Καθαρισμός εξαερισμού στο διαμέρισμα

Το διαμέρισμα είναι η ζεστή γωνιά μας, όπου μπορείτε να κρύψετε και να χαλαρώσετε από τη φασαρία της πόλης. Είναι το σπίτι μας ασφαλές; Δυστυχώς όχι πάντα!

Έτσι φαίνεται ο αγωγός εξαερισμού σε ένα από τα διαμερίσματα στην περιοχή της Μόσχας πριν και μετά τον καθαρισμό:

Ρυθμός ροής αέρα:

 • πριν από τον καθαρισμό - λιγότερο από 0,3 μ.
 • μετά τον καθαρισμό - 1,5 m.

Τα βακτήρια, οι μύκητες και τα μικρόβια είναι μία πλευρά του νομίσματος. Το άλλο είναι η έλλειψη κανονικής ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο.

Η τιμή του καθαρισμού εξαερισμού στο διαμέρισμα

Εάν δεν υπάρχει κίνητρο στο κανάλι εξαερισμού (βύθισμα), αυτό υποδεικνύει ένα εμπόδιο κανάλι. Το κόστος της απομάκρυνσης του φράγματος αξιολογείται μεμονωμένα, βάσει των αποτελεσμάτων της τηλεοπτικής έρευνας.

Όταν είναι ώρα να καθαρίσετε τον εξαερισμό

 • Καθαρίζετε τακτικά, αλλά την επόμενη μέρα παρατηρείτε ένα λεπτό στρώμα σκόνης στο πάτωμα.
 • Την επόμενη μέρα σχηματίστηκε σκόνη και σωρός σε ορισμένες γωνίες.
 • Η σχάρα αερισμού ήταν καλυμμένη με βρώμικη φλούδα.
 • Το καλοκαίρι, το διαμέρισμα έχει υψηλή θερμοκρασία και ζωντάνια.

Να μην είναι τεμπέλης, πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και να το παραδώσει στη γρίλια εξαερισμού, θα πρέπει τουλάχιστον να άπαχο προς την κατεύθυνση της, και στην καλύτερη περίπτωση, να έλκονται από αυτό. Αν όχι, ήρθε η ώρα να προκαλέσει τον καθαρισμό αγωγών εξαερισμού, το οποίο χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο (ανεμόμετρο) τους ελέγχους για την έλξη, την ταχύτητα, τη θερμοκρασία και την υγρασία, προκαλεί κακή δουλειά καθορίζουν το σύστημα εξαερισμού και, φυσικά, παράγουν ένα καθαρό αέρα στο διαμέρισμα.

Τύποι αγωγών αερισμού σε διαμερίσματα

Σε διαφορετικούς τύπους πολυκατοικιών, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συστημάτων εξαερισμού με ξεχωριστά κανάλια ή κεντρικούς διαδρόμους. Τα διαμερίσματα με ξεχωριστό φρέατα εξαερισμού, για την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού, χρειάζεται πρόσβαση στην ταράτσα του μια κατοικημένη σπίτι, έτσι προτού να κάνετε μια παραγγελία, μάθετε, παρακαλώ, στην οργάνωση λειτουργίας η δυνατότητα πρόσβασης.

Ο καθαρισμός του εξαερισμού πραγματοποιείται με ειδικό εξοπλισμό, μια ομάδα εξειδικευμένων καθαριστικών καπνών και καναλιών εξαερισμού, τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη αναγνώριση.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο εξαερισμός πρέπει να καθαριστεί από οργανισμούς που λειτουργούν (στεγαστικό τμήμα συντήρησης, στέγαση τμήμα, ένωση κατοικιών). Ναι, πράγματι είναι, αλλά στην πράξη αυτό δεν συμβαίνει. Για να καθαρίσετε ή να μην καθαρίσετε τον εαυτό σας, εξαρτάται από εσάς, αλλά γνωρίζετε ότι η κάρτα σας είναι στην κάρτα!

Ειδική προσφορά για ZhEKov, εταιρείες διαχείρισης και HOAs - Καθαρισμός των φρεατίων εξαερισμού!

Δεν είναι πάντα οι ένοικοι των πολυκατοικιών συμφωνούν να εργαστούν για τον καθαρισμό του αέρα στα σπίτια τους, έτσι ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της φωτιάς, καθώς και τις απαιτήσεις των υπηρεσιών υγείας, προσφέρουμε για να διεξάγει τον καθαρισμό των φρεατίων εξαερισμού, χωρίς βρύσες στο διαμέρισμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία και την παραγγελία, καλέστε μας και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλέψουν σε όλα τα θέματα ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, σας συνιστούμε να διαβάσετε τις παρακάτω ενότητες:

Ποιος και πώς πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα

Ο εξαερισμός ενός κτιρίου διαμερισμάτων είναι ένα πολύπλοκο σύστημα αεραγωγών που διαπερνά ολόκληρο το κτίριο, μπαίνοντας σε κάθε διαμέρισμα. Δεν υπάρχει καθόλου και υπάρχει αποχέτευση αέρα από τις εγκαταστάσεις. Αλλά με την πάροδο του χρόνου οι αγωγοί εξαερισμού και οι άξονες μειώνονται στην διατομή λόγω των συντριμμιών, των λιπών και των αποθέσεων πετρελαίου, πράγμα που οδηγεί σε εξασθένιση της εκροής των μαζών του αέρα. Έτσι, ο εξαερισμός του σπιτιού αρχίζει να λειτουργεί εσφαλμένα. Δηλαδή, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε το ζήτημα του πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο σπίτι.

Γιατί καθαρίστε τον εξαερισμό

Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού για καθαρά υγιεινές λόγους. Πράγματι, η αποδυνάμωση του σχεδίου οδηγεί, καταρχάς, σε μείωση της ανταλλαγής αερίων, η οποία νομιμοποιείται με τα υγειονομικά πρότυπα διαμονής. Ο αέρας που εξέρχεται από τον θάλαμο εξαερισμού λαμβάνει μαζί του σωματίδια σκόνης, υπερβολική υγρασία, καθώς και διάφορους μικροοργανισμούς που επηρεάζουν δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία.

Ως εκ τούτου, για να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα μια ιδιαίτερη στάση. Όμως, όπως δείχνει η πρακτική, δεν είναι ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων. Σπάνια κανείς προσπαθεί να κάνει κάτι για να αυξήσει την εκροή του αέρα. Αλλά βοηθά επίσης λίγο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη διαδικασία καθαρισμού του εξαερισμού και αν είναι δυνατόν να το διεξάγουμε τακτικά. Αν όχι τον εαυτό σας, τότε τουλάχιστον κάθε δύο έως τρία χρόνια για να καλέσετε έναν ειδικό.

Πότε πρέπει να καθαρίσετε

Είναι σαφές ότι πολύ λίγοι άνθρωποι ανοίγουν τη σχάρα εξαερισμού για να εξετάσουν τον αγωγό αερισμού του κτιρίου. Ως εκ τούτου, αξίζει να δοθεί προσοχή σε ορισμένες ενδείξεις ότι ο αγωγός εξαερισμού έχει γίνει μικρότερος από το αρχικό του μέγεθος. Εδώ είναι μερικά τέτοια σημάδια που είναι πολύ εντυπωσιακά.

 1. Γύρω από τη σχάρα εξαερισμού και πάνω του συσσωρεύεται σκόνη και βρωμιά, εμφανίζεται ένας ιστός αράχνης.
 2. Μετά τον υγρό καθαρισμό, η σκόνη εγκαθίσταται αμέσως στην επιφάνεια του δαπέδου και των επίπλων.
 3. Το καλοκαίρι, η θερμότητα στο διαμέρισμα δεν κρυώνει.
 4. Εάν τα τείχη με ανοιχτά παράθυρα ή την πόρτα εισόδου ήταν πολύ πιο αδύναμα ή ακόμα και εξαφανίστηκαν.


Ακριβώς λένε ότι ο καθαρισμός του εξαερισμού στο διαμέρισμα είναι απαραίτητο. Ειδικά αν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Καθορίστε την ανάγκη να βοηθήσετε να φτάσετε στη χαρτοπετσέτα με το διάφραγμα εξαερισμού. Εάν η χαρτοπετσέτα παραμείνει στην εξαερισμό, τότε ο εξαερισμός λειτουργεί καλά. Εάν η σερβιέτα δεν κρατάει, τότε πρέπει να ακούσετε ένα συναγερμό. Το κανάλι είναι γεμάτο, και ο εξαερισμός δεν λειτουργεί.

Ομοίως, μπορείτε να ελέγξετε αν επισυνάπτετε ένα χαρτί υγείας ή χαρτί εφημερίδας στο άνοιγμα. Εάν κολλήσει στη σχάρα, τότε ο εξαερισμός λειτουργεί σύμφωνα με τις παραμέτρους του. Αν πέσει, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό και πρέπει να επιλυθεί επειγόντως.

Σε γενικές γραμμές, είναι αδύνατη η τοποθέτηση μιας τέτοιας κατάστασης στο σύστημα εξαερισμού της πολυκατοικίας. Μετά από όλα, αυτό το δίκτυο έχει πολλά επίπεδα, ίσα με τον αριθμό των ορόφων. Και σε κάθε διαμέρισμα από τον κατακόρυφο άξονα πηγαίνετε κανάλια. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια κατάσταση όπου το οριζόντιο κανάλι από το διαμέρισμα φαίνεται να είναι καθαρό, αλλά η εκροή αέρα είναι αδύναμη. Ο λόγος είναι ότι το κάθετο κοινό κανάλι είναι φραγμένο. Και εδώ ο καθένας δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, γιατί απαιτείται καθαρισμός του κοινού αερισμού, για τον οποίο η εταιρεία διαχείρισης είναι υπεύθυνη. Και γι 'αυτήν έχουν καθιερωθεί τα ακριβή πρότυπα πόσο συχνά για τον καθαρισμό του εξαερισμού της πολυκατοικίας, η οποία, δυστυχώς, δεν εκπληρώνει.

Αιτίες παρεμπόδισης των αεραγωγών

Η κύρια αιτία της απόφραξης είναι μια μεγάλη συσσώρευση σκόνης, βρωμιάς και λίπους στους τοίχους των καναλιών και των ορυχείων. Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος διαρρύθμισης του κτιρίου διαμερίσματος που είναι δύσκολο να μπει σε. Αυτά είναι στενά κανάλια μέσω των οποίων ο αέρας από τα διαμερίσματα, ειδικά από την κουζίνα και το μπάνιο, βγαίνει στο δρόμο. Προχωρώντας μέσα από το σύστημα, τα σωματίδια που βρίσκονται σε αυτό παραμένουν στα τοιχώματα των καναλιών, αυξάνονται με την πάροδο των ετών σε πάχος με τη μορφή στρώματος λάσπης. Εξ ου και η μείωση της διατομής των αεραγωγών.

Ένας άλλος λόγος είναι η κατάρρευση του τοιχοποιίας, από το οποίο χρησιμοποιούνται πολλά σπίτια για την κατασκευή ενός φυτού αερισμού. Η επισκευή του συμπλέκτη είναι πολύ δύσκολη, και μερικές φορές είναι πιθανή, οπότε θα πρέπει να ζήσετε με τέτοιο λανθασμένο αερισμό εργασίας.

Ο τρίτος λόγος είναι ο αερισμός μέσα και τα νεκρά μικρά ζώα και πουλιά. Ορισμένα πουλιά κατασκευάζουν φωλιές σε κανάλια που καλύπτουν μέρος του ανοίγματος.

