Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα χωρίς μεγάλη προσπάθεια: Συμβουλές και κόλπα

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας τις πιο δημοφιλείς μεθόδους καθαρισμού κουκούλες στην κουζίνα με φθηνά και προσιτά εργαλεία που θα επιτύχουν γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα στο σπίτι και χωρίς επιπλέον προσπάθεια. Σόδα, ξύδι και λεμόνι πιθανότατα θα είναι στο σπίτι σε κάθε κουζίνα.

Προετοιμασία της κουκούλας για καθαρισμό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα για να το καθαρίσετε από αιθάλη, γράσο και βρωμιά. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή εξαγωγής.
 2. Αφαιρέστε τη σχάρα που βρίσκεται ακριβώς επάνω από τη σόμπα αερίου, πίσω από την οποία βρίσκονται τα φίλτρα εξαγωγής και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε σαπουνάδα.
 3. Αποσυναρμολογήστε και καθαρίστε τον αγωγό που οδηγεί στον αγωγό.
 4. Πλύνετε τις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας.
 5. Καθαρίστε τα φίλτρα, τεντώστε το κάλυμμα.
 6. Στεγνώστε όλα τα πλυμένα μέρη και, στη συνέχεια, επανασυναρμολογήστε ολόκληρη τη συσκευή σε αντίστροφη σειρά.

Λαϊκές θεραπείες κατά του λίπους πλάκας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα. Η χρήση αυτών των συστάσεων θα αποφύγει την ανάγκη αγοράς δαπανηρών προϊόντων καθαρισμού και την ταχεία απομάκρυνση του λίπους από τα μέρη της κουκούλας χωρίς επιπλέον κόστος, αυτοσχέδια μέσα.

 • Η ευκολότερη μέθοδος είναι να απορροφούν όλα τα αφαιρούμενα μέρη της συσκευής (πλέγμα φίλτρου, το τρίψιμο) σε ένα διάλυμα του σαπουνιού ή πιάτων απορρυπαντικό. Στην κατασκευή του απορρυπαντικού και του νερού που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε αναλογία από 1 έως 4. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα στοιχεία πρέπει να προβρασμένου και πλύνετε με ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια ξηραίνεται και στερεοποιείται στην κουκούλα στη θέση του.
 • Καθαρισμός με σόδα. Σε περίπτωση ισχυρής μόλυνσης του πλέγματος και του φίλτρου, μπορούν να καθαριστούν με βρασμό σε διάλυμα σόδα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρετε ένα μεγάλο δοχείο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε ολόκληρο το κομμάτι, να το γεμίσετε με νερό και να το βάλετε στη σόμπα. Κατά τη θέρμανση του νερού, είναι απαραίτητο να ρίχνουμε συνεχώς σόδα στο δοχείο, ανακατεύοντας συνεχώς, έτσι ώστε να διαλύεται. Μετά το βρασμό του μείγματος, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα πλέγμα και τα φίλτρα σε αυτό, στη συνέχεια βράστε για περίπου μισή ώρα. Αυτό θα απομακρύνει αποτελεσματικά από τα μέρη ακόμη και μια παλιά επίστρωση λίπους.
 • Καθαρισμός με σαπούνι για πλύσιμο. Ένα συνηθισμένο οικιακό σαπούνι θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε εύκολα τη λιπαρή πλάκα. Για να γίνει αυτό, το σαπούνι πρέπει να τρίβεται σε ένα δοχείο ζεστού νερού και να τοποθετείται τα μέρη εξαγωγής εκεί για να απολαύσετε. Μετά από ορισμένο χρόνο, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα φίλτρα και τη σχάρα από το δοχείο και να αφαιρέσετε το υπόλοιπο λίπος με σκληρό σφουγγάρι ή ξύστρα.
 • Καθαρισμός των λεπτομερειών του εκχυλίσματος με ξύδι. Αφαιρέστε αποτελεσματικά το λίπος από τις λεπτομέρειες της κουκούλας θα επιτρέψει μια τέτοια διαθέσιμη θεραπεία ως ξύδι. Χρησιμοποιήστε μόνο αδιάλυτο ξύδι για να μεγιστοποιήσετε την επίδραση του καθαρισμού. Εργαστείτε με ξύδι σε γάντια για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος. Το ξίδι πρέπει να εφαρμόζεται στα αφαιρούμενα μέρη και να αφήνεται για 15-20 λεπτά για να διαλύσει τους ρύπους. Κατόπιν ξεπλύνετε το υπόλειμμα με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε τη σχάρα και τα φίλτρα καλά με τρεχούμενο νερό.
 • Χρήση κιτρικού οξέος για καθαρισμό. Εκτός από το οξικό οξύ, το έργο της πλύσης του εκχυλίσματος θα αντιμετωπίσει απόλυτα το κιτρικό οξύ, επίσης κατάλληλο χυμό λεμονιού. Όπως και στην περίπτωση του ξύδι, δεν αραιώνεται το προϊόν, έτσι ώστε να μην μειωθεί η αποτελεσματικότητα της χρήσης του. οξύ ή χυμό λεμονιού Κιτρικό συμπιεστεί πρέπει να εφαρμοστεί στο αφαιρεθέντα εξαρτήματα-σχεδίασης, περιμένετε ένα λίπος διάλυση, στη συνέχεια σκουπίζεται με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε με νερό. Εάν για πρώτη φορά δεν μπορείτε να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά, θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία χειρισμού αρκετές φορές.

Καθαρίστε τον απορροφητήρα της καλύπτρας καπνού

Εκτός από την ανάγκη να πλένετε τα "εσωτερικά" της κουκούλας κουζίνας στο σπίτι, είναι σημαντικό να καθαρίσετε το εξωτερικό της συσκευής. Η σκόνη και το λίπος, που εναποτίθενται στην επιφάνεια, συγκολλούνται και στεγνώνουν. Σε αυτό το κρούστα νέα στρώματα λίπους και σκόνης καθίστανται και ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι δύσκολο να πλύνετε την εξωτερική επιφάνεια της κουκούλας. Επομένως, η κουκούλα της συσκευής πρέπει να υποβάλλεται σε τακτική επεξεργασία.

Το πλύσιμο της εξωτερικής επιφάνειας δεν είναι δύσκολο κατά την εκτέλεση απλών συστάσεων. Πρώτα απ 'όλα, πάρτε ένα μέσο διάλυσης λίπους (για παράδειγμα, για πλύσιμο πιάτων), εφαρμόστε στην επιφάνεια και αφήστε για λίγο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε το κάλυμμα της συσκευής. Σε περίπτωση που παραμείνουν μικρά ίχνη μόλυνσης, μπορείτε να τα επιχειρήσετε να τα αφαιρέσετε με ειδικό πλαστικό ξύστρα. Η χρήση μετάλλου σε αυτή την περίπτωση είναι απαράδεκτη: μπορεί να χαράξει την επιφάνεια.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τη βαριά μόλυνση με ένα λεμόνι: για να το κάνετε αυτό, κόψτε τα φρούτα στο μισό και χειριστείτε το βρωμιά στο μισό. Η επίδραση του κιτρικού οξέος θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ακόμη και με επίμονη βρωμιά, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο χυμός λεμονιού φυτό είναι απαράδεκτη: θα μειώσει την ένταση της επίθεσης οξέος.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω την κουκούλα στην κουζίνα;

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να γίνει ο καθαρισμός της κουκούλας εξαρτάται από την ένταση του μαγειρέματος και, κατά συνέπεια, από τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής. Δεν το τελευταίο ρόλο παίζει του χρόνου, η οποία έχει μια ερωμένη: αν θέλετε να πλύνετε το εκχύλισμα μπορεί συχνά να είναι αρκετά, αλλά η ανάγκη για την καθημερινή καθαριότητα δεν είναι, παρά την τακτική χρήση αυτής της συσκευής.

Ο γενικός καθαρισμός των χώρων και ο καθαρισμός της κουκούλας συνιστώνται τουλάχιστον μία φορά το ένα τέταρτο. Πλένετε όλα τα εξαρτήματα της κουκούλας, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού που οδηγεί στον αγωγό. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη διατήρηση της καθαριότητας της σχάρας κουζινών κουζίνας: η καλύτερη επιλογή είναι να πλένετε αυτό το αποσπώμενο μέρος τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Ορισμένες μοντέρνες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με αποσπώμενα φίλτρα μίας χρήσης: αυτά τα μέρη μπορούν απλά να αντικατασταθούν με καινούργια, αφού τα παλιά μολυνθούν. Στις περισσότερες παλαιότερες εκδόσεις, αυτή η επιλογή δεν παρέχεται, οπότε ο καθαρισμός της μάσκας είναι αναπόφευκτη ανάγκη. Μια μεγάλη επιλογή είναι ένα κανονικό πλυντήριο πιάτων στο πλυντήριο πιάτων: αυτό θα εξοικονομήσει ενέργεια και χρόνο και θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς και τι να πλύνετε την κουκούλα από το λίπος

Extractor - ένας απαραίτητος βοηθός στην κουζίνα. Μετά από όλα, απορροφά τον ατμό και τις μυρωδιές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η τεχνική μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό. Το κύριο πράγμα είναι να το φροντίζετε περιοδικά: καθαρίστε το φίλτρο. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε μια πραγματική δοκιμασία εάν η εξάτμιση συσσωρεύεται πάνω της για χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε νοικοκυρά πρέπει να ξέρει πώς να πλύνει την κουκούλα από το λίπος σε κάθε περίπτωση.

Διαβάστε σε αυτό το άρθρο:

Καθαρισμός της κουκούλας στην κουζίνα: προπαρασκευαστικές εργασίες

Η πλήρης τεχνολογία καθαρισμού περιλαμβάνει την επεξεργασία της κουκούλας, της σχάρας, καθώς και των εσωτερικών στοιχείων της.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες για την εξαγωγή και στη συνέχεια να την αποσυνδέσετε από το δίκτυο.

