Από το να αντικαταστήσετε έναν υγραντήρα αέρα σε συνθήκες σπιτιού

Ο καθένας θέλει να είναι υγιής και όμορφος. Ο καθένας το επιτυγχάνει με τον δικό του τρόπο. Μερικοί πηγαίνουν στα γυμναστήρια και εξαντλούνται με κάθε είδους σωματικές ασκήσεις. Άλλοι τρώνε με τους κανόνες, χρησιμοποιώντας διαφορετικές δίαιτες και μετρώντας τις θερμίδες που καταναλώνονται. Άλλοι άλλοι απλά οδηγούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και στις παραμικρές δυσλειτουργίες στο σώμα προσπαθούν να τις εξαλείψουν εγκαίρως.

Και λίγοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η υγεία και η ευεξία επηρεάζεται όχι μόνο από την κατάλληλη διατροφή, αλλά και το μικροκλίμα στο διαμέρισμα - τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα.

Συνθήκες στο δωμάτιο για κανονική υγεία

 • Η βέλτιστη θερμοκρασία στο διαμέρισμα πρέπει να είναι + 18-20 °.
 • Η υγρασία είναι περίπου 40-60%.

Κατά κανόνα, οι ενοικιαστές ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο διαμέρισμα. Όταν είναι ζεστό, ανοίγουν τα παράθυρα και κάνουν τα ρεύματα όταν είναι κρύο - ενεργοποιούν τους θερμαντήρες ή θερμαίνονται με το φούρνο. Και η υγρασία δεν δίνεται προσοχή. Αλλά λόγω της χαμηλής υγρασίας εμφανίζονται δυσλειτουργίες στο σώμα, οι οποίες γίνονται αισθητές με τη μορφή βήχα, αλλεργικές εκδηλώσεις, όραση, απολέπιση του δέρματος.

Για παράδειγμα, εάν ο χώρος είναι ξηρός, είναι άχρηστο να λιπαίνετε το δέρμα με κρέμα ενυδάτωσης, επειδή το δέρμα, αρκετά παράξενα, θα είναι ακόμη ξηρότερο. Μετά από όλα, ο ξηρός αέρας θα το στεγνώσει αμέσως.

Αν η υγρασία δωματίου είναι χαμηλή, συνεχώς pershit λαιμό, ξηρούς βλεννογόνους, διαταράσσεται αναπνοή, το φως που λαμβάνεται αρκετή υγρασία, και συνεπώς μπορεί να εμφανίζονται όχι μόνο αλλεργία, άσθμα αλλά. Ένα τέτοιο άτομο πιάνει εύκολα το κρύο, το SARS και της γρίπης.

Πιο συχνά ξηρός αέρας υποφέρει κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, όταν ενεργοποιείται η κεντρική θέρμανση. Είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για τη χαμηλή υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα. Είναι δυνατόν να βελτιωθεί η κατάσταση;

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα

Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η υγρασία είναι πραγματικά κάτω από το κανονικό. Για αυτό, υπάρχει μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Και στη συνέχεια να προβείτε σε άλλες ενέργειες.

Ο βέλτιστος τρόπος για τον ύγρανση του αέρα στο δωμάτιο είναι η εγκατάσταση ενός υγραντήρα αέρα, ο οποίος μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα που πωλεί οικιακές συσκευές. Αλλά μια τέτοια ειδική ενυδατική κρέμα δεν είναι προσιτή για κάθε οικογένεια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αναζητήσουμε άλλες λύσεις.

Υγρό καθαρισμό στο δωμάτιο

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη σκόνη και τον ξηρό αέρα στο δωμάτιο είναι ο υγρός καθαρισμός. Χάρη σε αυτό, τα περισσότερα από τα μικρόβια και τα ακάρεα σκόνης που είναι αόρατα στο μάτι καταστρέφονται, αλλά είναι επιβλαβή για την υγεία.

 • Το πλύσιμο του δαπέδου αυξάνει την υγρασία.
 • Σκοτώνει τα μικρόβια.
 • Δεν υπάρχουν μείγματα, εκτός από περιπτώσεις όπου ο υγρός καθαρισμός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω ειδικής επένδυσης δαπέδου.

Αερίστε το δωμάτιο κάθε μέρα. Ο αερισμός όχι μόνο αναζωογονεί τον αέρα στο διαμέρισμα, αλλά αυξάνει επίσης την υγρασία, ειδικά εάν είναι υγρό ή βρέχει έξω.

 • Βελτιώνει την υγρασία του αέρα σε βροχερό καιρό ή στη χειμερινή περίοδο.
 • Ο αερισμός του καλοκαιριού δεν αυξάνει την υγρασία, ειδικά εάν είναι ζεστός έξω.

Τεχνητή βρύση στο διαμέρισμα

Λιγότερο ακριβά, αλλά και αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία στο διαμέρισμα είναι να αγοράσετε ένα τεχνητό σιντριβάνι. Στο σύστημα του υπάρχει μια δεξαμενή στην οποία χύνεται νερό. Σε έναν κλειστό κύκλο, ρέει προς τα κάτω με καταρράκτες και στη συνέχεια ανεβαίνει και πάλι προς τα πάνω.

Ένα τέτοιο σιντριβάνι θα διακοσμήσει οποιοδήποτε εσωτερικό, και επίσης θα υγραίνει τέλεια τον αέρα. Το κύριο πράγμα είναι να γεμίσετε τη δεξαμενή με νερό με την πάροδο του χρόνου και να μην αντιδράσετε σε ένα συνεχές μούδιασμα.

 • Ενυδατώνει καλά τον αέρα.
 • Η άντληση νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χαλάρωση.
 • Ορισμένα άτομα με μεγάλη ευαισθησία μπορούν να μουρμούρουν αυτό το μουρμουρητό και επίσης να προκαλέσουν μια επιπλέον επίσκεψη στην τουαλέτα.

Το ενυδρείο είναι ένας καλός υγραντήρας αέρα, καθώς το υγρό εξατμίζεται από την επιφάνεια του νερού.

Τα οφέλη του ενυδρείου θα είναι αισθητά αν ο όγκος του είναι αρκετά μεγάλος. Μετά από όλα, όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή του ενυδρείου, τόσο πιο δραστική είναι η εξάτμιση του νερού, που επηρεάζει την υγρασία του αέρα.

 • Το ενυδρείο στο διαμέρισμα ενυδατώνει τον αέρα.
 • Το περιεχόμενο των ψαριών είναι μια ενδιαφέρουσα και ενημερωτική δραστηριότητα. Ειδικά εάν η οικογένεια έχει παιδιά που χαίρονται να βοηθήσουν τους ενήλικες να φροντίσουν τα ψάρια.
 • Η παρατήρηση του ψαριού μετριάζει το νευρικό σύστημα.
 • Είναι απαραίτητο να παρακολουθούμε την κατάσταση του νερού όλη την ώρα, εγκαίρως για να τροφοδοτήσουμε τα ψάρια, να αποκτήσουμε για αυτούς όλα τα είδη πρόσθετων εξαρτημάτων. Και αυτό δεν έχει πάντα χρόνο και χρήμα.

Τα λουλούδια όχι μόνο διακοσμούν οποιοδήποτε δωμάτιο, αλλά και θεραπεύουν το μικροκλίμα στην οικογένεια. Αποδεικνύεται ότι μερικά λουλούδια ενεργούν στο άτομο που χαλαρώνει, άλλοι δίνουν αποφασιστικότητα, άλλοι - θεραπεύουν.

Το να πιστεύεις ή να μην πιστεύεις στην ενέργεια των φυτών είναι εθελοντική, αλλά δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, αλλά για τον ύγρανση του αέρα στην αίθουσα. Και τα λουλούδια είναι ωραία με αυτό. Φυσικά, αν τα φροντίζετε: εγκαίρως στο νερό, πλύνετε τα φύλλα, ψεκάστε.

Χάρη στα χρώματα, η υγρασία του αέρα επανέρχεται στο φυσιολογικό, καθώς η υγρασία εξατμίζεται όχι μόνο από τα φύλλα, αλλά και από την επιφάνεια του εδάφους.

Με την ευκαιρία, πολλά φυτά είναι καλά βαρόμετρα. Το γεγονός ότι ο αέρας στο διαμέρισμα είναι ξηρό, οι αρχάριοι θα πουν για να στεγνώσουν τα άκρα των φύλλων. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο σε ιβίσκο, αγλαονέμα, σπαθιφιλύμι, λεμόνι, χλωροφύτα.

Για ημερήσιο ψεκασμό, ένα συμβατικό πιστόλι ψεκασμού είναι κατάλληλο, το οποίο μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε ανθοπωλείο.

 • Ένας μεγάλος αριθμός χρωμάτων όχι μόνο υγραίνει τον αέρα, αλλά και το απολυμαίνει.
 • Η αφθονία των λουλουδιών είναι καταπραϋντική.
 • Δεν μπορούν όλοι να "κάνουν φίλους" με φυτά.
 • Τα λουλούδια δεν είναι φθηνά τώρα.
 • Πρέπει να παρακολουθούμε την κατάστασή τους σε καθημερινή βάση, επειδή είναι ζωντανές και απαιτούν συνεχή προσοχή.

Αν η οικογένεια είναι μεγάλη και το πλύσιμο είναι καθημερινή δραστηριότητα, η ξήρανση του πλυντηρίου θα συμβάλει στην τέλεια υγρασία του αέρα. Για να το κάνετε αυτό, απλά αγοράστε ένα στεγνωτήριο και κρεμάστε το πλυντήριο σε αυτό. Η συνεχής εξάτμιση από το ρούχο θα αυξήσει την υγρασία του αέρα σε κανονικό επίπεδο. Ποιος δεν έχει στεγνωτήριο, μπορεί να κρεμάσει ρούχα σε θερμαντικά σώματα.

Ελλείψει μεγάλης ποσότητας ρούχων, μπορείτε να καθαρίσετε ιδιαίτερα τις πετσέτες και να κρεμάσετε τις μπαταρίες. Η υγρασία, που εξατμίζεται από το ύφασμα, θα ενυδατώνει καλά τον αέρα.

 • Το στέγνωμα ρούχων στο διαμέρισμα ενυδατώνει τον αέρα.
 • Η σκόνη πλυσίματος ή το κοντίσιονερ με ευχάριστη οσμή θα αρωματιστούν όχι μόνο τα ρούχα, αλλά και ο αέρας στο δωμάτιο.
 • Δεν είναι πολύ κατάλληλο για μικρά διαμερίσματα, όπου κάθε εκατοστό της περιοχής αξίζει το βάρος της σε χρυσό.

Υγρασία χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα

Ο ψεκαστήρας μπορεί να αγοραστεί χωρίς να πάρει ολόκληρο το θερμοκήπιο.

Εάν ο χώρος είναι ξηρός, μπορείτε να μαλακώσετε το σπρέι από τις κουρτίνες και το τούλι. Αυτά, ξήρανση, θα αυξήσει ελαφρά την υγρασία.

 • Αυτή η μέθοδος είναι η απλούστερη και λιγότερο δαπανηρή.
 • Σταγόνες νερού, όταν είναι στεγνά, μπορούν να αφήσουν σημάδια και λεκέδες πάνω στο ύφασμα.

