Ψυκτικοί θάλαμοι με απομακρυσμένο συμπυκνωτή

Η εταιρεία "Η Πέμπτη Εποχή" προσφέρει ψύκτες με απομακρυσμένο συμπυκνωτή σε λογικές τιμές.

Ψυκτικοί συλλέκτες εσωτερικής εγκατάστασης με απομακρυσμένο συμπυκνωτή. Ικανότητα ψύξης από 45 έως 360 kW. R410a. Το ψυκτικό συγκρότημα χρησιμοποιεί συμπιεστές ερμητικής κύλισης και εναλλάκτες θερμότητας τύπου πλάκας ή κελύφους. Μπορεί να εξοπλιστεί με μια ενσωματωμένη υδραυλική μονάδα με μία ή δύο αντλίες, καθώς και μια δεξαμενή δεξαμενή αποθήκευσης και διαστολής ή χωρίς αυτούς. Διαθέσιμες εκδόσεις: με πλήρη ή μερική ανάκτηση θερμότητας, c αντλία θερμότητας, χαμηλού θορύβου ή εξαιρετικά ήσυχη έκδοση. Οι επιλογές είναι: προστατευτικό εναλλάκτη γρίλια, συμπιεστή βαλβίδες διακοπής, ένα σύνολο από μετρητές, κάρτα ρολογιού, η βαλβίδα αποκοπής στην αντλία, ο θερμαντήρας εξατμιστή πίνακα τηλεχειρισμού, διάφορα είδη των βάσεων των αντικραδασμικά, ειδικές συσκευασίες κλπ ξύλο.

Ψυκτικοί συλλέκτες εσωτερικής εγκατάστασης με απομακρυσμένο συμπυκνωτή. Ικανότητα ψύξης από 170 έως 1350 kW. R134a. Το ψυκτικό συγκρότημα χρησιμοποιεί κοχλιοφόρους συμπιεστές και εναλλάκτες θερμότητας κελύφους και σωλήνες. Μπορεί να εξοπλιστεί με μια ενσωματωμένη υδραυλική μονάδα με μία ή δύο αντλίες, καθώς και μια δεξαμενή δεξαμενή αποθήκευσης και διαστολής ή χωρίς αυτούς. Διαθέσιμες εκδόσεις: με πλήρη ή μερική ανάκτηση θερμότητας, c αντλία θερμότητας, χαμηλού θορύβου ή εξαιρετικά ήσυχη έκδοση. Οι επιλογές είναι: προστατευτικό εναλλάκτη γρίλια, συμπιεστή βαλβίδες διακοπής, ένα σύνολο από μετρητές, κάρτα ρολογιού, η βαλβίδα αποκοπής στην αντλία, ο θερμαντήρας εξατμιστή πίνακα τηλεχειρισμού, διάφορα είδη των βάσεων των αντικραδασμικά, ειδικές συσκευασίες κλπ ξύλο.

Ψύξη από 16 έως 64 kW. R410a. Η σύνθεση χρησιμοποιεί σφραγισμένους συμπιεστές κύλισης και αξονικούς ανεμιστήρες. Διαθέσιμες εκδόσεις: με πλήρη ή μερική ανάκτηση, αντλία θερμότητας, χαμηλού θορύβου ή υπερσύγχρονη έκδοση. Πιθανές λύσεις: σετ βαλβίδες στη γραμμή υγρού που αποτελείται από το φίλτρο-ξηραντήρα, ένα ποτήρι θέαμα, ένα σωληνοειδές και διακοπής βαλβίδες, βαλβίδες διακοπής στη γραμμή αερίου, ένα υγρό δέκτη, της βαλβίδας εκτόνωσης, ένας ρυθμιστής της περιστροφής της ταχύτητας του ανεμιστήρα συμπυκνωτή, ανεμιστήρα εναλλάκτη θερμότητας συμπυκνωτή, ένα σύνολο μανόμετρα, κάρτα ρολόι βαλβίδα διακοπής στην αντλία, θερμαντήρα ψεκαστήρα, μακρινό έλεγχο βάσεις πίνακα αντικραδασμικά των διαφόρων τύπων των ειδικών ξύλινων συσκευασιών κλπ..

Ψύξη από 50 έως 360 kW. R410a. Η σύνθεση χρησιμοποιεί σφραγισμένους συμπιεστές κύλισης και αξονικούς ανεμιστήρες. Διαθέσιμες εκδόσεις: με πλήρη ή μερική ανάκτηση, αντλία θερμότητας, χαμηλού θορύβου ή υπερσύγχρονη έκδοση. Πιθανές λύσεις: σετ βαλβίδες στη γραμμή υγρού που αποτελείται από το φίλτρο-ξηραντήρα, ένα ποτήρι θέαμα, ένα σωληνοειδές και διακοπής βαλβίδες, βαλβίδες διακοπής στη γραμμή αερίου, ένα υγρό δέκτη, της βαλβίδας εκτόνωσης, ένας ρυθμιστής της περιστροφής της ταχύτητας του ανεμιστήρα συμπυκνωτή, ανεμιστήρα εναλλάκτη θερμότητας συμπυκνωτή, ένα σύνολο μανόμετρα, κάρτα ρολόι βαλβίδα διακοπής στην αντλία, θερμαντήρα ψεκαστήρα, μακρινό έλεγχο βάσεις πίνακα αντικραδασμικά των διαφόρων τύπων των ειδικών ξύλινων συσκευασιών κλπ..

Όλες οι ερωτήσεις σχετικά με αυτόν τον εξοπλισμό μπορούν να ρυθμιστούν χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα ή τηλεφωνικά 8 (495) 230-1-555. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με την ποικιλία αυτού του τύπου ψυκτικών συγκροτημάτων από την εταιρεία "Η Πέμπτη Εποχή", είναι δυνατόν στο κατάστημα Internet της εταιρείας. Πληροφορίες σχετικά με την παράδοση παρέχονται στην ενότητα "Παράδοση"

Άρθρα

Η διαφορά του ψυκτικού συγκροτήματος με τον απομακρυσμένο συμπυκνωτή από τον ψυκτήρα με τον ενσωματωμένο συμπυκνωτή (monoblock) είναι η απουσία στο κέλυφος του τελικού εναλλάκτη θερμότητας-συμπυκνωτή. Για το λόγο αυτό ονομάζεται επίσης ψύκτης "χωρίς συμπυκνωτή". Ο ίδιος ο συμπυκνωτής υπάρχει στη δομή, αλλά εκτελείται με τη μορφή ενός συγκροτήματος που είναι τοποθετημένο ξεχωριστά από τη μηχανή ψύξης.

Κατ 'αρχήν, το έργο beskondensatornyh ψύκτη δεν διαφέρει από εκείνη των σχεδίων ενός τεμαχίου, αλλά φαίνεται σχηματικά διαφορετικές (Εικ..): Το ενδιάμεσο ρευστό μεταφοράς θερμότητας (συνήθως νερό) κινείται μέσω του κυκλώματος βρόχου επιστροφής διέρχεται διαμέσου του εναλλάκτη θερμότητας (εξατμιστής) της μονάδας ψύξης. Υπάρχει μεταφορά θερμότητας από το ψυκτικό μέσο στο ψυκτικό (freon). Εξάτμιση φρέον παρέχεται ένα σύστημα αισθητήρων βαλβίδων, θερμοκρασίας και πίεσης, και την κυκλοφορία του - συμπιεστή. Αυτό το τμήμα του κυκλώματος είναι κοινό σε όλους τους τύπους ψυκτικών συγκροτημάτων.

Στους μη ψυκτικούς ψύκτες, το εσωτερικό κύκλωμα (φρέον) είναι μόνο μερικώς τοποθετημένο στο περίβλημα της ψυκτικής μονάδας και έχει ακροδέκτες για τη σύνδεση του εξωτερικού μέρους του, στο οποίο βρίσκεται ο συμπυκνωτής.

Η αρχή της θέσης του τελικού εναλλάκτη θερμότητας ξεχωριστά από τον κύριο εξοπλισμό ψύξης συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της ικανότητας ψύξης ολόκληρου του συστήματος, χωρίς να αυξάνεται σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση πυκνωτών σε χώρους ελεύθερης αλληλεπίδρασης με εξωτερικό ατμοσφαιρικό αέρα - στις στέγες των κτιρίων ή σε ανοικτές περιοχές κοντά τους. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετούνται αερόψυκτοι συμπυκνωτές. Οι υγροποιημένοι συμπυκνωτές μπορούν (και κατά προτίμηση) να εγκατασταθούν σε εσωτερικούς χώρους, αφαιρώντας τον εναλλάκτη θερμότητας ενός επιπλέον κυκλώματος νερού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ψυκτικού συγκροτήματος με απομακρυσμένο συμπυκνωτή

Σε σύγκριση με ένα ψυκτικό συγκρότημα με ενσωματωμένο πυκνωτή, το ψυκτικό συγκρότημα "χωρίς συμπυκνωτή" έχει πολλές θετικές ιδιότητες, και συγκεκριμένα:

 • - ευνοϊκότερος λόγος απόδοσης και κατανάλωσης ενέργειας ·
 • - δεν χρειάζεται πρόσθετη αφαίρεση θερμότητας από το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται το ψυκτικό συγκρότημα,
 • - την πιθανότητα της αρχικής διαμόρφωσης του ψυκτικού συγκροτήματος με πυκνωτές διαφόρων σχεδίων, διαστάσεων και ισχύος ή την τροποποίηση ήδη εγκατεστημένου συστήματος με παρόμοιο τρόπο. Στην τελευταία περίπτωση, δεν υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης της ψυκτικής μηχανής.
 • - χαμηλό επίπεδο θορύβου λόγω της τοποθέτησης ανεμιστήρων ψύξης σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε την οικονομικότερη έκδοση εξοπλισμού του συμπυκνωτή με αξονικούς ανεμιστήρες.
 • - αποτελεσματική ψύξη με "δωρεάν ψύξη" (ελεύθερη ψύξη χωρίς αναγκαστική εμφύσηση) κατά την ψυχρή περίοδο.
 • - σε όλες τις εποχές χρήσης με υγρούς ψυκτικούς συμπυκνωτές (με αιθυλενογλυκόλη ως ψυκτικό στο συμπληρωματικό κύκλωμα). Στην περίπτωση της ψύξης με τρεχούμενο νερό, είναι δυνατή η απόκτηση σταθερού ζεστού νερού (εάν υπάρχει καταναλωτής).

