Υγραντήρες: καλό ή κακό για την υγεία. Χαρακτηριστικά, χρήσιμες και επιβλαβείς ιδιότητες των υγραντήρων αέρα, πώς να επιλέξετε

Οι υγραντήρες αέρα έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν το επίπεδο υγρασίας των δωματίων όπου ο αέρας είναι υπερκορεσμένος από την κεντρική θέρμανση ή το σύστημα εξαερισμού έχει σπάσει.

Η υγρασία του αέρα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής, την εργασιακή ικανότητα, την αντίσταση στις ασθένειες και την ευημερία ενός ατόμου, επομένως είναι σημαντικό να διατηρηθεί και να ρυθμιστεί το επίπεδο υγρασίας των χώρων διαβίωσης και εργασίας.

Υγραντήρες αέρα: σκοπός, τύποι

Οι υγραντήρες του αέρα διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της δράσης και, ανάλογα με αυτό, χωρίζονται σε τέσσερις τύπους, εκ των οποίων τρεις χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή:

1. Ψυχόμενους υγραντήρες.

2. Υγραντήρες ατμού.

3. Υγροποιητές υπερήχων.

4. Υγραντήρες ψεκασμού (που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία).

Κρύοι υγραντήρες

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες θεωρούνται ψυχρός ατμός, η αρχή της οποίας είναι η εξάτμιση του νερού χωρίς θέρμανση, με φυσικό τρόπο.

Το νερό χύνεται σε ειδικές δεξαμενές, από τις οποίες τροφοδοτείται στην παλέτα, από την οποία περνά στα εξατμιστικά στοιχεία.

Σε αυτούς τους υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα μέσω ειδικής κασέτας που συσσωρεύει σκόνη σε αυτό, καθαρίζοντας περαιτέρω τον αέρα.

Υγροσκοπικά ψυχρού ατμού ανεξάρτητα ρυθμίζουν το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο, εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρό, η υγραντήρα απόδοση έως και πέντε φορές υψηλότερη από ό, τι σε υγροποιημένο αέρα.

Οι ψυχτικοί υγραντήρες γεμίζονται με αποσταγμένο νερό για να αποφευχθεί η μόλυνση του ενυδατικού φυσιγγίου με άλατα που υπάρχουν στο σκληρό νερό.

Υγραντήρες ατμού

Το δεύτερο είδος υγραντήρες που χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα - υγραντήρες ατμού.

Η βάση της εργασίας είναι η αρχή του βραστό νερό - εξάτμιση του υγρού μέσω της θέρμανσης. Η διαδικασία μοιάζει με ένα ηλεκτρικό βραστήρα: η τάση που εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια θερμαίνει το νερό. Το νερό που έχει θερμανθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, βράζει και εξατμίζεται. Όταν το νερό βράσει μέχρι το τέλος, ανοίγει το κύκλωμα και ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα.

Αυτή η αρχή λειτουργίας εγγυάται την ασφαλή χρήση των υγραντήρων.

Οι υγραντήρες ατμού είναι εφοδιασμένοι με αισθητήρα υγρασίας αέρα που αποσυνδέει τη συσκευή όταν η υγρασία του δωματίου φτάσει στην καθορισμένη τιμή. Οι αυτόματοι αισθητήρες υγρασίας δεν επιτρέπουν την υπερβολική διαβροχή των χώρων, τόσο συνηθισμένοι σε παιδικά δωμάτια, όπου το επίπεδο υγρασίας αυξήθηκε στις απαιτήσεις.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Το τρίτο είδος οικιακών υγροποιητών είναι υπερηχητικό.

Το νερό σε αυτά χύνεται σε ειδική δεξαμενή, από την οποία πέφτει σε ένα δίσκο που δονείται με υπερηχητική συχνότητα.

Η πλάκα μετατρέπει το νερό σε ένα λεπτό διασκορπισμένο εναιώρημα, το οποίο ψεκάζεται από τον ανεμιστήρα μέσα από το δωμάτιο, περνώντας σε κατάσταση ατμού.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες δημιουργούν μια ομίχλη, κρύα και υγρή, η οποία δεν αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.

Οι υγραντήρες υπερήχων εγγυώνται ακριβή έλεγχο της υγρασίας και ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου.

Είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με υδροστάτες, αλλά με ειδικές οθόνες, οι οποίες επιτρέπουν τον έλεγχο της συσκευής με τη βοήθεια του πίνακα ελέγχου.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό για υγραντήρα υπερήχων.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η χρήση για το σώμα;

Στην καθημερινή ζωή, οι υγραντήρες καλούνται να κορεσθούν στον αέρα με υγρασία, βοηθώντας στην αποφυγή προβλημάτων που προκαλούνται από ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα.

1. Βοηθώντας τα μάτια.

Ερεθιστικό, οι δυσμενείς επιδράσεις στην βλεννογόνο μεμβράνη των ματιών προκαλούνται από τον ξηρό αέρα του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, το οποίο σας κάνει να απευθυνθείτε σε οφθαλμίατροι. Η φλεγμονή του οφθαλμού προκαλείται από μικρόβια και ιούς που αναπτύσσονται άνετα στον ξηρό αέρα.

Η ανεπαρκής υγρασία του αέρα αυξάνει το φορτίο στα μάτια, εξαιτίας του οποίου γρήγορα υπερχειλίζει.

Ο υγραντήρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον, αποτρέποντας την ξηρότητα και τη φλεγμονή των ματιών και μειώνοντας την πίεση των ματιών.

2. Καταπολέμηση λοιμώξεων.

Μέρος των ασθενειών του ιού που προκαλούν κρύο, εξαπλώνονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια. Το ανθρώπινο σώμα προστατεύεται από τη μόλυνση χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες του δέρματος και των βλεννογόνων. Η ξηρότητα του αέρα οδηγεί στην αποξήρανσή τους και ως αποτέλεσμα - μείωση των προστατευτικών λειτουργιών.

Οι χρήσιμες ιδιότητες του υγραντήρα αέρα θα αυξήσουν την αντοχή του οργανισμού στις ιογενείς ασθένειες και θα ενισχύσουν την ανοσία.

3. Επιπλέον ενέργεια.

Ο ξηρός κρύος αέρας στο δωμάτιο δεν κορεάζει το αίμα με επαρκή ποσότητα οξυγόνου, που οδηγεί σε εξάντληση του σώματος και προκαλεί αίσθηση κόπωσης.

Ο υγραντήρας αέρα θα επιτρέψει στο σώμα να λειτουργήσει με πλήρη αντοχή, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες.

4. Οφέλη για τα φυτά.

Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, καθώς ο ξηρός αέρας στεγνώνει το φύλλωμα. Με τη σειρά τους, υγιή φυτά κορεσμό του αέρα με οξυγόνο, και μερικά απορροφούν επιβλαβείς ουσίες. Ένα υγιές μικροκλίμα του δωματίου δημιουργείται λόγω της αλληλεπίδρασης του περιεχομένου οξυγόνου και της υγρασίας.

5. Υγιές δέρμα.

Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος, παρατείνει τη νεολαία και δίνει ομορφιά και υγεία, παρέχεται όχι μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο υγραντήρας αέρα δεν θα επιτρέψει στο δέρμα να στεγνώσει και να δώσει μια υγιή εμφάνιση.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Ο υγραντήρας αέρα ζημιών θα φέρει μόνο όταν το κακοποιεί.

Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και μην υπερθερμαίνετε.

Η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή μικροοργανισμών. Διατηρήστε την υγρασία του χώρου έως και 60% και στη συνέχεια δεν θα προκληθεί βλάβη στον υγραντήρα του σώματος.

Σε μια υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να εξαπλωθεί μούχλα, η οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και άσθμα.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες που εξατμίζουν ζεστό ατμό, λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων. Μια άλλη επικίνδυνη στιγμή θα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο όπου χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας ατμού: είναι η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με το αυξημένο επίπεδο υγρασίας που οδηγεί στην εξάπλωση παθογόνων παραγόντων.

Η βλάβη στο σώμα προκαλεί ενυδάτωση, στην οποία χρησιμοποιείται ακατέργαστο νερό. Τα άλατα και οι βλαβερές ενώσεις, όταν διασκορπίζονται στον αέρα, εισέρχονται στο σώμα, σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό το πρόβλημα αφορά υπερηχητικούς υγραντήρες.

Είναι σημαντικό να αλλάζετε την κασέτα καθαρισμού εγκαίρως, επειδή η συσσωρευμένη βρωμιά σε αυτή τελικά μετατρέπεται σε πηγή παθογόνων βακτηρίων.

Το πραγματικό ερώτημα παραμένει η επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Οι επιβλαβείς επιπτώσεις των υπερηχητικών κυμάτων στους ανθρώπους δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, η βάση για την πεποίθηση ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία είναι ο μύθος.

Για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες: ζημιά στον υγραντήρα αέρα

Για τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, ένας υγραντήρας αέρα είναι επιβλαβής μόνο αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά.

Αν δεν επιτρέπετε τον αχνισμένο αέρα, στον οποίο υπάρχει ενεργός πολλαπλασιασμός μικροοργανισμών, δεν θα προκληθεί βλάβη από τον υγραντήρα.

Οι υπερήχους moisturizers δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, έτσι είναι αβλαβείς για τις έγκυες γυναίκες.

Ένας υγραντήρας μπορεί ακόμη και να συμβάλει στη δημιουργία ενός μικροκλίματος στο οποίο η εγκυμοσύνη προχωρά εύκολα. Ο υγρός αέρας δεν επιτρέπει την εξάντληση του σώματος, τη βελτίωση της ευημερίας και την παροχή ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νεαρές μητέρες.

