Γιατί μούχλα και μύκητες είναι επικίνδυνα στο διαμέρισμα;

Πολλοί μετά την ανακάλυψη του μύκητα αναρωτιούνται ακούσια: είναι επικίνδυνο; Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι το καλούπι στο διαμέρισμα και αν είναι δυνατόν να αποφευχθεί η εμφάνισή του. Αλλά λίγοι άνθρωποι δίνουν αυτή την προσοχή και απλά αγνοούν τα σκοτεινά σημεία στους τοίχους ως κοινό πράγμα, το οποίο είναι ριζικά λανθασμένο.

Πράσινο, λευκό και μαύρο μούχλα στο διαμέρισμα

Τα καλούπια είναι διαφορετικά, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι το μαύρο, το πράσινο και το λευκό. Αυτά τα τρία είδη διαφέρουν κάπως μεταξύ τους και έχουν διαφορετικές επιδράσεις τόσο στο ανθρώπινο σώμα όσο και στο δωμάτιο.

Το πιο επικίνδυνο θεωρείται ότι είναι μούχλα μαύρο στο διαμέρισμα. Είναι πολύ δύσκολο να πολεμήσουμε, γι 'αυτό είναι καλύτερο να αποφευχθεί ένα τέτοιο φαινόμενο. Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται στους τοίχους και στις γωνίες των επίπλων, όπου είναι ζεστό και υγρό. Ένα αγαπημένο μέρος είναι ένα μπάνιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται κάτω από το ντους, ανάμεσα στους τοίχους και τις πλευρές του μπάνιου, καθώς και στις γωνίες στην οροφή. Επίσης, αυτό το είδος μούχλας επηρεάζει τους τοίχους και τα γραφεία στα διαμερίσματα, όπου υπάρχουν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας. Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση αυτού του τύπου είναι:

 • Υψηλή υγρασία στο σπίτι.
 • Ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Σπάνια αερισμός.
 • Η παρουσία μεγάλης ποσότητας ατμού.

Το δεύτερο θεωρείται ότι είναι πράσινο μούχλα στο διαμέρισμα. Ο αγώνας είναι σχετικά εύκολος, παρόλο που είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία. Οι λόγοι για την εμφάνισή του στο δωμάτιο είναι οι ίδιοι με τους λόγους για την εμφάνιση του μαύρου μούχλας. Επιπλέον, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας αποθήκευσης τροφίμων (για παράδειγμα, προϊόντων αλεύρου). Ιδιαίτερα επιβλαβές μούχλα σκούρο πράσινο στο σπίτι.

Το άσπρο καλούπι προκαλεί επίσης βλάβη στην υγεία και προκαλεί ασθένειες εάν δεν εξαλειφθεί εγκαίρως. Η διαφορά της από άλλες ποικιλίες είναι ότι μοιάζει με χνούδι. Εξαιτίας αυτού, οι μικροοργανισμοί διασκορπίζονται πολύ εύκολα μέσω του αέρα μόνο με εύκολη επαφή. Καταπολεμήστε την αμέσως, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσετε την επαφή, καθώς η διαμάχη της μπορεί να είναι μακροχρόνια στον αέρα, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις στο νοικοκυριό. Το λευκό καλούπι, καθώς και το πράσινο καλούπι, εμφανίζονται συχνά ως αποτέλεσμα της αλλοίωσης των τροφίμων.

Μαύρο μούχλα - ο πιο επικίνδυνος εχθρός του διαμερίσματος

Ποιος είναι ο κίνδυνος μαύρης μούχλας στο σπίτι; Πρώτα απ 'όλα, σκοτώνει την ασυλία, ειδικά στα παιδιά. Δεδομένου ότι το σώμα των παιδιών εξακολουθεί να είναι ανθεκτικό στα μικρόβια, η επαφή με αυτό το είδος μύκητα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του παιδιού, προκαλώντας την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών στην ενηλικίωση.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το αγαπημένο βιότοπο για αυτόν τον μύκητα είναι το μπάνιο, όπου ένα άτομο ξοδεύει πολύ χρόνο. Σε αυτό, τα νοικοκυριά παρακολουθούν την υγιεινή τους, οπότε όταν έχουν μύκητα, πρέπει να έρχονται σε επαφή με βακτήρια με γυμνό δέρμα. Ως αποτέλεσμα, οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν μόνο να εγκατασταθούν στο σώμα, αλλά επίσης να επηρεάσουν τα εσωτερικά όργανα.

Με ένα μαύρο καλούπι στο σπίτι είναι δύσκολο, επειδή ακόμη και η προσεκτική επιφανειακή επεξεργασία δεν δίνει πάντα ένα απτό αποτέλεσμα από την πρώτη φορά. Μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίζετε την πληγείσα περιοχή αρκετές φορές για να εξαλείψετε εντελώς τη σκοτεινή επιδρομή, η οποία, σαν φάρδος, σηματοδοτεί μια απειλή.

Βλάβη στο καλούπι για την ανθρώπινη υγεία

Το καλούπι στο δωμάτιο προκαλεί σοβαρή βλάβη στην υγεία όλων των μελών του νοικοκυριού. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς το ζήτημα του τι είναι ένας μύκητας επικίνδυνος για ένα άτομο.

 • Κατά κανόνα, τα παθογόνα εξαπλώνονται σε όλα τα δωμάτια. Ως αποτέλεσμα, όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να αναπνεύσουν. Κάποιος εδώ και πολύ καιρό το σώμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί, κάποιος αρχίσει αμέσως τα συμπτώματα των αλλεργικών παθήσεων των βλαβών του αναπνευστικού συστήματος: κοκκινίζουν τα μάτια, φαγούρα στη μύτη, συχνά ένα άτομο αρχίζει να φτερνιστεί, βήχα και ρινική καταρροή. Οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν αγγειοοίδημα.
 • Καθιστώντας στο ανθρώπινο δέρμα, οι μικροοργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν δερματικές παθήσεις. Συχνά το πλύσιμο στο μπάνιο, όπου υπάρχει μούχλα, καταλήγει στην ανάπτυξη μυκήσεως και δερματίτιδας.
 • Το χειρότερο από όλα, όταν οι σπόροι επηρεάζουν καταστροφικά τα κύτταρα του σώματος, προκαλώντας τις τροποποιήσεις τους σε καρκινικές. Τις περισσότερες φορές αυτό το φαινόμενο προκαλείται από μια μεγάλη συσσώρευση σκοτεινού καλουπιού. Καθιστώντας στα εσωτερικά όργανα, οι επιβλαβείς αντιπαραθέσεις μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη κακοήθων νεοπλασμάτων.
 • Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να βιώνει συνεχώς υπνηλία και αδυναμία, πόνο στις αρθρώσεις, ενώ δεν κατανοεί την πραγματική αιτία των παθήσεων. Η ευθύνη για τα πάντα μπορεί επίσης να είναι ένας δυσάρεστος μύκητας σε ένα διαμέρισμα, αποδυναμώνοντας την ασυλία.

Όλα τα παραπάνω - το αποτέλεσμα της ανάπτυξης του μύκητα στο διαμέρισμα, έτσι είναι καλύτερα να μην φέρει την κατάσταση στο απώτερο και να απαλλαγούμε από αυτό σε εύθετο χρόνο.

Ποιος είναι ο κίνδυνος μούχλας στους τοίχους του διαμερίσματος;

Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι η ήττα του διαμερίσματος είναι ένας σοβαρός λόγος για να σκεφτείς την επισκευή. Έτσι, αν τα σπόρια έχουν χτυπήσει τις ζωγραφισμένες επιφάνειες, τότε αρκεί να τα ξεπλύνετε προσεκτικά με ειδικά διαλύματα και να τα επεξεργαστείτε με ειδικές συνθέσεις. Αν πρόκειται για χαλαρό τοίχο, η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη: οι σπόροι μπορούν να παραμείνουν στους πόρους.

Το χειρότερο από όλα, όταν η μαυρίλα χτυπά στους τοίχους, καλύπτεται με ταπετσαρία. Δεν υπάρχει τίποτα που να βοηθάει εδώ - μένει μόνο να σχισθεί από την ταπετσαρία, το στόκο, να γεμίσει τους τοίχους και να ξαναπεσταθεί ξανά.

Μορφή στους τοίχους είναι επίσης επιβλαβής επειδή μπορεί εύκολα να μεταβείτε σε κομμάτια των επίπλων. Ιδιαίτερα κακό όταν χτυπά τα ξύλινα μέρη, αρκετά χαλάει την εμφάνισή τους. Όσο πιο επικίνδυνος ο μύκητας είναι πλέον καθαρός, τόσο πιο συχνά η εμφάνισή του είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ηλιακού φωτός και υγρασίας, επομένως συνιστάται να αερίζονται συχνότερα τα ελαφρώς αναμμένα υπνοδωμάτια και, αν είναι δυνατόν, να θερμαίνονται.

Λαϊκές μέθοδοι αφαίρεσης καλουπιών

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με πολλούς τρόπους, πολλά εξαρτάται από το πόσο χτύπησε το δωμάτιο. Οι μέθοδοι των ανθρώπων - μια αποτελεσματική επιλογή αν επικοινωνήσετε μαζί τους εγκαίρως.

 • Καλό αποτέλεσμα δίνει θεραπεία χλωρίνη, η οποία καταστρέφει όλες τις μορφές των μικροοργανισμών. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αισθητή μόνο σε λείες υλικά, το ξύλο και χαλαρά επιφάνεια θα εξακολουθούν να έχουν μολυνθεί λόγω του υψηλού βαθμού πορώδους?
 • Ένα καλό αποτέλεσμα στις λείες επιφάνειες παρέχεται από την αμμωνία, που αναμιγνύεται με ζεστό νερό σε αναλογία 1: 1. Απαγορεύεται αυστηρά να αναμειγνύεται με λευκαντικό λόγω της υψηλής τοξικότητας του λαμβανόμενου μείγματος.
 • Μπορείτε να απαλλαγείτε από τον μύκητα με τη βοήθεια ασφαλούς μαγειρικής σόδα. Είναι αναμιγνύεται με νερό για να σχηματιστεί ένας πολτός που πρέπει να εφαρμοστεί στις μολυσμένες θέσεις για αρκετά λεπτά, στη συνέχεια τρίβονται με μια βούρτσα και ξέπλυμα. Η σόδα είναι κατάλληλη για σχεδόν όλα τα υλικά, χωρίς να αλλάζει την αρχική της εμφάνιση.
 • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δίνει επίσης καλά αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά σε έγχρωμες επιφάνειες. Διεισδύει επίσης στη δομή του υλικού και των πόρων, σκοτώνοντας όλα τα είδη των μικροβίων. Με αυτό το σύστημα επεξεργασίας δεν απαιτείται εξαερισμός και πλήρης έκπλυση του διαλύματος.

