Πώς να αφαιρέσετε μυρωδιά μυρωδιά από τα ρούχα στο σπίτι;

Μερικές φορές λόγω μιας μακράς διαμονής σε υγρασία ή για πολλούς άλλους λόγους τα πράγματα παίρνουν μια μυρωδιά μούχλας και άλλες δυσάρεστες οσμές. Για να κάνετε και πάλι ρούχα, πρέπει να ξέρετε γιατί το ύφασμα αρχίζει να μυρίζει και ποια απλά και οικονομικά προσιτά σκευάσματα στο σπίτι θα σας βοηθήσουν να καταστρέψετε γρήγορα αυτό το πρόβλημα. Επίσης, πρέπει να θυμάστε και να ακολουθήσετε τους κανόνες που δεν επιτρέπουν την επανεμφανιζόμενη δυσάρεστη οσμή στα αγαπημένα σας πράγματα.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο τα πράγματα έχουν μούχλα μυρωδιά είναι μόλυνση με σπόρια μούχλας. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις όπου τα ρούχα παραμένουν υγρά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, τα ρούχα ξεχάστηκαν στο πλυντήριο ή δεν ήταν καλά αποξηραμένα πριν βρεθεί στο ντουλάπι. Υπάρχουν και άλλα αίτια μιας δυσάρεστης μυρωδιάς:

 • Λευκά είδη, που αποστέλλονται στο ντουλάπι αμέσως μετά το σιδέρωμα, συχνά αρχίζουν να μυρίζουν δυσάρεστα. Για να αποφευχθεί αυτό, το πράγμα θα πρέπει να κρυώσει εντελώς σε ισιώσιμη μορφή, μόνο μετά από αυτό μπορείτε να το αφαιρέσετε στη θέση του.
 • Η αποθήκευση καθαρού και βρώμικου πλυντηρίου εξασφαλίζει ότι τα νωπά πράγματα θα έχουν μια δυσάρεστη οσμή από τα χρησιμοποιημένα ρούχα.
 • Η υπερβολικά μεγάλη διάρκεια αποθήκευσης στο ντουλάπι είναι επίσης η αιτία μιας δυσάρεστης οσμής. Εάν ο ιδιοκτήτης σπάνια ή καθόλου φοράει συγκεκριμένα ρούχα, είναι απαραίτητο να την αφήσουμε να αερίζεται από καιρό σε καιρό.

Όταν καταπολεμάτε τις δυσάρεστες οσμές, δεν είναι απαραίτητο να μεταφέρετε ένα αντικείμενο σε στεγνό καθάρισμα.

Στο σπίτι σίγουρα θα υπάρχουν μέσα, ικανά να εξαλείψουν αυτό το πρόβλημα.

Η σόδα είναι δημοφιλής όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και ως καθαριστικό. Αυτή η ουσία είναι αποτελεσματική όταν πλένεται. Η σόδα είναι σε θέση να αφαιρέσει ίχνη χυμών λίπους, λαδιού, φρούτων και μούρων, καπνών και μυρωδιά καπνού. Για να απαλλαγείτε από μια δυσάρεστη οσμή με αυτό, χρειάζεστε:

 1. 1. Βράζουμε 1 λίτρο νερού, προσθέτουμε 3-5 κουταλάκια. σόδα. Εάν φοράτε πολλά ρούχα ή μυρίζει έντονα, μπορείτε να βάλετε περισσότερα.
 2. 2. Συνεχίστε την ανάδευση μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ουσία.
 3. 3. Αφαιρέστε το διάλυμα από τη φωτιά, ρίξτε τα ρούχα και αφήστε το για 30 λεπτά.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, το πλυντήριο πρέπει να πλένεται με τον συνηθισμένο τρόπο και να στεγνώνεται καλά.

Με τη βοήθεια ξύδι τραπεζιού είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη μυρωδιά των ρούχων. Ένας τυπικός παράγοντας 9% μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη δομή του ιστού. Για να αποφευχθεί αυτό, το ξύδι διαλύεται με νερό σε αναλογία 1: 3 πριν από τη χρήση. Η διαδικασία είναι η εξής:

 1. 1. Το προκύπτον διάλυμα πρέπει να εφαρμόζεται σε ρούχα με πιστόλι ψεκασμού.
 2. 2. Αφήστε το αντικείμενο για 10 λεπτά, μετά το πλένετε με σαπούνι πλυσίματος.

Αν οι τρόποι με σόδα και ξύδι δεν έχουν βοηθήσει στην απομάκρυνση της δυσάρεστης οσμής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα μαζί. Συνήθως χρησιμοποιούνται αντί σκόνης σε πλυντήριο, ωστόσο αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για ανοικτές φυγοκεντρικές συσκευές. Κατά τον καθαρισμό ρούχων στο μηχάνημα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με μπάλες οξυγόνου.

Το αλκοόλ αμμωνίας αφαιρεί αποτελεσματικά τόσο τις αδύναμες μυρωδιές των πραγμάτων, όσο και τα επίμονα, για παράδειγμα, τα αρώματα από δεύτερο χέρι.

Το πράγμα ψεκάζεται με ένα διάλυμα αμμωνίας, για την παρασκευή των οποίων 1 κουταλιά της σούπας. l. η ουσία αναδεύεται σε 10 λίτρα νερού. Για να αποφευχθεί η έντονη μυρωδιά των προϊόντων καθαρισμού, το ψεκασμένο αντικείμενο αφήνεται για 5 ώρες, ο ασθενέστερος μπορεί να εξαλειφθεί σε 2-3 ώρες. Μετά από αυτά τα ρούχα πρέπει να ξεπλυθούν καλά.

Αυτό το προϊόν είναι ιδανικό για να απαλλαγείτε από τις οσμές των ρούχων οργανικής προέλευσης - ιδρώτα, υγρασία ή μούχλα. Το υπεροξείδιο αφαιρεί άριστα τους λεκέδες από τα πράγματα.

Ένα τυπικό διάλυμα 3% φαρμακείου λαμβάνεται σε ποσότητα 100 g και αραιώνεται περαιτέρω σε 1 λίτρο νερού. Για τα πράγματα από βαμβάκι ή συνθετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αδιάλυτο, αυτό θα συμβάλει σε ένα ταχύτερο αποτέλεσμα. Η εμβάπτιση δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 5-10 λεπτά.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν συνιστάται αυστηρά για χρήση σε προϊόντα κατασκευασμένα από γνήσιο δέρμα ή μαλλί.

Το αλάτι μαγειρέματος είναι απαραίτητο αν έχει έντονα μυρωδιά σε ρούχα. Βυθίζεται στο σημείο μόλυνσης και αφήνεται για 30 λεπτά. Μετά από αυτό, μπορείτε να πλύνετε το αντικείμενο με τη συνήθη λειτουργία ή επιπλέον να απορροφείτε με απορρυπαντικό.

Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε 3 κουτ. αλάτι με λίτρο νερό, περιμένετε για πλήρη διάλυση και στη συνέχεια αφήστε τα ρούχα για 20-30 λεπτά.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλα στα ρούχα στο σπίτι

Περιεχόμενο του άρθρου

 • Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλα στα ρούχα στο σπίτι
 • Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του μούχλα
 • Πώς να απαλλαγείτε από μια δυσάρεστη μυρωδιά στα ρούχα

Πώς να απαλλαγείτε από μια ελαφρά οσμή μούχλας στα ρούχα

Εάν ο μύκητας δεν είχε τον χρόνο να χαλάσει το πράγμα, δεν εξαπλωθεί έτσι ώστε τώρα υπάρχει πλάκα ή λεκέδες, μπορείτε να αφαιρέσετε την καυστική μυρωδιά των ρούχων, και στη συνέχεια ξήρανση στον ήλιο. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι καταστροφική για το καλούπι, οπότε πρέπει να κρεμάσετε ρούχα έτσι ώστε το άμεσο ηλιακό φως να μπορεί να φτάσει σε αυτό.

Μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα στον ήλιο, πρέπει να σιδερώσετε τα πράγματα με την κατάλληλη λειτουργία:

• Τα ρούχα από ευαίσθητα υφάσματα πλένονται με χειροκίνητο τρόπο πλυσίματος και λειαίνουν με γάζα. Στο σίδερο ατμού είναι καλό να ρίχνετε αρωματικό νερό, αυτό θα βοηθήσει επίσης να απαλλαγούμε από τη μούχλα μυρωδιά.

• Τα είδη βαμβακιού και λινό είναι αλεσμένα σε μέγιστη θερμοκρασία για να σκοτώσουν τους μύκητες και τα σπόρια. Στο σίδερο ατμού μπορείτε επίσης να ρίξετε αρωματισμένο νερό.

• Μετά το σιδέρωμα, μην τοποθετείτε αμέσως ρούχα στο ντουλάπι, αλλά αφήστε το να κρυώσει. Αυτό θα προστατεύσει το περίβλημα σας από υπερβολική υγρασία.

Δεν έχει ο καθένας την ευκαιρία να αφαιρέσει τη μυρωδιά του μούχλας με αερισμό και ξήρανση στον ήλιο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι και ειδικές γεύσεις. Τα τελευταία πωλούνται στα καταστήματα χημικής οικιακής χρήσης.

Πώς να απαλλαγείτε από την έντονη μυρωδιά μούχλας στα ρούχα

Η σταθερή μυρωδιά του μούχλας στα ρούχα είναι πιο δύσκολο να βγει, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το κάνεις στο σπίτι, παρακάμπτοντας τις υπηρεσίες των στεγνοκαθαριστών.

Μέθοδος 1. Τεργέστη και πηλό • Βαμβακερό βαμβάκι εμποτίζετε με αλκοόλ και σκουπίζετε μούχλα σε ρούχα.
 • Κατόπιν πασπαλίστε τη σκόνη με άσπρο πηλό (μπορείτε να το αγοράσετε στο φαρμακείο).
 • Σίδερο με χαρτοπετσέτα.
 • Πλύνετε το χέρι με σαπούνι, μπορείτε να αραιώσετε το σαπούνι και να πλύνετε ρούχα από μούχλα στο αυτοκίνητο, αλλά ο πρώτος τρόπος είναι πιο αποτελεσματικός.

Μέθοδος 2: Σόδα

Απομακρύνει τέλεια όλες τις μυρωδιές, συμπεριλαμβανομένων των μυκήτων από μούχλα. Απλά πρέπει να προσθέσετε μια κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδα στη σκόνη πλυσίματος.

