Ποιος και πώς πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα

Ο εξαερισμός ενός κτιρίου διαμερισμάτων είναι ένα πολύπλοκο σύστημα αεραγωγών που διαπερνά ολόκληρο το κτίριο, μπαίνοντας σε κάθε διαμέρισμα. Δεν υπάρχει καθόλου και υπάρχει αποχέτευση αέρα από τις εγκαταστάσεις. Αλλά με την πάροδο του χρόνου οι αγωγοί εξαερισμού και οι άξονες μειώνονται στην διατομή λόγω των συντριμμιών, των λιπών και των αποθέσεων πετρελαίου, πράγμα που οδηγεί σε εξασθένιση της εκροής των μαζών του αέρα. Έτσι, ο εξαερισμός του σπιτιού αρχίζει να λειτουργεί εσφαλμένα. Δηλαδή, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε το ζήτημα του πώς να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο σπίτι.

Γιατί καθαρίστε τον εξαερισμό

Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού για καθαρά υγιεινές λόγους. Πράγματι, η αποδυνάμωση του σχεδίου οδηγεί, καταρχάς, σε μείωση της ανταλλαγής αερίων, η οποία νομιμοποιείται με τα υγειονομικά πρότυπα διαμονής. Ο αέρας που εξέρχεται από τον θάλαμο εξαερισμού λαμβάνει μαζί του σωματίδια σκόνης, υπερβολική υγρασία, καθώς και διάφορους μικροοργανισμούς που επηρεάζουν δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία.

Ως εκ τούτου, για να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα μια ιδιαίτερη στάση. Όμως, όπως δείχνει η πρακτική, δεν είναι ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων. Σπάνια κανείς προσπαθεί να κάνει κάτι για να αυξήσει την εκροή του αέρα. Αλλά βοηθά επίσης λίγο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη διαδικασία καθαρισμού του εξαερισμού και αν είναι δυνατόν να το διεξάγουμε τακτικά. Αν όχι τον εαυτό σας, τότε τουλάχιστον κάθε δύο έως τρία χρόνια για να καλέσετε έναν ειδικό.

Πότε πρέπει να καθαρίσετε

Είναι σαφές ότι πολύ λίγοι άνθρωποι ανοίγουν τη σχάρα εξαερισμού για να εξετάσουν τον αγωγό αερισμού του κτιρίου. Ως εκ τούτου, αξίζει να δοθεί προσοχή σε ορισμένες ενδείξεις ότι ο αγωγός εξαερισμού έχει γίνει μικρότερος από το αρχικό του μέγεθος. Εδώ είναι μερικά τέτοια σημάδια που είναι πολύ εντυπωσιακά.

 1. Γύρω από τη σχάρα εξαερισμού και πάνω του συσσωρεύεται σκόνη και βρωμιά, εμφανίζεται ένας ιστός αράχνης.
 2. Μετά τον υγρό καθαρισμό, η σκόνη εγκαθίσταται αμέσως στην επιφάνεια του δαπέδου και των επίπλων.
 3. Το καλοκαίρι, η θερμότητα στο διαμέρισμα δεν κρυώνει.
 4. Εάν τα τείχη με ανοιχτά παράθυρα ή την πόρτα εισόδου ήταν πολύ πιο αδύναμα ή ακόμα και εξαφανίστηκαν.


Ακριβώς λένε ότι ο καθαρισμός του εξαερισμού στο διαμέρισμα είναι απαραίτητο. Ειδικά αν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Καθορίστε την ανάγκη να βοηθήσετε να φτάσετε στη χαρτοπετσέτα με το διάφραγμα εξαερισμού. Εάν η χαρτοπετσέτα παραμείνει στην εξαερισμό, τότε ο εξαερισμός λειτουργεί καλά. Εάν η σερβιέτα δεν κρατάει, τότε πρέπει να ακούσετε ένα συναγερμό. Το κανάλι είναι γεμάτο, και ο εξαερισμός δεν λειτουργεί.

Ομοίως, μπορείτε να ελέγξετε αν επισυνάπτετε ένα χαρτί υγείας ή χαρτί εφημερίδας στο άνοιγμα. Εάν κολλήσει στη σχάρα, τότε ο εξαερισμός λειτουργεί σύμφωνα με τις παραμέτρους του. Αν πέσει, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό και πρέπει να επιλυθεί επειγόντως.

Σε γενικές γραμμές, είναι αδύνατη η τοποθέτηση μιας τέτοιας κατάστασης στο σύστημα εξαερισμού της πολυκατοικίας. Μετά από όλα, αυτό το δίκτυο έχει πολλά επίπεδα, ίσα με τον αριθμό των ορόφων. Και σε κάθε διαμέρισμα από τον κατακόρυφο άξονα πηγαίνετε κανάλια. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια κατάσταση όπου το οριζόντιο κανάλι από το διαμέρισμα φαίνεται να είναι καθαρό, αλλά η εκροή αέρα είναι αδύναμη. Ο λόγος είναι ότι το κάθετο κοινό κανάλι είναι φραγμένο. Και εδώ ο καθένας δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, γιατί απαιτείται καθαρισμός του κοινού αερισμού, για τον οποίο η εταιρεία διαχείρισης είναι υπεύθυνη. Και γι 'αυτήν έχουν καθιερωθεί τα ακριβή πρότυπα πόσο συχνά για τον καθαρισμό του εξαερισμού της πολυκατοικίας, η οποία, δυστυχώς, δεν εκπληρώνει.

Αιτίες παρεμπόδισης των αεραγωγών

Η κύρια αιτία της απόφραξης είναι μια μεγάλη συσσώρευση σκόνης, βρωμιάς και λίπους στους τοίχους των καναλιών και των ορυχείων. Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος διαρρύθμισης του κτιρίου διαμερίσματος που είναι δύσκολο να μπει σε. Αυτά είναι στενά κανάλια μέσω των οποίων ο αέρας από τα διαμερίσματα, ειδικά από την κουζίνα και το μπάνιο, βγαίνει στο δρόμο. Προχωρώντας μέσα από το σύστημα, τα σωματίδια που βρίσκονται σε αυτό παραμένουν στα τοιχώματα των καναλιών, αυξάνονται με την πάροδο των ετών σε πάχος με τη μορφή στρώματος λάσπης. Εξ ου και η μείωση της διατομής των αεραγωγών.

Ένας άλλος λόγος είναι η κατάρρευση του τοιχοποιίας, από το οποίο χρησιμοποιούνται πολλά σπίτια για την κατασκευή ενός φυτού αερισμού. Η επισκευή του συμπλέκτη είναι πολύ δύσκολη, και μερικές φορές είναι πιθανή, οπότε θα πρέπει να ζήσετε με τέτοιο λανθασμένο αερισμό εργασίας.

Ο τρίτος λόγος είναι ο αερισμός μέσα και τα νεκρά μικρά ζώα και πουλιά. Ορισμένα πουλιά κατασκευάζουν φωλιές σε κανάλια που καλύπτουν μέρος του ανοίγματος.

Ο τέταρτος λόγος είναι η εγκατεστημένη κουκούλα κουζίνας, ο αγωγός του οποίου κόβει τον αγωγό αερισμού. Ο λόγος είναι αρκετά σοβαρός, επειδή ο αερισμός του κτιρίου διαμερισμάτων θα πρέπει να παρέχει εναλλαγή αέρα μέσα στο διαμέρισμα με ρυθμό 90 m³ / h. Και αυτό είναι 5-10 φορές μικρότερο από την παραγωγικότητα των σύγχρονων εκχυλισμάτων. Δηλαδή, όταν η οικιακή συσκευή είναι ενεργοποιημένη στον εξαερισμό, δημιουργείται υπερβολική πίεση, η οποία ωθεί τον αέρα μέσα από τα κανάλια στα γειτονικά διαμερίσματα. Δηλαδή, δεν μπορεί πλέον να μιλήσει για τον εξαερισμό ενός πολυκατοικίου.

Πώς να καθαρίσετε τον αερισμό στο διαμέρισμα με τα δικά σας χέρια


Επιστρέφουμε στο κύριο θέμα του άρθρου, το οποίο ήταν πάντα σχετικό, και σήμερα ζητείται από πολλούς ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της πόλης: πώς να καθαρίσετε τον αερισμό στο διαμέρισμα με τα δικά σας χέρια. Όπως ειπώθηκε παραπάνω, εάν οι εταιρείες διαχείρισης διαχειριζόταν ακριβώς τα καθήκοντά τους, τότε η ανάγκη καθαρισμού του εξαερισμού δεν θα ήταν πλέον απαραίτητη. Αλλά τα πράγματα είναι έτσι ώστε κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με τα διαμερίσματά σας εκτός από τον εαυτό σας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διεξάγονται όλες οι δραστηριότητες χωρίς ειδικούς.

Αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο καθαρισμός του οριζόντιου καναλιού είναι μια αναποτελεσματική λειτουργία, διότι χωρίς καθαρισμό του κατακόρυφου ανυψωτήρα, είναι μόνο καλλυντικά μέτρα. Αλλά ακόμα και μπορούν να αυξήσουν ελαφρώς το ρεύμα αέρα. Έτσι, τι πρέπει να κάνετε:

 • αφαιρεί τη μάσκα εξαερισμού, η οποία πρέπει να πλυθεί από απορρυπαντικό οικιακής χρήσης, επειδή τα αποθέματα λίπους και ελαίου με καθαρό ή σαπουνόνερο είναι απίθανο να εξαφανιστούν.
 • ο ιστός αφαιρείται από μια σκούπα ή ένα πανί · προσπαθήστε να το κάνετε συμπληρώνοντας πλήρως το κανάλι.
 • οπλίστε τον εαυτό σας με μια σπάτουλα και αποξέστε τα κοιτάσματα της λάσπης από τα τοιχώματα των καναλιών, μην χρησιμοποιείτε χημικά παρασκευάσματα, δεν θα βοηθήσουν εδώ.
 • πάρτε ένα μακρύ σύρμα και κολλήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο, δηλαδή, επεκτείνοντας έτσι τον βραχίονα, συνδέστε επιπλέον μια βούρτσα σε αυτό?
 • μετά από αυτό πρέπει να βάλετε τον εύκαμπτο σωλήνα στο κανάλι από την ηλεκτρική σκούπα και να ενεργοποιήσετε την τελευταία για να αφαιρέσετε τα συσσωρευμένα και συλλεχθέντα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για τον καθαρισμό του αγωγού αερισμού από το διαμέρισμά σας. Φυσικά, αν δεν προσκαλέσετε ειδικούς οπλισμένους με ειδικό εξοπλισμό. Κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Προσοχή σε αυτό το θέμα είναι στην πρώτη θέση, διότι μέσα στα περάσματα εξαερισμού μπορεί να υπάρχουν φωλιές ασβεστίου, κατοικίες σαύτων και άλλα μικρά τρωκτικά.

Πού να πάτε εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε τον εαυτό σας


Αμέσως είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση ότι ο καθαρισμός του εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων αποτελεί ευθύνη του ειδικού οργανισμού που συνήψε τη σύμβαση με την εταιρεία διαχείρισης. Απαγορεύεται να καθαρίζετε ανεξάρτητα την κάθετη ventshahta. Ναι, και να κάνουμε ένα αυτοσχέδιο εργαλεία και προσαρμογές είναι ποιοτικά αδύνατο.

