Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Φίλτρα για την εξαγωγή

Οι κουκούλες κουζίνας εξαλείφουν τις άσκοπες οσμές, σας επιτρέπουν να διατηρήσετε την εμφανή εμφάνιση των επίπλων, να αποφύγετε την καταστροφή τους, να μειώσετε το επίπεδο υγρασίας μέσα στο δωμάτιο. Επαγγελματικά σχέδια αυτής της ποικιλίας εγκαθίστανται μέσα σε καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα παραγωγής. Για οικιακές κουζίνες εγκαθίστανται απλοί απορροφητήρες, με φίλτρα άνθρακα που συλλέγουν λίπος.

Για τον σχεδιασμό του καλύμματος καυσαερίων, ο απορροφητήρας είναι ένα προστατευτικό εξάρτημα, αποτρέποντας την είσοδο σωματιδίων σκόνης, γράσου και υπολειμμάτων από τον κινητήρα της συσκευής. Μία φορά το μήνα, πρέπει να αντικαταστήσετε τα φίλτρα για το σχέδιο, τα οποία είναι μίας χρήσης, κάθε τρεις μήνες, να διαγράψετε τα ακρυλικά προστατευτικά ένθετα και το μέταλλο να πλένεται με τρεχούμενο νερό, να τοποθετείται στα πλυντήρια πιάτων. Σχετικά με τα φίλτρα που πωλούνται, οι κανόνες επιλογής, πώς να αλλάξετε τον εαυτό σας θα περιγραφούν παρακάτω.

Λειτουργίες φίλτρου λίπους

Οι καταναλωτές παίρνουν μηχανισμούς εξαγωγής, με εσωτερικά στοιχεία φιλτραρίσματος. Υπάρχουν προστατευτικά στοιχεία κάτω από την παγίδα λίπους, μοιάζουν με στρογγυλές ορθογώνιες κασέτες.


Fat, καθολικό φίλτρο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά απόδοσης:

 • Χρησιμοποιείται επανειλημμένα, απαιτεί συχνές βάρδιες.
 • διευκολύνει τον καθαρισμό του κύτους, του αγωγού αέρα ·
 • Μην αφήνετε στο μοτέρ λίπος, σκόνη, άλλα σωματίδια.
 • απορροφά τα χονδρόκοκκα απόβλητα, που αντλούνται μέσω ενός ανεμιστήρα μέσα στην κατασκευή.
 • προστατεύει τη συσκευή από θραύσεις.

Κατασκευάζεται μια συσκευή κατασκευασμένη από συνθετικά υλικά ειδικά σχεδιασμένα για το φιλτράρισμα παχνού χαρτιού, αλουμινίου, γαλβανισμένου χάλυβα.

Τα μη υφασμένα συνθετικά συστατικά καθαρισμού αντικαθίστανται 3-4 φορές το χρόνο. Τα σύγχρονα συστήματα εξαγωγής σηματοδοτούν ανεξάρτητα τον ιδιοκτήτη της κουκούλας σχετικά με την ανάγκη να πραγματοποιηθεί μια στροφή.

Οι κασέτες αλουμινίου τραβιούνται έξω από τη δομή, τοποθετημένες κάθετα στο πλυντήριο πιάτων, ξεπλένονται με τρεχούμενο νερό.

Το πλυντήριο πιάτων αντικαθιστά ένα αδύναμο διάλυμα σαπουνιού, το οποίο παρασκευάζεται στο σπίτι. Το φίλτρο για την κουκούλα κουζίνας του δείγματος που παρουσιάζεται δεν αντιμετωπίζει τις μυρωδιές των τροφίμων. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με λεπτό καθάρισμα με συσκευές κασέτας άνθρακα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα φίλτρα λίπους από το παρακάτω βίντεο:

Τα συστατικά του άνθρακα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά

Τα φίλτρα για απορροφητήρες άνθρακα χρησιμοποιούνται για 3-4 μήνες. Η πλήρωση στρογγυλών, τετράγωνων, ορθογωνικών κασετών είναι ενεργός άνθρακας. Οι κόκκοι άνθρακα έχουν πυκνή δομή, απορροφούν οσμές, εξουδετερώνουν σε 5-10 λεπτά. Ένα άτομο μπορεί να αντικαταστήσει μόνο σφαιρίδια άνθρακα μέσα στη συσκευή, να τα ρίξει στο δοχείο απορριμμάτων.

Μέρος των συσκευών εξαερισμού έχει ένα δείκτη που σηματοδοτεί την ανάγκη για αλλαγή. Εάν δεν υπάρχει συμπλήρωμα, το άτομο θα καταλάβει την ανάγκη να κάνει αντικατάσταση για κακή ποιότητα απορρόφησης.

Μια τέτοια εγκατάσταση έχει ορισμένα από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ανακουφίζει την κουζίνα από τη μυρωδιά του φαγητού.
 • καθαρίζει γρήγορα τον αέρα.
 • βρίσκεται πίσω από το συλλέκτη λίπους.
 • αλλαγές κάθε εποχή.
 • έχει ένα πληρωτικό άνθρακα.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κασέτες για ένα συγκεκριμένο μοντέλο της συσκευής - πρέπει να αγοράσετε γενικά πρόσθετα. Ο καθαρισμός του εξαερισμού πραγματοποιείται με διάλυμα σαπουνιού, ενώ μέσα στο φίλτρο άνθρακα τοποθετείται πλήρωσης, αν ο κατασκευαστής παρέχει τέτοια δυνατότητα.

Εγκατάσταση και αντικατάσταση πρόσθετων

Η εξάτμιση σε τυποποιημένα φίλτρα μιας χρήσης κοστίζει 3-4 φορές φθηνότερη από την επαγγελματική, η οποία διαθέτει ένα εξάρτημα αλουμινίου για την παγίδευση λίπους. Διαχειριστείτε τις οικιακές ανάγκες της οικογένειας, θα το κάνει, αλλά για τη δημόσια τροφοδοσία δεν θα λειτουργήσει. Μέσα στην επαγγελματική συσκευή εισάγεται ένα εξάρτημα αλουμινίου που χρησιμοποιείται για τη συλλογή σωματιδίων τροφίμων, μπορεί να πλυθεί, η προσθήκη λειτουργεί για 5-10 χρόνια.

Αρχική χαρτί, άνθρακα, sinteponovye, μη υφαντά προσθήκες διαγράφονται, αντικαθίστανται. Τα ακρυλικά ένθετα, που έχουν σχεδιαστεί για τη σύλληψη σωματιδίων λίπους, πλένονται με το χέρι, κάνουν αυτό 3-4 φορές, βάζουν νέα. Τα υπόλοιπα δείγματα δεν υποβάλλονται στη διαδικασία πλύσης.

Οι παλιές συσκευές καταργούνται, οι νέες τοποθετούνται πίσω από αυτήν την αρχή:

 • Ξεβιδώστε τα μπουλόνια, αφαιρέστε το κάλυμμα λίπους.
 • τραβήξτε προσεκτικά την κασέτα φίλτρου.
 • για να καθαρίσετε τα απομεινάρια του πλεονάζοντος λίπους, τα τρόφιμα στο σώμα, στον αγωγό?
 • εισάγετε ένα νέο στοιχείο στο εσωτερικό του συστήματος.
 • βάλτε το λάδι στη θέση του, στερεώστε το με βίδες.

Αυτός ο αλγόριθμος χρησιμοποιείται για την πρώτη εγκατάσταση του πρόσθετου, αντικατάσταση του, εάν πρέπει να τον πλύνετε, πλύνετε την προσθήκη. Το φίλτρο επιλέγεται για το μοντέλο της κουκούλας. Όταν δεν υπάρχουν πρωτότυπες εγκαταστάσεις της απαραίτητης εταιρίας, τα καθολικά ένθετα αγοράζονται από το άτομο.