Μέθοδος 3: Ξίδι και σκόνη

Επίσης ένα εξαιρετικό φάρμακο για δυσάρεστες οσμές, εκτός από το ότι η μούχλα χάνεται σε ένα όξινο περιβάλλον. Είναι απαραίτητο να προσθέσετε ξίδι 9% στο απορρυπαντικό, έτσι ώστε να αποκτηθεί κρεμώδης μάζα. Στη συνέχεια, πλύνετε το μηχάνημα σε λειτουργία που αντιστοιχεί στο ύφασμα.

Μέθοδος 4: Τρυπάνι και σκόνη

Είναι απαραίτητο να γίνει ένα τέτοιο μείγμα. Απλώστε μια κουταλιά της σούπας βόρακα σε ζεστό νερό, προσθέστε σκόνη απορρυπαντικού. Τα μούχλα θα πρέπει να εμποτιστούν σε αυτή τη λύση, μετά από μερικές ώρες πλύσης και ξήρανσης, κατά προτίμηση σε εξωτερικούς χώρους σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Μέθοδος 5. Βότκα ή αμμωνία

Αναμίξτε μια μικρή ποσότητα αμμωνίας, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με βότκα, σε νερό και να ρίξετε σε ένα σπρέι. Για τη θεραπεία των ρούχων, η μυρωδιά του μούχλας θα εξαφανιστεί.

Τι να κάνετε έτσι ώστε τα ρούχα να μην μυρίζουν μούχλα

Οποιοδήποτε πρόβλημα είναι πιο εύκολο να αποφευχθεί παρά να εξαλειφθεί αργότερα, οπότε πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συστάσεις και το καλούπι δεν θα εγκατασταθεί στην ντουλάπα σας. • Μία φορά το μήνα, κάντε ένα γενικό καθαρισμό στην ντουλάπα, βγάλτε όλα τα συρτάρια και ανοίξτε τις πόρτες. Εξαερώστε όλα τα είδη ένδυσης, ειδικά αν δεν το χρησιμοποιείτε και παραμένει ή κολλάει στην ντουλάπα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Χρησιμοποιήστε άρωμα για ρούχα ή βάλτε σε ντουλάπα μια τσάντα με αρωματικά βότανα.
 • Μην βάζετε υγρά στο ντουλάπι, αυτό δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την αναπαραγωγή μυκήτων μούχλας.
 • Μην ρίχνετε τα σιδερωμένα πράγματα αμέσως, αφήστε τα να στεγνώσουν.
 • Μετά το δρόμο, μην κρεμάτε ούτε τα εξωτερικά ρούχα σας στο ντουλάπι.

Και, φυσικά, πρέπει να παρακολουθείτε την υγρασία στο διαμέρισμα, γιατί αν το καλούπι εμφανιστεί στην οροφή ή στις γωνίες του δωματίου, τότε δεν θα είναι δύσκολο να μετακινηθείτε στο ντουλάπι.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλα για τα πράγματα - 8 αποτελεσματικούς τρόπους

Ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας στο σπίτι είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Αυτό προκαλεί την εμφάνιση μούχλας στα ρούχα. Βρήκε στα πράγματα μια λεπτή αλλά δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας; Τότε πρέπει να απαλλαγείτε από αυτό, και θα σας πω πώς.

Αφαίρεση της οσμής από τα ρούχα - ένα συγκρότημα εκδηλώσεων, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα επιπλέον πλύσιμο και σχολαστικό σιδέρωμα

Εξαλείψτε τη μυρωδιά των μούχλας - 8 συνταγών

Για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μούχλας στα ρούχα, μπορείτε, το πιο σημαντικό, να αρχίσετε αμέσως να αναλάβετε δράση. Τα μέτρα που θα λύσετε το πρόβλημα εξαρτώνται άμεσα από το πόσο ισχυρό είναι το "άρωμα" που αποπνέει το σακάκι, το τζιν ή το φόρεμα.

Τι να κάνει με μια αδύναμη μυρωδιά του μούστου

Μια δυσδιάκριτη, αλλά δυσάρεστη μυρωδιά ρούχων μετά το πλύσιμο θα βοηθήσει στην εξάλειψη του ηλιακού φωτός. Κλείστε τα προϊόντα στον ήλιο για να στεγνώσει και το υπεριώδες θα κάνει τα πάντα για εσάς. Εάν δεν υπάρχει τέτοια επιλογή, το ξίδι και οι ειδικές γεύσεις που πωλούνται στα οικιακά χημικά καταστήματα θα αφαιρέσουν τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα.

Το στέγνωμα των πραγμάτων στον ήλιο θα βοηθήσει να σκοτωθούν τα βακτήρια που προκαλούν μούχλα

Μετά το πλύσιμο, κάντε πράγματα σιδήρου. Η επιλογή του τρόπου σιδερώματος πρέπει να βασίζεται στον τύπο του υφάσματος.

 • Για ευαίσθητα υλικά. Πρώτα τα πλένετε στο χειροκίνητο πλύσιμο. Αφού ρίξετε στο ατμό ή το σίδερο αρωματικό νερό και σιδερώστε το προϊόν μέσα από ένα τραπεζομάντιλο ή ένα λεπτό ύφασμα.
 • Για βαμβάκι και λινό. Μπορούν να σιδερώνονται σε μέγιστη θερμοκρασία, θα βοηθήσουν να απαλλαγούμε από μικροοργανισμούς και βακτήρια - πηγές δυσάρεστης οσμής. Αφού αφήσουμε τα πράγματα να κείσουν λίγο και να δροσιστούν, και μόνο στη συνέχεια να τα βάλουν σε μια ντουλάπα.
Επιλέξτε τρόπο σιδερώματος ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος

5 συνταγές από μια βιώσιμη οσμή

Από την ανθεκτική μυρωδιά του μούχλα στα ρούχα για να απαλλαγούμε από πιο δύσκολο, αλλά ακόμα πραγματικό. Υπάρχουν πολλές λαϊκές συνταγές, η αποτελεσματικότητα των οποίων βίωσα στη δική μου εμπειρία:

Αν ψάχνετε για το πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή:

 • Βρέξτε ένα βαμβάκι στο αλκοόλ και επεξεργαστείτε απαλά το υλικό.
 • Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με πηλό (πωλείται σε οποιοδήποτε φαρμακείο, η τιμή είναι αποδεκτή).
 • Τυλίξτε το προϊόν σε χαρτοπετσέτα και επεξεργαστείτε το προϊόν με σίδερο.
 • Στη συνέχεια, πλύνετε σε σαπουνόνερο.

Αφαιρέστε τη μυρωδιά από τα ρούχα θα βοηθήσει σόδα, η οποία βρίσκεται σε οποιαδήποτε κουζίνα. Απλά προσθέστε μια κουταλιά αυτού του προϊόντος στη σκόνη πλύσης.

Αραιώστε τη σκόνη απορρυπαντικού με ξύδι μέχρι τη συνοχή της παχιάς ξινή κρέμας. Ρίξτε το μείγμα στο αντίστοιχο δοχείο του πλυντηρίου.

Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από ρούχα οποιουδήποτε τύπου.

Αραιώστε μια κουταλιά της σούπας βοράξ σε ζεστό νερό και αναμίξτε το προκύπτον υγρό με απορρυπαντικό.

Στη λύση, απολαύστε τα πράγματα για μερικές ώρες και τα ξεπλύνετε. Η μυρωδιά της μούχλας θα εξαφανιστεί, σαν να μην ήταν εκεί.

Αραιώστε μια μικρή ποσότητα αμμωνίας ή βότκας στο νερό και ρίξτε το διάλυμα σε μια φιάλη ψεκασμού. Ψεκάστε το πάνω από τα ρούχα, κρεμάστε το σε ένα σχοινί και στεγνώστε το.

3 επιλογές - να απαλλαγούμε από κηλίδες από μούχλα

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας στα ρούχα - κατάλαβα έξω. Αλλά τι γίνεται αν υπήρχαν λευκά κηλιδωτά σημεία πάνω στα πράγματα; Αξίζει να καταφύγουμε σε τέτοιες μεθόδους:

Αντιμετωπίστε με τις κηλίδες θα βοηθήσει το εργαλείο, στη φωτογραφία - μόνο ένα μέρος τους

Χυμός που πιέζεται από ένα λεμόνι, απολαύστε την ζημιά και αφήστε την για 10 λεπτά.

Αφού πασπαλίστε το λεκέ με αλάτι, περιμένετε λίγο, πλύνετε το προϊόν και στεγνώστε το στον ήλιο.

Χυμοί ένας βολβός απολαύστε τους λεκέδες του καλουπιού, αφήστε τους να στεγνώσουν λίγο και επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές.

Αφού τοποθετήσετε τα αντικείμενα στο πλυντήριο και ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πλύσης με χαμηλή θερμοκρασία.

Γαλακτοκομικά προϊόντα - μια άλλη επιλογή, πώς να απαλλαγούμε από μούχλα σε ρούχα. Βυθίστε το κατεστραμμένο προϊόν στον ορό ή στο γιαούρτι για 12 ώρες.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να πλύνετε το προϊόν με τον συνήθη τρόπο και να το στεγνώσετε σωστά.

Προληπτικά μέτρα

Για να σκεφτείτε πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδάτη μυρωδιά των ρούχων, δεν έπρεπε πλέον, είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε τα πράγματα σωστά:

 • Στεγνώστε καλά τα πράγματα. Μην βάζετε ρούχα στο ντουλάπι μέχρι να στεγνώσει τελείως. Ακόμα και ένα ελαφρώς υγρό προϊόν μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.
Τα υγρά ρούχα δεν μπορούν να σταλούν στην ντουλάπα, αλλιώς μπορεί να μούχλα
 • Χρησιμοποιήστε το σίδερο. Οι υψηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν το πολλαπλασιασμό των σπόρων των καλουπιών.
Οι υψηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την αναπαραγωγή βακτηριδίων
 • Καθαρίστε τακτικά το πλυντήριο ρούχων. Εάν τα πράγματα μετά το πλύσιμο έχουν μια υγρή οσμή, τότε ίσως το πρόβλημα έγκειται στο πλυντήριο. Ελέγξτε την ελαστική ταινία του τυμπάνου, εάν είναι απαραίτητο, καθαρίστε το με οποιοδήποτε απορρυπαντικό που περιέχει χλώριο.
Για να μην δημιουργηθεί μυρωδιά υγρασίας, μετά από την ενεργοποίηση κάθε μηχανής, πρέπει να σκουπιστεί
 • Χειριστείτε τα ράφια των ντουλαπιών. Ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο προκαλεί αυξημένη υγρασία στο ντουλάπι. Με τη σειρά του προκαλεί την εμφάνιση μούχλας. Για να αποφύγετε ένα τέτοιο πρόβλημα, πλύνετε μερικές φορές το ράφι με αλκοόλ και φυτρώνετε τακτικά.
Το ντουλάπι πρέπει να είναι καθαρό και σωστό

Περίληψη

Μίλησα για τρόπους αντιμετώπισης της οσμής και των λεκέδων μούχλας στα ρούχα, χωρίς να καταφύγουμε σε στεγνά καθαριστικά. Και αν ακολουθήσετε τις συστάσεις, θα ξεχάσετε γενικά την υγρασία στα ρούχα.

