Καθαρισμός εξαερισμού: καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε κτίριο διαμερισμάτων

Πολλοί κάτοικοι πολυώροφων κτιρίων, ειδικά παλαιά κτίρια, μπορούν να πουν για τις μαγειρικές τους προτιμήσεις από τους γείτονές τους, τι χάρισαν για δείπνο και για το δείπνο. Ωστόσο, δεν μιλάμε για τηλεπάθεια, το γειτονικό μενού μπορεί να αναγνωριστεί απλά από τη μυρωδιά που αισθάνεται στο διαμέρισμα.

Εάν αυτό συμβαίνει συνεχώς, τότε πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό, ο οποίος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί.

Λειτουργικός σκοπός του εξαερισμού

Ο αέρας που αναπνέουμε στο διαμέρισμα φαίνεται καθαρό. Στην πραγματικότητα, απορροφά όλες τις μυρωδιές που προέρχονται από την κουζίνα, το μονοξείδιο του άνθρακα από τη σόμπα. Παίρνει σωματίδια σκόνης, στρώματα από ρούχα, χαλιά, μαλλί οικιακών ζώων.

Οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί και τα βακτήρια συσσωρεύονται στον αέρα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, υγρασίας και ατμού που προέρχονται από το μπάνιο προκαλούν το σχηματισμό μύκητα και αιχμαλωσία. Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά το μικροκλίμα του δωματίου, συμβάλλει στην εμφάνιση πνευμονικών παθήσεων, αλλεργιών και άλλων παθήσεων.

Ο εξαερισμός, ο οποίος εκτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες, συμβάλλει στην αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία:

 • εξασφαλίζει την άφιξη καθαρού αέρα στο διαμέρισμα,
 • σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από τις οσμές δωματίου, σκόνη, βακτήρια, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα επιβλαβή συστατικά?
 • ρυθμίζει το επίπεδο υγρασίας.

Ο εξαερισμός είναι μια από τις ζωτικής σημασίας μηχανικές επικοινωνίες ενός κτιρίου διαμερισμάτων. Η Κρατική Επιτροπή δεν θα δέχεται ποτέ ένα αντικείμενο στο οποίο λείπει ή είναι ελαττωματικό το σύστημα εξαερισμού.

Η συσκευή του συστήματος αερισμού του σπιτιού

Ο εσωτερικός εξαερισμός είναι ένα πολύπλοκο μηχανολογικό σύστημα, η τοποθέτησή του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο σημαντικότερος είναι ο συνολικός αριθμός των ορόφων του κτιρίου.

Η διάταξη των φρεατίων αερισμού σε πολυώροφα σπίτια γίνεται σύμφωνα με διαφορετικά σχήματα, για παράδειγμα:

 1. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει δικό του αγωγό εξαγωγής με πρόσβαση στην οροφή.
 2. Οι αγωγοί εξαγωγής που προέρχονται από τα διαμερίσματα είναι συνδεδεμένοι σε ένα οριζόντιο κιβώτιο, το οποίο συγκεντρώνει όλο τον εισερχόμενο αέρα και στη συνέχεια μέσω ενός κοινού καναλιού οδηγεί στην οροφή.
 3. Δορυφορικοί αγωγοί εξάτμισης εξέρχονται από κάθε διαμέρισμα σε έναν κοινό άξονα που οδηγεί σε μια ζεστή σοφίτα, η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος θάλαμος. Στη σοφίτα υπάρχει μια μεγάλη κουκούλα για να αφαιρέσετε όλο τον αέρα στην οροφή.

Ο εξαερισμός, που εκτελείται σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο, είναι αποτελεσματικός για τα χαμηλά κτίρια. Ήταν πολύ συνηθισμένο τα παλιά χρόνια, όταν στα κύρια σπίτια χτίστηκαν πάνω από τέσσερις ορόφους. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί πολύ χώρο, και για τα ψηλά σπίτια δεν είναι πρακτικό να το εφαρμόσουμε, οπότε σήμερα δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά.

Το δεύτερο σχέδιο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον Χρουστσόφ και στα σπίτια του κτιρίου 9-16 ορόφων. Σε νέα κτίρια χρησιμοποιείται το πιο πρόσφατο σύστημα, το οποίο θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού για κτίρια μεγάλου αριθμού ορόφων.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται με τον εξαερισμό σε χώρους διαβίωσης. Σύμφωνα με το GOST 30494-2011, πρέπει να παρέχει:

 • η ποιότητα του αέρα στην αίθουσα δεν είναι μικρότερη από τα επιτρεπόμενα όρια (έως 1000 CO 2 cm3 / m3).
 • βέλτιστη υγρασία του δωματίου μέσα σε 30-60%.
 • η ταχύτητα ροής αέρα δεν είναι μεγαλύτερη από 0,2 m / s.

Σε κτίρια διαμερισμάτων χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός. Σε κάθε διαμέρισμα (στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα, αποθήκη) βρίσκονται οι αγωγοί εξάτμισης μέσω των οποίων εξέρχεται το δωμάτιο ο εξαντλημένος βρώμικος αέρας. Ροές καθαρού αέρα εισέρχονται στο διαμέρισμα μέσω των παραθύρων, ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες.

Αυτό το σχέδιο αερισμού ήταν πανταχού παρόν σε όλη την κατασκευή κτιρίων πέντε και εννίων ορόφων. Στα παλιά χρόνια, στα σπίτια εγκαταστάθηκαν ξύλινα παράθυρα, τα οποία, λόγω του μεγάλου αριθμού των αυλακώσεων, αντιμετώπιζαν τέλεια τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, σε νέα σπίτια το εν λόγω σχέδιο λειτουργεί ανεπαρκώς, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές παραθύρων είναι αεροστεγείς και δεν αφήνουν αέρα μέσα. Στα σύγχρονα κτίρια, εγκαθίστανται συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού και μια ποικιλία διατάξεων τροφοδοσίας και εξαγωγής, οι οποίες διασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του εσωτερικού εξαερισμού.

Λόγοι για ανεπαρκή λειτουργία της κουκούλας

Τα προβλήματα στην εργασία του συστήματος εξάτμισης είναι εξοικειωμένοι με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, που χτίστηκε στη Σοβιετική εποχή. Οι κάτοικοι των κτιρίων επί το πλείστον στέρησε τη χαρά να είναι παρόντες στο τραπέζι των γειτόνων, επειδή τα νέα σπίτια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συγκροτήματα με βεντιλατέρ, μην χάσετε τις οσμές μέσα στο διαμέρισμα.

Μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού σε παλιά σπίτια, κατ 'αρχήν, η διαδικασία είναι αρκετά προβλέψιμη. Ο κύριος λόγος είναι η τραγική απόφραξη του αγωγού εξαερισμού, στον οποίο, με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται συντρίμμια, βρωμιά, σκόνη και άλλα απόβλητα που προέρχονται από τις εγκαταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, η έξοδος είναι στενωμένη και δεν μπορεί να επεξεργαστεί πλήρως τον συλλεγμένο βρώμικο αέρα.

Στα κτίρια πολλαπλών μονάδων, τα οποία συνδέονται με έναν κοινό άξονα εξαερισμού, η ρύπανση από μεμονωμένα κανάλια εισέρχεται στο σύστημα οικοδόμησης κατοικίας. Σταδιακά, το ορυχείο γεμίζει με σκουπίδια και μπορεί να φράξει τελείως. Μια διαδικασία που διαρκεί για χρόνια μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού θα παραλύσει.

Ένας άλλος λόγος που συμβάλλει στην υποβάθμιση της ανταλλαγής αέρα είναι η παρουσία στο γειτονικό διαμέρισμα μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά κατανοητό. Ο φυσικός εξαερισμός εσωτερικού χώρου έχει σχεδιαστεί για κατανάλωση αέρα μέχρι 90 m 3 / ώρα.

Ένα εκχύλισμα δημιουργεί ροή αέρα μεγαλύτερη από 1000 m 3 / ώρα, φυσικά, αυτό επηρεάζει τους γειτονικούς αεραγωγούς που εκτείνονται στον κοινό άξονα. Και αν η κουκούλα δεν είναι μία, αλλά κάθε δεύτερη γείτονα; Η απάντηση είναι προφανής.

Η αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με μεταλλικά πλαστικά είναι επίσης ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Αποδεικνύεται ότι η στεγανότητα που είναι συνυφασμένη με τα σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν παίζει πάντα στα χέρια των κατοίκων των παλιών σπιτιών.

Στους Σοβιετικούς χρόνους, μόνο οι τεμπέληδες δεν απαίτησαν τους οικοδόμους που επέτρεψαν ψευδείς εκτιμήσεις στην εγκατάσταση παραθύρων και θυρών. Όπως αποδείχθηκε σήμερα, ο "ένοχος" εργάστηκε αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες προς όφελος των κατοίκων, επειδή για την πλήρη λειτουργία του φυσικού αερισμού, απαιτούνται ρωγμές, οι οποίες υπήρχαν σε παλαιά ξύλινα παράθυρα.