Ψυκτικό σύστημα με απομακρυσμένο συμπυκνωτή

Το σύστημα κλιματισμού που βασίζεται σε συστήματα πηνίων ψύξης-ανεμιστήρα είναι εδώ και πολύ καιρό και αποδείχθηκε καλά. Μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία σε χώρους διαφορετικών χρήσεων και με διαφορετικές διαμορφώσεις του ψυκτικού συγκροτήματος, ανάλογα με τις απαιτήσεις που επιβάλλονται στο ίδιο το σύστημα κλιματισμού.

Ψυκτικοί θάλαμοι με απομακρυσμένο συμπυκνωτή - αυτή είναι μία από τις επιλογές για την αμοιβαία τοποθέτηση του στοιχείου συστήματος κλιματισμού με τη χρήση ψυκτικών συγκροτημάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ψυκτικό συγκρότημα είναι μια ενιαία κατασκευή στην οποία βρίσκονται όλα τα κύρια στοιχεία του ψυκτικού κυκλώματος: συμπιεστής, συμπυκνωτής, συσκευή στραγγαλισμού, εξατμιστής. Συχνά σε ένα περίβλημα με αυτό βρίσκεται και υδροδυναμικό. Αυτός είναι ο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενος ψύκτης - με έναν αερόψυκτο συμπυκνωτή. Ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να είναι στον ανοιχτό αέρα προκειμένου να εκραγεί αποτελεσματικά ο συμπυκνωτής με εξωτερικό αέρα.

Όταν οι ψυκτικοί αυτοί μηχανισμοί λειτουργούν σε θετικές εξωτερικές θερμοκρασίες, δεν δημιουργούνται δυσκολίες στη λειτουργία τους. Αλλά μόλις η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει κάτω από το μηδέν, τότε υπάρχει ο κίνδυνος παγώματος του νερού στο σύστημα κύκλωμα νερού, έτσι ώστε το νερό πρέπει να αποστραγγίζονται, να διεξάγει προ-συντήρηση ψύκτη ή να παρέχουν τη δουλειά του δεν είναι για το νερό, και την κατάψυξη διαλύματα (όπως, π.χ., αιθυλενογλυκόλη). Όπως και στην πρώτη και στην δεύτερη περίπτωση, το κόστος του εξοπλισμού και το ποσό της εργασίας αυξάνεται σημαντικά. Ωστόσο, η εφαρμογή της συμπυκνωτή ψυκτικού συγκροτήματος μπορούν να αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα το ότι ως ένα ενδιάμεσο ψυκτικό (υγρό) νερό και αφήστε να λειτουργήσει με επιτυχία σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Για τέτοιες εργασίες, ο ψυκτικός συγκροτητήρας και ο υδρομαγνήτης πρέπει να εγκατασταθούν σε ένα ζεστό χώρο όπου, ανεξάρτητα από την κατάσταση του ατμοσφαιρικού αέρα, θα υπήρχε πάντοτε θετική θερμοκρασία. Αλλά για να λειτουργήσει ο συμπυκνωτής αέρα, απαιτείται ακόμα εξωτερικός αέρας. Σε αυτή την περίπτωση, ο συμπυκνωτής αέρα πρέπει να εγκατασταθεί στον ανοιχτό αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτή η διάταξη αυξάνει το μήκος των αγωγών φρέον του κυκλώματος ψύξης και τη διαφορά υψομέτρου μεταξύ του ψυκτικού συγκροτήματος και του απομακρυσμένου συμπυκνωτή. Επομένως, πριν επιλέξετε ένα ψυκτικό συγκρότημα με εξωτερικό συμπυκνωτή, πρέπει να λάβετε υπόψη τους δύο αυτούς παράγοντες και να προσδιορίσετε τον τόπο της αμοιβαίας ρύθμισής τους.

Ψυκτικοί θάλαμοι με απομακρυσμένο συμπυκνωτή σειρά DN-20-190CUSIWF

Μονάδα ψύξης χαμηλής χωρητικότητας με απομακρυσμένο συμπυκνωτή Profi. Ψύξη από 20 έως 193 kW. Εσωτερική εγκατάσταση. Μεταβείτε στον συμπιεστή. Λειτουργία λειτουργίας: Μόνο ψύξη. Σύνδεση στο δίκτυο RS-485. Ενσωματωμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας. Freon R410a

Ψυγείο

Η παραγωγή τεχνητού κρύου βασίζεται σε απλές φυσικές διεργασίες: εξάτμιση, συμπύκνωση, συμπίεση και διαστολή των εργαζόμενων ουσιών. Οι ουσίες εργασίας που χρησιμοποιούνται στις μονάδες ψύξης ονομάζονται ψυκτικά.

Τα ψυγεία διαφέρουν:

 • με σχεδιασμό (απορρόφηση, με ενσωματωμένο ή απομακρυσμένο συμπυκνωτή - πυκνωτή και μη συμπυκνωτή).
 • τύπος ψύξης με συμπυκνωτή (αέρα ή νερό).
 • συστήματα σύνδεσης ·
 • την παρουσία αντλίας θερμότητας.

Οφέλη

 • Ευκολία λειτουργίας - όλο το χρόνο οι αυτόματες ρυθμίσεις διατηρούνται σε κάθε δωμάτιο σύμφωνα με τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα.
 • Ευελιξία του συστήματος - η απόσταση μεταξύ των ψυκτικών συγκροτημάτων και των ανεμιστήρων ανεμιστήρα περιορίζεται μόνο από την ισχύ της αντλίας και μπορεί να φτάσει εκατοντάδες μέτρα.
 • Οικονομικό πλεονέκτημα - μειώνεται το κόστος λειτουργίας.
 • Το οικολογικό πλεονέκτημα είναι ένα αβλαβές ψυκτικό υγρό.
 • Το πλεονέκτημα του κτιρίου είναι η ευελιξία σχεδιασμού, το ελάχιστο κόστος χρήσιμου χώρου για την εγκατάσταση της ψυκτικής μηχανής, επειδή μπορεί να εγκατασταθεί στην οροφή, το τεχνικό δάπεδο των κτιρίων, στην αυλή.
 • Ακουστικό πλεονέκτημα - Χαμηλή απόδοση θορύβου μονάδων.
 • Ασφάλεια - ο κίνδυνος πλημμύρας περιορίζεται από τη χρήση βαλβίδων διακοπής.
Ψύκτες TDC-Ksiron μπορούν να χρησιμεύσουν ως η μόνη της πηγή ψύξης, αλλά επίσης να λειτουργήσει σαν αντλία θερμότητας κατά την αντίστροφη λειτουργία της ψύξης ή ύδατος κύκλου, η οποία αξιώνεται στο κρύο σεζόν.

Τύποι ψυκτικών συγκροτημάτων

Ψύκτες απορρόφησης

Η ουσία εργασίας είναι μια λύση δύο, μερικές φορές τριών, συστατικών. Οι πιο κοινές δυαδικές διαλύματα του απορροφητή (απορροφητή) και το ψυκτικό που αντιστοιχούν στις δύο κύριες απαιτήσεις για να τους: υψηλή διαλυτότητα του ψυκτικού στον απορροφητικό και του απορροφητικού σημαντικά υψηλότερο σημείο ζέσεως σε σύγκριση με το ψυκτικό. Ευρέως χρησιμοποιούμενα διαλύματα αμμωνίας-νερού (νερό-αμμωνία ψυκτική μηχανή) και λίθιο βρωμίδιο-νερό (λίθιο μηχάνημα βρωμίδιο), στην οποία, αντίστοιχα, το νερό και βρωμιούχο λίθιο είναι απορροφητικά, και αμμωνίας και νερού - ψυκτικά. Κύκλος λειτουργίας σε ψύκτες απορρόφησης (., Βλέπε το παρακάτω διάγραμμα) είναι ως εξής: στη γεννήτρια, η οποία τροφοδοτείται στα απόβλητα θερμότητας) ζέον υγρό εργασίας, σύμφωνα με την οποία ουσιαστικά καθαρό ψυκτικό βράζει γιατί το σημείο βρασμού του είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη του απορροφητικού.

Ο ατμός του ψυκτικού μέσου εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου ψύχεται και συμπυκνώνεται, εκπέμποντας τη θερμότητά του στο περιβάλλον. Στη συνέχεια, το προκύπτον υγρό στραγγαλίζεται, προκύπτον ψύχεται με διαστολή) και αποστέλλεται στον εξατμιστήρα, όπου εξατμίζεται, στέλνει κρύο καταναλωτών της και ακολουθεί τον απορροφητή. Εδώ μέσω της πεταλούδας εφαρμόζεται απορροφητικά, από την οποία κατά την έναρξη του ψυκτικού υγρού έχει βράσει μακριά, και απορροφούν ατμούς, διότι έχουμε ορίσει ανωτέρω απαίτηση της καλής τους διαλυτότητας. Τέλος, το απορροφητικό, κορεσμένο με το ψυκτικό υγρό, αντλείται στη γεννήτρια από την αντλία, όπου βράζει ξανά.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ψυκτικών συστημάτων απορρόφησης:

 1. Ιδανική λύση για τη δημιουργία τριπαραγωγής σε μια επιχείρηση. σύμπλοκο τριπλή συνδυασμένη παραγωγή - ένα συγκρότημα επιτρέπει μέχρι σήμερα όσο το δυνατόν περισσότερο για να μειωθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, ζεστό νερό, θέρμανση και ψύξη για την επιχείρηση μέσω της χρήσης των ιδίων σταθμού συμπαραγωγής της σε συνδυασμό με ένα ψύκτη απορρόφησης?
 2. Μεγάλη διάρκεια ζωής - εντός 20 ετών, πριν από την πρώτη γενική επισκευή.
 3. χαμηλό κόστος παραγόμενου κρύου, το κρύο παράγεται σχεδόν δωρεάν, επειδή οι ψυκτικοί θάλαμοι χρησιμοποιούν απλά υπερβολική θερμότητα.
 4. Μειωμένα επίπεδα θορύβου και κραδασμών, ως αποτέλεσμα της απουσίας συμπιεστών με ηλεκτροκινητήρες, ως αποτέλεσμα - ηρεμία λειτουργίας και υψηλή αξιοπιστία.
 5. Η χρήση μονάδων ψύξης / θέρμανσης με άμεση δράση γεννήτριας αερίου φλόγας σας επιτρέπει να εγκαταλείψετε τους λέβητες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε συμβατικές εγκαταστάσεις. Αυτό μειώνει το αρχικό κόστος του συστήματος και καθιστά τους ψύκτες απορρόφησης ανταγωνιστικούς σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα που χρησιμοποιούν λέβητες και ψύκτες.
 6. Εξασφάλιση μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας κατά τη διάρκεια περιόδων αιχμής. Με άλλα λόγια, χωρίς την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για την παραγωγή ψυχρής / θερμότητας, τα ψυκτικά συγκροτήματα απορρόφησης δεν επιβαρύνουν τα ηλεκτρικά δίκτυα της εταιρείας ακόμα και σε ώρες αιχμής.
 7. Είναι δυνατόν να συνδυαστεί ένα διπλό αποτέλεσμα στα συστήματα ατμού με μια αποτελεσματική μονάδα ψύξης.
 8. Είναι δυνατή η κατανομή του φορτίου σε συνθήκες μέγιστης απόδοσης στη λειτουργία ψύξης. Η συσκευή αντιμετωπίζει το κρίσιμο φορτίο στη λειτουργία ψύξης με μια ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας λόγω της χρήσης ψυκτών με γεννήτρια αερίου φλόγας άμεσης δράσης ή γεννήτρια με θέρμανση ατμού.
 9. Επιτρέπει τη χρήση γεννητριών ισχύος έκτακτης ανάγκης χαμηλότερης ισχύος, δεδομένου ότι η κατανάλωση ενέργειας των μονάδων ψύξης απορρόφησης είναι ελάχιστη σε σύγκριση με τις ηλεκτρικές μονάδες ψύξης.
 10. Η ασφάλεια για τη στιβάδα του όζοντος δεν περιέχει ψυκτικά μέσα που καταστρέφουν το όζον. Η ψύξη πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση ουσιών που περιέχουν χλώριο.
 11. Ελαχιστοποιημένες συνολικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς μειώνεται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, προκαλώντας φαινόμενο θερμοκηπίου και ως εκ τούτου την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο ψύκτης απορρόφησης είναι μια μηχανή που παράγει κρύο νερό, χρησιμοποιώντας υπολειμματική θερμότητα από πηγές όπως ο ατμός, το ζεστό νερό ή το θερμό αέριο. Το ψυχρό νερό παράγεται από την αρχή της ψύξης: ένα υγρό (ψυκτικό) που εξατμίζεται σε χαμηλή θερμοκρασία, απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον του κατά την εξάτμιση. Το καθαρό νερό χρησιμοποιείται συνήθως ως ψυκτικό, ενώ ένα διάλυμα βρωμιούχου λιθίου (LiBr) χρησιμοποιείται ως απορροφητικό.

Πώς λειτουργούν τα συστήματα ψύξης απορρόφησης

Στις μονάδες ψύξης απορρόφησης, το απορροφητικό, η γεννήτρια, η αντλία και ο εναλλάκτης θερμότητας αντικαθιστούν τον συμπιεστή των συστημάτων ψύξης του συμπιεστή ατμού (μηχανική ψύξη). Τα υπόλοιπα τρία (3) συστατικά, που βρίσκονται επίσης στα μηχανικά συστήματα ψύξης, δηλαδή η βαλβίδα εκτόνωσης, ο εξατμιστής και ο συμπυκνωτής, χρησιμοποιούνται επίσης σε συστήματα ψύξης απορρόφησης.

Το στάδιο της εξάτμισης των ψυκτικών μέσων απορρόφησης

Ανατρέξτε στο σχήμα 2 για μια σχηματική εξήγηση της διαδικασίας ψύξης απορρόφησης. Όπως μηχανική ψύξη «αρχίζει» κύκλος, όταν το ψυκτικό υγρό υψηλής πίεσης από τον συμπυκνωτή διέρχεται μέσω βαλβίδας εκτόνωσης (1, Σχήμα 2) στη χαμηλή εξατμιστή πίεσης (2, Σχήμα 2) και συλλέγει στο κάρτερ εξατμιστή.

Σε αυτή τη χαμηλή πίεση, μια μικρή ποσότητα Freon αρχίζει να εξατμίζεται. Αυτή η διαδικασία εξάτμισης ψύχει το υπόλοιπο υγρό ψυκτικό. Παρομοίως, η μεταφορά θερμότητας από το σχετικά θερμό νερό διεργασίας στο ψυγμένο ψυκτικό οδηγεί επί του παρόντος στο γεγονός ότι οι τελευταίες αυτές εξατμίζεται (2, Σχήμα 2), και το προκύπτον ατμός τροφοδοτείται στον απορροφητή του χαμηλότερης πίεσης (3, Σχήμα 2). Καθώς το νερό επεξεργασίας χάνει θερμότητα στο ψυκτικό, μπορεί να ψύχεται σε σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες. Σε αυτό το στάδιο, το ψυχρό νερό λαμβάνεται στην πραγματικότητα με την εξάτμιση του Freon.

Στάδιο απορρόφησης ψύξης απορρόφησης

Η απορρόφηση ατμών ψυκτικού μέσου σε βρωμιούχο λίθιο είναι μια εξώθερμη διαδικασία. Στον απορροφητή, το ψυκτικό υγρό "απορροφάται" από το απορροφητικό διάλυμα του βρωμιούχου λιθίου (LiBr). Αυτή η διαδικασία όχι μόνο δημιουργεί μία περιοχή χαμηλής πίεσης που έλκει το συνεχές ρεύμα των ατμών ψυκτικού από τον εξατμιστή προς τον απορροφητή, αλλά προκαλεί επίσης ο ατμός να συμπυκνωθεί (3, Σχήμα 2), καθώς απελευθερώνει τη θερμότητα εξάτμισης, με την προϋπόθεση στον εξατμιστήρα. Αυτή η θερμότητα, μαζί με τη θερμότητα αραίωσης που συμβαίνει όταν το συμπύκνωμα του ψυκτικού μέσου αναμιγνύεται με το απορροφητικό, μεταφέρεται στο νερό ψύξης και απελευθερώνεται στον πύργο ψύξης. Το νερό ψύξης είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα σε αυτό το στάδιο ψύξης.

Αναγέννηση διαλύματος βρωμιούχου λιθίου

Καθώς ένα απορροφητικό βρωμιούχου λιθίου απορροφά το ψυκτικό, γίνεται όλο και πιο αραιό, μειώνοντας την ικανότητά του να απορροφήσει μια μεγαλύτερη ποσότητα ψυκτικού μέσου. Για να συνεχίσετε τον κύκλο, το απορροφητικό πρέπει να επανασυμπυκνώνεται. Αυτό επιτυγχάνεται με την συνεχή άντληση του αραιωμένου διαλύματος από τον απορροφητή στη γεννήτρια χαμηλής θερμοκρασίας (5 στο σχήμα 2), όπου λανθάνουσα προσθήκη θερμότητας (ζεστό νερό, ατμό ή φυσικό αέριο) βρασμό (4, Σχήμα 2) το ψυκτικό από το απορροφητικό. Συχνά αυτή η γεννήτρια χρησιμοποιείται για τη διάθεση της απόβλητης θερμότητας από το εργοστάσιο. Μόλις το ψυκτικό απομακρύνεται, εκ νέου συμπυκνωμένο διάλυμα βρωμιούχου λιθίου πίσω στον απορροφητή, έτοιμη να επαναλάβει τη διαδικασία της απορρόφησης, και η ελεύθερη φρέον αποστέλλεται σε ένα συμπυκνωτή (6, Σχήμα 2). Σε αυτό το στάδιο αναγέννησης, η απόρριψη θερμότητας από ατμό ή ζεστό νερό είναι χρήσιμη.

Συμπύκνωση

Το ψυκτικό ατμού στην γεννήτρια συγκολλημένων (5, Σχήμα 2), επιστρέφει στον συμπυκνωτή (6), όπου επιστρέφει στην υγρή του κατάσταση, όταν η θερμότητα του νερού ψύξης του εξάτμισης αυξάνει. Στη συνέχεια επιστρέφει στη βαλβίδα εκτόνωσης, όπου ολοκληρώνεται ο πλήρης κύκλος. Στο στάδιο συμπύκνωσης, το νερό ψύξης καθίσταται και πάλι χρήσιμο.

Διάφορες τεχνολογίες για ψύκτες απορρόφησης

Τα ψυκτικά συγκροτήματα απορρόφησης μπορούν να είναι μίας χρήσης, διπλά ή νέα, που είναι τριπλό αποτέλεσμα. Οι μηχανές με ένα αποτέλεσμα έχουν μία γεννήτρια (βλ. Διάγραμμα παραπάνω, Σχήμα 2) και έχουν τιμή COP μικρότερη από 1,0. Οι μηχανές διπλού εφέ έχουν δύο γεννήτριες και δύο πυκνωτές και είναι πιο αποδοτικές (τυπικές τιμές COP> 1.0). Οι μηχανές με τριπλή επίδραση προσθέτουν μια τρίτη γεννήτρια και έναν πυκνωτή και είναι πιο αποτελεσματικές: μια τυπική τιμή COP> 1,5.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των συστημάτων ψύξης απορρόφησης

Το κύριο πλεονέκτημα των ψυκτών απορρόφησης είναι το χαμηλότερο κόστος ενέργειας. Το κόστος μπορεί να μειωθεί περαιτέρω αν το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο σε χαμηλή τιμή ή εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πηγή χαμηλής θερμότητας που διαφορετικά χάνεται στο εργοστάσιο.

Τα δύο κύρια μειονεκτήματα των συστημάτων απορρόφησης είναι το μέγεθος και το βάρος τους, καθώς και η ανάγκη τους για μεγαλύτερους πύργους ψύξης. Οι απορροφητές είναι μεγαλύτεροι και βαρύτεροι σε σύγκριση με τους ηλεκτρικούς ψύκτες της ίδιας ισχύος.