Οι αναμνησμένες περιγραφόμενες λαϊκές θεραπείες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις αγορασμένες ενώσεις. Αλλά έχετε κατά νου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν κάποια τοξικότητα, οπότε πρέπει να κάνετε τη δουλειά, τηρώντας όλες τις προφυλάξεις.

Το καλούπι είναι ευκολότερο να αποφευχθεί παρά να καταστραφεί εντελώς. Επομένως, παρακολουθήστε την καθαριότητα του σπιτιού, αερίζετε τα δωμάτια πιο συχνά και μην επιτρέπετε υψηλή υγρασία - και τότε το πρόβλημα δεν θα σας αφορά!

Κατασκευή ξύλινων κατοικιών.

Μύκητας στους τοίχους - ένας επικίνδυνος και πονηρός εχθρός του σπιτιού και των ανθρώπων

Είδη μυκήτων που επηρεάζουν τους τοίχους ενός σπιτιού

Η εμφάνιση του μύκητα στους τοίχους - ένα από τα μηνύματα ότι το μικροκλίμα στο σπίτι δεν είναι εντάξει. Η κύρια αιτία εμφάνισης μούχλας και μύκητα είναι η υψηλή υγρασία. Για να αρχίσει να αγωνίζεται με αυτή την ατυχία είναι απαραίτητη αμέσως, καθώς ο μύκητας είναι επικίνδυνος όχι μόνο για το σπίτι, αλλά και για την υγεία των κατοίκων του.

Μούχλας και μυκήτων στους τοίχους του σπιτιού είναι μια αποικία των πρωτόζωων, πιθανότατα λόγω του μεγάλου αριθμού τους. Χάρη στη ζωντάνια της, χωρίς να χρειάζεται το φως του ήλιου και τη δυνατότητα να καταναλώνουν απαραίτητα για την ανάπτυξη της οργανικής ύλης από το νερό, ακόμα και στον αέρα, ο μύκητας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, και ο αγώνας γίνεται όλο και πιο δύσκολο γι 'αυτόν.

Η κύρια προϋπόθεση για την εμφάνιση και την αναπαραγωγή του καλουπιού είναι η παρουσία νερού. Ως εκ τούτου, εάν το σπίτι είναι υγρό, τότε υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη των διαφόρων τύπων μύκητα. Σε ένα σπίτι μπορεί να εμφανιστούν διάφορες ποικιλίες μούχλας.

Μύκητες μούχλας μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορες επιφάνειες: ξύλο, σκυρόδεμα, πέτρα, υφάσματα, βαφή. Μεταξύ των πολυάριθμων μυκήτων που επηρεάζουν τους τοίχους και άλλες επιφάνειες του διαμερίσματος, το πιο διάσημο:

 • Μαύρο μούχλα,
 • Μανιτάρι λευκού σπιτιού,
 • Λευκό καλούπι,
 • Ο μύκητας είναι μπλε,
 • Μύκητες σήψη,
 • Ακτινομύκητες.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα είδη αυτών των μυκήτων:

 1. Μανιτάρι λευκού σπιτιού - ένας τρομερός εχθρός από ξύλινα σπίτια. Με γρήγορη ανάπτυξη, μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στις ξύλινες κατασκευές του σπιτιού. Είναι δύσκολο να πολεμήσεις μαζί του. Προηγουμένως, στα χωριά προτίμησε να κάψει τις καλύβες που επηρεάστηκαν από αυτόν τον μύκητα για να αποφευχθεί η εξάπλωση.
 2. Μύκητες του μπλε φλόγα ξύλου, ζωγραφική σε γκρίζο-μπλε χρώμα. Είναι επικίνδυνο επειδή μπορεί να καταστρέψει το στρώμα βαφής στην επιφάνεια των ξύλινων στοιχείων, ανοίγοντας το δρόμο για την υγρασία μέσα.
 3. Η σήψη των μύκητων εμφανίζεται μόνο σε ξύλο. Το Rot είναι λευκό, καφέ, βακτηριακό. Όλα αυτά επηρεάζουν τη δομή του δέντρου, οδηγώντας σε καταστροφή, αποχρωματισμό. Το σκουριά μπορεί να είναι ξηρό ή υγρό. Το ξύλο, που επηρεάζεται από την ξηρά σήψη, αποκτά καφέ χρώμα, καθώς συστέλλεται και αρχίζει να χωρίζεται. Από την υγρή σήψη στις ξύλινες κατασκευές, εμφανίζονται πρώτα σκοτεινές ζώνες και στη συνέχεια ρωγμές.
 4. Οι ακτινομύκητες προκαλούν μαλάκυνση του ξύλου και βαθμιαία καταστροφή του. Αυτός ο μύκητας είναι υβρίδιο με φύκια.
 5. Το λευκό καλούπι μπορεί να σχηματιστεί σε διαφορετικούς τύπους υλικών και απλώνεται πολύ γρήγορα.
 6. Το πιο επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία είναι το μαύρο μούχλα. Όπως το λευκό, εξαπλώνεται γρήγορα και γεμίζει τον αέρα στις εγκαταστάσεις με έναν τεράστιο αριθμό σπορίων. Μαύρος μύκητας στους τοίχους εκδηλώνεται με τη μορφή σκούρων κηλίδων διαφορετικών χρωμάτων - μαύρο, καφέ, πράσινο. Οι μύκητες μούχλας μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στη δομή του υλικού και να τον προκαλέσουν σημαντική βλάβη.

Μύκητας στους τοίχους - τι είναι επικίνδυνο για το σπίτι και τον άνθρωπο

Ο κύριος κίνδυνος της μούχλας στους τοίχους του σπιτιού - μια απειλή για την υγεία των κατοίκων. Τα μικροσκοπικά σπόρια μούχλας που δημιουργεί σχεδόν αδιάκοπα, εξαπλώθηκε σε όλους τους χώρους του σπιτιού, στους πνεύμονες και εναποτίθενται στο δέρμα των ανθρώπων.

Η επαφή με σπόρια μούχλας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες στους ανθρώπους που προκαλούνται από τοξικές ουσίες που περιέχονται στους μύκητες Ο κατάλογος των ασθενειών και των συμπτωμάτων που προκαλούνται από τους μύκητες και τους μύκητες στους τοίχους είναι αρκετά εκτεταμένος. Αυτές περιλαμβάνουν αλλεργικές ασθένειες, άσθμα, ρινική καταρροή, βήχα, πονοκέφαλο, ναυτία. Η παρατεταμένη έκθεση σε καλούπι μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ασθενειών που απειλούν τη ζωή. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, καθώς και εκείνοι που έχουν εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο να καλουπωθούν.

Η επίδραση του μύκητα στην κατάσταση του σπιτιού είναι επίσης επιζήμια. Διεισδύοντας βαθιά μέσα στο υλικό από το οποίο είναι χτισμένο το σπίτι, στα τελειώματα, σχηματίζοντας απωθητικά σημεία, όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση των επιφανειών αλλά και τους καταστρέφει από μέσα.

Πώς να καταπολεμήσετε τον μύκητα

Καταπολέμηση του μύκητα στους τοίχους που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλλά πρώτα πρέπει να εντοπίσετε και να εξαλείψετε την αιτία της εμφάνισής του. Οι κύριες αιτίες που δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ταχεία ανάπτυξη της μούχλας είναι η υψηλή υγρασία, η ανομοιογενής θέρμανση ολόκληρης της επιφάνειας του σπιτιού, ο ανεπαρκής αερισμός. Η παραβίαση της κατασκευαστικής τεχνολογίας και η ανεπαρκώς κατασκευασμένη υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση συμβάλλουν στη διείσδυση ή την εμφάνιση υγρασίας στο σπίτι.

Για να απαλλαγείτε από τον μύκητα στους τοίχους, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε μια σειρά ενεργειών που αποσκοπούν στην απομάκρυνση ιχνών μούχλας και στην εξάλειψη των συνθηκών για την επανεμφάνιση του μύκητα.

 1. Οι περιοχές που επηρεάζονται από τον μύκητα πρέπει να υγραίνονται με νερό για να μειωθεί η εξάπλωση των σπόρων.
 2. Εφαρμόστε μια ειδική θεραπεία για τους μύκητες, η οποία μειώνει την τοξικότητα του καλουπιού και μειώνει τη δραστηριότητα αναπαραγωγής. Αντιμετωπίστε την επιφάνεια αρκετές φορές, αρπάζοντας την επιφάνεια γύρω από ένα μέτρο, ώστε να μην χάσετε τα μολυσμένα, αλλά αόρατα στα μάτια. Το προηγούμενο στρώμα του παράγοντα πρέπει να στεγνώσει.
 3. Χρησιμοποιώντας μεταλλική βούρτσα, ξύστρα ή σπάτουλα, αφαιρέστε τον μύκητα από τους τοίχους. Θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Εάν ο μύκητας διείσδυσε βαθιά μέσα στο υλικό, ενδέχεται να μην επαρκεί η αποκόλληση των επιφανειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να κάνετε βαθύ καθαρισμό ή ακόμα και να αντικαταστήσετε κάποιο μέρος της επιφάνειας. Οι απομακρυσμένες τοποθεσίες πρέπει να καούν για να αποφευχθεί η διάδοση της διαφοράς.
 4. Εφαρμόστε προστατευτικό παράγοντα στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Δημιουργεί μια επικάλυψη που προστατεύει την επιφάνεια από επαναλαμβανόμενη μόλυνση.

Τι χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του μύκητα

Για την πώληση υπάρχουν διάφορα μέσα για την επεξεργασία τοίχων από μύκητες - μυκητοκτόνα, καθολικά ή προορίζονται για ένα συγκεκριμένο τύπο μούχλας και μύκητας. Επιπλέον, παράγονται χρώματα, τα οποία έχουν στη σύνθεση τους τα μέσα από τον μύκητα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εσωτερικές θεραπείες κατά του μύκητα. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο οικιακό λευκαντικό, το οποίο περιλαμβάνει υποχλωριώδες νάτριο, σκοτώνει μύκητες, σόδα, ξύδι, αμμωνία, υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Μία αποτελεσματική μέθοδος απαλλαγής από τον μύκητα θεωρείται ότι είναι ένα συμπυκνωμένο διάλυμα φουρακιλίνης (5-10 δισκία ανά ποτήρι νερό). Η χρήση φουρασιλίνης από τον μύκητα μπορεί να απελευθερώσει μόνιμα το σπίτι αυτής της μάστιγας.

Για να απαλλαγούμε από τον μύκητα στους τοίχους, είναι απαραίτητο να καταβάλουμε προσπάθειες και να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά μέσα. Αυτό πρέπει να γίνει για να κρατήσει το σπίτι και να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Βίντεο - Πώς να απαλλαγείτε από τους μύκητες στους τοίχους

 • Σπίτια ξυλείας και πυροπροστασίας ::

Το ξύλο είναι ένα τέλειο, υψηλής ποιότητας δομικό υλικό, εξαιρετικά σημαντικό στην εποχή μας. Κτίρια.

