Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριού με τα χέρια σας: πτερύγια, λεπίδες

Η δημιουργία ροής αέρα με υψηλή πυκνότητα είναι δυνατή με διάφορους τρόπους. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι ένας ακτινικός ανεμιστήρας ή "σαλιγκάρι". Διαφέρει από τα άλλα όχι μόνο στη μορφή, αλλά και στην αρχή της εργασίας.

Συσκευή και σχεδιασμός του ανεμιστήρα

Για την κίνηση του αέρα, μερικές φορές δεν επαρκεί για την πτερωτή και την μονάδα ισχύος. Σε περιορισμένο χώρο πρέπει να χρησιμοποιείται ένας ειδικός εξοπλισμός εξάτμισης. Είναι ένα σπειροειδές σώμα, το οποίο λειτουργεί ως κανάλι αέρα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ή μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο μοντέλο.

Παρέχεται μια ακτινική πτερωτή για να σχηματίσει τη ροή στη δομή. Συνδέεται με τη μονάδα ισχύος. Οι λεπίδες του τροχού έχουν καμπυλωτό σχήμα και δημιουργούν μια εκφορτισμένη περιοχή όταν κινούνται. Λαμβάνει αέρα (ή αέριο) από τον αγωγό διακλάδωσης εισόδου. Όταν κινείται κατά μήκος του σπειροειδούς περιβλήματος, η ταχύτητα στο άνοιγμα εξόδου αυξάνει.

Ανάλογα με την εφαρμογή, ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να είναι γενικός σκοπός, ανθεκτικός στη θερμότητα ή προστατευμένος από τη διάβρωση. Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το ποσό της δημιουργούμενης ροής αέρα:

 • χαμηλή πίεση. Το πεδίο εφαρμογής είναι αίθουσες παραγωγής, οικιακές συσκευές. Η θερμοκρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους +80 ° C. Υποχρεωτική απουσία επιθετικών μέσων ενημέρωσης.
 • μέση τιμή πίεσης. Είναι μέρος του εξοπλισμού εξόρυξης για την απομάκρυνση ή τη μεταφορά υλικών μικρού κλάσματος, πριονίδια σιτηρών,
 • υψηλής πίεσης. Δημιουργεί την εισροή αέρα στη ζώνη καύσης του καυσίμου. Εγκαθίσταται σε πολλούς τύπους λεβήτων.

Η κατεύθυνση κίνησης των λεπίδων καθορίζεται από το σχεδιασμό και, ειδικότερα, από τη θέση του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Εάν βρίσκεται στην αριστερή πλευρά - ο δρομέας πρέπει να γυρίζει δεξιόστροφα. Ο αριθμός των λεπίδων και η καμπυλότητα τους λαμβάνεται επίσης υπόψη.

Για ισχυρά μοντέλα, πρέπει να κάνετε μια αξιόπιστη βάση με τα χέρια στο σώμα. Η βιομηχανική μονάδα θα δονείται έντονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή καταστροφή της.

Αυτο-κατασκευασμένο

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε τον λειτουργικό σκοπό του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα. Εάν είναι απαραίτητο για τον αερισμό ενός συγκεκριμένου μέρους του δωματίου ή του εξοπλισμού - το κύτος μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά. Για να ολοκληρωθεί ο λέβητας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικό στη θερμότητα χάλυβα ή να το φτιάξετε από ανοξείδωτο χάλυβα με το χέρι.

Πρώτον, υπολογίζεται η ισχύς και προσδιορίζεται ένα σύνολο στοιχείων. Η καλύτερη επιλογή είναι να αποσυναρμολογήσετε το σαλιγκάρι από τον παλιό εξοπλισμό - κουκούλα ή ηλεκτρική σκούπα. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου κατασκευής είναι η ακριβής αντιστοίχιση της ισχύος της μονάδας ισχύος και των παραμέτρων της γάστρας. Ο ανεμιστήρας του σαλιγκάρι γίνεται εύκολα με το χέρι μόνο για ορισμένους εφαρμοσμένους σκοπούς ενός μικρού εργαστηρίου στο σπίτι. Σε άλλες περιπτώσεις συνιστάται να αγοράσετε ένα ήδη κατασκευασμένο βιομηχανικό μοντέλο ή να πάρετε ένα παλιό από το αυτοκίνητο.

Η διαδικασία είναι να φτιάξετε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα με τα χέρια σας.

 1. Υπολογισμός συνολικών διαστάσεων. Εάν η συσκευή πρόκειται να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο - να παρέχετε ειδικές φλάντζες αποσβεστήρα για την αντιστάθμιση των κραδασμών.
 2. Κατασκευή της υπόθεσης. Ελλείψει έτοιμης κατασκευής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά φύλλα, χάλυβας ή κόντρα πλακέ. Στην τελευταία περίπτωση, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σφράγιση των αρθρώσεων.
 3. Σχέδιο εγκατάστασης της μονάδας ισχύος. Περιστρέφει τις λεπίδες, οπότε επιλέξτε τον τύπο της μονάδας δίσκου. Για μικρές κατασκευές, χρησιμοποιείται ένας άξονας που συνδέει τον μειωτήρα κινητήρα με τον δρομέα. Σε ισχυρές εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται ένας ιμάντας κίνησης.
 4. Συνδετήρες. Αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικό περίβλημα, για παράδειγμα, ένας λέβητας - κάνει πλάκες σχήματος U. Σε σημαντικές ικανότητες θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη και τεράστια βάση.

Αυτό είναι το γενικό σχήμα με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε τη φυγόκεντρη μονάδα λειτουργίας με τα δικά σας χέρια. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις της ερμητικής σφράγισης του κύτους, καθώς και να εξασφαλίζετε αξιόπιστη προστασία της μονάδας ισχύος από πιθανή μόλυνση από σκόνη και συντρίμμια.

Κατά τη λειτουργία, ο ανεμιστήρας θα είναι πολύ θορυβώδης. Θα είναι προβληματικό να μειωθεί αυτό, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθμιστεί η δόνηση του σώματος κατά τη διάρκεια της κίνησης των ροών του αέρα με τα χέρια σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεταλλικά και πλαστικά μοντέλα. Το δέντρο μπορεί να μειώσει εν μέρει τον ήχο υποβάθρου, αλλά έχει μικρή διάρκεια ζωής.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία κατασκευής μιας θήκης από φύλλα PVC:

Επισκόπηση και σύγκριση μοντέλων έτοιμων προς παραγωγή

Λαμβάνοντας υπόψη τον ακτινικό ανεμιστήρα ενός σαλιγκαριού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το υλικό κατασκευής: η χυτευμένη θήκη από αλουμίνιο, φύλλο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Το μοντέλο επιλέγεται με βάση συγκεκριμένες ανάγκες, ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα ενός μοντέλου παραγωγής σε μια καλουπωμένη περίπτωση.

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας: οι ιδιαιτερότητες της συσκευής και η αρχή λειτουργίας της συσκευής

Με την ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα, ένας μεγάλος αριθμός τεχνολογικών διαδικασιών απαιτούσε υποχρεωτική παροχή αέρα. Η οικιακή σφαίρα δεν έμεινε στην άκρη. Προκειμένου να εξασφαλιστούν ορισμένοι τύποι επικοινωνιών, απαιτείται τακτική παροχή καθαρού αέρα.

Μια κομψή λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας, ο οποίος είναι σε θέση να εγχέει αυτόνομα την απαιτούμενη ποσότητα μάζας αέρα.

Μηχανισμοί έγχυσης και αραίωσης

Ο ανεμιστήρας είναι μια μηχανική δομή ικανή να επεξεργάζεται τη ροή του μίγματος αερίου-αέρα αυξάνοντας την ειδική ενέργεια του για μεταγενέστερη κίνηση. Μια τέτοια αρχιτεκτονική της μονάδας παρέχει την ευκαιρία να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα της πίεσης ή της αραίωσης του αερίου εργασίας στο διάστημα μέσω αύξησης ή μείωσης της πίεσης, αντίστοιχα (μηχανισμός μετατροπής ενέργειας).

