Εξαέρωση καθαρισμού

Η εταιρεία μας εκτελεί μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών για τον επαγγελματικό καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού και απομάκρυνσης καπνού από διάφορα ιζήματα και μπλοκαρίσματα. Ο καθαρισμός του εξαερισμού πραγματοποιείται σε κατάλληλη ώρα για τον πελάτη, τις νυχτερινές ώρες και τα σαββατοκύριακα, αν είναι δυνατόν, χωρίς διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας. Κάνουμε επείγουσες επισκέψεις που οφείλονται στην ανάγκη παραγωγής. Ως μέρος της εργασίας που εκτελείται:

 • απομάκρυνση των εμπλοκών από τους αεραγωγούς?
 • απομάκρυνση των αποθέσεων από καπνοδόχους ·
 • τον καθαρισμό των συστημάτων αερισμού από τις εναποθέσεις σκόνης, το λίπος και την αιθάλη ·
 • διαγνωστικά βίντεο των αεραγωγών και των καπνοδόχων ·
 • εκκενώσεις για ανάλυση MFD και μούχλα από αγωγούς αέρα.
 • εγκατάσταση καταπακτών επιθεώρησης ·
 • την καταχώρηση των πράξεων εισαγωγής και την περιοδική επιθεώρηση ·
 • καταγραφή των κορμών για την καταγραφή των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού.

Φέρνουμε υψηλής ποιότητας καθαρισμού εξαερισμού σε διαμερίσματα, πολυκατοικίες, εξοχικές κατοικίες και εξοχικά σπίτια, διοικητικά και εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ, εργοστάσια τροφίμων και βιομηχανικών χώρων.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας μας είναι επαγγελματίες κύριοι εργοστασίων καπναγωγών και καθαριστές καπνών και αεραγωγών, σύμφωνα με τους κανονισμούς που πιστοποιούν τα προσόντα τους.

Η εταιρεία διαθέτει άδεια από το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Το κόστος καθαρισμού του εξαερισμού

Υπολογισμός του κόστους καθαρισμού αγωγών εξαερισμού γίνεται με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση της έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της θέσης των έργων αντιρρήσεις του χρόνου εργασίας, το είδος και την έκταση των κοιτασμάτων στον αγωγό εξαερισμού, το ύψος της θέσης τους και η πρόσβαση σε αυτά, η παρουσία των καταπακτές επιθεώρησης, καθώς και η περιοχή επιφάνεια που πρέπει να καθαριστεί. Ο υπολογισμός του κόστους εργασίας πραγματοποιείται για ένα τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας που πρόκειται να καθαριστεί.

Για κάθε αντικείμενο η τιμή εργασίας θα είναι ατομική, οι βασικές τιμές παρουσιάζονται στον πίνακα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές καθαρισμού του εξαερισμού, ανατρέξτε στη λίστα τιμοκαταλόγου.

Πώς δουλεύουμε

Με νομικά πρόσωπα:
1. Αποδέχεστε την κλήση σας ή καλέστε τον εαυτό σας εάν έχετε υποβάλει αίτηση για μια κλήση επιστροφής.
2. Εκτελέστε τις παραμέτρους του συστήματος εξαερισμού. Εάν δεν τα γνωρίζετε, στέλνουμε το προσωπικό μας σε εσάς για να επιθεωρήσουμε το σύστημα. Αν έχετε εκτελεστική τεκμηρίωση, στείλτε μας στο ταχυδρομείο, αυτό θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ερωτήσεων.
3. Αφού καθορίσουμε το εύρος της εργασίας, πραγματοποιούμε τον υπολογισμό του κόστους. 4. Αν η αξία μας ταιριάζει, συνάπτει σύμβαση, αναθέτει ημερομηνία για την εκτέλεση της εργασίας, εκτελεί εργασία, 5. Βάσει των αποτελεσμάτων της εργασίας, ανάλογα με το είδος της εργασίας, ετοιμάζουμε λογιστικά έγγραφα και έγγραφα για τα όργανα επιθεώρησης του Υπουργείου Επείγουσας Ανάληψης, Rospotrebnadzor, κλπ.

Με άτομα:
Με τον καθαρισμό των προκλήσεων εξαερισμού σε διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, αφήνει μια ομάδα εξοπλισμένο με τα απαραίτητα εργαλεία για την εκτέλεση έργων για τον καθαρισμό του συστήματος από τη σκόνη και το λίπος, την επιθεώρηση βίντεο και την απομάκρυνση των συντριμμιών. Με βάση τα αποτελέσματα της επιθεώρησης, προσδιορίζεται το ακριβές κόστος της εργασίας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως την εργασία μας.

Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον εξαερισμό;

Το θέμα αυτό πρέπει να χωριστεί σε δύο μέρη, το πρώτο από τα οποία είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το δεύτερο είναι η ανησυχία για την ασφάλεια των ακινήτων και του προσωπικού που εργάζεται για αυτούς.

Ο καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο και ρυθμίζεται από τα ισχύοντα κανονιστικά έγγραφα και κυβερνητικά ψηφίσματα, τα οποία είναι προσβάσιμα στην κατάλληλη σελίδα του δικτυακού μας τόπου.

Η επικαιρότητα των εργασιών για τον καθαρισμό του εξαερισμού και της απολύμανσης των αεραγωγών ελέγχεται από την κρατική υπηρεσία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία των Καταναλωτών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Υπουργείου Επείγουσας Δράσης της Ρωσίας. Σε περίπτωση παραβίασης των ισχυόντων προτύπων, εκδίδεται εντολή για την κατάργηση και, σε περίπτωση μη εκτέλεσης, πρόστιμο ή αναστολή των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Οι εργασίες καθαρισμού του εξαερισμού πραγματοποιούνται για να διατηρηθεί η καθαριότητα του αέρα στο δωμάτιο. Οι άξονες εξαερισμού ζουν και αναπαράγονται διαφόρων μικροοργανισμών, βακτηρίων και το σχηματισμό μυκήτων, αφήνοντας τη ζωή των πτηνών και τρωκτικών, συσσωρευμένη συμφόρηση λεύκες χνούδι και τη σκόνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή πυρκαγιά. Η υγεία ενός ατόμου εξαρτάται από την καθαρότητα του αέρα και μακροπρόθεσμα από την υγεία γενικότερα.

Οι έγκαιρες εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης στο σύστημα εξαερισμού είναι μια βασική δράση για την πρόληψη διαφόρων αναπνευστικών και καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλεργικών αντιδράσεων και λοιμώξεων.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού βιομηχανικών επιχειρήσεων

Η εταιρεία μας παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού για νομικά πρόσωπα και ιδιώτες. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εξυπηρέτηση ακινήτων, τη σύναψη τόσο των εφάπαξ όσο και των μακροπρόθεσμων συμβάσεων.

Καθαρίζουμε τα συστήματα εξαερισμού στον δικό μας εξοπλισμό παραγωγής, οπότε δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν. Ρυθμίζουμε γρήγορα το εργαλείο σε συγκεκριμένες εργασίες και εκτελούμε οποιαδήποτε εργασία.

Στην πρακτική μας, εξυπηρετούμε μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, κτίρια γραφείων και κέντρα γραφείων, καφετέριες, εστιατόρια, νοσοκομεία, σχολεία, διαμερίσματα, σπίτια και σπίτια. Λύση σύνθετων εργασιών για την απομάκρυνση των μπλοκαρίδων στα κανάλια, διάτρηση με χρήση ενός καλαμιού.

Αεραγωγός μεγάλου συστήματος εξαερισμού

Οι αεραγωγοί μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων, κατά κανόνα, βρίσκονται σε σημαντικό ύψος και έχουν μεγάλες διαμέτρους, πράγμα που καθιστά δύσκολη την εκτέλεση των εργασιών καθαρισμού. Καθαρισμός αεραγωγών μπορεί να γίνει είτε με πρότυπες μεθόδους χρησιμοποιώντας μια μηχανή βούρτσα και βούρτσες μεγάλης διαμέτρου, και πρωτότυπες μεθόδους κατά την εργασία άμεσα στους ανθρώπους του καναλιού του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού με μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα, απομακρύνει αποτελεσματικά όλες τις καταθέσεις. Για την εκτέλεση των εργασιών για τον καθαρισμό της βιομηχανίας εξαερισμού χρησιμοποιούνται σκαλωσιές, αναρρίχηση εξοπλισμός, οι καταπακτές επιθεώρησης εγκατασταθεί για πρόσβαση στο εσωτερικό του αγωγού.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού με επακόλουθη απολύμανση

Μαζί με τον αέρα, διάφορες μολυσματικές ουσίες μετακινούνται μέσω των συστημάτων αερισμού - σκόνη, γράσο, αιθάλη, καπνοί νερού και άλλα υγρά. Οι περισσότεροι από τους κινδύνους παγιδεύονται από τα φίλτρα, αλλά μερικά από αυτά καταλήγουν στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών και στις επιφάνειες εργασίας του εξοπλισμού. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση ρύπων, ο εξαερισμός καθαρίζεται και ακολουθεί απολύμανση. Η τεχνολογία της εργασίας και η επιλογή των απορρυπαντικών εξαρτάται από τον τύπο του αεριζόμενου χώρου.

Περιοδικότητα των μέτρων θεραπείας

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υγειονομικών κανόνων, η συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ακόλουθα διαγράμματα:

 • γραφεία, εμπορικά κέντρα και διοικητικά κτίρια - ετήσιος καθαρισμός.
 • εγκαταστάσεις παραγωγής - τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.
 • οργάνωση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εστίασης - μία φορά σε 3 μήνες (τρίμηνο) ·
 • νηπιαγωγεία, σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα - δύο φορές το χρόνο.
Συντήρηση των αεραγωγών στην αίθουσα παραγωγής

Σημείωση: Τα κανονιστικά έγγραφα των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, που ρυθμίζουν τη σειρά και τη συχνότητα συντήρησης του εξαερισμού, διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους. Οι διαδικασίες για τον καθαρισμό των αεραγωγών είναι σχεδόν ίδιες.

Με την περιοδικότητα των εργασιών εκκαθάρισης σε οικιστικά πολυκατοικίες και ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες, τα πρότυπα δεν επιβάλλουν αυστηρές απαιτήσεις. Αλλά ο έλεγχος του βυθίσματος σε καμινάδες και κάθετα ορυχεία θα πρέπει να δαπανηθεί από τον εξειδικευμένο οργανισμό τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο, που στην πράξη δεν γίνεται.

Για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών, συνιστούμε να καθαρίζετε τα κανάλια ετησίως, κατ 'ανώτατο όριο 1 κάθε 2 χρόνια. Επιπλέον, ο σωλήνας εκροής, ο ανεμιστήρας και η κουκούλα της κουκούλας χειρίζονται χωρίς προβλήματα.

