Πώς να καταστρέψει έναν μύκητα στους τοίχους

Η αιτία της εμφάνισης του μύκητα στο σπίτι είναι αυξημένη στάσιμη υγρασία. Απαιτείται μόνο να διαταραχθεί ο εξαερισμός κατά την επισκευή ενός διαμερίσματος και μικρές κηλίδες εμφανίζονται στους τοίχους, οι οποίες στη συνέχεια συγχωνεύονται. Το καλούπι εισχωρεί βαθιά μέσα στο στρώμα γύψου και το καταστρέφει. Οι διαφορές μεταφέρονται μέσω του αέρα και προκαλούν διάφορες ασθένειες, ιδιαίτερα στα παιδιά. Εάν έχετε ένα ακατέργαστο μυκητιασικό διαμέρισμα που επηρεάζεται, μην απελπίζεστε. Οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί. Το κυριότερο είναι να γνωρίζουμε πώς.

Πώς να καταστρέψει έναν μύκητα στους τοίχους

Για να καταστρέψετε τον μύκητα στους τοίχους θα χρειαστείτε:

 • σπάτουλα ή σκληρή βούρτσα.
 • ρολό?
 • ανεμιστήρας;
 • γύψο?
 • στόκος ·
 • σύνθεση για την απομάκρυνση ιχνών τσιμέντου και γύψου.
 • αντισηπτικό διάλυμα.
 • ακρυλικό αντισηπτικό αστάρι.
 • υδατοστεγανωτική λύση?
 • θερμομονωτική βαφή.

Η σειρά της πρόνοιας λειτουργεί στην απολύμανση των τοίχων.

 1. Εκτελέστε την αφαίρεση των μυκήτων το καλοκαίρι, σε ζεστό και ξηρό καιρό. Πάντα στεγνώστε την επιφάνεια που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα ή στεγνωτήρα μαλλιών.
 2. Αφαιρέστε από τους τοίχους ταπετσαρία ή διακοσμητικό κάλυμμα. Αφαιρέστε το στόκο από τις πληγείσες περιοχές. Προσπαθήστε να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο, επειδή μυκήλιο μούχλας εξαπλώνεται συχνά πέρα ​​από τις ορατές βλάβες. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και μια σκληρή βούρτσα για να καθαρίσετε προσεκτικά τα τούβλα.
 3. Για να ανοίξετε τους πόρους του τούβλου, επεξεργαστείτε την τοιχοποιία με μια ένωση για να αφαιρέσετε ίχνη γύψου και τσιμέντου. Στεγνώστε ξανά τον τοίχο.
 4. Εφαρμόστε βακτηριοκτόνο παράγοντα σε ολόκληρο το τοίχωμα με ρολό. Χρησιμοποιήστε ειδικές αντισηπτικές λύσεις, αντίθετα με τις λαϊκές θεραπείες, μπορούν να πολεμήσουν με διάφορα είδη μυκήτων, μούχλα και παθογόνα βακτήρια. Τα σπιτικά φάρμακα, όπως η ουρία ή η βιτριόλη, σκοτώνουν έναν τύπο μύκητα και δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους άλλους.
 5. Τοποθετήστε το τοίχωμα χρησιμοποιώντας ακρυλικό αντισηπτικό αστάρι. Είναι απαραίτητο να στεγνώσει ο τοίχος και να αυξηθεί η πρόσφυση.
 6. Χρησιμοποιώντας έναν κύλινδρο ή μια μεγάλη βούρτσα, εφαρμόστε μια λύση στεγανοποίησης σε ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου για να αποτρέψετε την περαιτέρω διείσδυση υγρασίας στο στρώμα γύψου. Αφού στεγνώσει η στεγάνωση, επεξεργαστείτε ξανά τον τοίχο με αντισηπτικό αστάρι.
 7. Τώρα ο τοίχος είναι έτοιμος να εφαρμόσει γύψο. Όταν το γύψο στεγνώνει, το επεξεργαστείτε με ειδική θερμομονωτική βαφή. Μετά από αυτό, ο τοίχος πρέπει να στεγανοποιηθεί και να στεγνώσει καλά.
 8. Μόνο μετά την τελική ξήρανση στις επεξεργασμένες επιφάνειες μπορεί να εφαρμοστεί διακοσμητική επίστρωση: ταπετσαρία κόλλας, κεραμικά πλακίδια ή να εγκαταστήσετε πάνελ τοίχου.

Χρήσιμες συμβουλές

Εάν ζείτε σε ένα ιδιωτικό σπίτι, φροντίστε να χειρίζεστε το τείχος του σπιτιού από έξω με υδρόφοβα υλικά. Τέτοιες εργασίες στην πόλη πρέπει να γίνονται από υπαλλήλους της διοίκησης του σπιτιού σας.

Συχνά, η αιτία της διαβροχής των τοιχωμάτων είναι μια διαταραχή στη λειτουργία της αποστράγγισης βροχής από την οροφή. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει τον κόπο να ενώσει τους ιδιοκτήτες διαφόρων διαμερισμάτων και να απαιτήσει μια θεραπεία.

Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα, μύκητας στο διαμέρισμα λαϊκές θεραπείες

Οι άνθρωποι έχουν αγωνιστεί μούχλα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Μερικές φορές είναι θετική. Αλλά αν νωρίτερα οι άνθρωποι ανησυχούν μόνο για την αισθητική πτυχή του προβλήματος: μούχλα φαίνεται άσχημο και υποβαθμίζει την εξωτερική αντίληψη του χώρου, αλλά τώρα οι επιστήμονες έχουν αποδείξει την απόλυτη ζημιά και κίνδυνο μούχλα για την ανθρώπινη υγεία. Μια ποικιλία ασθενειών βρίσκεται σε αναμονή για ένα άτομο αν ζει σε ένα καλούπι δωμάτιο και χρησιμοποιεί μουχλιασμένα τρόφιμα. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από μούχλα, μύκητες, ή τουλάχιστον να μειώσει τους γύρω μας, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Είδη μούχλας

Το Mold είναι ένα ζωντανό μανιτάρι που αναπτύσσεται με τη μορφή διακλαδισμένου μυκηλίου. Το καλούπι είναι μερικές φορές χρήσιμο.

 1. Το Aspergillus niger χρησιμοποιείται για την παραγωγή σακχάρων και κιτρικού οξέος, καθώς και βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνη). Αλλά σε φυσικές συνθήκες το Aspergillus niger είναι το πιο επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και τα μαύρα μούχλα των ζώων. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που βλέπουμε πρώτες γωνίες των εγκαταστάσεων, κάτω από το παλιό κεραμίδι στο μπάνιο, στο κελάρι, υπόστεγο, γκαράζ και ούτω καθεξής. Στη φάση καρποφορίας, αυτός ο μύκητας διαλύει σπόρια που εισέρχονται στα αναπνευστικά μας όργανα και δηλητηριάζουν το σώμα μας. Μερικές φορές μαύρο μούχλα μεγαλώνει στο ψωμί.
 2. Το Botrytis cinerea χρησιμοποιείται στο ατελές στάδιο του για την παραγωγή κρασιού, ιδίως του sherry. Αυτός ο μύκητας ονομάζεται ακόμη και ευγενής σήψη, καθώς βοηθά στη δημιουργία πρώτων υλών με αυξημένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Στους ανθρώπους ο Botrytis cinerea ονομάστηκε γκρίζα μούχλα. Αναπτύσσεται στους τοίχους των δωματίων, ιδιαίτερα των ξύλινων, αλλά προτιμά να εγκατασταθεί σε ζωντανά φυτά. Εάν είστε στον κήπο αρχίσουν να αποσύνθεσης φράουλες ή ντομάτες, είναι πιθανό να χτυπήσει γκρι φόρμα τους. Αυτή η φόρμα δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο το μαύρο, αλλά δεν είναι απαραίτητο να αναπνεύσει σπόρια του, καθώς και να τρώτε τροφές που πλήττονται από Botrytis cinerea.
 3. Το Penicillium θεωρείται επίσης ένα ευγενές καλούπι που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τυριού. Το τυρί διαπερνάται με μπλε-πράσινα σπόρια αυτού του μύκητα ή καλύπτεται στην κορυφή με μια κρούστα αυτού του καλουπιού. Το Penicillium γίνεται επίσης αντιβιοτική πενικιλίνη. Αντιμετωπίζονται με φλεγμονώδεις διεργασίες. Αλλά με την αποδυνάμωση του σώματος, αυτός ο μύκητας μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε αυτό, προκαλώντας διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων. Το Penicillium βασίζεται κυρίως στα προϊόντα, επομένως για μακροχρόνια αποθήκευση αποστειρώνονται, βράζουν και ούτω καθεξής. Μερικές φορές εμφανίζεται στις ξύλινες επιφάνειες του σπιτιού, ειδικά εάν είναι υγρές.
 4. Υπάρχει ακόμα λευκή φόρμα. Χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή τυριών. Αλλά μπορεί να ζήσει σε ένα διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να εξοντωθεί, αν και δεν είναι τόσο επικίνδυνο για την υγεία όσο τα παραπάνω είδη.
 5. Η συμβατική ζύμη είναι επίσης μούχλα. Παρόλο που τα χρησιμοποιούμε ενεργά για φαγητό, αλλά πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό είναι επίσης επιβλαβές για την υγεία.

Μορφή στο διαμέρισμα. Τι πρέπει να κάνω;

Όπως έχουμε ήδη πει, το πιο επικίνδυνο πράγμα στο διαμέρισμα είναι το μαύρο μούχλα. Ως εκ τούτου, πιο συχνά σε φόρουμ άνθρωποι ρωτούν, πώς να ασχοληθεί με το μαύρο μούχλα. Αυτό το καλούπι είναι πολύ επικίνδυνο. Ως εκ τούτου, είναι πρώτα απομακρύνθηκε προσεκτικά από τα τοιχώματα, την προστασία του αναπνευστικού αναπνευστήρα ή γάζα επίδεσμο, έτσι ώστε να μην εισπνέετε σπόρια. Αυτό ονομάζεται μηχανική αφαίρεση. Στη συνέχεια, η επιφάνεια που πρόκειται να θεραπευτεί, όπως θειικό χαλκό, ένα μίγμα αραιού φορμαλίνη ή ποτάσας στυπτηρία, θειικό σίδηρο και χλωριούχο νάτριο. Η χημική επεξεργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια αναφλεγόμενου θείου. Τα προϊόντα καύσης θείου σκοτώνουν όλους τους πιθανούς μύκητες.

Το καλούπι σε ένα σπίτι από ξύλο μπορεί να σκοτωθεί με κρεόσωτο. Αλλά οι εσωτερικές εγκαταστάσεις, όπου ζουν οι άνθρωποι, δεν χειρίζονται εξαιτίας μιας έντονης οσμής. Εάν το μούχλα βρίσκεται στους τοίχους, και είναι ξύλινα, τότε μπορούν να καλυφθούν με λιναρόσπορο. Αλλά δεν είναι πάντα βολικό να το κάνετε αυτό με την εύρεση μούχλας στο πάτωμα ή μούχλα σε έπιπλα. Στη συνέχεια, μπορείτε να σχάρετε το σαπούνι του πλυντηρίου, να ανακατεύετε με τα ούρα, να επιμείνετε στο μείγμα την ημέρα και στη συνέχεια να σκουπίζετε το δέντρο. Στη συνέχεια θα πρέπει να ξεπλύνετε, και στη συνέχεια θα συνεχίσει να μυρίζει. Το καλούπι στο ντουλάπι μπορεί να καταστραφεί με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι από την αρχαιότητα γνωρίζουν τρόπους για την καταπολέμηση της μούχλας σε ξύλινες επιφάνειες, επειδή τα σπίτια ήταν αρχικά όλα ξύλινα.