Ως εκ τούτου, πρέπει να έρθετε στο γραφείο της εταιρείας διαχείρισης και να αφήσετε γραπτή αίτηση, αναφέροντας σε αυτό τον αριθμό της εισόδου και τον αριθμό του σπιτιού. Το θέμα είναι ότι ένας κάθετος άξονας αερισμού εγκαθίσταται συχνά σε μια είσοδο. Επομένως, θα είναι εύκολο να το αναζητήσετε εάν ο αριθμός της εισόδου είναι καθορισμένος.

Οι ειδικοί που έρχονται σε επαφή πρέπει πρώτα να μετρήσουν την ταχύτητα του αέρα στο σύστημα εξαερισμού. Ένας πάγωσε από την πλευρά του διαμερίσματος, ο άλλος από το εσωτερικό του Varshaath. Μετά από αυτό, καθορίζεται ποιες δραστηριότητες θα διεξαχθούν. Με την ευκαιρία, εκτός από τον καθαρισμό, προτείνεται να απολυμαίνονται ή να επισκευάζονται.

Λάβετε υπόψη ότι το ζήτημα του ποιος πρέπει να καθαρίσει καθορίζει με ακρίβεια την ευθύνη των μερών. Δηλαδή, η εταιρεία διαχείρισης δεν το κάνει αυτό. Παρακολουθεί απλώς τις απαιτήσεις των ενοικιαστών του κτιρίου διαμερισμάτων και την εκτέλεσή τους από τους υπαλλήλους τους ή από πρόσωπα με τα οποία υπάρχει συμφωνία για τη διεξαγωγή ορισμένων εκδηλώσεων. Αλλά οι ενοικιαστές υποχρεούνται να ζητήσουν εργασία από την εταιρεία διαχείρισης.

Συμβουλές και κόλπα

Αρχικά, ας δώσουμε τις βασικές συμβουλές - δεν μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας τον αερισμό στο διαμέρισμα. Αλλά αν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, τότε μην ανεβαίνετε στον κατακόρυφο ανερχόμενο. Οι δυνατότητές σας είναι περιορισμένες, οπότε μπορείτε να καθαρίσετε μόνο τον οριζόντιο αγωγό αερισμού που συνδέει το ορυχείο με το διαμέρισμα. Πώς να το κάνετε αυτό, ξέρετε τώρα.

Μερικές φορές οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων κατηγορούνται για το γεγονός ότι η εσωτερική ανταλλαγή αέρα μειώνεται ή απουσιάζει εντελώς. Κατά τη διαδικασία επισκευής, καλύπτονται με υλικά αερισμού με υλικά φινιρίσματος. Πρώτον, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεύτερον, αν συνέβαινε αυτό, τότε προσπαθήστε να διορθώσετε την κατάσταση και να την φέρετε σε κανονική κατάσταση. Διαφορετικά, η υψηλή υγρασία, δυσάρεστες οσμές, μούχλα και μύκητες δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Εάν παρ 'όλα αυτά αποφασίσετε να καθαρίσετε τους αεραγωγούς με τα χέρια σας, τότε προσπαθήστε να προετοιμάσετε προσεκτικά για αυτό το γεγονός. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε τα εργαλεία και τις συσκευές που περιγράφονται παραπάνω, καθώς και ένα αξιόπιστο σκαμνί.

Καθαρισμός του εξαερισμού

Καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού Είναι μια διαδικασία που εκτελείται περιοδικά σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία.

Στην καθημερινή ζωή, όλοι είναι τόσο εξοικειωμένοι με τον εξαερισμό που δεν σκέφτονται πραγματικά αν λειτουργεί σωστά, δείχνοντας ανησυχία μόνο όταν εμφανίζονται δυσάρεστες οσμές στις εγκαταστάσεις. Εν τω μεταξύ, καθαρισμό του συστήματος εξαερισμού πρέπει να διεξάγεται σε τακτική βάση. Μέσα από αυτό μετακινούνται συνεχώς τεράστια ρεύματα αέρα, αφήνοντας στους τοίχους των κιβωτίων, των ορυχείων και των πλέγματος μια σημαντική ποσότητα αποθέσεων που δεν μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς αποσυναρμολόγηση του συστήματος ή χωρίς τη χρήση φθηνού εξοπλισμού για καθαρισμός αερισμού από την Κίνα.

Γιατί πρέπει να καθαρίσω τον εξαερισμό

Περιοδικά καθαρισμός αερισμού είναι αναγκαία ως προληπτικό μέτρο για τους ακόλουθους λόγους:

1. Ένα στρώμα λάσπης και λιπαρών εναποθέσεων στα τοιχώματα των επικοινωνιών επιδεινώνει σημαντικά τις αεροδυναμικές τους ιδιότητες, μειώνοντας τη διάμετρο και αυξάνοντας την τριβή κατά τη μετακίνηση των ροών του αέρα. Ταυτόχρονα, η απόδοση του συστήματος μειώνεται αισθητά και ο ανεμιστήρας απαιτεί περισσότερη ισχύ, πράγμα που οδηγεί σε επιπλέον κόστος.

2. Για άξονες κάθετου προσανατολισμού, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με οικιστικά σπίτια, που χαρακτηρίζονται από τη συσσώρευση αράχνης ιστού και χαλαρά σε μεγάλες σπείρες σκόνης. Αν το καθαρισμός των συστημάτων εξαερισμού που δεν εκτελούνται εγκαίρως, γίνονται σχεδόν εντελώς αδιαχώριστες για το φυσικό σχέδιο.

3. Όταν δεν έχει παραχθεί καθαρισμός του αερισμού από το λίπος, στις επικοινωνίες συσσωρεύονται και πολλαπλασιάζονται διάφοροι τύποι επιβλαβών μικροοργανισμών, μυκήτων και μούχλας, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Παίρνουν στο διαμέρισμα με τον αέρα που προέρχεται από τις επικοινωνίες, και μπορεί να γίνει ο παράγοντας που προκαλεί διάφορες αναπνευστικές παθήσεις και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Πρόληψη αυτοβοήθειας

Αμέσως είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση ότι σε περίπτωση προβλημάτων στις επικοινωνίες είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε στην εξειδικευμένη εταιρία "Prof Cleaning", η οποία παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού ορυχείων. Με τα χέρια σας, μπορείτε να εκτελέσετε αποτελεσματικά μόνο τη συντήρηση του ανεμιστήρα εξαγωγής και της σχάρας, καθώς και του κλιματιστικού, εάν είναι εγκατεστημένο στο διαμέρισμα.

Αυτοτελήςκαθαρισμός αερισμού μπορεί να παραχθεί μηχανικά ή χημικά. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά απλή, αλλά απαιτεί διεξοδική εκτέλεση. Από την έξοδο προς το ορυχείο του συστήματος, απομακρύνεται η σχάρα, με την οποία αφαιρούνται, πρώτον, μεγάλοι θόλοι σκόνης και σκουπιδιών. Στη συνέχεια, πλένεται χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες που διασπούν λιπαρές καταθέσεις και αιθάλη, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το διαμέρισμα αεριοποιείται. Οι ειδικοί της εταιρείας "Prof Cleaning" προτείνουμε μετά από αυτό να στεγνώσει η επιφάνεια και να την επεξεργαστεί με υπεροξείδιο του υδρογόνου που έχει απολυμαντικές ιδιότητες.

Αυτοδιάγνωση

Για να καταλάβουμε αν τον καθαρισμό του εξαερισμού στο διαμέρισμα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ανεξάρτητη διαγνωστική του συστήματος. Θα πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο, εξασφαλίζοντας τη ροή καθαρού αέρα στα δωμάτια και, εναλλακτικά, φέρνοντας ένα κομμάτι χαρτί σε κάθε μία από τις γρίλιες που εξέρχονται στον άξονα του άξονα. Αν κολλήσει στην επιφάνεια - το σύστημα λειτουργεί κανονικά. Κάποιοι χρησιμοποιούν ως ενδεικτικό το φως ενός αναμμένος αγώνα ή αναπτήρων.

Οι ιδιοκτήτες των πλαστικών παραθύρων θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε μια αποχρώσεις. Κλείνουν πολύ σφιχτά και πρακτικά δεν αφήνουν αέρα στο διαμέρισμα. Κατά συνέπεια, η αποχώρηση από το δωμάτιο δεν είναι τίποτα. Η έξοδος στο ορυχείο βαθμιαία γίνεται φραγμένη και σφιγμένη. Με τέτοια προβλήματα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν από μόνοι τους, άρα αξίζει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία "Prof Cleaning", η οποία εκτελεί ποιοτικά και γρήγορα τον καθαρισμό του εξαερισμού στη Μόσχα.

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού είναι ένα συγκρότημα δραστηριοτήτων, μετά την υλοποίηση των οποίων οι επικοινωνίες αρχίζουν να λειτουργούν με τη μέγιστη απόδοση, οι χώροι αφήνουν παράξενες οσμές και ο αέρας μέσα τους καθίσταται καθαρός και ευχάριστος. Η επαγγελματική εκτέλεση αυτού του είδους εργασίας από τους πραγματικούς κυρίους της επιχείρησής τους από την εταιρεία "Prof Cleaning", χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του εξαερισμού από την Κίνα, εγγυάται η άψογη φήμη του.

Οι υπηρεσίες της εταιρείας χρησιμοποιούνται από ιδιώτες και επιχειρήσεις στον τομέα της βιομηχανίας και της δημόσιας εστίασης.

Καθαρισμός εξαερισμού: καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε κτίριο διαμερισμάτων

Πολλοί κάτοικοι πολυώροφων κτιρίων, ειδικά παλαιά κτίρια, μπορούν να πουν για τις μαγειρικές τους προτιμήσεις από τους γείτονές τους, τι χάρισαν για δείπνο και για το δείπνο. Ωστόσο, δεν μιλάμε για τηλεπάθεια, το γειτονικό μενού μπορεί να αναγνωριστεί απλά από τη μυρωδιά που αισθάνεται στο διαμέρισμα.

Εάν αυτό συμβαίνει συνεχώς, τότε πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό, ο οποίος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί.

Λειτουργικός σκοπός του εξαερισμού

Ο αέρας που αναπνέουμε στο διαμέρισμα φαίνεται καθαρό. Στην πραγματικότητα, απορροφά όλες τις μυρωδιές που προέρχονται από την κουζίνα, το μονοξείδιο του άνθρακα από τη σόμπα. Παίρνει σωματίδια σκόνης, στρώματα από ρούχα, χαλιά, μαλλί οικιακών ζώων.

Οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί και τα βακτήρια συσσωρεύονται στον αέρα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών, υγρασίας και ατμού που προέρχονται από το μπάνιο προκαλούν το σχηματισμό μύκητα και αιχμαλωσία. Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά το μικροκλίμα του δωματίου, συμβάλλει στην εμφάνιση πνευμονικών παθήσεων, αλλεργιών και άλλων παθήσεων.