Η προστασία της ιδιοκτησίας σπιτιού είναι πολύ σημαντική για την ήσυχη διαβίωση σε αυτήν όλων των μελών της οικογένειας. Από ό, τι είναι δυνατό.

Τα τρωκτικά είναι αρκετά κοινά σε ιδιωτικές κατοικίες. Πώς να απαλλαγείτε από το να μην ρωτάτε.

 • Ζωγραφίζοντας ένα ξύλινο σπίτι μέσα - φροντίζοντας για την ομορφιά του ξύλου::

Το ξύλο είναι ένα καθαρό φυσικό υλικό, "αναπνέει" και εκπέμπει χρήσιμο στον αέρα.

Η υγρασία στο σπίτι είναι μια τραγωδία όχι μόνο για τους κατοίκους της, αλλά και για το ίδιο το κτίριο. Λόγοι εμφάνισης.

Οι πόρτες είναι ένα από τα πιο εκμεταλλευόμενα στοιχεία σε κάθε σπίτι. Η σωστή φροντίδα των θυρών.

© 2018 Κατασκευή κατοικιών από ξύλινα υλικά
Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που εκδίδεται υπό την Γενική Δημόσια Άδεια GNU.
Έκδοση για κινητά από το Joomla για κινητά!

Ποιος είναι ο κίνδυνος μαύρης μούχλας στο σπίτι για το ανθρώπινο σώμα και πώς να το ξεφορτωθείτε

Πρόκειται να κόψετε το ψωμί και να δείτε τα μαύρα κηλίδες βελούδου που σχηματίζονται από το καλούπι πολλαπλασιασμού; Ή ξαφνικά άρχισαν να υποφέρουν από αλλεργίες, αν και δεν το είδαν κάτι τέτοιο πριν;

Η ευθύνη είναι όλα μαύρα μούχλα μούχλα, τα οποία από καιρό σε καιρό πρέπει να αντιμετωπίσετε στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας. Συμφωνώ, δεν είναι πάρα πολύ ευχάριστο να σκεφτόμαστε τα μαύρα παχιά μούχλας σε προϊόντα, η ύπαρξη των οποίων για κάποιο λόγο ξεχάστηκε ή στους τοίχους στο μπάνιο, ή και χειρότερα - στην ταπετσαρία στο φυτώριο.

Θα σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε έναν τέτοιο ανεπιθύμητο γείτονα. Αν και δεν είναι τόσο εύκολο να το καταστρέψουμε, είναι αδύνατο να το αντιμετωπίσετε. Για να βρούμε έναν τρόπο για να απαλλαγούμε από τη μάστιγα του παρόντος άρθρου, ας μιλήσουμε για το τι είναι επικίνδυνη μαύρη μούχλα στο σπίτι, το οποίο είδος της μπορούν να εγκατασταθούν σε περιοχές και ποιες είναι οι επιλογές για να απαλλαγούμε από αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.

Για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση αυτού του τρομερού εχθρού, πήραμε επίσης οπτικά βιντεοπαιχνίδια για να καταστρέψουμε τον μύκητα και συμβουλές για την αποτροπή της εμφάνισής του.

Είδη μαύρης πλάκας

Αν δεν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορεί να φανεί ότι το μαύρο καλούπι είναι μόνο μούχλα, που μπορεί εύκολα να απορριφθεί. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Η μαύρη επίστρωση καλούπι είναι μια εξωτερική εκδήλωση μιας αποικίας μικροσκοπικών μυκήτων. Επιπλέον, αυτές οι αποικίες μπορούν να αποτελέσουν μανιτάρια διαφορετικών ειδών. Τις περισσότερες φορές στα σπίτια μας υπάρχουν οι ποικιλίες που αναφέρονται παρακάτω.

Μύκητας # 1 - Aspergillus μαύρο

Aspergillus μαύρο (Aspergillus niger) Είναι ένα saprophyte που έχει επιλέξει δωμάτια με υψηλή υγρασία για τον εαυτό του: κουζίνες, μπάνια, τουαλέτες ή συνδυασμένα μπάνια, πισίνες.

Οι αποικίες αυτού του μύκητα σχηματίζονται συχνά σε υγραντήρες αέρα, σε πλυντήρια ρούχων και ακόμη και σε κλιματιστικά.

Συχνά, αυτό το μαύρο καλούπι καλύπτει υγρά οροφές και τοίχους, καλύμματα παλαιών βιβλίων, βάζα για φυτά εσωτερικού χώρου. Όταν στο μπάνιο ή στις αρθρώσεις πλακιδίων μπάνιου μαυρίσει, τότε, πιθανότατα, μπορούν επίσης να καταστήσουν κατοικήσιμη αποικίες επιφάνεια Aspergillus niger.

Στη φωτογραφία αυτός ο μύκητας φαίνεται αρκετά ωραίος, αλλά η παρουσία του δεν είναι καθόλου αβλαβής.

Ακόμη και από μια μικρή κίνηση αέρα, τα σπόρια αυτού του παρασίτου εξαπλώθηκαν σε όλο το δωμάτιο, διεισδύσουν στην αναπνευστική οδό ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων, εγκαταστάθηκαν στα τρόφιμα, εγκαταστάθηκαν στα πράγματα μας.

Λόγω αυτών, μπορεί να προκύψουν απολύτως μη βλαπτικές ασθένειες:

 • μηνιγγίτιδα;
 • μυοαρθρίτιδα.
 • βρογχικό άσθμα ή ακόμα και πνευμονία.
 • ρινίτιδα.

Η παρουσία σπορίων αυτού του μύκητα μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό των θηλωμάτων και ακόμη και των καρκινικών κυττάρων.

Αν κάποιος αμέσως εισπνεύσει μεγάλο αριθμό σπόρων, μπορεί να αναπτύξει δηλητηρίαση του σώματος. Με εξασθενημένη ανοσία, η οποία δεν είναι ασυνήθιστη στην εποχή μας, υπάρχει κίνδυνος θανάτου.

Είναι ο Aspergillus niger που μπορεί να προκαλέσει ασπεργίλωμα των πνευμόνων. Πτητικές σπόρια μυκήτων μπορούν εύκολα να διαπεράσουν μέσω των ρινικών διόδων μέσα στην τραχεία, και στη συνέχεια χτύπησε στους βρόγχους, βρογχιόλια και τις κυψελίδες. Σταθερά, αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα.

Οι τοξίνες που απελευθερώνονται από την αποικία συμβάλλουν στο σχηματισμό εστιών νέκρωσης. Ως συνέπεια, ο παρεγχυματικός ιστός των πνευμόνων παύει να λειτουργεί, πνιγμού και θανάτου συμβαίνουν.

Μύκητας # 2 - Καπνός Aspergillus

Η ιδιαιτερότητα αυτού του τύπου είναι ότι επιμένει επίμονα μια αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος από 12 έως και 53 μοίρες.

Σπόρια μανιταριών Aspergill Fuming (Aspergillus fumigates) είναι πολύ μικρές: μόνο 2-3,5 μικρά, έτσι ώστε να διεισδύουν εύκολα στους πνεύμονες των ζώων και των ανθρώπων. Οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να εισπνεύσουν αρκετές εκατοντάδες σπόρια ενός τέτοιου μύκητα χωρίς συνέπειες.

Αλλά σε ένα άτομο με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, ο κίνδυνος ασπεργίλλωσης αυξάνεται πολλές φορές.

Όταν βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία και κλινικές, όπου μπορούν να διατηρηθούν ασθενείς με μειωμένη ανοσία, εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης, ο κίνδυνος μόλυνσης των ασθενών αυξάνεται δραματικά.

Σε τέτοιες καταστάσεις θεωρείται απαραίτητο να διεξάγεται παρακολούθηση του αέρα για την ανίχνευση περιπτώσεων υψηλής συγκέντρωσης σπορίων που προκαλούν ασθένεια.

Τις περισσότερες φορές το Aspergillus fumigates επηρεάζει τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν υποστεί μηχανική βλάβη.

Εάν οι μύκητες χτυπήσουν το σιτάρι, το οποίο στη συνέχεια ψήνεται ψημένα αγαθά, τότε στο ψήσιμο σχηματίστηκαν γρήγορα μαύρα αφράτα κηλίδες ή αποθέσεις φορμών.

Το κάπνισμα Aspergill είναι επικίνδυνο επειδή οι τοξίνες που συνοδεύουν τη ζωτική του δραστηριότητα είναι αλλεργιογόνα. Είναι σε θέση να καταστρέψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια που σχηματίζουν το αίμα. Επιπλέον, οι τοξίνες αυτού του μύκητα μπορούν να καταστείλουν την παραγωγή της ανοσίας.

Μύκητας # 3 - Εναλλακτική εναλλακτική λύση

Ένας άλλος τύπος μυκήτων που σχηματίζουν σπόρια είναι Εναλλακτική εναλλακτική λύση (Alternaria tenuis).

Η εμφάνιση αποικιών αυτού του μύκητα εξαρτάται από το θρεπτικό μέσο στο οποίο σχηματίζονται. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι σκούρες γκρίζες, σχεδόν μαύρες, κηλίδες. Αλλά μπορούν να έχουν μια πράσινη σκιά ελιάς.

Αυτό το μανιτάρι κατοικεί στο θάνατο του φυτού. Οι αποικίες του μπορούν να βρεθούν στα φύλλα του φθινοπώρου, φρέσκα φρούτα και ακόμη και στην επιφάνεια του εδάφους.

Αυτό το καλούπι μπορεί να ριζώσει στα προϊόντα διατροφής, όπως για παράδειγμα το χοιρινό, καθώς και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Τοξίνες των φυτών προσβολής από μύκητες, δηλητήριο δημητριακών.

Όχι μόνο τα σπόρια του μύκητα, αλλά και τα θραύσματά του μπορούν να είναι τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και μέσα στο σπίτι, συγκεντρώνοντας τη σκόνη στο σπίτι. Ο κίνδυνος αποικιών της Alternaria tenuis είναι υψηλότερος σε σπίτια με υγρή ατμόσφαιρα.

Σε ξύλινα κτίρια αυτό το καλούπι εξαπλώνεται ταχύτερα από ό, Η εξάπλωση των σπόρων της εμφανίζεται σε ηλιόλουστες ημέρες με χαμηλή υγρασία.

Εκτός από την άμεση μόλυνση, η οποία συμβαίνει όταν ένα πρόσωπο έρχεται απευθείας σε επαφή με Alternaria tenuis, μπορεί να συμβεί δηλητηρίαση αυτού του καλουπιού.

Οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν επίθεση του βρογχικού άσθματος, την εμφάνιση δερματίτιδας. Επιπλέον, αυτό το καλούπι είναι επικίνδυνο και η εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων σε άτομα που είναι ευαίσθητα στην εναλλακτική λύση της εναλλακτικής.

