Γιατί μούχλα και μύκητες είναι επικίνδυνα στο διαμέρισμα;

Πολλοί μετά την ανακάλυψη του μύκητα αναρωτιούνται ακούσια: είναι επικίνδυνο; Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι το καλούπι στο διαμέρισμα και αν είναι δυνατόν να αποφευχθεί η εμφάνισή του. Αλλά λίγοι άνθρωποι δίνουν αυτή την προσοχή και απλά αγνοούν τα σκοτεινά σημεία στους τοίχους ως κοινό πράγμα, το οποίο είναι ριζικά λανθασμένο.

Πράσινο, λευκό και μαύρο μούχλα στο διαμέρισμα

Τα καλούπια είναι διαφορετικά, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι το μαύρο, το πράσινο και το λευκό. Αυτά τα τρία είδη διαφέρουν κάπως μεταξύ τους και έχουν διαφορετικές επιδράσεις τόσο στο ανθρώπινο σώμα όσο και στο δωμάτιο.

Το πιο επικίνδυνο θεωρείται ότι είναι μούχλα μαύρο στο διαμέρισμα. Είναι πολύ δύσκολο να πολεμήσουμε, γι 'αυτό είναι καλύτερο να αποφευχθεί ένα τέτοιο φαινόμενο. Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται στους τοίχους και στις γωνίες των επίπλων, όπου είναι ζεστό και υγρό. Ένα αγαπημένο μέρος είναι ένα μπάνιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται κάτω από το ντους, ανάμεσα στους τοίχους και τις πλευρές του μπάνιου, καθώς και στις γωνίες στην οροφή. Επίσης, αυτό το είδος μούχλας επηρεάζει τους τοίχους και τα γραφεία στα διαμερίσματα, όπου υπάρχουν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας. Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση αυτού του τύπου είναι:

 • Υψηλή υγρασία στο σπίτι.
 • Ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Σπάνια αερισμός.
 • Η παρουσία μεγάλης ποσότητας ατμού.

Το δεύτερο θεωρείται ότι είναι πράσινο μούχλα στο διαμέρισμα. Ο αγώνας είναι σχετικά εύκολος, παρόλο που είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία. Οι λόγοι για την εμφάνισή του στο δωμάτιο είναι οι ίδιοι με τους λόγους για την εμφάνιση του μαύρου μούχλας. Επιπλέον, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας αποθήκευσης τροφίμων (για παράδειγμα, προϊόντων αλεύρου). Ιδιαίτερα επιβλαβές μούχλα σκούρο πράσινο στο σπίτι.

Το άσπρο καλούπι προκαλεί επίσης βλάβη στην υγεία και προκαλεί ασθένειες εάν δεν εξαλειφθεί εγκαίρως. Η διαφορά της από άλλες ποικιλίες είναι ότι μοιάζει με χνούδι. Εξαιτίας αυτού, οι μικροοργανισμοί διασκορπίζονται πολύ εύκολα μέσω του αέρα μόνο με εύκολη επαφή. Καταπολεμήστε την αμέσως, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσετε την επαφή, καθώς η διαμάχη της μπορεί να είναι μακροχρόνια στον αέρα, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις στο νοικοκυριό. Το λευκό καλούπι, καθώς και το πράσινο καλούπι, εμφανίζονται συχνά ως αποτέλεσμα της αλλοίωσης των τροφίμων.

Μαύρο μούχλα - ο πιο επικίνδυνος εχθρός του διαμερίσματος

Ποιος είναι ο κίνδυνος μαύρης μούχλας στο σπίτι; Πρώτα απ 'όλα, σκοτώνει την ασυλία, ειδικά στα παιδιά. Δεδομένου ότι το σώμα των παιδιών εξακολουθεί να είναι ανθεκτικό στα μικρόβια, η επαφή με αυτό το είδος μύκητα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του παιδιού, προκαλώντας την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών στην ενηλικίωση.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το αγαπημένο βιότοπο για αυτόν τον μύκητα είναι το μπάνιο, όπου ένα άτομο ξοδεύει πολύ χρόνο. Σε αυτό, τα νοικοκυριά παρακολουθούν την υγιεινή τους, οπότε όταν έχουν μύκητα, πρέπει να έρχονται σε επαφή με βακτήρια με γυμνό δέρμα. Ως αποτέλεσμα, οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν μόνο να εγκατασταθούν στο σώμα, αλλά επίσης να επηρεάσουν τα εσωτερικά όργανα.

Με ένα μαύρο καλούπι στο σπίτι είναι δύσκολο, επειδή ακόμη και η προσεκτική επιφανειακή επεξεργασία δεν δίνει πάντα ένα απτό αποτέλεσμα από την πρώτη φορά. Μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίζετε την πληγείσα περιοχή αρκετές φορές για να εξαλείψετε εντελώς τη σκοτεινή επιδρομή, η οποία, σαν φάρδος, σηματοδοτεί μια απειλή.

Βλάβη στο καλούπι για την ανθρώπινη υγεία

Το καλούπι στο δωμάτιο προκαλεί σοβαρή βλάβη στην υγεία όλων των μελών του νοικοκυριού. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς το ζήτημα του τι είναι ένας μύκητας επικίνδυνος για ένα άτομο.

 • Κατά κανόνα, τα παθογόνα εξαπλώνονται σε όλα τα δωμάτια. Ως αποτέλεσμα, όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να αναπνεύσουν. Κάποιος εδώ και πολύ καιρό το σώμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί, κάποιος αρχίσει αμέσως τα συμπτώματα των αλλεργικών παθήσεων των βλαβών του αναπνευστικού συστήματος: κοκκινίζουν τα μάτια, φαγούρα στη μύτη, συχνά ένα άτομο αρχίζει να φτερνιστεί, βήχα και ρινική καταρροή. Οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν αγγειοοίδημα.
 • Καθιστώντας στο ανθρώπινο δέρμα, οι μικροοργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν δερματικές παθήσεις. Συχνά το πλύσιμο στο μπάνιο, όπου υπάρχει μούχλα, καταλήγει στην ανάπτυξη μυκήσεως και δερματίτιδας.
 • Το χειρότερο από όλα, όταν οι σπόροι επηρεάζουν καταστροφικά τα κύτταρα του σώματος, προκαλώντας τις τροποποιήσεις τους σε καρκινικές. Τις περισσότερες φορές αυτό το φαινόμενο προκαλείται από μια μεγάλη συσσώρευση σκοτεινού καλουπιού. Καθιστώντας στα εσωτερικά όργανα, οι επιβλαβείς αντιπαραθέσεις μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη κακοήθων νεοπλασμάτων.
 • Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να βιώνει συνεχώς υπνηλία και αδυναμία, πόνο στις αρθρώσεις, ενώ δεν κατανοεί την πραγματική αιτία των παθήσεων. Η ευθύνη για τα πάντα μπορεί επίσης να είναι ένας δυσάρεστος μύκητας σε ένα διαμέρισμα, αποδυναμώνοντας την ασυλία.

Όλα τα παραπάνω - το αποτέλεσμα της ανάπτυξης του μύκητα στο διαμέρισμα, έτσι είναι καλύτερα να μην φέρει την κατάσταση στο απώτερο και να απαλλαγούμε από αυτό σε εύθετο χρόνο.

Ποιος είναι ο κίνδυνος μούχλας στους τοίχους του διαμερίσματος;

Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι η ήττα του διαμερίσματος είναι ένας σοβαρός λόγος για να σκεφτείς την επισκευή. Έτσι, αν τα σπόρια έχουν χτυπήσει τις ζωγραφισμένες επιφάνειες, τότε αρκεί να τα ξεπλύνετε προσεκτικά με ειδικά διαλύματα και να τα επεξεργαστείτε με ειδικές συνθέσεις. Αν πρόκειται για χαλαρό τοίχο, η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη: οι σπόροι μπορούν να παραμείνουν στους πόρους.

Το χειρότερο από όλα, όταν η μαυρίλα χτυπά στους τοίχους, καλύπτεται με ταπετσαρία. Δεν υπάρχει τίποτα που να βοηθάει εδώ - μένει μόνο να σχισθεί από την ταπετσαρία, το στόκο, να γεμίσει τους τοίχους και να ξαναπεσταθεί ξανά.

Μορφή στους τοίχους είναι επίσης επιβλαβής επειδή μπορεί εύκολα να μεταβείτε σε κομμάτια των επίπλων. Ιδιαίτερα κακό όταν χτυπά τα ξύλινα μέρη, αρκετά χαλάει την εμφάνισή τους. Όσο πιο επικίνδυνος ο μύκητας είναι πλέον καθαρός, τόσο πιο συχνά η εμφάνισή του είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ηλιακού φωτός και υγρασίας, επομένως συνιστάται να αερίζονται συχνότερα τα ελαφρώς αναμμένα υπνοδωμάτια και, αν είναι δυνατόν, να θερμαίνονται.

Λαϊκές μέθοδοι αφαίρεσης καλουπιών

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με πολλούς τρόπους, πολλά εξαρτάται από το πόσο χτύπησε το δωμάτιο. Οι μέθοδοι των ανθρώπων - μια αποτελεσματική επιλογή αν επικοινωνήσετε μαζί τους εγκαίρως.

 • Καλό αποτέλεσμα δίνει θεραπεία χλωρίνη, η οποία καταστρέφει όλες τις μορφές των μικροοργανισμών. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αισθητή μόνο σε λείες υλικά, το ξύλο και χαλαρά επιφάνεια θα εξακολουθούν να έχουν μολυνθεί λόγω του υψηλού βαθμού πορώδους?
 • Ένα καλό αποτέλεσμα στις λείες επιφάνειες παρέχεται από την αμμωνία, που αναμιγνύεται με ζεστό νερό σε αναλογία 1: 1. Απαγορεύεται αυστηρά να αναμειγνύεται με λευκαντικό λόγω της υψηλής τοξικότητας του λαμβανόμενου μείγματος.
 • Μπορείτε να απαλλαγείτε από τον μύκητα με τη βοήθεια ασφαλούς μαγειρικής σόδα. Είναι αναμιγνύεται με νερό για να σχηματιστεί ένας πολτός που πρέπει να εφαρμοστεί στις μολυσμένες θέσεις για αρκετά λεπτά, στη συνέχεια τρίβονται με μια βούρτσα και ξέπλυμα. Η σόδα είναι κατάλληλη για σχεδόν όλα τα υλικά, χωρίς να αλλάζει την αρχική της εμφάνιση.
 • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δίνει επίσης καλά αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά σε έγχρωμες επιφάνειες. Διεισδύει επίσης στη δομή του υλικού και των πόρων, σκοτώνοντας όλα τα είδη των μικροβίων. Με αυτό το σύστημα επεξεργασίας δεν απαιτείται εξαερισμός και πλήρης έκπλυση του διαλύματος.

