Εξαέρωση καθαρισμού

Η εταιρεία μας εκτελεί μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών για τον επαγγελματικό καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού και απομάκρυνσης καπνού από διάφορα ιζήματα και μπλοκαρίσματα. Ο καθαρισμός του εξαερισμού πραγματοποιείται σε κατάλληλη ώρα για τον πελάτη, τις νυχτερινές ώρες και τα σαββατοκύριακα, αν είναι δυνατόν, χωρίς διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας. Κάνουμε επείγουσες επισκέψεις που οφείλονται στην ανάγκη παραγωγής. Ως μέρος της εργασίας που εκτελείται:

 • απομάκρυνση των εμπλοκών από τους αεραγωγούς?
 • απομάκρυνση των αποθέσεων από καπνοδόχους ·
 • τον καθαρισμό των συστημάτων αερισμού από τις εναποθέσεις σκόνης, το λίπος και την αιθάλη ·
 • διαγνωστικά βίντεο των αεραγωγών και των καπνοδόχων ·
 • εκκενώσεις για ανάλυση MFD και μούχλα από αγωγούς αέρα.
 • εγκατάσταση καταπακτών επιθεώρησης ·
 • την καταχώρηση των πράξεων εισαγωγής και την περιοδική επιθεώρηση ·
 • καταγραφή των κορμών για την καταγραφή των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού.

Φέρνουμε υψηλής ποιότητας καθαρισμού εξαερισμού σε διαμερίσματα, πολυκατοικίες, εξοχικές κατοικίες και εξοχικά σπίτια, διοικητικά και εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ, εργοστάσια τροφίμων και βιομηχανικών χώρων.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας μας είναι επαγγελματίες κύριοι εργοστασίων καπναγωγών και καθαριστές καπνών και αεραγωγών, σύμφωνα με τους κανονισμούς που πιστοποιούν τα προσόντα τους.

Η εταιρεία διαθέτει άδεια από το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Το κόστος καθαρισμού του εξαερισμού

Υπολογισμός του κόστους καθαρισμού αγωγών εξαερισμού γίνεται με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση της έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της θέσης των έργων αντιρρήσεις του χρόνου εργασίας, το είδος και την έκταση των κοιτασμάτων στον αγωγό εξαερισμού, το ύψος της θέσης τους και η πρόσβαση σε αυτά, η παρουσία των καταπακτές επιθεώρησης, καθώς και η περιοχή επιφάνεια που πρέπει να καθαριστεί. Ο υπολογισμός του κόστους εργασίας πραγματοποιείται για ένα τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας που πρόκειται να καθαριστεί.

Για κάθε αντικείμενο η τιμή εργασίας θα είναι ατομική, οι βασικές τιμές παρουσιάζονται στον πίνακα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές καθαρισμού του εξαερισμού, ανατρέξτε στη λίστα τιμοκαταλόγου.

Πώς δουλεύουμε

Με νομικά πρόσωπα:
1. Αποδέχεστε την κλήση σας ή καλέστε τον εαυτό σας εάν έχετε υποβάλει αίτηση για μια κλήση επιστροφής.
2. Εκτελέστε τις παραμέτρους του συστήματος εξαερισμού. Εάν δεν τα γνωρίζετε, στέλνουμε το προσωπικό μας σε εσάς για να επιθεωρήσουμε το σύστημα. Αν έχετε εκτελεστική τεκμηρίωση, στείλτε μας στο ταχυδρομείο, αυτό θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ερωτήσεων.
3. Αφού καθορίσουμε το εύρος της εργασίας, πραγματοποιούμε τον υπολογισμό του κόστους. 4. Αν η αξία μας ταιριάζει, συνάπτει σύμβαση, αναθέτει ημερομηνία για την εκτέλεση της εργασίας, εκτελεί εργασία, 5. Βάσει των αποτελεσμάτων της εργασίας, ανάλογα με το είδος της εργασίας, ετοιμάζουμε λογιστικά έγγραφα και έγγραφα για τα όργανα επιθεώρησης του Υπουργείου Επείγουσας Ανάληψης, Rospotrebnadzor, κλπ.

Με άτομα:
Με τον καθαρισμό των προκλήσεων εξαερισμού σε διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, αφήνει μια ομάδα εξοπλισμένο με τα απαραίτητα εργαλεία για την εκτέλεση έργων για τον καθαρισμό του συστήματος από τη σκόνη και το λίπος, την επιθεώρηση βίντεο και την απομάκρυνση των συντριμμιών. Με βάση τα αποτελέσματα της επιθεώρησης, προσδιορίζεται το ακριβές κόστος της εργασίας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως την εργασία μας.

Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον εξαερισμό;

Το θέμα αυτό πρέπει να χωριστεί σε δύο μέρη, το πρώτο από τα οποία είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το δεύτερο είναι η ανησυχία για την ασφάλεια των ακινήτων και του προσωπικού που εργάζεται για αυτούς.

Ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο και ρυθμίζεται από τα ισχύοντα κανονιστικά έγγραφα και κυβερνητικά ψηφίσματα, τα οποία είναι προσβάσιμα στην κατάλληλη σελίδα του δικτυακού μας τόπου.

Η επικαιρότητα των εργασιών για τον καθαρισμό του εξαερισμού και της απολύμανσης των αεραγωγών ελέγχεται από την κρατική υπηρεσία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία των Καταναλωτών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Υπουργείου Επείγουσας Δράσης της Ρωσίας. Σε περίπτωση παραβίασης των ισχυόντων προτύπων, εκδίδεται εντολή για την κατάργηση και, σε περίπτωση μη εκτέλεσης, πρόστιμο ή αναστολή των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Οι εργασίες καθαρισμού του εξαερισμού πραγματοποιούνται για να διατηρηθεί η καθαριότητα του αέρα στο δωμάτιο. Οι άξονες εξαερισμού ζουν και αναπαράγονται διαφόρων μικροοργανισμών, βακτηρίων και το σχηματισμό μυκήτων, αφήνοντας τη ζωή των πτηνών και τρωκτικών, συσσωρευμένη συμφόρηση λεύκες χνούδι και τη σκόνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή πυρκαγιά. Η υγεία ενός ατόμου εξαρτάται από την καθαρότητα του αέρα και μακροπρόθεσμα από την υγεία γενικότερα.

Οι έγκαιρες εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης στο σύστημα εξαερισμού είναι μια βασική δράση για την πρόληψη διαφόρων αναπνευστικών και καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλεργικών αντιδράσεων και λοιμώξεων.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού βιομηχανικών επιχειρήσεων

Η εταιρεία μας παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού για νομικά πρόσωπα και ιδιώτες. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εξυπηρέτηση ακινήτων, τη σύναψη τόσο των εφάπαξ όσο και των μακροπρόθεσμων συμβάσεων.

Καθαρίζουμε τα συστήματα εξαερισμού στον δικό μας εξοπλισμό παραγωγής, οπότε δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν. Ρυθμίζουμε γρήγορα το εργαλείο σε συγκεκριμένες εργασίες και εκτελούμε οποιαδήποτε εργασία.

Στην πρακτική μας, εξυπηρετούμε μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, κτίρια γραφείων και κέντρα γραφείων, καφετέριες, εστιατόρια, νοσοκομεία, σχολεία, διαμερίσματα, σπίτια και σπίτια. Λύση σύνθετων εργασιών για την απομάκρυνση των μπλοκαρίδων στα κανάλια, διάτρηση με χρήση ενός καλαμιού.

Αεραγωγός μεγάλου συστήματος εξαερισμού

Οι αεραγωγοί μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων, κατά κανόνα, βρίσκονται σε σημαντικό ύψος και έχουν μεγάλες διαμέτρους, πράγμα που καθιστά δύσκολη την εκτέλεση των εργασιών καθαρισμού. Καθαρισμός αεραγωγών μπορεί να γίνει είτε με πρότυπες μεθόδους χρησιμοποιώντας μια μηχανή βούρτσα και βούρτσες μεγάλης διαμέτρου, και πρωτότυπες μεθόδους κατά την εργασία άμεσα στους ανθρώπους του καναλιού του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού με μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα, απομακρύνει αποτελεσματικά όλες τις καταθέσεις. Για την εκτέλεση των εργασιών για τον καθαρισμό της βιομηχανίας εξαερισμού χρησιμοποιούνται σκαλωσιές, αναρρίχηση εξοπλισμός, οι καταπακτές επιθεώρησης εγκατασταθεί για πρόσβαση στο εσωτερικό του αγωγού.

Καθαρισμός του εξαερισμού

Καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού Είναι μια διαδικασία που εκτελείται περιοδικά σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία.

Στην καθημερινή ζωή, όλοι είναι τόσο εξοικειωμένοι με τον εξαερισμό που δεν σκέφτονται πραγματικά αν λειτουργεί σωστά, δείχνοντας ανησυχία μόνο όταν εμφανίζονται δυσάρεστες οσμές στις εγκαταστάσεις. Εν τω μεταξύ, καθαρισμό του συστήματος εξαερισμού πρέπει να διεξάγεται σε τακτική βάση. Μέσα από αυτό μετακινούνται συνεχώς τεράστια ρεύματα αέρα, αφήνοντας στους τοίχους των κιβωτίων, των ορυχείων και των πλέγματος μια σημαντική ποσότητα αποθέσεων που δεν μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς αποσυναρμολόγηση του συστήματος ή χωρίς τη χρήση φθηνού εξοπλισμού για καθαρισμός αερισμού από την Κίνα.

Γιατί πρέπει να καθαρίσω τον εξαερισμό

Περιοδικά καθαρισμός αερισμού είναι αναγκαία ως προληπτικό μέτρο για τους ακόλουθους λόγους:

1. Ένα στρώμα λάσπης και λιπαρών εναποθέσεων στα τοιχώματα των επικοινωνιών επιδεινώνει σημαντικά τις αεροδυναμικές τους ιδιότητες, μειώνοντας τη διάμετρο και αυξάνοντας την τριβή κατά τη μετακίνηση των ροών του αέρα. Ταυτόχρονα, η απόδοση του συστήματος μειώνεται αισθητά και ο ανεμιστήρας απαιτεί περισσότερη ισχύ, πράγμα που οδηγεί σε επιπλέον κόστος.

2. Για άξονες κάθετου προσανατολισμού, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με οικιστικά σπίτια, που χαρακτηρίζονται από τη συσσώρευση αράχνης ιστού και χαλαρά σε μεγάλες σπείρες σκόνης. Αν το καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού που δεν εκτελούνται εγκαίρως, γίνονται σχεδόν εντελώς αδιαχώριστες για το φυσικό σχέδιο.

3. Όταν δεν έχει παραχθεί καθαρισμός του αερισμού από το λίπος, στις επικοινωνίες συσσωρεύονται και πολλαπλασιάζονται διάφοροι τύποι επιβλαβών μικροοργανισμών, μυκήτων και μούχλας, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Παίρνουν στο διαμέρισμα με τον αέρα που προέρχεται από τις επικοινωνίες, και μπορεί να γίνει ο παράγοντας που προκαλεί διάφορες αναπνευστικές παθήσεις και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Πρόληψη αυτοβοήθειας

Αμέσως είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση ότι σε περίπτωση προβλημάτων στις επικοινωνίες είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε στην εξειδικευμένη εταιρία "Prof Cleaning", η οποία παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού ορυχείων. Με τα χέρια σας, μπορείτε να εκτελέσετε αποτελεσματικά μόνο τη συντήρηση του ανεμιστήρα εξαγωγής και της σχάρας, καθώς και του κλιματιστικού, εάν είναι εγκατεστημένο στο διαμέρισμα.

Αυτοτελήςκαθαρισμός αερισμού μπορεί να παραχθεί μηχανικά ή χημικά. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά απλή, αλλά απαιτεί διεξοδική εκτέλεση. Από την έξοδο προς το ορυχείο του συστήματος, απομακρύνεται η σχάρα, με την οποία αφαιρούνται, πρώτον, μεγάλοι θόλοι σκόνης και σκουπιδιών. Στη συνέχεια, πλένεται χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες που διασπούν λιπαρές καταθέσεις και αιθάλη, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το διαμέρισμα αεριοποιείται. Οι ειδικοί της εταιρείας "Prof Cleaning" προτείνουμε μετά από αυτό να στεγνώσει η επιφάνεια και να την επεξεργαστεί με υπεροξείδιο του υδρογόνου που έχει απολυμαντικές ιδιότητες.