Υγρασία του αέρα με δοχεία νερού

Αν οι παραπάνω μέθοδοι είναι για κάποιο λόγο ακατάλληλες, μπορείτε να κανονίσετε σε όλους τους χώρους ένα δοχείο με νερό. Και έτσι ώστε να φαίνονται όμορφα και να εναρμονίζονται με το γενικό υπόβαθρο, είναι διακοσμημένα με τεχνητές φιγούρες ψαριών, θαλασσινών ζώων ή μόνο κοχύλια.

Μπορείτε να βάλετε τους βλαστούς των φυτών σε κανάτες νερού με νερό, που αισθάνονται καλά σε τέτοιες συνθήκες. Για παράδειγμα, το scindapsus μπορεί να είναι σε νερό σχεδόν όλη την ώρα. Απλά πρέπει να το συμπληρώσετε.

Συνιστάται επίσης να τοποθετείτε λεκάνες νερού γύρω από την περίμετρο, οι οποίες επίσης ενυδατώνουν τον αέρα εξαιτίας της εξάτμισης. Αλλά αυτή η διακόσμηση δεν είναι όλοι που θα αρέσει.

 • Οι δεξαμενές με νερό ελαφρά ενυδατώνουν τον αέρα.
 • Διακοσμημένα μπουκάλια και βάζα γεμάτα με νερό διακοσμούν το δωμάτιο καλά.
 • Είναι απαραίτητο να τεθούν σε τέτοιους τόπους ότι δεν είχαν ούτε παιδιά ούτε ζώα.

Οι μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να μαλακώσετε τον αέρα στο δωμάτιο, τη μάζα. Θα υπήρχε η επιθυμία να χρησιμοποιηθούν. Και έπειτα ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο θα αναπνεύσει εύκολα και ελεύθερα.

Πώς να υγράνετε τον ξηρό αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα;

Ο ξηρός αέρας στο διαμέρισμα είναι ένα μικρό πρόβλημα, το οποίο είναι γεμάτο με μεγάλα προβλήματα, και πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατόν. Γιατί οι υγραντήρες δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικοί και πώς να υγραίνουμε τον αέρα στο σπίτι χωρίς αυτούς - αυτό θα μιλήσουμε για το σήμερα στο άρθρο μας.

Η χειμερινή περίοδος είναι ο ενεργός χρόνος εργασίας των θερμαντήρων και των μπαταριών σε κάθε διαμέρισμα της πόλης. Και, δυστυχώς, σε αυτές τις αναντικατάστατες συσκευές είμαστε υποχρεωμένοι με ξηρό αέρα, ξήρανση του δέρματος και μη αναπνοή. Η έλλειψη υγρασίας δεν πρέπει να υποτιμάται, επειδή μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από σοβαρές ασθένειες.

Τα αποδεικτικά στοιχεία ότι ο αέρας στο διαμέρισμά σας είναι πολύ ξηρός και χρειάζεται υγρασία μπορεί να είναι τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • πονοκεφάλους για κανένα λόγο?
 • σοβαρός ύπνος, διαταραγμένος ύπνος.
 • γρήγορη κόπωση, απάθεια.
 • ξηρό δέρμα, ειδικά στα χείλη και στα χέρια.
 • κιτρινισμένα φυτά.
 • αίσθηση ξηρότητας στο λαιμό και τη ρινική κοιλότητα, ειδικά μετά τον ύπνο (αυτό το σύμπτωμα μπορεί να προκαλέσει επακόλουθες ιογενείς ασθένειες).
 • πόνος, ξηροί, ερεθισμένοι οφθαλμοί (ειδικά εκείνοι που φορούν φακούς επαφής).

Ο ξηρός αέρας μπορεί επίσης να έχει επιζήμια επίδραση στα έπιπλα από ξύλο, τα οποία αρχίζουν να στεγνώνουν και να σπάσουν. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουν οι ιδιοκτήτες ξύλινων μουσικών οργάνων - η παραβίαση του ποσοστού υγρασίας οδηγεί σε μη αναστρέψιμη ξήρανση του υλικού.

Πώς να γνωρίζετε το επίπεδο υγρασίας σε ένα διαμέρισμα;

Ο κανόνας του επιπέδου υγρασίας είναι ο δείκτης στο 40-60% (τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την τεχνολογία). Για να μάθετε ποιο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιό σας, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω τεχνικές.

 • Το πιο απλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα υγρόμετρο, μια συσκευή που μετρά την υγρασία.
 • Το υγρόμετρο δεν είναι καθόλου στο σπίτι, έτσι ώστε για ακριβές αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα Assmann. Θα χρειαστεί μόνο να μετρήσετε τη θερμοκρασία του αέρα με ξηρά και υγρά θερμόμετρα και στη συνέχεια να συσχετίσετε την ένδειξη με τον πίνακα.

 • Μια απλή λαϊκή μέθοδος: ρίξτε το νερό σε ένα γυάλινο ποτήρι και το βάζετε στο ψυγείο. Όταν το νερό είναι όσο το δυνατόν πιο δροσερό, αφαιρέστε το γυαλί και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο μακριά από την μπαταρία. Εάν οι τοίχοι από το γυαλί στεγνώνονται σε πέντε λεπτά ή λιγότερο, ο αέρας είναι σαφώς ξηρός.
 • Υγραντήρας: να πάρετε ή να μην πάρετε;

  Εάν όλα τα σημάδια δείχνουν ότι δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στον αέρα στο σπίτι σας, η πρώτη συμβουλή που μπορείτε να πάρετε είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα. Αυτή είναι μια συσκευή που ψεκάζει τα μικρότερα σωματίδια νερού στον αέρα, ενυδατώνοντας έτσι. Ο υγραντήρας έχει λίγο χώρο, είναι εύκολο στη χρήση και κάνει καλή δουλειά για τα καθήκοντά του, αλλά έχει και κάποια μειονεκτήματα που μπορεί να εμποδίσουν την απόκτηση αυτού του προϊόντος:

  • ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας, το οποίο θα γίνει αισθητό σε ένα μικρό διαμέρισμα της πόλης.
  • τιμή ·
  • ο θόρυβος που παράγεται από τον υγραντήρα κατά τη λειτουργία μπορεί να είναι αρκετά αισθητός, ειδικά τη νύχτα.

  Εάν τα παραπάνω μειονεκτήματα είναι σημαντικά μειονεκτήματα για εσάς, δεν πρέπει να απελπίζεστε: υπάρχουν αρκετοί απλοί και ελεύθεροι τρόποι να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο.

  Τοποθετήστε τα δοχεία ενυδάτωσης του διαμερίσματος με νερό. Είναι επιθυμητό η χωρητικότητα να είναι αρκετά μεγάλη, όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή εξάτμισης, τόσο ταχύτερα εισέρχονται τα σωματίδια νερού στον αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να τοποθετούνται πλάκες στο δωμάτιο, ακόμη και ρηχό, από γυαλιά ή κούπες.

  Το νερό σε τέτοιους περιέκτες πρέπει να αλλάζεται συχνά, κατά προτίμηση κάθε μέρα, επειδή το νερό είναι ένα ιδανικό μέσο για τη διάδοση των βακτηρίων και ακόμη και των προνυμφών κάποιων εντόμων (για παράδειγμα, τα κουνούπια).

  Η πρώτη μέθοδος έχει αρκετές άλλες ενσωματώσεις εκτός από τα γεμάτα με νερό δοχεία γεμάτα με νερό.

  • Εάν το δωμάτιο είναι πολύ υψηλή, ή δεν μπορείτε να το κρατήσετε σε πολλές διαφορετικές δεξαμενές νερού (για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα πολλά ηλεκτρικού εξοπλισμού και συσκευών), η καλύτερη λύση θα ήταν ένα ενυδρείο για εσάς! Ειδικά όταν πρόκειται για παιδικό δωμάτιο: στην περίπτωση αυτή, το ενυδρείο όχι μόνο θα υγραίνει τον αέρα, αλλά θα διασκεδάσει και θα αναπτύξει τα παιδιά. Στο ενυδρείο, μπορείτε να τοποθετήσετε υποβρύχια φυτά που θα διπλασιάσουν την ποσότητα οξυγόνου και υγρασίας στον αέρα. Παρακαλώ σημειώστε: το ενυδρείο απαιτεί προσοχή και έγκαιρη φροντίδα, οπότε προτού να αγοράσετε είναι ακόμα να εκτιμήσετε τη δύναμή τους.
  • Το ογκώδες και δύσκολο να φροντίσει ενυδρείο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα σιντριβάνι: είναι φθηνό, μη επιλεκτικό και ζωντανεύει τέλεια το εσωτερικό. Εξωτερικά, η βρύση μπορεί να έχει μια πολύ διαφορετική μορφή: τη μορφή των δασών, το μεσαιωνικό κάστρο, ιαπωνικό μπονσάι, κομψό γλυπτική, και ούτω καθεξής. Μέσα στο κέλυφος είναι ένας ηλεκτρικός κινητήρας, ο οποίος αναγκάζει το νερό να κυκλοφορήσει.
  • Λόγω του γεγονότος ότι το νερό κινείται συνεχώς, δημιουργεί ένα σπρέι, ο αέρας γύρω από τη βρύση είναι πολύ γρήγορα κορεσμένος με υγρασία και ανανεώνεται αισθητά. Η βρύση συχνά εγκαθίσταται για να ανακουφίσει το στρες και την κούραση - όχι μόνο λόγω του μελωδικού μουρμουριού, αλλά και λόγω της ικανότητάς του να φέρει τη συνείδηση ​​σε σαφήνεια. Δίπλα στο σιντριβάνι, φυτά μπορούν να φυτευτούν, εάν είναι διαθέσιμα: πρώτον, θα δημιουργήσετε μια μοναδική σύνθεση στο εσωτερικό και, δεύτερον, τα φυτά θα λάβουν υγρασία ταχύτερα και θα απελευθερώσουν οξυγόνο.

  Μέθοδος δύο. Αποξηραμένο υγρό

  Σίγουρα δώσατε προσοχή στο γεγονός ότι η υγρασία στο δωμάτιο αυξάνεται αισθητά, αν το αφήσετε να στεγνώσει μόλις πλυθεί το πλυντήριο. Συνήθως δεν συνιστάται να στεγνώνετε τα ρούχα στην αίθουσα μόνο εξαιτίας του κινδύνου συμπύκνωσης και μούχλας, αλλά εάν το διαμέρισμα είναι πολύ ξηρό, η παρουσία υγρών πραγμάτων θα είναι ακόμη καλή.

  Για να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο με τη μπαταρία, αρκεί να απορροφήσετε μια μεγάλη πετσέτα, να την συμπιέσετε ελαφρά και να την κρεμάσετε στην μπαταρία. Υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας, η πετσέτα θα ζεσταθεί και θα εξατμιστεί γρήγορα η υγρασία, και η υγρασία, με τη σειρά της, θα κορεστεί ο αέρας.

  Δεν επιτρέπεται η ξήρανση των ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης! Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο συσκευής.

