Υγραντήρες: καλό ή κακό για την υγεία. Χαρακτηριστικά, χρήσιμες και επιβλαβείς ιδιότητες των υγραντήρων αέρα, πώς να επιλέξετε

Οι υγραντήρες αέρα έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν το επίπεδο υγρασίας των δωματίων όπου ο αέρας είναι υπερκορεσμένος από την κεντρική θέρμανση ή το σύστημα εξαερισμού έχει σπάσει.

Η υγρασία του αέρα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής, την εργασιακή ικανότητα, την αντίσταση στις ασθένειες και την ευημερία ενός ατόμου, επομένως είναι σημαντικό να διατηρηθεί και να ρυθμιστεί το επίπεδο υγρασίας των χώρων διαβίωσης και εργασίας.

Υγραντήρες αέρα: σκοπός, τύποι

Οι υγραντήρες του αέρα διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της δράσης και, ανάλογα με αυτό, χωρίζονται σε τέσσερις τύπους, εκ των οποίων τρεις χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή:

1. Ψυχόμενους υγραντήρες.

2. Υγραντήρες ατμού.

3. Υγροποιητές υπερήχων.

4. Υγραντήρες ψεκασμού (που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία).

Κρύοι υγραντήρες

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες θεωρούνται ψυχρός ατμός, η αρχή της οποίας είναι η εξάτμιση του νερού χωρίς θέρμανση, με φυσικό τρόπο.

Το νερό χύνεται σε ειδικές δεξαμενές, από τις οποίες τροφοδοτείται στην παλέτα, από την οποία περνά στα εξατμιστικά στοιχεία.

Σε αυτούς τους υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα μέσω ειδικής κασέτας που συσσωρεύει σκόνη σε αυτό, καθαρίζοντας περαιτέρω τον αέρα.

Υγροσκοπικά ψυχρού ατμού ανεξάρτητα ρυθμίζουν το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο, εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρό, η υγραντήρα απόδοση έως και πέντε φορές υψηλότερη από ό, τι σε υγροποιημένο αέρα.

Οι ψυχτικοί υγραντήρες γεμίζονται με αποσταγμένο νερό για να αποφευχθεί η μόλυνση του ενυδατικού φυσιγγίου με άλατα που υπάρχουν στο σκληρό νερό.

Υγραντήρες ατμού

Το δεύτερο είδος υγραντήρες που χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα - υγραντήρες ατμού.

Η βάση της εργασίας είναι η αρχή του βραστό νερό - εξάτμιση του υγρού μέσω της θέρμανσης. Η διαδικασία μοιάζει με ένα ηλεκτρικό βραστήρα: η τάση που εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια θερμαίνει το νερό. Το νερό που έχει θερμανθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, βράζει και εξατμίζεται. Όταν το νερό βράσει μέχρι το τέλος, ανοίγει το κύκλωμα και ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα.

Αυτή η αρχή λειτουργίας εγγυάται την ασφαλή χρήση των υγραντήρων.

Οι υγραντήρες ατμού είναι εφοδιασμένοι με αισθητήρα υγρασίας αέρα που αποσυνδέει τη συσκευή όταν η υγρασία του δωματίου φτάσει στην καθορισμένη τιμή. Οι αυτόματοι αισθητήρες υγρασίας δεν επιτρέπουν την υπερβολική διαβροχή των χώρων, τόσο συνηθισμένοι σε παιδικά δωμάτια, όπου το επίπεδο υγρασίας αυξήθηκε στις απαιτήσεις.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Το τρίτο είδος οικιακών υγροποιητών είναι υπερηχητικό.

Το νερό σε αυτά χύνεται σε ειδική δεξαμενή, από την οποία πέφτει σε ένα δίσκο που δονείται με υπερηχητική συχνότητα.

Η πλάκα μετατρέπει το νερό σε ένα λεπτό διασκορπισμένο εναιώρημα, το οποίο ψεκάζεται από τον ανεμιστήρα μέσα από το δωμάτιο, περνώντας σε κατάσταση ατμού.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες δημιουργούν μια ομίχλη, κρύα και υγρή, η οποία δεν αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.

Οι υγραντήρες υπερήχων εγγυώνται ακριβή έλεγχο της υγρασίας και ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου.

Είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με υδροστάτες, αλλά με ειδικές οθόνες, οι οποίες επιτρέπουν τον έλεγχο της συσκευής με τη βοήθεια του πίνακα ελέγχου.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό για υγραντήρα υπερήχων.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η χρήση για το σώμα;

Στην καθημερινή ζωή, οι υγραντήρες καλούνται να κορεσθούν στον αέρα με υγρασία, βοηθώντας στην αποφυγή προβλημάτων που προκαλούνται από ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα.

1. Βοηθώντας τα μάτια.

Ερεθιστικό, οι δυσμενείς επιδράσεις στην βλεννογόνο μεμβράνη των ματιών προκαλούνται από τον ξηρό αέρα του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, το οποίο σας κάνει να απευθυνθείτε σε οφθαλμίατροι. Η φλεγμονή του οφθαλμού προκαλείται από μικρόβια και ιούς που αναπτύσσονται άνετα στον ξηρό αέρα.

Η ανεπαρκής υγρασία του αέρα αυξάνει το φορτίο στα μάτια, εξαιτίας του οποίου γρήγορα υπερχειλίζει.

Ο υγραντήρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον, αποτρέποντας την ξηρότητα και τη φλεγμονή των ματιών και μειώνοντας την πίεση των ματιών.

2. Καταπολέμηση λοιμώξεων.

Μέρος των ασθενειών του ιού που προκαλούν κρύο, εξαπλώνονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια. Το ανθρώπινο σώμα προστατεύεται από τη μόλυνση χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες του δέρματος και των βλεννογόνων. Η ξηρότητα του αέρα οδηγεί στην αποξήρανσή τους και ως αποτέλεσμα - μείωση των προστατευτικών λειτουργιών.

Οι χρήσιμες ιδιότητες του υγραντήρα αέρα θα αυξήσουν την αντοχή του οργανισμού στις ιογενείς ασθένειες και θα ενισχύσουν την ανοσία.

3. Επιπλέον ενέργεια.

Ο ξηρός κρύος αέρας στο δωμάτιο δεν κορεάζει το αίμα με επαρκή ποσότητα οξυγόνου, που οδηγεί σε εξάντληση του σώματος και προκαλεί αίσθηση κόπωσης.

Ο υγραντήρας αέρα θα επιτρέψει στο σώμα να λειτουργήσει με πλήρη αντοχή, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες.

4. Οφέλη για τα φυτά.

Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, καθώς ο ξηρός αέρας στεγνώνει το φύλλωμα. Με τη σειρά τους, υγιή φυτά κορεσμό του αέρα με οξυγόνο, και μερικά απορροφούν επιβλαβείς ουσίες. Ένα υγιές μικροκλίμα του δωματίου δημιουργείται λόγω της αλληλεπίδρασης του περιεχομένου οξυγόνου και της υγρασίας.

5. Υγιές δέρμα.

Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος, παρατείνει τη νεολαία και δίνει ομορφιά και υγεία, παρέχεται όχι μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο υγραντήρας αέρα δεν θα επιτρέψει στο δέρμα να στεγνώσει και να δώσει μια υγιή εμφάνιση.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Ο υγραντήρας αέρα ζημιών θα φέρει μόνο όταν το κακοποιεί.

Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και μην υπερθερμαίνετε.

Η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή μικροοργανισμών. Διατηρήστε την υγρασία του χώρου έως και 60% και στη συνέχεια δεν θα προκληθεί βλάβη στον υγραντήρα του σώματος.

Σε μια υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να εξαπλωθεί μούχλα, η οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και άσθμα.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες που εξατμίζουν ζεστό ατμό, λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων. Μια άλλη επικίνδυνη στιγμή θα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο όπου χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας ατμού: είναι η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με το αυξημένο επίπεδο υγρασίας που οδηγεί στην εξάπλωση παθογόνων παραγόντων.

Η βλάβη στο σώμα προκαλεί ενυδάτωση, στην οποία χρησιμοποιείται ακατέργαστο νερό. Τα άλατα και οι βλαβερές ενώσεις, όταν διασκορπίζονται στον αέρα, εισέρχονται στο σώμα, σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό το πρόβλημα αφορά υπερηχητικούς υγραντήρες.

Είναι σημαντικό να αλλάζετε την κασέτα καθαρισμού εγκαίρως, επειδή η συσσωρευμένη βρωμιά σε αυτή τελικά μετατρέπεται σε πηγή παθογόνων βακτηρίων.

Το πραγματικό ερώτημα παραμένει η επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Οι επιβλαβείς επιπτώσεις των υπερηχητικών κυμάτων στους ανθρώπους δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, η βάση για την πεποίθηση ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία είναι ο μύθος.

Για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες: ζημιά στον υγραντήρα αέρα

Για τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, ένας υγραντήρας αέρα είναι επιβλαβής μόνο αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά.

Αν δεν επιτρέπετε τον αχνισμένο αέρα, στον οποίο υπάρχει ενεργός πολλαπλασιασμός μικροοργανισμών, δεν θα προκληθεί βλάβη από τον υγραντήρα.

Οι υπερήχους moisturizers δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, έτσι είναι αβλαβείς για τις έγκυες γυναίκες.

Ένας υγραντήρας μπορεί ακόμη και να συμβάλει στη δημιουργία ενός μικροκλίματος στο οποίο η εγκυμοσύνη προχωρά εύκολα. Ο υγρός αέρας δεν επιτρέπει την εξάντληση του σώματος, τη βελτίωση της ευημερίας και την παροχή ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νεαρές μητέρες.

