Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας - συμβουλές από τον πλοίαρχο

Κάθε εξοπλισμός κλιματισμού κατά τη λειτουργία του η ίδια ξεπερνά μέσα από αναρίθμητες αέρα που περιέχει μηχανική εγκλείσματα των διαφόρων κλασμάτων, σκόνη, βακτηρίδια και τα σπόρια των μυκήτων, καθώς επίσης και το χνούδι και το κατοικίδιο ζώο μαλλιά. Συνεπώς, όλα θα παραμείνουν στον αέρα, εάν δεν εγκατασταθούν στα στοιχεία φίλτρων του κλιματιστικού, τα οποία πρέπει να αντικαθίστανται ή να καθαρίζονται περιοδικά. Ανάλογα με το σχεδιασμό του κλιματισμού, τη δύναμη και το σκοπό του, θα πρέπει να καθαρίσετε τα φίλτρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που συνιστά ο κατασκευαστής, και σε ορισμένες περιπτώσεις, με βάση την «κλινική» απόδοση του κλιματιστικού.

Πότε και γιατί είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον κλιματικό εξοπλισμό

Κατά κανόνα, όταν η κατάσταση θα καθαρίσει τις εγχώριες split-σύστημα είναι εξαιρετικά σπάνια: είναι απαραίτητο και όλα, αλλά πώς να το καθαρίσετε μόνοι σας ή με τη χρήση ενός οδηγού, ή μια αιτία για την περίσταση από εξειδικευμένη ομάδα από την εταιρεία καθαρισμού - είναι το ερώτημα ενοχλεί τον χρήστη πιο συχνά. Το άρθρο αυτό έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τον καθαρισμό των κλιματιστικών, οι οποίες μπορούν να γίνουν μόνοι τους και όπου απαιτείται εξειδικευμένη παρέμβαση.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να απαντήσετε στην ερώτηση: "Γιατί πρέπει να καθαρίσω από μόνος μου το σύστημα διάσπασης;" Φυσικά, για τους σκοπούς αυτούς, μπορείτε να και να καλέσετε έναν ειδικό, και να του καταβάλει μερικές χιλιάδες hard-earned, αλλά γιατί να πληρώνουν για κάτι που δεν εκτελούν περίπλοκες από ό, τι καθαριστεί, για παράδειγμα, μια ηλεκτρική σκούπα. Λίγοι άνθρωποι γι 'αυτό προκαλούν ένα ειδικά εκπαιδευμένο άτομο.

Στο κλιματιστικό μηχάνημα, το οποίο δεν πέρασε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη διαδικασία πρόληψης, συσσωρεύτηκε πολλή σκόνη στο εσωτερικό, πράγμα που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε προβλήματα, και συγκεκριμένα:

 • Σημαντική αλλοίωση του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Η σκόνη που έχει εγκατασταθεί στις μονάδες κλιματισμού θα εξαπλωθεί μέσα από το δωμάτιο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές επιθέσεις στους ανθρώπους του δωματίου. Πώς να ελέγξετε τον αέρα στο διαμέρισμα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο "Αποτελεσματικές μέθοδοι για την ανάλυση του αέρα στο διαμέρισμα."
 • Δυσκολία στην εργασία αυτής της συσκευής κλιματισμού. Το γεγονός είναι ότι η συσσωρευμένη σκόνη και ακαθαρσίες στα στοιχεία φίλτρου θα αποτρέψει την ελεύθερη διέλευση των ρευμάτων αέρα.
 • Σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας του κλιματιστικού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης σκόνης στον εναλλάκτη θερμότητας.
 • Αύξηση του κινδύνου βλάβης του διαχωρισμένου συστήματος λόγω της αυξημένης αντίστασης του αέρα και ως αποτέλεσμα αυξημένου φορτίου στον κινητήρα ανεμιστήρα.

"Κλινικές" ενδείξεις του κλιματιστικού, που δείχνουν καθαρισμό

Μία από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις της παρατεταμένης απουσίας της πρόληψης του κλιματιστικού είναι η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής από την εσωτερική μονάδα. Πρώτα απ 'όλα, αυτό δείχνει την ανάπτυξη αποικιών μυκήτων και μούχλας. Και σε κάθε ρυθμιστή ισχύος εκατομμύρια σπόρια διάσπαρτα γύρω από το διαμέρισμα και θα πέσει αναπόφευκτα στο ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα, που οδηγεί σε τρομερές ασθένειες, όπως άσθμα, αλλεργίες, και διάφορα είδη δερματίτιδας.

Όταν εμφανιστεί μια οσμή μούχλας, πρέπει να καθαρίσετε αμέσως το εσωτερικό του κλιματιστικού και τα στοιχεία του φίλτρου του. Εάν σφίξετε με καθαρισμό, τότε αυξάνεται η πιθανότητα επακόλουθης επισκευής του κλιματιστικού. Εκτός από τη μυρωδιά, υπάρχουν πολλά ακόμη σημάδια της ανάγκης για καθαρισμό του συστήματος διάσπασης:

 • Μειώστε τη δύναμη της συσκευής.
 • Αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
 • Βύθιση του ηλεκτρικού δικτύου και των εξαρτημάτων σύνδεσης.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Βήμα προς βήμα καθαρίζουμε τον κλιματικό εξοπλισμό μας

Ο καθαρισμός του κλιματιστικού με τα χέρια σας αποτελείται από τρία στάδια:

 • τον καθαρισμό ή την αντικατάσταση του φίλτρου κλιματιστικού.
 • καθαρισμός των εσωτερικών τμημάτων της εσωτερικής μονάδας.
 • προληπτικό καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας.

Πριν από την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας, το κλιματικό σύστημα πρέπει να αποσυνδεθεί πλήρως από το δίκτυο. Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα στοιχεία φίλτρων στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, πρέπει να εκτελέσετε μια σειρά διαδοχικών λειτουργιών, οι οποίες προσφέρονται σε αυτό το άρθρο:

 1. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το εγχειρίδιο οδηγιών, όπου είναι γραμμένο πώς να εξαγάγετε το φίλτρο του κλιματιστικού. Εάν το μοντέλο του συστήματος κλίματος ακριβότερο, τότε είναι ένα στοιχείο φίλτρου τύμπανο, η οποία θεωρείται περισσότερο αποτελεσματική από επίπεδη, καθώς λόγω της καμπύλη επιφάνεια έχει μια μεγάλη περιοχή επαφής με τον αέρα.

Συμβουλή:
Διαδώστε ένα πλαστικό περιτύλιγμα γύρω από το μαλακτικό ή το χαρτί. Εάν η συσκευή δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα σκόνης στις εσωτερικές επιφάνειες των μηχανισμών και του φίλτρου.

 • Το δεύτερο στάδιο καθαρισμού του φίλτρου είναι η αφαίρεση του καλύμματος του κλιματιστικού μηχανήματος και η αφαίρεση του προστατευτικού πλέγματος που συγκρατεί το στοιχείο φίλτρου στο προβλεπόμενο σημείο και έχει σχεδιαστεί για να το προστατεύει από ζημιές.
 • Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση του φίλτρου και τον καθαρισμό του. Αρχικά, καθαρίστε το ξηρό φίλτρο με ηλεκτρική σκούπα ή βούρτσα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Η ξήρανση του φίλτρου πρέπει να πραγματοποιείται μόνο με φυσικό τρόπο, όπως όταν εκτίθεται σε θερμό αέρα, μπορεί να εμφανιστεί παραμόρφωση.
 • Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία στεγνώματος, επανασυνδέστε τη συσκευή με αντίστροφη σειρά και συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στο δίκτυο.
 • Συμβουλή:
  Μην παράγετε περισσότερες από 8 πλύσεις ενός στοιχείου φίλτρου, καθώς το νερό παραβιάζει την χωρητικότητά του, γεγονός που επηρεάζει την απόδοση ολόκληρου του κλιματικού συστήματος.

  Πώς καθαρίζετε τον εαυτό σας την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος

  Πολύ συχνά το ερώτημα: "Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι" πρέπει να γίνει κατανοητό ως εξής: "Πώς να καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού με τα χέρια σας".

  Εκτός από την αντικατάσταση και τον καθαρισμό των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, είναι δυνατόν να καθαριστεί ο εναλλάκτης θερμότητας-εξατμιστής ανεξάρτητα από τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί σε αυτό. Αυτό είναι το κύριο μέρος κάθε κλιματικού συστήματος, το οποίο πρέπει να διατηρείται σε τέλεια καθαρότητα για την καλή λειτουργία της συσκευής.

  Πρόκειται για μια δομή συναρμολογημένη από σωλήνες στους οποίους διέρχεται η διαδικασία εξάτμισης του Freon, με αποτέλεσμα να ψύχεται ο εξατμιστής. Οι ροές αέρα "πλένουν" τον εναλλάκτη θερμότητας, και οι ίδιοι ψύχονται. Για να καθαρίσετε τον εξατμιστή του κλιματιστικού, χρειάζεστε:

  1. Απενεργοποιήστε το κλιματικό σύστημα.
  2. Αφαιρέστε την προστατευτική μάσκα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα και μια λεπτή βούρτσα καθαρίστε τον εναλλάκτη θερμότητας και τον χώρο μεταξύ των σωλήνων και της βαλβίδας διακοπής από τη σκόνη.

  Σημαντικό!
  Εάν υπάρχουν σημεία διάβρωσης στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως το κέντρο σέρβις για να αποφύγετε τη διαρροή φρέον.

 • Επανασυναρμολογήστε με αντίστροφη σειρά.
 • Συμβουλή:
  Κατά τον καθαρισμό του εξατμιστή κλιματισμού, μην χρησιμοποιείτε σκληρή βούρτσα ή μεταλλικά αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στη γραμμή freon και στον εναλλάκτη θερμότητας.

  Μερικές φορές απαιτείται καθαρισμός του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας από κοιτάσματα σκόνης και λίπους, αλλά αποθαρρύνεται έντονα να το κάνετε μόνοι σας. Η καλύτερη επιλογή είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία της υπηρεσίας.

  Καθαρισμός της μονάδας συμπιεστή του συστήματος διαχωρισμού

  Αμέσως πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο σχεδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος περιλαμβάνει τη θέση του εξωτερικού τμήματος του χωρισμένου συστήματος εκτός των χώρων, οπότε η αποσυναρμολόγηση και ο καθαρισμός πρέπει να αφορούν τους επαγγελματίες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ξεπλύνετε το κλιματιστικό ή μάλλον την εξωτερική του μονάδα. Για αυτό χρειάζεστε:

  1. Αποσυνδέστε τη συσκευή και αποσυνδέστε τη συσκευή.
  2. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα και ένα πανί για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά από το σώμα της μονάδας.
  3. Με τη σύνδεση ενός σωλήνα με το δίκτυο ύδρευσης ή ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, να φυσήξει απευθείας μέσα στη μονάδα, και να προσπαθήσουμε ως προσεκτικά πλύνετε τα περιεχόμενα χωρίς να ανοιχθεί το περίβλημα της εξωτερικής μονάδας του συστήματος του κλίματος.
  4. Μετά τον καθαρισμό, αφαιρέστε την περίσσεια νερού και το σώμα της συσκευής.

  Τώρα έχετε μάθει πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας. Εάν οι απλές αυτές διαδικασίες εκτελούνται με έγκαιρο και προσεκτικό τρόπο, η διάρκεια ζωής του κλιματικού συστήματος μπορεί να επεκταθεί σημαντικά.

  Καθαρίστε τον εαυτό σας το κλιματιστικό στο σπίτι σας

  Σίγουρα κάθε άτομο επιδιώκει να δημιουργήσει άνεση στο διαμέρισμά του και ως εκ τούτου συχνά εγκαθιστά ένα κλιματιστικό που μπορεί να ψύξει ή να θερμάνει τον αέρα και να δημιουργήσει μια ευνοϊκή θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο. Αλλά η εγκατάσταση είναι ένα πράγμα, και ένα άλλο - μην ξεχνάτε ότι το κλιματιστικό χρειάζεται καθαρισμό και συνεχή φροντίδα. Αυτή η διαδικασία δεν είναι πολύ δύσκολη αν ακολουθήσετε ορισμένες συστάσεις.

