Καθαρισμός του εξαερισμού

Καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού Είναι μια διαδικασία που εκτελείται περιοδικά σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία.

Στην καθημερινή ζωή, όλοι είναι τόσο εξοικειωμένοι με τον εξαερισμό που δεν σκέφτονται πραγματικά αν λειτουργεί σωστά, δείχνοντας ανησυχία μόνο όταν εμφανίζονται δυσάρεστες οσμές στις εγκαταστάσεις. Εν τω μεταξύ, καθαρισμό του συστήματος εξαερισμού πρέπει να διεξάγεται σε τακτική βάση. Μέσα από αυτό μετακινούνται συνεχώς τεράστια ρεύματα αέρα, αφήνοντας στους τοίχους των κιβωτίων, των ορυχείων και των πλέγματος μια σημαντική ποσότητα αποθέσεων που δεν μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς αποσυναρμολόγηση του συστήματος ή χωρίς τη χρήση φθηνού εξοπλισμού για καθαρισμός αερισμού από την Κίνα.

Γιατί πρέπει να καθαρίσω τον εξαερισμό

Περιοδικά καθαρισμός αερισμού είναι αναγκαία ως προληπτικό μέτρο για τους ακόλουθους λόγους:

1. Ένα στρώμα λάσπης και λιπαρών εναποθέσεων στα τοιχώματα των επικοινωνιών επιδεινώνει σημαντικά τις αεροδυναμικές τους ιδιότητες, μειώνοντας τη διάμετρο και αυξάνοντας την τριβή κατά τη μετακίνηση των ροών του αέρα. Ταυτόχρονα, η απόδοση του συστήματος μειώνεται αισθητά και ο ανεμιστήρας απαιτεί περισσότερη ισχύ, πράγμα που οδηγεί σε επιπλέον κόστος.

2. Για άξονες κάθετου προσανατολισμού, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με οικιστικά σπίτια, που χαρακτηρίζονται από τη συσσώρευση αράχνης ιστού και χαλαρά σε μεγάλες σπείρες σκόνης. Αν το καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού που δεν εκτελούνται εγκαίρως, γίνονται σχεδόν εντελώς αδιαχώριστες για το φυσικό σχέδιο.

3. Όταν δεν έχει παραχθεί καθαρισμός του αερισμού από το λίπος, στις επικοινωνίες συσσωρεύονται και πολλαπλασιάζονται διάφοροι τύποι επιβλαβών μικροοργανισμών, μυκήτων και μούχλας, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Παίρνουν στο διαμέρισμα με τον αέρα που προέρχεται από τις επικοινωνίες, και μπορεί να γίνει ο παράγοντας που προκαλεί διάφορες αναπνευστικές παθήσεις και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Πρόληψη αυτοβοήθειας

Αμέσως είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση ότι σε περίπτωση προβλημάτων στις επικοινωνίες είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε στην εξειδικευμένη εταιρία "Prof Cleaning", η οποία παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού ορυχείων. Με τα χέρια σας, μπορείτε να εκτελέσετε αποτελεσματικά μόνο τη συντήρηση του ανεμιστήρα εξαγωγής και της σχάρας, καθώς και του κλιματιστικού, εάν είναι εγκατεστημένο στο διαμέρισμα.

Αυτοτελήςκαθαρισμός αερισμού μπορεί να παραχθεί μηχανικά ή χημικά. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά απλή, αλλά απαιτεί διεξοδική εκτέλεση. Από την έξοδο προς το ορυχείο του συστήματος, απομακρύνεται η σχάρα, με την οποία αφαιρούνται, πρώτον, μεγάλοι θόλοι σκόνης και σκουπιδιών. Στη συνέχεια, πλένεται χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες που διασπούν λιπαρές καταθέσεις και αιθάλη, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το διαμέρισμα αεριοποιείται. Οι ειδικοί της εταιρείας "Prof Cleaning" προτείνουμε μετά από αυτό να στεγνώσει η επιφάνεια και να την επεξεργαστεί με υπεροξείδιο του υδρογόνου που έχει απολυμαντικές ιδιότητες.

Αυτοδιάγνωση

Για να καταλάβουμε αν τον καθαρισμό του εξαερισμού στο διαμέρισμα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ανεξάρτητη διαγνωστική του συστήματος. Θα πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο, εξασφαλίζοντας τη ροή καθαρού αέρα στα δωμάτια και, εναλλακτικά, φέρνοντας ένα κομμάτι χαρτί σε κάθε μία από τις γρίλιες που εξέρχονται στον άξονα του άξονα. Αν κολλήσει στην επιφάνεια - το σύστημα λειτουργεί κανονικά. Κάποιοι χρησιμοποιούν ως ενδεικτικό το φως ενός αναμμένος αγώνα ή αναπτήρων.

Οι ιδιοκτήτες των πλαστικών παραθύρων θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε μια αποχρώσεις. Κλείνουν πολύ σφιχτά και πρακτικά δεν αφήνουν αέρα στο διαμέρισμα. Κατά συνέπεια, η αποχώρηση από το δωμάτιο δεν είναι τίποτα. Η έξοδος στο ορυχείο βαθμιαία γίνεται φραγμένη και σφιγμένη. Με τέτοια προβλήματα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν από μόνοι τους, άρα αξίζει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία "Prof Cleaning", η οποία εκτελεί ποιοτικά και γρήγορα τον καθαρισμό του εξαερισμού στη Μόσχα.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού είναι ένα συγκρότημα δραστηριοτήτων, μετά την υλοποίηση των οποίων οι επικοινωνίες αρχίζουν να λειτουργούν με τη μέγιστη απόδοση, οι χώροι αφήνουν παράξενες οσμές και ο αέρας μέσα τους καθίσταται καθαρός και ευχάριστος. Η επαγγελματική εκτέλεση αυτού του είδους εργασίας από τους πραγματικούς κυρίους της επιχείρησής τους από την εταιρεία "Prof Cleaning", χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του εξαερισμού από την Κίνα, εγγυάται η άψογη φήμη του.

Οι υπηρεσίες της εταιρείας χρησιμοποιούνται από ιδιώτες και επιχειρήσεις στον τομέα της βιομηχανίας και της δημόσιας εστίασης.

Καθαρισμός του εξαερισμού σε πολυκατοικίες

Οι αγωγοί, οι κουκούλες και ο εξαερισμός σε πολυώροφα κτίρια μπορούν να έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις. Πρώτον, εξαρτάται από το έργο του κτιρίου και το έτος κατασκευής του.

 • Πλήρως αυτόνομος αερισμός σε κάθε διαμέρισμα. Τα πιο συχνά βρίσκονται σε παλιά σπίτια σε 2-4 ορόφους και με μικρό αριθμό διαμερισμάτων. Αυτά μπορεί να είναι προπολεμικά σπίτια, συχνά με ξύλινα κατασκευαστικά στοιχεία.
 • Ο εξαερισμός από κάθε διαμέρισμα οδηγεί σε έναν κοινό άξονα, ο οποίος οδηγεί τα ρεύματα σε μια κάθετη ή οριζόντια εισαγωγή αέρα και στη συνέχεια στο δρόμο. Το σύστημα είναι χαρακτηριστικό για σπίτια 5-16 ορόφων που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου.
 • Ο αγωγός αέρα κάθε διαμερίσματος συνδέεται με έναν κοινό άξονα, ο οποίος, με τη σειρά του, φέρνει αέρα στη δεξαμενή οροφής εξοπλισμένη με κουκούλα. Αυτός ο τύπος είναι χαρακτηριστικός για τα νέα ψηλά σπίτια. Το εκχύλισμα, αν είναι απαραίτητο, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πρόσθετο εξαερισμό και "εξαερισμό".


Οι μηχανισμοί για την επεξεργασία του αέρα σε οικιακούς χώρους αναπόφευκτα γίνονται βρώμικοι με το χρόνο, επομένως ο καθαρισμός του εξαερισμού σε διαμερίσματα είναι μια υποχρεωτική περιοδική διαδικασία. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η επιθεώρηση της κατάστασης του καλύμματος οποιασδήποτε διαμόρφωσης πρέπει να διεξάγεται τρεις φορές το χρόνο από την εταιρεία διαχείρισης στο σπίτι. Ο καθαρισμός των αξόνων εξαερισμού των πολυκατοικιών περιλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των αρμοδιοτήτων του. Οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές διαμερισμάτων δεν έχουν το δικαίωμα να το πράξουν και δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν ακόμα κι αν θέλουν πραγματικά. Ανεξάρτητα μπορείτε να καθαρίσετε μόνο εκείνο το μέρος του εξαερισμού, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε από το διαμέρισμά σας.

Εάν είστε μισθωτής και έχετε υποψίες ότι το σπίτι είναι φραγμένο με εξαερισμό, μη διστάσετε να απευθυνθείτε επίμονα στους εκπροσώπους του Ποινικού σας Κώδικα, ώστε να κατανοήσουν την κατάσταση. Αυτή η υπηρεσία ονομάζεται "sod. rem. zh.p. "και" sod. και rem. π.χ. zhp "περιλαμβάνεται στην ΕΠΓ, την οποία πληρώνετε κάθε μήνα από τον υπολογισμό των 17,84 και 24,53 ρούβλια για κάθε τετραγωνικό μέτρο της περιοχής του διαμερίσματός σας. Δηλαδή, η υπηρεσία συντήρησης και επισκευής του εξαερισμού στο σπίτι είναι ήδη προπληρωμένη σε εσάς, η εταιρεία διαχείρισης δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αρνηθεί. Μπορείτε να βρείτε το όνομα, τη διεύθυνση και τις επαφές του MC του σπιτιού σας με την ίδια πληρωμή για το διαμέρισμα, στην πρώτη γραμμή του μπλοκ "Παραλαβή".

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε συγκρότημα διαμερισμάτων

Αν - ένας εκπρόσωπος της καλής εταιρείας διαχείρισης, η οποία λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τις επίσημες υγειονομικές προδιαγραφές, τότε πιθανότατα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού στην πολυκατοικία γίνεται μόνο με τη βοήθεια του επαγγελματικού επιδημιολογικές υπηρεσιών. Οι ειδικοί του SES διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να δουλέψουν με οποιαδήποτε, ακόμη και την πιο σύνθετη διαμόρφωση του συστήματος κυκλοφορίας αέρα και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αποτελεσματικών, εξουσιοδοτημένων για χρήση σε σπίτια.

