Αποφρακτήρας αεραγωγού αερισμού: χαρακτηριστικά υπολογισμού και κατασκευής

Σχεδόν όλα τα αποθέματα κατοικιών, τα οποία χτίστηκαν πριν από τα τέλη του περασμένου αιώνα, ήταν εξοπλισμένα με συστήματα εξαερισμού με φυσικό κίνητρο. Δεν είναι μυστικό ότι ένας τέτοιος αερισμός έχει πολλές θετικές ιδιότητες, αλλά εξαρτάται πολύ από τον καιρό. Το καλοκαίρι, με ελάχιστη πτώση πίεσης στα δωμάτια και στο δρόμο, το βύθισμα στα κανάλια αέρα σταματά πρακτικά, και αρκετά συχνά "καρφώνει" εντελώς. Κάποιοι καιρικές συνθήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του συστήματος εξαερισμού μέσω μιας απλής συσκευής που ονομάζεται εκτροπέας TsAGI.

Σε αυτή τη δημοσίευση θα μελετηθεί λεπτομερώς ο αεριζόμενος εκτροπέας Tsaga, ο οποίος αναπτύχθηκε από το Κεντρικό Αεροϋδροδυναμικό Ινστιτούτο.

Αρχή λειτουργίας και σκοπός της συσκευής

Ο εκτροπέας TsAGI χρησιμοποιείται για την αύξηση της πρόσφυσης. Επιπλέον, η ώθηση δεν είναι μόνο στο σύστημα αερισμού, αλλά στις καμινάδες. Υπάρχουν πολλές χρήσιμες ιδιότητες αυτής της συσκευής:

 • Οι εκτροπείς προστατεύουν τις καμινάδες και τους αεραγωγούς από το να εισχωρήσουν σε αυτά συντρίμμια, πουλιά και μικρά τρωκτικά.
 • Αποτρέπουν την καταβύθιση ατμοσφαιρικών κατακρημνίσεων στα συστήματα εξαερισμού και απομάκρυνσης καπνού.
 • Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται συχνά ως απαγωγείς σπινθήρων.
 • Ο εκτροπέας TsAGI προστατεύει την κεφαλή του σωλήνα από την καταστροφή.

Η αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών βασίζεται στον νόμο Bernoulli. Η ροή αέρα, που δημιουργείται από τον άνεμο, φτερά στο σχέδιο του εκτροπέα τόξου, μέσα στο οποίο δημιουργείται μια ζώνη χαμηλής πίεσης. Αυτό μειώνει την επίδραση του ατμοσφαιρικού αέρα στις μάζες του αέρα που βρίσκονται στον αγωγό εξαερισμού και διευκολύνει την εισαγωγή αέρα από την αρνητική ζώνη από το κανάλι εξαερισμού ή θέρμανσης. Έτσι, αυτή η συσκευή συμβάλλει στην αύξηση του βάρους της κουκούλας και της καμινάδας κατά 15-20%. Το σχήμα δείχνει σαφέστερα την κίνηση και τη διανομή των ρευμάτων αέρα, καθώς και ζώνες αυξημένης πίεσης "+" και χαμηλότερης "-".

Πώς είναι ο εκτροπέας τόξου

Αυτή η συσκευή είναι σχεδιασμένη με τη μορφή του τμήματος του άξονα εξαερισμού. Παρακάτω υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο δείχνει σχηματικά όλα τα στοιχεία της συσκευής.

 1. Το ακροφύσιο προσαρτάται στην κεφαλή του σωλήνα εξαερισμού.
 2. Ο διαχύτης είναι ένας κόλουρος κώνος, ο οποίος είναι προσαρτημένος στο ακροφύσιο από ένα στενό τμήμα.
 3. Ο δακτύλιος είναι το κύριο ορατό τμήμα της συσκευής, το οποίο είναι τοποθετημένο στο εξωτερικό μέρος του διαχυτήρα μέσω βραχιόνων.
 4. Η ομπρέλα προστατεύει από την είσοδο στο κανάλι των συντριμμιών και των βροχοπτώσεων. Η τοποθέτηση γίνεται από τις ίδιες αγκύλες με το δακτύλιο.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Υπολογισμοί και σχέδιο

Ο εκτροπέας TsAGI είναι μια πολύ κοινή συσκευή και μπορεί πάντα να αγοραστεί σε εξειδικευμένα καταστήματα και σε κατασκευαστικές αγορές. Επιπλέον, μπορεί να γίνει στην τάξη, που πληρώνουν για την επίδοση tinmenchiku αρκετά ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό. Αλλά μια τέτοια προσαρμογή μπορεί πάντα να γίνει ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας τους πίνακες υπολογισμού που δίνονται στην εξειδικευμένη βιβλιογραφία και στο Διαδίκτυο.

Αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή τη συσκευή τον εαυτό σας, τότε πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε το μέγεθος. Είναι απαραίτητο να απωθήσετε τη διάμετρο και το σχήμα του τμήματος του αεραγωγού. Το παρακάτω σχήμα δείχνει το γενικό σχέδιο του εκτροπέα διαφράγματος για το σχήμα κυκλικής διατομής του αγωγού.

 • δ - εσωτερική διάμετρος της κεφαλής του άξονα εξαερισμού και, κατά συνέπεια, το στενό τμήμα του διαχύτη.
 • 1,25d - ευρύ τμήμα του διαχύτη.
 • 1.2d είναι το ύψος του δακτυλίου.
 • d / 2 είναι η απόσταση από το στενό τμήμα του διαχυτήρα έως το κάτω όριο του δακτυλίου.
 • 1.2d + d / 2 = ύψος ολόκληρου του διαχύτη.
 • 2d είναι η διάμετρος του δακτυλίου.
 • 1,7d - πλάτος της ομπρέλας.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Η διαδικασία κατασκευής του εκτροπέα

Για την κατασκευή, θα χρειαστείτε ένα φύλλο από γαλβανισμένο μέταλλο. Από τα εργαλεία θα χρειαστεί ψαλίδι για μέταλλο, χάρακα, σπάτουλα, τρυπάνι και συσκευή για τη σύνδεση υλικών με πριτσίνια.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σχεδιάσετε τις απαραίτητες λεπτομέρειες για το μέταλλο.

 1. Για να το παράγετε, πρέπει να υπολογίσετε ένα πρότυπο, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο του διαχυτήρα στην ξεδιπλωμένη του μορφή με τη δεξιά γωνία του ανοίγματος. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τον τύπο p = 2πR. Για να υπολογίσετε, πάρτε τη διάμετρο του ευρέος μέρους του διαχυτήρα, πολλαπλασιάστε την τιμή κατά 3,14. Το προκύπτον ψηφίο πρέπει να διαιρείται με 10. Η προκύπτουσα τιμή θα είναι μία πλευρά του προτύπου.
 2. Οι ίδιοι υπολογισμοί γίνονται με ένα στενό τμήμα του διαχύτη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον πίνακα και αφαιρέστε από αυτό το ύψος του διαχυτήρα, μετά από αυτό, μεταφέρετε τα δεδομένα σε γαλβανισμένο φύλλο. Αυτό το πρότυπο είναι το ένα δέκατο του απαιτούμενου σχεδίου. Εφαρμόζοντας το πρότυπο μεταξύ μας 10 φορές (δεν διαιρέσαμε την τιμή 10 παραπάνω) και γραμμές γραμμών μπορείτε να δημιουργήσετε το σωστό σχέδιο αυτού του τμήματος. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε στην άκρη των 20 mm για τη σύνδεση.

Μετά από αυτό, πρέπει να κοπεί χρησιμοποιώντας μεταλλικό ψαλίδι.

Κατά την κοπή μεταλλικών μορφών αιχμηρές άκρες. Για να αποφύγετε τραυματισμούς, χρησιμοποιήστε γάντια και γυαλιά.

 • Συνδέστε τις άκρες του προϊόντος με επικάλυψη 10 mm, ανοίξτε τρύπες και στερεώστε τα πριτσίνια με πριτσίνια.
 • Μετά από όλους τους χειρισμούς, το πιο περίπλοκο μέρος ήταν ο διαχύτης. Αλλά σε αυτόν τον υπολογισμό ο εκτροπέας του βασιλιά είναι ακόμα ατελής.

  Για τους υπολογισμούς θα χρειαστεί να υπολογίσετε ορισμένα δεδομένα.

  1. Σύμφωνα με το σχέδιο, δύο διάμετροι του διαύλου αέρα = διάμετρος του δακτυλίου. Μετά από αυτό, υπολογίστε το μήκος του κύκλου χρησιμοποιώντας τον γνωστό τύπο p = 2πR και προσθέστε για την άρθρωση 20 mm. Αυτό είναι το μήκος του τεμαχίου εργασίας.
  2. Κατά σύμβαση, το πλάτος του δακτυλίου είναι 1,2 d. Για τον υπολογισμό, η διάμετρος του καναλιού αέρα πολλαπλασιάζεται επί 1,2. Η προκύπτουσα τιμή είναι το πλάτος του δακτυλίου.
  3. Μεταφέρετε τις ληφθείσες τιμές σε γαλβανισμένο φύλλο και κόψτε το τεμάχιο εργασίας. Στη συνέχεια, πρέπει να είναι λυγισμένο σε σχήμα δακτυλίου. Για τη στερέωση, πραγματοποιήστε επικάλυψη 10 mm σε κάθε πλευρά.
  4. Τρυπήστε τις τρύπες και ασφαλίστε τα άκρα του αντικειμένου εργασίας με τα πριτσίνια.

  Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε έναν κύκλο σε ένα γαλβανισμένο φύλλο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κρίσιμες διαστάσεις στο σχέδιο, πρέπει να γίνει έτσι ώστε να έχει διάμετρο 1,7-1,9d. Μεταφέρετε τη διάμετρο του δακτυλίου στο μέταλλο και από το κέντρο του κύκλου τραβούν δύο ακτίνες έτσι ώστε η γωνία μεταξύ τους να είναι 30 °. Κόψτε το τμήμα αυτό και συνδέστε τις άκρες έτσι ώστε να αποκτάται ένας κώνος με τιμή διάμετρο στην περιοχή 1,7-1,9d. Στερεώστε τις άκρες με πριτσίνια.

  Καθώς οι βραχίονες μπορούν να χρησιμοποιηθούν γαλβανισμένες λωρίδες, πλάτος 15-20 mm. Με τη μία πλευρά, στερεώστε το σφιγκτήρα στο εξωτερικό του διαχύτη και το δεύτερο, λυγίστε το έτσι ώστε τόσο ο δακτύλιος όσο και η ομπρέλα να στερεώνονται ταυτόχρονα.

  Κατά την κατασκευή του εκτροπέα TsAGI, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, αλλά εάν δεν διαθέτετε το όργανο, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε επαγγελματίες με μια τέτοια χρήσιμη συσκευή.

  Πώς να φτιάξετε έναν εκτροπέα για τον αερισμό με τα χέρια σας

  Ο εξαερισμός σε κτίριο χαμηλού ύψους διαδραματίζει σοβαρό ρόλο. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αποτελεσματική δουλειά του στα πίσω δωμάτια, στην κουζίνα, στα μπάνια. συσκευή αγωγών εξαερισμού βοηθά να λύσει το πρόβλημα εξαερισμού, αλλά αν το σύστημα δεν λειτουργεί καλά, το σπίτι δεν είναι μόνο η εξάτμιση του αέρα είναι στάσιμη, αλλά επίσης αυξάνει την υγρασία στο δωμάτιο είναι σπασμένα βέλτιστη μικροκλίμα. Στην περίπτωση αυτή, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε μια απλή συσκευή - έναν εκτροπέα. Η εγκατάστασή του θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της έλξης στον αγωγό εξαερισμού τουλάχιστον 15% τοις εκατό. Αυτή η απλή συσκευή μπορεί να κατασκευαστεί από κάθε ιδιοκτήτη ανεξάρτητα χωρίς δυσκολίες.

  Deflector αερισμού: τι είναι και πώς λειτουργεί

  Η κυκλοφορία του αέρα και επομένως η ανταλλαγή του στο σύστημα αερισμού συμβαίνει ως αποτέλεσμα της κίνησης διαμέσου των καναλιών της μάζας του αέρα, η οποία σχηματίζεται λόγω της διαφοράς της πίεσης μέσα και έξω από το σπίτι. Η λειτουργία του φυσικού συστήματος εξαερισμού επηρεάζεται σοβαρά από τις καιρικές συνθήκες. Το καλοκαίρι, όταν η πτώση πίεσης στο εσωτερικό του κτιρίου και στο δρόμο είναι ασήμαντη, η ώθηση καθίσταται ελάχιστη ή μηδενική. Αυτό το ελάττωμα εξαλείφεται εύκολα μέσω ενός εκτροπέα.

  Αυτός ο όρος σημαίνει μια απλή αεροδυναμική συσκευή, εγκατεστημένη στην κεφαλή του καναλιού στο σύστημα φυσικού εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, πράγμα που αυξάνει σημαντικά την πρόσφυση του.

  Πώς λειτουργεί ο εκτροπέας; Όταν η κεφαλή του άξονα στέκεται με έναν εκτροπέα για εξαερισμό, η ροή του αέρα, που ανακλάται από την επιφάνεια του διαχυτήρα, διακρίνεται. Ως αποτέλεσμα, γύρω από το κεφάλι, σχηματίζεται μια περιοχή εκκενωμένου αέρα, έτσι ώστε η ροή μάζας αέρα μέσα στο κανάλι να βγαίνει προς τα πάνω, σχηματίζοντας μια πρόσθετη έλξη.