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Αφαιρέστε το κάλυμμα της κουκούλας που βρίσκεται πάνω από την κουζίνα και αφαιρέστε το φίλτρο.
 2. Αφαιρέστε το σωλήνα που συνδέει την κουκούλα και τον εξαερισμό, αφαιρέστε το φίλτρο αέρα.
 3. Ελέγξτε το σώμα του εξοπλισμού για μόλυνση.

Σε κάθε στάδιο των προπαρασκευαστικών εργασιών, όλα τα μέρη της συσκευής πλένονται καλά με ένα διάλυμα καθαριστικού μέσου απολίπανσης. Αλλά με τον καθαρισμό της σχάρας, μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε: όλα εξαρτώνται από τον βαθμό ρύπανσης.

Από το να πλύνετε το λίπος στις εσωτερικές λεπτομέρειες ενός αποσπάσματος: εθνικές μεθόδους

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τη λιπαρή αιθάλη στην κουκούλα. Τα περισσότερα από αυτά βασίζονται στη χρήση τέτοιων αυτοσχέδιων εργαλείων:

Σόδα - Αντιμετωπίζει καλά όλα τα είδη ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένου του λίπους που αποθηκεύεται στην κουκούλα. Μέθοδος εφαρμογής:

Πλυντήριο πιάτων

Αφαιρεί μόνο φρέσκα νερά. Χρησιμοποιείται ως εξής:

 • βάλτε το φίλτρο σε σαπουνάδα, αφήστε το να μουσκεύσει για λίγα λεπτά.
 • τρεις επιφάνειες σχάρων με σφουγγάρι μέχρι να καθαριστεί τελείως.
 • αφαιρέστε το υπόλειμμα απορρυπαντικού με βραστό νερό.

Εάν είναι απαραίτητο, αυτή η μέθοδος καθαρισμού της τεχνικής επαναλαμβάνεται.

Χυμός λεμονιού

Η χρήση του είναι πραγματική σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν είναι απαραίτητο να σκουπίσετε την παλιά αιθάλη. Η τεχνολογία καθαρισμού εκτελείται με την ακόλουθη σειρά:

 • τρίψτε τον πολτό του φίλτρου λεμονιού, αφήστε για 10 λεπτά.
 • μετά την πάροδο του χρόνου, αφαιρέστε τον υπόλοιπο χυμό και την πλάκα με έναν ιστό.

Εάν η πρώτη προσπάθεια να απαλλαγούμε από μόλυνση αποτύχει, η διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές.

Οξικό οξύ

Χρησιμοποιείται όταν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την κουκούλα της κουζίνας από την παλιά βρωμιά. Η σχάρα καθαρίζεται έτσι:

 • βυθίστε σε ένα όξινο κουρέλι, σκουπίστε όλα τα βρώμικα μέρη.
 • μετά από 7-12 λεπτά καθαρίζουμε το διαλυμένο λίπος.
 • πλύνετε το μέρος με νερό.

Το προϊόν έχει πικρή μυρωδιά, μπορεί να τραυματίσει το δέρμα των χεριών. Πριν τη χρήση, συνιστάται να φοράτε γάντια από καουτσούκ.

Αλκοόλ αμμωνίας

σε λίγα λεπτά, διαβρώνει το λίπος: πρόσφατα και πολύ παλιά. Αυτή η μέθοδος καθαρισμού φίλτρου χρησιμοποιείται στην περίπτωση που το σόδας δεν βοήθησε:

 • ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 4 λίτρα νερού και το βγάζουμε.
 • αφαιρούμε τα πιάτα από τη φωτιά, ρίχνουμε αμμωνία (100 mg), και στη συνέχεια χαμηλώνουμε το δίχτυ στη χωρητικότητα.
 • Μετά από 5-10 λεπτά βγάλτε το και ξεπλύνετε καλά.

Πριν καθαρίσετε την κουκούλα από το λίπος στην κουζίνα με αμμωνία, πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο, να τοποθετήσετε έναν αναπνευστήρα και γάντια.

Οικιακό σαπούνι

Είναι καλύτερα να περιέχει υψηλό ποσοστό λιπαρών οξέων (72%). Χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο:

 • πάρτε μισό μπαρ σαπουνιού, τρίψτε το σε ένα τρίφτη και ρίξτε το σε μια κατσαρόλα?
 • προσθέστε 2,5 λίτρα νερού, σόδα και αλάτι (50 γραμμάρια το καθένα). Ανακατέψτε τα πάντα (έως ότου το σαπούνι δεν διαλύσει).
 • Κατεβαίνουμε το φίλτρο στο διάλυμα, βράζουμε για αρκετές ώρες.
 • απενεργοποιήστε τη φωτιά, αφήστε το "βραστήρα" να κρυώσει, στη συνέχεια ξεπλύνετε το μέρος με άφθονο νερό.

Μετά το βρασμό, το νερό στην κατσαρόλα θα γίνει κίτρινο. Εάν η λιπαρή επικάλυψη απομακρυνθεί εν μέρει, η διαδικασία πέψης πρέπει να επαναληφθεί ξανά.

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο καυσαερίων από αιθάλη: ριζικές μεθόδους

Με τη βρωμιά στο δίκτυο, τα χρήματα που αγοράζονται σε ένα οικιακό κατάστημα χημικών ενεργούν πολύ καλά. Για το σκοπό αυτό, μερικές φορές χρησιμοποιούν:

Καθαρίστε το σωλήνα

Περιέχει επιθετικά συστατικά, επομένως δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται περισσότερο από 1-2 φορές κατά τη διάρκεια ολόκληρης της λειτουργίας των συσκευών κουζίνας. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό με μια υγρή ουσία (για παράδειγμα, "Mole") είναι απαραίτητο να κάνετε τα εξής:

 • ρίξτε το προϊόν σε κλειστό νεροχύτη (ανοξείδωτος χάλυβας) στην ποσότητα που καθορίζεται στην οδηγία.
 • Βάζουμε γάντια και βάζουμε το δίχτυ στο εργαλείο.
 • Μετά από 5-10 λεπτά το φίλτρο αφαιρείται, πλένεται καλά.

Για την πλύση των εσωτερικών λεπτομερειών ενός εκχυλίσματος με μέσα για την εκκένωση μιας εκροής ύδατος με τη μορφή σκόνης είναι δυνατόν:

 • Τοποθετούμε το φίλτρο σε βαθιά τηγάνι, το πασπαλίζουμε με απορρυπαντικό.
 • ρίξτε όλο το ζεστό νερό (πρέπει να εμφανιστεί μια αντίδραση), αφήστε τη σχάρα στο διάλυμα για 10 λεπτά.
 • Βγάζουμε το φίλτρο και το πλένουμε. Το διάλυμα χύνεται ήπια στην τουαλέτα.

Παρά την αποτελεσματικότητά τους, τέτοιου είδους καθαριστικά χρησιμοποιούνται καλύτερα τελευταία: μπορούν να καταστρέψουν τα μεταλλικά μέρη της κουκούλας.

Bleach

Καλά εκτοξεύει το σώμα της τεχνολογίας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει άλλα μέρη του. Η διαδικασία καθαρισμού του φίλτρου αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 • υγροποιούμε τις μολυσμένες περιοχές με τρεχούμενο νερό, μετά από την οποία εφαρμόζουμε μια οδοντόβουρτσα σε λευκότητα.
 • μετά από 10 λεπτά, αφαιρέστε το προϊόν και καθαρίστε τα υπόλοιπα με ένα σφουγγάρι, ξεπλένοντας τη σχάρα με νερό.

Γενικές συμβουλές για την φροντίδα κουκούλας

Ο όρος εκμετάλλευση οποιασδήποτε τεχνικής μπορεί να διευρυνθεί εάν ληφθεί μέριμνα εγκαίρως. Προκειμένου να εξάγετε σωστά την κουκούλα (ποιοτικός καθαρισμός του αέρα) και να εξυπηρετήσετε περισσότερο από ένα χρόνο συνιστάται:

 • κάθε φορά μετά το μαγείρεμα, αφαιρέστε το σπρέι λίπους στην επιφάνεια της συσκευής.
 • καθαρίστε τακτικά το φίλτρο (1-2 φορές το μήνα).
 • επιλέξτε σωστά τα μέσα καθαρισμού.
 • για να καθαρίσετε αργά τον εξοπλισμό, μελετώντας προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης απορρυπαντικών.

Γενικά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αφαιρέσετε το λίπος στο φίλτρο. Ποιο από αυτά θα επιλέξει είναι η δουλειά κάθε ερωμένης. Το κυριότερο είναι να προετοιμάσετε τον εαυτό σας πριν καθαρίσετε την κουκούλα, για να αξιολογήσετε το βαθμό μόλυνσης των τμημάτων του.

Ως σύγχρονες και δημοφιλείς μέθοδοι για να πλύνετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος

Για να παρατείνει τη ζωή των οικιακών συσκευών, χρειάζεται συστηματική φροντίδα. Πρέπει να ξέρετε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος. Είναι λιπαρά - ο κύριος εχθρός των επιφανειών της κουζίνας. Καθίζει στη σόμπα, στο κεραμίδι, στις προσόψεις των επίπλων. Ο κύριος αντίκτυπος λαμβάνεται από το πλέγμα λίπους της κουκούλας. Από αυτό, η εμφάνιση υποφέρει και η λειτουργικότητα επιδεινώνεται.