Ο τέταρτος λόγος είναι η εγκατεστημένη κουκούλα κουζίνας, ο αγωγός του οποίου κόβει τον αγωγό αερισμού. Ο λόγος είναι αρκετά σοβαρός, επειδή ο αερισμός του κτιρίου διαμερισμάτων θα πρέπει να παρέχει εναλλαγή αέρα μέσα στο διαμέρισμα με ρυθμό 90 m³ / h. Και αυτό είναι 5-10 φορές μικρότερο από την παραγωγικότητα των σύγχρονων εκχυλισμάτων. Δηλαδή, όταν η οικιακή συσκευή είναι ενεργοποιημένη στον εξαερισμό, δημιουργείται υπερβολική πίεση, η οποία ωθεί τον αέρα μέσα από τα κανάλια στα γειτονικά διαμερίσματα. Δηλαδή, δεν μπορεί πλέον να μιλήσει για τον εξαερισμό ενός πολυκατοικίου.

Πώς να καθαρίσετε τον αερισμό στο διαμέρισμα με τα δικά σας χέρια


Επιστρέφουμε στο κύριο θέμα του άρθρου, το οποίο ήταν πάντα σχετικό, και σήμερα ζητείται από πολλούς ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της πόλης: πώς να καθαρίσετε τον αερισμό στο διαμέρισμα με τα δικά σας χέρια. Όπως ειπώθηκε παραπάνω, εάν οι εταιρείες διαχείρισης διαχειριζόταν ακριβώς τα καθήκοντά τους, τότε η ανάγκη καθαρισμού του εξαερισμού δεν θα ήταν πλέον απαραίτητη. Αλλά τα πράγματα είναι έτσι ώστε κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με τα διαμερίσματά σας εκτός από τον εαυτό σας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διεξάγονται όλες οι δραστηριότητες χωρίς ειδικούς.

Αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο καθαρισμός του οριζόντιου καναλιού είναι μια αναποτελεσματική λειτουργία, διότι χωρίς καθαρισμό του κατακόρυφου ανυψωτήρα, είναι μόνο καλλυντικά μέτρα. Αλλά ακόμα και μπορούν να αυξήσουν ελαφρώς το ρεύμα αέρα. Έτσι, τι πρέπει να κάνετε:

 • αφαιρεί τη μάσκα εξαερισμού, η οποία πρέπει να πλυθεί από απορρυπαντικό οικιακής χρήσης, επειδή τα αποθέματα λίπους και ελαίου με καθαρό ή σαπουνόνερο είναι απίθανο να εξαφανιστούν.
 • ο ιστός αφαιρείται από μια σκούπα ή ένα πανί · προσπαθήστε να το κάνετε συμπληρώνοντας πλήρως το κανάλι.
 • οπλίστε τον εαυτό σας με μια σπάτουλα και αποξέστε τα κοιτάσματα της λάσπης από τα τοιχώματα των καναλιών, μην χρησιμοποιείτε χημικά παρασκευάσματα, δεν θα βοηθήσουν εδώ.
 • πάρτε ένα μακρύ σύρμα και κολλήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο, δηλαδή, επεκτείνοντας έτσι τον βραχίονα, συνδέστε επιπλέον μια βούρτσα σε αυτό?
 • μετά από αυτό πρέπει να βάλετε τον εύκαμπτο σωλήνα στο κανάλι από την ηλεκτρική σκούπα και να ενεργοποιήσετε την τελευταία για να αφαιρέσετε τα συσσωρευμένα και συλλεχθέντα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για τον καθαρισμό του αγωγού αερισμού από το διαμέρισμά σας. Φυσικά, αν δεν προσκαλέσετε ειδικούς οπλισμένους με ειδικό εξοπλισμό. Κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Προσοχή σε αυτό το θέμα είναι στην πρώτη θέση, διότι μέσα στα περάσματα εξαερισμού μπορεί να υπάρχουν φωλιές ασβεστίου, κατοικίες σαύτων και άλλα μικρά τρωκτικά.

Πού να πάτε εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε τον εαυτό σας


Αμέσως είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση ότι ο καθαρισμός του εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων αποτελεί ευθύνη του ειδικού οργανισμού που συνήψε τη σύμβαση με την εταιρεία διαχείρισης. Απαγορεύεται να καθαρίζετε ανεξάρτητα την κάθετη ventshahta. Ναι, και να κάνουμε ένα αυτοσχέδιο εργαλεία και προσαρμογές είναι ποιοτικά αδύνατο.

Ως εκ τούτου, πρέπει να έρθετε στο γραφείο της εταιρείας διαχείρισης και να αφήσετε γραπτή αίτηση, αναφέροντας σε αυτό τον αριθμό της εισόδου και τον αριθμό του σπιτιού. Το θέμα είναι ότι ένας κάθετος άξονας αερισμού εγκαθίσταται συχνά σε μια είσοδο. Επομένως, θα είναι εύκολο να το αναζητήσετε εάν ο αριθμός της εισόδου είναι καθορισμένος.

Οι ειδικοί που έρχονται σε επαφή πρέπει πρώτα να μετρήσουν την ταχύτητα του αέρα στο σύστημα εξαερισμού. Ένας πάγωσε από την πλευρά του διαμερίσματος, ο άλλος από το εσωτερικό του Varshaath. Μετά από αυτό, καθορίζεται ποιες δραστηριότητες θα διεξαχθούν. Με την ευκαιρία, εκτός από τον καθαρισμό, προτείνεται να απολυμαίνονται ή να επισκευάζονται.

Λάβετε υπόψη ότι το ζήτημα του ποιος πρέπει να καθαρίσει καθορίζει με ακρίβεια την ευθύνη των μερών. Δηλαδή, η εταιρεία διαχείρισης δεν το κάνει αυτό. Παρακολουθεί απλώς τις απαιτήσεις των ενοικιαστών του κτιρίου διαμερισμάτων και την εκτέλεσή τους από τους υπαλλήλους τους ή από πρόσωπα με τα οποία υπάρχει συμφωνία για τη διεξαγωγή ορισμένων εκδηλώσεων. Αλλά οι ενοικιαστές υποχρεούνται να ζητήσουν εργασία από την εταιρεία διαχείρισης.

Συμβουλές και κόλπα

Αρχικά, ας δώσουμε τις βασικές συμβουλές - δεν μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας τον αερισμό στο διαμέρισμα. Αλλά αν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, τότε μην ανεβαίνετε στον κατακόρυφο ανερχόμενο. Οι δυνατότητές σας είναι περιορισμένες, οπότε μπορείτε να καθαρίσετε μόνο τον οριζόντιο αγωγό αερισμού που συνδέει το ορυχείο με το διαμέρισμα. Πώς να το κάνετε αυτό, ξέρετε τώρα.

Μερικές φορές οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων κατηγορούνται για το γεγονός ότι η εσωτερική ανταλλαγή αέρα μειώνεται ή απουσιάζει εντελώς. Κατά τη διαδικασία επισκευής, καλύπτονται με υλικά αερισμού με υλικά φινιρίσματος. Πρώτον, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεύτερον, αν συνέβαινε αυτό, τότε προσπαθήστε να διορθώσετε την κατάσταση και να την φέρετε σε κανονική κατάσταση. Διαφορετικά, η υψηλή υγρασία, δυσάρεστες οσμές, μούχλα και μύκητες δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Εάν παρ 'όλα αυτά αποφασίσετε να καθαρίσετε τους αεραγωγούς με τα χέρια σας, τότε προσπαθήστε να προετοιμάσετε προσεκτικά για αυτό το γεγονός. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε τα εργαλεία και τις συσκευές που περιγράφονται παραπάνω, καθώς και ένα αξιόπιστο σκαμνί.

Οδηγίες για τον καθαρισμό του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Σε οποιοδήποτε κτίριο ή δομή πρέπει να υπάρχει σύστημα εξαερισμού, το οποίο τοποθετείται κατά τη διαδικασία κατασκευής. Το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση του μολυσμένου και υγρού αέρα που σχηματίζεται ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης εκμετάλλευσης υγιεινής και οικιακών συσκευών. Επίσης, ο εξαερισμός είναι το κύριο στοιχείο ενός ευνοϊκού εσωτερικού μικροκλίματος. Ο τόνος και η ευημερία σας εξαρτώνται από την ποιότητα του αέρα.

Με τη μέθοδο της κίνησης των ροών του αέρα γίνεται διάκριση μεταξύ φυσικού και τεχνητού αερισμού. Μπορεί επίσης να τροφοδοτηθεί και να εξαντληθεί.

Είδη εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός παρέχει κυκλοφορία αέρα, η οποία δημιουργείται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας αέρα στο δρόμο και στο διαμέρισμα και της ατμοσφαιρικής πίεσης. Αυτό είναι το φθηνότερο σύστημα εξαερισμού, έτσι ώστε να είναι εξοπλισμένα με σχεδόν όλα τα παλιά σπίτια. Αλλά το σύστημα δεν έχει μεγάλη δημοτικότητα, διότι εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις καιρικές συνθήκες.

Ο τεχνητός αερισμός παρέχει κυκλοφορία αέρα, η οποία δημιουργείται με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται σήμερα σε όλα τα πολυκατοικίες.

Ο καθαρός αέρας παρέχει φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο και εξαερισμό - αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα με εξαερισμένες συσκευές και σήμερα είναι το πιο κοινό σύστημα. Επομένως, πολλοί άνθρωποι έχουν ερωτήσεις όπως πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό εισαγωγής και εξαγωγής. Για όσους δεν το έχουν αντιμετωπίσει, θα είναι δύσκολο να εκτελέσετε αυτήν τη διαδικασία, αλλά οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν.

Αργά ή γρήγορα, αλλά οποιοδήποτε σύστημα κυκλοφορίας του αέρα είναι φραγμένο και κακή λειτουργία και τα κύρια σημάδια που χρειάζεστε για τον καθαρισμό του εξαερισμού στο σπίτι είναι:

 • μπλοκάρισμα του αέρα.
 • μια μεγάλη ποσότητα συμπύκνωσης στα παράθυρα και την υγρασία στο διαμέρισμα, σκοτεινές γωνίες?
 • το σχηματισμό ενός ιστού γύρω από την είσοδο στο σύστημα.
 • μεγάλη συσσώρευση σκόνης και μικρά συντρίμμια.

Αιτίες απόφραξης του αερισμού

Η πιο συνηθισμένη αιτία μόλυνσης διαύλου αέρα είναι η εναπόθεση μεγάλου όγκου σκόνης και ρύπων στα ορυχεία αυτών των καναλιών.

Ο δεύτερος λόγος είναι η αποτυχία των συσκευών εξαερισμού.

Σε όλα τα σπίτια για ένα κοινό μηχανολογικό σύστημα είναι υπεύθυνη για μια ειδική υπηρεσία που έχει πρόσβαση σε τέτοιες εργασίες, έτσι γίνεται σαφές ποιος πρέπει να καθαρίσει τον εξαερισμό στο κτίριο διαμερισμάτων. Όμως, κάθε ενοικιαστής έχει το δικαίωμα να καθαρίσει το κανάλι αέρα του διαμερίσματός του. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να μάθετε πώς να καθαρίσετε τον αερισμό στο διαμέρισμα τον εαυτό σας.

