Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα: γρήγοροι και αποτελεσματικοί τρόποι καθαρισμού στο σπίτι (120 φωτογραφίες)

Όπως γνωρίζετε, οι απορροφητήρες χρειάζονται σε σπίτια για την εξάλειψη δυσάρεστων οσμών, καπνών, λίπους. Ωστόσο, τι θα συμβεί αν δεν το καθαρίζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ελέγχετε τη λειτουργία του φίλτρου;

Σπεύδω να σας απογοητεύσω: η εμφάνιση της κουκούλας θα είναι άγρια ​​τρομακτική. Οι συσσωρεύσεις λίπους και βρωμιάς απλά θα χτυπήσουν κάθε επιθυμία να μαγειρέψουν σε μια τέτοια κουζίνα. Και γενικά, το φίλτρο μπορεί να φράξει έτσι ώστε να προκληθεί δυσλειτουργία και θα αναγκαστείτε να το αλλάξετε σε καινούργιο.

Για να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν συμβαίνει, πρέπει τουλάχιστον μία φορά το μήνα ή ενάμιση χρόνο να καθαρίσετε την κουκούλα κουζίνας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ήσυχα στο σπίτι, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο ή υπερφυσικό σε αυτό.

Το παρακάτω άρθρο θα σας δώσει οδηγίες για τον καθαρισμό του απορροφητήρα σας. Οι συνταγές της "αγνότητας" που παρουσιάζονται θα είναι εφικτές σε κάθε οικοδέσποινα ή δάσκαλο.

Προπαρασκευαστικό στάδιο

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα. Για να το κάνετε αυτό:

 • Απενεργοποιήστε το.
 • Ανοίξτε το καπάκι.
 • Αφαιρέστε το φίλτρο.
 • Αφαιρέστε το σωλήνα και το φίλτρο αέρα.
 • Ελέγξτε εάν η κουκούλα είναι βρώμικη.

Κάθε λεπτομέρεια πλένεται προσεκτικά από λίπη, αιθάλη και βρωμιά.

Η επιφάνεια της κουκούλας καθαρίζεται με ένα απορρυπαντικό αραιωμένο σε νερό σε συγκέντρωση από 1 έως 4. Και μετά σκουπίστε με ένα στεγνό πανί για να αποφύγετε τους λεκέδες.

Το φίλτρο αέρα καθαρίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο του καπό και τη σχάρα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό. Ας εξετάσουμε το πιο αποτελεσματικό από αυτά.

Απορρυπαντικά

Αυτά περιλαμβάνουν απορρυπαντικά πιάτων, σκόνες, ρευστά διαλύματα λίπους. Παίρνουμε το φίλτρο και τη σχάρα, σαπουνίζουμε το προϊόν και τα απορροφούμε για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια, γεμίζουμε με ζέον νερό και το σκουπίζουμε.

Ίσως, αυτή είναι η πιο αποτελεσματική ουσία στην περίπτωση αυτή.

Για τον καθαρισμό, χρειαζόμαστε ένα τηγάνι ή κάποιο άλλο μεγάλο δοχείο. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, προσθέστε 200-250 g σκόνης σόδας, τοποθετήστε ένα πλέγμα με ένα φίλτρο και χωνεύστε λίπος περίπου μισή ώρα.

Οικιακό σαπούνι

Τρίψτε μια ράβδο σαπουνιού στο τρίφτη ώστε να διαλύεται καλύτερα σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, μειώνουμε τα στοιχεία μας στην λύση μου και το σφουγγάρι μου. Εάν η βρωμιά είναι παλιά και είναι δύσκολο να σκουπίσετε, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μεταλλικό ξύστρα.

Αλκοόλ αμμωνίας

Κατάλληλο για επιφάνειες με παλαιά ρύπανση. Αραιώστε μισό ποτήρι αλκοόλης σε 3,5 λίτρα ζεστού νερού. Κατεβάζουμε το φίλτρο με μια σχάρα εκεί και βυθίζουμε για 4-5 ώρες. Στη συνέχεια, με το σφουγγάρι μου και ξεπλύνετε.

Όχημα οξικού οξέος

Αν η λάσπη έχει σχηματιστεί πρόσφατα, το οξικό οξύ αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1 προς 2. Με τις παλιές ακαθαρσίες, το ξύδι δεν μπορεί να αραιωθεί. Τρίψτε το υγρό μας στην σχάρα και φιλτράρετε και αφήστε τα λεπτά για 7-10.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να εργαστείτε σε γάντια, καθώς το καυστικό οξύ θα βλάψει το δέρμα των χεριών και θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα.

Χυμός λεμονιού

Παίρνουμε μερικά φρούτα, τα κόβουμε στο μισό και σαρώνουμε την επιφάνεια των μερών. Αφήστε για 5-10 λεπτά και σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 2-3 φορές για να επιτευχθεί μέγιστο αποτέλεσμα.

Καθαριστικό για σωλήνες νερού

Δεν συνιστάται ιδιαίτερα η επανάληψη αυτής της μεθόδου από καιρό σε καιρό, καθώς είναι πολύ επιθετική και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην επιφάνεια και την εργασία των εξαρτημάτων. Ωστόσο, αν το λίπος δεν έχει σκουπιστεί εντελώς, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο.

Στον νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα που ήταν προηγουμένως κλειστός, είναι απαραίτητο να χύσετε έναν καθαριστικό για τους σωλήνες. Κατεβάζουμε το φίλτρο και τη σχάρα εκεί και αρχίζουμε να πλένουμε. Το αποτέλεσμα θα είναι άμεσα ορατό.

Και πάλι, μην ξεχάσετε τα γάντια για ασφάλεια.

Πώς να καθαρίσετε τις κουκούλες στο μπάνιο και την τουαλέτα

Δεδομένου ότι το λίπος και η αιθάλη δεν εγκατασταθούν σε τέτοιους απορροφητήρες, είναι πολύ πιο εύκολο να τα καθαρίσετε, πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά, σόδα ψησίματος, ξύδι, κιτρικό οξύ. Ωστόσο, οι κουκούλες στα μπάνια και στις τουαλέτες συνήθως καθαρίζονται με διάλυμα σαπουνιού και σφουγγάρι.

Ο συστηματικός καθαρισμός των κουκούλες θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και καθαρό. Συμφωνώ, μαγειρεύετε στην κουζίνα, όπου όλος ο εξοπλισμός λειτουργεί σωστά και το εκχύλισμα δεν παρουσιάζει ίχνη αιθάλης και λίπους, πολύ καλύτερο από ένα βρώμικο και ακάθαρτο δωμάτιο!

Πώς να καθαρίσετε μια κουκούλα κουζίνας από το λίπος

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει και να καθαρίσει οτιδήποτε από το αποξηραμένο και παλιό λίπος, αυτό δεν είναι κάτι που δεν είναι απλό, και μερικές φορές ακόμη και φαινομενικά εξωπραγματικό. Επειδή κάθε καλή οικοδέσποινα ξέρει απ 'έξω που η κουκούλα στην κουζίνα σας θα πρέπει να πλένονται αμέσως, όπως η ρύπανση, γιατί τότε πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη προσπάθεια. Και αξίζει να πω ότι είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά οι πιο έμπειρος και έμπειρους νοικοκυρές, τους ξυπνήσει στη μέση της νύχτας όμως, μόνο να πω τι και πώς να πλένουν τα λίπη από απορροφητήρες κουζίνας στην κουζίνα άστραφτε καθαρό και τακτοποιημένο.

Μελετάμε τα βασικά, χωρίς να φτάσουμε στο ίδιο το πλύσιμο: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από μια σόμπα αερίου

Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

Οι επαγγελματίες μάγειρες ή οι νοικοκυρές, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην κουζίνα, γνωρίζουν ακριβώς πόσο γρήγορα η κουκούλα λερώνεται πάνω από την κουκούλα αερίου και πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Φαίνεται ότι, λοιπόν, τι υπάρχει, ας είναι, μέχρι να γίνει εντελώς βρώμικο, αλλά δεν αξίζει καθόλου. Πρώτον, η κουκούλα προστατεύει το σπίτι από όλες τις αναθυμιάσεις και τον καπνό που αναπόφευκτα συμβαίνουν κατά το μαγείρεμα και, δεύτερον, η παραλαβή του κατεψυγμένου λίπους απλά δεν θα είναι δυνατή. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καθυστερήσει και να καθυστερήσει τη διαδικασία στο μακρύ κιβώτιο, και θα είναι βέλτιστο να πλένετε συχνά την κουκούλα, αλλά με ένα μερίδιο της ελαφρότητας και μια αίσθηση της ολοκλήρωσης.

Επιπλέον, όταν η κουκούλα φραγμένο και βρώμικο, απλά παύει να επιτελεί το έργο της με τέτοιο τρόπο ώστε είναι απαραίτητο, και όλα αυτά λόγω του γεγονότος ότι τα φίλτρα είναι απλά κατάφυτη με στρώματα κολλώδη και άσχημη λίπους που δεν θέλει εκεί για να βγούμε και ξύστε δεν θα είναι μόνο. Δεδομένου ότι για να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, καπνούς και gary, καθώς και δυσάρεστες οσμές. Και θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι ακόμη και ένα εστιατόριο ή καφέ, και, όπως σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, η κουκούλα θα πρέπει να καθαρίζονται περίπου δύο φορές το μήνα, ως έσχατη λύση, μία φορά σε τριάντα ημέρες, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά μαγειρεύετε.

Η προετοιμασία είναι μια υπεύθυνη διαδικασία: από το να πλύνετε το λίπος από την κουκούλα πάνω από τη σόμπα

Είναι σαφές ότι μπορείτε να πλύνετε και να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα στην κουζίνα μόνο όταν φανταστείτε σαφώς τι να κάνετε. Πρώτα απ 'όλα αξίζει να καταλάβετε ότι χωρίς οδηγίες, που θα εξηγούσαν λεπτομερώς τα σημεία, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί για πρώτη φορά και το μέγιστο που θα πάρετε είναι να εξαλείψετε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες. Είναι σαφές να κατανοήσουμε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος, Καταρχήν, θα είναι έτοιμη, για παράδειγμα, να μελετήσει το σχεδιασμό του, καθώς το gadget θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

 • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κουκούλα πρέπει να αποσυνδεθεί από το τροφοδοτικό, διαφορετικά δεν θα αποσυναρμολογηθεί. Παρόλο που, αν είστε οπαδός κινδύνου και ακραίων, και επιπλέον, έχετε μια υπερ-ικανότητα να ελέγχετε μια ηλεκτροπληξία και, στη συνέχεια, να το αποσυναρμολογείτε με έντονο τρόπο, ενώ το φις είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.
 • Περαιτέρω στην ίδια την κουκούλα, σύμφωνα με τις οδηγίες, οι οποίες πρέπει απαραίτητα να έχουν ένα ειδικό κύκλωμα, σπάστε τα μάνδαλα και αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα.
 • Αναλύοντας πόσο καθαρό ο απορροφητήρας του πετρελαίου, θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι ο σωλήνας που το συνδέει με μία έξοδο εξαερισμού, χρειάζεται επίσης καθαρισμού και πλύσης, όπως ένα σκληρό και ενοχλητικό λίπος κατάφερε να συσσωρεύονται εκεί. Ορισμένοι λαϊκοί τεχνίτες καταφέρνουν να αλλάζουν απλά το κυματοειδές έργο μία φορά το μήνα, εξαλείφοντας έτσι εντελώς την υπερβολική εργασία στο πλύσιμο τους. Ωστόσο, πρέπει να ειπωθεί ότι τέτοιοι αριθμοί δεν περνούν με κάθε κουκούλα, και ακόμη και ένας σωλήνας πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε το φίλτρο αέρα, το οποίο αφαιρείται εύκολα. Και πώς να πλύνετε το φίλτρο της κουκούλας, θα μιλήσουμε λίγο αργότερα, στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου δύσκολο, αν γνωρίζετε μερικά απλά κόλπα και κόλπα.
 • Είναι σαφές ότι η ίδια η κουκούλα, η οποία είναι συνδεδεμένη στον τοίχο, κανείς δεν θα πυροβολήσει, αν και όλα αυτά είναι επιθυμητό. Θα είναι αρκετό μόνο να το πλύνετε μέσα και έξω, και να ξεκινήσετε άλλες επιχειρήσεις, χωρίς καμία ασάφεια συνείδησης.

Αν νομίζετε ότι όλα τα φίλτρα στις κουκούλες υπόκεινται σε υποχρεωτικό καθαρισμό και πλύση, τότε είστε πολύ λάθος. Υπάρχουν τέτοια μοντέλα που μπορούν να αλλάξουν μόνο και απλά δεν είναι δυνατή η πλύση τέτοιων φίλτρων. Επομένως, αυτές οι πληροφορίες πρέπει πρώτα να προέρχονται από την ίδια παλιά καλή οδηγία, την οποία συχνά αρχίζουμε να διαβάζουμε μόνο όταν το «αντικείμενο της μελέτης» έχει ήδη σπάσει.

Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες και οικιακές χημικές ουσίες: αρκετοί απλοί τρόποι

Όταν όλα αποσυναρμολογηθεί, και τα απαραίτητα στοιχεία για το πλύσιμο συλλέγονται σε ένα μέρος, είναι απαραίτητο να προχωρήσει, και συγκεκριμένα με το θέμα από το να πλύνετε το καπό ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, το οποίο είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο προσκολλάται στα τοιχώματα του. Στην πραγματικότητα, εάν ξέρετε πτυχές, λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις που κάνουν το όλο θέμα είναι αρκετά απλή, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να κάνει αρκετά για να φέρει την υπόθεση στη λογική της κατάληξη. Στη συνέχεια, θα αποφασίσει τελικά τι να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα από το λίπος, και η ενίσχυση μπορεί να έρθει απόλυτα οικεία σε μας μέσα από μια σειρά οικιακών χημικών ουσιών κάθε νοικοκυρά - καθαρισμό σε σκόνη για σόμπες και φούρνους, αλλά υπάρχει επίσης καλή παλιά, δοκιμασμένη όλα αυτά τα χρόνια, τα κεφάλαια.

Οικιακά καθαριστικά: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα κουζίνας από το λίπος

Φωτογραφία από την τοποθεσία: moemchistim.com

Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μόνο μερικές. Και για να διαλέξετε, βέβαια, είσαι ο εαυτός σου, και συμβουλές πρέπει να δώσει στο προσωπικό των οικιακών χημικών ουσιών κατάστημα το οποίο είναι συνήθως καλά εξοικειωμένος με τη δική γκάμα των προϊόντων της, καθώς και τις αποχρώσεις της εφαρμογής μιας ποικιλίας μέσων.

 • Σχετικά με το πώς να πλύνετε την κουκούλα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, υπάρχει η απλούστερη απάντηση - η συνηθισμένη σόδα ψησίματος.
 • Ένα εξαιρετικό εργαλείο για μερικούς ανθρώπους που ονομάζεται σαπούνι πλυντηρίου.
 • Καθαριστικά και απορρυπαντικά για πιάτα που είναι διαθέσιμα σε σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι, μπορούν επίσης να θεωρηθούν πολύ χρήσιμα στην περίπτωση αυτή.
 • Επαγγελματικά μέσα, για παράδειγμα, "Shine for plates" ή Sano Forte Plus.
 • Καταφέρνει με τη σοβαρή ρύπανση της διαφορετικής φύσης των καθαρότερων πλάκες λίπους, που ονομάζεται Isesclean, και πολλά άλλα.

Είναι σαφές ότι η επιλογή από το να πλύνετε το κάλυμμα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος εξαρτάται από την ποικιλία του καταστήματος στο οποίο θα συγκεντρώνονται για την απόκτηση επαγγελματικών ή οικιακών καθαριστικών. Και αξίζει να καταλάβετε ότι ένα ποιοτικό και πραγματικά αποτελεσματικό εργαλείο δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ φθηνό, έτσι προετοιμαστείτε να περάσετε έξω.

Αρχίζουμε με τις πιο δύσκολες: πώς να καθαρίσετε το φίλτρο στην κουκούλα της κουζίνας απλές μεθόδους

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

Ότι φίλτρα και φράγματα κουκούλα, τα οποία συχνά είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι τα κύρια εμπόδια που σταματούν τη βρωμιά, τα λίπη, σκόνη και ατμούς που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα των τροφίμων. Ωστόσο, τα μικρά σχάρες είναι πολύ εύκολα φραγμένα με το ίδιο λίπος, μετά από τα οποία μειώνεται σημαντικά η απόδοση του απορροφητήρα. Αποσυναρμολόγηση την κουκούλα και τα πάντα για να το καθαρίσετε γίνεται αμέσως σαφές ότι το πιο δύσκολο θέμα θα είναι πώς να καθαρίσετε το σχέδιο πλέγμα του λίπους, ειδικά αν αυτός έχει καλά στεγνώσει. Για να αποφασίσετε αν θα στραφούν αμέσως σε καρδιακά μέτρα αντίκτυπου, ή μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτά, δεν είναι απαραίτητο να τρέξετε στους ειδικούς, θα είναι αρκετό και οπτική επιθεώρηση.

Πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, αν δεν είναι πολύ λερωμένο

Έτσι, αν οι σταγονιδίων λίπους στην επιφάνεια του ματιού αρκετά φωτεινά, έτσι δεν είχαν το χρόνο να σκληρύνει και ως εκ τούτου είναι δυνατόν για το περίπλοκο ζήτημα του πώς να πλύνετε το κάλυμμα στην κουζίνα του λίπους πρέπει να ξεγλιστρήσουν «λίγο αίμα.» Η πρώτη και απλή μέθοδος είναι πολύ απλή, οπότε ακόμη και εκείνοι που μπορούν να δουν αυτό το εκπληκτικό πράγμα για πρώτη φορά θα είναι σε θέση να το καταλάβουν.

 • Επιλέξτε ένα δοχείο στο οποίο μπορούν να βυθιστούν πλήρως τα φίλτρα και τοποθετήστε τα προσεκτικά με ζεστό νερό.
 • Εφαρμόζοντας απορρυπαντικό οποιοδήποτε σχέδιο, για παράδειγμα, για τον καθαρισμό πλακών και φούρνοι, και σε μία ακραία περίπτωση, ένα υγρό πιάτων και μια σκληρή βούρτσα, καθαρίστε το λάδι από το φίλτρο ή τρίψιμο.
 • Αφήστε το δοχείο με φίλτρα για μισή ώρα ή ακόμα και μία ώρα, ώστε να πλυθούν ακόμα καλύτερα.
 • Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία έκπλυσης. Γιατί είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το πρώτο ζεστό νερό και στη συνέχεια το κρύο. Τα υπολείμματα διαλύματος σαπουνιού στις επιφάνειες δεν πρέπει να επιτρέπονται σε καμία περίπτωση, καθώς αυτό θα βλάψει το ποιοτικό έργο της κουκούλας στο σύνολό της.

Η δεύτερη μέθοδος: πέψη ή πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από λίπος με λαϊκές θεραπείες

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: kitchendecorium.ru

Εάν το λίπος για διάφορους λόγους, είχε ήδη χρόνο για να στερεοποιηθεί, έγινε σκούρο καφέ, και ο συνήθης καθαρισμός δεν φέρνει κανένα φρούτο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο καρδιακή μέσα για την καταπολέμηση βρωμιά. Στην προκειμένη περίπτωση, το ζήτημα του πώς να καθαρίσει τη σχάρα κουκούλα του λίπους, γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, και προσφέρουμε την παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί από τις γιαγιάδες μας, για να πλύνετε τα παλιά τηγάνια και κατσαρόλες από τα ερείπια του προσκολλημένο λίπος - δηλαδή την πέψη.

 • Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από την κουκούλα της κουζίνας με την πέψη, πρέπει πρώτα να βρείτε το κατάλληλο δοχείο για αυτό. Είναι σαφές ότι πρέπει να επιλέξετε ένα τέτοιο σκάφος, όπου μπορείτε να βυθίσετε εντελώς το πλέγμα ή τα φίλτρα ή τουλάχιστον το μισό.
 • Τρίψτε σε ένα τρίφτη ή ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι μισό κομμάτι, οικείο σε όλους από την παιδική ηλικία, καφέ σαπούνι.
 • Βάλτε τα ίδια δύο κουταλιές της σούπας, κατά προτίμηση με την κορυφή της συνηθισμένης σόδας ψησίματος, και τοποθετήστε το δοχείο στη φωτιά.
 • Τώρα τίθεται το ερώτημα, πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, και η απάντηση είναι απλή - βράστε το βραστό σας για μισή ώρα.
 • Απομένει μόνο να τραβήξετε τα δίχτυα, τις σχάρες ή τα φίλτρα από το δοχείο και να ξεπλύνετε καλά κάτω από τη βρύση, δηλαδή στο τρεχούμενο νερό.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι τα φίλτρα πλυσίματος, καθώς και πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το καπό, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν και είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, η οποία θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια και προσοχή, διότι η ανάγκη να πειραματιζόμαστε με ζεστό νερό και μια ποικιλία από χημικά ενεργών αντιδραστηρίων.

Εάν μετά από βρασμό παρατηρήσατε στην επιφάνεια του φίλτρου υπολείμματα λίπους, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ή απλά να επεκταθεί. Και τα ριζοσπαστικά μέτρα με τη μορφή καθαρισμού αλκαλίων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ως έσχατη λύση, επειδή από τη συχνή χρήση του μετάλλου μπορεί απλά να καταρρεύσει.

Καρδινάλια μέτρα: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα από το λίπος, που δεν πλένεται για τίποτα

Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

Όταν τα χέρια είναι κάτω, και όλες οι μέθοδοι, όπως κουκούλα πλύσης στην κουζίνα και μόλις «ανώδυνη» εξαντληθεί ο χρόνος έρχεται σε δραστικά μέτρα. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού δεν μπορεί συχνά, επειδή αυτή η διαδικασία μπορεί να βλάψει τα πλέγματα και τα φίλτρα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να μην φέρετε τον εξοπλισμό της κουζίνας σας σε μια τέτοια θλιβερή κατάσταση. Ωστόσο, για να μιλήσουμε γι 'αυτό, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, είναι ανόητο, αλλά το μέλλον αξίζει να κάνετε ένα σημάδι στο πρόγραμμά του και να κάνει χρόνο για την έγκαιρη κουκούλες καθαρισμού και άλλα μαγειρικά σκεύη.

 • Για να μάθετε πώς να πλένετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να γίνετε λίγος τεχνίτης και λίγο υδραυλικός. Δηλαδή, θα πρέπει να αγοράσετε ένα επαγγελματικό εργαλείο για τον καθαρισμό της ρύπανσης των σωλήνων. Είναι υγρά, κονιώδη και επίσης κοκκοποιημένα. Επιλέξτε έναν σύμβουλο για να βοηθήσετε στο κατάστημα, συνήθως ξέρουν πώς και τι να κάνουν.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για το προϊόν που έχετε επιλέξει και επίσης αποθηκεύστε γάντια ποιότητας για να εργαστείτε με χημικά επιθετικά μέσα.
 • Βυθίστε το τρίψιμο στο νεροχύτη ή δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα, και γεμίστε το απέκτησε λύση, τότε το ερώτημα για το πώς να καθαρίσετε το κάλυμμα στην κουζίνα, θα γίνει απλή και κατανοητή.
 • Αν έχετε σκόνη ή κόκκους, γεμίστε τις με μια σχάρα και ρίξτε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: jkuhnya.ru

Αφήστε τις γρίλιες για περίπου πέντε έως επτά λεπτά, και μετά από όλα, απλά ξεπλύνετε με μεγάλη ποσότητα κρύου νερού. Στη συνέχεια, τα πάντα είναι απλή, ένα μεγάλο μέρος του ξηρού εκχυλίσματος, συλλέγουν συνολικά και με ασφάλεια χρησιμοποιήσετε, το σημαντικότερο, δεν επιτρέπουν πλέον βαριά βρωμιά, το πλύσιμο μακριά το χρόνο κουκούλα από την καύση του λίπους.

Βίντεο "Πώς να καθαρίσετε τον απορροφητήρα από το λίπος"

7 απλές συμβουλές για τον καθαρισμό των κουζινών στο σπίτι

Ο απορροφητήρας κουζίνας περιέχει συχνά μια μεγάλη ποσότητα παλαιού και καλά αποξηραμένου λίπους, οπότε το ζήτημα του πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα, οι περισσότερες νοικοκυρές ζητούνται. Πολλοί συνιστούν το πλύσιμο της κουκούλας αμέσως μετά το μαγείρεμα και να μην περιμένετε μέχρι να φράξει. Εφόσον στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να καταβάλλετε πολύ περισσότερη προσπάθεια και να αφιερώσετε πολύ χρόνο για αυτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κουκούλα είναι ένα σημαντικό θέμα των επίπλων κουζίνας, το οποίο επιτρέπει στον καπνό και τον καπνό να διαφύγουν μέσω του συστήματος εξαερισμού. Τα καύσιμα αντικείμενα, αφήνοντάς τα, εμποδίζουν το φίλτρο καυσαερίων με άκαυστο γράσο και πολλά άλλα μολυσματικά υλικά.

Για να μην διαταραχθεί η κανονική λειτουργία της κουκούλας που είναι εγκατεστημένη πάνω από τη σόμπα αερίου, θα πρέπει να εκτελείται κανονική εργασία σχετικά με τον καθαρισμό της.

Πώς να προετοιμάσετε την κουκούλα για καθαρισμό;

Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα της κουζίνας, πρέπει να κατανοήσετε την ακολουθία των ενεργειών για τον εαυτό σας. Όλες οι κύριες συστάσεις που σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε με επιτυχία όλα τα ίχνη λίπους από τις επιφάνειες σας δίνονται στις κατάλληλες οδηγίες για αυτό το προϊόν.

Θα υπάρξει ένα διάγραμμα της συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης της δομής, αφού τα βασικά μέτρα για την αφαίρεση του ηλικιωμένου λίπους στο σπίτι θα γίνουν με ακρίβεια μέσα σε αυτήν τη συσκευή.