Ένα παράδειγμα εγκατάστασης ενός φίλτρου άνθρακα μπορεί να δει στο παρακάτω βίντεο:

Συντήρηση μεταλλικών φίλτρων

Η εξαγωγή σε φίλτρα αλουμινίου αναφέρεται σε επαγγελματικές συσκευές καθαρισμού. Το κόστος του είναι τρεις φορές υψηλότερο από τις συσκευές με απορρίμματα καθαρισμού. Η παρουσία ενός μεταλλικού εξαρτήματος που έχει σχεδιαστεί για να τραβάει την υπερβολική ακαθαρσία δεν απελευθερώνεται από τη στιγμή της φροντίδας του.

Καθαρίστε το μεταλλικό φίλτρο για σχεδίαση ως εξής:

 1. ανοίξτε την ανώτερη σχάρα του συλλέκτη λίπους.
 2. αφαιρέστε το κατώτερο στοιχείο της δομής στο πλάι.
 3. Ξεβιδώστε, τραβήξτε προς τα έξω το μεταλλικό στοιχείο.
 4. Τοποθετήστε τη συσκευή σε πλυντήριο πιάτων κάθετα, αν δεν υπάρχει, καλύψτε με σαπουνόνερο.
 5. να στεγνώσει η καθαρή συσκευή.
 6. εισάγετε πίσω τη δομή, συναρμολογήστε τον πλήρη μηχανισμό.

Μην τοποθετείτε υγρό στοιχείο στο εσωτερικό του μηχανισμού λειτουργίας. Θα πρέπει να διορθώσετε τα πάντα προσεκτικά, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες στο μοντέλο της συσκευής εργασίας, τις προηγουμένως εφαρμοζόμενες δεξιότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό του μεταλλικού φίλτρου, ανατρέξτε στο βίντεο:

Αλλαγή άνθρακα σε κασέτες

Βελτιώστε το φίλτρο ξυλάνθρακα για να τραβήξετε τον εαυτό σας τα χέρια ο άνθρωπος θα είναι σε 5-10 λεπτά. Το αρχικό στάδιο αλλαγής του απορροφητικού πληρωτικού θα είναι η αγορά του. Στα καταστήματα των οικιακών συσκευών πωλούνται πληρωτικά-κοκκία.

Η διαδικασία της απόρριψης παλαιών, που κοιμάται με νέο περιεχόμενο σε κασέτες γίνεται όπως παρακάτω:

 1. αποσυναρμολόγηση του κύριου πλέγματος της δομής - συλλέκτης λίπους ·
 2. ακριβή αφαίρεση του παλαιού συστατικού καθαρισμού.
 3. τακτοποιημένο άνοιγμα μιας κασέτας με λεπτό ανώτερο πλέγμα.
 4. Πλήρης κατάργηση παλαιού περιεχομένου.
 5. πρόσθετο καθάρισμα του τόπου όπου βρίσκεται το πληρωτικό.
 6. προσθήκη, ομοιόμορφη κατανομή νέων κοκκίων.
 7. συναρμολόγηση του σχεδιασμού απορροφητή αρώματος, εγκατάσταση όλων των εξαρτημάτων στη θέση τους.

Η διαδικασία εκτελείται 4 φορές το χρόνο, ο αλγόριθμος λειτουργίας είναι απλός, κατανοητός. Οι απορροφητήρες φιλτραρίσματος που έχουν λιπαντικά, πρόσθετα άνθρακα ταυτόχρονα έχουν εξαιρετικά λειτουργικά χαρακτηριστικά. Αξίζει να αγοράσετε προσθήκες άνθρακα, που έχουν σχεδιαστεί για την αλλαγή των κόκκων, αυτή η επιλογή είναι φθηνότερη.

Ένα παράδειγμα αποκατάστασης ενός φίλτρου άνθρακα μπορεί να δει το παρακάτω βίντεο:

Πρόσθετα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά της επιλογής επιλογής

Μετά την αγορά του συστήματος εξάτμισης, δεν απαιτείται ανεξάρτητη εγκατάσταση των εξαρτημάτων του. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε μηχανισμό με ένδειξη βρωμιάς για λειτουργία στην κουζίνα, δίνοντας ένα μήνυμα σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού.

Για να αγοράσετε ανταλλακτικές κασέτες των εταιρειών Rovent, Lissang-south, Titan, οι οποίες εκτελούν τις λειτουργίες των λαβών λίπους, συνιστάται από επαγγελματίες.

Οι συσκευές άνθρακα των σημάτων Hansa, Gorenje, Krona δείχνουν καλές επιδόσεις.

Όταν επιλέγετε μια επιλογή φίλτρου για κουκούλες κουζίνας, ο καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει τους δείκτες αυτούς:

 • φήμη του κατασκευαστή ·
 • Αντοχή στη θερμότητα του πρόσθετου εξαρτήματος - χρειάζεστε 70-80 μοίρες για προσθήκες μετάλλων.
 • απουσία ελαφρών ζημιών ·
 • συντελεστή συμβατότητας με ένα συγκεκριμένο μοντέλο του συστήματος εξάτμισης.

Ο άνθρωπος, χωρίς να γνωρίζει το μοντέλο της συσκευής του, πρέπει να αγοράσει καθολικά ένθετα για επιπλέον καθαρισμό. Εξαιτίας αυτού, το καπό του φίλτρου δεν θα σπάσει, ο κινητήρας δεν θα επιδεινωθεί. Μια παγίδα αλουμινίου για επιπλέον σωματίδια είναι η καλύτερη επιλογή. Το υψηλό κόστος πληρώνει για τον εαυτό του για ένα χρόνο, η διάρκεια ζωής δεν εξαντλείται, εάν πρόκειται για χρήση σε επίπεδο νοικοκυριού.

Ένα σύστημα καθαρισμού με αντικαταστάσιμα φίλτρα χρειάζεται τακτική συντήρηση. Εκτός από την αντικατάσταση του πρόσθετου αλίευσης, ο απορροφητήρας καθαρίζεται τακτικά και το περίβλημα του ανακουφίζεται από τη σκόνη. Είναι καλύτερα να αποφύγετε το κλείσιμο του λειτουργικού συστήματος μετά το μαγείρεμα, να καθαρίσετε τον εαυτό σας, τον αέρα στον χώρο ανανεώνεται.

Αυτό που απειλεί την έλλειψη πρόσθετου φιλτραρίσματος

Η αποσυναρμολόγηση της παλιάς συσκευής καθαρισμού, χωρίς την επόμενη εγκατάσταση ενός νέου, τελειώνει με την αποτυχία του κύριου συστήματος.


Αυτές οι συσκευές κουζίνας θα πρέπει να λειτουργούν μόνο με φίλτρο, διαφορετικά θα είναι:

 • οι ξένες μυρωδιές δεν θα εξαφανιστούν.
 • τα σωματίδια λίπους εναποτίθενται στους αγωγούς, φτάνουν στα όρια του κινητήρα.
 • ο μηχανισμός εκκίνησης του συστήματος εξαερισμού θα σταματήσει να λειτουργεί.
 • η συσκευή θα επιδεινωθεί τελείως.

Ένα σύστημα κουζίνας αυτής της κατηγορίας λειτουργεί χωρίς σύνδεση με ένα σύστημα εξαερισμού. Ο μηχανισμός από τη θραύση σώζει την προσθήκη αλίευσης. Η πλήρης απουσία του καθιστά τη συσκευή άχρηστη, μειώνει τη ζωή της. Αγοράστε και αλλάξτε χαρτί, ακρυλικό, sinteponovye, πολυεστέρα, κασέτες άνθρακα έχει την ευκαιρία σε όλους.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε για την κουζίνα μια ποιοτική αλίευση μεγάλων σωματιδίων λίπους, ένα καθαριστικό των οσμών. Χωρίς αυτό, η κουκούλα γίνεται άχρηστη συνιστώσα, δεν κάνει καλή δουλειά. Τι είδους φίλτρο εισάγεται στην κουκούλα θα πρέπει να ζητηθεί από έναν ειδικό που εκτελεί την αρχική εγκατάστασή του.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε για τα καθαριστικά σχεδιασμού καυσαερίων από αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι. Μόλις ένα εξάμηνο πλένονται, αποξηραίνονται, τοποθετούνται. Έχοντας επιλέξει το ακρυλικό συστατικό, αξίζει να το πλένετε 3-4 φορές και στη συνέχεια να απορρίπτεται. Οι προσθήκες σε χαρτί εξυπηρετούν λιγότερο από τρεις μήνες.

