Ποιες είναι οι κουκούλες για την κουζίνα και πώς να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή

Για να εξαλειφθούν τα προβλήματα από το καμένο τρόφιμο, αρκεί να εγκαταστήσετε μια χρήσιμη μονάδα, να μάθετε πριν αγοράσετε πώς να επιλέξετε κουκούλα για την κουζίνα, ποια κριτήρια πρέπει να ληφθούν υπόψη και στα οποία να εστιάσετε.

Περιεχόμενα

Τι να βασιστείτε κατά την επιλογή; ↑

Οι συνθήκες λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού έχουν οδηγήσει σε αυξημένη προστασία των συσκευών από τις αρνητικές επιπτώσεις της υψηλής θερμοκρασίας, των λιπαρών ατμών και της υγρασίας. Σχετικά με τις πλευρές της αντίστασης στην υπερθέρμανση και τη δράση του ατμού βρασμένου ελαίου, η επιλογή του καπό για να προσανατολιστεί δεν έχει νόημα. Ταξινόμηση του εξοπλισμού σύμφωνα με την αρχή της δράσης, των επιδόσεων, των χαρακτηριστικών σχεδιασμού, του σχεδιασμού, με κόστος. Ένα σημαντικό σύνολο πρόσθετων λειτουργιών, στον πλήρη κατάλογο των οποίων δεν χρειάζονται όλοι οι χρήστες. Συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά, τον τύπο του εξοπλισμού και του εξοπλισμού, είναι δυνατόν χωρίς κανένα πρόβλημα να καταλήξουμε σε τεκμηριωμένο συμπέρασμα ποια τεχνική είναι καλύτερη σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Σχεδιασμός διαφορών κουκούλες ↑

Όσοι επιθυμούν να εξοπλίσουν την κουζίνα προσφέρονται "επίπεδες" κρεμαστές συσκευές, ενσωματωμένο εξοπλισμό, τρούλο ή "τζάκι", είναι τοίχος και γωνιακός εξοπλισμός εξόρυξης.

 • Οι επίπεδες κρέμες τοποθετούνται πάνω από την εστία. Πάνω από τον εξοπλισμό μπορεί να τοποθετηθεί ένα ντουλάπι, αφού δεν υπάρχει ανάγκη σύνδεσης μιας επίπεδης κουκούλας με έναν αγωγό αερισμού. Έχουν συνήθως απλά ακρυλικά φίλτρα που απορροφούν μόνο λίπος. Για να μην αλλάξετε το ακρυλικό φίλτρο κάθε 4 μήνες, μπορείτε να βάλετε το μεταλλικό κουκούλα, το οποίο χρειάζεστε μόνο για να πλένετε περιοδικά. Flat κουκούλες - η λιγότερο ισχυρή τεχνική, θεωρείται παρωχημένη.
 • Ο ενσωματωμένος εξοπλισμός εγκαθίσταται σε συγκεκριμένες κρεμαστές ερμάρια, έτσι ώστε η παρουσία τους να μπορεί να προσδιοριστεί μόνο με την παρουσία μιας επιφάνειας εργασίας εξάτμισης πάνω από την πλάκα. Οι περισσότερες από τις τροποποιήσεις έχουν μια αναδιπλούμενη πλάκα, λόγω της οποίας είναι δυνατό να αυξηθεί η περιοχή του φράχτη της μολυσμένης μάζας αέρα. Αυτός είναι ένας πιο παραγωγικός εξοπλισμός, εξοπλισμένος με μεταλλικό φίλτρο.
 • Η τεχνολογία εξαγωγής θόλου μοιάζει με ένα τμήμα μιας καμινάδας καπνοδόχου. Μεταξύ των τελευταίων τροποποιήσεων υπάρχουν παραλλαγές τελειωμένες με γυαλί, φυσικό ξύλο. Στον απαιτούμενο εξοπλισμό θόλου, υπάρχουν μερικές διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθορίζουν κυρίως την επιλογή.

[include id = "1" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι συσκευών, εκτός από αυτούς υπάρχουν και επιτραπέζια μοντέλα σχεδιασμένα για να παρέχουν πρόσθετες μονάδες μαγειρέματος. Συνήθως τοποθετούνται μεταξύ της σχάρας και της σόμπας, η εγγύτητα της εγκατάστασης εξασφαλίζει την ποιότητα του καθαρισμού.

Από τους τύπους που περιγράφονται παραπάνω μέγιστη δημοφιλούς μικρού μεγέθους ενσωματωμένες επιλογές με τους οπαδούς, επειδή ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε πρότυπο σχέδιο και δεν ακαταστασία του χώρου.

Τρόπος εργασίας, διαφορές ↑

Τα όργανα μπορούν να εκτελέσουν:

 • καθαρισμό, δηλ. την ανακυκλοφορία της μολυσμένης μάζας αέρα, τη διέλευση της εισερχόμενης ροής μέσω του φίλτρου και την επιστροφή του.
 • ανάσυρση του αέρα χωρίς διήθηση των ρύπων και μετέπειτα απομάκρυνσή του στο σύστημα εξαερισμού.

Τα περισσότερα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα εκτελούν εκτροπή και κυκλοφορία, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία προτεραιότητας γι 'αυτόν. Αν η σύνδεση με τον κεντρικό εξαερισμό, δεν είναι εφικτή λόγω της απόστασης του αγωγού εξαερισμού, λόγω της πάρα πολύ χρονοβόρα διαδικασία της συνοψίζοντας και αντιαισθητική αποτελέσματα που αποκτήθηκαν μονάδα θα είναι μεγάλη για να εκτελεί μόνο φιλτράρισμα. Ωστόσο, δεν πρέπει να λησμονείται ότι χωρίς καθαρισμό το φίλτρο άνθρακα δεν εξάλειψε την οσμή, και έχει τη δράση ασθενέστερη από το τράβηγμα του εξαερισμού.

Πιστεύεται ότι η καλύτερη τεχνολογία είναι εξοπλισμένη με επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα αλουμινίου. Οι ακρυλικές εκδόσεις θεωρούνται οι πιο πρακτικές, αφού μετά τη μόλυνση πρέπει να πεταχτούν. Τα φίλτρα άνθρακα που εξαλείφουν τις οσμές που είναι δυσάρεστες για τους άλλους παρέχονται ξεχωριστά.

Η απόδοση είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ↑

[include id = "2" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Διαφορετικά μοντέλα μπορούν να αντλούν από 200 έως 1200 m³ / h. Ωστόσο, η αξιολόγηση των συσκευών αξιοπρεπούς ποιότητας απέχει πολύ από το πιο ισχυρό εξοπλισμό, αλλά συσκευές με χωρητικότητα 500 m³ / h.

Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη χωρητικότητα, πολλαπλασιάστε το δωμάτιο κατά 10 (σύμφωνα με τα πρότυπα SES την τιμή ανταλλαγής αέρα). Το αποτέλεσμα πρέπει να πολλαπλασιαστεί κατά 1,3 για το απόθεμα. Ένα ορισμένο περιθώριο απόδοσης θα εξασφαλίσει εξαιρετικό καθαρισμό χωρίς τη χρήση της μέγιστης λειτουργίας, η οποία θα παρατείνει τον πόρο του εξοπλισμού και ταυτόχρονα θα μειωθεί το επίπεδο θορύβου.

Στο τεχνικό δελτίο των συσκευών που εκτελούν τροφοδοσία και ανάκτηση, θα επισημαίνεται η χωρητικότητα της λειτουργίας στη λειτουργία ανάσυρσης. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί κατά 40% λιγότερο λόγω απώλειας ισχύος κατά τη διέλευση από το φίλτρο.

Βέλτιστο επίπεδο θορύβου ↑

Δεν υπάρχουν μοντέλα που να μην καταστέλλουν το μονότονο "buzzing". Μπορείτε να επιλέξετε μόνο τη βέλτιστη τροποποίηση, συνδυάζοντας επαρκή απόδοση με τη χαμηλότερη αρνητικότητα ήχου. Η πιο χαλαρή κουκούλα είναι εξοπλισμένη με κινητήρα τοποθετημένο σε περίβλημα από ηχομονωτικό πλαστικό που δεν έρχεται σε επαφή με το κύριο σώμα του εξοπλισμού λόγω της ύπαρξης ειδικών παρεμβυσμάτων. Στο τεχνικό διαβατήριο των "σιωπηλών" συσκευών θα τοποθετηθούν τιμές από 36 dB.

Για να μειώσετε το επίπεδο των ηχητικών κυμάτων μπορεί να οφείλεται στη λειτουργικότητα των ισχυρών ανεμιστήρων, που εργάζονται σε χαμηλή ταχύτητα.

Πώς να επιλέξετε ένα καπό εξαγωγής σύμφωνα με τις διαστάσεις ↑

Η επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας της κουκούλας πρέπει να είναι ίση με την περιοχή της πλάκας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη, είναι ελαφρώς πιο πιθανή. Εάν το μέγεθος της επιλεγμένης συσκευής δεν είναι "σφιχτό", συνιστάται να επιλέξετε είτε μια εσωτερική έκδοση με πρόσθετο συρόμενο πάνελ είτε μεγαλύτερο εξοπλισμό.

