Καθαρισμός εξαερισμού: καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε κτίριο διαμερισμάτων

Πολλοί κάτοικοι πολυώροφων κτιρίων, ειδικά παλαιά κτίρια, μπορούν να πουν για τις μαγειρικές τους προτιμήσεις από τους γείτονές τους, τι χάρισαν για δείπνο και για το δείπνο. Ωστόσο, δεν μιλάμε για τηλεπάθεια, το γειτονικό μενού μπορεί να αναγνωριστεί απλά από τη μυρωδιά που αισθάνεται στο διαμέρισμα.

Εάν αυτό συμβαίνει συνεχώς, τότε πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό, ο οποίος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί.

Λειτουργικός σκοπός του εξαερισμού

Ο αέρας που αναπνέουμε στο διαμέρισμα φαίνεται καθαρό. Στην πραγματικότητα, απορροφά όλες τις μυρωδιές που προέρχονται από την κουζίνα, το μονοξείδιο του άνθρακα από τη σόμπα. Παίρνει σωματίδια σκόνης, στρώματα από ρούχα, χαλιά, μαλλί οικιακών ζώων.

Οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί και τα βακτήρια συσσωρεύονται στον αέρα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, υγρασίας και ατμού που προέρχονται από το μπάνιο προκαλούν το σχηματισμό μύκητα και αιχμαλωσία. Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά το μικροκλίμα του δωματίου, συμβάλλει στην εμφάνιση πνευμονικών παθήσεων, αλλεργιών και άλλων παθήσεων.

Ο εξαερισμός, ο οποίος εκτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες, συμβάλλει στην αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία:

 • εξασφαλίζει την άφιξη καθαρού αέρα στο διαμέρισμα,
 • σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από τις οσμές δωματίου, σκόνη, βακτήρια, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα επιβλαβή συστατικά?
 • ρυθμίζει το επίπεδο υγρασίας.

Ο εξαερισμός είναι μια από τις ζωτικής σημασίας μηχανικές επικοινωνίες ενός κτιρίου διαμερισμάτων. Η Κρατική Επιτροπή δεν θα δέχεται ποτέ ένα αντικείμενο στο οποίο λείπει ή είναι ελαττωματικό το σύστημα εξαερισμού.

Η συσκευή του συστήματος αερισμού του σπιτιού

Ο εσωτερικός εξαερισμός είναι ένα πολύπλοκο μηχανολογικό σύστημα, η τοποθέτησή του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο σημαντικότερος είναι ο συνολικός αριθμός των ορόφων του κτιρίου.

Η διάταξη των φρεατίων αερισμού σε πολυώροφα σπίτια γίνεται σύμφωνα με διαφορετικά σχήματα, για παράδειγμα:

 1. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει δικό του αγωγό εξαγωγής με πρόσβαση στην οροφή.
 2. Οι αγωγοί εξαγωγής που προέρχονται από τα διαμερίσματα είναι συνδεδεμένοι σε ένα οριζόντιο κιβώτιο, το οποίο συγκεντρώνει όλο τον εισερχόμενο αέρα και στη συνέχεια μέσω ενός κοινού καναλιού οδηγεί στην οροφή.
 3. Δορυφορικοί αγωγοί εξάτμισης εξέρχονται από κάθε διαμέρισμα σε έναν κοινό άξονα που οδηγεί σε μια ζεστή σοφίτα, η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος θάλαμος. Στη σοφίτα υπάρχει μια μεγάλη κουκούλα για να αφαιρέσετε όλο τον αέρα στην οροφή.

Ο εξαερισμός, που εκτελείται σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο, είναι αποτελεσματικός για τα χαμηλά κτίρια. Ήταν πολύ συνηθισμένο τα παλιά χρόνια, όταν στα κύρια σπίτια χτίστηκαν πάνω από τέσσερις ορόφους. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί πολύ χώρο, και για τα ψηλά σπίτια δεν είναι πρακτικό να το εφαρμόσουμε, οπότε σήμερα δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά.

Το δεύτερο σχέδιο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον Χρουστσόφ και στα σπίτια του κτιρίου 9-16 ορόφων. Σε νέα κτίρια χρησιμοποιείται το πιο πρόσφατο σύστημα, το οποίο θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού για κτίρια μεγάλου αριθμού ορόφων.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται με τον εξαερισμό σε χώρους διαβίωσης. Σύμφωνα με το GOST 30494-2011, πρέπει να παρέχει:

 • η ποιότητα του αέρα στην αίθουσα δεν είναι μικρότερη από τα επιτρεπόμενα όρια (έως 1000 CO 2 cm3 / m3).
 • βέλτιστη υγρασία του δωματίου μέσα σε 30-60%.
 • η ταχύτητα ροής αέρα δεν είναι μεγαλύτερη από 0,2 m / s.

Σε κτίρια διαμερισμάτων χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός. Σε κάθε διαμέρισμα (στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα, αποθήκη) βρίσκονται οι αγωγοί εξάτμισης μέσω των οποίων εξέρχεται το δωμάτιο ο εξαντλημένος βρώμικος αέρας. Ροές καθαρού αέρα εισέρχονται στο διαμέρισμα μέσω των παραθύρων, ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες.

Αυτό το σχέδιο αερισμού ήταν πανταχού παρόν σε όλη την κατασκευή κτιρίων πέντε και εννίων ορόφων. Στα παλιά χρόνια, στα σπίτια εγκαταστάθηκαν ξύλινα παράθυρα, τα οποία, λόγω του μεγάλου αριθμού των αυλακώσεων, αντιμετώπιζαν τέλεια τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, σε νέα σπίτια το εν λόγω σχέδιο λειτουργεί ανεπαρκώς, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές παραθύρων είναι αεροστεγείς και δεν αφήνουν αέρα μέσα. Στα σύγχρονα κτίρια, εγκαθίστανται συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού και μια ποικιλία διατάξεων τροφοδοσίας και εξαγωγής, οι οποίες διασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του εσωτερικού εξαερισμού.

Λόγοι για ανεπαρκή λειτουργία της κουκούλας

Τα προβλήματα στην εργασία του συστήματος εξάτμισης είναι εξοικειωμένοι με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, που χτίστηκε στη Σοβιετική εποχή. Οι κάτοικοι των κτιρίων επί το πλείστον στέρησε τη χαρά να είναι παρόντες στο τραπέζι των γειτόνων, επειδή τα νέα σπίτια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συγκροτήματα με βεντιλατέρ, μην χάσετε τις οσμές μέσα στο διαμέρισμα.

Μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού σε παλιά σπίτια, κατ 'αρχήν, η διαδικασία είναι αρκετά προβλέψιμη. Ο κύριος λόγος είναι η τραγική απόφραξη του αγωγού εξαερισμού, στον οποίο, με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται συντρίμμια, βρωμιά, σκόνη και άλλα απόβλητα που προέρχονται από τις εγκαταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, η έξοδος είναι στενωμένη και δεν μπορεί να επεξεργαστεί πλήρως τον συλλεγμένο βρώμικο αέρα.

Στα κτίρια πολλαπλών μονάδων, τα οποία συνδέονται με έναν κοινό άξονα εξαερισμού, η ρύπανση από μεμονωμένα κανάλια εισέρχεται στο σύστημα οικοδόμησης κατοικίας. Σταδιακά, το ορυχείο γεμίζει με σκουπίδια και μπορεί να φράξει τελείως. Μια διαδικασία που διαρκεί για χρόνια μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού θα παραλύσει.

Ένας άλλος λόγος που συμβάλλει στην υποβάθμιση της ανταλλαγής αέρα είναι η παρουσία στο γειτονικό διαμέρισμα μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά κατανοητό. Ο φυσικός εξαερισμός εσωτερικού χώρου έχει σχεδιαστεί για κατανάλωση αέρα μέχρι 90 m 3 / ώρα.

Ένα εκχύλισμα δημιουργεί ροή αέρα μεγαλύτερη από 1000 m 3 / ώρα, φυσικά, αυτό επηρεάζει τους γειτονικούς αεραγωγούς που εκτείνονται στον κοινό άξονα. Και αν η κουκούλα δεν είναι μία, αλλά κάθε δεύτερη γείτονα; Η απάντηση είναι προφανής.

Η αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με μεταλλικά πλαστικά είναι επίσης ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Αποδεικνύεται ότι η στεγανότητα που είναι συνυφασμένη με τα σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν παίζει πάντα στα χέρια των κατοίκων των παλιών σπιτιών.

Στους Σοβιετικούς χρόνους, μόνο οι τεμπέληδες δεν απαίτησαν τους οικοδόμους που επέτρεψαν ψευδείς εκτιμήσεις στην εγκατάσταση παραθύρων και θυρών. Όπως αποδείχθηκε σήμερα, ο "ένοχος" εργάστηκε αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες προς όφελος των κατοίκων, επειδή για την πλήρη λειτουργία του φυσικού αερισμού, απαιτούνται ρωγμές, οι οποίες υπήρχαν σε παλαιά ξύλινα παράθυρα.

Οι οπές παρέχουν μια σταθερή παροχή φρέσκου αέρα από το δρόμο και οι ερμητικές μεταλλικές κατασκευές, αντίθετα, αλληλεπικαλύπτονται. Ως αποτέλεσμα, υγρασία αυξάνεται στο δωμάτιο, τα παράθυρα ομίχλη προς τα πάνω, μούχλα και μύκητας μορφή στους τοίχους.

Σε μεγάλο βαθμό, η εργασία του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από την εποχή. Συχνότερα τα προβλήματα με την κουκούλα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας καυτής περιόδου, ενώ το χειμώνα η σκάφη λειτουργεί σωστά. Το γεγονός είναι ότι η απόδοση του συστήματος με φυσικό εξαερισμό εξαρτάται άμεσα από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κτίριο.

Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία στο δρόμο και στο διαμέρισμα είναι σχεδόν η ίδια, έτσι υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με την παλιά SNiPam υποτίθεται ότι σε ένα καυτό χρόνο η ανταλλαγή αέρα θα πραγματοποιηθεί με το αερισμό του δωματίου με ανοιχτά παράθυρα.