Οι συνθετικές, πολυεστερικές, μη υφασμένες προσθήκες αλλάζονται 3-4 φορές το χρόνο. Αγοράστε στην κουζίνα, εισάγετε, αλλάξτε την καθολική συσκευή που χρειάζεστε μέσω ενός καταστήματος υλικού, μη επιλέγοντας επιλογές στις αγορές.

Τα εξαρτήματα καυσαερίων στο σπίτι διαθέτουν ένα ευρύ μεταλλικό πώμα, ικανό να παγιδεύει μυρωδιές, εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα. Οι πρόσθετες συνιστώσες διήθησης τοποθετούνται ακριβώς πίσω από την σχάρα της παγίδας λίπους. Αξίζει επίσης να τοποθετήσετε ένα φίλτρο άνθρακα που εκτελεί τη διαδικασία λεπτού φιλτραρίσματος. Μπορείτε να αλλάξετε το στοιχείο ανοίγοντας την ψησταριά, τραβώντας εύκολα το καθορισμένο πρόσθετο.

Το έργο των ενθέτων μίας χρήσης για απορρόφηση λίπους δεν μπορεί να εκτελεσθεί για περισσότερο από ένα χρόνο. Αν υπάρχει ένδειξη μόλυνσης στη συσκευή, τότε θα ακούγεται ένα ηχητικό σήμα όταν απαιτείται αντικατάσταση, η απουσία του αναγκάζει το άτομο να πραγματοποιήσει τον έλεγχο της κατάστασης μόνο του.

Μην επιχειρήσετε να πλύνετε το φίλτρο για ρούχα μίας χρήσης οικιακής χρήσης. Αγοράστε ένα πρόσθετο για την αντικατάσταση που χρειάζεστε σε ένα κατάστημα υλικού. Για μεμονωμένες ποικιλίες φίλτρων άνθρακα πωλούνται υποκατάστατα κοκκίων.

Η ποιότητα τους είναι εγγυημένη από τον κατασκευαστή, η οποία επαληθεύεται από την εμπειρία των πραγματικών καταναλωτών. Για τη δημόσια εστίαση επιλέγονται οι πιο ισχυρές μεταλλικές παραλλαγές των φίλτρων, η διάρκεια ζωής των οποίων είναι μεγάλη.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με τον καθαρισμό του φίλτρου και του φούρνου:

Πώς μπορώ να αντικαταστήσω το φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα της Electrolux;

Αγόρασε δεν είναι φθηνή Electrolux καμινάδα κουκούλα, απορροφητήρα στο σύστημα εξαερισμού δεν βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, αντίστοιχα, θα λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης, το φίλτρο άνθρακα στο σπίτι εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο πρέπει ήδη 8.000 ρούβλια και περιμένετε όσο 2 μήνες.
Ερώτηση: Μπορώ να βρω οποιαδήποτε αντικατάσταση ή να φτιάξω τον εαυτό μου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

2on_samiy Συχνά οι κουκούλες των διαφορετικών εταιρειών έχουν τις ίδιες γωνίες. φίλτρα. Εάν κοιτάξετε το φίλτρο σας, μπορείτε να περιορίσετε την περιοχή αναζήτησης.

Μπορώ να μετρήσω τις συνολικές διαστάσεις και είναι στερεωμένη με δύο βίδες
γενικά, τι είναι αυτά; απλά ένα φύλλο ή ένα φύλλο στο πλαίσιο (για ενίσχυση);

οπτικά παρόμοια με αυτό
">

on_samiy έγραψε:
κοστίζει ήδη 8000 ρούβλια

Μπορεί να χυθεί άνθρακας από το φίλτρο; Εάν το κάνετε αυτό, ρίξτε το στο σιδερένιο βάζο, πιέστε προς τα κάτω με ένα λεπτό μεταλλικό πλέγμα και ένα στρώμα άμμου τριών εκατοστών πάνω από το πλέγμα. Τώρα αυτό το σάντουιτς καίγεται σωστά στη φωτιά, μέχρι να σταματήσει η απελευθέρωση αερίων πάνω από την άμμο. Ίσως να υπάρχει φλόγα πάνω από την άμμο, αυτό είναι φυσιολογικό. Αφήστε να κρυώσει. Όλος ο άνθρακας έχει ενεργοποιηθεί ξανά. Μπορείτε να κάνετε τον άνθρακα με τον ίδιο τρόπο από πριονίδια, καλύτερα σημύδα. Αλλά δεν ξέρω πώς να τις κοκκοποιήσω.

για το rip δεν ξέρω.
Δεν το αγόρασα ακόμα. και η εκχύλιση με ένα φίλτρο άνθρακα δεν έχει ολοκληρωθεί

on_samiy έγραψε:
οπτικά παρόμοια με αυτό

Υπάρχουν επίσης φίλτρα άνθρακα σαλόνι αυτοκινήτου. Πολλοί από αυτούς φαίνονται για το ίδιο. και η τιμή γενικά είναι από την ίδια περιοχή των 30-50 δολαρίων.

on_samiy έγραψε:
Αγόρασε δεν είναι φθηνή Electrolux καμινάδα κουκούλα, απορροφητήρα στο σύστημα εξαερισμού δεν βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, αντίστοιχα, θα λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης, το φίλτρο άνθρακα στο σπίτι εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο πρέπει ήδη 8.000 ρούβλια και περιμένετε όσο 2 μήνες.

Είναι δροσερά για το φίλτρο. Η πιθανότητα ότι ένα φίλτρο από άλλη εταιρεία είναι κατάλληλο είναι πολύ μικρό (για να ψάξετε είναι απαραίτητο να έχετε δείγμα). Η Electrolux δεν μπορεί να κάνει τις κουκούλες οι ίδιοι, αλλά τις παραγγείλει από μεγάλους κατασκευαστές όπως ο Fox, ο Falmek κ.λπ. (τότε υπάρχει μια πιθανότητα).
Προσπαθήστε να παραγγείλετε ένα φίλτρο μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης, μπορεί να είναι φτηνότερο εκεί (πρέπει να αλλάζονται τακτικά).

Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο φύλλων (όπως σε μια φριτέζα), που πωλούνται στα καταστήματα M Video, Eldorado.

Εκχυλίσματα με φίλτρο άνθρακα - συμπαγή καθαριστικά αέρα

Είναι νόστιμο να τρώτε τα πάντα, αλλά "απολαμβάνετε" τις μυρωδιές της κουζίνας - λίγες! Τα δυνατά αρώματα από τα ψάρια, τις βράζουσες σούπες, τις ψημένες πίτες αμέσως εξαπλώνονται γύρω από το διαμέρισμα, ανακατέψτε μαζί και απολαύστε μαλακά έπιπλα, κουρτίνες και ρούχα. Από την κακοφωνία των μυρωδιών μπορεί να σωθεί μόνο μια ισχυρή κουκούλα κουζίνας.

Το ιδανικό έργο του απορροφητήρα είναι ένα σωστά επιλεγμένο φίλτρο

Πριν από την εξόρυξη είναι το καθήκον να αφαιρέσετε αμέσως τις δυσάρεστες οσμές, καθώς και τα σύννεφα ατμού που περιέχουν σταγονίδια λίπους. Το κόστος της συσκευής εξαρτάται από τη λειτουργικότητα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου μοντέλου, το υλικό κατασκευής, τη μέθοδο καθαρισμού του αέρα, την προώθηση του κατασκευαστή.

