Εξατμίσεις στο ίδρυμα το χειμώνα

Semyonych, γεια! Ζω σε μια ιδιωτική κατοικία, αλλά η ερώτησή μου είναι κατά πόσον είναι απαραίτητο να κλείσετε το otoshiny στο θεμέλιο για τη χειμερινή περίοδο ή να το αφήσετε ανοιχτό για να αερίσετε το υπόγειο. Ευγνώμων εκ των προτέρων.

Ιγκόρ, Kholmsk, Sakhalin.

Γεια σας, ο Ιγκόρ από το Sakhalin Kholmsk!

Οι έξοδοι στο υπόγειο του σπιτιού χρησιμεύουν για τον αερισμό του.

Η πρακτική της λειτουργίας των κτιρίων δείχνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, υπόγεια, λόγω των διαφόρων θερμοκρασιακών μεταβολών, οι οποίες συνήθως εξαρτώνται από την εποχή, μπορεί να συσσωρευτεί συμπύκνωση. Ως επί το πλείστον, συσσωρεύεται στα επάνω στοιχεία του υπόγειου χώρου.

Αποδεικνύεται οπτικό έλεγχο όταν zalezesh υπόγειο και είναι σαφές ότι στην οροφή (ως επιλογή - ενδοδαπέδια) καλύπτονται με σταγονίδια νερού. Ακόμη και με επιφάνειες που έχουν υποστεί αντισηπτική επεξεργασία, με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται η πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας και μύκητα, που καταστρέφουν τόσο τα ξύλινα όσο και τα πέτρινα στοιχεία του υπόγειου χώρου.

Κατά την επισκευή παλιά κτίρια συχνά πρέπει να παρακολουθήσετε την εικόνα, όταν τα στοιχεία οροφής μέταλλο από κάγκελα και τα κανάλια, έτσι διαβρωμένα ώστε σκουριασμένο μέταλλο νιφάδες μακριά. Στην ηλικία των κτιρίων σε 75-100 χρόνια, ακόμη και οι τεράστιες μεταλλικές δοκοί χάνουν τα χαρακτηριστικά αντοχής τους τόσο πολύ ώστε κάτω από συγκριτικά μικρά δυναμικά φορτία μπορούν να καταρρεύσουν.

Αλλά αυτό είναι όλο από το πεδίο της θεωρίας και ως μια λυρική απόκλιση.

Το θέμα είναι ότι όλες οι επιφάνειες του υπόγειου χώρου πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με διαφορετικές επικαλύψεις και πρέπει να διεξάγεται αερισμός.

Ξεκινώντας από το τέλος της άνοιξης και μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου, είναι βέλτιστο να διατηρούνται όλα τα ανοίγματα εντελώς ανοιχτά. Στη συνέχεια, ο αερισμός, το ευκολότερο ρεύμα, χτυπά το υπο-χώρο και η υγρασία σε αυτό θα είναι ένα ελάχιστο ποσό.

Αλλά με την έναρξη του κρύου καιρού, εάν η είσοδος δεν κλείσει, μάζες ψυχρού αέρα αρχίζουν να ρέουν στο υπόγειο. Δεν αφαιρούν μόνο την υγρασία, αλλά και τη θερμότητα. Και τότε, δεν έχει σημασία πόσο πνίγηκε το σπίτι, και τα δάπεδα θα είναι δροσερά, σε σοβαρούς παγετούς και εντελώς κρύο.

Ως εκ τούτου, σε κατοικημένες κατοικίες, όπου ζουν μόνιμα, για το χειμώνα το υπόγειο είναι κλειστό. Από τις τρύπες κάλυψης; Οτιδήποτε - από κουρέλια και κουρέλια μέχρι αφρό καουτσούκ.

Μερικές φορές ο εξαερισμός γίνεται με τη μορφή κανονικά κλειστών πλεγμάτων ή αποσβεστήρων, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις εξακολουθεί να είναι εξωτική.

Το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή την επιχείρηση είναι να πιάσει όταν είναι απαραίτητο να κλείσει και πότε να ανοίξει το άνοιγμα. Ότι δεν υπήρχε υγρασία κάτω από το σπίτι και ήταν ζεστό. Για κάθε δομή σκυροδέματος, αυτό καθορίζεται με βάση την πρακτική εμπειρία.

Έτσι, το συμπέρασμα: σταματήστε το άνοιγμα για το χειμώνα, ανοιχτό την άνοιξη, μην χάσετε.

/ Εάν υπάρχουν κελάρια και κελάρια κάτω από το δάπεδο, υπάρχουν χαρακτηριστικά που είναι κάπως διαφορετικά από αυτά που είπαμε. /

Στείλτε ένα ερώτημα σε Semenych (συγγραφέας των υλικών)

Ο ιστότοπός μας ενημερώνεται τακτικά με ενδιαφέροντα και μοναδικά υλικά και άρθρα για ξυλεία, δομικά υλικά και έργα, δίνεται η γνώμη του συγγραφέα και η γνώση του πραγματικού shabashnik με εμπειρία άνω των 15 ετών. Υπάρχει ένα τμήμα - αστείες ιστορίες του shabashnikov. Εάν θέλετε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με αυτό, εγγραφείτε στο newsletter μας. Η μη μεταφορά της διεύθυνσής σας σε τρίτους είναι εγγυημένη.

Πώς και τι να κλείσει στο ίδρυμα το χειμώνα

Προς το υποπεδίο ενός ιδιωτικού σπιτιού ήταν ξηρό, ο χώρος πρέπει να αερίζεται. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών είτε δημιουργούν διαρροή στο ίδρυμα είτε εγκαθιστούν μια καμινάδα, η οποία εμφανίζεται στην οροφή. Πολλοί ιδιοκτήτες του σπιτιού πριν από το χειμωνιάτικο θαύμα - αξίζει να κλείσετε το ίδρυμα για το χειμώνα; Για να απαντήσετε, πρέπει να ξέρετε για το σκοπό τέτοιων τρυπών στη βάση.

Γιατί χρειάζεσαι μια ζώνη στο ίδρυμα

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η στεγανοποίηση δεν είναι σε θέση να προστατεύσει εντελώς την υγρασία, αφού τα υπόγεια ύδατα μπορούν να επηρεάσουν τη δομή. Η αυξημένη υγρασία στον υπόγειο χώρο έχει δυσάρεστες συνέπειες:

 1. Κορεσμός της δομής σκυροδέματος με υγρασία. Αυτό οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή του. Αν δεν γίνει τίποτα, μετά από λίγο η υγρασία θα φτάσει στον οπλισμό, πράγμα που θα οδηγήσει σε διάβρωση.
 2. Διείσδυση υδρατμών στο σπίτι μέσω του δαπέδου. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το στρώμα στεγάνωσης δημιουργείται από όλους τους κανόνες.
 3. Καταστροφή υλικών φινιρίσματος και δομής στήριξης.
 4. Η εμφάνιση του μύκητα και μούχλα κάτω από το σπίτι.
 5. Ο ζεστός αέρας στο υπόγειο.

Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο, το αεράκι σώσει το υλικό από την σήψη, επειδή, απουσία τους, τα κάτω χείλη μπορούν να αρχίσουν να σαπίζουν. Επίσης, η συνεχής παρουσία συμπυκνώματος θα επηρεάσει αρνητικά το σκυρόδεμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεμέλιο σωρό με ένα ψηλό σχάρα δεν χρειάζεται να δημιουργήσει μια σπίθα.

Όταν είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα χωρίς εκρήξεις

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να δημιουργηθούν οπές αερισμού στο υπόβαθρο. Δεν χρειάζονται αν:

 1. Το δάπεδο είναι τοποθετημένο σε κλειστό υπόγειο χώρο. Σε ένα παράδειγμα, μπορείτε να φέρετε κτίρια των οποίων ο υπόγειος χώρος καλύπτεται με άμμο. Πάνω από την άμμο τοποθετείται πλάκα από σκυρόδεμα. Αφού κάνετε μια τέτοια εργασία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμπύκνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι επικαλύψεις είναι πιο αξιόπιστες, δεδομένου ότι δεν παραμορφώνονται υπό τη δράση του φορτίου.
 2. Το αστάρι καλύπτεται με ένα στρώμα μεμβράνης φραγμού ατμών, το οποίο προστατεύει από τη διείσδυση υγρασίας στο υπόγειο.
 3. Το υποδάπεδο είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού χωρητικότητας τουλάχιστον 1 λίτρου ανά δευτερόλεπτο ανά 10 μέτρα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το υπόβαθρο και το υπόγειο πρέπει να είναι μονωμένα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα αέριο.
 4. Ο υπόγειος χώρος έχει μόνιμη επικοινωνία με το θερμαινόμενο δωμάτιο. Αυτό είναι δυνατό στην περίπτωση που το υπόγειο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διαφόρων ειδών οικιακής χρήσης.

Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να δημιουργηθεί εξαερισμός στο σόλα.

Εξαερισμός χωρίς καπνούς

Η δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού για τον υπόγειο χώρο συνεπάγεται ένα σύνθετο έργο. Όλα ξεκινούν με τη δημιουργία ενός συστήματος αποστράγγισης, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση της υγρασίας από το θεμέλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υγροσκοπικότητα του σκυροδέματος μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αστάρι.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός αδιάβροχου φράγματος για το σόκο. Επίσης, σε αυτό το στάδιο, υπάρχει υπερθέρμανση του υπόγειου χώρου. Η στεγανοποίηση μπορεί να είναι δύο τύπων - εύτηκτος και λιπαντικός.

Ως θερμαντήρας είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αφρός πολυστερίνης από εξώθηση. Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για τις περιγραφείσες συνθήκες. Δεν διαρρέει νερό και δεν είναι ελκυστικό για τα έντομα. Επίσης, ένα τέτοιο υλικό δεν γίνεται μέσον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών και δεν σαπίζει. Η θέρμανση της περιοχής τυφλών εμφανίζεται όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο υλικό.

Μετά τις περιγραφείσες ενέργειες είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα έδαφος με ένα υλικό στεγανοποίησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά. Η μεμβράνη πολυαιθυλενίου χρησιμοποιείται συχνότερα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μεμβράνες διάχυσης. Η στεγανοποίηση πρέπει να φτάσει στους τοίχους περίπου 30 cm.

Μετά από αυτό, δημιουργείται το σύστημα εξαερισμού. Πρώτον, ένας ή περισσότεροι σωλήνες εξάγονται στην οροφή και στη συνέχεια δημιουργούνται πολλές τρύπες τροφοδοσίας στο πάτωμα. Από την πλευρά του σπιτιού, τα ανοίγματα είναι κλειστά με ράβδους.

Τρόποι εμφύσησης της συσκευής στο ίδρυμα

Ο φυσικός αερισμός είναι ευκολότερος στην περίπτωση που η βάση είναι κατασκευασμένη από τεμάχια. Για παράδειγμα - εάν το ίδρυμα δημιουργείται από ένα τσιμεντένιο μπλοκ ή τούβλα. Κατά τη δημιουργία μιας τέτοιας βάσης μεταξύ των δύο στοιχείων αρκεί να αφήνουμε την απόσταση που είναι απαραίτητη για την εξαγωγή του υποπεδίου. Από πάνω, ο αέρας μπλοκάρεται από το υπερκείμενο μπλοκ.

Αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους υπολογισμούς, έτσι ώστε το φορτίο στο ίδρυμα να μην συμβάλλει στην καταστροφή του σε μέρη όπου υπάρχουν αέρια. Εάν το φιαλίδιο είναι κατασκευασμένο από ξύλο, οι οπές κόβονται στην τελική δομή.

Η δημιουργία φυσαλίδων σε μια μονολιθική ταινία θεμελίωσης συμβαίνει ως εξής:

 1. Πρώτον, στο σωστό ύψος, ένας σωλήνας από κασσίτερο ή αμιαντοτσιμέντο είναι τοποθετημένος κάθετα στους τοίχους. Αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν ένα τμήμα περίπου 15 εκ. Έτσι ώστε ο σωλήνας να μην καταρρέει κατά τη διάρκεια της έκχυσης σκυροδέματος, πρέπει να γεμίσει με άμμο.
 2. Μετά το ρίψιμο του κονιάματος, αφαιρείται ο ξυλότυπος και η άμμος καίγεται.
 3. Στη συνέχεια, τα δίκτυα είναι εγκατεστημένα. Αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία του υπόγειου χώρου από τη διείσδυση πτηνών και τρωκτικών.

Δεν συνιστάται η δημιουργία φυσαλίδων με την τοποθέτηση ξύλινων καλυμμάτων, καθώς είναι επαρκώς αδιάβροχα ώστε να χτυπηθούν από το τελειωμένο υπόβαθρο. Επιπλέον, το ορυχείο αυξάνει τη ζημιά στη δημιουργημένη δομή.

Σε περίπτωση που το σπίτι είναι ξύλινο, μπορούν να δημιουργηθούν αέρας μεταξύ των πρώτων στεφάνων. Επίσης, συχνά δημιουργούνται τρύπες μεταξύ της κορώνας και της θεμελίωσης. Αυτό συμβαίνει ως εξής:

 • Κατ 'αρχάς, το περίγραμμα της οπής εφαρμόζεται στον τοίχο.
 • Μετά από αυτό, οι περικοπές δημιουργούν περικοπές.
 • τότε οι δημιουργηθείσες τρύπες καλύπτονται με σανίδες.
 • Στο τελικό στάδιο, εγκαθίστανται πλέγματα και αποσβεστήρες.

Όχι στον ζεστό αέρα

Δεδομένου ότι απαιτείται εξαερισμός καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, είναι προτιμότερο να αφήσετε το αεραγωγό ανοιχτό. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Ένα παράδειγμα είναι η αύξηση της απώλειας θερμότητας ή η εμφάνιση ισχυρού ανέμου στην περιοχή. Σχετικά με το κλείσιμο των αεροπλάνων, πρέπει να το σκεφτούμε στο στάδιο της δημιουργίας του ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, πρέπει να εγκατασταθούν ειδικά παντζούρια για να αποτραπεί η είσοδος ψυχρού αέρα από το εξωτερικό.

Επίσης για ερμητική σφράγιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία αυτοσχέδιων εργαλείων. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών χρησιμοποιούν συχνά υλικά όπως ρυμούλκες και κουρέλια. Κάποιοι γεμίζουν τις τρύπες με αφρώδες υλικό. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι η απόλυτη αφαίρεση αυτού του υλικού θα είναι αρκετά δύσκολη.

Γιατί δεν χρειάζεται να κλείνετε τον αέρα

Ο χώρος κάτω από το δάπεδο δεν θερμαίνεται, αλλά η θερμοκρασία σε αυτό είναι συν. Δεδομένου ότι το έδαφος κάτω από το σπίτι δεν παγώνει, συνεχώς υγραίνει τον αέρα. Η υγρασία συμπυκνώνεται και οι δέσμες αρχίζουν να σαπίζουν. Με ανοιχτό παραγωγό αυτό δεν συμβαίνει. Είναι σχεδιασμένα για να απομακρύνουν την υγρασία τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένα υγρό υποστρώμα βοηθά να χάσει περισσότερη θερμότητα από μια στεγνή με ανοιχτό αέρα.

Έτσι, για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον στο δωμάτιο είναι απαραίτητο να μονώσετε το πάτωμα και να μην κλείσετε τα συντρίμμια στο θεμέλιο.

Κύματα στο έτοιμο θεμέλιο

Στην περίπτωση που το θεμέλιο είναι έτοιμο, και οι τοίχοι δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί, ένας τοίχος υπόγειο με οπές ανεβαίνει πάνω από την τελική δομή. Εάν οι τοίχοι είναι ήδη χτισμένοι, οι εκρήξεις κόβονται στο θεμέλιο. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια εργασία, πρέπει να προσκαλέσετε ειδικούς, καθώς δεν θα μπορείτε να δημιουργείτε μόνοι σας τρύπες χωρίς εξειδικευμένα εργαλεία.

Εάν, ωστόσο, πρόκειται να δημιουργήσετε τα δικά σας προϊόντα μόνοι σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες:

 • για εργασία είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι με διαμάντια.
 • Κατά τη διάρκεια της γεώτρησης, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα σημεία όπου δεν υπάρχει ενίσχυση.
 • στην δημιουργηθείσα οπή τοποθετείται ενισχυτικός σκελετός, αφού στην απουσία του στη θέση του φυσήματος θα αποδυναμωθεί το θεμέλιο.

Αν έχετε εμπειρία με το σκυρόδεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μύλο ή ένα διάτρητο. Εάν η δημιουργία του αέρα είναι αδύνατη, και το σπίτι δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, αξίζει να εξεταστεί η διάταξη των δαπέδων στο έδαφος. Μετά από τέτοια εργασία κάτω από το πάτωμα δεν θα υπάρχει εναέριος χώρος, οπότε το πρόβλημα θα λυθεί χωρίς επιπλέον κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά σπίτια στην Ευρώπη δημιουργούνται χωρίς καμιά ανησυχία, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν υπόγειο χώρο. Τέτοια δάπεδα όχι μόνο δεν υποφέρουν από την εμφάνιση υπερβολικής υγρασίας, αλλά είναι επίσης σε θέση να αντέξουν τα βαριά φορτία.

Επίσης, μπορείτε να κλείσετε το υπόγειο χώρο με τα συντρίμμια και την άμμο, και στη συνέχεια να υποχωρήσετε καλά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτούνται οπές εξαερισμού. Το μειονέκτημα του υπόγειου είναι επίσης ότι τα τρωκτικά και τα ερπετά συχνά ζουν σε αυτό. Επίσης, κάτω από το πάτωμα, τα έντομα και τα σκουλήκια μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Είναι απαραίτητο να κλείσει ο αέρας στο θεμέλιο για το χειμώνα;

Αποκτηθεί ένα ξύλινο σπίτι, και έχει βρεθεί στο θεμέλιο του αέρα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους έκλεισε με κουρέλια, τα έβγαλα για το καλοκαίρι. Τώρα νομίζω ότι αξίζει να κλείσει το αέριο καθόλου; Ο χειμώνας δεν είναι πολύ κρύος τελευταία.

Παραδοσιακά, οι συμπατριώτες μας έσβησαν στην ταινία. Επειδή αν αφήσετε τον αναφλεγόμενο αέρα ανοιχτό, το δάπεδο θα είναι κρύο και η θερμότητα θα πάει μακριά. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στις ξύλινες κατασκευές, εμφανίζεται υγρασία, το δέντρο γίνεται μαύρο και εξαφανίζεται. Ειδικά το χειμώνα. Ως εκ τούτου, η προσέγγιση που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη για την κατασκευή ξύλινων κατοικιών - η θερμομόνωση του υπόγειου κτιρίου - είναι καταλληλότερη. Στη συνέχεια, μπορείτε να αερίσετε με ασφάλεια και μην ανησυχείτε για τους μύκητες και τα μούχλα.

v5i5p5 Τι εννοείτε "πολλά πράγματα" και "κλείστε κάποια"; Διαιρέστε την περιοχή του σπιτιού κατά 400 (SNIP31-01-2003), λάβετε την ελάχιστη έκταση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα. Εάν έχετε ένα κελάρι για την θέρμανση, μια μεγαλύτερη περιοχή δεν είναι φόβος. Σε περίπτωση κινδύνου στο ραδόνιο, η περιοχή των ρύπων είναι 2,66-4 φορές υψηλότερη. "Πολλές εκρήξεις" είναι εάν έχετε ένα θεμέλιο που διατρυπάται μόνο από αεραγωγοί. Αλλά ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, αερίζεται χειρότερα από ένα σπίτι στα ξυλοπόδαρα. Και τέτοιες κατασκευές σε ξύλινες κατασκευές δεν είναι ασυνήθιστες. Με την ευκαιρία του "κλεισίματος κάποιων" είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι ο κακός αερισμός οδηγεί σε αποσύνθεση, σχηματισμό ασθενειών στο ξύλο, γήρανση του σκυροδέματος κλπ. Ως εκ τούτου, ή να κλείσετε όλα τα gadgets χωρίς να θερμάνετε το υπόγειο, όπως κάνουν οι περισσότεροι ή δεν κλείνουν καθόλου, προ-μονωτικά, κάτι που είναι πιο σωστό.

Και περισσότερα για τη μάσκα στον αέρα, όπως στην παραπάνω εικόνα. Η ελάχιστη επιφάνεια ενός ανοίγματος (SNIP31-01-2003) είναι 0,05m2, δηλαδή μια στρογγυλή οπή διαμέτρου 0,25m. Αυτή η διατομή είναι απαραίτητη για τη διέλευση ενός ορισμένου ποσού αέρα. Εάν υπάρχει μια σχάρα, θα πρέπει να αφήσει σε όσο τον αέρα όπως η τρύπα που περιγράφεται. Δηλαδή, η περιοχή των κοιλοτήτων πλέγματος είναι 0,05 m.

Και τέλος, η έξοδος για το "υπόγειο κάτω από το σπίτι" και τα blowouts εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες. Πώς μπορείτε να τα συγκρίνετε;

Κλείνοντας το ίδρυμα το χειμώνα

Η ανθεκτικότητα και η μακρόχρονη λειτουργία των κτιρίων και των δομών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον σωστά οργανωμένο και αποτελεσματικό αερισμό του κτιρίου. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η διέξοδος στα θεμέλια της ταινίας. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες σπιτιών συχνά αναρωτιούνται εάν θα κλείσουν το ίδρυμα το χειμώνα και πώς αυτό θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του υπόγειου εξαερισμού. Για μια ικανοποιητική απάντηση σε μια ερώτηση είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι είναι απαραίτητο ένα προϊόν για την παραγωγή και ποιες συνέπειες μπορεί να συμβεί σε περίπτωση απουσίας τους.