  Πότε πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό

  Αργά ή αργότερα, αυτή η συσκευή ψύξης θα πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά, καθώς ρίχνει πολλή σκόνη και βρωμιά από το σπίτι. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται όταν παρατηρούνται οι ακόλουθες αποχρώσεις κατά την ενεργοποίηση:

  1. Η μύτη άρχισε να πιάζει δυσάρεστες μυρωδιές ενώ ο εξοπλισμός τρέχει.
  2. Υπάρχουν περίεργοι ήχοι που δεν είχαν παρατηρηθεί πριν.
  3. Η χωρητικότητα χάνεται.
  4. Αυξημένο κόστος ενέργειας.

  Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι πριν την αποσυναρμολόγηση και τον καθαρισμό του κλιματιστικού, πρέπει να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο. Διαφορετικά, μπορεί να βλάψετε σοβαρά όχι μόνο την τεχνική, αλλά τον εαυτό σας.

  Πιθανά προβλήματα με την αυτόματη αποσυναρμολόγηση

  Πριν αρχίσετε να αποσυναρμολογείτε το κλιματιστικό σας, πρέπει να εξοικειωθείτε με ορισμένες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση σφάλματος:

  1. Διαρροή ψυκτικού μέσου. Εάν διαφύγει στην ατμόσφαιρα, τότε δεν θα υπάρξει οικολογική καταστροφή, οπότε δεν χρειάζεται να φοβάστε πολύ. Αλλά ακόμα και χωρίς συνέπειες, ένα τέτοιο γεγονός δεν θα περάσει: κατά τη συναρμολόγηση του εξοπλισμού θα είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί πλήρως το εξαντλημένο ψυκτικό.
  2. Εάν εισέλθει σκόνη ή νερό στο εσωτερικό κύκλωμα, ο συμπιεστής θα καταστεί άχρηστος. Το νερό μπορεί να φανεί αρκετά αβλαβές ουσία, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι στον εξατμιστή θα παγώσει αργά ή γρήγορα και θα μετατραπεί σε πάγο. Και αυτό θα είναι ήδη στερεά σωματίδια, η παρουσία των οποίων είναι εντελώς ασυμβίβαστη με τον συμπιεστή. Για να αποφύγετε την είσοδο υγρασίας στο εσωτερικό κύκλωμα, πρέπει να αποφύγετε την αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της βροχής ή του χιονιού. Και επίσης είναι πολύ προσεκτικά να καθαρίσετε το κλιματιστικό με νερό.
  3. Η σοβαρότερη ζημιά θα προκληθεί από την αποσυμπίεση του κυκλώματος. Μια ρωγμή μπορεί να είναι εντελώς αόρατη στο ανθρώπινο μάτι, αλλά αυτό αρκεί για να το καταστήσει εκτός λειτουργίας και το νερό ή η βρωμιά μπαίνει μέσα. Για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα, είναι απαραίτητο να είστε πολύ προσεκτικοί και να διασφαλίσετε ότι οι σωλήνες παραμένουν άθικτοι. Συνιστάται να μην αφαιρείτε τη μονάδα στο δρόμο το χειμώνα για καθαρισμό, καθώς το χιόνι που εισέρχεται στο σύστημα θα προκαλέσει επίσης σοβαρά προβλήματα. Ο χειμώνας δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να καθαρίσετε τη συσκευή στο δρόμο.

  Εάν υπάρχει μια ερώτηση σχετικά με τον τρόπο αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού, τότε αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν το έχει κάνει ποτέ πριν. Σε μια τέτοια επιλογή, είναι επιθυμητό να ξεκινήσετε τον καθαρισμό εξαιρετικά απλών εξαρτημάτων που δεν απαιτούν διεξοδική ανάλυση ολόκληρου του συστήματος και να αναθέσετε ολόκληρο το πολύπλοκο έργο σε έναν επαγγελματία.

  Καθαρισμός διαφόρων εξαρτημάτων

  Για να κάνετε σωστή συντήρηση του κλιματιστικού ή του συστήματος split, θα πρέπει να μάθετε για τα εξαρτήματα του εξοπλισμού. Έτσι μπορείτε να κάνετε ποιοτικό καθαρισμό και να μην κάνετε λάθη.

  Επεξεργασία εξωτερικού μπλοκ

  Η συσκευή θα υπερθερμανθεί έντονα στην περίπτωση όταν η εξωτερική μονάδα αρχίζει να συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες φυσικού συντρίμμια, όπως τα κάτω ή τα φτερά, καθώς επίσης και η σκόνη. Η ισχύς του κλιματιστικού μπορεί να πέσει πολύ από αυτό, και η κατανάλωση ισχύος θα αυξηθεί. Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι, ότι το σώμα πρέπει να καθαριστεί καλά.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι καθαρισμού της μονάδας κλιματισμού:

  1. Η απλούστερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια συμβατική βούρτσα, η οποία πρέπει να μεταφερθεί προσεκτικά γύρω από το σώμα και να σκουπίσει τα συντρίμμια. Φυσικά, αυτή η επιλογή είναι η πιο αναποτελεσματική, αλλά είναι προσιτή και πολύ απλή.
  2. Πολλοί χρήστες ασχολούνται με τον καθαρισμό του σκάφους με τη βοήθεια εργαλείων αυτοκινήτου. Τέτοιες ουσίες διαλύουν γρήγορα τη μόλυνση και είναι αρκετά καλοί στον καθαρισμό.
  3. Ο πιο αποτελεσματικός και ισχυρός τρόπος είναι ο καθαρισμός με υψηλή πίεση. Συνήθως αυτή η μέθοδος επιλέγεται από ειδικούς.

  Οι χρήστες αναρωτιούνται πόσο συχνά είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε τα κλιματιστικά. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ύψος της συσκευής:

  1. Αυτοί οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή των πρώτων τεσσάρων ορόφων, πρέπει να πλύνετε πριν από κάθε εκκίνηση του εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της σεζόν.
  2. Οι κάτοικοι των επάνω ορόφων μπορούν να καθαριστούν μία φορά σε 2-3 χρόνια, επειδή στο ύψος τους θα υπάρξει λιγότερη ρύπανση και σκόνη.
  3. Όσοι ζουν πάνω από τον 10ο όροφο, μπορείτε να περιορίσετε τον καθαρισμό σας μία φορά σε 3-4 χρόνια.

  Εσωτερική μονάδα της συσκευής

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εσωτερική μονάδα πρόκειται να καθαριστεί χρειάζονται πολύ πιο συχνά από το εξωτερικό. Ένας κόμβος πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία μία φορά σε δύο εβδομάδες, ενώ άλλες μπορεί να είναι λιγότερο συχνά. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα μολυνθούν και ποια εργασία θα εκτελέσουν.

  Καθαρισμός του φίλτρου κλιματιστικού

  Τα κύρια καθήκοντα Το εσωτερικό φίλτρο είναι φιλτράρισμα αέρα και κατακράτηση σκόνης, καθώς και άλλες μολυσματικές ουσίες. Είναι αυτή η απλή προσαρμογή που μπορεί να κάνει τον αέρα πιο καθαρό και επομένως πρέπει να το φροντίζετε τακτικά. Οι κατασκευαστές συστήνουν τον καθαρισμό του φίλτρου περίπου μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ απλή, αλλά πολλοί το ξεχνούν και ως αποτέλεσμα έχουν δυσάρεστες οσμές στο δωμάτιο ή γενικά την αποτυχία ολόκληρου του συστήματος.

  Διαδικασία καθαρισμού:

  1. Το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας αφαιρείται. Λαμβάνεται ένα φίλτρο. Πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά.
  2. Σε ένα δοχείο με σαπουνόνερο, τοποθετήστε το στοιχείο φίλτρου για περίπου 3 λεπτά.
  3. Αφού το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
  4. Στεγνώστε το φίλτρο με φυσικό τρόπο. Μην χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα που παράγει ζεστό αέρα.
  5. Η συσκευή τοποθετείται.

  Το φίλτρο είναι ένα πολύ εύθραυστο μέρος και συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του ζεστού νερού, των λειαντικών παραγόντων, του λευκαντικού ή του διαλύτη. Αυτές οι ουσίες θα προκαλέσουν πολύ εύκολα παραμόρφωση και θα βλάψουν το μέρος. Τα φίλτρα μπορούν να είναι τσέπη ή πλέγμα. Η τσέπη έχει ημερομηνία λήξης. Ένα πλέγμα μπορεί να πλυθεί και να στεγνώσει επανειλημμένα. Σε περίπτωση που το φίλτρο έχει καταστεί αδύνατο ακόμη και μετά τη διαδικασία καθαρισμού, τότε απλά πρέπει να το αλλάξετε.

  Επεξεργασία στροβίλου στροφέα

  Ο στρόβιλος του στροφέα είναι αρκετός για να πλένεται μία φορά το χρόνο το φθινόπωρο ή τη στιγμή που είναι απλώς μολυσμένη.

  Διαδικασία:

  1. Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας και αφαιρέστε το φίλτρο από εκεί.
  2. Εφαρμόζουμε ένα καλό διάλυμα σαπουνιού σε όλες τις λεπίδες χρησιμοποιώντας ένα πινέλο επαρκούς μήκους. Αφήστε το για 5 λεπτά.
  3. Κάτω από τη μάσκα διάχυσης βάζουμε το σελοφάν και ξεκινάμε τον στρόβιλο. Όλες οι βρωμιές και τα συντρίμμια θα πέσουν στο πάτωμα.
  4. Για άλλη μια φορά, πρέπει να καθαρίσετε όλα τα μέρη από τα συντρίμμια.
  5. Το φίλτρο επιστρέφει στην αρχική του θέση και το καπάκι κλείνει.

  Επεξεργασία της σχάρας του εξατμιστή

  Η μάσκα του εξατμιστή είναι ένα σύστημα σωλήνων μέσω του οποίου περνά ο Freon. Αν εκκαθάρισης παρατηρείται σκουριά σε μεταλλικά μέρη, είναι απαραίτητο να συμπεριλάβει αμέσως το κέντρο εξυπηρέτησης κλιματισμού για επισκευή, διότι το πρόβλημα μόνοι σας ποιοτικά δεν εξαλείφει λειτουργήσει.

  Η σχάρα καθαρίζεται καλύτερα μία φορά το χρόνο πριν από την εκκίνηση του κλιματιστικού ή του συστήματος διαχωρισμού. Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικές βούρτσες ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να βλάψουν το εξάρτημα.

  Σειρά καθαρισμού:

  1. Ανοίγει το κάλυμμα του κλιματιστικού.
  2. Η μπροστινή μάσκα αφαιρείται, η οποία κλείνει τον εναλλάκτη θερμότητας.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πινέλο και μια ηλεκτρική σκούπα. Η σκόνη και η βρωμιά καθαρίζονται πολύ προσεκτικά με μια βούρτσα και όλα τα υπόλοιπα συλλέγονται από μια ηλεκτρική σκούπα.

  Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες καθαρισμού, τότε ο εναλλάκτης θερμότητας θα είναι αρκετά εύκολο να καθαριστεί. Αλλά εάν υπάρχει μια πολύ ισχυρή ρύπανση, τότε δεν υπάρχει τρόπος να το κάνετε χωρίς μια γεννήτρια ατμού.