Τι προωθεί την εξάπλωση του μύκητα;

Έτσι, ανακαλύψαμε τι ακριβώς το καλούπι είναι επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα. Είναι προφανές ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η είσοδος στο σπίτι.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε με ποιον τρόπο αυτή η λοίμωξη διεισδύει στην κατοικία, ώστε με τη λήψη προληπτικών μέτρων να μην επιτρέπεται να εμφανιστεί.

Θερμότητα και υγρασία - αυτές είναι οι δύο πιο σημαντικές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων μούχλας. Οι βέλτιστες παράμετροι για την ύπαρξή τους είναι η υγρασία 70% και η θερμοκρασία από +18 έως +25 μοίρες.

Αν το δωμάτιο εξακολουθεί να μην είναι αεριζόμενο, τότε είναι προφανείς όλες οι δυνατότητες σχηματισμού αποικιών μούχλας.

Είναι σαφές ότι δεν θα απαιτηθεί σημαντικό κόστος υλικών για την εξάλειψη αυτών των παραγόντων. Εξαερώστε το δωμάτιο δεν είναι τόσο δύσκολο.

Αλλά, εκτός από τα προαναφερθέντα, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για την εμφάνιση και ανάπτυξη μούχλας. Οι άνθρωποι συνήθως δεν τους υποπτεύονται. Η εμφάνιση του καλουπιού μπορεί να αποτελέσει παρενέργεια της ανάπτυξης της κατασκευαστικής βιομηχανίας και της εμφάνισης καινοτόμων τεχνολογιών κτιρίου.

Λόγος # 1 - Πόρτες και παράθυρα από πλαστικό

Όσοι έχουν εγκαταστήσει τουλάχιστον ένα πλαστικό παράθυρο στο σπίτι τους έχουν ήδη καταφέρει να εκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Τέτοια παράθυρα έχουν αξιοσημείωτες ιδιότητες ηχομόνωσης.

Συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμότητας. Είναι εύκολο να το φροντίσετε. Επιπλέον, τα πλαστικά προϊόντα είναι ανθεκτικά και επισκευάσιμα. Αλλά αν καταστρατηγηθούν, μπορούν να προκαλέσουν μούχλα.

Τα πλαστικά παράθυρα και οι πόρτες κλείνουν σχεδόν ερμητικά. Δηλαδή, η κυκλοφορία των αέριων μαζών, η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια της ύπαρξης πλαισίων ξύλου "αναπνοής", έχει πλέον σπάσει.

Εάν το ποσό του γυαλιού στο παράθυρο που θα επιλεγεί σωστά, το ίδιο το προϊόν δεν πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας και η εγκατάσταση είναι σε παραβιάσεις των υφιστάμενων κανόνων, μπορεί να σχηματιστεί υγρασία στην επιφάνεια του γυαλιού.

Αποδεικνύεται ότι τα πλαστικά προϊόντα δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την αύξηση της υγρασίας στην κατοικία. Γνωρίζοντας αυτόν τον κίνδυνο, οι κατασκευαστές παραθύρων προσπάθησαν να παράσχουν όλες τις δυνατότητες για γρήγορο αερισμό των χώρων.

Είναι η τακτική αερισμός των δωματίων, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και την εποχή του χρόνου, συμβάλλει στην αποφυγή του σχηματισμού αποικιών μούχλας στο σπίτι.

Λόγος # 2 - ένα αγαπημένο γυψοσανίδας

Και πώς να μην αγαπάτε αυτό το οικοδομικό υλικό, αν με τη βοήθειά του τόσο εύκολα και γρήγορα είναι δυνατόν να ευθυγραμμίσετε οποιαδήποτε οριζόντια ή κατακόρυφη επιφάνεια. Είναι γυψοσανίδας επιτρέπει το συντομότερο δυνατό για την κατασκευή διαμερισμάτων οποιασδήποτε διαμόρφωσης.

Αυτό το πολύ φθηνό υλικό είναι πραγματικά βολικό για χρήση τόσο στις επισκευές όσο και στις κατασκευές, οπότε απολαμβάνει άξιζε δημοτικότητα.

Αλλά αυτό το υλικό έχει επίσης ένα σημαντικό ελάττωμα: το γυψοσανίδα απορροφά την υγρασία, επιτρέποντάς του να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα.

Για να αποφύγετε την παγίδευση σε μαύρο μούχλα όταν χρησιμοποιείτε γυψοσανίδες, είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά την τεχνολογία εγκατάστασης, να θυμάστε ότι τα μίγματα θα πρέπει να έχουν χρόνο να στεγνώσουν.

Σε ένα δωμάτιο με γυψοσανίδες είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα αντιμυκητιακό μικροκλίμα.

Σε χώρους με υψηλό επίπεδο υγρασίας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικό γυψοσανίδα, σχεδιασμένο για παρόμοιες συνθήκες λειτουργίας. Επιπλέον, πρέπει να προστεθούν αντιμυκητιακοί παράγοντες στα διαλύματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Λόγος # 3 - ανεπαρκής αερισμός

Το παράθυρο στο μπάνιο είναι μια πραγματική σπανιότητα. Κατά κανόνα, η διάταξη των διαμερισμάτων μας δεν περιλαμβάνει όχι μόνο τα παράθυρα στα μπάνια, αλλά και ένα επαρκώς αποτελεσματικό αερισμό.

Εν τω μεταξύ, στα μπάνια μπορεί να υπάρχει πολύ υγρός αέρας ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ρούχων ή των διαδικασιών ύδατος για τα οποία προορίζεται αυτό το δωμάτιο. Οι φυσικοί αγωγοί εξαγωγής είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Μία από τις μεθόδους επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι η χρήση του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Χάρη σε αυτό το μέτρο, το πρόβλημα της υπερβολικής υγρασίας θα λυθεί και ταυτόχρονα δεν θα προκύψουν συνθήκες για την ανάπτυξη της μικροχλωρίδας μούχλας.

Λόγος # 4 - υγρά κελάρια και υγροί τοίχοι

Πολύ συχνά, οι λανθασμένες εκτιμήσεις στο σχεδιασμό μπορούν να οδηγήσουν στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων ή των γωνιακών τμημάτων των κτιρίων βρέχονται και στο ψυχρό μέρος του έτους παγώνουν.

Το ίδιο πρόβλημα συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν σωληνώσεις αποστράγγισης ή όταν είναι φραγμένες. Εάν δεν το προσέχετε, τότε με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να σχηματιστεί αποικία μούχλας στους τοίχους.

Σταδιακά, ο μύκητας αναπτύσσεται μέσα από τα τούβλα ή τα πάνελ και βρίσκεται ήδη μέσα στο δωμάτιο. Η εισβολή θα συμβεί ακόμα πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να υποτεθεί εάν οι τοίχοι έχουν ρωγμές ή οι αρμοί των πάνελ δεν είναι αρκετά στεγανοποιημένοι.

Η πηγή του μούχλα μπορεί να βρεθεί σε ένα υγρό κελάρι. Σε αυτό, οι αποικίες μπορούν να σχηματίσουν και να πολλαπλασιαστούν, και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αγωγούς εξαερισμού, θα εξαπλωθούν σε όλο το σπίτι. Τα ελαττωματικά λύματα και η παροχή νερού δημιουργούν επίσης συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων.

Μπορούμε να φέρουμε μαύρο μούχλα στο σπίτι μας, χωρίς να το θέλουμε. Αρκεί να αγοράσετε στο κατάστημα ψητά προϊόντα, ψημένα από μολυσμένους κόκκους.

Αυτό το ψωμί θα καλύψει γρήγορα με πλάκα, και μετά με μούχλα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύνατο: είναι επικίνδυνο για την υγεία. Δεν είναι επίσης κατάλληλο για ζωοτροφές.

Θα πρέπει να συσκευάζεται σε πλαστική σακούλα και στη συνέχεια να στέλνεται σε δεξαμενή σκουπιδιών σε εξωτερικούς χώρους.

Οι λεπτότητα της μάχης μαύρη μούχλα

Εάν βρείτε ένα μαύρο καλούπι στο διαμέρισμά σας, τότε με αυτή τη γειτονιά θα πρέπει να ισιώσει, όχι επαχθές. Όσο πιο μακριά θα βρεθεί η αποικία στη στέγαση σας, τόσο μεγαλύτερη βλάβη μπορεί να προκαλέσει, και τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιβιώσει.

Είναι απαραίτητο να κάνετε μια κράτηση αμέσως Η χρήση βακτηριοκτόνων στην καταπολέμηση της μούχλας δεν βοηθάει. Αυτά τα φάρμακα έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν τα βακτήρια, όχι μύκητες.

Θα αντιμετωπίσετε μια μάχη με παράσιτα μούχλας, για τα οποία χρειάζονται ειδικά αντιμυκητιακά φάρμακα.

Ένας εξαιρετικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από το καλούπι είναι να αντιμετωπίζετε το δωμάτιο Λάμπες UV. Υπό την επίδραση των υπεριωδών ακτίνων, οι σπόροι πεθαίνουν.

Κατά τη χρήση αυτού του λαμπτήρα, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένα μέτρα ασφαλείας: αφαιρέστε τα κατοικίδια ζώα από το δωμάτιο που έχει υποστεί αγωγή, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών και των ψαριών ενυδρείου και αφαιρέστε από το δωμάτιο όλα τα φρέσκα λουλούδια.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης των καλουπιών:

 1. Εάν οι αποικίες μούχλας βρίσκονται σε συγκεκριμένα αντικείμενα που μπορούν να αφαιρεθούν, πρέπει να αφαιρεθούν από το περίβλημα. Στείλτε στην κάβα παλιά ταπετσαρία, μούχλα υφάσματα ή μολυσμένο στόκος.
 2. Σε όλα τα μίγματα κατασκευής και φινιρίσματος που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας ή όταν επισκευάζετε το διαμέρισμά σας, πρέπει να προσθέσετε ειδικούς αντιμυκητιασικούς παράγοντες και αντισηπτικά. Συχνά το καλούπι παίρνει ρίζα στις διασταυρωμένες ραφές στην κουζίνα και στο μπάνιο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ρευστοκονίαμα.
 3. Οι επηρεαζόμενες περιοχές μπορούν να αντιμετωπίζονται με μανιτάρια και ειδικά βιομηχανικά προϊόντα. Στην περίπτωση της απουσίας τους, χρησιμοποιούν τα μέσα που έχει κάθε ιδιοκτήτης.

Εάν τα σημεία καλουπιών εμφανίζονται σε μη πορώδεις επιφάνειες, που περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, κεραμίδι ή καθρέφτη, τότε για την εξάλειψή τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δημοφιλείς ουσίες: λευκαντικό "Λευκότητα", αμμωνία, βόρακα διάλυμα ή ξύδι.