 • Για να καθαρίσετε το πλέγμα στην κουκούλα, πρέπει πρώτα να ασφαλίσετε τον εαυτό σας, αποσυνδέστε τη δομή από το τροφοδοτικό. Διαφορετικά, απαγορεύεται αυστηρά η αποσυναρμολόγηση, τόσο περισσότερο δεν πρέπει να αγγίζετε τον κινητήρα και να κάνετε τον υγρό καθαρισμό του.
 • Ακριβώς στην ίδια την κουκούλα θα πρέπει να υπάρχει κύκλωμα, πώς να αφαιρέσετε τη σχάρα από την κουκούλα. Συνήθως στηρίζεται σε κουμπωτά κλειδαριές. Το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα συνήθως κρύβεται πίσω από αυτή τη σχάρα. Κατά κανόνα, συσσωρεύεται το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης. Για να μην σκεφτεί κανείς πόσο γρήγορα μπορεί να καθαρίσει από τη βρωμιά, ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί απλά να αντικατασταθεί - τέτοια προϊόντα δεν είναι πάρα πολύ ακριβά.
 • Όταν καθαρίζετε την κουκούλα από τη βρωμιά, πρέπει να θυμάστε ότι είναι συνδεδεμένο με τον αεραγωγό εξαερισμού μέσω ενός προφίλ, στρογγυλού ή κυματοειδούς σωλήνα. Συσσωρεύει επίσης μια ορισμένη ποσότητα αιθάλης και λίπους στη διαδικασία άμεσης λειτουργίας. Είναι πολύ βολικό να πλένετε το σωλήνα προφίλ, εάν δεν είναι πολύ μακρύς. Η μακρύτερη κατασκευή θα πρέπει να είναι κυκλική σε τομή - αυτό θα επιτρέψει όχι μόνο να διευκολύνει τον καθαρισμό της, αλλά και να επιβραδύνει τη συσσώρευση λίπους.
 • Καθαρίστε το φίλτρο της κουκούλας από το λίπος δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά θα πρέπει να αφαιρεθεί. Για να γίνει αυτό δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, και αν γνωρίζετε ορισμένα κόλπα, τότε η διαδικασία καθαρισμού θα είναι αρκετά απλή και θα πάρει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.
 • Το σώμα της δομής συνήθως δεν αφαιρείται, πλένεται τόσο έξω όσο και μέσα.
 • Στο τελευταίο στάδιο, πρέπει να συναρμολογήσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα και να την συνδέσετε στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Μερικές απλές συμβουλές για τον καθαρισμό της κουκούλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός καθαριστικών. Εάν λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις και λεπτές αποχρώσεις, τότε να απαλλαγείτε από το λίπος στην κουκούλα κουζίνας δεν θα είναι πολύ προβληματική.

Για να καθαρίσετε τη σχάρα της κουκούλας από το λίπος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές σκόνες, οι οποίες δεν πρέπει να περιέχουν λειαντικά υλικά, διαφορετικά η επιφάνεια θα χαράζεται και θα χάσει μια ελκυστική εμφάνιση. Ένα άλλο μειονέκτημα της χρήσης τέτοιων εργαλείων είναι η εμφάνιση επί της επιφανείας μιας επιπρόσθετης ανακούφισης, στην οποία θα συσσωρεύεται επιπλέον λίπος και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί από εκεί.

Επιλογές για να απαλλαγούμε από το λίπος από την κουκούλα στην κουζίνα ή στο μπάνιο είναι αρκετά. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον καθαριστικό για τοίχους και κουκούλες στην κουζίνα μόνος σας, μπορείτε να πάτε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα οικιακών χημικών και συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

 1. Εάν η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, τότε μπορεί να σωθεί από συσσώρευση λίπους με συνηθισμένη σόδα για κατανάλωση. Διαλύεται σε μικρή ποσότητα νερού και περνά αυτό το διάλυμα πάνω από μολυσμένες επιφάνειες.
 2. Πολύ μεγάλος αριθμός αλκαλικών στοιχείων που μπορούν να χωρίσουν λίπος, ακόμη και σε εκχυλίσματα όπως το turboair, περιέχονται στο πιο συνηθισμένο οικιακό σαπούνι.
 3. Το εκχύλισμα από το λίπος στο σπίτι μπορεί να καθαριστεί ποιοτικά με τη βοήθεια συνήθων απορρυπαντικών πιάτων. Όσο ισχυρότερη είναι η επίδρασή τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σύντομα να καταφύγουν στη χρήση τους.
 4. Μια κουκούλα στην κουζίνα από το γράσο θα καθαριστεί καλά με επαγγελματικά μέσα που αποσκοπούν στην απομάκρυνση ρύπων από την επιφάνεια των σόμπων αερίου.

Απλοί τρόποι καθαρισμού του φίλτρου

Όσον αφορά τον τρόπο καθαρισμού του φίλτρου, υπάρχουν αρκετές απλές συμβουλές. Είναι δυνατό να αφαιρέσετε κάθε είδους ρύπανση από την επιφάνεια αυτών των μικρών σχάρων με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, οι καθαριστικοί παράγοντες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξυλάνθρακα.

Αυτά τα φάρμακα περιέχουν επίσης μια μεγάλη ποσότητα αλκαλικών ουσιών που θα διαλύσουν τις αποθέσεις λίπους και θα καθαρίσουν το πλέγμα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν ακόμη και να επεξεργαστούν τον κινητήρα του ανεμιστήρα και τον ίδιο τον ανεμιστήρα. Αν το τελευταίο μπορεί να απαλλαγεί από λιπαρές αποθέσεις, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αφαιρεθούν τα προϊόντα καύσης και τις δυσάρεστες μυρωδιές, αφήνοντας μόνο φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα.

Πολλές όχι πολύ έμπειρες νοικοκυρές αναρωτιούνται πώς να καθαρίσουν την κουκούλα από το λίπος, αν δεν έχει ακόμη καταφέρει να πάρει πάρα πολύ βρώμικο. Πρώτα απ 'όλα, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο βαθμός μόλυνσης.

Εύκολος βαθμός

Ο βαθμός φωτός υποδηλώνεται από ελαφρά σταγονίδια λίπους που δεν έχουν ακόμη καταψυχθεί, έτσι ώστε το πλέγμα από την κουκούλα σε αυτή την περίπτωση να είναι πολύ ευκολότερο να καθαριστεί.

Με φίλτρα και εδώ, δεν θα προκύψουν ειδικές δυσκολίες. Η τεχνική για τον καθαρισμό της σχάρας περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες.

 • Πάρτε την κατάλληλη χωρητικότητα, γεμίστε το με πολύ ζεστό νερό με την προσθήκη σόδας ψησίματος ή άλλων μέσων για πλύσιμο. Τα φίλτρα είναι βυθισμένα, προσπαθώντας να τα βγάλουν εντελώς κάτω από το νερό.
 • Η χωρητικότητα αφήνεται για περίπου μία ώρα ή δύο, έτσι ώστε το φίλτρο να καθαρίζεται ανεξάρτητα χωρίς περιττές φυσικές επιδράσεις.
 • Όταν το γράσο εγκαταλείπει την επιφάνεια των φίλτρων, θα πρέπει να ξεπλένετε το υπόλοιπο νερό με απορρυπαντικό. Πρώτα γίνεται με τη βοήθεια ζεστού νερού, μειώνοντας σταδιακά τη θερμοκρασία του. Αυτή η διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί αρκετά ποιοτικά, έτσι ώστε να μην αφήνει το παραμικρό ίχνος απορρυπαντικού στην επιφάνεια του φίλτρου ή της ίδιας της κουκούλας. Τελικά, αυτό μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία ολόκληρης της δομής.

Βαθύ βαθμό

Εάν το λίπος έχει σκούρο καφέ χρώμα, αυτό σημαίνει ότι έχει καταφέρει να σκληρύνει. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια λαϊκή θεραπεία ως πέψη.

Ρίξτε νερό μέσα στο δοχείο έτσι ώστε όλα τα εξαρτήματα της κουκούλας να είναι κάτω από αυτό, το βάζετε στη φωτιά και κόβετε εκεί περίπου το μισό κομμάτι φτηνού οικιακού σαπουνιού. Με την ίδια ιδιότητα, καλύπτονται δύο κουταλιές σόδας ψησίματος. Το νερό φέρεται σε βράση και βράζει για περίπου μισή ώρα. Εάν είναι απαραίτητο, θα είναι απαραίτητο να προσθέσετε νερό, εάν εξατμιστεί, και κάποια στοιχεία του καλύμματος θα εμφανιστούν πάνω από την επιφάνεια του.

Εάν ο απορροφητήρας καθαριστεί σωστά, θα λειτουργήσει αξιόπιστα. Με την υποστήριξη ενός καθαρού κράτους, ο καθαρισμός κεφαλαίου πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μία φορά σε έξι μήνες.

Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος: τρόποι για να καθαρίσετε τη σχάρα

Πώς να καθαρίσετε μια κουκούλα κουζίνας από το λίπος

Φωτογραφία από την τοποθεσία:.com

Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει και να καθαρίσει οτιδήποτε από το αποξηραμένο και παλιό λίπος, αυτό δεν είναι κάτι που δεν είναι απλό, και μερικές φορές ακόμη και φαινομενικά εξωπραγματικό.

Επειδή κάθε καλή οικοδέσποινα ξέρει απ 'έξω που η κουκούλα στην κουζίνα σας θα πρέπει να πλένονται αμέσως, όπως η ρύπανση, γιατί τότε πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη προσπάθεια.

Και αξίζει να πω ότι είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά οι πιο έμπειρος και έμπειρους νοικοκυρές, τους ξυπνήσει στη μέση της νύχτας όμως, μόνο να πω τι και πώς να πλένουν τα λίπη από απορροφητήρες κουζίνας στην κουζίνα άστραφτε καθαρό και τακτοποιημένο.

Μελετάμε τα βασικά, χωρίς να φτάσουμε στο ίδιο το πλύσιμο: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από μια σόμπα αερίου

Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

Οι επαγγελματίες μάγειρες ή οι νοικοκυρές, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην κουζίνα, γνωρίζουν ακριβώς πόσο γρήγορα η κουκούλα λερώνεται πάνω από την κουκούλα αερίου και πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Φαίνεται ότι, λοιπόν, τι υπάρχει, ας είναι, μέχρι να γίνει εντελώς βρώμικο, αλλά δεν αξίζει καθόλου.

Πρώτον, η κουκούλα προστατεύει το σπίτι από όλες τις αναθυμιάσεις και τον καπνό που αναπόφευκτα συμβαίνουν κατά το μαγείρεμα και, δεύτερον, η παραλαβή του κατεψυγμένου λίπους απλά δεν θα είναι δυνατή.

Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καθυστερήσει και να καθυστερήσει τη διαδικασία στο μακρύ κιβώτιο, και θα είναι βέλτιστο να πλένετε συχνά την κουκούλα, αλλά με ένα μερίδιο της ελαφρότητας και μια αίσθηση της ολοκλήρωσης.

Επιπλέον, όταν η κουκούλα φραγμένο και βρώμικο, απλά παύει να επιτελεί το έργο της με τέτοιο τρόπο ώστε είναι απαραίτητο, και όλα αυτά λόγω του γεγονότος ότι τα φίλτρα είναι απλά κατάφυτη με στρώματα κολλώδη και άσχημη λίπους που δεν θέλει εκεί για να βγούμε και ξύστε δεν θα είναι μόνο.

Δεδομένου ότι για να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, καπνούς και gary, καθώς και δυσάρεστες οσμές.

Και θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι ακόμη και ένα εστιατόριο ή καφέ, και, όπως σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, η κουκούλα θα πρέπει να καθαρίζονται περίπου δύο φορές το μήνα, ως έσχατη λύση, μία φορά σε τριάντα ημέρες, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά μαγειρεύετε.

Η προετοιμασία είναι μια υπεύθυνη διαδικασία: από το να πλύνετε το λίπος από την κουκούλα πάνω από τη σόμπα

Είναι σαφές ότι μπορείτε να πλύνετε και να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα στην κουζίνα μόνο όταν φανταστείτε σαφώς τι να κάνετε.

Πρώτα απ 'όλα αξίζει να καταλάβετε ότι χωρίς οδηγίες, που θα εξηγούσαν λεπτομερώς τα σημεία, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί για πρώτη φορά και το μέγιστο που θα πάρετε είναι να εξαλείψετε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες.

Είναι σαφές να κατανοήσουμε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος, Καταρχήν, θα είναι έτοιμη, για παράδειγμα, να μελετήσει το σχεδιασμό του, καθώς το gadget θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

 • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κουκούλα πρέπει να αποσυνδεθεί από το τροφοδοτικό, διαφορετικά δεν θα αποσυναρμολογηθεί. Παρόλο που, αν είστε οπαδός κινδύνου και ακραίων, και επιπλέον, έχετε μια υπερ-ικανότητα να ελέγχετε μια ηλεκτροπληξία και, στη συνέχεια, να το αποσυναρμολογείτε με έντονο τρόπο, ενώ το φις είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.
 • Περαιτέρω στην ίδια την κουκούλα, σύμφωνα με τις οδηγίες, οι οποίες πρέπει απαραίτητα να έχουν ένα ειδικό κύκλωμα, σπάστε τα μάνδαλα και αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα.
 • Αναλύοντας πόσο καθαρό ο απορροφητήρας του πετρελαίου, θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι ο σωλήνας που το συνδέει με μία έξοδο εξαερισμού, χρειάζεται επίσης καθαρισμού και πλύσης, όπως ένα σκληρό και ενοχλητικό λίπος κατάφερε να συσσωρεύονται εκεί. Ορισμένοι λαϊκοί τεχνίτες καταφέρνουν να αλλάζουν απλά το κυματοειδές έργο μία φορά το μήνα, εξαλείφοντας έτσι εντελώς την υπερβολική εργασία στο πλύσιμο τους. Ωστόσο, πρέπει να ειπωθεί ότι τέτοιοι αριθμοί δεν περνούν με κάθε κουκούλα, και ακόμη και ένας σωλήνας πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε το φίλτρο αέρα, το οποίο αφαιρείται εύκολα. Και πώς να πλύνετε το φίλτρο της κουκούλας, θα μιλήσουμε λίγο αργότερα, στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου δύσκολο, αν γνωρίζετε μερικά απλά κόλπα και κόλπα.
 • Είναι σαφές ότι η ίδια η κουκούλα, η οποία είναι συνδεδεμένη στον τοίχο, κανείς δεν θα πυροβολήσει, αν και όλα αυτά είναι επιθυμητό. Θα είναι αρκετό μόνο να το πλύνετε μέσα και έξω, και να ξεκινήσετε άλλες επιχειρήσεις, χωρίς καμία ασάφεια συνείδησης.