Εάν το μούχλα βρίσκεται στους τοίχους, και δεν είναι ξύλινα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι Bischofite.

Μερικές φορές βρέθηκε μούχλα στην ταπετσαρία. Η καταπολέμηση δεν είναι πάντα ξεκάθαρη. Μετά από όλα, η ταπετσαρία θα χάσει την εμφάνισή της, αν χειριστεί κάτι. Είναι καλύτερο να κάνετε επισκευές και να αντικαταστήσετε την ταπετσαρία, που προηγουμένως βρέθηκε στους τοίχους με βιοκτόνα.

Εάν έχετε ένα λευκό καλούπι, πώς να το αντιμετωπίσετε, επίσης, θα προτρέψει το άρθρο μας. Λευκό μούχλα εμφανίζεται συχνά σε γλάστρες, και στη συνέχεια χτυπά ολόκληρο το διαμέρισμα. Αν και δεν είναι τόσο επικίνδυνο για την υγεία όσο το μαύρο καλούπι, είναι επίσης απαραίτητο να απαλλαγούμε από το λευκό καλούπι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια εργαλεία όπως για την καταπολέμηση της μαύρης φόρμας. Αν το καλούπι στο υπόγειο, όπου τα λαχανικά είναι αποθηκευμένα, μπορείτε να βάλετε εκεί ένα κουτί με ασβέστη. Βοηθάει να σκοτωθεί ο μύκητας.

Μερικές φορές το πράσινο ωίδιο εμφανίζεται στα γλάστρες ή στο ενυδρείο. Είναι επίσης επιβλαβές. Πώς να απαλλαγείτε από το πράσινο καλούπι, οι άνθρωποι γνωρίζουν επίσης για πολύ καιρό. Όλες οι παραπάνω μέθοδοι μπορούν να εφαρμοστούν. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα χημικά προϊόντα είναι τα πιο αξιόπιστα στην καταπολέμηση κάθε είδους μούχλας. Μπορούν να αγοραστούν σε ειδικό κατάστημα. Αν θέλετε ένα γρήγορο και αξιόπιστο αποτέλεσμα, επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες. Ειδικά αν το καλούπι χτυπήσει μεγάλες περιοχές του σπιτιού σας.

Μια καλή μέθοδος πρόληψης της μούχλας είναι ο αερισμός του δωματίου, η ξήρανση των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένης της τροφής. Χρειάζεστε μια γρήγορη επισκευή των χαλασμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων. Το νερό εκροής οδηγεί στην ανάπτυξη υγρασίας. Το καλούπι συνήθως αναπαράγεται καλά στα σκοτεινά και μη αεριζόμενα, ζεστά, υγρά μέρη. Σε ξηρές και καλά φωτισμένες μούχλες ζωές σπάνια. Ως εκ τούτου, αυτό το είδος της πρόληψης από την ανάπτυξη μούχλα θα σώσει τον χρόνο σας, τα χρήματα και τα νεύρα.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να σκοτώσετε έναν μύκητα στους τοίχους ενός σπιτιού;

Με την υψηλή υγρασία και την κακή θερμομόνωση του σπιτιού, αργά ή γρήγορα θα βρείτε μούχλα και μύκητες στην εξωτερική επιφάνεια των τοίχων. Σπόρια μανιταριών πετούν στον αέρα σχεδόν συνεχώς. Μόλις η υγρασία (75-90%) και η θερμοκρασία του αέρα (19-20 ° C) στο περίβλημα γίνει βέλτιστη, αρχίζουν την ανάπτυξή τους.

Ο αγώνας με μούχλα είναι απαραίτητος στην πρώτη εμφάνισή του, καθώς είναι ικανός να καταστρέψει γρήγορα τον τοίχο.

Μύκητας αρχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα στο δωμάτιο, να διεισδύσει σε τοίχους και έπιπλα. Οι επηρεαζόμενες επιφάνειες επιδεινώνονται, καταρρέουν και φαίνονται άσχημα. Αναπτύσσοντας και πολλαπλασιάζοντας, τα μανιτάρια εκπέμπουν στον εναέριο χώρο έναν τεράστιο αριθμό σπόρων που το άτομο εισπνέει. Αυτό έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία, ιδίως για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν αμέσως μέτρα για την καταστροφή του μύκητα στους τοίχους.

Είδη μυκήτων και αιτίες εμφάνισης τους

Μπορείτε να πολεμήσετε με μούχλα χρησιμοποιώντας διάλυμα χλωρίου (4 λίτρα νερού ανά γυάλινο χλωρίνη).

Ο μύκητας είναι μια ποικιλία μυκήτων που σχηματίζουν μυκήλια χωρίς μεγάλους οργανισμούς. Το καλούπι είναι μια αποικία μύκητα ενός υποείδους, που αναπτύσσεται από ένα σπόριο. Οι διαφορές βρίσκονται συνεχώς στον αέρα. Η ανάπτυξη του καλουπιού αρχίζει με την εμφάνιση ενός ευνοϊκού καθεστώτος θερμοκρασίας και υγρασίας του περιβάλλοντος αέρα.

Μύκητες και μούχλα μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιεσδήποτε επιφάνειες: πέτρα, ξύλο, σκυρόδεμα, βαφή, υφάσματα. Η περιοχή χρώματος του μύκητα μπορεί να κυμαίνεται από μαύρο σε πράσινο. Υπάρχουν μανιτάρια, τα οποία, όταν καλλιεργούνται, παράγουν φωσφόρο. Αυτές οι αποικίες λάμπουν τη νύχτα. Οι μύκητες μούχλας μπορούν να καταστρέψουν οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό στον πυθμένα.

Από τους κύριους τύπους καλουπιών μπορεί να προσδιοριστεί:

 1. Λευκό καλούπι.
 2. Μαύρο μούχλα.
 3. Ο μύκητας είναι μπλε.
 4. Ακτινομύκητες.
 5. Μανιτάρι λευκού σπιτιού.

Οι λόγοι για την εμφάνιση του καλουπιού είναι οι πιο συχνά:

Απομόνωση του σπιτιού από μούχλα.

 1. Ανεπαρκής αερισμός ή έλλειψη αερισμού. Κατά κανόνα, η κίνηση των αέριων μαζών εμποδίζει την εμφάνιση μυκήτων στους τοίχους. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί στην πράξη. Στις γωνίες του δωματίου, σχηματίζεται στασιμότητα αέρα, έτσι θα δείτε συχνά σκούρα σημεία και καλούπια. Ο καλός εξαερισμός δημιουργεί επιπλέον στροβιλισμό, αφαιρεί τα σπόρια, απομακρύνει την υπερβολική υγρασία από το σπίτι. Πηγές υψηλής υγρασίας είναι τα φυτά, τα κατοικίδια ζώα, ο συχνός υγρός καθαρισμός, το πλύσιμο, η υγρασία από το μπάνιο και το ντους.
 2. Μη ικανοποιητική κατάσταση αποχέτευσης και ύδρευσης. Οι ασφάλειες, οι διαρροές αποχέτευσης και η παροχή νερού αποτελούν αιτία υψηλής υγρασίας, διαβροχής τοίχων, δαπέδων, οροφών και καναλιών μηχανικής.
 3. Κίνηση υγρασίας στους τοίχους του σπιτιού λόγω της έλλειψης υδραυλικής μόνωσης του θεμελίου.
 4. Η κατάψυξη των τοίχων, η μετατόπιση του σημείου δρόσου. Όταν οι τοίχοι, και ειδικά οι γωνίες, παγώνουν, η υγρασία συμπυκνώνεται λόγω της συμπύκνωσης της υγρασίας.
 5. Η θραύση των υδρορροών και του συστήματος αποστράγγισης. Η ζημιά στο σύστημα αποστράγγισης οδηγεί σε διαβροχή των τοίχων, διαρροές στο πάτωμα και διαβροχή των γωνιών.
 6. Αδειάστε την υγρασία από το έδαφος. Η κακή υδραυλική μόνωση του υπογείου, του δαπέδου και του δαπέδου συμβάλλει επίσης στην αύξηση της υγρασίας.

Προπαρασκευαστικές εργασίες και αντιμυκητιασικά μέτρα

Καλή αντιμετώπιση της σόδα μούχλας. Για να γίνει αυτό, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα θα πρέπει να αραιώνεται σε ένα ποτήρι νερό και ψεκάζεται στην πληγείσα επιφάνεια.

Για μια και για πάντα να σκοτώσει τον μύκητα στους τοίχους, θα πρέπει να καθορίσετε την αιτία της εμφάνισής του. Αφού εντοπίσετε την πληγείσα περιοχή, βγάλτε τα με νερό. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποτραπεί η περαιτέρω διάδοση της διαφοράς.

Περαιτέρω, στις μούχλες περιοχές εφαρμόζονται ειδικά χημικά και βιολογικά παρασκευάσματα που καταστρέφουν το καλούπι. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζετε όλες τις επιφάνειες. Αυτό γίνεται τουλάχιστον 2-3 φορές με διακοπές για να στεγνώσει τελείως κάθε στρώση. Κατά κανόνα, καθοδηγείται από τις οδηγίες για τη χρήση του φαρμάκου.

Πάρτε τη μεταλλική βούρτσα, ξύστρα, σπάτουλα και καθαρίστε την επιφάνεια του μύκητα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού, το στρώμα υλικού φινιρίσματος αφαιρείται και αποξέεται στο βάθος διείσδυσης του μύκητα. Οι ξύλινες και πέτρινες επιφάνειες επεξεργάζονται επίσης. Εάν το υλικό ή ένα επιμέρους δομικό στοιχείο είναι ακατάλληλο, γίνεται πλήρης αντικατάσταση. Τα θιγόμενα θραύσματα καίγονται και τα τοιχώματα ξηραίνονται και υφίστανται επεξεργασία με επίμονα προστατευτικά παρασκευάσματα και επικαλύψεις.

Ανασκόπηση μυκητοκτόνων και παρασκευασμάτων

Υπάρχουν πολλά φάρμακα και παρασκευάσματα κατά των μανιταριών. Τα πιο αποτελεσματικά είναι:

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου απομακρύνει τέλεια το καλούπι, αλλά επειδή έχει αποτέλεσμα λεύκανσης, πρέπει να εφαρμόζεται προσεκτικά στην έγχρωμη επιφάνεια.