Υγραντήρας αέρα για παιδιά: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι παιδίατροι επιβεβαιώνουν ότι ο υγρός αέρας στο δωμάτιο των παιδιών αποτρέπει τα προβλήματα υγείας για το παιδί, οπότε το όφελος του υγραντήρα αέρα στον παιδικό σταθμό είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.

Οι χρήσιμες ιδιότητες των υγραντήρων αέρα θα βελτιώσουν τη ζωή του μωρού από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Οι κύριοι λόγοι για την ανάγκη για έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά:

1. Η ευαισθησία των παιδιών στις περιβαλλοντικές συνθήκες είναι υψηλότερη από αυτή των ενηλίκων. Η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με περιεκτικότητα σε υγρασία μικρότερη από 20% δημιουργεί ένα μεγάλο θερμικό φορτίο στο σώμα του παιδιού, προκαλώντας διαταραχές στην εργασία του.

2. Ανεπαρκής υγρασία, προκαλώντας την ανάπτυξη μικροβίων, προκαλεί βρογχοπνευμονικές παθήσεις σε βρέφη.

3. Το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των δέκα ετών, οπότε είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι συνθήκες που εξασφαλίζουν την σωστή ανάπτυξή του. Για να εξασφαλιστεί μια κανονική ανταλλαγή οξυγόνου, απαιτείται καλός εξαερισμός, που παρέχεται από αναπνευστικές κινήσεις που μειώνουν και αυξάνουν τον όγκο των πνευμόνων.

4. Η αναπνοή ενός παιδιού είναι συχνότερη από την αναπνοή ενός ενήλικα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εισαγωγής επιβλαβών μικροβίων στο σώμα.

5. Ο ξηρός αέρας προκαλεί την ξηρότητα του βλεννογόνου του μωρού: ο βλεννογόνος καλύπτεται στη μύτη με μια λεπτή κρούστα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπνοή του μωρού, τη ρινίτιδα και την ωτίτιδα.

6. Τα θηλάζοντα παιδιά έχουν δυσκολία στο θηλασμό στον ξηρό αέρα.

7. Τα παιδιά κάτω από ένα χρόνο αναπνέουν μερικώς μέσω του δέρματος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μην το αφήνετε να στεγνώσει.

8. Στο ξηρό δέρμα του μωρού υπάρχει ερεθισμός, που προκαλεί δυσφορία στο παιδί.

9. Τα παιδιά που κοιμούνται σε ένα δωμάτιο με έναν υγραντήρα κοιμούνται περισσότερο και περισσότερο, έχουν λιγότερες αναπνευστικές νόσους και είναι λιγότερο καπνιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

10. Ο μεταβολισμός των μικρών παιδιών είναι πιο έντονος από ό, τι στους ενήλικες, έτσι το σώμα του μωρού παράγει περισσότερη θερμότητα. Στην παιδική ηλικία, οι πνεύμονες ανταποκρίνονται στην ανταλλαγή θερμότητας και όχι στο δέρμα. Σε ξηρό αέρα, τα παιδιά χάνουν πολύ υγρό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πύκνωση του αίματος και διακοπή του σώματος του παιδιού.

11. Η χαμηλή υγρασία του κλίματος προκαλεί δυσλειτουργία των μωρών στην εργασία των νεφρών και προκαλεί δυσβολία.

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα για την υγεία των παιδιών κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του σώματος είναι αναμφισβήτητη.

Τι βλάβη μπορεί να κάνει ο υγραντήρας;

Τώρα, συσκευές που επιτρέπουν τη ρύθμιση τέτοιων σημαντικών παραμέτρων του αέρα όπως η θερμοκρασία, ο ιονισμός και η υγρασία είναι μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Ας μιλήσουμε για το τελευταίο.

Οι οικιακοί υγραντήρες δεν εμφανίστηκαν χθες, αλλά δεν κέρδισαν μεγάλη δημοτικότητα: οι υγραντήρες που προσέφερε η σοβιετική βιομηχανία για οικιακή χρήση ψεκάστηκαν νερό από ειδικά ακροφύσια στον αέρα. Η υγρασία εγκαταστάθηκε σε διάφορες επιφάνειες, κάτι που δεν ήταν μόνο δυσάρεστο, αλλά και επικίνδυνο - η υγρασία θα μπορούσε να εισέλθει μέσα στην ηλεκτρική συσκευή, προκαλώντας την αποτυχία της. Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων είναι απαλλαγμένοι από αυτό το μειονέκτημα, χάρη στην αρχή της λειτουργίας τους. Με τη βοήθεια του υπερήχου, οι σταγόνες νερού είναι τόσο μικρές ώστε να «ζυγίζονται» στον αέρα, δηλαδή διατηρούνται από την κίνηση Brownian των μορίων του αέρα.

Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να είναι χρήσιμη και επιβλαβής

Η υγρασία είναι ένας παράγοντας, ιδιαίτερα σημαντικός σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Φυσικά, ο καθένας θέλει τα παιδιά του μόνο καλό, αλλά πόσο συχνά, οπλισμένοι με καλές προθέσεις, «κάνουμε καλό και κάνουμε καλό». Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν απαιτείται ένας υγραντήρας στο σπίτι, ή καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας στον παραδοσιακό υγρό καθαρισμό.

Κατ 'αρχάς, ας καθορίσουμε και γιατί πρέπει ακόμη να υγραίνουμε τον αέρα στο δωμάτιο; Πού πηγαίνει η φυσική υγρασία; Οι δύο κύριοι εχθροί της υγρασίας είναι θερμαντήρες και κλιματιστικά.

Εξαιτίας του τι μειώνεται η υγρασία

Μερικές φορές ακούτε ότι οι θερμαντήρες "καίνε" ή "εξατμίζουν" την υγρασία. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει: είναι αδύνατο να καεί η υγρασία, όπως είναι γνωστό, το νερό δεν καίγεται. "Εξαέρωση" της υγρασίας επίσης δεν απειλείται, το νερό και έτσι σε μια κανονική κατάσταση είναι στον αέρα με τη μορφή ατμού, αλλιώς θα έχουμε μια ομίχλη στο δωμάτιο, και τα έπιπλα θα πέσει δροσιά. Γιατί οι θερμαντήρες μειώνουν την υγρασία;

Το γεγονός είναι ότι όταν πρόκειται για υγρασία σε χώρους διαβίωσης, εννοούμε, κατά πρώτο λόγο, σχετική υγρασία, επειδή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία.

Η σχετική υγρασία μετριέται σε εκατοστιαία ποσοστά, πράγμα που δείχνει την αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα νερού που ο αέρας θα μπορούσε κατ 'αρχήν να περιέχει σε δεδομένη θερμοκρασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο πιο "ευρύχωρο" είναι για το νερό.

Τι συμβαίνει όταν θερμαίνεται ο αέρας; Προφανώς, η θερμοκρασία του αυξάνεται, η "χωρητικότητα" του ανεβαίνει. Έτσι, ο παρονομαστής ενός κλάσματος σχετικής υγρασίας αυξάνεται και, κατά συνέπεια, η ίδια η τιμή της σχετικής υγρασίας (με την απόλυτη τιμή της απόλυτης ποσότητας νερού στον αέρα αμετάβλητη) μειώνεται. Η σχετική υγρασία στο δωμάτιο πέφτει.

Wet παράθυρα - ένα σημάδι της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό; Η ιδέα της «κατάψυξης» της υγρασίας στο κλιματιστικό είναι εξίσου αδύνατο με την «εξάτμιση» του αέρα στον θερμαντήρα. Όταν ο αέρας ψύχεται, η "χωρητικότητα" του μειώνεται, η σχετική υγρασία αυξάνεται γρήγορα σε περισσότερο από εκατό τοις εκατό, η "περίσσεια" της περιεκτικότητας σε υγρασία του νερού γίνεται υγρή και αφαιρείται. Είναι αυτό το νερό που στάζει από τους σωλήνες αποστράγγισης που κολλάνε έξω από τους τοίχους των κλιματιζόμενων κτιρίων.

Ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από το κλιματιστικό έχει σχεδόν 100% υγρασία. Αλλά η σχετική υγρασία, όπως ήδη γνωρίζουμε, εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Ο αέρας από το κλιματιστικό, που έχει βρεθεί σε ένα ζεστό δωμάτιο, θερμαίνεται, αυξάνεται η «ανάγκη του για νερό» (σχετικός λόγος υγρασίας). Ο αέρας είναι έτοιμος να απορροφήσει το "δικό" του νερό πίσω, αλλά έχει ήδη διαρρεύσει έξω στο δρόμο μέσω του σωλήνα αποστράγγισης. Και πάλι, η σχετική υγρασία του αέρα γίνεται χαμηλότερη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Έτσι, διαπιστώσαμε ότι η πρόσθετη υγρασία του αέρα είναι πραγματικά απαραίτητη και ευεργετική, τώρα ας δούμε αν η χρήση οικιακών υγραντήρων βλάπτει. Για να γίνει αυτό, εξετάστε τις τυπικές απαιτήσεις και τις ανησυχίες των χρηστών των υγραντήρων.

- «Άρχισα να χρησιμοποιώ έναν υγραντήρα για να σώσω τον εαυτό μου από τη φωτιά, το διαμέρισμα δεν είχε τίποτα να αναπνεύσει χωρίς αυτό να είναι καλύτερο». Πρώτον, πρέπει να διαχωρίσετε τις έννοιες "ζεστό" και "εκρηκτικό". Αν και αυτές οι έννοιες είναι στενές και αλληλένδετες, αλλά όχι ταυτόσημες. Η "εξάντληση" είναι, πρώτον, η έλλειψη καθαρού αέρα. Κανένας υγραντήρας ποτέ δεν θα αντικαταστήσει έναν απλό αερισμό.

