Ιονισμός του αέρα στο διαμέρισμα: όφελος ή βλάβη;

Η υπεύθυνη ερωμένη προσπαθεί πάντα για την καθαριότητα και τη φρεσκάδα στο σπίτι, αφαιρεί προσεκτικά τη σκόνη, αδειάζει το δωμάτιο, φροντίζει για την υγεία των συγγενών της. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα δεν είναι πάντοτε αρκετά, και ο αέρας εξακολουθεί να είναι βουλωμένος με ένα μίγμα όλων των ειδών οσμών. Σε μια τέτοια κατάσταση, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ενός ιονιστή αέρα - το κύριο έργο, το οποίο με την αύξηση της έντασης είναι χρήσιμο για τη φόρτιση του αέρα στο σπίτι, δίνοντάς του φρεσκάδα.

Ιονιστής αέρα

Ionizer - μια συσκευή που παράγει αρνητικά ιόντα αερίων οξυγόνου και αζώτου, τα οποία υπάρχουν στον αέρα της ζωντανής φύσης.
Η λιμοκτονία του οργανισμού σε σχέση με τα ιόντα αέρα, προκαλεί υπερβολική παραγωγή ορμονών ισταμίνης ή σεροτονίνης. Και αυτό επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα εργασίας των πνευμόνων, μειώνει το ποσοστό οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος, προκαλεί επιθέσεις ημικρανίας και ασφυξία, αϋπνία, αίσθημα κόπωσης, νευρικότητα, κατάθλιψη.
Τα αέρια είναι μικρές μορφές ατόμων ή μορίων που φέρουν θετικό ή αρνητικό φορτίο. Στη φύση, υπάρχουν σε μια ελεύθερη φυσική φύση - δάση, λίμνες, αέρα του βουνού. Το aeroion των μορίων είναι ως επί το πλείστον οξυγόνο.
Το ιόν είναι ένα ηλεκτρικά φορτισμένο σωματίδιο, με διαφορετική πολικότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αέρας πρέπει να έχει ιόντα και των δύο πολικότητας.

Βλάβες και αντενδείξεις στον ιονισμό του αέρα

Ο ιονιστής σε μια ενεργή διαδικασία φορτίζει όλα τα σωματίδια, συμπεριλαμβανομένης της σκόνης και της βρωμιάς. Όταν τα σωματίδια φορτίζονται, έλκονται από τη συσκευή, ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, συγκεντρώνονται πολλοί ρύποι γύρω από τον ιονιστή. Έτσι, αφού έχετε κάνει χρήση της συσκευής σε εσωτερικό χώρο, πρέπει να εκτελέσετε υγρό καθαρισμό, για να απομακρύνετε τη σκόνη από το φως.
Για να αποφύγετε την είσοδο σκόνης στους πνεύμονες, είναι προτιμότερο να μην είναι εσωτερικά ενώ λειτουργεί το μηχάνημα.
Ο ιονισμένος αέρας είναι ένας ενεργός παράγοντας διάδοσης λοιμώξεων - αν υπάρχουν ιούς ή μολυσμένο άτομο σε ιονισμένο δωμάτιο, αυξάνεται η πιθανότητα μόλυνσης υγιούς ανθρώπου.

Το Ionizer αντενδείκνυται για τους ανθρώπους:

 • Με τις ογκολογικές παθήσεις, καθώς οι αερομεταφορές ενεργοποιούν το μεταβολισμό, που αυξάνει τη διατροφή όλων των ιστών, καθώς και των κακοηθών κυττάρων, αυτό όμως μπορεί να αποδοθεί μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ήδη νεόπλασμα. Σε άλλα παραδείγματα, η συσκευή εμποδίζει την εμφάνισή τους.
 • Αυξημένη θερμοκρασία - ο επιταχυνόμενος μεταβολισμός είναι μια ενεργός αιτία αύξησης της θερμοκρασίας, αλλά αυτή η βλάβη είναι επίσης σχετική, επειδή η αύξηση παρατηρείται μόνο όταν η θερμοκρασία είναι ήδη εκεί. Αν δεν είναι, τότε χάρη στα ιόντα δεν θα αυξηθεί.
 • Με ατομική δυσανεξία στον ιονισμένο αέρα - εάν υπάρχει ανεπαρκής αντίδραση σε αυτόν τον αέρα, μην αναλαμβάνετε κινδύνους.
 • Για παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει 1 έτος.
 • Οξεία βρογχικό άσθμα.
 • Μια οξεία παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο.
 • Στην μετεγχειρητική περίοδο.
 • Dusty room - Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε πολύ σκονισμένο χώρο, δεν την εξαλείφει, αλλά απλώς λερώνει τη σκόνη γύρω από τις γύρω επιφάνειες και ανασηκώνεται στον αέρα, γεγονός που θα οδηγήσει σε βαθιά διείσδυση στους πνεύμονες.