Προτείνω να εξετάσετε τις οπτικές οδηγίες στο βίντεο σε αυτό το άρθρο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέλετε να μοιραστείτε τις συνταγές σας - γράψτε σχόλια.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στα ρούχα - μούχλα και άλλες δυσάρεστες οσμές

Είναι αδύνατο να κάνετε μια καλή εντύπωση μόνο από την εμφάνιση και τις έξυπνες ομιλίες. Τα όργανα της οσμής δίνουν το συμπέρασμά τους για ένα άτομο. Μια ζακέτα από ένα υγρό ντουλάπι ή από ένα μπουφάν που είναι μούσκεμα, τότε θα αναιρεί την εντύπωση ευχάριστων τρόπων και απαλής φωνής. Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στα ρούχα και να φροντίζετε σωστά τη ντουλάπα. Από το να πλύνετε και να καθαρίζετε τα πράγματα που δεν τους έχουν χαλάσει.

Αιτίες δυσάρεστης οσμής στα ρούχα

Τα τηγανισμένα ψάρια μυρίζουν υπέροχα. Αλλά όταν το μαγείρεμα αυτή η οσμή απορροφάται σε ρούχα, προκαλεί μια αντίδραση. Προσπαθώντας να συγκαλύψει την δυσάρεστη ατμόσφαιρα με το άρωμα του νερού τουαλέτας και του αποσμητικού, επιδεινώνει μόνο την κατάσταση. Τίποτα άλλο δεν έχει μείνει, πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στα ρούχα και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας άρωμα.

Για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στα ρούχα μπορεί να είναι αρκετά προβληματική

Οι ανεπιθύμητες μυρωδιές στο ρούχο είναι, πάνω απ 'όλα:

Η μυρωδιά της βενζίνης και του πετρελαίου κινητήρα μπορεί να υποστηριχθεί, για ορισμένους είναι τρομερό, άλλοι απολαμβάνουν, αναπνέοντας.

Κάθε μυρωδιά έχει τους δικούς της λόγους για να εμφανιστεί στα ρούχα. Για τις μυρωδιές της λάσπης και της μούχλας:

 • αποθήκευση σε υγρό θάλαμο.
 • μείνετε σε ένα μέρος καθαρά και βρώμικα πράγματα?
 • τα αποξηραμένα αποξηραμένα αντικείμενα αποστέλλονται στο ράφι.
 • Το λινό ήταν ζεστό μετά το σιδέρωμα.
 • τα ρούχα είναι κρεμασμένα όχι τυλιγμένα και δεν καθαρίζονται μετά τη φθορά?
 • η παρουσία στο πύργο ποντικών, κατσαρίδων, σκώρων.

Για να κάνετε ρούχα εμποτισμένα με τη μυρωδιά του καπνού, δεν χρειάζεται να καπνίζετε. Αρκεί να είσαι σε δωμάτιο με καπνό. Εάν πηγαίνετε στην κουζίνα, όταν η οικοδέσποινα ετοιμάζει φαγητό και λίγο εκεί για να σταθεί, η μυρωδιά θα απορροφά αμέσως σε ρούχα, ειδικά τα ψάρια και το βραστό λάχανο.

Τα πράγματα από το δεύτερο χέρι είναι μεταχειρισμένα, επεξεργασμένα με επίμονα χημικά παρασκευάσματα. Πρέπει να προστατεύουν μακρά και αξιόπιστα από κάθε είδους παράσιτα και μύκητες. Δυστυχώς, αυτή η μυρωδιά αναγνωρίζεται από όλους και δεν συνδέεται με ευημερία και πολυτέλεια.

Καταπολέμηση μυκήτων και μυρωδιού μυρωδιάς

Για την ανάπτυξη της μούχλας και του μύκητα ανάγκη ζεστασιά και υγρασία. Αν το περίβλημα δεν αερίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια μούχλα μυρωδιά θα εγκατασταθεί σε αυτό. Ένα παρόμοιο άρωμα εμφανίζεται όταν σιδερώνονται τα πράγματα στοιβάζονται αμέσως στο ράφι, ζεστό.

Καταπολέμηση αποτελεσματικά με μούχλα είναι καλύτερα πλένονται σε σκόνη με την προσθήκη των φυσικών θεραπειών που καθαρίζουν τη μυρωδιά. Αυτά περιλαμβάνουν:

Τα καταστήματα έχουν έτοιμα παρασκευάσματα που προστίθενται στο νερό κατά το πλύσιμο και το πλύσιμο, πριν να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά της υγρασίας στα ρούχα.

Το διάλυμα σόδας εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές

Το αλάτι δημιουργεί μια αφή στα θερμαντικά στοιχεία. Ως εκ τούτου, είναι μούσκεμα στα πράγματα πριν από το πλύσιμο.

 1. Αραιώστε το αλάτι σε νερό, σε αναλογία 20 g ανά λίτρο.
 2. Βγάλτε τα πράγματα και αφήστε για μερικές ώρες.
 3. Πιέστε και πλύνετε χρησιμοποιώντας ένα κοντίσιονερ-κοντίσιονερ.
 4. Στεγνώστε στον ήλιο και βυθίστε μέχρι να στεγνώσει τελείως.

Τα πράγματα από λινάρι και βαμβάκι είναι καλά ανεκτά από τις υψηλές θερμοκρασίες. Μπορούν να βράσουν σε διάλυμα σόδας και σαπουνιού για 3 - 40 λεπτά. Στη συνέχεια, στεγνώστε το στο δρόμο. Εάν ο καιρός είναι υγρός και δεν σας επιτρέπει να αερίσετε καλά τα ρούχα σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα θερμαντήρα στο δωμάτιο και να στείλετε ένα ρεύμα ζεστού και ξηρού αέρα στα πράγματα που κρέμονται στο στεγνωτήριο.

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από ρούχα που δεν μπορούν να βράσουν και να πλυθούν σε υψηλές θερμοκρασίες.

 1. 100 g σόδα ψησίματος χύνεται στο πλυντήριο της αυτόματης μηχανής στο διαμέρισμα πρόπλυσης.
 2. Η σκόνη χύνεται στο συνηθισμένο για αυτά τα πράγματα.
 3. Ο τρόπος λεπτού πλυσίματος με μέση θερμοκρασία ρυθμίζεται.
 4. Στο τέλος, θα πρέπει να ξεπλύνετε ξανά, να γεμίσετε το αρωματισμένο κοντίσιονερ.

Η σκόνη μαζί με τη σόδα πέφτουν κοιμισμένα στο πλυντήριο

Με το ίδιο σχέδιο αποβάλλουμε τη μυρωδιά όταν πλένουμε τα χέρια. Πρώτα βρεγμένο σε ζεστό νερό με σόδα. Μετά από 30 λεπτά, εξάγεται και πλένεται σε διάλυμα ουδέτερου σαπουνιού. Στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Εάν πρέπει να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του μούχλα από τα κλινοσκεπάσματα, τα οποία είναι καθαρά, αλλά εμποτισμένα με δυσάρεστες οσμές. Τα φυσικά υφάσματα σιδερώνονται, εκθέτοντας τη μέγιστη θερμοκρασία για αυτό το ύφασμα. Ένα αρωματικό νερό για το σιδέρωμα, έτοιμο ή κατασκευασμένο από τον εαυτό σας, προστίθεται στο δοχείο ατμού.

Όταν ατμού πράγματα, διάφορες ουσίες που προστίθενται στο νερό μπορεί να αφήσει σημάδια στο ύφασμα. Προσθέστε μόνο άχρωμο υγρό που δεν περιέχει λάδι:

Η αιθυλική αλκοόλη είναι απολυμαντικό

Αρκεί 2 - 3 σταγόνες στη δεξαμενή νερού στο σίδερο. Οι ουσίες απολυμαίνουν τα ρούχα, σκοτώνουν τον μύκητα. Την ίδια στιγμή, καθώς εξατμίζονται, αφαιρούν επίσης μια δυσάρεστη οσμή.

Έχοντας σιδερωθεί, τα πράγματα δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ντουλάπι. Πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να κρυώσουν και να αερίσουν. Συνιστάται να κολυμπήσετε στο δρόμο.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλα σε πράγματα που δεν μπορείτε να νερό εντελώς στο νερό. Γούνα, παλτά και σακάκι είναι προβληματικά. Η μυρωδιά του μούχλας από τέτοια πράγματα αφαιρείται σε διάφορα στάδια.

 1. Ζυγίστε και σκουπίστε την επένδυση με μια μαλακή βούρτσα βυθισμένη στο νερό με ξίδι ή αμμωνία.
 2. Στην μπροστινή πλευρά, καθαρίστε τα ρούχα με ένα πανί εμποτισμένο σε σαπουνόνερο. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το απορρυπαντικό με διάλυμα ξύδι ή αμμωνία.
 3. Στεγνώστε για 3 ώρες.
 4. Ρυθμίστε τον ψεκαστήρα στις μικρότερες σταγόνες "ομίχλης" και ψεκάστε στα ρούχα Listerine - στοματικό διάλυμα ή βότκα.
 5. Στεγνώστε 2 μέρες στον ήλιο ή τον παγετό.

Δώστε στο παλτό μια ανάσα στο μπαλκόνι

Τα διαλύματα παρασκευάζονται με υπολογισμό 5-10 ml του παρασκευάσματος ανά λίτρο νερού. Σαπούνι πλυντηρίου, σκοτεινό τρίβει το ένα τέταρτο του μπαρ και εκτρέφεται σε ζεστό νερό - 500 ml.

Τα πράγματα που κατασκευάζονται από μαλλί και μετάξι δεν είναι επιθυμητά να πλυθούν για άλλη μια φορά. Απαλλαγείτε από μύκητες και δυσάρεστη οσμή, μπορείτε να τους κρεμάσετε στο μπαλκόνι σε ξηρό καιρό. Δεν έχει σημασία, τον ήλιο ή τον παγετό. Δύο ημέρες και μούχλα θα σκοτωθεί από υπεριώδεις ακτίνες, κρύο και φρέσκο ​​αέρα. Όταν το παράθυρο είναι υγρό, απελευθερώστε τον καταψύκτη από τα τρόφιμα. Αφαιρούμε ό, τι αφήνει περιττή οσμή. Βάζει τη μπλούζα ή την μπλούζα, κλείνουμε όλη τη νύχτα. Δεν υπάρχει ήλιος, αλλά ο παγετός κάνει τη δουλειά του. Συσκευασία και άλλη συσκευασία από τα ρούχα πριν την τοποθέτησή σας στο ψυγείο, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί.