Δεύτερον, είναι βουλωμένη πάντα όπου είναι ζεστό και υγρό. Η υγρή θερμότητα είναι πάντα ανεκτή πολύ χειρότερη από την ξηρά. Tropical θερμότητα πιο επώδυνη από τη θερμότητα στην έρημο, αν και στην θερμοκρασία έρημο είναι σημαντικά υψηλότερη. Εάν δεν θέλετε να πάτε στην έρημο και τροπικές περιοχές, στη συνέχεια, κρατήστε ένα μικρό επεξηγηματικό πείραμα είναι δυνατόν εδώ: απλά συγκρίνετε τις αισθήσεις του ξηρή και υγρή σάουνα ρωσικό λουτρό στις ίδιες θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα θα είναι προφανές.

Όπου υπάρχει υψηλή θερμοκρασία και υγρασία - υπάρχει πάντα ταραγμένη κατάσταση

Δυστυχώς, τα παιδιά συχνά υποφέρουν από τη ζέστη του σπιτιού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα υπάρχει η γνώμη ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το παιδί, πρέπει να είναι ζεστό. Οι θερμαντήρες, οι θερμαντήρες, τα θερμαντικά σώματα προστίθενται στα θερμαντικά σώματα της κεντρικής θέρμανσης. Και αν ακόμα (όπως πάντα από τις καλύτερες προθέσεις) σε ένα θερμά θερμαινόμενο δωμάτιο, ένας υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος... Το λουτρό είναι ασφαλισμένο στο σπίτι.

Τι πρέπει να κάνετε, επειδή οι θερμαντήρες ξηρού αέρα και ενυδάτωση είναι απαραίτητο; Ναι, είναι απαραίτητο να υγραίνει τον αέρα, αλλά όχι ως αντικατάσταση του αερισμού και των κανονικών συνθηκών θερμοκρασίας. Μην θέλετε να είστε βουλωμένοι - ανοίξτε τον αναπνευστήρα και απενεργοποιήστε τη θερμάστρα, η θερμοκρασία στο σαλόνι (ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά) δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20-23 βαθμούς.

- "Είχαμε αυτόν τον υγραντήρα, οπότε το παιδί δεν ανέβηκε από τις πληγές. Όταν πρόκειται για αποφρακτική βρογχίτιδα, αρνήθηκαν από την ενυδατική κρέμα. " Εντάξει, η υψηλή υγρασία είναι ο ιδανικός οικότοπος για μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων παθογόνων παραγόντων. Ειδικά αν η υγρασία σχετίζεται με υψηλή θερμοκρασία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η υγρασία θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, επειδή η αυξημένη υγρασία δεν είναι λιγότερο επιβλαβής από την χαμηλωμένη.

Για τον έλεγχο της υγρασίας, πρέπει να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Υπάρχουν κρέμες με ενσωματωμένο υγρόμετρο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι, αν ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένο, ένα ενσωματωμένο υγρόμετρο θα δείξει την υγρασία κοντά στην πηγή της υγρασίας, και ως εκ τούτου, η μαρτυρία του θα είναι πάντα κάπως υψηλότερη μέση υγρασία.

Το υγρόμετρο πρέπει να είναι σε κάθε διαμέρισμα σαν θερμόμετρο

Η χρήση υγραντήρα με ενσωματωμένο υγραντήρα - ένας αισθητήρας υγρασίας, ο οποίος απενεργοποιεί αυτόματα τον υγραντήρα, όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει σε μια προκαθορισμένη τιμή - είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη. Εάν δεν υπάρχει κανένας και θα ακολουθήσουμε τον εαυτό μας την υγρασία, η άνετη τιμή της σχετικής υγρασίας κυμαίνεται από 45-60%. Για μικρά παιδιά, η υγρασία μπορεί να αυξηθεί ελαφρά - έως και 50-70%.

"Υπάρχει μόνο μία βλάβη από έναν υπερηχητικό υγραντήρα - όλα τα έπιπλα και η οθόνη της τηλεόρασης σε άσπρο, δύσκολο να ξεπλύνετε. Και το νερό από αυτό είναι νεκρό. " Υπερηχογράφημα - είναι απλά ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας, που δεν αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο αυτί. Δεν υπάρχει τρόπος υπερήχων επηρεάζει τη δομή του νερού, και όλα τα λόγια για το "νεκρό νερό" από τη σφαίρα της φαντασίας.

Αλλά το ψεκασμό αλατιού είναι η αλήθεια. Σε αντίθεση με τους υγραντήρες ατμού, οι οποίοι τροφοδοτούν τον ατμό στον αέρα, αφήνοντας άλατα μέσα, ο υγραντήρας υπερήχων εκπέμπει νερό στον αέρα μαζί με όλες τις ουσίες που είναι διαλυτές σε αυτό. Με αυτή την έννοια, το νερό από τον υπερηχητικό υγραντήρα είναι πολύ πιο "ζωντανό" από το ατμό. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση πλάκας, συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού σε υγραντήρες υπερήχων. Και αυτό αναγκαστικά αναφέρεται στον συνοδευτικό υγραντήρα του κατασκευαστή.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής στις οικιακές συσκευές

Επομένως, ας συνοψίσουμε: είναι οι υγραντήρες ατμού και υπερήχων επιβλαβείς, ή μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Με όλη μας την ευθύνη μπορούμε να πούμε ότι οι οικιακοί υγραντήρες του αέρα είναι σίγουρα απαραίτητοι και χρήσιμοι, αλλά θα επωφεληθούν μόνο εάν χρησιμοποιούνται με αρκετές προϋποθέσεις:

 1. Πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες και μην παραμελούν τις απαιτήσεις τους. Συγκεκριμένα, μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για την πλήρωση υπερηχητικών υγραντήρων.
 2. Εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με γυροστάτη, παρακολουθήστε την υγρασία μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική υγρασία δεν προκαλεί καμία ζημιά παρά ανεπαρκής. Η σχετική υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 45-60% για τους ενήλικες ή 50-70% για τα παιδιά.
 3. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον αερισμό και τον έλεγχο της θερμοκρασίας του αέρα με υγρασία. Η κανονική θερμοκρασία του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι 20-23 μοίρες.

Εάν το σπίτι σας είναι ζεστό, υποφέρετε από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, έχετε μικρά παιδιά - μη διστάσετε να αγοράσετε ενυδατική κρέμα. Αλλά μην ξεχνάτε τις συνθήκες χρήσιμης χρήσης αυτής της συσκευής.

Έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι ο υγραντήρας αέρα είναι πολύ χρήσιμη και λογική εφαρμογή. Αλλά ποιο μοντέλο θα επιλέξετε; Κατά τη γνώμη μας, οι γερμανικοί υγραντήρες Smower Multi Action είναι οι καλύτεροι. Η εταιρεία έχει καλή φήμη ως κατασκευαστής κλιματιστικού εξοπλισμού ποιότητας. Εκτός από τον υγραντήρα, υπάρχει επίσης ένας καθαριστής αέρα σε αυτή τη μονάδα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο πολύτιμη.

Υγραντήρας: χρήση και βλάβη για τον άνθρωπο, υγραντήρες υπερήχων

Φρέσκος αέρας είναι απαραίτητος για την κανονική ζωή και την ευεξία. Αλλά μέσα από τον αεραγωγό, μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα κάποια ποσότητα επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των αερίων και της σκόνης, η οποία δεν επιτρέπει τη χρήση αυτού του τρόπου αερισμού, εκτός αν σίγουρα δεν είναι σπίτι στο χωριό. Για αποτελεσματικό καθαρισμό και πρόσθετη πηγή υγρασίας, οι υγραντήρες αέρα είναι πλέον διαθέσιμοι, προικισμένοι με οφέλη και βλάβες, σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις των καταναλωτών και τη γνώμη των γιατρών.

Η σύγχρονη αγορά είναι γεμάτη με διάφορα μοντέλα τέτοιων συσκευών, ικανά να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του αέρα, την περιεκτικότητα σε ιόντα και την υγρασία. Τα όργανα που εκτελούν παρόμοιες λειτουργίες εμφανίστηκαν για πολύ καιρό, αλλά η δημοτικότητα τους άρχισε να γίνεται σχετικά πρόσφατα.
Ποιοι είναι οι υγραντήρες;

Οι υγραντήρες στην αγορά αντιπροσωπεύονται από τρεις τύπους:

1. Παραδοσιακά. Η λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής βασίζεται σε «ψυχρή» εξάτμιση ή φυσικό - το νερό χύνεται μέσα στο βαρέλι, από εκεί φτάνει στο στοιχείο που την εξατμίζει. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο αέρας διοχετεύεται μέσω αυτού, οπότε γίνεται υγρασία. Τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από οικονομία, χαμηλό επίπεδο θορύβου και μέγιστη ευκολία χρήσης.

Λόγω της διαδικασίας αυτορύθμισης, επιτυγχάνονται οι βέλτιστες τιμές υγρασίας για μια συγκεκριμένη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά ένας τέτοιος υγραντήρας, πρέπει να τοποθετήσετε μια πρόσθετη πηγή θερμότητας δίπλα του.

2. Ατμός. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα είναι "θερμή" εξάτμιση. Τα ζεύγη των ηλεκτροδίων θερμαίνουν το νερό στη συσκευή στο μέγιστο, πράγμα που οδηγεί σε μετάβαση στην κατάσταση του ατμού. Μετά την εξάτμιση ολόκληρου του όγκου υγρού, η συσκευή σβήνει αυτόματα. Το κύριο πλεονέκτημα - υψηλή απόδοση με δυνατότητα αύξησης της υγρασίας σε υψηλότερα σημάδια.

Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε συνεχώς τη στάθμη του νερού για απρόσκοπτη λειτουργία. Στον εξοπλισμό του δεν υπάρχει υδροστάτη, συν ένα μεγάλο όγκο κατανάλωσης ισχύος. Λόγω της παραγωγής πολύ ζεστού ατμού, δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ένας τέτοιος υγραντήρας στο δωμάτιο των παιδιών. Αλλά είναι ιδανικό για εισπνοές και αρωματοθεραπεία, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα λαδιού στο ακροφύσιο της συσκευής.

3. Υπερηχογράφημα. Τέτοιες συσκευές θεωρούνται η πιο αποτελεσματική και η ζήτηση. Η αρχή της λειτουργίας έγκειται στην τροφοδοσία ύδατος στην πλάκα, που δονείται στον τρόπο υψηλής συχνότητας. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός ενός νέφους με το τρέξιμο του μέσω ενός ανεμιστήρα στην κατοικία.

Μια τέτοια συσκευή είναι ικανή να παράγει δροσερό υγρό αέρα. Σύμφωνα με κριτικές, το όφελος και η βλάβη του υπερηχητικού υγραντήρα είναι η υψηλή απόδοση, η ασφάλεια, αλλά το υψηλό κόστος και η εξάρτηση από την ποιότητα του νερού. Για να εργαστείτε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό, οι λεπτομέρειες είναι παρακάτω.

Υπάρχουν επίσης νεροχύτες με κλιματικά συγκροτήματα που συνδυάζουν ένα καθαριστικό με έναν υγραντήρα. Τέτοια συσκευή αφαιρεί από την ρυπαντές του αέρα, τον καπνό του τσιγάρου, η σκόνη και τα μαλλιά, σε συνδυασμό με το ότι ενυδάτωση σε ένα άνετο περιβάλλον μέσα από το «κρύο» εξάτμιση. Είναι οικονομικά, υψηλής απόδοσης, χωρίς θόρυβο και δεν απαιτούν αλλαγή φίλτρων.

Σχετικά με τα οφέλη των υγραντήρων αέρα

Ο άμεσος σκοπός της συσκευής είναι να αυξήσει την υγρασία του αέρα με την αφαίρεση της αρνητικής επίδρασης της υπερβολικής ξηρότητας του περιβάλλοντος στην κατοικία. Το κύριο πλεονέκτημα του υγραντήρα αέρα είναι η ανάγκη του για την υγεία του σώματος του παιδιού.

Ο μεταβολισμός του παιδιού είναι πολύ έντονος, προκαλώντας μεγάλη θερμότητα, όταν η ρύθμιση της ανταλλαγής θερμότητας γίνεται κυρίως από τους πνεύμονες. Με μια μεγάλη ξηρότητα του αέρα, μια μεγάλη ποσότητα νερού χάνεται από το σώμα, με αποτέλεσμα την υπερβολική εφίδρωση με πάχυνση του αίματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να διαταραχθούν ακόμη και οι δραστηριότητες ορισμένων συστημάτων και οργανισμών:

 • Η υπερβολική ξηρότητα των βλεννογόνων της μύτης και του λάρυγγα προκαλεί απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, εξαιτίας των οποίων αναπτύσσονται ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των παθογόνων βακτηριδίων. Εξαιτίας αυτού, το παιδί αναπτύσσει βρογχίτιδα, μέση ωτίτιδα, πνευμονία, ιγμορίτιδα και άλλες ασθένειες.
 • Ο υγραντήρας είναι χρήσιμος στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου άσθματος με ρινίτιδα.
 • Η ανεπαρκής υγρασία στο δωμάτιο συνεπάγεται ξηρό δέρμα, με αποτέλεσμα το ξεφλούδισμα, τον ερεθισμό και την πρόωρη γήρανση.
 • Μια τέτοια συσκευή υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα με την προστασία του σώματος από πιθανή αφυδάτωση.
 • Η υπερβολική ξηρότητα του περιβάλλοντος μειώνει την προσοχή και προκαλεί κόπωση.
 • Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή θα βοηθήσει στη διατήρηση των επίπλων από ξύλο περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των θυρών που μπορούν να στεγνώσουν και να παραμορφωθούν με ανεπαρκή υγρασία.
 • Για τα φυτά, ο υγραντήρας είναι επίσης χρήσιμος, βοηθώντας τους να αισθάνονται κανονικοί και να μεγαλώνουν καλά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και πολυάριθμες κριτικές, ένας υγραντήρας αέρα είναι χρήσιμος για τα μάτια, επιλύοντας το πρόβλημα με την ξηρότητα τους. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, δεν χρειάζεται να ενυδατώνετε επιπλέον τα βλεννώδη μάτια για να απαλλαγείτε από ερυθρότητα και φαγούρα.

Σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις των moisturizers

Για την καλύτερη κατανόηση των βλαβερών επιπτώσεων των υγραντήρων, αξίζει να εξεταστεί το καθένα ξεχωριστά:

 1. Λόγω της εκτόξευσης θερμού ατμού έξω από τη συσκευή ατμού έχει την ευκαιρία να καεί. Επιπλέον, προκαλούν υψηλή θερμοκρασία αέρα με ταυτόχρονη χρήση συσκευών θέρμανσης. Και ένα ακόμα μειονέκτημα - κατά την τοποθέτησή του κοντά στον τοίχο, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφεί η κάλυψή του.
 2. Η βλάβη του παραδοσιακού υγραντήρα αέρα συνίσταται στη συσσώρευση στην αντικαταστάσιμη κασέτα διαφόρων μικροοργανισμών επιβλαβών για το σώμα. Αυτό οφείλεται στην ταυτόχρονη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα με την επακόλουθη εκπομπή συλλεχθέντων σωματιδίων με σκόνη στο περιβάλλον.
 3. Οι υγραντήρες υπερήχων είναι επιβλαβείς, εκτοξεύοντας το υγρό ταυτόχρονα με άλλα στοιχεία που διαλύονται σε αυτό. Συνήθως είναι αλάτι και πιθανές βλαβερές ουσίες που στη συνέχεια εναποτίθενται στα γύρω έπιπλα, συμπεριλαμβανομένου του δαπέδου και των πνευμόνων. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό.

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τέτοια συσκευή, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς το επίπεδο υγρασίας - στην πραγματικότητα οι υπερεκτιμημένοι δείκτες της είναι επιβλαβείς καθώς και η υπερβολική ξηρότητα. Αυτό γίνεται με ένα υγρόμετρο που αγοράζεται χωριστά ή έχει ήδη ενσωματωθεί στον υγραντήρα.

Κανόνες λειτουργίας

Για να έχετε το μέγιστο όφελος και όφελος, ο υγραντήρας πρέπει να λειτουργεί σωστά:

 • Πριν συνδέσετε τη συσκευή, φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες. Για παράδειγμα, για να μην γεμίσει ο υπερηχητικός μηχανισμός με νερό από τη βρύση από άγνοια;
 • Με την παρουσία gyrostat, θα πρέπει να παρακολουθείτε τακτικά την απόδοσή του με υγρόμετρο. Οι αριθμοί αυτοί δεν πρέπει να είναι μικρότεροι από 45 και να υπερβαίνουν το 60 τοις εκατό για ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν ενήλικες και από 50 έως 70 τοις εκατό στο παιδικό δωμάτιο.
 • Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση της λειτουργίας υγρασίας με τον αερισμό με παρακολούθηση της θερμοκρασίας. Δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 23 βαθμούς.

Παρατηρώντας όλους αυτούς τους απλούς κανόνες, απομένει μόνο να απολαύσετε όλα τα οφέλη ενός υγραντήρα αέρα.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Ένας περιορισμένος προϋπολογισμός σας αναγκάζει να αγοράσετε μια φθηνή συσκευή που δεν είναι εξοπλισμένη με πρόσθετες λειτουργίες. Αυτό ισχύει για το χρονοδιακόπτη, την υγρασία, τον οπίσθιο φωτισμό, την οθόνη και τον περιστροφικό διαχύτη. Μια γνωστή μάρκα προσθέτει επίσης αξία.

Οποιοδήποτε μοντέλο είναι κατάλληλο για τη χρήση του, τόσο σε κτίριο κατοικιών όσο και στην παραγωγή. Η επιλογή του υγραντήρα βασίζεται στα εξής:

 1. Στις παραμέτρους της περιοχής στην οποία εξαρτάται ο όγκος της δεξαμενής και της παραγωγικότητας του υγραντήρα.
 2. Στη διαχείριση με την παρουσία μηχανισμών που επεκτείνουν λειτουργίες. Μπορεί να είναι ένας ιονιστής, μια δεξαμενή για αρωματικά έλαια και ένα φίλτρο που προστατεύει από βλαβερές ουσίες και ρύπους.
 3. Κόστος ενέργειας.
 4. Δείκτες θορύβου.

Η σωστή χρήση του οργάνου θα αυξηθεί η υγρασία, η οποία θα βελτιώσει τον ύπνο, την εξάλειψη ερεθισμός του λαιμού και ξηρότητα των οφθαλμών, το δέρμα θα πάψει να ξεκολλήσουν και να αφήσει τα κρυολογήματα.

Ακόμα και τα φυτά εσωτερικού χώρου θα αισθάνονται καλύτερα, ευχαριστώντας τα μάτια των δασκάλων τους. Είναι πάντα δυνατό να βελτιωθεί το κλίμα σε μια κατοικία, που προκαλείται από την υπερβολική ξηρότητα του μέσου αέρα από τη συσκευή, την ενυδάτωση της.