Η χρήση και ένδειξη ενός ιονιστή αέρα

Τα πειράματα έχουν δείξει ότι τα φορτισμένα σωματίδια αέρα έχουν πολύ ωφέλιμη επίδραση στον άνθρωπο. Εάν οι άνθρωποι αναπνέουν διαρκώς τον ιονισμένο αέρα, τότε έχουν:

 • Αυξημένη απόδοση - ο ιονισμένος αέρας δίνει δύναμη για την αύξηση της απόδοσης της εργασίας, αλλά στο τέλος, μπορείτε να πάρετε μια διακοπή από την κόπωση?
 • Βελτιώνει τη γενική κατάσταση - τα θετικά φορτισμένα ιόντα έχουν ευεργετική επίδραση στο σώμα, αυξάνουν την πνευματική δραστηριότητα, ομαλοποιούν την όλη διαδικασία του σώματος,
 • Η ασυλία ενισχύεται - τα ιόντα έχουν θετική επίδραση σε αυτή την πλευρά, λειτουργούν σαν ακτινοβολία, αλλά δεν κάνουν τέτοια βλάβη.
 • Διαπερνά εύκολα την πορεία πολλών ασθενειών - λόγω της αυξημένης ανοσίας, το σώμα αντέχει πιο ενεργά τους ιούς και τα βακτήρια.
 • Επιτυγχάνει αϋπνία - ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της κατάστασης της υγείας, το συναισθηματικό υπόβαθρο εξομαλύνεται, η αγχωτική κατάσταση του οργανισμού εξαφανίζεται.
 • Η κατάθλιψη εξαφανίζεται - η πιθανότητα μιας καταθλιπτικής κατάστασης μειώνεται, ένα άτομο αρχίζει να λατρεύει κάθε λεπτό της ζωής.
 • Η ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες αυξάνεται κατά 10%, λόγω της ενεργού εργασίας των κυττάρων του αίματος, το όφελος αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί πολύπλοκο.

Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα καθιζάνουν τη σκόνη και άλλες ακαθαρσίες στον αέρα στον πυθμένα.

Πολλοί έχουν δείξει τη χρήση αυτής της συσκευής:

 • Παιδιά.
 • Σε άτομα προχωρημένης ηλικίας.
 • Αδυναμία και οδυνηρότητα.
 • Εκείνοι με αναπνευστικά νοσήματα.
 • Άτομα που περνούν πάνω από 2 ώρες την ημέρα στον υπολογιστή.
 • Εκείνοι που βρίσκονται κυρίως σε κλειστό χώρο.

Ionizer σε μια αίθουσα γραφείων

Σε χώρους γραφείων ο ιονισμός του αέρα είναι απλά απαραίτητος. Οι οθόνες υπολογιστών καταστρέφουν αρνητικά φορτισμένα ιόντα με επιταχυνόμενο ρυθμό. Αυτό συνεπάγεται μείωση των λειτουργιών προστασίας του σώματος, το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα είναι καταθλιπτικές.
Φυσικά, μπορείτε να κατεβείτε σχετικά εύκολα με τη μορφή αϋπνίας, χρόνιου πόνου στο κεφάλι, έλλειψης όρεξης. Ή ίσως όχι, και τότε υπάρχουν κακοήθη νεοπλάσματα, ανικανότητα ή καταρράκτης. Ο ιονισμένος αέρας απομακρύνει την ηλεκτροστατική τάση και τον κίνδυνο εξέλιξης της νόσου.