Αρχή λειτουργίας

Οι κουκούλες κουζίνας διατίθενται σε δύο ποικιλίες - φιλτράρισμα και εξαέρωση, οι οποίες διαφέρουν σε διαφορετικές λειτουργικές αρχές (τραχύ και λεπτό καθεστώς καθαρισμού).

Οι συσκευές φιλτραρίσματος είναι συμπαγείς και δεν υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες να εκτελούν δαπανηρές εργασίες επισκευής. Αφήνουν τον βρώμικο αέρα να διέλθει, φιλτράροντας τις δυσάρεστες οσμές και άλλες μολυσματικές ουσίες που ήρθαν με τον ατμό.

 • Εξόδους αέρα

Ο εξαερισμός είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρικό μοτέρ που απορροφά τον βρώμικο αέρα από το δωμάτιο και μετά βγαίνει από το στεγνωτήριο. Ο σωλήνας εξαερισμού μετακινείται έξω από το διαμέρισμα (κόβει το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού ή σπάει την είσοδο στην πρόσοψη του σπιτιού).

Τι να επιλέξετε - ένα φίλτρο ή εξαερισμό;

Τα εκχυλίσματα φίλτρων είναι πιο αποτελεσματικά σε μικρές κουζίνες, όπου η διαδικασία μαγειρέματος διαρκεί λίγο χρόνο. Σπάνια μαγειρεύουν και δεν θέλουν να περάσουν όλη την ημέρα μακριά στη σόμπα; Δεν έχει νόημα να εγκαταστήσετε ένα τεράστιο ντους στην κουζίνα!

Μειονεκτήματα των απορροφητών φίλτρων:

 • Ταχεία μόλυνση του φίλτρου με συχνό μαγείρεμα

Οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση κουκούλας με φίλτρα άνθρακα σε άτομα που μαγειρεύουν σχετικά σπάνια. Ετοιμάζετε τα κύρια πιάτα μία φορά την εβδομάδα και όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα κόβετε σαλάτες και φτιάχνετε ομελέτα; Το φίλτρο θα κάνει εξαιρετική δουλειά τέτοιων ασκήσεων, αλλά δεν θα είναι αποτελεσματικό με αυξημένο φορτίο.

 • Μέτρια δύναμη και απόδοση

Καθημερινά τροφοδοτείτε την οικογένεια μόνο με φρέσκο ​​φαγητό; Ξοδεύετε 5 ώρες την ημέρα στη σόμπα, μαγειρεύοντας αριστουργήματα μαγειρέματος; Για μεσημεριανό γεύμα, φροντίστε να εξυπηρετήσετε το πρώτο, το δεύτερο και το επιδόρπιο; Για δείπνο - τηγανητό, ατμισμένο και καπνιστό; Τότε χρειάζεστε ισχυρό καθαρισμό! Εξετάστε προσεκτικά την επιλογή του μοντέλου, διότι ακόμη και ένα καθολικό φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον υπερβολικό όγκο εργασίας, έτσι θα είναι πιο ορθολογικό να τοποθετήσετε τον αεραγωγό.

 • Δυσκολίες στην αγορά των εξαρτημάτων

Όταν επιλέγετε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κέντρο εξυπηρέτησης κατασκευαστών στην πόλη σας. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν τακτικά, διαφορετικά η συσκευή θα έχει αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο - για να δημιουργήσει μια εμφάνιση εργασίας. Πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι το επιθυμητό μοντέλο δεν θα είναι διαθέσιμο, τότε θα πρέπει να περιμένετε πολύς χρόνος για την παράδοση του παραγγελθέντος μέρους.

Τύποι φίλτρων για αποσπάσματα

Τα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με δύο τύπους φίλτρων - λίπος (χονδροειδής καθαρισμός) και άνθρακα (λεπτό καθάρισμα).

Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό

Ο σκοπός των φίλτρων κατά του λίπους είναι να προστατεύουν το εσωτερικό του καλύμματος από το λίπος, την αιθάλη και την καύση, ώστε να αποφεύγεται ο σχηματισμός επικαλύψεως στα εσωτερικά τοιχώματα της κουκούλας. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα (κατασκευασμένα από χάλυβα ή αλουμίνιο), μιας χρήσης (από ακρυλικό, συνθετικό, μη υφασμένο).

Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό

Ο κύριος σκοπός του φίλτρου άνθρακα είναι η εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών. Με λίπος και αιθάλη, οι συσκευές αυτές αντιμετωπίζουν άσχημα και γρήγορα φθείρονται. Ο άνθρακας έχει ιδιότητες απορρόφησης - απορροφά τον μολυσμένο αέρα, τα επιβλαβή αέρια και τα μείγματα ατμού με μέτρια ρύπανση.

Πώς να φροντίζετε την κουκούλα; Αύξηση της απόδοσης

Κάθε συσκευή χρειάζεται συντήρηση, ιδιαίτερα τόσο σημαντική όσο μια κουκούλα κουζίνας. Η έγκαιρη συντήρηση θα διευρύνει τη διάρκεια ζωής του μοντέλου και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του.

Καθαρίστε το φίλτρο αντικατάστασης λίπους - παραγωγική εργασία

Το μαξιλάρι κατά του λίπους είναι αρκετά αποτελεσματικό - καλό γιατί μπορεί να καθαριστεί με το χέρι:

 • Το φίλτρο εξάγεται από την κουκούλα και στη συνέχεια τοποθετείται σε ένα μεγάλο δοχείο με ζεστό νερό.
 • Στο νερό χύνουμε οποιοδήποτε απορρυπαντικό που καταστρέφει τα λιποκύτταρα.
 • Αφήστε το να στεγνώσει για 15-20 λεπτά και κατόπιν καθαρίστε το προσεκτικά με ένα πυκνό σφουγγάρι ή ένα μαλακό πινέλο.
 • Εάν τα μεταλλικά φίλτρα είναι υπερβολικά μολυσμένα, χρησιμοποιούμε κιτρικό οξύ ως καθαριστικό. Τρεις ή τέσσερις σάκοι διαλύονται σε νερό και η προκύπτουσα λύση σάς επιτρέπει να καθαρίσετε το τμήμα για 1-2 ώρες.
 • Ξεπλύνετε με καθαρό νερό, σκουπίστε προσεκτικά και στεγνώστε με στεγνωτήρα μαλλιών. Τότε το επιστρέφουμε στην κουκούλα.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο επιλογής κουκούλας για την κουζίνα στο άρθρο "Πώς να επιλέξετε κουκούλα για την κουζίνα - 9 κύριες συμβουλές"

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να δοθεί αποκλειστικότητα στην κουζίνα σας είναι τα σχέδια στα τοιχώματα της κουζίνας με τα χέρια σας. Θα σας διδάξουμε πώς να το κάνετε.

Αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα

Τα φίλτρα άνθρακα δεν μπορούν να καθαριστούν. Ωστόσο, υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική βελτίωσης του φίλτρου - ο καθαρισμός του με μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα. Η ηλεκτρική σκούπα απομακρύνει μεγάλη ακαθαρσία, αυξάνοντας την απόδοση της κουκούλας. Αλλά στο τέλος της διάρκειας ζωής, που συνιστάται από τον κατασκευαστή, είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί το φίλτρο.

Πώς μπορώ να αντικαταστήσω ο ίδιος το φίλτρο άνθρακα;

Η αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα είναι μια επίπονη αλλά εφικτή εργασία. Πάρτε το χρόνο σας και προσπαθήστε να μην καταστρέψετε τους εσωτερικούς συνδετήρες.

