Χρήση ψύκτη για ψύξη νερού

Όλοι όσοι συνδέονται με το θέμα του εξαερισμού, του κλιματισμού και της ψύξης νερού γνωρίζουν τι είναι ένα ψυκτικό συγκρότημα. Αλλά αυτό που είναι ένας ψύκτης για την ψύξη του νερού δεν είναι γνωστό σε κάθε άνθρωπο στο δρόμο. Στην πραγματικότητα, στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο κλιματιστικό, το οποίο έχει σημαντικό βιομηχανικό μέγεθος. Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε την ουσία του έργου των ψυκτικών συγκροτημάτων, τις συσκευές τους και θα μιλήσουμε για τα είδη των ειδών που είναι.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Το ψυγείο, στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ειδική μονάδα ψύξης, η οποία χρησιμοποιείται για την ψύξη μιας ποικιλίας υγρών. Τα ψυκτικά συγκροτήματα χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς παραγωγής:

 • στη βιομηχανία οινοπνεύματος ·
 • στη βιομηχανία τροφίμων ·
 • στην ιατρική.
 • στην μηχανολογία.

Στο σχεδιασμό οποιουδήποτε ψυκτικού συγκροτήματος υπάρχουν πάντα 3 κύρια εξαρτήματα και συγκεκριμένα:

Σήμερα, η πιο δημοφιλής έκδοση αυτού του τύπου συσκευής είναι η κλασική μονάδα ψύξης-μονοκόπτη. Το κύριο πλεονέκτημα του είναι, μάλιστα, το monoblock του - λόγω αυτής της παραμέτρου ο χώρος εργασίας αποθηκεύεται σημαντικά, αφού όλα τα στοιχεία είναι ήδη ενσωματωμένα στη συσκευή. Η τοποθέτηση ενός ψύκτη μονομπλόκ είναι πολύ απλή - απλά πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή, ρίξτε νερό και πατήστε το κουμπί "on". Ωστόσο, τις ελλείψεις αυτών των μοντέλων μπορούμε να εξετάσουμε την απουσία της λειτουργίας της αύξησης της δεξαμενής.

Ένα άλλο μοντέλο της συσκευής είναι ένας ψύκτης με έναν συμπυκνωτή απομακρυσμένου τύπου. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μορφής εξοπλισμού είναι η αυξημένη απόδοση σε ζεστό καιρό και η δυνατότητα σύνδεσης με μεγάλες δεξαμενές με νερό.

Ένα άλλο σημαντικό συστατικό του ψυκτικού συγκροτήματος είναι ο εξατμιστής, ο οποίος είναι μια πλήρως σφραγισμένη δεξαμενή μέσω της οποίας διέρχεται το ψυχρό υγρό. Στο εσωτερικό του υπάρχει μια χάλκινη σπείρα, η οποία χρησιμεύει ως προφίλ για το freon. Μέσα από τα τοιχώματα της έλικας, ανταλλάσσεται θερμότητα ανάμεσα στο ψυκτικό και το ψυκτικό.

Η αρχή της λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος είναι η εξής: ο συμπιεστής συμπιέζει την εξάτμιση από το ψυκτικό μέσο, ​​αυξάνει την πίεση και, κατά συνέπεια, ξεκινά τη διαδικασία συμπύκνωσης. Μετά από αυτό, το θερμαινόμενο υγρό αποστέλλεται στον συμπυκνωτή, και με τη σειρά του, στέλνει θερμότητα προς τα έξω.

Μόλις το ψυκτικό υγρό λάβει όλη την υγρή κατάσταση, ρίχνεται πάνω στο γκάζι - μια ειδική συσκευή, που βρίσκεται πριν από τον εξατμιστή και είναι σημαντική για τη μείωση της πίεσης. Ταυτόχρονα, το ατμοποιημένο ψυκτικό μέσο, ​​που διέρχεται από τον εξατμιστή, τροποποιείται, μετατρέπεται σε ατμό και αφαιρεί την ενέργεια από το ψυκτικό μέσο, ​​ψύγοντάς το έτσι.

Μονάδες ρωσικής παραγωγής

Μεταξύ όλων των τομέων της αγοράς κλιματισμού στη Ρωσική Ομοσπονδία, η αγορά του εξοπλισμού κατάψυξης αυξάνει το μερίδιό του βραδύτερο από όλους. Στην ποσοστιαία αναπαράσταση, ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να αποδειχθεί με τη μορφή 12-18%. Αλλά ταυτόχρονα, αν επικεντρωθείτε σε οικονομικούς δείκτες, τότε ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι ελαφρώς υψηλότερος - περίπου 20-25%.

Τα πιο δημοφιλή ρωσικά εμπορικά σήματα των ψυκτικών συγκροτημάτων ήταν τα "Vakteh-Holod" και "Xiron-Holod". Ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για κάθε ένα από αυτά.

Ενότητες από την εταιρεία "Xiron-Holod" προορίζονται για την ψύξη του εξοπλισμού παραγωγής (τομογράφοι, λέιζερ, μηχανές χύτευσης με έγχυση, εξωθητήρες) και χρήση στη δημιουργία αεριούχων ποτών. Η χωρητικότητα ψύξης τέτοιων εγκαταστάσεων ξεκινά από 2 kW. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα ψυκτικά συγκροτήματα στη βασική τροποποίηση είναι εφοδιασμένα με μονάδα υδρογόνου.

Τα σχέδια της σειράς BMT διατίθενται με τη μορφή μεταλλικού σκελετού, στο οποίο βρίσκονται στοιχεία όπως:

 • ψυκτικοί συμπιεστές.
 • θερμαντήρες αέρα;
 • βαλβίδες διακοπής ψύξης και βαλβίδες ελέγχου.
 • ηλεκτρική ισχύς και αυτοματισμός ελέγχου.
 • Δεξαμενή παραλαβής (για αποθήκευση και συλλογή φρεονιού).

Ο κρυμμένος όγκος ολόκληρης της εγκατάστασης καλύπτεται με πτυσσόμενα διακοσμητικά πλαίσια. Για να καταστεί λειτουργικός ο εξοπλισμός, απαιτείται η ελάχιστη δυνατή ενέργεια για τη σύνδεση της μονάδας με το δίκτυο και τον καταναλωτή κρύου νερού.

Ταυτόχρονα, τα ψυκτικά συγκροτήματα Vakteh-Holod είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο προϊόν όλων των διαθέσιμων βιομηχανικών συστημάτων ψύξης της σειράς VTX που κατασκευάζονται και παρέχονται από αυτήν την οργάνωση. Η εταιρεία προσφέρει την ευρύτερη δυνατή επιλογή ψυκτικών μονάδων από εγκαταστάσεις από 1 έως 860 kW.

Τύποι ψύκτες και περιγραφή τους

Ανά τύπο ψυκτικού, τα ψυκτικά συγκροτήματα χωρίζονται σε:

 • προπυλενογλυκόλη.
 • αιθυλενογλυκόλη.
 • νερό.

Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με εξειδικευμένο σύστημα παρακολούθησης βασισμένο σε μικροεπεξεργαστές. Για κάθε μοντέλο ψύκτη υπάρχει πάντα η δυνατότητα επιλογής επιπλέον. εξοπλισμό, και αυτό παρέχει την ευκαιρία να τοποθετήσετε τον εξοπλισμό σε οποιαδήποτε θέση.

συσκευή έτσι σχεδιασμένο για να συμπεριλάβουν τις τελευταίες τεχνολογικές και μηχανολογικές εξελίξεις συμπύκνωσης, έτσι είναι εξοπλισμένα με ένα ελεγχόμενο από μικροεπεξεργαστή, ανεμιστήρες χαμηλού θορύβου και ειδικές συμπιεστές.

Το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο (HFC-407 ° C) είναι απολύτως ακίνδυνο και δεν παρουσιάζει την παραμικρή αρνητική επίπτωση στη στιβάδα του όζοντος.

Ένας επιπλέον ανεπτυγμένος εξατμιστής με τη μορφή πλάκας εναλλάκτη θερμότητας καθιστά δυνατή τη μεγιστοποίηση των θερμοδυναμικών χαρακτηριστικών του εξοπλισμού. Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με ένα προστατευτικό σύστημα του θερμαντήρα από την κατάψυξη κατά τη διάρκεια του χρόνου που ο εξοπλισμός αυτός δεν είναι συνδεδεμένος στην εργασία.

Τα μικρά μεγέθη τοποθετούνται σε βασικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την εκκίνηση και τη λειτουργία του εξοπλισμού.

Περιηγηθείτε δημοφιλή μοντέλα

Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, τα ψυγεία της ξένης κατασκευής από τους συμπατριώτες μας είναι πιο απαιτητικά από τα οικιακά. Παρακάτω θα μιλήσουμε για τα πιο κοινά μοντέλα εγκαταστάσεων.

Η YORK Refrigeration σχεδιάζει και κατασκευάζει ένα ευρύ φάσμα συμπαγών τυποποιημένων συσκευών που λειτουργούν με αμμωνία. Αυτή η σειρά βιομηχανικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί μια ποικιλία κοχλιοφόρων και παλινδρομικών συμπιεστών χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές της βιομηχανίας για έμμεση ψύξη με τη χρήση δευτερογενούς ψυκτικού μέσου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αμμωνία λαμβάνεται σε πολύ μικρές ποσότητες, δεδομένου ότι απαιτείται μικρή ποσότητα ψυκτικού μέσου για την εκχύλιση και αυτό εξασφαλίζει απόλυτη απουσία κινδύνου ολόκληρης της στάσης.

Ο σχεδιασμός πλήρωσης που χρησιμοποιείται στους ψύκτες YORK εγγυάται υψηλή απόδοση ακόμη και υπό συνθήκες μερικού φορτίου.

Η κλασσική σειρά ψυκτών περιλαμβάνει περισσότερα από 20 μοντέλα με παραγωγικότητα από 90 έως 2700 kW για ψύξη νερού σε θερμοκρασία 6-12 μοίρες. Με ειδικές αιτήσεις, η εταιρεία κατασκευάζει ψυκτικούς συγκροτητήρες με παραγωγική ικανότητα 8.000 kW.

Μεταφορέας

Ο Σύνδεσμος Μεταφορέων θεωρείται σωστά ο ηγέτης και πρωτοπόρος στην κατασκευή του κλιματικού εξοπλισμού. Η επιχείρηση πωλεί απορροφητικές συσκευές που λειτουργούν κάτω από 351-4853 kW, και συμπιεστές ατμού, των οποίων η ισχύς είναι 5-2500 kW.

Οι ψύκτες μεταφοράς είναι σχεδιασμένοι για συνεχή χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και σε θερμοκρασίες έως -10 λειτουργούν με ασφάλεια χωρίς τη χρήση πρόσθετων συσκευών. Ο αλγόριθμος ελέγχου δημιουργεί μικροεπεξεργαστή για τον έλεγχο της λειτουργίας του ανεμιστήρα.

Η δομή των ηλεκτρικών συνδέσεων είναι πολύ ευκολότερη και όλες οι τυποποιημένες μονάδες έχουν έναν κύριο αποσυνδέτη με τροφοδοτικό στη σύνθεση τους.

Οι αρθρωτές πόρτες των μονάδων ελέγχου και τα μεγάλα αφαιρούμενα πλαίσια παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία της συσκευής. Επιπλέον, ο σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη το σύστημα των οπών, επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις χωρίς να σταματήσετε τη λειτουργία της δομής.

Eurochiller

Τα ψυκτικά συγκροτήματα αυτής της μάρκας είναι τεχνολογικά εξελιγμένα συστήματα ψύξης με συμπίεση ατμών. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του εξοπλισμού είναι η αρχή μιας θερμικής αντλίας - η θερμική ενέργεια που απελευθερώνεται από το ψυκτικό συγκρότημα χρησιμοποιείται συχνά για τη θέρμανση βιομηχανικών χώρων. Με βάση την τροποποίηση, η θερμότητα μπορεί να μεταδοθεί με νερό ή αέρα.

Μπορείτε να ομαδοποιήσετε σύνολα από το Eurochiller σύμφωνα με τα ακόλουθα δεδομένα:

 • μέθοδος εργασίας (αμμωνία, απορρόφηση, φρέον) ·
 • μέθοδος ψύξης (νερό ή αέρας).
 • ανά τύπο κατασκευής (απομακρυσμένος συμπυκνωτής ή μονόκλειδο).
 • την παρουσία πρόσθετων επιλογών (χειμερινό κιτ, πρόσθετες δεξαμενές, υδροσυλλέκτες κ.λπ.)
 • ικανότητα ψύξης.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ψυκτών Eurochiller είναι:

 • αυτοματοποιημένη λειτουργία λειτουργίας.
 • η ευελιξία του συστήματος (το χάσμα μεταξύ του ψυκτικού συγκροτήματος και του καταναλωτή του κρύου είναι ικανό να φθάσει αρκετά χιλιάδες εκατοστά).
 • οικονομική υπεροχή (με κατάλληλη επιλογή τροποποιήσεων, μειώνει σημαντικά το κόστος χρήσης) ·
 • πλεονέκτημα προστασίας του περιβάλλοντος (ένα σημαντικό μέρος των μοντέλων λειτουργεί με φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό μέσο).
 • ακουστική αξιοπρέπεια (ήσυχη δουλειά) ·
 • την ασφάλεια της χρήσης με βάση την προσεκτική μελέτη της δομής των αδρανών υλικών.

Angara

Η εταιρεία ERBAY (Τουρκία) ασχολείται με την κατασκευή ψυκτικών συγκροτημάτων "Angara".

Η πιο δημοφιλής σειρά ψύκτες "Angara" είναι σήμερα μια σειρά μοντέλων GRS. Τα φυτά αυτής της σειράς είναι μονάδες ψύξης νερού που λειτουργούν με φρέον. Η χαμηλότερη παραγωγικότητα των προϊόντων είναι σε ισχύ 4,5 kW, το μέγιστο - 400 kW. Με βάση τη διαμόρφωση, το ψυκτικό συγκρότημα μπορεί να εφοδιαστεί με σπειροειδείς ημι-ερμητικούς ή ερμητικά κλειστούς συμπιεστές εμβόλων. Ο συμπυκνωτής μπορεί να είναι εξοπλισμένος με ψύξη αέρα και νερού. Στην τελευταία περίπτωση, οι πυκνωτές είναι σωλήνες χαλκού τύπου τύπου κελύφους και σωλήνα και στην πρώτη περίπτωση είναι σωλήνες χαλκού με επίστρωση αλουμινίου.

Daikin

Επί του παρόντος, Daikin από τα πλεονεκτήματά της μπορεί να θεωρηθεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην αγορά του συστήματος ψύξης.

Στο χαρτοφυλάκιο του κατασκευαστή, μπορείτε να βρείτε κυριολεκτικά οποιαδήποτε ποικιλία καταψυκτών, ειδικότερα:

 • συμπαγής με ψύξη με νερό
 • αξιόπιστη με ψύξη αέρα.
 • εργονομικό με απομακρυσμένο συμπυκνωτή
 • μονάδες ανεμιστήρα.

Οι μονάδες ψύξης Daikin με εντυπωσιακή ισχύ είναι εξοπλισμένες με ειδικά κοχλιωτούς συμπιεστές με σύγχρονη ρύθμιση φορτίου.

Η πιο εκτεταμένη ομάδα καταψυκτών του R134a είναι η αποδεδειγμένη γραμμή EWAD-MBYNN. Η παραγωγικότητα των οργάνων αυτής της σειράς κυμαίνεται από 120 έως 600 kW. Ταυτόχρονα, όλος ο εξοπλισμός ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητα και την αθόρυβη λειτουργία του.

Οι μονάδες αυτής της μάρκας μπορούν να εξοπλιστούν με:

 • τρόπους μερικής ή πλήρους ανάκτησης θερμότητας ·
 • πτερύγια ασφαλείας της ψύξης της μονάδας ψύξης.
 • βαλβίδες εξυπηρέτησης;
 • αυξημένη μόνωση θορύβου.
 • υδρομορφώματα.

RHOSS

Οι συμπυκνωτές της ευρωπαϊκής μάρκας RHOSS χαρακτηρίζονται, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους, με τον υψηλότερο βαθμό αξιοπιστίας και μακροπρόθεσμης εξυπηρέτησης. Όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από αυτή την εταιρεία ελέγχεται συστηματικά και η εταιρεία παρέχει επίσης τακτικό τεχνικό έλεγχο.

Εκτός από την υποχρεωτική πιστοποίηση, όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από την RHOSS υπόκειται σε επιπρόσθετη επαλήθευση, η οποία ονομάζεται EUROVEN. Ο εξοπλισμός με παρόμοιο σήμα στα έγγραφα μαρτυρεί την υψηλότερη ποιότητα και αποδοτικότητα των μηχανών κλιματισμού.

το σύστημα συμπύκνωσης και ψύξης που χρησιμοποιούνται συνήθως στις περισσότερες βιομηχανικές και οικιακές διεργασίες αλλά ψύκτες χάρη μπορεί ανεξάρτητα να μην οδηγήσει σε υγρά συστήματα τεχνολογικά απαιτούμενη θερμοκρασία. Σωστά επιλεγμένα και σωστά εγκατεστημένο εξοπλισμό όχι μόνο να λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά θα δώσει επίσης την ευκαιρία να μειώσει σημαντικά το ποσοστό διακοπής της παραγωγής και βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, καθώς και να αποθηκεύσετε σε αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού

Η εταιρεία Prominduktor ασχολείται με την παραγωγή ψύκτες ψύξης νερού, Οι κορυφαίοι μηχανικοί μας και οι εγκαταστάσεις παραγωγής βρίσκονται στην Κίνα. Για να αγοράσετε ένα ψυκτικό συγκρότημα για τα καθήκοντά σας και να μάθετε την τιμή του, χρησιμοποιήστε μας Υπολογισμός υπολογισμών ψυκτών.

Chiller για την επιλογή και την απομάκρυνση της περίσσειας θερμότητας και διατηρούν προκαθορισμένη βέλτιστη θερμοκρασία και θερμικές συνθήκες κατά τη λειτουργία των διαφόρων ειδών του βιομηχανικού εξοπλισμού, εξοπλισμού διεργασιών, εργαλεία, εξοπλισμό, και τις διαδικασίες που σχετίζονται με υψηλότερα φορτία θερμότητας και θερμότητα. Σε αντίθεση με ψύκτες έχουν ένα κύκλωμα με καθαρό νερό και το δεύτερο κύκλωμα δεν απαιτείται για την επεξεργασία του νερού, δεδομένου ότι ο εξατμιστήρας (δεξαμενή νερού), νερό περνά (ή οποιοδήποτε άλλο υγρό, από το οποίο να αποσύρει τη θερμότητα) και το ψυκτικό.

Ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού

Σχεδιασμένο για ψύξη νερού ή διάλυμα γλυκόλης στη θερμοκρασία από 0 ° C έως + 25 ° C. Χρησιμοποιημένοι συμπιεστές ψύξης ευρωπαϊκής κατασκευής, ο ελεγκτής σας επιτρέπει να αλλάξετε τη θερμοκρασία του ψυχθέντος υγρού με ανάλυση 0,1 ° C. Στο κύκλωμα ψύξης χρησιμοποιούνται κοινά ψυκτικά μέσα, όπως τα R 134a και R 407s, τα οποία καθιστούν τη συντήρηση του εξοπλισμού όσο το δυνατόν φθηνότερη.

Οι ψύκτες OMI είναι πλήρως λειτουργικές μονάδες. Βασικά, ένας ηλεκτρονικός ελεγκτής, μια ενσωματωμένη ανοιχτή δεξαμενή μπαταρίας για ψυχρό υγρό (διαφορετικά μεγέθη για διαφορετικά μοντέλα) και μια τυπική αντλία για τη διατήρηση της ροής ψυχρού ύδατος ή διαλύματος γλυκόλης.

Οι συσκευές αυτής της σειράς διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία επιλογών που επεκτείνουν τις δυνατότητες.

Ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη με νερό: πλεονεκτήματα, κατασκευαστές

Ο ψύκτης για το νερό ψύξης είναι μια ισχυρή μονάδα ψύξης. Χρησιμοποιείται στον κλιματισμό και στην παραγωγή. Προτού τροφοδοτηθούν σε εξωθητήρες, τα λέιζερ, οι μηχανές χύτευσης με έγχυση, τα φυτά κενού και άλλος υγρός εξοπλισμός ψύχονται στη θερμοκρασία που απαιτείται για αυτή τη διαδικασία.

Οι συσκευές με ψύξη με νερό αντικαθιστούν σταδιακά τους ψυκτικούς συλλέκτες, οι οποίοι λειτουργούν βάσει της αρχής της ψύξης του συμπυκνωτή με αέρα. Ο σύγχρονος ψύκτης διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία, ελέγχοντας τα άλματα και την στάθμη νερού στο σύστημα. Διάφορες τροποποιήσεις επιτρέπουν τη χρήση του σε μίνι-εργοστάσια και σε εργοστάσια με μεγάλο αριθμό μηχανών, σε διαμερίσματα και σούπερ μάρκετ.

Ο ειδικός θα επιλέξει το καταλληλότερο ψυκτικό. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η συσκευή, μπορείτε να διαμορφώσετε καλύτερα τις απαιτήσεις.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής με ψύξη με νερό

Το ψυκτικό συγκρότημα διατηρεί το απαραίτητο καθεστώς θερμοκρασίας, λαμβάνοντας επιπλέον θερμότητα από το ψυκτικό μέσο και μεταφέροντάς το σε ειδικό εναλλάκτη θερμότητας. Το κύκλωμα κυκλοφορεί διαρκώς την υπό επεξεργασία ουσία - το ψυκτικό. Τα κύρια στοιχεία της συσκευής λειτουργούν ως εξής:

 1. Συμπιεστής. Χρησιμεύει ως αντλία για το ψυκτικό. Παρέχει την απαραίτητη πίεση για συμπίεση (μέχρι 30 atm), ενώ η θερμοκρασία του αυξάνεται στους 70-90 ° C.
 2. Συμπυκνωτής. Εδώ το ψυκτικό παράγει θερμότητα και συμπυκνώνεται, περνώντας σε υγρή κατάσταση. Υπάρχει απελευθέρωση θερμότητας στο περιβάλλον.
 3. Εξατμιστής (εναλλάκτης θερμότητας). Σε αυτό υπάρχει ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ νερού και ψυχόμενου υγροποιημένου ψυκτικού μέσου, με αποτέλεσμα να βράζει, να αρχίζει να εξατμίζεται και να απομακρύνει ενέργεια θερμότητας από άλλο υγρό (ψυκτικό).

Η διαδικασία ψύξης επαναλαμβάνεται. Η διαφορική πίεση του ψυκτικού μέσου και η ρύθμιση της παροχής του στον εξατμιστή παρέχουν μία βαλβίδα θερμικής εκτόνωσης. Προστατεύει ολόκληρη τη μονάδα από υπερθέρμανση. Με αυτή την αρχή, κάθε ψύκτη με ψύξη νερού λειτουργεί.

Ο ψύκτης με ψύξη με νερό απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού. Συνήθως χρησιμοποιείτε έναν ξηρό πύργο ψύξης. Πρώτον, το νερό που καταλαμβάνεται στη διαδικασία κατευθύνεται σ 'αυτό, ψύχεται στους 5-7 ° C και μετά εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας του ψυκτήρα και φθάνει σε μια προκαθορισμένη θερμοκρασία.

Οι συσκευές με χωρητικότητα άνω των 30 kW είναι εξοπλισμένες με αυτόματη προσαρμογή της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σταδιακά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σε σύγκριση με τις συσκευές που ψύχονται με αέρα, ο ψύκτης με ψύξη με νερό έχει τέτοια πλεονεκτήματα:

 • συμπαγής;
 • Ο εξοπλισμός δεν χρειάζεται αέρα, επομένως μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στο δρόμο όσο και σε μικρούς τεχνικούς χώρους, σε κελάρια.
 • χαμηλότερη θερμοκρασία συμπύκνωσης.
 • Μεγάλη ποικιλία μοντέλων με διαφορετικές παραγωγικές ικανότητες.

Εάν ο ψύκτης νερού βρίσκεται στο εσωτερικό του κτιρίου, ως καθαριστικό χρησιμοποιείται καθαρό νερό, το οποίο μειώνει το διαβρωτικό αποτέλεσμα στις σωληνώσεις και τα εξαρτήματα, βελτιώνει την περιβαλλοντική ευελιξία και απλοποιεί τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Για τη χρήση του νερού που θερμαίνεται στον συμπυκνωτή, εγκαθίσταται ένα σύστημα ανάκτησης θερμότητας ως πρόσθετο ψυκτικό.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • υψηλή κατανάλωση ενέργειας ·
 • την ανάγκη για νερό και ένα φίλτρο για τον καθαρισμό του.
 • πολυπλοκότητα λειτουργίας.

Κατασκευαστές νερού ψύξης

Τα πιο υψηλής ποιότητας, αξιόπιστα και ενεργειακά αποδοτικά ψυκτικά συγκροτήματα νερού των εταιρειών αυτών είναι:

 1. Carrier (ΗΠΑ). Είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής συστημάτων ψύξης, κλιματισμού και εξαερισμού στον κόσμο, των οποίων τα γραφεία αντιπροσωπείας βρίσκονται σε σχεδόν 200 χώρες, τα προϊόντα παράγονται σε 108 εργοστάσια.
 2. Trane (Ιρλανδία). Ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του κλιματισμού. Τα προϊόντα της δημιουργούν ένα άνετο κλίμα στα σπίτια και στα μεγαλύτερα εμπορικά, βιομηχανικά και γραφικά κτίρια. Από το πρόγραμμα παραγωγής αποκλείονται οι συμπιεστές εμβολοφόρων, οι οποίοι βελτίωσαν τα χαρακτηριστικά θορύβου των κραδασμών και μείωσαν τις διαστάσεις.
 3. Climaveneta (Ιταλία). Παράγει ψύκτες για περισσότερα από 40 χρόνια. Τα προϊόντα είναι δημοφιλή σε όλη την Ευρώπη.
 4. Clint (Ιταλία). Οι κατασκευές είναι στην Ιταλία και την Ουγγαρία. Το εργοστάσιο μπορεί, κατόπιν αιτήματος, να εγκαταστήσει συμπιεστές άλλων σημάτων με ελαφρά αύξηση της τιμής.

Οι περισσότεροι ψύκτες νερού στην αγορά κατασκευάζονται από ιταλικές εταιρείες (Clivet, Aermec, Sabina, Bluebox) και τη Γαλλία (Ciat, Wesper, Airwell).

Για τον αγοραστή είναι σημαντικό να αποκτήσετε όλες τις απαραίτητες δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας σε λογική τιμή. Αυτός ο παράγοντας συμβάλλει στη δημοτικότητα τέτοιων κατασκευαστών ψυκτικών συγκροτημάτων:

 • McQuay (ΗΠΑ) - αντιπροσωπεύει ημι-βιομηχανικά και οικιακά συστήματα.
 • Η Aerotek Professional (Ελβετία) - που ιδρύθηκε το 2005, όλο τον εξοπλισμό αναπτύσσεται και συναρμολογείται στα εργοστάσια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.
 • Η General Vent (Ρωσία) - οι εγκαταστάσεις παραγωγής βρίσκονται στην περιοχή του Volga, στην Κίνα και στην Ιταλία, σε ορισμένες περιπτώσεις η εταιρεία χαρτοφυλακίου παρέχει εκτεταμένη εγγύηση για τα προϊόντα της.

Οι κατασκευαστές δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις καινοτόμες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτό, για παράδειγμα:

 • πολυετούς ρύθμισης της παραγωγής ψυχρού (ψυκτικές μονάδες πολλών συμπιεστών Multipower).
 • πλήρης απουσία μηχανικής τριβής (Turboline).
 • εφαρμογή φυσικού κρυώματος (Free Cooling).

Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα ψυκτικά συγκροτήματα ορισμένων εταιρειών ξεπερνούν τα άλλα, ειδικά επειδή δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που να παράγουν ανεξάρτητα όλα τα εξαρτήματα στα προϊόντα τους. Ως εκ τούτου, η ποιότητα των ψυγείων από διαφορετικούς κατασκευαστές είναι κοντά μεταξύ τους. Η υψηλή αξιοπιστία του εξοπλισμού και μετά από αρκετές χιλιάδες ώρες λειτουργίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συντήρησή του.

Πώς λειτουργεί το ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη με νερό και μια επισκόπηση των κατασκευαστών του

Όλοι γνωρίζουν ότι το ψυκτικό συγκρότημα αντιπροσωπεύει τον εαυτό του. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι για το τι είναι ένα ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού. Το ψυγείο, στην ουσία του, είναι το ίδιο κλιματιστικό, αλλά πολύ μεγαλύτερο, βιομηχανικό σε μέγεθος. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τις αρχές της λειτουργίας των ψυκτικών συγκροτημάτων, της ρύθμισής τους και των τύπων ψυκτών που υπάρχουν.

Τι είναι ένα ψυκτικό συγκρότημα και πώς λειτουργεί;

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος για την ψύξη του νερού

Το ψυκτικό συγκρότημα είναι μια ειδική μονάδα ψύξης που χρησιμοποιείται για την ψύξη διαφόρων ειδών υγρών. Ο ψύκτης χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές παραγωγής, όπως:

 • μηχανική μηχανική ·
 • βιομηχανία αλκοόλης ·
 • ιατρική?
 • βιομηχανία τροφίμων.

Σημαντικό: Τα ψυκτικά συγκροτήματα χρησιμοποιούνται ευρέως στον κεντρικό κλιματισμό.

Στη συσκευή οποιουδήποτε ψυκτικού συγκροτήματος μπορείτε να βρείτε τρία βασικά εξαρτήματα:

Μια άλλη τροποποίηση της συσκευής είναι οι ψυκτικοί θάλαμοι με απομακρυσμένο συμπυκνωτή. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μορφής εξοπλισμού είναι η αυξημένη απόδοση το καλοκαίρι και η δυνατότητα σύνδεσης με μεγάλες δεξαμενές με υγρό.

Σημαντικό: Οι πυκνωτές αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι στη σκιά.

Ένα άλλο σημαντικό μέρος του ψυκτικού συγκροτήματος είναι ο εξατμιστής, ο οποίος είναι απολύτως ερμητικός υποδοχέας, μέσω του οποίου μεταφέρεται το ψυχρό υγρό. Μέσα σε αυτή τη δεξαμενή υπάρχει μια χάλκινη σπείρα που λειτουργεί ως βρόχος φρέον. Μέσα από τα τοιχώματα της έλικας, ανταλλάσσεται θερμότητα ανάμεσα στο ψυκτικό και το ψυκτικό.

Η αρχή της λειτουργίας της μονάδας έχει ως εξής: συμπιεστής συμπιέζει την εξάτμιση του ψυκτικού, η οποία προκαλεί αύξηση της πίεσης, και ως εκ τούτου η έναρξη της διαδικασίας συμπύκνωσης. Στη συνέχεια, το θερμαινόμενο υγρό μετακινείται στον συμπυκνωτή, ο οποίος με τη σειρά του θερμαίνεται προς τα έξω.

Μετά από αυτό, το ψυκτικό θα λάβει μια τελείως υγρή κατάσταση, μετακινείται στο γκάζι - μια ειδική συσκευή, που βρίσκεται πριν από τον εξατμιστή και είναι απαραίτητη για να μειώσει την πίεση. Έτσι, το θερμανθέν ψυκτικό μέσο, ​​που διέρχεται διαμέσου του εξατμιστή, τροποποιείται, μετατρέπεται σε ατμό και αφαιρεί την ενέργεια από το ψυκτικό μέσο, ​​ψύγοντας έτσι.

Κατασκευαστές βιομηχανικών ψυκτικών συγκροτημάτων

Τι είναι οι ρωσικές κατασκευές;

Μεταξύ όλων των τμημάτων της αγοράς κλιματισμού στη Ρωσία, η αγορά ψυκτικού εξοπλισμού αυξάνει το μερίδιό της το βραδύτερο. Σε ποσοστιαία βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να εκπροσωπείται ως 12-18%. Ωστόσο, αν δώσετε προσοχή στους οικονομικούς δείκτες, τότε ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι ελαφρώς υψηλότερος - περίπου 20-25%.

Οι πιο δημοφιλείς εγχώριες μάρκες ψυκτών είναι οι "Xyron-Holod" και "Vakteh-Holod". Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

Οι συσκευές της σειράς TDC κατασκευάζονται με τη μορφή ενός ζωγραφισμένου, μεταλλικού χωρικού πλαισίου στον οποίο τοποθετούνται μονάδες όπως:

 • ψυκτικοί συμπιεστές.
 • εναλλάκτες θερμότητας ·
 • Βαλβίδες ρύθμισης και διακοπής ψύξης.
 • ηλεκτρική κάρτα ελέγχου και αυτοματισμό ισχύος?
 • δέκτη (δεξαμενή για τη συλλογή και αποθήκευση φρεονίου).

Ο εσωτερικός όγκος ολόκληρης της εγκατάστασης καλύπτεται με διακοσμητικά πτυσσόμενα πλαίσια. Για να τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός, απαιτούνται ελάχιστες ενέργειες για τη σύνδεση της μονάδας με το δίκτυο και τον καταναλωτή κρύου νερού.

Ταυτόχρονα, τα ψυκτικά συγκροτήματα Vakteh-Holod αποτελούν σημαντικό μέρος όλων των υφιστάμενων βιομηχανικών συστημάτων ψύξης της σειράς VTX που κατασκευάζονται και παρέχονται από αυτήν την οργάνωση. Η εταιρεία προσφέρει την ευρύτερη γκάμα καθολικών ψυγείων, που κυμαίνονται από συσκευές χωρητικότητας 1 έως 860 kW.

Όπως δείχνει η πρακτική, οι ψυκτικοί πόροι της ξένης παραγωγής είναι πιο απαιτητικοί από τους συμπατριώτες μας. Παρακάτω θα δούμε τα πιο κοινά μοντέλα συσκευών.

Η εταιρεία "YORK Refrigeration" αναπτύσσει και παράγει ένα ευρύ φάσμα τυποποιημένων και συμπαγών συσκευών που λειτουργούν με αμμωνία. Αυτή η σειρά εξοπλισμού που χρησιμοποιεί πλήθος παλινδρομικών και κοχλιοφόρων συμπιεστών χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές για έμμεση ψύξη με τη χρήση δευτερογενούς ψυκτικού μέσου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αμμωνία χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες, δεδομένου ότι ο ανεφοδιασμός απαιτεί μικρή ποσότητα ψυκτικού μέσου, πράγμα που εγγυάται πλήρη ασφάλεια λειτουργίας.

Ο σχεδιασμός του πλημμυρισμένου τύπου που χρησιμοποιείται στους ψύκτες YORK εξασφαλίζει υψηλή απόδοση ακόμη και υπό συνθήκες μερικού φορτίου.

Η τυποποιημένη σειρά ψυκτικών συγκροτημάτων περιλαμβάνει περισσότερα από είκοσι μοντέλα, με χωρητικότητα από 90 έως 2700 kW για την ψύξη του νερού σε θερμοκρασία 6-12 μοίρες. Με ειδικές παραγγελίες, η εταιρεία παράγει ψύκτες ισχύος περίπου 8.000 kW.

Οι συμπαγείς συσκευές συναρμολογούνται σε ένα βασικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την εκκίνηση και τη χρήση του εξοπλισμού.

CARRIER

Η Carrier Corporation είναι καινοτόμος και πρωτοπόρος στην παραγωγή κλιματικού εξοπλισμού. Η εταιρεία προμηθεύει συσκευές απορρόφησης χωρητικότητας από 351 έως 4853 kW και συμπίεση ατμού, ισχύος από 5 έως 2500 kW.

Ανάλογα με τον τύπο του ψυκτικού μέσου, τα ψυκτικά συγκροτήματα χωρίζονται σε νερό, αιθυλενογλυκόλη και προπυλενογλυκόλη.

Το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο (HFC-407 ° C) είναι απόλυτα ασφαλές και δεν έχει επιβλαβείς επιδράσεις στη στιβάδα του όζοντος.

Ένας ειδικά σχεδιασμένος εξατμιστής με τη μορφή πλάκας εναλλάκτη θερμότητας καθιστά δυνατή τη μεγιστοποίηση των θερμοδυναμικών ιδιοτήτων του εξοπλισμού. Οι συσκευές έχουν προστατευτικό σύστημα του εναλλάκτη θερμότητας από κατάψυξη κατά την περίοδο κατά την οποία ο εξοπλισμός δεν λειτουργεί.

Οι ψύκτες τύπου "Carrier" προορίζονται για χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου και σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως και -10 βαθμούς επιτυγχάνεται χωρίς τη χρήση πρόσθετων συσκευών. Ο αλγόριθμος ελέγχου οργανώνει έλεγχο μικροεπεξεργαστών από τους ανεμιστήρες.

Ο σχεδιασμός των ηλεκτρικών συνδέσεων είναι πολύ απλοποιημένος και όλες οι τυποποιημένες συσκευές περιέχουν έναν κύριο αποσυνδέτη που παρέχει ισχύ.

Τα μεγάλα αποσπώμενα πλαίσια και οι αρθρωτές πόρτες των μονάδων ελέγχου παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα στοιχεία της συσκευής. Επιπλέον, ο σχεδιασμός παρέχει ένα σύστημα οπών, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις χωρίς να διακόψετε τη λειτουργία της συσκευής.

EUROCHILLER

Τα ψυκτικά συγκροτήματα EUROCHILLER είναι τεχνολογικά εξελιγμένα ψυκτικά συγκροτήματα συμπίεσης ατμών. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του εξοπλισμού είναι η αρχή μιας αντλίας θερμότητας - η θερμική ενέργεια που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία ενός ψυκτικού συγκροτήματος χρησιμοποιείται συχνά για τη θέρμανση βιομηχανικών χώρων. Ανάλογα με την τροποποίηση, η θερμότητα μπορεί να μεταφερθεί στο περιβάλλον αέρα ή νερού.

Μπορείτε να ταξινομήσετε τα ψυκτικά συγκροτήματα EUROCHILLER με:

 • ψυκτική ικανότητα ·
 • Σχεδίαση (μονοκόμματο ή με απομακρυσμένο συμπυκνωτή).
 • αρχή της λειτουργίας (φρέον, απορρόφηση, αμμωνία) ·
 • τύπος ψύξης (αέρα ή νερό) ·
 • διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών (πρόσθετες δεξαμενές και υδροσυλλέκτες, κιτ χειμώνα κ.λπ.).

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ψυκτικών συγκροτημάτων EUROCHILLER είναι:

 • αυτόματο τρόπο λειτουργίας;
 • η ευελιξία του συστήματος (η απόσταση μεταξύ του ψυχρού καταναλωτή και του ψυκτικού συγκροτήματος μπορεί να φτάσει αρκετές εκατοντάδες μέτρα).
 • οικονομικό πλεονέκτημα (με την κατάλληλη επιλογή του μοντέλου μειώνεται σημαντικά το κόστος λειτουργίας).
 • οικολογικό πλεονέκτημα (τα περισσότερα μοντέλα λειτουργούν με φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό μέσο).
 • ακουστικό πλεονέκτημα (λειτουργία χαμηλού θορύβου).
 • ασφάλεια χρήσης λόγω προσεκτικής μελέτης της δομής.

"ANGARA"

Η παραγωγή των ψυκτών "Angara" χειρίζεται η τουρκική εταιρεία "ERBAY".

Η πιο δημοφιλής σειρά ψύκτες "Angara" είναι η σειρά GRS. Οι συσκευές αυτής της σειράς είναι μονάδες ψύξης νερού που λειτουργούν με freon. Η ελάχιστη χωρητικότητα του εξοπλισμού είναι 4,5 kW, και το μέγιστο - σε επίπεδο 400 kW. Ανάλογα με τη διαμόρφωση, το ψυκτικό συγκρότημα μπορεί να εφοδιαστεί με σπειροειδές σφραγισμένο ή ημι-ερμητικό συμπιεστή εμβόλου. Ο συμπυκνωτής μπορεί είτε να ψύχεται με νερό είτε να ψύχεται με αέρα. Στην πρώτη περίπτωση, οι πυκνωτές είναι σωλήνες χαλκού του τύπου κελύφους και σωλήνα, και στους δεύτερους - χάλκινους σωλήνες με πτερύγια αλουμινίου.

«DAIKIN»

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία "Daikin" θεωρείται δικαιολογημένα ως ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς της αγοράς συστημάτων ψύξης.

Στο χαρτοφυλάκιο του κατασκευαστή, μπορείτε να βρείτε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο μηχανής ψύξης, συμπεριλαμβανομένων:

 • μονάδες ανεμιστήρων ανεμιστήρα.
 • εργονομικό με απομακρυσμένο συμπυκνωτή.
 • αξιόπιστη με ψύξη αέρα.
 • συμπαγής με ψύξη με νερό.

Τα ψύκτες υψηλής ισχύος τύπου "Daikin" είναι εξοπλισμένα με εξειδικευμένους κοχλιοφόρους συμπιεστές με μοναδική ρύθμιση φορτίου.

Η πιο πολυάριθμη ομάδα ψυγείων στο R134a είναι η αποδεδειγμένη σειρά EWAD-MBYNN. Η απόδοση των συσκευών αυτής της σειράς κυμαίνεται από 120 έως 600 kW και όλος ο εξοπλισμός είναι αξιόπιστος και λειτουργεί με χαμηλό θόρυβο.

Τα ψυκτικά συγκροτήματα μπορούν να εξοπλιστούν με:

 • υδρομορφώματα ·
 • βαλβίδες εξυπηρέτησης;
 • προστατευτικά πτερύγια συμπυκνωτή επικάλυψης
 • βελτιωμένη μόνωση θορύβου
 • συστήματα πλήρους ή μερικής ανάκτησης θερμότητας.

RHOSS

Οι ψύκτες της ευρωπαϊκής μάρκας "RHOSS" διαφέρουν από τους ανταγωνιστές τους με υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και μεγάλη διάρκεια ζωής. Όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από την εταιρεία ελέγχεται τακτικά και υπόκειται σε τεχνικό έλεγχο.

Εκτός από την υποχρεωτική πιστοποίηση, όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από την RHOSS υποβάλλεται σε επιπρόσθετη επιθεώρηση που ονομάζεται EUROVEN, η οποία μας επιτρέπει να δηλώσουμε την υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα των μηχανών κλιματισμού.

TRANE

Τα ψυκτικά συγκροτήματα που παράγονται από το TRANE μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες:

 • με ψύξη με αέρα:
  • απόδοση από 19 έως 1500 kW.
  • πλήρη συμβατότητα με τα συστήματα Tracer Summit, σχεδιασμένα για τη διαχείριση του μηχανικού εξοπλισμού.
  • Τα μοντέλα RTAC και AquaStream2 υποστηρίζουν το σύστημα ελέγχου που είναι συμβατό με Lon.
  • τη διαθεσιμότητα διαφόρων μεγεθών μοντέλων RTAD και AquaStream2.
 • με ψύξη με νερό:
  • απόδοση από 51 έως 3800 kW.
  • πλήρη συμβατότητα με τα συστήματα Tracer Summit, σχεδιασμένα για τη διαχείριση του μηχανικού εξοπλισμού.
  • Τα μοντέλα RTHD υποστηρίζουν ανοικτά πρωτόκολλα και το πρωτόκολλο Lon CH. 530.

Περισσότερα από είκοσι χρόνια ψύκτες με χωρητικότητα 50 kW με βάση την «TRANE» συμπιεστές, ενώ στην παραγωγή πρόγραμμα περιλαμβάνει ελικοειδή, ελικοειδείς και φυγοκεντρικούς συμπιεστές. Η παραγωγή παλινδρομικών συμπιεστών από την TRANE σταμάτησε για να μειώσει τη στάθμη μάζας, μεγέθους και θορύβου των συστημάτων ψύξης.

«CLINT»

Πριν από λίγο καιρό η βιομηχανική ιταλική εκμετάλλευση Γ.Ι. Η Industrial HOLDING S.p.A άρχισε να απελευθερώνει νέες συσκευές Clint της σειράς MULTY POWER στην R410A, η οποία αναγνωρίστηκε ως η πλέον φιλική προς το περιβάλλον. Αυτή η γραμμή εξοπλισμού διαφέρει από τους προκατόχους της με αυξημένη ισχύ και ενεργειακή απόδοση. Για παράδειγμα, οι προηγούμενες γενιές του μοντέλου παράγονται σε freon R407C και έχουν χωρητικότητα από 190 έως 530 kW. Την ίδια στιγμή μια νέα σειρά συσκευών είναι διαφορετικές δυνατότητες ψύξης που κυμαίνονται 200 ​​έως 1050 kW, η οποία επιτρέπει τη χρήση του εξοπλισμού, ακόμη και στις μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με μια χωρητικότητα ψύξης μικρότερη από 80 τοις εκατό, η παράμετρος ενεργειακής απόδοσης είναι υψηλότερη από 3,1, πράγμα που σημαίνει ότι η μονάδα πηγαίνει στην τάξη εξοικονόμησης ενέργειας Α, πράγμα που σημαίνει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος για τον πελάτη του εξοπλισμού. Η χρήση ηλεκτρονικών βαλβίδων επέκτασης σε συσκευές με δώδεκα συμπιεστές (χωρητικότητα από 170 έως 1051 kW) και η λογική του ελέγχου τους με το πραγματικό θερμικό φορτίο βελτιώνει σημαντικά τις τεχνικές παραμέτρους του εξοπλισμού.

Προειδοποίηση: Λόγω του βέλτιστου λόγου του κόστους των ψυκτικών συγκροτημάτων και της ψυκτικής τους ικανότητας, η σειρά MULTY POWER του R407C έγινε ηγέτης πωλήσεων.

Χάρη στην εξειδικευμένη σειρά CHAC 726-36012, χωρισμένη σε 17 τυποποιημένα μεγέθη, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την απαιτούμενη μονάδα όσο το δυνατόν ακριβέστερα για τις καθορισμένες παραμέτρους. Αυτές οι συσκευές ενσωματώνουν όλα τα θετικά επιτεύγματα σχεδιασμού της σειράς που κυκλοφόρησε προηγουμένως, όπως:

 • υψηλής απόδοσης πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας.
 • δύο ψυκτικά κυκλώματα με 3-6 συμπιεστές scroll που περιλαμβάνονται στο παράλληλο.
 • ενσωματωμένες μονάδες υδρογόνου.
 • χαμηλά ρεύματα εκκίνησης.
 • ένα μεγάλο αριθμό σταδίων ελέγχου.

Η χρήση συμπιεστών scroll εξασφαλίζει υψηλή αξιοπιστία της συσκευής και ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι διακοπής της λειτουργίας της μονάδας, καθώς μπορεί να λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό συμπιεστών.

Ψυγείο «DANTEX»

Η ευρωπαϊκή εταιρεία "Dantex" παράγει ψύκτες εξοπλισμένους με λειτουργία ψύξης, καθώς και μοντέλα με αντλία θερμότητας.

Ο κύριος στόχος αυτής της επιχείρησης είναι η παραγωγή εξοπλισμού υψηλής απόδοσης:

 • με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.
 • αερόψυκτος συμπυκνωτής.
 • υδρόψυκτος συμπυκνωτής.
 • χωρίς πυκνωτές.

Όλες οι ψύκτες νερού που κατασκευάζονται στην Ευρωπαϊκή εργοστάσιο, εξοπλισμένο με ένα μικροεπεξεργαστή που βασίζεται σύστημα «Carel» αυτοματοποιημένο έλεγχο, στον έλεγχο της διαδικασίας της ψύξης ή θέρμανσης του νερού στο υδραυλικό κύκλωμα στη μονάδα. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει την αντοχή και την αξιοπιστία των πιο σημαντικών εξαρτημάτων του κυκλώματος ψύξης - εναλλάκτες θερμότητας, συμπιεστή και ανεμιστήρες.

«ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ»

Τα ψυκτικά συγκροτήματα που παράγονται από το General Climate είναι σχεδιασμένα για εσωτερική εγκατάσταση. Το πλαίσιο και η βάση της μονάδας είναι κατασκευασμένα από χοντρά φύλλα από γαλβανισμένο χάλυβα, τα οποία είναι στερεωμένα μεταξύ τους με κοχλίες από ανοξείδωτο χάλυβα. Για την προστασία της συσκευής από τη διάβρωση, ολόκληρο το σώμα από γαλβανισμένο χάλυβα καλύπτεται με λευκό σμάλτο. Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με ημι-ερμητικούς κοχλιοφόρους συμπιεστές "Refcomp", καθώς και έναν εξατμιστή και έναν συμπυκνωτή τύπου πλάκας.

Όχι πολύ καιρό πριν, η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα σειρά ψυκτών «EuroWell» σειρά, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από δώδεκα είδη των ατμών συσκευές συμπίεσης που κυμαίνονται από 5 έως 1.600 kW, συμπεριλαμβανομένων των ψύκτες νερού και την ψύξη του αέρα, χωρίς πυκνωτή σε όλα, και τη συσκευή της αρθρωτό σχεδιασμό και ψύκτες με απομακρυσμένο εξατμιστή.

MCQUAY
Οι ψύκτες της εταιρείας "McQuay" καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος επιδόσεων - από πολλές μονάδες έως αρκετές χιλιάδες κιλοβάτ. Ταυτόχρονα διαφέρουν ως προς:

 • τύπος συμπιεστών που χρησιμοποιούνται (σπειροειδής, έμβολο, φυγόκεντρος, βίδα).
 • τύπος ψύξης με συμπυκνωτή (νερό, αέρας).
 • Σχεδίαση (με αντλία θερμότητας, απομακρυσμένο συμπυκνωτή, εναλλάκτη θερμότητας αποκατάστασης).

Μέχρι σήμερα, «McQuay» είναι η μόνη εταιρία που προμηθεύει ψύκτες με πέντε ακουστικές εκδοχές των παραστάσεων, που κυμαίνονται από standard έως lownoise που σας επιτρέπει να τα εγκαταστήσετε σε αντικείμενα που έχουν μια σειρά από αυστηρές απαιτήσεις για το επίπεδο του θορύβου χρησιμοποιείται η τεχνική.

Για ειδικές κλιματικές συνθήκες, η εταιρεία έχει αναπτύξει τροποποιήσεις με αυξημένη αντοχή στη διάβρωση, καθώς και αντίσταση σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες.

«CW 5000»

Ο κατασκευαστής ψυκτικών συγκροτημάτων "CW 5000" είναι η κινεζική εταιρεία SA.

Οι παραγόμενες μονάδες χρησιμοποιούνται για την ψύξη των σωλήνων λέιζερ CO2, των πηγών λέιζερ ινών, των υδρόψυκτων ατράκτων, του ιατρικού εξοπλισμού και άλλων. Για το σκοπό αυτό, η συσκευή χρησιμοποιεί νερό, η θερμοκρασία του οποίου διατηρεί το ψυκτικό συγκρότημα στο πλαίσιο που ορίζει ο χρήστης με φρέον. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πιο απλά μοντέλα που ψύχουν το νερό σε αυτόνομο τρόπο με τη βοήθεια των ανεμιστήρων.

BLUEBOX

Με τα χρόνια, η BlueBox υπήρξε υπεύθυνος κατασκευαστής και αξιόπιστος συνεργάτης. Στη χώρα μας, τα ψυγεία που παράγει η εταιρία αυτή παραδίδονται σε αρκετά μεγάλη κλίμακα.

Τα πιο δημοφιλή ψύκτες τροποποιήσεις βάσης μονομπλόκ κατασκευαστεί «BlueBox», είναι συσκευές με έναν αερόψυκτο συμπυκνωτή, που προορίζονται για εγκατάσταση σε εξωτερικούς χώρους - στο δρόμο, μια επίπεδη μπαλκόνι στέγη. Σε αυτό το τμήμα, τα αδρανή αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες σειρές:

 • "Πάγωμα" (από 5 έως 15 kW).
 • "Alfa (από 4,6 έως 49,8 kW);
 • "Zeta" (από 40 έως 160 kW).
 • "Kappa" (από 150 έως 260 kW).
 • «Kappa V2001» (από 155 έως 540 kW).

Ταυτόχρονα, οι συσκευές μονομπλόκ με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες είναι συνήθως τοποθετημένες σε εσωτερικούς χώρους και συνδέονται με το περιβάλλον μέσω αγωγών αέρα. Οι πιο δημοφιλείς σειρές σε αυτό το τμήμα είναι:

 • "Beta / HE" (από 40 έως 160 kW).
 • "Beta / SE" (από 144 έως 260 kW).

Στο τμήμα των μονάδων με υδρόψυκτο συμπυκνωτή, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε τη σειρά:

 • "Sigma" (από 45 έως 145 kW).
 • "Ωμέγα" (από 135 έως 760 kW).
 • "Omega V" (από 130 έως 730 kW).

Ποικιλία ψύκτες μονομπλόκ συμπληρωμένο με απομακρυσμένες συσκευές πυκνωτές - π.χ., MU / LC (4,5 - 37,6 kW) και η μονάδα συμπύκνωσης «Alfa» σειράς (5,6 έως 64,5 kW) που προορίζονται για εργάζονται με τις μονάδες τροφοδοσίας, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με εναλλάκτες θερμότητας για άμεση ψύξη της ροής αέρα.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των ψυκτών με πολλούς συμπιεστές είναι η ανεξαρτησία όλων των κυκλωμάτων ψύξης. Με άλλα λόγια, η αποτυχία ενός από τα στοιχεία δεν επηρεάζει τη λειτουργία των άλλων.

Ανάλογα με την τροποποίηση της συσκευής, χρησιμοποιούνται freon R22, R134A ή R407C.

Τύποι ψυκτικών συγκροτημάτων

Αερόψυκτος συμπυκνωτής

Ανάλογα με τον τύπο πυκνωτών που χρησιμοποιούνται, οι ειδικοί διακρίνουν μεταξύ μοντέλων αέρα και νερού.

Οι συσκευές αέρα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ανάλογα με την απόδοσή τους (με αξονικούς και φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες).

Ψυκτικοί θάλαμοι με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες εγκαθίστανται σε εσωτερικούς χώρους και η εισαγωγή αέρα και η εκτόξευση πραγματοποιούνται μέσω αγωγών. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των ψυκτών είναι η δυνατότητα ετήσιας παραλαβής ψυχρού αέρα ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Με ψύξη με νερό

Ταυτόχρονα, ψύκτες τύπου νερού εγκαθίστανται μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Για να ψυχθεί ο συμπυκνωτής τέτοιων συσκευών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο το ενδιάμεσο όσο και το τροφοδοτικό (από φυσικά δεξαμενές) ψυκτικό.

Το ψυκτικό υγρό ψύχει το ψυκτικό σύστημα κυκλοφορίας, αλλά στους ψυκτικούς θαλάμους νερού υπάρχει και ένας άλλος τρόπος ψύξης - με τη μεταφορά θερμότητας στον εξωτερικό αέρα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται ελεύθερη ψύξη (freecooling), καθώς σας επιτρέπει να κρυώνετε καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Με δωρεάν ψύξη

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι εμπειρογνώμονες ψυχρότητας καλούν το σύστημα πρόσθετης ελεύθερης ψύξης. Το σύστημα αρχίζει να λειτουργεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + 15 μοίρες και ρυθμίζει τη δική του εργασία σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας.

Ψύκτες με δωρεάν-ψύξη είναι σκόπιμο να εγκαταστήσει σε τοποθεσίες όπου η ανάγκη για νερό ψύχεται όλο το χρόνο, και επίσης είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το εξωτερικό αέρα που έχει μία χαμηλότερη θερμοκρασία σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα του έτους.

Απορρόφηση

Σύμφωνα με τον κύκλο ψύξης, τα ψυκτικά συγκροτήματα ταξινομούνται για απορρόφηση και συμπίεση ατμών.

Σε συσκευές τύπου απορρόφησης, το αποσταγμένο νερό χρησιμοποιείται ως ψυκτικό μέσο. Η κύρια πηγή ενέργειας αυτών των ψυκτών είναι ο υπερθερμασμένος ατμός ή το ζεστό νερό.

Ο σχεδιασμός ψυκτών απορρόφησης συνεπάγεται την παρουσία των ακόλουθων στοιχείων:

 • απορροφητής με βρωμιούχο λίθιο και ψυκτικό μέσο (διαλύματα εργασίας).
 • τον εξατμιστή.
 • γεννήτρια?
 • πυκνωτή.

Συμπίεση ατμού

Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των συμπιεστή ψύξης με βάση τον κύκλο ψύξης, η οποία πραγματοποιείται μέσω της συνεχούς κυκλοφορούν, συμπύκνωση και το βραστό ψυκτικό στο κλειστό σύστημα. Τα στοιχεία αυτού του συστήματος είναι παραδοσιακά:

 • συμπιεστής.
 • ρυθμιστής ροής.
 • πυκνωτής.
 • εξατμιστή.

Ενώ ο συμπιεστής αυξάνει την πίεση του ψυκτικού μέσου, ο συμπυκνωτής τον ψύχει, κάνοντας έτσι τον ζεστό ατμό να μετατρέπεται σε υγρό.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε σωστά το σωστό μέγεθος του συμπυκνωτή, έτσι ώστε το αέριο να μπορεί να συμπυκνώνεται εντελώς μέσα σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η έξοδος θα παράγει ένα υγρό με μια θερμοκρασία χαμηλότερη από ό, τι ήταν στον συμπυκνωτή.

Στη συνέχεια, το μίγμα υγρού και ατμού κινείται σε έναν εξατμιστήρα, όπου το υγρό βράζει και στέλνει εξατμιστή δική θερμότητας, και πάλι να μετατραπεί σε ατμό, κλείνοντας έτσι τον κύκλο λειτουργίας.

Εγκατάσταση ψύκτρων στην οροφή: οδηγίες + βίντεο

Ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση ψυκτών είναι, κατά κανόνα, η ακόλουθη ακολουθία ενεργειών:

 • εγκατάσταση της συσκευής στο πλαίσιο για ομοιόμορφη κατανομή του βάρους του εξοπλισμού.
 • Απομόνωση των κραδασμών που προκύπτουν κατά τη λειτουργία της συσκευής.
 • εγκατάσταση του υδραυλικού κυκλώματος.
 • γεμίζοντας το σύστημα με ψυκτικό μέσο.
 • σύνδεση του ψυκτικού συγκροτήματος με το δίκτυο, τοποθέτηση ηλεκτρικής καλωδίωσης,
 • έναρξη του εξοπλισμού, ρύθμιση των τρόπων λειτουργίας του συστήματος.

Για την εγκατάσταση στην οροφή είναι κατάλληλες συσκευές εξοπλισμένες με αερόψυκτους συμπυκνωτές και αξονικούς ανεμιστήρες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το βάρος της συσκευής σε σχέση με τις δομικές παραμέτρους του κτιρίου κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού στην οροφή του κτιρίου. Με άλλα λόγια, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η αντοχή της δομής στην οποία πρέπει να εγκατασταθεί το ψυκτικό συγκρότημα.

Βίντεο για την εγκατάσταση του ψυκτικού συγκροτήματος στην οροφή:

Στοιχεία του ψυκτικού συγκροτήματος

Υδρομαγνήτης

Η υδραυλική μονάδα ονομάζεται σταθμός άντλησης, ο οποίος είναι απαραίτητος για την κυκλοφορία του νερού σε όλο το σύστημα ψύξης πολλαπλών μέτρων.

Για να εξασφαλιστεί ότι το νερό φτάνει από το ψυγείο στον τελικό χρήστη, απαιτείται μια ισχυρή αντλία κυκλοφορίας, η οποία θα μεταφέρει χιλιάδες λίτρα νερού μέσω των σωλήνων. Επιπλέον, η υδραυλική μονάδα περιλαμβάνει επίσης μια δεξαμενή συσσώρευσης, η οποία χρησιμεύει ως δεξαμενή για παγωμένο νερό. Με την παρουσία της, η συσκευή λειτουργεί πολύ πιο σταθερή και λιγότερο χρονοβόρα. Δεδομένου ότι το νερό αλλάζει τον όγκο του όταν αλλάζει η θερμοκρασία, το σύστημα διαθέτει ένα δοχείο διαστολής που είναι χτισμένο απευθείας στο κύκλωμα νερού. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το σύστημα δεν θα σπάσει όταν η θερμοκρασία του κυκλοφορούντος νερού αυξηθεί - όσο αυξάνεται ο όγκος του νερού, η δεξαμενή διαστολής γεμίζει.

Γλυκόλη

Η μεταφορά θερμότητας αέρα από το ψυγμένο δωμάτιο στο ψυκτικό μέσο πραγματοποιείται σε βάρος των ψυκτικών μέσων (ψυκτικών μέσων), τα οποία μπορεί να είναι:

 • νερό ·
 • υδατικό διάλυμα.
 • υγρό με χαμηλό σημείο πήξης.

Τα πιο συνηθισμένα ψυκτικά είναι διαλύματα πολυϋδρικών αλκοολών, όπως αιθυλενογλυκόλη, προπυλενογλυκόλη και γλυκερίνη.

Η γλυκόλη είναι ένα άχρωμο γλυκό και πολύ παχύρρευστο υγρό με σημείο πήξης κάτω από -50 μοίρες. Δύο κύριοι τύποι γλυκόλης: προπυλενογλυκόλης (μη-τοξικά και χρησιμοποιείται ακόμη και σε χώρους παρασκευής τροφίμων) και αιθυλενογλυκόλη (τοξικό, χρησιμοποιείται όταν διέρρευσε καμία ζημιά σε ανθρώπους, ζώα ή τα προϊόντα τροφίμων, πολύ φθηνότερη από προπυλενογλυκόλη).

Εναλλάκτης θερμότητας

Ο εναλλάκτης θερμότητας (εξατμιστής) είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας στον οποίο το ψυκτικό υγρό βράζει και έτσι ψύχει το φορέα θερμότητας.

Πιο συχνά ως εξατμιστής, χρησιμοποιείται ένας εναλλάκτης θερμότητας που έχει συγκολληθεί με πλάκες, ο οποίος διαφέρει ως προς την απόδοση από την άποψη της μεταφοράς θερμότητας και της συμπαγούς σε σύγκριση με άλλες συσκευές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και άλλα σχέδια: ομοαξονικά ή με κέλυφος και σωλήνα.

Συμπιεστής

Ο συμπιεστής είναι η κύρια μονάδα του ψυκτικού συγκροτήματος, που έχει σχεδιαστεί για να συμπιέζει το Freon στην απαιτούμενη υψηλή πίεση και στη συνέχεια να το τροφοδοτεί στη σωλήνωση.

Οι κύριοι τύποι συμπιεστών είναι τρεις:

Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος των συμπιεστών διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην τιμολόγηση των ψυκτικών συγκροτημάτων.

Συντήρηση και επισκευή

Τα έργα επισκευής και πρόληψης εκτελούνται από οργανισμούς όπως:

 • Υπηρεσία οικολογικού κλίματος LLC:
  • site: http://ecoclimat-service.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, δρόμος Pokrovka, σπίτι 1/13/6, κτίριο 2, γραφείο 35;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 409-49-81.
 • LLC "Κέντρο εξυπηρέτησης AP":
  • site: http://ap-serv.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Vyatskaya, σπίτι 27, κτίριο 7;
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 710-88-16.
 • Όμιλος εταιρειών Ekolayf:
  • site: https://vnt24.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Podnemnaya, σπίτι 14, κτίριο 37?
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 108-07-93.

Κόστος

Το κόστος των ψυκτών για την ψύξη του νερού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ιδίως όσον αφορά το σκοπό, την απόδοση και τη διαθεσιμότητα πρόσθετου εξοπλισμού. Πρακτική δείχνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ψύκτες στη Ρωσία για αρκετές χιλιάδες, και για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τελικό κόστος της απαραίτητης συσκευής πρέπει να καθοριστεί με τον συγκεκριμένο προμηθευτή / πωλητή του προϊόντος.

Πού να αγοράσετε ένα ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού;

Στη Μόσχα

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ψυκτικό συγκρότημα ψύξης στη Μόσχα στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • LLC "Rutektor":
  • site: https://rutector.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 1η διαδρομή Veshnyakovsky, 1c11;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 100-00-69.
 • OOO Promventholod:
  • site: https://www.promventholod.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, λάτρεις των οδικών αρτηριών, 56, κτίριο 32?
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 369-94-74.
 • OOO BERMINA GROUP:
  • site: http://klimat-prodazha.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Aviamotornaya street, σπίτι 50, κτίριο 2, αίθουσα XIV, αίθουσα 56?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 374-85-45.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, η πώληση ψυκτικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν σε εταιρείες όπως:

 • LLC "Century of High Technologies":
  • τοποθεσία: http://chillvent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Kantemirovskaya, σπίτι 12;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 500-16-79.
 • OOO Peter Holod:
  • τοποθεσία: http://piterholod.ru;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Voroshilov st, σπίτι 2?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 250-38-32.
 • VentProject LLC:
  • site: https://ventproject.com;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Matrosa Zheleznyak, 57, γράμμα Α, αίθουσα 7-Η ·
  • τηλέφωνο: +7 (812) 335-49-52.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ρευστό ψύξης χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές οικιακές και τεχνικές διαδικασίες, αλλά να φέρει το υγρό δεν χρειάζεται να κατέχουν ένα τεχνολογικά απαιτούμενη θερμοκρασία μέσω ψυκτών. Σωστά επέλεξε και εγκατέστησε τον εξοπλισμό όχι μόνο θα λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά επίσης να βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν σημαντικά την πιθανότητα αποτυχίας στην παραγωγή και την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και θα σώσει σε αυτή τη σοβαρή χρηματικό ποσό.

Βιομηχανικοί ψύκτες

Ψυκτικοί ψύκτες νερού - τον πιο συνηθισμένο τύπο ψυκτικών συγκροτημάτων τόσο για ψυκτικό βιομηχανικό εξοπλισμό όσο και για εργασίες κλιματισμού.

Οι τυπικές θερμοκρασίες νερού ψύξης στο ψυκτικό συγκρότημα είναι 15 βαθμοί Κελσίου για βιομηχανικές εφαρμογές και 7 βαθμοί για κλιματικές συνθήκες. Για ορισμένες εργασίες είναι δυνατό να επιτευχθούν χαμηλότερες θερμοκρασίες στο ψυκτικό συγκρότημα, αλλά για να γίνει αυτό, αντί για νερό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν διαλύματα νερού-γλυκόλης και να γίνουν αλλαγές στις ρυθμίσεις του ψυκτικού συγκροτήματος.

Αν για κάποιο λόγο, ο ψύκτης θα είναι συνηθισμένο νερό, και οι ρυθμίσεις είναι για το διάλυμα γλυκόλης δεν μπορεί να αποφύγει την κατάψυξη πυκνωτή - μια διαδικασία στην οποία το στρώμα πάγου εμφανίστηκε στενεύει αγωγού, επιταχύνοντας έτσι τη δέσμευση του συνολικού εναλλάκτη θερμότητας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του. Ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται διαλύματα γλυκόλης, δεν συνιστάται η ρύθμιση του ψυκτικού συγκροτήματος σε θερμοκρασία μικρότερη από 0 βαθμούς, για τέτοιες εργασίες υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένοι ψυκτικοί θάλαμοι για χαμηλές θερμοκρασίες.