Πώς να αφαιρέσετε μύκητα από τους τοίχους στο σπίτι

Το Mold είναι ένα αρκετά κοινό φαινόμενο στους τοίχους των σπιτιών και των διαμερισμάτων. Επιπλέον, ότι ο μύκητας χαλάσει την εμφάνιση του δωματίου, είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία. Για να αντιμετωπίσετε το καλούπι, πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία της εμφάνισής του, καθώς και να επιλέξετε τα πιο αποτελεσματικά και ασφαλή μέσα. Πώς και τι να αφαιρέσετε τον μύκητα στο διαμέρισμα;

Αιτίες μούχλας

Μύκητας - μια αποικία ειδικών μικροοργανισμών που προκύπτουν σε ένα δωμάτιο υπό ευνοϊκές συνθήκες. Γύρισαν γρήγορα έναν τοίχο από τούβλα, ξύλο, ταπετσαρίες και γύψο. Οι αιτίες της μούχλας στο σπίτι:

 • Η κατάψυξη των τοίχων, η οποία προκαλείται από την κακή πρόσφυση του γύψου στην επιφάνεια. Το καλούπι εμφανίζεται στις αρθρώσεις και στις γωνίες.
 • Κακή αερισμός, που προκαλείται από ερμητικά σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, σπάνιο αερισμό και έλλειψη καλού συστήματος εξαερισμού. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα της εμφάνισης του μύκητα στο μπάνιο και στην κουζίνα.
 • Ροή σωλήνων.
 • Ανεπαρκής θέρμανση ή πλήρης απουσία της.
 • Υψηλή υγρασία στο σπίτι.
 • Διαρροή στέγης. Οι ροές δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας.

Λαϊκές θεραπείες

Για να απαλλαγούμε από τον μύκητα, πρώτα απ 'όλα, αφαιρέστε τις ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξή του. Για το σκοπό αυτό, μονώστε το διαμέρισμα από το εξωτερικό, εξασφαλίστε καλή θέρμανση και εξαερισμό σε όλα τα δωμάτια, χρησιμοποιήστε την κουκούλα στην κουζίνα και στο μπάνιο.

Καθαρίστε το δωμάτιο από τον μύκητα θα βοηθήσει τις λαϊκές μεθόδους που γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια να αντιμετωπίσουν το κύριο έργο.

Για να απαλλαγείτε από τον μύκητα θα βοηθήσει τραπεζιού ξίδι. Εφαρμόστε ξίδι με ψεκασμό στις πληγείσες περιοχές και αφήστε για αρκετές ώρες. Ξεπλύνετε τις επεξεργασμένες περιοχές με νερό και στεγνώστε καλά την επιφάνεια.

Αφαιρέστε το καλούπι θα βοηθήσει 3% διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου, το οποίο επιπλέον απολυμαίνει και έχει αντιβακτηριακή δράση. Αυτό το ασφαλές προϊόν δεν αφήνει έντονη οσμή και επικίνδυνες χημικές ενώσεις. Το υπεροξείδιο είναι κατάλληλο για την επεξεργασία οποιωνδήποτε υλικών. Αρχικά, προετοιμάστε την επιφάνεια καθαρίζοντας πρώτα το επάνω στρώμα. Εφαρμόστε υπεροξείδιο με ένα ψεκασμό στον τοίχο και αφήστε το να στεγνώσει τελείως.

Για να απαλλαγείτε από τον μύκητα θα βοηθήσει τραπεζιού ξίδι. Απλώστε το με ένα σπρέι στις πληγείσες περιοχές και αφήστε το για λίγες ώρες

Η αμμωνιακή αλκοόλη αντιμετωπίζει επίσης αποτελεσματικά το καλούπι. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για τον καθαρισμό σκληρών επιφανειών - πλακιδίων, γυαλιού κλπ. Πριν από τη διαδικασία, ετοιμάστε ένα διάλυμα, ανακατεύοντας το νερό με αμμωνία στις ίδιες αναλογίες. Ψεκάστε το μίγμα στη βρωμιά και μετά από λίγες ώρες ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Μην χρησιμοποιείτε αμμωνία με προϊόντα που περιέχουν χλώριο - μια τέτοια διαδοχή θα προκαλέσει χημική αντίδραση με την απελευθέρωση τοξικών αερίων.

Ένα ασφαλές μέσο για την καταπολέμηση της μούχλας είναι σόδα. Προετοιμάστε το διάλυμα αναμειγνύοντας 250 ml νερού και 1 κουταλάκι του γλυκού. σόδα. Ψεκάστε το προϊόν στην πληγείσα επιφάνεια. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, μπορείτε να επεξεργαστείτε τους τοίχους με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο σε διάλυμα σόδας.

Εξειδικευμένα μέσα

Για να αναδείξει το καλούπι θα βοηθήσει και ειδικούς αντιμυκητιασικούς παράγοντες που πωλούνται σε καταστήματα κατασκευών. Η χρήση της χημείας έχει τα μειονεκτήματά της - υψηλού κόστους, τοξικές ουσίες στη σύνθεση. Συνεργαστείτε μαζί της θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν προσεκτικότερα, ακολουθώντας σαφώς όλες τις συστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες.

Το αντισηπτικό αστάρι είναι ένα προσιτό εργαλείο που χρησιμοποιείται για την κατεργασία τοίχων πριν από την εφαρμογή γύψου, βαφής ή ταπετσαρίας. Εκτελεί δύο λειτουργίες ταυτόχρονα: καταστρέφει το ήδη υπάρχον καλούπι και εμποδίζει την εμφάνισή του στο μέλλον. Πριν χρησιμοποιήσετε το αντισηπτικό αστάρι, καθαρίστε προσεκτικά τους τοίχους. Σε περίπτωση σοβαρής ζημιάς, αφαιρέστε τα πάντα από πλάκες ή τούβλα από σκυρόδεμα. Εφαρμόστε το αστάρι σε στεγνούς τοίχους με μια βούρτσα και αφήστε το να στεγνώσει τελείως πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε άλλη εργασία επισκευής.

Το Bleach είναι ένα εύκολο στη χρήση προϊόν που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά οποιοδήποτε είδος μύκητα στους τοίχους. Χρησιμοποιήστε ένα λευκαντικό για να καθαρίσετε το κεραμίδι, το γυαλί ή το πάτωμα. Θυμηθείτε, ένα τέτοιο εργαλείο μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό των πραγμάτων. Ενώ εργάζεστε με το λευκαντικό, προσέξτε: οι ατμοί του είναι αρκετά επικίνδυνοι και η απειλή για το δέρμα σας να προκαλέσει χημική κάψιμο. Για λόγους ασφαλείας, αερίστε καλά την περιοχή όπου γίνεται ο καθαρισμός και χρησιμοποιήστε επίσης γυαλιά, γάντια και αναπνευστήρα. Για τη θεραπεία, στεγνώνετε προσεκτικά την προσβεβλημένη επιφάνεια και προετοιμάζετε το διάλυμα συνδυάζοντας το νερό και το λευκαντικό σε αναλογία 10: 1. Το προκύπτον προϊόν πρέπει να εφαρμοστεί σε τοίχο, δάπεδο ή οροφή και να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως.

Άλλα δημοφιλή μέσα, των οποίων η δράση απευθύνεται στην απομάκρυνση του μούχλας, περιλαμβάνουν: Dali, Spray Biotol, Μυκητοκτόνο διάλυμα, κλπ.

Αφαίρεση του μύκητα στο μπάνιο

Μούχλα μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο δωμάτιο, αλλά το αγαπημένο του μέρος είναι το μπάνιο, όπου υπάρχει σταθερή υψηλή υγρασία, σπάνια αερισμός και αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Η μέγιστη συσσώρευση μύκητα παρατηρείται στις αρθρώσεις που έχουν υποστεί επεξεργασία με στεγανωτικό ή στη σύνδεση του κεραμιδιού.

Για να αφαιρέσετε το καλούπι, κάντε τα εξής: αποξέστε όλο το σφραγιστικό που έχει χτυπήσει τον μύκητα, επεξεργαστείτε τις αρθρώσεις με ένα μυκητοκτόνο διάλυμα και εφαρμόστε ένα νέο σφραγιστικό.

Καθαρίστε το χάσμα μεταξύ των πλακιδίων μπορεί να χρησιμοποιεί ένα μεταλλικό ξύστρα και να τα σφραγίσει με ένα ειδικό ενέματα, το οποίο περιλαμβάνει ένα αντισηπτικό.

Αντιμετωπίστε με το καλούπι στο μπάνιο μπορεί να είναι και με τη βοήθεια των λαϊκών μεθόδων:

 • Διαδώστε τις μπάλες καμφοράς ή τοποθετήστε ένα δοχείο με διάλυμα νερού και ιωδίου. Η μέθοδος είναι κατάλληλη για την απομάκρυνση μούχλας σε πρώιμο στάδιο.
 • Προετοιμάστε το διάλυμα συνδυάζοντας 1 κουταλιά της σούπας. βόρακα και 2,5 λίτρα νερού. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, εφαρμόστε την ουσία στην επηρεαζόμενη επιφάνεια και αφήστε την να στεγνώσει.
 • Με μια λύση που βασίζεται στο νερό και το χυμό λεμονιού, σκουπίστε καλά τα κεραμίδια και τις ραφές μεταξύ τους. Για τον ίδιο σκοπό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίγμα ξύδι (4 κουταλιές της σούπας) και νερό (1 λίτρο).
 • Αφαιρέστε το μύκητα θα βοηθήσει στην εγχώρια θεραπεία, που παρασκευάζεται με βάση το νερό (400 ml) και το πετρέλαιο τσαγιού (2 κουταλιές της σούπας). Απλά ψεκάστε τη λύση στο πλακάκι και μην ξεπλύνετε.
 • Αφαιρέστε το μύκητα θα βοηθήσει μια απλή χημική αντίδραση: ρίξτε στη θέση της ήττας μούρων ήττα και σβήνουν με ξύδι. Αφού ο αφρός εγκατασταθεί, πλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.