Με την πίεση του αερίου εννοούμε μια ατελείωτη διαδικασία χαοτικής κίνησης των μορίων του αερίου, που χτυπάει τους τοίχους ενός κλειστού χώρου και δημιουργεί πίεση σε αυτά. Κατά συνέπεια, όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα αυτών των μορίων, τόσο μεγαλύτερες είναι οι επιπτώσεις και τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση. Η πίεση του αερίου είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αερίου.

Από την άλλη πλευρά, κάθε αέριο έχει δύο επιπλέον παραμέτρους: όγκο και θερμοκρασία. Όγκος - ο χώρος που πλήρωσε το αέριο. Η θερμοκρασία του αερίου είναι ένα θερμοδυναμικό χαρακτηριστικό που συνδέει την ταχύτητα των μορίων και την πίεση που παράγεται από αυτά. Αυτές οι τρεις "φάλαινες" είναι η μοριακή-κινητική θεωρία, η οποία αποτελεί τη βάση για την περιγραφή όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την επεξεργασία των αερίων και των μιγμάτων αερίων.

Η διαδικασία της έγχυσης είναι μια εξαναγκασμένη συγκέντρωση μορίων σε ένα κλειστό χώρο πάνω από έναν ορισμένο κανόνα. Για παράδειγμα, η γενικά αποδεκτή πίεση αέρα στην επιφάνεια της γης είναι περίπου 100 kPa (10 5 κιλά Pascal) ή 760 mm Hg. Art. (χιλιοστόμετρα υδραργύρου). Με την αύξηση του υψομέτρου πάνω από την επιφάνεια της Γης, η πίεση γίνεται λιγότερο, ο αέρας γίνεται αραιός.

Η αραίωση είναι η αντίστροφη διαδικασία της έγχυσης, κατά την οποία τα μόρια εγκαταλείπουν το κλειστό σύστημα. Ο όγκος παραμένει ο ίδιος και ο αριθμός των μορίων μειώνεται πολλές φορές, συνεπώς μειώνεται η πίεση.

Το φαινόμενο της έγχυσης είναι απαραίτητο για την αναγκαστική κίνηση του αέρα. Μια παραλλαγή της κίνησης του αέρα μέσω του αποτελέσματος αραίωσης είναι δυνατή: για να αποκατασταθεί η ισορροπία της πίεσης σε ολόκληρο το σύστημα, τα μόρια μετακινούνται από την πιο συγκεντρωμένη περιοχή των μορίων στο λιγότερο συγκεντρωμένο. Με αυτό τον τρόπο, τα μόρια αερίου κινούνται.

Υπάρχει μια ποικιλία διατάξεων των συστημάτων εξαερισμού, αλλά μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες σύμφωνα με ορισμένες παραμέτρους.

 1. Με ραντεβού. Υπάρχουν οπαδοί γενικού και ειδικού σκοπού. Οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται για συμβατική διαδρομή αερίου. Ειδικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται για πνευματικές μεταφορές, μεταφορά επιθετικών και εκρηκτικών μιγμάτων αερίων.
 2. Για σταθερότητα. Υπάρχουν μικρές, μεσαίες και υψηλές ειδικές τροχούς ταχύτητας με λεπίδες.
 3. Από την περιοχή πίεσης. Τα γνωστά συστήματα παραγωγής είναι χαμηλά (μέχρι 1 kPa), μέτρια (1-3 kPa), υψηλή (πάνω από 3 kPa) πίεση.

Ορισμένες βιομηχανικές και οικιακές διαδικασίες με τη χρήση ανεμιστήρων εμφανίζονται σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, οπότε ο εξοπλισμός παρουσιάζεται στις κατάλληλες απαιτήσεις. Έτσι, μπορούμε να μιλήσουμε για συσκευές σκόνης, αδιάβροχες, ανθεκτικές στη θερμότητα, ανθεκτικές στη διάβρωση, σπινθήρες και συσκευές αφαίρεσης καπνού και συμβατικούς ανεμιστήρες.

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας

Το σύστημα φυγοκεντρικού σχεδιασμού είναι ένας μηχανισμός έγχυσης με ακτινική αρχιτεκτονική που μπορεί να δημιουργήσει πίεση οποιουδήποτε εύρους. Προορίζεται για τη μεταφορά αερίων ενός και πολλών ατομικών αερίων, συμπεριλαμβανομένων των χημικά "επιθετικών" ενώσεων.

Η συσκευή του σύγχρονου φυγοκεντρικού ανεμιστήρα

Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας είναι μια συσκευή μηχανικού τύπου που μπορεί να λειτουργήσει με ρεύματα αέρος ή αερίου που έχουν χαμηλό επίπεδο αύξησης της πίεσης. Η περιστρεφόμενη πτερωτή εξασφαλίζει την κίνηση των αέριων μαζών. Το σύστημα εργασίας συνίσταται στο γεγονός ότι η κινητική ενέργεια αυξάνει την πίεση της ροής, η οποία εξουδετερώνει όλους τους αγωγούς αέρα και τα πτερύγια.

Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας είναι πολύ πιο ισχυρός από τον αξονικό ανεμιστήρα, ενώ έχει οικονομική κατανάλωση ενέργειας.

Αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να αλλάξετε την κατεύθυνση της μάζας αέρα με κλίση 90 μοιρών. Την ίδια στιγμή, κατά τη λειτουργία, οι ανεμιστήρες δεν δημιουργούν πολύ θόρυβο, αλλά λόγω της αξιοπιστίας τους, το φάσμα των συνθηκών λειτουργίας τους είναι αρκετά ευρύ.

Ορισμένες λειτουργίες

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι η αρχή του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντλεί έναν σταθερό όγκο αέρα αντί μάζας που σας επιτρέπει να σταθεροποιείτε τον ρυθμό ροής του αέρα. Επιπλέον, τέτοια μοντέλα είναι πολύ πιο οικονομικά από τα αξονικά ανάλογα και ο σχεδιασμός είναι απλούστερος.

Σχήμα φυγοκεντρικός ανεμιστήρας στοιχεία: 1 - πλήμνης, 2 - κύρια μονάδα 3 - λεπίδων 4 - Μπροστινή δίσκο 5 - λοβωτά σχάρα 6 - σώμα 7 - τροχαλία 8 - έδρανα 9 - πλαισίου, 10, 11 - φλάντζες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί αυτούς τους ανεμιστήρες για την ψύξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, οι οποίοι δίνουν την ενέργειά τους σε τέτοιο εξοπλισμό για χρήση. Αυτή η συσκευή εξαερισμού χρησιμοποιείται επίσης για τη μεταφορά μιγμάτων αερίων και υλικών στα συστήματα εξαερισμού.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα από τα συστατικά των συστημάτων θέρμανσης ή ψύξης. Αυτή η τεχνική είναι επίσης εφαρμόσιμη για τον καθαρισμό και τη διήθηση βιομηχανικών συστημάτων.

Για να εξασφαλιστεί το επιθυμητό επίπεδο πίεσης και ροής, συνήθως χρησιμοποιείται μια ολόκληρη σειρά ανεμιστήρων. Φυσικά, τα φυγοκεντρικά μοντέλα έχουν μεγαλύτερη ισχύ, αλλά παραμένουν οικονομικά (μόνο 12% του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας).

Η συσκευή του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα αποτελείται από έναν πτερωτή, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με αρκετές σειρές πτερυγίων (νευρώσεων). Στο κέντρο υπάρχει ένας άξονας που διέρχεται από όλο το σώμα. Οι μάζες του αέρα προέρχονται από την άκρη όπου βρίσκονται τα πτερύγια, και μετά από σχεδίαση περιστρέφονται κατά 90 μοίρες και στη συνέχεια, χάρη στη φυγόκεντρη δύναμη, επιταχύνουν ακόμη περισσότερο.

Τύποι μηχανισμών κίνησης

Σχέδιο του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα.