Τρόποι καθαρισμού του εξαερισμού

 • καθαρισμός με αυτοσχέδια μέσα. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε προσεκτικά τη σχάρα και αφαιρέστε όλα τα λίπη, βρωμιά και θραύσματα από το κανάλι σας με ειδικά απορρυπαντικά.
 • καθαρισμός με ξηρό πάγο, που απομακρύνει απόλυτα το λίπος και στη συνέχεια εξατμίζεται, αφήνοντας καμία μυρωδιά.

Εάν ζείτε σε ένα παλιό κτίριο και ενδιαφέρεστε για το πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό σε ένα Χρουστσιόφ, τότε μια μηχανική μέθοδος καθαρισμού θα είναι μικρή. Για να γίνει αυτό, πρέπει να φροντίσετε περισσότερα από αυτά τα πράγματα:

 • στα νέα παράθυρα, εγκαταστήστε μια βαλβίδα εξαερισμού, αποκαθιστώντας τη φυσική ροή του αέρα.
 • εγκαταστήστε μια συσκευή τροφοδοσίας και εξαγωγής που αφαιρεί την υγρασία από τις εγκαταστάσεις και παρέχει τη βέλτιστη ατμόσφαιρα στο διαμέρισμά σας. Τέτοιες συσκευές τοποθετούνται τόσο στα παράθυρα όσο και στους τοίχους.

Οι πιο πιθανές θέσεις μόλυνσης του αερισμού στο διαμέρισμα είναι ένα μπάνιο και μια κουζίνα. Ως εκ τούτου, πολλοί ζητούν πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο μπάνιο. Για να γίνει αυτό, είναι κατάλληλη μια μηχανική μέθοδος καθαρισμού - 15 λεπτά και το κανάλι σας θα είναι καθαρό.

Συστήματα εξαερισμού σε συγκρότημα διαμερισμάτων

Όλα τα σύγχρονα πολυκατοικίες είναι εξοπλισμένα με δύο τύπους συστημάτων εξαερισμού:

 1. Ο κάθετος αγωγός αερισμού εξέρχεται στο οριζόντιο κιβώτιο του σπιτιού - αυτό το σύστημα στέλνει μάζες αέρα από όλους τους ορόφους στο οριζόντιο κιβώτιο και προς τα έξω.
 2. Κάθετοι αγωγοί αέρα στέλνονται στη σοφίτα - αυτές οι μάζες αέρα του συστήματος μέσω ενός μόνο άξονα εξαερισμού στέλνονται στην οροφή.

Αλλά αυτά τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού δεν αντιμετωπίζουν πάντα τις λειτουργίες τους. Στην πρώτη περίπτωση, οι μάζες αέρα από ένα οριζόντιο κιβώτιο μπορούν να εισέλθουν στα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου. Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Διπλασιάστε τη διάμετρο του οριζόντιου κουτιού, είναι προτιμότερο να πραγματοποιήσετε αυτή τη δουλειά με έναν ειδικό, ώστε να μην διαταραχθεί η δομή της μηχανικής.
 • Τα κανάλια αέρα των τελευταίων ορόφων εισάγονται στον άξονα εξαερισμού πάνω από το οριζόντιο κουτί.

Στη δεύτερη περίπτωση, για να βελτιωθεί η απόδοση εξαερισμού, αρκεί να επεκταθεί το ύψος του καναλιού αέρα κατά ένα μέτρο χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό σωλήνα.

Πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό

Όταν γνωρίζουμε τα πάντα για την κυκλοφορία του αέρα, μπορείτε τώρα να μάθετε πώς να καθαρίζετε αυτό το σύστημα. Η διαδικασία αυτή αποτελείται από πέντε στάδια:

Πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε, πρέπει να ελέγξετε και να ελέγξετε τα πάντα. Για να το κάνετε αυτό, φέρτε έναν αναπτήρα ή έναν αγώνα με φωτιά στο άνοιγμα. Εάν η φλόγα έλκεται στο κανάλι, τότε δεν μπορείτε να ανησυχείτε για τίποτα, αλλά εάν παραμείνει στη θέση της, σημαίνει ότι το ορυχείο σας είναι φραγμένο και ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να καθαρίζετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα.

Μηχανικός καθαρισμός

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πρέπει να τραβήξετε ένα μεγάλο χαλί ή χαλύβδινο καλώδιο και να καθαρίσετε το κανάλι αέρα, προσπαθήστε να καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθαρίστε το από τη βρωμιά, τα υπολείμματα και το λίπος. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, πρέπει να πάρετε περισσότερα αντικείμενα και να τα καθαρίσετε ξανά. Κατά τον καθαρισμό των αεραγωγών, πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην εισχωρήσετε στη φωλιά σφηκών ή άλλων δυσάρεστων εντόμων.

Κυκλοφορία αέρα

Για να ελέγξετε τη φυσική κυκλοφορία του αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό χαρτί και να ανοίξετε τις εσωτερικές πόρτες. Εάν το φύλλο χαρτιού δεν ανταποκρίνεται, πρέπει να βελτιώσετε την κυκλοφορία. Γι 'αυτό είναι αρκετό να δημιουργηθεί ένα κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου σε απόσταση 4 cm.

Εισροή αέρα

Ο φυσικός αερισμός παρέχεται από ανοιχτά παράθυρα και πόρτες. Αλλά το χειμώνα, ειδικά δεν μπορείτε να τα ανοίξετε, οπότε θα πρέπει να καταφύγετε σε πρόσθετους τρόπους ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο. Σήμερα σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει πλαστικά παράθυρα που κρατούν με ασφάλεια όχι μόνο τη θερμότητα αλλά και τον αέρα. Ως εκ τούτου, όλα τα σύγχρονα παράθυρα άρχισαν να παρέχουν υποδοχές εφοδιασμού. Ο ψυχρός αέρας προέρχεται από τις υποδοχές και αναμιγνύεται με ζεστό αέρα από την μπαταρία. Το χειμώνα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργηθεί το βέλτιστο μικροκλίμα σε ένα διαμέρισμα.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν δωμάτια στα οποία τα κενά εφοδιασμού μπορεί να μην είναι αρκετά. Σε αυτή την περίπτωση, βάλτε τις βαλβίδες τοίχου τροφοδοσίας, οι οποίες επιπλέον κορεάζουν το δωμάτιο με φρέσκο ​​αέρα.

Πρόσθετο σύστημα εξάτμισης

Εάν μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού παροχής αέρα, δεν υπάρχει απαραίτητη κυκλοφορία αέρα, τότε μπορεί να εγκατασταθεί ένα πρόσθετο σύστημα εξάτμισης. Δηλαδή, ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον αγωγό εξαερισμού, ο οποίος αντλεί αέρα. Αυτό παρέχει στο δωμάτιό σας αρκετό φρέσκο ​​αέρα.

Για να κατανοήσουμε τελικά πώς να καθαρίσουμε τον εξαερισμό στο ίδιο το διαμέρισμα, το βίντεο θα βοηθήσει καλύτερα σε αυτό το είδος:

Αν ξαφνικά δεν δουλεύετε ειδικό εξοπλισμό, τότε δεν θα σας εμποδίσουμε να μάθετε πώς να καθαρίζετε τον εξαερισμό του στροφαλοθαλάμου. Ίσως ο λόγος είναι αυτός. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε την μπαταρία και να αφαιρέσετε τον αγωγό εισαγωγής αέρα. Και στη συνέχεια αποσυνδέστε ήδη τον ενεργοποιητή πεταλούδας και τον εύκαμπτο σωλήνα. Μόνο μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό όλων των άλλων εξαρτημάτων.

Καθαρισμός του εξαερισμού στο διαμέρισμα με τα χέρια τους

Συχνά ο αερισμός ενός κτιρίου διαμερίσματος ή ενός διαμερίσματος συγκρίνεται με ένα τόσο ζωτικό όργανο όπως οι πνεύμονες. Και αυτό είναι αλήθεια. Η κατάσταση του συστήματος ανταλλαγής αέρα επηρεάζει άμεσα την ευημερία των ενοικιαστών και την κατάσταση του αποθέματος κατοικιών. Και αν η αποτελεσματικότητά του έχει μειωθεί, είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε τον λόγο. Συχνά, η διακοπή της εργασίας οφείλεται στο γεγονός ότι ο εξαερισμός στην κουζίνα ή το μπάνιο, τουαλέτα ήταν σφυρήλατο.

Έλεγχος της εργασίας του αεραγωγού

Η κατάσταση λειτουργίας των καναλιών ελέγχεται με αυτή τη σειρά:

 • Οι σχάρες στις οπές εξαερισμού αποσυναρμολογούνται.
 • η σκόνη απομακρύνεται από αυτά, η πλάκα από τη λάσπη, οι αποθέσεις λίπους.
 • Οι σχάρες τοποθετούνται.
 • στην κουζίνα ανοίγει ένα φύλλο κάλυψης ή παράθυρο?
 • Ένα φύλλο χαρτιού 10x10 εκ. Εφαρμόζεται στην έξοδο.
 • η κατάσταση αξιολογείται: το προσκολλημένο χαρτί που κρατείται με τη βοήθεια της φυσικής αεροπορικής δύναμης αποτελεί δείκτη της καλής αποτελεσματικότητας του συστήματος.
 • παρόμοιοι χειρισμοί, αλλά ήδη με ανοιχτές πόρτες, διεξάγονται με αεραγωγούς στην τουαλέτα και το μπάνιο.

Γνωρίζοντας πώς να καθαρίσετε τον αερισμό στο διαμέρισμα τον εαυτό σας, μπορείτε να αποφύγετε την περιττή εργασία. Αρχικά, όλες οι υπάρχουσες συσκευές εξαερισμού ελέγχονται, το ένα μετά το άλλο, το καθένα ξεχωριστά. Αναλύεται ο βαθμός απόκλισης ενός φύλλου χαρτιού σε κάθε περίπτωση. Εάν, όπως κινείται, η γωνία της απόκλισης αρχίζει να αλλάζει, το φράγμα είναι στη μέση του αεραγωγού.

Οι λόγοι για την έλλειψη εξαερισμού

Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό (το χαρτί αποκλίνει από την σχάρα στο δωμάτιο ή πέφτει κάτω), λύνεται το ζήτημα του τρόπου καθαρισμού του εξαερισμού στο διαμέρισμα. είναι σαφές ότι είναι φραγμένο. Αν και ο λόγος μπορεί να είναι και στην καταστροφή του καναλιού εξαερισμού σε λάθος δαπανώνται εκ νέου σχεδιασμό των ορόφων διαμερίσματα πάνω. Συχνά, για να επεκταθεί η χρήσιμη περιοχή της κουζίνας, το κιβώτιο εξαερισμού αποσυναρμολογείται. Ο κενός χώρος χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση οικιακών συσκευών. Αυτό επηρεάζει τα γενικά συστήματα εξαερισμού.

Επιδείνωση του αέρα μπορεί να συνδέεται με την εγκατάσταση των πακέτων GRP χωρίς αποσβεστήρες αντί των παραθύρων αποξηραμένα-out, εμποδίζοντας τη διείσδυση του αέρα μέσα στο διαμέρισμα με φυσικό τρόπο. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των ξύλινων παραθύρων δεν χρειάζεται να τους σφραγίσει σφραγισμένο για το χειμώνα. Καλύτερη ρωγμές φελλό και τα κενά μεταξύ του πλαισίου και του πτερυγίου κολλητική λωρίδα με αφρό ως μόνωση.