Οι οπές παρέχουν μια σταθερή παροχή φρέσκου αέρα από το δρόμο και οι ερμητικές μεταλλικές κατασκευές, αντίθετα, αλληλεπικαλύπτονται. Ως αποτέλεσμα, υγρασία αυξάνεται στο δωμάτιο, τα παράθυρα ομίχλη προς τα πάνω, μούχλα και μύκητας μορφή στους τοίχους.

Σε μεγάλο βαθμό, η εργασία του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από την εποχή. Συχνότερα τα προβλήματα με την κουκούλα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας καυτής περιόδου, ενώ το χειμώνα η σκάφη λειτουργεί σωστά. Το γεγονός είναι ότι η απόδοση του συστήματος με φυσικό εξαερισμό εξαρτάται άμεσα από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κτίριο.

Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία στο δρόμο και στο διαμέρισμα είναι σχεδόν η ίδια, έτσι υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με την παλιά SNiPam υποτίθεται ότι σε ένα καυτό χρόνο η ανταλλαγή αέρα θα πραγματοποιηθεί με το αερισμό του δωματίου με ανοιχτά παράθυρα.

Σημάδια του επείγοντος του καθαρισμού

Οι παραπάνω λόγοι για την κακή λειτουργία του εξαερισμού δείχνουν ένα πράγμα: το σύστημα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και περιοδικό καθαρισμό. Για να κατανοήσετε ότι ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί, είναι πιθανό από τα ακόλουθα σημάδια:

 • κοντά στην οπή εξάτμισης που σχηματίζεται σκόνη, αράχνες αράχνης, συσσωρευμένα συντρίμμια?
 • Η μάσκα αερισμού καλύπτεται με μαύρη επικάλυψη, αιθάλη και γράσο.
 • το καλοκαίρι, το διαμέρισμα έγινε πολύ ζεστό?
 • Μετά από υγρό καθαρισμό, η σκόνη εμφανίζεται ξανά μετά από λίγο.
 • τα σχέδια που προκύπτουν στο διαμέρισμα όταν ανοίγετε την μπροστινή πόρτα, έχουν γίνει πολύ πιο αδύναμα από πριν.

Για να βεβαιωθείτε τελικά ότι ο εξαερισμός πρέπει να καθαριστεί, μπορείτε να ελέγξετε επιπλέον κάθε εξαερισμό. Για να γίνει αυτό είναι πολύ απλό με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων. Κατά τον έλεγχο της ώθησης, είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα από τα παράθυρα του διαμερίσματος να είναι ανοιχτό.

Αρχική μέθοδοι ελέγχου της αποτελεσματικότητας των αεραγωγών:

 1. Φέρτε ένα καυτό κερί, έναν αναπτήρα ή ένα φωτισμένο ματς στην σχάρα εξαερισμού. Εάν υπάρχει καλό ρεύμα στον αγωγό, η φλόγα θα κατευθύνεται προς την κουκούλα. Η καύση της φωτιάς δείχνει σταθερά ότι δεν υπάρχει εξαερισμός.
 2. Πάρτε ένα φύλλο χαρτιού ή ένα κομμάτι της εφημερίδας και να το προσαρτήσετε στην τρύπα. Με την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, το χαρτί προσελκύει στη σχάρα και δεν πέφτει.

Εάν αποδειχθεί ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καθόλου ή λειτουργεί εξαιρετικά άσχημα, είναι απαραίτητο να καθαριστεί. Ο καθαρισμός των αγωγών αερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων πραγματοποιείται με ειδικές υπηρεσίες. Αλλά αν υπήρχε ανάγκη, κάθε ενοικιαστής του σπιτιού μπορεί να καθαρίσει το δικό του τμήμα του αεραγωγού ανεξάρτητα.

Εξαερισμός από εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες

Το σύστημα εξαερισμού είναι κοινό ιδιοκτησία, η εταιρεία διαχείρισης είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία του. Η κυβερνητική απόφαση αριθ. 410 έχει αναπτύξει κανόνες που θα πρέπει να καθοδηγούν τον Ποινικό Κώδικα κατά την επιθεώρηση και τον καθαρισμό των εσωτερικών αγωγών εξαερισμού.

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ο έλεγχος των καπνοδόχων και ο εξαερισμός, καθώς και ο καθαρισμός τους, πρέπει να διεξάγονται από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδεια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με οποιαδήποτε αναδιοργάνωση ή επισκευή του συστήματος, καθώς και αν υπάρχει έλλειψη έλξης.

Περιοδικότητα προγραμματισμένης επιθεώρησης - τρεις φορές το χρόνο (πριν, μετά και κατά τη μέση της περιόδου θέρμανσης). Οι ειδικοί διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος ελέγχει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Για να καθαρίσετε τους ρύπους, χρησιμοποιείται μια μηχανή με πεπιεσμένο αέρα. Επιπλέον, τα κανάλια απολυμαίνονται.

Ανεξάρτητος καθαρισμός του αγωγού εξαερισμού

Παρά τους ισχύοντες κανόνες, πολλές εταιρείες διαχείρισης για χρόνια δεν εμφανίζονται στα διαμερίσματα των ενοικιαστών για να ελέγξουν την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι των πολυκατοικιών αναγκάζονται να διαγιγνώσκουν και να καθαρίζουν περιοδικά τις οπές εξαγωγής τους.

Η σκάφη εξαερισμού μπορεί να καθαριστεί με μικρές ακαθαρσίες, αλλά εάν η βρωμιά συσσωρεύεται σε αυτό για χρόνια, είναι καλύτερο να καλέσετε ειδικούς. Ο αυτοκαθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 • Αφαιρέστε πρώτα τις σχάρες εξαερισμού, καθαρίζονται καλά από σκόνη και σκόνη και πλένονται με τρεχούμενο νερό.
 • με τη βοήθεια μεταλλικής βούρτσας ή καλωδίου, καθαρίστε προσεκτικά τους τοίχους του αγωγού αερισμού, τον οποίο μπορείτε να φτάσετε.
 • Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε την τρύπα από τα υπολείμματα με μια ηλεκτρική σκούπα.

Στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα καθήκοντα για τον καθαρισμό των τρυπών εξαερισμού τελειώνουν. Εάν δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και η ώθηση στο κανάλι παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, τότε υπάρχει μια κοινή απόφραξη ορυχείου. Αυτό είναι ήδη το έργο των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να καλούνται μέσω του Ποινικού Κώδικα.

Αναβάθμιση του συστήματος για βελτίωση της απόδοσης

Σε σπίτια παλαιών κατασκευών, ο μηχανικός καθαρισμός του άξονα εξαερισμού, ακόμη και από εξειδικευμένες υπηρεσίες, δεν αποφέρει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμα. Υπάρχουν αρκετοί αρκετά προσιτοί τρόποι βελτίωσης του εξαερισμού.

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε παλιά ξύλινα παράθυρα με σύγχρονες μεταλλικές κατασκευές, επιλέξτε παράθυρα διπλού υαλοπίνακα εξοπλισμένα με λειτουργία μικροεξοπλισμού. Εάν αγοράζονται συμβατικά πλαστικά παράθυρα, μπορούν να εγκατασταθούν πρόσθετες συσκευές πάνω τους για να εξασφαλιστεί ο καθαρός αέρας από το δρόμο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν βαλβίδες-ανεμιστήρες, μπορείτε επιπλέον να αγοράσετε ένα ειδικό υλικό, το οποίο σας επιτρέπει να κλείνετε τα παράθυρα ακούσια.

Αυξήστε την κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα επιτρέποντας ειδικούς ανεμιστήρες εξαγωγής και εξαγωγής. Υπάρχουν συσκευές παραθύρων, τοίχου και οροφής. Στην τουαλέτα και το μπάνιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής απευθείας στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού αντί της διακοσμητικής μάσκας.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί από ένα ηλεκτρικό δίκτυο, μπορεί να συνδεθεί σε ένα κοινό διακόπτη και στη συνέχεια θα ανάψει μαζί με το φως. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια επιπλέον γραμμή και να συνδέσετε τη συσκευή σε ξεχωριστό διακόπτη έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόνομα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Πώς να ελέγξετε ανεξάρτητα τη λειτουργία του εξαερισμού στο διαμέρισμα, μπορείτε να μάθετε από την ιστορία βίντεο:

Τι να κάνετε αν ο αερισμός του σπιτιού δεν λειτουργεί καλά:

Πώς είναι ο επαγγελματικός καθαρισμός των φρεατίων εξαερισμού σε πολυκατοικίες:

Ο εξαερισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα. Η απρόσεκτη στάση απέναντι σε αυτό το σύστημα και η μη τήρηση των κανόνων περίθαλψης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και οι κάτοικοι των αεριζόμενων σπιτιών μπορεί να έχουν ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες. Επομένως, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την κατάσταση του εξαερισμού και, αν χρειαστεί, να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού με επακόλουθη απολύμανση

Μαζί με τον αέρα, διάφορες μολυσματικές ουσίες μετακινούνται μέσω των συστημάτων αερισμού - σκόνη, γράσο, αιθάλη, καπνοί νερού και άλλα υγρά. Οι περισσότεροι από τους κινδύνους παγιδεύονται από τα φίλτρα, αλλά μερικά από αυτά καταλήγουν στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών και στις επιφάνειες εργασίας του εξοπλισμού. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση ρύπων, ο εξαερισμός καθαρίζεται και ακολουθεί απολύμανση. Η τεχνολογία της εργασίας και η επιλογή των απορρυπαντικών εξαρτάται από τον τύπο του αεριζόμενου χώρου.