Ψυκτικοί συμπίεσης ατμού

7 atm) και θερμοκρασία Τ1 (

5 ° C) και συμπιέζεται εκεί μέχρι την πίεση Ρ2 (

30 ατμ), θέρμανση σε θερμοκρασία Τ2 (

Στη συνέχεια, το freon θα πρέπει να τροφοδοτείται στον συμπυκνωτή, όπου ψύχεται (συνήθως από το περιβάλλον) στη θερμοκρασία T3 (

45C), ενώ η πίεση στο ιδανικό παραμένει αμετάβλητη, στην πραγματικότητα πέφτει στο δέκατο του atm. Κατά τη διάρκεια της ψύξης, ο Freon συμπυκνώνεται και το προκύπτον υγρό εισέρχεται στο τσοκ (ένα στοιχείο με μεγάλη υδροδυναμική αντίσταση), όπου επεκτείνεται γρήγορα. Η έξοδος είναι ένα μίγμα ατμού-υγρού με τις παραμέτρους Ρ4 (

0C) που εισέρχεται στον εξατμιστή. Εδώ το φρέον δίνει το κρύο του στον παράγοντα μεταφοράς θερμότητας που ρέει γύρω από τον εξατμιστή, θερμαίνοντας και εξατμίζοντας με σταθερή πίεση (στην πραγματικότητα, θα πέσει στα δέκατα μέρη της ατμόσφαιρας). Το προκύπτον ψυκτικό ψυκτικό μέσο (Tx

7C) και είναι το τελικό προϊόν. Και εξέρχεται από τον εξατμιστή έχει τις παραμέτρους Ρ1 και Τ1, με τις οποίες εισέρχεται στον συμπιεστή. Ο κύκλος κλείνει. Η κινητήρια δύναμη είναι ο συμπιεστής.

Ψυκτικό μέσο και ψυκτικό

Ταξινόμηση ψυκτών συμπίεσης ατμών

Ανά τύπο εγκατάστασης:

Εξωτερική εγκατάσταση (ενσωματωμένος συμπυκνωτής)

Εσωτερική εγκατάσταση (απομακρυσμένος συμπυκνωτής)

Σύμφωνα με τον τύπο του πυκνωτή:

Ψύξη με αέρα

Ψύξη με νερό

Παραδοσιακά, οι ψύκτες ψύξη του συμπυκνωτή εφαρμόζεται πύργος, στο οποίο το νερό θερμαίνεται στον συμπυκνωτή, αυτό ψεκάζεται μέσω ακροφυσίων σε ένα κινούμενο ρεύμα του εξωτερικού αέρα, και σε άμεση επαφή με τον αέρα ψύχεται σε θερμοκρασία υγρού βολβού του εξωτερικού αέρα, που εισέρχεται στη συνέχεια μέσα στο συμπυκνωτή. Αυτή είναι μια αρκετά ογκώδη συσκευή, που απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση, εγκατάσταση αντλίας και άλλες βοηθητικές συσκευές. χρησιμοποιούνται Πιο πρόσφατα τις λεγόμενες «ξηρές» πύργος ή συμπυκνωτή ψύκτες οι οποίοι είναι επιφανειακά εναλλάκτη θερμότητας «νερού-αέρος» με αξονικούς ανεμιστήρες, όπου η θερμότητα του νερού θερμαίνεται στον συμπυκνωτή μεταφέρεται στο αέρα που κυκλοφορεί διαμέσου του εναλλάκτη θερμότητας η οποία παρέχει αξονικούς ανεμιστήρες.

Στην πρώτη περίπτωση, το κύκλωμα νερού είναι ανοιχτό, στη δεύτερη περίπτωση κλειστό, στο οποίο είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό: αντλία κυκλοφορίας, δεξαμενή εκτόνωσης, βαλβίδα ασφαλείας, βαλβίδα διακοπής. Για να αποφύγετε την κατάψυξη του νερού όταν το ψυκτικό συγκρότημα λειτουργεί σε λειτουργία ψύξης σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες, το κλειστό κύκλωμα γεμίζεται με ένα υδατικό διάλυμα του μη-ψυκτικού υγρού. Με την ψύξη νερού του συμπυκνωτή, η θερμότητα συμπύκνωσης χάνεται άχρηστα και συμβάλλει στη θερμική ρύπανση του περιβάλλοντος. Εάν υπάρχει μια πηγή θερμότητας, για παράδειγμα ένα σύστημα τροφοδοσίας ζεστού νερού ή μια γραμμή επεξεργασίας, μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιηθεί η θερμότητα συμπύκνωσης κατά τη διάρκεια της περιόδου παραγωγής κρύου νερού.

Ανά τύπο υδραυλικής μονάδας:

Με ενσωματωμένη υδραυλική μονάδα

Με απομακρυσμένο υδροσωλήνα

Με τύπο συμπιεστή:

 • Παλινδρομικοί συμπιεστές

Με τύπο ανεμιστήρα συμπυκνωτή:

 • Αξονικοί ανεμιστήρες

Επιλογές ψυκτικού συγκροτήματος

Αντλία σώματος - Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος "για θέρμανση". Ο κύκλος συμπίεσης ατμών λειτουργεί κάπως σε διαφορετική ακολουθία, ο εξατμιστής και ο συμπυκνωτής αλλάζουν με τους ρόλους τους και το ψυκτικό υγρό δεν κρυώνει, αλλά θερμαίνεται. Με την ευκαιρία, σημειώστε ότι η μονάδα αν το ψυκτικό συγκρότημα, δίνει τρεις φορές περισσότερο από το κρύο από ό, τι καταναλώνει, αλλά είναι ακόμα πιο αποτελεσματική ως μια θερμάστρα - θερμότητα θα δώσει τέσσερις φορές περισσότερο από το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Η λειτουργία αντλίας θερμότητας είναι πιο συνηθισμένη σε δημόσια και διοικητικά κτίρια, μερικές φορές χρησιμοποιείται για αποθήκες κλπ.

Μαλακή εκκίνηση του συμπιεστή - μια επιλογή που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από υψηλά ρεύματα εκκίνησης, υπερβαίνοντας τις εργάσιμες κατά 2-3 φορές.

Τυπολογία των ψυκτικών συγκροτημάτων

γκάμα των προϊόντων που κατασκευάζονται ψύκτες τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί λόγω της ευρείας χρήσης των νέων και πιο αποτελεσματικών τύπους συμπιεστών: κύλισης, ενιαία βίδα, twin-βίδα είναι της τάξης των μικρών, μεσαίων και μεγάλων δυνατοτήτων βαθμιαία αντικατάσταση συμπιεστών εμβόλων. Διευρυμένη φάσμα των ψυκτών με ενσωματωμένη υδραυλική μονάδα, συμπεριλαμβανομένων των δεξαμενών αποθήκευσης.

Οι εναλλάκτες θερμότητας πλάκας και επιφανείας χρησιμοποιούνται συχνά ως εξατμιστές, πράγμα που καθιστά δυνατή τη μείωση των συνολικών διαστάσεων των μονάδων και του βάρους τους. Πρόσφατα, οι κατασκευαστές άρχισαν να εκπέμπουν ψυκτικά συγκροτήματα σε φιλμο προς το περιβάλλον freons R407 ° C, R134a. Ανάλογα με τη μέθοδο ψύξης του συμπυκνωτή, τα ψυκτικά συγκροτήματα χωρίζονται σε ψυκτικούς ψυκτικούς συλλέκτες του ψυκτικού και των ψυκτικών συγκροτημάτων με ψύξη του συμπυκνωτή νερού. Η μεγαλύτερη χρήση είναι για ψυκτικούς συγκροτήματα με κλιματισμό αέρα, όταν η θερμότητα από τον συμπυκνωτή εκτρέπεται από τον αέρα, συχνά εξωτερικά.

Αυτή η μέθοδος απομάκρυνσης της θερμότητας απαιτεί την εγκατάσταση της μονάδας στο εξωτερικό του κτιρίου ή της χρήσης των ειδικών μέτρων, παρέχοντας μια μέθοδο για την ψύξη. Ψύκτες αερόψυκτο συμπυκνωτή διαθέσιμα σε μονομπλόκ, όταν όλα τα στοιχεία της μονάδας είναι σε μία μονάδα, και οι μονάδες με απομακρυσμένες συμπυκνωτή, όταν η κύρια μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα δωμάτιο, και ένα συμπυκνωτή ψύχεται από ένα εξωτερικό αέρα που βρίσκεται έξω από το κτίριο, για παράδειγμα στην οροφή ή στην αυλή. Η κύρια μονάδα είναι συνδεδεμένη με το αερόψυκτου συμπυκνωτή εγκατεστημένο έξω από το κτίριο, freonoprovodov χαλκού.

Ψυγεία Monobloc

Ψυκτικοί θάλαμοι με αξονικούς ανεμιστήρες

Είναι δυνατή η εκτέλεση του ψυκτικού συγκροτήματος με μια πρόσθετη μέθοδο ελέγχου της χωρητικότητας ψύξης. Στην περίπτωση των ψυκτών 1, 3, η θερμότητα συμπύκνωσης μεταφέρεται στον εξωτερικό αέρα και χάνεται ανεπανόρθωτα. Σε επιπλέον ενσωματώσεις, των εναλλακτών θερμότητας κελύφους και σωλήνα, ο πυκνωτής είναι πλήρως περιττό σε μία πραγματοποίηση του R (χρησιμοποιούν 100% θερμότητα συμπύκνωσης για θέρμανση νερού) ή μερικώς (χρησιμοποίηση 15% της θερμότητας της συμπύκνωσης για θέρμανση νερού) των ψυκτών 2 και 4 έχουν ρυθμιστεί εκτέλεσης.