Αν νομίζετε ότι όλα τα φίλτρα στις κουκούλες υπόκεινται σε υποχρεωτικό καθαρισμό και πλύση, τότε είστε πολύ λάθος.

Υπάρχουν τέτοια μοντέλα που μπορούν να αλλάξουν μόνο και απλά δεν είναι δυνατή η πλύση τέτοιων φίλτρων.

Επομένως, αυτές οι πληροφορίες πρέπει πρώτα να προέρχονται από την ίδια παλιά καλή οδηγία, την οποία συχνά αρχίζουμε να διαβάζουμε μόνο όταν το «αντικείμενο της μελέτης» έχει ήδη σπάσει.

Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες και οικιακές χημικές ουσίες: αρκετοί απλοί τρόποι

Όταν όλα αποσυναρμολογηθεί, και τα απαραίτητα στοιχεία για το πλύσιμο συλλέγονται σε ένα μέρος, είναι απαραίτητο να προχωρήσει, και συγκεκριμένα με το θέμα από το να πλύνετε το καπό ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, το οποίο είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο προσκολλάται στα τοιχώματα του.

Στην πραγματικότητα, εάν ξέρετε πτυχές, λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις που κάνουν το όλο θέμα είναι αρκετά απλή, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να κάνει αρκετά για να φέρει την υπόθεση στη λογική της κατάληξη.

Στη συνέχεια, θα αποφασίσει τελικά τι να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα από το λίπος, και η ενίσχυση μπορεί να έρθει απόλυτα οικεία σε μας μέσα από μια σειρά οικιακών χημικών ουσιών κάθε νοικοκυρά - καθαρισμό σε σκόνη για σόμπες και φούρνους, αλλά υπάρχει επίσης καλή παλιά, δοκιμασμένη όλα αυτά τα χρόνια, τα κεφάλαια.

Οικιακά καθαριστικά: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα κουζίνας από το λίπος

Φωτογραφία από την τοποθεσία: moemchistim.com

Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μόνο μερικές. Και για να διαλέξετε, βέβαια, είσαι ο εαυτός σου, και συμβουλές πρέπει να δώσει στο προσωπικό των οικιακών χημικών ουσιών κατάστημα το οποίο είναι συνήθως καλά εξοικειωμένος με τη δική γκάμα των προϊόντων της, καθώς και τις αποχρώσεις της εφαρμογής μιας ποικιλίας μέσων.

 • Σχετικά με το πώς να πλύνετε την κουκούλα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, υπάρχει η απλούστερη απάντηση - η συνηθισμένη σόδα ψησίματος.
 • Ένα εξαιρετικό εργαλείο για μερικούς ανθρώπους που ονομάζεται σαπούνι πλυντηρίου.
 • Καθαριστικά και απορρυπαντικά για πιάτα που είναι διαθέσιμα σε σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι, μπορούν επίσης να θεωρηθούν πολύ χρήσιμα στην περίπτωση αυτή.
 • Επαγγελματικά μέσα, για παράδειγμα, "Shine for plates" ή Sano Forte Plus.
 • Καταφέρνει με τη σοβαρή ρύπανση της διαφορετικής φύσης των καθαρότερων πλάκες λίπους, που ονομάζεται Isesclean, και πολλά άλλα.

Είναι σαφές ότι η επιλογή από το να πλύνετε το κάλυμμα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος εξαρτάται από την ποικιλία του καταστήματος στο οποίο θα συγκεντρώνονται για την απόκτηση επαγγελματικών ή οικιακών καθαριστικών. Και αξίζει να καταλάβετε ότι ένα ποιοτικό και πραγματικά αποτελεσματικό εργαλείο δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ φθηνό, έτσι προετοιμαστείτε να περάσετε έξω.

Αρχίζουμε με τις πιο δύσκολες: πώς να καθαρίσετε το φίλτρο στην κουκούλα της κουζίνας απλές μεθόδους

Φωτογραφία από την τοποθεσία:.com

Ότι φίλτρα και φράγματα κουκούλα, τα οποία συχνά είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι τα κύρια εμπόδια που σταματούν τη βρωμιά, τα λίπη, σκόνη και ατμούς που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα των τροφίμων. Ωστόσο, τα μικρά σχάρες είναι πολύ εύκολα φραγμένα με το ίδιο λίπος, μετά από τα οποία μειώνεται σημαντικά η απόδοση του απορροφητήρα.

Αποσυναρμολόγηση την κουκούλα και τα πάντα για να το καθαρίσετε γίνεται αμέσως σαφές ότι το πιο δύσκολο θέμα θα είναι πώς να καθαρίσετε το σχέδιο πλέγμα του λίπους, ειδικά αν αυτός έχει καλά στεγνώσει.

Για να αποφασίσετε αν θα στραφούν αμέσως σε καρδιακά μέτρα αντίκτυπου, ή μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτά, δεν είναι απαραίτητο να τρέξετε στους ειδικούς, θα είναι αρκετό και οπτική επιθεώρηση.

Πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, αν δεν είναι πολύ λερωμένο

Έτσι, αν οι σταγονιδίων λίπους στην επιφάνεια του ματιού αρκετά φωτεινά, έτσι δεν είχαν το χρόνο να σκληρύνει και ως εκ τούτου είναι δυνατόν για το περίπλοκο ζήτημα του πώς να πλύνετε το κάλυμμα στην κουζίνα του λίπους πρέπει να ξεγλιστρήσουν «λίγο αίμα.» Η πρώτη και απλή μέθοδος είναι πολύ απλή, οπότε ακόμη και εκείνοι που μπορούν να δουν αυτό το εκπληκτικό πράγμα για πρώτη φορά θα είναι σε θέση να το καταλάβουν.

 • Επιλέξτε ένα δοχείο στο οποίο μπορούν να βυθιστούν πλήρως τα φίλτρα και τοποθετήστε τα προσεκτικά με ζεστό νερό.
 • Εφαρμόζοντας απορρυπαντικό οποιοδήποτε σχέδιο, για παράδειγμα, για τον καθαρισμό πλακών και φούρνοι, και σε μία ακραία περίπτωση, ένα υγρό πιάτων και μια σκληρή βούρτσα, καθαρίστε το λάδι από το φίλτρο ή τρίψιμο.
 • Αφήστε το δοχείο με φίλτρα για μισή ώρα ή ακόμα και μία ώρα, ώστε να πλυθούν ακόμα καλύτερα.
 • Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία έκπλυσης. Γιατί είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το πρώτο ζεστό νερό και στη συνέχεια το κρύο. Τα υπολείμματα διαλύματος σαπουνιού στις επιφάνειες δεν πρέπει να επιτρέπονται σε καμία περίπτωση, καθώς αυτό θα βλάψει το ποιοτικό έργο της κουκούλας στο σύνολό της.

Η δεύτερη μέθοδος: πέψη ή πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από λίπος με λαϊκές θεραπείες

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: kitchendecorium.ru

Εάν το λίπος για διάφορους λόγους, είχε ήδη χρόνο για να στερεοποιηθεί, έγινε σκούρο καφέ, και ο συνήθης καθαρισμός δεν φέρνει κανένα φρούτο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο καρδιακή μέσα για την καταπολέμηση βρωμιά.

Στην προκειμένη περίπτωση, το ζήτημα του πώς να καθαρίσει τη σχάρα κουκούλα του λίπους, γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, και προσφέρουμε την παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί από τις γιαγιάδες μας, για να πλύνετε τα παλιά τηγάνια και κατσαρόλες από τα ερείπια του προσκολλημένο λίπος - δηλαδή την πέψη.

 • Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από την κουκούλα της κουζίνας με την πέψη, πρέπει πρώτα να βρείτε το κατάλληλο δοχείο για αυτό. Είναι σαφές ότι πρέπει να επιλέξετε ένα τέτοιο σκάφος, όπου μπορείτε να βυθίσετε εντελώς το πλέγμα ή τα φίλτρα ή τουλάχιστον το μισό.
 • Τρίψτε σε ένα τρίφτη ή ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι μισό κομμάτι, οικείο σε όλους από την παιδική ηλικία, καφέ σαπούνι.
 • Βάλτε τα ίδια δύο κουταλιές της σούπας, κατά προτίμηση με την κορυφή της συνηθισμένης σόδας ψησίματος, και τοποθετήστε το δοχείο στη φωτιά.
 • Τώρα τίθεται το ερώτημα, πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, και η απάντηση είναι απλή - βράστε το βραστό σας για μισή ώρα.
 • Απομένει μόνο να τραβήξετε τα δίχτυα, τις σχάρες ή τα φίλτρα από το δοχείο και να ξεπλύνετε καλά κάτω από τη βρύση, δηλαδή στο τρεχούμενο νερό.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι τα φίλτρα πλυσίματος, καθώς και πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το καπό, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν και είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, η οποία θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια και προσοχή, διότι η ανάγκη να πειραματιζόμαστε με ζεστό νερό και μια ποικιλία από χημικά ενεργών αντιδραστηρίων.

Εάν μετά από βρασμό παρατηρήσατε στην επιφάνεια του φίλτρου υπολείμματα λίπους, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ή απλά να επεκταθεί. Και τα ριζοσπαστικά μέτρα με τη μορφή καθαρισμού αλκαλίων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ως έσχατη λύση, επειδή από τη συχνή χρήση του μετάλλου μπορεί απλά να καταρρεύσει.

Καρδινάλια μέτρα: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα από το λίπος, που δεν πλένεται για τίποτα

Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

Όταν τα χέρια είναι κάτω, και όλες οι μέθοδοι, όπως κουκούλα πλύσης στην κουζίνα και μόλις «ανώδυνη» εξαντληθεί ο χρόνος έρχεται σε δραστικά μέτρα. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού δεν μπορεί συχνά, επειδή αυτή η διαδικασία μπορεί να βλάψει τα πλέγματα και τα φίλτρα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να μην φέρετε τον εξοπλισμό της κουζίνας σας σε μια τέτοια θλιβερή κατάσταση.

Ωστόσο, για να μιλήσουμε γι 'αυτό, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, είναι ανόητο, αλλά το μέλλον αξίζει να κάνετε ένα σημάδι στο πρόγραμμά του και να κάνει χρόνο για την έγκαιρη κουκούλες καθαρισμού και άλλα μαγειρικά σκεύη.

 • Για να μάθετε πώς να πλένετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να γίνετε λίγος τεχνίτης και λίγο υδραυλικός. Δηλαδή, θα πρέπει να αγοράσετε ένα επαγγελματικό εργαλείο για τον καθαρισμό της ρύπανσης των σωλήνων. Είναι υγρά, κονιώδη και επίσης κοκκοποιημένα. Επιλέξτε έναν σύμβουλο για να βοηθήσετε στο κατάστημα, συνήθως ξέρουν πώς και τι να κάνουν.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για το προϊόν που έχετε επιλέξει και επίσης αποθηκεύστε γάντια ποιότητας για να εργαστείτε με χημικά επιθετικά μέσα.
 • Βυθίστε το τρίψιμο στο νεροχύτη ή δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα, και γεμίστε το απέκτησε λύση, τότε το ερώτημα για το πώς να καθαρίσετε το κάλυμμα στην κουζίνα, θα γίνει απλή και κατανοητή.
 • Αν έχετε σκόνη ή κόκκους, γεμίστε τις με μια σχάρα και ρίξτε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: jkuhnya.ru

Αφήστε τις γρίλιες για περίπου πέντε έως επτά λεπτά, και μετά από όλα, απλά ξεπλύνετε με μεγάλη ποσότητα κρύου νερού. Στη συνέχεια, τα πάντα είναι απλή, ένα μεγάλο μέρος του ξηρού εκχυλίσματος, συλλέγουν συνολικά και με ασφάλεια χρησιμοποιήσετε, το σημαντικότερο, δεν επιτρέπουν πλέον βαριά βρωμιά, το πλύσιμο μακριά το χρόνο κουκούλα από την καύση του λίπους.

"Πώς να καθαρίσετε την απορροφητήρα από λίπος"

μπλοκ δεδομένων2 = μπλοκ δεδομένων3 = μπλοκ δεδομένων4 =>

Πώς μπορώ να καθαρίσω την κουκούλα, τη σχάρα, το φίλτρο, τα μάτια από το λίπος στην κουζίνα, στο μπάνιο, τον καθαρισμό τουαλέτας και τα λαϊκά φάρμακα στο σπίτι; Το καλύτερο να πλένετε το λίπος από την κουκούλα: μέσα για τον καθαρισμό της κουκούλας από το λίπος

Χρήσιμες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε την κουκούλα κουζίνας από λίπος με λαϊκά και εργαλεία αποθήκευσης.