Πρόληψη

Δεν αρκεί μόνο να αφαιρέσετε τον μύκητα, είναι απαραίτητο να αποφύγετε την επανεμφάνιση του. Για αυτό, εξασφαλίστε την κανονική κυκλοφορία αέρα στο σπίτι, μειώστε την υγρασία και εξασφαλίστε καλή θέρμανση. Μην στεγνώνετε τα σεντόνια σε εσωτερικούς χώρους, παρακολουθείτε την ακεραιότητα των σωλήνων ύδρευσης και αποχέτευσης. Όταν εμφανίζονται μικρά αρχέτυπα μούχλας, αφαιρέστε το αμέσως, χωρίς να περιμένετε την εξάπλωση του μύκητα σε όλη την επιφάνεια του τοίχου ή των επίπλων.

Η μούχλα όχι μόνο δεν είναι ευχάριστη αισθητικά, αλλά και πολύ επικίνδυνη για την υγεία, επομένως πρέπει να καταστραφεί στα πρώτα σημάδια. Αφαιρέστε το μύκητα μπορεί να είναι με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών ή εξειδικευμένων οικιακών χημικών ουσιών. Και για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μούχλας, πάρτε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αφαιρέσετε μούχλα και μπλε από τους τοίχους στο διαμέρισμα

Ο μύκητας και το μούχλα δεν εμφανίζονται σε κάθε διαμέρισμα ή σπίτι, αλλά εάν υπάρχει ήδη, τότε είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψή του. Το ζήτημα του πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από τους τοίχους του διαμερίσματος αποφασίζεται ανάλογα με τις αιτίες εμφάνισης του μπλε ή μαύρου μύκητα.

Για παράδειγμα, οι τοίχοι στο μπάνιο του μούχλας μπορούν να σωθούν εγκαθιστώντας έναν ισχυρό ανεμιστήρα εξαγωγής.

Πρακτικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προστασίας των τοίχων από την εμφάνιση του μύκητα

Για να πλύνετε το καλούπι στο μπάνιο ή για να απαλλαγείτε από τους τοίχους των μύκητων στο σαλόνι, πρέπει να λάβετε υπόψη τα αίτια και τις συνθήκες του μπλε σχηματισμού. Τις περισσότερες φορές, ο μύκητας αφαιρείται στα μπάνια, όπου αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας και ο αερισμός δεν είναι πάντα οργανωμένος σωστά.

Καλούπι στα μπάνια

Κατά τα πρώτα σημάδια της μούχλας στο μπάνιο, είναι αναγκαίο να ελεγχθεί η λειτουργία του απορροφητήρα, αναγκάζονται να εγκαταστήσει το σύστημα, αν χρειάζεται (στην τρύπα για τον αγωγό καυσαερίων τοποθετείται ισχυρό ανεμιστήρα).

Μετά από κάθε ντους, πρέπει να σκουπίσετε όλες τις υγρές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του λουτρού, των πετσετών και του σφουγγαριού, να στεγνώσουν εντελώς.

Εάν τα μέτρα που ελήφθησαν δεν βοηθούσαν και το μαύρο καλούπι από τους τοίχους δεν λειτουργεί τελείως, είναι απαραίτητο να επιθεωρούνται τα τοιχώματα του άξονα της εξαγωγής. Ανεξάρτητα, δεν θα λειτουργήσει, χρειάζεται βοήθεια από τον ειδικό.

Μύκητες μπορούν να εμφανιστούν στην κουρτίνα στο μπάνιο, στις αρμούς πλακιδίων, στους χώρους στερέωσης ειδών υγιεινής. Επομένως, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε τις ραφές, να τα επεξεργαστείτε με ένα επιπλέον στρώμα στεγανωτικού ή με ένα ειδικό αντιμυκητιασικό μέσο.

Μύκητας στα παράθυρα

Είναι συχνά αρκετό μούχλα εμφανίζεται στην επιφάνεια των πλαστικών παραθύρων. Ο λόγος για αυτό είναι η συμπύκνωση, τα ρεύματα ή η λανθασμένη εγκατάσταση της δομής, προκαλώντας την περιοδική υπερψύξη του παραθύρου. Για να αποκλειστεί ο σχηματισμός και η περαιτέρω διανομή ενός μύκητα είναι δυνατόν, έχοντας ρυθμίσει ένα παράθυρο από πλαστικό.

Μορφή στις γωνίες του δωματίου

Το μαύρο καλούπι στις γωνίες των δωματίων εμφανίζεται λόγω παραβιάσεων της εξωτερικής θερμομόνωσης, με αποτέλεσμα τη μετατόπιση του σημείου δρόσου. Αυτό το πρόβλημα είναι τυπικό για τα παλαιά κτίρια των οποίων η μόνωση δεν έχει καμία προσοχή.

Με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται ρωγμές και ρωγμές στους τοίχους, μέσω των οποίων η υγρασία εισχωρεί βαθιά μέσα στους τοίχους, προκαλεί την τήξη τους και την εμφάνιση τους.

Αυτός ο μύκητας δεν συναγάγει μέχρι θερμαίνεται και δεν στεγνώνει τους τοίχους, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ένα βαθύ καθαρισμό για να αφαιρέσετε το κατεστραμμένο τμήμα του τοιχώματος που περιβάλλει και εμποτισμό της επιφάνειας των αντιβακτηριακών ενώσεων.

Τέτοιες εργασίες θα πρέπει να εκτελούνται από ειδικούς των εταιρειών παροχής υπηρεσιών, και ανεξάρτητα είναι απαραίτητο να αερίζονται τακτικά οι χώροι, να ζεσταίνεται ο αέρας για να αποκλείεται η εμφάνιση της υγρασίας.

Μορφή σε ξύλινο σπίτι

Πώς να πλύνετε μπλε από ξύλινους τοίχους ή οροφές σε ένα ιδιωτικό σπίτι; Αυτή η ερώτηση είναι μια από τις πιο δύσκολες, αφού δεν είναι πάντα δυνατό να καθαρίσετε την επιφάνεια από το μπλε. Ο μύκητας εισχωρεί βαθιά μέσα στο ξύλο, σπάζοντας τη δομή του και προκαλώντας καταστροφή.

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα; Βήμα-βήμα οδηγίες

Πώς να αφαιρέσετε μούχλα από τους τοίχους στο διαμέρισμα, αν τα προληπτικά μέτρα δεν βοήθησαν; Αφαιρέστε τον μπλε και τον μύκητα μόνοι σας, ακολουθώντας το τα ακόλουθα στάδια:

 • θα πρέπει να εντοπίσει όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν ίχνη του μύκητα, να απομακρυνθούν από τα τείχη των επίπλων, να αφαιρέσουν τις κουρτίνες και τα χαλιά?
 • για την προστασία των χεριών και των αναπνευστικών οργάνων πρέπει να χρησιμοποιούν γάντια και μάσκα προσώπου (πολλά εργαλεία για να ασχοληθεί με μούχλα είναι επικίνδυνη από την κατάποση του δέρματος ή των βλεννογόνων)?
 • με μια μεταλλική βούρτσα, η πληγείσα περιοχή της οροφής ή του τοίχου καθαρίζεται από τα σπόρια, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα καλούπια στις ραφές και στις αρθρώσεις.
 • εάν πρέπει να αφαιρέσετε τελείως το υλικό φινιρίσματος, συνήθως πρέπει να αφαιρέσετε ένα κομμάτι ταπετσαρίας ή να αφαιρέσετε το στρώμα του γύψου όταν τραυματιστούν σοβαρά.
 • η βάση επεξεργάζεται με ένα αντισηπτικό, στη συνέχεια με ένα υδατοστεγές υγρό διάλυμα (κάθε στρώμα πρέπει να στεγνώσει).
 • η επιφάνεια του τοιχώματος είναι επικαλυμμένη ή επικαλυμμένη με ένα στρώμα αστάρι έναντι καλουπιού (ανάλογα με τον τρόπο απομάκρυνσης του μύκητα).
 • η διακοσμητική και τελική επικάλυψη των τοίχων αποκαθίσταται.

Φυσικά, τέτοια μέτρα με σοβάτισμα στη βάση του τοίχου είναι ριζικά, εφαρμόζονται μόνο αν η ήττα είναι πολύ βαθιά και ο καθαρισμός της επιφάνειας δεν λειτουργεί. Αν όμως βρεθεί εγκαίρως ένα μαύρο ή μπλε καλούπι, τέτοια μέτρα δεν θα απαιτηθούν.

Για την καταπολέμηση της μούχλας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά υγρά παρασκευάσματα. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ειδικών καθαριστικών, είναι η bluestone, «Biostop», «Χιονοστιβάδα», «Bioremont», «TAMAK», «Antigribok», μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία οικιακής χρήσης - λευκό ξύδι ή βορικό οξύ. Οι συνθέσεις θερμάνθηκε στους 50 βαθμούς, και στη συνέχεια εφαρμόζεται στον τοίχο με τη βοήθεια μιας βούρτσας ή ψεκαστήρα, χωρίς να ξεχνάμε τις ραφές επεξεργασίας και τις αρθρώσεις, δυσπρόσιτα σημεία.

Τα κεραμικά πλακίδια στο μπάνιο δεν θα πρέπει απλώς να πλένονται, αλλά να επιθεωρούνται προσεκτικά όλες οι ραφές μεταξύ τους. Με μια μικρή επικάλυψη, αρκεί ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού, ακολουθούμενο από επεξεργασία με υδρόφοβα, αλλά σε περίπτωση σοβαρής βλάβης μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε την επίστρωση με πλακάκια και να καθαρίσετε το υπόστρωμα κάτω από αυτό.

Για να απαλλαγείτε μόνιμα από το καλούπι στο σπίτι, πρέπει να εξαλείψετε την αιτία του σχηματισμού του. Χωρίς σωστό αερισμό, θέρμανση και προστασία από την υγρασία, το αφαιρούμενο καλούπι θα εμφανιστεί ξανά, επηρεάζοντας δυσμενώς την υγεία και την κατάσταση των υλικών φινιρίσματος. Μόνο μετά την εξάλειψη της αιτίας μπορούμε να προχωρήσουμε σε αποτελεσματικά μέτρα για την εξάλειψη του μύκητα και την πρόληψη της εξάπλωσής του στο μέλλον.