Σημάδια του επείγοντος του καθαρισμού

Οι παραπάνω λόγοι για την κακή λειτουργία του εξαερισμού δείχνουν ένα πράγμα: το σύστημα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και περιοδικό καθαρισμό. Για να κατανοήσετε ότι ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί, είναι πιθανό από τα ακόλουθα σημάδια:

 • κοντά στην οπή εξάτμισης που σχηματίζεται σκόνη, αράχνες αράχνης, συσσωρευμένα συντρίμμια?
 • Η μάσκα αερισμού καλύπτεται με μαύρη επικάλυψη, αιθάλη και γράσο.
 • το καλοκαίρι, το διαμέρισμα έγινε πολύ ζεστό?
 • Μετά από υγρό καθαρισμό, η σκόνη εμφανίζεται ξανά μετά από λίγο.
 • τα σχέδια που προκύπτουν στο διαμέρισμα όταν ανοίγετε την μπροστινή πόρτα, έχουν γίνει πολύ πιο αδύναμα από πριν.

Για να βεβαιωθείτε τελικά ότι ο εξαερισμός πρέπει να καθαριστεί, μπορείτε να ελέγξετε επιπλέον κάθε εξαερισμό. Για να γίνει αυτό είναι πολύ απλό με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων. Κατά τον έλεγχο της ώθησης, είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα από τα παράθυρα του διαμερίσματος να είναι ανοιχτό.

Αρχική μέθοδοι ελέγχου της αποτελεσματικότητας των αεραγωγών:

 1. Φέρτε ένα καυτό κερί, έναν αναπτήρα ή ένα φωτισμένο ματς στην σχάρα εξαερισμού. Εάν υπάρχει καλό ρεύμα στον αγωγό, η φλόγα θα κατευθύνεται προς την κουκούλα. Η καύση της φωτιάς δείχνει σταθερά ότι δεν υπάρχει εξαερισμός.
 2. Πάρτε ένα φύλλο χαρτιού ή ένα κομμάτι της εφημερίδας και να το προσαρτήσετε στην τρύπα. Με την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, το χαρτί προσελκύει στη σχάρα και δεν πέφτει.

Εάν αποδειχθεί ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καθόλου ή λειτουργεί εξαιρετικά άσχημα, είναι απαραίτητο να καθαριστεί. Ο καθαρισμός των αγωγών αερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων πραγματοποιείται με ειδικές υπηρεσίες. Αλλά αν υπήρχε ανάγκη, κάθε ενοικιαστής του σπιτιού μπορεί να καθαρίσει το δικό του τμήμα του αεραγωγού ανεξάρτητα.

Εξαερισμός από εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες

Το σύστημα εξαερισμού είναι κοινό ιδιοκτησία, η εταιρεία διαχείρισης είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία του. Η κυβερνητική απόφαση αριθ. 410 έχει αναπτύξει κανόνες που θα πρέπει να καθοδηγούν τον Ποινικό Κώδικα κατά την επιθεώρηση και τον καθαρισμό των εσωτερικών αγωγών εξαερισμού.

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ο έλεγχος των καπνοδόχων και ο εξαερισμός, καθώς και ο καθαρισμός τους, πρέπει να διεξάγονται από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδεια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με οποιαδήποτε αναδιοργάνωση ή επισκευή του συστήματος, καθώς και αν υπάρχει έλλειψη έλξης.

Περιοδικότητα προγραμματισμένης επιθεώρησης - τρεις φορές το χρόνο (πριν, μετά και κατά τη μέση της περιόδου θέρμανσης). Οι ειδικοί διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος ελέγχει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Για να καθαρίσετε τους ρύπους, χρησιμοποιείται μια μηχανή με πεπιεσμένο αέρα. Επιπλέον, τα κανάλια απολυμαίνονται.

Ανεξάρτητος καθαρισμός του αγωγού εξαερισμού

Παρά τους ισχύοντες κανόνες, πολλές εταιρείες διαχείρισης για χρόνια δεν εμφανίζονται στα διαμερίσματα των ενοικιαστών για να ελέγξουν την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι των πολυκατοικιών αναγκάζονται να διαγιγνώσκουν και να καθαρίζουν περιοδικά τις οπές εξαγωγής τους.

Η σκάφη εξαερισμού μπορεί να καθαριστεί με μικρές ακαθαρσίες, αλλά εάν η βρωμιά συσσωρεύεται σε αυτό για χρόνια, είναι καλύτερο να καλέσετε ειδικούς. Ο αυτοκαθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 • Αφαιρέστε πρώτα τις σχάρες εξαερισμού, καθαρίζονται καλά από σκόνη και σκόνη και πλένονται με τρεχούμενο νερό.
 • με τη βοήθεια μεταλλικής βούρτσας ή καλωδίου, καθαρίστε προσεκτικά τους τοίχους του αγωγού αερισμού, τον οποίο μπορείτε να φτάσετε.
 • Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε την τρύπα από τα υπολείμματα με μια ηλεκτρική σκούπα.

Στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα καθήκοντα για τον καθαρισμό των τρυπών εξαερισμού τελειώνουν. Εάν δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και η ώθηση στο κανάλι παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, τότε υπάρχει μια κοινή απόφραξη ορυχείου. Αυτό είναι ήδη το έργο των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να καλούνται μέσω του Ποινικού Κώδικα.

Αναβάθμιση του συστήματος για βελτίωση της απόδοσης

Σε σπίτια παλαιών κατασκευών, ο μηχανικός καθαρισμός του άξονα εξαερισμού, ακόμη και από εξειδικευμένες υπηρεσίες, δεν αποφέρει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμα. Υπάρχουν αρκετοί αρκετά προσιτοί τρόποι βελτίωσης του εξαερισμού.

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε παλιά ξύλινα παράθυρα με σύγχρονες μεταλλικές κατασκευές, επιλέξτε παράθυρα διπλού υαλοπίνακα εξοπλισμένα με λειτουργία μικροεξοπλισμού. Εάν αγοράζονται συμβατικά πλαστικά παράθυρα, μπορούν να εγκατασταθούν πρόσθετες συσκευές πάνω τους για να εξασφαλιστεί ο καθαρός αέρας από το δρόμο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν βαλβίδες-ανεμιστήρες, μπορείτε επιπλέον να αγοράσετε ένα ειδικό υλικό, το οποίο σας επιτρέπει να κλείνετε τα παράθυρα ακούσια.

Αυξήστε την κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα επιτρέποντας ειδικούς ανεμιστήρες εξαγωγής και εξαγωγής. Υπάρχουν συσκευές παραθύρων, τοίχου και οροφής. Στην τουαλέτα και το μπάνιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής απευθείας στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού αντί της διακοσμητικής μάσκας.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί από ένα ηλεκτρικό δίκτυο, μπορεί να συνδεθεί σε ένα κοινό διακόπτη και στη συνέχεια θα ανάψει μαζί με το φως. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια επιπλέον γραμμή και να συνδέσετε τη συσκευή σε ξεχωριστό διακόπτη έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόνομα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Πώς να ελέγξετε ανεξάρτητα τη λειτουργία του εξαερισμού στο διαμέρισμα, μπορείτε να μάθετε από την ιστορία βίντεο:

Τι να κάνετε αν ο αερισμός του σπιτιού δεν λειτουργεί καλά:

Πώς είναι ο επαγγελματικός καθαρισμός των φρεατίων εξαερισμού σε πολυκατοικίες:

Ο εξαερισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα. Η απρόσεκτη στάση απέναντι σε αυτό το σύστημα και η μη τήρηση των κανόνων περίθαλψης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και οι κάτοικοι των αεριζόμενων σπιτιών μπορεί να έχουν ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες. Επομένως, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την κατάσταση του εξαερισμού και, αν χρειαστεί, να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Καθαρισμός του εξαερισμού στην πολυκατοικία και στην παραγωγή

Οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η έννοια του "εξαερισμού" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην αρχαία Ρώμη. Τους έδειξαν όχι ένα περίπλοκο σύστημα, αλλά το συνηθισμένο αερισμό των χώρων. Σε εκείνες τις μακρινές εποχές πραγματοποιήθηκε μόνο ο εξαερισμός των καθαρών δωματίων, γι 'αυτό αρκεί μόνο να ανοίξει το παράθυρο. Για αρκετές εκατοντάδες χρόνια, η διαδικασία και ο εξοπλισμός έχουν κάνει ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα.

Τον 21ο αιώνα, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων αντιμετώπισαν το πρόβλημα του καθαρισμού των αγωγών αέρα, χωρίς τα οποία δεν είναι δυνατή η αποτελεσματική λειτουργία του εξαερισμού. Ο καθαρισμός του εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει να διεξάγεται με τη μέγιστη προσοχή και κανονικότητα. Σε αυτό εξαρτάται όχι μόνο το μικροκλίμα της στέγασης, αλλά και την ασφάλεια των ενοικιαστών.

Μια ματιά στο ιστορικό παρελθόν

Λίγα είναι γνωστά ότι για πρώτη φορά η εισροή και εκροή καθαρού αέρα στην αίθουσα θα μπορούσαν να έχουν παρασχεθεί από τους αρχαίους Αιγυπτίους. Στη διάσημη πυραμίδα του Χέοπα, οι επιστήμονες μετρούν πάνω από 300 κόμβους, κανάλια και μικρές σήραγγες μέσω των οποίων πέρασε το οξυγόνο. Ο καθαρισμός του αερισμού εκείνων των ημερών δεν πραγματοποιήθηκε, επειδή το σύστημα οργανώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ήταν ουσιαστικά φραγμένο.