Ο εξαερισμός, ο οποίος εκτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες, συμβάλλει στην αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία:

 • εξασφαλίζει την άφιξη καθαρού αέρα στο διαμέρισμα,
 • σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από τις οσμές δωματίου, σκόνη, βακτήρια, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα επιβλαβή συστατικά?
 • ρυθμίζει το επίπεδο υγρασίας.

Ο εξαερισμός είναι μια από τις ζωτικής σημασίας μηχανικές επικοινωνίες ενός κτιρίου διαμερισμάτων. Η Κρατική Επιτροπή δεν θα δέχεται ποτέ ένα αντικείμενο στο οποίο λείπει ή είναι ελαττωματικό το σύστημα εξαερισμού.

Η συσκευή του συστήματος αερισμού του σπιτιού

Ο εσωτερικός εξαερισμός είναι ένα πολύπλοκο μηχανολογικό σύστημα, η τοποθέτησή του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο σημαντικότερος είναι ο συνολικός αριθμός των ορόφων του κτιρίου.

Η διάταξη των φρεατίων αερισμού σε πολυώροφα σπίτια γίνεται σύμφωνα με διαφορετικά σχήματα, για παράδειγμα:

 1. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει δικό του αγωγό εξαγωγής με πρόσβαση στην οροφή.
 2. Οι αγωγοί εξαγωγής που προέρχονται από τα διαμερίσματα είναι συνδεδεμένοι σε ένα οριζόντιο κιβώτιο, το οποίο συγκεντρώνει όλο τον εισερχόμενο αέρα και στη συνέχεια μέσω ενός κοινού καναλιού οδηγεί στην οροφή.
 3. Δορυφορικοί αγωγοί εξάτμισης εξέρχονται από κάθε διαμέρισμα σε έναν κοινό άξονα που οδηγεί σε μια ζεστή σοφίτα, η οποία χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος θάλαμος. Στη σοφίτα υπάρχει μια μεγάλη κουκούλα για να αφαιρέσετε όλο τον αέρα στην οροφή.

Ο εξαερισμός, που εκτελείται σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο, είναι αποτελεσματικός για τα χαμηλά κτίρια. Ήταν πολύ συνηθισμένο τα παλιά χρόνια, όταν στα κύρια σπίτια χτίστηκαν πάνω από τέσσερις ορόφους. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί πολύ χώρο, και για τα ψηλά σπίτια δεν είναι πρακτικό να το εφαρμόσουμε, οπότε σήμερα δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά.

Το δεύτερο σχέδιο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον Χρουστσόφ και στα σπίτια του κτιρίου 9-16 ορόφων. Σε νέα κτίρια χρησιμοποιείται το πιο πρόσφατο σύστημα, το οποίο θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού για κτίρια μεγάλου αριθμού ορόφων.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται με τον εξαερισμό σε χώρους διαβίωσης. Σύμφωνα με το GOST 30494-2011, πρέπει να παρέχει:

 • η ποιότητα του αέρα στην αίθουσα δεν είναι μικρότερη από τα επιτρεπόμενα όρια (έως 1000 CO 2 cm3 / m3).
 • βέλτιστη υγρασία του δωματίου μέσα σε 30-60%.
 • η ταχύτητα ροής αέρα δεν είναι μεγαλύτερη από 0,2 m / s.

Σε κτίρια διαμερισμάτων χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός. Σε κάθε διαμέρισμα (στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα, αποθήκη) βρίσκονται οι αγωγοί εξάτμισης μέσω των οποίων εξέρχεται το δωμάτιο ο εξαντλημένος βρώμικος αέρας. Ροές καθαρού αέρα εισέρχονται στο διαμέρισμα μέσω των παραθύρων, ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες.

Αυτό το σχέδιο αερισμού ήταν πανταχού παρόν σε όλη την κατασκευή κτιρίων πέντε και εννίων ορόφων. Στα παλιά χρόνια, στα σπίτια εγκαταστάθηκαν ξύλινα παράθυρα, τα οποία, λόγω του μεγάλου αριθμού των αυλακώσεων, αντιμετώπιζαν τέλεια τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, σε νέα σπίτια το εν λόγω σχέδιο λειτουργεί ανεπαρκώς, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές παραθύρων είναι αεροστεγείς και δεν αφήνουν αέρα μέσα. Στα σύγχρονα κτίρια, εγκαθίστανται συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού και μια ποικιλία διατάξεων τροφοδοσίας και εξαγωγής, οι οποίες διασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του εσωτερικού εξαερισμού.

Λόγοι για ανεπαρκή λειτουργία της κουκούλας

Τα προβλήματα στην εργασία του συστήματος εξάτμισης είναι εξοικειωμένοι με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, που χτίστηκε στη Σοβιετική εποχή. Οι κάτοικοι των κτιρίων επί το πλείστον στέρησε τη χαρά να είναι παρόντες στο τραπέζι των γειτόνων, επειδή τα νέα σπίτια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συγκροτήματα με βεντιλατέρ, μην χάσετε τις οσμές μέσα στο διαμέρισμα.

Μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού σε παλιά σπίτια, κατ 'αρχήν, η διαδικασία είναι αρκετά προβλέψιμη. Ο κύριος λόγος είναι η τραγική απόφραξη του αγωγού εξαερισμού, στον οποίο, με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται συντρίμμια, βρωμιά, σκόνη και άλλα απόβλητα που προέρχονται από τις εγκαταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, η έξοδος είναι στενωμένη και δεν μπορεί να επεξεργαστεί πλήρως τον συλλεγμένο βρώμικο αέρα.

Στα κτίρια πολλαπλών μονάδων, τα οποία συνδέονται με έναν κοινό άξονα εξαερισμού, η ρύπανση από μεμονωμένα κανάλια εισέρχεται στο σύστημα οικοδόμησης κατοικίας. Σταδιακά, το ορυχείο γεμίζει με σκουπίδια και μπορεί να φράξει τελείως. Μια διαδικασία που διαρκεί για χρόνια μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού θα παραλύσει.

Ένας άλλος λόγος που συμβάλλει στην υποβάθμιση της ανταλλαγής αέρα είναι η παρουσία στο γειτονικό διαμέρισμα μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά κατανοητό. Ο φυσικός εξαερισμός εσωτερικού χώρου έχει σχεδιαστεί για κατανάλωση αέρα μέχρι 90 m 3 / ώρα.

Ένα εκχύλισμα δημιουργεί ροή αέρα μεγαλύτερη από 1000 m 3 / ώρα, φυσικά, αυτό επηρεάζει τους γειτονικούς αεραγωγούς που εκτείνονται στον κοινό άξονα. Και αν η κουκούλα δεν είναι μία, αλλά κάθε δεύτερη γείτονα; Η απάντηση είναι προφανής.

Η αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με μεταλλικά πλαστικά είναι επίσης ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Αποδεικνύεται ότι η στεγανότητα που είναι συνυφασμένη με τα σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια δεν παίζει πάντα στα χέρια των κατοίκων των παλιών σπιτιών.

Στους Σοβιετικούς χρόνους, μόνο οι τεμπέληδες δεν απαίτησαν τους οικοδόμους που επέτρεψαν ψευδείς εκτιμήσεις στην εγκατάσταση παραθύρων και θυρών. Όπως αποδείχθηκε σήμερα, ο "ένοχος" εργάστηκε αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες προς όφελος των κατοίκων, επειδή για την πλήρη λειτουργία του φυσικού αερισμού, απαιτούνται ρωγμές, οι οποίες υπήρχαν σε παλαιά ξύλινα παράθυρα.

Οι οπές παρέχουν μια σταθερή παροχή φρέσκου αέρα από το δρόμο και οι ερμητικές μεταλλικές κατασκευές, αντίθετα, αλληλεπικαλύπτονται. Ως αποτέλεσμα, υγρασία αυξάνεται στο δωμάτιο, τα παράθυρα ομίχλη προς τα πάνω, μούχλα και μύκητας μορφή στους τοίχους.

Σε μεγάλο βαθμό, η εργασία του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από την εποχή. Συχνότερα τα προβλήματα με την κουκούλα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας καυτής περιόδου, ενώ το χειμώνα η σκάφη λειτουργεί σωστά. Το γεγονός είναι ότι η απόδοση του συστήματος με φυσικό εξαερισμό εξαρτάται άμεσα από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κτίριο.

Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία στο δρόμο και στο διαμέρισμα είναι σχεδόν η ίδια, έτσι υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με την παλιά SNiPam υποτίθεται ότι σε ένα καυτό χρόνο η ανταλλαγή αέρα θα πραγματοποιηθεί με το αερισμό του δωματίου με ανοιχτά παράθυρα.

Σημάδια του επείγοντος του καθαρισμού

Οι παραπάνω λόγοι για την κακή λειτουργία του εξαερισμού δείχνουν ένα πράγμα: το σύστημα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και περιοδικό καθαρισμό. Για να κατανοήσετε ότι ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί, είναι πιθανό από τα ακόλουθα σημάδια:

 • κοντά στην οπή εξάτμισης που σχηματίζεται σκόνη, αράχνες αράχνης, συσσωρευμένα συντρίμμια?
 • Η μάσκα αερισμού καλύπτεται με μαύρη επικάλυψη, αιθάλη και γράσο.
 • το καλοκαίρι, το διαμέρισμα έγινε πολύ ζεστό?
 • Μετά από υγρό καθαρισμό, η σκόνη εμφανίζεται ξανά μετά από λίγο.
 • τα σχέδια που προκύπτουν στο διαμέρισμα όταν ανοίγετε την μπροστινή πόρτα, έχουν γίνει πολύ πιο αδύναμα από πριν.

Για να βεβαιωθείτε τελικά ότι ο εξαερισμός πρέπει να καθαριστεί, μπορείτε να ελέγξετε επιπλέον κάθε εξαερισμό. Για να γίνει αυτό είναι πολύ απλό με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων. Κατά τον έλεγχο της ώθησης, είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα από τα παράθυρα του διαμερίσματος να είναι ανοιχτό.

Αρχική μέθοδοι ελέγχου της αποτελεσματικότητας των αεραγωγών:

 1. Φέρτε ένα καυτό κερί, έναν αναπτήρα ή ένα φωτισμένο ματς στην σχάρα εξαερισμού. Εάν υπάρχει καλό ρεύμα στον αγωγό, η φλόγα θα κατευθύνεται προς την κουκούλα. Η καύση της φωτιάς δείχνει σταθερά ότι δεν υπάρχει εξαερισμός.
 2. Πάρτε ένα φύλλο χαρτιού ή ένα κομμάτι της εφημερίδας και να το προσαρτήσετε στην τρύπα. Με την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, το χαρτί προσελκύει στη σχάρα και δεν πέφτει.

Εάν αποδειχθεί ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί καθόλου ή λειτουργεί εξαιρετικά άσχημα, είναι απαραίτητο να καθαριστεί. Ο καθαρισμός των αγωγών αερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων πραγματοποιείται με ειδικές υπηρεσίες. Αλλά αν υπήρχε ανάγκη, κάθε ενοικιαστής του σπιτιού μπορεί να καθαρίσει το δικό του τμήμα του αεραγωγού ανεξάρτητα.