Πώς να αφαιρέσετε μούχλα σε ένα διαμέρισμα για πάντα: τι να κάνετε, λαϊκές μεθόδους, χημικές ουσίες και βιομηχανικές προετοιμασίες

Μαύρες κηλίδες στις γωνίες και στους τοίχους, υγρασία, σάπια μυρωδιά όχι μόνο επιδεινώνουν την αισθητική του δωματίου, αλλά και βλάπτουν την υγεία. Οι κάτοικοι κατοικιών, ειδικά εκείνοι που χτίστηκαν πριν από δύο ή τρεις ή περισσότερες δεκαετίες, συχνά παραπονιούνται: "Υπήρχε ένα καλούπι στον τοίχο στο διαμέρισμα. Τι πρέπει να κάνω; Είναι δυνατή η ταχεία απομάκρυνση επιβλαβών καταθέσεων; "

Ο αγώνας με τους μικροοργανισμούς εγκαταστάθηκε σε υγρούς, ανεπαρκώς εξαεριζόμενους χώρους, συχνά σέρνει για χρόνια. Πολλοί κάτοικοι κάνουν λάθη, προσπαθούν να μεταμφιέσουν (χρωματίζουν) λεκέδες από μούχλα ή απλά να σβήσουν μια μαύρη πλάκα από έναν τοίχο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να δράσουμε εάν η κατοικία "επιτεθεί" στο καλούπι. Πολλοί θα είναι χρήσιμες συμβουλές για την ποιοτική αφαίρεση των λεκέδων από την κακοτεχνία, οι οποίες αποτελούν απειλή για το σώμα.

Αιτίες εμφάνισης

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί οι τοίχοι στο διαμέρισμα συχνά καλύπτονται με γκριζωπό ή κιτρινωπό πράσινο, με καφέ απόχρωση, πλάκα. Το καλούπι είναι ένας τοξικός μύκητας, ενεργά εγκαθιστώντας σε μια πέτρα, ένα τούβλο, γύψο, σκυρόδεμα, ξύλινες επιφάνειες.

Μολυσμένη πλάκα δείχνει ένα διαταραγμένο μικροκλίμα: το δωμάτιο είναι πολύ υγρό, ο εξαερισμός δεν πληροί τα πρότυπα υγιεινής. Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία στο διαμέρισμα σε υψηλή υγρασία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας.

Είδη καλούπι:

 • μανιτάρια μανιτάρια. Αναπαραγωγή σε βαμμένες επιφάνειες, σκυρόδεμα, πέτρα.
 • βρώσιμους μύκητες. Η καστανή σήψη διαβρώνει το δέντρο, είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.
 • Οι επικίνδυνες μύκητες του μπλε χρώματος είναι πιο συχνά ενεργοί σε ξύλινες επιφάνειες. Αυτό το είδος σήψης προτιμά το πεύκο.

Οι κύριες αιτίες της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο:

 • εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων χωρίς επαρκές επίπεδο ανταλλαγής αέρα στο διαμέρισμα ή το σπίτι.
 • κατάψυξη ανεπαρκώς μονωμένων τοίχων ·
 • χαμηλή θερμοκρασία στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα?
 • πλινθοδομή κακής ποιότητας.
 • δυσλειτουργία, απουσία ή εσφαλμένη εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού.
 • η υγρασία στο σπίτι ή στο διαμέρισμα είναι μεγαλύτερη από 60%.
 • μια κακή συνήθεια είναι σχεδόν πάντα να κρατήσει τα παράθυρα κλειστά?
 • διαρροή αποστράγγισης προκαλώντας υπερβολική υγρασία.
 • λανθασμένη εγκατάσταση μόνωσης μεταξύ κάθετης και οριζόντιας θεμελίωσης

Πού εμφανίζεται η μούχλα;

Η υγρασία, η έλλειψη επαρκούς παροχής φρέσκου αέρα σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία αποτελούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη αποικιών μυκήτων που προκαλούν την εμφάνιση μιας σκοτεινής επιδρομής, μαύρων κηλίδων σε διάφορα μέρη του δωματίου. Το καλούπι συνήθως επηρεάζει τις περιοχές με ανεπαρκή αερισμό, χώρους όπου η ερωμένη δεν παίρνει πάντοτε τον καθαρισμό και την απολύμανση.

Από πού προέρχεται ο μώλος στο διαμέρισμα και πώς να χειριστεί το παράσιτο; Διαβάστε τις χρήσιμες πληροφορίες.

Πώς και πώς να καθαρίσετε το καλούπι στο κελάρι; Στην παρούσα σελίδα περιγράφονται αποτελεσματικές μέθοδοι καταπολέμησης των μυκήτων.

Οι κύριοι τόποι εντοπισμού:

 • τοίχο από το εσωτερικό απουσία επαρκούς στρώματος μόνωσης ή μη συμμόρφωσης με την τεχνολογία της μόνωσης των κτιρίων.
 • σύνδεσμοι από πλαίσια, γωνίες.
 • περβάζια παραθύρων.
 • πλαγιές ·
 • ξύλινα πλαίσια;
 • ραφές μεταξύ κεραμιδιών στο μπάνιο?
 • Οι σωλήνες νερού με συχνή συσσώρευση συμπυκνωμάτων πάνω τους.

Πώς να αγωνιστείτε: αποτελεσματικές μέθοδοι

Πώς να αφαιρέσετε μούχλα από τον τοίχο στο διαμέρισμα; Η απολύμανση, η κατεργασία επηρεαζόμενων επιφανειών με χημικές ουσίες και ενώσεις με βάση φυσικά συστατικά θα αποφέρει καρπούς μόνο σε μία περίπτωση: οι ιδιοκτήτες θα βρουν και θα εξαλείψουν την αιτία ενός κακού μικροκλίματος στην αίθουσα. Ακόμη και ένας αρνητικός παράγοντας θα ακυρώσει όλες τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της μούχλας.

Πώς να καθαρίσετε τους τοίχους και τις γωνίες των αποικιών μανιταριών μούχλας; Χρήσιμες συμβουλές:

 • Ελέγξτε τον εξαερισμό, σε περίπτωση αδύναμης λειτουργίας των συστημάτων εξάτμισης, τοποθετήστε επιπλέον έναν ανεμιστήρα σε αυτά.
 • να βελτιώσει την ανταλλαγή αέρα μεταξύ του διαμερίσματος και του δρόμου. Κατά την αγορά πλαστικών παραθύρων, είναι απαραίτητο να ελεγχθεί εάν τα συστήματα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες παραθύρου κλιματισμού και τροφοδοσίας (κατά προτίμηση αυτόματες).
 • είναι καλό να μονώσετε το διαμέρισμα. Πολλοί ειδικοί συστήνουν την κύρια έμφαση στην επένδυση του μονωτικού υλικού μόνο την εξωτερική επιφάνεια των τοίχων για να αποφευχθεί το "φαινόμενο του θερμοκηπίου"?
 • ελέγξτε την ποιότητα των αρθρώσεων μεταξύ των πινάκων, καλέστε τους ειδικούς υψηλού υψομέτρου για την εξάλειψη των ελαττωμάτων, την εξάλειψη των διαρροών στην οροφή (οι κάτοικοι των άνω ορόφων).
 • περιοδικά (τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα) για τον αερισμό του δωματίου, αν πριν από τα παράθυρα σπάνια άνοιξαν?
 • αρνούνται να στεγνώνουν τα ρούχα στο δωμάτιο. Η σταθερή εξάτμιση μεγάλων ποσοτήτων υγρασίας επηρεάζει δυσμενώς το μικροκλίμα στο διαμέρισμα, προκαλεί την εμφάνιση μυκητιασικής επιδρομής.
 • παρέχουν μια εισροή ηλιακού φωτός. Είναι εύκολο να δείτε ότι οι μαυρισμένες, υγρές περιοχές συχνά εμφανίζονται σε σκοτεινούς, υγρούς και ψυχρούς χώρους, ειδικά στη βόρεια πλευρά.
 • κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, χρησιμοποιήστε μια κουκούλα που αφαιρεί όχι μόνο τις οσμές, αλλά και την υπερβολική υγρασία κατά το μαγείρεμα ή τη σβέση.
 • δώστε προσοχή στα φυτά εσωτερικού χώρου. Ορισμένοι καλλιεργητές προκαλούν την εμφάνιση μούχλας. Ένας μεγάλος αριθμός γλάστρες, φυτά που απαιτούν συνεχή υγρασία του εδάφους και ψεκασμό από τον ψεκαστήρα - οι αιτίες της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο, η οποία ασφαλώς θα οδηγήσει σε μαύρες κηλίδες μούχλας.