Στα τέλη του 18ου αιώνα εμφανίστηκαν στα σπίτια οι πρώτοι αγωγοί εξαερισμού, έτσι ώστε να βελτιωθεί το μικροκλίμα του ζωτικού χώρου, καθώς και η γενική κατάσταση της υγείας των ιδιοκτητών. Ωστόσο, η εμφάνιση κάτι καινούργιου συνοδεύεται αναπόφευκτα από την εμφάνιση σχετικών προβλημάτων. Ως εκ τούτου, υπήρξε ανάγκη για τακτικό καθαρισμό των αεραγωγών.

Τα φρεάτια από τούβλα δεν είχαν προστατευτικά φίλτρα. Η επιφάνεια της τοιχοποιίας χαρακτηρίστηκε από έντονη τραχύτητα, η οποία διευκόλυνε τη συγκράτηση μικρών σωματιδίων με τη μορφή σκόνης, αράχνης και νεκρών εντόμων. Υπήρξε μια ανάγκη για μια νέα υπηρεσία για εκείνη τη στιγμή - τον καθαρισμό των αεραγωγών. Σκόνη και όχι πολύ ευχάριστη δουλειά έγινε με σκούπισμα καμινάδας. Για λόγους δικαιοσύνης, αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο τους πληρώθηκε γενναιόδωρα και οι ίδιοι οι εμπειρογνώμονες τιμούνται.

Πώς να προσδιορίσετε τι είναι καιρός να καθαρίσετε το σύστημα εξαερισμού

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιών και διαμερισμάτων αγνοούν τους σκονισμένους αγωγούς αέρα και εντελώς μάταια. Γιατί ξεχνούν ότι το λίπος και η ξηρά σκόνη αναφλέγονται σχεδόν ακαριαία, και στην πραγματικότητα των πολυκατοικιών αυτό είναι γεμάτο με την εξάπλωση του ασφυκτικού καπνού, δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις. Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού πρέπει να είναι κανονικός και λεπτομερής.

Τα κανάλια ροής σας επιτρέπουν να απομακρύνετε αποτελεσματικά από τον χώρο διαβίωσης αόρατα μυκητιακά σπόρια, μικρόβια και αλλεργιογόνα. Σταδιακά, συσσωρεύονται στην επιφάνεια του "παλτό" της σκόνης, και στη συνέχεια διεισδύουν στα γειτονικά διαμερίσματα. Το πρότυπο πλέγμα δεν εμποδίζει την εξάπλωσή τους, οι άνθρωποι αναπνέουν ενεργά δυνητικά επικίνδυνο αέρα.

Η ανάγκη καθαρισμού του εξαερισμού σε πολυκατοικίες υποδεικνύεται από τέτοια γεγονότα:

 • μια μεγάλη ποσότητα λεπτής σκόνης και αράχνης στη σχάρα, γύρω της.
 • Χαρακτηριστικό για την καθησυχαστικότητα του καλοκαιριού.
 • Μετά από 12-24 ώρες μετά τον υγρό καθαρισμό, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην επιφάνεια του δαπέδου είναι αισθητές.
 • αίσθημα υγρασίας στο δωμάτιο, συμπύκνωση στο γυαλί.

Οι κυριότεροι λόγοι για τα παραπάνω είναι το κρίσιμο εμπόδιο των αεραγωγών και των συσκευών αερισμού που δεν λειτουργούν.

Ο καθαρισμός του εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων πρέπει να πραγματοποιείται τακτικά και πολύ πιο συχνά από ό, τι πιστεύουν πολλοί ιδιοκτήτες. Ειδικοί όροι καθορίζονται από ειδικούς μετά την ανάλυση της κατάστασης των αεραγωγών. Η συνιστώμενη συχνότητα καθαρισμού - 2 φορές το χρόνο (το καλοκαίρι και το χειμώνα), προληπτική εξέταση - ανά τρίμηνο.

Ελέγουμε την απόδοση του αγωγού εξαερισμού

Καθορίστε την αποτελεσματικότητα των καναλιών παροχής και εκφόρτωσης στο διαμέρισμα με τα χέρια τους μπορεί να είναι με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων. Οι δεδομένες πληροφορίες θα επιτρέψουν να καθοριστεί μια κατάσταση του συστήματος και να ληφθεί η απόφαση σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού των καναλιών εξαερισμού, την αντικατάσταση των φίλτρων.

Η ακολουθία των ενεργειών είναι η εξής:

 1. Σε οποιοδήποτε δωμάτιο του διαμερίσματος πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο.
 2. Στη σχάρα αερισμού στο μπάνιο ή στην κουζίνα για να φέρετε τη φλόγα (κεριά, αναπτήρες).
 3. Απόκλιση από τη φωτιά στην σχάρα του συστήματος εξάτμισης δείχνει την υγεία του συστήματος.

Δώστε προσοχή! Δεν είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον εξαερισμό σε ένα κτίριο διαμερίσματος με αυτή τη μέθοδο, ειδικά εάν το αντικείμενο συνδέεται με την κύρια παροχή αερίου. Η παραμικρή διαρροή αερίου μπορεί να προκαλέσει έκρηξη ή πυρκαγιά.

Είναι πολύ πιο ασφαλές να χρησιμοποιήσετε φύλλο A4 ή χαρτί υγείας. Η αλληλουχία των ενεργειών διατηρείται και αντί για μια φλόγα εφαρμόζεται ένας λεπτός πάπυρος στο πλέγμα. Αν το σύστημα καθαριστεί καλά, τότε το φύλλο θα προσελκύσει την επιφάνεια της σχάρας.

Στην περίπτωση αντίθετο αποτέλεσμα θα πρέπει άμεσα πραγματοποιήσει τον καθαρισμό αγωγών εξαερισμού. Για βοήθεια σε αυτό το δύσκολο θέμα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Κανόνες για τον έλεγχο εξαερισμού. υπηρεσιών

Οι υποχρεώσεις ελέγχου και αποτροπής των αεραγωγών τοποθετούνται στις εταιρείες διαχείρισης, καθώς πρόκειται για ιδιοκτησία του σπιτιού. Ο έλεγχος και ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού εντός του κτιρίου ρυθμίζονται από το κυβερνητικό διάταγμα αριθ. 410. Πρόκειται για έναν κατάλογο συστάσεων και κανόνων για τους οποίους διεξάγονται εξειδικευμένες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τους κανόνες, η επιθεώρηση και ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού είναι η εξειδίκευση των αδειοδοτημένων εταιρειών. Εάν πρόκειται για οικιστικά αντικείμενα, τότε τα μέτρα λαμβάνονται όταν υπάρχει έλλειψη ή έλλειψη έλξης. Ο έλεγχος διενεργείται και μετά από επισκευές, εσωτερική αναδιοργάνωση των χώρων.

Και αν η συχνότητα καθαρισμού είναι 2 φορές το χρόνο, οι προγραμματισμένοι έλεγχοι είναι πιο άκαμπτοι - 3 φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Συχνά επιλέξτε μια περίοδο πριν, στη μέση και μετά την περίοδο θέρμανσης. Οι ειδικοί που διεξάγουν δραστηριότητες επαλήθευσης χρησιμοποιούν επαγγελματικό εξοπλισμό που αναλύει αυτόματα την απόδοση του καναλιού.

Εξοπλισμός καθαρισμού

Οι εταιρείες καθαρισμού που λειτουργούν με αεραγωγούς χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό για τον καθαρισμό του εξαερισμού, ενώ μπορούν να διαγνώσουν γρήγορα τον βαθμό ρύπανσης. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των εξειδικευμένων οργανισμών - κατά τη διαδικασία καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού, οι άνθρωποι που ζουν ή εργάζονται, δεν αισθάνονται δυσφορία.

Εξοπλισμός καθαρισμού αερισμού:

 • ισχυροί βιομηχανικοί ανεμιστήρες (ηλεκτρικές σκούπες).
 • ηλεκτρομηχανικά συγκροτήματα ·
 • εξοπλισμός καθαρισμού αεραγωγών με χημικές ενώσεις, αντιδραστήρια.
 • μονάδες πεπιεσμένου αέρα.
 • Συσκευές καθαρισμού αποτελούμενες από διάφορα φίλτρα.
 • συσκευές κενού.

Για εργασίες σε βιομηχανικούς χώρους, συχνά καταφεύγουν στη χρήση ρομποτ καθαρισμού εξοπλισμένων με βιντεοκάμερες και ειδικές βούρτσες. Η σκοπιμότητα χρήσης αυτού του εξοπλισμού υπαγορεύει πρώτα απ 'όλα την τάξη καθαρισμού, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί και μόνο τότε ο βαθμός μόλυνσης του καναλιού.

Η επιλογή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα χαρακτηριστικά των αντικειμένων. Αυτό μπορεί να είναι τόσο μεγάλα εμπορικά κέντρα, αποθήκες, εστιατόρια και κοινά κτίρια κατοικιών.

Επίσης, εύκαμπτους άξονες, τα οποία συνδέονται με μια πηγή περιστροφής (κατσαβίδι, ένα τρυπάνι) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτο-καθαρισμό των μικρών καναλιών αέρα.

Μέθοδοι καθαρισμού

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι αεραγωγοί πρέπει να καθαρίζονται από ειδικούς του Ποινικού Κώδικα. Αλλά οι περισσότεροι αγνοούν τους κανόνες και τους κανονισμούς, οι εργαζόμενοι μπορεί να μην εμφανίζονται στα διαμερίσματα εδώ και χρόνια. Κατά συνέπεια, ο καθαρισμός του εξαερισμού και των σχετικών καθηκόντων πέφτουν στους ώμους των κατοίκων του σπιτιού.

Συμβουλή! Η καταπακτή της μονάδας παροχής και αποβολής είναι κατάλληλη για καθαρισμό, υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για μικρές συσσωρεύσεις σκόνης και ακαθαρσιών. Διαφορετικά, οι ειδικοί δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τη βοήθεια.

