Πώς να κλείσετε τη βάση στην βάση από ποντίκια

Κατά την οικοδόμηση ιδιωτικών κατοικιών, συχνά δεν πραγματοποιούν υπολογισμούς και εκτελούν εργασίες εκτόξευσης όταν ρίχνουν ένα υπόβαθρο λωρίδων. Για τους ξυλοτύπους, χρησιμοποιήστε κανονικούς σωλήνες αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm. (όπως στην περίπτωσή μου) Ο αριθμός των οπών για εξαερισμό υπολογίζεται περίπου ως εξής: μία τρύπα για 2-3 τρέχοντα μέτρα του θεμελίου.

Αυτό δεν είναι απολύτως σωστό, αλλά είναι καλύτερο από ό, τι χωρίς καμία σκέψη. Εάν έχετε ένα θεμέλιο χωρίς να το ανακαλύψετε, στη συνέχεια, για να τα κάνετε αργότερα πρέπει να τρυπήσετε - αυτό δεν είναι η φθηνότερη πράξη και η φόρμα μπορεί να εμφανιστεί νωρίτερα από ό, τι συνειδητοποιείτε ότι το ίδρυμα γίνεται με σφάλματα.

Κλείνετε το ίδρυμα το χειμώνα;

Αν το πρόβλημα είναι να κρατήσετε τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να μονώσετε το δάπεδο από μέσα, αλλά οι οπές εξαερισμού δεν μπορούν να κλείσουν. Ωστόσο, αν θυμάστε τις παλιές μέρες, οι παππούδες μας κατάφεραν να καλύψουν τον αέρα το χειμώνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θέρμανση στο σπίτι ήταν σόμπα και αυτό προκάλεσε μια έντονη ροή του αέρα από κάτω από το πάτωμα. Ο αέρας ήταν καλυμμένος, αλλά όχι πλήρως σφραγισμένος και αυτό εξασφάλιζε επαρκή αερισμό το χειμώνα. Έτσι, αν ζείτε σε ένα χωριό και θερμαίνετε μια σόμπα το χειμώνα, είναι λογικό να ακολουθήσετε το παράδειγμα των προγόνων σας, και εάν έχετε φυσικό αέριο ή ηλεκτρική θέρμανση, είναι καλύτερο να μην κλείσετε τον αέρα το χειμώνα.

Στην Ευρώπη, χτίζουν ατομικές κατοικίες, τοποθετώντας δάπεδα απευθείας στο έδαφος. Αυτά τα δάπεδα δεν χρειάζεται να αερίζονται. Τα δάπεδα που τοποθετούνται απευθείας στο έδαφος είναι ικανά να αντέξουν πολύ περισσότερα φορτία, δεν κάμπτονται και λόγω της έλλειψης υπογείου χώρου κάτω από το πάτωμα, δεν σχηματίζεται υγρασία. Αυτό και είχαμε πριν - πήλινα δάπεδα συχνά έκαναν στο νότο, στην Ουκρανία, ειδικότερα.

Στη σύγχρονη λογοτεχνία συνιστάται συχνά η κάλυψη του υπόγειου χώρου με υπολείμματα κατασκευής (τούβλα ή απορρίμματα δομικών υλικών) εναλλάξ με άμμο και συμπαγές πηγάδι, στη συνέχεια τοποθετείτε το πάτωμα και μην δημιουργείτε οπές εξαερισμού. Από τη μια πλευρά, θα έχετε ένα υψηλότερο ισόγειο, από την άλλη πλευρά - αερισμός σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι χειρότερη από ό, τι σε κτίρια με ένα υποδάπεδο, και όπου υψηλά υπόγεια ύδατα, πρέπει να ανησυχείτε για τη σωστή στεγάνωση. Έτσι όλα δεν είναι τόσο απλά.

Το μερίδιο του υπόγειου είναι επίσης στο γεγονός ότι μερικά τρωκτικά ή ερπετά μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτό.

Πώς να κλείσετε τη βάση στην βάση από ποντίκια

Podpol - ένα ιδανικό μέρος για την κατοικία των ποντικών και άλλων τρωκτικών το χειμώνα. Με την έναρξη των πρώτων παγετών του φθινοπώρου, αρχίζουν να αναζητούν οικοτόπους με πιο άνετες συνθήκες. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στο σπίτι. Αλλά για εμάς αυτό είναι μια μεγάλη απειλή. Έτσι, ο χώρος κάτω από το πάτωμα πρέπει να προστατεύεται αξιόπιστα.

Πώς μπορείτε να κλείσετε τον αέρα στο ίδρυμα;

Πώς να τοποθετήσετε την σχάρα εξαερισμού στον αέρα στην βάση;

Πώς να απαλλαγείτε από τα ήδη περασμένα ποντίκια;

Φυσικά, εάν τα ποντίκια έχουν ήδη εισχωρήσει στο πάτωμα, τότε πρέπει να πιαστούν. Εδώ μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο να μην έχετε στερεώσει τις γρίλιες σφιχτά. Στους αγωγούς των βλαστών θα είναι βολικό να εγκαταστήσετε ποντίκια, όπως συνήθως, και αυτά που μπορείτε να κάνετε εσείς. Στο Διαδίκτυο, πολλά βίντεο είναι αφιερωμένα στον τρόπο δημιουργίας τέτοιων πτηνών και απολαμβάνουν σταθερή δημοτικότητα. Εγώ, μόνο στην περίπτωση, έκλεισα ένα άνοιγμα με μια κινητή σχάρα στερεωμένη στην κορυφή του μεντεσέ. Από ένα τέτοιο χτύπημα το τρωκτικό μπορεί να βγει, αλλά δεν μπορεί να πάρει πίσω. Αντίθετα, η ποντικοπαγίδα είναι παγιδευτική. Ελπίζω να λειτουργήσει.

Τα θεμέλια στο ίδρυμα - υπολογισμός, μέγεθος, πώς να κάνει, αν είναι απαραίτητο να κλείσει για το χειμώνα

Ο αέρας στο θεμέλιο είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί ότι το κενό κάτω από το ισόγειο του πρώτου ορόφου είναι αεριζόμενο, για το σκοπό αυτό γίνονται ειδικές οπές στο υπόγειο του θεμελίου.

Αυτός ο εξαερισμός είναι απαραίτητος, καθώς η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί κάτω από το δάπεδο, που βγαίνει από το έδαφος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι οι κτιριακές δομές θα είναι υπό συνεχή έκθεση στην υγρασία, ειδικά επειδή θα συσσωρεύονται συνεχώς. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε ξύλινες κατασκευές κατά την κατασκευή. Με υψηλή υγρασία, μπορεί να επιτεθεί από σήψη και μούχλα, καθώς και από το σχηματισμό μύκητα σε ξύλινες κατασκευές. Επιπλέον, το αέριο ραδονίου μπορεί να συσσωρευτεί στον υπόγειο χώρο.

Το χειμώνα, η συγκέντρωση υγρασίας και αερίου σπάνια αυξηθούν λόγω της δράσης των χαμηλών θερμοκρασιών, όπως μειώνοντας την πιθανότητα εξάτμιση, και μπορεί να παγώσει σε κτιριακές κατασκευές, παραμένοντας όπως ήταν, σε μια διατηρημένη μορφή πριν από την επόμενη αύξηση της θερμοκρασίας. Για να απαλλαγούμε από ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, στο έδαφος μέρος και να κάνει τέτοιες τρύπες.

Υπάρχει πάντα ανάγκη για ίδρυμα; Όχι, όχι πάντα. Αυτές οι τρύπες γίνονται μόνο όταν υπάρχει υπόγειος χώρος. Εάν έχετε δάπεδα του πρώτου ορόφου γίνονται στο έδαφος, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε κανένα αέρα.

Το μέγεθος των υψικαμίνων και ο αριθμός τους

Καθοδηγούμενη παράγραφο 9.10 πρότυπο SNP 31.01.2003 (SP 54.13330.2011) «συνολικό εμβαδόν κτιρίων κατοικιών διαμέρισμα πρέπει να είναι τέτοια produshov 1/400 ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου ή tehpodvala. Σε χώρους όπου μπορεί να απελευθερωθεί ραδιενεργά αέρια, produhi μεγέθη θα είναι 1 / 100-1 / 150 η περιοχή του δαπέδου (p.3.1. Εγχειρίδιο MGSN 2,02 έως 97). Ταυτόχρονα, η ελάχιστη έκταση όλων των εκρήξεων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,85μ² και μία - εντός 0,05μ². Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι μεγάλες οπές αερισμού απαιτούν ενίσχυση, όπως για παράδειγμα 300x300mm. Η μορφή των blowouts μπορεί να είναι οποιαδήποτε: ένα ορθογώνιο, ένας κύκλος, ένα τετράγωνο, ένα τρίγωνο, κλπ. Κατά κανόνα, οι τρύπες του αέρα γίνεται με τη μορφή ενός ορθογωνίου ή τετραγώνου, όπως φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστο, και η εκτέλεση των εν λόγω οπών αέρα δεν απαιτεί ειδική τεχνολογία. Οι αγωγοί βρίσκονται στο ίδιο διάστημα μεταξύ τους, ενώ οι ακραίες εκρήξεις από τις γωνίες του θεμελίου πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm. Οι οπές εξαερισμού πρέπει να τοποθετούνται απέναντι η μια στην άλλη, για καλύτερο αερισμό και ο αριθμός τους πρέπει να είναι ομοιόμορφος.

Το ύψος της θέσης τους από το επίπεδο του εδάφους εξαρτάται από το ύψος του υπογείου, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί σε ύψος 300 mm και όχι χαμηλότερα, προκειμένου να αποφευχθεί η πλημμύρα του υπόγειου χώρου με νερό τήξης. Ο νόμος της τοποθεσίας είναι αυτός: όσο υψηλότερο, τόσο το καλύτερο.

Υπολογισμός του κόστους

Ας πάρουμε δύο σενάρια ως παράδειγμα και υπολογίζουμε τον αριθμό τους.

Επιλογή 1

Υπάρχει ένα σπίτι με θεμέλια 5x6 μέτρα στους εσωτερικούς τοίχους, που χτίστηκε στο Nizhny Novgorod. Με βάση το μέγεθος του ελάχιστου μεγέθους ενός φούσκας των 0,05 m², δέχονται οπές ορθογώνιου τμήματος 200χ250 mm. Τώρα πρέπει να σκεφτείτε τον απαραίτητο αριθμό τέτοιων τρυπών και να τα τοποθετήσετε ανάλογα.