  Καθαρισμός του συστήματος διαχωρισμού αποστράγγισης

  Εάν αγνοήσετε τον καθαρισμό του συστήματος αποστράγγισης, το αποτέλεσμα είναι μούχλα. Η απόφραξη των σωλήνων και η αποστράγγιση θα οδηγήσουν σε θραύση ολόκληρης της μονάδας. Γι 'αυτό πρέπει να πλένετε περιοδικά το δοχείο αποστράγγισης και να το καθαρίζετε από τη βρωμιά, καθώς και την υγρασία. Το καλούπι μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί κατά μήκος των τοίχων και των πλακών του ψυγείου, και αυτό θα προκαλέσει το σχηματισμό μιας κακής μυρωδιάς.

  Το σύστημα αποστράγγισης μπορεί να καθαριστεί με διάφορες επιλογές:

  1. Όταν υπάρχει ελαφρά μόλυνση, μπορείτε απλά να καθαρίσετε το σύστημα με καθαρό νερό ή να προσθέσετε σαπούνι, αλλά και καθαριστικό. Το ίδιο το υγρό θα εισέλθει στην αποστράγγιση μέσω του εναλλάκτη θερμότητας.
  2. Όταν υπήρχε ένα φράγμα ή ένας σωλήνας γεμάτος από ακαθαρσίες, τότε για καθαρισμό είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε την αποστράγγιση. Ο αγωγός πρέπει να καθαριστεί με ηλεκτρική σκούπα. Αυτό θα εξαλείψει το κενό και όλα τα συσσωρευμένα θα βγουν.
  3. Όταν η αποστράγγιση σφυρηλατείται πολύ, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τη μονάδα. Αυτή δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αλλά δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Για αυτό, το κλιματιστικό πρέπει να αποσυναρμολογηθεί εντελώς σε όλα τα μέρη. Ο αγωγός πρέπει να τραβηχτεί, να καεί και να ξεπλυθεί σε όλο το μήκος του.

  Όταν η συσκευή είναι εντελώς σωστή, είναι απαραίτητο να κάνετε επίσης και αντιβακτηριακή εκκαθάριση. Με τη βοήθεια του μπορείτε να αφαιρέσετε δυσάρεστες οσμές και να απαλλαγείτε από μύκητες, μικρόβια και μούχλα. Για να γίνει αυτό, το κλιματιστικό πρέπει να ενεργοποιηθεί σε πλήρη ισχύ στη λειτουργία ψύξης και ψεκάστε το καθαριστικό κλιματιστικού στο εσωτερικό.

  Επιλέγοντας ένα καθαριστικό

  Για να καθαρίσετε κλιματιστικά και συστήματα split, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά προϊόντα. Στα ράφια των καταστημάτων παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία. Βασικά είναι αφρός σε δοχεία ή αεροζόλ. Χρησιμοποιούνται συνήθως για τον καθαρισμό του συστήματος αποστράγγισης ή του εναλλάκτη θερμότητας.

  Σπρέι και αερολύματα για εξοπλισμό

  Ακολουθία ενεργειών:

  1. Το κλιματιστικό θα πρέπει να ενεργοποιηθεί σε μικρή χωρητικότητα.
  2. Μέσω των οπών, ψεκασμός ή αεροζόλ ψεκάζεται απευθείας στον εναλλάκτη θερμότητας.
  3. Περιμένουμε 15 λεπτά ενώ λειτουργεί το καθαριστικό.
  4. Εξαερώστε και στεγνώστε τη συσκευή σε λειτουργία αερισμού.
  5. Ορισμένα παρασκευάσματα καθαρίζονται καλύτερα μετά από επεξεργασία του εναλλάκτη θερμότητας. Τέτοιες αποχρώσεις πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία.

  Το μειονέκτημα αυτών των κεφαλαίων είναι μια μεγάλη δαπάνη. Συνήθως το σπρέι είναι αρκετό για δύο φορές, και αν υπάρχει έντονη ρύπανση, τότε με τη χρήση αεροζόλ δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει καθόλου την εργασία.

  Αφρός για καθαρισμό

  Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται αφρός για τον καθαρισμό του εναλλάκτη θερμότητας. Σειρά καθαρισμού:

  1. Για να ξεκινήσετε, το μπαλόνι θα πρέπει να ανακινείται καλά.
  2. Μία ομοιόμορφη στρώση εφαρμόζεται στον εναλλάκτη θερμότητας. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η σύνθεση μετατρέπεται σε υγρό και μαζί με τις ακαθαρσίες θα απομακρυνθεί από το σύστημα αποστράγγισης.
  3. Μετά τον καθαρισμό, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα για να στεγνώσει η συσκευή.

  Παρά την επιλογή της μεθόδου καθαρισμού, η εξωτερική μονάδα και ο καθαρισμός του φίλτρου μπορούν εύκολα να κατασκευαστούν με τα χέρια τους. Όσο για τον βαθύ καθαρισμό του εσωτερικού συστήματος, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία για αυτό, γιατί αν γίνει η μικρότερη διαταραχή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία όλων των συσκευών.

  Όταν ο καθαρισμός γίνεται μόνος του, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε όλες τις συνθήκες εργασίας, να αφαιρέσετε όλα τα περιττά πράγματα από τα πόδια σας και είναι επιθυμητό να ζητήσετε βοήθεια από ένα δεύτερο άτομο.

  Εάν ποτέ δεν έχετε εμπλακεί σε βαθύ καθαρισμό της συσκευής ψύξης, τότε για την αρχή μπορείτε να μελετήσετε την οδηγία για το πώς να αφαιρέσετε το κλιματιστικό από τον εαυτό σας. Σε τέτοιες αναθεωρήσεις θα παρέχει οπτικές πληροφορίες, και η διαδικασία εργασίας θα απλοποιηθεί. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα συστημάτων ψύξης (Samsung, Philips, Electrolux), αλλά τα εξαρτήματα είναι τα ίδια για όλους και γι 'αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε.

  Ο καθαρισμός του κλιματιστικού στο σπίτι είναι μια υπεύθυνη δραστηριότητα στην οποία δεν πρέπει να γίνονται λάθη.

  Πώς να αποτρέψετε και να καθαρίσετε το κλιματιστικό με τα δικά σας χέρια;

  Η πρακτική δείχνει ότι μετά την αγορά και την εγκατάσταση κλιματισμού, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη συσκευή, αλλά ξεχνούν την ανάγκη για περιοδική συντήρηση. Το ζήτημα της πρόληψης ή της επισκευής αυξάνεται σε περίπτωση βλάβης ή εμφάνισης δυσάρεστης οσμής.

  Αυτή η προσέγγιση είναι εσφαλμένη, διότι οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής του εξοπλισμού, πρόσθετες δαπάνες αποκατάστασης και άλλα προβλήματα.

  Έξοδος από την κατάσταση - την περιοδική πρόληψη του κλιματισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων. Παρακάτω θα εξετάσουμε πώς να εκτελέσετε σωστά αυτό το έργο και σε ποια ακολουθία πρέπει να ενεργήσετε.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο κουμπί στα δεξιά):

  Γιατί αξίζει να κάνουμε πρόληψη;

  Η μακροχρόνια χρήση της συσκευής οδηγεί στη συσσώρευση σκόνης και λίπους στα στοιχεία της. Αυτό ισχύει για τον εναλλάκτη θερμότητας, το συγκρότημα φίλτρου, τον ανεμιστήρα και το εσωτερικό περίβλημα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν μύκητες και τα βακτήρια, τα οποία μαζί με το ρεύμα αέρα μπαίνει στο δωμάτιο, και στη συνέχεια στους ανθρώπινους πνεύμονες, που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του.

  Η μόλυνση των κόμβων έχει κακή επίδραση στη λειτουργία του. Εάν δεν κάνετε την προφύλαξη, η διαδικασία ενημέρωσης του αέρα στην αίθουσα επιδεινώνεται με το χρόνο, το φορτίο στη συσκευή και το ηλεκτρικό δίκτυο αυξάνεται.

  Επιπλέον, δεν υποφέρει μόνο η εσωτερική, αλλά και η εξωτερική μονάδα της συσκευής. Ένα στρώμα χνούδι εμφανίζεται σε αυτό, λόγω του οποίου διακόπτεται η λειτουργία του εναλλάκτη θερμότητας και η διαδικασία ψύξης του ψυκτικού υγρού επιδεινώνεται. Ως αποτέλεσμα, το κλιματιστικό λειτουργεί με λιγότερη απόδοση.

  Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού και να εξαλείψετε προβλήματα υγείας, είναι σημαντικό να καθαρίσετε το κλιματιστικό εγκαίρως και να απολυμάνετε τα στοιχεία.

  Η περίοδος πρόληψης

  Η συχνότητα καθαρισμού της συσκευής εξαρτάται από το σκοπό της. Για παράδειγμα, τα φίλτρα των κλιματιστικών για οικιακή χρήση συνιστώνται να καθαρίζονται κάθε έξι μήνες. Όσον αφορά τον εξοπλισμό γραφείου, τη συχνότητα της εργασίας - κάθε τρεις μήνες.

  Εάν το split σύστημα εγκατασταθεί στην καφετέρια, τις εμπορικές εγκαταστάσεις ή σε άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις, ο καθαρισμός πραγματοποιείται μία φορά το μήνα.

  Η ανάγκη πρόληψης προσδιορίζεται εύκολα από τη μυρωδιά που εμφανίζεται μετά την ενεργοποίηση του εξοπλισμού. Ένα δυσάρεστο «άρωμα» υποδεικνύει την εμφάνιση βακτηριδίων εντός των βακτηριδίων και την ανάγκη να τα αφαιρέσετε.

  Οι πλοίαρχοι σημειώνουν ότι στη διαδικασία συντήρησης, βλένουν συχνά βλέννα και διάφορους μύκητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να μην καθυστερήσετε την επισκευή και να καλέσετε έναν πλοίαρχο για να εκτελέσετε το έργο.

  Σημάδια σοβαρής ρύπανσης

  Το κλιματιστικό, κατά κανόνα, «προτρέπει» τον ιδιοκτήτη για την ανάγκη για προληπτικά έργα. Τα κύρια σημάδια ρύπανσης είναι:

  • Η εμφάνιση διαρροής από την εσωτερική μονάδα.
  • Δυσάρεστη οσμή που προκύπτει μετά την ένταξη (όπως αναφέρεται παραπάνω) ·
  • Αυξημένος θόρυβος, ραγισμένος ή ασταθής ήχος.
  • Χαμηλή ποιότητα ψύξης, αυθόρμητη αλλαγή θερμοκρασίας.

  Οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα είναι αρκετό για να αρχίσει η αναθεώρηση της συσκευής και να καθαρίσει τα στοιχεία της. Αν παραλείψετε την ανάγκη προληπτικής συντήρησης, αυξάνεται ο κίνδυνος βλάβης ορισμένων εξαρτημάτων και η αδυναμία χρήσης του εξοπλισμού. Σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς να καλέσει ειδικούς και πρόσθετα έξοδα.

  Η πρακτική δείχνει ότι πολλά θέματα σχετικά με τη συντήρηση του κλιματισμού μπορούν να λυθούν στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται ειδικό εργαλείο.

  Επιπλέον, χρήσιμες πληροφορίες για τη συντήρηση ενός συγκεκριμένου μοντέλου δίνονται στις οδηγίες. Δείχνει το σχέδιο για την αφαίρεση της εσωτερικής μονάδας, καθώς και τις βασικές αρχές καθαρισμού.

  Τι αξιολογείται κατά τη διάρκεια της εξέτασης;

  Οι πλοίαρχοι που ασχολούνται με τη συντήρηση των κλιματιστικών, συνιστούν την τακτική επιθεώρηση της συσκευής. Όσο πιο συχνά συμβαίνει αυτό, τόσο το καλύτερο.

  Τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί προσοχή είναι:

  • Η στεγανότητα του βρόχου φρέον.
  • Εμφάνιση του λαδιού μέσα στη μονάδα συμπιεστή.

  Όσον αφορά την πρώτη σύσταση, εδώ δίνεται προσοχή σε δύο αποχρώσεις:

  • Παρουσία διαρροής Freon.
  • Απουσία παραβιάσεων περιγράμματος, λόγω της οποίας μπορεί να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό του συστήματος.

  Δώστε προσοχή στην ακεραιότητα των καλωδίων μέσω των οποίων τροφοδοτείται η ισχύς και στην ποιότητα των επαφών που τραβάτε. Σε κάθε περίπτωση, επεκτείνετε όλες τις βίδες στερέωσης. Θυμηθείτε ότι όλες οι εργασίες γίνονται όταν το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο.

  Στάδια καθαρισμού της εσωτερικής μονάδας

  Εάν το κλιματικό σύστημα αγοράζεται, εγκαθίσταται και λειτουργεί συνεχώς, προληπτικά έργα διεξάγονται με περιοδικότητα 30 ημερών. Οι κύριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την έξοδο του ανεμιστήρα και την οθόνη του φίλτρου, καθώς και τον καθαρισμό του εξατμιστή, του ψυγείου και του συστήματος αποστράγγισης.

  Όπως σημειώθηκε παραπάνω, η έλλειψη τέτοιας εργασίας οδηγεί σε συσσώρευση σκόνης, υπερβολική θέρμανση και αυξημένο θόρυβο της συσκευής. Παρακάτω θα εξετάσουμε πώς να αποτρέψουμε αυτό.

  Καθαρίστε τους ανεμιστήρες και τα φίλτρα

  Μέσα στο φίλτρο ματιών είναι τοποθετημένο, το οποίο είναι εύκολο να αφαιρεθεί και να εκτελέσει μια αναθεώρηση. Για να αποσυναρμολογηθεί, απαιτείται η αποσύνδεση του εξοπλισμού από το οικιακό δίκτυο και η αποσυναρμολόγηση του μπροστινού καλύμματος ξεβιδώνοντας τις βίδες στερέωσης.

  Τώρα μένει να τραβήξετε το πλέγμα από το κλιματιστικό, να το απορροφήσετε σε σαπουνόνερο ή ένα ειδικό φάρμακο, στη συνέχεια αφήστε το για λίγο.

  Το επόμενο βήμα είναι να ξεπλύνετε τον ανεμιστήρα, ο οποίος εξασφαλίζει την κίνηση του κρύου αέρα. Κατά τη λειτουργία, ένα παχύ στρώμα σκόνης, θραυσμάτων και λίπους συσσωρεύεται στις λεπίδες του προϊόντος.

  Οι ανεμιστήρες είναι δύο τύπων - με δυνατότητα αποσυναρμολόγησης και μη αφαιρούμενο. Στην τελευταία περίπτωση, ο καθαρισμός γίνεται με βούρτσα. Αυτό δεν είναι πολύ βολικό, αλλά σας επιτρέπει να αφαιρέσετε την υπερβολική ρύπανση.

  Για να αποφύγετε έναν αφαιρούμενο ανεμιστήρα, πρέπει να το χαμηλώσετε σε σαπουνόνερο, να τον κρατήσετε για λίγο, στη συνέχεια να τον βγάλετε έξω και να τον τοποθετήσετε στη θέση του.

  Σε περίπτωση δυσάρεστης οσμής, συνιστάται να κάνετε επιπλέον εργασίες - για να απολυμάνετε την επιφάνεια του πλέγματος και του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο. Η βέλτιστη συχνότητα των παραπάνω έργων είναι 1 κάθε τέσσερις εβδομάδες.

  Προφύλαξη του θερμαντικού σώματος και του εναλλάκτη θερμότητας

  Στα περισσότερα μοντέλα, ο εναλλάκτης θερμότητας και το ψυγείο τοποθετούνται στην εσωτερική μονάδα. Για τον υψηλής ποιότητας καθαρισμό, συνιστάται η αποσυναρμολόγηση και η αποσυναρμολόγηση της μονάδας, και στη συνέχεια οι εργασίες καθαρισμού.

  Πρόκειται για μια δαπανηρή διαδικασία, έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε αυτό και να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας.

  Ακολουθούν οι οδηγίες βήμα προς βήμα:

  • Αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα.
  • Αφαιρέστε τα φίλτρα.
  • Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τη σκόνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με ένα μακρύ σωρό. Η τελευταία μέθοδος θεωρείται ασφαλέστερη για τις πλάκες εξατμιστήρων (μπορεί να καταστραφούν τυχαία). Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, συνιστάται να μετακινηθείτε από την κορυφή προς τα κάτω.
  • Αφαιρέστε τα φιλμ βρωμιάς με καθαριστή ατμού.
  • Ρυθμίστε το κλιματιστικό στη λειτουργία ανακύκλωσης και ρυθμίστε το χαμηλότερο κατώφλι θερμοκρασίας.
  • Στην περιοχή όπου η συσκευή αντλεί αέρα, ψεκάστε τον αντισηπτικό παράγοντα χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού. Προσέχετε και προσέχετε να μην έχετε το προϊόν στο ψυγείο.

  Για να αποφύγετε τη μόλυνση των πλακών εναλλαγής θερμότητας, συνιστάται να ενεργείτε αμέσως και να καθαρίζετε κάθε 30 ημέρες. Είναι καλύτερο να κάνετε τη δουλειά σε συνδυασμό με το πλύσιμο του φίλτρου.

  Καθαρισμός και απολύμανση αποστράγγισης

  Στο κλιματιστικό υπάρχει ένα σύστημα αποστράγγισης που αποτελείται από 2 μονάδες:

  • Παλέτα - έχει σχεδιαστεί για να συλλέγει την υπερβολική υγρασία.
  • Σωλήνας - με τη βοήθειά του το νερό εκτρέπεται.

  Η συσσώρευση σκόνης και η αλληλεπίδρασή της με την υγρασία οδηγεί στην εμφάνιση μούχλας, μυκήτων και βακτηρίων και το κύριο αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής όταν ενεργοποιείται.

  Αφού εισέλθει στο σύστημα αποστράγγισης σκόνη και θραύσματα, αυτά τα στοιχεία μολύνονται. Μετά από λίγο, το κλιματιστικό αρχίζει να στάζει.

  Για την πρόληψη, πρέπει να πετάξετε την παλέτα από την πλάκα και το σωλήνα εκκένωσης και στη συνέχεια να την πάρετε και να την ξεπλύνετε με νερό.

  Ο καθαρισμός του σωλήνα αποστράγγισης γίνεται με συμβατική ηλεκτρική σκούπα ή συμπιεστή στη λειτουργία καθαρισμού. Για να ξεπλυθεί ο δίαυλος, χρησιμοποιείται τρεχούμενο νερό, λουτρό σαπουνιού ή ειδικό καθαριστικό.

  Σε δύσκολες περιπτώσεις, μούχλα και μύκητες έχουν ήδη εξαπλωθεί μέσω του συστήματος, έτσι μια θεραπεία για μούχλα και μύκητες είναι απαραίτητη για την άρση βρωμιά. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην επεξεργασία της παλέτας, επειδή συχνά αυτός είναι η κύρια πηγή δυσοσμίας.

  Μέθοδος χρήσης ειδικών μέσων

  Για την αποφυγή του εναλλάκτη θερμότητας χρησιμοποιείται ένας ειδικός αφρός. Για την επεξεργασία της μονάδας, ανακινήστε το δοχείο αρκετές φορές και στη συνέχεια επεξεργαστείτε το ραβδωτό τμήμα του εναλλάκτη θερμότητας.

  Μετά από λίγο, ο αφρός μετατρέπεται σε υγρό και η ρύπανση πηγαίνει στο σύστημα αποστράγγισης. Περαιτέρω απαιτείται να συμπεριληφθεί το κοντίσιονερ για την ξήρανση των επεξεργασμένων λεπτομερειών. Λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση του καθαριστικού αφρού εμφανίζονται στο δοχείο ψεκασμού με το προϊόν.

  Εάν χρησιμοποιείτε το προϊόν με τη μορφή ψεκασμού, πρέπει να το ψεκάσετε σε διάφορα στοιχεία - έναν εκτροπέα και έναν εναλλάκτη θερμότητας.

  Στη διαδικασία προληπτικών εργασιών είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τη συσκευή και να την θέσετε σε λειτουργία εξαερισμού. Πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά χρήσης του προϊόντος μπορείτε να βρείτε στη συσκευασία

  Πώς λειτουργεί;

  Η αρχή του καθαριστή αποτελείται άμεσα από τα ενεργά συστατικά που είναι στη σύνθεσή του.

  Κατά κανόνα, τα προϊόντα περιέχουν:

  • Επιφανειοδραστικές ουσίες (επιφανειοδραστικές ουσίες). Ο στόχος τους είναι να καθαρίσουν την επιφάνεια.
  • Γεύσεις και στοιχεία που εξασφαλίζουν τη "συγκόλληση" του απορρυπαντικού στις μονάδες κλιματισμού.
  • Ειδικά πρόσθετα (αλκάλια, οξέα, χλώριο-αλκοόλ).
  • Βιολογικά ενεργά στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί για τον έλεγχο παρασίτων μέσα στη συσκευή.

  Στάδια καθαρισμού της εξωτερικής μονάδας

  Σε αντίθεση με την εσωτερική, το εξωτερικό μπλοκ μπορεί να καθαριστεί με μικρότερη συχνότητα - αρκετά δύο φορές το χρόνο. Συλλέγει φυλλώματα από δέντρα, κλαδιά, βρωμιά, χνούδι και πολλά άλλα. Εάν δεν καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα, αυξάνεται ο κίνδυνος υπερθέρμανσης του ψυγείου και του συμπιεστή, καθώς και η μείωση της διάρκειας ζωής τους.

  Η δυσκολία είναι ότι δεν είναι πάντα δυνατή η πρόσβαση στην ενότητα. Παρά την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας κοντά στο παράθυρο ή το μπαλκόνι, δεν είναι πάντα εφικτή η πρόσβαση χωρίς ζώνη ασφαλείας και ειδικό εξοπλισμό.

  Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας, αξίζει να καλέσετε ειδικούς.

  Εάν δεν υπάρχουν δυσκολίες πρόληψης, κάντε τα εξής:

  • Απενεργοποιήστε τη συσκευή (βγάλτε το φις από το δίκτυο).
  • Αφαιρέστε διάφορες επιμολύνσεις από την επιφάνεια.
  • Αφαιρέστε το προστατευτικό περίβλημα και καθαρίστε το εσωτερικό των θραυσμάτων.
  • Ξεπλύνετε τις λεπίδες του ανεμιστήρα με ένα υγρό πανί.
  • Καθαρίστε το ψυγείο με καθαριστικό ατμού ή με νερό. Προσέξτε να μην έχετε υγρασία στο ηλεκτρικό μέρος της συσκευής.

  Πώς να ελέγξετε τη στεγανότητα του περιβλήματος freon;

  Μία από τις δυσλειτουργίες του κλιματιστικού είναι η απώλεια της στεγανότητας του κυκλώματος με το φρέον. Εάν ληφθούν έγκαιρα προληπτικά μέτρα και εντοπιστεί το πρόβλημα, μπορείτε να αποφύγετε το πρόσθετο κόστος στο μέλλον και να "εξοικονομήσετε" το κλιματικό σύστημα.

  Η πολυπλοκότητα της κατάστασης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες - τον όγκο του απελευθερούμενου ψυκτικού μέσου, τη θέση της βλάβης, τον χρόνο από τη στιγμή της διαρροής μέχρι την ανίχνευσή του, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής.

  Σε γενικές γραμμές, η διαρροή ψυκτικού μέσου οδηγεί σε ορισμένες δυσάρεστες συνέπειες, πρώτα απ 'όλα, στην υπερθέρμανση του συμπιεστή.