Πώς καθαρίζω τον εξαερισμό στο διαμέρισμα; Η ακολουθία των ενεργειών είναι η εξής:

 1. Αφαιρέστε προσεκτικά την προστατευτική μάσκα.
 2. Πριν πλύνετε το γράσο από την επιφάνεια, η βρωμιά και η σκόνη αποξέονται.
 3. Το μεταλλικό πλαίσιο είναι βυθισμένο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό για αποτελεσματικότερη απομάκρυνση των υπολειμματικών προϊόντων.
 4. Ο εύκαμπτος σωλήνας της ηλεκτρικής σκούπας εισάγεται στον αεραγωγό που πρόκειται να καθαριστεί (η μονάδα μεταβαίνει στη λειτουργία "blow-in") και το εσωτερικό του καναλιού υφίσταται επεξεργασία για τουλάχιστον 5 λεπτά.
 5. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, η τρύπα σκουπίζεται με ένα υγρό πανί.
 6. Η προστατευτική μάσκα τοποθετείται πίσω.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον παραπάνω περιγραφόμενο εύκαμπτο άξονα.

Προσοχή παρακαλώ! Ο αυτοκαθαρισμός του συστήματος εξαερισμού πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση επιθετικών χημικών αντιδραστηρίων, αντικειμένων τρίτων που μπορούν να κολλήσουν μέσα στη δομή.

Για τις καθαρές λιπαρές καταθέσεις, συνιστάται να χρησιμοποιείτε χημικό καθαρισμό, αφού είναι πρακτικά αδύνατο να αφαιρεθούν μηχανικά αυτές οι ακαθαρσίες (χωρίς τη χρήση χημείας).

Για τα βιομηχανικά συστήματα εξαερισμού, ο εξοπλισμός απαιτεί πιο σοβαρή (για παράδειγμα, μονάδα κενού). Με τη βοήθεια της ισχυρής απορρόφησης καθαρίζονται τα κανάλια αέρα.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιείτε κατά τον καθαρισμό;

Για τοπικές εργασίες καθαρισμού στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμβατικά προϊόντα καθαρισμού (Persil, Gala, Domestos). Αλλά για τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού από γράσο και πλάκα, είναι λογικό να καταφεύγετε σε εξειδικευμένες συνθέσεις που έχουν μια παχιά συνεκτικότητα. Το πιο αποτελεσματικό ακόμη και με έναν εκλεπτυσμένο βαθμό ρύπανσης αντιμετωπίζει τα χρήματα που σχεδιάζονται για πλύσιμο κουκούλες κουζίνας, φίλτρα.

Συμβουλή! Οι ειδικοί συμβουλεύουν να εφαρμόζουν σε συνθέσεις σπιτιών συνθέσεις όπως "Aquaminol", "Frisept" και "Biolag-D".

Σε κάθε περίπτωση, το κανάλι θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Αφού στεγνώσουν τα εσωτερικά μέρη και τα στοιχεία, σκουπίζονται με υπεροξείδιο του υδρογόνου για απολύμανση. Αλλά το σύστημα διακλάδωσης αεραγωγών μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία μόνο με τη βοήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Πόσο καθαρίζει ο εξαερισμός;

Πολλοί ιδιοκτήτες αναρωτιούνται - και σε ποια τιμή θα κοστίσει υπηρεσίες καθαρισμού για επαγγελματίες; Σημειώστε ότι το κόστος της εργασίας καθορίζεται από μια σειρά κριτηρίων και συναφών παραγόντων. Δεν υπάρχουν μέσες τιμές σε αυτό το τμήμα υπηρεσιών, καθώς ποικίλλουν σημαντικά από εταιρία σε εταιρεία.

Το κόστος εξαρτάται από:

 • διαθεσιμότητα καταπακτών επιθεώρησης ·
 • βαθμός ρύπανσης ·
 • τη διαθεσιμότητα των αεραγωγών, τη θέση τους ·
 • είδη υπολειμμάτων.

Το κατά προσέγγιση κόστος των έργων αναφέρεται στην τιμή. Αν στραφείτε σε μια εξειδικευμένη επιχείρηση από όλο το σπίτι, μπορείτε να υπολογίζετε σε έκπτωση για τη συντήρηση μιας μεγάλης έκτασης.

Αποτελέσματα

Το μικροκλίμα στο διαμέρισμα και η ασφάλεια του νοικοκυριού εξαρτώνται, εν μέρει, από την αποτελεσματικότητα του αγωγού εξαερισμού. Μην αγνοείτε τους κανόνες και τα πρότυπα που δηλώνονται στο επίπεδο των νόμων. Όχι όλες οι εταιρείες διαχείρισης τηρούν ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις τους. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κανονίσετε τον καθαρισμό του αερισμού από τον εαυτό σας, συνεργαζόμενος με τους γείτονες. Μην παραμελείτε τη δική σας ασφάλεια και εκτιμάτε την υγεία σας.

Πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Δεν είναι δύσκολο να καθαρίσετε τους αεραγωγούς ενός διαμερίσματος σε ένα κτίριο διαμερισμάτων. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε τι, πώς και πού πρέπει να αναζητήσετε ένα σημείο μπλοκαρίσματος.

Το σχέδιο αερισμού οικιστικών και βοηθητικών χώρων στο κτίριο είναι ένα πολύπλοκο και διακλαδισμένο σύστημα καναλιών. Μπορείτε να καθαρίσετε απλά τα μπλοκάκια από μόνος σας. Για να χτυπήσετε ένα μεγάλο βύσμα, θα χρειαστείτε ένα ειδικό εργαλείο και εξοπλισμό, οπότε πρέπει επίσης να αναθέσετε την εργασία σε ειδικούς.

Ποιο είναι το σχέδιο εξαερισμού ενός κτιρίου πολυκατοικιών, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα πάρετε, αφού διαβάσετε το επόμενο κεφάλαιο.

Χαρακτηριστικά της συσκευής του συστήματος αερισμού του σπιτιού

Το σύστημα εξαερισμού είναι μια εκτεταμένη και πολύπλοκη διάταξη των φρεατίων εξαερισμού. Η συσκευή του κυκλώματος αερισμού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Η βάση που επηρεάζει το έργο που αναπτύσσεται είναι ο αριθμός των ορόφων στο κτίριο.

Για τη διευθέτηση μιας θέσης ενός κτιρίου διαμερισμάτων χρησιμοποιούνται 2 βασικά συστήματα:

 • Κάθε δωμάτιο στο διαμέρισμα έχει δικό του εξαερισμό αεραγωγού. Περνά κατευθείαν στην οροφή και τον αγωγό εξαερισμού. Ένα τέτοιο σύστημα θεσπίστηκε νωρίτερα. Σε συνθήκες υψηλής κατασκευής, δεν χρησιμοποιείται. Αυτό επηρεάζεται από ένα μεγάλο μέρος της εσωτερικής κυβικής χωρητικότητας για τη διευθέτηση της εγκατάστασης αερισμού των χώρων.

Για το λόγο αυτό, στις συνθήκες της σύγχρονης κατασκευής, η διάταξη αυτού του τύπου συστήματος αερισμού δεν εκτελείται.

 • Ο εξαερισμός πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ανοίγματα εξάτμισης από κάθε δωμάτιο, τα οποία είναι συνδεδεμένα σε ένα κοινό οριζόντιο κιβώτιο. Εδώ, όλες οι ροές αέρα συνδέονται και εξέρχονται στη σοφίτα με κοινό κανάλι. Ο αέρας από κάθε σύστημα κουκούλας, για μία είσοδο, εισέρχεται σε έναν κοινό αγωγό εξαερισμού και εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα.

Αυτό το σχέδιο άρχισε να χρησιμοποιείται στο "Khrushchev", χρησιμοποιείται επίσης στη σύγχρονη κατασκευή. Αυτό το σχέδιο αερισμού διαμερισμάτων θεωρείται το πιο φθηνό και αξιόπιστο.

Η αρχή του συστήματος εξαερισμού

σύστημα κατασκευασμένο σύμφωνα με GOST 30494 Τοποθέτηση - 11. Σύμφωνα με τους κανόνες, το επίπεδο ποιότητας του αέρα στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει περιεκτικότητα σε διοξείδιο του σήματος του άνθρακα και των χώρων υγρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60%, με μια ταχύτητα αέρα μικρότερη από 0,2 m / sec.

Προηγουμένως, χρησιμοποιήθηκε ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Πάνω από τις πόρτες των δωματίων, έγιναν ειδικά κενά για την άφιξη των μαζών αέρα, τα ξύλινα παράθυρα πέρασαν επαρκή αριθμό, ακόμη και όταν η θέση τους ήταν κλειστή. Στα παράθυρα ήταν τοποθετημένα παράθυρα, για την άφιξη καθαρού αέρα.

Τα νέα κτίρια, κατά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων, είναι εξοπλισμένα με σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Εξοπλισμένο με κυκλώματα παροχής και εξαγωγής με την εγκατάσταση ανεμιστήρων. Αυτές οι συσκευές επιτρέπουν τη διατήρηση στο διαμέρισμα ενός κανονικού επιπέδου υγρασίας και περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακα.

Αλλά η αρχή λειτουργίας του κύριου συστήματος εξαερισμού παραμένει αμετάβλητη. Το κυριότερο είναι να πραγματοποιούν εγκαίρως τα κανονικά έργα και να απομακρύνονται τα εμπόδια.

Είναι σημαντικό. Ο έλεγχος του εξαερισμού στα διαμερίσματα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Συνήθως γίνεται το καλοκαίρι και το χειμώνα. Αλλά εάν υπάρχουν πρώτα σημάδια μπλοκαρίσματος, πρέπει να καλέσετε ειδικούς της εταιρείας διαχείρισης.

Συμπτώματα ενός ελαττωματικού συστήματος εξαερισμού στο διαμέρισμα

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών δεν είναι σοβαροί για το πρόβλημα αυτό, θεωρώντας την κατάσταση αυτή αβλαβή για την υγεία. Είναι μάταιο να πιστεύετε ότι η σκόνη και τα φράγματα του ορυχείου ή του καναλιού "θα διαλύονται" και δεν θα λάβετε τίποτα γι 'αυτό. Θα υπάρξει πυρκαγιά λόγω λιπαρής σκόνης, η οποία αναφλέγεται αμέσως και το αέριο καίει κακώσεις στο αναπνευστικό σύστημα. Και χωρίς πυρκαγιά να ζουν σε ένα υγρό δωμάτιο και κανείς δεν θα θελήσει να αναπνεύσει τον παγιδευμένο αέρα.

