Κυματοειδής κουκούλα - πώς να την αποκρύψετε στο εσωτερικό;

Για πολλά χρόνια, καμία αυτοσεβαστή ερωμένη δεν μπορεί να κάνει χωρίς την κουζίνα στην κουζίνα. Αυτή η απλή συσκευή όχι μόνο καθαρίζει τον αέρα από προϊόντα εξάτμισης και καύσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά προστατεύει επίσης τα έπιπλα, τις οροφές και άλλες επιφάνειες από μικρά σωματίδια λίπους. Αλλά, όπως συμβαίνει συχνά, πρέπει να πληρώσετε για επιπλέον άνεση. Σε αυτή την περίπτωση - όχι το πιο ελκυστικό κυματοειδές για το σχέδιο, το οποίο χαλάει όλο το σχέδιο της κουζίνας.

Στη σημερινή αγορά μια τεράστια ποικιλία από κουκούλες, δεν είναι μόνο το ευρύτερο φάσμα του σχεδιασμού, από καλής ποιότητας κλασικό με φουτουριστικό υψηλής τεχνολογίας, αλλά και η δύναμη που είναι λογικό να επιλεγεί κατάλληλα ανάλογα με την περιοχή ή ακόμα και την ένταση της κουζίνας. Αν μια συσκευή χαμηλής ισχύος είναι αρκετά αντιμετωπίσει το έργο στην κουζίνα στο «Χρουστσόφ», τότε το αγοράσει για τα μοντέρνα διαμερίσματα στούντιο - μια σπατάλη των χρημάτων. Θα σας δοθούν ανεπιθύμητες μυρωδιές και αιθάλη.

Επιπλέον, οι "διασώστες" της κουζίνας διαφέρουν θεμελιωδώς από την αρχή της εργασίας. Υπάρχουν δύο από αυτά: υπάρχουν κουκούλες ροής και υπάρχουν κυκλοφορούν. Σχετικά με τη ροή θα μιλήσουμε λίγο αργότερα, πρώτα θα αγγίξουμε τα κυκλοφοριακά. Είναι πολύ απλό μαζί τους. Πρόκειται για μια αυτόνομη συσκευή που, στην πραγματικότητα, «εκτελεί» τον αέρα σε ένα δωμάτιο σε έναν κύκλο, καθαρίζοντάς τον μέσα από το εσωτερικό του φίλτρο. Αρκεί να επιλέξετε ένα ύφος κατάλληλο για το στυλ, να συνδεθείτε στο δίκτυο και να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν σημαντικές ελλείψεις αυτού του τύπου:

 • Υψηλές απαιτήσεις για φροντίδα - η ίδια η καλύπτρα και το φίλτρο πρέπει να καθαρίζονται συχνά.
 • Καθώς το φίλτρο είναι βρώμικο με τις λειτουργίες του, το καπό εξάτμισης αντιμετωπίζει όλο το χειρότερο.
 • δεν είναι κατάλληλο για μεγάλα δωμάτια.

Το κύριο πλεονέκτημα είναι ένα - δεν υπάρχει παροιμιώδης σωλήνας από κυματοειδές φύλλο αλουμινίου, που σκουραίνει τη χαρά του προσεκτικά βαθμονομημένου σχεδιασμού κουζίνας. Μια κουκούλα ροής χρειάζεται ακριβώς ένα παρόμοιο σχέδιο, επειδή, αναρρόφηση στον αέρα, το παίρνει έξω στον αερισμό, καθιστώντας τον καθαρισμό πιο αποτελεσματικό.

Έτσι, πριν μιλήσετε κουκούλα ροή κατηγορηματικό «όχι», θέλοντας να διατηρήσει την ομορφιά της κουζίνας και την αρμονία, πιστεύω ότι ο καθαρός αέρας - είναι επίσης η ίδια η υγεία της οικοδέσποινας, και όλους εκείνους για τους οποίους ετοιμάζει νόστιμα.

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες του ίδιου του σωλήνα, που συνδέουν την κουκούλα και την τρύπα στον τοίχο, πέρα ​​από την οποία αρχίζει ο άξονας εξαερισμού με πρόσβαση στην οροφή.

Πλαστικό, ορθογώνιο με διαφορετικά τμήματα του σωλήνα είναι πιο κατάλληλο για καταστάσεις όπου ο αγωγός αποτελείται από ευθείες γραμμές, και η ίδια η κουκούλα περιλαμβάνει τη σύνδεση ενός ορθογώνιου σωλήνα. Διαφορετικά, ο σχεδιασμός περιπλέκεται πολύ από την προσθήκη διαφόρων εξαρτημάτων - συνδέσεων. Επίσης, ο πλαστικός σωλήνας, αν και λιγότερο θορυβώδης, αλλά πιο απαιτητικός για τις συνθήκες θερμοκρασίας. Πολύ ζεστός αέρας μπορεί να παραμορφωθεί.

Κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο με διάμετρο 100, 120, 150 mm - η πιο προσιτή, κοινή και ευέλικτη επιλογή. Οι περισσότερες κουκούλες έχουν ένα άνοιγμα εξόδου μίας από τις τρεις προαναφερθείσες διαμέτρους της αυλάκωσης, οπότε δεν είναι δύσκολο να βρεθεί το μέγεθος του δεξιού μανικιού. Το μήκος του σωλήνα μπορεί να ποικίλει, είναι συνήθως ικανό να τεντωθεί σε μήκος τριών μέτρων κατά μήκος μιας ευθείας γραμμής. Αν το χιτώνιο χρειάζεται περισσότερο χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε πολλά σύνολα και να τα συνδέσετε χρησιμοποιώντας συμβατικούς σφιγκτήρες της ίδιας διαμέτρου ή ειδικών εξαρτημάτων. Αυτή η επιλογή θα βοηθήσει επίσης εάν ο αγωγός πρέπει να αποκτήσει σύνθετο σχήμα με πολλές στροφές.

Κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο

Η κυματοειδής δομή επιτρέπει να δίνουν καμπύλες και χωρίς αρμούς, αλλά υπάρχει κίνδυνος να περιοριστεί η διάμετρος μέσα στον αγωγό και αυτό είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο. Αυτός ο σωλήνας στερεώνεται με σφιγκτήρες στη μία πλευρά του καλύμματος και από την άλλη - σε μια ειδική περιοχή. Όταν επιλέγετε έναν ιστότοπο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη δύο παραμέτρους:

 • η διάμετρος της οπής που πρέπει να φορεθεί στην αυλάκωση πρέπει να συμπίπτει με το σωλήνα.
 • οι διαστάσεις του ίδιου του χώρου πρέπει να επικαλύπτουν την οπή εξαερισμού στον τοίχο, το μαξιλάρι στερεώνεται με ηλεκτρικό τρυπάνι και καρφιά.

Εκτός από τα παραπάνω πλεονεκτήματα, ο σωλήνας αλουμινίου αντέχει σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, είναι ανθεκτικό και πυράντοχο, δεν φοβάται την υγρασία, δεν είναι επιρρεπής σε διάβρωση. Το μειονέκτημα είναι ένα και σημαντικό - μια ελκυστική εμφάνιση. Η κυματοειδής κουκούλα από ανοξείδωτο χάλυβα έχει τα ίδια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα με το αλουμίνιο, αλλά είναι ακόμα πιο ανθεκτική, ικανή να αντιμετωπίσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έχει υψηλότερη τιμή.

Σε οποιοδήποτε στάδιο, εάν η επισκευή στην κουζίνα είναι σε πλήρη εξέλιξη ή έχει ζήσει εδώ και καιρό από τα μέλη του νοικοκυριού, μπορείτε να κρύψετε ένα ασυμβίβαστο μανίκι από την κουκούλα στην κουζίνα. Το κύριο πράγμα είναι να ξέρεις πώς να κρύβεις. Υπάρχουν διάφορες επιλογές, ποικίλλουν στο κόστος υλικού και εργασίας. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την προσπάθεια.

Κυματοειδής από την κουκούλα στο ντουλάπι της κουζίνας

Κατά το σχεδιασμό της κουζίνας σας, αν έχετε ήδη γνωρίζουν πού θα βρίσκονται απαγωγέας, και όπου τράβηξε από το μανίκι της, να επιλέξει ένα μοντέλο με ένα διακοσμητικό κουβούκλιο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην κορυφή του κρέμονται ντουλάπια. Συχνά έχει ένα ανυψωμένο περβάζι. Εάν τοποθετήσετε τον αγωγό κατά μήκος του τείχους και το βάζετε πάνω στο κάλυμμα, κρύβοντας πίσω από το γείσο, μπορείτε να δείτε ότι σχεδόν δεν θα το κάνει. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν:

 • Ολόκληρος ο σωλήνας, μαζί με την έξοδο προς τον άξονα εξαερισμού, βρίσκεται πάνω από το έπιπλο.
 • ύψος, επί του οποίου υπάρχει μια προσωπίδα, επαρκής για να εξασφαλίσει ότι ο σωλήνας δεν είναι ορατός από οπουδήποτε στο δωμάτιο.

Παρεμπιπτόντως, εάν σε γενικές γραμμές αυτή η επιλογή σας ταιριάζει, αλλά τα έπιπλα έχουν ήδη αγοραστεί, και δεν διαθέτει γείσο, μπορεί να παραγγελθεί επιπρόσθετα ή ακόμα και να γίνει από τον εαυτό σας. Δεν θα είναι καθόλου δαπανηρό. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για την επίλυση αυτού του ζητήματος όσον αφορά τον σωστό σχεδιασμό και σχεδιασμό είναι η απόκρυψη τόσο της κουκούλας όσο και του αεραγωγού πίσω από το μπροστινό μέρος της κουζίνας. Ωστόσο, η κουκούλα μπορεί να παραμείνει έξω, τότε θα χρησιμεύσει ως ένα πρόσθετο στοιχείο της διακόσμησης.

Το σετ κουζίνας με γείσο θα κάνει την κυματοειδή σχεδόν απαράδεκτη

Ο σχεδιαστής που θα σχεδιάσει τα έπιπλα θα λάβει υπόψη τα χαρακτηριστικά της κουζίνας σας και θα οργανώσει το σχέδιο μέσα στα κρεμαστά ντουλάπια. Αυτό, βέβαια, θα πρέπει να θυσιάσει αρκετά χρήσιμο χώρο στο σύστημα αποθήκευσης, αλλά γίνεται μια ιδανική επιλογή όταν κανείς δεν μαντέψει μάλιστα τι είναι κρυμμένο μέσα. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν:

 • είστε στο στάδιο του σχεδιασμού των νέων επίπλων για την κουζίνα?
 • η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τις μελλοντικές θυρίδες ·
 • η περιοχή της κουζίνας σας επιτρέπει να τοποθετήσετε επαρκή αριθμό ντουλαπιών, μερικά από τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλήρως.

Αν θέλετε να οδηγήσετε το σωλήνα στην οροφή, όπου απλά δεν θέλετε να βάζετε πλιγούρια κάθε φορά με σκάλες, μπορείτε να συγκαλύψετε το σωλήνα με ψευδείς ντουλάπες. Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός.