Υπολογισμός

Υπολογίστε την περιοχή όλων των οπών εξαερισμού:

όπου F είναι η συνολική έκταση του υπογείου χώρου.

Μαθαίνουμε τον απαιτούμενο αριθμό εξόδων:

όπου P είναι η περιοχή μιας οπής.

Με βάση τους υπολογισμούς που ελήφθησαν, είναι απαραίτητο να διοργανωθούν 4 πτώσεις ώστε να μην υπάρχουν αεριζόμενες περιοχές του υπόγειου χώρου. Γιατί όχι 2, αλλά 4; Αλλά επειδή εδώ τίθεται σε ισχύ ένας ακόμη κανόνας, ο οποίος απαιτεί την τοποθέτηση τέτοιων οπών σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm από κάθε γωνιά του υπογείου. Το ύψος της θέσης από το έδαφος είναι 300mm.

Εάν η κατοικία διαθέτει εσωτερικά χωρίσματα με θεμέλια, τότε τέτοιες τρύπες πρέπει να βρίσκονται σε όλες τις γέφυρες που συνδέονται με το θεμέλιο. Συνήθως, για τα χωρίσματα τοποθετείται μια στήλη με θεμέλια, αν πρόκειται για ξύλινο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση θα οργανωθεί πλήρης αερισμός του υπόγειου χώρου.

Επιλογή 2

Ενσωματωμένο σπίτι στο οποίο ο χρησιμοποιούμενος θεμέλιο ταινία διαιρώντας υπόγειο το χώρο σε δύο ίσα μέρη 9h4 m διαστάσεις. Υποτίθεται εκτέλεση produhi ορθογωνικό διαστάσεις 200h250 mm, το οποίο αντιστοιχεί στο ελάχιστο μέγεθος. Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Irkutsk. Πρέπει να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό φυσαλίδων και να τα τοποθετήσετε στα σωστά σημεία.

Υπολογισμός

Συνολική επιφάνεια των ανοιγμάτων εξαερισμού:

Λόγω του γεγονότος ότι οι εκπομπές αερίων ραδονίου παρατηρούνται στην περιοχή του Irkutsk, ο αριθμός τίθεται στον αριθμητή.

Ο απαιτούμενος αριθμός εξόδων:

Από τους υπολογισμούς φαίνεται ότι ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος και αυτό μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία του ιδρύματος. Για να μειώσετε τον αριθμό τους, θα πρέπει να αυξήσετε τις αρχικές παραμέτρους της εκκένωσης από 200x250mm σε 250x300mm, δηλαδή στα 0,075m2.

Με βάση τη νέα προκαθορισμένη κατάσταση, υπολογίστε εκ νέου τον αριθμό των οπών εξαερισμού:

Παίρνουμε ως βάση τον αριθμό 10 και το διαιρέσουμε με το 2. Μετά τη λήψη γυρίζει τον αριθμό 5 - τον αριθμό των αεραγωγοί για κάθε μισό του υπόγειου χώρου. Στα θεμέλια, κάτω από τον εσωτερικό τοίχο, πρέπει να φτιάξετε 3 τρύπες εξαερισμού για πλήρη αερισμό.

Υπολογίστε το σωστό μέγεθος και το μέγεθος των οπών εξαερισμού στο υπόγειο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Διαδίκτυο.

Πώς γίνονται τα πράγματα στην πράξη;

Πολλοί προγραμματιστές ιδιωτικών κατοικιών δεν κάνουν υπολογισμούς και χτυπήματα εκτελούνται όταν ρίχνουν το υπόβαθρο της ταινίας. Ως ξυλότυπος χρησιμοποιούνται συμβατικοί σωλήνες αποχέτευσης διαμέτρου 110 mm. Ο αριθμός των οπών για εξαερισμό υπολογίζεται περίπου ως εξής: μία τρύπα για 2-3 μέτρα λειτουργίας του θεμελίου.

Είναι σωστό αυτό; Όχι πραγματικά, αλλά καλύτερα από ό, τι δεν είναι καθόλου. Ακόμα και αν οι οπές εξαερισμού δεν είχαν προβλεφθεί στο στάδιο της ανέγερσης της θεμελίωσης, τότε θα τρυπήσετε μετά από ένα blowdown όχι περισσότερο από 100 mm.

Κλείνετε το ίδρυμα το χειμώνα;

Ο εξαερισμός μιας παράνομης συσκευής πρέπει να πραγματοποιείται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ειδικά σε περιοχές όπου συμβαίνουν εκπομπές αερίων ραδονίου. Επομένως, δεν συνιστάται να κλείνετε τον αέρα για το χειμώνα. Αυτή η απαίτηση περιγράφεται στο SNiP 11-3-79 "Μηχανική Θερμότητας Κατασκευής". Έχοντας ανοίξει ένα τέτοιο έγγραφο στη δεξιά σελίδα, μπορείτε να δείτε τον πίνακα αριθ. 2, ο οποίος δείχνει ότι η θερμοκρασία στο υπόγειο και η θερμοκρασία του πάτου του δαπέδου πρέπει να είναι σχεδόν ίδιες. Η διαφορά είναι μόνο 2 ° C, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον κατάλληλο εξαερισμό.

Αν το πρόβλημα είναι να κρατήσετε τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να μονώσετε το δάπεδο από μέσα, αλλά οι οπές εξαερισμού δεν μπορούν να κλείσουν.

Πώς να φτιάξετε μια σπίθα στο τελειωμένο ίδρυμα;

Ο υπολογισμός των μεγεθών και του αριθμού των εκρήξεων γίνεται στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου και οι οπές εξαερισμού σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της συσκευής του άνω μέρους του θεμελίου. Αλλά συμβαίνει να ξεχνούν και να θυμούνται όταν τελειώνει το κύριο έργο για την εκχύλιση του ιδρύματος. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, πώς να κάνετε μια σπίθα στο τελικό ίδρυμα;

Υπάρχουν πολλές επιλογές:

 1. Κόψτε ή χτυπήστε τα ανοίγματα εξαερισμού του σωστού μεγέθους, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο: ένα μύλο ή μια διάτρηση ή και τα δύο. Η πολυπλοκότητα αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το ίδρυμα. Εάν πρόκειται για τούβλο, τότε δεν θα υπάρξουν ειδικά προβλήματα, και εάν πρόκειται για οπλισμένο σκυρόδεμα, τότε θα χρειαστεί να πηδήξουμε. Σε αυτή την περίπτωση, η ξεχασία μπορεί να μετατραπεί σε πρόσθετο κόστος υλικού. Οι τιμές διάτρησης τέτοιων οπών κυμαίνονται από 10-200 ρούβλια ανά 1 εκ. Βάθους, ανάλογα με τη δυσκολία διάτρησης.
 2. Εάν είναι δυνατόν, ρυθμίστε τα δάπεδα του πρώτου ορόφου στο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος μεταξύ του εδάφους και του δαπέδου, που επιτρέπει την επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος χωρίς πρόσθετο κόστος.

Πρακτικά ολόκληρη η Ευρώπη ασκεί την κατασκευή ατομικής κατοικίας χωρίς καπνούς, η οποία τοποθετεί δάπεδα απευθείας στο έδαφος. Αυτά τα δάπεδα δεν παρουσιάζουν μειονεκτήματα εγγενή στα δάπεδα που πρέπει να αερίζονται. Τα δάπεδα που απευθείας στο έδαφος, είναι σε θέση να αντέχει πολύ μεγαλύτερα φορτία, να μην λυγίσει, και λόγω της έλλειψης του υπόγειου χώρου κάτω από το δάπεδο δεν έχει σχηματιστεί υγρασία, η οποία επηρεάζει αρνητικά το σχεδιασμό του δαπέδου και των τοίχων.

Εάν ξεχάσετε τα προϊόντα, τότε ίσως πρέπει να επανεξετάσετε την τεχνολογία της τοποθέτησης του δαπέδου και να σώσετε τα χρήματα, χαμηλώνοντας το κτίριο. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε υπόγειο χώρο συντρίμμια (αγώνα τούβλο ή άλλων υλικών), αναμεμειγμένο με άμμο και συμπιέζεται καλά και στη συνέχεια να το πάτωμα και να μην προβεί σε αεραγωγούς.

Το μερίδιο του υπόγειου είναι επίσης στο γεγονός ότι μερικά τρωκτικά ή ερπετά μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτό. Σε αυτούς τους χώρους, αν είναι πολύ ζεστοί, πολλά είδη εντόμων, σφάλματα και σκουλήκια που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν μέσα στην κατοικία μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Αυτό μπορεί να συμβεί όταν, για οποιονδήποτε λόγο, παραβιαστεί η ακεραιότητα του υπογείου χώρου, πράγμα που συνεπάγεται διείσδυση κάτω από το δάπεδο τέτοιων "ζώων".

Αυτο-άρωμα

Θα πω αμέσως ότι είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργήσετε ένα υπόβαθρο στο ίδρυμα με τα χέρια σας, καθώς το πάχος της ταινίας κυμαίνεται μεταξύ 40-60 εκ. Και η διάτρηση οπλισμένου σκυροδέματος αυτού του πάχους είναι μακρά και δαπανηρή.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνουν τρύπες στο ίδρυμα:

 1. Δομή του υπόγειου τμήματος του τούβλου και με ήδη παρεχόμενες τρύπες. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο σωστή και αρκετά απλή, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει. Έτσι, για παράδειγμα, εάν οι τοίχοι έχουν ήδη ανεγερθεί, τότε δεν είναι δυνατό να οικοδομήσουμε μια βάση με σαφή κατασκευή.
 2. Κάντε τις τρύπες μια διάτρηση - το πιο δημοφιλές και προσιτό τρόπο μεταξύ των ιδιωτικών προγραμματιστών. Ανάλογα με τη μάρκα του σκυροδέματος και τον βαθμό της ενίσχυσης του, χρειάζονται αρκετές ώρες για μία πλήρη εργάσιμη ημέρα για να κάνει ένα χτύπημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περάσετε μερικές εκτοξευτές στο σκυρόδεμα. Οι οπές που έχουν τραβηχτεί κατά μήκος της περιμέτρου του αναπνευστήρα, ο διατρητήρας δεν πρέπει να είναι σε πλήρη χωρητικότητα και να υγράνετε περιοδικά το τρυπάνι με νερό για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.
 3. Χρησιμοποιήστε στέμματα σε ένα μπουμπούκι και βήμα προς βήμα για να τρυπήσετε σκυρόδεμα σε μέρη, και στη συνέχεια να γροθιά σκυρόδεμα με έναν puncher με ένα τσιμπάκι. Πολύ περίπλοκη και όχι γρήγορη.