Υγραντήρας αέρα για παιδιά: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι παιδίατροι επιβεβαιώνουν ότι ο υγρός αέρας στο δωμάτιο των παιδιών αποτρέπει τα προβλήματα υγείας για το παιδί, οπότε το όφελος του υγραντήρα αέρα στον παιδικό σταθμό είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.

Οι χρήσιμες ιδιότητες των υγραντήρων αέρα θα βελτιώσουν τη ζωή του μωρού από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Οι κύριοι λόγοι για την ανάγκη για έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά:

1. Η ευαισθησία των παιδιών στις περιβαλλοντικές συνθήκες είναι υψηλότερη από αυτή των ενηλίκων. Η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με περιεκτικότητα σε υγρασία μικρότερη από 20% δημιουργεί ένα μεγάλο θερμικό φορτίο στο σώμα του παιδιού, προκαλώντας διαταραχές στην εργασία του.

2. Ανεπαρκής υγρασία, προκαλώντας την ανάπτυξη μικροβίων, προκαλεί βρογχοπνευμονικές παθήσεις σε βρέφη.

3. Το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των δέκα ετών, οπότε είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι συνθήκες που εξασφαλίζουν την σωστή ανάπτυξή του. Για να εξασφαλιστεί μια κανονική ανταλλαγή οξυγόνου, απαιτείται καλός εξαερισμός, που παρέχεται από αναπνευστικές κινήσεις που μειώνουν και αυξάνουν τον όγκο των πνευμόνων.

4. Η αναπνοή ενός παιδιού είναι συχνότερη από την αναπνοή ενός ενήλικα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εισαγωγής επιβλαβών μικροβίων στο σώμα.

5. Ο ξηρός αέρας προκαλεί την ξηρότητα του βλεννογόνου του μωρού: ο βλεννογόνος καλύπτεται στη μύτη με μια λεπτή κρούστα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπνοή του μωρού, τη ρινίτιδα και την ωτίτιδα.

6. Τα θηλάζοντα παιδιά έχουν δυσκολία στο θηλασμό στον ξηρό αέρα.

7. Τα παιδιά κάτω από ένα χρόνο αναπνέουν μερικώς μέσω του δέρματος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μην το αφήνετε να στεγνώσει.

8. Στο ξηρό δέρμα του μωρού υπάρχει ερεθισμός, που προκαλεί δυσφορία στο παιδί.

9. Τα παιδιά που κοιμούνται σε ένα δωμάτιο με έναν υγραντήρα κοιμούνται περισσότερο και περισσότερο, έχουν λιγότερες αναπνευστικές νόσους και είναι λιγότερο καπνιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

10. Ο μεταβολισμός των μικρών παιδιών είναι πιο έντονος από ό, τι στους ενήλικες, έτσι το σώμα του μωρού παράγει περισσότερη θερμότητα. Στην παιδική ηλικία, οι πνεύμονες ανταποκρίνονται στην ανταλλαγή θερμότητας και όχι στο δέρμα. Σε ξηρό αέρα, τα παιδιά χάνουν πολύ υγρό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πύκνωση του αίματος και διακοπή του σώματος του παιδιού.

11. Η χαμηλή υγρασία του κλίματος προκαλεί δυσλειτουργία των μωρών στην εργασία των νεφρών και προκαλεί δυσβολία.

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα για την υγεία των παιδιών κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του σώματος είναι αναμφισβήτητη.

Υγραντήρας: χρήση και βλάβη για τον άνθρωπο, υγραντήρες υπερήχων

Φρέσκος αέρας είναι απαραίτητος για την κανονική ζωή και την ευεξία. Αλλά μέσα από τον αεραγωγό, μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα κάποια ποσότητα επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των αερίων και της σκόνης, η οποία δεν επιτρέπει τη χρήση αυτού του τρόπου αερισμού, εκτός αν σίγουρα δεν είναι σπίτι στο χωριό. Για αποτελεσματικό καθαρισμό και πρόσθετη πηγή υγρασίας, οι υγραντήρες αέρα είναι πλέον διαθέσιμοι, προικισμένοι με οφέλη και βλάβες, σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις των καταναλωτών και τη γνώμη των γιατρών.

Η σύγχρονη αγορά είναι γεμάτη με διάφορα μοντέλα τέτοιων συσκευών, ικανά να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του αέρα, την περιεκτικότητα σε ιόντα και την υγρασία. Τα όργανα που εκτελούν παρόμοιες λειτουργίες εμφανίστηκαν για πολύ καιρό, αλλά η δημοτικότητα τους άρχισε να γίνεται σχετικά πρόσφατα.
Ποιοι είναι οι υγραντήρες;

Οι υγραντήρες στην αγορά αντιπροσωπεύονται από τρεις τύπους:

1. Παραδοσιακά. Η λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής βασίζεται σε «ψυχρή» εξάτμιση ή φυσικό - το νερό χύνεται μέσα στο βαρέλι, από εκεί φτάνει στο στοιχείο που την εξατμίζει. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο αέρας διοχετεύεται μέσω αυτού, οπότε γίνεται υγρασία. Τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από οικονομία, χαμηλό επίπεδο θορύβου και μέγιστη ευκολία χρήσης.

Λόγω της διαδικασίας αυτορύθμισης, επιτυγχάνονται οι βέλτιστες τιμές υγρασίας για μια συγκεκριμένη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά ένας τέτοιος υγραντήρας, πρέπει να τοποθετήσετε μια πρόσθετη πηγή θερμότητας δίπλα του.

2. Ατμός. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα είναι "θερμή" εξάτμιση. Τα ζεύγη των ηλεκτροδίων θερμαίνουν το νερό στη συσκευή στο μέγιστο, πράγμα που οδηγεί σε μετάβαση στην κατάσταση του ατμού. Μετά την εξάτμιση ολόκληρου του όγκου υγρού, η συσκευή σβήνει αυτόματα. Το κύριο πλεονέκτημα - υψηλή απόδοση με δυνατότητα αύξησης της υγρασίας σε υψηλότερα σημάδια.

Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε συνεχώς τη στάθμη του νερού για απρόσκοπτη λειτουργία. Στον εξοπλισμό του δεν υπάρχει υδροστάτη, συν ένα μεγάλο όγκο κατανάλωσης ισχύος. Λόγω της παραγωγής πολύ ζεστού ατμού, δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ένας τέτοιος υγραντήρας στο δωμάτιο των παιδιών. Αλλά είναι ιδανικό για εισπνοές και αρωματοθεραπεία, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα λαδιού στο ακροφύσιο της συσκευής.

3. Υπερηχογράφημα. Τέτοιες συσκευές θεωρούνται η πιο αποτελεσματική και η ζήτηση. Η αρχή της λειτουργίας έγκειται στην τροφοδοσία ύδατος στην πλάκα, που δονείται στον τρόπο υψηλής συχνότητας. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός ενός νέφους με το τρέξιμο του μέσω ενός ανεμιστήρα στην κατοικία.

Μια τέτοια συσκευή είναι ικανή να παράγει δροσερό υγρό αέρα. Σύμφωνα με κριτικές, το όφελος και η βλάβη του υπερηχητικού υγραντήρα είναι η υψηλή απόδοση, η ασφάλεια, αλλά το υψηλό κόστος και η εξάρτηση από την ποιότητα του νερού. Για να εργαστείτε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό, οι λεπτομέρειες είναι παρακάτω.

Υπάρχουν επίσης νεροχύτες με κλιματικά συγκροτήματα που συνδυάζουν ένα καθαριστικό με έναν υγραντήρα. Τέτοια συσκευή αφαιρεί από την ρυπαντές του αέρα, τον καπνό του τσιγάρου, η σκόνη και τα μαλλιά, σε συνδυασμό με το ότι ενυδάτωση σε ένα άνετο περιβάλλον μέσα από το «κρύο» εξάτμιση. Είναι οικονομικά, υψηλής απόδοσης, χωρίς θόρυβο και δεν απαιτούν αλλαγή φίλτρων.

Σχετικά με τα οφέλη των υγραντήρων αέρα

Ο άμεσος σκοπός της συσκευής είναι να αυξήσει την υγρασία του αέρα με την αφαίρεση της αρνητικής επίδρασης της υπερβολικής ξηρότητας του περιβάλλοντος στην κατοικία. Το κύριο πλεονέκτημα του υγραντήρα αέρα είναι η ανάγκη του για την υγεία του σώματος του παιδιού.

Ο μεταβολισμός του παιδιού είναι πολύ έντονος, προκαλώντας μεγάλη θερμότητα, όταν η ρύθμιση της ανταλλαγής θερμότητας γίνεται κυρίως από τους πνεύμονες. Με μια μεγάλη ξηρότητα του αέρα, μια μεγάλη ποσότητα νερού χάνεται από το σώμα, με αποτέλεσμα την υπερβολική εφίδρωση με πάχυνση του αίματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να διαταραχθούν ακόμη και οι δραστηριότητες ορισμένων συστημάτων και οργανισμών:

 • Η υπερβολική ξηρότητα των βλεννογόνων της μύτης και του λάρυγγα προκαλεί απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, εξαιτίας των οποίων αναπτύσσονται ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των παθογόνων βακτηριδίων. Εξαιτίας αυτού, το παιδί αναπτύσσει βρογχίτιδα, μέση ωτίτιδα, πνευμονία, ιγμορίτιδα και άλλες ασθένειες.
 • Ο υγραντήρας είναι χρήσιμος στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου άσθματος με ρινίτιδα.
 • Η ανεπαρκής υγρασία στο δωμάτιο συνεπάγεται ξηρό δέρμα, με αποτέλεσμα το ξεφλούδισμα, τον ερεθισμό και την πρόωρη γήρανση.
 • Μια τέτοια συσκευή υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα με την προστασία του σώματος από πιθανή αφυδάτωση.
 • Η υπερβολική ξηρότητα του περιβάλλοντος μειώνει την προσοχή και προκαλεί κόπωση.
 • Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή θα βοηθήσει στη διατήρηση των επίπλων από ξύλο περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των θυρών που μπορούν να στεγνώσουν και να παραμορφωθούν με ανεπαρκή υγρασία.
 • Για τα φυτά, ο υγραντήρας είναι επίσης χρήσιμος, βοηθώντας τους να αισθάνονται κανονικοί και να μεγαλώνουν καλά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και πολυάριθμες κριτικές, ένας υγραντήρας αέρα είναι χρήσιμος για τα μάτια, επιλύοντας το πρόβλημα με την ξηρότητα τους. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, δεν χρειάζεται να ενυδατώνετε επιπλέον τα βλεννώδη μάτια για να απαλλαγείτε από ερυθρότητα και φαγούρα.

Σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις των moisturizers

Για την καλύτερη κατανόηση των βλαβερών επιπτώσεων των υγραντήρων, αξίζει να εξεταστεί το καθένα ξεχωριστά:

 1. Λόγω της εκτόξευσης θερμού ατμού έξω από τη συσκευή ατμού έχει την ευκαιρία να καεί. Επιπλέον, προκαλούν υψηλή θερμοκρασία αέρα με ταυτόχρονη χρήση συσκευών θέρμανσης. Και ένα ακόμα μειονέκτημα - κατά την τοποθέτησή του κοντά στον τοίχο, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφεί η κάλυψή του.
 2. Η βλάβη του παραδοσιακού υγραντήρα αέρα συνίσταται στη συσσώρευση στην αντικαταστάσιμη κασέτα διαφόρων μικροοργανισμών επιβλαβών για το σώμα. Αυτό οφείλεται στην ταυτόχρονη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα με την επακόλουθη εκπομπή συλλεχθέντων σωματιδίων με σκόνη στο περιβάλλον.
 3. Οι υγραντήρες υπερήχων είναι επιβλαβείς, εκτοξεύοντας το υγρό ταυτόχρονα με άλλα στοιχεία που διαλύονται σε αυτό. Συνήθως είναι αλάτι και πιθανές βλαβερές ουσίες που στη συνέχεια εναποτίθενται στα γύρω έπιπλα, συμπεριλαμβανομένου του δαπέδου και των πνευμόνων. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό.

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τέτοια συσκευή, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς το επίπεδο υγρασίας - στην πραγματικότητα οι υπερεκτιμημένοι δείκτες της είναι επιβλαβείς καθώς και η υπερβολική ξηρότητα. Αυτό γίνεται με ένα υγρόμετρο που αγοράζεται χωριστά ή έχει ήδη ενσωματωθεί στον υγραντήρα.

Κανόνες λειτουργίας

Για να έχετε το μέγιστο όφελος και όφελος, ο υγραντήρας πρέπει να λειτουργεί σωστά:

 • Πριν συνδέσετε τη συσκευή, φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες. Για παράδειγμα, για να μην γεμίσει ο υπερηχητικός μηχανισμός με νερό από τη βρύση από άγνοια;
 • Με την παρουσία gyrostat, θα πρέπει να παρακολουθείτε τακτικά την απόδοσή του με υγρόμετρο. Οι αριθμοί αυτοί δεν πρέπει να είναι μικρότεροι από 45 και να υπερβαίνουν το 60 τοις εκατό για ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν ενήλικες και από 50 έως 70 τοις εκατό στο παιδικό δωμάτιο.
 • Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση της λειτουργίας υγρασίας με τον αερισμό με παρακολούθηση της θερμοκρασίας. Δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 23 βαθμούς.

Παρατηρώντας όλους αυτούς τους απλούς κανόνες, απομένει μόνο να απολαύσετε όλα τα οφέλη ενός υγραντήρα αέρα.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Ένας περιορισμένος προϋπολογισμός σας αναγκάζει να αγοράσετε μια φθηνή συσκευή που δεν είναι εξοπλισμένη με πρόσθετες λειτουργίες. Αυτό ισχύει για το χρονοδιακόπτη, την υγρασία, τον οπίσθιο φωτισμό, την οθόνη και τον περιστροφικό διαχύτη. Μια γνωστή μάρκα προσθέτει επίσης αξία.

Οποιοδήποτε μοντέλο είναι κατάλληλο για τη χρήση του, τόσο σε κτίριο κατοικιών όσο και στην παραγωγή. Η επιλογή του υγραντήρα βασίζεται στα εξής:

 1. Στις παραμέτρους της περιοχής στην οποία εξαρτάται ο όγκος της δεξαμενής και της παραγωγικότητας του υγραντήρα.
 2. Στη διαχείριση με την παρουσία μηχανισμών που επεκτείνουν λειτουργίες. Μπορεί να είναι ένας ιονιστής, μια δεξαμενή για αρωματικά έλαια και ένα φίλτρο που προστατεύει από βλαβερές ουσίες και ρύπους.
 3. Κόστος ενέργειας.
 4. Δείκτες θορύβου.

Η σωστή χρήση του οργάνου θα αυξηθεί η υγρασία, η οποία θα βελτιώσει τον ύπνο, την εξάλειψη ερεθισμός του λαιμού και ξηρότητα των οφθαλμών, το δέρμα θα πάψει να ξεκολλήσουν και να αφήσει τα κρυολογήματα.

Ακόμα και τα φυτά εσωτερικού χώρου θα αισθάνονται καλύτερα, ευχαριστώντας τα μάτια των δασκάλων τους. Είναι πάντα δυνατό να βελτιωθεί το κλίμα σε μια κατοικία, που προκαλείται από την υπερβολική ξηρότητα του μέσου αέρα από τη συσκευή, την ενυδάτωση της.

Είναι ο υγραντήρας υπερήχων επιβλαβής για μικρά παιδιά; Ή συμβουλεύστε τον υγραντήρα)

Σε μας σε ένα υπνοδωμάτιο πολύ ξηρό αέρα, είναι απαραίτητο να ανοίξει το παράθυρο όλη την ώρα. Και όταν γεννιέται το μωρό, δεν θα μπορώ να ανοίξω ξανά το παράθυρο, ειδικά για να μην φυσάει. Θέλω να αγοράσω έναν υγραντήρα στο δωμάτιο, αλλά δεν καταλαβαίνω τι, ατμός, υπερηχητική; Βρήκα αρκετά άρθρα όπου λέει ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι επιβλαβής για τα μωρά. Ξέρει κάποιος την ερώτηση;)

δεν είναι επιβλαβή) είναι απλά ηχητικά κύματα)

αλλά ο ατμός που δεν θα έπαιρνα το παιδί μεγαλώνει, θέλει να αγγίξει και ο ατμός είναι ζεστός

καλά, αλλά στο διαδίκτυο τα άρθρα είναι ότι ο υπερηχογράφος είναι επιβλαβής, αλλά γιατί δεν είναι σαφές) ποιος να πιστέψει)

πάρα πολύ γράψτε)) που κάνετε Uzi;)

Αλλά το υπερηχογράφημα δεν είναι κάθε μέρα μακριά) Μια ενυδατική κρέμα για κάθε μέρα

Πλύνετε τις πάνες και τους ολισθητήρες και κρεμάστε την μπαταρία. Εδώ έχετε μια ενυδατική κρέμα. αλλά γενικά ρίχνετε στο βάζο και αφήστε το να παραμείνει στο δωμάτιο

Χύνεται ήδη, ο 2ος μήνας είναι αυτό το βάζο, δεν βοηθά..

Και δεν μπορώ να κρεμάσω τίποτα από την μπαταρία, επειδή είναι ηλεκτρικό αέρα) Ζούμε σε μια χώρα, δεν έχουμε κεντρική θέρμανση.

Λοιπόν, μπορεί να αγοράσει. Απλά, έχουμε επίσης πολύ ξηρό αέρα το χειμώνα + 1kom. διαμέρισμα. Ανοίγουμε μόνο όταν πηγαίνουμε για μια βόλτα. Λοιπόν, αν έχετε σπίτι, φέρτε το παιδί σε άλλο δωμάτιο και αερίστε. γιατί εσύ και έτσι θα πρέπει να αερίζεται.

Ναι, είμαι αερισμός, αλλά μετά από μια ώρα ή δύο ήδη ξηρό αέρα και πάλι, και δεν υπάρχει τίποτα να αναπνεύσει. Σε γενικές γραμμές, το ερώτημα δεν είναι αν πρέπει να αγοράσετε ή όχι, αλλά σε ποιο)

Λοιπόν, λυπάμαι. Δεν το έχουμε έτσι δεν μπορώ να συμβουλεύω

Κανονικό από άποψη ατμού; δηλαδή. όχι με υπερήχους;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, είμαι έτσι και θέλω ένα απλό και φθηνό

Επίσης φθηνό, έως και 1.000, αλλά διαπίστωσε ότι ο υπέρηχος είναι επιβλαβής για τα παιδιά. Ασαφές

Έχω μια απλή, κοστίζει περίπου 1500. Το κύριο πράγμα είναι ότι το νερό εξατμίζεται πολύ, σε ένα δωμάτιο των 20 τ.μ. χρειάζονται πέντε λίτρα την ημέρα)

"Ο πιο ασφαλής, άνετος, αθόρυβος και αποτελεσματικός είναι ο υγραντήρας αέρα με υπερήχους." Δρ. Komarowsi

Αγόρασε ενυδατική κρέμα Simba 1000 rubley.Ultrazvukovoy, krasivyy.Zalivali Frutonyanya.Snachala νερό φαινόταν ότι όλα είναι καλά, μετά από μια νύχτα βήχα μεταφέρθηκε από το νηπιαγωγείο στο διάδρομο, αλλά η πόρτα έμεινε ανοιχτή. Η εξουσία έγινε για το σύνολο. Το ολόκληρο διαμέρισμα καλύφθηκε με λευκή σκόνη για 3 ημέρες. Η κατανάλωση νερού είναι 5 λίτρα την ημέρα. Αλλά κάτι δεν με ενοχλεί, δηλαδή ότι δεν καταλαβαίνω τι είδους υγρασία αποδεικνύεται. Αγόρασα ένα ψυχομετρικό υγρόμετρο. Στο δρόμο μείον το 15 σπίτι και 24 - οι μπαταρίες καίγονται. Μέτρησε την υγρασία 42-44 protsenta.Postavil υγραντήρα στο νηπιαγωγείο, έκλεισα την πόρτα και γύρισε για την πλήρη Υδραυλικό τιμόνι σε όλη τη νύχτα. Το πρωινό αποτέλεσμα είναι 42-44%. Υφαντικές πετσέτες πετσέτες και κρεμασμένες στις μπαταρίες. Μέσα από τα cha-windows, η υγρασία ήταν 55 τοις εκατό. Σκεφτείτε μόνοι σας. Το έριξα έξω.