Αφαίρεση καλουπιού από τοίχους: οδηγίες βήμα προς βήμα

Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στο διαμέρισμα; Στάδια εργασίας:

 • να εντοπίσει όλες τις περιοχές που επηρεάζονται από τον μύκητα, να προετοιμάσει φυσικές ή χημικές συνθέσεις για την καταστροφή του καλουπιού,
 • Να φοράτε παλιά ρούχα με μακριά μανίκια, να προστατεύετε το αναπνευστικό σύστημα (μάσκα ή αναπνευστήρας).
 • τα χέρια πρέπει να έχουν γάντια (λατέξ).
 • ανοίξτε ένα παράθυρο ή ένα παράθυρο, κρατήστε ένα μάτι έξω για τον καθαρό αέρα που έρχεται στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια όλων των σταδίων της αφαίρεσης του μύκητα από τους τοίχους?
 • εάν το δωμάτιο είναι καλυμμένο με ταπετσαρία, αφαιρέστε προσεκτικά τον πίνακα ή αφαιρέστε το υλικό σε μέρη.
 • αφαιρέστε την μυκητιακή πλάκα με μεταλλική βούρτσα, αποξέστε τα υπολείμματα του τελικού υλικού.
 • αφαιρέστε το στρώμα του γύψου. Για να αφαιρέσετε όλα τα σπόρια, είναι σημαντικό να καθαρίσετε τον τοίχο από σκυρόδεμα, τούβλα ή μπλοκ.
 • εφαρμόστε ένα νέο στρώμα στεγανοποίησης (χρησιμοποιήστε ένα υλικό υγρής συντήρησης), περιμένετε έως ότου η επιφάνεια στεγνώσει καλά. Είναι σημαντικό να σφραγίζετε όλες τις ρωγμές και τις τρύπες.
 • Επανατοποθετήστε το στρώμα στεγανοποίησης στον τοίχο.
 • το επόμενο στάδιο είναι ο έλεγχος της κατάστασης του επεξεργασμένου τοιχώματος.
 • απουσία σημείων μυκητιακής δραστηριότητας, εφαρμόστε μια λύση μυκητοκτόνου. Η χρήση ενός αστάρι με αντιμικροβιακούς και αντιμυκητιασικούς παράγοντες εμποδίζει την εμφάνιση μαύρων και κιτρινωπών κηλίδων.

Χημική επεξεργασία

Οι βιομηχανικές ενώσεις για την εξάλειψη των μυκήτων σε διάφορες επιφάνειες πωλούνται σε σούπερ μάρκετ κατασκευών, σε καταστήματα υλικού και στην αγορά. Η βέλτιστη επιλογή - η επιλογή του συμβούλου πωλητή, ο οποίος διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις.

Είναι σημαντικό να εξεταστεί:

 • την κατάσταση και το υλικό των τοίχων.
 • ο βαθμός μόλυνσης από μύκητες μούχλας,
 • περιοχή της προτεινόμενης θεραπείας ·
 • τύπος καλουπιού.
 • βαθμός αποτελεσματικότητας άλλων μέσων (εάν έχουν προηγουμένως απολυμανθεί τοίχους, αλλά το αποτέλεσμα δεν ταιριάζει με τους οικοδεσπότες).

Αποτελεσματικά φάρμακα για την καταπολέμηση των καλουπιών:

 • Biostop.
 • Neomid Bio.
 • Αντιμυκητιασικά.
 • Phongifluid των Άλπεων.
 • Capatox.
 • Σπρέι βιοτόλης.
 • Mögel-Fri.
 • Sniezka.
 • Olympus Σταματήστε το καλούπι.
 • Βιορευστοποίηση.
 • Νταλί.

Ορισμένες χημικές ουσίες έχουν επίσης καταστροφική επίδραση στην αποικία των καλουπιών. Οι προφυλάξεις για τον καθαρισμό των τοίχων από επικίνδυνους μικροοργανισμούς είναι οι ίδιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται κατά τη χρήση βιομηχανικών προϊόντων.

Πώς να αφαιρέσετε μούχλα στο διαμέρισμα; Καθαρίστε τους τοίχους από σκοτεινά σημεία βοηθώντας τις ακόλουθες ενώσεις:

 • χαλκός βιτριόλη;
 • βορικό οξύ.
 • υγρή αμμωνία.
 • διαλύματα που περιέχουν φθοριούχο νάτριο.
 • κρεόσωτο ·
 • λευκαντικά ·
 • ένα ελαφρώς ροζ διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου ·
 • οικιακές χημικές συνθέσεις που περιέχουν χλώριο.

Πώς να χειριστείτε τους ψύλλους στο διαμέρισμα και από πού προέρχονται τα παράσιτα; Διαβάστε τις χρήσιμες πληροφορίες.

Πώς να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια κρεβατιού και πώς να αντιμετωπίζετε τα τσιμπήματα των εντόμων που αιματηρώνουν; Η απάντηση είναι σε αυτό το άρθρο.

Πηγαίνετε στο http://parazitam-stop.com/nasekomye/mol/pishevaya.html και μάθετε πώς να αφαιρέσετε τον σκώρο των τροφίμων και τις προνύμφες του στο διαμέρισμα.

Λαϊκές θεραπείες

Με μια μικρή περιοχή ζημιών, η ταυτοποίηση των καλουπιών σε σκυρόδεμα ή πέτρα θα βοηθήσει τις οικιακές ενώσεις με βάση φυσικά και χημικά συστατικά. Τα βιομηχανικά παρασκευάσματα είναι πιο αποτελεσματικά, αλλά μερικές φορές η επεξεργασία των τοιχωμάτων που επηρεάζονται από το μαύρο καλούπι, δίνει θετικό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιούν οικιακές συνθέσεις.

Αποδεδειγμένες συνταγές και λαϊκές θεραπείες ενάντια στο μούχλα στον τοίχο του διαμερίσματος:

 • λάδι δέντρων τσαγιού κατά του μύκητα. 500 ml ζεστού νερού θα χρειαστούν 10 σταγόνες χρήσιμου αιθέρα. Ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα από τη δράση ενός φυσικού αντισηπτικού είναι προφανές αν η σύνθεση εφαρμόζεται πολλές φορές. Δεν είναι απαραίτητο να ξεπλένετε το προϊόν.
 • ξύδι τραπεζιού. Ρίξτε στο πιστόλι ψεκασμού μη αραιωμένο προϊόν (συνηθισμένο ξίδι 9%), αρκετές φορές (με ένα διάστημα αρκετών ωρών) για τη θεραπεία των τοίχων, οι οποίες είναι ορατές μαύρες κηλίδες.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%. Η σύνθεση είναι κατάλληλη για μικρές περιοχές. Αρκετές φορές πρέπει να σκουπίσετε τις περιοχές με μούχλα, να ξεπλύνετε τη διαβρωτική σύνθεση.
 • διάλυμα σόδας κατά της μούχλας. Σε μισό λίτρο νερού, διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού διττανθρακικό νάτριο, επεξεργαστείτε την πληγείσα περιοχή. Μετά από 15 λεπτά, τρίψτε προσεκτικά την επιφάνεια με μεταλλική βούρτσα, σκουπίστε με ένα πρέκι, επαναλάβετε τη διαδικασία σε μια ώρα, στεγνώστε τον τοίχο καλά.

Προληπτικά μέτρα

Είναι ευκολότερο να προειδοποιείτε στους τοίχους και στις γωνίες της ανάπτυξης επικίνδυνων μανιταριών παρά να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από διάφορα είδη καλουπιών για μεγάλο χρονικό διάστημα και ανεπιτυχώς. Είναι σημαντικό να εξαλειφθεί η αιτία των σκοτεινών σημείων - υψηλή υγρασία.

Αποθήκευση ενός φυσιολογικού μικροκλίματος θα βοηθήσει τις απλές ενέργειες:

 • κανονικός αερισμός κατοικιών και επαγγελματικών χώρων ·
 • προσεκτική στεγανοποίηση διαφόρων τμημάτων του δωματίου.
 • έλεγχος της κατάστασης των σωλήνων.
 • Μόνωση τοίχου.
 • επαρκή αερισμό.
 • την πρόληψη της υγρασίας: άρνηση υπερβολικής σκίασης ενός δωματίου.
 • μέτρια ποσότητα λουλουδιών στο δωμάτιο.
 • Ξήρανση ρούχων μόνο στο μπαλκόνι ή στην αυλή.
 • χρήση κουκούλας.

Πώς να απαλλαγούμε από μούχλα και υγρασία στους τοίχους στο διαμέρισμα; Ακούμε χρήσιμες συστάσεις:

Τείχη

Σχεδόν όλοι στη ζωή του τουλάχιστον μία φορά αντιμετώπισαν μούχλα. Μπορεί να εμφανιστεί σε τοίχους, οροφή ή σε ραφές πλακιδίων. Επιπλέον, ότι καταστρέφει την εμφάνιση των χώρων με άσχημο μαύρο, γκρι ή πρασινωπό σημεία, μούχλα είναι επιβλαβής για την υγεία. Προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτήν μια για πάντα, δεν αρκεί απλώς να επεξεργαστούμε εκείνες τις περιοχές όπου είναι ορατή, απαιτείται ολοκληρωμένη προσέγγιση και σωστή επιλογή των μέσων. Το άρθρο θα ασχοληθεί με το πώς να αφαιρέσετε μούχλα από τον εαυτό σας.

Περιεχόμενα:

Αιτίες μούχλας

Το Mold είναι μια αποικία μικροοργανισμών, των οποίων τα σπόρια είναι παρόντα παντού, ακόμα και στο διάστημα. Και με την εμφάνιση ευνοϊκών συνθηκών για το καλούπι, οι μικροοργανισμοί αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται με τεράστια ταχύτητα, σχηματίζοντας εστίες με τη μορφή κηλίδων. Με υψηλή υγρασία, εμφανίζεται σε οποιοδήποτε υλικό, είτε είναι ξύλο, σκυρόδεμα, έπιπλα, χαρτί, τρόφιμα κ.λπ.

Ως εκ τούτου, δεν αρκεί μόνο για την καταπολέμηση της μούχλας, πρώτα πρέπει να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε το λόγο για την εμφάνισή του:

 • να μπει στο σπίτι που μπορεί από έξω στη γούνα του ζώου, τα ρούχα ή τα παπούτσια, τα προϊόντα, κλπ.?
 • αξίζει τον κόπο να φτάσουν σε αυτούς τους μικροοργανισμούς σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον, καθώς η αναπαραγωγή αρχίζει με μεγάλη ένταση και σε λίγες μέρες είναι δυνατό να εντοπιστούν οι πρώτες εστίες σε διάφορες επιφάνειες του διαμερίσματος.
 • συνήθως σχηματίζεται σε χώρους με υψηλή (πάνω από 70%) υγρασία και ανεπαρκή αερισμό. Αυτό είναι ένα μπάνιο, τουαλέτα ή κουζίνα. Αλλά, έχοντας εμφανιστεί σε ένα δωμάτιο, στο μέλλον αρχίζει να εξαπλώνεται σε όλο το διαμέρισμα.
 • Τα πιο εκτεθειμένα καλούπια είναι διαμερίσματα που βρίσκονται στον πρώτο ή τελευταίο όροφο. Στην πρώτη περίπτωση, το υπόγειο είναι η αιτία της υψηλής υγρασίας, και στη δεύτερη - σοφίτα.

