Ψυκτικοί ψύκτες νερού

Ψυγείο Χρησιμοποιείται ένα βιομηχανικό σύστημα ψύξης για τη θέρμανση ή την ψύξη υγρών. Το πεδίο εφαρμογής της είναι εκτεταμένο:

- αυτοκινητοβιομηχανία ·
- κλιματισμού ·
- χημική βιομηχανία ·
- τη συντήρηση των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.
- σφαίρα τεχνολογιών λέιζερ.
- βιομηχανία τροφίμων κ.λπ.

Οι ψύκτες με ψύξη νερού, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε εσωτερικούς χώρους, απαιτούν μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και τακτική συντήρηση κατά τη λειτουργία.

Ψυκτικό νερό σε βιομηχανικές διεργασίες

Διάφορες διαμορφώσεις ψυκτικού μέσου χρησιμοποιούνται στην παραγωγή:

- νερό ·
- γλυκόλη.
- αντιψυκτικό
- αλκοόλ και άλλα.

Μειονεκτήματα στη χρήση του νερού.

Παρέχεται στον εναλλάκτη θερμότητας πλάκα ψύξης, η θερμοκρασία του υγρού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5 μοίρες. Αυτή η απαίτηση οφείλεται στη μικρή απόσταση μεταξύ των πλακών στον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας. Μειώνοντας το βαθμό του ψυκτικού στους 4 ° C και τη μείωση της θερμοκρασίας βρασμού του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας αρχικά σχηματίζεται λεπτό στρώμα πάγου, παγετού και στη συνέχεια τεράστια. Ως αποτέλεσμα, η κατεστραμμένη πλάκα, το ελαττωματικό ψύκτη και αναπόφευκτη διαρροή ψυκτικού στο νερό ψύξης.

Χρήση ψύκτη για ψύξη νερού

Λίγα λόγια για τους βιομηχανικούς ψύκτες νερού

Ψυκτικό νερό σε βιομηχανικές διεργασίες

Μειονεκτήματα στη χρήση του νερού

Εάν ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας βρίσκεται στον ψυκτήρα, η θερμοκρασία του υγρού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5 μοίρες. Αυτή η απαίτηση οφείλεται στη μικρή απόσταση μεταξύ των πλακών στον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας. Μειώνοντας το βαθμό του ψυκτικού στους 4 ° C και υποτιμώντας το σημείο βρασμού του πλακοειδούς εναλλάκτη θερμότητας αρχικά σχηματίζεται λεπτό στρώμα πάγου, παγετού και στη συνέχεια τεράστια. Ως αποτέλεσμα έχουμε ένα κατεστραμμένο πλάκα, το ελαττωματικό ψύκτη και αναπόφευκτη διαρροή ψυκτικού στο νερό ψύξης.

Ξεχωριστά αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο για χρήση στην κρύα εποχή σε ανοιχτές περιοχές. Για παράδειγμα, αυτό το υγρό δεν χρησιμοποιείται όταν τοποθετείτε αγωγό πέρα ​​από το δρόμο από τον καταναλωτή σε ένα ψυκτικό συγκρότημα που βρίσκεται σε απομακρυσμένη θέση. Το νερό εκτός του εργαστηρίου χρησιμοποιείται μόνο σε συνδυασμό με ορισμένες τεχνικές προσθήκες:

 • θερμομόνωση;
 • θέρμανση του αγωγού ·
 • η οργάνωση των βρύων ·
 • χρήση ειδικού ψυκτικού, κλπ.

Πώς να αντικαταστήσετε το νερό;

Σημειώστε ότι η μη τοξική προπυλενογλυκόλη χρησιμοποιείται για την ψύξη προϊόντων διατροφής. Για τεχνικές ανάγκες χρησιμοποιείται μόνο αιθυλενογλυκόλη. Ωστόσο, το τελευταίο έχει καταστρεπτική επίδραση σε όλα τα μέταλλα του ψυκτικού συγκροτήματος. Για να εξουδετερωθεί το επιθετικό περιβάλλον του διαλύματος αιθυλενογλυκόλης, χρησιμοποιούνται αναστολείς αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Προπανεδιόλη (προπυλενογλυκόλη) - πανάκεια ψύξης

Η προπυλενογλυκόλη έχει χαμηλότερη πυκνότητα από τη γλυκερίνη και ένα αρκετά υψηλό ιξώδες, το οποίο αυξάνεται με την ψύξη. Το ελάχιστο όριο για τη θερμοκρασία ψύξης της προπανοδιόλης είναι μείον 70 μοίρες. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν τη λύση αυτή ιδανική για όλα τα βιομηχανικά ψυκτικά συγκροτήματα, σχεδιασμένα για αρνητικές θερμοκρασίες. Η προπανοδιόλη είναι ιδανική για κάθε εξοπλισμό εναλλαγής θερμότητας, που κυμαίνεται από μονάδες ψύξης διαφορετικών δυνατοτήτων έως συστήματα θέρμανσης.

Ψυκτικό σύστημα ψύξης νερού: σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Περιεχόμενα

Το ψυκτικό συγκρότημα είναι μια βιομηχανική μονάδα για την ψύξη ή τη θέρμανση του νερού στην επιθυμητή θερμοκρασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται για ψύξη.

Με μια ευρεία έννοια, το ψυκτικό συγκρότημα είναι μια εγκατάσταση για τη διατήρηση ενός συγκεκριμένου κλίματος σε εσωτερικό χώρο ή μέσα σε ένα περίπλοκο βιομηχανικό μηχανισμό. Λόγω των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, τα ψυκτικά συγκροτήματα είναι πιο αποτελεσματικά για βιομηχανικά συστήματα ψύξης.

Πεδίο εφαρμογής

Ο κύριος τομέας εφαρμογής ψυκτικών συγκροτημάτων είναι η απομάκρυνση της πλεονάζουσας θερμότητας από τους βιομηχανικούς μηχανισμούς και τις μηχανές που θερμαίνονται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας. Το ψυκτικό συγκρότημα ψύχει τον εξοπλισμό απορροφώντας τη θερμική ενέργεια που παράγει. Ταυτόχρονα, μπορεί να θερμαίνει άλλο αντικείμενο, δίνοντάς του τη συσσωρευμένη θερμότητα. Στα εργοστάσια, όπου ορισμένες περιοχές χρειάζονται ψύξη και άλλες θερμαίνονται, τα ψυκτικά συγκροτήματα παρέχουν σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων πόρων.

Το ψυκτικό συγκρότημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ως βάση για ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου του κλίματος για τα διοικητικά (και οποιαδήποτε άλλα) κτίρια. Θα απαιτηθούν πρόσθετες μονάδες ψύξης αέρα, που ονομάζονται πηνία ανεμιστήρων. Λόγω του γεγονότος ότι το ψυκτικό συγκρότημα για ένα μόνο σύστημα ψύξης απαιτεί μόνο ένα, η έξοδος είναι ένα οικονομικότερο σύστημα από εκείνο που είναι χτισμένο σε ένα σύνολο ανεξάρτητης εργασίας που χωρίζεται.

Οι κύριες περιοχές στις οποίες χρησιμοποιούνται συστήματα ψύξης με ψύκτη είναι:

 • κεντρικά συστήματα κλιματισμού ·
 • βαριά μηχανική (συμπεριλαμβανομένων των εργαλειομηχανών και της αυτοκινητοβιομηχανίας) ·
 • βιομηχανία τροφίμων ·
 • χημική βιομηχανία ·
 • ψύξη ηλεκτρικών εγκαταστάσεων υψηλής έντασης (συμπεριλαμβανομένων των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής) ·
 • χώρους όπου λειτουργούν βιομηχανικά λέιζερ κ.ο.κ.

Βασικές αρχές δράσης

Τα περισσότερα ψυκτικά συγκροτήματα λειτουργούν με την ίδια αρχή με τα συστήματα κλιματισμού. Χρησιμοποιούν έναν κύκλο ψύξης συμπίεσης ατμών που βασίζεται στην κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου από τον συμπυκνωτή στον εξατμιστή μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας. Σε αυτή την περίπτωση, η ίδια η συσκευή ψύξης είναι δομικά παρόμοια με τη συσκευή του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος.

Μια ξεχωριστή κατηγορία συσκευών χρησιμοποιεί έναν κύκλο ψύξης απορρόφησης. Αυτή είναι μια πιο σύνθετη αρχή. Οι μονάδες ψύξης απορρόφησης χαρακτηρίζονται από υψηλή ισχύ αλλά σημαντικές διαστάσεις. Επιπλέον, είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν και να διατηρηθούν, επομένως βρίσκονται μόνο σε μεγάλους χώρους παραγωγής.

Το πλεονέκτημα των ψυκτών απορρόφησης είναι η ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας - λειτουργούν από μια εξωτερική πηγή θερμότητας. Αλλά αυτό το χαρακτηριστικό επιβάλλει επίσης σοβαρούς περιορισμούς στη σφαίρα εφαρμογής τους, επειδή για τη λειτουργία τέτοιων συσκευών απαιτείται απαραίτητα μια ισχυρή εξωτερική πηγή θερμότητας. Οι εργασίες για την ψύξη χωρίς αυτό, ως split σύστημα, δεν μπορούν.

Ως εκ τούτου, οι κύριες συσκευές που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ψύκτες συμπίεσης ατμών.

Η συσκευή ενός ψύκτη συμπίεσης ατμών

Ένα τέτοιο σύνολο είναι δομικά παρόμοιο με ένα συμβατικό κλιματιστικό. Εάν λειτουργεί στο freon, οι κύριοι κόμβοι του είναι:

 • Συμπιεστής.
 • Εξατμιστής.
 • Εναλλάκτης θερμότητας.
 • Συμπυκνωτής.

Ο συμπιεστής πιέζει, αυξάνοντας την πυκνότητα του ψυκτικού μέσου. Αυτό θερμαίνεται αυτόματα. Μετά από αυτό, το ψυκτικό διαπερνά διαδοχικά τον εναλλάκτη θερμότητας, τον συμπυκνωτή και τον εξατμιστή, αποδίδοντας θερμότητα στο ψυκτικό μέσο - αυτό μπορεί να είναι ο αέρας, το νερό και τα παρόμοια. Σε αυτή την περίπτωση, το φρέον ψύχεται και περνάει στην αέρια φάση. Εισέρχεται στον αυτοκινητόδρομο, όπου "παίρνει" περιττή θερμότητα από το εργαζόμενο υγρό, το οποίο, έχοντας κρυώσει, ψύχει επίσης την κύρια γραμμή μέσω της οποίας ρέει.

Στο ρόλο του οργανισμού εργασίας μπορεί να ενεργήσει:

 • αποσταγμένο νερό.
 • προπυλενογλυκόλη.
 • αιθυλενογλυκόλη.
 • αντιψυκτικό ή αντιψυκτικό.
 • διάφορες αλκοόλες και τα παρόμοια.