 • Κατ 'αρχάς, η κουκούλα είναι εντελώς απενεργοποιημένη - βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το φις από την πρίζα, ακόμα κι αν το περίβλημα έχει ένα ειδικό κουμπί "on / off".
 • Αφαιρέστε και καθαρίστε τα φίλτρα αντι-γράσου.
 • Η κασέτα με το φίλτρο στερεώνεται αρκετά πυκνά, αλλά πρέπει να το χειρίζεστε με προσοχή. Τραβήξτε απαλά την κασέτα με το φίλτρο άνθρακα από την κουκούλα, αποσυνδέστε απαλά το φίλτρο από την κασέτα.
 • Συνήθως η κασέτα είναι ελαφρώς βρώμικη, αλλά είναι προτιμότερο να σκουπίζετε με ένα σημαντικό πανί και αφήστε το να στεγνώσει.
 • Τοποθετήστε το νέο φίλτρο στην κασέτα και επιστρέψτε το στο καπό. Η κασέτα πρέπει να σταθεί σαφώς στη θέση της για να εξασφαλίσει εργασία υψηλής ποιότητας.
 • Ενεργοποιήστε την κουκούλα και ελέγξτε τη λειτουργία της. Σε περίπτωση σωστής συναρμολόγησης, δεν θα υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού του αέρα.

Σας προτείνουμε να δείτε συμβουλές βίντεο από έναν επαγγελματία:

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα

Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών ανακύκλωσης είναι αρκετά απλή - ο μολυσμένος αέρας εισέρχεται στο σύστημα, όπου διέρχεται μέσω διήθησης και στη συνέχεια εκκενώνεται έξω. Τα φίλτρα φθείρονται γρήγορα και χρειάζονται έγκαιρη αντικατάσταση. Η εγκατάσταση ενός φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, αλλά μπορεί να είναι πολύπλοκη από την έλλειψη φίλτρων στα καταστήματα του επιθυμητού μοντέλου.

Σημαντικά κριτήρια για την επιλογή κουκούλας

Όσο ισχυρότερη είναι η κουκούλα, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου

Από την άποψη των υγειονομικών και υγειονομικών κανόνων, σε ένα κτίριο κατοικιών επιτρέπεται η χρήση συσκευής με επίπεδο θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 55 dB. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι ενοχλούνται από την τεχνική, δημιουργώντας μισό θόρυβο, γι 'αυτό είναι ένα πολύ λογικό βήμα να "ακούσετε" τη συσκευή προτού την αγοράσετε.

Λειτουργία λειτουργίας

Ο τρόπος λειτουργίας μπορεί να είναι η αποστράγγιση του αέρα από το δωμάτιο και η κυκλοφορία. Η ένταση της επεξεργασίας της ρύπανσης εξαρτάται από το μοντέλο, οι επιλογές προϋπολογισμού λειτουργούν με 3 ταχύτητες και πιο ακριβές - στις 4-5. Εκείνοι που επιθυμούν να μαγειρέψουν, θα πρέπει να αγοράσετε μια συσκευή που έχει ένα εντατικό καθεστώς καθαρισμού.

Συμπαγή

Τα μοντέλα ανακύκλωσης είναι κατάλληλα για τη συμπαγή τους - είναι το πιο βολικό είδος ενσωματωμένης τεχνολογίας. Καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, ταιριάζουν απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο. Τα πιο μικροσκοπικά θεωρούνται επίπεδα κουκούλες που είναι εντελώς διακριτικά και για έναν εξωτερικό παρατηρητή μπορεί να παραμείνει εντελώς απαρατήρητη.

Ρωτήσατε πώς να φτιάξετε έναν πολυέλαιο με τα χέρια σας στην κουζίνα - πηγαίνετε στο σύνδεσμο http://ogokuhnya.ru/mebel/barnaya-stojka/kak-sdelat-lyustru-svoimi-rukami.

Ενσωματωμένο φως

Εξαιρετικά βολικό σε λειτουργία είναι η κουκούλα με ενσωματωμένο φωτισμό. Αυτό το μοντέλο είναι καλό, τόσο για τη δημιουργία πρόσθετων πιάτων φωτισμού, όσο και για το ρόλο ενός νυχτερινού λαμπτήρα. Στις σύγχρονες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν νέον, αλογόνου, φθορισμού και λαμπτήρες LED. Αγοράστε ένα μοντέλο με την κατάλληλη ένταση για εσάς.

Μέθοδος διαχείρισης

Ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: με το πάτημα ή το πάτημα. Τα μοντέλα με κουμπιά είναι πιο ανθεκτικά, αλλά περιπλέκουν τη διαδικασία καθαρισμού. Τα αισθητήρια είναι πιο συχνά εκτός λειτουργίας, αλλά η εξωτερική τους επιφάνεια είναι εξαιρετικά εύκολη στην πλύση!

Επισκόπηση των εκχυλισμάτων με φίλτρο άνθρακα

Οι κουκούλες παράγονται για άτομα με οποιοδήποτε εισόδημα. Βρείτε ένα αξιοπρεπές μοντέλο μπορεί να είναι, τόσο στην κατηγορία του προϋπολογισμού, και μεταξύ των ελίτ εξοπλισμού. Τα ανέξοδα μοντέλα είναι καλά με ένα ελάχιστο σύνολο λειτουργιών και ποιότητας σχεδιασμού. Οι ακριβείς κουκούλες είναι ευχαριστημένοι με μια έξυπνη εμφάνιση, αλλά απαιτούν επιμελή συντήρηση.

Δημοσιονομικές κουκούλες

 • VENTOLUX Parma 50 BR

Το εξαιρετικά δημοφιλές μοντέλο με φίλτρο άνθρακα είναι το VENTOLUX Parma 50 BR. Διαθέτει τετράγωνη θήκη με πλάτος 50 εκατοστών, κουμπί ελέγχου με κουμπιά και οπίσθιο φωτισμό με απλό λαμπτήρα. Λειτουργεί σε δύο τρόπους (ανάκληση και κυκλοφορία) σε 3 ταχύτητες. Έχει μέτριο επίπεδο θορύβου και επαρκή αξιοπιστία. Εύκολο στη συντήρηση, εξοπλισμένο με δύο φίλτρα - άνθρακα και λίπος.

Εξολκέας VENTOLUX Parma

 • TURBO TILLY WH-F-60

Μια απλή και συμπαγής κουκούλα TURBO TILLY WH-F-60 λειτουργεί σε 3 τρόπους, με μέσο επίπεδο θορύβου. Έχει χαμηλότερο οπίσθιο φωτισμό, που αποτελείται από τυπικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως. Χάρη σε μέτριες διαστάσεις - το ελαστικό είναι μόνο 60 εκατοστά. Η εξάτμιση διαθέτει ένα αποτελεσματικό φίλτρο άνθρακα (λεπτό καθάρισμα) και έναν αξιόπιστο κινητήρα. Ιδανικά καθαρίζει τον ατμό και γίνεται ιδανική λύση για μια μικρή ή μεσαία κουζίνα.

TURBO TILLY

 • Smeg KSET 610 X

Η προσεκτική εξάτμιση Smeg KSET 610 X θα είναι μια άξια διακόσμηση μιας μικρής κουζίνας. Το μοντέλο είναι αρκετά ισχυρό, με χαμηλό επίπεδο θορύβου, χάρη σε μια επίπεδη επιφάνεια τέλεια ενσωματωμένη στο ντουλάπι. Διαθέτει οπίσθιο φωτισμό αλογόνου, κουμπί ελέγχου με κουμπιά και δύο τύπους φίλτρων - αντι-γράσο και κάρβουνο. Λειτουργεί σε 4 ταχύτητες και αντιμετωπίζει εύκολα τις οσμές από το συχνό μαγείρεμα.