  Αυτό το πρόβλημα διαγνωρίζεται από τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Σκούρωση της θερμικής μόνωσης του συμπιεστή.
  • Από καιρό σε καιρό ενεργοποιείται η προστασία υπερθέρμανσης.
  • Μετά από 5 λεπτά μετά την ενεργοποίηση, ο κρύος ή ο θερμός αέρας δεν διαφεύγει (λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία προεπιλογής).
  • Βλάβη της μόνωσης στη σωλήνωση.
  • Επιδείνωση της κατάστασης του πετρελαίου.
  • Εμφάνιση παγετού στο εξωτερικό του σωλήνα (με παρατεταμένη λειτουργία).

  Εάν εντοπιστεί έγκαιρα η ζημιά στο κύκλωμα και ληφθούν προληπτικά μέτρα, μπορεί να αποφευχθεί σοβαρή διαρροή και θραύση. Κατά κανόνα, η αιτία της διαρροής είναι η μείωση της πυκνότητας των αρθρώσεων των κυλίνδρων. Αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να προσδιοριστεί αν παρακολουθείτε την κατάσταση του κλιματιστικού.

  Πώς να προσδιορίσετε την εμφάνιση της υγρασίας στο βρόχο φρεόν;

  Για να προσδιοριστεί η εμφάνιση υγρασίας στον βρόχο κυκλοφορίας φρεονίων, αξίζει να δοθεί προσοχή σε ορισμένα χαρακτηριστικά:

  • Η εμφάνιση μιας πράσινης απόχρωσης στο λάδι και η αυξημένη οξύτητα (επιβεβαιώνεται από τη δοκιμή). Το μειονέκτημα είναι ότι ένα τέτοιο σύμπτωμα εμφανίζεται ήδη όταν το πρόβλημα εκτελείται.
  • Όταν το κλιματικό σύστημα μεταβεί σε λειτουργία θέρμανσης, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή, ενεργοποιείται η θερμική προστασία. Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη νερού στο σύστημα, στην κατάψυξη και τοποθέτηση του σωλήνα. Ως αποτέλεσμα, η πίεση αναρρόφησης μειώνεται και ο συμπιεστής ξαφνικά υπερθερμαίνεται. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό και να επικοινωνήσετε με τον επισκευαστή.

  Αναλυτική ανάλυση πετρελαίου

  Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, αλλά στη διαδικασία προφύλαξης μπορεί κανείς να κάνει τη ρητή ανάλυση του ίδιου του πετρελαίου, το οποίο κυκλοφορεί στο κύκλωμα Freon μαζί με το ψυκτικό.

  Εάν εξετάσουμε τη διαδικασία στο σύνολό της, αρχικά λαμβάνεται λίγο λάδι από τον συμπιεστή, τότε ελέγχεται και συγκρίνεται με ένα γνωστό καθαρό λάδι.

  Περαιτέρω, διεξάγεται μία δοκιμή επί της παρουσίας ενός οξέος στη σύνθεση. Για να λάβετε ένα δείγμα, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Απενεργοποιήστε το κλιματιστικό και περιμένετε 10 ή περισσότερα λεπτά για να επιτρέψετε τη γυάλινη λαμαρίνα από τα τοιχώματα των σωλήνων.
  • Συνδέστε τη σφαιρική βαλβίδα στο "ένα τέταρτο" στην πρίζα.
  • Τοποθετήστε τον ελαστικό σωλήνα στη βαλβίδα, το δεύτερο άκρο του οποίου κατεβαίνει μέσα στο δοχείο.
  • Αποστραγγίστε μια μικρή ποσότητα λαδιού και αφήστε το να καθίσετε μέχρι να φύγει ο αφρός.
  • Ρίξτε τα συλλεγμένα περιεχόμενα σε ένα καθαρό δοχείο.

  Το παραγόμενο λάδι πρέπει να συγκριθεί με ένα γνωστό καθαρό υγρό. Τα κριτήρια σύγκρισης είναι οσμή και σκιά.

  Αν το λάδι έχει σκουρύνει και βυθιστεί, αυτό δείχνει συχνή υπερθέρμανση του συμπιεστή. Ένα τέτοιο υγρό δεν εκπληρώνει πλέον τις λειτουργίες του και απαιτεί αντικατάσταση. Εάν δεν κάνετε την εργασία εγκαίρως, η συσκευή θα αποτύχει.

  Η παρουσία ενός πρασινωπού χρώματος υποδηλώνει την εμφάνιση αλάτων "χαλκού", γεγονός που εξηγείται από την εμφάνιση υγρασίας στο κύκλωμα. Για τη σωστή διάγνωση συνιστάται δοκιμή οξέος.

  Αν επιβεβαιωθεί η "διάγνωση", η συσκευή απαιτεί πρόληψη. Στο σπίτι, αυτό δεν λειτουργεί - πρέπει να πάρετε τη συσκευή στο εργαστήριο.

  Αν τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι θετικά, το υγρό επιστρέφεται:

  • Ρίξτε το λάδι σε ένα καθαρό γυαλί με ψηλές πλευρές.
  • Σημειώστε το επίπεδο.
  • Χαμηλώστε το ελεύθερο άκρο του σωλήνα μέσα σε αυτό (ήταν συνδεδεμένο νωρίτερα).
  • Ανοίξτε τη βαλβίδα και περιμένετε για λίγο.
  • Προσθέστε όσο το πετρέλαιο υπάρχει στο γυαλί.
  • Ξεκινήστε το κλιματιστικό και εισάγετε τη λειτουργία ψύξης και στη συνέχεια κλείστε τη θύρα υγρού. Μετά από λίγο, η πίεση στο σωλήνα θα μειωθεί.
  • Ανοίξτε τη βρύση της θύρας για να πιείτε το λάδι στο κλιματιστικό. Μόλις φτάσει η στάθμη στο σήμα, απενεργοποιήστε τη βρύση και απενεργοποιήστε το κλιματικό σύστημα. Ταυτόχρονα, ανοίξτε τη θύρα υγρού.

  Προϊόντα καθαρισμού - επισκόπηση, οδηγίες χρήσης

  Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για την πρόληψη των κλιματιστικών, τα οποία αξίζουν προσοχής και "τελείως" να αντιμετωπίσουν το έργο. Ας ξεχωρίσουμε μερικά από αυτά.

  Απολυμαντικό για την πρόληψη κλιματιστικών και συστημάτων αερισμού με αντιβακτηριακή δράση.

  • Καθαρισμός και απολύμανση.
  • Ο σχηματισμός φιλμ στην επιφάνεια των αεραγωγών (εξατμιστής).
  • Απομάκρυνση βακτηρίων και μυκήτων, που εξαλείφει την εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.

  Η τακτική χρήση του φαρμάκου μειώνει τον κίνδυνο αλλεργικών παθήσεων και άλλων αναπνευστικών προβλημάτων που οφείλονται σε βακτήρια που εμφανίζονται μέσα.

  Το προϊόν πωλείται σε φυσίγγια χωρητικότητας 0,32 λίτρων. Η σύνθεση περιλαμβάνει νερό, έναν οργανικό διαλύτη, ένα επιφανειοδραστικό (κατιονικά και μη-ιονικά), απορροφητής οσμών, αντιμικροβιακούς συστατικά, αναστολέας διάβρωσης, αρώματα και το προωθητικό αέριο υδρογονάνθρακα.

  Για να εφαρμόσετε το DOMO, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Αποσυνδέστε το σύστημα κλιματισμού, ανοίξτε το καπάκι και αποσυναρμολογήστε το φίλτρο.
  • Τραβήξτε το δοχείο και εφαρμόστε τον παράγοντα για 10-15 στον εξατμιστή και μετά από 3-5 λεπτά ενεργοποιήστε το κλιματιστικό.

  Για την πρόληψη συνιστάται να εφαρμόζεται κάθε μέρα.

  Favor Cool

  Favorkul - ένα εργαλείο σχεδιασμένο για την απολύμανση και τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού και των κλιματιστικών. Το προϊόν είναι κατάλληλο για την απομάκρυνση μούχλας, μυκήτων, μικροβίων και σκόνης. Η τακτική χρήση βοηθά στην απομάκρυνση της δυσάρεστης οσμής και καθαρίζει τα εσωτερικά στοιχεία από τη μόλυνση.

  Επιπλέον, το Favorkul χρησιμοποιείται για αεραγωγούς και απολύμανση κλιματιστικών σε μηχανές, καθώς και για τον καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο.

  Χρησιμοποιείται στο σπίτι και στον βιομηχανικό τομέα. Χωρητικότητα - 0,5 λίτρα. Κρίνοντας από τις αναθεωρήσεις, το προϊόν "τέλεια" αντιμετωπίζει την εργασία.

  TOP House

  Ο καθαριστής TOP House σχεδιάστηκε από Γερμανούς τεχνίτες και παράγεται στη Γερμανία. Σκοπός - πρόληψη εξωτερικών και εσωτερικών μπλοκ. Επίσης, το προϊόν χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση ρύπων σε διαχωρισμένα συστήματα, φίλτρα αέρα, καθώς και τον καθαρισμό των ανεμιστήρων και των οδηγών.

  Το χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η απουσία αρνητικής επίδρασης στο επιφανειακό στρώμα στους σωλήνες του εναλλάκτη θερμότητας. Ο όγκος είναι 0,75 l.

  • Στη διαδικασία παραγωγής, εφαρμόζεται ένας τύπος που αναπτύχθηκε από τους κορυφαίους κατασκευαστές της Ευρώπης.
  • Προστασία κατά της καθίζησης της σκόνης.
  • Ισχυρό αντισηπτικό αποτέλεσμα.
  • Επιφανειακή ανανέωση;
  • Αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα.

  Techpoint

  Ένα από τα πιο ισχυρά μέσα καθαρισμού των κλιματιστικών είναι το Teechpoint. Το προϊόν παράγεται στη Ρωσία και διατίθεται σε πλαστικές φιάλες χωρητικότητας 200 ml.

  Η σύνθεση προορίζεται για την προληπτική επεξεργασία των κλιματιστικών (συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων), των διαχωριστικών συστημάτων, του εξαερισμού. Η κύρια λειτουργία είναι η απολύμανση της επιφάνειας για έως και 8 μήνες.

  Μετά τη θεραπεία, τα βακτηρίδια, οι ιοί και η μούχλα απομακρύνονται, γεγονός που συχνά οδηγεί στην εμφάνιση ασθενειών και έχει δυσάρεστη οσμή.

  Ως μέρος του ύδατος Testpoint, γλυκόλες, επιφανειοδραστικές ουσίες, HR, διαλύτες, ισοπροπανόλη, παράγοντες συμπλοκοποίησης και χρωστική ουσία. Επίσης, προστίθενται τα μυστικά συστατικά της εταιρείας, η γεύση και το χρώμα.

  Απορρυπαντικό καθαρισμού με ψεκασμό (RTU)

  Η σύνθεση του καθαριστικού απολυμαντικού χρησιμοποιείται για την πρόληψη (περιοδική συντήρηση) της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Το προϊόν ψεκάζεται πάνω στο πηνίο από πάνω προς τα κάτω.

  Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο ψεκασμός διατηρεί καθαρά τα εσωτερικά συστατικά του κλιματικού συστήματος και απομακρύνει μέχρι και 99,9% των μικροβίων μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

  Συνιστάται να περιμένετε πέντε λεπτά για το καλύτερο αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή. Δεν είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε. Με την τακτική επεξεργασία, η αποτελεσματικότητα του συστήματος αυξάνεται και εξασφαλίζεται η πλήρης υγιεινή καθαριότητα.

  Ο καθαριστής παρέχεται σε ειδικό δοχείο χωρητικότητας 1 λίτρου, το οποίο είναι έτοιμο για χρήση. Παρέχεται χειροκίνητο πιστόλι ψεκασμού. Στην καρδιά του προϊόντος βρίσκεται η αλκαλική σύνθεση.

  Indesit C00093751

  Το Indesit C00093751 είναι σε υψηλή ζήτηση και έχει λάβει θετικές κριτικές από πολλούς χρήστες. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται για την απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού που είναι εγκατεστημένα στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο.