Σε μια μικρή κουζίνα με μικρή απόσταση από την κουκούλα μέχρι τον εξαερισμό μπορεί να εγκαταλειφθεί η μεταλλική πτυχή υπέρ ενός πλαστικού σωλήνα. Έρχονται σε διαφορετικά χρώματα, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το σωστό. Εάν είναι πιο σκόπιμο να τοποθετηθεί η αυλάκωση αλουμινίου, μπορεί να ραμμένο με ένα πλαστικό κουτί, συνδέοντας το με τη βοήθεια εξαρτημάτων. Και τότε το πλαστικό μπορεί να βαφτεί στο χρώμα των τοίχων ή ακόμα και να επικολληθεί με ακριβώς την ίδια ταπετσαρία, και το κουτί θα γίνει σχεδόν αόρατο. Οι έτοιμες κατασκευές αερισμού μπορούν να αντικαταστήσουν τα καλούπια, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση τοίχων ή οροφών. Εδώ, με το διακοσμητικό μέρος των προβλημάτων, επίσης, δεν θα προκύψει.

Εγκατάσταση γυψοσανίδας για κυματισμό

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν:

 • είναι απαραίτητο να γίνει με το μικρό οικονομικό και εργατικό κόστος.
 • δωμάτιο σας επιτρέπει να αφήσετε ένα μικρό κενό μεταξύ του μεταλλικού σωλήνα και του κιβωτίου, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του πλαστικού.
 • το σχήμα του μανικιού είναι απλό, διαφορετικά οι πολυάριθμες κάμψεις του κουτιού θα επιδεινώσουν μόνο την κατάσταση.

Για να αποκρύψετε το σωλήνα σε αγωγό γυψοσανίδες, απαιτεί περισσότερη δουλειά, αλλά το υλικό αυτό είναι προτιμότερο από την άποψη της εσωτερικής οικολογίας στο σπίτι και από την άποψη της πυρασφάλειας. Γύψος και χαρτί - εξαρτήματα πλάκες, οι οποίες είναι εύκολο να κοπεί, απλά τοποθετημένη πάνω στην κατασκευή των μεταλλικών φύλλων, και μετά spackling, στην πραγματικότητα, να γίνει μέρος του μονολιθικού τοιχώματος. Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να παίζουν με ασφάλεια και να αγοράσει ένα ανθεκτικό στην υγρασία κουζίνα γυψοσανίδας, είναι λίγο πιο ακριβό από ό, τι συνήθως, αλλά σίγουρα δεν φοβάται υψηλής υγρασίας, αν η οικοδέσποινα να αντικατοπτρίζει, για παράδειγμα, βράστε τα ρούχα στο μάτι της κουζίνας.

Πλαστικό κουτί για κυματοειδή

Μπορείτε να κάνετε το κουτί μόνοι σας ή να το αναθέσετε στον πλοίαρχο. Σε αυτή την περίπτωση, ο σχεδιαστής του δωματίου ή η δική σας γεύση θα σας πει αν θα φαίνεται καλύτερα ως τμήμα ενός διαφορετικού ανώτατου ορίου, ή ως ένα περίπλοκο ανάγλυφο τοίχου. Ένα άλλο πλεονέκτημα - στη γυψοσανίδα μπορεί να τοποθετηθεί πρόσθετος φωτισμός σημείων. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είναι ευρύτερο σε πλάτος από τα έπιπλα κουζίνας. Για να κόψετε τα φωτιστικά, δεν είναι απαραίτητο να προωθήσετε μια γυψοσανίδα και να την κρατήσετε shpatlevat. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν:

 • το ύψος των οροφών επιτρέπει λίγο να τα χαμηλώσει γύρω από την περίμετρο.
 • Το δωμάτιο χρειάζεται πρόσθετο φωτισμό.
 • Ο σωλήνας είναι μεγάλος σε μήκος ή περνά από τον τοίχο στον άλλο.

Μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα αυξάνοντας το σχήμα της οροφής. Το δεύτερο επίπεδο, πίσω από το οποίο μπορεί να κρυφτεί αξιόπιστα ο άσχημος σωλήνας, μπορεί να γίνει τόσο σε ψευδοροφή όσο και σε τεντωμένη οροφή. Το κύριο πράγμα είναι να αφήσετε ένα επαρκές διάκενο μεταξύ του καμβά και του σωλήνα για να αποφύγετε παραμορφώσεις, και επίσης να οργανώσετε όμορφα τον τόπο όπου ο σωλήνας από την κουκούλα θα πάει κάτω από το ανώτατο όριο. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν:

 • κάνετε επισκευές σε ένα νέο σπίτι ή επισκευάστε το παλιό, επειδή για να κρύψετε μόνο την αυλάκωση, η επισκευή θα είναι αδικαιολόγητα δαπανηρή.
 • το ύψος της οροφής σας επιτρέπει να κάνετε δύο επίπεδα.
 • Η κουζίνα είναι μεγάλη ή είναι μέρος του διαμερίσματος στούντιο.

Σωλήνας από την κουκούλα ως στοιχείο του εσωτερικού

Τα τελευταία χρόνια, το ύφος του "σοφίτα" γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο εσωτερικό σχεδιασμό. Και ο χώρος της κουζίνας δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι ακατέργαστοι τοίχοι, το κακά επεξεργασμένο ξύλο και ένας τεράστιος αριθμός μεταλλικών σωλήνων - αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Κυματοειδής κουκούλα δεν θέλει να κρυφτεί από την όραση; Κάντε το κύριο αντικείμενο τέχνης της κουζίνας. Υποστηρίξτε το θέμα του γυαλιστερού αλουμινίου σε άλλα στοιχεία διακόσμησης, φωτογραφίστε την αυλάκωση και την εκτύπωση στην ταπετσαρία, που επικολλάται σε έναν από τους τοίχους. Χρησιμοποιήστε τους σφιγκτήρες για να διακοσμήσετε το βάζο, για παράδειγμα. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν:

 • είστε οπαδός μοντέρνων, βίαιων και μινιμαλιστικών σχεδιαστικών λύσεων.
 • είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν έναν τόσο ασήμαντο λόγο, όπως έναν σωλήνα που έχει χρωματιστεί με καλαμπόκι, για να αναβαθμίσουν πλήρως το στυλ της κουζίνας και ακόμη και ολόκληρο το διαμέρισμα.

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα στην κουζίνα: επιλογές λύσεων

Η κουκούλα στην κουζίνα εγκαθίσταται ως στοιχείο σύγχρονων εννοιών ασφάλειας και άνεσης. Μέσω του σωλήνα από την κουκούλα, η κουζίνα αφαιρεί τις έντονες οσμές που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα, τον καπνό, τους καπνούς και τον μολυσμένο αέρα. Κατά την εγκατάσταση ενός απορροφητήρα, δημιουργείται ένα πρόβλημα σχετικά με τον τρόπο απόκρυψης του σωλήνα από την κουκούλα ώστε να μην μοιάζει με «ξένο σώμα» στο εσωτερικό.

Για να αποφύγετε την αφαίρεση του εσωτερικού, μπορείτε να το αποκρύψετε με πολλούς τρόπους

Πώς να κρύψετε τον σωλήνα από την κουκούλα της κουζίνας

Το πρόβλημα που προκύπτει με την ανάγκη κλεισίματος του αεραγωγού στην κουζίνα μπορεί να αντιμετωπιστεί αρχικά με διάφορους τρόπους:

 1. Απόκτηση του καλύμματος κυκλοφορίας. Σε ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού για την κουζίνα, δεν χρειάζεται να αποκρύπτεται κανένα στοιχείο, αφού έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την αρχή του καθαρισμού του αέρα μέσα στη δομή και όχι της απομάκρυνσής του έξω από τις εγκαταστάσεις. Η ποικιλία των απορροφητών κυκλοφορίας όσον αφορά τα χρησιμοποιούμενα υλικά, τις διαστάσεις και τις έγχρωμες λύσεις είναι τόσο εντυπωσιακή ώστε η επιλογή ενός προϊόντος που ταιριάζει στο εσωτερικό δεν θα ισοδυναμεί με σημαντική εργασία. Αλλά ο σχεδιασμός απαιτεί φροντίδα, που αποτελείται από τον περιοδικό καθαρισμό και την αντικατάσταση των φίλτρων, πριν και το κόστος είναι αρκετά υψηλό.
 2. Μια έκκληση προς τις υπηρεσίες εταιρειών που προμηθεύουν κιτ, όπου η κουκούλα και τα κυματοειδή στοιχεία αρχικά κατασκευάζονται από μονοχρωματικά. Σε αυτή την περίπτωση, ο αγωγός του αγωγού δεν θα διογκωθεί από το εσωτερικό ως ένα απολύτως ξένο συστατικό στοιχείο.
 3. Κλείστε το πρόβλημα αντικαθιστώντας τον κυματοειδή αεραγωγό με πλαστικό, για το καλό, προσφέρονται σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Χωρίς περαιτέρω σκασίματα, αγοράζεται ένα πλαστικό προϊόν λευκού χρώματος, του δίνεται το σωστό χρώμα.

Δώστε προσοχή! Πιθανές δυσκολίες στη λειτουργία του συστήματος, εάν ο αερισμός του κτιρίου είναι αδύναμος. Στη συνέχεια, μια επίπεδη πλαστική κατασκευή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα.

Με αυτούς τους τρόπους είναι δυνατόν να λυθεί το πρόβλημα που προκύπτει σε σχέση με το γεγονός ότι ο αυλακωτός σωλήνας του αγωγού εξαερισμού της καλύπτρας δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανός να ταιριάζει στο υπάρχον εσωτερικό του χώρου της κουζίνας.

Εάν το κτίριο είναι ανεπαρκώς αεριζόμενο, μια επίπεδη ενσωματωμένη κουκούλα μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την αποστολή του

Εάν πρόκειται για αγορά μιας νέας κουζίνας, τότε δεν θα είναι δύσκολο να συγκαλυφθεί η αυλάκωση, αποκτώντας μια δομή εξοπλισμένη με ένα προεξέχον γείσο. Πίσω του, και κρυμμένο, πιέζεται στο στοιχείο τοίχου, που δεν θέλουν να ταιριάζουν στο εσωτερικό.

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα της κουζίνας

Αγοράζοντας τον καθαρισμό του εξαερισμού του σχεδιασμού ροής, αξίζει να σκεφτείτε εκ των προτέρων πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στο πιο ορατό μέρος έτσι ώστε να μην πιάσει το μάτι σας, σαν κάτι αλλοδαπό. Δηλαδή, είναι απαραίτητο να οργανωθεί ο χώρος γύρω από τις αυλακώσεις έτσι ώστε να φαίνεται εντελώς οργανικό σε αυτό. Αυτό είναι πολύ πιθανό εάν η κουζίνα είναι κατασκευασμένη με στιλ υψηλής τεχνολογίας, όταν τα επιμεταλλωμένα στοιχεία τονίζουν την κομψότητα του ντεκόρ. Ή είναι εξοπλισμένο με σοφίτα, για την οποία η παρουσία μεταλλικών κατασκευών είναι απολύτως φυσική.