Από τον υγραντήρα είναι χρήσιμο

Τα οφέλη και οι ζημιές του υγραντήρα αέρα συζητούνται σε πολλά φόρουμ. Έχετε τη συσκευή συμβουλή από τους γιατρούς στο σπίτι. Αυτό που είναι ιδιαίτερο για αυτή τη τεχνική θαύματος και πώς να το χρησιμοποιήσετε, προσπαθήστε τώρα να το καταλάβετε.

Τι είναι ένας υγραντήρας αέρα;

Με το όνομα της συσκευής μπορούμε ήδη να συμπεράνουμε ότι ο άμεσος σκοπός της είναι η υγρασία του αέρα. Η κύρια εκδήλωση του υγραντήρα είναι η χρήση του καλοκαιριού, όταν ο καιρός είναι ζεστός στο δρόμο. Η συσκευή επιτρέπει τη διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας της εσωτερικής υγρασίας σε ποσοστό 40-60%. Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν - γιατί αυτό είναι απαραίτητο. Το γεγονός είναι ότι ένα άτομο αποτελείται από το 74% του νερού. Η μόνιμη έκθεση σε χώρους ξηράς επηρεάζει αρνητικά την υγεία. Η κατάσταση της υγείας του ατόμου επιδεινώνεται, οι βλεννώδεις μεμβράνες στεγνώνουν και εμφανίζονται μικροσκοπικές κροτίδες στο σώμα. Ο εξατμιστής υγρασίας βοηθά στην αποκατάσταση ενός μικροκλίματος ευνοϊκού για τους ανθρώπους, τα κατοικίδια ζώα και τα φυτά.

Τύποι moisturizers

Πριν να αναζητήσετε τους κινδύνους ή τα οφέλη των συμβουλών του υγραντήρα αέρα, αξίζει να εξοικειωθείτε με τις υπάρχουσες ποικιλίες της συσκευής. Κάθε συσκευή έχει διαφορετικές ιδιότητες, μπορεί να διατηρεί ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας, έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Τα πιο συνηθισμένα στην καθημερινή ζωή είναι τρεις τύποι moisturizers.

Κρύο μοντέλο

Ο απλούστερος τύπος οργάνου ονομάζεται επίσης παραδοσιακός, φυσικός ή κλασικός. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι η αθόρυβη λειτουργία. Μέσα στην περίπτωση της συσκευής είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας, παίρνοντας αέρα από το δωμάτιο και τον οδηγώντας μέσα από ένα υγρό σφουγγάρι - τον εξατμιστή. Το τελευταίο στοιχείο είναι επιπλέον ένα φίλτρο. Ο σπόγγος εμποτίζεται με ένα αντιβακτηριακό διάλυμα. Το εξατμισμένο σύννεφο του νερού που παραδίδεται στο δωμάτιο είναι εντελώς απαλλαγμένο από βακτήρια. Λόγω της εγκατεστημένης ράβδου αργύρου, ο υγραντήρας έχει την ιδιότητα του ιονισμού αέρα μέσα στο δωμάτιο με κάθε παροχή ατμού.

Υπάρχουν παραδοσιακά μοντέλα με πρόσθετους αισθητήρες υγρασίας, υγροστάτη, αντιβακτηριακή κασέτα. Η συσκευή καταναλώνει λίγο ηλεκτρισμό, είναι εύκολο να συντηρηθεί. Φροντίστε να συμπληρώσετε έγκαιρα το νερό, να καθαρίσετε τη δεξαμενή από ιζήματα, να ξεπλύνετε ή να αντικαταστήσετε το φίλτρο.

Μοντέλο ατμού

Ο εξατμιστήρας εργασίας μοιάζει με βραστήρα βρασμού. Μέσα στη δεξαμενή, το νερό βράζει. Ο προκύπτων ατμός εισπνέεται μέσα στο δωμάτιο. Όταν βράσει όλο το νερό, η συσκευή θα απενεργοποιηθεί αυτόματα. Ο υγραντήρας ατμού είναι πιο χρήσιμος από τη ζημιά. Ο ατμός εισέρχεται στο δωμάτιο πάντα αποστειρωμένος, καθώς όλα τα μικρόβια σκοτώνονται κατά το βρασμό. Εάν πάρετε έναν ψυχρό υγραντήρα για σύγκριση, τότε εάν αποτύχει ένα αντιβακτηριδιακό φίλτρο, μια τέτοια συσκευή θα είναι μόνο επιβλαβής. Μέσα στις εγκαταστάσεις, μαζί με το ψεκασμένο νερό, θα εισέλθουν μικροοργανισμοί.

Το μοντέλο ατμού καταναλώνει πολύ ηλεκτρισμό, αλλά λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα. Η συσκευή είναι παρόμοια με την παραδοσιακή εξατμιστή, μόνο επιπλέον υπάρχουν ηλεκτρόδια για τη θέρμανση του νερού μέσα στο δοχείο. Αν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με υγρόμετρο και υγροστάτη, συνιστάται να αγοράσετε τους αισθητήρες ξεχωριστά. Υπάρχουν μοντέλα με πρόσθετες δεξαμενές για αιθέριο έλαιο, που σας επιτρέπουν να συμμετέχετε σε αρωματοθεραπεία.

Μοντέλο υπερήχων

Ένας σύγχρονος υγραντήρας αέρα είναι γεμισμένος με ηλεκτρονικά. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με υγροστάτη, υγρόμετρο. Πολλά μοντέλα παράγονται με οθόνη LCD. Η ηλεκτρονική σας επιτρέπει να ελέγχετε από απόσταση τις λειτουργίες, να επισημάνετε βλάβη φίλτρου, να απενεργοποιήσετε τη συσκευή όταν δεν υπάρχει νερό στη δεξαμενή.

Το κύριο πλεονέκτημα ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα είναι η ακριβής διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας. Αυτό παρακολουθείται στενά από ηλεκτρονικούς αισθητήρες. Το νερό μετατρέπεται σε σύννεφο ατμών εξαιτίας των δονήσεων με υπερήχους. Η απελευθέρωση ψυχρής ομίχλης στο δωμάτιο οφείλεται στη λειτουργία του ανεμιστήρα.

Είναι χρήσιμος ο υγραντήρας στο διαμέρισμα;

Για τους ανθρώπους, η βέλτιστη υγρασία αέρα είναι 40-60%. Το μικροκλίμα στο διαμέρισμα της πόλης είναι συχνά overdried από σόμπες αερίου, κλιματιστικά, θέρμανση, θέρμανση. Η βλάβη εφαρμόζεται όχι μόνο στην ανθρώπινη υγεία, αλλά και στα κατοικίδια ζώα, στη βλάστηση. Ο ξηρός αέρας έχει την ιδιότητα να μολύνεται γρήγορα με σκόνη. Σκουπίδια ζώων, ακάρεα σκόνης πέφτουν στην αναπνευστική οδό προκαλώντας αλλεργίες. Ο υπερκορεσμένος αέρας επιδεινώνει ακόμη και την ποιότητα του ανθρώπινου δέρματος, η οποία μπορεί να προσδιοριστεί από το σχηματισμό του φλοιού.

Τα οφέλη της ενυδατικής κρέμας λέγονται στο βίντεο:

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα για παιδιά

Οι παιδίατροι μιλούν για τα οφέλη μιας ενυδατικής κρέμας για ένα παιδί. Οι ακόλουθοι σημαντικοί παράγοντες διακρίνουν:

 • Ο ξηρός αέρας βλάπτει τη βλεννογόνο μεμβράνη των παιδιών. Μια μικρή συγκέντρωση υγρασίας οδηγεί σε επιδείνωση της δομής της βλέννας. Μέσα από την υπερξημένη αναπνευστική οδό διεισδύουν τα βακτήρια που προκαλούν ιγμορίτιδα, ρινίτιδα και άλλες ασθένειες.
 • Ο εξατμιστής θα ωφελήσει το παιδί με τη μορφή επιταχυνόμενης ανάκτησης. Εάν υπάρχει έλλειψη υγρασίας, τότε υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει η βρογχική βλέννα. Το παιδί γίνεται πιο δύσκολο να αναπνεύσει, υπάρχει μια απειλή βρογχίτιδας ή πνευμονίας.
 • Τεράστια βλάβη στην υγεία των παιδιών προκαλείται από τη σκόνη και τα μαλλιά των κατοικίδιων ζώων. Ο υγραντήρας καταστέλλει τα ιπτάμενα αλλεργιογόνα στον αέρα.
 • Μια χρήσιμη ενυδατική κρέμα για ένα βρέφος, η οποία επηρεάζει έναν καλό ύπνο. Το νεογέννητο είναι λιγότερο άτακτο.

Η διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο των παιδιών επηρεάζει θετικά την κανονική διαδικασία ανταλλαγής θερμότητας στο παιδί.