Αφαιρέστε γρήγορα και αποτελεσματικά τη φιλοδοξία του ιδρώτα και του καπνού

Ο ιδρώτας δεν εφαρμόζεται στις ευχάριστες μυρωδιές και το εμποτισμένο ρουχισμό δημιουργεί επίσης συνθήκες για την ανάπτυξη του μύκητα. Η διαφορά είναι μόνο στον εντοπισμό των κηλίδων και τον λόγο για την εμφάνιση του "άρωμα".

Για μπορούν να πλυθούν τα πράγματα που είναι ελεύθερα, ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά και λεκέδες στο χέρι - το πλύσιμο με σαπούνι προκατεργασία.

 1. Βρέξτε το πράγμα σε καθαρό νερό και πιέστε.
 2. Με ένα σκούρο σαπούνι, σαπούνι όλες τις προβληματικές περιοχές κάτω από τα χέρια σας, ένα κολάρο και άλλα.
 3. Μετά από 20 λεπτά, τοποθετήστε όλα τα πράγματα στο μηχάνημα και πλύνετε με τη μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία γι 'αυτά.
 4. Εάν η σκόνη δεν είναι αρωματισμένη, προσθέστε κοντίσιονερ ή ρίξτε 2 έως 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου αραιωμένου σε νερό πριν ξεπλένετε.

Για σκοτεινά πράγματα, για τα οποία δεν υπάρχουν σημεία ιδρώτα, μόνο μια μυρωδιά, πρέπει πρώτα να συλλέξετε το έδαφος του καφέ. Μπορεί να ληφθεί από μια μηχανή καφέ και να χυθεί από τους Τούρκους και τα κύπελλα πάνω σε χαρτοπετσέτα.

 1. Τοποθετήστε τη ζακέτα στο τραπέζι.
 2. Διαδώστε σε αυτό ένα ελαφρώς υγρό (όχι υγρό) έδαφος καφέ.
 3. Μπορείτε να διαδώσετε τους κόκκους με ένα μαλακό πινέλο, ελαφρώς τρίβοντάς τους σε προβληματικές περιοχές, εκπέμποντας μια αμπούλα.
 4. Μετά από λίγο, ανακινήστε τον καφέ. Καθαρίστε με μια βούρτσα.

Οι χώροι του καφέ βοηθούν στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς του ιδρώτα

Ο καφές απορροφά τις μυρωδιές και στη συνέχεια το αφαιρείτε. Για την αξιοπιστία μετά το στέγνωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό τουαλέτας.

Στεγανικά πουκάμισα, σακάκια και άλλα ζεστά ρούχα επεξεργάζονται από μια ένωση που αφαιρεί τη μυρωδιά της υγρασίας, του καπνού και των ιδρωτοπαγίδων.

 • ένα κουταλάκι του γλυκού αμμωνία.
 • μια κουταλιά αλάτι?
 • ένα ποτήρι νερό.

Ο wadded δίσκος βρέθηκε και εφαρμόστηκε πάνω από την επιφάνεια των λεκέδων. Εάν πρέπει να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καπνού τσιγάρου και της βενζίνης, τότε ολόκληρη η επιφάνεια του ιματισμού. Στη συνέχεια, στον καθαρό αέρα για τις καιρικές συνθήκες.

Τα πυκνά πράγματα πρέπει να επεξεργαστούν σε πυκνή σύνθεση

Όλες οι δυσάρεστες οσμές απομακρύνουν τη βότκα κατά την εξάτμιση. Πρέπει να ψεκαστεί στα πράγματα. Κάτω από τα χέρια και το κολάρο σας μπορεί να σκουπιστεί.

Μοναδικός εξοπλισμός για την απομάκρυνση των μυκήτων και της οσμής

Ο σύγχρονος εξοπλισμός ατμού διαθέτει εξαρτήματα για τον καθαρισμό και το σιδέρωμα. Η σφουγγαρίστρα μπορεί να πλυθεί παράθυρα και οροφή. Στο σετ σιδήρου υπάρχουν εξαρτήματα για τον καθαρισμό κεραμιδιών και επίπλων. Η επεξεργασία με ατμό ρούχων επιλύει ταυτόχρονα διάφορα καθήκοντα:

 • απολύμανση ·
 • εξομάλυνση;
 • απομάκρυνση ακαθαρσιών.
 • εξάλειψη των οσμών.

Εάν το σπίτι διαθέτει ατμογεννήτρια ή άλλο εξοπλισμό από αυτήν την ομάδα, τότε όλα τα ρούχα πρέπει να υποστούν επεξεργασία με αυτό.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι το ζήτημα για πράγματα που δεν μπορούν να πλυθούν και να σιδερώνονται με ένα συμβατικό σίδερο:

 • δέρμα, φυσικό και τεχνητό?
 • γούνα;
 • ζεστά μπουφάν?
 • κουρτίνες;
 • ρούχα με πούλιες, στρας και άλλα στολίδια.
 • φυσικό μετάξι?
 • μαλλί, κασμίρ.

Ατμογεννήτρια - ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταπολέμηση των οσμών

Επιλέξτε το κατάλληλο ακροφύσιο και τη λειτουργία. Πριν επεξεργαστείτε ένα πράγμα, θα πρέπει να το κουνήσετε από την υπερβολική σκόνη. Μετά τον ατμό κρεμάστε στον ήλιο και το βύθισμα για μερικές ώρες.

Η μυρωδιά του μεταχειρισμένου είναι αναγνωρίσιμη και επίμονη

Τα πράγματα που πωλούνται σε χαμηλή τιμή, είτε νέα είτε ήδη χρησιμοποιούμενα, έχουν ιδιαίτερη οσμή. Δεν είναι μόνο δυσάρεστος, αλλά δίνει και τον τόπο απόκτησης των πραγμάτων. Πώς να το ξεφορτωθείτε γρήγορα και με εγγύηση.

 1. Αποσυναρμολογήστε τα πράγματα ανά χρώμα.
 2. Διαποτίζεται σε διάλυμα αμμωνίας 50 ml στον κάδο νερού. Φυσικά υφάσματα έως 3 ώρες, συνθετικά για 6 ώρες.
 3. Πιέστε, κρεμάστε στο σχοινί στην αυλή.
 4. Όταν η κύρια υγρασία είναι ξεπερασμένη, πλύνετε στη γραφομηχανή.
 5. Όταν ξεπλένετε, προσθέστε κλιματισμό ή άλλη γεύση.

Αν ανάμεσα στα πράγματα υπάρχουν και εκείνα που δεν ανέχονται αμμωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα και αλάτι, με την προσθήκη ξιδιού στο νερό. Γεύση επιλέξτε με μια ελαφρά οσμή λεμονιού ή μήλου.

Ισχυρά χημικά που χειρίζονται τα πράγματα από δεύτερο χέρι πρέπει να ξεπεράσουν. Ως εκ τούτου, για οποιαδήποτε μέθοδο θεραπείας, πρώτα και στο τέλος πρέπει να φυλάσσονται σε εξωτερικούς χώρους.

Πρόληψη των οσμών

Η κύρια αιτία δυσάρεστων οσμών είναι η υγρασία και η βρωμιά. Επομένως, αρκεί να είσαι καλή οικοδέσποινα, να κάνεις προληπτικά μέτρα κατά της εμφάνισης μούχλας, σκώρων, ακάρεων και άλλων παρασίτων και δεν θα υπάρξει μυρωδιά από τα πράγματα.

 1. Διπλώστε στο ντουλάπι και κρεμάστε στο ντουλάπι μόνο καθαρά στεγνά αντικείμενα.
 2. Να αερίζεστε τακτικά το δωμάτιο.
 3. Κάντε ένα γενικό καθαρισμό και σκουπίστε όλα τα ράφια με μια λύση ξύδι.
 4. Μην βάζετε βρώμικα αντικείμενα στο ντουλάπι, με ίχνη ιδρώτα, λεκέδες.
 5. Πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε, 2 φορές το χρόνο για να πάρει και να στεγνώσει, ειδικά τα εξωτερικά ρούχα.
 6. Βάλτε στα ράφια λεβάντας, μελιού, χαμομηλιού, αψιθιάς ή έτοιμα φακελάκια με ξηρά βότανα.

Για να απαλλαγείτε από την υγρασία μπορεί να είναι ένας κανονικός αερισμός, το στέγνωμα με ένα θερμαντήρα με ανεμιστήρα. Μπορείτε να βάλετε αρωματικά κεριά κοντά στο ανοικτό ντουλάπι, ρίξτε απορροφητικά μέσα σε υγρές γωνίες, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να επισκευάσετε και να μονώσετε το δωμάτιο.

Πώς να αφαιρέσετε την δυσάρεστη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα;

Πολλές νοικοκυρές αναρωτιούνται γιατί τα πράγματα στο σπίτι μερικές φορές μυρίζουν υγρά. Σχεδόν κάθε άτομο αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Ο κύριος λόγος για αυτό το πρόβλημα είναι η αυξημένη υγρασία στο διαμέρισμα.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Και πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας στα ρούχα;

Αιτίες δυσάρεστης δυσοσμίας και μέσα για να ξεφορτωθεί

Αφαιρέστε τη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα δεν είναι τόσο απλή. Εξάλλου, ο κύριος λόγος για το φαινόμενο αυτό είναι η υψηλή υγρασία. Κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου δεν υπάρχει δυνατότητα πλήρους αερισμού του διαμερίσματος και στεγνώματος των προϊόντων στο μπαλκόνι κάτω από τις ακτίνες του ήλιου.

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ένα άλλο, όχι λιγότερο κοινό λόγο. Βρίσκεται σε λάθος ξήρανση.

Εάν η ιδιοκτήτρια βάζει τα πράγματα στο ντουλάπι ελαφρώς υγρό, μην εκπλαγείτε ότι υπάρχει μυρωδιά μούχλας, για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να σιδερώσετε καλά τα ρούχα και να περιμένετε να στεγνώσει τελείως.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδάτη οσμή των ρούχων; Για να λύσετε το πρόβλημα, πρώτα στεγνώνετε προσεκτικά τα προϊόντα στον ήλιο. Εάν ο χειμώνας είναι έξω, τότε αυτό δεν θα εμποδίσει την απομάκρυνση της δυσοσμίας. Κλείστε όλο το καλοκαίρι και το εξωτερικό ρούχο στο μπαλκόνι. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα τέτοιο μέτρο αρκεί.