  Μια άλλη λαϊκή εφεύρεση είναι ένας υγρός επίδεσμος. Ρίξτε συνηθισμένο νερό σε ένα βάζο, απολαύστε ένα επίδεσμο (ή απλά μια μακριά λωρίδα από ύφασμα) μέσα σε αυτό και κρεμάστε το πάνω στην μπαταρία έτσι ώστε ένα από τα άκρα του να κατέβει στο νερό. Το ένα άκρο του επίδεσμου θα στεγνώσει συνεχώς, εξατμίζοντας το νερό και το άλλο θα απορροφήσει τα περιεχόμενα του δοχείου. Αυτή η έξυπνη εφεύρεση σας επιτρέπει να ενυδατώσετε τέλεια τον αέρα.

  Τον τρόπο τρίτο. Ξεκινήστε τα φυτά

  Τα φυτά δεν είναι μόνο οι μόνοι κάτοικοι της Γης που παράγουν οξυγόνο, αλλά και κορεσμό του αέρα με υγρασία. Ταυτόχρονα, ο αέρας είναι ιονισμένος και επίσης καθαρίζεται από επιβλαβή βακτήρια, ακτινοβολία και σκόνη.

  Ποια φυτά συμβάλλουν στο μέγιστο στην καταπολέμηση του ξηρού αέρα; Για να γίνει αυτό, πρέπει να θυμόμαστε πού στον πλανήτη μας παραμένει ο υψηλότερος δείκτης υγρασίας. Εντάξει, θα ψάξουμε για τα απαραίτητα φυτά στη ζούγκλα. Αυτός είναι ο τόπος όπου κορεσμό του αέρα με την υγρασία, έτσι ώστε ένα πρόσωπο να καλύπτεται με ιδρώτα, έχοντας περάσει μόνο μερικά λεπτά στη ζούγκλα.

  Τα μεγαλύτερα οφέλη που πρέπει να περιμένετε από τους παρακάτω τύπους:

  Είναι αλήθεια ότι τα προαναφερθέντα φυτά δεν ζητούν λιγότερη υγρασία από αυτά που δίνουν, γι 'αυτό θα είναι απαραίτητο να τα πίνετε αρκετές φορές.

  Ωστόσο, υπάρχουν αξιοπρεπείς και συνήθεις εναλλακτικές λύσεις στη μεσαία ζώνη:

  Αυτά τα φυτά είναι πραγματικά ικανά να αλλάξουν το σπίτι σας!

  Η τέταρτη μέθοδος. Περισσότερος αέρας!

  Συχνά αερίζετε το δωμάτιο. Ο αέρας του δρόμου το χειμώνα, και ακόμη περισσότερο το φθινόπωρο και την άνοιξη, είναι αρκετά κορεσμένος με υγρασία. 15-20 λεπτά αερισμού αρκετές φορές την ημέρα - και θα παρατηρήσετε πως η αναπνοή έχει γίνει πιο ξεκάθαρη και η ευημερία είναι καλύτερη.

  Κατά τον αερισμό μπορείτε να κάνετε υγρό καθάρισμα ή απλώς να ψεκάσετε στον αέρα με νερό χρησιμοποιώντας πιστόλι ψεκασμού. Αυτό θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του αερισμού αρκετές φορές.

  Αν το διαμέρισμα έχει ανεμιστήρα, γυρίστε το και στρέψτε το πιστόλι ακριβώς προς την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Έτσι, το νερό θα διεισδύσει σε όλα τα άκρα του δωματίου.

  Όλες αυτές οι μέθοδοι έχουν προσπαθήσει - δεν είναι άλλος από τον υγραντήρα δεν αυξάνει την υγρασία είναι μεγαλύτερη από 5% (30-40% υγραντήρα μπορεί να αυξήσει) υγρόμετρα.Pokazaniya για δύο επισκέψεις: ένα βέλος, ένα e-mail. Υγραντήρας Υπερήχων έχουμε από αυτόν σε όλο το διαμέρισμα λευκή ταινία, ακόμη και αν το γέμισμα του φίλτρου ή προ-βρασμένο (αποσταγμένο προσπάθησε αλήθεια - πάρα πολύ ακριβό για να έρθει, δεδομένου του ρυθμού 3-5 λίτρα την ημέρα). Ειδικά στα σκοτεινά αντικείμενα και τα πράγματα είναι ορατά, είναι εύκολο να σκουπίσετε, αλλά με τα πράγματα δεν είναι πολύ. Και ακόμα δεν είναι γνωστό πώς η πλάκα στο σώμα ενεργεί (πουθενά δεν βρήκαν τις πληροφορίες ακριβώς γι 'αυτό).

  Υπάρχουν ακόμα υγραντήρες με βάση την εξάτμιση, αλλά είναι πιο ακριβά, ίσως θα είναι πιο βέλτιστο - δεν προσπάθησε. Η τιμή του υπερήχου μου είναι τώρα περίπου 4000 (πριν από την κρίση, 2,5 κόστος).

  Προσοχή παρακαλώ! Η αντιγραφή των υλικών του ιστότοπου είναι δυνατή μόνο με την άδεια της διοίκησης και με ενεργό σύνδεσμο προς την πηγή.

  Οι πληροφορίες παρέχονται με σκοπό τη γνωριμία. Η αυτοθεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες! Κατά τα πρώτα σημάδια της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

  12 τρόποι υγρασίας του αέρα χωρίς υγραντήρα

  Η υγρασία του αέρα είναι απαραίτητη για την αποφυγή επιβλαβών επιπτώσεων στο σώμα μας και για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Για αυτό, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν υγραντήρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα.

  Σίγουρα, κάθε άτομο αισθάνθηκε, ξύπνησε το πρωί, ξηρότητα στο στόμα και στο λαιμό, μια αίσθηση άμμου στα μάτια, υπνηλία και αίσθημα κακουχίας, δύσπνοια. Αλλά λίγοι άνθρωποι συνδέσει την εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων με την έλλειψη υγρασίας στο δωμάτιο. Ειδικά ενεργεί αρνητικά ξηρό κλίμα το χειμώνα κατά τη θέρμανση εργασίας.

  Ο τακτικός αερισμός θα βοηθήσει να διατηρηθεί το επίπεδο υγρασίας σύμφωνα με τον κανόνα

  Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα το καλοκαίρι

  Ανοίξτε τα παράθυρα αρκετές φορές την ημέρα, τουλάχιστον 15 λεπτά. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός, οπότε ο αερισμός δεν θα είναι αρκετός. Για να αυξήσετε τη ροή του αέρα, πλύνετε τα πλέγματα παραθύρων πιο συχνά, συγκεντρώνεται πολλή σκόνη σε αυτά.

  Ο τακτικός υγρός καθαρισμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και υγιεινούς τρόπους για την αύξηση της υγρασίας στο σπίτι σας. Δυστυχώς, ο καθένας δεν έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να εφαρμόσει αυτή τη μέθοδο κάθε μέρα.

  Για να υγράνετε τον αέρα, μπορείτε να αναπτύξετε τα παρακάτω λουλούδια στο σπίτι:

  Ένα οικιακό ενυδρείο καταπολεμά τέλεια τον ξηρό αέρα. Αλλά μην το χρησιμοποιείτε εάν το σπίτι έχει αλλεργίες. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η εξάτμιση. Το ενυδρείο πρέπει να καθαριστεί εγκαίρως και καλύτερα αν έχει σύστημα φιλτραρίσματος νερού.

  Βέλτιστο επίπεδο υγρασίας για χώρους διαβίωσης

  Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα

  Χρησιμοποιώντας αυτή την επιλογή για να βελτιστοποιήσετε την υγρασία στο δωμάτιο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Η επιλογή των διακοσμητικών βρύσες είναι τεράστια, καθώς και τα οφέλη από αυτά. Το νερό που κυκλοφορεί σε αυτό, θα υγραίνει τακτικά τον χώρο και θα διακοσμήσει κάθε εσωτερικό χώρο. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να απολαύσετε αυτή την επιλογή το καλοκαίρι.

  Χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα είναι ο απλούστερος και φθηνότερος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία στο σπίτι. Μπορείτε να ψεκάσετε νερό όχι μόνο γύρω από, αλλά και σε τούλι και κουρτίνες, που όταν στεγνώσει θα δώσει ένα μέρος της υγρασίας. Μπορείτε επίσης να τα ψεκάσετε με φυτά.

  Μια από τις επιλογές για την ενυδάτωση είναι ένα δοχείο με νερό. Μπορεί να είναι δοχεία ή κάδους, αλλά το καλύτερο είναι να ταιριάζει στο εσωτερικό των διαφόρων στάμνες και τα σκάφη των μορφών ενδιαφέρον, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί διακοσμητικά στολίδια. Απομένει μόνο για να παρακολουθεί την καθαρότητα των σκαφών και να τα γεμίζει εγκαίρως. Το χειμώνα συνιστάται η τοποθέτηση του δοχείου πιο κοντά στην μπαταρία ή απευθείας σε αυτό. Όσο μεγαλύτερο είναι ο λαιμός του δοχείου, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή εξάτμισης.

  Αφού έχετε καθαρίσει τα πράγματα, πρέπει να τα κρεμάσετε σε όλο το διαμέρισμα, να στεγνώσετε, τα λινά υγράνουν το δωμάτιο. Μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος είναι η ξήρανση του πλυντηρίου στην μπαταρία ή κοντά στο στεγνωτήριο. Μπορείτε να βάψετε μια μεγάλη πετσέτα αρκετές φορές την ημέρα και να την στεγνώσετε. Και τη νύχτα, συνιστάται να αφήνετε κάτι βρεγμένο στην μπαταρία.

  Αν δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς υγραντήρα, χρησιμοποιήστε μία από τις αυτοσχέδιες μεθόδους.

  Εάν κάποιος πλένεται στο μπάνιο, συσσωρεύει υγρασία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καλό. Ανοίξτε τις πόρτες του μπάνιου και πάρτε μια ροή υγρανθέντος αέρα. Μπορείτε απλά να ρίξετε νερό στην μπανιέρα και να ανοίξετε την πόρτα.

  Για να κάνετε το κλίμα βέλτιστο, μπορείτε επίσης να έχετε αυτοσχέδια μέσα, όπως ανεμιστήρα και ύφασμα, κατά προτίμηση όχι πολύ πυκνά. Πάρτε το υγρό πανί και τυλίξτε τον ανεμιστήρα γύρω από αυτό και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τη συσκευή. Στη συνέχεια, απλά πρέπει να υγράνετε περιοδικά το ύφασμα.

  Η απάντηση στο ερώτημα πώς να υγραίνεται ο αέρας σε ένα δωμάτιο μπορεί να γίνει μια συσκευή που δημιουργείται από τον εαυτό του.

  • Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό μπουκάλι, με μια τρύπα στη μέση και ένα μικρό πανί. Η φιάλη πρέπει να συνδεθεί με την μπαταρία έτσι ώστε τα άκρα του ιστού να πέσουν μέσα στο νερό να τυλιχτούν γύρω από την μπαταρία. Έτσι, το υγρό θα μετακινηθεί ομοιόμορφα πάνω σε ένα κομμάτι ύφασμα και θα στεγνώσει, δίνοντας την απαραίτητη υγρασία.
  • Θα χρειαστείτε ένα πλαστικό δοχείο με ένα καπάκι και ένα μικρό ανεμιστήρα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή). Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο κάλυμμα του δοχείου και σημειώστε τον κύκλο κατά μήκος της διαμέτρου των περιστρεφόμενων λεπίδων. Αφαιρέστε τον ανεμιστήρα και δημιουργήστε μια τρύπα κατά μήκος της επιθυμητής γραμμής. Σε κάθε πλευρά, κόψτε δύο ανοίγματα εξόδου αέρα. Συναρμολογήστε τη δομή και συνδέστε την στην παροχή ρεύματος, τηρώντας την πολικότητα. Το νερό δεν ρίχνεται μέχρι την κορυφή, αφήνουν περίπου 10 cm.

  Τώρα πωλούνται ειδικά μικρά δοχεία, στα οποία μπορείτε να ρίχνετε νερό και να τα εισάγετε μεταξύ των τμημάτων της μπαταρίας. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τη λειτουργία της υγρασίας του κλίματος στο σπίτι. Η επιλογή τέτοιων συσκευών είναι τεράστια, πράγμα που θα επιτρέψει στο κλίμα να βελτιώσει και να διακοσμήσει το δωμάτιο.

  Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα φυτώριο

  Οι γονείς αναρωτιούνται πώς να αυξήσουν σωστά την υγρασία στο σπίτι όπου ζει το παιδί. Οι ενήλικες που δεν διαθέτουν ειδική ενυδατική κρέμα πρέπει να γνωρίζουν τι μπορεί να γίνει για να αυξηθεί η υγρασία στο δωμάτιο των παιδιών, ειδικά στον τόπο κατοικίας του νεογέννητου. Εξάλλου, το θεμέλιο της υγείας βρίσκεται στην πρώιμη παιδική ηλικία.

  Στην αίθουσα ενός παιδιού και ενός νεογέννητου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις μεθόδους, αλλά να κάνετε ορισμένες προσαρμογές, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του μωρού και τις επιθυμίες του:

  • Πριν από τη φύτευση ή την εγκατάσταση οικιακών φυτών, βεβαιωθείτε ότι είναι αβλαβή. Τοποθετήστε τα δοχεία κοντά στο παιδί.
  • Κατά την εγκατάσταση ενός ενυδρείου, οι γονείς θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι το παιδί δεν έχει αλλεργίες στη διατροφή των ψαριών.
  • Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε η ροή του αέρα να μην χτυπά άμεσα στο μωρό.
  • Δεξαμενές με νερό, αν είναι καλύτερα να μην σπάσουν. Μια υγρή πετσέτα στην μπαταρία θα είναι πολύ πιο ασφαλής.
  • Ο υγρός καθαρισμός και ο εξαερισμός στο δωμάτιο μπορούν να γίνονται πολύ πιο συχνά από ό, τι στην αίθουσα των ενηλίκων.

  Αναπνεύστε ένα δωμάτιο γεμάτο με καθαρό και φρέσκο ​​αέρα είναι πολύ πιο εύκολο και πιο ευχάριστο. Χρησιμοποιώντας συμβουλές για τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι, θα δημιουργήσετε ένα άνετο κλίμα στο σπίτι και θα βελτιώσετε την ποιότητα ζωής όλων των μελών του νοικοκυριού.

  Υγρανίστε τον αέρα στο διαμέρισμα με αυτοσχέδια μέσα

  Για μια άνετη ζωή, ένα άτομο δεν χρειάζεται μόνο ένα άνετα επιπλωμένο χώρο με τη μορφή ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού. Το μικροκλίμα στην κατοικία είναι επίσης σημαντικό. Και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η βέλτιστη θερμοκρασία και να κατανοήσουμε πώς να υγραίνουμε τον αέρα στο διαμέρισμα.

  Γιατί είναι τόσο σημαντική η υγρασία του αέρα;

  Όλοι γνωρίζουν ότι ο ξηρός αέρας στο διαμέρισμα είναι κακό. Από αυτό, τα λουλούδια στεγνώνουν. Οι άνθρωποι είναι χειρότεροι από αυτό. Το δέρμα ξηραίνεται, pershit λαιμό τους βλεννογόνους της μύτης και των πνευμόνων αποξηράνει αρχίζει άφθονες βλέννας ως ένας προστατευτικός μηχανισμός από τη σκόνη, και το πλεόνασμα είναι ο κίνδυνος της νόσου οφείλεται σε παθογόνα βακτήρια τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν εντός αυτού. Τα μάτια στεγνώνουν και αρχίζουν να φλεγμονώνονται. Πολλά πράγματα κακά με το ανθρώπινο σώμα μπορεί να συμβούν λόγω του ξηρού αέρα. Για να λύσει το πρόβλημα μπορεί να είναι, αν υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα με τα χέρια του ή με τη βοήθεια των ειδικών εργαλείων.

  Εκτός από τις επιζήμιες επιπτώσεις σε όλους τους ζωντανούς, ο αποξηραμένος αέρας επίσης χαλάει όλα τα ξύλινα έπιπλα. Οι μουσικοί είναι πιο εξοικειωμένοι με αυτό, όταν το υλικό εργαλείων στεγνώνει - μετράνε, το εργαλείο είναι ανεπανόρθωτα χαλασμένο.

  Στην αντίθετη περίπτωση, όταν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, δεν είναι επίσης καλή. Ωστόσο, οι συνέπειες είναι λιγότερο τρομερές και το πρόβλημα επιλύεται με απλό αερισμό. Ως εκ τούτου, για να καθυστερήσουν την προσοχή με μεγαλύτερη ακρίβεια στο πρόβλημα, από το να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο.

  Για μια κανονική και άνετη ζωή σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι πρέπει να διατηρείται σχετική υγρασία στην περιοχή από 40 έως 60%. Είναι πολύ σημαντικό να το υποστηρίξετε στο όριο αυτό καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

  Λίγο θεωρίας

  Λαμβάνοντας υπόψη το μικροκλίμα του διαμερίσματός σας, είναι σημαντικό να ρωτήσετε όχι μόνο γιατί να υγραίνετε τον αέρα, αλλά και να καταλάβετε τι εξαρτάται αυτή η διαδικασία. Όταν συζητάμε για τα διαμερίσματα μικροκλίματος λειτουργούν με τέτοιες έννοιες όπως η θερμοκρασία του αέρα και η σχετική υγρασία του. Με το πρώτο, όλα είναι ξεκάθαρα. Αλλά η σχετική υγρασία ορίζεται ως το ποσοστό της περιεκτικότητας σε υγρασία στον αέρα. Διαφέρει από 0 έως 100%. Σε 100% υγρασία, το νερό δεν μπορεί πλέον να εξατμιστεί, αφού δεν υπάρχει πουθενά να πάει. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει εξάτμιση, η περίσσεια πάνω από 100% συμπυκνώνεται αμέσως. Η τιμή της σχετικής υγρασίας συνδέεται άρρηκτα με τη θερμοκρασία και την πίεση του αέρα. Για να εμφανιστεί αυτή η εξάρτηση, υπάρχει ακόμα ένα περίπλοκο και πιασάρικο i-d διάγραμμα που εφευρέθηκε από τον L.K. Ramzin.

  Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο χαμηλότερη είναι η ποσότητα υγρασίας σε αυτό, τόσο μικρότερη είναι η ανάγκη να φτάσει το 100% (σημείο δρόσου). Και αντιστρόφως, όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, απαιτείται περισσότερος υδρατμός. Για παράδειγμα, αν η υγρασία στους 15 βαθμούς είναι 60%, τότε όταν η θερμοκρασία αυξηθεί στα 25 ° C, η υγρασία θα είναι ήδη περίπου 35%, όλα στην ίδια ποσότητα υδρατμού.

  Στη χειμερινή περίοδο του έτους, όταν στο διαμέρισμα ψυχρός αέρας από το δρόμο θερμαίνεται με μέσα θέρμανσης στην επιθυμητή θερμοκρασία, η υγρασία του αέρα πέφτει σε καταστροφικά χαμηλές τιμές.

  Πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο;

  Η απάντηση είναι απλή - είναι απαραίτητο να εξατμιστεί επαρκής ποσότητα νερού σε ένα δωμάτιο με ξηρό αέρα. Μια αποτελεσματική επιλογή είναι να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - έναν υγραντήρα αέρα. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας και ταυτόχρονα να επιτύχετε τον επιθυμητό στόχο.

  • Το πιο απλό πράγμα είναι να τοποθετήσετε τις δεξαμενές με νερό στις εγκαταστάσεις. Αυτά μπορεί να είναι κανάτες ή βάζα νερού. Αργά, αλλά σίγουρα, το νερό θα εξατμιστεί.

  Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Στη συνέχεια, η επόμενη επιλογή θα είναι μια υγρή, πυκνή πετσέτα, η οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί στην μπαταρία. Εξάτμιση με θέρμανση από την μπαταρία, το νερό πέφτει γρήγορα στον αέρα με τη μορφή ατμών και θα επιτρέψει την υγρασία του αέρα το χειμώνα. Καθώς στεγνώνει η πετσέτα, πρέπει να ξαναβρεθεί.

  • Εάν δεν θέλετε να τρέχετε συνεχώς στο μπάνιο και πίσω, τότε μπορείτε να κάνετε ριζικά. Τοποθετήστε το δοχείο με νερό στην μπαταρία. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εξατμιστεί τελείως το νερό. Ως αποτέλεσμα, χρειάζεται μόνο να συμπληρώσετε το νερό μία φορά κάθε λίγες ημέρες.

  Η δεύτερη επιλογή περιλαμβάνει πολλούς τρόπους υλοποίησης. Μπορείτε να βάλετε τη δεξαμενή στο πάτωμα και να κρεμάσετε έναν επίδεσμο αρκετές φορές πάνω από την μπαταρία, το τέλος της οποίας θα κρεμάσει σε ένα δοχείο νερού. Το νερό θα ανέβει στο ύφασμα του επίδεσμου και θα εξατμιστεί λόγω της θερμότητας της μπαταρίας.

  Μπορείτε να κόψετε από ένα κασσίτερο ή πλαστικό μπουκάλι ένα ποτήρι με μια ουρά. Χρησιμοποιώντας την ουρά για να τοποθετήσετε ένα φλιτζάνι στο σωλήνα που πηγαίνει στην μπαταρία και συνεχώς γεμίστε το με νερό.

  • Η τρίτη επιλογή είναι να φτιάξετε έναν υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τροφοδοτικό υπολογιστή, ανεμιστήρες και αυτοσχέδια μέσα. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου υγραντήρα στο βίντεο είναι παρακάτω:

  Τι άλλο θα βοηθήσει με την ενυδάτωση;

  Ευκολότερη η υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα θα βοηθήσει και απλές νοικοκυρές trivia και αποχρώσεις. Αν στεγνώσετε ρούχα μέσα στο δωμάτιο, τότε από αυτή την υγρασία θα αυξηθεί σε επαρκές επίπεδο. Επίσης, τα φυτά εσωτερικού χώρου που ενυδατώνουν τον αέρα, που διανέμονται σε όλο το διαμέρισμα, θα μειώσουν το πρόβλημα στο μηδέν. Για παράδειγμα, το cyperus μπορεί να εξατμιστεί μέχρι 3 λίτρα την ημέρα. Ναι, και η διαδικασία τακτικού ψεκασμού των φυτών θα βοηθήσει επίσης σημαντικά.