Χαρακτηριστικά ψυκτικών συγκροτημάτων σε διαφορετικούς ψύκτες

Ένας από τους πιο συνηθισμένους ψύκτες είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί κοινό νερό ως λειτουργικό υγρό (ψυκτική ουσία). Στον εναλλάκτη θερμότητας το νερό δίνει τη θερμότητά του στο ψυκτικό υγρό, ψύχεται σε θερμοκρασία +3. +5 μοίρες και στη συνέχεια κατευθύνεται κατά μήκος των εθνικών οδών σε όλους τους καταναλωτές.

Κύρια πλεονεκτήματα των ψυκτών νερού:

 • Ασφάλεια. Η ανακάλυψη της εθνικής οδού δεν απειλεί τη χημική μόλυνση της επικράτειας.
 • Χαμηλό κόστος ψυκτικού.
 • Ανανεώσιμες πηγές των πόρων της.

Αλλά έχουν τα μειονεκτήματά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το νερό δεν μπορεί να παράσχει την απαιτούμενη θερμοκρασία ψύξης. παγώνει ήδη στους 0 βαθμούς Κελσίου. Για τον ίδιο λόγο, οι σωλήνες ψύξης νερού δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε ανοικτές περιοχές, ειδικά σε περιοχές όπου η θερμοκρασία το χειμώνα πέφτει κάτω από το μηδέν.

Εάν απαιτείται η λειτουργία του ψυκτικού συγκροτήματος για ψύξη του αντικειμένου σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, τότε χρησιμοποιείται προπυλενογλυκόλη ή αιθυλενογλυκόλη αντί για νερό. Η πρώτη στην παραγωγή τροφίμων, η δεύτερη στην μη-τροφή, tk. η αιθυλενογλυκόλη είναι τοξική.

Αυτές οι ουσίες καταψύχονται σε θερμοκρασία περίπου -70 βαθμών. Εάν είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε το ψυκτικό υγρό στο σύστημα, δεν απαιτείται το ίδιο το ψυκτικό συγκρότημα, μπορεί να λειτουργήσει με οποιαδήποτε ουσία.

Θα χρειαστεί μόνο η θερμομόνωση των κύριων μονάδων που έρχονται σε επαφή με γλυκόλες - την πτερωτή της αντλίας, τα τοιχώματα των κύριων αγωγών κ.ο.κ.

Ψυκτήρας για ψύξη με νερό DN-190VUSIWF

Για να αγοράσετε ένα ψύκτη για την ψύξη του νερού DN-190VUSIWF Dantex εταιρείες πρέπει να ενημερώσετε την αξία του διαχειριστή, όπως ο εξοπλισμός για τον πελάτη είναι πάντα επιλέγεται ξεχωριστά για το έργο, ή τιμολόγηση για τους αντιπροσώπους μας.

Οφέλη από το DN-190VUSIWF

 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Εύκολη εγκατάσταση - μια μικρή περιοχή του χώρου εξυπηρέτησης
 • Εύκολη λειτουργία και λειτουργία
 • Όρια λειτουργίας μεγάλης θερμοκρασίας

Η φιλική προς το χρήστη διεπαφή διευκολύνει την αλλαγή των παραμέτρων και των τρόπων λειτουργίας, τη διάγνωση του ψυκτικού συγκροτήματος για την ψύξη του νερού, την παρακολούθηση της κατάστασης των στοιχείων και των εξαρτημάτων.

Πώς λειτουργεί το ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη με νερό και μια επισκόπηση των κατασκευαστών του

Όλοι γνωρίζουν ότι το ψυκτικό συγκρότημα αντιπροσωπεύει τον εαυτό του. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι για το τι είναι ένα ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού. Το ψυγείο, στην ουσία του, είναι το ίδιο κλιματιστικό, αλλά πολύ μεγαλύτερο, βιομηχανικό σε μέγεθος. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τις αρχές της λειτουργίας των ψυκτικών συγκροτημάτων, της ρύθμισής τους και των τύπων ψυκτών που υπάρχουν.

Τι είναι ένα ψυκτικό συγκρότημα και πώς λειτουργεί;

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του ψυκτικού συγκροτήματος για την ψύξη του νερού

Το ψυκτικό συγκρότημα είναι μια ειδική μονάδα ψύξης που χρησιμοποιείται για την ψύξη διαφόρων ειδών υγρών. Ο ψύκτης χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές παραγωγής, όπως:

 • μηχανική μηχανική ·
 • βιομηχανία αλκοόλης ·
 • ιατρική?
 • βιομηχανία τροφίμων.

Σημαντικό: Τα ψυκτικά συγκροτήματα χρησιμοποιούνται ευρέως στον κεντρικό κλιματισμό.

Στη συσκευή οποιουδήποτε ψυκτικού συγκροτήματος μπορείτε να βρείτε τρία βασικά εξαρτήματα:

Μια άλλη τροποποίηση της συσκευής είναι οι ψυκτικοί θάλαμοι με απομακρυσμένο συμπυκνωτή. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μορφής εξοπλισμού είναι η αυξημένη απόδοση το καλοκαίρι και η δυνατότητα σύνδεσης με μεγάλες δεξαμενές με υγρό.

Σημαντικό: Οι πυκνωτές αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι στη σκιά.

Ένα άλλο σημαντικό μέρος του ψυκτικού συγκροτήματος είναι ο εξατμιστής, ο οποίος είναι απολύτως ερμητικός υποδοχέας, μέσω του οποίου μεταφέρεται το ψυχρό υγρό. Μέσα σε αυτή τη δεξαμενή υπάρχει μια χάλκινη σπείρα που λειτουργεί ως βρόχος φρέον. Μέσα από τα τοιχώματα της έλικας, ανταλλάσσεται θερμότητα ανάμεσα στο ψυκτικό και το ψυκτικό.

Η αρχή της λειτουργίας της μονάδας έχει ως εξής: συμπιεστής συμπιέζει την εξάτμιση του ψυκτικού, η οποία προκαλεί αύξηση της πίεσης, και ως εκ τούτου η έναρξη της διαδικασίας συμπύκνωσης. Στη συνέχεια, το θερμαινόμενο υγρό μετακινείται στον συμπυκνωτή, ο οποίος με τη σειρά του θερμαίνεται προς τα έξω.

Μετά από αυτό, το ψυκτικό θα λάβει μια τελείως υγρή κατάσταση, μετακινείται στο γκάζι - μια ειδική συσκευή, που βρίσκεται πριν από τον εξατμιστή και είναι απαραίτητη για να μειώσει την πίεση. Έτσι, το θερμανθέν ψυκτικό μέσο, ​​που διέρχεται διαμέσου του εξατμιστή, τροποποιείται, μετατρέπεται σε ατμό και αφαιρεί την ενέργεια από το ψυκτικό μέσο, ​​ψύγοντας έτσι.

Κατασκευαστές βιομηχανικών ψυκτικών συγκροτημάτων

Τι είναι οι ρωσικές κατασκευές;

Μεταξύ όλων των τμημάτων της αγοράς κλιματισμού στη Ρωσία, η αγορά ψυκτικού εξοπλισμού αυξάνει το μερίδιό της το βραδύτερο. Σε ποσοστιαία βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να εκπροσωπείται ως 12-18%. Ωστόσο, αν δώσετε προσοχή στους οικονομικούς δείκτες, τότε ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι ελαφρώς υψηλότερος - περίπου 20-25%.

Οι πιο δημοφιλείς εγχώριες μάρκες ψυκτών είναι οι "Xyron-Holod" και "Vakteh-Holod". Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

Οι συσκευές της σειράς TDC κατασκευάζονται με τη μορφή ενός ζωγραφισμένου, μεταλλικού χωρικού πλαισίου στον οποίο τοποθετούνται μονάδες όπως:

 • ψυκτικοί συμπιεστές.
 • εναλλάκτες θερμότητας ·
 • Βαλβίδες ρύθμισης και διακοπής ψύξης.
 • ηλεκτρική κάρτα ελέγχου και αυτοματισμό ισχύος?
 • δέκτη (δεξαμενή για τη συλλογή και αποθήκευση φρεονίου).

Ο εσωτερικός όγκος ολόκληρης της εγκατάστασης καλύπτεται με διακοσμητικά πτυσσόμενα πλαίσια. Για να τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός, απαιτούνται ελάχιστες ενέργειες για τη σύνδεση της μονάδας με το δίκτυο και τον καταναλωτή κρύου νερού.

Ταυτόχρονα, τα ψυκτικά συγκροτήματα Vakteh-Holod αποτελούν σημαντικό μέρος όλων των υφιστάμενων βιομηχανικών συστημάτων ψύξης της σειράς VTX που κατασκευάζονται και παρέχονται από αυτήν την οργάνωση. Η εταιρεία προσφέρει την ευρύτερη γκάμα καθολικών ψυγείων, που κυμαίνονται από συσκευές χωρητικότητας 1 έως 860 kW.

Όπως δείχνει η πρακτική, οι ψυκτικοί πόροι της ξένης παραγωγής είναι πιο απαιτητικοί από τους συμπατριώτες μας. Παρακάτω θα δούμε τα πιο κοινά μοντέλα συσκευών.

Η εταιρεία "YORK Refrigeration" αναπτύσσει και παράγει ένα ευρύ φάσμα τυποποιημένων και συμπαγών συσκευών που λειτουργούν με αμμωνία. Αυτή η σειρά εξοπλισμού που χρησιμοποιεί πλήθος παλινδρομικών και κοχλιοφόρων συμπιεστών χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές για έμμεση ψύξη με τη χρήση δευτερογενούς ψυκτικού μέσου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αμμωνία χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες, δεδομένου ότι ο ανεφοδιασμός απαιτεί μικρή ποσότητα ψυκτικού μέσου, πράγμα που εγγυάται πλήρη ασφάλεια λειτουργίας.

Ο σχεδιασμός του πλημμυρισμένου τύπου που χρησιμοποιείται στους ψύκτες YORK εξασφαλίζει υψηλή απόδοση ακόμη και υπό συνθήκες μερικού φορτίου.

Η τυποποιημένη σειρά ψυκτικών συγκροτημάτων περιλαμβάνει περισσότερα από είκοσι μοντέλα, με χωρητικότητα από 90 έως 2700 kW για την ψύξη του νερού σε θερμοκρασία 6-12 μοίρες. Με ειδικές παραγγελίες, η εταιρεία παράγει ψύκτες ισχύος περίπου 8.000 kW.

Οι συμπαγείς συσκευές συναρμολογούνται σε ένα βασικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την εκκίνηση και τη χρήση του εξοπλισμού.

CARRIER

Η Carrier Corporation είναι καινοτόμος και πρωτοπόρος στην παραγωγή κλιματικού εξοπλισμού. Η εταιρεία προμηθεύει συσκευές απορρόφησης χωρητικότητας από 351 έως 4853 kW και συμπίεση ατμού, ισχύος από 5 έως 2500 kW.