Με πολλούς τρόπους, ο τύπος κίνησης επηρεάζει τη λειτουργία του ανεμιστήρα, δηλαδή την περιστροφή των λεπίδων. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν 3:

 1. Ευθεία. Στην περίπτωση αυτή, η πτερωτή συνδέεται απευθείας με τον άξονα του κινητήρα. Η ταχύτητα των λεπίδων θα εξαρτάται από την ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα. Ως μειονέκτημα αυτού του μοντέλου, διακρίνονται τα εξής: αν ο κινητήρας δεν έχει δικό του έλεγχο ταχύτητας, τότε ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί στην ίδια κατάσταση. Αλλά εάν θεωρήσετε ότι ο κρύος αέρας έχει υψηλότερη πυκνότητα, η προετοιμασία θα εμφανιστεί μόνη της ταχύτερα.
 2. Ζώνη. Σε αυτόν τον τύπο συσκευής υπάρχουν τροχαλίες που βρίσκονται στον άξονα του κινητήρα και της πτερωτής. Ο λόγος των διαμέτρων των τροχαλιών και των δύο στοιχείων επηρεάζει την ταχύτητα των λεπίδων.
 3. Ρυθμιζόμενο. Εδώ η ρύθμιση της ταχύτητας οφείλεται στην παρουσία ενός υδραυλικού ή μαγνητικού συμπλέκτη. Η θέση του βρίσκεται ανάμεσα στους άξονες του κινητήρα και της πτερωτής. Για να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία, αυτοί οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες διαθέτουν αυτοματοποιημένα συστήματα.

Τα εξαρτήματα του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα

Σχέδιο πτερωτών φυγοκεντρικών ανεμιστήρων: α - τύμπανο, β - δακτυλιοειδές, c, d - με κωνικούς δίσκους κάλυψης, e - μονό δίσκο, ηλεκτρονικό χωρίς δίσκο.

Όπως κάθε άλλη τεχνική, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει σωστά μόνο με τα κατάλληλα στοιχεία του σχεδιασμού.

 1. Ρουλεμάν. Τις περισσότερες φορές αυτός ο τύπος συσκευής έχει έδρανα τύπου πεταλούδας γεμισμένα με λάδι. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να έχουν σύστημα ψύξης νερού, το οποίο χρησιμοποιείται πιο συχνά για την εργασία με θερμά αέρια, πράγμα που εμποδίζει την υπερθέρμανση των εδράνων.
 2. Λεπίδες και πτερύγια. Η κύρια λειτουργία των αποσβεστήρων είναι ο έλεγχος των ροών αερίου στην είσοδο και στην έξοδο. Τα ξεχωριστά μοντέλα φυγοκεντρικών εξαντλητών μπορούν να τα έχουν και στις δύο πλευρές ή μόνο με μία - την είσοδο ή την έξοδο. Οι "εισερχόμενοι" αποσβεστήρες ελέγχουν την ποσότητα αερίου ή αέρα που παραδίδεται και οι "εξερχόμενες" αντιστέκονται στη ροή αέρα που ελέγχει το αέριο. Οι αποσβεστήρες, οι οποίοι βρίσκονται στην είσοδο των λεπίδων, συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ίδιες οι πένσες βρίσκονται στον κεντρικό ομφαλό του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα. Υπάρχουν τρεις τυπικές θέσεις για τις λεπίδες:

 • οι λεπίδες κάμπτονται προς τα εμπρός.
 • τα πτερύγια είναι στραμμένα προς τα πίσω.
 • οι λεπίδες είναι ευθείες.

Στην πρώτη παραλλαγή, τα πτερύγια έχουν λεπίδες με κατεύθυνση κατά μήκος της κίνησης του τροχού. Τέτοιοι οπαδοί "δεν συμπαθούν" στερεές ακαθαρσίες σε ρεύματα airlift. Ο κύριος σκοπός τους είναι μια μεγάλη ροή με χαμηλή πίεση.

Η δεύτερη έκδοση είναι εξοπλισμένη με καμπύλες λεπίδες ενάντια στην κίνηση του τροχού. Έτσι επιτυγχάνεται ένα αεροδυναμικό κανάλι και η σχετική απόδοση της δομής. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στην εργασία με ροές αερίου χαμηλού και μέτριου επιπέδου κορεσμού με άκαμπτα εξαρτήματα. Ως συμπλήρωμα, καλύπτονται με ζημιές. Είναι πολύ βολικό ότι ένας τέτοιος φυγοκεντρικός ανεμιστήρας έχει ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων ταχύτητας. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα μοντέλα με λεπίδες καμπυλωμένες προς τα εμπρός ή ίσια, αν και οι τελευταίες είναι φθηνότερες.

Η τρίτη επιλογή έχει λεπίδες που επεκτείνονται αμέσως από το διανομέα. Αυτά τα μοντέλα έχουν ελάχιστη ευαισθησία στην καθίζηση στερεών σωματιδίων στις λεπίδες του ανεμιστήρα, αλλά παράγουν πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Έχουν επίσης γρήγορο ρυθμό εργασίας, χαμηλό όγκο και υψηλό επίπεδο πίεσης. Συχνά χρησιμοποιείται για αναρρόφηση, σε πνευματικά συστήματα για τη μεταφορά υλικών και σε άλλα παρόμοια έργα.

Τύποι φυγοκεντρικών ανεμιστήρων

Σχέδιο της διάταξης της φυγοκεντρικής αντλίας.

Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα με τα οποία κατασκευάζεται αυτή η τεχνική. Πρέπει να διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι:

  1. Η αεροδυναμική πτέρυγα. Τέτοια μοντέλα χρησιμοποιούνται ευρέως στον τομέα της συνεχούς εργασίας, όπου υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, συνηθέστερα πρόκειται για συστήματα έγχυσης και εξαγωγής. Έχοντας υψηλή απόδοση, είναι αθόρυβες.
  2. Πίσω κυρτωμένες λεπίδες. Έχουν υψηλή απόδοση. Ο σχεδιασμός αυτών των ανεμιστήρων εμποδίζει τη συσσώρευση σκόνης και μικρών σωματιδίων στις λεπίδες. Έχει μια επαρκώς ισχυρή κατασκευή, η οποία καθιστά δυνατή την εφαρμογή τους σε περιοχές με υψηλή αναστολή.
  3. Οι ραβδώσεις κάμπτονται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Υπολογίστηκε για μεγάλο όγκο μάζας αέρα με σχετικά χαμηλό επίπεδο πίεσης.
  4. Ακτινικές λεπίδες. Επαρκώς ισχυρό, μπορεί να παρέχει υψηλή πίεση, αλλά με μέσο επίπεδο απόδοσης. Οι περιστρεφόμενοι οδηγοί έχουν ειδική επίστρωση που τους προστατεύει από τη διάβρωση. Επιπλέον, τέτοια μοντέλα έχουν αρκετά συμπαγείς διαστάσεις.
  5. Οι ραβδώσεις κάμπτονται προς τα εμπρός. Προορίζονται για εκείνες τις περιπτώσεις όταν είναι απαραίτητη η εργασία με μεγάλους όγκους αέριων μαζών και παρατηρείται υψηλή πίεση. Αυτά τα μοντέλα έχουν επίσης καλή αντίσταση στη διάβρωση. Σε αντίθεση με τα μοντέλα τύπου "πίσω", οι μονάδες αυτές είναι μικρότερες. Αυτός ο τύπος πτερωτής έχει τη μεγαλύτερη ροή όγκου.
  6. Ένας τροχός κωπηλασίας. Αυτή η συσκευή είναι ένας ανοικτός τροχός χωρίς κανένα περίβλημα ή περίβλημα. Ισχύει για χώρους όπου υπάρχει πολλή σκόνη, αλλά ταυτόχρονα, δυστυχώς, τέτοιες συσκευές δεν έχουν υψηλή απόδοση. Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο ανεμιστήρας τοποθετείται συχνά σε φούρνους όπου υπάρχει πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Η επιλογή ενός φυγοκεντρικού ανεμιστήρα μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες: την καθαρότητα του "εργαζόμενου" αέρα, την εμβέλεια της επιχείρησης (αυτοκίνητο, μεταλλουργία κ.λπ.), την πυκνότητα του αέρα, το υψόμετρο και άλλα.