Από τον υγραντήρα υπερήχων εμφανίζεται η πλάκα στα λευκά έπιπλα. Το ίδιο πράγμα εμφανίζεται στο ελαφρύ μωρό, προφανώς ((

Τα ανοιχτά παράθυρα το χειμώνα δεν προσθέτουν υγρασία στον αέρα στο δωμάτιο! ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αλλαγή θερμοκρασίας αέρα μειώνει την υγρασία του - είτε πρόκειται για θέρμανση είτε για ψύξη. Για να σιγουρευτείτε αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε ένα υγρόμετρο (το απλό μας περίπου 500 ρούβλια αξίας)

Είναι ο υπερηχητικός υγραντήρας επιβλαβής;

Ήμουν μπερδεμένος από την αγορά ενός moisturizer.In τα καταστήματα είχαμε μόνο υπερηχογράφημα.Ακούσα ότι για τα μικρά παιδιά είναι επιβλαβή, μπορούν να φέρουν μέχρι τη βρογχίτιδα.Ένα άλλο λευκό είναι από αυτούς. Τι είδους moisturizers χρησιμοποιείτε;

Ανησυχείτε για την αγορά αυτής της συσκευής. Διάβασα μια σημαντική ποσότητα πληροφοριών ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι επιβλαβής για το αναπνευστικό σύστημα (ιδιαίτερα για τα παιδιά). Εδώ είναι ένα παράδειγμα μιας τέτοιας απόσυρσης, «Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι υπερήχων υγραντήρες που ονομάζεται λόγω της μεμβράνης, οι οποίες διασπούν το νερό σε λεπτή σκόνη (ομίχλη), δονούνται σε πολύ υψηλή συχνότητα, την παραγωγή, στην πραγματικότητα, ένα αερόλυμα. Οι ειδικοί δεν συστήνουν να υγραίνει τον αέρα στο χώρο, όπου υπάρχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών, οι πνεύμονές τους εξακολουθούν να σχηματίζονται, και την αναπνοή σε αυτή του αέρα μπορεί να είναι επιβλαβής «- (πηγή)..

Συμβουλευτείτε τον υγραντήρα αέρα σε ένα δωμάτιο των 20m2. Καλό θα είναι να μην υπερήχων (ponaslushalas άλατα για τους κινδύνους που ψεκάζονται στον αέρα μαζί με το νερό και να εγκατασταθούν στους πνεύμονες, και έχουμε ένα παιδί από 1 μήνα. Πλέον όλα εγκαθίσταται στα έπιπλα με άσπρη άνθιση). Δεν σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φίλτρο για αυτό το σκοπό, αγοράζουμε επίσης ειδικά μηχανήματα. Ο θόρυβος, βέβαια, πάρα πολύ, δεν είναι επιθυμητή, αλλά αν δεν είναι πολύ θορυβώδες, μπορείτε να επιβιώσουν)) Σύζυγος προσφέρει κάτι περισσότερο από μια ενυδατική κρέμα, δηλαδή, τον καθαρισμό του αέρα, αλλά εγώ δεν ξέρω καν αν υπάρχει.

Τα κορίτσια, εγώ, ως υποδειγματική μητέρα που άκουσαν τον Κομαρόφσκι και διάβασα τα φόρουμ της μαμάς, φρόντισαν να χρειαστούμε ένα ενυδατικό. Χρησιμοποιήθηκε για περισσότερο από ένα μήνα. Διαβάστε κριτικές, σε σύγκριση. Και χθες ήρθε η πολυαναμενόμενη στιγμή που έγινε η αγορά! Χαρά δεν υπήρχε όριο! Τώρα, τελικά, το παιδί μου δεν θα αναπνεύσει ξηρό αέρα, και δεν θα έχουμε αποξηραμένα κατσίκια στη μύτη. Η επιλογή έπεσε στην υπεριώδη Roventa 5120. Κοστίζει 4880 ρούβλια. όχι το φθηνότερο, αλλά όχι ακριβά. Και ο Κομαρόφσκι πήγε για υπερηχογράφημα.

Υγεία Εάν ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός, τότε η "μεταφορά" οξυγόνου στο κυκλοφορικό σύστημα είναι δύσκολη. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο αισθάνεται συνεχώς νωθρότητα και κόπωση, ενώ συχνά δεν καταλαβαίνει από πού προήλθε η κακή κατάσταση της υγείας. Αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Παρατηρήσατε ότι μερικές φορές, ξυπνάτε το πρωί, αναρωτιέστε πού προέρχεται το κρύο; Είναι απλό: εάν ένα άτομο αναπνέει ξηρό αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ευαισθησία του σε διάφορες μολύνσεις αυξάνεται. Λόγω του ξηρού αέρα, ο ρινικός βλεννογόνος και ο βρογχικός σωλήνας δεν μπορούν να καθαριστούν με τον ίδιο τρόπο όπως με.

επιλέξτε τον υγραντήρα. Τείνω με το υπερηχογράφημα, αλλά στη συνέχεια διάβασα στο Διαδίκτυο ότι είναι επιβλαβές για τα ζώα. tk το καλοκαίρι θα ζήσουμε στη ντάκα με τους γονείς και το CAT - σκοπεύουμε να πάρουμε τον υγραντήρα μαζί μας. που έχει υπερήχους και γάτες; Είναι αισθητή η επιβλαβής επίπτωση; και ταυτόχρονα συμβουλεύουμε ότι κάτι δεν είναι πιο ακριβό από το 5000 που θα πλένονταν εύκολα;

Κατάλογος προίκων για δίδυμα Λέγεται ότι τώρα πολλές γυναίκες κρατούν για πρώτη φορά μωρά στην αγκαλιά τους όταν είναι δικά τους παιδιά. Έτσι αποδείχθηκε για μένα. Για τη γέννηση των δύο νέων μου κυριών, προετοιμαζόμουν διεξοδικά, πήγαινα σε μαθήματα για έγκυες γυναίκες. Παρακολούθησε προσεκτικά τα σχόλια και τους καταλόγους του Babiblog και άλλων παρόμοιων ιστότοπων. Δυστυχώς, πολλά άρθρα και κριτικές σχετικά με τα προϊόντα είναι γραμμένα από τους εμπόρους, και όχι πραγματικές μητέρες. Αυτό δημιούργησε πρόσθετες δυσκολίες στην αναζήτηση της "αλήθειας". Αλλά πόσο ευγνώμων είμαι σε όλους εκείνους που μοιράζονται την εμπειρία τους.

Χρήση υπερήχων με πέρυσι κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, αναπνέουν πιο εύκολα, ειδικά spat.Odno αλλά λευκό επίχρισμα στα έπιπλα και γενικά vezde.Stali το νερό βράσει, που φέρουν έχει γίνει μικρότερο, αλλά ακόμα εκεί. Και τότε την άλλη μέρα το έσπασε, και σήμερα επισκευαστεί από την εγγύηση στην υπηρεσία tsentre.Poka επισκευαστεί, ο σύζυγος ρωτήθηκε για την επιδρομή. Έτσι, είναι αλάτι (ίσως όχι αλάτι) ασβεστίου (αυτό είναι σίγουρο). Είναι η επιδρομή επιβλαβής; Όχι, αν δεν είναι μέσα στους πνεύμονες Από αυτή την άποψη, έχω μερικές vpros για τους χρήστες των υπερήχων υγραντήρες (.): 1. Μοντέλο υπερήχων υγραντήρα σας. 2. Εμφανίζεται.

Ο μακροχρόνιος τρόπος μου στην επιλογή ενός υγραντήρα με zamorochki και re-τηγάνισμα. Συνήθως τα άρθρα σχετικά με την επιλογή ενός moisturizer ξεκινούν με μια ανάλυση των υπαρχόντων μοντέλων (ατμός, υπερήχων και δίσκος), αλλά μου φαίνεται ότι πρέπει να ξεκινήσω με ένα άλλο. Οι κύριοι παράγοντες που πρέπει να αναλύονται κατά την επιλογή 1. Προσδιορίστε την πραγματική υγρασία στο δωμάτιό σας. Προσδιορίζουμε με τη βοήθεια ενός υγρομέτρου, αλλά εδώ, όπως αποδείχθηκε, δεν είναι όλα απλά τόσο απλά. Η πρώτη μου μέτρηση ήταν το πιο συνηθισμένο ηλεκτρονικό υγρόμετρο, πιο συγκεκριμένα δύο (μου και οι φίλες ήταν το ίδιο), έμεναν δίπλα-δίπλα και έδειξαν τελείως διαφορετικά.