Διορισμός καθαρισμών στα θεμέλια ιδιωτικών κατοικιών

Οι αεραγωγοί ή οι αεραγωγοί είναι τρύπες μικρού μεγέθους που κατασκευάζονται σε διάφορα δομικά στοιχεία ενός κτιρίου, για παράδειγμα, μια στέγη ή ένα θεμέλιο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σωστή σχεδίαση συσκευών κατά την κατασκευή ξύλινων κτιρίων. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, δεδομένου ότι τα κτίρια που κατασκευάζονται από κορμούς ή διαφορετικά είδη ξυλείας θεωρούνται σήμερα οι πλέον απαιτητικές σε ιδιωτικές κατοικίες.

Οι ήχοι στο θεμέλιο είναι ένα απαραίτητο στοιχείο κατασκευής στην περίπτωση όταν πρόκειται για ένα κτίριο του οποίου η κατασκευή προβλέπει την ύπαρξη υπόγειου χώρου. Κατά κανόνα, αυτό αναφέρεται σε σπίτια, η κατασκευή των οποίων χρησιμοποιεί υπόγειο υπόβαθρο και τις ποικιλίες του - ζώνη-σωρό ή κορδέλα-στήλη. Ο προσδιορισμός των εκρήξεων σε τέτοιες δομές οφείλεται στην ανάγκη να επιλυθούν τα ακόλουθα καθήκοντα:

 • Εγκατάσταση στον υπόγειο χώρο του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας με εξαερισμό, πράγμα που είναι απαραίτητο, καθώς οι υδρατμοί σχεδόν πάντα απελευθερώνονται από το έδαφος. Ο σημαντικότερος στόχος της συσκευής είναι η διατήρηση των δομών κατασκευής σε ξηρή κατάσταση, η οποία εγγυάται μέγιστη διάρκεια ζωής.
 • Απομάκρυνση από το υπόγειο επιβλαβών ουσιών και αερίων που συσσωρεύονται στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες είναι της γνώμης ότι από το έδαφος σε μικρές ποσότητες, αλλά το ραδόνιο απελευθερώνεται συνεχώς. Με ανεπαρκώς λειτουργικό αερισμό, η συγκέντρωση αυτής της ουσίας αυξάνεται, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων του σπιτιού.
 • Διατήρηση της θερμοκρασίας στο υπόγειο στο επίπεδο που απαιτείται για την αποτελεσματική λειτουργία. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κώδικα κανόνων, αυτό απαιτεί η θερμοκρασία στον υπό ανέγερση υπόγειο χώρο να είναι υψηλότερη από το εξωτερικό, το πολύ 2 μοίρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συσκευή εκκένωσης εκτελείται κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Το σχήμα των αεραγωγών δεν έχει μεγάλη σημασία, επομένως τα πιο κοινά είναι τα απλά στρογγυλά ή ορθογώνια δομικά στοιχεία. Η βέλτιστη επιλογή για τον καθορισμό του μεγέθους και της ποσότητας τους είναι ο υπολογισμός κατά το σχεδιασμό του κατασκευαστικού έργου.

Ο κίνδυνος υψηλής υγρασίας στον υπόγειο χώρο

Ο αντίκτυπος της υψηλής υγρασίας είναι καταπληκτικά μεταξύ των πιο καταστροφικών για ένα σημαντικό μέρος των οικοδομικών υλικών και κατασκευών, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου και του σκυροδέματος, τα πιο συνηθισμένα στην κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών. Ανάμεσα στις πιθανές αρνητικές συνέπειες της απουσίας καθαρισμού στην ίδρυση του κτιρίου είναι:

 1. Απορρόφηση από τις κατασκευές από σκυρόδεμα της βάσης της υγρασίας από το χώρο κάτω από το δάπεδο. Ακόμα και μια υδατοστεγανότητα υψηλής ποιότητας δεν είναι πάντοτε σε θέση να εξαλείψει πλήρως τον κορεσμό του σκυροδέματος με υδρατμούς σε υψηλό επίπεδο υγρασίας. Το αποτέλεσμα αυτού του αρνητικού φαινομένου είναι η σταδιακή καταστροφή του σκυροδέματος και η διάβρωση του οπλισμού που βρίσκεται μέσα.
 2. Ο σχηματισμός συμπυκνωμάτων και η υγρασία των ξύλινων δομών του δαπέδου και του δαπέδου του ισογείου. Η λογική συνέπεια αυτής είναι η εμφάνιση μούχλας, μύκητας, σήψης, η οποία μειώνει σημαντικά τα χαρακτηριστικά αντοχής του ξύλου και την ανθεκτικότητα ολόκληρης της δομής και οδηγεί επίσης στην ανάγκη για εργασίες επισκευής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αυξημένη υγρασία επηρεάζεται δυσμενώς όχι μόνο από ξύλινες κατασκευές. Μούχλα και μύκητες μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε τούβλα ή μπλοκ πυριτικού αερίου, καθώς και σκυρόδεμα και δομές που κατασκευάζονται από αυτό.
 3. Η παρουσία αιωρούμενων αερίων και δυσάρεστη οσμή μέσα στο καθιστικό, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της άνεσης της διαβίωσης. Εκτός από αυτό, μην ξεχάσετε τη σταδιακή αύξηση της συγκέντρωσης του ραδονίου, η οποία έχει επίσης πολύ αρνητικό αντίκτυπο στους κατοίκους του κτιρίου.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο δυσάρεστες συνέπειες της ανεπαρκούς επιπέδου ή την έλλειψη εξαερισμού του υπόγειου χώρου, ένα λογικό ερώτημα είναι πόσο αποτελεσματικά οι οπές στη βάση του ένα ξύλινο σπίτι το χειμώνα, και αν επισκευαστεί ή μονώνουν απαιτείται.

Κλείσιμο κλείστρου

Όταν αποφασίζει αν θα κλείσει τον αερισμό του υπόγειου χώρου για το χειμώνα, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου πρέπει να καταλάβει εάν παύει να επηρεάζεται ο αντίκτυπος των αρνητικών παραγόντων που έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη του αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Είναι προφανές ότι το έδαφος συνεχίζει να απελευθερώνει την υγρασία και το ραδόνιο στην ψυχρή περίοδο, αν και σε κάπως μικρότερες ποσότητες. Επομένως, η προστασία των δομών από ξύλο ή σκυρόδεμα έναντι της υγρασίας και η αύξηση της συγκέντρωσης επιβλαβών ουσιών στον αέρα του υπόγειου σιδήρου εξακολουθεί να είναι απαραίτητη.

Επιπλέον, η διατήρηση της θερμοκρασίας στο επίπεδο που καθορίζεται από τον Κώδικα Κανονισμών είναι το σημαντικό καθήκον στη βάση του σπιτιού, δηλαδή το μέγιστο 2 βαθμοί υψηλότερο από το εξωτερικό. Αυτό είναι επίσης αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς έναν συνεχή αερισμό, ο οποίος πραγματοποιείται με τη βοήθεια χτυπήματος.

Το κύριο επιχείρημα για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών σπίτια που δεν αντικατοπτρίζουν την ουσία του προβλήματος, και αμέσως να αποφασίσει να κλείσετε τις τρύπες αέρα στο ίδρυμα για το χειμώνα, από την επιθυμία να κρατήσει τη θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού, επειδή πιστεύουν ότι το πάτωμα του πρώτου ορόφου μιας από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη θερμότητα. Μια ορισμένη λογική σε αυτή την προσέγγιση, φυσικά υπάρχει, ωστόσο, να μειώσει το επίπεδο της απώλειας θερμότητας είναι πολύ πιο σωστή και πιο εύκολη από τις αρμόδιες μόνωσης απόδοση επικάλυψη. Ως αποτέλεσμα, η σημασία του ζητήματος είναι σημαντικά μειωμένη, και δεν συνοδεύεται από την εμφάνιση νέων προβλημάτων που προκαλούνται από την έλλειψη των υπόγειων εξαερισμού.

Παρά τα παραπάνω, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το θέμα της επίτευξης άνετης θερμοκρασίας στο κτίριο και της μείωσης του κόστους θέρμανσης είναι βασικό και σοβαρότερο για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Η ανάλυση της πρακτικής της ιδιωτικής κατασκευής κατοικιών και η επακόλουθη εκμετάλλευση των ξύλινων κατοικιών δείχνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακόμη σκόπιμο να κλείνουμε μερικά από τα κτυπήματα. Σε μια τέτοια κατάσταση, γίνεται αρκετά λογικό να ρωτάμε πόσο σωστά και τι ακριβώς για να συνδέσετε το άνοιγμα στην βάση για το χειμώνα.

Σήμερα, χρησιμοποιούνται διάφορες λύσεις για το πρόβλημα, πώς να κλείσετε το άνοιγμα στην βάση για το χειμώνα. Ο πιο ικανός τρόπος είναι να εγκατασταθούν οι αποσβεστήρες στο στάδιο κατασκευής. Αυτή η επιλογή δεν απαιτεί υπερβολικό κόστος, καθώς η εγχώρια κατασκευαστική αγορά παρουσιάζει πολλές προσιτές επιλογές για πλαστικά ή μεταλλικά πλέγματα εξαερισμού με πτερύγια. Εύκολα καλύπτουν τη δυνατότητα να πέσουν στο υπόγειο του χιονιού, για παράδειγμα, με ισχυρές χιονοθύελλες, όχι σπάνιες το χειμώνα. Ελλείψει βροχόπτωσης, ο αποσβεστήρας, ο οποίος είναι φυσικός, ανοίγει εκ νέου, τουλάχιστον εν μέρει.

Λιγότερο αποτελεσματική, αλλά πολύ πιο συχνά χρησιμοποιούμενη παραλλαγή της απάντησης σε μια ερώτηση, από το να κλείνουμε μετρήσεις στην βάση για το χειμώνα, εμφανίζονται διάφορα υλικά. Αυτά είναι τα τούβλα και τα κομμάτια διαφόρων θερμαντήρων και ξύλινο μπαρ.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η επιθυμία να κλείσει το χειμώνα και να μειωθεί η απώλεια θερμότητας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα, γι 'αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των δραστηριοτήτων. Επιπλέον, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν τέτοιες μέθοδοι κλεισίματος των αεραγωγών, έτσι ώστε να διατηρείται η δυνατότητα απλού και ταχέως επακόλουθου ανοίγματος. Σε αυτή την ποιότητα είναι βολικό να χρησιμοποιείται αφρός πολυστερίνης εξωθημένου ή πυκνό ορυκτό μαλλί.