 1. Το Belinka είναι ένα φάρμακο για μανιτάρια, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα δράσεων, ταχύτητας και αποτελεσματικότητας. Είναι κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική επεξεργασία του δωματίου. Ταυτόχρονα, είναι αβλαβή για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.
 2. Το Boramon C30 είναι ένα παγκόσμιο αντισηπτικό για βαθιά προστασία του δαπέδου, των τοίχων, των οροφών, του σοβά και του ξύλου από διάφορους μύκητες και μούχλα. Ταιριάζει καλά με τους μύκητες του σπιτιού, τα έντομα, τα μυρμήγκια και τα άλγη. Διεισδύει τέλεια στη δομή του δέντρου.
 3. Impregnation Η χιονοστιβάδα είναι αντιμυκητιασικός παράγοντας για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Αγωνίζεται με μανιτάρια, αποικίες μούχλας, βρύα και άλλα πρωτόζωα.
 4. Well Done - το πιο πρόσφατο παρασκεύασμα από μύκητες. Το προϊόν διεισδύει γρήγορα στη δομή, απολυμαίνει αποτελεσματικά και καταπολεμά περαιτέρω την εμφάνιση του καλουπιού. Κατάλληλο για όλους τους τύπους τελειωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των παραθύρων, του εξαερισμού και των λουτρών.
 5. Το SZAVO είναι ένα σύγχρονο φάρμακο. Καλό για υδραυλικά. Βαθιά διεισδύει στη δομή του φινιρίσματος και το 100% καταστρέφει τις επιβλαβείς ενώσεις. Το SZAVO είναι εύκολο στη χρήση και δεν απαιτεί προεπεξεργασία επιφάνειας.
 6. Η Mellerud λειτουργεί σε όλα τα είδη μούχλας. Εφαρμόζεται με ψεκασμό, καταστρέφοντας τους μύκητες στους τοίχους γρήγορα και αποτελεσματικά. Λειτουργεί σε βακτήρια, μικροοργανισμούς και άλγη. Ισχύει για ξύλο, πέτρα, τοιχοποιία, ταπετσαρία, μπογιά, πλακάκια και άλλα τεχνητά υλικά. Στο μέλλον, αποτρέπει τη δημιουργία νέων τύπων.
 7. Η Atlas Mykos είναι μια νέα γενιά συμπυκνωμάτων. Αγωνίζεται με όλα τα είδη μυκήτων, μούχλα, λειχήνες, βρύα και άλλα πρωτόζωα. Κατάλληλο για χρήση σε ορυκτές επιφάνειες.
 8. Izohan Grzybostop - ένα μέσο για την καταπολέμηση του καλουπιού σε επιφάνειες από σκυρόδεμα και πέτρα.
 9. Το Schimmelentferner Dufa είναι ένα αεροζόλ για υπαίθριες εφαρμογές. Έχει απολυμαντικές ιδιότητες, περιέχει ενώσεις χλωρίου.
 10. Astonish - ένα προϊόν που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των λεκέδων από τις πληγείσες περιοχές των πλαισίων παραθύρων, των περβάζων παραθύρων και των πλαγιών χωρίς να αποξέουν και να αφαιρούν μέρος του χρώματος.

Πώς να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια λαϊκές θεραπείες

Μπορείτε να απαριθμήσετε ατελείωτα μάρκες και κατασκευαστές αντιμυκητιασικών παραγόντων, αλλά τα λαϊκά φάρμακα κατά της μούχλας έχουν επίσης αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους πολλές φορές:

Το ξίδι είναι πολύ κατάλληλο για την καταπολέμηση του μούχλας. Για να το κάνετε αυτό, είτε ψεκάστε πάνω από τα μέρη με μούχλα, είτε σκουπίστε τα με ένα υγρό πανί σε ένα ξύδι.

 1. Η σόδα ψησίματος είναι ένας ασφαλής καθαριστικός παράγοντας. Για την παρασκευή του καθαριστή είναι απαραίτητο να διαλύσετε 1 κουταλάκι του γλυκού. σόδα σε 1 ποτήρι νερό. Το διάλυμα εφαρμόζεται στα μέρη με ψεκασμό ή σφουγγάρι.
 2. Λευκαντικό για πλύσιμο ρούχων. Το λευκαντικό καταπολεμά ενεργά το μούχλα, σκοτώνει τους μύκητες στους τοίχους, καταστρέφει τα σπόρια. Μπορούν να καθαρίσουν την μπανιέρα, τα κεραμίδια, το γυαλί και το πάτωμα. Δεν μπορείτε να καθαρίσετε τα έπιπλα, καθώς θα επιδεινωθούν. Το διάλυμα παρασκευάζεται με ανάμιξη 1 μερίδας λευκαντικού με 10 μέρη νερού.
 3. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αντιβακτηριακό και απολυμαντικό. Το φάρμακο είναι μη τοξικό, δεν εκπέμπει οσμή και μπορείτε να το αγοράσετε σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Δεν είναι δυνατή η εφαρμογή υπεροξειδίου σε υφάσματα και έπιπλα, καθώς έχει αποτέλεσμα λεύκανσης.
 4. Το οξικό οξύ είναι ικανό να καταστρέψει πολλά είδη μυκήτων, είναι μη τοξικό, αλλά έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Το ξίδι εφαρμόζεται με ψεκασμό ή σφουγγάρι. Μετά την επεξεργασία, η επιφάνεια πλένεται με νερό και ο χώρος αερίζεται.
 5. Νιτρικά. Μπορεί να αγοραστεί σε φαρμακείο. Πάνω απ 'όλα, είναι κατάλληλο για την καταστροφή μυκηλίου στις επιφάνειες πλακιδίων, γυαλιού. Αραιώνεται σε ίσες αναλογίες με το νερό και εφαρμόζεται στην επιφάνεια. Μετά από 2-3 ώρες, η επιφάνεια πλένεται με νερό. Η αλκοόλη αμμωνίας έχει πικρή μυρωδιά και είναι ικανή να προκαλέσει δηλητηρίαση.
 6. Το Bura είναι ένα εξαιρετικό μυκητοκτόνο και απολυμαντικό. 1 κιλό ξηρού βόρακα, αναμεμειγμένο με 4 λίτρα ζεστού νερού, είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την καταπολέμηση μυκηλίων. Η λύση ψεκάζεται σε χωριστούς χώρους χωρίς έκπλυση.

Κατά την εφαρμογή του προστατευτικού εξοπλισμού, πρέπει να ακολουθείτε όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας: εργασία σε γυαλιά ασφαλείας, αναπνευστήρα, γάντια από λάτεξ. Αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία από τις βλαβερές συνέπειες χημικών ουσιών, θραυσμάτων μούχλας και σπορίων που πετούν στον αέρα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, είναι απαραίτητο να αερίζεται συνεχώς το δωμάτιο, ώστε να εξασφαλίζεται η κυκλοφορία του αέρα. Για το σκοπό αυτό, παρέχετε υποχρεωτικό εξαερισμό.

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της εμφάνισης του μύκητα.

Μονώστε το σπίτι, αερίστε πιο συχνά και μην δημιουργείτε υπερβολική υγρασία στις εγκαταστάσεις.

Θα απαλλαγούμε από τον μύκητα στους τοίχους - πώς και πώς να σκοτώσει επικίνδυνη μούχλα μια για πάντα

Μύκητας αλλοιώνει όχι μόνο τη διακόσμηση των τοίχων και την εμφάνιση της στέγασης, αλλά και προκαλεί σοβαρές βλάβες στην υγεία, ακόμη και σε ογκολογικές ασθένειες. Επομένως, μόλις παρατηρήσετε τα ίχνη του, είναι απαραίτητο να λάβετε άμεσα μέτρα για την καταπολέμησή του. Η προσέγγιση στο θέμα αυτό πρέπει να είναι σωστή, αλλιώς μπορείτε να απαλλαγείτε από την επικίνδυνη "βλάστηση" εδώ και χρόνια. Στο άρθρο θα σας πούμε πώς και πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα μια για πάντα.

Για να απαλλαγείτε από τον μύκητα, ο οποίος εμφανίζεται συχνά στους τοίχους και τα παράθυρα, πρέπει να υπολογίσετε από πού προέρχονται όλα και γιατί φυτρώνει. Στην πραγματικότητα, όλα είναι πολύ απλά - τα επιχειρήματά του είναι παρόντα στον αέρα πάντα και παντού. Ακόμη και σε ένα απολύτως καθαρό δωμάτιο ανά κυβικό μέτρο αέρα, συμβαίνουν περίπου μισό χιλιάδες μυκητιακά σπόρια. Επομένως, μόλις βρεθούν σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για αυτούς, αρχίζουν αμέσως να αναπτύσσονται.

Ας σημειωθεί ότι το ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη του μύκητα είναι οι υγρές επιφάνειες και η θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 20 μοίρες. Αλλά αυτό αφορά μόνο την ανάπτυξη, και μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες. Ως εκ τούτου, προσπαθεί να παγώσει το σπίτι δεν θα έχει ένα ειδικό αποτέλεσμα.

Έτσι, η αιτία της εμφάνισης του μύκητα είναι η σταθερή υγρασία στο διαμέρισμα ή στο σπίτι. Επομένως, εάν θέλετε να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Τις περισσότερες φορές, αρκεί να κανονικοποιήσετε τον εξαερισμό, για παράδειγμα, με τη βοήθεια βαλβίδων τροφοδοσίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έτσι ώστε οι τοίχοι να μην είναι πλέον υγροί, πρέπει να είναι μονωμένοι, ειδικά για τα γωνιακά διαμερίσματα. Εάν δεν εξομαλύνετε την υγρασία στο δωμάτιο, το καλούπι θα εμφανιστεί ξανά και ξανά, έπειτα σε μία ή την άλλη επιφάνεια, ανεξάρτητα από το πώς δεν θα το αντιμετωπίσετε.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας στους τοίχους του μπάνιου, αφού κάνετε διαδικασίες νερού ή πλύσης, αφήστε την πόρτα ανοιχτή για λίγο. Επιπλέον, μεταξύ του φύλλου πόρτας και του κατωφλίου πρέπει κατ 'ανάγκη να υπάρχει πλάτος διακένου τουλάχιστον 1 cm.

Όλα τα υπάρχοντα μέσα κατά της μούχλας μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους:

 • οικιακό - σχεδιασμένο για την επεξεργασία υλικών φινιρίσματος και άλλων επιφανειών στις οποίες εμφανίστηκε μούχλα. Τυπικά, πωλούνται με τη μορφή φιαλιδίων με ψεκαστήρα.
 • επαγγελματική - σχεδιασμένη για επιφανειακή επεξεργασία τοίχων και οροφών πριν από την ολοκλήρωση της εργασίας. Αυτά τα κεφάλαια συνήθως πωλούνται σε δοχεία.

Οι ακόλουθες συνθέσεις μπορούν να ταξινομηθούν ως οικιακές:

 • Prosept Fungi;
 • Mellerud;
 • Veltocid;
 • Fusco Biodome και άλλοι.

Οι εγκαταστάσεις νοικοκυριών μπορούν να θεωρηθούν ως προσωρινό μέτρο, διότι δεν έχουν διαρκές αποτέλεσμα. Το μεγαλύτερο μέρος του καλουπιού εμφανίζεται μετά από ένα μήνα. Ως εκ τούτου, αν θέλετε να απαλλαγείτε από τον μύκητα για λίγο, αλλά μια για πάντα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικές ενώσεις. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι σε θέση να διεισδύσουν βαθιά στους τοίχους και να σκοτώσουν αποικία μούχλας από μέσα. Επιπλέον, είναι πιο τοξικά και, επομένως, αποτελεσματικά. Ως επαγγελματικό προσωπικό μπορούν να ταξινομηθούν τα εξής:

 • Υγιεινό σπίτι Αντισηπτικό?
 • Nortex Doctor.
 • Ceresit CT 99 και άλλα.

Πρέπει να πω ότι μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία εναντίον του εαυτού σας. Επαρκής αποτελεσματικότητα είναι μια λύση που αποτελείται από τα ακόλουθα συστατικά:

 • επιτραπέζιο ξύδι - 50 γρ.
 • βορικό οξύ - 25 g.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου - 50 g.
 • νερό - 100 g.

Εάν οι αποικίες μυκήτων δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλούστερη διατύπωση που περιέχει μόνο δύο συστατικά:

 • σόδα - 1 κουταλάκι του γλυκού.
 • νερό - 1 γυαλί.

Οι λαϊκές θεραπείες θα πρέπει να θεωρούνται ως εναλλακτική λύση στα οικιακά αντισηπτικά. Φυσικά, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις επαγγελματικές συνθέσεις.