Προσοχή παρακαλώ! Η εσωτερική κατάσταση του κουτιού εξαέρωσης μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας μη καταστρεπτική συσκευή δοκιμής - ένα ενδοσκόπιο. Χρειάζεται ελάχιστος χρόνος και εμφανίζει μια πλήρη εικόνα της εσωτερικής κατάστασης.

Η αιτία της απόφραξης μπορεί να είναι και τα συντρίμμια κατασκευής (κατεψυγμένο διάλυμα, θραύσματα από τούβλα, ξύλινες ράβδους κ.λπ.)

Πού να πάτε για βοήθεια

Κάθε είσοδος έχει το δικό της κάθετο άξονα, που ανήκει στην κοινή ιδιοκτησία. Εάν υπάρχει ένα φράξιμο σε αυτό, η αυτο-εκκαθάρισή του απαγορεύεται.

Είναι χρήσιμο να ξέρετε πού να πάτε εάν πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα - στην εταιρεία διαχείρισης του τόπου κατοικίας. Η αίτηση υποβάλλεται εγγράφως. Η ειδική οργάνωση θα εκτελέσει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις για την ταχύτητα της κίνησης του αέρα. Προσδιορίστε την απαραίτητη πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα. Η ίδια εταιρεία θα πρέπει να κάνει τον καθαρισμό των καναλιών, και εάν είναι απαραίτητο, να επισκευάσει το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι.

Ανεξάρτητη εργασία για τον καθαρισμό του αγωγού εξαερισμού

Εάν ο εύκαμπτος σωλήνας που αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής από το διαμέρισμα στον κεντρικό άξονα είναι βουλωμένος, πρέπει να ξέρετε πώς να καθαρίσετε τον εαυτό σας στον ίδιο τον εξαερισμό. Παραγγελία εργασίας:

 • Καθαρίστε τη θέση κάτω από τη μάσκα εξαερισμού από έπιπλα, γλάστρες και άλλα εσωτερικά αντικείμενα που παρεμποδίζουν τον καθαρισμό.
 • Καλύψτε το κάλυμμα δαπέδου με μια προστατευτική μεμβράνη, εφημερίδες από πιθανή σκόνη, βρωμιά, θραύσματα από το κανάλι.
 • Ο τοίχος κάτω από το πλέγμα καλύπτεται με ένα πετσετάκι, παλιά ταπετσαρία, που συνδέεται με αυτό με ταινία βαφής.
 • Το έργο εκτελείται σε ένα σταθερό και σταθερό σκάλες, το οποίο υπόκειται στον τοίχο.
 • Αφαιρείται η οπή εξαερισμού του καλύμματος.
 • Εάν ο ανεμιστήρας εξάτμισης βρίσκεται στην εσοχή αντί της σχάρας, πρέπει επίσης να αποσυναρμολογηθεί, αφού ξεβιδώσετε τις βίδες αυτοκαθορισμού.
 • Τα πλέγματα, τα πτερύγια των ανεμιστήρων ξεπλένονται καλά με απορρυπαντική σύνθεση που διασπά τα αποθέματα λίπους. Σκουπίστε.
 • Αν η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική και η φυσική φθορά είναι μεγάλη, η σχάρα αλλάζει σε νέα.
 • Οι εργασίες γίνονται σε γάντια ή γάντια.
 • Για μηχανικό καθαρισμό χρησιμοποιείται ένα παχύ σύρμα (διαμέτρου 10-12 mm). Στο τέλος, επισυνάπτεται ένα χνουδωτό ή "κούκλα" τυλιγμένο σε κουρέλια. Περιστρεφόμενες και μεταφραστικές κινήσεις, κινώντας το κανάλι όσο το δυνατόν περισσότερο, καθαρίζοντάς το από τη βρωμιά, το λίπος, τα αράχνια αράχνης.
 • Για την αποφυγή τραυματισμού στα χέρια του το δυνατόν εντός των σκουπιδιών (καρφιά, παραμένει πουλιών και τρωκτικών, γυαλί), τα πλήρη περιεχόμενα του πυθμένα καναλιού αφαιρείται χρησιμοποιώντας μια κατασκευή σπάτουλα. Είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να βάλουμε ένα χέρι βαθύτερο.
 • Προσκολλάται στους τοίχους από το εξωτερικό της βρύσης και απομακρύνεται με καουτσούκ, πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα.
 • Ο μη χειρωνακτικός καθαρισμός μικρών θραυσμάτων και σκόνης αφαιρείται από την κοιλότητα με μια ηλεκτρική σκούπα.
 • Το πλέγμα έχει ρυθμιστεί στη θέση του.
 • Έλεγχος της ώσης με το ανοικτό παράθυρο.
 • Αν παραμείνει αμετάβλητη, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς στην εταιρεία διαχείρισης για λεπτομερέστερο καθαρισμό.

Όχι μόνο οι οριζόντιες κάμψεις αλλά και οι κατακόρυφες δομές αερισμού εισάγονται στην κατάλληλη μορφή. Αλλά ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν πρέπει να το κάνει αυτό. Ο καθαρισμός των τερματικών εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικούς.

Προσοχή παρακαλώ! Απαγορεύεται η επίλυση του προβλήματος της απόφραξης του άξονα εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων με τη βοήθεια της καύσης αράχνης και των συντριμμιών ή η χρήση χημικών ενώσεων.

Πώς να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα των κινήσεων αέρα στο μπάνιο

Η αναποτελεσματική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο υποδεικνύεται από την εμφάνιση στην επιφάνεια καθρέφτη του πέπλου από τον ατμό, την καθίζηση των υγρών σταγονιδίων σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες. Ή υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή, έφερε στο μπάνιο από τον εξαερισμό με αντίστροφη ροή αέρα. Εάν η κατασκευή του σπιτιού έχει σύστημα αερισμού, αλλά δεν λειτουργεί, πρέπει να ξέρετε πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο μπάνιο. Δώστε προσοχή στα ακόλουθα:

 • Αν βρείτε ένα πολύ φραγμένο κανάλι σκουπιδιών για να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας, θα είναι δύσκολο, οπότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς.
 • Εάν κατά τη διάρκεια της επισκευής οι μάσκες εξαερισμού καλύπτονταν από το τοίχωμα του καλύμματος ή από τις οροφές, θα πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση και να αποσυναρμολογούνται τα πλαίσια.
 • Ο ανεμιστήρας ή η σχάρα καθαρίζονται. Για να γίνει αυτό, μια σπάτουλα αποξέεται από την σχάρα με μια σπάτουλα ή ξύστρα από την πλευρά της καμινάδας. Η λεπτή σκόνη και τα υπολείμματα αφαιρούνται με ηλεκτρική σκούπα.
 • Το πλέγμα που τοποθετείται στη θέση του είναι σταθερά στερεωμένο.
 • Η έλξη ελέγχεται στο μπάνιο. Εάν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, προσπαθήστε να ελέγξετε το έργο του ορυχείου στον ανώτατο όροφο του διαμερίσματος από τον κατακόρυφο. Εάν λειτουργεί εκεί, τότε ο λόγος έγκειται στο κενό του ορυχείου - ο αποκλεισμένος αγωγός αέρα. Στην περίπτωση αυτή, δεν μπορούν να απαλλαγούν οι υπάλληλοι μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών.

Ο έγκαιρος και σωστά καθαρισμένος αερισμός στο διαμέρισμα διασφαλίζει την τακτική κυκλοφορία της ροής του αέρα. Όταν εγκαθίσταται σε κανάλια ανεμιστήρων, η συχνότητα των συντριμμιών και η απομάκρυνση της σκόνης μπορεί να μειωθεί, αλλά δεν είναι δυνατό να ακυρωθούν αυτά τα προληπτικά έργα στο σύνολό τους.

Πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα

Πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα και τι χρειάζεστε για αυτό

Εάν ενδιαφέρεστε για τον καθαρισμό του εξαερισμού στο διαμέρισμα μόνος σας, μπορείτε να πείτε αμέσως ότι αυτό το ερώτημα δεν είναι καθόλου εύκολο, δεδομένου ότι το κανάλι σας συνδέεται με ένα κοινό ορυχείο ή κορμό. Επομένως, οι αιτίες των εμπλοκών και της θέσης τους δεν είναι πάντα οι ίδιες.

Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε κάτι, θα πρέπει να καταλάβετε πλήρως πώς φαίνεται, αν όχι σχολαστικά, τουλάχιστον κατ 'αρχήν, διαφορετικά όλες οι προσπάθειές σας θα αποτύχουν. Ας εξετάσουμε προσεχώς τις συσκευές ανταλλαγής αέρα σε πολυώροφα κτίρια, ανακαλύψτε τι μπορεί να γίνει σε αυτήν ή εκείνη την περίπτωση και συμβουλευτείτε το βίντεο σε αυτό το άρθρο.

Ο καθαρισμός του εξαερισμού στο διαμέρισμα είναι δυνατός μετά την αποσυναρμολόγηση της σχάρας και του ανεμιστήρα

Συντήρηση του εξαερισμού σε πολυώροφα κτίρια

Σημείωση: Σε χαμηλού ύψους (έως πέντε ορόφους) και πολυώροφα πολυκατοικίες, ο εξαερισμός είναι πάντα εγκατεστημένος στον τύπο τροφοδοσίας και εξαγωγής, ο οποίος θα πρέπει να εξασφαλίζει επαρκή κυκλοφορία αέρα στο διαμέρισμα.

Διαφορές στο σύστημα

Δύο σωλήνες ανά είσοδο

Οικοδόμηση μονοκατοικιών στη Σοβιετική Ένωση σχεδόν αποφάσισε οξυμένα προβλήματα με τη στέγαση, και τώρα έχουμε κληρονομήσει πολλά σταλινικό κτίρια, Χρουστσόφ και Μπρέζνιεφ τύπου στην οποία το σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί από την ίδια αρχή, που σώζεται στην κατασκευή χαμηλά μέχρι σήμερα.

Δεν θα περιγράψουμε λεπτομερώς ολόκληρο το σύστημα, αλλά πρέπει να γνωρίζετε τα εξής: ένα ξεχωριστό οριζόντιο κανάλι, το οποίο μπορείτε να νιώσετε με το χέρι σας μέσα από το παράθυρο, συνδέει την κουζίνα με το μπάνιο και την τουαλέτα. Δεν συνδέεται με γειτονικά διαμερίσματα, αλλά πέφτει σε ένα κοινό ορυχείο, χωρισμένο σε κανάλια, τα οποία ήδη ρίχνουν αέρα στη σοφίτα και επάνω στο δρόμο. Αποδεικνύεται ότι για κάθε είσοδο εγκαθίσταται ένας κατακόρυφος άξονας.

Αλλά ήδη από την εποχή του Μπρέζνεφ, κατασκευάστηκαν δύο σωλήνες για κάθε είσοδο, όπως στην παραπάνω φωτογραφία, δημιουργώντας έτσι τη δυνατότητα διαχωρισμού των καναλιών που προέρχονται από την κουζίνα και τα μπάνια. Ορισμένοι μπορεί να έχουν μια λογική ερώτηση: # 171; Γιατί μυρωδιά από άλλα διαμερίσματα σπάζουν στο διαμέρισμα;

Αλλά εδώ όλα εξηγούνται πολύ απλά # 8212; Στον άξονα μεταξύ των καναλιών, τα κενά ή ακόμη και τα τούβλα πέφτουν έξω. Αλλά αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια και αν οι ξένες μυρωδιές εισέρχονται στο διαμέρισμα μέσω του συστήματος ανταλλαγής αέρα, είναι αποτέλεσμα μόνο αυξημένης πίεσης, αλλά αυτό συμβαίνει και εξαιρετικά σπάνια.