Το καλύτερο να πλένετε το λίπος από την κουκούλα: μέσα για τον καθαρισμό της κουκούλας από το λίπος

Η κουκούλα κουζίνας μπορεί να θέσει πολλά προβλήματα στις νοικοκυρές. Εξάλλου, η απομάκρυνση του συσσωρευμένου λίπους είναι πολύ, πολύ δύσκολη, ειδικά όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα εκχυλίσματα κουζίνας χρησιμεύουν για την εξάλειψη του λίπους, των οσμών και των ατμών. Εάν το φίλτρο και η σχάρα δεν καθαριστούν, η κουκούλα θα σταματήσει πολύ σύντομα να εκτελέσει τις λειτουργίες της ή να σταματήσει να λειτουργεί καθόλου.

Το εξωτερικό μέρος της κουκούλας πρέπει επίσης να πλυθεί, αλλά αν αυτό είναι περισσότερο ή λιγότερο καθαρό, τότε πόσο εύκολα και γρήγορα να απαλλαγείτε από το λίπος στο φίλτρο - για πολλούς, το έργο δεν είναι εύκολο.

Θα σας πούμε ποια μέσα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση της εργασίας σας. Έτσι, στην καταπολέμηση του λίπους στην κουκούλα χρησιμοποιείται:

 • Σκόνη Καθαρισμού
 • Παράγοντας διάλυσης λίπους
 • Σόδα ψησίματος
 • Οικιακό σαπούνι
 • Ξύδι
 • Λεμόνι

Ο απορροφητήρας κουζίνας πρέπει να διατηρείται καθαρός

Αυτό σημαίνει καλύτερη αντιμετώπιση, είναι δύσκολο να απαντήσουμε κατηγορηματικά. Όλα εξαρτώνται από τον βαθμό μόλυνσης της κουκούλας.

: Πόσο γρήγορα θα πλύνετε την κουκούλα της κουζίνας;

Οι νοικοκυρές που βρίσκονται πιο συχνά στο χέρι έχουν σκόνη καθαρισμού. Αυτό το εργαλείο αντιλαμβάνεται γρήγορα τη βρωμιά στη σόμπα, καθαρίζει το κεραμίδι κουζίνας, τα σκεύη και ακόμη και τα έπιπλα.

Εκτός από τη σκόνη καθαρισμού, θα χρειαστείτε ένα σφουγγάρι ή / και ένα μεταλλικό μαλλί.

Πόσο εύκολο και εύκολο να καθαρίσετε την κουκούλα:

 • Αφού αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα και αφαιρέσετε το φίλτρο από το, τοποθετήστε το σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό. Τα συνήθη μέσα για το πλύσιμο των πιάτων θα κάνουν, διαλύει το λίπος.
 • Ενώ το φίλτρο είναι σε ζεστό νερό, καθαρίστε το εξωτερικό μέρος της καλύπτρας χρησιμοποιώντας σκόνη καθαρισμού, βούρτσα (ή σφουγγάρι) και ζεστό νερό.
 • Η ισχυρή βρωμιά είναι ευκολότερη στην αφαίρεση με ένα πινέλο από μέταλλο, αν δεν βλάπτει την επιφάνεια της κουκούλας σας.
 • Αφαιρέστε το μεταλλικό φίλτρο από το νερό και αφαιρέστε τα υπολείμματα λίπους με σκόνη.
 • Ξεπλύνετε το φίλτρο με τρεχούμενο νερό, αφήστε το να στεγνώσει.

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο από το λίπος

Πώς να καθαρίσετε τη σχάρα από την κουκούλα της κουζίνας από λιπαρές λαϊκές θεραπείες;

Οι γρίλιες εισαγωγής αέρα στην κουκούλα μπορούν επίσης να καθαριστούν με ζεστό νερό, σκόνη και βούρτσες ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι ή λεμόνι.

Πώς να καθαρίσετε τη σχάρα από την κουκούλα με ξύδι:

 1. Εφαρμόστε ξίδι στο σχάρα με ένα σφουγγάρι, σκουπίστε προσεκτικά όλες τις βρώμικες περιοχές.
 2. Αφήστε το ξύδι στην επιφάνεια για 10 λεπτά.
 3. Με χοντρό σφουγγάρι ή βούρτσα, καθαρίστε το διαλυμένο λίπος.

Πώς να αφαιρέσετε εύκολα το λίπος από τη μάσκα

Πώς να καθαρίσετε μια σχάρα από ένα εκχύλισμα λεμονιού:

 1. Κόψτε δύο λεμόνια στα μισά.
 2. Σκεπάζουμε σχολαστικά τα φρούτα, αφήνουμε για 10 λεπτά.
 3. Βουρτσίστε με ζεστό νερό και νερό.

Παραδοσιακά μέσα καθαρισμού της κουκούλας

Πώς να πλύνετε την κουκούλα στην κουζίνα από λιπαρή σόδα;

Σαφής με σόδα δεν μπορούν μόνο φίλτρα κουζίνας, αλλά και πλέγματα εξαερισμού, τα οποία είναι επίσης πολύ λερωμένα.

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο και τη σχάρα με σόδα:

 1. Πάρτε ένα μεγάλο ταψί αλουμινίου.
 2. Συλλέξτε ένα ελλιπές ταψί με νερό, βράστε.
 3. Σε βραστό νερό, ρίξτε μια μεγάλη ποσότητα σόδας (10 λίτρα δοχείου νερού είναι αρκετό για 1 φλιτζάνι σόδα).
 4. Τώρα τοποθετήστε την σχάρα αέρα και το μεταλλικό φίλτρο από την κουκούλα σε μια κατσαρόλα με νερό και σόδα.
 5. Αφήστε το νερό να βράσει με ελάχιστη θερμότητα, το λίπος θα απομακρυνθεί σταδιακά.
 6. Μετά από λίγο, αφαιρέστε τη σχάρα και ελέγξτε αν το λίπος είναι καλό.
 7. Αν το λίπος αφαιρεθεί χωρίς προβλήματα, αφαιρέστε τη σχάρα και ξεπλύνετε με ζεστό τρεχούμενο νερό και σφουγγάρι.
 8. Το λίπος στα δυσπρόσιτα σημεία συμφόρησης μπορεί να αφαιρεθεί με ένα βαμβακερό στυλεό.

Καθαρισμός του απορροφητήρα: το αποτέλεσμα πριν και μετά

: Πόσο φτηνό είναι να καθαρίσεις την κουκούλα σε 15 λεπτά;

Μία μέθοδος καθαρισμού φίλτρων και πλέγματος με σόδα θεωρείται από πολλούς ότι είναι η καλύτερη και ταχύτερη.

 • Πρώτον, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία ανάγκη για σωματική προσπάθεια.
 • Δεύτερον, η σόδα είναι ανέξοδη, ειδικά σε σύγκριση με τα επαγγελματικά προϊόντα καθαρισμού.
 • Τρίτον, στη διαδικασία καθαρισμού, δεν αναπνέετε χημικούς ατμούς.

Εξαιρετική και γρήγορη αντιμετώπιση του λίπους επαγγελματικά εργαλεία (για παράδειγμα, Shumanit, Sanita, Domestos, Cilit Bang, κλπ.), αλλά είναι δύσκολο να ονομάσουμε μια τέτοια μέθοδο την καλύτερη.

Τα συστατικά περιλαμβάνουν επιθετικές χημικές ουσίες που αντιμετωπίζουν το λίπος με μάσηση, αλλά έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Χωρίς μάσκα και γάντια, είναι καλύτερα να μην δουλεύετε με παρόμοια μέσα.

Και μετά το πλύσιμο της κουκούλας, θα πρέπει να αερίζετε την κουζίνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένα από τα πολλά μέσα καταπολέμησης του λίπους

Πώς και τι καλύτερα να καθαρίσετε την κουκούλα στο μπάνιο, τουαλέτα;

Τα περισσότερα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με φυσικό εξαερισμό. Ορισμένοι εγκαθιστούν ηλεκτρικούς ανεμιστήρες εξάτμισης στις κατοικίες τους. Αυτά και άλλα εκχυλίσματα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά από τη σκόνη.

Τα εκχυλίσματα στο μπάνιο και στην τουαλέτα καθαρίζονται σύμφωνα με την αρχή της κουζίνας:

 • Με τη βοήθεια σκόνης καθαρισμού, υγρών απορρυπαντικών για την απομάκρυνση σκόνης και σκόνης
 • Με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών: σόδα, ξύδι, σαπούνι για πλύσιμο

Αφού αφαιρέσατε την κουκούλα στο μπάνιο ή την τουαλέτα, μπορείτε να το απορροφήσετε σε σαπουνόνερο για λίγο. Έτσι καθαρίστε την κουκούλα θα είναι ευκολότερη. Συνήθως οι κουκούλες στο μπάνιο και στην τουαλέτα καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα από την κουζίνα.

Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην τουαλέτα

Από το να καθαρίσεις μια κουκούλα κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα;

Δεν ταιριάζει για ανοξείδωτο χάλυβα τέτοιες μέθοδοι και μέσα:

 • Λειαντικά καθαριστικά (σκόνες, αλάτι). Μπορεί να εμφανιστεί διάβρωση.

Για καθαρισμό από ανοξείδωτο χάλυβα ταιριάζει τα ακόλουθα μέσα:

 • Μια λύση από ξύδι
 • Καθαρισμός με λεμόνι
 • Σαπούνι διάλυμα
 • Ειδικά προϊόντα για ανοξείδωτο χάλυβα

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα καθαρισμού μιας κουζίνας ανοξείδωτου χάλυβα, θα δείτε πώς μπορείτε να πλένετε τον ανοξείδωτο χάλυβα.

: Πόσο εύκολο είναι να καθαρίσετε τον ανοξείδωτο χάλυβα;

Υπάρχουν καλά σχόλια για το καθαριστικό φούρνου της Amway. Το φάρμακο δεν είναι φθηνό, κρίνοντας από τις κριτικές, αξίζει τον κόπο.

Οφέλη από το καθαριστήριο φούρνου της Amway:

 1. Αντιμετωπίστε γρήγορα το λίπος
 2. Η διαδικασία πρακτικά δεν απαιτεί τις προσπάθειές σας
 3. Το προϊόν καταναλώνεται οικονομικά

Μέσα καθαρισμού φούρνων από την Amway

Μέθοδος εφαρμογής:

 1. Εφαρμόστε ένα πινέλο στην επιφάνεια της κουκούλας με μια βούρτσα (συμπεριλαμβάνεται).
 2. Αφήστε για 30 λεπτά.
 3. Αφαιρέστε τα υπολείμματα του προϊόντος και το λίπος με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί εμποτισμένο σε ζεστό νερό.
 4. Σκουπίστε την επιφάνεια του εκχυλίσματος με σπόγγο εμποτισμένο σε διάλυμα νερού και ξιδιού.

Το μπουκάλι κλείνει με ασφάλεια για να το ανοίξει, πρέπει να πατήσετε το καπάκι. Αυτό μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά σας από την πρόσβαση στο προϊόν. Φυσικά, θα πρέπει να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε χημικά προϊόντα δεν είναι μακριά από τα παιδιά.

Στη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε τη διαφορά στην επιφάνεια πριν και μετά την εφαρμογή της θεραπείας από την Amway.

Καθαριστής πλάκας και φούρνου Amvei: αποτέλεσμα

Η καθαριότητα της κουκούλας είναι σωστή και όμορφη. Μην παραμελείτε τον καθαρισμό των απορροφητών από τη σκόνη και το λίπος, διότι αυτή είναι η υγεία σας και η εγγύηση για μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής.

: Παρουσίαση του καθαριστικού για φούρνους Amway

Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα χωρίς μεγάλη προσπάθεια: Συμβουλές και κόλπα

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας τις πιο δημοφιλείς μεθόδους καθαρισμού κουκούλες στην κουζίνα με φθηνά και προσιτά εργαλεία που θα επιτύχουν γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα στο σπίτι και χωρίς επιπλέον προσπάθεια. Σόδα, ξύδι και λεμόνι πιθανότατα θα είναι στο σπίτι σε κάθε κουζίνα.

Προετοιμασία της κουκούλας για καθαρισμό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα για να το καθαρίσετε από αιθάλη, γράσο και βρωμιά. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή εξαγωγής.
 2. Αφαιρέστε τη σχάρα που βρίσκεται ακριβώς επάνω από τη σόμπα αερίου, πίσω από την οποία βρίσκονται τα φίλτρα εξαγωγής και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε σαπουνάδα.
 3. Αποσυναρμολογήστε και καθαρίστε τον αγωγό που οδηγεί στον αγωγό.
 4. Πλύνετε τις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας.
 5. Καθαρίστε τα φίλτρα, τεντώστε το κάλυμμα.
 6. Στεγνώστε όλα τα πλυμένα μέρη και, στη συνέχεια, επανασυναρμολογήστε ολόκληρη τη συσκευή σε αντίστροφη σειρά.