Κατά τον καθαρισμό όλων των τμημάτων που έρχονται σε επαφή με λίπος και σκόνη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες χρήσης. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή σε ποια εξαρτήματα είναι αφαιρούμενα και ποια μέσα μπορούν να υποστούν επεξεργασία. Χωρίς αυτές τις γνώσεις, μπορείτε να βλάψετε μόνιμα τη συσκευή. Μετά από όλους τους χειρισμούς, πρέπει να αποκατασταθεί η βασική λειτουργία - η παγίδευση λίπους και ο καθαρισμός του αέρα.

Προπαρασκευαστικό στάδιο

Χρησιμοποιώντας τις οδηγίες, αποσυναρμολογούμε την κουκούλα. Αφαιρούμε όλα τα στοιχεία που έχουν επικάλυψη λίπους και μπορούν να αποσυναρμολογηθούν. Εάν τα εξαρτήματα βιδωθούν - αφαιρέστε τα μπουλόνια και τα βάλτε μαζί έτσι ώστε να μην παρεμβαίνουν και να μην χάνονται.

Σχεδιάζουμε ένα προσεγγιστικό σχέδιο δράσης. Ρυθμίστε το, ανάλογα με τον τύπο της κουκούλας κουζίνας σας.

 1. 1 Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα.
 2. 2 Αφαιρέστε τα φίλτρα λίπους. Αν είναι μίας χρήσης - ετοιμάστε ένα αφαιρούμενο.
 3. 3 Αν το επιτρέπει ο σχεδιασμός - αφαιρέστε τον αγωγό αέρα. Διαφορετικά, καθαρίζουμε το διαθέσιμο μέρος.
 4. 4 Καθαρίστε τις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες της αιθάλης.
 5. 5 Καθαρίστε τη μάσκα.
 6. 6 Αντικαταστήστε τα φίλτρα μίας χρήσης (εάν είναι διαθέσιμα στο μοντέλο σας).
 7. 7 Στεγνώστε τα πλυμένα μέρη και συναρμολογήστε την κουκούλα της κουζίνας.
 8. 8 Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στην πρίζα.

Το σχέδιο δράσης διευθετήθηκε. Τώρα ας καταλάβουμε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα στο σπίτι.

Καθαρισμός ατμού

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να πλύνετε το φίλτρο της κουκούλας από το λίπος, να πλύνετε τα εξωτερικά και εσωτερικά θραύσματα του - καθαρίστε τον ατμό. Η γεννήτρια ατμού είναι ένα συσσωμάτωμα που επιτρέπει τον καθαρισμό σχεδόν οποιασδήποτε επιφάνειας χωρίς τη χρήση χημικών παραγόντων. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της μηχανής θαύματος - ο ατμός απολυμαίνει την επιφάνεια, επειδή η θερμοκρασία του είναι πάνω από 150 ° C. Ο ατμός σας επιτρέπει να πλένετε το λίπος από την κουκούλα σε λίγα λεπτά χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Πολλοί πιστεύουν ότι η ατμογεννήτρια αξίζει πολλά χρήματα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά. Αυτή είναι μια παρανόηση. Όλα τα είδη συνημμένων καθιστούν καθολικό βοηθό όχι μόνο στην κουζίνα. Το μπάνιο, η τουαλέτα και οι νιπτήρες καθαρίζονται και απολυμαίνονται. Ο ατμός δεν προκαλεί αλλεργίες. Τα οικονομικά οφέλη μπορούν να φανούν συγκρίνοντας το κόστος της μονάδας και το ετήσιο κόστος των κεφαλαίων που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό. Δίνουμε ένα σαφές παράδειγμα για πόσο καιρό θα επισκευαστεί αυτή η επένδυση.

Αυτόματο καθαρισμό και λαϊκές θεραπείες

Στον σύγχρονο κόσμο, η ιδανική επιλογή για τον καθαρισμό είναι εκείνη στην οποία δεν απαιτείται καμία προσπάθεια και χρόνος. Το πλυντήριο πιάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος καθαρισμού της σχάρας χωρίς να ενοχλείτε. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν ο απορροφητήρας κουζίνας είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα ή τα μέρη καλύπτονται με σμάλτο.

Τοποθετούμε όλα τα μέρη που χρειάζονται καθαρισμό στο πλυντήριο πιάτων, γεμίστε με απορρυπαντικό και ανάψτε το. Ο ελευθερωμένος χρόνος δαπανάται για το επόμενο θέμα.

Ανακύπτει το ερώτημα πώς να πλένετε το φίλτρο μιας κουκούλας κουζίνας για εκείνους που δεν διαθέτουν τον παραπάνω εξοπλισμό. Οι τρόποι είναι ποικίλοι. Με τη βοήθεια αυτοσχέδιων εργαλείων, τα οποία βρίσκονται στην κουζίνα οποιασδήποτε ερωμένης, μπορείτε να καθαρίσετε την κουκούλα από το λίπος. Ναι, δεν θα είναι γρήγορο και θα απαιτήσει προσπάθεια, αλλά τα χρήματά σας θα σωθούν.

Θα γνωρίσουμε όλα τα πολύτιμα προϊόντα, βοηθώντας στην επίλυση πολλών καθημερινών προβλημάτων αποτελεσματικά και οικονομικά.

Σόδα και ξίδι ψησίματος για την καταπολέμηση της ρύπανσης

Το Soda είναι ένα υπέροχο καθαριστικό. Αλλά γι 'αυτόν χρειάζεστε χωρητικότητα και κατά προτίμηση μεγάλο. Είναι η πλέον κατάλληλη συγκόλληση. Εάν όχι, επιλέξτε τη μεγαλύτερη κατσαρόλλα, ρίξτε νερό μέσα σε αυτό και βάλτε το στη φωτιά. Σε βραστό νερό, ρίξτε 200-250 g σόδα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Εάν οι διαστάσεις το επιτρέπουν, χαμηλώνουμε την σχάρα της κουκούλας εντελώς σε υγρό και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με τον βαθμό μόλυνσης. Εάν οι διαστάσεις δεν επιτρέπουν τη χειραγώγηση του συνόλου, βυθίζουμε τη μία πλευρά και μετά από λίγο προσθέτουμε περισσότερη σόδα και γυρίζουμε το πλέγμα με την άλλη πλευρά. Μπορείτε να χαμηλώσετε τις γωνίες του πλέγματος. Στη συνέχεια γυρίστε πάνω από 4 φορές και μετά προσθέστε την σόδα.

Το λίπος, η σκόνη και η αιθάλη θα βγουν από μόνα τους. Εξαιτίας αυτού, η λύση θα γίνει κίτρινη. Βγάζουμε την κουκούλα, ξεπλύνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και γυαλίζουμε το σφουγγάρι.

Το ξίδι δεν είναι μόνο ένα καρύκευμα και ένα υγρό για τη διατήρηση των τροφίμων. Όπως κάθε οξύ, το αδιάλυτο ξύδι δρα επιθετικά στα λίπη. Επίσης, διαβρώνει το δέρμα των χεριών και καίει το ρινικό βλεννογόνο κατά την εισπνοή. Ως εκ τούτου, πρέπει να εργαστείτε σε γάντια και αναπνευστήρα.

Βάζουμε αφαιρούμενα πάνελ με ξύδι και αφήνουμε για 15-20 λεπτά. Η βρωμιά διαλύεται και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τα υπόλοιπα θραύσματα με σφουγγάρι, ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε.

Αξίζει να θυμηθούμε για ένα ακόμη οξύ - λεμόνι. Κατάλληλο και φυσικό λεμόνι. Κόβεται σε μισά και τρίβονται επιφάνειες που απαιτούν καθαρισμό. Όταν χρησιμοποιείται κιτρικό οξύ, ενεργούν με τον ίδιο τρόπο όπως στο προηγούμενο παράδειγμα με οξικό οξύ. Περιμένετε λίγα λεπτά και καθαρίστε τα μέρη της κουκούλας από το λίπος. Εάν οι ρυπαντές είναι πολύπλοκες, να είστε έτοιμοι να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές.

Εφαρμογή οικιακού σαπουνιού και αμμωνίας

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το πώς να καθαρίσετε τους απορροφητήρες από το λίπος χρησιμοποιώντας σαπούνι.

 1. 1 Μπορείτε να τρίψετε τη ράβδο σε ζεστό νερό, να διαλύσετε και να βυθίσετε το μείγμα σε αυτό το μείγμα.
 2. 2 Εναλλακτικά, τρίψτε το σαπούνι στην ίδια την σχάρα. Ρίξτε το ζεστό νερό σε ένα δίσκο ψησίματος, τοποθετήστε τον τριμμένο συλλέκτη λίπους εκεί και τοποθετήστε τον σε ένα ζεστό φούρνο. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Διαλύοντας, το σαπούνι του σπιτιού διασπάται ακόμη και το παλιό λίπος. Αφού στεγνώσετε, αφαιρέστε τα φίλτρα και ξεπλύνετε καλά.

Η αμμωνία είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος. Η παρουσία μιας απότομης και δυσάρεστης οσμής καθιστά αναγκαία την προσφυγή σε προστατευτικά μέτρα. Το δωμάτιο θα πρέπει να αερίζεται καλά και τα όργανα αναπνοής θα πρέπει να προστατεύονται από αναπνευστήρα.

Ένα μισό ποτήρι αλκοόλ χύθηκε σε 3,5 λίτρα ζεστού νερού. Χαμηλώστε το γράσο για 4 ώρες. Όταν η λάσπη διαλύεται, την αφαιρούμε με ένα σφουγγάρι και την ξεπλένουμε. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για επιφάνειες με σοβαρή μόλυνση.

Μέσα οικιακής χημείας

Για να μην περιπλέκεται η διαδικασία παρασκευής μιγμάτων καθαρισμού, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν έτοιμες χημικές συνθέσεις, όπως:

 • υγρό για πλύσιμο πιάτων?
 • "Λευκότητα";
 • διαφόρων κατασκευαστών με βάση το μυρμηκικό οξύ ·
 • σκόνες ή υγρά για καθαρισμό σωλήνων.