Πώς να επιλέξετε ένα ιονιστή αέρα

Ο ιονιστής είναι δύο ειδών - μονοπολικές και διπολικές συσκευές.
Ο μονοπολικός τύπος κατά τη διάρκεια της εργασίας παράγει αποκλειστικά αρνητικά ιόντα και αξιοπρεπή δόση όζοντος. Η παραγωγή τους αναπτύχθηκε ενεργά τον περασμένο αιώνα, επειδή πιστεύεται ότι το σώμα χρειάζεται μόνο αρνητικά φορτισμένα ιόντα.
Ωστόσο, στα τέλη του αιώνα, οι επιστήμονες απέδειξαν ότι το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται ιόντα και των δύο τύπων. Έτσι πρέπει να φορτίσετε αέρα με δύο είδη ιόντων.
Εάν φορτίζετε αέρα μόνο με αρνητικά ιόντα, τότε δεν υπάρχει όφελος από αυτά, επειδή μια νέα μερίδα ιόντων δεν διεισδύει στους πνεύμονες του ατόμου που έχουν ήδη χρεωθεί.
Αποδεικνύεται ότι ο διπολικός ιονιστής είναι καλύτερος. Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη κατά την πορεία της τεχνολογικής προόδου. Αυτή η συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον προκάτοχό της:

 • Ο αέρας στο δωμάτιο λαμβάνει τη μέγιστη χρησιμότητα.
 • Δεν υπάρχει σχηματισμός ή συστολή του ηλεκτροστατικού πεδίου.
 • Το όζον απελευθερώνεται κάτω από το MPC.
 • Δεν σχηματίζονται ιόντα ενώσεων αζώτου, τα οποία είναι αρκετά επιβλαβή.

Κανόνες επιλογής της συσκευής

Κατά τη στιγμή της αγοράς, πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες:

 1. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά την οδηγία στον τόπο όπου υποδεικνύονται οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των παραγόμενων ιόντων. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός που υποδεικνύεται, τόσο πιο όμορφο. Για έναν ιονιστή στο σπίτι, το πολύ 50.000.
 2. Τα πιστοποιητικά για τη συσκευή πρέπει να είναι σε δύο αντίγραφα - τεχνικά και υγιεινά. Ο πρώτος μιλά για την ασφάλεια κατά τη λειτουργία και ο δεύτερος είναι ο εγγυητής της παραγωγής του ζητούμενου ποσού αεροδρομίων για ένα άτομο. Εάν παράγονται aeroions άνω των 50 000, τότε αυτή η συσκευή προορίζεται για ιατρική και πρέπει να έχει ιατρικό πιστοποιητικό.
 3. Ο ιονιστής δεν θα πρέπει να παράγει όζον, καθώς είναι επιβλαβές, και η τιμή του θα πρέπει να είναι κάτω από το MPC.
 4. Κατά τη διάρκεια της επιλογής, είναι απαραίτητο να συγκρίνετε την κυβική ισχύ του χώρου και τη δηλωμένη ισχύ της συσκευής. Για ένα διαμέρισμα σε μια πόλη είναι τουλάχιστον 400 ιόντα / cu. δείτε με ένα θετικό και 600 ιόντα / κ.ο. δείτε με αρνητική χρέωση. Ταυτόχρονα, ο δείκτης πολικότητας πρέπει να είναι -0,2.
 5. Οι ιονιστές είναι ενεργά και παθητικά μοντέλα. Φυσικά, η προτεραιότητα πίσω από τα ενεργά συστήματα με ενσωματωμένο ανεμιστήρα, που αναμφίβολα ενισχύει τις διάχυτες ιδιότητες της συσκευής.

Στην σημερινή αγορά, οι ηγετικές θέσεις κατέχονται από Ιταλούς και Γερμανούς κατασκευαστές, αλλά οι εγχώριες δεν είναι χειρότερες.