Σε μία περαιτέρω πραγματοποίηση, ένα κέλυφος και σωλήνα συμπυκνωτή 4 είναι εγκατεστημένη στη γραμμή εκκένωσης του αέρα συμπιεστή πριν από το κύριο συμπυκνωτή. Η διαμόρφωση του ψυκτικού συγκροτήματος μπορεί να είναι: ST-standard; LN - χαμηλό επίπεδο θορύβου, η οποία επιτυγχάνεται με μία συσκευή για την ηχοαπορροφητικότητα περιβλήματος του συμπιεστή και μειώνοντας την ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα αξονικής του συμπυκνωτή σε σύγκριση με την τυπική διαμόρφωση? EN - με μια σημαντική μείωση του επιπέδου θορύβου, η οποία επιτυγχάνεται με μία συσκευή η ηχοαπορροφητικότητα περίβλημα για ένα συμπιεστή, αυξάνοντας την περιοχή της αποτελεσματικής διατομής της διόδου αέρα συμπυκνωτή και μια μείωση της αξονικής ταχύτητας περιστροφής του ανεμιστήρα καθώς και εγκατάσταση του συμπιεστή στους αποσβεστήρες ταλαντώσεων, χρησιμοποιώντας εύκαμπτα ένθετα για ένεση και αναρρόφηση σωλήνες ψυκτικών περιγράμματος.

Οι απαιτήσεις για την στάθμη ηχητικής ισχύος που παράγεται από ψυκτικό θάλαμο εργασίας με αξονικούς ανεμιστήρες όταν εγκαθίστανται εκτός του κτιρίου ενδέχεται να μην είναι πολύ υψηλοί, εκτός εάν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για το επίπεδο θορύβου στο κτίριο όπου βρίσκεται αυτό το κτίριο. Εάν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την στάθμη ηχητικής πίεσης στην αίθουσα θορύβου που εκπέμπεται από το ψυκτικ συγκρότημα και, αν χρειαστεί, να εφαρμόσετε τους ψύκτες ειδικής διαμόρφωσης.

Ψυκτικοί θάλαμοι με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες

Όταν αυτός ο τύπος ψυκτικού συγκροτήματος και η τοποθέτηση του πρέπει να παρέχει ελεύθερη παροχή αέρα ψύξης στον ψύκτη και εξόδου αέρα θερμαίνεται στον συμπυκνωτή. Αυτό επιτυγχάνεται με τις αναρρόφησης και κατάθλιψης αγωγών, σχηματίζοντας ένα δίκτυο εξαερισμού, που αποτελείται από ένα φυγοκεντρικό ανεμιστήρα, ο θερμαντήρας (μονάδα πυκνωτή) αγωγοί, τα εισαγωγής και εξαγωγής γρίλιες εξαερισμού. ο τελευταίος πρέπει να έχει τέτοιο μέγεθος βασίζεται σε συνιστώμενη ταχύτητα του αέρα στο τμήμα σχάρες και αγωγών.

Είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν οι απώλειες πίεσης στο δίκτυο εξαερισμού με βάση τον αεροδυναμικό υπολογισμό. Η απώλεια πίεσης στο δίκτυο εξαερισμού πρέπει να αντιστοιχεί στην πίεση που αναπτύσσεται από τον φυγόκεντρο ανεμιστήρα, με την τιμή της ροής του αέρα να ψύχει τον συμπυκνωτή. Εάν η πίεση του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα είναι μικρότερη από την πτώση πίεσης στο σύστημα εξαερισμού, είναι δυνατό να εφαρμοστεί ένας ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας στον φυγόκεντρο ανεμιστήρα με ειδική παραγγελία. Οι αγωγοί πρέπει να συνδέονται με το ψυκτικό συγκρότημα με εύκαμπτα ένθετα έτσι ώστε οι δονήσεις να μην μεταδίδονται στο δίκτυο εξαερισμού.

Χωρητικότητα ψυκτικού συγκροτήματος

Σχέδιο του ψυκτικού συγκροτήματος με ενσωματωμένη υδραυλική μονάδα

Τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας σε ψυκτικούς θαλάμους

Ταυτόχρονα, το ημερήσιο γράφημα των θερμικών υπερβολών έχει επίσης έναν άνιση χαρακτήρα με ένα ρητό μέγιστο. Παραδοσιακά, σε ψύκτες με δυναμικότητα 20-80 kW εγκαθίστανται δύο ταυτόσημοι συμπιεστές και παράγουν δύο ανεξάρτητα ψυκτικά κυκλώματα. Ως αποτέλεσμα, η μονάδα είναι σε θέση να λειτουργεί σε δύο λειτουργίες κατά 50% και 100% της ονομαστικής ισχύος της. Μια νέα γενιά ψυκτικών συγκροτημάτων με ψυκτική ισχύ από 20 έως 80 kW σας επιτρέπει να εκτελέσετε έναν έλεγχο απόδοσης σε τρία στάδια. Στην περίπτωση αυτή, η συνολική ισχύς ψύξης κατανέμεται μεταξύ των συμπιεστών σε αναλογία 63% και 37%.

Η νέα γενιά των ψυκτών και οι δύο συμπιεστές συνδέονται παράλληλα και λειτουργούν σε ένα μόνο κύκλωμα ψυκτικού μέσου, δηλαδή, έχουν ένα κοινό συμπυκνωτή και εξατμιστή. Αυτό το σχήμα αυξάνει σημαντικά τον συντελεστή μετατροπής ενέργειας (KPI) του κυκλώματος ψύξης κατά την εργασία με μερικό φορτίο. Για τέτοια ψυκτικά συγκροτήματα υπό φορτίο 100% και εξωτερική θερμοκρασία 25 ° C KPE = 4, και όταν εργάζονται σε 37% CPE = 5. Δεδομένου ότι το 50% του χρόνου η μονάδα λειτουργεί με φορτίο 37% των αυτό δίνει μια σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Ελεγκτές μικροεπεξεργαστών

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια αυτόματη ελαχιστοποίηση των βραχυπρόθεσμων εκκινήσεων του συμπιεστή, βελτιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας του συμπιεστή και διόρθωση των παραμέτρων νερού στην έξοδο του ψυκτικού συγκροτήματος σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες. Όπως έδειξαν οι δοκιμές, κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν μόνο 22 εκκινήσεις συμπιεστών, ενώ οι συμπιεστές των συμβατικών ψυκτών ενεργοποιούνται 72 φορές.

Ετήσια μονάδα CPE είναι 6, και την εξοικονόμηση ενέργειας όταν χρησιμοποιούνται αντί των συμβατικών σύγχρονης ψυκτών είναι 7,5 kW • ώρα ανά 1m2 περιοχή που εξυπηρετείται από το αντικείμενο για μια σεζόν, ή 35%. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο επιτρέπει τη χρήση των νέων ψυκτών είναι ότι εξαλείφει την ανάγκη για την εγκατάσταση ογκώδη δεξαμενές αποθήκευσης, και ενσωματωμένη στη μονάδα περιβλήματος αντλίας κυκλοφορίας εξαλείφει την ανάγκη για πρόσθετες αντλιοστασίου.

Συμπιεστές με υψηλή ενεργειακή απόδοση

Η συντήρηση τέτοιων συμπιεστών είναι επίπονη και απαιτεί υψηλά προσόντα του προσωπικού. Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά νέοι συμπιεστές SCROLL, οι οποίοι δεν διαθέτουν τα χαρακτηριστικά μειονεκτήματα των παλινδρομικών και κοχλιοφόρων συμπιεστών. Οι συμπιεστές Scroll έχουν υψηλή ενεργειακή απόδοση, χαμηλό θόρυβο και δονήσεις και δεν χρειάζονται συντήρηση. Αυτός ο τύπος συμπιεστή είναι απλά σχεδιασμένος, πολύ αξιόπιστος και ταυτόχρονα φθηνός. Ωστόσο, κατά κανόνα, οι συμπιεστές Scroll δεν υπερβαίνουν τα 40 kW.

Εφαρμόζοντας σύγχρονες ψύκτες πολλές μικρές αλλά εξαιρετικά αξιόπιστος τύπος συμπιεστή κύλισης και πολλαπλά κυκλώματα ψύξης είναι δυνατόν να ληφθεί ένα πολύ «ευκίνητη» ψυκτικού συγκροτήματος που είναι ικανό να δώσει με ακρίβεια την απαιτούμενη ικανότητα ψύξης. Προφανώς, η χρήση μιας τέτοιας μονάδας καθιστά περιττή την εγκατάσταση ενός σταθμού άντλησης, και μια ευρεία ποικιλία των ενσωματωμένων εντός του σώματος της μονάδας αντλιών της διαφορετικής χωρητικότητας λύνει όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με κυκλοφορία κρύου νερού. Ιδιαίτερα θα πρέπει να διατίθενται πολύ μικρά ρεύματα εκκίνησης του νέου εξοπλισμού. Εξάλλου, η εκκίνηση μικρών συμπιεστών Scroll με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας συμβαίνει εναλλάξ, σύμφωνα με την αύξηση του φορτίου στη μονάδα.

Όλα ψύκτες τελευταίας γενιάς του σύγχρονου συστήματος ελέγχου με μικροεπεξεργαστή επιτρέπει να ρυθμίσετε την οφειλόμενη τιμή θερμοκρασίας του νερού στην έξοδο της μονάδας, σύμφωνα με τις παραμέτρους του εξωτερικού αέρα, διαδικασία ή εντολές από ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου (αποστολή). Από οικονομική άποψη, την χρήση ενός μεγάλου αριθμού Scroll-συμπιεστές και εγκατάσταση ενσωματωμένων κυκλοφορητή αντί ενός χωριστού σταθμού αντλία είναι περισσότερο πλεονεκτική πραγματοποίηση από τη χρήση ακριβών, ισχυρό και πολύπλοκο ημι-ερμητική συμπιεστές.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ψυκτικών συγκροτημάτων

Οφέλη

Μειονεκτήματα

 • Τα συστήματα πηνίων ψύξης-ανεμιστήρα, με την αυστηρή έννοια, δεν είναι συστήματα εξαερισμού - ψύχουν τον αέρα σε κάθε κλιματιζόμενο χώρο, αλλά με κανένα τρόπο δεν επηρεάζουν την κυκλοφορία του αέρα. Ως εκ τούτου, για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα του συστήματος, το πηνίο ψύξης-ανεμιστήρα συνδυάζεται με τα συστήματα κλιματισμού αέρα (οροφής), τα ψυγεία των οποίων ψύχουν τον εξωτερικό αέρα και τον τροφοδοτούν στις εγκαταστάσεις με παράλληλο σύστημα εξαερισμού.
 • Όντας οικονομικότεροι από τα συστήματα στέγης, τα συστήματα πηνίων ψυκτικού ανεμιστήρα σίγουρα χάνουν την οικονομία των συστημάτων VRV και VRF. Ωστόσο, το κόστος των συστημάτων VRV παραμένει σημαντικά υψηλότερο και η οριακή παραγωγικότητα (ο όγκος των ψυγμένων χώρων) είναι περιορισμένη (μέχρι και αρκετές χιλιάδες κυβικά μέτρα).
 • Ορισμένες πτυχές του σχεδιασμού της παροχής ψύξης
 • Η ψυκτική μηχανή είναι διαστασιολογημένη (και οι τρεις διαστάσεις υπερβαίνουν σημαντικά το μέτρο και το μήκος μπορεί να ξεπερνά τα 10 μέτρα) και βαρέα μηχανήματα (μέχρι 15 τόνους). Στην πράξη, αυτό σημαίνει μια σχεδόν άνευ όρων ανάγκη χρήσης πλαισίων εκφόρτωσης για τη διανομή της μάζας του ψυκτικού συγκροτήματος σε μεγάλη έκταση με την επιλογή επιτρεπτών σημείων στήριξης. Τα κανονικά πλαίσια δεν είναι πάντοτε κατάλληλα για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, επομένως, πιο συχνά απαιτείται ειδικό σχεδιασμό.
 • Chiller-Ksiron TDC αποτελείται από τον συμπιεστή 1-4, 1-12 ανεμιστήρες 1-2 της αντλίας, η οποία προκαλεί μια ολόκληρη σειρά από αρνητικές δονήσεις, ωστόσο, η εγκατάσταση του ψυκτικού συγκροτήματος αναγκαστικά παράγεται σε αντίστοιχα φέρουσα ικανότητα pad απομόνωση, και όλες τις συνδέσεις σωληνώσεων - μέσω αρμών διαστολής κατάλληλης διαμέτρου.
 • Κατά κανόνα, οι διαμέτρους σύνδεσης των αγωγών στο ψυκτικό συγκρότημα είναι μικρότερες από τον κύριο σωλήνα (συνήθως ένα, μερικές φορές δύο μεγέθη), επομένως απαιτείται μια μετάβαση. Συνιστάται η τοποθέτηση του ελέγχου κραδασμών απευθείας στον ψυκτήρα και αμέσως μετά - τη μετάβαση. Λόγω των σημαντικών υδραυλικών απωλειών, δεν συνιστάται η αφαίρεση της μετάβασης από τη μονάδα.
 • Για να αποφύγετε την απόφραξη του εξατμιστή από την πλευρά του ψυκτικού υγρού, είναι υποχρεωτικό ένα φίλτρο στην είσοδο του ψυκτικού συγκροτήματος.
 • Στην περίπτωση μιας ενσωματωμένης υπομονάδας υδρογόνου, απαιτείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής στην έξοδο του ψυκτικού συγκροτήματος για να αποφευχθεί η κίνηση νερού κατά του έργου.
 • Για τη ρύθμιση της ροής προς τα εμπρός και προς τα πίσω, συνιστάται ένας βραχυκυκλωτήρας μεταξύ τους με ρυθμιστή διαφορικής πίεσης.
 • Τέλος, η τεκμηρίωση πρέπει πάντοτε να δίδει προσοχή σε ποια δεδομένα ψυκτικού μέσου δίδονται. Χρησιμοποιώντας ένα αντιψυκτικό μέσο κατά μέσο όρο 15-20% μειώνει την απόδοση του συστήματος ψύξης.

Υδραυλικό κύκλωμα του ψυκτικού συγκροτήματος

Σχέδιο λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος με έναν συμπυκνωτή αέρα και ένα σύστημα χειμερινής εκκίνησης (έκδοση μονόκλινου, χωρίς μονάδα υδρογόνου)

Προδιαγραφές

 1. Συμπιεστής Danfoss
 2. Διακόπτης υψηλής πίεσης KR
 3. Βαλβίδα διακοπής Rotolock
 4. Διαφορική βαλβίδα NRD
 5. Ρυθμιστής πίεσης συμπύκνωσης KVR
 6. Αερόψυκτος συμπυκνωτής
 7. Line Receiver
 8. Βαλβίδα διακοπής Rotolock
 9. Στεγνωτήρας φίλτρων DML
 10. Γυαλί επιθεώρηση SG
 11. Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα EVR
 12. Πηνίο ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας Danfoss
 13. Θερμοστατική βαλβίδα TE
 14. Πλάκα εξατμιστή συγκολλημένη τύπου Β (Danfoss)
 15. Στεγνωτήρας φίλτρων DAS / DCR
 16. Διακόπτης χαμηλής πίεσης KR
 17. Βαλβίδα διακοπής Rotolock
 18. AKS αισθητήρα θερμοκρασίας
 19. Διακόπτης ροής υγρού FQS
 20. Ασπίδα ηλεκτρική
Το σχέδιο αναπτύχθηκε και παρασχέθηκε από τη Danfoss

Σχέδιο του ψυκτικού συγκροτήματος με έναν εξωτερικό συμπυκνωτή αέρα και ένα χειμερινό σύστημα εκκίνησης (χωρίς μονάδα υδρογόνου)

Προδιαγραφές

 1. Συμπιεστής Danfoss
 2. Διακόπτης υψηλής πίεσης KR
 3. Βαλβίδα διακοπής Rotolock
 4. OAB Oil Separator
 5. Η αντίστροφη βαλβίδα NRV
 6. Διαφορική βαλβίδα NRD
 7. Ρυθμιστής πίεσης συμπύκνωσης KVR
 8. Σφαιρική βαλβίδα GBC
 9. Αερόψυκτος συμπυκνωτής
 10. Βαλβίδα μπάλαςGBC
 11. Η αντίστροφη βαλβίδα NRV
 12. Line Receiver
 13. Βαλβίδα διακοπής Rotolock
 14. Στεγνωτήρας φίλτρων DML
 15. Γυαλί επιθεώρηση SG
 16. Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα EVR
 17. Πηνίο ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας Danfoss
 18. Θερμοστατική βαλβίδα TE
 19. Πλάκα εξατμιστή συγκολλημένη τύπου Β (Danfoss)
 20. Στεγνωτήρας φίλτρων DAS / DCR
 21. Διακόπτης χαμηλής πίεσης KR
 22. Βαλβίδα διακοπής Rotolock
 23. AKS αισθητήρα θερμοκρασίας
 24. Διακόπτης ροής υγρού FQS
 25. Ασπίδα ηλεκτρική
Το σχέδιο αναπτύχθηκε και παρασχέθηκε από τη Danfoss

Σχέδιο λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος με τον συμπυκνωτή ψύξης νερού και με ρύθμιση της πίεσης συμπύκνωσης

Προδιαγραφές

 1. Συμπιεστής Danfoss
 2. Διακόπτης υψηλής πίεσης KP
 3. Βαλβίδα διακοπής Rotolock
 4. Συγκολλητική πλάκα συμπυκνωτή νερού ψύξης τύπου Β (Danfoss)
 5. Βαλβίδα ρύθμισης νερού WVFX
 6. Στεγνωτήρας φίλτρων DML
 7. Γυαλί επιθεώρηση SG
 8. Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα EVR
 9. Πηνίο ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας Danfoss
 10. Θερμοστατική βαλβίδα TE
 11. Πλάκα εξατμιστή συγκολλημένη τύπου Β (Danfoss)
 12. Στεγνωτήρας φίλτρων DAS / DCR
 13. Διακόπτης χαμηλής πίεσης KP
 14. Βαλβίδα διακοπής Rotolock
 15. AKS αισθητήρα θερμοκρασίας
 16. Διακόπτης ροής υγρού FQS
 17. Ασπίδα ηλεκτρική
Το σχέδιο αναπτύχθηκε και παρασχέθηκε από τη Danfoss

Σχέδιο της υπομονάδας υδρογόνου για έναν ψύκτη με μία αντλία

Προδιαγραφές:

 1. Θερμομονωμένη δεξαμενή ανοικτού τύπου
 2. Αντλία
 3. Βαλβίδα σφαιρών
 4. Αποσυναρμολογημένη σύνδεση
 5. Μανόμετρο
 6. Πρόσβαση στον καταναλωτή
 7. Εισαγωγή νερού
 8. Βαλβίδα παράκαμψης
 9. Χοντρό φίλτρο
 10. Ρελέ ελέγχου ροής
 11. Οπτική παρακολούθηση της στάθμης υγρών

Τι είναι το fan coil; Πώς λειτουργεί και πώς να επιλέγετε μια συσκευή;

Αρχή λειτουργίας ανεμιστήρων ανεμιστήρων

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, το πηνίο ανεμιστήρα είναι πολύ παρόμοιο με την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Η κύρια διαφορά είναι στο ψυκτικό: αντί του ψυκτικού μέσου, το πηνίο ανεμιστήρα χρησιμοποιεί συμβατικό νερό ή διάλυμα που δεν καταψύχεται. Το υγρό ψύχεται ή θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα, ο οποίος φτάνει στη σωστή θερμοκρασία και επιστρέφει στο δωμάτιο. Το προκύπτον συμπύκνωμα διοχετεύεται στο δρόμο ή στο σύστημα αποχέτευσης μέσω αντλίας.

Όπως συμβαίνει με τα θερμαντικά σώματα, πολλές ανεμιστήρες ανεμιστήρα εγκαθίστανται συχνά στον ίδιο χώρο - η απαιτούμενη ποσότητα εξαρτάται από την χωρητικότητα των συσκευών και την περιοχή του δωματίου. Επιπλέον, μπορούν να συνδεθούν με τον εξαερισμό, ο οποίος επιτρέπει τη χρήση συσκευών σε μικτό τρόπο (ανακατέψτε τον αέρα από το εσωτερικό με φρέσκο).

Ο έλεγχος θερμοκρασίας πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τη μονάδα ελέγχου ηλεκτρονικού συστήματος, αισθητήρες θερμοκρασίας και διάφορες βαλβίδες. Σε σύνθετα συστήματα κλιματισμού χρησιμοποιούνται επίσης κεντρικά κλιματιστικά, τα οποία είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό και την υγρασία του εισερχόμενου αέρα.