Στα πολυκατοικά πολυκατοικίες, το σύστημα εξαερισμού είναι κάπως διαφορετικό, αφού υπάρχει διάμεσος αερισμός, δηλαδή ένα είδος μαξιλαριού αέρα μεταξύ των ορόφων. Επιπλέον, ο φέροντας τοίχος είναι επίσης κλειστός με ένα λεπτό σκυρόδεμα ή γυψοσανίδα, και μεταξύ τους υπάρχει ένα στρώμα αέρα, το οποίο ταυτόχρονα χρησιμεύει ως θερμομόνωση.

Μερικοί, κάνοντας επισκευές στο σπίτι, καθαρίστε τους τοίχους, για την επέκταση της υγειονομικής περιοχή, αν και οδηγίες απαγορεύει να το πράξει, επειδή σε αυτές τις καταστάσεις, όχι μόνο έχασε τη μόνωση αέρα, αλλά και μπλοκάρει το κανάλι εξαερισμού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας κατακόρυφος σωλήνας εξαερισμού χρησιμεύει ως άξονας. Ονομάζεται κορμό, στον οποίο συνδέονται δορυφόροι από κάθε διαμέρισμα. Τέτοιες κορμούς είναι συνήθως σχεδιασμένες για δύο κομμάτια για κάθε κάθετη διαμερίσματα για να χωρίσουν την κυκλοφορία του αέρα από την κουζίνα και ένα κοινόχρηστο ή ξεχωριστό μπάνιο. Είναι απίθανο να φράξει τον κορμό εδώ.

Σημείωση: Υπάρχουν ειδικά έργα οικιστικών κτιρίων, όπου όλοι οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι με μεταλλικούς άξονες.
Με τέτοια σχέδια, ο καθαρισμός αερισμού στο διαμέρισμα είναι σχεδόν περιττός.

Χαρακτηριστικά καθαρισμού

 • Εάν υποπτεύεστε ότι η ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμά σας και στα μπάνια και ειδικότερα στην κουζίνα δεν λειτουργεί σωστά, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την αιτία, η οποία μπορεί να είναι ένας φραγμένος σωλήνας εξαερισμού. Αλλά μην βιαστείτε στα συμπεράσματα, αλλά ελέγξτε πρώτα, υπάρχει ώθηση στο κανάλι # 8212; για αυτό δεν χρειάζεται να έχετε μια ειδική συσκευή, η οποία χρησιμοποιείται από τους εκπροσώπους της οικονομίας του φυσικού αερίου # 8212; Η δοκιμή μπορεί να πραγματοποιηθεί με τσιγαρόχαρτο, ανάμικτη μάσκα ή αναπτήρα (η τιμή μιας τέτοιας συσκευής είναι αρκετά υψηλή και δεν την χρειάζεστε).
 • Με την κανονική κυκλοφορία (βύθισμα), το χαρτί θα κολλήσει στο παράθυρο και η φλόγα καύσης στρέφεται απότομα προς το κανάλι, όπως φαίνεται στην επάνω φωτογραφία. Σε περιπτώσεις όπου το τσιγαρόχαρτο ή η φλόγα από έναν αγώνα αντιδρούν ασθενώς στη ροή του αέρα ή δεν αντιδρούν καθόλου, ο αερισμός θα πρέπει να καθαριστεί. Για αυτό, πρώτα απ 'όλα θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τις σχάρες εξαερισμού και τους ανεμιστήρες εξαγωγής, εάν υπάρχουν.
 • Τώρα ας δούμε πώς να καθαρίσετε τον εαυτό σας τον αερισμό στο διαμέρισμα τον εαυτό σας, χωρίς να καταφύγετε στη βοήθεια ενός πλοιάρχου ή γείτονα. Αφού αφαιρέσετε τα μπαρ, είναι πιθανό να δούμε στην άκρη του ένα σωρό από σκουπίδια, η οποία αμέσως φτυάρι χέρι σε έναν κάδο, αλλά να προσπαθήσουμε να κολλήσει το χέρι του, στο μέτρο του δυνατού, είναι πιθανό ότι τα σκουπίδια δεν είναι μόνο στην άκρη. Το πρώτο βήμα που έχετε κάνει, και μπορεί να είναι ότι αυτή ήταν η αιτία της κακής κυκλοφορίας του αίματος, και έτσι, πάλι, ελέγξτε τη φλόγα έλξης ενός χαρτιού αγώνα ή τσιγάρου, κρατώντας το ψηλά.
 • Αν τα πάντα παραμείνουν όπως πριν, τότε η απόφραξη στο ορυχείο είναι # 8212; μπορεί να είναι πεσμένα φύλλα ή ακόμα και νεκρά οργανικά # 8212; τα πουλιά πετούν για να μυρίσουν ή να ζεσταίνουν, αναρριχημένοι σε κανάλια, και δεν μπορούν όλοι να βγουν πίσω ακόμα. Ως εκ τούτου, εδώ θα χρειαστείτε ένα μεγάλο κομμάτι από μαλακό χαλύβδινο σύρμα ή τμήματα του πάχους (10-12 mm) χαλύβδινα συρματόσχοινα 3-4 mm, το τέλος της οποίας θα πρέπει να περατωθεί το ύφασμα ή ισοπαλία μεγάλες Yorshik. Επίσης, μπορείτε να δέσετε 3-4 ταυτόσημα βούρτσες προς τα έξω με # 8212; τότε παίρνουμε μια χούφτα.

Συμπέρασμα

Θα χρειαστεί να πάρετε όλα τα σκουπίδια από την ξαπλώστρα με τα χέρια σας και με τη βοήθεια διαφόρων προσαρμογών, αλλά αν υπάρχει τούβλο κάπου στο ορυχείο, το ακροφύσιο δεν θα σας βοηθήσει. Για να γίνει αυτό, είναι καλύτερο να βγάλετε μια γάτα έξω από το καλώδιο και να την συνδέσετε στο άκρο του καλωδίου # 8212; ώστε να μπορείτε να συνδέσετε ένα τούβλο. Καλή τύχη!

 • Αρχική σελίδα
 • Εξαερισμός
 • Καθαρισμός εξαερισμού στο διαμέρισμα ή πώς να αναβιώσει την ατμόσφαιρα στο σπίτι;

Καθαρισμός εξαερισμού στο διαμέρισμα ή πώς να αναβιώσει την ατμόσφαιρα στο σπίτι;

Ένα υποχρεωτικό μέρος κάθε έργου κατοικιών, κτιρίων και κατασκευών είναι τα συστήματα ανταλλαγής αέρα (εξαερισμός). Καθαρισμός εξαερισμού στο διαμέρισμα γίνεται μερικές φορές πρόβλημα, για τη λύση του οποίου είναι καλό να έχουμε μια ιδέα για το πώς τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα είναι διαρρυθμισμένα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τεχνική εφαρμογή, οι περισσότερες βασίζονται στις αρχές της παθητικής φυσικής μεταφοράς αέρα.

Παραδοσιακές προσεγγίσεις για τον αερισμό στο σπίτι

Κατά κανόνα, τα παθητικά συστήματα μεταφοράς αποτελούνται από δύο μέρη. Το πρώτο θα πρέπει να εξασφαλίζει τη φυσική παροχή αέρα. Για το σκοπό αυτό, μπορούν να προβλεφθούν ειδικές τρύπες εισροής στα σπίτια διαφόρων έργων. Ιδιαίτερα καλό μπορεί να φανεί σε σπίτια παλιάς κατασκευής. Σε αυτά, τα ανοίγματα αυτά ήταν καλυμμένα με προστατευτικό κάλυμμα και προστατευτικό πλέγμα, σε σπίτια αργότερα κατασκευαστικά έργα περιορίζονταν σε σχάρες.

Και είχε τέτοια ανοίγματα στον εξωτερικό τοίχο κάτω από το παράθυρο της κουζίνας πίσω από το θερμαντικό σώμα της μπαταρίας θέρμανσης, έτσι ώστε ο αέρας, που εισέρχεται στο σπίτι, θερμαίνεται. Σε σπίτια της εποχής της ανεπτυγμένης οικονομίας, η εισροή εξωτερικού αέρα παρέχεται λόγω των φυσικών κενών των παραθύρων και των θυρών και του περιοδικού αερισμού με το άνοιγμα των παραθύρων κλπ.

Με τη σειρά τους, στα γραφεία, όπου υπήρχαν μπάνια και τουαλέτες (αργότερα συνδυασμένα μπάνια), εγκαταστάθηκαν κουζίνες, παραθυραρισμένα παράθυρα, που διέσχιζαν την έξοδο του γονάτου στους άξονες εξαερισμού. που είναι κοινές για τον ανελκυστήρα διαμερισμάτων και είναι επικοινωνίες γενικής χρήσης για όλους τους ενοικιαστές του σπιτιού.

Μέσω αυτών των παραθύρων εξαερισμού και των ορυχείων, ο αέρας "που λειτουργεί" λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας εκφορτώθηκε έξω. Ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί καλά μεταξύ του φθινοπώρου και του καλοκαιριού. Σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, η φυσική μεταφορά γίνεται πιο δύσκολη. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να μην λέει καθόλου ότι υπάρχει ελαφρύς αερισμός στο διαμέρισμα ή είναι τελείως φραγμένο.

Προβλήματα αερισμού

Αλλά ο χρόνος πετά και τα πλαστικά παράθυρα και οι πόρτες έχουν γίνει συνηθισμένα στα σπίτια μας. Λαμβάνοντας υπόψη τα σύγχρονα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και πόρτες, ερμητικά κλεισμένα θωρακισμένα συστήματα εισόδου, η δυνατότητα παροχής καθαρού αέρα μέσω των διαρροών τους δεν δικαιολογείται όλο και περισσότερο.

Και σε διαμερίσματα που δεν έχουν πρόσβαση στον εξωτερικό αέρα, υπάρχουν εξωτερικά σημάδια απόφραξης των διαύλων των φρεατίων ή των γονάτων αερισμού. Εδώ και η εμφάνιση της συμπύκνωσης στα παράθυρα, και μούχλες οροφές και τοίχους, και αδιανόητες μυρωδιές, περιπλάνηση όπου δεν επιτρέπονται, και άλλες απολαύσεις.

Ελέγξτε την απόφραξη του αερισμού

Έτσι, πώς να ελέγξετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα; Πρώτον, με τα συστήματα πόρτας και παραθύρων κλειστά, ένα φύλλο λεπτού χαρτιού μεταφέρεται στις γρίλιες εξαερισμού. Εάν δεν υπάρχει έλξη, το μαγικό κομμάτι χαρτιού πέφτει απλά (σύμφωνα με το νόμο της παγκόσμιας βαρύτητας) στο πάτωμα. Κατόπιν ανοίγει και ανοίγει το φύλλο παραθύρου και οι επαναλήψεις με τσιγαρόχαρτο επαναλαμβάνονται. Εάν το φύλλο εξακολουθεί να προσκολλάται ελαφρώς στη σχάρα, πρέπει να σκεφτείτε πώς να εξασφαλίσετε τη ροή του αέρα.

Τα καταστήματα και οι αγορές κατασκευής προσφέρουν επαρκή αριθμό σύγχρονων συστημάτων βαλβίδων, ακόμη και με αυτοματισμό ανοίγματος που ελέγχεται από σήματα ειδικών αισθητήρων.