Σχεδίαση πτερωτής ανεμιστήρα

Κάνουμε πηνία, ανεμιστήρα πτερωτής σύμφωνα με τα σχέδια του πελάτη, συμπεριλαμβανομένων των αναλόγων πτερωτή ακτινική και αξονική ανεμιστήρες Pollrich έχουν κατασκευαστεί στο εξωτερικό μάρκες, Fläkt Ξύλο, ABB, Κλήμα, Ferrari, Aret B.W., TVM termoventilmec και άλλα.

Πραγματοποιούμε διάφορες επιστρώσεις για στροφεία: σμάλτα, ανθεκτικά στην τριβή επιχρίσματα, χημικά ανθεκτικά επιχρίσματα.

Διάρκεια κατασκευής των πτερωτών κατά μέσο όρο 2 εβδομάδες.

Διάμετρος πτερωτής κατασκευής 1600 mm. για έναν ξένο ανεμιστήρα.

Εδώ μπορείτε να αγοράσετε:

- Πτερωτές σε ακτινικούς οπαδούς

- Πτερωτές στους φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες

- Πτερωτές σε αξονικούς ανεμιστήρες

- πτερωτές σε ακτινικούς και φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες

- πτερωτές σε αξονικούς ανεμιστήρες

454084, Τσελιαμπίνσκ, ul. Valdai, 15, t./F (351) 240-02-39, 231-70-05, [email protected]

© TeploVentKom - βιομηχανικός εξαερισμός, θέρμανση αέρα, βιομηχανικός κλιματισμός, πρόληψη πυρκαγιάς 2010-2013

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν δημόσια προσφορά σε καμία περίπτωση.

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πολλά κτίρια έξω από την πόλη χρειάζονται αερισμό. Χωρίς αυτό, υγρά σπίτια και υπόστεγα, υγρά κελάρια και κελάρια, ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ένα lyuklclozetom στο οποίο δεν υπάρχει ανεμιστήρας, να το θέσω ήπια, άβολα.
Φυσικά, δεν είναι δύσκολο να εξοπλιστεί μια τουαλέτα ή ένα κελάρι με ένα ηλεκτρικό ανεμιστήρα ή ανεμιστήρα εξάτμισης, αλλά πολλά προαστιακά κτίρια δεν είναι πάντα ηλεκτρισμένα. Αλλά ο ανεμιστήρας, τον οποίο θέλω να πω στους αναγνώστες, δεν θα χρειαστεί ηλεκτρική ενέργεια - οδηγεί σε περιστροφή... μια ανεμογεννήτρια ρότορα.

Ο καθένας μπορεί να κάνει μια τέτοια συσκευή. Όλοι οι "μηχανικοί" του συνίστανται από έναν ανεμόμυλο ρότορα και έναν ανεμιστήρα 12 λεπίδων. Και οι δύο είναι εγκατεστημένες στον άξονα του συγκροτήματος εδράνου, στην ποιότητα του οποίου χρησιμοποιείται ένας δακτύλιος από τον μπροστινό τροχό του ποδηλάτου. Το τελευταίο με βίδες M4 και παξιμάδια στερεωμένα στο κέντρο του κύκλου, κομμένα από ένα φύλλο από κόντρα πλακέ πάχους 8 mm.

Ο ανεμόμυλος ρότορα συναρμολογείται από ένα ζευγάρι μισών κυλίνδρων και δύο δίσκους από κόντρα πλακέ 6 mm. Ένα καλό κομμάτι για μισούς κυλίνδρους είναι ένα παλιό αλουμινένιο τηγάνι ή κάδος. Κατάλληλο και κατάλληλο για το μέγεθος ενός πλαστικού πιάτου. Το ταψί κόβεται προσεκτικά κατά μήκος του διαμετρικού επιπέδου και στερεώνεται μεταξύ ενός ζεύγους δίσκων κόντρα πλακέ όπως φαίνεται στα σχήματα.

Summer lyuklklozet με αιολική εγκατάσταση:

1 - ανεμιστήρας ανέμου, 2 - loftclozet; 3 - σωλήνας εξαερισμού. 4 - cess

Κατασκευή ανεμογεννητριών:

1 - ανεμογεννήτρια ρότορα. 2 - ένα παξιμάδι στερέωσης μιας ανεμογεννήτριας σε έναν άξονα. 3 - συγκρότημα εδράνου (δακτύλιος από τον μπροστινό τροχό του ποδηλάτου). 4 - πτερωτή ανεμιστήρα (χαλύβδινο ή φύλλο δουρλαστίνης s2). 5 - βίδες αυτοεπιπεδώματος για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα αέρα στον αγωγό εξαερισμού (12 τεμ.). 6 - σωλήνας αερισμού (κουτί τετραγωνικής διατομής από σανίδες s20). 7 - ένα παξιμάδι στερέωσης μιας πτερωτής του ανεμιστήρα σε έναν άξονα. 8 - δέκτης (πλαστική λεκάνη). 9 - βίδες και περικόχλια M5 της στερέωσης της μονάδας έδρασης σε ένα κάλυμμα ενός δέκτη (3 πλήρεις σετ). 10 - κάλυμμα του δέκτη (κοντραπλακέ s8)

Οι μισοκύλινδροι του ρότορα του ανεμόμυλου κόβονται από ένα κατάλληλο δοχείο αλουμινίου ή κάδο

Συναρμολόγηση ανεμογεννητριών:

Πλυντήρια με 1,2 άκρες (κόντρα πλακέ, s8). 3, 4 - ημικύλινδροι του ρότορα. 5 - γωνία για την τοποθέτηση μισών κυλίνδρων και ροδέλες (6 τεμ.). 6 - στερέωση ημικαλίνων και ροδέλες (μπουλόνι M5 με παξιμάδια, 12 σετ)

Δημιουργία πτερωτής ανεμιστήρα

(Α - σφαίρα, Β - τελειωμένη πτερωτή)

Ανεμιστήρας - 12-lo-πάστα; Μπορεί να κατασκευαστεί από χάλυβα ή πάχος φύλλου duralumin περίπου 2 mm. Μετά την κατασκευή του επίπεδου κενό, κάθε πτερύγιο του στροφείου κάμπτεται δύο φορές, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, περίπου 90 μοίρες, με την κατεύθυνση κάμψη θα εξαρτηθεί από το τι χρειάζεται -pritochny ανεμιστήρα ή εξάτμισης.

Vetroventilyator εγκατασταθεί πάνω από το είδος του δέκτη, η οποία δρα ως μια μικρή πλαστική λεκάνη στο κάτω μέρος του οποίου ένα άνοιγμα κόβεται από ένα σωλήνα εξαερισμού (αμίαντος ή συνεκτικότητα των σανίδων). Η κορυφή του δέκτη (πάνω από το στροφείο του ανεμιστήρα) ανοίγματα με εγκοπές για έξοδο (ή εισαγωγής) αέρα.

Η τελική μονάδα είναι σταθερή πάνω από τον σωλήνα εξαερισμού - και συνεχώς (και εντελώς δωρεάν!) Θα αερίσει την τουαλέτα ή το κελάρι σας.

Βρήκατε λάθος; Επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter, για να μας ενημερώσετε.

Μάθημα 25. Μοντέλο της πτερωτής

Γεια σας φίλοι! Σήμερα θα χτίσουμε μοντέλο πτερωτής, που φαίνεται στο παρακάτω σχήμα. Αυτό το μοντέλο διαφέρει ελαφρώς από το μοντέλο του στροβίλου που θεωρούσα νωρίτερα στο ότι έχει λεπίδες κάθετες στη βάση, ενώ στον στρόβιλο είναι καμπύλες στο διάστημα.

Η σειρά κατασκευής ενός μοντέλου

1 Δημιουργήστε μια βάση με διάμετρο 300 mm και πιέστε τη με 10 mm.

2 Βάλουμε στη βάση ένα ακόμη κύλινδρο με διάμετρο 45 mm, συμπιεσμένο από 30 mm.

3 Σε αυτόν τον κύλινδρο κόλλησα τον επόμενο κύλινδρο - διάμετρο 50 mm, ύψος 5 mm.

4 Επιλέξτε την επιφάνεια της βάσης, δημιουργήστε μια τροχιά σκίτσου για τη κινηματική λειτουργία. Για να το δημιουργήσετε, χρησιμοποιήστε την εντολή Arc σε δύο σημεία.