Αν δεν θέλετε να αγωνιστείτε ατελείωτα με μούχλα, θα πρέπει να το ξεφορτωθείτε με τις βασικές μεθόδους, δηλαδή - να αφαιρέσετε εντελώς το παλιό φινίρισμα και, κατά προτίμηση, το τραχύ φινίρισμα. Πρώτον, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο μύκητας βλάπτει τα υλικά φινιρίσματος, για παράδειγμα, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από λεκέδες στην ταπετσαρία μετά από αυτό. Δεύτερον, όλα τα "μισά μέτρα", όπως έχουμε ήδη πει, δίνουν μόνο ένα προσωρινό αποτέλεσμα.

Επομένως, για να προχωρήσουμε στην καταπολέμηση του μύκητα, αποθέσαμε το ακόλουθο όργανο:

 • σπάτουλα?
 • σπρέι;
 • διάτρηση με προσάρτηση σμίλης?
 • με μεταλλική βούρτσα.

Ξεκινάμε αφαιρώντας το παλτό. Εάν η ταπετσαρία στο δωμάτιο είναι επικολλημένη για να τα αφαιρέσετε, προ-υγρή την επιφάνεια των τοίχων με νερό χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα και περιμένετε 15 λεπτά για να απορροφήσει την υγρασία στον καμβά. Για να απορροφήσετε τις ταπετσαρίες βινυλίου, κάντε τις προετοιμασίες στις τομές επίστρωσης βινυλίου με μια σπάτουλα, μαχαίρι ή οποιοδήποτε άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Είναι επίσης δυνατή η κάλυψη του καμβά με ειδικό μέσο για την αφαίρεση ταπετσαρίας, το οποίο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε είδους ταπετσαρίες και συνθέσεις κόλλας με τις οποίες είναι κολλημένες.

Για να αποφύγετε την αναπνοή της μούχλας κατά την αποσυναρμολόγηση των υλικών φινιρίσματος, φροντίστε να φοράτε αναπνευστήρα. Διαφορετικά, μπορείτε να πάρετε σοβαρές ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Σημειώστε ότι η αφαίρεση της επίστρωσης είναι απαραίτητη όχι μόνο από τον τοίχο που επηρεάζεται από τον μύκητα, αλλά και από τις υπόλοιπες επιφάνειες. Εάν ο μύκητας δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στην ταπετσαρία - αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πολλαπλασιάζεται στον τοίχο. Επομένως, από τη στιγμή που πραγματοποιήσατε επισκευές, το κάνετε ποιοτικά, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να επιστρέψετε σύντομα στο καλούπι.

Αφού καθαρίσετε την επιφάνεια από την επίστρωση, αφαιρέστε το γύψο. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Το γεγονός είναι ότι οι μυκητιακές αποικίες μπορούν να αναπτυχθούν στον τοίχο σε μεγάλο βάθος. Ως εκ τούτου, η αφαίρεση του σοβά αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να το ξεπεράσει μια για πάντα.

Για να κατεβάσετε το γύψο, οπλίζουμε τον εαυτό μας με ένα διάτρητο με ειδικό ακροφύσιο. Εάν δεν έχετε έναν puncher, χρησιμοποιούμε μια σμίλη και ένα σφυρί. Κατόπιν καθαρίζουμε την επιφάνεια με μεταλλική βούρτσα. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να αφαιρέσετε το γύψο και να εκτελέσετε σημαντικές επισκευές με ένα τραχύ τελείωμα, να απαλλαγούμε από τουλάχιστον ορατές πληγείσες περιοχές. Επιπλέον, μεταχειρίστε όλους τους τοίχους με μεταλλική βούρτσα. Μπορείτε να επιταχύνετε τη δουλειά με ένα βούλγαρο, τοποθετώντας πάνω του ένα πινέλο με κύκλο.

Πριν προχωρήσετε στην αφαίρεση του τελειώματος, συνιστάται η επεξεργασία των επιφανειών με οικιακές ή λαϊκές θεραπείες που θα σκοτώσουν τις ορατές αποικίες. Αυτό είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι κατά τη διάρκεια του έργου δεν υπάρχουν σποραδικές διαφορές και δεν μολύνουν νέους χώρους. Επίσης, τα οικιακά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εκτελέσετε αμέσως επισκευή, μετά την ανίχνευση του μύκητα.

Εάν οι τοίχοι στο σπίτι είναι υγροί, φροντίστε να τις στεγνώσετε. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις θερμάστρες του δωματίου ή να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνωτήριο για τα κτίρια. Μετά την προετοιμασία των τοίχων, προχωράμε στην εργασία με αντισηπτικό εμποτισμό. Παρακαλούμε σημειώστε ότι όλα τα επαγγελματικά εργαλεία είναι πολύ τοξικά. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των επιφανειών στο σπίτι, κανείς άλλος δεν πρέπει να είναι δίπλα σας. Κατά την έναρξη της εργασίας, φροντίστε να φοράτε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό - γυαλιά και αναπνευστήρα.

Ο παράγοντας εφαρμόζεται στην επιφάνεια με οποιοδήποτε κατάλληλο εργαλείο που είναι διαθέσιμο στο χέρι - με ψεκαστήρα, πινέλο ή ρολό. Το κύριο πράγμα είναι η επεξεργασία όλων των περιοχών χωρίς να λείπει. Επομένως, για τα δυσπρόσιτα μέρη χρησιμοποιούμε μια μικρή βούρτσα. Αφού εφαρμόσετε το πρώτο στρώμα, αφήστε το να στεγνώσει για τρεις ώρες σε θερμοκρασία 20 μοίρες. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία. Μετά από πέντε ώρες, μπορούμε να αρχίσουμε να τελειώνουμε το δωμάτιο.

Πρέπει να πω ότι αν το καλούπι εμφανιστεί σε τέτοια υλικά, όπως για παράδειγμα πλαστικά πάνελ ή πλακάκια, δεν είναι απαραίτητο να τα πετάξετε. Απλά επεξεργαστείτε τις επικαλύψεις με αντι-καλούπι και μετά από 30-40 λεπτά ξεπλύνετε με άφθονες ποσότητες νερού. Μετά από αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι με ασφάλεια.

Όπως γνωρίζετε ήδη, ο κύριος λόγος εμφάνισης του μύκητα είναι η υψηλή υγρασία. Κατά συνέπεια, το κύριο προληπτικό μέτρο είναι να διατηρηθεί το επίπεδο υγρασίας εντός των επιτρεπόμενων τιμών. Αλλά αυτό, φυσικά, δεν είναι το μόνο μέτρο που εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας. Το γεγονός είναι ότι είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί η πλήρης απουσία υγρασίας - μερικές φορές πλένουμε, μαγειρεύουμε ή κάνουμε έναν υγρό καθαρισμό. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της φάσης επισκευής, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζονται οι τοίχοι και οι οροφές με ένα αστάρι.

Οι αρχάριοι συχνά παραμελούν αυτό το μέτρο και μετά από όλα το αστάρι εκτελεί πολλές πολύ σημαντικές λειτουργίες:

 • Βελτιώνει την πρόσφυση μεταξύ των υλικών, με αποτέλεσμα την αυξημένη ανθεκτικότητα των επιχρισμάτων.
 • ενισχύει τη βάση, διεισδύει στους πόρους και τα κολλάει μαζί. Επίσης, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υλικών.
 • μειώνει την κατανάλωση υγρών επιστρώσεων - σχηματίζει μια μεμβράνη στην επιφάνεια, ως αποτέλεσμα της οποίας δεν απορροφάται πρακτικά.
 • έχουν αντισηπτικό αποτέλεσμα - λόγω αυτής της ιδιότητας, ο μύκητας δεν "κολλάει" στις επεξεργασμένες επιφάνειες.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το ίδιο το διαμέρισμα είναι υγρό, για παράδειγμα, βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ τα υπόγεια ύδατα είναι κοντά. Στην περίπτωση αυτή, δεν πρέπει να βασιστεί κανείς σε ένα αστάρι. Μια καλή λύση στην περίπτωση αυτή είναι η επίστρωση τοίχων και οροφών με ασβεστούχο μίγμα. Μούχλα δεν ανέχεται ασβέστη, έτσι μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο μύκητας σε τέτοιους τοίχους δεν θα βλαστήσουν. Το μόνο πράγμα, μπορεί να φαίνεται επιφανειακά, δηλ. μόνο στο παλτό τελειώματος, αλλά μπορείτε να το καταπολεμήσετε με οικιακές ή λαϊκές θεραπείες.

Αυτές είναι όλες οι πληροφορίες για το πώς να νικήσουμε ανεξάρτητα το καλούπι στους τοίχους. Πάρτε αυτή τη διαδικασία με υπευθυνότητα, διότι επηρεάζει την υγεία σας και τους αγαπημένους σας.

Πώς να απαλλαγείτε από μύκητες στους τοίχους των λαϊκών θεραπειών

Ο μύκητας εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι και συχνά γίνεται αιτιολογικός παράγοντας ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών. Η ανίχνευση και η εξάλειψη του καλουπιού είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό καθήκον. Θα μάθετε πώς να απαλλαγείτε από μύκητες στους τοίχους με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι, στο σημερινό άρθρο.

Οι μύκητες της μούχλας έχουν συντριπτική επίδραση στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι που έχουν εγκατασταθεί στα σπίτια τους αναπτύσσουν χρόνιες παθήσεις. Επιπλέον, τα σκοτεινά σημεία υποβαθμίζουν σημαντικά το εσωτερικό.

Για να απαλλαγούμε από τον μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος και του σπιτιού, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να διαπιστώσουμε την αιτία της εμφάνισής του. Τα σπυράκια μινιατούρας υπάρχουν σε νερό και αέρα. Μόλις βρίσκονται σε ευνοϊκό περιβάλλον, αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα.

Τις περισσότερες φορές η εμφάνιση μούχλας συμβάλλει στον ανεπαρκή αερισμό και σε υψηλό επίπεδο υγρασίας. Ο μύκητας είναι ο απλούστερος μύκητας, που του αρέσουν οι υγροί, ανεπαρκώς αεριζόμενοι χώροι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα εμφανίζεται σε υγρά σπίτια και διαμερίσματα που βρίσκονται στον πρώτο όροφο. Αν και, αν υγράνετε λανθασμένα το δωμάτιο ή το κάνετε τροπικά φυτά, ο μύκητας και το μούχλα θα εμφανιστούν στο πιο απροσδόκητο μέρος.

Δεν υπάρχει υλικό φινιρίσματος ή δομικού υλικού που δεν είναι επιρρεπές στην εμφάνιση μύκητα. Ένας κοινός τόπος εμφάνισης είναι ένα μπάνιο ή τουαλέτα, αλλά συχνά βρίσκεται στα ψυγεία, στην ταπετσαρία, στους τοίχους των γωνιακών διαμερισμάτων.

Οι πιο αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες

Στην καταπολέμηση της ατυχίας καθιερωμένα εθνικά μέσα. Φυσικά, δεν ισούνται με τον αγορασμένο αστάρι, αλλά οι τοξικές ουσίες στη σύνθεση τους είναι λιγότερες.

Bleach

Εξαλείψτε σχεδόν όλες τις ποικιλίες μυκητιασμού είναι ένα συνηθισμένο λευκαντικό, το οποίο περιλαμβάνει υποχλωριώδες νάτριο. Αυτή η δραστική ουσία σκοτώνει τον μύκητα μαζί με τα σπόρια. Ο λευκαντικός παράγοντας χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του δαπέδου, του γυαλιού, των πλακιδίων και των τοίχων. Απλά θυμηθείτε, κάτω από την επιρροή της, μερικά πράγματα μπορεί να επιδεινωθούν ή να χάσουν χρώμα.

Το Bleach είναι ικανό να διαβρώσει το δέρμα. Για να το χρησιμοποιήσετε συνιστώ σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο, μετά τη χρήση γάντια από καουτσούκ. Για επιφανειακή επεξεργασία, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα αποτελούμενο από δέκα μέρη νερού και ένα μέρος λεύκανσης.