  Από το να αντικαταστήσετε έναν υγραντήρα αέρα σε συνθήκες σπιτιού

  Το μικροκλίμα στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό - πρέπει πάντα να είναι ζεστό και άνετο. Αλλά με την έναρξη του κρύου καιρού, σε κάθε διαμέρισμα το επίπεδο της υγρασίας μειώνεται, και είναι πολύ σημαντικό να τη διατηρήσετε στο πρότυπο. Η υγεία σας και η υγεία της οικογένειάς σας εξαρτώνται άμεσα από αυτήν. Πώς να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι χωρίς μια ενυδατική κρέμα; "Είναι πιο εύκολο από ό, τι φαίνεται." Απλοί τρόποι για να λύσετε ένα τέτοιο πρόβλημα που θα μάθετε από αυτό το άρθρο.

  Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα;

  Η υγρασία πρέπει να είναι περίπου 40-60%. Γιατί είναι τόσο σημαντικό να υγραίνουμε τον αέρα στο σπίτι - χωρίς υγραντήρα ή με αυτό, εάν οι τιμές είναι κάτω από αυτές τις τιμές;

  Οι απαντήσεις είναι πολύ απλές:

  1. Ο ξηρός αέρας είναι ένα άνετο περιβάλλον στο οποίο τα βακτήρια εξαπλώνονται καλά, με αποτέλεσμα όλοι στο σπίτι να αρχίζουν να υποφέρουν από οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις και διάφορα κρυολογήματα μακρά και κουραστική.
  2. Ακόμη και εξαιτίας της ξηρότητας του αέρα, το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και οι βλεννογόνες μεμβράνες μπορεί να υποστούν βλάβη.
  3. Ο ξηρός αέρας στο σπίτι επηρεάζει αρνητικά το δάπεδο, τα έπιπλα, τα μουσικά όργανα και τα προϊόντα ξύλου. Αρχίζουν να σπάσουν, να σπάσουν.
  4. Η σκόνη δεν μπορεί να εγκατασταθεί, όλα είναι άμεσα κρέμονται στον αέρα. Και τότε αναπνέουμε. Εκτός από όλα τα άλλα, η σκόνη προκαλεί αλλεργίες.
  5. Τα μαλλιά και τα νύχια σας γίνονται εύθραυστα, το δέρμα χάνει την ελκυστικότητά του και δεν την βοηθάει με την κανονική φροντίδα; Ο λαιμός και ο αναπνευστικός σωλήνας στεγνώνουν, τα μάτια είναι υγρά. Ίσως η υγρασία είναι ένα από τα βασικά σας προβλήματα.

  Σημαντικό! Αλλά είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε, από την υψηλή υγρασία, την εμφάνιση ενός μύκητα στους τοίχους σας, και αυτό είναι ένας άλλος κίνδυνος των ιών.

  Πώς να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι; - Κορυφαίοι 8 τρόποι

  Προκειμένου να υγρανθεί ο αέρας σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα υπάρχουν διάφοροι τρόποι.

  Εσωτερικά φυτά

  Ονειρεύτηκε ένα μικρό θερμοκήπιο; Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι χωρίς μια ενυδατική κρέμα, επειδή τα φυτά καθαρίζουν και ενυδατώνουν το οξυγόνο. Αλλά αν έχετε ήδη φυτά στο σπίτι και τα φύλλα τους κρύβονται και στεγνώνουν, τότε αυτό είναι το σήμα δράσης - σαφώς δεν έχουν αρκετή υγρασία.

  Μπορείτε να αναφέρετε μερικά φυτά που ενυδατώνουν καλά τον αέρα και τα οποία θα γίνουν για σας το πιο συναρπαστικό χόμπι:

  Σημαντικό! Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην φτέρη - απομακρύνει τις επιβλαβείς ουσίες στο οξυγόνο, όπως το τολουόλιο, η φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο.

  Δωμάτιο αερισμού

  Δεν είναι απαραίτητο να παραμένουν ανοικτά τα παράθυρα για ώρες. Αρκεί 2-3 φορές την ημέρα για να αέρα στο διαμέρισμα, το πολύ 10-15 λεπτά. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ψυχρή περίοδο.

  Ενυδρείο

  Αυτή είναι μια λαμπρή εφεύρεση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υγρασία του αέρα στο σπίτι χωρίς έναν υγραντήρα. Ως αποτέλεσμα, έχετε ένα ωραίο σπίτι και είναι εύκολο να αναπνεύσετε. Απλά μην ξεχάσετε να προσθέσετε νερό, καθώς εξατμίζεται γρήγορα.

  Δοχεία με νερό

  Αυτή η επιλογή είναι πολύ αποτελεσματική και έχει ευνοϊκή επίδραση στο μικροκλίμα. Φυσικά, αν δεν υπάρχει ένα μικρό παιδί στο σπίτι που θα τακτοποιεί τακτικά τα δοχεία σε ένα χαλί ή ένα ξύλινο πάτωμα. Εάν υπάρχουν παιδιά, απλά τοποθετήστε τα δοχεία με νερό μακριά από αυτά.

  Υγρή πετσέτα και ζεστή μπαταρία

  Ακόμα υπάρχει μια πολύ απλή επιλογή για να επαναφέρετε την υγρασία στο δωμάτιο - βάλτε μια υγρή πετσέτα σε μια θερμή μπαταρία. Απλά θα πρέπει να ξαναβρεθεί από καιρό σε καιρό.

  Δοχείο με γάζα

  Πάρτε ένα βάζο, χύστε το νερό στο εσωτερικό, που κοντά στην μπαταρία, παραλείπεται σε γάζα νερό (ή επίδεσμο) και να τεντώσει το στην μπαταρία έτσι ώστε να χαμηλώσει μέσα σε νερό και πέρασε με την μπαταρία. Το νερό θα ανέβει στη γάζα καθώς εξατμίζεται. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι πιο ευχάριστο για την αναπνοή.

  Ξήρανση λινών

  Κάποια στεγνά ρούχα στο διαμέρισμα, διατηρώντας έτσι την ισορροπία υγρασίας. Αρκεί μόνο να έχετε ένα στεγνωτήριο ή απλά να κρεμάσετε πράγματα στο ψυγείο.

  Fontanchik

  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κομμάτι του εσωτερικού χώρου, και τους ήχους του μωρού - ως τρόπος χαλάρωσης. Συχνά γεμίζεται με νερό.

  Τύποι moisturizers

  Εκτός από όλα τα είδη των αυτοσχέδιων μέσα, να μην σκέφτονται κάθε φορά που απομένει να γίνει για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Στην αγορά των οικιακών συσκευών και σήμερα παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα των οικιακών υγραντήρες, τα οποία έχουν μια διαφορετική αρχή λειτουργίας και το ευρύ φάσμα των τιμών. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει με όλα τα κριτήρια - δεν υπάρχει πρόβλημα.

  Σημαντικό! Οι ηλεκτρονικοί υγραντήρες καθορίζουν το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, δηλαδή διαθέτουν ενσωματωμένο υγρόμετρο. Απλά πρέπει να παρακολουθείτε τη στάθμη του νερού στη δεξαμενή.

  Για καλύτερη πλοήγηση κατά την επιλογή μιας τέτοιας συσκευής, εξετάστε τα χαρακτηριστικά κάθε τύπου:

  1. Υγραντήρες υπερήχων είναι οι πιο δημοφιλείς. Λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, η επίδραση του κρύου ατμού, ένα καινοτόμο σύστημα καθαρισμού. Με τη βοήθεια υπερήχων, παράγεται ατμός, δημιουργείται νερό μεταξύ των πλακών και παράγονται μικρά σπρέϋ.
  2. Υγραντήρες ατμού. Δουλεύω εις βάρος του βραστό νερό. Μεγάλες περιοχές γι 'αυτόν δεν είναι πρόβλημα. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου υγραντήρα - το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα αποσμητικό χώρου: απλά προσθέστε γεύση του νερού. Αλλά για τα παιδιά είναι επικίνδυνο - μπορεί να καούν με ατμό, στη συνέχεια, επιλέξτε μια θέση για να το εγκαταστήσετε έτσι ώστε το παιδί δεν πήρε, ή επιλέξτε μια άλλη επιλογή υγραντήρα. Οι υγραντήρες είναι παραδοσιακοί. Μετά την εργασία αυτής της τεχνικής στο διαμέρισμα ο αέρας είναι καθαρός και υγρός, όπως μετά από μια βροχή. Λειτουργεί με την αρχή του ατμού. Εξοικονόμηση ενέργειας.
  3. Κλιματικά σύμπλοκα. Τα προϊόντα αυτά προορίζονται για πλήρη καθαρισμό, ενυδάτωση και αρωματοποίηση του αέρα. Τέτοια μοντέλα έρχονται με την ενσωματωμένη τεχνολογία "ασημένια ράβδος", δηλαδή, τον καθαρισμό του αέρα από ιούς και βακτήρια. Ισχυρός καθαρισμός, φίλτρο 3 βημάτων. Μπορείτε να απογοητευτείτε μόνο από την τιμή, αλλά για καλό και θα πρέπει να πληρώσετε καλά.
   στο περιεχόμενο ↑

  Βίντεο υλικό

  Σήμερα έχουμε ανακαλύψει τι είναι η υγρασία του αέρα για. Κάντε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο ζεστό για εσάς και τα παιδιά σας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με συμβουλές.

  11 απλοί τρόποι να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

  Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το σπίτι ή το διαμέρισμα περιλαμβάνεται θέρμανση, σφιχτά στεγανοποίηση κάτω από το παράθυρο και περιοδικά χρησιμοποιείται θερμάστρες, πάρα πολύ ξηρό αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα, αλλά γιατί να το ξοδέψετε αν το κάνετε μόνοι σας. Πώς να υγράνετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο με αυτοσχέδια μέσα; Αποκτήστε έξυπνα και επωφεληθείτε από τις συμβουλές μας.

  Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο;

  Το χειμώνα, η ξηρότητα αέρα αυξάνεται κατά 20%, πράγμα που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν περισσότερο.

  Η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

  1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το Bronchi δεν μπορεί να καθαριστεί, επομένως ενεργοποιείται ένας προστατευτικός μηχανισμός και εμφανίζεται ξηρός, ξηρός βήχας.
  2. Mucous μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες στεγνώσει, ξεκινάει επιλογή των προστατευτικών βλέννας, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για παθογόνα. Coryza, όλα τα είδη της παραρρινοκολπίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας μπορούν να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.
  3. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γερνάει γρήγορα.
  4. Τα μαλλιά είναι θαμπό και εύθραυστα, μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε φυσική λάμψη.
  5. Περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι κοινές. Σε υπερβολικά ξηρές περιοχές, εμφανίζεται περισσότερη σκόνη, ακάρεα σκόνης και παράσιτα.
  6. Η ανοσία μειώνεται και οι καταρροϊκές ασθένειες αυξάνονται, τα μικρόβια και οι ιοί διεισδύουν πιο εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.
  7. Τα μάτια δεν έχουν χρόνο να υγρανθούν με το να αναβοσβήνουν, να φλεγμονώνονται, να βλάπτονται και να κουραστούν γρήγορα. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς, με ανεπαρκή υγρασία, έχουν την επίδραση ενός «ξηρού ματιού» και το άτομο αισθάνεται τον πόνο στα μάτια του.