  Η δράση του αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών, την απομάκρυνση μυκήτων, σκόνης και βρωμιάς που συσσωρεύονται στα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής.

  Με τη βοήθεια του Indesit C00093751, μπορείτε να καθαρίσετε τον κλιματισμό μόνοι σας και χωρίς να στρατολογήσετε ειδικούς. Η σύνθεση πωλείται σε δοχεία χωρητικότητας 150 ml.

  Magic Power MP-028

  Εάν χρειάζεστε ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό μέσο απολύμανσης και αποφυγής κλιματιστικών, το Magic Power MP-028 είναι η καλύτερη επιλογή. Το προϊόν καθαρίζει, απολυμαίνει και αποσυνθέτει την προς επεξεργασία επιφάνεια.

  Χάρη στη στοχαστική σύνθεση, ο ψεκασμός εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των επικίνδυνων μικροοργανισμών, καταστρέφει τη μούχλα, τους μύκητες και τα βακτηρίδια. Μετά την πρόληψη με τη βοήθεια του Magic Power MP-028, αφαιρείται μια δυσάρεστη οσμή.

  Πώς να προετοιμάσετε το σύστημα για το χειμώνα ή το καλοκαίρι;

  Η πρόληψη του κλιματιστικού είναι ο καθαρισμός και η απολύμανση των στοιχείων του. Είναι σημαντικό να συνδέσετε τις ενέργειές σας σε μια συγκεκριμένη εποχή. Ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα προσαρμογής του συστήματος στη χειμερινή περίοδο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία λειτουργίας.

  Για παράδειγμα, κάθε κατασκευαστής δηλώνει τη θερμοκρασία, στην οποία δεν συνιστάται η μείωση της συσκευής λόγω της διαρροής και της εμφάνισης πάγου στην εξωτερική μονάδα.

  Πριν από την αρχή του χειμώνα, συνιστάται να καθαρίσετε το κλιματιστικό και να στεγνώσετε το σύστημα. Στα νέα μοντέλα υπάρχει μια επιλογή "FAN", η οποία συχνά έχει διαφορετικό όνομα.

  Κατά την προετοιμασία της κλιματικής τεχνολογίας μέχρι το καλοκαίρι απαιτείται καθαρισμός του εσωτερικού, επειδή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής υπάρχει κατ 'ανάγκη πολύ σκόνη που συσσωρεύεται μέσα. Επιπλέον, ο ανεμιστήρας και τα φίλτρα καθαρίζονται, καθώς και ο εξατμιστής.

  Δώστε προσοχή στο εξωτερικό μπλοκ, γιατί το Μάιο υπάρχει χνουδωτά χνουδωτά, και η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

  Θυμηθείτε ότι η έγκαιρη φροντίδα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής και τη διάρκεια της λειτουργίας της.

  Η πρόληψη του κλιματιστικού είναι ένα σύνολο ενεργειών, πολλά από τα οποία μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα και χωρίς την πρόσκληση ειδικών. Επομένως, ο καθαρισμός και η επεξεργασία της εσωτερικής μονάδας δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα και εκτελείται ήσυχα χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου. Αλλά υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς κυρίους.

  Για παράδειγμα, όταν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα με τη χρήση ζωνών ασφαλείας ή να κάνετε ανάλυση του λαδιού στον συμπιεστή.

  Επιπλέον, κάθε χρόνο η ποσότητα ψυκτικού στο σύστημα μειώνεται κατά 7%. Το αποθεματικό πρέπει να αναπληρωθεί και γι 'αυτό θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες.

  Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του διαχωρισμένου συστήματος και να αποφύγετε προβλήματα, είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά τον εαυτό σας και αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, καλέστε τους ειδικούς.

  Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι σας: ετοιμάζουμε κλιματιστικό εξοπλισμό για την καλοκαιρινή περίοδο

  Ο καθαρισμός του κλιματιστικού γίνεται με τη βοήθεια ειδικών και με τα χέρια τους. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς το εγχειρίδιο οδηγιών. Αλλά πρώτα, ας αναλύσουμε τα σημάδια, σύμφωνα με τα οποία καθίσταται σαφές ότι είναι καιρός να καθαρίσουμε το split σύστημα.

  Τα συμπτώματα της ρύπανσης του κλιματιστικού

  Η συσσώρευση ρύπανσης μειώνει την απόδοση και την ποιότητα του κλιματιστικού. Και το πιο σημαντικό, ο μολυσμένος αέρας επηρεάζει την υγεία σας. Εδώ και μούχλα, μύκητες, ακάρεα σκόνης και ολόκληρες οικογένειες διαφορετικών βακτηρίων στον αέρα που αναπνέουμε. Εξ ου και η αλλεργία, το άσθμα, διάφορες δερματίτιδες και άλλες δερματικές παθήσεις.

  Για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση στο διαμέρισμα, πραγματοποιείται εύκολος καθαρισμός των διαχωρισμένων συστημάτων: από μία έως τρεις φορές την εβδομάδα - ανάλογα με την ένταση χρήσης της συσκευής. Υπάρχουν πολλές προφανείς ενδείξεις ότι το κλιματιστικό σας είναι βρώμικο.

  Τι πρέπει να προσέξω;

    1. Εάν αισθάνεστε μια δυσάρεστη οσμή αμέσως μετά την έναρξη του διαχωρισμένου συστήματος, τότε ξέρετε: αυτό είναι το πιο εμφανές σημάδι ρύπανσης. Είναι πιθανόν ότι η σχάρα του θερμαντήρα έχει σχηματίσει βρωμιά ή έχουν αρχίσει προβλήματα με την αποστράγγιση.
    2. Εάν η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει αλλάξει προς μεγάλη κατεύθυνση, και η ισχύς στο μικρότερο - ήρθε η ώρα να ανοίξετε το κλιματιστικό και να ελέγξετε την καθαριότητά του μέσα.
    3. Ο ιδιόμορφος βουητός και η ρωγμή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος μπορεί να είναι ένα σήμα απόφραξης φίλτρου ή στροβίλου. Το χτύπημα μπορεί επίσης να προέλθει από το εξωτερικό κέλυφος, εάν φράξει το ίδιο. Σε αυτή την περίπτωση, οι λεπίδες του ανεμιστήρα δεν θα είναι σε θέση να μετακινηθούν κανονικά και θα αγγίξουν τα τοιχώματα του σώματος ή άλλο αντικείμενο.
    4. Η διαρροή συμπυκνωμάτων είναι ένας άλλος δείκτης της ρύπανσης του κλιματιστικού με σκόνη και ακαθαρσίες.
    5. Στην περίπτωση κακής αποστράγγισης ή απώλειας ψυκτικού μέσου, εμφανίζονται "σφύριγμα" και "γουργούρισμα".

  Αφού παρατηρήσετε κάποια από αυτές τις ενδείξεις υποβάθμισης του συστήματος, μπορείτε είτε να καλέσετε τους επαγγελματίες να το καθαρίσουν ή να το κάνετε μόνοι σας. Για το τι και πώς να προχωρήσουμε, θα το καταλάβουμε τώρα.

  Chevrolet Aveo Sedan Νέοι Τύχων ♥> Ημερολόγιο> [49] Καθαρισμός του κλιματιστικού με τα χέρια σας [φθηνό και αποτελεσματικό]

  Γεια σε όλους όσους αποφάσισαν να διαβάσουν τις ανοησίες μου: Στο
  Κάθε χρήστης του κλιματιστικού αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η δυσοσμία από τον εξαερισμό. Έτσι αυτή η θλιβερή στιγμή με πέρασε. Φτάσαμε στο σημείο ότι ήταν απαραίτητο να ενεργοποιήσουμε την ανακύκλωση, ακόμη και χωρίς τη σόμπα, επειδή η ΔΕΗ τράβηξε καλά. βράζει... Για πολύ καιρό ήθελα, αλλά ο καβουρδισμένος σκύλος το πήρε σήμερα, γιατί η μυρωδιά μου σήμερα απλά με σκότωσε + αγαπητό d2 στην ch. σελίδα μου έδειξε BZ στο borman888 με μια παρόμοια λύση :)
  Όλα είναι απλά ντροπή.
  Θα απαιτηθεί:
  - 4 χ χλωρεξιδίνη
  - 2 φορές μυρμηκικό οξύ
  - 1 x αιθέριο έλαιο (στην περίπτωσή μου, αλλά θα ήθελα να συμβουλεύω τη λήψη 2, 1 ακόμη λιγότερο, που εξακολουθούν να μεταφέρουν μυρμηκικό οξύ)
  - Pshikalka (που το κάνει - pszyk-psyk).
  - νέο φίλτρο σαλονιών.

  Και τώρα η συνταγή για φτηνή ευτυχία:
  1. Πάρτε τη φιάλη.

  Popshykav εκεί το θαύμα μας-χρήματα μπορούν να σταθούν για να καπνίζουν, αλλά έτσι. το ήμισυ της επιμήκυνσης. γιατί το κάπνισμα είναι επιβλαβές και είναι απαραίτητο να κάνουμε περαιτέρω πράγματα.
  Περαιτέρω στην υποδοχή, μέσω της οποίας εισάγεται το φίλτρο, χύνουμε σε άλλο προϊόν θαύματος. (Μόνο τα δάχτυλα εκεί δεν σκατά, γιατί εκεί μια φορά ένας κακός ανεμιστήρας λειτουργεί). Και μην τρώτε, όλα θα πάνε όπου θέλετε, και στη συνέχεια απλά ρίξτε έξω από την τρύπα αποστράγγισης κάτω, οπότε μην ανησυχείτε, λακκούβα κάτω από το αυτοκίνητο - είναι το δικό σας κάνει. Αφού σας ponapshikali εκεί σωστά, δεν σπαταλάει αυτό το θαύμα σημαίνει. μπορείτε να σταθείτε για ένα λεπτό ή δύο.
  Στη συνέχεια, ενεργοποιούμε την ανακύκλωση και ξαναπιέζουμε το θαυματουργό φάρμακο στο κενό. Πολλά. Γιατί λυπάμαι κάτι;)
  Αυτό είναι όλο. μπορείτε να ηρεμήσετε. Και αφήστε το μηχάνημα να λειτουργήσει περαιτέρω, περίπου 20-25 λεπτά. Μπορείτε να απενεργοποιείτε / ανακυκλώνετε περιοδικά.
  Αν οι πόρτες δεν ανοίγουν, ανοίξτε το, διαφορετικά αναπνέετε όλες.
  Όλο αυτό το διάστημα, μέσω της αποχέτευσης, το νερό θα ρίξει - αυτό είναι αυτό που napshikali εκεί προς τα μέσα, μόνο ήδη βρώμικο.
  Μετά από 20-25 λεπτά θα πρέπει να σταματήσετε από εκεί οτιδήποτε ρέει, αν και εξαρτάται από το πόσο χύστε εκεί. Προσωπικά, έριξα μισό μπουκάλι από αυτό, αυτό στη φωτογραφία. Εδώ έπαψε να ρέει τίποτα, μπορείτε να χαλαρώσετε και να απενεργοποιήσετε το condender, αλλά γυρίστε τη σόμπα σε όλους για να στεγνώσει το ακροφύσιο. Αφήστε για άλλα 5-10 λεπτά για να εργαστείτε.
  Στο τέλος του χρόνου, από τα ακροφύσια πρέπει να αντληθεί λιγότερο φρέσκο ​​και καθαρό αέρα. Ίσως η μυρωδιά της υγρής οσμής, αλλά αυτό είναι μικρό, οι κριτικές κάθε δεύτερη μέρα εξαφανίζεται.