Επιτραπέζιο ξύδι

Ένα ασθενές οξύ που βοηθά να απαλλαγούμε από μύκητες μυκήτων. Το ξίδι έχει έντονη οσμή, αλλά δεν εκπέμπει επικίνδυνους ατμούς. Για την καταπολέμηση της μούχλας, εφαρμόστε ξύδι στην επιφάνεια με ένα ψεκαστήρα, και μετά από μια ώρα, ξεπλύνετε καλά με νερό και αερίζετε το δωμάτιο. Για να αποφύγετε την επιφάνεια προβλημάτων μία φορά την εβδομάδα, πασπαλίζετε με ξύδι.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Σκότωσε τον μύκητα στους τοίχους με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Πωλείται αυτός ο αντιβακτηριακός παράγοντας σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Δεν περιέχει τοξίνες και δεν έχει έντονη οσμή. Ιατρικά παρασκεύασμα καταστρέφει μύκητα σε διάφορα υλικά, αλλά από την βαμμένη επιφάνεια χρησιμοποιείται με προσοχή επειδή επίδραση που χαρακτηρίζεται από το υπεροξείδιο λεύκανση.

Αλκοόλ αμμωνίας

Συχνά χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τον μύκητα. Δείχνει τη μεγαλύτερη απόδοση σε μια στερεή επιφάνεια και σε ένα πορώδες υλικό παρουσιάζει ελαφρά αποτελέσματα. Για την εξάλειψη του αμμωνιακού μύκητα με νερό σε ίσες ποσότητες και ψεκασμό στην μολυσμένη περιοχή. Μετά από λίγες ώρες, πλύνετε το μίγμα.

Στην αμμωνία, μια καυστική μυρωδιά, προκαλώντας πονοκέφαλο και δυσάρεστες αισθήσεις στο λαιμό. Απαγορεύεται αυστηρά η ανάμιξη της αμμωνίας με ένα λευκαντικό παράγοντα, καθώς το προκύπτον υγρό απελευθερώνει ένα τοξικό αέριο.

Σόδα ψησίματος

Καταπολέμηση με μύκητες και μούχλα στους τοίχους μπορεί να είναι μέσω σόδα ψησίματος - ένα ασφαλές και φυσικό καθαριστικό. Η χρήση σόδας δεν θα βλάψει ούτε σκύλους με γάτες ή μέλη της οικογένειας. Μια μικρή κουταλιά σόδα για να διαλυθεί σε ένα ποτήρι νερό, και στη συνέχεια πασπαλίζουμε τη λύση με μια περιοχή που επηρεάζεται από μύκητες. Η σόδα δεν πλένεται εντελώς, καθώς προστατεύει τέλεια από τη δευτερογενή εμφάνιση μυκητιασμού.

Όταν ξεφορτωθείτε την ατυχία, λύστε ένα μέρος του προβλήματος. Θα χρειαστεί να προσέξετε ότι το δωμάτιο είναι ξηρό και φρέσκο, διαφορετικά ο μύκητας θα εμφανιστεί ξανά.

Συμβουλές και κόλπα βίντεο

Θυμηθείτε, η εργασία για την εξάλειψη του μύκητα μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τα σπόρια μπορούν να πέσουν στο δέρμα ή στους πνεύμονες, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Μην ξεχνάτε την ασφάλεια και τις προφυλάξεις.

Βήμα-βήμα σχέδιο δράσης κατά του μύκητα στο διαμέρισμα

Η λάσπη, η γκρίζα επίστρωση, οι σκοτεινοί τοίχοι και οι μαύρες γωνίες είναι ενδείξεις εμφάνισης μύκητα και μούχλας στο διαμέρισμα. Όταν εμφανίζονται ευνοϊκές συνθήκες στο διαμέρισμα, τα σπόρια των καλουπιών αναπτύσσονται ενεργά. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται κατεστραμμένες επιφάνειες στο δωμάτιο, οι οποίες φαίνονται άσχημες. Επιπλέον, ο μύκητας καταστρέφει τις επενδύσεις τοίχων.

Ο μύκητας μυκήτων διακρίνει ενεργά τους σπόρους, οι οποίοι πρέπει να αναπνέουν τους κατοίκους της κατοικίας. Φυσικά, για την υγεία είναι πολύ επιβλαβές. Εάν το διαμέρισμα έχει ένα μύκητα, αυτό σημαίνει ότι το περίβλημα είναι πολύ υψηλή υγρασία, η οποία μαζί με τη θερμοκρασία δωματίου παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες. Πρώτα απ 'όλα, το μπάνιο, το μπάνιο και η κουζίνα εκτίθενται στην επίθεση.

 1. Κανονικοποίηση του επιπέδου υγρασίας. Πολλοί μαχητές χρησιμοποιούν αντισηπτικά και μυκητοκτόνα, τα οποία καταστρέφουν τέλεια τον μύκητα. Αυτή η τακτική, χωρίς να εξαλείφει την αιτία της εμφάνισης μυκητιασμού, δεν είναι απολύτως σωστή. Καταρχήν κανονικοποιήστε το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα.
 2. Ελέγξτε τον εξαερισμό και την εξαγωγή. Ελέγξτε τα συστήματα εξαερισμού στο σπίτι χρησιμοποιώντας έναν αγώνα, έναν αναπτήρα τσιγάρων ή άλλη πηγή φωτιάς. Εάν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αρμόδια αρχή για να επιλύσετε το πρόβλημα. Αν ο εξαερισμός είναι κακός, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε έναν εξωτερικό ανεμιστήρα.
 3. Ελέγξτε τη στεγανοποίηση της πόρτας. Μια καλά κλεισμένη θύρα εμποδίζει την κανονική ανταλλαγή αέρα. Στο κάτω μέρος της πόρτας στο μπάνιο πρέπει να υπάρχουν οπές εξαερισμού. Αν «χτύπησε» την πόρτα δεν ταιριάζει στο εσωτερικό ή δεν μου αρέσει αυτή η προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος, να αυξήσει την απόσταση μεταξύ της πόρτας και του πλαισίου.
 4. Ελέγξτε τα παράθυρα στο διαμέρισμα. Κατά την επιλογή του συστήματος παραθύρων, αναζητήστε την παρουσία ενός συστήματος ανταλλαγής αέρα με το περιβάλλον - το δρόμο. Τα παράθυρα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες εξαερισμού ή κλιματισμού. Ιδανικά - παράθυρα με βαλβίδες τροφοδοσίας. Όταν η υγρασία στην αίθουσα αυξάνεται, ενεργοποιούνται αυτόματα, και μετά την ομαλοποίηση του δείκτη, κλείνουν.
 5. Μύκητες και αφαίρεση καλουπιών. Αφού εξαλείψετε τις αιτίες του προβλήματος, ξεκινήστε ενεργές δράσεις καταστροφής. Αρχικά, αφαιρέστε τα ίχνη του μύκητα με μεταλλική βούρτσα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, χρησιμοποιήστε έναν αναπνευστήρα που θα προστατεύει το αναπνευστικό σύστημα. Μετά τη μηχανική αφαίρεση του τοίχου, μην ξεπλύνετε τον τοίχο.
 6. Επιφανειακή επεξεργασία με ειδικά μέσα. Κατάλληλα αντισηπτικά, μυκητοκτόνα ή λαϊκά φάρμακα, που συζητήθηκαν παραπάνω. Αφού εφαρμόσετε τη λύση στον τοίχο, περιμένετε λίγες ώρες για να δράσει το φάρμακο.

Εάν η αίθουσα δεν βρίσκεται σε αποτυχημένη κατάσταση, με τη βοήθεια των βήμα προς βήμα συστάσεων, επιστρέψτε την στην κανονική της κατάσταση.

Μέθοδοι απομάκρυνσης μύκητα σε ιδιωτική κατοικία

Ακόμη και σε ένα σπίτι με δαπανηρές επισκευές και εξαιρετική επίπλωση στους τοίχους μπορεί να ζήσει μύκητα. Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν πάντα σπόρια, τα οποία υπό την επίδραση της υψηλής υγρασίας αναπτύσσονται γρήγορα.

Ο μύκητας στο σπίτι δεν είναι μόνο χαλάσει το εσωτερικό και τις επιπτώσεις στην άνεση, είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, καθώς προκαλεί άσθμα, αλλεργίες, και άλλες επικίνδυνες ασθένειες.

 • Εξαλείψτε τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση μυκητιασμού. Η αναπαραγωγή προωθείται από ένα υγρό και όχι αρκετά ζεστό περιβάλλον. Συνεπώς, αερίζετε πάντοτε το περίβλημα. Το απόγευμα, μην καλύπτετε τις κουρτίνες, έτσι ώστε τα δωμάτια να έχουν αρκετό ηλιακό φως.
 • Μην εμποδίζετε τον αερισμό. Τα ανοίγματα εξαερισμού στην τουαλέτα και το μπάνιο πρέπει να διατηρούνται ανοιχτά. Σε αυτά τα δωμάτια, φροντίστε να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες. Συχνά, το καλούπι βρίσκεται μέσα σε παλιούς σωλήνες, οπότε αν είναι δυνατόν αλλάξτε την παροχή νερού.
 • Αφήστε χώρο ανάμεσα στους τοίχους και τα έπιπλα. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά. Αγοράστε μια ειδική συσκευή που ελέγχει το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτροπή της επανάληψης του μύκητα.
 • Απογυμνώστε τις πληγείσες περιοχές. Για να καταστρέψετε τον μύκητα, καθαρίστε προσεκτικά τις περιοχές που έχουν πληγεί στους τοίχους. Η σόδα και το ξίδι θα ανακουφίσουν το πρόβλημα. Με τη σόδα ψησίματος, πασπαλίζετε τις μολυσμένες περιοχές και πασπαλίζετε την κορυφή με ξύδι. Μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε το στρώμα στόκου εάν τα σπόρια έχουν διεισδύσει πάρα πολύ βαθιά. Μετά τη διαδικασία, θερμαίνετε την επιφάνεια με ένα στεγνωτήριο μαλλιών ή ένα μεγάλο φανό.
 • Αντιμετωπίστε τους τοίχους με μια σύνθεση νερού και θειικού χαλκού σε ίσες αναλογίες. Αυτή η θεραπεία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από μύκητες μυκήτων. Εάν ο θειικός χαλκός δεν είναι βολικός, χρησιμοποιήστε ένα αντισηπτικό. Ειδικά φάρμακα πωλούνται σε καταστήματα υλικού. Μετά τους τοίχους, εφαρμόστε το τελικό φινίρισμα.

Μην ξεχνάτε να πραγματοποιείτε τακτικά προφύλαξη. Μία φορά το μήνα, σκουπίστε την επιφάνεια με διάλυμα σόδας ή απορρυπαντικό με αντιμυκητιασικό αποτέλεσμα. Ένα λίτρο νερού είναι αρκετό για τρία κουτάλια σόδα ψησίματος.

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στους τοίχους και την οροφή στο μπάνιο

Εάν το μούχλα μύκητας έχει επιλέξει ένα διαμέρισμα, αυτό σημαίνει ότι η ατμόσφαιρα κυριαρχεί στο περίβλημα, χαρακτηριζόμενη από υγρασία και ανεπαρκή εξαερισμό. Ο μύκητας σπάνια "καταλαμβάνει" όλα τα καθιστικά. Συχνά σέρνεται στους τοίχους και στην οροφή ενός μπάνιου ή ενός μπάνιου.