Αν το άρωμα είναι αξιοσημείωτο για την αντοχή του, τότε θα πρέπει να καταφύγουμε σε πιο ριζοσπαστικές μεθόδους. Για τέτοιες περιπτώσεις, ειδικοί καθαριστές, αποσμητικά για προϊόντα και λαϊκές μεθόδους θα έρθουν στη διάσωση.

Στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • 9 τοις εκατό ξύδι?
 • μαγειρική σόδα?
 • καφέ?
 • τερεβινθίνη ·
 • με αμμωνία.
 • οξυγονούχο λευκαντικό?
 • κόκκοι καφέ.
 • χυμό λεμονιού ή οξύ.

Πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν, δοκιμάστε σε μια δυσδιάκριτη περιοχή του ιστού.

Να απαλλαγούμε από μούχλα

Η κύρια αιτία μιας δυσάρεστης οσμής είναι η εμφάνιση μούχλας στα προϊόντα. Οι μύκητες αγαπούν την υγρασία. Επομένως, αναδύονται αμέσως σε εκείνους τους χώρους όπου υπάρχει ακόμη και λίγη υγρασία.

Πριν αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα, λάβετε τα ακόλουθα μέτρα:

 1. Ελέγξτε την κατάσταση αερισμού του δωματίου. Αυτό μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή με προσφυγή σε ειδικούς. Εάν υπάρχουν προβλήματα, θα πρέπει να εξαλειφθούν.
 2. Οι μύκητες δεν τους αρέσει ο καθαρός αέρας. Επομένως, αερίστε το δωμάτιο όσο πιο συχνά γίνεται, ακόμη και τη χειμερινή περίοδο.
 3. Αφαιρούμε όχι μόνο τη μυρωδιά από τα ρούχα, αλλά και από τα ράφια. Αφαιρέστε όλα τα προϊόντα και επεξεργαστείτε το ντουλάπι και το συρταριέρα από μέσα με διάλυμα ξύδι ή υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 4. Εάν η μούχλα εμφανιστεί στον τοίχο πίσω από τα έπιπλα, τότε χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα βασισμένο σε θειικό χαλκό. Ως συμπλήρωμα, εφαρμόστε ένα ειδικό αστάρι με αντιμυκητιακά πρόσθετα στην κορυφή.

Αυτές οι δραστηριότητες θα βοηθήσουν όχι μόνο να απαλλαγούμε από βρωμιά, αλλά και να προστατέψουμε το σώμα από τις επιβλαβείς επιδράσεις των μυκήτων.

Εξάλειψη της δυσάρεστης οσμής από το μαλλί και το μετάξι

Εμφανίστε τη μυρωδιά σε οποιοδήποτε είδος υφάσματος. Ανάλογα με αυτό, επιλέγεται η επιθυμητή μέθοδος. Πώς να αφαιρέσετε το βρωμιά από τα μάλλινα και μεταξωτά υφάσματα;

Υπάρχουν αρκετά αποτελεσματικά μέσα.

Η πρώτη μέθοδος

Για να εξαλείψετε τη μυρωδιά της μούχλας, χρησιμοποιήστε τερεβινθέλαιο. Βρέξτε το βαμβάκι στο υγρό και επεξεργαστείτε όλες τις κατεστραμμένες περιοχές στα ρούχα.

Ως συμπλήρωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό πηλό. Χύστε το στις περιοχές που έχουν υποστεί επεξεργασία. Και έπειτα μέσα από ένα στρώμα περγαμηνή σιδήρου σιδήρου σιδήρου ζεστό. Μετά από αυτό, πλύνετε με οικιακό σαπούνι και στεγνώστε.

Η δεύτερη μέθοδος

Βοηθά στον καθαρισμό της μυρωδιάς του πλυσίματος σε αμμωνία. Για να παρασκευαστεί το διάλυμα, πάρτε ένα λίτρο ψυχρού νερού και 10 ml διαλύματος αμμωνίας. Βυθίστε ένα πράγμα στην προκύπτουσα λύση και κρατήστε το για περίπου 10 λεπτά.

Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, πλύνετε το προϊόν από μαλλί ή μετάξι σε ένα πλυντήριο ρούχων με την προσθήκη απορρυπαντικού. Μην ξεχνάτε ότι τα υφάσματα αυτά διαγράφονται μόνο με ευαίσθητη λειτουργία.

Η τρίτη μέθοδος

Θα αφαιρέσει το μυρωδιά ενός αποδεδειγμένου εργαλείου για χρόνια με τη μορφή σόδα ψησίματος. Προσθέστε μια κουταλιά δισανθρακικού νατρίου στο δίσκο σκόνης και πλύνετε σε θερμοκρασία 40 μοίρες.

Εξάλειψη βρωμιάς από βαμβάκι, calico ή λινάρι

Συχνά, ο ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα όταν τα κλινοσκεπάσματα μυρίζουν μούχλα. Οι φυσικοί τύποι ιστού απαιτούν άλλους τρόπους για την απομάκρυνση της δυσάρεστης οσμής.

Είναι ως εξής:

 1. Χρησιμοποιήστε επιτραπέζιο αλάτι Για να προετοιμάσετε το παρασκεύασμα, πάρτε ένα λίτρο ζεστού νερού και ανακατέψτε με δύο κουταλιές αλάτι. Προσθέστε επίσης μια κουταλιά διαλύματος αμμωνίας. Βάλτε το μίγμα σε μια σόμπα και βράζετε για 30 λεπτά. Το τελικό προϊόν εφαρμόζεται στα ρούχα και αφήνεται για μία ώρα. Στο τέλος του χρόνου, τα πράγματα σβήνονται σε κανονική λειτουργία και στεγνώνονται στον καθαρό αέρα.
 2. Χρησιμοποιήστε το κρεμμύδι. Πάρτε ένα μικρό κρεμμύδι και κόψτε το στο μισό. Τρίψτε την περιοχή που καλύπτεται με μούχλα. Αν χρειαστεί να απαλλαγείτε από τη μούχλα, πλύνετε το λαχανικό σε ένα τρίφτη και πιέστε το χυμό με γάζα. Ανακατέψτε με ένα λίτρο νερού και απολαύστε για 15 λεπτά. Κατόπιν πλύνετε με σκόνη. Στο τέλος της πλύσης, προσθέστε κλιματισμό.
 3. Στο αγρόκτημα μπορεί να είναι χρήσιμο και γιαούρτι. Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε τη θεραπεία. Απλά βυθίστε τα αντικείμενα και αφήστε τα για 10 ώρες. Είναι καλύτερο να ξοδεύετε όλους τους χειρισμούς τη νύχτα. Και το πρωί πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Το πλεονέκτημα αυτών των εργαλείων είναι ότι είναι πάντα κοντά.

Προληπτικά μέτρα

Οι νοικοκυρές καθαρίζουν τις οσμές με διάφορες μεθόδους. Αλλά για να μην κάνετε ένα τέτοιο πρόβλημα, πρέπει να ακολουθήσετε προληπτικές συστάσεις.

Τα προληπτικά μέτρα έχουν ως εξής:

 1. Περιοδικά καθαρίστε. Σκουπίστε τα ράφια στην ντουλάπα με μια οξική λύση.
 2. Μετά το πλύσιμο, αερίστε το μηχάνημα. Μη βιαστείτε να κλείσετε την πόρτα. Μια φορά την εβδομάδα, μπορείτε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο σε αδράνεια. Στην περίπτωση αυτή, στο νερό προστίθεται ένα μολύβι κιτρικού οξέος ή 30 χιλιοστόλιτρα χυμού λεμονιού.
 3. Συχνά αερίζετε το διαμέρισμα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της υψηλής υγρασίας.
 4. Ξηρά πράγματα στο μπαλκόνι παρά την εποχή. Στη συνέχεια, σιδερώστε τα προϊόντα με ζεστό σίδερο.
 5. Μην αφαιρείτε τα ρούχα χωρίς να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνό.
 6. Μία ή δύο φορές το μήνα, ανακατέψτε τη σκόνη με μαγειρική σόδα. Αυτό θα έχει απολυμαντικό αποτέλεσμα, θα καθαρίσει τις ίνες του υφάσματος και τα μέρη του μηχανήματος.

Εάν παρατηρηθούν τέτοιοι κανόνες, θα είναι δυνατό να αποφευχθεί η εμφάνιση μούχλας. Αν από το μυρωδιά αρώματος είναι αδύνατο να απαλλαγείτε από τις συνθήκες του σπιτιού, απευθυνθείτε σε ένα στεγνό καθάρισμα.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδάτη μυρωδιά των ρούχων

Συχνά συμβαίνει ότι svezhepostirannoe εσώρουχα, ξηραίνεται, και το συμπιεσμένο, καμία μυρωδιά στο ντουλάπι ή κομμό, και αποπνέει μια δυσάρεστη οσμή. Όταν βλέπετε ένα τέτοιο «γεύση» είναι αξιοσέβαστη νοικοκυρές που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον φέρει και πάλι zastiryvayut προστίθεται όταν το πλύσιμο των ειδικών κλιματιστικών. Αλλά για να αφαιρέσετε από τα ρούχα μια μυρωδιά μούχλας δεν είναι πάντα εύκολη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας, η χρήση της οποίας θα βοηθήσει πάντα τα ρούχα να μείνουν φρέσκα και αρωματικά.

Από πού προέρχεται η δυσάρεστη οσμή των ρούχων;

Πριν προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από τη μούχλα στα ρούχα και τα εσώρουχα, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε την αιτία της οσμής. Γιατί λοιπόν εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή;

 • Ανεπαρκές στέγνωμα ρούχων. Τα κλινοσκεπάσματα και τα είδη πλυντηρίου πρέπει να είναι απολύτως στεγνά στην ντουλάπα. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα υγρασίας στον ιστό προκαλεί την ανάπτυξη μούχλας, που με τη σειρά του οδηγεί σε μια μυρωδιά υγρασίας.
 • Το πράγμα μυρίζει δυσάρεστα, αν αμέσως μετά το σιδέρωμα τοποθετείται στο ντουλάπι. Τα ρούχα θα πρέπει να έχουν χρόνο για να κρυώσουν, και μόνο στη συνέχεια να τεθούν σε θέσεις τους.
 • Τα καθαρά ρούχα και τα λευκά είδη αποθηκεύονται με μη πλυμένα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, αρωματικά και φρέσκα ρούχα παίρνουν τη μυρωδιά του βρώμικου.
 • Τα σεντόνια δεν πρέπει να κλειδώνονται πάρα πολύ. Τα ρούχα πρέπει να αερίζονται τακτικά, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί η δυσάρεστη οσμή.
 • Μερικές φορές όλες οι συστάσεις για πλύσιμο, ξήρανση και αποθήκευση πραγμάτων πληρούνται, αλλά τα ρούχα έχουν ακόμα μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι πιθανό ότι ο λόγος βρίσκεται στα έπιπλα, όπου αποθηκεύονται τα κλινοσκεπάσματα και άλλες λεπτομέρειες της ντουλάπας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο συρταριέρα, μυρίζει δυσάρεστα.