Πλαστά

Σήμερα, οι ανέντιμοι έμποροι που θέλουν να κάνουν μετρητά ακόμη και με το κόστος κάποιας άλλης υγείας, υπάρχουν πολλά. Είναι στην επιδίωξη κερδών που πωλούν σχετικά φθηνό εξοπλισμό. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι μετά τη χρήση τους αρχίζουν να διαμαρτύρονται για την υγεία τους. Το όλο πρόβλημα είναι ότι η μονάδα είναι ακατάλληλα εξοπλισμένη και παράγει όζον - που είναι επιβλαβής για την υγεία.
Για να αποφύγετε το πρόβλημα, αγοράστε εξοπλισμό σε εξειδικευμένα καταστήματα και ακολουθήστε ξεκάθαρα τις οδηγίες εφαρμογής.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ένας τέτοιος ευρέως χρησιμοποιούμενος πολυέλαιος Chizhevsky έχει να κάνει με τους μονοπολικούς ιονιστές και σήμερα δεν είναι σχεδόν τόσο αποτελεσματικός όσο πριν.
Ο πρώτος πολυέλαιος είχε διάμετρο περίπου 1 μέτρου και λειτουργούσε με τάση 100.000 βολτ, η οποία οδήγησε στο σχηματισμό ενός μεγάλου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, το οποίο φέρει κίνδυνο για την υγεία. Κοντά θα μπορούσε να βρίσκεται μόνο 5 - 7 λεπτά με απόσταση 1,5 μέτρα. Επίσης σχηματίστηκε πολύ επιβλαβές όζον.
Αυτή η τάση διατηρήθηκε σκόπιμα, παρά τις αρνητικές. Μετά από όλα, δημιούργησε μια παραμένουσα ένταση ανάμεσα στον πολυέλαιο και το δάπεδο, που πρέπει απαραίτητα να έχει γείωση, έτσι ώστε οι γραμμές να είναι κλειστές στο πάτωμα και να μην εξαπλώνονται γύρω από τη σκόνη.

Βλάβη από αυτόν τον πολυέλαιο

Αποδεικνύεται ότι τα σύγχρονα ανάλογα είναι πολύ επιβλαβή.

 1. Αυτός ο πολυέλαιος παράγει αποκλειστικά αρνητικά ιόντα, κάτι που αποτελεί απόκλιση από τον κανόνα και βλάπτει την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, η μονοπολισμός σχηματίζει ένα ισχυρό ηλεκτροστατικό πεδίο, το οποίο βλάπτει όχι μόνο όλα τα ζωντανά, αλλά και τα ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονοπολικές συσκευές.
 2. Επίσης, ο πολυέλαιος έχει μια σταγόνα αρνητικών aeroions - κοντά στη συσκευή είναι περισσότερο από το κανονικό, και τότε τόσο μικρή συγκέντρωση ότι δεν υπάρχει όφελος για το σώμα.
 3. Αυτή η συσκευή εκπέμπει όζον πάνω από το MPC.
 4. Οι ενώσεις αζώτου είναι επιβλαβείς για την υγεία.
 5. Επιβλαβές για την υγεία των παιδιών.
 6. Σε γενικές γραμμές, ο πολυέλαιος του Chizhevsky είναι ένα πειραματικό μοντέλο για τον προσδιορισμό της επίδρασης των αρνητικών ιόντων σε ένα άτομο, προκειμένου να παραχθεί καλύτερος εξοπλισμός στο μέλλον που δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τους ιονιστές αέρα