Για τη μυκητιακή μούχλα, η υψηλή υγρασία, η θερμότητα και ο ανεπαρκής αερισμός είναι συνθήκες παράδεισος. Για τους ανθρώπους που ζουν σε ένα διαμέρισμα, οι διαφορές είναι επικίνδυνες επειδή προκαλούν βήχα, πονοκέφαλο και ακόμη και δερματικά εξανθήματα. Πριν από τις ενεργές ενέργειες, ελέγξτε προσεκτικά το μπάνιο. Αυτό θα βοηθήσει να εντοπίσετε τον μύκητα και να κάνετε μια βέλτιστη στρατηγική για τον αγώνα.

Μύκητας στο κεραμίδι στο μπάνιο

Εάν βρείτε ένα μούχλα μούχλα στο πλακάκι, δηλαδή κεραμίδια, συνήθως φινίρισμα των τοίχων στο μπάνιο, ακολουθήστε τις παρακάτω ενέργειες.

 1. Ελέγξτε τον εξαερισμό. Εάν το έργο των μομφή δεν προκαλεί, αυτό είναι αρκετό για να εξαλείψει το καλούπι για πάντα και να αποτρέψει τη δευτερεύουσα εμφάνιση του προβλήματος. Διαφορετικά, επισκευάστε το σύστημα εξαερισμού ή εγκαταστήστε έναν επιπλέον ανεμιστήρα.
 2. Καταπολέμηση της αποικίας του μύκητα και μούχλα, η οποία επέλεξε πλακάκια ως τόπο ανάπτυξης, είναι εύκολο. Καθαρίστε, απολίπαντε και στεγνώστε το κεραμίδι. Στο τέλος, με το ξύδι.
 3. Μετά την ξήρανση, επεξεργαστείτε την επιφάνεια με διάλυμα σόδας. Σε ένα λίτρο υγρού, πάρτε τουλάχιστον τέσσερις κουταλιές σόδας. Αντί της ουσίας του ξυδιού, το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το θειικό χαλκό ή το χλωρίνη θα κάνουν.
στο περιεχόμενο ↑

Μύκητας στις ραφές του κεραμιδιού

Εάν το καλούπι έχει εγκατασταθεί στις ραφές του κεραμιδιού, να απαλλαγούμε από αυτό είναι πιο δύσκολο. Στη χειρότερη περίπτωση, θα πρέπει να επεκτείνετε τις ραφές.

 • Ράμματα με διάλυμα σόδας χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα. Εάν η λήψη θα λειτουργήσει, ανακαλύψτε μετά την πλήρη ξήρανση της επεξεργασμένης επιφάνειας.
 • Εάν η τεχνική είναι αναποτελεσματική, θα πρέπει να κάνετε μια μικρή επισκευή. Θα χρειαστεί να επεκταθούν οι ραφές, να επεξεργαστούν με θειικό χαλκό και να σφραγιστούν με μια νέα μυστρί που περιέχει ένα αντισηπτικό.
στο περιεχόμενο ↑

Μύκητας στην οροφή στο μπάνιο

Συχνά σπόρια αποτελούν μια αποικία στην οροφή στο μπάνιο. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να εργαζόμαστε σκληρά, αφού τα μέτρα που προβλέπονται για τον αγώνα είναι ριζοσπαστικά.

 1. Καθαρίστε την οροφή από ασβέστη ή γύψο. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία και να μειωθεί η ποσότητα σκόνης, η επιφάνεια της οροφής υγραίνεται με ένα πιστόλι ψεκασμού.
 2. Τα ανώτατα όρια πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ένα αστάρι που περιέχει αντισηπτικό. Μετά την ξήρανση, εφαρμόστε ένα στρώμα αστάρι που διεισδύει, το οποίο βελτιώνει την πρόσφυση της οροφής με το στόκο.
 3. Όταν στεγνώσει η οροφή, αφαιρέστε τα ελαττώματα με ακρυλικό στόκο.
 4. Θα λειανθεί μόνο η επιφάνεια, ξαναγεμίζει και ζωγραφίζει.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο που ονομάζεται "Λευκότητα". Εμποδίστε την οροφή, και στη συνέχεια στεγνώστε καλά. Ωστόσο, η μέθοδος που προτείνω να χρησιμοποιήσω σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν θα παράσχει διαρκή αποτελέσματα.

Πρόληψη του μύκητα σε ένα διαμέρισμα και το σπίτι - 5 συμβουλές

Προσοχή για την πρόληψη της εμφάνισης του μύκητα. Γιατί εμφανίζεται στις κατοικίες, ξέρετε ήδη. Ως εκ τούτου, με τη βοήθεια των προληπτικών έργων, να αποτρέψει την ανάπτυξη της κακοτυχίας.

Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην προφύλαξη, μπορείτε να απαλλαγείτε μόνιμα από το πρόβλημα στο σπίτι. Το κυριότερο είναι να το καταστρέψει εγκαίρως με λαϊκές θεραπείες, διαφορετικά η αποικία αναπτύσσεται γρήγορα και απλώνεται ελαφρώς σε όλη την κατοικία.

 1. Συνεχής καλή κυκλοφορία αέρα. Το διαμέρισμα ή το σπίτι πρέπει να αερίζεται περιοδικά, ανοίγοντας παράθυρα και πόρτες.
 2. Πριν την έναρξη του κρύου καιρού, βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης. Οι μπαταρίες στεγνώνουν τον αέρα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη μούχλας.
 3. Στο μπάνιο, τοποθετήστε μια θερμαινόμενη πετσέτα. Βοηθά στην γρήγορη ξήρανση ρούχων και πετσετών, μειώνει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Εναλλακτικά, θέστε ένα μοντέλο που εργάζεται για την ηλεκτρική ενέργεια.
 4. Χρησιμοποιήστε ειδικά εργαλεία που θανατώνουν σπόρια. Ο μύκητας δεν θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια αποικία.
 5. Σκουπίστε τακτικά τις επιφάνειες στις οποίες σχηματίζεται η συμπύκνωση. Αναζητήστε περιοδικά έπιπλα και σε δύσκολα μέρη για να αναζητήσετε τα πρώτα σημάδια της εμφάνισης της ατυχίας.

Ελπίζω ότι η ιστορία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τον μύκητα και το καλούπι στους τοίχους και την οροφή για πάντα. Θα δούμε σύντομα!

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στους τοίχους στο διαμέρισμα λαϊκές θεραπείες

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών μπορούν με την πάροδο του χρόνου να βρουν μούχλα στους τοίχους τους, κάτι που είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτά. Ο μύκητας μπορεί όχι μόνο να διαταράξει την ακεραιότητα της δομής, αλλά και να επηρεάσει άσχημα την ευημερία του ατόμου. Όταν αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημεία καλουπιού, αρχίστε αμέσως να τα αφαιρέσετε.

Μύκητες, μούχλα στο διαμέρισμα είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και να χαλάσει την εμφάνιση των τελειωμένων τοίχων και οροφής. Μερικές συμβουλές σε αυτό το άρθρο είναι πώς να τις αντιμετωπίσετε.

Γιατί στους τοίχους του διαμερίσματος μπορεί να εμφανιστεί μύκητας

Εάν είστε αποφασισμένοι να απαλλαγείτε από μούχλα στο σπίτι σας αμέσως και για πάντα, αξίζει τον κόπο να καθορίσετε σωστά ποια είναι η πηγή της υψηλής υγρασίας στο διαμέρισμα. Μπορεί να υπάρχουν σφραγισμένες ραφές ανάμεσα στις πλάκες στο εξωτερικό, τις μη κλειστές βρύσες, τις ρωγμές στους τοίχους και κάτω από το περβάζι, μέσω των οποίων διεισδύει η υγρασία. Το χειμώνα, οι ρωγμές αυτές παγώνουν, το συμπύκνωμα εγκαθίσταται στην επιφάνεια των τοίχων και της οροφής, όταν εκτίθεται σε θερμότητα, ρέει κάτω από τους τοίχους και απορροφάται σε ασβέστη, βαφή, ταπετσαρία. Αναπαραγωγή, ο μύκητας σχηματίζει γκρίζα και μαύρα σημεία.

Αν ζείτε στους χαμηλότερους ορόφους του σπιτιού και στους τοίχους εμφανίζονται μούχλα, αξίζει τον έλεγχο της κατάστασης του υπόγειου. Συχνά διαρρέουν σωλήνες και συσσωρεύεται νερό. Προκαλεί αυξημένη υγρασία σε όλο το κτίριο. Είναι το υγρό περιβάλλον που είναι κατάλληλο για την αναπαραγωγή μυκήτων μούχλας.

Ελέγξτε την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού, με αδύναμη ώθηση, κατανοήστε ποιο είναι το πρόβλημα και διορθώστε το έργο της κουκούλας.

Η βλάβη του καλουπιού για το σώμα έχει αποδειχθεί από καιρό. Στην ομάδα κινδύνου υπάρχουν άτομα με εξασθενημένη ασυλία, παιδιά, ηλικιωμένους. Το καλούπι είναι επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει αυτές τις ασθένειες

 • πνευμονία.
 • βρογχίτιδα.
 • άσθμα.
 • φλεγμονή των βλεννογόνων οφθαλμών.
 • στοματίτιδα;
 • δερματικές λοιμώξεις;
 • ρευματισμούς;
 • φλεγμονή των αρθρώσεων.
 • διάφορες αλλεργίες.
 • δηλητηρίαση με δηλητηριώδη σπόρια προκαλεί πονοκεφάλους, ρινίτιδα και εμετό.

Στον αέρα της αίθουσας υπάρχουν συνεχώς στίγματα μούχλας. Ως εκ τούτου, ο αγώνας εναντίον του πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, μόλις παρατηρήσουμε το γκρίζο διαζύγιο ή μια συγκεκριμένη μυρωδιά εμφανίστηκε.

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος

Μετά την εξάλειψη των αιτιών της υγρασίας, μπορείτε να προχωρήσετε στην καταστροφή του καλουπιού. Πάρτε μια μεγάλη σπάτουλα σιδήρου και καθαρίστε προσεκτικά τους τοίχους του προσβεβλημένου γύψου. Προσπαθήστε να ξύσετε το καλούπι σε μια πλάκα από σκυρόδεμα, μπορεί επίσης να είναι λίγο πεπλατυσμένη με στόκο. Το τελικό μίγμα για το τελικό στόκο είναι λευκό και θα βοηθήσει στην εξάλειψη της μαύρης μούχλας. Ο μύκητας έχει την ικανότητα να επηρεάζει όχι μόνο τα ανώτερα στρώματα του καλύμματος τοίχων, αλλά και τις δομές σκυροδέματος. Ο καθαρισμός χαμηλής ποιότητας θα αφαιρέσει προσωρινά τους λεκέδες, οι οποίοι θα επανεμφανιστούν στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να στεγνώνετε καλά τους πλυμένους τοίχους ενεργοποιώντας τον θερμαντήρα ή τον φυσητήρα. Ένας θερμαντήρας με ανεμιστήρα όπως το "Breeze" θα στεγνώσει καλά και ομοιόμορφα. Μην ξεχνάτε την ασφάλεια. Αγοράστε ένα από τα απολυμαντικά στο κατάστημα οικοδομικών υλικών.

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στους τοίχους στο διαμέρισμα λαϊκές θεραπείες

Για να απαλλαγείτε από μούχλα, μπορείτε να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τα αυτοσχέδια εγχώρια διορθωτικά μέτρα.