Πώς να κλείσετε τη βάση στην βάση από ποντίκια

Όταν έρχονται οι πρώτοι παγετώνες το φθινόπωρο, τα τρωκτικά του αγρού αρχίζουν να αναζητούν οικοτόπους με πιο άνετες συνθήκες. Τέτοια καταφύγια ποντικιών - voles βρίσκονται σε προαστιακά κτίρια. Εκεί δεν φοβούνται τον διάτρητο άνεμο, ο οποίος σε μείον τις θερμοκρασίες καθιστά τους αγρούς ακατάλληλους για ύπαρξη.

Το μικρό μέγεθος και η έμφυτη διείσδυση επιτρέπουν στα ποντίκια να διεισδύσουν μέσα από τις μικρότερες τρύπες στα κτίρια. Πάνω απ 'όλα προσελκύονται από υπόγειους χώρους, όπου η συσσωρευμένη θερμότητα αποθηκεύεται περισσότερο.

Αέρας (τρύπες για τον αερισμό του υπόγειου χώρου) - ο ευκολότερος τρόπος διείσδυσης τρωκτικών στην κατοικία. Από το υπόγειο, θα βρουν ευκαιρίες να εγκατασταθούν σε όλο το σπίτι.

Πώς και τι να κλείσει η βάση στα θεμέλια του ποντικιού;

Προκειμένου να αποκλειστούν οι ανεπιθύμητοι γείτονες από το να εγκατασταθούν σε προαστιακό σπίτι, είναι απαραίτητο να κλείσουν αξιόπιστα οι εναποθέσεις αέρα στο θεμέλιο από τα ποντίκια, δηλαδή να εμποδίσουν τους τρόπους πιθανής διείσδυσής τους. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να εγκαταστήσετε τις γρίλιες στα μετρητά του υπόγειου χώρου. Τα κύτταρα των πλεγμάτων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 5 mm. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να αναζητηθούν σε καταστήματα κατασκευών και ειδών οικιακής χρήσης. Είναι εύκολο να τα κάνετε μόνοι σας.

Εάν δεν υπάρχουν τελικά προϊόντα στα καταστήματα, ένα συρμάτινο πλέγμα ή ένα άκαμπτο πλέγμα είναι υποχρεωτικό. Εκτιμώντας τη συνολική έκταση όλων των οπών εξαερισμού, λαμβάνουμε το σωστό υλικό. Τρίβουμε κόβουμε το ψαλίδι στο μέταλλο σε ορθογώνια μεγέθους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε τις λεπτομέρειες του πλαισίου και να διακοσμήσετε το προϊόν στην τελική του μορφή.

Για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο, χρησιμοποιείτε λευκή κονσέρβα ή κονσέρβα που βρίσκεται στο αγρόκτημα. Το κασσίτερο κόβεται σε ταινίες πλάτους περίπου 60 mm. Οι λωρίδες διπλώνονται κατά το ήμισυ κατά μήκος, σχηματίζοντας το πλαίσιο του πλέγματος. Ένα ορθογώνιο καλωδίου πλαισιώνεται με τα λαμβανόμενα τμήματα των λωρίδων του κασσίτερου και στερεώνεται με κτυπήματα με ένα σφυρί. Τα πλαισιωμένα πλαίσια είναι εγκατεστημένα με τη βοήθεια πείρων και βιδών στις τρυπημένες οπές, κλείνοντας όλες τις εκρήξεις.

Πώς να απαλλαγείτε από τα ήδη περασμένα ποντίκια;

Όταν η πρόσβαση στο σπίτι για τους προσκεκλημένους επισκέπτες είναι αποκλεισμένη, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν διεισδύσει ακόμη στην κατοικία. Για να γίνει αυτό, το σπίτι χρειάζεται για λίγο για να φιλοξενήσει την εξοπλισμένη ποντικοπαγίδα. Αν οι παραδοσιακές πτηνοτροφές είναι δυσάρεστες με τη σκληρότητα τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καινοτομία.

Νέες πτητικές συσκευές γίνονται με τη μορφή σφραγισμένων μολυβιών από πλαστικό. Τρωκτικά δεν βλάπτει, αλλά ασφαλώς κλειδώνει μέσα. Κάποια στιγμή στην παγίδα το ποντίκι θα είναι ζωντανό. Μπορείτε να το απελευθερώσετε στο πλησιέστερο δάσος ή πεδίο.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να προστατεύεται αξιόπιστα από ανεπιθύμητη γειτονιά. Είναι πολύ πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε δηλητηριώδεις ουσίες. Όταν χρησιμοποιούμε δηλητηρίαση, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων.

Κατασκευή κατοικιών

Για να απαλλαγούμε από την υγρασία που συσσωρεύεται στον υπόγειο χώρο, τα θεμέλια είναι εξοπλισμένα με αέρα. Έτσι, είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος αερισμός και να παραταθεί η διάρκεια ζωής ολόκληρου του κτιρίου. Σχετικά με το πώς να κάνουμε μια διαρροή στο ίδρυμα, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πίνακας περιεχομένων:

Πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία

Η παρουσία των βλαστών στο θεμέλιο επιτρέπει την παράταση της διάρκειας λειτουργίας του, τουλάχιστον για 5-8 χρόνια. Δεδομένου ότι αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στον κανονικό αερισμό του υπόγειου ή υπογείου χώρου.

Υπερβολική υγρασία, η οποία συσσωρεύεται, απουσία αερισμού, μπορεί να καταστρέψει το θεμέλιο, επειδή λόγω της υγρασίας, μούχλα συσσωρεύεται σε αυτό, ο μύκητας μεγαλώνει. Επιπλέον, η έλλειψη υγρασίας κάτω από τα θεμέλια, δεν θα συμβάλει στη συσσώρευσή του στα χαμηλότερα τμήματα των τοίχων του δωματίου. Εκτός από την υπερβολική υγρασία, το ραδόνιο μπορεί να συσσωρευτεί στο υπόγειο χώρο - μια ραδιενεργή ουσία, η οποία επίσης εκκρίνεται, παρουσία εξάντλησης.

Τις περισσότερες φορές, η έκρηξη είναι διατεταγμένη σε μια βάση κορδέλα, η οποία εξακολουθεί να έχει μια βάση. Η εμφάνιση του αέρα είναι σαν μια μικρή τρύπα, στρογγυλή, τετράγωνη ή ορθογώνια. Ο καθορισμός του μήκους των εκρήξεων καθοδηγείται από την τιμή του πλάτους της ταινίας θεμελίωσης.

Μια μάλλον σημαντική πτυχή είναι η σωστή σχεδίαση του συστήματος εξαερισμού του υπόγειου χώρου. Είναι η θέση των εκρήξεων απέναντι ο ένας στον άλλο που θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα καλό σύστημα αερισμού.

Έτσι, τα κτυπήματα συμβάλλουν στη δημιουργία του αποκαλούμενου σχεδίου. Όσο υψηλότερος είναι ο εξαερισμός του χώρου, τόσο λιγότερη υγρασία θα συσσωρευτεί μέσα στο υπόγειο. Με το σωστό εξοπλισμό, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν γνωρίζουν τον μύκητα ή την υγρασία στους τοίχους.

Ιδρύματα στο ίδρυμα: συστάσεις για την κατασκευή

Συνιστάται να προγραμματίσετε την κατασκευή του αέρα εκ των προτέρων, ακόμη και κατά την κατασκευή του θεμελίου. Ωστόσο, είναι δυνατή μια παραλλαγή της περαιτέρω κατασκευής τους. Σημειώστε ότι οι οπές πρέπει να βρίσκονται σε ύψος από το έδαφος, τουλάχιστον 300 mm. Δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος να πάρει νερό σε αυτά κατά την περίοδο άνοιξη-φθινόπωρο.

Το ύψος της θέσης των λοβών εξαρτάται από τις μεμονωμένες κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή σας, από την τοποθεσία του κτιρίου και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του εδάφους.

Αέρας στις διαστάσεις των θεμελίων της κορδέλας:

 • η διάμετρος της οπής καθορίζει την τιμή της περιμέτρου του κτιρίου, η βέλτιστη τιμή του είναι 50-100 mm, με αυξανόμενη περιμετρική τιμή, η διάμετρος των χτυπήματος αυξάνεται.
 • η εγκατάσταση εξαερισμού γίνεται αποκλειστικά προς την αντίθετη κατεύθυνση η μια προς την άλλη, οι βυθίσεις τοποθετούνται στα βήματα των 250-300 cm, εάν υπάρχουν περιμετρικοί βραχυκυκλωτήρες, τοποθετούνται επίσης στις οπές.

Είναι μάλλον δύσκολο να δημιουργηθεί ένα προϊόν χρησιμοποιώντας μια ξύλινη δοκό. Υπήρξαν περιπτώσεις κατά τη διαδικασία εμφιάλωσης του ιδρύματος, στη θέση των οπών αέρα εγκατασταθεί συμβούλια, μεγέθους 100x100 mm, ωστόσο, μετά τη ρύθμιση του ιδρύματος, αφαιρέστε τα διοικητικά συμβούλια αποδείχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, απαιτούνται τα παρακάτω για την εργασία:

 • σφυρί?
 • σφυριά αλόγων?
 • ένα πολύ μεγάλο τρυπάνι σχεδιασμένο για μεταλλικές επιφάνειες.
 • τρυπάνι για ξύλο.
 • ημικυκλικό.

Όλες οι εργασίες ξεκινούν αφού το σκυρόδεμα στεγνώσει εντελώς. Πρώτον, εγκαθίσταται ένα τρυπάνι για την εργασία με μεταλλικές επιφάνειες. Η ράβδος είναι διάτρητη σε κάθε πλευρά και στο κέντρο, Στη συνέχεια μια άλλη τρύπα του διαμπερή τύπος είναι διάτρητο με ένα τρυπάνι για να δουλέψει με το δέντρο. Για να μεγεθύνετε την οπή στο επιθυμητό μέγεθος, χρησιμοποιήστε τη σμίλη. Ένα ευθύ σμίλη θα σας βοηθήσει να χτυπήσετε από την πλευρά που προσκολλάται στο σκυρόδεμα. Αυτή η διαδικασία έχει ορισμένες πολυπλοκότητες και λεπτότητα της εφαρμογής, επομένως χωρίς την ανάγκη, δεν συνιστούμε τη χρήση της.