Σε αυτή την περίπτωση, εάν η ώθηση δεν ανανεωθεί, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το δεύτερο μέρος του συστήματος εξαερισμού, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, κρύβεται πίσω από τις γρίλιες των παραθύρων αερισμού στο μπάνιο, την τουαλέτα ή την κουζίνα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σε σπίτια προγενέστερων κατασκευών, η έξοδος εντός των διαμερισμάτων στα ορυχεία είναι πιο περίπλοκη και μπορεί να έχει περισσότερα από ένα κανάλια. Σε μεταγενέστερα κτίρια, υπάρχει συνήθως ένας κοινός δίαυλος για την προσέγγιση του ορυχείου.

Αυτό το ίδιο το κανάλι μπορεί να καθαρίσει τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος με μυστηριώδεις μυρωδιές. Δεδομένου ότι το κοινό πηγάδι είναι ένα δημόσιο μηχανολογικό σύστημα, δεν επιτρέπεται η εξυπηρέτηση των ιδιωτών του. Και για να αποφευχθεί το πρόβλημα, σπάζοντας το κεφάλι του, πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα, είναι καλύτερο να μην το κάνετε, αν και συχνά, όπως λένε, "που τολμούσε, έφαγε".

Πρέπει να ενεργήσω μόνος μου;

Αλλά για να ελέγξετε το κανάλι εξόδου στο πηγαδάκι είναι εύκολο. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε τη σχάρα και καθαρίστε προσεκτικά τα συσσωρευμένα συντρίμμια. Και υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί, από τα οικοδομικά ερείπια της περιόδου ανάθεσης, μέχρι τα πεσμένα φύλλα και τα νεκρά οργανικά, τα οποία στην εποχή του έτρεχαν σε ορεκτικά και δεν βρήκαν τον δρόμο πίσω.

Εάν η ηλεκτρική σκούπα με μια βούρτσα δεν έφερε την αναμενόμενη φρεσκάδα στο σπίτι, υπάρχουν παραλλαγές της απόφραξης του ίδιου του ορυχείου. Οι λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικοί. Που κόλλησε κλαδιά, γνωστό ως παγιδευμένοι μέσα σε ένα σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί στην κορυφή, και τα αποτελέσματα είναι αυτο-ανάπλαση των γειτόνων, κ.λπ.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους οργανισμούς παροχής υπηρεσιών. Και έχετε λιγότερα προβλήματα, και είναι ευχαριστημένοι. Στις παλιές μέρες, οι καμινάδες που περπατούσαν γύρω από τις πόλεις και η υποχρεωτική ιδιότητα του εξοπλισμού τους, εκτός από τις βούρτσες και τις βούρτσες, ήταν μια δική του μπάλα, με το μέγεθος ενός πυρήνα, σε ένα συμπαγές σχοινί. Περνώντας την στην καμινάδα, ο καθαριστής έκλεισε τα βύσματα και κλειδώνει από τις αιθάλες και τα συντρίμμια. Αυτή είναι η αρχή.

Αλλά αφού αποφάσισε να το εφαρμόσει, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι οι γείτονες μπορεί να αναρωτιούνται από πού προήλθε τόσο πολλούς ακατανόητη σκουπίδια χύνεται στο νεροχύτη της κουζίνας, ή, ακόμη χειρότερα, γιατί dorogushchy εισάγονται ψυγείο ή φούρνο κατέρρευσε πρόσφατα τοποθετημένα επένδυση οροφής γύψο;

Μοντέρνο στυλ στο εσωτερικό: η προσωποποίηση της ευκολίας, της πρακτικότητας και της λειτουργικότητας

Ιαπωνικά στυλ στο σχεδιασμό διαμερισμάτων και σπιτιών

Glitter και λαμπρότητα art deco στο εσωτερικό των διαμερισμάτων και των σπιτιών

Μπαρόκ: στυλ παλατιού στο σχεδιασμό των σύγχρονων εσωτερικών χώρων

Υψηλής τεχνολογίας στυλ: από την εσωτερική διακόσμηση έως την κατασκευή ενός οικιστικού σπιτιού

Είναι δυνατόν να καθαρίσετε ανεξάρτητα τον εξαερισμό στο διαμέρισμα (δεν τραβά καθόλου) στον τελευταίο όροφο;

Βέρα Σαραγινίνα Master (1122), έκλεισε πριν από 6 χρόνια

mikhalych Orakul (53890) πριν από 6 χρόνια

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις γρίλιες στο διαμέρισμα και να βεβαιωθείτε ότι το κανάλι είναι καθαρό.
καθώς η βελονιά αρχίζει να προσκρούει στο γύψο, στο φύλλωμα, στα πτηνά, στα αράχνια, και μερικές φορές στα μπουκάλια = 0).
Αν αυτό δεν υπάρχει και τα κανάλια είναι καθαρά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ο εξαερισμός. υπερκατασκευή στην οροφή σε κατάλληλη κατάσταση και οι οπές εξόδου δεν είναι φραγμένες.
σε καμία περίπτωση δεν θα σπάσει το μπλοκάρισμα πρέπει να αποσυναρμολογούνται μεθοδικά, επειδή σπασμένο τούβλο μπορεί να σύρει κατά μήκος της αλυσίδας πίσω από τον ένα μάτσο του ίδιου εξασθενημένου και στη συνέχεια. = 0 (

Παλιά Paha Τεχνητή Νοημοσύνη (103916) πριν από 6 χρόνια

Βγείτε στη στέγη και ρίξτε το τούβλο στην κουκούλα.

Γκεόργκι Μέσχεροφ Μαθητής (179) πριν από 6 χρόνια

Ελέγξτε πρώτα την πρόσφυση. Σε περίπτωση απουσίας του είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν σε στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες, να λάβουν μέτρα.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δεν επηρεάζονται μόνο τα ενδιαφέροντά σας, αλλά και τα συμφέροντα των γειτόνων σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένους ειδικούς.
Έτσι είναι καλύτερα να μην κάνετε τίποτα μόνο σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να συνδέσετε εύκολα τον εξαερισμό σε γείτονες από το κάτω μέρος

Allegoriya Τεχνητή Νοημοσύνη (112914) πριν από 6 χρόνια

Είναι πολύ πιθανό ότι κάποιος την έχει ήδη επισκιάσει κάπως.
Μπορείτε να είστε εντάξει.

Vasilevich Φωτισμένοι (29280) πριν από 6 χρόνια

Ίσως το κοράκι να είναι νεκρό εκεί. Και μπορείτε να βάλετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής.

REM2009 Φωτισμένοι (36279) πριν από 6 χρόνια

Μπορείτε να! Αλλά αν στον τελευταίο όροφο είναι απίθανο να βοηθήσει. (αυτό το τμήμα του άξονα εξαερισμού είναι σπάνια φραγμένο με συντρίμμια) Πιθανότατα δεν υπάρχει ροή αέρα από τα παράθυρα και τις πόρτες. Επαναφέρετε τον φυσικό εξαερισμό στο διαμέρισμα. (Πιθανότατα τα πλαστικά παράθυρα και μια μεταλλική μπροστινή πόρτα κλείνουν καλά, και στο κάτω μέρος των θυρών στο μπάνιο, η κουζίνα δεν έχει σχάρα.)
Με την ευκαιρία, για να ελέγξετε την κατάσταση του ορυχείου, δεν χρειάζεται να ανεβείτε στην οροφή! Υπάρχουν μόνο περίπου 4 μέτρα και σε μια ηλιόλουστη μέρα με έναν καθρέφτη από κάτω μέσα από τον αεραγωγό, μπορείτε να δείτε τον γαλάζιο ουρανό!

BOSS Φωτισμένοι (21745) πριν από 6 χρόνια

Μπορείτε και πρέπει να συνδυάζεται-αλτήρες βάρους 8-10kg, ανεβείτε στην οροφή για να ventpaneli, καθορίζει το κανάλι σας (σε παλιά κτίρια, κάθε διαμέρισμα και από sartir σας και από την κουζίνα), εφαρμόζοντας το νόμο της έλξης, στην πραγματικότητα και, καθαρό)))

Καθαρισμός του εξαερισμού σε πολυκατοικίες

Οι αγωγοί, οι κουκούλες και ο εξαερισμός σε πολυώροφα κτίρια μπορούν να έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις. Πρώτον, εξαρτάται από το έργο του κτιρίου και το έτος κατασκευής του.

 • Πλήρως αυτόνομος αερισμός σε κάθε διαμέρισμα. Τα πιο συχνά βρίσκονται σε παλιά σπίτια σε 2-4 ορόφους και με μικρό αριθμό διαμερισμάτων. Αυτά μπορεί να είναι προπολεμικά σπίτια, συχνά με ξύλινα κατασκευαστικά στοιχεία.
 • Ο εξαερισμός από κάθε διαμέρισμα οδηγεί σε έναν κοινό άξονα, ο οποίος οδηγεί τα ρεύματα σε μια κάθετη ή οριζόντια εισαγωγή αέρα και στη συνέχεια στο δρόμο. Το σύστημα είναι χαρακτηριστικό για σπίτια 5-16 ορόφων που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου.
 • Ο αγωγός αέρα κάθε διαμερίσματος συνδέεται με έναν κοινό άξονα, ο οποίος, με τη σειρά του, φέρνει αέρα στη δεξαμενή οροφής εξοπλισμένη με κουκούλα. Αυτός ο τύπος είναι χαρακτηριστικός για τα νέα ψηλά σπίτια. Το εκχύλισμα, αν είναι απαραίτητο, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πρόσθετο εξαερισμό και "εξαερισμό".


Οι μηχανισμοί για την επεξεργασία του αέρα σε οικιακούς χώρους αναπόφευκτα γίνονται βρώμικοι με το χρόνο, επομένως ο καθαρισμός του εξαερισμού σε διαμερίσματα είναι μια υποχρεωτική περιοδική διαδικασία. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η επιθεώρηση της κατάστασης του καλύμματος οποιασδήποτε διαμόρφωσης πρέπει να διεξάγεται τρεις φορές το χρόνο από την εταιρεία διαχείρισης στο σπίτι. Ο καθαρισμός των αξόνων εξαερισμού των πολυκατοικιών περιλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των αρμοδιοτήτων του. Οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές διαμερισμάτων δεν έχουν το δικαίωμα να το πράξουν και δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν ακόμα κι αν θέλουν πραγματικά. Ανεξάρτητα μπορείτε να καθαρίσετε μόνο εκείνο το μέρος του εξαερισμού, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε από το διαμέρισμά σας.

Εάν είστε μισθωτής και έχετε υποψίες ότι το σπίτι είναι φραγμένο με εξαερισμό, μη διστάσετε να απευθυνθείτε επίμονα στους εκπροσώπους του Ποινικού σας Κώδικα, ώστε να κατανοήσουν την κατάσταση. Αυτή η υπηρεσία ονομάζεται "sod. rem. zh.p. "και" sod. και rem. π.χ. zhp "περιλαμβάνεται στην ΕΠΓ, την οποία πληρώνετε κάθε μήνα από τον υπολογισμό των 17,84 και 24,53 ρούβλια για κάθε τετραγωνικό μέτρο της περιοχής του διαμερίσματός σας. Δηλαδή, η υπηρεσία συντήρησης και επισκευής του εξαερισμού στο σπίτι είναι ήδη προπληρωμένη σε εσάς, η εταιρεία διαχείρισης δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αρνηθεί. Μπορείτε να βρείτε το όνομα, τη διεύθυνση και τις επαφές του MC του σπιτιού σας με την ίδια πληρωμή για το διαμέρισμα, στην πρώτη γραμμή του μπλοκ "Παραλαβή".