Περιοδικότητα των μέτρων θεραπείας

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υγειονομικών κανόνων, η συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ακόλουθα διαγράμματα:

 • γραφεία, εμπορικά κέντρα και διοικητικά κτίρια - ετήσιος καθαρισμός.
 • εγκαταστάσεις παραγωγής - τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.
 • οργάνωση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εστίασης - μία φορά σε 3 μήνες (τρίμηνο) ·
 • νηπιαγωγεία, σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα - δύο φορές το χρόνο.
Συντήρηση των αεραγωγών στην αίθουσα παραγωγής

Σημείωση: Τα κανονιστικά έγγραφα των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, που ρυθμίζουν τη σειρά και τη συχνότητα συντήρησης του εξαερισμού, διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους. Οι διαδικασίες για τον καθαρισμό των αεραγωγών είναι σχεδόν ίδιες.

Με την περιοδικότητα των εργασιών εκκαθάρισης σε οικιστικά πολυκατοικίες και ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες, τα πρότυπα δεν επιβάλλουν αυστηρές απαιτήσεις. Αλλά ο έλεγχος του βυθίσματος σε καμινάδες και κάθετα ορυχεία θα πρέπει να δαπανηθεί από τον εξειδικευμένο οργανισμό τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο, που στην πράξη δεν γίνεται.

Για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών, συνιστούμε να καθαρίζετε τα κανάλια ετησίως, κατ 'ανώτατο όριο 1 κάθε 2 χρόνια. Επιπλέον, ο σωλήνας εκροής, ο ανεμιστήρας και η κουκούλα της κουκούλας χειρίζονται χωρίς προβλήματα.

Η αποσυναρμολόγηση και ο καθαρισμός ενός τέτοιου αγωγού δεν είναι δύσκολη

Προβλήματα με ακάθαρτους αεραγωγούς

Η μη τήρηση των απαιτήσεων πυρόσβεσης και υγιεινής για την τεχνική κατάσταση των συστημάτων αερισμού οδηγεί στις ακόλουθες συνέπειες:

 1. Η συσσωρευμένη σκόνη αναφλέγεται εύκολα από την παραμικρή σπίθα. Μέσω του δικτύου των αγωγών, η φλόγα μπορεί να εξαπλωθεί σε πολλά δωμάτια.
 2. Το λίπος, το φυτικό έλαιο και η αιθάλη είναι πιο δύσκολο να αναφλεγούν, αλλά με επαρκή θέρμανση, αυτοί οι ρύποι ανάβουν και εκπέμπουν πολύ θερμότητα. Είναι δύσκολο να σβήσει.
 3. Από λιπαρές και άλλες αποθέσεις δημιουργεί αυξημένη αντίσταση στη ροή του αέρα λόγω της αυξημένης τριβής στα τοιχώματα του καναλιού. Η απόδοση του συστήματος εξαερισμού μειώνεται.
 4. Η πλάκα του γράσου και της αιθάλης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους ανεμιστήρες αξόνων και καναλιών των οποίων οι ηλεκτρικοί κινητήρες έρχονται σε επαφή με τη ροή του αέρα. Ο λόγος είναι η απόφραξη και η υπερθέρμανση των περιελίξεων.
 5. Μέσα από το στρώμα ακαθαρσιών που καλύπτουν τα τοιχώματα των αγωγών αέρα, μορφοποιούνται και πολλαπλασιάζονται διάφορα παθογόνα.
Λεύκανση (φωτογραφία αριστερά) και σκόνη (δεξιά) μόλυνση καναλιού

Στην πράξη, οι αγωγοί εξαγωγής πολλών οικογενειών και ιδιωτικών κατοικιών σερβίρονται εξαιρετικά σπάνια. Βεβαίως, ο κίνδυνος πυρκαγιάς των συστημάτων φυσικού αερισμού, διατεταγμένων στο πάχος των τοίχων από σκυρόδεμα ή τούβλα, είναι εξαιρετικά χαμηλός. Όμως, η βρεγμένη σκόνη και η λιπαρή πλάκα σε κάθε περίπτωση, επιδεινώνουν το φυσικό πόθο στους σωλήνες.

Τα συστήματα εξαερισμού των βιομηχανικών εγκαταστάσεων καθαρίζονται λίγο πολύ τακτικά, γεγονός που διευκολύνεται από επιθεωρήσεις των υπηρεσιών επιθεώρησης. Σε ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες όπου σχεδιάζεται σύγχρονος εξαερισμός με μηχανική ώθηση, η περιοδικότητα και η ποιότητα της υπηρεσίας εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τους ιδιοκτήτες.

Μέθοδοι για την απομάκρυνση ρύπων

Προς το παρόν, τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού καθαρίζονται με τρεις τρόπους:

 • μηχανική αφαίρεση βρώμικης πλάκας από κατακόρυφα κανάλια.
 • αυτοματοποιημένος καθαρισμός των αεραγωγών με ξηρή μέθοδο.
 • συνδυασμένο πλύσιμο αφρού.

Βοήθεια. Τα συστήματα εξαερισμού των νοσοκομείων, των σχολείων, των γραφείων και των επιχειρήσεων τροφίμων υπόκεινται σε υποχρεωτική απολύμανση. Η θεραπεία με ένα αντισηπτικό φάρμακο εκτελείται κατά τη διάρκεια ή μετά τον καθαρισμό των τοιχωμάτων του καναλιού.

Αφρός (απεικονίζεται αριστερά) και στεγνώστε (δεξιά) για να καθαρίσετε τους εσωτερικούς τοίχους

Η πρώτη επιλογή εφαρμόζεται για τη διάτρηση κατακόρυφων αξόνων πολυώροφων κατοικιών. Έχοντας ανυψωθεί στην οροφή, ο εκτελεστής ρίχνει το βάρος στον αεραγωγό με ένα μεταλλικό χείλος ή βούρτσα. Ένα στρώμα βρωμιάς και γράσου αποκόπτεται μηχανικά από τα τοιχώματα τούβλων (σκυροδέματος), τα απορρίμματα χύνεται στην «τσέπη» του ορυχείου ή είναι κροσσωμένα στο διαμέρισμα μέσω του ανοίγματος.

Οι υπόλοιπες δύο επιλογές είναι πιο αποτελεσματικές, επειδή υλοποιούνται με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός σας επιτρέπει να εργάζεστε σε βιομηχανικούς αεραγωγούς οποιασδήποτε διαμόρφωσης και διαφορετικούς τρόπους τοποθέτησης. Η πλήρης αποσυναρμολόγηση του εξαερισμού δεν απαιτείται.

Εργαλεία και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται

Προσφέρουμε να εξετάσουμε ένα σύνολο εξοπλισμού καθαρισμού από το φημισμένο φινλανδικό κατασκευαστή Pressovac:

 • μια βιντεοκάμερα για την εσωτερική επιθεώρηση των αεραγωγών.
 • μηχανή βούρτσας με ηλεκτρική ή πνευματική κίνηση.
 • εγκατάσταση κενού.
 • μονάδα φιλτραρίσματος.
 • συμπιεστής (που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μηχανή πεπιεσμένου αέρα).
 • Ένα μπαλόνι με πιστόλι ψεκασμού για την απολύμανση του συστήματος εξαερισμού.

Η συσκευή βούρτσας είναι ένας εύκαμπτος άξονας μήκους 6-40 μέτρων, συνδεδεμένος σε ηλεκτρικό κινητήρα ή πνευματική κίνηση. Ο περιστρεφόμενος άξονας τοποθετείται μέσα σε ένα ισχυρό κέλυφος, η βούρτσα του επιθυμητού σχήματος στερεώνεται στο άκρο.

Η εγκατάσταση κενού είναι ένας ισχυρός ανεμιστήρας χωρητικότητας μέχρι 15.000 m³ / h, απορροφώντας τα σκουπίδια από το κανάλι. Περαιτέρω το ρεύμα κατευθύνεται προς τη μηχανή φιλτραρίσματος, όπου παγιδεύονται σωματίδια ρύπων.