Ο απλούστερος τρόπος είναι να εξοπλίσετε το φούσκωμα χρησιμοποιώντας ένα σωλήνα με κυκλική διατομή, η διάμετρος του οποίου είναι περίπου 10-14 εκ. Είναι δυνατή η χρήση τόσο πλαστικών όσο και αμιαντοτσιμενικών σωλήνων. Ωστόσο, για να μην καταστραφούν οι σωλήνες κατά τη διάρκεια της έκχυσης σκυροδέματος στη βάση, συνιστάται η κοιλότητα τους να γεμίζει με άμμο. Η επιφάνεια των κοίλων εσωτερικών σωλήνων μπορεί να καταρρεύσει κάτω από ένα μεγάλο βάρος σκυροδέματος.

Μια εξαιρετική επιλογή για τον εξοπλισμό των πριζών είναι οι σωλήνες αποχέτευσης ή κιβώτια από ξύλο. Η βασική απαίτηση είναι η αντιστοιχία της διάμετρος του φυσητήρα, η απαιτούμενη τιμή. Για να αντικαταστήσετε τις δοκούς, όταν διακοσμείτε, το κουτί από το δέντρο θα βοηθήσει, χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια και χρόνος για να το αφαιρέσετε.

Σε απάντηση σε ερώτηση από το να κλείσει τις τρύπες του αέρα στο ίδρυμα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές μπάρες που θα σώσει την επιφάνεια του υπόγειου χώρου από το εσωτερικό διείσδυση ποντίκια και άλλα έντομα. Επιπλέον, έτσι, μέσα από τα συντρίμμια δεν θα πάρει τα συντρίμμια.

Ελλείψει καθαρισμού αέρα ήδη στο τελειωμένο κτίριο, απαιτείται για την τοποθέτησή τους ένα πριόνι ή ένας δίσκος με διαμάντια. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι θέσεις πριν από τη διάτρηση πρέπει να επισημανθούν. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο να προσέχετε το οπλισμό, αφού τα ακροφύσια διαμαντιών μπορούν να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήποτε είδος γεώτρησης, ακόμη και μέσω του οπλισμού.

Η διάμετρος του τρυπανιού επιλέγεται σε σχέση με το καπάκι εξαερισμού. Μην ξεχάσετε να εξοπλίσετε τα προϊόντα σας ο ένας με τον άλλο. Η βέλτιστη τιμή των κορωνών με επικάλυψη με διαμάντια είναι 10-15 cm. Κατά συνέπεια, επιτυγχάνεται μια απόλυτα λεία επίστρωση, στην οποία παραμένει μόνο το πλέγμα εξαερισμού.

Ένα άλλο σημαντικό και αμφιλεγόμενο ζήτημα είναι το κλείσιμο του απροσδόκητου για τη χειμερινή περίοδο. Εάν δεν κλείσετε τον αέρα για το χειμώνα, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια θερμότητας στο σπίτι. Ως εκ τούτου, σε αυτό το θέμα θα πρέπει να προχωρήσει από τα ατομικά χαρακτηριστικά του σπιτιού. Αν ανοίξετε τον αέρα μέσα στο σπίτι γίνεται πιο κρύο, τότε μπορείτε να τα κλείσετε. Ωστόσο, τα ανοίγετε περιοδικά για εξαερισμό, ειδικά σε ημέρες με υψηλή υγρασία. Εάν δεν κλείσετε τον αέρα για το χειμώνα, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές στις απώλειες θερμότητας του κτιρίου και στη συνέχεια αφήστε τις ανοιχτές.

Όλοι οι διεθνείς και εγχώριοι οργανισμοί απαιτούν να ανοίξουν τα αποθέματα το χειμώνα. Και για την προστασία του σπιτιού από απώλειες θερμότητας, υψηλής ποιότητας θερμομόνωση του δαπέδου θα βοηθήσει.

Σημαντικό: Οι αέρας που είναι κατασκευασμένοι σε ξύλινη κατοικία δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν κατά τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας του. Με τη βοήθεια των οπών εξαερισμού, η υγρασία θα απομακρυνθεί σταδιακά από τον υπόγειο χώρο και η μούχλα δεν θα συσσωρευτεί σε αυτό, πράγμα που συμβάλλει στην καταστροφή του δέντρου.

Διαστάσεις και σχήμα ρύθμισης των εκρήξεων στο υπόβαθρο

Σε σχέση με τις απαιτήσεις του SNiPa στο υπόγειο ή στο υπόγειο χώρο θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ξηρό. Σε αυτή την περίπτωση, εάν η περιοχή χαρακτηρίζεται από ραδιενεργό κίνδυνο, τότε το μέγεθος του αέρα στο θεμέλιο αυξάνεται.

Η ελάχιστη τιμή μεγέθους ενός χτυπήματος είναι 5 χιλιοστά τετραγωνικά. Η μέγιστη έκταση καθορίζεται ξεχωριστά, σε συνάρτηση με τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής. Πολύ μεγάλο άνοιγμα υπόκειται σε υποχρεωτική ενίσχυση.

Η μορφή των προϊόντων δεν έχει πρακτικά καμία αξία στην ποιότητα της εργασίας τους. Μια πιο αισθητικά ελκυστική εμφάνιση έχει μια ορθογώνια οπή. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο να αγοράσετε σχάρες.

Προσπαθήστε να ευθυγραμμίσετε τις οπές εξαερισμού με ομοιόμορφο τρόπο. Για να αποφευχθεί η μη-εξαερισμού διάστημα χώρου μεταξύ της γωνία του κτιρίου και τις ακραίες οπές αέρα θα πρέπει να είναι κατ 'ανώτατο όριο 90 cm. Μια ακόμη αριθμό των οπών αέρα και της συμμετρίας τους είναι το κλειδί για την επίτευξη υψηλής ποιότητας εξαερισμού υπόγειο χώρο.

Το ελάχιστο διάστημα μεταξύ του εδάφους και του πυθμένα των οπών αέρα είναι 20-25 cm βέλτιστη τιμή της produhi επίγεια εγκατάσταση -.. 30 cm Επιπλέον, είναι προτιμότερο να διατάσσονται οι οπές αέρα όσο το δυνατόν πάνω από το έδαφος. Αυτός ο κανόνας συμβάλλει στην αύξηση του αερισμού στον υπόγειο χώρο.

Προσφέρουμε δύο παραδείγματα επιλογής των βέλτιστων ποσοτήτων χτυπήματος για το υπόβαθρο:

1. Δεύτερη επιλογή.

Η θεμελίωση του κτιρίου, εσωτερικές διαστάσεις του είναι 500h600 δείτε. Οι βέλτιστες τιμές για τις τρύπες αέρα κάνουν 20x25 εκ. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να υπολογίσετε πόσο αεραγωγούς παρέχουν το σωστό αερισμό του υπόγειου χώρου.

Απαιτούμενη τιμή της περιοχής:

Για να προσδιοριστεί αυτή η τιμή, είναι απαραίτητο να διαιρέσουμε τη συνολική επιφάνεια του υπόγειου χώρου κατά 400. Το αποτέλεσμα είναι μια τιμή 7,5 τετραγωνικών εκατοστών. Αυτή η τιμή θα βοηθήσει στον προσδιορισμό του απαιτούμενου αριθμού εμφυσήσεων στο θεμέλιο. Γι 'αυτό, η περιοχή του αέρα χωρίζεται στην περιοχή μιας εκρήξεως, στην περίπτωσή μας, 0,5. Φαίνεται δύο χτυπήματα.

Στο τέλος, θα πρέπει να χτίσετε τέσσερα χτυπήματα, για να αποφύγετε την εμφάνιση μη αεριζόμενων περιοχών στις γωνίες του σπιτιού. Η θέση του καθαρισμού του αέρα είναι ατομική και επιλέγεται σε σχέση με την εμφάνιση του σπιτιού. Ο καλύτερος εξαερισμός θα εξασφαλίσει ότι η θέση των κτυπήματος είναι αντίθετη μεταξύ τους. Εάν υπάρχουν εξωτερικοί τοίχοι στο σπίτι, όχι μόνο από το εξωτερικό, αλλά και από το εσωτερικό, τότε οι καθαρισμοί πρέπει να διέρχονται από την επιφάνεια όλων των υπογείων χώρων. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να χτίσετε ένα χτύπημα σε κάθε τοίχο.

2. Επιλογή δύο.

Στο σπίτι υπάρχει ένας υπόγειος χώρος, ο οποίος χωρίζεται σε δύο τμήματα με τη βοήθεια ενός θεμελιώδους λωρίδας. Το πρώτο και το δεύτερο μέρος έχουν το μέγεθος των 900x400 εκ. Η βέλτιστη τιμή του μεγέθους της εκτόξευσης είναι 20x25 εκ. Θα προσπαθήσουμε να καθορίσουμε τον ελάχιστο αριθμό χτυπήματος για να εξασφαλίσουμε τον κατάλληλο εξαερισμό.

Σε αυτή την περίπτωση, για να καθορίσετε την απαιτούμενη έκταση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα: (900 + 400 + 900 + 400) διαιρέστε κατά 10, αποδεικνύεται ότι είναι 7.2 τετραγωνικά. 100 - η τιμή της αυξημένης ζώνης ακτινοβολίας, δεδομένου ότι το κτίριο για παράδειγμα βρίσκεται σε μια τέτοια ζώνη.

Για να εξασφαλιστεί ο σωστός αερισμός, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τον αριθμό των εκρήξεων που είναι τοποθετημένα στο θεμέλιο:

7.2 διαιρέσει κατά 0,5, αποδεικνύεται 14,4, δηλαδή, είναι απαραίτητο να εξοπλίσει περίπου 15 τοις εκατό. Η εγκατάσταση ενός τόσο μεγάλου αριθμού χτυπήματος κατά μήκος της περιμέτρου του κτιρίου θα οδηγήσει σε μείωση της φέρουσας ικανότητάς του και στην ταχεία καταστροφή του θεμελίου. Ως εκ τούτου, το μέγεθος των εκρήξεων θα πρέπει να αυξηθεί σε 0,75 cm τετράγωνο.

Σε αυτή την περίπτωση, το 7,2 διαιρεί με 0,75 για να πάρει 10 εκρήξεις. Κάθε υπόγειος χώρος του σπιτιού θα έχει 5 φουσκωτά εγκατεστημένα. Στην περίπτωση αυτή, θα υπάρχουν τρία χτυπήματα στον εσωτερικό τοίχο. Μια τέτοια θέση των καθαρισμών στο θεμέλιο θα εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του εξαερισμού.