  Διάφοροι τύποι εκτροπέων αερισμού σχεδιάζονται και κατασκευάζονται, μεταξύ των οποίων ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε από το Κεντρικό Ινστιτούτο Αεροϋδροδυναμικής (Deflector TsAGI) είναι απολύτως δημοφιλές. Ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για εγκατάσταση τόσο στους άξονες αερισμού όσο και στις καμινάδες.

  Ο σχεδιασμός του εκτροπέα TsAGI

  Οι πιο συνηθισμένες επιλογές για εγκατάσταση στο σύστημα εξαερισμού είναι ο εκτροπέας TsAGI. Μια απλή προσαρμογή αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Ένας διαχύτης, ο οποίος είναι ένα μέρος ενός σωλήνα που έχει τη διαμόρφωση ενός κόλουρου κώνου. Η στενή πλευρά του είναι τοποθετημένη στον αγωγό.
  2. Επικάλυψη με τη μορφή καλύπτρας ή ομπρέλας, προστατεύοντας την κοιλότητα του καναλιού από τη διείσδυση των ιζημάτων και των συντριμμιών.
  3. Ο δακτύλιος είναι προσαρτημένος στο εξωτερικό μέρος του διαχυτήρα, χρησιμοποιώντας βραχίονες.
  4. Το ακροφύσιο, τοποθετημένο στην κεφαλή του αεραγωγού.
  5. Στηρίγματα για τη στερέωση της κουκούλας.

  Deflector εξαερισμού εξαερισμού αυτού του σχεδιασμού είναι σύνηθες στην κατασκευαστική αγορά, για την αγορά της συσκευής δεν θα είναι δύσκολη. Εάν είναι επιθυμητό, ​​δεν είναι δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας, το κύριο πράγμα είναι να καθορίσετε σωστά το μέγεθος και να αγοράσετε τα απαραίτητα υλικά. Η καλύτερη επιλογή είναι γαλβανισμένη και ανοξείδωτος χάλυβας, λιγότερο συχνά, κασσίτερος και αλουμίνιο. Στην πώληση υπάρχουν προϊόντα από πλαστικό, που χαρακτηρίζονται από χαμηλές τιμές σε σύγκριση με τα μεταλλικά προϊόντα.

  Στους υπολογισμούς, όπως φαίνεται από το κύκλωμα του εκτροπέα, πρέπει να ξεκινήσουμε από την τιμή της διαμέτρου του άξονα εξαερισμού. Ως εκ τούτου, πρέπει να μετρήσετε προσεκτικά.

  Σχέδιο σχεδιασμού του εκτροπέα TsAGI

  • d είναι η διάμετρος μέσα στον αεραγωγό, ο οποίος πρέπει να αντιστοιχεί στο στενό τμήμα του διαχυτή.
  • 1,25 d - τιμή σχεδιασμού του διαχυτή στο ευρύ μέρος.
  • 1.7 d - το πλάτος της ομπρέλας.
  • 2 d - την απαιτούμενη διάμετρο του δακτυλίου.
  • 1,2 d είναι η τιμή του ύψους του δακτυλίου.
  • d / 2 είναι η απόσταση μεταξύ του στενού θραύσματος του διαχυτή και του κάτω άκρου του δακτυλίου.

  Με βάση την αποκτηθείσα τιμή της διαμέτρου του αγωγού, προσδιορίζονται όλες οι υπολογισμένες τιμές των στοιχείων της μελλοντικής συσκευής. Για να αποφευχθούν τα λάθη, είναι λογικό να συγκεντρωθεί πρώτα μια μακέτα εκτροπέα από χαρτόνι. Για το σκοπό αυτό, εφαρμόζονται σε κάθε λεπτομέρεια της συσκευής φύλλα χαρτιού και μετά το κόψιμο το μοντέλο συναρμολογείται. Εάν οι υπολογισμοί των διαστάσεων του εκτροπέα TsAGI εκτελούνται σωστά, τότε αρχίζουν να κάνουν τη συσκευή.

  1. Τα χαρτοκιβώτια χρησιμεύουν ως κλισέ για την κατασκευή μεταλλικών μερών με το χέρι. Επικαλύπτονται πάνω στο χαλύβδινο φύλλο και σχηματίζεται ένα σχέδιο κάθε τμήματος κατά μήκος του περιγράμματος. Τότε κόβονται με μεταλλικό ψαλίδι. Στις φέτες, το μέταλλο συνιστάται να κάμπτεται μέχρι 5 mm με πένσες και στη συνέχεια να χτυπάει με ένα σφυρί.
  2. Ο διαχύτης κατασκευάζεται με το δίπλωμα του τεμαχίου σε κύλινδρο, οι άκρες των οποίων στερεώνονται με βίδες ή πριτσίνια. Η συγκόλληση χρησιμοποιείται επίσης.
  3. Κατ 'αναλογία, ο εξωτερικός δακτύλιος εκτελείται και για την κουκούλα ο κώνος διπλώνεται, συνδέοντας τις άκρες.
  4. μεταλλικές λωρίδες κομμένες μέγεθος 20 × 6 cm. Ομπρέλα κουκούλα τρύπες Αφού μετράται 5 cm από την άκρη, και τη διασφάλιση της λωρίδας, λυγισμένο εκ των προτέρων κατά μήκος των μεγάλων πλευρών και το σπασμένο-off σφυρί. Οι λωρίδες είναι λυγισμένες, δίνοντάς τους σχήμα U.
  5. Η συσφιγμένη ομπρέλα συνδέεται με το διαχύτη. Περαιτέρω, η δομή που συναρμολογείται με αυτόν τον τρόπο εισάγεται στον εξωτερικό δακτύλιο.

  Ο εκτροπέας TsAGI, οι σωστές διαστάσεις και η συναρμολόγηση της συσκευής, η τοποθέτησή της πάνω στον άξονα, θα επιτρέψει να γίνει χωρίς αναγκαστικό μηχανικό αερισμό, ο οποίος λειτουργεί από το ηλεκτρικό δίκτυο και καταναλώνει ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα.

  Όταν η συσκευή είναι έτοιμη, παραμένει να την στερεώσετε στον αγωγό. Εάν πρόκειται για μεταλλικό σωλήνα, τότε, με οπές διάτρησης, ο εκτροπέας είναι προσαρτημένος σε αυτό, χρησιμοποιώντας βίδες ή μπουλόνια. Αν ο άξονας είναι κατασκευασμένος από τούβλο, τότε στερεώστε τη συσκευή με σφιγκτήρα. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν κενά μεταξύ του εκτροπέα και του καναλιού. Συνεπώς, ο σφιγκτήρας σφίγγεται σφιχτά και οι αρμοί σφραγίζονται με στεγανωτικό.

  Προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω το βύθισμα, συνιστάται η τοποθέτηση του εκτροπέα αερισμού εξαγωγής πάνω από το επίπεδο στέγης κατά 1,5 έως 2 μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή χρησιμοποιείται για τη στερέωση της συσκευής σε ένα κομμάτι σωλήνα, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται στον αγωγό εξαερισμού και στερεώνεται με μεταλλικούς σφιγκτήρες. Η διάμετρος αυτού του σωλήνα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο του κύριου άξονα του συστήματος εξαερισμού.

  Ο καλός εξαερισμός στο σπίτι εξασφαλίζει καθαρό αέρα, βοηθά στη διατήρηση άνετης θερμοκρασίας και υγρασίας. Ως εκ τούτου, κατανοώντας τι είναι ένας εκτροπέας και ο ρόλος του στον εξαερισμό, δεν υπάρχει αμφιβολία για την εγκατάσταση της συσκευής.

  Πώς είναι ο εκτροπέας TsAGI και η χρήση του: τι πρέπει να γνωρίζετε

  Η κύρια προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού είναι η παρουσία σταθερής και αποτελεσματικής ώσης. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα καθαρίσετε και θα καθαρίσετε τον αέρα στα δωμάτια που σερβίρονται. Η τοποθέτηση του εκτροπέα εμποδίζει το σύστημα να φράξει και να διατηρήσει την αρχική διάμετρο του σωλήνα διακλάδωσης, αποτρέποντας τη συσσώρευση λίπους στα εσωτερικά του τοιχώματα. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τον εκτροπέα "TsAGI" - θα δούμε για τη συσκευή του, την αρχή λειτουργίας και τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας τέτοιας συσκευής.

  Τι είναι και ποια είναι η εκτροπή αερισμού του TsAGI;

  Αρχή λειτουργίας

  Ο εκτροπέας "ΤΣΑΓΙ" είναι ένας απλός αναπνευστήρας, ο οποίος αποτελεί την ανάπτυξη του Κεντρικού Αεροδρομικού Υδραυλικού Ινστιτούτου. Η συσκευή χρησιμοποιεί φυσικούς παράγοντες αλλαγών του καιρού στη δουλειά της, αλλά μερικές φορές υπάρχει εργασία σε ένα σύστημα με μηχανικό κίνητρο. Υπάρχει ένας εκτροπέας αυτού του τύπου τόσο για τον αερισμό όσο και για τη θέρμανση. Οι επιλογές εγκατάστασης μπορούν να είναι δύο - εξωτερικές και κρυφές στο κανάλι.

  Η αρχή της δράσης του είναι να διαιρέσει τον εκτροπέα ροής αέρα, δημιουργώντας έτσι πέρα ​​από τον σωλήνα εξαερισμού ή καπνοδόχου την περιοχή εκκένωσης (χαμηλή πίεση), η οποία φυσικά αυξάνει την πρόσφυση.

  Ταυτόχρονα, η αύξηση της ώθησης συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας του εξοπλισμού εξαερισμού ή θέρμανσης που χρησιμοποιείται από τουλάχιστον είκοσι τοις εκατό. Έτσι, η διαδικασία καύσης γίνεται πιο αποτελεσματική χωρίς τη χρήση πρόσθετων καυσίμων ουσιών.

  Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Όπως κάθε άλλη τεχνική συσκευή, ο εκτροπέας "TsAGI" έχει αρκετά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

  • αποτελεσματική προστασία από τη διείσδυση των βροχοπτώσεων, της σκόνης, των εντόμων, των μικρών πτηνών και των τρωκτικών στην καπνοδόχο ή τον αγωγό εξαερισμού.
  • Προστασία της κεφαλής του σωλήνα εξαγωγής από την καταστροφή.
  • την πρόληψη της εμφάνισης ανάστροφου βυθίσματος στις εξαερισμούς ακόμα και του μεγαλύτερου τμήματος.
  • η δυνατότητα αντικατάστασης του ακριβού μεταποιητικού υλικού με φθηνότερο (για παράδειγμα, σε ρεύματα εξαερισμού με εξερχόμενο ψυχρό αέρα αντί για ανοξείδωτο μέταλλο, είναι δυνατή η τοποθέτηση πλαστικού με λογική τιμή).

  Ταυτόχρονα, με σοβαρούς παγετούς, παρατηρούνται ορισμένες δυσκολίες: μπορεί να σχηματιστεί πάγος στα εσωτερικά τοιχώματα του εξωτερικού κυλίνδρου και να αποκοπεί εντελώς η διατομή.

  Προειδοποίηση: Ο εκτροπέας "TsAGI" είναι ευαίσθητος στην κατεύθυνση του ανέμου και δημιουργεί αντοχή στην έλξη τόσο σε πλήρη ηρεμία όσο και με ελαφρά εμφύσηση του ανέμου.

  Πώς φαίνεται η συσκευή του;

  Ο σχεδιασμός των εκτροπέων "TsAGI" είναι απλός και λειτουργικός.

  Εκτροπέας TsAGI: μέθοδος σχεδιασμού και κατασκευής

  Ο εκτροπέας TsAGI είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος τύπος συσκευής αυτού του τύπου, που προορίζεται για την καλύτερη απόδοση του συστήματος καπνοδόχου. Η απαίτηση του εκτροπέα τύπου TsAGI εξηγείται από την μάλλον υψηλή απόδοσή του - μια απλή συσκευή συμβάλλει στη βελτίωση του φυσικού βυθίσματος στην καμινάδα κατά περίπου 20% και η τοποθέτησή της δεν είναι δύσκολη.

  Ο εκτροπέας TsAGI είναι ο πιο αποδοτικός και ευρέως διαδεδομένος τύπος τέτοιων συσκευών

  Προβλήματα των καμινάδων και το διορισμό ενός εκτροπέα όπως το Τσαγί

  Η σωστά εξοπλισμένη καμινάδα με φυσικό βύθισμα, κατά κανόνα, αντιμετωπίζει αρκετά επιτυχώς τον διπλό σκοπό:

  • για την απομάκρυνση των αέριων υποπροϊόντων που απελευθερώνονται κατά την καύση του καυσίμου στη συσκευή θέρμανσης.
  • Παρέχετε την απαραίτητη εισροή ατμοσφαιρικού αέρα για καλύτερη πρόσφυση.

  Δώστε προσοχή! Κατά τη λειτουργία των καπνοδόχων που δεν έχουν αναγκαστικό φουσκώματος, είναι δυνατή η αποτυχία όταν διακόπτεται συνολικά το φυσικό βύθισμα και η σωστή λειτουργία της καμινάδας και της συσκευής θέρμανσης.

  Παρόμοιες αποτυχίες μπορούν να προκληθούν:

  • σφάλματα σχεδιασμού, όταν μια υπερβολικά περιορισμένη δίοδος καπνού δεν μπορεί να εξασφαλίσει το απαιτούμενο επίπεδο φυσικού βυθίσματος.
  • σφάλματα κατά την εγκατάσταση, όταν η καμινάδα δεν έχει ανυψωθεί σε ύψος επαρκές για να σχηματίσει την αναγκαία πίεση και την ίδια πίεση στο εσωτερικό της.
  • ισχυρές ριπές ανέμου, όπου ο αέρας που διεισδύει στον αγωγό εμποδίζει το φυσικό ρεύμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στον καπνό στο δωμάτιο και ακόμα και να σταματήσει τη λειτουργία της συσκευής θέρμανσης.