Αυτοδιάγνωση

Για να καταλάβουμε αν τον καθαρισμό του εξαερισμού στο διαμέρισμα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ανεξάρτητη διαγνωστική του συστήματος. Θα πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο, εξασφαλίζοντας τη ροή καθαρού αέρα στα δωμάτια και, εναλλακτικά, φέρνοντας ένα κομμάτι χαρτί σε κάθε μία από τις γρίλιες που εξέρχονται στον άξονα του άξονα. Αν κολλήσει στην επιφάνεια - το σύστημα λειτουργεί κανονικά. Κάποιοι χρησιμοποιούν ως ενδεικτικό το φως ενός αναμμένος αγώνα ή αναπτήρων.

Οι ιδιοκτήτες των πλαστικών παραθύρων θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε μια αποχρώσεις. Κλείνουν πολύ σφιχτά και πρακτικά δεν αφήνουν αέρα στο διαμέρισμα. Κατά συνέπεια, η αποχώρηση από το δωμάτιο δεν είναι τίποτα. Η έξοδος στο ορυχείο βαθμιαία γίνεται φραγμένη και σφιγμένη. Με τέτοια προβλήματα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν από μόνοι τους, άρα αξίζει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία "Prof Cleaning", η οποία εκτελεί ποιοτικά και γρήγορα τον καθαρισμό του εξαερισμού στη Μόσχα.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού είναι ένα συγκρότημα δραστηριοτήτων, μετά την υλοποίηση των οποίων οι επικοινωνίες αρχίζουν να λειτουργούν με τη μέγιστη απόδοση, οι χώροι αφήνουν παράξενες οσμές και ο αέρας μέσα τους καθίσταται καθαρός και ευχάριστος. Η επαγγελματική εκτέλεση αυτού του είδους εργασίας από τους πραγματικούς κυρίους της επιχείρησής τους από την εταιρεία "Prof Cleaning", χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του εξαερισμού από την Κίνα, εγγυάται η άψογη φήμη του.

Οι υπηρεσίες της εταιρείας χρησιμοποιούνται από ιδιώτες και επιχειρήσεις στον τομέα της βιομηχανίας και της δημόσιας εστίασης.

Πώς καθαρίζεται το σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού;

Με τα χρόνια και ακόμη και δεκαετίες λειτουργίας, οι αεραγωγοί των συστημάτων εξαερισμού μετακινούν τεράστιες ποσότητες αέρα. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στο ότι, με την πάροδο του χρόνου, εμφανίζονται διάφορα ιζήματα στους εσωτερικούς τους τοίχους. Η σύνθεση τους είναι διαφορετική και εξαρτάται από τη φύση του μεταφερόμενου μέσου, καθώς και από την απόδοση του συστήματος. Από την άποψη αυτή, απαιτείται περιοδικός καθαρισμός του εξαερισμού, όπως θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Μέθοδοι καθαρισμού

Ακόμα κι αν το δίκτυο των αεραγωγών δεν είναι κρυμμένο από τα μάτια, όπως συμβαίνει στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, δεν μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει μέσα σε κάθε σωλήνα. Αλλά μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι μετά από 2-3 χρόνια λειτουργίας, ακόμη και ένας ισχυρός αερισμός τροφοδοσίας με υψηλή ταχύτητα κίνησης του αέρα καλύπτεται από το εσωτερικό με ένα άγγιγμα σκόνης και σκόνης.

Τι μπορούμε να πούμε σχετικά με την κουκούλα, αφαιρώντας μολυσμένες μάζες αέρα από μια ποικιλία δωματίων. Αυτό οδηγεί στις ακόλουθες συνέπειες:

 • ένα στρώμα βρωμιάς αυξάνει την αεροδυναμική αντοχή στη ροή αυξάνοντας την τριβή του μέσου έναντι των τοιχωμάτων. Η αποδοτικότητα του αερισμού λειτουργεί γενικά και η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος των ανεμιστήρων αυξάνεται.
 • Τα κάθετα ορυχεία των πολυκατοικιών, συχνά φραγμένα με αράχνες αράχνης και μπάλες σκόνης, καθίστανται πρακτικά αδιάβατες για τον φυσικό εξαερισμό.
 • εγκαθίστανται μέσα στη σκόνη, και μερικές φορές λιπαρά, χρησιμεύουν ως τόπος συσσώρευσης επιβλαβών μικροοργανισμών και μυκήτων, καθώς και ως χώρος αναπαραγωγής για αυτούς.

Όσον αφορά τη βλάβη στην ανθρώπινη υγεία, τα συστήματα κλιματισμού που υποστηρίζουν το μικροκλίμα στα σπίτια και τα διαμερίσματα μας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Ένα παράδειγμα μόλυνσης της εσωτερικής μονάδας εμφανίζεται στη φωτογραφία:

Μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας το κλιματιστικό σας στο σπίτι. Για να γίνει αυτό, αρκεί να αφαιρέσετε τον μπροστινό πίνακα, αποσυνδέοντας τη μονάδα από το δίκτυο και στη συνέχεια ξεπλύνετε με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα προϊόντα ειδικών προϊόντων σε δοχεία αεροζόλ.

Το έργο είναι απλό, αλλά απαιτεί υπομονή και ακρίβεια. Ένα άλλο πράγμα είναι ο καθαρισμός του εξαερισμού με αναγκαστικά κίνητρα, μπορεί να γίνει με δύο πιο κοινές μεθόδους:

 • καθαρά μηχανικά.
 • με τη χρήση χημικώς ενεργών απορρυπαντικών.

Κατά κανόνα, οι επαγγελματίες από εξειδικευμένες εταιρείες ασχολούνται με τη διαδικασία καθαρισμού επειδή έχουν την εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αλλά μερικές από τις εργασίες που μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας, για παράδειγμα, αφαιρέστε τη βρωμιά μέσα στην πολλαπλή εξαγωγής της πολυκατοικίας. Εάν έχει μια επίπεδη οροφή, όπου μπορείτε να βγείτε με ασφάλεια και ζείτε σε έναν από τους επάνω ορόφους, τότε αυτό είναι πολύ πιθανό.

Θα χρειαστεί μια χούφτα με βύθιση σε ένα μακρύ σχοινί, με ένα τέτοιο εργαλείο να καθαρίζονται οι καμινάδες. Προκαταρκτικώς αφαιρώντας τη σχάρα αερισμού εξαγωγής στο σπίτι και συνδέοντας το άνοιγμα από τον άξονα, χαμηλώστε το χείλος μέσα στο κανάλι στο άκρο. Μετά από αυτό, μένει να πάει κάτω στο διαμέρισμα, ανοίξτε το άνοιγμα και σκουπίστε όλη τη βρωμιά από εκεί.

Συμβούλιο. Η μέθοδος είναι κατάλληλη σε περίπτωση που από κάθε διαμέρισμα υπάρχουν μεμονωμένα κανάλια στην οροφή. Δεν συνιστάται καθαρισμός του συναρμολογημένου κατακόρυφου άξονα μόνοι σας.

Εξοπλισμός καθαρισμού αερισμού

Όταν εμπλέκονται επαγγελματίες στο θέμα, ο καθαρισμός του εξαερισμού αρχίζει με "αναγνώριση". Για αυτό, χρησιμοποιούνται σύγχρονα μέσα - βιντεοκάμερες τοποθετημένες μέσα στους αγωγούς.

Δεδομένου ότι τα κανάλια αρχικά δεν αφθονούν με καταπακτές επιθεώρησης, πρέπει να κόβονται στις θέσεις που υποδεικνύονται στο διάγραμμα. Σε αυτά τα ανοίγματα εισάγεται μια βιντεοκάμερα και η πιο προηγμένη έκδοση είναι μια κινητή ασύρματη φωτογραφική μηχανή που απεικονίζεται στη φωτογραφία:

Σημείωση: Είναι σαφές ότι τέτοιοι «ανιχνευτές» δεν μπορούν να δρουν σε κανέναν αγωγό αέρα, αλλά μόνο σε σωληνώσεις κατάλληλου μεγέθους.

Όταν προκύπτουν εικόνες των καναλιών εξαερισμού και εξαναγκασμού εξαερισμού, αναπτύσσεται ένα μηχανικό σχέδιο καθαρισμού.

Γενικά, η τεχνολογία της διαδικασίας παραμένει αμετάβλητη, για την υλοποίησή της χρησιμοποιείται ο ακόλουθος εξοπλισμός:

 • εγκατάσταση βούρτσας.
 • έναν συμπιεστή που οδηγεί τις βούρτσες.
 • Μηχανή κενού με ισχυρό ανεμιστήρα υψηλής πίεσης.
 • μπλοκ φίλτρων.

Για αναφορά. Υπάρχουν εγκαταστάσεις όπου οι βούρτσες περιστρέφονται από τη μονάδα από τον ηλεκτροκινητήρα.

Το συγκρότημα βούρτσας είναι ένας μακρύς σωλήνας (μέχρι 30 m) με μια βούρτσα τοποθετημένη στο τέλος μιας συγκεκριμένης διαμόρφωσης, που επιλέγεται για το σχήμα της εγκάρσιας τομής και το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο σωλήνας. Η βούρτσα εισάγεται μέσω της θύρας κοπής μέσα στον αγωγό στη μία πλευρά και από την άλλη συνδέεται ένας σωλήνας μηχανής κενού. Για να βγάλετε όλη τη βρωμιά, το μηχάνημα συνδέεται στη μονάδα φίλτρου, όπως φαίνεται στο γενικό διάγραμμα:

Για να ξεκινήσετε τον καθαρισμό, όλες οι μονάδες είναι ενεργοποιημένες ταυτόχρονα, ενώ η περιστρεφόμενη βούρτσα βρίσκεται ήδη στον αγωγό αερισμού. Ο συμπιεστής όχι μόνο οδηγεί τη μηχανή βούρτσας, αλλά και συνεχώς χύνεται ακαθαρσίες από κάτω από τις σκληρές τρίχες, βοηθώντας τη μηχανή κενού να την τραβήξει. Ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνει αυτό παρουσιάζεται λεπτομερώς στο βίντεο:

Όταν ο εξαερισμός είναι βουλωμένος με αποθέσεις λίπους, η διαδικασία γίνεται πιο περίπλοκη. Χρησιμοποιείται ένα εργαλείο με πολύ σκληρό σωρό, μηχανικό ξύστρα ή χημικό απορρυπαντικό. Η λύση τροφοδοτείται στον αγωγό κατά τον καθαρισμό και ρέει μαζί με το λίπος και τη βρωμιά μέσω της οπής που έχει γίνει στον πυθμένα του καναλιού. Η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα και χρονοβόρα.

Για αναφορά. Για την πώληση υπάρχουν λεγόμενες εύκαμπτους άξονες μήκους έως 10 μέτρων, που επιτρέπουν τον καθαρισμό μέσα στον εξαερισμό με συμβατικό ηλεκτρικό τρυπάνι.

Αφού καθαριστούν όλοι οι σωλήνες, συντηρούνται τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Ανάλογα με τον τύπο των αδρανών, διεξάγεται μια μεγάλης κλίμακας αποσυναρμολόγηση με τον καθαρισμό όλων των τμημάτων και στοιχείων που έρχονται σε επαφή με τον αέρα που μετακινείται. Όλα τα φίλτρα αλλάζουν χωρίς διακοπή, διαφορετικά μετά την εκκίνηση των ανεμιστήρων, η σκόνη από αυτά θα είναι και πάλι μέσα στους αεραγωγούς. Στη συνέχεια, η αποτελεσματικότητα ολόκληρης της διαδικασίας θα ελαχιστοποιηθεί.

