Καθαρισμός του εξαερισμού

ΑΠΟ 25 000 RUB.

Οι βρώμικοι αεραγωγοί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα διαφορετικής φύσης. Προκειμένου να τους αποτρέψετε, πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών. Η εταιρεία μας προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Καθαρίζουμε το σύστημα των εναποθέσεων σκόνης και λίπους, εκτελούμε εργασίες για την αφαίρεση μικροβιακής και βακτηριακής πλάκας, διασπάμε τα συντρίμμια στα κανάλια, διεξάγουμε διαγνωστικά βίντεο των ορυχείων και των καναλιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο καθαρισμός των αεραγωγών και των αεραγωγών πρέπει να γίνεται τακτικά. Αυτό σας επιτρέπει να:

 • παρέχουν πυρασφάλεια.
 • να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των ανεμιστήρων και κλιματιστικών?
 • δημιουργούν ένα άνετο εσωτερικό μικροκλίμα?
 • αύξηση της αποτελεσματικότητας του προσωπικού ·
 • μείωση της νοσηρότητας.

Περισσότερο από το 40% των ρύπων εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους μέσω αγωγών αέρα, μειώνοντας την ποιότητα του εισερχόμενου αέρα. Επομένως, ο έγκαιρος καθαρισμός του εξαερισμού αποτελεί εγγύηση για την τήρηση των υγειονομικών και υγειονομικών προδιαγραφών.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά του καθαρισμού του εξαερισμού

Ανάλογα με τον τύπο και την ένταση των μολυσματικών ουσιών, θα πρέπει να επιλεγούν οι μέθοδοι εξάλειψής τους. Για παράδειγμα, στο σύστημα τροφοδοσίας, τα σωματίδια ρύπων και σκόνης κατακάθονται, στους θαλάμους καυσαερίων συσσωρεύεται λίπος, σε καπνοδόχους - αιθάλη και λίπος. Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού:

 • στεγνοκαθαριστήριο;
 • καθαρισμός με αντιδραστήρια (όταν χρησιμοποιείται ενεργός αφρός).
 • συνδυασμό αυτών των τεχνικών.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποσυναρμολόγηση του συστήματος δεν απαιτείται. Για τον καθαρισμό του αέρα από οξέα και ελαιώδεις ρύπους εφαρμόζεται με πινέλο επί των αξόνων του αυτοματοποιημένου αφρού τροφοδοσίας, και για την εξάλειψη σκόνη και βρωμιά καταθέσεις - βούρτσες με απομάκρυνση κενού. Τα φυτά αερισμού υφίστανται επεξεργασία με ατμοκαθαριστές, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του προϊόντος με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης.

Επαγγελματικός καθαρισμός του εξαερισμού: πλεονεκτήματα της θεραπείας στην ομάδα LEON

Έχουμε ασχοληθεί επαγγελματικά με τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού για πολλά χρόνια, χάρη στη συσσωρευμένη εμπειρία και την υψηλή εξειδίκευση των ειδικών, μπορούμε να εγγυηθούμε την υψηλή ποιότητα όλων των δραστηριοτήτων που διεξάγονται. Σερβίρουμε αντικείμενα οποιασδήποτε κλίμακας και σκοπό: βιομηχανικές επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς, ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία.

Για κάθε τεχνική εργασία επιλέγεται μια ολοκληρωμένη λύση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ρύπανσης και τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του συστήματος. Ο εξαερισμός καθαρίζεται μετά από πλήρη διάγνωση χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό. Για κάθε είδους εργασία έχουμε τις κατάλληλες άδειες και πιστοποιητικά.

Τιμοκατάλογος για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού


Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Γρήγορα - Επαγγελματικά - Οικονομικά

Επιχειρησιακή αναχώρηση
Ειδικευμένοι ειδικοί
Διασφάλιση ποιότητας

Σχετικά μευπηρεσία εξαερισμού

Καθαρισμός με εξαερισμό - προσφέρει υπηρεσίες για επαγγελματική συντήρηση και τον καθαρισμό του εξαερισμού. Η έγκαιρη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού θα βελτιώσει την απόδοση του συστήματος και θα μειώσει τους κινδύνους απρόβλεπτων βλαβών του εξοπλισμού.
Η συσσωρευμένη εμπειρία και εξειδικευμένο προσωπικό μας επιτρέψει να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα του συνόλου του έργου, ανεξάρτητα από τον προορισμό, είτε πρόκειται για βιομηχανικές επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς ή ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία.

Σχετικά μεδιείσδυση των αεραγωγών

Διάγνωση αερισμού - αυτό είναι ένα συνιστώμενο, προληπτικό μέτρο, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την κατάσταση αερισμού και να αποφεύγετε απρόσμενες επισκευές. Γενικοί κανόνες εργασίας καθορίζονται στα SNiPs. Η διάγνωση πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ειδικούς που χρησιμοποιούν επαγγελματικό εξοπλισμό. Ως αποτέλεσμα, εκδίδεται πιστοποιητικό εξαερισμού.

Σχετικά μεκαθαρισμός του εξαερισμού από τη σκόνη

Ο εξαερισμός καθαρίζεται χρησιμοποιώντας υδροπνευματικό εξοπλισμό και αντλίες κενού. Ο καθαρισμός του εξαερισμού πραγματοποιείται με ειδικές περιστρεφόμενες βούρτσες και η πλάκα τραβιέται από τον συμπιεστή στο φίλτρο της αντλίας. Ο καθαρισμός του μηχανικού αερισμού είναι μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εκτελείται από έμπειρους ειδικούς και προσφέρει εξαιρετική επίδραση ακόμη και με έντονο βαθμό μόλυνσης του εξαερισμού.

- Το κόστος του μηχανικού καθαρισμού από 100 ρούβλια.

Σχετικά μεκαθαρισμός του αερισμού από το λίπος

Ο χημικός καθαρισμός του εξαερισμού είναι μια αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του εξαερισμού από τις λιπαρές αποθέσεις σε εστιατόρια, κουζίνες, δημόσιες τροφοδοσίες κλπ. Ένα ειδικό χημικό αντιδραστήριο ψεκάζεται στον αεραγωγό, ο οποίος αντιδρά με την επικάλυψη και αλλάζει τις ιδιότητές του. Η λιπαρή επίστρωση χάνει τις ιδιότητές της, υστερεί πίσω από τα τοιχώματα του αγωγού και αφαιρείται μαζί με τον αέρα που διέρχεται. Η χημική μέθοδος απαιτεί πλήρη σφράγιση του αεραγωγού.

-Το κόστος του στεγνού καθαρισμού από 400 ρούβλια.

Hκαθαρισμός αερισμού - ξηρός πάγος

Για τον χημικό καθαρισμό του εξαερισμού χρησιμοποιούνται ειδικοί κόκκοι "ξηρού πάγου", οι οποίοι διέρχονται διαμέσου της διατομής του αεραγωγού, ο οποίος οδηγεί σε βομβαρδισμό της λιπαρής επικάλυψης. Στα σημεία επαφής λαμβάνει χώρα μια μικροεκδήλωση, από την οποία καταρρέει η κατάθεση και συλλέγεται από τη ροή του αέρα. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, δημιουργείται μια πρόσθετη πίεση αέρα μέσω ενός συμπιεστή πίεσης ή κενού.

- Το κόστος του καθαρισμού "ξηρό πάγο" από 500 ρούβλια.

Δαπολύμανση αερισμού

Για την απολύμανση των συστημάτων εισπνοής, χρησιμοποιούνται υγρά, σκόνες ή αεροζόλ με βάση υπεροξικό οξύ, υπεροξείδιο του υδρογόνου και άλλα ενεργά αντισηπτικά. Κατά την επιλογή ενός αντιδραστηρίου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο σκοπός των εγκαταστάσεων. Τα αντιδραστήρια για βιομηχανικό αερισμό απαγορεύονται για χρήση σε σχολεία και νηπιαγωγεία, άλλα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κουζίνες κ.λπ.

- Το κόστος της απολύμανσης από 200 ρούβλια.

P Εξαερισμός και κλιματισμός

Η επισκευή των συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται για την αποκατάσταση των παραμέτρων σχεδιασμού για την ανταλλαγή αέρα και την ισχύ. Ένα σύνθετο έργο για την επισκευή των συστημάτων εξαερισμού περιλαμβάνει: τον έλεγχο του ρυθμού ροής του αέρα, τη διάγνωση των εξαρτημάτων και των τμημάτων του συστήματος εξαερισμού, την αντικατάσταση των ελαττωματικών εξαρτημάτων των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, τον καθαρισμό των φίλτρων και των αεραγωγών.

- Αναχώρηση + διαγνωστική εξέταση 5000 ρούβλια
Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, θα παράσχουμε έναν κατάλογο των απαραίτητων εργασιών και θα υπολογίσουμε το κόστος εργασίας και υλικών

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού με επακόλουθη απολύμανση

Μαζί με τον αέρα, διάφορες μολυσματικές ουσίες μετακινούνται μέσω των συστημάτων αερισμού - σκόνη, γράσο, αιθάλη, καπνοί νερού και άλλα υγρά. Οι περισσότεροι από τους κινδύνους παγιδεύονται από τα φίλτρα, αλλά μερικά από αυτά καταλήγουν στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών και στις επιφάνειες εργασίας του εξοπλισμού. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση ρύπων, ο εξαερισμός καθαρίζεται και ακολουθεί απολύμανση. Η τεχνολογία της εργασίας και η επιλογή των απορρυπαντικών εξαρτάται από τον τύπο του αεριζόμενου χώρου.

Περιοδικότητα των μέτρων θεραπείας

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υγειονομικών κανόνων, η συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ακόλουθα διαγράμματα:

 • γραφεία, εμπορικά κέντρα και διοικητικά κτίρια - ετήσιος καθαρισμός.
 • εγκαταστάσεις παραγωγής - τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.
 • οργάνωση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εστίασης - μία φορά σε 3 μήνες (τρίμηνο) ·
 • νηπιαγωγεία, σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα - δύο φορές το χρόνο.
Συντήρηση των αεραγωγών στην αίθουσα παραγωγής

Σημείωση: Τα κανονιστικά έγγραφα των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, που ρυθμίζουν τη σειρά και τη συχνότητα συντήρησης του εξαερισμού, διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους. Οι διαδικασίες για τον καθαρισμό των αεραγωγών είναι σχεδόν ίδιες.

Με την περιοδικότητα των εργασιών εκκαθάρισης σε οικιστικά πολυκατοικίες και ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες, τα πρότυπα δεν επιβάλλουν αυστηρές απαιτήσεις. Αλλά ο έλεγχος του βυθίσματος σε καμινάδες και κάθετα ορυχεία θα πρέπει να δαπανηθεί από τον εξειδικευμένο οργανισμό τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο, που στην πράξη δεν γίνεται.

Για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών, συνιστούμε να καθαρίζετε τα κανάλια ετησίως, κατ 'ανώτατο όριο 1 κάθε 2 χρόνια. Επιπλέον, ο σωλήνας εκροής, ο ανεμιστήρας και η κουκούλα της κουκούλας χειρίζονται χωρίς προβλήματα.

Η αποσυναρμολόγηση και ο καθαρισμός ενός τέτοιου αγωγού δεν είναι δύσκολη

Προβλήματα με ακάθαρτους αεραγωγούς

Η μη τήρηση των απαιτήσεων πυρόσβεσης και υγιεινής για την τεχνική κατάσταση των συστημάτων αερισμού οδηγεί στις ακόλουθες συνέπειες:

 1. Η συσσωρευμένη σκόνη αναφλέγεται εύκολα από την παραμικρή σπίθα. Μέσω του δικτύου των αγωγών, η φλόγα μπορεί να εξαπλωθεί σε πολλά δωμάτια.
 2. Το λίπος, το φυτικό έλαιο και η αιθάλη είναι πιο δύσκολο να αναφλεγούν, αλλά με επαρκή θέρμανση, αυτοί οι ρύποι ανάβουν και εκπέμπουν πολύ θερμότητα. Είναι δύσκολο να σβήσει.
 3. Από λιπαρές και άλλες αποθέσεις δημιουργεί αυξημένη αντίσταση στη ροή του αέρα λόγω της αυξημένης τριβής στα τοιχώματα του καναλιού. Η απόδοση του συστήματος εξαερισμού μειώνεται.
 4. Η πλάκα του γράσου και της αιθάλης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους ανεμιστήρες αξόνων και καναλιών των οποίων οι ηλεκτρικοί κινητήρες έρχονται σε επαφή με τη ροή του αέρα. Ο λόγος είναι η απόφραξη και η υπερθέρμανση των περιελίξεων.
 5. Μέσα από το στρώμα ακαθαρσιών που καλύπτουν τα τοιχώματα των αγωγών αέρα, μορφοποιούνται και πολλαπλασιάζονται διάφορα παθογόνα.
Λεύκανση (φωτογραφία αριστερά) και σκόνη (δεξιά) μόλυνση καναλιού

Στην πράξη, οι αγωγοί εξαγωγής πολλών οικογενειών και ιδιωτικών κατοικιών σερβίρονται εξαιρετικά σπάνια. Βεβαίως, ο κίνδυνος πυρκαγιάς των συστημάτων φυσικού αερισμού, διατεταγμένων στο πάχος των τοίχων από σκυρόδεμα ή τούβλα, είναι εξαιρετικά χαμηλός. Όμως, η βρεγμένη σκόνη και η λιπαρή πλάκα σε κάθε περίπτωση, επιδεινώνουν το φυσικό πόθο στους σωλήνες.

Τα συστήματα εξαερισμού των βιομηχανικών εγκαταστάσεων καθαρίζονται λίγο πολύ τακτικά, γεγονός που διευκολύνεται από επιθεωρήσεις των υπηρεσιών επιθεώρησης. Σε ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες όπου σχεδιάζεται σύγχρονος εξαερισμός με μηχανική ώθηση, η περιοδικότητα και η ποιότητα της υπηρεσίας εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τους ιδιοκτήτες.

Μέθοδοι για την απομάκρυνση ρύπων

Προς το παρόν, τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού καθαρίζονται με τρεις τρόπους:

 • μηχανική αφαίρεση βρώμικης πλάκας από κατακόρυφα κανάλια.
 • αυτοματοποιημένος καθαρισμός των αεραγωγών με ξηρή μέθοδο.
 • συνδυασμένο πλύσιμο αφρού.

Βοήθεια. Τα συστήματα εξαερισμού των νοσοκομείων, των σχολείων, των γραφείων και των επιχειρήσεων τροφίμων υπόκεινται σε υποχρεωτική απολύμανση. Η θεραπεία με ένα αντισηπτικό φάρμακο εκτελείται κατά τη διάρκεια ή μετά τον καθαρισμό των τοιχωμάτων του καναλιού.

Αφρός (απεικονίζεται αριστερά) και στεγνώστε (δεξιά) για να καθαρίσετε τους εσωτερικούς τοίχους

Η πρώτη επιλογή εφαρμόζεται για τη διάτρηση κατακόρυφων αξόνων πολυώροφων κατοικιών. Έχοντας ανυψωθεί στην οροφή, ο εκτελεστής ρίχνει το βάρος στον αεραγωγό με ένα μεταλλικό χείλος ή βούρτσα. Ένα στρώμα βρωμιάς και γράσου αποκόπτεται μηχανικά από τα τοιχώματα τούβλων (σκυροδέματος), τα απορρίμματα χύνεται στην «τσέπη» του ορυχείου ή είναι κροσσωμένα στο διαμέρισμα μέσω του ανοίγματος.

Οι υπόλοιπες δύο επιλογές είναι πιο αποτελεσματικές, επειδή υλοποιούνται με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός σας επιτρέπει να εργάζεστε σε βιομηχανικούς αεραγωγούς οποιασδήποτε διαμόρφωσης και διαφορετικούς τρόπους τοποθέτησης. Η πλήρης αποσυναρμολόγηση του εξαερισμού δεν απαιτείται.

Εργαλεία και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται

Προσφέρουμε να εξετάσουμε ένα σύνολο εξοπλισμού καθαρισμού από το φημισμένο φινλανδικό κατασκευαστή Pressovac:

 • μια βιντεοκάμερα για την εσωτερική επιθεώρηση των αεραγωγών.
 • μηχανή βούρτσας με ηλεκτρική ή πνευματική κίνηση.
 • εγκατάσταση κενού.
 • μονάδα φιλτραρίσματος.
 • συμπιεστής (που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μηχανή πεπιεσμένου αέρα).
 • Ένα μπαλόνι με πιστόλι ψεκασμού για την απολύμανση του συστήματος εξαερισμού.

Η συσκευή βούρτσας είναι ένας εύκαμπτος άξονας μήκους 6-40 μέτρων, συνδεδεμένος σε ηλεκτρικό κινητήρα ή πνευματική κίνηση. Ο περιστρεφόμενος άξονας τοποθετείται μέσα σε ένα ισχυρό κέλυφος, η βούρτσα του επιθυμητού σχήματος στερεώνεται στο άκρο.

Η εγκατάσταση κενού είναι ένας ισχυρός ανεμιστήρας χωρητικότητας μέχρι 15.000 m³ / h, απορροφώντας τα σκουπίδια από το κανάλι. Περαιτέρω το ρεύμα κατευθύνεται προς τη μηχανή φιλτραρίσματος, όπου παγιδεύονται σωματίδια ρύπων.

Εκτός από τον κύριο εξοπλισμό, το κιτ περιλαμβάνει εξαρτήματα:

 • βούρτσες διαφόρων σχημάτων και ακαμψίας.
 • Κυματοειδείς σωλήνες που συνδέουν μονάδες με αγωγούς?
 • βύσματα για πλευρικούς κλάδους αεραγωγών.
 • δίσκοι κενού, που χρησιμοποιούνται σε σωλήνες κυκλικής διατομής?
 • σχήματος στοιχείων και καταπακτών επιθεώρησης για πρόσθετα πλαίσια στα κανάλια.

Πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Εκτός από αυτά τα αξεσουάρ, η εταιρεία πουλάει μίνι-άξονες μήκους 3-6 m, συν βούρτσες για μικρούς αεραγωγούς. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με ένα συμβατικό ηλεκτρικό τρυπάνι, το οποίο σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.

Απορρυπαντικά και απολυμαντικά

Ο επαγγελματικός καθαρισμός των αεραγωγών από λιπαρές και άλλες επιβλαβείς αποθέσεις πραγματοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένων χημικών αντιδραστηρίων:

 • επιθετικές αλκαλικές ενώσεις για κανάλια πλύσης με αφρώδη μέθοδο.
 • ουδέτερες σκόνες για την απομάκρυνση των αποθέσεων με τη μέθοδο της απαλής εκτόξευσης.
Η εγκατάσταση αντλεί μια ειδική σόδα στην κοιλότητα του αγωγού - τον λεγόμενο ξηρό πάγο

Επεξήγηση. Οι ανατινάξεις είναι μια διαδικασία παρόμοια με την αμμοβολή των ρύπων. Χρησιμοποιείται μόνο λεπτή άμμος αντί για άμμο, η οποία δεν βλάπτει την επίστρωση ψευδαργύρου του καναλιού εξαέρωσης. Η τεχνολογία είναι αποτελεσματική, αλλά αρκετά ακριβή.

Οι αλκαλικοί παράγοντες ψεκάζονται μέσα στους αγωγούς εκ των προτέρων ή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Υπό την επίδραση του αντιδραστηρίου, τα λίπη και η αιθάλη αποσυντίθενται, το ίζημα εκπλένεται με νερό.

Ο τύπος και η συγκέντρωση των απολυμαντικών αντισηπτικών επιλέγονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης των δειγμάτων (λεγόμενα πλυσίματα). Οι τελευταίες λαμβάνονται στο στάδιο της επιθεώρησης ή του πρωτογενούς καθαρισμού των αγωγών και αποστέλλονται στο εργαστήριο.

Ορισμένοι αφροί, για παράδειγμα, Duty Mud, έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα

Τεχνολογία καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού

Στο πρώτο στάδιο, καταρτίζεται σχέδιο θεραπευτικών μέτρων. Το σχήμα του εξαερισμού μελετάται, οι θέσεις σύνδεσης των μηχανών, οι βαθμοί για τα στελέχη και ο αριθμός των εργασιών εγκατάστασης.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια της συντήρησης του συστήματος εξαερισμού, η μερική αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση των στοιχείων δεν μπορεί να αποφευχθεί. Παράδειγμα: Για να συνδέσετε το σωλήνα από την αντλία κενού, πρέπει να αφαιρέσετε την καταπακτή ελέγχου ή να αφαιρέσετε το διαμορφωμένο τμήμα του αγωγού. Εάν οι ελικοειδείς λείπουν στα απαιτούμενα σημεία, οι εγκαταστάτες κόβουν τα ανοίγματα στα κανάλια και τοποθετούν τα ερμητικά καλύμματα.

Εκτός από τους αεραγωγούς, καθαρίζονται τα παρακάτω στοιχεία αερισμού:

 • συσκευές λήψης και εξαγωγής - γρίλιες, διαχυτήρες, ομπρέλες τοπικής αναρρόφησης,
 • βαλβίδες επιβράδυνσης πυρκαγιάς και βαλβίδες ελέγχου, ρυθμιζόμενα πτερύγια.
 • Ανταλλακτές θερμότητας για θερμαντήρες αέρα, αναμορφωτές και κεντρικά κλιματιστικά?
 • μέρη ανεμιστήρων, σε επαφή με τη ροή του αέρα, - πτερωτές, στρόβιλοι,
 • λιπαρά φίλτρα σχεδιασμένα για αναγέννηση (ανάκτηση).
Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να καθαρίζονται και να λιπαίνονται

Ο εξοπλισμός και το δίκτυο εξαερισμού καθαρίζονται επίσης από το εξωτερικό. Τα φίλτρα τύπου κυψέλης, τσέπης και τσάντας αντικαθίστανται πλήρως. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο οργανισμός προετοιμάζει μια πράξη εγκεκριμένη από τον πελάτη.

Η τεχνολογική λειτουργία για τον στεγνό καθαρισμό του δικτύου αεραγωγών έχει ως εξής:

 1. Η μηχανή κενού συνδέεται με έναν εύκαμπτο σωλήνα στην κύρια γραμμή αέρα, συνήθως δίπλα στον ανεμιστήρα. Οι εκτεταμένες πολλαπλές διαμέτρους χωρίζονται σε τμήματα του υπολογιζόμενου μήκους, συγκρίσιμα με την παραγωγικότητα της μηχανής.
 2. Ο δεύτερος κυματοειδής σωλήνας στον ανεμιστήρα κενού συνδέει τη μονάδα φίλτρου.
 3. Μέσω ολόκληρου του μήκους της περιοχής εξυπηρέτησης, απομακρύνονται τα πλέγματα εξαερισμού, αποσπώνται κλαδιά μικρότερης διαμέτρου. Οι οπές είναι καλά κλειστές με βύσματα.
 4. Ο χειριστής της μηχανής βούρτσας, ντυμένος με ένα προστατευτικό κοστούμι και αναπνευστήρα, απλώνει έναν εύκαμπτο άξονα με ένα εργαλείο καθαρισμού μέσα στο κανάλι στην άλλη πλευρά. Για να απομακρυνθεί το λίπος, ψεκάζεται προ-ψεκασμένο αλκαλικό αντιδραστήριο.
 5. Και οι δύο μονάδες ξεκινούν και ο αγωγός καθαρίζεται. Η σκόνη και η αιθάλη, που αφαιρούνται από τους τοίχους με μια βούρτσα που περιστρέφεται, αναρροφάται από τη μονάδα κενού. Ο βρόμικος αέρας τροφοδοτείται μέσω του σωλήνα στη μονάδα φίλτρου που συλλαμβάνει όλα τα σωματίδια.
 6. Η λειτουργία επαναλαμβάνεται με τα ίδια κεφάλαια στις επόμενες ενότητες.

Σημείωση: Εάν το σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί σωστά, δεν χρειάζεται να αποσυνδέσετε τους αεραγωγούς. Στα κλαδιά του συλλέκτη θα υπάρχουν φτερά, τα οποία μπορούν να καλυφθούν.

Στο τέλος της εργασίας, πραγματοποιείται απολύμανση - ψεκασμός του εσωτερικού του συστήματος με αντισηπτικό παράγοντα με την απαιτούμενη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας. Στη συνέχεια πραγματοποιείται δοκιμαστική λειτουργία του εξαερισμού, ρυθμίζοντας την παροχή αέρα σε κάθε κλάδο (εάν είναι απαραίτητο). Οι λειτουργίες καθαρισμού βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στο βίντεο:

Συμπέρασμα

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο καθαρισμός και η απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδειες και εκπαιδευμένο προσωπικό. Για τη συντήρηση δικτύων εξαερισμού βιομηχανικών κτιρίων και κτιρίων γραφείων, οι ομάδες τρίτων και τα άτομα δεν επιτρέπονται. Προκειμένου να μην διακοπεί η διαδικασία παραγωγής, το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας γίνεται το βράδυ ή το βράδυ.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Ο αέρας που αναπνέουμε καθορίζει την κατάσταση της υγείας μας. Είναι σημαντικό ότι στους χώρους στους οποίους είμαστε για πολύ καιρό, παρέμεινε καθαρός και φρέσκος. Για αυτό το σπίτι και στην εργασία (στο γραφείο ή στους βιομηχανικούς χώρους) είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η κανονική λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού. Αυτό εξασφαλίζεται από την καθαριότητα των αγωγών εξαερισμού.

Στάδια

Για τον επαγγελματικό καθαρισμό του συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητο να τηρείτε ορισμένα στάδια:

 1. Αξιολογήστε την κατάσταση του εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό, το σύστημα επιθεωρείται με μια βιντεοκάμερα, η οποία καθορίζει τη μόλυνση στους τοίχους αγωγών και ορυχείων. Λαμβάνονται δείγματα από τα περιεχόμενα των εσωτερικών καναλιών.
 2. Καταρτίζεται σχέδιο για τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού με βάση τα ληφθέντα δεδομένα. Απαιτείται ο ακόλουθος εξοπλισμός:
  • Ειδικές βούρτσες με διαφορετικούς βαθμούς ακαμψίας, που κινούνται από συμπιεστή.
  • μηχανή κενού που λειτουργεί υπό υψηλή πίεση.
  • φίλτρα μπλοκ.
 3. Στην πραγματικότητα, καθαρίζετε τον εξαερισμό με ξύστρα και βούρτσες. Για αυτό, μερικές φορές χρησιμοποιούνται συνθετικά απορρυπαντικά και γίνεται επίσης ξηρός ή συνδυασμένος καθαρισμός. Ο χρόνος της διαδικασίας εξαρτάται από το πάχος των κοιτασμάτων, αλλά ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους ρύπανση.
 4. Τα αποσυναρμολογημένα και επεξεργασμένα συστήματα εξάτμισης, η πρόληψή τους πραγματοποιείται και τα φίλτρα αλλάζουν.
 5. Απολύμανση του συστήματος. Για να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός των μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη, ο επαγγελματικός καθαρισμός του εξαερισμού περιλαμβάνει επίσης αντιβακτηριακή θεραπεία με τη μέθοδο της "ψυχρής ομίχλης".

Ποια δωμάτια χρειάζονται καθαρισμό του εξαερισμού;

Ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού δεν απαιτείται μόνο στα διαμερίσματα. Η διασφάλιση της ποιότητας του αέρα είναι σημαντική στις εγκαταστάσεις για διαφορετικούς σκοπούς:

 • σε εστιατόρια, καφετέριες, εστιατόρια, κυλικεία χρειάζονται τακτικά καθαρισμό από λίπη και βρωμιά, καθώς η εντατική εργασία της κουζίνας ρυπαίνει γρήγορα τους αεραγωγούς.
 • ο καθαρισμός του εξαερισμού στο νοσοκομείο θα επιτρέψει στους ασθενείς να αναπνέουν καθαρό αέρα χωρίς να προσβληθούν από επιβλαβή βακτήρια.
 • οι εγκαταστάσεις παραγωγής συχνά υποφέρουν από μεγάλο αριθμό μικροσωματιδίων στον αέρα, έτσι ώστε να καθαρίζεται ο εξαερισμός από τη σκόνη και άλλες μολυντικές ουσίες,
 • εμπορικά κέντρα, βιομηχανικά κτίρια και κτίρια παραγωγής με διακλαδισμένα, σύνθετα και μακρά συστήματα εξαερισμού χρειάζονται τακτικό και υψηλής ποιότητας καθαρισμό λόγω της έντονης εργασίας τους.
 • ο καθαρισμός των εγκαταστάσεων εξαερισμού στο γραφείο είναι σημαντικό, καθώς οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Πόσο συχνά χρειάζεται να καθαρίζω;

Συχνά συμβαίνει ότι τα συστήματα εξαερισμού δεν καθαρίζονται για χρόνια και ακόμη και δεκαετίες, εξαιτίας των οποίων σε πολλά κτίρια ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καθόλου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κτίρια κατοικιών. Επομένως, η επιθεώρηση και ο καθαρισμός πέφτουν στους ώμους των ίδιων των ενοικιαστών ή των εταιρειών διαχείρισης, οι οποίες καθορίζουν τη συχνότητα καθαρισμού του εξαερισμού (μία φορά το χρόνο ή έξι μήνες). Για το σκοπό αυτό προσλαμβάνονται επαγγελματικές εταιρείες.

Αλλά για τις βιομηχανικές μονάδες, όπου η παραγωγική διαδικασία συνδέεται με την ταχεία μόλυνση των αεραγωγών, καθορίζονται αυστηρές προθεσμίες για τον έλεγχο και τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού. Ένα παράδειγμα τέτοιων επιχειρήσεων είναι τα ιδρύματα της βιομηχανίας τροφίμων. Η συχνότητα καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού και η επιθεώρηση διεξάγονται πολλές φορές το χρόνο.

Τα πλεονεκτήματά μας

Αγαπάμε το έργο μας και θεωρούμε σημαντικό για την εξασφάλιση της καθαριότητας του αέρα και της υγείας των ανθρώπων. Αφού μας παραγγείλατε να καθαρίσουμε το σύστημα εξαερισμού, θα λάβετε:

 • ειδικευμένους και έμπειρους τεχνικούς.
 • πιστοποιημένο εξοπλισμό, εξαρτήματα και αναλώσιμα, με τα οποία πραγματοποιείται ο καθαρισμός.
 • η απόδοση των μη τυποποιημένων παραγγελιών, όπως ο καθαρισμός του εξαερισμού σε ύψος.
 • παροχή υπηρεσιών το βράδυ, τη νύχτα ή το σαββατοκύριακο (εάν είναι απαραίτητο) ·
 • καθαρισμός στο τέλος της εργασίας.
 • αποτελεσματικό σύστημα αερισμού και εξοπλισμού.

Εξυπηρετούμε κάθε βιομηχανική εγκατάσταση, εμπορικά κέντρα, διοικητικά κτίρια, σπίτια και γραφεία, επιλέγοντας αποτελεσματικές λύσεις για κάθε μεμονωμένη περίπτωση. Εγγυώμαστε αποτελεσματικό αερισμό και καθαρό αέρα εσωτερικού χώρου.

Καθαρισμός εξαερισμού - καθαρισμός και απολύμανση αεραγωγών, καθαρισμός αγωγών αερισμού και καπνοδόχων

Η GC Ekolayf εκτελεί επαγγελματικό καθαρισμό εξαερισμού κατοικιών, εστιατορίων, πισίνων, εμπορικών κέντρων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, πολυκατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων. Για όλους τους τύπους εργασίας υπάρχει πιστοποιητικό SRO και γνωμάτευση του Rospotrebnadzor. Η αναχώρηση του μηχανικού και η παροχή υπολογισμού για τον καθαρισμό του εξαερισμού είναι δωρεάν. Θα μάθετε το ακριβές κόστος καθαρισμού του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να συνάψετε σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού, τότε μπορείτε να μας καλέσετε, θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Κόστος απολύμανσης και καθαρισμός του εξαερισμού

Κόστος καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού από αποθέσεις λίπους

Το κόστος καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού από τις εναποθέσεις σκόνης και σκόνης

Το κόστος καθαρισμού της καμινάδας

Το κόστος των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων αερισμού και αποχέτευσης εξαρτάται από τον τύπο της ρύπανσης, το μήκος των αεραγωγών και των σωλήνων εργασίας, καθώς και τη διάμετρο τους. Επιπλέον, δευτερεύοντες παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα του συστήματος, η πολυπλοκότητα της πρόσβασης στα στοιχεία των συστημάτων, η τρέχουσα κατάσταση του εξοπλισμού και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό κόστος της εργασίας. Για ακριβή υπολογισμό του κόστους εργασίας, επικοινωνήστε με τους διαχειριστές μας.

Οι παραπάνω τιμές είναι οι συνήθεις τιμές καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και αποχέτευσης.
Σημείωση: Ο Ανάδοχος διατηρεί το δικαίωμα σε ορισμένες περιπτώσεις να αλλάξει τον τιμοκατάλογο του τιμοκαταλόγου, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου, την κατάσταση του εξοπλισμού και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτόν.

Συμβόλαιο για τον καθαρισμό του εξαερισμού.
Περιοδικό καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού

Η σύμβαση για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού είναι απαραίτητη για όλους τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως της μορφής ιδιοκτησίας. Καθαρίζουμε όλους τους τύπους καπνοδόχων και αεραγωγών. Ο καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού γίνεται από όλους τους τύπους μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών, ακαθαρσιών, σκόνης, μετά την εγκατάσταση και επισκευή κλπ. Έχουμε τεχνικά μέσα για τον καθαρισμό του βιομηχανικού εξαερισμού. Επιπλέον, κάνουμε απολύμανση των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού.

GK Ecolife ετοιμάζει όλα τα απαραίτητα έγγραφα: τη σύμβαση για τον καθαρισμό HVAC, πιστοποιητικό ελέγχου των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, πλύσιμο TMC (συνολικός αριθμός βακτηριδίων), την πράξη του καθαρισμού εξαερισμού καθαρισμού ημερολόγιο εργασίας και την απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού (αερισμός καταγραφής καθαρισμού). Αυτή η δέσμη εγγράφων, κατόπιν αιτήματος, παρέχεται στα όργανα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και του Rospotrebnadzor. Μαζί με τη σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού συνιστούμε τη σύναψη σύμβασης για τη συντήρηση του εξαερισμού.

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Καθαρισμός και απολύμανση του εξαερισμού: πώς δουλεύουμε

Γιατί είναι συμφέρουσα η παραγγελία καθαρισμού και απολύμανσης του αερισμού στο GC Ekolayf

Ομάδα εταιρειών Η Ekolayf είναι μια ομάδα έμπειρων και εξουσιοδοτημένων ειδικών στην εγκατάσταση και συντήρηση όλων των τύπων μηχανικών συστημάτων με την μετέπειτα εκτέλεση του συνόλου των εγγράφων.

• 5 χρόνια στην αγορά της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας
• 7 άδειες και πιστοποιητικά προφίλ
• 40 εργαζόμενοι, 4 οχήματα υπηρεσίας και 3 συνεργεία εργασίας για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών
• 2 σειρές τηλεπικοινωνιών και επαγγελματικός ευρωπαϊκός εξοπλισμός
• Μειώστε το κόστος σας κατά 20%. Οι τιμές για τις υπηρεσίες μας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εργασίας και της συντήρησης.

Διασφάλιση ποιότητας
Η εταιρεία Ecolife εγγυάται υψηλή ποιότητα καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού.

Εργαζόμαστε με αντικείμενα

* Παραγωγικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα
* Εστιατόρια, καφετέριες και όλα τα εστιατόρια
* Πολυώροφα και ιδιωτικά κτίρια κατοικιών, συγκροτήματα γραφείων
* Πολυκλινικά, νοσοκομεία, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα
* Αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και όλα τα κρατικά ιδρύματα.

Καθαρισμός του εξαερισμού

Τα συστήματα αερισμού και κλιματισμού χαρακτηρίζονται από υψηλό δυναμικό συσσώρευσης σκόνης, αποθέματος λίπους και επιβλαβών ουσιών.
Διερεύνηση των εσωτερικών κοιλοτήτων αγωγού δεν περνά διαδικασία καθαρισμού για αρκετούς μήνες δείχνει ότι συσσωρεύουν σημαντική ποσότητα μολυντών, στενεύει σημαντικά το τμήμα που πραγματοποιούν κανάλι είναι πολύ μειωμένη απόδοση του συστήματος χωρίς προφανή λόγο.

Ο καθαρισμός του αερισμού είναι απαραίτητος

Πράγματι, η αντιεπαγγελματική άποψη των εξωτερικών αλλαγών στη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού δεν μπορεί να παρατηρηθεί: ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί, ο αέρας, αν και σε μικρότερες ποσότητες, αλλά φτάνει. Με την πάροδο του χρόνου, η αλλαγή στην ροή αέρα φαίνεται αόρατη και το πρόβλημα δεν φαίνεται τόσο προφανές. Και ο πιθανός μολυσματικός κίνδυνος δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, αφού δεν είναι αξιοσημείωτο για τα μάτια. Εκτός από τη μείωση των παραμέτρων εξαερισμού, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης των αποθέσεων από το λίπος και τη σκόνη. Επιπλέον, στους εναλλάκτες θερμότητας και στο σύστημα κλιματισμού αποστράγγισης, εμφανίζεται η αναπαραγωγή και η διάδοση στον αέρα των χώρων των παθογόνων βακτηρίων και μούχλας.

Τύποι ρύπανσης και τρόποι για τον καθαρισμό του εξαερισμού

Οι τύποι ρύπων εξαερισμού είναι διαφορετικοί. Το σύστημα εξαερισμού αέρα τροφοδοσίας εγκαθίσταται βρωμιά και συσσωρεύεται σκόνης στο σύστημα εξάτμισης του λίπους στους κλιβάνους καμινάδα, ψησταριές μίγμα της αιθάλης και του λίπους, καπνοδόχους καμινάδα συσσωρευμένη αιθάλη. Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού εξαερισμού. Κατά κανόνα, πρόκειται για δύο μεθόδους: είτε στεγνό καθάρισμα είτε καθαρισμός με αντιδραστήρια (ενεργός αφρός χρησιμοποιείται) ή ένας συνδυασμός αυτών των μεθόδων.

Εξοπλισμός καθαρισμού αεραγωγών και συστημάτων εξαερισμού

Για τον καθαρισμό των αεραγωγών, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης με υψηλή ποιότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μέθοδος καθαρισμού αερισμού που δεν απαιτεί αποσυναρμολόγηση. Για τον καθαρισμό του εξαερισμού από οξέα και ελαιώδεις ρύπους που χρησιμοποιούνται στους άξονες της βούρτσας, με την αυτοματοποιημένη αντιδραστήριο προμηθεύσει έναν αφρό για να καθαρίσει τον αέρα από τη σκόνη και τη βρωμιά χρησιμοποιώντας ένα ξηρό-βούρτσισμα σε άξονες με την αφαίρεση κενού της σκόνης. Τα συστήματα εξαερισμού καθαρίζονται χειροκίνητα χρησιμοποιώντας καθαριστές ατμού, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του απολυμαντικού με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης. Τα μέσα απολύμανσης που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού. Έλεγχος και καθαρισμός των αγωγών αερισμού σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Η GC Ekolayf διενεργεί επιθεώρηση και καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού σε κτίρια πολλαπλών μονάδων, με την έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου των αεραγωγών για υπηρεσίες επιθεώρησης. Η επιθεώρηση των αγωγών εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια teleinstruction (video inspection). Οι πελάτες μας είναι πολλοί HOAs.

Καθαρισμός του εξαερισμού στη Μόσχα για επιχειρήσεις και πολυκατοικίες

Ο καθαρισμός του διαμερίσματος από παθογόνους μικροοργανισμούς αποτελεί σημαντικό μέρος της επιτυχούς διεξαγωγής της διαδικασίας απολύμανσης. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό το μέτρο δεν θα είναι αρκετό. Μετά από όλα, επηρεάζονται από μούχλα και μύκητες μπορεί να είναι όχι μόνο εσωτερικούς χώρους στο κτίριο ή την κατασκευή. Μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε το αγωγό ή ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού του κτιρίου διαμερισμάτων. Τα κανάλια εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται τακτικά σε εμπορικές εγκαταστάσεις. Εδώ, αυτή η στιγμή είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το νόμο και απαιτεί τη διατήρηση των κατάλληλων υγειονομικών εγγράφων.

Πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό και τη συντήρησή του στις βιομηχανίες τροφίμων, σε χώρους όπου συσσωρεύονται ακαθαρσίες, σκόνη και γράσο. Ο εξοπλισμός εξαερισμού και τα συστήματα κλιματισμού εδώ μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες μεθόδους ελέγχου των διαδικασιών ανταλλαγής αερίων στο δωμάτιο. Όμως, η πρόσκληση εμπειρογνωμόνων, η τιμή της οποίας καθορίζεται, με βάση την πολυπλοκότητα και την εμβέλεια της εργασίας, σας επιτρέπει να την προσαρμόσετε στις απαιτήσεις του SES.

Γιατί είναι απαραίτητο να ελέγχετε την ανταλλαγή αέρα;

Χαρακτηριστικά της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και της οικοδομικής μηχανικής σημαίνουν τη διευθέτηση συστημάτων εξαναγκασμένης ή φυσικής ανταλλαγής αέρα σε κτίρια και κατασκευές. Αν ο κανονικός εξαερισμός δεν είναι αρκετός για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται ένας εξοπλισμός τροφοδοσίας ή τροφοδοσίας και εξάτμισης για τη δημιουργία του επιθυμητού αποτελέσματος. Ωστόσο, εάν ο κανονικός καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού δεν πραγματοποιηθεί, ακόμα και σχεδιασμένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες, θα λειτουργεί με παραβιάσεις. Ως αποτέλεσμα, αντί για καθαρό αέρα, η υγρασία θα συσσωρευτεί στο δωμάτιο, θα εμφανιστούν μούχλα και μυκητιάσεις.

Οι ειδικοί της εταιρείας "Sanepidemstantsiya.com" υπενθυμίζουν:
Τόσο οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων όσο και οι εταιρείες διαχείρισης πρέπει να εκτελούν συστηματικά τις διαδικασίες που σχετίζονται με τη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας των συστημάτων εξαερισμού και των αεραγωγών. Εδώ, τα πρότυπα και τα πρότυπα καθορίζονται από τις απαιτήσεις του SES και επιτρέπουν την παροχή ευκαιριών για ασφαλή ζωή ενός ατόμου.

Γιατί είναι επικίνδυνο το κλείσιμο του αερισμού;

Γιατί ο καθαρισμός είναι τόσο σημαντικός; Σας επιτρέπει να διατηρείτε το σύστημα ανταλλαγής αέρα σε ασφαλή κατάσταση για τη λειτουργία του. Είναι η δυνατότητα λειτουργίας των αεραγωγών που εξασφαλίζει:

 • κανονική κυκλοφορία των ροών του αέρα στις εγκαταστάσεις ·
 • απομάκρυνση υπερβολικής υγρασίας και αναθυμιάσεων.
 • την εξάλειψη παθογόνων μικροοργανισμών, λοιμώξεων, καθώς και βακτηριακής μικροχλωρίδας,
 • έλλειψη ευκαιριών για τη μόλυνση τους με απόβλητα τρωκτικών ή εντόμων.

Η τακτική απολύμανση των καναλιών και των αεραγωγών παρέχει κάθε ευκαιρία για την πρόληψη της πιθανής εμφάνισης τρωκτικών, εντόμων και άλλων παρασίτων. Εάν η υγειονομική επεξεργασία αυτών των αντικειμένων δεν υπόκεινται σε χρόνια, μιλήστε για μια υγιή ή άνετη ατμόσφαιρα στο σπίτι συνολικά και τα μεμονωμένα διαμερίσματά του δεν χρειάζεται να. Εδώ, μιλάμε ήδη για την εξεύρεση λύσης που εξαλείφει γρήγορα και με ασφάλεια τις πηγές των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Υπάρχοντες κανόνες και απαιτήσεις

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε: ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού από μη επαγγελματίες επιτρέπεται μόνο στο πλαίσιο της απομάκρυνσης ακαθαρσιών στο εξωτερικό του εξοπλισμού. Αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι αυτός ο κανόνας ισχύει επίσης και για τα κλιματιστικά. Απλά πρέπει να θυμάστε ότι για κάθε χειραγώγηση, είναι πιο δύσκολο από τον απλό καθαρισμό της σκόνης, θα πρέπει να καλέσετε τους επαγγελματίες. Κατά κανόνα, χρησιμοποιείται εδώ μια σύνθετη προσέγγιση, η οποία καθιστά δυνατή την επιτυχή αφαίρεση όχι μόνο των επιφανειακών μολυσματικών ουσιών, αλλά και των κινδύνων που δεν είναι ορατοί στο ανθρώπινο μάτι.

Η χρήση ειδικών χημικών ουσιών για μη επαγγελματίες πρέπει να αποκλειστεί λόγω του υψηλού κινδύνου δηλητηρίασης. Η χρήση τους απαιτεί συμμόρφωση με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των εργασιών πρέπει να πιστοποιείται, να πληροί τις καθορισμένες απαιτήσεις. Υποχρεωτικό σε αυτό το στάδιο παρακολουθείται η αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Μέθοδοι και στάδια επεξεργασίας

Ο επαγγελματικός καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού, που εκτελείται από ειδικούς της εταιρείας "Sanepidemstantsiya.com", αποτελεί τη βάση για την επιτυχή και ασφαλή λειτουργία των συστημάτων αεραγωγών. Λαμβάνουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και παράγουμε:

 1. Ξηρός μηχανικός καθαρισμός, που επιτρέπει τη δημιουργία όλων των συνθηκών για την απομάκρυνση της ξηρής σκόνης, καθώς και των μολυσματικών ουσιών που έχουν συσσωρευτεί από την προηγούμενη θεραπεία απολύμανσης.
 2. Επαφή με το χέρι με επιπτώσεις στην επιφάνεια - με την παρουσία παλιού ή δύσκολο να αφαιρεθεί βρωμιά σας επιτρέπει να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να φέρετε το αντικείμενο σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς.
 3. Παροχή πεπιεσμένου αέρα στο σύστημα, ακολουθούμενη από τον καθαρισμό του αποσβεστήρα και τον αυτοματισμό.
 4. Απολύμανση πλήρους κλίμακας χρησιμοποιώντας ειδικά τεχνικά και μηχανικά μέσα.

Αυτή η προσέγγιση θα εξασφαλίσει όλες τις ευκαιρίες για επιτυχή εξυγίανση. Με βάση τα αποτελέσματα του έργου, θα εκπονηθεί μια κατάλληλη πράξη απολύμανσης.

Ποιες οργανώσεις απαιτούν υποχρεωτική εργασία;

Ο καθαρισμός των συστημάτων αερισμού περιλαμβάνει εργασίες που σχετίζονται με τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγειονομικής ασφάλειας. Στα γραφεία και στα εμπορικά κτίρια, στις εγκαταστάσεις οικιακής υποδομής, καθώς και στα ιατρικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, η τακτική επεξεργασία ρυθμίζεται από τις καθιερωμένες απαιτήσεις και πρότυπα. Σε περίπτωση παραβίασης των υγειονομικών κανόνων, οι εποπτικές αρχές επιβάλλουν κυρώσεις - με τη μορφή πρόστιμων, αναστολής δραστηριοτήτων ή πλήρους τερματισμού των εργασιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η σύναψη των σχετικών συμβάσεων εξ ονόματος της επιχείρησης, του οργανισμού ή του επιχειρηματία στο στάδιο του ανοίγματος της δικής του επιχείρησης.

Όλοι οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού τομέα ελέγχονται από την Rospotrebnadzor. Είναι αυτός που καθορίζει τις διαδικασίες που σχετίζονται με τη διεξαγωγή βιομηχανικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων και παρακολουθεί επίσης τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανονισμούς από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Τι προσφέρει το Sanepidemstantsiya.com;

Οι ειδικοί της εταιρείας "Sanepidemstantsiya.com" προσφέρουν τη σύναψη συμβάσεων απολύμανσης, καθώς και έναν πλήρη καθαρισμό των αεραγωγών και των συστημάτων κλιματισμού. Η επαγγελματική προσέγγιση, ο σύγχρονος τεχνικός εξοπλισμός και η εκτεταμένη πρακτική εμπειρία μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε εύκολα την απόδοση της εργασίας σε κάθε τόμο. Ακόμα και οι πιο περίπλοκες και παραμελημένες περιπτώσεις, οι ειδικοί μας επιτρέπουν να οδηγήσουμε στα καθιερωμένα υγειονομικά πρότυπα. Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι κατά την εκτέλεση των εργασιών είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η δραστηριότητα της εταιρείας ή του οργανισμού. Η συχνότητα των θεραπειών εξαρτάται επίσης από το τι κάνει η επιχείρηση.

Οι ιδιοκτήτες της δικής μας επιχείρησης, προσφέρουμε ευκαιρίες για επιτυχή και αποτελεσματική εφαρμογή των επιπτώσεων της υγιεινής στον εσωτερικό χώρο των συστημάτων εξαερισμού ή κλιματισμού. Με βάση τα αποτελέσματα του καθαρισμού μας, οι ειδικοί μας πραγματοποιούν μέτρα ελέγχου που μας επιτρέπουν να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα και το βαθμό έντασής της.

MAINBILD έργα επισκευής και κατασκευής

MAINBILD (mainbild.ru) - επισκευή και κατασκευή οικιστικών και μη οικιστικών εγκαταστάσεων οποιασδήποτε πολυπλοκότητας στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας.

Η επισκευή ενός διαμερίσματος ή γραφείου, πολύ λιγότερο της κατασκευής ενός σπιτιού ή ενός εξοχικού σπιτιού - συνδέεται με πολλά προβλήματα και πονοκέφαλο για κάθε πρόσωπο που αντιμετωπίζει παρόμοιο έργο.

Πού να ξεκινήσετε; Πώς να βρείτε έναν καλό εργολάβο και να μην κάνετε λάθος; Πώς να κάνετε γρήγορα, αποτελεσματικά και οικονομικά; Τι πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε τα σωστά υλικά; Πώς να ελέγχετε την απόδοση της εργασίας, έτσι ώστε όλα να αντιστοιχούν στην τεχνολογία; Και υπάρχουν πολλά, πολλά άλλα ερωτήματα που σίγουρα θα αναρωτηθείτε.

Και τώρα ρωτήστε τον εαυτό σας την ΚΥΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: πώς να αποφύγετε όλα αυτά και απλά να απολαύσετε τη διαδικασία;

Η απάντηση είναι απλή! Απλά πρέπει να συναντήσετε τον εργολάβο 1 φορά προσωπικά και να του ζητήσετε 3 βασικά ερωτήματα:
1. Γιατί πρέπει να σας επιλέξω;
2. Πώς θα με βοηθήσετε να εξοικονομήσω χρόνο και χρήματα;
3. Ποιες είναι οι εγγυήσεις σας;

Ζητώντας από αυτές τις ερωτήσεις, θα καταλάβετε ήδη πόσο ικανός είναι το πρόσωπο που κάθεται πριν από εσάς. Είναι έτοιμος να σας βοηθήσει στην επίλυση της ερώτησής σας ή απλά θέλει να κάνει χρήματα για εσάς.

Δεν θα συνθέσουμε τυποποιημένες φράσεις, όπως και το 99% των εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες επισκευής διαμερισμάτων, γραφείων, εστιατορίων ή ξενοδοχείων, καθώς και την κατασκευή κατοικιών και εξοχικών σπιτιών.

Δηλώνουμε απλώς ότι παρέχουμε υπηρεσίες "με τα κλειδιά στο χέρι" για κάθε πολυπλοκότητα εργασίας ΠΟΙΟΤΙΚΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ και ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ!

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού

Από την υγειονομική κατάσταση του εξαερισμού εξαρτάται η ποιότητα του αέρα στα δωμάτια και το επίπεδο άνεσης του περιβάλλοντος στο οποίο οι άνθρωποι είναι συνεχώς. Εάν η ατμόσφαιρα δεν είναι μολυσμένη από επιβλαβείς ακαθαρσίες και δεν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές σε αυτό, αυτό έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία όλων όσων είναι παρόντες στο κτίριο. Ο καθαρός και καθαρός αέρας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την παραγωγικότητα του προσωπικού γραφείου, καθώς η έλλειψη οξυγόνου αναστέλλει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Τα επιβλαβή στοιχεία, τα βακτηρίδια και τα μικρόβια που προέρχονται από τον εξαερισμό, συσσωρεύονται στο σώμα, μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια και με παρατεταμένη έκθεση σε ασθένειες ποικίλης σοβαρότητας.

Για τους οργανισμούς, η συντήρηση και ο καθαρισμός των αεραγωγών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη διεξαγωγή των εργασιών. Σύμφωνα με την υπ 'αρ. 107 από 12.08.2004 απόφαση:

 • Τουλάχιστον μία φορά κάθε 6 μήνες, απαιτείται πλήρης επιθεώρηση του συστήματος.
 • Οργανώστε και διεξάγετε έγκαιρα επιθεώρηση και καθαρισμό, οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες των χώρων πρέπει να είναι ανεξάρτητα, με τη συμμετοχή ειδικών του κατάλληλου προφίλ.
 • Τα αποτελέσματα της επιθεώρησης καταγράφονται στην πράξη του καθιερωμένου δείγματος.
 • Με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, λαμβάνεται απόφαση σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού του συστήματος.
 • Η επεξεργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από έναν τεχνικό εξαερισμού ή έναν προσκεκλημένο επαγγελματία υγειονομικής υπηρεσίας, ο οποίος διαθέτει τις απαραίτητες δεξιότητες για την εργασία με τον εξαερισμό και τις εξαγνώσεις.
Λόγω ειδικής συσκευής, ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού είναι μια διαδικασία που απαιτεί τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Μια συσκευή που αποτελείται από ένα μακρύ άξονα με ένα τηλεχειριστήριο, ακροφύσια αφαιρούμενο καθαρισμού και ζωντανή θέα κάμερα επιτρέπει στους επαγγελματίες για τον καθαρισμό του εξαερισμού την παρακολούθηση της διαδικασίας σε όλα τα στάδια της εξέλιξης μέσα από τα κανάλια, ουσιαστικά καθαρό βρωμιά και να διεισδύσουν ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να φτάσει με συμβατικές μεθόδους. Για να εργαστείτε με σωλήνες εξαερισμού και τα τεχνικά στοιχεία της καθαριότητας και του αέρα ψύξης δεν πρέπει να επιτρέπεται καθαριστές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί ή τυχόν άλλους υπαλλήλους της επιχείρησης, η οποία δεν έχει άμεση σχέση με το σύστημα αέρα.

Η συχνότητα καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού αγωγών εξαερισμού

Ο έλεγχος των συστημάτων εξαερισμού για τη ρύπανση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά κάθε 6 μήνες. Ένας από τους ακόλουθους παράγοντες ή ο συνδυασμός τους θεωρείται επαρκής λόγος για την έναρξη της διαδικασίας καθαρισμού:

 • Η παρουσία ορατών μολυσματικών ουσιών: λίπος, καθίζηση σκόνης, μούχλα, μύκητες, μεγάλα συντρίμμια κ.λπ.
 • Παρουσία μιας δυσάρεστης μυρωδιάς στο δωμάτιο, η πηγή της οποίας είναι οι οπές εξαερισμού.
 • Εργαστηριακές δοκιμές αέρα και θραύσματα από την επιφάνεια του συστήματος έδειξαν την παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών σε αυτό.

Η ακριβής περιοδικότητα των συστημάτων εξαερισμού αγωγών εξαερισμού δεν προβλέπεται στο νόμο. Το σκεπτικό αυτής της προσέγγισης μπορεί να είναι το γεγονός ότι ο κλιματισμός και ο εξοπλισμός εξαερισμού μπορούν να μολυνθούν σε διαφορετικούς τόπους για διαφορετικούς λόγους, με διαφορετικές ταχύτητες και διαφορετικές ουσίες.

Στους εξαιρετικά εξειδικευμένους κανόνες SanPiN υπάρχουν ξεχωριστά στοιχεία που ρυθμίζουν τα μικροκλίμακα πρότυπα για την παραγωγή, την εργασία και άλλους χώρους. Μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με το πεδίο της εταιρείας ή του οργανισμού. Αυτές οι απαιτήσεις έχουν σαφείς ποσοτικούς δείκτες, οι οποίοι ελέγχονται με ειδικές συσκευές. Κατά τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού, αυτοί οι δείκτες δεν πρέπει να ξεχαστούν. Τα αποτελέσματα της θεραπείας θα πρέπει να οδηγήσουν το σύστημα στα πρότυπα που προβλέπονται στη νομοθεσία.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού αεραγωγών εξαερισμού

Κατά τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού, η τιμή διαμορφώνεται με βάση την τεχνική συσκευή, το μήκος του συστήματος και τη φύση των ρύπων. Για τυπικά έργα, αυτό μπορεί να είναι μια σταθερή τιμή, για μεμονωμένα έργα - το κόστος υπολογίζεται ανά τετραγωνικό μέτρο. Η τιμή επεξεργασίας του συγκεκριμένου συστήματός σας μπορεί να μάθει στο στάδιο της τηλεφωνικής συνομιλίας κατά τη στιγμή της επαφής με την εταιρεία. Κατά την εγγραφή μιας σύμβασης πολλαπλής εξυπηρέτησης, η τιμή της υπηρεσίας θα είναι χαμηλότερη από ό, τι κατά την παραγγελία μιας εφάπαξ διαδικασίας.

Ο έγκαιρος καθαρισμός των αεραγωγών:

 • Αποτρέπει την εμφάνιση ξένων μυρωδιών στο δωμάτιο.
 • Μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης μέσω του συστήματος παροχής αέρα παθογόνων βακτηρίων, μυκήτων και ιών.
 • Παρέχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόληψη μιας καταστροφής σε περίπτωση ανωτέρας βίας - πυρκαγιάς, καπνού κλπ.
 • Βοηθά στην γρήγορη απομάκρυνση από το κτίριο ξένων οσμών - καύσης, τροφής, καπνού, χημικών για χώρους επεξεργασίας και άλλων.
 • Αυξάνει τη διάρκεια ζωής της κλιματικής τεχνολογίας.
 • Μειώνει το κόστος των επισκευών και την πρόωρη αντικατάσταση στοιχείων ή ολόκληρου του συστήματος.
 • Διατηρεί σε όλους τους χώρους μια άνετη ατμόσφαιρα που ικανοποιεί τις απαιτήσεις της νομοθεσίας στον τομέα της υγείας και της προστασίας της εργασίας.

Πιστοποιήθηκε από την Rospotrebnadzor Η SES "Des Grupp" συνεργάζεται με επιχειρήσεις και κρατικές δομές για περισσότερα από 12 χρόνια, παρέχοντας υπηρεσίες καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού. Όλα τα έργα παρέχονται με επίσημη εγγύηση στο πλαίσιο της σύμβασης. Απευθυνόμενος στους ειδικούς του "Des Grupp", μπορείτε να είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, η οποία διεξάγεται σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς υγιεινής.

MAINBILD έργα επισκευής και κατασκευής

MAINBILD (mainbild.ru) - επισκευή και κατασκευή οικιστικών και μη οικιστικών εγκαταστάσεων οποιασδήποτε πολυπλοκότητας στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας.

Η επισκευή ενός διαμερίσματος ή γραφείου, πολύ λιγότερο της κατασκευής ενός σπιτιού ή ενός εξοχικού σπιτιού - συνδέεται με πολλά προβλήματα και πονοκέφαλο για κάθε πρόσωπο που αντιμετωπίζει παρόμοιο έργο.

Πού να ξεκινήσετε; Πώς να βρείτε έναν καλό εργολάβο και να μην κάνετε λάθος; Πώς να κάνετε γρήγορα, αποτελεσματικά και οικονομικά; Τι πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε τα σωστά υλικά; Πώς να ελέγχετε την απόδοση της εργασίας, έτσι ώστε όλα να αντιστοιχούν στην τεχνολογία; Και υπάρχουν πολλά, πολλά άλλα ερωτήματα που σίγουρα θα αναρωτηθείτε.

Και τώρα ρωτήστε τον εαυτό σας την ΚΥΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: πώς να αποφύγετε όλα αυτά και απλά να απολαύσετε τη διαδικασία;

Η απάντηση είναι απλή! Απλά πρέπει να συναντήσετε τον εργολάβο 1 φορά προσωπικά και να του ζητήσετε 3 βασικά ερωτήματα:
1. Γιατί πρέπει να σας επιλέξω;
2. Πώς θα με βοηθήσετε να εξοικονομήσω χρόνο και χρήματα;
3. Ποιες είναι οι εγγυήσεις σας;

Ζητώντας από αυτές τις ερωτήσεις, θα καταλάβετε ήδη πόσο ικανός είναι το πρόσωπο που κάθεται πριν από εσάς. Είναι έτοιμος να σας βοηθήσει στην επίλυση της ερώτησής σας ή απλά θέλει να κάνει χρήματα για εσάς.

Δεν θα συνθέσουμε τυποποιημένες φράσεις, όπως και το 99% των εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες επισκευής διαμερισμάτων, γραφείων, εστιατορίων ή ξενοδοχείων, καθώς και την κατασκευή κατοικιών και εξοχικών σπιτιών.

Δηλώνουμε απλώς ότι παρέχουμε υπηρεσίες "με τα κλειδιά στο χέρι" για κάθε πολυπλοκότητα εργασίας ΠΟΙΟΤΙΚΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ και ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ!

Καθαρισμός εξαερισμού: καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε κτίριο διαμερισμάτων

Πολλοί κάτοικοι πολυώροφων κτιρίων, ειδικά παλαιά κτίρια, μπορούν να πουν για τις μαγειρικές τους προτιμήσεις από τους γείτονές τους, τι χάρισαν για δείπνο και για το δείπνο. Ωστόσο, δεν μιλάμε για τηλεπάθεια, το γειτονικό μενού μπορεί να αναγνωριστεί απλά από τη μυρωδιά που αισθάνεται στο διαμέρισμα.

Εάν αυτό συμβαίνει συνεχώς, τότε πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό, ο οποίος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί.

Λειτουργικός σκοπός του εξαερισμού

Ο αέρας που αναπνέουμε στο διαμέρισμα φαίνεται καθαρό. Στην πραγματικότητα, απορροφά όλες τις μυρωδιές που προέρχονται από την κουζίνα, το μονοξείδιο του άνθρακα από τη σόμπα. Παίρνει σωματίδια σκόνης, στρώματα από ρούχα, χαλιά, μαλλί οικιακών ζώων.

Οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί και τα βακτήρια συσσωρεύονται στον αέρα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, υγρασίας και ατμού που προέρχονται από το μπάνιο προκαλούν το σχηματισμό μύκητα και αιχμαλωσία. Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά το μικροκλίμα του δωματίου, συμβάλλει στην εμφάνιση πνευμονικών παθήσεων, αλλεργιών και άλλων παθήσεων.

Ο εξαερισμός, ο οποίος εκτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες, συμβάλλει στην αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία:

 • εξασφαλίζει την άφιξη καθαρού αέρα στο διαμέρισμα,
 • σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από τις οσμές δωματίου, σκόνη, βακτήρια, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα επιβλαβή συστατικά?
 • ρυθμίζει το επίπεδο υγρασίας.

Ο εξαερισμός είναι μια από τις ζωτικής σημασίας μηχανικές επικοινωνίες ενός κτιρίου διαμερισμάτων. Η Κρατική Επιτροπή δεν θα δέχεται ποτέ ένα αντικείμενο στο οποίο λείπει ή είναι ελαττωματικό το σύστημα εξαερισμού.

Η συσκευή του συστήματος αερισμού του σπιτιού

Ο εσωτερικός εξαερισμός είναι ένα πολύπλοκο μηχανολογικό σύστημα, η τοποθέτησή του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο σημαντικότερος είναι ο συνολικός αριθμός των ορόφων του κτιρίου.

Η διάταξη των φρεατίων αερισμού σε πολυώροφα σπίτια γίνεται σύμφωνα με διαφορετικά σχήματα, για παράδειγμα:

 1. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει δικό του αγωγό εξαγωγής με πρόσβαση στην οροφή.
 2. Οι αγωγοί εξαγωγής που προέρχονται από τα διαμερίσματα είναι συνδεδεμένοι σε ένα οριζόντιο κιβώτιο, το οποίο συγκεντρώνει όλο τον εισερχόμενο αέρα και στη συνέχεια μέσω ενός κοινού καναλιού οδηγεί στην οροφή.
 3. Δορυφορικοί αγωγοί εξάτμισης εξέρχονται από κάθε διαμέρισμα σε έναν κοινό άξονα που οδηγεί σε μια ζεστή σοφίτα, η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος θάλαμος. Στη σοφίτα υπάρχει μια μεγάλη κουκούλα για να αφαιρέσετε όλο τον αέρα στην οροφή.

Ο εξαερισμός, που εκτελείται σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο, είναι αποτελεσματικός για τα χαμηλά κτίρια. Ήταν πολύ συνηθισμένο τα παλιά χρόνια, όταν στα κύρια σπίτια χτίστηκαν πάνω από τέσσερις ορόφους. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί πολύ χώρο, και για τα ψηλά σπίτια δεν είναι πρακτικό να το εφαρμόσουμε, οπότε σήμερα δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά.

Το δεύτερο σχέδιο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον Χρουστσόφ και στα σπίτια του κτιρίου 9-16 ορόφων. Σε νέα κτίρια χρησιμοποιείται το πιο πρόσφατο σύστημα, το οποίο θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού για κτίρια μεγάλου αριθμού ορόφων.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται με τον εξαερισμό σε χώρους διαβίωσης. Σύμφωνα με το GOST 30494-2011, πρέπει να παρέχει:

 • η ποιότητα του αέρα στην αίθουσα δεν είναι μικρότερη από τα επιτρεπόμενα όρια (έως 1000 CO 2 cm3 / m3).
 • βέλτιστη υγρασία του δωματίου μέσα σε 30-60%.
 • η ταχύτητα ροής αέρα δεν είναι μεγαλύτερη από 0,2 m / s.

Σε κτίρια διαμερισμάτων χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός. Σε κάθε διαμέρισμα (στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα, αποθήκη) βρίσκονται οι αγωγοί εξάτμισης μέσω των οποίων εξέρχεται το δωμάτιο ο εξαντλημένος βρώμικος αέρας. Ροές καθαρού αέρα εισέρχονται στο διαμέρισμα μέσω των παραθύρων, ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες.

Αυτό το σχέδιο αερισμού ήταν πανταχού παρόν σε όλη την κατασκευή κτιρίων πέντε και εννίων ορόφων. Στα παλιά χρόνια, στα σπίτια εγκαταστάθηκαν ξύλινα παράθυρα, τα οποία, λόγω του μεγάλου αριθμού των αυλακώσεων, αντιμετώπιζαν τέλεια τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, σε νέα σπίτια το εν λόγω σχέδιο λειτουργεί ανεπαρκώς, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές παραθύρων είναι αεροστεγείς και δεν αφήνουν αέρα μέσα. Στα σύγχρονα κτίρια, εγκαθίστανται συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού και μια ποικιλία διατάξεων τροφοδοσίας και εξαγωγής, οι οποίες διασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του εσωτερικού εξαερισμού.

Λόγοι για ανεπαρκή λειτουργία της κουκούλας

Τα προβλήματα στην εργασία του συστήματος εξάτμισης είναι εξοικειωμένοι με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, που χτίστηκε στη Σοβιετική εποχή. Οι κάτοικοι των κτιρίων επί το πλείστον στέρησε τη χαρά να είναι παρόντες στο τραπέζι των γειτόνων, επειδή τα νέα σπίτια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συγκροτήματα με βεντιλατέρ, μην χάσετε τις οσμές μέσα στο διαμέρισμα.

Μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού σε παλιά σπίτια, κατ 'αρχήν, η διαδικασία είναι αρκετά προβλέψιμη. Ο κύριος λόγος είναι η τραγική απόφραξη του αγωγού εξαερισμού, στον οποίο, με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται συντρίμμια, βρωμιά, σκόνη και άλλα απόβλητα που προέρχονται από τις εγκαταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, η έξοδος είναι στενωμένη και δεν μπορεί να επεξεργαστεί πλήρως τον συλλεγμένο βρώμικο αέρα.

Στα κτίρια πολλαπλών μονάδων, τα οποία συνδέονται με έναν κοινό άξονα εξαερισμού, η ρύπανση από μεμονωμένα κανάλια εισέρχεται στο σύστημα οικοδόμησης κατοικίας. Σταδιακά, το ορυχείο γεμίζει με σκουπίδια και μπορεί να φράξει τελείως. Μια διαδικασία που διαρκεί για χρόνια μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού θα παραλύσει.

Ένας άλλος λόγος που συμβάλλει στην υποβάθμιση της ανταλλαγής αέρα είναι η παρουσία στο γειτονικό διαμέρισμα μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά κατανοητό. Ο φυσικός εξαερισμός εσωτερικού χώρου έχει σχεδιαστεί για κατανάλωση αέρα μέχρι 90 m 3 / ώρα.

Ένα εκχύλισμα δημιουργεί ροή αέρα μεγαλύτερη από 1000 m 3 / ώρα, φυσικά, αυτό επηρεάζει τους γειτονικούς αεραγωγούς που εκτείνονται στον κοινό άξονα. Και αν η κουκούλα δεν είναι μία, αλλά κάθε δεύτερη γείτονα; Η απάντηση είναι προφανής.

Η αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με μεταλλικά πλαστικά είναι επίσης ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Αποδεικνύεται ότι η στεγανότητα που είναι συνυφασμένη με τα σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν παίζει πάντα στα χέρια των κατοίκων των παλιών σπιτιών.

Στους Σοβιετικούς χρόνους, μόνο οι τεμπέληδες δεν απαίτησαν τους οικοδόμους που επέτρεψαν ψευδείς εκτιμήσεις στην εγκατάσταση παραθύρων και θυρών. Όπως αποδείχθηκε σήμερα, ο "ένοχος" εργάστηκε αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες προς όφελος των κατοίκων, επειδή για την πλήρη λειτουργία του φυσικού αερισμού, απαιτούνται ρωγμές, οι οποίες υπήρχαν σε παλαιά ξύλινα παράθυρα.

Οι οπές παρέχουν μια σταθερή παροχή φρέσκου αέρα από το δρόμο και οι ερμητικές μεταλλικές κατασκευές, αντίθετα, αλληλεπικαλύπτονται. Ως αποτέλεσμα, υγρασία αυξάνεται στο δωμάτιο, τα παράθυρα ομίχλη προς τα πάνω, μούχλα και μύκητας μορφή στους τοίχους.

Σε μεγάλο βαθμό, η εργασία του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από την εποχή. Συχνότερα τα προβλήματα με την κουκούλα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας καυτής περιόδου, ενώ το χειμώνα η σκάφη λειτουργεί σωστά. Το γεγονός είναι ότι η απόδοση του συστήματος με φυσικό εξαερισμό εξαρτάται άμεσα από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κτίριο.

Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία στο δρόμο και στο διαμέρισμα είναι σχεδόν η ίδια, έτσι υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με την παλιά SNiPam υποτίθεται ότι σε ένα καυτό χρόνο η ανταλλαγή αέρα θα πραγματοποιηθεί με το αερισμό του δωματίου με ανοιχτά παράθυρα.

Σημάδια του επείγοντος του καθαρισμού

Οι παραπάνω λόγοι για την κακή λειτουργία του εξαερισμού δείχνουν ένα πράγμα: το σύστημα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και περιοδικό καθαρισμό. Για να κατανοήσετε ότι ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί, είναι πιθανό από τα ακόλουθα σημάδια:

 • κοντά στην οπή εξάτμισης που σχηματίζεται σκόνη, αράχνες αράχνης, συσσωρευμένα συντρίμμια?
 • Η μάσκα αερισμού καλύπτεται με μαύρη επικάλυψη, αιθάλη και γράσο.
 • το καλοκαίρι, το διαμέρισμα έγινε πολύ ζεστό?
 • Μετά από υγρό καθαρισμό, η σκόνη εμφανίζεται ξανά μετά από λίγο.
 • τα σχέδια που προκύπτουν στο διαμέρισμα όταν ανοίγετε την μπροστινή πόρτα, έχουν γίνει πολύ πιο αδύναμα από πριν.

Για να βεβαιωθείτε τελικά ότι ο εξαερισμός πρέπει να καθαριστεί, μπορείτε να ελέγξετε επιπλέον κάθε εξαερισμό. Για να γίνει αυτό είναι πολύ απλό με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων. Κατά τον έλεγχο της ώθησης, είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα από τα παράθυρα του διαμερίσματος να είναι ανοιχτό.

Αρχική μέθοδοι ελέγχου της αποτελεσματικότητας των αεραγωγών:

 1. Φέρτε ένα καυτό κερί, έναν αναπτήρα ή ένα φωτισμένο ματς στην σχάρα εξαερισμού. Εάν υπάρχει καλό ρεύμα στον αγωγό, η φλόγα θα κατευθύνεται προς την κουκούλα. Η καύση της φωτιάς δείχνει σταθερά ότι δεν υπάρχει εξαερισμός.
 2. Πάρτε ένα φύλλο χαρτιού ή ένα κομμάτι της εφημερίδας και να το προσαρτήσετε στην τρύπα. Με την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, το χαρτί προσελκύει στη σχάρα και δεν πέφτει.

Εάν αποδειχθεί ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καθόλου ή λειτουργεί εξαιρετικά άσχημα, είναι απαραίτητο να καθαριστεί. Ο καθαρισμός των αγωγών αερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων πραγματοποιείται με ειδικές υπηρεσίες. Αλλά αν υπήρχε ανάγκη, κάθε ενοικιαστής του σπιτιού μπορεί να καθαρίσει το δικό του τμήμα του αεραγωγού ανεξάρτητα.

Εξαερισμός από εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες

Το σύστημα εξαερισμού είναι κοινό ιδιοκτησία, η εταιρεία διαχείρισης είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία του. Η κυβερνητική απόφαση αριθ. 410 έχει αναπτύξει κανόνες που θα πρέπει να καθοδηγούν τον Ποινικό Κώδικα κατά την επιθεώρηση και τον καθαρισμό των εσωτερικών αγωγών εξαερισμού.

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ο έλεγχος των καπνοδόχων και ο εξαερισμός, καθώς και ο καθαρισμός τους, πρέπει να διεξάγονται από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδεια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με οποιαδήποτε αναδιοργάνωση ή επισκευή του συστήματος, καθώς και αν υπάρχει έλλειψη έλξης.

Περιοδικότητα προγραμματισμένης επιθεώρησης - τρεις φορές το χρόνο (πριν, μετά και κατά τη μέση της περιόδου θέρμανσης). Οι ειδικοί διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος ελέγχει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Για να καθαρίσετε τους ρύπους, χρησιμοποιείται μια μηχανή με πεπιεσμένο αέρα. Επιπλέον, τα κανάλια απολυμαίνονται.

Ανεξάρτητος καθαρισμός του αγωγού εξαερισμού

Παρά τους ισχύοντες κανόνες, πολλές εταιρείες διαχείρισης για χρόνια δεν εμφανίζονται στα διαμερίσματα των ενοικιαστών για να ελέγξουν την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι των πολυκατοικιών αναγκάζονται να διαγιγνώσκουν και να καθαρίζουν περιοδικά τις οπές εξαγωγής τους.

Η σκάφη εξαερισμού μπορεί να καθαριστεί με μικρές ακαθαρσίες, αλλά εάν η βρωμιά συσσωρεύεται σε αυτό για χρόνια, είναι καλύτερο να καλέσετε ειδικούς. Ο αυτοκαθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 • Αφαιρέστε πρώτα τις σχάρες εξαερισμού, καθαρίζονται καλά από σκόνη και σκόνη και πλένονται με τρεχούμενο νερό.
 • με τη βοήθεια μεταλλικής βούρτσας ή καλωδίου, καθαρίστε προσεκτικά τους τοίχους του αγωγού αερισμού, τον οποίο μπορείτε να φτάσετε.
 • Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε την τρύπα από τα υπολείμματα με μια ηλεκτρική σκούπα.

Στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα καθήκοντα για τον καθαρισμό των τρυπών εξαερισμού τελειώνουν. Εάν δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και η ώθηση στο κανάλι παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, τότε υπάρχει μια κοινή απόφραξη ορυχείου. Αυτό είναι ήδη το έργο των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να καλούνται μέσω του Ποινικού Κώδικα.

Αναβάθμιση του συστήματος για βελτίωση της απόδοσης

Σε σπίτια παλαιών κατασκευών, ο μηχανικός καθαρισμός του άξονα εξαερισμού, ακόμη και από εξειδικευμένες υπηρεσίες, δεν αποφέρει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμα. Υπάρχουν αρκετοί αρκετά προσιτοί τρόποι βελτίωσης του εξαερισμού.

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε παλιά ξύλινα παράθυρα με σύγχρονες μεταλλικές κατασκευές, επιλέξτε παράθυρα διπλού υαλοπίνακα εξοπλισμένα με λειτουργία μικροεξοπλισμού. Εάν αγοράζονται συμβατικά πλαστικά παράθυρα, μπορούν να εγκατασταθούν πρόσθετες συσκευές πάνω τους για να εξασφαλιστεί ο καθαρός αέρας από το δρόμο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν βαλβίδες-ανεμιστήρες, μπορείτε επιπλέον να αγοράσετε ένα ειδικό υλικό, το οποίο σας επιτρέπει να κλείνετε τα παράθυρα ακούσια.

Αυξήστε την κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα επιτρέποντας ειδικούς ανεμιστήρες εξαγωγής και εξαγωγής. Υπάρχουν συσκευές παραθύρων, τοίχου και οροφής. Στην τουαλέτα και το μπάνιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής απευθείας στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού αντί της διακοσμητικής μάσκας.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί από ένα ηλεκτρικό δίκτυο, μπορεί να συνδεθεί σε ένα κοινό διακόπτη και στη συνέχεια θα ανάψει μαζί με το φως. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια επιπλέον γραμμή και να συνδέσετε τη συσκευή σε ξεχωριστό διακόπτη έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόνομα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Πώς να ελέγξετε ανεξάρτητα τη λειτουργία του εξαερισμού στο διαμέρισμα, μπορείτε να μάθετε από την ιστορία βίντεο:

Τι να κάνετε αν ο αερισμός του σπιτιού δεν λειτουργεί καλά:

Πώς είναι ο επαγγελματικός καθαρισμός των φρεατίων εξαερισμού σε πολυκατοικίες:

Ο εξαερισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα. Η απρόσεκτη στάση απέναντι σε αυτό το σύστημα και η μη τήρηση των κανόνων περίθαλψης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και οι κάτοικοι των αεριζόμενων σπιτιών μπορεί να έχουν ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες. Επομένως, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την κατάσταση του εξαερισμού και, αν χρειαστεί, να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένες υπηρεσίες.