Χρήση υπερήχων με πέρυσι κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, αναπνέουν πιο εύκολα, ειδικά spat.Odno αλλά λευκό επίχρισμα στα έπιπλα και γενικά vezde.Stali το νερό βράσει, που φέρουν έχει γίνει μικρότερο, αλλά ακόμα εκεί. Και τότε την άλλη μέρα το έσπασε, και σήμερα επισκευαστεί από την εγγύηση στην υπηρεσία tsentre.Poka επισκευαστεί, ο σύζυγος ρωτήθηκε για την επιδρομή. Έτσι, είναι αλάτι (ίσως όχι αλάτι) ασβεστίου (αυτό είναι σίγουρο). Είναι η επιδρομή επιβλαβής; Όχι, αν δεν μπει στους πνεύμονες (.) Από αυτή την άποψη, έχω αρκετές ερωτήσεις για τους χρήστες υγραντηρίων υπερήχων: 1. Μοντελοποιήστε το υπερηχογράφημά σας.

αγόρασε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα. Κάποιος χρησιμοποιεί τέτοια; δεν είναι επιβλαβές;

Από τους επιβλαβείς υπερηχητικούς υγραντήρες

• Καθώς η διαδικασία θέρμανσης δεν συμβαίνει σε υπερηχητικούς υγραντήρες, ευδοκιμούν μικροβιακά μέσα στη συσκευή, τα οποία τελικά ψεκάζονται με υγρασία.

• Οι γονείς συχνά χρησιμοποιούν ενυδατικές κρέμες για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του βήχα και του κρυολογήματος στα μικρά παιδιά τους, χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι οι μολυντές μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος ή σοβαρά πνευμονικά προβλήματα.

Οι υγραντήρες υπερήχων διατηρούν ένα άνετο επίπεδο υγρασίας μέσα στο δωμάτιο, χρησιμοποιώντας υπερηχητικές δονήσεις. Ωστόσο, η χρήση τους συνδέεται με ορισμένους κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία. Οι υγραντήρες, ιδιαίτερα οι υπερήχους, χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλά σπίτια για να διατηρήσουν έναν συγγενή υγρασία στο δωμάτιο ή σε ολόκληρο το σπίτι σε επίπεδο μεταξύ 30% και 50%. Αυτή η σειρά θεωρείται ιδανική για τον εσωτερικό αέρα. Με τη βελτιστοποίηση του επιπέδου υγρασίας του αέρα, οι υγραντήρες υπερήχων εμποδίζουν την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων υγείας λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε υγρασία στον αέρα, όπως ξηρό δέρμα, φαγούρα, βήχας κλπ. Επιπλέον, μειώνουν επίσης σημαντικά τον αριθμό άλλων προβλημάτων, όπως στέγνωμα επίπλων, σπάσιμο του χρώματος και καθυστέρηση ταπετσαρίας.

Σε αντίθεση με άλλες υγραντήρες, υπερήχων υγραντήρες να δημιουργήσει μικροσκοπικά σωματίδια της υγρασίας που ψεκάζονται μέσα στον αέρα του περιβάλλοντος, αυξάνοντας έτσι περιεκτικότητά του σε υγρασία, με τη χρήση υπερηχητικών δονήσεων. Ορισμένα ενυδατωτικά με την ίδια σειρά να βράσει το νερό, ωστόσο, υπερήχων υγραντήρες ομίχλη μορφή λόγω των διακυμάνσεων στην μεταλλική μεμβράνη με ένα υπερηχητικό συχνότητα η οποία δεν γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο αυτί. Δεδομένου ότι το νερό που χρησιμοποιείται σε τέτοιες υγραντήρες δεν φέρονται σε σημείο βρασμού, προσμείξεις αυτό εισέρχονται μέσα στη συσκευή, το οποίο διανέμεται μαζί με το νερό που δημιουργείται σκόνη.

Κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση υγραντήρων υπερήχων

Ο λόγος για τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση υπερηχητικών υγραντήρες είναι μολυντές που εισέρχονται τον αέρα του κλειστού δωματίου μαζί με την υγρασία. Αυτές οι μολυσματικές ουσίες - τίποτα όπως μετάλλων που υπάρχουν στο νερό της βρύσης, το οποίο χρησιμοποιείται σε υγραντήρες, και μικροοργανισμούς πολλαπλασιάζονται στη συσκευή λόγω της στασιμότητας του νερού. Τα ορυκτά που περιέχονται σε νερό σχηματίζουν, με τη διασπορά τους, ένα στρώμα λευκής σκόνης στις επιφάνειες του δωματίου. Αυτό το στρώμα σκόνης γίνεται ένα εξαιρετικό μέρος για την αναπαραγωγή μικροοργανισμών. Δεδομένου ότι η διαδικασία θέρμανσης δεν συμβαίνει σε υπερηχητικούς υγραντήρες, μικροοργανισμοί ανθίζουν στη συσκευή, τα οποία ως αποτέλεσμα ψεκάζονται μαζί με την υγρασία. Οι υγραντήρες χρησιμοποιούνται παρουσία κατοίκων που έρχονται σε άμεση επαφή με αυτούς τους ρύπους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά προβλήματα κ.λπ. Οι άνθρωποι που πάσχουν από άσθμα και άλλες πνευμονικές παθήσεις είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στις βλαβερές επιδράσεις των υπερηχητικών υγραντήρων. Οι γονείς συχνά χρησιμοποιούν συσκευές ύγρανσης για την ανακούφιση του βήχα και των συμπτωμάτων του κρυολογήματος στα παιδιά τους, δεν συνειδητοποιούν ότι οι ρύποι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού, ή σοβαρά προβλήματα στους πνεύμονες.

Όταν αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας του περιβάλλοντος, αυξάνεται επίσης η πιθανότητα εξάπλωσης του καλουπιού στο δωμάτιο. Αυτό, πάλι, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση προβλημάτων υγείας. Ένας άλλος κοινός κίνδυνος που σχετίζεται με οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή είναι ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Η αιτία ηλεκτροπληξίας μπορεί να είναι η ρύθμιση μιας μόνιμα συνδεδεμένης συσκευής με βρεγμένα χέρια. Ως προφύλαξη κατά τέτοιων συμβάντων, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα να εισέλθουν στη συσκευή. Επίσης, ένας από τους κινδύνους που πρέπει να προσέξετε είναι τα εγκαύματα. Δεδομένου ότι η μεμβράνη που περιέχει σκόνη νερού ταλαντώνεται με υπερηχητική συχνότητα, το όργανο μπορεί να γίνει πολύ ζεστό.

Εάν αγγίξετε τη συσκευή όταν είναι συνδεδεμένη στην πρίζα ενδέχεται να προκληθούν εγκαύματα.

Ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος και η Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών διεξήγαγαν μια μελέτη για να διαπιστώσουν αν οι υγραντήρες υπερήχων έχουν πραγματικά κίνδυνο για την υγεία. Τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν επιβεβαιώνουν το γεγονός του ψεκασμού των ορυκτών και των μικροβίων στον αέρα, το οποίο αναμφίβολα προκαλεί ανησυχίες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το ζήτημα είναι περιορισμένες και απαιτούνται περαιτέρω μελέτες.

Συμβουλές για τη μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με τη χρήση υγραντήρων υπερήχων

 • Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε νερό της βρύσης για να υγροποιήσετε τον αέρα. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε απεσταγμένο νερό ή νερό που δεν περιέχει ορυκτά, έτσι ώστε να μην υπάρχει λευκή σκόνη στο σπίτι.
 • Μάθετε πώς να καθαρίζετε τον υπερηχητικό υγραντήρα και να το καθαρίζετε τακτικά για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων που τελικά καταλήγουν στο περιβάλλον.

Μην αφήνετε το νερό στη δεξαμενή να παραμείνει στάσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς γίνεται βρώμικο. Η χρήση μολυσμένου νερού για τη δημιουργία σκόνης νερού οδηγεί τελικά σε ρύπανση του εσωτερικού αέρα.

 • Διατηρήστε σχετική υγρασία τουλάχιστον 50%. Οποιοδήποτε επίπεδο πάνω από αυτό το σήμα μπορεί να κάνει τον αέρα πολύ υγρό και να συμβάλει στην εμφάνιση μούχλας στο σπίτι.
 • Χρησιμοποιήστε ένα φύλλο επένδυσης με τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή για να καθαρίσετε σωστά τη συσκευή και να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση λειτουργίας.
 • Να είστε προσεκτικοί σε άτομα με άσθμα που είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα υγείας λόγω της χρήσης moisturizers.
 • Και το τελευταίο πράγμα - συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό εάν έχετε συμπτώματα προβλημάτων με το αναπνευστικό σύστημα ή άλλα προβλήματα υγείας.

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που σχετίζονται με υπερηχητικούς υγραντήρες. Ωστόσο, η χρήση αυτών των συσκευών δεν είναι περιορισμένη. Παρατηρώντας ορισμένες προφυλάξεις, όπως ο τακτικός καθαρισμός της συσκευής και η χρήση νερού με χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια για να διατηρήσετε άνετες συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι.

Υγροποιητής υπερήχων στο νηπιαγωγείο. Ωφέλεια ή βλάβη;

Ο αέρας στα διαμερίσματά μας είναι συχνά πολύ ξηρός. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε δυσμενές μικροκλίμα. Για να αλλάξετε την κατάσταση, μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, ο οποίος θα λειτουργεί στο παιδικό δωμάτιο. Αυτές οι συσκευές έρχονται σε διάφορες μορφές, μία από τις οποίες είναι ένας υπερηχητικός υγραντήρας αέρα. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είδους τεχνική είναι και αν είναι κατάλληλη για μια αίθουσα στην οποία βρίσκονται τα παιδιά.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Στον υγραντήρα αέρα υπάρχει ένα ειδικό δοχείο, στο οποίο χύνεται νερό. Το υγρό διέρχεται από το φίλτρο και εισέρχεται στο θάλαμο, το οποίο είναι εφοδιασμένο με μεμβράνη. Όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε μια πρίζα, αρχίζει να δονείται στην περιοχή των υπερήχων. Χάρη σε αυτή τη δόνηση, το νερό από την υγρή κατάσταση περνάει μέσα στον ατμό. Ο ανεμιστήρας, ενσωματωμένος στο περίβλημα του υγραντήρα, ωθεί τα λεπτά διασκορπισμένα σωματίδια μέσα στο δωμάτιο. Σε εσωτερικούς χώρους εξατμίζονται γρήγορα, αυξάνοντας έτσι την υγρασία.