Παραλλαγές ενός ιδρύματος χωρίς φόντο

Παρά το γεγονός ότι η συσκευή των ιδιόκτητων προϊόντων στο ίδρυμα χρησιμοποιείται αρκετά συχνά, μερικές λύσεις σχεδιασμού, που πραγματοποιούνται σωστά στο στάδιο της κατασκευής, επιτρέπουν να το κάνουμε χωρίς αυτές. Συγκεκριμένα, ο εξαερισμός δεν απαιτείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Ο υπόγειος χώρος είναι καλυμμένος με πλάκα από σκυρόδεμα τοποθετημένο σε μαξιλάρι άμμου.
 2. Το φράγμα ατμών του εδάφους εκτελείται, το οποίο δεν αφήνει υγρασία και επιβλαβείς ουσίες στο υπόγειο χώρο?
 3. Το υπόγειο θερμαίνεται ή επικοινωνείται απευθείας με τους θερμαινόμενους χώρους και λειτουργεί αποτελεσματικά χωρίς να φυσάει αερισμό.

Στις αναφερόμενες περιπτώσεις, δεν είναι απαραίτητο να εκτελείτε ανατινάξεις στη βάση.

Συμπεράσματα

Η συσκευή των προϊόντων στη βάση ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι μια υποχρεωτική απαίτηση παρουσία μιας ταινίας βάσης και μη θερμαινόμενο υπόγειο χώρο. Ο αποτελεσματικός αερισμός του υπόγειου χώρου είναι απαραίτητος για να εξασφαλιστεί η αντοχή του κτιρίου τόσο σε ζεστές όσο και σε κρύες εποχές. Το χειμώνα επιτρέπεται να κλείνουν μερικώς ορισμένα καθαριστικά αέρα για να μειωθούν οι απώλειες θερμότητας στο κτίριο. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται γρίλιες εξαερισμού με πτερύγια, διάφορα αυτοσχέδια υλικά, για παράδειγμα, θερμαντήρες με τη μορφή πλαστικού αφρού, αφρού πολυστερίνης ή ορυκτοβάμβακα. Ωστόσο, το σύστημα αερισμού που χρησιμοποιεί αεραγωγοί πρέπει να λειτουργεί το χειμώνα, καθώς η έλλειψη αποτελεσματικού αερισμού θα έχει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, πιο σοβαρή από την αύξηση του κόστους θέρμανσης του κτιρίου.

Ο αέρας στο υπόγειο. Κανόνες της συσκευής αερισμού. Απαιτήσεις για το μέγεθος, τη διαμόρφωση και τη διάταξη τρυπών

Όπως γνωρίζετε, κάθε κτίριο στο οποίο επικαλύπτεται το δάπεδο είναι σε απόσταση από το έδαφος, απαιτεί αερισμό του υπόγειου χώρου. Σε αυτήν την αναθεώρηση, θα εξετάσουμε τις βασικές απαιτήσεις για το σύστημα εξαερισμού. Πολλοί ενδιαφέρονται για το πώς να κλείσει ο αέρας στο σόκο για το χειμώνα και αν πρέπει να γίνει καθόλου - αυτή η αποχρώση θα εξηγηθεί επίσης.

Μην υποτιμάτε τη σημασία της έκρηξης και τη χρήση της για δομές

Βασικοί κανόνες για τον αερισμό του πλίνθου

Στο σπίτι σας ήταν ζεστό και δεν επηρεάζεται από μούχλα και μύκητες, όλες οι δομές του θα πρέπει να αερίζεται και να μην εκτίθεται σε υγρασία και στάσιμη υγρασία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσετε μια μεγάλης κλίμακας δαπανηρή ανακατασκευή (μάθετε επίσης πώς να μονώσετε το υπόγειο του υπογείου).

Απαιτήσεις για το μέγεθος και τη διαμόρφωση των οπών

Στη φωτογραφία - πολλοί κλείνουν τον εξαερισμό με εξαρτήματα υγιεινής

Οι οικοδομικοί κανόνες και κανονισμοί δεν ρυθμίζουν τι πρέπει να είναι μια μορφή παραθύρου, έτσι όλα εξαρτώνται από τη φαντασία των ιδιοκτητών.

Αλλά αν κάνετε ένα σύστημα με τα χέρια σας, τότε ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε τρύπες είναι ο εξής:

 • Τοποθετώντας μια κατασκευή τεσσάρων σανίδων όταν ρίχνετε την πλίνθο. Τότε θα έχετε παράθυρα τετράγωνου σχήματος.
 • Αλλά υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος: λαμβάνεται ένας πλαστικός σωλήνας αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm και ένα κομμάτι που αντιστοιχεί στο πάχος του θεμελίου αποκόπτεται από αυτό. Το αποτέλεσμα είναι μια τέλεια επίπεδη κυκλική οπή.
 • Κατά την τοποθέτηση των τούβλων των παραθύρων πώματος είναι διευθετημένες σε μια διαδικασία τοποθέτησης, αλλά αν η δομή ανυψώνεται από τα μπλοκ θεμελίωσης - έχουν κοπεί ή νοκ άουτ τρύπες. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές κορώνες για σκυρόδεμα.

Τώρα σχετικά με τον αριθμό των τρυπών - στη μεγάλη πλειοψηφία των κτιρίων δεν είναι αρκετά, επομένως ο εξαερισμός δεν μπορεί να περάσει σωστά. Για παράδειγμα, σε μια μέση οικία με επιφάνεια περίπου 100 m 2, συνήθως γίνονται 8 τρύπες - 2 σε κάθε πλευρά. A πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 παράθυρα με διάμετρο 110 mm.

Μια οπή σε δύο τοίχους είναι πολύ μικρή για εξαερισμό

SNIP 2.08.01-89 «Κατοικίες» ρυθμίζει τις ακόλουθες προϋποθέσεις: στους εξωτερικούς τοίχους των υπόγειων συστημάτων χωρίς σύστημα μηχανικού αερισμού, και τα εξωτερικά τοιχώματα των ανοιγμάτων υπόγεια αερισμός πρέπει να εξασφαλίζεται με μια περιοχή θα πρέπει να είναι 1/400 της συνολικής επιφάνειας του υπόγειου.

Επιπλέον, οι εκπομπές αερίων πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα και το μέγεθος καθενός από αυτά να μην είναι μικρότερο από 0,05 m 2. Δηλαδή, η οδηγία υπολογισμού είναι πολύ απλή: η επιφάνεια του πρώτου ορόφου χωρίζεται σε 400, η ​​προκύπτουσα τιμή είναι το συνολικό μέγεθος όλων των εκρήξεων στους εξωτερικούς τοίχους σε τετραγωνικά μέτρα.

Απαιτήσεις για τη θέση των παραθύρων στη δομή

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, οι κτίσιμοι κώδικες ρυθμίζουν την ελάχιστη συνολική επιφάνεια στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού.

Όσον αφορά την τοποθεσία, υπάρχουν πολλοί κύριοι παράγοντες:

 • Τα παράθυρα πρέπει να διατάσσονται ομοιόμορφα σε όλους τους τοίχους, δηλαδή την περιοχή σε 100m 2 τετραγωνικά σπίτι σε κάθε πλευρά θα βρίσκεται 6 τρύπες διαμέτρου 110 mm.

Δηλαδή, κατά μέσο όρο ένα χτύπημα σε ένα και το μισό μέτρο του καπακιού. Αυτή η θέση είναι η πιο σωστή και πληροί όλες τις απαιτήσεις.

 • Μια άλλη σημαντική απόχρωση - Τα παράθυρα σε απέναντι τοίχους πρέπει να βρίσκονται απέναντι από το άλλο. Αυτό είναι απαραίτητο για το καλύτερο βύθισμα και τη διάβρωση της υπερβολικής υγρασίας. Ο αριθμός είναι σίγουρα σημαντικός, αλλά μην ξεχάσετε τη σωστή θέση.
 • Το πιο συνηθισμένο λάθος των προγραμματιστών - δεν υπάρχουν τρύπες στις εσωτερικές δομές της βάσης της ταινίας. Ακόμα κι αν όλα είναι καλά στα εξωτερικά τοιχώματα, ο αέρας δεν θα κυκλοφορήσει. Στο υπόγειο θα υπάρχουν πολλές νεκρές ζώνες, η υγρασία των οποίων μπορεί να διεισδύσει στο σπίτι, και στο μέλλον μούχλα και ακόμη και μύκητας μπορεί να σχηματιστεί.
 • Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα - Το ύψος της θέσης του αέρα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε αυτό το σκορ, αλλά θα πρέπει να τοποθετηθούν στη μέγιστη απόσταση από το έδαφος - στην κορυφή του καπακιού. Αυτό εγγυάται την υψηλή ποιότητα του εξαερισμού, επιπλέον, το χειμώνα είναι λιγότερο πιθανό να εισέλθουν τα παράθυρα με χιόνι.

Έτσι, θα συνοψίσουμε όλα τα παραπάνω: μόνο ένας επαρκής αριθμός οπών που βρίσκονται στην ίδια γραμμή στο πάνω μέρος του καπακιού είναι μια εγγύηση καλού εξαερισμού.

Συμβουλές! Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα παράθυρα το χειμώνα από το χιόνι, γιατί κατά την άνοιξη, το αποψυγμένο νερό θα εισέλθει στη δομή, κάτι που είναι πολύ ανεπιθύμητο.

Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε μια σπίθα ταυτόχρονα, η τιμή των τρυπών είναι πολύ υψηλή

Κλείνοντας το ίδρυμα το χειμώνα

Χωρίς μια συνεχή αλλαγή των μαζών του αέρα, δεν συσσωρεύονται μόνο παθογόνα βακτήρια στο δωμάτιο, αλλά και η καταστροφή του οικοδομικού υλικού. Αυτό ισχύει για τον χώρο που βρίσκεται μέσα στο υπόβαθρο ή κάτω από το πάτωμα. Απαιτεί επίσης την οργάνωση του εξαερισμού. Πώς να το υπολογίσω και να το εφαρμόσω σωστά; Αυτό θα συζητηθεί στο άρθρο. Επίσης θα σας πει τι να κάνετε με αυτό το χειμώνα.

Αξίζει να προβλεφθεί

Για να το πούμε απλά, οι εκρήξεις είναι μικρές τρύπες που βρίσκονται κατά μήκος της περιμέτρου του υπογείου. Μέσα από αυτά υπάρχει μια έξοδος και μια παροχή αέρα, η οποία είναι απαραίτητη για τον αερισμό. Στην περίπτωση της απουσίας του στην βάση, μπορεί να συμβούν μη αναστρέψιμες διαδικασίες. Για παράδειγμα, ο αέρας περιέχει υγρασία, αν δεν αφαιρεθεί εγκαίρως, αρχίζει να συμπυκνώνεται σε διάφορες επιφάνειες. Στο υπόγειο, η υγρασία εμφανίζεται λόγω των διαδικασιών της ζωής που συμβαίνουν στο σπίτι. Ο υγρός αέρας διέρχεται από το πάτωμα. Κάτω από το σπίτι υπάρχει ένα έδαφος που δεν παγώνει το χειμώνα. Δεδομένου ότι απορροφά απόλυτα την υγρασία, αρχίζει να εξατμίζεται και επίσης κατακάθια στις επιφάνειες.

