Καθαρισμός εξαερισμού στο διαμέρισμα

Το διαμέρισμα είναι η ζεστή γωνιά μας, όπου μπορείτε να κρύψετε και να χαλαρώσετε από τη φασαρία της πόλης. Είναι το σπίτι μας ασφαλές; Δυστυχώς όχι πάντα!

Έτσι φαίνεται ο αγωγός εξαερισμού σε ένα από τα διαμερίσματα στην περιοχή της Μόσχας πριν και μετά τον καθαρισμό:

Ρυθμός ροής αέρα:

 • πριν από τον καθαρισμό - λιγότερο από 0,3 μ.
 • μετά τον καθαρισμό - 1,5 m.

Τα βακτήρια, οι μύκητες και τα μικρόβια είναι μία πλευρά του νομίσματος. Το άλλο είναι η έλλειψη κανονικής ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο.

Η τιμή του καθαρισμού εξαερισμού στο διαμέρισμα

Εάν δεν υπάρχει κίνητρο στο κανάλι εξαερισμού (βύθισμα), αυτό υποδεικνύει ένα εμπόδιο κανάλι. Το κόστος της απομάκρυνσης του φράγματος αξιολογείται μεμονωμένα, βάσει των αποτελεσμάτων της τηλεοπτικής έρευνας.

Όταν είναι ώρα να καθαρίσετε τον εξαερισμό

 • Καθαρίζετε τακτικά, αλλά την επόμενη μέρα παρατηρείτε ένα λεπτό στρώμα σκόνης στο πάτωμα.
 • Την επόμενη μέρα σχηματίστηκε σκόνη και σωρός σε ορισμένες γωνίες.
 • Η σχάρα αερισμού ήταν καλυμμένη με βρώμικη φλούδα.
 • Το καλοκαίρι, το διαμέρισμα έχει υψηλή θερμοκρασία και ζωντάνια.

Να μην είναι τεμπέλης, πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και να το παραδώσει στη γρίλια εξαερισμού, θα πρέπει τουλάχιστον να άπαχο προς την κατεύθυνση της, και στην καλύτερη περίπτωση, να έλκονται από αυτό. Αν όχι, ήρθε η ώρα να προκαλέσει τον καθαρισμό αγωγών εξαερισμού, το οποίο χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο (ανεμόμετρο) τους ελέγχους για την έλξη, την ταχύτητα, τη θερμοκρασία και την υγρασία, προκαλεί κακή δουλειά καθορίζουν το σύστημα εξαερισμού και, φυσικά, παράγουν ένα καθαρό αέρα στο διαμέρισμα.

Τύποι αγωγών αερισμού σε διαμερίσματα

Σε διαφορετικούς τύπους πολυκατοικιών, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συστημάτων εξαερισμού με ξεχωριστά κανάλια ή κεντρικούς διαδρόμους. Τα διαμερίσματα με ξεχωριστό φρέατα εξαερισμού, για την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού, χρειάζεται πρόσβαση στην ταράτσα του μια κατοικημένη σπίτι, έτσι προτού να κάνετε μια παραγγελία, μάθετε, παρακαλώ, στην οργάνωση λειτουργίας η δυνατότητα πρόσβασης.

Ο καθαρισμός του εξαερισμού πραγματοποιείται με ειδικό εξοπλισμό, μια ομάδα εξειδικευμένων καθαριστικών καπνών και καναλιών εξαερισμού, τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη αναγνώριση.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο εξαερισμός πρέπει να καθαριστεί από οργανισμούς που λειτουργούν (στεγαστικό τμήμα συντήρησης, στέγαση τμήμα, ένωση κατοικιών). Ναι, πράγματι είναι, αλλά στην πράξη αυτό δεν συμβαίνει. Για να καθαρίσετε ή να μην καθαρίσετε τον εαυτό σας, εξαρτάται από εσάς, αλλά γνωρίζετε ότι η κάρτα σας είναι στην κάρτα!

Ειδική προσφορά για ZhEKov, εταιρείες διαχείρισης και HOAs - Καθαρισμός των φρεατίων εξαερισμού!

Δεν είναι πάντα οι ένοικοι των πολυκατοικιών συμφωνούν να εργαστούν για τον καθαρισμό του αέρα στα σπίτια τους, έτσι ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της φωτιάς, καθώς και τις απαιτήσεις των υπηρεσιών υγείας, προσφέρουμε για να διεξάγει τον καθαρισμό των φρεατίων εξαερισμού, χωρίς βρύσες στο διαμέρισμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία και την παραγγελία, καλέστε μας και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλέψουν σε όλα τα θέματα ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, σας συνιστούμε να διαβάσετε τις παρακάτω ενότητες:

Πώς γίνεται ο καθαρισμός του εξαερισμού σε πολυκατοικίες;

Η έννοια του εξαερισμού ήταν γνωστή ακόμα και στην αρχαία Ρώμη και σήμαινε δραστηριότητες για τον αερισμό των χώρων. Επί του παρόντος, όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα.

Το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού στο διαμέρισμα.

Για παράδειγμα, πολλοί κάτοικοι πολυκατοικιών, όπου είναι εγκατεστημένοι οι κοινόχρηστοι αεραγωγοί, μερικές φορές υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα με την κατάσταση του αέρα στο περίβλημα.

Τι είναι ο εξαερισμός;

Οι λόγοι για την ανάγκη εξαερισμού.

Το κύριο καθήκον του αερισμού είναι η διατήρηση καθαρού αέρα στους χώρους διαβίωσης. Είναι απαραίτητο να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και για λόγους υγιεινής. Με ανεπαρκή αερισμό, όχι μόνο η κατάσταση του διαμερίσματος επιδεινώνεται, αλλά και η υγεία των ανθρώπων που ζουν σε αυτό. Ο αέρας που εξέρχεται από τον εξαερισμό παίρνει με τον εαυτό του σωματίδια σκόνης, διάφορους επιβλαβείς μικροοργανισμούς, ανεπιθύμητες ουσίες που περιέχονται στο δωμάτιο. Χάρη στον κανονικό εξαερισμό, είναι δυνατόν να ρυθμίσουμε τη θερμότητα και την υγρασία στο σπίτι - σε περίπτωση αερισμού, η περίσσεια τους αφήνει, αποτρέποντας την εμφάνιση μούχλας και σήψης.

Με τον έγκαιρο καθαρισμό του εξαερισμού, η διαδικασία εξαερισμού είναι κανονική, η οποία είναι σωστή όσον αφορά την αποχέτευση. Με πρόσθετο εξοπλισμό με διαφορετικούς τύπους ανεμιστήρων, ο καθαρισμός μπορεί να γίνει λιγότερο συχνά, αλλά αυτό δεν εξαλείφει την ανάγκη για τακτικό καθαρισμό του συστήματος εξαερισμού συνολικά.

Πώς να διαπιστώσετε ότι είναι καιρός να καθαρίσετε το σύστημα εξαερισμού

Αν συσσωρεύονται σκόνη ή αράχνες γύρω από τις εισόδους εξαερισμού, τότε είναι καιρός να καθαρίσετε ολόκληρο το σύστημα.

Δώστε προσοχή στις ενδείξεις που υποδηλώνουν την ανάγκη για τακτικό καθαρισμό του συστήματος εξαερισμού. Εδώ είναι η απλούστερη από αυτές: μικρές σκόνη, αράχνες αράχνης, και άλλα συντρίμμια συσσωρεύονται γύρω από τις εισόδους εξαερισμού. Το καλοκαίρι, το δωμάτιο θερμαίνεται γρηγορότερα, ακόμα και μετά τον πιο διεξοδικό καθαρισμό, εμφανίζεται γρήγορα σκόνη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάτι γρήγορα για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Σε κτίρια πολυκατοικιών από την άποψη αυτή, το ακόλουθο χαρακτηριστικό: δεδομένου ότι το σύστημα εξαερισμού είναι κοινό, η ρύπανση από μια σειρά διαμερισμάτων πέφτουν σε ένα κοινό ορυχείο, και σταδιακά μπορεί να φράξει.

Είναι δυνατόν να διαπιστώσετε ότι είναι καιρός να καθαρίσετε τον εξαερισμό με άλλους τρόπους. Προσέξτε τα ρεύματα που εμφανίζονται όταν ανοίγετε τις πόρτες ή τα παράθυρα εισόδου. Εάν το σχέδιο ήταν αρκετά αισθητό, και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εξαφανίστηκε ή αποδυναμώθηκε - ήρθε η ώρα να καλέσετε τους εργάτες του γραφείου στέγασης.

Ο εξαερισμός μπορεί να ελεγχθεί με μια ανάμνηση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τρόπο για να καθορίσετε τον βαθμό καθαρότητας του εξαερισμού: βάλτε ένα αναμμένο ταιριάζει στο άνοιγμα. Μην παρασυρθείτε - αν κρατήσετε τον αγώνα πολύ κοντά και έχει συγκεντρωθεί ένας αράχνης στο φρεάτιο εξαερισμού, μπορεί να σπάσει. Μια παρόμοια δοκιμή μπορεί να πραγματοποιηθεί με μια λωρίδα από λεπτό χαρτί - το πιο απλό, εφημερίδα που θα κάνουμε.

