεται άμεσα με τη δύναμη των κινητήρων. Τα επίπεδη μοντέλα είναι συνήθως εξοπλισμένα με σχετικά φθηνούς κινητήρες. Αν λάβουμε υπόψη ότι η παραγωγικότητα των νησιωτικών μοντέλων μπορεί να φθάσει τα 1350 κυβικά μέτρα ανά ώρα, τα 400-600 κυβικά μέτρα θα φαίνονται πολύ μέτρια.

Στην κουζίνα-τραπεζαρία τριάντα πέντε δωματίων δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός μοντέλου ανάρτησης: απλά δεν μπορεί να αντλήσει αέρα με την απαιτούμενη ταχύτητα. Ωστόσο, υπάρχει μια πρωτότυπη λύση όταν ακριβώς πάνω από την εστία είναι ένα επίπεδο μοντέλο, και ένα ισχυρότερο κουκούλα νησί είναι χτισμένο στην οροφή.

Ο σχεδιασμός των αναρτημένων απορροφητικών κουτιών συχνά επικρίνεται για τη ρουτίνα και την έλλειψη αρχικών στοιχείων. Πράγματι, ορισμένα μοντέλα προϋπολογισμού μπορεί να φαίνονται υπερβολικά απλά: ένα λευκό ή μαύρο πλαίσιο, μια σειρά κουμπιών και ένας οπίσθιος φωτισμός, ο οποίος είναι ο μόνος διάκοσμος. Από την άλλη πλευρά, μια σειρά από μοντέλα προϋπολογισμού και δεν πρέπει να μοιάζουν με ελίτ προϊόντα. Μερικές φορές η λακωνική μορφή μπορεί να είναι ακόμη ένα πλεονέκτημα. Και αν θέλετε να διαφοροποιήσετε την κουζίνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα διακριτικά εγχώρια trivia στην κορυφή του πίνακα ή να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά αυτοκόλλητα.

Στη συλλογή των κουκούλες Shindo τα πιο ελκυστικά μοντέλα που κρέμονται με γυαλί. Μία μικρή επιλογή χρωμάτων δεν αποτελεί μειονέκτημα, καθώς η παλέτα περιέχει τις πιο δημοφιλείς επιλογές: λευκό, μεταλλικό, μαύρο, ασημί και ανοξείδωτο. Η τεχνική με μεταλλική εκροή συνδυάζεται καλά με τις λαμπερές λαβές της κουζίνας, τις κολόνες των μετρητών μπαρ, τα μικροκύματα και τους φούρνους. Οι λευκές και μαύρες εκδόσεις είναι κατάλληλες για σχεδόν κάθε κατάσταση.

Πλεονεκτήματα της τεχνικής Shindo

Η κινεζική μάρκα Shindo έχει μια στενή εξειδίκευση: ασχολείται αποκλειστικά με τη δημιουργία κουκούλας. Η εταιρεία έχει τη δική της ιδέα για έναν καλό σχεδιασμό, επειδή σχεδόν όλα τα μοντέλα που κατασκευάζονται από μέταλλο, πλαστικό και γυαλί με συγκόλληση, αναφέρονται στο ύφος της υψηλής τεχνολογίας. Suspended κουκούλες Shindo έχει σχεδιαστεί για άτομα με μέσο επίπεδο εισοδήματος, έτσι ώστε οι σχεδιαστές έχουν κάνει αξιόπιστες, και οι σχεδιαστές - καθολική, σε θέση να χωρέσει άψογα σε κάθε κουζίνα.

Πιθανότατα εκτιμάτε ένα αξιοπρεπές σύνολο λειτουργιών (τρεις ταχύτητες, οπίσθιο φωτισμό), το ελάχιστο επίπεδο θορύβου, την ανθεκτικότητα της τεχνολογίας και την ευκολία εγκατάστασής της. Παραγγείλετε την κουκούλα της Shindo αυτή τη στιγμή και οι διαχειριστές μας θα λάβουν την αποστολή αμέσως μετά τη λήψη της προκαταβολής. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή εξοπλισμού καθαρισμού αέρα πραγματικά υψηλής ποιότητας!

Ποιες είναι οι κουκούλες για την κουζίνα και πώς να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή

Για να εξαλειφθούν τα προβλήματα από το καμένο τρόφιμο, αρκεί να εγκαταστήσετε μια χρήσιμη μονάδα, να μάθετε πριν αγοράσετε πώς να επιλέξετε κουκούλα για την κουζίνα, ποια κριτήρια πρέπει να ληφθούν υπόψη και στα οποία να εστιάσετε.

Περιεχόμενα

Τι να βασιστείτε κατά την επιλογή; ↑

Οι συνθήκες λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού έχουν οδηγήσει σε αυξημένη προστασία των συσκευών από τις αρνητικές επιπτώσεις της υψηλής θερμοκρασίας, των λιπαρών ατμών και της υγρασίας. Σχετικά με τις πλευρές της αντίστασης στην υπερθέρμανση και τη δράση του ατμού βρασμένου ελαίου, η επιλογή του καπό για να προσανατολιστεί δεν έχει νόημα. Ταξινόμηση του εξοπλισμού σύμφωνα με την αρχή της δράσης, των επιδόσεων, των χαρακτηριστικών σχεδιασμού, του σχεδιασμού, με κόστος. Ένα σημαντικό σύνολο πρόσθετων λειτουργιών, στον πλήρη κατάλογο των οποίων δεν χρειάζονται όλοι οι χρήστες. Συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά, τον τύπο του εξοπλισμού και του εξοπλισμού, είναι δυνατόν χωρίς κανένα πρόβλημα να καταλήξουμε σε τεκμηριωμένο συμπέρασμα ποια τεχνική είναι καλύτερη σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Σχεδιασμός διαφορών κουκούλες ↑

Όσοι επιθυμούν να εξοπλίσουν την κουζίνα προσφέρονται "επίπεδες" κρεμαστές συσκευές, ενσωματωμένο εξοπλισμό, τρούλο ή "τζάκι", είναι τοίχος και γωνιακός εξοπλισμός εξόρυξης.

 • Οι επίπεδες κρέμες τοποθετούνται πάνω από την εστία. Πάνω από τον εξοπλισμό μπορεί να τοποθετηθεί ένα ντουλάπι, αφού δεν υπάρχει ανάγκη σύνδεσης μιας επίπεδης κουκούλας με έναν αγωγό αερισμού. Έχουν συνήθως απλά ακρυλικά φίλτρα που απορροφούν μόνο λίπος. Για να μην αλλάξετε το ακρυλικό φίλτρο κάθε 4 μήνες, μπορείτε να βάλετε το μεταλλικό κουκούλα, το οποίο χρειάζεστε μόνο για να πλένετε περιοδικά. Flat κουκούλες - η λιγότερο ισχυρή τεχνική, θεωρείται παρωχημένη.
 • Ο ενσωματωμένος εξοπλισμός εγκαθίσταται σε συγκεκριμένες κρεμαστές ερμάρια, έτσι ώστε η παρουσία τους να μπορεί να προσδιοριστεί μόνο με την παρουσία μιας επιφάνειας εργασίας εξάτμισης πάνω από την πλάκα. Οι περισσότερες από τις τροποποιήσεις έχουν μια αναδιπλούμενη πλάκα, λόγω της οποίας είναι δυνατό να αυξηθεί η περιοχή του φράχτη της μολυσμένης μάζας αέρα. Αυτός είναι ένας πιο παραγωγικός εξοπλισμός, εξοπλισμένος με μεταλλικό φίλτρο.
 • Η τεχνολογία εξαγωγής θόλου μοιάζει με ένα τμήμα μιας καμινάδας καπνοδόχου. Μεταξύ των τελευταίων τροποποιήσεων υπάρχουν παραλλαγές τελειωμένες με γυαλί, φυσικό ξύλο. Στον απαιτούμενο εξοπλισμό θόλου, υπάρχουν μερικές διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθορίζουν κυρίως την επιλογή.

[include id = "1" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι συσκευών, εκτός από αυτούς υπάρχουν και επιτραπέζια μοντέλα σχεδιασμένα για να παρέχουν πρόσθετες μονάδες μαγειρέματος. Συνήθως τοποθετούνται μεταξύ της σχάρας και της σόμπας, η εγγύτητα της εγκατάστασης εξασφαλίζει την ποιότητα του καθαρισμού.