Τέτοιες οικιακές συσκευές είναι αρκετά οικονομικές όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Σε αντίθεση με τα ανάλογα ατμού, τα οποία καταναλώνουν περίπου 400 Wh / ώρα, οι υπερηχητικοί υγραντήρες καταναλώνουν δέκα φορές λιγότερο, κατά μέσο όρο περίπου 40 Wh / ώρα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα, όπου όλα τα νοικοκυριά, τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα κατοικίδια ζώα αισθάνονται καλά - από 40% έως 60%. Μπορεί να μετρηθεί με μια συσκευή όπως ένα υγρόμετρο. Αν έδειξε ότι η υγρασία του αέρα στο δωμάτιο των παιδιών είναι πολύ χαμηλότερη από το απαιτούμενο όριο, εξετάστε προσεκτικά τους πιο αποτελεσματικούς υγραντήρες αέρα. Με τον ακατέργαστο αέρα, η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε ένα φυτό ξήρανσης.

Χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο δωμάτιο των παιδιών;

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται αν αξίζει να αγοράσει αυτή τη συσκευή οικιακής χρήσης για το παιδικό δωμάτιο, αν θα ωφεληθεί και αν η χρήση του δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες. Ας ασχοληθούμε με τις ερωτήσεις που οι γονείς συχνά αναρωτιούνται.

Δεν θα υπάρξει υπερδιέγερση;

Η περίσσεια υγρασίας στο διαμέρισμα μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας. Έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία όλων των κατοίκων και, πρώτον, των μικρών παιδιών. Επομένως, πρέπει να παρακολουθείται η εργασία του υγραντήρα. Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή καθημερινά, μην αυξάνετε την υγρασία πάνω από 50 - 55%. Αν το παιδί έχει κρυώσει, το σήμα μπορεί να είναι υψηλότερο - περίπου 70%. Η παρακολούθηση αυτού του δείκτη θα βοηθήσει το υγρόμετρο. Είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν υγραντήρα που είναι ήδη εξοπλισμένος με αυτόν τον αισθητήρα. Γνωρίζοντας ποιο επίπεδο υγρασίας αυτή τη στιγμή στο δωμάτιο του παιδιού, μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας, να απενεργοποιήσετε τη συσκευή ή να αφήσετε κάποια εργασία.

Δεν θα μεταφέρει σκόνη ένας υπερηχητικός υγραντήρας;

Μπορείτε να απαντήσετε αμέσως σε αυτή την ερώτηση αρνητικά. Αντίθετα, αυτή η συσκευή, χάρη στη σύνδεση της σκόνης με μικρά σταγονίδια νερού, βοηθά στον καθαρισμό του αέρα. Αλλά όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται στο χύνεται το νερό, - άλατα, διάφοροι μικροοργανισμοί, σπόρια μούχλας - στον αέρα, ασκώντας αρνητική επιρροή της με τη μορφή της αλλεργίας, βρογχίτιδα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Αλλά ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί εντελώς με το να ρίχνουμε καθαρό νερό σε ένα δοχείο. Μπορεί να διηθείται, να αποστάζεται ή απλά μετά το βρασμό. Επιπλέον, η πώληση συσκευών με ενσωματωμένο φίλτρο, το οποίο πρέπει να αλλάζει περιοδικά.

Μπορεί μια ενυδατική κρέμα να προκαλέσει επιδείνωση του άσθματος ή των αλλεργιών;

Αυτή η παραλλαγή των συμβάντων είναι δυνατή, αφού το νερό στον υπερηχητικό υγραντήρα δεν υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία. Συνεπώς, αν περιέχει παθογόνα ή σπόρια μούχλας, όλοι εισέρχονται στον αέρα του χώρου μαζί με σωματίδια ομίχλης. Επηρεάζουν αρνητικά το σώμα ενός παιδιού που είναι επιρρεπές σε αλλεργικές αντιδράσεις ή σε έναν ασθενή με άσθμα. Για να αποφύγετε τέτοιες συνέπειες, πρέπει να ακολουθείτε απλούς κανόνες:

 • Ρίξτε μόνο καθαρό νερό στον υγραντήρα.
 • Εάν μετά τη λειτουργία η συσκευή εξακολουθεί να περιέχει υγρό, θα πρέπει να αποστραγγιστεί και πριν από την επόμενη εφαρμογή συμπληρώστε με μια νέα. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε τη στασιμότητα και την ενεργή αναπαραγωγή βακτηρίων.
 • Καθαρίστε τακτικά τα τοιχώματα του δοχείου και τον υπερηχητικό θάλαμο της σχηματισμένης πλάκας.
 • Για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας, μην επιτρέψετε την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο των παιδιών πάνω από 55 - 60%.

Είναι επαρκής ο υγραντήρας υπερήχων;

Μερικές φορές συμβαίνει ότι ο υγραντήρας αέρα δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες:

 • Είναι πιθανό η συσκευή να λειτουργεί σε πολύ μεγάλο δωμάτιο και συνεπώς δεν μπορεί να βελτιώσει το μικροκλίμα σε ολόκληρο το δωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν ενεργοποιήσετε τον υγραντήρα για τη νύχτα, βάλτε το πιο κοντά στον χώρο ύπνου.
 • Καθορίστε την ένταση της δεξαμενής του υγραντήρα - για αποτελεσματική λειτουργία είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα όργανο με χωρητικότητα περίπου 5 λίτρων.
 • Εάν η ομίχλη που βγαίνει από τον υγραντήρα δεν εξαπλωθεί γύρω από το δωμάτιο, ενεργοποιήστε και τον ανεμιστήρα.

Είναι ο υπέρηχος επιβλαβής για την υγεία;

Πολλοί επιλέγουν υγραντήρες, η αρχή της οποίας βασίζεται στη συνήθη εξάτμιση του νερού υπό την επίδραση της θερμοκρασίας, επειδή φοβούνται την αρνητική επίδραση του υπερήχου σε ένα άτομο. Αυτοί οι φόβοι είναι εντελώς αβάσιμοι. Σε τέτοιες οικιακές συσκευές, το νερό διασπάται σε μικρά σωματίδια λόγω της ταλάντωσης της πλάκας με υπερηχητική συχνότητα. Δεν προκαλείται καμία βλάβη στο ανθρώπινο σώμα.

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα, μην ξεχνάτε τον κανονικό αερισμό του παιδικού δωματίου. Μόνο ένα τέτοιο σύνολο μέτρων θα συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ευνοϊκού για τη ζωή στο δωμάτιο.

Υγραντήρας: Ζημία ή όφελος

Σχετικά πρόσφατα, ένας υγραντήρας αέρα εμφανίστηκε στα σπίτια μας. Τα οφέλη και οι βλάβες αυτής της συσκευής συζητούνται ευρέως, αλλά η έρευνά μας, όπως και οι περισσότεροι άλλοι, έχει βρει πολύ περισσότερα επιχειρήματα παρά παρά. Ωστόσο, προτού μιλήσετε για τους κινδύνους και τα οφέλη του υγραντήρα, αξίζει να σταματήσετε να λέτε πώς αναπτύσσεται η υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα και από τι εξαρτάται.

Φυσική υγρασίας

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να διακρίνουμε την απόλυτη και τη σχετική υγρασία του αέρα. Η πρώτη είναι η ίδια περιεκτικότητα σε νερό στον αέρα και μετράται σε γραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Η σχετική υγρασία είναι η ποσότητα υγρασίας ως ποσοστό του μέγιστου δυνατού. Είναι αυτή που συχνά αναφέρεται, αναφερόμενη στην υγρασία του αέρα ως παράμετρο του μικροκλίματος. Η υγρασία επηρεάζεται έντονα από τη θερμοκρασία του αέρα, τόσο υψηλότερη είναι - τόσο περισσότερη υγρασία μπορεί να περιέχει. Γι 'αυτό και η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι οι μπαταρίες και οι θερμαντήρες ξηραίνονται. Στην πραγματικότητα, οι συσκευές θέρμανσης αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα, ενώ απουσία πηγών υγρασίας, η περιεκτικότητα σε νερό στον αέρα (απόλυτη υγρασία) παραμένει αμετάβλητη και η σχετική υγρασία μειώνεται.

Επιπλέον, η υγρασία του αέρα επηρεάζεται από την παρουσία καθαρού αέρα. Το χειμώνα ο αέρας χαμηλής θερμοκρασίας και υγρασίας που προέρχεται από τον δρόμο αντικαθιστά τον αέρα ζεστού και υγρού χώρου, μειώνοντας έτσι την απόλυτη και ως εκ τούτου τη σχετική υγρασία. Το καλοκαίρι, εάν η θερμοκρασία είναι υψηλή ή η βροχή έχει μόλις περάσει, η διαδικασία θα αντιστραφεί και ο πιο υγρός αέρας από το δρόμο θα αντικατασταθεί από ξηρό αέρα δωματίου κατά τον αερισμό.

Φυσικά, ένα άτομο δεν μπορεί να αρνηθεί τον αερισμό ή τη θέρμανση το χειμώνα, οπότε χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα για πολλούς γίνεται η βέλτιστη λύση, με τα πλεονεκτήματα και τα μείοντά του.

