Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων συσκευών υγρασίας κλιματισμού επιτρέπουν τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο, παρέχοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον.

Όπως κάθε άλλη οικιακή συσκευή, ο υγραντήρας πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και να τείνει μετά από αυτό, εμποδίζοντας την συσσώρευση καθαρών υδάτων στα μέρη. Πριν καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, συνιστάται να διαβάσετε τις οδηγίες που συνοδεύουν κάθε συσκευή.

Αρχή λειτουργίας των υγραντήρων

Η αποδοτικότητα και η μακροζωία διαφόρων τύπων συσκευών εξαρτάται από την κατάλληλη και έγκαιρη συντήρηση.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι κλιματικών συσκευών: μηχανικός (παραδοσιακός), ατμός, υπερηχητικός.

Η πιο δημοφιλής συσκευή για την υγρασία του αέρα είναι υπερηχητική. Τα μοντέρνα μοντέλα όχι μόνο ποιοτικά υγραίνουν τον αέρα, δημιουργώντας ένα κατάλληλο μικροκλίμα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά διακοσμούν το εσωτερικό με πρωτότυπο σχεδιασμό.

Η συσκευή αποτελείται από δεξαμενή και βάση με εγκατεστημένη μεμβράνη, μέσω της οποίας γίνεται η διαδικασία ψεκασμού νερού στα μικρότερα σωματίδια, μετατρέποντάς την σε ψυχρό ατμό. Κατά τη λειτουργία, τα κύρια στοιχεία εκτίθενται σε σκληρό νερό, επομένως, σε εύθετο χρόνο, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε τον υγραντήρα του αέρα από την κλίμακα.

Η άκαιρη συντήρηση οδηγεί στα ακόλουθα προβλήματα:

 • Σχηματισμός στερεών αποθέσεων σε εσωτερικούς τοίχους και λεπτομέρειες της συσκευής.
 • Αναπαραγωγή παθογόνων μικροοργανισμών, ανθοφορία του νερού.

Όλα αυτά, αναμφισβήτητα, οδηγούν σε μείωση του πόρου εργασίας της συσκευής, οπότε το θέμα - πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα - είναι το πιο σημαντικό. Η φροντίδα της συσκευής συνίσταται στην εκπλήρωση τριών συνθηκών: τον καθαρισμό της ορυκτής αποθήκης, την απολύμανση και την πρόληψη.

Για συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με ορισμένες αρχές, η ύπαρξη ρύπανσης διαφόρων τύπων είναι χαρακτηριστική:

 • Η απλούστερη συσκευή, παραδοσιακή ή "πλύση με αέρα", διατηρεί τη φυσική υγρασία στο δωμάτιο μέσω ενός υγρού μηχανισμού φιλτραρίσματος. Ο καθαρισμός συνεπάγεται την αλλαγή του φίλτρου.
 • Οι ατμογεννήτριες χαρακτηρίζονται από τη συσσώρευση της κλίμακας ασβέστη στο θερμαντικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να καθαριστεί με τη μέθοδο αφαλάτωσης σε συμβατικές τσαγιέρες.
 • Στα υπερηχητικά μοντέλα σχηματίζεται πλάκα στην επιφάνεια της βάσης και στα τοιχώματα της δεξαμενής. Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πώς να καθαρίσετε τον υπερηχητικό υγραντήρα από την κλίμακα

Οι ορυκτές αποθέσεις που σχηματίζονται στους τοίχους της δεξαμενής και στη βάση πρέπει να καθαρίζονται, καθώς αυτό οδηγεί σε ταχεία αστοχία της οικιακής συσκευής. Η λειτουργία απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό εάν χρησιμοποιείται φιλτραρισμένο νερό που περιέχει λιγότερα άλατα που οδηγούν στο σχηματισμό ενός στερεού στρώματος αλατιού.

Πριν από τον καθαρισμό του υγραντήρα από την κλίμακα, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε τη δεξαμενή από τη βάση. Ο περαιτέρω καθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 • Το δοχείο είναι απαλλαγμένο από νερό.
 • Η δεξαμενή πλένεται καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
 • Η βάση καθαρίζεται και σκουπίζεται με ένα μαλακό σφουγγάρι, αφαιρώντας τις κύριες αποθέσεις.
 • Η μεμβράνη καθαρίζεται με μια ειδική βούρτσα, η οποία συχνά περιλαμβάνεται στο κιτ.

Για αποτελεσματική αφαίρεση αλάτων, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό κατά της άσβεστου ή ένα αδύναμο διάλυμα ξιδιού (50 ml ανά 1 λίτρο νερού). Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αντι-ασβέστη λύση στο σπίτι.

Για να το κάνετε αυτό, σε 1 λίτρο νερού, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας. κιτρικό οξύ και να επιτύχει πλήρη διάλυση. Ρίξτε τη δεξαμενή και αφήστε για μερικές ώρες. Εάν είναι απαραίτητο, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και να αφήσει ένα δοχείο με αυτή τη λύση τη νύχτα. Η πλάκα αποβάλλεται αποτελεσματικά, μετά από την οποία απαιτείται να ξεπλύνετε προσεκτικά τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό.

Το τμήμα εργασίας σκουπίζεται με ένα αδύναμο διάλυμα ξιδιού με ένα υφαντό υλικό. Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά υλικά που βλάπτουν την επιφάνεια.

Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Αφαιρεί απαλά και προσεκτικά τα κοιτάσματα ορυκτών.
 • Σχεδιασμένο για όλους τους τύπους υγραντήρων.
 • Επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

Ο καθαρισμός του υγραντήρα αέρα από την απολέπιση μέσα στο δοχείο πραγματοποιείται επίσης με μια οξική λύση που σκουπίζει τη βάση. Η αρχή της δράσης είναι ανάλογη με το λεμόνι.

Αφήστε το για μερικές ώρες (αν δεν υπάρχει αρκετή πλάκα) ή μια μέρα στην άλλη, εάν οι καταθέσεις είναι τραχιά.

Επιπλέον, το ξύδι έχει αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές ιδιότητες, επομένως είναι επίσης μια καλή απολύμανση.

Απολύμανση του υγραντήρα

Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων, χρησιμοποιώντας παράγοντες που περιέχουν χλώριο. Κατά κανόνα, είναι λευκαντικά.

 • Στη δεξαμενή, ρίξτε νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού. λευκαντικό ·
 • Αφήστε σε αυτήν την κατάσταση για μία ώρα.
 • Στη συνέχεια, πλένονται καλά, χύνεται νερό και αφήνονται στον τρόπο λειτουργίας για περίπου μια ώρα?
 • Ξεπλύνετε το δοχείο, μετά από το οποίο η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση.

Μια καλή εναλλακτική λύση στο λευκαντικό θα είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ένα ποτήρι υπεροξειδίου αραιώνεται σε νερό και το δοχείο χύνεται. Κατά τη διάρκεια μιας ώρας, πρέπει να ξεπλυθεί καλά.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον καθαρισμό του υγραντήρα στο σπίτι:

Προληπτικά μέτρα

Η πρόληψη είναι ο έγκαιρος καθαρισμός της κλίμακας στον υγραντήρα, η χρήση του φιλτραρισμένου νερού και η τακτική φροντίδα της συσκευής.

Η συχνότητα των διαδικασιών εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού και την ένταση του υγραντήρα.

Καθαρισμός και απολύμανση του υγραντήρα αέρα

Η βέλτιστη περιεκτικότητα σε υγρασία στη γύρω περιοχή του δωματίου κυμαίνεται από 40% έως 60%. Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, η υγρασία του εσωτερικού αέρα μειώνεται κατά περισσότερο από 25%. Μια σύγχρονη συσκευή - υγραντήρες αέρα - συμβάλλει στην καταπολέμηση αυτού του αντίξοου φαινομένου. Με αυτό δημιουργεί μια ικανοποιητική ατμόσφαιρα στην αίθουσα για όλα τα μέλη της οικογένειας: σε μικρά παιδιά δεν παραλείπουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά τους ηλικιωμένους πιο εύκολο να επιβιώσει από την θερμότητα, αλλεργίες - για να αποκτήσετε δωρεάν την αναπνοή.

Τι είδους προβλήματα μπορεί να προκαλέσει ο υγραντήρας

Όμως, όπως κάθε εξοπλισμό, ένας υγραντήρας μάζας αέρα χρειάζεται σωστή και έγκαιρη φροντίδα. Όταν χρησιμοποιείτε τον υγραντήρα, η μούχλα εμφανίζεται στη δεξαμενή με την πάροδο του χρόνου, ο μύκητας πολλαπλασιάζεται και η ίδια η συσκευή καλύπτεται με σκουπίδια. Αυτό οφείλεται σε ακατάλληλη χρήση της συσκευής. Σε αυτή την έγκαιρη και τακτική συντήρηση του υγραντήρα αέρα εξαλείφει το 99,9% των επιβλαβών βακτηρίων που εγκαθίστανται στη δεξαμενή νερού.

Γιατί συμβαίνει η κλίμακα και η βιολογική ρύπανση;

Σε όλους τους σύγχρονους υγραντήρες, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό, χρησιμοποιείται νερό, το οποίο προσλαμβάνεται σε ειδική δεξαμενή. Είναι στην ποιότητά του εξαρτάται από τη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής, την απόδοσή της, το σχηματισμό της κλίμακας. Οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση αποσταγμένου νερού, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό. Επίσης, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί φιλτραρισμένο νερό, το οποίο περιέχει ελάχιστες επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Στην πράξη, πολλές χρήσεις για τον υγραντήρα είναι το νερό της βρύσης, το οποίο περιέχει μεγάλο αριθμό βαρέων μετάλλων. Η χρήση του νερού της βρύσης οδηγεί σε σχηματισμό πλάκας. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ενδιαφέρονται για τον τρόπο καθαρισμού του υγραντήρα από την κλίμακα σωστά. Τα υπολείμματα φυσιολογικού ορού θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά την εβδομάδα. Αν δεν ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, μπορείτε να χάσετε τη συσκευή για πάντα.

Σημαντικό! Η παραμέληση της έγκαιρης φροντίδας οδηγεί σε σκλήρυνση της πλάκας και σχηματισμό ενός ισχυρού κρούστα, ο οποίος μειώνει την απόδοση του ανεμιστήρα και του θερμαντικού στοιχείου. Ένα τέτοιο μέσο είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για μικροοργανισμούς, βακτηρίδια, καλούπια και μύκητες.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα από την κλίμακα

Οι έγκαιρες διαδικασίες "υγιεινής" θα εξοικονομήσουν από τη δημιουργία μιας ισχυρής κρούστας από την πλάκα. Για να το κάνετε αυτό, αποσυνδέστε τη συσκευή από το δίκτυο και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε τη δεξαμενή νερού, χύστε το υγρό - τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό:

 • απομάκρυνση των ρύπων. Για τη διαδικασία χρειάζεστε ένα μαλακό ύφασμα και διάλυμα σαπουνιού. Για την παρασκευή ενός καθαριστικού μέσου, είναι απαραίτητο να αναμειχθούν 100 g σαπουνιού χωρίς πρόσθετα και 200 ​​ml ζεστού νερού σε ομοιογενή κατάσταση. Το παρασκευασμένο παρασκεύασμα θα πρέπει να ανακινείται μέχρι να σχηματιστεί ο αφρός.
 • καθαρισμού δεξαμενών. Σκουπίστε το πανί ύφασμα με ένα παρασκευασμένο διάλυμα αφρού και σκουπίστε τη δεξαμενή νερού από μέσα με αυτό. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τη διαδικασία πολύ προσεκτικά. Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και την ήπια πλάκα στις δυσπρόσιτες περιοχές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Όταν το χρησιμοποιείτε, μην ασκείτε μεγάλη πίεση στους τοίχους - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γρατσουνιές, και αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται με οποιονδήποτε τρόπο.
 • καθαρισμό του ακροφυσίου. Για να εξαλειφθεί η βρωμιά από αυτό το στοιχείο, χρησιμοποιείται ξίδι που αναμιγνύεται με νερό σε αναλογία 1: 1. Με τη βοήθεια του ίδιου υφάσματος, οι κινήσεις του φωτός απομακρύνουν την απαλή μούχλα και τη βρωμιά.
 • έκπλυση της δεξαμενής και των ακροφυσίων. Μετά την επεξεργασία, τα στοιχεία του υγραντήρα πρέπει να ξεπλυθούν κάτω από τρεχούμενο νερό. Είναι επίσης δυνατή η πλύση του υγραντήρα αέρα σε αποσταγμένο νερό.

Καθαρίστε τη δεξαμενή νερού με μια μαλακή πετσέτα και αφήστε την μέχρι να στεγνώσει τελείως. Εάν η χωρητικότητα είναι απόλυτα καθαρή, μπορείτε να την επιστρέψετε στην αρχική της θέση.

Σημαντικό! Ο τρόπος καθαρισμού του υγραντήρα αναφέρεται στις οδηγίες για τον εξοπλισμό. Η συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες σας επιτρέπει να επεκτείνετε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής.

Για τον καθαρισμό του υγραντήρα, δεν χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά για πιάτα, μπανιέρες ή τουαλέτες. επιθετικό περιβάλλον τους μπορεί να καταστρέψει τη συσκευή, και εάν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα με ψεκασμό σταγονιδίων νερού μπορεί να είναι κεφαλαλγία και ακόμη αλλεργία.

Καθαρισμός του υγραντήρα αέρα από την σκληρυμένη κρούστα

Τα σκληρυμένα άλατα με οποιονδήποτε τρόπο δεν μπορούν να αφαιρεθούν μηχανικά. Το σίδερο, το ξίδι ή το κιτρικό οξύ χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της δεξαμενής σκληρής κλίμακας. Οι ουσίες αυτές αντιδρούν χημικά με την επικάλυψη και την μαλακώνουν. Για την παρασκευή του διαλύματος για τον καθαρισμό είναι αναγκαίο να ληφθούν ίση ποσότητα ικανότητας χωρητικότητας νερού, στην οποία ένα από τα αντιδραστήρια προστίθενται 50 g υδροξειδίου του νατρίου, ½ φλιτζάνι ξύδι ή 4 κουταλιές του κιτρικού οξέος. Ρίξτε το προετοιμασμένο διάλυμα στη δεξαμενή και ενεργοποιήστε τον υγραντήρα για 1 ώρα. Κατά τη λειτουργία, το διάλυμα θα μαλακώσει τις στερεές αποθέσεις άλατος, οι οποίες απλά πέφτουν μακριά από τα τοιχώματα της δεξαμενής.

Σημαντικό! Καθαρίστε τον υγραντήρα στο μπαλκόνι. Το νερό ψεκασμού με διάλυμα οξέος δεν πρέπει να εισέλθει στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, τότε ο υγραντήρας θα πρέπει να εγκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ανοικτό παράθυρο, το στόμιο πρέπει να κατευθύνεται προς το δρόμο.

Τα ξεχωριστά στερεά αποφλοιώνονται προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα πανί ή μια μαλακή βούρτσα. Το τελευταίο βήμα στο δρόμο προς την καθαριότητα είναι το ξέπλυμα της δεξαμενής με καθαρό νερό. Η διαδικασία πραγματοποιείται μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς η δυσάρεστη οσμή.

Πώς να καθαρίσετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα

Για τη φροντίδα του υγραντήρα υπερήχων χρησιμοποιείται ένα διάλυμα που παρασκευάζεται από νερό και ξύδι, σόδα ή κιτρικό οξύ. Σε αντίθεση με τον μηχανικό τύπο της συσκευής, δεν πρέπει να ενεργοποιείται. Το παρασκευασμένο διάλυμα χύνεται απλά μέσα στη δεξαμενή και αφήνεται να μαλακώσει τη σκληρή κλίμακα για 12 ώρες.

Σημαντικό! Οι μεμβράνες των υπερηχητικών υγροποιητών καθαρίζονται με μια ειδική βούρτσα που συνοδεύει το κιτ. Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζεται ένα κομμάτι από ύφασμα fleece ή μαλακό σφουγγάρι.

Απολύμανση του υγραντήρα: ένα υποχρεωτικό στάδιο φροντίδας

Η απολύμανση της συσκευής πραγματοποιείται μία φορά κάθε λίγες εβδομάδες. Για τη διαδικασία χρησιμοποιούνται παράγοντες που περιέχουν χλώριο. Για την απολύμανση του υγραντήρα είναι απαραίτητο:

 • να διεξάγεται πλήρης καθαρισμός της συσκευής, η οποία θα απομακρύνει τη βρωμιά και τη σκληρή κλίμακα.
 • παρασκευάστε ένα διάλυμα χλωρίου, με βάση το μέγεθος της δεξαμενής. Για να γίνει αυτό, αναμίξτε το νερό και το λευκαντικό: 5 ml του φαρμάκου προστίθενται σε 1 λίτρο του υγρού.
 • ρίξτε το απολυμαντικό υγρό για τον υγραντήρα στη δεξαμενή και αφήστε για 1 ώρα.
 • αποστραγγίστε το διάλυμα αποβλήτων και ξεπλύνετε τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό.
 • Ρίξτε νερό στη δεξαμενή και ενεργοποιήστε τη συσκευή. Μόλις εμφανιστεί ο ατμός, η συσκευή πρέπει να αποσυνδεθεί από την ηλεκτρική ενέργεια.
 • αποστραγγίστε τα λύματα, ξεπλύνετε το δοχείο, γεμίστε το με γλυκό νερό και γυρίστε το ξανά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαλειφθεί η οσμή του λευκαντικού.

Αντικαταστήστε το λευκαντικό κατά την απολύμανση της συσκευής με συμβατικό υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο προστίθεται στο νερό σε ποσότητα 250 ml.