Απολύμανση των συστημάτων

Εάν προσεγγίσετε προσεκτικά το ζήτημα, μετά τον καθαρισμό, πρέπει απαραίτητα να ακολουθήσετε την απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού. Αλλά στην πράξη η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Στις βιομηχανικές επιχειρήσεις της βιομηχανίας τροφίμων, καθώς και στον τομέα της δημόσιας εστίασης, μια τέτοια διαδικασία είναι υποχρεωτική. Σε άλλες βιομηχανίες, η απολύμανση εκτελείται όπως απαιτείται.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά σπίτια, οι ιδιοκτήτες σπανίως πραγματοποιούν απολύμανση, καθώς δεν γνωρίζουν καλά την ανάγκη αυτής της διαδικασίας. Παρόλο που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού καταλαβαίνουν ότι το δίκτυο αεραγωγών πρέπει μερικές φορές να εξυπηρετείται και να καθαρίζεται. Γενικά, η ανάγκη για αντιβακτηριακή θεραπεία του εξαερισμού προσδιορίζεται καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα εξειδικευμένο εργαστήριο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στις επιχειρήσεις της βιομηχανίας τροφίμων.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των σημερινών προτύπων, πριν από την έναρξη του καθαρισμού, λαμβάνονται δείγματα από τα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών. Μεταφέρονται στο εργαστήριο και καθορίζει την παρουσία βακτηριακού περιβάλλοντος και δίνει συστάσεις για την επιλογή ενός απολυμαντικού. Αυτή η σύνθεση και οι επεξεργασμένοι αεραγωγοί και οι αγωγοί κλιματισμού μετά τον καθαρισμό τους. Τέτοιες ενέργειες συνιστώνται τουλάχιστον μία φορά σε αρκετά χρόνια για να εκτελέσει και οι ιδιοκτήτες σπιτιού, στις κατοικίες των οποίων αναγκάστηκε η ανταλλαγή ανταλλαγής αέρα.

Η λειτουργία πραγματοποιείται απλά: η σύνθεση απολύμανσης τροφοδοτείται μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα σε έναν ψεκαστήρα τοποθετημένο στη μέση του σωλήνα μέσω όλων των ίδιων κατακόρυφων θυρών. Επίσης επεξεργάζονται στοιχεία και τμήματα των μονάδων - πτερωτές ανεμιστήρων, εναλλάκτες θερμότητας, βαλβίδες και γρίλιες. Στη συνέχεια συντάσσεται μια πράξη, τα πτερύγια είναι κλειστά και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο εξαερισμός είναι έτοιμος για περαιτέρω λειτουργία.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε

Για να κάνετε τοπικό καθάρισμα των αεραγωγών, των ανεμιστήρων και των σχάρων στο σπίτι, μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των πιάτων. Για την απομάκρυνση της πλάκας από το λίπος είναι καλύτερη από την ειδική δομή πυκνής συνθέσεως που προορίζεται για καθαρισμό φίλτρων και λεπτομέρειες των εκχυλισμάτων κουζίνας. Πιθανότατα, η διαδικασία θα απαιτήσει την αποσυναρμολόγηση του αγωγού αερισμού. Μετά την ξήρανση, η επιφάνεια μπορεί να σκουπιστεί με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου για απολύμανση.

Χωρίς ειδικό εξοπλισμό και χημικές ουσίες, το διακλαδισμένο δίκτυο αεραγωγών δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Επιπλέον, σε ιδιωτικά σπίτια, είναι συνήθως καλά κρυμμένα κάτω από την επένδυση οροφής ή κάτω από το πάτωμα. Έτσι σε κάθε περίπτωση, για να κάνετε καθαρισμό, θα πρέπει να μισθώσετε μια εξειδικευμένη επιχείρηση, και έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για τον εσωτερικό καθαρισμό των σωλήνων. Όσον αφορά την απολύμανση του εξαερισμού, για το σκοπό αυτό οι συνθέσεις είναι τύπου "Biolag-D", "Frisept" ή ένα τέτοιο καθολικό απορρυπαντικό και απολυμαντικό όπως το "Aquaminol".

Συμπέρασμα

Κατά κανόνα, οι επιχειρήσεις εκτελούν προγραμματισμένο καθαρισμό όλων των στοιχείων των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού. Η συχνότητα - τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, τότε η διαδικασία δεν είναι τόσο επίπονη και δαπανηρή. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού καθορίζουν επίσης τη συχνότητα εξυπηρέτησης των δικτύων τους ανεξάρτητα, αλλά σπάνια συνιστάται να το εκτελέσετε για τους λόγους που αναφέρονται στην αρχή του άρθρου.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού με επακόλουθη απολύμανση

Μαζί με τον αέρα, διάφορες μολυσματικές ουσίες μετακινούνται μέσω των συστημάτων αερισμού - σκόνη, γράσο, αιθάλη, καπνοί νερού και άλλα υγρά. Οι περισσότεροι από τους κινδύνους παγιδεύονται από τα φίλτρα, αλλά μερικά από αυτά καταλήγουν στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών και στις επιφάνειες εργασίας του εξοπλισμού. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση ρύπων, ο εξαερισμός καθαρίζεται και ακολουθεί απολύμανση. Η τεχνολογία της εργασίας και η επιλογή των απορρυπαντικών εξαρτάται από τον τύπο του αεριζόμενου χώρου.

Περιοδικότητα των μέτρων θεραπείας

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υγειονομικών κανόνων, η συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ακόλουθα διαγράμματα:

 • γραφεία, εμπορικά κέντρα και διοικητικά κτίρια - ετήσιος καθαρισμός.
 • εγκαταστάσεις παραγωγής - τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.
 • οργάνωση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εστίασης - μία φορά σε 3 μήνες (τρίμηνο) ·
 • νηπιαγωγεία, σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα - δύο φορές το χρόνο.
Συντήρηση των αεραγωγών στην αίθουσα παραγωγής

Σημείωση: Τα κανονιστικά έγγραφα των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, που ρυθμίζουν τη σειρά και τη συχνότητα συντήρησης του εξαερισμού, διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους. Οι διαδικασίες για τον καθαρισμό των αεραγωγών είναι σχεδόν ίδιες.

Με την περιοδικότητα των εργασιών εκκαθάρισης σε οικιστικά πολυκατοικίες και ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες, τα πρότυπα δεν επιβάλλουν αυστηρές απαιτήσεις. Αλλά ο έλεγχος του βυθίσματος σε καμινάδες και κάθετα ορυχεία θα πρέπει να δαπανηθεί από τον εξειδικευμένο οργανισμό τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο, που στην πράξη δεν γίνεται.

Για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών, συνιστούμε να καθαρίζετε τα κανάλια ετησίως, κατ 'ανώτατο όριο 1 κάθε 2 χρόνια. Επιπλέον, ο σωλήνας εκροής, ο ανεμιστήρας και η κουκούλα της κουκούλας χειρίζονται χωρίς προβλήματα.

Η αποσυναρμολόγηση και ο καθαρισμός ενός τέτοιου αγωγού δεν είναι δύσκολη

Προβλήματα με ακάθαρτους αεραγωγούς

Η μη τήρηση των απαιτήσεων πυρόσβεσης και υγιεινής για την τεχνική κατάσταση των συστημάτων αερισμού οδηγεί στις ακόλουθες συνέπειες:

 1. Η συσσωρευμένη σκόνη αναφλέγεται εύκολα από την παραμικρή σπίθα. Μέσω του δικτύου των αγωγών, η φλόγα μπορεί να εξαπλωθεί σε πολλά δωμάτια.
 2. Το λίπος, το φυτικό έλαιο και η αιθάλη είναι πιο δύσκολο να αναφλεγούν, αλλά με επαρκή θέρμανση, αυτοί οι ρύποι ανάβουν και εκπέμπουν πολύ θερμότητα. Είναι δύσκολο να σβήσει.
 3. Από λιπαρές και άλλες αποθέσεις δημιουργεί αυξημένη αντίσταση στη ροή του αέρα λόγω της αυξημένης τριβής στα τοιχώματα του καναλιού. Η απόδοση του συστήματος εξαερισμού μειώνεται.
 4. Η πλάκα του γράσου και της αιθάλης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους ανεμιστήρες αξόνων και καναλιών των οποίων οι ηλεκτρικοί κινητήρες έρχονται σε επαφή με τη ροή του αέρα. Ο λόγος είναι η απόφραξη και η υπερθέρμανση των περιελίξεων.
 5. Μέσα από το στρώμα ακαθαρσιών που καλύπτουν τα τοιχώματα των αγωγών αέρα, μορφοποιούνται και πολλαπλασιάζονται διάφορα παθογόνα.
Λεύκανση (φωτογραφία αριστερά) και σκόνη (δεξιά) μόλυνση καναλιού

Στην πράξη, οι αγωγοί εξαγωγής πολλών οικογενειών και ιδιωτικών κατοικιών σερβίρονται εξαιρετικά σπάνια. Βεβαίως, ο κίνδυνος πυρκαγιάς των συστημάτων φυσικού αερισμού, διατεταγμένων στο πάχος των τοίχων από σκυρόδεμα ή τούβλα, είναι εξαιρετικά χαμηλός. Όμως, η βρεγμένη σκόνη και η λιπαρή πλάκα σε κάθε περίπτωση, επιδεινώνουν το φυσικό πόθο στους σωλήνες.

Τα συστήματα εξαερισμού των βιομηχανικών εγκαταστάσεων καθαρίζονται λίγο πολύ τακτικά, γεγονός που διευκολύνεται από επιθεωρήσεις των υπηρεσιών επιθεώρησης. Σε ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες όπου σχεδιάζεται σύγχρονος εξαερισμός με μηχανική ώθηση, η περιοδικότητα και η ποιότητα της υπηρεσίας εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τους ιδιοκτήτες.

Μέθοδοι για την απομάκρυνση ρύπων

Προς το παρόν, τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού καθαρίζονται με τρεις τρόπους:

 • μηχανική αφαίρεση βρώμικης πλάκας από κατακόρυφα κανάλια.
 • αυτοματοποιημένος καθαρισμός των αεραγωγών με ξηρή μέθοδο.
 • συνδυασμένο πλύσιμο αφρού.

Βοήθεια. Τα συστήματα εξαερισμού των νοσοκομείων, των σχολείων, των γραφείων και των επιχειρήσεων τροφίμων υπόκεινται σε υποχρεωτική απολύμανση. Η θεραπεία με ένα αντισηπτικό φάρμακο εκτελείται κατά τη διάρκεια ή μετά τον καθαρισμό των τοιχωμάτων του καναλιού.

Αφρός (απεικονίζεται αριστερά) και στεγνώστε (δεξιά) για να καθαρίσετε τους εσωτερικούς τοίχους

Η πρώτη επιλογή εφαρμόζεται για τη διάτρηση κατακόρυφων αξόνων πολυώροφων κατοικιών. Έχοντας ανυψωθεί στην οροφή, ο εκτελεστής ρίχνει το βάρος στον αεραγωγό με ένα μεταλλικό χείλος ή βούρτσα. Ένα στρώμα βρωμιάς και γράσου αποκόπτεται μηχανικά από τα τοιχώματα τούβλων (σκυροδέματος), τα απορρίμματα χύνεται στην «τσέπη» του ορυχείου ή είναι κροσσωμένα στο διαμέρισμα μέσω του ανοίγματος.

Οι υπόλοιπες δύο επιλογές είναι πιο αποτελεσματικές, επειδή υλοποιούνται με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός σας επιτρέπει να εργάζεστε σε βιομηχανικούς αεραγωγούς οποιασδήποτε διαμόρφωσης και διαφορετικούς τρόπους τοποθέτησης. Η πλήρης αποσυναρμολόγηση του εξαερισμού δεν απαιτείται.

Εργαλεία και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται

Προσφέρουμε να εξετάσουμε ένα σύνολο εξοπλισμού καθαρισμού από το φημισμένο φινλανδικό κατασκευαστή Pressovac:

 • μια βιντεοκάμερα για την εσωτερική επιθεώρηση των αεραγωγών.
 • μηχανή βούρτσας με ηλεκτρική ή πνευματική κίνηση.
 • εγκατάσταση κενού.
 • μονάδα φιλτραρίσματος.
 • συμπιεστής (που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μηχανή πεπιεσμένου αέρα).
 • Ένα μπαλόνι με πιστόλι ψεκασμού για την απολύμανση του συστήματος εξαερισμού.