Από τον υγραντήρα είναι χρήσιμο

Η χρήση του υγραντήρα και η βλάβη από αυτό έχουν συζητηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Σχετικά με την ίδια την υγρασία του αέρα και τη σημασία του για τον άνθρωπο, έχουμε πει πολλές φορές. Τα οφέλη που προσφέρει ο υγραντήρας αέρα είναι προφανή και ευρέως γνωστά. Έχουμε ήδη μιλήσει γι 'αυτήν σε ένα blog πολλές φορές, οπότε δεν θα επαναλάβουμε αυτό το άρθρο, αλλά επικεντρωθούμε σε αυτά τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός υγραντήρα που δεν έχουν καλυφθεί πριν.

Τα φυσιολογικά επίπεδα της υγρασίας διευκολύνει όχι μόνο την ανθρώπινη ζωή, αλλά προωθεί επίσης την ανάπτυξη των φυτών εσωτερικού χώρου και την ευημερία των ζώων συντροφιάς. Το τελευταίο να δέχεται την επιρροή του ξηρού αέρα και μερικές φορές ακόμη περισσότερο από έναν άνδρα, καθώς λόγω των μαλλιών πιο επιρρεπή σε υπερθέρμανση και αφυδάτωση. Η χρήση των υγραντήρες αέρα για φυτά εσωτερικού χώρου είναι επίσης προφανές - η πλειοψηφία των εκπροσώπων του «πράσινου κόσμου» απαιτούν καθημερινή ψεκασμό, αλλά με καλή υγρασία αέρα 50% και υψηλότερο ποσοστό ψεκασμού μπορεί να μειωθεί χωρίς να βλάπτουν τα λουλούδια.

Όσο για την κατάσταση στο διαμέρισμα, ξηρός αέρας βλάπτει την κατάσταση των ξύλινων επίπλων, τα δάπεδα, επηρεάζει άσχημα την κατάσταση των έργων ζωγραφικής και των πλαισίων τους, βιβλία και έγγραφα. Σχεδόν όλα τα έπιπλα από φυσικά υλικά χρειάζονται υγραμένο αέρα για να διατηρούν μια ελκυστική εμφάνιση και να σας εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που συμβαίνει συχνά ότι μετά την εγκατάσταση του υγραντήρα σε ένα δωμάτιο όπου υπήρχε ξηρός αέρας πριν, η υγρασία του ίδιου του αέρα δεν αυξάνεται αμέσως - πρώτα απ 'όλα το νερό απορροφά τα πατώματα, ντουλάπια ή άλλα έπιπλα. Και μόνο αφού «μεθυσθούν», η υγρασία παραμένει στον αέρα και αισθάνεται από ένα άτομο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την βλάβη και το όφελος του υγραντήρα αέρα, σημειώνεται συχνά ότι αυτές οι συσκευές συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα. Η σκόνη, που πέφτει υπό την επίδραση ενός πίδακα υδρατμών, βρέχεται και εγκαθίσταται στο δάπεδο και σε άλλες επιφάνειες, γεγονός που διευκολύνει τον καθαρισμό. Είναι απίθανο ότι αυτό ήταν πραγματικά έτσι, εκτός από το ότι τα σταγονίδια ατμού από τον υγραντήρα θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να εγκατασταθούν στο πάτωμα, ή στην περίπτωση αυτή ο υγραντήρας ονομάζεται νεροχύτης. Σε κάθε περίπτωση, η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου καθαρισμού απέχει πολύ από έναν καθαριστή αέρα ποιότητας, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ευχάριστο επίδομα ενυδάτωσης.

Βλάβη στον υγραντήρα;

Για να διαπιστώσετε εάν υπάρχει ζημιά από τους υγραντήρες του αέρα, αξίζει να διευκρινίσετε ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του υγραντήρα που χρησιμοποιείτε και από το πού θα εγκατασταθεί. Τι είδους υγραντήρα θα επιλέξει, τα οφέλη και τις βλάβες αυτής της συσκευής και η θέση της εγκατάστασής της είναι στενά συνδεδεμένες, συνεπώς, και συζητώντας τα μειονεκτήματα των συσκευών αυτών, θα μιλήσουμε για τα πάντα στο συγκρότημα.

Ο υγραντήρας ατμού, η βλάβη του οποίου συζητείται κυρίως στο δίκτυο, λειτουργεί με την αρχή του βρασμού ύδατος για την παραγωγή θερμού ατμού. Πρώτα απ 'όλα, τέτοιες συσκευές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη θερμοκρασία τους - όταν αγγιχτούν από ένα πίδακα ατμού μπορείτε να πάρετε ένα κάψιμο. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρίσκονται σε σταθερή επιφάνεια και να μην είναι προσβάσιμα σε παιδιά και ζώα, έτσι ώστε το μέγιστο όφελος του υγραντήρα να είναι διαθέσιμο και η βλάβη να μειώνεται στο ελάχιστο. Ο ατμός είναι επιβλαβής τόσο για τις ταπετσαρίες όσο και για τα ξύλινα έπιπλα, οπότε αξίζει να τα βγάλουμε μακριά από αυτά. Επίσης οι υγραντήρες ατμού αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα, οπότε μην τις χρησιμοποιήσετε εάν το διαμέρισμα είναι ήδη πολύ ζεστό.

Ο δεύτερος υγραντήρας, η βλάβη ή το όφελος του οποίου συζητείται ενεργά - υπερήχων. Αφαίρεση από τους μύθους σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των υπερήχων (αφήστε που στο φύλλο οπαδούς καπέλα), δηλαδή ότι το κύριο αρνητικό της - λευκό ταινία που αφήνει τον ατμό για τα έπιπλα. Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο, αρκεί η χρήση διηθημένου ή απεσταγμένου νερού.

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες με την αρχή της ψυχρής εξάτμισης δεν έχουν ιδιαίτερες καταγγελίες. Ίσως το κύριο μειονέκτημα τους είναι η συσσώρευση μικροοργανισμών σε υγρό περιβάλλον. Αποφεύγοντας αυτό είναι απλό - αλλάξτε το νερό τακτικά και φροντίστε να καθαρίσετε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Η υγρασία σχετίζεται στενά με όλες τις παραμέτρους του μικροκλίματος, οπότε είναι καλύτερο να παρακολουθείτε το επίπεδό του μαζί με τη θερμοκρασία και το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα. Συνιστούμε τη χρήση του σταθμού βάσης MagicAir για τον έλεγχο του μικροκλίματος, συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας, και της αυτόματης ρύθμισής του. Σε κάθε περίπτωση, μην παραμελίνετε την ανησυχία σχετικά με το επίπεδο υγρασίας και άλλες παραμέτρους μικροκλίματος, καθώς επηρεάζουν τελικά την υγεία μας και από πολλές απόψεις - την ποιότητα ζωής στο σπίτι.

Υγιές μικροκλίμα και καλή διάθεση!

Υγραντήρες: καλό ή κακό για την υγεία. Χαρακτηριστικά, χρήσιμες και επιβλαβείς ιδιότητες των υγραντήρων αέρα, πώς να επιλέξετε

Οι υγραντήρες αέρα έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν το επίπεδο υγρασίας των δωματίων όπου ο αέρας είναι υπερκορεσμένος από την κεντρική θέρμανση ή το σύστημα εξαερισμού έχει σπάσει.

Η υγρασία του αέρα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής, την εργασιακή ικανότητα, την αντίσταση στις ασθένειες και την ευημερία ενός ατόμου, επομένως είναι σημαντικό να διατηρηθεί και να ρυθμιστεί το επίπεδο υγρασίας των χώρων διαβίωσης και εργασίας.

Υγραντήρες αέρα: σκοπός, τύποι

Οι υγραντήρες του αέρα διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της δράσης και, ανάλογα με αυτό, χωρίζονται σε τέσσερις τύπους, εκ των οποίων τρεις χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή:

1. Ψυχόμενους υγραντήρες.

2. Υγραντήρες ατμού.

3. Υγροποιητές υπερήχων.

4. Υγραντήρες ψεκασμού (που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία).

Κρύοι υγραντήρες

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες θεωρούνται ψυχρός ατμός, η αρχή της οποίας είναι η εξάτμιση του νερού χωρίς θέρμανση, με φυσικό τρόπο.

Το νερό χύνεται σε ειδικές δεξαμενές, από τις οποίες τροφοδοτείται στην παλέτα, από την οποία περνά στα εξατμιστικά στοιχεία.

Σε αυτούς τους υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα μέσω ειδικής κασέτας που συσσωρεύει σκόνη σε αυτό, καθαρίζοντας περαιτέρω τον αέρα.

Υγροσκοπικά ψυχρού ατμού ανεξάρτητα ρυθμίζουν το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο, εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρό, η υγραντήρα απόδοση έως και πέντε φορές υψηλότερη από ό, τι σε υγροποιημένο αέρα.

Οι ψυχτικοί υγραντήρες γεμίζονται με αποσταγμένο νερό για να αποφευχθεί η μόλυνση του ενυδατικού φυσιγγίου με άλατα που υπάρχουν στο σκληρό νερό.

Υγραντήρες ατμού

Το δεύτερο είδος υγραντήρες που χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα - υγραντήρες ατμού.

Η βάση της εργασίας είναι η αρχή του βραστό νερό - εξάτμιση του υγρού μέσω της θέρμανσης. Η διαδικασία μοιάζει με ένα ηλεκτρικό βραστήρα: η τάση που εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια θερμαίνει το νερό. Το νερό που έχει θερμανθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, βράζει και εξατμίζεται. Όταν το νερό βράσει μέχρι το τέλος, ανοίγει το κύκλωμα και ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα.

Αυτή η αρχή λειτουργίας εγγυάται την ασφαλή χρήση των υγραντήρων.