Οι αναμνησμένες περιγραφόμενες λαϊκές θεραπείες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις αγορασμένες ενώσεις. Αλλά έχετε κατά νου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν κάποια τοξικότητα, οπότε πρέπει να κάνετε τη δουλειά, τηρώντας όλες τις προφυλάξεις.

Το καλούπι είναι ευκολότερο να αποφευχθεί παρά να καταστραφεί εντελώς. Επομένως, παρακολουθήστε την καθαριότητα του σπιτιού, αερίζετε τα δωμάτια πιο συχνά και μην επιτρέπετε υψηλή υγρασία - και τότε το πρόβλημα δεν θα σας αφορά!

Κατασκευή ξύλινων κατοικιών.

Μύκητας στους τοίχους - ένας επικίνδυνος και πονηρός εχθρός του σπιτιού και των ανθρώπων

Είδη μυκήτων που επηρεάζουν τους τοίχους ενός σπιτιού

Η εμφάνιση του μύκητα στους τοίχους - ένα από τα μηνύματα ότι το μικροκλίμα στο σπίτι δεν είναι εντάξει. Η κύρια αιτία εμφάνισης μούχλας και μύκητα είναι η υψηλή υγρασία. Για να αρχίσει να αγωνίζεται με αυτή την ατυχία είναι απαραίτητη αμέσως, καθώς ο μύκητας είναι επικίνδυνος όχι μόνο για το σπίτι, αλλά και για την υγεία των κατοίκων του.

Μούχλας και μυκήτων στους τοίχους του σπιτιού είναι μια αποικία των πρωτόζωων, πιθανότατα λόγω του μεγάλου αριθμού τους. Χάρη στη ζωντάνια της, χωρίς να χρειάζεται το φως του ήλιου και τη δυνατότητα να καταναλώνουν απαραίτητα για την ανάπτυξη της οργανικής ύλης από το νερό, ακόμα και στον αέρα, ο μύκητας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, και ο αγώνας γίνεται όλο και πιο δύσκολο γι 'αυτόν.

Η κύρια προϋπόθεση για την εμφάνιση και την αναπαραγωγή του καλουπιού είναι η παρουσία νερού. Ως εκ τούτου, εάν το σπίτι είναι υγρό, τότε υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη των διαφόρων τύπων μύκητα. Σε ένα σπίτι μπορεί να εμφανιστούν διάφορες ποικιλίες μούχλας.

Μύκητες μούχλας μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορες επιφάνειες: ξύλο, σκυρόδεμα, πέτρα, υφάσματα, βαφή. Μεταξύ των πολυάριθμων μυκήτων που επηρεάζουν τους τοίχους και άλλες επιφάνειες του διαμερίσματος, το πιο διάσημο:

 • Μαύρο μούχλα,
 • Μανιτάρι λευκού σπιτιού,
 • Λευκό καλούπι,
 • Ο μύκητας είναι μπλε,
 • Μύκητες σήψη,
 • Ακτινομύκητες.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα είδη αυτών των μυκήτων:

 1. Μανιτάρι λευκού σπιτιού - ένας τρομερός εχθρός από ξύλινα σπίτια. Με γρήγορη ανάπτυξη, μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στις ξύλινες κατασκευές του σπιτιού. Είναι δύσκολο να πολεμήσεις μαζί του. Προηγουμένως, στα χωριά προτίμησε να κάψει τις καλύβες που επηρεάστηκαν από αυτόν τον μύκητα για να αποφευχθεί η εξάπλωση.
 2. Μύκητες του μπλε φλόγα ξύλου, ζωγραφική σε γκρίζο-μπλε χρώμα. Είναι επικίνδυνο επειδή μπορεί να καταστρέψει το στρώμα βαφής στην επιφάνεια των ξύλινων στοιχείων, ανοίγοντας το δρόμο για την υγρασία μέσα.
 3. Η σήψη των μύκητων εμφανίζεται μόνο σε ξύλο. Το Rot είναι λευκό, καφέ, βακτηριακό. Όλα αυτά επηρεάζουν τη δομή του δέντρου, οδηγώντας σε καταστροφή, αποχρωματισμό. Το σκουριά μπορεί να είναι ξηρό ή υγρό. Το ξύλο, που επηρεάζεται από την ξηρά σήψη, αποκτά καφέ χρώμα, καθώς συστέλλεται και αρχίζει να χωρίζεται. Από την υγρή σήψη στις ξύλινες κατασκευές, εμφανίζονται πρώτα σκοτεινές ζώνες και στη συνέχεια ρωγμές.
 4. Οι ακτινομύκητες προκαλούν μαλάκυνση του ξύλου και βαθμιαία καταστροφή του. Αυτός ο μύκητας είναι υβρίδιο με φύκια.
 5. Το λευκό καλούπι μπορεί να σχηματιστεί σε διαφορετικούς τύπους υλικών και απλώνεται πολύ γρήγορα.
 6. Το πιο επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία είναι το μαύρο μούχλα. Όπως το λευκό, εξαπλώνεται γρήγορα και γεμίζει τον αέρα στις εγκαταστάσεις με έναν τεράστιο αριθμό σπορίων. Μαύρος μύκητας στους τοίχους εκδηλώνεται με τη μορφή σκούρων κηλίδων διαφορετικών χρωμάτων - μαύρο, καφέ, πράσινο. Οι μύκητες μούχλας μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στη δομή του υλικού και να τον προκαλέσουν σημαντική βλάβη.

Μύκητας στους τοίχους - τι είναι επικίνδυνο για το σπίτι και τον άνθρωπο

Ο κύριος κίνδυνος της μούχλας στους τοίχους του σπιτιού - μια απειλή για την υγεία των κατοίκων. Τα μικροσκοπικά σπόρια μούχλας που δημιουργεί σχεδόν αδιάκοπα, εξαπλώθηκε σε όλους τους χώρους του σπιτιού, στους πνεύμονες και εναποτίθενται στο δέρμα των ανθρώπων.

Η επαφή με σπόρια μούχλας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες στους ανθρώπους που προκαλούνται από τοξικές ουσίες που περιέχονται στους μύκητες Ο κατάλογος των ασθενειών και των συμπτωμάτων που προκαλούνται από τους μύκητες και τους μύκητες στους τοίχους είναι αρκετά εκτεταμένος. Αυτές περιλαμβάνουν αλλεργικές ασθένειες, άσθμα, ρινική καταρροή, βήχα, πονοκέφαλο, ναυτία. Η παρατεταμένη έκθεση σε καλούπι μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ασθενειών που απειλούν τη ζωή. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, καθώς και εκείνοι που έχουν εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο να καλουπωθούν.

Η επίδραση του μύκητα στην κατάσταση του σπιτιού είναι επίσης επιζήμια. Διεισδύοντας βαθιά μέσα στο υλικό από το οποίο είναι χτισμένο το σπίτι, στα τελειώματα, σχηματίζοντας απωθητικά σημεία, όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση των επιφανειών αλλά και τους καταστρέφει από μέσα.

Πώς να καταπολεμήσετε τον μύκητα

Καταπολέμηση του μύκητα στους τοίχους που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλλά πρώτα πρέπει να εντοπίσετε και να εξαλείψετε την αιτία της εμφάνισής του. Οι κύριες αιτίες που δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ταχεία ανάπτυξη της μούχλας είναι η υψηλή υγρασία, η ανομοιογενής θέρμανση ολόκληρης της επιφάνειας του σπιτιού, ο ανεπαρκής αερισμός. Η παραβίαση της κατασκευαστικής τεχνολογίας και η ανεπαρκώς κατασκευασμένη υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση συμβάλλουν στη διείσδυση ή την εμφάνιση υγρασίας στο σπίτι.

Για να απαλλαγείτε από τον μύκητα στους τοίχους, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε μια σειρά ενεργειών που αποσκοπούν στην απομάκρυνση ιχνών μούχλας και στην εξάλειψη των συνθηκών για την επανεμφάνιση του μύκητα.

 1. Οι περιοχές που επηρεάζονται από τον μύκητα πρέπει να υγραίνονται με νερό για να μειωθεί η εξάπλωση των σπόρων.
 2. Εφαρμόστε μια ειδική θεραπεία για τους μύκητες, η οποία μειώνει την τοξικότητα του καλουπιού και μειώνει τη δραστηριότητα αναπαραγωγής. Αντιμετωπίστε την επιφάνεια αρκετές φορές, αρπάζοντας την επιφάνεια γύρω από ένα μέτρο, ώστε να μην χάσετε τα μολυσμένα, αλλά αόρατα στα μάτια. Το προηγούμενο στρώμα του παράγοντα πρέπει να στεγνώσει.
 3. Χρησιμοποιώντας μεταλλική βούρτσα, ξύστρα ή σπάτουλα, αφαιρέστε τον μύκητα από τους τοίχους. Θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Εάν ο μύκητας διείσδυσε βαθιά μέσα στο υλικό, ενδέχεται να μην επαρκεί η αποκόλληση των επιφανειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να κάνετε βαθύ καθαρισμό ή ακόμα και να αντικαταστήσετε κάποιο μέρος της επιφάνειας. Οι απομακρυσμένες τοποθεσίες πρέπει να καούν για να αποφευχθεί η διάδοση της διαφοράς.
 4. Εφαρμόστε προστατευτικό παράγοντα στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Δημιουργεί μια επικάλυψη που προστατεύει την επιφάνεια από επαναλαμβανόμενη μόλυνση.