Εάν υπάρχει συνθετική θερμοκρασία και υγρασία, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και οι διεργασίες σαθρότητας συνεχίζονται. Αυτό συμβαίνει στο χώρο θεμελίωσης. Η αναπαραγωγή μούχλας και διάφορων μυκήτων αρχίζει με ταχείς ρυθμούς. Με την πάροδο του χρόνου, από το ίδρυμα, το καλούπι αρχίζει να διεισδύει μέσω του δαπέδου σε άλλα δωμάτια. Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε φθορά δοκών και ξύλινων δαπέδων. Επιπλέον, με άφθονο περιεχόμενο υγρασίας, διεισδύει σε δομές οπλισμένου σκυροδέματος. Το ενισχυτικό στοιχείο χάνει την αντοχή του και μπορεί να αποτύχει. Υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τον οποίο χρειάζεται ο αερισμός θεμελίωσης.

Το ραδόνιο αυξάνεται συνεχώς από το έδαφος. Είναι ένα αέριο που, σε συνδυασμό με άλλες ουσίες, για παράδειγμα νερό, μπορεί να είναι χρήσιμο σε ορισμένες ποσότητες. Αλλά με την αφθονία του, ο οργανισμός είναι δηλητηριασμένος. Εάν το ίδρυμα δεν σκέφτεται τον εξαερισμό, τότε το ραδόνιο θα συσσωρευτεί στο χώρο θεμελίωσης και τελικά θα μπει στο σπίτι. Για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, παράγουν αέρα ή κάνουν αερισμό. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να αφαιρέσετε ένα ξεχωριστό σωλήνα εξαερισμού από την οροφή. Προκειμένου να συμβεί η διαδικασία, είναι σημαντικό να παρέχεται καθαρός αέρας. Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα κατασκευάζοντας σχάρες για εξαερισμό από τα δωμάτια. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης μπορεί να θεωρηθεί ως αισθητικό στοιχείο, επειδή δεν χρειάζεται να κάνετε τρύπες στο ίδρυμα.

Όταν δεν χρειάζεστε αέρα

Ορισμένες από τις εποικοδομητικές αποφάσεις που έγιναν κατά την ανέγερση του κτιρίου δεν επιτρέπουν τη δημιουργία του αέρα. Μεταξύ αυτών μπορούμε να διακρίνουμε:

 • κλειστό υπόγειο χώρο ·
 • παρουσία φραγμού ατμών ·
 • παρουσία αερισμού του υπόγειου χώρου.
 • κάτω από το σπίτι υπάρχει υπόγειο ή γκαράζ.

Κλειστά μπορεί να θεωρηθεί ένας τέτοιος υπόγειος χώρος, όταν το δάπεδο είναι μια συμπαγής πλάκα. Ταυτόχρονα, κάτω από αυτό, ο χώρος πρέπει να καλύπτεται από χώμα ή άμμο. Ο αέρας δεν θα απαιτηθεί ακόμα και αν έχει τοποθετηθεί κάτω από το δάπεδο μια μεμβράνη φραγμού ατμού. Εάν τοποθετηθεί σε ένα ενιαίο περίγραμμα χωρίς κενά στις ραφές, τότε η ανταλλαγή αερίων πηγαίνει προς μία κατεύθυνση και το ραδόνιο δεν εισέρχεται στο δωμάτιο. Δεν απαιτείται πρόσθετος αερισμός με τη μορφή εκρήξεων στη βάση και σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν η υποβάθρα αερίζεται ήδη σε παθητική ή ενεργή λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα λίτρο ανά δευτερόλεπτο ανά 10 m 2. Οι αέρας δεν θα χρειαστούν εάν υπάρχει ένα κελάρι στο υπόγειο για την αποθήκευση διαφόρων ειδών ή ένα γκαράζ. Λόγω των συχνών επισκέψεων σε αυτές τις εγκαταστάσεις, υπάρχει μια φυσική ανταλλαγή αέριων μαζών, η οποία εμποδίζει την εμφάνιση δυσάρεστων καταστάσεων.

Τι μέγεθος θα πρέπει να είναι οι τρύπες

Δεν μπορείτε να φτιάξετε αέρας με δική σας διακριτική ευχέρεια. Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα, τα οποία ρυθμίζουν τον αριθμό τους, καθώς και τον τρόπο τοποθέτησης στο ίδρυμα. Η βάση είναι SNiP με αύξοντα αριθμό 31/01/2003. Σε μία από τις παραγράφους (9.10) καθορίζεται η περιοχή των χτυπημάτων που πρέπει να υπάρχουν για τον αερισμό ενός χώρου σόλας. Η συνολική έκταση όλων των εκρήξεων θα πρέπει να είναι πάνω από τέσσερις εκατοστά της επιφάνειας του υπόγειου χώρου. Δηλαδή, πρώτα πρέπει να υπολογίσετε το συνολικό εμβαδόν του υποπεδίου. Αν είναι το σωστό σχήμα, απλώς πολλαπλασιάστε το πλάτος με το μήκος. Για μια σύνθετη φόρμα, πρέπει να διαιρέσετε τον υπο-χώρο σε απλές μορφές και να συνοψίσετε τις περιοχές του. Αυτό δεν λαμβάνει υπόψη την περιοχή του ιδρύματος.

Εάν η εσωτερική επιφάνεια όλων των χώρων είναι 120 m 2, τότε η συνολική επιφάνεια του αέρα είναι 0,3 m 2. Εάν αυτές οι τιμές μεταφραστεί σε μια πιο οπτική, οι κυκλικές οπές αέρα πρέπει να έχει διάμετρο όχι μικρότερη από 25 cm. Produhi ορθογώνιο διαστάσεις στην ελάχιστη τιμή πρέπει να είναι 10 × 50 ή 20 × 25 εκ. Με μια μεγάλη περιοχή μεγέθους produhi μπορούν να λάβουν σημαντικά. Για ένα ιδιωτικό μονοκατοικία αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Για να το λύσει, μπορείτε να κάνετε τρύπες αέρα μικρότερα, αλλά να αυξηθεί ο αριθμός τους στην περίμετρο του ιδρύματος.

Η θέση των βλαστών στην ταινία ίδρυσης έχει επίσης ορισμένες αποχρώσεις. Οι τρύπες δεν μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στην επάνω άκρη. Το ανώτατο σημείο πτώσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm κάτω από το επάνω άκρο της ταινίας θεμελίωσης. Υπάρχουν περιπτώσεις που το θεμέλιο δεν ανεβαίνει πάνω από την επιφάνεια του εδάφους στο απαιτούμενο επίπεδο, τότε είναι απαραίτητο να σκάψουμε ένα μικρό λάκκο και να το φράξουμε έτσι ώστε το έδαφος να μην πέσει στον υπο-χώρο. Η θέση των καπνών δεν πρέπει να είναι χαοτική. Θα πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα σε κάθε πλευρά του ιδρύματος. Τα προϊόντα που ευρίσκονται σε αντίθετες πλευρές πρέπει να είναι απέναντι μεταξύ τους, έτσι ώστε οι μάζες του αέρα να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Εάν υπάρχουν υπολείμματα γεφυρών στο υπόγειο, πρέπει να υπάρχουν και τρύπες για να κυκλοφορούν στον αέρα. Η ελάχιστη απόσταση που πρέπει να είναι μεταξύ των χτυπημάτων είναι 2 μέτρα. Στο διαμέρισμα στο ίδρυμα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα χτύπημα. Επιπλέον, αν είναι μόνος του, τότε το μέγεθος ενός τέτοιου καταιγισμού θα πρέπει να είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από αυτό που βρίσκεται στον εξωτερικό τοίχο του υπογείου. Αντί για ένα μεγάλο, μπορείτε να παρέχετε μερικές με μικρότερη διάμετρο. Το υπόγειο είναι ένα εξαιρετικό μέρος που τα ζώα και τα έντομα θα απολαύσουν ευτυχώς. Για να αποφευχθεί αυτό, οι τρύπες πρέπει να καλύπτονται με μεταλλική ή πλαστική σχάρα που θα χρησιμεύσει ως εμπόδιο στη διείσδυση.

Διαδικασία κατασκευής

Η βάση για την κατασκευή των οπών για εξαερισμό είναι καλύτερο να τεθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ιδρύματος. Εάν αυτό δεν έγινε, τότε είναι απαραίτητο να ιδρώσετε κατά τη διάρκεια της κατασκευής πτώσεων στο ίδρυμα, το οποίο κέρδισε δύναμη.

Κατά την εγκατάσταση του ιδρύματος

Εάν η βάση είναι κατασκευασμένη από πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος, τότε ένα κενό μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα χτύπημα, το οποίο θα αφεθεί μεταξύ πολλών τεμαχίων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί ώστε η φέρουσα ικανότητα της θεμελίωσης να μην επηρεάζεται. Εάν το θεμέλιο είναι τούβλο, τότε ένα από τα τούβλα είναι τοποθετημένο χωρίς κονίαμα, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί. Με τα θεμέλια κορδέλας, τα οποία είναι εντελώς πλημμυρισμένα, τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Μετά την εγκατάσταση του ξυλότυπου και των σανίδων, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε εκ των προτέρων τα μήκη του αμιαντοτσιμέντου, πλαστικού ή μεταλλικού σωλήνα. Η κοιλότητα του σωλήνα διακλάδωσης γεμίζει με άμμο και ταιριάζει στη θέση του. Αφού το ίδρυμα κερδίσει την απαιτούμενη αντοχή, αποσυναρμολογείται ο ξυλότυπος και η άμμος εκτοξεύεται από το άνοιγμα του ακροφυσίου. Στη συνέχεια τοποθετείται η σχάρα.

Στο τελειωμένο ίδρυμα

Η παραγωγή ανατινάξεων στο έτοιμο υπόβαθρο συνεπάγεται πολλά προβλήματα και χρόνο. Μπορούν να διατρυπηθούν χρησιμοποιώντας ένα διάτρητο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αποκτήσετε μια αρκετά ισχυρή μονάδα και να αγοράσετε για αυτό βόρακα και κορυφές, το μήκος των οποίων θα είναι ίσο με το πάχος του τοίχου θεμελίωσης. Μπορείτε να πάτε με τον άλλο τρόπο και να νοικιάσετε μια μηχανή γεώτρησης ή να μισθώσετε μια ομάδα που την κατέχει. Είναι ένας ειδικός μηχανισμός που συνδέεται άμεσα με το αεροπλάνο και με τη βοήθεια μιας κορώνας είναι σε θέση να επιλέξει την τρύπα της απαιτούμενης διαμέτρου.