Ανάλογα με τον τύπο του ψυκτικού μέσου, τα ψυκτικά συγκροτήματα χωρίζονται σε νερό, αιθυλενογλυκόλη και προπυλενογλυκόλη.

Το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο (HFC-407 ° C) είναι απόλυτα ασφαλές και δεν έχει επιβλαβείς επιδράσεις στη στιβάδα του όζοντος.

Ένας ειδικά σχεδιασμένος εξατμιστής με τη μορφή πλάκας εναλλάκτη θερμότητας καθιστά δυνατή τη μεγιστοποίηση των θερμοδυναμικών ιδιοτήτων του εξοπλισμού. Οι συσκευές έχουν προστατευτικό σύστημα του εναλλάκτη θερμότητας από κατάψυξη κατά την περίοδο κατά την οποία ο εξοπλισμός δεν λειτουργεί.

Οι ψύκτες τύπου "Carrier" προορίζονται για χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου και σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως και -10 βαθμούς επιτυγχάνεται χωρίς τη χρήση πρόσθετων συσκευών. Ο αλγόριθμος ελέγχου οργανώνει έλεγχο μικροεπεξεργαστών από τους ανεμιστήρες.

Ο σχεδιασμός των ηλεκτρικών συνδέσεων είναι πολύ απλοποιημένος και όλες οι τυποποιημένες συσκευές περιέχουν έναν κύριο αποσυνδέτη που παρέχει ισχύ.

Τα μεγάλα αποσπώμενα πλαίσια και οι αρθρωτές πόρτες των μονάδων ελέγχου παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα στοιχεία της συσκευής. Επιπλέον, ο σχεδιασμός παρέχει ένα σύστημα οπών, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις χωρίς να διακόψετε τη λειτουργία της συσκευής.

EUROCHILLER

Τα ψυκτικά συγκροτήματα EUROCHILLER είναι τεχνολογικά εξελιγμένα ψυκτικά συγκροτήματα συμπίεσης ατμών. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του εξοπλισμού είναι η αρχή μιας αντλίας θερμότητας - η θερμική ενέργεια που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία ενός ψυκτικού συγκροτήματος χρησιμοποιείται συχνά για τη θέρμανση βιομηχανικών χώρων. Ανάλογα με την τροποποίηση, η θερμότητα μπορεί να μεταφερθεί στο περιβάλλον αέρα ή νερού.

Μπορείτε να ταξινομήσετε τα ψυκτικά συγκροτήματα EUROCHILLER με:

 • ψυκτική ικανότητα ·
 • Σχεδίαση (μονοκόμματο ή με απομακρυσμένο συμπυκνωτή).
 • αρχή της λειτουργίας (φρέον, απορρόφηση, αμμωνία) ·
 • τύπος ψύξης (αέρα ή νερό) ·
 • διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών (πρόσθετες δεξαμενές και υδροσυλλέκτες, κιτ χειμώνα κ.λπ.).

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ψυκτικών συγκροτημάτων EUROCHILLER είναι:

 • αυτόματο τρόπο λειτουργίας;
 • η ευελιξία του συστήματος (η απόσταση μεταξύ του ψυχρού καταναλωτή και του ψυκτικού συγκροτήματος μπορεί να φτάσει αρκετές εκατοντάδες μέτρα).
 • οικονομικό πλεονέκτημα (με την κατάλληλη επιλογή του μοντέλου μειώνεται σημαντικά το κόστος λειτουργίας).
 • οικολογικό πλεονέκτημα (τα περισσότερα μοντέλα λειτουργούν με φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό μέσο).
 • ακουστικό πλεονέκτημα (λειτουργία χαμηλού θορύβου).
 • ασφάλεια χρήσης λόγω προσεκτικής μελέτης της δομής.

"ANGARA"

Η παραγωγή των ψυκτών "Angara" χειρίζεται η τουρκική εταιρεία "ERBAY".

Η πιο δημοφιλής σειρά ψύκτες "Angara" είναι η σειρά GRS. Οι συσκευές αυτής της σειράς είναι μονάδες ψύξης νερού που λειτουργούν με freon. Η ελάχιστη χωρητικότητα του εξοπλισμού είναι 4,5 kW, και το μέγιστο - σε επίπεδο 400 kW. Ανάλογα με τη διαμόρφωση, το ψυκτικό συγκρότημα μπορεί να εφοδιαστεί με σπειροειδές σφραγισμένο ή ημι-ερμητικό συμπιεστή εμβόλου. Ο συμπυκνωτής μπορεί είτε να ψύχεται με νερό είτε να ψύχεται με αέρα. Στην πρώτη περίπτωση, οι πυκνωτές είναι σωλήνες χαλκού του τύπου κελύφους και σωλήνα, και στους δεύτερους - χάλκινους σωλήνες με πτερύγια αλουμινίου.

«DAIKIN»

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία "Daikin" θεωρείται δικαιολογημένα ως ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς της αγοράς συστημάτων ψύξης.

Στο χαρτοφυλάκιο του κατασκευαστή, μπορείτε να βρείτε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο μηχανής ψύξης, συμπεριλαμβανομένων:

 • μονάδες ανεμιστήρων ανεμιστήρα.
 • εργονομικό με απομακρυσμένο συμπυκνωτή.
 • αξιόπιστη με ψύξη αέρα.
 • συμπαγής με ψύξη με νερό.

Τα ψύκτες υψηλής ισχύος τύπου "Daikin" είναι εξοπλισμένα με εξειδικευμένους κοχλιοφόρους συμπιεστές με μοναδική ρύθμιση φορτίου.

Η πιο πολυάριθμη ομάδα ψυγείων στο R134a είναι η αποδεδειγμένη σειρά EWAD-MBYNN. Η απόδοση των συσκευών αυτής της σειράς κυμαίνεται από 120 έως 600 kW και όλος ο εξοπλισμός είναι αξιόπιστος και λειτουργεί με χαμηλό θόρυβο.

Τα ψυκτικά συγκροτήματα μπορούν να εξοπλιστούν με:

 • υδρομορφώματα ·
 • βαλβίδες εξυπηρέτησης;
 • προστατευτικά πτερύγια συμπυκνωτή επικάλυψης
 • βελτιωμένη μόνωση θορύβου
 • συστήματα πλήρους ή μερικής ανάκτησης θερμότητας.

RHOSS

Οι ψύκτες της ευρωπαϊκής μάρκας "RHOSS" διαφέρουν από τους ανταγωνιστές τους με υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και μεγάλη διάρκεια ζωής. Όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από την εταιρεία ελέγχεται τακτικά και υπόκειται σε τεχνικό έλεγχο.

Εκτός από την υποχρεωτική πιστοποίηση, όλος ο εξοπλισμός που παράγεται από την RHOSS υποβάλλεται σε επιπρόσθετη επιθεώρηση που ονομάζεται EUROVEN, η οποία μας επιτρέπει να δηλώσουμε την υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα των μηχανών κλιματισμού.

TRANE

Τα ψυκτικά συγκροτήματα που παράγονται από το TRANE μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες:

 • με ψύξη με αέρα:
  • απόδοση από 19 έως 1500 kW.
  • πλήρη συμβατότητα με τα συστήματα Tracer Summit, σχεδιασμένα για τη διαχείριση του μηχανικού εξοπλισμού.
  • Τα μοντέλα RTAC και AquaStream2 υποστηρίζουν το σύστημα ελέγχου που είναι συμβατό με Lon.
  • τη διαθεσιμότητα διαφόρων μεγεθών μοντέλων RTAD και AquaStream2.
 • με ψύξη με νερό:
  • απόδοση από 51 έως 3800 kW.
  • πλήρη συμβατότητα με τα συστήματα Tracer Summit, σχεδιασμένα για τη διαχείριση του μηχανικού εξοπλισμού.
  • Τα μοντέλα RTHD υποστηρίζουν ανοικτά πρωτόκολλα και το πρωτόκολλο Lon CH. 530.

Περισσότερα από είκοσι χρόνια ψύκτες με χωρητικότητα 50 kW με βάση την «TRANE» συμπιεστές, ενώ στην παραγωγή πρόγραμμα περιλαμβάνει ελικοειδή, ελικοειδείς και φυγοκεντρικούς συμπιεστές. Η παραγωγή παλινδρομικών συμπιεστών από την TRANE σταμάτησε για να μειώσει τη στάθμη μάζας, μεγέθους και θορύβου των συστημάτων ψύξης.

«CLINT»

Πριν από λίγο καιρό η βιομηχανική ιταλική εκμετάλλευση Γ.Ι. Η Industrial HOLDING S.p.A άρχισε να απελευθερώνει νέες συσκευές Clint της σειράς MULTY POWER στην R410A, η οποία αναγνωρίστηκε ως η πλέον φιλική προς το περιβάλλον. Αυτή η γραμμή εξοπλισμού διαφέρει από τους προκατόχους της με αυξημένη ισχύ και ενεργειακή απόδοση. Για παράδειγμα, οι προηγούμενες γενιές του μοντέλου παράγονται σε freon R407C και έχουν χωρητικότητα από 190 έως 530 kW. Την ίδια στιγμή μια νέα σειρά συσκευών είναι διαφορετικές δυνατότητες ψύξης που κυμαίνονται 200 ​​έως 1050 kW, η οποία επιτρέπει τη χρήση του εξοπλισμού, ακόμη και στις μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με μια χωρητικότητα ψύξης μικρότερη από 80 τοις εκατό, η παράμετρος ενεργειακής απόδοσης είναι υψηλότερη από 3,1, πράγμα που σημαίνει ότι η μονάδα πηγαίνει στην τάξη εξοικονόμησης ενέργειας Α, πράγμα που σημαίνει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος για τον πελάτη του εξοπλισμού. Η χρήση ηλεκτρονικών βαλβίδων επέκτασης σε συσκευές με δώδεκα συμπιεστές (χωρητικότητα από 170 έως 1051 kW) και η λογική του ελέγχου τους με το πραγματικό θερμικό φορτίο βελτιώνει σημαντικά τις τεχνικές παραμέτρους του εξοπλισμού.

Προειδοποίηση: Λόγω του βέλτιστου λόγου του κόστους των ψυκτικών συγκροτημάτων και της ψυκτικής τους ικανότητας, η σειρά MULTY POWER του R407C έγινε ηγέτης πωλήσεων.