Η έγκαιρη καθαρισμό του αερισμού βοηθά να διατηρήσει ένα βέλτιστο επίπεδο πυρασφάλειας, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των αεραγωγών και κουκούλες, για την πρόληψη της εμφάνισης των προβλημάτων που σχετίζονται με την πλευρά με την οποία οι άνθρωποι μπορούν να ισχύουν εάν έχουν in-house φράξει εξαερισμού. Ο τριπλός έλεγχος της κατάστασης του εξαερισμού, σύμφωνα με το κυβερνητικό διάταγμα αριθ. 410, θα πρέπει να διενεργείται τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μετά το τέλος της περιόδου θέρμανσης, καθώς και στη μέση. Ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα εξαερισμού στο αποδίδεται που ένα σπίτι θα σας σώσει από την υποχρέωση να οργανώσει γενική επισκευή του, να χειριστεί πολλές καταγγελίες των κατοίκων και να αποκαταστήσει τη φήμη του στο μέλλον, λόγω των ελλείψεων του παρελθόντος.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε πολυκατοικία: υπηρεσίες του SES "Dez Group"

Καθαρίστε τον αερισμό σε ένα ψηλό κτίριο από μόνο του δεν μπορεί και ούτε ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης ούτε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει το δικαίωμα. Αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο από έναν ειδικό με επαγγελματικές γνώσεις τόσο στη ρύθμιση των συστημάτων εξαερισμού όσο και στον τομέα του καθαρισμού και απολύμανσης διαφορετικών επιφανειών. Αυτές είναι οι απαιτήσεις της υγειονομικής νομοθεσίας.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων και οι υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό, όπως για παράδειγμα η πρόσθετη απολύμανση των αεραγωγών, μπορούν να παραγγελθούν στο πιστοποιημένο από την Rospotrebnadzor SES "Des Grupp". Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά των υπηρεσιών υγείας για πάνω από 12 χρόνια, συνεργάζεται με κρατικούς φορείς, νομικά πρόσωπα και αναστολέων πρωτεάσης, καθημερινά 20 με 40 θεραπείες υγείας διαφορετικές κατευθύνσεις και έχει μεγάλη εμπειρία στον καθαρισμό του αερισμού των σπιτιών.

Εάν είστε εκπρόσωπος μιας εταιρείας διαχείρισης και πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό σε πολλά κτίρια διαμερισμάτων, η τιμή για την εφάπαξ επεξεργασία για κάθε εγκατάσταση θα είναι χαμηλότερη από την περίπτωση που θα παραγγείλετε παρόμοια διαδικασία μόνο για ένα σπίτι. Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να υπογράψετε μια μακροπρόθεσμη σύμβαση συντήρησης. Συνεργάζοντας με ένα SES σε συνεχή βάση, μπορείτε να υπολογίζετε σε μεμονωμένες εκπτώσεις για ένα αποκλειστικό πρόγραμμα αφοσίωσης. Επικοινωνώντας με το ίδιο SES για άλλους τύπους υπηρεσιών υγείας, είναι επίσης πιθανότερο να έχετε μια προσωπική έκπτωση. Η διαθεσιμότητα και το μέγεθος της θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της συνεργασίας, τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των αντικειμένων για επεξεργασία. Οι υπηρεσίες της υπηρεσίας μπορούν να περιλαμβάνουν τακτική επιθεώρηση της υγειονομικής κατάστασης των εγκαταστάσεων, καθαρισμό και επεξεργασία, έκδοση επίσημης τεκμηρίωσης που επιβεβαιώνει την σωστή υγειονομική κατάσταση όλων των συστημάτων του σπιτιού.

Οι τιμές για τον καθαρισμό του εξαερισμού μπορούν να είναι είτε σταθερές είτε βάσει του υπολογισμού για 1 τετραγωνικό μέτρο. Σε κάθε περίπτωση, το ακριβές κόστος πρέπει να αναγνωρίζεται ξεχωριστά. Για να μάθετε πόσο θα κοστίσει ένα καθαρισμό στην περιοχή σας, αφήστε ένα αίτημα στην ιστοσελίδα «Des Group» και οι ειδικοί μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατόν. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του παρακάτω τηλεφωνικού αριθμού επικοινωνίας.

Καθαρισμός εξαερισμού: καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε κτίριο διαμερισμάτων

Πολλοί κάτοικοι πολυώροφων κτιρίων, ειδικά παλαιά κτίρια, μπορούν να πουν για τις μαγειρικές τους προτιμήσεις από τους γείτονές τους, τι χάρισαν για δείπνο και για το δείπνο. Ωστόσο, δεν μιλάμε για τηλεπάθεια, το γειτονικό μενού μπορεί να αναγνωριστεί απλά από τη μυρωδιά που αισθάνεται στο διαμέρισμα.

Εάν αυτό συμβαίνει συνεχώς, τότε πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό, ο οποίος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί.

Λειτουργικός σκοπός του εξαερισμού

Ο αέρας που αναπνέουμε στο διαμέρισμα φαίνεται καθαρό. Στην πραγματικότητα, απορροφά όλες τις μυρωδιές που προέρχονται από την κουζίνα, το μονοξείδιο του άνθρακα από τη σόμπα. Παίρνει σωματίδια σκόνης, στρώματα από ρούχα, χαλιά, μαλλί οικιακών ζώων.

Οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί και τα βακτήρια συσσωρεύονται στον αέρα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, υγρασίας και ατμού που προέρχονται από το μπάνιο προκαλούν το σχηματισμό μύκητα και αιχμαλωσία. Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά το μικροκλίμα του δωματίου, συμβάλλει στην εμφάνιση πνευμονικών παθήσεων, αλλεργιών και άλλων παθήσεων.

Ο εξαερισμός, ο οποίος εκτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες, συμβάλλει στην αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία:

 • εξασφαλίζει την άφιξη καθαρού αέρα στο διαμέρισμα,
 • σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από τις οσμές δωματίου, σκόνη, βακτήρια, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα επιβλαβή συστατικά?
 • ρυθμίζει το επίπεδο υγρασίας.

Ο εξαερισμός είναι μια από τις ζωτικής σημασίας μηχανικές επικοινωνίες ενός κτιρίου διαμερισμάτων. Η Κρατική Επιτροπή δεν θα δέχεται ποτέ ένα αντικείμενο στο οποίο λείπει ή είναι ελαττωματικό το σύστημα εξαερισμού.

Η συσκευή του συστήματος αερισμού του σπιτιού

Ο εσωτερικός εξαερισμός είναι ένα πολύπλοκο μηχανολογικό σύστημα, η τοποθέτησή του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο σημαντικότερος είναι ο συνολικός αριθμός των ορόφων του κτιρίου.

Η διάταξη των φρεατίων αερισμού σε πολυώροφα σπίτια γίνεται σύμφωνα με διαφορετικά σχήματα, για παράδειγμα:

 1. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει δικό του αγωγό εξαγωγής με πρόσβαση στην οροφή.
 2. Οι αγωγοί εξαγωγής που προέρχονται από τα διαμερίσματα είναι συνδεδεμένοι σε ένα οριζόντιο κιβώτιο, το οποίο συγκεντρώνει όλο τον εισερχόμενο αέρα και στη συνέχεια μέσω ενός κοινού καναλιού οδηγεί στην οροφή.
 3. Δορυφορικοί αγωγοί εξάτμισης εξέρχονται από κάθε διαμέρισμα σε έναν κοινό άξονα που οδηγεί σε μια ζεστή σοφίτα, η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος θάλαμος. Στη σοφίτα υπάρχει μια μεγάλη κουκούλα για να αφαιρέσετε όλο τον αέρα στην οροφή.

Ο εξαερισμός, που εκτελείται σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο, είναι αποτελεσματικός για τα χαμηλά κτίρια. Ήταν πολύ συνηθισμένο τα παλιά χρόνια, όταν στα κύρια σπίτια χτίστηκαν πάνω από τέσσερις ορόφους. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί πολύ χώρο, και για τα ψηλά σπίτια δεν είναι πρακτικό να το εφαρμόσουμε, οπότε σήμερα δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά.

Το δεύτερο σχέδιο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον Χρουστσόφ και στα σπίτια του κτιρίου 9-16 ορόφων. Σε νέα κτίρια χρησιμοποιείται το πιο πρόσφατο σύστημα, το οποίο θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού για κτίρια μεγάλου αριθμού ορόφων.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται με τον εξαερισμό σε χώρους διαβίωσης. Σύμφωνα με το GOST 30494-2011, πρέπει να παρέχει:

 • η ποιότητα του αέρα στην αίθουσα δεν είναι μικρότερη από τα επιτρεπόμενα όρια (έως 1000 CO 2 cm3 / m3).
 • βέλτιστη υγρασία του δωματίου μέσα σε 30-60%.
 • η ταχύτητα ροής αέρα δεν είναι μεγαλύτερη από 0,2 m / s.

Σε κτίρια διαμερισμάτων χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός. Σε κάθε διαμέρισμα (στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα, αποθήκη) βρίσκονται οι αγωγοί εξάτμισης μέσω των οποίων εξέρχεται το δωμάτιο ο εξαντλημένος βρώμικος αέρας. Ροές καθαρού αέρα εισέρχονται στο διαμέρισμα μέσω των παραθύρων, ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες.

Αυτό το σχέδιο αερισμού ήταν πανταχού παρόν σε όλη την κατασκευή κτιρίων πέντε και εννίων ορόφων. Στα παλιά χρόνια, στα σπίτια εγκαταστάθηκαν ξύλινα παράθυρα, τα οποία, λόγω του μεγάλου αριθμού των αυλακώσεων, αντιμετώπιζαν τέλεια τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, σε νέα σπίτια το εν λόγω σχέδιο λειτουργεί ανεπαρκώς, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές παραθύρων είναι αεροστεγείς και δεν αφήνουν αέρα μέσα. Στα σύγχρονα κτίρια, εγκαθίστανται συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού και μια ποικιλία διατάξεων τροφοδοσίας και εξαγωγής, οι οποίες διασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του εσωτερικού εξαερισμού.