  Ο εκτροπέας, που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς του Κεντρικού Αεροδρομναιμικού Ινστιτούτου, επιλύει αποτελεσματικά το σημαντικότερο έργο στην εργασία των καπνοδόχων και των συστημάτων εξαερισμού φυσικών κινήτρων. Γίνεται εμπόδιο στην πορεία της ροής του ανέμου, δεν λείπει και δημιουργεί μια περιοχή χαμηλής πίεσης. Στην περιοχή με αραιωμένο αέρα, η μάζα που σχηματίζεται στο κανάλι αερισμού ή καπνοδόχου βυθίζεται, όπου το επίπεδο του φυσικού βυθίσματος αυξάνεται έτσι.

  Με τη βοήθεια του εκτροπέα, είναι δυνατό να αυξηθεί το ρεύμα στην καπνοδόχο, αν για οποιονδήποτε λόγο είναι ανεπαρκές

  Έχοντας εγκαταστήσει τον εκτροπέα TsAGI, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τα προβλήματα στη λειτουργία του φυσικού συστήματος εξαερισμού ή της καμινάδας, ενώ επιλύουμε κάποια άλλα προβλήματα στο πέρασμα:

  • να αυξήσει το επίπεδο του φυσικού βυθίσματος στην καμινάδα ή το σύστημα εξαερισμού, εργάζεται πάνω στην αρχή των φυσικών κινήτρων?
  • Μην επιτρέπετε να δημιουργηθεί ρυάκι ακόμα και με μεγάλη διάμετρο της εξόδου αέρα.
  • να αποτραπεί η είσοδος ατμοσφαιρικών βροχοπτώσεων στο σύστημα.
  • να λειτουργήσει ως απαγωγέας σπινθήρων, αυξάνοντας το επίπεδο πυρασφάλειας.
  • προστατεύστε την καμινάδα ή τον εξαερισμό από τη δυνατότητα διείσδυσης τρωκτικών και εντόμων, μικρών πτηνών, σκόνης, φύλλων και άλλων συντριμμιών.
  • Για να επιβραδύνει τη διαδικασία καταστροφής της κεφαλής της καμινάδας.

  Εκτροπείς TsAGI: Χαρακτηριστικά σχεδιασμού, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εφαρμογής

  συσκευή οδήγησης, όπως ένα TsAGI εκτροπής ή παρόμοιου τύπου με το πλήθος των παραγόμενων και σε εργαστήρια ημι-τεχνίτη βιομηχανική κλίμακα και, και τις ανάγκες για τη δική του νοικοκυριού αρκετά απλή.

  Ο εκτροπέας TsAGI αποτελείται από απλά μέρη και η κατασκευή του δεν είναι περίπλοκη

  Αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

  • τον κάτω σωλήνα διακλάδωσης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην κεφαλή της εξόδου αέρα (καπναγωγός ή σωλήνας εξαερισμού).
  • διαχύτη - με τη μορφή ενός κόλουρου κώνου, που συνδέεται με το σωλήνα διακλάδωσης με ένα στενό άκρο και επεκτείνεται προς την κατεύθυνση του άνω μέρους. Η κωνοειδής στενότητα του διαχύτη εξασφαλίζει τη μεταβολή της ροής του αέρα.
  • μια ομπρέλα (άνω προστατευτικό πώμα), η εγκατάσταση της οποίας παρέχει προστασία από την πτώση του συστήματος από το εξωτερικό της βροχόπτωσης, τη σκόνη, τα φύλλα και άλλα απορρίμματα, τα μικρά πουλιά κ.λπ.
  • ring - το κύριο οπτικά αισθητό στοιχείο της συσκευής. Είναι εγκατεστημένο στο εξωτερικό μέρος του διαχυτήρα, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό βραχίονες.
  • κέλυφος - το εξωτερικό περίβλημα της συσκευής.
  • πόδια, με τα οποία είναι σταθερή η ομπρέλα.

  Κατά τον υπολογισμό αυτού του εκτροπέα, λάβετε υπόψη ορισμένους περιορισμούς που υπάρχουν σε σχέση με τις διαστάσεις. Διαστάσεις εκτροπέα TsAGI περιορισμένο μέγεθος της εξωτερικής διαμέτρου της εξόδου αέρα, η οποία μπορεί να είναι μικρότερη από 100 mm και ένα 1250 mm (διαστάσεις είναι σύμφωνα με SNP 41012003).

  Ο σχεδιασμός της συσκευής επιτυγχάνει αναμφισβήτητα οφέλη από την εγκατάστασή της, τα οποία συνίστανται:

  • αύξηση της αποτελεσματικότητας του έργου της αερομεταφοράς μέσω της ενίσχυσης του αυτοπροωθούμενου πυροβόλου όπλου και της αποτροπής της αντίστροφης ώθησης, η οποία εκτιμάται από τους ειδικούς σε ποσοστό 15-20% με την ορθή εφαρμογή των υφιστάμενων συστάσεων ·
  • Προστασία του αγωγού του σωλήνα από το φράξιμο και την εισροή ατμοσφαιρικής υγρασίας.
  • τη δυνατότητα να φτιάξετε έναν εκτροπέα TsAGI με τα χέρια του, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης σχεδίων. Ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιτρεπτό να χρησιμοποιείτε υλικά με μικρότερο κόστος στο χέρι. Αυτό δεν ισχύει για συσκευές εγκατεστημένες σε καπνοδόχους με επιθετικό περιβάλλον εργασίας όπου απαιτείται ανοξείδωτος χάλυβας.

  Τα μειονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

  1. Η ανάγκη για επιθεωρήσεις σε σοβαρούς παγετούς, όταν ο πάγος που σχηματίζεται μέσα στον εξωτερικό κύλινδρο είναι ικανός να περιορίσει σημαντικά την περιοχή του τμήματος διόδου της εξόδου αέρα, προκαλώντας διακοπές στην λειτουργία του ή ακόμη και να την εμποδίσει τελείως.
  2. Αποτρέποντας τα ισχυρά αέρια ρεύματα, η συσκευή σε ήρεμους καιρούς, όταν ο άνεμος είναι αδύναμος ή χαλαρώνει, επιδεινώνει το φυσικό πόθο.

  Σε περίπτωση ανέμου, ο εκτροπέας TsAGI μπορεί να υποβαθμίσει τη φυσική έλξη, αλλά αυτή η ανεπάρκεια δεν θεωρείται σημαντική

  Δώστε προσοχή! Όπως δείχνει η πρακτική, αυτές οι αδυναμίες συνήθως παραμελούνται σε μεγάλους αριθμούς, οπότε διαχωρίζονται από τα οφέλη από τη χρήση μιας απλής συσκευής.

  Εκτέλεση υπολογισμού και σχεδίων του εκτροπέα TsAGI

  Για να κάνετε έναν εκτροπέα TsAGI με τα χέρια σας, πρέπει πρώτα να το υπολογίσετε και να εκτελέσετε τα σχέδια. Αυτό το έργο διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό από τα εύκολα προσβάσιμα σχέδια στο δίκτυο του Διαδικτύου και την ικανότητα υπολογισμού με τη χρήση ειδικών βιβλίων, τραπεζιών, ηλεκτρονικών υπολογιστών.

  Η επιλογή ή η ανεξάρτητη εκτέλεση της συσκευής καθορίζεται από την εγκάρσια διατομή και το σχήμα της εξόδου αέρα.

  Με την πιο συνηθισμένη κυκλική φόρμα για τον υπολογισμό του εκτροπέα TsAGI, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη:

  • η τιμή της εσωτερικής διαμέτρου της κεφαλής του καναλιού, η οποία συμπίπτει με την τιμή της διατομής του διαχυτή στο στενό τμήμα του, δηλαδή το μικρότερο.
  • η διάμετρος του καναλιού, στην οποία κυμαίνονται τα χαρακτηριστικά ροής του μέσου εργασίας.
  • το ύψος και τη διάμετρο του δακτυλίου.
  • το πλάτος της ομπρέλας (άνω προστατευτικό καπάκι) ·
  • το σχήμα της ίδιας της συσκευής, το οποίο πρέπει να συμπίπτει με το σχήμα του σωλήνα διακλάδωσης εξόδου της εξόδου αέρα ·
  • υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή.

  Το σχήμα δείχνει (από πάνω προς τα κάτω) τους υπολογισμένους λόγους για:

  • τη διάμετρο του δακτυλίου ·
  • πλάτος ομπρέλας ·
  • διαχύτη στο ευρύ μέρος.
  • ύψος του δακτυλίου.
  • απόσταση από το διαχύτη (στενό τμήμα) στο δακτύλιο (κάτω όριο).
  • την εσωτερική διάμετρο της κεφαλής και το διαχύτη στο στενό τμήμα.

  Το πρώτο στάδιο της κατασκευής του εκτροπέα είναι η σήμανση των μελλοντικών λεπτομερειών σε ένα φύλλο μετάλλου

  Με το ύψος του διαχυτή καθορίζεται προσθέτοντας το ύψος του δακτυλίου με την απόσταση μεταξύ του στενού τμήματος του διαχυτήρα και του κατώτερου ορίου του δακτυλίου. Με προσοχή έχοντας κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς και έχοντας καταλάβει με το σχέδιο του εκτροπέα του TsAGI, είναι δυνατό να προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή της συσκευής.

  Αυτο-κατασκευή και εγκατάσταση της συσκευής

  Η εργασία πρέπει να προχωρήσει με την παρουσία ορισμένων δεξιοτήτων και αυτοπεποίθησης. Για τις συσκευές τυποποιημένων μεγεθών, στην αρίθμηση (3-10) υποδεικνύεται η τιμή της διάμετρος εξαερισμού σε δεκαδικά ψηφία. Μην καταφεύγετε σε αλλαγή των τυποποιημένων εντύπων για να αποφύγετε την παραβίαση των τεχνικών προδιαγραφών.

  Προετοιμάστε τα εργαλεία και το μεταλλικό φύλλο με πάχος 0,3-0,5 mm, στο χαρτόνι δημιουργούμε σχέδια των κύριων στοιχείων της συσκευής - του διαχύτη, του δακτυλίου, του σωλήνα διακλάδωσης εισόδου και της ομπρέλας. Οι βραχίονες μπορούν επίσης να κατασκευαστούν με τα χέρια τους από λωρίδες από γαλβανισμένο μέταλλο με πλάτος 15-20 mm.

  Η εκτέλεση των μοτίβων κάτω από τον σωλήνα εισαγωγής και ο εξωτερικός δακτύλιος, που έχει σχήμα ορθογωνίου, δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

  Το πρότυπο για την ομπρέλα έχει ως εξής:

  1. Γίνεται κύκλος με διάμετρο 1,7, όπως και στο σχήμα των υπολογισμών που εκτελούνται.
  2. Η ακτίνα εκτελείται από δύο γραμμές, οι οποίες διαχωρίζονται με γωνία 30 ° στο κάτω μέρος.
  3. Όταν κόβετε το μοτίβο, διαγράψτε την περιοχή που σχηματίζεται μεταξύ των γραμμών ακτίνων.

  Για να εκτελέσετε ξανά το μοτίβο διαχύτη, ανατρέξτε στο σχήμα των προκαταρκτικών υπολογισμών, προκειμένου να αποκτήσετε έναν κολοβωμένο κώνο του σωστού μεγέθους. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα:

  • διάμετρο του αγωγού εξαγωγής αέρα.
  • ύψος του διαχυτήρα.
  • Η διάμετρος του κύκλου αντιστοιχεί στην αύξηση του διαχυτή στο ευρύ μέρος.

  Σημαντικό! Σχεδιάζοντας ένα διαχύτη και έναν δακτύλιο, είναι απαραίτητο να μην ξεχνάμε να προσθέσετε στις άκρες 10 mm για να κάνετε σύνδεση. Στη συνέχεια, αυτές οι άκρες πρέπει να είναι ελαφρώς τσιμπημένες για να κάνουν τη σύνδεση ασφαλέστερη.

  Τα χαρτονένια σχέδια τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο συμπαγή σε ένα μεταλλικό φύλλο και τραβιούνται με έναν δείκτη. Για να κόψετε, χρησιμοποιήστε βουλγαρικά ή ψαλίδια για μέταλλο. Τρυπήστε τρύπες στις αρθρώσεις, στερεώστε τα στοιχεία χρησιμοποιώντας βίδες ή πριτσίνια. Αφού ολοκληρώσετε τη συναρμολόγηση της συσκευής, προχωρήστε στην εγκατάσταση. Για να στερεώσετε τον κάτω κύλινδρο, βιδώνετε τους κοχλίες, για να στερεώσετε το διάφραγμα - το βραχίονα. Τα πόδια της ομπρέλας είναι επίσης στερεωμένα με μπουλόνια.

  Δεν είναι η πιο σύνθετη συσκευή είναι γνωστή και η ικανότητα μπορεί να με επιτυχία να κατασκευάζονται και να τοποθετούνται με τα χέρια του. Ο εκτροπέας του TsAGI, με την σωστή εκτέλεση όλων των εργασιών και την κατάλληλη φροντίδα, θα μπορεί να εξυπηρετεί αρκετό καιρό, ενώ ταυτόχρονα θα εκτελεί διάφορες λειτουργίες και θα παρέχει στους ανθρώπους άνετες συνθήκες διαβίωσης.