Εφαρμογή λευκαντικού

Η λευκότητα περιέχει χλώριο, το οποίο σκοτώνει τον μύκητα. Η λύση μπορεί να παρασκευαστεί μόνος σας. Ρίξτε τη σκόνη ξηρού χλωρίου με νερό και αφήστε την να εγχυθεί για μια ημέρα. Αποστραγγίστε το νερό και χρησιμοποιήστε το για να απολυμάνετε τους τοίχους.
Αυτή η σύνθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ομαλές επιφάνειες - σκυρόδεμα, κεραμίδι, γυαλί. Για γυψοσανίδες, δεν εφαρμόζονται ξύλινες επιφάνειες. Βαθιά μέσα στα πορώδη υλικά, το χλώριο δεν διεισδύει, και με την πάροδο του χρόνου, τα σημεία μούχλας θα επανεμφανιστούν. Το προϊόν αραιώνεται 1:10 με νερό και εφαρμόζεται σε τοίχο καθαρισμένο από καλούπι με πιστόλι ή ρολό ψεκασμού.

Σημαντικό! Με το λευκό είναι απαραίτητο να εργαστείτε σε γάντια από καουτσούκ και αναπνευστήρα.

Μπράουνγκ μούχλας

Το Bura είναι μια ασφαλής ουσία για τον άνθρωπο. 100 g της ουσίας διαλύονται σε 1 λίτρο νερού και ο τοίχος καθαρίζεται με μια βούρτσα που έχει υγρανθεί στο διάλυμα. Μετά από αυτό, ο τοίχος στεγνώνεται καλά. Μην ξεπλύνετε τη θύελλα.

Αμμωνία κατά της μούχλας

Η παχυσαρκία αναμειγνύεται με το νερό στο μισό και πλένεται με γυαλί και κεραμίδια. Κατόπιν ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Η αιχμηρή μυρωδιά της αμμωνίας μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τους αεραγωγούς του ατόμου, προκαλώντας ζάλη. Επομένως, όταν εργάζεστε με αυτή τη λύση, βεβαιωθείτε ότι ο νωπός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Σόδα ψησίματος - κατά του μύκητα

Η σόδα ψησίματος είναι άοσμη, ασφαλής για τους κατοίκους. Η ίδια εξαλείφει τις δυσάρεστες "γεύσεις".1 κουταλιές της σούπας. σόδα αραιωμένη σε 3 λίτρα ζεστού νερού και σφουγγάρι πλένονται τα τοιχώματα της προκύπτουσας σύνθεσης. Κατόπιν ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Εφαρμογή ενάντια στο πετρέλαιο υπεροξειδίου του υδρογόνου

Ένα δημοφιλές φάρμακο στην καταπολέμηση του μύκητα. Το υπεροξείδιο μπορεί να μειώσει τη φόρμα από τους ιστούς, τα παιχνίδια. Είναι ασφαλές για την υγεία. 3% - η σύνθεση μπορεί να αλλάξει το χρώμα του υφάσματος, επειδή είναι λευκαντικό.

Μείωση του ωιδίου με ξύδι

Το επιτραπέζιο ξίδι 9% αγωνίζεται με τις περισσότερες ποικιλίες μύκητα. Δεν αραιώνεται με νερό. Είναι απαραίτητο να υγρανθεί το σφουγγάρι στο ξύδι και να εφαρμοστεί στην επιφάνεια. Μετά από μια ώρα, ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε τον τοίχο.

Βιομηχανικά μέσα για να απαλλαγούμε από τον μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στους τοίχους στο διαμέρισμα; Αυτό θα βοηθήσει τις ειδικές χημικές ουσίες:

 1. Η μούχλα της Olympus σταματά - αντισηπτικό για υγρά εγκαταστάσεις - χρησιμοποιείται σε υπόγεια, μπάνιο. Είναι ασφαλές για ζώα και ανθρώπους, δεν περιέχει χλώριο. Εφαρμόζεται σε ξύλινους τοίχους από σκυρόδεμα.
 2. ABEDIS 06 - το προϊόν αραιώνεται 1: 2 με νερό. Καλά εξαλείφει μούχλα, βρύα, λειχήνες. Περιέχει χλώριο. Μην χαλάσετε τα υλικά φινιρίσματος, δεν επηρεάζει το χρώμα και τη δομή τους.
 3. Phongifluid Alpa - ένα οικιακό εργαλείο που χρησιμοποιείται για εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους. Λειτουργεί αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες άνω των + 5 ° C.
 4. Βιοκτόνα (Biozid Sanierlösung) - εκτραφεί σε νερό 1: 3, έχει μια ευχάριστη οσμή. Δεν βασίζεται σε χλώριο, χημικούς αντιμυκητιασικούς παράγοντες.
 5. Νταλί. Καθαρίζει καλά τα καλούπια ξύλινα, τούβλα, τοίχους από σκυρόδεμα, ακόμη και από χαρτόνι και κεραμίδι. Μπορούν να καθαρίσουν την ταπετσαρία, τις θύρες των θυρών και τα ανοίγματα των παραθύρων. Μέσα εγχώριας παραγωγής.
 6. Αφού εντοπίσετε τις κηλίδες, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ακρυλικό αστάρι. Για παράδειγμα, Εσωτερική θωράκιση ακρυλικό. Αυτό το αστάρι εξαλείφει εντελώς το γκρι χρώμα πριν την εφαρμογή βαφής ή ταπετσαρίας.

Όλα τα παρασκευάσματα παρέχονται όχι μόνο για την εξάλειψη του μύκητα, αλλά και για την πρόληψη της σήψης, της μούχλας και άλλων μυκήτων.

Τα αντισηπτικά εφαρμόζονται στην επιφάνεια του τοίχου με ένα πιστόλι ψεκασμού ή μια βούρτσα. Μετά από 5-6 ώρες, καθαρίστε την επιφάνεια της βρωμιάς και πλύνετε με ένα υγρό σφουγγάρι. Και πάλι, καλό είναι να στεγνώσετε τους τοίχους και να επαναλάβετε ξανά τη θεραπεία με αντισηπτικά. Μετά από μια μέρα, οι τοίχοι μπορούν να τελειώσουν με οποιαδήποτε επίστρωση - βαφή, χαρτί ταπετσαρία.

Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στο διαμέρισμα στους τοίχους στο σπίτι

Καταχωρήθηκε στο: admin στο Home προβλήματα 07/31/2018 Σχόλια σχετικά με την είσοδο Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στο διαμέρισμα στους τοίχους στο σπίτι είναι απενεργοποιημένα 6 Εμφανίσεις

Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στο διαμέρισμα στους τοίχους στο σπίτι;

Η υγρασία, οι μαύρες κηλίδες στους τοίχους και στις γωνίες, η σάπια μυρωδιά επηρεάζει δυσμενώς τη συνολική αισθητική του δωματίου και μειώνει σημαντικά την υγεία. Οι κάτοικοι των σπιτιών που χτίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, συχνά παραπονιούνται για την εμφάνιση μούχλας στα διαμερίσματά τους. Δυστυχώς, ο αγώνας κατά των μικροοργανισμών που έχουν εγκατασταθεί σε ανεπαρκώς αεριζόμενους, υγρούς χώρους, συχνά σέρνει για πολλά χρόνια. Κάποιος προσπαθεί απλώς να ζωγραφίσει πάνω σε αυτούς τους λεκέδες ή να σκουπίσει από τον τοίχο μια μαύρη επιδρομή, αλλά αυτό είναι λάθος, γιατί πρέπει να ενεργήσετε διαφορετικά. Σήμερα θα καταλάβουμε πώς να απαλλαγούμε από μούχλα στο διαμέρισμα στους τοίχους στο σπίτι, να το ξεχνάμε για πάντα και να προστατεύουμε το σώμα σας.

Πριν να επιλέξετε τι να αφαιρέσετε το καλούπι από τους τοίχους του διαμερίσματος, θα πρέπει να βρείτε την πηγή της εμφάνισής του, διαφορετικά - όλη η εργασία που αποσκοπεί στην εξάλειψή της μπορεί να είναι άχρηστη. Είναι σημαντικό να μάθετε γιατί οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με κίτρινο-πράσινο, γκρίζο-μαύρο, καφέ επίχρισμα.

Σημαντικό! Το μούχλα είναι τοξικό μύκητα που κατοικεί ενεργά σε τούβλα, πέτρες, σκυρόδεμα, γύψο, ξύλινες επιφάνειες. Η εμφάνιση μιας τέτοιας πλάκας δείχνει ότι το μικροκλίμα διαταράσσεται στο σπίτι, ο εξαερισμός είναι πολύ υγρός ή οι υγειονομικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στους υγειονομικούς κανόνες.

 • Μανιτάρια μανιτάρια. Τις περισσότερες φορές αναπαράγονται σε συγκεκριμένες, βαμμένες επιφάνειες, πέτρα.
 • Επικίνδυνα μπλε μανιτάρια. Εμφανίζονται κυρίως σε ξύλινες επιφάνειες.
 • Στερεά μανιτάρια. Μια τέτοια καστανή σήψη μπορεί να φάνε μακριά ένα δέντρο, είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθεί.

Οι λόγοι για την αύξηση της υγρασίας στο σπίτι και, κατά συνέπεια, η εμφάνιση του καλουπιού:

 1. Εγκατάσταση σε σπίτι ή διαμέρισμα με χαμηλό επίπεδο ανταλλαγής αέρα από μεταλλικά πλαστικά παράθυρα.
 2. Ψύξη των τοίχων που δεν είναι επαρκώς μονωμένοι.
 3. Χαμηλή θερμοκρασία για πολλά χρόνια.
 4. Κακή εκτέλεση πλίνθων.
 5. Απουσία, δυσλειτουργία ή λανθασμένη εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού.
 6. Υψηλό επίπεδο υγρασίας, περισσότερο από 60%.
 7. Συνεχώς κλειστά παράθυρα σε εσωτερικούς χώρους.
 8. Διαρροή σωλήνων αποχέτευσης, προκαλώντας υπερβολική υγρασία.
 9. Εσφαλμένη τοποθέτηση μεταξύ της οριζόντιας και κατακόρυφης θεμελίωσης του μονωτικού υλικού.

Σημαντικό! Όλοι δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα πόσο επικίνδυνες αποικίες καλούπι είναι για την υγεία. Οι μικροοργανισμοί στεγνώνουν, μετατρέπονται σε σκόνη, πέφτουν στο πάτωμα ή αναμειγνύονται με αέρα, εισέρχονται στους πνεύμονες. Αυτά τα σωματίδια είναι πολύ επικίνδυνα, καθώς προκαλούν διάφορες ασθένειες των πνευμόνων.

Ιδανικές συνθήκες για την εμφάνιση του μύκητα είναι η υγρασία, ένας συνδυασμός χαμηλής θερμοκρασίας και έλλειψης επαρκούς καθαρού αέρα. Υπάρχει μούχλα στον τοίχο στο διαμέρισμα όχι μόνο στα δωμάτια, μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε. Πολύ πιο συχνά, επηρεάζει τις ζώνες που δεν αερίζονται καλά ή τις περιοχές όπου πολλές ερωμένες δεν εμπλέκονται στη διαδικασία απολύμανσης και καθαρισμού.

Τοποθεσίες εντοπισμού μυκήτων:

 • Τείχη από το εσωτερικό. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη μόνωσης ή μη συμμόρφωσης με την τεχνολογία θέρμανσης του σπιτιού.
 • Γωνίες.
 • Σύνδεσμοι πάνελ.
 • Πλαγιές.
 • Παράθυρα-περβάζια.
 • Ξύλινα κουφώματα.
 • Οι ραφές στο μπάνιο μεταξύ των πλακιδίων.
 • Οι σωλήνες νερού, στις οποίες εμφανίζεται σταθερά το συμπύκνωμα.

Πώς να αφαιρέσετε μύκητες και μούχλα στους τοίχους για πάντα; Η επεξεργασία μολυσμένων επιφανειών με διάφορα χημικά ή σκευάσματα με φυσικά συστατικά, η απολύμανση είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο μόνο εάν η αιτία του μικροκλίματος είναι σωστά προσδιορισμένη. Παρακαλώ σημειώστε ότι ακόμη και ένας αρνητικός παράγοντας μπορεί να αναιρέσει όλες τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της μούχλας.