Λόγοι για ανεπαρκή λειτουργία της κουκούλας

Τα προβλήματα στην εργασία του συστήματος εξάτμισης είναι εξοικειωμένοι με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, που χτίστηκε στη Σοβιετική εποχή. Οι κάτοικοι των κτιρίων επί το πλείστον στέρησε τη χαρά να είναι παρόντες στο τραπέζι των γειτόνων, επειδή τα νέα σπίτια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συγκροτήματα με βεντιλατέρ, μην χάσετε τις οσμές μέσα στο διαμέρισμα.

Μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού σε παλιά σπίτια, κατ 'αρχήν, η διαδικασία είναι αρκετά προβλέψιμη. Ο κύριος λόγος είναι η τραγική απόφραξη του αγωγού εξαερισμού, στον οποίο, με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται συντρίμμια, βρωμιά, σκόνη και άλλα απόβλητα που προέρχονται από τις εγκαταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, η έξοδος είναι στενωμένη και δεν μπορεί να επεξεργαστεί πλήρως τον συλλεγμένο βρώμικο αέρα.

Στα κτίρια πολλαπλών μονάδων, τα οποία συνδέονται με έναν κοινό άξονα εξαερισμού, η ρύπανση από μεμονωμένα κανάλια εισέρχεται στο σύστημα οικοδόμησης κατοικίας. Σταδιακά, το ορυχείο γεμίζει με σκουπίδια και μπορεί να φράξει τελείως. Μια διαδικασία που διαρκεί για χρόνια μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού θα παραλύσει.

Ένας άλλος λόγος που συμβάλλει στην υποβάθμιση της ανταλλαγής αέρα είναι η παρουσία στο γειτονικό διαμέρισμα μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά κατανοητό. Ο φυσικός εξαερισμός εσωτερικού χώρου έχει σχεδιαστεί για κατανάλωση αέρα μέχρι 90 m 3 / ώρα.

Ένα εκχύλισμα δημιουργεί ροή αέρα μεγαλύτερη από 1000 m 3 / ώρα, φυσικά, αυτό επηρεάζει τους γειτονικούς αεραγωγούς που εκτείνονται στον κοινό άξονα. Και αν η κουκούλα δεν είναι μία, αλλά κάθε δεύτερη γείτονα; Η απάντηση είναι προφανής.

Η αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με μεταλλικά πλαστικά είναι επίσης ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Αποδεικνύεται ότι η στεγανότητα που είναι συνυφασμένη με τα σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν παίζει πάντα στα χέρια των κατοίκων των παλιών σπιτιών.

Στους Σοβιετικούς χρόνους, μόνο οι τεμπέληδες δεν απαίτησαν τους οικοδόμους που επέτρεψαν ψευδείς εκτιμήσεις στην εγκατάσταση παραθύρων και θυρών. Όπως αποδείχθηκε σήμερα, ο "ένοχος" εργάστηκε αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες προς όφελος των κατοίκων, επειδή για την πλήρη λειτουργία του φυσικού αερισμού, απαιτούνται ρωγμές, οι οποίες υπήρχαν σε παλαιά ξύλινα παράθυρα.

Οι οπές παρέχουν μια σταθερή παροχή φρέσκου αέρα από το δρόμο και οι ερμητικές μεταλλικές κατασκευές, αντίθετα, αλληλεπικαλύπτονται. Ως αποτέλεσμα, υγρασία αυξάνεται στο δωμάτιο, τα παράθυρα ομίχλη προς τα πάνω, μούχλα και μύκητας μορφή στους τοίχους.

Σε μεγάλο βαθμό, η εργασία του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από την εποχή. Συχνότερα τα προβλήματα με την κουκούλα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας καυτής περιόδου, ενώ το χειμώνα η σκάφη λειτουργεί σωστά. Το γεγονός είναι ότι η απόδοση του συστήματος με φυσικό εξαερισμό εξαρτάται άμεσα από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κτίριο.

Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία στο δρόμο και στο διαμέρισμα είναι σχεδόν η ίδια, έτσι υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με την παλιά SNiPam υποτίθεται ότι σε ένα καυτό χρόνο η ανταλλαγή αέρα θα πραγματοποιηθεί με το αερισμό του δωματίου με ανοιχτά παράθυρα.

Σημάδια του επείγοντος του καθαρισμού

Οι παραπάνω λόγοι για την κακή λειτουργία του εξαερισμού δείχνουν ένα πράγμα: το σύστημα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και περιοδικό καθαρισμό. Για να κατανοήσετε ότι ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί, είναι πιθανό από τα ακόλουθα σημάδια:

 • κοντά στην οπή εξάτμισης που σχηματίζεται σκόνη, αράχνες αράχνης, συσσωρευμένα συντρίμμια?
 • Η μάσκα αερισμού καλύπτεται με μαύρη επικάλυψη, αιθάλη και γράσο.
 • το καλοκαίρι, το διαμέρισμα έγινε πολύ ζεστό?
 • Μετά από υγρό καθαρισμό, η σκόνη εμφανίζεται ξανά μετά από λίγο.
 • τα σχέδια που προκύπτουν στο διαμέρισμα όταν ανοίγετε την μπροστινή πόρτα, έχουν γίνει πολύ πιο αδύναμα από πριν.

Για να βεβαιωθείτε τελικά ότι ο εξαερισμός πρέπει να καθαριστεί, μπορείτε να ελέγξετε επιπλέον κάθε εξαερισμό. Για να γίνει αυτό είναι πολύ απλό με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων. Κατά τον έλεγχο της ώθησης, είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα από τα παράθυρα του διαμερίσματος να είναι ανοιχτό.

Αρχική μέθοδοι ελέγχου της αποτελεσματικότητας των αεραγωγών:

 1. Φέρτε ένα καυτό κερί, έναν αναπτήρα ή ένα φωτισμένο ματς στην σχάρα εξαερισμού. Εάν υπάρχει καλό ρεύμα στον αγωγό, η φλόγα θα κατευθύνεται προς την κουκούλα. Η καύση της φωτιάς δείχνει σταθερά ότι δεν υπάρχει εξαερισμός.
 2. Πάρτε ένα φύλλο χαρτιού ή ένα κομμάτι της εφημερίδας και να το προσαρτήσετε στην τρύπα. Με την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, το χαρτί προσελκύει στη σχάρα και δεν πέφτει.

Εάν αποδειχθεί ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καθόλου ή λειτουργεί εξαιρετικά άσχημα, είναι απαραίτητο να καθαριστεί. Ο καθαρισμός των αγωγών αερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων πραγματοποιείται με ειδικές υπηρεσίες. Αλλά αν υπήρχε ανάγκη, κάθε ενοικιαστής του σπιτιού μπορεί να καθαρίσει το δικό του τμήμα του αεραγωγού ανεξάρτητα.

Εξαερισμός από εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες

Το σύστημα εξαερισμού είναι κοινό ιδιοκτησία, η εταιρεία διαχείρισης είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία του. Η κυβερνητική απόφαση αριθ. 410 έχει αναπτύξει κανόνες που θα πρέπει να καθοδηγούν τον Ποινικό Κώδικα κατά την επιθεώρηση και τον καθαρισμό των εσωτερικών αγωγών εξαερισμού.

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ο έλεγχος των καπνοδόχων και ο εξαερισμός, καθώς και ο καθαρισμός τους, πρέπει να διεξάγονται από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδεια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με οποιαδήποτε αναδιοργάνωση ή επισκευή του συστήματος, καθώς και αν υπάρχει έλλειψη έλξης.

Περιοδικότητα προγραμματισμένης επιθεώρησης - τρεις φορές το χρόνο (πριν, μετά και κατά τη μέση της περιόδου θέρμανσης). Οι ειδικοί διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος ελέγχει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Για να καθαρίσετε τους ρύπους, χρησιμοποιείται μια μηχανή με πεπιεσμένο αέρα. Επιπλέον, τα κανάλια απολυμαίνονται.

Ανεξάρτητος καθαρισμός του αγωγού εξαερισμού

Παρά τους ισχύοντες κανόνες, πολλές εταιρείες διαχείρισης για χρόνια δεν εμφανίζονται στα διαμερίσματα των ενοικιαστών για να ελέγξουν την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι των πολυκατοικιών αναγκάζονται να διαγιγνώσκουν και να καθαρίζουν περιοδικά τις οπές εξαγωγής τους.

Η σκάφη εξαερισμού μπορεί να καθαριστεί με μικρές ακαθαρσίες, αλλά εάν η βρωμιά συσσωρεύεται σε αυτό για χρόνια, είναι καλύτερο να καλέσετε ειδικούς. Ο αυτοκαθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 • Αφαιρέστε πρώτα τις σχάρες εξαερισμού, καθαρίζονται καλά από σκόνη και σκόνη και πλένονται με τρεχούμενο νερό.
 • με τη βοήθεια μεταλλικής βούρτσας ή καλωδίου, καθαρίστε προσεκτικά τους τοίχους του αγωγού αερισμού, τον οποίο μπορείτε να φτάσετε.
 • Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε την τρύπα από τα υπολείμματα με μια ηλεκτρική σκούπα.

Στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα καθήκοντα για τον καθαρισμό των τρυπών εξαερισμού τελειώνουν. Εάν δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και η ώθηση στο κανάλι παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, τότε υπάρχει μια κοινή απόφραξη ορυχείου. Αυτό είναι ήδη το έργο των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να καλούνται μέσω του Ποινικού Κώδικα.

Αναβάθμιση του συστήματος για βελτίωση της απόδοσης

Σε σπίτια παλαιών κατασκευών, ο μηχανικός καθαρισμός του άξονα εξαερισμού, ακόμη και από εξειδικευμένες υπηρεσίες, δεν αποφέρει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμα. Υπάρχουν αρκετοί αρκετά προσιτοί τρόποι βελτίωσης του εξαερισμού.