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε συγκρότημα διαμερισμάτων

Αν - ένας εκπρόσωπος της καλής εταιρείας διαχείρισης, η οποία λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τις επίσημες υγειονομικές προδιαγραφές, τότε πιθανότατα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού στην πολυκατοικία γίνεται μόνο με τη βοήθεια του επαγγελματικού επιδημιολογικές υπηρεσιών. Οι ειδικοί του SES διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να δουλέψουν με οποιαδήποτε, ακόμη και την πιο σύνθετη διαμόρφωση του συστήματος κυκλοφορίας αέρα και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αποτελεσματικών, εξουσιοδοτημένων για χρήση σε σπίτια.

Η έγκαιρη καθαρισμό του αερισμού βοηθά να διατηρήσει ένα βέλτιστο επίπεδο πυρασφάλειας, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των αεραγωγών και κουκούλες, για την πρόληψη της εμφάνισης των προβλημάτων που σχετίζονται με την πλευρά με την οποία οι άνθρωποι μπορούν να ισχύουν εάν έχουν in-house φράξει εξαερισμού. Ο τριπλός έλεγχος της κατάστασης του εξαερισμού, σύμφωνα με το κυβερνητικό διάταγμα αριθ. 410, θα πρέπει να διενεργείται τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μετά το τέλος της περιόδου θέρμανσης, καθώς και στη μέση. Ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα εξαερισμού στο αποδίδεται που ένα σπίτι θα σας σώσει από την υποχρέωση να οργανώσει γενική επισκευή του, να χειριστεί πολλές καταγγελίες των κατοίκων και να αποκαταστήσει τη φήμη του στο μέλλον, λόγω των ελλείψεων του παρελθόντος.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε πολυκατοικία: υπηρεσίες του SES "Dez Group"

Καθαρίστε τον αερισμό σε ένα ψηλό κτίριο από μόνο του δεν μπορεί και ούτε ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης ούτε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει το δικαίωμα. Αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο από έναν ειδικό με επαγγελματικές γνώσεις τόσο στη ρύθμιση των συστημάτων εξαερισμού όσο και στον τομέα του καθαρισμού και απολύμανσης διαφορετικών επιφανειών. Αυτές είναι οι απαιτήσεις της υγειονομικής νομοθεσίας.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων και οι υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό, όπως για παράδειγμα η πρόσθετη απολύμανση των αεραγωγών, μπορούν να παραγγελθούν στο πιστοποιημένο από την Rospotrebnadzor SES "Des Grupp". Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά των υπηρεσιών υγείας για πάνω από 12 χρόνια, συνεργάζεται με κρατικούς φορείς, νομικά πρόσωπα και αναστολέων πρωτεάσης, καθημερινά 20 με 40 θεραπείες υγείας διαφορετικές κατευθύνσεις και έχει μεγάλη εμπειρία στον καθαρισμό του αερισμού των σπιτιών.

Εάν είστε εκπρόσωπος μιας εταιρείας διαχείρισης και πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό σε πολλά κτίρια διαμερισμάτων, η τιμή για την εφάπαξ επεξεργασία για κάθε εγκατάσταση θα είναι χαμηλότερη από την περίπτωση που θα παραγγείλετε παρόμοια διαδικασία μόνο για ένα σπίτι. Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να υπογράψετε μια μακροπρόθεσμη σύμβαση συντήρησης. Συνεργάζοντας με ένα SES σε συνεχή βάση, μπορείτε να υπολογίζετε σε μεμονωμένες εκπτώσεις για ένα αποκλειστικό πρόγραμμα αφοσίωσης. Επικοινωνώντας με το ίδιο SES για άλλους τύπους υπηρεσιών υγείας, είναι επίσης πιθανότερο να έχετε μια προσωπική έκπτωση. Η διαθεσιμότητα και το μέγεθος της θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της συνεργασίας, τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των αντικειμένων για επεξεργασία. Οι υπηρεσίες της υπηρεσίας μπορούν να περιλαμβάνουν τακτική επιθεώρηση της υγειονομικής κατάστασης των εγκαταστάσεων, καθαρισμό και επεξεργασία, έκδοση επίσημης τεκμηρίωσης που επιβεβαιώνει την σωστή υγειονομική κατάσταση όλων των συστημάτων του σπιτιού.

Οι τιμές για τον καθαρισμό του εξαερισμού μπορούν να είναι είτε σταθερές είτε βάσει του υπολογισμού για 1 τετραγωνικό μέτρο. Σε κάθε περίπτωση, το ακριβές κόστος πρέπει να αναγνωρίζεται ξεχωριστά. Για να μάθετε πόσο θα κοστίσει ένα καθαρισμό στην περιοχή σας, αφήστε ένα αίτημα στην ιστοσελίδα «Des Group» και οι ειδικοί μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατόν. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του παρακάτω τηλεφωνικού αριθμού επικοινωνίας.

Καθαρισμός εξαερισμού: καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε κτίριο διαμερισμάτων

Πολλοί κάτοικοι πολυώροφων κτιρίων, ειδικά παλαιά κτίρια, μπορούν να πουν για τις μαγειρικές τους προτιμήσεις από τους γείτονές τους, τι χάρισαν για δείπνο και για το δείπνο. Ωστόσο, δεν μιλάμε για τηλεπάθεια, το γειτονικό μενού μπορεί να αναγνωριστεί απλά από τη μυρωδιά που αισθάνεται στο διαμέρισμα.

Εάν αυτό συμβαίνει συνεχώς, τότε πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό, ο οποίος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί.

Λειτουργικός σκοπός του εξαερισμού

Ο αέρας που αναπνέουμε στο διαμέρισμα φαίνεται καθαρό. Στην πραγματικότητα, απορροφά όλες τις μυρωδιές που προέρχονται από την κουζίνα, το μονοξείδιο του άνθρακα από τη σόμπα. Παίρνει σωματίδια σκόνης, στρώματα από ρούχα, χαλιά, μαλλί οικιακών ζώων.

Οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί και τα βακτήρια συσσωρεύονται στον αέρα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, υγρασίας και ατμού που προέρχονται από το μπάνιο προκαλούν το σχηματισμό μύκητα και αιχμαλωσία. Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά το μικροκλίμα του δωματίου, συμβάλλει στην εμφάνιση πνευμονικών παθήσεων, αλλεργιών και άλλων παθήσεων.

Ο εξαερισμός, ο οποίος εκτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες, συμβάλλει στην αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία:

 • εξασφαλίζει την άφιξη καθαρού αέρα στο διαμέρισμα,
 • σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από τις οσμές δωματίου, σκόνη, βακτήρια, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα επιβλαβή συστατικά?
 • ρυθμίζει το επίπεδο υγρασίας.

Ο εξαερισμός είναι μια από τις ζωτικής σημασίας μηχανικές επικοινωνίες ενός κτιρίου διαμερισμάτων. Η Κρατική Επιτροπή δεν θα δέχεται ποτέ ένα αντικείμενο στο οποίο λείπει ή είναι ελαττωματικό το σύστημα εξαερισμού.

Η συσκευή του συστήματος αερισμού του σπιτιού

Ο εσωτερικός εξαερισμός είναι ένα πολύπλοκο μηχανολογικό σύστημα, η τοποθέτησή του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο σημαντικότερος είναι ο συνολικός αριθμός των ορόφων του κτιρίου.

Η διάταξη των φρεατίων αερισμού σε πολυώροφα σπίτια γίνεται σύμφωνα με διαφορετικά σχήματα, για παράδειγμα:

 1. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει δικό του αγωγό εξαγωγής με πρόσβαση στην οροφή.
 2. Οι αγωγοί εξαγωγής που προέρχονται από τα διαμερίσματα είναι συνδεδεμένοι σε ένα οριζόντιο κιβώτιο, το οποίο συγκεντρώνει όλο τον εισερχόμενο αέρα και στη συνέχεια μέσω ενός κοινού καναλιού οδηγεί στην οροφή.
 3. Δορυφορικοί αγωγοί εξάτμισης εξέρχονται από κάθε διαμέρισμα σε έναν κοινό άξονα που οδηγεί σε μια ζεστή σοφίτα, η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος θάλαμος. Στη σοφίτα υπάρχει μια μεγάλη κουκούλα για να αφαιρέσετε όλο τον αέρα στην οροφή.

Ο εξαερισμός, που εκτελείται σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο, είναι αποτελεσματικός για τα χαμηλά κτίρια. Ήταν πολύ συνηθισμένο τα παλιά χρόνια, όταν στα κύρια σπίτια χτίστηκαν πάνω από τέσσερις ορόφους. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί πολύ χώρο, και για τα ψηλά σπίτια δεν είναι πρακτικό να το εφαρμόσουμε, οπότε σήμερα δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά.

Το δεύτερο σχέδιο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον Χρουστσόφ και στα σπίτια του κτιρίου 9-16 ορόφων. Σε νέα κτίρια χρησιμοποιείται το πιο πρόσφατο σύστημα, το οποίο θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού για κτίρια μεγάλου αριθμού ορόφων.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται με τον εξαερισμό σε χώρους διαβίωσης. Σύμφωνα με το GOST 30494-2011, πρέπει να παρέχει:

 • η ποιότητα του αέρα στην αίθουσα δεν είναι μικρότερη από τα επιτρεπόμενα όρια (έως 1000 CO 2 cm3 / m3).
 • βέλτιστη υγρασία του δωματίου μέσα σε 30-60%.
 • η ταχύτητα ροής αέρα δεν είναι μεγαλύτερη από 0,2 m / s.

Σε κτίρια διαμερισμάτων χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός. Σε κάθε διαμέρισμα (στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα, αποθήκη) βρίσκονται οι αγωγοί εξάτμισης μέσω των οποίων εξέρχεται το δωμάτιο ο εξαντλημένος βρώμικος αέρας. Ροές καθαρού αέρα εισέρχονται στο διαμέρισμα μέσω των παραθύρων, ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες.

Αυτό το σχέδιο αερισμού ήταν πανταχού παρόν σε όλη την κατασκευή κτιρίων πέντε και εννίων ορόφων. Στα παλιά χρόνια, στα σπίτια εγκαταστάθηκαν ξύλινα παράθυρα, τα οποία, λόγω του μεγάλου αριθμού των αυλακώσεων, αντιμετώπιζαν τέλεια τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, σε νέα σπίτια το εν λόγω σχέδιο λειτουργεί ανεπαρκώς, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές παραθύρων είναι αεροστεγείς και δεν αφήνουν αέρα μέσα. Στα σύγχρονα κτίρια, εγκαθίστανται συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού και μια ποικιλία διατάξεων τροφοδοσίας και εξαγωγής, οι οποίες διασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του εσωτερικού εξαερισμού.

Λόγοι για ανεπαρκή λειτουργία της κουκούλας

Τα προβλήματα στην εργασία του συστήματος εξάτμισης είναι εξοικειωμένοι με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, που χτίστηκε στη Σοβιετική εποχή. Οι κάτοικοι των κτιρίων επί το πλείστον στέρησε τη χαρά να είναι παρόντες στο τραπέζι των γειτόνων, επειδή τα νέα σπίτια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συγκροτήματα με βεντιλατέρ, μην χάσετε τις οσμές μέσα στο διαμέρισμα.

Μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού σε παλιά σπίτια, κατ 'αρχήν, η διαδικασία είναι αρκετά προβλέψιμη. Ο κύριος λόγος είναι η τραγική απόφραξη του αγωγού εξαερισμού, στον οποίο, με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται συντρίμμια, βρωμιά, σκόνη και άλλα απόβλητα που προέρχονται από τις εγκαταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, η έξοδος είναι στενωμένη και δεν μπορεί να επεξεργαστεί πλήρως τον συλλεγμένο βρώμικο αέρα.

Στα κτίρια πολλαπλών μονάδων, τα οποία συνδέονται με έναν κοινό άξονα εξαερισμού, η ρύπανση από μεμονωμένα κανάλια εισέρχεται στο σύστημα οικοδόμησης κατοικίας. Σταδιακά, το ορυχείο γεμίζει με σκουπίδια και μπορεί να φράξει τελείως. Μια διαδικασία που διαρκεί για χρόνια μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού θα παραλύσει.

Ένας άλλος λόγος που συμβάλλει στην υποβάθμιση της ανταλλαγής αέρα είναι η παρουσία στο γειτονικό διαμέρισμα μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά κατανοητό. Ο φυσικός εξαερισμός εσωτερικού χώρου έχει σχεδιαστεί για κατανάλωση αέρα μέχρι 90 m 3 / ώρα.

Ένα εκχύλισμα δημιουργεί ροή αέρα μεγαλύτερη από 1000 m 3 / ώρα, φυσικά, αυτό επηρεάζει τους γειτονικούς αεραγωγούς που εκτείνονται στον κοινό άξονα. Και αν η κουκούλα δεν είναι μία, αλλά κάθε δεύτερη γείτονα; Η απάντηση είναι προφανής.

Η αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με μεταλλικά πλαστικά είναι επίσης ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Αποδεικνύεται ότι η στεγανότητα που είναι συνυφασμένη με τα σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν παίζει πάντα στα χέρια των κατοίκων των παλιών σπιτιών.

Στους Σοβιετικούς χρόνους, μόνο οι τεμπέληδες δεν απαίτησαν τους οικοδόμους που επέτρεψαν ψευδείς εκτιμήσεις στην εγκατάσταση παραθύρων και θυρών. Όπως αποδείχθηκε σήμερα, ο "ένοχος" εργάστηκε αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες προς όφελος των κατοίκων, επειδή για την πλήρη λειτουργία του φυσικού αερισμού, απαιτούνται ρωγμές, οι οποίες υπήρχαν σε παλαιά ξύλινα παράθυρα.

Οι οπές παρέχουν μια σταθερή παροχή φρέσκου αέρα από το δρόμο και οι ερμητικές μεταλλικές κατασκευές, αντίθετα, αλληλεπικαλύπτονται. Ως αποτέλεσμα, υγρασία αυξάνεται στο δωμάτιο, τα παράθυρα ομίχλη προς τα πάνω, μούχλα και μύκητας μορφή στους τοίχους.

Σε μεγάλο βαθμό, η εργασία του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από την εποχή. Συχνότερα τα προβλήματα με την κουκούλα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας καυτής περιόδου, ενώ το χειμώνα η σκάφη λειτουργεί σωστά. Το γεγονός είναι ότι η απόδοση του συστήματος με φυσικό εξαερισμό εξαρτάται άμεσα από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κτίριο.

Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία στο δρόμο και στο διαμέρισμα είναι σχεδόν η ίδια, έτσι υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με την παλιά SNiPam υποτίθεται ότι σε ένα καυτό χρόνο η ανταλλαγή αέρα θα πραγματοποιηθεί με το αερισμό του δωματίου με ανοιχτά παράθυρα.

Σημάδια του επείγοντος του καθαρισμού

Οι παραπάνω λόγοι για την κακή λειτουργία του εξαερισμού δείχνουν ένα πράγμα: το σύστημα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και περιοδικό καθαρισμό. Για να κατανοήσετε ότι ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί, είναι πιθανό από τα ακόλουθα σημάδια:

 • κοντά στην οπή εξάτμισης που σχηματίζεται σκόνη, αράχνες αράχνης, συσσωρευμένα συντρίμμια?
 • Η μάσκα αερισμού καλύπτεται με μαύρη επικάλυψη, αιθάλη και γράσο.
 • το καλοκαίρι, το διαμέρισμα έγινε πολύ ζεστό?
 • Μετά από υγρό καθαρισμό, η σκόνη εμφανίζεται ξανά μετά από λίγο.
 • τα σχέδια που προκύπτουν στο διαμέρισμα όταν ανοίγετε την μπροστινή πόρτα, έχουν γίνει πολύ πιο αδύναμα από πριν.

Για να βεβαιωθείτε τελικά ότι ο εξαερισμός πρέπει να καθαριστεί, μπορείτε να ελέγξετε επιπλέον κάθε εξαερισμό. Για να γίνει αυτό είναι πολύ απλό με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων. Κατά τον έλεγχο της ώθησης, είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα από τα παράθυρα του διαμερίσματος να είναι ανοιχτό.

Αρχική μέθοδοι ελέγχου της αποτελεσματικότητας των αεραγωγών:

 1. Φέρτε ένα καυτό κερί, έναν αναπτήρα ή ένα φωτισμένο ματς στην σχάρα εξαερισμού. Εάν υπάρχει καλό ρεύμα στον αγωγό, η φλόγα θα κατευθύνεται προς την κουκούλα. Η καύση της φωτιάς δείχνει σταθερά ότι δεν υπάρχει εξαερισμός.
 2. Πάρτε ένα φύλλο χαρτιού ή ένα κομμάτι της εφημερίδας και να το προσαρτήσετε στην τρύπα. Με την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, το χαρτί προσελκύει στη σχάρα και δεν πέφτει.

Εάν αποδειχθεί ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καθόλου ή λειτουργεί εξαιρετικά άσχημα, είναι απαραίτητο να καθαριστεί. Ο καθαρισμός των αγωγών αερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων πραγματοποιείται με ειδικές υπηρεσίες. Αλλά αν υπήρχε ανάγκη, κάθε ενοικιαστής του σπιτιού μπορεί να καθαρίσει το δικό του τμήμα του αεραγωγού ανεξάρτητα.

Εξαερισμός από εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες

Το σύστημα εξαερισμού είναι κοινό ιδιοκτησία, η εταιρεία διαχείρισης είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία του. Η κυβερνητική απόφαση αριθ. 410 έχει αναπτύξει κανόνες που θα πρέπει να καθοδηγούν τον Ποινικό Κώδικα κατά την επιθεώρηση και τον καθαρισμό των εσωτερικών αγωγών εξαερισμού.

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ο έλεγχος των καπνοδόχων και ο εξαερισμός, καθώς και ο καθαρισμός τους, πρέπει να διεξάγονται από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδεια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με οποιαδήποτε αναδιοργάνωση ή επισκευή του συστήματος, καθώς και αν υπάρχει έλλειψη έλξης.

Περιοδικότητα προγραμματισμένης επιθεώρησης - τρεις φορές το χρόνο (πριν, μετά και κατά τη μέση της περιόδου θέρμανσης). Οι ειδικοί διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος ελέγχει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Για να καθαρίσετε τους ρύπους, χρησιμοποιείται μια μηχανή με πεπιεσμένο αέρα. Επιπλέον, τα κανάλια απολυμαίνονται.

Ανεξάρτητος καθαρισμός του αγωγού εξαερισμού

Παρά τους ισχύοντες κανόνες, πολλές εταιρείες διαχείρισης για χρόνια δεν εμφανίζονται στα διαμερίσματα των ενοικιαστών για να ελέγξουν την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι των πολυκατοικιών αναγκάζονται να διαγιγνώσκουν και να καθαρίζουν περιοδικά τις οπές εξαγωγής τους.

Η σκάφη εξαερισμού μπορεί να καθαριστεί με μικρές ακαθαρσίες, αλλά εάν η βρωμιά συσσωρεύεται σε αυτό για χρόνια, είναι καλύτερο να καλέσετε ειδικούς. Ο αυτοκαθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 • Αφαιρέστε πρώτα τις σχάρες εξαερισμού, καθαρίζονται καλά από σκόνη και σκόνη και πλένονται με τρεχούμενο νερό.
 • με τη βοήθεια μεταλλικής βούρτσας ή καλωδίου, καθαρίστε προσεκτικά τους τοίχους του αγωγού αερισμού, τον οποίο μπορείτε να φτάσετε.
 • Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε την τρύπα από τα υπολείμματα με μια ηλεκτρική σκούπα.

Στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα καθήκοντα για τον καθαρισμό των τρυπών εξαερισμού τελειώνουν. Εάν δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και η ώθηση στο κανάλι παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, τότε υπάρχει μια κοινή απόφραξη ορυχείου. Αυτό είναι ήδη το έργο των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να καλούνται μέσω του Ποινικού Κώδικα.

Αναβάθμιση του συστήματος για βελτίωση της απόδοσης

Σε σπίτια παλαιών κατασκευών, ο μηχανικός καθαρισμός του άξονα εξαερισμού, ακόμη και από εξειδικευμένες υπηρεσίες, δεν αποφέρει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμα. Υπάρχουν αρκετοί αρκετά προσιτοί τρόποι βελτίωσης του εξαερισμού.

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε παλιά ξύλινα παράθυρα με σύγχρονες μεταλλικές κατασκευές, επιλέξτε παράθυρα διπλού υαλοπίνακα εξοπλισμένα με λειτουργία μικροεξοπλισμού. Εάν αγοράζονται συμβατικά πλαστικά παράθυρα, μπορούν να εγκατασταθούν πρόσθετες συσκευές πάνω τους για να εξασφαλιστεί ο καθαρός αέρας από το δρόμο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν βαλβίδες-ανεμιστήρες, μπορείτε επιπλέον να αγοράσετε ένα ειδικό υλικό, το οποίο σας επιτρέπει να κλείνετε τα παράθυρα ακούσια.

Αυξήστε την κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα επιτρέποντας ειδικούς ανεμιστήρες εξαγωγής και εξαγωγής. Υπάρχουν συσκευές παραθύρων, τοίχου και οροφής. Στην τουαλέτα και το μπάνιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής απευθείας στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού αντί της διακοσμητικής μάσκας.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί από ένα ηλεκτρικό δίκτυο, μπορεί να συνδεθεί σε ένα κοινό διακόπτη και στη συνέχεια θα ανάψει μαζί με το φως. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια επιπλέον γραμμή και να συνδέσετε τη συσκευή σε ξεχωριστό διακόπτη έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόνομα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Πώς να ελέγξετε ανεξάρτητα τη λειτουργία του εξαερισμού στο διαμέρισμα, μπορείτε να μάθετε από την ιστορία βίντεο:

Τι να κάνετε αν ο αερισμός του σπιτιού δεν λειτουργεί καλά:

Πώς είναι ο επαγγελματικός καθαρισμός των φρεατίων εξαερισμού σε πολυκατοικίες:

Ο εξαερισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα. Η απρόσεκτη στάση απέναντι σε αυτό το σύστημα και η μη τήρηση των κανόνων περίθαλψης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και οι κάτοικοι των αεριζόμενων σπιτιών μπορεί να έχουν ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες. Επομένως, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την κατάσταση του εξαερισμού και, αν χρειαστεί, να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένες υπηρεσίες.