Μπορεί να εφαρμοστεί στην πληγείσα επιφάνεια υπεροξείδιο του υδρογόνου, Μετά από 15 λεπτά, ξεπλύνετε την περιοχή με νερό. Καλά αποδεδειγμένη και μαγειρική σόδα.

Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη όταν εμφανίζονται αποικίες σε γύψο: ολόκληρο το επηρεασμένο τμήμα πρέπει να αφαιρεθεί μηχανικά. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό με μια μεταλλική βούρτσα.

Η απογύμνωση πραγματοποιείται σε όλο το βάθος διείσδυσης του καλουπιού. Τα ράμματα παρεμβολής καθαρίζονται επίσης με ένα κοφτερό εργαλείο.

Συνιστάται να στεγνώσετε την καθαρισμένη επιφάνεια με ένα βιομηχανικό στεγνωτήρα μαλλιών και να επεξεργαστείτε με αντισηπτικό. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επεξεργαστεί όχι μόνο την περιοχή από την οποία αφαιρείται το καλούπι, αλλά και τις γειτονικές επιφάνειες.

Όποια από τις παραπάνω μεθόδους δεν επιλέξατε, είναι σημαντικό το μούχτι να καταστραφεί ή, στη χειρότερη περίπτωση, να απομακρυνθεί από το διαμέρισμα. Αγνοήστε την εμφάνισή του δεν μπορεί να είναι. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο μια γειτονιά, η οποία πρέπει να απορριφθεί με οποιοδήποτε μέσο.

Απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Δεδομένου ότι η ίδια μούχλα και τις τοξίνες διαφορών σωματίδιο που εκπέμπει μπορεί να διανεμηθεί στο ρεύμα του αέρα, που προτίθενται να αγωνιστεί με τις αποικίες των μυκήτων, είναι αναγκαίο να προστατευθεί αναπνευστική οδό και το δέρμα τους από ανεπιθύμητη επαφή:

 • Μην παραβλέπετε τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας όπως αναπνευστήρα, αδιάβροχα γάντια και γυαλιά.
 • Για τις διαφορές που έχουν αφαιρεθεί από τη μία επιφάνεια, δεν είναι εξοικειωμένοι με την άλλη επιφάνεια των επίπλων και το δάπεδο θα πρέπει να καλύπτονται με μουσαμά, τα οποία δεν είναι συγγνώμη, τότε πετάξτε ή πλαστικό περιτύλιγμα.
 • Ό, τι μπορεί να αφαιρεθεί από τις εγκαταστάσεις κατά τη στιγμή της συγκομιδής, είναι καλύτερα να τα αφαιρέσετε. Στο μπάνιο, αυτά μπορούν να είναι, για παράδειγμα, πετσέτες, βούρτσες, πετσέτες και κουρτίνες.
 • Εάν η κατάσταση είναι σοβαρή και το καλούπι έχει καταφέρει να συλλάβει μεγάλες περιοχές του δωματίου, όλα τα αντικείμενα που μπορούν να πάρουν μυκήρια σπόρια θα πρέπει να τυλιγμένα σε ταινία. Επιλέξτε ένα παχύτερο φιλμ έτσι ώστε η προστασία να είναι αξιόπιστη. Από τη δική τους υγεία, δεν είναι σκόπιμο να αποθηκεύσετε: τότε περισσότερα θα δαπανηθούν για τα φάρμακα.
 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τον ανεμιστήρα κατά τον καθαρισμό. Τα σπόρια των καλουπιών μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε όλο το δωμάτιο και στη συνέχεια απλά δεν θα σωθούν: μπορούν να εμφανιστούν απροσδόκητα και στα πιο ακατάλληλα μέρη.
 • Μην χρησιμοποιείτε οικιακές ηλεκτρικές σκούπες για την απομάκρυνση των αποικιών μυκήτων. Η εσωτερική επιφάνεια αυτής της οικιακής συσκευής μπορεί να πάρει σπόρια ή τοξίνες. Οι διαφορές στην ηλεκτρική σκούπα δεν ξεχνούν, αλλά απλώς περιμένουν τον χρόνο τους και τις κατάλληλες συνθήκες για την αναβίωση των αποικιών.
 • Αλλά ο αφυγραντήρας, αν υπάρχει μια τέτοια συσκευή στο σπίτι, θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη. Ο ξηρός αέρας θα στερήσει τους μικροοργανισμούς από την πιθανότητα συνέχισης της ύπαρξής τους.
 • Μετά τον καθαρισμό των μολυσμένων χώρων, πρέπει να ρίχνονται όλα τα κουρέλια, τα πινέλα, τα γάντια και τα φιλμ μαζί με τον αναπνευστήρα.

Καταπολέμηση μούχλα είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός σε περίπτωση που μούχλα έχει ήδη ξεκινήσει. Αλλά είναι πολύ καλύτερα να μην αναγνωρίσουμε την εμφάνισή του, χωρίς να δημιουργηθούν συνθήκες για την ανάπτυξη αποικιών μυκήτων.

Τι είναι επικίνδυνο μύκητα και μούχλα στους τοίχους;

Ο μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται σε διαμερίσματα και σπίτια όχι τόσο συχνά. Εάν υπάρχει σταθερή υγρασία στα δωμάτια, η στάθμη εξαερισμού είναι χαμηλή ή δεν υπάρχει και τα τοιχώματα της πρόσοψης είναι πάντοτε υγρά, τότε ένας τέτοιος "απρόκλητος επισκέπτης" μπορεί να εμφανιστεί συνεχώς.

Μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται σε εκείνους τους χώρους όπου υπάρχει υψηλή υγρασία και δεν υπάρχει εξαερισμός.

Μύκητας όχι μόνο έχει μια δυσάρεστη οσμή, αλλά επίσης επηρεάζει δυσμενώς την εμφάνιση των οικοδομικών υλικών, τη γενική κατάσταση της υγείας. Το αναδυόμενο καλούπι στους τοίχους μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες.

Μαύρος μύκητας και λευκός στους τοίχους του δωματίου

Το μαύρο καλούπι μπορεί να εμφανιστεί παντού και να επηρεάσει αρνητικά το σώμα σας.

Το μαύρο καλούπι περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά στελέχη, αλλά όλα είναι επικίνδυνα για την υγεία. Μπορεί να επηρεάσει τα τρόφιμα, τα φυτά, τα ρούχα. Μία από τις ποικιλίες αυτού του μύκητα ονομάζεται καλούπι κηροζίνης. Η συχνότητα εμφάνισης είναι μία από τις πρώτες θέσεις. Απελευθερώνει ακόμη και το πετρέλαιο κίνησης. Υπάρχει ένας μύκητας που επηρεάζει μόνο λαχανικά ή φρούτα, είναι επικίνδυνο για το πεπτικό σύστημα, γενική υγεία.

Το λευκό καλούπι στους τοίχους δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο. Εμφανίζεται σε γλάστρες, στο έδαφος κοντά σε λουλούδια, στα ίδια τα φυτά. Καταπληκτικές λευκές αφράτες επίστρωση και σωλήνες, επιφάνειες σε μπάνια, κουζίνες. Αυτός ο μύκητας είναι μαλακός, θερμαίνεται στα χέρια. Η μυρωδιά από αυτόν προέρχεται δυσάρεστη. Ο μύκητας είναι επικίνδυνος για το δέρμα, το αναπνευστικό σύστημα. Αν βρεθεί, είναι απαραίτητο να επιθεωρήσετε προσεκτικά όλες τις επιφάνειες στο σπίτι, προσέξτε το επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας. Αφαιρέστε το καλούπι είναι απλό: πλένεται εύκολα με κιτρικό οξύ, αλλά θα πρέπει να εργάζεστε με γάντια. Σε αυτό το καλούπι δεν πρέπει να αγγίζετε τα χέρια, καθώς η ήττα μπορεί να είναι βαθιά και αρκετά επικίνδυνη.

Sineva και ακτινομύκητες

Το Sineva εμφανίζεται κυρίως σε ξύλινες επιφάνειες και έχει ένα γαλαζωπό χρώμα.

Το Sineva είναι καλούπι σε τοίχους σε σαλόνια, εκτείνεται κυρίως σε ξύλινες επιφάνειες. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα γαλαζωπή ή πρασινωπή σημεία έχουν καθαρό καλλυντικό ελάττωμα. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση: το καλούπι διεισδύει εύκολα ακόμη και μέσω στρώσεων βαφής, καταστρέφοντας σοβαρά τοίχους και άλλες κατασκευές. Το δωμάτιο γίνεται υγρό, υπάρχουν αποικίες μυκήτων άλλου τύπου. Οι πονοκέφαλοι αρχίζουν, αλλεργικές αντιδράσεις που δεν συμβαίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση της υγείας όλων των κατοίκων επιδεινώνεται. Προσδιορίστε ότι αυτός είναι ο μύκητας, μπορείτε από τη μυρωδιά της μούχλας και της υγρασίας. Είναι απαραίτητο σε αυτή την περίπτωση να εξετάσει όλες τις ξύλινες επιφάνειες για την ανίχνευση των χαρακτηριστικών μπλε κηλίδες, είναι αισθητά αρκετά καλά. Συμβαίνει το καλούπι να διεισδύει βαθιά και είναι απαραίτητο να κόψει εντελώς ένα μέρος του ξύλου για την απομάκρυνσή του.

Το έμβλημα εμφανίζεται με τη μορφή καφέ, λευκού και βακτηριακού. Κίνδυνος εμφύσησης βακτηριακών τοιχωμάτων, επειδή η σήψη επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα, το δέρμα, τους βλεννογόνους. Για να απαλλαγούμε από αυτό συχνά απαιτεί μια αρκετά σοβαρή θεραπεία με αντιβιοτικά και είναι δύσκολο να εντοπιστεί μια τέτοια ασθένεια. Συχνά διαγνωσθεί ως άσθμα, πνευμονικό οίδημα, αλλά στην πραγματικότητα οι πνεύμονες επηρεάζονται από σπόρια μούχλας.

Ασυνήθιστος μύκητας στους τοίχους υπό μορφή ακτινομυκητών είναι ένας σχηματισμός παρόμοιος με άλγη και μύκητες. Αυτοί οι μύκητες επηρεάζουν το υλικό του τοίχου, διεισδύουν βαθιά, και είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγούμε από αυτά. Τις περισσότερες φορές χτυπούν ξύλινους τοίχους, που κυριολεκτικά μαλακώνουν τη δομή τους.

Το καλούπι εξαπλώνεται γρήγορα, και είναι αδύνατο να καταπολεμηθεί με παράγοντες ξηρής σήψης, εν πάση περιπτώσει, αφού το κέντρο των αλλοιώσεων θα αυξηθεί μόνο.

Οι ακτινομύκητες είναι άλγη που εξαπλώνονται γρήγορα και διεισδύουν βαθιά.