Χάρη στην εξειδικευμένη σειρά CHAC 726-36012, χωρισμένη σε 17 τυποποιημένα μεγέθη, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την απαιτούμενη μονάδα όσο το δυνατόν ακριβέστερα για τις καθορισμένες παραμέτρους. Αυτές οι συσκευές ενσωματώνουν όλα τα θετικά επιτεύγματα σχεδιασμού της σειράς που κυκλοφόρησε προηγουμένως, όπως:

 • υψηλής απόδοσης πλακοειδείς εναλλάκτες θερμότητας.
 • δύο ψυκτικά κυκλώματα με 3-6 συμπιεστές scroll που περιλαμβάνονται στο παράλληλο.
 • ενσωματωμένες μονάδες υδρογόνου.
 • χαμηλά ρεύματα εκκίνησης.
 • ένα μεγάλο αριθμό σταδίων ελέγχου.

Η χρήση συμπιεστών scroll εξασφαλίζει υψηλή αξιοπιστία της συσκευής και ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι διακοπής της λειτουργίας της μονάδας, καθώς μπορεί να λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό συμπιεστών.

Ψυγείο «DANTEX»

Η ευρωπαϊκή εταιρεία "Dantex" παράγει ψύκτες εξοπλισμένους με λειτουργία ψύξης, καθώς και μοντέλα με αντλία θερμότητας.

Ο κύριος στόχος αυτής της επιχείρησης είναι η παραγωγή εξοπλισμού υψηλής απόδοσης:

 • με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.
 • αερόψυκτος συμπυκνωτής.
 • υδρόψυκτος συμπυκνωτής.
 • χωρίς πυκνωτές.

Όλες οι ψύκτες νερού που κατασκευάζονται στην Ευρωπαϊκή εργοστάσιο, εξοπλισμένο με ένα μικροεπεξεργαστή που βασίζεται σύστημα «Carel» αυτοματοποιημένο έλεγχο, στον έλεγχο της διαδικασίας της ψύξης ή θέρμανσης του νερού στο υδραυλικό κύκλωμα στη μονάδα. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει την αντοχή και την αξιοπιστία των πιο σημαντικών εξαρτημάτων του κυκλώματος ψύξης - εναλλάκτες θερμότητας, συμπιεστή και ανεμιστήρες.

«ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ»

Τα ψυκτικά συγκροτήματα που παράγονται από το General Climate είναι σχεδιασμένα για εσωτερική εγκατάσταση. Το πλαίσιο και η βάση της μονάδας είναι κατασκευασμένα από χοντρά φύλλα από γαλβανισμένο χάλυβα, τα οποία είναι στερεωμένα μεταξύ τους με κοχλίες από ανοξείδωτο χάλυβα. Για την προστασία της συσκευής από τη διάβρωση, ολόκληρο το σώμα από γαλβανισμένο χάλυβα καλύπτεται με λευκό σμάλτο. Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με ημι-ερμητικούς κοχλιοφόρους συμπιεστές "Refcomp", καθώς και έναν εξατμιστή και έναν συμπυκνωτή τύπου πλάκας.

Όχι πολύ καιρό πριν, η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα σειρά ψυκτών «EuroWell» σειρά, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από δώδεκα είδη των ατμών συσκευές συμπίεσης που κυμαίνονται από 5 έως 1.600 kW, συμπεριλαμβανομένων των ψύκτες νερού και την ψύξη του αέρα, χωρίς πυκνωτή σε όλα, και τη συσκευή της αρθρωτό σχεδιασμό και ψύκτες με απομακρυσμένο εξατμιστή.

MCQUAY
Οι ψύκτες της εταιρείας "McQuay" καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος επιδόσεων - από πολλές μονάδες έως αρκετές χιλιάδες κιλοβάτ. Ταυτόχρονα διαφέρουν ως προς:

 • τύπος συμπιεστών που χρησιμοποιούνται (σπειροειδής, έμβολο, φυγόκεντρος, βίδα).
 • τύπος ψύξης με συμπυκνωτή (νερό, αέρας).
 • Σχεδίαση (με αντλία θερμότητας, απομακρυσμένο συμπυκνωτή, εναλλάκτη θερμότητας αποκατάστασης).

Μέχρι σήμερα, «McQuay» είναι η μόνη εταιρία που προμηθεύει ψύκτες με πέντε ακουστικές εκδοχές των παραστάσεων, που κυμαίνονται από standard έως lownoise που σας επιτρέπει να τα εγκαταστήσετε σε αντικείμενα που έχουν μια σειρά από αυστηρές απαιτήσεις για το επίπεδο του θορύβου χρησιμοποιείται η τεχνική.

Για ειδικές κλιματικές συνθήκες, η εταιρεία έχει αναπτύξει τροποποιήσεις με αυξημένη αντοχή στη διάβρωση, καθώς και αντίσταση σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες.

«CW 5000»

Ο κατασκευαστής ψυκτικών συγκροτημάτων "CW 5000" είναι η κινεζική εταιρεία SA.

Οι παραγόμενες μονάδες χρησιμοποιούνται για την ψύξη των σωλήνων λέιζερ CO2, των πηγών λέιζερ ινών, των υδρόψυκτων ατράκτων, του ιατρικού εξοπλισμού και άλλων. Για το σκοπό αυτό, η συσκευή χρησιμοποιεί νερό, η θερμοκρασία του οποίου διατηρεί το ψυκτικό συγκρότημα στο πλαίσιο που ορίζει ο χρήστης με φρέον. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πιο απλά μοντέλα που ψύχουν το νερό σε αυτόνομο τρόπο με τη βοήθεια των ανεμιστήρων.

BLUEBOX

Με τα χρόνια, η BlueBox υπήρξε υπεύθυνος κατασκευαστής και αξιόπιστος συνεργάτης. Στη χώρα μας, τα ψυγεία που παράγει η εταιρία αυτή παραδίδονται σε αρκετά μεγάλη κλίμακα.

Τα πιο δημοφιλή ψύκτες τροποποιήσεις βάσης μονομπλόκ κατασκευαστεί «BlueBox», είναι συσκευές με έναν αερόψυκτο συμπυκνωτή, που προορίζονται για εγκατάσταση σε εξωτερικούς χώρους - στο δρόμο, μια επίπεδη μπαλκόνι στέγη. Σε αυτό το τμήμα, τα αδρανή αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες σειρές:

 • "Πάγωμα" (από 5 έως 15 kW).
 • "Alfa (από 4,6 έως 49,8 kW);
 • "Zeta" (από 40 έως 160 kW).
 • "Kappa" (από 150 έως 260 kW).
 • «Kappa V2001» (από 155 έως 540 kW).

Ταυτόχρονα, οι συσκευές μονομπλόκ με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες είναι συνήθως τοποθετημένες σε εσωτερικούς χώρους και συνδέονται με το περιβάλλον μέσω αγωγών αέρα. Οι πιο δημοφιλείς σειρές σε αυτό το τμήμα είναι:

 • "Beta / HE" (από 40 έως 160 kW).
 • "Beta / SE" (από 144 έως 260 kW).

Στο τμήμα των μονάδων με υδρόψυκτο συμπυκνωτή, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε τη σειρά:

 • "Sigma" (από 45 έως 145 kW).
 • "Ωμέγα" (από 135 έως 760 kW).
 • "Omega V" (από 130 έως 730 kW).

Ποικιλία ψύκτες μονομπλόκ συμπληρωμένο με απομακρυσμένες συσκευές πυκνωτές - π.χ., MU / LC (4,5 - 37,6 kW) και η μονάδα συμπύκνωσης «Alfa» σειράς (5,6 έως 64,5 kW) που προορίζονται για εργάζονται με τις μονάδες τροφοδοσίας, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με εναλλάκτες θερμότητας για άμεση ψύξη της ροής αέρα.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των ψυκτών με πολλούς συμπιεστές είναι η ανεξαρτησία όλων των κυκλωμάτων ψύξης. Με άλλα λόγια, η αποτυχία ενός από τα στοιχεία δεν επηρεάζει τη λειτουργία των άλλων.

Ανάλογα με την τροποποίηση της συσκευής, χρησιμοποιούνται freon R22, R134A ή R407C.

Τύποι ψυκτικών συγκροτημάτων

Αερόψυκτος συμπυκνωτής

Ανάλογα με τον τύπο πυκνωτών που χρησιμοποιούνται, οι ειδικοί διακρίνουν μεταξύ μοντέλων αέρα και νερού.

Οι συσκευές αέρα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ανάλογα με την απόδοσή τους (με αξονικούς και φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες).

Ψυκτικοί θάλαμοι με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες εγκαθίστανται σε εσωτερικούς χώρους και η εισαγωγή αέρα και η εκτόξευση πραγματοποιούνται μέσω αγωγών. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των ψυκτών είναι η δυνατότητα ετήσιας παραλαβής ψυχρού αέρα ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Με ψύξη με νερό

Ταυτόχρονα, ψύκτες τύπου νερού εγκαθίστανται μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Για να ψυχθεί ο συμπυκνωτής τέτοιων συσκευών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο το ενδιάμεσο όσο και το τροφοδοτικό (από φυσικά δεξαμενές) ψυκτικό.

Το ψυκτικό υγρό ψύχει το ψυκτικό σύστημα κυκλοφορίας, αλλά στους ψυκτικούς θαλάμους νερού υπάρχει και ένας άλλος τρόπος ψύξης - με τη μεταφορά θερμότητας στον εξωτερικό αέρα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται ελεύθερη ψύξη (freecooling), καθώς σας επιτρέπει να κρυώνετε καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Με δωρεάν ψύξη

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι εμπειρογνώμονες ψυχρότητας καλούν το σύστημα πρόσθετης ελεύθερης ψύξης. Το σύστημα αρχίζει να λειτουργεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + 15 μοίρες και ρυθμίζει τη δική του εργασία σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας.

Ψύκτες με δωρεάν-ψύξη είναι σκόπιμο να εγκαταστήσει σε τοποθεσίες όπου η ανάγκη για νερό ψύχεται όλο το χρόνο, και επίσης είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το εξωτερικό αέρα που έχει μία χαμηλότερη θερμοκρασία σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα του έτους.

Απορρόφηση

Σύμφωνα με τον κύκλο ψύξης, τα ψυκτικά συγκροτήματα ταξινομούνται για απορρόφηση και συμπίεση ατμών.

Σε συσκευές τύπου απορρόφησης, το αποσταγμένο νερό χρησιμοποιείται ως ψυκτικό μέσο. Η κύρια πηγή ενέργειας αυτών των ψυκτών είναι ο υπερθερμασμένος ατμός ή το ζεστό νερό.

Ο σχεδιασμός ψυκτών απορρόφησης συνεπάγεται την παρουσία των ακόλουθων στοιχείων:

 • απορροφητής με βρωμιούχο λίθιο και ψυκτικό μέσο (διαλύματα εργασίας).
 • τον εξατμιστή.
 • γεννήτρια?
 • πυκνωτή.