Smeg κουκούλα KSET

Μέση κατηγορία τιμών

 • Hansa ΟΚΟ 641 SH

Έχετε μια μεγάλη κουζίνα με μια κομψή ανακαίνιση; Συχνά μαγειρεύουν και δεν θέλουν την εξάπλωση των δυσάρεστων οσμών γύρω από το διαμέρισμα. Αξίζει να αγοράσετε μια κουκούλα Hansa OKC 641 SH. Το μοντέλο είναι τοποθετημένο στον τοίχο και διαθέτει εξειδικευμένη θήκη από ασήμι, λειτουργεί σε έλεγχο αφής σε λειτουργίες 3 ταχυτήτων. Έχει μια δυναμική χωρητικότητα 620 κυβικών μέτρων την ώρα, επιτρέπεται να εργάζονται πολλές ώρες σε εντατική λειτουργία. Εξοπλισμένο με δύο τύπους φίλτρων (άνθρακα και αντι-γράσο), απαιτεί προσεκτική φροντίδα και είναι ευαίσθητο στην έγκαιρη αντικατάσταση εξαρτημάτων.

Hood Hansa OKC

 • Καλύτερο KB 700 IX 90

Απαιτεί ισχυρή κουκούλα, ικανή να εργάζεται σε εντατική λειτουργία για σχεδόν μια μέρα. Εξετάστε το καλύτερο μοντέλο KB 700 IX 90, το οποίο μπορεί να καθαρίσει 910 κυβικά μέτρα την ώρα! Η κουκούλα λειτουργεί σε λειτουργίες 4 ταχυτήτων, τόσο για αφαίρεση αέρα από το δωμάτιο όσο και για κυκλοφορία. Έχει δύο τύπους ελέγχου (ηλεκτρονικό και κουμπί), τοποθετημένο στον τοίχο, διαθέτει ισχυρό κάτω οπίσθιο φωτισμό (δύο λαμπτήρες αλογόνου).

Καλύτερο εργαλείο εξαγωγής KB

Το φίλτρο αυτού του μοντέλου είναι πολύ αποτελεσματικό και ακριβό, καθώς ο καπό έχει σχεδιαστεί για μεγάλους όγκους εργασίας. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι ο εκτοξευτήρας έχει υψηλό επίπεδο θορύβου (μέχρι 59 dB) και δεν είναι κατάλληλος για οικογένεια με μικρό παιδί και χαμηλή ηχομόνωση στο σπίτι.

Πώς να αγοράσετε ένα φίλτρο ξυλάνθρακα για κουκούλες κουζίνας - απαντήσεις σε ερωτήσεις

Στην κουζίνα μαγειρεύουμε καθημερινά. Εάν μπορείτε να αερίσετε το δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ανοιχτού παραθύρου το καλοκαίρι, τότε το χειμώνα αφαιρέστε τις μυρωδιές, λίπος, καίγεται θα βοηθήσει μια ποιότητα ενσωματωμένη κουκούλα με ένα φίλτρο ξυλάνθρακα.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • δεν απαιτούν σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού,
 • συμπαγές, επειδή δεν χρειάζονται μεγάλο θόλο και μια τρύπα κάτω από το σωλήνα για την εκτροπή του αέρα,
 • το φίλτρο είναι εύκολο να αντικατασταθεί με το χέρι,
 • απλά και γρήγορα τοποθετημένα σε συνδετήρες.

Στον εξολκέα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση, παρέχεται ένα στοιχείο άνθρακα κασέτας, το οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή κασέτας διαφορετικών σχημάτων. Στο περίβλημα της κασέτας τοποθετείται σκόνη άνθρακα ή μικρά κοκκία.

Τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται για καθαρισμό και αφαίρεση οσμών.

Η συσκευή διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με έναν δείκτη ρύπανσης, ο οποίος δηλώνει την ανάγκη αντικατάστασης.

Πού είναι το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

Τα στοιχεία άνθρακα στην τεχνική χωρίς εξαγωγή αέρα τοποθετούνται αμέσως πίσω από τα φίλτρα λίπους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα των σωματιδίων λίπους, και μόνο τότε από οσμές και άλλες προσμείξεις. Έτσι, εκτελείται πολύπλοκος καθαρισμός.

Πριν αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως, η αντικατάσταση χρειάζεται μία φορά σε 3-4 μήνες, αλλά σε ορισμένα μοντέλα εκχυλισμάτων αρκεί να το κάνετε αυτό μία φορά το χρόνο. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ένταση της χρήσης του εξοπλισμού, το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 1. Για αντικατάσταση, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τη συσκευή από την πρίζα και να αφαιρέσετε τη μάσκα εισαγωγής αέρα.
 2. Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε το στοιχείο λίπους και να αφαιρέσετε την κασέτα φίλτρου από την υποδοχή.
 3. Παραμένει για να αφαιρέσετε το μολυσμένο στοιχείο άνθρακα και αντικαταστήστε το με ένα νέο.

Εάν δείτε ότι το σώμα του φίλτρου άνθρακα μπορεί να ανοίξει, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε με το χέρι το περιεχόμενό του, δηλαδή να γεμίσουν φρέσκους κόκκους ενεργού άνθρακα.

Πώς να εγκαταστήσετε φίλτρα άνθρακα στην κουκούλα

Όλα τα στοιχεία άνθρακα είναι μιας χρήσης και μπορούν να παραδοθούν με κουκούλα ή να αγοραστούν ξεχωριστά.

Η διαδικασία εγκατάστασης του φίλτρου άνθρακα είναι παρόμοια με το κύκλωμα αντικατάστασης. Για όσους δεν γνωρίζουν, πώς να τραβήξετε το φίλτρο από την κουκούλα, Αξίζει να ακολουθήσετε τον παρακάτω αλγόριθμο.

Πώς να αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

 1. Το πρώτο βήμα είναι να αποσυνδέσετε την κουκούλα από το ηλεκτρικό δίκτυο για να αποφύγετε την τυχαία εκκίνηση του κινητήρα.
 2. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το στοιχείο αντι-γράσου και να πάρετε την κασέτα, η οποία προορίζεται για τον καθαριστή άνθρακα. Τοποθετήστε την κασέτα κάρβουνου στα στηρίγματα μέχρι να κάνει κλικ.
 3. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το στοιχείο αντι-γράσου.
 4. Θα χρειαστεί να συνδέσετε τη συσκευή στο δίκτυο και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά χωρίς θόρυβο και κραδασμούς.

Έτσι, η εγκατάσταση ενός φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα δεν είναι εύκολο έργο, είναι πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσετε χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Προκειμένου η τεχνολογία να λειτουργεί σωστά, αξίζει να μεριμνήσετε για την κατάλληλη φροντίδα. Για να το κάνετε αυτό, μην ξεχνάτε τον καθαρισμό του στοιχείου συλλογής λίπους και την έγκαιρη αντικατάσταση του άνθρακα.

Για να ξεπλύνετε το φίλτρο λίπους, είναι απαραίτητο:

 • αφαιρέστε το από τον εξοπλισμό και τοποθετήστε το σε μια λεκάνη ή ένα μπάνιο,
 • ρίξτε το με απορρυπαντικό και καθαρίστε με βούρτσα, ζεστάνετε με βραστό νερό,
 • αν καθαριστεί με ένα απορρυπαντικό δεν λειτούργησε, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα σόδα και σαπούνι πλύσης, εμποτίζοντας το φίλτρο μέσα σε αυτό για 3-4 ώρες.

Μετά την ξήρανση, το λίπος μπορεί να αντικατασταθεί.

Υπάρχει ένα καθολικό φίλτρο για την εξόρυξη άνθρακα

Σήμερα, τα καθολικά στοιχεία άνθρακα είναι αρκετά δημοφιλή, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχεδόν όλους τους τύπους κουκούλας στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, δηλαδή όταν δεν πραγματοποιείται η σύνδεση με τον εξαερισμό.

Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν καθολικά φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Elikor από μη υφασμένο ύφασμα - πολυεστέρα. Το ύφασμα εμποτίζεται με ενεργό άνθρακα και απορροφά οσμές και λίπος καλά. Τα φίλτρα αυτού του κατασκευαστή είναι οικονομικά προσιτά και κατάλληλα σε περιπτώσεις όπου η κουκούλα δεν χρησιμοποιείται συχνά.