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε παλιά ξύλινα παράθυρα με σύγχρονες μεταλλικές κατασκευές, επιλέξτε παράθυρα διπλού υαλοπίνακα εξοπλισμένα με λειτουργία μικροεξοπλισμού. Εάν αγοράζονται συμβατικά πλαστικά παράθυρα, μπορούν να εγκατασταθούν πρόσθετες συσκευές πάνω τους για να εξασφαλιστεί ο καθαρός αέρας από το δρόμο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν βαλβίδες-ανεμιστήρες, μπορείτε επιπλέον να αγοράσετε ένα ειδικό υλικό, το οποίο σας επιτρέπει να κλείνετε τα παράθυρα ακούσια.

Αυξήστε την κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα επιτρέποντας ειδικούς ανεμιστήρες εξαγωγής και εξαγωγής. Υπάρχουν συσκευές παραθύρων, τοίχου και οροφής. Στην τουαλέτα και το μπάνιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής απευθείας στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού αντί της διακοσμητικής μάσκας.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί από ένα ηλεκτρικό δίκτυο, μπορεί να συνδεθεί σε ένα κοινό διακόπτη και στη συνέχεια θα ανάψει μαζί με το φως. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια επιπλέον γραμμή και να συνδέσετε τη συσκευή σε ξεχωριστό διακόπτη έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόνομα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Πώς να ελέγξετε ανεξάρτητα τη λειτουργία του εξαερισμού στο διαμέρισμα, μπορείτε να μάθετε από την ιστορία βίντεο:

Τι να κάνετε αν ο αερισμός του σπιτιού δεν λειτουργεί καλά:

Πώς είναι ο επαγγελματικός καθαρισμός των φρεατίων εξαερισμού σε πολυκατοικίες:

Ο εξαερισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα. Η απρόσεκτη στάση απέναντι σε αυτό το σύστημα και η μη τήρηση των κανόνων περίθαλψης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και οι κάτοικοι των αεριζόμενων σπιτιών μπορεί να έχουν ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες. Επομένως, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την κατάσταση του εξαερισμού και, αν χρειαστεί, να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Καθαρισμός του εξαερισμού

ΑΠΟ 25 000 RUB.

Οι βρώμικοι αεραγωγοί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα διαφορετικής φύσης. Προκειμένου να τους αποτρέψετε, πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών. Η εταιρεία μας προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Καθαρίζουμε το σύστημα των εναποθέσεων σκόνης και λίπους, εκτελούμε εργασίες για την αφαίρεση μικροβιακής και βακτηριακής πλάκας, διασπάμε τα συντρίμμια στα κανάλια, διεξάγουμε διαγνωστικά βίντεο των ορυχείων και των καναλιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο καθαρισμός των αεραγωγών και των αεραγωγών πρέπει να γίνεται τακτικά. Αυτό σας επιτρέπει να:

 • παρέχουν πυρασφάλεια.
 • να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των ανεμιστήρων και κλιματιστικών?
 • δημιουργούν ένα άνετο εσωτερικό μικροκλίμα?
 • αύξηση της αποτελεσματικότητας του προσωπικού ·
 • μείωση της νοσηρότητας.

Περισσότερο από το 40% των ρύπων εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους μέσω αγωγών αέρα, μειώνοντας την ποιότητα του εισερχόμενου αέρα. Επομένως, ο έγκαιρος καθαρισμός του εξαερισμού αποτελεί εγγύηση για την τήρηση των υγειονομικών και υγειονομικών προδιαγραφών.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά του καθαρισμού του εξαερισμού

Ανάλογα με τον τύπο και την ένταση των μολυσματικών ουσιών, θα πρέπει να επιλεγούν οι μέθοδοι εξάλειψής τους. Για παράδειγμα, στο σύστημα τροφοδοσίας, τα σωματίδια ρύπων και σκόνης κατακάθονται, στους θαλάμους καυσαερίων συσσωρεύεται λίπος, σε καπνοδόχους - αιθάλη και λίπος. Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού:

 • στεγνοκαθαριστήριο;
 • καθαρισμός με αντιδραστήρια (όταν χρησιμοποιείται ενεργός αφρός).
 • συνδυασμό αυτών των τεχνικών.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποσυναρμολόγηση του συστήματος δεν απαιτείται. Για τον καθαρισμό του αέρα από οξέα και ελαιώδεις ρύπους εφαρμόζεται με πινέλο επί των αξόνων του αυτοματοποιημένου αφρού τροφοδοσίας, και για την εξάλειψη σκόνη και βρωμιά καταθέσεις - βούρτσες με απομάκρυνση κενού. Τα φυτά αερισμού υφίστανται επεξεργασία με ατμοκαθαριστές, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του προϊόντος με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης.

Επαγγελματικός καθαρισμός του εξαερισμού: πλεονεκτήματα της θεραπείας στην ομάδα LEON

Έχουμε ασχοληθεί επαγγελματικά με τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού για πολλά χρόνια, χάρη στη συσσωρευμένη εμπειρία και την υψηλή εξειδίκευση των ειδικών, μπορούμε να εγγυηθούμε την υψηλή ποιότητα όλων των δραστηριοτήτων που διεξάγονται. Σερβίρουμε αντικείμενα οποιασδήποτε κλίμακας και σκοπό: βιομηχανικές επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς, ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία.

Για κάθε τεχνική εργασία επιλέγεται μια ολοκληρωμένη λύση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ρύπανσης και τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του συστήματος. Ο εξαερισμός καθαρίζεται μετά από πλήρη διάγνωση χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό. Για κάθε είδους εργασία έχουμε τις κατάλληλες άδειες και πιστοποιητικά.

Τιμοκατάλογος για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού με επακόλουθη απολύμανση

Μαζί με τον αέρα, διάφορες μολυσματικές ουσίες μετακινούνται μέσω των συστημάτων αερισμού - σκόνη, γράσο, αιθάλη, καπνοί νερού και άλλα υγρά. Οι περισσότεροι από τους κινδύνους παγιδεύονται από τα φίλτρα, αλλά μερικά από αυτά καταλήγουν στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών και στις επιφάνειες εργασίας του εξοπλισμού. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση ρύπων, ο εξαερισμός καθαρίζεται και ακολουθεί απολύμανση. Η τεχνολογία της εργασίας και η επιλογή των απορρυπαντικών εξαρτάται από τον τύπο του αεριζόμενου χώρου.

Περιοδικότητα των μέτρων θεραπείας

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υγειονομικών κανόνων, η συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ακόλουθα διαγράμματα:

 • γραφεία, εμπορικά κέντρα και διοικητικά κτίρια - ετήσιος καθαρισμός.
 • εγκαταστάσεις παραγωγής - τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.
 • οργάνωση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εστίασης - μία φορά σε 3 μήνες (τρίμηνο) ·
 • νηπιαγωγεία, σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα - δύο φορές το χρόνο.
Συντήρηση των αεραγωγών στην αίθουσα παραγωγής

Σημείωση: Τα κανονιστικά έγγραφα των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, που ρυθμίζουν τη σειρά και τη συχνότητα συντήρησης του εξαερισμού, διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους. Οι διαδικασίες για τον καθαρισμό των αεραγωγών είναι σχεδόν ίδιες.

Με την περιοδικότητα των εργασιών εκκαθάρισης σε οικιστικά πολυκατοικίες και ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες, τα πρότυπα δεν επιβάλλουν αυστηρές απαιτήσεις. Αλλά ο έλεγχος του βυθίσματος σε καμινάδες και κάθετα ορυχεία θα πρέπει να δαπανηθεί από τον εξειδικευμένο οργανισμό τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο, που στην πράξη δεν γίνεται.

Για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών, συνιστούμε να καθαρίζετε τα κανάλια ετησίως, κατ 'ανώτατο όριο 1 κάθε 2 χρόνια. Επιπλέον, ο σωλήνας εκροής, ο ανεμιστήρας και η κουκούλα της κουκούλας χειρίζονται χωρίς προβλήματα.

Η αποσυναρμολόγηση και ο καθαρισμός ενός τέτοιου αγωγού δεν είναι δύσκολη

Προβλήματα με ακάθαρτους αεραγωγούς

Η μη τήρηση των απαιτήσεων πυρόσβεσης και υγιεινής για την τεχνική κατάσταση των συστημάτων αερισμού οδηγεί στις ακόλουθες συνέπειες:

 1. Η συσσωρευμένη σκόνη αναφλέγεται εύκολα από την παραμικρή σπίθα. Μέσω του δικτύου των αγωγών, η φλόγα μπορεί να εξαπλωθεί σε πολλά δωμάτια.
 2. Το λίπος, το φυτικό έλαιο και η αιθάλη είναι πιο δύσκολο να αναφλεγούν, αλλά με επαρκή θέρμανση, αυτοί οι ρύποι ανάβουν και εκπέμπουν πολύ θερμότητα. Είναι δύσκολο να σβήσει.
 3. Από λιπαρές και άλλες αποθέσεις δημιουργεί αυξημένη αντίσταση στη ροή του αέρα λόγω της αυξημένης τριβής στα τοιχώματα του καναλιού. Η απόδοση του συστήματος εξαερισμού μειώνεται.
 4. Η πλάκα του γράσου και της αιθάλης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους ανεμιστήρες αξόνων και καναλιών των οποίων οι ηλεκτρικοί κινητήρες έρχονται σε επαφή με τη ροή του αέρα. Ο λόγος είναι η απόφραξη και η υπερθέρμανση των περιελίξεων.
 5. Μέσα από το στρώμα ακαθαρσιών που καλύπτουν τα τοιχώματα των αγωγών αέρα, μορφοποιούνται και πολλαπλασιάζονται διάφορα παθογόνα.
Λεύκανση (φωτογραφία αριστερά) και σκόνη (δεξιά) μόλυνση καναλιού

Στην πράξη, οι αγωγοί εξαγωγής πολλών οικογενειών και ιδιωτικών κατοικιών σερβίρονται εξαιρετικά σπάνια. Βεβαίως, ο κίνδυνος πυρκαγιάς των συστημάτων φυσικού αερισμού, διατεταγμένων στο πάχος των τοίχων από σκυρόδεμα ή τούβλα, είναι εξαιρετικά χαμηλός. Όμως, η βρεγμένη σκόνη και η λιπαρή πλάκα σε κάθε περίπτωση, επιδεινώνουν το φυσικό πόθο στους σωλήνες.