Σε μία ομοιόμορφη φλόγα που δεν αποκλίνει προς το διακοσμητικό πλέγμα που καλύπτει τον εξαερισμό, μπορεί να συμπεράνει ότι ο άξονας είναι φραγμένος και χρειάζεται επείγον καθαρισμό. Με την κανονική κυκλοφορία αέρα στα σπίτια, η φλόγα κλίνει προς τον άξονα και σε μερικές περιπτώσεις απλά πεθαίνει. Με αυτή τη συμπεριφορά, ο καθαρισμός του εξαερισμού δεν είναι απαραίτητος, αλλά αν ήταν η τελευταία φορά που καθαρίστηκε τουλάχιστον πριν από έξι μήνες, είναι ακόμα επιθυμητό να κάνουμε λίγη δουλειά.

Πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα

Με την πρώτη ματιά, όταν οι εκπρόσωποι των δημοτικών υπηρεσιών εκτελούν τα καθήκοντά τους εγκαίρως, δεν χρειάζεται να λάβουν ανεξάρτητα μέτρα για τον καθαρισμό των αεραγωγών. Αλλά στην πραγματικότητα όλα είναι κάπως διαφορετικά. Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να πληροί τις ακόλουθες λειτουργίες:

Διάγραμμα του εξαερισμού στο διαμέρισμα: 1 - ζώνη της ροής του αέρα? 2 - περιοχή ροής αέρα. 3 - ζώνη εξαγωγής αέρα

 • Βεβαιωθείτε ότι εισέρχεται αρκετός αέρας στο δωμάτιο.
 • να παράσχουν επιβλαβή μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων, μαζί με τον αέρα που χρησιμοποιήθηκε στη διαδικασία καθαρισμού.
 • Για την εκτέλεση των λειτουργιών του θερμικού ρυθμιστή, για την παρακολούθηση της υγρασίας στο διαμέρισμα.

Η εκκαθάριση των κλινών αερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από ειδικούς, αλλά μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τον αγωγό αέρα στο δικό σας διαμέρισμα μόνοι σας. Με μια μικρή αποτελεσματικότητα αυτών των ενεργειών για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει το γεγονός της ανάγκης για τον καθαρισμό του ανελκυστήρα αερισμού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόσετε αυτό το αίτημα στην οικοδομική εταιρεία το συντομότερο δυνατό.

Για να καθαρίσετε καλά τον εξαερισμό στο εσωτερικό του διαμερίσματος, αφαιρέστε το προστατευτικό πλέγμα από το και ξεπλύνετε καλά. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό που μπορεί να σπάσει το λίπος: θα δημιουργήσει ένα φιλμ στην επιφάνεια της σχάρας που θα τον βοηθήσει να παραμείνει καθαρότερο. Αφαιρέστε τη βρωμιά και τα υπολείμματα από το εξωτερικό της ανοιχτής οπής. Εάν οι επιφάνειες προσκολλώνται στον τοίχο, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα, αλλά μην χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά.

Αφαίρεση βρωμιάς από το εσωτερικό

Βιομηχανική μέθοδος καθαρισμού αγωγών.

Κάθε ένας από τους ανεμιστήρες στο διαμέρισμα πρέπει να ελέγχεται ξεχωριστά. Αν ελέγχετε με τον αναπτήρα, κρατήστε τον εναλλάξ σε όλα τα ανοίγματα και ελέγξτε αν η κατεύθυνση της φλόγας ή η γωνία εκτροπής της εφημερίδας είναι διαφορετική εάν χρησιμοποιείται ταινία εφημερίδας. Οι αποκλίσεις μπορεί να δείχνουν ότι υπάρχει φράγμα στη μέση του δωματίου. Εδώ θα βρείτε μια βούρτσα πιάτων ή ένα λεπτό χαλύβδινο καλώδιο, το οποίο θα πρέπει να τοποθετείται στον εξαερισμό και να καθαρίζετε τα πάντα από μέσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό σύρμα αλουμινίου. Η διαδικασία καθαρισμού θα πρέπει να διεξάγεται κατά μήκος ολόκληρου του καναλιού. Τα υπόλοιπα σκουπίδια μπορούν να αφαιρεθούν με μια ηλεκτρική σκούπα. Τοποθετήστε τον εύκαμπτο σωλήνα στον άξονα και προσπαθήστε να καλύψετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο, μετακινώντας το προς διάφορες κατευθύνσεις.

Η βιομηχανική μέθοδος καθαρισμού αγωγών περιλαμβάνει τη χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού. Όχι μόνο καθιστά δυνατή τη σωστή παρακολούθηση της ρύπανσης, αλλά και καθαρίζει τα κανάλια πιο διεξοδικά και επιτρέπει επίσης την απολύμανση. Αυτή η μέθοδος καθαρισμού καθιστά δυνατή την αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους.

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης επαγγελματικού εξοπλισμού και αποφασίσετε να καθαρίσετε τον εαυτό σας, πρέπει να τηρείτε τις προφυλάξεις. Μερικές φορές μέσα στους αγωγούς εξαερισμού υπάρχουν ασβεστολιθικές φωλιές με ζωντανά έντομα ή άλλα όχι λιγότερο επικίνδυνα πλάσματα. Όμως, όταν παίρνετε μια τέτοια εργασία, πρέπει να θυμάστε ότι ο καθαρισμός του εξαερισμού ενός κτιρίου διαμερισμάτων αποτελεί ευθύνη των ιδιοκτητών του κτιρίου ή της οργάνωσης που το εξυπηρετεί. Ο συνηθισμένος ενοικιαστής δεν μπορεί να εργάζεται μέσα στον κύριο αγωγό. Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να καθαρίζουν εγκαίρως τους κεντρικούς αγωγούς και αν παραμελούν τα καθήκοντά τους, πρέπει να γράψουν μια καταγγελία.

Αλλά στο διαμέρισμά σας μπορείτε να καθαρίσετε τον αερισμό με την παραπάνω μέθοδο - χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα ή μια βούρτσα.

Είναι πιθανόν αυτά τα μέτρα να είναι επαρκή και το δωμάτιο θα αερίζεται πλήρως. Εάν οι ενέργειές σας δεν βοηθούσαν στη διόρθωση της κατάστασης, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το κοινό πηγάδι εξαερισμού στο σπίτι και γι 'αυτό πρέπει να προσκαλέσετε ειδικούς.

Στις οπές εξαερισμού μπορείτε να εγκαταστήσετε ειδικά ανεμιστήρες - αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, μπορείτε να βάλετε την κουκούλα.

Τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα που έχουν τα συστήματα εξαερισμού, υποχρεώνουν τους κατοίκους πολυώροφων και χαμηλών ανελκυστήρων να φροντίζουν τακτικά την καθαριότητα των αεραγωγών εξαερισμού και να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα. Όσο πιο προσεκτική είναι η έγκαιρη υλοποίηση τέτοιου έργου, τόσο περισσότερη άνεση και καθαρός αέρας θα βρίσκεται στη στέγη σας.

Οδηγίες για τον καθαρισμό του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Σε οποιοδήποτε κτίριο ή δομή πρέπει να υπάρχει σύστημα εξαερισμού, το οποίο τοποθετείται κατά τη διαδικασία κατασκευής. Το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση του μολυσμένου και υγρού αέρα που σχηματίζεται ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης εκμετάλλευσης υγιεινής και οικιακών συσκευών. Επίσης, ο εξαερισμός είναι το κύριο στοιχείο ενός ευνοϊκού εσωτερικού μικροκλίματος. Ο τόνος και η ευημερία σας εξαρτώνται από την ποιότητα του αέρα.

Με τη μέθοδο της κίνησης των ροών του αέρα γίνεται διάκριση μεταξύ φυσικού και τεχνητού αερισμού. Μπορεί επίσης να τροφοδοτηθεί και να εξαντληθεί.

Είδη εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός παρέχει κυκλοφορία αέρα, η οποία δημιουργείται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας αέρα στο δρόμο και στο διαμέρισμα και της ατμοσφαιρικής πίεσης. Αυτό είναι το φθηνότερο σύστημα εξαερισμού, έτσι ώστε να είναι εξοπλισμένα με σχεδόν όλα τα παλιά σπίτια. Αλλά το σύστημα δεν έχει μεγάλη δημοτικότητα, διότι εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις καιρικές συνθήκες.

Ο τεχνητός αερισμός παρέχει κυκλοφορία αέρα, η οποία δημιουργείται με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται σήμερα σε όλα τα πολυκατοικίες.

Ο καθαρός αέρας παρέχει φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο και εξαερισμό - αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα με εξαερισμένες συσκευές και σήμερα είναι το πιο κοινό σύστημα. Επομένως, πολλοί άνθρωποι έχουν ερωτήσεις όπως πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό εισαγωγής και εξαγωγής. Για όσους δεν το έχουν αντιμετωπίσει, θα είναι δύσκολο να εκτελέσετε αυτήν τη διαδικασία, αλλά οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν.

Αργά ή γρήγορα, αλλά οποιοδήποτε σύστημα κυκλοφορίας του αέρα είναι φραγμένο και κακή λειτουργία και τα κύρια σημάδια που χρειάζεστε για τον καθαρισμό του εξαερισμού στο σπίτι είναι:

 • μπλοκάρισμα του αέρα.
 • μια μεγάλη ποσότητα συμπύκνωσης στα παράθυρα και την υγρασία στο διαμέρισμα, σκοτεινές γωνίες?
 • το σχηματισμό ενός ιστού γύρω από την είσοδο στο σύστημα.
 • μεγάλη συσσώρευση σκόνης και μικρά συντρίμμια.