Τι είναι ένα καλύτερο φίλτρο άνθρακα ή λίπους για σχεδίαση;

Συχνά, οι απορροφητήρες αέρα κοστίζουν μόνο ένα φίλτρο - λίπος, αλλά για τον απόλυτο καθαρισμό του αέρα, συνιστάται ακόμη η εγκατάσταση φίλτρου άνθρακα. Ποια είναι τα διαφορετικά μεταξύ τους;

Το λίπος εκτελεί τραχύ καθαρισμό, σχεδιασμένο να κρατά μεγάλα σωματίδια λίπους, αιθάλη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στις λεπίδες του κινητήρα. Επίσης, το γράσο προστατεύει τα εσωτερικά τοιχώματα από τους ατμούς του πετρελαίου. Απορροφήστε στο 96% σωματίδια λίπους και δυσάρεστες οσμές.

Ο άνθρακας είναι επίσης σχεδιασμένος για λεπτό καθαρισμό, όχι τυχαία ονομάζεται αντι-μυρωδιά ή απορρόφηση. Απορροφήστε αέρια, επιβλαβείς ακαθαρσίες ατμού, οσμές.

Οι λιπαρές μίας χρήσεις είναι κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες, για παράδειγμα, από ακρυλικό, σιντόνιο, μη υφασμένο ύφασμα. Χρησιμοποιείται σε φθηνές κουκούλες. Δεν μπορούν να καθαριστούν, επομένως χρειάζονται αντικατάσταση.

Επαναχρησιμοποιήσιμα είναι από μέταλλο και πλέγμα πλέγματος - συμμετρικά ή ασύμμετρα. Για την παραγωγή χρησιμοποιήστε ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα με προστατευτικό στρώμα έναντι οξείδωσης. Πιο πρακτικά επαναχρησιμοποιούμενα, είναι εύκολο να πλυθούν με το χέρι ή με πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιείται σε πιο ακριβά κουκούλες.

 • Εξετάστε διάφορα μοντέλα φίλτρων λίπους στην αγορά.

Η Lissant-South παράγει εκδόσεις κασέτας κατάλληλες για χρήση σε θερμοκρασίες έως + 70 ° C. Δεν είναι πτυσσόμενα, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,5 mm. Το στοιχείο φίλτρου έχει πέντε πλάκες.

Ο παραγωγός Rowen προσφέρει στους πελάτες του μια ολόκληρη προκατασκευασμένη δομή από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα που μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως + 80 ° C. Το στοιχείο φίλτρου έχει τρία ή πέντε πλάκες.

Κατασκευαστής Titanium παράγει επιλογές από ανοξείδωτο χάλυβα με πάχος 0,5 mm και θερμοκρασία εργασίας μέσου έως + 70 ° C.

 • Όλα τα φίλτρα άνθρακα είναι διαθέσιμα. Ο βαθμός πλήρωσης μπορεί να είναι διαφορετικός. Όσο παχύτερο είναι ο άνθρακας, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση. Το σχήμα μπορεί να είναι στρογγυλό, ορθογώνιο, κοίλο, επίπεδο. Το σώμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από πλαστικό.

Οι αγοραστές μπορούν να παραγγείλουν ένα στοιχείο άνθρακα με το σωστό μέγεθος ή να αγοράσουν ένα τυποποιημένο.

Η ποικιλία των κουκούλες με ένα στοιχείο άνθρακα είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, η δημοτικότητα του φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Hansa, Gorenje, Krona, Electrolux.

Είναι αδύνατο να απαντηθεί χωρίς αμφιβολία το ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο, καθώς είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα. Στην περίπτωση αυτή, θα παρέχεται υψηλής ποιότητας και πλήρους καθαρισμού του αέρα.

Πού να αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα για εξαγωγή - μια επισκόπηση των κατασκευαστών

Ας εξετάσουμε διαφορετικές παραλλαγές κουκούλες με συστήματα καθαρισμού άνθρακα από δημοφιλείς κατασκευαστές.

 • Η ιταλική εταιρεία "Elica" παράγει αιχμηρά γωνιακά, τοίχου και ενσωματωμένα μοντέλα. Διακρίνονται από χαμηλό επίπεδο θορύβου, απλή εγκατάσταση, πρωτότυπο σχέδιο. Ο έλεγχος μπορεί να είναι είτε ένα κουμπί είτε ένα άγγιγμα. Το κόστος του εξοπλισμού ξεκινά από 28.000 ρούβλια και η τιμή των φίλτρων ξεκινά από 1.000 ρούβλια.
 • Η εταιρία από την Ισπανία "Cata" παράγει κουκούλες με συστήματα ελέγχου push-and-slider. Η τεχνική είναι αθόρυβη, απλά τοποθετημένη. Το κόστος του εξοπλισμού είναι αρκετά δημοκρατικό και ξεκινάει από 3.000 ρούβλια. Το κόστος των φίλτρων άνθρακα ξεκινά από 400 ρούβλια.
 • Τα προϊόντα της μάρκας Hansa αξίζει να θεωρηθούν ως ένα από τα καλύτερα στην αγορά. Η τεχνική είναι οικονομική, εύκολη στη χρήση και συγχρόνως ανέξοδη. Φίλτρα «Hansa» πωλούνται σε τιμή 2 900 ρούβλια.
 • Η εταιρεία "Gorenje" παράγει ενσωματωμένα και αναρτημένα μοντέλα εξοπλισμένα με φίλτρο μετάλλου και άνθρακα. Διαφέρουν στην οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Για τον δικό τους εξοπλισμό παρουσιάζονται επίσης στοιχεία άνθρακα, τα οποία επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος του συγκεκριμένου μοντέλου.

Τα φίλτρα άνθρακα για τις κουκούλες Krone χρησιμοποιούνται σε εξοπλισμό σε δύο τρόπους: αερισμός και ανακυκλοφορία. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών.

Εάν η κουκούλα σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο ή αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο για αντικατάσταση, θα πρέπει να προσέξετε Φίλτρο Jet για την εξαγωγή αέρα Jet. Ο πορτογαλικός κατασκευαστής παράγει ποιοτικά αξεσουάρ και αναλώσιμα με την ανάγκη αντικατάστασής του κάθε έξι μήνες.

Τα φίλτρα άνθρακα για απορροφητήρες Foil παράγονται στη ρωσική επιχείρηση "Folter". Αυτός είναι ένας από τους ηγέτες μεταξύ των εγχώριων εταιρειών που παράγουν συλλέκτες σκόνης και φίλτρα τόσο για οικιακές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές.

Οι κινέζοι κατασκευαστές δεν παραμένουν πίσω από τους ρώσους και ευρωπαίους ανταγωνιστές και εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να αγοράσετε στοιχεία της εταιρείας Shindo, τα οποία είναι εύχρηστα για διαφορετικές μάρκες εξοπλισμού.

Φίλτρα: τι καλύτερα να χρησιμοποιείτε για κουκούλες κουζίνας

Πρακτικά κάθε κουζίνα έχει κουκούλα, αλλά δεν μπορεί κανείς να καυχηθεί για την έλλειψη λιπαρής επικάλυψης σε ντουλάπια κουζίνας. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξάτμισης καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα φίλτρα και την κατάλληλη φροντίδα γι 'αυτά. Ποιο από αυτά είναι καλύτερο, μπορείτε να προσδιορίσετε διαβάζοντας το άρθρο, αφού έχετε διαβάσει τη φωτογραφία και τις κριτικές σχετικά με αυτά. Επίσης, θα μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας φίλτρο για σχεδίαση.

Τύποι φίλτρων

κουκούλες ανακυκλοφορίας, σε αντίθεση με την εξαερισμού, βρώμικο αέρα δεν θερμαίνεται αφαιρείται και καθαρίζεται από τα φίλτρα και επέστρεψε μέσα στο δωμάτιο. Τα εκχυλίσματα αυτά είναι εξοπλισμένα με δύο τύπους φίλτρων - λίπος και άνθρακα.