Διαχείριση ως κριτήριο επιλογής ↑

Μια άλλη ερώτηση: πώς να επιλέξετε μια συσκευή με άψογο έλεγχο;

 • Ο τύπος ή ολισθητήρας διαφάνειας βρίσκεται στον πυθμένα του εξοπλισμού, ο οποίος δεν είναι πολύ ελκυστικός για διακοσμητικές απόψεις και είναι άβολος. Επιπλέον, είναι συχνά αλατισμένο.
 • Τύπος κουμπιού με παραδοσιακά κουμπιά.
 • Η αισθητηριακή όψη είναι βολική, αλλά συνυφασμένη με την αύξηση της τάσης οικιακού δικτύου μπορεί να προκαλέσει διακοπή δαπανηρού εξοπλισμού.
 • Η "ψευδο-αισθητηριακή" παραλλαγή θεωρείται η πιο ορθολογική, αφού η μικροκή της είναι καλά προστατευμένη από το φράξιμο.

Οι πωλητές οικιακών συσκευών, θα προτρέψουν, σε ό, τι είναι απαραίτητο να δώσουν προσοχή σε μια επιλογή. Αλήθεια, μην ξεχνάτε ότι η άποψή τους συχνά προσαρμόζεται από την επιθυμία να πωληθούν αγένεια ή να φέρουν περισσότερα κέρδη αγαθών.

Τύποι κουζινών και οι διαφορές τους

Η διαδικασία μαγειρέματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μυρωδιές, ευχάριστη και όχι πολύ καλή. Πέρασαν κρεμμύδια ή τηγανητά ψάρια, καίγονται τρόφιμα - τι θα βοηθήσει γρήγορα να απαλλαγούμε από τέτοιες "αρώματα";

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το είδος των κουζινών και πώς διαφέρουν. Μια λεπτομερή ανάλυση του κάθε τύπου, συμβουλές για την επιλογή, εικονογραφικές φωτογραφίες - σίγουρα, έτσι καθορίστε κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς θα είναι πολύ πιο εύκολη!

Οι κουκούλες διαφέρουν σε πολλά χαρακτηριστικά. Προτείνουμε να εξερευνήσετε τις διαφορές μεταξύ τους, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Διαμόρφωση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η μορφή και η αρχή της διήθησης του αέρα. Υπάρχουν 3 τύποι.

1. Κουκούλα αναστολής

Ο επίπεδος ή κεκλιμένος σχεδιασμός εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα στον τοίχο ή κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας.

Οι ειδικοί συστήνουν την αγορά τους για μικρές κουζίνες, για παράδειγμα, στο Χρουστσόφ.

2. Ενσωματωμένη κουκούλα

Η κύρια διαφορά από τον προηγούμενο τύπο είναι η διαθεσιμότητα ενός ειδικού κουτιού ή γραφείου.

Κρίνοντας από τις κριτικές, αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος. Μια ευρεία γκάμα μοντέλων, πολλές πρόσθετες επιλογές... Παρεμπιπτόντως, εδώ είναι ένας καλός οδηγός αγοραστή για το πώς να επιλέξετε το σωστό ενσωματωμένο κουκούλα.

3. Θόλος ή τζάκι

Πήραν το όνομά τους λόγω του σχήματος που θυμίζει την παραδοσιακή κουκούλα για παλιά τζάκια. Είναι αλήθεια ότι τώρα είναι αρκετά διαφορετικές - πολλές είναι κατάλληλες για τα πιο σύγχρονα στυλ σχεδίασης.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή είναι μια ισχυρή μονάδα που θεωρείται παράλογη για μικρές κουζίνες. Αλλά για ένα διαμέρισμα-στούντιο, ταιριάζει απόλυτα: η μυρωδιά σε μια κατοικημένη περιοχή είναι σχεδόν αδύνατη.

4. Κουκούλα νησιού

Όχι πολύ καιρό πριν, αυτός ο τύπος βρέθηκε μόνο σε εστιατόρια ή σε ξένες ταινίες. Τώρα οι μεγάλες συσκευές εξάτμισης που βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου δεν είναι ασυνήθιστες στα απλά διαμερίσματα.

Εάν δεν μπερδεύεστε από αυτά τα μειονεκτήματα όταν αγοράζετε μια κουκούλα για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα, τότε θα έχετε μια αξιόπιστη και ισχυρή μονάδα.

5. Κουκούλα σε σχήμα Τ

Έλαβαν το όνομά τους λόγω του σχήματος: σε μια ανεστραμμένη μορφή, η συσκευή μοιάζει με το γράμμα Τ. Πρόκειται για κλασικές κουκούλες που, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, είναι κατάλληλες για σχεδόν κάθε κουζίνα.

6. Διακοσμητική κουκούλα

Εδώ είναι δύσκολο να δοθεί ένας σαφής ορισμός. Μπορεί να είναι μια συσκευή με κλίση ή σχήμα Τ, ή ίσως ένα μη τυποποιημένο gadget. Τους αγαπούν για διακόσμηση και ασυνήθιστη εμφάνιση: τις περισσότερες φορές αυτές οι μονάδες φαίνονται πολύ κομψές.

Ποια να επιλέξει; Εξαρτάται από εσάς. Εξετάστε την περιοχή του δωματίου, τη συχνότητα του μαγειρέματος, την ύπαρξη αερισμού στο σπίτι. Αμφιβολία; Διαβάστε ειδικευμένα φόρουμ όπου οι νοικοκυρές μοιράζονται τις πραγματικές απόψεις για τα μοντέλα.

Η επόμενη σημαντική πτυχή είναι η αρχή λειτουργίας της κουκούλας.

Μηχανισμός καθαρισμού

Όπως προαναφέρθηκε, οι κουκούλες διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση.

 1. 1. Οι κουκούλες εξάτμισης δεν αφαιρούν μόνο τις δυσάρεστες οσμές, αλλά οδηγούν τον αέρα στο δρόμο ή απλά στο σύστημα εξαερισμού. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ποιότητα εργασίας και υψηλή παραγωγικότητα. Αλλά ο αγωγός αέρα πρέπει να γίνει με μεγάλη ακρίβεια, διαφορετικά κινδυνεύετε να παραβιάσετε τον φυσικό εξαερισμό στο διαμέρισμα.
 2. 2. Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης χρησιμοποιείται πιο συχνά: είναι ευκολότερο να εγκατασταθεί και κοστίζει λιγότερο. Λειτουργεί χάρη στα φίλτρα μέσω των οποίων περνά ο αέρας για καθαρισμό. Το κύριο μειονέκτημα είναι η ανάγκη τακτικής αντικατάστασης. Επιπλέον, ο αέρας παραμένει στην κουζίνα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς αερισμό.
 3. 3. Συνδυασμένος τύπος δεν είναι τόσο δημοφιλής ακόμα: στην πώληση αυτές οι μονάδες δεν εμφανίστηκαν πριν από λίγο καιρό. Συνδυάζει και τα δύο συστήματα, τα οποία ενδεχομένως αλλάζουν διακόπτη εναλλαγής. Η καλύτερη επιλογή, αλλά αρκετά ακριβό.

Είναι δύσκολο να πούμε ποια μέθοδος καθαρισμού είναι καλύτερη. Όπως και στην τελευταία ενότητα, συνιστούμε να εστιάσετε στις ανάγκες σας και να δώσετε προτεραιότητα.

Ξεχωριστά, θα ήθελα να μιλήσω για φίλτρα - έχουν επίσης σημαντικές διαφορές:

 • Το μέταλλο μπορεί να πλυθεί, ενώ είναι πολύ ανθεκτικό. Εάν δεν παραβιάσετε τις συνθήκες λειτουργίας, τότε δεν απαιτείται αντικατάσταση.
 • Τα συνθετικά φίλτρα θεωρούνται διαθέσιμα. Μην φοβάστε - αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν μετά από κάθε χρήση, μόνο με τον βαθμό μόλυνσης. Κρίνοντας από τις κριτικές, η κατά προσέγγιση διάρκεια ζωής είναι από 2 μήνες έως 6 μήνες.
 • Τα φίλτρα άνθρακα με λεπτό σύστημα καθαρισμού θεωρούνται τα πιο σύγχρονα. Εξουδετερώνει πολύ καλύτερα, αλλά αν δεν το αλλάξετε εγκαίρως, αρχίζει να μολύνει τον αέρα.

Η βέλτιστη επιλογή εξαρτάται από το μοντέλο της κουκούλας και τις συνθήκες λειτουργίας της.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα για την κουζίνα

Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσετε τους τοίχους και την οροφή της κουζίνας από τη λιπαρή αιθάλη που αναπόφευκτα παραμένει μετά το μαγείρεμα. Μικτή με τη σκόνη, δημιουργεί μια πολύ αναισθητική επιδρομή. Φαίνεται ότι πιο πρόσφατα έγιναν επισκευές και πάλι όλα πρέπει να ξαναβαφτούν και να ξαναβαφτούν - διαφορετικά θα ήταν δυσάρεστο να μπαίνεις στην κουζίνα. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα παραδοσιακό σύστημα εξαερισμού για τον καθαρισμό του αέρα.

Τώρα, με την εφεύρεση μιας κουκούλας κουζίνας, οι επισκευές στην κουζίνα μπορεί να μην διαρκέσουν πολύ. Η συσκευή δεν επιτρέπει το λίπος να εγκατασταθεί σε τοίχους ή ντουλάπια με μια οροφή, τα αλιεύματα μυρίζει και οποιαδήποτε εξάτμιση. Ο αέρας στο διαμέρισμα παραμένει καθαρό και φρέσκο. Έτσι για να αγοράσετε μια κουκούλα, αν δεν έχετε ακόμα, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Πώς να επιλέξετε σωστά την κουκούλα για την κουζίνα, χωρίς να χάσετε την ποικιλία των μοντέλων, θα πείτε αυτό το άρθρο. Σε αυτό, θα μιλήσουμε για τα βασικά χαρακτηριστικά των κουκούλες και πόσο διαφορετικές οι διάφορες τροποποιήσεις τους διαφέρουν μεταξύ τους.