Σκεύη κουζίνας για την καταπολέμηση της μούχλας των ρούχων

Για να απαλλαγείτε από την ιδιαίτερη οσμή στα ρούχα, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβά αποσμητικά και καθαριστικά. Μερικές φορές, για να φέρει έξω μια μούχλα μυρωδιά μπορεί να βοηθήσει όλα τα συνήθη προϊόντα.

Πολύ καλή βοήθεια για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη οσμή είναι το πιο συνηθισμένο ξύδι. Για να γίνει αυτό, ρίξτε ξίδι μαζί με τη σκόνη (1 γυαλί) και βάλτε το πλυντήριο σε κανονική λειτουργία. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μπορείτε να προ-απορροφήσετε το μουρμουριέρα σε ζεστό νερό με ξύδι. Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να φέρετε όχι μόνο περιττές γεύσεις, αλλά και όλες τις άλλες δυσάρεστες οσμές.

Μια παρόμοια φθηνή και αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι, η οποία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη μάστιγα, είναι η σόδα ψησίματος. 1 ποτήρι σόδα προστίθεται όταν πλένεται και στην έξοδο παίρνουμε καθαρό λινό χωρίς ξένη μυρωδιά.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κόκκοι φυσικού καφέ. Βάζουμε ένα βάζο σπόρων στο κάτω ράφι του υπουργικού συμβουλίου. Ο καφές μυρίζει πολύ ωραία και απομακρύνει εντελώς όλα τα περιττά αρώματα στα ρούχα.

Οι συνταγές της γιαγιάς

Κάποιες μέθοδοι που μπορούν να απομακρύνουν απόλυτα τη μούχλα των ρούχων ήταν γνωστές στις γιαγιάδες μας. Ωστόσο, στην εποχή μας, τέτοιες μέθοδοι δεν έχουν χάσει τη σημασία τους. Και μετά τη χρήση των λαϊκών θεραπειών, τα ρούχα μυρίζουν καλά.

Χρήση του σαπουνιού τουαλέτας. Ένα κοινό σαπούνι, που αγοράζονται και χειροποίητα, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές. Τυλίγουμε το σαπούνι σε ένα πανί και το βάζουμε στο ντουλάπι. Μετά από μια τέτοια διαδικασία, το πλυντήριο μυρίζει ωραία, και δεν υπάρχει ίχνος μούχλας μυρωδιές. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε: κάθε σαπούνι 1-1,5 μηνών πρέπει να αντικατασταθεί.

Βότανα σε σακουλάκια. Ένα τέτοιο θαύμα-εργαλείο μπορεί να αγοραστεί στα καταστήματα, και μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Για αυτό, συλλέγουμε τα αρωματικά φυτά (μελιτσά, λεβάντα, μέντα κλπ.) Το καλοκαίρι. Στεγνώστε στον ήλιο και βάλτε σε σακούλες από λινό. Οι φυτικές εκκρίσεις που προκύπτουν βρίσκονται στα ράφια του θαλάμου. Αυτή η μέθοδος καταστρέφει εντελώς όλες τις δυσάρεστες οσμές. Και, επιπλέον, τα ρούχα μετά την αποθήκευση με σακούλες εκπλήσσει ευχάριστα ευχάριστα.

Ένα ανάλογο των βοτανικών σακουλών μπορεί να εξυπηρετήσει αποξηραμένα αποξηραμένα φλούδα λεμονιών και άλλων εσπεριδοειδών. Λευκά είδη μετά από τέτοιες φυσικές αποσμητικές ουσίες μεγάλη μυρωδιά.

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση του καλουπιού στην ντουλάπα, και, συνεπώς, μούχλα μυρωδιά σε ρούχα και ρούχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αλκοολικό διάλυμα ιωδίου. Ρίξτε λίγα χιλιοστόλιτρα ιωδίου σε δοκιμαστικό σωλήνα ή βάζο με στενό λαιμό και τοποθετήστε το σε ένα από τα ράφια σε ένα ντουλάπι ή σε ένα συρταριέρα. Για να μυρίσετε και οι ατμοί του ιωδίου δεν απορροφώνται στον ιστό, ο λαιμός του δοκιμαστικού σωλήνα ή των βάζων μπορεί να συνδεθεί με ένα μικρό δίσκο από βαμβάκι ή με ένα σφαιρίδιο καθαρού βαμβακιού. Τα πάντα, το καλούπι και η μούχλα δεν έχουν καμία πιθανότητα!

Μερικές πιο χρήσιμες συμβουλές

Για να απαλλαγείτε από τη μούχλα στα ρούχα μπορεί να βοηθήσει αυτές τις συμβουλές:

 • Στεγνώστε τα ρούχα στην ύπαιθρο. Ο ήλιος και ο καθαρός αέρας καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο μέσο θα κερδίσουν οποιαδήποτε περιττή οσμή.
 • Μερικές φορές αερίζω ντουλάπια. Κάθε 3-4 μήνες, κάνετε γενικό καθαρισμό ντουλαπιών, σηκώστε τα πανικά και καταστρέψτε κάθε μόλυνση.
 • Το χειμώνα, τα ρούχα μπορούν να κρεμαστούν στο κρύο. Το άρωμα της φρεσκάδας μετά από μια τέτοια διαδικασία είναι απίστευτο!

Αφαιρούμε την δυσάρεστη μυρωδιά της υγρασίας στα ρούχα

Συμβαίνει ότι τα ρούχα μυρίζουν υγρό. Μια δυσάρεστη οσμή μπορεί να αποβάλει φρέσκα εσώρουχα ή να βγει από το ντουλάπι. Η υγρασία στο ντουλάπι και στο διαμέρισμα οδηγεί σε χύτευση του υφάσματος. Τα λευκά είδη μυρίζουν δυσάρεστα, αν μετά το πλύσιμο ξεχαστεί στο τύμπανο του πλυντηρίου. Από τη μυρωδιά της υγρής βοήθειας για να απαλλαγούμε από τα λαϊκά και ειδικά μέσα.

Αιτίες του προβλήματος

Η μυρωδιά της υγρασίας στα ρούχα εμφανίζεται για διάφορους λόγους. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, το κλίμα αλλάζει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Ζητώντας τον εαυτό σας την ερώτηση, γιατί τα πράγματα μυρίζουν υγρά μετά το πλύσιμο για κανένα προφανή λόγο, σκεφτείτε το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα. Το χειμώνα, τα πράγματα γίνονται για να στεγνώσουν με μπαταρίες, πράγμα που επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία. Κατά κανόνα, τα κλινοσκεπάσματα και οι πετσέτες στεγνώνουν ακόμη και μετά το πλύσιμο, καθώς υπό κανονικές συνθήκες με υψηλή υγρασία σε σπίτια το χειμώνα δεν στεγνώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το καλοκαίρι, ένα τέτοιο πρόβλημα είναι σπάνιο, επειδή τα πράγματα στεγνώνουν πιο συχνά στο δρόμο και είναι καλά αεριζόμενοι.

Τι γίνεται αν τα ρούχα βάλουν μετά το πλύσιμο; Εάν, μετά τη διακοπή του τυμπάνου, τα ρούχα δεν αφαιρεθούν, αλλά αριστερά, θα αρχίσει να μυρίζει υγρή και μουχλιασμένη. Επιπλέον, τα βακτηρίδια που προκαλούν μια τέτοια δυσάρεστη οσμή, θα πολλαπλασιάζονται στα περισσότερα πλυντήρια. Η αιτία της οσμής του μούχλα από τα πράγματα μετά το πλύσιμο μπορεί να είναι υψηλή υγρασία του δωματίου, η οποία δεν αερίζεται.

Εάν το πλυντήριο μυρίζει υγρασία, τότε το πλυντήριο θα έχει επίσης μια δυσάρεστη οσμή. Από τον λόγο για τον οποίο το εσώρουχο μυρίζει μετά το πλύσιμο με υγρασία, τα μέτρα που λαμβάνονται εξαρτώνται από.

Μέθοδοι διάθεσης

Οι πιο συχνά απομακρύνετε την έντονη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα που μπορείτε, ακολουθώντας απλούς κανόνες:

 1. Σκουπίστε πάντα τα ρούχα μέχρι το τέλος, εάν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να στεγνώσουν, περπατήστε γύρω από το πλυντήριο με σίδερο ή ατμόπλοιο. Αυτή η δράση θα βοηθήσει στην αποτροπή της αναπαραγωγής μυκητιακών αποικιών στον ιστό, γεγονός που προκαλεί την εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής. Αλλά απλά μην καθαρίσετε τέτοια λινό στο ντουλάπι.
 2. Ιδιαίτερα το πρόβλημα της δυσάρεστης οσμής των λινών είναι γνωστό σε όλους τους εκτός εποχής. Όταν δεν είναι ζεστό, αλλά η θέρμανση δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Στη συνέχεια τα σπίτια είναι δροσερά και τα πλυμένα ρούχα στεγνώνουν πολύ καιρό. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα επιλύεται από έναν ανεμιστήρα, ο οποίος στέλνεται στα ρούχα. Αυτός θα στεγνώσει τον αέρα μέσα στο σπίτι και θα στεγνώσει τα ρούχα του πιο γρήγορα.
 3. Αφαιρέστε τα ρούχα από το μηχάνημα αμέσως μετά το πλύσιμο. Σε ακραίες περιπτώσεις, ανοίξτε την πόρτα για να αφήσετε τον αέρα να κυκλοφορήσει και δεν υπάρχουν σπόρια μούχλας.
 4. Εάν τα ρούχα μυρίζουν ακριβώς επειδή το πλυντήριο μυρίζει, στην περίπτωση αυτή το πρόβλημα πρέπει να εξαλειφθεί σε αυτό. Πιθανότατα, δεν συντηρήθηκε σωστά: οι σφραγίδες κοντά στην πόρτα δεν σκουπίστηκαν, το διαμέρισμα για τη φόρτωση της σκόνης δεν πλύθηκε, το τύμπανο δεν τρίβεται μετά από κάθε πλύση. Πραγματοποιώντας όλες αυτές τις ενέργειες μετά από κάθε κύκλο εργασίας του μηχανήματος, θα απαλλαγείτε τόσο από αυτό όσο και τα ρούχα από τη μυρωδιά ενός μούχλας.
 5. Στεγνώστε καλά ρούχα! Πρέπει να είναι καλά κρεμασμένο, ώστε να υπάρχει χώρος για κυκλοφορία αέρα μεταξύ των προϊόντων. Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται η ξήρανση πρέπει να αερίζεται καλά. Και αν μπορείτε να στεγνώσει στο δρόμο, μπαλκόνι ή μπαλκόνι - μια ιδανική επιλογή. Θυμηθείτε, ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για το στέγνωμα των ρούχων: ισχυρός παγετός, καυτός ήλιος και άνεμος.
 1. Το χειμώνα είναι καλύτερο να στεγνώνετε τα ρούχα κοντά στην μπαταρία. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό στεγνωτήριο ρούχων. Επίσης τώρα πολλές αυτόματες μηχανές έρχονται με λειτουργία ξήρανσης. Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε.
 2. Δώστε προσοχή στην ντουλάπα όπου αποθηκεύονται τα ρούχα. Πρέπει να είναι απολύτως στεγνό. Εάν, για κάποιο λόγο, υπάρχει υγρασία, υγρασία, φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα ρούχα μια φορά την εβδομάδα για να το στεγνώσετε. Μην ξεχάσετε επίσης να μεταχειριστείτε τους τοίχους του ντουλαπιού με αλκοόλ ή βότκα για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας.
 3. Ποτέ μην αποθηκεύετε καθαρά αντικείμενα με αυτά που έχουν ήδη φορεθεί.
 4. Μετά το σιδέρωμα και τον ατμό, αφήστε τα πράγματα "να ξεκουραστούν" και στη συνέχεια να καθαρίσετε το ντουλάπι. Μετά το σίδερο, συχνά στα ρούχα παραμένει υγρασία.
 5. Μην παραβλέπετε όλα τα είδη τσαντών για να απομακρύνετε τις οσμές. Πωλούνται σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού. Τα πληρωτικά τους είναι ginseng, λεβάντα ή δενδρολίβανο. Η Sasha δεν είναι μόνο τυλιγμένη γύρω από την ντουλάπα με ευχάριστο άρωμα, αλλά βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από την υγρασία. Με την ευκαιρία, μπορείτε να κάνετε τέτοιες σακούλες μόνοι σας. Στεγνώστε στο φούρνο μια φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού, τυλίξτε τα σε μια τσάντα σεντονιών και βάλτε μια ντουλάπα από τη μυρωδιά της υγρασίας ή ανάμεσα στα είδη των κλινοσκεπασμάτων. Το Sasha είναι βολικό για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας στα παπούτσια.

Εάν όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν βοηθούν στην απομάκρυνση της μυρωδιάς της υγρασίας από τα ρούχα, τότε καταφύγετε σε επαγγελματικά εργαλεία.

Επαγγελματικά εργαλεία

Όταν προηγούμενες μέθοδοι εξάλειψης μιας δυσάρεστης οσμής δεν έχουν βοηθήσει, είναι απαραίτητο να ζητηθεί βοήθεια από τη χημική βιομηχανία. Στο κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε τα παρακάτω προϊόντα:

 1. Αρωματισμένο νερό. Αποτελεσματικά μέσα για την καταπολέμηση μιας δυσάρεστης μούχλας από τα ρούχα. Πωλείται στο τμήμα σούπερ μάρκετ. Βασίζεται σε φυσικά συστατικά - φαρμακευτικά βότανα. Εάν προσθέσετε αυτό το ημιδιαφανές υγρό στο διαμέρισμα έκπλυσης, τότε μετά τον συνήθη κύκλο πλυσίματος, δεν θα υπάρχει ίχνος της οσμής.
 2. Βορικό νάτριο. Το φάρμακο ονομάζεται επίσης "τρυπάνι". Αγοράζεται σε καταστήματα υλικού και χρησιμοποιείται για να απολαύσει το πλύσιμο. Παρασκευάζεται ένα διάλυμα: 40 g βορικού νατρίου και 1,5 1 ύδατος. Αυτά τα πράγματα χαμηλώνουν τα πράγματα και καλύπτουν τη λεκάνη με την ταινία φαγητού. Μετά από 3-4 ώρες, τα ρούχα αποστέλλονται στο μηχάνημα και πλένονται με τον συνήθη κύκλο χρησιμοποιώντας κανονική σκόνη και λαμπρυντικό. Ξηρά ρούχα μετά από "καθαρισμό" στη μπαταρία ή στον καθαρό αέρα.

Αυτές οι μέθοδοι δεν απαιτούν μεγάλο κόστος υλικού.

Λαϊκές θεραπείες

Η εμπειρία των ανθρώπων θα σας πει πόσο γρήγορα θα αφαιρέσετε τη μυρωδιά, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια μέσα. Οι πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές είναι οι ακόλουθες μέθοδοι:

 1. Σόδα ψησίματος. Αυτό το προϊόν, διαθέσιμο σε κάθε σπίτι, είναι απαραίτητο σε πολλές καθημερινές καταστάσεις. Με ένα δυσάρεστο άρωμα ρούχων, αγωνίζεται επίσης τέλεια. Πράγματα που μυρίζουν δυσάρεστη, βάλτε σε μια γραφομηχανή. Το πρώτο διαμέρισμα καλύπτεται με σκόνη, στη δεύτερη - σόδα ψησίματος (με ρυθμό 70 g σόδα ανά 1 kg πλυντηρίου). Το πλύσιμο ξεκινάει με τη συνήθη λειτουργία, μετά την ολοκλήρωση, το ξέβγαλμα χύνεται στο διαμέρισμα και το μηχάνημα είναι ενεργοποιημένο για διπλό ή έντονο ξέπλυμα. Μετά από μια τέτοια διαδικασία, τα ρούχα στεγνώνουν κάτω από τον ήλιο.
 2. Ξύδι. Το οξύ σε αυτή την περίπτωση δεν συνιστάται. Το ξίδι έχει ένα καλό αποτέλεσμα να απομακρύνει δυσάρεστες οσμές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύο κατευθύνσεις: για μούλιασμα και ξεβγάλματα. Στην πρώτη περίπτωση, παρασκευάζεται διάλυμα στη λεκάνη: 150 ml ξιδιού (5-9%) αραιώνονται σε 2,5 λίτρα νερού. Σε αυτό το υγρό απορροφούν τα μυρωδικά ρούχα. Μετά από μια ώρα αφαιρείται και πλένεται με τη χρήση σκόνης με το χέρι. Η δεύτερη επιλογή περιλαμβάνει τη διάχυση ξιδιού αντί για ξέπλυμα με πλύσιμο στο πλυντήριο. Σε αυτή την περίπτωση, το ξύδι αναμειγνύεται με νερό σε ίσα μέρη.
 1. Βότκα, αλκοόλ. Συχνά και terry πετσέτες μυρωδιά της μούχλας και της υγρασίας. Ιατρικό αλκοόλ - οι καλύτεροι βοηθοί σε αυτό το πρόβλημα. Το αλκοόλ ή η βότκα αναμιγνύονται με το ίδιο μέρος του νερού και χύνεται στον ψεκαστήρα. Πετσέτες και χαλιά κρεμασμένα στο δρόμο και ψεκάζονται με υγρό. Τα προϊόντα θα πρέπει να ξηρανθούν στον καθαρό αέρα. Αν δεν υπάρχει ιατρικό αλκοόλ, η βότκα θα κάνει, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν αναδεύεται με νερό, αλλά χρησιμοποιείται στην καθαρή του μορφή. Εάν η υγρασία μυρίζει σακάκια, παλτά ή παλτά, τότε σαν ψεκαστήρας χρησιμοποιείται ασθενής διάλυμα αμμωνίας. Η διαδικασία θα είναι παρόμοια, στην ύπαιθρο.

Αυτοί οι παράγοντες έχουν καλό αποτέλεσμα.

Πρόληψη

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μην εμφανίζονται δυσάρεστες μυρωδιές στα ρούχα:

 • στεγνώστε τα πράγματα σας στο τέλος.
 • να καθαρίζετε τακτικά το πλυντήριο ρούχων.
 • μεταχειρίστε στεγνά αντικείμενα με ατμόπλοιο ή σίδερο.
 • κρατήστε το ντουλάπι καθαρό και με σκοπό, να αντιμετωπίζετε τακτικά τα ράφια για να αποφύγετε την εμφάνιση μύκητα.

Θυμηθείτε ότι είναι καλύτερο να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας μούχλας παρά να την αφαιρέσετε αργότερα.

Χρήσιμες συμβουλές

Για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας από εσώρουχα και ρούχα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα αρκετές μεθόδους. Αρκεί να εφαρμόσετε ένα, πιο κατάλληλο για εσάς. Εάν δεν βοήθησε, δοκιμάστε το δεύτερο.

Τα πράγματα στην εκτός εποχής θα πρέπει σίγουρα να είναι αποξηραμένα στον ήλιο.

Για παράδειγμα, πριν αφαιρέσετε τις χειρολαβές χειμωνιάτικου / γούνινα παλτά / σακάκια, στεγνώστε καλά και στις δύο πλευρές στον ήλιο και στη συνέχεια καθαρίστε το στο ντουλάπι. Και ακόμα καλύτερα να τα καθαρίσετε σε ειδικές σακούλες ή καλύμματα.

Για την καταπολέμηση της μυρωδιάς της υγρασίας στα παπούτσια, πρέπει να στεγνώσει μετά από κάθε πεζοπορία. Αυτό μπορεί να γίνει με ηλεκτρικές στεγνωτήρες ή, παλιότερα, γεμάτο με μεγάλα κομμάτια εφημερίδας. Το χαρτί απορροφά την υγρασία καλά. Για την εξάλειψη της οσμής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά σακουλάκια.

Ρούχα μυρωδιά υγρό και μουχλιασμένο: πώς να της δώσει ένα ευχάριστο άρωμα;

Εν αναμονή των ηλιόλουστων ημερών, παίρνετε από τα ράφια της άνοιξης μια ντουλάπα άνοιξη-καλοκαίρι και καταλαβαίνετε ότι όλα τα ρούχα μυρίζονταν υγρά. Αν αυτή η κατάσταση είναι εξοικειωμένη με εσάς, τότε είναι καιρός να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Σήμερα θα καταλάβουμε γιατί τα ρούχα κατά την αποθήκευση αποκτούν τη μυρωδιά της υγρασίας και πώς να τα καθαρίσουν στο σπίτι.