Τα συστήματα εξαερισμού των βιομηχανικών εγκαταστάσεων καθαρίζονται λίγο πολύ τακτικά, γεγονός που διευκολύνεται από επιθεωρήσεις των υπηρεσιών επιθεώρησης. Σε ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες όπου σχεδιάζεται σύγχρονος εξαερισμός με μηχανική ώθηση, η περιοδικότητα και η ποιότητα της υπηρεσίας εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τους ιδιοκτήτες.

Μέθοδοι για την απομάκρυνση ρύπων

Προς το παρόν, τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού καθαρίζονται με τρεις τρόπους:

 • μηχανική αφαίρεση βρώμικης πλάκας από κατακόρυφα κανάλια.
 • αυτοματοποιημένος καθαρισμός των αεραγωγών με ξηρή μέθοδο.
 • συνδυασμένο πλύσιμο αφρού.

Βοήθεια. Τα συστήματα εξαερισμού των νοσοκομείων, των σχολείων, των γραφείων και των επιχειρήσεων τροφίμων υπόκεινται σε υποχρεωτική απολύμανση. Η θεραπεία με ένα αντισηπτικό φάρμακο εκτελείται κατά τη διάρκεια ή μετά τον καθαρισμό των τοιχωμάτων του καναλιού.

Αφρός (απεικονίζεται αριστερά) και στεγνώστε (δεξιά) για να καθαρίσετε τους εσωτερικούς τοίχους

Η πρώτη επιλογή εφαρμόζεται για τη διάτρηση κατακόρυφων αξόνων πολυώροφων κατοικιών. Έχοντας ανυψωθεί στην οροφή, ο εκτελεστής ρίχνει το βάρος στον αεραγωγό με ένα μεταλλικό χείλος ή βούρτσα. Ένα στρώμα βρωμιάς και γράσου αποκόπτεται μηχανικά από τα τοιχώματα τούβλων (σκυροδέματος), τα απορρίμματα χύνεται στην «τσέπη» του ορυχείου ή είναι κροσσωμένα στο διαμέρισμα μέσω του ανοίγματος.

Οι υπόλοιπες δύο επιλογές είναι πιο αποτελεσματικές, επειδή υλοποιούνται με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός σας επιτρέπει να εργάζεστε σε βιομηχανικούς αεραγωγούς οποιασδήποτε διαμόρφωσης και διαφορετικούς τρόπους τοποθέτησης. Η πλήρης αποσυναρμολόγηση του εξαερισμού δεν απαιτείται.

Εργαλεία και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται

Προσφέρουμε να εξετάσουμε ένα σύνολο εξοπλισμού καθαρισμού από το φημισμένο φινλανδικό κατασκευαστή Pressovac:

 • μια βιντεοκάμερα για την εσωτερική επιθεώρηση των αεραγωγών.
 • μηχανή βούρτσας με ηλεκτρική ή πνευματική κίνηση.
 • εγκατάσταση κενού.
 • μονάδα φιλτραρίσματος.
 • συμπιεστής (που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μηχανή πεπιεσμένου αέρα).
 • Ένα μπαλόνι με πιστόλι ψεκασμού για την απολύμανση του συστήματος εξαερισμού.

Η συσκευή βούρτσας είναι ένας εύκαμπτος άξονας μήκους 6-40 μέτρων, συνδεδεμένος σε ηλεκτρικό κινητήρα ή πνευματική κίνηση. Ο περιστρεφόμενος άξονας τοποθετείται μέσα σε ένα ισχυρό κέλυφος, η βούρτσα του επιθυμητού σχήματος στερεώνεται στο άκρο.

Η εγκατάσταση κενού είναι ένας ισχυρός ανεμιστήρας χωρητικότητας μέχρι 15.000 m³ / h, απορροφώντας τα σκουπίδια από το κανάλι. Περαιτέρω το ρεύμα κατευθύνεται προς τη μηχανή φιλτραρίσματος, όπου παγιδεύονται σωματίδια ρύπων.

Εκτός από τον κύριο εξοπλισμό, το κιτ περιλαμβάνει εξαρτήματα:

 • βούρτσες διαφόρων σχημάτων και ακαμψίας.
 • Κυματοειδείς σωλήνες που συνδέουν μονάδες με αγωγούς?
 • βύσματα για πλευρικούς κλάδους αεραγωγών.
 • δίσκοι κενού, που χρησιμοποιούνται σε σωλήνες κυκλικής διατομής?
 • σχήματος στοιχείων και καταπακτών επιθεώρησης για πρόσθετα πλαίσια στα κανάλια.

Πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Εκτός από αυτά τα αξεσουάρ, η εταιρεία πουλάει μίνι-άξονες μήκους 3-6 m, συν βούρτσες για μικρούς αεραγωγούς. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με ένα συμβατικό ηλεκτρικό τρυπάνι, το οποίο σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.

Απορρυπαντικά και απολυμαντικά

Ο επαγγελματικός καθαρισμός των αεραγωγών από λιπαρές και άλλες επιβλαβείς αποθέσεις πραγματοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένων χημικών αντιδραστηρίων:

 • επιθετικές αλκαλικές ενώσεις για κανάλια πλύσης με αφρώδη μέθοδο.
 • ουδέτερες σκόνες για την απομάκρυνση των αποθέσεων με τη μέθοδο της απαλής εκτόξευσης.
Η εγκατάσταση αντλεί μια ειδική σόδα στην κοιλότητα του αγωγού - τον λεγόμενο ξηρό πάγο

Επεξήγηση. Οι ανατινάξεις είναι μια διαδικασία παρόμοια με την αμμοβολή των ρύπων. Χρησιμοποιείται μόνο λεπτή άμμος αντί για άμμο, η οποία δεν βλάπτει την επίστρωση ψευδαργύρου του καναλιού εξαέρωσης. Η τεχνολογία είναι αποτελεσματική, αλλά αρκετά ακριβή.

Οι αλκαλικοί παράγοντες ψεκάζονται μέσα στους αγωγούς εκ των προτέρων ή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Υπό την επίδραση του αντιδραστηρίου, τα λίπη και η αιθάλη αποσυντίθενται, το ίζημα εκπλένεται με νερό.

Ο τύπος και η συγκέντρωση των απολυμαντικών αντισηπτικών επιλέγονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης των δειγμάτων (λεγόμενα πλυσίματα). Οι τελευταίες λαμβάνονται στο στάδιο της επιθεώρησης ή του πρωτογενούς καθαρισμού των αγωγών και αποστέλλονται στο εργαστήριο.

Ορισμένοι αφροί, για παράδειγμα, Duty Mud, έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα

Τεχνολογία καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού

Στο πρώτο στάδιο, καταρτίζεται σχέδιο θεραπευτικών μέτρων. Το σχήμα του εξαερισμού μελετάται, οι θέσεις σύνδεσης των μηχανών, οι βαθμοί για τα στελέχη και ο αριθμός των εργασιών εγκατάστασης.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια της συντήρησης του συστήματος εξαερισμού, η μερική αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση των στοιχείων δεν μπορεί να αποφευχθεί. Παράδειγμα: Για να συνδέσετε το σωλήνα από την αντλία κενού, πρέπει να αφαιρέσετε την καταπακτή ελέγχου ή να αφαιρέσετε το διαμορφωμένο τμήμα του αγωγού. Εάν οι ελικοειδείς λείπουν στα απαιτούμενα σημεία, οι εγκαταστάτες κόβουν τα ανοίγματα στα κανάλια και τοποθετούν τα ερμητικά καλύμματα.

Εκτός από τους αεραγωγούς, καθαρίζονται τα παρακάτω στοιχεία αερισμού:

 • συσκευές λήψης και εξαγωγής - γρίλιες, διαχυτήρες, ομπρέλες τοπικής αναρρόφησης,
 • βαλβίδες επιβράδυνσης πυρκαγιάς και βαλβίδες ελέγχου, ρυθμιζόμενα πτερύγια.
 • Ανταλλακτές θερμότητας για θερμαντήρες αέρα, αναμορφωτές και κεντρικά κλιματιστικά?
 • μέρη ανεμιστήρων, σε επαφή με τη ροή του αέρα, - πτερωτές, στρόβιλοι,
 • λιπαρά φίλτρα σχεδιασμένα για αναγέννηση (ανάκτηση).
Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να καθαρίζονται και να λιπαίνονται

Ο εξοπλισμός και το δίκτυο εξαερισμού καθαρίζονται επίσης από το εξωτερικό. Τα φίλτρα τύπου κυψέλης, τσέπης και τσάντας αντικαθίστανται πλήρως. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο οργανισμός προετοιμάζει μια πράξη εγκεκριμένη από τον πελάτη.

Η τεχνολογική λειτουργία για τον στεγνό καθαρισμό του δικτύου αεραγωγών έχει ως εξής:

 1. Η μηχανή κενού συνδέεται με έναν εύκαμπτο σωλήνα στην κύρια γραμμή αέρα, συνήθως δίπλα στον ανεμιστήρα. Οι εκτεταμένες πολλαπλές διαμέτρους χωρίζονται σε τμήματα του υπολογιζόμενου μήκους, συγκρίσιμα με την παραγωγικότητα της μηχανής.
 2. Ο δεύτερος κυματοειδής σωλήνας στον ανεμιστήρα κενού συνδέει τη μονάδα φίλτρου.
 3. Μέσω ολόκληρου του μήκους της περιοχής εξυπηρέτησης, απομακρύνονται τα πλέγματα εξαερισμού, αποσπώνται κλαδιά μικρότερης διαμέτρου. Οι οπές είναι καλά κλειστές με βύσματα.
 4. Ο χειριστής της μηχανής βούρτσας, ντυμένος με ένα προστατευτικό κοστούμι και αναπνευστήρα, απλώνει έναν εύκαμπτο άξονα με ένα εργαλείο καθαρισμού μέσα στο κανάλι στην άλλη πλευρά. Για να απομακρυνθεί το λίπος, ψεκάζεται προ-ψεκασμένο αλκαλικό αντιδραστήριο.
 5. Και οι δύο μονάδες ξεκινούν και ο αγωγός καθαρίζεται. Η σκόνη και η αιθάλη, που αφαιρούνται από τους τοίχους με μια βούρτσα που περιστρέφεται, αναρροφάται από τη μονάδα κενού. Ο βρόμικος αέρας τροφοδοτείται μέσω του σωλήνα στη μονάδα φίλτρου που συλλαμβάνει όλα τα σωματίδια.
 6. Η λειτουργία επαναλαμβάνεται με τα ίδια κεφάλαια στις επόμενες ενότητες.