  Τα μουσικά όργανα γενικά απαιτούν αυξημένη προσοχή, οι ρωγμές στα ξύλινα μέρη διαστρεβλώνουν τον ήχο και η παραμόρφωση οδηγεί σε πλήρη αστάθεια. Συνιστάται να τοποθετείτε δοχεία με νερό όλο το χρόνο στο πιάνο για να εξασφαλίσετε υγρασία. Αλλά εδώ είναι η κιθάρα και το βιολί είναι δύσκολο να θάψει ένα βάζο με εξάτμιση υγρού, το οποίο σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει, και επειγόντως και αμέσως.

  Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Είχατε ποτέ ένα αντικείμενο που φαίνεται ακίνδυνο ξαφνικά με ηλεκτρικό σοκ; Αυτό είναι όλο, είναι εξαιτίας της ξηρότητας.

  Η υγρασία στο δωμάτιο

  Όπως γνωρίζετε, ένα άτομο είναι 80% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε άνετα εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 40-60%. Για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20-22 μοίρες.

  Στο σπίτι, η υγρασία ελέγχεται με ένα υγρόμετρο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτή τη συσκευή στο μάτι, επομένως χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Ψύξτε τη γυάλινη φιάλη με νερό στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο τραπέζι. Μετά από πέντε λεπτά, αξιολογήστε το αποτέλεσμα.

  1. Η επιφάνεια του γυαλιού εφίδρωσε αρχικά, αλλά στεγνώθηκε μέσα στον καθορισμένο χρόνο - ο αέρας στο δωμάτιο ξεπεράστηκε.
  2. Το παραγεμισμένο γυαλί δεν στεγνώνει για περισσότερο από 5 λεπτά - τη μέση υγρασία.
  3. Ένα ρέμα υγρασίας έτρεξε μέσα από το γυαλί - το σωστό μικροκλίμα.

  Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να υγραίνετε τον αέρα.

  Μέθοδοι υγρασίας του αέρα στο σπίτι

  Επειδή έχετε διαπιστώσει ότι η ξηρότητα στο δωμάτιο είναι αυξημένη. Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα, ώστε να μην βλάψετε την υγεία του εαυτού σας και της οικογένειάς σας; Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές.

  Αερισμός

  Προσπαθήστε να αερίσετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Γιατί να αναπνέει άσχημο, βουλωμένο αέρα; Το πρωί, μόλις βγείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε το παράθυρο και κάντε την πρωινή σας επιχείρηση. Ο αέρας από το δρόμο θα γεμίσει το σπίτι σας με υγρασία και φρεσκάδα.

  Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο παγωμένος αέρας είναι πολύ ξηρός, οπότε δεν θα είναι χρήσιμος. Όταν εισέρχεται στο δωμάτιο, αναμιγνύεται με το θερμό, δημιουργεί συμπύκνωση και παρέχει επαρκή υγρασία.

  Υγρό καθαρισμό

  Η καθαριότητα είναι η εγγύηση της υγείας! Ποιος δεν το ξέρει αυτό; Ο τακτικός υγρός καθαρισμός θα ωφελήσει μόνο το διαμέρισμα και τους κατοίκους του.

  Πλύνετε το πάτωμα, σκουπίστε το υγρό πανί με σκόνη, ψεκάστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες από το πιστόλι ψεκασμού. Και είναι απαραίτητο με ένα ανοιχτό παράθυρο - και δεν είστε καυτός από τη φυσική εργασία, και ο στάσιμος αέρας θα εξασθενίσει.

  Μετά τον καθαρισμό καθίστε σε μια καρέκλα, αναπνέετε πλήρως. Νιώστε τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά της υγρασίας; Υγρό και καθαρό!

  Δεξαμενές με νερό

  Μερικές φορές, σε σοβαρούς παγετούς, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης είναι τηγανητές απλώς ανελέητα. Φυσικά, το σπίτι είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ξηρό. Και τώρα ο παππούς μου κατηγόρησε, και το παιδί ονειρευόταν. Ανοίξτε το παράθυρο - όχι τη διέξοδο, ο παγετός γρήγορα εξοικειωθεί δωμάτιο.

  Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις λεκάνες και να γεμίσετε το διαμέρισμά τους, φανταστείτε. Αφαιρέστε από το ντουλάπι διαφανή αγγεία και κρύσταλλο, γεμίστε τα με νερό και διακοσμήσεις - βότσαλα, άλγη, λουλούδια. Όμορφες συνθέσεις θα ταιριάζουν στο εσωτερικό και θα ωφεληθούν. Το κύριο πράγμα - μην ξεχνάτε από καιρό σε καιρό για να αλλάξετε το νερό σε φρέσκο ​​και πλένετε καλά το δοχείο.

  Υγρό πανί στις μπαταρίες

  Βρέξτε μια μεγάλη πετσέτα και βάλτε την σε μια καυτή μπαταρία. Αμέσως αισθάνεστε πως ο αέρας υγραίνεται με εξάτμιση από μια μεγάλη επιφάνεια. Μεγάλο μείον - πρέπει συνεχώς να τρέχετε στο μπάνιο για να βρέξετε την πετσέτα στεγνή. Αλλά χάστε τις επιπλέον θερμίδες σας!

  Ψεκαστήρες νερού

  Ο πιο συνηθισμένος ψεκαστήρας θα ψεκάσει τα μικρότερα σταγονίδια νερού στο διαμέρισμά σας, από τουλάχιστον προσωρινά να μειώσει την ξηρότητα. Φορτίστε αυτή την απλή κατοχή στο παιδί, θα ψεκάσει το διαμέρισμα, εσείς και η γάτα με ευχαρίστηση και χαρά. Και ο αέρας είναι χρήσιμος και εσείς και η γάτα δεν είναι καυτά τώρα!

  Και ένας συνηθισμένος σύγχρονος σίδερος ατμού λύνει τέλεια το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή έχετε παιδιά, τότε, φυσικά, συχνά σίδερο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει τόσο τα ρούχα όσο και το μικροκλίμα.

  Ξήρανση λινών

  Δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα loggias και μπαλκόνια, στα οποία είναι τόσο βολικό να κρεμούν τα σεντόνια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο συμβούλιο και το στεγνωτήριο και να το στεγνώσετε στο δωμάτιο. Μην ανησυχείτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρέχετε στον εαυτό σας πρόσθετη δόση υγρασίας.

  Σε οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά, συχνά προσφέρονται αθλητικά καθίσματα: σουηδικοί τοίχοι, οριζόντιο μπαρ. Κρεμάστε μετά από το πλύσιμο των παιδικών μπλουζών και των μπλουζιών στις σκάλες, τουλάχιστον λίγο, αλλά ο αέρας πρέπει να υγραίνεται.

  Εσωτερικά φυτά

  Και ξέρετε πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο με τη βοήθεια φυτών; Αρκεί να αναπαράγεται μια μικρή τροπική όαση. Οι ορχιδέες, τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη φοινίκων και τα φισκοειδή αγαπούν τη ζεστασιά και την υγρασία. Φροντίζοντας για αυτά, παρέχετε τακτική πότισμα και πασπαλίζετε τα φύλλα με νερό. Τα εξωτικά φυτά είναι πολύ λάτρης του ντους από τον ψεκαστήρα και ανταποκρίνονται χαριτωμένα σε αυτό με την ανθοφορία και την ανάπτυξη.

  Ο συχνός ψεκασμός φυσικά υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα. Μετά από όλα, τα φυτά αποτελούνται επίσης από νερό, το οποίο, εξάτμιση μέσω των φύλλων, δίνει την απαραίτητη υγρασία, ιονίζει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

  Βρύσες

  Τα διακοσμητικά σιντριβάνια είναι όμορφα, χαράζουν τα μάτια με ρέματα νερού, απαλύνουν τα νεύρα και χρησιμεύουν ως εξαιρετικά moisturizers. Δίπλα τους είναι πάντα φρέσκο ​​και εύκολο να αναπνεύσει.

  Τα σιντριβάνια είναι διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου και τις δυνατότητες του αγοραστή. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι απλή, το νερό κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλο και όταν εξατμίζεται, πρέπει να προστίθεται μόνο στο απαιτούμενο επίπεδο.

  Ενυδρείο

  Αγάπη ψάρια; Η παρακολούθηση τους είναι μεγάλη χαρά. Τα πολύχρωμα βότσαλα, τα πράσινα φύκια και τα φωτεινά βιαστικά ψάρια είναι εξαιρετικά χαλαρωτικά.

  Το νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την υγρασία του αέρα. Θα χρειαστεί να προσθέτετε καινούργιο νερό από καιρό σε καιρό, φέροντας την στην επιθυμητή ένταση. Ωστόσο, μια μικρή χωρητικότητα δεν είναι σε θέση να παρέχει όλη την περιοχή του δωματίου με την απαραίτητη υγρασία, και τα μεγάλα ενυδρεία είναι δυσκίνητα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

  Μπανιέρα

  Αφού κάνετε ντους ή απολαύσετε τον εαυτό σας εκτενώς σε ζεστό νερό, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ατμός και η εξάτμιση θα υγραίνουν το διαμέρισμα. Το νερό για λίγο δεν μπορεί να χαμηλώσει, περιμένοντας την πλήρη ψύξη - θα αυξήσει την υγρασία.

  Βραστό νερό

  Ένας απλός τρόπος για να υγρανθεί η κουζίνα - αφήστε το βραστήρα βραστήρα στη σόμπα, αφήστε το ελεύθερο. Η ανάμιξη θερμού ατμού με αέρα μετατρέπεται σε μικρότερα σταγονίδια συμπυκνώματος.

  Χρησιμοποιήστε το λάδι του ευκαλύπτου ή του δέντρου τσαγιού, έχουν ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζουν από καταρροϊκές παθήσεις. Το πορτοκαλί λάδι μειώνει την όρεξη και η λεβάντα θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει. Βότανα, κανέλα, μέντα θα δώσουν επίσης φρεσκάδα και "γεύση".

  Συμπέρασμα

  Οι υγραντήρες είναι μια χρήσιμη, αλλά πολύ δαπανηρή απόκτηση. Ως εκ τούτου, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του αέρα. Φυσικά, οι μέθοδοι αυτές είναι προσωρινές, πρέπει να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν τακτικά.

  Μην ξεχάσετε την πίσω πλευρά. Αν το παρακάνετε και θα έχετε υγρασία πάνω από 70%, τότε σίγουρα θα αποκτήσετε μούχλα και μύκητες.