Υπάρχει η δυνατότητα υπολογισμού του αριθμού των εκρήξεων για το θεμέλιο σε μια ειδική αριθμομηχανή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να υποδείξετε την περίμετρο των εσωτερικών τοίχων του ιδρύματος και άλλους επιμέρους δείκτες του εδάφους.

Αέρας στην βάση κορδέλα: χαρακτηριστικά κατασκευής

Πιο απλό στη ρύθμιση του κλιματισμού, εγκατεστημένο κατά την κατασκευή του ιδρύματος. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ανάγκη για χτυπήματα θυμάται μόνο μετά την κατασκευή του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις επιλογές:

1. Σπρώξτε ή σιφορέστε τις εκρήξεις μόνοι σας.

Για τους σκοπούς αυτούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό ακροφύσιο διαμαντιών ή ειδικούς κλήσεων. Οι εξειδικευμένες οργανώσεις θα κάνουν όλη την εργασία αρκετά γρήγορα, την ίδια στιγμή, αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα της λειτουργίας του ιδρύματος. Επιπλέον, οι οργανισμοί αυτοί θα υπολογίζουν ανεξάρτητα τον απαραίτητο αριθμό φυσαλίδων.

Εάν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε και να εκτελέσετε όλες τις εργασίες με το χέρι, τότε πρώτα, θα πρέπει να προσδιορίσετε τον βέλτιστο αριθμό χτυπήματος που απαιτείται για τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας του υπόγειου χώρου. Στη συνέχεια, καθορίστε τη βέλτιστη τοποθεσία της θέσης τους, σημειώστε. Η βέλτιστη διάμετρος για οπές διάτρησης είναι 10-15 cm. Ταυτόχρονα, η διαδικασία αυτή πρέπει να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Επειδή πάρα πολλές εκρήξεις στο θεμέλιο συμβάλλουν στη μείωση της φέρουσας ικανότητας της βάσης του σπιτιού και ένας ανεπαρκής αριθμός φυσητών οδηγεί στην εμφάνιση ενός μη αεριζόμενου χώρου και τη συσσώρευση υγρασίας κάτω από το πάτωμα.

Το κόστος των εργασιών που εκτελούνται από εξειδικευμένους οργανισμούς εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το ίδρυμα και από το πάχος των τοιχωμάτων που πρέπει να τρυπηθούν.

2. Η δεύτερη επιλογή αφορά την εφαρμογή των δαπέδων του πρώτου ορόφου απευθείας στο έδαφος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να έχετε αέρα. Έτσι, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τα περισσότερα από τα προβλήματα που σχετίζονται με τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στο κάτω μέρος του δαπέδου, το σχηματισμό του μύκητα και το καλούπι εκεί. Το πάτωμα, σε αυτή την περίπτωση, έχει μεγάλη φέρουσα ικανότητα, δεν λυγίζει και έχει καλές λειτουργικές ιδιότητες. Ως εκ τούτου, υποτιμώντας το σπίτι, είναι δυνατόν να εξοικονομήσετε χρήματα τόσο για την κατασκευή του δαπέδου, και για την παραγωγή produhov.

Έτσι, έχοντας εξοπλίσει σωστά τον εξοπλισμό, είναι δυνατό να παρατείνει τη ζωή του ιδρύματος και ολόκληρου του σπιτιού για πολλά χρόνια.

Ο αέρας στο υπόγειο. Κανόνες της συσκευής αερισμού. Απαιτήσεις για το μέγεθος, τη διαμόρφωση και τη διάταξη τρυπών

Όπως γνωρίζετε, κάθε κτίριο στο οποίο επικαλύπτεται το δάπεδο είναι σε απόσταση από το έδαφος, απαιτεί αερισμό του υπόγειου χώρου. Σε αυτήν την αναθεώρηση, θα εξετάσουμε τις βασικές απαιτήσεις για το σύστημα εξαερισμού. Πολλοί ενδιαφέρονται για το πώς να κλείσει ο αέρας στο σόκο για το χειμώνα και αν πρέπει να γίνει καθόλου - αυτή η αποχρώση θα εξηγηθεί επίσης.

Μην υποτιμάτε τη σημασία της έκρηξης και τη χρήση της για δομές

Βασικοί κανόνες για τον αερισμό του πλίνθου

Στο σπίτι σας ήταν ζεστό και δεν επηρεάζεται από μούχλα και μύκητες, όλες οι δομές του θα πρέπει να αερίζεται και να μην εκτίθεται σε υγρασία και στάσιμη υγρασία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσετε μια μεγάλης κλίμακας δαπανηρή ανακατασκευή (μάθετε επίσης πώς να μονώσετε το υπόγειο του υπογείου).

Απαιτήσεις για το μέγεθος και τη διαμόρφωση των οπών

Στη φωτογραφία - πολλοί κλείνουν τον εξαερισμό με εξαρτήματα υγιεινής

Οι οικοδομικοί κανόνες και κανονισμοί δεν ρυθμίζουν τι πρέπει να είναι μια μορφή παραθύρου, έτσι όλα εξαρτώνται από τη φαντασία των ιδιοκτητών.

Αλλά αν κάνετε ένα σύστημα με τα χέρια σας, τότε ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε τρύπες είναι ο εξής:

 • Τοποθετώντας μια κατασκευή τεσσάρων σανίδων όταν ρίχνετε την πλίνθο. Τότε θα έχετε παράθυρα τετράγωνου σχήματος.
 • Αλλά υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος: λαμβάνεται ένας πλαστικός σωλήνας αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm και ένα κομμάτι που αντιστοιχεί στο πάχος του θεμελίου αποκόπτεται από αυτό. Το αποτέλεσμα είναι μια τέλεια επίπεδη κυκλική οπή.
 • Κατά την τοποθέτηση των τούβλων των παραθύρων πώματος είναι διευθετημένες σε μια διαδικασία τοποθέτησης, αλλά αν η δομή ανυψώνεται από τα μπλοκ θεμελίωσης - έχουν κοπεί ή νοκ άουτ τρύπες. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές κορώνες για σκυρόδεμα.

Τώρα σχετικά με τον αριθμό των τρυπών - στη μεγάλη πλειοψηφία των κτιρίων δεν είναι αρκετά, επομένως ο εξαερισμός δεν μπορεί να περάσει σωστά. Για παράδειγμα, σε μια μέση οικία με επιφάνεια περίπου 100 m 2, συνήθως γίνονται 8 τρύπες - 2 σε κάθε πλευρά. A πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 παράθυρα με διάμετρο 110 mm.

Μια οπή σε δύο τοίχους είναι πολύ μικρή για εξαερισμό

SNIP 2.08.01-89 «Κατοικίες» ρυθμίζει τις ακόλουθες προϋποθέσεις: στους εξωτερικούς τοίχους των υπόγειων συστημάτων χωρίς σύστημα μηχανικού αερισμού, και τα εξωτερικά τοιχώματα των ανοιγμάτων υπόγεια αερισμός πρέπει να εξασφαλίζεται με μια περιοχή θα πρέπει να είναι 1/400 της συνολικής επιφάνειας του υπόγειου.

Επιπλέον, οι εκπομπές αερίων πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα και το μέγεθος καθενός από αυτά να μην είναι μικρότερο από 0,05 m 2. Δηλαδή, η οδηγία υπολογισμού είναι πολύ απλή: η επιφάνεια του πρώτου ορόφου χωρίζεται σε 400, η ​​προκύπτουσα τιμή είναι το συνολικό μέγεθος όλων των εκρήξεων στους εξωτερικούς τοίχους σε τετραγωνικά μέτρα.

Απαιτήσεις για τη θέση των παραθύρων στη δομή

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, οι κτίσιμοι κώδικες ρυθμίζουν την ελάχιστη συνολική επιφάνεια στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού.

Όσον αφορά την τοποθεσία, υπάρχουν πολλοί κύριοι παράγοντες:

 • Τα παράθυρα πρέπει να διατάσσονται ομοιόμορφα σε όλους τους τοίχους, δηλαδή την περιοχή σε 100m 2 τετραγωνικά σπίτι σε κάθε πλευρά θα βρίσκεται 6 τρύπες διαμέτρου 110 mm.

Δηλαδή, κατά μέσο όρο ένα χτύπημα σε ένα και το μισό μέτρο του καπακιού. Αυτή η θέση είναι η πιο σωστή και πληροί όλες τις απαιτήσεις.

 • Μια άλλη σημαντική απόχρωση - Τα παράθυρα σε απέναντι τοίχους πρέπει να βρίσκονται απέναντι από το άλλο. Αυτό είναι απαραίτητο για το καλύτερο βύθισμα και τη διάβρωση της υπερβολικής υγρασίας. Ο αριθμός είναι σίγουρα σημαντικός, αλλά μην ξεχάσετε τη σωστή θέση.
 • Το πιο συνηθισμένο λάθος των προγραμματιστών - δεν υπάρχουν τρύπες στις εσωτερικές δομές της βάσης της ταινίας. Ακόμα κι αν όλα είναι καλά στα εξωτερικά τοιχώματα, ο αέρας δεν θα κυκλοφορήσει. Στο υπόγειο θα υπάρχουν πολλές νεκρές ζώνες, η υγρασία των οποίων μπορεί να διεισδύσει στο σπίτι, και στο μέλλον μούχλα και ακόμη και μύκητας μπορεί να σχηματιστεί.
 • Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα - Το ύψος της θέσης του αέρα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε αυτό το σκορ, αλλά θα πρέπει να τοποθετηθούν στη μέγιστη απόσταση από το έδαφος - στην κορυφή του καπακιού. Αυτό εγγυάται την υψηλή ποιότητα του εξαερισμού, επιπλέον, το χειμώνα είναι λιγότερο πιθανό να εισέλθουν τα παράθυρα με χιόνι.

Έτσι, θα συνοψίσουμε όλα τα παραπάνω: μόνο ένας επαρκής αριθμός οπών που βρίσκονται στην ίδια γραμμή στο πάνω μέρος του καπακιού είναι μια εγγύηση καλού εξαερισμού.

Συμβουλές! Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα παράθυρα το χειμώνα από το χιόνι, γιατί κατά την άνοιξη, το αποψυγμένο νερό θα εισέλθει στη δομή, κάτι που είναι πολύ ανεπιθύμητο.

Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε μια σπίθα ταυτόχρονα, η τιμή των τρυπών είναι πολύ υψηλή

Πώς να κλείσετε τον αέρα στο θεμέλιο για το χειμώνα

Τα θεμέλια στο ίδρυμα - υπολογισμός, μέγεθος, πώς να κάνει, αν είναι απαραίτητο να κλείσει για το χειμώνα

Ο αέρας στο θεμέλιο είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί ότι το κενό κάτω από το ισόγειο του πρώτου ορόφου είναι αεριζόμενο, για το σκοπό αυτό γίνονται ειδικές οπές στο υπόγειο του θεμελίου.