Οι υγραντήρες ατμού είναι εφοδιασμένοι με αισθητήρα υγρασίας αέρα που αποσυνδέει τη συσκευή όταν η υγρασία του δωματίου φτάσει στην καθορισμένη τιμή. Οι αυτόματοι αισθητήρες υγρασίας δεν επιτρέπουν την υπερβολική διαβροχή των χώρων, τόσο συνηθισμένοι σε παιδικά δωμάτια, όπου το επίπεδο υγρασίας αυξήθηκε στις απαιτήσεις.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Το τρίτο είδος οικιακών υγροποιητών είναι υπερηχητικό.

Το νερό σε αυτά χύνεται σε ειδική δεξαμενή, από την οποία πέφτει σε ένα δίσκο που δονείται με υπερηχητική συχνότητα.

Η πλάκα μετατρέπει το νερό σε ένα λεπτό διασκορπισμένο εναιώρημα, το οποίο ψεκάζεται από τον ανεμιστήρα μέσα από το δωμάτιο, περνώντας σε κατάσταση ατμού.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες δημιουργούν μια ομίχλη, κρύα και υγρή, η οποία δεν αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.

Οι υγραντήρες υπερήχων εγγυώνται ακριβή έλεγχο της υγρασίας και ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου.

Είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με υδροστάτες, αλλά με ειδικές οθόνες, οι οποίες επιτρέπουν τον έλεγχο της συσκευής με τη βοήθεια του πίνακα ελέγχου.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό για υγραντήρα υπερήχων.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η χρήση για το σώμα;

Στην καθημερινή ζωή, οι υγραντήρες καλούνται να κορεσθούν στον αέρα με υγρασία, βοηθώντας στην αποφυγή προβλημάτων που προκαλούνται από ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα.

1. Βοηθώντας τα μάτια.

Ερεθιστικό, οι δυσμενείς επιδράσεις στην βλεννογόνο μεμβράνη των ματιών προκαλούνται από τον ξηρό αέρα του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, το οποίο σας κάνει να απευθυνθείτε σε οφθαλμίατροι. Η φλεγμονή του οφθαλμού προκαλείται από μικρόβια και ιούς που αναπτύσσονται άνετα στον ξηρό αέρα.

Η ανεπαρκής υγρασία του αέρα αυξάνει το φορτίο στα μάτια, εξαιτίας του οποίου γρήγορα υπερχειλίζει.

Ο υγραντήρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον, αποτρέποντας την ξηρότητα και τη φλεγμονή των ματιών και μειώνοντας την πίεση των ματιών.

2. Καταπολέμηση λοιμώξεων.

Μέρος των ασθενειών του ιού που προκαλούν κρύο, εξαπλώνονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια. Το ανθρώπινο σώμα προστατεύεται από τη μόλυνση χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες του δέρματος και των βλεννογόνων. Η ξηρότητα του αέρα οδηγεί στην αποξήρανσή τους και ως αποτέλεσμα - μείωση των προστατευτικών λειτουργιών.

Οι χρήσιμες ιδιότητες του υγραντήρα αέρα θα αυξήσουν την αντοχή του οργανισμού στις ιογενείς ασθένειες και θα ενισχύσουν την ανοσία.

3. Επιπλέον ενέργεια.

Ο ξηρός κρύος αέρας στο δωμάτιο δεν κορεάζει το αίμα με επαρκή ποσότητα οξυγόνου, που οδηγεί σε εξάντληση του σώματος και προκαλεί αίσθηση κόπωσης.

Ο υγραντήρας αέρα θα επιτρέψει στο σώμα να λειτουργήσει με πλήρη αντοχή, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες.

4. Οφέλη για τα φυτά.

Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, καθώς ο ξηρός αέρας στεγνώνει το φύλλωμα. Με τη σειρά τους, υγιή φυτά κορεσμό του αέρα με οξυγόνο, και μερικά απορροφούν επιβλαβείς ουσίες. Ένα υγιές μικροκλίμα του δωματίου δημιουργείται λόγω της αλληλεπίδρασης του περιεχομένου οξυγόνου και της υγρασίας.

5. Υγιές δέρμα.

Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος, παρατείνει τη νεολαία και δίνει ομορφιά και υγεία, παρέχεται όχι μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο υγραντήρας αέρα δεν θα επιτρέψει στο δέρμα να στεγνώσει και να δώσει μια υγιή εμφάνιση.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Ο υγραντήρας αέρα ζημιών θα φέρει μόνο όταν το κακοποιεί.

Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και μην υπερθερμαίνετε.

Η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή μικροοργανισμών. Διατηρήστε την υγρασία του χώρου έως και 60% και στη συνέχεια δεν θα προκληθεί βλάβη στον υγραντήρα του σώματος.

Σε μια υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να εξαπλωθεί μούχλα, η οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και άσθμα.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες που εξατμίζουν ζεστό ατμό, λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων. Μια άλλη επικίνδυνη στιγμή θα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο όπου χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας ατμού: είναι η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με το αυξημένο επίπεδο υγρασίας που οδηγεί στην εξάπλωση παθογόνων παραγόντων.

Η βλάβη στο σώμα προκαλεί ενυδάτωση, στην οποία χρησιμοποιείται ακατέργαστο νερό. Τα άλατα και οι βλαβερές ενώσεις, όταν διασκορπίζονται στον αέρα, εισέρχονται στο σώμα, σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό το πρόβλημα αφορά υπερηχητικούς υγραντήρες.

Είναι σημαντικό να αλλάζετε την κασέτα καθαρισμού εγκαίρως, επειδή η συσσωρευμένη βρωμιά σε αυτή τελικά μετατρέπεται σε πηγή παθογόνων βακτηρίων.

Το πραγματικό ερώτημα παραμένει η επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Οι επιβλαβείς επιπτώσεις των υπερηχητικών κυμάτων στους ανθρώπους δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, η βάση για την πεποίθηση ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία είναι ο μύθος.

Για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες: ζημιά στον υγραντήρα αέρα

Για τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, ένας υγραντήρας αέρα είναι επιβλαβής μόνο αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά.

Αν δεν επιτρέπετε τον αχνισμένο αέρα, στον οποίο υπάρχει ενεργός πολλαπλασιασμός μικροοργανισμών, δεν θα προκληθεί βλάβη από τον υγραντήρα.

Οι υπερήχους moisturizers δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, έτσι είναι αβλαβείς για τις έγκυες γυναίκες.

Ένας υγραντήρας μπορεί ακόμη και να συμβάλει στη δημιουργία ενός μικροκλίματος στο οποίο η εγκυμοσύνη προχωρά εύκολα. Ο υγρός αέρας δεν επιτρέπει την εξάντληση του σώματος, τη βελτίωση της ευημερίας και την παροχή ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νεαρές μητέρες.

Υγραντήρας αέρα για παιδιά: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι παιδίατροι επιβεβαιώνουν ότι ο υγρός αέρας στο δωμάτιο των παιδιών αποτρέπει τα προβλήματα υγείας για το παιδί, οπότε το όφελος του υγραντήρα αέρα στον παιδικό σταθμό είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.

Οι χρήσιμες ιδιότητες των υγραντήρων αέρα θα βελτιώσουν τη ζωή του μωρού από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Οι κύριοι λόγοι για την ανάγκη για έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά:

1. Η ευαισθησία των παιδιών στις περιβαλλοντικές συνθήκες είναι υψηλότερη από αυτή των ενηλίκων. Η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με περιεκτικότητα σε υγρασία μικρότερη από 20% δημιουργεί ένα μεγάλο θερμικό φορτίο στο σώμα του παιδιού, προκαλώντας διαταραχές στην εργασία του.

2. Ανεπαρκής υγρασία, προκαλώντας την ανάπτυξη μικροβίων, προκαλεί βρογχοπνευμονικές παθήσεις σε βρέφη.

3. Το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των δέκα ετών, οπότε είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι συνθήκες που εξασφαλίζουν την σωστή ανάπτυξή του. Για να εξασφαλιστεί μια κανονική ανταλλαγή οξυγόνου, απαιτείται καλός εξαερισμός, που παρέχεται από αναπνευστικές κινήσεις που μειώνουν και αυξάνουν τον όγκο των πνευμόνων.

4. Η αναπνοή ενός παιδιού είναι συχνότερη από την αναπνοή ενός ενήλικα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εισαγωγής επιβλαβών μικροβίων στο σώμα.

5. Ο ξηρός αέρας προκαλεί την ξηρότητα του βλεννογόνου του μωρού: ο βλεννογόνος καλύπτεται στη μύτη με μια λεπτή κρούστα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπνοή του μωρού, τη ρινίτιδα και την ωτίτιδα.

6. Τα θηλάζοντα παιδιά έχουν δυσκολία στο θηλασμό στον ξηρό αέρα.

7. Τα παιδιά κάτω από ένα χρόνο αναπνέουν μερικώς μέσω του δέρματος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μην το αφήνετε να στεγνώσει.

8. Στο ξηρό δέρμα του μωρού υπάρχει ερεθισμός, που προκαλεί δυσφορία στο παιδί.

9. Τα παιδιά που κοιμούνται σε ένα δωμάτιο με έναν υγραντήρα κοιμούνται περισσότερο και περισσότερο, έχουν λιγότερες αναπνευστικές νόσους και είναι λιγότερο καπνιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

10. Ο μεταβολισμός των μικρών παιδιών είναι πιο έντονος από ό, τι στους ενήλικες, έτσι το σώμα του μωρού παράγει περισσότερη θερμότητα. Στην παιδική ηλικία, οι πνεύμονες ανταποκρίνονται στην ανταλλαγή θερμότητας και όχι στο δέρμα. Σε ξηρό αέρα, τα παιδιά χάνουν πολύ υγρό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πύκνωση του αίματος και διακοπή του σώματος του παιδιού.

11. Η χαμηλή υγρασία του κλίματος προκαλεί δυσλειτουργία των μωρών στην εργασία των νεφρών και προκαλεί δυσβολία.

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα για την υγεία των παιδιών κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του σώματος είναι αναμφισβήτητη.