  Μητέρα δύο παιδιών. Έχω τρέξει ένα νοικοκυριό για περισσότερα από 7 χρόνια - αυτή είναι η κύρια δουλειά μου. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, προσπαθώ συνεχώς διάφορα μέσα, μεθόδους, τεχνικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο σύγχρονη, πιο έντονη. Αγαπώ την οικογένειά μου.

  Πώς να υγράνετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο: χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα, το καλοκαίρι, για ένα νεογέννητο μωρό

  Η παράμετρος για την υγρασία αέρα δείχνει το ποσοστό υδρατμών που είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία. Ως εκ τούτου, το ζήτημα του πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο, ακόμα και χωρίς οικιακό υγραντήρα, δεν είναι καθόλου αδρανές.

  Βέλτιστη υγρασία για διαμερίσματα το χειμώνα και το καλοκαίρι

  Σύμφωνα με τον Επισκέπτη 30494-2011, ο οποίος καθορίζει τις παραμέτρους του μικροκλίματος και την ποιότητα της ατμόσφαιρας στις κατοικίες, η εικόνα έχει ως εξής.

  Για τις κουζίνες, τα μπάνια, τις τουαλέτες και τις αποθήκες, δεν έχουν καθοριστεί τέτοιες προδιαγραφές.

  Μέθοδοι για τον προσδιορισμό της υγρασίας του αέρα

  Αν το διαμέρισμα έχει διαγνωστεί φαινόμενα, όπως η απολέπιση ταπετσαρία στους τοίχους, ρωγμές στο ξύλινα έπιπλα και δάπεδο, πετούν σπίθες από τα μαλλιά, είδη οικιακής χρήσης, συνθετικά, τρίχα κατοικίδιων ζώων, ή εκπληκτική ταχύτητα διαλείπουσα γης σε γλάστρες, ήρθε η ώρα να αναλάβει ύγρανση φροντίδα κατοικία.

  Αλλά πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα υγρόμετρο - η συσκευή είναι εύκολη στη χρήση, όπως ένα θερμόμετρο που μετρά την υγρασία. Η τιμή τους, γενικά, είναι μικρή - σε περιοχές 350-500 ρούβλια, αλλά υπάρχουν και 5 χιλιάδες.

  Πριν μάθετε πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας - είναι εύκολο να το κάνετε με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο

  Είναι δυνατόν και grandfathering, αρκετά αποτελεσματική - σημειώστε, ένας τρόπος για τη μέτρηση της υγρασίας του εναέριου χώρου στο διαμέρισμα. Ρίξτε μια μικρή γυάλινη δεξαμενή νερού από τη βρύση, ψύξτε στο ψυγείο στους 2-4 °, στη συνέχεια τοποθετήστε το δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες θέρμανσης.

  Και προσέξτε:

  • εάν φυσικά ιδρωμένος στην πρώτη επιφάνεια του δοχείου σε λίγα λεπτά στεγνώσει, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρό?
  • αν μετά από 5 λεπτά παρέμεινε θολό - η υγρασία είναι φυσιολογική ή κοντά στην κανονική.
  • αν στην επιφάνεια, μετά από 5-7 λεπτά, υπήρχαν επίσης ρέουσες ροές, - το περιβάλλον του αέρα είναι σαφώς υγρά.

  Για τον προσδιορισμό της σχετικής ποιότητας του μικροκλίματος στο δωμάτιο και μπορεί να συμβάλει στη μείωση από έλατο κουκουνάρι. Θα πρέπει να το βάλετε μακριά από το παράθυρο, πλάκα, καλοριφέρ ή άλλες πηγές θερμότητας - ξηρό μόλυβδο αέρα στο γεγονός ότι οι κλίμακες θα αποκαλύψει τα κομμάτια και να τα υγρά, αντίθετα, να συρρικνωθεί περισσότερο σφιχτά.

  Ο κίνδυνος στον οποίο ο υπερβολικά ξηρός αέρας

  Σύμφωνα με την πλειονότητα των ιατρών, οι εποχιακές αναπνευστικές νόσοι οφείλονται σε καθεστώς χαμηλής θερμοκρασίας, δηλαδή στην έλλειψη σωματιδίων νερού στον εναέριο χώρο. Ως αποτέλεσμα, οι ξηροί βλεννογόνοι πόροι δεν μπορούν να προστατεύσουν επαρκώς το σώμα από τα μικρόβια, τα οποία σε αυτό το περιβάλλον είναι πολύ ευκολότερα κινούνται και, κατά συνέπεια, τα μολύνουν.

  Από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες:

  • αλλεργία. Τα σωματίδια της σκόνης και συντρίμμια, άφθονα περιέχει διάφορες επιβλαβείς μικροοργανισμούς, αισθάνονται άνετα στην ξηραίνονται στον αέρα, υγραίνεται, σε αντίθεση με όταν κολλούν μεταξύ τους, αυξάνουν σε μέγεθος και, φυσικά, δεν είναι τόσο εύκολα να διεισδύσει μέσα στο ανθρώπινο σώμα?
  • βρογχικό άσθμα.
  Ο υπερκορεσμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα
  • οφθαλμικές παθήσεις. Ανεπαρκώς υγρανθέντα βλεννογόνα όργανα όρασης δεν μπορούν να τα προστατεύσουν πλήρως από τα μικρόβια, κάτι που συχνά οδηγεί σε επιπεφυκίτιδα.
  • δερματικές παθήσεις. Οδηγούν στην αποξήρανση του δέρματος όταν αρχίζει να ξεφλουδίζει. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο η πρόωρη γήρανση, αλλά και μια σημαντική απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, η οποία και πάλι είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα μικρόβια.

  Η σημασία της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο του νεογέννητου

  Στο παιδικό μικροκλίμα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Ως εκ τούτου, για τη φροντίδα των γονέων, το ερώτημα είναι: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα δεν είναι αδρανής από τη γέννηση του μωρού, γιατί ήδη κατά τους πρώτους εννέα μήνες του το νερό γι 'αυτόν είναι ένα φυσικό περιβάλλον.

  Με τη γέννηση ενός παιδιού, το παιδί αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και η επιτυχία της διαδικασίας και των συνεπειών της εξαρτάται από το πόσο άνετα είναι αρχικά για αυτήν.

  Υπερβολικά ξηρός αέρας στο δωμάτιο του μωρού μπορεί να συνεπάγεται:

  • αποξήρανση του ρινικού βλεννογόνου και, κατά συνέπεια, μια παραβίαση της αναπνοής, συχνά μια ρινική καταρροή. Αυτό εμποδίζει το ψίχουλο να τρώει και να κοιμάται κανονικά, επειδή δεν ξέρει πώς να αναπνεύσει με το στόμα, αλλά ακόμα κι αν μπορούσε, υπήρχε ένα πρόσθετο πρόβλημα: ο υπερβολικά ξηρός λαιμός φουσκώνει εύκολα. Το παιδί γίνεται ανήσυχο, φωνάζει.
  • ταχεία μόλυνση του σώματος. Πάρα πολύ ξηρό δέρμα του μωρού (και αυτή πάνω από τις αποξηραμένες στον αέρα θα είναι ακριβώς το ίδιο όπως οι γονείς που νοσηλεύονται δεν έχει σημασία πόσο πολύ ή λουσμένο) εμφανίζονται γρήγορα ρωγμές, επειδή τα αιμοφόρα αγγεία βρίσκονται πολύ κοντά στο δέρμα. Μέσω αυτών, οι ιοί εύκολα διεισδύουν στο αίμα και προκαλούν ασθένειες.
  Ο υπερκορεσμένος αέρας στο δωμάτιο προκαλεί ξηρότητα και απολέπιση του δέρματος σε νεογέννητο και ως εκ τούτου ιογενείς λοιμώξεις
  • υπερβολική πίεση στην ασυλία, ιδιαίτερα κατά την ψυχρή περίοδο, όταν κατά τη διάρκεια των περιπάτων στο δρόμο το παιδί αναγκάζεται να βιώσει μια έντονη αλλαγή στον εισπνεόμενο αέρα.

  Επομένως, το υγρόμετρο θα πρέπει να είναι το ίδιο σημαντικό χαρακτηριστικό στο φυτώριο, καθώς και το θερμόμετρο.

  Πώς μπορεί να αυξηθεί η υγρασία με τον αερισμό

  Εξαερώστε το δωμάτιο είναι χρήσιμο τακτικά, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν η ατμόσφαιρα του δρόμου είναι κορεσμένη με υγρασία. Η καλύτερη επιλογή: 20 λεπτά πολλές φορές την ημέρα.

  Πιο προσεκτικά πρέπει να αντιμετωπίζετε τον αερισμό το χειμώνα, επειδή ο παγωμένος αέρας είναι κυρίως ξηρός. Έτσι μην ανοίγετε τα παράθυρα πλατιά και για πολύ. Σε μηδενική θερμοκρασία έξω από το παράθυρο, προτιμάται ένας αερισμός δέκα λεπτών κάθε 2-3 ώρες. Αυτό αρκεί για να βελτιώσει την ευημερία και τον ύπνο. Ο αερισμός είναι σκόπιμο να συνδυαστεί με τον καθαρισμό του σπιτιού.

  Υγρό καθαρισμό

  Ο συστηματικός καθαρισμός είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος του τρόπου ύγρανσης του αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα.

  Και για να υποστηρίξει το θέμα, πρέπει να προσεγγιστεί με μια θετική στάση, γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα σίγουρα θα ικανοποιήσει όχι μόνο την καθαριότητα του περιβάλλοντος, αλλά και τη φρεσκάδα. Ξεκινάει με την κατάρτιση μιας λίστας τοποθεσιών που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και έναν σαφή ορισμό του χρόνου που προβλέπεται να δαπανηθεί για τον καθαρισμό, γεγονός που θα αυξήσει το κίνητρο και θα βοηθήσει να συγκεντρωθεί.

  Θα είναι χρήσιμο να συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας σε αυτήν τη διαδικασία, ίσως ακόμη και με τη διοργάνωση διαγωνισμού με την απονομή κομητικών βραβείων. Ειδικά τα παιδιά ανταποκρίνονται σε αυτό. Η αγαπημένη μουσική θα είναι επίσης μια βοήθεια.

  Χωρητικότητα με νερό

  Η υγρασία του αέρα χωρίς μια ενυδατική κρέμα θα βοηθήσει και τοποθετηθεί στο δωμάτιο οποιαδήποτε, τόσο μεγάλα όσο και μικροσκοπικά, δοχεία με νερό. Γεμισμένα, για παράδειγμα, τα δύο τρίτα, είναι, φυσικά, πιο αργά από το κύπελλο που τοποθετείται στην μπαταρία, θα υγρανθεί ο χώρος, αλλά η περιεκτικότητα σε νερό θα συνεχίσει να αυξάνεται.

  Ένα μεγαλύτερο σκάφος μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τον ανεμιστήρα, εάν είναι πολύ κοντά, τότε το νερό από αυτό θα είναι εν μέρει ικανό να εκτοξεύσει, πράγμα που θα αυξήσει το αποτέλεσμα.