Τι εξυπηρετεί και πώς λειτουργεί ο εκχυλιστής;

Αυτή η συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Αφαιρεί τα προϊόντα καύσης από τον αέρα, καθώς και δυσάρεστες οσμές και καπνούς. Αλλά στην κουζίνα, όταν μαγειρεύετε, δεν μυρίζει, δεν πιτσιλιά λίπους δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Μέσα στο κάλυμμα είναι ένα σύστημα ειδικών φίλτρων που συλλαμβάνουν καπνούς, μυρωδιές και αιθάλη. Επιπλέον, διαθέτει σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Όλα αυτά περικλείονται στο περίβλημα στο οποίο βρίσκεται ο πίνακας ελέγχου, είτε ηλεκτρονικός είτε μηχανικός. Ανάλογα με τον καθαρισμό του αέρα, οι απορροφητήρες είναι από τους ακόλουθους δύο τύπους:

1. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης καθαρίζουν τα φίλτρα με μολυσμένο αέρα και στη συνέχεια το αφήνουν πίσω στο δωμάτιο.


Ένα παράδειγμα μιας κουκούλας ανακύκλωσης και της αρχής της λειτουργίας της.

2. Συσκευές τύπου ροής απορροφούν βρώμικο αέρα, καθαρίστε το με γράσο και αιθάλη και, στη συνέχεια, απελευθερώστε το μέσω του εξωτερικού συστήματος εξαερισμού.


Ένα παράδειγμα σχεδίασης ροής και της αρχής της λειτουργίας του.

Η κουκούλα είναι συνήθως τοποθετημένη στην οροφή ή στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Μερικές φορές είναι κρυμμένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι, ανοικτό από το κάτω μέρος - φαίνεται πολύ αισθητική. Η συσκευή μπορεί να δει μόνο κοιτάζοντας ειδικά εκεί.

Όσο για τις κουκούλες οροφής και τοίχου, είναι κατασκευασμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν οργανικά στο σχεδιασμό της κουζίνας. Οι καθαριστές αέρα που είναι προσαρτημένοι στον τοίχο μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή τζακιού ή μίας σκέτης γάζας. Μερικές φορές σε μια τέτοια προσωπίδα υπάρχει μια αποσπώμενη οθόνη με ένα φίλτρο μέσα.

Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή κουκούλας;

Έτσι, πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για την κουζίνα και τι να παρατηρήσετε πρώτα; Ας απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση.

Σύστημα φίλτρου

Σε συσκευές τύπου ανακύκλωσης, ο καθαρισμένος αέρας διέρχεται από δύο στάδια διήθησης. Ταυτόχρονα, μερικά φίλτρα εξαλείφουν ξένες οσμές, ενώ άλλα αποθέτουν ελαιώδη σωματίδια μαζί με αιθάλη.

1. Ένα σύστημα που φιλτράρει ελαιώδη σωματίδια μπορεί να είναι μια αφαιρούμενη πλαστική κασέτα πάνω στην οποία στερεώνεται ένα sintepon ή ένα μη υφασμένο λινάρι. Ένα τέτοιο φίλτρο είναι μία φορά. Καθώς γίνεται βρώμικο, μπορείτε να το τραβήξετε εισάγοντας ένα νέο.

Υπάρχουν επίσης επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα αλουμινίου ή χάλυβα - δεν αφαιρούνται αλλά περιοδικά καθαρίζονται από ακαθαρσίες.


Στη φωτογραφία είναι ένα μεταλλικό φίλτρο που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

2. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται φίλτρα άνθρακα μίας χρήσης για να εξουδετερώσουν διάφορες οσμές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε κουκούλα για την κουζίνα μπορεί να προσαρμοστεί στο καθεστώς ανακύκλωσης. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να κάνει φίλτρο λίπους. Αλλά το δεύτερο στάδιο της διήθησης δεν είναι επείγουσα ανάγκη, χωρίς αυτό το καπό θα λειτουργήσει καλά στη λειτουργία ανακύκλωσης. Εάν δεν χρησιμοποιείτε φίλτρο λίπους, όλα τα λάδια και λίπη θα πέσουν στα πτερύγια του ανεμιστήρα και στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας. Και από εκεί απομακρύνετε τα λίπη και την αιθάλη που είναι αποξεραμένα - ένα δύσκολο έργο.

Μερικά μοντέλα προϋπολογισμού καθαρισμού αέρα και χωρίς φίλτρα σε όλες τις εργασίες - απλώς αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω εξωτερικού εξαερισμού. Ταυτόχρονα, λόγω της διαφοράς της πίεσης, ο καθαρός αέρας από το δρόμο έρχεται στη θέση του απομακρυσμένου αέρα. Τέτοιες συσκευές πωλούνται αρκετά σπάνια.

Είναι καλύτερα να δώσουμε προσοχή στα σύγχρονα μοντέλα κουκούλας, τα οποία τόσο δυσάρεστη οσμή και λίπος θα αφαιρέσουν λεπτά για 6-8. Και ο αέρας θα χάσει τουλάχιστον 96% περίσσεια ακαθαρσιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε εκείνα τα διαμερίσματα όπου η κουζίνα και η τραπεζαρία δεν είναι χωρισμένα.

Εμφάνιση και σχεδίαση της κουκούλας

Τώρα ας εξετάσουμε τι είδους κουκούλα για την κουζίνα, ανάλογα με το σχεδιασμό της. Σίγουρα έχετε ήδη αναρωτηθεί σχετικά με αυτήν την ερώτηση. Μετά από όλα, αυτές οι οικιακές συσκευές κρέμονται, φτιαγμένες με τη μορφή θόλου, καθώς και νησιού. Υπάρχουν ακόμα μοντέλα με πίνακα εργασίας. Θα περιγράψουμε όλους αυτούς τους τύπους συσκευών.

1. Κουκούλες μενταγιόν - το φθηνότερο και πιο εύκολο στην εγκατάσταση, έτσι αξίζουν δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών. Ο τρόπος λειτουργίας τους ανακυκλώνεται, ενώ τα φίλτρα χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιήσιμα. Χαρακτηρίζονται από χαμηλό κόστος και απλή εγκατάσταση.


Ανάρτηση καπό, η οποία είναι καλό να χρησιμοποιηθεί σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει δυνατότητα εξαερισμού στον εξαερισμό.

2. Οι κουκούλες του θόλου μοιάζουν με μια ομπρέλα σε σχήμα. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Επίσης, τοποθετούνται στον τοίχο πάνω από τη σόμπα και μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, αλλά και σε λειτουργία ροής.


Η κουκούλα τύπου θόλου συνδέεται με το σύστημα εξαερισμού του δωματίου και καθαρίζει τον αέρα πολύ καλά.

3. Όταν η σόμπα στην κουζίνα είναι ενσωματωμένη, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, σε μια ειδική κρεμαστή ντουλάπα με ανοιχτό πυθμένα, η κουκούλα μπορεί να είναι τέλεια μεταμφιεσμένη.


Η κουκούλα είναι έπιπλα κουζίνας.

4. Και αν η κουζίνα δεν βρίσκεται στον τοίχο, αλλά στη μέση της κουζίνας, λαμβάνεται ένα εκχύλισμα τύπου νησιού. Το είδος της εργασίας που έχουν - ρέει.


Στη φωτογραφία, ένα νησιωτικό τύπο.

5. Το πλεονέκτημα των μοντέλων που έχουν ανασυρόμενο πλαίσιο είναι συμπαγείς διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, με την επέκταση του πίνακα, εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατό να επεξεργαστεί ο αέρας σε όλη την επιφάνεια της πλάκας.


Αποσπώμενος απορροφητήρας ενσωματωμένα ντουλάπια κουζίνας.

Σχετικά με τους οπαδούς και τη δύναμή τους

Στο σύστημα εξάτμισης μπορεί να υπάρχουν ένας έως δύο ανεμιστήρες που τροφοδοτούνται από ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν κάποιος μιλάει για το πώς να επιλέξει τη δύναμη μιας κουκούλας για μια κουζίνα, σημαίνει τη δύναμη των οπαδών της. Από αυτή την τιμή εξαρτάται η βασική παράμετρος του σχεδίου - παραγωγικότητα. Καθορίζει πόσο αέρα μπορεί να καθαριστεί από τη μονάδα ανά μονάδα χρόνου. Συνήθως, η παραγωγικότητα των σύγχρονων συσκευών εξάτμισης κυμαίνεται από 180 έως 700 m3 / h. Οι ανεμιστήρες μπορούν να τρέξουν σε δύο ή τέσσερις ταχύτητες.

Η υψηλή απόδοση έχει επίσης την αντίστροφη πλευρά: όταν δουλεύετε τη συσκευή ακούτε ένα πολύ αξιοσημείωτο θόρυβο. Και δεν είναι συνήθως απαραίτητο να εργάζεστε στο όριο. Εκτός αν είναι μερικές φορές απαραίτητο να συμπεριλάβετε μια κουκούλα στο μέγιστο - για παράδειγμα, όταν το φαγητό καίγεται ή το γάλα ξεφύγει. Και αν κάτι θερμαίνεται ήσυχα κάτω από το κλειστό καπάκι, τότε οι οπαδοί με μικρή χωρητικότητα θα αντιμετωπίσουν.

Υπάρχουν υγειονομικά πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αλλάξει από 10 σε 12 φορές μέσα σε μία ώρα. Κάνουμε τον υπολογισμό: υπολογίστε τον όγκο της κουζίνας, αφαιρέστε από αυτό τον όγκο όλων των επίπλων και, στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε με 10. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνουμε έναν αριθμό που καθορίζει την επιθυμητή απόδοση της συσκευής.