Από τους τύπους που περιγράφονται παραπάνω μέγιστη δημοφιλούς μικρού μεγέθους ενσωματωμένες επιλογές με τους οπαδούς, επειδή ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε πρότυπο σχέδιο και δεν ακαταστασία του χώρου.

Τρόπος εργασίας, διαφορές ↑

Τα όργανα μπορούν να εκτελέσουν:

 • καθαρισμό, δηλ. την ανακυκλοφορία της μολυσμένης μάζας αέρα, τη διέλευση της εισερχόμενης ροής μέσω του φίλτρου και την επιστροφή του.
 • ανάσυρση του αέρα χωρίς διήθηση των ρύπων και μετέπειτα απομάκρυνσή του στο σύστημα εξαερισμού.

Τα περισσότερα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα εκτελούν εκτροπή και κυκλοφορία, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία προτεραιότητας γι 'αυτόν. Αν η σύνδεση με τον κεντρικό εξαερισμό, δεν είναι εφικτή λόγω της απόστασης του αγωγού εξαερισμού, λόγω της πάρα πολύ χρονοβόρα διαδικασία της συνοψίζοντας και αντιαισθητική αποτελέσματα που αποκτήθηκαν μονάδα θα είναι μεγάλη για να εκτελεί μόνο φιλτράρισμα. Ωστόσο, δεν πρέπει να λησμονείται ότι χωρίς καθαρισμό το φίλτρο άνθρακα δεν εξάλειψε την οσμή, και έχει τη δράση ασθενέστερη από το τράβηγμα του εξαερισμού.

Πιστεύεται ότι η καλύτερη τεχνολογία είναι εξοπλισμένη με επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα αλουμινίου. Οι ακρυλικές εκδόσεις θεωρούνται οι πιο πρακτικές, αφού μετά τη μόλυνση πρέπει να πεταχτούν. Τα φίλτρα άνθρακα που εξαλείφουν τις οσμές που είναι δυσάρεστες για τους άλλους παρέχονται ξεχωριστά.

Η απόδοση είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ↑

[include id = "2" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Διαφορετικά μοντέλα μπορούν να αντλούν από 200 έως 1200 m³ / h. Ωστόσο, η αξιολόγηση των συσκευών αξιοπρεπούς ποιότητας απέχει πολύ από το πιο ισχυρό εξοπλισμό, αλλά συσκευές με χωρητικότητα 500 m³ / h.

Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη χωρητικότητα, πολλαπλασιάστε το δωμάτιο κατά 10 (σύμφωνα με τα πρότυπα SES την τιμή ανταλλαγής αέρα). Το αποτέλεσμα πρέπει να πολλαπλασιαστεί κατά 1,3 για το απόθεμα. Ένα ορισμένο περιθώριο απόδοσης θα εξασφαλίσει εξαιρετικό καθαρισμό χωρίς τη χρήση της μέγιστης λειτουργίας, η οποία θα παρατείνει τον πόρο του εξοπλισμού και ταυτόχρονα θα μειωθεί το επίπεδο θορύβου.

Στο τεχνικό δελτίο των συσκευών που εκτελούν τροφοδοσία και ανάκτηση, θα επισημαίνεται η χωρητικότητα της λειτουργίας στη λειτουργία ανάσυρσης. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί κατά 40% λιγότερο λόγω απώλειας ισχύος κατά τη διέλευση από το φίλτρο.

Βέλτιστο επίπεδο θορύβου ↑

Δεν υπάρχουν μοντέλα που να μην καταστέλλουν το μονότονο "buzzing". Μπορείτε να επιλέξετε μόνο τη βέλτιστη τροποποίηση, συνδυάζοντας επαρκή απόδοση με τη χαμηλότερη αρνητικότητα ήχου. Η πιο χαλαρή κουκούλα είναι εξοπλισμένη με κινητήρα τοποθετημένο σε περίβλημα από ηχομονωτικό πλαστικό που δεν έρχεται σε επαφή με το κύριο σώμα του εξοπλισμού λόγω της ύπαρξης ειδικών παρεμβυσμάτων. Στο τεχνικό διαβατήριο των "σιωπηλών" συσκευών θα τοποθετηθούν τιμές από 36 dB.

Για να μειώσετε το επίπεδο των ηχητικών κυμάτων μπορεί να οφείλεται στη λειτουργικότητα των ισχυρών ανεμιστήρων, που εργάζονται σε χαμηλή ταχύτητα.

Πώς να επιλέξετε ένα καπό εξαγωγής σύμφωνα με τις διαστάσεις ↑

Η επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας της κουκούλας πρέπει να είναι ίση με την περιοχή της πλάκας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη, είναι ελαφρώς πιο πιθανή. Εάν το μέγεθος της επιλεγμένης συσκευής δεν είναι "σφιχτό", συνιστάται να επιλέξετε είτε μια εσωτερική έκδοση με πρόσθετο συρόμενο πάνελ είτε μεγαλύτερο εξοπλισμό.

Διαχείριση ως κριτήριο επιλογής ↑

Μια άλλη ερώτηση: πώς να επιλέξετε μια συσκευή με άψογο έλεγχο;

 • Ο τύπος ή ολισθητήρας διαφάνειας βρίσκεται στον πυθμένα του εξοπλισμού, ο οποίος δεν είναι πολύ ελκυστικός για διακοσμητικές απόψεις και είναι άβολος. Επιπλέον, είναι συχνά αλατισμένο.
 • Τύπος κουμπιού με παραδοσιακά κουμπιά.
 • Η αισθητηριακή όψη είναι βολική, αλλά συνυφασμένη με την αύξηση της τάσης οικιακού δικτύου μπορεί να προκαλέσει διακοπή δαπανηρού εξοπλισμού.
 • Η "ψευδο-αισθητηριακή" παραλλαγή θεωρείται η πιο ορθολογική, αφού η μικροκή της είναι καλά προστατευμένη από το φράξιμο.

Οι πωλητές οικιακών συσκευών, θα προτρέψουν, σε ό, τι είναι απαραίτητο να δώσουν προσοχή σε μια επιλογή. Αλήθεια, μην ξεχνάτε ότι η άποψή τους συχνά προσαρμόζεται από την επιθυμία να πωληθούν αγένεια ή να φέρουν περισσότερα κέρδη αγαθών.

Τι είδους απορροφητήρες κουζίνες να επιλέξουν για μια κουζίνα

Εγκατασταθεί στην κουκούλα κουζίνας - μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τον αέρα από δυσάρεστες οσμές και προϊόντα καύσης. Για να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής. Σχετικά με τους τύπους, τα βασικά χαρακτηριστικά, τις χρήσιμες πρόσθετες δυνατότητες των κουκούλες, θα περιγράψουμε παρακάτω.

Τύποι κουκούλες

Η ταξινόμηση των κουζινών βασίζεται στον τύπο κατασκευής της συσκευής, καθώς και στη μέθοδο και τη θέση της εγκατάστασής της. Συνεχίζοντας αυτό, όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε:

Ανάρτηση αναρρόφησης

Διαθέτει μικρές συνολικές διαστάσεις, επίπεδο σχήμα, μικρή επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας. Εγκαταστήσατε ένα τέτοιο απόσπασμα κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας.

 • συμπαγής;
 • χαμηλό κόστος.
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • Η δυνατότητα εγκατάστασης σε μικρές κουζίνες.
 • χαμηλή παραγωγικότητα ·
 • αδυναμία χρήσης σε χώρους που λειτουργούν ενεργά.
στον πίνακα περιεχομένων ^

Ενσωματωμένη κουκούλα

Λειτουργεί, κατά κανόνα, σε λειτουργία ροής, επομένως απαιτεί ειδική γραμμή αέρα. Χάρη στα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό του δωματίου, μόνο το τμήμα του φράχτη παραμένει στην οπτική επαφή. Μπορεί να κατασκευαστεί και στα δύο ντουλάπια της κουζίνας και κάτω από τους πάγκους.