Λαϊκές θεραπείες κατά του λίπους πλάκας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα. Η χρήση αυτών των συστάσεων θα αποφύγει την ανάγκη αγοράς δαπανηρών προϊόντων καθαρισμού και την ταχεία απομάκρυνση του λίπους από τα μέρη της κουκούλας χωρίς επιπλέον κόστος, αυτοσχέδια μέσα.

 • Η ευκολότερη μέθοδος είναι να απορροφούν όλα τα αφαιρούμενα μέρη της συσκευής (πλέγμα φίλτρου, το τρίψιμο) σε ένα διάλυμα του σαπουνιού ή πιάτων απορρυπαντικό. Στην κατασκευή του απορρυπαντικού και του νερού που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε αναλογία από 1 έως 4. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα στοιχεία πρέπει να προβρασμένου και πλύνετε με ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια ξηραίνεται και στερεοποιείται στην κουκούλα στη θέση του.
 • Καθαρισμός με σόδα. Σε περίπτωση ισχυρής μόλυνσης του πλέγματος και του φίλτρου, μπορούν να καθαριστούν με βρασμό σε διάλυμα σόδα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρετε ένα μεγάλο δοχείο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε ολόκληρο το κομμάτι, να το γεμίσετε με νερό και να το βάλετε στη σόμπα. Κατά τη θέρμανση του νερού, είναι απαραίτητο να ρίχνουμε συνεχώς σόδα στο δοχείο, ανακατεύοντας συνεχώς, έτσι ώστε να διαλύεται. Μετά το βρασμό του μείγματος, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα πλέγμα και τα φίλτρα σε αυτό, στη συνέχεια βράστε για περίπου μισή ώρα. Αυτό θα απομακρύνει αποτελεσματικά από τα μέρη ακόμη και μια παλιά επίστρωση λίπους.
 • Καθαρισμός με σαπούνι για πλύσιμο. Ένα συνηθισμένο οικιακό σαπούνι θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε εύκολα τη λιπαρή πλάκα. Για να γίνει αυτό, το σαπούνι πρέπει να τρίβεται σε ένα δοχείο ζεστού νερού και να τοποθετείται τα μέρη εξαγωγής εκεί για να απολαύσετε. Μετά από ορισμένο χρόνο, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα φίλτρα και τη σχάρα από το δοχείο και να αφαιρέσετε το υπόλοιπο λίπος με σκληρό σφουγγάρι ή ξύστρα.
 • Καθαρισμός των λεπτομερειών του εκχυλίσματος με ξύδι. Αφαιρέστε αποτελεσματικά το λίπος από τις λεπτομέρειες της κουκούλας θα επιτρέψει μια τέτοια διαθέσιμη θεραπεία ως ξύδι. Χρησιμοποιήστε μόνο αδιάλυτο ξύδι για να μεγιστοποιήσετε την επίδραση του καθαρισμού. Εργαστείτε με ξύδι σε γάντια για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος. Το ξίδι πρέπει να εφαρμόζεται στα αφαιρούμενα μέρη και να αφήνεται για 15-20 λεπτά για να διαλύσει τους ρύπους. Κατόπιν ξεπλύνετε το υπόλειμμα με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε τη σχάρα και τα φίλτρα καλά με τρεχούμενο νερό.
 • Χρήση κιτρικού οξέος για καθαρισμό. Εκτός από το οξικό οξύ, το έργο της πλύσης του εκχυλίσματος θα αντιμετωπίσει απόλυτα το κιτρικό οξύ, επίσης κατάλληλο χυμό λεμονιού. Όπως και στην περίπτωση του ξύδι, δεν αραιώνεται το προϊόν, έτσι ώστε να μην μειωθεί η αποτελεσματικότητα της χρήσης του. οξύ ή χυμό λεμονιού Κιτρικό συμπιεστεί πρέπει να εφαρμοστεί στο αφαιρεθέντα εξαρτήματα-σχεδίασης, περιμένετε ένα λίπος διάλυση, στη συνέχεια σκουπίζεται με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε με νερό. Εάν για πρώτη φορά δεν μπορείτε να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά, θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία χειρισμού αρκετές φορές.

Καθαρίστε τον απορροφητήρα της καλύπτρας καπνού

Εκτός από την ανάγκη να πλένετε τα "εσωτερικά" της κουκούλας κουζίνας στο σπίτι, είναι σημαντικό να καθαρίσετε το εξωτερικό της συσκευής.

Η σκόνη και το λίπος, που εναποτίθενται στην επιφάνεια, συγκολλούνται και στεγνώνουν. Σε αυτό το κρούστα νέα στρώματα λίπους και σκόνης καθίστανται και ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι δύσκολο να πλύνετε την εξωτερική επιφάνεια της κουκούλας.

Επομένως, η κουκούλα της συσκευής πρέπει να υποβάλλεται σε τακτική επεξεργασία.

Το πλύσιμο της εξωτερικής επιφάνειας δεν είναι δύσκολο κατά την εκτέλεση απλών συστάσεων. Πρώτα απ 'όλα, πάρτε ένα μέσο διάλυσης λίπους (για παράδειγμα, για πλύσιμο πιάτων), εφαρμόστε στην επιφάνεια και αφήστε για λίγο.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε το κάλυμμα της συσκευής. Σε περίπτωση που παραμείνουν μικρά ίχνη μόλυνσης, μπορείτε να τα επιχειρήσετε να τα αφαιρέσετε με ειδικό πλαστικό ξύστρα.

Η χρήση μετάλλου σε αυτή την περίπτωση είναι απαράδεκτη: μπορεί να χαράξει την επιφάνεια.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τη βαριά μόλυνση με ένα λεμόνι: για να το κάνετε αυτό, κόψτε τα φρούτα στο μισό και χειριστείτε το βρωμιά στο μισό. Η επίδραση του κιτρικού οξέος θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ακόμη και με επίμονη βρωμιά, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο χυμός λεμονιού φυτό είναι απαράδεκτη: θα μειώσει την ένταση της επίθεσης οξέος.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω την κουκούλα στην κουζίνα;

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να γίνει ο καθαρισμός της κουκούλας εξαρτάται από την ένταση του μαγειρέματος και, κατά συνέπεια, από τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής. Δεν το τελευταίο ρόλο παίζει του χρόνου, η οποία έχει μια ερωμένη: αν θέλετε να πλύνετε το εκχύλισμα μπορεί συχνά να είναι αρκετά, αλλά η ανάγκη για την καθημερινή καθαριότητα δεν είναι, παρά την τακτική χρήση αυτής της συσκευής.

Ο γενικός καθαρισμός των χώρων και ο καθαρισμός της κουκούλας συνιστώνται τουλάχιστον μία φορά το ένα τέταρτο. Πλένετε όλα τα εξαρτήματα της κουκούλας, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού που οδηγεί στον αγωγό. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη διατήρηση της καθαριότητας της σχάρας κουζινών κουζίνας: η καλύτερη επιλογή είναι να πλένετε αυτό το αποσπώμενο μέρος τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Ορισμένες μοντέρνες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με αποσπώμενα φίλτρα μίας χρήσης: αυτά τα μέρη μπορούν απλά να αντικατασταθούν με καινούργια, αφού τα παλιά μολυνθούν.

Στις περισσότερες παλαιότερες εκδόσεις, αυτή η επιλογή δεν παρέχεται, οπότε ο καθαρισμός της μάσκας είναι αναπόφευκτη ανάγκη.

Μια μεγάλη επιλογή είναι ένα κανονικό πλυντήριο πιάτων στο πλυντήριο πιάτων: αυτό θα εξοικονομήσει ενέργεια και χρόνο και θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος, καθώς και το πλέγμα και τα άλλα μέρη του, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους και μέσα

Η κουκούλα έχει γίνει από καιρό μια οικεία και απαραίτητη συσκευή σε κάθε κουζίνα. Αναλαμβάνει τη δουλειά του καθαρισμού του αέρα από τη σκόνη, το λίπος, το κάψιμο, τις μυρωδιές και τους καπνούς από το μαγείρεμα. Αλλά επίσης χρειάζεται τακτική φροντίδα, διαφορετικά θα είναι δύσκολο για έναν πιστό βοηθό να αντιμετωπίσει τα καθήκοντα.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω την κουκούλα

Η επιφάνεια και ο πίνακας ελέγχου της συσκευής γίνονται κολλημένα με λιπαντικό καθίζησης με την πάροδο του χρόνου, τα γυαλιστερά μέρη της θήκης γίνονται θολά. Μια παχιά επίστρωση από πλάκα μπορεί να μετατρέψει την κουκούλα απλώς σε ένα κομμάτι του εσωτερικού χώρου, στερώνοντάς την από την ικανότητα εργασίας. Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να το καθαρίζετε από καιρό σε καιρό, τόσο μέσα όσο και έξω.

Η κανονικότητα αυτής της δραστηριότητας εξαρτάται από το πόσο συχνά προετοιμάζετε τα τρόφιμα και φορτώνετε τον βοηθό σας. Με εντατική χρήση, θα χρειαστείτε ένα μηνιαίο καθαρισμό, με μετριοπαθή θα είναι αρκετές φορές σε δύο με τρεις μήνες.

Μόλις 1,5 με 2 χρόνια συνιστάται στο όργανο να αποσυναρμολογήσει, να καθαρίσει και να λιπανθεί πλήρως ο κινητήρας.

Αφού αποφασίσαμε για το σκοπό αυτό, διαθέτουμε τα μέσα και την απαραίτητη απογραφή.

Η κουκούλα καθαρίζει τον αέρα της κουζίνας από τους καπνούς, αλλά το ίδιο πρέπει να καθαριστεί

Τι χρειάζεται για τον καθαρισμό της κουκούλας

Για τις νωπές ακαθαρσίες, αρκεί να χρησιμοποιείτε ένα συνηθισμένο τζελ πλυσίματος πιάτων, για τα παλιά θα χρειαστούν ειδικά μέσα. Οι αντίπαλοι των οικιακών χημικών μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Για εργασία θα χρειαστείτε:

 • υγρό ή γέλη για πλύσιμο πιάτων (Fairy, Aos, Pril).
 • μέσα για τον καθαρισμό κουκούλες, σόμπες, φούρνους - GreenClean, Topperr κ.λπ.
 • μέσα για τον καθαρισμό των σωλήνων αποχέτευσης (Mole).
 • Πυριτική σόδα.
 • μαγειρική σόδα?
 • σαπούνι για πλύσιμο?
 • πυριτική κόλλα?
 • υγρή αμμωνία.
 • βούρτσες?
 • σφουγγάρια ·
 • κουρέλια?
 • Γάντια οικιακής χρήσης από καουτσούκ
 • μεγάλο ταψί ή δίσκο ψησίματος.

Μέσα και προσαρμογές για τη φροντίδα των κουκούτσων - φωτογραφική συλλογή

Κατά την εργασία με τα προϊόντα οικιακού καθαρισμού προστατεύετε τα χέρια σας με καουτσούκ perchatkamiGubka πιάτο εύχρηστο και πλύνετε vytyazhkiS τήρηση χώμα για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση schotkiKaltsinirovannaya σόδα καταφέρνει καλά με έντονα σόμπες nalotomOchistitel και φούρνους, επίσης, να αντιμετωπίσει με ένα άγγιγμα στην κόλλα πυριτικό καυσαερίων με βάση μπορεί να προετοιμάσει μια σύνθεση καθαρισμού για το πιο δύσκολο zagryazneniyDlya διαλύσει τη βρωμιά καλύτερα προσαρμοσμένη σαπούνι 72% σόδα ψησίματος έχει κάθε κουζίνα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση gryaziNashatyrny αλκοόλ - γνωστό και Ven PNY zhiraVhodyaschy διαλύτη των μέσων για τον καθαρισμό υδροξειδίου του νατρίου αποχετεύσεις διαλύει τους λεκέδες ακόμα και χρόνιες zhiraSo φρέσκο ​​άνθιση αντιμετωπίσουν εύκολα επιφάνειας καθαριστικό posudyHorosho καθαρίστηκε εκχύλισμα ειδικών μέσων που προορίζονται για τη φροντίδα της

Καθαρισμός του καλύμματος

Αρχίζουμε το έργο με την προετοιμασία της κουκούλας.

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή αποσυνδέοντας το φις από την πρίζα.
 2. Αφαιρέστε το εξωτερικό κάλυμμα ή ανοίξτε την πόρτα γυαλιού.
 3. Αφαιρέστε το φίλτρο λίπους.

Πριν καθαρίσετε την κουκούλα, πρέπει να αφαιρέσετε το φίλτρο

 • Αποσυνδέστε τον αεραγωγό αν έχετε μοντέλο εξάτμισης. Πρέπει επίσης να καθαριστεί.
 • Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο

  Αυτό το τμήμα της κουκούλας αποτελείται από πολλά πλέγματα.

  Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να διατηρήσετε το μεγαλύτερο μέρος του λιπαρού εναιωρήματος, αλλά επίσης δημιουργεί μια δυσκολία στον καθαρισμό: το λίπος διεισδύει στο εσωτερικό και δεν μπορεί να εξαχθεί μηχανικά από εκεί.

  Τα φίλτρα είναι κατασκευασμένα από χάλυβα, αλουμίνιο ή πλαστικό. Κάθε τύπος απαιτεί ειδική προσέγγιση. Μερικά φθηνά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αντικαταστάσιμα φίλτρα, δεν μπορούν να καθαριστούν.