Σημείωση: Εάν το σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί σωστά, δεν χρειάζεται να αποσυνδέσετε τους αεραγωγούς. Στα κλαδιά του συλλέκτη θα υπάρχουν φτερά, τα οποία μπορούν να καλυφθούν.

Στο τέλος της εργασίας, πραγματοποιείται απολύμανση - ψεκασμός του εσωτερικού του συστήματος με αντισηπτικό παράγοντα με την απαιτούμενη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας. Στη συνέχεια πραγματοποιείται δοκιμαστική λειτουργία του εξαερισμού, ρυθμίζοντας την παροχή αέρα σε κάθε κλάδο (εάν είναι απαραίτητο). Οι λειτουργίες καθαρισμού βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στο βίντεο:

Συμπέρασμα

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο καθαρισμός και η απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδειες και εκπαιδευμένο προσωπικό. Για τη συντήρηση δικτύων εξαερισμού βιομηχανικών κτιρίων και κτιρίων γραφείων, οι ομάδες τρίτων και τα άτομα δεν επιτρέπονται. Προκειμένου να μην διακοπεί η διαδικασία παραγωγής, το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας γίνεται το βράδυ ή το βράδυ.

Καθαρισμός αεραγωγών: διαδικασία, περιοδικότητα

Ο καθαρισμός του αερισμού πρέπει να γίνεται περιοδικά σε αντικείμενα οποιασδήποτε σκοπού. Αυτή η ανάγκη οφείλεται στο γεγονός ότι, καθώς το κτίριο είναι σε λειτουργία, τα κανάλια που παρέχουν την εισροή και την εκροή αέρα είναι σταδιακά φραγμένα. Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, χρησιμοποιήστε ειδικό εξοπλισμό και είναι απαραίτητο να ενεργήσετε παρατηρώντας την τεχνολογία. Η απρόσεκτη εργασία στην αφαίρεση του μπλοκαρίσματος στον εξαερισμό μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά. Για το λόγο αυτό είναι επικίνδυνο να πραγματοποιηθεί η διαδικασία χωρίς να έχουν μελετηθεί οι πληροφορίες σχετικά με αυτήν.

Η ανάγκη καθαρισμού των αεραγωγών

Αν στραφούμε στα υγειονομικά πρότυπα (SanPiN 2.2.4.548-96), παρακολουθεί την κατάσταση των αγωγών αερισμού και την εκτέλεση συντήρησης συνιστάται ανεξάρτητα από την ποσότητα της ρύπανσης, και με αυστηρή κανονικότητα. Αυτό πρέπει να γίνει για διάφορους λόγους:

 1. Σταδιακά μειώνει την κάθαρση στις επικοινωνίες, η οποία συνεπάγεται επιδείνωση των εργασιών της τεχνολογίας.
 2. Είναι η αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, δηλ. Κ Ανεμιστήρες συστημάτων παροχής καυσαερίων αρχίσει να λειτουργεί εντατικά παρέχει το επιθυμητό επίπεδο απόδοσης σε αντίξοες συνθήκες.
 3. Εάν ο καθαρισμός του εξαερισμού δεν εκτελείται σε κλειστούς χώρους συσσωρεύεται επιβλαβείς μικροοργανισμούς αρνητικό παράγοντες (αλλεργιογόνα), σκόνης και διάφορες προσμίξεις οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες εμφανίζονται μαζί με τη ροή του αέρα. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της επίπτωσης της νόσου στο χώρο.
 4. Στα τοιχώματα των αεραγωγών σχηματίζονται σημαντικές αποθέσεις, οι οποίες αποτελούνται από σκόνη, ίνες, άλλες μικρές μολυσματικές ουσίες, σωματίδια λίπους. Αυτό το στρώμα είναι πυκνό και μπορεί να είναι επικίνδυνο εξαιτίας του κινδύνου πυρκαγιάς. Και είναι δύσκολο να σταματήσει η πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο σύστημα επικοινωνίας. Ως αποτέλεσμα, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπορεί να υποφέρει, επειδή το μονοξείδιο του άνθρακα στις συνθήκες αυτές εξαπλώνεται εντατικά μέσω του κτιρίου μέσω των καναλιών.

Με γυμνό μάτι, είναι δύσκολο να δείτε μικρούς μολυντές που βρίσκονται συνεχώς στον αέρα. Με παρατεταμένη διαμονή σε δωμάτιο όπου ο εξαερισμός δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κίνδυνος ανάπτυξης των ακόλουθων παθολογικών διεργασιών αυξάνεται:

 • πονοκεφάλους;
 • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
 • ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού.
 • μια αλλεργική αντίδραση.

Μέθοδοι για τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού

Ο βαθμός έντασης της μόλυνσης μπορεί να είναι σημαντικά διαφορετικός, λαμβάνοντας υπόψη αυτό, επιλέγεται η πλέον κατάλληλη μέθοδος για την αφαίρεση της συσσώρευσης ακαθαρσιών. Υπάρχουν 2 μέθοδοι:

 1. Μηχανικός καθαρισμός του εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η πλάκα στους τοίχους του συστήματος επικοινωνίας αφαιρείται χρησιμοποιώντας βούρτσες και εξοπλισμό, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με ακροφύσια καθαρισμού. Η δύναμη της πρόσκρουσης θα είναι διαφορετική, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη δύναμη του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου καθαρισμού του εξαερισμού είναι οι περιορισμένες δυνατότητες του εξοπλισμού. Αυτό σημαίνει ότι όχι πάντα το ακροφύσιο παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε δύσκολες συνθήκες, η εναπόθεση παραμένει εν μέρει ή πλήρως στα τοιχώματα των αγωγών εξαερισμού.
 2. Εφαρμογή χημικών αντιδραστηρίων. Αυτός είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού. Χρησιμοποιείται σε αντικείμενα για διάφορους ειδικούς σκοπούς: δημόσια, οικιστικά, βιομηχανικά. Κατά τον καθαρισμό, οι ειδικές ουσίες ψεκάζονται μέσα στα κανάλια του συστήματος εξαερισμού, τα οποία αντιδρούν με τις ακαθαρσίες. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει πλήρης απομάκρυνση των στρωμάτων. Αυτό δημιουργεί αφρό.

Ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού γίνεται συχνά μέσω μιας τεχνολογίας που βασίζεται στην εμφύσηση του αγωγού εξαερισμού με πεπιεσμένο αέρα. Αυτό είναι ένα είδος μηχανικής μεθόδου για την αφαίρεση ρύπων. Σε αυτή την περίπτωση, τροφοδοτείται πίδακας πεπιεσμένου αέρα ουσιαστικής δύναμης στον αγωγό εξαερισμού. Κάτω από την πίεση υπάρχει αποκόλληση λιπαρών καταλοίπων.

Η χημική μέθοδος αντιπροσωπεύεται από δύο δημοφιλείς επιλογές:

 1. Κρυογονική ανατίναξη. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται ξηρός πάγος, ο οποίος πηγαίνει από στερεή σε αέρια κατάσταση, παρακάμπτοντας τη φάση του μετασχηματισμού σε υγρό.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, είναι απαραίτητο να πλύνετε τα τοιχώματα του καναλιού με νερό.

Εξοπλισμός καθαρισμού αερισμού

Για να έχετε καλό αποτέλεσμα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μια ισχυρή τεχνική. Η κατάσταση των καναλιών εκτιμάται χρησιμοποιώντας ρομπότ που ελέγχονται από το τηλεχειριστήριο. Υπάρχουν ακόμα απομακρυσμένοι χειριστές, εξοπλισμένοι με μίνι κάμερες, οι οποίοι στερεώνονται μέσω ενός εύκαμπτου καλωδίου. Λαμβάνοντας υπόψη το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο εκτελείται ο καθαρισμός των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας. Για παράδειγμα, επιλέγοντας μια μηχανική μέθοδο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένο για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Χρησιμοποιείται μηχανή βούρτσας. Με την αρχή της δράσης, μοιάζει με ηλεκτρική σκούπα. Κύριες δομικές μονάδες:

 • κινητές βούρτσες.
 • σύστημα φιλτραρίσματος, περιέχει αναγκαστικά λεπτά και χονδροειδή φίλτρα.
 • ανεμιστήρας υψηλής ισχύος.
 • ηλεκτρική ή πνευματική κίνηση.

Αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ρύπων από κυκλικούς και τετράγωνους αεραγωγούς. Δεν είναι πάντα δυνατό να χρησιμοποιείτε μηχανές βούρτσας, οι εύκαμπτοι άξονες έχουν το πλεονέκτημα - είναι συμπαγείς. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται για καθαρισμό μικρών δομικών στοιχείων (σωλήνες διακλάδωσης, στροφές). Οι άξονες αυτοί είναι εξοπλισμένοι με ένα συμπαγές πινέλο στο τέλος. Χαρακτηρίζονται από κινητικότητα.

Επιπλέον, χρησιμοποιούνται βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών στο εσωτερικό του εξαερισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί συσκευή τύπου κενού. Κατανομή συσκευών που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση της δημιουργίας ακαθαρσιών χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες. Είναι όλα τα ίδια εύκαμπτους άξονες, αλλά για τη βούρτσα που προβλέπεται για την εισαγωγή του αφρού, μέσω του οποίου το επιθυμητό σημείο παραδοθεί χημικά.

Καθαρισμός του περάσματος εξαερισμού με δικές του δυνάμεις

Το πρόβλημα της μόλυνσης των αεραγωγών μπορεί να επιλυθεί μερικώς με το χέρι. Για να γίνει αυτό, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικό εξοπλισμό. Ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού γίνεται με τη χρήση σύρματος, μεταλλικής ράβδου ή άλλων αυτοσχέδιων μέσων, είναι επίσης κατάλληλο και ένας κλάδος από ένα δέντρο. Ακολουθία ενεργειών:

 • αποσυναρμολογήστε το προστατευτικό πλέγμα.
 • Το προετοιμασμένο εργαλείο χαμηλώνεται στον αγωγό εξαερισμού, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν παλινδρομικές κινήσεις, οι οποίες θα απομακρύνουν τα περισσότερα από τα μολυσματικά υλικά.
 • Στο επόμενο στάδιο, χρησιμοποιείται μια ηλεκτρική σκούπα (δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ακροφύσια).
 • Ο εύκαμπτος σωλήνας εισαγωγής αέρα χαμηλώνει στην οπή, η συσκευή είναι ενεργοποιημένη και οι αγωγοί εξαερισμού καθαρίζονται.