Η συσκευή βούρτσας είναι ένας εύκαμπτος άξονας μήκους 6-40 μέτρων, συνδεδεμένος σε ηλεκτρικό κινητήρα ή πνευματική κίνηση. Ο περιστρεφόμενος άξονας τοποθετείται μέσα σε ένα ισχυρό κέλυφος, η βούρτσα του επιθυμητού σχήματος στερεώνεται στο άκρο.

Η εγκατάσταση κενού είναι ένας ισχυρός ανεμιστήρας χωρητικότητας μέχρι 15.000 m³ / h, απορροφώντας τα σκουπίδια από το κανάλι. Περαιτέρω το ρεύμα κατευθύνεται προς τη μηχανή φιλτραρίσματος, όπου παγιδεύονται σωματίδια ρύπων.

Εκτός από τον κύριο εξοπλισμό, το κιτ περιλαμβάνει εξαρτήματα:

 • βούρτσες διαφόρων σχημάτων και ακαμψίας.
 • Κυματοειδείς σωλήνες που συνδέουν μονάδες με αγωγούς?
 • βύσματα για πλευρικούς κλάδους αεραγωγών.
 • δίσκοι κενού, που χρησιμοποιούνται σε σωλήνες κυκλικής διατομής?
 • σχήματος στοιχείων και καταπακτών επιθεώρησης για πρόσθετα πλαίσια στα κανάλια.

Πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Εκτός από αυτά τα αξεσουάρ, η εταιρεία πουλάει μίνι-άξονες μήκους 3-6 m, συν βούρτσες για μικρούς αεραγωγούς. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με ένα συμβατικό ηλεκτρικό τρυπάνι, το οποίο σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.

Απορρυπαντικά και απολυμαντικά

Ο επαγγελματικός καθαρισμός των αεραγωγών από λιπαρές και άλλες επιβλαβείς αποθέσεις πραγματοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένων χημικών αντιδραστηρίων:

 • επιθετικές αλκαλικές ενώσεις για κανάλια πλύσης με αφρώδη μέθοδο.
 • ουδέτερες σκόνες για την απομάκρυνση των αποθέσεων με τη μέθοδο της απαλής εκτόξευσης.
Η εγκατάσταση αντλεί μια ειδική σόδα στην κοιλότητα του αγωγού - τον λεγόμενο ξηρό πάγο

Επεξήγηση. Οι ανατινάξεις είναι μια διαδικασία παρόμοια με την αμμοβολή των ρύπων. Χρησιμοποιείται μόνο λεπτή άμμος αντί για άμμο, η οποία δεν βλάπτει την επίστρωση ψευδαργύρου του καναλιού εξαέρωσης. Η τεχνολογία είναι αποτελεσματική, αλλά αρκετά ακριβή.

Οι αλκαλικοί παράγοντες ψεκάζονται μέσα στους αγωγούς εκ των προτέρων ή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Υπό την επίδραση του αντιδραστηρίου, τα λίπη και η αιθάλη αποσυντίθενται, το ίζημα εκπλένεται με νερό.

Ο τύπος και η συγκέντρωση των απολυμαντικών αντισηπτικών επιλέγονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης των δειγμάτων (λεγόμενα πλυσίματα). Οι τελευταίες λαμβάνονται στο στάδιο της επιθεώρησης ή του πρωτογενούς καθαρισμού των αγωγών και αποστέλλονται στο εργαστήριο.

Ορισμένοι αφροί, για παράδειγμα, Duty Mud, έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα

Τεχνολογία καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού

Στο πρώτο στάδιο, καταρτίζεται σχέδιο θεραπευτικών μέτρων. Το σχήμα του εξαερισμού μελετάται, οι θέσεις σύνδεσης των μηχανών, οι βαθμοί για τα στελέχη και ο αριθμός των εργασιών εγκατάστασης.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια της συντήρησης του συστήματος εξαερισμού, η μερική αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση των στοιχείων δεν μπορεί να αποφευχθεί. Παράδειγμα: Για να συνδέσετε το σωλήνα από την αντλία κενού, πρέπει να αφαιρέσετε την καταπακτή ελέγχου ή να αφαιρέσετε το διαμορφωμένο τμήμα του αγωγού. Εάν οι ελικοειδείς λείπουν στα απαιτούμενα σημεία, οι εγκαταστάτες κόβουν τα ανοίγματα στα κανάλια και τοποθετούν τα ερμητικά καλύμματα.

Εκτός από τους αεραγωγούς, καθαρίζονται τα παρακάτω στοιχεία αερισμού:

 • συσκευές λήψης και εξαγωγής - γρίλιες, διαχυτήρες, ομπρέλες τοπικής αναρρόφησης,
 • βαλβίδες επιβράδυνσης πυρκαγιάς και βαλβίδες ελέγχου, ρυθμιζόμενα πτερύγια.
 • Ανταλλακτές θερμότητας για θερμαντήρες αέρα, αναμορφωτές και κεντρικά κλιματιστικά?
 • μέρη ανεμιστήρων, σε επαφή με τη ροή του αέρα, - πτερωτές, στρόβιλοι,
 • λιπαρά φίλτρα σχεδιασμένα για αναγέννηση (ανάκτηση).
Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να καθαρίζονται και να λιπαίνονται

Ο εξοπλισμός και το δίκτυο εξαερισμού καθαρίζονται επίσης από το εξωτερικό. Τα φίλτρα τύπου κυψέλης, τσέπης και τσάντας αντικαθίστανται πλήρως. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο οργανισμός προετοιμάζει μια πράξη εγκεκριμένη από τον πελάτη.

Η τεχνολογική λειτουργία για τον στεγνό καθαρισμό του δικτύου αεραγωγών έχει ως εξής:

 1. Η μηχανή κενού συνδέεται με έναν εύκαμπτο σωλήνα στην κύρια γραμμή αέρα, συνήθως δίπλα στον ανεμιστήρα. Οι εκτεταμένες πολλαπλές διαμέτρους χωρίζονται σε τμήματα του υπολογιζόμενου μήκους, συγκρίσιμα με την παραγωγικότητα της μηχανής.
 2. Ο δεύτερος κυματοειδής σωλήνας στον ανεμιστήρα κενού συνδέει τη μονάδα φίλτρου.
 3. Μέσω ολόκληρου του μήκους της περιοχής εξυπηρέτησης, απομακρύνονται τα πλέγματα εξαερισμού, αποσπώνται κλαδιά μικρότερης διαμέτρου. Οι οπές είναι καλά κλειστές με βύσματα.
 4. Ο χειριστής της μηχανής βούρτσας, ντυμένος με ένα προστατευτικό κοστούμι και αναπνευστήρα, απλώνει έναν εύκαμπτο άξονα με ένα εργαλείο καθαρισμού μέσα στο κανάλι στην άλλη πλευρά. Για να απομακρυνθεί το λίπος, ψεκάζεται προ-ψεκασμένο αλκαλικό αντιδραστήριο.
 5. Και οι δύο μονάδες ξεκινούν και ο αγωγός καθαρίζεται. Η σκόνη και η αιθάλη, που αφαιρούνται από τους τοίχους με μια βούρτσα που περιστρέφεται, αναρροφάται από τη μονάδα κενού. Ο βρόμικος αέρας τροφοδοτείται μέσω του σωλήνα στη μονάδα φίλτρου που συλλαμβάνει όλα τα σωματίδια.
 6. Η λειτουργία επαναλαμβάνεται με τα ίδια κεφάλαια στις επόμενες ενότητες.

Σημείωση: Εάν το σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί σωστά, δεν χρειάζεται να αποσυνδέσετε τους αεραγωγούς. Στα κλαδιά του συλλέκτη θα υπάρχουν φτερά, τα οποία μπορούν να καλυφθούν.

Στο τέλος της εργασίας, πραγματοποιείται απολύμανση - ψεκασμός του εσωτερικού του συστήματος με αντισηπτικό παράγοντα με την απαιτούμενη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας. Στη συνέχεια πραγματοποιείται δοκιμαστική λειτουργία του εξαερισμού, ρυθμίζοντας την παροχή αέρα σε κάθε κλάδο (εάν είναι απαραίτητο). Οι λειτουργίες καθαρισμού βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στο βίντεο:

Συμπέρασμα

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο καθαρισμός και η απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδειες και εκπαιδευμένο προσωπικό. Για τη συντήρηση δικτύων εξαερισμού βιομηχανικών κτιρίων και κτιρίων γραφείων, οι ομάδες τρίτων και τα άτομα δεν επιτρέπονται. Προκειμένου να μην διακοπεί η διαδικασία παραγωγής, το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας γίνεται το βράδυ ή το βράδυ.

Καθαρισμός εξαερισμού - καθαρισμός και απολύμανση αεραγωγών, καθαρισμός αγωγών αερισμού και καπνοδόχων

Η GC Ekolayf εκτελεί επαγγελματικό καθαρισμό εξαερισμού κατοικιών, εστιατορίων, πισίνων, εμπορικών κέντρων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, πολυκατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων. Για όλους τους τύπους εργασίας υπάρχει πιστοποιητικό SRO και γνωμάτευση του Rospotrebnadzor. Η αναχώρηση του μηχανικού και η παροχή υπολογισμού για τον καθαρισμό του εξαερισμού είναι δωρεάν. Θα μάθετε το ακριβές κόστος καθαρισμού του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να συνάψετε σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού, τότε μπορείτε να μας καλέσετε, θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Κόστος απολύμανσης και καθαρισμός του εξαερισμού

Κόστος καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού από αποθέσεις λίπους

Το κόστος καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού από τις εναποθέσεις σκόνης και σκόνης

Το κόστος καθαρισμού της καμινάδας

Το κόστος των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων αερισμού και αποχέτευσης εξαρτάται από τον τύπο της ρύπανσης, το μήκος των αεραγωγών και των σωλήνων εργασίας, καθώς και τη διάμετρο τους. Επιπλέον, δευτερεύοντες παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα του συστήματος, η πολυπλοκότητα της πρόσβασης στα στοιχεία των συστημάτων, η τρέχουσα κατάσταση του εξοπλισμού και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό κόστος της εργασίας. Για ακριβή υπολογισμό του κόστους εργασίας, επικοινωνήστε με τους διαχειριστές μας.

Οι παραπάνω τιμές είναι οι συνήθεις τιμές καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και αποχέτευσης.
Σημείωση: Ο Ανάδοχος διατηρεί το δικαίωμα σε ορισμένες περιπτώσεις να αλλάξει τον τιμοκατάλογο του τιμοκαταλόγου, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου, την κατάσταση του εξοπλισμού και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτόν.

Συμβόλαιο για τον καθαρισμό του εξαερισμού.
Περιοδικό καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού

Η σύμβαση για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού είναι απαραίτητη για όλους τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως της μορφής ιδιοκτησίας. Καθαρίζουμε όλους τους τύπους καπνοδόχων και αεραγωγών. Ο καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού γίνεται από όλους τους τύπους μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών, ακαθαρσιών, σκόνης, μετά την εγκατάσταση και επισκευή κλπ. Έχουμε τεχνικά μέσα για τον καθαρισμό του βιομηχανικού εξαερισμού. Επιπλέον, κάνουμε απολύμανση των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού.

GK Ecolife ετοιμάζει όλα τα απαραίτητα έγγραφα: τη σύμβαση για τον καθαρισμό HVAC, πιστοποιητικό ελέγχου των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, πλύσιμο TMC (συνολικός αριθμός βακτηριδίων), την πράξη του καθαρισμού εξαερισμού καθαρισμού ημερολόγιο εργασίας και την απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού (αερισμός καταγραφής καθαρισμού). Αυτή η δέσμη εγγράφων, κατόπιν αιτήματος, παρέχεται στα όργανα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και του Rospotrebnadzor. Μαζί με τη σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού συνιστούμε τη σύναψη σύμβασης για τη συντήρηση του εξαερισμού.