Το καλούπι στα τοιχώματα απλώνεται γρήγορα. Επιδρά γρήγορα στις οργανικές ουσίες, το χαρτί, σε οποιοδήποτε είδος ξύλου. Μπορεί να επηρεάσει το δέρμα, επηρεάζει αρνητικά τη γενική ευεξία. Εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα διαταράσσεται από αδιάκριτες αλλεργικές αντιδράσεις, και το δωμάτιο είναι υγρό, μια ακατανόητη πλάκα σε ξύλινες επιφάνειες, είναι καλύτερο να δούμε αμέσως έναν γιατρό για μια έρευνα.

Ο μύκητας στους τοίχους μπορεί να πάρει τη μορφή υψηλών επιπέδων, δηλαδή, λευκού ή άλλου χρώματος επίθεσης που βασίζεται σε πυριτικά άλατα, ανθρακικά άλατα και τα παρόμοια. Το Vyslo σχηματίζεται όταν μετακινείται νερό μέσα στους τοίχους, και σε ξηρούς καιρούς, αυτά τα άλατα βγαίνουν, σχηματίζοντας κηλίδες. Τις περισσότερες φορές επηρεάζονται τούβλο, τοίχους από μπετόν, μάρμαρο, γύψο. Από μόνα τους, οι κορόιδοι για την υγεία δεν είναι επικίνδυνες εάν η περιοχή τους είναι μικρή. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, το καλούπι σχηματίζεται γρήγορα στους τοίχους και είναι ήδη αρκετά επικίνδυνο για τη γενική κατάσταση όσων ζουν στο σπίτι. Επιπλέον, τα δομικά υλικά αρχίζουν να επιδεινώνονται.

Συνέπειες της εμφάνισης του μύκητα

Τι είναι επικίνδυνο για μούχλα; Τα σπόρια που σχηματίζονται όταν εμφανίζονται στους τοίχους επηρεάζουν το άτομο με αυτόν τον τρόπο:

 • απευθείας μέσα από το δέρμα.
 • όταν τρώτε τρόφιμα που είναι μολυσμένα με μύκητες?
 • μέσω του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος.

Ο μύκητας μπορεί να εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα μέσω του αναπνευστικού συστήματος.

Όταν ο μύκητας εισέλθει στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά ασθενειών μάλλον επικίνδυνων συνεπειών. Αυτό ισχύει για το αναπνευστικό σύστημα, ο μύκητας για τους πνεύμονες είναι επίσης επικίνδυνος, προκαλεί οίδημα, ένα σύμπτωμα που μοιάζει έντονα με το άσθμα.

Τι είναι ακόμη επικίνδυνο για τον μύκητα; Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε τις ακόλουθες ασθένειες:

 • μυκητιάσεις, δερματώσεις, μύκητες του δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις,
 • ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Αυτό είναι ιγμορίτιδα, ιγμορίτιδα, βήχας, ρινική καταρροή, ρινίτιδα, πνευμονία και ούτω καθεξής.
 • ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος.
 • Ρευματικός πόνος στις αρθρώσεις.
 • διαταραχές του στομάχου, σοβαροί πονοκέφαλοι.
 • εξάντληση.

Εάν δεν μπορείτε να αρχίσετε να απαλλαγούμε από τα μέτρα μύκητα σπίτι και τη θεραπεία της νόσου εντοπίστηκαν, εύκολο στη μούχλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εσωτερική αιμορραγία, εμφύσημα, βλάβη στα νεφρά, το συκώτι και άλλα εσωτερικά όργανα.

Γιατί εμφανίζεται ο μύκητας;

Το καλούπι δεν σχηματίζεται μόνο έτσι, υπάρχουν πάντα λόγοι για αυτό. Συνήθως, ο μύκητας αρχίζει να χτυπάει τους τοίχους, όταν πληρούνται 3 τέτοιες συνθήκες:

Σχέδιο σχηματισμού μούχλας.

 1. Στον αέρα υπάρχουν σπόρια μούχλας που μπορούν να μπουν στο σπίτι μαζί με τη ροή του αέρα, στα ρούχα, στα παπούτσια. Εάν οι συνθήκες είναι δυσμενείς, οι σπόροι πεθαίνουν, αλλά με υγρασία και κρύο, αρχίζουν να αναπτύσσονται ενεργά.
 2. Εξαιρετική για αναπαραγωγή καλούπι κατάλληλο δέντρο, οργανικά, σκυρόδεμα, δοχεία τύρφης για σπορόφυτα, φυτά σε γλάστρες, βρωμιά, υγρές πετσέτες και κουρέλια.
 3. Στην αίθουσα θα πρέπει να παρατηρείται ένα κατάλληλο μικροκλίμα, το οποίο θα έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία, ενώ το καλούπι δεν θα αναπτυχθεί. Η θερμοκρασία ενός ατόμου είναι περίπου 20 ° C. Αλλά ο αέρας πρέπει να είναι στεγνός, διαφορετικά το καλούπι αρχίζει να αναπτύσσεται ενεργά. Αν η θέρμανση είναι ζεστή, το δωμάτιο είναι κακό και δεν υπάρχει φυσικός εξαερισμός, ο μύκητας θα εμφανιστεί εντελώς στους τοίχους.

Μπορούν να εντοπιστούν οι κύριοι λόγοι:

 • ανεπαρκής εξαερισμός.
 • έλλειψη κανονικού εξαερισμού για το μπάνιο, κουζίνα, τουαλέτα?
 • κακή κατάσταση ύδρευσης και αποχέτευσης, διαρροές σωλήνων.
 • τριχοειδής αναρρόφηση που πηγαίνει από την ίδρυση του κτιρίου.
 • πολύ υψηλή θερμική αγωγιμότητα γωνιών σε διαμερίσματα σε τμήματα προσώπου ενός κτιρίου.
 • εξωτερικό τοίχωμα πάγωμα, το οποίο δείχνει κακή θέρμανση?
 • Εάν οι υδρορροές και τα υδρορροές διαρρεύσουν.
 • αν η υγρασία απορροφάται από το έδαφος, δεν υπάρχει στεγανοποίηση ή δεν εκτελείται σωστά.

Ο μυελός στους τοίχους δεν είναι μόνο πηγή δυσάρεστης οσμής, αλλά και επικίνδυνη για την υγεία. Επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του δέρματος, του αναπνευστικού συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μούχλα πρέπει να απορριφθεί αμέσως, να λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η εμφάνισή της.

Είτε το μαύρο καλούπι είναι επικίνδυνο στο σπίτι και τι

Σύγχρονα διαμερίσματα - μια νέα οικολογική θέση για τους παθογόνους μύκητες. Ενεργή ανάπτυξη mikromitcetov εμφανίζεται ως ένα λεπτό καπλαμά των διαφορετικών - γκρι, πράσινο, κίτρινο - χρώματα στην οροφή (οι τοίχοι) εγκαταστάσεις, προκαλώντας υλικές ζημιές για τους ιδιοκτήτες και αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι ιδιότητες είναι mycobiota τοξικογόνες είδη από την επικίνδυνη μαύρη μούχλα στο σπίτι, καθώς και ο πλήρης κατάλογος των αιτιών των επιβλαβών παραγόντων - στον παρακάτω υλικό.

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τα μικρομύκητα

Οι παθογόνοι μύκητες είναι ευρέως διαδεδομένοι στο περιβάλλον. Στη βάση του φυτικού σώματος των μικροσκοπικών οργανισμών είναι το μυκήλιο που μοιάζει οπτικά με ένα σύστημα λεπτών διακλαδώσεων υφών (νημάτων).

Τα σπόρια επικίνδυνων παραγόντων μεταφέρονται από τον άνεμο και είναι αόρατα για τον άνθρωπο. Αν φτάσουν σε δωμάτια με ευνοϊκές συνθήκες, βλασταίνουν και σχηματίζουν νέες αποικίες μυκήτων. Η τοποθέτηση του τελευταίου μπορεί να αναγνωριστεί από την παρουσία σημείων διαφορετικών χρωμάτων στα τοιχώματα ή στην οροφή, τα οποία αργότερα συγχωνεύονται στα σημεία.

Η βάση των κορυφών είναι αδιάλυτα ανθρακικά, πυριτικά, θειικά. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία, εμφανίζεται επιδρομή στην επηρεαζόμενη επιφάνεια, η πυκνότητα της οποίας ποικίλλει.

Ο εκτεταμένος μύκητας στον τοίχο (οροφή) αρχίζει να παρουσιάζει καταστροφική δραστηριότητα σε σχέση με τα οικοδομικά υλικά. Καταστρέφει:

 • γύψο?
 • γυψοσανίδας ·
 • ξύλο ·
 • τοίχους από μπετόν
 • τούβλο?
 • ζωγραφισμένες επιφάνειες.

Η μεταγενέστερη ανίχνευση της παρουσίας μικροκυμάτων οδηγεί σε μη αναστρέψιμες αλλαγές στην κατασκευή του κτιρίου, οι οποίες μπορούν να εξαλειφθούν μόνο με την αποσυναρμολόγηση και την ανέγερση νέων διαχωριστικών (στέγες).

Η συγκέντρωση της μυκητιακής χλωρίδας στον αέρα μιας κατοικίας άνω των 1500 cfu / m3 (5% ζημιά στη συνολική επιφάνεια ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού) είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την υγεία ενός ατόμου.

Είδη παθογόνων μυκήτων

Το χρώμα του καλουπιού ποικίλει ανάλογα με τα στάδια ανάπτυξης του mycobiota, την ποικιλία και τη δομή του προσβεβλημένου υλικού. Οι κύριοι τύποι μικροοργανισμών που είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα.

Συχνά στις εγκαταστάσεις μπορεί να βρεθεί μια γκρίζα επίστρωση, η εμφάνιση της οποίας προκαλείται από το saprophyte microfungi. Αυτό το είδος μούχλας θεωρείται όχι λιγότερο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα από τα στελέχη του Aspergillus niger, fumigatus, flavus.

Πολύ σπάνια στα διαμερίσματα υπάρχει μια μυκοβιώτα, οι αποικίες της οποίας είναι ζωγραφισμένες σε ανοιχτό ροζ σκιά. Εμφανίζεται λόγω της ανάπτυξης σπορίων τριχοκετών (κυρίως σε υπολείμματα τροφίμων) και αναφέρεται σε χαμηλού βαθμού τοξικούς μικροοργανισμούς.

Τα αίτια της ανάπτυξης μυκοβιώτων στις εγκαταστάσεις

Οι πειραματικές μελέτες έχουν καταστήσει δυνατή την καθιέρωση μιας άμεσης σχέσης μεταξύ του επιπέδου μόλυνσης με μύκητες και της σύνθεσης των τελικών υλικών που χρησιμοποιούνται σε κτίρια κατοικιών. Στις εγκαταστάσεις όπου χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα με πολυμερή πρόσθετα, ο συντελεστής μούχλας στον αέρα είναι τάξη μεγέθους υψηλότερος από εκείνον των διαμερισμάτων που επισκευάστηκαν χωρίς τη χρήση των εν λόγω προϊόντων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περιγραφόμενες συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη αποικιών παθογόνων στελεχών Aspergillus flavus, fumigatus.