Για να βελτιώσετε την ποιότητα της διαδικασίας, πρέπει να επαναφέρετε τον εύκαμπτο σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας. Συνιστάται η ενεργοποίησή του σε πλήρη ισχύ. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή, δεν θα είναι δυνατό να αφαιρεθεί εντελώς η μόλυνση στο εσωτερικό του εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του καθαρισμού από το λίπος

Σε συνθήκες οικιακής χρήσης, χρησιμοποιείται ένα απλό απορρυπαντικό, για παράδειγμα, για πιάτα, πιάτα. Εφαρμόζεται στη βούρτσα και οι εσωτερικές επιφάνειες επεξεργάζονται. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η έλλειψη δυνατότητας καθαρισμού ενός μεγάλου τμήματος του καναλιού του συστήματος εξαερισμού. Όλες οι ενέργειες εκτελούνται με το χέρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα, αλλά η καλυμμένη περιοχή θα είναι μικρή ούτως ή άλλως.

Στην περίπτωση που δύσκολα αφαιρεθούν στρώματα λίπους στους τοίχους του αγωγού εξαερισμού, προσκαλούνται ειδικοί. Η αντιμετώπιση τέτοιων προσμείξεων μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας επαγγελματικό εξοπλισμό, για παράδειγμα, εύκαμπτους άξονες με αφρώδες ελαστικό στις βούρτσες. Η υψηλότερη απόδοση παρέχεται με την προϋπόθεση ότι τα χημικά αντιδραστήρια ψεκάζονται μέσα στον αγωγό, ικανά να συνδυαστούν με σωματίδια λίπους και να τα χωρίσουν. Στο τελευταίο στάδιο, το σύστημα επικοινωνίας καθαρίζεται με απλό απορρυπαντικό και νερό.

Απολύμανση του εξαερισμού

Αυτή η διαδικασία είναι υποχρεωτική, καθώς ταυτόχρονα καταστρέφονται επιβλαβείς μικροοργανισμοί: ακάρεα σκόνης, βακτήρια, ιοί. Είναι ανθεκτικά στις μηχανικές και χημικές τεχνολογίες για τον καθαρισμό του εξαερισμού, αλλά σκοτώνονται υπό την επήρεια αντισηπτικών. Τα εσωτερικά εξαρτήματα της δομής κατά την απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού υφίστανται επεξεργασία με ψεκασμό μιας χημικής ουσίας. Η μέθοδος άρδευσης των τοίχων με ένα διάλυμα μπορεί να εφαρμοστεί.

Η πολυπλοκότητα αυτής της τεχνολογίας είναι η ανάγκη διεξαγωγής της διαδικασίας μετά από εργαστηριακές εξετάσεις. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή λύση. Διαφορετικά, ο καθαρισμός και η απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού δεν παρέχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό. Όταν τελειώσει, οι εγκαταστάσεις αερίζονται. Το απολυμαντικό διάλυμα χρησιμοποιείται σε έτοιμη μορφή, απλώνεται απευθείας μέσα στο κανάλι. Υπάρχουν κανόνες για τη χρήση τέτοιων ουσιών. Έτσι, μερικές φορές είναι απαραίτητο να σφραγιστεί η περιοχή του συστήματος εξαερισμού.

Είναι σημαντικό να ενημερώσετε τους γείτονες. Εάν αυτό δεν γίνει, δυο χημικές ουσίες μπορούν να εισέλθουν στα καθιστικά, και στη συνέχεια στους πνεύμονες των ανθρώπων που ήταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο. Η απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την αποσυναρμολόγηση των καναλιών.

Συχνότητα καθαρισμού

Η συχνότητα της διαδικασίας εξαρτάται από το σκοπό του αντικειμένου:

 • οι αεραγωγοί διοικητικών, γραφείων και εμπορικών κτιρίων απαιτούν ετήσιο καθαρισμό των καναλιών, είναι πιο ανέφικτο να διεξάγεται συντήρηση συχνότερα.
 • βιομηχανικοί αεραγωγοί και αερισμός των προσχολικών οργανώσεων - 2 φορές το χρόνο.
 • αντικείμενα δημόσιας υγείας και δημόσιας εστίασης - μία φορά το ένα τέταρτο.

Δεν εκτελείται μόνο ο καθαρισμός των αεραγωγών - τα φίλτρα και οι γρίλιες πρέπει επίσης να απαλλάσσονται περιοδικά από τις εναποθέσεις ρύπων. Η διαδικασία αυτή εκτελείται σε μηνιαία βάση.

Παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του καθαρισμού και της απολύμανσης

Το σύστημα δοκιμάζεται μία φορά το χρόνο. Για να εκτιμηθεί πόσο καλά καθαρίστηκαν οι αεραγωγοί, γίνονται χειρισμοί:

 • οπτική επιθεώρηση των δομών ·
 • εργαστηριακές έρευνες.

Τα δείγματα λαμβάνονται από διαφορετικές θέσεις. Συνιστάται η διαδικασία να εκτελεστεί αφού οι επιφάνειες του συστήματος εξαερισμού έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού: υλικά, εξοπλισμός και τιμές

Τα οικιστικά κτίρια, τα κτίρια των ιδρυμάτων, οι επιχειρήσεις διαθέτουν ατομικό σύστημα εξαερισμού για την ανταλλαγή αέρα, αποτελούμενο από ορυχεία, αγωγούς και κανάλια. Ο οικιακός και βιομηχανικός αερισμός κατά τη λειτουργία είναι μολυσμένος και απαιτεί περιοδικό καθαρισμό.

Η ανάγκη για καθαρισμό αερισμού

Οι αγωγοί εξαερισμού κατά τη λειτουργία τους είναι μολυσμένοι με σωματίδια σκόνης, λίπους, χημική εξάτμιση οικιακών χημικών ουσιών. Pritatochnaya εξαερισμού, πηγαίνει στο δωμάτιο από το δρόμο, clogs ακόμα πιο γρήγορα.

Στον αγωγό

 • σκόνη,
 • καυσαερίων,
 • ξηρά φύλλα,
 • έντομα,
 • σκουπίδια.

Η συσσωρευμένη βρωμιά παραμένει στην εσωτερική επιφάνεια του καναλιού, περιορίζει το άνοιγμα. Αυτό μειώνει την ανταλλαγή αέρα, οδηγεί σε αυξημένο φορτίο του εξοπλισμού εξαερισμού και συντομεύει την περίοδο λειτουργίας του.

Εάν τα στοιχεία αερισμού σε ψυχρούς χώρους δεν είναι μονωμένα, εμφανίζεται συμπύκνωση και συσσωρεύεται στο εσωτερικό. Η αύξηση της υγρασίας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την εμφάνιση μυκήτων και μούχλας. Σε περιοχές με ανοικτό έδαφος, είναι εύχρηστο να εγκαθίστανται εύκαμπτοι μονωμένοι αεραγωγοί.

Η ρύπανση από ρύπους είναι ένας επικίνδυνος παράγοντας για την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια για τους ακόλουθους λόγους:

 • Επιδείνωση της ποιότητας του αέρα.
 • Εμφάνιση μούχλας, μύκητες.
 • Διάδοση παθογόνων μικροοργανισμών.
 • Αυξήστε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Καθαρισμός αερισμού σε διαμέρισμα ή σπίτι

Οι κάθετοι άξονες εξαερισμού σε πολυκατοικίες που σχετίζονται με κοινόχρηστο κτίριο καθαρίζονται από εξειδικευμένους οργανισμούς. Η σύμβαση για την εργασία υπογράφεται από την εταιρεία διαχείρισης.

Ανεξάρτητα, μπορείτε να καθαρίσετε το χιτώνιο στον άξονα μηχανικά, αυτό απαιτεί:

 • Για προστασία από συντρίμμια - καλύψτε το πάτωμα και τον τοίχο κάτω από τη μάσκα?
 • Εγκαταστήστε μια σκάλα ή άλλη σταθερή συσκευή.
 • Φοράτε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (γάντια, αναπνευστήρα).
 • Αφαιρέστε τη μάσκα, Ξεβιδώστε τον ανεμιστήρα εάν είναι διαθέσιμο.
 • Προσεκτικά τους ξεπλύνετε με ένα λιποδιαλυτό απορρυπαντικό, σκουπίστε ξηρό?
 • Χρησιμοποιήστε έναν φακό για να επιθεωρήσετε τους χώρους μόλυνσης.
 • Χέρια ή σπάτουλα αφαιρέστε τα μεγάλα συντρίμμια.
 • Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, μια μεταλλική βούρτσα καθαρίστε τις αποθέσεις λίπους, σκόνη από την εσωτερική επιφάνεια του καναλιού.
 • Τα υπολείμματα ακαθαρσιών μπορούν να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα, τη μάσκα στη θέση του.

Εάν τοποθετούνται πλαστικοί αγωγοί για εξαερισμό, τότε πρέπει να γίνει προσεκτικά μηχανικός καθαρισμός για να αποφευχθεί η ζημιά στους τοίχους.

Οι επαγγελματικές υπηρεσίες για τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους:

 • Μηχανική χρησιμοποιώντας ηλεκτρικές σκούπες κενού και μηχανές βούρτσας.
 • Χημικός - Ψεκασμός ειδικών χημικών διαλυμάτων σε αγωγούς.
 • Κρυογονικός καθαρισμός ξηρό πάγο - απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό σε οποιεσδήποτε επιφάνειες.