Συμπίεση ατμού

Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των συμπιεστή ψύξης με βάση τον κύκλο ψύξης, η οποία πραγματοποιείται μέσω της συνεχούς κυκλοφορούν, συμπύκνωση και το βραστό ψυκτικό στο κλειστό σύστημα. Τα στοιχεία αυτού του συστήματος είναι παραδοσιακά:

 • συμπιεστής.
 • ρυθμιστής ροής.
 • πυκνωτής.
 • εξατμιστή.

Ενώ ο συμπιεστής αυξάνει την πίεση του ψυκτικού μέσου, ο συμπυκνωτής τον ψύχει, κάνοντας έτσι τον ζεστό ατμό να μετατρέπεται σε υγρό.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε σωστά το σωστό μέγεθος του συμπυκνωτή, έτσι ώστε το αέριο να μπορεί να συμπυκνώνεται εντελώς μέσα σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η έξοδος θα παράγει ένα υγρό με μια θερμοκρασία χαμηλότερη από ό, τι ήταν στον συμπυκνωτή.

Στη συνέχεια, το μίγμα υγρού και ατμού κινείται σε έναν εξατμιστήρα, όπου το υγρό βράζει και στέλνει εξατμιστή δική θερμότητας, και πάλι να μετατραπεί σε ατμό, κλείνοντας έτσι τον κύκλο λειτουργίας.

Εγκατάσταση ψύκτρων στην οροφή: οδηγίες + βίντεο

Ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση ψυκτών είναι, κατά κανόνα, η ακόλουθη ακολουθία ενεργειών:

 • εγκατάσταση της συσκευής στο πλαίσιο για ομοιόμορφη κατανομή του βάρους του εξοπλισμού.
 • Απομόνωση των κραδασμών που προκύπτουν κατά τη λειτουργία της συσκευής.
 • εγκατάσταση του υδραυλικού κυκλώματος.
 • γεμίζοντας το σύστημα με ψυκτικό μέσο.
 • σύνδεση του ψυκτικού συγκροτήματος με το δίκτυο, τοποθέτηση ηλεκτρικής καλωδίωσης,
 • έναρξη του εξοπλισμού, ρύθμιση των τρόπων λειτουργίας του συστήματος.

Για την εγκατάσταση στην οροφή είναι κατάλληλες συσκευές εξοπλισμένες με αερόψυκτους συμπυκνωτές και αξονικούς ανεμιστήρες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το βάρος της συσκευής σε σχέση με τις δομικές παραμέτρους του κτιρίου κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού στην οροφή του κτιρίου. Με άλλα λόγια, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η αντοχή της δομής στην οποία πρέπει να εγκατασταθεί το ψυκτικό συγκρότημα.

Βίντεο για την εγκατάσταση του ψυκτικού συγκροτήματος στην οροφή:

Στοιχεία του ψυκτικού συγκροτήματος

Υδρομαγνήτης

Η υδραυλική μονάδα ονομάζεται σταθμός άντλησης, ο οποίος είναι απαραίτητος για την κυκλοφορία του νερού σε όλο το σύστημα ψύξης πολλαπλών μέτρων.

Για να εξασφαλιστεί ότι το νερό φτάνει από το ψυγείο στον τελικό χρήστη, απαιτείται μια ισχυρή αντλία κυκλοφορίας, η οποία θα μεταφέρει χιλιάδες λίτρα νερού μέσω των σωλήνων. Επιπλέον, η υδραυλική μονάδα περιλαμβάνει επίσης μια δεξαμενή συσσώρευσης, η οποία χρησιμεύει ως δεξαμενή για παγωμένο νερό. Με την παρουσία της, η συσκευή λειτουργεί πολύ πιο σταθερή και λιγότερο χρονοβόρα. Δεδομένου ότι το νερό αλλάζει τον όγκο του όταν αλλάζει η θερμοκρασία, το σύστημα διαθέτει ένα δοχείο διαστολής που είναι χτισμένο απευθείας στο κύκλωμα νερού. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το σύστημα δεν θα σπάσει όταν η θερμοκρασία του κυκλοφορούντος νερού αυξηθεί - όσο αυξάνεται ο όγκος του νερού, η δεξαμενή διαστολής γεμίζει.

Γλυκόλη

Η μεταφορά θερμότητας αέρα από το ψυγμένο δωμάτιο στο ψυκτικό μέσο πραγματοποιείται σε βάρος των ψυκτικών μέσων (ψυκτικών μέσων), τα οποία μπορεί να είναι:

 • νερό ·
 • υδατικό διάλυμα.
 • υγρό με χαμηλό σημείο πήξης.

Τα πιο συνηθισμένα ψυκτικά είναι διαλύματα πολυϋδρικών αλκοολών, όπως αιθυλενογλυκόλη, προπυλενογλυκόλη και γλυκερίνη.

Η γλυκόλη είναι ένα άχρωμο γλυκό και πολύ παχύρρευστο υγρό με σημείο πήξης κάτω από -50 μοίρες. Δύο κύριοι τύποι γλυκόλης: προπυλενογλυκόλης (μη-τοξικά και χρησιμοποιείται ακόμη και σε χώρους παρασκευής τροφίμων) και αιθυλενογλυκόλη (τοξικό, χρησιμοποιείται όταν διέρρευσε καμία ζημιά σε ανθρώπους, ζώα ή τα προϊόντα τροφίμων, πολύ φθηνότερη από προπυλενογλυκόλη).

Εναλλάκτης θερμότητας

Ο εναλλάκτης θερμότητας (εξατμιστής) είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας στον οποίο το ψυκτικό υγρό βράζει και έτσι ψύχει το φορέα θερμότητας.

Πιο συχνά ως εξατμιστής, χρησιμοποιείται ένας εναλλάκτης θερμότητας που έχει συγκολληθεί με πλάκες, ο οποίος διαφέρει ως προς την απόδοση από την άποψη της μεταφοράς θερμότητας και της συμπαγούς σε σύγκριση με άλλες συσκευές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και άλλα σχέδια: ομοαξονικά ή με κέλυφος και σωλήνα.

Συμπιεστής

Ο συμπιεστής είναι η κύρια μονάδα του ψυκτικού συγκροτήματος, που έχει σχεδιαστεί για να συμπιέζει το Freon στην απαιτούμενη υψηλή πίεση και στη συνέχεια να το τροφοδοτεί στη σωλήνωση.

Οι κύριοι τύποι συμπιεστών είναι τρεις:

Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος των συμπιεστών διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην τιμολόγηση των ψυκτικών συγκροτημάτων.

Συντήρηση και επισκευή

Τα έργα επισκευής και πρόληψης εκτελούνται από οργανισμούς όπως:

 • Υπηρεσία οικολογικού κλίματος LLC:
  • site: http://ecoclimat-service.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, δρόμος Pokrovka, σπίτι 1/13/6, κτίριο 2, γραφείο 35;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 409-49-81.
 • LLC "Κέντρο εξυπηρέτησης AP":
  • site: http://ap-serv.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Vyatskaya, σπίτι 27, κτίριο 7;
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 710-88-16.
 • Όμιλος εταιρειών Ekolayf:
  • site: https://vnt24.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Podnemnaya, σπίτι 14, κτίριο 37?
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 108-07-93.

Κόστος

Το κόστος των ψυκτών για την ψύξη του νερού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ιδίως όσον αφορά το σκοπό, την απόδοση και τη διαθεσιμότητα πρόσθετου εξοπλισμού. Πρακτική δείχνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ψύκτες στη Ρωσία για αρκετές χιλιάδες, και για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τελικό κόστος της απαραίτητης συσκευής πρέπει να καθοριστεί με τον συγκεκριμένο προμηθευτή / πωλητή του προϊόντος.

Πού να αγοράσετε ένα ψυκτικό συγκρότημα για ψύξη νερού;

Στη Μόσχα

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ψυκτικό συγκρότημα ψύξης στη Μόσχα στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • LLC "Rutektor":
  • site: https://rutector.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 1η διαδρομή Veshnyakovsky, 1c11;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 100-00-69.
 • OOO Promventholod:
  • site: https://www.promventholod.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, λάτρεις των οδικών αρτηριών, 56, κτίριο 32?
  • τηλέφωνο: + 7 (495) 369-94-74.
 • OOO BERMINA GROUP:
  • site: http://klimat-prodazha.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Aviamotornaya street, σπίτι 50, κτίριο 2, αίθουσα XIV, αίθουσα 56?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 374-85-45.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, η πώληση ψυκτικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν σε εταιρείες όπως:

 • LLC "Century of High Technologies":
  • τοποθεσία: http://chillvent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Kantemirovskaya, σπίτι 12;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 500-16-79.
 • OOO Peter Holod:
  • τοποθεσία: http://piterholod.ru;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Voroshilov st, σπίτι 2?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 250-38-32.
 • VentProject LLC:
  • site: https://ventproject.com;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Matrosa Zheleznyak, 57, γράμμα Α, αίθουσα 7-Η ·
  • τηλέφωνο: +7 (812) 335-49-52.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ρευστό ψύξης χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές οικιακές και τεχνικές διαδικασίες, αλλά να φέρει το υγρό δεν χρειάζεται να κατέχουν ένα τεχνολογικά απαιτούμενη θερμοκρασία μέσω ψυκτών. Σωστά επέλεξε και εγκατέστησε τον εξοπλισμό όχι μόνο θα λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά επίσης να βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν σημαντικά την πιθανότητα αποτυχίας στην παραγωγή και την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και θα σώσει σε αυτή τη σοβαρή χρηματικό ποσό.

Προσφέρουμε να αγοράσετε ψύκτες για ψύξη νερού σε τιμή από τον κατασκευαστή

Αερόψυκτος συμπυκνωτής

C με ψυχρό συμπυκνωτή

Με απομακρυσμένο συμπυκνωτή

Με δωρεάν ψύξη

Αμμωνία

Απορρόφηση

Είμαστε επίσημοι εκπρόσωποι των φυτών

Η πώληση ψυκτών σε ολόκληρη τη Ρωσία σε ευνοϊκές τιμές με όλο το συγκρότημα συναφών υπηρεσιών είναι η κύρια κατεύθυνση της εταιρείας μας. Είμαστε επίσημοι εκπρόσωποι των εργοστασίων και εργαζόμαστε άμεσα με εργοστάσια στην Ευρώπη (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία), Τουρκία, Κίνα και Ρωσία, καθώς και με τις αντιπροσωπείες αυτών των μονάδων παραγωγής. Χάρη σε αυτό έχετε τις χαμηλότερες τιμές για ψυκτικές μηχανές. Αν χρειάζεστε μια πολύ συγκεκριμένη μονάδα, τότε θα την παράγουμε στο εργοστάσιο παραγωγής μας στην περιοχή της Μόσχας.

Αν χρειάζεστε μια αυστηρά συγκεκριμένη μάρκα εξοπλισμού που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα συνεργατών μας, τότε θα συμφωνήσουμε με το εργοστάσιο για την άμεση παράδοσή του και θα έχετε πάντα μια πλήρως ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημά σας.