Υγραντήρας αέρα κατά την εγκυμοσύνη

Από μια ενυδατική κρέμα, οι έγκυες γυναίκες επωφελούνται. Πρώτα απ 'όλα, η διαδικασία ιονισμού του αέρα βελτιώνει την ανοσία. Ο οργανισμός της μελλοντικής μητέρας αντιστέκεται καλύτερα στα παθογόνα των ασθενειών. Με ένα βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, η εγκυμοσύνη είναι ευκολότερη. Μια γυναίκα δεν υποφέρει από αφυδάτωση του σώματος, γεμάτη ζωτική ενέργεια.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον υγραντήρα

Κάθε μοντέλο του εξατμιστή έχει διαφορετικό σχεδιασμό, έχει τις δικές του ιδιότητες. Για να μην βλάψετε το σώμα, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες λειτουργίας της συσκευής. Πριν χρησιμοποιήσετε τον υγραντήρα, είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες. Πρακτικά για όλες τις συσκευές είναι απαραίτητο να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

 • Η βέλτιστη τοποθεσία είναι το κέντρο του δωματίου. Ο εξατμιστής δεν τοποθετείται στο πάτωμα. Χρειάζεστε ύψος περίπου 1 μ.
 • Αν το σπίτι έχει παιδιά, η συσκευή βρίσκεται έξω από τη ζώνη πρόσβασης.
 • Για να εξατμιστεί ο ψεκασμός νερού δεν καταστρέφει την κατάσταση, το ακροφύσιο στρέφεται μακριά από τα έπιπλα, τα ηλεκτρονικά, τους τοίχους.
 • Οποιοδήποτε νερό έχει την ιδιότητα να αποθέτει στερεές συσσωρεύσεις. Προκειμένου να μην προκληθεί ζημιά στη συσκευή, το φίλτρο, η δεξαμενή, τα άλλα εξαρτήματα που αναφέρονται στην οδηγία καθαρίζονται έγκαιρα.
 • Εάν δεν υπάρχει ενσωματωμένο υγρόμετρο, ο χρήστης ελέγχει μόνοι του το επίπεδο υγρασίας του δωματίου.
 • Μέσα στο δωμάτιο είναι επιθυμητό να διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία αέρα από 20 ° C έως 24 ° C, ώστε να γίνεται κανονικός αερισμός.

Ο χρόνος λειτουργίας του υγραντήρα καθορίζεται από τον αυτοματισμό. Αν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες, πρέπει να αγοράζονται ξεχωριστά. Η διάρκεια της εργασίας θα πρέπει να προσαρμοστεί χειροκίνητα. Τα φίλτρα συνήθως αλλάζονται κάθε τρεις μήνες. Οι εξατμιστές στο παιδικό δωμάτιο αλλάζονται κάθε μήνα. Για να μην προκληθεί βλάβη από τον υγραντήρα, αλλά μόνο να χρησιμοποιηθεί, το νερό είναι γεμάτο με αποσταγμένο ή προηγούμενο ποιοτικό φιλτράρισμα.

Μπορώ να προσθέσω αιθέρια έλαια στον υγραντήρα αέρα

Ο υγραντήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρωματοθεραπεία, αλλά όχι κάθε συσκευή είναι κατάλληλη. Θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν εξατμιστή με λειτουργία πλύσης αέρα ή ένα ειδικό μοντέλο, όπου υπάρχει ένα διαμέρισμα πετρελαίου. Τώρα πολλά λέγεται για τα οφέλη των αιθέριων ελαίων για τον υγραντήρα, αλλά δεν μπορείτε να παρακάνετε μαζί τους. Ο εξαερωτής ατμού θα δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, αλλά τα έλαια μπορούν να βλάψουν τους πάσχοντες από αλλεργίες, τους ασθενείς με βρογχίτιδα, τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, τα βρέφη. Όλα εξαρτώνται από το φυτό από το οποίο παράγεται το έλαιο. Εάν το σπίτι διαθέτει εισηγμένη ομάδα ανθρώπων, η αρωματοθεραπεία γίνεται με την άδεια του γιατρού.

Αυτό που είναι επιβλαβές είναι ο υγραντήρας

Με ακατάλληλη χρήση, μπορεί να προκληθεί βλάβη από οποιαδήποτε οικιακή συσκευή. Όσον αφορά τον εξατμιστή, επισημαίνονται τα ακόλουθα σημεία:

 • Από τον εξατμιστήρα μπορεί να επιτευχθεί με επαφή με ατμό που καίγεται. Το μείον είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της εργασίας, η οποία είναι ανεπιθύμητη στο καυτό καλοκαίρι. Η ζημιά στον ατμό μπορεί να προκαλέσει οποιοδήποτε αντικείμενο στο οποίο πέφτει.
 • Η βλάβη ενός ψυχρού υγραντήρα είναι να μολύνει τον αέρα. Αυτό το πρόβλημα συμβαίνει αν δεν αλλάξετε το φίλτρο εγκαίρως.
 • Ένας υπερηχητικός εξατμιστής μπορεί να προκαλέσει βλάβη εάν γεμίσετε ακαθάριστο νερό. Οι στερεές ακαθαρσίες εγκαθίστανται γρήγορα στην επιφάνεια όλων των αντικειμένων του δωματίου.

Όσον αφορά τους κανόνες χρήσης από οικιακούς βοηθούς λαμβάνουν μόνο όφελος.

Μπορώ να κρύομαι και να νιώθω άρρωστος από έναν υγραντήρα αέρα

Το κρύο εμφανίζεται συνήθως με την εμφάνιση υγρού καιρού. Το ίδιο συμβαίνει και όταν χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα. Όταν ο εξατμιστής διατηρεί τον κανόνα της υγρασίας του αέρα, οι αεραγωγοί παράγουν την απαραίτητη ποσότητα βλέννης. Με μια ισχυρή υπερδιέγερση, η ποσότητα της βλέννας αυξάνεται. Τα βακτήρια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Υπάρχει ένα κρύο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πονόλαιμο.

Υγραντήρας αέρα με βρογχίτιδα

Η ασθένεια της βρογχίτιδας διαρκεί πολύ καιρό, ειδικά σε ένα ξηρό δωμάτιο. Η έλλειψη υγρασίας επηρεάζει την εμφάνιση θρόμβων βλέννας. Ο ασθενής δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Η ξηρή βλέννα δεν μπορεί να είναι βήχας. Εάν ο υγραντήρας διατηρεί το επίπεδο υγρασίας στον αέρα, ο ασθενής θα ανακάμψει γρήγορα. Ωστόσο, δεν μπορείτε να το παρακάνετε με υγρασία. Με υψηλή υγρασία αέρα, ένας ασθενής με βρογχίτιδα κινδυνεύει να πάρει πνευμονία.

Είναι ο υπερηχητικός υγραντήρας επιβλαβής;

Η λειτουργία των υπερηχητικών εξατμιστών πραγματοποιείται με συχνότητα 20 kHz, η οποία είναι απόλυτα ασφαλής για όλα τα ζωντανά περιβάλλοντα. Ωστόσο, η συσκευή μαζί με το όφελος είναι επιβλαβής. Το ιδανικό καθαρό νερό για χύσιμο είναι αδύνατο να βρεθεί. Επιβλαβείς προσμείξεις θα είναι απαραίτητα. Μαζί με τον ψεκασμό, εγκαθίστανται όχι μόνο σε αντικείμενα, αλλά και μέσα από τους αεραγωγούς στο ανθρώπινο σώμα. Τα μοντέλα υπερήχων μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στη μορφή του άσθματος, του κρυολογήματος, της βρογχίτιδας, των αλλεργιών.

Γνώμη των γιατρών σχετικά με τους υγραντήρες αέρα

Από τα πλεονεκτήματα των υγραντήρων αέρα, οι ιατρικές συμβουλές βράζουν στο γεγονός ότι η συσκευή πρέπει να φυλάσσεται σε κάθε σπίτι. Ο ξηρός αέρας δεν προκαλεί μόνο βλάβη στην υγεία, αλλά είναι επικίνδυνη γι 'αυτόν. Επιπλέον, ότι το δέρμα και η βλεννογόνος μεμβράνη υποφέρει, η ξηρότητα έχει αρνητική επίδραση στην εργασία της καρδιάς.

Όσο για τη ζημιά στον εξατμιστή, οι γιατροί έχουν επίσης μια σταθερή θέση. Μια έντονη συγκέντρωση υγρασίας απειλεί την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων. Μέσα στο δωμάτιο αναπτύσσεται μούχλα, η οποία επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία.

Πώς να επιλέξετε το σωστό υγραντήρα

Για να βεβαιωθείτε ότι η οικιακή συσκευή δεν βλάπτει, αλλά ωφελεί μόνο, κατά την επιλογή ενός μοντέλου, ακολουθούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

 • Η χωρητικότητα πρέπει να αντιστοιχεί στον όγκο του δωματίου. Η συσκευή δεν μπορεί να ληφθεί με επιφύλαξη.
 • Η κατανάλωση ρεύματος εξαρτάται από την ισχύ. Τα πιο ενεργειακά απαιτητικά είναι τα μοντέλα ατμού.
 • Η συσκευή δεν πρέπει να είναι θορυβώδης. Το βέλτιστο επίπεδο επιτρέπεται στην περιοχή των 34-40 dB.
 • Η συμπαγεια δεν είναι η καλύτερη ένδειξη του εξατμιστή. Σε μικρές δεξαμενές θα πρέπει συχνά να προσθέσετε νερό. Βέλτιστο να προτιμάτε τα μοντέλα με χωρητικότητα 5 λίτρων.
 • Επιπλέον λειτουργίες επιλέγονται κατά την κρίση σας. Είναι σημαντικό να έχετε ενσωματωμένο υγρόμετρο και υγροστάτη.

Όταν ο βοηθός στο σπίτι είναι επιλεγμένος για όλες τις παραμέτρους, μπορείτε να δώσετε προσοχή στο σχεδιασμό, να βρείτε το μοντέλο σε προσιτή τιμή.

Συμπέρασμα

Το όφελος και η βλάβη του υγραντήρα αέρα εξαρτάται μόνο από τον τρόπο με τον οποίο το άτομο χρησιμοποιεί τη συσκευή. Με τη σωστή προσέγγιση, ο εξατμιστής θα συμβάλει στη δημιουργία ενός μικροκλίματος μέσα στο κτίριο που είναι ευνοϊκό για όλα τα νοικοκυριά.

Υγραντήρας: Ζημία ή όφελος

Σχετικά πρόσφατα, ένας υγραντήρας αέρα εμφανίστηκε στα σπίτια μας. Τα οφέλη και οι βλάβες αυτής της συσκευής συζητούνται ευρέως, αλλά η έρευνά μας, όπως και οι περισσότεροι άλλοι, έχει βρει πολύ περισσότερα επιχειρήματα παρά παρά. Ωστόσο, προτού μιλήσετε για τους κινδύνους και τα οφέλη του υγραντήρα, αξίζει να σταματήσετε να λέτε πώς αναπτύσσεται η υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα και από τι εξαρτάται.