Φίλτρο λίπους Είναι σχεδιασμένο για καθαρισμό με αέρα και αποτρέπει τη δημιουργία λιπαρών εναποθέσεων στον κινητήρα και στις λεπίδες του ανεμιστήρα. Η απόδοση του φίλτρου λίπους είναι 95%. Με τη σειρά τους, τα φίλτρα αυτού του τύπου μπορούν να αντικατασταθούν (αναλώσιμα) και μεταλλικά (επαναχρησιμοποιήσιμα).

 • Τα φίλτρα μίας χρήσης κατασκευάζονται με τη μορφή πλακών συνθετικών, μη υφασμένων, ακρυλικών ή άλλων συνθετικών υλικών. Χρησιμοποιούνται κυρίως στα εκχυλίσματα της οικονομικής τάξης.
 • Το ξαναγεμιζόμενο χονδρό φίλτρο είναι κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα. Αυτό το προϊόν μπορεί να έχει πολλές μονάδες ή στρώματα.

Προσοχή παρακαλώ! Τα αντικαταστάσιμα φίλτρα δεν πρέπει να πλένονται. Θα χάσουν τις ιδιότητές τους, δεν θα καθυστερήσουν τα αιωρούμενα σωματίδια λίπους και ο κινητήρας θα αποτύχει γρήγορα.

Πίσω από το λίπος είναι φίλτρο ξυλάνθρακα. Ο ρόλος του είναι να εκτελεί λεπτό καθαρισμό, να απορροφά τις μυρωδιές της κουζίνας. Οπτικά, πρόκειται για κυκλική κασέτα κατασκευασμένη από πλαστικό ή ορθογώνιο φυσίγγιο με προσροφητικό - σκόνη ή μικρά κόκκους άνθρακα. Από την καθίζηση των περιεχομένων, το φίλτρο προστατεύεται από ένα λεπτό πλέγμα.

Το υλικό πληρώσεως άνθρακα συγκεντρώνει στην επιφάνειά του μικρούς ρύπους. Επομένως, ο καθαρός καθαρός αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο. Το φίλτρο χάνει το εύρος ζώνης του μετά από 3-4 μήνες. Κάποιοι κουκούλες είναι εφοδιασμένοι με ένα δείκτη που υποδεικνύει μια ισχυρή μόλυνση του αντιφασικού φίλτρου.

Φροντίδα των φίλτρων και αντικατάσταση τους

Για την αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τη διατήρηση των μεταλλικών φίλτρων. Εάν δεν υπάρχει κανένας δείκτης που να καθορίζει το βαθμό ρύπανσης, τότε η κατάσταση του αέρα στην κουζίνα και η εμφάνιση του φίλτρου θα σας προτρέψει να είναι καιρός να κάνετε κάτι. Η τεχνολογία καθαρισμού φίλτρων είναι απλή:

 • αφαιρέστε το διακοσμητικό πλαίσιο και αφαιρέστε το φίλτρο.
 • τοποθετήστε το κάθετα σε ένα πλυντήριο πιάτων ή καθαρίστε το με το χέρι, προ-εμποτισμένο με ένα μέσο διαλυτοποίησης του λίπους.
 • αφήστε να στεγνώσει και, στη συνέχεια, επιστρέψτε στη θέση.

Όταν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 μήνες και με χειροκίνητο καθαρισμό - κάθε μήνα. Μια ηλεκτρική σκούπα χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του φίλτρου άνθρακα. Εάν ο άνθρακας χαθεί, τότε ο καθαρισμός δεν θα βοηθήσει, θα πρέπει να το αλλάξετε.

Συμβούλιο. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, είναι δυνατό να εφαρμοστεί ένα παρασκεύασμα που προορίζεται για τον καθαρισμό των σωλήνων, αλλά μην ξεχνάτε την προστασία των χεριών - αυτά τα εργαλεία είναι πολύ επιθετικά.

Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τα φίλτρα, εκτελέστε τις παρακάτω ενέργειες:

 • απενεργοποιήστε την κουκούλα.
 • Αφαιρέστε το φίλτρο λίπους.
 • Εκχυλίστε το φίλτρο άνθρακα.
 • ένα νέο φίλτρο άνθρακα είναι εγκατεστημένο?
 • Ελέγξτε την κουκούλα για την απουσία εξωγενών θορύβων, κραδασμών. Αν είναι, τότε η εγκατάσταση δεν εκτελείται σωστά.

Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο μόνοι σας

Συμβαίνει ότι η κουκούλα, που λειτουργεί ακόμα καλά, είναι ήδη ηθικά απαρχαιωμένη και οι κασέτες για αυτήν έχουν αφαιρεθεί από την παραγωγή. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά να δημιουργηθεί ένα αυτοδύναμο φίλτρο άνθρακα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να ανοίξετε το σώμα του καθαριστικού από την άρθρωση και στη συνέχεια να αντικαταστήσετε τον ενεργοποιημένο ενεργό άνθρακα με φρέσκο. Το κύριο πράγμα είναι ότι η μορφή του παραμένει η ίδια - κοκκία.

Υπάρχουν καθολικά φίλτρα. Είναι συμβατά με πολλά μοντέλα συσκευών εξάτμισης της κουζίνας, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι πρόκειται για τα αρχικά προϊόντα του κατασκευαστή.

Ανατροφοδότηση από έμπειρους νοικοκυρές

Συχνά οι ερωμένες μοιράζονται τις εντυπώσεις τους σχετικά με τη χρήση κουκούλες κουζίνας, την αποτελεσματικότητα των φίλτρων που έχουν εγκατασταθεί σε αυτά και την εμπειρία φροντίδας για αυτούς. Οι έμπειρες νοικοκυρές σας συμβουλεύουν να μάθετε αμέσως όλες τις αποχρώσεις κατά την αγορά: "Επιλέξαμε μαζί με τον σύζυγό μου. Έβαλε πολλές ερωτήσεις στον σύμβουλο, αλλά η κουκούλα πήρε μια εξαιρετική - Electrolux. Είναι εξοπλισμένο με ένα μικροφίλτρο άνθρακα, οπότε δεν έπρεπε να αγοράσω τίποτα. "

Δεν θα σας βοηθήσουν οι συστάσεις, καθώς οι απαντήσεις εκείνων που έχουν ήδη βιώσει όλους τους τρόπους φροντίδας των φίλτρων:

 1. "Το μεταλλικό μου φίλτρο είναι μόνο στο πλυντήριο πιάτων. Πλένεται ιδανικά ».
 2. "Χρησιμοποιώ ένα φάρμακο για τους φούρνους. Διέσω το φίλτρο με ένα πινέλο, κρατήστε το για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε, ξεπλύνετε και σκουπίστε. "
 3. "Έχω φθηνή κουκούλα Scarlett. Μία φορά το μήνα, τα φίλτρα μου είναι απαραίτητα, καθαρίζω τις εξόδους στην καμινάδα. Χρησιμοποιώ το σπρέι "Mr. Muscle". Δεν υπάρχει επικάλυψη λίπους στα έπιπλα ή στην οροφή. Νομίζω ότι τα πάντα επιλύονται από την αρμόδια φροντίδα, και όχι από το κόστος των κουκούλες ".
 4. "Ανακάλυψα ότι το φίλτρο ήταν τόσο φραγμένο ώστε να μην μπορούσε να βοηθήσει ο καθαρισμός και δεν υπήρχε πουθενά να αγοράσει ένα νέο. Ο σύζυγός της βρήκε μια διέξοδο: κόψτε από λεπτό αφρώδες ελαστικό ορθογώνιο 2 σε μέγεθος, rastolok κάρβουνο και τοποθετείται μεταξύ τους. Εξυπηρετεί ήδη ένα μήνα ».

Τώρα γνωρίζετε το κύριο θέμα των φίλτρων για κουκούλες κουζίνας και θα είστε σε θέση να επιλέξετε την πιο αποτελεσματική επιλογή για τον εαυτό σας.