5 Μέσω του τελικού σημείου του τόξου, κατασκευάζουμε το επίπεδο μέσω της κορυφής, κάθετα στην άκρη.

6 Στο επίπεδο αυτό δημιουργούμε ένα σκίτσο του προφίλ της λεπίδας πτερωτής.

7 Με την κινηματική λειτουργία σχηματίζουμε τη λεπίδα.

Ο εντοπισμός της διάταξης στο ομόκεντρο πλέγμα δημιουργεί τις υπόλοιπες 8 λεπίδες.

8 Στο επίπεδο XY, δημιουργήστε ένα σκίτσο για τις εγκοπές στις λεπίδες.

Κόψτε τη λειτουργία Cut με περιστροφή.

9 Κόψτε το πλεονάζον υλικό από τις λεπίδες.

10 Δημιουργήστε σκίτσα μικρογραφιών.

Και διαμορφώνουμε τις προεξοχές - το ύψος των 15 mm, το πλάτος (λεπτό τοίχωμα - 3 mm).

11 Δημιουργούμε τις υπόλοιπες προβολές κατά μήκος του ομόκεντρου πλέγματος.

12 Δημιουργούμε το εσωτερικό περίγραμμα του τμήματος: το πρώτο είναι διάμετρος 40 mm, βάθος 40 mm, το δεύτερο - διάμετρος 35 mm, βάθος 5 mm.

Τελειωμένο μοντέλο πτερωτής έχει ως εξής.

Render μοντέλα πτερυγίων, στο πρόγραμμα Keyshot

Ένα εκπαιδευτικό βίντεο για το κτίριο πτερύγια.

Πτερωτή φυγοκεντρικού ανεμιστήρα

# 1 Stels

# 2 Gideon

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Πόλη: straingers στο ku
  • Όνομα: Ραβίνος

  # 3 viter50

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Πόλη: Περιφέρεια Rostov г. Красный Сулин
  • Όνομα:

  Stels (4 Ιουλίου 2010 - 22:22) έγραψε:

  # 4 Zuvs

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα Πόλη: Rostov on Don
  • Όνομα: Олег

  Δημοσίευση επεξεργασία από Zuvs: 04 Ιούλιος 2010 - 22:29

  # 5 Gideon

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Πόλη: straingers στο ku
  • Όνομα: Ραβίνος

  # 6 Mishin Nicholas

  # 7 SanTim

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Πόλη: χωριό στην περιοχή Τσελιάμπινσκ
  • Όνομα:

  # 8 mehanik1102

  # 9 Sergey Big

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Πόλη: Spassk-Dalniy
  • Όνομα:

  Συνημμένες εικόνες

  # 10 Stels

  Συνημμένες εικόνες

  # 11 Stels

  Ο Σεργκέι ο Μέγας (4 Ιουλίου 2010 - 23:02) έγραψε:

  # 12 Σεργκέι Μπιγκ

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Πόλη: Spassk-Dalniy
  • Όνομα:

  # 13 Σεργκέι Μπιγκ

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Πόλη: Spassk-Dalniy
  • Όνομα:

  # 14 Stels

  Ο Σεργκέι ο Μέγας (4 Ιουλίου 2010 - 23:02) έγραψε:

  # 15 mehanik1102

  Stels (4 Ιουλίου 2010 - 23:03) έγραψε:

  # 16 Stels

  Gideon (4 Ιουλίου 2010 - 21:24) έγραψε:

  # 17 Stels

  mehanik1102 (4 Ιουλίου 2010 - 23:20) έγραψε:

  # 18 kardan

  mehanik1102 (4 Ιουλίου 2010 - 23:20) έγραψε:

  Μήνυμα επεξεργασμένο από kardan: 05 Ιούλιος 2010 - 00:39

  Επισκευή εγχώριων οπαδών - με τα χέρια τους. Το ηλεκτρικό σχέδιο του ανεμιστήρα

  Αγαπητοί επισκέπτες του ιστότοπου.

  Πιστεύω ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το θέμα θα σας βοηθήσουν. Το θέμα θα εξετάσει διάφορα θέματα στον τομέα αυτό και υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με αυτό το θέμα:

  • πώς είναι τοποθετημένος ο ηλεκτροκινητήρας του εγχώριου ανεμιστήρα.
  • πώς να αντικαταστήσετε τον πυκνωτή στο ηλεκτρικό κύκλωμα του ανεμιστήρα.

  πώς να επανατυλίξετε τον στάτορα του κινητήρα ανεμιστήρα, πώς να επισκευάσετε:

  • ανεμιστήρα τοίχου.
  • ανεμιστήρας οροφής?
  • ανεμιστήρας παραθύρων;
  • εξωτερικός ανεμιστήρας;
  • ο ανεμιστήρας για μπάνιο.
  • ανεμιστήρας για την κουζίνα?
  • ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη.
  • ανεμιστήρα εξάτμισης.

  Η άμεση και πλήρης ενημέρωση των αναδυόμενων ζητημάτων που σχετίζονται με δυσλειτουργία λόγω της λειτουργίας διαφόρων τύπων ηλεκτρικών ανεμιστήρων είναι πρακτικά αδύνατη.

  Το θέμα θα επεκταθεί σταδιακά, δηλαδή, μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο, προσθήκες θα γίνουν.

  Να ενδιαφέρεστε για διάφορες πηγές πληροφοριών προς αυτήν την κατεύθυνση:

  • τεχνικές τοποθεσίες.
  • τεχνική βιβλιογραφία

  και ούτω καθεξής. Συσσωρεύστε την εμπειρία και τις γνώσεις σας.

  Έλεγχος του κινητήρα του ανεμιστήρα

  ανεμιστήρα επιφάνειας εργασίας Vitek

  Ας εξετάσουμε λεπτομερώς - πώς διεξάγεται ο έλεγχος του ηλεκτροκινητήρα του ανεμιστήρα. Για παράδειγμα, εμφανίζεται ο ηλεκτρικός κινητήρας που αντιστοιχεί στην παραλλαγή των ανεμιστήρων τραπεζιών νοικοκυριού.

  Η φωτογραφία δείχνει ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ φωτογραφία №1 του ανεμιστήρα επιφάνειας εργασίας. Προκειμένου να παρουσιάσουμε αυτό το θέμα πιο έξυπνα, η εξήγηση θα συνοδεύεται από προσωπικές φωτογραφίες διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων του ηλεκτροκινητήρα.

  Η διάγνωση ηλεκτρικών συνδέσεων αρχίζει με προκαταρκτικό έλεγχο της ίδιας της συσκευής / φωτογραφία # 2 .

  Γιατί χρειαζόμαστε μια τέτοια δοκιμή; - Ελέγξτε ότι τα καλώδια του καθετήρα δεν έχουν ρήξη. Δηλαδή, στην πράξη, συχνά μια τέτοια δυσλειτουργία της συσκευής ως διακοπή του σύρματος σε σχέση με τον ακροδέκτη ανιχνευτή / μέταλλο σε συνδυασμό με το σύρμα .

  Κατά το σπάσιμο, για ένα συγκεκριμένο τμήμα του ηλεκτρικού κυκλώματος Μετρητής οθόνης Το πολύμετρο - δείχνει "μονάδα". Εάν δύο αισθητήρες της συσκευής βραχυκυκλωθούν μεταξύ τους με το ελάχιστο εύρος αντίστασης που έχει οριστεί, η ένδειξη του οργάνου θα εμφανίσει μηδενική τιμή αντίστασης. Για αυτό το παράδειγμα, αυτό σημαίνει ότι η συσκευή λειτουργεί ελαττωματικά .

  Ελέγξτε την χωρητικότητα του πυκνωτή με το πολύμετρο

  Ας αρχίσουμε ελέγχοντας τον πυκνωτή, ο οποίος βρίσκεται στο ηλεκτρικό κύκλωμα του ηλεκτροκινητήρα φωτογραφία # 3 .

  Εδώ μπορούμε να δούμε καθαρά ότι η χωρητικότητα στο σώμα του πυκνωτή είναι:

  • 0,51 microfarads.
  • απόκλιση - + - 10% ;
  • Η επιτρεπόμενη ονομαστική τάση είναι 630 Volts.