Είναι σημαντικό. Ο καθαρισμός των αγωγών αερισμού απαιτείται ποιοτικά, υπεύθυνα και, κυρίως, τακτικά.

Το κύριο έργο των διαύλων ροής είναι η απομάκρυνση των αόρατων σπορίων μυκήτων, των διαφόρων αλλεργιογόνων και μικροβίων από τους χώρους διαβίωσης. Συσσωρεύοντας στα απορρίμματα της σκόνης, με εισερχόμενο βύθισμα διεισδύσουν σε έναν αριθμό δωματίων, οι άνθρωποι εισπνέουν ένα επικίνδυνο μείγμα αέρα.

Τα ακόλουθα "συμπτώματα" υποδεικνύουν τον καθαρισμό των καναλιών:

 • ένα μεγάλο στρώμα σκόνης και αράχνης στη σχάρα εξαερισμού και δίπλα σε αυτό.
 • βουλωμένη και υγρή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο το καλοκαίρι.
 • στο πάτωμα και τα έπιπλα, μετά από έναν υγρό καθαρισμό, ένα στρώμα σκόνης εγκαθίσταται σε μια μέρα.
 • μορφές συμπύκνωσης στα παράθυρα.

Αν ένα από τα στοιχεία που αναφέρονται στο διαμέρισμα είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί επειγόντως η εξάλειψη της κρίσιμης απόφραξης του αγωγού αερισμού ή η επισκευή του εξοπλισμού εξαναγκασμού. Ο έλεγχος του εξαερισμού στο διαμέρισμα, η εταιρεία διαχείρισης, περιλαμβάνει - μετρήσεις ποιότητας του αέρα και τον έλεγχο του συστήματος αγωγών. Οι προληπτικές εξετάσεις πρέπει να διεξάγονται τουλάχιστον μία φορά το ένα τέταρτο.

Ποιος πρέπει να καθαρίσει τον εξαερισμό στο κτίριο του διαμερίσματος - δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όταν το κάλυμμα σκόνης είναι καλυμμένο με σκόνη, οι απλές επισκευές μπορούν να εκτελεστούν ανεξάρτητα. Αλλά σοβαρά προβλήματα με τα κανάλια του συστήματος μπορούν να εξαλειφθούν μόνο από ειδικούς με επαγγελματικό εργαλείο και εξοπλισμό.

Υλοποίηση έργων από επαγγελματίες

Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο, επαγγελματίες μιας εταιρείας διαχείρισης ή μιας εξειδικευμένης επιχείρησης, γρήγορα και αξιόπιστα να εξαλείψουν τη δυσλειτουργία και το σοβαρό φράξιμο του συστήματος εξαερισμού. Η διάγνωση πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας βιντεοκάμερας, η οποία θα δείχνει τη θέση του πώματος απορριμμάτων ή την τοποθεσία του κατεστραμμένου καναλιού.

Μετά την εξέταση, χρησιμοποιώντας μια μηχανή με πεπιεσμένο αέρα, αφαιρέστε τη συσσώρευση λάσπης ή τα συντρίμμια από το κανάλι. Η βούρτσα ξεκινάει στον αγωγό. Υπό την επίδραση της πίεσης του αέρα, διέρχεται μέσω του σωλήνα και καταστρέφει το βύσμα. Η βούρτσα καθαρίζει το κανάλι και παράλληλα, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό υγρό, διεξάγει απολύμανση του συστήματος αεραγωγών.

Εφαρμόζοντας οποιαδήποτε πηγή φωτιάς, μπορείτε να βρείτε ένα πρόβλημα χωρίς τη χρήση τεχνολογίας. Φέρτε ένα καίγοντας κερί ή αναπτήρα στη μάσκα. Δώστε προσοχή στη θέση της φωτιάς. Εάν το φως εκτρέπεται προς το κανάλι - αυτό σημαίνει - το βύθισμα είναι καλό και δεν υπάρχει μπλοκάρισμα. Όταν η κατακόρυφη θέση της φωτιάς - είναι απαραίτητη η αντιμετώπιση προβλημάτων.

Καθαρισμός αεραγωγών από τα χέρια σας

Πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό σε ένα πολυκατοικία από μόνο του, γι 'αυτό είναι πολύ απλό. Αυτή η εργασία περιλαμβάνει την εφαρμογή απλών τεχνικών:

 • αφαιρέστε και καθαρίστε τη σχάρα εξαερισμού και στη συνέχεια ξεπλύνετε με απολυμαντικό.
 • σε ένα μπλοκάρισμα, κοντά στο άνοιγμα του καναλιού, μπορεί να καθαριστεί εύκολα με ηλεκτρική σκούπα ή σκούπα.

Συμβουλές! Πριν από την εργασία σας, θυμηθείτε τους κανόνες ασφαλείας. Φροντίστε να φοράτε προστατευτικά γυαλιά, γάντια και αναπνευστήρα.

Υπάρχουν καταστάσεις όπου το σύστημα λειτουργεί σωστά και η υγρασία και η σκόνη επηρεάζουν την κανονική ζωή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε την αγορά και την εγκατάσταση των βαλβίδων τροφοδοσίας και των ανεμιστήρων εξαγωγής. Αυτές οι συσκευές θα εξαλείψουν το πρόβλημα και θα τις εγκαταστήσουν αρκετά εύκολα και απλά. Το κύριο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πώς και πού.

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλές επαγγελματικές συμβουλές.

Τα παλιά σπίτια και οι υπερχειλισμένοι αεραγωγοί δεν επιτρέπουν πάντοτε την αποκατάσταση δυσλειτουργίας με απλό μηχανικό καθαρισμό. Υπάρχουν αρκετοί απλοί τρόποι για αυτήν την κατάσταση.

Κατά την αντικατάσταση των παραθύρων, επιλέξτε μεταλλικά πλαστικά προϊόντα με παράθυρα διπλού υαλοπίνακα εξοπλισμένα με τη δυνατότητα μικροαερισμού. Εάν τα παράθυρα είναι ήδη εγκατεστημένα, μπορούν να εξοπλιστούν με αυτές τις συσκευές επιπλέον και για όχι πολύ μεγάλα χρήματα. Επιπλέον, μπορείτε να τα βάλετε μόνοι σας. Η πιο απλή βαλβίδα εξαερισμού θα επιτρέψει να περάσει στο διαμέρισμα φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο.

Πραγματοποιήστε έλεγχο εξαερισμού τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 μήνες και καθαρίστε τη σχάρα αμέσως μόλις σχηματιστεί μια μικρή ποσότητα σκόνης. Προσέξτε για την υγρασία στο δωμάτιο. Με απότομη αύξηση, είναι απαραίτητο να καλέσετε ειδικούς για εργασίες επισκευής.

Τι περιλαμβάνει τον καθαρισμό του εξαερισμού σε ένα πολυκατοικία

Ο εξαερισμός των καθαρών χώρων είναι αόρατος στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο κτίριο. Σπάνια κανείς σκέφτεται για τη λειτουργία του συστήματος ανταλλαγής αέρα μέχρι όλα να λειτουργήσουν σωστά. Επομένως, ο καθαρισμός αερισμού αρχίζει μόνο όταν ο χώρος είναι γεμάτος με υγρασία, μούχλα, δυσάρεστες οσμές και τα παράθυρα καλύπτονται με "δροσιά".

Η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου εξαρτάται άμεσα από τον περιβάλλοντα χώρο εν γένει και την πρόσβαση στον καθαρό αέρα ειδικότερα. Το σώμα αντιδρά σχεδόν άμεσα στην ανεπάρκεια οξυγόνου στο δωμάτιο: η ικανότητα εργασίας μειώνεται, οι χρόνιες ασθένειες επιδεινώνονται και παρατηρείται κόπωση. Όλη η ευθύνη - η απόφραξη των φίλτρων και ως αποτέλεσμα της παραβίασης της ανταλλαγής αέρα. Επομένως, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον εξαερισμό

Ιστορική αναδρομή

Μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα, ο εξαερισμός του αέρα μειώθηκε στον κοινόχρηστο αερισμό των δωματίων, των δωματίων ή των αιθουσών. Το μόνο που απαιτείται ήταν να ανοίξει η πόρτα ή τα παράθυρα. Και δεν υπήρχε ανάγκη καθαρισμού του εξαερισμού. Σε ένα συγκεκριμένο στάδιο της ανάπτυξης της κοινωνίας, αυτή η κατάσταση των πραγμάτων ήταν κατάλληλη για όλους. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών έκλεισαν τα μάτια τους με τη σκόνη και τη σκόνη που διείσδυαν ελεύθερα στα σπίτια.

Τα πρώτα πηγάδια για την ανταλλαγή αέρα μεταξύ του εσωτερικού χώρου και του εξωτερικού περιβάλλοντος εμφανίστηκαν μόνο στα τέλη του 18ου αιώνα, και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε και πρωτόγονος εξοπλισμός για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική λύση, η ποιότητα ζωής του τότε πληθυσμού βελτιώθηκε πολλές φορές.

Η εμφάνιση κάτι καινούργιου συνοδεύεται αναπόφευκτα από την εμφάνιση συνοδευτικών προβλημάτων. Αυτός ο κανόνας αποδείχθηκε έγκυρος για το υπό εξέταση σύστημα. Υπήρξε ένα νέο καθήκον - ο καθαρισμός του εξαερισμού. φρεάτια διαπνοή τούβλο τέθηκαν σε ένα οικείο τρόπο, παρόμοιο με την καμινάδα φούρνο, και έτσι μετά από λίγους μήνες της ενεργού λειτουργίας της τρύπας, «κατάφυτη» από ιζηματογενή πετρώματα του ιστούς αράχνης, σκόνη, αιθάλη και τα έντομα.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού συνέβαλαν στο σχηματισμό ενός νέου επαγγέλματος για εκείνη την εποχή - μιας καπνοδόχου. Η συχνότητα του καθαρισμού ήταν υψηλή, λόγω της επικράτησης της θέρμανσης σόμπων και των τζακιών, και ως εκ τούτου η κατοχή αποδείχθηκε πολύ αποδοτική, αν και σκονισμένη.