Μια θαυματουργή θεραπεία για τον καθαρισμό του υγραντήρα είναι η πρόληψη. Περιλαμβάνει την έγκαιρη απομάκρυνση της βρωμιάς και της "νέας" κλίμακας, τη χρήση μαλακού ή απεσταγμένου νερού. Επίσης, μην αφήνετε το υγρό στη δεξαμενή να παραμείνει στάσιμο. Σε περίπτωση που η συσκευή είναι ενεργοποιημένη ακανόνιστα, είναι απαραίτητο να αφαιρείτε βρωμιά και σταγονίδια νερού κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε.

Συμβουλή 1: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα αέρα

 • - νερό ·
 • - rag;
 • - διάλυμα ξυδιού.
 • - διαλύματος χλωρίου.

Συμβουλή 2: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα

 • Υγραντήρες αέρα το 2018
 • Οδηγίες λειτουργίας για τον υγραντήρα το 2018

Η υγρασία του δωματίου

Χρήση υγραντήρα το καλοκαίρι

Συμβουλή 4: Πώς να κάνετε τον εαυτό σας έναν υγραντήρα

Οικιακά κόλπα

Δημιουργικό πνεύμα

Γρήγορο, αλλά ενοχλητικό

Θαύματα της εφεύρεσης

 • Μερικές ακόμα επιλογές για έναν αυτο-κατασκευασμένο υγραντήρα το 2018

Συμβουλή 5: Τα οφέλη του υγραντήρα αέρα για τα παιδιά

Υγρασία και υγεία του μωρού

Η άνετη υγρασία για έναν ενήλικα είναι 50-60%. Με αυτόν τον δείκτη δεν υπάρχει αίσθηση ζοφείας, αναπνέει εύκολα και ελεύθερα. Για τα παιδιά, η υγρασία πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερη - 60-65%. Έως και 7 χρόνια το σώμα δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί πλήρως, η ανταλλαγή θερμότητας συμβαίνει κυρίως μέσω των πνευμόνων και όχι μέσω του δέρματος. Κατά συνέπεια, μέσω της αναπνοής, το σώμα του παιδιού χάνει πολύ υγρό.

Όταν η υγρασία είναι χαμηλή, οι βλεννώδεις μεμβράνες στεγνώνουν. Στο ρινοφάρυγγα, μορφή κρούστας που δυσκολεύουν την αναπνοή. Ομοίως, χάνονται οι προστατευτικές λειτουργίες των βλεννογόνων και αυτό οδηγεί σε κρυολογήματα, αλλεργίες στη σκόνη και άλλες ουσίες που βρίσκονται στον αέρα. Η μακρά διαμονή σε ένα ξηρό δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει άσθμα. Για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε νερό στο χώρο, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα.

Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υψηλή υγρασία έχει επίσης πολλές αρνητικές πλευρές. Η πιθανότητα εμφάνισης στηθάγχης με υγρασία 70-90% αυξάνεται κατά 3 φορές, επομένως πρέπει να παρακολουθείτε την ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο με υγρόμετρο.

Επιλογή υγραντήρα

Υπάρχουν 3 είδη υγραντήρων για χώρους διαβίωσης:

Κάθε μοντέλο έχει τα υπέρ και τα κατά. Υγραντήρας ατμού εξατμίζει το νερό με βρασμό. Το νερό απολυμαίνεται, αλλά υπάρχει συμπύκνωση στα αντικείμενα. Συχνά, η υγρασία εισέρχεται στο εσωτερικό των ηλεκτρικών συσκευών, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής τους. Μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και σταθεροί ήχοι γουργουρίσματος. Σε ένα σπίτι με παιδιά μπορεί να είναι επικίνδυνο, αφού ο ατμός είναι πολύ ζεστός.

Παραδοσιακός υγραντήρας Όπως ένας ανεμιστήρας που φυσά υγρές επιφάνειες, εξάτμιση της υγρασίας. Υπάρχουν ήσυχα και θορυβώδη μοντέλα, πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά αυτή την παράμετρο. Η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή, ο αέρας δεν είναι πιθανό να κορεστεί με υγρασία. Αλλά μια τέτοια συσκευή είναι αποτελεσματική μόνο για μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά μέτρα.

Υγροποιητής υπερήχων ιδανικό για ένα παιδικό δωμάτιο. Ο ήχος χαμηλής συχνότητας σπάει το νερό σε πολύ μικρά σωματίδια που ψεκάζονται στο δωμάτιο. Κατά τη χρήση, όλα τα άλατα που περιέχονται στο υγρό εισέρχονται στον αέρα, χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, μπορούν να εμφανιστούν γκρίζοι λεκέδες στα αντικείμενα. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το νερό πριν ψεκαστείτε. Είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα που βοηθούν στην απολύμανση του αέρα. Η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή.

Αξίζει να δίνετε προσοχή στον όγκο του υγραντήρα. Κατά μέσο όρο, σε ένα κανονικό διαμέρισμα το χειμώνα με κεντρική θέρμανση, ο υγραντήρας ανά ώρα ψεκάζει 350-500 γραμμάρια νερού. Αυτό αρκεί για να αποκτήσετε βέλτιστη υγρασία 60% στα 20 τετραγωνικά μέτρα. Μια μέρα για να διατηρηθεί η επιθυμητή ατμόσφαιρα απαιτεί τουλάχιστον 6 λίτρα νερού. Εάν ο όγκος είναι σημαντικός, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε το υγρό και εάν ο υγραντήρας είναι 1 λίτρο, τότε πρέπει να το θυμάστε αρκετές φορές την ημέρα.

Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτόματη απενεργοποίηση. Μερικοί σταματούν να εργάζονται στο τέλος του νερού, άλλοι σταματούν όταν φτάσει το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Τα δεύτερα είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο είναι πολύ βολικό, αλλά η τιμή με αυτή τη συσκευή αυξάνεται κατά 20-30%.

Πολλοί υγραντήρες έχουν φίλτρα για το νερό και τον αέρα, πρέπει να αντικαθίστανται σε τακτική βάση. Προηγουμένως, καθορίστε το κόστος αυτών των ανταλλακτικών, ορισμένες φορές υπερβαίνει κατά πολύ την τιμή της ίδιας της συσκευής. Μια τέτοια αγορά θα είναι πολύ δαπανηρή στην υπηρεσία.

Ένας σημαντικός δείκτης είναι ο χώρος συντήρησης, κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο μέγεθος του δωματίου και μην το αγνοείτε. Και είναι επίσης σημαντικό να δώσετε προσοχή στον θόρυβο, επειδή η συσκευή μπορεί να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και με δυνατά ηχεί το παιδί είναι δύσκολο να κοιμηθεί.

Η αγορά ενός υγραντήρα είναι μια αναγκαιότητα στα σύγχρονα διαμερίσματα. Η θέρμανση, η παρουσία μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών συσκευών, οδηγεί σε μείωση της υγρασίας και αυτό είναι επικίνδυνο για το μωρό. Αλλά πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο όχι από το κόστος του, αλλά από την αποτελεσματικότητα του έργου.

Συμβουλή 6: Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα στον παιδικό σταθμό;

Είναι επιθυμητό το παιδί να αναπνέει αέρα με υγρασία περίπου 40-60%. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα νεογέννητα, όπου η λεπτή βλεννώδης μεμβράνη στεγνώνει γρήγορα. Και σε αυτή την κατάσταση, διάφορες μολύνσεις εύκολα διεισδύουν. Σε ένα δωμάτιο με θέρμανση ενεργοποιημένο, η υγρασία είναι συνήθως περίπου 30%. Οι υγρές πετσέτες στις μπαταρίες μειώνουν τη θερμοκρασία, αλλά δεν αυξάνουν σημαντικά την υγρασία. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε το έργο αυτό τον υγραντήρα.

Σε περίπτωση που το μωρό αρχίσει να αρρωσταίνει, η ενυδατική κρέμα θα έρθει επίσης στη διάσωση. Ο υγρός αέρας βοηθά τον ρινικό βλεννογόνο να καταπολεμήσει τη λοίμωξη και να μην την αφήσει να προχωρήσει περισσότερο στην αναπνευστική οδό. Μειώνει την αφθονία της βλέννας, δηλαδή, η ρινική καταρροή γίνεται λιγότερο έντονη. Αλλά η πιθανότητα ότι η ασθένεια θα φτάσει στο λαιμό και θα αρχίσει να βήχει, επίσης μειώνεται. Όταν το μωρό είναι αδύναμο, συχνά άρρωστο, η κρεβατοκάμαρά του πρέπει να έχει ενυδατική κρέμα.

Εκτός από τον σχηματισμό του ίδιου του ατμού, πολλές από αυτές τις συσκευές παρέχουν επίσης άλλες χρήσιμες λειτουργίες: τον καθαρισμό του αέρα, τον ιονισμό, τον αρωματισμό. Λίγα λόγια για τα οφέλη καθενός από αυτά στο δωμάτιο των παιδιών. Ενσωματωμένο φίλτρο Είναι πολύ χρήσιμο για τους κατοίκους των σπιτιών που χτίζονται κοντά στους δρόμους. Το δωμάτιο του παιδιού θα πρέπει να αερίζεται συχνά. Και αν τα παράθυρα αντιμετωπίζουν έναν σκονισμένο δρόμο, τότε μετά από κάθε άνοιγμα, σχηματίζεται ένα στρώμα σκόνης στο πάτωμα. Δεν θα είναι περιττό να το αφαιρέσετε αμέσως με τη βοήθεια ενός καθαριστή ενσωματωμένου στον υγραντήρα.

Ιονισμός του αέρα την απολυμαίνει, σκοτώνοντας τα βακτηρίδια. Αυτή η επιλογή του υγραντήρα είναι απλά απαραίτητη για το συχνά άρρωστο παιδί ή κατά την περίοδο της επιδημίας. Ακόμα κι αν κάποιος από το σπίτι έχει ήδη αρχίσει να αρρωσταίνει, ο ιονιστής στο δωμάτιο των παιδιών θα προστατεύσει το μωρό, θα τον βοηθήσει να μην μολυνθεί. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το σκόρδο ή τα κρεμμύδια, τοποθετημένα στο δωμάτιο, μόνο χωρίς τη δυσάρεστη οσμή.

Αρωματοποίηση - μια λειτουργία που σας επιτρέπει να προσθέσετε διάφορα αιθέρια έλαια στον ατμό από τον υγραντήρα. Δεν είναι μόνο να κάνει μια ωραία οσμή στο δωμάτιο. Με τη βοήθεια των αρωμάτων, είναι δυνατό να επηρεαστεί το σώμα του μωρού: ηρεμία, ευθυμία, απολύμανση. Κάθε λάδι έχει κάποια δράση. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί ξεκινήσει να βήχει ή να τρέχει μύτη, θα είναι κατάλληλος ο ευκάλυπτος ή η έλατο. Χωρίς περιττά φάρμακα, μπορείτε να θεραπεύσετε ήδη την ασθένεια. Και η λεβάντα ή το βάλσαμο θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ακούραστα στο ανατριχιαστικό παιδί.

Στα διαμερίσματά μας υπάρχει σχεδόν πάντα πολύ ξηρός αέρας, εξαιρετικά επιβλαβής για τα μικρά παιδιά. Ο υγραντής αγωνίζεται ήρεμα με ένα τέτοιο πρόβλημα, βοηθώντας τα παιδιά να παραμείνουν υγιή.

Συμβουλή 7: Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα

Υγραντήρας ατμού

Για να καταλάβετε ποια ενυδατική κρέμα είναι καλύτερη, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλα τα είδη. Οι κατασκευαστές παράγουν υγραντήρες πολλών τύπων. Ο απλούστερος - ατμός, λειτουργεί με την αρχή της εξάτμισης ατμού κατά τη διάρκεια του βρασμού. Το σώμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό, το οποίο έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Ένα καλό μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένα υδροστατικά και σταθερά φίλτρα. Κατά τη λειτουργία, αρκεί να καθαρίζετε περιοδικά τη δεξαμενή και να καθαρίζετε το περίβλημα. Έλλειψη υγραντήρα - θορυβώδης λειτουργία, υψηλή κατανάλωση ισχύος (ισχύς 500 W), μη ασφαλής - μπορείτε να καείτε με ζεστό ατμοκίνητο εκτοξευτήρα.

Παραδοσιακός υγραντήρας

Ασφαλής και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια (ισχύς μέχρι 60 watt), ένας υγραντήρας ψυχρής δράσης ή παραδοσιακός. Αρχή λειτουργίας - σε ένα δοχείο με νερό, ένα φίλτρο χαμηλώνει κατά το ήμισυ, μέσω του οποίου εξατμίζεται το νερό και με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα υγραίνει τον αέρα στο σπίτι. Το κύριο πράγμα - μην ξεχάσετε να χύσετε νερό, πλύνετε τη δεξαμενή εγκαίρως. Η απόδοση ενός τέτοιου υγραντήρα είναι χαμηλή, διατηρεί ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας, δεν είναι δυνατό να υγρανθεί υπερβολικά ο αέρας στο διαμέρισμα.

Υγροποιητής υπερήχων

Ο υγραντήρας αέρα για το διαμέρισμα είναι υπερηχητικό είναι το πιο μοντέρνο μοντέλο. Η ουσία της εργασίας είναι ότι μια μεμβράνη με υψηλή συχνότητα ταλάντωσης εισάγεται στη διάταξη, η οποία μετατρέπει το νερό σε κρύο ατμό. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας, λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά. Επιλέξτε έναν υγραντήρα αέρα για το παιδικό δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιο, ρίξτε μια ματιά στο υπερηχογράφημα. Μειονέκτημα - χρειάζεται προσεκτική φροντίδα, δεν μπορείτε να ρίξετε σκληρό νερό. Για να μαλακώσετε τη χρήση νερού με ειδικές κασέτες.

Ποιος κατασκευαστής προτιμώ;

Μοντέλα του ίδιου τύπου, αλλά από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορούν να διαφέρουν σημαντικά στην ποιότητα. Φυσικά, για να επιλέξετε έναν καλό υγραντήρα αέρα για το διαμέρισμα θα βοηθήσει τους πωλητές συμβούλους, αλλά δεν είναι εκτός τόπου θα είναι μια σύντομη επισκόπηση των κατασκευαστών. Ο καλύτερος δημιουργός της τεχνολογίας του κλίματος είναι η Ελβετία, η εταιρεία Plaston. Παράγει τα σήματα Boneco και Air-O-Swiss. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει προϊόντα των εταιρειών Electrolux, Aircomfort.

Τα προϊόντα των εγχώριων κατασκευαστών δεν λάμπουν με την ποιότητα, αυτό αντισταθμίζεται από την προσβασιμότητα των τιμών. Οι κινεζικοί σχεδιαστικοί υγραντήρες είναι δύσκολο να διακριθούν από το Plaston - στη γενικά διαθέσιμη κατηγορία τιμών, τη μάρκα Cooper Hunter. Ποιο είδος υγραντήρα επιλέγει να αποφασίσει, με βάση πόσο πρέπει να αυξήσετε την υγρασία σε ποια αίθουσα θα σταθεί.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα αέρα

Υγραντήρες εξομαλύνει την υγρασία του δωματίου και είναι πολύ χρήσιμο για το ξηρό δέρμα, για τη σωστή ανάπτυξη και την ανάπτυξη των παιδιών και την πρόληψη των αναπνευστικών ασθενειών. Από την άλλη πλευρά, βρώμικο υγραντήρα μπορεί να μεταδώσει τα σπόρια των μυκήτων και μικροοργανισμών βλαβερών για το περιβάλλον, και τα αποβράσματα να οδηγήσει σε βλάβη της συσκευής. Μπορείτε να μάθετε πώς να καθαρίζετε τον υγραντήρα από τις οδηγίες λειτουργίας που συνοδεύουν.
Υπάρχουν βασικά στάδια στην απόδοση υψηλής ποιότητας πλύσης και απολύμανσης όλων των τύπων υγραντήρων. Προσκολλώντας σε αυτά, μπορείτε να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις κατά τη χρήση της συσκευής, καθώς και να αποτρέψετε την καταστροφή της.

Εύκολος καθαρισμός των εξαρτημάτων του υγραντήρα

Το πιο σημαντικό κατασκευαστικό στοιχείο του υγραντήρα αέρα είναι το φίλτρο. Παίρνει όλο το φορτίο για να προστατεύσει τη συσκευή από τα στερεά σωματίδια του ιζήματος. Το φίλτρο καθαρίζεται έτσι ώστε να μην δημιουργείται συσσώρευση πάνω του και ο υγραντήρας αέρα δεν αποτυγχάνει πριν από την καθορισμένη ώρα.

Η διαδικασία καθαρισμού πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχήμα:

 • Απενεργοποιήστε τον μολυσμένο υγραντήρα από το ηλεκτρικό δίκτυο, αφήστε τον να κρυώσει, αφαιρέστε όλο το υγρό από τη δεξαμενή νερού.
 • πλύνετε δεξαμενή υγρού με μέσα που δεν σκληρή βούρτσα ή πανί (για τα βαρέα μόλυνσης και μήτρας που χρησιμοποιείται ένα διάλυμα που παρασκευάστηκε από 200 ml θερμού νερού και 100 γραμμάρια σαπούνι)?
 • καθαρίστε και ξεπλύνετε με φίλτρο υγραντήρα τρεχούμενου νερού (πλύνετε την ανθεκτική πλάκα με ένα μείγμα ξιδιού και νερού που λαμβάνονται σε ίσες αναλογίες).
 • Ξεπλύνετε τα πλυμένα μέρη και αφήστε τα να στεγνώσουν.
 • Συλλέξτε τον καθαρισμένο υγραντήρα με την αντίστροφη σειρά.

Για να μην γρατσουνιστούν τα τοιχώματα του βαρελιού για νερό και να μην προκληθεί βλάβη στο φίλτρο, ο καθαρισμός γίνεται καθαρά, χωρίς τη χρήση προσπαθειών.