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Καθαρισμός και απολύμανση του εξαερισμού: πώς δουλεύουμε

Γιατί είναι συμφέρουσα η παραγγελία καθαρισμού και απολύμανσης του αερισμού στο GC Ekolayf

Ομάδα εταιρειών Η Ekolayf είναι μια ομάδα έμπειρων και εξουσιοδοτημένων ειδικών στην εγκατάσταση και συντήρηση όλων των τύπων μηχανικών συστημάτων με την μετέπειτα εκτέλεση του συνόλου των εγγράφων.

• 5 χρόνια στην αγορά της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας
• 7 άδειες και πιστοποιητικά προφίλ
• 40 εργαζόμενοι, 4 οχήματα υπηρεσίας και 3 συνεργεία εργασίας για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών
• 2 σειρές τηλεπικοινωνιών και επαγγελματικός ευρωπαϊκός εξοπλισμός
• Μειώστε το κόστος σας κατά 20%. Οι τιμές για τις υπηρεσίες μας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εργασίας και της συντήρησης.

Διασφάλιση ποιότητας
Η εταιρεία Ecolife εγγυάται υψηλή ποιότητα καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού.

Εργαζόμαστε με αντικείμενα

* Παραγωγικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα
* Εστιατόρια, καφετέριες και όλα τα εστιατόρια
* Πολυώροφα και ιδιωτικά κτίρια κατοικιών, συγκροτήματα γραφείων
* Πολυκλινικά, νοσοκομεία, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα
* Αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και όλα τα κρατικά ιδρύματα.

Καθαρισμός του εξαερισμού

Τα συστήματα αερισμού και κλιματισμού χαρακτηρίζονται από υψηλό δυναμικό συσσώρευσης σκόνης, αποθέματος λίπους και επιβλαβών ουσιών.
Διερεύνηση των εσωτερικών κοιλοτήτων αγωγού δεν περνά διαδικασία καθαρισμού για αρκετούς μήνες δείχνει ότι συσσωρεύουν σημαντική ποσότητα μολυντών, στενεύει σημαντικά το τμήμα που πραγματοποιούν κανάλι είναι πολύ μειωμένη απόδοση του συστήματος χωρίς προφανή λόγο.

Ο καθαρισμός του αερισμού είναι απαραίτητος

Πράγματι, η αντιεπαγγελματική άποψη των εξωτερικών αλλαγών στη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού δεν μπορεί να παρατηρηθεί: ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί, ο αέρας, αν και σε μικρότερες ποσότητες, αλλά φτάνει. Με την πάροδο του χρόνου, η αλλαγή στην ροή αέρα φαίνεται αόρατη και το πρόβλημα δεν φαίνεται τόσο προφανές. Και ο πιθανός μολυσματικός κίνδυνος δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, αφού δεν είναι αξιοσημείωτο για τα μάτια. Εκτός από τη μείωση των παραμέτρων εξαερισμού, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης των αποθέσεων από το λίπος και τη σκόνη. Επιπλέον, στους εναλλάκτες θερμότητας και στο σύστημα κλιματισμού αποστράγγισης, εμφανίζεται η αναπαραγωγή και η διάδοση στον αέρα των χώρων των παθογόνων βακτηρίων και μούχλας.

Τύποι ρύπανσης και τρόποι για τον καθαρισμό του εξαερισμού

Οι τύποι ρύπων εξαερισμού είναι διαφορετικοί. Το σύστημα εξαερισμού αέρα τροφοδοσίας εγκαθίσταται βρωμιά και συσσωρεύεται σκόνης στο σύστημα εξάτμισης του λίπους στους κλιβάνους καμινάδα, ψησταριές μίγμα της αιθάλης και του λίπους, καπνοδόχους καμινάδα συσσωρευμένη αιθάλη. Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού εξαερισμού. Κατά κανόνα, πρόκειται για δύο μεθόδους: είτε στεγνό καθάρισμα είτε καθαρισμός με αντιδραστήρια (ενεργός αφρός χρησιμοποιείται) ή ένας συνδυασμός αυτών των μεθόδων.

Εξοπλισμός καθαρισμού αεραγωγών και συστημάτων εξαερισμού

Για τον καθαρισμό των αεραγωγών, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης με υψηλή ποιότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μέθοδος καθαρισμού αερισμού που δεν απαιτεί αποσυναρμολόγηση. Για τον καθαρισμό του εξαερισμού από οξέα και ελαιώδεις ρύπους που χρησιμοποιούνται στους άξονες της βούρτσας, με την αυτοματοποιημένη αντιδραστήριο προμηθεύσει έναν αφρό για να καθαρίσει τον αέρα από τη σκόνη και τη βρωμιά χρησιμοποιώντας ένα ξηρό-βούρτσισμα σε άξονες με την αφαίρεση κενού της σκόνης. Τα συστήματα εξαερισμού καθαρίζονται χειροκίνητα χρησιμοποιώντας καθαριστές ατμού, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του απολυμαντικού με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης. Τα μέσα απολύμανσης που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού. Έλεγχος και καθαρισμός των αγωγών αερισμού σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Η GC Ekolayf διενεργεί επιθεώρηση και καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού σε κτίρια πολλαπλών μονάδων, με την έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου των αεραγωγών για υπηρεσίες επιθεώρησης. Η επιθεώρηση των αγωγών εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια teleinstruction (video inspection). Οι πελάτες μας είναι πολλοί HOAs.

Συντήρηση και καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Πώς να διατηρήσετε και να καθαρίσετε σωστά τα συστήματα εξαερισμού. Ποιοι είναι οι τρόποι καθαρισμού των αεραγωγών από σκόνη και ρύπους.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στους αεραγωγούς, συσσωρεύονται σταδιακά σκόνη και βρωμιά διαφορετικής προέλευσης. Ο καθαρισμός αερισμού απαιτείται σε τρεις περιπτώσεις:

 1. Η ποσότητα σκόνης και άλλων στερεών αποβλήτων μείωσε σημαντικά την εσωτερική διάμετρο του αγωγού. Αυτός είναι ο λόγος για τον περιορισμό της συχνότητας των αλλαγών του αέρα στο δωμάτιο - το μικροκλίμα επιδεινώνεται, οι επιβλαβείς χημικές ενώσεις, η σκόνη και οι δυσάρεστες οσμές δεν απομακρύνονται από το δωμάτιο. Επιπλέον, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τον εξοπλισμό αυξάνεται σημαντικά, οι κινητήρες λειτουργούν με τα μέγιστα φορτία. Οι βαλβίδες και οι αποκοπές δεν λειτουργούν, η λειτουργία των αισθητήρων πυρόσβεσης είναι μειωμένη. Αυτές οι συνθήκες λειτουργίας προκαλούν επιταχυνόμενη βλάβη των στοιχείων τριβής, λόγω υπερφορτίσεων, η θερμοκρασία των τυλίξεων του στάτη και του ρότορα υπερβαίνει τις συνιστώμενες τιμές. Η μόνωση χάνει γρήγορα τις ιδιότητες του διηλεκτρικού - υπάρχουν κίνδυνοι βραχυκυκλώματος. Η συνέπεια μπορεί να είναι όχι μόνο η αποτυχία δαπανηρού ηλεκτρικού εξοπλισμού, αλλά και η εμφάνιση πυρκαγιών με όλες τις αρνητικές συνέπειες. Ο καθαρισμός του εξαερισμού από τις μηχανικές ακαθαρσίες αποκαθιστά την αρχική απόδοση του συστήματος και αποτρέπει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
 2. Στους σωλήνες εξαερισμού αυξάνεται συνεχώς η υγρασία και η θερμοκρασία, και αυτή είναι μια ιδανική κατάσταση για τη διάδοση επιβλαβών βακτηρίων και παθογόνων μικροοργανισμών. Εάν ο εξοπλισμός εξαερισμού εξυπηρετεί καταστήματα τροφίμων ή κουζίνες, τότε αποθέματα λίπους στους τοίχους, που είναι το θρεπτικό μέσο για αυτούς. Κατά συνέπεια, οι μικροοργανισμοί και τα βακτηρίδια απλώνονται σε όλους τους χώρους που συνδέονται με συστήματα εξαερισμού. Με τον ίδιο τρόπο, οι μολυσματικές ιογενείς ασθένειες μπορούν να εξαπλωθούν κατά τη διάρκεια επιδημιών. Πολύ συχνά, τα φίλτρα αέρα γίνονται η πηγή μόλυνσης. Σε περίπτωση πρόωρου καθαρισμού ή αντικατάστασης, ένας μεγάλος αριθμός μικροοργανισμών συσσωρεύονται σε αυτά, τα φίλτρα δεν μπορούν να τα περιέχουν, η φυσική μετανάστευση αρχίζει σε όλο το σύστημα. Η έγκαιρη και τακτική συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού επιτρέπει όχι μόνο την εξάλειψη των αρνητικών φαινομένων αλλά και την πρόληψη της εμφάνισής τους.
 3. Σε ιατρικούς χώρους για την υποστήριξη προκαθορισμένων παραμέτρων για αποστείρωση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους θαλάμους λειτουργίας και τα τμήματα για τα νεογνά. Σύμφωνα με τη διάταξη του Υπουργείου Υγείας σε όλα τα συστήματα κλιματισμού νοσοκομείων, εξετάζονται περιοδικά οι δοκιμές για τον έλεγχο της μικροχλωρίδας. Εάν υπάρχουν αποκλίσεις, εκτελείται μη προγραμματισμένη εργασία. Η περιοδικότητα του προγραμματισμένου καθαρισμού και απολύμανσης προσαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των ιατρικών ιδρυμάτων.

Υγειονομικά πρότυπα και κανόνες SanPiN 2.2.4.548-96 θέτουν αυστηρές απαιτήσεις για την καθαρότητα των συστημάτων εξαερισμού, τις μεθόδους επαλήθευσης και ανάλυσης, τη συχνότητα και τις μεθόδους καθαρισμού. Η μη τήρηση αυτών των κανονισμών συνεπάγεται διοικητικές κυρώσεις. Σε περιπτώσεις που συνεπάγεται συνεχή παραβίαση της ανθρώπινης υγείας, μπορεί να προκύψει ποινική ευθύνη.

Αλγόριθμος συντήρησης και καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού

Η εργασία αρχίζει με έλεγχο της λειτουργικότητας του συστήματος εξαερισμού, εξωτερική και εσωτερική επιθεώρηση των αγωγών.

 1. Ελέγξτε την ακεραιότητα των επιφανειών των αεραγωγών, τη σταθερότητα της στερέωσης όλων των στοιχείων του συστήματος. Οπτικά, ελέγχεται η κατάσταση, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία των αρθρώσεων και των συνδέσεων.
 2. Έλεγχος της κατάστασης του ηλεκτρικού εξοπλισμού. Αν είναι απαραίτητο, μια αναθεώρηση των ηλεκτροκινητήρων, ηλεκτρομηχανικές κινήσεις για τον έλεγχο της ροής του αέρα. Εάν υπάρχουν φίλτρα, ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, πραγματοποιείται περιοδική συντήρηση ή πλήρης αντικατάσταση.
 3. Απομάκρυνση σκόνης και βρωμιάς από εξωτερικές επιφάνειες, καθαρισμός διακοσμητικών πλέγματος εξαερισμού.

Η συντήρηση των μονάδων πραγματοποιείται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού και τον σκοπό του. Μόνο εξειδικευμένοι ειδικοί με ανοχές μπορούν να εργαστούν.