Πώς να καθορίσετε πότε πρέπει να καθαρίσετε το σύστημα εξαερισμού

Ο εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα είναι προτιμότερο να οργανωθεί με την εγκατάσταση ενός αναγκαστικού τύπου. Αλλά στην εγχώρια πραγματικότητα είναι το προνόμιο της άνεσης στέγασης και της κατηγορίας premium. Το μερίδιο του λέοντος στα παλιά κτίρια είναι εξοπλισμένο με συνηθισμένους αεραγωγούς με κοινό αγωγό ανύψωσης. Πρόκειται για το φθηνότερο και απλούστερο σύστημα σύνδεσης, αλλά πρέπει να καθαρίσετε τους αεραγωγούς και τακτικά.

Υπάρχει μια λογική ερώτηση - πότε πρέπει να ασχοληθείς με την "εργασία καθαρισμού", με ποια κριτήρια να καθορίσεις τι χτύπησε η ώρα "Χ";

Μερικά σημάδια που δείχνουν ότι ο καθαρισμός του εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων είναι καλύτερο να βιάζεται:

 • κατά την καλοκαιρινή περίοδο τα δωμάτια μετατρέπονται σε "thermos". εξομάλυνση του καθεστώτος υγρασίας δεν μπορεί καν με τον τακτικό καθαρισμό?
 • Η σκόνη στο σαλόνι είναι ενεργή.
 • Η επιφάνεια των φίλτρων, καθώς και το πλέγμα του συστήματος εξάτμισης, καλύπτονται με ένα στρώμα ιξώδους αιθάλης (τυπικό για τις κουζίνες).
 • διπλά τζάμια παράθυρα είναι συνεχώς "κλάμα", η συμπύκνωση είναι αισθητή σε αυτά?
 • σε όλους τους χώρους η υγρασία είναι αισθητή, υπάρχουν μύκητες και μύκητες στους τοίχους.

Για όλα τα παραπάνω, συχνά ο μόνος λόγος είναι η απόφραξη του αγωγού. Είναι σημαντικό οι αεραγωγοί να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά κάθε 2 τρίμηνα. Είναι καλύτερο να μεταβιβαστεί η σχετική εργασία στους ειδικούς, το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να λυθεί. Το ψάρι μπορεί να βρίσκεται έξω από το διαμέρισμα.

Έλεγχος της ικανότητας λειτουργίας των καναλιών εξαερισμού

Οι ειδικοί εντοπίζουν αρκετούς αποτελεσματικούς τρόπους για να καθορίσουν την ποιότητα των αεραγωγών, τον βαθμό μόλυνσης τους. Το πιο απλό και αξιόπιστο είναι να κατευθύνετε τη φλόγα του αναπτήρα στη μάσκα της κουκούλας. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί - εάν το εσωτερικό του άξονα είναι γεμάτο με λεπτή σκόνη και αράχνες αράχνης, υπάρχει υψηλός κίνδυνος ανάφλεξης, εξάπλωσης και πυρκαγιάς.

Ο καθαρισμός του εξαερισμού στο διαμέρισμα δεν απαιτείται εάν η φλόγα σβήσει ή εισέλθει στο κανάλι. Εάν δεν παρατηρηθούν αποκλίσεις από την οπτική γωνία, ζητήστε άμεσα βοήθεια από την εταιρεία διαχείρισης, τις Υπηρεσίες στέγασης και τις κοινωφελείς υπηρεσίες. Η βέλτιστη συχνότητα καθαρισμού είναι 1 φορά σε 6 μήνες, τουλάχιστον, προληπτικές εξετάσεις - μία φορά το μήνα.

Πώς να ελέγξετε τον εξαερισμό των υπαλλήλων των ειδικών υπηρεσιών

Η συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού αποτελεί υπεύθυνη δραστηριότητα που ανατίθεται στην εταιρεία διαχείρισης λόγω της συμμετοχής της στην κοινή ιδιοκτησία. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει αναπτύξει ειδικό ψήφισμα αριθ. 410. Στην πραγματικότητα, αυτό το σύνολο κανόνων και κανονισμών για το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τον καθαρισμό του εξαερισμού σε πολυκατοικίες, προληπτικές εξετάσεις.

Για τη συνήθη συντήρηση, μια υποχρεωτική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός μοντέλου με άδεια χρήσης για τους ειδικούς της εταιρείας. Οι έλεγχοι ασφαλείας που πραγματοποιούνται ανά τρίμηνο, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο, με δραστηριότητες επισκευής, καθώς και αναδιάταξη ή το κανάλι αλλαγή ρυθμίσεων, δεν υπάρχει σχέδιο.

Στο οπλοστάσιο των ειδικών υπάρχουν επαγγελματικά όργανα για τον έλεγχο της λειτουργικότητας του συστήματος, εξοπλισμού για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Τα κανάλια απολυμαίνονται περιοδικά. Για να αφαιρέσετε τους ρύπους χρησιμοποιήστε πνευμονικές βούρτσες, άλλες συσκευές.

Καθαρισμός αερισμού: εξοπλισμός που χρησιμοποιείται

Ο καθαρισμός των αεραγωγών είναι μια υπεύθυνη άσκηση που αποτελείται από διάφορα στάδια. Στο προκαταρκτικό στάδιο, ο ειδικός καθορίζει το βαθμό μόλυνσης του τοπικού αγωγού, επιλέγει τον καλύτερο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος, αν εντοπιστεί. Στη συνέχεια, αποφασίζεται η σκοπιμότητα ενός κοινού καναλιού (συντονισμός της εργασίας με άλλους ενοικιαστές στο σπίτι).

Ο καθαρισμός του εξαερισμού πραγματοποιείται με ειδικό εξοπλισμό:

 • χημικά αντιδραστήρια για τη διάλυση ανθεκτικών μολυσματικών ουσιών σε δυσπρόσιτα μέρη.
 • ηλεκτρομηχανική συσκευή ·
 • συσκευές κενού.
 • συσκευές που είναι εξοπλισμένες με πολλούς μηχανισμούς βούρτσας που λειτουργούν στον πνευματικό μηχανισμό κίνησης.
 • ισχυρές ηλεκτρικές σκούπες βιομηχανικού σχεδιασμού.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι αεραγωγοί μπορούν να καθαριστούν χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο άξονα με μια βούρτσα συνδεδεμένη με το ηλεκτρικό τρυπάνι.

Δεν απαιτείται μόνο οικιακή επεξεργασία, αλλά και βιομηχανικός καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού και εξαερισμού. Για τέτοιες εργασίες, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός με τη βοήθεια του οποίου εκτιμάται η στάθμη ρύπανσης μέσω μιας βιντεοκάμερας, μετά την οποία το κανάλι καθαρίζεται και απολυμαίνεται. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ειδικοί απομακρύνουν όλα τα σκουπίδια, ακόμη και το λίπος.

Καθαρίστε τον εαυτό σας τον εξαερισμό: αποτελεσματικούς τρόπους

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες συντήρησης κατοικιών, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνουν στην εργασία των μηχανικών συστημάτων και των κορμών. Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού είναι ευθύνη των εταιρειών διαχείρισης που μπορούν να τις μεταβιβάσουν σε υπηρεσίες με άδεια χρήσης. Αλλά μην ξεχνάτε ότι "η σωτηρία του πνιγμού, το έργο του πνιγμού".

Κάθε ιδιοκτήτης δεν πρέπει μόνο να ξέρει πώς να καθαρίσει τον εξαερισμό στο διαμέρισμα, αλλά επίσης να είναι σε θέση να το κάνει. Το έργο είναι απλό στην ουσία του και αποτελείται από διάφορα βήματα.

 1. Σε όλους τους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι γρίλιες εξαερισμού, αφαιρούνται. Συλλέγονται ακαθαρσίες, ιξώδη σωματίδια και σωματίδια σκόνης. Νομίζω ότι δεν πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς να τα πλένουμε με απορρυπαντικό.
 2. Η περιοχή γύρω από την οπή αντιμετωπίζεται με πλαστικό ή μεταλλικό ξύστρα.
 3. Για να καθαρίσετε το σύστημα εξαερισμού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα τοποθετώντας τον εύκαμπτο σωλήνα στον αγωγό. Είναι σημαντικό να "περπατάς" μέσα από ολόκληρη την εσωτερική περιοχή της τρύπας.
 4. Μετά την ολοκλήρωση των μέτρων θεραπείας, η προσβάσιμη περιοχή του αεραγωγού σκουπίζεται με ένα υγρό πανί, η σχάρα τοποθετείται.

Για να αντιμετωπίσετε την ανθεκτική λιπαρή μόλυνση, αξίζει να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη εταιρεία. Συχνά το οπλοστάσιό τους να ασχολούνται με μια πλάκα αποτελείται από χημικές ουσίες που ουσιαστικά εξαλείφουν υπολειμματικά προϊόντα, τα οποία δεν μπορούν να απαλλαγούν από τα συνήθη μέσα.

Μέσα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των αεραγωγών

Για τον τοπικό καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού, προστατευτικών πλεγμάτων, καναλιών στο σπίτι, είναι κατάλληλο οποιοδήποτε απορρυπαντικό. Το στρώμα λίπους πρέπει να αφαιρεθεί καλύτερα με εξειδικευμένες παχιές συνθέσεις σχεδιασμένες για πλύσιμο εκχυλισμάτων κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, η αποσυναρμολόγηση του αεραγωγού είναι απαραίτητη, αλλά η τάξη καθαρισμού θα είναι πολύ υψηλότερη μετά την ολοκλήρωση της εργασίας. Η διαχείριση των προβληματικών περιοχών με ένα απολυμαντικό (το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αρκετά κατάλληλο), απαλλάσσονται από τα μικρόβια, τους σπόρους, που "ταξιδεύουν" μέσω του συστήματος.