Τι χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του μύκητα

Για την πώληση υπάρχουν διάφορα μέσα για την επεξεργασία τοίχων από μύκητες - μυκητοκτόνα, καθολικά ή προορίζονται για ένα συγκεκριμένο τύπο μούχλας και μύκητας. Επιπλέον, παράγονται χρώματα, τα οποία έχουν στη σύνθεση τους τα μέσα από τον μύκητα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εσωτερικές θεραπείες κατά του μύκητα. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο οικιακό λευκαντικό, το οποίο περιλαμβάνει υποχλωριώδες νάτριο, σκοτώνει μύκητες, σόδα, ξύδι, αμμωνία, υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Μία αποτελεσματική μέθοδος απαλλαγής από τον μύκητα θεωρείται ότι είναι ένα συμπυκνωμένο διάλυμα φουρακιλίνης (5-10 δισκία ανά ποτήρι νερό). Η χρήση φουρασιλίνης από τον μύκητα μπορεί να απελευθερώσει μόνιμα το σπίτι αυτής της μάστιγας.

Για να απαλλαγούμε από τον μύκητα στους τοίχους, είναι απαραίτητο να καταβάλουμε προσπάθειες και να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά μέσα. Αυτό πρέπει να γίνει για να κρατήσει το σπίτι και να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Βίντεο - Πώς να απαλλαγείτε από τους μύκητες στους τοίχους

 • Σπίτια ξυλείας και πυροπροστασίας ::

Το ξύλο είναι ένα τέλειο, υψηλής ποιότητας δομικό υλικό, εξαιρετικά σημαντικό στην εποχή μας. Κτίρια.

Η προστασία της ιδιοκτησίας σπιτιού είναι πολύ σημαντική για την ήσυχη διαβίωση σε αυτήν όλων των μελών της οικογένειας. Από ό, τι είναι δυνατό.

Τα τρωκτικά είναι αρκετά κοινά σε ιδιωτικές κατοικίες. Πώς να απαλλαγείτε από το να μην ρωτάτε.

 • Ζωγραφίζοντας ένα ξύλινο σπίτι μέσα - φροντίζοντας για την ομορφιά του ξύλου::

Το ξύλο είναι ένα καθαρό φυσικό υλικό, "αναπνέει" και εκπέμπει χρήσιμο στον αέρα.

Η υγρασία στο σπίτι είναι μια τραγωδία όχι μόνο για τους κατοίκους της, αλλά και για το ίδιο το κτίριο. Λόγοι εμφάνισης.

Οι πόρτες είναι ένα από τα πιο εκμεταλλευόμενα στοιχεία σε κάθε σπίτι. Η σωστή φροντίδα των θυρών.

© 2018 Κατασκευή κατοικιών από ξύλινα υλικά
Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που εκδίδεται υπό την Γενική Δημόσια Άδεια GNU.
Έκδοση για κινητά από το Joomla για κινητά!

Τι είναι επικίνδυνο μύκητα και μούχλα στους τοίχους;

Ο μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται σε διαμερίσματα και σπίτια όχι τόσο συχνά. Εάν υπάρχει σταθερή υγρασία στα δωμάτια, η στάθμη εξαερισμού είναι χαμηλή ή δεν υπάρχει και τα τοιχώματα της πρόσοψης είναι πάντοτε υγρά, τότε ένας τέτοιος "απρόκλητος επισκέπτης" μπορεί να εμφανιστεί συνεχώς.

Μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται σε εκείνους τους χώρους όπου υπάρχει υψηλή υγρασία και δεν υπάρχει εξαερισμός.

Μύκητας όχι μόνο έχει μια δυσάρεστη οσμή, αλλά επίσης επηρεάζει δυσμενώς την εμφάνιση των οικοδομικών υλικών, τη γενική κατάσταση της υγείας. Το αναδυόμενο καλούπι στους τοίχους μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες.

Μαύρος μύκητας και λευκός στους τοίχους του δωματίου

Το μαύρο καλούπι μπορεί να εμφανιστεί παντού και να επηρεάσει αρνητικά το σώμα σας.

Το μαύρο καλούπι περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά στελέχη, αλλά όλα είναι επικίνδυνα για την υγεία. Μπορεί να επηρεάσει τα τρόφιμα, τα φυτά, τα ρούχα. Μία από τις ποικιλίες αυτού του μύκητα ονομάζεται καλούπι κηροζίνης. Η συχνότητα εμφάνισης είναι μία από τις πρώτες θέσεις. Απελευθερώνει ακόμη και το πετρέλαιο κίνησης. Υπάρχει ένας μύκητας που επηρεάζει μόνο λαχανικά ή φρούτα, είναι επικίνδυνο για το πεπτικό σύστημα, γενική υγεία.

Το λευκό καλούπι στους τοίχους δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο. Εμφανίζεται σε γλάστρες, στο έδαφος κοντά σε λουλούδια, στα ίδια τα φυτά. Καταπληκτικές λευκές αφράτες επίστρωση και σωλήνες, επιφάνειες σε μπάνια, κουζίνες. Αυτός ο μύκητας είναι μαλακός, θερμαίνεται στα χέρια. Η μυρωδιά από αυτόν προέρχεται δυσάρεστη. Ο μύκητας είναι επικίνδυνος για το δέρμα, το αναπνευστικό σύστημα. Αν βρεθεί, είναι απαραίτητο να επιθεωρήσετε προσεκτικά όλες τις επιφάνειες στο σπίτι, προσέξτε το επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας. Αφαιρέστε το καλούπι είναι απλό: πλένεται εύκολα με κιτρικό οξύ, αλλά θα πρέπει να εργάζεστε με γάντια. Σε αυτό το καλούπι δεν πρέπει να αγγίζετε τα χέρια, καθώς η ήττα μπορεί να είναι βαθιά και αρκετά επικίνδυνη.

Sineva και ακτινομύκητες

Το Sineva εμφανίζεται κυρίως σε ξύλινες επιφάνειες και έχει ένα γαλαζωπό χρώμα.

Το Sineva είναι καλούπι σε τοίχους σε σαλόνια, εκτείνεται κυρίως σε ξύλινες επιφάνειες. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα γαλαζωπή ή πρασινωπή σημεία έχουν καθαρό καλλυντικό ελάττωμα. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση: το καλούπι διεισδύει εύκολα ακόμη και μέσω στρώσεων βαφής, καταστρέφοντας σοβαρά τοίχους και άλλες κατασκευές. Το δωμάτιο γίνεται υγρό, υπάρχουν αποικίες μυκήτων άλλου τύπου. Οι πονοκέφαλοι αρχίζουν, αλλεργικές αντιδράσεις που δεν συμβαίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση της υγείας όλων των κατοίκων επιδεινώνεται. Προσδιορίστε ότι αυτός είναι ο μύκητας, μπορείτε από τη μυρωδιά της μούχλας και της υγρασίας. Είναι απαραίτητο σε αυτή την περίπτωση να εξετάσει όλες τις ξύλινες επιφάνειες για την ανίχνευση των χαρακτηριστικών μπλε κηλίδες, είναι αισθητά αρκετά καλά. Συμβαίνει το καλούπι να διεισδύει βαθιά και είναι απαραίτητο να κόψει εντελώς ένα μέρος του ξύλου για την απομάκρυνσή του.

Το έμβλημα εμφανίζεται με τη μορφή καφέ, λευκού και βακτηριακού. Κίνδυνος εμφύσησης βακτηριακών τοιχωμάτων, επειδή η σήψη επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα, το δέρμα, τους βλεννογόνους. Για να απαλλαγούμε από αυτό συχνά απαιτεί μια αρκετά σοβαρή θεραπεία με αντιβιοτικά και είναι δύσκολο να εντοπιστεί μια τέτοια ασθένεια. Συχνά διαγνωσθεί ως άσθμα, πνευμονικό οίδημα, αλλά στην πραγματικότητα οι πνεύμονες επηρεάζονται από σπόρια μούχλας.

Ασυνήθιστος μύκητας στους τοίχους υπό μορφή ακτινομυκητών είναι ένας σχηματισμός παρόμοιος με άλγη και μύκητες. Αυτοί οι μύκητες επηρεάζουν το υλικό του τοίχου, διεισδύουν βαθιά, και είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγούμε από αυτά. Τις περισσότερες φορές χτυπούν ξύλινους τοίχους, που κυριολεκτικά μαλακώνουν τη δομή τους.

Το καλούπι εξαπλώνεται γρήγορα, και είναι αδύνατο να καταπολεμηθεί με παράγοντες ξηρής σήψης, εν πάση περιπτώσει, αφού το κέντρο των αλλοιώσεων θα αυξηθεί μόνο.

Οι ακτινομύκητες είναι άλγη που εξαπλώνονται γρήγορα και διεισδύουν βαθιά.

Το καλούπι στα τοιχώματα απλώνεται γρήγορα. Επιδρά γρήγορα στις οργανικές ουσίες, το χαρτί, σε οποιοδήποτε είδος ξύλου. Μπορεί να επηρεάσει το δέρμα, επηρεάζει αρνητικά τη γενική ευεξία. Εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα διαταράσσεται από αδιάκριτες αλλεργικές αντιδράσεις, και το δωμάτιο είναι υγρό, μια ακατανόητη πλάκα σε ξύλινες επιφάνειες, είναι καλύτερο να δούμε αμέσως έναν γιατρό για μια έρευνα.

Ο μύκητας στους τοίχους μπορεί να πάρει τη μορφή υψηλών επιπέδων, δηλαδή, λευκού ή άλλου χρώματος επίθεσης που βασίζεται σε πυριτικά άλατα, ανθρακικά άλατα και τα παρόμοια. Το Vyslo σχηματίζεται όταν μετακινείται νερό μέσα στους τοίχους, και σε ξηρούς καιρούς, αυτά τα άλατα βγαίνουν, σχηματίζοντας κηλίδες. Τις περισσότερες φορές επηρεάζονται τούβλο, τοίχους από μπετόν, μάρμαρο, γύψο. Από μόνα τους, οι κορόιδοι για την υγεία δεν είναι επικίνδυνες εάν η περιοχή τους είναι μικρή. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, το καλούπι σχηματίζεται γρήγορα στους τοίχους και είναι ήδη αρκετά επικίνδυνο για τη γενική κατάσταση όσων ζουν στο σπίτι. Επιπλέον, τα δομικά υλικά αρχίζουν να επιδεινώνονται.

Συνέπειες της εμφάνισης του μύκητα

Τι είναι επικίνδυνο για μούχλα; Τα σπόρια που σχηματίζονται όταν εμφανίζονται στους τοίχους επηρεάζουν το άτομο με αυτόν τον τρόπο:

 • απευθείας μέσα από το δέρμα.
 • όταν τρώτε τρόφιμα που είναι μολυσμένα με μύκητες?
 • μέσω του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος.