Για τον καθαρισμό από το λίπος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές θεραπείες. Η διαδικασία είναι η ίδια όπως και για τα συμβατικά εργαλεία:

 1. 1 Εφαρμόστε στην επιφάνεια (χαμηλώστε το τμήμα στη λύση).
 2. 2 Περιμένετε για το χρόνο.
 3. 3 Σκουπίστε με ένα πετσέτα ή μια βούρτσα.
 4. 4 Ξεπλύνετε με νερό.
 5. 5 Στεγνώστε το.

Καθαρίστε το εξωτερικό περίβλημα

Όταν τα εσωτερικά φίλτρα καθαρίζονται και στεγνώνουν, πηγαίνετε μπροστά. Η καθαριότητα του εξωτερικού καλύμματος επηρεάζει σημαντικά τη συνολική καθαριότητα της κουζίνας. Η παράδοση αυτής της λεπτομέρειας συνίσταται στο γεγονός ότι η σκόνη εγκαθίσταται και "τσιμεντάζει" το. Γι 'αυτό το λόγο το εξωτερικό μέρος πλένεται τακτικά καλύτερα. Δεν επιτρέπεται η χρήση λειαντικών σκονών ή ξύστρων σε αυτή την επιφάνεια. Μπορούν να αφήσουν γρατζουνιές ή να ξεπλύνουν τη γυαλιστερή επίστρωση. Εξαιρούνται επίσης περισσότερα υγρά προϊόντα, καθώς μπορούν να φτάσουν στο πρόσωπο, το λαιμό ή τα χέρια.

Η εύκολη αντιμετώπιση αυτής της αποστολής θα βοηθήσει μερικές απλές συστάσεις:

 1. 1 Πάρτε το απορρυπαντικό πιάτων, εφαρμόστε το σε ένα υγρό σφουγγάρι και τρίψτε την επιφάνεια. Αφήστε για μισή ώρα και πλύνετε με ένα υγρό πανί. Σε περίπτωση που υπάρχουν στερεά σημεία λίπους και δεν θέλετε να ξεπλυθούν, είναι δυνατό να τρίψετε με καουτσούκ ξύστρα (όπως για τα γυαλιά αυτοκινήτων).
 2. 2 Είναι πιο εύκολο να καθαρίσετε την απορροφητήρα εάν δεν ενεργοποιήσετε το ρελαντί του καυστήρα αερίου. Η ξηρή θερμότητα σχηματίζει μια κατάθεση λίπους στην επιφάνεια και είναι πιο σταθερή.
 3. 3 Εάν η κουκούλα έχει κουμπιά και είναι πλημμυρισμένη, αφαιρέστε τη μηχανική μονάδα ελέγχου για καθαρισμό. Συνιστάται να ρωτήσετε κάποιον που έχει εμπειρία σε ένα τέτοιο θέμα, διαφορετικά ο καθαρισμός θα τελειώσει με μια βλάβη.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω

Από το να πλύνετε το λίπος και πόσο συχνά είναι απαραίτητο να ξοδέψετε αυτόν τον καθαρισμό; Ο καθένας απαντά σε αυτή την ερώτηση ξεχωριστά. Όλα εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα ελεύθερου χρόνου στην οικοδέσποινα, από τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας και, τέλος, από την ιδιοσυγκρασία της. Υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν να κοιμηθούν αν η κουζίνα δεν λάμπει.

Εάν η οικογένεια είναι μεγάλη και συχνά πρέπει να μαγειρεύει, εάν τα νοικοκυριά προτιμούν τα τηγανητά τρόφιμα, παρά τον ατμό, μειώνεται η ποιότητα των φίλτρων σύλληψης. Κατά μέσο όρο, ο γενικός καθαρισμός μπορεί να γίνει μία φορά ανά τρίμηνο ή έξι μήνες. Ο καθαρισμός του φίλτρου μπορεί να απαιτηθεί κάθε μήνα. Σε αυτή την περίπτωση, η εξωτερική δομή μπορεί να πλυθεί μία φορά την εβδομάδα ή πιο συχνά. Όλα εξαρτώνται από την επιθυμία.

Οι σύγχρονες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με φίλτρα μίας χρήσης.

Πρέπει να αντικατασταθούν ως μόλυνση. Θα ήταν ωραίο να αγοράσετε μερικά επιπλέον φίλτρα ταυτόχρονα όταν αγοράζετε κουκούλες. Αυτό θα ασφαλίσει κατά των περιττών δαπανών εάν ο κατασκευαστής αποφασίσει να σταματήσει την παραγωγή αυτού του τύπου εξοπλισμού.

Το συστηματικό πλύσιμο της σχάρας στο πλυντήριο πιάτων είναι μια θαυμάσια επιλογή, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια και το αποτέλεσμα θα είναι ασύγκριτο.

Η φροντίδα και η έγκαιρη φροντίδα θα παρατείνουν τη ζωή του βοηθού σας στην κουζίνα.

Πώς να καθαρίσετε μια κουκούλα κουζίνας από το λίπος

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει και να καθαρίσει οτιδήποτε από το αποξηραμένο και παλιό λίπος, αυτό δεν είναι κάτι που δεν είναι απλό, και μερικές φορές ακόμη και φαινομενικά εξωπραγματικό. Επειδή κάθε καλή οικοδέσποινα ξέρει απ 'έξω που η κουκούλα στην κουζίνα σας θα πρέπει να πλένονται αμέσως, όπως η ρύπανση, γιατί τότε πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη προσπάθεια. Και αξίζει να πω ότι είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά οι πιο έμπειρος και έμπειρους νοικοκυρές, τους ξυπνήσει στη μέση της νύχτας όμως, μόνο να πω τι και πώς να πλένουν τα λίπη από απορροφητήρες κουζίνας στην κουζίνα άστραφτε καθαρό και τακτοποιημένο.

Μελετάμε τα βασικά, χωρίς να φτάσουμε στο ίδιο το πλύσιμο: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από μια σόμπα αερίου

Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

Οι επαγγελματίες μάγειρες ή οι νοικοκυρές, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην κουζίνα, γνωρίζουν ακριβώς πόσο γρήγορα η κουκούλα λερώνεται πάνω από την κουκούλα αερίου και πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Φαίνεται ότι, λοιπόν, τι υπάρχει, ας είναι, μέχρι να γίνει εντελώς βρώμικο, αλλά δεν αξίζει καθόλου. Πρώτον, η κουκούλα προστατεύει το σπίτι από όλες τις αναθυμιάσεις και τον καπνό που αναπόφευκτα συμβαίνουν κατά το μαγείρεμα και, δεύτερον, η παραλαβή του κατεψυγμένου λίπους απλά δεν θα είναι δυνατή. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καθυστερήσει και να καθυστερήσει τη διαδικασία στο μακρύ κιβώτιο, και θα είναι βέλτιστο να πλένετε συχνά την κουκούλα, αλλά με ένα μερίδιο της ελαφρότητας και μια αίσθηση της ολοκλήρωσης.

Επιπλέον, όταν η κουκούλα φραγμένο και βρώμικο, απλά παύει να επιτελεί το έργο της με τέτοιο τρόπο ώστε είναι απαραίτητο, και όλα αυτά λόγω του γεγονότος ότι τα φίλτρα είναι απλά κατάφυτη με στρώματα κολλώδη και άσχημη λίπους που δεν θέλει εκεί για να βγούμε και ξύστε δεν θα είναι μόνο. Δεδομένου ότι για να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, καπνούς και gary, καθώς και δυσάρεστες οσμές. Και θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι ακόμη και ένα εστιατόριο ή καφέ, και, όπως σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, η κουκούλα θα πρέπει να καθαρίζονται περίπου δύο φορές το μήνα, ως έσχατη λύση, μία φορά σε τριάντα ημέρες, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά μαγειρεύετε.

Η προετοιμασία είναι μια υπεύθυνη διαδικασία: από το να πλύνετε το λίπος από την κουκούλα πάνω από τη σόμπα

Είναι σαφές ότι μπορείτε να πλύνετε και να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα στην κουζίνα μόνο όταν φανταστείτε σαφώς τι να κάνετε. Πρώτα απ 'όλα αξίζει να καταλάβετε ότι χωρίς οδηγίες, που θα εξηγούσαν λεπτομερώς τα σημεία, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί για πρώτη φορά και το μέγιστο που θα πάρετε είναι να εξαλείψετε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες. Είναι σαφές να κατανοήσουμε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος, Καταρχήν, θα είναι έτοιμη, για παράδειγμα, να μελετήσει το σχεδιασμό του, καθώς το gadget θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

 • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κουκούλα πρέπει να αποσυνδεθεί από το τροφοδοτικό, διαφορετικά δεν θα αποσυναρμολογηθεί. Παρόλο που, αν είστε οπαδός κινδύνου και ακραίων, και επιπλέον, έχετε μια υπερ-ικανότητα να ελέγχετε μια ηλεκτροπληξία και, στη συνέχεια, να το αποσυναρμολογείτε με έντονο τρόπο, ενώ το φις είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.
 • Περαιτέρω στην ίδια την κουκούλα, σύμφωνα με τις οδηγίες, οι οποίες πρέπει απαραίτητα να έχουν ένα ειδικό κύκλωμα, σπάστε τα μάνδαλα και αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα.
 • Αναλύοντας πόσο καθαρό ο απορροφητήρας του πετρελαίου, θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι ο σωλήνας που το συνδέει με μία έξοδο εξαερισμού, χρειάζεται επίσης καθαρισμού και πλύσης, όπως ένα σκληρό και ενοχλητικό λίπος κατάφερε να συσσωρεύονται εκεί. Ορισμένοι λαϊκοί τεχνίτες καταφέρνουν να αλλάζουν απλά το κυματοειδές έργο μία φορά το μήνα, εξαλείφοντας έτσι εντελώς την υπερβολική εργασία στο πλύσιμο τους. Ωστόσο, πρέπει να ειπωθεί ότι τέτοιοι αριθμοί δεν περνούν με κάθε κουκούλα, και ακόμη και ένας σωλήνας πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε το φίλτρο αέρα, το οποίο αφαιρείται εύκολα. Και πώς να πλύνετε το φίλτρο της κουκούλας, θα μιλήσουμε λίγο αργότερα, στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου δύσκολο, αν γνωρίζετε μερικά απλά κόλπα και κόλπα.
 • Είναι σαφές ότι η ίδια η κουκούλα, η οποία είναι συνδεδεμένη στον τοίχο, κανείς δεν θα πυροβολήσει, αν και όλα αυτά είναι επιθυμητό. Θα είναι αρκετό μόνο να το πλύνετε μέσα και έξω, και να ξεκινήσετε άλλες επιχειρήσεις, χωρίς καμία ασάφεια συνείδησης.