  Το φίλτρο καθυστερεί το μεγαλύτερο μέρος της μόλυνσης

  Καθαρισμός με πηκτή πιάτων

  Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για νωπά μολυσματικά, μέχρις ότου το λίπος να μην είχε χρόνο για να παγώσει και να πολυμεριστεί. Τα προϊόντα μπορούν να υποστούν επεξεργασία από οποιοδήποτε υλικό.

  1. Τοποθετήστε τη σχάρα σε ένα δοχείο - ένα βαθύ δίσκο ψησίματος, ένα κουβά ή μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Εφαρμόστε πηκτή στην επιφάνεια.
  3. Ρίξτε το ζεστό νερό στα πιάτα για να καλύψετε πλήρως τη σχάρα.
  4. Αφήστε το για 30 λεπτά για έκθεση.
  5. Βγάλτε το φίλτρο, λαβή με σκληρή βούρτσα ή σφουγγάρι με μέταλλο, αφαιρώντας τις εμποτισμένες ακαθαρσίες και γράσα.
  6. Ξεπλύνετε τα σαπωνώδη υπολείμματα με ζεστό, ακολουθούμενο από κρύο τρεχούμενο νερό.
  7. Στεγνώστε τη σχάρα.

  Χρήση ειδικών μέσων για τη φροντίδα κουκούλας, φούρνο μικροκυμάτων, φούρνο

  Πριν τη χρήση, διαβάστε τις οδηγίες στη συσκευασία.

  1. Τοποθετήστε το φίλτρο σε λεκάνη ή χαλύβδινο νιπτήρα.
  2. Εφαρμόστε το προϊόν καλύπτοντας εντελώς το πλέγμα. Αν αυτό το πήκτωμα, βούτυρο με ένα πινέλο ή σφουγγάρι.
  3. Περιμένετε 30 λεπτά πριν διαλύσετε το λίπος.
  4. Αφαιρέστε τυχόν ακαθαρσίες με μια βούρτσα ή σφουγγάρι.
  5. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

  : τι είναι πιο αποτελεσματικό θα αφαιρέσει το λίπος από το πλέγμα

  Αφαίρεση βρωμιάς από σόδα τροφίμων ή σόδας

  Η μέθοδος ταιριάζει στους αντιπάλους των οικιακών χημικών ουσιών. Η σόδα που έχει υποστεί σάλτσα έχει λιπαρά καλύτερα από τα τρόφιμα.

  1. Ρίξτε το ζεστό νερό σε ένα κατάλληλο δοχείο και διαλύστε τη σόδα σε αυτό.
  2. Βυθίστε τη σχάρα σε ένα υγρό, βάλτε τα πιάτα σε μια φωτιά και βράστε για 30 λεπτά. Εάν το νερό δεν καλύπτει πλήρως το φίλτρο, επαναλάβετε τη διαδικασία περιστρέφοντας το τμήμα.

  Βράστε τη σχάρα σε διάλυμα σόδας για να αφαιρέσετε όλες τις ακαθαρσίες

 • Αφαιρέστε τη σχάρα και ξεπλύνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
 • Αυτή η μέθοδος αντιμετωπίζει καλά τη νωπή και μεσαία παλιά ρύπανση, αλλά δεν είναι ασφαλής για το αλουμίνιο. Η σόδα περιέχει αλκάλια, τα οποία καταστρέφουν το αλουμίνιο: η επιφάνεια μετά την επεξεργασία γίνεται ματ και χάνει την ομαλότητα της. Γεμίστε την πλαστική σχάρα με ένα ζεστό διάλυμα, αλλά μην βράζετε.

  : απομάκρυνση λιπαρών επικαλύψεων με διαπυρωμένη σόδα

  Καθαρίστε το φίλτρο με διάλυμα σόδας και σαπουνιού

  Προσθέτοντας στη λύση της σόδα ένα οικονομικό σαπούνι 72 τοις εκατό θα βοηθήσει να επιτύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

  1. Σκουπίστε το σαπούνι (100 g) σε ένα τρίφτη και προσθέστε σε ζεστό νερό (10 λίτρα) με σόδα (5 κουταλιές της σούπας). Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
  2. Βυθίστε το φίλτρο στο υγρό και βράστε για 10-15 λεπτά.
  3. Εάν η βρωμιά δεν πάει μακριά, αυξήστε το χρόνο βρασμού σε 30 λεπτά. Σκουπίστε κάθε σκόνη με βούρτσα.

  Τα υπόλοιπα βρωμιάς από το φίλτρο μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με μια βούρτσα

 • Ξεπλύνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.

  Μετά από επεξεργασία με οποιοδήποτε μέσο, ​​το πλέγμα πλένεται με νερό

  Προσθέστε ένα τρίψιμο μήλο στο υγρό. Το οξύ σε αυτό θα βελτιώσει τις ιδιότητες καθαρισμού του διαλύματος και δεν χρειάζεστε μια βούρτσα.

  : μούσκεμα της σχάρας με σαπούνι και σόδα

  Χρήση καθαριστικού για σωλήνες

  Σε παραμελημένες περιπτώσεις, το λίπος προσκολλάται σφιχτά στη σχάρα. Σε αυτή την περίπτωση, το υγρό για τον καθαρισμό των σωλήνων θα σας βοηθήσει. Περιέχει υδροξείδιο του νατρίου, το οποίο καταστρέφει ακόμη και μια παλιά επιδρομή.

  1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στη συσκευασία και προστατεύστε τα χέρια με γάντια από καουτσούκ.
  2. Τοποθετήστε το φίλτρο σε χαλύβδινο νιπτήρα ή σε φύλλο ψηλής ψησίματος.
  3. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα παράγοντα και απλώστε ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια.
  4. Εάν το καθαριστικό είναι σκόνη, γεμίστε το φίλτρο με νερό.
  5. Αφήστε το για πέντε λεπτά. Θα δείτε μια βίαιη αντίδραση με το σχηματισμό βρώμικου αφρού - διαλύει βρωμιά και λίπος.
  6. Ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό. Δεν απαιτείται πρόσθετο βούρτσισμα.

  : επεξεργασία του φίλτρου με μέσα για τον καθαρισμό των αγωγών Mole

  Καθαρίστε το φίλτρο με αμμωνία

  Οι ατμοί αμμωνίας είναι δηλητηριώδεις. Προστατεύστε το αναπνευστικό σύστημα με αναπνευστήρα, εργάζονται σε καλά αεριζόμενο χώρο.

  1. Ρίξτε σε δοχείο με 100 ml αμμωνίας και 3,5 λίτρα νερού.
  2. Τοποθετήστε το συλλέκτη λίπους στη λύση, βάλτε φωτιά και βράστε.
  3. Αφαιρέστε τη θερμότητα Αφήστε το μέρος για 2 ώρες.
  4. Χειριστείτε με μια βούρτσα ή σφουγγάρι με μέταλλο.
  5. Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

  Αφήστε τη σχάρα να στεγνώσει σε όρθια θέση. Και ενώ στεγνώνει, αντιμετωπίστε τα άλλα μέρη της κουκούλας.

  Καθαρισμός της θήκης

  Οποιαδήποτε νοικοκυρά, καθαρίζοντας στην κουζίνα, δεν θα ξεχάσει να πλύνει τον πίνακα κουκούλας. Ως εκ τούτου, η πλάκα πάνω του είναι σπάνια παλιά και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με τη βοήθεια απορρυπαντικού πιάτων:

  1. Εφαρμόστε υγρό σε ένα υγρό σφουγγάρι και δουλέψτε στην κουκούλα.

  Για να καθαρίσετε την θήκη, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί για να αποφύγετε το ξύσιμο της επιφάνειας

 • Μετά από αυτό, αφαιρέστε τα υπολείμματα με ένα υγρό πανί και σκουπίστε το στεγνό.
 • Εάν η βρωμιά δεν αποκρίνεται, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι ή υγρό για να καθαρίσετε το φούρνο, τα φούρνοι μικροκυμάτων ή τους απορροφητήρες. Ένα σπίτι θεραπεία από σόδα, σκόνη πλύσης και πυριτική κόλλα λειτουργεί καλά. Για να την προετοιμάσετε θα χρειαστείτε:

  • 1 ποτήρι ζεστό νερό.
  • 3 κουταλιές της σούπας. l. σόδα ·
  • 0,5 κουταλιές της σούπας. l. σκόνη πλύσης;
  • 100 ml πυριτικής κόλλας.

  Συνδυάστε τα συστατικά σε μια πλαστική φιάλη και ανακινήστε καλά για να τα αναμίξετε. Η θεραπεία είναι έτοιμη. Ψεκάστε το με ένα σφουγγάρι σε μια βρώμικη επιφάνεια. Εάν η βρωμιά δεν πέσει αμέσως, αφήστε την για πέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Σύνθεση θαύμα θα βοηθήσει, ακόμη και αν ο τακτικός καθαρισμός δεν είναι η περίπτωσή σας.

  Το ανώτερο τμήμα του θόλου από την παλιά επιδρομή θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενός μείγματος φυτικού ελαίου και σόδα ψησίματος που θα ληφθεί στην ίδια αναλογία. Εφαρμόστε την προκύπτουσα πάστα στην επιφάνεια και περιμένετε λίγα λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε την με ένα μαλακό σφουγγάρι. Τα υπόλοιπα λάδι πρέπει πρώτα να πλυθούν με σαπούνι και μετά με καθαρό νερό.

  : τα καλύτερα μέσα για τον καθαρισμό της κουκούλας

  Αφαιρώντας τη βρωμιά από τα κουμπιά και την εσωτερική επιφάνεια της συσκευής

  Τα κουμπιά ελέγχου σκουπίζουν με αμμωνία ή σταγόνες γλυκάνισου. Βρέξτε το βαμβάκι ή το ραβδί με ένα υγρό και σκουπίστε τα κουμπιά. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα.

  Στην εσωτερική επιφάνεια, η πλάκα και η βρωμιά συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Μια φορά το ένα τέταρτο είναι σκόπιμο να το πλένετε. Χρησιμοποιήστε τα ίδια εργαλεία όπως και για τον καθαρισμό της θήκης. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για τον καθαρισμό των σωλήνων. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε προσεκτικά τα υπολείμματα με καθαρό νερό στη συνέχεια.

  Χαρακτηριστικά της συντήρησης του αγωγού

  Αν το ρεύμα στο καπό έχει υποβαθμιστεί, ενδέχεται να έχετε εμπόδιο στο αγωγό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να καθαριστεί. Τα προϊόντα αυτά έχουν δύο τύπους:

  1. Πλαστικό (κυκλική ή ορθογώνια διατομή). Τοποθετημένα από ξεχωριστά θραύσματα και εύκολα αποσυναρμολογημένα, δεν είναι δύσκολο να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας σαπουνάδα. Μετά από αυτό, ρυθμίστε τους σωλήνες με πλύση ντους, στεγνώστε και συλλέξτε τη δομή.
  2. Κυματοειδές. Είναι συχνά κατασκευασμένα από αλουμίνιο, είναι φθηνότερα, πιο εύκολο να εγκατασταθούν, αλλά και να λερωθούν περισσότερο. Οι πτυχές της αυλάκωσης κρατούν καλύτερα τη σκόνη και τη βρωμιά από την ομαλή επιφάνεια των πλαστικών σωλήνων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κύριος-samodelkin προτιμούν να αντικαταστήσουν το σωλήνα και να μην καθαρίσουν. Ειδικά αν το μήκος του είναι αρκετά μεγάλο.

  Εάν δεν υπάρχει τρόπος να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό, καθαρίστε το από το εσωτερικό όσο μπορείτε. Και μην ξεχάσετε να ελέγξετε την πρόσφυση.

  Αποσυνδέστε τον αεραγωγό από την κουκούλα για να αντικαταστήσετε το τμήμα ή να το καθαρίσετε

  Πώς να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα και τον κινητήρα

  Η πτερωτή και το περίβλημα αυτής της συσκευής συσσωρεύουν πολλή βρωμιά, διότι μέσω αυτής διέρχεται όλο τον αέρα μετά από προκαταρκτικό καθαρισμό με παγίδα λίπους.

  1. Ξεβιδώστε τα μπουλόνια στερέωσης και αφαιρέστε τον ανεμιστήρα από την κουκούλα. Όπου βρίσκεται, μπορείτε να μάθετε διαβάζοντας τις οδηγίες στη συσκευή. Αλλά είναι δύσκολο να κάνεις ένα λάθος εδώ: πού είναι ο κινητήρας, υπάρχει ένας ανεμιστήρας.
  2. Απορροφήστε την πτερωτή στο νερό με απορρυπαντικό.
  3. Τρίψτε το τμήμα με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

  Για να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να τον αποσυνδέσετε από τον κινητήρα

  Μόλις κάθε 1.5-2 χρόνια, συνιστάται να αποσυναρμολογείτε πλήρως την κουκούλα και να καθαρίζετε όλα τα μέρη της, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα. Αυτή η προληπτική συντήρηση θα επιτρέψει στη συσκευή να διαρκεί περισσότερο και θα εξοικονομήσει από μη αναμενόμενες θραύσεις ή απώλεια παραγωγικότητας. Το αλκοόλ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του κινητήρα. Μην ξεχάσετε να ανανεώσετε το γράσο επίσης. Ο κινητήρας θα σας ευχαριστήσει γι 'αυτό και θα εξοικονομήσει περιττό θόρυβο κατά την εργασία.