Ο μύκητας μπορεί να εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα μέσω του αναπνευστικού συστήματος.

Όταν ο μύκητας εισέλθει στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά ασθενειών μάλλον επικίνδυνων συνεπειών. Αυτό ισχύει για το αναπνευστικό σύστημα, ο μύκητας για τους πνεύμονες είναι επίσης επικίνδυνος, προκαλεί οίδημα, ένα σύμπτωμα που μοιάζει έντονα με το άσθμα.

Τι είναι ακόμη επικίνδυνο για τον μύκητα; Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε τις ακόλουθες ασθένειες:

 • μυκητιάσεις, δερματώσεις, μύκητες του δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις,
 • ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Αυτό είναι ιγμορίτιδα, ιγμορίτιδα, βήχας, ρινική καταρροή, ρινίτιδα, πνευμονία και ούτω καθεξής.
 • ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος.
 • Ρευματικός πόνος στις αρθρώσεις.
 • διαταραχές του στομάχου, σοβαροί πονοκέφαλοι.
 • εξάντληση.

Εάν δεν μπορείτε να αρχίσετε να απαλλαγούμε από τα μέτρα μύκητα σπίτι και τη θεραπεία της νόσου εντοπίστηκαν, εύκολο στη μούχλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εσωτερική αιμορραγία, εμφύσημα, βλάβη στα νεφρά, το συκώτι και άλλα εσωτερικά όργανα.

Γιατί εμφανίζεται ο μύκητας;

Το καλούπι δεν σχηματίζεται μόνο έτσι, υπάρχουν πάντα λόγοι για αυτό. Συνήθως, ο μύκητας αρχίζει να χτυπάει τους τοίχους, όταν πληρούνται 3 τέτοιες συνθήκες:

Σχέδιο σχηματισμού μούχλας.

 1. Στον αέρα υπάρχουν σπόρια μούχλας που μπορούν να μπουν στο σπίτι μαζί με τη ροή του αέρα, στα ρούχα, στα παπούτσια. Εάν οι συνθήκες είναι δυσμενείς, οι σπόροι πεθαίνουν, αλλά με υγρασία και κρύο, αρχίζουν να αναπτύσσονται ενεργά.
 2. Εξαιρετική για αναπαραγωγή καλούπι κατάλληλο δέντρο, οργανικά, σκυρόδεμα, δοχεία τύρφης για σπορόφυτα, φυτά σε γλάστρες, βρωμιά, υγρές πετσέτες και κουρέλια.
 3. Στην αίθουσα θα πρέπει να παρατηρείται ένα κατάλληλο μικροκλίμα, το οποίο θα έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία, ενώ το καλούπι δεν θα αναπτυχθεί. Η θερμοκρασία ενός ατόμου είναι περίπου 20 ° C. Αλλά ο αέρας πρέπει να είναι στεγνός, διαφορετικά το καλούπι αρχίζει να αναπτύσσεται ενεργά. Αν η θέρμανση είναι ζεστή, το δωμάτιο είναι κακό και δεν υπάρχει φυσικός εξαερισμός, ο μύκητας θα εμφανιστεί εντελώς στους τοίχους.

Μπορούν να εντοπιστούν οι κύριοι λόγοι:

 • ανεπαρκής εξαερισμός.
 • έλλειψη κανονικού εξαερισμού για το μπάνιο, κουζίνα, τουαλέτα?
 • κακή κατάσταση ύδρευσης και αποχέτευσης, διαρροές σωλήνων.
 • τριχοειδής αναρρόφηση που πηγαίνει από την ίδρυση του κτιρίου.
 • πολύ υψηλή θερμική αγωγιμότητα γωνιών σε διαμερίσματα σε τμήματα προσώπου ενός κτιρίου.
 • εξωτερικό τοίχωμα πάγωμα, το οποίο δείχνει κακή θέρμανση?
 • Εάν οι υδρορροές και τα υδρορροές διαρρεύσουν.
 • αν η υγρασία απορροφάται από το έδαφος, δεν υπάρχει στεγανοποίηση ή δεν εκτελείται σωστά.

Ο μυελός στους τοίχους δεν είναι μόνο πηγή δυσάρεστης οσμής, αλλά και επικίνδυνη για την υγεία. Επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του δέρματος, του αναπνευστικού συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μούχλα πρέπει να απορριφθεί αμέσως, να λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η εμφάνισή της.

Είτε το μαύρο καλούπι είναι επικίνδυνο στο σπίτι και τι

Σύγχρονα διαμερίσματα - μια νέα οικολογική θέση για τους παθογόνους μύκητες. Ενεργή ανάπτυξη mikromitcetov εμφανίζεται ως ένα λεπτό καπλαμά των διαφορετικών - γκρι, πράσινο, κίτρινο - χρώματα στην οροφή (οι τοίχοι) εγκαταστάσεις, προκαλώντας υλικές ζημιές για τους ιδιοκτήτες και αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι ιδιότητες είναι mycobiota τοξικογόνες είδη από την επικίνδυνη μαύρη μούχλα στο σπίτι, καθώς και ο πλήρης κατάλογος των αιτιών των επιβλαβών παραγόντων - στον παρακάτω υλικό.

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τα μικρομύκητα

Οι παθογόνοι μύκητες είναι ευρέως διαδεδομένοι στο περιβάλλον. Στη βάση του φυτικού σώματος των μικροσκοπικών οργανισμών είναι το μυκήλιο που μοιάζει οπτικά με ένα σύστημα λεπτών διακλαδώσεων υφών (νημάτων).

Τα σπόρια επικίνδυνων παραγόντων μεταφέρονται από τον άνεμο και είναι αόρατα για τον άνθρωπο. Αν φτάσουν σε δωμάτια με ευνοϊκές συνθήκες, βλασταίνουν και σχηματίζουν νέες αποικίες μυκήτων. Η τοποθέτηση του τελευταίου μπορεί να αναγνωριστεί από την παρουσία σημείων διαφορετικών χρωμάτων στα τοιχώματα ή στην οροφή, τα οποία αργότερα συγχωνεύονται στα σημεία.

Η βάση των κορυφών είναι αδιάλυτα ανθρακικά, πυριτικά, θειικά. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία, εμφανίζεται επιδρομή στην επηρεαζόμενη επιφάνεια, η πυκνότητα της οποίας ποικίλλει.

Ο εκτεταμένος μύκητας στον τοίχο (οροφή) αρχίζει να παρουσιάζει καταστροφική δραστηριότητα σε σχέση με τα οικοδομικά υλικά. Καταστρέφει:

 • γύψο?
 • γυψοσανίδας ·
 • ξύλο ·
 • τοίχους από μπετόν
 • τούβλο?
 • ζωγραφισμένες επιφάνειες.

Η μεταγενέστερη ανίχνευση της παρουσίας μικροκυμάτων οδηγεί σε μη αναστρέψιμες αλλαγές στην κατασκευή του κτιρίου, οι οποίες μπορούν να εξαλειφθούν μόνο με την αποσυναρμολόγηση και την ανέγερση νέων διαχωριστικών (στέγες).

Η συγκέντρωση της μυκητιακής χλωρίδας στον αέρα μιας κατοικίας άνω των 1500 cfu / m3 (5% ζημιά στη συνολική επιφάνεια ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού) είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την υγεία ενός ατόμου.

Είδη παθογόνων μυκήτων

Το χρώμα του καλουπιού ποικίλει ανάλογα με τα στάδια ανάπτυξης του mycobiota, την ποικιλία και τη δομή του προσβεβλημένου υλικού. Οι κύριοι τύποι μικροοργανισμών που είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα.

Συχνά στις εγκαταστάσεις μπορεί να βρεθεί μια γκρίζα επίστρωση, η εμφάνιση της οποίας προκαλείται από το saprophyte microfungi. Αυτό το είδος μούχλας θεωρείται όχι λιγότερο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα από τα στελέχη του Aspergillus niger, fumigatus, flavus.

Πολύ σπάνια στα διαμερίσματα υπάρχει μια μυκοβιώτα, οι αποικίες της οποίας είναι ζωγραφισμένες σε ανοιχτό ροζ σκιά. Εμφανίζεται λόγω της ανάπτυξης σπορίων τριχοκετών (κυρίως σε υπολείμματα τροφίμων) και αναφέρεται σε χαμηλού βαθμού τοξικούς μικροοργανισμούς.

Τα αίτια της ανάπτυξης μυκοβιώτων στις εγκαταστάσεις

Οι πειραματικές μελέτες έχουν καταστήσει δυνατή την καθιέρωση μιας άμεσης σχέσης μεταξύ του επιπέδου μόλυνσης με μύκητες και της σύνθεσης των τελικών υλικών που χρησιμοποιούνται σε κτίρια κατοικιών. Στις εγκαταστάσεις όπου χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα με πολυμερή πρόσθετα, ο συντελεστής μούχλας στον αέρα είναι τάξη μεγέθους υψηλότερος από εκείνον των διαμερισμάτων που επισκευάστηκαν χωρίς τη χρήση των εν λόγω προϊόντων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περιγραφόμενες συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη αποικιών παθογόνων στελεχών Aspergillus flavus, fumigatus.

Επιπλέον, η φόρμα στο διαμέρισμα εμφανίζεται όταν δεν τηρούνται οι κανόνες κατασκευής και οι κανόνες. Μεταξύ των παραβιάσεων που προκαλούν την εμφάνιση μυκήτων:

 • ακατάλληλη ρύθμιση του συστήματος κλιματισμού (συμπεριλαμβανομένης της απουσίας του στα μπάνια, τις κουζίνες) ·
 • έλλειψη απαραίτητης θερμότητας, στεγανοποίηση.
 • κακή ποιότητα εγκατάσταση αποχέτευσης, παροχή νερού (διαρροές σωλήνες)?
 • Καταχρηστικά διεξαγόμενες εργασίες εγκατάστασης παράθυρων με διπλά τζάμια, πλαστικών θυρών, κατασκευών γυψοσανίδων.
 • Αλλαγή δωματίων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο διαθέσιμος εξαερισμός.

Συχνά, οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της διαφοράς στα δωμάτια (85% υγρασία και θερμοκρασίες άνω των 20ºC) δημιουργήθηκε από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, μη έγκαιρη διεξαγωγή μικροεπισκευές (επισκευές των διαρροών, ρωγμές, σφράγιση ραφών) στέγες και τοίχους.