Επιπλέον, η φόρμα στο διαμέρισμα εμφανίζεται όταν δεν τηρούνται οι κανόνες κατασκευής και οι κανόνες. Μεταξύ των παραβιάσεων που προκαλούν την εμφάνιση μυκήτων:

 • ακατάλληλη ρύθμιση του συστήματος κλιματισμού (συμπεριλαμβανομένης της απουσίας του στα μπάνια, τις κουζίνες) ·
 • έλλειψη απαραίτητης θερμότητας, στεγανοποίηση.
 • κακή ποιότητα εγκατάσταση αποχέτευσης, παροχή νερού (διαρροές σωλήνες)?
 • Καταχρηστικά διεξαγόμενες εργασίες εγκατάστασης παράθυρων με διπλά τζάμια, πλαστικών θυρών, κατασκευών γυψοσανίδων.
 • Αλλαγή δωματίων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο διαθέσιμος εξαερισμός.

Συχνά, οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της διαφοράς στα δωμάτια (85% υγρασία και θερμοκρασίες άνω των 20ºC) δημιουργήθηκε από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, μη έγκαιρη διεξαγωγή μικροεπισκευές (επισκευές των διαρροών, ρωγμές, σφράγιση ραφών) στέγες και τοίχους.

Εκτός από τους παραπάνω λόγους, ο μύκητας στους τοίχους μέσα σε κτίρια κατοικιών μπορεί να προκληθεί από:

 • παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα εξαιτίας εσφαλμένων τοποθετημένων (όσο πιο κοντά στα διαχωριστικά)
 • έλλειψη τακτικού αερισμού των χώρων.
 • συχνή στέγνωμα ρούχων, υγρό ρούχο στα δωμάτια.

Η χρήση του κλιματιστικού δεν αποτελεί πανάκεια για την επίλυση του προβλήματος: τα επίκαιρα, μη καθαρισμένα, φίλτρα που χρησιμοποιούνται μακράν της συσκευής μπορούν να γίνουν μια επιπλέον πηγή εισροής σπόρων μούχλας.

Επίδραση των υπό εξέταση μικροοργανισμών στην ευημερία

Ο συντελεστής ατμοσφαιρικής ρύπανσης των σπόρων μυκήτων σε ένα διαμέρισμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 500 cfu / m³. Μία αύξηση στον δείκτη σηματοδοτεί την ενεργοποίηση παθογόνων παραγόντων.

Η αυξημένη συγκέντρωση των μυκηλιακών στοιχείων αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τους ανθρώπους που ζουν σε μια κατοικία (διαμέρισμα) που έχει υποστεί ζημιά: διαπερνώντας το ανθρώπινο σώμα, η μυκοβιότα προκαλεί την ανάπτυξη πολλών ασθενειών. Στην ομάδα κινδύνου είναι παιδιά, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, γυναίκες και άνδρες άνω των 60 ετών.

Μύκητας στο διαμέρισμα μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη:

 • γενική εξάντληση.
 • πονοκεφάλους;
 • ρινική αιμορραγία.
 • επιπεφυκίτιδα.
 • αποτυχίες στην εργασία του πεπτικού συστήματος (επιθέσεις της ναυτίας, εμέτου) ·
 • ασθένειες της αναπνευστικής οδού (βρογχικό άσθμα, πνευμονία, ιγμορίτιδα, ρινοκολπίτιδα).
 • αλλεργίες;
 • βλάβες του δέρματος (δερματοπάθειες).
 • ρευματικές ασθένειες.

Οι ειδικοί εντοπίζουν 3 τρόπους εισαγωγής σπόρων στο σώμα: αερομεταφερόμενο, μέσω του δέρματος, στο στόμα (με τη χρήση μολυσμένων προϊόντων).

Λεπτομέρειες ασθενειών που προκαλούνται από μεμονωμένα στελέχη

Σημαντικές επιπτώσεις στην εμφάνιση παθολογιών, εκτός από το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και την έκταση της έκθεσης σε μικροοργανισμούς ανά άτομο. Η παρατεταμένη διαμονή σε μολυσμένο δωμάτιο μπορεί να οδηγήσει σε εμφύσημα, εξασθενημένη νεφρική λειτουργία, συκώτι, κακοήθη νεοπλάσματα, θανατηφόρο έκβαση.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία του Aspergillus, το οποίο παράγει μια θανατηφόρα οργανική ένωση, αφλοτοξίνη. Διεισδύοντας στα εσωτερικά όργανα των ζώων ή των ανθρώπων, ο μύκητας προκαλεί επίσης ασπεργίλλωση - μια ασθένεια που επηρεάζει το οπτικό, το βρογχοπνευμονικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα στελέχη του Penicillium μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη της οτομυκησίας - παθολογικών καταστάσεων μεμβρανών τυμπάνου, δέρματος ακουστικών καναλιών.

Επιβλαβείς μούχλα αυτά τα είδη και για τα νύχια: εισχωρεί στον τελευταίο δομή, τα παθογόνα προκαλούν την εμφάνιση oniholizisa - ασθένεια, που συνοδεύεται από πλάκες της απόσπασης από τον ιστό δάχτυλο.

Σπόρια Alternaria spp., Πτώση στο δέρμα - ένας παράγοντας που προκαλεί φαιογιαφομυκητίαση (ειδικά σε ασθενείς με HIV λοίμωξη). Με τη συνεχή εισπνοή των μυκηλιακών στοιχείων αυτού του τύπου, ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει αλλεργική ρινίτιδα, μια δυνητικά θανατηφόρα σοβαρή μορφή βρογχικού άσθματος.

Στα παιδιά που βρίσκονται σε μολυσμένες εγκαταστάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχουν: επιδείνωση αλλεργικών αντιδράσεων, γενική εξασθένιση του σώματος, απόκλιση από τους κανόνες της Ig (ανοσοσφαιρίνη) Ε.

Για να αξιολογήσει τη μικροβιολογική σύνθεση του αέρα στο διαμέρισμα θα βοηθήσει ειδικές συσκευές. Εάν υπάρχει παρουσία επιβλαβών σπόρων, καθαρίστε αμέσως τα προσβεβλημένα αντικείμενα και αποφύγετε πιθανές πηγές κινδύνου.

Η ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης παθολογιών και η διατήρηση της υγείας τους θα επιτρέψει έγκαιρα προληπτικά μέτρα: τον αερισμό και τον τακτικό καθαρισμό των χώρων, την τήρηση των βέλτιστων τιμών σχετικής υγρασίας στο διαμέρισμα.

Στην καταπολέμηση της μούχλας στο σπίτι θα βοηθήσει αντισηπτικό

Τα σπίτια ή διαμερίσματα μπορεί να δει αρκετά συχνά στους τοίχους στα δωμάτια, το μπάνιο, το ανώτατο όριο της κουζίνας ή τους τοίχους σημεία της μαύρης μούχλας (μύκητα). Το φάσμα χρωμάτων του καλουπιού μπορεί να είναι διαφορετικό. Οι μικροσκοπικοί σπόροι κατοικούν στη γη, στο νερό, στον αέρα, σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες. Υπό ευνοϊκές συνθήκες, πολλαπλασιάζονται ενεργά. Αυτός ο μύκητας όχι μόνο εκλύει μια δυσάρεστη οσμή, αλλά είναι επίσης πολύ τοξικός. Ως εκ τούτου, Είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Μούχλα μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες - αλλεργίες, λαρυγγίτιδα, δερματίτιδα, άσθμα, στοματίτιδα, επιπεφυκίτιδα, κ.λπ. Επίσης, οι τοξικές ουσίες που εκπέμπονται από το καλούπι προκαλούν εμετό, πονοκέφαλο, κόπωση, ζάλη. Μούχλα μύκητας δεν επηρεάζει μόνο τα υλικά από ξύλο, αλλά και να πάρει στο σκυρόδεμα, πέτρα ή τούβλο, η συζήτηση σταδιακά καταστρέφει τη δομή τους, τη βλάστηση σε μικρά σκέλη.

Η ενεργός αναπαραγωγή του καλουπιού επηρεάζει, όπως είναι γνωστό, μια αυξημένη ποσότητα υγρασίας στις εγκαταστάσεις κτιρίων και κατασκευών. Εάν η υγρασία του αέρα είναι πάνω από 95%, τότε ο υδρατμός συμπυκνώνεται στις επιφάνειες, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή του μύκητα. Συχνά βρήκαν μύκητα στην τουαλέτα, στην κουζίνα, στο μπάνιο. Επιπλέον, αν το δωμάτιο δεν αερίζεται, η έλλειψη εξαερισμού είναι ένα άλλο πρόσχημα για το καλούπι να βρει έναν άνετο βιότοπο. Στην κατασκευή κτιρίων κατά παράβαση των προτύπων, η κατάψυξη των τοίχων και η υπερψύξη των τοίχων με περαιτέρω συμπύκνωση υδρατμών σε αυτά εξασφαλίζουν τον ταχύ πολλαπλασιασμό του μύκητα.

Οι λόγοι για την εμφάνιση του καλουπιού στο δωμάτιο είναι πολλές. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η εμφάνισή του, δηλαδή να εξαλειφθούν οι αιτίες. Αλλά εάν εμφανίστηκε, τότε είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε με διαφορετικά μέσα και μεθόδους. Με ευκολία απομάκρυνση του μύκητα θα βοηθήσει ABEDIS 06. Αυτή η αξιοσημείωτη αντισηπτικό είναι ασφαλές για τον άνθρωπο, την καταπολέμηση ενεργά όχι μόνο μύκητες, αλλά και με την λειχήνες, βρύα, φύκια, τα οποία εμφανίζονται στους τοίχους υπόγειο, γύψο, στέγες αμιαντοτσιμέντου που καλύπτονται, μονοπάτια από σκυρόδεμα, κεραμικά πλακάκια. Το αντισηπτικό ABEDIS 06 όχι μόνο απομακρύνει σπόρια από οργανικές επιδρομές, αλλά αποτρέπει επίσης την εμφάνισή τους.

Μαύρο μούχλα στο σπίτι: πώς να αγωνιστεί και να αποφευχθεί η εμφάνιση

Με μαύρο μούχλα, αυτό συμβαίνει. Αρχικά δεν θα το παρατηρήσετε, αλλά όταν το βρείτε, θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα, τόσο με την απομάκρυνση ενός ανεπιθύμητου επισκέπτη όσο και με την υγεία. Γιατί εμφανίζεται το μαύρο μούχλα, πώς να το αποφύγετε και τι να κάνετε για να το καταστρέψετε - διαβάστε σε αυτό το άρθρο.