Αν νομίζετε ότι όλα τα φίλτρα στις κουκούλες υπόκεινται σε υποχρεωτικό καθαρισμό και πλύση, τότε είστε πολύ λάθος. Υπάρχουν τέτοια μοντέλα που μπορούν να αλλάξουν μόνο και απλά δεν είναι δυνατή η πλύση τέτοιων φίλτρων. Επομένως, αυτές οι πληροφορίες πρέπει πρώτα να προέρχονται από την ίδια παλιά καλή οδηγία, την οποία συχνά αρχίζουμε να διαβάζουμε μόνο όταν το «αντικείμενο της μελέτης» έχει ήδη σπάσει.

Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες και οικιακές χημικές ουσίες: αρκετοί απλοί τρόποι

Όταν όλα αποσυναρμολογηθεί, και τα απαραίτητα στοιχεία για το πλύσιμο συλλέγονται σε ένα μέρος, είναι απαραίτητο να προχωρήσει, και συγκεκριμένα με το θέμα από το να πλύνετε το καπό ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, το οποίο είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο προσκολλάται στα τοιχώματα του. Στην πραγματικότητα, εάν ξέρετε πτυχές, λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις που κάνουν το όλο θέμα είναι αρκετά απλή, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να κάνει αρκετά για να φέρει την υπόθεση στη λογική της κατάληξη. Στη συνέχεια, θα αποφασίσει τελικά τι να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα από το λίπος, και η ενίσχυση μπορεί να έρθει απόλυτα οικεία σε μας μέσα από μια σειρά οικιακών χημικών ουσιών κάθε νοικοκυρά - καθαρισμό σε σκόνη για σόμπες και φούρνους, αλλά υπάρχει επίσης καλή παλιά, δοκιμασμένη όλα αυτά τα χρόνια, τα κεφάλαια.

Οικιακά καθαριστικά: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα κουζίνας από το λίπος

Φωτογραφία από την τοποθεσία: moemchistim.com

Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μόνο μερικές. Και για να διαλέξετε, βέβαια, είσαι ο εαυτός σου, και συμβουλές πρέπει να δώσει στο προσωπικό των οικιακών χημικών ουσιών κατάστημα το οποίο είναι συνήθως καλά εξοικειωμένος με τη δική γκάμα των προϊόντων της, καθώς και τις αποχρώσεις της εφαρμογής μιας ποικιλίας μέσων.

 • Σχετικά με το πώς να πλύνετε την κουκούλα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, υπάρχει η απλούστερη απάντηση - η συνηθισμένη σόδα ψησίματος.
 • Ένα εξαιρετικό εργαλείο για μερικούς ανθρώπους που ονομάζεται σαπούνι πλυντηρίου.
 • Καθαριστικά και απορρυπαντικά για πιάτα που είναι διαθέσιμα σε σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι, μπορούν επίσης να θεωρηθούν πολύ χρήσιμα στην περίπτωση αυτή.
 • Επαγγελματικά μέσα, για παράδειγμα, "Shine for plates" ή Sano Forte Plus.
 • Καταφέρνει με τη σοβαρή ρύπανση της διαφορετικής φύσης των καθαρότερων πλάκες λίπους, που ονομάζεται Isesclean, και πολλά άλλα.

Είναι σαφές ότι η επιλογή από το να πλύνετε το κάλυμμα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος εξαρτάται από την ποικιλία του καταστήματος στο οποίο θα συγκεντρώνονται για την απόκτηση επαγγελματικών ή οικιακών καθαριστικών. Και αξίζει να καταλάβετε ότι ένα ποιοτικό και πραγματικά αποτελεσματικό εργαλείο δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ φθηνό, έτσι προετοιμαστείτε να περάσετε έξω.

Αρχίζουμε με τις πιο δύσκολες: πώς να καθαρίσετε το φίλτρο στην κουκούλα της κουζίνας απλές μεθόδους

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

Ότι φίλτρα και φράγματα κουκούλα, τα οποία συχνά είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι τα κύρια εμπόδια που σταματούν τη βρωμιά, τα λίπη, σκόνη και ατμούς που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα των τροφίμων. Ωστόσο, τα μικρά σχάρες είναι πολύ εύκολα φραγμένα με το ίδιο λίπος, μετά από τα οποία μειώνεται σημαντικά η απόδοση του απορροφητήρα. Αποσυναρμολόγηση την κουκούλα και τα πάντα για να το καθαρίσετε γίνεται αμέσως σαφές ότι το πιο δύσκολο θέμα θα είναι πώς να καθαρίσετε το σχέδιο πλέγμα του λίπους, ειδικά αν αυτός έχει καλά στεγνώσει. Για να αποφασίσετε αν θα στραφούν αμέσως σε καρδιακά μέτρα αντίκτυπου, ή μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτά, δεν είναι απαραίτητο να τρέξετε στους ειδικούς, θα είναι αρκετό και οπτική επιθεώρηση.

Πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, αν δεν είναι πολύ λερωμένο

Έτσι, αν οι σταγονιδίων λίπους στην επιφάνεια του ματιού αρκετά φωτεινά, έτσι δεν είχαν το χρόνο να σκληρύνει και ως εκ τούτου είναι δυνατόν για το περίπλοκο ζήτημα του πώς να πλύνετε το κάλυμμα στην κουζίνα του λίπους πρέπει να ξεγλιστρήσουν «λίγο αίμα.» Η πρώτη και απλή μέθοδος είναι πολύ απλή, οπότε ακόμη και εκείνοι που μπορούν να δουν αυτό το εκπληκτικό πράγμα για πρώτη φορά θα είναι σε θέση να το καταλάβουν.

 • Επιλέξτε ένα δοχείο στο οποίο μπορούν να βυθιστούν πλήρως τα φίλτρα και τοποθετήστε τα προσεκτικά με ζεστό νερό.
 • Εφαρμόζοντας απορρυπαντικό οποιοδήποτε σχέδιο, για παράδειγμα, για τον καθαρισμό πλακών και φούρνοι, και σε μία ακραία περίπτωση, ένα υγρό πιάτων και μια σκληρή βούρτσα, καθαρίστε το λάδι από το φίλτρο ή τρίψιμο.
 • Αφήστε το δοχείο με φίλτρα για μισή ώρα ή ακόμα και μία ώρα, ώστε να πλυθούν ακόμα καλύτερα.
 • Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία έκπλυσης. Γιατί είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το πρώτο ζεστό νερό και στη συνέχεια το κρύο. Τα υπολείμματα διαλύματος σαπουνιού στις επιφάνειες δεν πρέπει να επιτρέπονται σε καμία περίπτωση, καθώς αυτό θα βλάψει το ποιοτικό έργο της κουκούλας στο σύνολό της.

Η δεύτερη μέθοδος: πέψη ή πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από λίπος με λαϊκές θεραπείες

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: kitchendecorium.ru

Εάν το λίπος για διάφορους λόγους, είχε ήδη χρόνο για να στερεοποιηθεί, έγινε σκούρο καφέ, και ο συνήθης καθαρισμός δεν φέρνει κανένα φρούτο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο καρδιακή μέσα για την καταπολέμηση βρωμιά. Στην προκειμένη περίπτωση, το ζήτημα του πώς να καθαρίσει τη σχάρα κουκούλα του λίπους, γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, και προσφέρουμε την παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί από τις γιαγιάδες μας, για να πλύνετε τα παλιά τηγάνια και κατσαρόλες από τα ερείπια του προσκολλημένο λίπος - δηλαδή την πέψη.

 • Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από την κουκούλα της κουζίνας με την πέψη, πρέπει πρώτα να βρείτε το κατάλληλο δοχείο για αυτό. Είναι σαφές ότι πρέπει να επιλέξετε ένα τέτοιο σκάφος, όπου μπορείτε να βυθίσετε εντελώς το πλέγμα ή τα φίλτρα ή τουλάχιστον το μισό.
 • Τρίψτε σε ένα τρίφτη ή ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι μισό κομμάτι, οικείο σε όλους από την παιδική ηλικία, καφέ σαπούνι.
 • Βάλτε τα ίδια δύο κουταλιές της σούπας, κατά προτίμηση με την κορυφή της συνηθισμένης σόδας ψησίματος, και τοποθετήστε το δοχείο στη φωτιά.
 • Τώρα τίθεται το ερώτημα, πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, και η απάντηση είναι απλή - βράστε το βραστό σας για μισή ώρα.
 • Απομένει μόνο να τραβήξετε τα δίχτυα, τις σχάρες ή τα φίλτρα από το δοχείο και να ξεπλύνετε καλά κάτω από τη βρύση, δηλαδή στο τρεχούμενο νερό.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι τα φίλτρα πλυσίματος, καθώς και πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το καπό, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν και είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, η οποία θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια και προσοχή, διότι η ανάγκη να πειραματιζόμαστε με ζεστό νερό και μια ποικιλία από χημικά ενεργών αντιδραστηρίων.