Χρήσιμες συμβουλές εμπειρογνωμόνων θα βοηθήσουν στην αποφυγή αυτού του προβλήματος στο μέλλον:

 • Ο εξαερισμός είναι υποχρεωτικός. Αν το σύστημα εξάτμισης είναι αδύναμο, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε επιπλέον ανεμιστήρα.
 • Βελτιώστε την ανταλλαγή αέρα μεταξύ του δρόμου και του διαμερίσματος. Όταν αγοράζετε πλαστικά παράθυρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αν υπάρχουν βαλβίδες παραθύρου παροχής και κλιματισμού στο σύστημα.
 • Το διαμέρισμα συνιστάται να είναι καλά μονωμένο. Η μέγιστη έμφαση εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν την κατασκευή στην επένδυση ειδικών μονωτικών επιφανειών των εξωτερικών τοίχων, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
 • Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ποιότητα των αρμών μεταξύ των πλαισίων. Για να εξαλείψετε οποιοδήποτε ελάττωμα σε αυτήν την περιοχή, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν ειδικό.
 • Συνιστάται να αερίζεται το δωμάτιο περιοδικά (δύο φορές την ημέρα), εάν το νωρίτερα το κάνατε λιγότερο συχνά.
 • Απορρίψτε τα στεγνά ρούχα μέσα στο δωμάτιο. Η υπερβολική εξάτμιση της υγρασίας σε μεγάλους όγκους επηρεάζει δυσμενώς το εσωτερικό μικροκλίμα του σπιτιού.
 • Παρέχετε μια εισροή ηλιακού φωτός. Συχνότερα οι μαύρες περιοχές εμφανίζονται στα πιο αθόρυβα, σκοτεινότερα και πιο κρύα δωμάτια που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά.
 • Κατά το μαγείρεμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον απορροφητήρα για να αφαιρέσετε τις ξένες μυρωδιές, την υπερβολική υγρασία, που συμβαίνει όταν σβήνετε ή μαγειρεύετε.
 • Δώστε προσοχή στα φυτά εσωτερικού χώρου. Μερικά από αυτά προκαλούν την εμφάνιση μύκητα και μούχλα.

Σημαντικό! Για να αποφευχθεί η εμφάνιση μούχλας, αρκεί να αγοράσετε έναν αντιμυκητιακό παράγοντα για τοίχους και δάπεδα, για να τα μεταχειριστείτε δύο φορές το μήνα όλες τις επιφάνειες.

Θυμηθείτε, όσο περισσότερο προκαλούν παράγοντες, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουν οι τοίχοι σας να γίνουν κατ 'οίκον στην ανάπτυξη αποικιών μυκητιακών μικροοργανισμών. Εάν τα σκούρα σημεία έχουν ήδη εμφανιστεί, μην περιμένετε έως ότου αυξάνονται αρκετές φορές, αντιμετωπίστε αμέσως την κατάργησή τους. Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν διεισδύουν στην πέτρα ή το σκυρόδεμα, γιατί τότε θα είναι δύσκολο να τα ξεφορτωθείτε.

Τώρα θα εξετάσουμε λεπτομερώς πώς να αφαιρέσετε μούχλα και μύκητες από τους τοίχους σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα από μόνοι τους. Διορθώστε αυτό το πρόβλημα ως εξής:

 1. Προσδιορίστε όλες τις περιοχές που είναι γεμάτες με μύκητες.
 2. Προετοιμάστε χημικά ή φυσικά σκευάσματα για έλεγχο μούχλας.
 3. Φορέστε ειδικά ρούχα με μακριά μανίκια, μάσκα ή αναπνευστήρα, γάντια.
 4. Ανοίξτε το παράθυρο ή το παράθυρο έτσι ώστε ο καθαρός αέρας να εισέρχεται πάντα στο διαμέρισμα κατά την αφαίρεση του μύκητα.
 5. Εάν υπάρχουν wallpapers στον τοίχο, αφαιρέστε τα προσεκτικά.
 6. Με μια μεταλλική βούρτσα, αφαιρέστε την εναπόθεση μύκητας, αποξέστε προσεκτικά το παλιό φινίρισμα, αφαιρέστε το στρώμα παλαιού γύψου. Για να αφαιρέσετε όλα τα σπόρια, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια σε μπλοκ, τούβλα ή σκυρόδεμα.
 7. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα νέο στρώμα στεγανοποίησης, περιμένετε λίγο για να στεγνώσει η επιφάνεια.
 8. Εφαρμόστε στεγανωτικό σε όλες τις κοιλότητες και τις ρωγμές.
 9. Ξαναγεμίστε τους τοίχους με ένα στρώμα στεγανοποίησης.
 10. Αν ο τοίχος δεν παρατηρείται πλέον η παρουσία του μύκητα, τη θεραπεία με μυκητοκτόνο.
 11. Στη συνέχεια, καλύψτε όλες τις επιφάνειες με ένα αστάρι με αντιμυκητιασικό και αντιβακτηριακό αποτέλεσμα για να αποτρέψετε την εμφάνιση κιτρινοπράσινων και μαύρων κηλίδων.

Η εύρεση του τι πρέπει να επεξεργαστεί ένας τοίχος από ένα μύκητα και ένα καλούπι είναι απλή, όπως οι βιομηχανικές ενώσεις που πωλούνται σε καταστήματα υλικού, που κατασκευάζουν σούπερ μάρκετ, στην αγορά. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό που έχει τις απαραίτητες γνώσεις.

Όταν επιλέγετε ένα εργαλείο ποιότητας, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη αυτές τις στιγμές:

 • Υλικό και κατάσταση των τοίχων.
 • Ο τομέας της προτεινόμενης θεραπείας.
 • Ο βαθμός μόλυνσης από μύκητες και μούχλα.
 • Είδος μούχλας.
 • Η αποτελεσματικότητα άλλων ενώσεων που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως για απολύμανση, αλλά για κάποιο λόγο δεν ταιριάζουν με τους ξενιστές.

Τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για την αφαίρεση της μούχλας είναι:

 • Αντι μύκητα.
 • Biostop.
 • Phongifluid των Άλπεων.
 • Neomid Bio.
 • Σπρέι βιοτόπων.
 • Capatox.
 • Η μούχλα της Olympus σταματά.
 • Νταλί.
 • Βιολογική επισκευή.

Σημαντικό! Η ιδανική μορφή της σύνθεσης για την καταπολέμηση του μύκητα είναι ένα σπρέι σε ένα κουτί. Αλλά αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για περιοχές που δεν είναι πολύ μολυσμένες. Είναι καλύτερα να χειρίζεστε μεγαλύτερες προβληματικές περιοχές με λύσεις.

Εφαρμόστε το επιλεγμένο προϊόν τουλάχιστον τρεις φορές με ένα πρέκι ή μια βούρτσα. Η εκκαθάριση της επιφάνειας των τοίχων από τα σκοτεινά σημεία βοηθείται επίσης από το πιο οικείο σε όλους στο σπίτι:

 • Βορικό οξύ.
 • Χαλκός βιτρίλιο.
 • Αλκοόλ αμμωνίας.
 • Κρεοζώτη.
 • Διαλύματα με φθοριούχο νάτριο.
 • Λευκαντικά.
 • Μαγγάνιο.
 • Συνθέσεις που περιέχουν χλώριο.

Σε αυτό το τμήμα, θα σας πούμε πώς να αφαιρέσετε μούχλα από τον τοίχο σε ένα διαμέρισμα με λαϊκές θεραπείες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι κατάλληλα μόνο για περιοχές με μικρές ζημιές, πέτρες και επιφάνειες από σκυρόδεμα, μερικώς πυκνοκατοικημένες με μύκητες. Φυσικά, τα βιομηχανικά μείγματα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, αλλά μερικές φορές ακόμη και οι απλούστερες σπιτικές ενώσεις μπορούν να επιτύχουν ένα κομψό αποτέλεσμα.

Οι καλύτερες λαϊκές θεραπείες για την απομάκρυνση μούχλας:

 1. Λάδι για τσάι. Αρκεί να προσθέσετε 10 σταγόνες αυτού του αιθέρα σε 500 ml ζεστού νερού. Αν αρκετές φορές να εφαρμόσετε αυτό το φυσικό αντισηπτικό στους τοίχους, το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά αισθητό. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε μια τέτοια θεραπεία.
 2. Επιτραπέζιο ξύδι. Είναι απαραίτητο να χύσετε το αραιωμένο προϊόν σε ένα πιστόλι ψεκασμού, να επεξεργαστείτε τους τοίχους αρκετές φορές.
 3. Τρία τοις εκατό υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτή η σύνθεση μπορεί να χειριστεί μόνο μικρές περιοχές. Αρκεί να σκουπίσετε μερικές φορές περιοχές με μούχλα και στη συνέχεια να ξεπλύνετε τη σύνθεση.
 4. Διάλυμα σόδας. Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού δισανθρακικό νάτριο σε 500 ml νερού και επεξεργαστείτε τον τοίχο. Μετά από 15 λεπτά, πρέπει να ξύνεται με μια μεταλλική βούρτσα, στη συνέχεια τρίβεται με ένα washcloth, στη συνέχεια, στεγνώσει το τείχος.

Συμφωνείτε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αποτρέψετε την ανάπτυξη επικίνδυνων μυκήτων στις γωνίες και στους τοίχους, αντί να προσπαθήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να τα αφαιρέσετε. Το πιο σημαντικό είναι να εξαλειφθεί η αιτία του σχηματισμού σκοτεινών κηλίδων, δηλαδή, πηγή υψηλής υγρασίας.

Για να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα στο σπίτι σας, ακολουθήστε τους ακόλουθους κανόνες πρόληψης:

 • Να αερίζεστε τακτικά τους χώρους διαβίωσης και οικίας.
 • Φροντίστε να στεγανοποιήσετε τις προβληματικές περιοχές του δωματίου.
 • Ελέγξτε την κατάσταση των σωλήνων.
 • Ζεσταίνετε τους τοίχους.
 • Ελέγξτε πόσο καλά λειτουργεί ο εξαερισμός.
 • Για να αποφύγετε την υγρασία, αποφύγετε τη σκίαση του δωματίου.
 • Χρησιμοποιήστε μέτρια ποσότητα φυτών.
 • Ξηρά ρούχα μόνο στο δρόμο ή στο μπαλκόνι.
 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την κουκούλα κουζίνας.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιήσατε μία από τις παρακάτω συνταγές για πρόληψη:

 • Γαλάκτωμα λατέξ Γάλα άρρωστο.
 • Σύνθεση βαθιάς διείσδυσης του Acryl Grundierung.
 • Το ευρύ φάσμα δράσης του Mixonit GR 43.
 • Μυκητοκτόνο πρόσθετο Schimmelstopp Dufa.
 • Ένα μακροχρόνιο μείγμα Ceresit CT 99.
 • Αμπέις.
 • Γενικό αντισηπτικό Dali.
 • Ένα φάρμακο για τη θεραπεία και την πρόληψη της Fongifluid Alpa.

Τώρα γνωρίζετε ποιες συνθέσεις και πώς αντιμετωπίζονται οι τοίχοι από μούχλα και μύκητες στο διαμέρισμα, ποια προληπτικά μέτρα συνιστώνται να τηρούνται, ώστε να μην αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα. Θυμηθείτε ότι η πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας σε διάφορες επιφάνειες είναι η καλύτερη δυνατή για τη βελτιστοποίηση των θερμικών και αέρος συνθηκών.