Τι να κάνει με τον άνεμο το χειμώνα

Ο εξαερισμός χρειάζεται όλο το χρόνο, οπότε πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε με τα υγρά του υπογείου για το χειμώνα. Το χειμώνα, το δωμάτιο παίρνει λιγότερο αέρα από το δρόμο παρά το καλοκαίρι. Αυτό οφείλεται στην ανάγκη διατήρησης της θερμότητας και εξάλειψης της συμπύκνωσης λόγω διαφορών θερμοκρασίας. Η προσέγγιση αυτή έχει επίσης αρνητικές συνέπειες. Η ροή του ζεστού και υγρού αέρα στο κάτω πάτωμα αυξάνεται, οπότε η ποσότητα του συμπυκνώματος μπορεί να αυξηθεί κατά καιρούς. Η κατάσταση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει να κλείσουμε το χειμώνα, αλλά είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι είναι δυνατή η κάλυψή τους σε περίπτωση σοβαρών χιονοθύελων. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε το χιόνι μπορεί να εφαρμοστεί στο υπόγειο και από τον θερμό αέρα που λιώνει και η ποσότητα της υγρασίας αυξάνεται. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των οπών εξαερισμού είναι δυνατή η τοποθέτηση γρίλλων με περσίδες, οι οποίες θα κλείσουν ή θα τοποθετήσουν μικρές πόρτες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Περίληψη

Προφανώς, ο αέρας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δομής. Χωρίς τους, είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αερισμός του υποβάθρου. Πρέπει να είναι ανοιχτά ανά πάσα στιγμή του έτους. Κατασκευάστε τα καλύτερα στο στάδιο της τοποθέτησης του θεμελίου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι εύκολο να τοποθετηθούν στο απαιτούμενο επίπεδο και να μην παραβιάζουν την ακεραιότητα του υποστρώματος.

Πώς να κλείσετε τον αέρα στο θεμέλιο για το χειμώνα

Τα θεμέλια στο ίδρυμα - υπολογισμός, μέγεθος, πώς να κάνει, αν είναι απαραίτητο να κλείσει για το χειμώνα

Ο αέρας στο θεμέλιο είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί ότι το κενό κάτω από το ισόγειο του πρώτου ορόφου είναι αεριζόμενο, για το σκοπό αυτό γίνονται ειδικές οπές στο υπόγειο του θεμελίου.

Αυτός ο εξαερισμός είναι απαραίτητος, καθώς η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί κάτω από το δάπεδο, που βγαίνει από το έδαφος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι οι κτιριακές δομές θα είναι υπό συνεχή έκθεση στην υγρασία, ειδικά επειδή θα συσσωρεύονται συνεχώς. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε ξύλινες κατασκευές κατά την κατασκευή. Με υψηλή υγρασία, μπορεί να επιτεθεί από σήψη και μούχλα, καθώς και από το σχηματισμό μύκητα σε ξύλινες κατασκευές. Επιπλέον, το αέριο ραδονίου μπορεί να συσσωρευτεί στον υπόγειο χώρο.

Το χειμώνα, η συγκέντρωση υγρασίας και αερίου σπάνια αυξηθούν λόγω της δράσης των χαμηλών θερμοκρασιών, όπως μειώνοντας την πιθανότητα εξάτμιση, και μπορεί να παγώσει σε κτιριακές κατασκευές, παραμένοντας όπως ήταν, σε μια διατηρημένη μορφή πριν από την επόμενη αύξηση της θερμοκρασίας. Για να απαλλαγούμε από ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, στο έδαφος μέρος και να κάνει τέτοιες τρύπες.

Υπάρχει πάντα ανάγκη για ίδρυμα; Όχι, όχι πάντα. Αυτές οι τρύπες γίνονται μόνο όταν υπάρχει υπόγειος χώρος. Εάν έχετε δάπεδα του πρώτου ορόφου γίνονται στο έδαφος, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε κανένα αέρα.

Το μέγεθος των υψικαμίνων και ο αριθμός τους

Καθοδηγούμενη παράγραφο 9.10 πρότυπο SNP 31.01.2003 (SP 54.13330.2011) «συνολικό εμβαδόν κτιρίων κατοικιών διαμέρισμα πρέπει να είναι τέτοια produshov 1/400 ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου ή tehpodvala. Σε χώρους όπου μπορεί να απελευθερωθεί ραδιενεργά αέρια, produhi μεγέθη θα είναι 1 / 100-1 / 150 η περιοχή του δαπέδου (p.3.1. Εγχειρίδιο MGSN 2,02 έως 97). Ταυτόχρονα, η ελάχιστη έκταση όλων των εκρήξεων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,85μ² και μία - εντός 0,05μ². Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι μεγάλες οπές αερισμού απαιτούν ενίσχυση, όπως για παράδειγμα 300x300mm. Η μορφή των blowouts μπορεί να είναι οποιαδήποτε: ένα ορθογώνιο, ένας κύκλος, ένα τετράγωνο, ένα τρίγωνο, κλπ. Κατά κανόνα, οι τρύπες του αέρα γίνεται με τη μορφή ενός ορθογωνίου ή τετραγώνου, όπως φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστο, και η εκτέλεση των εν λόγω οπών αέρα δεν απαιτεί ειδική τεχνολογία. Οι αγωγοί βρίσκονται στο ίδιο διάστημα μεταξύ τους, ενώ οι ακραίες εκρήξεις από τις γωνίες του θεμελίου πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm. Οι οπές εξαερισμού πρέπει να τοποθετούνται απέναντι η μια στην άλλη, για καλύτερο αερισμό και ο αριθμός τους πρέπει να είναι ομοιόμορφος.

Το ύψος της θέσης τους από το επίπεδο του εδάφους εξαρτάται από το ύψος του υπογείου, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί σε ύψος 300 mm και όχι χαμηλότερα, προκειμένου να αποφευχθεί η πλημμύρα του υπόγειου χώρου με νερό τήξης. Ο νόμος της τοποθεσίας είναι αυτός: όσο υψηλότερο, τόσο το καλύτερο.

Υπολογισμός του κόστους

Ας πάρουμε δύο σενάρια ως παράδειγμα και υπολογίζουμε τον αριθμό τους.

Υπάρχει ένα σπίτι με θεμέλια 5x6 μέτρα στους εσωτερικούς τοίχους, που χτίστηκε στο Nizhny Novgorod. Με βάση το μέγεθος του ελάχιστου μεγέθους ενός φούσκας των 0,05 m², δέχονται οπές ορθογώνιου τμήματος 200χ250 mm. Τώρα πρέπει να σκεφτείτε τον απαραίτητο αριθμό τέτοιων τρυπών και να τα τοποθετήσετε ανάλογα.

Υπολογισμός

Υπολογίστε την περιοχή όλων των οπών εξαερισμού:

όπου F είναι η συνολική έκταση του υπογείου χώρου.

Μαθαίνουμε τον απαιτούμενο αριθμό εξόδων:

όπου P είναι η περιοχή μιας οπής.

Με βάση τους υπολογισμούς που ελήφθησαν, είναι απαραίτητο να διοργανωθούν 4 πτώσεις ώστε να μην υπάρχουν αεριζόμενες περιοχές του υπόγειου χώρου. Γιατί όχι 2, αλλά 4; Αλλά επειδή εδώ τίθεται σε ισχύ ένας ακόμη κανόνας, ο οποίος απαιτεί την τοποθέτηση τέτοιων οπών σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm από κάθε γωνιά του υπογείου. Το ύψος της θέσης από το έδαφος είναι 300mm.

Εάν η κατοικία διαθέτει εσωτερικά χωρίσματα με θεμέλια, τότε τέτοιες τρύπες πρέπει να βρίσκονται σε όλες τις γέφυρες που συνδέονται με το θεμέλιο. Συνήθως, τοποθετείται μια βάση στήλης για τα διαμερίσματα. αν είναι ξύλινο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση θα οργανωθεί πλήρης αερισμός του υπόγειου χώρου.

Κατασκευάστηκε ένα σπίτι στο οποίο χρησιμοποιήθηκε ένα υπόγειο. διαχωρίζοντας το υπόγειο χώρο σε δύο ίσα μεγέθη 9h4 μ. Υποτίθεται εκτέλεση produhi ορθογωνικό διαστάσεις 200h250 mm, το οποίο αντιστοιχεί στο ελάχιστο μέγεθος. Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Irkutsk. Πρέπει να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό φυσαλίδων και να τα τοποθετήσετε στα σωστά σημεία.

Υπολογισμός

Συνολική επιφάνεια των ανοιγμάτων εξαερισμού:

Λόγω του γεγονότος ότι οι εκπομπές αερίων ραδονίου παρατηρούνται στην περιοχή του Irkutsk, ο αριθμός τίθεται στον αριθμητή.

Ο απαιτούμενος αριθμός εξόδων:

Από τους υπολογισμούς φαίνεται ότι ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος και αυτό μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία του ιδρύματος. Για να μειώσετε τον αριθμό τους, θα πρέπει να αυξήσετε τις αρχικές παραμέτρους της εκκένωσης από 200x250mm σε 250x300mm, δηλαδή στα 0,075m2.

Με βάση τη νέα προκαθορισμένη κατάσταση, υπολογίστε εκ νέου τον αριθμό των οπών εξαερισμού:

Παίρνουμε ως βάση τον αριθμό 10 και το διαιρέσουμε με το 2. Μετά τη λήψη γυρίζει τον αριθμό 5 - τον αριθμό των αεραγωγοί για κάθε μισό του υπόγειου χώρου. Στα θεμέλια, κάτω από τον εσωτερικό τοίχο, πρέπει να φτιάξετε 3 τρύπες εξαερισμού για πλήρη αερισμό.

Υπολογίστε το σωστό μέγεθος και το μέγεθος των οπών εξαερισμού στο υπόγειο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Διαδίκτυο.

Πώς γίνονται τα πράγματα στην πράξη;

Πολλοί προγραμματιστές ιδιωτικών κατοικιών δεν κάνουν υπολογισμούς και χτυπήματα εκτελούνται όταν ρίχνουν το υπόβαθρο της ταινίας. Ως ξυλότυπος χρησιμοποιούνται συμβατικοί σωλήνες αποχέτευσης διαμέτρου 110 mm. Ο αριθμός των οπών για εξαερισμό υπολογίζεται περίπου ως εξής: μία τρύπα για 2-3 μέτρα λειτουργίας του θεμελίου.

Είναι σωστό αυτό; Όχι πραγματικά, αλλά καλύτερα από ό, τι δεν είναι καθόλου. Ακόμα και αν οι οπές εξαερισμού δεν είχαν προβλεφθεί στο στάδιο της ανέγερσης της θεμελίωσης, τότε θα τρυπήσετε μετά από ένα blowdown όχι περισσότερο από 100 mm.

Κλείνετε το ίδρυμα το χειμώνα;

Ο εξαερισμός μιας παράνομης συσκευής πρέπει να πραγματοποιείται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ειδικά σε περιοχές όπου συμβαίνουν εκπομπές αερίων ραδονίου. Επομένως, δεν συνιστάται να κλείνετε τον αέρα για το χειμώνα. Αυτή η απαίτηση περιγράφεται στο SNiP 11-3-79 "Μηχανική Θερμότητας Κατασκευής". Έχοντας ανοίξει ένα τέτοιο έγγραφο στη δεξιά σελίδα, μπορείτε να δείτε τον πίνακα αριθ. 2, ο οποίος δείχνει ότι η θερμοκρασία στο υπόγειο και η θερμοκρασία του πάτου του δαπέδου πρέπει να είναι σχεδόν ίδιες. Η διαφορά είναι μόνο 2 ° C, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον κατάλληλο εξαερισμό.