 • αισθητική;
 • αποτελεσματικότητα ·
 • υψηλή απόδοση.
 • την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.
 • συχνά υψηλό κόστος.
στον πίνακα περιεχομένων ^

Τζάκι

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της μορφής του, έλαβε ένα δεύτερο όνομα - έναν θόλο. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι παρόμοιο με το σχεδιασμό του συστήματος εξάτμισης των τζακιών. Ο αέρας εισέρχεται στο θολωτό σώμα και μετά βγαίνει μέσω του αγωγού. Συχνά είναι μέρος του εσωτερικού σχεδιασμού, φαίνεται φωτεινό και ακριβό. Η κουκούλα τζάκι μπορεί να είναι τοίχος, νησί και γωνία - ανάλογα με τη θέση και την εγκατάσταση. Το καπό τζάκι μπορεί επίσης να είναι κεκλιμένο - αυτό το είδος της εργονομίας και το χαμηλό επίπεδο θορύβου.

 • υψηλή αποδοτικότητα.
 • Αποτελεσματικότητα.
 • η δυνατότητα επιλογής της κουκούλας για ένα δωμάτιο, διακοσμημένο σε οποιοδήποτε στυλ.

 • υψηλό κόστος.
 • την ανάγκη για μια σειρά πρόσθετων εργασιών πριν την εγκατάσταση της κουκούλας.
στον πίνακα περιεχομένων ^

Συμβουλές για την επιλογή κουκούλας

Συνολικές διαστάσεις της κουκούλας

Το ύψος, το βάθος και το πλάτος του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο του. Αν στο εσωτερικό της κουζίνας σας δεν υπάρχει ιδιαίτερη θέση για την κουκούλα, τότε μόνο μια κρεμαστή επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς. Οι διαστάσεις του τζακιού και της ενσωματωμένης κουκούλας επιλέγονται ξεχωριστά, ανάλογα με το μέγεθος άλλων ειδών στην κουζίνα.

Υλικό θήκης: πλαστικό, μέταλλο ή ξύλο;

Οι φτηνότερες επιλογές για κουκούλες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό. Είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό, ανεπιτήδευτο στη φροντίδα.

Οι κουκούλες με μεταλλικό σώμα, κατά κανόνα, έχουν αρκετά υψηλό κόστος, φαίνονται πιο εντυπωσιακά, αλλά τα χαρακτηριστικά απόδοσης του πλαστικού δεν υπερβαίνουν.

Οι κουκούλες με ξύλινη γάστρα είναι η πιο ακριβή επιλογή, είναι κυρίως παραγγελίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, την εικόνα, με ξύλινο αγωγό περαιτέρω διακοσμούν γυάλινα στοιχεία (της αντίθεσης στην υφή και το χρώμα του υλικού που παράγεται είναι συνήθως χείλος ή πάνελ κουκούλα).

Χρώμα της θήκης

Κατά την επιλογή της κουκούλας, θεωρήστε ότι πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό και να ταιριάζει με στυλ και χρώμα. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων χρώματος και σκιάς.

Διάμετρος αγωγού

Η διάμετρος του αγωγού μπορεί να κυμαίνεται από 100 έως 200 χιλιοστά. Για σωστή τοποθέτηση της κουκούλας, πρέπει να ληφθεί υπόψη το μέγεθος της εισόδου του άξονα εξαερισμού και η διάμετρος του καλύμματος. Ορισμένοι κατασκευαστές περιλαμβάνουν έναν προσαρμογέα στο πεδίο της παράδοσης, έτσι ώστε η εγκατάσταση να είναι εύκολη.

Αριθμός κινητήρων

Η συντριπτική πλειοψηφία των κουκούλες είναι εξοπλισμένες με ένα μοτέρ, αλλά αν ψάχνετε για μια πιο ισχυρή κουκούλα, μπορείτε να πάρετε ένα μοντέλο με δύο κινητήρες. Λάβετε όμως υπόψη ότι αυτές οι τροποποιήσεις έχουν υψηλότερο κόστος, καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και παράγουν περισσότερο θόρυβο.

Αριθμός ταχυτήτων

Αν έχετε επιλέξει μοντέλο με κουκούλα πολλαπλών ταχυτήτων, μπορείτε να επιλέξετε τον καταλληλότερο τρόπο λειτουργίας ανάλογα με τη χρήση του δωματίου. Οι κατασκευαστές προσφέρουν κουκούλες που λειτουργούν τόσο σε μία όσο και σε σχεδόν είκοσι ταχύτητες. Πέντε επτά ταχύτητες είναι αρκετές.

Τρόποι λειτουργίας

Οι κουκούλες μπορούν να έχουν δύο τρόπους λειτουργίας:

Όταν λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας, ο αέρας που διέρχεται από τα φίλτρα εξαγωγής καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Η χρήση αυτού του τρόπου λειτουργίας είναι η μόνη διέξοδος, εάν δεν υπάρχει δυνατότητα απομάκρυνσης μολυσμένου αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας και στην κρύα εποχή, όταν είναι ασύμφορη η έξοδος του ζεστού αέρα.

Όταν ο απορροφητήρας λειτουργεί με τον τρόπο εξαγωγής αέρα, ο μολυσμένος αέρας εκκενώνεται μέσω του συστήματος εξαερισμού έξω από το δωμάτιο. Η απόδοση της κουκούλας όταν λειτουργεί σε αυτόν τον τρόπο αυξάνεται σημαντικά.

Τα φθηνά μοντέλα κουκούλας λειτουργούν μόνο σε μία λειτουργία. Πιο ακριβά μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε λειτουργία εξάτμισης αέρα όσο και σε λειτουργία κυκλοφορίας.

Κατανάλωση και απόδοση ισχύος

Η μέγιστη ισχύς εξόδου επηρεάζει άμεσα την απόδοσή της, καθώς και το κόστος της συσκευής. Στα μοντέρνα αποσπάσματα, η τιμή της παραμέτρου μέγιστης ισχύος μπορεί να φτάσει τα 25-500 watts.

Η χωρητικότητα αναφέρεται στη διακίνηση της κουκούλας, δηλαδή στη μέγιστη ποσότητα αέρα που μπορεί να περάσει η συσκευή μέσα από μία ώρα όταν λειτουργεί στη λειτουργία εξάτμισης αέρα. Η απόδοση εξαρτάται από την απόδοση της συσκευής. Η παραγωγικότητα μπορεί να είναι σε μοντέρνα εκχυλίσματα από 90 έως 2500 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η βέλτιστη εναλλαγή αέρα υπολογίζεται με βάση τον όγκο της κουζίνας.

Μέγιστο επίπεδο θορύβου

Η μέγιστη στάθμη θορύβου της κουκούλας εξαρτάται από πολλές παραμέτρους - τον αριθμό των κινητήρων, την ισχύ, τον σχεδιασμό της συσκευής. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα κουκούλας με μέγιστη τιμή αυτής της παραμέτρου από 30 έως 75 dB. Αν υπάρχει υπερβολικός θόρυβος σε τίποτα, επιλέξτε τα μοντέλα με επίπεδο θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 40-50 dB.

Φίλτρο: λίπος ή άνθρακας;

Η αποτελεσματικότητα της κουκούλας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του φίλτρου που έχει εγκατασταθεί. Υπάρχουν μοντέλα εξοπλισμένα με μόνο ένα τύπο φίλτρου (λίπος), καθώς και μοντέλα με δύο φίλτρα (λίπος και άνθρακα). Η τελευταία επιλογή είναι προτιμότερη. Το φίλτρο λίπους είναι ένα χοντρό φίλτρο από μέταλλο που προστατεύει τη συσκευή από λιπαρά σωματίδια που εισέρχονται στον αέρα κατά το μαγείρεμα. Το φίλτρο άνθρακα είναι ένα λεπτό φίλτρο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συλλαμβάνει δυσάρεστες οσμές. Όταν δουλεύουν μαζί καθαρίζουν καθαρά τον αέρα ποιοτικά.

Τύπος φωτισμού, αριθμός και ισχύς των λαμπτήρων

Η συντριπτική πλειοψηφία των μοντέρνων κουκούλες διαθέτουν ενσωματωμένους λαμπτήρες που φωτίζουν το χώρο εργασίας της πλάκας. Οι παραλλαγές των χρησιμοποιημένων λαμπτήρων μπορεί να είναι πολλές:

 • λαμπτήρες πυρακτώσεως (η πιο ενεργειακά εντατική, αλλά λιγότερο δαπανηρή επιλογή).

Οι λαμπτήρες μπορούν να έχουν διαφορετική ισχύ. Όσο μικρότερη είναι η ισχύς των λαμπτήρων, τόσο περισσότερο θα χρειαστούν για φωτισμό υψηλής ποιότητας.