Εξαερισμός από εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες

Το σύστημα εξαερισμού είναι κοινό ιδιοκτησία, η εταιρεία διαχείρισης είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία του. Η κυβερνητική απόφαση αριθ. 410 έχει αναπτύξει κανόνες που θα πρέπει να καθοδηγούν τον Ποινικό Κώδικα κατά την επιθεώρηση και τον καθαρισμό των εσωτερικών αγωγών εξαερισμού.

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ο έλεγχος των καπνοδόχων και ο εξαερισμός, καθώς και ο καθαρισμός τους, πρέπει να διεξάγονται από εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν άδεια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με οποιαδήποτε αναδιοργάνωση ή επισκευή του συστήματος, καθώς και αν υπάρχει έλλειψη έλξης.

Περιοδικότητα προγραμματισμένης επιθεώρησης - τρεις φορές το χρόνο (πριν, μετά και κατά τη μέση της περιόδου θέρμανσης). Οι ειδικοί διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος ελέγχει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Για να καθαρίσετε τους ρύπους, χρησιμοποιείται μια μηχανή με πεπιεσμένο αέρα. Επιπλέον, τα κανάλια απολυμαίνονται.

Ανεξάρτητος καθαρισμός του αγωγού εξαερισμού

Παρά τους ισχύοντες κανόνες, πολλές εταιρείες διαχείρισης για χρόνια δεν εμφανίζονται στα διαμερίσματα των ενοικιαστών για να ελέγξουν την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι των πολυκατοικιών αναγκάζονται να διαγιγνώσκουν και να καθαρίζουν περιοδικά τις οπές εξαγωγής τους.

Η σκάφη εξαερισμού μπορεί να καθαριστεί με μικρές ακαθαρσίες, αλλά εάν η βρωμιά συσσωρεύεται σε αυτό για χρόνια, είναι καλύτερο να καλέσετε ειδικούς. Ο αυτοκαθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 • Αφαιρέστε πρώτα τις σχάρες εξαερισμού, καθαρίζονται καλά από σκόνη και σκόνη και πλένονται με τρεχούμενο νερό.
 • με τη βοήθεια μεταλλικής βούρτσας ή καλωδίου, καθαρίστε προσεκτικά τους τοίχους του αγωγού αερισμού, τον οποίο μπορείτε να φτάσετε.
 • Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε την τρύπα από τα υπολείμματα με μια ηλεκτρική σκούπα.

Στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα καθήκοντα για τον καθαρισμό των τρυπών εξαερισμού τελειώνουν. Εάν δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και η ώθηση στο κανάλι παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, τότε υπάρχει μια κοινή απόφραξη ορυχείου. Αυτό είναι ήδη το έργο των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να καλούνται μέσω του Ποινικού Κώδικα.

Αναβάθμιση του συστήματος για βελτίωση της απόδοσης

Σε σπίτια παλαιών κατασκευών, ο μηχανικός καθαρισμός του άξονα εξαερισμού, ακόμη και από εξειδικευμένες υπηρεσίες, δεν αποφέρει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα στο διαμέρισμα. Υπάρχουν αρκετοί αρκετά προσιτοί τρόποι βελτίωσης του εξαερισμού.

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε παλιά ξύλινα παράθυρα με σύγχρονες μεταλλικές κατασκευές, επιλέξτε παράθυρα διπλού υαλοπίνακα εξοπλισμένα με λειτουργία μικροεξοπλισμού. Εάν αγοράζονται συμβατικά πλαστικά παράθυρα, μπορούν να εγκατασταθούν πρόσθετες συσκευές πάνω τους για να εξασφαλιστεί ο καθαρός αέρας από το δρόμο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν βαλβίδες-ανεμιστήρες, μπορείτε επιπλέον να αγοράσετε ένα ειδικό υλικό, το οποίο σας επιτρέπει να κλείνετε τα παράθυρα ακούσια.

Αυξήστε την κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα επιτρέποντας ειδικούς ανεμιστήρες εξαγωγής και εξαγωγής. Υπάρχουν συσκευές παραθύρων, τοίχου και οροφής. Στην τουαλέτα και το μπάνιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής απευθείας στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού αντί της διακοσμητικής μάσκας.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί από ένα ηλεκτρικό δίκτυο, μπορεί να συνδεθεί σε ένα κοινό διακόπτη και στη συνέχεια θα ανάψει μαζί με το φως. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια επιπλέον γραμμή και να συνδέσετε τη συσκευή σε ξεχωριστό διακόπτη έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόνομα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Πώς να ελέγξετε ανεξάρτητα τη λειτουργία του εξαερισμού στο διαμέρισμα, μπορείτε να μάθετε από την ιστορία βίντεο:

Τι να κάνετε αν ο αερισμός του σπιτιού δεν λειτουργεί καλά:

Πώς είναι ο επαγγελματικός καθαρισμός των φρεατίων εξαερισμού σε πολυκατοικίες:

Ο εξαερισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα. Η απρόσεκτη στάση απέναντι σε αυτό το σύστημα και η μη τήρηση των κανόνων περίθαλψης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και οι κάτοικοι των αεριζόμενων σπιτιών μπορεί να έχουν ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες. Επομένως, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την κατάσταση του εξαερισμού και, αν χρειαστεί, να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Καθαρισμός του εξαερισμού σε πολυκατοικίες

Οι αγωγοί, οι κουκούλες και ο εξαερισμός σε πολυώροφα κτίρια μπορούν να έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις. Πρώτον, εξαρτάται από το έργο του κτιρίου και το έτος κατασκευής του.

 • Πλήρως αυτόνομος αερισμός σε κάθε διαμέρισμα. Τα πιο συχνά βρίσκονται σε παλιά σπίτια σε 2-4 ορόφους και με μικρό αριθμό διαμερισμάτων. Αυτά μπορεί να είναι προπολεμικά σπίτια, συχνά με ξύλινα κατασκευαστικά στοιχεία.
 • Ο εξαερισμός από κάθε διαμέρισμα οδηγεί σε έναν κοινό άξονα, ο οποίος οδηγεί τα ρεύματα σε μια κάθετη ή οριζόντια εισαγωγή αέρα και στη συνέχεια στο δρόμο. Το σύστημα είναι χαρακτηριστικό για σπίτια 5-16 ορόφων που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου.
 • Ο αγωγός αέρα κάθε διαμερίσματος συνδέεται με έναν κοινό άξονα, ο οποίος, με τη σειρά του, φέρνει αέρα στη δεξαμενή οροφής εξοπλισμένη με κουκούλα. Αυτός ο τύπος είναι χαρακτηριστικός για τα νέα ψηλά σπίτια. Το εκχύλισμα, αν είναι απαραίτητο, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πρόσθετο εξαερισμό και "εξαερισμό".


Οι μηχανισμοί για την επεξεργασία του αέρα σε οικιακούς χώρους αναπόφευκτα γίνονται βρώμικοι με το χρόνο, επομένως ο καθαρισμός του εξαερισμού σε διαμερίσματα είναι μια υποχρεωτική περιοδική διαδικασία. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η επιθεώρηση της κατάστασης του καλύμματος οποιασδήποτε διαμόρφωσης πρέπει να διεξάγεται τρεις φορές το χρόνο από την εταιρεία διαχείρισης στο σπίτι. Ο καθαρισμός των αξόνων εξαερισμού των πολυκατοικιών περιλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των αρμοδιοτήτων του. Οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές διαμερισμάτων δεν έχουν το δικαίωμα να το πράξουν και δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν ακόμα κι αν θέλουν πραγματικά. Ανεξάρτητα μπορείτε να καθαρίσετε μόνο εκείνο το μέρος του εξαερισμού, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε από το διαμέρισμά σας.

Εάν είστε μισθωτής και έχετε υποψίες ότι το σπίτι είναι φραγμένο με εξαερισμό, μη διστάσετε να απευθυνθείτε επίμονα στους εκπροσώπους του Ποινικού σας Κώδικα, ώστε να κατανοήσουν την κατάσταση. Αυτή η υπηρεσία ονομάζεται "sod. rem. zh.p. "και" sod. και rem. π.χ. zhp "περιλαμβάνεται στην ΕΠΓ, την οποία πληρώνετε κάθε μήνα από τον υπολογισμό των 17,84 και 24,53 ρούβλια για κάθε τετραγωνικό μέτρο της περιοχής του διαμερίσματός σας. Δηλαδή, η υπηρεσία συντήρησης και επισκευής του εξαερισμού στο σπίτι είναι ήδη προπληρωμένη σε εσάς, η εταιρεία διαχείρισης δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αρνηθεί. Μπορείτε να βρείτε το όνομα, τη διεύθυνση και τις επαφές του MC του σπιτιού σας με την ίδια πληρωμή για το διαμέρισμα, στην πρώτη γραμμή του μπλοκ "Παραλαβή".

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε συγκρότημα διαμερισμάτων

Αν - ένας εκπρόσωπος της καλής εταιρείας διαχείρισης, η οποία λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τις επίσημες υγειονομικές προδιαγραφές, τότε πιθανότατα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού στην πολυκατοικία γίνεται μόνο με τη βοήθεια του επαγγελματικού επιδημιολογικές υπηρεσιών. Οι ειδικοί του SES διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να δουλέψουν με οποιαδήποτε, ακόμη και την πιο σύνθετη διαμόρφωση του συστήματος κυκλοφορίας αέρα και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αποτελεσματικών, εξουσιοδοτημένων για χρήση σε σπίτια.

Η έγκαιρη καθαρισμό του αερισμού βοηθά να διατηρήσει ένα βέλτιστο επίπεδο πυρασφάλειας, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των αεραγωγών και κουκούλες, για την πρόληψη της εμφάνισης των προβλημάτων που σχετίζονται με την πλευρά με την οποία οι άνθρωποι μπορούν να ισχύουν εάν έχουν in-house φράξει εξαερισμού. Ο τριπλός έλεγχος της κατάστασης του εξαερισμού, σύμφωνα με το κυβερνητικό διάταγμα αριθ. 410, θα πρέπει να διενεργείται τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μετά το τέλος της περιόδου θέρμανσης, καθώς και στη μέση. Ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα εξαερισμού στο αποδίδεται που ένα σπίτι θα σας σώσει από την υποχρέωση να οργανώσει γενική επισκευή του, να χειριστεί πολλές καταγγελίες των κατοίκων και να αποκαταστήσει τη φήμη του στο μέλλον, λόγω των ελλείψεων του παρελθόντος.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού σε πολυκατοικία: υπηρεσίες του SES "Dez Group"

Καθαρίστε τον αερισμό σε ένα ψηλό κτίριο από μόνο του δεν μπορεί και ούτε ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης ούτε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει το δικαίωμα. Αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο από έναν ειδικό με επαγγελματικές γνώσεις τόσο στη ρύθμιση των συστημάτων εξαερισμού όσο και στον τομέα του καθαρισμού και απολύμανσης διαφορετικών επιφανειών. Αυτές είναι οι απαιτήσεις της υγειονομικής νομοθεσίας.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού στο κτίριο των διαμερισμάτων και οι υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό, όπως για παράδειγμα η πρόσθετη απολύμανση των αεραγωγών, μπορούν να παραγγελθούν στο πιστοποιημένο από την Rospotrebnadzor SES "Des Grupp". Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά των υπηρεσιών υγείας για πάνω από 12 χρόνια, συνεργάζεται με κρατικούς φορείς, νομικά πρόσωπα και αναστολέων πρωτεάσης, καθημερινά 20 με 40 θεραπείες υγείας διαφορετικές κατευθύνσεις και έχει μεγάλη εμπειρία στον καθαρισμό του αερισμού των σπιτιών.

Εάν είστε εκπρόσωπος μιας εταιρείας διαχείρισης και πρέπει να καθαρίσετε τον εξαερισμό σε πολλά κτίρια διαμερισμάτων, η τιμή για την εφάπαξ επεξεργασία για κάθε εγκατάσταση θα είναι χαμηλότερη από την περίπτωση που θα παραγγείλετε παρόμοια διαδικασία μόνο για ένα σπίτι. Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να υπογράψετε μια μακροπρόθεσμη σύμβαση συντήρησης. Συνεργάζοντας με ένα SES σε συνεχή βάση, μπορείτε να υπολογίζετε σε μεμονωμένες εκπτώσεις για ένα αποκλειστικό πρόγραμμα αφοσίωσης. Επικοινωνώντας με το ίδιο SES για άλλους τύπους υπηρεσιών υγείας, είναι επίσης πιθανότερο να έχετε μια προσωπική έκπτωση. Η διαθεσιμότητα και το μέγεθος της θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της συνεργασίας, τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των αντικειμένων για επεξεργασία. Οι υπηρεσίες της υπηρεσίας μπορούν να περιλαμβάνουν τακτική επιθεώρηση της υγειονομικής κατάστασης των εγκαταστάσεων, καθαρισμό και επεξεργασία, έκδοση επίσημης τεκμηρίωσης που επιβεβαιώνει την σωστή υγειονομική κατάσταση όλων των συστημάτων του σπιτιού.

Οι τιμές για τον καθαρισμό του εξαερισμού μπορούν να είναι είτε σταθερές είτε βάσει του υπολογισμού για 1 τετραγωνικό μέτρο. Σε κάθε περίπτωση, το ακριβές κόστος πρέπει να αναγνωρίζεται ξεχωριστά. Για να μάθετε πόσο θα κοστίσει ένα καθαρισμό στην περιοχή σας, αφήστε ένα αίτημα στην ιστοσελίδα «Des Group» και οι ειδικοί μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατόν. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του παρακάτω τηλεφωνικού αριθμού επικοινωνίας.

Καθαρισμός εξαερισμού - καθαρισμός και απολύμανση αεραγωγών, καθαρισμός αγωγών αερισμού και καπνοδόχων

Η GC Ekolayf εκτελεί επαγγελματικό καθαρισμό εξαερισμού κατοικιών, εστιατορίων, πισίνων, εμπορικών κέντρων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, πολυκατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων. Για όλους τους τύπους εργασίας υπάρχει πιστοποιητικό SRO και γνωμάτευση του Rospotrebnadzor. Η αναχώρηση του μηχανικού και η παροχή υπολογισμού για τον καθαρισμό του εξαερισμού είναι δωρεάν. Θα μάθετε το ακριβές κόστος καθαρισμού του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να συνάψετε σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού, τότε μπορείτε να μας καλέσετε, θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Κόστος απολύμανσης και καθαρισμός του εξαερισμού

Κόστος καθαρισμού συστημάτων εξαερισμού από αποθέσεις λίπους

Το κόστος καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού από τις εναποθέσεις σκόνης και σκόνης

Το κόστος καθαρισμού της καμινάδας

Το κόστος των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων αερισμού και αποχέτευσης εξαρτάται από τον τύπο της ρύπανσης, το μήκος των αεραγωγών και των σωλήνων εργασίας, καθώς και τη διάμετρο τους. Επιπλέον, δευτερεύοντες παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα του συστήματος, η πολυπλοκότητα της πρόσβασης στα στοιχεία των συστημάτων, η τρέχουσα κατάσταση του εξοπλισμού και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό κόστος της εργασίας. Για ακριβή υπολογισμό του κόστους εργασίας, επικοινωνήστε με τους διαχειριστές μας.

Οι παραπάνω τιμές είναι οι συνήθεις τιμές καθαρισμού και απολύμανσης των συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και αποχέτευσης.
Σημείωση: Ο Ανάδοχος διατηρεί το δικαίωμα σε ορισμένες περιπτώσεις να αλλάξει τον τιμοκατάλογο του τιμοκαταλόγου, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου, την κατάσταση του εξοπλισμού και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτόν.

Συμβόλαιο για τον καθαρισμό του εξαερισμού.
Περιοδικό καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού

Η σύμβαση για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού είναι απαραίτητη για όλους τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως της μορφής ιδιοκτησίας. Καθαρίζουμε όλους τους τύπους καπνοδόχων και αεραγωγών. Ο καθαρισμός του συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού γίνεται από όλους τους τύπους μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών, ακαθαρσιών, σκόνης, μετά την εγκατάσταση και επισκευή κλπ. Έχουμε τεχνικά μέσα για τον καθαρισμό του βιομηχανικού εξαερισμού. Επιπλέον, κάνουμε απολύμανση των συστημάτων αερισμού και κλιματισμού.

GK Ecolife ετοιμάζει όλα τα απαραίτητα έγγραφα: τη σύμβαση για τον καθαρισμό HVAC, πιστοποιητικό ελέγχου των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, πλύσιμο TMC (συνολικός αριθμός βακτηριδίων), την πράξη του καθαρισμού εξαερισμού καθαρισμού ημερολόγιο εργασίας και την απολύμανση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού (αερισμός καταγραφής καθαρισμού). Αυτή η δέσμη εγγράφων, κατόπιν αιτήματος, παρέχεται στα όργανα του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και του Rospotrebnadzor. Μαζί με τη σύμβαση για τον καθαρισμό του εξαερισμού συνιστούμε τη σύναψη σύμβασης για τη συντήρηση του εξαερισμού.

Η αναχώρηση ενός μηχανικού για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας είναι δωρεάν

Καθαρισμός και απολύμανση του εξαερισμού: πώς δουλεύουμε

Γιατί είναι συμφέρουσα η παραγγελία καθαρισμού και απολύμανσης του αερισμού στο GC Ekolayf

Ομάδα εταιρειών Η Ekolayf είναι μια ομάδα έμπειρων και εξουσιοδοτημένων ειδικών στην εγκατάσταση και συντήρηση όλων των τύπων μηχανικών συστημάτων με την μετέπειτα εκτέλεση του συνόλου των εγγράφων.

• 5 χρόνια στην αγορά της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας
• 7 άδειες και πιστοποιητικά προφίλ
• 40 εργαζόμενοι, 4 οχήματα υπηρεσίας και 3 συνεργεία εργασίας για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών
• 2 σειρές τηλεπικοινωνιών και επαγγελματικός ευρωπαϊκός εξοπλισμός
• Μειώστε το κόστος σας κατά 20%. Οι τιμές για τις υπηρεσίες μας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εργασίας και της συντήρησης.

Διασφάλιση ποιότητας
Η εταιρεία Ecolife εγγυάται υψηλή ποιότητα καθαρισμού και απολύμανσης του εξαερισμού.

Εργαζόμαστε με αντικείμενα

* Παραγωγικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα
* Εστιατόρια, καφετέριες και όλα τα εστιατόρια
* Πολυώροφα και ιδιωτικά κτίρια κατοικιών, συγκροτήματα γραφείων
* Πολυκλινικά, νοσοκομεία, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα
* Αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και όλα τα κρατικά ιδρύματα.

Καθαρισμός του εξαερισμού

Τα συστήματα αερισμού και κλιματισμού χαρακτηρίζονται από υψηλό δυναμικό συσσώρευσης σκόνης, αποθέματος λίπους και επιβλαβών ουσιών.
Διερεύνηση των εσωτερικών κοιλοτήτων αγωγού δεν περνά διαδικασία καθαρισμού για αρκετούς μήνες δείχνει ότι συσσωρεύουν σημαντική ποσότητα μολυντών, στενεύει σημαντικά το τμήμα που πραγματοποιούν κανάλι είναι πολύ μειωμένη απόδοση του συστήματος χωρίς προφανή λόγο.

Ο καθαρισμός του αερισμού είναι απαραίτητος

Πράγματι, η αντιεπαγγελματική άποψη των εξωτερικών αλλαγών στη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού δεν μπορεί να παρατηρηθεί: ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί, ο αέρας, αν και σε μικρότερες ποσότητες, αλλά φτάνει. Με την πάροδο του χρόνου, η αλλαγή στην ροή αέρα φαίνεται αόρατη και το πρόβλημα δεν φαίνεται τόσο προφανές. Και ο πιθανός μολυσματικός κίνδυνος δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, αφού δεν είναι αξιοσημείωτο για τα μάτια. Εκτός από τη μείωση των παραμέτρων εξαερισμού, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης των αποθέσεων από το λίπος και τη σκόνη. Επιπλέον, στους εναλλάκτες θερμότητας και στο σύστημα κλιματισμού αποστράγγισης, εμφανίζεται η αναπαραγωγή και η διάδοση στον αέρα των χώρων των παθογόνων βακτηρίων και μούχλας.

Τύποι ρύπανσης και τρόποι για τον καθαρισμό του εξαερισμού

Οι τύποι ρύπων εξαερισμού είναι διαφορετικοί. Το σύστημα εξαερισμού αέρα τροφοδοσίας εγκαθίσταται βρωμιά και συσσωρεύεται σκόνης στο σύστημα εξάτμισης του λίπους στους κλιβάνους καμινάδα, ψησταριές μίγμα της αιθάλης και του λίπους, καπνοδόχους καμινάδα συσσωρευμένη αιθάλη. Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού εξαερισμού. Κατά κανόνα, πρόκειται για δύο μεθόδους: είτε στεγνό καθάρισμα είτε καθαρισμός με αντιδραστήρια (ενεργός αφρός χρησιμοποιείται) ή ένας συνδυασμός αυτών των μεθόδων.

Εξοπλισμός καθαρισμού αεραγωγών και συστημάτων εξαερισμού

Για τον καθαρισμό των αεραγωγών, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης με υψηλή ποιότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μέθοδος καθαρισμού αερισμού που δεν απαιτεί αποσυναρμολόγηση. Για τον καθαρισμό του εξαερισμού από οξέα και ελαιώδεις ρύπους που χρησιμοποιούνται στους άξονες της βούρτσας, με την αυτοματοποιημένη αντιδραστήριο προμηθεύσει έναν αφρό για να καθαρίσει τον αέρα από τη σκόνη και τη βρωμιά χρησιμοποιώντας ένα ξηρό-βούρτσισμα σε άξονες με την αφαίρεση κενού της σκόνης. Τα συστήματα εξαερισμού καθαρίζονται χειροκίνητα χρησιμοποιώντας καθαριστές ατμού, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του απολυμαντικού με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης. Τα μέσα απολύμανσης που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού. Έλεγχος και καθαρισμός των αγωγών αερισμού σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων

Η GC Ekolayf διενεργεί επιθεώρηση και καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού σε κτίρια πολλαπλών μονάδων, με την έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου των αεραγωγών για υπηρεσίες επιθεώρησης. Η επιθεώρηση των αγωγών εξαερισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια teleinstruction (video inspection). Οι πελάτες μας είναι πολλοί HOAs.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού

Οι αγωγοί και τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού απαιτούν τακτική συντήρηση.

Η εταιρεία μας προσφέρει μια τόσο απαιτητική υπηρεσία, όπως ομπρέλες καθαρισμού για εστιατόρια, καφετέριες, κουζίνες από αποθέσεις λίπους και σκόνης, συσσώρευση αιθάλης.

Το συγκρότημα των έργων περιλαμβάνει ένα ειδικό αντι-μικροβιακών και αντι-βακτηριακή θεραπεία με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων, η διείσδυση των συντριμμιών που παράγεται στα κανάλια και τα ορυχεία, τα διαγνωστικά βίντεο.

Οι αιτίες εμφάνισης λίπους και αιθάλης στον αγωγό εξαερισμού

Η εφαρμογή των μέτρων θεραπείας επιτρέπει όχι μόνο την αφαίρεση των στρώσεων λάσπης αλλά και την επίλυση των ακόλουθων εργασιών:

 • διασφαλίζοντας την πυρασφάλεια.
 • αύξηση της λειτουργικής ζωής των δικτύων κλιματισμού και εξαερισμού ·
 • αύξηση της συνολικής αποτελεσματικότητας και αποτελεσματικότητας του συστήματος ·
 • τη δημιουργία ενός βέλτιστου μικροκλίματος στο δωμάτιο.
 • μείωση της νοσηρότητας

Καθαρισμός από απορροφητήρες λίπους και αιθάλης στη Μόσχα - μέρος της συντήρησης του συστήματος εξαερισμού και εξαγωγής, που ρυθμίζεται από τη σύγχρονη νομοθεσία. Κατά τη διάρκεια της συντήρησης, αφαιρούνται σκόνη, αιθάλη, λίπος και άλλες μολυσματικές ουσίες, οι αιτίες των οποίων είναι το μαγείρεμα, η καύση καυσίμων για θέρμανση ή μαγείρεμα, η φυσική κίνηση των μαζών του αέρα.

Ο καθαρισμός των αποθέσεων λίπους στις κουκούλες εξάτμισης στη Μόσχα πρέπει να πραγματοποιείται τακτικά, η συχνότητα συντήρησης εξαρτάται από το αντικείμενο και τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του.

Μέθοδοι καθαρισμού της κουκούλας

Για τον καθαρισμό του εξοπλισμού εξαερισμού και εξαγωγής χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι:

 • ξηρός τύπος καθαρισμού.
 • χρήση ειδικών αντιδραστηρίων, συμπεριλαμβανομένου του ενεργού αφρού, αντιβακτηριακών, αντιμικροβιακών παραγόντων,
 • συνδυασμένες μεθόδους, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά των πρώτων δύο.

Η επιλογή της μεθόδου καθαρισμού εξαρτάται από τον εξοπλισμό και τις συνθήκες λειτουργίας, τον τύπο μόλυνσης. Για παράδειγμα, για τα συστήματα τροφοδοσίας και τα φίλτρα, τα σωματίδια σκόνης και αιθάλης κατακάθονται, για κανάλια καυσαερίων, συνήθως απαιτείται η αφαίρεση της συσσώρευσης λίπους, για καπνοδόχους - λίπος και αιθάλη.

Μαζί με την επιλογή της μεθόδου καθαρισμού, πρέπει να προσδιορίσετε αμέσως τον τύπο των τεχνικών και χημικών παραγόντων που θα χρησιμοποιηθούν στην εργασία.

Ο κατάλογος των εργασιών καθαρισμού αεραγωγών

Η διαδικασία παροχής υπηρεσιών πραγματοποιείται σύμφωνα με ένα τόσο απλό σύστημα:

 • Ο τεχνικός ειδικός έρχεται στη μονάδα για να εκτιμήσει το συνολικό πεδίο της εργασίας και να καθορίσει τη μέθοδο.
 • μετά την επιθεώρηση του συστήματος εξαερισμού και την κατάρτιση μιας εκτίμησης, συνάπτεται σύμβαση για εφάπαξ ή τακτική συντήρηση με τον καθαρισμό ομπρελών και καναλιών.
 • σε αυστηρά καθορισμένο χρονικό διάστημα ο ειδικός της εταιρείας φτάνει στη μονάδα για να εκτελέσει το έργο.
 • Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, παρέχεται στον πελάτη φωτοαντιγράφημα με συνοδευτικές ενέργειες και τεκμηρίωση σχετικά με τον καθαρισμό του συστήματος αερισμού ή εξάτμισης.

Το κόστος καθαρισμού των καυσαερίων εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την πολυπλοκότητα. Για παράδειγμα, για την κουκούλα του νοικοκυριού κουζίνα, η τιμή αυτή δεν θα είναι πολύ υψηλό, αλλά για ένα μεγάλο εστιατόριο θα απαιτήσει όχι μόνο αφαιρέσει το λίπος από την εσωτερική επιφάνεια της ομπρέλας, αλλά και για τη διάγνωση ολόκληρου του συστήματος με την επακόλουθη υπηρεσία, ελέγξτε το επίπεδο μετάδοσης.


Καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Γρήγορα - Επαγγελματικά - Οικονομικά

Επιχειρησιακή αναχώρηση
Ειδικευμένοι ειδικοί
Διασφάλιση ποιότητας

Σχετικά μευπηρεσία εξαερισμού

Καθαρισμός με εξαερισμό - προσφέρει υπηρεσίες για επαγγελματική συντήρηση και τον καθαρισμό του εξαερισμού. Η έγκαιρη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού θα βελτιώσει την απόδοση του συστήματος και θα μειώσει τους κινδύνους απρόβλεπτων βλαβών του εξοπλισμού.
Η συσσωρευμένη εμπειρία και εξειδικευμένο προσωπικό μας επιτρέψει να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα του συνόλου του έργου, ανεξάρτητα από τον προορισμό, είτε πρόκειται για βιομηχανικές επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς ή ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία.

Σχετικά μεδιείσδυση των αεραγωγών

Διάγνωση αερισμού - αυτό είναι ένα συνιστώμενο, προληπτικό μέτρο, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την κατάσταση αερισμού και να αποφεύγετε απρόσμενες επισκευές. Γενικοί κανόνες εργασίας καθορίζονται στα SNiPs. Η διάγνωση πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ειδικούς που χρησιμοποιούν επαγγελματικό εξοπλισμό. Ως αποτέλεσμα, εκδίδεται πιστοποιητικό εξαερισμού.

Σχετικά μεκαθαρισμός του εξαερισμού από τη σκόνη

Ο εξαερισμός καθαρίζεται χρησιμοποιώντας υδροπνευματικό εξοπλισμό και αντλίες κενού. Ο καθαρισμός του εξαερισμού πραγματοποιείται με ειδικές περιστρεφόμενες βούρτσες και η πλάκα τραβιέται από τον συμπιεστή στο φίλτρο της αντλίας. Ο καθαρισμός του μηχανικού αερισμού είναι μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εκτελείται από έμπειρους ειδικούς και προσφέρει εξαιρετική επίδραση ακόμη και με έντονο βαθμό μόλυνσης του εξαερισμού.

- Το κόστος του μηχανικού καθαρισμού από 100 ρούβλια.

Σχετικά μεκαθαρισμός του αερισμού από το λίπος

Ο χημικός καθαρισμός του εξαερισμού είναι μια αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του εξαερισμού από τις λιπαρές αποθέσεις σε εστιατόρια, κουζίνες, δημόσιες τροφοδοσίες κλπ. Ένα ειδικό χημικό αντιδραστήριο ψεκάζεται στον αεραγωγό, ο οποίος αντιδρά με την επικάλυψη και αλλάζει τις ιδιότητές του. Η λιπαρή επίστρωση χάνει τις ιδιότητές της, υστερεί πίσω από τα τοιχώματα του αγωγού και αφαιρείται μαζί με τον αέρα που διέρχεται. Η χημική μέθοδος απαιτεί πλήρη σφράγιση του αεραγωγού.

-Το κόστος του στεγνού καθαρισμού από 400 ρούβλια.

Hκαθαρισμός αερισμού - ξηρός πάγος

Για τον χημικό καθαρισμό του εξαερισμού χρησιμοποιούνται ειδικοί κόκκοι "ξηρού πάγου", οι οποίοι διέρχονται διαμέσου της διατομής του αεραγωγού, ο οποίος οδηγεί σε βομβαρδισμό της λιπαρής επικάλυψης. Στα σημεία επαφής λαμβάνει χώρα μια μικροεκδήλωση, από την οποία καταρρέει η κατάθεση και συλλέγεται από τη ροή του αέρα. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, δημιουργείται μια πρόσθετη πίεση αέρα μέσω ενός συμπιεστή πίεσης ή κενού.

- Το κόστος του καθαρισμού "ξηρό πάγο" από 500 ρούβλια.

Δαπολύμανση αερισμού

Για την απολύμανση των συστημάτων εισπνοής, χρησιμοποιούνται υγρά, σκόνες ή αεροζόλ με βάση υπεροξικό οξύ, υπεροξείδιο του υδρογόνου και άλλα ενεργά αντισηπτικά. Κατά την επιλογή ενός αντιδραστηρίου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο σκοπός των εγκαταστάσεων. Τα αντιδραστήρια για βιομηχανικό αερισμό απαγορεύονται για χρήση σε σχολεία και νηπιαγωγεία, άλλα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κουζίνες κ.λπ.

- Το κόστος της απολύμανσης από 200 ρούβλια.

P Εξαερισμός και κλιματισμός

Η επισκευή των συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται για την αποκατάσταση των παραμέτρων σχεδιασμού για την ανταλλαγή αέρα και την ισχύ. Ένα σύνθετο έργο για την επισκευή των συστημάτων εξαερισμού περιλαμβάνει: τον έλεγχο του ρυθμού ροής του αέρα, τη διάγνωση των εξαρτημάτων και των τμημάτων του συστήματος εξαερισμού, την αντικατάσταση των ελαττωματικών εξαρτημάτων των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, τον καθαρισμό των φίλτρων και των αεραγωγών.

- Αναχώρηση + διαγνωστική εξέταση 5000 ρούβλια
Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, θα παράσχουμε έναν κατάλογο των απαραίτητων εργασιών και θα υπολογίσουμε το κόστος εργασίας και υλικών

Καθαρισμός του εξαερισμού

ΑΠΟ 25 000 RUB.