Η αποσυναρμολόγηση και ο καθαρισμός ενός τέτοιου αγωγού δεν είναι δύσκολη

Προβλήματα με ακάθαρτους αεραγωγούς

Η μη τήρηση των απαιτήσεων πυρόσβεσης και υγιεινής για την τεχνική κατάσταση των συστημάτων αερισμού οδηγεί στις ακόλουθες συνέπειες:

 1. Η συσσωρευμένη σκόνη αναφλέγεται εύκολα από την παραμικρή σπίθα. Μέσω του δικτύου των αγωγών, η φλόγα μπορεί να εξαπλωθεί σε πολλά δωμάτια.
 2. Το λίπος, το φυτικό έλαιο και η αιθάλη είναι πιο δύσκολο να αναφλεγούν, αλλά με επαρκή θέρμανση, αυτοί οι ρύποι ανάβουν και εκπέμπουν πολύ θερμότητα. Είναι δύσκολο να σβήσει.
 3. Από λιπαρές και άλλες αποθέσεις δημιουργεί αυξημένη αντίσταση στη ροή του αέρα λόγω της αυξημένης τριβής στα τοιχώματα του καναλιού. Η απόδοση του συστήματος εξαερισμού μειώνεται.
 4. Η πλάκα του γράσου και της αιθάλης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους ανεμιστήρες αξόνων και καναλιών των οποίων οι ηλεκτρικοί κινητήρες έρχονται σε επαφή με τη ροή του αέρα. Ο λόγος είναι η απόφραξη και η υπερθέρμανση των περιελίξεων.
 5. Μέσα από το στρώμα ακαθαρσιών που καλύπτουν τα τοιχώματα των αγωγών αέρα, μορφοποιούνται και πολλαπλασιάζονται διάφορα παθογόνα.
Λεύκανση (φωτογραφία αριστερά) και σκόνη (δεξιά) μόλυνση καναλιού

Στην πράξη, οι αγωγοί εξαγωγής πολλών οικογενειών και ιδιωτικών κατοικιών σερβίρονται εξαιρετικά σπάνια. Βεβαίως, ο κίνδυνος πυρκαγιάς των συστημάτων φυσικού αερισμού, διατεταγμένων στο πάχος των τοίχων από σκυρόδεμα ή τούβλα, είναι εξαιρετικά χαμηλός. Όμως, η βρεγμένη σκόνη και η λιπαρή πλάκα σε κάθε περίπτωση, επιδεινώνουν το φυσικό πόθο στους σωλήνες.

Τα συστήματα εξαερισμού των βιομηχανικών εγκαταστάσεων καθαρίζονται λίγο πολύ τακτικά, γεγονός που διευκολύνεται από επιθεωρήσεις των υπηρεσιών επιθεώρησης. Σε ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες όπου σχεδιάζεται σύγχρονος εξαερισμός με μηχανική ώθηση, η περιοδικότητα και η ποιότητα της υπηρεσίας εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τους ιδιοκτήτες.

Μέθοδοι για την απομάκρυνση ρύπων

Προς το παρόν, τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού καθαρίζονται με τρεις τρόπους:

 • μηχανική αφαίρεση βρώμικης πλάκας από κατακόρυφα κανάλια.
 • αυτοματοποιημένος καθαρισμός των αεραγωγών με ξηρή μέθοδο.
 • συνδυασμένο πλύσιμο αφρού.

Βοήθεια. Τα συστήματα εξαερισμού των νοσοκομείων, των σχολείων, των γραφείων και των επιχειρήσεων τροφίμων υπόκεινται σε υποχρεωτική απολύμανση. Η θεραπεία με ένα αντισηπτικό φάρμακο εκτελείται κατά τη διάρκεια ή μετά τον καθαρισμό των τοιχωμάτων του καναλιού.

Αφρός (απεικονίζεται αριστερά) και στεγνώστε (δεξιά) για να καθαρίσετε τους εσωτερικούς τοίχους

Η πρώτη επιλογή εφαρμόζεται για τη διάτρηση κατακόρυφων αξόνων πολυώροφων κατοικιών. Έχοντας ανυψωθεί στην οροφή, ο εκτελεστής ρίχνει το βάρος στον αεραγωγό με ένα μεταλλικό χείλος ή βούρτσα. Ένα στρώμα βρωμιάς και γράσου αποκόπτεται μηχανικά από τα τοιχώματα τούβλων (σκυροδέματος), τα απορρίμματα χύνεται στην «τσέπη» του ορυχείου ή είναι κροσσωμένα στο διαμέρισμα μέσω του ανοίγματος.

Οι υπόλοιπες δύο επιλογές είναι πιο αποτελεσματικές, επειδή υλοποιούνται με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός σας επιτρέπει να εργάζεστε σε βιομηχανικούς αεραγωγούς οποιασδήποτε διαμόρφωσης και διαφορετικούς τρόπους τοποθέτησης. Η πλήρης αποσυναρμολόγηση του εξαερισμού δεν απαιτείται.

Εργαλεία και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται

Προσφέρουμε να εξετάσουμε ένα σύνολο εξοπλισμού καθαρισμού από το φημισμένο φινλανδικό κατασκευαστή Pressovac:

 • μια βιντεοκάμερα για την εσωτερική επιθεώρηση των αεραγωγών.
 • μηχανή βούρτσας με ηλεκτρική ή πνευματική κίνηση.
 • εγκατάσταση κενού.
 • μονάδα φιλτραρίσματος.
 • συμπιεστής (που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μηχανή πεπιεσμένου αέρα).
 • Ένα μπαλόνι με πιστόλι ψεκασμού για την απολύμανση του συστήματος εξαερισμού.

Η συσκευή βούρτσας είναι ένας εύκαμπτος άξονας μήκους 6-40 μέτρων, συνδεδεμένος σε ηλεκτρικό κινητήρα ή πνευματική κίνηση. Ο περιστρεφόμενος άξονας τοποθετείται μέσα σε ένα ισχυρό κέλυφος, η βούρτσα του επιθυμητού σχήματος στερεώνεται στο άκρο.

Η εγκατάσταση κενού είναι ένας ισχυρός ανεμιστήρας χωρητικότητας μέχρι 15.000 m³ / h, απορροφώντας τα σκουπίδια από το κανάλι. Περαιτέρω το ρεύμα κατευθύνεται προς τη μηχανή φιλτραρίσματος, όπου παγιδεύονται σωματίδια ρύπων.

Εκτός από τον κύριο εξοπλισμό, το κιτ περιλαμβάνει εξαρτήματα:

 • βούρτσες διαφόρων σχημάτων και ακαμψίας.
 • Κυματοειδείς σωλήνες που συνδέουν μονάδες με αγωγούς?
 • βύσματα για πλευρικούς κλάδους αεραγωγών.
 • δίσκοι κενού, που χρησιμοποιούνται σε σωλήνες κυκλικής διατομής?
 • σχήματος στοιχείων και καταπακτών επιθεώρησης για πρόσθετα πλαίσια στα κανάλια.

Πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Εκτός από αυτά τα αξεσουάρ, η εταιρεία πουλάει μίνι-άξονες μήκους 3-6 m, συν βούρτσες για μικρούς αεραγωγούς. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με ένα συμβατικό ηλεκτρικό τρυπάνι, το οποίο σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες.

Απορρυπαντικά και απολυμαντικά

Ο επαγγελματικός καθαρισμός των αεραγωγών από λιπαρές και άλλες επιβλαβείς αποθέσεις πραγματοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένων χημικών αντιδραστηρίων:

 • επιθετικές αλκαλικές ενώσεις για κανάλια πλύσης με αφρώδη μέθοδο.
 • ουδέτερες σκόνες για την απομάκρυνση των αποθέσεων με τη μέθοδο της απαλής εκτόξευσης.
Η εγκατάσταση αντλεί μια ειδική σόδα στην κοιλότητα του αγωγού - τον λεγόμενο ξηρό πάγο

Επεξήγηση. Οι ανατινάξεις είναι μια διαδικασία παρόμοια με την αμμοβολή των ρύπων. Χρησιμοποιείται μόνο λεπτή άμμος αντί για άμμο, η οποία δεν βλάπτει την επίστρωση ψευδαργύρου του καναλιού εξαέρωσης. Η τεχνολογία είναι αποτελεσματική, αλλά αρκετά ακριβή.

Οι αλκαλικοί παράγοντες ψεκάζονται μέσα στους αγωγούς εκ των προτέρων ή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Υπό την επίδραση του αντιδραστηρίου, τα λίπη και η αιθάλη αποσυντίθενται, το ίζημα εκπλένεται με νερό.

Ο τύπος και η συγκέντρωση των απολυμαντικών αντισηπτικών επιλέγονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης των δειγμάτων (λεγόμενα πλυσίματα). Οι τελευταίες λαμβάνονται στο στάδιο της επιθεώρησης ή του πρωτογενούς καθαρισμού των αγωγών και αποστέλλονται στο εργαστήριο.

Ορισμένοι αφροί, για παράδειγμα, Duty Mud, έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα

Τεχνολογία καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού

Στο πρώτο στάδιο, καταρτίζεται σχέδιο θεραπευτικών μέτρων. Το σχήμα του εξαερισμού μελετάται, οι θέσεις σύνδεσης των μηχανών, οι βαθμοί για τα στελέχη και ο αριθμός των εργασιών εγκατάστασης.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια της συντήρησης του συστήματος εξαερισμού, η μερική αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση των στοιχείων δεν μπορεί να αποφευχθεί. Παράδειγμα: Για να συνδέσετε το σωλήνα από την αντλία κενού, πρέπει να αφαιρέσετε την καταπακτή ελέγχου ή να αφαιρέσετε το διαμορφωμένο τμήμα του αγωγού. Εάν οι ελικοειδείς λείπουν στα απαιτούμενα σημεία, οι εγκαταστάτες κόβουν τα ανοίγματα στα κανάλια και τοποθετούν τα ερμητικά καλύμματα.

Εκτός από τους αεραγωγούς, καθαρίζονται τα παρακάτω στοιχεία αερισμού:

 • συσκευές λήψης και εξαγωγής - γρίλιες, διαχυτήρες, ομπρέλες τοπικής αναρρόφησης,
 • βαλβίδες επιβράδυνσης πυρκαγιάς και βαλβίδες ελέγχου, ρυθμιζόμενα πτερύγια.
 • Ανταλλακτές θερμότητας για θερμαντήρες αέρα, αναμορφωτές και κεντρικά κλιματιστικά?
 • μέρη ανεμιστήρων, σε επαφή με τη ροή του αέρα, - πτερωτές, στρόβιλοι,
 • λιπαρά φίλτρα σχεδιασμένα για αναγέννηση (ανάκτηση).
Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να καθαρίζονται και να λιπαίνονται

Ο εξοπλισμός και το δίκτυο εξαερισμού καθαρίζονται επίσης από το εξωτερικό. Τα φίλτρα τύπου κυψέλης, τσέπης και τσάντας αντικαθίστανται πλήρως. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο οργανισμός προετοιμάζει μια πράξη εγκεκριμένη από τον πελάτη.