Αιτίες απόφραξης του αερισμού

Η πιο συνηθισμένη αιτία μόλυνσης διαύλου αέρα είναι η εναπόθεση μεγάλου όγκου σκόνης και ρύπων στα ορυχεία αυτών των καναλιών.

Ο δεύτερος λόγος είναι η αποτυχία των συσκευών εξαερισμού.

Σε όλα τα σπίτια για ένα κοινό μηχανολογικό σύστημα είναι υπεύθυνη για μια ειδική υπηρεσία που έχει πρόσβαση σε τέτοιες εργασίες, έτσι γίνεται σαφές ποιος πρέπει να καθαρίσει τον εξαερισμό στο κτίριο διαμερισμάτων. Όμως, κάθε ενοικιαστής έχει το δικαίωμα να καθαρίσει το κανάλι αέρα του διαμερίσματός του. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να μάθετε πώς να καθαρίσετε τον αερισμό στο διαμέρισμα τον εαυτό σας.

Τρόποι καθαρισμού του εξαερισμού

 • καθαρισμός με αυτοσχέδια μέσα. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε προσεκτικά τη σχάρα και αφαιρέστε όλα τα λίπη, βρωμιά και θραύσματα από το κανάλι σας με ειδικά απορρυπαντικά.
 • καθαρισμός με ξηρό πάγο, που απομακρύνει απόλυτα το λίπος και στη συνέχεια εξατμίζεται, αφήνοντας καμία μυρωδιά.

Εάν ζείτε σε ένα παλιό κτίριο και ενδιαφέρεστε για το πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό σε ένα Χρουστσιόφ, τότε μια μηχανική μέθοδος καθαρισμού θα είναι μικρή. Για να γίνει αυτό, πρέπει να φροντίσετε περισσότερα από αυτά τα πράγματα:

 • στα νέα παράθυρα, εγκαταστήστε μια βαλβίδα εξαερισμού, αποκαθιστώντας τη φυσική ροή του αέρα.
 • εγκαταστήστε μια συσκευή τροφοδοσίας και εξαγωγής που αφαιρεί την υγρασία από τις εγκαταστάσεις και παρέχει τη βέλτιστη ατμόσφαιρα στο διαμέρισμά σας. Τέτοιες συσκευές τοποθετούνται τόσο στα παράθυρα όσο και στους τοίχους.

Οι πιο πιθανές θέσεις μόλυνσης του αερισμού στο διαμέρισμα είναι ένα μπάνιο και μια κουζίνα. Ως εκ τούτου, πολλοί ζητούν πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο μπάνιο. Για να γίνει αυτό, είναι κατάλληλη μια μηχανική μέθοδος καθαρισμού - 15 λεπτά και το κανάλι σας θα είναι καθαρό.

Συστήματα εξαερισμού σε συγκρότημα διαμερισμάτων

Όλα τα σύγχρονα πολυκατοικίες είναι εξοπλισμένα με δύο τύπους συστημάτων εξαερισμού:

 1. Ο κάθετος αγωγός αερισμού εξέρχεται στο οριζόντιο κιβώτιο του σπιτιού - αυτό το σύστημα στέλνει μάζες αέρα από όλους τους ορόφους στο οριζόντιο κιβώτιο και προς τα έξω.
 2. Κάθετοι αγωγοί αέρα στέλνονται στη σοφίτα - αυτές οι μάζες αέρα του συστήματος μέσω ενός μόνο άξονα εξαερισμού στέλνονται στην οροφή.

Αλλά αυτά τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού δεν αντιμετωπίζουν πάντα τις λειτουργίες τους. Στην πρώτη περίπτωση, οι μάζες αέρα από ένα οριζόντιο κιβώτιο μπορούν να εισέλθουν στα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου. Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Διπλασιάστε τη διάμετρο του οριζόντιου κουτιού, είναι προτιμότερο να πραγματοποιήσετε αυτή τη δουλειά με έναν ειδικό, ώστε να μην διαταραχθεί η δομή της μηχανικής.
 • Τα κανάλια αέρα των τελευταίων ορόφων εισάγονται στον άξονα εξαερισμού πάνω από το οριζόντιο κουτί.

Στη δεύτερη περίπτωση, για να βελτιωθεί η απόδοση εξαερισμού, αρκεί να επεκταθεί το ύψος του καναλιού αέρα κατά ένα μέτρο χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό σωλήνα.

Πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό

Όταν γνωρίζουμε τα πάντα για την κυκλοφορία του αέρα, μπορείτε τώρα να μάθετε πώς να καθαρίζετε αυτό το σύστημα. Η διαδικασία αυτή αποτελείται από πέντε στάδια:

Πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε, πρέπει να ελέγξετε και να ελέγξετε τα πάντα. Για να το κάνετε αυτό, φέρτε έναν αναπτήρα ή έναν αγώνα με φωτιά στο άνοιγμα. Εάν η φλόγα έλκεται στο κανάλι, τότε δεν μπορείτε να ανησυχείτε για τίποτα, αλλά εάν παραμείνει στη θέση της, σημαίνει ότι το ορυχείο σας είναι φραγμένο και ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να καθαρίζετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα.

Μηχανικός καθαρισμός

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πρέπει να τραβήξετε ένα μεγάλο χαλί ή χαλύβδινο καλώδιο και να καθαρίσετε το κανάλι αέρα, προσπαθήστε να καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθαρίστε το από τη βρωμιά, τα υπολείμματα και το λίπος. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, πρέπει να πάρετε περισσότερα αντικείμενα και να τα καθαρίσετε ξανά. Κατά τον καθαρισμό των αεραγωγών, πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην εισχωρήσετε στη φωλιά σφηκών ή άλλων δυσάρεστων εντόμων.

Κυκλοφορία αέρα

Για να ελέγξετε τη φυσική κυκλοφορία του αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό χαρτί και να ανοίξετε τις εσωτερικές πόρτες. Εάν το φύλλο χαρτιού δεν ανταποκρίνεται, πρέπει να βελτιώσετε την κυκλοφορία. Γι 'αυτό είναι αρκετό να δημιουργηθεί ένα κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου σε απόσταση 4 cm.

Εισροή αέρα

Ο φυσικός αερισμός παρέχεται από ανοιχτά παράθυρα και πόρτες. Αλλά το χειμώνα, ειδικά δεν μπορείτε να τα ανοίξετε, οπότε θα πρέπει να καταφύγετε σε πρόσθετους τρόπους ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο. Σήμερα σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει πλαστικά παράθυρα που κρατούν με ασφάλεια όχι μόνο τη θερμότητα αλλά και τον αέρα. Ως εκ τούτου, όλα τα σύγχρονα παράθυρα άρχισαν να παρέχουν υποδοχές εφοδιασμού. Ο ψυχρός αέρας προέρχεται από τις υποδοχές και αναμιγνύεται με ζεστό αέρα από την μπαταρία. Το χειμώνα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργηθεί το βέλτιστο μικροκλίμα σε ένα διαμέρισμα.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν δωμάτια στα οποία τα κενά εφοδιασμού μπορεί να μην είναι αρκετά. Σε αυτή την περίπτωση, βάλτε τις βαλβίδες τοίχου τροφοδοσίας, οι οποίες επιπλέον κορεάζουν το δωμάτιο με φρέσκο ​​αέρα.

Πρόσθετο σύστημα εξάτμισης

Εάν μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού παροχής αέρα, δεν υπάρχει απαραίτητη κυκλοφορία αέρα, τότε μπορεί να εγκατασταθεί ένα πρόσθετο σύστημα εξάτμισης. Δηλαδή, ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον αγωγό εξαερισμού, ο οποίος αντλεί αέρα. Αυτό παρέχει στο δωμάτιό σας αρκετό φρέσκο ​​αέρα.

Για να κατανοήσουμε τελικά πώς να καθαρίσουμε τον εξαερισμό στο ίδιο το διαμέρισμα, το βίντεο θα βοηθήσει καλύτερα σε αυτό το είδος:

Αν ξαφνικά δεν δουλεύετε ειδικό εξοπλισμό, τότε δεν θα σας εμποδίσουμε να μάθετε πώς να καθαρίζετε τον εξαερισμό του στροφαλοθαλάμου. Ίσως ο λόγος είναι αυτός. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε την μπαταρία και να αφαιρέσετε τον αγωγό εισαγωγής αέρα. Και στη συνέχεια αποσυνδέστε ήδη τον ενεργοποιητή πεταλούδας και τον εύκαμπτο σωλήνα. Μόνο μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό όλων των άλλων εξαρτημάτων.

Καθαρισμός του εξαερισμού σε πολυκατοικίες

Οι αγωγοί, οι κουκούλες και ο εξαερισμός σε πολυώροφα κτίρια μπορούν να έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις. Πρώτον, εξαρτάται από το έργο του κτιρίου και το έτος κατασκευής του.

 • Πλήρως αυτόνομος αερισμός σε κάθε διαμέρισμα. Τα πιο συχνά βρίσκονται σε παλιά σπίτια σε 2-4 ορόφους και με μικρό αριθμό διαμερισμάτων. Αυτά μπορεί να είναι προπολεμικά σπίτια, συχνά με ξύλινα κατασκευαστικά στοιχεία.
 • Ο εξαερισμός από κάθε διαμέρισμα οδηγεί σε έναν κοινό άξονα, ο οποίος οδηγεί τα ρεύματα σε μια κάθετη ή οριζόντια εισαγωγή αέρα και στη συνέχεια στο δρόμο. Το σύστημα είναι χαρακτηριστικό για σπίτια 5-16 ορόφων που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου.
 • Ο αγωγός αέρα κάθε διαμερίσματος συνδέεται με έναν κοινό άξονα, ο οποίος, με τη σειρά του, φέρνει αέρα στη δεξαμενή οροφής εξοπλισμένη με κουκούλα. Αυτός ο τύπος είναι χαρακτηριστικός για τα νέα ψηλά σπίτια. Το εκχύλισμα, αν είναι απαραίτητο, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πρόσθετο εξαερισμό και "εξαερισμό".


Οι μηχανισμοί για την επεξεργασία του αέρα σε οικιακούς χώρους αναπόφευκτα γίνονται βρώμικοι με το χρόνο, επομένως ο καθαρισμός του εξαερισμού σε διαμερίσματα είναι μια υποχρεωτική περιοδική διαδικασία. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η επιθεώρηση της κατάστασης του καλύμματος οποιασδήποτε διαμόρφωσης πρέπει να διεξάγεται τρεις φορές το χρόνο από την εταιρεία διαχείρισης στο σπίτι. Ο καθαρισμός των αξόνων εξαερισμού των πολυκατοικιών περιλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των αρμοδιοτήτων του. Οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές διαμερισμάτων δεν έχουν το δικαίωμα να το πράξουν και δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν ακόμα κι αν θέλουν πραγματικά. Ανεξάρτητα μπορείτε να καθαρίσετε μόνο εκείνο το μέρος του εξαερισμού, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε από το διαμέρισμά σας.

Εάν είστε μισθωτής και έχετε υποψίες ότι το σπίτι είναι φραγμένο με εξαερισμό, μη διστάσετε να απευθυνθείτε επίμονα στους εκπροσώπους του Ποινικού σας Κώδικα, ώστε να κατανοήσουν την κατάσταση. Αυτή η υπηρεσία ονομάζεται "sod. rem. zh.p. "και" sod. και rem. π.χ. zhp "περιλαμβάνεται στην ΕΠΓ, την οποία πληρώνετε κάθε μήνα από τον υπολογισμό των 17,84 και 24,53 ρούβλια για κάθε τετραγωνικό μέτρο της περιοχής του διαμερίσματός σας. Δηλαδή, η υπηρεσία συντήρησης και επισκευής του εξαερισμού στο σπίτι είναι ήδη προπληρωμένη σε εσάς, η εταιρεία διαχείρισης δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αρνηθεί. Μπορείτε να βρείτε το όνομα, τη διεύθυνση και τις επαφές του MC του σπιτιού σας με την ίδια πληρωμή για το διαμέρισμα, στην πρώτη γραμμή του μπλοκ "Παραλαβή".

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε συγκρότημα διαμερισμάτων

Αν - ένας εκπρόσωπος της καλής εταιρείας διαχείρισης, η οποία λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τις επίσημες υγειονομικές προδιαγραφές, τότε πιθανότατα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού στην πολυκατοικία γίνεται μόνο με τη βοήθεια του επαγγελματικού επιδημιολογικές υπηρεσιών. Οι ειδικοί του SES διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να δουλέψουν με οποιαδήποτε, ακόμη και την πιο σύνθετη διαμόρφωση του συστήματος κυκλοφορίας αέρα και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αποτελεσματικών, εξουσιοδοτημένων για χρήση σε σπίτια.

Η έγκαιρη καθαρισμό του αερισμού βοηθά να διατηρήσει ένα βέλτιστο επίπεδο πυρασφάλειας, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των αεραγωγών και κουκούλες, για την πρόληψη της εμφάνισης των προβλημάτων που σχετίζονται με την πλευρά με την οποία οι άνθρωποι μπορούν να ισχύουν εάν έχουν in-house φράξει εξαερισμού. Ο τριπλός έλεγχος της κατάστασης του εξαερισμού, σύμφωνα με το κυβερνητικό διάταγμα αριθ. 410, θα πρέπει να διενεργείται τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μετά το τέλος της περιόδου θέρμανσης, καθώς και στη μέση. Ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα εξαερισμού στο αποδίδεται που ένα σπίτι θα σας σώσει από την υποχρέωση να οργανώσει γενική επισκευή του, να χειριστεί πολλές καταγγελίες των κατοίκων και να αποκαταστήσει τη φήμη του στο μέλλον, λόγω των ελλείψεων του παρελθόντος.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε πολυκατοικία: υπηρεσίες του SES "Dez Group"

Καθαρίστε τον αερισμό σε ένα ψηλό κτίριο από μόνο του δεν μπορεί και ούτε ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης ούτε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει το δικαίωμα. Αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο από έναν ειδικό με επαγγελματικές γνώσεις τόσο στη ρύθμιση των συστημάτων εξαερισμού όσο και στον τομέα του καθαρισμού και απολύμανσης διαφορετικών επιφανειών. Αυτές είναι οι απαιτήσεις της υγειονομικής νομοθεσίας.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων και οι υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό, όπως για παράδειγμα η πρόσθετη απολύμανση των αεραγωγών, μπορούν να παραγγελθούν στο πιστοποιημένο από την Rospotrebnadzor SES "Des Grupp". Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά των υπηρεσιών υγείας για πάνω από 12 χρόνια, συνεργάζεται με κρατικούς φορείς, νομικά πρόσωπα και αναστολέων πρωτεάσης, καθημερινά 20 με 40 θεραπείες υγείας διαφορετικές κατευθύνσεις και έχει μεγάλη εμπειρία στον καθαρισμό του αερισμού των σπιτιών.

Εάν είστε εκπρόσωπος μιας εταιρείας διαχείρισης και πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό σε πολλά κτίρια διαμερισμάτων, η τιμή για την εφάπαξ επεξεργασία για κάθε εγκατάσταση θα είναι χαμηλότερη από την περίπτωση που θα παραγγείλετε παρόμοια διαδικασία μόνο για ένα σπίτι. Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να υπογράψετε μια μακροπρόθεσμη σύμβαση συντήρησης. Συνεργάζοντας με ένα SES σε συνεχή βάση, μπορείτε να υπολογίζετε σε μεμονωμένες εκπτώσεις για ένα αποκλειστικό πρόγραμμα αφοσίωσης. Επικοινωνώντας με το ίδιο SES για άλλους τύπους υπηρεσιών υγείας, είναι επίσης πιθανότερο να έχετε μια προσωπική έκπτωση. Η διαθεσιμότητα και το μέγεθος της θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της συνεργασίας, τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των αντικειμένων για επεξεργασία. Οι υπηρεσίες της υπηρεσίας μπορούν να περιλαμβάνουν τακτική επιθεώρηση της υγειονομικής κατάστασης των εγκαταστάσεων, καθαρισμό και επεξεργασία, έκδοση επίσημης τεκμηρίωσης που επιβεβαιώνει την σωστή υγειονομική κατάσταση όλων των συστημάτων του σπιτιού.

Οι τιμές για τον καθαρισμό του εξαερισμού μπορούν να είναι είτε σταθερές είτε βάσει του υπολογισμού για 1 τετραγωνικό μέτρο. Σε κάθε περίπτωση, το ακριβές κόστος πρέπει να αναγνωρίζεται ξεχωριστά. Για να μάθετε πόσο θα κοστίσει ένα καθαρισμό στην περιοχή σας, αφήστε ένα αίτημα στην ιστοσελίδα «Des Group» και οι ειδικοί μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατόν. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του παρακάτω τηλεφωνικού αριθμού επικοινωνίας.

Πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Δεν είναι δύσκολο να καθαρίσετε τους αεραγωγούς ενός διαμερίσματος σε ένα κτίριο διαμερισμάτων. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε τι, πώς και πού πρέπει να αναζητήσετε ένα σημείο μπλοκαρίσματος.

Το σχέδιο αερισμού οικιστικών και βοηθητικών χώρων στο κτίριο είναι ένα πολύπλοκο και διακλαδισμένο σύστημα καναλιών. Μπορείτε να καθαρίσετε απλά τα μπλοκάκια από μόνος σας. Για να χτυπήσετε ένα μεγάλο βύσμα, θα χρειαστείτε ένα ειδικό εργαλείο και εξοπλισμό, οπότε πρέπει επίσης να αναθέσετε την εργασία σε ειδικούς.

Ποιο είναι το σχέδιο εξαερισμού ενός κτιρίου πολυκατοικιών, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα πάρετε, αφού διαβάσετε το επόμενο κεφάλαιο.

Χαρακτηριστικά της συσκευής του συστήματος αερισμού του σπιτιού

Το σύστημα εξαερισμού είναι μια εκτεταμένη και πολύπλοκη διάταξη των φρεατίων εξαερισμού. Η συσκευή του κυκλώματος αερισμού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Η βάση που επηρεάζει το έργο που αναπτύσσεται είναι ο αριθμός των ορόφων στο κτίριο.