Πληκτρολογήστε και ελέγξτε

Ο έλεγχος της κουκούλας μπορεί να είναι μηχανικός και ηλεκτρονικός. Τα μοντέλα με μηχανικό έλεγχο είναι φθηνά και εύχρηστα. Οι ταχύτητες μεταγωγής μπορούν να πραγματοποιηθούν πατώντας τα κουμπιά ή μετακινώντας τα ρυθμιστικά.

Όσο για τα μοντέλα με ηλεκτρονικό έλεγχο, είναι πιο τέλεια, επειδή έχουν προηγμένες δυνατότητες. Για παράδειγμα - αυτόματα προγράμματα. Πολλά από αυτά είναι εξοπλισμένα με οθόνη. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος μπορεί να αγγίξει ή να πιεστεί. Το κόστος των κουκούλες με ηλεκτρονικό έλεγχο είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερη.

Χρήσιμες λειτουργίες κουκούλας

Οθόνη και τηλεχειριστήριο

Η οθόνη είναι εξοπλισμένη με μοντέλα με ηλεκτρονικό έλεγχο, είναι εγκατεστημένη στην πρόσοψη της κουκούλας. Η οθόνη εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις παραμέτρους και τους τρόπους λειτουργίας της συσκευής. Για βολικό έλεγχο της κουκούλας, η μονάδα μπορεί να τροφοδοτηθεί με τηλεχειριστήριο.

Χρονοδιακόπτης

Ο χρονομετρητής που έχει οριστεί για ορισμένο χρονικό διάστημα θα απενεργοποιήσει την κουκούλα ή θα μετακινήσει σε άλλο τρόπο λειτουργίας.

Λειτουργία διαστήματος και εντατική λειτουργία

Η λειτουργία διαστήματος περιλαμβάνει την περιοδική ενεργοποίηση της κουκούλας, τη λειτουργία της για ορισμένο χρόνο και τον τερματισμό λειτουργίας. Σας επιτρέπει να αφαιρέσετε δυσάρεστες οσμές από τις εγκαταστάσεις κατά την απουσία των ιδιοκτητών.

Η εντατική θεραπεία έχει σχεδιαστεί για γρήγορη και υψηλής ποιότητας απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών. Για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λειτουργεί με αυξημένη ένταση, μεταφέροντας αυτόματα την ταχύτητα που είχε οριστεί προηγουμένως.

Αυτόματη ενεργοποίηση

Σε ορισμένα μοντέλα κουζινών είναι ενσωματωμένος ένας αισθητήρας υγρασίας και θερμοκρασίας, ο οποίος, εάν υπερβεί, ενεργοποιεί τη λειτουργία εξαγωγής.

Ρυθμίστε και εστίαση φωτισμού

Σε ακριβά μοντέλα κουκούλας είναι δυνατό να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα του φωτισμού των ενσωματωμένων λαμπτήρων. Ο φωτισμός μπορεί επίσης να εστιάζει - να κατευθύνει σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της επιφάνειας ή, αντιθέτως, να διαχέεται.

Ένδειξη μόλυνσης φίλτρου

Ο δείκτης μπορεί να είναι μηχανικά - με τα φίλτρα που εφαρμόζονται σε ειδικούς χαρακτήρες που κατά τη λήξη της διάρκειας ζωής των φίλτρων εξασθενίσει ή να εξαφανιστούν, καθώς και ηλεκτρονικά - η οθόνη θα δείξει ένα ειδικό σύμβολο που υποδεικνύει την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου.

Αντίστροφη βαλβίδα

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι εγκατεστημένη στον αεραγωγό. Ο κύριος σκοπός του δεν είναι να μην επιτρέπεται η είσοδος αέρα από τον αγωγό μέσω του καπό, όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.

Σχεδίαση "Domino"

Ο σχεδιασμός "Domino" αναλαμβάνει έναν ιδιαίτερο τρόπο ενσωμάτωσης της κουκούλας. Τοποθετείται στη μονάδα εξαγωγής του πάγκου, που βρίσκεται δίπλα στην κουζίνα. Όταν υπάρχει ανάγκη στην κουκούλα, επεκτείνεται προς τα πάνω και χρησιμοποιείται για τον επιδιωκόμενο σκοπό, μετά από τον οποίο ωθείται επίσης εύκολα.

Κατασκευαστές κουκούλας

Οι ειδικοί συστήνουν στους αγοραστές να σταματήσουν την επιλογή τους σε προϊόντα από αυτούς τους κατασκευαστές:

Περάστε αρκετό χρόνο επιλέγοντας την κουκούλα - την πιο σημαντική συσκευή σε απολύτως κάθε κουζίνα, και στη συνέχεια την άνεση της διαμονής σε αυτό το δωμάτιο θα σας παρασχεθεί.

Κουκούλα αναρρόφησης για κάθε κουζίνα: κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας + αναθεώρηση των τιμών για τις καλύτερες μάρκες

Έχετε αποφασίσει να αγοράσετε μια κουκούλα; Προσέξτε τα μοντέλα που στερεώνονται στον τοίχο ή στην οροφή.

Λόγω του μεγάλου αριθμού κουκούλας με διαφορετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας, δεν χρειάζεται πλέον να θυσιάζουμε την άνεση μας.

Σας προσφέρουμε για να μάθετε ποια χαρακτηριστικά χαρακτηρίζουν τη σημερινή αναστολή τύπο κουκούλα διαφέρει από κρέμεται κουκούλα ενσωματωμένη, πώς να εγκαταστήσετε τον εν λόγω εξοπλισμό, καθώς και ορισμένα μοντέλα είναι καλύτερα να δώσουν προσοχή κατά την αγορά.

Τύποι και γενικές παράμετροι των αναρτημένων απορροφητικών κουτιών

Αφού μελετήσατε τα μοντέλα των μοντέρνων κουζινών κουζίνας, πιθανότατα παρατηρήσατε ότι μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της εγκατάστασης.

Οι αναρτημένες κουκούλες μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στον τοίχο όσο και στην οροφή, ανάλογα με το τμήμα του χώρου που αποφασίζετε να εξοπλίσετε το χώρο μαγειρέματος.

Αυτό που είναι διαφορετικό από το ενσωματωμένο απορροφητήρα αναστολή, επίσης, είναι σαφής: η πλειοψηφία των αιωρούμενων κουκούλες που συνδέονται με το ταβάνι και δεν συνδέονται με έπιπλα κουζίνας, ενσωματωμένο μοντέλο θα έχει την ίδια προσαρμοσμένη ανάλογα με το μέγεθος ακουστικό.

Η λειτουργία τέτοιων αποσπασμάτων μπορεί να βασιστεί όχι μόνο στην τυπική έξοδο αέρα στον αγωγό αερισμού, αλλά και στην αρχή της ανακυκλοφορίας, στην οποία ο αέρας καθαρίζεται απευθείας μέσα στη δομή της εξάτμισης υπό την επίδραση ενσωματωμένων φίλτρων. Αυτά τα φίλτρα μπορούν να είναι αλουμίνιο, ακρυλικό, χάλυβα και εσωτερικός άνθρακας: εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα.

Για να βρείτε ένα κατάλληλο μοντέλο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις ποικιλίες των κουκούλες με ένα σύστημα στερέωσης.

Πρώτον, τέτοιες κουκούλες μπορεί να διαφέρουν στην ισχύ και τον τρόπο λειτουργίας: στην πώληση υπάρχουν με ένα και δύο κινητήρες μηχανισμούς.

Ανάλογα με τις αρχές της εγκατάστασης, μπορεί να διαφέρουν ως προς τη μορφή τους. Έτσι, για παράδειγμα, οι ενσωματωμένοι καναπέδες επίπλων έχουν συχνά ένα μικρό ορθογώνιο σχήμα.

Η κουκούλα οροφής για την κουζίνα μπορεί επίσης να έχει διαφορετικά σχήματα. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι δημοφιλείς συσκευές σχεδίασης σε σχήμα Τ. Οι κατακόρυφες κουκούλες για την κουζίνα μπορούν επίσης να έχουν κυκλικό, κυλινδρικό σχήμα και πιο πολύπλοκα σχέδια.

Δεδομένου ότι δεν έχουν σχεδιαστεί όλες οι κουκούλες να εγκατασταθούν σε χαμηλό υψόμετρο, εξετάστε τη μελέτη των μηχανισμών ελέγχου αυτών των συσκευών. Οι κουκούλες μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο κουμπιού ή χειριστηρίου αφής, αλλά επίσης από απόσταση, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο ή τη φωνητική ρύθμιση.