Η τεχνολογική λειτουργία για τον στεγνό καθαρισμό του δικτύου αεραγωγών έχει ως εξής:

 1. Η μηχανή κενού συνδέεται με έναν εύκαμπτο σωλήνα στην κύρια γραμμή αέρα, συνήθως δίπλα στον ανεμιστήρα. Οι εκτεταμένες πολλαπλές διαμέτρους χωρίζονται σε τμήματα του υπολογιζόμενου μήκους, συγκρίσιμα με την παραγωγικότητα της μηχανής.
 2. Ο δεύτερος κυματοειδής σωλήνας στον ανεμιστήρα κενού συνδέει τη μονάδα φίλτρου.
 3. Μέσω ολόκληρου του μήκους της περιοχής εξυπηρέτησης, απομακρύνονται τα πλέγματα εξαερισμού, αποσπώνται κλαδιά μικρότερης διαμέτρου. Οι οπές είναι καλά κλειστές με βύσματα.
 4. Ο χειριστής της μηχανής βούρτσας, ντυμένος με ένα προστατευτικό κοστούμι και αναπνευστήρα, απλώνει έναν εύκαμπτο άξονα με ένα εργαλείο καθαρισμού μέσα στο κανάλι στην άλλη πλευρά. Για να απομακρυνθεί το λίπος, ψεκάζεται προ-ψεκασμένο αλκαλικό αντιδραστήριο.
 5. Και οι δύο μονάδες ξεκινούν και ο αγωγός καθαρίζεται. Η σκόνη και η αιθάλη, που αφαιρούνται από τους τοίχους με μια βούρτσα που περιστρέφεται, αναρροφάται από τη μονάδα κενού. Ο βρόμικος αέρας τροφοδοτείται μέσω του σωλήνα στη μονάδα φίλτρου που συλλαμβάνει όλα τα σωματίδια.
 6. Η λειτουργία επαναλαμβάνεται με τα ίδια κεφάλαια στις επόμενες ενότητες.

Σημείωση: Εάν το σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί σωστά, δεν χρειάζεται να αποσυνδέσετε τους αεραγωγούς. Στα κλαδιά του συλλέκτη θα υπάρχουν φτερά, τα οποία μπορούν να καλυφθούν.

Στο τέλος της εργασίας, πραγματοποιείται απολύμανση - ψεκασμός του εσωτερικού του συστήματος με αντισηπτικό παράγοντα με την απαιτούμενη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας. Στη συνέχεια πραγματοποιείται δοκιμαστική λειτουργία του εξαερισμού, ρυθμίζοντας την παροχή αέρα σε κάθε κλάδο (εάν είναι απαραίτητο). Οι λειτουργίες καθαρισμού βήμα προς βήμα παρουσιάζονται στο βίντεο:

Συμπέρασμα

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο καθαρισμός και η απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδειες και εκπαιδευμένο προσωπικό. Για τη συντήρηση δικτύων εξαερισμού βιομηχανικών κτιρίων και κτιρίων γραφείων, οι ομάδες τρίτων και τα άτομα δεν επιτρέπονται. Προκειμένου να μην διακοπεί η διαδικασία παραγωγής, το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας γίνεται το βράδυ ή το βράδυ.

Καθαρισμός του εξαερισμού

ΑΠΟ 25 000 RUB.

Οι βρώμικοι αεραγωγοί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα διαφορετικής φύσης. Προκειμένου να τους αποτρέψετε, πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών. Η εταιρεία μας προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Καθαρίζουμε το σύστημα των εναποθέσεων σκόνης και λίπους, εκτελούμε εργασίες για την αφαίρεση μικροβιακής και βακτηριακής πλάκας, διασπάμε τα συντρίμμια στα κανάλια, διεξάγουμε διαγνωστικά βίντεο των ορυχείων και των καναλιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο καθαρισμός των αεραγωγών και των αεραγωγών πρέπει να γίνεται τακτικά. Αυτό σας επιτρέπει να:

 • παρέχουν πυρασφάλεια.
 • να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των ανεμιστήρων και κλιματιστικών?
 • δημιουργούν ένα άνετο εσωτερικό μικροκλίμα?
 • αύξηση της αποτελεσματικότητας του προσωπικού ·
 • μείωση της νοσηρότητας.

Περισσότερο από το 40% των ρύπων εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους μέσω αγωγών αέρα, μειώνοντας την ποιότητα του εισερχόμενου αέρα. Επομένως, ο έγκαιρος καθαρισμός του εξαερισμού αποτελεί εγγύηση για την τήρηση των υγειονομικών και υγειονομικών προδιαγραφών.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά του καθαρισμού του εξαερισμού

Ανάλογα με τον τύπο και την ένταση των μολυσματικών ουσιών, θα πρέπει να επιλεγούν οι μέθοδοι εξάλειψής τους. Για παράδειγμα, στο σύστημα τροφοδοσίας, τα σωματίδια ρύπων και σκόνης κατακάθονται, στους θαλάμους καυσαερίων συσσωρεύεται λίπος, σε καπνοδόχους - αιθάλη και λίπος. Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού:

 • στεγνοκαθαριστήριο;
 • καθαρισμός με αντιδραστήρια (όταν χρησιμοποιείται ενεργός αφρός).
 • συνδυασμό αυτών των τεχνικών.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποσυναρμολόγηση του συστήματος δεν απαιτείται. Για τον καθαρισμό του αέρα από οξέα και ελαιώδεις ρύπους εφαρμόζεται με πινέλο επί των αξόνων του αυτοματοποιημένου αφρού τροφοδοσίας, και για την εξάλειψη σκόνη και βρωμιά καταθέσεις - βούρτσες με απομάκρυνση κενού. Τα φυτά αερισμού υφίστανται επεξεργασία με ατμοκαθαριστές, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του προϊόντος με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης.

Επαγγελματικός καθαρισμός του εξαερισμού: πλεονεκτήματα της θεραπείας στην ομάδα LEON

Έχουμε ασχοληθεί επαγγελματικά με τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού για πολλά χρόνια, χάρη στη συσσωρευμένη εμπειρία και την υψηλή εξειδίκευση των ειδικών, μπορούμε να εγγυηθούμε την υψηλή ποιότητα όλων των δραστηριοτήτων που διεξάγονται. Σερβίρουμε αντικείμενα οποιασδήποτε κλίμακας και σκοπό: βιομηχανικές επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς, ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία.

Για κάθε τεχνική εργασία επιλέγεται μια ολοκληρωμένη λύση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ρύπανσης και τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του συστήματος. Ο εξαερισμός καθαρίζεται μετά από πλήρη διάγνωση χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό. Για κάθε είδους εργασία έχουμε τις κατάλληλες άδειες και πιστοποιητικά.

Τιμοκατάλογος για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού

Από την υγειονομική κατάσταση του εξαερισμού εξαρτάται η ποιότητα του αέρα στα δωμάτια και το επίπεδο άνεσης του περιβάλλοντος στο οποίο οι άνθρωποι είναι συνεχώς. Εάν η ατμόσφαιρα δεν είναι μολυσμένη από επιβλαβείς ακαθαρσίες και δεν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές σε αυτό, αυτό έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία όλων όσων είναι παρόντες στο κτίριο. Ο καθαρός και καθαρός αέρας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την παραγωγικότητα του προσωπικού γραφείου, καθώς η έλλειψη οξυγόνου αναστέλλει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Τα επιβλαβή στοιχεία, τα βακτηρίδια και τα μικρόβια που προέρχονται από τον εξαερισμό, συσσωρεύονται στο σώμα, μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια και με παρατεταμένη έκθεση σε ασθένειες ποικίλης σοβαρότητας.

Για τους οργανισμούς, η συντήρηση και ο καθαρισμός των αεραγωγών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη διεξαγωγή των εργασιών. Σύμφωνα με την υπ 'αρ. 107 από 12.08.2004 απόφαση:

 • Τουλάχιστον μία φορά κάθε 6 μήνες, απαιτείται πλήρης επιθεώρηση του συστήματος.
 • Οργανώστε και διεξάγετε έγκαιρα επιθεώρηση και καθαρισμό, οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες των χώρων πρέπει να είναι ανεξάρτητα, με τη συμμετοχή ειδικών του κατάλληλου προφίλ.
 • Τα αποτελέσματα της επιθεώρησης καταγράφονται στην πράξη του καθιερωμένου δείγματος.
 • Με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, λαμβάνεται απόφαση σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού του συστήματος.
 • Η επεξεργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από έναν τεχνικό εξαερισμού ή έναν προσκεκλημένο επαγγελματία υγειονομικής υπηρεσίας, ο οποίος διαθέτει τις απαραίτητες δεξιότητες για την εργασία με τον εξαερισμό και τις εξαγνώσεις.
Λόγω ειδικής συσκευής, ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού είναι μια διαδικασία που απαιτεί τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Μια συσκευή που αποτελείται από ένα μακρύ άξονα με ένα τηλεχειριστήριο, ακροφύσια αφαιρούμενο καθαρισμού και ζωντανή θέα κάμερα επιτρέπει στους επαγγελματίες για τον καθαρισμό του εξαερισμού την παρακολούθηση της διαδικασίας σε όλα τα στάδια της εξέλιξης μέσα από τα κανάλια, ουσιαστικά καθαρό βρωμιά και να διεισδύσουν ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να φτάσει με συμβατικές μεθόδους. Για να εργαστείτε με σωλήνες εξαερισμού και τα τεχνικά στοιχεία της καθαριότητας και του αέρα ψύξης δεν πρέπει να επιτρέπεται καθαριστές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί ή τυχόν άλλους υπαλλήλους της επιχείρησης, η οποία δεν έχει άμεση σχέση με το σύστημα αέρα.

Η συχνότητα καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού αγωγών εξαερισμού

Ο έλεγχος των συστημάτων εξαερισμού για τη ρύπανση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά κάθε 6 μήνες. Ένας από τους ακόλουθους παράγοντες ή ο συνδυασμός τους θεωρείται επαρκής λόγος για την έναρξη της διαδικασίας καθαρισμού:

 • Η παρουσία ορατών μολυσματικών ουσιών: λίπος, καθίζηση σκόνης, μούχλα, μύκητες, μεγάλα συντρίμμια κ.λπ.
 • Παρουσία μιας δυσάρεστης μυρωδιάς στο δωμάτιο, η πηγή της οποίας είναι οι οπές εξαερισμού.
 • Εργαστηριακές δοκιμές αέρα και θραύσματα από την επιφάνεια του συστήματος έδειξαν την παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών σε αυτό.

Η ακριβής περιοδικότητα των συστημάτων εξαερισμού αγωγών εξαερισμού δεν προβλέπεται στο νόμο. Το σκεπτικό αυτής της προσέγγισης μπορεί να είναι το γεγονός ότι ο κλιματισμός και ο εξοπλισμός εξαερισμού μπορούν να μολυνθούν σε διαφορετικούς τόπους για διαφορετικούς λόγους, με διαφορετικές ταχύτητες και διαφορετικές ουσίες.

Στους εξαιρετικά εξειδικευμένους κανόνες SanPiN υπάρχουν ξεχωριστά στοιχεία που ρυθμίζουν τα μικροκλίμακα πρότυπα για την παραγωγή, την εργασία και άλλους χώρους. Μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με το πεδίο της εταιρείας ή του οργανισμού. Αυτές οι απαιτήσεις έχουν σαφείς ποσοτικούς δείκτες, οι οποίοι ελέγχονται με ειδικές συσκευές. Κατά τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού, αυτοί οι δείκτες δεν πρέπει να ξεχαστούν. Τα αποτελέσματα της θεραπείας θα πρέπει να οδηγήσουν το σύστημα στα πρότυπα που προβλέπονται στη νομοθεσία.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού αεραγωγών εξαερισμού

Κατά τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού, η τιμή διαμορφώνεται με βάση την τεχνική συσκευή, το μήκος του συστήματος και τη φύση των ρύπων. Για τυπικά έργα, αυτό μπορεί να είναι μια σταθερή τιμή, για μεμονωμένα έργα - το κόστος υπολογίζεται ανά τετραγωνικό μέτρο. Η τιμή επεξεργασίας του συγκεκριμένου συστήματός σας μπορεί να μάθει στο στάδιο της τηλεφωνικής συνομιλίας κατά τη στιγμή της επαφής με την εταιρεία. Κατά την εγγραφή μιας σύμβασης πολλαπλής εξυπηρέτησης, η τιμή της υπηρεσίας θα είναι χαμηλότερη από ό, τι κατά την παραγγελία μιας εφάπαξ διαδικασίας.

Ο έγκαιρος καθαρισμός των αεραγωγών:

 • Αποτρέπει την εμφάνιση ξένων μυρωδιών στο δωμάτιο.
 • Μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης μέσω του συστήματος παροχής αέρα παθογόνων βακτηρίων, μυκήτων και ιών.
 • Παρέχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόληψη μιας καταστροφής σε περίπτωση ανωτέρας βίας - πυρκαγιάς, καπνού κλπ.
 • Βοηθά στην γρήγορη απομάκρυνση από το κτίριο ξένων οσμών - καύσης, τροφής, καπνού, χημικών για χώρους επεξεργασίας και άλλων.
 • Αυξάνει τη διάρκεια ζωής της κλιματικής τεχνολογίας.
 • Μειώνει το κόστος των επισκευών και την πρόωρη αντικατάσταση στοιχείων ή ολόκληρου του συστήματος.
 • Διατηρεί σε όλους τους χώρους μια άνετη ατμόσφαιρα που ικανοποιεί τις απαιτήσεις της νομοθεσίας στον τομέα της υγείας και της προστασίας της εργασίας.

Πιστοποιήθηκε από την Rospotrebnadzor Η SES "Des Grupp" συνεργάζεται με επιχειρήσεις και κρατικές δομές για περισσότερα από 12 χρόνια, παρέχοντας υπηρεσίες καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού. Όλα τα έργα παρέχονται με επίσημη εγγύηση στο πλαίσιο της σύμβασης. Απευθυνόμενος στους ειδικούς του "Des Grupp", μπορείτε να είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, η οποία διεξάγεται σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς υγιεινής.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού

Ό, τι μπορεί να είναι το σύγχρονο σύστημα εξαερισμού, αργά ή γρήγορα, πάντα καλυμμένο με ένα στρώμα από χώμα, σκόνη, γράσο και θα είναι μια σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Ως εκ τούτου, ο τακτικός καθαρισμός των αεραγωγών είναι η βάση για την εξασφάλιση της καλής ανταλλαγής αέρα του χώρου. Η εταιρία μας Vent-Cleaning θα εκτελέσει όλες τις απαραίτητες εργασίες για να βελτιώσει τον εξαερισμό των κτιρίων γρήγορα, αποτελεσματικά και οικονομικά.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίσετε το σύστημα εξαερισμού;

Ο καθημερινός καθαρισμός των χώρων δεν θα βοηθήσει να ασφαλιστεί η μονάδα αερισμού από τη συσσώρευση αποθέσεων λάσπης. Τα σωματίδια της σκόνης αυξάνονται και, έρχονται σε επαφή με το συμπύκνωμα του νερού, προσκολλώνται σταθερά στις εσωτερικές επιφάνειες των αγωγών εξαερισμού.

Μια επίστρωση υγρού λίπους είναι ένας εξαιρετικός τόπος για τη διάδοση επιβλαβών βακτηρίων, εκτός από αυτό μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, καθώς μπορεί εύκολα να αναφλεγεί. Ως εκ τούτου καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού πρέπει να πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, που θα την κρατήσει για πάντα σε άριστη λειτουργική κατάσταση και να σώσει τη πρόωρη επισκευές.

Στάδια προληπτικής συντήρησης

Το Vent Cleaning θα καθαρίσει τον αεραγωγό σε ένα διαμέρισμα, ένα ιδιωτικό σπίτι, βιομηχανικούς χώρους και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας καινοτόμο εξοπλισμό και λαμβάνοντας υπόψη σημαντικούς κανόνες ασφαλείας.

Το εξειδικευμένο προσωπικό θα εκτελεί τα ακόλουθα είδη εργασίας:

 1. Οπτική εξέταση των ορατών μερών της δομής. Σε περίπτωση ανεπαρκούς πληροφόρησης για τον καθαρισμό του αγωγού, η εταιρεία χρησιμοποιεί συσκευές επιθεώρησης βίντεο που είναι σε θέση να αναλύσουν την κατάσταση μόλυνσης στους αγωγούς εξαερισμού.
 2. Η επιλογή του τρόπου απομάκρυνσης της πλάκας, ανάλογα με τον βαθμό απόφραξης. Η επιχείρηση παρέχει μηχανικές (πλυντήριο, ψεκασμό, πνευματική) και χημικές υπηρεσίες καθαρισμού. Επίσης, συχνά εφαρμόζεται η επεξεργασία των εσωτερικών επιφανειών των καναλιών με πίδακες θερμού ατμού.
 3. Εκτέλεση απολύμανσης. Η απολύμανση από τα παθογόνα βακτήρια γίνεται με τη βοήθεια ειδικών χημικών ουσιών που ψεκάζονται χρησιμοποιώντας μια κρύα γεννήτρια ομίχλης. Η προσεκτικά επιλεγμένη σύνθεση πέφτει εύκολα σε όλες τις σχισμές του συστήματος εξαερισμού και, καθίζηση, δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή επιβλαβών ζωντανών οργανισμών.

Η συχνότητα του καθαρισμού των αεραγωγών του εξαερισμού εξαρτάται από την περιοχή των κτιρίων και τομείς δραστηριότητας, όπως σε εστιατόρια, καφετέριες, γραφεία, εμπορικά κέντρα, εργοτάξια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις πιο έντονη συσσώρευση σκόνης. Σε κάθε περίπτωση, η αφαίρεση των λιπαρών πλάκας θα κοστίσει πολύ φθηνότερα από ό, τι την αντικατάσταση ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού.

Πλεονεκτήματα συνεργασίας:

 1. Δωρεάν διαγνωστικά συστήματος στην περιοχή.
 2. Γρήγορα επιλογή θεραπευτικών επιλογών αεραγωγού.
 3. Εισαγωγή προετοιμαστεί εκ των προτέρων ακριβείς εκτιμήσεις.
 4. Διεξαγωγή μικροβιολογική έρευνα.
 5. Υποστήριξη υπηρεσίας.
 6. Ανταγωνιστικές τιμές.

Διευθυντές της εταιρείας ανά πάσα στιγμή θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλες τις σημαντικές ερωτήσεις των πελατών και να ανταποκρίνεται γρήγορα και έστειλε μια ομάδα εργαζομένων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης απόφραξης (για παράδειγμα, πήρε κατά λάθος ένα πουλί ή άλλα αντικείμενα και στοιχεία).

Μην εκθέτετε την υγεία σας, τους ανθρώπους σας και τους γύρω σας, τους κινδύνους. Επικοινωνήστε κανονικά με τον εξαερισμό. Η σωστή προμήθεια φρέσκου οξυγόνου και καλή υγεία θα διασφαλιστεί σε όλους τους πελάτες.

Σχετικά με τους αγωγούς καθαρισμού: τρόποι, κανόνες, συχνότητα

Για να διασφαλίσετε ότι ο αέρας στο δωμάτιο είναι πάντα καθαρός και ενημερωμένος στο χρόνο - πρέπει να καθαρίζετε περιοδικά τους αγωγούς εξαερισμού.

Το ερώτημα τώρα δεν είναι για καμινάδες που είναι λερωμένα με αιθάλη - ένα κοινό σύστημα εξαερισμού (δύο φορές στον αέρα και καυσαερίων), πρέπει επίσης να καθαριστεί.

Γιατί και γιατί ο αγωγός μολύνεται;

Στον αέρα γύρω μας υπάρχουν πάντα μικρά σωματίδια θραυσμάτων που μπορούν να εισέλθουν στον αγωγό εξαερισμού. Για τον αγωγό εξαγωγής, αυτό είναι:

Λίπος (το οποίο αφαιρείται μέσω κουκούλας κατά το μαγείρεμα).

χημικές ενώσεις που σχηματίζονται με τη χρήση οικιακών χημικών ουσιών (απορρυπαντικά, απορρυπαντικά) και κατά τη διάρκεια του καπνίσματος.

σε μικρότερο βαθμό - άλλα μικρά σωματίδια που μπορούν να εισέλθουν στον εξαερισμό.

Δεδομένου ότι ο αέρας στο διαμέρισμα είναι συνήθως καθαρός, το κανάλι εξαερισμού είναι μολυσμένο σχετικά πιο αργά από τον αέρα τροφοδοσίας.

Εάν πρόκειται για αερισμό του αέρα τροφοδοσίας (που πηγαίνει από δρόμο σε δωμάτιο) - τότε ο ρυθμός ρύπανσης θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Ο λόγος είναι ότι ο αέρας του δρόμου είναι πολύ πιο πενιχρός από τον εσωτερικό αέρα (αν πρόκειται για πόλη).