Αυτός ο εξαερισμός είναι απαραίτητος, καθώς η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί κάτω από το δάπεδο, που βγαίνει από το έδαφος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι οι κτιριακές δομές θα είναι υπό συνεχή έκθεση στην υγρασία, ειδικά επειδή θα συσσωρεύονται συνεχώς. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε ξύλινες κατασκευές κατά την κατασκευή. Με υψηλή υγρασία, μπορεί να επιτεθεί από σήψη και μούχλα, καθώς και από το σχηματισμό μύκητα σε ξύλινες κατασκευές. Επιπλέον, το αέριο ραδονίου μπορεί να συσσωρευτεί στον υπόγειο χώρο.

Το χειμώνα, η συγκέντρωση υγρασίας και αερίου σπάνια αυξηθούν λόγω της δράσης των χαμηλών θερμοκρασιών, όπως μειώνοντας την πιθανότητα εξάτμιση, και μπορεί να παγώσει σε κτιριακές κατασκευές, παραμένοντας όπως ήταν, σε μια διατηρημένη μορφή πριν από την επόμενη αύξηση της θερμοκρασίας. Για να απαλλαγούμε από ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, στο έδαφος μέρος και να κάνει τέτοιες τρύπες.

Υπάρχει πάντα ανάγκη για ίδρυμα; Όχι, όχι πάντα. Αυτές οι τρύπες γίνονται μόνο όταν υπάρχει υπόγειος χώρος. Εάν έχετε δάπεδα του πρώτου ορόφου γίνονται στο έδαφος, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε κανένα αέρα.

Το μέγεθος των υψικαμίνων και ο αριθμός τους

Καθοδηγούμενη παράγραφο 9.10 πρότυπο SNP 31.01.2003 (SP 54.13330.2011) «συνολικό εμβαδόν κτιρίων κατοικιών διαμέρισμα πρέπει να είναι τέτοια produshov 1/400 ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου ή tehpodvala. Σε χώρους όπου μπορεί να απελευθερωθεί ραδιενεργά αέρια, produhi μεγέθη θα είναι 1 / 100-1 / 150 η περιοχή του δαπέδου (p.3.1. Εγχειρίδιο MGSN 2,02 έως 97). Ταυτόχρονα, η ελάχιστη έκταση όλων των εκρήξεων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,85μ² και μία - εντός 0,05μ². Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι μεγάλες οπές αερισμού απαιτούν ενίσχυση, όπως για παράδειγμα 300x300mm. Η μορφή των blowouts μπορεί να είναι οποιαδήποτε: ένα ορθογώνιο, ένας κύκλος, ένα τετράγωνο, ένα τρίγωνο, κλπ. Κατά κανόνα, οι τρύπες του αέρα γίνεται με τη μορφή ενός ορθογωνίου ή τετραγώνου, όπως φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστο, και η εκτέλεση των εν λόγω οπών αέρα δεν απαιτεί ειδική τεχνολογία. Οι αγωγοί βρίσκονται στο ίδιο διάστημα μεταξύ τους, ενώ οι ακραίες εκρήξεις από τις γωνίες του θεμελίου πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm. Οι οπές εξαερισμού πρέπει να τοποθετούνται απέναντι η μια στην άλλη, για καλύτερο αερισμό και ο αριθμός τους πρέπει να είναι ομοιόμορφος.

Το ύψος της θέσης τους από το επίπεδο του εδάφους εξαρτάται από το ύψος του υπογείου, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί σε ύψος 300 mm και όχι χαμηλότερα, προκειμένου να αποφευχθεί η πλημμύρα του υπόγειου χώρου με νερό τήξης. Ο νόμος της τοποθεσίας είναι αυτός: όσο υψηλότερο, τόσο το καλύτερο.

Υπολογισμός του κόστους

Ας πάρουμε δύο σενάρια ως παράδειγμα και υπολογίζουμε τον αριθμό τους.

Υπάρχει ένα σπίτι με θεμέλια 5x6 μέτρα στους εσωτερικούς τοίχους, που χτίστηκε στο Nizhny Novgorod. Με βάση το μέγεθος του ελάχιστου μεγέθους ενός φούσκας των 0,05 m², δέχονται οπές ορθογώνιου τμήματος 200χ250 mm. Τώρα πρέπει να σκεφτείτε τον απαραίτητο αριθμό τέτοιων τρυπών και να τα τοποθετήσετε ανάλογα.

Υπολογισμός

Υπολογίστε την περιοχή όλων των οπών εξαερισμού:

όπου F είναι η συνολική έκταση του υπογείου χώρου.

Μαθαίνουμε τον απαιτούμενο αριθμό εξόδων:

όπου P είναι η περιοχή μιας οπής.

Με βάση τους υπολογισμούς που ελήφθησαν, είναι απαραίτητο να διοργανωθούν 4 πτώσεις ώστε να μην υπάρχουν αεριζόμενες περιοχές του υπόγειου χώρου. Γιατί όχι 2, αλλά 4; Αλλά επειδή εδώ τίθεται σε ισχύ ένας ακόμη κανόνας, ο οποίος απαιτεί την τοποθέτηση τέτοιων οπών σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm από κάθε γωνιά του υπογείου. Το ύψος της θέσης από το έδαφος είναι 300mm.

Εάν η κατοικία διαθέτει εσωτερικά χωρίσματα με θεμέλια, τότε τέτοιες τρύπες πρέπει να βρίσκονται σε όλες τις γέφυρες που συνδέονται με το θεμέλιο. Συνήθως, τοποθετείται μια βάση στήλης για τα διαμερίσματα. αν είναι ξύλινο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση θα οργανωθεί πλήρης αερισμός του υπόγειου χώρου.

Κατασκευάστηκε ένα σπίτι στο οποίο χρησιμοποιήθηκε ένα υπόγειο. διαχωρίζοντας το υπόγειο χώρο σε δύο ίσα μεγέθη 9h4 μ. Υποτίθεται εκτέλεση produhi ορθογωνικό διαστάσεις 200h250 mm, το οποίο αντιστοιχεί στο ελάχιστο μέγεθος. Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Irkutsk. Πρέπει να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό φυσαλίδων και να τα τοποθετήσετε στα σωστά σημεία.

Υπολογισμός

Συνολική επιφάνεια των ανοιγμάτων εξαερισμού:

Λόγω του γεγονότος ότι οι εκπομπές αερίων ραδονίου παρατηρούνται στην περιοχή του Irkutsk, ο αριθμός τίθεται στον αριθμητή.

Ο απαιτούμενος αριθμός εξόδων:

Από τους υπολογισμούς φαίνεται ότι ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος και αυτό μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία του ιδρύματος. Για να μειώσετε τον αριθμό τους, θα πρέπει να αυξήσετε τις αρχικές παραμέτρους της εκκένωσης από 200x250mm σε 250x300mm, δηλαδή στα 0,075m2.

Με βάση τη νέα προκαθορισμένη κατάσταση, υπολογίστε εκ νέου τον αριθμό των οπών εξαερισμού:

Παίρνουμε ως βάση τον αριθμό 10 και το διαιρέσουμε με το 2. Μετά τη λήψη γυρίζει τον αριθμό 5 - τον αριθμό των αεραγωγοί για κάθε μισό του υπόγειου χώρου. Στα θεμέλια, κάτω από τον εσωτερικό τοίχο, πρέπει να φτιάξετε 3 τρύπες εξαερισμού για πλήρη αερισμό.

Υπολογίστε το σωστό μέγεθος και το μέγεθος των οπών εξαερισμού στο υπόγειο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Διαδίκτυο.

Πώς γίνονται τα πράγματα στην πράξη;

Πολλοί προγραμματιστές ιδιωτικών κατοικιών δεν κάνουν υπολογισμούς και χτυπήματα εκτελούνται όταν ρίχνουν το υπόβαθρο της ταινίας. Ως ξυλότυπος χρησιμοποιούνται συμβατικοί σωλήνες αποχέτευσης διαμέτρου 110 mm. Ο αριθμός των οπών για εξαερισμό υπολογίζεται περίπου ως εξής: μία τρύπα για 2-3 μέτρα λειτουργίας του θεμελίου.

Είναι σωστό αυτό; Όχι πραγματικά, αλλά καλύτερα από ό, τι δεν είναι καθόλου. Ακόμα και αν οι οπές εξαερισμού δεν είχαν προβλεφθεί στο στάδιο της ανέγερσης της θεμελίωσης, τότε θα τρυπήσετε μετά από ένα blowdown όχι περισσότερο από 100 mm.

Κλείνετε το ίδρυμα το χειμώνα;

Ο εξαερισμός μιας παράνομης συσκευής πρέπει να πραγματοποιείται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ειδικά σε περιοχές όπου συμβαίνουν εκπομπές αερίων ραδονίου. Επομένως, δεν συνιστάται να κλείνετε τον αέρα για το χειμώνα. Αυτή η απαίτηση περιγράφεται στο SNiP 11-3-79 "Μηχανική Θερμότητας Κατασκευής". Έχοντας ανοίξει ένα τέτοιο έγγραφο στη δεξιά σελίδα, μπορείτε να δείτε τον πίνακα αριθ. 2, ο οποίος δείχνει ότι η θερμοκρασία στο υπόγειο και η θερμοκρασία του πάτου του δαπέδου πρέπει να είναι σχεδόν ίδιες. Η διαφορά είναι μόνο 2 ° C, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον κατάλληλο εξαερισμό.

Αν το πρόβλημα είναι να κρατήσετε τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να μονώσετε το δάπεδο από μέσα, αλλά οι οπές εξαερισμού δεν μπορούν να κλείσουν.