Γιατί τα πράγματα μυρίζουν υγρά;

Πριν να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας στα ρούχα, μάθετε πώς και τι συμβάλλει στην εμφάνισή της. Είναι προφανές ότι όλο το χρόνο το ποσοστό υγρασίας στα διαμερίσματα και τα σπίτια μας δεν είναι το ίδιο. Το χειμώνα είναι υψηλότερο, και το καλοκαίρι μειώνεται σημαντικά. Επιπλέον, κατά την κρύα εποχή, δεν είναι δυνατόν συχνά να αερίζετε και να στεγνώνετε ρούχα στο δρόμο κάτω από τις ακτίνες του ήλιου. Γι 'αυτό το πρόβλημα της εμφάνισης μιας δυσάρεστης μυρωδιάς μούχλας στα πράγματα συμβαίνει συχνά το χειμώνα κατά τη διάρκεια της εποχικής αποθήκευσης.

Συμβουλή: Να λαμβάνονται περιοδικά καλοκαιρινά ρούχα από ντουλάπια, συρταριέρες και αερίστε.

Μια άλλη κοινή αιτία είναι η λανθασμένη ξήρανση. Εάν καθαρίζετε ακόμη και λίγο ελαφρώς υγρό εσώρουχο στο ντουλάπι, τότε μην εκπλαγείτε ότι μετά από λίγο θα πάρει τη μυρωδιά του μούχλας.

Συμβουλή: Ξηρά και σιδερένια ρούχα, αφήστε το να ξαπλώνει λίγο, να κρυώσει.

Μόλις τοποθετήσετε τα συντρίμμια σε ένα μέρος με μπαγιάτικο, είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας που εμφανίστηκε μετά από μια τέτοια γειτονιά.

Τι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση μούχλας στα ρούχα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν βρείτε μια ακατέργαστη μυρωδιά στα πράγματα είναι τα ξηρά και ζεστά ρούχα στον ήλιο. Το χειμώνα, όπως θα έπρεπε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα τέτοιο μέτρο είναι αρκετό ώστε μετά το πλύσιμο η μυρωδιά να φύγει για πάντα.

Για πιο επίμονα "αρώματα" θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικά καθαριστικά, αποσμητικά για ρούχα. Αλλά συχνά η τιμή των προϊόντων αυτών "δαγκώνει", γι 'αυτό προτείνουμε τη χρήση λαϊκών, αποδεδειγμένα μέσα.

Σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε πώς να απομακρύνετε τα κτυπήματα από τον καναπέ με λαϊκές θεραπείες και ειδική χημεία.

Εάν ζείτε σε ένα ιδιωτικό σπίτι και το θερμαίνετε με φούρνο, συνιστούμε να μάθετε πώς να καθαρίζετε την καμινάδα.

Για να αναδείξετε τη μυρωδιά της υγρασίας με τα ρούχα, θα βοηθήσετε προϊόντα όπως:

 • επιτραπέζιο ξίδι ·
 • σόδα?
 • βόρακας ·
 • τερεβινθίνη ·
 • αμμωνία;
 • οξυγονούχο λευκαντικό?
 • κόκκοι καφέ.
 • χυμό λεμονιού ή οξύ.

Προσοχή: πριν χρησιμοποιήσετε αυτή ή αυτή τη θεραπεία, βεβαιωθείτε ότι δεν βλάπτει τον ιστό και θα είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.

Αν η μυρωδιά της υγρασίας στο μαλλί και το μετάξι

Τα μάλλινα και μεταξωτά πράγματα είναι τα πιο ευαίσθητα. Για να τα καθαρίσετε πρέπει να προσεγγιστεί με μεγάλη προσοχή.

Προετοιμάστε το τερεβινθέλαιο και τον πηλό. Το βαμβακερό σφουγγάρι βυθίζεται σε τερεβινθίνη, επεξεργάζεται το ύφασμα και στη συνέχεια το γεμίζει με πηλό. Καλύψτε τον πηλό με χαρτοπετσέτα, σιδερώστε τα ρούχα. Το τελικό στάδιο - το πλύσιμο των πραγμάτων χειροκίνητα ή σε ένα πλυντήριο ρούχων με σαπούνι για πλύσιμο ρούχων, υγρό απορρυπαντικό.

Σημαντικό: Μην τρίβετε τα μάλλινα και μεταξωτά υφάσματα με μια βούρτσα, για να μην βλάψετε τη δομή τους.

Αυτή η μέθοδος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από ρούχα από ευαίσθητα υφάσματα, αλλά είναι αρκετά έντονη για την εργασία, επομένως, δεν είναι κατάλληλη για όλους.

Καθαρίζουμε το βαμβάκι και τα λινό

Τα βαμβακερά και λινά υφάσματα φαίνονται πιο ανθεκτικά, αλλά όταν τα πλένετε από μια μυρωδιά μούχλας είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε ορισμένους κανόνες. Θα μοιραστούμε πώς να καθαρίζουμε το βαμβάκι και τα λινό με αλάτι και αμμωνία:

 • περίπου σε λίτρο νερού, διαλύστε 2 κουταλιές αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού αμμωνία.
 • βράζετε το προκύπτον διάλυμα για 30 λεπτά σε υψηλή θερμότητα.
 • ψύξτε το υγρό σε περίπου 40-50 μοίρες, απορροφήστε τα ρούχα για δύο ώρες.
 • Στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα σας όπως συνήθως, αλλά χρησιμοποιήστε ένα διπλό ξέβγαλμα.
 • στεγνώστε καλά στον καθαρό αέρα.

Εκτός από τα μέσα που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα με χυμό αλατιού και λεμονιού:

 • απολαύστε τα πράγματα με χυμό λεμονιού και αφήστε για 10-15 λεπτά.
 • Εφαρμόστε το αλάτι στους επεξεργασμένους χώρους.
 • Όταν το αλάτι και ο χυμός στεγνώνουν, πλύνετε τα ρούχα με σκόνη ή σαπούνι.
 • Ξηρά ρούχα στον ήλιο.

Τι είναι σημαντικό να θυμάστε όταν καθαρίζετε τα χρωματιστά και λευκά πράγματα;

Εκτός από το ύφασμα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το χρώμα του υλικού. Με χρωματιστά ρούχα, μπορείτε να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας με ειδικά έτοιμα παρασκευάσματα και με σύνθεση νερού και αμμωνίας:

 • συνδέστε σε ίσες αναλογίες το ζεστό νερό και την αμμωνία.
 • υγράνετε το προκύπτον διάλυμα με ένα σφουγγάρι.
 • πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο ρούχων.

Με τα λευκά πράγματα, η αφαίρεση της ακατέργαστης οσμής είναι ευκολότερη, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμόζονται ασφαλείς μέθοδοι. Για παράδειγμα, αραιώστε σε ένα λίτρο νερό μια κουταλιά της σούπας ξύδι και απολαύστε τα ρούχα με μια μυρωδιά υγρασίας για 1,5-2 ώρες. Ξεπλύνετε καλά και πλύνετε τα επεξεργασμένα αντικείμενα.

Ένας πρωτότυπος και μη τυποποιημένος τρόπος καταπολέμησης της μυρωδιάς του μούχλας είναι η χρήση δημοσιογραφικού χαρτιού. Απλά βάλτε μια καθαρή εφημερίδα μέσα στα ρούχα σας και σίγουρα τυλίξτε τα με τα πράγματα. Εστιάζοντας στον βαθμό ευκρίνειας της οσμής, αφήστε τα ρούχα σε χαρτί για τρεις έως επτά ημέρες.

Συμβουλή: Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, βεβαιωθείτε ότι το χαρτί εφημερίδας είναι υψηλής ποιότητας και ότι δεν υπάρχουν τυχόν ίχνη μελάνης εκτύπωσης που δεν εκτυπώνονται στα ρούχα.

Με τη βοήθεια μιας ατμογεννήτριας, μπορείτε να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από τα χρωματιστά και τα μονόχρωμα. Οι ζεστοί ατμοί αποβάλλουν απόλυτα την ιδιαίτερη οσμή και ταυτόχρονα απολυμαίνουν το ύφασμα, αλλά προσέξτε με λεπτό υλικό.

Γιατί η αρωματοθεραπεία δεν είναι πάντα κατάλληλη;

Συχνά, για την εξάλειψη της δυσάρεστης μυρωδιάς της μούχλας, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το άρωμα, aromamasla. Αυτό το βήμα είναι ριζικά λανθασμένο, διότι επιδεινώνει περαιτέρω τη μυρωδιά της υγρασίας, προσθέτοντας στο μπουκέτο νέες, όχι πολύ ευχάριστες σημειώσεις.

Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ξηρά βότανα με ευχάριστο άρωμα. Τοποθετήστε τα σε μια τσάντα σεντονιών και τα βάλτε στα ράφια με ρούχα.

Εάν τοποθετείται απορροφητήρας υγρασίας στο δωμάτιο όπου αποθηκεύονται ρούχα, υγρασία ή περιοδικά ενεργοποιείται ο ανεμιστήρας για να επιτρέπεται η κίνηση του αέρα.

Συμπερασματικά, θα σας πούμε πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση της μυρωδιάς της υγρασίας στα ρούχα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την αφαίρεσή της αργότερα.

Προληπτικά μέτρα

Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εμφάνισης της μυρωδιάς της υγρασίας και της μούχλας στα ρούχα, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα προληπτικά μέτρα:

 • Ελέγχετε τακτικά το πλυντήριο, καθώς μπορεί να συσσωρευτεί βρωμιά στη λωρίδα του ελαστικού, σχηματίζοντας ένα ιδανικό υγρό περιβάλλον για τον μύκητα.
 • αν η πηγή μιας δυσάρεστης οσμής είναι το ράφι του ντουλαπιού, δοκιμάστε να τα τρίψετε με αλκοόλ ή χρησιμοποιώντας ειδικά χάπια που απορροφούν την υγρασία.
 • Κατά την εκτός εποχής σε αστικά διαμερίσματα, το επίπεδο υγρασίας είναι ιδιαίτερα υψηλό, και για να προστατεύσει τα ρούχα από τη μυρωδιά της υγρασίας, στεγνώστε το μπροστά από τους θερμαντήρες?
 • από καιρό σε καιρό, προσθέστε στη σκόνη πλύσης ή αντί για ένα ποτήρι μαγειρικής σόδα για απολύμανση, βαθύ καθαρισμό ρούχων, καθώς και μέρη του πλυντηρίου.

Η μυρωδιά της υγρασίας στα ρούχα, μούχλα όχι μόνο χαλάσει την αισθητική εμφάνιση του προϊόντος, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία σας. Αποδεικνύεται ότι το ποσοστό των αναπνευστικών ασθενειών είναι υψηλότερο στους ανθρώπους των οποίων τα σπίτια έχουν μούχλα και το υψηλότερο επίπεδο υγρασίας. Μην τραβήξτε και το συντομότερο δυνατόν να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά της υγρασίας, μούχλα στα ρούχα.