Για τη διευθέτηση μιας θέσης ενός κτιρίου διαμερισμάτων χρησιμοποιούνται 2 βασικά συστήματα:

 • Κάθε δωμάτιο στο διαμέρισμα έχει δικό του εξαερισμό αεραγωγού. Περνά κατευθείαν στην οροφή και τον αγωγό εξαερισμού. Ένα τέτοιο σύστημα θεσπίστηκε νωρίτερα. Σε συνθήκες υψηλής κατασκευής, δεν χρησιμοποιείται. Αυτό επηρεάζεται από ένα μεγάλο μέρος της εσωτερικής κυβικής χωρητικότητας για τη διευθέτηση της εγκατάστασης αερισμού των χώρων.

Για το λόγο αυτό, στις συνθήκες της σύγχρονης κατασκευής, η διάταξη αυτού του τύπου συστήματος αερισμού δεν εκτελείται.

 • Ο εξαερισμός πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ανοίγματα εξάτμισης από κάθε δωμάτιο, τα οποία είναι συνδεδεμένα σε ένα κοινό οριζόντιο κιβώτιο. Εδώ, όλες οι ροές αέρα συνδέονται και εξέρχονται στη σοφίτα με κοινό κανάλι. Ο αέρας από κάθε σύστημα κουκούλας, για μία είσοδο, εισέρχεται σε έναν κοινό αγωγό εξαερισμού και εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα.

Αυτό το σχέδιο άρχισε να χρησιμοποιείται στο "Khrushchev", χρησιμοποιείται επίσης στη σύγχρονη κατασκευή. Αυτό το σχέδιο αερισμού διαμερισμάτων θεωρείται το πιο φθηνό και αξιόπιστο.

Η αρχή του συστήματος εξαερισμού

σύστημα κατασκευασμένο σύμφωνα με GOST 30494 Τοποθέτηση - 11. Σύμφωνα με τους κανόνες, το επίπεδο ποιότητας του αέρα στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει περιεκτικότητα σε διοξείδιο του σήματος του άνθρακα και των χώρων υγρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60%, με μια ταχύτητα αέρα μικρότερη από 0,2 m / sec.

Προηγουμένως, χρησιμοποιήθηκε ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Πάνω από τις πόρτες των δωματίων, έγιναν ειδικά κενά για την άφιξη των μαζών αέρα, τα ξύλινα παράθυρα πέρασαν επαρκή αριθμό, ακόμη και όταν η θέση τους ήταν κλειστή. Στα παράθυρα ήταν τοποθετημένα παράθυρα, για την άφιξη καθαρού αέρα.

Τα νέα κτίρια, κατά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων, είναι εξοπλισμένα με σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Εξοπλισμένο με κυκλώματα παροχής και εξαγωγής με την εγκατάσταση ανεμιστήρων. Αυτές οι συσκευές επιτρέπουν τη διατήρηση στο διαμέρισμα ενός κανονικού επιπέδου υγρασίας και περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακα.

Αλλά η αρχή λειτουργίας του κύριου συστήματος εξαερισμού παραμένει αμετάβλητη. Το κυριότερο είναι να πραγματοποιούν εγκαίρως τα κανονικά έργα και να απομακρύνονται τα εμπόδια.

Είναι σημαντικό. Ο έλεγχος του εξαερισμού στα διαμερίσματα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Συνήθως γίνεται το καλοκαίρι και το χειμώνα. Αλλά εάν υπάρχουν πρώτα σημάδια μπλοκαρίσματος, πρέπει να καλέσετε ειδικούς της εταιρείας διαχείρισης.

Συμπτώματα ενός ελαττωματικού συστήματος εξαερισμού στο διαμέρισμα

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών δεν είναι σοβαροί για το πρόβλημα αυτό, θεωρώντας την κατάσταση αυτή αβλαβή για την υγεία. Είναι μάταιο να πιστεύετε ότι η σκόνη και τα φράγματα του ορυχείου ή του καναλιού "θα διαλύονται" και δεν θα λάβετε τίποτα γι 'αυτό. Θα υπάρξει πυρκαγιά λόγω λιπαρής σκόνης, η οποία αναφλέγεται αμέσως και το αέριο καίει κακώσεις στο αναπνευστικό σύστημα. Και χωρίς πυρκαγιά να ζουν σε ένα υγρό δωμάτιο και κανείς δεν θα θελήσει να αναπνεύσει τον παγιδευμένο αέρα.

Είναι σημαντικό. Ο καθαρισμός των αγωγών αερισμού απαιτείται ποιοτικά, υπεύθυνα και, κυρίως, τακτικά.

Το κύριο έργο των διαύλων ροής είναι η απομάκρυνση των αόρατων σπορίων μυκήτων, των διαφόρων αλλεργιογόνων και μικροβίων από τους χώρους διαβίωσης. Συσσωρεύοντας στα απορρίμματα της σκόνης, με εισερχόμενο βύθισμα διεισδύσουν σε έναν αριθμό δωματίων, οι άνθρωποι εισπνέουν ένα επικίνδυνο μείγμα αέρα.

Τα ακόλουθα "συμπτώματα" υποδεικνύουν τον καθαρισμό των καναλιών:

 • ένα μεγάλο στρώμα σκόνης και αράχνης στη σχάρα εξαερισμού και δίπλα σε αυτό.
 • βουλωμένη και υγρή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο το καλοκαίρι.
 • στο πάτωμα και τα έπιπλα, μετά από έναν υγρό καθαρισμό, ένα στρώμα σκόνης εγκαθίσταται σε μια μέρα.
 • μορφές συμπύκνωσης στα παράθυρα.

Αν ένα από τα στοιχεία που αναφέρονται στο διαμέρισμα είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί επειγόντως η εξάλειψη της κρίσιμης απόφραξης του αγωγού αερισμού ή η επισκευή του εξοπλισμού εξαναγκασμού. Ο έλεγχος του εξαερισμού στο διαμέρισμα, η εταιρεία διαχείρισης, περιλαμβάνει - μετρήσεις ποιότητας του αέρα και τον έλεγχο του συστήματος αγωγών. Οι προληπτικές εξετάσεις πρέπει να διεξάγονται τουλάχιστον μία φορά το ένα τέταρτο.

Ποιος πρέπει να καθαρίσει τον εξαερισμό στο κτίριο του διαμερίσματος - δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όταν το κάλυμμα σκόνης είναι καλυμμένο με σκόνη, οι απλές επισκευές μπορούν να εκτελεστούν ανεξάρτητα. Αλλά σοβαρά προβλήματα με τα κανάλια του συστήματος μπορούν να εξαλειφθούν μόνο από ειδικούς με επαγγελματικό εργαλείο και εξοπλισμό.

Υλοποίηση έργων από επαγγελματίες

Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο, επαγγελματίες μιας εταιρείας διαχείρισης ή μιας εξειδικευμένης επιχείρησης, γρήγορα και αξιόπιστα να εξαλείψουν τη δυσλειτουργία και το σοβαρό φράξιμο του συστήματος εξαερισμού. Η διάγνωση πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας βιντεοκάμερας, η οποία θα δείχνει τη θέση του πώματος απορριμμάτων ή την τοποθεσία του κατεστραμμένου καναλιού.

Μετά την εξέταση, χρησιμοποιώντας μια μηχανή με πεπιεσμένο αέρα, αφαιρέστε τη συσσώρευση λάσπης ή τα συντρίμμια από το κανάλι. Η βούρτσα ξεκινάει στον αγωγό. Υπό την επίδραση της πίεσης του αέρα, διέρχεται μέσω του σωλήνα και καταστρέφει το βύσμα. Η βούρτσα καθαρίζει το κανάλι και παράλληλα, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό υγρό, διεξάγει απολύμανση του συστήματος αεραγωγών.

Εφαρμόζοντας οποιαδήποτε πηγή φωτιάς, μπορείτε να βρείτε ένα πρόβλημα χωρίς τη χρήση τεχνολογίας. Φέρτε ένα καίγοντας κερί ή αναπτήρα στη μάσκα. Δώστε προσοχή στη θέση της φωτιάς. Εάν το φως εκτρέπεται προς το κανάλι - αυτό σημαίνει - το βύθισμα είναι καλό και δεν υπάρχει μπλοκάρισμα. Όταν η κατακόρυφη θέση της φωτιάς - είναι απαραίτητη η αντιμετώπιση προβλημάτων.

Καθαρισμός αεραγωγών από τα χέρια σας

Πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό σε ένα πολυκατοικία από μόνο του, γι 'αυτό είναι πολύ απλό. Αυτή η εργασία περιλαμβάνει την εφαρμογή απλών τεχνικών:

 • αφαιρέστε και καθαρίστε τη σχάρα εξαερισμού και στη συνέχεια ξεπλύνετε με απολυμαντικό.
 • σε ένα μπλοκάρισμα, κοντά στο άνοιγμα του καναλιού, μπορεί να καθαριστεί εύκολα με ηλεκτρική σκούπα ή σκούπα.

Συμβουλές! Πριν από την εργασία σας, θυμηθείτε τους κανόνες ασφαλείας. Φροντίστε να φοράτε προστατευτικά γυαλιά, γάντια και αναπνευστήρα.

Υπάρχουν καταστάσεις όπου το σύστημα λειτουργεί σωστά και η υγρασία και η σκόνη επηρεάζουν την κανονική ζωή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε την αγορά και την εγκατάσταση των βαλβίδων τροφοδοσίας και των ανεμιστήρων εξαγωγής. Αυτές οι συσκευές θα εξαλείψουν το πρόβλημα και θα τις εγκαταστήσουν αρκετά εύκολα και απλά. Το κύριο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πώς και πού.