  Βυθίστε τον αέρα και βράστε βραδέως με μια κανέλα, λεβάντα ή φλούδα πορτοκαλιού στο νερό, μια τσαγιέρα ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο. Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να καταχραστείτε αυτόν τον τρόπο, καθώς ο ατμός σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να βλάψει όχι μόνο τις ταπετσαρίες, αλλά και τα έπιπλα.

  Κάνοντας ένα σιντριβάνι

  Μια τέτοια μέθοδος είναι για τους λάτρεις των εξωτικών, όπως μια βρύση είναι μια εκπληκτική θέα της διακόσμησης μεγάλης κλίμακας, μερικές φορές ένα έργο τέχνης - και ικανοποιεί το μάτι, και είναι τα οφέλη της αλλαγής σημαντικά την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος, καθιστώντας το ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό.

  Το νερό σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις κινείται συνεχώς αργά, εξατμίζοντας απαλά, δεν ρίχνει σε μεγάλο υψόμετρο και δεν δημιουργεί ψεκασμό. Εκθέτοντας δίπλα σε φυτά εσωτερικού χώρου, Αυτοί χωρίς βιομηχανικό υγραντήρα μπορούν να υγραίνουν τέλεια τον αέρα στο δωμάτιο και να λύσει το πρόβλημα του πώς να ανακουφίσει την ένταση μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας.

  Οι μορφές των εσωτερικών βρύσες είναι ποικίλες: από τις κλασσικές με τη μορφή μικροσκοπικών ελληνικών αγαλμάτων σε σύγχρονες από κάθε είδους σφαίρες βυθισμένες σε ένα μπολ - για κάθε γούστο.

  Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η απλή λειτουργία τους: αρκεί να τα καθαρίζετε κάθε 2-3 μήνες και να προσθέτετε απεσταγμένο νερό καθημερινά, είναι να αποφευχθεί η εμφάνιση βακτηριδίων και ασβεστολιθικών πετρωμάτων, τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη ζωή τους, δεδομένου ότι, κατά κανόνα, δεν είναι δαπανηρά.

  Αγοράστε ένα σιντριβάνι δωμάτιο που μπορεί να βρεθεί σε όλα σχεδόν τα καταστήματα λουλουδιών, αγορές για κηπουρούς και μεγάλα καταστήματα αναμνηστικών.

  Κήπος στο σπίτι

  Μια εξαιρετική βοήθεια για το πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα, μπορεί να γίνει ένα σπίτι μίνι θερμοκήπιο. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου αισθάνονται άνετα στα παράθυρα και δημιουργούν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Προτιμούνται τα φυτά που αγαπούν το νερό, τα περισσότερα από τα οποία εξατμίζονται μέσω στελεχών, λουλουδιών και φύλλων. Εν μέρει - από το έδαφος σε γλάστρες.

  Το καθημερινό πότισμα τους είναι προαιρετικό, αλλά ο ψεκασμός θα είναι σίγουρα καλό:

  • φτέρη στο σπίτι (νεφρόλεπς);
  • σπιράλ (σπαρμανία);
  • ficus;
  • fatsia;
  • cyperus;
  • ιβίσκος;
  • dracaena;

  Αυτά τα φυτά βοηθούν να διασφαλιστεί ότι ο αέρας στο δωμάτιο είναι πάντα φρέσκο, υγραμένο και κορεσμένο με οξυγόνο.

  Υδρογέλη

  Γενικά, αυτό το διακοσμητικό αστάρι χρησιμοποιείται στην ανθοκομία. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το μικροκλίμα πιο υγρό. Είναι απαραίτητο μόνο να τοποθετήσετε τις χρωματιστές μπάλες υδρογέλης σε ένα κομψό γυάλινο δοχείο. Έχοντας την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία, αυξάνοντας το μέγεθος, οι μπάλες τις δίνουν αέρα.

  Απλά δεν χρειάζεται να ξεχάσετε να ρίχνετε νερό στις μπάλες με υδρογέλη, έτσι ώστε η διαδικασία εξάτμισης να είναι σταθερή.

  Τοποθέτηση υγρού πανιού ή ειδικών σκευών σε θερμαντικά σώματα

  Ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να υγρανθεί η ατμόσφαιρα του δωματίου το χειμώνα είναι να κρεμάσει μια μαλακωμένη και ελαφρώς πεσμένη πετσέτα στο ψυγείο.

  Μεγαλύτερη αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν η συνήθης πλαστική φιάλη με νερό οριζόντια προσαρτημένο προς το ψυγείο (μπορεί να δεθεί ή μόλις τεθεί σε αυτό) γίνει προηγουμένως στο άνοιγμα του τοιχώματος του εντός του οποίου το ένα άκρο να θέσει την ίδια πετσέτα, και το άλλο άκρο - στο ψυγείο για να το νερό από το ύφασμα εξατμίζεται συνεχώς.

  Ψεκαστήρες νερού

  Μια δημοφιλής μέθοδος υγρασίας του αέρα στο σπίτι είναι το ράντισμα καθαρό νερό με λουλούδια, κουρτίνες παραθύρων, κλπ. Πολλοί το κάνουν απλά με τα χέρια τους, άλλοι χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος ψεκασμού, συμπεριλαμβανομένων σπιτικών (για παράδειγμα, κάνουν τρύπες στα βύσματα των χρησιμοποιημένων και καλά πλυμένων πλαστικών δοχείων).

  Φυσικά, δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί μακροπρόθεσμος αντίκτυπος, αλλά εάν οι χειρισμοί αυτοί γίνονται συχνά και επιπλέον να συνδεθεί η νεότερη γενιά στην οικογένεια, ο αέρας θα βελτιωθεί σίγουρα.

  Ξήρανση λινών

  Μια τέτοια μέθοδος δύσκολα μπορεί να αποδοθεί στη βέλτιστη, δεδομένου ότι Το στέγνωμα των ρούχων στο δωμάτιο μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε συμπύκνωση και ακόμη και σε καλούπι. Ωστόσο, εάν ο αέρας είναι υπερβολικά υπερβολικός, τότε αυτή η διαδικασία θα το ενυδατώσει αναμφισβήτητα.

  Μπορεί ένα ενυδρείο να βοηθήσει

  Σίγουρα, μπορεί, όπως και κάθε γεμάτο με νερό σκάφος που στέκεται σε ένα δωμάτιο. Όταν επιλέγετε ένα ενυδρείο για ένα σπίτι, αξίζει να σταθώ στο ανοικτό μοντέλο του, χωρίς καπάκι. Και, φυσικά, μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα ψάρια και για το περιβάλλον τους, αλλάζετε έγκαιρα το νερό στο ενυδρείο.

  Πώς να κάνετε μια ενυδατική κρέμα με τα χέρια σας

  Τρόποι μάζας. Από το απλούστερο σε πολύπλοκο, αλλά θα κοστίζουν πολύ φθηνότερα από τα εργοστασιακά.

  Θα χρειαστεί ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων, μια κολλητική ταινία και ένα μεγάλο κομμάτι από ένα παλιό φύλλο:

  • κατακόρυφο σωλήνα θέρμανσης που οδηγεί στη μπαταρία, τυλίξτε ένα κομμάτι των φύλλων παλιά κοίτη, υποχωρώντας από την οροφή περίπου 0,5 m, δεδομένου ότι ο τόπος αυτός θα επισυνάπτεται ένα πλαστικό μπουκάλι?
  • το κάτω μέρος της πλαστικής φιάλης τρυπιέται με ένα λεπτό αγγλικό πείρο (μια τρύπα είναι αρκετή)?
  • καλά αποδίδουν το μπουκάλι ακριβώς πάνω από το σωλήνα θέρμανσης τοποθετείται σε ύφασμα της στο μπουκάλι σχεδόν στάθηκε στην άκρη του. Είναι αναγκαίο να καθοριστεί ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα κάτω μέρος, συλλαμβάνοντας το κάτω μέρος, έτσι ώστε να μην γλιστρήσει?
  • ρίξτε ένα μπουκάλι νερό.

  Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο λένε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό. Το νερό στη φιάλη, που υγραίνει τον ιστό, είναι αρκετό για 8-10 ώρες (η τρύπα είναι αρκετά μικρή). Έτσι, για 2-3 ημέρες η υγρασία αυξάνεται κατά 10%.

  Μια μέθοδος για όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα συγκολλητικό σίδερο σε επίπεδο νοικοκυριού:

  • πλαστική χωρητικότητα 5 λίτρων (σε τέτοια πωλούν καθαρό πόσιμο νερό),
  • ανεμιστήρα από έναν παλιό υπολογιστή,
  • αλουμίνιο και μαλακό σύρμα χαλκού
  • συνηθισμένο σύρμα με βύσμα για 220V,
  • συγκολλητικό σίδερο.

  Πώς να κάνετε:

  1. Από τις τέσσερις πλευρές του πλαστικού δοχείου σε υψόμετρο περίπου δύο τρίτων του πυθμένα του, κόψτε μια μικρή τετράγωνη τρύπα με ένα κοφτερό μαχαίρι (η τέταρτη πλευρά δεν μπορεί να αποκοπεί, αφήστε το πτερύγιο).
  2. Κόψτε το δοχείο από την κορυφή στους ώμους, έτσι ώστε η οπή να είναι το σωστό τετράπλευρο σχήμα. Λίγο πιο μακριά από αυτό προς τα κάτω, και στις τέσσερις πλευρές της δεξαμενής, κάντε ένα μικρό βούρτσα με ένα στέλεχος, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει από ένα μαλακό σύρμα χαλκού (θα έχουν έναν ανεμιστήρα προσαρτημένο εδώ).
  3. Στον παλιό ανεμιστήρα του υπολογιστή για τον καθαρισμό των επαφών και συγκολλημένες σε αυτό απογυμνώνεται περίπου 0,5 cm σύρμα τελειώνει με ένα πιρούνι, το οποίο προ-συρρικνωθεί τμήματα φθοράς σωλήνωση η οποία σφιχτά μετά την προσκόλληση είναι αναγκαίο να καθοριστούν οι επαφές.
  4. Χρησιμοποιώντας 4 μικρά κομμάτια από μαλακό σύρμα χαλκού για τη σύνδεση του ανεμιστήρα προς τον ανώτερο οριζόντιο πλαστικό περιέκτη, και έτσι ώστε η ροή του αέρα από αυτό πήγε προς τα μέσα (η κατεύθυνση του αέρα μπορεί να βρεθεί με την εισαγωγή ενός ανεμιστήρα στο δίκτυο να προσάρτησης στους περιέκτες).
  5. Χύστε σε ένα δοχείο με περίπου 1,5 λίτρα νερού και συνδέστε το στο δίκτυο.
  6. Μετά από 2-3 ώρες, ο αέρας σε ένα δωμάτιο 18-20 m υγραίνεται σημαντικά.

  Το μικροκλίμα στο σπίτι έχει την πιο άμεση επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Και δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Το ζήτημα του πώς να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα λύνεται αποτελεσματικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα υπήρχε μια επιθυμία.

  Βίντεο σχετικά με την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο

  Βίντεο πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο - 5 τρόποι:

  Βίντεο με τον Δρ. Komarovsky σχετικά με την υγρασία του αέρα στο παιδικό δωμάτιο: