Πώς να αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε ξεχωριστά το κλιματιστικό του σπιτιού

Η αντιβακτηριακή αγωγή και ο καθαρισμός του υφιστάμενου διαχωρισμένου συστήματος πρέπει να εκτελούνται ετησίως. Ας ξεκαθαρίσουμε: μιλάμε για εσωτερικές μονάδες που βρίσκονται στο σπίτι σας και οι μονάδες γραφείου πρέπει να πλένονται πιο συχνά. Η συντήρηση της εξωτερικής μονάδας πραγματοποιείται μέχρι τη μόλυνση, αλλά τουλάχιστον μία φορά κάθε 2 χρόνια. Ας δούμε πώς είναι δυνατόν να καθαρίσετε το κλιματιστικό του σπιτιού χωρίς να καλέσετε έναν πλοίαρχο υπηρεσίας, εννοώ με τα χέρια μου.

Γιατί είναι πιο πιθανό να εξυπηρετήσει;

Σε αντίθεση με την παλιά τεχνολογία κλιματισμού, τα σύγχρονα συστήματα split μπορούν όχι μόνο να ψύχουν αλλά και να θερμαίνουν τον αέρα. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών τις χρησιμοποιούν συχνά για θέρμανση το χειμώνα, ενώ η θερμοκρασία στο δρόμο δεν έχει πέσει κάτω από -5 ° C. Κατά συνέπεια, τα κύρια στοιχεία του κλιματιστικού - φίλτρα, εναλλάκτες θερμότητας και ανεμιστήρες μολύνονται δύο φορές πιο γρήγορα. Για την έγκαιρη εξυπηρέτηση υπάρχουν και άλλα σοβαρά επιχειρήματα:

 1. Η υγεία σου. Είναι εκτεθειμένη σε επιβλαβείς επιδράσεις των μυκήτων και της μούχλας, καθιζάνοντας και πολλαπλασιάζοντας ενεργά μέσα σε ένα σκονισμένο αδρανές υλικό. Το σύμπτωμα είναι μια δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας.
 2. Η βρωμιά που συσσωρεύεται στο εξωτερικό και εσωτερικό ψυγείο εμποδίζει την κανονική ροή αέρα, γεγονός που μειώνει την απόδοση ολόκληρης της εγκατάστασης. Με συνεχή επιστροφή της θερμότητας ή του κρύου ηλεκτρισμού καταναλώνεται περισσότερο.
 3. Είναι ένα πράγμα - ένα εποχιακό πλύσιμο, και ένα άλλο - καθαρισμός και αντιβακτηριακή θεραπεία μιας έντονα λερωμένης εσωτερικής μονάδας. Το πρώτο που κάνετε εσείς, και για το δεύτερο θα πρέπει να καλέσετε έναν πλοίαρχο με εξειδικευμένο εξοπλισμό (πλυντήριο υψηλής πίεσης, ατμογεννήτρια), το οποίο θα σας πετάξει σε μια αρκετά δεκάρα.

Σημείωση: Η μείωση της απόδοσης οποιασδήποτε μηχανής ψύξης οδηγεί σε αύξηση του φορτίου του συμπιεστή - το πιο ακριβό μέρος. Αποδεικνύεται ότι οι φραγμένοι εναλλάκτες θερμότητας φέρνουν τη στιγμή της επισκευής τους, και ακόμη και την αντικατάσταση.

Δεν έχει νόημα να αναπτύξουμε ένα θέμα σχετικά με τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς που ζουν μέσα σε βρώμικα κλιματιστικά και να καταστρέφουν την υγεία των ανθρώπων, δεδομένου ότι αυτό το γεγονός είναι γνωστό από καιρό σε όλους. Αλλά ρωτήστε πόσο κοστίζει στην περιοχή σας να καθαρίσετε τα επαγγελματικά χωριστά συστήματα με απολύμανση, θα είναι περιττό. Εξάλλου, εάν ο εξατμιστής δεν πλυθεί για αρκετά χρόνια, τότε η κλήση του ειδικού γίνεται αναπόφευκτη.

Συγκριτικό παράδειγμα. Το κόστος ενός ολοκληρωμένου καθαρισμού των οικιακών συστημάτων κλιματισμού μέχρι 5 kW είναι μέσα σε 2-3 χιλιάδες ρούβλια. (35-53 κ.εκ.). Αυτές είναι οι τιμές της Μόσχας, σε περιοχές που μπορεί να είναι χαμηλότερες. Αν πλύνετε τον εαυτό σας χωριστά, τότε διατηρείτε ήρεμα μέσα σε 5, μέγιστο - 10 y. ε., τα οποία ξοδεύετε για να αγοράσετε ένα καθαριστικό. Συμφωνώ, η αυτοπροστασία είναι πολύ πιο επωφελής από την υπηρεσία.

Στη φωτογραφία - εφαρμογή αφρό καθαρισμού Bizol (η τιμή είναι περίπου 6 USD).

Απλό πλύσιμο αφρού

Αυτός ο τρόπος απομάκρυνσης ακαθαρσιών από τη μονάδα δωματίου είναι πολύ απλός και προσβάσιμος σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των νοικοκυρών. Εκτελείται με τη βοήθεια απορρυπαντικών που πωλούνται σε δοχεία αεροζόλ (Liqui Moly, Plak, Bizol και τα παρόμοια). Η τεχνολογία είναι η εξής:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα, ανοίξτε το κάλυμμα και τραβήξτε τα φίλτρα. Ξεπλύνετε τα με τρεχούμενο νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν.
 2. Εφαρμόστε αφρό από τον κύλινδρο στα πτερύγια του εξατμιστή και αφαιρέστε το χρόνο που αναφέρεται στις οδηγίες (10 έως 30 λεπτά).
 3. Τοποθετήστε τα φίλτρα και ενεργοποιήστε το split σύστημα σε λειτουργία θέρμανσης ή εξαερισμού (ανάλογα με τις συστάσεις του δοχείου) και αφήστε το να λειτουργεί για μισή ώρα. Εξαερώστε το δωμάτιο.

Πώς είναι καθαρισμός αφρού του κλιματιστικού στο σπίτι, αποδεικνύεται σαφώς στο βίντεο:

Δυστυχώς, αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να ονομαστεί αποτελεσματική, επειδή επιτρέπει την πλύση μόνο του εναλλάκτη θερμότητας. Η ανεμογεννήτρια, ο δίσκος αποστράγγισης και οι κρυφές κοιλότητες της μονάδας παραμένουν βρώμικες. Επομένως, προτείνουμε περαιτέρω να εξετάσετε πώς να καθαρίσετε σωστά τις μονάδες split-system, αφού εκτελέσατε την αποσυναρμολόγηση.

Πώς να αποσυναρμολογήσετε και να πλύνετε την εσωτερική μονάδα

Η διαδικασία καθαρισμού προτείνεται να εξεταστεί το παράδειγμα της κορεατικής Daewoo με χωρητικότητα 18 kBTU ή 5,3 kW. Τι θα χρειαστεί να εργαστείς:

 • κατσαβίδι με επίπεδη και εγκάρσια κεφαλή.
 • Καθαριστής αλκαλικής βάσης Carlyclean ή κάτι παρόμοιο σε δοχείο με ψεκαστήρα χειρός.
 • Μια ειδική σακούλα από πολυαιθυλένιο με αποχέτευση για τις διαστάσεις της μονάδας δωματίου.
 • γάντια από καουτσούκ.
 • Ένας άλλος χειροκίνητος καταιωνιστήρας για το ξέπλυμα του καθαριστικού.

Για αναφορά. Μια ενιαία δόση Carlyclean μπορεί να παραγγελθεί σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο ηλεκτρονικό κατάστημα σε τιμή περίπου 3 ετών. ε. Στο ίδιο σημείο πωλούνται καλύμματα, προστατεύοντας τους τοίχους από λεκέδες (το κόστος είναι περίπου 2 cu). Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να κολλήσετε μια τέτοια συσκευή από μια ταινία πολυαιθυλενίου.

Θέση βιδών με αυτοκόλλητη τομή

Για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε σωστά όλες τις λεπτομέρειες της εσωτερικής μονάδας, πρέπει να την αποσυναρμολογήσετε με την ακόλουθη σειρά:

 1. Αποσυνδέστε το κλιματιστικό από το δίκτυο, αφαιρέστε τα φίλτρα και ξεβγάλτε τα. Αφαιρέστε τις πλαστικές περσίδες κάνοντας απαλή κάμψη και τραβώντας τα άκρα έξω από τις φωλιές.
 2. Αφαιρέστε όλες τις βίδες που βρίσκονται στον μπροστινό πίνακα. Διατηρούν το κάλυμμα του ηλεκτρικού διαμερίσματος, του ίδιου του πίνακα και του δίσκου συμπυκνωμάτων. Ορισμένα από αυτά βρίσκονται κάτω από διακοσμητικά στελέχη.
 3. Τραβήξτε το μπροστινό πλαίσιο προς το μέρος σας και περιστρέψτε το προς τα επάνω για να απεμπλοκάρετε τα 4 άνω μάνδαλα. Μην το αφαιρείτε μέχρι να αποσυνδέσετε το συνδετήρα LCD στη δεξιά πλευρά.
 4. Σημειώστε τη θέση των σερβομηχανισμών περιστρέφοντας τις περσίδες, στη συνέχεια ξεβιδώστε και αφαιρέστε τις. Απελευθερώστε το συγκρατητήρα του δίσκου συμπυκνωμάτων (κρατά το αριστερό του άκρο) και αποσυνδέστε τον αγωγό αποστράγγισης. Μετά από αυτό, το στοιχείο αποσυναρμολογείται εύκολα.
 5. Τραβήξτε έξω τον αισθητήρα θερμοκρασίας τοποθετημένο μεταξύ των πτερυγίων του εξατμιστή και σκύψτε προς το πλάι της ηλεκτρονικής μονάδας. Το τελευταίο προστατεύει από την κατάποση νερού με μια πλαστική σακούλα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Σημείωση: Τα συστήματα διαχωρισμού άλλων κατασκευαστών ταξινομούνται περίπου στην ίδια σειρά. Οι διαφορές αφορούν τους τρόπους στερέωσης των πάνελ, τον αριθμό των τυφλών και την τοποθέτηση της οθόνης.

Το κάλυμμα με μια αποχέτευση προστατεύει την ταπετσαρία από την εκτόξευση

Εάν εξυπηρετείτε για πρώτη φορά το κλιματιστικό οικιακής χρήσης, τότε η διαδικασία αποσυναρμολόγησης θα διαρκέσει περίπου 1,5-2 ώρες. Εξαιτίας αυτού έχετε πρόσβαση στην ανεμογεννήτρια και στην κοιλότητα πίσω από αυτήν, η οποία πρέπει επίσης να καθαριστεί. Στη συνέχεια, όλα είναι απλά: τραβήξτε το κάλυμμα της μονάδας, ολισθαίνοντας τις άκρες μεταξύ του τοίχου και του σώματος και προχωρήστε στον καθαρισμό του κλιματιστικού οικιακού κλιματιστικού:

 1. Φορέστε τα γάντια από λάστιχο και εφαρμόστε προσεκτικά το υγρό καθαρισμού στον εναλλάκτη θερμότητας, στον κύλινδρο ανεμιστήρα και στις εσωτερικές κοιλότητες. Περιστρέψτε τον στρόβιλο με το ελεύθερο χέρι σας.
 2. Μετά από 5-10 λεπτά, πάρτε έναν ψεκαστήρα νερού και ξεπλύνετε το προϊόν με ακαθαρσίες. Πρέπει να ψεκάσετε μέχρι να ρέει ένα καθαρό νερό από τη μονάδα.
 3. Περιμένετε έως ότου αποστραγγιστεί όλο το νερό από την εσωτερική μονάδα και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το κάλυμμα και αφήστε τη μονάδα να στεγνώσει.
 4. Πλύνετε το αφαιρούμενο πάνελ, ένα δίσκο και φίλτρα, στεγνώστε τα. Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να μην βρέξετε τις σφραγίδες από καουτσούκ αφρού. Μετά την ξήρανση, το κλιματιστικό μπορεί να συλλεχθεί.
Αυτό είναι το πώς ο στρόβιλος και ο εναλλάκτης θερμότητας μετά το πλύσιμο

Συμβούλιο. Η συναρμολόγηση είναι καλύτερο να ξεκινήσει την επόμενη ημέρα, έτσι ώστε όλες οι λεπτομέρειες να έχουν χρόνο για να στεγνώσουν σχολαστικά. Ο ειδικός μας Vitaliy Dashko θα σας πει πώς να αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε σωστά την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος στο βίντεό του:

Σημειώσεις σχετικά με τον καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας

Η κύρια δυσκολία συντήρησης της εξωτερικής μονάδας είναι η θέση της. Εάν είναι εγκατεστημένο στον τοίχο ενός κτιρίου υψηλού κτιρίου στην πλευρά του ανοίγματος του παραθύρου, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε τον αυτοκαθαρισμό, εκτός και αν ζείτε στον πρώτο όροφο. Είναι πιο ασφαλές να διεξάγετε εργασίες όταν ο πυκνωτής τοποθετείται σε τέτοια σημεία:

 • σε ένα μη υαλοπετασμένο μπαλκόνι ή στο λότζια.
 • στον τοίχο ενός ιδιωτικού σπιτιού, όπου μπορείτε να επισυνάψετε μια σκάλα?
 • κάτω από το παράθυρο του διαμερίσματος.

Η ίδια η διαδικασία αποσυναρμολόγησης και καθαρισμού είναι αρκετά απλή και εκτελείται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Ξεβιδώστε τις βίδες που ασφαλίζουν το επάνω κάλυμμα και αφαιρέστε το. Αφαιρέστε το προστατευτικό ανεμιστήρα.
 2. Ξεβιδώστε το παξιμάδι πρόσδεσης του πτερυγίου (νήμα - αριστερά) και αφαιρέστε το από τον άξονα. Τυλίξτε τον κινητήρα με πολυαιθυλένιο έτσι ώστε να μην εισέρχεται υγρό σε αυτό.
 3. Ρίξτε προσεκτικά το καθαριστικό στον εναλλάκτη θερμότητας (συμπυκνωτή) και στις δύο πλευρές και περιμένετε 5-10 λεπτά.
 4. Χρησιμοποιώντας ένα ψεκαστήρα χειρός, ξεπλύνετε μέχρι να αποστραγγιστεί το ακάθαρτο νερό από το ψυγείο. Πλύνετε την πτερωτή, αφαιρέστε τη συσκευασία από τον κινητήρα και συναρμολογήστε τη μονάδα με αντίστροφη σειρά.
Αριστερά - μια όψη από ψηλά στον εναλλάκτη θερμότητας, προς τα δεξιά - μια μηχανή πληγής συσκευασίας

Για αναφορά. Τα ηλεκτρονικά και ο συμπιεστής που είναι εγκατεστημένα στην εξωτερική μονάδα διαχωρίζονται από τον συμπυκνωτή μέσω διαχωριστικού, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε με ασφάλεια το προϊόν και να το ξεπλύνετε με νερό.

Το πλύσιμο πραγματοποιείται από 2 πλευρές - εξωτερικές και εσωτερικές

Είναι επίσης καλύτερο να τοποθετήσετε το ψυγείο για μία ημέρα, έτσι ώστε να στεγνώσουν τα παρεμβύσματα. Ο τρόπος καθαρισμού της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού εμφανίζεται στο βίντεο:

Συμπέρασμα

Η περιγραφόμενη τεχνολογία αυτοκαθαρισμού είναι κατάλληλη για συστήματα διαχωρισμού που δεν έχουν πολύ λάσπη. Αφού παρακολουθήσετε το βίντεο, θα δείτε πόσο εύκολα τα μέρη του ψυγείου που έχουν χρησιμοποιηθεί για 1-2 χρόνια έχουν πλυθεί από την τελευταία συντήρηση. Αν κατά την αυτοψία βρήκατε ένα αξιοπρεπές στρώμα βρωμιάς, είναι προτιμότερο να πάτε για πρώτη φορά σε κατάστημα σέρβις. Οι ειδικοί της θα καθαρίσουν προσεκτικά το κλιματιστικό και θα εκτελέσουν αντιβακτηριακό ατμό και θα πάρετε περαιτέρω πλύσιμο.

Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας - συμβουλές από τον πλοίαρχο

Κάθε εξοπλισμός κλιματισμού κατά τη λειτουργία του η ίδια ξεπερνά μέσα από αναρίθμητες αέρα που περιέχει μηχανική εγκλείσματα των διαφόρων κλασμάτων, σκόνη, βακτηρίδια και τα σπόρια των μυκήτων, καθώς επίσης και το χνούδι και το κατοικίδιο ζώο μαλλιά. Συνεπώς, όλα θα παραμείνουν στον αέρα, εάν δεν εγκατασταθούν στα στοιχεία φίλτρων του κλιματιστικού, τα οποία πρέπει να αντικαθίστανται ή να καθαρίζονται περιοδικά. Ανάλογα με το σχεδιασμό του κλιματισμού, τη δύναμη και το σκοπό του, θα πρέπει να καθαρίσετε τα φίλτρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που συνιστά ο κατασκευαστής, και σε ορισμένες περιπτώσεις, με βάση την «κλινική» απόδοση του κλιματιστικού.

Πότε και γιατί είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον κλιματικό εξοπλισμό

Κατά κανόνα, όταν η κατάσταση θα καθαρίσει τις εγχώριες split-σύστημα είναι εξαιρετικά σπάνια: είναι απαραίτητο και όλα, αλλά πώς να το καθαρίσετε μόνοι σας ή με τη χρήση ενός οδηγού, ή μια αιτία για την περίσταση από εξειδικευμένη ομάδα από την εταιρεία καθαρισμού - είναι το ερώτημα ενοχλεί τον χρήστη πιο συχνά. Το άρθρο αυτό έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τον καθαρισμό των κλιματιστικών, οι οποίες μπορούν να γίνουν μόνοι τους και όπου απαιτείται εξειδικευμένη παρέμβαση.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να απαντήσετε στην ερώτηση: "Γιατί πρέπει να καθαρίσω από μόνος μου το σύστημα διάσπασης;" Φυσικά, για τους σκοπούς αυτούς, μπορείτε να και να καλέσετε έναν ειδικό, και να του καταβάλει μερικές χιλιάδες hard-earned, αλλά γιατί να πληρώνουν για κάτι που δεν εκτελούν περίπλοκες από ό, τι καθαριστεί, για παράδειγμα, μια ηλεκτρική σκούπα. Λίγοι άνθρωποι γι 'αυτό προκαλούν ένα ειδικά εκπαιδευμένο άτομο.

Στο κλιματιστικό μηχάνημα, το οποίο δεν πέρασε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη διαδικασία πρόληψης, συσσωρεύτηκε πολλή σκόνη στο εσωτερικό, πράγμα που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε προβλήματα, και συγκεκριμένα:

 • Σημαντική αλλοίωση του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Η σκόνη που έχει εγκατασταθεί στις μονάδες κλιματισμού θα εξαπλωθεί μέσα από το δωμάτιο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές επιθέσεις στους ανθρώπους του δωματίου. Πώς να ελέγξετε τον αέρα στο διαμέρισμα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο "Αποτελεσματικές μέθοδοι για την ανάλυση του αέρα στο διαμέρισμα."
 • Δυσκολία στην εργασία αυτής της συσκευής κλιματισμού. Το γεγονός είναι ότι η συσσωρευμένη σκόνη και ακαθαρσίες στα στοιχεία φίλτρου θα αποτρέψει την ελεύθερη διέλευση των ρευμάτων αέρα.
 • Σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας του κλιματιστικού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης σκόνης στον εναλλάκτη θερμότητας.
 • Αύξηση του κινδύνου βλάβης του διαχωρισμένου συστήματος λόγω της αυξημένης αντίστασης του αέρα και ως αποτέλεσμα αυξημένου φορτίου στον κινητήρα ανεμιστήρα.

"Κλινικές" ενδείξεις του κλιματιστικού, που δείχνουν καθαρισμό

Μία από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις της παρατεταμένης απουσίας της πρόληψης του κλιματιστικού είναι η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής από την εσωτερική μονάδα. Πρώτα απ 'όλα, αυτό δείχνει την ανάπτυξη αποικιών μυκήτων και μούχλας. Και σε κάθε ρυθμιστή ισχύος εκατομμύρια σπόρια διάσπαρτα γύρω από το διαμέρισμα και θα πέσει αναπόφευκτα στο ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα, που οδηγεί σε τρομερές ασθένειες, όπως άσθμα, αλλεργίες, και διάφορα είδη δερματίτιδας.

Όταν εμφανιστεί μια οσμή μούχλας, πρέπει να καθαρίσετε αμέσως το εσωτερικό του κλιματιστικού και τα στοιχεία του φίλτρου του. Εάν σφίξετε με καθαρισμό, τότε αυξάνεται η πιθανότητα επακόλουθης επισκευής του κλιματιστικού. Εκτός από τη μυρωδιά, υπάρχουν πολλά ακόμη σημάδια της ανάγκης για καθαρισμό του συστήματος διάσπασης:

 • Μειώστε τη δύναμη της συσκευής.
 • Αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
 • Βύθιση του ηλεκτρικού δικτύου και των εξαρτημάτων σύνδεσης.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Βήμα προς βήμα καθαρίζουμε τον κλιματικό εξοπλισμό μας

Ο καθαρισμός του κλιματιστικού με τα χέρια σας αποτελείται από τρία στάδια:

 • τον καθαρισμό ή την αντικατάσταση του φίλτρου κλιματιστικού.
 • καθαρισμός των εσωτερικών τμημάτων της εσωτερικής μονάδας.
 • προληπτικό καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας.

Πριν από την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας, το κλιματικό σύστημα πρέπει να αποσυνδεθεί πλήρως από το δίκτυο. Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα στοιχεία φίλτρων στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, πρέπει να εκτελέσετε μια σειρά διαδοχικών λειτουργιών, οι οποίες προσφέρονται σε αυτό το άρθρο:

 1. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το εγχειρίδιο οδηγιών, όπου είναι γραμμένο πώς να εξαγάγετε το φίλτρο του κλιματιστικού. Εάν το μοντέλο του συστήματος κλίματος ακριβότερο, τότε είναι ένα στοιχείο φίλτρου τύμπανο, η οποία θεωρείται περισσότερο αποτελεσματική από επίπεδη, καθώς λόγω της καμπύλη επιφάνεια έχει μια μεγάλη περιοχή επαφής με τον αέρα.

Συμβουλή:
Διαδώστε ένα πλαστικό περιτύλιγμα γύρω από το μαλακτικό ή το χαρτί. Εάν η συσκευή δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα σκόνης στις εσωτερικές επιφάνειες των μηχανισμών και του φίλτρου.

 • Το δεύτερο στάδιο καθαρισμού του φίλτρου είναι η αφαίρεση του καλύμματος του κλιματιστικού μηχανήματος και η αφαίρεση του προστατευτικού πλέγματος που συγκρατεί το στοιχείο φίλτρου στο προβλεπόμενο σημείο και έχει σχεδιαστεί για να το προστατεύει από ζημιές.
 • Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση του φίλτρου και τον καθαρισμό του. Αρχικά, καθαρίστε το ξηρό φίλτρο με ηλεκτρική σκούπα ή βούρτσα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Η ξήρανση του φίλτρου πρέπει να πραγματοποιείται μόνο με φυσικό τρόπο, όπως όταν εκτίθεται σε θερμό αέρα, μπορεί να εμφανιστεί παραμόρφωση.
 • Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία στεγνώματος, επανασυνδέστε τη συσκευή με αντίστροφη σειρά και συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στο δίκτυο.
 • Συμβουλή:
  Μην παράγετε περισσότερες από 8 πλύσεις ενός στοιχείου φίλτρου, καθώς το νερό παραβιάζει την χωρητικότητά του, γεγονός που επηρεάζει την απόδοση ολόκληρου του κλιματικού συστήματος.

  Πώς καθαρίζετε τον εαυτό σας την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος

  Πολύ συχνά το ερώτημα: "Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι" πρέπει να γίνει κατανοητό ως εξής: "Πώς να καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού με τα χέρια σας".

  Εκτός από την αντικατάσταση και τον καθαρισμό των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, είναι δυνατόν να καθαριστεί ο εναλλάκτης θερμότητας-εξατμιστής ανεξάρτητα από τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί σε αυτό. Αυτό είναι το κύριο μέρος κάθε κλιματικού συστήματος, το οποίο πρέπει να διατηρείται σε τέλεια καθαρότητα για την καλή λειτουργία της συσκευής.

  Πρόκειται για μια δομή συναρμολογημένη από σωλήνες στους οποίους διέρχεται η διαδικασία εξάτμισης του Freon, με αποτέλεσμα να ψύχεται ο εξατμιστής. Οι ροές αέρα "πλένουν" τον εναλλάκτη θερμότητας, και οι ίδιοι ψύχονται. Για να καθαρίσετε τον εξατμιστή του κλιματιστικού, χρειάζεστε:

  1. Απενεργοποιήστε το κλιματικό σύστημα.
  2. Αφαιρέστε την προστατευτική μάσκα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα και μια λεπτή βούρτσα καθαρίστε τον εναλλάκτη θερμότητας και τον χώρο μεταξύ των σωλήνων και της βαλβίδας διακοπής από τη σκόνη.

  Σημαντικό!
  Εάν υπάρχουν σημεία διάβρωσης στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως το κέντρο σέρβις για να αποφύγετε τη διαρροή φρέον.

 • Επανασυναρμολογήστε με αντίστροφη σειρά.
 • Συμβουλή:
  Κατά τον καθαρισμό του εξατμιστή κλιματισμού, μην χρησιμοποιείτε σκληρή βούρτσα ή μεταλλικά αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στη γραμμή freon και στον εναλλάκτη θερμότητας.

  Μερικές φορές απαιτείται καθαρισμός του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας από κοιτάσματα σκόνης και λίπους, αλλά αποθαρρύνεται έντονα να το κάνετε μόνοι σας. Η καλύτερη επιλογή είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία της υπηρεσίας.

  Καθαρισμός της μονάδας συμπιεστή του συστήματος διαχωρισμού

  Αμέσως πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο σχεδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος περιλαμβάνει τη θέση του εξωτερικού τμήματος του χωρισμένου συστήματος εκτός των χώρων, οπότε η αποσυναρμολόγηση και ο καθαρισμός πρέπει να αφορούν τους επαγγελματίες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ξεπλύνετε το κλιματιστικό ή μάλλον την εξωτερική του μονάδα. Για αυτό χρειάζεστε:

  1. Αποσυνδέστε τη συσκευή και αποσυνδέστε τη συσκευή.
  2. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα και ένα πανί για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά από το σώμα της μονάδας.
  3. Με τη σύνδεση ενός σωλήνα με το δίκτυο ύδρευσης ή ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, να φυσήξει απευθείας μέσα στη μονάδα, και να προσπαθήσουμε ως προσεκτικά πλύνετε τα περιεχόμενα χωρίς να ανοιχθεί το περίβλημα της εξωτερικής μονάδας του συστήματος του κλίματος.
  4. Μετά τον καθαρισμό, αφαιρέστε την περίσσεια νερού και το σώμα της συσκευής.

  Τώρα έχετε μάθει πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας. Εάν οι απλές αυτές διαδικασίες εκτελούνται με έγκαιρο και προσεκτικό τρόπο, η διάρκεια ζωής του κλιματικού συστήματος μπορεί να επεκταθεί σημαντικά.

  Καθαρίστε τον εαυτό σας το κλιματιστικό στο σπίτι σας

  Σίγουρα κάθε άτομο επιδιώκει να δημιουργήσει άνεση στο διαμέρισμά του και ως εκ τούτου συχνά εγκαθιστά ένα κλιματιστικό που μπορεί να ψύξει ή να θερμάνει τον αέρα και να δημιουργήσει μια ευνοϊκή θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο. Αλλά η εγκατάσταση είναι ένα πράγμα, και ένα άλλο - μην ξεχνάτε ότι το κλιματιστικό χρειάζεται καθαρισμό και συνεχή φροντίδα. Αυτή η διαδικασία δεν είναι πολύ δύσκολη αν ακολουθήσετε ορισμένες συστάσεις.

  Πότε πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό

  Αργά ή αργότερα, αυτή η συσκευή ψύξης θα πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά, καθώς ρίχνει πολλή σκόνη και βρωμιά από το σπίτι. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται όταν παρατηρούνται οι ακόλουθες αποχρώσεις κατά την ενεργοποίηση:

  1. Η μύτη άρχισε να πιάζει δυσάρεστες μυρωδιές ενώ ο εξοπλισμός τρέχει.
  2. Υπάρχουν περίεργοι ήχοι που δεν είχαν παρατηρηθεί πριν.
  3. Η χωρητικότητα χάνεται.
  4. Αυξημένο κόστος ενέργειας.

  Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι πριν την αποσυναρμολόγηση και τον καθαρισμό του κλιματιστικού, πρέπει να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο. Διαφορετικά, μπορεί να βλάψετε σοβαρά όχι μόνο την τεχνική, αλλά τον εαυτό σας.

  Πιθανά προβλήματα με την αυτόματη αποσυναρμολόγηση

  Πριν αρχίσετε να αποσυναρμολογείτε το κλιματιστικό σας, πρέπει να εξοικειωθείτε με ορισμένες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση σφάλματος:

  1. Διαρροή ψυκτικού μέσου. Εάν διαφύγει στην ατμόσφαιρα, τότε δεν θα υπάρξει οικολογική καταστροφή, οπότε δεν χρειάζεται να φοβάστε πολύ. Αλλά ακόμα και χωρίς συνέπειες, ένα τέτοιο γεγονός δεν θα περάσει: κατά τη συναρμολόγηση του εξοπλισμού θα είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί πλήρως το εξαντλημένο ψυκτικό.
  2. Εάν εισέλθει σκόνη ή νερό στο εσωτερικό κύκλωμα, ο συμπιεστής θα καταστεί άχρηστος. Το νερό μπορεί να φανεί αρκετά αβλαβές ουσία, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι στον εξατμιστή θα παγώσει αργά ή γρήγορα και θα μετατραπεί σε πάγο. Και αυτό θα είναι ήδη στερεά σωματίδια, η παρουσία των οποίων είναι εντελώς ασυμβίβαστη με τον συμπιεστή. Για να αποφύγετε την είσοδο υγρασίας στο εσωτερικό κύκλωμα, πρέπει να αποφύγετε την αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της βροχής ή του χιονιού. Και επίσης είναι πολύ προσεκτικά να καθαρίσετε το κλιματιστικό με νερό.
  3. Η σοβαρότερη ζημιά θα προκληθεί από την αποσυμπίεση του κυκλώματος. Μια ρωγμή μπορεί να είναι εντελώς αόρατη στο ανθρώπινο μάτι, αλλά αυτό αρκεί για να το καταστήσει εκτός λειτουργίας και το νερό ή η βρωμιά μπαίνει μέσα. Για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα, είναι απαραίτητο να είστε πολύ προσεκτικοί και να διασφαλίσετε ότι οι σωλήνες παραμένουν άθικτοι. Συνιστάται να μην αφαιρείτε τη μονάδα στο δρόμο το χειμώνα για καθαρισμό, καθώς το χιόνι που εισέρχεται στο σύστημα θα προκαλέσει επίσης σοβαρά προβλήματα. Ο χειμώνας δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να καθαρίσετε τη συσκευή στο δρόμο.

  Εάν υπάρχει μια ερώτηση σχετικά με τον τρόπο αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού, τότε αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν το έχει κάνει ποτέ πριν. Σε μια τέτοια επιλογή, είναι επιθυμητό να ξεκινήσετε τον καθαρισμό εξαιρετικά απλών εξαρτημάτων που δεν απαιτούν διεξοδική ανάλυση ολόκληρου του συστήματος και να αναθέσετε ολόκληρο το πολύπλοκο έργο σε έναν επαγγελματία.

  Καθαρισμός διαφόρων εξαρτημάτων

  Για να κάνετε σωστή συντήρηση του κλιματιστικού ή του συστήματος split, θα πρέπει να μάθετε για τα εξαρτήματα του εξοπλισμού. Έτσι μπορείτε να κάνετε ποιοτικό καθαρισμό και να μην κάνετε λάθη.

  Επεξεργασία εξωτερικού μπλοκ

  Η συσκευή θα υπερθερμανθεί έντονα στην περίπτωση όταν η εξωτερική μονάδα αρχίζει να συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες φυσικού συντρίμμια, όπως τα κάτω ή τα φτερά, καθώς επίσης και η σκόνη. Η ισχύς του κλιματιστικού μπορεί να πέσει πολύ από αυτό, και η κατανάλωση ισχύος θα αυξηθεί. Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι, ότι το σώμα πρέπει να καθαριστεί καλά.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι καθαρισμού της μονάδας κλιματισμού:

  1. Η απλούστερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια συμβατική βούρτσα, η οποία πρέπει να μεταφερθεί προσεκτικά γύρω από το σώμα και να σκουπίσει τα συντρίμμια. Φυσικά, αυτή η επιλογή είναι η πιο αναποτελεσματική, αλλά είναι προσιτή και πολύ απλή.
  2. Πολλοί χρήστες ασχολούνται με τον καθαρισμό του σκάφους με τη βοήθεια εργαλείων αυτοκινήτου. Τέτοιες ουσίες διαλύουν γρήγορα τη μόλυνση και είναι αρκετά καλοί στον καθαρισμό.
  3. Ο πιο αποτελεσματικός και ισχυρός τρόπος είναι ο καθαρισμός με υψηλή πίεση. Συνήθως αυτή η μέθοδος επιλέγεται από ειδικούς.

  Οι χρήστες αναρωτιούνται πόσο συχνά είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε τα κλιματιστικά. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ύψος της συσκευής:

  1. Αυτοί οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή των πρώτων τεσσάρων ορόφων, πρέπει να πλύνετε πριν από κάθε εκκίνηση του εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της σεζόν.
  2. Οι κάτοικοι των επάνω ορόφων μπορούν να καθαριστούν μία φορά σε 2-3 χρόνια, επειδή στο ύψος τους θα υπάρξει λιγότερη ρύπανση και σκόνη.
  3. Όσοι ζουν πάνω από τον 10ο όροφο, μπορείτε να περιορίσετε τον καθαρισμό σας μία φορά σε 3-4 χρόνια.

  Εσωτερική μονάδα της συσκευής

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εσωτερική μονάδα πρόκειται να καθαριστεί χρειάζονται πολύ πιο συχνά από το εξωτερικό. Ένας κόμβος πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία μία φορά σε δύο εβδομάδες, ενώ άλλες μπορεί να είναι λιγότερο συχνά. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα μολυνθούν και ποια εργασία θα εκτελέσουν.

  Καθαρισμός του φίλτρου κλιματιστικού

  Τα κύρια καθήκοντα Το εσωτερικό φίλτρο είναι φιλτράρισμα αέρα και κατακράτηση σκόνης, καθώς και άλλες μολυσματικές ουσίες. Είναι αυτή η απλή προσαρμογή που μπορεί να κάνει τον αέρα πιο καθαρό και επομένως πρέπει να το φροντίζετε τακτικά. Οι κατασκευαστές συστήνουν τον καθαρισμό του φίλτρου περίπου μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ απλή, αλλά πολλοί το ξεχνούν και ως αποτέλεσμα έχουν δυσάρεστες οσμές στο δωμάτιο ή γενικά την αποτυχία ολόκληρου του συστήματος.

  Διαδικασία καθαρισμού:

  1. Το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας αφαιρείται. Λαμβάνεται ένα φίλτρο. Πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά.
  2. Σε ένα δοχείο με σαπουνόνερο, τοποθετήστε το στοιχείο φίλτρου για περίπου 3 λεπτά.
  3. Αφού το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
  4. Στεγνώστε το φίλτρο με φυσικό τρόπο. Μην χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα που παράγει ζεστό αέρα.
  5. Η συσκευή τοποθετείται.

  Το φίλτρο είναι ένα πολύ εύθραυστο μέρος και συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του ζεστού νερού, των λειαντικών παραγόντων, του λευκαντικού ή του διαλύτη. Αυτές οι ουσίες θα προκαλέσουν πολύ εύκολα παραμόρφωση και θα βλάψουν το μέρος. Τα φίλτρα μπορούν να είναι τσέπη ή πλέγμα. Η τσέπη έχει ημερομηνία λήξης. Ένα πλέγμα μπορεί να πλυθεί και να στεγνώσει επανειλημμένα. Σε περίπτωση που το φίλτρο έχει καταστεί αδύνατο ακόμη και μετά τη διαδικασία καθαρισμού, τότε απλά πρέπει να το αλλάξετε.

  Επεξεργασία στροβίλου στροφέα

  Ο στρόβιλος του στροφέα είναι αρκετός για να πλένεται μία φορά το χρόνο το φθινόπωρο ή τη στιγμή που είναι απλώς μολυσμένη.

  Διαδικασία:

  1. Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας και αφαιρέστε το φίλτρο από εκεί.
  2. Εφαρμόζουμε ένα καλό διάλυμα σαπουνιού σε όλες τις λεπίδες χρησιμοποιώντας ένα πινέλο επαρκούς μήκους. Αφήστε το για 5 λεπτά.
  3. Κάτω από τη μάσκα διάχυσης βάζουμε το σελοφάν και ξεκινάμε τον στρόβιλο. Όλες οι βρωμιές και τα συντρίμμια θα πέσουν στο πάτωμα.
  4. Για άλλη μια φορά, πρέπει να καθαρίσετε όλα τα μέρη από τα συντρίμμια.
  5. Το φίλτρο επιστρέφει στην αρχική του θέση και το καπάκι κλείνει.

  Επεξεργασία της σχάρας του εξατμιστή

  Η μάσκα του εξατμιστή είναι ένα σύστημα σωλήνων μέσω του οποίου περνά ο Freon. Αν εκκαθάρισης παρατηρείται σκουριά σε μεταλλικά μέρη, είναι απαραίτητο να συμπεριλάβει αμέσως το κέντρο εξυπηρέτησης κλιματισμού για επισκευή, διότι το πρόβλημα μόνοι σας ποιοτικά δεν εξαλείφει λειτουργήσει.

  Η σχάρα καθαρίζεται καλύτερα μία φορά το χρόνο πριν από την εκκίνηση του κλιματιστικού ή του συστήματος διαχωρισμού. Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικές βούρτσες ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να βλάψουν το εξάρτημα.

  Σειρά καθαρισμού:

  1. Ανοίγει το κάλυμμα του κλιματιστικού.
  2. Η μπροστινή μάσκα αφαιρείται, η οποία κλείνει τον εναλλάκτη θερμότητας.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πινέλο και μια ηλεκτρική σκούπα. Η σκόνη και η βρωμιά καθαρίζονται πολύ προσεκτικά με μια βούρτσα και όλα τα υπόλοιπα συλλέγονται από μια ηλεκτρική σκούπα.

  Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες καθαρισμού, τότε ο εναλλάκτης θερμότητας θα είναι αρκετά εύκολο να καθαριστεί. Αλλά εάν υπάρχει μια πολύ ισχυρή ρύπανση, τότε δεν υπάρχει τρόπος να το κάνετε χωρίς μια γεννήτρια ατμού.

  Καθαρισμός του συστήματος διαχωρισμού αποστράγγισης

  Εάν αγνοήσετε τον καθαρισμό του συστήματος αποστράγγισης, το αποτέλεσμα είναι μούχλα. Η απόφραξη των σωλήνων και η αποστράγγιση θα οδηγήσουν σε θραύση ολόκληρης της μονάδας. Γι 'αυτό πρέπει να πλένετε περιοδικά το δοχείο αποστράγγισης και να το καθαρίζετε από τη βρωμιά, καθώς και την υγρασία. Το καλούπι μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί κατά μήκος των τοίχων και των πλακών του ψυγείου, και αυτό θα προκαλέσει το σχηματισμό μιας κακής μυρωδιάς.

  Το σύστημα αποστράγγισης μπορεί να καθαριστεί με διάφορες επιλογές:

  1. Όταν υπάρχει ελαφρά μόλυνση, μπορείτε απλά να καθαρίσετε το σύστημα με καθαρό νερό ή να προσθέσετε σαπούνι, αλλά και καθαριστικό. Το ίδιο το υγρό θα εισέλθει στην αποστράγγιση μέσω του εναλλάκτη θερμότητας.
  2. Όταν υπήρχε ένα φράγμα ή ένας σωλήνας γεμάτος από ακαθαρσίες, τότε για καθαρισμό είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε την αποστράγγιση. Ο αγωγός πρέπει να καθαριστεί με ηλεκτρική σκούπα. Αυτό θα εξαλείψει το κενό και όλα τα συσσωρευμένα θα βγουν.
  3. Όταν η αποστράγγιση σφυρηλατείται πολύ, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τη μονάδα. Αυτή δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αλλά δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Για αυτό, το κλιματιστικό πρέπει να αποσυναρμολογηθεί εντελώς σε όλα τα μέρη. Ο αγωγός πρέπει να τραβηχτεί, να καεί και να ξεπλυθεί σε όλο το μήκος του.

  Όταν η συσκευή είναι εντελώς σωστή, είναι απαραίτητο να κάνετε επίσης και αντιβακτηριακή εκκαθάριση. Με τη βοήθεια του μπορείτε να αφαιρέσετε δυσάρεστες οσμές και να απαλλαγείτε από μύκητες, μικρόβια και μούχλα. Για να γίνει αυτό, το κλιματιστικό πρέπει να ενεργοποιηθεί σε πλήρη ισχύ στη λειτουργία ψύξης και ψεκάστε το καθαριστικό κλιματιστικού στο εσωτερικό.

  Επιλέγοντας ένα καθαριστικό

  Για να καθαρίσετε κλιματιστικά και συστήματα split, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά προϊόντα. Στα ράφια των καταστημάτων παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία. Βασικά είναι αφρός σε δοχεία ή αεροζόλ. Χρησιμοποιούνται συνήθως για τον καθαρισμό του συστήματος αποστράγγισης ή του εναλλάκτη θερμότητας.

  Σπρέι και αερολύματα για εξοπλισμό

  Ακολουθία ενεργειών:

  1. Το κλιματιστικό θα πρέπει να ενεργοποιηθεί σε μικρή χωρητικότητα.
  2. Μέσω των οπών, ψεκασμός ή αεροζόλ ψεκάζεται απευθείας στον εναλλάκτη θερμότητας.
  3. Περιμένουμε 15 λεπτά ενώ λειτουργεί το καθαριστικό.
  4. Εξαερώστε και στεγνώστε τη συσκευή σε λειτουργία αερισμού.
  5. Ορισμένα παρασκευάσματα καθαρίζονται καλύτερα μετά από επεξεργασία του εναλλάκτη θερμότητας. Τέτοιες αποχρώσεις πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία.

  Το μειονέκτημα αυτών των κεφαλαίων είναι μια μεγάλη δαπάνη. Συνήθως το σπρέι είναι αρκετό για δύο φορές, και αν υπάρχει έντονη ρύπανση, τότε με τη χρήση αεροζόλ δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει καθόλου την εργασία.

  Αφρός για καθαρισμό

  Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται αφρός για τον καθαρισμό του εναλλάκτη θερμότητας. Σειρά καθαρισμού:

  1. Για να ξεκινήσετε, το μπαλόνι θα πρέπει να ανακινείται καλά.
  2. Μία ομοιόμορφη στρώση εφαρμόζεται στον εναλλάκτη θερμότητας. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η σύνθεση μετατρέπεται σε υγρό και μαζί με τις ακαθαρσίες θα απομακρυνθεί από το σύστημα αποστράγγισης.
  3. Μετά τον καθαρισμό, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα για να στεγνώσει η συσκευή.

  Παρά την επιλογή της μεθόδου καθαρισμού, η εξωτερική μονάδα και ο καθαρισμός του φίλτρου μπορούν εύκολα να κατασκευαστούν με τα χέρια τους. Όσο για τον βαθύ καθαρισμό του εσωτερικού συστήματος, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία για αυτό, γιατί αν γίνει η μικρότερη διαταραχή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία όλων των συσκευών.

  Όταν ο καθαρισμός γίνεται μόνος του, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε όλες τις συνθήκες εργασίας, να αφαιρέσετε όλα τα περιττά πράγματα από τα πόδια σας και είναι επιθυμητό να ζητήσετε βοήθεια από ένα δεύτερο άτομο.

  Εάν ποτέ δεν έχετε εμπλακεί σε βαθύ καθαρισμό της συσκευής ψύξης, τότε για την αρχή μπορείτε να μελετήσετε την οδηγία για το πώς να αφαιρέσετε το κλιματιστικό από τον εαυτό σας. Σε τέτοιες αναθεωρήσεις θα παρέχει οπτικές πληροφορίες, και η διαδικασία εργασίας θα απλοποιηθεί. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα συστημάτων ψύξης (Samsung, Philips, Electrolux), αλλά τα εξαρτήματα είναι τα ίδια για όλους και γι 'αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε.

  Ο καθαρισμός του κλιματιστικού στο σπίτι είναι μια υπεύθυνη δραστηριότητα στην οποία δεν πρέπει να γίνονται λάθη.

  Πώς να αποτρέψετε και να καθαρίσετε το κλιματιστικό με τα δικά σας χέρια;

  Η πρακτική δείχνει ότι μετά την αγορά και την εγκατάσταση κλιματισμού, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη συσκευή, αλλά ξεχνούν την ανάγκη για περιοδική συντήρηση. Το ζήτημα της πρόληψης ή της επισκευής αυξάνεται σε περίπτωση βλάβης ή εμφάνισης δυσάρεστης οσμής.

  Αυτή η προσέγγιση είναι εσφαλμένη, διότι οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής του εξοπλισμού, πρόσθετες δαπάνες αποκατάστασης και άλλα προβλήματα.

  Έξοδος από την κατάσταση - την περιοδική πρόληψη του κλιματισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων. Παρακάτω θα εξετάσουμε πώς να εκτελέσετε σωστά αυτό το έργο και σε ποια ακολουθία πρέπει να ενεργήσετε.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο κουμπί στα δεξιά):

  Γιατί αξίζει να κάνουμε πρόληψη;

  Η μακροχρόνια χρήση της συσκευής οδηγεί στη συσσώρευση σκόνης και λίπους στα στοιχεία της. Αυτό ισχύει για τον εναλλάκτη θερμότητας, το συγκρότημα φίλτρου, τον ανεμιστήρα και το εσωτερικό περίβλημα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν μύκητες και τα βακτήρια, τα οποία μαζί με το ρεύμα αέρα μπαίνει στο δωμάτιο, και στη συνέχεια στους ανθρώπινους πνεύμονες, που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του.

  Η μόλυνση των κόμβων έχει κακή επίδραση στη λειτουργία του. Εάν δεν κάνετε την προφύλαξη, η διαδικασία ενημέρωσης του αέρα στην αίθουσα επιδεινώνεται με το χρόνο, το φορτίο στη συσκευή και το ηλεκτρικό δίκτυο αυξάνεται.

  Επιπλέον, δεν υποφέρει μόνο η εσωτερική, αλλά και η εξωτερική μονάδα της συσκευής. Ένα στρώμα χνούδι εμφανίζεται σε αυτό, λόγω του οποίου διακόπτεται η λειτουργία του εναλλάκτη θερμότητας και η διαδικασία ψύξης του ψυκτικού υγρού επιδεινώνεται. Ως αποτέλεσμα, το κλιματιστικό λειτουργεί με λιγότερη απόδοση.

  Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού και να εξαλείψετε προβλήματα υγείας, είναι σημαντικό να καθαρίσετε το κλιματιστικό εγκαίρως και να απολυμάνετε τα στοιχεία.

  Η περίοδος πρόληψης

  Η συχνότητα καθαρισμού της συσκευής εξαρτάται από το σκοπό της. Για παράδειγμα, τα φίλτρα των κλιματιστικών για οικιακή χρήση συνιστώνται να καθαρίζονται κάθε έξι μήνες. Όσον αφορά τον εξοπλισμό γραφείου, τη συχνότητα της εργασίας - κάθε τρεις μήνες.

  Εάν το split σύστημα εγκατασταθεί στην καφετέρια, τις εμπορικές εγκαταστάσεις ή σε άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις, ο καθαρισμός πραγματοποιείται μία φορά το μήνα.

  Η ανάγκη πρόληψης προσδιορίζεται εύκολα από τη μυρωδιά που εμφανίζεται μετά την ενεργοποίηση του εξοπλισμού. Ένα δυσάρεστο «άρωμα» υποδεικνύει την εμφάνιση βακτηριδίων εντός των βακτηριδίων και την ανάγκη να τα αφαιρέσετε.

  Οι πλοίαρχοι σημειώνουν ότι στη διαδικασία συντήρησης, βλένουν συχνά βλέννα και διάφορους μύκητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να μην καθυστερήσετε την επισκευή και να καλέσετε έναν πλοίαρχο για να εκτελέσετε το έργο.

  Σημάδια σοβαρής ρύπανσης

  Το κλιματιστικό, κατά κανόνα, «προτρέπει» τον ιδιοκτήτη για την ανάγκη για προληπτικά έργα. Τα κύρια σημάδια ρύπανσης είναι:

  • Η εμφάνιση διαρροής από την εσωτερική μονάδα.
  • Δυσάρεστη οσμή που προκύπτει μετά την ένταξη (όπως αναφέρεται παραπάνω) ·
  • Αυξημένος θόρυβος, ραγισμένος ή ασταθής ήχος.
  • Χαμηλή ποιότητα ψύξης, αυθόρμητη αλλαγή θερμοκρασίας.

  Οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα είναι αρκετό για να αρχίσει η αναθεώρηση της συσκευής και να καθαρίσει τα στοιχεία της. Αν παραλείψετε την ανάγκη προληπτικής συντήρησης, αυξάνεται ο κίνδυνος βλάβης ορισμένων εξαρτημάτων και η αδυναμία χρήσης του εξοπλισμού. Σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς να καλέσει ειδικούς και πρόσθετα έξοδα.

  Η πρακτική δείχνει ότι πολλά θέματα σχετικά με τη συντήρηση του κλιματισμού μπορούν να λυθούν στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται ειδικό εργαλείο.

  Επιπλέον, χρήσιμες πληροφορίες για τη συντήρηση ενός συγκεκριμένου μοντέλου δίνονται στις οδηγίες. Δείχνει το σχέδιο για την αφαίρεση της εσωτερικής μονάδας, καθώς και τις βασικές αρχές καθαρισμού.

  Τι αξιολογείται κατά τη διάρκεια της εξέτασης;

  Οι πλοίαρχοι που ασχολούνται με τη συντήρηση των κλιματιστικών, συνιστούν την τακτική επιθεώρηση της συσκευής. Όσο πιο συχνά συμβαίνει αυτό, τόσο το καλύτερο.

  Τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί προσοχή είναι:

  • Η στεγανότητα του βρόχου φρέον.
  • Εμφάνιση του λαδιού μέσα στη μονάδα συμπιεστή.

  Όσον αφορά την πρώτη σύσταση, εδώ δίνεται προσοχή σε δύο αποχρώσεις:

  • Παρουσία διαρροής Freon.
  • Απουσία παραβιάσεων περιγράμματος, λόγω της οποίας μπορεί να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό του συστήματος.

  Δώστε προσοχή στην ακεραιότητα των καλωδίων μέσω των οποίων τροφοδοτείται η ισχύς και στην ποιότητα των επαφών που τραβάτε. Σε κάθε περίπτωση, επεκτείνετε όλες τις βίδες στερέωσης. Θυμηθείτε ότι όλες οι εργασίες γίνονται όταν το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο.

  Στάδια καθαρισμού της εσωτερικής μονάδας

  Εάν το κλιματικό σύστημα αγοράζεται, εγκαθίσταται και λειτουργεί συνεχώς, προληπτικά έργα διεξάγονται με περιοδικότητα 30 ημερών. Οι κύριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την έξοδο του ανεμιστήρα και την οθόνη του φίλτρου, καθώς και τον καθαρισμό του εξατμιστή, του ψυγείου και του συστήματος αποστράγγισης.

  Όπως σημειώθηκε παραπάνω, η έλλειψη τέτοιας εργασίας οδηγεί σε συσσώρευση σκόνης, υπερβολική θέρμανση και αυξημένο θόρυβο της συσκευής. Παρακάτω θα εξετάσουμε πώς να αποτρέψουμε αυτό.

  Καθαρίστε τους ανεμιστήρες και τα φίλτρα

  Μέσα στο φίλτρο ματιών είναι τοποθετημένο, το οποίο είναι εύκολο να αφαιρεθεί και να εκτελέσει μια αναθεώρηση. Για να αποσυναρμολογηθεί, απαιτείται η αποσύνδεση του εξοπλισμού από το οικιακό δίκτυο και η αποσυναρμολόγηση του μπροστινού καλύμματος ξεβιδώνοντας τις βίδες στερέωσης.

  Τώρα μένει να τραβήξετε το πλέγμα από το κλιματιστικό, να το απορροφήσετε σε σαπουνόνερο ή ένα ειδικό φάρμακο, στη συνέχεια αφήστε το για λίγο.

  Το επόμενο βήμα είναι να ξεπλύνετε τον ανεμιστήρα, ο οποίος εξασφαλίζει την κίνηση του κρύου αέρα. Κατά τη λειτουργία, ένα παχύ στρώμα σκόνης, θραυσμάτων και λίπους συσσωρεύεται στις λεπίδες του προϊόντος.

  Οι ανεμιστήρες είναι δύο τύπων - με δυνατότητα αποσυναρμολόγησης και μη αφαιρούμενο. Στην τελευταία περίπτωση, ο καθαρισμός γίνεται με βούρτσα. Αυτό δεν είναι πολύ βολικό, αλλά σας επιτρέπει να αφαιρέσετε την υπερβολική ρύπανση.

  Για να αποφύγετε έναν αφαιρούμενο ανεμιστήρα, πρέπει να το χαμηλώσετε σε σαπουνόνερο, να τον κρατήσετε για λίγο, στη συνέχεια να τον βγάλετε έξω και να τον τοποθετήσετε στη θέση του.

  Σε περίπτωση δυσάρεστης οσμής, συνιστάται να κάνετε επιπλέον εργασίες - για να απολυμάνετε την επιφάνεια του πλέγματος και του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο. Η βέλτιστη συχνότητα των παραπάνω έργων είναι 1 κάθε τέσσερις εβδομάδες.

  Προφύλαξη του θερμαντικού σώματος και του εναλλάκτη θερμότητας

  Στα περισσότερα μοντέλα, ο εναλλάκτης θερμότητας και το ψυγείο τοποθετούνται στην εσωτερική μονάδα. Για τον υψηλής ποιότητας καθαρισμό, συνιστάται η αποσυναρμολόγηση και η αποσυναρμολόγηση της μονάδας, και στη συνέχεια οι εργασίες καθαρισμού.

  Πρόκειται για μια δαπανηρή διαδικασία, έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε αυτό και να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας.

  Ακολουθούν οι οδηγίες βήμα προς βήμα:

  • Αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα.
  • Αφαιρέστε τα φίλτρα.
  • Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τη σκόνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με ένα μακρύ σωρό. Η τελευταία μέθοδος θεωρείται ασφαλέστερη για τις πλάκες εξατμιστήρων (μπορεί να καταστραφούν τυχαία). Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, συνιστάται να μετακινηθείτε από την κορυφή προς τα κάτω.
  • Αφαιρέστε τα φιλμ βρωμιάς με καθαριστή ατμού.
  • Ρυθμίστε το κλιματιστικό στη λειτουργία ανακύκλωσης και ρυθμίστε το χαμηλότερο κατώφλι θερμοκρασίας.
  • Στην περιοχή όπου η συσκευή αντλεί αέρα, ψεκάστε τον αντισηπτικό παράγοντα χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού. Προσέχετε και προσέχετε να μην έχετε το προϊόν στο ψυγείο.

  Για να αποφύγετε τη μόλυνση των πλακών εναλλαγής θερμότητας, συνιστάται να ενεργείτε αμέσως και να καθαρίζετε κάθε 30 ημέρες. Είναι καλύτερο να κάνετε τη δουλειά σε συνδυασμό με το πλύσιμο του φίλτρου.

  Καθαρισμός και απολύμανση αποστράγγισης

  Στο κλιματιστικό υπάρχει ένα σύστημα αποστράγγισης που αποτελείται από 2 μονάδες:

  • Παλέτα - έχει σχεδιαστεί για να συλλέγει την υπερβολική υγρασία.
  • Σωλήνας - με τη βοήθειά του το νερό εκτρέπεται.

  Η συσσώρευση σκόνης και η αλληλεπίδρασή της με την υγρασία οδηγεί στην εμφάνιση μούχλας, μυκήτων και βακτηρίων και το κύριο αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής όταν ενεργοποιείται.

  Αφού εισέλθει στο σύστημα αποστράγγισης σκόνη και θραύσματα, αυτά τα στοιχεία μολύνονται. Μετά από λίγο, το κλιματιστικό αρχίζει να στάζει.

  Για την πρόληψη, πρέπει να πετάξετε την παλέτα από την πλάκα και το σωλήνα εκκένωσης και στη συνέχεια να την πάρετε και να την ξεπλύνετε με νερό.

  Ο καθαρισμός του σωλήνα αποστράγγισης γίνεται με συμβατική ηλεκτρική σκούπα ή συμπιεστή στη λειτουργία καθαρισμού. Για να ξεπλυθεί ο δίαυλος, χρησιμοποιείται τρεχούμενο νερό, λουτρό σαπουνιού ή ειδικό καθαριστικό.

  Σε δύσκολες περιπτώσεις, μούχλα και μύκητες έχουν ήδη εξαπλωθεί μέσω του συστήματος, έτσι μια θεραπεία για μούχλα και μύκητες είναι απαραίτητη για την άρση βρωμιά. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην επεξεργασία της παλέτας, επειδή συχνά αυτός είναι η κύρια πηγή δυσοσμίας.

  Μέθοδος χρήσης ειδικών μέσων

  Για την αποφυγή του εναλλάκτη θερμότητας χρησιμοποιείται ένας ειδικός αφρός. Για την επεξεργασία της μονάδας, ανακινήστε το δοχείο αρκετές φορές και στη συνέχεια επεξεργαστείτε το ραβδωτό τμήμα του εναλλάκτη θερμότητας.

  Μετά από λίγο, ο αφρός μετατρέπεται σε υγρό και η ρύπανση πηγαίνει στο σύστημα αποστράγγισης. Περαιτέρω απαιτείται να συμπεριληφθεί το κοντίσιονερ για την ξήρανση των επεξεργασμένων λεπτομερειών. Λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση του καθαριστικού αφρού εμφανίζονται στο δοχείο ψεκασμού με το προϊόν.