Ψυκτικό σύστημα με απομακρυσμένο συμπυκνωτή

Το εργοστάσιο Gran της εταιρείας Profkholodsystems παράγει ψύκτες με εξωτερικό συμπυκνωτή και επίσης εκτελεί εργασίες για την εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και θέση σε λειτουργία και παρέχει υπηρεσίες εγγύησης. Ο ψύκτης με απομακρυσμένη ψύξη του συμπυκνωτή είναι ένας υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμός ψύξης ικανός να λύσει τα δυσκολότερα προβλήματα δημιουργίας και διατήρησης ενός βέλτιστου μικροκλίματος σε εμπορικά, οικιακά, βιομηχανικά κτίρια.

Τύποι ψυκτικών συγκροτημάτων

Η σειρά ψυκτών με απομακρυσμένο συμπυκνωτή αέρα αντιπροσωπεύεται από προϊόντα με διαφορετικές επιλογές και μεγέθη, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών. Ένα τέτοιο πλήρες σύνολο μονάδων χρησιμοποιείται όταν εξοπλισμό με μεγάλη διαρροή θερμότητας δεν μπορεί να εγκατασταθεί στο ίδιο το δωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει ένα ψυκτικό συγκρότημα μέσα στο κτίριο και ένας εξωτερικός ψυκτικός συμπυκνωτής.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται ψύκτες με απομακρυσμένο κλιματιζόμενο κλιματιστικό σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, είναι εξοπλισμένα με σύστημα χειμερινής εκκίνησης. Ανάλογα με το σύστημα εξατμιστή, τα ψυκτικά συγκροτήματα είναι τύπου κελύφους και σωλήνας ή πλάκας, με τη μέθοδο ψύξης του συμπυκνωτή - με ψύξη με νερό ή αέρα. Καθώς το ψυκτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτά:

 • νερό ·
 • ένα υδατικό διάλυμα αλκοόλης.
 • διαλύματα προπυλενίου και αιθυλενογλυκόλης.

Πλεονεκτήματα αγοράς από τον κατασκευαστή

Κατά την παραγγελία εξοπλισμού ψύξης απευθείας από τον κατασκευαστή, αγοράζετε έναν αξιόπιστο ψύκτη σε ανταγωνιστική τιμή. Οι πελάτες καλούνται να επιλέξουν μια βολική μέθοδο πληρωμής, την επιθυμητή επιλογή παράδοσης (αυτοπαραγωγή ή χρήση εταιρείας μεταφοράς). Η συντήρηση των μονάδων που αγοράστηκαν νωρίτερα, καθώς και η πώληση γνήσιων ανταλλακτικών σε αυτές πραγματοποιείται.

Αρχή της λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος

Η αρχή του ψυκτικού συγκροτείται με πολλούς τρόπους με τον μηχανισμό ενός τυπικού κλιματιστικού. Σε δύο μονάδες χρησιμοποιείται ένας κύκλος ψύξης συμπίεσης ατμών, ο οποίος εξασφαλίζει την ψύξη υγρών ουσιών. Όλες οι μηχανές ψύξης είναι παρόμοιες στη δομή τους, αλλά μόνο το μοντέλο και ο τρόπος ψύξης διαφέρουν.

Συσκευή ψύξης

Οι μονάδες που παράγουν το κρύο έχουν στη δομή τους τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πυκνωτής.
 • εγκατάσταση συμπιεστή.
 • Ειδικός εναλλάκτης θερμότητας με φρεόν-νερό.
 • εξατμιστή.

Σε αντίθεση με ένα κλιματιστικό ή ένα ψυγείο, το ψυκτικό συγκρότημα δεν ψύχει αέρα, αλλά ουσίες που προορίζονται να μεταφέρουν ψυχρό, για παράδειγμα νερό ή διάλυμα γλυκόλης. Τα ήδη ψυχθέντα υγρά μεταφέρονται μέσω σωλήνων στον τόπο όπου απαιτείται το κρύο.

Η αρχή του ψυκτικού συγκροτήματος για ανδρείκελα

Για παράδειγμα, στο κλιματιστικό σύστημα κυκλοφορεί το φρέον. Το ψυχρό αέριο διέρχεται από το ψυγείο της εσωτερικής μονάδας. Το ψυγείο της εσωτερικής μονάδας ανατινάζεται με αέρα. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας ψύχεται και ο Freon θερμαίνεται και μεταφέρεται στον συμπιεστή.
Στο ψυκτικό συγκρότημα, νερό αντί freon. Το ψυχρό νερό διέρχεται από το ψυγείο της εσωτερικής μονάδας. Το ψυγείο της εσωτερικής μονάδας ανατινάζεται με ζεστό αέρα από το δωμάτιο. Ο αέρας ψύχεται και το νερό θερμαίνεται και μεταφέρεται πίσω στο ψυκτικό συγκρότημα.

Εναλλάκτης θερμότητας για ψύκτη freon-water

Ο εναλλάκτης θερμότητας του ψυκτικού συγκροτήματος είναι σχεδιασμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν δύο κυκλώματα μέσα του:

 • Στο πρώτο κύκλωμα κυκλοφορεί το φρέον.
 • Στο δεύτερο - ένα υγρό (για παράδειγμα, το νερό).

Και τα δύο κυκλώματα του εναλλάκτη θερμότητας έρχονται σε επαφή μεταξύ τους μέσω μεταλλικών τοιχωμάτων, αλλά το Freon και το νερό, φυσικά, δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η κίνηση συμβαίνει το ένα προς το άλλο.

Στον εναλλάκτη θερμότητας Freon-water συμβαίνουν τα εξής:

 • Το υγρό Freon μέσω της θερμοστατικής βαλβίδας TRV εισέρχεται στο κύκλωμα του εναλλάκτη θερμότητας. Στη διαδικασία, επεκτείνεται, με αποτέλεσμα την επιλογή της θερμότητας από τους τοίχους, την ψύξη τους και τη θέρμανση του φρέον.
 • Το νερό διέρχεται μέσω του κυκλώματος εναλλάκτη θερμότητας και η θερμοκρασία πέφτει λόγω των ψυχθέντων τοίχων που ψύχονται freon.
 • Επιπλέον, το φρέον μεταφέρεται στον συμπιεστή, και το κρύο νερό - στον προορισμό (για να κρυώσει οτιδήποτε).
 • Ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Συμπιεστής για ψύκτη

Ο συμπιεστής είναι το κύριο μέρος κάθε μηχανής κλιματισμού, μέσα από τις οποίες ενεργοποιούνται οι βασικές διαδικασίες της μονάδας, επομένως το έργο αυτού του στοιχείου παίρνει σημαντικό μέρος της ενέργειας. Η μονάδα συμπιεστή έχει ως στόχο τη συμπίεση των ατμών της δραστικής ουσίας της συσκευής (freon). Αφού ο ατμός έχει περάσει σε συμπιεσμένη κατάσταση και η πίεση μέσα στη μονάδα έχει αυξηθεί, αρχίζει η διαδικασία συμπύκνωσης.

Οι σύγχρονοι συμπιεστές αποσκοπούν στη συνολική εξοικονόμηση ενέργειας, είναι εξοπλισμένα με καινοτόμα εξαρτήματα που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση της ενεργειακής απόδοσης και τη βελτιστοποίηση του ελέγχου της συσκευής. Η αρχή της λειτουργίας του συστήματος ανεμιστήρων του ψυκτικού συγκροτήματος είναι η ορθολογική χρήση ενέργειας, καθώς και η ελαχιστοποίηση του θορύβου κατά τη λειτουργία της μονάδας.

Τέτοιες σύγχρονες συσκευές διαφέρουν:

 • υψηλή αποδοτικότητα.
 • ελάχιστο επίπεδο θορύβου ·
 • πολυλειτουργικότητα ·
 • συμπαγή μεγέθη και σχήματα.
 • καθολικότητα ·
 • ελάχιστες δονητικές κινήσεις.
 • ευκολία χρήσης.

Η αρχή της λειτουργίας της μονάδας πηνίου ανεμιστήρα βασίζεται στη χρήση μιας ελάχιστης ποσότητας ενέργειας και μέγιστης απόδοσης θερμικών αποτελεσμάτων.

Ψυκτικό σύστημα με απομακρυσμένο συμπυκνωτή

Υπάρχουν τύποι συσκευών ψύξης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξ αποστάσεως από τη θέση του πυκνωτή. Η αρχή λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος με απομακρυσμένο συμπυκνωτή βασίζεται σε υψηλή κινητικότητα και ευελιξία. Τέτοιες συσκευές έχουν στοιχειώδη δομή και απλό σχήμα λειτουργίας.

Ο απομακρυσμένος συμπυκνωτής του ψυκτικού συγκροτήματος μπορεί να λειτουργεί σε δύο τύπους ανεμιστήρων:

Λόγω της ευελιξίας, της ευκολίας και της υψηλής απόδοσης, οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για τις ανάγκες παραγωγής.

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι ένας ψύκτης με εξωτερικό συμπυκνωτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ψύξη. Αντιστρέψετε τον κύκλο ψύξης για να θερμάνετε το υγρό δεν λειτουργεί.

Απορροφητικό ανεμιστήρα ψύξης

Οι συσκευές απορρόφησης διαφέρουν από τους συνήθεις ψυκτικούς θαλάμους στο σχέδιο δομής και λειτουργίας. Η αρχή λειτουργίας του ψυκτήρα απορρόφησης βασίζεται στη χρήση διαλύματος βρωμιούχου λιθίου (LiBr), το οποίο απορροφά την εξάτμιση στο σύνολο, περνώντας στην κατάσταση της αραιωμένης ουσίας. Το προκύπτον διάλυμα αποστέλλεται σε μία γεννήτρια όπου θερμαίνεται και εξατμίζεται υπό την επίδραση ατμού ή καυσαερίων. Η λύση του βρωμιούχου λιθίου (LiBr) επιστρέφει στην προηγούμενη κατάσταση και αποστέλλεται στις πηγές του - στον απορροφητή. Εν τω μεταξύ, ο ατμός που παράγεται από το νερό έρχεται στον συμπυκνωτή για να κλείσει την κυκλική διεργασία και να επαναλάβει τη διαδικασία ξανά. Οι συσκευές στο σύστημα ψύξης απορρόφησης χρησιμοποιούνται σε περιοχές παραγωγής για εργασίες μεγάλης κλίμακας.