  Τώρα απενεργοποιήστε τη μηχανή και απενεργοποιήστε τη σόμπα και εισαγάγετε ένα νέο φίλτρο σαλόνι.)
  Χαίρομαι και υπολογίζουμε το κόστος:
  Ξόδεψα 120 ρούβλια σε ένα θαυματουργό φάρμακο.
  πόσοι καίνε εκεί βενζίνη.
  Φίλτρο σαλόνι - το συνηθισμένο χαρτί στην περιοχή των 500 ρούβλια αξίας.
  Συνολικά περίπου 700 ρούβλια.
  Φτηνά και αποτελεσματικά. Ειδικά μέσα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά, αλλά κοστίζουν περίπου 500-600 ρούβλια.

  Όλος ο κόσμος, και σας ευχαριστώ για την ανάγνωση. Μέχρι την επόμενη φορά.

  Καθαρισμός και συντήρηση του κλιματιστικού από τα χέρια

  Πρακτικά για κάθε σύγχρονη οικογένεια το κλιματικό σύστημα έχει γίνει ένα καθημερινό θέμα της καθημερινής ζωής, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής. Ήταν η ίδια σε θέση να αντιμετωπίσουν τη ζέστη του καλοκαιριού ημέρας και να γεμίσει το δωμάτιο ευχάριστα δροσερό, θα ζεστάνει το κλιματιστικό δωμάτιο με την εμφάνιση των πρώτων παγετούς του φθινοπώρου, ενώ η κεντρική θέρμανση δεν έχει ενεργοποιηθεί, αλλά να ζουν σε χαμηλότερη θερμοκρασία του αέρα είναι πολύ άβολα. Μια βασική προϋπόθεση για την άψογη λειτουργία οποιουδήποτε διαχωρισμένου συστήματος είναι η έγκαιρη και έγκαιρη συντήρηση. Ο ακριβής καθαρισμός του συστήματος κλιματισμού από διάφορες μολυσματικές ουσίες θα τον βοηθήσει να λειτουργήσει κανονικά χωρίς προβλήματα.

  Κάθε μέρα κατά τη διάρκεια εντατικής εργασίας το κλιματιστικό σύστημα αντιμετωπίζει την ανάγκη καθαρισμού των εντυπωσιακών αέριων μαζών, οι οποίες μπορούν να μολυνθούν με μεγάλη ποικιλία ακαθαρσιών. Προκαλούν το σχηματισμό καταλοίπων λάσπης στην εσωτερική και εξωτερική μονάδα της μονάδας, προκαλούν την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών και προκαλούν την εμφάνιση εξωτερικού θορύβου κατά την περίοδο της ενεργού λειτουργίας.

  Επιπλέον, οι μονάδες του διαχωρισμένου συστήματος πρέπει να έρχονται συνεχώς σε επαφή με το συμπύκνωμα που σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους με υγρασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να εκτελούνται αυστηρά τακτικά και για να αποφευχθεί η διάβρωση. Επιπλέον, ένα υγρό περιβάλλον συμβάλλει στην ενεργό δημιουργία βέλτιστων συνθηκών για την ταχεία ανάπτυξη παθογόνων που προκαλούν σημαντική βλάβη σε ανθρώπους και ζώα που ζουν σε διαμερίσματα που εξυπηρετούνται.

  Ο καθαρισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα ή με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ειδικών με εξειδικευμένες τεχνικές. Σχετικά με τις μεθόδους καθαρισμού και ποιοτικής απολύμανσης από τις δικές μας προσπάθειες, οι επαγγελματίες της εταιρείας μας είναι έτοιμοι να πούμε σε αυτή τη δημοσίευση.

  Οι αλλαγές στη λειτουργία του συστήματος διαχωρισμού εμφανίζονται σταδιακά και ελάχιστα αισθητές, γεγονός που διαφοροποιεί αυτό τον οικιακό εξοπλισμό, για παράδειγμα, από τηλεόραση ή φούρνο μικροκυμάτων. Τέτοια προβλήματα μπορούν να συσσωρευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και, έπειτα, φθάνοντας σε μια κρίσιμη μάζα, αναπάντεχα δίνουν μια σοβαρή αποτυχία και οδηγούν σε μη αναστρέψιμες βλάβες. Μια έντονη επιδείνωση της ποιότητας του αέρα θέρμανσης ή ψύξης θα πρέπει να προειδοποιεί τον ιδιοκτήτη και να αποτελεί σήμα για άμεση λήψη έκτακτων μέτρων.

  Ο βαθμός υποβάθμισης του διαχωρισμένου συστήματος επηρεάζεται άμεσα από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Ένδειξη υγρασίας αέρα.
  • Μόλυνση του αέρα.
  • Το ύψος στο οποίο βρίσκεται η συσκευή.

  Ένα πολύ γνωστό γεγονός για τους επαγγελματίες: Βρίσκεται στο ύψος του δώδεκατους με δέκατος πέμπτος όροφος χωριστά συστήματα έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ λιγότερη σκόνη από «συναδέλφους» τους στον τρίτο όροφο. Αυτό είναι όπου η συγκέντρωση της σκόνης τείνει στο ελάχιστο και μέγιστο, να φτάσει κοντά στα φυτά, τα πιο πολυσύχναστα αυτοκινητόδρομοι, εργοτάξια.

  Το χνουδωτό χνούδι είναι ένας παραδοσιακός λόγος για βλάβη αυτού του είδους της τεχνολογίας. Τα λεπτά σωματίδια του εγκαθίστανται μέσα στην εξωτερική μονάδα στα πτερύγια του ψυγείου, όπου σχηματίζεται η συσσώρευσή τους. Με τη σειρά του, ο σχηματισμός μειώνει το επίπεδο έντασης της ανταλλαγής θερμότητας μεταξύ του ψυκτικού μέσου και των αέριων μαζών που υφίστανται επεξεργασία. Ο απρόβλεπτος ή και ξεχασμένος καθαρισμός του συστήματος των συσκευών οδηγεί πάντοτε στην αύξηση της θερμοκρασίας του φρέον και αυξάνει σημαντικά το φορτίο του συμπιεστή, γεγονός που προκαλεί την κυριολεκτική λειτουργία της συσκευής.

  Το ακατέργαστο φίλτρο - εξαιρετική και τα πιο δημοφιλή περιβάλλοντα ανάπτυξης πένσα και άλλων παρασιτικών οργανισμών, που είναι το πιο συναρπαστικό και εύγλωττη λόγος για την έγκαιρη απόδοση όλων των εργασιών καθαρισμού με split-σύστημα.

  Δεν είναι αρκετά πειστική; Η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής κατά την λειτουργία του κλιματιστικού είναι ένα άλλο σημαντικό επιχείρημα. Ο αέρας φαίνεται να χύνεται με μούχλα καταιωνισμού ως αποτέλεσμα των ακόλουθων διαδικασιών. Ειδικά σχεδιασμένο για τη συλλογή υγρασίας, η μονάδα καθίζησης, όπως το συμπύκνωμα, περιέχει σωματίδια λάσπης που ξεπλένονται από τα πτερύγια του ψυγείου.

  Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η κατάσταση οδηγεί στο σχηματισμό σταθερών φραγμάτων του σωλήνα διακλάδωσης του συστήματος αποστράγγισης, μέσω του οποίου το συμπύκνωμα εκκενώνεται κατά την κανονική λειτουργία της συσκευής. Τα διαμορφωμένα φράγματα καθυστερούν το νερό, δεν το διαβιβάζουν στο σύστημα αποχέτευσης, συσσωρεύονται στην επιφάνεια του μπλοκ και διεισδύουν σε όλα τα διαθέσιμα ανοίγματα του λειτουργικού συστήματος. Ένας υψηλός βαθμός υγρασίας παρέχει γόνιμες συνθήκες για ταχεία ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών και μυκήτων.

  Εάν μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα της λειτουργίας του το split-σύστημα, θα ήταν σε θέση να παρατηρήσουν ένα από τα «συμπτώματα» είναι επείγον να πραγματοποιήσει τεχνικές καθαρισμού από μόνοι τους ή να ζητήσουν τη βοήθεια των επαγγελματιών που εργάζονται με εξειδικευμένα υλικά και τεχνικές:

  • Η εμφάνιση έντονης δυσάρεστης οσμής όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη.
  • Διαρροή συμπυκνωμάτων από την εσωτερική μονάδα.
  • Συνοδευτική εκκίνηση ασυνήθιστου θορύβου με διακεκομμένο σύστημα και αξιοσημείωτων θορύβων.

  Γιατί πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό

  Μέθοδοι και έγκαιρος εξοπλισμός καθαρισμού

  Για τους σκοπούς του καθαρισμού του αέρα υψηλής ποιότητας, όλες οι συνθέσεις κλιματιστικού εξοπλισμού, χωρίς εξαίρεση, είναι εξοπλισμένες με ισχυρά φίλτρα, η φθορά των οποίων οδηγεί πάντοτε σε μείωση της απόδοσης της συσκευής και σε απότομη αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας. Μακροπρόθεσμα, αυτό μειώνει σημαντικά το σύνολο της περιόδου λειτουργίας του εξοπλισμού.

  Τέτοιες συνέπειες μπορούν εύκολα να αποφευχθούν όταν οι προληπτικές εργασίες καθαρισμού των μονάδων του συστήματος διεξάγονται συστηματικά και τακτικά. Εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων είναι τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο:

  • Την παραμονή μιας περιόδου υψηλής έντασης λειτουργίας την άνοιξη.
  • Πριν την έναρξη του φθινοπώρου εκτός εποχής και χειμώνα, όταν ο εξοπλισμός λειτουργεί στο ελάχιστο.

  Η προσεκτική φροντίδα του διαιρούμενου συστήματος του επιτρέπει να αναπτύξει πλήρως το δικό του εγκατεστημένο δυναμικό εργασίας, το οποίο είναι επτά έως δώδεκα χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα χωρίς να χρειαστεί να στραφούν σε απρογραμμάτιστες επισκευές. Και οι δύο μονάδες του κλιματιστικού πρέπει να καθαριστούν, όπως θα συζητηθεί αργότερα.

  Καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

  Ο σημαντικότερος στον σοβαρό καθαρισμό είναι η εσωτερική μονάδα του κλιματικού εξοπλισμού. Εξωτερικά, το φίλτρο αυτού του συγκροτήματος είναι παρόμοιο με ένα λεπτό πλέγμα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον μπροστινό πίνακα της συσκευής. Μέσα από αυτό εμφανίζεται η ροή των αέριων μαζών στο κλιματιστικό. Ο σκοπός αυτού του φίλτρου είναι να παγιδεύει τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, τα οποία συμβάλλουν στην προστασία του χώρου και των επιμέρους στοιχείων του διαχωρισμένου συστήματος, για παράδειγμα, το ψυγείο από την υπερβολική ρύπανση.

  Το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες και σε επαφή με ιδιαίτερα μολυσμένο αέρα - ακόμη πιο συχνά.

  Το στοιχείο αυτό πρέπει πάντα να διατηρείται καθαρό, επειδή η μόλυνση του μπορεί να προκαλέσει τα ακόλουθα προβλήματα:

  • Μείωση της έντασης της ψύξης του ψυγείου.
  • Πτώση στην ποιότητα της ψύξης του αέρα.
  • Υπάρχουν δυσλειτουργίες στη λειτουργία του συστήματος ψύξης της συσκευής. Υπάρχει πάγος στις χάλκινες συνιστώσες του αγωγού, και μετά το κλείσιμο του συστήματος, ο πάγος λιώνει, το νερό αποχετεύεται στο πάτωμα.
  • Προκαλώντας ρύπανση του συστήματος αποστράγγισης. Η σκόνη που συσσωρεύεται στο σύστημα φίλτρων αρχίζει σύντομα να σχηματίζει σβώλους και να εμποδίζει την αποστράγγιση, με αποτέλεσμα μια ροή νερού στο δάπεδο και στους τοίχους.
  • Δυσκολίες στη διεξαγωγή καθαρισμού στο μέλλον. Θα έρθει μια εποχή κατά την οποία ο καθαρισμός του φίλτρου απλά δεν θα είναι αρκετός, αλλά το σχηματισμένο στρώμα λάσπη θα περιπλέξει σημαντικά τη διαδικασία και θα καταστήσει υποχρεωτική την επικοινωνία με έναν ειδικό.