Εκτός από τους παραπάνω λόγους, ο μύκητας στους τοίχους μέσα σε κτίρια κατοικιών μπορεί να προκληθεί από:

 • παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα εξαιτίας εσφαλμένων τοποθετημένων (όσο πιο κοντά στα διαχωριστικά)
 • έλλειψη τακτικού αερισμού των χώρων.
 • συχνή στέγνωμα ρούχων, υγρό ρούχο στα δωμάτια.

Η χρήση του κλιματιστικού δεν αποτελεί πανάκεια για την επίλυση του προβλήματος: τα επίκαιρα, μη καθαρισμένα, φίλτρα που χρησιμοποιούνται μακράν της συσκευής μπορούν να γίνουν μια επιπλέον πηγή εισροής σπόρων μούχλας.

Επίδραση των υπό εξέταση μικροοργανισμών στην ευημερία

Ο συντελεστής ατμοσφαιρικής ρύπανσης των σπόρων μυκήτων σε ένα διαμέρισμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 500 cfu / m³. Μία αύξηση στον δείκτη σηματοδοτεί την ενεργοποίηση παθογόνων παραγόντων.

Η αυξημένη συγκέντρωση των μυκηλιακών στοιχείων αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τους ανθρώπους που ζουν σε μια κατοικία (διαμέρισμα) που έχει υποστεί ζημιά: διαπερνώντας το ανθρώπινο σώμα, η μυκοβιότα προκαλεί την ανάπτυξη πολλών ασθενειών. Στην ομάδα κινδύνου είναι παιδιά, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, γυναίκες και άνδρες άνω των 60 ετών.

Μύκητας στο διαμέρισμα μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη:

 • γενική εξάντληση.
 • πονοκεφάλους;
 • ρινική αιμορραγία.
 • επιπεφυκίτιδα.
 • αποτυχίες στην εργασία του πεπτικού συστήματος (επιθέσεις της ναυτίας, εμέτου) ·
 • ασθένειες της αναπνευστικής οδού (βρογχικό άσθμα, πνευμονία, ιγμορίτιδα, ρινοκολπίτιδα).
 • αλλεργίες;
 • βλάβες του δέρματος (δερματοπάθειες).
 • ρευματικές ασθένειες.

Οι ειδικοί εντοπίζουν 3 τρόπους εισαγωγής σπόρων στο σώμα: αερομεταφερόμενο, μέσω του δέρματος, στο στόμα (με τη χρήση μολυσμένων προϊόντων).

Λεπτομέρειες ασθενειών που προκαλούνται από μεμονωμένα στελέχη

Σημαντικές επιπτώσεις στην εμφάνιση παθολογιών, εκτός από το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και την έκταση της έκθεσης σε μικροοργανισμούς ανά άτομο. Η παρατεταμένη διαμονή σε μολυσμένο δωμάτιο μπορεί να οδηγήσει σε εμφύσημα, εξασθενημένη νεφρική λειτουργία, συκώτι, κακοήθη νεοπλάσματα, θανατηφόρο έκβαση.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία του Aspergillus, το οποίο παράγει μια θανατηφόρα οργανική ένωση, αφλοτοξίνη. Διεισδύοντας στα εσωτερικά όργανα των ζώων ή των ανθρώπων, ο μύκητας προκαλεί επίσης ασπεργίλλωση - μια ασθένεια που επηρεάζει το οπτικό, το βρογχοπνευμονικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα στελέχη του Penicillium μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη της οτομυκησίας - παθολογικών καταστάσεων μεμβρανών τυμπάνου, δέρματος ακουστικών καναλιών.

Επιβλαβείς μούχλα αυτά τα είδη και για τα νύχια: εισχωρεί στον τελευταίο δομή, τα παθογόνα προκαλούν την εμφάνιση oniholizisa - ασθένεια, που συνοδεύεται από πλάκες της απόσπασης από τον ιστό δάχτυλο.

Σπόρια Alternaria spp., Πτώση στο δέρμα - ένας παράγοντας που προκαλεί φαιογιαφομυκητίαση (ειδικά σε ασθενείς με HIV λοίμωξη). Με τη συνεχή εισπνοή των μυκηλιακών στοιχείων αυτού του τύπου, ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει αλλεργική ρινίτιδα, μια δυνητικά θανατηφόρα σοβαρή μορφή βρογχικού άσθματος.

Στα παιδιά που βρίσκονται σε μολυσμένες εγκαταστάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχουν: επιδείνωση αλλεργικών αντιδράσεων, γενική εξασθένιση του σώματος, απόκλιση από τους κανόνες της Ig (ανοσοσφαιρίνη) Ε.

Για να αξιολογήσει τη μικροβιολογική σύνθεση του αέρα στο διαμέρισμα θα βοηθήσει ειδικές συσκευές. Εάν υπάρχει παρουσία επιβλαβών σπόρων, καθαρίστε αμέσως τα προσβεβλημένα αντικείμενα και αποφύγετε πιθανές πηγές κινδύνου.

Η ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης παθολογιών και η διατήρηση της υγείας τους θα επιτρέψει έγκαιρα προληπτικά μέτρα: τον αερισμό και τον τακτικό καθαρισμό των χώρων, την τήρηση των βέλτιστων τιμών σχετικής υγρασίας στο διαμέρισμα.

Μύκητας στους τοίχους - ποιο εργαλείο είναι το πιο αποτελεσματικό;

Μούχλα ή μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται απροσδόκητα και καλύπτει γρήγορα μεγάλες περιοχές. Εμφανίζεται λόγω της υψηλής υγρασίας, του ανεπαρκούς αερισμού, της κατάψυξης των δαπέδων, των ακατάλληλων εργασιών φινιρίσματος. Για να απαλλαγείτε από τη μούχλα, είναι απαραίτητο να εξαλείψετε την αιτία της εμφάνισής της και στη συνέχεια να αφαιρέσετε την μυκητιακή πλάκα με μια αποτελεσματική θεραπεία.

Τι μοιάζει με τον μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος;

Το καλούπι είναι ένας ζωντανός μικροοργανισμός που αναπτύσσεται με τη μορφή ενός μυκηλίου διακλάδωσης. μικροσκοπικοί σπόροι τους είναι ύπουλη - είναι στον αέρα, να εγκατασταθούν στην επιφάνεια και στο υγρό εκκίνησης να πολλαπλασιάζονται ενεργά. Μύκητας στους τοίχους στο διαμέρισμα φαίνεται άσχημο - φαίνεται απολέπιση, μαύρο και πράσινο λεκέδες που μπορούν να συλλέγονται με τεράστια λεκέδες ή γκρι τελείες στην επιφάνεια, ένα τέτοιο θέαμα επιδεινώνει την εξωτερική αντίληψη του χώρου.

Είδη μυκήτων στους τοίχους

Ένας μη ελκυστικός μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται στην πέτρα, στο τούβλο και στο δέντρο. Στην τελευταία περίπτωση, για να απαλλαγούμε από αυτό, είναι απαραίτητο να κόψουμε όλη την μολυσμένη επιφάνεια. Μήτρου επηρεάζει την κατασκευή και τα υλικά φινιρίσματος στη βάση, συμβαίνει με διάφορες μορφές:

 1. Μανιτάρια μανιτάρια. Αναπτύξτε το χρώμα, τις πέτρες και τις κατασκευές από σκυρόδεμα σε μορφή κηλίδων ή σημείων μαύρου, πράσινου, καφέ ή μπλε.
 2. Τα μανιτάρια είναι μπλε. Ζουν σε ξύλινες επιφάνειες και τους καταστρέφουν. Το ξύλο υπό την επιρροή του αποκτά γκρίζο-μπλε χρώμα, χάνει αισθητική εμφάνιση, σχηματίζονται μικρά κανάλια μέσα του, μέσα στα οποία συσσωρεύεται υγρασία.
 3. Μανιτάρια σήψη. Είναι εκτεθειμένα στο ξύλο. Η σπηλιά βρίσκεται καφέ, λευκή και βακτηριακή, σταδιακά διασπά το δέντρο. Ο αγώνας κατά του μύκητα στους τοίχους πραγματοποιείται με μέσα σχεδιασμένα για να απαλλαγούν από ορισμένους από τους τύπους:
 • Υγρασία (εκδηλωμένες λωρίδες από κιτρινωπό σε μαύρο).
 • ξηρό (το δέντρο αποκτά έναν καφέ τόνο).

Ο μύκητας στους τοίχους είναι επιβλαβής για την υγεία;

Ένας άσχημος μύκητας ή μούχλα στους τοίχους δεν είναι απλώς ένα δυσάρεστο σημείο εμφάνισης, είναι πολύ τοξικό, αποπνέει απωστική μυρωδιά. Τα επιχειρήματά του βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο, διεισδύουν εύκολα στο ανθρώπινο σώμα, καταστρέφοντάς το σταδιακά και, αν αποδυναμωθεί η ασυλία (ειδικά στα παιδιά), προκαλούν επικίνδυνες μορφές διαφόρων ασθενειών. Το καλούπι γίνεται η αιτία του εμετού, της ναυτίας, της αίσθησης κόπωσης, βλάπτει ανεπαίσθητα και σίγουρα τους ανθρώπους. Μύκητας στους τοίχους, τι είναι επικίνδυνο για την υγεία - πιθανές ασθένειες:

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος - άσθμα, βρογχίτιδα, πνευμονία, τραχείτιδα.
 2. Δημιουργείται αλλεργία.
 3. Παρατηρούνται σταθεροί πονοκέφαλοι.
 4. Υπάρχουν προβλήματα με το δέρμα - δερματίτιδα, τσίχλα, έκζεμα.
 5. Υπάρχει επιπεφυκίτιδα.