Για τον καθαρισμό του διακλαδισμένου συστήματος εξαερισμού θα χρειαστεί να καταφύγετε σε χημικά και επαγγελματικό εξοπλισμό. Χωρίς τις κατάλληλες λύσεις δεν μπορεί να κάνει και σε ιδιωτικά σπίτια, εξοχικά σπίτια, όπου τα κανάλια βρίσκονται κάτω από την επένδυση οροφής. Και αν η χημεία καθαρισμού οικιακής χρήσης χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των φίλτρων, τότε θα πρέπει να αγοραστούν επαγγελματικές λύσεις για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, κάτι που δεν είναι πάντοτε ευεργετικό.

Κόστος καθαρισμού αεραγωγών

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που λαμβάνουν μια εξαντλητική απάντηση στο ερώτημα πώς να καθαρίσουν τον εξαερισμό στο διαμέρισμα, ρωτούν τον εαυτό τους - με ποια τιμή θα κοστίζουν οι αντίστοιχες υπηρεσίες, εάν μεταβείτε σε μια υπηρεσία καθαρισμού. Ο συντελεστής τιμής εξαρτάται από την περιοχή στην οποία βρίσκεται η εταιρεία, από την απόσταση του αντικειμένου, από τον κατάλογο των απαραίτητων έργων.

Παρακάτω είναι η τιμή για τις υπηρεσίες που συζητούνται σε αυτό το άρθρο:

Καθαρισμός εξαερισμού, αεραγωγών θα είναι πολύ φθηνότερα εάν η εταιρεία δεν είναι ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος, αλλά ο εκπρόσωπος του όλου σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να υπολογίζετε σε ένα σημαντικό επίδομα. Εάν παραγγείλετε τακτικές προληπτικές επιθεωρήσεις, μεταβαίνοντας στην κατάσταση μόνιμου πελάτη, το συνολικό κόστος της εργασίας θα είναι πολύ χαμηλότερο.

Οι εταιρείες διαχείρισης είναι απρόθυμες να στραφούν στις κατάλληλες υπηρεσίες. Είναι πιο εύκολο να κλείνετε τα μάτια στα υπάρχοντα προβλήματα και να τροφοδοτείτε το "πρωινό" των κατοίκων. Νόμοι, κανονισμοί και κανόνες για αυτούς δεν είναι γραμμένοι, ειδικά όταν πρόκειται για σπίτια παλιάς κατασκευής.

Με τον αυτοκαθαρισμό θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Επιδιώκοντας φανταστική εξοικονόμηση, είναι εύκολο να διακοπεί η λειτουργία του συστήματος. Μην σκουπίζετε τη δική σας υγεία και την υγεία της οικογένειάς σας.

Καθαρισμός εξαερισμού - καθαρισμός και απολύμανση αεραγωγών, καθαρισμός αγωγών αερισμού και καπνοδόχων

Η GC Ekolayf εκτελεί επαγγελματικό καθαρισμό εξαερισμού κατοικιών, εστιατορίων, πισίνων, εμπορικών κέντρων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, πολυκατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων. Για όλους τους τύπους εργασίας υπάρχει πιστοποιητικό SRO και γνωμάτευση του Rospotrebnadzor. Η αναχώρηση του μηχανικού και η παροχή υπολογισμού για τον καθαρισμό του εξαερισμού είναι δωρεάν. Θα μάθετε το ακριβές κόστος καθαρισμού του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να συνάψετε σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού, τότε μπορείτε να μας καλέσετε, θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Κόστος απολύμανσης και καθαρισμός του εξαερισμού

Κόστος καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού από αποθέσεις λίπους

Το κόστος καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού από τις εναποθέσεις σκόνης και σκόνης

Το κόστος καθαρισμού της καμινάδας

Το κόστος των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων αερισμού και αποχέτευσης εξαρτάται από τον τύπο της ρύπανσης, το μήκος των αεραγωγών και των σωλήνων εργασίας, καθώς και τη διάμετρο τους. Επιπλέον, δευτερεύοντες παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα του συστήματος, η πολυπλοκότητα της πρόσβασης στα στοιχεία των συστημάτων, η τρέχουσα κατάσταση του εξοπλισμού και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό κόστος της εργασίας. Για ακριβή υπολογισμό του κόστους εργασίας, επικοινωνήστε με τους διαχειριστές μας.

Οι παραπάνω τιμές είναι οι συνήθεις τιμές καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και αποχέτευσης.
Σημείωση: Ο Ανάδοχος διατηρεί το δικαίωμα σε ορισμένες περιπτώσεις να αλλάξει τον τιμοκατάλογο του τιμοκαταλόγου, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου, την κατάσταση του εξοπλισμού και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτόν.

Συμβόλαιο για τον καθαρισμό του εξαερισμού.
Περιοδικό καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού

Η σύμβαση για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού είναι απαραίτητη για όλους τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως της μορφής ιδιοκτησίας. Καθαρίζουμε όλους τους τύπους καπνοδόχων και αεραγωγών. Ο καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού γίνεται από όλους τους τύπους μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών, ακαθαρσιών, σκόνης, μετά την εγκατάσταση και επισκευή κλπ. Έχουμε τεχνικά μέσα για τον καθαρισμό του βιομηχανικού εξαερισμού. Επιπλέον, κάνουμε απολύμανση των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού.

GK Ecolife ετοιμάζει όλα τα απαραίτητα έγγραφα: τη σύμβαση για τον καθαρισμό HVAC, πιστοποιητικό ελέγχου των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, πλύσιμο TMC (συνολικός αριθμός βακτηριδίων), την πράξη του καθαρισμού εξαερισμού καθαρισμού ημερολόγιο εργασίας και την απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού (αερισμός καταγραφής καθαρισμού). Αυτή η δέσμη εγγράφων, κατόπιν αιτήματος, παρέχεται στα όργανα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και του Rospotrebnadzor. Μαζί με τη σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού συνιστούμε τη σύναψη σύμβασης για τη συντήρηση του εξαερισμού.

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Καθαρισμός και απολύμανση του εξαερισμού: πώς δουλεύουμε

Γιατί είναι συμφέρουσα η παραγγελία καθαρισμού και απολύμανσης του αερισμού στο GC Ekolayf

Ομάδα εταιρειών Η Ekolayf είναι μια ομάδα έμπειρων και εξουσιοδοτημένων ειδικών στην εγκατάσταση και συντήρηση όλων των τύπων μηχανικών συστημάτων με την μετέπειτα εκτέλεση του συνόλου των εγγράφων.

• 5 χρόνια στην αγορά της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας
• 7 άδειες και πιστοποιητικά προφίλ
• 40 εργαζόμενοι, 4 οχήματα υπηρεσίας και 3 συνεργεία εργασίας για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών
• 2 σειρές τηλεπικοινωνιών και επαγγελματικός ευρωπαϊκός εξοπλισμός
• Μειώστε το κόστος σας κατά 20%. Οι τιμές για τις υπηρεσίες μας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εργασίας και της συντήρησης.

Διασφάλιση ποιότητας
Η εταιρεία Ecolife εγγυάται υψηλή ποιότητα καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού.

Εργαζόμαστε με αντικείμενα

* Παραγωγικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα
* Εστιατόρια, καφετέριες και όλα τα εστιατόρια
* Πολυώροφα και ιδιωτικά κτίρια κατοικιών, συγκροτήματα γραφείων
* Πολυκλινικά, νοσοκομεία, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα
* Αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και όλα τα κρατικά ιδρύματα.

Καθαρισμός του εξαερισμού

Τα συστήματα αερισμού και κλιματισμού χαρακτηρίζονται από υψηλό δυναμικό συσσώρευσης σκόνης, αποθέματος λίπους και επιβλαβών ουσιών.
Διερεύνηση των εσωτερικών κοιλοτήτων αγωγού δεν περνά διαδικασία καθαρισμού για αρκετούς μήνες δείχνει ότι συσσωρεύουν σημαντική ποσότητα μολυντών, στενεύει σημαντικά το τμήμα που πραγματοποιούν κανάλι είναι πολύ μειωμένη απόδοση του συστήματος χωρίς προφανή λόγο.

Ο καθαρισμός του αερισμού είναι απαραίτητος

Πράγματι, η αντιεπαγγελματική άποψη των εξωτερικών αλλαγών στη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού δεν μπορεί να παρατηρηθεί: ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί, ο αέρας, αν και σε μικρότερες ποσότητες, αλλά φτάνει. Με την πάροδο του χρόνου, η αλλαγή στην ροή αέρα φαίνεται αόρατη και το πρόβλημα δεν φαίνεται τόσο προφανές. Και ο πιθανός μολυσματικός κίνδυνος δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, αφού δεν είναι αξιοσημείωτο για τα μάτια. Εκτός από τη μείωση των παραμέτρων εξαερισμού, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης των αποθέσεων από το λίπος και τη σκόνη. Επιπλέον, στους εναλλάκτες θερμότητας και στο σύστημα κλιματισμού αποστράγγισης, εμφανίζεται η αναπαραγωγή και η διάδοση στον αέρα των χώρων των παθογόνων βακτηρίων και μούχλας.

Τύποι ρύπανσης και τρόποι για τον καθαρισμό του εξαερισμού

Οι τύποι ρύπων εξαερισμού είναι διαφορετικοί. Το σύστημα εξαερισμού αέρα τροφοδοσίας εγκαθίσταται βρωμιά και συσσωρεύεται σκόνης στο σύστημα εξάτμισης του λίπους στους κλιβάνους καμινάδα, ψησταριές μίγμα της αιθάλης και του λίπους, καπνοδόχους καμινάδα συσσωρευμένη αιθάλη. Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού εξαερισμού. Κατά κανόνα, πρόκειται για δύο μεθόδους: είτε στεγνό καθάρισμα είτε καθαρισμός με αντιδραστήρια (ενεργός αφρός χρησιμοποιείται) ή ένας συνδυασμός αυτών των μεθόδων.