  Εάν χρησιμοποιείτε το προϊόν με τη μορφή ψεκασμού, πρέπει να το ψεκάσετε σε διάφορα στοιχεία - έναν εκτροπέα και έναν εναλλάκτη θερμότητας.

  Στη διαδικασία προληπτικών εργασιών είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τη συσκευή και να την θέσετε σε λειτουργία εξαερισμού. Πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά χρήσης του προϊόντος μπορείτε να βρείτε στη συσκευασία

  Πώς λειτουργεί;

  Η αρχή του καθαριστή αποτελείται άμεσα από τα ενεργά συστατικά που είναι στη σύνθεσή του.

  Κατά κανόνα, τα προϊόντα περιέχουν:

  • Επιφανειοδραστικές ουσίες (επιφανειοδραστικές ουσίες). Ο στόχος τους είναι να καθαρίσουν την επιφάνεια.
  • Γεύσεις και στοιχεία που εξασφαλίζουν τη "συγκόλληση" του απορρυπαντικού στις μονάδες κλιματισμού.
  • Ειδικά πρόσθετα (αλκάλια, οξέα, χλώριο-αλκοόλ).
  • Βιολογικά ενεργά στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί για τον έλεγχο παρασίτων μέσα στη συσκευή.

  Στάδια καθαρισμού της εξωτερικής μονάδας

  Σε αντίθεση με την εσωτερική, το εξωτερικό μπλοκ μπορεί να καθαριστεί με μικρότερη συχνότητα - αρκετά δύο φορές το χρόνο. Συλλέγει φυλλώματα από δέντρα, κλαδιά, βρωμιά, χνούδι και πολλά άλλα. Εάν δεν καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα, αυξάνεται ο κίνδυνος υπερθέρμανσης του ψυγείου και του συμπιεστή, καθώς και η μείωση της διάρκειας ζωής τους.

  Η δυσκολία είναι ότι δεν είναι πάντα δυνατή η πρόσβαση στην ενότητα. Παρά την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας κοντά στο παράθυρο ή το μπαλκόνι, δεν είναι πάντα εφικτή η πρόσβαση χωρίς ζώνη ασφαλείας και ειδικό εξοπλισμό.

  Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας, αξίζει να καλέσετε ειδικούς.

  Εάν δεν υπάρχουν δυσκολίες πρόληψης, κάντε τα εξής:

  • Απενεργοποιήστε τη συσκευή (βγάλτε το φις από το δίκτυο).
  • Αφαιρέστε διάφορες επιμολύνσεις από την επιφάνεια.
  • Αφαιρέστε το προστατευτικό περίβλημα και καθαρίστε το εσωτερικό των θραυσμάτων.
  • Ξεπλύνετε τις λεπίδες του ανεμιστήρα με ένα υγρό πανί.
  • Καθαρίστε το ψυγείο με καθαριστικό ατμού ή με νερό. Προσέξτε να μην έχετε υγρασία στο ηλεκτρικό μέρος της συσκευής.

  Πώς να ελέγξετε τη στεγανότητα του περιβλήματος freon;

  Μία από τις δυσλειτουργίες του κλιματιστικού είναι η απώλεια της στεγανότητας του κυκλώματος με το φρέον. Εάν ληφθούν έγκαιρα προληπτικά μέτρα και εντοπιστεί το πρόβλημα, μπορείτε να αποφύγετε το πρόσθετο κόστος στο μέλλον και να "εξοικονομήσετε" το κλιματικό σύστημα.

  Η πολυπλοκότητα της κατάστασης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες - τον όγκο του απελευθερούμενου ψυκτικού μέσου, τη θέση της βλάβης, τον χρόνο από τη στιγμή της διαρροής μέχρι την ανίχνευσή του, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής.

  Σε γενικές γραμμές, η διαρροή ψυκτικού μέσου οδηγεί σε ορισμένες δυσάρεστες συνέπειες, πρώτα απ 'όλα, στην υπερθέρμανση του συμπιεστή.

  Αυτό το πρόβλημα διαγνωρίζεται από τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Σκούρωση της θερμικής μόνωσης του συμπιεστή.
  • Από καιρό σε καιρό ενεργοποιείται η προστασία υπερθέρμανσης.
  • Μετά από 5 λεπτά μετά την ενεργοποίηση, ο κρύος ή ο θερμός αέρας δεν διαφεύγει (λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία προεπιλογής).
  • Βλάβη της μόνωσης στη σωλήνωση.
  • Επιδείνωση της κατάστασης του πετρελαίου.
  • Εμφάνιση παγετού στο εξωτερικό του σωλήνα (με παρατεταμένη λειτουργία).

  Εάν εντοπιστεί έγκαιρα η ζημιά στο κύκλωμα και ληφθούν προληπτικά μέτρα, μπορεί να αποφευχθεί σοβαρή διαρροή και θραύση. Κατά κανόνα, η αιτία της διαρροής είναι η μείωση της πυκνότητας των αρθρώσεων των κυλίνδρων. Αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να προσδιοριστεί αν παρακολουθείτε την κατάσταση του κλιματιστικού.

  Πώς να προσδιορίσετε την εμφάνιση της υγρασίας στο βρόχο φρεόν;

  Για να προσδιοριστεί η εμφάνιση υγρασίας στον βρόχο κυκλοφορίας φρεονίων, αξίζει να δοθεί προσοχή σε ορισμένα χαρακτηριστικά:

  • Η εμφάνιση μιας πράσινης απόχρωσης στο λάδι και η αυξημένη οξύτητα (επιβεβαιώνεται από τη δοκιμή). Το μειονέκτημα είναι ότι ένα τέτοιο σύμπτωμα εμφανίζεται ήδη όταν το πρόβλημα εκτελείται.
  • Όταν το κλιματικό σύστημα μεταβεί σε λειτουργία θέρμανσης, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή, ενεργοποιείται η θερμική προστασία. Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη νερού στο σύστημα, στην κατάψυξη και τοποθέτηση του σωλήνα. Ως αποτέλεσμα, η πίεση αναρρόφησης μειώνεται και ο συμπιεστής ξαφνικά υπερθερμαίνεται. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό και να επικοινωνήσετε με τον επισκευαστή.

  Αναλυτική ανάλυση πετρελαίου

  Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, αλλά στη διαδικασία προφύλαξης μπορεί κανείς να κάνει τη ρητή ανάλυση του ίδιου του πετρελαίου, το οποίο κυκλοφορεί στο κύκλωμα Freon μαζί με το ψυκτικό.

  Εάν εξετάσουμε τη διαδικασία στο σύνολό της, αρχικά λαμβάνεται λίγο λάδι από τον συμπιεστή, τότε ελέγχεται και συγκρίνεται με ένα γνωστό καθαρό λάδι.

  Περαιτέρω, διεξάγεται μία δοκιμή επί της παρουσίας ενός οξέος στη σύνθεση. Για να λάβετε ένα δείγμα, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Απενεργοποιήστε το κλιματιστικό και περιμένετε 10 ή περισσότερα λεπτά για να επιτρέψετε τη γυάλινη λαμαρίνα από τα τοιχώματα των σωλήνων.
  • Συνδέστε τη σφαιρική βαλβίδα στο "ένα τέταρτο" στην πρίζα.
  • Τοποθετήστε τον ελαστικό σωλήνα στη βαλβίδα, το δεύτερο άκρο του οποίου κατεβαίνει μέσα στο δοχείο.
  • Αποστραγγίστε μια μικρή ποσότητα λαδιού και αφήστε το να καθίσετε μέχρι να φύγει ο αφρός.
  • Ρίξτε τα συλλεγμένα περιεχόμενα σε ένα καθαρό δοχείο.

  Το παραγόμενο λάδι πρέπει να συγκριθεί με ένα γνωστό καθαρό υγρό. Τα κριτήρια σύγκρισης είναι οσμή και σκιά.

  Αν το λάδι έχει σκουρύνει και βυθιστεί, αυτό δείχνει συχνή υπερθέρμανση του συμπιεστή. Ένα τέτοιο υγρό δεν εκπληρώνει πλέον τις λειτουργίες του και απαιτεί αντικατάσταση. Εάν δεν κάνετε την εργασία εγκαίρως, η συσκευή θα αποτύχει.

  Η παρουσία ενός πρασινωπού χρώματος υποδηλώνει την εμφάνιση αλάτων "χαλκού", γεγονός που εξηγείται από την εμφάνιση υγρασίας στο κύκλωμα. Για τη σωστή διάγνωση συνιστάται δοκιμή οξέος.

  Αν επιβεβαιωθεί η "διάγνωση", η συσκευή απαιτεί πρόληψη. Στο σπίτι, αυτό δεν λειτουργεί - πρέπει να πάρετε τη συσκευή στο εργαστήριο.

  Αν τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι θετικά, το υγρό επιστρέφεται:

  • Ρίξτε το λάδι σε ένα καθαρό γυαλί με ψηλές πλευρές.
  • Σημειώστε το επίπεδο.
  • Χαμηλώστε το ελεύθερο άκρο του σωλήνα μέσα σε αυτό (ήταν συνδεδεμένο νωρίτερα).
  • Ανοίξτε τη βαλβίδα και περιμένετε για λίγο.
  • Προσθέστε όσο το πετρέλαιο υπάρχει στο γυαλί.
  • Ξεκινήστε το κλιματιστικό και εισάγετε τη λειτουργία ψύξης και στη συνέχεια κλείστε τη θύρα υγρού. Μετά από λίγο, η πίεση στο σωλήνα θα μειωθεί.
  • Ανοίξτε τη βρύση της θύρας για να πιείτε το λάδι στο κλιματιστικό. Μόλις φτάσει η στάθμη στο σήμα, απενεργοποιήστε τη βρύση και απενεργοποιήστε το κλιματικό σύστημα. Ταυτόχρονα, ανοίξτε τη θύρα υγρού.

  Προϊόντα καθαρισμού - επισκόπηση, οδηγίες χρήσης

  Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για την πρόληψη των κλιματιστικών, τα οποία αξίζουν προσοχής και "τελείως" να αντιμετωπίσουν το έργο. Ας ξεχωρίσουμε μερικά από αυτά.

  Απολυμαντικό για την πρόληψη κλιματιστικών και συστημάτων αερισμού με αντιβακτηριακή δράση.

  • Καθαρισμός και απολύμανση.
  • Ο σχηματισμός φιλμ στην επιφάνεια των αεραγωγών (εξατμιστής).
  • Απομάκρυνση βακτηρίων και μυκήτων, που εξαλείφει την εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.

  Η τακτική χρήση του φαρμάκου μειώνει τον κίνδυνο αλλεργικών παθήσεων και άλλων αναπνευστικών προβλημάτων που οφείλονται σε βακτήρια που εμφανίζονται μέσα.

  Το προϊόν πωλείται σε φυσίγγια χωρητικότητας 0,32 λίτρων. Η σύνθεση περιλαμβάνει νερό, έναν οργανικό διαλύτη, ένα επιφανειοδραστικό (κατιονικά και μη-ιονικά), απορροφητής οσμών, αντιμικροβιακούς συστατικά, αναστολέας διάβρωσης, αρώματα και το προωθητικό αέριο υδρογονάνθρακα.

  Για να εφαρμόσετε το DOMO, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Αποσυνδέστε το σύστημα κλιματισμού, ανοίξτε το καπάκι και αποσυναρμολογήστε το φίλτρο.
  • Τραβήξτε το δοχείο και εφαρμόστε τον παράγοντα για 10-15 στον εξατμιστή και μετά από 3-5 λεπτά ενεργοποιήστε το κλιματιστικό.

  Για την πρόληψη συνιστάται να εφαρμόζεται κάθε μέρα.

  Favor Cool

  Favorkul - ένα εργαλείο σχεδιασμένο για την απολύμανση και τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού και των κλιματιστικών. Το προϊόν είναι κατάλληλο για την απομάκρυνση μούχλας, μυκήτων, μικροβίων και σκόνης. Η τακτική χρήση βοηθά στην απομάκρυνση της δυσάρεστης οσμής και καθαρίζει τα εσωτερικά στοιχεία από τη μόλυνση.

  Επιπλέον, το Favorkul χρησιμοποιείται για αεραγωγούς και απολύμανση κλιματιστικών σε μηχανές, καθώς και για τον καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο.

  Χρησιμοποιείται στο σπίτι και στον βιομηχανικό τομέα. Χωρητικότητα - 0,5 λίτρα. Κρίνοντας από τις αναθεωρήσεις, το προϊόν "τέλεια" αντιμετωπίζει την εργασία.

  TOP House

  Ο καθαριστής TOP House σχεδιάστηκε από Γερμανούς τεχνίτες και παράγεται στη Γερμανία. Σκοπός - πρόληψη εξωτερικών και εσωτερικών μπλοκ. Επίσης, το προϊόν χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση ρύπων σε διαχωρισμένα συστήματα, φίλτρα αέρα, καθώς και τον καθαρισμό των ανεμιστήρων και των οδηγών.

  Το χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η απουσία αρνητικής επίδρασης στο επιφανειακό στρώμα στους σωλήνες του εναλλάκτη θερμότητας. Ο όγκος είναι 0,75 l.

  • Στη διαδικασία παραγωγής, εφαρμόζεται ένας τύπος που αναπτύχθηκε από τους κορυφαίους κατασκευαστές της Ευρώπης.
  • Προστασία κατά της καθίζησης της σκόνης.
  • Ισχυρό αντισηπτικό αποτέλεσμα.
  • Επιφανειακή ανανέωση;
  • Αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα.

  Techpoint

  Ένα από τα πιο ισχυρά μέσα καθαρισμού των κλιματιστικών είναι το Teechpoint. Το προϊόν παράγεται στη Ρωσία και διατίθεται σε πλαστικές φιάλες χωρητικότητας 200 ml.

  Η σύνθεση προορίζεται για την προληπτική επεξεργασία των κλιματιστικών (συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων), των διαχωριστικών συστημάτων, του εξαερισμού. Η κύρια λειτουργία είναι η απολύμανση της επιφάνειας για έως και 8 μήνες.

  Μετά τη θεραπεία, τα βακτηρίδια, οι ιοί και η μούχλα απομακρύνονται, γεγονός που συχνά οδηγεί στην εμφάνιση ασθενειών και έχει δυσάρεστη οσμή.

  Ως μέρος του ύδατος Testpoint, γλυκόλες, επιφανειοδραστικές ουσίες, HR, διαλύτες, ισοπροπανόλη, παράγοντες συμπλοκοποίησης και χρωστική ουσία. Επίσης, προστίθενται τα μυστικά συστατικά της εταιρείας, η γεύση και το χρώμα.

  Απορρυπαντικό καθαρισμού με ψεκασμό (RTU)

  Η σύνθεση του καθαριστικού απολυμαντικού χρησιμοποιείται για την πρόληψη (περιοδική συντήρηση) της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Το προϊόν ψεκάζεται πάνω στο πηνίο από πάνω προς τα κάτω.

  Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο ψεκασμός διατηρεί καθαρά τα εσωτερικά συστατικά του κλιματικού συστήματος και απομακρύνει μέχρι και 99,9% των μικροβίων μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

  Συνιστάται να περιμένετε πέντε λεπτά για το καλύτερο αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή. Δεν είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε. Με την τακτική επεξεργασία, η αποτελεσματικότητα του συστήματος αυξάνεται και εξασφαλίζεται η πλήρης υγιεινή καθαριότητα.

  Ο καθαριστής παρέχεται σε ειδικό δοχείο χωρητικότητας 1 λίτρου, το οποίο είναι έτοιμο για χρήση. Παρέχεται χειροκίνητο πιστόλι ψεκασμού. Στην καρδιά του προϊόντος βρίσκεται η αλκαλική σύνθεση.

  Indesit C00093751

  Το Indesit C00093751 είναι σε υψηλή ζήτηση και έχει λάβει θετικές κριτικές από πολλούς χρήστες. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται για την απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού που είναι εγκατεστημένα στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο.

  Η δράση του αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών, την απομάκρυνση μυκήτων, σκόνης και βρωμιάς που συσσωρεύονται στα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής.

  Με τη βοήθεια του Indesit C00093751, μπορείτε να καθαρίσετε τον κλιματισμό μόνοι σας και χωρίς να στρατολογήσετε ειδικούς. Η σύνθεση πωλείται σε δοχεία χωρητικότητας 150 ml.

  Magic Power MP-028

  Εάν χρειάζεστε ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό μέσο απολύμανσης και αποφυγής κλιματιστικών, το Magic Power MP-028 είναι η καλύτερη επιλογή. Το προϊόν καθαρίζει, απολυμαίνει και αποσυνθέτει την προς επεξεργασία επιφάνεια.

  Χάρη στη στοχαστική σύνθεση, ο ψεκασμός εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των επικίνδυνων μικροοργανισμών, καταστρέφει τη μούχλα, τους μύκητες και τα βακτηρίδια. Μετά την πρόληψη με τη βοήθεια του Magic Power MP-028, αφαιρείται μια δυσάρεστη οσμή.

  Πώς να προετοιμάσετε το σύστημα για το χειμώνα ή το καλοκαίρι;

  Η πρόληψη του κλιματιστικού είναι ο καθαρισμός και η απολύμανση των στοιχείων του. Είναι σημαντικό να συνδέσετε τις ενέργειές σας σε μια συγκεκριμένη εποχή. Ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα προσαρμογής του συστήματος στη χειμερινή περίοδο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία λειτουργίας.

  Για παράδειγμα, κάθε κατασκευαστής δηλώνει τη θερμοκρασία, στην οποία δεν συνιστάται η μείωση της συσκευής λόγω της διαρροής και της εμφάνισης πάγου στην εξωτερική μονάδα.

  Πριν από την αρχή του χειμώνα, συνιστάται να καθαρίσετε το κλιματιστικό και να στεγνώσετε το σύστημα. Στα νέα μοντέλα υπάρχει μια επιλογή "FAN", η οποία συχνά έχει διαφορετικό όνομα.

  Κατά την προετοιμασία της κλιματικής τεχνολογίας μέχρι το καλοκαίρι απαιτείται καθαρισμός του εσωτερικού, επειδή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής υπάρχει κατ 'ανάγκη πολύ σκόνη που συσσωρεύεται μέσα. Επιπλέον, ο ανεμιστήρας και τα φίλτρα καθαρίζονται, καθώς και ο εξατμιστής.

  Δώστε προσοχή στο εξωτερικό μπλοκ, γιατί το Μάιο υπάρχει χνουδωτά χνουδωτά, και η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

  Θυμηθείτε ότι η έγκαιρη φροντίδα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής και τη διάρκεια της λειτουργίας της.

  Η πρόληψη του κλιματιστικού είναι ένα σύνολο ενεργειών, πολλά από τα οποία μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα και χωρίς την πρόσκληση ειδικών. Επομένως, ο καθαρισμός και η επεξεργασία της εσωτερικής μονάδας δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα και εκτελείται ήσυχα χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου. Αλλά υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς κυρίους.

  Για παράδειγμα, όταν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα με τη χρήση ζωνών ασφαλείας ή να κάνετε ανάλυση του λαδιού στον συμπιεστή.

  Επιπλέον, κάθε χρόνο η ποσότητα ψυκτικού στο σύστημα μειώνεται κατά 7%. Το αποθεματικό πρέπει να αναπληρωθεί και γι 'αυτό θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες.

  Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του διαχωρισμένου συστήματος και να αποφύγετε προβλήματα, είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά τον εαυτό σας και αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, καλέστε τους ειδικούς.