Οι κουκούλες διαφέρουν στις παραμέτρους σχεδιασμού τους. Ως εκ τούτου, κατά το σχεδιασμό του σχεδιασμού της κουζίνας, εκ των προτέρων, υπολογίστε την ελεύθερη περιοχή για την εγκατάσταση τους. Μία από τις πιο συμπαγείς επιλογές - μια αναρτημένη κουκούλα των 45 cm - είναι κατάλληλη τόσο για τις κλειστές όσο και για τις μεγάλες κουζίνες, καθώς μπορεί να είναι αρκετά ισχυρή.

Είναι πιο δύσκολο να τοποθετήσετε μια αναρτημένη κουκούλα για την κουζίνα 50 cm ή περισσότερο στην περιοχή εργασίας, ειδικά επειδή οι μέγιστες διαστάσεις μπορεί να υπερβαίνουν τα 0,9 μ.

Και η κουκούλα για τον τοίχο της κουζίνας και τα μοντέλα οροφή - είναι αρκετά άνετη και πρακτική λύση: Χρησιμοποιώντας την τεχνική αυτή, που όχι μόνο θα είναι σε θέση να διατηρήσει την ακεραιότητα του σχεδιασμού, αλλά και να είστε σίγουροι για τον καθαρισμό του αέρα υψηλής ποιότητας σε ένα δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα του ανασταλτικού εξοπλισμού

Πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η καλύτερη κουκούλα - ενσωματωμένη ή ανασταλτική - για να επιλέξετε για το εσωτερικό σας. Ακόμη και οι επαγγελματίες δεν μπορούν να σας δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση, καθώς πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή.

Τις περισσότερες φορές η επιλογή ανάμεσα στον τοίχο κουκούλες για την κουζίνα, εντοιχισμένο ντουλάπι ή να τοποθετηθεί ξεχωριστά, καθώς και την οροφή απαγωγέας πρότυπο κουκούλα και το νησί τύπου, κάνουν, εστιάζοντας στην ευκολία εγκατάστασης. Για παράδειγμα, πολλοί δεν θέλουν να χαλάσουν τα κεραμίδια στον τοίχο και κάποιοι, αντίθετα, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το φινίρισμα, καθώς δεν εμπιστεύονται την αξιοπιστία των οροφών.

Η επιλογή υπέρ των κουφωμάτων οροφής γίνεται καλύτερα όταν τα έπιπλα είναι ήδη εγκατεστημένα και οι διαστάσεις τους δεν ταιριάζουν με τις παραμέτρους της κουκούλας.

Ας εξοικειωθούμε με τα άλλα πλεονεκτήματα των κρεμαστών μοντέλων:

 • περισσότερες κουκούλες αυτού του τύπου είναι φθηνές. Και όταν αγοράζετε μοντέλα ανακύκλωσης δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για την αγορά κυματοειδών και άλλων δομικών στοιχείων.
 • Όσο μικρότερη είναι η κουκούλα, τόσο πιο εύκολο είναι να το στερεώσετε σε τοίχο ή οροφή, έτσι είναι οι κουκούλες που κρέμονται σήμερα περισσότερο?
 • ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά αυτών των αποσπασμάτων - ελάχιστο θόρυβο που παράγεται κατά τη λειτουργία. Οι μέσοι αριθμοί θορύβου δεν υπερβαίνουν τα 45 dB, ακόμη και αν οι κουκούλες λειτουργούν με πλήρη ισχύ.
 • φίλτρα που είναι εγκατεστημένα σε κουκούλες, αλλάζουν εύκολα και να καθαρίσετε τις ακαθαρσίες.

Αν πιστεύετε ότι μια συμπαγής απορροφητήρας κρέμεται απαγωγέας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά με τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα, και σταμάτησε για μοντέλα που συνδυάζουν και την κυκλοφορία, και η απομάκρυνση του αέρα, προσπαθήστε να αποκρύψετε το σωλήνα.

Μην ξεχνάτε ότι η ορθότητα των εργασιών εγκατάστασης θα επηρεάσει επίσης το τελικό αποτέλεσμα: ας μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας.

Κανόνες εγκατάστασης

Για να καταλάβετε πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα, μελετήστε τον ελεύθερο χώρο. Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι δυνατή σε διάφορες παραλλαγές: στην οροφή, σε τοίχο ή σε κρεμαστό ντουλάπι.

Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα με τον συνηθισμένο τρόπο, χρειάζεστε μόνο τρυπήστε αρκετές τρύπες στον τοίχο, τοποθετήστε πείρους, σφίξτε τις βίδες - και ασφαλίστε τον εξοπλισμό. Κατά κανόνα, κατάλληλες άγκυρες έχουν ήδη συνδεθεί με τις σύγχρονες συσκευές εξάτμισης. Οι περαιτέρω λειτουργίες εγκατάστασης θα εξαρτηθούν από το εάν υπάρχει μια έξοδος αέρα, αν χρειάζεστε μια πρίζα ή έχετε αποφασίσει να συνδέσετε μια ενιαία καλωδίωση στις επικοινωνίες. Κατ 'αρχήν, οι λεπτότητες αυτών των έργων είναι οι ίδιες για μοντέλα τοίχου και οροφής.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα σε μια ψευδοροφή από πάνελ ή ειδικά πλακίδια απαιτεί ανοίγματα σχηματισμού για υποστηρίγματα ή μονό σωλήνα (ανάλογα με το σχήμα της κουκούλας).

Αυτή η διαδικασία αποτελείται από διάφορα στάδια:

 • Ελέγξτε τη δυνατότητα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή στερέωσης του καλύμματος τύπου κουκούλας.
 • να κάνει σήμανση στο ανώτατο όριο για τη μελλοντική διαμόρφωση της υποστήριξης ·
 • με τη βοήθεια ενός puncher, να κάνετε αρκετές τρύπες με μέγεθος που να αντιστοιχεί στο μέγεθος των bracers?
 • στερεώστε την άγκυρα με έναν πείρο ή άγκυρα.
 • χρησιμοποιώντας παξιμάδια και κλειδιά κατασκευής, στερεώστε την θήκη αερισμού.
 • Ελέγξτε τη σωστή εγκατάσταση με ένα επίπεδο: η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί οριζόντια.
 • εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε τον αεραγωγό: πρέπει να μεταφερθεί στον άξονα εξαερισμού.
 • καλύψτε τους σωλήνες χρησιμοποιώντας σύγχρονα υλικά τελειώματος ή γυψοσανίδες.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα κρεμάσματος, καθώς και τη διέλευση του εξαερισμού, εάν παρέχεται από το ίδιο το μοντέλο, εξασφαλίστε τη στεγανοποίηση όλων των αρμών και ραφών.

Είναι επιθυμητό η επιφάνεια της ίδιας της οροφής να προετοιμάζεται προκαταρκτικά για εργασίες εγκατάστασης: να απαλλαγεί από ρωγμές και άλλα ελαττώματα και επίσης να εργάζεται για τη θέρμανση του.

Σίγουρα, η κουκούλα και οι τεντωμένες οροφές φαίνονται όμορφα στην κουζίνα. Αλλά για να επιτευχθεί όχι μόνο ένα αισθητικό σχέδιο, αλλά και μια σωστή εγκατάσταση δεν είναι εύκολο. Όταν εγκαθιστάτε την κουκούλα σε οροφή τεντώματος, προ-στερεώστε μια ειδική πλατφόρμα στην επιθυμητή περιοχή. Αφού στερεώσετε την πλατφόρμα στο σκυρόδεμα, μπορείτε να ξεκινήσετε να τραβάτε το κάλυμμα.

Στο επόμενο βήμα, κολλήστε το πλαστικό δακτύλιο πέλματος στη θέση του καλύμματος: η διάμετρος πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις της δομής. Στην εσωτερική άκρη του δακτυλίου, κόψτε την τρύπα στο φιλμ. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε για να ασφαλίσετε την κουκούλα κάτω από το τέντωμα που ήδη περιγράψαμε.

Όταν είναι εγκατεστημένη η κουκούλα - και πάλι ελέγξτε τη στεγανότητα όλων των συνδέσεων. Αφού βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση είναι σωστή, μπορείτε να προχωρήσετε δοκιμαστικές δοκιμές αποτελεσματικότητα των εργασιών της.