Μη χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά πιάτων ή είδη υγιεινής κατά τον καθαρισμό του υγραντήρα. Θα βλάψουν τη συσκευή και, παραμένοντας στις επιφάνειες, με τη λειτουργία του υγραντήρα, τα κεφάλαια αυτά θα πέσουν στον αέρα και μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους και αλλεργικές αντιδράσεις.

Εάν ο υγραντήρας σας έχει περιοδική αλλαγή φίλτρου, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τον συνιστώμενο χρόνο για τη χρήση του και να κάνετε έγκαιρη αντικατάσταση.

Απόρριψη της κλίμακας

Ο καθαρισμός του υγραντήρα από μια σκληρή πλάκα ασβέστη με μηχανικά μέσα απαγορεύεται αυστηρά σε οποιοδήποτε τύπο συσκευής. Οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση ειδικής σύνθεσης κατά της κλίμακας, ξύδι τραπεζιού, κιτρικό οξύ ή μαγειρική σόδα.

Παρασκευή του μείγματος καθαρισμού:

 • Το νερό λαμβάνεται σε όγκο ίσο με τον όγκο της δεξαμενής εξάτμισης.
 • Ένα από τα συστατικά προστίθεται στο υγρό: 1/2 φλιτζάνι 9% ξύδι τραπεζιού, 50 γραμμάρια σόδα ψησίματος ή 4 κουταλιές της σούπας κιτρικό οξύ.

Το ξίδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό που καταστρέφει αποτελεσματικά τη βιολογική πλάκα και τα υπολείμματα που αφήνονται από το νερό. Επιπλέον, είναι ένα καλό απολυμαντικό που εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.

Καθαρισμός του υγραντήρα με έτοιμο κονίαμα:

 • Η επαγόμενη σύνθεση γεμίζεται με δεξαμενή νερού και ο υγραντήρας ενεργοποιείται επί μία ώρα. Το στερεό άλατα μαλακώνει και κινείται μακριά από το τοίχωμα με θέρμανση (το διάλυμα δεν θα πρέπει να εξατμιστεί σε εσωτερικούς χώρους. Καθαρίστε την ύπαιθρο, ή να θέσει τον υγραντήρα δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο, δείχνοντας το προς το στόμιο στο δρόμο).
 • Αφαιρέστε τις ξεχωριστές εναποθέσεις ασβέστη με μια μαλακή βούρτσα ή ένα πανί.
 • Ξεπλύνετε τη δεξαμενή με καθαρό νερό αφού αφαιρέσετε τελείως την πλάκα και μέχρι να πάψει η δυσάρεστη οσμή.

Αν υπάρχουν δύσβατες θέσεις στη δεξαμενή για μια βούρτσα ή ένα πανί, ρίξτε μερικές κόκκους ρυζιού σε αυτό για να δημιουργήσετε μια ανάρτηση. Κλείστε τη δεξαμενή και ανακινήστε την έντονα για ένα λεπτό, στη συνέχεια, περιμένετε λίγα λεπτά. Επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθεί η βρωμιά. Ξεπλύνετε προσεκτικά για να αφαιρέσετε όλους τους κόκκους και αφαιρέστε την πλάκα.

Για να καθαρίσετε τον υπερηχητικό υγραντήρα από την επίστρωση με διάλυμα καθαρισμού, δεν συνδέεται με πηγή ενέργειας. Το παρασκευασθέν μίγμα απλώς ωριμάζει επί 12 ώρες για να διαλύσει την στερεά απόθεση ασβέστου. Η μεμβράνη καθαρίζεται με ειδική βούρτσα ή ύφασμα (μικροΐνες).

Απολύμανση της συσκευής

Υπάρχουν 3 αποτελεσματικοί τρόποι απολύμανσης του υγραντήρα και ολοκλήρωσης του πλήρους καθαρισμού της συσκευής:

1. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα χλωρίνης αναμεμειγμένο με νερό.

 • Ρίξτε μείγμα λευκαντικού και νερού στη δεξαμενή, σε αναλογία 5 ml ανά 1 λίτρο, αντίστοιχα (πραγματοποιήστε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας μόνο τις συνιστώμενες συνθέσεις του φαρμάκου με την επιτρεπόμενη περιεκτικότητα σε χλώριο).
 • Βυθίστε για μία ώρα πριν από την απολύμανση του εσωτερικού της δεξαμενής (μετά από μεγαλύτερη έκθεση, αυτή η λύση μπορεί να καταστρέψει τη συσκευή).
 • Ρίξτε έξω το διάλυμα και ξεπλύνετε τη δεξαμενή με καθαρό, κρύο νερό.
 • Γεμίστε τη δεξαμενή του υγραντήρα με ένα νέο μέρος νερού και συνδέστε το στο δίκτυο μέχρι να εμφανιστεί η διαδικασία εξάτμισης.
 • Απενεργοποιήστε τη συσκευή μέχρι ο ατμός να εισέλθει στο δωμάτιο.
 • Αδειάστε το απόβλητο υγρό και ξεπλύνετε ξανά τη δεξαμενή.
 • Επαναλάβετε αυτά τα βήματα έως ότου εξαφανιστεί πλήρως η οσμή που οφείλεται σε χλώριο.

2. Χρησιμοποιήστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου.

 • Ρίξτε 1-2 εκατοστά υπεροξείδιο του υδρογόνου στο κάτω μέρος της δεξαμενής.
 • Γυρίστε το έτσι ώστε το υγρό να φτάσει τόσο στο κάτω μέρος όσο και στις πλευρές μέσα στη δεξαμενή.
 • Βυθίστε για μια ώρα.
 • Χύστε το υπεροξείδιο και ξεπλύνετε τον υγραντήρα με κρύο νερό.

3. Καθαρίστε σχολαστικά τον υγραντήρα με ξύδι.

 • Γεμίστε τη δεξαμενή με ένα διάλυμα με ρυθμό 250 ml ξιδιού 9% ανά 4 λίτρα νερού.
 • Συνδέστε τον υγραντήρα και αφήστε τον να λειτουργήσει για μία ώρα (κάντε αυτό έξω ή κατευθύνετε το ακροφύσιο του υγραντήρα για καθαρισμό σε ένα ανοιχτό παράθυρο ή παράθυρο).
 • Αποστραγγίστε το χρησιμοποιημένο υγρό και πλύνετε τη δεξαμενή.
 • Γεμίστε το δοχείο με καθαρό νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία.
 • Ξεπλύνετε ξανά τη δεξαμενή πριν χρησιμοποιήσετε τον υγραντήρα.

Κανόνες φροντίδας του υγραντήρα

1. Ο καθαρισμός και η απολύμανση του υγραντήρα από ασβέστη και βιολογική πλάκα, μούχλα και μηχανικά σωματίδια πρέπει να πραγματοποιούνται τακτικά.

 • Πλύνετε τον υγραντήρα κάθε τρεις ημέρες
 • Απολυμαίνετε κάθε δεύτερη εβδομάδα

2. Συχνά αλλάζετε το νερό σε ένα δοχείο ή χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό. Το νερό που παραμένει στη δεξαμενή για μεγάλο χρονικό διάστημα όχι μόνο θα σχηματίζει εναποθέσεις στα μέρη του υγραντήρα, αλλά θα γίνει ένας τόπος ενεργής αναπαραγωγής παθογόνου μικροχλωρίδας.

3. Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε τον παρωχημένο ή ελαττωματικό υγραντήρα (μην χρησιμοποιείτε τον υγραντήρα για περισσότερο από πέντε χρόνια, διαφορετικά θα υπάρξει περισσότερη βλάβη παρά καλό).

4. Απενεργοποιήστε τον υγραντήρα όταν δημιουργεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο (η υπερβολική υγρασία συμβάλλει στην ανάπτυξη βακτηριδίων και μούχλας).

5. Αποθηκεύστε σωστά τον υγραντήρα (καθαρίστε στο τέλος της περιόδου χρήσης και πριν ξεκινήσετε την επόμενη).

Πώς και πώς μπορώ να καθαρίσω τον υπερηχητικό υγραντήρα;

Είναι δύσκολο να υποτιμηθούν τα οφέλη των βιομηχανικών συσκευών κλιματισμού που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν το επίπεδο υγρασίας σε ένα κτίριο κατοικιών. Δυστυχώς, μόνο για να αγοράσετε τη συσκευή και να απολαύσετε τα οφέλη του πολιτισμού δεν θα λειτουργήσει, θα έχετε τουλάχιστον εξοικειωθεί με τις τεχνικές καθαρισμού του υγραντήρα από την κλίμακα ασβέστη.

Η άρνηση για προληπτικούς και αποκαταστατικούς χειρισμούς παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, το λιγότερο από τα οποία θα είναι η μείωση της παραγωγικότητας της συσκευής. Φυσικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία που θα κάνει τα πάντα σωστά και γρήγορα, αλλά στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να διαθέσετε τουλάχιστον το ένα τρίτο του ποσού που έχει ήδη καταβληθεί για οικιακές συσκευές.

Οι αιτίες και οι συνέπειες της ρύπανσης της κλιματικής τεχνολογίας

Σήμερα, η αγορά οικιακών συσκευών είναι γεμάτη υγραντήρες όλων των ειδών. Ο τύπος της δουλειάς τους επηρεάζει όχι μόνο την κατάσταση του αέρα και τους φυσικούς δείκτες του, αλλά και την ανάπτυξη συγκεκριμένων προβλημάτων:

 1. Εγκατάσταση ατμού. Στη διαδικασία παραγωγής ατμού που αναμιγνύεται με τον αέρα, λαμβάνει χώρα ενεργός διαχωρισμός μορίων άλατος από σωματίδια αιωρούμενα στην ατμόσφαιρα. Εγκαθίστανται σε εσωτερικούς τοίχους και στοιχεία της συσκευής, προκαλώντας τον σχηματισμό κλίμακας. Καθώς συμπυκνώνεται το στρώμα ασβέστη, η θερμική αγωγιμότητα της συσκευής μειώνεται, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας της. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η συσκευή είναι εκτός λειτουργίας.

Συμβουλή: Για να αποφευχθούν τέτοιες συνέπειες, αξίζει να δούμε συσκευές στις οποίες η εξάτμιση του υγρού δεν εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του βρασμού, αλλά ήδη σε θερμοκρασία δωματίου.

 1. Υγροποιητής υπερήχων. Μέσω της δράσης του υπερήχου, η επιφάνεια του νερού εκπέμπει μια υγρή σκόνη, τα σωματίδια της οποίας είναι τόσο μικρά ώστε να γίνουν μια δροσερή ομίχλη. Ενώ τα μόρια νερού αναμειγνύονται με τα συστατικά του αέρα, τα άλατα αποσυνδέονται, καθιζάνουν σε διάφορες οριζόντιες και κάθετες επιφάνειες. Μια λευκή επίστρωση δεν φαίνεται πολύ αισθητική και δημιουργεί προβλήματα στη διαδικασία καθαρισμού. Μετά από λίγο, αρχίζει να εμφανίζεται στα εσωτερικά μέρη του υγραντήρα.
 2. Μια παραδοσιακή μηχανική συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, το κύριο φορτίο πέφτει στο υγρό φυσίγγιο, το οποίο καλύπτεται με μια επίστρωση αλατιού ως αποτέλεσμα της συνεχούς διήθησης του σκληρού νερού. Επιπλέον, οι συσκευές αυτές χαρακτηρίζονται από στάσιμο ύδωρ στη δεξαμενή, γεγονός που οδηγεί στον ενεργό πολλαπλασιασμό των παθογόνων μικροοργανισμών και την εμφάνιση σάπιας οσμής από την εγκατάσταση.
 3. Ενσωματωμένος καθαρισμός αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα που αναφέρονται - από ασβέστη έως λευκή πλάκα. Τέτοια σχέδια είναι δύσκολο να πλυθούν και να καθαριστούν, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό τακτικά.

Η συχνότητα επεξεργασίας των λειτουργικών προϊόντων θα μειωθεί αισθητά, εάν χυτευθεί το διηθημένο ή απεσταγμένο νερό στις δεξαμενές τους, γίνεται τακτική επιθεώρηση και αντικατάσταση των φίλτρων και το χρησιμοποιούμενο υγρό αντικαθίσταται συχνότερα. Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η εκκίνηση της συσκευής σε πλήρη χωρητικότητα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί και να αφαιρεθούν οι ασβεστολιθικές αναπτύξεις με αιχμηρά αντικείμενα.

Πώς να καθαρίσετε σωστά τον υγραντήρα ή την αφρό αέρα;

Η εξάλειψη της βρωμιάς, της αφρού ή της πλάκας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο του υγραντήρα, αλλά οι βασικές συστάσεις είναι οι ίδιες παντού:

 • Πρώτον, η συσκευή πρέπει να απενεργοποιηθεί, να ελευθερωθεί από το υγρό και, ει δυνατόν, να αποσυναρμολογηθεί στα εξαρτήματα.
 • Το κύριο δοχείο πλένεται σε ζεστό νερό με ένα μαλακό πανί. Τυποποιημένα μέσα των οικιακών χημικών σε αυτή την περίπτωση δεν εφαρμόζονται, tk. τα υπολείμματα τους είναι πολύ δύσκολο να πλυθούν και θα αρχίσουν να εισέρχονται στον αέρα όταν είναι συνδεδεμένη η συσκευή.
 • Εάν αυτό το αποτέλεσμα δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα εξειδικευμένα προϊόντα που συνιστώνται από τους ίδιους τους κατασκευαστές moisturizers. Σε ακραίες περιπτώσεις, η χρήση κιτρικού οξέος ή σόδας, αλλά δεν υπάρχουν επιθετικές πάστες και λειαντικά με μεγάλα σωματίδια.
 • Το σώμα μπορεί να σκουπιστεί με μια πολύ αδύναμη λύση ξύδι, αυτό θα μειώσει την ποσότητα σκόνης που παίρνει πάνω στο προϊόν.

Εάν μετά από τέτοιους χειρισμούς σε ορισμένα μέρη του δοχείου υπάρχουν ίχνη πλάκας ή κλίμακας, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Ένα τέτοιο πυκνό στρώμα ασβέστη μπορεί να απενεργοποιήσει γρήγορα τη συσκευή, έτσι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν τα λειτουργικά στοιχεία.

Πώς να απολυμάνετε σωστά τη συσκευή;

Ταυτόχρονα με τον καθαρισμό, συνιστάται να πραγματοποιηθούν αρκετοί χειρισμοί με σκοπό την εξάλειψη των μικροβίων στους τοίχους και τα στοιχεία του υγραντήρα. Η παραμέληση αυτού του σταδίου αυξάνει τον κίνδυνο αλλεργιών, μυκητιασικών και μολυσματικών ασθενειών μεταξύ των κατοίκων του σπιτιού.

Το απαιτούμενο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με μία από τις παρακάτω ενέργειες:

 • Καθαρισμός με λευκαντικό. Γεμίζουμε την ικανότητα εργασίας με δροσερό νερό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού χλωριούχο λευκαντικό σε αυτό και αφήνουμε για περίπου μία ώρα. Μετά από αυτό, ρίχνουμε τη σύνθεση και πλένουμε επιμελώς όλα τα στοιχεία με τα οποία το προϊόν έρχεται σε επαφή. Εάν ο υγραντήρας χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακές διαστάσεις, συνιστάται η αύξηση του χρόνου γήρανσης για μισή ώρα, η συγκέντρωση του προϊόντος δεν αλλάζει.
 • Καθαρισμός με υπεροξείδιο. Γεμίστε όλα τα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής με υπεροξείδιο 3%. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό, μια τέτοια επίπτωση θα είναι αρκετή. Μετά από μία ώρα, το υγρό πλένεται, το δοχείο ξεπλένεται καλά
 • Καθαρισμός με ξύδι. Η διαδικασία πραγματοποιείται μόνο στον καθαρό αέρα. Στη δεξαμενή της συσκευής, ρίξτε ένα ποτήρι ξύδι και προσθέστε νερό στο κανονικό επίπεδο. Ξεκινάμε τη μονάδα στην κανονική λειτουργία και τη διατηρούμε για τουλάχιστον μία ώρα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το υγρό εκπλένεται και το προϊόν πλένεται με μεγάλη ποσότητα νερού.

Η λειτουργία του υγραντήρα αέρα δεν θα προκαλέσει δυσάρεστες στιγμές, αν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να το υποβάλετε σε έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό. Δεδομένης της συνεχούς χρήσης του φαρμάκου, τα μέτρα αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται ακόμη πιο συχνά, περίπου μία φορά κάθε τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, τα παθογόνα βακτήρια δεν θα παρασιτίσουν, το νερό δεν ανθίζει, τα απομεινάρια δεν εμφανίζονται.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα των επιβλαβών ουσιών

Σε υγραντήρες αέρα κατά τη διάρκεια της χρήσης τους διάφορα επιβλαβή στοιχεία, ικανά να προκαλέσουν μια αλλεργία - πλάκα, μούχλα και χημικές ουσίες να καθίσουν. Για να αποφευχθεί η υποβάθμιση της υγείας, πρέπει να απομακρύνονται τακτικά. Η φροντίδα του υγραντήρα περιλαμβάνει 3 στάδια - καθαρισμό, απολύμανση και πρόληψη. Για να γίνει αυτό σωστά, πρέπει να προσδιορίσετε σε ποιο είδος συσκευής ανήκει η συσκευή.

Υπάρχουν 4 τύποι συσκευών:

 • υπερήχων;
 • μηχανική?
 • συνδυασμένα ·
 • ατμού.

Υπερηχογράφημα - ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, που απαιτούν τακτική φροντίδα. Ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό τους θα πρέπει να ενεργοποιηθεί στη μεμβράνη.

Υπερηχητικός υγραντήρας Boneco

Μηχανική - αυτές είναι απλές συσκευές, λόγω του θορύβου που δημιουργείται και της μικρής απόδοσης του λιγότερο δημοφιλούς. Η φροντίδα τους συνεπάγεται τη συνεχή αντικατάσταση φυσιγγίων και τον συστηματικό καθαρισμό του δοχείου με νερό.

Finether - μηχανικός υγραντήρας με αρωματοθεραπεία

Συνδυασμένες - μάλλον δύσκολο να καθαριστούν οι υγραντήρες, οι οποίοι έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλους τύπους συσκευών. Το πρόβλημα της φροντίδας δημιουργείται λόγω του αυξημένου σχηματισμού σκόνης και κλίμακας στη συσκευή.

Ramili Baby Συνδυασμός υγραντήρα

Ατμός - αυτό το είδος συσκευής ρυθμίζει το μεγαλύτερο μέρος των αποβλήτων. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν σε ένα ζευγάρι, πράγμα που τους κάνει να μοιάζουν με ένα ηλεκτρικό βραστήρα, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων φροντίδας της μονάδας.

Υγραντήρας ατμού

Σε αυτή την περίπτωση, κάθε είδος ενυδατικής κρέμας είναι επιρρεπής σε ανθοφορία του νερού, μέχρι τη μεταβολή των ιδιοτήτων του. Ο λόγος για αυτό είναι οι παύσεις στην εργασία της συσκευής. Η απολύμανση πραγματοποιείται για την εξάλειψη της ανθοφορίας. Βασικά, για τον καθαρισμό και την πρόληψη των υγραντήρων αέρα, χρησιμοποιούνται διαλύματα με χαρακτηριστική πικάντικη οσμή, επομένως συνιστάται η διεξαγωγή διαδικασιών σε εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους.

Οι συσκευές διαφέρουν και με ποιες βλαβερές ουσίες εγκαθίστανται σε αυτές. Λόγω αυτών, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων:

 • ο σχηματισμός πλάκας (αφρός ή άλας) μειώνει την παραγωγικότητα του υγραντήρα.
 • η εμφάνιση μικροοργανισμών, το καλούπι στο νερό, οι επιβλαβείς χημικές ουσίες κ.λπ. μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Κατά τον καθαρισμό της συσκευής αφαλάτωσης, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται καθιερωμένα απορρυπαντικά, επειδή είναι δύσκολο να πλυθούν. Δεν συνιστάται επίσης η χρήση λειαντικών ουσιών.

Για να καθαρίσετε τον υγραντήρα από τη σχηματιζόμενη κλίμακα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. 1. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα.
 2. 2. Αφαιρέστε τα εξαρτήματα σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας.
 3. 3. Αποστραγγίστε το υπόλοιπο νερό από τη δεξαμενή, πλύντε προσεκτικά.
 4. 4. Καθαρίστε το ακροφύσιο με ένα μαλακό, υγρό πανί.
 5. 5. Αφαιρέστε το σφουγγάρι από την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι.
 6. 6. Εάν πρόκειται για έναν υγραντήρα υπερήχων (Boneco, Electrolux, Polaris), τότε σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να ξεπλυθεί η μεμβράνη του. Αυτό μπορεί να γίνει με μια ειδική βούρτσα, η οποία συνήθως παρέχεται μαζί με τη συσκευή.
 7. 7. Χρησιμοποιώντας την ίδια βούρτσα, καθαρίστε την υπολειπόμενη αποξήρανση όπως υποδεικνύεται στις οδηγίες.

Ακολούθως χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες συνταγές απορρυπαντικών, οι οποίες πρέπει να πληρωθούν στη συσκευή εργασίας (όχι περισσότερο από 1 ώρα):

 • διάλυμα ξυδιού σε αναλογία 25 ml της ουσίας σε 500 ml νερού.
 • Ουσία με κιτρικό οξύ με ρυθμό 2-3 πακέτα ανά 1 λίτρο νερού.

Με τέτοιες λύσεις είναι απαραίτητο να αφήσετε τη συσκευή να λειτουργήσει και μετά από αρκετές ώρες για να ελέγξετε το αποτέλεσμα - εάν η πλάκα παραμείνει, ο καθαρισμός πρέπει να επαναληφθεί, διαφορετικά είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε καλά τη δεξαμενή με νερό. Στη συνέχεια, η μονάδα είναι έτοιμη για λειτουργία.

Για να καθαρίσετε τη συσκευή από μικροοργανισμούς και χόρτα, πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά:

 1. 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα.
 2. 2. Απελευθερώστε τον υγραντήρα από το υγρό υπόλειμμα.
 3. 3. Γεμίστε τη δεξαμενή με το προετοιμασμένο διάλυμα, το άλλο μέρος - το κάτω τμήμα της συσκευής.
 4. 4. Καθαρίστε το δοχείο με μια μαλακή βούρτσα.
 5. 5. Αφήστε το κάτω μέρος για 3-5 ώρες.
 6. 6. Ξεπλύνετε το δοχείο και το κάτω μέρος της συσκευής με νερό.
 7. 7. Συναρμολογήστε τη συσκευή.

Υπάρχουν οι παρακάτω συνταγές για λύσεις εναντίον αποθέσεων και μολυσματικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να παρασκευαστούν στο σπίτι (χρησιμοποιήστε τις σε ένα όργανο εργασίας για 1 ώρα):

 • οξικό διάλυμα.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου: 500 ml του παράγοντα έτσι ώστε το υγρό να καλύπτει ολόκληρο τον χώρο.
 • διάλυμα χλωρίνης ή λευκαντικού: 1 κουταλάκι του γλυκού. χλώριο ή λευκαντικό αραιώνονται σε 4,5 λίτρα νερού.

Εκτός από τον καθαρισμό, πραγματοποιείται επίσης απολύμανση. Αυτό πρέπει να γίνεται περίπου μία φορά κάθε 7 ημέρες, αυτό αποτρέπει την εμφάνιση βακτηρίων στη συσκευή και την άνθηση του νερού. Είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τις παρακάτω ενέργειες:

 1. 1. Ξεπλύνετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας τον ίδιο αλγόριθμο με την αφαλάτωση.
 2. 2. Παρασκευάστε το διάλυμα από υπεροξείδιο του υδρογόνου ή λευκαντικό.
 3. 3. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο δοχείο.
 4. 4. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για περίπου 1 ώρα.
 5. 5. Απενεργοποιήστε τη συσκευή όταν αρχίσει να εξατμίζεται το υγρό.
 6. 6. Αποστραγγίστε το υπόλοιπο διάλυμα, ξεπλύνετε τη συσκευή κάτω από το νερό.
 7. 7. Προσθέστε υγρό στο δοχείο, ανοίξτε τον υγραντήρα για 3 λεπτά.
 8. 8. Αποστραγγίστε το νερό και ξεπλύνετε τη συσκευή.
 9. 9. Επαναλάβετε τη διαδικασία απολύμανσης μέχρι να εξαφανιστεί η χαρακτηριστική μυρωδιά υπεροξειδίου ή λευκαντικού.

Εάν πραγματοποιηθεί κανονική προφύλαξη, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η δημιουργία σχηματισμού στον υγραντήρα αέρα. Η συχνότητα εξαρτάται από την ποιότητα του νερού που χύνεται στο δοχείο. Προληπτική συντήρηση κάθε εβδομάδα. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε:

 • Το απορρυπαντικό, το ξίδι, η σόδα ή το λεμόνι πρέπει να αραιώνονται με ζεστό νερό.
 • η λαμβανόμενη ουσία πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο καθαρισμού.
 • ξεπλύνετε το δοχείο.

Επίσης, θα πρέπει να αντικαταστήσετε εγκαίρως τα φυσίγγια και τα φίλτρα και να φροντίσετε την ποιότητα του νερού.

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο του υγραντήρα

Καθαρισμός και συντήρηση του φίλτρου του υγραντήρα

Η αποτελεσματικότητα των υγραντήρων διαφόρων μοντέλων και η ανθεκτικότητά τους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή και έγκαιρη συντήρηση. Πριν από τον καθαρισμό του υγραντήρα, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή, οι οποίες πρέπει να περιλαμβάνουν τον χρόνο και τις μεθόδους καθαρισμού και απολύμανσης της συσκευής.

Κομψός υγραντήρας αέρα Ποτ φύσης

Τα κύρια προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των υγραντήρων

Η λειτουργία των υγραντήρων περιπλέκεται συχνά από προβλήματα που μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε δύο κύριες ομάδες:

 • Δημιουργία εναπόθεσης αλάτων και κλίμακας σε εσωτερικές επιφάνειες και στοιχεία της συσκευής. Τέτοιες καταθέσεις οδηγούν σε μείωση της απόδοσης του υγραντήρα και μείωση της διάρκειας ζωής του.
 • Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην ανθρώπινη υγεία. Βασικά, αυτά τα ερωτήματα αφορούν την εμφάνιση παθογόνων παραγόντων στις επιφάνειες των φίλτρων, την άνθηση του νερού, τον σχηματισμό διαφόρων χημικών ενώσεων.

Με βάση αυτό, η φροντίδα για τον υγραντήρα αέρα μπορεί να διαιρεθεί σε καθαρισμό, απολύμανση και εφαρμογή προληπτικών μέτρων.

Καθαρισμός του υγραντήρα σύμφωνα με τον τύπο του

Για τους υγραντήρες που λειτουργούν σύμφωνα με διαφορετικές αρχές, είναι χαρακτηριστικοί διάφοροι τύποι ρύπανσης. Ως εκ τούτου, αξίζει να γίνει διάκριση μεταξύ των κύριων τύπων υγραντήρων και να γνωρίζουμε τους κύριους δυνατούς χώρους για την εμφάνιση διαφόρων ειδών αποθεμάτων.

 • Οι λεγόμενες "πλύσεις αέρα" είναι συνδυασμένες συσκευές που παρέχουν όχι μόνο ενυδάτωση, αλλά και καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο. Η εργασία βασίζεται στη ροή της ροής αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα μέσω ενός υγρού φίλτρου. Ο καθαρισμός του υγραντήρα μιας τέτοιας τροποποίησης προϋποθέτει την επεξεργασία ή την αντικατάσταση του φίλτρου, τη ρύθμιση της δεξαμενής νερού.

 • Οι υγραντήρες ατμού χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση κλίμακας στο στοιχείο θέρμανσης και στους τοίχους. Η αρχή της αντιμετώπισής της πρακτικά δεν διαφέρει από τον καθαρισμό συμβατικών ηλεκτρικών βραστήρων.
 • Υγραντήρες υπερήχων εκτίθενται συχνότερα σε εναποθέσεις αλατιού. Κατά τον καθαρισμό, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις μεμβράνες υψηλής συχνότητας.

  Πλάκα στον υγραντήρα

  Επιπλέον, όλοι οι υγραντήρες χαρακτηρίζονται από την πιθανότητα ανθοφορίας ή αλλαγής των ιδιοτήτων του νερού. Τις περισσότερες φορές αυτό το πρόβλημα προκαλείται από διακοπές στη λειτουργία της συσκευής ή από ανεπαρκή κατανάλωση νερού. Μετά από λίγες μέρες χωρίς κίνηση, το νερό παραμένει στάσιμο, εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή και σχηματίζεται βλέννα. Ο βασικότερος τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος είναι η τακτική αντικατάσταση του υγρού στον υγραντήρα.

  Δεξαμενή μολυσμένου νερού

  Καθαρισμός του υγραντήρα στο σπίτι

  Πριν από τον καθαρισμό του υπερηχητικού υγραντήρα (ή οποιουδήποτε άλλου μοντέλου που λειτουργεί με ηλεκτρισμό), είναι απαραίτητο να τον απενεργοποιήσετε. Συνιστάται να αποσυνδέετε το καλώδιο (βγάλτε το από την πρίζα).

  Όλα τα άλλα έργα εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:

  • Το σύνολο του νερού από το δοχείο υγρού αποστραγγίζεται. Το ίδιο το δοχείο είναι καλά πλυμένο με ζεστό νερό, επιτρέπεται να χρησιμοποιεί ένα μαλακό πανί που δεν βλάπτει τα τοιχώματα του πλοίου. Μην χρησιμοποιείτε πρότυπα απορρυπαντικά για το πλύσιμο του δοχείου. Το γεγονός είναι ότι αυτές οι οικιακές χημικές ουσίες μπορεί να περιέχουν συστατικά που μπορούν να βλάψουν μεμονωμένα εξαρτήματα της συσκευής. Επιπλέον, τα υπολείμματα ενός τέτοιου απορρυπαντικού (με κακή έκπλυση του υγραντήρα) μπορούν να εισέλθουν στον αέρα κατά τη λειτουργία της συσκευής, πράγμα που θα επηρεάσει δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία.
  • Εάν η μόλυνση δεν μπορεί να αφαιρεθεί με ένα κουρέλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φάρμακα που συνιστώνται από τους κατασκευαστές συσκευών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι λύσεις της συνηθισμένης σόδας ψησίματος ή κιτρικού οξέος βοηθούν στην αντιμετώπιση διαφόρων τύπων καταθέσεων.

  Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά υλικά για να καθαρίσετε τους υγραντήρες, ειδικά για τους υγραντήρες ατμού. Οποιαδήποτε ζημιά στο ακροφύσιο του εξατμιστή μπορεί να προκαλέσει εντελώς βλάβη στη μονάδα. Εάν η κλίμακα δεν αφαιρεθεί με παραδοσιακά μέσα, τότε θα πρέπει να καταφύγουμε στη χρήση ακριβότερων ειδικών μέσων.

  • Σκούπισμα των άλλων κόμβων (συμπεριλαμβανομένου του περιβλήματος) του υφάσματος υγραντήρα εμποτισμένο σε μια αδύναμη λύση του ξιδιού, επιτρέπουν περισσότερο για να μειώσει την ποσότητα της σκόνης που κατακάθεται πάνω του μετά.

  Απολύμανση των υγραντήρων

  Πριν καθαρίσετε το φίλτρο του υγροποιητή, αξίζει να προσέξετε τη διαθεσιμότητα υλικών για την απολύμανση της συσκευής. Μόνο τακτικά μέτρα για την απολύμανση φίλτρων του υγραντήρα και των άλλων κύριων μονάδων του μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή λειτουργία της συσκευής.

  Καθαρισμός του παραδοσιακού υγραντήρα Boneco Air-O-Swiss E2441

  • Καθαρισμός με ενώσεις που περιέχουν χλώριο. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται συμβατικά λευκαντικά για το σκοπό αυτό. Για να εκτελεστεί η απολύμανση, το δοχείο γεμίζει με νερό, το οποίο συνήθως προστίθεται με 1 κουταλάκι του γλυκού λευκαντικού. Για πλήρη απολύμανση, η θεραπεία πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 60 λεπτά, ενώ για τους υγραντήρες μεγάλου όγκου η διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να αυξηθεί, αλλά όχι πολύ.

  Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να στραγγίξετε το διάλυμα χλωρίνης και ξεπλύνετε καλά τον υγραντήρα με τρεχούμενο νερό. Μην αφήνετε το υπόλοιπο χλώριο στους υγραντήρες, η εργασία του με το χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο ανθρώπινο σώμα.

  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται απολύμανση με συμβατικό υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο είναι διαθέσιμο σχεδόν σε κάθε υγειονομικό κατάστημα. Αρκετά φιαλίδια υπεροξειδίου χύνεται στο δοχείο του υγραντήρα. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το υπεροξείδιο καλύπτει όλες τις εσωτερικές επιφάνειες της συσκευής. Σε αυτή την κατάσταση, η συσκευή διατηρείται για μια ώρα, μετά από την οποία είναι απαραίτητο ένα σχολαστικό ξέπλυμα.
  • Ο αποτελεσματικός καθαρισμός με ξύδι είναι επίσης αποτελεσματικός. Θυμηθείτε ότι αυτή η υπηρεσία θα πρέπει να εκτελείται μόνο στην ύπαιθρο. Ένα ποτήρι συνηθισμένο ξύδι και λίγα λίτρα νερού χύνεται στο δοχείο του υγραντήρα. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τη συσκευή στη λειτουργία λειτουργίας και αφήστε την για 1 ώρα. Μετά από αυτή την περίοδο, το υπόλοιπο διάλυμα ξιδιού αποστραγγίζεται, ο υγραντήρας πλένεται καλά με τρεχούμενο νερό.

  Πρόληψη της ανθοφορίας του νερού και πρόληψη της εμφάνισης παθογόνων παραγόντων

  Προκειμένου να αποφευχθούν αυτές οι διαδικασίες, αξίζει να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες συστάσεις:

  • Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται μία φορά σε τρεις τέσσερις ημέρες.
  • Μην αφήνετε το γεμάτο δοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν αναμένετε διακοπή της εργασίας, φροντίστε να αποστραγγίσετε το νερό.
  • Για να αποφευχθεί η ανθοφορία του νερού, οι κατασκευαστές συστήνουν πολλά δαπανηρά μέσα. Η αποτελεσματικότητά τους θα πρέπει να ελέγχεται εμπειρικά σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, καθώς δεν υπάρχει πανάκεια για αυτό το πρόβλημα.

  Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φυσίγγια με διάφορα υλικά πληρώσεως, αλλά οι εκπρόσωποι της Boneco προσέφεραν στους αγοραστές μια λεγόμενη ασημένια ράβδο, η οποία πρέπει να εμποδίζει αποτελεσματικά την άνθηση του νερού. Το κόστος ενός τέτοιου στοιχείου είναι αρκετά υψηλό.

  Προκειμένου ο υγραντήρας να ωφεληθεί μόνο, μην ξεχνάτε την ανάγκη για τακτικό καθαρισμό και απολύμανση, μόνο αυτό θα εγγυάται τη λήψη υγιεινού αέρα στο δωμάτιο.

  Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα και να τον απολυμάνετε σωστά;

  Είναι δύσκολο να υποτιμηθούν τα οφέλη των βιομηχανικών συσκευών κλιματισμού που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν το επίπεδο υγρασίας σε ένα κτίριο κατοικιών. Δυστυχώς, μόνο για να αγοράσετε τη συσκευή και να απολαύσετε τα οφέλη του πολιτισμού δεν θα λειτουργήσει, θα έχετε τουλάχιστον εξοικειωθεί με τις τεχνικές καθαρισμού του υγραντήρα από την κλίμακα ασβέστη.