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλές επαγγελματικές συμβουλές.

Τα παλιά σπίτια και οι υπερχειλισμένοι αεραγωγοί δεν επιτρέπουν πάντοτε την αποκατάσταση δυσλειτουργίας με απλό μηχανικό καθαρισμό. Υπάρχουν αρκετοί απλοί τρόποι για αυτήν την κατάσταση.

Κατά την αντικατάσταση των παραθύρων, επιλέξτε μεταλλικά πλαστικά προϊόντα με παράθυρα διπλού υαλοπίνακα εξοπλισμένα με τη δυνατότητα μικροαερισμού. Εάν τα παράθυρα είναι ήδη εγκατεστημένα, μπορούν να εξοπλιστούν με αυτές τις συσκευές επιπλέον και για όχι πολύ μεγάλα χρήματα. Επιπλέον, μπορείτε να τα βάλετε μόνοι σας. Η πιο απλή βαλβίδα εξαερισμού θα επιτρέψει να περάσει στο διαμέρισμα φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο.

Πραγματοποιήστε έλεγχο εξαερισμού τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 μήνες και καθαρίστε τη σχάρα αμέσως μόλις σχηματιστεί μια μικρή ποσότητα σκόνης. Προσέξτε για την υγρασία στο δωμάτιο. Με απότομη αύξηση, είναι απαραίτητο να καλέσετε ειδικούς για εργασίες επισκευής.

Καθαρισμός εξαερισμού: καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε κτίριο διαμερισμάτων

Πολλοί κάτοικοι πολυώροφων κτιρίων, ειδικά παλαιά κτίρια, μπορούν να πουν για τις μαγειρικές τους προτιμήσεις από τους γείτονές τους, τι χάρισαν για δείπνο και για το δείπνο. Ωστόσο, δεν μιλάμε για τηλεπάθεια, το γειτονικό μενού μπορεί να αναγνωριστεί απλά από τη μυρωδιά που αισθάνεται στο διαμέρισμα.

Εάν αυτό συμβαίνει συνεχώς, τότε πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό, ο οποίος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί.

Λειτουργικός σκοπός του εξαερισμού

Ο αέρας που αναπνέουμε στο διαμέρισμα φαίνεται καθαρό. Στην πραγματικότητα, απορροφά όλες τις μυρωδιές που προέρχονται από την κουζίνα, το μονοξείδιο του άνθρακα από τη σόμπα. Παίρνει σωματίδια σκόνης, στρώματα από ρούχα, χαλιά, μαλλί οικιακών ζώων.

Οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί και τα βακτήρια συσσωρεύονται στον αέρα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, υγρασίας και ατμού που προέρχονται από το μπάνιο προκαλούν το σχηματισμό μύκητα και αιχμαλωσία. Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά το μικροκλίμα του δωματίου, συμβάλλει στην εμφάνιση πνευμονικών παθήσεων, αλλεργιών και άλλων παθήσεων.

Ο εξαερισμός, ο οποίος εκτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες, συμβάλλει στην αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία:

 • εξασφαλίζει την άφιξη καθαρού αέρα στο διαμέρισμα,
 • σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από τις οσμές δωματίου, σκόνη, βακτήρια, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα επιβλαβή συστατικά?
 • ρυθμίζει το επίπεδο υγρασίας.

Ο εξαερισμός είναι μια από τις ζωτικής σημασίας μηχανικές επικοινωνίες ενός κτιρίου διαμερισμάτων. Η Κρατική Επιτροπή δεν θα δέχεται ποτέ ένα αντικείμενο στο οποίο λείπει ή είναι ελαττωματικό το σύστημα εξαερισμού.

Η συσκευή του συστήματος αερισμού του σπιτιού

Ο εσωτερικός εξαερισμός είναι ένα πολύπλοκο μηχανολογικό σύστημα, η τοποθέτησή του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο σημαντικότερος είναι ο συνολικός αριθμός των ορόφων του κτιρίου.

Η διάταξη των φρεατίων αερισμού σε πολυώροφα σπίτια γίνεται σύμφωνα με διαφορετικά σχήματα, για παράδειγμα:

 1. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει δικό του αγωγό εξαγωγής με πρόσβαση στην οροφή.
 2. Οι αγωγοί εξαγωγής που προέρχονται από τα διαμερίσματα είναι συνδεδεμένοι σε ένα οριζόντιο κιβώτιο, το οποίο συγκεντρώνει όλο τον εισερχόμενο αέρα και στη συνέχεια μέσω ενός κοινού καναλιού οδηγεί στην οροφή.
 3. Δορυφορικοί αγωγοί εξάτμισης εξέρχονται από κάθε διαμέρισμα σε έναν κοινό άξονα που οδηγεί σε μια ζεστή σοφίτα, η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος θάλαμος. Στη σοφίτα υπάρχει μια μεγάλη κουκούλα για να αφαιρέσετε όλο τον αέρα στην οροφή.

Ο εξαερισμός, που εκτελείται σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο, είναι αποτελεσματικός για τα χαμηλά κτίρια. Ήταν πολύ συνηθισμένο τα παλιά χρόνια, όταν στα κύρια σπίτια χτίστηκαν πάνω από τέσσερις ορόφους. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί πολύ χώρο, και για τα ψηλά σπίτια δεν είναι πρακτικό να το εφαρμόσουμε, οπότε σήμερα δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά.

Το δεύτερο σχέδιο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον Χρουστσόφ και στα σπίτια του κτιρίου 9-16 ορόφων. Σε νέα κτίρια χρησιμοποιείται το πιο πρόσφατο σύστημα, το οποίο θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού για κτίρια μεγάλου αριθμού ορόφων.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται με τον εξαερισμό σε χώρους διαβίωσης. Σύμφωνα με το GOST 30494-2011, πρέπει να παρέχει:

 • η ποιότητα του αέρα στην αίθουσα δεν είναι μικρότερη από τα επιτρεπόμενα όρια (έως 1000 CO 2 cm3 / m3).
 • βέλτιστη υγρασία του δωματίου μέσα σε 30-60%.
 • η ταχύτητα ροής αέρα δεν είναι μεγαλύτερη από 0,2 m / s.

Σε κτίρια διαμερισμάτων χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός. Σε κάθε διαμέρισμα (στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα, αποθήκη) βρίσκονται οι αγωγοί εξάτμισης μέσω των οποίων εξέρχεται το δωμάτιο ο εξαντλημένος βρώμικος αέρας. Ροές καθαρού αέρα εισέρχονται στο διαμέρισμα μέσω των παραθύρων, ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες.

Αυτό το σχέδιο αερισμού ήταν πανταχού παρόν σε όλη την κατασκευή κτιρίων πέντε και εννίων ορόφων. Στα παλιά χρόνια, στα σπίτια εγκαταστάθηκαν ξύλινα παράθυρα, τα οποία, λόγω του μεγάλου αριθμού των αυλακώσεων, αντιμετώπιζαν τέλεια τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, σε νέα σπίτια το εν λόγω σχέδιο λειτουργεί ανεπαρκώς, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές παραθύρων είναι αεροστεγείς και δεν αφήνουν αέρα μέσα. Στα σύγχρονα κτίρια, εγκαθίστανται συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού και μια ποικιλία διατάξεων τροφοδοσίας και εξαγωγής, οι οποίες διασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του εσωτερικού εξαερισμού.

Λόγοι για ανεπαρκή λειτουργία της κουκούλας

Τα προβλήματα στην εργασία του συστήματος εξάτμισης είναι εξοικειωμένοι με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, που χτίστηκε στη Σοβιετική εποχή. Οι κάτοικοι των κτιρίων επί το πλείστον στέρησε τη χαρά να είναι παρόντες στο τραπέζι των γειτόνων, επειδή τα νέα σπίτια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συγκροτήματα με βεντιλατέρ, μην χάσετε τις οσμές μέσα στο διαμέρισμα.

Μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού σε παλιά σπίτια, κατ 'αρχήν, η διαδικασία είναι αρκετά προβλέψιμη. Ο κύριος λόγος είναι η τραγική απόφραξη του αγωγού εξαερισμού, στον οποίο, με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται συντρίμμια, βρωμιά, σκόνη και άλλα απόβλητα που προέρχονται από τις εγκαταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, η έξοδος είναι στενωμένη και δεν μπορεί να επεξεργαστεί πλήρως τον συλλεγμένο βρώμικο αέρα.

Στα κτίρια πολλαπλών μονάδων, τα οποία συνδέονται με έναν κοινό άξονα εξαερισμού, η ρύπανση από μεμονωμένα κανάλια εισέρχεται στο σύστημα οικοδόμησης κατοικίας. Σταδιακά, το ορυχείο γεμίζει με σκουπίδια και μπορεί να φράξει τελείως. Μια διαδικασία που διαρκεί για χρόνια μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού θα παραλύσει.

Ένας άλλος λόγος που συμβάλλει στην υποβάθμιση της ανταλλαγής αέρα είναι η παρουσία στο γειτονικό διαμέρισμα μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά κατανοητό. Ο φυσικός εξαερισμός εσωτερικού χώρου έχει σχεδιαστεί για κατανάλωση αέρα μέχρι 90 m 3 / ώρα.