Μύκητας στον τοίχο - πώς να φέρει έξω τις λαϊκές θεραπείες;

Εξαλείψτε γρήγορα το καλούπι, καθώς σύντομα σχηματίζει νέα σπόρια και απλώνεται σε μεγαλύτερες περιοχές. Εάν η εξωτερική άρδευση επιφανειών με αντισηπτικά δεν δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η πλήρης απομάκρυνση του μύκητα στους τοίχους μπορεί να επιτευχθεί με την εκτέλεση σύνθετων έργων για την καταπολέμησή του, τα οποία περιλαμβάνουν:

 1. Εξάλειψη της υγρασίας - τακτική αερισμό του δωματίου.
 2. Η απομάκρυνση των μυκήτων και των μούχλας από τους τοίχους ξεκινά με την απαλλαγή από την παλιά επίστρωση - πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα ταπετσαρία, το χρώμα, το στόκο, να περπατήσετε ολόκληρη την επιφάνεια με μια σκληρή βούρτσα. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να προστατεύονται τα αναπνευστικά όργανα από σπόρια με επίδεσμο γάζας.
 3. Θεραπεία των προσβεβλημένων επιφανειών με αντισηπτικό κατά των μυκήτων.
 4. Στεγανοποίηση, στεγανοποίηση ραφών.
 5. Οι τοίχοι shpatlyuyut, που καλύπτεται με ένα αστάρι της βαθιάς διαπερατότητας, στη συνέχεια να κολλήσει τη νέα ταπετσαρία, χρώμα ή άλλο τελείωμα τελειώματα.

Μην πηγαίνετε απαραίτητα σε ένα οικιακό χημικό κατάστημα για να αφαιρέσετε τον μύκητα στους τοίχους. Ορισμένα αποτελεσματικά αντισηπτικά φάρμακα, τα οποία έχουν αντιμικροβιακή και μυκητοκτόνο δράση, μπορούν να είναι στο σπίτι δεξιά. Η πρακτική έχει δείξει ότι πολλά φάρμακα που προορίζονται για διαφορετικούς οικονομικούς σκοπούς μπορούν να αντιμετωπίσουν μια καλούπι επικάλυψη. Είναι μη τοξικά και αυτό έχει ευεργετική επίδραση σε άλλους.

Χαλκός βιτρίλιο από τον μύκητα στους τοίχους

Το θειικό χαλκό αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για τον έλεγχο της μήτρας. Πριν αφαιρέσετε τον μύκητα στον τοίχο του διαμερίσματος, πρέπει να αραιωθεί σωστά. Το παρασκεύασμα έχει τη μορφή σκόνης ή κόκκων χρώματος μπλε. Για την επεξεργασία των τοιχωμάτων, είναι απαραίτητο να παρασκευαστεί ένα διάλυμα εργασίας διαλύοντας 20-30 g θειικού χαλκού σε 1 λίτρο ζεστού νερού. Πριν από τη χρήση, η σύνθεση πρέπει να αναμιχθεί καλά για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του παράγοντα σε αυτό προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. l. ξύδι.

Λευκότητα ενάντια στον μύκητα στους τοίχους

Σχετικά με το αν το χλώριο σκοτώνει τον μύκητα στους τοίχους, οι έμπειρες νοικοκυρές δίνουν μια θετική απάντηση. Υγρό διάλυμα λευκότητας μεταξύ των ανθρώπων έχει χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς αυτούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατάφερε να αποδείξει από την καλύτερη πλευρά. Η σύνθεση που περιέχει χλώριο εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές με ψεκασμό. Δεν είναι απαραίτητο να αραιωθεί εκ των προτέρων, η συμπυκνωμένη λευκότητα θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορεί να καθαρίσει την επιφάνεια από γυαλί, κεραμίδια, σκυρόδεμα ή άλλα υλικά στους τοίχους ή το δάπεδο. Κατά τη χρήση είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ο παράγοντας - λεύκανση και πολλά τιμολόγια κατά την επεξεργασία μπορεί να αποχρωματιστούν και να υποβαθμιστούν. Μετά την εφαρμογή, το λευκαντικό παραμένει στον τοίχο για να στεγνώσει. Η εργασία πρέπει να γίνεται σε γάντια και το δωμάτιο να αερίζεται καλά, επειδή η λευκότητα έχει έντονη οσμή.

Furacilin από τον μύκητα στους τοίχους

Αποτελεσματική και φθηνή θεραπεία για τους μύκητες στους τοίχους λαμβάνεται από τα συνηθισμένα φαρμακεία φουρασιλίνα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προετοιμάσετε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα - 20 δισκία του φαρμάκου διαλύονται σε ένα ποτήρι θερμό νερό. Οι επηρεαζόμενες περιοχές πρέπει να πλυθούν με την προκύπτουσα σύνθεση, εάν είναι απαραίτητο, η διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές, αφού τα τοιχώματα αφήνονται να στεγνώσουν. Η αντισηπτική furacilin αναστέλλει την ανάπτυξη μυκήτων και δεν εμφανίζεται ο σχηματισμός νέων αποικιών.

Ξύδι έναντι μούχλας και μύκητας στους τοίχους

Αποφασίζοντας πώς να αντιμετωπίζονται τα τείχη από μύκητες και μούχλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο τραπέζι ξίδι, το οποίο είναι σε κάθε κουζίνα. Είναι ένα αδύναμο οξύ, εκκρίνει μια έντονη οσμή, αλλά δεν εκπέμπει επικίνδυνες ουσίες, είναι μη τοξικό. Το ξίδι εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές με ένα πανί εμποτισμένο με διάλυμα ή ψεκασμό. Οι επιφάνειες μπορούν να είναι βρεγμένες πολλές φορές με ένα διάστημα 1 ώρας, στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε. Το ξίδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη, το ποτιστικό τοίχο περιοδικά.

Η υπεριώδης ακτινοβολία σκοτώνει τον μύκητα στους τοίχους;

Πριν την καταπολέμηση του μύκητα στους τοίχους με τη βοήθεια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τι είναι πραγματικά το φως καταστρέφει το DNA στα κύτταρα των μυκήτων και καταστρέφει, καθιστώντας αδύνατη την περαιτέρω αναπαραγωγή και την ανάπτυξη. Αλλά οι ακτίνες έχουν μικρή διεισδυτική, ρωγμές, εξογκώματα, και άλλα μέρη του σοβά στο οποίο ζουν τα μανιτάρια, με τη βοήθειά τους είναι δύσκολο να χειριστεί. Ως εκ τούτου, μετά την υπεριώδη ακτινοβολία μουχλιασμένα τσέπες μπορεί αρχικά να εξαφανιστούν από την εξωτερική πλευρά του τοίχου, και μετά από ένα χρόνο, επανεμφανίζονται. Δεν επιτρέπεται στους ανθρώπους να παραμείνουν στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου ενάντια στους μύκητες στους τοίχους

Για να βγάλετε τον μύκητα στους τοίχους θα βοηθήσει και υπεροξείδιο του υδρογόνου, επειδή είναι μια αντιβακτηριακή ένωση. Το προϊόν δεν έχει οξεία οσμή και δεν είναι τοξικό. Η επεξεργασία των τοίχων από μύκητες και μύκητες γίνεται με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 3%, το οποίο διατίθεται σε κάθε φαρμακείο. Η σύνθεση θα βοηθήσει στην καταστροφή παθογόνων σπορίων από οποιοδήποτε υλικό, αλλά έχει ως αποτέλεσμα τη λεύκανση, έτσι ώστε σε βαμμένες επιφάνειες πρέπει να χρησιμοποιηθεί προσεκτικά.

Παρασκευάσματα από μούχλα και μύκητες στους τοίχους

Η χημική βιομηχανία προσφέρει τα μέσα της για την καταπολέμηση όλων των τύπων μυκήτων - αντισηπτικών. Διεισδύουν βαθιά σε διαφορετικές επιφάνειες προς επεξεργασία και καταστρέφονται τα μανιτάρια. Παρασκευάσματα κατά μορφοποίησης:

 1. Alpe Phongifluid Μυκητοκτόνο - κονίαμα για την καταστροφή βρύων, μούχλας, λειχήνων. Μπορεί να χειριστεί όλες τις επιφάνειες: σκυρόδεμα, γύψο, γυψοσανίδα, τούβλο, πέτρα, κεραμίδι, ξύλο, κεραμίδια. Το προϊόν δεν περιέχει χλώριο και δεν έχει οξεία οσμή, κατάλληλο για εσωτερική ή εξωτερική χρήση.
 2. Η μούχλα της Olympus σταματά - η σύνθεση είναι ιδανική για δωμάτια με υψηλή υγρασία (διαμέρισμα, κελάρι, μπάνιο, κελάρι, θερμοκήπιο). Χρησιμοποιείται για τούβλα, βαμμένες, επιχρισμένες επιφάνειες, ξύλο, κεραμικά, γυψοσανίδες.
 3. Νταλί - ένα ισχυρό καθολικό παρασκεύασμα από μούχλα, κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες.
 4. Abedis 06 - αντισηπτικό για τοίχους ενάντια σε μούχλα και μύκητες, περιέχει χλώριο. Εφαρμόζεται με βούρτσα για 24 ώρες, μετά ξεπλένεται με νερό.

Βαφή ενάντια σε μούχλα και μύκητες στους τοίχους

Ο αγώνας κατά του μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος θα πρέπει να έχει πολύπλοκο χαρακτήρα. Οι ειδικοί μετά το καθάρισμα του καλουπιού και η επιφανειακή επεξεργασία με αντισηπτικά συστήνουν να καλύπτονται με ένα καλό χρώμα, σχεδιασμένο για βρεγμένους χώρους. Μετά την ξήρανση δημιουργεί μια προστατευτική μεμβράνη που εμποδίζει το πέρασμα του νερού. Τα χρώματα από το καλούπι είναι 100% αποτελεσματικά - οι επεξεργασμένες επιφάνειες θα παραμείνουν στεγνές, δεν θα σχηματίζουν συμπύκνωση, επομένως δεν θα υπάρχει υψηλή υγρασία και μύκητες.

Συχνά, τα κεφάλαια παράγονται με βάση το νερό, δεν έχουν οξεία οσμή και δεν είναι τοξικά. Το χρώμα εφαρμόζεται στις καθαρισμένες επιφάνειες, συνιστάται η κάλυψη της επιφάνειας με αντιμικροβιακό πληρωτικό και αστάρι πριν το φινίρισμα του τοίχου. Το φινίρισμα είναι κατάλληλο για οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους, έχει υψηλή απορρυπαντικότητα, είναι αποδεκτό για όλους τους τύπους επιφανειών.