Εάν μετά από βρασμό παρατηρήσατε στην επιφάνεια του φίλτρου υπολείμματα λίπους, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ή απλά να επεκταθεί. Και τα ριζοσπαστικά μέτρα με τη μορφή καθαρισμού αλκαλίων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ως έσχατη λύση, επειδή από τη συχνή χρήση του μετάλλου μπορεί απλά να καταρρεύσει.

Καρδινάλια μέτρα: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα από το λίπος, που δεν πλένεται για τίποτα

Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

Όταν τα χέρια είναι κάτω, και όλες οι μέθοδοι, όπως κουκούλα πλύσης στην κουζίνα και μόλις «ανώδυνη» εξαντληθεί ο χρόνος έρχεται σε δραστικά μέτρα. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού δεν μπορεί συχνά, επειδή αυτή η διαδικασία μπορεί να βλάψει τα πλέγματα και τα φίλτρα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να μην φέρετε τον εξοπλισμό της κουζίνας σας σε μια τέτοια θλιβερή κατάσταση. Ωστόσο, για να μιλήσουμε γι 'αυτό, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, είναι ανόητο, αλλά το μέλλον αξίζει να κάνετε ένα σημάδι στο πρόγραμμά του και να κάνει χρόνο για την έγκαιρη κουκούλες καθαρισμού και άλλα μαγειρικά σκεύη.

 • Για να μάθετε πώς να πλένετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να γίνετε λίγος τεχνίτης και λίγο υδραυλικός. Δηλαδή, θα πρέπει να αγοράσετε ένα επαγγελματικό εργαλείο για τον καθαρισμό της ρύπανσης των σωλήνων. Είναι υγρά, κονιώδη και επίσης κοκκοποιημένα. Επιλέξτε έναν σύμβουλο για να βοηθήσετε στο κατάστημα, συνήθως ξέρουν πώς και τι να κάνουν.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για το προϊόν που έχετε επιλέξει και επίσης αποθηκεύστε γάντια ποιότητας για να εργαστείτε με χημικά επιθετικά μέσα.
 • Βυθίστε το τρίψιμο στο νεροχύτη ή δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα, και γεμίστε το απέκτησε λύση, τότε το ερώτημα για το πώς να καθαρίσετε το κάλυμμα στην κουζίνα, θα γίνει απλή και κατανοητή.
 • Αν έχετε σκόνη ή κόκκους, γεμίστε τις με μια σχάρα και ρίξτε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: jkuhnya.ru

Αφήστε τις γρίλιες για περίπου πέντε έως επτά λεπτά, και μετά από όλα, απλά ξεπλύνετε με μεγάλη ποσότητα κρύου νερού. Στη συνέχεια, τα πάντα είναι απλή, ένα μεγάλο μέρος του ξηρού εκχυλίσματος, συλλέγουν συνολικά και με ασφάλεια χρησιμοποιήσετε, το σημαντικότερο, δεν επιτρέπουν πλέον βαριά βρωμιά, το πλύσιμο μακριά το χρόνο κουκούλα από την καύση του λίπους.

Βίντεο "Πώς να καθαρίσετε τον απορροφητήρα από το λίπος"

Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος και να πλύνετε τη σχάρα: αποτελεσματικά μέσα και μεθόδους

Καθώς η εκμετάλλευση της επιφάνειας έλξης βαθμιαία εξασθενεί, η σχάρα εισαγωγής αέρα καλύπτεται με κολλώδη επικάλυψη και η παραγωγικότητα της συσκευής πέφτει. Για την παρουσίαση είδος οικιακού εξοπλισμού θα πρέπει να ανταγωνίζονται.

Κατ 'αρχάς, επιλέξτε την καταλληλότερη μέθοδο και αποφασίστε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος, λαμβάνοντας υπόψη τον βαθμό μόλυνσης, την αποτελεσματικότητα των διαφόρων μεθόδων και την ασφάλεια των απορρυπαντικών.

Ανάγκη και συχνότητα καθαρισμού της κουκούλας

Οι σύγχρονες νοικοκυρές προσπαθούν να κάνουν τη ζωή όσο το δυνατόν πιο άνετη, χρησιμοποιώντας κάθε είδους συσκευές και καινοτομίες για να διευκολύνουν τις καθημερινές επιχειρήσεις. Ένα από τα απαραίτητα χαρακτηριστικά και ένας βοηθός στην κουζίνα ήταν μια κουκούλα.

Ωστόσο, με την ακατάλληλη φροντίδα, η αποδοτικότητα της συσκευής μειώνεται - τα φίλτρα εξάτμισης καθίστανται φραγμένα και δεν εκπληρώνουν τις λειτουργίες τους. Η απόδοση του μολυσμένου πλέγματος πέφτει και η ίδια η συσκευή είναι λιγότερο ικανή να αντιμετωπίσει την απομάκρυνση των οσμών, την υγρασία και μπορεί να αποτύχει.

Η συχνότητα καθαρισμού του εκχυλίσματος από τη συσσώρευση λίπους εξαρτάται από την ένταση χρήσης της συσκευής. Συνιστώμενες ημερομηνίες:

 • επαγγελματική κουζίνα τροφοδοσίας - εβδομαδιαία?
 • καθημερινή μαγειρική στο σπίτι - μία φορά το μήνα, ανάλογα με τον όγκο των ατμών.

Η τεχνολογία καθαρισμού καθορίζεται από τον τύπο του εγκατεστημένου φίλτρου. Στις συσκευές εξαγωγής χρησιμοποιούνται:

 1. Φίλτρα άνθρακα. Εκτελέστε ένα λεπτό καθάρισμα του αέρα που κυκλοφορεί σε εσωτερικό χώρο - το φυσίγγιο απορροφά οσμές και λίπος. Το φίλτρο ξυλάνθρακα δεν πρέπει να καθαριστεί, αλλά πρέπει να αλλάξει μια τετραετία, όταν πέσει η δύναμη έλξης του καλύμματος.
 2. Μεταλλικά πλέγματα. Τα πλέγματα λίπους είναι υπεύθυνα για τον τραχύ καθαρισμό. Η βάση του πλέγματος είναι αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα, συμπληρωμένο με συνθετικά συστατικά (sintepon, fleece).

Μην καθυστερείτε με τον γενικό καθαρισμό της κουκούλας. Ο καθαρισμός του παλιού λίπους είναι μια επίπονη και πολύπλοκη διαδικασία.

Πώς να προετοιμάσετε τον εξοπλισμό για το πλύσιμο

Πριν καθαρίσετε την κουκούλα από το συσσωρευμένο λίπος, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε και να αποσυναρμολογήσετε τη συσκευή καθαρισμού αέρα. Προκαταρκτικά είναι απαραίτητο να μελετηθεί ο τεχνικός φάκελος και να βρεθεί ο κατάλογος των αποσυναρμολογημένων χώρων. Κάτω από τα αφαιρούμενα μέρη, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τα κιβώτια, η επιφάνεια εργασίας της πλάκας πρέπει να ελευθερωθεί από τα μαγειρικά σκεύη.

Ο τυπικός αλγόριθμος για λειτουργίες αποσυναρμολόγησης:

 1. Ξεβιδώστε τα μάνδαλα, αφαιρέστε το κάλυμμα από τις αυλακώσεις ή ξεβιδώστε τα μπουλόνια στερέωσης.
 2. Αφαιρέστε το φίλτρο λίπους. Στα μοντέλα ανακύκλωσης, αφαιρέστε την κασέτα άνθρακα - βρίσκεται πίσω από τη μεταλλική σχάρα.
 3. Αφαιρέστε το σωλήνα από τον καυσαερίων στην εξαεριστήρα.
 4. Αφαιρέστε το εσωτερικό φίλτρο αέρα, εάν υπάρχει στο σχέδιο.

Μετά την αποσυναρμολόγηση της κουκούλας, πρέπει να αξιολογήσετε την έκταση της μόλυνσης και να επιλέξετε την καλύτερη μέθοδο καθαρισμού. Για να απομακρύνετε τις παλιές αναπτύξεις, το λίπος θα πρέπει να καταφεύγει σε επιθετικές μεθόδους.

Αφαίρεση λάσπης από την κουκούλα με λαϊκές μεθόδους

Παρατηρώντας το χρόνο συντήρησης του καθαριστήρα αέρα, ο προγραμματισμένος καθαρισμός δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Για εργασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εύχρηστα εργαλεία: αμμωνία, ξύδι, λεμόνι κλπ. Η απαλλαγή από μια στερεή επικάλυψη λίπους και αιθάλης είναι ένα πιο δύσκολο έργο. Τα μολυσμένα στοιχεία υποβάλλονται σε θερμική και μηχανική επεξεργασία.

Μέθοδοι για τον καθαρισμό των μικρών ρύπων

Τα πιο προσιτά, δημοφιλή και επαρκώς αποτελεσματικά μέσα για τη φροντίδα των δικτύων εισαγωγής αέρα είναι:

 • οξικό οξύ.
 • σαπούνι για πλύσιμο?
 • κιτρικό οξύ;
 • αμμωνία;
 • μουστάρδα.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, ετοιμάστε μια βούρτσα με ένα σκληρό πολυμερές σωρό, ένα χονδρό σφουγγάρι και ένα μαλακό πανί. Όλοι οι χειρισμοί θα πρέπει κατά προτίμηση να γίνονται με γάντια από καουτσούκ. Ας εξετάσουμε κάθε τεχνολογία λεπτομερώς.