Αν το πρόβλημα είναι να κρατήσετε τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να μονώσετε το δάπεδο από μέσα, αλλά οι οπές εξαερισμού δεν μπορούν να κλείσουν.

Πώς να φτιάξετε μια σπίθα στο τελειωμένο ίδρυμα;

Ο υπολογισμός των μεγεθών και του αριθμού των εκρήξεων γίνεται στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου και οι οπές εξαερισμού σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της συσκευής του άνω μέρους του θεμελίου. Αλλά συμβαίνει να ξεχνούν και να θυμούνται όταν τελειώνει το κύριο έργο για την εκχύλιση του ιδρύματος. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, πώς να κάνετε μια σπίθα στο τελικό ίδρυμα;

Υπάρχουν πολλές επιλογές:

 1. Κόψτε ή χτυπήστε τα ανοίγματα εξαερισμού του σωστού μεγέθους, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο: ένα μύλο ή μια διάτρηση ή και τα δύο. Η πολυπλοκότητα αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το ίδρυμα. Εάν πρόκειται για τούβλο, τότε δεν θα υπάρξουν ειδικά προβλήματα, και εάν πρόκειται για οπλισμένο σκυρόδεμα, τότε θα χρειαστεί να πηδήξουμε. Σε αυτή την περίπτωση, η ξεχασία μπορεί να μετατραπεί σε πρόσθετο κόστος υλικού. Οι τιμές διάτρησης τέτοιων οπών κυμαίνονται από 10-200 ρούβλια ανά 1 εκ. Βάθους, ανάλογα με τη δυσκολία διάτρησης.
 2. Εάν είναι δυνατόν, ρυθμίστε τα δάπεδα του πρώτου ορόφου στο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος μεταξύ του εδάφους και του δαπέδου, που επιτρέπει την επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος χωρίς πρόσθετο κόστος.

Πρακτικά ολόκληρη η Ευρώπη ασκεί την κατασκευή ατομικής κατοικίας χωρίς καπνούς, η οποία τοποθετεί δάπεδα απευθείας στο έδαφος. Αυτά τα δάπεδα δεν παρουσιάζουν μειονεκτήματα εγγενή στα δάπεδα που πρέπει να αερίζονται. Τα δάπεδα που απευθείας στο έδαφος, είναι σε θέση να αντέχει πολύ μεγαλύτερα φορτία, να μην λυγίσει, και λόγω της έλλειψης του υπόγειου χώρου κάτω από το δάπεδο δεν έχει σχηματιστεί υγρασία, η οποία επηρεάζει αρνητικά το σχεδιασμό του δαπέδου και των τοίχων.

Εάν ξεχάσετε τα προϊόντα, τότε ίσως πρέπει να επανεξετάσετε την τεχνολογία της τοποθέτησης του δαπέδου και να σώσετε τα χρήματα, χαμηλώνοντας το κτίριο. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε υπόγειο χώρο συντρίμμια (αγώνα τούβλο ή άλλων υλικών), αναμεμειγμένο με άμμο και συμπιέζεται καλά και στη συνέχεια να το πάτωμα και να μην προβεί σε αεραγωγούς.

Το μερίδιο του υπόγειου είναι επίσης στο γεγονός ότι μερικά τρωκτικά ή ερπετά μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτό. Σε αυτούς τους χώρους, αν είναι πολύ ζεστοί, πολλά είδη εντόμων, σφάλματα και σκουλήκια που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν μέσα στην κατοικία μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Αυτό μπορεί να συμβεί όταν, για οποιονδήποτε λόγο, παραβιαστεί η ακεραιότητα του υπογείου χώρου, πράγμα που συνεπάγεται διείσδυση κάτω από το δάπεδο τέτοιων "ζώων".

Αυτο-άρωμα

Θα πω αμέσως ότι είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργήσετε ένα υπόβαθρο στο ίδρυμα με τα χέρια σας, καθώς το πάχος της ταινίας κυμαίνεται μεταξύ 40-60 εκ. Και η διάτρηση οπλισμένου σκυροδέματος αυτού του πάχους είναι μακρά και δαπανηρή.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνουν τρύπες στο ίδρυμα:

 1. Δομή του υπόγειου τμήματος του τούβλου και με ήδη παρεχόμενες τρύπες. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο σωστή και αρκετά απλή, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει. Έτσι, για παράδειγμα, εάν οι τοίχοι έχουν ήδη ανεγερθεί, τότε δεν είναι δυνατό να οικοδομήσουμε μια βάση με σαφή κατασκευή.
 2. Κάντε τις τρύπες μια διάτρηση - το πιο δημοφιλές και προσιτό τρόπο μεταξύ των ιδιωτικών προγραμματιστών. Ανάλογα με τη μάρκα του σκυροδέματος και τον βαθμό της ενίσχυσης του, χρειάζονται αρκετές ώρες για μία πλήρη εργάσιμη ημέρα για να κάνει ένα χτύπημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περάσετε μερικές εκτοξευτές στο σκυρόδεμα. Οι οπές που έχουν τραβηχτεί κατά μήκος της περιμέτρου του αναπνευστήρα, ο διατρητήρας δεν πρέπει να είναι σε πλήρη χωρητικότητα και να υγράνετε περιοδικά το τρυπάνι με νερό για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.
 3. Χρησιμοποιήστε στέμματα σε ένα μπουμπούκι και βήμα προς βήμα για να τρυπήσετε σκυρόδεμα σε μέρη, και στη συνέχεια να γροθιά σκυρόδεμα με έναν puncher με ένα τσιμπάκι. Πολύ περίπλοκη και όχι γρήγορη.

Πώς να κλείσετε τη βάση στην βάση από ποντίκια

Όταν έρχονται οι πρώτοι παγετώνες το φθινόπωρο, τα τρωκτικά του αγρού αρχίζουν να αναζητούν οικοτόπους με πιο άνετες συνθήκες. Τέτοια καταφύγια ποντικιών - voles βρίσκονται σε προαστιακά κτίρια. Εκεί δεν φοβούνται τον διάτρητο άνεμο, ο οποίος σε μείον τις θερμοκρασίες καθιστά τους αγρούς ακατάλληλους για ύπαρξη.

Το μικρό μέγεθος και η έμφυτη διείσδυση επιτρέπουν στα ποντίκια να διεισδύσουν μέσα από τις μικρότερες τρύπες στα κτίρια. Πάνω απ 'όλα προσελκύονται από υπόγειους χώρους, όπου η συσσωρευμένη θερμότητα αποθηκεύεται περισσότερο.

Αέρας (τρύπες για τον αερισμό του υπόγειου χώρου) - ο ευκολότερος τρόπος διείσδυσης τρωκτικών στην κατοικία. Από το υπόγειο, θα βρουν ευκαιρίες να εγκατασταθούν σε όλο το σπίτι.

Πώς και τι να κλείσει η βάση στα θεμέλια του ποντικιού;

Προκειμένου να αποκλείσετε τους ανεπιθύμητους γείτονες να εγκατασταθούν σε μια εξοχική κατοικία, είναι απαραίτητο να κλείσετε αξιόπιστα τη βάση στο θεμέλιο από τα ποντίκια. δηλαδή για να καλύψουν τους τρόπους πιθανής διείσδυσής τους. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να εγκαταστήσετε τις γρίλιες στα μετρητά του υπόγειου χώρου. Τα κύτταρα των πλεγμάτων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 5 mm. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να αναζητηθούν σε καταστήματα κατασκευών και ειδών οικιακής χρήσης. Είναι εύκολο να τα κάνετε μόνοι σας.

Εάν δεν υπάρχουν τελικά προϊόντα στα καταστήματα, ένα συρμάτινο πλέγμα ή ένα άκαμπτο πλέγμα είναι υποχρεωτικό. Εκτιμώντας τη συνολική έκταση όλων των οπών εξαερισμού, λαμβάνουμε το σωστό υλικό. Τρίβουμε κόβουμε το ψαλίδι στο μέταλλο σε ορθογώνια μεγέθους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε τις λεπτομέρειες του πλαισίου και να διακοσμήσετε το προϊόν στην τελική του μορφή.

Για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο, χρησιμοποιείτε λευκή κονσέρβα ή κονσέρβα που βρίσκεται στο αγρόκτημα. Το κασσίτερο κόβεται σε ταινίες πλάτους περίπου 60 mm. Οι λωρίδες διπλώνονται κατά το ήμισυ κατά μήκος, σχηματίζοντας το πλαίσιο του πλέγματος. Ένα ορθογώνιο καλωδίου πλαισιώνεται με τα λαμβανόμενα τμήματα των λωρίδων του κασσίτερου και στερεώνεται με κτυπήματα με ένα σφυρί. Τα πλαισιωμένα πλαίσια είναι εγκατεστημένα με τη βοήθεια πείρων και βιδών στις τρυπημένες οπές, κλείνοντας όλες τις εκρήξεις.

Πώς να απαλλαγείτε από τα ήδη περασμένα ποντίκια;

Όταν η πρόσβαση στο σπίτι για τους προσκεκλημένους επισκέπτες είναι αποκλεισμένη, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν διεισδύσει ακόμη στην κατοικία. Για να γίνει αυτό, το σπίτι χρειάζεται για λίγο για να φιλοξενήσει την εξοπλισμένη ποντικοπαγίδα. Αν οι παραδοσιακές πτηνοτροφές είναι δυσάρεστες με τη σκληρότητα τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καινοτομία.

Νέες πτητικές συσκευές γίνονται με τη μορφή σφραγισμένων μολυβιών από πλαστικό. Τρωκτικά δεν βλάπτει, αλλά ασφαλώς κλειδώνει μέσα. Κάποια στιγμή στην παγίδα το ποντίκι θα είναι ζωντανό. Μπορείτε να το απελευθερώσετε στο πλησιέστερο δάσος ή πεδίο.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να προστατεύεται αξιόπιστα από ανεπιθύμητη γειτονιά. Είναι πολύ πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε δηλητηριώδεις ουσίες. Όταν χρησιμοποιούμε δηλητηρίαση, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων.