  : πώς να αποσυναρμολογήσετε πλήρως και να καθαρίσετε την κουκούλα με τα χέρια σας

  Ποια λάθη πρέπει να αποφευχθούν;

  Πριν συνδέσετε την κουκούλα μετά το πλύσιμο, βεβαιωθείτε ότι είναι τελείως στεγνή. Επίσης, φροντίζοντας για την κουκούλα, δεν μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  1. Καθαρίστε τον συλλέκτη λίπους μιας χρήσης. Ακόμα κι αν πετύχετε, η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα θα μειωθεί σημαντικά.
  2. Βράστε το πλαστικό φίλτρο: αυτό θα οδηγήσει στην παραμόρφωση του.
  3. Χρησιμοποιήστε λειαντικά και μεταλλικά εργαλεία για να καθαρίσετε τα εξωτερικά φύλλα: θα παραμένουν γρατζουνισμένα.
  4. Τρίψτε βουρτσισμένες πλαστικές βούρτσες με μεταλλικές βούρτσες και σφουγγάρια.
  5. Συχνά χρησιμοποιούν προϊόντα που περιέχουν αλκάλια, για να απομακρύνουν το λίπος από φίλτρα αλουμινίου: καταστρέφουν το μέταλλο.
  6. Ξεκινήστε χωρίς να απενεργοποιήσετε την τροφοδοσία.

  Κριτικές για διαφορετικά μέσα και μεθόδους καθαρισμού

  Ο τακτικός καθαρισμός θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε την κουκούλα και να την κρατήσετε σε λειτουργία. Δώστε στο toiler λίγο χρόνο και προσπάθεια και στη συνέχεια ο αέρας στην κουζίνα σας θα είναι πάντα φρέσκο.

  Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος: 3 τρόποι

  Σαφής κουκούλα του λίπους είναι δύσκολη, γι 'αυτό είναι καλύτερα πρώτα να εξοικειωθούν με όλες τις κουκούλες τον καθαρισμό nyuansamiS που αντιμετωπίζουν όλα, γιατί είναι μια τέτοια συσκευή, η οποία γρήγορα γίνεται βρώμικο, η συσκευή κατακαθίσει η σκόνη, βρωμιά, γράσο. Όπως δείχνει η πρακτική, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καθαριστεί το φίλτρο.

  Λόγω των συστηματικών επιδράσεων των διαφόρων ατμών, η κουκούλα γίνεται γρήγορα βρώμικη.

  Όμως, παρά την πολυπλοκότητα του επερχόμενου γεγονότος, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο καθαρισμός του φίλτρου και η πλήρη σχεδίαση πρέπει να γίνονται χωρίς αποτυχία, διαφορετικά η συσκευή δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και γενικά μπορεί τελικά να αποτύχει.

  Ο καθαρισμός της κουκούλας στην κουζίνα πρέπει να αρχίζει με προετοιμασία, δηλαδή αποσύνδεση από το δίκτυο και αποσυναρμολόγηση. Πριν κάνετε αυτό, πρέπει να μελετήσετε τις οδηγίες για την εξαγωγή. Όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, πρέπει να καθαρίσετε.

  Δηλαδή:

  • Αφαιρέστε το κάλυμμα της δομής πάνω από την πλάκα.
  • Αφαιρέστε το φίλτρο.
  • Αφαιρέστε το σωλήνα που πηγαίνει στον αεραγωγό - θα πρέπει επίσης να πλυθεί από το λίπος.
  • Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα.
  • Το σώμα της συσκευής θα πρέπει να ελέγχεται για ακαθαρσίες και γράσα.
  • Βήμα προς βήμα είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στο πλύσιμο των στοιχείων της συσκευής.

  Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι η επιφάνεια του καλύμματος πρέπει επίσης να πλένεται από το λίπος. Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο - οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσουν ένα πρότυπο καθαριστικό και ένα κανονικό σφουγγάρι. Το απορρυπαντικό πρέπει να αραιώνεται με νερό (σε αναλογία 1: 4). Στη συνέχεια, η προκύπτουσα ουσία είναι απαραίτητη για βουτιά το σφουγγάρι, και στη συνέχεια να αρχίσει να σκουπίσετε απαλά την επιφάνεια του απορροφητήρα και τον τόπο όπου εγκαθίσταται το πλέγμα.

  Πριν προχωρήσετε στον καθαρισμό, είναι απαραίτητο να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες στη συσκευή

  Αφού γίνει η εργασία, η κουκούλα πρέπει να στεγνώσει καλά, σκουπίστε με ένα στεγνό πανί, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαζύγια.

  Αλλά με τον καθαρισμό του φίλτρου είναι δυνατόν να πειραματιστείτε! Μετά από όλα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καθαρίσετε. Είναι σαφές, αν η κουκούλα αγοράζεται και εγκαθίσταται μόνο, το πλύσιμο στο σπίτι θα είναι πολύ απλό.

  Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί μόνο να πλύνετε ολόκληρη τη συσκευή σας σε ζεστό νερό με καλό απορρυπαντικό.

  Το φίλτρο είναι συνήθως στρογγυλό σε σχήμα, και αυτό απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τον καθαρισμό του. Η πιο δύσκολη κατάσταση είναι όταν το φίλτρο είναι αρκετά παλιό. Μπορείτε να καθαρίσετε την παλιά κουκούλα με πολλούς τρόπους. Μπορούμε να μιλάμε για μια απλούστερη μέθοδο. Εάν η βρωμιά στη συσκευή δεν είναι τόσο μεγάλη, είναι δυνατόν να κάνετε τον καθαρισμό πολύ γρήγορα.

  Το πρώτο βήμα είναι να απορροφούν το φίλτρο στη λεκάνη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό, π.χ., από:

  Μόλις το στοιχείο σχεδίασης λίγο ψέμα προς τα κάτω στο νερό, είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων εφαρμογής. Εάν, μετά από πλύσιμο με σφουγγάρι και βούρτσα, το στοιχείο παραμένει βρώμικο, είναι καιρός να λάβουμε τα πιο δραστικά μέτρα.

  Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στον καθαρισμό του φίλτρου εκχυλίσματος. Σε περίπτωση που τα παραπάνω μέτρα ήταν ανεπιτυχή, είναι δυνατό να εξαπατηθείτε.

  Πριν καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα, πρέπει να βάλετε μια μεγάλη δεξαμενή νερού, βάλτε σαπούνι σε αυτήν (κατά προτίμηση εάν είναι οικονομική) και ρίξτε 3-4 κουταλιές της σούπας μαγειρικής.

  Εάν το φίλτρο δεν ταιριάζει στη δεξαμενή, τότε θα είναι σωστό να το βράσει σε μέρη, δηλαδή αρχικά μία πλευρά και στη συνέχεια το άλλο. Για να βράσει είναι απαραίτητο για 10 λεπτά, μετά το οποίο το στοιχείο εκχύλισης πρέπει να παραμείνει στο διάλυμα καθαρισμού για αρκετές ώρες.

  Επομένως, είναι απαραίτητο να κάνετε με όλες τις πλευρές του στοιχείου της κουκούλας. Αυτό το είδος κουκούλας καθαρισμού στην κουζίνα καθιστά δυνατή την εξάλειψη των πιο σοβαρών στρωμάτων λίπους. Αλλά, όχι πάντα, ένα τέτοιο μέτρο είναι αποτελεσματικό για το σχεδιασμό ενός αερίου ή ηλεκτρικής πλάκας.

  Μερικές φορές μπορεί να απαιτούνται ακόμα αυστηρότερα μέτρα.

  Πιο αποτελεσματικοί τρόποι: πώς να πλύνετε την κουκούλα από το λίπος

  Εάν δεν ξέρετε πώς να πλύνετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα, πώς να την καθαρίσετε από λιπαρή πλάκα, η οποία δεν πλένεται με τα συνήθη λαϊκά φάρμακα, δηλαδή τουλάχιστον δύο επιλογές για την επίλυση της τρέχουσας κατάστασης.

  Το πλύσιμο της κουκούλας μπορεί να γίνει με τη βοήθεια τόσο δημοφιλούς όσο και αγορασμένου μέσου

  Η πρώτη μέθοδος είναι η εξής:

  1. Ρίξτε το στοιχείο εκχύλισης με ένα μέσο καθαρισμού των αποχετεύσεων.
  2. Αν υπάρχει νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορείτε να ρίξετε νερό μέσα σε αυτό και ρίξτε ένα καλό καθαριστικό. Προηγουμένως, πρέπει να μελετήσετε τις οδηγίες για το προϊόν που αγοράσατε, καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα σε ζεστό νερό. Υπάρχουν εκείνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας.
  3. Βάλτε σε γάντια κουζίνας από καουτσούκ, στη συνέχεια βάλτε απαλά το φίλτρο στο προετοιμασμένο διάλυμα.
  4. Δεν είναι απαραίτητο να κρατήσει ένα λεπτό και όχι λιγότερο από 10 λεπτά, και στη συνέχεια το λίπος δεν πρέπει να παραμείνει ένα ίχνος.

  Αυτή η μέθοδος καθιστά δυνατή την πολύ αποτελεσματική διάλυση του λίπους και την απομάκρυνση άλλων παλιών μολύνσεων. Ωστόσο, συχνά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, επειδή τα αλκάλια, τα οποία υπάρχουν στα απορρυπαντικά, μπορούν να βλάψουν τη δομή του φίλτρου από μέταλλο. Εάν δεν θέλετε να χαλάσετε το φίλτρο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άλλη πιο ευγενή μέθοδο.

  Είναι πολύ δυνατό να καθαρίσετε το στοιχείο σχεδίασης με τη βοήθεια μέσων για την έκπλυση των σωλήνων αποστράγγισης. Αυτό θα απαιτήσει να εκτελέσει ορισμένες ενέργειες - βάλτε φίλτρο (πλέγμα πλέγμα) σε ένα τηγάνι, πασπαλισμένα καθαριστικό μέλος (συνήθως γίνεται αντιληπτό με τη μορφή σφαιριδίων), προσεκτικά ρίξτε βραστό νερό. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να υπάρξει βίαιη χημική αντίδραση.

  Θα πρέπει να αντέχουν στοιχείο σχεδίασης σε μια θέση περίπου 10 m, η μέγιστη προσεκτικά χύστε το διάλυμα μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας, ξεπλύνετε πλέγμα κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό. Ενώ το φίλτρο απομακρύνεται, είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε τον καθαριστήρα. Σχετικά με αυτό παρακάτω.

  Στάδια καθαρισμού κουκούλες κουζίνας

  Αυτό είναι όλο, το φίλτρο πλένεται και μοιάζει με "νέο". Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε προσεκτικά τη συσκευή, η οποία βρίσκεται πάνω από τη σόμπα της κουζίνας. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό για επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα.

  Για να καθαρίσετε γρήγορα την κουκούλα, είναι προτιμότερο να ακολουθείτε τις οδηγίες βήμα προς βήμα

  Εάν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο (ή η κουκούλα δεν είναι χάλυβα), τότε υπάρχει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση:

  • Είναι απαραίτητο να διαλυθεί ένα κουτάλι πιάτων απορρυπαντικό (Νεράιδα) σε 1 λίτρο βραστό νερό?
  • Αυτή η λύση μπορεί να πλύνει όλες τις επιφάνειες.
  • Μετά την ξήρανση της επιφάνειας.

  Για να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν αισθητικές ταινίες στην επιφάνεια, σκουπίστε το χάλυβα κατά μήκος της κατεύθυνσης. Μετά το πλύσιμο, τα πάντα πρέπει να συλλέγονται με την αντίστροφη σειρά. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα συνήθη μέσα, το μέταλλο μπορεί να οξειδωθεί και από τέτοιες κηλίδες δεν θα είναι ήδη για να απαλλαγείτε.

  Χρήση συμβουλών: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα

  Τώρα θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή αρκετών πρακτικών συστάσεων, οι οποίες θα επιτρέψουν να αυξηθεί σημαντικά η περίοδος λειτουργίας της κουκούλας για την κουζίνα. Η τοποθέτηση του εξοπλισμού κουζίνας πρέπει να γίνει από επαγγελματία πλοίαρχο, δεδομένου ότι ο χρόνος αποτελεσματικής λειτουργίας της συσκευής εξαρτάται από αυτό.

  Προκειμένου το εκχύλισμα να είναι λιγότερο βρώμικο, πρέπει να το προσέχετε προσεκτικά

  Καθαρίστε τη συσκευή μόνο όταν αποσυνδεθεί από το δίκτυο. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τις σχάρες και όλο τον εξοπλισμό τουλάχιστον κάθε 60 ημέρες. Με τα χρόνια, το στοιχείο της κουκούλας μπορεί να γίνει τόσο βρώμικο, χάνοντας την αποτελεσματικότητά του, γι 'αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε την κουκούλα από καιρό σε καιρό. Ευτυχώς, ο καθαρισμός του φίλτρου λίπους, βρωμιάς και σκόνης είναι αρκετά εύκολος.

  Οδηγίες: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος (βίντεο)

  Έχοντας ακούσει τις συμβουλές και τις συστάσεις, μπορείτε να πλύνετε εύκολα τον εξοπλισμό της κουζίνας σας και θα ικανοποιήσει τη λάμψη και την καλή δουλειά σας.