Αν γίνει σωστή απόφαση ότι ο σωλήνας πρέπει να αφαιρεθεί από το οπτικό πεδίο, τότε είναι εφικτή η προσφυγή στις ακόλουθες επιλογές δράσης:

 • για να εξοπλίσει το προεξέχον γείσο, καλύπτοντας αξιόπιστα τον σωλήνα που πιέζεται στον τοίχο. Στην παλιά κουζίνα, αυτό το γείσο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα ενδιαφέρον στοιχείο διακόσμησης.
 • Τοποθετήστε την αυλάκωση πάνω από την τάση ή την ψευδοροφή. Προαιρετικά, μια τέτοια λύση μπορεί να είναι η διάταξη ενός από τα στοιχεία της οροφής με πρόσθετο εξοπλισμό φωτισμού. Μια τέτοια διάταξη θα καλύπτει με ασφάλεια το κυματοειδές στοιχείο, αλλά θα δημιουργήσει εμπόδια στον τρόπο πρόσβασης στον αγωγό. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας στον εξαερισμό, είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στην αποσυναρμολόγηση της ψευδοροφής, πράγμα που θα οδηγήσει σε σημαντικό κόστος.
 • κλείστε το πλαστικό κουτί. Τα πλαστικά κουτιά παράγονται σε διαφορετικά μεγέθη και σε διαφορετικά χρώματα, εξοπλισμένα με ενσωματωμένα φώτα. Πλαστικά κιβώτια με προβολείς χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά στοιχεία.
 • Για να βάλεις ένα κιβώτιο, δημιουργώντας κάτι σαν οροφή δύο επιπέδων. Το κιβώτιο δημιουργείται χρησιμοποιώντας προφίλ αλουμινίου, καλυμμένα με γυψοσανίδες. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας οροφής δύο επιπέδων ή να εκτελείται ως στοιχείο σε αυτό. Ως στοιχείο του εσωτερικού χώρου, ένας γυψοσανίδων ανοίγει ένα ευρύ χώρο για την προβολή της έρευνας σχεδιασμού. Μπορεί να συνδεθεί με την οροφή ή / και τους τοίχους, να λάβει την επιθυμητή μορφή και να είναι εξοπλισμένη με λαμπτήρες.
 • σε μια κρεμαστή ντουλάπα. Αγοράζεται σε ένα στυλ κατάλληλο για την υπάρχουσα κουζίνα ή ως πρόσθετο - κατά την αγορά ενός νέου κιτ.

Σημαντικό! Η χρήση της πρώτης μεθόδου είναι δυνατή μόνο εάν η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της οπής εξαερισμού είναι μικρή. Σε μεγάλη απόσταση, η τοποθέτηση ενός πλαστικού κουτιού θα επηρεάσει αρνητικά την εκροή αέρα.

Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι η τοποθέτηση των αυλακώσεων μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας

Στη συνέχεια εκτελούνται διάφορες λειτουργίες εγκατάστασης:

 1. Στο άνω και κάτω μέρος του ντουλαπιού και στα ράφια, κόβονται οπές μέσω των οποίων θα περάσει ο κυματοειδής σωλήνας.
 2. Συνδέστε την κουκούλα στο περίβλημα. Ταυτόχρονα, η επιφάνεια εργασίας του καλύμματος παραμένει έξω και η ίδια η κατασκευή είναι στερεωμένη στο κάτω και στα εσωτερικά ράφια.
 3. Ο κυματοειδής σωλήνας συνδέεται στη μία πλευρά του καλύμματος και ο δεύτερος εκτείνεται μέσα από τις προκατασκευασμένες οπές, που κατευθύνονται προς τον άξονα εξαερισμού. Σε σημαντική απόσταση από τον άξονα εξαερισμού, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα αιωρούμενων θαλάμων μέσω του οποίου το κυματοειδές αντικείμενο περνά οριζοντίως διαμέσου των πλευρικών τοιχωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, οι δυνατότητες χρήσης του εσωτερικού χώρου των ντουλαπιών κουζίνας θα μειωθούν σημαντικά, αλλά ο σωλήνας θα είναι εντελώς κρυμμένος. Ή συνδυάστε την τοποθέτηση της κουκούλας σε ένα κρεμαστό ντουλάπι με την κάλυψη της αυλάκωσης με μία από τις μεθόδους που εξετάστηκαν προηγουμένως.
 4. Η καλύπτρα καλύπτεται από πλαίσιο που βρίσκεται κάτω από την πόρτα του ντουλαπιού.

Μην φοβάστε ότι ο κυματοειδής σωλήνας, που εκτείνεται από την κουκούλα, θα σπάσει τη γοητεία μιας άνετης κουζίνας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα υπάρχον εσωτερικό ή να δημιουργήσετε ένα νέο.

Πώς να κρύψετε τον σωλήνα από την κουκούλα

Η μοντέρνα κουζίνα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα και λειτουργικά στοιχεία που προσφέρουν άνεση και ευκολία στους επιβάτες. Ένα ειδικό μέρος καταλαμβάνεται από την κουκούλα, χάρη στην οποία οι ατμοί και η υψηλή θερμοκρασία δεν εξαπλώνονται γύρω από το δωμάτιο, αλλά οδηγούνται έξω. Η προσέγγιση του σχεδιασμού επέτρεψε στους παραγωγούς να δημιουργήσουν πρωτότυπες μορφές κουκούλας, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ένα βρώμικο στοιχείο - ένας σωλήνας. Πρέπει να είναι συγκαλυμμένο και για αυτό πρέπει να ξέρετε πώς να κρύψετε το σωλήνα από την κουκούλα.

Τύποι κουκούλες

Η πιο κοινή επιλογή είναι μια κουκούλα κυκλοφορίας. Στο σύστημα της εργασίας του, ο καθαρισμός του αέρα επιτυγχάνεται με προσεκτική διήθηση χρησιμοποιώντας φίλτρο άνθρακα και λίπους. Το πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να συνδέσετε τη δομή με τον εξαερισμό ή να αφαιρέσετε τον αγωγό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις:

 • το υψηλό κόστος δεν επιτρέπει την απόκτησή του από όλους που το κάνουν.
 • δυσκολία στην περίθαλψη.
 • ανάγκη για περιοδική αλλαγή φίλτρου.

Εάν αποφασίσετε να βρείτε ένα πιο προσιτό μοντέλο, δώστε προσοχή στους απορροφητήρες ροής. Όταν συναρμολογούνται, θα χρειαστεί να συνδέσετε ένα σωλήνα - μεταλλικό κυματοειδές ασημένιο. Αυτός ο τύπος σωλήνα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • επέκταση μήκους σε μεγάλες αποστάσεις.
 • τη δυνατότητα αποφυγής αιχμηρών καμπυλών και συνδετικών στοιχείων ·
 • προσιτό κόστος ·
 • ευκολία συντήρησης.

Υπάρχουν επίσης ελλείψεις ή μάλλον μεγάλη διάμετρος, λόγω της οποίας ο σωλήνας αγγίζει αμέσως το μάτι στην κουζίνα. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να το κρύψετε.

Επίσης οι κουκούλες διαφέρουν στον τρόπο εγκατάστασης:

Επιλέξτε ανάλογα με την τοποθέτηση της εστίας.

Πλαστικοί σωλήνες

Ένας απλός και ταυτόχρονα πρωτότυπος τρόπος κάλυψης του σωλήνα από την κουκούλα θα είναι ένας πλαστικός αγωγός αέρα. Όπως σε ένα πρότυπο οπές διαμέρισμα είναι μακριά από τις οικιακές συσκευές και πλάκες, οι κάτοικοι πρέπει να συλλέγουν το δικό τους σχέδιο, το οποίο θα αποτελείται από τμήματα, κλαδιά και άλλα στοιχεία. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας του επιλεγμένου υλικού, είναι δυνατόν να επιλέξετε το επιθυμητό σχήμα με μια συγκεκριμένη διατομή.

Τις περισσότερες φορές, ο πλαστικός αγωγός έχει μια κυκλική ή ορθογώνια διατομή, καθένα από τα οποία έχει τις δικές του διαφορές και πλεονεκτήματα.

 1. Η κυκλική διατομή καθιστά δυνατή τη δημιουργία λιγότερης αντίστασης στον αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι ο αγωγός θα είναι εξαιρετικά αποδοτικός.
 2. Οι σωλήνες με ορθογώνια διατομή είναι εύκολα εναρμονισμένοι και συνδυάζονται με σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό, διακοσμητικό και σετ κουζίνας.

Όπως γνωρίζετε, οι σύγχρονοι πλαστικοί σωλήνες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • χαμηλότερη στάθμη θορύβου κατά την εργασία σε αντίθεση με τις κυματοειδείς πτυχές μετάλλων.
 • στους τοίχους των σωλήνων δεν υπάρχουν αποθέσεις λίπους, καθώς όλοι οι ατμοί και τα απόβλητα πηγαίνουν κατευθείαν στον άξονα.
 • καμία αντίσταση στην εργασία.

Gofra

Αυτός ο τύπος σωλήνα είναι ο ευκολότερος στην εγκατάσταση. Για το σκοπό αυτό, το ένα άκρο είναι στερεωμένο στην κουκούλα και το άλλο στο αγωγό εξαερισμού. Ως σύνδεσμοι χρησιμοποιείτε ειδικά στρογγυλά σφιγκτήρες που σφίγγονται με μπουλόνια.

Η διάμετρος του σωλήνα μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο της κουκούλας, οπότε ο ζυγός πιέζεται σφιχτά στον προσαρμογέα. Μπορείτε να βρείτε μια εναλλακτική λύση - είναι οι γαλβανισμένοι σωλήνες. Δεν σκουριάζουν και απομακρύνουν εντελώς τις μυρωδιές της κουζίνας τους. Υπάρχουν διαφορετικά συστήματα αγωγών: φλάντζες, συγκολλημένα και φλαντζωτά.

Χρώματα κατά την εγκατάσταση

Για να εγκαταστήσετε σωστά την εγκατάσταση, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

 • η διάμετρος του ίδιου του σωλήνα πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο της οπής αερισμού ή να είναι μεγαλύτερη.
 • το συνολικό μήκος του σωλήνα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m.
 • Μη λυγίζετε το σωλήνα περισσότερο από 90º.
 • Για την προστασία από την αντίστροφη έλξη, χρησιμοποιούνται ειδικές βαλβίδες - πλαστικό ή πλαστικό.

Επιλογές μάσκας σωλήνων

Μια σημαντική διαδικασία στη διάταξη της κουκούλας είναι η κάλυψη του σωλήνα, έτσι ώστε να μην χαλάσει το δημιουργημένο εσωτερικό με όλη του την εμφάνιση.