Γιατί το Aspergillus φαίνεται μαύρο;

Τώρα υπάρχουν αρκετές ποικιλίες καλούπι, αν και όλοι έχουν τις ίδιες αιτίες εμφάνισης. Έτσι, η πρώτη θέση καταλαμβάνεται από τον ανεπαρκή αερισμό: σε δωμάτια όπου ο αέρας στασταίνει, το καλούπι εμφανίζεται εξαιρετικά γρήγορα και αναπαράγεται εξίσου γρήγορα. Συνήθως, αυτό οφείλεται στον ανεπαρκή αερισμό στο διαμέρισμα στο μπάνιο και στην κουζίνα.

Η δεύτερη θέση στην αξιολόγηση των λόγων καταλαμβάνεται από την υψηλή υγρασία. Όπως γράψαμε ήδη σε ένα από τα άρθρα, ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας στα δωμάτια συμβάλλει στην εμφάνιση συμπυκνωμάτων. Είναι το τελευταίο που είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την αναπαραγωγή μυκητιακών βακτηρίων και την ταχεία ανάπτυξή τους. Και πάλι, αυτό ισχύει κυρίως για το μπάνιο και την κουζίνα. Αυτό επίσης συχνά εκδηλώνεται σε γκαράζ, κελάρια και κελάρια.

Τρίτη θέση λαμβάνει μια απότομη πτώση θερμοκρασίας. Αυτό συμβαίνει συχνά σε νέα σπίτια, όταν τα κονιάματα στους τοίχους δεν έχουν στεγνώσει μέχρι το τέλος. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει επίσης μια συμπύκνωση στους τοίχους, η οποία, όπως εξηγήσαμε, συμβάλλει στην ανάπτυξη μούχλας στις διασταυρώσεις του τοίχου από το δρόμο με οποιοδήποτε άλλο.

Πού συχνά εμφανίζεται το μαύρο μούχλα;

Μην πάτε πολύ για να μαντέψετε αμέσως: το καλύτερο μέρος στο διαμέρισμα για την εμφάνιση των καλουπιών είναι το μπάνιο. Κακός εξαερισμός, υψηλή υγρασία, συχνά κλειστή ή καλυμμένη πόρτα στο μπάνιο - ιδανικές συνθήκες για τη διαμάχη. Συνήθως, το μαύρο μούχλα στο μπάνιο εμφανίζεται στις αρθρώσεις μεταξύ των κεραμιδιών, στο σφραγιστικό μεταξύ του μπάνιου και του τοίχου, στους τοίχους και μερικές φορές κάτω από το ίδιο το κεραμίδι.

Στη δεύτερη θέση, η οποία είναι λογική - η κουζίνα. Αυτό το δωμάτιο μπορεί να έχει ένα αδύναμο εκχυλίσματος, αν δεν είναι απαραίτητο να χωριστά και συχνές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας λόγω μαγειρέματος, καθώς και τα σταθερά το πλύσιμο των πιάτων και ξήρανση προστέθηκαν σε ευνοϊκές συνθήκες για τη φόρμα. Πολύ συχνά, η εμφάνισή του προκαλεί ακόμη και κουρέλια, τα οποία σε τσαλακωμένη μορφή δεν έχουν χρόνο να στεγνώσουν. Οι διαφορές δεν εμφανίζονται πάντα σε εμφανή σημεία - η κουζίνα της οδηγεί τους θερμότητα και την υγρασία, και αυτό μπορεί να γίνει σε χώρους που ελέγχει τους ανθρώπους σπάνια ή καθόλου ελέγχους. Πολλοί κάτοικοι έχουν επανειλημμένα συναντήσει μούχλα την εποχή των καλλυντικών ή μεγάλων επισκευών της κουζίνας.

Κάποιοι από εμάς θυμούνται ότι στο χωριό, ανάμεσα στα κουφώματα δεν υπάρχει κανένας όχι, και θα μαυρίζει το μαύρο μούχλα. Αυτό είναι ένα άλλο καλό μέρος για την ανάπτυξή του, γιατί λόγω της έλλειψης στεγανότητας των πλαισίων, παρατηρείται η απότομη πτώση της θερμοκρασίας που αναφέρθηκε στις αιτίες της εμφάνισης του καλουπιού.

Επιπλέον, μην ξεχάσετε τα γκαράζ, τα κελάρια, τα κελάρια - υπάρχει ένας μύκητας σχεδόν μόνιμος επισκέπτης, ακριβώς λόγω της στασιμότητας του αέρα και της αδυναμίας αερισμού του δωματίου. Τα προβλήματα που μπορεί να σχετίζονται με αυτό βρίσκονται στην αλλοίωση των λαχανικών που αποθηκεύονται σε υπόγεια. Τέτοιες τροφές θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για φαγητό. Επιπλέον, στα γραφεία, τα κελάρια και τα κελάρια, οι διαφορές έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους τοίχους, τις ραφές και τις οροφές. Εάν αισθάνεστε μια υγρή μυρωδιά μούσμουλα, τότε αξίζει να αρχίσετε αμέσως να ψάχνετε για εστίες μούχλας.

Μαύρο μούχλα στους τοίχους: επιρροή στην υγεία και στο σπίτι

Η εμφάνιση της μαύρης μούχλας στο σπίτι στην αρχή, αλλά η αισθητική επίδραση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως προφανής, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσει να ξεφλουδίζει ταπετσαρία, σήψη ξύλο, χρώμα να ξεφλουδίσει και να πέσει, ακόμη και συγκεκριμένα την ταχύτητα επίστρωσης μπορεί να χάσουν τις περιουσίες τους. Το μαύρο Aspergillus έχει καταστρεπτική επίδραση σε όλες τις επιφάνειες πάνω στις οποίες εδράζεται. Πραγματικά και στο δέρμα; Ναι, τα σπόρια των μυκήτων μεταφέρονται εύκολα στον αέρα και μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στο δέρμα ενός ατόμου και όταν εισπνεύσουν μέσα. Ο αυθόρμητος βήχας, ο κνησμός του δέρματος, η υποβάθμιση της ευεξίας, το εξάνθημα και η ερυθρότητα είναι μερικά από τα συμπτώματα της εγγύτητας του καλουπιού. Μερικές φορές οι γιατροί ξοδεύουν πολύ χρόνο για να εντοπίσει την κύρια πηγή της ασθένειας, έτσι ώστε οι ασθενείς που μπορεί να στεγάσει την εστία μαύρη φόρμα, είναι καλύτερο να ενημερώσει τον ειδικό. Διαφορετικά, βάλτε το πρότυπο για αυτές τις περιπτώσεις, η ατοπική δερματίτιδα, και θα σας περιποιηθεί με μια σειρά από κρέμες, όταν η αιτία θα πρέπει να καλύπτονται καθόλου στο άλλο.

Αν μιλάμε για την εσωτερική κατάσταση ενός ατόμου, πρώτα απ 'όλα οι ελαφριές θα γίνουν αισθητές. Κατ 'αρχάς θα είναι ένα βήχα που sprogressiruet σε χρόνια βρογχίτιδα, αν οι ανθρώπινες συνθήκες παραμονής δεν αλλάζει τους - διαβάστε «δεν καθαρίσετε τα καλούπια» - και τότε τα πάντα θα μπορούσαν να καταλήξουν με άσθμα. Ορισμένα φάρμακα που συνταγογραφούνται σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φέρουν προσωρινή ανακούφιση, αλλά δεν θα σας απαλλάξουν από την ασθένεια.

Πηγαίνετε μπροστά - να πάρει στο στομάχι, ο μύκητας θα προκαλέσει εύκολα μια αλλεργία στο μαύρο μούχλα. Ο αριθμός των ασθενών ρινίτιδας αυξάνεται καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Τα σπόρια δεν πρέπει να βρίσκονται στον αέρα για να εισέλθουν στο ανθρώπινο σώμα - το κάνουν εύκολα μέσα από αλλοιωμένα τρόφιμα. Πόσο συχνά πετάτε εντελώς ψωμί, επηρεασμένο από μούχλα μόνο στη μία πλευρά; Πολύ συχνή εικόνα: σε τέτοιες περιπτώσεις, πολλοί απλά κόβουν το πάσχον μέρος και ο άλλος είναι νόστιμος για δείπνο. Έτσι, αυτό το άλλο, το άλλο μέρος είναι επίσης μολυσμένο με σπόρια μούχλα, αλλά είναι απλά αόρατο. Πετάξτε το φαγητό εξ ολοκλήρου, ακόμα κι αν τα σημάδια της ήττας εμφανίστηκαν και είναι ελάχιστα αισθητά.

Μυκοτοξίνες: τι είναι αυτό;

Μιλώντας για την επίδραση του μαύρου Aspergillus στο ανθρώπινο σώμα, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε μια τέτοια έννοια, όπως οι μυκοτοξίνες, οι οποίες είναι τοξικές ουσίες που παράγονται από τη μούχλα. Ένα μάλλον επικίνδυνο δηλητήριο για ένα άτομο που προκαλεί μια αλλαγή στα εσωτερικά όργανα και επηρεάζει επίσης πολύ το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχει μια άποψη ότι οι μυκοτοξίνες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του καρκίνου. Η εμφάνιση μυκοτοξινών στο ανθρώπινο σώμα ή η μυκοτοξίκωση συνήθως συμβαίνει αμέσως μετά την κατανάλωση προϊόντων που επηρεάζονται από τη μούχλα: καρύδια, φασόλια, μπύρα, κρασί και άλλα.

Υπάρχει σοβαρότερος κίνδυνος από τη μυκοτοξική, αφλατοξίνες. Αυτές είναι οι ίδιες τοξικές ουσίες που παράγονται, κατά κανόνα, από σπόρια μούχλας από καρύδια και καλαμπόκι. Αυτές οι ουσίες είναι πολύ επικίνδυνες για τα ζώα και τα μικρά παιδιά. Ενηλίκων σώμα είναι σε θέση να ξεπεράσει την επίδραση του δηλητηρίου, αλλά τα παιδιά δεν έχουν τόσο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι ώστε τα πρώτα σημάδια της δηλητηρίασης φαίνεται μετά από 20 λεπτά: ο πόνος του ήπατος, πονοκέφαλος, πιθανή σπασμούς και στη συνέχεια - αυτό είναι μια άμεση νύξη να καλέσει ασθενοφόρο.

Γενικά, η επίδραση των σπόρων μούχλας στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη. Το σώμα θα κουραστεί απλά να αγωνιστεί στην αιώνια παρουσία του ιού μέσα, και θα αρχίσουν μόνιμοι πονοκεφάλοι, μείωση της δύναμης και μείωση της ανοσίας κατ 'αρχήν. Ας εξετάσουμε λοιπόν το βασικό ερώτημα αυτού του άρθρου.