Ο αγωγός αέρα με βρώμικο λίπος

Εκτός από τη σκόνη, περιέχει:

επιβλαβείς ενώσεις από τα καυσαέρια οχημάτων, βιομηχανικές εκπομπές.

Επιπλέον, οι αεραγωγοί μπορεί να είναι φραγμένοι και μεγαλύτερα συντρίμμια: φύλλα, χνουδωτά χνουδωτά, μικρά έντομα. Φυσικά, αν ο αγωγός εισόδου θα είναι γρίλια εξαερισμού - κάτι που μπορεί να αποφευχθεί, αλλά με τη μάζα των ρύπων του αέρα θα εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα και να μολύνουν το σύστημα.

Ξεχωριστά, πρέπει να ειπωθεί για τον αερισμό του φυσικού και τον εξαερισμό που αναγκάζεται. Στην πρώτη περίπτωση (όταν ο αέρας διέρχεται από τον αγωγό χωρίς τη χρήση ανεμιστήρων), η ρύπανση θα συμβεί πιο αργά. Στη δεύτερη περίπτωση, όταν περάσει περισσότερος αέρας μέσα από το σύστημα, θα λερωθεί και γρηγορότερα.

Τι ακριβώς παίρνει βρώμικο το γρηγορότερο;

Η παρακολούθηση των αεραγωγών - ακόμη και σε μικρά ιδιωτικά κτίρια - είναι αρκετά μεγάλη, οπότε η μόλυνση στις ευθείες γραμμές είναι τουλάχιστον τόσο αργή όσο είναι.

Όπου τα μέρη μικρά σωματίδια έχουν κάτι να "πιάσουν":

φίλτρα (δεν σημαίνει το ίδιο το στοιχείο φίλτρου, αλλά οι περιοχές κοντά του, όπου το περίβλημα του φίλτρου είναι ενσωματωμένο στο σύστημα εξαερισμού).

εναλλάκτες θερμότητας, θερμαντήρες, ψυγεία, υγραντήρες, αφυγραντήρες.

πλέγματα, ανεμοστάτες, διαχυτήρες.

Αγωγός πριν και μετά τον καθαρισμό

Γύρω από αυτά τα μέρη η βρωμιά συσσωρεύει το γρηγορότερο. Αργότερα, όταν στις "προβληματικές" περιοχές το στρώμα της ρύπανσης έχει ήδη διαμορφωθεί αρκετά - αρχίζει να επεκτείνεται περαιτέρω κατά μήκος του αγωγού.

Πόσο επικίνδυνη είναι η μόλυνση των αεραγωγών;

Η μόλυνση του εξαερισμού είναι επικίνδυνη για διάφορους λόγους:

Το εσωτερικό τμήμα του αγωγού εξαερισμού μειώνεται. Κατά συνέπεια, λιγότερος αέρας διέρχεται από τον αγωγό αέρα.

Η περαιτέρω υπερανάπτυξη του αεραγωγού επιταχύνεται από τη σκόνη. Εάν τα μικρά σωματίδια κάπου θα μπορούσαν να πιάσουν - σε αυτό το μέρος οι καταθέσεις θα αυξηθούν γρηγορότερα και γρηγορότερα.

Το φορτίο των ανεμιστήρων αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η φθορά τους επιταχύνεται.

Το μικροκλίμα στο δωμάτιο επιδεινώνεται: το επίπεδο υγρασίας αυξάνεται, στον αέρα μπορεί να υπάρχουν επιβλαβείς ενώσεις που δεν μπορούν να αφαιρεθούν γρήγορα, το δωμάτιο γίνεται πιο ζεστό και βουλωμένο. Ως επακόλουθο - βλάπτει το ανθρώπινο σώμα, και το ίδιο το δωμάτιο (ο κίνδυνος του μύκητα, αύξηση της μούχλας αυξάνεται).

Ο κίνδυνος πολλαπλασιασμού των παθογόνων παραγόντων για τους οποίους το βρώμικο περιβάλλον είναι ευνοϊκό αυξάνεται. Η πιο συνηθισμένη συνέπεια στους ανθρώπους είναι η επιδείνωση των αλλεργιών.

Αν μιλάμε για εξαερισμό όχι σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, αλλά σε κάποια βιομηχανική εγκατάσταση, τότε η εναπόθεση σκόνης στον αγωγό είναι επίσης ένας κίνδυνος πυρκαγιάς. Η σκόνη αναβοσβήνει εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο αγωγός αέρα μπορεί εύκολα να γίνει ένας από τους τρόπους εξάπλωσης φωτιάς γύρω από το κτίριο.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο, μια τέτοια πυρκαγιά μπορεί να γίνει σε αντικείμενα όπου στη ζώνη εργασίας υπάρχουν κάποιες εύφλεκτες ουσίες (και επομένως θα εναποτεθούν στο σύστημα εξαερισμού). Ταυτόχρονα, σημειώστε ότι η σκόνη μπορεί να ξεσπάσει όχι μόνο από μια ανοικτή φλόγα: ένας σπινθήρας μπορεί να προκληθεί από ένα στατικό φορτίο που έχει συσσωρευτεί στο αγωγό.

Πώς να καταλάβετε ότι χρειάζεστε καθαρισμό;

Για να καταλάβετε ότι είναι καιρός να καθαρίσετε τον αεραγωγό - δεν είναι απαραίτητο να το κοιτάτε τακτικά.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις με τις οποίες μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το σύστημα χρειάζεται καθαρισμό:

Το δωμάτιο έγινε ζεστό και ζεστό, αν δεν άλλαξαν άλλες συνθήκες (καιρικές συνθήκες, αερισμός και κλιματολογικές συσκευές).

Η σκόνη στο πάτωμα και τα έπιπλα συσσωρεύονται πολύ γρήγορα.

Στη σχάρα εξαερισμού και γύρω από αυτήν (τόσο εξάτμιση όσο και τροφοδοσία) συσσωρεύεται ιστός αράχνης.

Τα σχέδια που δημιουργήθηκαν κατά το άνοιγμα των παραθύρων ή των θυρών, τώρα γίνονται πιο αδύναμα ή ακόμα και εξαφανισμένα.

Εκτός από την παραπάνω "λήψη", υπάρχει επίσης ένας πρακτικός τρόπος για να ελέγξετε την απόδοση του άξονα εξαερισμού:

Αφαιρέστε τη σχάρα εξαερισμού από το άνοιγμα.

Αντικαταστήστε τη μάσκα. Εάν το πλέγμα δεν είναι πολύ βρώμικο - τα πρώτα 2 σημεία μπορούν να παραληφθούν.

Ανοίξτε το παράθυρο ή το παράθυρο.

Συνδέστε ένα φύλλο χαρτιού στη μάσκα. Αν "τραβά" στη σχάρα - τότε υπάρχει έλξη, και η πρόσφυση είναι καλή. Σημείωση: παχύ χαρτί - δεν θα λειτουργήσει, επειδή ακόμη και καλή πρόσφυση δεν μπορεί πάντα να "τραβήξει" ένα βαρύ κομμάτι χαρτιού. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μισό φύλλο χαρτιού, ένα χαρτί υγείας ή ένα κομμάτι εφημερίδας.

Πώς να ελέγξετε την κατάσταση του αγωγού και να καθορίσετε τον βαθμό μόλυνσης;

Αν παρατηρήσετε τα "συμπτώματα" που αναφέρονται παραπάνω - ήρθε η ώρα να ελέγξετε την κατάσταση του αγωγού.

Αυτό γίνεται οπτικά: επιθεωρείται η εσωτερική επιφάνεια των αεραγωγών και προσδιορίζεται η ποσότητα των αποθέσεων.

Μπορείτε να ελέγξετε τις παρακάτω μεθόδους:

Μέσω μιας ειδικής τρύπας. Η επίστρωση ελέγχου στα συστήματα εξαερισμού πρέπει να σχεδιάζεται κατά την τοποθέτηση αεραγωγών. Ωστόσο, οι καταπακτές είναι συνήθως πολύ απομακρυσμένες, γι 'αυτό σας επιτρέπουν να επιθεωρήσετε μόνο ένα μικρό μέρος του συστήματος.

Απομακρυσμένα, με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού βίντεο. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να αξιολογήσετε οποιοδήποτε, ακόμη και το πιο στενό ή πολύπλοκο γεωμετρικό τμήμα του αγωγού.

Εάν η εξέταση πραγματοποιείται από ειδικούς, μπορούν να διαθέτουν εξοπλισμό επιθεώρησης βίντεο. Μπορεί να είναι ένα ενδοσκόπιο με κάμερα και οπίσθιο φωτισμό που μεταδίδει βίντεο στην οθόνη, επιτρέποντάς σας να αξιολογήσετε όλα τα τμήματα του συστήματος εξαερισμού.

Μέθοδος ελέγχου του εξαερισμού με εξοπλισμό βίντεο (βίντεο)

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω το σύστημα εξαερισμού;

Στην πράξη, σε πολλά κτίρια τα συστήματα αερισμού δεν καθαρίζονται για χρόνια (και σε συμβατικά πολυκατοικίες - ακόμη και δεκαετίες).

Στην πραγματικότητα, αυστηρές προθεσμίες για επιθεωρήσεις και καθαρισμό υπάρχουν μόνο σε ορισμένες βιομηχανικές επιχειρήσεις. Πρώτον, πρόκειται για κτίρια στα οποία η παραγωγική διαδικασία οδηγεί σε ταχεία μόλυνση του συστήματος. Για παράδειγμα, είναι πραγματικό στη βιομηχανία τροφίμων - κουκούλες σε τέτοιες επιχειρήσεις σφίξτε λίπος και αλεύρι σωματίδια. Για τέτοια συστήματα, οι εξετάσεις και οι καθαρισμοί μπορούν να πραγματοποιούνται συχνά - και πολλές φορές το χρόνο.

Σε οικιστικά συγκροτήματα με εταιρείες διαχείρισης, καθώς και σε εμπορικά ακίνητα, στα οποία δεν υπάρχουν παράγοντες που επιταχύνουν τη μόλυνση του αερισμού, μπορεί να καθοριστεί χρόνος για τακτικές επιθεωρήσεις, συνήθως μία φορά κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο. Οι εργασίες αυτές εκτελούνται από υπαλλήλους της εταιρείας διαχείρισης (ή από ειδικούς που ενεργούν εξ ονόματος της εταιρείας διαχείρισης - εάν δεν υπάρχει τέτοιο προφίλ στο προσωπικό της).

Η αυτοεξέταση των αγωγών εξαερισμού στα σπίτια και τα διαμερίσματα τους συνιστάται να πραγματοποιείται περιοδικά, επίσης περίπου μια φορά το χρόνο. Καθαρισμός - πραγματοποιείται εάν είναι απαραίτητο.