Ανεξάρτητα από ποιοι σωλήνες επιλέχθηκαν, ποια είναι η διάμετρος και το χρώμα τους, θα πρέπει να εξετάσετε τις απλούστερες και απλούστερες επιλογές για να τις αποκρύψετε:

 1. Πλαστικό κιβώτιο. Πωλείται ήδη τελικό προϊόν σε εξειδικευμένα καταστήματα. Μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων και σχεδίων σας επιτρέπει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή που ταιριάζει στο εσωτερικό της κουζίνας που θα δημιουργηθεί. Αυτή η επιλογή κάλυψης θα είναι ιδιαίτερα κατάλληλη όταν η κουκούλα βρίσκεται κοντά στον αγωγό εξαερισμού και συνεπώς δεν υπάρχουν πρακτικά ορθές γωνίες.
 2. Ψευδοροφή και κουτί. Κατά τη διαδικασία γενικής επιθεώρησης, ο σωλήνας από την κουκούλα πρέπει να έχει ήδη τον τρόπο, ώστε να μπορεί να κρυφτεί πίσω από το σχεδιασμό της ψευδοροφής. Πολλές οργανώσεις και ομάδες επισκευών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση ενός ειδικού κουτιού κάτω από το σωλήνα. Εξετάστε μια επιλογή με ένα ανώτατο όριο πολλαπλών επιπέδων: το χαμηλότερο επίπεδο μπορεί να τοποθετηθεί γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του δωματίου και συνεπώς όλες οι επικοινωνίες θα είναι κρυμμένες.
 3. Ενσωματωμένη κουκούλα. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει την τοποθέτηση της κουκούλας και του σωλήνα απευθείας στο πλαίσιο της μονάδας κουζίνας. Για αυτόν, τα ανώτερα συρτάρια και ντουλάπια αφαιρούνται στην οροφή. Αυτός ο σχεδιασμός καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, επομένως υπάρχει χώρος για εγκατάσταση ραφιών και τοποθέτηση εργαλείων κουζίνας ή σκευών. Η παραγγελία τέτοιων επίπλων είναι καλύτερα μεμονωμένα, έτσι ώστε τα πάντα να χωράνε στην κουζίνα.
 4. Ζωγραφική. Ένας προϋπολογισμός και ένας κοινός τρόπος για να συγκαλύψει το σωλήνα από την κουκούλα στην κουζίνα είναι ζωγραφική. Το χρώμα επιλέγεται σύμφωνα με την κύρια παλέτα του εσωτερικού χώρου, ενώ δεν θα τραβήξει τα μάτια σας.

Επίσης υπάρχουν επιλογές με την επένδυση του χώρου με το σωλήνα με φύλλα γυψοσανίδας, δημιουργώντας έτσι ένα διακοσμητικό περίγραμμα. Μπορούν να τοποθετηθούν φωτιστικά, τα οποία θα είναι πρόσθετος φωτισμός. Μην ξεχνάτε ότι το πλαίσιο από χαρτόνι γύψου μπορεί να συμπληρωθεί με ένα πανί τεντώματος.

Οι κατασκευαστές ολοκληρώνουν τις κουκούλες με όλα τα απαραίτητα, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης και εγκατάστασης. Ελλείψει μιας τέτοιας διαμόρφωσης, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του σωλήνα και να το εγκαταστήσετε. Επιλέξτε μια μέθοδο καμουφλάζ απλά - αρκεί να καταλάβετε ποια επιλογή ταιριάζει στο εσωτερικό στυλ της κουζίνας.

Μια απλή οδηγία για την εγκατάσταση και την κάλυψη της αυλάκωσης του αγωγού μιας κουκούλας

Το απόσπασμα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της σύγχρονης κουζίνας. Σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα των προϊόντων καύσης που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για να δημιουργηθεί ένας αγωγός εξαερισμού, συχνά χρησιμοποιούνται κυματοειδείς σωλήνες. Η εφαρμογή τους οφείλεται στην ευκολία δημιουργίας μιας διαδρομής και στη σύνδεση των στοιχείων της δομής. Για να καταλάβετε πώς να εγκαταστήσετε και να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να εξετάσετε αρκετούς τρόπους. Μια ποικιλία επιλογών σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν τέτοιο αεραγωγό για κουζίνες με διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους.

Επιλογή της βέλτιστης διαμέτρου καναλιού

Η διάμετρος του κυματοειδούς σωλήνα επιλέγεται σύμφωνα με τις υποδείξεις στις οδηγίες για την κουκούλα που αγοράσατε. Όταν επιλέγετε επιλογές σωλήνων με μεγάλη ή μικρή διατομή, ο εξοπλισμός δεν θα εκτελέσει τις λειτουργίες του στο έπακρο. Επομένως, πριν πάτε στο κατάστημα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά της κουκούλας.

Βασικές διαστάσεις της αυλακώσεως για σχεδίαση:

Άλλες διαμέτρους των αγωγών εξαγωγής είναι πολύ λιγότερο συχνές. Οι σωλήνες 100 και 120 mm χρησιμοποιούνται συχνότερα. Καλύτερα εάν οι διαμέτρους της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας, ο αυλακωτός αγωγός του αγωγού και ο άξονας εξαερισμού θα είναι οι ίδιοι.

Αν δεν είναι δυνατό να επιλέξετε ένα αντικείμενο με κατάλληλη διάμετρο, μπορεί να επιλεγεί κανάλι με μεγαλύτερη διατομή. Συνδέεται με το υπόλοιπο σύστημα με ειδικό προσαρμογέα. Η επιλογή ενός σωλήνα με μεγάλη διάμετρο θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από περιττό θόρυβο όταν χειρίζεστε την κουκούλα.

Πώς να τοποθετήσετε τις αυλακώσεις στην κουκούλα και να τοποθετήσετε τον αγωγό εξαερισμού;

Το Corrugate συνδέεται με την κουκούλα και τον άξονα εξαερισμού με τη χρήση τέτοιων εργαλείων και υλικών:

 • σφιγκτήρες ·
 • στεγανωτικό με βάση τη σιλικόνη.
 • προσαρμογείς από τετράγωνο σε στρογγυλό.
 • ταινία αλουμινίου?
 • πλέγμα με βαλβίδα ελέγχου.

Ο προσαρμογέας απαιτείται όταν επιλέγετε μια κουκούλα με ορθογώνιο ακροφύσιο. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να αγοράζονται με αυλακώσεις. Αυτό δεν θα κάνει λάθος με το ποσό των ανταλλακτικών.

Για τη σύνδεση πολλών εύκαμπτων σωλήνων χρησιμοποιήστε ταινία αλουμινίου Αν το κολλήσετε απαλά στην επιφάνεια των προϊόντων, ο μεταλλικός αγωγός θα είναι αποτελεσματικός.

Για να εγκαταστήσετε σωστά τις αυλακώσεις στην κουκούλα της κουζίνας, ακολουθήστε αυτή τη σειρά εργασιών:

 • Η κυματοειδής όψη τεντώνεται σε όλο το μήκος της. Ένα από τα άκρα του είναι στερεωμένο στον κλάδο εξόδου του εξοπλισμού εξάτμισης. Η στερέωση πραγματοποιείται με ερμητικό και μεταλλικό σωλήνα. Η σφραγιστική ένωση εφαρμόζεται μόνο στην καθαρισμένη και αποξηραμένη επιφάνεια, διαφορετικά οι αρμοί θα κλείσουν χαλαρά.
 • Μέσω κάθε μετρητή κάθετα ή 1,5 m οριζοντίως, είναι εγκατεστημένοι πρόσθετοι σφιγκτήρες, οι οποίοι εξασφαλίζουν σωστή στερέωση του αγωγού αερισμού. Αν η οπή στον τοίχο δεν είναι μεγαλύτερη από 0,8 m, οι σφιγκτήρες δεν έχουν τοποθετηθεί.
 • Οι στρογγυλεμένες γωνίες στον αγωγό δεν πρέπει να γίνονται - μειώνουν την απόδοση της κουκούλας κατά 10%. Με μήκος αερισμού μεγαλύτερο από 3 μέτρα, επιλέγεται μεγαλύτερο καπό.
 • Μετά την τοποθέτηση πρόσθετων περιλαίμιων είναι απαραίτητο να συνδεθεί ο κυματοειδής σωλήνας με ένα άνοιγμα εξαερισμού, έχοντας τοποθετήσει το δεύτερο του άκρο σε ένα σωλήνα διακλάδωσης ενός άξονα εξαερισμού ή ενός πλέγματος. Το κανάλι είναι σταθερό με ζυγό. Οι αρμοί με το σωλήνα επεξεργάζονται με στεγανωτικό.

Αφού εγκαταστήσετε το κάλυμμα, δοκιμάστε την απόδοσή του. Για αυτό, εισάγεται ένα φύλλο χαρτιού στο μεταγωγικό σύστημα. Εάν αποσύρεται, η εγκατάσταση πραγματοποιείται σωστά.

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα;

Κυματοειδές, στερεωμένο σε τοίχο ή σε έπιπλα κουζίνας, μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση του εσωτερικού. Ως εκ τούτου, είναι καλυμμένο με πολλούς τρόπους.

Κουτί από γυψοσανίδες

Ένας από τους αξιόπιστους τρόπους για να καλυφθεί η αυλάκωση είναι να ράψετε το σωλήνα σε γυψοσανίδα.

Οι εργασίες για την κάλυψη του αυλακώματος σε γυψοσανίδα εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:

 • Εκτελέστε σήμανση, στην οποία θα τοποθετηθούν μεταλλικά προφίλ στην οροφή και στον τοίχο. Από τα άκρα κάθε προφίλ σχηματίζονται κάθετες γραμμές. Συνδέονται στα σημεία όπου θα τοποθετηθεί το τρίτο προφίλ.
 • Τρυπήστε τρύπες για βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Εκτελούνται μέσω του προφίλ.
 • Οι πείροι στερεώνονται στις οπές.
 • Ασφαλίστε τα προφίλ.
 • Οι γωνίες, που βρίσκονται στην κουκούλα, είναι εξοπλισμένες με μεταλλική γωνία.
 • Όλα τα προφίλ στερεώνονται μαζί με εγκάρσια μέλη.
 • Τα φύλλα γυψοσανίδας είναι στερεωμένα στο μεταλλικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια, εκτελέστε το διακοσμητικό φινίρισμα του κουτιού. Ο εξωτερικός σύνδεσμος των πλαισίων είναι διακοσμημένος με πλαστική γωνία.

Διακόσμηση με πλαστικό

Συχνά η αυλάκωση είναι καλυμμένη πίσω από τα πλαστικά πάνελ. Είναι πρακτικά και σε συνδυασμό με μια πλαστική οροφή φαίνεται αισθητικά ευχάριστη. Οι εργασίες είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες, αλλά χρησιμοποιούνται πλαστικές πλάκες αντί για γυψοσανίδες. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα τους σύμφωνα με το σχεδιασμό της κουζίνας.

Κάλυψη πίσω από την επένδυση

Εάν η αυλάκωση είναι κρυμμένη στην οροφή, ένα διακοσμητικό έμπλαστρο χρησιμοποιείται για να καλύψει την περιοχή του με την κουκούλα.

Το προϊόν είναι ένα κανάλι με τετράγωνο τμήμα και τρεις τοίχους.