Εκτός από τον κύριο εξοπλισμό, το κιτ περιλαμβάνει εξαρτήματα:

 • βούρτσες διαφόρων σχημάτων και ακαμψίας.
 • Κυματοειδείς σωλήνες που συνδέουν μονάδες με αγωγούς?
 • βύσματα για πλευρικούς κλάδους αεραγωγών.
 • δίσκοι κενού, που χρησιμοποιούνται σε σωλήνες κυκλικής διατομής?
 • σχήματος στοιχείων και καταπακτών επιθεώρησης για πρόσθετα πλαίσια στα κανάλια.

Πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Εκτός από αυτά τα αξεσουάρ, η εταιρεία πουλάει μίνι-άξονες μήκους 3-6 m, συν βούρτσες για μικρούς αεραγωγούς. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με ένα συμβατικό ηλεκτρικό τρυπάνι, το οποίο σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.

Απορρυπαντικά και απολυμαντικά

Ο επαγγελματικός καθαρισμός των αεραγωγών από λιπαρές και άλλες επιβλαβείς αποθέσεις πραγματοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένων χημικών αντιδραστηρίων:

 • επιθετικές αλκαλικές ενώσεις για κανάλια πλύσης με αφρώδη μέθοδο.
 • ουδέτερες σκόνες για την απομάκρυνση των αποθέσεων με τη μέθοδο της απαλής εκτόξευσης.
Η εγκατάσταση αντλεί μια ειδική σόδα στην κοιλότητα του αγωγού - τον λεγόμενο ξηρό πάγο

Επεξήγηση. Οι ανατινάξεις είναι μια διαδικασία παρόμοια με την αμμοβολή των ρύπων. Χρησιμοποιείται μόνο λεπτή άμμος αντί για άμμο, η οποία δεν βλάπτει την επίστρωση ψευδαργύρου του καναλιού εξαέρωσης. Η τεχνολογία είναι αποτελεσματική, αλλά αρκετά ακριβή.

Οι αλκαλικοί παράγοντες ψεκάζονται μέσα στους αγωγούς εκ των προτέρων ή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Υπό την επίδραση του αντιδραστηρίου, τα λίπη και η αιθάλη αποσυντίθενται, το ίζημα εκπλένεται με νερό.

Ο τύπος και η συγκέντρωση των απολυμαντικών αντισηπτικών επιλέγονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης των δειγμάτων (λεγόμενα πλυσίματα). Οι τελευταίες λαμβάνονται στο στάδιο της επιθεώρησης ή του πρωτογενούς καθαρισμού των αγωγών και αποστέλλονται στο εργαστήριο.

Ορισμένοι αφροί, για παράδειγμα, Duty Mud, έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα

Τεχνολογία καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού

Στο πρώτο στάδιο, καταρτίζεται σχέδιο θεραπευτικών μέτρων. Το σχήμα του εξαερισμού μελετάται, οι θέσεις σύνδεσης των μηχανών, οι βαθμοί για τα στελέχη και ο αριθμός των εργασιών εγκατάστασης.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια της συντήρησης του συστήματος εξαερισμού, η μερική αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση των στοιχείων δεν μπορεί να αποφευχθεί. Παράδειγμα: Για να συνδέσετε το σωλήνα από την αντλία κενού, πρέπει να αφαιρέσετε την καταπακτή ελέγχου ή να αφαιρέσετε το διαμορφωμένο τμήμα του αγωγού. Εάν οι ελικοειδείς λείπουν στα απαιτούμενα σημεία, οι εγκαταστάτες κόβουν τα ανοίγματα στα κανάλια και τοποθετούν τα ερμητικά καλύμματα.

Εκτός από τους αεραγωγούς, καθαρίζονται τα παρακάτω στοιχεία αερισμού:

 • συσκευές λήψης και εξαγωγής - γρίλιες, διαχυτήρες, ομπρέλες τοπικής αναρρόφησης,
 • βαλβίδες επιβράδυνσης πυρκαγιάς και βαλβίδες ελέγχου, ρυθμιζόμενα πτερύγια.
 • Ανταλλακτές θερμότητας για θερμαντήρες αέρα, αναμορφωτές και κεντρικά κλιματιστικά?
 • μέρη ανεμιστήρων, σε επαφή με τη ροή του αέρα, - πτερωτές, στρόβιλοι,
 • λιπαρά φίλτρα σχεδιασμένα για αναγέννηση (ανάκτηση).
Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να καθαρίζονται και να λιπαίνονται

Ο εξοπλισμός και το δίκτυο εξαερισμού καθαρίζονται επίσης από το εξωτερικό. Τα φίλτρα τύπου κυψέλης, τσέπης και τσάντας αντικαθίστανται πλήρως. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο οργανισμός προετοιμάζει μια πράξη εγκεκριμένη από τον πελάτη.

Η τεχνολογική λειτουργία για τον στεγνό καθαρισμό του δικτύου αεραγωγών έχει ως εξής:

 1. Η μηχανή κενού συνδέεται με έναν εύκαμπτο σωλήνα στην κύρια γραμμή αέρα, συνήθως δίπλα στον ανεμιστήρα. Οι εκτεταμένες πολλαπλές διαμέτρους χωρίζονται σε τμήματα του υπολογιζόμενου μήκους, συγκρίσιμα με την παραγωγικότητα της μηχανής.
 2. Ο δεύτερος κυματοειδής σωλήνας στον ανεμιστήρα κενού συνδέει τη μονάδα φίλτρου.
 3. Μέσω ολόκληρου του μήκους της περιοχής εξυπηρέτησης, απομακρύνονται τα πλέγματα εξαερισμού, αποσπώνται κλαδιά μικρότερης διαμέτρου. Οι οπές είναι καλά κλειστές με βύσματα.
 4. Ο χειριστής της μηχανής βούρτσας, ντυμένος με ένα προστατευτικό κοστούμι και αναπνευστήρα, απλώνει έναν εύκαμπτο άξονα με ένα εργαλείο καθαρισμού μέσα στο κανάλι στην άλλη πλευρά. Για να απομακρυνθεί το λίπος, ψεκάζεται προ-ψεκασμένο αλκαλικό αντιδραστήριο.
 5. Και οι δύο μονάδες ξεκινούν και ο αγωγός καθαρίζεται. Η σκόνη και η αιθάλη, που αφαιρούνται από τους τοίχους με μια βούρτσα που περιστρέφεται, αναρροφάται από τη μονάδα κενού. Ο βρόμικος αέρας τροφοδοτείται μέσω του σωλήνα στη μονάδα φίλτρου που συλλαμβάνει όλα τα σωματίδια.
 6. Η λειτουργία επαναλαμβάνεται με τα ίδια κεφάλαια στις επόμενες ενότητες.

Σημείωση: Εάν το σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί σωστά, δεν χρειάζεται να αποσυνδέσετε τους αεραγωγούς. Στα κλαδιά του συλλέκτη θα υπάρχουν φτερά, τα οποία μπορούν να καλυφθούν.

Στο τέλος της εργασίας, πραγματοποιείται απολύμανση - ψεκασμός του εσωτερικού του συστήματος με αντισηπτικό παράγοντα με την απαιτούμενη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας. Στη συνέχεια πραγματοποιείται δοκιμαστική λειτουργία του εξαερισμού, ρυθμίζοντας την παροχή αέρα σε κάθε κλάδο (εάν είναι απαραίτητο). Οι λειτουργίες καθαρισμού βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στο βίντεο:

Συμπέρασμα

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο καθαρισμός και η απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδειες και εκπαιδευμένο προσωπικό. Για τη συντήρηση δικτύων εξαερισμού βιομηχανικών κτιρίων και κτιρίων γραφείων, οι ομάδες τρίτων και τα άτομα δεν επιτρέπονται. Προκειμένου να μην διακοπεί η διαδικασία παραγωγής, το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας γίνεται το βράδυ ή το βράδυ.

Καθαρισμός του εξαερισμού

ΑΠΟ 25 000 RUB.

Οι βρώμικοι αεραγωγοί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα διαφορετικής φύσης. Προκειμένου να τους αποτρέψετε, πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών. Η εταιρεία μας προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Καθαρίζουμε το σύστημα των εναποθέσεων σκόνης και λίπους, εκτελούμε εργασίες για την αφαίρεση μικροβιακής και βακτηριακής πλάκας, διασπάμε τα συντρίμμια στα κανάλια, διεξάγουμε διαγνωστικά βίντεο των ορυχείων και των καναλιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο καθαρισμός των αεραγωγών και των αεραγωγών πρέπει να γίνεται τακτικά. Αυτό σας επιτρέπει να:

 • παρέχουν πυρασφάλεια.
 • να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των ανεμιστήρων και κλιματιστικών?
 • δημιουργούν ένα άνετο εσωτερικό μικροκλίμα?
 • αύξηση της αποτελεσματικότητας του προσωπικού ·
 • μείωση της νοσηρότητας.