Έλεγχος της στάσης των βιομηχανικών αεραγωγών

Το μεγάλο μήκος και οι διαστάσεις των αεραγωγών απαιτούν τον έλεγχο ειδικού εξοπλισμού και συσκευών. Η επιθεώρηση των εσωτερικών επιφανειών γίνεται με σύγχρονες συσκευές:

 • Απομακρυσμένοι χειριστές με μίνι βιντεοκάμερες. Οι κάμερες είναι στερεωμένες σε εύκαμπτα καλώδια μήκους έως 40 μ., Για τη βελτίωση της εικόνας, η κάμερα οπίσθια. Επιθεώρηση πραγματοποιείται μέσω της καταπακτής για τον καθαρισμό των αγωγών, εάν είναι απαραίτητο, κόψτε επιπλέον οπές στις απομακρυσμένες περιοχές. Οι ολοκληρωμένες τεχνολογικές οπές επιθεωρούνται μετά από επιθεώρηση. Βλέπε σχήμα 1
 • Ρομπότ. Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της κατάστασης αγωγών μεγάλων διαμέτρων. Ρομπότ με βιντεοκάμερες, ο έλεγχος γίνεται από το τηλεχειριστήριο. Βλ. Σχήμα 2

Με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, καταρτίζεται χάρτης της τεχνικής κατάστασης των εσωτερικών επιπέδων των αγωγών, προσδιορίζεται η ποσότητα και η φύση των προσμείξεων. Τα δεδομένα επιθεώρησης χρησιμοποιούνται κατά τον προσδιορισμό της βέλτιστης μεθόδου καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού.

Για τον αερισμό ιδιωτικών κατοικιών, δεν είναι απαραίτητο να ελέγχετε την κατάστασή τους με ειδικό εξοπλισμό. Η δοκιμή απόδοσης πραγματοποιείται με οπτική μέθοδο, καπνό ή ανοικτή φλόγα. Εάν η ώθηση είναι ανεπαρκής ή απουσιάζει εντελώς, το σύστημα πρέπει να καθαριστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται αποσυναρμολόγηση σωλήνων, είναι δύσκολη και μεγάλη. Οικονομικός και απλός τρόπος - να κάνετε τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού από τη ρύπανση μέσω ενός πρόσθετου ισχυρού ανεμιστήρα. Συνδέεται παράλληλα με την τρέχουσα ή αντί για αυτήν, η μονάδα είναι ενεργοποιημένη στη μέγιστη ισχύ. Η ισχυρή ροή αέρα είναι σε θέση να αφαιρέσει τη σκόνη από τις εσωτερικές επιφάνειες των αγωγών. Αυτή η μέθοδος απαιτεί ειδική εκπαίδευση των εκτελεστών, η τιμή για τις υπηρεσίες εξαρτάται από την πολυπλοκότητα και το εύρος της εργασίας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι καθαρισμού του αγωγού, η συγκεκριμένη επιλογή εξαρτάται από τη φύση και την ποσότητα μόλυνσης, το μέγεθος των σωλήνων και τη θέση της εγκατάστασής τους. Ο τομέας παραλαβής της αίτησης, ο υπεύθυνος αντιπρόσωπος της εξειδικευμένης εταιρείας, φτάνει στον τόπο παραγωγής για να αξιολογήσει τον όγκο και να καταρτίσει ένα σχέδιο εκπλήρωσης των εντολών. Ταυτόχρονα, οι ερωτήσεις επιλύονται με το χρονοδιάγραμμα της έναρξης και λήξης της υπηρεσίας. Ο πελάτης έχει το δικαίωμα, αν είναι απαραίτητο, να απαιτήσει επισκευή των αγωγών εξαερισμού, οι υπηρεσίες πρέπει να πληρώνονται επιπρόσθετα.
Μηχανικός καθαρισμός Η πιο κοινή μέθοδος, απομακρύνει αποτελεσματικά τη σκόνη, το αράχνης και τα μικρά σωματίδια. Παγκόσμια εφαρμογή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε μεγάλες obschedomovyh ή γενικά συστήματα παραγωγής, καθώς και σε εμπορικές εγκαταστάσεις ή κέντρα γραφείων. Η μόνη δυνατή μέθοδος καθαρισμού αγωγών σε αθλητικές και συναυλίες. Για τους βιομηχανικούς αγωγούς μεγάλης διατομής χρησιμοποιείται μηχανικός εξοπλισμός για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Η μονάδα αποτελείται από:

 • Κινούμενες βούρτσες. Μπορεί να έχει διαφορετική διάμετρο, τα μεγέθη επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους των σωλήνων. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να εκτελείται με πνευματικούς ή ηλεκτροκινητήρες.
 • Ένας ισχυρός ανεμιστήρας. Συνδέεται στον αγωγό προς την κατεύθυνση της κίνησης της βούρτσας. Κατά τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού, σχηματίζεται πολλή σκόνη, αφαιρούνται οι ανεμιστήρες.
 • Ένα σύνολο φίλτρων. Αποτελείται από φίλτρα για χοντρό και λεπτό καθάρισμα, καθυστερεί τη σκόνη σε ειδική αποθήκευση, εμποδίζει την είσοδό του στο δωμάτιο.

Εξοπλισμός καθαρισμού αερισμού Σχ. №3

Υπάρχουν διάφοροι εξοπλισμοί για τον καθαρισμό του εξαερισμού από την ισχύ, το μήκος του καλωδίου ελέγχου της βούρτσας, τις τεχνικές παραμέτρους των ανεμιστήρων και των φίλτρων. Οι περιστρεφόμενες βούρτσες καθαρίζουν ποιοτικά αμφότερους τους στρογγυλευμένους, τετράγωνους ή ορθογώνιους αγωγούς αέρα. Οι βούρτσες έχουν διαφορετική ακαμψία, για τον βιομηχανικό αερισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέταλλο. Η ταχύτητα περιστροφής του άξονα κυμαίνεται μεταξύ 300-600 σ.α.λ.

Ο χειριστής της εγκατάστασης κατά την παραγωγή των έργων μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση περιστροφής της βούρτσας και να πραγματοποιήσει παλινδρομικές κινήσεις. Τα πιο μολυσμένα μέρη αντιμετωπίζονται με παρατεταμένο χρονικό διάστημα, εάν είναι απαραίτητο, πραγματοποιείται ένα δεύτερο πέρασμα. Η ποιότητα του καθαρισμού μπορεί να ελέγχεται οπτικά από βιντεοκάμερες. Αν δεν είναι διαθέσιμα, οι αγωγοί καθαρίζονται μέχρι να σταματήσει η σκόνη στα φίλτρα. Βλ. Σχήμα 4

Σχήμα 4 (βρώμικο και καθαρό φίλτρο)

Η βούρτσα μπορεί να καθαρίσει έως και 30 μέτρα αγωγών σε ένα πέρασμα. Εάν η απόσταση μεταξύ των επιφανειών επιθεώρησης ή διεργασιών υπερβαίνει αυτές τις τιμές, γίνονται πρόσθετα ανοίγματα. Μετά τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού, σφραγίζονται. Για τη στεγανοποίηση των εγκοπών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελαστικά παρεμβύσματα για τη διάμετρο της οπής ή διάφορα στεγανοποιητικά, τα πτερύγια στερεώνονται στους σωλήνες με σφιγκτήρες κατάλληλου μεγέθους και γεωμετρίας.
Χημικός καθαρισμός Μια πιο σύνθετη μέθοδος, που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των αποθέσεων λίπους. Τα οικιακά συστήματα καθαρίζονται με εύκαμπτους άξονες με βούρτσες, ο κινητήρας εκτελείται με ηλεκτρικό τρυπάνι. Κοιτάξτε την εικόνα № 5

Εικόνα # 5 Τρυπάνι με άξονα κάμψης και βούρτσα

Στην βούρτσα συνδέεται ένας κύλινδρος κατασκευασμένος από αφρώδες ελαστικό, που είναι βρεγμένο με ειδικά απορρυπαντικά. Εάν οι ακαθαρσίες έχουν μεγάλο πάχος, τότε η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές.

Τα χημικά αντιδραστήρια μπορούν να ψεκάζονται σε τμήματα αγωγών, η σύνθεση των υγρών περιλαμβάνει επιφανειοδραστικές ουσίες που αντιδρούν με τα λίπη και απελευθερώνουν τα σε εύκολα αφαιρούμενα κλάσματα. Το λίπος υστερεί πίσω από τους τοίχους και αφαιρείται εύκολα με συνηθισμένα μέσα.

Εικόνα # 6 Εξαερισμός πριν και μετά τον καθαρισμό

Είναι σημαντικό. Αφού καθαρίσετε τους αεραγωγούς αερισμού με χημικά, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά το δωμάτιο.

Καθαρισμός εσωτερικών επιφανειών με "ξηρό πάγο"

Καινοτόμος μέθοδος, ο καθαρισμός γίνεται με ξηρά αντιδραστήρια με τη μορφή σκόνης. Ρέουν καθ 'όλο το μήκος του αεραγωγού με τη ροή του αέρα, όταν μια επαφή με λιπαρές αποθέσεις λαμβάνει μια ελεγχόμενη εκρηκτική αντίδραση. Ως αποτέλεσμα, η επιδρομή υστερεί πίσω από τους τοίχους και καταστρέφεται από μικροσωματίδια, τα οποία αφαιρούνται από το σύστημα με ροή αέρα.

Η μέθοδος απέδειξε την αποτελεσματικότητά της κατά τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού στη βιομηχανία τροφίμων. Σας επιτρέπει να εκτελέσετε εργασίες χωρίς να απενεργοποιήσετε τον εξαερισμό - η διαδικασία παραγωγής δεν διακόπτεται, το άμεσο κόστος και οι πιθανές απώλειες ελαχιστοποιούνται. Μετά τον καθαρισμό, ο ποιοτικός έλεγχος πραγματοποιείται με τη βοήθεια βιντεοκάμερας, υπάρχει ανάγκη - επαναλαμβάνεται ο καθαρισμός με ξηρό πάγο ή άλλες μέθοδοι.
Απολύμανση των συστημάτων Η απόφαση λαμβάνεται από το Ιερό ή άλλους φορείς κρατικής επιτήρησης. Είναι απαραίτητο σε περίπτωση εμφάνισης παθογόνων μικροοργανισμών ή παθογόνων βακτηρίων. Οι απολυμαντικές συνθέσεις επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη εργαστηριακές αναλύσεις.

Εικόνα №7 Απολύμανση του αεραγωγού

Για απολύμανση εμπλέκονται εξειδικευμένες εταιρείες με εξοπλισμό και εργασιακή εμπειρία. Οι απολυμαντικές ενώσεις τροφοδοτούνται απευθείας στους αεραγωγούς στην κατάσταση ψεκασμού. Η συγκέντρωση υπολογίζεται εκ των προτέρων. Οι ροές αέρα φέρουν τη δραστική ουσία σε όλο τον αγωγό. Κατά τη διάρκεια της εργασίας χρησιμοποιούν αναπνευστική προστασία. Στο στάδιο τερματισμού, τα δωμάτια αερίζονται ενεργά.

Τα πιο καλά καθαρισμένα και απολυμασμένα φίλτρα καθαρισμού, σε αυτά τα σημεία, συγκεντρώνεται η μέγιστη ποσότητα μικροοργανισμών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι μονάδες πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και να επεξεργαστούν ξεχωριστά κάθε στοιχείο. Σε σπίτια παλαιών κατασκευών εγκαταστάθηκαν συστήματα αποχέτευσης και χυτοσίδηροι, για τη συντήρηση τους εγκαταστάθηκαν χυτοσίδηρος. Προς το παρόν, αυτή η τεχνολογία θεωρείται παρωχημένη, τα συστήματα μηχανικής εγκαθίστανται μόνο από πλαστικούς σωλήνες.

Μετά την εφαρμογή ενός συνόλου ειδικών εκδηλώσεων, καταρτίζεται και υπογράφεται από τους συμβαλλόμενους πράξη ολοκληρωμένης εργασίας. Καθορίζει την ειδική μέθοδο με την οποία καθαρίζονται τα συστήματα εξαερισμού, τα απορρυπαντικά και τα απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται. Η προκαταρκτική τιμή συμφωνείται με τους πελάτες στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης.

 • Προσφορά
 • Τιμή
 • Παραγγείλετε τώρα
 • Ελέγξτε τιμές
  • Μπορείτε να πάρετε την τιμή από τον αριθμό χωρίς χρέωση
   8 (800) 555-17-56

Zdravsvuyte. Το όνομά μου είναι ο Σεργκέι, είμαι ειδικός στη διοίκηση του χώρου.