Οι βρώμικοι αεραγωγοί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα διαφορετικής φύσης. Προκειμένου να τους αποτρέψετε, πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών. Η εταιρεία μας προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Καθαρίζουμε το σύστημα των εναποθέσεων σκόνης και λίπους, εκτελούμε εργασίες για την αφαίρεση μικροβιακής και βακτηριακής πλάκας, διασπάμε τα συντρίμμια στα κανάλια, διεξάγουμε διαγνωστικά βίντεο των ορυχείων και των καναλιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο καθαρισμός των αεραγωγών και των αεραγωγών πρέπει να γίνεται τακτικά. Αυτό σας επιτρέπει να:

 • παρέχουν πυρασφάλεια.
 • να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των ανεμιστήρων και κλιματιστικών?
 • δημιουργούν ένα άνετο εσωτερικό μικροκλίμα?
 • αύξηση της αποτελεσματικότητας του προσωπικού ·
 • μείωση της νοσηρότητας.

Περισσότερο από το 40% των ρύπων εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους μέσω αγωγών αέρα, μειώνοντας την ποιότητα του εισερχόμενου αέρα. Επομένως, ο έγκαιρος καθαρισμός του εξαερισμού αποτελεί εγγύηση για την τήρηση των υγειονομικών και υγειονομικών προδιαγραφών.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά του καθαρισμού του εξαερισμού

Ανάλογα με τον τύπο και την ένταση των μολυσματικών ουσιών, θα πρέπει να επιλεγούν οι μέθοδοι εξάλειψής τους. Για παράδειγμα, στο σύστημα τροφοδοσίας, τα σωματίδια ρύπων και σκόνης κατακάθονται, στους θαλάμους καυσαερίων συσσωρεύεται λίπος, σε καπνοδόχους - αιθάλη και λίπος. Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές μέθοδοι καθαρισμού:

 • στεγνοκαθαριστήριο;
 • καθαρισμός με αντιδραστήρια (όταν χρησιμοποιείται ενεργός αφρός).
 • συνδυασμό αυτών των τεχνικών.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, ο οποίος επιτρέπει την εξάλειψη της ρύπανσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποσυναρμολόγηση του συστήματος δεν απαιτείται. Για τον καθαρισμό του αέρα από οξέα και ελαιώδεις ρύπους εφαρμόζεται με πινέλο επί των αξόνων του αυτοματοποιημένου αφρού τροφοδοσίας, και για την εξάλειψη σκόνη και βρωμιά καταθέσεις - βούρτσες με απομάκρυνση κενού. Τα φυτά αερισμού υφίστανται επεξεργασία με ατμοκαθαριστές, βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια υψηλής πίεσης. Η απολύμανση πραγματοποιείται με ψεκασμό του προϊόντος με τη μέθοδο της ψυχρής ομίχλης.

Επαγγελματικός καθαρισμός του εξαερισμού: πλεονεκτήματα της θεραπείας στην ομάδα LEON

Έχουμε ασχοληθεί επαγγελματικά με τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού για πολλά χρόνια, χάρη στη συσσωρευμένη εμπειρία και την υψηλή εξειδίκευση των ειδικών, μπορούμε να εγγυηθούμε την υψηλή ποιότητα όλων των δραστηριοτήτων που διεξάγονται. Σερβίρουμε αντικείμενα οποιασδήποτε κλίμακας και σκοπό: βιομηχανικές επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς, ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία.

Για κάθε τεχνική εργασία επιλέγεται μια ολοκληρωμένη λύση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ρύπανσης και τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του συστήματος. Ο εξαερισμός καθαρίζεται μετά από πλήρη διάγνωση χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό. Για κάθε είδους εργασία έχουμε τις κατάλληλες άδειες και πιστοποιητικά.

Τιμοκατάλογος για τον καθαρισμό και την απολύμανση του εξαερισμού

Συντήρηση και καθαρισμός συστημάτων εξαερισμού

Πώς να διατηρήσετε και να καθαρίσετε σωστά τα συστήματα εξαερισμού. Ποιοι είναι οι τρόποι καθαρισμού των αεραγωγών από σκόνη και ρύπους.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στους αεραγωγούς, συσσωρεύονται σταδιακά σκόνη και βρωμιά διαφορετικής προέλευσης. Ο καθαρισμός αερισμού απαιτείται σε τρεις περιπτώσεις:

 1. Η ποσότητα σκόνης και άλλων στερεών αποβλήτων μείωσε σημαντικά την εσωτερική διάμετρο του αγωγού. Αυτός είναι ο λόγος για τον περιορισμό της συχνότητας των αλλαγών του αέρα στο δωμάτιο - το μικροκλίμα επιδεινώνεται, οι επιβλαβείς χημικές ενώσεις, η σκόνη και οι δυσάρεστες οσμές δεν απομακρύνονται από το δωμάτιο. Επιπλέον, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τον εξοπλισμό αυξάνεται σημαντικά, οι κινητήρες λειτουργούν με τα μέγιστα φορτία. Οι βαλβίδες και οι αποκοπές δεν λειτουργούν, η λειτουργία των αισθητήρων πυρόσβεσης είναι μειωμένη. Αυτές οι συνθήκες λειτουργίας προκαλούν επιταχυνόμενη βλάβη των στοιχείων τριβής, λόγω υπερφορτίσεων, η θερμοκρασία των τυλίξεων του στάτη και του ρότορα υπερβαίνει τις συνιστώμενες τιμές. Η μόνωση χάνει γρήγορα τις ιδιότητες του διηλεκτρικού - υπάρχουν κίνδυνοι βραχυκυκλώματος. Η συνέπεια μπορεί να είναι όχι μόνο η αποτυχία δαπανηρού ηλεκτρικού εξοπλισμού, αλλά και η εμφάνιση πυρκαγιών με όλες τις αρνητικές συνέπειες. Ο καθαρισμός του εξαερισμού από τις μηχανικές ακαθαρσίες αποκαθιστά την αρχική απόδοση του συστήματος και αποτρέπει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
 2. Στους σωλήνες εξαερισμού αυξάνεται συνεχώς η υγρασία και η θερμοκρασία, και αυτή είναι μια ιδανική κατάσταση για τη διάδοση επιβλαβών βακτηρίων και παθογόνων μικροοργανισμών. Εάν ο εξοπλισμός εξαερισμού εξυπηρετεί καταστήματα τροφίμων ή κουζίνες, τότε αποθέματα λίπους στους τοίχους, που είναι το θρεπτικό μέσο για αυτούς. Κατά συνέπεια, οι μικροοργανισμοί και τα βακτηρίδια απλώνονται σε όλους τους χώρους που συνδέονται με συστήματα εξαερισμού. Με τον ίδιο τρόπο, οι μολυσματικές ιογενείς ασθένειες μπορούν να εξαπλωθούν κατά τη διάρκεια επιδημιών. Πολύ συχνά, τα φίλτρα αέρα γίνονται η πηγή μόλυνσης. Σε περίπτωση πρόωρου καθαρισμού ή αντικατάστασης, ένας μεγάλος αριθμός μικροοργανισμών συσσωρεύονται σε αυτά, τα φίλτρα δεν μπορούν να τα περιέχουν, η φυσική μετανάστευση αρχίζει σε όλο το σύστημα. Η έγκαιρη και τακτική συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού επιτρέπει όχι μόνο την εξάλειψη των αρνητικών φαινομένων αλλά και την πρόληψη της εμφάνισής τους.
 3. Σε ιατρικούς χώρους για την υποστήριξη προκαθορισμένων παραμέτρων για αποστείρωση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους θαλάμους λειτουργίας και τα τμήματα για τα νεογνά. Σύμφωνα με τη διάταξη του Υπουργείου Υγείας σε όλα τα συστήματα κλιματισμού νοσοκομείων, εξετάζονται περιοδικά οι δοκιμές για τον έλεγχο της μικροχλωρίδας. Εάν υπάρχουν αποκλίσεις, εκτελείται μη προγραμματισμένη εργασία. Η περιοδικότητα του προγραμματισμένου καθαρισμού και απολύμανσης προσαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των ιατρικών ιδρυμάτων.

Υγειονομικά πρότυπα και κανόνες SanPiN 2.2.4.548-96 θέτουν αυστηρές απαιτήσεις για την καθαρότητα των συστημάτων εξαερισμού, τις μεθόδους επαλήθευσης και ανάλυσης, τη συχνότητα και τις μεθόδους καθαρισμού. Η μη τήρηση αυτών των κανονισμών συνεπάγεται διοικητικές κυρώσεις. Σε περιπτώσεις που συνεπάγεται συνεχή παραβίαση της ανθρώπινης υγείας, μπορεί να προκύψει ποινική ευθύνη.

Αλγόριθμος συντήρησης και καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού

Η εργασία αρχίζει με έλεγχο της λειτουργικότητας του συστήματος εξαερισμού, εξωτερική και εσωτερική επιθεώρηση των αγωγών.

 1. Ελέγξτε την ακεραιότητα των επιφανειών των αεραγωγών, τη σταθερότητα της στερέωσης όλων των στοιχείων του συστήματος. Οπτικά, ελέγχεται η κατάσταση, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία των αρθρώσεων και των συνδέσεων.
 2. Έλεγχος της κατάστασης του ηλεκτρικού εξοπλισμού. Αν είναι απαραίτητο, μια αναθεώρηση των ηλεκτροκινητήρων, ηλεκτρομηχανικές κινήσεις για τον έλεγχο της ροής του αέρα. Εάν υπάρχουν φίλτρα, ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, πραγματοποιείται περιοδική συντήρηση ή πλήρης αντικατάσταση.
 3. Απομάκρυνση σκόνης και βρωμιάς από εξωτερικές επιφάνειες, καθαρισμός διακοσμητικών πλέγματος εξαερισμού.

Η συντήρηση των μονάδων πραγματοποιείται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού και τον σκοπό του. Μόνο εξειδικευμένοι ειδικοί με ανοχές μπορούν να εργαστούν.

Έλεγχος της στάσης των βιομηχανικών αεραγωγών

Το μεγάλο μήκος και οι διαστάσεις των αεραγωγών απαιτούν τον έλεγχο ειδικού εξοπλισμού και συσκευών. Η επιθεώρηση των εσωτερικών επιφανειών γίνεται με σύγχρονες συσκευές:

 • Απομακρυσμένοι χειριστές με μίνι βιντεοκάμερες. Οι κάμερες είναι στερεωμένες σε εύκαμπτα καλώδια μήκους έως 40 μ., Για τη βελτίωση της εικόνας, η κάμερα οπίσθια. Επιθεώρηση πραγματοποιείται μέσω της καταπακτής για τον καθαρισμό των αγωγών, εάν είναι απαραίτητο, κόψτε επιπλέον οπές στις απομακρυσμένες περιοχές. Οι ολοκληρωμένες τεχνολογικές οπές επιθεωρούνται μετά από επιθεώρηση. Βλέπε σχήμα 1
 • Ρομπότ. Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της κατάστασης αγωγών μεγάλων διαμέτρων. Ρομπότ με βιντεοκάμερες, ο έλεγχος γίνεται από το τηλεχειριστήριο. Βλ. Σχήμα 2

Με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, καταρτίζεται χάρτης της τεχνικής κατάστασης των εσωτερικών επιπέδων των αγωγών, προσδιορίζεται η ποσότητα και η φύση των προσμείξεων. Τα δεδομένα επιθεώρησης χρησιμοποιούνται κατά τον προσδιορισμό της βέλτιστης μεθόδου καθαρισμού των συστημάτων εξαερισμού.