Περισσότερο από το 40% των ρύπων εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους μέσω αγωγών αέρα, μειώνοντας την ποιότητα του εισερχόμενου αέρα. Επομένως, ο έγκαιρος καθαρισμός του εξαερισμού αποτελεί εγγύηση για την τήρηση των υγειονομικών και υγειονομικών προδιαγραφών.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά του καθαρισμού του εξαερισμού

Ανάλογα με τον τύπο και την ένταση των μολυσματικών ουσιών, θα πρέπει να επιλεγούν οι μέθοδοι εξάλειψής τους. Για παράδειγμα, στο σύστημα τροφοδοσίας, τα σωματίδια ρύπων και σκόνης κατακάθονται, στους θαλάμους καυσαερίων συσσωρεύεται λίπος, σε καπνοδόχους - αιθάλη και λίπος. Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού:

 • στεγνοκαθαριστήριο;
 • καθαρισμός με αντιδραστήρια (όταν χρησιμοποιείται ενεργός αφρός).
 • συνδυασμό αυτών των τεχνικών.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποσυναρμολόγηση του συστήματος δεν απαιτείται. Για τον καθαρισμό του αέρα από οξέα και ελαιώδεις ρύπους εφαρμόζεται με πινέλο επί των αξόνων του αυτοματοποιημένου αφρού τροφοδοσίας, και για την εξάλειψη σκόνη και βρωμιά καταθέσεις - βούρτσες με απομάκρυνση κενού. Τα φυτά αερισμού υφίστανται επεξεργασία με ατμοκαθαριστές, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του προϊόντος με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης.

Επαγγελματικός καθαρισμός του εξαερισμού: πλεονεκτήματα της θεραπείας στην ομάδα LEON

Έχουμε ασχοληθεί επαγγελματικά με τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού για πολλά χρόνια, χάρη στη συσσωρευμένη εμπειρία και την υψηλή εξειδίκευση των ειδικών, μπορούμε να εγγυηθούμε την υψηλή ποιότητα όλων των δραστηριοτήτων που διεξάγονται. Σερβίρουμε αντικείμενα οποιασδήποτε κλίμακας και σκοπό: βιομηχανικές επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς, ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία.

Για κάθε τεχνική εργασία επιλέγεται μια ολοκληρωμένη λύση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ρύπανσης και τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του συστήματος. Ο εξαερισμός καθαρίζεται μετά από πλήρη διάγνωση χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό. Για κάθε είδους εργασία έχουμε τις κατάλληλες άδειες και πιστοποιητικά.

Τιμοκατάλογος για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού

Καθαρισμός εξαερισμού - καθαρισμός και απολύμανση αεραγωγών, καθαρισμός αγωγών αερισμού και καπνοδόχων

Η GC Ekolayf εκτελεί επαγγελματικό καθαρισμό εξαερισμού κατοικιών, εστιατορίων, πισίνων, εμπορικών κέντρων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, πολυκατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων. Για όλους τους τύπους εργασίας υπάρχει πιστοποιητικό SRO και γνωμάτευση του Rospotrebnadzor. Η αναχώρηση του μηχανικού και η παροχή υπολογισμού για τον καθαρισμό του εξαερισμού είναι δωρεάν. Θα μάθετε το ακριβές κόστος καθαρισμού του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να συνάψετε σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού, τότε μπορείτε να μας καλέσετε, θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Κόστος απολύμανσης και καθαρισμός του εξαερισμού

Κόστος καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού από αποθέσεις λίπους

Το κόστος καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού από τις εναποθέσεις σκόνης και σκόνης

Το κόστος καθαρισμού της καμινάδας

Το κόστος των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων αερισμού και αποχέτευσης εξαρτάται από τον τύπο της ρύπανσης, το μήκος των αεραγωγών και των σωλήνων εργασίας, καθώς και τη διάμετρο τους. Επιπλέον, δευτερεύοντες παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα του συστήματος, η πολυπλοκότητα της πρόσβασης στα στοιχεία των συστημάτων, η τρέχουσα κατάσταση του εξοπλισμού και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό κόστος της εργασίας. Για ακριβή υπολογισμό του κόστους εργασίας, επικοινωνήστε με τους διαχειριστές μας.

Οι παραπάνω τιμές είναι οι συνήθεις τιμές καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και αποχέτευσης.
Σημείωση: Ο Ανάδοχος διατηρεί το δικαίωμα σε ορισμένες περιπτώσεις να αλλάξει τον τιμοκατάλογο του τιμοκαταλόγου, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου, την κατάσταση του εξοπλισμού και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτόν.

Συμβόλαιο για τον καθαρισμό του εξαερισμού.
Περιοδικό καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού

Η σύμβαση για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού είναι απαραίτητη για όλους τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως της μορφής ιδιοκτησίας. Καθαρίζουμε όλους τους τύπους καπνοδόχων και αεραγωγών. Ο καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού γίνεται από όλους τους τύπους μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών, ακαθαρσιών, σκόνης, μετά την εγκατάσταση και επισκευή κλπ. Έχουμε τεχνικά μέσα για τον καθαρισμό του βιομηχανικού εξαερισμού. Επιπλέον, κάνουμε απολύμανση των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού.

GK Ecolife ετοιμάζει όλα τα απαραίτητα έγγραφα: τη σύμβαση για τον καθαρισμό HVAC, πιστοποιητικό ελέγχου των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, πλύσιμο TMC (συνολικός αριθμός βακτηριδίων), την πράξη του καθαρισμού εξαερισμού καθαρισμού ημερολόγιο εργασίας και την απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού (αερισμός καταγραφής καθαρισμού). Αυτή η δέσμη εγγράφων, κατόπιν αιτήματος, παρέχεται στα όργανα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και του Rospotrebnadzor. Μαζί με τη σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού συνιστούμε τη σύναψη σύμβασης για τη συντήρηση του εξαερισμού.

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Καθαρισμός και απολύμανση του εξαερισμού: πώς δουλεύουμε

Γιατί είναι συμφέρουσα η παραγγελία καθαρισμού και απολύμανσης του αερισμού στο GC Ekolayf

Ομάδα εταιρειών Η Ekolayf είναι μια ομάδα έμπειρων και εξουσιοδοτημένων ειδικών στην εγκατάσταση και συντήρηση όλων των τύπων μηχανικών συστημάτων με την μετέπειτα εκτέλεση του συνόλου των εγγράφων.

• 5 χρόνια στην αγορά της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας
• 7 άδειες και πιστοποιητικά προφίλ
• 40 εργαζόμενοι, 4 οχήματα υπηρεσίας και 3 συνεργεία εργασίας για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών
• 2 σειρές τηλεπικοινωνιών και επαγγελματικός ευρωπαϊκός εξοπλισμός
• Μειώστε το κόστος σας κατά 20%. Οι τιμές για τις υπηρεσίες μας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εργασίας και της συντήρησης.

Διασφάλιση ποιότητας
Η εταιρεία Ecolife εγγυάται υψηλή ποιότητα καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού.

Εργαζόμαστε με αντικείμενα

* Παραγωγικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα
* Εστιατόρια, καφετέριες και όλα τα εστιατόρια
* Πολυώροφα και ιδιωτικά κτίρια κατοικιών, συγκροτήματα γραφείων
* Πολυκλινικά, νοσοκομεία, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα
* Αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και όλα τα κρατικά ιδρύματα.

Καθαρισμός του εξαερισμού

Τα συστήματα αερισμού και κλιματισμού χαρακτηρίζονται από υψηλό δυναμικό συσσώρευσης σκόνης, αποθέματος λίπους και επιβλαβών ουσιών.
Διερεύνηση των εσωτερικών κοιλοτήτων αγωγού δεν περνά διαδικασία καθαρισμού για αρκετούς μήνες δείχνει ότι συσσωρεύουν σημαντική ποσότητα μολυντών, στενεύει σημαντικά το τμήμα που πραγματοποιούν κανάλι είναι πολύ μειωμένη απόδοση του συστήματος χωρίς προφανή λόγο.

Ο καθαρισμός του αερισμού είναι απαραίτητος

Πράγματι, η αντιεπαγγελματική άποψη των εξωτερικών αλλαγών στη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού δεν μπορεί να παρατηρηθεί: ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί, ο αέρας, αν και σε μικρότερες ποσότητες, αλλά φτάνει. Με την πάροδο του χρόνου, η αλλαγή στην ροή αέρα φαίνεται αόρατη και το πρόβλημα δεν φαίνεται τόσο προφανές. Και ο πιθανός μολυσματικός κίνδυνος δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, αφού δεν είναι αξιοσημείωτο για τα μάτια. Εκτός από τη μείωση των παραμέτρων εξαερισμού, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης των αποθέσεων από το λίπος και τη σκόνη. Επιπλέον, στους εναλλάκτες θερμότητας και στο σύστημα κλιματισμού αποστράγγισης, εμφανίζεται η αναπαραγωγή και η διάδοση στον αέρα των χώρων των παθογόνων βακτηρίων και μούχλας.