Πίνακας ελέγχου - ποιο είναι το καλύτερο;

Στο εξωτερικό μέρος της κουκούλας, υπάρχει ένας πίνακας ελέγχου. Μπορεί να είναι τύπου push, touch ή slider.

1. Ο έλεγχος αφής είναι βολικός δεδομένου ότι αρκεί να αγγίξετε απαλά τον επιθυμητό τομέα του πίνακα με το δάχτυλό σας. Η λυχνία LED θα ανάψει αμέσως και η συσκευή θα εκτελέσει την εργασία.

2. Ο πίνακας ελέγχου του ρυθμιστή σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον επιθυμητό τρόπο χρησιμοποιώντας ένα μηχανικό ρυθμιστικό που μετακινείται κατά μήκος του επιπέδου.

3. Με τα κουμπιά είναι εύκολο - κάθε κουμπί στο πάνελ αντιστοιχεί σε μία ή άλλη λειτουργία της συσκευής.

Παρ 'όλα αυτά, ο εκχυλιστής μπορεί να έχει χρήσιμες λειτουργίες όπως ένα χρονόμετρο για την απενεργοποίηση σε καθορισμένο χρόνο, έναν αισθητήρα υγρασίας υπερήχων και έναν ηλεκτρονικό διακόπτη ταχύτητας. Ένας τέτοιος διακόπτης μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα των ανεμιστήρων εάν η περιεκτικότητα καπνού υπερβεί μια προκαθορισμένη τιμή.

Αν επιλέξετε, μπορείτε να σταματήσετε τον έλεγχο αφής, είναι σίγουρα βολικό, αλλά το κόστος αυτών των εκχυλισμάτων είναι μεγαλύτερο.

Διαστάσεις της κουκούλας

Επιλέξτε τη συσκευή εξάτμισης ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας. Θυμηθείτε τον βασικό κανόνα: πάρετε μια κουκούλα με διαστάσεις όχι μικρότερη από την εστία.

Το κανονικό πλάτος των πλακών για την κουζίνα είναι από 60 έως 90 εκατοστά. Εάν επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας με πλάτος 50 cm, δεν μπορείτε να πάρετε ένα καλό αποτέλεσμα. Καλύτερα να αφήσετε τη σόμπα να μπλοκαριστεί από τον καθαριστή αέρα από ό, τι αντίστροφα. Και τότε το λίπος και δυσάρεστα οσμή αέρα, και ακόμη και εμφάνιση, ακόμη και στο υπνοδωμάτιο θα διεισδύσει.

Τώρα λίγο σχετικά με το ύψος αυτής της συσκευής. Σύμφωνα με τους κανόνες, πάνω από τη σόμπα αερίου, πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα όχι κάτω από σε απόσταση 75 εκατοστών από την επιφάνεια. Για τις ηλεκτρικές σόμπες, η απόσταση αυτή είναι μικρότερη - 65 εκατοστά. Αν αγνοήσουμε αυτόν τον κανόνα, τότε μπορούμε να διορθώσουμε τυχαία μια πυρκαγιά. Μετά από όλα, η κουκούλα σε αυτή την περίπτωση θα θερμανθεί έντονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην καύση του συσσωρευμένου λίπους στους τοίχους του.

Σύνδεση με επικοινωνίες

Για να γίνει ο καθαριστής αέρα καλά, πρέπει να το συνδέσετε σωστά στο σύστημα εξαερισμού. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σύντομες συνδέσεις για τη σύνδεση. Όσο περισσότερο το γόνατο έχει έναν αεραγωγό, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση της κουκούλας. Ο υπολογισμός είναι απλός - κάθε στροφή προκαλεί μείωση της παραγωγικότητας κατά 5%.

Ο ομαλότερος τοίχος του αγωγού και όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή. Αλλά κυματοειδείς σωλήνες, τόσο βολικό στη συναρμολόγηση, αντίθετα, μειώνουν την απόδοσή του.

Πρόσθετα "gadgets"

Στα μοντέλα κουκούλας της υψηλότερης κατηγορίας τιμών, μπορεί να υπάρχουν επιπλέον πολύ χρήσιμες λειτουργίες. Αυτό, ειδικότερα, "διακοπή διαστήματος" και "υπολειπόμενη διαδρομή" του ανεμιστήρα.

Η περιοδική ενεργοποίηση του απορροφητήρα με ένα διάστημα μιας ώρας εξασφαλίζει σταθερή παροχή καθαρού αέρα στο διαμέρισμα. Ταυτόχρονα, ο ανεμιστήρας λειτουργεί με τη χαμηλότερη ταχύτητα και ο αέρας από το δωμάτιο μεταφέρεται αμέσως στο δρόμο.

Η "υπολειπόμενη κίνηση" υποθέτει ότι μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας για 5, 10 ή 15 λεπτά, ο ανεμιστήρας της θα λειτουργήσει ήσυχα. Έτσι μπορείτε να επιτύχετε έναν σχεδόν τέλειο καθαρισμό του αέρα της κουζίνας, που μπορεί ακόμα να παραμείνει για λίγο μετά το μαγείρεμα.

Ποιο φωτισμό είναι προτιμότερο;

Όταν μαγειρεύετε, θέλετε τα πιάτα να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Ως εκ τούτου, πάνω από την επιφάνεια της πλάκας είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες αλογόνου. Δεν είναι φτηνά, αλλά εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και τα προϊόντα με το φως τους θα φαίνονται ορεκτικά και φυσικά. Αλλά ο φωτισμός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται - θα στρεβλώσει τις αποχρώσεις. Ναι, και οι λαμπτήρες πυράκτωσης δεν θα δώσουν, όπως θα έπρεπε, μπλε, κίτρινο και κόκκινο χρώμα.

Με το κόστος των κουκούλες κουζίνας

Στη χώρα μας στα καταστήματα εκπροσωπούνται ευρέως ως δημοσιονομικές επιλογές για συσκευές εξαγωγής και μοντέλα μεσαίων και υψηλότερων κατηγοριών τιμών. Όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε κουκούλα για την κουζίνα σας, καθορίστε πρώτα πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε σε αυτήν. Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ μοντέλων διαφορετικών κατηγοριών τιμών, διαβάστε παρακάτω.

1. Οι πιο φτηνές κουκούλες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό με την προσθήκη μεταλλικών εξαρτημάτων. Ελέγχονται με κουμπιά ή ρυθμιστικό, ο ανεμιστήρας δεν έχει περισσότερες από τρεις ταχύτητες, η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 450 m3 / h. Δύο λαμπτήρες πυρακτώσεως χρησιμεύουν ως συσκευές φωτισμού.

2. Τα μοντέλα της μέσης τιμής είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο και γυαλί. Ο πίνακας μπορεί να είναι όχι μόνο κουμπί ή ρυθμιστικό, αλλά επίσης να αγγίξει. Μερικές φορές στον πίνακα υπάρχει ένας πίνακας αποτελεσμάτων. Ως συσκευές φωτισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε λαμπτήρες πυρακτώσεως είτε λαμπτήρες αλογόνου. Η παραγωγικότητα της συσκευής είναι έως 650 m3 / h.

3. Η υψηλότερη παραγωγικότητα για ακριβά μοντέλα κουκούλας. Η αξία του μπορεί να φθάσει τα 1300 m3 / h. Ως διακόσμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πολύτιμο δέντρο. Υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο, ένας πίνακας αφής, καθώς και πολλοί αισθητήρες (υγρασία, καπνός, θερμοκρασία, μόλυνση των φίλτρων), οι οποίοι ενεργοποιούν τη συσκευή την κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει χρονοδιακόπτης ύπνου και για φωτισμό χρησιμοποιούνται μόνο φώτα αλογόνου.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες και χρήσιμες συμβουλές

Η κουζίνα είναι το μόνο δωμάτιο στο διαμέρισμα όπου ο αέρας είναι περιοδικά μολυσμένος και εμφανίζεται μια συγκεκριμένη δυσάρεστη οσμή που σχετίζεται με τη διαδικασία μαγειρέματος. Αντιμετωπίστε αυτό το πρόβλημα θα βοηθήσει την κουκούλα, η οποία μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών συσκευών. Το άρθρο παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής κουκούλας για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες, χαρακτηριστικά συσκευών και ανασκόπηση των κατασκευαστών.

Ο σωστά επιλεγμένος απορροφητήρας παρέχει αποτελεσματικό καθαρισμό αέρα στην κουζίνα

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες

Η αποτελεσματική εργασία του καλύμματος εξαρτάται από ορισμένα κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Η ποιότητα της συσκευής εξαρτάται από την απόδοσή της. Οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες μπορούν να παρέχουν έξι ή δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Τα καλύτερα μοντέλα τεχνολογίας διαθέτουν ισχυρούς ανεμιστήρες που μπορούν να λειτουργούν σε 2 ή 4 ταχύτητες και να απομακρύνουν αποτελεσματικά τον μολυσμένο αέρα. Η ομπρέλα της επιφάνειας εργασίας της καλύπτρας πρέπει να καλύπτει πλήρως την εστία.

Η κουκούλα για τοποθέτηση σε τοίχο έχει μια γωνιακή "πτέρυγα" - μια μοντέρνα σύγχρονη τάση

Μια σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός καπό είναι η χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία του. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να επιλεγούν συσκευές με θόρυβο μέχρι 45 dB. Ο θόρυβος κατά τη λειτουργία τέτοιων μοντέλων θα είναι παρόμοιος με μια ήσυχη συνομιλία που έρχεται από απόσταση 10 μ.