Πώς να φτιάξετε μια σπίθα στο τελειωμένο ίδρυμα;

Ο υπολογισμός των μεγεθών και του αριθμού των εκρήξεων γίνεται στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου και οι οπές εξαερισμού σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της συσκευής του άνω μέρους του θεμελίου. Αλλά συμβαίνει να ξεχνούν και να θυμούνται όταν τελειώνει το κύριο έργο για την εκχύλιση του ιδρύματος. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, πώς να κάνετε μια σπίθα στο τελικό ίδρυμα;

Υπάρχουν πολλές επιλογές:

 1. Κόψτε ή χτυπήστε τα ανοίγματα εξαερισμού του σωστού μεγέθους, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο: ένα μύλο ή μια διάτρηση ή και τα δύο. Η πολυπλοκότητα αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το ίδρυμα. Εάν πρόκειται για τούβλο, τότε δεν θα υπάρξουν ειδικά προβλήματα, και εάν πρόκειται για οπλισμένο σκυρόδεμα, τότε θα χρειαστεί να πηδήξουμε. Σε αυτή την περίπτωση, η ξεχασία μπορεί να μετατραπεί σε πρόσθετο κόστος υλικού. Οι τιμές διάτρησης τέτοιων οπών κυμαίνονται από 10-200 ρούβλια ανά 1 εκ. Βάθους, ανάλογα με τη δυσκολία διάτρησης.
 2. Εάν είναι δυνατόν, ρυθμίστε τα δάπεδα του πρώτου ορόφου στο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος μεταξύ του εδάφους και του δαπέδου, που επιτρέπει την επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος χωρίς πρόσθετο κόστος.

Πρακτικά ολόκληρη η Ευρώπη ασκεί την κατασκευή ατομικής κατοικίας χωρίς καπνούς, η οποία τοποθετεί δάπεδα απευθείας στο έδαφος. Αυτά τα δάπεδα δεν παρουσιάζουν μειονεκτήματα εγγενή στα δάπεδα που πρέπει να αερίζονται. Τα δάπεδα που απευθείας στο έδαφος, είναι σε θέση να αντέχει πολύ μεγαλύτερα φορτία, να μην λυγίσει, και λόγω της έλλειψης του υπόγειου χώρου κάτω από το δάπεδο δεν έχει σχηματιστεί υγρασία, η οποία επηρεάζει αρνητικά το σχεδιασμό του δαπέδου και των τοίχων.

Εάν ξεχάσετε τα προϊόντα, τότε ίσως πρέπει να επανεξετάσετε την τεχνολογία της τοποθέτησης του δαπέδου και να σώσετε τα χρήματα, χαμηλώνοντας το κτίριο. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε υπόγειο χώρο συντρίμμια (αγώνα τούβλο ή άλλων υλικών), αναμεμειγμένο με άμμο και συμπιέζεται καλά και στη συνέχεια να το πάτωμα και να μην προβεί σε αεραγωγούς.

Το μερίδιο του υπόγειου είναι επίσης στο γεγονός ότι μερικά τρωκτικά ή ερπετά μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτό. Σε αυτούς τους χώρους, αν είναι πολύ ζεστοί, πολλά είδη εντόμων, σφάλματα και σκουλήκια που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν μέσα στην κατοικία μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Αυτό μπορεί να συμβεί όταν, για οποιονδήποτε λόγο, παραβιαστεί η ακεραιότητα του υπογείου χώρου, πράγμα που συνεπάγεται διείσδυση κάτω από το δάπεδο τέτοιων "ζώων".

Αυτο-άρωμα

Θα πω αμέσως ότι είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργήσετε ένα υπόβαθρο στο ίδρυμα με τα χέρια σας, καθώς το πάχος της ταινίας κυμαίνεται μεταξύ 40-60 εκ. Και η διάτρηση οπλισμένου σκυροδέματος αυτού του πάχους είναι μακρά και δαπανηρή.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνουν τρύπες στο ίδρυμα:

 1. Δομή του υπόγειου τμήματος του τούβλου και με ήδη παρεχόμενες τρύπες. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο σωστή και αρκετά απλή, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει. Έτσι, για παράδειγμα, εάν οι τοίχοι έχουν ήδη ανεγερθεί, τότε δεν είναι δυνατό να οικοδομήσουμε μια βάση με σαφή κατασκευή.
 2. Κάντε τις τρύπες μια διάτρηση - το πιο δημοφιλές και προσιτό τρόπο μεταξύ των ιδιωτικών προγραμματιστών. Ανάλογα με τη μάρκα του σκυροδέματος και τον βαθμό της ενίσχυσης του, χρειάζονται αρκετές ώρες για μία πλήρη εργάσιμη ημέρα για να κάνει ένα χτύπημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περάσετε μερικές εκτοξευτές στο σκυρόδεμα. Οι οπές που έχουν τραβηχτεί κατά μήκος της περιμέτρου του αναπνευστήρα, ο διατρητήρας δεν πρέπει να είναι σε πλήρη χωρητικότητα και να υγράνετε περιοδικά το τρυπάνι με νερό για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.
 3. Χρησιμοποιήστε στέμματα σε ένα μπουμπούκι και βήμα προς βήμα για να τρυπήσετε σκυρόδεμα σε μέρη, και στη συνέχεια να γροθιά σκυρόδεμα με έναν puncher με ένα τσιμπάκι. Πολύ περίπλοκη και όχι γρήγορη.

Πώς να κλείσετε τη βάση στην βάση από ποντίκια

Όταν έρχονται οι πρώτοι παγετώνες το φθινόπωρο, τα τρωκτικά του αγρού αρχίζουν να αναζητούν οικοτόπους με πιο άνετες συνθήκες. Τέτοια καταφύγια ποντικιών - voles βρίσκονται σε προαστιακά κτίρια. Εκεί δεν φοβούνται τον διάτρητο άνεμο, ο οποίος σε μείον τις θερμοκρασίες καθιστά τους αγρούς ακατάλληλους για ύπαρξη.

Το μικρό μέγεθος και η έμφυτη διείσδυση επιτρέπουν στα ποντίκια να διεισδύσουν μέσα από τις μικρότερες τρύπες στα κτίρια. Πάνω απ 'όλα προσελκύονται από υπόγειους χώρους, όπου η συσσωρευμένη θερμότητα αποθηκεύεται περισσότερο.

Αέρας (τρύπες για τον αερισμό του υπόγειου χώρου) - ο ευκολότερος τρόπος διείσδυσης τρωκτικών στην κατοικία. Από το υπόγειο, θα βρουν ευκαιρίες να εγκατασταθούν σε όλο το σπίτι.

Πώς και τι να κλείσει η βάση στα θεμέλια του ποντικιού;

Προκειμένου να αποκλείσετε τους ανεπιθύμητους γείτονες να εγκατασταθούν σε μια εξοχική κατοικία, είναι απαραίτητο να κλείσετε αξιόπιστα τη βάση στο θεμέλιο από τα ποντίκια. δηλαδή για να καλύψουν τους τρόπους πιθανής διείσδυσής τους. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να εγκαταστήσετε τις γρίλιες στα μετρητά του υπόγειου χώρου. Τα κύτταρα των πλεγμάτων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 5 mm. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να αναζητηθούν σε καταστήματα κατασκευών και ειδών οικιακής χρήσης. Είναι εύκολο να τα κάνετε μόνοι σας.

Εάν δεν υπάρχουν τελικά προϊόντα στα καταστήματα, ένα συρμάτινο πλέγμα ή ένα άκαμπτο πλέγμα είναι υποχρεωτικό. Εκτιμώντας τη συνολική έκταση όλων των οπών εξαερισμού, λαμβάνουμε το σωστό υλικό. Τρίβουμε κόβουμε το ψαλίδι στο μέταλλο σε ορθογώνια μεγέθους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε τις λεπτομέρειες του πλαισίου και να διακοσμήσετε το προϊόν στην τελική του μορφή.

Για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο, χρησιμοποιείτε λευκή κονσέρβα ή κονσέρβα που βρίσκεται στο αγρόκτημα. Το κασσίτερο κόβεται σε ταινίες πλάτους περίπου 60 mm. Οι λωρίδες διπλώνονται κατά το ήμισυ κατά μήκος, σχηματίζοντας το πλαίσιο του πλέγματος. Ένα ορθογώνιο καλωδίου πλαισιώνεται με τα λαμβανόμενα τμήματα των λωρίδων του κασσίτερου και στερεώνεται με κτυπήματα με ένα σφυρί. Τα πλαισιωμένα πλαίσια είναι εγκατεστημένα με τη βοήθεια πείρων και βιδών στις τρυπημένες οπές, κλείνοντας όλες τις εκρήξεις.

Πώς να απαλλαγείτε από τα ήδη περασμένα ποντίκια;

Όταν η πρόσβαση στο σπίτι για τους προσκεκλημένους επισκέπτες είναι αποκλεισμένη, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν διεισδύσει ακόμη στην κατοικία. Για να γίνει αυτό, το σπίτι χρειάζεται για λίγο για να φιλοξενήσει την εξοπλισμένη ποντικοπαγίδα. Αν οι παραδοσιακές πτηνοτροφές είναι δυσάρεστες με τη σκληρότητα τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καινοτομία.

Νέες πτητικές συσκευές γίνονται με τη μορφή σφραγισμένων μολυβιών από πλαστικό. Τρωκτικά δεν βλάπτει, αλλά ασφαλώς κλειδώνει μέσα. Κάποια στιγμή στην παγίδα το ποντίκι θα είναι ζωντανό. Μπορείτε να το απελευθερώσετε στο πλησιέστερο δάσος ή πεδίο.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να προστατεύεται αξιόπιστα από ανεπιθύμητη γειτονιά. Είναι πολύ πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε δηλητηριώδεις ουσίες. Όταν χρησιμοποιούμε δηλητηρίαση, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων.

Είναι απαραίτητο να κλείσει ο αέρας στο θεμέλιο για το χειμώνα;

Παραδοσιακά, οι συμπατριώτες μας έσβησαν στην ταινία. Επειδή αν αφήσετε τον αναφλεγόμενο αέρα ανοιχτό, το δάπεδο θα είναι κρύο και η θερμότητα θα πάει μακριά. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στις ξύλινες κατασκευές, εμφανίζεται υγρασία, το δέντρο γίνεται μαύρο και εξαφανίζεται. Ειδικά το χειμώνα. Ως εκ τούτου, η προσέγγιση που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη για την κατασκευή ξύλινων κατοικιών - η θερμομόνωση του υπόγειου κτιρίου - είναι καταλληλότερη. Στη συνέχεια, μπορείτε να αερίσετε με ασφάλεια και μην ανησυχείτε για τους μύκητες και τα μούχλα.

v5i5p5 Τι εννοείτε "πολλά πράγματα" και "κλείστε κάποια"; Διαιρέστε την περιοχή του σπιτιού κατά 400 (SNIP31-01-2003), λάβετε την ελάχιστη έκταση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα. Εάν έχετε ένα κελάρι για την θέρμανση, μια μεγαλύτερη περιοχή δεν είναι φόβος. Σε περίπτωση κινδύνου στο ραδόνιο, η περιοχή των ρύπων είναι 2,66-4 φορές υψηλότερη. "Πολλές εκρήξεις" είναι εάν έχετε ένα θεμέλιο που διατρυπάται μόνο από αεραγωγοί. Αλλά ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, αερίζεται χειρότερα από ένα σπίτι στα ξυλοπόδαρα. Και τέτοιες κατασκευές σε ξύλινες κατασκευές δεν είναι ασυνήθιστες. Με την ευκαιρία του "κλεισίματος κάποιων" είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι ο κακός αερισμός οδηγεί σε αποσύνθεση, σχηματισμό ασθενειών στο ξύλο, γήρανση του σκυροδέματος κλπ. Ως εκ τούτου, ή να κλείσετε όλα τα gadgets χωρίς να θερμάνετε το υπόγειο, όπως κάνουν οι περισσότεροι ή δεν κλείνουν καθόλου, προ-μονωτικά, κάτι που είναι πιο σωστό.