Τύποι ρύπανσης και τρόποι για τον καθαρισμό του εξαερισμού

Οι τύποι ρύπων εξαερισμού είναι διαφορετικοί. Το σύστημα εξαερισμού αέρα τροφοδοσίας εγκαθίσταται βρωμιά και συσσωρεύεται σκόνης στο σύστημα εξάτμισης του λίπους στους κλιβάνους καμινάδα, ψησταριές μίγμα της αιθάλης και του λίπους, καπνοδόχους καμινάδα συσσωρευμένη αιθάλη. Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού εξαερισμού. Κατά κανόνα, πρόκειται για δύο μεθόδους: είτε στεγνό καθάρισμα είτε καθαρισμός με αντιδραστήρια (ενεργός αφρός χρησιμοποιείται) ή ένας συνδυασμός αυτών των μεθόδων.

Εξοπλισμός καθαρισμού αεραγωγών και συστημάτων εξαερισμού

Για τον καθαρισμό των αεραγωγών, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης με υψηλή ποιότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μέθοδος καθαρισμού αερισμού που δεν απαιτεί αποσυναρμολόγηση. Για τον καθαρισμό του εξαερισμού από οξέα και ελαιώδεις ρύπους που χρησιμοποιούνται στους άξονες της βούρτσας, με την αυτοματοποιημένη αντιδραστήριο προμηθεύσει έναν αφρό για να καθαρίσει τον αέρα από τη σκόνη και τη βρωμιά χρησιμοποιώντας ένα ξηρό-βούρτσισμα σε άξονες με την αφαίρεση κενού της σκόνης. Τα συστήματα εξαερισμού καθαρίζονται χειροκίνητα χρησιμοποιώντας καθαριστές ατμού, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του απολυμαντικού με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης. Τα μέσα απολύμανσης που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού. Έλεγχος και καθαρισμός των αγωγών αερισμού σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Η GC Ekolayf διενεργεί επιθεώρηση και καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού σε κτίρια πολλαπλών μονάδων, με την έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου των αεραγωγών για υπηρεσίες επιθεώρησης. Η επιθεώρηση των αγωγών εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια teleinstruction (video inspection). Οι πελάτες μας είναι πολλοί HOAs.


Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Γρήγορα - Επαγγελματικά - Οικονομικά

Επιχειρησιακή αναχώρηση
Ειδικευμένοι ειδικοί
Διασφάλιση ποιότητας

Σχετικά μευπηρεσία εξαερισμού

Καθαρισμός με εξαερισμό - προσφέρει υπηρεσίες για επαγγελματική συντήρηση και τον καθαρισμό του εξαερισμού. Η έγκαιρη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού θα βελτιώσει την απόδοση του συστήματος και θα μειώσει τους κινδύνους απρόβλεπτων βλαβών του εξοπλισμού.
Η συσσωρευμένη εμπειρία και εξειδικευμένο προσωπικό μας επιτρέψει να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα του συνόλου του έργου, ανεξάρτητα από τον προορισμό, είτε πρόκειται για βιομηχανικές επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς ή ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία.

Σχετικά μεδιείσδυση των αεραγωγών

Διάγνωση αερισμού - αυτό είναι ένα συνιστώμενο, προληπτικό μέτρο, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την κατάσταση αερισμού και να αποφεύγετε απρόσμενες επισκευές. Γενικοί κανόνες εργασίας καθορίζονται στα SNiPs. Η διάγνωση πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ειδικούς που χρησιμοποιούν επαγγελματικό εξοπλισμό. Ως αποτέλεσμα, εκδίδεται πιστοποιητικό εξαερισμού.

Σχετικά μεκαθαρισμός του εξαερισμού από τη σκόνη

Ο εξαερισμός καθαρίζεται χρησιμοποιώντας υδροπνευματικό εξοπλισμό και αντλίες κενού. Ο καθαρισμός του εξαερισμού πραγματοποιείται με ειδικές περιστρεφόμενες βούρτσες και η πλάκα τραβιέται από τον συμπιεστή στο φίλτρο της αντλίας. Ο καθαρισμός του μηχανικού αερισμού είναι μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εκτελείται από έμπειρους ειδικούς και προσφέρει εξαιρετική επίδραση ακόμη και με έντονο βαθμό μόλυνσης του εξαερισμού.

- Το κόστος του μηχανικού καθαρισμού από 100 ρούβλια.

Σχετικά μεκαθαρισμός του αερισμού από το λίπος

Ο χημικός καθαρισμός του εξαερισμού είναι μια αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του εξαερισμού από τις λιπαρές αποθέσεις σε εστιατόρια, κουζίνες, δημόσιες τροφοδοσίες κλπ. Ένα ειδικό χημικό αντιδραστήριο ψεκάζεται στον αεραγωγό, ο οποίος αντιδρά με την επικάλυψη και αλλάζει τις ιδιότητές του. Η λιπαρή επίστρωση χάνει τις ιδιότητές της, υστερεί πίσω από τα τοιχώματα του αγωγού και αφαιρείται μαζί με τον αέρα που διέρχεται. Η χημική μέθοδος απαιτεί πλήρη σφράγιση του αεραγωγού.

-Το κόστος του στεγνού καθαρισμού από 400 ρούβλια.

Hκαθαρισμός αερισμού - ξηρός πάγος

Για τον χημικό καθαρισμό του εξαερισμού χρησιμοποιούνται ειδικοί κόκκοι "ξηρού πάγου", οι οποίοι διέρχονται διαμέσου της διατομής του αεραγωγού, ο οποίος οδηγεί σε βομβαρδισμό της λιπαρής επικάλυψης. Στα σημεία επαφής λαμβάνει χώρα μια μικροεκδήλωση, από την οποία καταρρέει η κατάθεση και συλλέγεται από τη ροή του αέρα. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, δημιουργείται μια πρόσθετη πίεση αέρα μέσω ενός συμπιεστή πίεσης ή κενού.

- Το κόστος του καθαρισμού "ξηρό πάγο" από 500 ρούβλια.

Δαπολύμανση αερισμού

Για την απολύμανση των συστημάτων εισπνοής, χρησιμοποιούνται υγρά, σκόνες ή αεροζόλ με βάση υπεροξικό οξύ, υπεροξείδιο του υδρογόνου και άλλα ενεργά αντισηπτικά. Κατά την επιλογή ενός αντιδραστηρίου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο σκοπός των εγκαταστάσεων. Τα αντιδραστήρια για βιομηχανικό αερισμό απαγορεύονται για χρήση σε σχολεία και νηπιαγωγεία, άλλα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κουζίνες κ.λπ.

- Το κόστος της απολύμανσης από 200 ρούβλια.

P Εξαερισμός και κλιματισμός

Η επισκευή των συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται για την αποκατάσταση των παραμέτρων σχεδιασμού για την ανταλλαγή αέρα και την ισχύ. Ένα σύνθετο έργο για την επισκευή των συστημάτων εξαερισμού περιλαμβάνει: τον έλεγχο του ρυθμού ροής του αέρα, τη διάγνωση των εξαρτημάτων και των τμημάτων του συστήματος εξαερισμού, την αντικατάσταση των ελαττωματικών εξαρτημάτων των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, τον καθαρισμό των φίλτρων και των αεραγωγών.

- Αναχώρηση + διαγνωστική εξέταση 5000 ρούβλια
Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, θα παράσχουμε έναν κατάλογο των απαραίτητων εργασιών και θα υπολογίσουμε το κόστος εργασίας και υλικών

Συντήρηση και καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Πώς να διατηρήσετε και να καθαρίσετε σωστά τα συστήματα εξαερισμού. Ποιοι είναι οι τρόποι καθαρισμού των αεραγωγών από σκόνη και ρύπους.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στους αεραγωγούς, συσσωρεύονται σταδιακά σκόνη και βρωμιά διαφορετικής προέλευσης. Ο καθαρισμός αερισμού απαιτείται σε τρεις περιπτώσεις:

 1. Η ποσότητα σκόνης και άλλων στερεών αποβλήτων μείωσε σημαντικά την εσωτερική διάμετρο του αγωγού. Αυτός είναι ο λόγος για τον περιορισμό της συχνότητας των αλλαγών του αέρα στο δωμάτιο - το μικροκλίμα επιδεινώνεται, οι επιβλαβείς χημικές ενώσεις, η σκόνη και οι δυσάρεστες οσμές δεν απομακρύνονται από το δωμάτιο. Επιπλέον, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τον εξοπλισμό αυξάνεται σημαντικά, οι κινητήρες λειτουργούν με τα μέγιστα φορτία. Οι βαλβίδες και οι αποκοπές δεν λειτουργούν, η λειτουργία των αισθητήρων πυρόσβεσης είναι μειωμένη. Αυτές οι συνθήκες λειτουργίας προκαλούν επιταχυνόμενη βλάβη των στοιχείων τριβής, λόγω υπερφορτίσεων, η θερμοκρασία των τυλίξεων του στάτη και του ρότορα υπερβαίνει τις συνιστώμενες τιμές. Η μόνωση χάνει γρήγορα τις ιδιότητες του διηλεκτρικού - υπάρχουν κίνδυνοι βραχυκυκλώματος. Η συνέπεια μπορεί να είναι όχι μόνο η αποτυχία δαπανηρού ηλεκτρικού εξοπλισμού, αλλά και η εμφάνιση πυρκαγιών με όλες τις αρνητικές συνέπειες. Ο καθαρισμός του εξαερισμού από τις μηχανικές ακαθαρσίες αποκαθιστά την αρχική απόδοση του συστήματος και αποτρέπει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
 2. Στους σωλήνες εξαερισμού αυξάνεται συνεχώς η υγρασία και η θερμοκρασία, και αυτή είναι μια ιδανική κατάσταση για τη διάδοση επιβλαβών βακτηρίων και παθογόνων μικροοργανισμών. Εάν ο εξοπλισμός εξαερισμού εξυπηρετεί καταστήματα τροφίμων ή κουζίνες, τότε αποθέματα λίπους στους τοίχους, που είναι το θρεπτικό μέσο για αυτούς. Κατά συνέπεια, οι μικροοργανισμοί και τα βακτηρίδια απλώνονται σε όλους τους χώρους που συνδέονται με συστήματα εξαερισμού. Με τον ίδιο τρόπο, οι μολυσματικές ιογενείς ασθένειες μπορούν να εξαπλωθούν κατά τη διάρκεια επιδημιών. Πολύ συχνά, τα φίλτρα αέρα γίνονται η πηγή μόλυνσης. Σε περίπτωση πρόωρου καθαρισμού ή αντικατάστασης, ένας μεγάλος αριθμός μικροοργανισμών συσσωρεύονται σε αυτά, τα φίλτρα δεν μπορούν να τα περιέχουν, η φυσική μετανάστευση αρχίζει σε όλο το σύστημα. Η έγκαιρη και τακτική συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού επιτρέπει όχι μόνο την εξάλειψη των αρνητικών φαινομένων αλλά και την πρόληψη της εμφάνισής τους.
 3. Σε ιατρικούς χώρους για την υποστήριξη προκαθορισμένων παραμέτρων για αποστείρωση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους θαλάμους λειτουργίας και τα τμήματα για τα νεογνά. Σύμφωνα με τη διάταξη του Υπουργείου Υγείας σε όλα τα συστήματα κλιματισμού νοσοκομείων, εξετάζονται περιοδικά οι δοκιμές για τον έλεγχο της μικροχλωρίδας. Εάν υπάρχουν αποκλίσεις, εκτελείται μη προγραμματισμένη εργασία. Η περιοδικότητα του προγραμματισμένου καθαρισμού και απολύμανσης προσαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των ιατρικών ιδρυμάτων.

Υγειονομικά πρότυπα και κανόνες SanPiN 2.2.4.548-96 θέτουν αυστηρές απαιτήσεις για την καθαρότητα των συστημάτων εξαερισμού, τις μεθόδους επαλήθευσης και ανάλυσης, τη συχνότητα και τις μεθόδους καθαρισμού. Η μη τήρηση αυτών των κανονισμών συνεπάγεται διοικητικές κυρώσεις. Σε περιπτώσεις που συνεπάγεται συνεχή παραβίαση της ανθρώπινης υγείας, μπορεί να προκύψει ποινική ευθύνη.

Αλγόριθμος συντήρησης και καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού

Η εργασία αρχίζει με έλεγχο της λειτουργικότητας του συστήματος εξαερισμού, εξωτερική και εσωτερική επιθεώρηση των αγωγών.

 1. Ελέγξτε την ακεραιότητα των επιφανειών των αεραγωγών, τη σταθερότητα της στερέωσης όλων των στοιχείων του συστήματος. Οπτικά, ελέγχεται η κατάσταση, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία των αρθρώσεων και των συνδέσεων.
 2. Έλεγχος της κατάστασης του ηλεκτρικού εξοπλισμού. Αν είναι απαραίτητο, μια αναθεώρηση των ηλεκτροκινητήρων, ηλεκτρομηχανικές κινήσεις για τον έλεγχο της ροής του αέρα. Εάν υπάρχουν φίλτρα, ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, πραγματοποιείται περιοδική συντήρηση ή πλήρης αντικατάσταση.
 3. Απομάκρυνση σκόνης και βρωμιάς από εξωτερικές επιφάνειες, καθαρισμός διακοσμητικών πλέγματος εξαερισμού.

Η συντήρηση των μονάδων πραγματοποιείται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού και τον σκοπό του. Μόνο εξειδικευμένοι ειδικοί με ανοχές μπορούν να εργαστούν.

Έλεγχος της στάσης των βιομηχανικών αεραγωγών

Το μεγάλο μήκος και οι διαστάσεις των αεραγωγών απαιτούν τον έλεγχο ειδικού εξοπλισμού και συσκευών. Η επιθεώρηση των εσωτερικών επιφανειών γίνεται με σύγχρονες συσκευές:

 • Απομακρυσμένοι χειριστές με μίνι βιντεοκάμερες. Οι κάμερες είναι στερεωμένες σε εύκαμπτα καλώδια μήκους έως 40 μ., Για τη βελτίωση της εικόνας, η κάμερα οπίσθια. Επιθεώρηση πραγματοποιείται μέσω της καταπακτής για τον καθαρισμό των αγωγών, εάν είναι απαραίτητο, κόψτε επιπλέον οπές στις απομακρυσμένες περιοχές. Οι ολοκληρωμένες τεχνολογικές οπές επιθεωρούνται μετά από επιθεώρηση. Βλέπε σχήμα 1
 • Ρομπότ. Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της κατάστασης αγωγών μεγάλων διαμέτρων. Ρομπότ με βιντεοκάμερες, ο έλεγχος γίνεται από το τηλεχειριστήριο. Βλ. Σχήμα 2

Με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, καταρτίζεται χάρτης της τεχνικής κατάστασης των εσωτερικών επιπέδων των αγωγών, προσδιορίζεται η ποσότητα και η φύση των προσμείξεων. Τα δεδομένα επιθεώρησης χρησιμοποιούνται κατά τον προσδιορισμό της βέλτιστης μεθόδου καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού.

Για τον αερισμό ιδιωτικών κατοικιών, δεν είναι απαραίτητο να ελέγχετε την κατάστασή τους με ειδικό εξοπλισμό. Η δοκιμή απόδοσης πραγματοποιείται με οπτική μέθοδο, καπνό ή ανοικτή φλόγα. Εάν η ώθηση είναι ανεπαρκής ή απουσιάζει εντελώς, το σύστημα πρέπει να καθαριστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται αποσυναρμολόγηση σωλήνων, είναι δύσκολη και μεγάλη. Οικονομικός και απλός τρόπος - να κάνετε τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού από τη ρύπανση μέσω ενός πρόσθετου ισχυρού ανεμιστήρα. Συνδέεται παράλληλα με την τρέχουσα ή αντί για αυτήν, η μονάδα είναι ενεργοποιημένη στη μέγιστη ισχύ. Η ισχυρή ροή αέρα είναι σε θέση να αφαιρέσει τη σκόνη από τις εσωτερικές επιφάνειες των αγωγών. Αυτή η μέθοδος απαιτεί ειδική εκπαίδευση των εκτελεστών, η τιμή για τις υπηρεσίες εξαρτάται από την πολυπλοκότητα και το εύρος της εργασίας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι καθαρισμού του αγωγού, η συγκεκριμένη επιλογή εξαρτάται από τη φύση και την ποσότητα μόλυνσης, το μέγεθος των σωλήνων και τη θέση της εγκατάστασής τους. Ο τομέας παραλαβής της αίτησης, ο υπεύθυνος αντιπρόσωπος της εξειδικευμένης εταιρείας, φτάνει στον τόπο παραγωγής για να αξιολογήσει τον όγκο και να καταρτίσει ένα σχέδιο εκπλήρωσης των εντολών. Ταυτόχρονα, οι ερωτήσεις επιλύονται με το χρονοδιάγραμμα της έναρξης και λήξης της υπηρεσίας. Ο πελάτης έχει το δικαίωμα, αν είναι απαραίτητο, να απαιτήσει επισκευή των αγωγών εξαερισμού, οι υπηρεσίες πρέπει να πληρώνονται επιπρόσθετα.
Μηχανικός καθαρισμός Η πιο κοινή μέθοδος, απομακρύνει αποτελεσματικά τη σκόνη, το αράχνης και τα μικρά σωματίδια. Παγκόσμια εφαρμογή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε μεγάλες obschedomovyh ή γενικά συστήματα παραγωγής, καθώς και σε εμπορικές εγκαταστάσεις ή κέντρα γραφείων. Η μόνη δυνατή μέθοδος καθαρισμού αγωγών σε αθλητικές και συναυλίες. Για τους βιομηχανικούς αγωγούς μεγάλης διατομής χρησιμοποιείται μηχανικός εξοπλισμός για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Η μονάδα αποτελείται από:

 • Κινούμενες βούρτσες. Μπορεί να έχει διαφορετική διάμετρο, τα μεγέθη επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους των σωλήνων. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να εκτελείται με πνευματικούς ή ηλεκτροκινητήρες.
 • Ένας ισχυρός ανεμιστήρας. Συνδέεται στον αγωγό προς την κατεύθυνση της κίνησης της βούρτσας. Κατά τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού, σχηματίζεται πολλή σκόνη, αφαιρούνται οι ανεμιστήρες.
 • Ένα σύνολο φίλτρων. Αποτελείται από φίλτρα για χοντρό και λεπτό καθάρισμα, καθυστερεί τη σκόνη σε ειδική αποθήκευση, εμποδίζει την είσοδό του στο δωμάτιο.