Φυσική υγρασίας

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να διακρίνουμε την απόλυτη και τη σχετική υγρασία του αέρα. Η πρώτη είναι η ίδια περιεκτικότητα σε νερό στον αέρα και μετράται σε γραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Η σχετική υγρασία είναι η ποσότητα υγρασίας ως ποσοστό του μέγιστου δυνατού. Είναι αυτή που συχνά αναφέρεται, αναφερόμενη στην υγρασία του αέρα ως παράμετρο του μικροκλίματος. Η υγρασία επηρεάζεται έντονα από τη θερμοκρασία του αέρα, τόσο υψηλότερη είναι - τόσο περισσότερη υγρασία μπορεί να περιέχει. Γι 'αυτό και η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι οι μπαταρίες και οι θερμαντήρες ξηραίνονται. Στην πραγματικότητα, οι συσκευές θέρμανσης αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα, ενώ απουσία πηγών υγρασίας, η περιεκτικότητα σε νερό στον αέρα (απόλυτη υγρασία) παραμένει αμετάβλητη και η σχετική υγρασία μειώνεται.

Επιπλέον, η υγρασία του αέρα επηρεάζεται από την παρουσία καθαρού αέρα. Το χειμώνα ο αέρας χαμηλής θερμοκρασίας και υγρασίας που προέρχεται από τον δρόμο αντικαθιστά τον αέρα ζεστού και υγρού χώρου, μειώνοντας έτσι την απόλυτη και ως εκ τούτου τη σχετική υγρασία. Το καλοκαίρι, εάν η θερμοκρασία είναι υψηλή ή η βροχή έχει μόλις περάσει, η διαδικασία θα αντιστραφεί και ο πιο υγρός αέρας από το δρόμο θα αντικατασταθεί από ξηρό αέρα δωματίου κατά τον αερισμό.

Φυσικά, ένα άτομο δεν μπορεί να αρνηθεί τον αερισμό ή τη θέρμανση το χειμώνα, οπότε χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα για πολλούς γίνεται η βέλτιστη λύση, με τα πλεονεκτήματα και τα μείοντά του.

Από τον υγραντήρα είναι χρήσιμο

Η χρήση του υγραντήρα και η βλάβη από αυτό έχουν συζητηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Σχετικά με την ίδια την υγρασία του αέρα και τη σημασία του για τον άνθρωπο, έχουμε πει πολλές φορές. Τα οφέλη που προσφέρει ο υγραντήρας αέρα είναι προφανή και ευρέως γνωστά. Έχουμε ήδη μιλήσει γι 'αυτήν σε ένα blog πολλές φορές, οπότε δεν θα επαναλάβουμε αυτό το άρθρο, αλλά επικεντρωθούμε σε αυτά τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός υγραντήρα που δεν έχουν καλυφθεί πριν.

Τα φυσιολογικά επίπεδα της υγρασίας διευκολύνει όχι μόνο την ανθρώπινη ζωή, αλλά προωθεί επίσης την ανάπτυξη των φυτών εσωτερικού χώρου και την ευημερία των ζώων συντροφιάς. Το τελευταίο να δέχεται την επιρροή του ξηρού αέρα και μερικές φορές ακόμη περισσότερο από έναν άνδρα, καθώς λόγω των μαλλιών πιο επιρρεπή σε υπερθέρμανση και αφυδάτωση. Η χρήση των υγραντήρες αέρα για φυτά εσωτερικού χώρου είναι επίσης προφανές - η πλειοψηφία των εκπροσώπων του «πράσινου κόσμου» απαιτούν καθημερινή ψεκασμό, αλλά με καλή υγρασία αέρα 50% και υψηλότερο ποσοστό ψεκασμού μπορεί να μειωθεί χωρίς να βλάπτουν τα λουλούδια.

Όσο για την κατάσταση στο διαμέρισμα, ξηρός αέρας βλάπτει την κατάσταση των ξύλινων επίπλων, τα δάπεδα, επηρεάζει άσχημα την κατάσταση των έργων ζωγραφικής και των πλαισίων τους, βιβλία και έγγραφα. Σχεδόν όλα τα έπιπλα από φυσικά υλικά χρειάζονται υγραμένο αέρα για να διατηρούν μια ελκυστική εμφάνιση και να σας εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που συμβαίνει συχνά ότι μετά την εγκατάσταση του υγραντήρα σε ένα δωμάτιο όπου υπήρχε ξηρός αέρας πριν, η υγρασία του ίδιου του αέρα δεν αυξάνεται αμέσως - πρώτα απ 'όλα το νερό απορροφά τα πατώματα, ντουλάπια ή άλλα έπιπλα. Και μόνο αφού «μεθυσθούν», η υγρασία παραμένει στον αέρα και αισθάνεται από ένα άτομο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την βλάβη και το όφελος του υγραντήρα αέρα, σημειώνεται συχνά ότι αυτές οι συσκευές συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα. Η σκόνη, που πέφτει υπό την επίδραση ενός πίδακα υδρατμών, βρέχεται και εγκαθίσταται στο δάπεδο και σε άλλες επιφάνειες, γεγονός που διευκολύνει τον καθαρισμό. Είναι απίθανο ότι αυτό ήταν πραγματικά έτσι, εκτός από το ότι τα σταγονίδια ατμού από τον υγραντήρα θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να εγκατασταθούν στο πάτωμα, ή στην περίπτωση αυτή ο υγραντήρας ονομάζεται νεροχύτης. Σε κάθε περίπτωση, η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου καθαρισμού απέχει πολύ από έναν καθαριστή αέρα ποιότητας, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ευχάριστο επίδομα ενυδάτωσης.

Βλάβη στον υγραντήρα;

Για να διαπιστώσετε εάν υπάρχει ζημιά από τους υγραντήρες του αέρα, αξίζει να διευκρινίσετε ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του υγραντήρα που χρησιμοποιείτε και από το πού θα εγκατασταθεί. Τι είδους υγραντήρα θα επιλέξει, τα οφέλη και τις βλάβες αυτής της συσκευής και η θέση της εγκατάστασής της είναι στενά συνδεδεμένες, συνεπώς, και συζητώντας τα μειονεκτήματα των συσκευών αυτών, θα μιλήσουμε για τα πάντα στο συγκρότημα.

Ο υγραντήρας ατμού, η βλάβη του οποίου συζητείται κυρίως στο δίκτυο, λειτουργεί με την αρχή του βρασμού ύδατος για την παραγωγή θερμού ατμού. Πρώτα απ 'όλα, τέτοιες συσκευές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη θερμοκρασία τους - όταν αγγιχτούν από ένα πίδακα ατμού μπορείτε να πάρετε ένα κάψιμο. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρίσκονται σε σταθερή επιφάνεια και να μην είναι προσβάσιμα σε παιδιά και ζώα, έτσι ώστε το μέγιστο όφελος του υγραντήρα να είναι διαθέσιμο και η βλάβη να μειώνεται στο ελάχιστο. Ο ατμός είναι επιβλαβής τόσο για τις ταπετσαρίες όσο και για τα ξύλινα έπιπλα, οπότε αξίζει να τα βγάλουμε μακριά από αυτά. Επίσης οι υγραντήρες ατμού αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα, οπότε μην τις χρησιμοποιήσετε εάν το διαμέρισμα είναι ήδη πολύ ζεστό.

Ο δεύτερος υγραντήρας, η βλάβη ή το όφελος του οποίου συζητείται ενεργά - υπερήχων. Αφαίρεση από τους μύθους σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των υπερήχων (αφήστε που στο φύλλο οπαδούς καπέλα), δηλαδή ότι το κύριο αρνητικό της - λευκό ταινία που αφήνει τον ατμό για τα έπιπλα. Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο, αρκεί η χρήση διηθημένου ή απεσταγμένου νερού.

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες με την αρχή της ψυχρής εξάτμισης δεν έχουν ιδιαίτερες καταγγελίες. Ίσως το κύριο μειονέκτημα τους είναι η συσσώρευση μικροοργανισμών σε υγρό περιβάλλον. Αποφεύγοντας αυτό είναι απλό - αλλάξτε το νερό τακτικά και φροντίστε να καθαρίσετε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Η υγρασία σχετίζεται στενά με όλες τις παραμέτρους του μικροκλίματος, οπότε είναι καλύτερο να παρακολουθείτε το επίπεδό του μαζί με τη θερμοκρασία και το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα. Συνιστούμε τη χρήση του σταθμού βάσης MagicAir για τον έλεγχο του μικροκλίματος, συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας, και της αυτόματης ρύθμισής του. Σε κάθε περίπτωση, μην παραμελίνετε την ανησυχία σχετικά με το επίπεδο υγρασίας και άλλες παραμέτρους μικροκλίματος, καθώς επηρεάζουν τελικά την υγεία μας και από πολλές απόψεις - την ποιότητα ζωής στο σπίτι.

Υγιές μικροκλίμα και καλή διάθεση!

Οφέλη και βλάβες των οικιακών συσκευών υγρασίας

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ένα τέτοιο οικιακό αντικείμενο ως υγραντήρα αέρα. Αυτό δεν είναι καινοτομία, επειδή αυτή η συσκευή εμφανίστηκε εδώ και πολύ καιρό. Αλλά εδώ είναι μια μεγάλη δημοτικότητα μόνο πρόσφατα. Και τότε μόνο επειδή συστήνεται από τους γιατρούς. Όπως, ο ξηρός αέρας είναι επιβλαβής για την υγεία. Και σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν παιδιά αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί... Ο υγραντήρας του αέρα είναι καλός ή κακό; Ή μήπως είναι θεωρία συνωμοσίας; Ας καταλάβουμε.