Επαγγελματικός καθαρισμός αερισμού

Ο σύγχρονος εξοπλισμός για τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού σας επιτρέπει να εκτελείτε υψηλής ποιότητας και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες καθαρισμού:

 • Μηχανή βούρτσας - αφαιρεί μηχανικά τις εναποθέσεις σκόνης,
 • Ατμογεννήτρια, ψεκαστήρας, συμπιεστής - αντιμετώπιση της λιπαρής ρύπανσης με χημικά μέσα.
 • Ο πυρήνας, η γροθιά. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των αγωγών αέρα όταν συνδέονται με τα συντρίμμια κατασκευής.
 • Βούρτσες με διαφορετική διάμετρο, τοποθετημένη σε εύκαμπτο άξονα. Γίνονται στρογγυλά, τετράγωνα, ορθογώνια τμήματα.
 • Ευέλικτη ράβδος - συσκευή καθαρισμού περιστροφικών τμημάτων. Οι προσαρμογείς στα άκρα της ράβδου σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τα πινέλα σε αυτό.
 • Ισχυρό ευρύχωρο ηλεκτρική σκούπα.
 • Μεταλλικές χειρολαβές.

Λεπτομέρειες για το πώς να καθαρίσετε το πηγάδι με τα χέρια σας: αιτίες απόφραξης, επιλογές καθαρισμού, τιμές.

Πώς να ξεπλύνετε το σύστημα θέρμανσης σε μια ιδιωτική κατοικία με τα δικά σας χέρια: οδηγίες.

Ο επαγγελματικός καθαρισμός των αεραγωγών πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • Η διάγνωση της κατάστασης των ατράκτων και των θαλάμων εξαερισμού γίνεται με συστήματα ελέγχου βίντεο.
 • Εξάλειψη εμπλοκών.
 • Δειγματοληψία για τον συνολικό μικροβιακό αριθμό στις πλύσεις και την παροχή αέρα.
 • Καθαρισμός από τη σκόνη, το λίπος και άλλους ρύπους.
 • Εκτέλεση απολύμανσης.

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, συντάσσονται πράξη αποδοχής και περιοδικό σχέδιο επιθεώρησης.

Καθαρισμός του εξαερισμού από το λίπος σε ένα εστιατόριο

Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εστίασης υποχρεούνται να εκτελούν τακτικά επαγγελματικό καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού.

 • Μια τεράστια ποσότητα λίπους, που σχηματίζεται κατά την προετοιμασία των πιάτων, και η υψηλή θερμοκρασία συμβάλλει στην ταχεία μόλυνση.
 • Λίπος, ψύξη στην εσωτερική επιφάνεια των καναλιών, δημιουργεί ένα στρώμα δύσκολο να αφαιρεθεί.
 • Αυτός δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή παθογόνων μικροοργανισμών και βακτήρια, κάτι που είναι απαράδεκτο στα εστιατόρια.

Ο καθαρισμός των αεραγωγών από το λίπος γίνεται χημικώς.

 • Ένα αλκαλικό διάλυμα εφαρμόζεται στα τοιχώματα των καναλιών χρησιμοποιώντας έναν εκνεφωτή και εκπλένεται υπό πίεση.
 • Τα παχιά στρώματα συσσώρευσης λίπους καθαρίζονται με μεταλλικές βούρτσες.

Όταν το ζεστό έργο του θερμού καταστήματος ενταθεί, πρέπει να καθαριστεί μία φορά το μήνα. Για να μειώσετε τους ρύπους, τοποθετούνται παγίδες λίπους.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο No 52 με ημερομηνία 30.3.99 «Περί υγιεινής και επιδημιολογικών ευημερία του πληθυσμού», την προετοιμασία, αποθήκευση και πώληση τροφίμων και ποτών για την πρόληψη της εμφάνισης και της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων και της μαζικής μη λοιμώδεις ασθένειες πρέπει να διεξάγεται υγειονομικούς κανόνες.

Ο καθαρισμός και η απολύμανση των συστημάτων αεραγωγών αναφέρεται σε υγειονομικά προληπτικά μέτρα, τα οποία είναι υποχρεωτικά για τη διεξαγωγή και τον έλεγχο της κρατικής υγειονομικής και επιδημιολογικής εποπτείας.

Μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των μικροβιολογικών δειγμάτων, λαμβάνεται απόφαση σχετικά με την ανάγκη απολύμανσης.

Καθαρισμός των αγωγών αερισμού του αυτοκινήτου

Το σύστημα αερισμού του αυτοκινήτου χρειάζεται επίσης περιοδικό καθαρισμό. Η αιτία μπορεί να είναι η εμφάνιση μιας δυσάρεστης μυρωδιάς στο αυτοκίνητο.

Η ανεξάρτητη εργασία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών αερολυμάτων. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε:

 • Για να απελευθερώσετε το σαλόνι από περιττά πράγματα και τα αντικείμενα, το αεροζόλ είναι μια χημική ουσία.
 • Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα.
 • Θέστε σε λειτουργία τον κινητήρα, Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό σε κατάσταση χαμηλής θερμοκρασίας, κλείστε τις πόρτες για 5 λεπτά.

Εξαερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα: επιλογή και εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής - λεπτομερές άρθρο.

Πώς να καθαρίσετε τον σωλήνα καμινάδας σε μια ιδιωτική κατοικία: μια λεπτομερή ανάλυση των μεθόδων καθαρισμού, συμβουλές, τιμές.

 • Αφού περάσει ο χρόνος, τοποθετήστε έναν κύλινδρο στο πάτωμα του καθίσματος συνοδηγού, ανοίξτε τον φυσητήρα, Πατήστε το κουμπί ψεκασμού και κλείστε την πόρτα..
 • Το αερόλυμα θα αρχίσει να ανακυκλώνεται μαζί με τον αέρα στο σύστημα εξαερισμού του οχήματος.
 • Μετά από 15 λεπτά, ανοίξτε την πόρτα για αερισμό.
 • Αφού απενεργοποιήσετε τη ροή του αέρα, τον κλιματισμό, σβήστε τον κινητήρα.
 • Αντικαταστήστε το φίλτρο σαλόνι με ένα νέο.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού του αυτοκινήτου δεν είναι μια δύσκολη και οικονομική επιλογή. Το ελάχιστο κόστος των καθαριστικών αερολυμάτων από 500 ρούβλια.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σταθμό για επαγγελματικό καθαρισμό. Αυτή είναι μια αξιόπιστη επιλογή, επιπλέον, με υποχρεώσεις εγγύησης. Η ελάχιστη τιμή των υπηρεσιών είναι από 3600 ρούβλια.

Απολύμανση του εξαερισμού

Κατά τη διαδικασία καθαρισμού, λαμβάνονται δείγματα μόλυνσης για εργαστηριακές δοκιμές.

Σε περίπτωση υπέρβασης των επιτρεπτών τιμών των μικροβιολογικών δεικτών, εκτελείται απολύμανση -

 • καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών,
 • βακτήρια μέσα σε αγωγούς και αγωγούς.

Εκτελείται μόνο μετά τον καθαρισμό. Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις, εξασφαλίζοντας την υγεία και την ευημερία ενός ατόμου.

Γι 'αυτό, οι καθαρισμένες επιφάνειες των καναλιών αντιμετωπίζονται με απολυμαντικό διάλυμα εγκεκριμένο από την Κρατική Υγειονομική και Επιδημιολογική Επιτήρηση.

Μετά την απολύμανση, λαμβάνονται νέα δείγματα από τα τοιχώματα των καναλιών για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα του έργου.

Εξοπλισμός για τον καθαρισμό του εξαερισμού

Ανάλογα με το μέγεθος και το υλικό κατασκευής ατράκτων εξαερισμού, αεραγωγών, καθώς και του βαθμού μόλυνσης τους, επιλέγεται ο εξοπλισμός που απαιτείται για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό.

Η τεχνολογία καθαρισμού των άκαμπτων και εύκαμπτων αγωγών εξαερισμού διαφέρει. Επισκόπηση των μέσων τιμών:

 • Ένα σύνολο 5 βούρτσες για μηχανικό καθαρισμό θα κοστίσει 9.000 ρούβλια.
 • Εύκαμπτος άξονας μήκους 6 μέτρων για το ακροφύσιο - 12 000 ρούβλια.
 • Μεταλλικά γάντια από 2.500 ρούβλια?
 • Η μηχανή βούρτσας είναι 105.000 ρούβλια.
 • Ηλεκτρική σκούπα με εύκαμπτο άξονα - 75 000 τρίβει.
 • Σετ γεννήτριας ατμού και ψεκαστήρα με πρόσθετο σύνολο εργαλείων για τον καθαρισμό από το λίπος - 150.000 ρούβλια.
 • Σύστημα επιθεώρησης βίντεο από 45 000 τρίβει.

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός και η απολύμανση;

Είναι σκόπιμο να διεξάγεται ένας ανεξάρτητος καθαρισμός μόνο σε σχέση με ακίνητα που ανήκουν σε ιδιωτική ιδιοκτησία (για παράδειγμα, ένα μανίκι σε κοινό ορυχείο σε διαμέρισμα πόλης, συνήθως το μήκος του δεν ξεπερνά τα 0,5 μέτρα).

Για να γίνει αυτό, αρκεί να αγοράσετε εξοπλισμό ατομικής προστασίας, μια μεταλλική βούρτσα και ένα μέσο για την αφαίρεση λίπους.

Το κόστος εξειδικευμένων υπηρεσιών καθαρισμού και απολύμανσης αεραγωγών εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του έργου.

Η τιμή επηρεάζεται από παράγοντες όπως

 • διαθεσιμότητα διαμόρφωσης καναλιού,
 • το βαθμό και τη φύση της ρύπανσης.

Το βασικό κόστος της εργασίας υπολογίζεται συνήθως ανά τετραγωνικό μέτρο του αγωγού, τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού τιμή:

 • Βίντεο διάγνωση από 5 000 τρίβει?
 • Μηχανικός καθαρισμός των αποθέσεων σκόνης από 170 ρούβλια?
 • Καθαρισμός λιπαρών καταθέσεων από 750 ρούβλια.
 • Μικροβιολογικές εξετάσεις - 1.500 ρούβλια ανά 1 πλύση.
 • Απολύμανση από 50 ρούβλια.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού - ένα απαραίτητο υποχρεωτικό μέτρο, που ρυθμίζεται από τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αποσκοπεί στη διασφάλιση της υγείας, της υψηλής απόδοσης του πληθυσμού.