Τρόποι και τεχνολογίες καθαρισμού

Με τον καθαρισμό του αεραγωγού, η αρχή της πρόσκρουσης στα ιζήματα μπορεί να χωριστεί σε:

Στεγνό καθάρισμα Προορίζεται για την απομάκρυνση των λιπαρών αποθέσεων (που με μηχανικά μέσα είναι πρακτικά αδύνατο να απομακρυνθούν πλήρως).

Μέθοδος χημικού καθαρισμού

Η αρχή είναι να ψεκάσετε ολόκληρη την επιφάνεια των αεραγωγών μιας ειδικής σύνθεσης, η οποία διαβρώνει την πλάκα. Μετά από αυτό, οι απολεπισμένες αποθέσεις πραγματοποιούνται με τον αέρα ή απορροφούνται με ηλεκτρική σκούπα. Αυτή η μέθοδος καθαρισμού χρησιμοποιείται συνήθως στις κουζίνες των εστιατορίων, των μπαρ, των καφετεριών, των κυλικείων και άλλων καταστημάτων δημόσιας τροφοδοσίας.

Μηχανικός καθαρισμός (απλά απόξεση της πλάκας από τα τοιχώματα του καναλιού) μπορεί να γίνει με τη βοήθεια διάφορου εξοπλισμού:

Η μεταλλική βούρτσα στο καλώδιο (στην πραγματικότητα - ενεργεί με την ίδια αρχή με το καλώδιο για τον καθαρισμό του αποχετευτικού δικτύου). Για να αυξήσετε την απόδοση, το καλώδιο μπορεί να έχει ηλεκτρική κίνηση. Κατάλληλο για να μην είναι πολύ σοβαρή μόλυνση, εάν οι αποθέσεις δεν έχουν πολύ λίπος.

Εγκατάσταση αποτελούμενη από μηχανικό μηχανισμό καθαρισμού και ηλεκτρική σκούπα. Σε αυτή την περίπτωση, οι βούρτσες της συσκευής καθαρισμού ξεθωριάζουν την πλάκα και η ηλεκτρική σκούπα - το απορροφά αμέσως. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την εκκαθάριση της πιο σοβαρής ρύπανσης.

Ένα ρομπότ εξοπλισμένο με βιντεοκάμερα και βούρτσες. Σας επιτρέπει να δουλεύετε όχι τυφλά, αλλά να παρακολουθείτε τη διαδικασία στην οθόνη.

Σχέδιο μηχανικού καθαρισμού χρησιμοποιώντας μηχανή κενού (ηλεκτρική σκούπα)

Με καθαρισμένα ιζήματα μπορούν να αφαιρεθούν είτε φυσικά (παρασυρόμενα με τη ροή του αέρα), είτε με εγκατάσταση κενού (στην πραγματικότητα - μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα). Συνδέεται με τον αγωγό και απορροφά όλη τη βρωμιά.

Κρυογονική ανατίναξη - η μέθοδος είναι σχετικά νέα, είναι η πιο φειδωλή και "καθαρή". Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με τη βοήθεια του "ξηρού πάγου", ο οποίος τροφοδοτείται στον αγωγό εξαερισμού από ειδική εγκατάσταση.

Σε επαφή με τους τοίχους του αγωγού, τα σφαιρίδια του "ξηρού πάγου" εξατμίζονται αμέσως δημιουργώντας μικροεκρήξεις. Είναι εκείνοι που ξεφλουδίζουν την επιφάνεια της πλάκας, χωρίς να καταστρέφουν τα ίδια τα τείχη. Με ένα μικρό εκρηκτικό, μόνο το διοξείδιο του άνθρακα παραμένει από το κόκκο, το οποίο απομακρύνεται μέσω του καναλιού εξαέρωσης.

Μετά από μια τέτοια διαδικασία, οι αποκομμένες αποθέσεις είτε αφαιρούνται από τον αγωγό με φυσικό τρόπο (εκτελούνται με αέρα μετά) είτε αφαιρούνται με ηλεκτρική σκούπα.

Μηχανικός αερισμός (βίντεο)

Οι κάτοικοι πολυκατοικιών: πώς να καθαρίσετε και τι μπορείτε να καθαρίσετε;

Από καιρό σε καιρό σχετικά με τον κύριο κανόνα: οι ενοικιαστές των πολυκατοικιών μπορούν να καθαρίσουν μόνο την περιοχή του αγωγού εξαερισμού, που τρέχει από το διαμέρισμα στο "κοινό" ορυχείο. Ορυχείο - αναφέρεται στην κοινή ιδιοκτησία και ο καθαρισμός του μπορεί να αφορά μόνο τους υπαλλήλους της εταιρείας διαχείρισης ή του γραφείου στέγασης.

Αν παρατηρήσετε ότι ο εξαερισμός στο διαμέρισμα έχει υποστεί φθορά - αρχικά μπορείτε να προσπαθήσετε να καθαρίσετε το δικό σας τμήμα του αεραγωγού. Για εργασίες συνιστάται να χρησιμοποιείτε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό - γάντια, γυαλιά, αναπνευστήρα, "πέταλο".

Αφαιρέστε τη μάσκα εξαερισμού. Πρέπει να καθαριστεί και να ξεπλυθεί.

Αδειάστε το χώρο γύρω από το άνοιγμα.

Το πάτωμα γύρω από την τρύπα καλύπτεται καλύτερα με κάτι - καθώς σκόνη και άλλες εναποθέσεις μπορούν να ξεσκίσουν.

Χρησιμοποιώντας έναν φακό, επιθεωρήστε οπτικά το χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν το σπίτι έχει μονοπώλιο και κάμερα δράσης - αυτά τα gadgets μπορούν να βοηθήσουν σοβαρά με την εξέταση. Ξεκινήστε τη λήψη βίντεο και σύρετε την κάμερα στο μονόποθο στο κανάλι εξαερισμού.

Χειροκίνητα (σε γάντια, φυσικά), βγάζετε μεγάλα συντρίμμια από το κανάλι - αν υπάρχει. Για να εργαστείτε είναι απαραίτητο με προσοχή: μέσα σε ένα κανάλι εξαερισμού μπορεί να υπάρχουν και τα δύο καρφιά και το γυαλί και να λειτουργούν αιχμηρά τμήματα από μια πέτρα ή το παγωμένο διάλυμα.

Χρησιμοποιώντας μια μεταλλική βούρτσα, αποξέστε τις εναποθέσεις από ολόκληρη την επιφάνεια του αγωγού.

Χρησιμοποιήστε μια σκούπα για να σκουπίσετε τα σκουπίδια.

Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε το κανάλι με λεπτή σκόνη.

Αντικαταστήστε τη μάσκα.

Ελέγξτε αν η πρόσφυση έχει βελτιωθεί.

Καθαρισμός εξαερισμού στο διαμέρισμα

Συνήθως, εάν το ρεύμα στον αεραγωγό του διαμερίσματος έχει υποβαθμιστεί - ο καθαρισμός του "δικού σας" ιστότοπου μπορεί να βοηθήσει σε σπάνιες περιπτώσεις. Επομένως, αφού καθαρίσετε το κανάλι εξαερισμού σε κοινοτικό ορυχείο, είναι καλύτερο να καλέσετε ειδικούς που θα το καθαρίσουν.

Συνιστάται να περπατάτε κατά μήκος της βεράντας και να προειδοποιείτε τους γείτονες των οποίων τα διαμερίσματα βρίσκονται πάνω και κάτω από σας. Όταν καθαρίζετε από τον εξαερισμό, μπορεί να διαφύγει η σκόνη και να ακουστεί θόρυβος.

Απολύμανση του συστήματος εξαερισμού: γιατί και πώς γίνεται;

Σε συνδυασμό με τον καθαρισμό της επιφάνειας των αποθέσεων, πρέπει επίσης να διεξάγεται απολύμανση - εξουδετέρωση μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν στο σύστημα εξαερισμού.

Για να γίνει αυτό, μετά τον καθαρισμό, πραγματοποιείται μια άλλη διαδικασία - ψεκασμός μέσα στο σύστημα μέσων που βασίζονται σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, υπεροξικό οξύ ή άλλα αντιδραστήρια που σκοτώνουν τα βακτηρίδια. Τέτοιες διαδικασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από ειδικούς - δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνοι τους.

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός και η απολύμανση;

Τώρα ας δούμε τις κατά προσέγγιση τιμές για τις υπηρεσίες των ειδικών:

Βίντεο εξέταση του συστήματος εξαερισμού: από 5000 ρούβλια.

Μηχανικός καθαρισμός της σκόνης: περίπου 150-200 ρούβλια για το "τετράγωνο" του αγωγού.

Εκκαθάριση των λιπαρών καταθέσεων: από 700-750 ρούβλια ανά "τετράγωνο".

Καθαρισμός εξαερισμού - καθαρισμός και απολύμανση αεραγωγών, καθαρισμός αγωγών αερισμού και καπνοδόχων

Η GC Ekolayf εκτελεί επαγγελματικό καθαρισμό εξαερισμού κατοικιών, εστιατορίων, πισίνων, εμπορικών κέντρων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, πολυκατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων. Για όλους τους τύπους εργασίας υπάρχει πιστοποιητικό SRO και γνωμάτευση του Rospotrebnadzor. Η αναχώρηση του μηχανικού και η παροχή υπολογισμού για τον καθαρισμό του εξαερισμού είναι δωρεάν. Θα μάθετε το ακριβές κόστος καθαρισμού του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να συνάψετε σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού, τότε μπορείτε να μας καλέσετε, θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Κόστος απολύμανσης και καθαρισμός του εξαερισμού

Κόστος καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού από αποθέσεις λίπους

Το κόστος καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού από τις εναποθέσεις σκόνης και σκόνης

Το κόστος καθαρισμού της καμινάδας

Το κόστος των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων αερισμού και αποχέτευσης εξαρτάται από τον τύπο της ρύπανσης, το μήκος των αεραγωγών και των σωλήνων εργασίας, καθώς και τη διάμετρο τους. Επιπλέον, δευτερεύοντες παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα του συστήματος, η πολυπλοκότητα της πρόσβασης στα στοιχεία των συστημάτων, η τρέχουσα κατάσταση του εξοπλισμού και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό κόστος της εργασίας. Για ακριβή υπολογισμό του κόστους εργασίας, επικοινωνήστε με τους διαχειριστές μας.

Οι παραπάνω τιμές είναι οι συνήθεις τιμές καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και αποχέτευσης.
Σημείωση: Ο Ανάδοχος διατηρεί το δικαίωμα σε ορισμένες περιπτώσεις να αλλάξει τον τιμοκατάλογο του τιμοκαταλόγου, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου, την κατάσταση του εξοπλισμού και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτόν.