Απλά θέλω να σας ενημερώσω ότι αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε το νερό ψύξης για τις ανάγκες της παραγωγής, της τεχνολογίας, διαδικασία, μηχανήματα ψύξης ή δοχεία, συνιστάται να αποκτήσει ευρωπαϊκή παραγωγή λόγω της μεγαλύτερης αξιοπιστίας, και όχι από τα κινεζικά ή ρωσικά.

Ψυγεία διαθέσιμα στη Μόσχα

Η εταιρεία μας διατηρεί πάντα ένα μεγάλο απόθεμα των ψυγείων των διαφορετικών ικανοτήτων διαθέσιμο στην αποθήκη μας στη Μόσχα - την ελάχιστη χωρητικότητα (5 kW) σε υψηλής ισχύος (500-800 kW έως 1 MW). Κάτω από την αποθήκη μεταφέρουμε κυρίως αερόψυκτες μονάδες. Πριν από την πληρωμή, μπορείτε πάντα να τα κοιτάξετε στην αποθήκη, βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά έτσι. Προς το παρόν, υπάρχουν οι ακόλουθες δυνατότητες νέων κλιματιστικών μηχανών του συμπυκνωτή στην ομάδα ανά χώρα προς τον κατασκευαστή:

 • Ισχύς 290 kW, τιμή: κατόπιν αιτήματος - 1 τεμ.
 • Ισχύς 240 kW, τιμή: κατόπιν αιτήματος - 1 τεμ.
 • Ισχύς 130 kW, τιμή: κατόπιν αιτήματος - 1 τεμ.
.
 • Ισχύς 296 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 2 τεμ.
 • Ισχύς 250 kW, τιμή: κατόπιν αιτήματος - 1 τεμ.
 • Ισχύς 185 kW, τιμή: κατόπιν αιτήματος - 1 τεμ.
 • Ισχύς 130 kW, τιμή: κατόπιν αιτήματος - 1 τεμ.
 • Ισχύς 65 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 1 τεμ.
 • Ισχύς 65 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 1 τεμ.
 • Ισχύς 65 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 1 τεμ.
 • Ισχύς 45 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 1 τεμ.
 • Ισχύς 35 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 2 τεμ.
 • Ισχύς 30 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 4 τεμ.
 • Ισχύς 25 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 1 τεμ.
 • Ισχύς 22 kW, τιμή: κατόπιν παραγγελίας - 1 τεμ.
 • Ισχύς 20 kW, τιμή: κατόπιν αιτήματος - 1 τεμ.
 • Ισχύς 16 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 1 τεμ.
 • Ισχύς 14 kW, τιμή: κατόπιν αιτήματος - 1 τεμ.
 • Ισχύς 12 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 4 τεμ.
 • Ισχύς 10 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 2 τεμ.
 • Ισχύς 7 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 5 τεμ.
 • Ισχύς 5 kW, τιμή: κατόπιν αιτήσεως - 4 τεμ.

Ψυγεία χρησιμοποιούνται, σε απόθεμα

Τώρα είμαστε στην αποθήκη και χρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Πριν αγοράσετε τους ειδικούς μας, ελέγξτε προσεκτικά τις επιδόσεις τους στο ψυγείο. Είμαστε σίγουροι για τον εξοπλισμό μας και σας παρέχουμε εγγύηση 1 έτους. Ως εκ τούτου, μπορείτε εύκολα να αγοράσετε μια αγορά από εμάς. Θα παράσχουμε κάθε υποστήριξη για την εκτόξευση και την εγκατάστασή τους. Τα ακόλουθα μοντέλα διατίθενται προς πώληση:

 • 34 kW (μόνο κρύο) McQuay MAC120C FXAD - 1 τεμ. - 440 000 τρίψιμο
 • 40 kW (μόνο κρύο) McQuay MAC150C FXAD - 2 τεμ. 490 000 τρίψτε
 • 58 kW (μόνο για ψύξη) Thermocold DOMINO 60 ST (Ιταλία) - 1 τεμ. - 560 000 ρούβλια.
Αν σκεφτείτε τον εαυτό σας "αν θα πουλήσω το ψυκτικό συγκρότημα", τότε τηλεφωνήστε αμέσως στο +7 (495) 204-30-01. Αν το μηχάνημα είναι σε κατάσταση λειτουργίας, τότε θα συζητήσουμε μαζί σας τους όρους απόκτησης.

Οι πελάτες μας από τη Μόσχα και όλη τη Ρωσία

Τα αντικείμενα μας

Από το 2004, έχουν υλοποιηθεί αντικείμενα διαφόρων επιπέδων πολυπλοκότητας με τη χρήση ψυκτικών μηχανημάτων, ψυκτικών συγκροτημάτων, ξηραντηρίων, πύργων ψύξης και άλλου εξοπλισμού εναλλαγής θερμότητας. Εδώ είναι μερικά από τα αντικείμενα μας στην ομαδοποίηση από τη βιομηχανία

Εγκαταστήστε τον ψύκτη

Ψυκτική μηχανή με ψύξη με νερό Ψύκτης 1,5 MW (2pcs).

Εγκατεστημένα ψυκτικά συγκροτήματα Ψυγείο στο αντικείμενο 13500 m2

Ψυκτικοί θάλαμοι με συμπιεστές με μετατροπέα κοχλία - 1 MW - 2 τεμ.

Ψυκτικό συγκρότημα με ψυχρό συμπυκνωτή - 240 kW - 1 τεμ.

Αποκλειστικό βίντεο από τον ιστότοπο

Επιστολές συστάσεως

Εφαρμογές

Βιομηχανία τροφίμων

Κατοικία, γραφείο και βιομηχανικά κτίρια

Βαριά βιομηχανία

Αθλητισμός και χώρος αναψυχής

Πολυγραφία

Χημική βιομηχανία

Επεξεργασία πολυμερών

Ιατρική

Για τα μανιτάρια

Για το εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής

Για το κρέας

Για να κρυώσει το κρασί

Για την ψύξη της kvass

Για την ψύξη του γάλακτος

Για ψυκτικά ποτά (χυμούς, νερό, σόδα)

Για να κρυώσει η μπύρα

για την παραγωγή κονιάκ

Για την παραγωγή αρτοποιίας

Κατά την επεξεργασία γαλακτοκομικών προϊόντων (βούτυρο, παγωτό, κρέμα γάλακτος)

Για την προετοιμασία

Καλέστε μας τώρα: 8 (495) 204-30-01 ή 8 (800) 775-42-13

Θα σας απαντήσουμε εντός 15 λεπτών

Υπηρεσίες: επισκευή, εγκατάσταση και συντήρηση

Παρέχουμε τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • Η επιλογή των ειδικευμένων ειδικών στον ψυκτήρα θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον εξοπλισμό ψύξης αυστηρά σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις σας λαμβάνοντας υπόψη τον προϋπολογισμό σας. Εάν είναι απαραίτητο, θα σχεδιάσουμε το σύστημα ψύξης και επίσης θα εκπονήσουμε μια μελέτη σκοπιμότητας με την περίοδο αποπληρωμής των ψυκτικών μονάδων.
 • Εγκατάσταση και επίβλεψη - θα βοηθήσουμε στην εγκατάσταση και εγκατάσταση ψύκτες νερού. Θα συναντηθούμε τόσο στη Μόσχα όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Ρωσίας και του Καζακστάν.
 • Συντήρηση των ψυκτικών συγκροτημάτων - θα πραγματοποιήσουμε συντήρηση και συντήρηση των ψυκτικών μηχανημάτων, θα τους εκπαιδεύσουμε στην ορθή λειτουργία τους.
 • Επισκευή ψυκτικών συγκροτημάτων - από τις δυνάμεις των ειδικών μας θα επιδιορθώσουμε οποιαδήποτε πολυπλοκότητα ψυκτικών μονάδων.
 • Θέση σε λειτουργία - θα πραγματοποιήσουμε την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του συστήματος ψύξης στο σύστημα ψυκτικού σας συστήματος, έχοντας προεγκαταστήσει το μηχάνημα.
 • Ανεφοδιασμός - γεμίστε τα ανταλλακτικά με φρέον, γεμίστε με ψυκτικό μέσο (μείγμα νερού ή γλυκόλης - αιθυλενογλυκόλη ή προπυλενογλυκόλη).
 • Διατήρηση και την απολίπανση - κάνουν προετοιμασίες πριν και μετά τη χειμερινή περίοδο (αποστράγγιση του νερού από το κύκλωμα) για την πρόληψη της ρήξης των σωλήνων και εναλλακτών θερμότητας κατά τη διάρκεια της διαστολής του νερού κατά την κατάψυξη?
 • Διάγνωση - διαγνώστε τους ψύκτες νερού.
 • Αντικατάσταση - θα διασφαλίσουμε τη χρήση της μονάδας όταν αντικατασταθεί και την παράδοση μιας νέας μηχανής.
 • Ανταλλακτικά - στην αποθήκη έχουμε κατάλογο ανταλλακτικών (ανταλλακτικών), συμπεριλαμβανομένων των συμπιεστών.

Τιμοκατάλογος για εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή

 • Ειδικός αναχώρησης: από 2000 ρούβλια.
 • Διαγνωστικά: από 6 000 τρίχες.
 • Διάγνωση κοχλιοφόρου συμπιεστή: από 30000 τρίψιμο.
 • Διάγνωση του συμπιεστή κύλισης: από 15000 τρίψιμο.
 • Διαγνωστικά του συμπιεστή εμβόλων: από 7000 τρίχες.
 • Διάγνωση φυγοκεντρικού συμπιεστή: από 35000 τρίβει.
 • Κλείσιμο ενός κυκλώματος του ψυκτικού συγκροτήματος με άζωτο - από 7000 τρίψιμο.
 • Μονάδα συντήρησης του ψυκτικού συγκροτήματος (συντήρηση): από 12000 τρίβες.
 • Ενιαία συντήρηση του υδροσωματιδίου (εάν είναι απομακρυσμένη): από 7000 τρίβες.
 • Αντικατάσταση φίλτρων: από 5000 τρίβει.
 • Διατήρηση πριν από το χειμώνα: από 8000 rub.
 • Επαναρύθμιση μετά το χειμώνα: από 11000 τρίβει.
 • Σύστημα πλήρωσης με ψυκτικό: από 10000 τρίβετε.
 • Πλύσιμο της ανταλλαγής θερμότητας: από 13000 τρίψιμο.
 • Ένταση συστήματος έκπλυσης: από 10000 τρίψιμο
 • Απόρριψη ψυκτικού: από 10 000 τρίχες.
 • Αναβοσβήνει ελεγκτής: από 15.000 ρούβλια.
 • Επισκευή με αντικατάσταση της βαλβίδας ρύθμισης): από 16000 τρίβες.
 • Επισκευή με αλλαγή του εξατμιστή: από 25000 τρίψιμο.
 • Επισκευή με αλλαγή του συμπιεστή: από 20.000 ρούβλια.
 • Επισκευή με αλλαγή του συμπυκνωτή: από 25000 τρίψιμο.
 • Επισκευή με την απομάκρυνση των διαρροών (περαιτέρω πτύχωση, εκκένωση, επαναπλήρωση με φρέον): από 20000 τρίψιμο.
 • Επισκευή με αντικατάσταση λαδιού στον συμπιεστή - από 15000 τρίβει.
 • Επισκευή της υδραυλικής μονάδας: από 10000 τρίψιμο.