Τοποθετώντας ένα κανάλι μέσα από τα έπιπλα

Για να χτίσετε την αυλάκωση μέσω των επίπλων, χρειάζεστε προετοιμασία. Για την εργασία που θα χρειαστείτε:

 • ηλεκτρικό παζλ?
 • το βουλγαρικό.
 • Ράψιμο για μέταλλο.
 • πένσες.
 • αφρός τοποθέτησης?
 • nazhdachka;
 • ρουλέτα;
 • σφυρί?
 • τρυπάνι?
 • το επίπεδο.

Πρώτα βάλτε μια βαλβίδα ελέγχου, μια πυροκροτητή, αποτρέποντας την είσοδο αέρα στον χώρο αερισμού. Είναι κατασκευασμένο από λεπτό τοίχωμα από αλουμίνιο ή γαλβανισμένο. Τοποθετείται στο ντουλάπι. Στη συνέχεια, συνδέεται με τα έπιπλα για τη στερέωση κόλλας.

Αφού δοκιμάσετε τις κροτίδες στο ντουλάπι, σημειώστε την τρύπα. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να περιγράψετε τις πλευρές του κιβωτίου βαλβίδας ελέγχου.

Ακολουθία εργασίας με το ντουλάπι:

 • Ένα κομμάτι έπιπλα αφαιρείται από τον τοίχο.
 • Στην κάτω σανίδα κόβουμε μια τρύπα για το σχέδιο. Για να το κάνετε αυτό, σημειώστε το ορθογώνιο στο πλαίσιο της κουκούλας και δημιουργήστε μια τρύπα για το πριόνι. Κόψτε απαλά την τρύπα.
 • Αφαιρούν τα ράφια και κάνουν τρύπες για τον αγωγό μέσα τους. Στο πάνω φύλλο δημιουργήστε μια τρύπα για το κρακ, αφήνοντας το επίδομα σε κάθε πλευρά των 3 mm.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε την αυλάκωση στο περίβλημα στον πίσω τοίχο. Το άνω άκρο του σωλήνα πρέπει να διαμορφωθεί σε τετράγωνο κάτω από την οπή στην επάνω πλακέτα. Στη συνέχεια, σπρώξτε την αυλάκωση στην οπή και κόψτε τις γωνίες σε 2 cm για να κάμψετε τις άκρες στις πλευρές.

Το περίβλημα με αυλακώσεις μπορεί να εγκατασταθεί στη θέση του. Οι λυγισμένες κορδέλες από την αυλάκωση και το ξύλο του ντουλαπιού στις γωνίες λιπαίνονται με σιλικόνη από μια άθραυστη γραμμή. Στο παράθυρο εξαερισμού εισάγεται κουτί με πυροκροτητή.

Παραμένει η εγκατάσταση της κουκούλας:

 • Τοποθετήστε τον εξοπλισμό στην εγκοπή του κάτω πίνακα του ντουλαπιού.
 • Η αυλάκωση πιέζεται προς τα πάνω χωρίς ρούχα.
 • Τοποθετήστε την κουκούλα στο περίβλημα με βίδες.
 • Τοποθετήστε την αυλάκωση στον σωλήνα και στερεώστε τον με ένα ζυγό. Το κυριότερο είναι να μην σφραγίσει αυτή τη σύνδεση, καθώς θα πρέπει να καθαριστεί.

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε εκ των προτέρων τη θέση της έξοδο και την ηλεκτρική καλωδίωση για το σχέδιο. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη γείωση. Μην αλέθετε σωλήνες αερίου ή σωλήνες νερού.

Φωτογραφίες επιτυχώς εγκατεστημένων αγωγών αέρα στο εσωτερικό της κουζίνας

Οι διακριτικοί αγωγοί αέρα για το τράβηγμα από την αυλάκωση είναι πρακτικοί και ανθεκτικοί. Συνήθως κρύβονται πίσω από διακοσμητικά διακοσμητικά στοιχεία, όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Ο όμορφος αερισμός από τον κυματοειδή σωλήνα μπορεί να χρησιμοποιεί τα διαθέσιμα υλικά. Πριν από την εργασία καθορίστε τη διαδρομή τοποθέτησης του καναλιού και τον τρόπο με τον οποίο είναι καμουφλαρισμένο. Για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο των αγωγών για τον αγωγό.

Πώς καλύτερα να κρύψετε το σωλήνα ή την αυλάκωση από την κουκούλα στην κουζίνα: καλά παραδείγματα με φωτογραφίες και οδηγίες βήμα προς βήμα

Γεια σας, αγαπητέ αναγνώστη! Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να κρύψει τον σωλήνα από την κουκούλα στην κουζίνα.

Θα μιλήσουμε για τρόπους για να συγκαλύψουν αγωγό, τα χρησιμοποιούμενα υλικά, να εξετάσει πώς να διακοσμήσετε το καπό με τα χέρια τους, δίνουν συμβουλές εμπειρογνωμόνων, αναλύει τα λάθη κατά την εγκατάσταση. Θα μάθετε και θα δείτε παραδείγματα των πιο πρακτικών σχεδίων.

Γιατί κρύβουν σωλήνες

Οι κουκούλες κουζίνας είναι δύο τύπων.

Κυκλοφορούν οι απορροφητήρες που καθαρίζουν τον αέρα με ένα φίλτρο και επιστρέφουν πίσω στο δωμάτιο. Μη χρειάζεστε σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού του κτιρίου, αντίστοιχα, δεν χρειάζονται αγωγό αέρα και δεν υπάρχει τίποτα που να καλύπτει.

Οι απορροφητήρες που απομακρύνονται από την κουζίνα. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικά καθαρισμένα, αλλά απαιτούν σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού μέσω του κυματοειδούς μανικιού, το οποίο έχει μια ελκυστική εμφάνιση που δεν κοσμεί το εσωτερικό της κουζίνας. Επιπλέον, αν ο άξονας εξαερισμού βρίσκεται στην άλλη πλευρά της κουζίνας, το μήκος του αγωγού μπορεί να είναι αρκετά μέτρα. Επομένως, το θέμα της απόκρυψης του σωλήνα εξάτμισης συμβαίνει ταυτόχρονα με την εγκατάσταση ολόκληρου του συστήματος.

Μέθοδοι κάλυψης σωλήνων

Αντί της αυλάκωσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας πλαστικός σωλήνας κυκλικής ή ορθογώνιας διατομής, κατάλληλος για το μέγεθος της διαμέτρου του καναλιού. Για να συνδέσετε μικρά τμήματα, χρησιμοποιούνται προσαρμογείς διαφορετικών διαμορφώσεων. Το μειονέκτημα του πλαστικού αγωγού είναι η απώλεια έλξης με τη μακρά επέκτασή του. Επομένως, η χρήση ενός τέτοιου πλαστικού κουτιού συνιστάται μόνο εάν υπάρχει μια οπή εξαερισμού δίπλα στην κουκούλα.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το κυματοειδές μανίκι με τους ακόλουθους τρόπους.

 • Ένα κουτί από γυψοσανίδες. Είναι χτισμένο σε πλαίσιο μεταλλικών προφίλ και στη συνέχεια ζωγραφισμένο σε χρώμα που ταιριάζει με το σχεδιασμό της κουζίνας.
 • Ενσωματωμένα έπιπλα. Ο αγωγός αέρα είναι τοποθετημένος διακριτικά στους τοίχους ενός υψηλά κρεμασμένου ντουλαπιού που αναρτάται πάνω από τη σόμπα. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη στην περίπτωση μιας ενσωματωμένης κουκούλας, στερεωμένης στο κάτω μέρος ενός τέτοιου θαλάμου.

Και οι δύο επιλογές μπορούν να χτυπηθούν με φωτισμό από στοιχεία LED, τα οποία θα προσθέσουν άνεση και φωτεινότητα στον φωτισμό στην κουζίνα.

 • Σετ κουζίνας Cornices. Ο σωλήνας εξάτμισης περνάει κοντά στον τοίχο κατά μήκος της κορυφής των επίπλων κουζίνας και κλείνει πίσω από το γείσο.
 • Ανάρτηση ή τέντωμα οροφής. Σε αυτή την περίπτωση, ο κυματοειδής σωλήνας θα είναι εντελώς κρυμμένος. Το ύψος της οροφής θα χάσει από 13 έως 15 cm.
 • Διακοσμητικά στοιχεία ή ζωγραφική της αυλάκωσης, η οποία θα λειτουργήσει ως στοιχείο του εσωτερικού της κουζίνας.

Εάν η κουζίνα σας είναι διακοσμημένη σε στιλ υψηλής τεχνολογίας, η κυματοειδής αλουμινένια μπορεί να παραμείνει όπως είναι, χωρίς κάλυψη. Ταιριάζει καλά με αυτό το ύφος.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος

Η πιο ορθολογική παραλλαγή της μεταμφίεσης θα είναι αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο εσωτερικό της κουζίνας σας.

Ο απλούστερος τρόπος είναι να αντικατασταθεί ο κυματοειδής πλαστικός αγωγός. Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι είναι αποτελεσματικό μόνο σε περιπτώσεις όπου η κουκούλα βρίσκεται κοντά στο άνοιγμα. Επιπλέον, το πλαστικό κουτί πρέπει να ταιριάζει στο σχέδιο χρώματος της κουζίνας. Διαφορετικά, θα πρέπει να βαφτεί ή να επικολληθεί με κατάλληλη ταπετσαρία.

Εάν το μανίκι είναι μακρύ, εκτείνεται σε όλο το δωμάτιο, τότε η καλύτερη επιλογή είναι μια ψευδοροφή, η οποία καθιστά δυνατή την απόλυτη απόκρυψη του σωλήνα εξατμίσεως.

Το φθηνότερο είναι να χρωματίσετε την αυλάκωση και να το διακοσμήσετε με απλά διακοσμητικά στοιχεία.

Κάνετε μόνοι σας το έργο ή καλέστε τον πλοίαρχο

Για να εγκαταστήσετε ένα πλαστικό ή γυψοσανίδα, δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες των πλοίαρχων. Θα μπορείτε να κάνετε αυτό το έργο μόνοι σας.

Εάν πρέπει να κανονίσετε μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών.

Απαιτήσεις για υλικά για σφράγιση σωλήνων

Τα υλικά για την κάλυψη των σωλήνων μπορεί να είναι μέταλλο, πλαστικό, ξύλο και γυψοσανίδες.

Σχεδιασμός, απόκρυψη αγωγούς και άλλες επικοινωνίες δεν είναι μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς, αλλά και για τη μείωση του θορύβου του καπό του κινητήρα. Θα πρέπει να δούμε αισθητικά ευχάριστο, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία, χημική αντοχή, UV, είναι εύκολο για τη φροντίδα, τη σκόνη και άλλες μολυσματικές ουσίες καθαρισμού.

Το πλαστικό είναι γρήγορο και εύκολο στη συναρμολόγησή του, καλά επεξεργασμένο, ελαφρύ σε βάρος. Τα μειονεκτήματά του είναι η πτώση του χρόνου, η έκθεση σε μηχανικές επιδράσεις.