Μέθοδος 1. Ξύδι. Για να επιτευχθεί ένα γρήγορο αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται μη αναγωγικό οξικό οξύ τροφίμων (70%). Το κοινό ξύδι τραπεζιού (9%) δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις λιπαρές καταθέσεις.

 1. Βγάλτε το σφουγγάρι με οξύ, σκουπίστε το με ένα πλέγμα και στις δύο πλευρές. Ολόκληρη η μολυσμένη επιφάνεια πρέπει να υποστεί επεξεργασία με ξύδι. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε το σουρωτήρι σε μια κατσαρόλα με χαμηλές χάντρες και να την χύσετε με οξύ.
 2. Αφήστε τα μέρη εξάτμισης για 8-15 λεπτά - ο χρόνος επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο μόλυνσης.
 3. Μαλακώνετε την πλάκα με μια τραχιά βούρτσα ή ένα πυκνό τσόχα.
 4. Ξεπλύνετε τη σχάρα με τρεχούμενο νερό και στεγνώστε.

Η απομάκρυνση των "φρέσκων" λιπαρών κηλίδων πραγματοποιείται με διάλυμα οξέος, 50% αραιωμένο με νερό.

Αριθμός μεθόδου 2. Οικιακό σαπούνι. Για να απαλλαγείτε από βρωμιά και λάσπη χρησιμοποιώντας διάλυμα σαπουνιού, χρησιμοποιείται μεταλλική ή πλαστική ξύστρα. Plus μέθοδος - απόλυτη ασφάλεια.

 1. Σαπούνι συρραφής στο τρίφτη - θα πρέπει να πάρει 2-3 χούφτες "σαπώνισμα σαπουνιών".
 2. Ζεσταίνουμε το νερό στους 60 ° C και διαλύουμε το σαπούνι σε αυτό.
 3. Η σχάρα εισαγωγής αέρα πρέπει να τοποθετηθεί σε σαπουνόγα γαλάκτωμα για 30-60 λεπτά.
 4. Μετά την πάροδο του χρόνου, εάν το λίπος αρχίσει να μετακινείται εύκολα από το δίχτυ - καθαρίστε την επιφάνεια με ένα ξύστρα.
 5. Ξεπλύνετε καλά το φίλτρο και στεγνώστε.

Μέθοδος 3. Κιτρικό οξύ. Χρησιμοποιήστε μια απότομη λύση "λεμόνι" ή κομμάτια του ίδιου του λεμονιού.

Απουσία φρέσκου λεμονιού, μπορείτε να προετοιμάσετε το όξινο γαλάκτωμα μόνοι σας: σε ένα λίτρο νερού διαλύεται σε σκόνη τροφή "λεμόνι" (3 κουταλιές της σούπας). Η προκύπτουσα σύνθεση για να γεμίσει το πλέγμα φιλτραρίσματος, και μετά από 10 λεπτά, καθαρίστε με μια τραχιά βούρτσα. Για να αφαιρέσετε τις παλιές εναποθέσεις, απαιτούνται 2-3 διαδικασίες καθαρισμού.

Αριθμός μεθόδου 4. Αλκοόλ αμμωνίας. Η θεραπεία είναι αποτελεσματική ενάντια στο "φρέσκο" και το παλαιό λιπαρό ρύπανση. Ωστόσο, απαιτείται προσεκτική εφαρμογή, καθώς οι ατμοί αμμωνίου είναι πολύ διαβρωτικοί και επικίνδυνοι.

Τεχνολογία καθαρισμού με αμμωνία:

 1. Ζεσταίνουμε το νερό στους 50 ° C.
 2. Προσθέστε αμμωνία σε αμμωνία με ρυθμό 0,5 γυαλιού / 3,5 λίτρα νερού.
 3. Στο διάλυμα καθαρισμού, χαμηλώστε τα βρώμικα μέρη. Ο χρόνος αλληλεπίδρασης είναι 4 ώρες.

Το λιπαρό στρώμα σταδιακά μαλακώνει και διαλύεται. Θα περπατήσετε μόνο στη σχάρα με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε το φίλτρο με καθαρό νερό.

Αριθμός μεθόδου 5. Μουστάρδα σε σκόνη. Ένας βοηθός κουζίνας στη μέθοδο της γιαγιάς που χρησιμοποιούν σήμερα οι ερωμένες.

 1. Ξεπλύνετε τη σχάρα με ζεστό νερό κάτω από το ντους.
 2. Προετοιμάστε το μίγμα καθαρισμού αναμειγνύοντας 3,5 κουταλιές μουστάρδας με 2 κουταλάκια του κανονικού σαμπουάν. Η σύνθεση θα πρέπει να αραιώνεται με ζεστό νερό και ξύδι (50/50) μέχρι να σχηματιστεί ένα υγρό καλαμάκι.
 3. Με ένα μείγμα, επεξεργαστείτε το πλέγμα από την κουκούλα.
 4. Η πετσέτα θα πρέπει να εμποτιστεί με ζεστό νερό και να τυλιχτεί σε μια σχάρα. Αφήστε για μισή ώρα.

Μετά από λίγο, καθαρίστε το πλέγμα με μια βούρτσα και ξεπλύνετε.

Πέψη - καταπολέμηση με παλιό λίπος

Το βρασμό της σχάρας εισαγωγής αέρα είναι μια επίπονη διαδικασία, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματική ενάντια στο σκληρυνθέν λίπος. Για την υλοποίηση στο σπίτι, θα χρειαστείτε:

 • ένα μεταλλικό κάδο ή ένα δοχείο - ο όγκος του δοχείου επιλέγεται σύμφωνα με τις διαστάσεις του φίλτρου.
 • τρίφτη, βούρτσα και σφουγγάρι?
 • μαγειρική σόδα - 1 γυάλινη?
 • μια ράβδο καφέ σαπουνιού?
 • αλάτι - 1 κουταλιά της σούπας.
 • νερό.

Δεν υπάρχουν αυστηρές αναλογίες για την παρασκευή της ένωσης καθαρισμού. Ωστόσο, για την αποτελεσματική πέψη, είναι καλύτερο να κάνετε μια συμπυκνωμένη λύση.

Η τεχνολογία βήμα προς βήμα για τον τρόπο καθαρισμού της μάσκας εισαγωγής λίπους από τη μέθοδο βρασμού περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα.

Βήμα 1. Γεμίστε το δοχείο με νερό και βάλτε φωτιά.

Βήμα 2. Ενώ το νερό βράζει - γυρίστε ½ σαπούνι.

Βήμα 3. Σταδιακά, προσθέτοντας μια κουταλιά, ρίχνετε τη σόδα (1 ποτήρι / 5 λίτρα). Είναι απαραίτητο να ενεργήσετε προσεκτικά, καθώς το θερμαινόμενο υγρό σε ένα σύμπλεγμα με σόδα μπορεί να φουσκώσει. Η σύνθεση αναδεύεται καλά, χωρίς να απομακρύνεται από τη θερμότητα.

Βήμα 4. Αφού διαλύσετε τη σόδα, προσθέστε σαπούνι και αλάτι.

Βήμα 5. Στο βραστό υγρό, χαμηλώστε τα βρώμικα πλέγματα και αφήστε το να «μαλακώσει» σε χαμηλή φωτιά.

Μετά τη θερμική επεξεργασία, οι περισσότερες μολυσματικές ουσίες διαχωρίζονται. Θα παραμείνει ελαφρώς καθαρή η επιφάνεια με μια βούρτσα, σκουπίστε με ένα σφουγγάρι.

Εάν η σόδα "συγκόλλησης" δεν βοήθησε, μπορείτε να καταφύγετε σε βρασμό με αμμωνία. Η σύνθεση του διαλύματος είναι 100 ml αμμωνίας / 5 l νερού. Αναμίξτε τα υγρά, βράστε το, βυθίστε το σε ένα απόβαρο της σχάρας και κρατήστε το για τουλάχιστον 1 ώρα.

Στο τέλος - για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα βρωμιάς με βούρτσα, ξεπλύνετε την εισαγωγή αέρα με νερό και στεγνώστε.

Εφαρμογή χημικών ουσιών

Η χρήση των απορρυπαντικών που αγοράσατε διευκολύνει σημαντικά την εργασία και επιταχύνει τον καθαρισμό. Ωστόσο, ορισμένα φάρμακα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγάλη προσοχή - τα ενεργά αντιδραστήρια είναι ικανά να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία και να καταστρέψουν την τεχνολογία.

Επισκόπηση οικιακών απορρυπαντικών

Τα εργαλεία αποθήκευσης για καθαρισμό σκευών και κουζίνες κουζίνας είναι καλά στην εξόρυξη λίπους. Μεταξύ της ποικιλίας των οικιακών χημικών ουσιών, τα ακόλουθα φάρμακα αποδείχθηκαν καλά:

 • σπρέι "1 λεπτό", Sanita (Ρωσία).
 • σπρέι "Anti-Fat", Σταχτοπούτα (Ρωσία);
 • gel Synergetic (Γερμανία);
 • ψεκασμού και πηκτώματος "Anti-Zhir + Radiance", Cilit Bang (Πολωνία).
 • ζελέ και σπρέι "Shumanit", Bagi (Ισραήλ).

Σπρέι Sanita. Ένας ταχείας δράσης παράγοντας με δραστικά συστατικά σε λίγα λεπτά "διαβρώνει" λιπαρά συστάδες, πλάκα και άλλοι τύποι βρωμιάς. Η Express-spray θεωρείται ένας από τους ηγέτες λόγω της ευελιξίας και του προσιτού κόστους.