Ψυκτικοί θάλαμοι με απομακρυσμένο συμπυκνωτή

Ψυκτικοί θάλαμοι με απομακρυσμένο συμπυκνωτή

Ένας από τους τύπους ψυκτικών μηχανών που χρησιμοποιούνται ευρέως στο βιομηχανικό σύστημα κλιματισμού είναι ένας ψύκτης με εξωτερικό συμπυκνωτή. Η μονάδα που περιέχει τον συμπυκνωτή αέρα στερεώνεται σταθερά στον εξωτερικό τοίχο, στην οροφή ή κοντά στο κτίριο. Εσωτερικές ενότητες εγκαθίστανται στις εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείται η κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης. Και τα δύο μέρη της μονάδας συνδέονται με σωλήνες μέσω των οποίων κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο. Αυτό το ψυκτικό συγκρότημα διαθέτει εύκολη λειτουργία και καλή ανθεκτικότητα. Κύριο καθήκον του είναι να χαμηλώσει ή να αυξήσει τη θερμοκρασία του υγρού με τη μορφή νερού ή αντιψυκτικού με μεταφορά από τα πηνία ανεμιστήρα στους ψύκτες και στην πλάτη.

Τι είναι

Οι ψύκτες με έναν εξωτερικό συμπυκνωτή είναι ένα αρθρωτό σύστημα που διασυνδέεται από μια κοινή ραχοκοκαλιά. Ο εξοπλισμός αποτελείται από τα ακόλουθα ξεχωριστά μέρη:

Συμπιεστής συμπιέζοντας την αέρια ουσία του ψυκτικού υγρού στην υγρή κατάσταση.

Ένας εναλλάκτης θερμότητας που μεταφέρει θερμότητα ή κρύο από την ψυκτική ουσία στον φορέα θερμότητας.

Συμπυκνωτής με εξωτερική διάταξη για μεταφορά ενέργειας από το Freon στο περιβάλλον.

Υποστηρίζει τη μείωση του επιπέδου κραδασμών που παράγεται από το ψυκτικό συγκρότημα.

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Η αρχή λειτουργίας μιας μηχανής ψύξης με έναν εξωτερικό συμπυκνωτή είναι παρόμοια με μια δομή μονομπλόκ, αλλά το σχήμα λειτουργίας της είναι ελαφρώς διαφορετικό. Το υγρό ψυκτικό μετακινείται συνεχώς κατά μήκος ενός κλειστού κυκλώματος. Μόλις τοποθετηθεί στον εναλλάκτη θερμότητας, μεταφέρει τη θερμότητα στο φρέον. Η θέρμανση του ψυκτικού μέσου συνοδεύεται από την εξάτμισή του και ελέγχεται από ειδικές βαλβίδες και αισθητήρες. Η ένταση της κυκλοφορίας του φρέον παρέχεται από συμπιεστές. Έχοντας έναν πυκνωτή χωριστά από όλους τους εξοπλισμούς ψύξης σε ανοικτούς χώρους, αποδεικνύεται η επίτευξη υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Οφέλη

Σε σύγκριση με τους ψυκτικούς θαλάμους τύπου monoblock, τα μοντέλα των μη-συμπυκνωτών διαφέρουν ως προς ορισμένα πλεονεκτήματα:

Βελτιωμένοι λόγοι απόδοσης / κόστους κόστους.

Δεν υπάρχει πρόσθετη ψύξη του χώρου στον οποίο είναι εγκατεστημένο το ψυκτικό συγκρότημα.

Η δυνατότητα δημιουργίας ενός μεμονωμένου συστήματος με την επιλογή ενός συμπυκνωτή μιας δεδομένης χωρητικότητας, αντικαθιστώντας έναν ήδη εγκατεστημένο εξοπλισμό.

Μειωμένο επίπεδο θορύβου λόγω της εξωτερικής θέσης των ανεμιστήρων ψύξης.

Χρήση ενός τύπου ψυκτικού μέσου καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Επιλέγοντας ως ψυκτικό σύστημα ψύξης με εξωτερική τοποθέτηση πυκνωτών, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά ανεμιστήρων. Τα συμβατικά αξονικά μοντέλα, η χρήση των οποίων συμβάλλει στην εμφάνιση υψηλού επιπέδου θορύβου, δεν θα επηρεάσουν τη διαδικασία παραγωγής καθ 'οιονδήποτε τρόπο, καθώς βρίσκονται εκτός του κτιρίου.

Η Balder προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ψυκτικών συγκροτημάτων με έναν απομακρυσμένο πυκνωτή σε μια μεγάλη περιοχή ισχύος. Διασφαλίζουμε την πλήρη συμβατότητα των κύριων μονάδων με τυχόν μονάδες ανεμιστήρα και έτοιμες συνδυασμένες εγκαταστάσεις εξαερισμού της εγχώριας και ξένου παραγωγής.

Έχουμε πάντα δημοφιλή μοντέλα ψυκτικών συγκροτημάτων από κορυφαίους ευρωπαίους και ασιανούς κατασκευαστές. Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, όχι μόνο θα μπορούμε να επιλέξουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να δημιουργήσουμε ένα βέλτιστο μικροκλίμα, αλλά και να σχεδιάσουμε ένα ατομικό σχεδιασμό συστημάτων κλιματισμού οποιουδήποτε τύπου κτιρίου. Έχοντας μεγάλη εμπειρία και εκτεταμένες γνώσεις σε αυτόν τον τομέα, οι εργαζόμενοι μας θα εκτελέσουν πλήρες φάσμα έργων για την ανάπτυξη, την επανεγκατάσταση, την εγκατάσταση και τη συντήρηση κλιματικών μονάδων στην εταιρεία σας. Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται σύμφωνα με τα ισχύοντα εγχώρια πρότυπα.

Ψυκτικό σύστημα με απομακρυσμένο συμπυκνωτή

Τα ψυκτικά συγκροτήματα χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό για τον εξοπλισμό των συστημάτων κλιματισμού. Ο χώρος χρήσης τους είναι αρκετά ευρύς: από γραφεία και ιδιωτικά σπίτια έως ιατρικά ιδρύματα και μεγάλα βιομηχανικά καταστήματα. Αυτή η δημοτικότητα του εργοστασίου επιτεύχθηκε χάρη στην υψηλή αποδοτικότητα, τη φιλικότητα προς το χρήστη και την ποικιλία επιλογών σχεδιασμού.

Ανάλογα με τη θέση του εναλλάκτη θερμότητας, τα ψυκτικά συγκροτήματα μπορούν να είναι μονοκόμματα (ο ψυκτικός συγκροτητήρας και ο συμπυκνωτής βρίσκονται στο ίδιο περίβλημα) ή με μια εξωτερική μονάδα συμπυκνωτή. Συχνότερα προτιμάται μια ολοκληρωμένη δομή, η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα αντλιοστάσιο. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι ένα σύστημα με έναν αερόψυκτο συμπυκνωτή. Αυτός ο σχεδιασμός είναι τοποθετημένος στο δρόμο για να εξασφαλίσει πλήρη ροή αέρα στον εναλλάκτη θερμότητας.

Πότε χρησιμοποιείται ο απομακρυσμένος πυκνωτής;

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να διαχωρίσετε το ψυκτικό συγκρότημα και τον εναλλάκτη θερμότητας. Εάν η εγκατάσταση χρησιμοποιείται στη ζεστή εποχή, λειτουργεί με επιτυχία σε συμβατική τροποποίηση. Αλλά εάν η θερμοκρασία του αέρα πέσει και φτάσει σε αρνητικές τιμές, αυξάνεται η πιθανότητα αποτυχίας του εξοπλισμού λόγω της κατάψυξης του νερού. Για να αποφευχθεί αυτό, το νερό αφαιρείται από το σύστημα και το ψυκτικό συγκρότημα υπόκειται σε συντήρηση.

Όταν απαιτείται να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του εξοπλισμού ψύξης, το νερό αντικαθίσταται από ένα ακριβότερο μη-ψυκτικό υγρό. Οι παραπάνω διαδικασίες είναι έντονες για την εργασία και δαπανηρές από οικονομική άποψη, δεδομένου ότι πρέπει να εκτελούνται μόνο από επαγγελματίες εργαζόμενους με σχετική εμπειρία.

Η εργασία απλουστεύεται σε μεγάλο βαθμό εάν χρησιμοποιούμε ψύκτη χωρίς μονοκόπτη, αλλά είναι εφοδιασμένος με εξωτερικό συμπυκνωτή. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε χωρίς να στραγγίξετε ή να αντικαταστήσετε το νερό με άλλο υγρό. Ο ψύκτης και ο σταθμός άντλησης βρίσκονται σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, το οποίο θερμαίνεται και ο εναλλάκτης θερμότητας εξέρχεται στο δρόμο, αφού απαιτεί ακόμη μεγάλο όγκο αέρα.

Η αρχή της λειτουργίας της εγκατάστασης και η διαμόρφωσή της δεν αλλάζει. Τα κύρια στοιχεία του ψυκτικού συγκροτήματος είναι:

 • Μονάδα συμπιεστή.
 • Εξατμιστής.
 • Εναλλάκτης θερμότητας.
 • Διάταξη πεταλούδας.

Το μειονέκτημα είναι μόνο η ανάγκη δημιουργίας μιας διαδρομής που συνδέει τη μονάδα ψύξης και τον συμπυκνωτή. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η διαφορά ύψους μεταξύ των μπλοκ. Επομένως, κατά την επιλογή του εξοπλισμού, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτές τις δύο παραμέτρους και να καθορίσετε εκ των προτέρων το βολικό μέρος εγκατάστασης.

Για να πάρει τη μονάδα στον κατάλογο «Smart Trading» δεν είναι δύσκολο, μπορείτε πάντα να υπολογίζει στη βοήθεια των ικανών στελεχών που προτείνουμε, όχι μόνο για τον εξοπλισμό ποιότητα σε λογική τιμή, αλλά και να οργανώσει την παράδοση και την επαγγελματική εγκατάσταση.