Θα πρέπει να προτιμάτε την κουκούλα, εξοπλισμένη με σύστημα φωτισμού υψηλής ποιότητας του χώρου εργασίας με τη βοήθεια λαμπτήρων αλογόνου ή LED που βρίσκονται στον πίνακα της συσκευής. Προσδιορίστε ποια καλύπτρα είναι καλύτερη, θα βοηθήσει να μελετήσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου τύπου συσκευής.

Τύποι κουκούλες

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον τύπο του σώματος της συσκευής. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν τους ακόλουθους τύπους κουκούλας:

Τι είδους κουκούλες πρέπει να επιλέξετε για την κουζίνα; Τα σχόλια των πελατών δίνουν προτεραιότητα στην παραδοσιακή επιλογή - κρεμαστή κουκούλα, η οποία ταιριάζει απόλυτα στο μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας. Το σώμα της συσκευής είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω από την εστία κάτω από το περίβλημα. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και έχει σχετικά χαμηλό κόστος. Ωστόσο, ο αναρτημένος καπό έχει χαμηλή παραγωγικότητα, λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα. Είναι ιδανικό για μικρές κουζίνες με έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m.

Οι κουκούλες AEG-Electrolux είναι ιδανικές για κάθε κουζίνα και θα δημιουργήσουν μια πραγματική οικειότητα

Ο θόλος ή το τζάκι, η κουκούλα έχει σχήμα ομπρέλας και συνδέεται απευθείας στον τοίχο. Η αυτοεγκατάσταση δεν προκαλεί δυσκολίες. Αυτός ο τύπος οικιακών συσκευών έχει υψηλή απόδοση. Ανάμεσα στην πλούσια ποικιλία των διαφόρων ειδών κουκούλες, μπορείτε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο, ανάλογα με την τιμή που ταιριάζει απόλυτα στο σχέδιο της κουζίνας. Τέτοιες κουκούλες μπορεί να είναι οριζόντιες ή κεκλιμένες.

Αν δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας με μια μεγάλη κουκούλα, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν ενσωματωμένο τύπο συσκευής που τοποθετείται απευθείας μέσα στα έπιπλα κουζίνας.

Ο μοντέρνος τύπος κουκούλας, που είναι πολύ δημοφιλής από το 2016, είναι τα ντόμινο. Μια τέτοια συσκευή είναι εγκατεστημένη στην επιφάνεια εργασίας και αποσύρεται από αυτήν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μιας ηλεκτρικής κουζίνας ή αερίου. Ωστόσο, το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου είναι 2 φορές υψηλότερο από αυτό των εναλλακτικών παραλλαγών. Επιπλέον, αυτός ο τύπος συσκευής έχει μια μικρή απόδοση, η οποία είναι κατάλληλη για μικρές κουζίνες.

Ιδανικό για το σαλόνι-κουζίνα είναι μια κουκούλα οροφής, η οποία βρίσκεται πάνω από το νησί της κουζίνας. Αυτή η συσκευή έχει εντυπωσιακές διαστάσεις και υψηλή απόδοση.

Το μοντέλο τοποθέτησης σε οροφή έχει σχεδιαστεί για να «φεύγει» πάνω από το νησί της κουζίνας

Παραγωγικότητα της συσκευής

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου της κουκούλας θα πρέπει να βασίζεται στη συνολική χωρητικότητα του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί. Η συσκευή πρέπει να έχει την απαιτούμενη χωρητικότητα για την αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να το προσδιορίσουμε, η περιοχή του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το ύψος και να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή 12, ο οποίος αντιστοιχεί στον αριθμό των ενημερώσεων αέρα στην αίθουσα.

Η απόδοση που προκύπτει είναι ελάχιστη. Επομένως, η κουκούλα πρέπει να επιλέγεται με κάποιο περιθώριο απόδοσης.

Μέγεθος εκχύλισης

Η καυσαερίων επιλέγεται με βάση τις διαστάσεις της ηλεκτρικής εστίας ή της εστίας αερίου πάνω από την οποία θα εγκατασταθεί. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί ότι ο μολυσμένος αέρας δεν παρακάμπτει τον ανεμιστήρα, το πλάτος του πίνακα εξαγωγής θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρά το πλάτος της πλάκας. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν κουκούλες που κυμαίνονται σε πλάτος από 45 έως 90 cm. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι το πλαίσιο με πλάτος 50, 60 και 90 cm.

Τα σύγχρονα εκχυλίσματα μπορούν να αφαιρέσουν μέχρι και το 96% των οσμών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παραμένουν μετά το μαγείρεμα

Πώς λειτουργεί η κουκούλα

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι απορροφητήρες διακρίνονται χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (λειτουργία ανακυκλοφορίας) και εξαερισμό στο σύστημα εξαερισμού. Οι κουκούλες σε μια ιδιωτική κατοικία συνήθως επιλέγονται με λειτουργία ανακύκλωσης, ώστε να μην εγκατασταθεί επιπλέον αεραγωγός. Ως εκ τούτου, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς εκτροπή στον αερισμό θα είναι πολύ χαμηλότερη από την κανονική συσκευή με την αφαίρεση αέρα και θα έχει κατά μέσο όρο 2.5 χιλιάδες ρούβλια. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλή παραγωγικότητα λόγω του γεγονότος ότι απλά δημιουργούν κυκλοφορία αέρα, αποσύρουν, καθαρίζουν και το τροφοδοτούν πίσω στο δωμάτιο. Για τα διαμερίσματα όπου υπάρχει σύστημα εξαερισμού, τα καταλληλότερα είναι οι κουκούλες κουζίνας με εξαερισμό.

Ο απορροφητήρας περνάει τον μολυσμένο αέρα μέσω του συστήματος φιλτραρίσματος, όπου καθαρίζεται από τους λιπαρούς ατμούς και την περίσσεια αιθάλης και τον εκτρέπει προς τον άξονα εξαερισμού. Ο απορροφητήρας εγκαθίσταται κοντά στο άνοιγμα εξαερισμού, συνδέοντάς τον με τον αγωγό αέρα.

Χρήσιμες συμβουλές! Ο αγωγός αέρα θα πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σύντομος, έτσι ώστε ο καθαριστής αέρα να λειτουργεί αθόρυβα.

Λόγω του γεγονότος ότι ο μολυσμένος αέρας οδηγείται στο δρόμο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καπό με βρύση, με φίλτρο άνθρακα. Αρκεί να έχει απλό φίλτρο γράσου με μέταλλο για να αποτρέψει την είσοδο σωματιδίων αιθάλης και γράσου στον άξονα εξαερισμού.

Κατά τη χρήση, το φίλτρο γράσου είναι βρώμικο, επομένως είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά την κουκούλα

Τα κύρια πλεονεκτήματα του σχεδίου ροής είναι:

 • υψηλή απόδοση συσκευής.
 • φίλτρα λιπαρών ουσιών μεγάλης διάρκειας ζωής.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • το εκχύλισμα αντλεί αέρα από το δωμάτιο, η έλλειψη του οποίου πρέπει να αντισταθμίζεται από τον αέρα από το δρόμο, το χειμώνα - από το κρύο, και το καλοκαίρι - από ζεστό αέρα?
 • Εάν η επιφάνεια μαγειρέματος βρίσκεται μακριά από τον άξονα εξαερισμού, απαιτούνται πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης για την εγκατάσταση της κουκούλας.

Οι κουκούλες που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης περνούν τον αέρα μέσω του εσωτερικού φίλτρου άνθρακα και στη συνέχεια επιστρέφουν πίσω στο καθαρισμένο δωμάτιο. Τα φίλτρα άνθρακα μετά από μόλυνση απορρίπτονται.

Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός εκχυλίσματος με φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση:

 • Ο απορροφητήρας ανακυκλοφορίας τοποθετείται από τον πυθμένα του περιβλήματος και τον αφήνει ελεύθερο από τον αγωγό αερισμού.
 • η αρχή της λειτουργίας της συσκευής σας επιτρέπει να κρατάτε τη θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους και να μην την ρίχνετε στον άξονα εξαερισμού, η οποία συμβαίνει όταν αποσυνδέεται ο απορροφητήρας.

Η κουκούλα κουζίνας της Britanni έχει μοντέρνο φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρο γυαλί

 • Για να αγοράσετε μια κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση μπορεί να είναι σε χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με ένα τυπικό εξαεριστικό εξαερισμού με εξαερισμό?
 • Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Τα κύρια μειονεκτήματα της κουκούλας για τις κουζίνες χωρίς εξαερισμό:

 1. Η λειτουργία των απορροφητών ανακύκλωσης είναι πιο θορυβώδης από αυτή των τυποποιημένων συσκευών.
 2. Κάθε 3-5 μήνες, ανάλογα με την ένταση της κουκούλας, είναι απαραίτητο να αλλάξετε το υλικό φίλτρου.

Χρήσιμες συμβουλές! Αν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή της κουκούλας από την αρχή της λειτουργίας, μπορείτε να αγοράσετε ένα καθολικό μοντέλο που συνδυάζει δύο τρόπους λειτουργίας της συσκευής.

Σύστημα φιλτραρίσματος

Σύμφωνα με τον τύπο του συστήματος φιλτραρίσματος, διακρίνονται μονάδες αερίου ενός σταδίου και δύο σταδίων και εκχυλίσματα πρώτου και δεύτερου επιπέδου.