Τι είναι ο επικίνδυνος μύκητας στους τοίχους για την ανθρώπινη υγεία; Τι είδους μύκητας είναι πιο επιβλαβής;

Το πιο σημαντικό - ο καιρός στο σπίτι... Λίγοι θα διαφωνούσαν με μια τέτοια δήλωση. Το σπίτι θα πρέπει να είναι άνετο, άνετο, ασφαλές. Εάν υπάρχουν μούχλες κηλίδες στους τοίχους του μοναστηριού σας, είναι ένα ανησυχητικό κουδούνι στο γεγονός ότι ο καιρός στο σπίτι σας δεν είναι εντάξει. Τι είναι επικίνδυνο για τον μύκητα στους τοίχους για την υγεία; Ας συζητήσουμε.

Αναγνωρίζουμε το παράσιτο από το χρώμα

Για χάλασε την αισθητική εμφάνιση, επικαλυμμένο χαρτί ή στην οροφή, δυσφορία και ακόμη και μια σειρά από μη θετικά συναισθήματα ήσυχα «κρυφό» βλάβη στην υγεία των τοίχων μύκητα. Εάν παρατηρήσετε μια εξάπλωση των παρασίτων πρωτόζωα, είναι απαραίτητο να ληφθούν αμέσως τα όπλα και να τα καταστρέψει.

Όπως δείχνει η πρακτική, υπάρχουν τέτοιοι μυκητοκτόνοι μικροοργανισμοί σε χώρους με υψηλό επίπεδο υγρασίας. Μπορούμε να πούμε ότι το νερό είναι η πηγή της ζωής τους. Δεν χρειάζονται ηλιακό φως ή άλλες ευνοϊκές συνθήκες. Λόγω της υγρασίας, αναπαράγονται πολύ γρήγορα, προκαλώντας τρομερούς λεκέδες και αηδιαστική οσμή.

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες μυκητιακών παρασίτων που μπορούν, χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, να εγκατασταθούν σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • λευκά μανιτάρια στο σπίτι.
 • σαθρό ·
 • μπλε;
 • μαύρο μούχλα?
 • ακτινομύκητες.
 • λευκό καλούπι.

Στα ξύλινα κτίρια, συνηθέστερα είναι ο λευκός μύκητας. Η αντιμετώπιση αυτού του παρασιτικού μικροοργανισμού είναι πολύ δύσκολη. Στο παρελθόν, όταν εμφανίστηκαν στην κάβα τέτοιοι εχθρικοί γείτονες, το έκαψαν. Οι χωρικοί πίστευαν ότι μόνο η φωτιά μπορεί να καταστρέψει τους παρασιτικούς μύκητες.

Τα σινιά είναι επικίνδυνα για ξύλινες κατασκευές. Το μέγιστο που πρέπει να ξοδέψετε για την επιφανειακή επεξεργασία και την αγορά διακοσμητικού βερνικιού. Όπως δείχνει η πρακτική, οι μπλε μύκητες τρώνε το στρώμα της λάκας, προσπαθώντας να βάλουν το δρόμο τους στο πάχος του ξύλου.

Μικροί μυκητικοί μικροοργανισμοί παρασιτοποιούνται ξανά στο δέντρο. Διακρίνονται σε υποείδη ανάλογα με το χρώμα. Οι σκοτεινές λωρίδες μπορεί να εμφανίζονται σε ξύλινους τοίχους, ελαφρώς καφέ ή καφέ χρώματος. Εάν δεν κάνετε καμία ενέργεια για να καταστρέψετε τέτοιους μύκητες, τότε μετά από λίγο στις βλάβες θα εμφανιστούν ρωγμές.

Τα υβριδικά φύκια ονομάζονται μυκητοκτόνα ακτινομύκητα. Είναι επίσης επικίνδυνο, αλλά κυρίως για ξύλινα κτίρια. Αλλά το άσπρο καλούπι - μια λοιμογόνο λοίμωξη, παράσιτα

σχεδόν σε οποιοδήποτε υλικό. Η ταχύτητα αναπαραγωγής του είναι τεράστια.

Ένα θανατηφόρο όπλο ενάντια σε ένα άτομο είναι μαύρο μούχλα. Είναι αυτή που, όταν έρχεται στο σπίτι, φέρνει τα περισσότερα βάσανα και ταλαιπωρία. Τα σπόρια όχι μόνο σέρνουν στον τοίχο, καταστρέφοντας το υλικό από το εσωτερικό, αλλά και αιωρούνται στον αέρα που αναπνέουμε.

Μύκητας στον τοίχο στο διαμέρισμα: τι είναι επικίνδυνο;

Παρασιτοί μικροοργανισμοί μυκητιακού τύπου μπορούν να εμφανιστούν σχεδόν παντού. Μια ιδανική κατάσταση για την κατοικία τους είναι ένα αυξημένο επίπεδο υγρασίας. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται σε διαμερίσματα που βρίσκονται πάνω από τους χώρους του υπογείου, εάν οι υγραντήρες χρησιμοποιούνται ακατάλληλα. Αιτίες που προκαλούν την αναπαραγωγή μυκητιακών μικροοργανισμών, μπορεί να υπάρχουν πολλοί.

Μολυσμένα σημεία σκούρων χρωμάτων καταστρέφουν την κατασκευή και τα υλικά φινιρίσματος, και μια αιχμηρή οσπώδη μυρωδιά απωθεί. Αλλά αυτό δεν τερματίζει τον κίνδυνο του μύκητα. Είναι πολύ επιβλαβές για το ανθρώπινο σώμα.

Εκτός από τη διαβίωση σε τοίχους ή οροφές, τα σπόρια θα περιπλανηθούν στον αέρα που αναπνέουμε. Εάν δεν λάβετε μέτρα για την εξάλειψη των αναδυόμενων παρασιτικών γειτόνων, μπορείτε να κάνετε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε κατοίκους ενός διαμερίσματος δίπλα σε ένα καλούπι μπορούν να αναπτυχθούν οι ακόλουθες ασθένειες και παθολογικές καταστάσεις:

 • συχνές κεφαλαλγίες ποικίλης έντασης.
 • περιόδους ναυτίας.
 • βήχα ακατανόητης φύσης προέλευσης ·
 • ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος ·
 • αλλεργικές αντιδράσεις.
 • άσθμα.
 • ρινική καταρροή.

Σημαντικό! Οι περισσότερες από τις ανεπιθύμητες ενέργειες των πολλαπλασιαζόμενων μικροοργανισμών μυκητιασικών εκτίθενται σε μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Πάνω ανέφερα ότι το μαύρο μανιτάρι στους τοίχους είναι το πιο επιβλαβές από μόνο του. Τι είναι επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα; Τα σπόρια μπορούν να γίνουν αλλεργιογόνα που προκαλούν τη νόσο με επιπεφυκίτιδα. Επιπλέον, λόγω του παθογόνου κλίματος, ένα άτομο είναι επιρρεπές σε αρθρώσεις και δερματικές παθήσεις.

Επίσης, ο μύκητας μπορεί να εγκατασταθεί σε τρίχες, δέρματα ή πλάκες νυχιών. Και όπως είναι γνωστό, οι μυκητιάσεις αντιμετωπίζονται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι αρνητικές επιπτώσεις στους μικροοργανισμούς μύκητες και πεπτικά όργανα, ιδίως τα έντερα, προκαλώντας τους βλεννογόνους επίστρωση της.

Εμείς κατευθύνουμε όλες τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια σε ένα παράσιτο

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα, τότε πρέπει να προχωρήσετε αμέσως για να το επιλύσετε. Όσο πιο γρήγορα την εξάλειψη μούχλα, που εμφανίστηκε ως αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού της μυκητιασικής μικροοργανισμών, το πιο πιθανό θα είναι σε θέση να αναπνέετε βαθιά με ασφάλεια στο σπίτι τους.

Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν πολλά εργαλεία που αποσκοπούν στην καταπολέμηση των μυκήτων. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε εξειδικευμένα καταστήματα. Το διάλυμα θειικού χαλκού αντιμετωπίζει καλά τον μύκητα.

Για τη σημείωση! Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι για να καταστρέψει τον μύκητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δισκία "Furacilin". Αραιώνονται σε νερό και υφίστανται επεξεργασία με ένα μίγμα επηρεασμένων επιφανειών.

Επίσης στα έσοδα έρχονται τα συνήθη μέσα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή για άλλους σκοπούς, ειδικότερα:

 • λευκαντικά ·
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • επιτραπέζιο ξίδι ·
 • μαγειρική σόδα?
 • διάλυμα αμμωνίας (αλκοόλη αμμωνίας).

Μετά την καταστροφή του μύκητα και με σκοπό την αποφυγή της επιστροφής του, οι τοίχοι θα πρέπει να επεξεργάζονται με ειδικά μείγματα εδάφους, να παρακολουθούν το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Προσπαθήστε να αερίζετε το δωμάτιο πιο συχνά, ακόμη και σε παγωμένες μέρες.

Διαβάστε επίσης:

Εάν μετά από μια τέτοια "συγκατοίκηση" έχετε ένα σύμπτωμα οποιωνδήποτε παθήσεων, επικοινωνήστε αμέσως με έναν γιατρό προφίλ, πάρτε μια έρευνα. Ίσως, αυτή η κλινική εικόνα είναι οι συνέπειες των αρνητικών επιπτώσεων των μυκητιακών μικροοργανισμών. Γίνετε υγιείς!

Τι είναι επικίνδυνο καλούπι

Το μαύρο μούχλα στους τοίχους και την οροφή είναι μια μικροΐνη, τα σπόρια της οποίας εξαπλώνονται παντού: έπιπλα, τρόφιμα, επιπλέουν στον αέρα και βρίσκονται στο πάτωμα. Το καλούπι υπάρχει επίσης σε εκείνα τα μέρη όπου συχνά καθαρίζεται ο χώρος καθαρισμού και σε τέτοιες γωνίες όπου η σφουγγαρίστρα με ένα πανί σπάνια φτάνει. Για το λόγο αυτό, η γειτονιά ενός μύκητα με ένα άτομο είναι μια αρκετά συνηθισμένη κατάσταση, αλλά είναι απίθανο να είναι ευεργετική. Σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες που υπάρχουν σε ένα καλούπι νοικοκυριού, θα πει ο MirSovetov.