  Η άρνηση για προληπτικούς και αποκαταστατικούς χειρισμούς παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, το λιγότερο από τα οποία θα είναι η μείωση της παραγωγικότητας της συσκευής. Φυσικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία που θα κάνει τα πάντα σωστά και γρήγορα, αλλά στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να διαθέσετε τουλάχιστον το ένα τρίτο του ποσού που έχει ήδη καταβληθεί για οικιακές συσκευές.

  Οι αιτίες και οι συνέπειες της ρύπανσης της κλιματικής τεχνολογίας

  Σήμερα, η αγορά οικιακών συσκευών είναι γεμάτη υγραντήρες όλων των ειδών. Ο τύπος της δουλειάς τους επηρεάζει όχι μόνο την κατάσταση του αέρα και τους φυσικούς δείκτες του, αλλά και την ανάπτυξη συγκεκριμένων προβλημάτων:

  1. Εγκατάσταση ατμού. Στη διαδικασία παραγωγής ατμού που αναμιγνύεται με τον αέρα, λαμβάνει χώρα ενεργός διαχωρισμός μορίων άλατος από σωματίδια αιωρούμενα στην ατμόσφαιρα. Εγκαθίστανται σε εσωτερικούς τοίχους και στοιχεία της συσκευής, προκαλώντας τον σχηματισμό κλίμακας. Καθώς συμπυκνώνεται το στρώμα ασβέστη, η θερμική αγωγιμότητα της συσκευής μειώνεται, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας της. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η συσκευή είναι εκτός λειτουργίας.

  Συμβουλή: Για να αποφευχθούν τέτοιες συνέπειες, αξίζει να δούμε συσκευές στις οποίες η εξάτμιση του υγρού δεν εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του βρασμού, αλλά ήδη σε θερμοκρασία δωματίου.

  1. Υγροποιητής υπερήχων. Μέσω της δράσης του υπερήχου, η επιφάνεια του νερού εκπέμπει μια υγρή σκόνη, τα σωματίδια της οποίας είναι τόσο μικρά ώστε να γίνουν μια δροσερή ομίχλη. Ενώ τα μόρια νερού αναμειγνύονται με τα συστατικά του αέρα, τα άλατα αποσυνδέονται, καθιζάνουν σε διάφορες οριζόντιες και κάθετες επιφάνειες. Μια λευκή επίστρωση δεν φαίνεται πολύ αισθητική και δημιουργεί προβλήματα στη διαδικασία καθαρισμού. Μετά από λίγο, αρχίζει να εμφανίζεται στα εσωτερικά μέρη του υγραντήρα.
  2. Μια παραδοσιακή μηχανική συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, το κύριο φορτίο πέφτει στο υγρό φυσίγγιο, το οποίο καλύπτεται με μια επίστρωση αλατιού ως αποτέλεσμα της συνεχούς διήθησης του σκληρού νερού. Επιπλέον, οι συσκευές αυτές χαρακτηρίζονται από στάσιμο ύδωρ στη δεξαμενή, γεγονός που οδηγεί στον ενεργό πολλαπλασιασμό των παθογόνων μικροοργανισμών και την εμφάνιση σάπιας οσμής από την εγκατάσταση.
  3. Ενσωματωμένος καθαρισμός αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα που αναφέρονται - από ασβέστη έως λευκή πλάκα. Τέτοια σχέδια είναι δύσκολο να πλυθούν και να καθαριστούν, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό τακτικά.

  Η συχνότητα επεξεργασίας των λειτουργικών προϊόντων θα μειωθεί αισθητά, εάν χυτευθεί το διηθημένο ή απεσταγμένο νερό στις δεξαμενές τους, γίνεται τακτική επιθεώρηση και αντικατάσταση των φίλτρων και το χρησιμοποιούμενο υγρό αντικαθίσταται συχνότερα. Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η εκκίνηση της συσκευής σε πλήρη χωρητικότητα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί και να αφαιρεθούν οι ασβεστολιθικές αναπτύξεις με αιχμηρά αντικείμενα.

  Πώς να καθαρίσετε σωστά τον υγραντήρα ή την αφρό αέρα;

  Η εξάλειψη της βρωμιάς, της αφρού ή της πλάκας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο του υγραντήρα, αλλά οι βασικές συστάσεις είναι οι ίδιες παντού:

  • Πρώτον, η συσκευή πρέπει να απενεργοποιηθεί, να ελευθερωθεί από το υγρό και, ει δυνατόν, να αποσυναρμολογηθεί στα εξαρτήματα.
  • Το κύριο δοχείο πλένεται σε ζεστό νερό με ένα μαλακό πανί. Τυποποιημένα μέσα των οικιακών χημικών σε αυτή την περίπτωση δεν εφαρμόζονται, tk. τα υπολείμματα τους είναι πολύ δύσκολο να πλυθούν και θα αρχίσουν να εισέρχονται στον αέρα όταν είναι συνδεδεμένη η συσκευή.
  • Εάν αυτό το αποτέλεσμα δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα εξειδικευμένα προϊόντα που συνιστώνται από τους ίδιους τους κατασκευαστές moisturizers. Σε ακραίες περιπτώσεις, η χρήση κιτρικού οξέος ή σόδας, αλλά δεν υπάρχουν επιθετικές πάστες και λειαντικά με μεγάλα σωματίδια.
  • Το σώμα μπορεί να σκουπιστεί με μια πολύ αδύναμη λύση ξύδι, αυτό θα μειώσει την ποσότητα σκόνης που παίρνει πάνω στο προϊόν.

  Εάν μετά από τέτοιους χειρισμούς σε ορισμένα μέρη του δοχείου υπάρχουν ίχνη πλάκας ή κλίμακας, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Ένα τέτοιο πυκνό στρώμα ασβέστη μπορεί να απενεργοποιήσει γρήγορα τη συσκευή, έτσι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν τα λειτουργικά στοιχεία.

  Πώς να απολυμάνετε σωστά τη συσκευή;

  Ταυτόχρονα με τον καθαρισμό, συνιστάται να πραγματοποιηθούν αρκετοί χειρισμοί με σκοπό την εξάλειψη των μικροβίων στους τοίχους και τα στοιχεία του υγραντήρα. Η παραμέληση αυτού του σταδίου αυξάνει τον κίνδυνο αλλεργιών, μυκητιασικών και μολυσματικών ασθενειών μεταξύ των κατοίκων του σπιτιού.

  Το απαιτούμενο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με μία από τις παρακάτω ενέργειες:

  • Καθαρισμός με λευκαντικό. Γεμίζουμε την ικανότητα εργασίας με δροσερό νερό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού χλωριούχο λευκαντικό σε αυτό και αφήνουμε για περίπου μία ώρα. Μετά από αυτό, ρίχνουμε τη σύνθεση και πλένουμε επιμελώς όλα τα στοιχεία με τα οποία το προϊόν έρχεται σε επαφή. Εάν ο υγραντήρας χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακές διαστάσεις, συνιστάται η αύξηση του χρόνου γήρανσης για μισή ώρα, η συγκέντρωση του προϊόντος δεν αλλάζει.
  • Καθαρισμός με υπεροξείδιο. Γεμίστε όλα τα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής με υπεροξείδιο 3%. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό, μια τέτοια επίπτωση θα είναι αρκετή. Μετά από μία ώρα, το υγρό πλένεται, το δοχείο ξεπλένεται καλά
  • Καθαρισμός με ξύδι. Η διαδικασία πραγματοποιείται μόνο στον καθαρό αέρα. Στη δεξαμενή της συσκευής, ρίξτε ένα ποτήρι ξύδι και προσθέστε νερό στο κανονικό επίπεδο. Ξεκινάμε τη μονάδα στην κανονική λειτουργία και τη διατηρούμε για τουλάχιστον μία ώρα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το υγρό εκπλένεται και το προϊόν πλένεται με μεγάλη ποσότητα νερού.

  Η λειτουργία του υγραντήρα αέρα δεν θα προκαλέσει δυσάρεστες στιγμές, αν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να το υποβάλετε σε έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό. Δεδομένης της συνεχούς χρήσης του φαρμάκου, τα μέτρα αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται ακόμη πιο συχνά, περίπου μία φορά κάθε τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, τα παθογόνα βακτήρια δεν θα παρασιτίσουν, το νερό δεν ανθίζει, τα απομεινάρια δεν εμφανίζονται.

  Το λεπτό είναι εύκολο (αποτέλεσμα για 25 ημέρες)

  Γιατί η επίμονη συνεδρίαση σε δίαιτες ΔΕΝ φέρνει ορατό αποτέλεσμα, αλλά οδηγεί μόνο στην απογοήτευση και την κατάθλιψη και πώς να χάσετε βάρος για να:

  • Επιστρέψτε την προσοχή του συζύγου της ή βρείτε έναν νέο άντρα.
  • Και πάλι, αισθανθείτε τις ζηλιάρης βλέψεις φίλων και συναδέλφων.
  • Πιστέψτε στον εαυτό σας, αισθανθείτε λεπτό και επιθυμητό.
  • Μην ντρέπεστε να πηγαίνετε στις ταινίες ή σε ένα καφενείο με φίλους.
  • Μην διστάσετε να βάζετε φωτογραφίες από τα υπόλοιπα ή με παιδιά στα κοινωνικά δίκτυα.

  Κάψτε το λίπος σκόπιμα σε προβληματικές περιοχές

  Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα αέρα

  Με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, πολλοί άνθρωποι βγαίνουν από τις ντουλάπες ή αγοράζουν έναν υγραντήρα στο κατάστημα. Σε θερμαινόμενους χώρους, συνήθως πολύ ξηρό αέρα, το οποίο επηρεάζει δυσμενώς την κατάσταση της υγείας. Ωστόσο, οι περισσότεροι ξεχνούν ότι αυτή η συσκευή απαιτεί προσεκτική φροντίδα. Πρέπει να καθαρίζεται κάθε εβδομάδα.

  Πώς καθαρίζω τον υγραντήρα; Πολλοί δεν το γνωρίζουν αυτό, αν και η απάντηση είναι απλή, όπως όλοι οι έξυπνοι. Κατά την περίοδο της ενεργού χρήσης, σκουπίστε τη συσκευή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και αφαιρέστε τις ασβεστολιθικές αποθέσεις που συσσωρεύονται συνεχώς στα αδρανή της. Για τον καθαρισμό ο υγραντήρας είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείται μια ποικιλία απορρυπαντικών, μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς τη λειτουργία του, και, επιπλέον, κατά τη λειτουργία του υγραντήρα, τα σωματίδια που θα διανέμονται σε όλο το δωμάτιο. Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά, εσείς και τα μέλη της οικογένειάς σας μπορεί να έχετε πονοκεφάλους.

  Κατά τον καθαρισμό του υγραντήρα, αποστραγγίστε όλο το υγρό από το δοχείο και ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό. Τώρα είναι απαραίτητο να στεγνώσει τελείως το δοχείο, αλλά μην το κάνετε σε άμεσο ηλιακό φως.

  Το ακροφύσιο του υγραντήρα χρειάζεται ειδικό καθαρισμό. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε εντελώς όλες τις αφρού που έχουν συσσωρευτεί σε αυτό. Για να γίνει αυτό, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειαντικούς παράγοντες. Το τελευταίο μπορεί να χαλάσει το ακροφύσιο και να οδηγήσει σε θραύση του υγραντήρα. Για να αφαιρέσετε την κλίμακα, χρησιμοποιήστε διάλυμα ασβέστη ή αδύναμη λύση ξύδι. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί που δεν βλάπτει τα μέρη του υγραντήρα. Μετά από αυτό, μια νέα μερίδα μπορεί να χυθεί στη δεξαμενή νερού και η συσκευή μπορεί να ξεκινήσει.

  Πολύ συχνά ανεπιθύμητοι μικροοργανισμοί εμφανίζονται στο moisturizers. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να το απολυμαίνετε τακτικά. Κάνετε αυτό με ένα υδατικό διάλυμα χλωρίου. Το χλώριο βρίσκεται στα περισσότερα λευκαντικά, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τον λευκαντικό παράγοντα. Μετά την απολύμανση, ξεπλύνετε τη συσκευή αρκετές φορές μέχρι να εξαφανιστεί η οσμή του χλωρίου.

  Ο υγραντήρας απαιτεί τακτικό καθαρισμό. Η συχνότητα αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από το πόσο σκληρό νερό χρησιμοποιείτε κατά τη λειτουργία του. Εάν καθαρίζετε τακτικά τον αέρα του υγραντήρα σας, θα σας εξυπηρετήσει πιστά για πολλά χρόνια.

  Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε τον υγραντήρα, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του. Ο αλγόριθμος των ενεργειών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο της συσκευής.

  • - ήπιο απορρυπαντικό.
  • - βούρτσα?
  • - rag;
  • - ξύδι?
  • - υπεροξείδιο του υδρογόνου

  Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο υγραντήρας πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά.

  Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα και αδειάστε τη δεξαμενή του υπόλοιπου υγρού. Προετοιμάστε ένα σαπουνόν διάλυμα χρησιμοποιώντας ένα ήπιο απορρυπαντικό. Πάρτε τη βούρτσα και καθαρίστε την εσωτερική επιφάνεια του υγραντήρα από την πλάκα που σχηματίζεται από το σκληρό νερό. Αφαιρέστε προσεκτικά τη βλεννογόνο μεμβράνη. Ξεπλύνετε καλά το δοχείο με τρεχούμενο νερό. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι απαραίτητο να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά, ώστε να μην πλημμυρίσετε τα μέρη εργασίας και τον κινητήρα της συσκευής. Καθαρίστε τη συσκευή με ένα μαλακό, στεγνό πανί. Γεμίστε τη δεξαμενή με φρέσκο ​​νερό.

  Μόλις κάθε 2-3 ημέρες, ο υγραντήρας του αέρα χρειάζεται μια πιο εμπεριστατωμένη θεραπεία.

  Προετοιμάστε ένα διάλυμα καθαρισμού. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε το ξίδι και αραιώστε το με ζεστό νερό. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα από τον υγραντήρα. Ξεπλύνετε τη συσκευή με τρεχούμενο νερό. Βρέξτε ένα κουρέλι στο προετοιμασμένο διάλυμα και σκουπίστε απαλά τη δεξαμενή - αυτή η διαδικασία θα αφαιρέσει την εναπόθεση ορυκτών. Ξεπλύνετε καλά τον υγραντήρα με τρεχούμενο νερό. Σκουπίστε.

  Μόλις σε 4-5 ημέρες, απολυμάνετε τη συσκευή.

  Ανοίξτε τα παράθυρα σε εσωτερικούς χώρους. Προετοιμάστε ένα διάλυμα καθαρισμού. Για να γίνει αυτό, αναμίξτε 1/2 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου με 4 λίτρα νερού. Ρίξτε το προετοιμασμένο διάλυμα στη δεξαμενή της συσκευής. Ενεργοποιήστε τον υγραντήρα. Περιμένετε να εμφανιστεί ο ατμός και απενεργοποιήστε το μηχάνημα. Μετά από 2-3 λεπτά, στραγγίστε το νερό. Ξεπλύνετε καλά τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό. Ρίξτε συνηθισμένο νερό και ανάψτε τη συσκευή για λίγα λεπτά. Απενεργοποιήστε τη συσκευή και επανατοποθετήστε το νερό.

  Αλλάξτε τακτικά τα φίλτρα του υγραντήρα.

  Εάν ο υγραντήρας σας δεν λειτουργεί για αρκετές ημέρες και ταυτόχρονα η δεξαμενή του παραμένει γεμάτη με νερό, πρέπει να καθαριστεί και να απολυμανθεί πριν από τη χρήση.

  • Υγραντήρες αέρα το 2017
  • Οδηγίες λειτουργίας για τον υγραντήρα το 2017

  Για την κανονική ζωή ενός ατόμου, είναι απαραίτητη η βέλτιστη υγρασία του αέρα, στην οποία αισθάνεται καλά. Ο ξηρός αέρας στο δωμάτιο βλάπτει τους υγιείς ανθρώπους, επιδεινώνει την κατάσταση των ασθενών και επηρεάζει άσχημα τα φυτά εσωτερικού χώρου. Μπορείτε να αντισταθμίσετε την έλλειψη υγρασίας, διατηρώντας άνετες συνθήκες με τη βοήθεια ενός υγραντήρα αέρα.

  Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα σε ένα διαμέρισμα. Η έλλειψη υγρασίας στον αέρα είναι ιδιαίτερα αισθητή κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Επιλέξτε έναν υγραντήρα για να μειώσετε τα αιωρούμενα σωματίδια σκόνης και την αναπνοή. Τον χειμώνα αρχίζει η περίοδος θέρμανσης και μαζί με αυτό η υγρασία στο δωμάτιο μειώνεται. Αυτό εκδηλώνεται με ερεθισμό του ρινοφαρυγγικού βλεννογόνου και αυξημένη ευαισθησία σε ιογενείς ασθένειες. Ιδιαίτερος κίνδυνος είναι ο ξηρός αέρας για τους αδύναμους ανθρώπους και το σώμα των παιδιών. Εάν τα μέλη της οικογένειας είναι επιρρεπή σε αλλεργικές αντιδράσεις ή πάσχουν από πνευμονικές παθήσεις, η χρήση ενός υγραντήρα αέρα θα βελτιώσει την κατάστασή τους.

  Χρησιμοποιήστε υγραντήρες proizvodstveUvlazhnenie αέρα είναι απαραίτητη και στον κλάδο: σε ξύλο, στην βιομηχανία εκτύπωσης, κλωστοϋφαντουργικών και τα κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια, την παραγωγή τροφίμων και την αποθήκευση τους. Χρησιμοποιήστε τους υγραντήρες έτσι ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούνται να μην εγκαταλείψουν την υγρασία κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και να μην χάσουν τις ιδιότητές τους. Μια ειδική απαίτηση για την υγρασία αέρα εμφανίζεται σε μουσεία. Εδώ είναι αποθηκευμένοι πίνακες ζωγραφικής, παλιά ξύλινα προϊόντα και άλλα έργα τέχνης που ξηραίνονται στεγνά και γίνονται ακατάλληλα.

  Παροχή υγρασίας αέρα σε γραφεία Σε χώρους γραφείων υπάρχει πολύς εξοπλισμός: υπολογιστές, συσκευές εκτύπωσης, σάρωσης και πολλαπλασιασμού. Μαζί με το σύστημα θέρμανσης, στεγνώνουν τον αέρα και αυξάνουν το περιεχόμενο σκόνης μέσα σε αυτό. Για την πλήρη εργασιακή δραστηριότητα των υπαλλήλων γραφείου, επιλέξτε έναν υγραντήρα αέρα που θα έχει ευεργετικό αποτέλεσμα και θα διατηρήσει την υγεία των ανθρώπων. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τύπους υγραντήρων αέρα. Διαφορετικές αρχές υγρασίας χρησιμοποιούνται σε συσκευές: εξάτμιση με κρύο, ατμό και υπερήχους. Ο τύπος του υγραντήρα θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το σκοπό του δωματίου και το μέγεθός του. Στην ψυχρή εξάτμιση, εκτός από την υγρασία, καθαρίζεται ο αέρας από τη σκόνη και οι συσκευές αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται καλύτερα στις εγκαταστάσεις όπου ζουν τα παιδιά: σε διαμερίσματα, σχολεία, κλινικές, προσχολικά ιδρύματα. Οι υγραντήρες ατμού χρησιμοποιούν σε θερμοκήπια και θερμοκήπια - έχουν ευεργετική επίδραση στα φυτά. Οι συσκευές υπερήχων διατηρούν σιωπηρά το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας με τη βοήθεια αυτοματισμού και έχουν αισθητήρες όλων των παραμέτρων - είναι απαραίτητοι σε παιδικά δωμάτια.

  Τοποθετήστε τον υγραντήρα μόνο σε μια επίπεδη, σταθερή επιφάνεια για να αποφύγετε την κλίση και την πτώση της συσκευής. Τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες του κατασκευαστή κατά τη χρήση της συσκευής.

  Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα κοντά σε τοίχο, έπιπλο ή υπολογιστή - η υπερβολική υγρασία μπορεί να απενεργοποιήσει τα ρούχα σας. Μην αγοράζετε υγραντήρα ατμού για παιδικά δωμάτια - ένα μπεκ ατμού θέτει σοβαρό κίνδυνο στην υγεία του παιδιού.

  Οι υγραντήρες οικιακού αέρα είναι αρκετά συμπαγείς και πολλές από αυτές είναι ειδικά προσαρμοσμένες στον τοίχο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το παιδικό δωμάτιο, όπου τα παιδιά παίζουν συνεχώς τα αντικείμενα γύρω τους. Ο υγραντήρας πρέπει να εγκατασταθεί κοντά στην μπαταρία έτσι ώστε η υγρασία να εξαπλώνεται ταχύτερα κάτω από την επίδραση του ζεστού αέρα.

  Οι υγραντήρες δεν ανήκουν στην κατηγορία των άχρηστων εξαγορών. Στην απόφαση για την αγορά ενός υγραντήρα, οδηγούμε όχι μόνο από την επιθυμία, αλλά και από την ανάγκη να διορθώσουμε την ποιότητα του αέρα στις εγκαταστάσεις όπου ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα είναι εξαιρετικοί για την εργασία σε χώρους γραφείων και σπιτιών (διαμερίσματα, σπίτια). Συνήθως συνιστώνται για χρήση σε παιδικά δωμάτια και υπνοδωμάτια.

  • πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα αέρα

  Οι υγραντήρες είναι συσκευές που σας επιτρέπουν να διατηρείτε ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Οι συσκευές είναι απαραίτητες στα σύγχρονα διαμερίσματα, καθώς καθιστούν το καθαρότερο αέρα, φρέσκο, το οποίο επηρεάζει θετικά την ανθρώπινη υγεία, ειδικά με την παρουσία χρόνιων παθήσεων που εμποδίζουν την αναπνοή.

  Ένα άνετο ποσοστό υγρασίας αέρα για ένα άτομο είναι 40-50%. Ο αέρας είναι πιο ξηρός, τόσο περισσότερο υπάρχει η πιθανότητα ανάπτυξης ρινίτιδας και προβλήματα με τη βλεννογόνο της μύτης. Πάρα πολύ ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη αλλεργικών αντιδράσεων, εξασθένηση των νεφρών και των πνευμόνων. Για να επιλυθούν εν μέρει τα προβλήματα αυτών των ασθενειών, σχεδιάζονται υγραντήρες αέρα.

  Ο κύριος στόχος είναι να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο για να διευκολυνθεί η αναπνοή. Οι συσκευές δημιουργούν έναν κρύο ατμό που διανέμεται σε όλο το δωμάτιο. Το νερό εισέρχεται στον εξατμιστή και ο ατμός που παράγεται εξέρχεται από τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα προς τα έξω. Ορισμένες συσκευές δημιουργούν ζεστό ατμό, ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής. Το αποτέλεσμα κάθε συσκευής είναι σχεδόν το ίδιο.

  Επίσης, υπάρχουν συσκευές υπερήχων οι οποίες αμέσως τροφοδοτούν το δωμάτιο με υγρό αέρα.Οι υγραντήρες κορεάζουν τον αέρα με υγρασία, που βοηθά να απαλλαγούμε από την ξηροστομία και τους πονοκεφάλους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες προκαλούνται από την ξηρότητα στο δωμάτιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα οξύ κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι υγραντήρες μπορούν να βελτιωθούν και να αισθανθούν άσχημα, κάτι που προκύπτει επίσης από τον ξηρό αέρα. Εάν έχετε μεγάλη κόπωση και χαμηλή απόδοση ενώ βρίσκεστε στο σπίτι, σε συνδυασμό με υπνηλία και απουσία, μια ενυδατική κρέμα μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει αυτά τα συμπτώματα ή να τα ξεφορτωθεί τελείως. Ο ύπνος με τη συσκευή γίνεται πιο ήρεμος.

  Ένας υγραντήρας είναι επίσης χρήσιμος για τα παιδιά των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ακόμα αδύναμο και ευάλωτο σε διάφορα είδη βακτηρίων. Το γεγονός είναι ότι ο ξηρός αέρας είναι ένα ιδανικό μέσο για την αναπαραγωγή παθογόνων βακτηρίων που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά ένα παιδί. Αυτά τα βακτήρια γίνονται παράγοντες διαφόρων ασθενειών στα παιδιά, γεγονός που μπορεί να υπονομεύσει σοβαρά την υγεία τους.

  Επίσης, ο υγραντήρας συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος του ύπνου στα παιδιά - ένα παιδί μπορεί να κοιμάται ανήσυχα αν η υγρασία του δωματίου είναι κάτω από 45%.

  Το επίπεδο υγρασίας επηρεάζει αρνητικά την καθαριότητα του διαμερίσματος. Σε ξηρό αέρα, η ποσότητα σκόνης που καθιζάνει κυρίως σε ηλεκτρικές συσκευές είναι πολύ υψηλότερη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αυξημένη περιεκτικότητα σε σκόνη μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία. Τα σωματίδια σκόνης επηρεάζουν δυσμενώς το παρκέ, το στεγνώνουν. Επιδρά αρνητικά στον ξηρό αέρα σε μουσικά όργανα, έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής.

  Στις σύγχρονες περιβαλλοντικές συνθήκες, η παρουσία ενός υγραντήρα αέρα σε ένα διαμέρισμα γίνεται ολοένα και πιο σχετική. Μέχρι σήμερα, η αγορά ηλεκτρονικών ειδών παρουσιάζει μεγάλο αριθμό παρόμοιων συσκευών, οι οποίες διαφέρουν στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ατμού, τον χώρο εργασίας και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

  Η τιμή για τους φθηνότερους υγραντήρες αέρα μπορεί να ξεκινήσει από 500 r. Οι πιο φθηνές συσκευές έχουν χαμηλή ισχύ και επομένως μπορούν να αντιμετωπίσουν την υγρασία μόνο μιας μικρής έκτασης 10 τετραγωνικών μέτρων. m. Μεταξύ των λειτουργιών αυτών των συσκευών, μπορούμε να σημειώσουμε τη δυνατότητα αλλαγής της στάθμης της ροής του αέρα. Τα προϊόντα αυτά υγράνουν το δωμάτιο με υπερήχους. Μεταξύ των εταιρειών που ασχολούνται με την παραγωγή παρόμοιων συσκευών, μπορείτε να σημειώσετε τους Timberk, Marta, NeoTec, Maxwell. Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει μια λειτουργία ιονισμού αέρα.

  Όταν επιλέγετε ένα φτηνό υγραντήρα, δώστε προσοχή στις κριτικές πελατών και την ονομαστική ισχύ της συσκευής. Μπορείτε να αγοράσετε έναν υγραντήρα με μεγάλο όγκο δεξαμενών και υψηλότερη χωρητικότητα. Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας θα είναι σε θέση να παρέχουν χώρο αέρα μέχρι 50 τετραγωνικά μέτρα. m, το οποίο είναι καλό για μικρά γραφεία και διαμερίσματα. Οι περισσότερες συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμών λειτουργούν με βάση υπερήχους. Μερικά από αυτά (για παράδειγμα, ZENET) έχουν τις λειτουργίες του ιονισμού, του καθαρισμού του αέρα. Ορισμένα όργανα είναι εξοπλισμένα με υπεριώδη λάμπα. Οι ακριβότερες συσκευές μπορούν να ξεκινήσουν από το ρολόι και να απενεργοποιήσουν τον ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη.

  Οι υγραντήρες της ανώτερης κατηγορίας τιμών θα διατεθούν σε μεγάλα ή μολυσμένα δωμάτια με αυξημένη ξηρότητα. Σε αυτή την κατηγορία τιμών θα βρείτε συσκευές από εταιρείες όπως LG, Scarlett, Philips, Panasonic, Bort. Η διαφορά μεταξύ των συσκευών αυτής της κατηγορίας είναι η βελτιωμένη ανταλλαγή αέρα, η διαθεσιμότητα όλων των ειδών πρόσθετων λειτουργιών, ο σχεδιασμός και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά για την υπηρεσία εγγύησης. Οι περισσότερες συσκευές φιλτράρουν τον αέρα και έχουν αφαιρούμενα φίλτρα, ηλεκτρονική οθόνη και μερικά έχουν πλήκτρα αφής.

  Η τιμή ορισμένων moisturizers μπορεί να υπερβαίνει τις 40.000 r.

  Η βέλτιστη επιλογή για τα περισσότερα διαμερίσματα μπορεί να είναι συσκευές κατηγορίας τιμών πάνω από 1000 ρούβλια, τα οποία θα παρέχουν πλήρως το δωμάτιο με το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας. Αν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά σε ένα δρόμο σε μια μολυσμένη περιοχή της πόλης, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε συσκευές που έχουν μια μεγάλη περιοχή ύγρανσης σε σύγκριση με άλλα ανάλογα. Δεν πρέπει να επιλέξετε συσκευές που μπορούν να κοστίζουν λιγότερο από 1000 ρούβλια, χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε τους ειδικούς και να μην μελετήσετε την ανατροφοδότηση άλλων χρηστών. Οι φθηνότερες συσκευές αντιπροσωπεύονται από ελάχιστα γνωστές εταιρείες που κατασκευάζουν συσκευές χαμηλής ποιότητας.

  Ο ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο την ευεξία και την υγεία ενός ατόμου, αλλά και το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια. Με την έλλειψη υγρασίας, όλες οι βλεννώδεις μεμβράνες υποφέρουν, η ασυλία εξασθενεί. Ως εκ τούτου, πιο συχνά οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν υγραντήρες στα διαμερίσματα και τα σπίτια τους. Ήρθε η ώρα να εξοικειωθούν με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της συσκευής.

  Κάτοικοι της μεσαίας ζώνης της Ρωσίας είναι ήδη εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι διαμερίσματα και σπίτια για έξι έως επτά μήνες το χρόνο περιλαμβάνουν κεντρική θέρμανση. Ο αέρας γίνεται βαριά και ξηρός ταυτόχρονα. Κατά τη διάρκεια αυτών των μακρών μηνών οι άνθρωποι συνηθίζουν να ζουν σε τέτοιες συνθήκες και το σώμα πάσχει πολύ: η κόπωση έρχεται γρήγορα, οι συχνές πονοκέφαλοι συμβαίνουν και οι χρόνιες ασθένειες επιδεινώνονται. Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν με την αγορά ενός υγραντήρα αέρα.

  Οι ειδικοί συστήνουν να αποκτήσετε έναν υγραντήρα, εάν η οικογένειά σας έχει παιδιά προσχολικής ή πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας. Εξάλλου, το σώμα των παιδιών δεν είναι ακόμη τόσο ισχυρό όσο ο ενήλικας, οπότε ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Λόγω της αποξήρανσης του ρινοφαρυγγικού βλεννογόνου, όλοι οι ιοί και τα παθογόνα βακτήρια διεισδύουν εύκολα στους πνεύμονες του παιδιού, αρχίζει να αρρωσταίνεται συχνότερα. Τοποθετώντας μια ενυδατική κρέμα στο παιδικό δωμάτιο, θα δείτε ότι το μωρό σας είναι πιο χαρούμενο, λιγότερο πιθανό να πιάσει κρύο και βήχα, κοιμάται πιο σφιχτά και είναι λιγότερο άτακτο. Πρέπει να προσέξουμε όχι μόνο το παιδί του, αλλά και τον εαυτό του.

  Σίγουρα γνωρίζετε ότι κάθε δέντρο με έλλειψη υγρασίας αρχίζει να στεγνώνει και να παραμορφώνεται. Με την αγορά ενός υγραντήρα αέρα, μπορείτε να διατηρήσετε τα έπιπλα και τις πόρτες σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η συσκευή είναι απλά απαραίτητη για καλλιεργητές λουλουδιών και ανθρώπους που καλλιεργούν φυτά για εξοχικές κατοικίες. Χαμηλή υγρασία στεγνώνει τα φύλλα των φυτών, καθώς και το δέρμα σας. Μπορείτε να αποκαταστήσετε τη ζωή σε εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα αέρα. Τα φύλλα αμέσως κορεσμένα με υγρασία, θα είναι χυμώδη και πράσινα. Η συσκευή όχι μόνο υγραίνει τον αέρα, αλλά το καθιστά καινούργιο. Σε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού - αυτό είναι ένα αναπόφευκτο πράγμα.

  Λόγω του ξηρού αέρα στη μονάδα αυξάνεται το στατικό ηλεκτρισμό, η επαφή με αντικείμενα μπορεί να συγκλονιστεί. Αυτό δεν είναι μόνο δυσάρεστο, αλλά και επιβλαβές. Σε αυτή την περίπτωση, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τις συσκευές του σπιτιού αυξάνεται. Χάρη στον υγραντήρα αέρα, θα αισθανθείτε ασφαλείς.

  Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία βλάβη από τη χρήση ενός υγραντήρα αέρα. Το μόνο που μπορεί να προκύψει κατά τη χρήση αυτής της συσκευής είναι η εμφάνιση λευκής επικάλυψης με τη μορφή αλατιού, η οποία εγκαθίσταται σε έπιπλα και οικιακές συσκευές και εισπνέεται από ανθρώπινους πνεύμονες. Η χρήση αποσταγμένου νερού ή ειδικού φίλτρου για τον καθαρισμό του νερού θα μειώσει τις "αρνητικές" αρνητικές συνέπειες. Επομένως, πρέπει να σημειωθεί για μία ακόμη φορά ότι η βλάβη από τον υγραντήρα αέρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μύθο.

  Σε κάθε δωμάτιο, οι άνθρωποι δίνουν προσοχή στη θερμοκρασία και την καθαριότητα του αέρα για να δημιουργήσουν ένα άνετο περιβάλλον. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε έναν από τους κύριους παράγοντες - υγρασία.

  Η ποσότητα υδρατμών στον αέρα έχει σημαντική επίδραση στο σώμα. Η βέλτιστη υγρασία είναι 35-40%. Όταν μειώνεται, ακόμη και ένας εντελώς υγιής άνθρωπος αισθάνεται κουρασμένος και έχει υπνηλία. Η μείωση της υγρασίας οδηγεί σε αύξηση της αιωρούμενης σκόνης, η οποία συχνά προκαλεί αλλεργικές και άλλες ασθένειες. Ο απλούστερος υγραντήρας μπορεί να θεωρηθεί ως συσκευή του παραδοσιακού ψυχρού τύπου. Σε αυτό, ο ανεμιστήρας οδηγεί τον αέρα μέσω ειδικών φίλτρων. Αυτή η αρχή λειτουργίας επιτρέπει όχι μόνο να αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας, αλλά και να καθαρίζεται όλη η σκόνη από τη σκόνη. Η περιοδική επεξεργασία των φίλτρων οδηγεί σταδιακά στην καταστροφή όλων των αιωρούμενων σωματιδίων στον αέρα του δωματίου. Ένας πιο σύνθετος υγραντήρας, ατμός, θερμαίνει το νερό σε 100 μοίρες, δηλαδή σε αέρια κατάσταση. Το πλεονέκτημά της έγκειται στον θάνατο μικροοργανισμών και βακτηρίων σε υψηλές θερμοκρασίες. Έρχομαι στον αέρα, ο ατμός μπορεί να ονομαστεί φιλικός προς το περιβάλλον. Οι πιο σύγχρονες συσκευές χρησιμοποιούν μια υπερηχητική μέθοδο για την απόκτηση ενός λεπτού διασκορπισμένου υδατικού μίγματος. Στην περίπτωση αυτή, τα ειδικά πιεζοηλεκτρικά υλικά χωρίζουν το νερό σε μικροσταγονίδια, τα οποία παρέχουν την απαραίτητη υγρασία. Όποια και αν είναι η αρχή του υγραντήρα, υπάρχουν γενικοί κανόνες για την εγκατάστασή τους. Πρέπει να θυμόμαστε ότι όλα είναι σχεδιασμένα για εργασία σε κλειστούς χώρους. Συνεχίζοντας, η εγκατάσταση του υγραντήρα στο σχέδιο δεν θα έχει σημαντική επίδραση. Το καλύτερο μέρος μπορεί να είναι ένα ψυγείο. Η αυξημένη κίνηση του αέρα δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την πλήρωση της με υγρασία. Ένας από τους παράγοντες που σπάνια δίνεται προσοχή είναι η δημιουργία κάποιας υγρασίας. Η αύξηση του υδρατμού στον ατμοσφαιρικό αέρα άνω του 50% παύει να παράγει θετικό αποτέλεσμα και αρχίζει να προκαλεί βλάβη. Ως εκ τούτου, συνιστάται να αγοράσετε υγραντήρες με αυτόματο σύστημα ελέγχου. Μην ξεχνάτε την ευκολία συντήρησης. Περιοδικά, οποιοσδήποτε υγραντήρας απαιτεί την προσθήκη νερού, οπότε πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στη συσκευή. Σε κάθε περίπτωση, κατά την αγορά μιας τόσο σημαντικής συσκευής, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης, οι οποίες απαριθμούν όλες τις συστάσεις για αποτελεσματική χρήση.

  • Τύποι υγραντήρες το 2017

  Όταν ο αέρας στο σπίτι γίνεται πολύ ξηρός, για να σταθεροποιηθεί η οικολογική κατάσταση, είναι απλά απαραίτητο να το ενυδατώσει τεχνητά. Η δική του υγεία μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας εξαιρετικός δείκτης της ανάγκης αύξησης της υγρασίας στο δωμάτιο.

  Όταν η υγρασία στο δωμάτιο πέφτει κάτω από το φυσιολογικό, το άτομο αρχίζει να αισθάνεται κάποια ενόχληση: το δέρμα γίνεται ξηρό το πρωί, μετά το ξύπνημα, μια δυσάρεστη ξηροστομία και γαργάλημα στο λαιμό. Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται συχνά από νέους αποίκους σε σπίτια των πάνελ, επειδή το φρέσκο ​​σκυρόδεμα απορροφά την υγρασία πολύ από τον αέρα. Επιπλέον, σε ένα δωμάτιο με ξηρό αέρα αρχίσουν να μαραίνονται τα φυτά εσωτερικού χώρου: έχουν κίτρινες άκρες listev.Normalnoy θεωρείται η σχετική υγρασία στο διαμέρισμα που κυμαίνονται από 40 έως 60%. Εκτός από την άνεση, αυτή είναι μια ζωτική ανάγκη του ανθρώπινου σώματος και μια υπόσχεση της εξαιρετικής υγείας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από νερό κατά 90%. Και ως αποτέλεσμα διαφόρων μεταβολικών διεργασιών στο σώμα, μόνο περίπου 0,5 λίτρα νερού ανά ημέρα απομακρύνονται μόνο μέσω του δέρματος. Το καλοκαίρι είναι επίσης απαραίτητη η χρήση ενός υγραντήρα αέρα, όπως και το χειμώνα, όταν η θέρμανση είναι ενεργή. Ο υγραντήρας βοηθά στον καθαρισμό του δωματίου από διάφορα είδη αλλεργιογόνων, σκόνης και γύρης φυτών. Κάτω από τη δράση της συσκευής, καταπραΰνουν, γίνονται βαρύτερα και έτσι εγκατασταθούν, όπου είναι πολύ πιο εύκολο να τα αφαιρέσετε και δεν φτάνουν στους αεραγωγούς. Είναι πολύ πιο εύκολο για ένα άτομο να αναπνεύσει και μειώνεται ο κίνδυνος πνευμονικών παθήσεων. Το καλοκαίρι, το ανθρώπινο δέρμα εξαντλείται και επηρεάζεται σοβαρά από τη θερμότητα, ο υγραντήρας συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος. Επιπλέον, ο αέρας αυτή την εποχή του έτους πάρα πολύ ξηρό, λόγω της θερμότητας, και σε πολλές άσφαλτο και λίγο χώρο πρασίνου, έτσι ώστε η δροσιά δεν συμβαίνει ακόμα και τη νύχτα. Επίσης, στις εγκαταστάσεις είναι κλιματιζόμενα και άλλες οικιακές συσκευές, που στεγνώνει και τον αέρα, και έναν υγραντήρα βοηθά στην εξουδετέρωση των αρνητικών επιπτώσεων και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τη βλάβη του σώματος cheloveka.Pomimo στο δέρμα, ξηρό αέρα, δεν είναι πολύ καλό αντίκτυπο σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα. Αναστέλλει τη διαδικασία της αυτο-καθαρισμού των βρόγχων μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, σύγχυση, επιδείνωση της γενικής υγείας, καθώς και μειώνει την ανοσία και, κατά συνέπεια, την αποτελεσματικότητα.

  Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ο υπερκορεσμένος αέρας περιέχει μια τεράστια ποσότητα θετικά φορτισμένων ιόντων, τα οποία οδηγούν σε μείωση της αντίστασης στο στρες και στην αύξηση της νευρικής διεγέρσεως. Ως εκ τούτου, η χρήση ενός υγραντήρα αέρα σε εσωτερικούς χώρους τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα μπορεί να συμβάλει σοβαρά στη βελτίωση της γενικής κατάστασης ενός ατόμου και να διατηρήσει την πολύτιμη υγεία του.

  Το πρόβλημα της υγρασίας του αέρα συμβαίνει συχνότερα το χειμώνα, όταν το σπίτι θερμαίνεται με ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες. Ως αποτέλεσμα της εργασίας τους, τα νοικοκυριά μπορεί να έχουν δύσπνοια, ρινική καταρροή, πονοκέφαλο. Και αν δεν υπάρχουν χρήματα για επαγγελματίες υγραντήρες αέρα, τα εργαλεία βοήθειας μπορούν να σας βοηθήσουν.

  Στο θέμα του υγραντήρα αέρα στο δωμάτιο μπορεί να σας βοηθήσει απλά κόλπα των νοικοκυριών: ξήρανση τα ρούχα στο δωμάτιο (πλέον δημοφιλής αναδίπλωση ξήρανσης που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο). Ο ψεκασμός των χρωμάτων στο σπίτι θα ωφελήσει όχι μόνο τα φυτά, αλλά και όλους τους κατοίκους του σπιτιού. Επιπλέον, μερικά λουλούδια ίδιοι τέλεια εξατμιστεί η υγρασία (συνήθως εκείνες με μεγάλα, μαλακά και αφράτα φύλλα, για παράδειγμα, tsiperus, φιλόδενδρο, Monstera, Calla).Stary «απαρχαιωμένη» μέθοδος του δωματίου ύγρανσης - να τοποθετήσει σε διαφορετικές θέσεις δεξαμενές νερού. Οι τράπεζες είναι εντελώς αναποτελεσματικές, οπότε είναι καλύτερο εάν οι δεξαμενές έχουν μια ευρεία επιφάνεια - φλιτζάνια και λεκάνες θα κάνουν. Η αλήθεια δεν είναι πολύ αισθητική, έτσι μπορείτε να κάνετε διακοσμητικές δεξαμενές-υγραντήρες. Αγοράστε μερικά απλά μπολ, να υπογράψει τους με ακρυλικά χρώματα για κεραμικά, γαρνίρισμα καλούπια από πλαστικό, σχέδια okleyte με στυλ decoupage. Μπορείτε να τοποθετήσετε το μπολ σε ένα τόσο όμορφο ψάθινο καλάθι για να τα επικολλήσετε μέσα στις πέτρες, βάλτε σε ένα μπολ με μικροσκοπικά ειδώλια (π.χ., πύργοι και κάστρα). Ένα μεγάλο ενυδρείο είναι μια εξαιρετική παραλλαγή μιας δεξαμενής που υγραίνει τον αέρα. Αλλά αφού το αγοράσατε, θα το φροντίσετε και από τα ψάρια. Φυσικά, αν δεν θέλετε να φύγετε από το ενυδρείο κατοικείται, «ανακατάληψης» περίτεχνα κάστρα της και τα στήθη παιχνίδι sokrovischami.Esche ένα παλιό και απλές μέθοδο ύγρανσης: βάλτε βρεγμένες πετσέτες για την μπαταρία. Πιθανότατα, μιλάμε για το χειμώνα, οι μπαταρίες θα είναι ζεστές, που θα εξατμίσει τέλεια την υγρασία από υγρές πετσέτες. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν φαίνεται πολύ αισθητική, και οι πετσέτες θα πρέπει να είναι συνεχώς διαβρέχονται. Μπορείτε, φυσικά, να τοποθετήσετε ένα δοχείο νερού στην μπαταρία, αλλά δεν είναι πολύ βολικό και ακόμα λιγότερο αισθητικό. Ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να κατασκευαστεί ένας υγραντήρας χρησιμοποιώντας ένα ψυγείο υπολογιστή και ένα πλαστικό κουτί με πλευρικά ανοίγματα. Συνδέστε το ψυγείο στο επάνω τοίχωμα του κουτιού. Συνδέστε το με το φορτιστή από το κινητό τηλέφωνο (ή καλύτερα αντί για «φόρτισης» για να χρησιμοποιήσετε μια οργανωμένη μονάδα παροχής ισχύος - τότε θα είστε σε θέση να ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα). Το κιβώτιο είναι γεμάτο με νερό και το υλικό που δεν είναι υφασμένο κρέμεται στους τοίχους - θα είναι ένας εξατμιστήρας. Το ψυγείο θα οδηγήσει τον αέρα προς τα μέσα, όπου θα υγραίνεται, θα περάσει μέσα από το υγρό πανί και θα βγει από τις οπές έξω.

  Οι περισσότερες από αυτές τις μεθόδους είναι πολύ οικονομικές και απαιτούν ελάχιστο κόστος. Είναι αλήθεια, σε συνδυασμό με καταλαβαίνω.

  • Μερικές ακόμα επιλογές για έναν αυτο-κατασκευασμένο υγραντήρα το 2017

  Ο αέρας στο διαμέρισμα μπορεί να είναι πολύ ξηρός, δεν είναι άμεσα αισθητός σε έναν ενήλικα, αλλά τα παιδιά αντιδρούν με τα συχνά κρυολογήματα, τις αλλεργίες και ακόμη και το άσθμα. Αλλά είναι απαραίτητο μόνο να αυξηθεί το περιεχόμενο του νερού στο διάστημα, και η υγεία βελτιώνεται.

  Υγρασία και υγεία του μωρού

  Η άνετη υγρασία για έναν ενήλικα είναι 50-60%. Με αυτόν τον δείκτη δεν υπάρχει αίσθηση ζοφείας, αναπνέει εύκολα και ελεύθερα. Για τα παιδιά, η υγρασία πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερη - 60-65%. Έως και 7 χρόνια το σώμα δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί πλήρως, η ανταλλαγή θερμότητας συμβαίνει κυρίως μέσω των πνευμόνων και όχι μέσω του δέρματος. Κατά συνέπεια, μέσω της αναπνοής, το σώμα του παιδιού χάνει πολύ υγρό.

  Όταν η υγρασία είναι χαμηλή, οι βλεννώδεις μεμβράνες στεγνώνουν. Στο ρινοφάρυγγα, μορφή κρούστας που δυσκολεύουν την αναπνοή. Ομοίως, χάνονται οι προστατευτικές λειτουργίες των βλεννογόνων και αυτό οδηγεί σε κρυολογήματα, αλλεργίες στη σκόνη και άλλες ουσίες που βρίσκονται στον αέρα. Η μακρά διαμονή σε ένα ξηρό δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει άσθμα. Για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε νερό στο χώρο, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα.

  Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υψηλή υγρασία έχει επίσης πολλές αρνητικές πλευρές. Η πιθανότητα εμφάνισης στηθάγχης με υγρασία 70-90% αυξάνεται κατά 3 φορές, επομένως πρέπει να παρακολουθείτε την ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο με υγρόμετρο.

  Επιλογή υγραντήρα

  Υπάρχουν 3 είδη υγραντήρων για χώρους διαβίωσης:

  Κάθε μοντέλο έχει τα υπέρ και τα κατά. Ο υγραντήρας ατμού εξατμίζει το νερό με βρασμό. Το νερό απολυμαίνεται, αλλά υπάρχει συμπύκνωση στα αντικείμενα. Συχνά, η υγρασία εισέρχεται στο εσωτερικό των ηλεκτρικών συσκευών, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής τους. Μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και σταθεροί ήχοι γουργουρίσματος. Σε ένα σπίτι με παιδιά μπορεί να είναι επικίνδυνο, αφού ο ατμός είναι πολύ ζεστός.

  Ένας παραδοσιακός υγραντήρας είναι παρόμοιος με έναν ανεμιστήρα που φυσά υγρές επιφάνειες, εξάγοντας την υγρασία. Υπάρχουν ήσυχα και θορυβώδη μοντέλα, πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά αυτή την παράμετρο. Η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή, ο αέρας δεν είναι πιθανό να κορεστεί με υγρασία. Αλλά μια τέτοια συσκευή είναι αποτελεσματική μόνο για μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά μέτρα.

  Ο υγραντήρας υπερήχων είναι ιδανικός για ένα παιδικό δωμάτιο. Ο ήχος χαμηλής συχνότητας σπάει το νερό σε πολύ μικρά σωματίδια που ψεκάζονται στο δωμάτιο. Κατά τη χρήση, όλα τα άλατα που περιέχονται στο υγρό εισέρχονται στον αέρα, χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, μπορούν να εμφανιστούν γκρίζοι λεκέδες στα αντικείμενα. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το νερό πριν ψεκαστείτε. Είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα που βοηθούν στην απολύμανση του αέρα. Η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή.

  Αξίζει να δίνετε προσοχή στον όγκο του υγραντήρα. Κατά μέσο όρο, σε ένα κανονικό διαμέρισμα το χειμώνα με κεντρική θέρμανση, ο υγραντήρας ανά ώρα ψεκάζει 350-500 γραμμάρια νερού. Αυτό αρκεί για να αποκτήσετε βέλτιστη υγρασία 60% στα 20 τετραγωνικά μέτρα. Μια μέρα για να διατηρηθεί η επιθυμητή ατμόσφαιρα απαιτεί τουλάχιστον 6 λίτρα νερού. Εάν ο όγκος είναι σημαντικός, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε το υγρό και εάν ο υγραντήρας είναι 1 λίτρο, τότε πρέπει να το θυμάστε αρκετές φορές την ημέρα.

  Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτόματη απενεργοποίηση. Μερικοί σταματούν να εργάζονται στο τέλος του νερού, άλλοι σταματούν όταν φτάσει το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Τα δεύτερα είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο είναι πολύ βολικό, αλλά η τιμή με αυτή τη συσκευή αυξάνεται κατά 20-30%.

  Πολλοί υγραντήρες έχουν φίλτρα για το νερό και τον αέρα, πρέπει να αντικαθίστανται σε τακτική βάση. Προηγουμένως, καθορίστε το κόστος αυτών των ανταλλακτικών, ορισμένες φορές υπερβαίνει κατά πολύ την τιμή της ίδιας της συσκευής. Μια τέτοια αγορά θα είναι πολύ δαπανηρή στην υπηρεσία.

  Ένας σημαντικός δείκτης είναι ο χώρος συντήρησης, κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο μέγεθος του δωματίου και μην το αγνοείτε. Και είναι επίσης σημαντικό να δώσετε προσοχή στον θόρυβο, επειδή η συσκευή μπορεί να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και με δυνατά ηχεί το παιδί είναι δύσκολο να κοιμηθεί.

  Η αγορά ενός υγραντήρα είναι μια αναγκαιότητα στα σύγχρονα διαμερίσματα. Η θέρμανση, η παρουσία μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών συσκευών, οδηγεί σε μείωση της υγρασίας και αυτό είναι επικίνδυνο για το μωρό. Αλλά πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο όχι από το κόστος του, αλλά από την αποτελεσματικότητα του έργου.

  Σε πολλές συστάσεις σχετικά με την ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο, ακούγεται ότι πρέπει να υπάρχει αρκετός υγρός αέρας. Ο υγραντήρας συμβάλλει στην επίτευξη της απαιτούμενης υγρασίας, αλλά αυτό δεν είναι μόνο η λειτουργία του, χρήσιμη για τα παιδιά.

  Είναι επιθυμητό το παιδί να αναπνέει αέρα με υγρασία περίπου 40-60%. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα νεογέννητα, όπου η λεπτή βλεννώδης μεμβράνη στεγνώνει γρήγορα. Και σε αυτή την κατάσταση, διάφορες μολύνσεις εύκολα διεισδύουν. Σε ένα δωμάτιο με θέρμανση ενεργοποιημένο, η υγρασία είναι συνήθως περίπου 30%. Οι υγρές πετσέτες στις μπαταρίες μειώνουν τη θερμοκρασία, αλλά δεν αυξάνουν σημαντικά την υγρασία. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε το έργο αυτό τον υγραντήρα.

  Σε περίπτωση που το μωρό αρχίσει να αρρωσταίνει, η ενυδατική κρέμα θα έρθει επίσης στη διάσωση. Ο υγρός αέρας βοηθά τον ρινικό βλεννογόνο να καταπολεμήσει τη λοίμωξη και να μην την αφήσει να προχωρήσει περισσότερο στην αναπνευστική οδό. Μειώνει την αφθονία της βλέννας, δηλαδή, η ρινική καταρροή γίνεται λιγότερο έντονη. Αλλά η πιθανότητα ότι η ασθένεια θα φτάσει στο λαιμό και θα αρχίσει να βήχει, επίσης μειώνεται. Όταν το μωρό είναι αδύναμο, συχνά άρρωστο, η κρεβατοκάμαρά του πρέπει να έχει ενυδατική κρέμα.