Ο απορροφητήρας τραπεζιού είναι τοποθετημένος στην επιφάνεια του τραπεζιού στη σόμπα και αποσύρεται μόνο για το χρόνο μαγειρέματος

Σε συστήματα ενός σταδίου χρησιμοποιείται ένα και μόνο φίλτρο μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιήσιμου φίλτρου. Στην πρώτη περίπτωση, ρίχνεται έξω μετά το φράξιμο, και στη δεύτερη περίπτωση αλλάζει μόνο η εσωτερική κασέτα. Με ένα σύστημα καθαρισμού δύο σταδίων, στο πρώτο στάδιο, ο αέρας φιλτράρεται από το λίπος και το δεύτερο στάδιο παρέχει τον καθαρισμό του από δυσάρεστες οσμές. Το φίλτρο της πρώτης βαθμίδας αλλάζει συχνά και το δεύτερο παραμένει σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα του πρώτου επιπέδου μπορούν να είναι ακρυλικά ή μέταλλα. Ο καθαρισμός τους μειώνεται σε ένα απλό πλύσιμο. Τα εκχυλίσματα διήθησης του δεύτερου επιπέδου, όπου χρησιμοποιείται φίλτρο άνθρακα, είναι πιο αποτελεσματικά.

Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με κάλυμμα φίλτρου, το οποίο προστατεύει τον άξονα εξαερισμού από αιθάλη. Αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά, συνθετικά ή φίλτρα άνθρακα.

Το μεταλλικό φίλτρο είναι ένα πλέγμα αλουμινίου ή αλουμινίου. Είναι εύκολο να καθαριστούν, ακόμη και να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Ένα τέτοιο φίλτρο γράσου μπορεί να εξυπηρετεί ολόκληρη τη ζωή της κουκούλας χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση.

Τα φίλτρα λίπους καταγράφουν τα σωματίδια τροφίμων, αφήνοντας τον αέρα και τις επιφάνειες καθαρές

Το φίλτρο λίπους από συνθετικές ίνες επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα. Ένα τέτοιο καθαριστικό αποτελείται από μια κασέτα στην οποία εισάγεται ένα υλικό φίλτρου: μη υφασμένο ή sintepon. Όταν το στρώμα φίλτρου είναι λερωμένο, αφαιρείται η κασέτα και τοποθετείται νέα.

Τα φίλτρα άνθρακα παρέχουν ένα λεπτό καθαρισμό του αέρα από μολυντές και οσμές. Στη σύνθεσή του, εκτός από τον ενεργό άνθρακα, μπορεί να περιλαμβάνει κατιοντοεναλλάκτες, ασήμι και άλλα απολυμαντικά στοιχεία. Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου φίλτρου είναι το υψηλό του κόστος και η σύντομη διάρκεια ζωής του. Απαιτεί τακτική αντικατάσταση μετά από μια ορισμένη διάρκεια ζωής, η οποία είναι 6-12 μήνες, ανάλογα με το πάχος του στρώματος σκόνης άνθρακα. Αγοράστε ένα φίλτρο λίπους για κουκούλες μπορούν να διατιμηθούν από 1,5 χιλιάδες ρούβλια.

Χρήσιμες συμβουλές! Το φίλτρο άνθρακα απορροφά τον καπνό του καπνού τέλεια.

Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα προϋπολογισμού στα οποία δεν υπάρχει φίλτρο λίπους για σχεδίαση. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τέτοιες συσκευές δεν είναι ανθεκτικές. Καθώς τα σωματίδια αιθάλης και λίπους θα σταθούν σταδιακά στις λεπίδες του ανεμιστήρα, κάτι που σύντομα θα οδηγήσει στη θραύση του.

Στην κουζίνα τοποθετούνται μόνο οριζόντιοι κουκούλες

Τύπος διαχείρισης συσκευής

Με τον τρόπο διαχείρισης, όλα τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι τριών τύπων:

 • ο έλεγχος αφής σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία της συσκευής με τη βοήθεια μιας εύκολης επαφής στον επιθυμητό τομέα, με αποτέλεσμα η λυχνία LED να ανάβει και ο εξολκέας να εκτελεί την καθορισμένη εντολή.
 • ο έλεγχος push-button είναι ο πιο εξοικειωμένος και τυπικός. Εδώ, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
 • ο ψευδοαισθητικός έλεγχος πραγματοποιείται μέσω ενός μηχανικού ρυθμιστή, ο οποίος έχει ρυθμιστεί στον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας.

Σχετικό άρθρο:

Τύποι και πλεονεκτήματα των συσκευών. Επιλογή εξοπλισμού. Υπολογισμός της ισχύος του ανεμιστήρα. Συστάσεις για αυτοεγκατάσταση.

Για όσους θέλουν να ελέγχουν τη λειτουργία της συσκευής από απόσταση, υπάρχουν κουκούλες απομακρυσμένου ελέγχου που ελέγχονται από ένα τηλεχειριστήριο.

Υλικό Hood

Η καθημερινή φροντίδα για την κουκούλα και η τιμή της συσκευής εξαρτώνται από το υλικό κατασκευής. Μοντέρνο κουκούλα για την κουζίνα, οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν σαφώς αυτό, μπορούν να γίνουν από αλουμίνιο, πλαστικό, ανοξείδωτο ή εμαγιέ χάλυβα και γυαλί.

Εάν χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας καθημερινά, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες

Τα πιο δημοφιλή και φθηνά είναι οι κουκούλες αλουμινίου. Μια συσκευή κατασκευασμένη από τέτοιο υλικό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Ωστόσο, έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Περισσότερο αισθητικά και κομψά είναι οι κουκούλες από ανοξείδωτο ατσάλι. Ωστόσο, τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα και απαιτητικά στην περίθαλψη, επειδή μολύνονται ακόμη και με δακτυλικά αποτυπώματα. Οι θερμαινόμενοι απορροφητήρες από γυαλί είναι η πιο ακριβή επιλογή, η οποία απαιτεί χρονοβόρα φροντίδα. Αλλά αυτές οι συσκευές είναι οι πιο ελκυστικές, που θα κάνουν το σχεδιασμό του δωματίου μοναδικό.

Πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα

Πώς να τοποθετήσετε σωστά την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου έτσι ώστε να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα; Το κύριο σημείο στην εγκατάσταση της συσκευής είναι να καθορίσει σε ποιο ύψος να κρεμάσει την κουκούλα από την εστία. Εάν είναι πολύ υψηλή, η εργασία της θα είναι αναποτελεσματική. Έτσι, όλες οι μυρωδιές και ζευγάρια θα είναι στο δωμάτιο. Εάν η θέση είναι πολύ χαμηλή, η συσκευή θα επηρεάσει τη λειτουργία της εστίας. Το βέλτιστο ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να είναι 75 εκατοστά στο κάτω πλαίσιο.

Το επόμενο σημείο, το οποίο επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του απορροφητήρα, είναι η θέση του σε σχέση με τον εξαερισμό. Η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτήν, ώστε να αποφεύγεται η χρήση μεγάλου αριθμού γόνατων και κομματιών καμινάδας, πράγμα που αυξάνει σημαντικά τον θόρυβο και μειώνει την απόδοση της κουκούλας. Αφού συνδέσετε την κουκούλα με τον αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να προσέξετε να μπλοκάρεται τελείως. Χρησιμοποιούνται ειδικά πλέγματα ή βαλβίδες.

Το εκχύλισμα τοίχου με σύγχρονο σύστημα περιμέτρου αναρρόφησης παρέχει καλύτερο και ταχύτερο αερισμό

Χρήσιμες συμβουλές! Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την οπή εξαγωγής της κουκούλας. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το φορτίο στον κινητήρα της συσκευής και θα της επιτρέψει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από ένα φούρνο αερίου

Η τοποθέτηση του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Οι επίπεδες κουκούλες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του ντουλαπιού ή απευθείας στον τοίχο με ειδικά άγκιστρα, τα οποία πρέπει να συγκρατούνται με ασφάλεια στα σημεία στερέωσης. Οι κουκούλες με γωνιακή ράβδους είναι χτισμένες στον κρημνό, όπου γίνεται άνοιγμα για τον αεραγωγό της απαιτούμενης διαμέτρου. Τα μοντέλα θόλου είναι στερεωμένα στον τοίχο.

Αφού εγκατασταθεί η συσκευή φιλτραρίσματος, ο αγωγός αέρα συνδέεται στο άνοιγμα εξόδου του, ο οποίος επίσης στερεώνεται με άγκιστρα. Ως εξαερισμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αυλακωτός ή πολυβινυλοχλωριωμένος σωλήνας με ένα λείο τοίχωμα ή ένα άκαμπτο μεταλλικό ή πλαστικό κουτί.

Ο ευέλικτος κυματοειδής σωλήνας είναι η πιο οικονομική επιλογή. Ωστόσο, απαιτεί συνεχή φροντίδα σε όλη την περίοδο λειτουργίας. Πιο βολικό για χρήση είναι ένα μεταλλικό κιβώτιο. Αλλά η τοποθέτησή του απαιτεί σημαντικά έξοδα. Η καλύτερη επιλογή είναι ο σωλήνας PVC. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και είναι εύκολο να τοποθετηθεί. Ωστόσο, πρέπει να εγκατασταθεί αυστηρά πάνω από την κουκούλα. Χάρη σε αυτή τη σύσταση, κατέστη σαφές πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα.