Για τον αερισμό ιδιωτικών κατοικιών, δεν είναι απαραίτητο να ελέγχετε την κατάστασή τους με ειδικό εξοπλισμό. Η δοκιμή απόδοσης πραγματοποιείται με οπτική μέθοδο, καπνό ή ανοικτή φλόγα. Εάν η ώθηση είναι ανεπαρκής ή απουσιάζει εντελώς, το σύστημα πρέπει να καθαριστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται αποσυναρμολόγηση σωλήνων, είναι δύσκολη και μεγάλη. Οικονομικός και απλός τρόπος - να κάνετε τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού από τη ρύπανση μέσω ενός πρόσθετου ισχυρού ανεμιστήρα. Συνδέεται παράλληλα με την τρέχουσα ή αντί για αυτήν, η μονάδα είναι ενεργοποιημένη στη μέγιστη ισχύ. Η ισχυρή ροή αέρα είναι σε θέση να αφαιρέσει τη σκόνη από τις εσωτερικές επιφάνειες των αγωγών. Αυτή η μέθοδος απαιτεί ειδική εκπαίδευση των εκτελεστών, η τιμή για τις υπηρεσίες εξαρτάται από την πολυπλοκότητα και το εύρος της εργασίας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι καθαρισμού του αγωγού, η συγκεκριμένη επιλογή εξαρτάται από τη φύση και την ποσότητα μόλυνσης, το μέγεθος των σωλήνων και τη θέση της εγκατάστασής τους. Ο τομέας παραλαβής της αίτησης, ο υπεύθυνος αντιπρόσωπος της εξειδικευμένης εταιρείας, φτάνει στον τόπο παραγωγής για να αξιολογήσει τον όγκο και να καταρτίσει ένα σχέδιο εκπλήρωσης των εντολών. Ταυτόχρονα, οι ερωτήσεις επιλύονται με το χρονοδιάγραμμα της έναρξης και λήξης της υπηρεσίας. Ο πελάτης έχει το δικαίωμα, αν είναι απαραίτητο, να απαιτήσει επισκευή των αγωγών εξαερισμού, οι υπηρεσίες πρέπει να πληρώνονται επιπρόσθετα.
Μηχανικός καθαρισμός Η πιο κοινή μέθοδος, απομακρύνει αποτελεσματικά τη σκόνη, το αράχνης και τα μικρά σωματίδια. Παγκόσμια εφαρμογή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε μεγάλες obschedomovyh ή γενικά συστήματα παραγωγής, καθώς και σε εμπορικές εγκαταστάσεις ή κέντρα γραφείων. Η μόνη δυνατή μέθοδος καθαρισμού αγωγών σε αθλητικές και συναυλίες. Για τους βιομηχανικούς αγωγούς μεγάλης διατομής χρησιμοποιείται μηχανικός εξοπλισμός για τον καθαρισμό του εξαερισμού. Η μονάδα αποτελείται από:

 • Κινούμενες βούρτσες. Μπορεί να έχει διαφορετική διάμετρο, τα μεγέθη επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους των σωλήνων. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να εκτελείται με πνευματικούς ή ηλεκτροκινητήρες.
 • Ένας ισχυρός ανεμιστήρας. Συνδέεται στον αγωγό προς την κατεύθυνση της κίνησης της βούρτσας. Κατά τον καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού, σχηματίζεται πολλή σκόνη, αφαιρούνται οι ανεμιστήρες.
 • Ένα σύνολο φίλτρων. Αποτελείται από φίλτρα για χοντρό και λεπτό καθάρισμα, καθυστερεί τη σκόνη σε ειδική αποθήκευση, εμποδίζει την είσοδό του στο δωμάτιο.

Εξοπλισμός καθαρισμού αερισμού Σχ. №3

Υπάρχουν διάφοροι εξοπλισμοί για τον καθαρισμό του εξαερισμού από την ισχύ, το μήκος του καλωδίου ελέγχου της βούρτσας, τις τεχνικές παραμέτρους των ανεμιστήρων και των φίλτρων. Οι περιστρεφόμενες βούρτσες καθαρίζουν ποιοτικά αμφότερους τους στρογγυλευμένους, τετράγωνους ή ορθογώνιους αγωγούς αέρα. Οι βούρτσες έχουν διαφορετική ακαμψία, για τον βιομηχανικό αερισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέταλλο. Η ταχύτητα περιστροφής του άξονα κυμαίνεται μεταξύ 300-600 σ.α.λ.

Ο χειριστής της εγκατάστασης κατά την παραγωγή των έργων μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση περιστροφής της βούρτσας και να πραγματοποιήσει παλινδρομικές κινήσεις. Τα πιο μολυσμένα μέρη αντιμετωπίζονται με παρατεταμένο χρονικό διάστημα, εάν είναι απαραίτητο, πραγματοποιείται ένα δεύτερο πέρασμα. Η ποιότητα του καθαρισμού μπορεί να ελέγχεται οπτικά από βιντεοκάμερες. Αν δεν είναι διαθέσιμα, οι αγωγοί καθαρίζονται μέχρι να σταματήσει η σκόνη στα φίλτρα. Βλ. Σχήμα 4

Σχήμα 4 (βρώμικο και καθαρό φίλτρο)

Η βούρτσα μπορεί να καθαρίσει έως και 30 μέτρα αγωγών σε ένα πέρασμα. Εάν η απόσταση μεταξύ των επιφανειών επιθεώρησης ή διεργασιών υπερβαίνει αυτές τις τιμές, γίνονται πρόσθετα ανοίγματα. Μετά τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού, σφραγίζονται. Για τη στεγανοποίηση των εγκοπών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελαστικά παρεμβύσματα για τη διάμετρο της οπής ή διάφορα στεγανοποιητικά, τα πτερύγια στερεώνονται στους σωλήνες με σφιγκτήρες κατάλληλου μεγέθους και γεωμετρίας.
Χημικός καθαρισμός Μια πιο σύνθετη μέθοδος, που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των αποθέσεων λίπους. Τα οικιακά συστήματα καθαρίζονται με εύκαμπτους άξονες με βούρτσες, ο κινητήρας εκτελείται με ηλεκτρικό τρυπάνι. Κοιτάξτε την εικόνα № 5

Εικόνα # 5 Τρυπάνι με άξονα κάμψης και βούρτσα

Στην βούρτσα συνδέεται ένας κύλινδρος κατασκευασμένος από αφρώδες ελαστικό, που είναι βρεγμένο με ειδικά απορρυπαντικά. Εάν οι ακαθαρσίες έχουν μεγάλο πάχος, τότε η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές.

Τα χημικά αντιδραστήρια μπορούν να ψεκάζονται σε τμήματα αγωγών, η σύνθεση των υγρών περιλαμβάνει επιφανειοδραστικές ουσίες που αντιδρούν με τα λίπη και απελευθερώνουν τα σε εύκολα αφαιρούμενα κλάσματα. Το λίπος υστερεί πίσω από τους τοίχους και αφαιρείται εύκολα με συνηθισμένα μέσα.

Εικόνα # 6 Εξαερισμός πριν και μετά τον καθαρισμό

Είναι σημαντικό. Αφού καθαρίσετε τους αεραγωγούς αερισμού με χημικά, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά το δωμάτιο.

Καθαρισμός εσωτερικών επιφανειών με "ξηρό πάγο"

Καινοτόμος μέθοδος, ο καθαρισμός γίνεται με ξηρά αντιδραστήρια με τη μορφή σκόνης. Ρέουν καθ 'όλο το μήκος του αεραγωγού με τη ροή του αέρα, όταν μια επαφή με λιπαρές αποθέσεις λαμβάνει μια ελεγχόμενη εκρηκτική αντίδραση. Ως αποτέλεσμα, η επιδρομή υστερεί πίσω από τους τοίχους και καταστρέφεται από μικροσωματίδια, τα οποία αφαιρούνται από το σύστημα με ροή αέρα.

Η μέθοδος απέδειξε την αποτελεσματικότητά της κατά τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού στη βιομηχανία τροφίμων. Σας επιτρέπει να εκτελέσετε εργασίες χωρίς να απενεργοποιήσετε τον εξαερισμό - η διαδικασία παραγωγής δεν διακόπτεται, το άμεσο κόστος και οι πιθανές απώλειες ελαχιστοποιούνται. Μετά τον καθαρισμό, ο ποιοτικός έλεγχος πραγματοποιείται με τη βοήθεια βιντεοκάμερας, υπάρχει ανάγκη - επαναλαμβάνεται ο καθαρισμός με ξηρό πάγο ή άλλες μέθοδοι.
Απολύμανση των συστημάτων Η απόφαση λαμβάνεται από το Ιερό ή άλλους φορείς κρατικής επιτήρησης. Είναι απαραίτητο σε περίπτωση εμφάνισης παθογόνων μικροοργανισμών ή παθογόνων βακτηρίων. Οι απολυμαντικές συνθέσεις επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη εργαστηριακές αναλύσεις.

Εικόνα №7 Απολύμανση του αεραγωγού

Για απολύμανση εμπλέκονται εξειδικευμένες εταιρείες με εξοπλισμό και εργασιακή εμπειρία. Οι απολυμαντικές ενώσεις τροφοδοτούνται απευθείας στους αεραγωγούς στην κατάσταση ψεκασμού. Η συγκέντρωση υπολογίζεται εκ των προτέρων. Οι ροές αέρα φέρουν τη δραστική ουσία σε όλο τον αγωγό. Κατά τη διάρκεια της εργασίας χρησιμοποιούν αναπνευστική προστασία. Στο στάδιο τερματισμού, τα δωμάτια αερίζονται ενεργά.

Τα πιο καλά καθαρισμένα και απολυμασμένα φίλτρα καθαρισμού, σε αυτά τα σημεία, συγκεντρώνεται η μέγιστη ποσότητα μικροοργανισμών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι μονάδες πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και να επεξεργαστούν ξεχωριστά κάθε στοιχείο. Σε σπίτια παλαιών κατασκευών εγκαταστάθηκαν συστήματα αποχέτευσης και χυτοσίδηροι, για τη συντήρηση τους εγκαταστάθηκαν χυτοσίδηρος. Προς το παρόν, αυτή η τεχνολογία θεωρείται παρωχημένη, τα συστήματα μηχανικής εγκαθίστανται μόνο από πλαστικούς σωλήνες.

Μετά την εφαρμογή ενός συνόλου ειδικών εκδηλώσεων, καταρτίζεται και υπογράφεται από τους συμβαλλόμενους πράξη ολοκληρωμένης εργασίας. Καθορίζει την ειδική μέθοδο με την οποία καθαρίζονται τα συστήματα εξαερισμού, τα απορρυπαντικά και τα απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται. Η προκαταρκτική τιμή συμφωνείται με τους πελάτες στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης.

 • Προσφορά
 • Τιμή
 • Παραγγείλετε τώρα
 • Ελέγξτε τιμές
  • Μπορείτε να πάρετε την τιμή από τον αριθμό χωρίς χρέωση
   8 (800) 555-17-56

Zdravsvuyte. Το όνομά μου είναι ο Σεργκέι, είμαι ειδικός στη διοίκηση του χώρου.