Αντικατάσταση

 • Αντικατάσταση του ανεμιστήρα του μηχανήματος αέρα (monoblock): από 1500 ρούβλια.
 • Αντικατάσταση του ελεγκτή: από 2000 ρούβλια.
 • Αντικατάσταση εναλλάκτη θερμότητας: από 20000 τρίψιμο.
 • Εγκατάσταση της μονάδας μέχρι 100 kW (χωρίς το κόστος των υπηρεσιών γερανού): από 40000 τρίψιμο.
 • Εγκατάσταση μέχρι 500 kW (χωρίς κόστος των υπηρεσιών γερανού): από 60000 τρίβες.
 • Εγκατάσταση μέχρι 1 MW (χωρίς κόστος των υπηρεσιών γερανού): από 100.000 ρούβλια.
 • Εγκατάσταση από 1 MW (χωρίς κόστος των υπηρεσιών γερανών): από 150.000 ρούβλια.
 • Αποσυναρμολόγηση της μονάδας: από 20000 τρίβετε.
 • Χρήση του παλιού μηχανήματος: από 15000 τρίψιμο.
 • Συρρίκνωση (κατά τη μετακίνηση της μηχανής ψύξης νερού πάνω από την οροφή): από 10.000
 • Θέση σε λειτουργία του ψυκτικού συγκροτήματος: από 15000 τρίχες.
 • Κάνοντας μια βάση για ένα αυτοκίνητο: από 15000 τρίψτε.
 • Κατασκευή πλαισίου υπό εγκατάσταση: από 15000 rbl.
 • Σχεδιασμός του συστήματος ψύξης (στάδιο II): από 15000
 • Σχεδιασμός του συστήματος ψύξης (Στάδιο RD): από 30000
 • Προετοιμασία εκτελεστικών εγγράφων: από 10.000 ρούβλια.

Αποστολή

 • Σύνδεση του μηχανήματος με το υπάρχον σύστημα αποστολής: από 15000 τρίχες.
 • Αποστολή από το μηδέν: η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη
* Οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι δημόσια προσφορά. Οι τιμές είναι για 1 θέση του εξοπλισμού. Με μεγάλο αριθμό πρόσθετων εκπτώσεων παρέχονται. Για να καθορίσετε την τιμή μιας συγκεκριμένης εργασίας, επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας

Καλέστε μας τώρα: 8 (495) 204-30-01 ή 8 (800) 775-42-13

Θα σας απαντήσουμε εντός 15 λεπτών

Πώς δουλεύουμε

Η ομάδα μας

Παύλος Τκάτσεφ

Σιλάεφ Αντρέι

Διευθυντής Ανάπτυξης

Ρουμιάντσεφ Ντμίτρι

Επικεφαλής Τμήματος Έργου

Καζιμίρο Αντρέι

Επικεφαλής τμήματος υπηρεσιών

Καρβοβέτ Σεργκέι

Επικεφαλής Τμήματος Πωλήσεων

Κουρντίουκο Σβετλάνα

Ιβάνοφ Ιγκόρ

Επικεφαλής τμήματος εφοδιαστικής

Καλέστε μας τώρα: 8 (495) 204-30-01 ή 8 (800) 775-42-13

Θα σας απαντήσουμε εντός 15 λεπτών

Πώς να αγοράσετε;

Τιμές για τους ψύκτες

Το κόστος ενός συγκεκριμένου μοντέλου μπορεί να διαφέρει σημαντικά από το βασικό μοντέλο. Η κατά προσέγγιση τιμή καθορίζεται από το μέγεθος της μηχανής και επίσης εξαρτάται από τις επιλογές και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε για την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος. Εάν η μονάδα δεν βρίσκεται στην αποθήκη μας, ζητάμε πάντοτε μια τιμή από το εργοστάσιο του κατασκευαστή, επειδή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (συναλλαγματική ισοτιμία, εφοδιαστική, τεχνικά χαρακτηριστικά κ.λπ.).

Εάν δεν καταλαβαίνετε καθόλου, τότε οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια τεχνική ανάθεση, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε σωστά μια μονάδα ψύξης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρέχουμε μια ελάχιστη λίστα ερωτήσεων που πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή ενός ψυκτικού συγκροτήματος. Εμφανίζονται στη σελίδα που καλείται από αυτόν τον σύνδεσμο.

Κόστος

Ανάλογα με τη διαμόρφωση και τον τύπο της εγκατάστασης, το κόστος μπορεί να ποικίλει σχεδόν μερικές φορές. Επομένως, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή, έτσι ώστε να μην φαίνεται ότι η τιμή ενός ταιριασμένου αυτοκινήτου διαφέρει από την προγραμματισμένη σας εκτίμηση. Φυσικά, υπάρχει ένας τιμοκατάλογος για τα ψυκτικά συγκροτήματα, αλλά καθορίζει τις τιμές για τα βασικά μεγέθη των μηχανών (χωρίς πρόσθετες επιλογές) και οι τιμές για τα μοντέλα της εγκατάστασης αλλάζουν διαρκώς. Επομένως, για να μάθετε πόσο κοστίζει το ψυγείο, πρέπει να μάθετε με τους ειδικούς της εταιρείας μας όλα τα απαιτούμενα καθήκοντα που θέλετε να λύσετε. Με βάση αυτό, το σύστημα ψύξης νερού που χρειάζεστε είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

 • Με ψύξη με αέρα - ανακαλύψτε την τιμή
 • Με ψύξη με νερό - μάθετε την τιμή
 • Μη συμπυκνωτής - ανακαλύψτε την τιμή
 • Modular - ανακαλύψτε την τιμή
 • Με δωρεάν ψύξη (για ετήσια λειτουργία) - ανακαλύψτε την τιμή
 • Monoblock - ανακαλύψτε την τιμή
 • Απομακρυσμένα πυκνωτές - ανακαλύψτε την τιμή
 • Συμπιεστές ψυγείων - ανακαλύψτε την τιμή
 • Απορρόφηση - ανακαλύψτε την τιμή

Πιστοποιητικά και εγκρίσεις SRO

Λήψη παρουσίασης

Τι είναι ο ψύκτης;

Ο ψύκτης (ψυκτικός συγκροτητήρας) είναι ένα βιομηχανικό κλιματιστικό που δροσίζει νερό (είτε νερό είτε νερό αναμεμιγμένο με αντιψυκτικά γλυκόλης).

Αλλά από την άποψη της θεμελιώδους επιστήμης και των σχολικών βιβλίων για την κρυογονική φυσική, το ψυκτικό συγκρότημα δεν είναι κατανοητό ως ολόκληρη η κατηγορία ψυκτικών μηχανών για την ψύξη υγρών, αλλά μόνο ένα μέρος. Εάν παίρνετε το θεωρητικό υλικό, το ψυκτικό συγκρότημα είναι εσωτερικός ψύκτης εγκατάστασης με εξωτερικό συμπυκνωτή. Με άλλα λόγια, στην επιστήμη, το ψυκτικό συγκρότημα είναι μη ψυχρής μηχανής ψύξης (συμπεριλαμβάνεται μόνο ένας συμπιεστής και ένας εξατμιστής). Λίγες πληροφορίες είναι γνωστές σε αυτές τις πληροφορίες.

Γιατί είναι; Με τη βοήθεια ψυχρού νερού, οι καταναλωτές ψύχονται για τους ακόλουθους σκοπούς:

 • Για συστήματα κλιματισμού (ψύξης) στα κτίρια με τη χρήση μηχανισμών εξαερισμού (ή πηνίων ανεμιστήρων) και μονάδων αερισμού (για τις οποίες το ψυκτικό συγκρότημα ψύχει το τμήμα ψύξης που υπάρχει στη μονάδα εξαερισμού).
 • Για τις διαδικασίες ψύξης σε εργοστάσια (π.χ., χυμοί, νερό, γάλα, μπύρα, κρασί ψύξης) ή για την επεξεργασία νερού ψύξης εξοπλισμού, εργαλειομηχανές, που υπερθερμαίνεται κατά τη λειτουργία και που χρειάζονται για να είναι σταθερή ψύξη (π.χ., μηχανές χύτευσης πλαστικού, πατήστε καλούπια, εξωθητήρες, θερμοπλαστικά αυτόματα (ΤΡΑ)).

Η ψύξη του νερού οφείλεται στη διέλευση των φυσικών διεργασιών του ψυκτικού (ουσίες που χρησιμοποιούνται σε ψύκτες νερού - ψυκτικό):

 • Εξάτμιση και συμπύκνωση.
 • Συμπίεση και επέκταση
Διαχωρίστε τους κύριους τύπους μονάδων ψύξης:
 • Ψυκτικοί θάλαμοι ατμού.
 • Ψυκτικά μηχανήματα απορρόφησης.

Ψυκτικοί συμπίεσης ατμού

Αρχή λειτουργίας

Τύποι μεθόδου ψύξης

Ανάλογα με τον τύπο της υδραυλικής μονάδας

Κανένα ψυκτικό μηχάνημα δεν θα λειτουργήσει χωρίς άλλη συσκευή - το υδροσωλήνα. Υδρομαγνήτης - Σταθμός αντλίας (μία ή μία ομάδα αντλιών) με ένα σύνολο αυτοματισμών, το οποίο οδηγεί το νερό σε κλειστό βρόχο. Χωρίς αυτό, το νερό δεν θα τρέξει γύρω από το περίγραμμα. Το υδροσωλήνα κατασκευάζεται συνήθως με μία αντλία, αλλά στην περίπτωση σημαντικών αντικειμένων συνιστάται η κατασκευή ενός δομοστοιχείου υδροδότου με πλεονασμό, δηλαδή η χρήση 2 αντλιών: το ένα - το κύριο, το δεύτερο - το εφεδρικό.

 • Με ενσωματωμένη υδραυλική μονάδα

Στην περίπτωση αυτή, το ίδιο το υδρομπόδιο βρίσκεται ήδη εντός της κατασκευής μονομπλόκ της μηχανής ψύξης και υπάρχει επίσης δεξαμενή εκτόνωσης. Τέτοια συστήματα είναι πιο βολικά λειτουργικά.