Ανάρτηση - το πιο δημοφιλές και φθηνό, στερεωμένο ακριβώς πάνω από τη σόμπα

Βαθμολογία κουκούλες για την κουζίνα

Πριν σκεφτείτε τι είναι καλύτερο να αγοράσει την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να κάνει βαθμολογία των κατασκευαστών στον κόσμο των συσκευών επεξεργασίας του αέρα, η οποία εκτός από ένα ευρύ φάσμα των πολυτελών μοντέλων του εξοπλισμού, προσφέρει low-end συσκευές. Πολλοί ειδικοί προτιμούν τέτοιες παγκόσμιες μάρκες όπως Siemens, Bosch, Kronasteel (Krona), Hansa, Gorenje, Elikor, Samsung. Συνδυάζουν με επιτυχία υψηλή ποιότητα, λογική τιμή και ελκυστική εμφάνιση των προϊόντων.

Οι κουκούλες της γερμανικής μάρκας Siemens είναι μια ενσάρκωση του λακωνισμού και της λειτουργικότητας. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου, παρέχουν υψηλή απόδοση και plug-τύπου περιβλήματος βοηθά ευεργετική μεταμφίεση κουζίνα τους, όπως μπορεί να δει κανείς σε καταλόγους των κατασκευαστών, τα διαγράμματα και φωτογραφίες. Η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα αυτής της εταιρείας ξεκινά από 12 χιλιάδες ρούβλια.

Έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες κολακευτικές κριτικές, κουκούλα του Crohn από γερμανό κατασκευαστή. Η εταιρεία παράγει 7 μεγάλες συλλογές εξοπλισμού καθαρισμού. Ολόκληρη η προτεινόμενη σειρά μοντέλων έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής. Εδώ εγκαθίστανται ισχυροί κινητήρες χαμηλού θορύβου, οι οποίοι εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση της συσκευής. Αλλά, παρά το γεγονός αυτό, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα Krona είναι ελάχιστη και ξεκινάει από 3 χιλιάδες ρούβλια.

Στην κουζίνα, διακοσμημένα σε μοντέρνο στυλ, τα αρχικά μοντέλα του νησιού

Η γερμανική τεχνολογία εξόρυξης της Hansa είναι συμπαγής και εύκολη στη λειτουργία. Το λειτουργικό μοντέλο αυτού του κατασκευαστή μπορεί να αγοραστεί σε τιμή των 2,5 χιλιάδων ρούβλια.

Ένας απαιτητικός αγοραστής που δεν χρησιμοποιείται για την εξοικονόμηση ποιότητας, στο ερώτημα του τι είδους κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερο, θα επιλέξει σταθερά τον γερμανό κατασκευαστή Bosch. Πρόκειται για μια σοβαρή τεχνική υψηλής απόδοσης, η σχεδίαση της οποίας αντιστοιχεί στις τελευταίες τάσεις της μόδας. Η τιμή μιας κουκούλας κυμαίνεται από 5-5 χιλιάδες ρούβλια.

Ένας από τους καλύτερους ρώσους κατασκευαστές συσκευών εξάτμισης είναι το Elikor. Τα εκχυλίσματα, τα οποία επιβεβαιώνονται από την υψηλή ποιότητα του εξοπλισμού, αντιπροσωπεύονται από ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών σχεδίων, σχεδίων και χρωμάτων. Αγοράστε εκχυτήρα Elikor μπορεί να τιμολογηθεί από 2,5 έως 30 χιλιάδες ρούβλια.

Η τεχνολογία της μάρκας Samsung συνδέεται με την υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα των προϊόντων. Τα μοντέρνα μοντέλα δεν σταματούν να προκαλούν έκπληξη στον αγοραστή με τεχνική ατέλεια και νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Το πρότυπο μοντέλο αυτής της μάρκας θα κοστίσει περίπου 6 χιλιάδες ρούβλια.

Μια κουκούλα με μοντέρνο σχεδιασμό μπορεί να γίνει ένα βασικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου της κουζίνας

Η Gorenje κατέχει την 7η θέση στην κατηγορία των καλύτερων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων στην παραγωγή οικιακών συσκευών. Χρησιμοποιεί μια καινοτόμο προσέγγιση και περιβαλλοντικά υλικά για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων μοντέλων που είναι σε θέση να ικανοποιήσουν οποιοδήποτε αίτημα πελατών, το οποίο αντανακλάται σε πολλές κριτικές. Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να αγοράσετε στην κουζίνα για να πάρετε μια αξιόπιστη προστασία των χώρων από λίπος, σκόνη και αιθάλη για ένα μέτριο τέλος; Η μάρκα Gorenje του Extractor θα φροντίσει για καθαρό και καθαρό αέρα στην κουζίνα σας. Η τιμή της κουκούλας είναι 3.500 ρούβλια.

Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα. Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο. Είναι σημαντικό να μελετήσετε ικανοποιητικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου μοντέλου και από ένα ευρύ φάσμα συσκευών για να επιλέξετε την ιδανική επιλογή που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις και τις απαιτήσεις σας. Μόνο τότε μπορείτε να πάρετε έναν αξιόπιστο βοηθό στην κουζίνα, που είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και δυσάρεστη οσμή.

Ποιες είναι οι κουκούλες και για ποιους είναι διαφορετικοί;

Τύποι κουκούλες - αυτό είναι το είδος της ταξινόμησης που ενδιαφέρονται οι καταναλωτές, που θέλουν να πάρουν τη μέγιστη άνεση και άνεση στην κουζίνα. Η συσκευή για την αφαίρεση του αέρα, κορεσμένη με μυρωδιές τροφίμων, λίπη, προϊόντα καύσης αερίου θα προσφέρει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, θα διατηρήσει το φινίρισμα των τοίχων και της οροφής, εγγυάται βελτιωμένο αερισμό. Αλλά για να επιλέξετε ένα προϊόν για την κουζίνα θα πρέπει να βασίζεται όχι μόνο σε αισθητικούς λόγους. Για να εγκαταστήσετε τον καλύτερο τρόπο για να εκπληρώσετε το ρόλο του, όταν επιλέγετε και αγοράζετε αξίζει να γνωρίζετε τι είδους κουκούλες είναι και πώς διαφέρουν.

Κλασικά του είδους

Τα λεγόμενα μοντέλα θόλου ανήκουν στον κλασικό τύπο. Αυτό είναι γνωστό σε όλα τα προϊόντα, στην απλούστερη έκδοση έχουν ένα ορθογώνιο τμήμα πυθμένα με εισαγωγές αέρα, συγκλίνουσες πυραμίδες, πάνω από τις οποίες υπάρχει μια έξοδος αέρα.

Συνήθως τέτοιες συσκευές κατασκευάζονται με βρύση στον εξαερισμό. Οι κατασκευές, οι οποίες συνεπάγονται αρχή επανακυκλοφορίας της λειτουργίας, πρακτικά δεν έχουν βρεθεί. Τα κύρια πλεονεκτήματα των μοντέλων θόλου είναι τα εξής:

 • την αξιοπιστία του σχεδιασμού.
 • απουσία εξαρτημάτων μίας χρήσης, δεν υπάρχουν φίλτρα από πολυμερές πίλημα.
 • καλή απόδοση.
 • βολική διαχείριση.
 • Οι διαστάσεις του κάτω μέρους, που ταιριάζουν σε μέγεθος με τις περισσότερες επιφάνειες μαγειρέματος και σόμπες αερίου.

Λόγω της άκαμπτης κατασκευής, ο αποκαλούμενος παρασιτικός θόρυβος παρατηρείται σπάνια στους θόλους, που φαίνεται από τη δόνηση του περιβλήματος που προκαλείται από τη λειτουργία ενός ισχυρού κινητήρα. Τα σύγχρονα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με σιωπηρούς στροβίλους με οριζόντια μονάδα λεπίδων. Η αγορά προσφέρει λύσεις με διάφορα συστήματα στήριξης:

 • η εγκατάσταση στον τοίχο λαμβάνει τα κύρια φορτία, η έξοδος του αγωγού είναι μόνο σταθερή.
 • σημαίνει ένα στήριγμα οροφής, η συσκευή κρέμεται, ενώ η έξοδος αέρα οργανώνεται μέσω του τεχνολογικού ανοίγματος του περιβλήματος, που βρίσκεται στην κορυφή της μονάδας αγωγών.

Η δεύτερη έκδοση του σχεδίου φαίνεται πιο ελκυστική, αλλά η κουζίνα δεν είναι πάντα βολική. Ως εκ τούτου, οι προτάσεις θολωτών δομών σε αυτή τη μορφή είναι αποκλειστικά στυλιστικές λύσεις, όπου το κύριο τμήμα στήριξης είναι η ζώνη των αεραγωγών.

Νησίδες

Με την πρώτη ματιά, το νησί και οι θολωτές κουκούλες είναι πολύ παρόμοιες. Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Από αυτά εξαρτάται τόσο η τιμή των νησιωτικών μοντέλων όσο και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής τους. Τα κυριότερα διακριτικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

 1. Ντους κουκούλες - ανθεκτικό, σκληρό, εδώ είναι σπάνιες περιπτώσεις ενός λεπτού μεταλλικού φύλλου.
 2. Η τοποθέτηση της μονάδας αερισμού του νησιού γίνεται πάντοτε στην οροφή. Στην περίπτωση αυτή, εκτελείται το έργο της εξασφάλισης μέγιστης ακαμψίας.
 3. Ο αέρας εξαερώνεται μέσω των τεχνολογικών ανοιγμάτων κάτω από την οροφή.
 4. Μέσα σε μια μεγάλη δομή νησιού, μπορεί να υπάρχουν αρκετές περιοχές πρόσληψης αέρα, φωτισμού.