  Για να ελέγξετε τον πυκνωτή για την παρουσία χωρητικότητας photo # 4 , πρέπει να το αποσυνδέσετε από το ηλεκτρικό κύκλωμα κόψτε τα καλώδια με ψαλίδι . Πριν από τη μέτρηση της χωρητικότητάς της, είναι απαραίτητο να εκφορτώσετε τις επαφές πυκνωτή πυκνωτή / βραχυκυκλώματος και στη συνέχεια να εκτελέσετε τη μέτρηση.

  Για μια δεδομένη χωρητικότητα πυκνωτών, το όργανο ρυθμίζεται σε μια περιοχή από 200 nanofarads έως 2 microfarads, αφού η χωρητικότητα του πυκνωτή είναι 0.51 microfarads και η καθορισμένη περιοχή αντιστοιχεί στη μέτρηση μας.

  Η απεικόνιση της συσκευής φωτογραφία # 6 όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, κατά τη μέτρηση, δείχνει ταυτόχρονα - 0,527 microfarads. Αυτός ο δείκτης χωρητικότητας αντιστοιχεί στην χωρητικότητα του πυκνωτή που υποδεικνύεται στην περίπτωση, αφού εδώ λαμβάνεται υπόψη η απόκλιση στην χωρητικότητα.

  Έτσι, όταν δοκιμάσαμε τον πυκνωτή του κινητήρα στο κύκλωμα, ήμασταν πεπεισμένοι ότι ο πυκνωτής είναι χρησιμοποιήσιμος, οι πλάκες πυκνωτών δεν έχουν σπάσει και θα πρέπει να προχωρήσουμε στους επόμενους ελέγχους.

  Έλεγχος των περιελίξεων του κινητήρα του στάτορα

  Από τις περιελίξεις του στάτη του ηλεκτρικού κινητήρα συνάγονται τέσσερα σύρματα φωτογραφία # 7 και για αυτόν τον έλεγχο πρέπει να μετρήσουμε την αντίσταση κάθε μίας από τις δύο περιελίξεις.

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ρυθμίσουμε τη συσκευή στο κατάλληλο εύρος μέτρησης αντίστασης.

  Στη συνέχεια, συνδέστε τους αισθητήρες της συσκευής σε ένα ζεύγος καλωδίων του ίδιου χρώματος όπως φαίνεται στη φωτογραφία # 8. Η ένδειξη του οργάνου σε αυτή τη μέτρηση δείχνει μια τιμή -1125, ακριβέστερα, αυτή η ένδειξη θα είναι -1, 125 kΩ.

  Κατά τη μέτρηση μιας δεύτερης περιέλιξης στάτορα του ηλεκτροκινητήρα φωτογραφία №9 , η συσκευή απεικόνισης σε αυτό το παράδειγμα, δείχνει τον αριθμό των - 803. Αυτό είναι, μάλλον, η αντίσταση των δεύτερων περιελίξεων ηλεκτρικών στάτορα του κινητήρα είναι - 803 Ω.

  Για να μετρηθεί η ολική αντίσταση των δύο περιελίξεων στάτη, ένα ζεύγος συρμάτων πρέπει να βραχυκυκλωθεί και δύο αισθητήρες να συνδεθούν με το δεύτερο ζεύγος συρμάτων. Μία τέτοια μέθοδος είναι τελική και ακριβέστερη για την αναγνώριση της ακεραιότητας ή της ασυνέχειας των δύο περιελίξεων που συνδέονται σε σειρά.

  Η απεικόνιση της συσκευής, καθώς στράφηκε προς την προσοχή μας, δείχνει την συνολική αντίσταση των δύο περιελίξεων του στάτορα του ηλεκτροκινητήρα - 1927, για να είμαστε ακριβείς - 1,927 kΩ.

  Σε κάποιο κλείσιμο στο κύκλωμα κινητήρα, η συσκευή θα υποδείξει μηδενική τιμή αντίστασης, όπως φαίνεται στην φωτογραφία Νο. 11.

  Η συσκευή του ηλεκτροκινητήρα του ανεμιστήρα

  Τι είναι λοιπόν ο ηλεκτροκινητήρας fig.12 του ανεμιστήρα της επιφάνειας εργασίας; Ο κινητήρας του ανεμιστήρα είναι ασύγχρονος, μονοφασικός, με στρογγυλεμένο στροφείο.

  Γιατί με ένα ρότορα κλουβί σκίουρου; - Ζητάς. Επειδή το ρότορα όπως φαίνεται από την φωτογραφία, γίνεται με χύσιμο λιωμένου αλουμινίου μέσα πυρήνα σχισμές, και με ένεση σε βραχυκύκλωμα δακτυλίους του - πτερύγια του ανεμιστήρα. Πιο συγκεκριμένα, δεν παρατηρείται οπτικά - η περιέλιξη του ρότορα.

  Οι λεπίδες στο ρότορα χρησιμεύουν τόσο για ψύξη όσο και για κυκλοφορία αέρα του ηλεκτροκινητήρα. Ο πυκνωτής χρησιμεύει για την αρχική μετατόπιση του δρομέα / εκκίνηση του δρομέα.

  Η ταχύτητα του ρότορα στο περιστρεφόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του στάτορα αυτού του τύπου κινητήρα είναι 1200 σ.α.λ. Η ισχύς εισόδου αυτού του κινητήρα είναι μικρή - 60 W. Η κατανάλωση ισχύος γενικά είναι συγκρίσιμη με εκείνη ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως.

  Ο ηλεκτρικός κινητήρας κατά την εκτέλεσή του είναι απλός. Η μόνη κύρια αιτία δυσλειτουργίας του κινητήρα εδώ μπορεί να είναι:

  • καύση των περιελίξεων του στάτορα.
  • αστοχία συμπυκνωτή.

  Με το ηλεκτρικό μοτέρ, το ταξινομήσαμε, αφού το αναλύσαμε διεξοδικά και τώρα βέβαια πρέπει να μάθουμε πώς να κάνουμε καλές συνδέσεις καλωδίων. Δηλαδή, είναι απαραίτητο να συνδέσετε σωστά τον ηλεκτροκινητήρα, αν ο κινητήρας είναι συνδεδεμένος λανθασμένα, ο κινητήρας απλώς θα αποτύχει.

  Σύνδεση του κινητήρα του ανεμιστήρα

  Σύμφωνα με το διάγραμμα του σχήματος 1 είναι σαφές ότι ο ηλεκτροκινητήρας του επιτραπέζιου ανεμιστήρα αποτελείται από δύο περιελίξεις:

  Αν κοιτάξετε τις φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε ότι ο στάτης αποτελείται από τέσσερα πηνία. Δηλαδή, κάθε τύλιγμα σε αυτό το παράδειγμα αποτελείται από δύο μισές περιελίξεις, έτσι να μιλήσουμε.

  Κατά τη μέτρηση της αντίστασης του πρώτου τυλίγματος, η αντίσταση ήταν - 1.125 kΩ. Κατά τη μέτρηση της αντίστασης του δεύτερου τυλίγματος, η αντίσταση ήταν - 803 ohm.

  Πρέπει να συνδέσουμε σωστά τον πυκνωτή στο ηλεκτρικό κύκλωμα του κινητήρα.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον πυκνωτή στον κινητήρα

  Έτσι, οι φίλοι, να σας υπενθυμίσω - κοιτάξουμε τη σύνδεση του κινητήρα επαγωγής μονοφασικές με κλωβό ρότορα.

  Για τη σωστή σύνδεση ενός πυκνωτή που αποτελείται από το ηλεκτρικό κύκλωμα του κινητήρα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί:

  περιέλιξη του στάτορα. Ο πυκνωτής στο κύκλωμα συνδέεται σε σειρά με την περιέλιξη εκκίνησης.