 • Με απομακρυσμένο υδροσωλήνα

Το απομακρυσμένο υδροσυλλέκτη λαμβάνεται συνήθως όταν δεν έχει αγοραστεί αρκετή ισχύς ή εάν το υδροσωλήνα πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιο. Καλύτερα, φυσικά, να παραγγείλετε αμέσως ένα υδροσωλήνα στο εργοστάσιο. Το απομακρυσμένο υδροσωλήνα είναι μια ολοκληρωμένη δομή τοποθετημένη στο πλαίσιο του.

Ανά τύπο συμπιεστών

Τυπικά, οι μηχανές ψύξης νερού αποτελούνται από αρκετούς συμπιεστές. Όσο περισσότεροι συμπιεστές είναι, τόσο καλύτερα, καθώς ενεργοποιούνται σταδιακά ανάλογα με το φορτίο.

Για παράδειγμα, πάρτε έναν ψυκτήρα για 100 kW και περιέχει 4 συμπιεστές των 25 kW. Εάν το απαιτούμενο φορτίο στο σύστημα είναι μόνο 20 kW, τότε λειτουργεί μόνο ένας συμπιεστής, εάν χρειάζεται περισσότερο κρύο, τότε συνδέεται ένα δεύτερο και ούτω καθεξής. Και όλα αυτά έχουν ήδη προγραμματιστεί για αυτοματοποίηση. Το πλεονέκτημα ενός μεγάλου αριθμού συμπιεστών σε ένα μηχάνημα: εάν αποτύχει ένας συμπιεστής, ολόκληρη η μονάδα δεν αποτυγχάνει. Οι συμπιεστές λειτουργούν σε περιστροφή, δηλαδή όταν πρέπει να ενεργοποιήσετε έναν συμπιεστή, αυτός που έχει εργαστεί λιγότερο συχνά ενεργοποιείται αυτόματα.

Οι συμπιεστές είναι οι εξής:

 • Παλινδρομικοί συμπιεστές - ακριβό, θορυβώδες - αρκετά ξεπερασμένο. Το πλεονέκτημά τους - μπορούν να επισκευαστούν. Δεν είναι πολύ αποτελεσματικό. Τώρα πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται. Οι παλινδρομικοί συμπιεστές μπορούν να είναι σε συστήματα χαμηλής θερμοκρασίας.
 • Κύλινδροι συμπιεστές (συμπιεστής κύλισης). Αποτελούνται από δύο σπείρες, μεταξύ των οποίων τροφοδοτείται αέριο, περιστρέφονται και μετατοπίζονται αέριο, συμπιεστές μέχρι 100 kW. Ο πιο βέλτιστος τύπος συμπιεστών για τιμή / ποιότητα, ορίζονται από προεπιλογή.
 • Βιδωτά συμπιεστές (κοχλιοφόρο συμπιεστή) - έως 2,5 MW, το πιο ενεργειακά αποδοτικό. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε μηχανές υψηλής ισχύος, καθώς η σπείρα αποδεικνύεται πολύ ανεπαρκής για ηλεκτρική κατανάλωση. Η τιμή των ψυκτικών συγκροτημάτων είναι υψηλότερη από αυτή των ψυκτικών ψυκτών.
 • Συμπιεστές στροβίλων (Turbocor - Turbocor) - ακόμα πιο αποτελεσματική από τη βίδα. Ο στρόβιλος, που χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση λόγω έλλειψης λαδιού, ο ρότορας σε αυτά περιστρέφεται σε ένα μαγνητικό πεδίο, δεν υπάρχει τριβή, δεν υπάρχει αντίσταση, λιγότερη φθορά, δεν υπάρχει θόρυβος, μικρότερες διαστάσεις. Το κόστος τέτοιων συμπιεστών είναι 70-80% ακριβότερο από τα σπειροειδή, 40% ακριβότερα από τα βιδωτά. Τα στρόβιλα μπορούν να είναι αέρας, νερό και απομακρυσμένοι συμπυκνωτές.
  Οι συμπιεστές στροβίλων δεν ξεκινούν απότομα, επομένως χαμηλά ρεύματα εκκίνησης και, ως εκ τούτου, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • Φυγοκεντρικοί συμπιεστές (φυγοκεντρικός συμπιεστής) - το πιο ενεργειακά αποδοτικό, αλλά ακριβό. Οι φυγοκεντρικοί ψύκτες είναι εξαιρετικά αποδοτικοί (ο συντελεστής ενεργειακής απόδοσης EER φτάνει τους 7-8 βαθμούς). Αυτό οφείλεται στον υψηλό λόγο συμπίεσης, υψηλής πίεσης, πολύ υψηλών συμπιεστών. Οι φυγοκεντρικές μηχανές ψύξης είναι μόνο με ψύξη με νερό του συμπυκνωτή.

Εργασίες όλο το χρόνο

Ο κύριος τομέας εφαρμογής ψύκτες νερού, των οποίων η εργασία είναι απαραίτητη όλο το χρόνο - είναι η παραγωγή, τα φυτά. Με τη βοήθεια μηχανημάτων ψύξης, μηχανών, γραμμών παραγωγής, της διαδικασίας παραγωγής ή της απελευθερούμενης ουσίας ψύχονται. Για ετήσιες εργασίες είναι δυνατές οι ακόλουθες επιλογές:

 • Το πιο σωστό, αλλά ακριβό - είναι ένας μονόκλωνος ψυχρός συμπυκνωτής. Όσον αφορά την ψύξη του νερού, ο συντελεστής κατανάλωσης ενέργειας είναι καλύτερος το καλοκαίρι. Η μονάδα μπορεί στη συνέχεια να σταθεί σε εσωτερικούς χώρους και ο πύργος ψύξης (ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της λύσης) βρίσκεται στο δρόμο.
 • Μονάδες μονοκόμματος με αερόψυκτο συμπυκνωτή, που στέκονται στο δρόμο. Δεν θα λειτουργούν σε εξωτερική θερμοκρασία κάτω των 20 βαθμών Κελσίου. Με μείωση της θερμοκρασίας, η μονάδα δεν θα σπάσει, και θα μειωθεί στο σφάλμα χαμηλής πίεσης, και εισέρχεται ένα ατύχημα δεν μπορεί να ξεκινήσει (κατά τη θέρμανση της μηχανής μπορεί να επανεκκινηθεί). Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν η θερμοκρασία στην περιοχή της εγκατάστασης ψύξης το χειμώνα δεν υπερβαίνει τα μείον 20 βαθμούς. Για παράδειγμα, πρόκειται για τις νότιες περιοχές, όπως το Κρασνοντάρ, το Σότσι, η Κριμαία, το Ρόστοφ κ.λπ. Αν βάλετε μόνο τον ψύκτη του αέρα να λειτουργεί έως και -20 ανάγκη να θέσει τον έλεγχο της πίεσης συμπύκνωσης (έλεγχος chastotnik ταχύτητας) - είναι στο χέρι μείον 20.
 • Μονάδες Monoblock με αερόψυκτο συμπυκνωτή με ελεύθερη ψύξη. Στην περίπτωση αυτή, λειτουργεί μόνο το χειμώνα Freecooling (παρακάτω είναι λεπτομερή λειτουργία του ψύκτη με δωρεάν ψύξη, και η μονάδα δεν λειτουργεί στη μονάδα εκτός εποχής συνεργασίας και Freecooling)

Τάξεις ψύξης

Το κόστος του ψυκτικού συγκροτήματος είναι πάντα μοναδικό και είναι απαραίτητο να το υπολογίζουμε στο εργοστάσιο σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση. Αλλά με την αγορά μπορείτε να πλοηγηθείτε στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Premium - Top3 αμερικανικές μάρκες ψυκτικών συγκροτημάτων: Trane, Carrier, York. Παρά την προέλευση, τα εργοστάσια βρίσκονται επίσης σε όλη την Ευρώπη
 • Οι μεσαίοι Ιταλοί παραγωγοί Clint, Rhoss, Aermec, Climaveneta, Clivet, Blue Box και άλλοι, καθώς και μέρος των ρωσικών κατασκευαστών
 • Οικονομία - βασικά είναι τα κινεζικά ψυγεία, καθώς και μερικοί ρώσοι κατασκευαστές.

Ανά χώρα παραγωγής

 • Ρωσία - Οι ρωσικοί ψύκτες αντιπροσωπεύονται στην αγορά με τις ακόλουθες μάρκες: Island, Promholod, PCHS και άλλα.
 • Ιταλία - Ιταλικά ψυκτικά συγκροτήματα: Clint, Climaveneta, Clivet, Blue Box και πολλά άλλα.
 • Γαλλία - Γαλλικά ψυκτικά συγκροτήματα: Trane, Υόρκη.
 • Ισπανία - Ισπανικά ψυκτικά συγκροτήματα: Μεταφορέας.
 • Τουρκία - Τουρκικά ψυκτικά συγκροτήματα: Angara;
 • Αγγλία - Αγγλικά ψύκτες: Airdale
 • Κίνα - Midea, Gree, Chigo και άλλες κινεζικές μάρκες

Abhm - απορροφητικές ψυκτικές μηχανές

Ψύκτες απορρόφησης (abbm συντομογραφία) δεν είναι ακόμη μια πολύ κοινή τεχνική στη Ρωσία, αλλά σε άλλες χώρες έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό. Πρόκειται για μια πολύ ελπιδοφόρο κατεύθυνση ανάπτυξης, διότι χάρη σε αυτό επιτυγχάνεται τεράστια εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Με άλλα λόγια, το abhm είναι μια μηχανή ψύξης που λειτουργεί όχι από ηλεκτρισμό, αλλά από εναλλακτικές πηγές ενέργειας (αέριο, ατμός, ζεστό νερό). Τα είδη αυτά λαμβάνονται συχνά δωρεάν κατά τη διάρκεια της κύριας λειτουργίας της εγκατάστασης και απλώς ρίπτονται στον αέρα. Το κόστος αυτών των μηχανημάτων σε λίγες φορές πιο ακριβά από τα συμβατικά μηχανήματα συμπίεσης ατμού, αλλά λόγω της φτήνια του κόστους στη λειτουργία, ήταν μερικά χρόνια να εξοφλήσει το υψηλότερο κόστος τους και εσείς προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης επιπλέον έσοδα από τη χρήση τους.

Η κύρια ουσία στο έργο της μηχανής απορρόφησης αποτελείται από 2 ή 3 συστατικά. Οι πιο δημοφιλείς λύσεις είναι το απορροφητικό (απορροφητικό) και το ψυκτικό. Οι ακόλουθες λύσεις είναι δημοφιλείς:

 • νερό και αμμωνία. Τα ψυγεία σε αυτά καλούνται νερό-αμμώνιο
 • το βρωμιούχο λίθιο και το νερό. Τέτοιες μηχανές καλούνται βρωμοισθιολίθιο μηχανές.

Για αυτές τις μηχανές, η αμμωνία και το νερό είναι ψυκτικά μέσα και το νερό και το βρωμιούχο λίθιο είναι απορροφητές.