  Εκτός από τον σχηματισμό του ίδιου του ατμού, πολλές από αυτές τις συσκευές παρέχουν επίσης άλλες χρήσιμες λειτουργίες: καθαρισμό αέρα, ιονισμό, αρωματοποίηση. Λίγα λόγια για τα οφέλη καθενός από αυτά στο δωμάτιο των παιδιών. Το ενσωματωμένο φίλτρο είναι πολύ χρήσιμο για τους κατοίκους των σπιτιών που χτίζονται κοντά στους δρόμους. Το δωμάτιο του παιδιού θα πρέπει να αερίζεται συχνά. Και αν τα παράθυρα αντιμετωπίζουν έναν σκονισμένο δρόμο, τότε μετά από κάθε άνοιγμα, σχηματίζεται ένα στρώμα σκόνης στο πάτωμα. Δεν θα είναι περιττό να το αφαιρέσετε αμέσως με τη βοήθεια ενός καθαριστή ενσωματωμένου στον υγραντήρα.

  Ο ιονισμός του αέρα το απολυμαίνει, σκοτώνοντας τα βακτηρίδια. Αυτή η επιλογή του υγραντήρα είναι απλά απαραίτητη για το συχνά άρρωστο παιδί ή κατά την περίοδο της επιδημίας. Ακόμα κι αν κάποιος από το σπίτι έχει ήδη αρχίσει να αρρωσταίνει, ο ιονιστής στο δωμάτιο των παιδιών θα προστατεύσει το μωρό, θα τον βοηθήσει να μην μολυνθεί. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το σκόρδο ή τα κρεμμύδια, τοποθετημένα στο δωμάτιο, μόνο χωρίς τη δυσάρεστη οσμή.

  Η αρωματοποίηση είναι μια λειτουργία που επιτρέπει την προσθήκη διαφόρων αιθέριων ελαίων στον ατμό από τον υγραντήρα. Δεν είναι μόνο να κάνει μια ωραία οσμή στο δωμάτιο. Με τη βοήθεια των αρωμάτων, είναι δυνατό να επηρεαστεί το σώμα του μωρού: ηρεμία, ευθυμία, απολύμανση. Κάθε λάδι έχει κάποια δράση. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί ξεκινήσει να βήχει ή να τρέχει μύτη, θα είναι κατάλληλος ο ευκάλυπτος ή η έλατο. Χωρίς περιττά φάρμακα, μπορείτε να θεραπεύσετε ήδη την ασθένεια. Και η λεβάντα ή το βάλσαμο θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ακούραστα στο ανατριχιαστικό παιδί.

  Στα διαμερίσματά μας υπάρχει σχεδόν πάντα πολύ ξηρός αέρας, εξαιρετικά επιβλαβής για τα μικρά παιδιά. Ο υγραντής αγωνίζεται ήρεμα με ένα τέτοιο πρόβλημα, βοηθώντας τα παιδιά να παραμείνουν υγιή.

  Άνετο μικροκλίμα εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας του αέρα στο διαμέρισμα. Για την αύξηση της υγρασίας κλιματικές συσκευές χρήσης των διαφόρων τροποποιήσεων. Για να δημιουργήσετε το επιθυμητό μικροκλίμα στο δωμάτιο, πρέπει να επιλέξετε τον σωστό υγραντήρα.

  Για να καταλάβετε ποια ενυδατική κρέμα είναι καλύτερη, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλα τα είδη. Οι κατασκευαστές παράγουν υγραντήρες πολλών τύπων. Ο απλούστερος - ατμός, λειτουργεί με την αρχή της εξάτμισης ατμού κατά τη διάρκεια του βρασμού. Το σώμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό, το οποίο έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Ένα καλό μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένα υδροστατικά και σταθερά φίλτρα. Κατά τη λειτουργία, αρκεί να καθαρίζετε περιοδικά τη δεξαμενή και να καθαρίζετε το περίβλημα. Έλλειψη υγραντήρα - θορυβώδης λειτουργία, υψηλή κατανάλωση ισχύος (ισχύς 500 W), μη ασφαλής - μπορείτε να καείτε με ζεστό ατμοκίνητο εκτοξευτήρα.

  Παραδοσιακός υγραντήρας

  Ασφαλής και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια (ισχύς μέχρι 60 watt), ένας υγραντήρας ψυχρής δράσης ή παραδοσιακός. Αρχή λειτουργίας - σε ένα δοχείο με νερό, ένα φίλτρο χαμηλώνει κατά το ήμισυ, μέσω του οποίου εξατμίζεται το νερό και με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα υγραίνει τον αέρα στο σπίτι. Το κύριο πράγμα - μην ξεχάσετε να χύσετε νερό, πλύνετε τη δεξαμενή εγκαίρως. Η απόδοση ενός τέτοιου υγραντήρα είναι χαμηλή, διατηρεί ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας, δεν είναι δυνατό να υγρανθεί υπερβολικά ο αέρας στο διαμέρισμα.

  Υγροποιητής υπερήχων

  Ο υγραντήρας αέρα για το διαμέρισμα είναι υπερηχητικό είναι το πιο μοντέρνο μοντέλο. Η ουσία της εργασίας είναι ότι μια μεμβράνη με υψηλή συχνότητα ταλάντωσης εισάγεται στη διάταξη, η οποία μετατρέπει το νερό σε κρύο ατμό. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας, λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά. Επιλέξτε έναν υγραντήρα αέρα για το παιδικό δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιο, ρίξτε μια ματιά στο υπερηχογράφημα. Μειονέκτημα - χρειάζεται προσεκτική φροντίδα, δεν μπορείτε να ρίξετε σκληρό νερό. Για να μαλακώσετε τη χρήση νερού με ειδικές κασέτες.

  Ποιος κατασκευαστής προτιμώ;

  Μοντέλα του ίδιου τύπου, αλλά από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορούν να διαφέρουν σημαντικά στην ποιότητα. Φυσικά, για να επιλέξετε έναν καλό υγραντήρα αέρα για το διαμέρισμα θα βοηθήσει τους πωλητές συμβούλους, αλλά δεν είναι εκτός τόπου θα είναι μια σύντομη επισκόπηση των κατασκευαστών. Ο καλύτερος δημιουργός της τεχνολογίας του κλίματος είναι η Ελβετία, η εταιρεία Plaston. Παράγει τα σήματα Boneco και Air-O-Swiss. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει προϊόντα των εταιρειών Electrolux, Aircomfort.

  Τα προϊόντα των εγχώριων κατασκευαστών δεν λάμπουν με την ποιότητα, αυτό αντισταθμίζεται από την προσβασιμότητα των τιμών. Οι κινεζικοί σχεδιαστικοί υγραντήρες είναι δύσκολο να διακριθούν από το Plaston - στη γενικά διαθέσιμη κατηγορία τιμών, τη μάρκα Cooper Hunter. Ποιο είδος υγραντήρα επιλέγει να αποφασίσει, με βάση πόσο πρέπει να αυξήσετε την υγρασία σε ποια αίθουσα θα σταθεί.

  Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα αέρα

  Φροντίδα και καθαρισμός του υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας

  Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι υγραντήρες αέρα μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους: παραδοσιακοί μηχανικοί υγραντήρες, υγραντήρες ατμού και υγραντήρες υπερήχων. Υπάρχουν επίσης συνδυασμένοι υγραντήρες με ενσωματωμένο καθαριστή αέρα. Όπως και πολλές άλλες οικιακές συσκευές, οι υγραντήρες χρειάζονται τακτική φροντίδα και καθαρισμό, κάτι που μερικές φορές δεν είναι εύκολο. Για να κατανοήσετε πώς να καθαρίσετε σωστά τον υγραντήρα, πρέπει να κατανοήσετε τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας, αν, φυσικά, δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί η συσκευή για επισκευή.

  Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε τον υγραντήρα, πρέπει να αποσυναρμολογηθεί

  Αρχή λειτουργίας των κύριων τύπων υγραντήρων

  Οι μηχανικοί υγραντήρες είναι ο απλούστερος τύπος υγραντήρα. Σε τέτοιες συσκευές, το νερό χύνεται σε μια μικρή δεξαμενή, από όπου τροφοδοτείται σε ενυδατικά φυσίγγια, μέσω των οποίων ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας οδηγεί τον αέρα, φυσικά ενυδατώντας τον. Ταυτόχρονα με την υγρασία, γίνεται καθαρισμός του αέρα. Τα μειονεκτήματα τέτοιων υγραντήρων είναι η χαμηλή απόδοση και το υψηλό επίπεδο θορύβου.

  Υγραντήρες ατμού - σε αυτά βράζει το νερό, αφήνοντας έξω με τη μορφή ατμού. Έχουν πολλά μειονεκτήματα: ζεστό ατμό, που μπορεί να καεί, υψηλή κατανάλωση ενέργειας (έως 600 W) και υψηλό επίπεδο θορύβου. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα - λειτουργούν τέλεια με σκληρό και βρώμικο νερό, με τη βοήθεια τους μπορείτε να κάνετε εισπνοές (συχνά συμπληρώνονται με ακροφύσια εισπνοής), έχουν υψηλή απόδοση, δεν απαιτούν αναλώσιμα.

  Σχέδιο λειτουργίας υγραντήρα

  Οι υγραντήρες υπερήχων είναι ο πιο σύγχρονος τύπος moisturizers. Σε αυτά, το νερό με ειδική μεμβράνη με υπερηχητική συχνότητα δόνησης μετατρέπεται σε ψυχρό ατμό. Είναι δυνατή η ρύθμιση της απαραίτητης στάθμης υγρασίας, είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα, με πολύ χαμηλό θόρυβο. Αλλά απαιτούν προσεκτική φροντίδα και χρήση ειδικών φυσίγγων, με ένα πληρωτικό που απαιτεί τακτική αντικατάσταση ή γεμίσματος με απεσταγμένο νερό.

  Οι συνδυασμένες συσκευές είναι συσκευές στις οποίες ο υγραντήρας συνδυάζεται με έναν καθαριστή αέρα. Το τελευταίο είναι μια δομή πλαστικών δίσκων που περιστρέφονται σε ένα δοχείο με νερό, πάνω στο οποίο η σκόνη που εισέρχεται στη συσκευή εγκαθίσταται και στη συνέχεια ξεπλένεται με νερό. Τέτοιες συσκευές, κατά κανόνα, περιέχουν έναν παραδοσιακό τύπο υγραντήρα, με εγγενείς ατέλειες και πλεονεκτήματα. Δεδομένου ότι αυτή η συσκευή είναι πιο περίπλοκη από την προηγούμενη, απαιτεί πιο προσεκτική συντήρηση.

  Απομάκρυνση της πλάκας

  Συχνά, όταν συζητείται ένα ή άλλο μοντέλο του υγραντήρα, μιλάμε για μια λευκή πλάκα σχετικά με την τεχνική. Τέτοια επικάλυψη συμβαίνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας υπερηχητικών υγραντήρων. Βασικά αποτελείται από διάφορα άλατα που περιέχονται στο νερό, τα οποία εγκαθίστανται σε όλες τις οριζόντιες επιφάνειες. Όσο πιο σκληρό είναι το χρησιμοποιούμενο νερό, τόσο περισσότερο πλάκα σχηματίζεται, το οποίο, αν δεν αφαιρεθεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για επισκευή της συσκευής.

  Πλάκα στον υγραντήρα

  Για να εξουδετερώσετε τα φυσίγγια χρήσης πλακών με ιοντοανταλλακτική ρητίνη, η οποία αποτελείται από λεπτά σωματίδια, απορροφώντας περίσσεια αλάτων. Αυτή η ρητίνη απαιτεί τακτική αντικατάσταση, η χρονική στιγμή της οποίας εξαρτάται από την ένταση της συσκευής και την ποιότητα του νερού. Θα ήταν ιδανικό να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό, το οποίο επιτρέπει την παρατεταμένη διάρκεια ζωής του φυσιγγίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτή η δυνατότητα δεν είναι πάντοτε διαθέσιμη. Επιπλέον, δεν επιθυμεί ο καθένας να εγκαταστήσει έναν οινοπνευματοποιό στο σπίτι ή να τρέξει για να αγοράσει απεσταγμένο νερό στα πρατήρια βενζίνης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πόσιμο εμφιαλωμένο νερό, μόνο αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για άτομα με υψηλά εισοδήματα, δεδομένου ότι οι υγραντήρες υπερήχων εκπέμπουν περίπου έξι λίτρα νερού την ημέρα.

  Φροντίδα του υγραντήρα

  Η φροντίδα για τους υγραντήρες αέρα συνίσταται στον τακτικό καθαρισμό των εναποθέσεων και την κλίμακα και την αντικατάσταση της κασέτας πλήρωσης ή σε μια αλλαγή φίλτρου σε παραδοσιακούς υγραντήρες. Με την τελευταία λειτουργία, τα πάντα είναι αρκετά απλά - το υλικό πλήρωσης πρέπει να αλλάζει κάθε δύο έως τρεις μήνες εάν χρησιμοποιείται σκληρό νερό. Η αντικατάσταση είναι απαραίτητη όσο λιγότερο συχνά, τόσο πιο μαλακό είναι το νερό. Όταν χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό, η ανάγκη για φυσίγγιο μπορεί να εξαφανιστεί τελείως.

  Οι κατασκευαστές συχνά προσφέρουν διαφορετικά και πολύ φθηνά καθαριστικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νερό μπορεί να "ανθίσει" - θα εμφανιστεί μια οσφρητική μυρωδιά και θα σχηματιστούν βακτηριακές αποθέσεις.

  Η Boneco προσφέρει στους καταναλωτές μια "ασημένια ράβδο" που, όπως εγγυάται ο κατασκευαστής, μπορεί να αποτρέψει την "ανθοφορία". Αλλά είναι επίσης πολύ ακριβό και απαιτεί τακτική αντικατάσταση.

  Καθαρισμός του υγραντήρα

  Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

  Καθαρισμός του υγραντήρα - πολλοί δεν ξέρουν πώς να το κάνουν μόνοι σας και είναι πολύ απλό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία η συσκευή χρησιμοποιείται ενεργά, πρέπει να σκουπίζεται μία φορά την εβδομάδα και να αφαιρούνται οι καταθέσεις ασβέστου που έχουν συσσωρευτεί μόνιμα στα μέρη της. Πριν καθαρίσετε τον υγραντήρα, είναι απαραίτητο να αποστραγγίσετε όλο το υγρό από το δοχείο και να το ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό, μετά από το οποίο είναι καλό να στεγνώσει, αλλά όχι κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. Για τον καθαρισμό, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που δεν επηρεάζουν μόνο αρνητικά τη λειτουργία της συσκευής αλλά επίσης εξαπλώνονται καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του χώρου με τη μορφή μικροσκοπικών σωματιδίων που μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους μεταξύ των μελών της οικογένειας.

  Οι λεπτομέρειες ξεπλένονται καλύτερα με νερό

  Εάν η βρωμιά είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, χρησιμοποιήστε τα υγρά που συνιστώνται από τον κατασκευαστή ή ασφαλή συστατικά, όπως το κιτρικό οξύ ή τα υγρά καθαρισμού των ηλεκτρικών βραστήρων. Αφαιρέστε τις καταθέσεις και την κλίμακα μπορεί με ζεστό νερό και δημοφιλής στην πατρίδα του διττανθρακικού νατρίου, και για να το πούμε απλά - μαγειρική σόδα, η οποία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά, και αφαιρέστε το φως των καταθέσεων. Η σκληρά σκληρυμένη κλίμακα αφαιρείται με ειδικές σκόνες ή μηχανικά - με μεταλλικό πλέγμα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει από βαθιές γρατσουνιές στο σώμα, έτσι ώστε να είναι όλοι το ίδιο για τη διεξαγωγή τακτικού καθαρισμού για να αποφευχθεί οποιαδήποτε στερεοποιημένο λίπος.

  Το ακροφύσιο του υγραντήρα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τελείως τα απομεινάρια που συσσωρεύονται σε αυτό. Δεν επιτρέπεται η χρήση λειαντικών παραγόντων για το σκοπό αυτό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ακροφύσιο και την αποτυχία του, μετά από την οποία θα χρειαστεί να επισκευάσετε τον υγραντήρα που σχετίζεται με την αντικατάσταση του ακροφυσίου. Για την αφαλάτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική λύση, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με μια αδύναμη λύση ξύδι. Η θεραπεία πραγματοποιείται με ένα μαλακό μάκτρο. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε φρέσκο ​​νερό στο δοχείο και να ξεκινήσετε τη λειτουργία της συσκευής.

  Για την αποφυγή ανεπιθύμητων μικροοργανισμών στον υγραντήρα, πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά με διάλυμα χλωρίου. Οποιοδήποτε χλωρίνη που περιέχει λευκαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ενός τέτοιου διαλύματος. Μετά την απολύμανση, ξεπλύνετε τη συσκευή για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του χλωρίου.

  Αν καθαρίσετε προσεκτικά και έγκαιρα τον υγραντήρα αέρα, αυτή η συσκευή θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων έχουν τα δικά τους ειδικά χαρακτηριστικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκεί να ξεπλύνετε τα φίλτρα και τα δίχτυα με το συνηθισμένο ζεστό νερό, σε άλλες περιπτώσεις η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας πρόσθετα μέσα που περιλαμβάνονται στη συσκευασία αγοράς. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης, το οποίο θα αναφέρει τις συστάσεις του κατασκευαστή για φροντίδα, καθαρισμό και μερικές φορές μικρές επισκευές.

  Θυμηθείτε ότι το μικροκλίμα στο σπίτι σας εξαρτάται από τον υγραντήρα!