Τα κουτιά από ανοξείδωτο χάλυβα διακρίνονται από ένα ειδικό σχέδιο, αξιόπιστα σε ισχύ, δεν αλλάζουν την εμφάνιση. Τα μειονεκτήματα είναι το βαρύ κατασκευαστικό βάρος, η δυσκαμψία και η υψηλή τιμή.

Το γυψοσανίδα έχει γίνει πολύ δημοφιλές ως υλικό φινιρίσματος. Είναι προσιτό, βολικό για εγκατάσταση, το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργείτε σχέδια από εσάς, χωρίς την εμπλοκή των πλοίαρχων. Το κουτί από το GKL μπορεί να βαφτεί, να μαστίζεται, να κόβεται με ταπετσαρία, πλακάκια, μωσαϊκό. Κατά την εγκατάσταση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ευθραυστότητα του υλικού.

Το δέντρο με καλή επεξεργασία συνδυάζεται αρμονικά με την πρόσοψη των ξύλινων ακουστικών κουζίνας, με αξιόπιστες επιδόσεις και προστατευτικές λειτουργίες.

Κάλυψη των σωλήνων με τα χέρια σας

Η τοποθέτηση διακοσμητικών κιβωτίων μπορεί να γίνει από τον εαυτό του, χωρίς καν να έχει μεγάλες δεξιότητες ενός κυρίου στο σπίτι. Είναι σημαντικό να καθορίσετε εκ των προτέρων την επιλογή του φινιρίσματος του σωλήνα, να σηκώσετε το σωστό υλικό και τα συνδετικά στοιχεία.

Απαραίτητα εργαλεία και υλικά

Από τα εργαλεία θα χρειαστείτε το ακόλουθο σετ:

 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • κατσαβίδι?
 • διατρητής;
 • ψαλίδια για εργασία με μέταλλο.
 • για την εργασία με ξύλο και γυψοσανίδες - ηλεκτρικό παζλ?
 • κυβερνήτης.
 • το επίπεδο.

Για στερέωση πρέπει να αγοράσετε:

 • πείροι του απαιτούμενου μεγέθους.
 • αυτο-κοχλίες βίδες?
 • Μεταλλικά προφίλ.
 • βίδες στερέωσης.
 • σφιγκτήρες για τη στερέωση του αγωγού αέρα.

Πριν αγοράσετε υλικά, θα πρέπει να καθορίσετε το μέγεθος της δομής και να υπολογίσετε το ποσό της αγοράς.

Πορεία εργασίας

Για να κρύψετε την αυλάκωση, συχνά δημιουργείται ένα διακοσμητικό κιβώτιο από γυψοσανίδες.

 1. Οι εργασίες αρχίζουν με τη μέτρηση του χώρου και του αεραγωγού, το περίγραμμα του έργου εγκατάστασης.
 2. Δημιουργήστε ένα χάρακα και επίπεδα σημάνσεις με ένα μολύβι στον τοίχο. Στον τοίχο και στη συνέχεια στην οροφή, στερεώστε τα προφίλ με πείρους και, στη συνέχεια, προσαρτήστε τα κατακόρυφα τμήματα σε αυτά με βίδες αυτοεπιπεδότητας.
 3. Το μανίκι της αυλακώσεως στερεώνεται στις οπές της κουκούλας και του άξονα εξαερισμού, τοποθετώντας το μέσα στο πλαίσιο.
 4. Σύμφωνα με τα προφίλ, το πλαίσιο είναι επικαλυμμένο με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
 5. Το κατασκευασμένο κουτί μπορεί να τελειώσει σύμφωνα με το εσωτερικό της κουζίνας: βαφή, ταπετσαρία, χρήση άλλων υλικών.

Συμβουλές ειδικών

Εξετάστε μερικές από τις αποχρώσεις της κάλυψης του σωλήνα εξάτμισης.

Κατά την επιλογή ενός πλαστικού αγωγού, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η διάμετρος του δεν είναι μικρότερη από τη διάμετρο της οπής αερισμού.

Ένα πλαστικό μανίκι μεγαλύτερο από 3 μέτρα δεν είναι η καλύτερη λύση.

Ο πρόσθετος φωτισμός LED θα αλλάξει πραγματικά τον χώρο της κουζίνας. Θα βοηθήσει να γίνει το πάτωμα του κιβωτίου αδύνατο, ή, αντίθετα, να το επισημάνετε στην πρόσοψη της κουζίνας.

Αν η οπή εξαερισμού βρίσκεται στο πλάι της κουκούλας, ο σωλήνας μπορεί να περιστραφεί και να ωθηθεί μέσα από το πλευρικό τοίχωμα του επόμενου κελύφους.

Πώς να αποκρύψετε τους ανυψωτές

Μάσκατε τους σωλήνες θέρμανσης με διάφορους τρόπους.

Κλείστε τους σωλήνες στον τοίχο ή στο πάτωμα. Η μέθοδος είναι επίπονη, αλλά το κύριο μειονέκτημα της είναι ότι εάν ο σωλήνας έχει υποστεί ζημιά ή διαρροή, πρέπει να αποσυναρμολογηθεί ο τοίχος ή το δάπεδο.

Απόκρυψη των σωλήνων με ένα διακοσμητικό κουτί από γυψοσανίδες. Σημειώστε τη θέση για τη στερέωση του μεταλλικού σκελετού, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 3 cm χώρου μεταξύ του σωλήνα και του κιβωτίου. Ενισχύστε το πλαίσιο με οριζόντια μετατόπιση. Στη συνέχεια, καλύψτε το με φύλλα GKL. Αρθρώσεις επικολλημένες με δρεπάνι, shpatlyuyut, πολτό. Επιπλέον, διακοσμούν το κουτί με διακοσμητικά υλικά ή βαφή με τον τόνο του δωματίου.

Παρομοίως, είναι δυνατόν να συγκαλυφθούν οι σωλήνες αποχέτευσης, οι σωλήνες νερού και, αν ληφθούν μέτρα ασφαλείας, ο αγωγός φυσικού αερίου.

Η κάλυψη τέτοιων επικοινωνιών είναι καλύτερο να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους, πράγμα που καθιστά δυνατή την πιο αδύνατη εγκατάσταση των κιβωτίων.

Τι είναι καλύτερο από μια γυψοσανίδα ή οροφή τέντωμα;

Η οροφή κρύβει τελείως το μανίκι, δεν θα είναι ορατή. Αλλά αν έχετε στην οροφή ένα ανώτατο όριο κάτω από 2,60, αποκλείεται η επιλογή τοποθέτησης του αγωγού πάνω από την ψευδοροφή.

Η γυψοσανίδα συγκαλύπτει μόνο το σωλήνα εξάτμισης, υπάρχει μια προεξοχή. Αλλά αν η συσκευή ταιριάζει στο εσωτερικό, αυτό θα είναι αρκετό.

Μια ψευδοροφή, εξοπλισμένη με πάνελ ή πλακάκια οροφής, αν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί. Μερικές φορές είναι απαραίτητο μόνο να αποσυναρμολογηθεί ένα τμήμα της δομής που βρίσκεται κάτω από τον αγωγό αέρα.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές κουκούλα

Οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα είναι μαλακά, χωρίς βαρύ προϊόντα από αλουμίνιο. Βολικό στην εγκατάσταση, καλά λυγίστε σε οποιαδήποτε γωνία.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η αυλάκωση είναι καλύτερο να τεντωθεί, έτσι ώστε οι βρωμιές να μην συσσωρεύονται στην επιφάνεια της με ραβδώσεις.

Η διάμετρος του χιτωνίου πρέπει είτε να συμπίπτει ή ελαφρώς να υπερβαίνει το μέγεθος της οπής εξόδου στην κουκούλα. Στην οπή αυτή, τοποθετήστε έναν πλαστικό κύλινδρο με βαλβίδα ελέγχου.

Το τέλος της αυλάκωσης τοποθετείται σε αυτόν τον κύλινδρο και στερεώνεται με ζυγό. Το άλλο άκρο της αυλάκωσης συνδέεται με παρόμοιο τρόπο με την οπή εξαερισμού μέσω ενός ειδικού αγωγού αέρα. Ενεργοποιήστε την κουκούλα και συνδέστε ένα φύλλο χαρτιού σε αυτό. Εάν κρατηθεί το χαρτί, τότε υπάρχει έλξη.

Συνηθισμένα λάθη

Τα πιο συνηθισμένα λάθη γίνονται κατά την εγκατάσταση ενός κυματοειδούς ή πλαστικού αγωγού. Έτσι, για την εγκατάσταση ενός πλαστικού ή κυματοειδούς σωλήνα, είναι σημαντικό η διατομή του να συμπίπτει ή να υπερβαίνει το μέγεθος του σωλήνα εξόδου του καθαριστή αέρα. Κατά την αγορά ενός σωλήνα και εξοπλισμού εξάτμισης, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό.

Ο κυματοειδής σωλήνας πρέπει να εγκατασταθεί με μέγιστη τάνυση, κάτι που δεν παρατηρείται πάντοτε. Οι στροφές του δεν πρέπει να είναι μικρότερες από τη διάμετρο της ίδιας της αυλάκωσης.

Κατά την τοποθέτηση ενός πλαστικού αγωγού, οι γωνίες των στροφών πρέπει να είναι αμβλύ.

Παραδείγματα εργασίας

Παραδείγματα έργων εμφανίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Τοποθέτηση του πλαισίου για το κουτί:

Εγκατάσταση του κιβωτίου γυψοσανίδας:

Κάλυψη της αυλάκωσης σε ένα κρεμαστό ντουλάπι:

Κουτί από γυψοσανίδα με οπίσθιο φωτισμό:

Βίντεο με οδηγίες και παράδειγμα εγκατάστασης σε γυψοσανίδα:

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι το άρθρο θα είναι χρήσιμο για εσάς και θα κάνετε τη σωστή απόφαση για τη ρύθμιση του εξοπλισμού εξάτμισης, την επιτυχή τοποθέτησή του στο εσωτερικό της κουζίνας. Ευχόμαστε καλή τύχη στη βελτίωση του σπιτιού σας, να εγγραφείτε στα άρθρα μας και να μοιραστείτε τις γνώσεις σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Πώς στην κουζίνα για να κρύψει τον σωλήνα εξαερισμού από την κουκούλα;

Το εκχύλισμα είναι απαραίτητο για τον ποιοτικό καθαρισμό του αέρα από διάφορους ατμούς, σωματίδια λίπους, αιθάλη που μπορεί να σχηματιστεί στην κουζίνα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Είναι χάρη σε αυτή τη χρήσιμη συσκευή ότι οι ατμοί απελευθερώνονται έξω, αντί να εξαπλώνονται μέσα από το δωμάτιο. Δεν χρειάζονται όλες οι κουκούλες σύνδεση με τον αγωγό.

Ορισμένα μοντέλα δεν διαθέτουν σωλήνα εκκένωσης και επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα με την κάλυψη του εξαερισμού.