Η υψηλή υγρασία προκαλείται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • διαταραγμένο αερισμό του δωματίου.
 • υψηλή υγρασία λόγω του μεγάλου αριθμού φυτών εσωτερικού χώρου και της συνεχούς λειτουργίας του υγραντήρα.
 • σε ιδιωτικές κατοικίες, κακή μόνωση ατμού και στεγανοποίησης.

Συμβουλή: αφαιρώντας τις ορατές εστίες του μύκητα με μια ειδική θεραπεία, αλλά χωρίς να έχει διαπιστωθεί η αιτία της εμφάνισής του, σύντομα θα εμφανιστεί ξανά. Είναι πιθανό ότι θα παραμείνει απρόσιτη για οπτική αναθεώρηση.

Εξάλειψη των αιτιών μούχλας

 • Η στέγη διαρρέει. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για την εμφάνιση μούχλας στην οροφή και στους τοίχους.
 • Έλλειψη κατάλληλης ανταλλαγής αέρα. Είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τη σωστή οργάνωση του αερισμού στο δωμάτιο ή να το επισκευάσετε.
 • Αδύναμος φωτισμός. Οι ακτίνες του ήλιου έχουν επιβλαβή επίδραση στη μούχλα, οπότε, αν είναι δυνατόν, αξίζει να αυξηθεί η ένταση του φωτός σε μια προβληματική αίθουσα.
 • Ακατάλληλο φράγμα ατμού δωματίου. Όταν ζεστός αέρας συναντάται από το εσωτερικό με κρύο που μπορεί να διεισδύσει στους τοίχους, σχηματίζεται αναπόφευκτα συμπύκνωση, γεγονός που οδηγεί στην αναπαραγωγή του καλουπιού. Συνιστάται η τοποθέτηση μιας ειδικής μεμβράνης φραγμού ατμού κάτω από το υλικό επένδυσης.
 • Παρουσία εστιών μόλυνσης στην άλλη πλευρά της επεξεργασμένης επιφάνειας. Για παράδειγμα, αν η φόρμα εμφανίστηκε στην οροφή, η αιτία είναι συχνά μια μεγάλη ποσότητα μούχλας στους γείτονες από την κορυφή ή στη σοφίτα.
 • Εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε ειδικές συσκευές - αφυγραντήρες αέρα. Αφαιρούν την υπερβολική υγρασία, συσσωρεύοντάς την σε ένα δοχείο, το οποίο θα χρειαστεί να χύσετε περιστασιακά. Σε ένα δωμάτιο με ξηρό αέρα, η ανάπτυξη μούχλας είναι απίθανη.

Αν υπάρχει μύκητας στο ντους, μετά τη χρήση, οι πόρτες του παραμένουν ανοικτές και ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος για 20 λεπτά.

Αφαίρεση μούχλας από τα χέρια σας

Η βλάβη από το καλούπι είναι προφανής, επομένως στα πρώτα σημάδια ανίχνευσης αφαιρείται αμέσως. Αυτό θα αποτρέψει τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και την εσωτερική διακόσμηση των χώρων. Επιπλέον, την απομάκρυνση με μικρές αλλοιώσεις, η πιθανότητα επανεμφάνισης είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

 • Η πρόσβαση στην περιοχή που έχει υποστεί αγωγή πρέπει να είναι ελεύθερη. Εάν είναι στο μπάνιο, τότε αφαιρέστε όλη τη γραμμή από ένα μικρό δωμάτιο, αν στην οροφή, τότε θα πρέπει να φροντίσετε για μια σταθερή υποστήριξη.
 • Εάν τα σπόρια βρίσκονται σε υλικό με υψηλό πορώδες, τότε οι μικροοργανισμοί δεν θα αφαιρεθούν εντελώς. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αντικαταστήσετε εν μέρει το υλικό ή να το πετάξετε (αν πρόκειται για έπιπλα).
 • Είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσετε το ζωγραφισμένο ή σοβατισμένο τοίχωμα. Η περιοχή με μούχλα πρέπει να καθαριστεί με μια μεταλλική σπάτουλα μαζί με ένα στρώμα βαφής. Δεδομένου ότι η ίδια η εστία μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από διακοσμητική επίστρωση. Σε αυτή την περίπτωση, σπόρια εν μέρει μούχλα θα ριχτούν στον αέρα και θα εγκατασταθούν σε χέρια και ρούχα, έτσι πρέπει να εργαστείτε σε πράγματα που δεν θέλετε να ρίξετε αργότερα.
 • Περαιτέρω, λαμβάνεται οποιοδήποτε προϊόν αφαίρεσης καλουπιού και είναι έτοιμο για λειτουργία (εάν είναι απαραίτητο, αναμιγνύεται και χύνεται μέσα στον εκνεφωτή).

Συμβουλή: Είναι απαραίτητο να εργαστείτε σε ποιοτικό αναπνευστήρα όχι μόνο λόγω της καυστικής μυρωδιάς της αντισηπτικής σύνθεσης αλλά και λόγω της πιθανότητας εισπνοής σπόρων. Και απειλεί ήδη με πιο σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Εάν υπάρχει ένα παράθυρο στο δωμάτιο, ανοίγει και ένας ανεμιστήρας στέλνεται σε αυτό για να εκδιώξει τον αέρα έξω. Οι οπές εξαερισμού είναι κλειστές.

 • Τώρα ψεκάστε μια ομοιόμορφη στρώση σε ολόκληρη την κατεστραμμένη επιφάνεια με ένα μικρό περιθώριο γύρω από τις άκρες. Ο χώρος θα πρέπει να είναι καλά εμποτισμένος. Επιπλέον, ανάλογα με τις συστάσεις του κατασκευαστή, η θεραπεία παραμένει για λίγες ώρες ή αμέσως ξεκινά την απόξεση του καλουπιού με σκληρό σφουγγάρι. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αλλάξει αρκετές φορές, διαφορετικά οι σπόροι θα κολλήσουν πίσω.
 • Ακόμη και αν η οπτική ζώνη φαίνεται να είναι απολύτως καθαρή, η αντισηπτική θεραπεία επαναλαμβάνεται και πάλι. Αλλά δεν το καθαρίζουν, αλλά απλώς το αφήνουν (αν δεν υποτίθεται ότι έρχεται σε επαφή με αυτόν τον ιστότοπο). Αυτή τη στιγμή είναι επιθυμητό να ενεργοποιήσετε τη θερμάστρα ή να ανοίξετε το παράθυρο.

Αφαιρέστε το καλούπι στο υπόγειο του βίντεο

Λαϊκές μέθοδοι αφαίρεσης καλουπιών

Αυτά είναι τα μέσα και οι μέθοδοι που έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από μια δεκαετία για την καταπολέμηση της μούχλας σε χώρους διαβίωσης. Αυτές είναι οι πιο προσιτές και φθηνές επιλογές, αλλά όχι πάντα επαρκώς αποτελεσματικές. Επομένως, είναι συχνά απαραίτητο να δοκιμάσετε πολλές επιλογές μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Bleach

 • Αυτή είναι η συνηθισμένη συμπυκνωμένη λευκότητα, η οποία βρίσκεται σε κάθε κατάστημα υλικού. Η σύνθεσή του είναι τόσο ενεργή (υποχλωριώδες νάτριο) που μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν οποιοδήποτε είδος μούχλας στο διαμέρισμα ή στο υπόγειο.
 • Η λευκότητα καταστρέφει εντελώς τα σπόρια της μήτρας και αυξάνει την αντίσταση της επεξεργασμένης επιφάνειας στην επαναλαμβανόμενη αναπαραγωγή του μύκητα πάνω σε αυτήν. Αλλά αυτό ισχύει για λεία υλικά, όπως γυαλί ή κεραμίδια. Από πορώδεις επιφάνειες, για παράδειγμα, OSB, ξύλο ή GCR, το λευκαντικό θα καθαρίσει το καλούπι μόνο από την επιφάνεια χωρίς να διεισδύσει στο εσωτερικό. Έτσι, ένα μέρος των μικροοργανισμών θα παραμείνει ανέπαφο και μετά από λίγο θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται ξανά.
 • Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την επιθετική χημική του σύνθεση, η οποία μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση ή να βλάψει την ποιότητα της επίστρωσης που καθαρίζεται. Και στην εργασία, απελευθερώνεται μια απότομη τοξική οσμή, η οποία, αν εισπνευστεί, μπορεί να προκαλέσει ζάλη. Η εργασία με ένα τέτοιο προϊόν επιτρέπεται μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο.
 • Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες για την αφαίρεση της φόρμας με τα χέρια σας, πρέπει να φοράτε προστατευτικά εργαλεία: γάντια, γυαλιά και αναπνευστήρα. Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης από μούχλα, μπορείτε να αραιώσετε την λευκότητα με νερό σε αναλογία 1: 1. Αλλά οι συνιστώμενες αναλογίες για την επεξεργασία κεραμιδιών στο διαμέρισμα είναι 1 μέρος λευκαντικό σε 10 μέρη νερού. Θα πρέπει να εφαρμόζεται ομοιόμορφα, πιο βολικά με ένα σπρέι ή ψεκασμό, αλλά ένα πλαστικό μπολ με ένα σφουγγάρι θα κάνει. Εάν η επιφάνεια που πρόκειται να καθαριστεί στη συνέχεια δεν έχει άμεση επαφή με τους ανθρώπους (για παράδειγμα, την οροφή), τότε μετά την εφαρμογή, η λύση δεν ξεπλένεται.