Ένα εκχύλισμα δημιουργεί ροή αέρα μεγαλύτερη από 1000 m 3 / ώρα, φυσικά, αυτό επηρεάζει τους γειτονικούς αεραγωγούς που εκτείνονται στον κοινό άξονα. Και αν η κουκούλα δεν είναι μία, αλλά κάθε δεύτερη γείτονα; Η απάντηση είναι προφανής.

Η αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με μεταλλικά πλαστικά είναι επίσης ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Αποδεικνύεται ότι η στεγανότητα που είναι συνυφασμένη με τα σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν παίζει πάντα στα χέρια των κατοίκων των παλιών σπιτιών.

Στους Σοβιετικούς χρόνους, μόνο οι τεμπέληδες δεν απαίτησαν τους οικοδόμους που επέτρεψαν ψευδείς εκτιμήσεις στην εγκατάσταση παραθύρων και θυρών. Όπως αποδείχθηκε σήμερα, ο "ένοχος" εργάστηκε αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες προς όφελος των κατοίκων, επειδή για την πλήρη λειτουργία του φυσικού αερισμού, απαιτούνται ρωγμές, οι οποίες υπήρχαν σε παλαιά ξύλινα παράθυρα.

Οι οπές παρέχουν μια σταθερή παροχή φρέσκου αέρα από το δρόμο και οι ερμητικές μεταλλικές κατασκευές, αντίθετα, αλληλεπικαλύπτονται. Ως αποτέλεσμα, υγρασία αυξάνεται στο δωμάτιο, τα παράθυρα ομίχλη προς τα πάνω, μούχλα και μύκητας μορφή στους τοίχους.

Σε μεγάλο βαθμό, η εργασία του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από την εποχή. Συχνότερα τα προβλήματα με την κουκούλα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας καυτής περιόδου, ενώ το χειμώνα η σκάφη λειτουργεί σωστά. Το γεγονός είναι ότι η απόδοση του συστήματος με φυσικό εξαερισμό εξαρτάται άμεσα από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κτίριο.

Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία στο δρόμο και στο διαμέρισμα είναι σχεδόν η ίδια, έτσι υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με την παλιά SNiPam υποτίθεται ότι σε ένα καυτό χρόνο η ανταλλαγή αέρα θα πραγματοποιηθεί με το αερισμό του δωματίου με ανοιχτά παράθυρα.

Σημάδια του επείγοντος του καθαρισμού

Οι παραπάνω λόγοι για την κακή λειτουργία του εξαερισμού δείχνουν ένα πράγμα: το σύστημα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και περιοδικό καθαρισμό. Για να κατανοήσετε ότι ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί, είναι πιθανό από τα ακόλουθα σημάδια:

 • κοντά στην οπή εξάτμισης που σχηματίζεται σκόνη, αράχνες αράχνης, συσσωρευμένα συντρίμμια?
 • Η μάσκα αερισμού καλύπτεται με μαύρη επικάλυψη, αιθάλη και γράσο.
 • το καλοκαίρι, το διαμέρισμα έγινε πολύ ζεστό?
 • Μετά από υγρό καθαρισμό, η σκόνη εμφανίζεται ξανά μετά από λίγο.
 • τα σχέδια που προκύπτουν στο διαμέρισμα όταν ανοίγετε την μπροστινή πόρτα, έχουν γίνει πολύ πιο αδύναμα από πριν.

Για να βεβαιωθείτε τελικά ότι ο εξαερισμός πρέπει να καθαριστεί, μπορείτε να ελέγξετε επιπλέον κάθε εξαερισμό. Για να γίνει αυτό είναι πολύ απλό με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων. Κατά τον έλεγχο της ώθησης, είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα από τα παράθυρα του διαμερίσματος να είναι ανοιχτό.

Αρχική μέθοδοι ελέγχου της αποτελεσματικότητας των αεραγωγών:

 1. Φέρτε ένα καυτό κερί, έναν αναπτήρα ή ένα φωτισμένο ματς στην σχάρα εξαερισμού. Εάν υπάρχει καλό ρεύμα στον αγωγό, η φλόγα θα κατευθύνεται προς την κουκούλα. Η καύση της φωτιάς δείχνει σταθερά ότι δεν υπάρχει εξαερισμός.
 2. Πάρτε ένα φύλλο χαρτιού ή ένα κομμάτι της εφημερίδας και να το προσαρτήσετε στην τρύπα. Με την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, το χαρτί προσελκύει στη σχάρα και δεν πέφτει.

Εάν αποδειχθεί ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καθόλου ή λειτουργεί εξαιρετικά άσχημα, είναι απαραίτητο να καθαριστεί. Ο καθαρισμός των αγωγών αερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων πραγματοποιείται με ειδικές υπηρεσίες. Αλλά αν υπήρχε ανάγκη, κάθε ενοικιαστής του σπιτιού μπορεί να καθαρίσει το δικό του τμήμα του αεραγωγού ανεξάρτητα.

Εξαερισμός από εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες

Το σύστημα εξαερισμού είναι κοινό ιδιοκτησία, η εταιρεία διαχείρισης είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία του. Η κυβερνητική απόφαση αριθ. 410 έχει αναπτύξει κανόνες που θα πρέπει να καθοδηγούν τον Ποινικό Κώδικα κατά την επιθεώρηση και τον καθαρισμό των εσωτερικών αγωγών εξαερισμού.

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ο έλεγχος των καπνοδόχων και ο εξαερισμός, καθώς και ο καθαρισμός τους, πρέπει να διεξάγονται από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδεια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με οποιαδήποτε αναδιοργάνωση ή επισκευή του συστήματος, καθώς και αν υπάρχει έλλειψη έλξης.

Περιοδικότητα προγραμματισμένης επιθεώρησης - τρεις φορές το χρόνο (πριν, μετά και κατά τη μέση της περιόδου θέρμανσης). Οι ειδικοί διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος ελέγχει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Για να καθαρίσετε τους ρύπους, χρησιμοποιείται μια μηχανή με πεπιεσμένο αέρα. Επιπλέον, τα κανάλια απολυμαίνονται.

Ανεξάρτητος καθαρισμός του αγωγού εξαερισμού

Παρά τους ισχύοντες κανόνες, πολλές εταιρείες διαχείρισης για χρόνια δεν εμφανίζονται στα διαμερίσματα των ενοικιαστών για να ελέγξουν την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι των πολυκατοικιών αναγκάζονται να διαγιγνώσκουν και να καθαρίζουν περιοδικά τις οπές εξαγωγής τους.

Η σκάφη εξαερισμού μπορεί να καθαριστεί με μικρές ακαθαρσίες, αλλά εάν η βρωμιά συσσωρεύεται σε αυτό για χρόνια, είναι καλύτερο να καλέσετε ειδικούς. Ο αυτοκαθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 • Αφαιρέστε πρώτα τις σχάρες εξαερισμού, καθαρίζονται καλά από σκόνη και σκόνη και πλένονται με τρεχούμενο νερό.
 • με τη βοήθεια μεταλλικής βούρτσας ή καλωδίου, καθαρίστε προσεκτικά τους τοίχους του αγωγού αερισμού, τον οποίο μπορείτε να φτάσετε.
 • Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε την τρύπα από τα υπολείμματα με μια ηλεκτρική σκούπα.

Στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα καθήκοντα για τον καθαρισμό των τρυπών εξαερισμού τελειώνουν. Εάν δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και η ώθηση στο κανάλι παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, τότε υπάρχει μια κοινή απόφραξη ορυχείου. Αυτό είναι ήδη το έργο των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να καλούνται μέσω του Ποινικού Κώδικα.

Αναβάθμιση του συστήματος για βελτίωση της απόδοσης

Σε σπίτια παλαιών κατασκευών, ο μηχανικός καθαρισμός του άξονα εξαερισμού, ακόμη και από εξειδικευμένες υπηρεσίες, δεν αποφέρει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμα. Υπάρχουν αρκετοί αρκετά προσιτοί τρόποι βελτίωσης του εξαερισμού.

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε παλιά ξύλινα παράθυρα με σύγχρονες μεταλλικές κατασκευές, επιλέξτε παράθυρα διπλού υαλοπίνακα εξοπλισμένα με λειτουργία μικροεξοπλισμού. Εάν αγοράζονται συμβατικά πλαστικά παράθυρα, μπορούν να εγκατασταθούν πρόσθετες συσκευές πάνω τους για να εξασφαλιστεί ο καθαρός αέρας από το δρόμο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν βαλβίδες-ανεμιστήρες, μπορείτε επιπλέον να αγοράσετε ένα ειδικό υλικό, το οποίο σας επιτρέπει να κλείνετε τα παράθυρα ακούσια.