Δημοφιλή μοντέλα

Το καπάκι οροφής ή τοίχου θα πρέπει να είναι αρμονικό με το σχεδιασμό επίπλων κουζίνας. Για το κλασικό εσωτερικό της κουζίνας ή του εξοχικού στυλ, οι κατακόρυφες αποχρώσεις (λευκού ή μπεζ) με μεγάλα σχήματα είναι πιο κατάλληλες. Με ξύλινα ένθετα, αυτή η τεχνική θα είναι η συνέχιση του ακουστικού.

Τα αποσπάσματα στο ύφος της hi-tech και της σύγχρονης είναι πιο συνοπτικά και αυστηρά. Ο σχεδιασμός τους κυριαρχείται από μαύρες και μεταλλικές αποχρώσεις και, εκτός από το χάλυβα και το αλουμίνιο, χρησιμοποιούνται γυαλί, πλαστικό και άλλα υλικά.

Οι καλύτεροι αναστολείς κουκούλας από τους γνωστούς κατασκευαστές θα κοστίζουν πολύ, αλλά μπορείτε να βρείτε ποιοτικά μοντέλα άλλων εμπορικών σημάτων σε χαμηλότερη τιμή:

 • Η επίπεδη εξάτμιση αέρα Jet Air θα κοστίσει περίπου 3,5 χιλιάδες ρούβλια?
 • η τεχνική ανάρτησης του Elica ανέρχεται σε 4,8 χιλιάδες.
 • το ελάχιστο κόστος της ανασταλείσας κουκούλας Krona θα είναι 5.2 χιλιάδες ρούβλια?
 • η τιμή για την κρέμονται κουκούλες Whirpool - από 5.9 χιλιάδες?
 • το κόστος των κουρευτών της Electrolux ξεκινά από 2,8 χιλιάδες ρούβλια.
 • ανασταλεί κουκούλες Bosch κοστίζει από 5 χιλιάδες ρούβλια.

Κριτικές

Πριν από την αγορά σας συνιστούμε να αξιολογήσετε όχι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων μοντέλων αλλά και τον σχεδιασμό τους: μια τεχνική αυτού του τύπου αγοράζεται για αρκετά χρόνια, οπότε θα πρέπει να παραμείνει αρμονική σε οποιοδήποτε σχέδιο της κουζίνας.

Επίσης, μελετήστε ανατροφοδότηση σχετικά με τις κουκούλες: είναι πιθανό να βρείτε εναλλακτικές επιλογές με χαμηλότερο κόστος.

Ολέγκ, Σαμάρα: Χρησιμοποιούσα μια κουκούλα τοίχου από τη Bosch: με τις λειτουργίες της κατόρθωσε να φωνάζει, δεν έκανε πολύ θόρυβο στη δουλειά και κοίταξε αρκετά συμπαγές, επομένως δεν υπήρχαν ισχυρισμοί στον κατασκευαστή. Αλλά το ερώτημα που προέκυψε σχετικά με την αναδιαμόρφωση κουζίνας, έτσι άρχισα να ψάχνω κουκούλες για μια κουζίνα τύπου νησιού.

Αποφάσισα να μην αλλάξω τις συνήθειες μου - και πάλι έδωσε προτίμηση σε αυτόν τον κατασκευαστή: Σταμάτησα σε ένα μοντέλο με μέση χωρητικότητα. Για να εγκαταστήσω την κουκούλα στο ταβάνι της κουζίνας, έπρεπε να κάνω περισσότερες τρύπες από ό, τι ήταν απαραίτητο: με αυτό το έργο έτρεξα για πρώτη φορά και δεν ήμουν σίγουρος ότι η κουκούλα θα ήταν ασφαλώς στερεωμένη. Ως εκ τούτου, μετά την ολοκλήρωση όλων των έργων έχω ακόμα στραφεί στους ειδικούς που έλεγξαν τόσο την ορθότητα της εγκατάστασης όσο και τη στεγανότητα του συστήματος.

Δεν θα επεξεργαστώ τις ιδιαιτερότητες αυτής της τεχνικής: όλοι θέλουν τις παραλλαγές με διαφορετικά ποσά "bloat", για μένα τα βασικά κριτήρια για την ποιότητα του χάλυβα Χωρίς θόρυβο και καθαρισμό αέρα υψηλής ταχύτητας ακόμη και με την ελάχιστη ταχύτητα. Μου κοστίζει μια τέτοια κουκούλα είναι πιο ακριβή από την προηγούμενη, λόγω ενός πιο σύγχρονου σχεδιασμού και σε σύγκριση με άλλα μοντέλα κοστίζει πολύ περισσότερο, αλλά ως καθαρισμός είμαι βέβαιος ότι είναι 100%.

Valeria, Glukhov: Επιλέξαμε μια κουκούλα για την κουζίνα 60 εκατοστά από τη Hansa: Μου άρεσε ο απλός σχεδιασμός, η συμπαγεια (το μοντέλο είναι σχεδόν λεπτό) και το μικρό βάρος.

Για την περιορισμένη κουζίνα μου, αυτή η επιλογή φάνηκε ιδανική: η κουκούλα απορροφά γρήγορα τις δυσάρεστες οσμές, λειτουργεί σε τρεις λειτουργίες, σχεδόν χωρίς θόρυβο (εκτός από τη λειτουργία καθαρισμού υψηλής ταχύτητας, υπάρχει μια μικρή δυσφορία). Πρόσθετες λειτουργίες αυτού του μοντέλου δεν έχουν, αλλά είναι εξοπλισμένες με φωτεινό ενσωματωμένο φωτισμό στερεού τύπου.

Το αγόρασα πριν από τρεις μήνες σε τιμή λίγο πάνω από 3.000: λαμβάνοντας υπόψη αυτό το κόστος, μπορώ να πω ότι δικαιολογούσε την εμπιστοσύνη.

Η μόνη αρνητική, εγγενής, σε άλλες, όλες τις κουκούλες αυτού του τύπου - ένα μακρύ εξαερισμό, το οποίο τώρα διασχίζει την polkuhni, αλλά νομίζω ότι στο μέλλον θα λύσω το πρόβλημα με τη μεταμφίεση της.

Ψευδοροφές - μια μεγάλη επιλογή για κάθε κουζίνα. Και το πιο σημαντικό, το πλεονέκτημά τους είναι η δυνατότητα εγκατάστασης με διάφορους τρόπους, έτσι δεν χρειάζεται να παίζετε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε υλικά διακόσμησης ή να εξοικονομήσετε ένα μέγιστο χώρο στο εσωτερικό της κουζίνας. Γι 'αυτό τα μοντέλα ανάρτησης είναι πολύ δημοφιλή.

Χρήσιμη τεχνική στην κουζίνα. Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα;

Πολλές οικογένειες επιθυμούν να συγκεντρωθούν στην κουζίνα για δείπνο, συχνά παίρνουν τους επισκέπτες εκεί. Κάτω από την αρωματική μυρωδιά των πίτας, η συζήτηση σέρνει αργά και ειλικρινά. Αλλά το μυρίζει πάντα ορεκτικό;

Συχνά η κουζίνα είναι γεμάτη με τη μυρωδιά των καμένων κρεμμυδιών, μια γκρι θόλωση από το γάλα που εισήλθε στον καυστήρα. Γι 'αυτό δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς τέντωμα. Δεν είναι μόνο ένας τρόπος για την καταπολέμηση μιας δυσάρεστης οσμής, αλλά και ένα σημαντικό μέρος του εσωτερικού.

Κουκούλες κουζίνας

Ο κύριος σκοπός της αγοράς οποιωνδήποτε κουκούλες είναι να αποφευχθεί η βύθιση παντού: στην οροφή, στον τοίχο, στα έπιπλα ─ λίπη και αιθάλη, για να απαλλαγούμε από τον αέρα από οσμές. Τα αποσπάσματα των νέων μοντέλων μπορεί επίσης να είναι λάμπα, οπότε ένας άλλος στόχος είναι να φωτίσει την επιφάνεια της σκοτεινής επιφάνειας επιφάνειας εργασίας της επιφάνειας εργασίας.

Ο σχεδιασμός κάθε κουκούλας είναι απλός: το σώμα, μπορεί να είναι μέταλλο ή πλαστικό, μερικές φορές με γυάλινα ή ξύλινα μέρη, έναν κινητήρα (μερικοί ακόμη και δύο) και φίλτρα που καθαρίζουν πραγματικά τον αέρα.