  Καθαρίστε το φίλτρο αέρα του συστήματος διαχωρισμού

  Τα φίλτρα αέρα που τοποθετούνται στο εσωτερικό της εσωτερικής μονάδας οφείλονται σε στατική επίδραση, επομένως πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά κάθε επτά ημέρες. Ακόμη και μια ελάχιστη συσσώρευση βρωμιάς σε ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή παρέμβαση στη λειτουργία του συστήματος φιλτραρίσματος. Παρεμπιπτόντως, τα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δραστηριοτήτων που εκτελούνται δωρεάν στο πλαίσιο της εγγύησης.

  Αρχικά, ανοίξτε το επάνω κάλυμμα της συσκευής και βγάλτε τα ανώτερα φίλτρα αέρα. Μια ζεστή σαπουνιστική λύση στην οποία τα εν λόγω αξεσουάρ πρέπει να εμποτιστεί είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την αφαίρεση του διηθητικού δικτύου από τις συσσωρεύσεις λίπους και λάσπης.

  Το επόμενο σημείο είναι ο καθαρισμός του περιστρεφόμενου ανεμιστήρα. Εξωτερικά μοιάζει με έναν αρχικό κύλινδρο, ο οποίος κατευθύνει τη ροή ψυχρού αέρα από τη συσκευή μέσα στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, τα σωματίδια λίπους και βρωμιάς εγκαθίστανται στις λεπίδες του ανεμιστήρα. Ο πρώτος κύλινδρος είναι σχεδόν ανίκανος να μετακινήσει τον αέρα στην επιθυμητή κατεύθυνση, καθώς οι λεπίδες δεν δημιουργούν παγίδα αέρα. Αυτό οδηγεί σε σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας της συσκευής. Οι λεπίδες του ανεμιστήρα καθαρίζονται με ένα διάλυμα σαπουνιού που εφαρμόζεται σε αυτά. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί ένα σύστημα split, από το οποίο όλες οι καταθέσεις λάσπης θα είναι επαρκώς εξαντλημένες. Ως εκ τούτου, το δάπεδο πρέπει να προστατεύεται πρώτα με ένα πετσέτα. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό και να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό των πτερυγίων του ανεμιστήρα με τη χρήση διαλύματος σαπουνιού και ειδικής βούρτσας μέχρι να εξαλειφθούν εντελώς όλες οι μολύνσεις.

  Καθαρισμός του εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας

  Αυτό το συμβάν πραγματοποιείται ετησίως, για το οποίο εκτελείται ο ακόλουθος αλγόριθμος ενεργειών:

  • Η μπροστινή μάσκα ανοίγει απαλά και αφαιρείται.
  • Καθαρίστε τα πτερύγια του εναλλάκτη θερμότητας χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα ή ειδικές βούρτσες με ένα επιμηκυμένο σωρό. Η άσκηση απαιτεί προσοχή, υπάρχει κίνδυνος βλάβης του μηχανισμού ή τραυματισμού.

  Καθαρίστε τις οπές αερισμού που βρίσκονται στο επάνω πλαίσιο. Μέσα από αυτά, ο αέρας εισέρχεται στην εσωτερική μονάδα. Ο καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας μπορεί να θεωρηθεί πλήρης.

  Οδηγίες για τον καθαρισμό του κλιματιστικού

  Παρακολούθηση διαρροής ψυκτικού μέσου

  Στην κανονική κανονική λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος, η τεχνολογική διαρροή του φρέον θεωρείται ότι είναι 6-8%, γεγονός που εξηγείται από τις ιδιαιτερότητες της τεχνικής σύνδεσης σωληνώσεων στο κλιματιστικό. Για να αποφύγετε την επίτευξη κρίσιμης στάθμης Freon, είναι απαραίτητο να τροφοδοτείτε κανονικά το ψυκτικό μέσο. Αυτό απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό και υπηρεσίες εξειδικευμένων τεχνιτών. Μια μη φυσιολογική διαρροή ψυκτικού μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη λειτουργία του κλιματικού συστήματος.

  "Συμπτωματικά" της διαρροής Freon:

  • Εμφάνιση πάγου στις ενώσεις στα σημεία σύνδεσης των σωλήνων χαλκού.
  • Σημαντικές αλλαγές στη διαφορά μεταξύ των ρυθμίσεων θερμοκρασίας στην είσοδο και στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας, που μπορεί να αποτελέσουν προϋπόθεση για τη μείωση της λειτουργικότητας ολόκληρης της συσκευής.

  Γιατί είναι προτιμότερη η εξυπηρέτηση των επαγγελματιών πλοιάρχων στον καθαρισμό των κλιματιστικών για την ανεξάρτητη υλοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων;

  • Διαθεσιμότητα εργαλείων και εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας.
  • Η χρήση αποτελεσματικών καθαριστικών, ειδικών χημικών για τον πιο παραγωγικό καθαρισμό.
  • Πρακτικές δεξιότητες και δεξιότητες που τελειοποιούνται από επιτυχημένη εμπειρία.
  • Κατάλληλος καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας υψηλής τεχνολογίας.
  • Αποτελεσματική πρόληψη του εξωτερικού μπλοκ.
  • Λεπτομερής και αξιόπιστη ανάλυση της κατάστασης του καλοριφέρ και της αποστράγγισης.
  • Η έγκαιρη κατάργηση τυχόν δυσλειτουργιών.
  • Ανεφοδιασμός με τήρηση όλων των κανονισμών.

  Πώς να καθαρίσετε τα κλιματιστικά των κυρίων μας

  Αυτόματος καθαρισμός του κλιματικού εξοπλισμού

  Πολλά σύγχρονα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων είναι εξοπλισμένα με ένα λειτουργικό σχεδιασμένο για να καταστήσει απλούστερη τη ζωή για τους ιδιοκτήτες οικιακού κλιματικού εξοπλισμού. Αυτές οι επιλογές εξασφαλίζουν τη συνεχή λειτουργία των συστημάτων, χωρίς να απαιτούνται τεχνολογικές διακοπές για τον καθαρισμό τους. Ο βασικός αλγόριθμος της λειτουργίας τους συνίσταται στην ελεύθερη κίνηση των αέριων μαζών μέσω των συστημάτων στεγνώματος των εσωτερικών στοιχείων του διαχωρισμένου συστήματος και του εναλλάκτη θερμότητας.
  Ορισμένες διαμορφώσεις κλιματιστικών συσκευών είναι εξοπλισμένες με σύστημα ιοντικού καθαρισμού του αέρα. Η αρχή της δράσης έχει ως εξής: με τη βοήθεια ειδικών συσκευών, τα ιόντα οξυγόνου σχηματίζουν μια δέσμη με σωματίδια σκόνης, δίνοντάς τους ένα φορτίο. Τέτοια φορτισμένα σωματίδια είναι αρκετά εύκολο να εισέλθουν σε έναν ειδικό συλλέκτη σκόνης. Μια άλλη επιλογή για έναν τέτοιο καθαρισμό είναι η δημιουργία σκόνης ιονισμένου νερού, η χρήση συστημάτων πολλαπλών επιπέδων διήθησης και ιονισμού του αέρα, τα οποία επιτρέπουν την εξάλειψη μιας δυσάρεστης οσμής.

  Όταν ο αισθητήρας είναι ενσωματωμένος στον εξοπλισμό, η συσκευή αποκτά την ικανότητα να ελέγχει ανεξάρτητα τη σύνθεση των μαζών αέρα και να συμπεριλαμβάνει τα συστήματα αυτοκαθαρισμού στο απαιτούμενο χρονικό διάστημα. Αναμφισβήτητα, μια τέτοια άνετη λειτουργία καθιστά την λειτουργική συντήρηση της τεχνολογίας του κλίματος απολύτως απλή. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι δεν θα μπορείτε να πάρετε φίλτρα αέρα και να τα πλύνετε καλά με νερό, οπότε θα πρέπει να τα κάνετε μόνοι σας.

  Προετοιμασία κλιματικού εξοπλισμού για διαφορετικές εποχές

  • Κατά την προετοιμασία της κλιματικής τεχνολογίας για έντονη χρήση το καλοκαίρι, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν τον καθαρισμό του εξατμιστή και του εναλλάκτη θερμότητας που βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα. Αξίζει να δοκιμάσετε τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος σε διαφορετικούς τρόπους. Αυτό το σύμπλεγμα μέτρων δεν προβλέπεται από την εγγύηση, επομένως πραγματοποιείται με δική του ισχύ ή με αναφορά στον εξειδικευμένο εμπειρογνώμονα.
  • Προετοιμασία της συσκευής για χειμερινή μείωση της έντασης της λειτουργίας. Ο προτιμησιακός αριθμός διαμορφώσεων σύγχρονων διαχωριστικών συστημάτων δεν προβλέπει τη δυνατότητα εργασίας με σοβαρή πτώση της θερμοκρασίας του αέρα. Ένα σκληρό κλίμα μπορεί να παρεμποδίσει σημαντικά τη λειτουργία του συμπιεστή και να προκαλέσει αποστράγγιση του πάγου. Ο δημιουργημένος φελλός πάγου συμβάλλει στη συσσώρευση του συμπυκνώματος, το οποίο σε περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της συσκευής, που προορίζεται για ψύξη, θα ρέει από όλα τα είδη σχισμών και οπών στην εσωτερική μονάδα.

  Εντούτοις, είναι δυνατόν να γίνει ποιοτικά κατάλληλη για χειμερινή λειτουργία σχεδόν οποιαδήποτε διαμόρφωση των κλιματιστικών. Η εγκατάσταση μιας πρόσθετης εξειδικευμένης συσκευής που θα θερμαίνει τον στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή και ένα ειδικό μηχανισμό υπεύθυνο για τη ρύθμιση της ταχύτητας της εξωτερικής μονάδας, πραγματοποιείται. Επιπλέον, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα "ζεστό" σύστημα αποστράγγισης. Το σύστημα που προετοιμάζεται με αυτόν τον τρόπο είναι ικανό να εργάζεται ομοιόμορφα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

  Χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό του κλιματικού εξοπλισμού:

  • Χρησιμοποιήστε ειδικές εξειδικευμένες συσκευές και μέσα για τον πιο ποιοτικό και μαλακό καθαρισμό.
  • Μη σκουπίζετε το ψυγείο! Ακούσια εμπλοκή των lemmings ή ζημιά στη συσκευασία κατά το σκούπισμα είναι πολύ πιθανό, οπότε αφήστε το υπόλοιπο υγρό να αποστραγγιστεί.
  • Ο καθαρισμός του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος απαιτεί κατάλληλες δεξιότητες και γνώσεις και η πρόσβαση στην μονάδα που βρίσκεται έξω από το παράθυρο για το απλό άτομο μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
  • Αμέσως μετά την αγορά και την εγκατάσταση της συσκευής, φροντίστε να υπογράψετε τη σύμβαση συντήρησης.
  • Εμπιστευθείτε τουλάχιστον λίγους πρώτους καθαρισμούς. Παρακολουθώντας τις ενέργειές τους θα σας βοηθήσει στο μέλλον.
  • Εάν εντοπιστούν οι πρώτες δυσλειτουργίες κατά τη λειτουργία της συσκευής, αποσυνδέστε την από την πρίζα και καλέστε έναν εξειδικευμένο τεχνικό.
  • Μην ενεργοποιείτε το κλιματιστικό το χειμώνα, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί το προσαρμοστικό πακέτο εργασίας για τον εξοπλισμό σας.
  • Τηρείτε αυστηρά τους κανόνες λειτουργίας που σχετίζονται με το μοντέλο του συστήματος με διαχωρισμό.

  Χρήσιμα βίντεο για τον καθαρισμό του κλιματιστικού με τα χέρια σας