  Εδώ είναι απαραίτητο να αφομοιωθεί ότι η εκκίνηση έχει την μεγαλύτερη αντίσταση στην τιμή της και σε αυτή την παραλλαγή αυτή η αντίσταση ανέρχεται σε 1.125 kΩ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να συνδέσετε τον πυκνωτή στην περιέλιξη εργασίας - αυτό θα οδηγήσει σε καύση των περιελίξεων στάτορα του ηλεκτροκινητήρα ως αποτέλεσμα της αρχικής εμφάνισης ενός μεγάλου ρεύματος εισόδου. Από το τμήμα της ηλεκτρολόγου μηχανικού γνωρίζουμε ότι η τρέχουσα ισχύς αυξάνεται - καθώς η αντίσταση μειώνεται.

  Επισκευή ανεμιστήρα δαπέδου

  εξωτερικός ανεμιστήρας elenberg

  Γνωρίζουμε ξανά φίλους σε αυτή τη σελίδα και θεωρώ ότι είναι καθήκον μου να μοιράζομαι μαζί σας την εμπειρία και τη γνώση μου.

  Πρόσφατα, μου δόθηκε μια επισκευή για τον εξωτερικό ανεμιστήρα "Helenberg". Η επισκευή συνοδεύτηκε από την εκτέλεση προσωπικών φωτογραφιών και αυτό θα σας εξυπηρετήσει στο μέλλον με ένα μικρό εργαστήριο. Αιτία αποτυχίας εξωτερικού ανεμιστήρα στην αρχή δεν ήταν σαφές, βέβαια, ήταν απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τον ανεμιστήρα για να δείτε μερικά μέρη των ηλεκτρικών συνδέσεων.

  Για να γίνει πιο βολικό να πραγματοποιήσετε επισκευές photo # 1 , αποσυνδέστε τον ίδιο τον ανεμιστήρα από το ράφι του. Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε το προστατευτικό μεταλλικό σκελετό του ανεμιστήρα για ευκολία στη διενέργεια επισκευών photo # 2, photo # 3 .

  Στη συνέχεια, πρέπει να απελευθερώσουμε το πλαστικό κάλυμμα από τον ηλεκτροκινητήρα για να επιθεωρήσουμε πλήρως και να ελέγξουμε απευθείας τον ίδιο τον ανεμιστήρα. Δηλαδή, είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε τις βιδωτές συνδέσεις photo # 4, φωτογραφία # 5 .

  Μετά την αφαίρεση του πλαστικού καλύμματος του ηλεκτροκινητήρα, μπορούμε να επαληθεύσουμε ειδικά τον ίδιο τον κινητήρα και τον πυκνωτή στο ηλεκτρικό κύκλωμα φωτογραφία # 6 .

  Πυκνωτή Φωτογραφία №7 , που αποτελείται στο ηλεκτρικό κύκλωμα του ηλεκτρικού κινητήρα του ανεμιστήρα Elenberg όροφο - περιλαμβάνει τις ακόλουθες τιμές:

  • η χωρητικότητα του πυκνωτή είναι 0,85 microfarads.
  • η ονομαστική επιτρεπόμενη εναλλασσόμενη τάση του πυκνωτή είναι 400 βολτ

  Οι άλλες τιμές που υποδεικνύονται στον πυκνωτή δεν είναι τόσο σημαντικές για την πραγματοποίηση επισκευών. Πρέπει να ελέγξουμε τον πυκνωτή, να ρυθμίσουμε το πολύμετρο στο εύρος της μετρημένης χωρητικότητας photo # 8 . Η χωρητικότητα του πυκνωτή για το παράδειγμα μας είναι 0.85 microfarads, δηλαδή η συσκευή είναι ρυθμισμένη στην περιοχή από 200 nanofarads έως 2 microfarads.

  Η χωρητικότητα αντιστοιχεί πλήρως στην τιμή που αναγράφεται στο σώμα του πυκνωτή φωτογραφία # 9 . Όπως φαίνεται στην οθόνη του οργάνου, η χωρητικότητα κατά τη μέτρηση είναι 0,84 microfarads. Δεδομένης της ανοχής: + -5%, η χωρητικότητα δεν έχει χαθεί πλήρως και ο πυκνωτής λειτουργεί.

  Τι άλλο πρέπει να ελέγξουμε; - Φυσικά ο ηλεκτρικός κινητήρας του ανεμιστήρα φωτογραφία №10 .

  Και τι βλέπουμε εδώ; - Η οθόνη πολύμετρου δείχνει την συνολική τιμή αντίστασης για δύο περιελίξεις στάτη του ηλεκτροκινητήρα - 1215 Ohm ή πιο συγκεκριμένα - 1,2 kΩ. Συνεπώς, ο κινητήρας του ανεμιστήρα και ο συμπυκνωτής είναι σε καλή κατάσταση.

  Ποια είναι η αιτία της δυσλειτουργίας του ανεμιστήρα δαπέδου; Τι άλλο πρέπει να ελέγξουμε; Πρέπει να ελέγξουμε απευθείας το ίδιο το καλώδιο ρεύματος, καθώς και τον διακόπτη που αποτελείται από μια σειριακή σύνδεση φωτογραφία # 11 .

  Ξεβιδώνουμε τις βιδωτές συνδέσεις για να ελέγξουμε το διακόπτη ανεμιστήρα και επίσης θα χρειαστεί να ελέγξουμε το καλώδιο στη σύνδεση από το ηλεκτρικό βύσμα στη σύνδεση με τον διακόπτη φωτογραφία # 12 .

  Στη φωτογραφία αριθ. 13, μπορείτε να δείτε ότι το καλώδιο με μαύρη μόνωση σφραγίζεται από την επαφή με τον διακόπτη. Δηλαδή, ο διακόπτης για αυτό το παράδειγμα δεν συνδέεται με το ηλεκτρικό κύκλωμα του ανεμιστήρα.

  Διορθώνουμε το πρόβλημα με τη βοήθεια συγκολλητικού κασσίτερου φωτογραφία # 14 , για επισκευή που θα χρειαστεί:

  • κασσίτερος συγκόλλησης;
  • συγκόλληση οξέος ή άλλης συγκολλητικής ουσίας.
  • συγκολλητικό σίδερο.

  Στο σημείο της σύνδεσης των συρμάτων μετά τη συγκόλληση με κασσίτερο - βάλτε τα στα δόντια για μόνωση. Σε αυτή την εικόνα φωτογραφία # 15 δείχνει τη σύνδεση του πυκνωτή, αυτή η μέθοδος μόνωσης είναι απλή και βολική για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επισκευής οικιακών συσκευών.

  Έτσι επισκευάσαμε τον υπαίθριο ανεμιστήρα της Helenberg. Το σφάλμα ήταν ο απλούστερος λόγος, η ηλεκτρική σύνδεση ήταν σπασμένη - μέσω του διακόπτη ανεμιστήρα.

  Έτσι φίλοι, περνούσαμε μια μικρή εκπαίδευση - πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό πολύμετρο.

  Το θέμα θα συμπληρωθεί με πληροφορίες για διαφορετικούς τύπους οπαδών.

  Αυτό είναι όλο για τώρα.

  Με μια λέξη ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

  Η συγκόλληση του διακόπτη δεν είναι δύσκολη, αλλά χρησιμοποιεί ένα όξινο συγκολλητικό για συγκόλληση prvodochkov δεν είναι αρκετά σωστό. Το ξέπλυμα του τόπου συγκόλλησης μπορεί να μην είναι σε θέση να πλύνει όλα τα οξέα από το ακροφύσιο. Και τα υπολείμματα οξέος θα διαλύσουν αργά το σύρμα και το σύρμα θα πέσει και πάλι μακριά από το διακόπτη. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί μια ροή χωρίς οξύ - για παράδειγμα κολοφώνιο ή κάτι παρόμοιο. Καλή τύχη με αυτό το έργο.