Επιχειρήματα για τον υγραντήρα

Ο ξηρός αέρας στο διαμέρισμα είναι επιβλαβής. Ειδικά για τα παιδιά. Όπως θυμάστε από την πορεία της ανατομίας, στα μωρά η μεταβολική διαδικασία περνά πολύ πιο γρήγορα από ό, τι σε έναν ενήλικα. Από την άποψη αυτή, παράγουν περισσότερη θερμότητα. Η ρύθμιση του καθεστώτος θερμοκρασίας, ως επί το πλείστον, γίνεται με τη βοήθεια των πνευμόνων και εν μέρει μέσω του δέρματος.

Λοιπόν, αν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στον αέρα, τι θα πρέπει να ρυθμίζουν αυτές οι αρχές; Εδώ είναι τα εξής. Το παιδί χάνει πολύ υγρό με ιδρώτα, το αίμα συμπυκνώνεται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες. Οι κάτοικοι ενός "ξηρού" διαμερίσματος μπορούν επίσης να κερδίσουν άσθμα, ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, φλεγμονή των πνευμόνων κ.λπ.

Για να είστε υγιείς και εσείς και το παιδί σας, οι γιατροί συνιστούν την εγκατάσταση υγραντήρων. Φυσικά, το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά είναι οι μονάδες που το υποστηρίζουν τόσο χρήσιμες;

Επιχειρήματα "κατά" του υγραντήρα

Γιατί να εγκαταστήσετε έναν υγραντήρα αέρα; Οι αναφορές λένε ότι υπάρχει κάποιο όφελος. Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα. Αυτό είναι για αυτούς και θα μιλήσουμε.

 • Υγραντήρες ατμού. Εξαιρετικά επικίνδυνο θέμα. Πρώτον, μπορείτε να πάρετε ένα κάψιμο. Δεύτερον, εκπέμπει ζεστό αέρα, ο οποίος σε συνδυασμό με τον θερμαντήρα αυξάνει τη θερμοκρασία του δωματίου, καθιστώντας τον "ζεστό" και "υγρό". Στους τοίχους του διαμερίσματός σας δημιουργείται κάτι που μοιάζει με τροπικό κλίμα. Και αυτό μπορεί να βλάψει και εσάς και την οικογένειά σας. Τρίτον. Ένα τέτοιο συγκρότημα απαιτεί ειδική τοποθέτηση. Εάν το βάλετε κοντά στον τοίχο, μπορείτε να πείτε αμέσως το αντίο στην ταπετσαρία σας.
 • Κρύοι υγραντήρες. Αυτό είναι ένα κλασικό του είδους. Θεωρούνται η καλύτερη επιλογή. Μια τέτοια συσκευή αέρα και ενυδατώνει, και καθαρό. Η λειτουργία της μονάδας μοιάζει με αυτό. Η συσκευή παίρνει αέρα δωματίου, περνάει μέσα από τα φίλτρα και με ένα ανεμιστήρα δίνει πίσω ήδη υγρό. Ωστόσο, πολλές φορές οι ιδιοκτήτες τέτοιων συσκευών ξεχνάμε ότι τα φίλτρα πάροδο του χρόνου, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται οι ζωντανοί οργανισμοί που αυτό υγρό αέρα αποτίθενται στο βλεννογόνο μεμβράνη και εισέρχονται στους πνεύμονες. Επομένως, τα ίδια αυτά φίλτρα πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Πόσο συχνά; Αλλά αυτό είναι γραμμένο στο διαβατήριο της συσκευής.
 • Υγραντήρες υπερήχων. Αυτό είναι γενικά μια μοναδική σειρά συσκευών, οι οποίες, ειλικρινά, εκπλήσσουν με την άσκοπη χρήση τους. Επιπλέον, ένας υγραντήρας υπερήχων μπορεί να βλάψει. Και γι 'αυτό. Η υγρασία πραγματοποιείται με την εκτόξευση νερού από τη μονάδα. Ναι, ναι. Και μαζί με τα σωματίδια νερού που διασκορπίζονται, όλα όσα βρίσκονται σε αυτό το νερό είναι στον αέρα. Μετά από όλα, στη συσκευή που ρίχνετε νερό από κάτω από τη βρύση, η οποία ακόμη και να πλύνετε είναι ανεπιθύμητη, και ακόμα περισσότερο να πίνετε.

Αφού έχετε δανειστεί έναν υγραντήρα στο σπίτι, έχετε αποκτήσει έναν άλλο «πονοκέφαλο», ο οποίος απαιτεί συνεχή παρακολούθηση. Μετά από όλα, ο υγρός αέρας είναι καλός, αλλά μόνο μέτρια υγρός. Έτσι τώρα θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, αλλιώς το διαμέρισμά σας θα μετατραπεί σε εστία μανιταριών (και αυτό είναι τουλάχιστον).

Μύθοι για τους υγραντήρες του αέρα

Για να αγοράσετε ή να μην αγοράσετε έναν υγραντήρα; Ποια είναι η χρήση και η βλάβη αυτής της συσκευής; Κριτικές και απόψεις των γιατρών σχετικά με τη συσκευή και την ανάγκη της; Αυτά τα ερωτήματα συνεχώς στρέφονται στο μυαλό του καθενός που νοιάζεται για την υγεία τους. Και αν τα οφέλη και τους κινδύνους της συσκευής είναι περισσότερο ή λιγότερο σαφής, εδώ είναι μια αναθεώρηση των ειδικών... Ας δούμε ποιες είναι οι μύθοι του υγραντήρα είναι γεμάτη με τον τομέα των πληροφοριών και ό, τι λέγεται σε αυτό το θέμα ειδικούς.

Μύθος 1. Ο υγραντήρας προκαλεί στηθάγχη

Ο ίδιος ο υγραντήρας δεν προκαλεί πονόλαιμο. Αλλά η υγρασία είναι πάνω από 80% - ναι. Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι 45-60% για έναν ενήλικα και 50-70% για ένα παιδί.

Μύθος 2. Η μονάδα δεν το κάνει διαχειρίζεται με την εργασία

Φυσικά, ο υγραντήρας δεν θα κάνει τίποτα καλό εάν δεν έχει επιλεγεί σωστά. Επιλέξτε τη συσκευή για τροφοδοσία και συγκρίνετε την με την περιοχή που θέλετε να υγραίνετε. Εάν το διαβατήριο λέει ότι βελτιστοποιεί το κλίμα σε μια έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων, τότε σε ένα δωμάτιο των 25 τετραγωνικών μέτρων θα είναι εντελώς άχρηστο.

Μύθος 3. Οι υγραντήρες είναι επικίνδυνοι για detth

Μόνο ένας τύπος υγραντήρα είναι επικίνδυνος - ατμός. Ένα παιδί μπορεί να καεί από ζεστό ατμό. Επομένως, ένα τέτοιο σύνολο πρέπει να βρίσκεται σε μια ζώνη μη προσπελάσιμη για τα παιδιά.

Μύθος 4. Ο υγραντήρας δεν είναι φθηνή ευχαρίστηση

Η ίδια η συσκευή δεν είναι ακριβή, αλλά τα αναλώσιμα (φίλτρα) μπορούν να σας πετάξουν σε μια δεκάρα. Ναι, ναι. Από αυτό δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάξουν. Ένα άλλο ερώτημα είναι πόσο συχνά. Διαβάστε τις οδηγίες και προγραμματίστε τον προϋπολογισμό σας εκ των προτέρων. Θυμηθείτε, η υγεία είναι πάνω απ 'όλα.

Υγραντήρας και παιδί

Η υγρασία του αέρα είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα των καλών γονέων. Εξάλλου, για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη, το μωρό χρειάζεται ένα βέλτιστο καθεστώς υγρασίας αέρα. Αλλά πολλοί γονείς αρνούνται αυτή τη συσκευή, θεωρώντας ότι είναι μια άχρηστη και επικίνδυνη απόκτηση.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε για να μην βλάψετε

Εάν αγοράσατε έναν υγραντήρα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάσετε τις οδηγίες. Μόλις μελετήσετε λεπτομερώς τα συνοδευτικά έγγραφα, ενεργοποιήστε και χρησιμοποιήστε το όργανο. Και μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο, ξεχάστε ξαφνικά τους βασικούς κανόνες λειτουργίας. Με την ευκαιρία, εδώ είναι:

 • εξοικειωθείτε με την τεκμηρίωση.
 • συσκευές νέας γενιάς, συνήθως εξοπλισμένες με υγρασία - μια συσκευή που βοηθά στον έλεγχο του επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Αν όχι, πάρτε ένα υγρόμετρο. Και θυμηθείτε, η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο είναι 45-70%.
 • ακόμη και αν έχετε έναν υγραντήρα, μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο. Και, φυσικά, να διατηρήσουμε ένα καθεστώς θερμοκρασίας 20-24 βαθμών.
 • πρέπει να φροντίσετε τον υγραντήρα. Σκουπίστε καθαρά από τη σκόνη, αλλάξτε τα φίλτρα.
 • Οι υγραντήρες ατμού πρέπει να εγκαθίστανται σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα για τα παιδιά.

Σε αυτό, ίσως, όλα. Ο υγραντήρας του αέρα είναι καλός ή κακός - το ζήτημα έχει διευθετηθεί. Εάν θέλετε να αγοράσετε μια κατάλληλη μονάδα για τον εαυτό σας, μην κάνετε μια επιλογή, με βάση την ανατροφοδότηση από τους χρήστες. Αν και κάτι μπορείτε να μάθετε από τον εαυτό σας. Ευχάριστο ψώνια.