Συμβόλαιο για τον καθαρισμό του εξαερισμού.
Περιοδικό καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού

Η σύμβαση για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού είναι απαραίτητη για όλους τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως της μορφής ιδιοκτησίας. Καθαρίζουμε όλους τους τύπους καπνοδόχων και αεραγωγών. Ο καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού γίνεται από όλους τους τύπους μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών, ακαθαρσιών, σκόνης, μετά την εγκατάσταση και επισκευή κλπ. Έχουμε τεχνικά μέσα για τον καθαρισμό του βιομηχανικού εξαερισμού. Επιπλέον, κάνουμε απολύμανση των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού.

GK Ecolife ετοιμάζει όλα τα απαραίτητα έγγραφα: τη σύμβαση για τον καθαρισμό HVAC, πιστοποιητικό ελέγχου των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, πλύσιμο TMC (συνολικός αριθμός βακτηριδίων), την πράξη του καθαρισμού εξαερισμού καθαρισμού ημερολόγιο εργασίας και την απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού (αερισμός καταγραφής καθαρισμού). Αυτή η δέσμη εγγράφων, κατόπιν αιτήματος, παρέχεται στα όργανα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και του Rospotrebnadzor. Μαζί με τη σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού συνιστούμε τη σύναψη σύμβασης για τη συντήρηση του εξαερισμού.

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Καθαρισμός και απολύμανση του εξαερισμού: πώς δουλεύουμε

Γιατί είναι συμφέρουσα η παραγγελία καθαρισμού και απολύμανσης του αερισμού στο GC Ekolayf

Ομάδα εταιρειών Η Ekolayf είναι μια ομάδα έμπειρων και εξουσιοδοτημένων ειδικών στην εγκατάσταση και συντήρηση όλων των τύπων μηχανικών συστημάτων με την μετέπειτα εκτέλεση του συνόλου των εγγράφων.

• 5 χρόνια στην αγορά της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας
• 7 άδειες και πιστοποιητικά προφίλ
• 40 εργαζόμενοι, 4 οχήματα υπηρεσίας και 3 συνεργεία εργασίας για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών
• 2 σειρές τηλεπικοινωνιών και επαγγελματικός ευρωπαϊκός εξοπλισμός
• Μειώστε το κόστος σας κατά 20%. Οι τιμές για τις υπηρεσίες μας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εργασίας και της συντήρησης.

Διασφάλιση ποιότητας
Η εταιρεία Ecolife εγγυάται υψηλή ποιότητα καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού.

Εργαζόμαστε με αντικείμενα

* Παραγωγικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα
* Εστιατόρια, καφετέριες και όλα τα εστιατόρια
* Πολυώροφα και ιδιωτικά κτίρια κατοικιών, συγκροτήματα γραφείων
* Πολυκλινικά, νοσοκομεία, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα
* Αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και όλα τα κρατικά ιδρύματα.

Καθαρισμός του εξαερισμού

Τα συστήματα αερισμού και κλιματισμού χαρακτηρίζονται από υψηλό δυναμικό συσσώρευσης σκόνης, αποθέματος λίπους και επιβλαβών ουσιών.
Διερεύνηση των εσωτερικών κοιλοτήτων αγωγού δεν περνά διαδικασία καθαρισμού για αρκετούς μήνες δείχνει ότι συσσωρεύουν σημαντική ποσότητα μολυντών, στενεύει σημαντικά το τμήμα που πραγματοποιούν κανάλι είναι πολύ μειωμένη απόδοση του συστήματος χωρίς προφανή λόγο.

Ο καθαρισμός του αερισμού είναι απαραίτητος

Πράγματι, η αντιεπαγγελματική άποψη των εξωτερικών αλλαγών στη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού δεν μπορεί να παρατηρηθεί: ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί, ο αέρας, αν και σε μικρότερες ποσότητες, αλλά φτάνει. Με την πάροδο του χρόνου, η αλλαγή στην ροή αέρα φαίνεται αόρατη και το πρόβλημα δεν φαίνεται τόσο προφανές. Και ο πιθανός μολυσματικός κίνδυνος δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, αφού δεν είναι αξιοσημείωτο για τα μάτια. Εκτός από τη μείωση των παραμέτρων εξαερισμού, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης των αποθέσεων από το λίπος και τη σκόνη. Επιπλέον, στους εναλλάκτες θερμότητας και στο σύστημα κλιματισμού αποστράγγισης, εμφανίζεται η αναπαραγωγή και η διάδοση στον αέρα των χώρων των παθογόνων βακτηρίων και μούχλας.

Τύποι ρύπανσης και τρόποι για τον καθαρισμό του εξαερισμού

Οι τύποι ρύπων εξαερισμού είναι διαφορετικοί. Το σύστημα εξαερισμού αέρα τροφοδοσίας εγκαθίσταται βρωμιά και συσσωρεύεται σκόνης στο σύστημα εξάτμισης του λίπους στους κλιβάνους καμινάδα, ψησταριές μίγμα της αιθάλης και του λίπους, καπνοδόχους καμινάδα συσσωρευμένη αιθάλη. Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού εξαερισμού. Κατά κανόνα, πρόκειται για δύο μεθόδους: είτε στεγνό καθάρισμα είτε καθαρισμός με αντιδραστήρια (ενεργός αφρός χρησιμοποιείται) ή ένας συνδυασμός αυτών των μεθόδων.

Εξοπλισμός καθαρισμού αεραγωγών και συστημάτων εξαερισμού

Για τον καθαρισμό των αεραγωγών, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης με υψηλή ποιότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μέθοδος καθαρισμού αερισμού που δεν απαιτεί αποσυναρμολόγηση. Για τον καθαρισμό του εξαερισμού από οξέα και ελαιώδεις ρύπους που χρησιμοποιούνται στους άξονες της βούρτσας, με την αυτοματοποιημένη αντιδραστήριο προμηθεύσει έναν αφρό για να καθαρίσει τον αέρα από τη σκόνη και τη βρωμιά χρησιμοποιώντας ένα ξηρό-βούρτσισμα σε άξονες με την αφαίρεση κενού της σκόνης. Τα συστήματα εξαερισμού καθαρίζονται χειροκίνητα χρησιμοποιώντας καθαριστές ατμού, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του απολυμαντικού με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης. Τα μέσα απολύμανσης που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού. Έλεγχος και καθαρισμός των αγωγών αερισμού σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Η GC Ekolayf διενεργεί επιθεώρηση και καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού σε κτίρια πολλαπλών μονάδων, με την έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου των αεραγωγών για υπηρεσίες επιθεώρησης. Η επιθεώρηση των αγωγών εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια teleinstruction (video inspection). Οι πελάτες μας είναι πολλοί HOAs.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού: υλικά, εξοπλισμός και τιμές

Τα οικιστικά κτίρια, τα κτίρια των ιδρυμάτων, οι επιχειρήσεις διαθέτουν ατομικό σύστημα εξαερισμού για την ανταλλαγή αέρα, αποτελούμενο από ορυχεία, αγωγούς και κανάλια. Ο οικιακός και βιομηχανικός αερισμός κατά τη λειτουργία είναι μολυσμένος και απαιτεί περιοδικό καθαρισμό.

Η ανάγκη για καθαρισμό αερισμού

Οι αγωγοί εξαερισμού κατά τη λειτουργία τους είναι μολυσμένοι με σωματίδια σκόνης, λίπους, χημική εξάτμιση οικιακών χημικών ουσιών. Pritatochnaya εξαερισμού, πηγαίνει στο δωμάτιο από το δρόμο, clogs ακόμα πιο γρήγορα.

Στον αγωγό

 • σκόνη,
 • καυσαερίων,
 • ξηρά φύλλα,
 • έντομα,
 • σκουπίδια.

Η συσσωρευμένη βρωμιά παραμένει στην εσωτερική επιφάνεια του καναλιού, περιορίζει το άνοιγμα. Αυτό μειώνει την ανταλλαγή αέρα, οδηγεί σε αυξημένο φορτίο του εξοπλισμού εξαερισμού και συντομεύει την περίοδο λειτουργίας του.

Εάν τα στοιχεία αερισμού σε ψυχρούς χώρους δεν είναι μονωμένα, εμφανίζεται συμπύκνωση και συσσωρεύεται στο εσωτερικό. Η αύξηση της υγρασίας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την εμφάνιση μυκήτων και μούχλας. Σε περιοχές με ανοικτό έδαφος, είναι εύχρηστο να εγκαθίστανται εύκαμπτοι μονωμένοι αεραγωγοί.

Η ρύπανση από ρύπους είναι ένας επικίνδυνος παράγοντας για την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια για τους ακόλουθους λόγους:

 • Επιδείνωση της ποιότητας του αέρα.
 • Εμφάνιση μούχλας, μύκητες.
 • Διάδοση παθογόνων μικροοργανισμών.
 • Αυξήστε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Καθαρισμός αερισμού σε διαμέρισμα ή σπίτι

Οι κάθετοι άξονες εξαερισμού σε πολυκατοικίες που σχετίζονται με κοινόχρηστο κτίριο καθαρίζονται από εξειδικευμένους οργανισμούς. Η σύμβαση για την εργασία υπογράφεται από την εταιρεία διαχείρισης.

Ανεξάρτητα, μπορείτε να καθαρίσετε το χιτώνιο στον άξονα μηχανικά, αυτό απαιτεί:

 • Για προστασία από συντρίμμια - καλύψτε το πάτωμα και τον τοίχο κάτω από τη μάσκα?
 • Εγκαταστήστε μια σκάλα ή άλλη σταθερή συσκευή.
 • Φοράτε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (γάντια, αναπνευστήρα).
 • Αφαιρέστε τη μάσκα, Ξεβιδώστε τον ανεμιστήρα εάν είναι διαθέσιμο.
 • Προσεκτικά τους ξεπλύνετε με ένα λιποδιαλυτό απορρυπαντικό, σκουπίστε ξηρό?
 • Χρησιμοποιήστε έναν φακό για να επιθεωρήσετε τους χώρους μόλυνσης.
 • Χέρια ή σπάτουλα αφαιρέστε τα μεγάλα συντρίμμια.
 • Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, μια μεταλλική βούρτσα καθαρίστε τις αποθέσεις λίπους, σκόνη από την εσωτερική επιφάνεια του καναλιού.
 • Τα υπολείμματα ακαθαρσιών μπορούν να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα, τη μάσκα στη θέση του.

Εάν τοποθετούνται πλαστικοί αγωγοί για εξαερισμό, τότε πρέπει να γίνει προσεκτικά μηχανικός καθαρισμός για να αποφευχθεί η ζημιά στους τοίχους.