Το σπρέι Sanita δεν έχει σχεδιαστεί για τον καθαρισμό επιφανειών από λάκα, εμαγιέ, αλουμίνιο και βαφή.

Σταχτοπούτα "Anti-Fat". Ένα προσιτό, αποτελεσματικό εργαλείο που καθαρίζει απαλά τις ακαθαρσίες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείται σε διαφορετικούς τύπους επιφανειών μετά από δοκιμή σε μικρή έκταση.

Πριν από τη χρήση, η βαλβίδα ψεκασμού πρέπει να στραφεί στη θέση "ανοιχτή" και να ποτίζεται. Μετά από 20-25 λεπτά, αφαιρέστε τη βρωμιά με μια βούρτσα.

Η τιμή για τα 500 ml είναι 2-2,4 cu. Μεταξύ των ελλείψεων, οι χρήστες σημειώνουν μια πολύ ρευστό συνεκτικότητα και γρήγορη κατανάλωση.

Συνεργατικό για πλάκες. Τα μέσα τύπου γέλης τοποθετούνται ως ασφαλές, φυσικό παρασκεύασμα για καθαρισμό πλακών, φούρνων, τηγανιών και δίσκων ψησίματος. Στη σύνθεση δεν υπάρχουν επιθετικές χημικές ουσίες, το προϊόν είναι 100% βιοδιασπώμενο.

Περιορισμοί εφαρμογής: επιφάνειες από ορείχαλκο, χαλκό και κράματα χαλκού, καθώς και αλουμίνιο. Παρά την ασφάλεια, τα γάντια θα πρέπει να φοριούνται κατά τη διάρκεια της εργασίας - θα προστατεύσουν τα χέρια σας από το υπερβολικό στέγνωμα. Το μέσο κόστος είναι 10 $ / 1 λίτρο.

Οικιακά χημικά προϊόντα Cilit Bang. Τζελ και σπρέι "Anti-Zhir + Radiance" - Πολωνικό σχέδιο για την απομάκρυνση καμένων και λιπαρών ρύπων στην κουζίνα. Τα προϊόντα αφαίρεσης λίπους παράγονται με βάση επιφανειοδραστικές ουσίες, λόγω των οποίων διαφέρουν με ένα "μαλακό" αποτέλεσμα στη βρωμιά. Δεν υπάρχουν λειαντικά στη σύνθεση.

Το φάρμακο είναι εύκολο στη χρήση, καλά κατανεμημένο στην επιφάνεια και βέλτιστο με έγκαιρη φροντίδα. Το κόστος του "Anti-Zhir + Radiance" - 6 cu / 750 ml.

"Shumanit" από την Bagi. Επαγγελματική χημεία για εύκολη αφαίρεση λίπους από επιφάνειες που μαγειρεύονται. "Schumann" - ένα ισχυρό εργαλείο, γι 'αυτό απαιτεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη διαδικασία χρήσης.

 • απουσία λειαντικών πρόσθετων ·
 • αντιβακτηριακή δράση.
 • γρήγορη δράση - το πρώτο αποτέλεσμα είναι εμφανές 5 λεπτά μετά την εφαρμογή του φαρμάκου.
 • αποτελεσματικό καθαρισμό παλαιών λιπαρών συστάδων ·
 • οικονομική κατανάλωση.

Το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για καθαρισμό αλουμινίου ή βαμμένων επικαλύψεων. Το κόστος είναι 4,5 USD / 500 ml.

Τεχνολογία χρήσης των διαλυτών λίπους αποθήκευσης

Τα περισσότερα από τα προτεινόμενα εργαλεία έχουν μια παρόμοια τακτική καθαρισμού των εκχυλισμάτων από το λίπος, μια πιθανή διαφορά είναι ο χρόνος "εμβάπτισης" σε ένα χημικό παρασκεύασμα.

Πρότυπο σχέδιο δράσης:

 1. Τοποθετήστε τη σχάρα εισαγωγής αέρα σε ένα δοχείο περιτύλιξης ή τοποθετήστε το σε ένα τρισδιάστατο δοχείο.
 2. Επεξεργαστείτε προσεκτικά τα μέρη με το επιλεγμένο παρασκεύασμα.
 3. Αφήστε τη λιποδιαλυτότητα - ο επιτρεπόμενος χρόνος έκθεσης γράφεται στη συσκευασία ή στις οδηγίες του προϊόντος.
 4. Με την ισχυρή συσσώρευση των φίλτρων ρύπου θα πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό - αυτή η διαδικασία θα πλύνετε τα κομμένα στρώματα λίπους.

Για να αφαιρέσετε την υπόλοιπη πλάκα, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε ξανά τη σχάρα με ένα καθαριστικό.

Βαρύ πυροβολικό: οι κίνδυνοι μιας ριζοσπαστικής μεθόδου

Όταν δοκιμάζονται όλες οι οικονομικές μέθοδοι και αποτυγχάνουν, κάποιοι καταφεύγουν σε «επιθετική» θεραπεία. Το οπλοστάσιο για τον καθαρισμό των σωλήνων αποστράγγισης τύπου "Mole", "Tiret", "Steril", "Truboma", κ.λπ.

Πριν αποφασίσετε για ένα ριζικό βήμα, αξίζει να αξιολογήσετε τους πιθανούς κινδύνους και να λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις του έργου:

 • η μη τήρηση των οδηγιών για την παρασκευή του διαλύματος και ο χρόνος συγκράτησης του αντιδραστηρίου είναι γεμάτος με παραμόρφωση των μεταλλικών μερών.
 • ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός ριζικών καθαρισμών είναι 1-2 φορές για ολόκληρη τη λειτουργία.
 • η μέθοδος είναι κατάλληλη για χρήση στις πιο «παραμελημένες» καταστάσεις, όταν μια σταθερή επιδρομή βαθμολόγησε όλα τα κύτταρα της σχάρας εισαγωγής αέρα.

Για να εργαστείτε μετά τη μελέτη της διδασκαλίας και την τήρηση των προτύπων ασφάλειας.

Πιθανή πορεία εργασίας:

 1. Υγρό προϊόν. Τα τεμάχια εργασίας που πρόκειται να τοποθετηθούν σε ένα δοχείο και να χύσουν ένα διάλυμα που παρασκευάστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή - η αντίδραση θα πάει αμέσως. Μετά από μερικά λεπτά, αφαιρέστε τη σχάρα, ξεπλύνετε αρκετές φορές με νερό.
 2. Κοκκώδης συνιστώσα. Τοποθετήστε τα μολυσμένα αντικείμενα σε μια παλέτα, πασπαλίστε με σκόνη καθαρισμού, ρίξτε με ζεστό νερό. Μετά το σχίσιμο του λίπους, ο διανομέας αέρα πρέπει να πλυθεί καλά.

Το χρησιμοποιούμενο καυστικό διάλυμα πρέπει να χύνεται προσεκτικά στο μπολ τουαλέτας.

Καθαρισμός του μηχανήματος: ατμογεννήτρια και πλυντήριο πιάτων

Η απλούστερη και ασφαλέστερη μέθοδος είναι η παρακέντηση. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική, αλλά η εφαρμογή της απαιτεί τη χρήση ατμογεννήτριας. Χάρη στη συσκευή θα είναι δυνατή η αφαίρεση της λιπαρής πλάκας χωρίς χημικά παρασκευάσματα.

Το μόνο μειονέκτημα της μεθόδου είναι το υψηλό κόστος της γεννήτριας ατμού.

Οι ιδιοκτήτες ενός πλυντηρίου πιάτων μπορούν να αναθέσουν την "βρώμικη δουλειά" σε έναν αυτοματοποιημένο βοηθό κουζίνας. Ο καλλιτέχνης πρέπει να αφαιρέσει το πλέγμα, να το βάλει στο διαμέρισμα για μεγάλα πιάτα, να προσθέσει απορρυπαντικό και να επιλέξει μια λειτουργία πλυσίματος.

Ο τρόπος λειτουργίας της μηχανής είναι μια εξαιρετική πρόληψη της εμφάνισης στερεών αποθέσεων λίπους. Ο τακτικός καθαρισμός είναι δύο φορές το μήνα.

Εξωτερική φροντίδα περιβλήματος

Ενώ η σχάρα και το εσωτερικό φίλτρο στεγνώσουν, υπάρχει χρόνος να δοθεί προσοχή στο εξωτερικό της κουκούλας. Η δυσκολία καθαρισμού του σώματος είναι ότι το λίπος των τροφίμων αναμιγνύεται με τη σκόνη καθίζησης και μετατρέπεται σε σκληρή πλάκα.

 1. Εφαρμόστε απορρυπαντικό στο σφουγγάρι και σχάρετε την επιφάνεια.
 2. Μετά από μισή ώρα, σκουπίστε το προϊόν με ένα μαλακό υγρό πανί.
 3. Διατηρήστε τα υπόλοιπα σημεία λίπους με ένα καουτσούκ ξύστρα.

Για να αποφευχθεί η δημιουργία σκληρού κρούστα στο κύτος, είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί το αδρανές έργο της εστίας αερίου. Η ξηρή θερμότητα προωθεί τη σταθεροποίηση των λιπαρών αποθέσεων στην επιφάνεια.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Αποκατάσταση της ροής και της εμφάνισης της σχάρας εισαγωγής αέρα με τη βοήθεια ανθρακικού νατρίου:

Καθαρισμός της σχάρας καυσαερίων με χρήση του καθαριστικού αγωγού:

Μια ποικιλία μεθόδων και καθαριστικών παραγόντων σας επιτρέπει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για την κατάσταση. Για να μην καταφύγουμε σε ριζοσπαστικές μεθόδους, πρέπει να πραγματοποιείται η συνήθης συντήρηση, χωρίς να περιμένουμε το σχηματισμό σκληρυνθέντων στρωμάτων λίπους.