Bura

 • Σε αντίθεση με τα λευκαντικά, το τρυπάνι δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες και δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις με επακόλουθους επικίνδυνους ατμούς. Είναι ένα φυσικό προϊόν που αντιμετωπίζει τέλεια την απομάκρυνση μούχλας στα σπίτια. Τις περισσότερες φορές, το τρυπάνι χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και την αποσύνθεση των συστημάτων αποστράγγισης. Για εργασία είναι απαραίτητο να παρασκευαστεί ένα υδατικό διάλυμα βόρακα.
 • Πρώτον, η επιφάνεια του καλουπιού καθαρίζεται μηχανικά για να μειώσει την ποσότητα των σπόρων. Στη συνέχεια, παρασκευάστε το διάλυμα, αναμείξτε τον βόρακα με νερό σε αναλογία 100 ml / 1000 ml. Εφαρμόζεται στο καλούπι και μια βούρτσα με μια σκληρή τρίχα αρχίζει να το ξεφλουδίζει. Η υπερβολική υγρασία αφαιρείται και αφήνεται να στεγνώσει. Μετά από αυτό, το υπόλοιπο καλούπι καθαρίζεται με ένα στεγνό πανί, το ίδιο το διάλυμα βόρακα δεν ξεπλένεται. Θα δημιουργήσει μια προστατευτική μεμβράνη, η οποία θα αποτελέσει εμπόδιο στην αναπαραγωγή του μύκητα σε αυτό το μέρος.

Ξύδι

 • Ακόμα και το συμπυκνωμένο οξικό οξύ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλους τους τύπους καλουπιών. Αλλά αυτό είναι ένα φυσικό χλωρίνη, το οποίο δεν είναι τοξικό και όταν εισπνέεται δεν είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
 • Εφαρμόστε με σπρέι ή σφουγγάρι χωρίς αραίωση με νερό. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τον ψεκασμό μένει για μια ώρα. Κατόπιν ξεπλύνετε με καθαρό νερό και αφήστε να στεγνώσει. Αυτή τη στιγμή, το δωμάτιο είναι επιθυμητό να αερίζεται, αφού η μυρωδιά είναι πολύ καυστική και μπορεί να παραμείνει σε κλειστό χώρο για αρκετές ώρες.
 • Το ξίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό μέσο, ​​το οποίο επεξεργάζεται την επιφάνεια κάθε 2 εβδομάδες.

Αλκοόλ αμμωνίας

 • Είναι πιο αποτελεσματικό για την αφαίρεση της φόρμας με λεία επιφάνεια, για παράδειγμα, από γυαλί ή κεραμίδια. Αλλά σε πιο πορώδη υποστρώματα, όπως γυψοσανίδα ή ξύλο, δεν αφαιρεί εντελώς τον μύκητα. Επιπλέον, όλοι γνωρίζουν ότι η αμμωνία έχει πολύ απότομη και τοξική μυρωδιά.
 • Ακόμα και όταν αναμιγνύεται με νερό σε αναλογία 1: 1, οι εκπομπές είναι πολύ ισχυρές και η δουλειά θα λειτουργεί μόνο σε ποιοτικό αναπνευστήρα. Όταν εφαρμόζεται στην κατεργασμένη περιοχή, η σύνθεση αφήνεται για 4-5 ώρες. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε με νερό. Συχνά, τα επαγγελματικά ένδικα μέσα γίνονται με βάση την αμμωνία, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις συστάσεις της συσκευασίας.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

 • Στην ουσία του - είναι ένας αντιβακτηριακός και αντιμυκητιακός παράγοντας, οπότε είναι εξαιρετικός για την αφαίρεση της μούχλας. Συχνά χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση έναντι των χλωριωμένων ενώσεων κυρίως επειδή είναι απόλυτα ασφαλής για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος απομάκρυνσης μυκητιακών σχηματισμών από σχεδόν όλες τις επιφάνειες: κεραμίδια, έπιπλα, είδη υγιεινής. Αλλά πριν από τη χρήση, συνιστάται να το δοκιμάσετε σε μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι το υπεροξείδιο δεν αφήνει λεκέδες ή διαζύγια.
 • Στο φαρμακείο πωλούν υπεροξείδιο 3%, δεν χρειάζεται να αραιωθούν με νερό και αμέσως ψεκάζονται σε μούχλα. Ο χώρος εργασίας πρέπει να εμποτιστεί σωστά και να παραμείνει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε όλη τη βρωμιά με μια βούρτσα και ξεπλύνετε με νερό. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να αναμίξετε υπεροξείδιο με ξύδι σε αναλογία 1: 1. Αποθηκεύστε το διάλυμα μόνο σε καφέ δοχείο ή σε σκοτεινό μέρος.

Σόδα ψησίματος

 • Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά οικιακά καθαριστικά. Είναι ασφαλές και απολύτως ακίνδυνο, αλλά και κατάλληλο για αφαίρεση μούχλας. Όταν χρησιμοποιούνται ισχυρές εστίες μούχλας, πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί με ξύδι.
 • Σε 250 ml νερού ανακατεύετε μια κουταλιά σόδα και ρίχνετε σε ένα σπρέι. Ψεκάστε επάνω στην πληγείσα περιοχή και αφήστε για λίγο. Με ένα σκληρό σφουγγάρι ή βούρτσα, όλα καθαρίζονται και ξεπλένονται με νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε και πάλι την ίδια σύνθεση με σόδα και αφήστε μέχρι να στεγνώσει τελείως.
 • Μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο εύκολο και να βάζετε μια απαραίτητη ποσότητα ξηρής σόδας σε ένα πανί που βυθίζεται στο νερό και σκουπίστε το καλούπι με αυτό.

Λάδι για τσάι

 • Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό είναι ένα φυσικό και απολύτως ασφαλές φάρμακο για την καταπολέμηση της μούχλας. Είναι αρκετά ακριβό, αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να καταργηθεί η διαφορά. Αυτό είναι ένα αιθέριο έλαιο που έχει αντιβακτηριακή και αντιμυκητιασική δράση.
 • Για να δουλέψετε, πρέπει να αραιώσετε μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι δέντρου τσαγιού σε ένα ποτήρι νερό και ένα διάλυμα που προκύπτει για να πασπαλίζετε μια καλούπι επιφάνεια. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε τη διαδικασία μετά το στέγνωμα, ξεπλύνετε με νερό, η περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία δεν είναι απαραίτητη. Η μυρωδιά είναι δυνατή, αλλά γρήγορα εξαφανίζεται. Το παρασκευασμένο υδατικό διάλυμα μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σκοτεινό μέρος.

Απόσπασμα οστών γκρέιπφρουτ

 • Επίσης ένα ακριβό φάρμακο, αλλά ασφαλές, φυσικό και πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της μούχλας. Πρώτα απ 'όλα, εκτιμάται για την πλήρη απουσία μιας δυσάρεστης ή έντονης οσμής. Το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ καταστρέφει όλους τους μικροοργανισμούς και απολυμαίνει περαιτέρω την κατεργασμένη επιφάνεια.
 • Πωλείται σε πολύ συμπυκνωμένη μορφή, οπότε απαιτούνται μόνο 250 σταγόνες για 250 ml νερού. Μετά την εφαρμογή, η σύνθεση δεν ξεπλένεται. Αν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε προσεκτικά μια μεγάλη εστίαση, ψεκάστε τον ίδιο αριθμό φορές. Το τελικό διάλυμα αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χημικές συνθέσεις για αφαίρεση καλουπιών

Στα καταστήματα υλικού μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία διορθωτικών μέτρων για την απομάκρυνση μούχλας από τα χέρια σας. Αλλά πριν από την αγορά, συνιστάται να επανεξετάσει τις αναθεωρήσεις. Έτσι, οι χρήστες διατέθηκαν 5 από τα πιο αποτελεσματικά χημικά παρασκευάσματα για την καταπολέμηση του μύκητα.

Νταλί (Νταλί)

 • Αυτό είναι μια καθολική αντισηπτική σύνθεση της εγχώριας παραγωγής, κατάλληλο για οποιαδήποτε επιφάνεια: ξύλο, σκυρόδεμα, τούβλα, πλακάκια, μπογιά, γύψο, χαρτί, χρώματα, κ.λπ. Η τιμή για έναν όγκο 0,6 λίτρων είναι περίπου 150-200 ρούβλια.
 • Καταστρέφει όχι μόνο όλα τα είδη μυκήτων σπόρια και μούχλα, αλλά ακόμη και άλγη και βρύα.
 • Έχει πολύ απότομη και τοξική μυρωδιά, επομένως είναι απαραίτητο να δουλέψουμε όχι μόνο σε γάντια, αλλά και σε μάσκα προσώπου και αναπνευστικό επίδεσμο. Για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα, η εφάπαξ εφαρμογή δεν αρκεί. Πρέπει να το επαναλάβετε 2-3 φορές μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Αλλά μετά τη χρήση, το καλούπι δεν επανεμφανίζεται.

Alpa (phongifluid alpa)

 • Επίσης ρωσική σύνθεση βασισμένη σε αντιμυκητιασικά και αντι-καλούπια συστατικά. Είναι οικουμενικό τόσο για την εσωτερική επεξεργασία μιας θέσης, όσο και για εξωτερικούς, για παράδειγμα, τοίχους του σπιτιού ή μη θερμαινόμενο κελάρι. Όταν χρησιμοποιείται σε βαμμένες επιφάνειες δεν αλλάζει το χρώμα τους. Αυτό το δραστικό μυκητοκτόνο πωλείται έτοιμο για χρήση και καταναλώνεται με ρυθμό 1L / 5m2. Η τιμή ενός φιαλιδίου των 2 λίτρων είναι 600 ρούβλια.
 • Πριν από την εφαρμογή σε μια πολύ πορώδη επιφάνεια, συνιστάται η προ-λείανση. Αυτό θα εξασφαλίσει μια βαθύτερη και ομοιόμορφη διείσδυση της σύνθεσης. Για εφαρμογή, κατάλληλος είναι τόσο ένας εκνεφωτής όσο και ένας συμβατικός σπόγγος ή κύλινδρος. Μετά την εργασία, θα πρέπει να ξεπλένονται με καθαρό νερό.
 • Είναι δυνατή η εφαρμογή του phongifluid μόνο σε θερμοκρασίες άνω των + 5 ° C.
 • Όταν τα δημοφιλή μέσα δεν βοηθούν, είναι καλύτερο να εφαρμόζετε πιο ισχυρά. Εφαρμόστε την στην πληγείσα περιοχή και γύρω της, για μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Μετά την εφαρμογή το καλούπι θα αυτοκαταστρέφεται για αρκετές ημέρες. Μετά από μια εβδομάδα, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί εάν το αποτέλεσμα δεν ικανοποιηθεί πλήρως.