Τα μοντέλα των νησιών είναι ένα αφιέρωμα στη μόδα για τις μεγάλες κουζίνες. Με περίσσεια χώρου, η ζώνη μαγειρέματος γίνεται με τη μορφή τετράγωνου ή ορθογώνιου μπλοκ στο κέντρο του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εμπλακείτε αμέσως στο μαγείρεμα, το φαγητό, την κοινωνικοποίηση. Κατά συνέπεια, αυτός ο τύπος εσωτερικού χώρου στην αγορά προσφέρει μια ποικιλία τύπων. Οι κουκούλες των νησιωτικών κουζινών μπορούν να έχουν μεγάλες περιοχές δέσμευσης αέρα, εξοπλισμένες με ράφια για γυαλιά και κούπες, μενταγιόν.

Κατά την εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής, θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες απαιτήσεις. Στο εσωτερικό φαινόταν κομψό και κομψό, ο αγωγός αέρα βρίσκεται πίσω από την ψευδοροφή, διασφαλίζεται η αξιόπιστη στερέωση στην οροφή, για τη διέλευση του αέρα και όχι ο κυματοειδής σωλήνας, αλλά τα κανάλια κουτιών χρησιμοποιούνται συχνότερα. Island κουκούλες - μια ακριβή, κομψή, ανθεκτική και τεράστια συσκευή. Διαθέτει τον κατάλληλο μηχανικό εξοπλισμό: αθόρυβους κινητήρες, ανθεκτικούς λαμπτήρες, εξαρτήματα που δεν απαιτούν συχνή συντήρηση.

Υπάρχουν όμως και πιο απλές παραλλαγές όπου εφαρμόζεται η αρχή της ανακύκλωσης. Τέτοιες λύσεις δεν είναι υψηλού κόστους, αλλά αμφισβητείται η ικανότητά τους να παρέχουν άνεση και ευκολία σε πολλούς χρήστες.

Ενσωματωμένοι κουκούλες

Ενσωματωμένες κουκούλες - μια μοντέρνα και αποτελεσματική λύση που έχει σχεδιαστεί ώστε να μην παραβιάζει το στυλ του εσωτερικού της κουζίνας. Η συσκευή είναι τοποθετημένη μέσα στο ντουλάπι κρεμαστών. Ταυτόχρονα, οι μηχανικοί έπρεπε να λάβουν υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • τα τεχνολογικά ανοίγματα για την έξοδο αέρα είναι ορθογώνια, τοποθετημένα στο πίσω μέρος της κουκούλας.
 • Τα συστήματα στερέωσης είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε η κουκούλα να καλύπτεται πλήρως από το περίβλημα.
 • η στάθμη των κραδασμών του κινητήρα είναι χαμηλή, έτσι ώστε να μην προκαλείται παρασιτικός θόρυβος από το προϊόν επίπλων.

Η ενσωματωμένη κουκούλα μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη. Η αιμορραγία παίρνει μόνο ένα μέρος της κάτω επιφάνειας του ντουλαπιού. Για να τα εγκαταστήσετε θα χρειαστεί τη βοήθεια ειδικευμένου κατασκευαστή επίπλων.

Η πλήρης μορφή είναι προτιμότερη. Η περιοχή εισαγωγής αέρα καταλαμβάνει ολόκληρη την κάτω επιφάνεια του θαλάμου. Εάν παραγγείλετε έπιπλα, εστιάζοντας στο μοντέλο που έχετε ήδη αγοράσει ή σας αρέσει, τοποθετήστε το στο ακουστικό δεν θα είναι δύσκολο.

Μια άλλη δυσκολία, την οποία οι μηχανικοί έχουν επιλύσει με επιτυχία, είναι οι διαφορές στις διαστάσεις των περιοχών φράχτη και της περιοχής των πιάτων, τις επιφάνειες μαγειρέματος. Η πιο σύγχρονη έκδοση του ενσωματωμένου καπό διαθέτει μια μονάδα pull-out. Σας επιτρέπει να καλύψετε πλήρως την περιοχή του χώρου ψησίματος φράχτη και να εξασφαλίσετε την απομάκρυνση όλων των δυσάρεστων οσμών. Η συσκευή ελέγχεται εύκολα - όταν η μονάδα είναι εκτεταμένη, η κουκούλα ενεργοποιείται αυτόματα.

Οριζόντιες επίπεδες κουκούλες

Οι οριζόντιες επίπεδες κουκούλες ανήκουν στην κατηγορία των συσκευών που μπορούν να λύσουν κυριολεκτικά την εργασία στο δωμάτιο οποιασδήποτε διαμόρφωσης. Για παράδειγμα, όπου ο αγωγός εξαερισμού βρίσκεται στον απέναντι τοίχο σε σχέση με τη σόμπα αερίου ή την επιφάνεια μαγειρέματος. Οι τύποι και οι διαφορές των οριζόντιων κουκούλες δεν είναι μόνο στη διάσταση, την ισχύ, το επίπεδο θορύβου, αλλά και την τεχνική απομάκρυνσης της οσμής που χρησιμοποιείται.

Εφαρμόζεται η αρχή της εξάτμισης και της επανακυκλοφορίας. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας διοχετεύεται στον αγωγό εξαερισμού. Στο δεύτερο - απλά αφαιρεί τις ακαθαρσίες, τις οσμές, μετά την οποία εισέρχεται στον όγκο του δωματίου. Όταν αποφασίζετε ποιος εξολκέας είναι καλύτερος - με βρύση ή κυκλοφορία, αξίζει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • για την εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος, θα πρέπει να οργανωθεί η διαδρομή των αεραγωγών στον αγωγό εξαερισμού του σπιτιού, πράγμα που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα αν βρίσκεται στο αντίθετο τοίχωμα από την πλάκα.
 • η οριζόντια κουκούλα ανακυκλοφορίας τοποθετείται στον τοίχο, αλλά χρειάζεται περιοδική συντήρηση.

Για να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητα της απομάκρυνσης οσμών, πρέπει να προσέξετε την κατάσταση των φίλτρων. Μπορούν να είναι χάλυβας, από δίχτυα, τα οποία χρειάζεται μόνο να πλένετε από καιρό σε καιρό. Αυτή η λύση δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλήρη απομάκρυνση των οσμών. Πολύ καλύτερα φίλτρα από πολυμερές τσόχα ή που περιέχουν σκόνη άνθρακα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν έναν πεπερασμένο πόρο, μετά τον οποίο πρέπει να αγοράσετε καινούργιους πόρους. Επομένως, όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε ένα κατάλληλο οριζόντιο κουκούτσι, αξίζει επίσης να εκτιμήσετε το ύψος των δαπανών για τη συντήρησή του.

Στο πλαίσιο της λύσης μηχανικής, οι οριζόντιες επίπεδες κουκούλες είναι απλές και απλές. Πρόκειται για μια θήκη σε σχήμα κουτιού, η οποία στερεώνεται στον τοίχο με τη μία πλευρά, η περιοχή εισαγωγής αέρα αντιστοιχεί στις διαστάσεις των περισσότερων σόμπων αερίου και επιφανειών μαγειρέματος.

Κάθετη κουκούλα

Κατακόρυφα είναι σχετικά σχετικές. Πρόκειται για λύσεις μηχανικής υψηλής απόδοσης που μπορούν να πάρουν τεράστιο όγκο αέρα. Μοντέλα αυστηρά κάθετου προσανατολισμού τοίχου μπορεί να βρεθεί στους τοίχους σε εστιατόρια και μπαρ, ειδικά σε δωμάτια για καπνιστές. Οι κουζίνες φαίνονται εξαιρετικά καθαρισμένες στο μοντέλο countertop.

Για οικιακές κουζίνες, προσφέρονται επίσης στιλιστικές λύσεις, των οποίων ο πίνακας εισαγωγής αέρα είναι υπό γωνία.

Οι ιδιαιτερότητες της λειτουργίας κάθετης σχεδίασης έχουν ως εξής:

 • ο αέρας αναρροφάται μέσω των επίπεδων καναλιών.
 • τα ακριβά μοντέλα σχηματίζουν διάφορα ρεύματα: ο πυθμένας αφαιρεί τον κύριο θερμαινόμενο αέρα από την πλάκα, ο ανώτερος λειτουργεί ως οριακό φίλτρο.
 • Τα μοντέλα χαμηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους είναι εξοπλισμένα με πτυσσόμενο πίνακα. Η εισαγωγή αέρα είναι μέσα από μια επίπεδη ζώνη, και το καπάκι χρησιμεύει για να πιάσει.

Η κάθετη εξαγωγή είναι πολύ αποδοτική και αποδοτική. Συνιστάται να το εγκαταστήσετε σε σχετικά μικρή απόσταση από την πλάκα.

Συμπέρασμα

Ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας, το εσωτερικό, τη θέση της κουζίνας και τους αεραγωγούς στη σύγχρονη αγορά, μπορείτε να επιλέξετε την κουκούλα, η οποία θα εκπληρώσει ιδανικά την αποστολή που της έχει ανατεθεί. Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο μοντέλο, αξίζει επίσης να αξιολογήσετε την ευκολία χρήσης του. Για παράδειγμα, ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η στάθμη θορύβου, η παρουσία διαφόρων σταδίων ρύθμισης της ταχύτητας του κινητήρα, ο φωτισμός, ο αισθητήρας ή ο μηχανικός έλεγχος. Το ιδανικό προϊόν είναι αυτό που θα προσφέρει την μεγαλύτερη άνεση για τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Αξιολογήσεις, σχόλια, νέα στο σοκ μας. δίκτυα, εγγραφείτε: