Ψυκτικό ψύκτη για ψύξη με νερό


Από τον συντάκτη (ALT-F13): Μόνο έτσι συνέβη ότι μπορέσαμε να δημοσιεύσουμε το άρθρο μόλις δύο μήνες μετά την εγγραφή του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο συγγραφέας δεν καθόταν αδρανώς, αλλά κινήθηκε περαιτέρω προς πιο ακραία ψύξη. Τώρα ο Steff ασχολείται με τη συναρμολόγηση αυτοματοποιημένων συστημάτων αλλαγής φάσης με άμεση λειτουργία, σε κοινή γλώσσα - "Freon". Κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτών των γραμμών, επέδειξε τη δεύτερη έκδοση του συστήματός του. Ωστόσο, η πρώτη επίσης λειτούργησε τέλεια. Έτσι οι γραμμές από τις οποίες ξεκινάει το κείμενο αυτού του άρθρου - "Έχω μεταφερθεί με ακραίες μεθόδους ψύξης του υπολογιστή πολύ πρόσφατα, έτσι αυτή είναι η περιγραφή του πρώτου πειράματός μου σε αυτό το πεδίο" μπορεί να θεωρηθεί άκυρη :)

Εξαρτήματα συστήματος


Ο ευκολότερος τρόπος είναι η συναρμολόγηση του ψυκτικού συγκροτήματος με βάση έναν ιδιοκτήτη κατοικίας. Συνιστάται να βρείτε ένα κλιματιστικό που χρησιμοποιεί αέριο R22 αντί για R134a, καθώς η R22 εξατμίζεται σε χαμηλή θερμοκρασία. Για τους σκοπούς αυτούς, το σύστημα από το ψυγείο είναι επίσης κατάλληλο. Χρησιμοποίησα το κλιματιστικό 5000BTU, συνήθως έχουν συμπιεστές με χωρητικότητα 1/2 hp.


Ως δεξαμενή, οποιαδήποτε ικανότητα με θερμομόνωση, και σε ακραίες περιπτώσεις μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας. Στην περίπτωσή μου είναι μια μονωμένη δεξαμενή για κρύο νερό.


Στην πραγματικότητα εξαρτήματα του συστήματος ψύξης νερού, πόλους νερού και αντλίες. Το κιτ μου αποτελείται από υδατοφράκτη PolarFlo CPU, μπλοκ Danger Den Z-Chip, μπλοκ Swiftech MCW50 VGA και αντλίες Rio Aqua 1400.


Η επόμενη ερώτηση είναι η επιλογή ψυκτικού μέσου. Σε αυτή την περίπτωση, καθοδήγησα από δύο παραμέτρους: το υγρό δεν θα έπρεπε να καταψύχεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και να έχει όσο το δυνατόν περισσότερη θερμική αγωγιμότητα. Για χαμηλές θερμοκρασίες, κατάλληλο είναι το αντιψυκτικό (ποιος θα αμφιβάλει;)), βότκα ή μείγμα νερού + μεθανόλης. Διάλεξα μεθανόλη: είναι δηλητηριώδης (προσοχή!), Αλλά έχει την καλύτερη θερμική αγωγιμότητα. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το πάρετε είναι να αγοράσετε ένα υγρό για τον υαλοκαθαριστήρα στον αντιπρόσωπο αυτοκινήτων.

Συνέλευση


Εδώ οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν περισσότερο από μια μακρά περιγραφή με λέξεις.


Έτσι μονώθηκα και τα τρία μπλοκ νερού.


Απομένει να απομονώσουμε τη μητρική πλακέτα. Όλος ο χώρος γύρω από την πρίζα και το chipset ήταν λερωμένος με διηλεκτρικό λίπος, έκανα το ίδιο με τα μπλοκ, έκανα τα μαξιλάρια αφρού. Ομοίως επεξεργάστηκε την πίσω πλευρά της μητρικής πλακέτας και της κάρτας γραφικών, κατόπιν εγκατέστησε τον αφρό και στερεώθηκε με πλάκες από ακρυλικό.


Όταν τα μπλοκ ήταν έτοιμα, πήρα τον κλιματισμό. Εντελώς αποσυναρμολογήθηκε, προσπαθώντας να μην σπάσει τίποτα.


Για την εύκολη και ανώδυνη κάμψη των σωληνώσεων στα σωστά σημεία σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που ονομάζεται "Bender Bender" (δεν ξέρω το ακριβές ρωσικό όνομα).


Ο εξατμιστής του κλιματιστικού εγκαθίσταται στη δεξαμενή.


Για τη μόνωση χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος αφρός. Έχω τοποθετήσει τον αισθητήρα θερμοκρασίας στο εσωτερικό της αντλίας.


Στη συνέχεια μονώνει τους σωλήνες κοντά στον συμπιεστή και εγκαθιστά έναν ανεμιστήρα για την ψύξη του συμπυκνωτή.


Μετά από αυτό, προστέθηκε μεθανόλη. Η πρώτη δοκιμή για μερικές ώρες έδειξε τα ακόλουθα αποτελέσματα:


Ο ψύκτης νερού επιβραδύνει το ψυκτικό μέσο μάλλον αργά, αλλά η αντίστροφη διαδικασία λαμβάνει χώρα σε καλά μονωμένη δεξαμενή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια 12 ωρών αδράνειας, η θερμοκρασία αυξήθηκε σε μόλις -12C. Και τώρα - το τελικό στάδιο, εγκατάσταση στο σύστημα. Φροντίστε να επιτύχετε τις μέγιστες προσπάθειες για θερμομόνωση, τόσο τα μπλοκ νερού όσο και τις σανίδες. Όπως μπορείτε να δείτε, ο στόχος επιτυγχάνεται - στον επεξεργαστή μια ευχάριστη δροσιά με τη μορφή-9C.

Πώς να φτιάξετε ένα ψυγείο για μπύρα με τα χέρια σας.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς να κάνουν το ψυγείο με τα χέρια τους; Δεν είναι μυστικό ότι ένας καλός ψύκτης είναι αρκετά ακριβός και η απουσία του μπορεί να κάνει πολύ δύσκολη την παραγωγή μπύρας στο σπίτι.

Τι είναι ένας ψύκτης;

Αρχικά, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι είναι το ψυγείο. Το ψυκτικό συγκρότημα είναι μια ειδική συσκευή για την ψύξη του μούστου. Το γεγονός είναι ότι το ζυθοποιημένο γλεύκος πρέπει αναγκαστικά να κρυώσει όσο το δυνατόν συντομότερα, διαφορετικά διακινδυνεύουμε ολόκληρη την παρτίδα. Σε υψηλές θερμοκρασίες, ο πολλαπλασιασμός των βακτηριδίων συμβαίνει ταχύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι όσο μακρύτερα το ζυμάρι παραμένει θερμότερο, τόσο πιθανότερο είναι να το μολύνει με ανεπιθύμητα παθογόνα. Επίσης, η αργή ψύξη έχει επιβλαβή επίδραση στη γεύση της μπύρας στο σπίτι. Ο τρίτος παράγοντας που ψηφίζει για το ψύκτη μπορεί να ονομαστεί ο όγκος μαγειρεμένης μπύρας. Εάν οι όγκοι δεν είναι μεγάλοι (5-10 λίτρα), τότε η ψύξη θα περάσει αρκετά γρήγορα, αρκεί να τραβήξετε μια μεγαλύτερη πανοραμική λήψη. Αλλά αν έχετε συγκολλήσει 50 λίτρα, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς ψύκτη.

Γιατί χρειάζομαι ψύκτη;

Ας σκεφτούμε λίγο, γιατί χρειαζόμαστε ψύκτη; Νομίζω ότι είναι σαφές ότι το κύριο καθήκον του ψυκτικού συγκροτήματος είναι η ψύξη του μούστου, κατά συνέπεια το μέγεθος και η αποτελεσματικότητά του πρέπει να δικαιολογούνται, επειδή δροσερό 50 λίτρα μικρό ψύκτη θα είναι, για να το θέσω ήπια, δεν είναι εύκολο, και την ίδια στιγμή, να θέσει τη συσκευή για μέχρι 100 λίτρα στο pot 5-λίτρων, επίσης, θα είναι προβληματική. Έτσι το μέγεθος του ψυκτικού συγκροτήματος πρέπει να είναι κατάλληλο και όχι μόνο το μέγεθος αλλά και η αποτελεσματικότητά του είναι πολύ σημαντικό!

Επιλογή υλικού για το ψυκτικό συγκρότημα.

Αν σκέφτεστε μόνο για το τι και πώς χρησιμοποιείται το ψύκτη, τότε προτείνονται λογικές σκέψεις:

 • Το υλικό πρέπει να έχει καλή θερμότητα

Οι καλές επιλογές είναι γυαλί, αλλά στο σπίτι δεν μπορούμε να το επεξεργαστούμε με ακρίβεια, οπότε απορρίψτε το. Σωλήνες σιλικόνης - περνούν άσχημα τις υψηλές θερμοκρασίες και η μεταφορά θερμότητας δεν είναι πολύ καλή. Η καλύτερη επιλογή είναι το μέταλλο.

Ποιο μέταλλο χρησιμοποιείται για να φτιάξετε το ψυγείο με τα χέρια σας;

Δεν έχουμε πολλές επιλογές:

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ακριβός και η μεταφορά θερμότητας δεν είναι η καλύτερη. Το αλουμίνιο οξειδώνει, και γενικά είναι επιβλαβές - έτσι απορρίψτε. Παραμένει χαλκός.

Ο χαλκοσωλήνας πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα ειδών υγιεινής, έχει καλή διάχυση θερμότητας και είναι εύκολα λυγισμένο. Μεγάλη! έχουν αποφασίσει!

3 μυστικά κατασκευής ενός υποβρύχιου ψυκτικού συγκροτήματος με τα χέρια σας

Το πρώτο μυστικό είναι η διάμετρος του σωλήνα, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή ανταλλαγής θερμότητας!

Το μυστικό του δεύτερου είναι ο αριθμός των στροφών - η ίδια αρχή

Το τρίτο μυστικό είναι η διάμετρος του πηνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις από αυτές τις παραμέτρους επηρεάζουν σημαντικά την τιμή. Έτσι, εάν θέλετε να κάνετε ένα ψυγείο φθηνότερο, τότε ξέρετε ότι η τιμή δεν είναι μόνο σε ρούβλια, αλλά και στην απόδοση.

Κατασκευή υποβρύχιου ψυκτικού συγκροτήματος με τα χέρια σας.

Προχωρούμε απευθείας στην κατασκευή.

Ας υποθέσουμε ότι ένα ταψί έχει διάμετρο 32 cm και ύψος 30 cm (μικρό, αλλά είναι μόνο ένα παράδειγμα)

Τώρα πρέπει να προσδιορίσουμε τη διάμετρο του σωλήνα και τη διάμετρο του πηνίου.

Θα ήθελα να πάρω το σωλήνα 10 mm και η ακτίνα της στροφής θα έκανε το 1/4 της διαμέτρου της λεκάνης. Με τέτοιες διαστάσεις, θα υπάρχει επαρκώς μεγάλη περιοχή ανταλλαγής θερμότητας και η απόσταση από το σωλήνα ψυκτικού συγκροτήματος στο κέντρο της λεκάνης και τα τοιχώματά της θα είναι περίπου ίδια, γεγονός που θα επιτρέψει καλύτερη μεταφορά θερμότητας.

Η απόσταση μεταξύ των πηνίων μπορούν να γίνουν οποτεδήποτε, γι 'αυτό θα καθιστούσε 2 cm. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ύψος του τηγανιού 30 cm, διάμετρος σωλήνα του 1 cm και 2 cm βήμα, γυρίζει 10 στροφές. Κάθε γύρος, περίπου μήκος 0.5 μέτρο του σωλήνα, + είναι απαραίτητο για να σηκώσει το άλλο άκρο του σωλήνα, έτσι ώστε ολόκληρο το ψυκτικό συγκρότημα γίνεται με το χέρι, μας πήρε περίπου 6 μέτρα από χαλκοσωλήνα, όχι τόσο πολύ.

Τώρα θα πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό το αντικείμενο κατάλληλης διαμέτρου (Αυτό μπορεί να είναι οποιαδήποτε κορμό ή πριστής σκύλες της χώρας, ή ακόμη και ένα κούτσουρο δέντρου!) Τώρα απλά διπλώστε σπιράλ μας, και τα άκρα του σωλήνα σωλήνα φόρεμα. Το ένα άκρο του εύκαμπτου σωλήνα συνδέεται με τη βρύση, το δεύτερο είναι χαμηλωμένο στο νεροχύτη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό ψύκτη για μπύρα.

Φορτώνουμε το ψυγείο στο κέντρο της λεκάνης, το συνδέουμε στη βρύση, βάζουμε το δεύτερο άκρο στο νεροχύτη, ανοίγουμε το κρύο νερό! Αυτό είναι όλο! Μπορείτε να ανακατεύετε το μούστο, για ακόμη και ψύξη.

Έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, κάναμε ένα πολύ αποδοτικό ψύκτη χαλκού με τα δικά μας χέρια! Καλή τύχη και υπέροχη μπύρα!

Θα σας ενδιαφέρει:

Κατά την παρασκευή της μπύρας, ο ρυθμός ψύξης του μούστου είναι πολύ σημαντικός. Το πόσο γρήγορα θα κρυώσει το μούστο εξαρτάται πολύ από αυτό.

Αυτό το πράγμα θα ευχαριστήσει όλους όσους θέλουν να εφεύρουν και να κάνουν μπύρα. Χρονόμετρο με ψυγείο. Πώς λειτουργεί. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα

Κατά την προετοιμασία της μπύρας, το φιλτράρισμα της μαρμελάδας παίζει σημαντικό ρόλο. Στο σπίτι χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι φιλτραρίσματος. Pog.

Αυτή η ερώτηση μπορεί να ενοχλήσει πολλά. Μια αδιαμφισβήτητη απάντηση στο Διαδίκτυο είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί. Κάποιος το λέει σε καμία περίπτωση.

Μαγειρεύουμε σπιτικά μπύρα. Βύνη. Λυκίσκος. Κάνουμε μπύρα. Η προετοιμασία της μπύρας γίνεται σε διάφορα στάδια και σε βιομηχανική κλίμακα, φυσικά, ave.

Ψύκτης με τα χέρια του

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, το ψυκτικό συγκρότημα είναι μια ψυκτική μηχανή, όπου ο εξατμιστής έχει σχεδιαστεί για να ψύχει το υγρό, όχι τον αέρα.

Σχηματικό διάγραμμα βιομηχανικού ψυκτικού συγκροτήματος

Ο εξατμιστής στο ψυκτικό συγκρότημα μπορεί να είναι πολλών τύπων:

 • lamellar
 • σωληνωτή - υποβρύχια
 • κέλυφος και σωλήνα.

Για οικιακούς και χαμηλής κατανάλωσης ψύκτες, χρησιμοποιούνται βυθιζόμενοι εξατμιστές (στριμμένα), οι οποίοι βυθίζονται απευθείας στο ψυχρό υγρό. Είναι κατασκευασμένα από χαλκό για φρέσκο ​​νερό ή τιτάνιο, για αλατισμένο νερό.

Υποβρύχιος εξατμιστής για ψύκτη

Η πλάκα του εξατμιστήρα χρησιμοποιείται για μεγαλύτερα ηλεκτρικά, συνήθως από την ικανότητα ψύξης 10-15 kW, δεδομένου ότι η χωρητικότητα του υποβρύχιων (συνεστραμμένο) εξατμιστήρας θα είναι πάρα πολύ ογκώδη και απαιτούν υψηλή ικανότητα για να μπορεί να γεμίσει πλήρως με υγρό ψύξης, στη γραμμή παραγωγής είναι συχνά δεν παρέχονται. Ή η χωρητικότητα πρέπει να βρίσκεται μέσα στο ψυκτικό συγκρότημα, το οποίο σε σύγκριση με τον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας αυξάνει τις διαστάσεις του ψυκτικού συγκροτήματος σε καιρούς.

Και στην παραγωγή βιομηχανικών ψυκτικών συγκροτημάτων με χωρητικότητα άνω των 150-200 kW, κατά κανόνα χρησιμοποιούνται εξατμιστήρες κελύφους και σωλήνες.

Σε έναν πελάτη που επιθυμεί να αγοράσει ένα βιομηχανικό ψυκτικό συγκρότημα, ο κατασκευαστής του ψυκτικού συγκροτήματος προτείνει έναν ή τον άλλο τύπο εξατμιστή, υποδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του.

Συμπύκνωση της μονάδας μπλοκ για την παραγωγή μπορούν να λάβουν σχεδόν οποιαδήποτε ουσία, όπου ο συμπιεστής αντιστοιχεί στις συνθήκες θερμοκρασίας και απαιτείται ψύξη (ή μέσο χαμηλής θερμοκρασίας). Εάν ένας πρώην κλιματισμού (για να είμαστε ακριβείς σύστημα split), μπορείτε να ξεκολλώ τρίοδη βαλβίδα και να συνδέονται απευθείας όλα, αν η επιθυμητή λειτουργία της αντλίας θερμότητας ως τυποποιημένη μονάδα ψύξης - KM-CD-δέκτης-TRV. Και αντί της ηλεκτρονικής κάρτας με τηλεχειριστήριο, ακονισμένη από ένα split-σύστημα, βάλτε συμβατικές μηχανές με μειωτήρα και ενεργοποιητές, διακόπτες πίεσης μπλοκ, και έναν ελεγκτή μικροεπεξεργαστή με έναν αισθητήρα θερμοκρασίας.

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από διάφορα εγχειρίδια και βίντεο πώς να κατασκευάσετε τον ψυγείο μόνοι σας, Υπάρχουν δύο βασικά σημεία για τα οποία δεν υπάρχει τίποτε να πει κανείς, αν και η κατανόησή τους είναι κρίσιμη ποιότητας συναρμολόγηση του ψυκτικού συγκροτήματος.

Τις περισσότερες φορές, όσοι επιθυμούν να συλλέξουν ψύκτη, χρησιμοποιήστε έναν υποβρύχιο - στριμμένο εξατμιστή, ως τη φθηνότερη και απλούστερη επιλογή, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Το ζήτημα είναι κυρίως η σωστή κατασκευή του εξατμιστήρα, σε σχέση με την ισχύ του συμπιεστή, την επιλογή της διαμέτρου και του μήκους του σωλήνα από τον οποίο θα κατασκευαστεί ο μελλοντικός εναλλάκτης θερμότητας.

Για την επιλογή του σωλήνα και του αριθμού του είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ο υπολογισμός θερμότητας, ο οποίος μπορεί εύκολα να βρεθεί στο Internet. Για την παραγωγή ψυκτικών συγκροτημάτων μέχρι 15 kW, με συνεστραμμένο εξατμιστήρα, ισχύουν οι ακόλουθες διαμέτρους χαλκοσωλήνων 1/2. 5/8; 3/4. Οι σωλήνες με καμπύλη μεγάλης διαμέτρου (από 7/8) χωρίς ειδικές μηχανές είναι πολύ δύσκολες, επομένως δεν χρησιμοποιούνται για συνεστραμμένους εξατμιστές. Το πιο βέλτιστο για άνεση και ισχύ ανά μέτρο μήκους είναι ένας σωλήνας 5/8. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε έναν κατά προσέγγιση υπολογισμό του μήκους του σωλήνα. Αν δεν είναι σωστό να κάνει τη μονάδα εξάτμισης, δεν θα είναι δυνατό να επιτευχθεί οποιαδήποτε επιθυμητή υπερθέρμανση ή την υπερβολική επιθυμητό ή εξάτμιση του ψυκτικού μέσου πίεσης ως αποτέλεσμα η μονάδα δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά ή καθόλου δροσερό.

Επίσης, ένα άλλο απόχρωση, σαν μέσο για να ψυχθεί - νερό (συνηθέστερη), η θερμοκρασία ζέσεως σε (χρησιμοποιώντας νερό) δεν πρέπει να είναι κάτω από -9S σε όχι περισσότερο από 10Κ δέλτα μεταξύ της θερμοκρασίας του ψυκτικού και της θερμοκρασίας βρασμού του νερού ψύξης. Από την άποψη αυτή, ο ρελέ συναγερμού χαμηλής πίεσης πρέπει να ρυθμιστεί σε ένα σήμα συναγερμού όχι χαμηλότερο από την πίεση του χρησιμοποιούμενου φρέον, σε θερμοκρασία βρασμού -9 ° C. Διαφορετικά, όταν η θερμοκρασία του αισθητήρα σφάλμα ελεγκτή και του νερού πέσει κάτω από τους + 1C, το νερό παγώσει στον εξατμιστή αρχίζει σε αυτή τη μείωση, και τελικά θα μειώσει σχεδόν στο μηδέν λειτουργία ανταλλαγής θερμότητας της - ψύκτη νερού δεν θα λειτουργεί σωστά.

Ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού

Όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του κλιματισμού γνωρίζουν καλά τις αρχές λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά του ψυκτικού συγκροτήματος. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ένα ψυκτικό συγκρότημα που έχει σχεδιαστεί για να ψύχει τη μάζα του νερού. Στον πυρήνα του, αυτό είναι το ίδιο σύστημα διαχωρισμού, ένα μεγάλο μέγεθος σχεδιασμένο για βιομηχανική χρήση. Ο ψύκτης για την ψύξη του υγρού είναι ένας πολύ ισχυρός εξοπλισμός ψύξης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο κλιματισμού ή ως ανεξάρτητη μονάδα. Συχνά συμβαίνει στη διαδικασία παραγωγής, το νερό πρέπει να ψύχεται στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και να τροφοδοτείται συνεχώς. Όσον αφορά το μέλλον, τέτοια συστήματα έχουν ήδη ξεκινήσει μια ευρεία επίθεση στα μοντέλα συμπύκνωσης αέρα. Ένας τέτοιος ψύκτης μπορεί να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία, να ελέγξει το επίπεδο των υδάτινων πηδών στο σύστημα και να δημιουργήσει το απαραίτητο μικροκλίμα. Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στην περιγραφή των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ψυκτικών συγκροτημάτων που δημιουργήθηκαν για το νερό ψύξης, στην ειδικότητά τους στη συσκευή και στις αρχές λειτουργίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναλύσει τα εγχώρια και ξένα μοντέλα αυτών των μονάδων.

Δομή και αρχές της εργασίας

Η συσκευή ψύξης βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο σύνολο στοιχείων. Ας εξετάσουμε τη δομική:

 • παρουσία συμπυκνωτή.
 • Είναι αδύνατο να γίνει χωρίς εγκατάσταση συμπιεστή.
 • τοποθετημένος εναλλάκτης θερμότητας, με βάση την αρχή του φρέον-νερού.
 • εξατμιστή.

Το κύριο χαρακτηριστικό του ψυκτικού συγκροτήματος είναι ότι δεν ψύχει τη μάζα του αέρα, αλλά την ουσία που προορίζεται για τη μεταφορά του κρύου. Στο άρθρο αυτό, μια τέτοια ουσία είναι το νερό. Στην περίπτωση αυτή, το κρύο νερό λειτουργεί σε εξοπλισμό που απλώνει κρύο αέρα.

Φωτογραφία 1. Πλήρης μονάδα του ψυκτικού συγκροτήματος για ψύξη νερού

Τώρα πρέπει να αναλύσουμε λεπτομερώς τις αρχές στις οποίες λειτουργεί ένα ψυκτικό συγκρότημα με παρόμοια ψύξη. Θα διαφωνήσουμε για τα σημεία.

 1. Το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται και ο συμπιεστής πιέζεται.
 2. Ως αποτέλεσμα, αρχίζει η διαδικασία συμπύκνωσης.
 3. Ένα θερμό υγρό μεταφέρεται σε έναν συμπυκνωτή και μεταφέρει θερμότητα στο δρόμο.
 4. Είμαι μετασχηματισμένος σε υγρή κατάσταση, το στοιχείο του ψυκτικού μένει στο γκάζι.
 5. Σε αυτή την περίπτωση, το υγρό μετασχηματίζεται σε αέρια κατάσταση στον εξατμιστή, πράγμα που οδηγεί στην ψύξη του εναλλάκτη θερμότητας.

Κατ 'αρχήν - το ψύκτη είναι ένα είδος ψυγείου, το οποίο θερμαίνει μόνο το υγρό. Αυτή η ιδιότητα του καθορίζει τη χρήση του σε μεγάλες περιοχές ανθρώπινης δραστηριότητας. Για παράδειγμα:

 1. Παραγωγή αλκοόλης.
 2. Βιομηχανία τροφίμων.
 3. Ιατρική σφαίρα.
 4. Μηχανουργικές επιχειρήσεις.

Ταξινόμηση των ψυκτικών συγκροτημάτων και τα χαρακτηριστικά τους

Εξετάστε τους διαφορετικούς τύπους ψυκτών ανάλογα με τη χρήση των πυκνωτών.

 1. Ψύξη αέρα του συμπυκνωτή. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται εσωτερικά ή εξωτερικά του κτιρίου. Εξαρτάται από τον τύπο του ανεμιστήρα που χρησιμοποιείται. Έχει χαμηλή απόδοση θορύβου, μπορεί να εγκατασταθεί στην οροφή.
 2. Ψυγείο με επιλογή ψύξης συμπυκνωτή νερού. Μόνο η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε εσωτερικό χώρο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψύξης χρησιμοποιείται ένα μοντέλο ψυκτικού αέρα παροχής.

Φωτογραφία 2. Ψυκτικοί θάλαμοι για την παραγωγή νερού ψύξης.

 1. Ψυγείο με ψυχρό ψύχος. Αυτή η πρόσθετη ελεύθερη ψύξη. Με εξωτερική θερμοκρασία συν δεκαπέντε βαθμούς, ο ψυκτικός θάλαμος νερού αρχίζει να ρυθμίζει αυτόματα τη δραστηριότητά του. Εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις, από τον τεχνολογικό κύκλο, απαιτώντας κρύο νερό όλο το χρόνο. Μια πρόσθετη συσκευή είναι ένας υγρός εναλλάκτης θερμότητας. Η εργασία του έχει σχεδιαστεί για να μειώνει το φορτίο των συμπιεστών.

Μια άλλη ταξινόμηση σχετίζεται με τον κύκλο ψύξης.

 1. Ψύκτης απορρόφησης, εστιασμένος στο νερό ψύξης. Το ψυκτικό μέσο είναι απεσταγμένο νερό. Η πηγή ενέργειας είναι ένα καυτό είδος νερού. Στις δραστηριότητές του χρησιμοποιεί δευτερογενείς ενεργειακούς πόρους. Αυτό επιτρέπει στον καταναλωτή να εξοικονομήσει το ενεργειακό κόστος. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες που κινούνται και η απουσία δύναμης τριβής παρατείνει τη ζωή του.
 2. Μια επιλογή συμπίεσης ατμών. Η βάση είναι ένας κλειστός κύκλος ψύξης. Συνεχής κυκλοφορία, βρασμό και συμπύκνωση του Freon. Αναλαμβάνει τον συνήθη τύπο λειτουργίας του κλιματιστικού.

Ψυγεία ρωσικής παραγωγής

Αργά, αλλά συνεχώς, οι ρώσοι κατασκευαστές καταγράφουν αυτό το τμήμα της αγοράς. Μέχρι σήμερα, το μερίδιό τους είναι το 20% της αγοράς.

Τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα είναι τα ακόλουθα.

 1. XIRON-COLD. Ο κύριος σκοπός είναι η ψύξη του εξοπλισμού των επιχειρήσεων. Η χωρητικότητα του κρύου ξεκινάει από δύο κιλοβάτ. Ο βασικός εξοπλισμός μπορεί να υπερηφανεύεται για το υδροηλεκτρικό σύστημα. Εξωτερικά είναι εξοπλισμένα με διακοσμητικά πάνελ. Η εγκατάσταση και η εγκατάσταση είναι πολύ απλούστερη από αυτή των ξένων αναλόγων.
 2. VAKTEH-COLD. Μπορεί να καυχηθεί για την ευελιξία του εξοπλισμού. Και η παρουσία των περισσότερων τμημάτων σε τέτοιες μονάδες ψύξης. Η περιοχή ισχύος αρχίζει από ένα κιλοβάτ και τελειώνει σε περίπου οκτακόσιες. Αξιόπιστες, απλές και ανθεκτικές μονάδες, προσαρμοσμένες επίσης στην πραγματικότητά μας.

Δημοφιλή καταναλωτικά μοντέλα

Ωστόσο, μέχρι τώρα η πλειοψηφία των πελατών δίνουν την προσοχή τους σε ξένους προμηθευτές. Αυτό οφείλεται στον μύθο της κοινωνίας για την ποιοτική υπεροχή τέτοιων μοντέλων. Εξετάστε συνοπτικά τα κυριότερα από αυτά.

 1. Υόρκη Υψηλή απόδοση. Βίδα συμπιεστή ή έμβολο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δευτερεύον ψυκτικό μέσο. Η χωρητικότητα του κρύου σε δυόμισι χιλιάδες κιλοβάτ με ψύξη νερού μέσα σε δέκα μοίρες. Αρκετά συμπαγής.
 2. Μεταφορέας. Ατμοσφαιρικός εξοπλισμός συμπίεσης ατμού. Ισχύς από πέντε έως δύο χιλιάδες κιλοβάτ. Εκτός από το νερό, χρησιμοποιούνται και άλλα ψυκτικά μέσα. Εγκατάσταση οπουδήποτε. Προστασία κατά της κατάψυξης. Εξαιρετικά ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Γρήγορη πρόσβαση εύκολη συντήρηση.
 3. Eurochiller. Λειτουργεί βάσει της αρχής της αντλίας θερμότητας. Η θερμότητα μεταδίδεται μέσω αέρα και νερού. Πολύπλοκη εγκατάσταση, αλλά διαφέρει σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και ανθεκτικότητα.

Για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή, χρειάζεστε μια ειδική συμβουλή. Θα αξιολογήσει το δωμάτιό σας, θα αναλύσει το σκοπό του ψυκτικού συγκροτήματος και θα μπορέσει να συστήσει την κατάλληλη επιλογή.

ψύκτη για ψύξη με νερό

Ψυκτικό ψύκτη για την ψύξη του μούστου, με τα χέρια σας.

Συνδέστε με έκπτωση 5% στον εξοπλισμό του ηλεκτρονικού καταστήματος "Distillarus", καθώς και για να συμμετάσχετε στον προγραμματισμό θυγατρικών.

Συναρμολόγηση νέου ψύκτη. Κόβουμε το ενυδρείο.

Ημερομηνία: 4 Μαΐου 2017. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την κατασκευή ενός νέου ψυκτικού συγκροτήματος. Θα χρειαστεί: - κλιματισμό.

Ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού

Δοκιμή βιομηχανικού ψύκτη (ψυγείο νερού) για ψύξη νερού. Η διαδικασία ψύξης του νερού είναι βιομηχανική.

Ψύκτης από κλιματιστικό από Α έως Ζ

Κατασκευή του ψυκτικού συγκροτήματος από το κλιματιστικό Daewoo DWB-056C. Προσπάθησε να δείξει όλη τη διαδικασία από την ιδέα στο έτοιμο.

Ψυκτικό για λέιζερ CNC ή CO2 με τα ίδια χέρια μέρος 1

Συναρμολόγηση του ψυκτικού συγκροτήματος για τη μηχανή CNC. Η αντλία.

Ημερομηνία: 13 Μαΐου 2017. Παρεμπιπτόντως, συλλέγουμε ένα νέο ψυκτικό συγκρότημα, αφού ο σωλήνας θερμαίνεται μετά τον ανεφοδιασμό, ήδη.

Πύργοι ψύξης δύο κυκλωμάτων για ψύξη νερού

Υψηλής τεχνολογίας πύργους ψύξης δύο κυκλωμάτων για ψύξη νερού. Η εταιρεία "Mosinduktor" http://www.mosinductor.ru/.

Ψυγείο από το ψυγείο

Η βοήθειά σας. δωρίστε http://www.donationalerts.ru/r/akvilon76 money.yandex: 410011931638413.

Πώς να φτιάξετε το CHILLER με τα χέρια σας για ψύξη, μπίρα, μπράτσα σε 10 λεπτά

Το απαραίτητο πράγμα για την παραγωγή μπέργκεν και μπύρας δημητριακών. Αν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να ξεγελάσετε και να κάνετε τον εαυτό σας, τότε.

Αντιψυκτικός ψύκτης + σύστημα καθαρισμού και απολύμανσης.

Πυροβολώ την πρώτη φορά.

Ψύξη νερού με στοιχείο Peltier

Το θερμοηλεκτρικό δομοστοιχείο έτρωγε για μία ώρα 132 J ανά δευτερόλεπτο και διέτρεψε τη θερμότητα με ταχύτητα 10 J ανά δευτερόλεπτο.

Ψυγείο για ενυδρείο

Συλλέξαμε ένα ψυγείο από αυτό που ήταν.

Ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού. Ανάπτυξη και κατασκευή.

Ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού. Ανάπτυξη και κατασκευή. Ψυγείο. Αγοράστε ένα ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού από το προϊόν.

Ψυκτικό ψύκτη CHE-14

Η εταιρεία "Trading House" RIO», Miass Τηλέφωνο:.: +7 (812) 448-53-15 ιστοσελίδας :. Www.inductory.ru Email: [email protected] Ετικέτες: ψύκτη, ψύκτη νερού.

Ψυκτικό συγκρότημα ψύξης νερού PIC-A

Ψύκτης ψύξης νερού PIC-A είναι μια καινοτομία στην περιοχή του περιφερειακού εξοπλισμού της μάρκας Plastron. Σε αυτό.

Chiller με τα χέρια σας ή το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του σωστού πίνακα πινάκων

Σελίδες υλικού
 • Εισαγωγή, εν συντομία σχετικά με την αρχή του ψυκτικού συγκροτήματος, του φρέον, του συμπιεστή, του συμπυκνωτή, του εναλλάκτη θερμότητας, του ρυθμιστικού στοιχείου, του ξηραντήρα φίλτρου,
 • Θερμικός μεταφορέας, αντλία αντλίας, εύκαμπτοι σωλήνες, μπλοκ νερού, συγκρότημα ψυκτικού συγκροτήματος
 • Συγκρότημα ψυκτικού συγκροτήματος (συνέχεια), Τηλεχειριστήριο
 • Φόρτιση ψυκτικού συγκροτήματος, πάγκος δοκιμών, διαδικασία δοκιμής, διαδικασία επιτάχυνσης, μέρος 1
 • Διαδικασία επιτάχυνσης, μέρος 1-2, αποτελέσματα δοκιμών, συμπέρασμα
 • 25 tr. έκπτωση σε μια κάρτα βιντεοπαιχνιδιών στο Citylink.
 • 30% έκπτωση για ένα άλλο vidyahu στο Regarde

Πίνακας Περιεχομένων

Εισαγωγή

Το θέμα αυτού του άρθρου είναι "πίνακας πινάκων". Δωρεάν μετάφραση - bencher-overclocker στο χώρο εργασίας. Αλλά συνήθως το σώμα ονομάζεται ανοιχτό περίπτερο. Κάτι τέτοιο:

Θέλω να σας πω όχι για το σώμα, αλλά για το τραπέζι. Όλα τα σωστά overclockers για benching χρησιμοποιούν ένα τραπέζι. Υπολογιστής, γραπτός, γεύμα... Δεν έχει σημασία. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το χαρτόνι με όλο το κιτ αμαξώματος στο κιβώτιο από κάτω από τη "μητρική πλακέτα" ή πάνω στο οποίο θα εμφανιστεί κάτω από τον βραχίονα. Και δίπλα του υπάρχουν ψύκτες, φρέονες, μια οθόνη και όλα τα άλλα απαραίτητα πράγματα. Είναι όμορφο και είναι κλασικά. Και ακόμα και πολύ άνετα ενώ εργάζεστε. Αλλά μετά το πέρας των δοκιμών, όλη η αποσυναρμολογημένη καλλιέργεια πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να καθαριστεί, καθώς αρχίζει να παρεμποδίζει σοβαρά. Αποδεικνύεται ότι πρέπει να ζήσουμε κάπου, και αυτό το τραπέζι είναι από καιρό απαραίτητο για άλλους σκοπούς.

Και συμβαίνει ότι χρειάζονται αρκετές ημέρες για να εκτελεστούν οι δοκιμές. Όλες αυτές οι αποσυντιθέμενες συσκευές αρχίζουν να παρεμβαίνουν σοβαρά στους στενούς ανθρώπους που μοιράζονται ένα καταφύγιο με ένα overclocker. Οι ηρωικές παρατηρήσεις αρχίζουν, τότε τίθενται όλο και πιο έντονα και τελικά το θέμα τελειώνει με ένα σοβαρό σκάνδαλο.

Έχοντας βιώσει όλα τα παραπάνω σταδίου σχετικά με το σώμα του πάνω από μία φορά, θα ήθελε να αποφύγει όργανο λήψης, οι οποίες θα έχουν τοποθετηθεί όλα τα ακραία σύστημα ψύξης, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί υγρό άζωτο, εάν είναι επιθυμητό. Είναι στην επιθυμία, αφού ενδιαφέρομαι για overclocking, τα αποτελέσματα των οποίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνεχώς. Οι φρένοι και τα ψυκτικά συγκροτήματα παραδέχονται αυτό. Και άζωτο... Αυτή είναι μια πιο μοναδική δράση για να βγάλουμε ρεκόρ. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι απαραίτητο να προσλάβει μια μόνιμη μεταναστών εργασίας εργαζομένων - πυροσβέστης, ο οποίος θα πρέπει να συμπληρώνεται με άζωτο σε ένα ποτήρι, ενώ θα ασχοληθεί με τους αντιπάλους στην επόμενη shooter. Είναι αστείο.

Πριν από αυτή την περίπτωση, τα κτίρια μοιάζουν με ντουλάπι με γυάλινη πόρτα. Για παράδειγμα, όπως σε αυτό το άρθρο. Ναι, η γυάλινη πόρτα είναι καλή. Είναι αδύνατο να αγγίξετε τυχαία και να σπάσετε τίποτα, αποκλείοντας την πρόσβαση σε κατοικίδια ζώα. Αλλά η δική του πρόσβαση στα εξαρτήματα είναι δύσκολη. Στις τρεις πλευρές του τοίχου, και μπροστά από τους "κορμούς" freonok. Αυτό είναι πολύ καλό για την εφαρμογή του τύπου "συλλέγονται και να χρησιμοποιούν", αλλά για να αλλάξετε το "σίδερο" και άλλα συστήματα ψύξης είναι λίγη χρήση.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να γίνει το τραπέζι, στην κορυφή του οποίου θα τοποθετηθούν εξαρτήματα υπολογιστών. Θα υπάρχει επίσης μια οθόνη (μία ή περισσότερες) και, φυσικά, ένα πληκτρολόγιο, ένα ποντίκι και ένας πίνακας ελέγχου για συστήματα ψύξης.

Το τραπέζι σχεδιάστηκε με τρία ιστορία. Το ισόγειο είναι ψυγείο. Το δεύτερο - δύο freonks (επεξεργαστής και για μια κάρτα βίντεο). Και η τρίτη, στην πραγματικότητα, η ίδια η κορυφή. Αυτό το άρθρο είναι για τον πρώτο όροφο του "πίνακα Bench", για το ψυγείο. Στο προηγούμενο άρθρο, «απείλησα» να φτιάξω μια ισχυρή συσκευή που θα μπορούσε να δροσίσει τη βίαιη ιδιοσυγκρασία της ναυαρχίδας των οκτώ πυρήνων της AMD. Και μόλις υποσχεθώ, πρέπει να το κάνω. Και μόνο ο χρόνος θα πει εάν θα λειτουργήσει ή όχι.

Συνοπτικά για την αρχή του ψυκτικού συγκροτήματος

Ο ψύκτης αποτελείται από δύο μέρη: φρέον και υγρό. Το πρώτο ψύχει το δεύτερο, το οποίο αντλεί το ψυχρό υγρό και με τη βοήθεια των μπλοκ νερού δροσίζει τα στοιχεία του υπολογιστή.

Ο συμπιεστής συμπιέζει το Freon, θερμαίνεται και εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου ψύχεται και συμπυκνώνεται στην υγρή φάση. Το υγρό freon εισέρχεται στο γκάζι, όπου υπάρχει απότομη πτώση της πίεσης, και στη συνέχεια στον εξατμιστή. Σε χαμηλή πίεση, το φρέον αρχίζει να εξατμίζεται με την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας, ως εκ τούτου, η θερμοκρασία του εξατμιστή μειώνεται. Το εξατμισμένο φρέον εισέρχεται ξανά στον συμπιεστή, όπου ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Στο ψυκτικό συγκρότημα ο εξατμιστής κατασκευάζεται υπό μορφή εναλλάκτη θερμότητας, όπου το υγρό που κυκλοφορεί επάνω του ψύχεται. Αυτό το υγρό αντλείται από την αντλία, εισέρχεται στα μπλοκ νερού και δροσίζει τα εξαρτήματα του υπολογιστή, θερμαίνεται και επιστρέφει στον εναλλάκτη θερμότητας. Εμφανίζονται δύο κυκλώματα, φρέον και υγρό. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς τα στοιχεία αυτών των κυκλωμάτων.

Τμήμα Freon:

 • Freon (ψυκτικό);
 • Συμπιεστής.
 • Συμπυκνωτής;
 • Εναλλάκτης θερμότητας.
 • Στοιχείο γκαζιού.
 • Φούρνος ξηραντήρα.
 • Σύνδεση χάλκινων σωλήνων.

Υγρό μέρος:

 • Μεταφορέας θερμότητας.
 • Αντλία αντλίας.
 • Εύκαμπτοι σωλήνες.
 • Δεξαμενές νερού.

Και τώρα θα περάσω λεπτομερώς κάθε στοιχείο.

Freon

Πριν αγοράσετε εξαρτήματα για την κατασκευή ψυκτικού συγκροτήματος, πρέπει πρώτα να καθορίσετε το ψυκτικό μέσο. Σημειώνω ότι δεν είχα πολλά να διαλέξω. Την αυγή των συστημάτων hobby freon, εγώ για λόγους οικονομίας άρχισα να χρησιμοποιώ το freon R-22.

Για 22ου δείκτες θέρμανση μεγαλύτερη από 134 ή 404, αλλά μικρότερη από 410. Ως εκ τούτου, οι συμπιεστές στις 22 θερμαίνεται ισχυρότερη από ότι στην περίπτωση 404. Εκτός αυτού, οι συμπιεστές υπερθέρμανση 404η αερίου στην είσοδο της η συσκευή δεν είναι τόσο κρίσιμη. Το συμπέρασμα είναι - αν το κάνετε το ψυκτικό συγκρότημα, είναι καλύτερα να το κάνετε κατά την 404η. Αυτή είναι μια σύσταση.

Έχω ένα ολόκληρο μπαλόνι από το 22ο και δεν υπάρχει καθόλου 404, πράγμα που σημαίνει ότι η επιλογή μου είναι 22.

Συμπιεστής

Δεν είχα να επιλέξω τον συμπιεστή, επειδή υπάρχει ήδη Aspera T 2168E. Η χωρητικότητα ψύξης σε -25 βαθμούς Κελσίου - 624 Watt. Αυτό θα αρκεί για να υπερκεραστεί το AMD FX-8150 και το AMD Radeon HD 7950.

Σε γενικές γραμμές, οι κατασκευαστές επεξεργαστών κάθε χρόνο δηλώνουν ότι λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να μειώσουν τη διάχυση της θερμότητας. Αλλά στην πραγματικότητα αυτή η διαρροή θερμότητας, ειδικά στη διασπορά, αυξάνεται σταθερά. Επομένως, αν ξεκίνησα να φτιάξω ένα ψυκτικό συγκρότημα από την αρχή, θα επέλεγα έναν συμπιεστή με περιθώριο ισχύος. Και, φυσικά, 404 freon.

Πυκνωτής

Είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ένας μεγάλος πυκνωτής από 1,8 kW. Γιατί; Μια τέτοια μεγάλη ισχύς είναι πολύ χρήσιμη κατά την εκκίνηση του ψυκτικού συγκροτήματος.

Αμέσως μετά την ενεργοποίηση, το θερμικό μέσο στον εναλλάκτη θερμότητας (TO) γίνεται θερμοκρασία δωματίου. Και λόγω της μεγάλης έκτασής του υπάρχει έντονη ανταλλαγή θερμότητας. Συνεπώς, στην έξοδο από την TH, επιτυγχάνεται ένα υπερθερμανθέν ψυκτικό (ΗΑ), το οποίο επιστρέφει στον συμπιεστή και, όταν συμπιέζεται, θερμαίνεται και πάλι πολύ. Και κάθε φορά όλο και περισσότερο. Η διαδικασία συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να μειωθεί με την εφαρμογή ενός πυκνωτή υψηλής ισχύος.

Εναλλάκτης θερμότητας

Υπάρχει μια επιλογή με ένα μικρό ποσό. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι η γρήγορη έξοδος της συσκευής "σε λειτουργία". Το τμήμα phonon θα δροσίσει γρήγορα έναν μικρό όγκο ψυκτικού υγρού (TN) και ο υπολογιστής μπορεί να ανάψει σε λίγα λεπτά. Αλλά αυτή η λύση έχει ένα μειονέκτημα - μια χαμηλή σταθερότητα της θερμοκρασίας ψυκτικού μέσου. Ο μικρός όγκος αντιδρά πιο έντονα στο θερμικό φορτίο από τα εξαρτήματα του υπολογιστή.

Μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη ένταση, τότε η θερμοκρασία του ψυκτικού θα είναι πιο σταθερή, αλλά ο χρόνος που χρειάζεται για να κρυώσει το TN κατά την ενεργοποίηση θα αυξηθεί σημαντικά. Και εσείς μετά την εκκίνηση του ψυκτικού συγκροτήματος θα περιμένετε μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή. Στην προηγούμενη συσκευή είχα 5 λίτρα και έπρεπε να περιμένω 40 λεπτά.

Ακόμα υπάρχει μια παραλλαγή με πολύ μεγάλο όγκο, από 20 λίτρα. Αλλά εδώ το ψυγείο θα λειτουργήσει ως οικιακό ψυγείο, όλο το εικοσιτετράωρο. Μόλις η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού αυξηθεί, ο αυτοματισμός αρχίζει, ο οποίος ενεργοποιεί τον συμπιεστή, ο TH ψύχεται στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και ο συμπιεστής σβήνει. Ο αυτοματισμός θα διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία ψυκτικού όλο το εικοσιτετράωρο και ένας υπολογιστής με αυτήν την ψύξη θα είναι πάντα έτοιμος για λειτουργία. Από τη μία πλευρά, είναι βολικό, αλλά οι διαστάσεις αυτής της συσκευής είναι απλά τεράστιες. Γιατί είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί αυτοματισμός με όγκο ψυκτικού μικρότερο από 20 λίτρα; Επειδή ο συμπιεστής, όταν το ψυκτικό συγκρότημα λειτουργεί με φορτίο, ανάβει αρκετά συχνά και αυτό μειώνει τη ζωή του.

Είμαι πιο κοντά στη μεσαία έκδοση, και θα το κάνουμε. Και μόλις αποφασίσετε για τον τόμο, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο σχεδιασμό. Υπάρχουν έτοιμοι εναλλακτήρες θερμότητας για πώληση. Για παράδειγμα, τέτοια - συγκολλημένα lamellar TO. Ή το κλασικό - Lu-ve. Αυτές είναι πολύ βολικές, συμπαγείς και αποδοτικές συσκευές. Αλλά έχουν ένα πολύ μεγάλο μείον, είναι ότι δεν είναι εύκολο να τα αγοράσετε με τη σωστή χωρητικότητα. Ναι, και είναι αξιοπρεπείς.

Και δεν ξέρω για σας, αλλά μου αρέσουν σπιτικά. Ένα πρώτο υπόδειγμα του εναλλάκτη θερμότητας Ι κατασκευασμένο από ένα χάλκινο σωλήνα των 15 μέτρων με 6 mm διάμετρο, περιτυλιγμένα και τοποθετήθηκε σε ένα κύβο από γαλβανισμένο χάλυβα όγκου των 5 λίτρων. Λειτουργεί. Αλλά πέρασε ο χρόνος και ήθελα περισσότερα, γιατί δεν μου άρεσε η περιοχή ανταλλαγής θερμότητας. Και το έκανε ακόμα πιο εύκολο - πήγε στην εταιρεία «Kholodmash» και επέλεξε υπάρχουν πιο συμπαγή εξάτμισης του κλιματιστικού.

Η σχεδίασή του περιλαμβάνει 43 πλάκες αλουμινίου, με διάμετρο 10 έως 11 εκατοστά, που δίνουν 0.946 τετραγωνικά μέτρα και αυτό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επιφάνεια των σωλήνων. Πολύ καλή φιγούρα. Σύμφωνα με τους απλουστευμένους υπολογισμούς, με μια τέτοια περιοχή ανταλλαγής θερμότητας (ακόμα και αν η διαφορά θερμοκρασίας «ψυκτικό-φρέον» είναι 1 βαθμός), ο εναλλάκτης θερμότητας θα μεταδώσει 200 ​​W.

Για όσους ενδιαφέρονται, θα σας δώσω μια πολύ απλουστευμένη φόρμουλα για τον υπολογισμό του εναλλάκτη θερμότητας. Βρήκα αυτές τις πληροφορίες στην προσωπική σελίδα του Drager. Τώρα αυτή η σελίδα δεν υπάρχει. Δεν είναι γνωστό αν ο συντάκτης τη διαγράφει ή εξαφανίστηκε μετά την αναδιοργάνωση των σελίδων. Αλλά το γεγονός είναι ότι μετά από αυτές τις αναβαθμίσεις, όλα τα αρχεία έχουν εξαφανιστεί από τη σελίδα μου. Ιδιαίτερα λυπάμαι για το άρθρο "Ο ταχομετρητής - ένας δείκτης της χρήσης της CPU." Υπάρχουν επιστολές που ζητούν να στείλετε αυτό το programlinna. Και ήταν μόνο στην προσωπικότητα και εξαφανίστηκε στη λήθη μαζί με τρεις σπάνιους οδηγούς... Αλλά δεν θα μιλήσω για λυπημένα πράγματα. Σε αντίθεση με το λογισμικό συντηρούνται οι τύποι.

Πολύ καλό υλικό για αυτή την ικανότητα είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Ψάχνα για πολύ καιρό, όπου μπορείτε να αγοράσετε ένα μικρό κομμάτι από φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα. Αποδείχθηκε ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο. Στις βάσεις που εμπορεύονται από ένα φύλλο, αλλά δεν χρειάζομαι τόσο πολύ. Έψαξα ανάμεσα στα οικιακά σκεύη, αλλά τα γλάστρες και τα τηγάνια δεν ταιριάζουν. Χρειαζόμασταν έναν κύλινδρο μήκους 40 cm και διάμετρο 11 cm. Έβλεπα ακόμα και τα δοχεία για την προετοιμασία του φεγγαριού! Αλλά υπάρχει υπερβολική ένταση.

Οι αναζητήσεις έληξαν ξαφνικά. Πολύ τυχαία, μπήκα στο κατάστημα "Τα πάντα για τα λουτρά και τις σάουνες" και είδα σωλήνες για την καμινάδα. Ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 1 mm! Ο σωλήνας είναι συγκολλημένος και επομένως σφραγισμένος. Η διάμετρος είναι 120 mm, το μήκος είναι 500 mm.

Τι χρειάζεστε! Παραμένει να κοπεί το μήκος και να κάνετε δύο βύσματα.

Στοιχείο στραγγαλισμού

Όπως είδα ήδη, η καλύτερη επιλογή στην περίπτωση του ψυκτικού συγκροτήματος είναι η TRV. Τι είναι αυτό; Σε γενικές γραμμές, είναι ρυθμιστής της στάθμης υγρού στον εξατμιστή. Κύριο καθήκον του είναι να αποτρέψει την είσοδο υγρού Freon στον συμπιεστή. Εάν συμβεί αυτό, θα συμβεί ένα υδροστατικό σοκ και ο συμπιεστής μπορεί να αποτύχει.

Αλλά την ίδια στιγμή, η βαλβίδα εκτόνωσης είναι αυτόματη, διότι termoballon του είναι συνδεδεμένη με την έξοδο του εξατμιστή. Εάν η θερμοκρασία βολβού είναι χαμηλή (επί του σωλήνα αναρρόφησης ρέον υγρό φρέον), η βαλβίδα εκτόνωσης είναι κλειστό και μειώνει τη ροή του φρέον. Αν αυξηθεί η θερμοκρασία του κυλίνδρου, ανοίγει το TRV. Συνδέστε termoballon χρειάζονται κορυφή του αγωγού, πιέζοντας το με ένα ειδικό σφιγκτήρα χαλκού που παρέχονται, παρέχοντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή επαφή με τον αγωγό για μια πιο ακριβή λειτουργία της βαλβίδας εκτόνωσης.

Και τώρα για την επιλογή. Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο θα ήταν ΤΕΒ εταιρείας ALCO (ΤΕΒ TI-HW / TIE-HW "ALCO" 0,5 έως 19,5 kW, Int. / Εξωτ. Κ-22). Και σ ​​'αυτό μπεκ (ένθετο) TIO-000A 1.3 kW, στη θερμοκρασία βρασμού -5 ° C, θερμοκρασία συμπύκνωσης + 40 ° C. Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι το ένθετο είναι πολύ μεγάλο για το ψυκτικό συγκρότημα. Αλλά όπως είπα Boud, το ένθετο για μεγαλύτερη ισχύ λειτουργεί καλύτερα σε μικρά από μικρά γενικά. Επιπλέον, αυτή η ισχύς είναι πολύ χρήσιμη κατά την εκκίνηση του ψυκτικού συγκροτήματος, όταν χρειάζεται να ψύξετε γρήγορα 7 λίτρα ψυκτικού μέσου.

Εάν ακολουθήσετε τις συστάσεις που περιγράφονται παραπάνω, τότε θα πρέπει να ληφθεί το TRV για 404 freons.

Στεγνωτήρας με φίλτρο

Είναι προτιμότερο να λαμβάνετε ένα, περισσότερο, αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια.

Σύνδεση χάλκινων σωλήνων

Έκανα την εγκατάσταση με σωλήνα διαμέτρου 10 mm. Ο συμπιεστής είναι αρκετά μεγάλος και αντλείται πολύ freon, οπότε είναι προτιμότερο να τραβήξετε τον σωλήνα παχύτερο. Υπάρχει ένας κανόνας - χρησιμοποιήστε ένα σωλήνα, κοντά στη διάμετρο των ακροφυσίων του συμπιεστή.

Ψυκτικό συγκρότημα ψύξης νερού: αρχή λειτουργίας, επισκόπηση μοντέλου

Όλοι όσοι συνδέονται με το θέμα του εξαερισμού, του κλιματισμού και της ψύξης νερού γνωρίζουν τι είναι ένα ψυκτικό συγκρότημα. Αλλά αυτό που είναι ένας ψύκτης για την ψύξη του νερού δεν είναι γνωστό σε κάθε άνθρωπο στο δρόμο. Στην πραγματικότητα, στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο κλιματιστικό, το οποίο έχει σημαντικό βιομηχανικό μέγεθος. Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε την ουσία του έργου των ψυκτικών συγκροτημάτων, τις συσκευές τους και θα μιλήσουμε για τα είδη των ειδών που είναι.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Το ψυγείο, στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ειδική μονάδα ψύξης, η οποία χρησιμοποιείται για την ψύξη μιας ποικιλίας υγρών. Τα ψυκτικά συγκροτήματα χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς παραγωγής:

 • στη βιομηχανία οινοπνεύματος ·
 • στη βιομηχανία τροφίμων ·
 • στην ιατρική.
 • στην μηχανολογία.

Στο σχεδιασμό οποιουδήποτε ψυκτικού συγκροτήματος υπάρχουν πάντα 3 κύρια εξαρτήματα και συγκεκριμένα:

Σήμερα, η πιο δημοφιλής έκδοση αυτού του τύπου συσκευής είναι η κλασική μονάδα ψύξης-μονοκόπτη. Το κύριο πλεονέκτημα του είναι, μάλιστα, το monoblock του - λόγω αυτής της παραμέτρου ο χώρος εργασίας αποθηκεύεται σημαντικά, αφού όλα τα στοιχεία είναι ήδη ενσωματωμένα στη συσκευή. Η τοποθέτηση ενός ψύκτη μονομπλόκ είναι πολύ απλή - απλά πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή, ρίξτε νερό και πατήστε το κουμπί "on". Ωστόσο, τις ελλείψεις αυτών των μοντέλων μπορούμε να εξετάσουμε την απουσία της λειτουργίας της αύξησης της δεξαμενής.

Ένα άλλο μοντέλο της συσκευής είναι ένας ψύκτης με έναν συμπυκνωτή απομακρυσμένου τύπου. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μορφής εξοπλισμού είναι η αυξημένη απόδοση σε ζεστό καιρό και η δυνατότητα σύνδεσης με μεγάλες δεξαμενές με νερό.

Ένα άλλο σημαντικό συστατικό του ψυκτικού συγκροτήματος είναι ο εξατμιστής, ο οποίος είναι μια πλήρως σφραγισμένη δεξαμενή μέσω της οποίας διέρχεται το ψυχρό υγρό. Στο εσωτερικό του υπάρχει μια χάλκινη σπείρα, η οποία χρησιμεύει ως προφίλ για το freon. Μέσα από τα τοιχώματα της έλικας, ανταλλάσσεται θερμότητα ανάμεσα στο ψυκτικό και το ψυκτικό.

Η αρχή της λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος είναι η εξής: ο συμπιεστής συμπιέζει την εξάτμιση από το ψυκτικό μέσο, ​​αυξάνει την πίεση και, κατά συνέπεια, ξεκινά τη διαδικασία συμπύκνωσης. Μετά από αυτό, το θερμαινόμενο υγρό αποστέλλεται στον συμπυκνωτή, και με τη σειρά του, στέλνει θερμότητα προς τα έξω.

Μόλις το ψυκτικό υγρό λάβει όλη την υγρή κατάσταση, ρίχνεται πάνω στο γκάζι - μια ειδική συσκευή, που βρίσκεται πριν από τον εξατμιστή και είναι σημαντική για τη μείωση της πίεσης. Ταυτόχρονα, το ατμοποιημένο ψυκτικό μέσο, ​​που διέρχεται από τον εξατμιστή, τροποποιείται, μετατρέπεται σε ατμό και αφαιρεί την ενέργεια από το ψυκτικό μέσο, ​​ψύγοντάς το έτσι.

Μονάδες ρωσικής παραγωγής

Μεταξύ όλων των τομέων της αγοράς κλιματισμού στη Ρωσική Ομοσπονδία, η αγορά του εξοπλισμού κατάψυξης αυξάνει το μερίδιό του βραδύτερο από όλους. Στην ποσοστιαία αναπαράσταση, ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να αποδειχθεί με τη μορφή 12-18%. Αλλά ταυτόχρονα, αν επικεντρωθείτε σε οικονομικούς δείκτες, τότε ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι ελαφρώς υψηλότερος - περίπου 20-25%.

Τα πιο δημοφιλή ρωσικά εμπορικά σήματα των ψυκτικών συγκροτημάτων ήταν τα "Vakteh-Holod" και "Xiron-Holod". Ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για κάθε ένα από αυτά.

Ενότητες από την εταιρεία "Xiron-Holod" προορίζονται για την ψύξη του εξοπλισμού παραγωγής (τομογράφοι, λέιζερ, μηχανές χύτευσης με έγχυση, εξωθητήρες) και χρήση στη δημιουργία αεριούχων ποτών. Η χωρητικότητα ψύξης τέτοιων εγκαταστάσεων ξεκινά από 2 kW. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα ψυκτικά συγκροτήματα στη βασική τροποποίηση είναι εφοδιασμένα με μονάδα υδρογόνου.

Τα σχέδια της σειράς BMT διατίθενται με τη μορφή μεταλλικού σκελετού, στο οποίο βρίσκονται στοιχεία όπως:

 • ψυκτικοί συμπιεστές.
 • θερμαντήρες αέρα;
 • βαλβίδες διακοπής ψύξης και βαλβίδες ελέγχου.
 • ηλεκτρική ισχύς και αυτοματισμός ελέγχου.
 • Δεξαμενή παραλαβής (για αποθήκευση και συλλογή φρεονιού).

Ο κρυμμένος όγκος ολόκληρης της εγκατάστασης καλύπτεται με πτυσσόμενα διακοσμητικά πλαίσια. Για να καταστεί λειτουργικός ο εξοπλισμός, απαιτείται η ελάχιστη δυνατή ενέργεια για τη σύνδεση της μονάδας με το δίκτυο και τον καταναλωτή κρύου νερού.

Ταυτόχρονα, τα ψυκτικά συγκροτήματα Vakteh-Holod είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο προϊόν όλων των διαθέσιμων βιομηχανικών συστημάτων ψύξης της σειράς VTX που κατασκευάζονται και παρέχονται από αυτήν την οργάνωση. Η εταιρεία προσφέρει την ευρύτερη δυνατή επιλογή ψυκτικών μονάδων από εγκαταστάσεις από 1 έως 860 kW.

Τύποι ψύκτες και περιγραφή τους

Ανά τύπο ψυκτικού, τα ψυκτικά συγκροτήματα χωρίζονται σε:

 • προπυλενογλυκόλη.
 • αιθυλενογλυκόλη.
 • νερό.

Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με εξειδικευμένο σύστημα παρακολούθησης βασισμένο σε μικροεπεξεργαστές. Για κάθε μοντέλο ψύκτη υπάρχει πάντα η δυνατότητα επιλογής επιπλέον. εξοπλισμό, και αυτό παρέχει την ευκαιρία να τοποθετήσετε τον εξοπλισμό σε οποιαδήποτε θέση.

συσκευή έτσι σχεδιασμένο για να συμπεριλάβουν τις τελευταίες τεχνολογικές και μηχανολογικές εξελίξεις συμπύκνωσης, έτσι είναι εξοπλισμένα με ένα ελεγχόμενο από μικροεπεξεργαστή, ανεμιστήρες χαμηλού θορύβου και ειδικές συμπιεστές.

Το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο (HFC-407 ° C) είναι απολύτως ακίνδυνο και δεν παρουσιάζει την παραμικρή αρνητική επίπτωση στη στιβάδα του όζοντος.

Ένας επιπλέον ανεπτυγμένος εξατμιστής με τη μορφή πλάκας εναλλάκτη θερμότητας καθιστά δυνατή τη μεγιστοποίηση των θερμοδυναμικών χαρακτηριστικών του εξοπλισμού. Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με ένα προστατευτικό σύστημα του θερμαντήρα από την κατάψυξη κατά τη διάρκεια του χρόνου που ο εξοπλισμός αυτός δεν είναι συνδεδεμένος στην εργασία.

Τα μικρά μεγέθη τοποθετούνται σε βασικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την εκκίνηση και τη λειτουργία του εξοπλισμού.

Περιηγηθείτε δημοφιλή μοντέλα

Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, τα ψυγεία της ξένης κατασκευής από τους συμπατριώτες μας είναι πιο απαιτητικά από τα οικιακά. Παρακάτω θα μιλήσουμε για τα πιο κοινά μοντέλα εγκαταστάσεων.

Η YORK Refrigeration σχεδιάζει και κατασκευάζει ένα ευρύ φάσμα συμπαγών τυποποιημένων συσκευών που λειτουργούν με αμμωνία. Αυτή η σειρά βιομηχανικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί μια ποικιλία κοχλιοφόρων και παλινδρομικών συμπιεστών χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές της βιομηχανίας για έμμεση ψύξη με τη χρήση δευτερογενούς ψυκτικού μέσου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αμμωνία λαμβάνεται σε πολύ μικρές ποσότητες, δεδομένου ότι απαιτείται μικρή ποσότητα ψυκτικού μέσου για την εκχύλιση και αυτό εξασφαλίζει απόλυτη απουσία κινδύνου ολόκληρης της στάσης.

Ο σχεδιασμός πλήρωσης που χρησιμοποιείται στους ψύκτες YORK εγγυάται υψηλή απόδοση ακόμη και υπό συνθήκες μερικού φορτίου.

Η κλασσική σειρά ψυκτών περιλαμβάνει περισσότερα από 20 μοντέλα με παραγωγικότητα από 90 έως 2700 kW για ψύξη νερού σε θερμοκρασία 6-12 μοίρες. Με ειδικές αιτήσεις, η εταιρεία κατασκευάζει ψυκτικούς συγκροτητήρες με παραγωγική ικανότητα 8.000 kW.

Μεταφορέας

Ο Σύνδεσμος Μεταφορέων θεωρείται σωστά ο ηγέτης και πρωτοπόρος στην κατασκευή του κλιματικού εξοπλισμού. Η επιχείρηση πωλεί απορροφητικές συσκευές που λειτουργούν κάτω από 351-4853 kW, και συμπιεστές ατμού, των οποίων η ισχύς είναι 5-2500 kW.

Οι ψύκτες μεταφοράς είναι σχεδιασμένοι για συνεχή χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και σε θερμοκρασίες έως -10 λειτουργούν με ασφάλεια χωρίς τη χρήση πρόσθετων συσκευών. Ο αλγόριθμος ελέγχου δημιουργεί μικροεπεξεργαστή για τον έλεγχο της λειτουργίας του ανεμιστήρα.

Η δομή των ηλεκτρικών συνδέσεων είναι πολύ ευκολότερη και όλες οι τυποποιημένες μονάδες έχουν έναν κύριο αποσυνδέτη με τροφοδοτικό στη σύνθεση τους.

Οι αρθρωτές πόρτες των μονάδων ελέγχου και τα μεγάλα αφαιρούμενα πλαίσια παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία της συσκευής. Επιπλέον, ο σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη το σύστημα των οπών, επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις χωρίς να σταματήσετε τη λειτουργία της δομής.

Eurochiller

Τα ψυκτικά συγκροτήματα αυτής της μάρκας είναι τεχνολογικά εξελιγμένα συστήματα ψύξης με συμπίεση ατμών. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του εξοπλισμού είναι η αρχή μιας θερμικής αντλίας - η θερμική ενέργεια που απελευθερώνεται από το ψυκτικό συγκρότημα χρησιμοποιείται συχνά για τη θέρμανση βιομηχανικών χώρων. Με βάση την τροποποίηση, η θερμότητα μπορεί να μεταδοθεί με νερό ή αέρα.

Μπορείτε να ομαδοποιήσετε σύνολα από το Eurochiller σύμφωνα με τα ακόλουθα δεδομένα:

 • μέθοδος εργασίας (αμμωνία, απορρόφηση, φρέον) ·
 • μέθοδος ψύξης (νερό ή αέρας).
 • ανά τύπο κατασκευής (απομακρυσμένος συμπυκνωτής ή μονόκλειδο).
 • την παρουσία πρόσθετων επιλογών (χειμερινό κιτ, πρόσθετες δεξαμενές, υδροσυλλέκτες κ.λπ.)
 • ικανότητα ψύξης.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ψυκτών Eurochiller είναι:

 • αυτοματοποιημένη λειτουργία λειτουργίας.
 • η ευελιξία του συστήματος (το χάσμα μεταξύ του ψυκτικού συγκροτήματος και του καταναλωτή του κρύου είναι ικανό να φθάσει αρκετά χιλιάδες εκατοστά).
 • οικονομική υπεροχή (με κατάλληλη επιλογή τροποποιήσεων, μειώνει σημαντικά το κόστος χρήσης) ·
 • πλεονέκτημα προστασίας του περιβάλλοντος (ένα σημαντικό μέρος των μοντέλων λειτουργεί με φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό μέσο).
 • ακουστική αξιοπρέπεια (ήσυχη δουλειά) ·
 • την ασφάλεια της χρήσης με βάση την προσεκτική μελέτη της δομής των αδρανών υλικών.

Angara

Η εταιρεία ERBAY (Τουρκία) ασχολείται με την κατασκευή ψυκτικών συγκροτημάτων "Angara".

Η πιο δημοφιλής σειρά ψύκτες "Angara" είναι σήμερα μια σειρά μοντέλων GRS. Τα φυτά αυτής της σειράς είναι μονάδες ψύξης νερού που λειτουργούν με φρέον. Η χαμηλότερη παραγωγικότητα των προϊόντων είναι σε ισχύ 4,5 kW, το μέγιστο - 400 kW. Με βάση τη διαμόρφωση, το ψυκτικό συγκρότημα μπορεί να εφοδιαστεί με σπειροειδείς ημι-ερμητικούς ή ερμητικά κλειστούς συμπιεστές εμβόλων. Ο συμπυκνωτής μπορεί να είναι εξοπλισμένος με ψύξη αέρα και νερού. Στην τελευταία περίπτωση, οι πυκνωτές είναι σωλήνες χαλκού τύπου τύπου κελύφους και σωλήνα και στην πρώτη περίπτωση είναι σωλήνες χαλκού με επίστρωση αλουμινίου.

Daikin

Επί του παρόντος, Daikin από τα πλεονεκτήματά της μπορεί να θεωρηθεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην αγορά του συστήματος ψύξης.

Στο χαρτοφυλάκιο του κατασκευαστή, μπορείτε να βρείτε κυριολεκτικά οποιαδήποτε ποικιλία καταψυκτών, ειδικότερα:

 • συμπαγής με ψύξη με νερό
 • αξιόπιστη με ψύξη αέρα.
 • εργονομικό με απομακρυσμένο συμπυκνωτή
 • μονάδες ανεμιστήρα.

Οι μονάδες ψύξης Daikin με εντυπωσιακή ισχύ είναι εξοπλισμένες με ειδικά κοχλιωτούς συμπιεστές με σύγχρονη ρύθμιση φορτίου.

Η πιο εκτεταμένη ομάδα καταψυκτών του R134a είναι η αποδεδειγμένη γραμμή EWAD-MBYNN. Η παραγωγικότητα των οργάνων αυτής της σειράς κυμαίνεται από 120 έως 600 kW. Ταυτόχρονα, όλος ο εξοπλισμός ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητα και την αθόρυβη λειτουργία του.

Οι μονάδες αυτής της μάρκας μπορούν να εξοπλιστούν με:

 • τρόπους μερικής ή πλήρους ανάκτησης θερμότητας ·
 • πτερύγια ασφαλείας της ψύξης της μονάδας ψύξης.
 • βαλβίδες εξυπηρέτησης;
 • αυξημένη μόνωση θορύβου.
 • υδρομορφώματα.

RHOSS

Οι συμπυκνωτές της ευρωπαϊκής μάρκας RHOSS χαρακτηρίζονται, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους, με τον υψηλότερο βαθμό αξιοπιστίας και μακροπρόθεσμης εξυπηρέτησης. Όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από αυτή την εταιρεία ελέγχεται συστηματικά και η εταιρεία παρέχει επίσης τακτικό τεχνικό έλεγχο.

Εκτός από την υποχρεωτική πιστοποίηση, όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από την RHOSS υπόκειται σε επιπρόσθετη επαλήθευση, η οποία ονομάζεται EUROVEN. Ο εξοπλισμός με παρόμοιο σήμα στα έγγραφα μαρτυρεί την υψηλότερη ποιότητα και αποδοτικότητα των μηχανών κλιματισμού.

το σύστημα συμπύκνωσης και ψύξης που χρησιμοποιούνται συνήθως στις περισσότερες βιομηχανικές και οικιακές διεργασίες αλλά ψύκτες χάρη μπορεί ανεξάρτητα να μην οδηγήσει σε υγρά συστήματα τεχνολογικά απαιτούμενη θερμοκρασία. Σωστά επιλεγμένα και σωστά εγκατεστημένο εξοπλισμό όχι μόνο να λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά θα δώσει επίσης την ευκαιρία να μειώσει σημαντικά το ποσοστό διακοπής της παραγωγής και βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, καθώς και να αποθηκεύσετε σε αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στοιχεία Peltier - ψύξη και θέρμανση

Οι τυποποιημένες θερμοηλεκτρικές μονάδες έχουν μια αμοιβαία αρχή λειτουργίας. Σε αυτή την εργασία περιγράφεται η εφαρμογή των ενοτήτων Peltier-Seebeck σε εναλλάκτες θερμότητας και να δώσει ένα παράδειγμα του ψύκτη συναρμολόγησης και της βάσης για το σύστημα ψύξης του νερού για τον αέρα, με μια αντίστροφη κίνηση (θέρμανση).

Η αρχή λειτουργίας των θερμοηλεκτρικών μονάδων (TEM) που χρησιμοποιούνται για την ψύξη βασίζεται στο φαινόμενο Seebeck - στην αντίστροφη διαδικασία σε σχέση με το φαινόμενο Peltier. Το κύριο στοιχείο είναι το ίδιο TEM, που περιγράφεται στο πρώτο μέρος. Όταν εφαρμόζεται ρεύμα συνεχούς ρεύματος στο πεδίο των θερμοστοιχείων, παρατηρείται διαφορά θερμοκρασίας στα επίπεδα της κεραμικής πλάκας. Αυτό είναι ένα γεγονός που βασίζεται στη θερμοδυναμική διαδικασία, την οποία δεν θα περιγράψουμε (έτσι ώστε να μην μαθαίνουμε τους επιστημονικούς υπολογισμούς), αλλά θα δείξουμε πώς να την εφαρμόσουμε στην καθημερινή ζωή.

Σημείωση: Για να δημιουργήσετε μονάδες, οι οδηγίες που δίνονται παρακάτω, θα χρειαστείτε βασικές πρακτικές δεξιότητες για τη συναρμολόγηση ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Τα προκύπτοντα μοντέλα κόμβων είναι υποδειγματικά και μπορούν να αντικατασταθούν από παρόμοια (ή περισσότερα / λιγότερο ισχυρά) κατά την διακριτική ευχέρεια του πλοιάρχου.

Πώς να φτιάξετε ένα ψυγείο νερού από τον εαυτό σας

Ο έξυπνος αναγνώστης έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι το "θαυματουργό" από το πρώτο μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ψύξει το υγρό εάν εκτοξευθεί "στην αντίθετη κατεύθυνση" συνδέοντας ένα συνεχές ρεύμα.

Τα TEMs χρησιμοποιούνται σε κάθε ψυγείο νερού. Ένα ανάλογο αυτής της εργοστασιακής συσκευής μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας, ενώ δεν θα χειροτερεύσει. Θα περιγράψουμε την ίδια την αρχή της εργασίας και το σχέδιο συναρμολόγησης. Η διάταξη και οι επιλογές εκτέλεσης μπορούν να επιλεγούν, ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες. Για παράδειγμα, το κάνετε φορητό ή ακίνητο, ενσωματωμένο σε έπιπλα κουζίνας ή σε σύστημα παρασκευής πόσιμου νερού. Η τελευταία επιλογή είναι βέλτιστη, καθώς η ψύξη του συστήματος θα ελέγχεται (μετά την τροφοδοσία).

Γι 'αυτό χρειαζόμαστε:

 1. Ορθογώνια επίπεδη σφραγισμένο δοχείο κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα με διαστάσεις 100h100h30 (βάζο-εναλλάκτη) με σπείρωμα εξόδους σε ½ ίντσας στις κοντές πλευρές. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο, το οποίο είναι καλύτερα να παραγγείλετε τον πλοίαρχο στο εργοστάσιο.
 2. Παροχή πόσιμου νερού με ½ "εξάρτημα (από τη δεξαμενή ή το σωλήνα νερού).
 3. Τροφοδοσία για 10-12 βολτ με τρέχουσα ρύθμιση.
 4. Θερμοηλεκτρικά δομοστοιχεία TEC1-12705 (40x40) - 2 τεμ.
 5. Διατομή καλωδίων 0,2 mm.
 6. Θερμό τήγμα ή θερμική πάστα.
 7. Το πλήκτρο για 2 κανάλια (διακόπτης εναλλαγής, κουμπί).
 8. Γερανός, συγκολλητικό σίδερο, συγκολλητικό.

Με τη βοήθεια του θερμού τήγματος στερεώνουμε το TEM στο βάζο. Συνδέουμε καλώδια στις αντίστοιχες ομάδες (συν και πλην). Προσδιορίζουμε τη βολική θέση του κλειδιού, λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα αντικατάστασης κατά την επισκευή και τη διαθεσιμότητα κατά τη χρήση. Το συμπεριλαμβάνουμε στο διάγραμμα. Συνδέστε τα καλώδια στην παροχή ρεύματος. Δοκιμάζουμε το κύκλωμα.

Προσοχή παρακαλώ! Κατά τη δοκιμή, περιορίστε την παρατήρηση του ίδιου του γεγονότος της σωστής λειτουργίας, αλλά μην επιχειρήσετε να δώσετε το μέγιστο ξηρό φορτίο - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του TEM (δεν υπόκειται σε επισκευή).

Στη συνέχεια, συνδέστε το στόμιο τροφοδοσίας του εναλλάκτη θερμότητας με το βάζο στο κανάλι ύδρευσης και την έξοδο - με τη σύνδεση (εύκαμπτη ή άκαμπτη) στη βρύση.

Γεμίστε το σύστημα με νερό και ρυθμίστε το βέλτιστο ρεύμα στη δεξιά κεφαλή του πίδακα. Το βέλτιστο κεφάλι είναι ελαφρώς ισχυρότερο από τη βαρύτητα. Αυτό θα είναι αρκετό για την πρόσληψη ψυχρού πόσιμου νερού. Οι υπόλοιπες αποχρώσεις - η στερέωση, το μήκος των καλωδίων, η θέση - είναι αυστηρά ατομικές σε κάθε περίπτωση.

Αυτό το βασικό σύστημα μπορεί να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί. Για παράδειγμα, για να εγκαταστήσετε ένα θερμοστάτη σε έναν εναλλάκτη θερμότητας και να το μετατρέψετε σε κύκλωμα αντί για ένα κλειδί (διακόπτης εναλλαγής) - είναι κατάλληλο όταν υπάρχει συνεχής ανάγκη νερού με κάποια θερμοκρασία. Ο ανταλλάκτης θερμότητας της φιάλης μπορεί να είναι κατασκευασμένος από ασήμι για επιπλέον ιονισμό νερού. Με την ενσωμάτωση ενός μετατροπέα βαθμίδων DC-1674 στο σύστημα, μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας στο ελάχιστο.

Πώς λειτουργεί το ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη με νερό και μια επισκόπηση των κατασκευαστών του

Όλοι γνωρίζουν ότι το ψυκτικό συγκρότημα αντιπροσωπεύει τον εαυτό του. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι για το τι είναι ένα ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού. Το ψυγείο, στην ουσία του, είναι το ίδιο κλιματιστικό, αλλά πολύ μεγαλύτερο, βιομηχανικό σε μέγεθος. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τις αρχές της λειτουργίας των ψυκτικών συγκροτημάτων, της ρύθμισής τους και των τύπων ψυκτών που υπάρχουν.

Τι είναι ένα ψυκτικό συγκρότημα και πώς λειτουργεί;

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος για την ψύξη του νερού

Το ψυκτικό συγκρότημα είναι μια ειδική μονάδα ψύξης που χρησιμοποιείται για την ψύξη διαφόρων ειδών υγρών. Ο ψύκτης χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές παραγωγής, όπως:

 • μηχανική μηχανική ·
 • βιομηχανία αλκοόλης ·
 • ιατρική?
 • βιομηχανία τροφίμων.

Σημαντικό: Τα ψυκτικά συγκροτήματα χρησιμοποιούνται ευρέως στον κεντρικό κλιματισμό.

Στη συσκευή οποιουδήποτε ψυκτικού συγκροτήματος μπορείτε να βρείτε τρία βασικά εξαρτήματα:

Μια άλλη τροποποίηση της συσκευής είναι οι ψυκτικοί θάλαμοι με απομακρυσμένο συμπυκνωτή. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μορφής εξοπλισμού είναι η αυξημένη απόδοση το καλοκαίρι και η δυνατότητα σύνδεσης με μεγάλες δεξαμενές με υγρό.

Σημαντικό: Οι πυκνωτές αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι στη σκιά.

Ένα άλλο σημαντικό μέρος του ψυκτικού συγκροτήματος είναι ο εξατμιστής, ο οποίος είναι απολύτως ερμητικός υποδοχέας, μέσω του οποίου μεταφέρεται το ψυχρό υγρό. Μέσα σε αυτή τη δεξαμενή υπάρχει μια χάλκινη σπείρα που λειτουργεί ως βρόχος φρέον. Μέσα από τα τοιχώματα της έλικας, ανταλλάσσεται θερμότητα ανάμεσα στο ψυκτικό και το ψυκτικό.

Η αρχή της λειτουργίας της μονάδας έχει ως εξής: συμπιεστής συμπιέζει την εξάτμιση του ψυκτικού, η οποία προκαλεί αύξηση της πίεσης, και ως εκ τούτου η έναρξη της διαδικασίας συμπύκνωσης. Στη συνέχεια, το θερμαινόμενο υγρό μετακινείται στον συμπυκνωτή, ο οποίος με τη σειρά του θερμαίνεται προς τα έξω.

Μετά από αυτό, το ψυκτικό θα λάβει μια τελείως υγρή κατάσταση, μετακινείται στο γκάζι - μια ειδική συσκευή, που βρίσκεται πριν από τον εξατμιστή και είναι απαραίτητη για να μειώσει την πίεση. Έτσι, το θερμανθέν ψυκτικό μέσο, ​​που διέρχεται διαμέσου του εξατμιστή, τροποποιείται, μετατρέπεται σε ατμό και αφαιρεί την ενέργεια από το ψυκτικό μέσο, ​​ψύγοντας έτσι.

Κατασκευαστές βιομηχανικών ψυκτικών συγκροτημάτων

Τι είναι οι ρωσικές κατασκευές;

Μεταξύ όλων των τμημάτων της αγοράς κλιματισμού στη Ρωσία, η αγορά ψυκτικού εξοπλισμού αυξάνει το μερίδιό της το βραδύτερο. Σε ποσοστιαία βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να εκπροσωπείται ως 12-18%. Ωστόσο, αν δώσετε προσοχή στους οικονομικούς δείκτες, τότε ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι ελαφρώς υψηλότερος - περίπου 20-25%.

Οι πιο δημοφιλείς εγχώριες μάρκες ψυκτών είναι οι "Xyron-Holod" και "Vakteh-Holod". Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

Οι συσκευές της σειράς TDC κατασκευάζονται με τη μορφή ενός ζωγραφισμένου, μεταλλικού χωρικού πλαισίου στον οποίο τοποθετούνται μονάδες όπως:

 • ψυκτικοί συμπιεστές.
 • εναλλάκτες θερμότητας ·
 • Βαλβίδες ρύθμισης και διακοπής ψύξης.
 • ηλεκτρική κάρτα ελέγχου και αυτοματισμό ισχύος?
 • δέκτη (δεξαμενή για τη συλλογή και αποθήκευση φρεονίου).

Ο εσωτερικός όγκος ολόκληρης της εγκατάστασης καλύπτεται με διακοσμητικά πτυσσόμενα πλαίσια. Για να τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός, απαιτούνται ελάχιστες ενέργειες για τη σύνδεση της μονάδας με το δίκτυο και τον καταναλωτή κρύου νερού.

Ταυτόχρονα, τα ψυκτικά συγκροτήματα Vakteh-Holod αποτελούν σημαντικό μέρος όλων των υφιστάμενων βιομηχανικών συστημάτων ψύξης της σειράς VTX που κατασκευάζονται και παρέχονται από αυτήν την οργάνωση. Η εταιρεία προσφέρει την ευρύτερη γκάμα καθολικών ψυγείων, που κυμαίνονται από συσκευές χωρητικότητας 1 έως 860 kW.

Όπως δείχνει η πρακτική, οι ψυκτικοί πόροι της ξένης παραγωγής είναι πιο απαιτητικοί από τους συμπατριώτες μας. Παρακάτω θα δούμε τα πιο κοινά μοντέλα συσκευών.

Η εταιρεία "YORK Refrigeration" αναπτύσσει και παράγει ένα ευρύ φάσμα τυποποιημένων και συμπαγών συσκευών που λειτουργούν με αμμωνία. Αυτή η σειρά εξοπλισμού που χρησιμοποιεί πλήθος παλινδρομικών και κοχλιοφόρων συμπιεστών χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές για έμμεση ψύξη με τη χρήση δευτερογενούς ψυκτικού μέσου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αμμωνία χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες, δεδομένου ότι ο ανεφοδιασμός απαιτεί μικρή ποσότητα ψυκτικού μέσου, πράγμα που εγγυάται πλήρη ασφάλεια λειτουργίας.

Ο σχεδιασμός του πλημμυρισμένου τύπου που χρησιμοποιείται στους ψύκτες YORK εξασφαλίζει υψηλή απόδοση ακόμη και υπό συνθήκες μερικού φορτίου.

Η τυποποιημένη σειρά ψυκτικών συγκροτημάτων περιλαμβάνει περισσότερα από είκοσι μοντέλα, με χωρητικότητα από 90 έως 2700 kW για την ψύξη του νερού σε θερμοκρασία 6-12 μοίρες. Με ειδικές παραγγελίες, η εταιρεία παράγει ψύκτες ισχύος περίπου 8.000 kW.

Οι συμπαγείς συσκευές συναρμολογούνται σε ένα βασικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την εκκίνηση και τη χρήση του εξοπλισμού.

CARRIER

Η Carrier Corporation είναι καινοτόμος και πρωτοπόρος στην παραγωγή κλιματικού εξοπλισμού. Η εταιρεία προμηθεύει συσκευές απορρόφησης χωρητικότητας από 351 έως 4853 kW και συμπίεση ατμού, ισχύος από 5 έως 2500 kW.

Ανάλογα με τον τύπο του ψυκτικού μέσου, τα ψυκτικά συγκροτήματα χωρίζονται σε νερό, αιθυλενογλυκόλη και προπυλενογλυκόλη.

Το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο (HFC-407 ° C) είναι απόλυτα ασφαλές και δεν έχει επιβλαβείς επιδράσεις στη στιβάδα του όζοντος.

Ένας ειδικά σχεδιασμένος εξατμιστής με τη μορφή πλάκας εναλλάκτη θερμότητας καθιστά δυνατή τη μεγιστοποίηση των θερμοδυναμικών ιδιοτήτων του εξοπλισμού. Οι συσκευές έχουν προστατευτικό σύστημα του εναλλάκτη θερμότητας από κατάψυξη κατά την περίοδο κατά την οποία ο εξοπλισμός δεν λειτουργεί.

Οι ψύκτες τύπου "Carrier" προορίζονται για χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου και σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως και -10 βαθμούς επιτυγχάνεται χωρίς τη χρήση πρόσθετων συσκευών. Ο αλγόριθμος ελέγχου οργανώνει έλεγχο μικροεπεξεργαστών από τους ανεμιστήρες.

Ο σχεδιασμός των ηλεκτρικών συνδέσεων είναι πολύ απλοποιημένος και όλες οι τυποποιημένες συσκευές περιέχουν έναν κύριο αποσυνδέτη που παρέχει ισχύ.

Τα μεγάλα αποσπώμενα πλαίσια και οι αρθρωτές πόρτες των μονάδων ελέγχου παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα στοιχεία της συσκευής. Επιπλέον, ο σχεδιασμός παρέχει ένα σύστημα οπών, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις χωρίς να διακόψετε τη λειτουργία της συσκευής.

EUROCHILLER

Τα ψυκτικά συγκροτήματα EUROCHILLER είναι τεχνολογικά εξελιγμένα ψυκτικά συγκροτήματα συμπίεσης ατμών. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του εξοπλισμού είναι η αρχή μιας αντλίας θερμότητας - η θερμική ενέργεια που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία ενός ψυκτικού συγκροτήματος χρησιμοποιείται συχνά για τη θέρμανση βιομηχανικών χώρων. Ανάλογα με την τροποποίηση, η θερμότητα μπορεί να μεταφερθεί στο περιβάλλον αέρα ή νερού.

Μπορείτε να ταξινομήσετε τα ψυκτικά συγκροτήματα EUROCHILLER με:

 • ψυκτική ικανότητα ·
 • Σχεδίαση (μονοκόμματο ή με απομακρυσμένο συμπυκνωτή).
 • αρχή της λειτουργίας (φρέον, απορρόφηση, αμμωνία) ·
 • τύπος ψύξης (αέρα ή νερό) ·
 • διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών (πρόσθετες δεξαμενές και υδροσυλλέκτες, κιτ χειμώνα κ.λπ.).

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ψυκτικών συγκροτημάτων EUROCHILLER είναι:

 • αυτόματο τρόπο λειτουργίας;
 • η ευελιξία του συστήματος (η απόσταση μεταξύ του ψυχρού καταναλωτή και του ψυκτικού συγκροτήματος μπορεί να φτάσει αρκετές εκατοντάδες μέτρα).
 • οικονομικό πλεονέκτημα (με την κατάλληλη επιλογή του μοντέλου μειώνεται σημαντικά το κόστος λειτουργίας).
 • οικολογικό πλεονέκτημα (τα περισσότερα μοντέλα λειτουργούν με φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό μέσο).
 • ακουστικό πλεονέκτημα (λειτουργία χαμηλού θορύβου).
 • ασφάλεια χρήσης λόγω προσεκτικής μελέτης της δομής.

"ANGARA"

Η παραγωγή των ψυκτών "Angara" χειρίζεται η τουρκική εταιρεία "ERBAY".

Η πιο δημοφιλής σειρά ψύκτες "Angara" είναι η σειρά GRS. Οι συσκευές αυτής της σειράς είναι μονάδες ψύξης νερού που λειτουργούν με freon. Η ελάχιστη χωρητικότητα του εξοπλισμού είναι 4,5 kW, και το μέγιστο - σε επίπεδο 400 kW. Ανάλογα με τη διαμόρφωση, το ψυκτικό συγκρότημα μπορεί να εφοδιαστεί με σπειροειδές σφραγισμένο ή ημι-ερμητικό συμπιεστή εμβόλου. Ο συμπυκνωτής μπορεί είτε να ψύχεται με νερό είτε να ψύχεται με αέρα. Στην πρώτη περίπτωση, οι πυκνωτές είναι σωλήνες χαλκού του τύπου κελύφους και σωλήνα, και στους δεύτερους - χάλκινους σωλήνες με πτερύγια αλουμινίου.

«DAIKIN»

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία "Daikin" θεωρείται δικαιολογημένα ως ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς της αγοράς συστημάτων ψύξης.

Στο χαρτοφυλάκιο του κατασκευαστή, μπορείτε να βρείτε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο μηχανής ψύξης, συμπεριλαμβανομένων:

 • μονάδες ανεμιστήρων ανεμιστήρα.
 • εργονομικό με απομακρυσμένο συμπυκνωτή.
 • αξιόπιστη με ψύξη αέρα.
 • συμπαγής με ψύξη με νερό.

Τα ψύκτες υψηλής ισχύος τύπου "Daikin" είναι εξοπλισμένα με εξειδικευμένους κοχλιοφόρους συμπιεστές με μοναδική ρύθμιση φορτίου.

Η πιο πολυάριθμη ομάδα ψυγείων στο R134a είναι η αποδεδειγμένη σειρά EWAD-MBYNN. Η απόδοση των συσκευών αυτής της σειράς κυμαίνεται από 120 έως 600 kW και όλος ο εξοπλισμός είναι αξιόπιστος και λειτουργεί με χαμηλό θόρυβο.

Τα ψυκτικά συγκροτήματα μπορούν να εξοπλιστούν με:

 • υδρομορφώματα ·
 • βαλβίδες εξυπηρέτησης;
 • προστατευτικά πτερύγια συμπυκνωτή επικάλυψης
 • βελτιωμένη μόνωση θορύβου
 • συστήματα πλήρους ή μερικής ανάκτησης θερμότητας.

RHOSS

Οι ψύκτες της ευρωπαϊκής μάρκας "RHOSS" διαφέρουν από τους ανταγωνιστές τους με υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και μεγάλη διάρκεια ζωής. Όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από την εταιρεία ελέγχεται τακτικά και υπόκειται σε τεχνικό έλεγχο.

Εκτός από την υποχρεωτική πιστοποίηση, όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από την RHOSS υποβάλλεται σε επιπρόσθετη επιθεώρηση που ονομάζεται EUROVEN, η οποία μας επιτρέπει να δηλώσουμε την υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα των μηχανών κλιματισμού.

TRANE

Τα ψυκτικά συγκροτήματα που παράγονται από το TRANE μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες:

 • με ψύξη με αέρα:
  • απόδοση από 19 έως 1500 kW.
  • πλήρη συμβατότητα με τα συστήματα Tracer Summit, σχεδιασμένα για τη διαχείριση του μηχανικού εξοπλισμού.
  • Τα μοντέλα RTAC και AquaStream2 υποστηρίζουν το σύστημα ελέγχου που είναι συμβατό με Lon.
  • τη διαθεσιμότητα διαφόρων μεγεθών μοντέλων RTAD και AquaStream2.
 • με ψύξη με νερό:
  • απόδοση από 51 έως 3800 kW.
  • πλήρη συμβατότητα με τα συστήματα Tracer Summit, σχεδιασμένα για τη διαχείριση του μηχανικού εξοπλισμού.
  • Τα μοντέλα RTHD υποστηρίζουν ανοικτά πρωτόκολλα και το πρωτόκολλο Lon CH. 530.

Περισσότερα από είκοσι χρόνια ψύκτες με χωρητικότητα 50 kW με βάση την «TRANE» συμπιεστές, ενώ στην παραγωγή πρόγραμμα περιλαμβάνει ελικοειδή, ελικοειδείς και φυγοκεντρικούς συμπιεστές. Η παραγωγή παλινδρομικών συμπιεστών από την TRANE σταμάτησε για να μειώσει τη στάθμη μάζας, μεγέθους και θορύβου των συστημάτων ψύξης.

«CLINT»

Πριν από λίγο καιρό η βιομηχανική ιταλική εκμετάλλευση Γ.Ι. Η Industrial HOLDING S.p.A άρχισε να απελευθερώνει νέες συσκευές Clint της σειράς MULTY POWER στην R410A, η οποία αναγνωρίστηκε ως η πλέον φιλική προς το περιβάλλον. Αυτή η γραμμή εξοπλισμού διαφέρει από τους προκατόχους της με αυξημένη ισχύ και ενεργειακή απόδοση. Για παράδειγμα, οι προηγούμενες γενιές του μοντέλου παράγονται σε freon R407C και έχουν χωρητικότητα από 190 έως 530 kW. Την ίδια στιγμή μια νέα σειρά συσκευών είναι διαφορετικές δυνατότητες ψύξης που κυμαίνονται 200 ​​έως 1050 kW, η οποία επιτρέπει τη χρήση του εξοπλισμού, ακόμη και στις μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με μια χωρητικότητα ψύξης μικρότερη από 80 τοις εκατό, η παράμετρος ενεργειακής απόδοσης είναι υψηλότερη από 3,1, πράγμα που σημαίνει ότι η μονάδα πηγαίνει στην τάξη εξοικονόμησης ενέργειας Α, πράγμα που σημαίνει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος για τον πελάτη του εξοπλισμού. Η χρήση ηλεκτρονικών βαλβίδων επέκτασης σε συσκευές με δώδεκα συμπιεστές (χωρητικότητα από 170 έως 1051 kW) και η λογική του ελέγχου τους με το πραγματικό θερμικό φορτίο βελτιώνει σημαντικά τις τεχνικές παραμέτρους του εξοπλισμού.

Προειδοποίηση: Λόγω του βέλτιστου λόγου του κόστους των ψυκτικών συγκροτημάτων και της ψυκτικής τους ικανότητας, η σειρά MULTY POWER του R407C έγινε ηγέτης πωλήσεων.

Χάρη στην εξειδικευμένη σειρά CHAC 726-36012, χωρισμένη σε 17 τυποποιημένα μεγέθη, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την απαιτούμενη μονάδα όσο το δυνατόν ακριβέστερα για τις καθορισμένες παραμέτρους. Αυτές οι συσκευές ενσωματώνουν όλα τα θετικά επιτεύγματα σχεδιασμού της σειράς που κυκλοφόρησε προηγουμένως, όπως:

 • υψηλής απόδοσης πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας.
 • δύο ψυκτικά κυκλώματα με 3-6 συμπιεστές scroll που περιλαμβάνονται στο παράλληλο.
 • ενσωματωμένες μονάδες υδρογόνου.
 • χαμηλά ρεύματα εκκίνησης.
 • ένα μεγάλο αριθμό σταδίων ελέγχου.

Η χρήση συμπιεστών scroll εξασφαλίζει υψηλή αξιοπιστία της συσκευής και ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι διακοπής της λειτουργίας της μονάδας, καθώς μπορεί να λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό συμπιεστών.

Ψυγείο «DANTEX»

Η ευρωπαϊκή εταιρεία "Dantex" παράγει ψύκτες εξοπλισμένους με λειτουργία ψύξης, καθώς και μοντέλα με αντλία θερμότητας.

Ο κύριος στόχος αυτής της επιχείρησης είναι η παραγωγή εξοπλισμού υψηλής απόδοσης:

 • με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.
 • αερόψυκτος συμπυκνωτής.
 • υδρόψυκτος συμπυκνωτής.
 • χωρίς πυκνωτές.

Όλες οι ψύκτες νερού που κατασκευάζονται στην Ευρωπαϊκή εργοστάσιο, εξοπλισμένο με ένα μικροεπεξεργαστή που βασίζεται σύστημα «Carel» αυτοματοποιημένο έλεγχο, στον έλεγχο της διαδικασίας της ψύξης ή θέρμανσης του νερού στο υδραυλικό κύκλωμα στη μονάδα. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει την αντοχή και την αξιοπιστία των πιο σημαντικών εξαρτημάτων του κυκλώματος ψύξης - εναλλάκτες θερμότητας, συμπιεστή και ανεμιστήρες.

«ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ»

Τα ψυκτικά συγκροτήματα που παράγονται από το General Climate είναι σχεδιασμένα για εσωτερική εγκατάσταση. Το πλαίσιο και η βάση της μονάδας είναι κατασκευασμένα από χοντρά φύλλα από γαλβανισμένο χάλυβα, τα οποία είναι στερεωμένα μεταξύ τους με κοχλίες από ανοξείδωτο χάλυβα. Για την προστασία της συσκευής από τη διάβρωση, ολόκληρο το σώμα από γαλβανισμένο χάλυβα καλύπτεται με λευκό σμάλτο. Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με ημι-ερμητικούς κοχλιοφόρους συμπιεστές "Refcomp", καθώς και έναν εξατμιστή και έναν συμπυκνωτή τύπου πλάκας.

Όχι πολύ καιρό πριν, η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα σειρά ψυκτών «EuroWell» σειρά, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από δώδεκα είδη των ατμών συσκευές συμπίεσης που κυμαίνονται από 5 έως 1.600 kW, συμπεριλαμβανομένων των ψύκτες νερού και την ψύξη του αέρα, χωρίς πυκνωτή σε όλα, και τη συσκευή της αρθρωτό σχεδιασμό και ψύκτες με απομακρυσμένο εξατμιστή.

MCQUAY
Οι ψύκτες της εταιρείας "McQuay" καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος επιδόσεων - από πολλές μονάδες έως αρκετές χιλιάδες κιλοβάτ. Ταυτόχρονα διαφέρουν ως προς:

 • τύπος συμπιεστών που χρησιμοποιούνται (σπειροειδής, έμβολο, φυγόκεντρος, βίδα).
 • τύπος ψύξης με συμπυκνωτή (νερό, αέρας).
 • Σχεδίαση (με αντλία θερμότητας, απομακρυσμένο συμπυκνωτή, εναλλάκτη θερμότητας αποκατάστασης).

Μέχρι σήμερα, «McQuay» είναι η μόνη εταιρία που προμηθεύει ψύκτες με πέντε ακουστικές εκδοχές των παραστάσεων, που κυμαίνονται από standard έως lownoise που σας επιτρέπει να τα εγκαταστήσετε σε αντικείμενα που έχουν μια σειρά από αυστηρές απαιτήσεις για το επίπεδο του θορύβου χρησιμοποιείται η τεχνική.

Για ειδικές κλιματικές συνθήκες, η εταιρεία έχει αναπτύξει τροποποιήσεις με αυξημένη αντοχή στη διάβρωση, καθώς και αντίσταση σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες.

«CW 5000»

Ο κατασκευαστής ψυκτικών συγκροτημάτων "CW 5000" είναι η κινεζική εταιρεία SA.

Οι παραγόμενες μονάδες χρησιμοποιούνται για την ψύξη των σωλήνων λέιζερ CO2, των πηγών λέιζερ ινών, των υδρόψυκτων ατράκτων, του ιατρικού εξοπλισμού και άλλων. Για το σκοπό αυτό, η συσκευή χρησιμοποιεί νερό, η θερμοκρασία του οποίου διατηρεί το ψυκτικό συγκρότημα στο πλαίσιο που ορίζει ο χρήστης με φρέον. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πιο απλά μοντέλα που ψύχουν το νερό σε αυτόνομο τρόπο με τη βοήθεια των ανεμιστήρων.

BLUEBOX

Με τα χρόνια, η BlueBox υπήρξε υπεύθυνος κατασκευαστής και αξιόπιστος συνεργάτης. Στη χώρα μας, τα ψυγεία που παράγει η εταιρία αυτή παραδίδονται σε αρκετά μεγάλη κλίμακα.

Τα πιο δημοφιλή ψύκτες τροποποιήσεις βάσης μονομπλόκ κατασκευαστεί «BlueBox», είναι συσκευές με έναν αερόψυκτο συμπυκνωτή, που προορίζονται για εγκατάσταση σε εξωτερικούς χώρους - στο δρόμο, μια επίπεδη μπαλκόνι στέγη. Σε αυτό το τμήμα, τα αδρανή αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες σειρές:

 • "Πάγωμα" (από 5 έως 15 kW).
 • "Alfa (από 4,6 έως 49,8 kW);
 • "Zeta" (από 40 έως 160 kW).
 • "Kappa" (από 150 έως 260 kW).
 • «Kappa V2001» (από 155 έως 540 kW).

Ταυτόχρονα, οι συσκευές μονομπλόκ με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες είναι συνήθως τοποθετημένες σε εσωτερικούς χώρους και συνδέονται με το περιβάλλον μέσω αγωγών αέρα. Οι πιο δημοφιλείς σειρές σε αυτό το τμήμα είναι:

 • "Beta / HE" (από 40 έως 160 kW).
 • "Beta / SE" (από 144 έως 260 kW).

Στο τμήμα των μονάδων με υδρόψυκτο συμπυκνωτή, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε τη σειρά:

 • "Sigma" (από 45 έως 145 kW).
 • "Ωμέγα" (από 135 έως 760 kW).
 • "Omega V" (από 130 έως 730 kW).

Ποικιλία ψύκτες μονομπλόκ συμπληρωμένο με απομακρυσμένες συσκευές πυκνωτές - π.χ., MU / LC (4,5 - 37,6 kW) και η μονάδα συμπύκνωσης «Alfa» σειράς (5,6 έως 64,5 kW) που προορίζονται για εργάζονται με τις μονάδες τροφοδοσίας, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με εναλλάκτες θερμότητας για άμεση ψύξη της ροής αέρα.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των ψυκτών με πολλούς συμπιεστές είναι η ανεξαρτησία όλων των κυκλωμάτων ψύξης. Με άλλα λόγια, η αποτυχία ενός από τα στοιχεία δεν επηρεάζει τη λειτουργία των άλλων.

Ανάλογα με την τροποποίηση της συσκευής, χρησιμοποιούνται freon R22, R134A ή R407C.

Τύποι ψυκτικών συγκροτημάτων

Αερόψυκτος συμπυκνωτής

Ανάλογα με τον τύπο πυκνωτών που χρησιμοποιούνται, οι ειδικοί διακρίνουν μεταξύ μοντέλων αέρα και νερού.

Οι συσκευές αέρα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ανάλογα με την απόδοσή τους (με αξονικούς και φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες).

Ψυκτικοί θάλαμοι με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες εγκαθίστανται σε εσωτερικούς χώρους και η εισαγωγή αέρα και η εκτόξευση πραγματοποιούνται μέσω αγωγών. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των ψυκτών είναι η δυνατότητα ετήσιας παραλαβής ψυχρού αέρα ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Με ψύξη με νερό

Ταυτόχρονα, ψύκτες τύπου νερού εγκαθίστανται μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Για να ψυχθεί ο συμπυκνωτής τέτοιων συσκευών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο το ενδιάμεσο όσο και το τροφοδοτικό (από φυσικά δεξαμενές) ψυκτικό.

Το ψυκτικό υγρό ψύχει το ψυκτικό σύστημα κυκλοφορίας, αλλά στους ψυκτικούς θαλάμους νερού υπάρχει και ένας άλλος τρόπος ψύξης - με τη μεταφορά θερμότητας στον εξωτερικό αέρα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται ελεύθερη ψύξη (freecooling), καθώς σας επιτρέπει να κρυώνετε καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Με δωρεάν ψύξη

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι εμπειρογνώμονες ψυχρότητας καλούν το σύστημα πρόσθετης ελεύθερης ψύξης. Το σύστημα αρχίζει να λειτουργεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + 15 μοίρες και ρυθμίζει τη δική του εργασία σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας.

Ψύκτες με δωρεάν-ψύξη είναι σκόπιμο να εγκαταστήσει σε τοποθεσίες όπου η ανάγκη για νερό ψύχεται όλο το χρόνο, και επίσης είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το εξωτερικό αέρα που έχει μία χαμηλότερη θερμοκρασία σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα του έτους.

Απορρόφηση

Σύμφωνα με τον κύκλο ψύξης, τα ψυκτικά συγκροτήματα ταξινομούνται για απορρόφηση και συμπίεση ατμών.

Σε συσκευές τύπου απορρόφησης, το αποσταγμένο νερό χρησιμοποιείται ως ψυκτικό μέσο. Η κύρια πηγή ενέργειας αυτών των ψυκτών είναι ο υπερθερμασμένος ατμός ή το ζεστό νερό.

Ο σχεδιασμός ψυκτών απορρόφησης συνεπάγεται την παρουσία των ακόλουθων στοιχείων:

 • απορροφητής με βρωμιούχο λίθιο και ψυκτικό μέσο (διαλύματα εργασίας).
 • τον εξατμιστή.
 • γεννήτρια?
 • πυκνωτή.

Συμπίεση ατμού

Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των συμπιεστή ψύξης με βάση τον κύκλο ψύξης, η οποία πραγματοποιείται μέσω της συνεχούς κυκλοφορούν, συμπύκνωση και το βραστό ψυκτικό στο κλειστό σύστημα. Τα στοιχεία αυτού του συστήματος είναι παραδοσιακά:

 • συμπιεστής.
 • ρυθμιστής ροής.
 • πυκνωτής.
 • εξατμιστή.

Ενώ ο συμπιεστής αυξάνει την πίεση του ψυκτικού μέσου, ο συμπυκνωτής τον ψύχει, κάνοντας έτσι τον ζεστό ατμό να μετατρέπεται σε υγρό.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε σωστά το σωστό μέγεθος του συμπυκνωτή, έτσι ώστε το αέριο να μπορεί να συμπυκνώνεται εντελώς μέσα σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η έξοδος θα παράγει ένα υγρό με μια θερμοκρασία χαμηλότερη από ό, τι ήταν στον συμπυκνωτή.

Στη συνέχεια, το μίγμα υγρού και ατμού κινείται σε έναν εξατμιστήρα, όπου το υγρό βράζει και στέλνει εξατμιστή δική θερμότητας, και πάλι να μετατραπεί σε ατμό, κλείνοντας έτσι τον κύκλο λειτουργίας.

Εγκατάσταση ψύκτρων στην οροφή: οδηγίες + βίντεο

Ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση ψυκτών είναι, κατά κανόνα, η ακόλουθη ακολουθία ενεργειών:

 • εγκατάσταση της συσκευής στο πλαίσιο για ομοιόμορφη κατανομή του βάρους του εξοπλισμού.
 • Απομόνωση των κραδασμών που προκύπτουν κατά τη λειτουργία της συσκευής.
 • εγκατάσταση του υδραυλικού κυκλώματος.
 • γεμίζοντας το σύστημα με ψυκτικό μέσο.
 • σύνδεση του ψυκτικού συγκροτήματος με το δίκτυο, τοποθέτηση ηλεκτρικής καλωδίωσης,
 • έναρξη του εξοπλισμού, ρύθμιση των τρόπων λειτουργίας του συστήματος.

Για την εγκατάσταση στην οροφή είναι κατάλληλες συσκευές εξοπλισμένες με αερόψυκτους συμπυκνωτές και αξονικούς ανεμιστήρες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το βάρος της συσκευής σε σχέση με τις δομικές παραμέτρους του κτιρίου κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού στην οροφή του κτιρίου. Με άλλα λόγια, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η αντοχή της δομής στην οποία πρέπει να εγκατασταθεί το ψυκτικό συγκρότημα.

Βίντεο για την εγκατάσταση του ψυκτικού συγκροτήματος στην οροφή:

Στοιχεία του ψυκτικού συγκροτήματος

Υδρομαγνήτης

Η υδραυλική μονάδα ονομάζεται σταθμός άντλησης, ο οποίος είναι απαραίτητος για την κυκλοφορία του νερού σε όλο το σύστημα ψύξης πολλαπλών μέτρων.

Για να εξασφαλιστεί ότι το νερό φτάνει από το ψυγείο στον τελικό χρήστη, απαιτείται μια ισχυρή αντλία κυκλοφορίας, η οποία θα μεταφέρει χιλιάδες λίτρα νερού μέσω των σωλήνων. Επιπλέον, η υδραυλική μονάδα περιλαμβάνει επίσης μια δεξαμενή συσσώρευσης, η οποία χρησιμεύει ως δεξαμενή για παγωμένο νερό. Με την παρουσία της, η συσκευή λειτουργεί πολύ πιο σταθερή και λιγότερο χρονοβόρα. Δεδομένου ότι το νερό αλλάζει τον όγκο του όταν αλλάζει η θερμοκρασία, το σύστημα διαθέτει ένα δοχείο διαστολής που είναι χτισμένο απευθείας στο κύκλωμα νερού. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το σύστημα δεν θα σπάσει όταν η θερμοκρασία του κυκλοφορούντος νερού αυξηθεί - όσο αυξάνεται ο όγκος του νερού, η δεξαμενή διαστολής γεμίζει.

Γλυκόλη

Η μεταφορά θερμότητας αέρα από το ψυγμένο δωμάτιο στο ψυκτικό μέσο πραγματοποιείται σε βάρος των ψυκτικών μέσων (ψυκτικών μέσων), τα οποία μπορεί να είναι:

 • νερό ·
 • υδατικό διάλυμα.
 • υγρό με χαμηλό σημείο πήξης.

Τα πιο συνηθισμένα ψυκτικά είναι διαλύματα πολυϋδρικών αλκοολών, όπως αιθυλενογλυκόλη, προπυλενογλυκόλη και γλυκερίνη.

Η γλυκόλη είναι ένα άχρωμο γλυκό και πολύ παχύρρευστο υγρό με σημείο πήξης κάτω από -50 μοίρες. Δύο κύριοι τύποι γλυκόλης: προπυλενογλυκόλης (μη-τοξικά και χρησιμοποιείται ακόμη και σε χώρους παρασκευής τροφίμων) και αιθυλενογλυκόλη (τοξικό, χρησιμοποιείται όταν διέρρευσε καμία ζημιά σε ανθρώπους, ζώα ή τα προϊόντα τροφίμων, πολύ φθηνότερη από προπυλενογλυκόλη).

Εναλλάκτης θερμότητας

Ο εναλλάκτης θερμότητας (εξατμιστής) είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας στον οποίο το ψυκτικό υγρό βράζει και έτσι ψύχει το φορέα θερμότητας.

Πιο συχνά ως εξατμιστής, χρησιμοποιείται ένας εναλλάκτης θερμότητας που έχει συγκολληθεί με πλάκες, ο οποίος διαφέρει ως προς την απόδοση από την άποψη της μεταφοράς θερμότητας και της συμπαγούς σε σύγκριση με άλλες συσκευές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και άλλα σχέδια: ομοαξονικά ή με κέλυφος και σωλήνα.

Συμπιεστής

Ο συμπιεστής είναι η κύρια μονάδα του ψυκτικού συγκροτήματος, που έχει σχεδιαστεί για να συμπιέζει το Freon στην απαιτούμενη υψηλή πίεση και στη συνέχεια να το τροφοδοτεί στη σωλήνωση.

Οι κύριοι τύποι συμπιεστών είναι τρεις:

Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος των συμπιεστών διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην τιμολόγηση των ψυκτικών συγκροτημάτων.

Συντήρηση και επισκευή

Τα έργα επισκευής και πρόληψης εκτελούνται από οργανισμούς όπως:

 • Υπηρεσία οικολογικού κλίματος LLC:
  • site: http://ecoclimat-service.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, δρόμος Pokrovka, σπίτι 1/13/6, κτίριο 2, γραφείο 35;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 409-49-81.
 • LLC "Κέντρο εξυπηρέτησης AP":
  • site: http://ap-serv.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Vyatskaya, σπίτι 27, κτίριο 7;
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 710-88-16.
 • Όμιλος εταιρειών Ekolayf:
  • site: https://vnt24.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Podnemnaya, σπίτι 14, κτίριο 37?
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 108-07-93.

Κόστος

Το κόστος των ψυκτών για την ψύξη του νερού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ιδίως όσον αφορά το σκοπό, την απόδοση και τη διαθεσιμότητα πρόσθετου εξοπλισμού. Πρακτική δείχνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ψύκτες στη Ρωσία για αρκετές χιλιάδες, και για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τελικό κόστος της απαραίτητης συσκευής πρέπει να καθοριστεί με τον συγκεκριμένο προμηθευτή / πωλητή του προϊόντος.

Πού να αγοράσετε ένα ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού;

Στη Μόσχα

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ψυκτικό συγκρότημα ψύξης στη Μόσχα στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • LLC "Rutektor":
  • site: https://rutector.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 1η διαδρομή Veshnyakovsky, 1c11;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 100-00-69.
 • OOO Promventholod:
  • site: https://www.promventholod.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, λάτρεις των οδικών αρτηριών, 56, κτίριο 32?
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 369-94-74.
 • OOO BERMINA GROUP:
  • site: http://klimat-prodazha.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Aviamotornaya street, σπίτι 50, κτίριο 2, αίθουσα XIV, αίθουσα 56?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 374-85-45.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, η πώληση ψυκτικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν σε εταιρείες όπως:

 • LLC "Century of High Technologies":
  • τοποθεσία: http://chillvent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Kantemirovskaya, σπίτι 12;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 500-16-79.
 • OOO Peter Holod:
  • τοποθεσία: http://piterholod.ru;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Voroshilov st, σπίτι 2?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 250-38-32.
 • VentProject LLC:
  • site: https://ventproject.com;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Matrosa Zheleznyak, 57, γράμμα Α, αίθουσα 7-Η ·
  • τηλέφωνο: +7 (812) 335-49-52.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ρευστό ψύξης χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές οικιακές και τεχνικές διαδικασίες, αλλά να φέρει το υγρό δεν χρειάζεται να κατέχουν ένα τεχνολογικά απαιτούμενη θερμοκρασία μέσω ψυκτών. Σωστά επέλεξε και εγκατέστησε τον εξοπλισμό όχι μόνο θα λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά επίσης να βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν σημαντικά την πιθανότητα αποτυχίας στην παραγωγή και την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και θα σώσει σε αυτή τη σοβαρή χρηματικό ποσό.