Η κουκούλα τοποθετείται ακριβώς πάνω από τη σόμπα, καθώς σε αυτό το μέρος της κουζίνας υπάρχει η μεγαλύτερη ποσότητα δυσάρεστων οσμών, ατμού, αιθάλης. Αν αλλάξετε όλο τον εξοπλισμό στην κουζίνα, θα σας βοηθήσει να διαβάσετε τις συμβουλές μας σχετικά με το είδος της ηλεκτρικής κουζίνας που θα επιλέξετε.

Η επιφάνεια εργασίας της κουκούλας πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την επιφάνεια της πλάκας.

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος της κουκούλας στην πλάκα του νησιού.
Πατήστε. για μεγέθυνση της εικόνας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας, που διαφέρουν στο σχήμα, τη θέση και τις λειτουργίες. Οι κύριοι τύποι είναι:

 • Επίπεδες (αρθρωτές) κουκούλες που έχουν σχεδιαστεί για να ανακυκλώνουν τον αέρα.
 • ενσωματωμένο σε οποιοδήποτε έπιπλο?
 • επιτραπέζια - τοποθετούνται σε οριζόντια επιφάνεια κοντά στη σόμπα.
 • Θόλος (τζάκι) - εγκατεστημένος ακριβώς πάνω από τη σόμπα.
 • Σπάνια υπάρχουν σόλο εκχυλίσματα, ντόμινο, σχήμα Τ και κεκλιμένα.

Θόλος

Αυτός ο τύπος είναι ο πιο δημοφιλής.

Οι κουκούλες είναι:

 • τοίχο (τζάκι) ─ που συνδέεται με τον τοίχο και συμπληρώνει το σύστημα εξαερισμού.
 • Γωνιακή - χρησιμοποιείται όταν η σόμπα είναι τοποθετημένη σε μια γωνία.
 • κωνικό, σαν ένα τζάκι, τοποθετημένο πάνω από τη σόμπα στον τοίχο.
 • νησί - εγκατασταθεί πάνω από τις πλάκες, στέκεται στη μέση του δωματίου.

Υπάρχουν και άλλα είδη, αλλά είναι σπάνια.

Το χρώμα της θήκης είναι διαφορετικό, ως επί το πλείστον εξαρτάται από τον κατασκευαστή.

Μια ποικιλία σχημάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε μια συσκευή που ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό, είτε πρόκειται για κλασικό σχεδιασμό είτε για σοφίτα, και θα ταιριάζει με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών για τεχνικά χαρακτηριστικά.

Εδώ είναι τα φίλτρα:

 • απορρίμματα από sintepon, χαρτί, μη υφασμένα υφάσματα, τα οποία απορρίπτονται μετά από μόλυνση.
 • επαναχρησιμοποιήσιμα από αλουμίνιο ή ακρυλικό, καθαρίζονται από γράσο, πλένεται το ακρυλικό και το αλουμίνιο τοποθετείται σε πλυντήριο πιάτων ή σκουπίζεται με ένα μαλακό κουρέλι με ειδική σύνθεση απολίπανσης.

Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της κουκούλας, η ρύθμιση της ταχύτητας εξαερισμού και η ρύθμιση του φωτισμού μπορούν να πραγματοποιηθούν με τα κουμπιά και τους διακόπτες αφής.

Έχουν επίσης τη λειτουργία της υπολειπόμενης διαδρομής, η λειτουργία στη λειτουργία διαστήματος (η κουκούλα ενεργοποιείται αυτόματα σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα), πρόσθετο αερισμό.

Flat

Ένα επίπεδο σχήμα θεωρείται κλασικό. Συχνά καλούνται επίσης να κρέμονται. Η διαφορά μεταξύ αυτών των συσκευών είναι κομψή σχεδίαση. Είναι δημοκρατικά σε τιμή.

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα:

 • Χαμηλή ισχύς.
 • θόρυβος κατά τη λειτουργία.
 • Αυτές οι κουκούλες τοποθετούνται συνήθως σε μικρές κουζίνες, όχι περισσότερο από 9-14 τ.μ.

Οι αναρτημένες εξάτμιση απορροφούν λιπαρή σκόνη, καπνό, αιθάλη, απότομες δυσάρεστες οσμές, τότε όλα αυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία, διέρχονται από το φίλτρο και ο αέρας στην κουζίνα και πάλι γίνεται καθαρός. Η ανακυκλοφορία του αέρα λαμβάνει χώρα - επεξεργασία των χαλασμένων στο καθαρισμένο, που ρίχνεται πίσω με τη βοήθεια φίλτρων.

Αυτές οι κουκούλες είναι πολύ μικρότερες από τις ογκώδεις, συνδέοντας τους άξονες εξαερισμού.

Υπάρχουν επίσης δύο τύποι φίλτρων:

 • ανακυκλώσιμος άνθρακας ·
 • αφαιρούμενο αλουμίνιο.

Μόνο η σωστή συντήρηση των φίλτρων θα εξασφαλίσει καθαρό αέρα στην κουζίνα.

Τα μυστικά της επιλογής

Η κουκούλα μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στην κουζίνα.

Όταν αγοράζετε μια κουκούλα, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κουκούλα της κουζίνας. Πρώτον, μάθετε μόνοι σας:

 • τι μέγεθος χρειάζεται, αλλά ταυτόχρονα να γνωρίζουμε - όσο μικρότερο είναι το πλάτος, τόσο χειρότερο γίνεται ο μολυσμένος αέρας.
 • με πλάτος πλάκας 50 cm, η κουκούλα θα είναι βέλτιστα αποτελεσματική με πλάτος 90 cm.
 • τρόπος λειτουργίας - διήθηση ή εξάτμιση - αρχικά σκεφτείτε τι είναι πιο βολικό σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.
 • Τα φίλτρα είναι μίας χρήσης, επαναχρησιμοποιήσιμα, καθαρισμένα και ακατέργαστα: είναι κατάλληλα για έναν συγκεκριμένο πελάτη.
 • μέθοδος ελέγχου ─ αφής, κουμπί, ρυθμιστικό: η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις,
 • επιπρόσθετες λειτουργίες ─ εισαγωγή στο διάστημα της κουκούλας, μετακίνηση υπολειπόμενου ανεμιστήρα: τι χρειάζεται και τι δεν απαιτείται.

Κατανάλωση ισχύος

αντλώντας δύναμη μπορεί να υπολογιστεί από την τυποποιημένη μέθοδο: λαμβάνονται μήκους κουζίνα πολλαπλασιάζεται με το πλάτος της κουζίνας, και στη συνέχεια πολλαπλασιάζεται με το ύψος που λαμβάνεται πολλαπλασιάζεται με ένα συντελεστή 10 (μπορεί να είναι σε 12) και έχει ένα παραγωγικότητα (χωρητικότητα).

Με αυτό τον πίνακα μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε τον όγκο της κουζίνας

Αλλά με τέτοιους υπολογισμούς είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις:

Εάν η πλάκα είναι μεγάλη ηλεκτρική, τότε πρέπει να ληφθεί ο συντελεστής 15, για τις αερόθερμας ακόμη υψηλότερες. 20. Οι ροές αερίων ρυπαίνουν πάρα πολύ τον αέρα.

Η φόρμουλα είναι κατάλληλη για μια απομονωμένη κουζίνα, αλλά τώρα είναι μοντέρνα να αφήνετε ανοιχτές πόρτες, να δημιουργείτε καμάρες, να δημιουργείτε ένα εσωτερικό μιας συνδυασμένης κουζίνας με καθιστικό. Στη συνέχεια, η ισχύς του καλύμματος αυξάνεται πολλές φορές.

Η απαιτούμενη ισχύς εξαρτάται από την κυκλοφορία του αέρα και από τη δύναμη της ροής του αέρα.

Φιλτράρετε


Κάθε εκχύλισμα έχει ένα φίλτρο λίπους σχεδιασμένο για να καθαρίζει τη ροή του αέρα από μικροσκοπικά σωματίδια λίπους. Αν δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο, ο κινητήρας θα είχε αποτύχει, ο οποίος πολύ σύντομα θα είχε καλυφθεί με λιπαρές ουσίες, όπως λινέλαιο.

Τέτοια φίλτρα παράγονται από μαλακό ύφασμα και οικονομικές νοικοκυρές μπαίνουν στον πειρασμό να πλένονται και να τις χρησιμοποιούν ξανά.