Εξοπλισμός καθαρισμού αεραγωγών και συστημάτων εξαερισμού

Για τον καθαρισμό των αεραγωγών, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης με υψηλή ποιότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μέθοδος καθαρισμού αερισμού που δεν απαιτεί αποσυναρμολόγηση. Για τον καθαρισμό του εξαερισμού από οξέα και ελαιώδεις ρύπους που χρησιμοποιούνται στους άξονες της βούρτσας, με την αυτοματοποιημένη αντιδραστήριο προμηθεύσει έναν αφρό για να καθαρίσει τον αέρα από τη σκόνη και τη βρωμιά χρησιμοποιώντας ένα ξηρό-βούρτσισμα σε άξονες με την αφαίρεση κενού της σκόνης. Τα συστήματα εξαερισμού καθαρίζονται χειροκίνητα χρησιμοποιώντας καθαριστές ατμού, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του απολυμαντικού με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης. Τα μέσα απολύμανσης που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού. Έλεγχος και καθαρισμός των αγωγών αερισμού σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Η GC Ekolayf διενεργεί επιθεώρηση και καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού σε κτίρια πολλαπλών μονάδων, με την έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου των αεραγωγών για υπηρεσίες επιθεώρησης. Η επιθεώρηση των αγωγών εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια teleinstruction (video inspection). Οι πελάτες μας είναι πολλοί HOAs.

Καθαρισμός του εξαερισμού σε πολυκατοικίες

Οι αγωγοί, οι κουκούλες και ο εξαερισμός σε πολυώροφα κτίρια μπορούν να έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις. Πρώτον, εξαρτάται από το έργο του κτιρίου και το έτος κατασκευής του.

 • Πλήρως αυτόνομος αερισμός σε κάθε διαμέρισμα. Τα πιο συχνά βρίσκονται σε παλιά σπίτια σε 2-4 ορόφους και με μικρό αριθμό διαμερισμάτων. Αυτά μπορεί να είναι προπολεμικά σπίτια, συχνά με ξύλινα κατασκευαστικά στοιχεία.
 • Ο εξαερισμός από κάθε διαμέρισμα οδηγεί σε έναν κοινό άξονα, ο οποίος οδηγεί τα ρεύματα σε μια κάθετη ή οριζόντια εισαγωγή αέρα και στη συνέχεια στο δρόμο. Το σύστημα είναι χαρακτηριστικό για σπίτια 5-16 ορόφων που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου.
 • Ο αγωγός αέρα κάθε διαμερίσματος συνδέεται με έναν κοινό άξονα, ο οποίος, με τη σειρά του, φέρνει αέρα στη δεξαμενή οροφής εξοπλισμένη με κουκούλα. Αυτός ο τύπος είναι χαρακτηριστικός για τα νέα ψηλά σπίτια. Το εκχύλισμα, αν είναι απαραίτητο, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πρόσθετο εξαερισμό και "εξαερισμό".


Οι μηχανισμοί για την επεξεργασία του αέρα σε οικιακούς χώρους αναπόφευκτα γίνονται βρώμικοι με το χρόνο, επομένως ο καθαρισμός του εξαερισμού σε διαμερίσματα είναι μια υποχρεωτική περιοδική διαδικασία. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η επιθεώρηση της κατάστασης του καλύμματος οποιασδήποτε διαμόρφωσης πρέπει να διεξάγεται τρεις φορές το χρόνο από την εταιρεία διαχείρισης στο σπίτι. Ο καθαρισμός των αξόνων εξαερισμού των πολυκατοικιών περιλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των αρμοδιοτήτων του. Οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές διαμερισμάτων δεν έχουν το δικαίωμα να το πράξουν και δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν ακόμα κι αν θέλουν πραγματικά. Ανεξάρτητα μπορείτε να καθαρίσετε μόνο εκείνο το μέρος του εξαερισμού, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε από το διαμέρισμά σας.

Εάν είστε μισθωτής και έχετε υποψίες ότι το σπίτι είναι φραγμένο με εξαερισμό, μη διστάσετε να απευθυνθείτε επίμονα στους εκπροσώπους του Ποινικού σας Κώδικα, ώστε να κατανοήσουν την κατάσταση. Αυτή η υπηρεσία ονομάζεται "sod. rem. zh.p. "και" sod. και rem. π.χ. zhp "περιλαμβάνεται στην ΕΠΓ, την οποία πληρώνετε κάθε μήνα από τον υπολογισμό των 17,84 και 24,53 ρούβλια για κάθε τετραγωνικό μέτρο της περιοχής του διαμερίσματός σας. Δηλαδή, η υπηρεσία συντήρησης και επισκευής του εξαερισμού στο σπίτι είναι ήδη προπληρωμένη σε εσάς, η εταιρεία διαχείρισης δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αρνηθεί. Μπορείτε να βρείτε το όνομα, τη διεύθυνση και τις επαφές του MC του σπιτιού σας με την ίδια πληρωμή για το διαμέρισμα, στην πρώτη γραμμή του μπλοκ "Παραλαβή".

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε συγκρότημα διαμερισμάτων

Αν - ένας εκπρόσωπος της καλής εταιρείας διαχείρισης, η οποία λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τις επίσημες υγειονομικές προδιαγραφές, τότε πιθανότατα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού στην πολυκατοικία γίνεται μόνο με τη βοήθεια του επαγγελματικού επιδημιολογικές υπηρεσιών. Οι ειδικοί του SES διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να δουλέψουν με οποιαδήποτε, ακόμη και την πιο σύνθετη διαμόρφωση του συστήματος κυκλοφορίας αέρα και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αποτελεσματικών, εξουσιοδοτημένων για χρήση σε σπίτια.

Η έγκαιρη καθαρισμό του αερισμού βοηθά να διατηρήσει ένα βέλτιστο επίπεδο πυρασφάλειας, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των αεραγωγών και κουκούλες, για την πρόληψη της εμφάνισης των προβλημάτων που σχετίζονται με την πλευρά με την οποία οι άνθρωποι μπορούν να ισχύουν εάν έχουν in-house φράξει εξαερισμού. Ο τριπλός έλεγχος της κατάστασης του εξαερισμού, σύμφωνα με το κυβερνητικό διάταγμα αριθ. 410, θα πρέπει να διενεργείται τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μετά το τέλος της περιόδου θέρμανσης, καθώς και στη μέση. Ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα εξαερισμού στο αποδίδεται που ένα σπίτι θα σας σώσει από την υποχρέωση να οργανώσει γενική επισκευή του, να χειριστεί πολλές καταγγελίες των κατοίκων και να αποκαταστήσει τη φήμη του στο μέλλον, λόγω των ελλείψεων του παρελθόντος.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε πολυκατοικία: υπηρεσίες του SES "Dez Group"

Καθαρίστε τον αερισμό σε ένα ψηλό κτίριο από μόνο του δεν μπορεί και ούτε ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης ούτε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει το δικαίωμα. Αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο από έναν ειδικό με επαγγελματικές γνώσεις τόσο στη ρύθμιση των συστημάτων εξαερισμού όσο και στον τομέα του καθαρισμού και απολύμανσης διαφορετικών επιφανειών. Αυτές είναι οι απαιτήσεις της υγειονομικής νομοθεσίας.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων και οι υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό, όπως για παράδειγμα η πρόσθετη απολύμανση των αεραγωγών, μπορούν να παραγγελθούν στο πιστοποιημένο από την Rospotrebnadzor SES "Des Grupp". Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά των υπηρεσιών υγείας για πάνω από 12 χρόνια, συνεργάζεται με κρατικούς φορείς, νομικά πρόσωπα και αναστολέων πρωτεάσης, καθημερινά 20 με 40 θεραπείες υγείας διαφορετικές κατευθύνσεις και έχει μεγάλη εμπειρία στον καθαρισμό του αερισμού των σπιτιών.

Εάν είστε εκπρόσωπος μιας εταιρείας διαχείρισης και πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό σε πολλά κτίρια διαμερισμάτων, η τιμή για την εφάπαξ επεξεργασία για κάθε εγκατάσταση θα είναι χαμηλότερη από την περίπτωση που θα παραγγείλετε παρόμοια διαδικασία μόνο για ένα σπίτι. Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να υπογράψετε μια μακροπρόθεσμη σύμβαση συντήρησης. Συνεργάζοντας με ένα SES σε συνεχή βάση, μπορείτε να υπολογίζετε σε μεμονωμένες εκπτώσεις για ένα αποκλειστικό πρόγραμμα αφοσίωσης. Επικοινωνώντας με το ίδιο SES για άλλους τύπους υπηρεσιών υγείας, είναι επίσης πιθανότερο να έχετε μια προσωπική έκπτωση. Η διαθεσιμότητα και το μέγεθος της θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της συνεργασίας, τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των αντικειμένων για επεξεργασία. Οι υπηρεσίες της υπηρεσίας μπορούν να περιλαμβάνουν τακτική επιθεώρηση της υγειονομικής κατάστασης των εγκαταστάσεων, καθαρισμό και επεξεργασία, έκδοση επίσημης τεκμηρίωσης που επιβεβαιώνει την σωστή υγειονομική κατάσταση όλων των συστημάτων του σπιτιού.

Οι τιμές για τον καθαρισμό του εξαερισμού μπορούν να είναι είτε σταθερές είτε βάσει του υπολογισμού για 1 τετραγωνικό μέτρο. Σε κάθε περίπτωση, το ακριβές κόστος πρέπει να αναγνωρίζεται ξεχωριστά. Για να μάθετε πόσο θα κοστίσει ένα καθαρισμό στην περιοχή σας, αφήστε ένα αίτημα στην ιστοσελίδα «Des Group» και οι ειδικοί μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατόν. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του παρακάτω τηλεφωνικού αριθμού επικοινωνίας.