Αυξήστε την κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα επιτρέποντας ειδικούς ανεμιστήρες εξαγωγής και εξαγωγής. Υπάρχουν συσκευές παραθύρων, τοίχου και οροφής. Στην τουαλέτα και το μπάνιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής απευθείας στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού αντί της διακοσμητικής μάσκας.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί από ένα ηλεκτρικό δίκτυο, μπορεί να συνδεθεί σε ένα κοινό διακόπτη και στη συνέχεια θα ανάψει μαζί με το φως. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια επιπλέον γραμμή και να συνδέσετε τη συσκευή σε ξεχωριστό διακόπτη έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόνομα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Πώς να ελέγξετε ανεξάρτητα τη λειτουργία του εξαερισμού στο διαμέρισμα, μπορείτε να μάθετε από την ιστορία βίντεο:

Τι να κάνετε αν ο αερισμός του σπιτιού δεν λειτουργεί καλά:

Πώς είναι ο επαγγελματικός καθαρισμός των φρεατίων εξαερισμού σε πολυκατοικίες:

Ο εξαερισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα. Η απρόσεκτη στάση απέναντι σε αυτό το σύστημα και η μη τήρηση των κανόνων περίθαλψης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και οι κάτοικοι των αεριζόμενων σπιτιών μπορεί να έχουν ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες. Επομένως, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την κατάσταση του εξαερισμού και, αν χρειαστεί, να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Καθαρισμός εξαερισμού - καθαρισμός και απολύμανση αεραγωγών, καθαρισμός αγωγών αερισμού και καπνοδόχων

Η GC Ekolayf εκτελεί επαγγελματικό καθαρισμό εξαερισμού κατοικιών, εστιατορίων, πισίνων, εμπορικών κέντρων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, πολυκατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων. Για όλους τους τύπους εργασίας υπάρχει πιστοποιητικό SRO και γνωμάτευση του Rospotrebnadzor. Η αναχώρηση του μηχανικού και η παροχή υπολογισμού για τον καθαρισμό του εξαερισμού είναι δωρεάν. Θα μάθετε το ακριβές κόστος καθαρισμού του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να συνάψετε σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού, τότε μπορείτε να μας καλέσετε, θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Κόστος απολύμανσης και καθαρισμός του εξαερισμού

Κόστος καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού από αποθέσεις λίπους

Το κόστος καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού από τις εναποθέσεις σκόνης και σκόνης

Το κόστος καθαρισμού της καμινάδας

Το κόστος των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων αερισμού και αποχέτευσης εξαρτάται από τον τύπο της ρύπανσης, το μήκος των αεραγωγών και των σωλήνων εργασίας, καθώς και τη διάμετρο τους. Επιπλέον, δευτερεύοντες παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα του συστήματος, η πολυπλοκότητα της πρόσβασης στα στοιχεία των συστημάτων, η τρέχουσα κατάσταση του εξοπλισμού και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό κόστος της εργασίας. Για ακριβή υπολογισμό του κόστους εργασίας, επικοινωνήστε με τους διαχειριστές μας.

Οι παραπάνω τιμές είναι οι συνήθεις τιμές καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και αποχέτευσης.
Σημείωση: Ο Ανάδοχος διατηρεί το δικαίωμα σε ορισμένες περιπτώσεις να αλλάξει τον τιμοκατάλογο του τιμοκαταλόγου, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου, την κατάσταση του εξοπλισμού και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτόν.

Συμβόλαιο για τον καθαρισμό του εξαερισμού.
Περιοδικό καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού

Η σύμβαση για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού είναι απαραίτητη για όλους τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως της μορφής ιδιοκτησίας. Καθαρίζουμε όλους τους τύπους καπνοδόχων και αεραγωγών. Ο καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού γίνεται από όλους τους τύπους μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών, ακαθαρσιών, σκόνης, μετά την εγκατάσταση και επισκευή κλπ. Έχουμε τεχνικά μέσα για τον καθαρισμό του βιομηχανικού εξαερισμού. Επιπλέον, κάνουμε απολύμανση των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού.

GK Ecolife ετοιμάζει όλα τα απαραίτητα έγγραφα: τη σύμβαση για τον καθαρισμό HVAC, πιστοποιητικό ελέγχου των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, πλύσιμο TMC (συνολικός αριθμός βακτηριδίων), την πράξη του καθαρισμού εξαερισμού καθαρισμού ημερολόγιο εργασίας και την απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού (αερισμός καταγραφής καθαρισμού). Αυτή η δέσμη εγγράφων, κατόπιν αιτήματος, παρέχεται στα όργανα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και του Rospotrebnadzor. Μαζί με τη σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού συνιστούμε τη σύναψη σύμβασης για τη συντήρηση του εξαερισμού.

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Καθαρισμός και απολύμανση του εξαερισμού: πώς δουλεύουμε

Γιατί είναι συμφέρουσα η παραγγελία καθαρισμού και απολύμανσης του αερισμού στο GC Ekolayf

Ομάδα εταιρειών Η Ekolayf είναι μια ομάδα έμπειρων και εξουσιοδοτημένων ειδικών στην εγκατάσταση και συντήρηση όλων των τύπων μηχανικών συστημάτων με την μετέπειτα εκτέλεση του συνόλου των εγγράφων.

• 5 χρόνια στην αγορά της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας
• 7 άδειες και πιστοποιητικά προφίλ
• 40 εργαζόμενοι, 4 οχήματα υπηρεσίας και 3 συνεργεία εργασίας για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών
• 2 σειρές τηλεπικοινωνιών και επαγγελματικός ευρωπαϊκός εξοπλισμός
• Μειώστε το κόστος σας κατά 20%. Οι τιμές για τις υπηρεσίες μας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εργασίας και της συντήρησης.

Διασφάλιση ποιότητας
Η εταιρεία Ecolife εγγυάται υψηλή ποιότητα καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού.

Εργαζόμαστε με αντικείμενα

* Παραγωγικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα
* Εστιατόρια, καφετέριες και όλα τα εστιατόρια
* Πολυώροφα και ιδιωτικά κτίρια κατοικιών, συγκροτήματα γραφείων
* Πολυκλινικά, νοσοκομεία, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα
* Αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και όλα τα κρατικά ιδρύματα.

Καθαρισμός του εξαερισμού

Τα συστήματα αερισμού και κλιματισμού χαρακτηρίζονται από υψηλό δυναμικό συσσώρευσης σκόνης, αποθέματος λίπους και επιβλαβών ουσιών.
Διερεύνηση των εσωτερικών κοιλοτήτων αγωγού δεν περνά διαδικασία καθαρισμού για αρκετούς μήνες δείχνει ότι συσσωρεύουν σημαντική ποσότητα μολυντών, στενεύει σημαντικά το τμήμα που πραγματοποιούν κανάλι είναι πολύ μειωμένη απόδοση του συστήματος χωρίς προφανή λόγο.

Ο καθαρισμός του αερισμού είναι απαραίτητος

Πράγματι, η αντιεπαγγελματική άποψη των εξωτερικών αλλαγών στη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού δεν μπορεί να παρατηρηθεί: ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί, ο αέρας, αν και σε μικρότερες ποσότητες, αλλά φτάνει. Με την πάροδο του χρόνου, η αλλαγή στην ροή αέρα φαίνεται αόρατη και το πρόβλημα δεν φαίνεται τόσο προφανές. Και ο πιθανός μολυσματικός κίνδυνος δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, αφού δεν είναι αξιοσημείωτο για τα μάτια. Εκτός από τη μείωση των παραμέτρων εξαερισμού, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης των αποθέσεων από το λίπος και τη σκόνη. Επιπλέον, στους εναλλάκτες θερμότητας και στο σύστημα κλιματισμού αποστράγγισης, εμφανίζεται η αναπαραγωγή και η διάδοση στον αέρα των χώρων των παθογόνων βακτηρίων και μούχλας.

Τύποι ρύπανσης και τρόποι για τον καθαρισμό του εξαερισμού

Οι τύποι ρύπων εξαερισμού είναι διαφορετικοί. Το σύστημα εξαερισμού αέρα τροφοδοσίας εγκαθίσταται βρωμιά και συσσωρεύεται σκόνης στο σύστημα εξάτμισης του λίπους στους κλιβάνους καμινάδα, ψησταριές μίγμα της αιθάλης και του λίπους, καπνοδόχους καμινάδα συσσωρευμένη αιθάλη. Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού εξαερισμού. Κατά κανόνα, πρόκειται για δύο μεθόδους: είτε στεγνό καθάρισμα είτε καθαρισμός με αντιδραστήρια (ενεργός αφρός χρησιμοποιείται) ή ένας συνδυασμός αυτών των μεθόδων.

Εξοπλισμός καθαρισμού αεραγωγών και συστημάτων εξαερισμού

Για τον καθαρισμό των αεραγωγών, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης με υψηλή ποιότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μέθοδος καθαρισμού αερισμού που δεν απαιτεί αποσυναρμολόγηση. Για τον καθαρισμό του εξαερισμού από οξέα και ελαιώδεις ρύπους που χρησιμοποιούνται στους άξονες της βούρτσας, με την αυτοματοποιημένη αντιδραστήριο προμηθεύσει έναν αφρό για να καθαρίσει τον αέρα από τη σκόνη και τη βρωμιά χρησιμοποιώντας ένα ξηρό-βούρτσισμα σε άξονες με την αφαίρεση κενού της σκόνης. Τα συστήματα εξαερισμού καθαρίζονται χειροκίνητα χρησιμοποιώντας καθαριστές ατμού, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του απολυμαντικού με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης. Τα μέσα απολύμανσης που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού. Έλεγχος και καθαρισμός των αγωγών αερισμού σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Η GC Ekolayf διενεργεί επιθεώρηση και καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού σε κτίρια πολλαπλών μονάδων, με την έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου των αεραγωγών για υπηρεσίες επιθεώρησης. Η επιθεώρηση των αγωγών εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια teleinstruction (video inspection). Οι πελάτες μας είναι πολλοί HOAs.