Άλλες συσκευές καθαρίζουν τον αέρα μέσω μιας καμινάδας, η οποία σπάνια βρίσκεται δίπλα στον αγωγό εξαερισμού. Δεν φαίνεται πάντοτε αισθητικά ευχάριστο και καταστρέφει την εμφάνιση του χώρου, επομένως ανακύπτει συχνά το ερώτημα πώς να κρύβεται ο σωλήνας από την κουκούλα έτσι ώστε η κουζίνα να φαίνεται άψογη.

Τύποι κουκούλες και τα χαρακτηριστικά τους

Οι κουκούλες κυκλοφορούν ή ρέουν. Και οι δύο επιλογές έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, οπότε ο καθένας επιλέγει την καταλληλότερη λύση για τον εαυτό του, βασισμένη σε ευκαιρίες και προτιμήσεις:

 1. Ο απορροφητήρας κυκλοφορίας, του οποίου η εργασία καθαρισμού του αέρα βασίζεται στη χρήση ενός φίλτρου άνθρακα συλλογής λίπους, δεν παρέχει αεραγωγό. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση, αλλά είναι πάντοτε δυνατό να τοποθετηθεί η πλάκα οπουδήποτε, επειδή δεν χρειάζεται να συνδεθεί με την θέση του αγωγού αερισμού.
 2. Ροή εκχύλισης, χάρη στην οποία η πλήρης απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα στον άξονα εξαερισμού μέσω ενός ειδικού αγωγού αέρα. Αυτή η κουκούλα είναι απλό και εύκολο να διατηρηθεί, αλλά την εγκατάσταση του απαιτεί μια σύνδεση με το καπό με το κτίριο άξονα εξαερισμού. Αν επιλέξετε αυτό το μοντέλο εκ των προτέρων, θα πρέπει να σκεφτούμε για το πώς να εξαγάγετε το σωλήνα δεν χαλάει την εμφάνιση του χώρου της κουζίνας, και θα έχετε στο πιάτο επιπλέον αναλώσιμα που απαιτούνται για την υψηλής ποιότητας κάλυψης του αγωγού.

Δώστε προσοχή! Η επιλογή κυκλοφορίας διακρίνεται από το υψηλό κόστος της σε σχέση με τον ρυθμό ροής και όχι μόνο η αγορά είναι πιο δαπανηρή αλλά και η λειτουργία, καθώς τα φίλτρα εξαγωγής απαιτούν συχνή αντικατάσταση.

Οι απορροφητήρες είναι κατασκευασμένοι από διάφορα υλικά: PVC, πλαστικό, αλουμίνιο, γαλβανισμένο ατσάλι. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή της εξάτμισης για εξαγωγή καθορίζει επίσης συχνά την επιλογή των επιλογών κάλυψης.

 • PVC - ο πιο προσιτός τύπος αγωγού, φτιαγμένος από φθηνό συνθετικό υλικό, που δεν κάνει θόρυβο κατά τη λειτουργία. Είναι σχετικά φθηνό, οι σωλήνες μπορούν να βαφτούν και να τους δώσουν απολύτως οποιαδήποτε χρωματική σκιά, έτσι ώστε να μην αλλάξουν το αρχικό στυλ της κουζίνας. Διαχωρισμός αγωγών με κυκλική ή ορθογώνια διατομή. Το πρώτο χαρακτηρίζεται από μικρότερη αντίσταση στον αέρα, επομένως θεωρείται πιο αποτελεσματική. Το ορθογώνιο είναι πιο εύκολο να συναρμολογηθεί και να συνδυαστεί με εσωτερικούς χώρους κουζίνας, φινιρίσματα και έπιπλα κουζίνας. Μια ποικιλία επιλογών για στοιχεία σύνδεσης σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οποιαδήποτε διαμόρφωση.
 • Γκόφρε. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο, υπάρχει μια έκδοση της πτυχής από γαλβανισμένο χάλυβα χαρακτηρίζεται από μια λεία επιφάνεια και δεν σκουριάζει. Για τοποθέτηση, χρησιμοποιούνται συνήθως πρόσθετα στοιχεία στερέωσης (σφιγκτήρες που στερεώνονται με βίδες) και προσαρμογείς. Το ένα άκρο του σωλήνα συνδέεται στην έξοδο του καλύμματος και το άλλο στο αγωγό εξαερισμού.

Επιλογές για την κάλυψη του σωλήνα εξαγωγής

Ο σωλήνας εξαγωγής έχει πάντα μεγάλη διάμετρο, έτσι επηρεάζει αναπόφευκτα την αισθητική του χώρου. Είναι δύσκολο να εγκατασταθεί έτσι ώστε να μην τραβήξει το μάτι και να μην χαλάσει το εσωτερικό.

Οι ιδιοκτήτες προτιμούν να το κρύβουν από αδιάκριτα μάτια, να κατασκευάζουν ειδικά κιβώτια, να αιωρούνται, να χρησιμοποιούν έργα από ενσωματωμένες κουζίνες, όπου ο σωλήνας εξάτμισης θα βρίσκεται πίσω από τις προσόψεις επίπλων.

Πλαστικό κουτί για κάλυψη του σωλήνα

Τα πλαστικά κουτιά είναι εύκολο να συναρμολογηθούν, επειδή εξειδικευμένα καταστήματα πωλούν ένα τελικό προϊόν - δεν χρειάζεται να χάνουμε χρόνο στη συναρμολόγηση. Στην πώληση υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα όλων των ειδών μοντέλων, που διαφέρουν στο χρώμα και το κόστος.

Ένα πλαστικό κουτί είναι συχνά εξοπλισμένο με πρόσθετο ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό.

Αυτή η επιλογή κάλυψης των σωλήνων θεωρείται επιτυχής εάν ο απορροφητήρας είναι τοποθετημένος κοντά στον αγωγό εξαερισμού.

Ενισχυμένη ή ψευδοροφή

Μια από τις επιλογές για την απόκρυψη του σωλήνα από την κουκούλα είναι να το τοποθετήσετε κάτω από κρεμαστά ή τεντωμένες οροφές.

Για να εγκαταστήσετε τα ανώτατα όρια ένταση θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των επαγγελματιών πλοιάρχων.

Το προφανές μείον την επιλογή - αν υπάρχουν προβλήματα στην εργασία με τον αγωγό, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το ανώτατο όριο, και αυτό είναι γεμάτο με επιπλέον κόστος.

Το ψευδοροφή από διάφορα πάνελ, πλακάκια οροφής ή γυψοσανίδες, στα οποία είναι κρυμμένα οι σωλήνες εξαερισμού, δεν είναι δύσκολο να αποσυναρμολογηθεί. Δεν είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε ολόκληρο το ταβάνι, αρκεί να αφαιρέσετε μόνο το τμήμα που βρίσκεται πάνω από το σωλήνα εξατμίσεως. Το πλαίσιο γύψου γύψου βρίσκεται συχνά κάτω από μια οροφή τέντωμα, ή να το χρησιμοποιήσετε ως ψευδοροφή.

Κουτί από γυψοσανίδες

Η φθηνότερη και πιο βολική επιλογή, η οποία μπορεί εύκολα να εισέλθει σε οποιοδήποτε εσωτερικό της κουζίνας, είναι ένα γυψοσανίδα. Βρίσκεται όχι μόνο στην οροφή, αλλά στερεώνεται στον τοίχο κατακόρυφα ή οριζόντια. Η μέθοδος είναι καλή, χάρη στη μεταβλητότητα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές επιλογές που όχι μόνο θα κρύψουν το σωλήνα εξάτμισης αλλά και θα ταιριάξουν με επιτυχία στο εσωτερικό εάν χρησιμοποιήσετε αυτά τα υλικά φινιρίσματος που δεν παραβιάζουν μια ενιαία λύση στυλ χώρου.

Συχνά το κουτί για την κάλυψη του σωλήνα από την κουκούλα έχει διπλή λειτουργία: επιπλέον χρησιμεύει ως διακοσμητική προεξοχή για την τοποθέτηση φωτιστικών.

Οι εργασίες για την τοποθέτηση του κουτιού δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες, οπότε κάθε δάσκαλος που δεν διαθέτει ειδικές γνώσεις μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε μια προκαταρκτική διάταξη κουτιού για να υπολογίσετε την ποσότητα του υλικού και πρώτα να χτίσετε ένα πλαίσιο από το μεταλλικό προφίλ και στη συνέχεια να το ράψετε με φύλλα γυψοσανίδας.

Δώστε προσοχή! Για κουτιά στην κουζίνα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό ανθεκτικό στην υγρασία.

Έξτρα ενσωματωμένο σετ κουζίνας

Οι παραλλαγές των μοντέρνων κουζινών έχουν σχεδιαστεί με ενσωματωμένη κουκούλα. Αυτό είναι δυνατό σε περιπτώσεις όπου τα έπιπλα γίνονται σύμφωνα με την παραγγελία. Ένα από τα ντουλάπια της κουζίνας έχει σχεδιαστεί ειδικά για την απόκρυψη του σωλήνα εξατμίσεως.

Η επιλογή απέχει πολύ από τον προϋπολογισμό, αλλά ο σχεδιασμός καταλαμβάνει λίγο χώρο, ο υπόλοιπος χώρος με τον ενσωματωμένο σωλήνα εξάτμισης στο πλαίσιο της κουζίνας είναι αρκετός για να φιλοξενήσει σκεύη κουζίνας, ράφια, ντουλάπια.

Ζωγραφική και διακόσμηση

Ζωγραφίζοντας μια καμινάδα σε χρώματα που ταιριάζουν στην παλέτα στυλ της κουζίνας είναι μια κοινή μέθοδος για όσους δεν ενδιαφέρονται να ξοδέψουν πολλά χρήματα για την καμουφλάρισμα ενός σωλήνα.

Υπάρχουν πολλές διακοσμητικές επιλογές, το κυριότερο είναι ότι δεν παραβιάζουν τους κανόνες και τους κανόνες που έχει θεσπίσει η SNIP.

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε έναν σωλήνα για να προσαρμόσετε διάφορα εργαλεία και σκεύη, θυμίζοντας ότι οποιαδήποτε παραμόρφωση ή ζημιά μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αγωγού.

Εγκατάσταση και κάλυψη των αυλακώσεων στην κουκούλα - οδηγίες και χαρακτηριστικά

Ο εξαερισμός στην κουζίνα παρέχεται από ένα εξολκέα που κάνει τον αέρα νωπό και καθαρό. Κατά την εγκατάσταση αυτής της συσκευής είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε την αυλάκωση στην κουκούλα, χωρίς να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας.

Μέρος του εσωτερικού της κουζίνας με κουκούλα.

Διαθέτει επιλογή και εγκατάσταση της κυματοειδούς κουκούλας

Όταν αγοράζουμε μια κουκούλα, αγοράζουμε έναν αγωγό αέρα.

Μπορεί να έχει τη μορφή:

 • αλουμινένιο εύκαμπτο σωλήνα, ο οποίος απλά δίνεται το σωστό σχήμα, λόγω της ευελιξίας του. Οι ανεπάρκειες της αυλάκωσης περιλαμβάνουν τον θόρυβο κατά τη λειτουργία και την ταλαιπωρία κατά το πλύσιμο και τον καθαρισμό λόγω της επιφάνειας με ραβδώσεις.
 • πλαστικός κυκλικός αγωγός, αποτελούμενος από βολικούς σωλήνες πολυμερούς. λειτουργεί "ήσυχα", είναι εύκολο να πλυθεί, αλλά είναι δύσκολο να εγκατασταθεί.
 • τετράγωνο αγωγό πλαστικού - PVC, ο οποίος διαφέρει από τον στρογγυλό μόνο σε διατομή.