Αιτίες μούχλας

Ένας μυκητοειδής μύκητας εμφανίζεται όταν ξεπεραστεί η περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα του δωματίου. Για άνετη διαβίωση, το επίπεδο υγρασίας στον περιβάλλοντα χώρο είναι μέχρι 80%. Αλλά συχνά ο αριθμός είναι υψηλότερος από τον κανόνα, αλλά συμβαίνει για διάφορους λόγους:

 • Τα εγχώρια φυτά αναπτύσσονται άφθονα στην κατοικία.
 • παραβίαση του μικροκλίματος των καθισμάτων λόγω έλλειψης αερισμού με εγκατεστημένα παράθυρα από PVC.
 • τα πλυμένα ρούχα στεγνώνουν στο μπάνιο.
 • συμπύκνωση λόγω της αντίθεσης μεταξύ της θερμοκρασίας περιβάλλοντος και του δωματίου.
 • Ο χώρος διαβίωσης είναι ανομοιόμορφα θερμαινόμενος και ανεπαρκώς αεριζόμενος.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των λόγων είναι η συμπύκνωση της υγρασίας στα κρύα μέρη της κατοικίας. Συχνά αυτό το φαινόμενο υπόκειται στους τοίχους στο μπάνιο, στις οροφές, σε μια θέση κάτω από το περβάζι και στους τοίχους πίσω από τα ντουλάπια. Αυτές είναι οι πιο ελκυστικές γωνιές για την αναπαραγωγή μυκήτων μυκήτων και ένα άνετο περιβάλλον για την κατοικία τους.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το καλούπι είναι ένας μικροοργανισμός, ο οποίος είναι επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία, ο οποίος μπορεί επίσης να βλάψει τα έπιπλα και τις διάφορες δομές. Καθορίζοντας, η βλάβη του μύκητα βρίσκεται στις διαμάχες του, που εξαπλώνεται στον περιβάλλοντα χώρο και, μαζί με την αναπνοή του, εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ορισμένων σοβαρών ασθενειών.

Η απειλή του μαύρου μούχλας

Η εμφάνιση σπορίων μούχλας στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη τέτοιων παθήσεων:

 • η εμφάνιση δερματικών ασθενειών που είναι δύσκολο να διαγνωσθούν - μια ποικιλία δερματικών και μυκητιάσεων,
 • ασθένειες της αναπνευστικής οδού - χρόνια ρινική καταρροή και βήχας.
 • την εμφάνιση προβλημάτων στο μυοσκελετικό σύστημα.
 • την εμφάνιση κοινών ρευματικών νόσων.
 • εξάντληση, ημικρανίες και αδυναμία.

Κρυφός κίνδυνος: αλλεργιογόνα

Οι αρνητικές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία δεν είναι η ίδια η μούχλα, αλλά τα σπόρια που διαμορφώνονται συνεχώς σε αυτήν. Είναι τα ισχυρότερα αλλεργιογόνα. Με τη ροή του αέρα, τα μυκητιακά σπόρια διαπερνούν την αναπνευστική οδό αρκετά γρήγορα, προκαλώντας την εμφάνιση πολλών αλλεργικών ασθενειών. Αυτά μπορεί να είναι προβλήματα, που κυμαίνονται από απλή επιπεφυκίτιδα έως αναπνευστικές αλλεργίες. Και επίσης συχνά ο μούχλα μούχλα στο διαμέρισμα γίνεται η αιτία της εμφάνισης του βρογχικού άσθματος.

Το καλούπι μπορεί να διασπείρει τα σπόρια του όχι μόνο στην επιφάνεια των τοίχων και των οροφών, αλλά και στο δέρμα, προκαλώντας έκζεμα και δερματίτιδα. Ο μύκητας μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά και τα νύχια, να ερεθίσει την βλεννογόνο της εντερικής οδού, καθώς και τα εσωτερικά τοιχώματα των κυψελίδων. Ταυτόχρονα, ο πιο φοβερός από τους μύκητες είναι ο μαύρος aspergillus, ο αιτιολογικός παράγοντας μιας σπάνιας ασθένειας πνευμονικής ασπεργίλλωσης, που οδηγεί σε ένα θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Στο ρόλο των αλλεργιογόνων μπορεί να ενεργήσει όχι μόνο σπόρια, αλλά και πτητικά συστατικά με μια δυσάρεστη οσμή. Εισχωρούν γρήγορα στο κυκλοφορικό σύστημα του ατόμου μέσω της αναπνευστικής οδού και το σώμα αντιδρά στην τοξίκωση με ζάλη, κεφαλαλγία, εμετό και ναυτία.

Τα άτομα με μειωμένη ασυλία, οι έφηβοι και τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε αρνητική επιρροή. Το πιο δυσάρεστο πράγμα είναι ότι πολλές ασθένειες που προκαλούνται από σπόρια μυκητοκτόνων μυκήτων είναι πλέον κακώς κατανοητές. Οι ειδικοί δυσκολεύονται να προσδιορίσουν τη σωστή διάγνωση και συχνά λαμβάνουν συμπτώματα για μια εντελώς διαφορετική ασθένεια. Έτσι, τα αποτελέσματα της αρνητικής έκθεσης σε καλούπι παραμένουν συχνά χωρίς θεραπεία.

Σημεία πιθανής ήττας

Κάλυψη με μούχλα στο διαμέρισμα μπορεί να κάνει οτιδήποτε, ακόμη και οι κάτοικοι, αν ευνοούν συνθήκες για αυτό. Ο βασικός κανόνας είναι ότι ο μύκητας δεν αναπτύσσεται εκεί όπου είναι ξηρός. Αλλά μπορεί πάντα να βρει μια γωνία όπου υπάρχουν πλαστικά παράθυρα και το δωμάτιο είναι ανεπαρκώς αεριζόμενο. Οι αλυσίδες μανιταριών σχηματίζονται σε χώρους που θερμαίνονται και δεν αερίζονται καλά. Άλλες πηγές διανομής μυκητιακών σχηματισμών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Η υγρασία είναι μια ευλογία για το καλούπι. Για να μην συλλεχθούν συστάδες μυκητιακών αναπτύξεων, οι αιτίες της διαρροής σωλήνων και βαλβίδων στο μπάνιο και στην τουαλέτα θα πρέπει να εξαλειφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Δώστε προσοχή στη διάταξη των επίπλων στο διαμέρισμα: αν υπάρχουν ογκώδη ογκώδη αντικείμενα που είναι επίπεδη με τοίχους, πρέπει να μετακινηθούν. Αυτή η διάταξη διαταράσσει την κανονική κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο, και κατά συνέπεια - ευνοεί την αναπαραγωγή του μύκητα.
 • Η εμφάνιση του καλουπιού σε ξύλινα κουφώματα εμφανίζεται σε μια εποχή κατά την οποία το εξωτερικό προφίλ παραθύρου αποσυντίθεται. Και η αιτία αυτού του φαινομένου είναι ένα παραμορφωμένο ή ραγισμένο στόκο πλαισίου. Συνεπώς, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην διαταραχθεί η μόνωση και να μην μπορεί να βρεθεί ο βρόχος μεταξύ του προφίλ και του γυαλιού. Για να γίνει αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε συνθετικό στόκο, το οποίο θα διατηρήσει την ελαστικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Ο σχηματισμός μυκήτων στο προφίλ παραθύρου του PVC μπορεί να εμφανιστεί σε μια εποχή που διαταράσσεται η μόνωση του παραθύρου λόγω του φθαρμένου στεγανωτικού. Σε αυτή την περίπτωση, συμβαίνει συμπύκνωση στα παράθυρα και ο μύκητας αρχίζει να πολλαπλασιάζεται ενεργά στο περβάζι του παραθύρου. Επομένως, θα πρέπει να παρακολουθήσετε προσεκτικά την κατάσταση της σφραγίδας και να αλλάξετε όπως είναι απαραίτητο.
 • Ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή μούχλας - γλάστρες. Τα μικροσπόρια του μύκητα από υγρά και υγρά κελάρια ανεβαίνουν γρήγορα μέσω των φρεατίων εξαερισμού και εγκατασταθούν στα θερμοκήπια λουλουδιών.
 • Ο σχηματισμός μούχλων μαύρων κηλίδων στους τοίχους κοντά στο μπαλκόνι συνδέεται με κακή στεγανοποίηση ή κακή εγκατάσταση αποστράγγισης. Επομένως, πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο εξωτερικός υπερχειλιστής δεν εμποδίζεται από φύλλωμα και δεν υπάρχει νερό μέσα σε αυτό.
 • Τις περισσότερες φορές, ο μύκητας καταλαμβάνει το μπάνιο, επειδή σε αυτό το μέρος του διαμερίσματος υπάρχει ό, τι χρειάζεστε: θερμότητα, υγρασία και σκοτάδι. Οι ασαφείς συστάδες μούχλας αναπτύσσονται κάτω από το νεροχύτη, πίσω από τον κατακόρυφο και στους χώρους όπου σχηματίζεται συμπύκνωση.
 • Πώς να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας;

  Αναμφισβήτητα, από το να απαλλαγούμε από τις αποικίες μυκήτων, είναι πάντα καλύτερο να εμποδίζουμε την εμφάνισή τους στην κατοικία. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις απλές οδηγίες:

  1. Να αερίζεστε τακτικά το δωμάτιο, επειδή καθιστά τις συνθήκες αναπαραγωγής του μύκητα αφόρητες. Σε αυτή την περίπτωση, το χειμώνα δεν είναι απαραίτητο να αφήσετε τον αναπνευστήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα ανοιχτό για να αποφύγετε την υπερψύξη των τοίχων και τον σχηματισμό συμπυκνώματος πάνω τους.
  2. Λοιπόν, ζεστάνετε όλα τα δωμάτια στην κατοικία.
  3. Μην κρεμάτε πλυμένα ρούχα στο διαμέρισμα.
  4. Κάνετε έγκαιρες επισκευές γερανών και σωλήνων αποστράγγισης.
  5. Μειώστε τον αριθμό των εσωτερικών εγκαταστάσεων στο διαμέρισμα.
  6. Καλά αερίστε το μπάνιο και την τουαλέτα.
  7. Κατά την επισκευή ή την κατασκευή ενός σπιτιού, προτιμούν τα "ξηρά" υλικά για να αποφευχθεί η εμφάνιση εποικοδομητικής υγρασίας.
  8. Το πάτωμα του μπαλκονιού είναι καλύτερα τοποθετημένο με μια παχιά επίστρωση πολυουρεθάνης για την προστασία του από την υγρασία.