  Πώς να κάνετε έναν εκτροπέα στην καμινάδα με τα χέρια σας - σχέδια και σχέδια

  Σε κάθε σπίτι όπου υπάρχει εστία θέρμανσης είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε ένα καλό βύθισμα στην καμινάδα. Σημαντικό στοιχείο στο σύστημα αφαίρεσης αερίων είναι μια συσκευή που ενισχύει το ρυθμό με τον οποίο αφήνουν τα προϊόντα καύσης. Αυτός ο σχεδιασμός ονομάζεται εκτροπέας, όχι μόνο αυξάνει την πρόσφυση, αλλά προστατεύει επίσης το κανάλι από το να πάρει τα συντρίμμια ή τις βροχοπτώσεις. Ο σχεδιασμός αυτού του προϊόντος είναι αρκετά απλή, που μας επιτρέπει να παράγουμε έναν εκτροπέα στην καμινάδα με τα χέρια του - τα σχέδια, τα οποία μπορούν να κάνουν το σχεδιασμό, σαφή και απλή.

  Περιεχόμενα

  Σημαντικά σημεία προετοιμασίας για τη συναρμολόγηση ↑

  Υπάρχουν πολλοί τύποι συσκευών που αυξάνουν το βύθισμα στην καμινάδα. Υπάρχουν αρκετά απλά στις επιλογές παραγωγής που είναι δημοφιλείς - οι εκτροπείς TsAGI, Grigorovich, οι αναθυμιάσεις, που τοποθετούνται σε σωλήνες από τούβλα. Αν και τέτοιες σύνθετες δομές όπως τα πτερύγια καιρού έχουν ένα πλεονέκτημα χάρη στο οποίο απολαμβάνουν και την επιτυχία - αυτές οι συσκευές παρέχουν αξιοπρεπή έλξη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση του ανέμου.

  Τι χρειάζεται από τα υλικά και τα εργαλεία ↑

  Όταν δημιουργείτε οποιοδήποτε από αυτά τα ακροφύσια στο σωλήνα για την αφαίρεση των προϊόντων καύσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά και εργαλεία που δεν απαιτούν τέτοιες ειδικές ικανότητες, όπως, για παράδειγμα, την ικανότητα να εργάζεστε με μια μηχανή συγκόλλησης. Για να κάνετε τον εκτροπέα στην καπνοδόχο με τα χέρια σας, αρκεί να χρησιμοποιήσετε:

  • kiyanku από δέντρο ή καουτσούκ.
  • ψαλίδια για μέταλλο.
  • ρουλέτα;
  • κυβερνήτης.
  • ειδική κιμωλία για μέταλλο.
  • ηλεκτρικό τρυπάνι?
  • εγχειρίδιο πριτσίνια?
  • τρυπάνια για μέταλλο.
  • Ράψιμο για μέταλλο.
  • ψαλίδι συνηθισμένο?
  • απλό μολύβι.

  Κάντε μια συσκευή απλή, έχοντας στο απόθεμα:

  • φύλλο μετάλλων, για παράδειγμα, γαλβανισμένος σίδηρος.
  • μεταλλική ταινία ή μικρή γωνία χάλυβα μεγέθους?
  • πριτσίνια αλουμινίου (τα τρυπάνια επιλέγονται σύμφωνα με τη διάμετρο των καρφιών).
  • για να στερεώσετε το προϊόν στους κοχλίες καμινάδας με παξιμάδια.
  • χαρτόνι για την προετοιμασία των σχεδίων.

  Το πρώτο στάδιο των έργων - σχεδίων και προτύπων

  Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε έναν εκτροπέα για την καμινάδα με τα χέρια σας, ετοιμάστε σχέδια με απλό χαρτί. Για κάθε επιλογή, υπάρχει ένας ορισμένος λόγος που επηρεάζει την αποδοτικότητα της συσκευής στην αφαίρεση των αερίων. Επομένως, δημιουργείται μια διάταξη προϊόντων με διαστάσεις, σύμφωνα με την οποία θα υπολογιστεί η απαραίτητη ποσότητα υλικών και θα δημιουργηθούν σχέδια για την κοπή λαμαρίνας.

  Μετά την προετοιμασία των σχεδίων, κατασκευάζονται σχέδια, τα οποία χρησιμοποιούνται αργότερα για την κατασκευή των στοιχείων μιας συγκεκριμένης συσκευής. Έχοντας κάνει τα απαραίτητα σχέδια, προχωρήστε στη δημιουργία μιας δομής από μέταλλο.

  Deflector Grigorovich - στάδια κατασκευής ↑

  Το απλούστερο προϊόν είναι η συσκευή Grigorovich, η οποία είναι εύκολη για τους περισσότερους ανθρώπους να κάνουν.

  Υπολογισμοί και προετοιμασία των σχεδίων ↑

  Κατά την σχεδίαση των σχεδίων και την τοποθέτηση των διαστάσεων αυτού του προϊόντος, ισχύουν οι ακόλουθες σχέσεις:

  • Το ύψος της δομής είναι περίπου 1,7d.
  • η κουκούλα πρέπει να έχει πλάτος 2d.
  • το πλάτος του διαχύτη θα πρέπει να είναι περίπου 1,3d.

  Το σύμβολο d σημαίνει τη διάμετρο του καναλιού καπνού. Εάν εφαρμοστεί διαφορετικός λόγος μεγέθους κατά την κατασκευή, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την απόδοση της δημιουργηθείσας συσκευής.

  Οι σχεδιαζόμενες εικόνες χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία σχεδίων που χρησιμοποιούνται για την κοπή γαλβανισμένου σιδήρου σε στοιχεία, από τα οποία στη συνέχεια συναρμολογείται το προϊόν. Για να το κάνετε αυτό, σε χαρτόνι, χρησιμοποιώντας ένα χάρακα, ένα μέτρο ταινιών και ένα μολύβι, μεταφέρετε ένα περίγραμμα στοιχείων στο αναπτυγμένο είδος και σε πλήρες μέγεθος. Κάνοντας έναν εκτροπέα σε έναν σωλήνα καμινάδας σχεδιασμού του Γρηγορόβιτς, ετοιμάστε καμπύλες για τον εξωτερικό κύλινδρο, έναν διαχύτη και ένα καπάκι.

  Βήματα και αποχρώσεις της κατασκευής του εκτροπέα ↑

  Στη συνέχεια εκτελείται η ακόλουθη εργασία με μέταλλο:

  1. Χρησιμοποιώντας προετοιμασμένα σχέδια, πάνω σε μεταλλικά φύλλα, γίνονται περιγράμματα των απαραίτητων λεπτομερειών, περιστρέφοντας ειδικά τεμάχια χαρτονιού με κιμωλία. Εάν δεν υπάρχει ειδική κιμωλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό μολύβι. Στο περίγραμμα των τμημάτων στις θέσεις επικάλυψης προσθέστε 20 mm, γεγονός που θα επιτρέψει τη διατήρηση της απαραίτητης διαμόρφωσης των τελικών στοιχείων κατά τη συναρμολόγηση.
  2. Με ψαλίδι μετάλλου που απαιτείται για την συναρμολόγηση των στοιχείων κόβονται από γαλβανισμένο μέταλλο, παρασκευάζοντας έτσι ξεδιπλωμένη εξωτερικού κυλίνδρου, κώνου, τα δύο τμήματα της καμπάνας - καμπάνα-ομπρέλα με ανεστραμμένου κώνου.
  3. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το εργαλείο, κόψτε σε κομμάτια των απαραίτητων μεταλλικών ταινιών μήκους ή σε μια γωνία, μέσα από την οποία θα συνδέονται όλα τα στοιχεία με το τελικό προϊόν.
  4. Οι λεπτομέρειες δίδονται με το απαραίτητο σχήμα κάνοντας διπλώνοντας και κάνοντάς το με κάποιο τρόπο.
  5. Το επόμενο βήμα είναι η συναρμολόγηση του προϊόντος. Τα στοιχεία στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, τρυπήστε τις απαραίτητες τρύπες. Χρησιμοποιώντας τα πριτσίνια που τοποθετούνται στις προετοιμασμένες τρύπες, τα εξαρτήματα στερεώνονται μεταξύ τους.
  6. Για την τοποθέτηση της συσκευής σε Grigorovitch καμινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο επιλογές - στην πρώτη περίπτωση το σημείο στερέωσης είναι διάτρητοι διαμπερείς οπές μέσω των οποίων η δομή συνδετήρα στερεώνεται στο καμινάδα, στη δεύτερη πραγματοποίηση είναι κατασκευασμένο από ένα συγκρότημα συσφίξεως λωρίδα οπότε ο εκτροπέας στερεώνεται στο σωλήνα.

  Η διαδικασία κατασκευής του εκτροπέα TsAGI ↑

  Εξίσου συνηθισμένη είναι μια συσκευή που αναπτύχθηκε στο Κεντρικό Αεροϋδροδυναμικό Ινστιτούτο (TsAGI). Χάρη σε ένα απλό σχέδιο, δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε έναν τέτοιο εκτροπέα με τα χέρια σας.

  Προετοιμασία σχεδίων και προτύπων ↑

  Αρχικά, τα σχέδια ετοιμάζονται, στην προετοιμασία των οποίων παράγεται ένας υπολογισμός των διαστάσεων του προϊόντος. Η διάμετρος της καπνοδόχου, που υποδηλώνεται με το σύμβολο d, λαμβάνεται ως βάση. Κατά το σχεδιασμό των προϊόντων χρησιμοποιήστε την ακόλουθη αναλογία:

  • το μέγεθος του ευρέος μέρους του διαχυτή είναι 1,25d.
  • διάμετρος του δακτυλίου - 2δ.
  • ύψος δακτυλίου - 1,2d.
  • απόσταση από το κάτω άκρο του δακτυλίου έως το στενό τμήμα του διαχυτήρα - d / 2.
  • διαχύτης ύψους - d / 2 + 1,2d;
  • πλάτος ομπρέλας - 1,7d.

  Από το πόσο σωστά θα γίνουν τα μοτίβα, εξαρτάται η ευκολία συναρμολόγησης του προϊόντος από τα στοιχεία που δημιουργούνται από τέτοια σχέδια και στο μέλλον αυτό θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού. Θα πρέπει να προετοιμάσετε σχέδια για τα ακόλουθα μέρη:

  Χαρακτηριστικά της δημιουργίας μοτίβων διάχυσης και ομπρέλας ↑

  Για να κάνετε τα μοτίβα του διαχύτη, είναι απαραίτητο να κάνετε τον σωστό υπολογισμό, λόγω του οποίου θα πάρετε μια εικόνα με το απαραίτητο περίγραμμα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε την επιλογή δημιουργίας κόλουρου κώνου. Ως δεδομένα στα οποία θα βασιστεί ο υπολογισμός, λάβετε τα εξής:

  • διάμετρος της καμινάδας - d1.
  • διάμετρος του κύκλου, το μέγεθος του οποίου αυξάνει τον διαχύτη στο ευρύ τμήμα - d2.
  • διαχυτήρας ύψους - Η.

  Με ένα μοτίβο για μια ομπρέλα είναι ευκολότερη. Είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε έναν κύκλο με διάμετρο 1,7d. Στη συνέχεια - δύο γραμμές ακτίνας έτσι ώστε η γωνία μεταξύ τους να είναι 30 °. Στη συνέχεια κόψτε το χαρτόνι, θυμηθείτε να κόψετε την περιοχή μεταξύ των δύο γραμμών ακτίνων.

  Τα πρότυπα για τον εξωτερικό δακτύλιο και το σωλήνα εισόδου έχουν ορθογώνιο σχήμα, ώστε να μπορούν να γίνουν εύκολα.

  Διαδικασία για την κατασκευή του εκτροπέα TsAGI ↑

  Μετά την προετοιμασία των προτύπων, η εργασία αρχίζει με το μέταλλο. Κάνοντας τον εκτροπέα στον σωλήνα με τα χέρια του, κάντε τα εξής:

  1. Μέσα από τα πρότυπα τραβήξτε τα απαραίτητα περιγράμματα των λεπτομερειών στο μέταλλο. Στην περίπτωση αυτή, προσθέστε 20 mm στις περιοχές επικάλυψης. Οι γραμμές εφαρμόζονται με ειδική κιμωλία ή απλό μολύβι.
  2. Ψαλίδια για το μέταλλο κόβουν τα μέρη κατά μήκος του περιγράμματος στην ξεδιπλωμένη μορφή.
  3. Μέσω ενός κορδονιού, μεταλλικών ταινιών ή μιας γωνίας από μέταλλο κόβονται σε τεμάχια του απαραίτητου μήκους - αυτά τα κομμάτια θα χρησιμοποιηθούν για τη στερέωση των δομικών στοιχείων από γαλβανισμένο σίδερο.
  4. Τα κομμένα στοιχεία κάμπτονται σωστά, δημιουργούνται τρύπες στις επικαλυπτόμενες περιοχές και οι άκρες στερεώνονται με πριτσίνια.
  5. Ακολούθως, το προϊόν συναρμολογείται - τα στοιχεία τρυπιούνται σε σημεία αλληλοεπικάλυψης, τα τμήματα στερεώνονται σε σχέση το ένα με το άλλο με πριτσίνια μέσω των οπών που προκύπτουν.
  6. Στερέωση στη δομή καπνοδόχο μπορεί να παρασκευαστεί σε δύο παραλλαγές - κάνουν τρύπες για τοποθέτηση στο σωλήνα εισόδου, ή μακρύτερα από τη μεταλλική ταινία για να κάνει μια σφιγκτήρα ζεύξης, η οποία θα απαιτηθούν για την βίδα με ένα παξιμάδι.

  Κάνοντας ένα ακροφύσιο σε μια καμινάδα με ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τμήμα ↑

  Δημιουργώντας μια καμινάδα εκτροπής, η οποία έχει μια τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο εκδόσεις της δομής.

  Χρησιμοποιήστε την κατασκευή του προσαρμογέα ↑

  Αρχικά, ετοιμάστε ένα σχέδιο και ένα πρότυπο, το οποίο θα αποκοπεί από γαλβανισμένο μεταλλικό προσαρμογέα σε εκτεταμένη μορφή.

  Μετά την προετοιμασία, τα μοτίβα πηγαίνουν να δουλέψουν με μέταλλο:

  1. Χρησιμοποιώντας το σχέδιο, το περίγραμμα του προσαρμογέα εφαρμόζεται στο γαλβανισμένο μέταλλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την περιοχή επικάλυψης, προσθέτοντας στο περίγραμμα 20 mm.
  2. Ψαλίδια για το μέταλλο κόβουν το προϊόν.
  3. Στη συνέχεια το επίπεδο στοιχείο διπλώνεται έτσι ώστε να λαμβάνεται το προϊόν του επιθυμητού σχήματος.
  4. Στη θέση της λείανσης, οι τρύπες με πριτσίνια κατασκευάζονται με ηλεκτρικό τρυπάνι.
  5. Η αλληλεπικαλυπτόμενη άκρη του προσαρμογέα είναι στερεωμένη με χειροκίνητο riveter.
  6. Για τη στερέωση στην καμινάδα δημιουργήστε οπές μέσω των οποίων ο προσαρμογέας που χρησιμοποιεί συνδετήρες θα στερεωθεί στον αγωγό.
  7. Στο σημείο σύνδεσης της συσκευής και του προσαρμογέα, γίνονται επίσης οπές για τους κοχλίες σύσφιξης.

  Τεχνολογία δημιουργώντας έναν απλό ανιχνευτή καπνού ↑

  Η δεύτερη επιλογή είναι η κατασκευή ενός προστατευτικού καλύμματος σε ορθογώνια καπνοδόχο. Με το καθήκον να φτιάξετε ένα καπνό στο σωλήνα με τα χέρια σας, ο καθένας μπορεί να καταλάβει, καθώς ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικά απλός και οι υπολογισμοί είναι απλοί.

  Το σχέδιο σχεδιάζεται με βάση υπολογισμούς, λόγω των οποίων καθορίζουν τις απαραίτητες διαστάσεις του προϊόντος. Στη συνέχεια, με βάση το σχέδιο, δημιουργούνται πρότυπα, που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή των περιγραμμάτων των τμημάτων σε ένα φύλλο γαλβανισμένου σιδήρου.

  Μετά την προετοιμασία του προτύπου, αρχίζουν να κάνουν το ίδιο το προϊόν:

  1. Χρησιμοποιώντας τα σχέδια, το ειδικό περίγραμμα της ξεδιπλωμένης καπνιστής ομπρέλας στο φύλλο γαλβανισμένου σιδήρου εφαρμόζεται με ειδική κιμωλία. Δεν είναι απαραίτητο να ξεχνάμε τις επικαλυπτόμενες θέσεις, προσθέτοντας 20 χιλιοστά στην ένωση των άκρων του τμήματος.
  2. Ψαλίδια για μεταλλικά κομμένα εξαρτήματα σύμφωνα με το εφαρμοσμένο περίγραμμα.
  3. Μια μεταλλική ταινία ή μια γωνία κόβει τα κομμάτια του απαιτούμενου μήκους σε ένα κομμάτι μετάλλου. Για να στερεώσετε τον εκτροπέα στην καπνοδόχο, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια γωνία.
  4. Οι λεπτομέρειες που κόβονται από το φύλλο κάμπτονται έτσι ώστε η ομπρέλα ομπρέλας να παίρνει το απαραίτητο σχήμα.
  5. Στη συνέχεια, η συναρμολόγηση του προϊόντος πραγματοποιείται με διάτρηση στα σωστά σημεία των οπών και στερέωση των τμημάτων με πριτσίνια.

  Αυτόματη εκτροπέα πτερυγίων ↑

  Το Weathervane σας επιτρέπει να μειώσετε το ύψος του σωλήνα, αυξάνοντας την ώση, καθώς είναι πάντα στη σωστή αναλογία προς τον άνεμο, αποτρέπει τις βροχοπτώσεις στο σωλήνα και διακοσμεί την οροφή.

  Εργαλεία και υλικά για εργασία ↑

  Για να κάνετε μία από τις επιλογές fluharki στον σωλήνα καμινάδας με τα δικά τους χέρια, πρέπει να προσθέσετε στα παραπάνω εργαλεία και υλικά:

  • σύνολο κλειδιών?
  • τμήμα σωλήνων.
  • μεταλλική (κατά προτίμηση από ανοξείδωτο χάλυβα) ράβδο ή φινίρισμα ήδη έτοιμη?
  • Πλάκα κοπής για το σπείρωμα της ράβδου.
  • βιδώστε για το σπείρωμα κάτω από τους κοχλίες στερέωσης.
  • βίδες για τη στερέωση των ρουλεμάν στον σωλήνα.
  • 8 παξιμάδια, τα οποία θα πρέπει να βιδωθούν πάνω στη ράβδο για να στερεώσουν τα έδρανα και να στερεώσουν το σώμα του εκτροπέα.
  • δύο έδρανα, το μέγεθος των οποίων επιλέγεται σύμφωνα με τη διάμετρο της ράβδου και την εσωτερική διάμετρο του σωλήνα.

  Βήμα-βήμα οδηγίες και σημαντικές σημειώσεις ↑

  1. Αρχικά, γίνεται ένα σχέδιο, το οποίο παράγει περαιτέρω σχέδια για λεπτομέρειες από ένα φύλλο γαλβανισμένου χάλυβα.
  2. Χρησιμοποιώντας τις καμπύλες, εφαρμόστε τα περιγράμματα των στοιχείων του εκτροπέα στο χαλύβδινο φύλλο με μια ειδική κιμωλία ή δείκτη.
  3. Ψαλίδι για μεταλλικά κομμένα στοιχεία από μεταλλικό φύλλο.
  4. Από τα προετοιμασμένα στοιχεία, το σώμα του εκτροπέα συναρμολογείται με οπές διάτρησης και στερέωσης με πριτσίνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να φτιάχνουμε τα στηρίγματα, μέσω των οποίων το σώμα θα στερεωθεί πάνω στη ράβδο.
  5. Κόψτε τη ράβδο ή τον πείρο του απαραίτητου μήκους, που ήταν αρκετό για να στερεώσετε τα έδρανα και να στερεώσετε το σώμα του εκτροπέα.
  6. Εάν χρησιμοποιείται ράβδος, το νήμα κόβεται στο νήμα.
  7. Περαιτέρω στο πείρο προσαρμόζονται δύο έδρανα με την απόσταση μεταξύ τους, που είναι απαραίτητα για να δημιουργηθεί μια επαρκής στάση όταν περιστρέφεται ο πτερυγιοφόρος αέρας εκτροπής. Για να στερεώσετε κάθε έδρανο, πρώτα βιδώστε το πρώτο περικόχλιο, στη συνέχεια τοποθετήστε το έδρανο στον άξονα, στη συνέχεια βιδώστε το δεύτερο παξιμάδι και σφίξτε τα παξιμάδια μέχρι το ρουλεμάν να ασφαλίσει καλά.
  8. Περικοπή του σωλήνα στο απαιτούμενο μήκος.
  9. Στον σωλήνα δημιουργήστε τρύπες στις θέσεις των εδράνων. Πατήστε το σπείρωμα για τους κοχλίες, με τους οποίους τα έδρανα θα στερεωθούν στον αγωγό. Επίσης προετοιμάστηκαν οπές για τη στερέωση των στηριγμάτων, καθορίζοντας ολόκληρη τη συσκευή.
  10. Από τη χαλύβδινη ταινία κατασκευάζεται δακτύλιος για τη στερέωση του εκτροπέα στην καπνοδόχο.
  11. Κόψτε τα τεμάχια που χρησιμοποιούνται ως στηρίγματα για να στερεώσετε το μπλοκ με έδρανα στον δακτύλιο, στερεώνοντας το προϊόν στην καπνοδόχο.
  12. Εκτελέστε την τελική συναρμολόγηση του προϊόντος χρησιμοποιώντας πριτσίνια και βίδες στερέωσης.

  Παραλλαγές για το πώς να κάνετε έναν εκτροπέα στο σωλήνα με τα χέρια του, πολλά. Ο καθένας επιλέγει ποιος τύπος συσκευής είναι ο καλύτερος για αυτούς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο ένας τέτοιος σχεδιασμός τοποθετείται σε ένα σωλήνα για την εκκένωση των αερίων καύσης, εκτελεί διάφορες χρήσιμες λειτουργίες - αυξάνει την πρόσφυση κατά τη διάρκεια αέρια συστολής καμινάδα προστατεύει ενάντια στην είσοδο του συντρίμμια και ιζημάτων. Μετά την εγκατάσταση του εκτροπέα στην καπνοδόχο, η απόδοση της θέρμανσης στο σπίτι αυξάνεται σημαντικά.

  Deflector TsAGI δικά του χέρια

  Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών ακινήτων αντιμετωπίζουν συχνά δυσκολίες με το σχέδιο καμινάδας παρουσία θυελλώδους καιρού. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, εφευρέθηκε ο εκτροπέας εξαερισμού TsAGI.

  Σχεδίαση του εκτροπέα TsAGI

  Σκοπός και χαρακτηριστικά

  Εκτροπέας TsAGI (Deflector του Κεντρικού Αεροϋδροδυναμικού Ινστιτούτου) είναι ένα διαμορφωμένο προϊόν που συναρμολογείται πιο συχνά στην οροφή στον αγωγό αέρα.

  Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί διάφορες λειτουργίες:

  1. Βασικά, ο εκτροπέας χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της ώσης στον άξονα εξαερισμού (κανάλι).
  2. Μπορεί να χρησιμεύσει ως ομπρέλα για την προστασία του ανοίγματος του αεραγωγού από τη βροχή και το χιόνι.

  Συσκευή

  Η συσκευή του εκτροπέα TsAGI δεν έχει πολύπλοκα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι με συγκεκριμένες γνώσεις.

  Υπολογισμός των λεπτομερειών του μεγέθους του εκτροπέα, σχέδιο

  Κατά τη δημιουργία ενός σκίτσου (σχεδίου), η διάμετρος του εσωτερικού μέρους της καμινάδας λαμβάνεται ως βάση - D.

  Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το τραπέζι, το πλάτος του διαχυτήρα - D, καθώς και το ύψος του εκτροπέα - Η.

  Υπολογισμός των διαστάσεων του εκτροπέα Tsagi

  Συχνά, λαμβάνονται τα ακόλουθα δεδομένα:

  • Πλάτος διαχύτη: 1,2 - 1,4 d
  • Πλάτος κορυφής: 1,6 - 1,9 d
  • Ύψος: 1,6 - 1,7 d

  Σημείωση: δ - Διάμετρος του καναλιού καπνού μέσα.

  Συμπέρασμα

  χάρη σε ένα απλό και εύκολο στην κατασκευή σχεδιασμό, ο εξαερισμός μπορεί να βελτιωθεί και ο εκτροπέας TsAGI μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι.

  Κάνετε έναν εκτροπέα στο σωλήνα καμινάδας με τα χέρια σας

  Η παρουσία μιας ποιοτικής καμινάδας, υπεύθυνης για τη σταθερότητα και τη φυσικότητα των προϊόντων καύσης, αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη λειτουργία της γεννήτριας θερμότητας χωρίς ενίσχυση. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τον εκτροπέα της καπνοδόχου - τη συσκευή, λόγω της οποίας δημιουργείται εμπόδιο στη διαδρομή της ροής του αέρα. Αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό μέσο προστατεύει την καμινάδα από τον άνεμο, τις βροχοπτώσεις και τα συντρίμμια. Επιπλέον, αυτή η συσκευή εξαγωγής παρέχει μια καλή αποστράγγιση καπνού.

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, αρκεί να εγκαταστήσετε έναν εκτροπέα για να αυξήσετε την απόδοση της συσκευής θέρμανσης κατά 15-20%. Αυτό θα έχει νόημα μόνο εάν η καμινάδα έχει εγκατασταθεί σωστά και έχει επίσης επαρκές ύψος και κατάλληλα επιλεγμένο τμήμα. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η θέση του σωλήνα στην οροφή.

  Γιατί ο σωλήνας καπνίζει

  Το πρόβλημα του καπνίσματος εξηγείται από τρεις λόγους:

  1. Πρώτον, τα ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από έναν έντονο άνεμο, εισέρχονται στην καμινάδα και κυριολεκτικά συνθλίβουν τον επίδοξο καπνό. Ως αποτέλεσμα, έχουμε καπνό στο δωμάτιο και την απώλεια έλξης.
  2. Δεύτερον, ο λόγος για το κάπνισμα μπορεί να καλυφθεί με μια εσφαλμένη διάμετρο. Εννοείται ότι έχει εγκατασταθεί ένα προϊόν με μικρό τμήμα.
  3. Τρίτον, ο καπνός εμφανίζεται όταν η στέγη είναι τοποθετημένη λανθασμένα και το ύψος της καμινάδας είναι ανεπαρκές.

  Ποικιλίες

  Ανάλογα με το σχεδιασμό της συσκευής, ορίζονται οι ακόλουθοι τύποι:

  • ο εκτροπέας του Γρηγορόβιτς.
  • Εκτροπέας TsAGI.
  • ο στρογγυλός εκτροπέας "Volper".
  • deflector με τη μορφή ενός αστέρι "Shenard"?
  • Εκτροπέας σχήματος Η.
  • ανοιχτού τύπου εκτροπέα Astato.

  Συσκευή

  Πριν μάθετε πώς να τοποθετείτε σωστά την κουκούλα στην καμινάδα, πρέπει να καταλάβετε πώς είναι τοποθετημένο.
  Συνήθως αυτό το προϊόν αποτελείται από τρία κύρια μέρη: κύλινδρο, διαχύτη και κουκούλα. Και επίσης σε αυτό στάσεις δαχτυλιδιών είναι εγκατεστημένοι. Οι κατασκευές μπορούν να είναι πολύ διαφορετικές, ουσιαστικά διαφέρουν ως προς το σχήμα και το μέγεθος, αλλά η αρχή της λειτουργίας όλων των τροποποιήσεων είναι πάντοτε μία.

  Πώς λειτουργεί ο εκτροπέας

  Η λειτουργία της συσκευής βασίζεται στις ακόλουθες αρχές:

  1. Τα τοιχώματα του ανώτερου κυλίνδρου γίνονται στη διαδρομή των ρευμάτων αέρα, τα οποία, όταν χτυπιούνται, απλά το περικλείουν.
  2. Ένα μέρος του αέρα από το κοινό ρεύμα ανεβαίνει στον κύλινδρο και επιλέγει τον καπνό που αναδύεται από το σωλήνα.
  3. Η ένταση της κίνησης του καπνού που αναρροφάται από τον εξωτερικό αέρα γίνεται πιο παραγωγική για την αύξηση της πρόσφυσης.
  4. Ανεξάρτητα από ποια κατεύθυνση κατευθύνονται οι άνεμοι στον εκτροπέα, υπάρχει πάντοτε ένα καλό ρεύμα στη συσκευή θέρμανσης. Στον ανώτερο κύλινδρο υπάρχουν κενά, μέσω των οποίων ο αέρας αναρροφάται καπνός.

  Ταυτόχρονα, σε περίπτωση κατεύθυνσης προς τα κάτω, τα ρεύματα αέρα σχηματίζουν δονήσεις κάτω από την καλύπτρα του εκτροπέα, επιβραδύνοντας και εμποδίζοντας τον καπνό να διαφύγει από τον αγωγό. Αυτό το ελάττωμα είναι εγγενές σε όλες αυτές τις προσαρμογές. Ωστόσο, για να λύσουμε αυτό το ζήτημα, μπορούμε να προτείνουμε να τοποθετήσετε έναν κώνο ανάποδα κάτω από την ομπρέλα του εκτροπέα. Ένα τέτοιο απλό τέχνασμα θα σας βοηθήσει να αντικατοπτρίσετε, να κόψετε και να αφαιρέσετε τα ρεύματα αέρα που αναμιγνύονται με τον καπνό.

  Αυτο-κατασκευασμένο

  Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός εκτροπέα, θα πρέπει να αποθηκεύσετε τα παρακάτω υλικά και εργαλεία:

  • φύλλο χάλυβα 0,5-1 mm (κατάλληλο με γωνία ή ανοξείδωτο)?
  • ψαλίδια για μέταλλο.
  • τρυπάνι?
  • πριτσίνια.
  • χαρτόνι.

  Η δημιουργία ενός σχεδίου του εκτροπέα στην καπνοδόχο είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο της εργασίας.

  Για να υπολογίσετε τις διαστάσεις της συσκευής, πρέπει να καθορίσετε την εσωτερική διάμετρο της καμινάδας. Αυτός ο πίνακας θα σας βοηθήσει να κάνετε τον σωστό υπολογισμό:

  Εάν στον πίνακα δεν βρήκατε την επιθυμητή τιμή, τότε μπορείτε να υπολογίσετε τα μεγέθη με τους ακόλουθους τύπους:

  • D = 2d.
  • πλάτος ομπρέλας = (1,7... 1,9) d.
  • συνολικό ύψος του εκτροπέα = 1,7d.

  Είναι απαραίτητο να καθοριστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια η διάμετρος της καπνοδόχου και οι παράμετροι των δομικών στοιχείων. Οι υπολογισμοί θα πρέπει επίσης να συμφωνούνται. Εξαρτάται από αυτό, πόσο καλά θα είναι η εγκατάσταση του εκτροπέα και πώς θα εκτελεστούν οι λειτουργίες του. Το σχήμα του σωλήνα και της συσκευής πρέπει να ταιριάζει. Για παράδειγμα, με την παρουσία ενός τετραγωνικού τμήματος της καμινάδας, πρέπει επίσης να γίνει ο εκτροπέας. Ωστόσο, αυτή η φόρμα μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο αποτελεσματική λειτουργία της συσκευής.

  Η ακολουθία των ενεργειών είναι η εξής:

  1. Πρώτον, όλες οι λεπτομέρειες σχεδιάζονται σε χαρτί σε πλήρη μέγεθος και αποκόπτονται.
  2. Τα στοιχεία χαρτιού συνδέονται όπως πρέπει να είναι στο τελικό προϊόν. Εάν τα πάντα ρυθμιστούν σωστά, μπορείτε να τα επαναλάβετε στο μέταλλο.
  3. Τα χάρτινα στοιχεία είναι τοποθετημένα σε χαλύβδινο φύλλο και εντοπίζονται από ένα δείκτη. Στη συνέχεια, με το ψαλίδι οι λεπτομέρειες κόβονται. Σε μέρη κοπής, το μέταλλο πρέπει να τσιμπήσει με πένσες και να κολληθεί με ένα σφυρί.
  4. Στις στροφές, το χαλύβδινο φύλλο είναι νευρωμένο ώστε να το κάνει λεπτότερο.
  5. Ο διαχύτης είναι κατασκευασμένος από ένα μέταλλο, το οποίο τυλίγεται από έναν κύλινδρο. Οι οπές τρυπιούνται για να συνδέσουν τις άκρες. Οι γωνίες στερεώνονται με πριτσίνια, μπουλόνια ή συγκόλληση. Είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείται τόξο, αλλά ημι-αυτόματη μηχανή συγκόλλησης, έτσι ώστε να μην καίγεται χαλύβδινο φύλλο.
  6. Ομοίως, γίνεται ένας εξωτερικός κύλινδρος. Κατόπιν γίνεται η κουκούλα (ο κώνος είναι τυλιγμένος από ένα μέταλλο, οι άκρες συνδέονται).
  7. Στη συνέχεια, από το χαλύβδινο φύλλο κόβονται 3-4 λωρίδες μήκους περίπου 20 cm και πλάτους περίπου 6 cm, κάμπτονται και χτυπιούνται με ένα σφυρί. Στην κουκούλα σε απόσταση 5 cm από την άκρη τρυπιούνται οπές για μπουλόνια. Οι λωρίδες σε αυτό είναι προσαρτημένες και λυγισμένες με το γράμμα P.
  8. Με τις ράβδους που λαμβάνονται, η ομπρέλα συνδέεται με το διαχύτη. Στη συνέχεια, ο τελικός μηχανισμός εισάγεται στον εξωτερικό κύλινδρο.

  Αν πάει τον εκτροπέα Grigorovich, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τη δομή με ένα αντίστροφο κώνο, το οποίο σε διάμετρο θα πρέπει να είναι 3-4 εκατοστά μικρότερο από την προστατευτική ομπρέλα. Όταν κατασκευάζονται και τα δύο μέρη, το μικρότερο πρέπει να τοποθετηθεί σε μεγαλύτερο και να κυκλωθεί με ένα δείκτη. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο κώνο, γίνονται τομές πριν τραβηχτεί η γραμμή για να ληφθούν περίπου 8 λωρίδες στην ίδια απόσταση. Αυτά τα στοιχεία λυγίζουν προς τα μέσα. Με τη βοήθειά τους, ο κώνος επιστροφής στερεώνεται σταθερά στην προστατευτική ομπρέλα χωρίς τη χρήση συνδετήρων ή συγκόλλησης.

  Όταν χρησιμοποιείτε έναν αντίστροφο κώνο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την ομπρέλα στο διαχύτη με τη βοήθεια ακίδων. Για να γίνει αυτό, τρεις οπές τρυπιούνται σε έναν κώνο ανάστροφο σε έναν κώνο αντίστροφο. Αυτά εισάγονται καρφιά, τα οποία είναι στερεωμένα με καρύδια. Στη συνέχεια, ο κώνος προσαρτάται στην ομπρέλα, όπως περιγράφεται παραπάνω. Στο εξωτερικό μέρος της κορυφής του διαχύτη είναι σταθεροί βρόχοι από κασσίτερο ή αλουμίνιο. Τα ελεύθερα άκρα των καρφιών εισάγονται στους βρόχους και στερεώνονται. Η ληφθείσα συσκευή δεν φοβάται ισχυρό άνεμο, διακρίνεται από υψηλή αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής.

  Ο σχεδιασμός μπορεί να επιλεγεί. Είναι σημαντικό να εκτελέσετε το σωστό σχέδιο του εκτροπέα, στο οποίο κατασκευάζεται το προϊόν.

  Τοποθέτηση

  Για να εγκαταστήσετε την αεροδυναμική συσκευή στην καπνοδόχο, τρύπες τρυπήθηκαν σε ένα επίπεδο. Ο σχεδιασμός εισάγεται στο σωλήνα και βιδώνεται. Στη συνέχεια, στον άξονα, συναρμολογούνται ένα ρουλεμάν, ένας κύλινδρος, ένα πτερύγιο και ένα προστατευτικό πώμα. Όλα είναι στερεωμένα μεταξύ τους με πριτσίνια.

  Για τον εκτροπέα και η συσκευή για τον προσδιορισμό της κατεύθυνσης του ανέμου λειτουργεί κανονικά, θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση του ρουλεμάν. Πρέπει να λιπαίνεται καλά, διαφορετικά η περιστροφή του θα είναι δύσκολη. Το χειμώνα η δομή δεν πρέπει να παγώνει.

  Καμία λέσχη καπνού από: κάντε τον εκτροπέα καμινάδας

  Με την πρώτη ματιά, ο εκτροπέας γίνεται αντιληπτός ως ειδική κουκούλα πάνω από την καμινάδα. Και όταν εξετάζεται λεπτομερώς, θεωρείται ως ένα μικρό σωλήνα τοποθετημένο σε ένα κεφάλι με μια ομπρέλα. Ο εκτροπέας προστατεύει το άνω μέρος της καμινάδας από ισχυρά χτυπήματα ανέμου και εκπληρώνει το έργο του αρχιτεκτονικού στοιχείου. Εναλλακτικά ονόματα για αυτήν την απαραίτητη συσκευή είναι ένας σφόνδυλος και ένα κιβώτιο καπνού.

  Πρέπει να εγκαταστήσετε έναν εκτροπέα καπνοδόχου

  Η λειτουργία του εξοπλισμού θέρμανσης αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο ο αέρας κυκλοφορεί στο σύστημα και ο καπνός εξαλείφεται. Εάν δεν προσαρμοστούν αυτοί οι μηχανισμοί, τότε παραβιάζεται η καύση του καυσίμου, το μονοξείδιο του άνθρακα εισέρχεται στο δωμάτιο και προκαλεί σοβαρή βλάβη στην υγεία.

  Κάθε μέρος της καμινάδας πρέπει να εγκατασταθεί σωστά, διαφορετικά η ώθηση θα είναι κακή

  Συμβαίνει ότι οι κανονικές παράμετροι της καπνοδόχου, δηλαδή η διατομή, το ύψος και η διαμόρφωση, δεν είναι σε θέση να ομαλοποιήσουν τη λειτουργία του κλιβάνου ή του τζακιού. Σε αυτή την περίπτωση, και καταφεύγει στον εκτροπέα που είναι εγκατεστημένος στην κορυφή της καμινάδας.

  Σύμφωνα με τους κανόνες, ο δίαυλος για την αφαίρεση του καπνού πρέπει να είναι κάθετος και αρκετά απλός. Το συνιστώμενο ύψος του σωλήνα πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής στέγης είναι μικρότερο από 50 cm.

  Ο εκτροπέας έχει αναλάβει μια σημαντική αποστολή - να εξισώσει ή να ενισχύσει την ώθηση στον εξοπλισμό θέρμανσης. Ο βοηθός της συσκευής σε αυτή την επιχείρηση είναι ο άνεμος, δημιουργώντας ένα χώρο με απαλλαγμένο αέρα και πιέζοντας μέσα του προϊόντα καύσης που δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν το κανάλι καπνού.

  Ο εκτροπέας συχνά εξοικονομεί την κατάσταση εάν η ώθηση δεν μπορεί να βελτιωθεί με οποιοδήποτε άλλο τρόπο

  Ο εκτροπέας φορτώνεται επίσης με ορισμένα άλλα καθήκοντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας της καμινάδας στο σύνολό της. Η συσκευή εμποδίζει την πρόσβαση των ομβρίων υδάτων και του χιονιού στον εξοπλισμό θέρμανσης. Χάρη στον εκτροπέα, ο φούρνος λειτουργεί ομαλά ακόμη και σε μια βροχερή μέρα.

  Η αρχή της λειτουργίας των σφονδύλων

  Η λειτουργία του εκτροπέα ή του σφονδύλου είναι η ακόλουθη διαδικασία:

  • Όταν ο άνεμος φυσάει μέσα στον σωλήνα από την κορυφή προς τα κάτω, τα προϊόντα καύσης του καυσίμου έλκουν το κάτω δακτυλιοειδές άνοιγμα της συσκευής.
  • εάν οι ροές του αέρα ενεργούν από κάτω προς τα πάνω, τότε τα αέρια τεντώνουν την άνω δακτυλιοειδή σχισμή.
  • Όταν ο άνεμος φυσά οριζόντια, το μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες περιττές ουσίες απορροφούν ταυτόχρονα δύο τρύπες.

  Το χειρότερο από όλα, το flyvark λειτουργεί σε μια κατάσταση αναρρόφησης αέρα από κάτω προς τα πάνω. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ομπρέλα απορροφά τα ρεύματα αέρα και τα κατευθύνει προς την πλευρά απέναντι από την κίνηση των προϊόντων καύσης.

  Η συσκευή κάνει τον άνεμο να ταξιδέψει σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, πράγμα που βελτιώνει την πρόσφυση

  Ότι ο εκτροπέας λειτούργησε χωρίς αστοχίες, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου, η ομπρέλα της συσκευής έχει σχήμα δύο κώνων που συνδέονται με βάσεις. Ο κατώτερος κώνος έχει ένα ρόλο να παίξει - να αποκρούσει τη ροή του αέρα και των προϊόντων καύσης του καυσίμου, να τα σπρώξει μακριά και να στοχεύσει στην έξοδο του σωλήνα.

  Παραγωγή εκτροπέων

  Ο εκτροπέας για την καπνοδόχο είναι μια συσκευή που αποτελείται από τρία κύρια μέρη: τον κάτω κύλινδρο, το άνω κύπελλο (διαχύτη) και το καπάκι σχήματος κώνου (ομπρέλα).

  Ο κάτω κύλινδρος είναι κατασκευασμένος από σωλήνα, το υλικό του οποίου μπορεί να είναι αμίαντος, μέταλλο ή κεραμικά. Σε αυτό το στοιχείο, συνδέστε το πάνω γυαλί, στερεωμένο σε τρεις ή τέσσερις κολόνες και αυξανόμενο προς τα κάτω. Κάτω από αυτόν, έχει τοποθετηθεί μια κουκούλα σε σχήμα κώνου, μερικές φορές ονομάζεται ομπρέλα.

  Στο επάνω τμήμα του κατώτερου και του ανώτερου κυπέλλου δημιουργούνται φώτα δακτύλου. Δεν αφήνουν τον άνεμο να καταλάβει κάθετη κατεύθυνση.

  Ο εκτροπέας αποτελείται από: 1 - ομπρέλα-Cap, 2 - πόδι, 3 - κωνική πλάκα, -diffuzor 4, 5 - μια σύνδεση 6 - στέγαση

  Ο Flyvarku έθεσε με ιδιαίτερο τρόπο ότι ο άνεμος που πνέει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση δεν δημιουργεί εμπόδια στην αφαίρεση των αερίων. Οι ροές αέρα θα πρέπει να προωθούν την απελευθέρωση προϊόντων καύσης που προσελκύονται από τους άνω και κάτω δακτυλίους.

  Ο διαχυτήρας και η ομπρέλα είναι προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται συνήθως από χάλυβα, επικαλυμμένα με ψευδάργυρο. Η καλύτερη πρώτη ύλη για τη δημιουργία αυτών των τμημάτων χρησιμεύει ως ποιότητας χάλυβα εκτροπέα λέβητα, επειδή λειτουργούν υπό συνθήκες μεταβλητής υγρασίας, ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία και υψηλό κίνδυνο σχηματισμού σκουριάς.

  Σύμφωνα με το σχέδιο, το flyvark χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

  • ο εκτροπέας του Γρηγορόβιτς.
  • deflector-weathervane;
  • Εκτροπέας σχήματος Η.
  • Εκτροπέας TsAGI.
  • απαγωγό σπινθήρων.

  Εκτροπέας Grigorovich

  Ο πιο δημοφιλής τύπος κουτιού καπνού είναι ο εκτροπέας του Grigorovich. Χαρακτηρίζεται από έναν απλοποιημένο σχεδιασμό και ως εκ τούτου δημιουργείται με τα χέρια του.

  Ο κάτω κύλινδρος του εκτροπέα Grigorovich περιλαμβάνει αρκετά ακροφύσια. Εκτός αυτού, τα κύρια μέρη αυτού του τύπου αερόσακου θεωρούνται ο ανώτερος κύλινδρος, το κωνικό στοιχείο και δύο βραχίονες για την στερέωση του προϊόντος στην καπνοδόχο.

  Deflector Grigorovich είναι πιο λογικό να δημιουργηθεί από κασσίτερο και χάλυβα, που καλύπτονται με ψευδάργυρο ή που δημιουργούνται ειδικά για την κατασκευή των λεβήτων. Το συνιστώμενο πάχος υλικού είναι 0,5 mm.

  Τα πιο σημαντικά μέρη του εκτροπέα Grigorovich θεωρούν διαχύτη, καπάκι και κώνο

  Παρά την εξαιρετική ικανότητα του Grigorovich εκτροπής ενισχύσει την πρόσφυση και την προστασία από την καμινάδα από την διείσδυση ξένων αντικειμένων, έχει εντοπιστεί ένα σημαντικό μειονέκτημα - την κακή απόδοση σε χαμηλότερη ανέμου.

  Ο εκτροπέας Grigorovich πραγματοποιήθηκε σταδιακά:

  1. Προετοιμάστε όργανα (μεζούρα, χάρακα, στυλό, χαρτόνι, μέταλλο ψαλίδια, τρυπάνια, τρυπάνια και βίδες) και υλικά (μέταλλο φύλλα και ταινίες).
  2. Προσδιορίστε τις διαστάσεις της συσκευής. Θέλοντας να απλοποιήσει τους υπολογισμούς, τύποι είναι αναλογίες των παραμέτρων του εκτροπέα. Σύμφωνα με αυτούς, το ύψος του εκτροπέα - μια διάμετρο καμινάδα του 1,6, το πλάτος του διαχυτήρα - 1,2 φορές τη διάμετρο του καπναγωγού, και το πλάτος του πώματος είναι ίσο με το διπλάσιο της διαμέτρου της καπνοδόχου.
  3. Στο φύλλο από χαρτόνι υπάρχει σχέδιο κάθε τμήματος. Τα προκύπτοντα μοτίβα αποσυνδέονται και συνδέονται μεταξύ τους, ελέγχοντας αν οι διαστάσεις τους αντιστοιχούν στις σωστές παραμέτρους.
  4. Αφού βεβαιωθείτε για την απουσία σφαλμάτων, τα περιγράμματα όλων των τμημάτων από χαρτόνι σχεδιάζονται σε μεταλλικά φύλλα. Τα ακατέργαστα τεμάχια κόβονται με μεταλλικό ψαλίδι.
  5. Αναδιπλώνεται ένα από τα μέρη, σχηματίζουν έναν κύλινδρο - το σώμα του διαχυτήρα. Στις άκρες του προϊόντος, τρυπανίζονται δύο οπές, μέσα στις οποίες έχουν εισαχθεί βίδες αυτοεπιπεδώματος.

  Καταρχήν, δημιουργήστε μια τέτοια λεπτομέρεια όπως το σώμα του εκτροπέα

  Το πώμα του εκτροπέα είναι εφοδιασμένο με πόδια, τα οποία θα του επιτρέψουν να συνδεθεί στον κύλινδρο της συσκευής

  Ο εκτροπέας του Γρηγορόβιτς έχει απλή κατασκευή

  Εκτροπέας-weathervane

  Το πτερύγιο deflector-weather συναρμολογείται από τέτοιες λεπτομέρειες όπως:

  • ένα ημικύλινδρο που χρησιμεύει ως φραγμός στον ισχυρό αέρα.
  • Κάλυψη, εμποδίζοντας το εσωτερικό της καμινάδας διαφόρων απορριμμάτων.
  • ο ιστός που κάνει περιστροφές, συντονίζεται με την κατεύθυνση του ανέμου?
  • με τον κεντρικό άξονα να επικοινωνεί με κάθε στοιχείο της διάταξης.
  • Ένα ωστικό έδρανο που εκτελεί το έργο μίας πρόσθετης συσκευής ασφάλισης στο κανάλι καπνού.

  Σε σύγκριση με άλλες συσκευές για την εξίσωση έλξης, ο εκτροπέας-weathervane είναι μια βελτιωμένη συσκευή. Λειτουργεί με την αρχή του πανιού του πλοίου. Το πτερύγιο deflector-weather χαρακτηρίζεται από ένα περιστρεφόμενο σώμα, το οποίο έρχεται σε κίνηση υπό την επίδραση του ανέμου.

  Το πτερύγιο deflector-weather είναι συνεχώς σε κίνηση, έτσι βελτιώνει εύκολα την πρόσφυση

  Η κατασκευή του πτερυγίου είναι η ακόλουθη διαδικασία:

  1. Από τα μεταλλικά φύλλα, οι κάτω και άνω κύλινδροι κόβονται και σχηματίζονται. Σε αυτό που θα είναι κάτω, στα παξιμάδια και τα μπουλόνια, συνδέστε τα ράφια. Μετά από αυτό, ένας ανώτερος κύλινδρος προσαρτάται στη δομή, για να εξασφαλίσει τη λήψη ενός ζυγού. Στις άκρες των ραφιών, χρησιμοποιώντας τα πριτσίνια, στερεώστε τον κώνο, αποκτώντας έτσι μια βάση κάτω από το πτερύγιο καιρού.
  2. Ένα θραύσμα μήκους 12,5 cm - ένα στήριγμα για ένα πτερύγιο μετεωριτών - αποκόπτεται από έναν σωλήνα διαμέτρου 1,3 cm. Το ένα άκρο του σωλήνα συμπληρώνεται με το νήμα που απαιτείται για τη στερέωση. Στο εσωτερικό του προϊόντος τοποθετήστε ένα ρουλεμάν, και στις πλευρές συγκολλήστε δύο λωρίδες από χάλυβα, γέρνοντας ακριβώς όπως ένας θόλος. Είναι σημαντικό οι πλάκες να μην γίνονται εμπόδια στην κίνηση της δομής σε έναν κύκλο.

  Για την τοποθέτηση του ρουλεμάν, ο σωλήνας πρέπει να είναι κοχλιωτός

  Στην πραγματικότητα, το πτερύγιο είναι μια βελτιωμένη έκδοση μιας συμβατικής συσκευής

  Βίντεο: Πτερύγιο για την καμινάδα με τα χέρια σας

  H εκτροπέα σχήματος Η

  Σε μορφή, ο εκτροπέας σχήματος Η επαναλαμβάνει το περίγραμμα του γράμματος. Η συσκευή εγκαθίσταται με ειδικό τρόπο: το στόμιο του καναλιού καπνού συνδέεται με ένα σωλήνα διακλάδωσης της ίδιας διατομής, μετά από το οποίο δύο άλλα μέρη συνδέονται με αυτό από τη δεξιά και την αριστερή πλευρά.

  Ο εκτροπέας σχήματος Η είναι μια μη τυποποιημένη συσκευή, επομένως σπάνια χρησιμοποιείται

  Τα πλεονεκτήματα του εκτροπέα σχήματος Η είναι:

  • τη λειτουργία της συσκευής χωρίς προστατευτικό γείσο, επειδή το στόμα της καμινάδας και τόσο ασφαλισμένο έναντι ξένων αντικειμένων με την ενσωμάτωση στο σύστημα των οριζόντιων τμημάτων?
  • μια θετική επίδραση στις επιθυμίες, ανεξάρτητα από το πού φυσάει ο άνεμος.

  Ο εκτροπέας σχήματος Η τοποθετείται μόνο στις καμινάδες των επιχειρήσεων ή των λεβητοστασίων, για τη λειτουργία των οποίων απαιτούνται σημαντικοί ενεργειακοί πόροι. Ως εκ τούτου, στο σπίτι, δεν είναι πρακτικό να κατασκευαστεί.

  Εκτροπέας TsAGI

  Ο διαχύτης ή ο εκτροπέας του TsAGI αποτελείται από έναν σωλήνα εισαγωγής, έναν διαχύτη, ένα περίβλημα, ομπρέλες και συνδετήρες. Ο κύλινδρος της συσκευής μπορεί να είναι είτε στρογγυλός είτε ορθογώνιος. Προκειμένου να ασφαλιστεί ο εκτροπέας από δυσλειτουργία, είναι τοποθετημένος σε απόσταση 1 έως 1,6 μέτρα από την οροφή.

  Ο εκτροπέας TsAGI είναι εφοδιασμένος με δακτύλιο, το οποίο δεν είναι στο σχεδιασμό του εκτροπέα Grigorovich

  Τα πλεονεκτήματα του εκτροπέα TsAGI περιλαμβάνουν:

  • ασφάλιση του κεφαλιού του σωλήνα διακλάδωσης, που εκπέμπει καπνό, από την αλλοίωση των φυσικών φαινομένων.
  • εξοπλισμός με κυλινδρική θωράκιση, αποτρέποντας την εμφάνιση λανθασμένης ώθησης, ακόμη και σε κανάλι με σημαντική διατομή.
  • η δυνατότητα χρήσης οικονομικότερης εκδοχής του υλικού στην κατασκευή της συσκευής (ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να αντικατασταθεί με πλαστικό στο σημείο εξόδου ψυχρού αερίου).