Και περισσότερα για τη μάσκα στον αέρα, όπως στην παραπάνω εικόνα. Η ελάχιστη επιφάνεια ενός ανοίγματος (SNIP31-01-2003) είναι 0,05m2, δηλαδή μια στρογγυλή οπή διαμέτρου 0,25m. Αυτή η διατομή είναι απαραίτητη για τη διέλευση ενός ορισμένου ποσού αέρα. Εάν υπάρχει μια σχάρα, θα πρέπει να αφήσει σε όσο τον αέρα όπως η τρύπα που περιγράφεται. Δηλαδή, η περιοχή των κοιλοτήτων πλέγματος είναι 0,05 m.

Και τέλος, η έξοδος για το "υπόγειο κάτω από το σπίτι" και τα blowouts εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες. Πώς μπορείτε να τα συγκρίνετε;

Ο συντονιστής επέλεξε αυτήν την απάντηση ως το καλύτερο

Το όλο σημείο των οπών αέρα είναι πρώτον εξαερισμού του υπόγειου χώρου, και χρειάζονται μόνο αν υπάρχει συσσωρευμένη υγρασία, όπως είναι από το κλείσιμο των υπογείων υδάτων ή πεδινά όπου η υψηλή υγρασία, και το δεύτερο μέρος του αερισμού οπών αέρα είναι το σπίτι όπου χρησιμοποιείται η σόμπα (καύση συνήθης σόμπα καυσόξυλων ή άνθρακα, γι 'αυτήν, και χρειαζόμαστε αυτές τις τρύπες αέρα, όπως ο φούρνος καταναλώνει πολύ αέρα, έτσι ώστε να ήταν μια καλή πρόσφυση σε αυτό, το μόνο που χρειάζεται!)

Τώρα θα καταλάβουν με το κλείσιμό τους, σίγουρα θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το πρόστιμο μεταλλικό πλέγμα στο κελάρι δεν πήρε τα τρωκτικά και τα παράσιτα, το χειμώνα μπορείτε να συνειδητοποιήσετε αν θέλετε να τα κλείσει τελείως ή απλά αρκετό για να καλύψει, μπορεί να γίνει κατανοητό από τον (καύση) θέρμανσης σόμπα ή το λέβητα!

Και σίγουρα δεν θα φέρει την ευχαρίστηση περπατώντας μέσα από το σχέδιο του σπιτιού που είναι φουσκωμένο από τον άνεμο του χειμώνα στον αέρα.

Επομένως, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να οργανώσετε μια κατάλληλη ρύθμιση της παροχής αέρα, και από την αιολική πλευρά μπορούν να είναι εντελώς κλειστές ή immured! Γιατί αν είχαν γίνει στο μυαλό, ακόμα και μία από τις εξωτερικές τρύπες είναι αρκετός χώρος για εξαερισμό των διαμερισμάτων ενδοδαπέδια και της ροής του αέρα στο δωμάτιο, επειδή μεταξύ των τμημάτων είναι επίσης διόδων ή κενά στα θεμέλια!

Εάν γενικά, τότε οι εκπομπές αέρα πρέπει να είναι ανοιχτές τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Ο αέρας είναι ο εξαερισμός του υπόγειου χώρου.

Και αν έχετε κρύα δάπεδα, τότε αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι η μόνωση της οροφής.

Μερικές φορές έχει νόημα να κλείνει ο αέρας, για παράδειγμα, εάν στο υπόγειο υπάρχουν μερικοί σωλήνες (για παράδειγμα ένας σωλήνας νερού) και μπορούν να παγώσουν το χειμώνα.

Αλλά αυτό είναι επίσης ένα λάθος, χρειαζόμαστε σωλήνες. ή να το τοποθετήσετε με διαφορετικό τρόπο ή να τα θερμάνετε μέχρι το καλώδιο θέρμανσης.

Η γη (έδαφος) απελευθερώνει αέριο ραδονίου, εάν το αέριο είναι κλειστό, η συγκέντρωσή του θα είναι κρίσιμη και αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Λοιπόν, το τελευταίο πράγμα, πολλοί χρήστες κλείνουν τον αέρα, επειδή το ύψος του καλύμματος χιονιού είναι υψηλό στην περιοχή τους.

Αλλά αυτό δεν είναι σωστό, πρώτα, στη διάταξη των εκρήξεων, πρέπει να λάβουμε υπόψη το ύψος της μετα-θέσης τους

Και δεύτερον, αυτό είναι μια από τις ιδιαιτερότητες της ζωής σε ένα ιδιωτικό σπίτι, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε όχι μόνο στο εσωτερικό της κατοικίας, αλλά και εκτός, αν απλούστερη, οι χιονισμένη χειμώνες κλίση περιοδικά το χιόνι από τις οπές αέρα.

Δεν είναι απαραίτητο να κλείνετε τα πώματα, ούτε το χειμώνα ούτε το καλοκαίρι, αν τα πατώματα είναι κρύα, τα μονώσετε.

Μόλις έχετε ένα παλιό ξύλινο σπίτι, τότε σας συνιστώ να το κλείσετε!

Επειδή αν δεν κλείσετε τον αέρα, τότε από κάτω κάτω από το πάτωμα, αποδεικνύεται ότι η οροφή του υπόγειου, σχηματίζει συμπύκνωση και κολλάει τις σταγόνες σε όλη την περίμετρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το χειμώνα υπάρχει μια απτή διαφορά στη θερμοκρασία και αποδεικνύεται ότι το υπόγειο είναι ζεστό και έξω από το κρύο. Έτσι αυτό το κρύο παίρνει κάτω από το δάπεδο και μαζί με τη θερμότητα σχηματίζει ένα συμπύκνωμα, το οποίο κατά συνέπεια εναποτίθεται στο υψηλότερο σημείο, δηλ. από το πίσω μέρος του δαπέδου. Κατά συνέπεια, η σεξουαλική σήψη και η αποσύνθεση.

Εάν κλείσετε τον αέρα, τότε ο κρύος αέρας δεν θα πέσει τόσο πολύ στο υπόγειο και το συμπύκνωμα θα είναι μικρότερο.

Αυτή είναι η υπόγεια οροφή που θα φανεί το χειμώνα, αν κρατήσετε όλο τον ανοιχτό αέρα.

Ο εξαερισμός πρέπει να πραγματοποιείται το χειμώνα και το καλοκαίρι. Εάν ανησυχείτε ότι θα θερμαίσετε το δρόμο, τότε είναι καλύτερα να μονώσετε την οροφή πάνω από το πάτωμα. Εάν έχετε πολλές αποδόσεις, μπορείτε να κλείσετε μερικά. Αλλά θα πρέπει να γίνει ακόμα αερισμός. Το καλούπι δεν θα περιμένει. Και δεν έχει σημασία αν είναι κρύο ή ζεστό στο ίδρυμα.

Αν και εξαρτάται ακόμα πολύ από το τι είναι το ίδρυμά σας. Έχουμε ένα υπόγειο κάτω από το σπίτι και ένα παράθυρο που δεν κλείνουμε ποτέ. Δεν υπήρξαν ποτέ προβλήματα.

Προσθήκη στον επιλεγμένο σύνδεσμο

Θέλετε να κλείσετε τον αέρα για το χειμώνα; Η ανάγκη για ένα υποπεδίο;

Αέρα στην κορδέλα κορδέλα του σπιτιού για εξαερισμό

Αν έχετε αποφασίσει να εξακολουθούν να ζουν με τις οπές αέρα και σήψη ορόφους (για να μην κλείσουν για το χειμώνα) θα πρέπει να γίνει κατανοητό - η βάση θα παγώσει τις δύο πλευρές, δηλαδή τα αναγκαία μέτρα εναντίον των κανονικών και εφάπτεται δυνάμεις του παγετού συνωστισμένα # 7 στο εξωτερικό και το εσωτερικό - (όπως η θέρμανση της βεράντας στο συνημμένο). συμπλήρωση των ιγμορείων, μαξιλάρια, αποστράγγιση, αποστράγγιση, διείσδυση κάτω από το κανονικό βάθος κατάψυξης + 10%.
Ανάγκη εξαερισμού των φρεατίων με δάπεδα οπλισμένου σκυροδέματος.
Οι πλάκες με προεντεταμένο οπλισμό έχουν πολύ μικρή προστατευτική στρώση στην αναρτημένη ζώνη και δεν έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία σε υγρές συνθήκες (απαίτηση κατασκευαστή - όχι περισσότερο από 75% υγρασία). Λεπτομέρειες στα blogs Αλέξανδρος Terekhov - YouTube
Απαιτείται εντατικός αερισμός του υπόγειου ή υπό μορφή ανοικτών εκρήξεων (+ υποχρεωτικά μέτρα κατά της κατάψυξης του ιδρύματος ), ή εσωτερικό απόσπασμα από το υποπεδίο. Σε κάθε περίπτωση, με κάθε τρόπο υγρασία εδάφους.

Σε κάθε σόλα το κύριο πράγμα είναι η προστασία από την υγρασία!
Standard SP 31-105-2002
P / e μεμβράνη για μόνωση με υδρογόνο / υγρασία, σπόρια
05.08.13. Έχει διαταχθεί το έργο προστασίας από οίδημα. Εξέταση. Classic - στην σόνα για δύο χτυπήματα 100mm ανά πλευρά (κοντά το χειμώνα). Κάτω από το έδαφος, η περιεκτικότητα σε υγρασία είναι 100%, στο σπίτι 75%. (Έχω 48% στο σπίτι μου). Εκτός ημέρας, 65-85%, σήμερα - 48-82% (ημέρα-νύχτα).