Οι επαγγελματικές υπηρεσίες για τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους:

 • Μηχανική χρησιμοποιώντας ηλεκτρικές σκούπες κενού και μηχανές βούρτσας.
 • Χημικός - Ψεκασμός ειδικών χημικών διαλυμάτων σε αγωγούς.
 • Κρυογονικός καθαρισμός ξηρό πάγο - απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό σε οποιεσδήποτε επιφάνειες.

Επαγγελματικός καθαρισμός αερισμού

Ο σύγχρονος εξοπλισμός για τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού σας επιτρέπει να εκτελείτε υψηλής ποιότητας και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες καθαρισμού:

 • Μηχανή βούρτσας - αφαιρεί μηχανικά τις εναποθέσεις σκόνης,
 • Ατμογεννήτρια, ψεκαστήρας, συμπιεστής - αντιμετώπιση της λιπαρής ρύπανσης με χημικά μέσα.
 • Ο πυρήνας, η γροθιά. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των αγωγών αέρα όταν συνδέονται με τα συντρίμμια κατασκευής.
 • Βούρτσες με διαφορετική διάμετρο, τοποθετημένη σε εύκαμπτο άξονα. Γίνονται στρογγυλά, τετράγωνα, ορθογώνια τμήματα.
 • Ευέλικτη ράβδος - συσκευή καθαρισμού περιστροφικών τμημάτων. Οι προσαρμογείς στα άκρα της ράβδου σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τα πινέλα σε αυτό.
 • Ισχυρό ευρύχωρο ηλεκτρική σκούπα.
 • Μεταλλικές χειρολαβές.

Λεπτομέρειες για το πώς να καθαρίσετε το πηγάδι με τα χέρια σας: αιτίες απόφραξης, επιλογές καθαρισμού, τιμές.

Πώς να ξεπλύνετε το σύστημα θέρμανσης σε μια ιδιωτική κατοικία με τα δικά σας χέρια: οδηγίες.

Ο επαγγελματικός καθαρισμός των αεραγωγών πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • Η διάγνωση της κατάστασης των ατράκτων και των θαλάμων εξαερισμού γίνεται με συστήματα ελέγχου βίντεο.
 • Εξάλειψη εμπλοκών.
 • Δειγματοληψία για τον συνολικό μικροβιακό αριθμό στις πλύσεις και την παροχή αέρα.
 • Καθαρισμός από τη σκόνη, το λίπος και άλλους ρύπους.
 • Εκτέλεση απολύμανσης.

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, συντάσσονται πράξη αποδοχής και περιοδικό σχέδιο επιθεώρησης.

Καθαρισμός του εξαερισμού από το λίπος σε ένα εστιατόριο

Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εστίασης υποχρεούνται να εκτελούν τακτικά επαγγελματικό καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού.

 • Μια τεράστια ποσότητα λίπους, που σχηματίζεται κατά την προετοιμασία των πιάτων, και η υψηλή θερμοκρασία συμβάλλει στην ταχεία μόλυνση.
 • Λίπος, ψύξη στην εσωτερική επιφάνεια των καναλιών, δημιουργεί ένα στρώμα δύσκολο να αφαιρεθεί.
 • Αυτός δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή παθογόνων μικροοργανισμών και βακτήρια, κάτι που είναι απαράδεκτο στα εστιατόρια.

Ο καθαρισμός των αεραγωγών από το λίπος γίνεται χημικώς.

 • Ένα αλκαλικό διάλυμα εφαρμόζεται στα τοιχώματα των καναλιών χρησιμοποιώντας έναν εκνεφωτή και εκπλένεται υπό πίεση.
 • Τα παχιά στρώματα συσσώρευσης λίπους καθαρίζονται με μεταλλικές βούρτσες.

Όταν το ζεστό έργο του θερμού καταστήματος ενταθεί, πρέπει να καθαριστεί μία φορά το μήνα. Για να μειώσετε τους ρύπους, τοποθετούνται παγίδες λίπους.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο No 52 με ημερομηνία 30.3.99 «Περί υγιεινής και επιδημιολογικών ευημερία του πληθυσμού», την προετοιμασία, αποθήκευση και πώληση τροφίμων και ποτών για την πρόληψη της εμφάνισης και της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων και της μαζικής μη λοιμώδεις ασθένειες πρέπει να διεξάγεται υγειονομικούς κανόνες.

Ο καθαρισμός και η απολύμανση των συστημάτων αεραγωγών αναφέρεται σε υγειονομικά προληπτικά μέτρα, τα οποία είναι υποχρεωτικά για τη διεξαγωγή και τον έλεγχο της κρατικής υγειονομικής και επιδημιολογικής εποπτείας.

Μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των μικροβιολογικών δειγμάτων, λαμβάνεται απόφαση σχετικά με την ανάγκη απολύμανσης.

Καθαρισμός των αγωγών αερισμού του αυτοκινήτου

Το σύστημα αερισμού του αυτοκινήτου χρειάζεται επίσης περιοδικό καθαρισμό. Η αιτία μπορεί να είναι η εμφάνιση μιας δυσάρεστης μυρωδιάς στο αυτοκίνητο.

Η ανεξάρτητη εργασία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών αερολυμάτων. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε:

 • Για να απελευθερώσετε το σαλόνι από περιττά πράγματα και τα αντικείμενα, το αεροζόλ είναι μια χημική ουσία.
 • Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα.
 • Θέστε σε λειτουργία τον κινητήρα, Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό σε κατάσταση χαμηλής θερμοκρασίας, κλείστε τις πόρτες για 5 λεπτά.

Εξαερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα: επιλογή και εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής - λεπτομερές άρθρο.

Πώς να καθαρίσετε τον σωλήνα καμινάδας σε μια ιδιωτική κατοικία: μια λεπτομερή ανάλυση των μεθόδων καθαρισμού, συμβουλές, τιμές.

 • Αφού περάσει ο χρόνος, τοποθετήστε έναν κύλινδρο στο πάτωμα του καθίσματος συνοδηγού, ανοίξτε τον φυσητήρα, Πατήστε το κουμπί ψεκασμού και κλείστε την πόρτα..
 • Το αερόλυμα θα αρχίσει να ανακυκλώνεται μαζί με τον αέρα στο σύστημα εξαερισμού του οχήματος.
 • Μετά από 15 λεπτά, ανοίξτε την πόρτα για αερισμό.
 • Αφού απενεργοποιήσετε τη ροή του αέρα, τον κλιματισμό, σβήστε τον κινητήρα.
 • Αντικαταστήστε το φίλτρο σαλόνι με ένα νέο.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού του αυτοκινήτου δεν είναι μια δύσκολη και οικονομική επιλογή. Το ελάχιστο κόστος των καθαριστικών αερολυμάτων από 500 ρούβλια.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σταθμό για επαγγελματικό καθαρισμό. Αυτή είναι μια αξιόπιστη επιλογή, επιπλέον, με υποχρεώσεις εγγύησης. Η ελάχιστη τιμή των υπηρεσιών είναι από 3600 ρούβλια.

Απολύμανση του εξαερισμού

Κατά τη διαδικασία καθαρισμού, λαμβάνονται δείγματα μόλυνσης για εργαστηριακές δοκιμές.

Σε περίπτωση υπέρβασης των επιτρεπτών τιμών των μικροβιολογικών δεικτών, εκτελείται απολύμανση -

 • καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών,
 • βακτήρια μέσα σε αγωγούς και αγωγούς.

Εκτελείται μόνο μετά τον καθαρισμό. Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις, εξασφαλίζοντας την υγεία και την ευημερία ενός ατόμου.

Γι 'αυτό, οι καθαρισμένες επιφάνειες των καναλιών αντιμετωπίζονται με απολυμαντικό διάλυμα εγκεκριμένο από την Κρατική Υγειονομική και Επιδημιολογική Επιτήρηση.

Μετά την απολύμανση, λαμβάνονται νέα δείγματα από τα τοιχώματα των καναλιών για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα του έργου.

Εξοπλισμός για τον καθαρισμό του εξαερισμού

Ανάλογα με το μέγεθος και το υλικό κατασκευής ατράκτων εξαερισμού, αεραγωγών, καθώς και του βαθμού μόλυνσης τους, επιλέγεται ο εξοπλισμός που απαιτείται για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό.

Η τεχνολογία καθαρισμού των άκαμπτων και εύκαμπτων αγωγών εξαερισμού διαφέρει. Επισκόπηση των μέσων τιμών:

 • Ένα σύνολο 5 βούρτσες για μηχανικό καθαρισμό θα κοστίσει 9.000 ρούβλια.
 • Εύκαμπτος άξονας μήκους 6 μέτρων για το ακροφύσιο - 12 000 ρούβλια.
 • Μεταλλικά γάντια από 2.500 ρούβλια?
 • Η μηχανή βούρτσας είναι 105.000 ρούβλια.
 • Ηλεκτρική σκούπα με εύκαμπτο άξονα - 75 000 τρίβει.
 • Σετ γεννήτριας ατμού και ψεκαστήρα με πρόσθετο σύνολο εργαλείων για τον καθαρισμό από το λίπος - 150.000 ρούβλια.
 • Σύστημα επιθεώρησης βίντεο από 45 000 τρίβει.

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός και η απολύμανση;

Είναι σκόπιμο να διεξάγεται ένας ανεξάρτητος καθαρισμός μόνο σε σχέση με ακίνητα που ανήκουν σε ιδιωτική ιδιοκτησία (για παράδειγμα, ένα μανίκι σε κοινό ορυχείο σε διαμέρισμα πόλης, συνήθως το μήκος του δεν ξεπερνά τα 0,5 μέτρα).

Για να γίνει αυτό, αρκεί να αγοράσετε εξοπλισμό ατομικής προστασίας, μια μεταλλική βούρτσα και ένα μέσο για την αφαίρεση λίπους.

Το κόστος εξειδικευμένων υπηρεσιών καθαρισμού και απολύμανσης αεραγωγών εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του έργου.

Η τιμή επηρεάζεται από παράγοντες όπως

 • διαθεσιμότητα διαμόρφωσης καναλιού,
 • το βαθμό και τη φύση της ρύπανσης.

Το βασικό κόστος της εργασίας υπολογίζεται συνήθως ανά τετραγωνικό μέτρο του αγωγού, τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού τιμή:

 • Βίντεο διάγνωση από 5 000 τρίβει?
 • Μηχανικός καθαρισμός των αποθέσεων σκόνης από 170 ρούβλια?
 • Καθαρισμός λιπαρών καταθέσεων από 750 ρούβλια.
 • Μικροβιολογικές εξετάσεις - 1.500 ρούβλια ανά 1 πλύση.
 • Απολύμανση από 50 ρούβλια.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού - ένα απαραίτητο υποχρεωτικό μέτρο, που ρυθμίζεται από τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αποσκοπεί στη διασφάλιση της υγείας, της υψηλής απόδοσης του πληθυσμού.