OLYMPM Σταματήστε το καλούπι

 • Εξαιρετική θεραπεία για την απομάκρυνση μούχλας στο μπάνιο, στο υπόγειο και ακόμη και στο θερμοκήπιο. Λόγω του ότι δεν περιέχει τοξικές ουσίες, είναι ασφαλές για ανθρώπους και ζώα. Κατάλληλο για όλα τα είδη επιφανειών, από τσιμεντένιους τοίχους μέχρι χωρίσματα γυψοσανίδας.
 • Το προϊόν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και αφήνεται για 2-3 ημέρες. Στη συνέχεια, απλώς σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Συνιστάται να επαναλάβετε αμέσως τη διαδικασία. Αν το δωμάτιο είναι συνεχώς υγρό, τότε για την πρόληψη της επεξεργασίας κάθε 3 μήνες.

Biotol Spray

 • Έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί μούχλα στην κουζίνα, τα υπόγεια, τα μπαλκόνια. Και επίσης κατάλληλο για εργασία στο δρόμο. Αυτό το βιολογικό αντισηπτικό είναι ασφαλές, καθώς δεν περιέχει χλώριο. Το κόστος ενός δοχείου 500 ml είναι 250-300 ρούβλια.
 • Πριν από την έναρξη της εργασίας, πρέπει να προετοιμαστεί η μολυσμένη επιφάνεια. Μηχανικά, καθαρίστε τους τοίχους του μούχλας. Είναι πολύ βολικό να το κάνετε αυτό με ένα ξύστρα ή μια στενή σπάτουλα. Αν τρίψετε με ένα πινέλο ή ένα μεταλλικό πλέγμα, τα σπόρια θα πέσουν στον αέρα και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν ξανά. Όλα τα σκεύη, τα οποία δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το δωμάτιο, καλύπτονται με αλουμινόχαρτο.
 • Ο παράγοντας εφαρμόζεται μέσω ενός νεφελοποιητή και αφήνεται για αρκετές ώρες. Μετά από αυτό, σκουπίζεται και πλένεται με νερό.
 • Όταν η καθαρισμένη περιοχή είναι στο δωμάτιο silnovlazhnom και έχει μια μεγάλη βλάβη, όπως ένας τοίχος ή οροφή στο κελάρι, η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 3 φορές. Για προφύλαξη, μπορείτε να εφαρμόσετε τη σύνθεση κάθε 6 μήνες.

Mavix-Bio

 • Πολύ ακριβό αντισηπτικό σύνθετο προετοιμασία, η μέση τιμή για 1 λίτρο - 600 ρούβλια. Αυτό το καθολικό εργαλείο αντιμετωπίζει εξίσου καλά με όλους τους τύπους καλουπιών και μυκήτων.
 • Αποτελείται από τρία εξαρτήματα. Πρώτον, η επιφάνεια επεξεργάζεται με ειδικό εμποτισμό 2 φορές και αφήνεται να στεγνώσει. Πάνω από τον αυτοενεργό αντιμυκητιακό παράγοντα εφαρμόζεται και αφήνεται για τον απαραίτητο χρόνο (είναι ξεχωριστά και αναφέρεται στη συσκευασία). Μετά από αυτό, το καλούπι ξεφλουδίζεται με ένα σφουγγάρι.
 • Το τελικό στάδιο θα είναι ο ψεκασμός του υδατοαπωθητικού. Δεν βελτιώνει μόνο τις ιδιότητες στεγανοποίησης του υλικού, αλλά διατηρεί επίσης τις διαπερατές από τους ατμούς ιδιότητές τους.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον μύκητα στους τοίχους;

Μύκητας στους τοίχους μπορεί να εμφανιστεί αρκετά απροσδόκητα και να συλλάβει γρήγορα μεγάλες περιοχές. Για να αρχίσει να αγωνίζεται με αυτό είναι απαραίτητο αμέσως να καθαρίσετε έναν μύκητα στους τοίχους - το ζωτικό έργο. Και δεν είναι μόνο ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, υλικά και εργαλεία για την αφαίρεση μεγάλων συστοιχιών καλουπιών. Τα σπόρια του μύκητα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία: προκαλούν αλλεργίες, προκαλούν άσθμα, βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν ακόμη και στην ανάπτυξη ογκολογικών ασθενειών.

Μορφοποίηση στους τοίχους μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο επιθέσεις αλλεργίας ή άσθματος, αλλά επίσης να υπονομεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

Για να καταπολεμήσετε τους μύκητες και τα μούχλα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ολόκληρη σειρά μέτρων. Είναι σημαντικό να εξαλειφθούν όχι μόνο οι προφανείς συνέπειες της δραστηριότητας των επιβλαβών αντιπαραθέσεων, αλλά και η αιτία τους. Για να μην χάνονται όλες οι προσπάθειες, είναι απαραίτητο να μάθετε γιατί ο μύκητας εμφανίστηκε στους τοίχους.

Αιτίες του προβλήματος

Ο ανεπαρκής αερισμός στο μπάνιο συμβάλλει στην υψηλή υγρασία, η οποία είναι η κύρια αιτία εμφάνισης του μύκητα.

Το γεγονός ότι το σπίτι αισθάνεται απόλυτα μύκητες σπόρια, μπορείτε να μαντέψετε από τη μυρωδιά, ωμά και πικάντικο. Στη θέση της ήττας των τοίχων του καλουπιού, θα εμφανιστούν κηλίδες. Η περιοχή των χρωμάτων τους μπορεί να ποικίλει, από το ανοιχτό γκρι έως το μαύρο. Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε τις μυκητοκαλλιέργειες με το άγγιγμα. Κτυπήστε στους τοίχους με ένα σφυρί: εκεί, όπου ο ήχος θα είναι κωφός, και υπάρχει η ρίζα του κακού. Για ποιους λόγους εμφανίζονται ανεπιθύμητοι επισκέπτες στο σπίτι;

 1. Υγρασία. Η κύρια αιτία της ανάπτυξης των μυκήτων. Για την υψηλή υγρασία μπορεί να οδηγήσει στη ροή των υδραυλικών εγκαταστάσεων στο δωμάτιο και σωλήνες μέσα στους τοίχους του. Σε ιδιωτικά σπίτια με ένα τέτοιο πρόβλημα μπορείτε να μάθετε αν το ίδρυμα έχει κατασκευαστεί λανθασμένα ή κακώς.
 2. Κακή αερισμός. Συνήθως δημιουργεί υψηλή υγρασία στις εγκαταστάσεις, λόγω της οποίας αρχίζει να αναπτύσσεται ο μύκητας. Και δεν είναι μόνο ένα κακώς σχεδιασμένο ή φραγμένο σύστημα εξαερισμού. Τα υπερβολικά πυκνά πλαστικά παράθυρα δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την αναπαραγωγή σπορίων μυκήτων, καθώς σφραγίζουν πρακτικά το δωμάτιο.
 3. Η κατάψυξη των τειχών. Τέτοιες συνέπειες μπορούν να οδηγήσουν σε ρωγμές στους τοίχους ή σχισμές στις ραφές μεταξύ των φύλλων. Με την ευκαιρία, σε αυτές τις ρωγμές και ρωγμές στο δωμάτιο μπορεί να πάρει νερό, δημιουργώντας υγρασία. Φυσικά, τα τείχη θα παγώσουν με κακή θέρμανση ή έλλειψη.
 4. Ακατάλληλα έργα φινιρίσματος. Εάν το υλικό δεν έχει αρκετό χρόνο για να στεγνώσει με το αστάρι, το στόκο, το γύψο ή την κόλλα, η υπόλοιπη υγρασία στο εσωτερικό του θα γίνει το περιβάλλον για την ανάπτυξη σπορίων μυκήτων.

Ο μύκητας επηρεάζει όχι μόνο τις επιφάνειες από σκυρόδεμα και τούβλα, αλλά και τις ξύλινες. Εάν τα τείχη του σπιτιού είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή με το ξύλο, θα πρέπει να τα επιθεωρείτε περιοδικά για σημάδια μούχλας. Και πρέπει να το κάνετε αυτό όσο το δυνατόν συχνότερα, επειδή οι σπόροι μύκητας του ξύλου τρώνε πολύ γρηγορότερα και η απόσυρσή τους είναι πολύ δύσκολη.

Πριν προχωρήσουμε στα κύρια έργα, είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί το πρόβλημα που προκάλεσε την εμφάνιση των σπόρια των μυκήτων: αντικατάσταση σωλήνων διαρροή, επισκευής υδραυλικών εγκαταστάσεων, interpanel σφραγίζουν τις ραφές και ρωγμές στους τοίχους, να καθαρίσει ή να οργανώσει εξαερισμού. Εάν η αιτία της υψηλής υγρασίας είναι το θεμέλιο, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, καθώς μπορεί να απαιτηθεί από όλο το συγκρότημα των κατασκευαστικών εργασιών.

Αφαιρέστε τον μύκητα από τους τοίχους

Πριν από την έναρξη των εργασιών για την αφαίρεση του μύκητα μύκητα, είναι απαραίτητο να φοράτε προστατευτικά γάντια και μάσκα.

Προετοιμασία γίνεται, τώρα είναι καιρός να καταλάβουμε πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα από τους τοίχους. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να διαθέσετε το απαραίτητο εργαλείο:

 • με μια μεγάλη σπάτουλα?
 • ένα πινέλο σύρμα?
 • ένα φυσητήρα?
 • ένα στεγνωτήριο για τα κτίρια;
 • κυλίνδρους, βούρτσες.

Είναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε ειδικό εξοπλισμό προστασίας: μάσκα, γυαλιά και γάντια. Μύκητας μπορεί να προκαλέσει υποβάθμιση της υγείας, αλλεργική αντίδραση, έτσι πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την άμεση επαφή με το παράσιτο.

Όταν εκτελείτε εργασίες, πρέπει να προσέχετε να δημιουργήσετε καλό εξαερισμό.

Αφαιρώντας τον μύκητα από τοίχους από τούβλα ή σκυρόδεμα, πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά ενεργειών:

 1. Καθαρίστε τον τόπο που επηρεάζεται από το καλούπι, από ταπετσαρία, γύψο, μπογιά και οποιεσδήποτε άλλες επικαλύψεις. Ο σοβάς μπορεί να εμποτιστεί, και το χρώμα - λίγο για να θερμάνετε το στεγνωτήριο μαλλιών κτιρίου, τότε και τα δύο υλικά θα αφαιρεθούν εύκολα με μια σπάτουλα.
 2. Με μια συρμάτινη βούρτσα, αφαιρέστε το ανώτερο χαλαρό στρώμα μίας επιφάνειας από σκυρόδεμα ή τούβλο για να αφαιρέσετε σπόρια μυκήτων από εκεί.
 3. Στεγνώστε καλά τον τοίχο. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνωτήρα μαλλιών, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φυσητήρα. Υπό την επιρροή του, όχι μόνο θα διαφύγει η υγρασία, αλλά και τα μυκητιακά σπόρια θα καταστραφούν.
 4. Αντιμετωπίστε τους τοίχους με αντιμυκητιακές ενώσεις. Μπορείτε να αγοράσετε ειδικές ουσίες ή να χρησιμοποιήσετε μία από τις λαϊκές θεραπείες. Οι συνθέσεις εφαρμόζονται στον τοίχο με μια βούρτσα ή ρολό. Και πρέπει να τα καλύψετε όχι μόνο την πληγείσα περιοχή, αλλά και μια αρκετά μεγάλη γειτονική περιοχή.
 5. Όταν οι προστατευτικοί παράγοντες απορροφούνται στον τοίχο, είναι πιθανό να αρχίσετε να εφαρμόζετε αστάρι, στόκος, γύψο. Μόνο μετά από προσεκτική ξήρανση αυτών των υλικών επιτρέπεται να χρωματίσει τον τοίχο ή την ταπετσαρία κόλλα σε αυτό.

Οι ξύλινες επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται από τις μολυσμένες περιοχές, κόβοντας ή καίγοντας τις πληγείσες περιοχές και κατόπιν εφαρμόζοντας αντιμυκητιασική σύνθεση.

Εάν ο μύκητας χτυπήσει μια ξύλινη επιφάνεια, η μόνη διέξοδος είναι να κόψει τη μολυσμένη περιοχή και να την καψει. Για να μην καταφύγουμε σε βασικά μέτρα, είναι απαραίτητο να αγοράσουμε ξύλο για κτίριο, εμποτισμένο με αντιμυκητιακές ενώσεις. Εάν το καλούπι άρχισε ακόμα να χαλάσει το ξύλο από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι, μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε 2-3 στρώματα προστατευτικής ουσίας. Ο εμποτισμός εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου, είναι σημαντικό να περιμένουμε την ξήρανση κάθε στρώματος.

Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το δωμάτιο μόνο 2 ημέρες μετά από όλο το συγκρότημα έργων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι δυσάρεστες μυρωδιές θα εξαφανιστούν, οι τοξικές ουσίες θα εξαφανιστούν. Αυτές οι προφυλάξεις θα βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας.

Βιομηχανικές προστατευτικές ενώσεις

Για τη θεραπεία μεγάλων περιοχών που προσβάλλονται από τον μύκητα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν κύλινδρο σε μια μακριά λαβή για να αυξήσετε την απόσταση και να μην εισπνεύσετε σπόρια μούχλας.

Πολλοί ειδικοί θεωρούν το καλύτερο αντισηπτικό αστάρι για τον μύκητα. Δεν αφαιρεί μόνο το καλούπι, αλλά προστατεύει επίσης τους τοίχους από την πιθανή εμφάνιση σπορίων μυκήτων στο μέλλον. Δεν αραιώνεται η ουσία με νερό, εφαρμόζεται με ένα συνηθισμένο πινέλο στην προετοιμασμένη ξηρή επιφάνεια.

Στην καταπολέμηση του μύκητα, οι συνθέσεις που περιέχουν μυκητοκτόνα, ειδικά με βάση τις ενώσεις βορίου, έχουν αποδειχθεί καλά εδραιωμένες. Τέτοια μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία όχι μόνο εσωτερικών, αλλά και εξωτερικών τοίχων κτιρίων.

Μια αρχαία μέθοδος που επιτρέπει την απομάκρυνση του μύκητα χωρίς προβλήματα, τη θεραπεία της προσβεβλημένης επιφάνειας με διάλυμα 10% θειικού χαλκού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα 40% φορμαλίνης: ένα τέταρτο λίτρο της ουσίας ανά 10 λίτρα νερού.

Αξίζει να δοθεί προσοχή στα χρώματα που περιέχουν στη σύνθεση τους τα μέσα που καταστρέφουν τον μύκητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ουσίες βασισμένες σε ρητίνη σιλικόνης, μυκητοκτόνο διασπορά ή πυριτικά χρώματα. Με την ευκαιρία, τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται για ζωγραφική και εσωτερικούς χώρους, και προσόψεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην αγορά υπάρχουν τόσο παγκόσμια μέσα για την καταπολέμηση των μυκήτων, όσο και τα μέσα για την εξάλειψη κάθε συγκεκριμένου είδους μύκητα. Για να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο προσωπικό, θα χρειαστεί ειδική διαβούλευση.

Συνιστάται να προτιμάτε τα προϊόντα γνωστών εμπορικών σημάτων που αποδείχθηκαν καλά στην αγορά. Μην αγνοείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή σχετικά με τη χρήση συγκεκριμένης σύνθεσης που περιέχεται στην ετικέτα. Εάν αποφασιστεί η χρήση διαφόρων μεθόδων επιφανειακής επεξεργασίας, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί εάν μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει χλώριο στο αγορασμένο προϊόν, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ουσία μαζί με τα μέσα καθαρισμού, επειδή ένα δηλητηριώδες αέριο μπορεί να σχηματιστεί ως αποτέλεσμα της αντίδρασης.

Αρχική διορθωτικά μέτρα

Η σόδα και το ξίδι είναι προϊόντα διατροφής, είναι μη τοξικά και απαντώνται σε κάθε σπίτι, ενώ είναι καλοί προληπτικοί παράγοντες στην καταπολέμηση της μούχλας.

Αρχική διορθωτικά μέτρα για έλεγχο μούχλας:

 1. Bleach. Απομακρύνει όλα τα είδη μυκήτων και τα σπόρια τους, αλλά εκπέμπει τοξικά αναθυμιάσεις, διαβρώνει το δέρμα. Όταν εργάζεστε με αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε προστασία. Για την καταπολέμηση της μούχλας δημιουργείται μια λύση από 1 μέρος της ουσίας και 10 μέρη νερού.
 2. Ξύδι. Από τη φύση του, είναι ένα αδύναμο οξύ, ικανό να σκοτώνει πολλά είδη μυκήτων. Το ξίδι δεν είναι τοξικό, αν και έχει τη δική του ιδιαίτερη οσμή. Μπορείτε να εφαρμόσετε την ουσία στην επιφάνεια τοποθετώντας ένα κουρέλι σε αυτήν, αλλά είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε τον ψεκαστήρα. Μια ώρα μετά την εφαρμογή του ξύδι, οι τοίχοι πλένονται με νερό, τότε το δωμάτιο είναι καλά αεριζόμενο. Εφαρμόστε αυτή τη θεραπεία μία φορά την εβδομάδα.
 3. Υπεροξείδιο του υδρογόνου. Είναι καλό, διότι δεν έχει πικρή οσμή και δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες. Το διάλυμα υπεροξειδίου 3% εφαρμόζεται στην επιφάνεια με τον ίδιο τρόπο όπως το ξύδι.
 4. Σόδα ψησίματος. Η πιο ασφαλής ουσία, καθώς δεν περιέχει επιθετικές χημικές ουσίες. Για να δημιουργήσετε μια προστατευτική λύση 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα θα πρέπει να διαλύεται σε ένα ποτήρι νερό. Η προκύπτουσα σύνθεση σκουπίζεται από την μολυσμένη επιφάνεια. Για να απολυθεί πλήρως το σόδα δεν είναι απαραίτητο, τα παραμένοντα σωματίδια θα προστατεύσουν αποτελεσματικότερα τους τοίχους από την εμφάνιση ενός μύκητα.

Προληπτικά μέτρα

Είναι σημαντικό όχι μόνο να απαλλαγείτε από το καλούπι, αλλά και να εμποδίζετε την εμφάνισή του στο μέλλον. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε μερικούς απλούς κανόνες:

  • Κανονικά αερίστε και στεγνώστε καλά το δωμάτιο.
  • έγκαιρη επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων και σωληνώσεων.
  • Εξαλείψτε ρωγμές και ρωγμές στους τοίχους μόλις εμφανιστούν.
  • προσέξτε ότι το δωμάτιο δεν παγώνει.
  • υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και την επισκευή, ανθεκτικά στην υγρασία ή υποβληθέντα σε αντιμυκητιασική επεξεργασία.

Εάν παρατηρηθούν αυτοί οι κανόνες, η μούχλα δεν θα εμφανιστεί στους τοίχους. Και αν ξαφνικά για κάποιο λόγο ο μύκητας επιστρέφει, ο πανικός δεν αξίζει τον κόπο. Αν κατορθώσετε να το αντιμετωπίσετε μία φορά, δεν θα είναι δύσκολο να το κάνετε τη δεύτερη φορά.