  Γεια σε όλους! Ο διακόπτης συγκόλλησης είναι για την πρώτη κατηγορία, αλλά η εργασία μου είναι πιο περίπλοκη. Μου έδωσαν ένα οχυρό για επισκευές. Το κοίταξα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ζωντανό εκεί. Αλλά είμαι τόσο περίεργος άνθρωπος, θέλω να φτάσω στο κάτω μέρος της αλήθειας. Το γεγονός ότι σε αυτό ορισμένοι τεχνίτες διακόπτουν το πιρούνι - αυτό είναι για το pervklasnik. Άρχισα να το αποσυναρμολογώ. αλλά δεν υπάρχει καν εσωτερικό συμπυκνωτή, έχουν ήδη τραβήξει έξω. Έχω ρυθμίσει τον πυκνωτή, συνδέστε το βύσμα και ο ανεμιστήρας ξεκινάει μόνο με το χέρι και στη συνέχεια αναστρέφει ελαφρά. Άρχισα να ψάχνω στο Internet για απαντήσεις. αυτό μπορεί να είναι. Βρέθηκαν πολλές απαντήσεις. Στην περίπτωσή μου αποδείχθηκε ότι το σπάσιμο της εργασίας και του κινητήρα θερμαίνεται, πιθανώς και ο βραχυκύκλωμα της περιέλιξης. Λοιπόν, νομίζω ότι θα βρω ένα ξύρισμα, ίσως μια κακή συγκόλληση. Άρχισε να βγάζει όλα τα συμπεράσματα και τα καλώδια είναι πολύ λεπτά, μόνο 0,14 χιλιοστά. Όλα τα συμπεράσματα από τους ρόλους έγιναν δεκτά. Άρχισα να επαναφέρω τα συμπεράσματα, να κολλήσω τα απομεινάρια των συμπερασμάτων στα κλινικά που προηγήθηκαν. Οι σφιγκτήρες είναι ήδη ένα απομονωμένο μονό πυρήνα σύρμα βιδωμένο απευθείας στις περιελίξεις. Λοιπόν, πρέπει να εδραιώσουμε κάπως τα συμπεράσματα, έτσι ώστε να μην σταματούν περαιτέρω. Όλα αυτά έχουν γίνει, αλλά αν ο κινητήρας θα λειτουργήσει ή όχι, δεν είμαι σίγουρος. Υποψιάζομαι ότι στις περιελίξεις υπάρχει ακόμη ένα ερμητικό κλείσιμο. Αν ναι, τότε δεν θα είστε σε θέση να κάνετε τίποτα στο σπίτι. Η περιέλιξη του κινητήρα, και μάλιστα ένα τέτοιο καλώδιο πόνι, είναι δεσμευμένο, δεν είναι πραγματικό. Ο τύπος της περιέλιξης είναι περίπλοκος, είναι απαραίτητο να εισάγετε τις ράβδους στις αυλακώσεις του μαγνητικού κυκλώματος. Πάχος σύρμα, αυτό μπορεί ακόμα να δοκιμαστεί, και 0,14 χιλιοστά στο σπίτι δεν θα λειτουργήσει. Προσπάθησα να γυρίσω τον κινητήρα στον οποίο ο στάτορας ήταν κατασκευασμένος με τέσσερις ρόλους και δεν λειτούργησε. Μην ταιριάζουν σε όλους τους κυλίνδρους στο πλαίσιο των τροχών και πολύ σφιχτά άρχισαν να οδηγούν τα πάντα εκεί, έβγαιναν βραχυκυκλωμένα πηνία και τα πάντα, χωρίς να ταλαιπωρούνται. Έτσι θα πρέπει να πω στον πελάτη ότι ο κινητήρας δεν μπορεί να επισκευαστεί. Και στα εξειδικευμένα εργαστήρια, είναι απίθανο να γυρίσουν πίσω το μοτέρ και αν αναλάβουν αυτή την τιμή θα σπάσουν για τέτοια εργασία, ότι είναι φθηνότερο να αγοράσετε ένα νέο κατσαβίδι.

  Γεια σας. Συμφωνώ μαζί σας, η επανατύλιξη του ηλεκτροκινητήρα είναι μια επίπονη δουλειά.

  Ανεμιστήρας χαμηλού θορύβου

  Εδώ είναι η γενική άποψη ενός ανεμιστήρα TsAGI χαμηλού θορύβου (βλ. Εικόνα 1). Αποτελείται από ηλεκτρικό μοτέρ, σώμα και πτερωτή (πτερωτή). Ο ανεμιστήρας μπορεί επίσης να κατασκευαστεί χωρίς περίβλημα. Αλλά τότε δεν θα δώσει τέτοια ισχυρή ροή αέρα. Η διάμετρος του ανεμιστήρα μπορεί να φθάσει τα 400 mm.


  Αν έχετε ηλεκτρικό μοτέρ και γνωρίζετε τη μέγιστη ταχύτητά του, τότε σύμφωνα με το γράφημα (Εικόνα 2) μπορείτε εύκολα να καθορίσετε τη μέγιστη διάμετρο που μπορείτε να φτιάξετε.

  Σχεδίαση πτερωτής ανεμιστήρα

  Η εταιρεία «RusDetails», ατομικά, σύμφωνα με το παρεχόμενο δείγμα ή σκίτσο του Πελάτη, μπορεί να ετοιμάσει όλη την τεχνική τεκμηρίωση και να κάνει πτερωτή, που επί του παρόντος δεν παράγεται ή απαιτεί αλλαγές σχεδιασμού, για τη βελτίωση των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών. Το τελικό στάδιο της κατασκευής πτερωτή είναι στατική ή δυναμική εξισορρόπηση και επικάλυψη με προστατευτικό στρώμα διάβρωσης (με χρήση μαύρου χάλυβα).

  Μπορείτε να αφήσετε ένα ηλεκτρονικό αίτημα για να κάνετε πτερωτή ανεμιστήρα ή να μας καλέσετε στη διεύθυνση:

  +7 (812) 448-65-46 + 7 (812) 954-85-46

  Πτερωτή (πτερωτή) - ένα τμήμα εργασίας του ανεμιστήρα που λαμβάνει ένα περιστροφική κίνηση από τον ηλεκτροκινητήρα, λόγω της ιδιαίτερης διαμόρφωσης του οποίου περιέχεται στο κίνηση μεταθέσεως του μίγματος αερίου-αέρα, που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά: την πίεση (Ρα) και την απόδοση (m 3 / h). Τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του μείγματος αερίου-αέρα εξαρτώνται από το μέγεθος, τη διαμόρφωση πτερωτή και την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα.

  Με κατασκευή πτερωτή (πτερωτή) χωρίζονται σε:

  Για να μετακινήσετε μίγματα αερίου-αέρα με διαφορετικές ιδιότητες, πτερύγια (πτερωτές) χωρίζονται σε:

  - συμβατικές (για τη μετακίνηση μιγμάτων αερίου-αέρα που δεν περιέχουν στερεά σωματίδια).

  - ανθεκτική στη διάβρωση (για τη μετακίνηση χημικώς επιθετικών μιγμάτων αερίου-αέρα) ·

  - σκόνη (για τη μετακίνηση μιγμάτων αερίου-αέρα που περιέχουν στερεά σωματίδια).

  - ανθεκτικό στη θερμότητα (για τη μετακίνηση μιγμάτων αερίου-αέρα με αυξημένη θερμοκρασία).

  - εκρηκτικό (για τη μετακίνηση εκρηκτικών μιγμάτων αερίου-αέρα).

  Πτερωτή (πτερωτή) ο ανεμιστήρας έχει τον ακόλουθο σχεδιασμό:

  - μεταλλικό χιτώνιο (πλήμνη) είναι συγκολλημένο, βιδωτά ή καρφωμένες στο κύριο δίσκο, και να τους, με τη σειρά του, συγκολλημένα ή καρφωμένες πτερύγια, τα οποία έχουν διαφορετικό σχήμα και γωνία κλίσης.

  Πτερωτή (πτερωτή) στενά συνδεδεμένο με μεταλλικό διανομέα (διανομέας) στην άτρακτο του ηλεκτροκινητήρα ή στον άξονα του υποστηρίγματος (μονάδα εδράνου).

  Υλικό για την παραγωγή πτερύγια (πτερωτές) εξαρτάται από τη μετακίνηση του μείγματος αερίου-αέρα:

  - για τα συνηθισμένα μέσα: μαύρος και γαλβανισμένος χάλυβας, χυτοσίδηρος (σπάνια).

  - για διαβρωτικά περιβάλλοντα: ανοξείδωτος χάλυβας, πολυμερή υλικά,

  - για εκρηκτικά περιβάλλοντα: αλουμίνιο, ορείχαλκο, πολυμερή υλικά.