Στην έξοδο στην κουκούλα καθορίστε ποιοι σωλήνες, με τους οποίους προσαρμόζεται η εγκάρσια τομή. Κατά την εγκατάσταση, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βάλετε έναν προσαρμογέα.

Διάμετρος στρογγυλών αγωγών αέρα, συμπεριλαμβανομένων κυματοειδών σωλήνων: 150mm, 125mm και 100mm. Οι σωλήνες επίπεδου σχήματος έχουν διαφορετικά μεγέθη, τα οποία φαίνονται στο σχήμα.

Πίνακας μεγεθών επίπεδων σωλήνων από πολυβινυλοχλωρίδιο.

Η διάμετρος του στρογγυλού σωλήνα ή των αυλακώσεων που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος της εξόδου του. Πρέπει να συμπέσουν.

Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του προσαρμογέα στην πρίζα για τη στερέωση του αεραγωγού μικρότερου μεγέθους, εξαιτίας του οποίου ο αέρας δεν καθαρίζεται επαρκώς, με χαμηλή ταχύτητα.

Οι πλαστικοί και κυματοειδείς αγωγοί αέρα διαφέρουν ως προς την τιμή, ενώ οι αυλακώσεις κοστίζουν λιγότερο.

Κανόνες και αποχρώσεις εγκατάστασης

Τα άκρα της κυματοειδούς αλουμινίου είναι προσαρτημένα στην κουκούλα και στον εξαερισμό.

Για αυτή τη διαδικασία, πρέπει να αγοράσετε:

 • Ο κυματοειδής σωλήνας, το μήκος του οποίου επιλέγεται ξεχωριστά, η επιλογή της διαμέτρου αναφέρεται παραπάνω.
 • Σφιγκτήρες από πλαστικό ή μέταλλο με το σωστό μέγεθος, που αντιστοιχούν στη διάμετρο της αυλάκωσης.
 • μια ειδική μάσκα εξαερισμού με μια οπή για τον αγωγό.
 • πείρους και βίδες.

Σφιγκτήρας για τη σύσφιξη των άκρων του κυματοειδούς σωλήνα.

Τοποθετούμε το κυματοειδές σωλήνα στον τοίχο.

 1. Πριν από τη συναρμολόγηση, είναι απαραίτητο να τεντωθεί η αυλάκωση όσο το δυνατόν περισσότερο κατά το μήκος της, η διαδικασία αυτή θα μειώσει το επίπεδο θορύβου που παράγεται από την κουκούλα κατά τη λειτουργία.
 2. Προετοιμάστε τον αγωγό εξαερισμού. Είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείται φυσικός αερισμός, μπορεί να εμποδίζεται από ένα σωλήνα και να λειτουργεί ανεπαρκώς. Η καλύτερη επιλογή είναι να φέρετε τον αγωγό αέρα στον δρόμο, με την προϋπόθεση ότι ο εξωτερικός τοίχος βρίσκεται δίπλα στην κουκούλα. Εάν είναι απαραίτητο, διατρυπήσαμε ένα ξεχωριστό άνοιγμα, οι διαστάσεις του οποίου θα πρέπει να αντιστοιχούν στη διάμετρο της αυλάκωσης. Για να δώσετε μια καθαρή εμφάνιση, η τρύπα μπορεί να λιπαίνεται στις άκρες χρησιμοποιώντας ένα τσιμεντοειδές κονίαμα.
 3. Τοποθετούμε μια σχάρα εξαερισμού με μια τρύπα στον τοίχο (ή την οροφή) με τη βοήθεια πείρων και βιδών, ολόκληρη η δομή είναι σφραγισμένη.
 4. Το Gofra είναι τοποθετημένο στην οπή εξαερισμού μέσω της σχάρας, το άκρο του σωλήνα τοποθετείται στις ζάντες και στερεώνεται με σφιγκτήρες ή πλαστικές ρουφηξιές.
 5. Βρίσκεται ένας σωλήνας διακλάδωσης στην κουκούλα, οι διαστάσεις των οποίων αντιστοιχούν στη διάμετρο της αυλάκωσης. Τοποθετούμε το άκρο του σωλήνα σε αυτό με σφιγκτήρες, σφραγίζουμε τα πάντα.

Ο τόπος σύνδεσης του σωλήνα στην σχάρα εξαερισμού.

Η αφαίρεση του αγωγού αέρα στο εξωτερικό τοίχωμα, η βαλβίδα αντεπιστροφής υποδεικνύεται με λοξή γραμμή.

Για τον αερισμό του σωλήνα εξαερισμού στο δρόμο είναι απαραίτητο:

 • κάνει μια τρύπα στο εξωτερικό τοίχωμα.
 • εισάγετε την αυλάκωση και σταθεροποιήστε την ακινησία του με κονίαμα τσιμέντου-άμμου.
 • Εγκαταστήστε βαλβίδα αντεπιστροφής ή βαλβίδας αντεπιστροφής, για να προστατεύσετε από την εκτόξευση του αέρα του δρόμου
 • κλείστε τη σχάρα με μια εξωτερική τρύπα για να την προστατεύσετε από τα συντρίμμια και τα πουλιά και τα μικρά ζώα.

Μια βαλβίδα αντεπιστροφής αέρα ονομάζεται μια εύκολη πλάκα από πλαστικό ή μέταλλο.

Με τη βοήθεια μιας βαλβίδας αντεπιστροφής, κανένας εξωτερικός αέρας δεν εισέρχεται στο δωμάτιο. Τοποθετείται στην αυλάκωση που συνδέει την κουκούλα με τον αερισμό του σπιτιού, για να αποτρέψει την είσοδο των μυρωδιών στην κουζίνα. Κατά την τοποθέτηση της βαλβίδας στον σωλήνα στο άνω και κάτω μέρος της, τα πέταλα στηρίζονται από ένα μικρό ελατήριο. Στην κατάσταση μη λειτουργίας της κουκούλας, ο σχεδιασμός εμποδίζει τον αέρα να διεισδύει από το εξωτερικό. Όταν ο εξοπλισμός εξαερισμού είναι ενεργοποιημένος, ο αέρας πιέζει το ελατήριο, κάμνοντας την πλάκα προς τα εμπρός. Το σύστημα εξαερισμού χωρίς αυτή τη βαλβίδα θα δημιουργήσει προβλήματα για τον ιδιοκτήτη του χώρου, καθώς ο αέρας θα μύριζε και θα ήταν κρύος έξω.

Εγκατεστημένη βαλβίδα αντεπιστροφής.

Είναι σημαντικό. Εάν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των διαστάσεων του σωλήνα και του ανοίγματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν καθολικό προσαρμογέα, το επιπλέον τμήμα του απλά κόβεται.

Όταν εγκαθιστάτε αυλακώσεις, μην το υποτάσσετε σε ισχυρή ισοπέδωση, αποφύγετε τις συσπάσεις.

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα

Συχνά μια ογκώδης αυλάκωση μπορεί να χαλάσει το εσωτερικό της κουζίνας. Θα ήταν καλύτερο να το κάνετε χωρίς την αυλάκωση καθόλου και να εγκαταστήσετε μια κουκούλα τύπου recirculating που λειτουργεί με φίλτρα που συλλέγουν λίπος ή άνθρακα. Αλλά αυτή είναι μια ακριβή επιλογή, ως εκ τούτου, ας δώσουμε προσοχή σε άλλους τρόπους για να κρύψει το όχι πολύ όμορφο κυματοειδές σωλήνα.

Για να το αποκρύψετε, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες επιλογές:

 1. Διακόσμηση με γυψοσανίδες, δημιουργώντας οροφή δύο επιπέδων.
 2. Κλείστε το πλαστικό κουτί, τα οποία πωλούνται ως διακοσμητικά στοιχεία διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων με φωτιστικά. Η χρήση πλαστικού κουτιού είναι δυνατή, με την προϋπόθεση ότι η κουκούλα βρίσκεται κοντά στον αγωγό εξαγωγής και υπάρχει έλλειψη μεγάλου αριθμού ορθών γωνιών. Η μη τήρηση αυτών των συνθηκών θα οδηγήσει σε κακή εκροή αέρα.
 3. Κρύψτε το σωλήνα μέσα στο ενσωματωμένο ντουλάπι, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από τη σόμπα μέχρι την οροφή ή σε διάφορα ντουλάπια σε όλο το μήκος της αυλάκωσης.
 4. Διακοσμήστε το σωλήνα με διακοσμητικά στοιχεία, μετατρέποντας το σχέδιο σε λεπτομέρεια του εσωτερικού. Είναι δυνατόν να προσελκύσετε σχεδιαστές για το σκοπό αυτό. Και μπορείτε απλά να βάψετε την αυλάκωση στον τόνο των τοίχων της κουζίνας.
 5. Κλείστε το σωλήνα με μια ψευδοροφή, στην οποία τοποθετείται ο τοπικός φωτισμός. Και είναι ελαφρύ και ο σωλήνας δεν είναι ορατός.

Είναι σημαντικό. Το ζήτημα της ψευδοροφής είναι καλύτερα συζητημένο με τους ειδικούς. Θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την επιλογή κάλυψης οροφής και τις διαστάσεις των βημάτων οροφής, στα οποία είναι δυνατή η κάλυψη της αυλάκωσης.

Ένας κυματοειδής σωλήνας κρυμμένος σε ένα κρεμαστό ντουλάπι.

Για να εγκαταστήσετε το σωλήνα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι:

 • Αφαιρούμε το ντουλάπι.
 • σημειώστε θέσεις για τρύπες στα ράφια.
 • Κόβουμε το ηλεκτρικό παζλ και κόβουμε τις άκρες των οπών με το προφίλ επίπλων. Ευέλικτα προφίλ απλά λυγίζετε στη σωστή γωνία, σκληρά ζεσταίνουμε το στεγνωτήριο μαλλιών στο κτίριο. το προφίλ τοποθετείται σε "υγρά καρφιά".
 • Βάζουμε τα ράφια στην ντουλάπα, τα οποία στερεώνουμε σε ένα μόνιμο μέρος.
 • Μέσω των οπών με τη βοήθεια βιδών στερεώνετε την αυλάκωση.

Τρύπες για κυματισμό.

Όταν αγοράζετε μια κουκούλα, δώστε προσοχή στα κιτ εξαερισμού, όπου ο εξοπλισμός προσφέρεται με ήδη προσαρτημένο κυματοειδές σωλήνα.

Η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών δεν είναι περίπλοκη και δεν απαιτείται κάλυψη των σωληνώσεων. Όλος ο εξοπλισμός είναι κατασκευασμένος με το ίδιο στυλ και χρώμα, γεγονός που το καθιστά διακοσμητικό στο εσωτερικό της κουζίνας.