Τα φίλτρα λίπους μίας χρήσης δεν πρέπει ποτέ να πλυθούν. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά.

Άνθρακας

Αυτά τα φίλτρα είναι γεμάτα με ενεργό άνθρακα και μπορούν να βρεθούν σε συσκευές που λειτουργούν στο σύστημα ανακύκλωσης. Πρέπει να αλλάζουν διαρκώς. Η συχνότητα αντικατάστασης εξαρτάται από τον κατασκευαστή των φίλτρων. Κατά μέσο όρο, εξυπηρετούν 2-3 μήνες.

Τις περισσότερες φορές, τέτοια φίλτρα δεν περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό της συσκευής και πρέπει να αγοράζονται ξεχωριστά.

Μέταλλο


Τα φίλτρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατ 'επανάληψη, εγκαταστάθηκε στην πιο ακριβά όργανα, και να τους έξω από μέταλλο (ανοξείδωτο χάλυβα, φύλλο αλουμινίου ή γαλβανισμένο χάλυβα), προς τα έξω μοιάζουν στην ταινία.

Αυτή η κασέτα αποτελείται από ένα μεταλλικό σκελετό και πολλά στρώματα μεταλλικού πλέγματος

Υλικό επιφάνειας

Το κύτος των μοντέρνων κουζινών κουζίνας είναι κατασκευασμένο από μεγάλη ποικιλία υλικών. Η επιλογή των οποίων εξαρτάται από τον τύπο της κουκούλας και τον σχεδιασμό της κουζίνας.

Η μοντέρνα κουκούλα κουζίνας θα ολοκληρώσει το τέλειο σχέδιο κουζίνας

Γυαλί

Είναι τόσο κουκούλες που τώρα είναι μεγάλη ζήτηση μεταξύ των αγοραστών. Το γυαλί μπορεί να είναι διαφορετικό: από ένα στερεό απλό ─ σε διακοσμημένο με εξαιρετικά διακοσμημένα γλυπτά. Οι πελάτες ζήτησαν επίσης παραλλαγές συνδυασμένων επιφανειών όπου υπάρχει γυαλί και χάλυβας. Τέτοιες κουκούλες τοποθετούνται σε κουζίνες, διακοσμημένες σε αγγλικά, κλασικά, ρετρό στυλ. Ένας νεροχύτης από γυάλινη κουζίνα μπορεί να συμπληρώσει ένα τέτοιο εκχύλισμα.

Μέταλλο

Για την κατασκευή περιπτώσεων τέτοιων συσκευών, παραδοσιακά λαμβάνεται ανοξείδωτος χάλυβας.
Συνήθως πρόκειται για τα μοντέλα που είναι τοποθετημένα στην οροφή, για παράδειγμα τα νησιά.
Τα κελύφη τέτοιων εκχυλισμάτων είναι ευκολότερα φροντισμένα και εξοικειωμένα με το μάτι.

Πρόσθετες λειτουργίες κουκούλας

Ένα σύνολο λειτουργιών που δεν υπάρχουν σε τυποποιημένα μοντέλα μπορεί να αποδοθεί σε επιπλέον. Κάθε επιχείρηση που παράγει κουκούλες προσφέρει τώρα ένα αρκετά μεγάλο σύνολο:

 • Παρουσία λειτουργίας τηλεχειρισμού.
 • Η δυνατότητα εγκατάστασης ορισμένων προγραμμάτων με διαφορετικούς τύπους μαγειρεμένων γευμάτων.
 • Λειτουργία φωτισμού.
 • Αυτόματη επιλογή ισχύος αναρρόφησης.
 • Αυτόματη λειτουργία μετά την απενεργοποίηση έως ότου αφαιρεθεί εντελώς η οσμή.

Σχετικά με τις ψευδοροφές στην κουζίνα από χαρτόνι γύψου διαβάστε εδώ.

Βαθμολογία των παραγωγών

 1. Κρόνα
 2. Elikor
 3. Lex
 4. Cata
 5. Αεριωθούμενος αέρας
 6. Hansa
 7. Akpo
 8. Gorenje
 9. Ελικα
 10. Bosch

Κατά τη δημιουργία μιας βαθμολογίας, ελήφθησαν υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

 • μέγιστη διάρκεια ζωής χωρίς επισκευή.
 • σχεδιασμός.
 • επίπεδο πολυπλοκότητας της εγκατάστασης.
 • απλότητα λειτουργίας
 • Πόσο βολικό είναι να αλλάξετε το φίλτρο.
 • διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών ·
 • δύναμη;
 • τον αριθμό των πωλήσεων κατά τη διάρκεια του έτους ·
 • κριτικές πελατών,
 • επιστροφή εγγύησης.

Εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας

Οδηγίες για την τοποθέτηση κουκούλας είναι τοποθετημένες στο διαβατήριο του οργάνου. Αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να δοθεί προσοχή (ειδικά στην εγκατάσταση πλαστικών αγωγών για κουκούλες στην κουζίνα). Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι ακόμα και η πιο ισχυρή κουκούλα δεν μπορεί να σας κρατήσει από το να πέσει στον τοίχο από σταγονίδια λίπους, τα οποία στη συνέχεια δεν πλένουν τίποτα. Προστατέψτε την περιοχή εργασίας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πάνελ για την κουζίνα, περισσότερο στο http://ilkitchen.ru/remont/fartuk/dlya-kuxni-iz-plastika.html

Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, θυμηθείτε:

 1. Μην περιορίσετε την έξοδο του σωλήνα σύνδεσης, εάν αυτό γίνει, τότε το θόρυβο της συσκευής θα αυξηθεί.
 2. Οι σωλήνες δεν μπορούν να διπλωθούν περισσότερο από 90 μοίρες κατά την εγκατάσταση.
 3. Το καλύτερο ύψος εγκατάστασης της κουκούλας είναι περίπου 65 cm από την πλάκα.
 4. Εάν εγκαταστήσετε μια βαλβίδα στη συσκευή (ή ήδη αγοράσετε μια κουκούλα με αυτό το τμήμα), μπορείτε να αποφύγετε την εισροή επιστροφής ρυπανθέντος αέρα.
 5. Όλοι οι αρμοί πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με στεγανωτικό.

Οδηγίες βίντεο για την τοποθέτηση του απορροφητήρα με τα χέρια σας.

Φροντίδα του εξοπλισμού

 • καθαρίστε την κουκούλα να απενεργοποιηθεί μόνο.
 • το σώμα της κουκούλας πλένεται με μαλακό σφουγγάρι με υγρό απορρυπαντικό, κονιοποιημένα προϊόντα μπορούν να αφήσουν γρατζουνιές στην επιφάνεια.
 • αν η κουκούλα είναι απόλυτα μεταλλική, τότε μπορείτε να αγοράσετε ειδικά πηκτώματα.
 • Τα γυάλινα εξαρτήματα πλένονται με καθαριστικό γυαλιού.
 • Οι ξύλινες επιφάνειες σκουπίζονται με καθαριστικά που περιέχουν κερί. Τότε θα είναι ελαφρώς θαμπό για να λάμψει, το οποίο φαίνεται καλό?
 • η συχνότητα αλλαγής των φίλτρων αναφέρεται στις οδηγίες, για την κανονική λειτουργία της κουκούλας πρέπει να τηρείτε τις καθορισμένες ημερομηνίες.
 • τα επαναχρησιμοποιήσιμα αποσπώμενα φίλτρα πλένονται με απορρυπαντικό πιάτων. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε πλυντήριο πιάτων.

Δείτε επίσης βίντεο πόσο γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο να καθαρίσετε την κουκούλα:

Όταν τα φίλτρα δεν αλλάξουν και δεν καθαριστούν εγκαίρως, ο κινητήρας υποβάλλεται σε άχρηστα φορτία

Έτσι, αν αναλύσουμε όλα τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε. Καλή εξάτμιση:
Καλό, ισχυρό, με κομψό σχεδιασμό. Χωρίς θόρυβο, ταιριάζει σχεδόν σε κάθε στυλ κουζίνας.
Εύκολο στη λειτουργία.

Οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες ─ ο τρόπος άνεσης και ηρεμίας στην αγαπημένη σας κουζίνα. Σας συνιστούμε επίσης να διαβάσετε το άρθρο μας το οποίο θα σας πει πώς να εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη κουκούλα.