Εξοπλισμός καθαρισμού αερισμού Σχ. №3

Υπάρχουν διάφοροι εξοπλισμοί για τον καθαρισμό του εξαερισμού από την ισχύ, το μήκος του καλωδίου ελέγχου της βούρτσας, τις τεχνικές παραμέτρους των ανεμιστήρων και των φίλτρων. Οι περιστρεφόμενες βούρτσες καθαρίζουν ποιοτικά αμφότερους τους στρογγυλευμένους, τετράγωνους ή ορθογώνιους αγωγούς αέρα. Οι βούρτσες έχουν διαφορετική ακαμψία, για τον βιομηχανικό αερισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέταλλο. Η ταχύτητα περιστροφής του άξονα κυμαίνεται μεταξύ 300-600 σ.α.λ.

Ο χειριστής της εγκατάστασης κατά την παραγωγή των έργων μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση περιστροφής της βούρτσας και να πραγματοποιήσει παλινδρομικές κινήσεις. Τα πιο μολυσμένα μέρη αντιμετωπίζονται με παρατεταμένο χρονικό διάστημα, εάν είναι απαραίτητο, πραγματοποιείται ένα δεύτερο πέρασμα. Η ποιότητα του καθαρισμού μπορεί να ελέγχεται οπτικά από βιντεοκάμερες. Αν δεν είναι διαθέσιμα, οι αγωγοί καθαρίζονται μέχρι να σταματήσει η σκόνη στα φίλτρα. Βλ. Σχήμα 4

Σχήμα 4 (βρώμικο και καθαρό φίλτρο)

Η βούρτσα μπορεί να καθαρίσει έως και 30 μέτρα αγωγών σε ένα πέρασμα. Εάν η απόσταση μεταξύ των επιφανειών επιθεώρησης ή διεργασιών υπερβαίνει αυτές τις τιμές, γίνονται πρόσθετα ανοίγματα. Μετά τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού, σφραγίζονται. Για τη στεγανοποίηση των εγκοπών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελαστικά παρεμβύσματα για τη διάμετρο της οπής ή διάφορα στεγανοποιητικά, τα πτερύγια στερεώνονται στους σωλήνες με σφιγκτήρες κατάλληλου μεγέθους και γεωμετρίας.
Χημικός καθαρισμός Μια πιο σύνθετη μέθοδος, που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των αποθέσεων λίπους. Τα οικιακά συστήματα καθαρίζονται με εύκαμπτους άξονες με βούρτσες, ο κινητήρας εκτελείται με ηλεκτρικό τρυπάνι. Κοιτάξτε την εικόνα № 5

Εικόνα # 5 Τρυπάνι με άξονα κάμψης και βούρτσα

Στην βούρτσα συνδέεται ένας κύλινδρος κατασκευασμένος από αφρώδες ελαστικό, που είναι βρεγμένο με ειδικά απορρυπαντικά. Εάν οι ακαθαρσίες έχουν μεγάλο πάχος, τότε η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές.

Τα χημικά αντιδραστήρια μπορούν να ψεκάζονται σε τμήματα αγωγών, η σύνθεση των υγρών περιλαμβάνει επιφανειοδραστικές ουσίες που αντιδρούν με τα λίπη και απελευθερώνουν τα σε εύκολα αφαιρούμενα κλάσματα. Το λίπος υστερεί πίσω από τους τοίχους και αφαιρείται εύκολα με συνηθισμένα μέσα.

Εικόνα # 6 Εξαερισμός πριν και μετά τον καθαρισμό

Είναι σημαντικό. Αφού καθαρίσετε τους αεραγωγούς αερισμού με χημικά, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά το δωμάτιο.

Καθαρισμός εσωτερικών επιφανειών με "ξηρό πάγο"

Καινοτόμος μέθοδος, ο καθαρισμός γίνεται με ξηρά αντιδραστήρια με τη μορφή σκόνης. Ρέουν καθ 'όλο το μήκος του αεραγωγού με τη ροή του αέρα, όταν μια επαφή με λιπαρές αποθέσεις λαμβάνει μια ελεγχόμενη εκρηκτική αντίδραση. Ως αποτέλεσμα, η επιδρομή υστερεί πίσω από τους τοίχους και καταστρέφεται από μικροσωματίδια, τα οποία αφαιρούνται από το σύστημα με ροή αέρα.

Η μέθοδος απέδειξε την αποτελεσματικότητά της κατά τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού στη βιομηχανία τροφίμων. Σας επιτρέπει να εκτελέσετε εργασίες χωρίς να απενεργοποιήσετε τον εξαερισμό - η διαδικασία παραγωγής δεν διακόπτεται, το άμεσο κόστος και οι πιθανές απώλειες ελαχιστοποιούνται. Μετά τον καθαρισμό, ο ποιοτικός έλεγχος πραγματοποιείται με τη βοήθεια βιντεοκάμερας, υπάρχει ανάγκη - επαναλαμβάνεται ο καθαρισμός με ξηρό πάγο ή άλλες μέθοδοι.
Απολύμανση των συστημάτων Η απόφαση λαμβάνεται από το Ιερό ή άλλους φορείς κρατικής επιτήρησης. Είναι απαραίτητο σε περίπτωση εμφάνισης παθογόνων μικροοργανισμών ή παθογόνων βακτηρίων. Οι απολυμαντικές συνθέσεις επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη εργαστηριακές αναλύσεις.

Εικόνα №7 Απολύμανση του αεραγωγού

Για απολύμανση εμπλέκονται εξειδικευμένες εταιρείες με εξοπλισμό και εργασιακή εμπειρία. Οι απολυμαντικές ενώσεις τροφοδοτούνται απευθείας στους αεραγωγούς στην κατάσταση ψεκασμού. Η συγκέντρωση υπολογίζεται εκ των προτέρων. Οι ροές αέρα φέρουν τη δραστική ουσία σε όλο τον αγωγό. Κατά τη διάρκεια της εργασίας χρησιμοποιούν αναπνευστική προστασία. Στο στάδιο τερματισμού, τα δωμάτια αερίζονται ενεργά.

Τα πιο καλά καθαρισμένα και απολυμασμένα φίλτρα καθαρισμού, σε αυτά τα σημεία, συγκεντρώνεται η μέγιστη ποσότητα μικροοργανισμών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι μονάδες πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και να επεξεργαστούν ξεχωριστά κάθε στοιχείο. Σε σπίτια παλαιών κατασκευών εγκαταστάθηκαν συστήματα αποχέτευσης και χυτοσίδηροι, για τη συντήρηση τους εγκαταστάθηκαν χυτοσίδηρος. Προς το παρόν, αυτή η τεχνολογία θεωρείται παρωχημένη, τα συστήματα μηχανικής εγκαθίστανται μόνο από πλαστικούς σωλήνες.

Μετά την εφαρμογή ενός συνόλου ειδικών εκδηλώσεων, καταρτίζεται και υπογράφεται από τους συμβαλλόμενους πράξη ολοκληρωμένης εργασίας. Καθορίζει την ειδική μέθοδο με την οποία καθαρίζονται τα συστήματα εξαερισμού, τα απορρυπαντικά και τα απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται. Η προκαταρκτική τιμή συμφωνείται με τους πελάτες στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης.

 • Προσφορά
 • Τιμή
 • Παραγγείλετε τώρα
 • Ελέγξτε τιμές
  • Μπορείτε να πάρετε την τιμή από τον αριθμό χωρίς χρέωση
   8 (800) 555-17-56

Zdravsvuyte. Το όνομά μου είναι ο Σεργκέι, είμαι ειδικός στη διοίκηση του χώρου.