Είναι απαραίτητο να κλείσει ο αέρας στο θεμέλιο για το χειμώνα;

Παραδοσιακά, οι συμπατριώτες μας έσβησαν στην ταινία. Επειδή αν αφήσετε τον αναφλεγόμενο αέρα ανοιχτό, το δάπεδο θα είναι κρύο και η θερμότητα θα πάει μακριά. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στις ξύλινες κατασκευές, εμφανίζεται υγρασία, το δέντρο γίνεται μαύρο και εξαφανίζεται. Ειδικά το χειμώνα. Ως εκ τούτου, η προσέγγιση που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη για την κατασκευή ξύλινων κατοικιών - η θερμομόνωση του υπόγειου κτιρίου - είναι καταλληλότερη. Στη συνέχεια, μπορείτε να αερίσετε με ασφάλεια και μην ανησυχείτε για τους μύκητες και τα μούχλα.

v5i5p5 Τι εννοείτε "πολλά πράγματα" και "κλείστε κάποια"; Διαιρέστε την περιοχή του σπιτιού κατά 400 (SNIP31-01-2003), λάβετε την ελάχιστη έκταση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα. Εάν έχετε ένα κελάρι για την θέρμανση, μια μεγαλύτερη περιοχή δεν είναι φόβος. Σε περίπτωση κινδύνου στο ραδόνιο, η περιοχή των ρύπων είναι 2,66-4 φορές υψηλότερη. "Πολλές εκρήξεις" είναι εάν έχετε ένα θεμέλιο που διατρυπάται μόνο από αεραγωγοί. Αλλά ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, αερίζεται χειρότερα από ένα σπίτι στα ξυλοπόδαρα. Και τέτοιες κατασκευές σε ξύλινες κατασκευές δεν είναι ασυνήθιστες. Με την ευκαιρία του "κλεισίματος κάποιων" είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι ο κακός αερισμός οδηγεί σε αποσύνθεση, σχηματισμό ασθενειών στο ξύλο, γήρανση του σκυροδέματος κλπ. Ως εκ τούτου, ή να κλείσετε όλα τα gadgets χωρίς να θερμάνετε το υπόγειο, όπως κάνουν οι περισσότεροι ή δεν κλείνουν καθόλου, προ-μονωτικά, κάτι που είναι πιο σωστό.

Και περισσότερα για τη μάσκα στον αέρα, όπως στην παραπάνω εικόνα. Η ελάχιστη επιφάνεια ενός ανοίγματος (SNIP31-01-2003) είναι 0,05m2, δηλαδή μια στρογγυλή οπή διαμέτρου 0,25m. Αυτή η διατομή είναι απαραίτητη για τη διέλευση ενός ορισμένου ποσού αέρα. Εάν υπάρχει μια σχάρα, θα πρέπει να αφήσει σε όσο τον αέρα όπως η τρύπα που περιγράφεται. Δηλαδή, η περιοχή των κοιλοτήτων πλέγματος είναι 0,05 m.

Και τέλος, η έξοδος για το "υπόγειο κάτω από το σπίτι" και τα blowouts εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες. Πώς μπορείτε να τα συγκρίνετε;

Ο συντονιστής επέλεξε αυτήν την απάντηση ως το καλύτερο

Το όλο σημείο των οπών αέρα είναι πρώτον εξαερισμού του υπόγειου χώρου, και χρειάζονται μόνο αν υπάρχει συσσωρευμένη υγρασία, όπως είναι από το κλείσιμο των υπογείων υδάτων ή πεδινά όπου η υψηλή υγρασία, και το δεύτερο μέρος του αερισμού οπών αέρα είναι το σπίτι όπου χρησιμοποιείται η σόμπα (καύση συνήθης σόμπα καυσόξυλων ή άνθρακα, γι 'αυτήν, και χρειαζόμαστε αυτές τις τρύπες αέρα, όπως ο φούρνος καταναλώνει πολύ αέρα, έτσι ώστε να ήταν μια καλή πρόσφυση σε αυτό, το μόνο που χρειάζεται!)

Τώρα θα καταλάβουν με το κλείσιμό τους, σίγουρα θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το πρόστιμο μεταλλικό πλέγμα στο κελάρι δεν πήρε τα τρωκτικά και τα παράσιτα, το χειμώνα μπορείτε να συνειδητοποιήσετε αν θέλετε να τα κλείσει τελείως ή απλά αρκετό για να καλύψει, μπορεί να γίνει κατανοητό από τον (καύση) θέρμανσης σόμπα ή το λέβητα!

Και σίγουρα δεν θα φέρει την ευχαρίστηση περπατώντας μέσα από το σχέδιο του σπιτιού που είναι φουσκωμένο από τον άνεμο του χειμώνα στον αέρα.

Επομένως, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να οργανώσετε μια κατάλληλη ρύθμιση της παροχής αέρα, και από την αιολική πλευρά μπορούν να είναι εντελώς κλειστές ή immured! Γιατί αν είχαν γίνει στο μυαλό, ακόμα και μία από τις εξωτερικές τρύπες είναι αρκετός χώρος για εξαερισμό των διαμερισμάτων ενδοδαπέδια και της ροής του αέρα στο δωμάτιο, επειδή μεταξύ των τμημάτων είναι επίσης διόδων ή κενά στα θεμέλια!

Εάν γενικά, τότε οι εκπομπές αέρα πρέπει να είναι ανοιχτές τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Ο αέρας είναι ο εξαερισμός του υπόγειου χώρου.

Και αν έχετε κρύα δάπεδα, τότε αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι η μόνωση της οροφής.

Μερικές φορές έχει νόημα να κλείνει ο αέρας, για παράδειγμα, εάν στο υπόγειο υπάρχουν μερικοί σωλήνες (για παράδειγμα ένας σωλήνας νερού) και μπορούν να παγώσουν το χειμώνα.

Αλλά αυτό είναι επίσης ένα λάθος, χρειαζόμαστε σωλήνες. ή να το τοποθετήσετε με διαφορετικό τρόπο ή να τα θερμάνετε μέχρι το καλώδιο θέρμανσης.

Η γη (έδαφος) απελευθερώνει αέριο ραδονίου, εάν το αέριο είναι κλειστό, η συγκέντρωσή του θα είναι κρίσιμη και αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Λοιπόν, το τελευταίο πράγμα, πολλοί χρήστες κλείνουν τον αέρα, επειδή το ύψος του καλύμματος χιονιού είναι υψηλό στην περιοχή τους.

Αλλά αυτό δεν είναι σωστό, πρώτα, στη διάταξη των εκρήξεων, πρέπει να λάβουμε υπόψη το ύψος της μετα-θέσης τους

Και δεύτερον, αυτό είναι μια από τις ιδιαιτερότητες της ζωής σε ένα ιδιωτικό σπίτι, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε όχι μόνο στο εσωτερικό της κατοικίας, αλλά και εκτός, αν απλούστερη, οι χιονισμένη χειμώνες κλίση περιοδικά το χιόνι από τις οπές αέρα.

Δεν είναι απαραίτητο να κλείνετε τα πώματα, ούτε το χειμώνα ούτε το καλοκαίρι, αν τα πατώματα είναι κρύα, τα μονώσετε.

Μόλις έχετε ένα παλιό ξύλινο σπίτι, τότε σας συνιστώ να το κλείσετε!

Επειδή αν δεν κλείσετε τον αέρα, τότε από κάτω κάτω από το πάτωμα, αποδεικνύεται ότι η οροφή του υπόγειου, σχηματίζει συμπύκνωση και κολλάει τις σταγόνες σε όλη την περίμετρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το χειμώνα υπάρχει μια απτή διαφορά στη θερμοκρασία και αποδεικνύεται ότι το υπόγειο είναι ζεστό και έξω από το κρύο. Έτσι αυτό το κρύο παίρνει κάτω από το δάπεδο και μαζί με τη θερμότητα σχηματίζει ένα συμπύκνωμα, το οποίο κατά συνέπεια εναποτίθεται στο υψηλότερο σημείο, δηλ. από το πίσω μέρος του δαπέδου. Κατά συνέπεια, η σεξουαλική σήψη και η αποσύνθεση.

Εάν κλείσετε τον αέρα, τότε ο κρύος αέρας δεν θα πέσει τόσο πολύ στο υπόγειο και το συμπύκνωμα θα είναι μικρότερο.

Αυτή είναι η υπόγεια οροφή που θα φανεί το χειμώνα, αν κρατήσετε όλο τον ανοιχτό αέρα.

Ο εξαερισμός πρέπει να πραγματοποιείται το χειμώνα και το καλοκαίρι. Εάν ανησυχείτε ότι θα θερμαίσετε το δρόμο, τότε είναι καλύτερα να μονώσετε την οροφή πάνω από το πάτωμα. Εάν έχετε πολλές αποδόσεις, μπορείτε να κλείσετε μερικά. Αλλά θα πρέπει να γίνει ακόμα αερισμός. Το καλούπι δεν θα περιμένει. Και δεν έχει σημασία αν είναι κρύο ή ζεστό στο ίδρυμα.

Αν και εξαρτάται ακόμα πολύ από το τι είναι το ίδρυμά σας. Έχουμε ένα υπόγειο κάτω από το σπίτι και ένα παράθυρο που δεν κλείνουμε ποτέ. Δεν υπήρξαν ποτέ προβλήματα.

Προσθήκη στον επιλεγμένο σύνδεσμο

Θέλετε να κλείσετε τον αέρα για το χειμώνα; Η ανάγκη για ένα υποπεδίο;

Αέρα στην κορδέλα κορδέλα του σπιτιού για εξαερισμό

Αν έχετε αποφασίσει να εξακολουθούν να ζουν με τις οπές αέρα και σήψη ορόφους (για να μην κλείσουν για το χειμώνα) θα πρέπει να γίνει κατανοητό - η βάση θα παγώσει τις δύο πλευρές, δηλαδή τα αναγκαία μέτρα εναντίον των κανονικών και εφάπτεται δυνάμεις του παγετού συνωστισμένα # 7 στο εξωτερικό και το εσωτερικό - (όπως η θέρμανση της βεράντας στο συνημμένο). συμπλήρωση των ιγμορείων, μαξιλάρια, αποστράγγιση, αποστράγγιση, διείσδυση κάτω από το κανονικό βάθος κατάψυξης + 10%.
Ανάγκη εξαερισμού των φρεατίων με δάπεδα οπλισμένου σκυροδέματος.
Οι πλάκες με προεντεταμένο οπλισμό έχουν πολύ μικρή προστατευτική στρώση στην αναρτημένη ζώνη και δεν έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία σε υγρές συνθήκες (απαίτηση κατασκευαστή - όχι περισσότερο από 75% υγρασία). Λεπτομέρειες στα blogs Αλέξανδρος Terekhov - YouTube
Απαιτείται εντατικός αερισμός του υπόγειου ή υπό μορφή ανοικτών εκρήξεων (+ υποχρεωτικά μέτρα κατά της κατάψυξης του ιδρύματος ), ή εσωτερικό απόσπασμα από το υποπεδίο. Σε κάθε περίπτωση, με κάθε τρόπο υγρασία εδάφους.

Σε κάθε σόλα το κύριο πράγμα είναι η προστασία από την υγρασία!
Standard SP 31-105-2002
P / e μεμβράνη για μόνωση με υδρογόνο / υγρασία, σπόρια
05.08.13. Έχει διαταχθεί το έργο προστασίας από οίδημα. Εξέταση. Classic - στην σόνα για δύο χτυπήματα 100mm ανά πλευρά (κοντά το χειμώνα). Κάτω από το έδαφος, η περιεκτικότητα σε υγρασία είναι 100%, στο σπίτι 75%. (Έχω 48% στο σπίτι μου). Εκτός ημέρας, 65-85%, σήμερα - 48-82% (ημέρα-νύχτα).