Εξοπλισμός για τον καθαρισμό του εξαερισμού: ποικιλίες + πώς να επιλέξετε το καλύτερο στην αγορά

Ο σκοπός του συστήματος εξαερισμού είναι να προσφέρει μια άνετη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Εκτελεί την παροχή καθαρού αέρα και απομακρύνει αποτελεσματικά τον μολυσμένο αέρα.

Με την πάροδο του χρόνου, οι αεραγωγοί και τα όργανα αερισμού καθίστανται φραγμένα και δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να απαλλαγείτε από συσσωρευμένες αποθέσεις, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό για τον καθαρισμό του εξαερισμού στο δωμάτιο. Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής και θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του.

Βασικές λειτουργίες εξαερισμού

Είναι σημαντικό να έχουμε μια ιδέα για το σκοπό του συστήματος εξαερισμού και επίσης να αναπαριστούμε ποιες παραμέτρους και χαρακτηριστικά έχουν.

Ο εξαερισμός που βρίσκεται στο δωμάτιο, εκτελεί διάφορες λειτουργίες:

 1. Εκκένωση αναλωμένου, μολυσμένου αέρα και νέας άφιξης από το δρόμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πραγματοποιείται καθαρισμός, ιονισμός, ψύξη και θέρμανση της μάζας αέρα.
 2. Διάφορες προσμείξεις και ξένες οσμές αφαιρούνται από το δωμάτιο. Αυτό έχει θετικές συνέπειες για την υγεία και την ικανότητα εργασίας των ανθρώπων στην αίθουσα.

Το σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πλήρως τις λειτουργίες του όταν είναι απόλυτα καθαρό. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός του. Θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας και θα αποκλείσει την πιθανή εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων στους ανθρώπους λόγω της συσσώρευσης σκόνης και διαφόρων ακαθαρσιών.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού

Μέσω των αεραγωγών, όχι μόνο η σκόνη, αλλά και τα μικρόβια, τα αλλεργιογόνα, τα καλούπια, τα σπόρια των μυκήτων εξαφανίζονται. Με την πάροδο του χρόνου, εγκαθίστανται στο εσωτερικό του εξαερισμού, από όπου απλώνεται μέσα από το δωμάτιο. Επιπλέον, το σκονισμένο δίκτυο είναι ένας αγωγός της φωτιάς και μια πηγή ασφυκτικής καύσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τα κύρια σημάδια ρύπανσης

Ο καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού στο διαμέρισμα πρέπει να γίνει τακτικά. Διαφορετικά, βρωμιά, σκόνη και διάφορες αποθέσεις αρχίζουν να κυκλοφορούν στο δωμάτιο με ρεύματα αέρα, βλάπτοντας την ανθρώπινη υγεία. Η ανάγκη για καθαρισμό υποδεικνύεται από μια σειρά σημείων:

 • Η σκόνη και το πλέγμα συγκεντρώνονται συνεχώς γύρω από το πλέγμα.
 • το δωμάτιο είναι βουλωμένο, αν και δεν είχε παρατηρηθεί πριν,
 • Την επόμενη μέρα μετά τον καθαρισμό του διαμερίσματος στο πάτωμα, συσσωρεύεται σκόνη.

Για να ελέγξετε τη λειτουργία του συστήματος σε ένα μικρό δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οπτική μέθοδο, καπνό ή ανοιχτή φλόγα. Εάν δεν υπάρχει επαρκής πρόσφυση, πρέπει να γίνει καθαρισμός.

Για την αξιολόγηση της κατάστασης των συστημάτων εξαερισμού μεγάλων περιοχών, χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές.

Γιατί είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τους αεραγωγούς

Ο έγκαιρος καθαρισμός των καναλιών προάγει τον καθαρισμό του αέρα, ρυθμίζει τον δείκτη υγρασίας και εμποδίζει την ανάπτυξη μύκητα και μούχλα. Επίσης, επιτρέπει τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών μικροκλίματος στο δωμάτιο και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του μηχανικού συστήματος.

Επιπλέον, ο καθαρισμός σας επιτρέπει να διασφαλίσετε τη συμμόρφωση με τους κανόνες πυρασφάλειας. Εάν παρατηρηθούν εναποθέσεις σκόνης και λίπους στους αεραγωγούς, μια μικρή φωτιά στον αγωγό μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Και η διάδοση της φωτιάς θα είναι γρήγορη.

Ο καθαρισμός των αεραγωγών σας επιτρέπει να συμμορφώνεστε με τα πρότυπα υγιεινής, βάσει των οποίων εξαρτάται η ευεξία και η υγεία κάθε ατόμου. Ο εξοπλισμός για τη διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας θα προσφέρει μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα και ένα άνετο εσωτερικό μικροκλίμα. Αυτό είναι σημαντικό τόσο στις κατοικίες όσο και στον χώρο εργασίας, όπου οι άνθρωποι δαπανούν πολύ χρόνο.

Ποιες είναι οι εγκαταστάσεις καθαρισμού;

Η συσσώρευση σκόνης, βρωμιάς, λίπους και μύκητα στο εσωτερικό του συστήματος εξαερισμού δεν είναι πάντα εύκολο να διαχωριστεί από τους τοίχους. Συνήθως αυτό απαιτεί δεξιότητες επαγγελματιών και ειδικού εξοπλισμού.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εξοπλισμού για τη συντήρηση του συστήματος εξαερισμού: διάγνωση και καθαρισμός.

Πρώτον, η κατάσταση των καναλιών εξαερισμού αξιολογείται χρησιμοποιώντας μια διαγνωστική συσκευή. Με βάση τα αποτελέσματα διάγνωσης, επιλέγονται τα υλικά και ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Πότε πρέπει να καθαριστεί το σύστημα;

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητο στοιχείο ενός κτιρίου οικιστικών, βιομηχανικών, εμπορικών και αποθηκών. Αν δεν λάβετε υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το σύστημα εξαερισμού χωρίζεται χωριστά σε 2 τύπους: φυσικό και αναγκασμένο. Κάθε ένα από αυτά χρειάζεται συνεχή καθαρισμό.

Εκτελείται όσον αφορά τη μόλυνση των αεραγωγών αερισμού ή περιοδικά για προληπτικούς σκοπούς. Στη δεύτερη περίπτωση, οι διαδικασίες δεν εξαρτώνται από τον βαθμό μόλυνσης. Αυτή η επιλογή είναι πιο βέλτιστη, καθώς εγγυάται αποτελεσματική και μακρόχρονη λειτουργία αερισμού. Και επίσης θα προσφέρει μια άνετη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, ενώ το σύστημα εξαερισμού θα εκτελέσει πλήρως τις λειτουργίες του.

Εάν η συντήρηση όλων των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται τακτικά, θα υπάρχει καθαρό αέρα στον χώρο. Το ευνοϊκό μικροκλίμα επηρεάζει θετικά την υγεία των ανθρώπων που ζουν ή εργάζονται σε εσωτερικούς χώρους.

Τεχνολογίες και τρόποι διεξαγωγής της υπηρεσίας

Το σύστημα αερισμού εξασφαλίζει την κυκλοφορία αέρα από το δωμάτιο και την πλάτη. Ο καθολικός εξοπλισμός εξαλείφει τη βρωμιά και τη σκόνη, σας επιτρέπει να διατηρείτε το δωμάτιο καθαρό. Ο καθαρισμός του αέρα θα πρέπει να πραγματοποιείται τόσο στην παραγωγή με τη βοήθεια του βιομηχανικού εξαερισμού όσο και στις πολυκατοικίες.

Το σύστημα καθαρισμού του αέρα μπορεί να επιλύσει διαφορετικές εργασίες. Μερικά από αυτά έχουν σχεδιαστεί για να απαλλαγούν από ένα μέρος της σκόνης, άλλα έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των λιπών και των ατμών. Στα εσωτερικά τοιχώματα του εξοπλισμού παρατηρούνται διαφορετικές εναποθέσεις, ανάλογα με το ποια είναι η βέλτιστη παραλλαγή των υπηρεσιών.

Μέθοδος μηχανικής συντήρησης

Η διαδικασία καθαρισμού περιλαμβάνει τη χρήση ειδικού εξοπλισμού - ηλεκτρική σκούπα κενού, μηχανή βούρτσας ή ρομπότ εφοδιασμένη με βιντεοκάμερα και ειδικές βούρτσες. Η μηχανική μέθοδος χαρακτηρίζεται από υψηλή ταχύτητα και απόδοση, ωστόσο, δεν είναι κατάλληλη για την αφαίρεση των αποθέσεων λίπους.

Το κύριο πλεονέκτημά της είναι η ασφάλεια για εργασία ή διαβίωση. Αφαιρώντας αποτελεσματικά τους ρύπους από τα τοιχώματα του αγωγού, ο εξοπλισμός δεν βλάπτει τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού.

Μέθοδος χημικού καθαρισμού

Χρησιμοποιώντας μηχανικά μέσα, δεν είναι πάντα δυνατό να απαλλαγούμε από ισχυρούς ρύπους. Στις κουζίνες των δημόσιων ιδρυμάτων, συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε χημικό καθαρισμό των αεραγωγών. Αυτό είναι απαραίτητο αν υπάρχει σημαντικό φορτίο στο σύστημα εξαερισμού ή ο ιδιοκτήτης του χώρου δεν συμμορφώνεται με τα πρότυπα καθαρισμού του εξοπλισμού.

Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με ψεκασμό μέσω του αγωγού με ειδικά χημικά.

Η χημική μέθοδος είναι η ταχύτερη και πιο αποτελεσματική. Απαιτεί προκαταρκτική προετοιμασία, καθώς οι χρησιμοποιούμενοι καθαριστικοί παράγοντες είναι τοξικοί.

Άλλες επιλογές για τη διαδικασία

Η συνδυασμένη μέθοδος καθαρισμού ονομάζεται επίσης υγρή. Περιλαμβάνει τη χρήση μιας χημικής και μηχανικής μεθόδου καθαρισμού, η οποία πραγματοποιείται με τη σειρά της. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι υψηλή απόδοση.

Μεταξύ των ελλείψεων αυτής της μεθόδου διεξαγωγής των εργασιών παροχής υπηρεσιών:

 • αρκετά υψηλό κόστος ·
 • χρειάζεται πολύς χρόνος για την υλοποίησή της.

Μια άλλη ακριβή επιλογή για τον καθαρισμό είναι η κρυογενική εκτόξευση. Περιλαμβάνει τη χρήση ξηρού πάγου ή σόδας.

Η χρησιμοποιούμενη ουσία συμπιέζεται με αέρα με τεράστιο ρυθμό και εισέρχεται στον εξαερισμό, όπου κόβεται σε μολυσμένους τοίχους. Ως αποτέλεσμα αυτού, λαμβάνει χώρα μικροεκρήξη, πράγμα που καταστρέφει αποτελεσματικά την εναπόθεση στην εσωτερική επιφάνεια του αγωγού εξαερισμού.

Έλλειψη ανατινάξεων - η διαδικασία απαιτεί σφράγιση του συστήματος και πολύ χρόνο. Αλλά αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις καταθέσεις στους τοίχους.

Πιο συχνά στην πράξη, χρησιμοποιείται μηχανικός ή συνδυασμένος καθαρισμός. Αυτές οι τεχνικές σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε από τους εσωτερικούς τοίχους του συστήματος εξαερισμού εναποθέσεις λιπαρών πλακών και σκόνης. Οι υπόλοιπες μέθοδοι είναι συναφείς παρουσία πολύπλοκων μολυσματικών ουσιών, τα οποία απλά μέσα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Επαγγελματικός ή οικιακός εξοπλισμός;

Για να καθαρίσετε το σύστημα αερισμού ήταν αποτελεσματικό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μόνο εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένο για συγκεκριμένη εργασία. Ανάλογα με το σκοπό χρήσης, χρησιμοποιείται ευρέως (οικιακός) ή επαγγελματίας.

Ο συνηθισμένος εξοπλισμός για τον καθαρισμό του εξαερισμού περιλαμβάνει σετ βούρτσας, κινητές εγκαταστάσεις εξαερισμού φίλτρου, αντικαταστάσιμα φίλτρα.

Επαγγελματική προβλήματα ρύπανσης εξαερισμού λύση απαιτεί μια λεπτομερή επιθεώρηση των συστημάτων εξαερισμού με ειδικές συσκευές για την ανίχνευση του βαθμού μόλυνσης και να προσδιορίσει τις πιο προβληματικές περιοχές.

Επαγγελματικός εξοπλισμός για τον καθαρισμό των αεραγωγών περιλαμβάνει μια βιντεοκάμερα, η οποία είναι εγκατεστημένη σε μια μικρή κινούμενη πλατφόρμα. Αποστολή του είναι να μεταδώσει το σήμα από το σύστημα εξαερισμού. Οι επαγγελματικές συσκευές επιτρέπουν την επιθεώρηση βίντεο του εξαερισμού για τον προσδιορισμό του βαθμού μόλυνσης.

Χαρακτηριστικά της χρήσης του εξοπλισμού

Οι εταιρείες καθαρισμού που ειδικεύονται στην εργασία με αεραγωγούς χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό. Σας επιτρέπει να διαγνώσετε τον βαθμό μόλυνσης και να εκτελέσετε ένα λειτουργικό καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της εργασίας των εξειδικευμένων οργανισμών καθαρισμού - κατά τον καθαρισμό του εξαερισμού οι άνθρωποι που εργάζονται ή ζουν σε εσωτερικούς χώρους, δεν αισθάνονται καμία δυσφορία.

Κατά την επιλογή του εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα αντικείμενα στα οποία βρίσκεται το σύστημα εξαερισμού:

 • σε πολυκατοικίες ή σε ιδιωτικά κτίρια έξω από την πόλη.
 • σε εστιατόρια (εστιατόρια, καφετέριες, καντίνες, μπαρ, αρτοποιεία) ·
 • σε δημόσια και εμπορικά κτίρια (εμπορικά κέντρα, γραφεία, ιατρικές εγκαταστάσεις) ·
 • βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Για εργασίες καθαρισμού του συστήματος εξαερισμού σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε ρομπότ καθαρισμού εξοπλισμένα με βιντεοκάμερες και ειδικές βούρτσες. Η σκοπιμότητα χρήσης αυτού του εξοπλισμού εξαρτάται από τον βαθμό μόλυνσης του αγωγού αερισμού.

Δημοφιλή εργοστάσια καθαρισμού

Για να κάνετε εργασίες καθαρισμού του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ειδικό εξοπλισμό. Πρέπει να απομακρύνει αποτελεσματικά τις αποθέσεις λάσπης από τα εσωτερικά τοιχώματα των καναλιών και να τα εξαλείψει από το σύστημα των αεραγωγών του δωματίου.

Για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιείται ο ακόλουθος εξοπλισμός:

 • ισχυρές βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες?
 • μονάδες πεπιεσμένου αέρα.
 • ηλεκτρομηχανικά συγκροτήματα ·
 • συσκευές κενού.
 • Συσκευές καθαρισμού εξοπλισμένες με φίλτρα.
 • εξοπλισμός για χημικό καθαρισμό και ψεκαστήρες.
 • Blaster για ξηρό πάγο.

Ο αναφερόμενος εξοπλισμός χρησιμοποιείται για διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού και είναι συνήθως διαθέσιμος ως πλήρες σύνολο επαγγελματιών ειδικών στη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού.

Πριν ξεκινήσει η υπηρεσία, αναλύεται το σύστημα και εκτελούνται οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες. Στη συνέχεια οι ειδικοί έρχονται στην εγκατάσταση με ένα σύνολο απαραίτητου εξοπλισμού και προμηθειών.

Ένας δημοφιλής τύπος εξοπλισμού είναι μια ηλεκτρική σκούπα κενού. Πρόκειται για μονάδα καθαρισμού αερισμού με υψηλή αρνητική πίεση. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη στην έξοδο του συστήματος εξαερισμού. Αφού ενεργοποιηθεί η μονάδα, αρχίζει να απορροφά αποτελεσματικά τη βρωμιά που έχει διαχωριστεί από τους τοίχους κατά τη διαδικασία καθαρισμού.

Η ηλεκτρική σκούπα έχει σχεδιαστεί για εργασίες καθαρισμού που απαιτούν τη δημιουργία ισχυρής ροής αέρα. Αυτό είναι απαραίτητο στα συστήματα εξαερισμού που είναι πολύ μεγάλα. Ο εξοπλισμός εξαλείφει από το σύστημα τη σκόνη, τη βρωμιά και τα κατάλοιπα χρημάτων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Η εγκατάσταση κενού είναι εξοπλισμένη με ισχυρό κινητήρα που μπορεί να αντέξει την επίδραση του περιβάλλοντος. Είναι εξοπλισμένο με θήκη και φίλτρο HEPA με υψηλό βαθμό καθαρισμού. Αυτό σας επιτρέπει να καθαρίζετε αποτελεσματικά και γρήγορα τον αέρα από σκόνη, μικροοργανισμούς, μούχλα, σπόρια μυκήτων, πριονίδι, αμίαντο, χαλαζία και ορυκτό μαλλί.

Ένας άλλος εξοπλισμός είναι μια μηχανή βούρτσας. Χρησιμοποιείται στη μηχανική έκδοση της υπηρεσίας του συστήματος εξαερισμού. Αυτό το μηχάνημα, που βρίσκεται σε μια κινούμενη πλατφόρμα, τοποθετείται σε έναν βρώμικο αγωγό αέρα. Αφαιρεί μια βρώμικη πλάκα σκόνης από τους τοίχους και δεν έχει σχεδιαστεί για αποθέσεις λίπους που θα φράξουν γρήγορα τις ίνες της βούρτσας.

Ο εξοπλισμός είναι εφοδιασμένος με μια περιστρεφόμενη βούρτσα, η οποία εκτελεί μηχανικό καθαρισμό των εσωτερικών τοιχωμάτων του αεραγωγού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για ορθογώνια, κυκλικά ή κάθετα αγωγούς αερισμού.

Ένας άλλος τύπος εγκατάστασης είναι δημοφιλής - εύκαμπτοι άξονες. Σας επιτρέπουν να φτάσετε στα πιο απρόσιτα σημεία: πλέγματα, βαλβίδες, σωλήνες διακλάδωσης και σήραγγες των κύριων καναλιών. Οι συσκευές χρησιμοποιούνται ευρέως για τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού σε πολυκατοικίες.

Για την ανεξάρτητη εξυπηρέτηση των αεραγωγών, χρησιμοποιούνται εύκαμπτοι άξονες συνδεδεμένοι με την πηγή περιστροφής (τρυπάνι ή κατσαβίδι).

Στην διαδικασία εκτόξευσης χρησιμοποιείται καινοτόμος εξοπλισμός. Το Blaster παρέχει απαλό καθαρισμό των εσωτερικών επιφανειών του εξαερισμού από τη βρωμιά.

Πρόκειται για μια σύγχρονη εγκατάσταση για την παροχή ξηρού πάγου στο σύστημα εξαερισμού και έναν νεφελοποιητή. Το λειαντικό υλικό τροφοδοτείται με ένα μπαστήρα υπό υψηλή πίεση, ενώ η διαδικασία είναι ίδια με την αμμοβολή.

Εκτός από τις συσκευές, η αγορά παρουσιάζει ειδικά χημικά και ψεκαστήρες, οι οποίοι καταστρέφουν τις αποθέσεις που συσσωρεύονται στους εσωτερικούς τοίχους του συστήματος εξαερισμού. Τα αποτελεσματικά παρασκευάσματα χρησιμοποιούνται ευρέως για χημικό και συνδυασμένο καθαρισμό. Είναι ιδιαίτερα σε ζήτηση στην παραγωγή και τις κουζίνες των επιχειρήσεων τροφοδοσίας.

Οι παράγοντες εφαρμόζονται μέσω ειδικού ψεκασμού στο εσωτερικό των αγωγών. Τα ενεργά συστατικά καταστρέφουν αποτελεσματικά τα αποθέματα λίπους και τη βρωμιά, μετά που ξεπλένονται εύκολα από τους τοίχους.

Ξεχωριστά, θα πρέπει να αναφερθούμε στον εξοπλισμό τηλεπισκόπησης και βίντεο διαγνωστικής. Προορίζεται για τη διεξαγωγή εξετάσεων και διαγνωστικών τεχνικών συνθηκών για τα φλερτάνια. Η έρευνα βίντεο σας επιτρέπει να βλέπετε την κάμερα και να παρακολουθείτε τι συμβαίνει μέσα στον αγωγό.

Ανάλογα με το σκοπό και τις διαστάσεις του αεραγωγού, χρησιμοποιούνται διάφοροι εξοπλισμοί τηλεειδοποίησης για τη διάγνωση του βαθμού μόλυνσης. Μπορεί να είναι φορητός, αυτοπροωθούμενος, ωθημένος και επιπλέων.

Κανόνες επιλογής εξοπλισμού

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα συστήματα αερισμού πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αυτό θα εξασφαλίσει ένα κανονικό επίπεδο πυρασφάλειας στη βιομηχανία τροφίμων και σε κτίρια όπου συσσωρεύονται ακαθαρσίες και εύφλεκτα υλικά.

Κάθε 5 χρόνια, θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση του αεραγωγού στο ξενοδοχείο, το εστιατόριο, τα ιατρικά και σωφρονιστικά ιδρύματα.

Συσκευές ευρωπαϊκής κατασκευής

Το μικροκλίμα στο δωμάτιο και η ασφάλεια των ανθρώπων εξαρτάται από την αποτελεσματική λειτουργία του αγωγού αερισμού. Μια καλά μελετημένη λειτουργία του συστήματος είναι ο τακτικός καθαρισμός του αεραγωγού. Κατά την επιλογή του καλύτερου εξοπλισμού για τον καθαρισμό του εξαερισμού, αξίζει να δοθεί προσοχή στην αξιοπιστία των κατασκευαστών.

Οι καλύτερες εγκαταστάσεις για τον καθαρισμό του εξαερισμού από τη ρύπανση διατίθενται στην αγορά από τους ευρωπαίους κατασκευαστές. Οι ηγέτες της αγοράς που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων είναι η Goodway (ΗΠΑ), η Pressovac και η AirPower (Φινλανδία). Ο εξοπλισμός είναι υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Μείον προϊόντα - υψηλό κόστος.

Μοντέλα του εγχώριου κατασκευαστή

Ένα σημαντικό μέρος των καταναλωτών επιλέγει τον εξοπλισμό τους για τον καθαρισμό της ρωσικής παραγωγής. Είναι πολύ φθηνότερο, αν και η ποιότητα του εξοπλισμού είναι άψογη.

Αγοράζοντας ρωσικό εξοπλισμό για τον καθαρισμό του εξαερισμού, είναι καλύτερο να σταματήσετε σε μεγάλους κατασκευαστές που προσφέρουν εξοπλισμό υψηλής ποιότητας παγκόσμιας κλάσης. Τα προϊόντα της LLC "Εξοπλισμός για Επαγγελματίες", LLC "Probat Rus" είναι σε ζήτηση.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Βίντεο # 1: Η διαδικασία καθαρισμού του εξαερισμού:

Βίντεο # 2: Σέρβις του συστήματος εξαερισμού με τη βοήθεια ενός ρομπότ:

Βίντεο # 3: Καθαρισμός του αγωγού με εύκαμπτο άξονα:

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου το 40% της μόλυνσης εισέρχεται στο δωμάτιο λόγω κακής απόδοσης του συστήματος εξαερισμού. Αυτό οφείλεται στην καθυστερημένη αντικατάσταση των φίλτρων και τη συσσώρευση ρύπων, γράσων και βλαβερών ουσιών στα εσωτερικά τοιχώματα του αγωγού. Χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό για τον καθαρισμό, ο καθαρός αέρας θα εισέλθει στο κτίριο και θα δημιουργηθεί η βέλτιστη στάθμη υγρασίας.