  Οι ελλείψεις του εκτροπέα του TsAGI είναι:

  • απροστάτευτο κανάλι καπνού από τις σταγόνες βροχής και το χιόνι, που απαιτεί τον εξοπλισμό της συσκευής με ειδική κουκούλα.
  • πολύπλοκη εγκατάσταση το χειμώνα, επειδή αυτή τη στιγμή τα εσωτερικά τοιχώματα της συσκευής καλύπτονται με ένα στρώμα πάγου ικανό να σφραγίσει το τμήμα διόδου.
  • ισχυρή ευαισθησία στην κατεύθυνση του ανέμου (λόγω του απόλυτου καιρού χωρίς αέρα ή των ελάχιστα αντιληπτών χτυπημάτων, ο εκτροπέας σχηματίζει αντίσταση στην ώθηση).

  Ο εκτροπέας TsAGI λειτουργεί χωρίς προβλήματα όταν φυσάει ένας ισχυρός άνεμος. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε τη συσκευή όσο το δυνατόν ψηλότερα από την οροφή, επειδή αυτό θα έχει θετική επίδραση στη διαδικασία βελτίωσης της πρόσφυσης.

  Ο εκτροπέας TsAGI έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την πρόσφυση στους ισχυρούς ανέμους

  Ο εκτροπέας TsAGI δημιουργείται εκτελώντας τις ακόλουθες ενέργειες:

  1. Εκτελώντας υπολογισμούς των παραμέτρων της συσκευής, συνθέτουν ένα σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση, βασίζονται στη διάμετρο της καμινάδας (d). Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του εκτροπέα είναι αναλογίες μέγεθος: τον καθορισμό του ευρύ τμήμα του διαχυτήρα - 1.25 d, μια διάμετρος του δακτυλιοειδούς τμήματος - 2 d, το ύψος του δακτυλίου - 1.2 d, ένα κενό από το κατώτερο άκρο του δακτυλίου προς το στενό τμήμα του διαχυτήρα - d / 2, το ύψος διαχυτήρα - d / 2 + 1,2 d, και το πλάτος της ομπρέλας είναι 1,4 d.

  Οι διαστάσεις όλων των τμημάτων του εκτροπέα TsAGI καθορίζονται με βάση τη διάμετρο του καναλιού καπνού

  Για να δώσετε στην ομπρέλα ένα κωνικό σχήμα, είναι απαραίτητο να κόψετε τον κύκλο από τον κύκλο

  Βίντεο: παραγωγή του εκτροπέα TsAGI με λεπτομέρειες

  Spoiler για καμινάδα

  Η συσκευή, που ονομάζεται απαγωγός σπινθήρων, αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

  • σώμα (κυλινδρικός σωλήνας).
  • κάλυμμα (προστατευτικό κάλυμμα).
  • ένα πλέγμα που σβήνει σπινθήρες.

  Η απλούστερη συσκευή είναι ένας σωλήνας σφραγισμένος στην κορυφή με οπές στους τοίχους.

  Η εγκατάσταση απαγόρευσης σπινθήρων απαιτεί συνήθως σόμπα, τζάκι ή λέβητα, όπου φορτώνεται στερεό καύσιμο. Είναι θέμα ξύλου ή προϊόντων επεξεργασίας ξύλου.

  Η κύρια διαφορά μεταξύ του συλλέκτη σπινθήρων και του τοίχου του πλέγματος

  Ο απαγορευτής σπινθήρων χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • προστατεύει την οροφή από φωτιά.
  • δημιουργεί εμπόδιο στα συντρίμμια.
  • προστατεύει την καμινάδα από τη διείσδυση των πτηνών και την ύφανση των φωλιών.

  Τα μειονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

  • Η κατάσβεση των σπινθήρων δεν είναι 100%, η οποία είναι ιδιαίτερα έντονη στο κανονικό σχέδιο.
  • φράσσοντας τρύπες αιθάλης, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για τον καπνό να διαφύγει από το σωλήνα.

  Κατά την κατασκευή ενός συγκρατητήρα σπινθήρων πρέπει να ακολουθείται ένας σημαντικός κανόνας: οι διαστάσεις των κυψελών δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 mm. Αλλά και η δημιουργία μικροσκοπικών τρυπών της συσκευής είναι επίσης λάθος, επειδή το αέριο από το σωλήνα δεν μπορεί να πετάξει εύκολα.

  Ο συλλέκτης σπινθήρων δημιουργείται ως εξής:

  1. Προσδιορίστε τη διάμετρο του καναλιού καπνού. Προσανατολίζοντας την παραληφθείσα παράμετρο, σε ένα περίγραμμα χαρτονιού σχεδίασης κάθε στοιχείου της προσαρμογής. Τα μοτίβα κόβονται, εφαρμόζονται σε μεταλλικό φύλλο και κλιμακώνονται. Για να αποκτήσετε τα μέρη του συλλέκτη σπινθήρων, λειτουργήστε με μεταλλικό ψαλίδι.
  2. Από μεταλλικές ράβδους με πάχος από 1 έως 6 mm κάνουν ένα πλέγμα. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ήδη ματιών.

  Για να κατασκευάσετε έναν αποφρακτήρα σπινθήρων, μπορείτε να πάρετε ένα έτοιμο μεταλλικό πλέγμα

  Το μεταλλικό πλέγμα θα λυγίσει χωρίς επιμέλεια, αν το χτυπήσετε με ένα σφυρί. Μια τέτοια ασυνήθιστη δράση θα σώσει το μέταλλο από το υπερβολικό άγχος και θα το κάνει υπάκουο από την άποψη της αλλαγής του σχήματος.

  Ο συλλέκτης σπινθήρων μπορεί να συνδυαστεί με τον εκτροπέα. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια σμάλτο, κομμένη από το μέταλλο, κατά κάποιο τρόπο λυγισμένη και στερεωμένη με πριτσίνια στη βάση του. Το προκύπτον προϊόν θα μοιάζει με κώνο, η διάμετρος του οποίου είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος του κύριου σωλήνα.

  Βίντεο: συναρμολόγηση εκτροπέα-απαγωγού

  Εγκατάσταση ανιχνευτή καπνού στην οροφή

  Υπάρχουν δύο επιλογές για την εγκατάσταση του εκτροπέα: η σύνδεση απευθείας στο κανάλι καπνού και η τοποθέτηση σε ένα κομμάτι σωλήνα, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται στην καπνοδόχο. Η δεύτερη μέθοδος θεωρείται η καλύτερη από την άποψη της ευκολίας και της ασφάλειας, επειδή το πιο ενοχλητικό στάδιο της εργασίας γίνεται στο έδαφος και όχι στην οροφή.

  Πρότυπα σύμφωνα με την GOST

  Αποσπάσματα από τα ισχύοντα κανονιστικά έγγραφα σχετικά με την εγκατάσταση του εκτροπέα στον σωλήνα, ενημερώνονται για τα ακόλουθα:

  • τα ακροφύσια του καναλιού καπνού πρέπει να είναι τοποθετημένα κατά τρόπο ώστε να μην εμποδίζουν τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων καύσης του καυσίμου.
  • στην κεκλιμένη οροφή, το στόμιο του σωλήνα υποτίθεται ότι τοποθετείται πάνω από τους φράχτες.

  Θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος γύρω από το στόμιο του σωλήνα

  Απαιτούμενα εργαλεία

  Για να εγκαταστήσετε τον εκτροπέα στο κανάλι καπνού, πρέπει να βρείτε μερικά εργαλεία και συνδετήρες:

  • ηλεκτρικό τρυπάνι?
  • κλειδιά αυτοκινήτου.
  • βιδωτά καρφιά.
  • ξηροί καρποί ·
  • σφιγκτήρες ·
  • δύο σκάλες (μία - για ανύψωση στην οροφή και η άλλη - για μετακίνηση στην οροφή).

  Επιπλέον, για την εγκατάσταση της συσκευής στην καπνοδόχο θα χρειαστεί ένα κομμάτι σωλήνα. Η διάμετρος του θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρώς το μέγεθος του καναλιού καπνού.

  Στερέωση του εκτροπέα

  Το Dymnik συνδέεται με τον σωλήνα εκτελώντας ορισμένες εργασίες:

  1. Στο προετοιμασμένο κομμάτι σωλήνα, 10 cm από την άκρη υποδεικνύουν τα σημεία όπου είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τις τρύπες για τα στοιχεία στερέωσης. Παρόμοια σημάδια παραμένουν στο ευρύ τμήμα του διαχυτήρα.
  2. Στο μήκος του σωλήνα και του διαχυτήρα, τρύπες γίνονται από το τρυπάνι. Οι λεπτομέρειες συνδέονται προσωρινά μεταξύ τους, ελέγχοντας αν οι άνω και κάτω τρύπες συμπίπτουν. Αν αυτό δεν παρατηρηθεί, τότε τα προϊόντα αναγνωρίζονται ως γάμος, επειδή οι σύνδεσμοι δεν μπορούν να εισαχθούν ακριβώς.
  3. Τα ράμματα διαπερνούν τις οπές. Και στις δύο πλευρές και στο διαχύτη και σε ένα κομμάτι σωλήνα, οι σύνδεσμοι στερεώνονται με παξιμάδια. Είναι στριμμένα ομοιόμορφα, για να προστατεύσουν το προϊόν από παραμόρφωση.
  4. Με την κατασκευασμένη συσκευή πηγαίνετε στην οροφή. Ο σχεδιασμός φοριέται στο κανάλι καπνού και τραβιέται μαζί με σφιγκτήρες.

  Σε περίπτωση εγκατάστασης ενός εκτροπέα σε μια καμινάδα τούβλο, είναι απαραίτητο να οπλιστείτε με καρφιά και ένα σφυρί

  Ενεργώντας όπως γράψατε παραπάνω, μπορείτε να τοποθετήσετε οποιαδήποτε συσκευή, εκτός από το πτερύγιο καιρού, καθώς ο σχεδιασμός της είναι αρκετά ασυνήθιστος.

  Σε περίπτωση χρήσης μιας συσκευής με τριαντάφυλλο ανέμου στο κανάλι καπνού, το τρυπάνι δημιουργείται με 3 τρύπες. Οι οπές γίνονται στο ίδιο επίπεδο, ώστε αργότερα να εισάγονται μπουλόνια σε αυτά. Αυτοί οι σύνδεσμοι είναι βυθισμένοι στις οπές όταν μια κυκλική λεπτομέρεια του πτερυγίου είναι τοποθετημένη στο τμήμα της καμινάδας. Στο έδρανο με τη μορφή δακτυλίου, εισάγεται ένας άξονας, εναλλάξ, ο κύλινδρος, ο ιστός της συσκευής και το πώμα γαντζώνονται επάνω του. Τα στοιχεία του ανεμοδείκτη συνδυάζονται με αγκύλες ή πριτσίνια.

  Κριτικές για τον εκτροπέα στην καπνοδόχο

  Ο εκτροπέας προστατεύει την καπνοδόχη από το φούσκωμα του ανέμου και την αντίστροφη ώθηση. Τι θα τραβήξει; Θα γελάσετε, αλλά το νόημα του εκτροπέα είναι ακριβώς η διατήρηση μιας σταθερής ανοδικής ροής με την παρουσία του ανέμου - δηλαδή, ένα φαινόμενο ένεσης εμφανίζεται.

  Ο παππούς Jedi

  http://okolotok.ru/archive/index.php/t-22121.htm

  Ο εκτροπέας για την καμινάδα είναι μια συσκευή εξαερισμού που έχει σχεδιαστεί για να εξισώνει την ώση κατά τη διάρκεια των ριπών ανέμου και το ανεπαρκές ύψος των σωλήνων και για την προστασία της καπνοδόχου από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση. Απαγορεύεται η χρήση του εκτροπέα για συστήματα θέρμανσης αερίου και ντίζελ. Για στερεά καύσιμα, καταλαβαίνω, είναι σωστό.

  Mike08

  http://okolotok.ru/archive/index.php/t-22121.html

  Ο εκτροπέας είναι ένα κομμάτι για προστασία από το αντίστροφο βύθισμα στον άνεμο. Εάν, για παράδειγμα, βρίσκεται η καμινάδα σε ανεπιτυχή θέση. Εάν το κάνετε, θα σας βοηθήσει. Αλλά είναι καλύτερο να επιμηκύνετε την καμινάδα και να αφήσετε την πρίζα ανοιχτή. Οποιεσδήποτε ομπρέλες με καπάκια-ομπρέλες στο σωλήνα θεωρώ κακό, καθώς μπορούν να καλύπτονται με πάγο και να δημιουργούν προβλήματα.

  Andrey_3_1

  https://forums.drom.ru/house/t1152160185.html

  Ο εκτροπέας έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει και να σταθεροποιεί το ρεύμα στην καπνοδόχο και επίσης προστατεύει την καπνοδόχο από το σχηματισμό βροχοπτώσεων και ισχυρού πλευρικού ανέμου. Έχω μια σόμπα-τζάκι, ένα σάντουιτς-καμινάδα Vulcan. Επέβαλα τον εκτροπέα, δικαιολόγησε τις προσδοκίες μου. Με τον καθαρισμό των προβλημάτων δεν βλέπω γιατί ο εκτροπέας είναι στερεωμένος μόνο στον ζυγό, χωρίς στεγανωτικό. Αφαιρέστε το σφιγκτήρα, αφαιρέστε τον εκτροπέα - ο σωλήνας είναι ανοιχτός για καθαρισμό.

  Επισκέπτης

  http://kakremont.com/forum/threads

  Ο εκτροπέας μπορεί να ονομαστεί με βεβαιότητα μια χρήσιμη συσκευή που επηρεάζει θετικά τη δύναμη έλξης στην καπνοδόχο και τη λειτουργία του εξοπλισμού θέρμανσης. Για να φτιάξετε και να συνδέσετε τη συσκευή με το σωλήνα είναι σχετικά απλή, απλά πρέπει να είστε "καταλαβαίνω" στην επιλογή του τύπου εκτροπέα.