Αφού οι άνθρωποι ενδιαφέρονται ενεργά για τον ιονισμό του αέρα, οι ειδικοί έκαναν πολλά πειράματα με οζονιστές και ιονιστές. Ως αποτέλεσμα, προκύπτει ένα σύνολο κανόνων και συστάσεων σχετικά με τη χρήση συσκευών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον κορεσμό του αέρα με ιόντα.
Τοποθετήστε τη συσκευή σε απόσταση ενός μέτρου από τους τοίχους, την οροφή και το δάπεδο, έτσι ώστε τα ιόντα να κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο. Η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται σε απομονωμένη επιφάνεια - ξύλο, γυαλί, πλαστικά.
Για να διασφαλιστεί ότι ο αέρας στο σπίτι είναι κορεσμένος με θετικά φορτισμένα σωματίδια, αρκεί να λειτουργήσει η συσκευή για 1 ώρα. Αυτό το χρονικό διάστημα επαρκεί για να αποκατασταθεί η ισορροπία των αρνητικών ιόντων.
Ο ιονιστής δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί κοντά σε θερμαντήρες, καθώς και κλιματιστικά.
Κάθε έξι μήνες, η συσκευή χρειάζεται έναν απόλυτο καθαρισμό από το εσωτερικό. Κάτι που είναι αρκετά εύκολο να επιτευχθεί με μια ηλεκτρική σκούπα. Μην ξεχάσετε να την αποσυνδέσετε από το δίκτυο.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οζονιστές, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με ειδικά φίλτρα, περνώντας μέσα από αυτά αέρα, φορτισμένα με ιόντα και όζον και όχι μόνο εμπλουτίζουν τον αέρα αλλά και το καθαρίζουν.
Φυσικά κατά τη διάρκεια της απόκτησης του ιονιστή πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες τις πτυχές, για να συγκρίνουν το σύνολο των όρων του σπιτιού και της υγείας αποχρώσεις σας, και μόνο μετά από στάθμιση όλων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων πάτε για ψώνια.

5 καλύτερα μοντέλα ιοντισμού για το διαμέρισμα, καθώς και χαρακτηριστικά και μειονεκτήματα της δουλειάς τους

Δεν είναι μυστικό ότι στα διαμερίσματα μας η ποιότητα του αέρα αφήνει πολύ επιθυμητό. Ταπετσαρίες, πλαστικά, έπιπλα από μοριοσανίδες - όλα αυτά υπογραμμίζουν τους επιβλαβείς αναθυμιάσεις που αναπνέουμε. Συχνά οι δυσάρεστες μυρωδιές, η ταλαιπωρία και ο ζεστός αέρας δεν εξαφανίζονται ακόμα και μετά τον υψηλής ποιότητας καθαρισμό και τον παρατεταμένο αερισμό.

Στην περίπτωση αυτή, οι έξυπνες συσκευές έρχονται να βοηθήσουν τις νοικοκυρές. Ο ιονιστής του αέρα για ένα διαμέρισμα - τι είναι αυτό και πώς αυξάνει τον όγκο του "ζωντανού" αέρα στο δωμάτιο;

Τι είναι ο ιονισμός και η επίδρασή του στο ανθρώπινο σώμα

Από τη φυσική του σχολείου ξέρετε για την ύπαρξη ιόντων και ηλεκτρονίων. Αυτά είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια, τα οποία αποτελούν συστατικά μέρη του ατόμου. Και τα μόρια αποτελούνται από άτομα.

Τι είναι ο ιονισμός με απλά λόγια; Αν ένα ηλεκτρόνιο "σπάσει" ένα ηλεκτρόνιο, τότε σχηματίζονται δύο διαφορετικά φορτισμένα σωματίδια, ιόντα. Όταν συνδέονται μεταξύ τους, σχηματίζουν είτε θετικά φορτισμένες συνδέσεις είτε αρνητικές. Ονομάζονται αεροπλάνα και μπορεί να είναι βαρύς, μέτριος ή ελαφρός. Ανάλογα με τη συγκέντρωσή τους στον αέρα που αναπνέουμε, η κατάσταση της ανθρώπινης υγείας αλλάζει.

Η θάλασσα, ο βουνός ή ο αέρας από κωνοφόρα δάση έχει επηρεάσει πάντα τον οργανισμό λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε ιονισμένα σωματίδια. Τα σανατόρια και τα φαρμακεία δεν προσπαθούν μάταια να βρεθούν στα βουνά, στην ακτή ή στα κωνοφόρα δάση. Αυτή η περιοχή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Στον καθαρό αέρα υπάρχουν πάντα θετικά ή αρνητικά ιόντα, τόσο λιγότερα από αυτά, τόσο πιο "νεκρά" ο αέρας γίνεται. Στο δωμάτιο, η παρουσία ιόντων αέρα μειώνεται σημαντικά και έχουν επινοηθεί ειδικές συσκευές για την «αναζωογόνηση» των ιονιστών αέρα, οι οποίοι δρουν σε μόρια οξυγόνου και αζώτου, αυξάνουν το επίπεδο των φορτισμένων ιόντων.

Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν επιβλαβείς ουσίες, μικροοργανισμούς, αλλεργιογόνα και σκόνη, φορτώνοντάς τα. Αυτοί, με τη σειρά τους, εγκατασταθούν στους τοίχους, έπιπλα, οροφή. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεται ο αέρας.

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό σε μέγεθος ή το διαμέρισμα κατοικείται από μια μεγάλη οικογένεια, τότε δεν υπάρχουν σχεδόν κανένα φως αρνητικά ιόντα στον αέρα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά αρνητικά ιόντα. Τα ελαφριά αεροσκάφη "ζουν" για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα μέσω του αναπνευστικού συστήματος και του δέρματος. Κατά την εκπνοή σχηματίζονται βαριά ιόντα και η συγκέντρωσή τους στον αέρα είναι τόσο μεγάλη.

Τα σύγχρονα διαμερίσματα απλά γεμίζουν με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες, όταν δουλεύουν, εξουδετερώνουν το φορτίο ιόντων, ειδικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είναι διάσημοι. Οποιαδήποτε αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, καθώς στεγνώνει και η σκόνη που σχηματίζεται είναι πηγή βαρέων ιόντων. Η υπερβολική υγρασία συμβάλλει επίσης στην απώλεια αρνητικών φορτίων από τα ιόντα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιονιστές αέρα είναι απαραίτητοι για την παραγωγή ελαφρών, αρνητικά φορτισμένων αερίων, τα οποία βελτιώνουν τη δομή των μορίων οξυγόνου, και τα επιβλαβή σωματίδια μεταδίδουν το φορτίο τους και εγκαθίστανται στις επιφάνειες. Ο υγρός καθαρισμός αμέσως μετά τη συνεδρία ιοντισμού είναι απλά απαραίτητος. Αν δεν γίνει, τότε σε ξηρό αέρα οι επιβλαβείς ουσίες θα αποκτήσουν και πάλι θετικό φορτίο και η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει και πάλι.

Οφέλη και βλάβες των ιονιστών αέρα

Ο ιονισμός του αέρα στις εγκαταστάσεις έχει από καιρό διαφημιστεί ευρέως, αλλά δεν έχουν διεξαχθεί ειδικές μελέτες, τουλάχιστον το φάρμακο δεν δίνει συγκεκριμένες συστάσεις. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, βλάπτει ή επωφελείται από την εφαρμογή του - δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Εξετάστε όλα τα θετικά και αρνητικά σημεία.

Πλεονεκτήματα του ιονιστή

 1. Τα αέρια επηρεάζουν θετικά την εργασία των ερυθροκυττάρων, αυξάνουν την ανταλλαγή αέρα στους πνεύμονες κατά 10%.
 2. Ένας υγιής, ποιοτικός ύπνος που φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
 3. Βελτίωση της απόδοσης, της συγκέντρωσης, της μνήμης.
 4. Ο καλός ύπνος και η οξυγόνωση συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία, στη βελτίωση της ασυλίας.
 5. Κανονική ψυχική υγεία, εξαφάνιση της κατάθλιψης και της νεύρωσης.
 6. Ο μεταβολισμός αυξάνεται, το πρόσωπο φαίνεται ζωηρό και υγιέστερο.

Φαίνεται, συμπαγές πλεονέκτημα, αλλά κάθε μετάλλιο έχει την αντίθετη πλευρά. Πολλά εξαρτώνται από την υγεία των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα, όπου ιονίζεται ο αέρας.

Μειονεκτήματα ιόντων αέρος

 1. Εάν ο αέρας είναι ένας ιός που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα εκδήλωσης μολυσματικής νόσου αυξάνεται εκθετικά.
 2. Ο ιονισμένος αέρας επηρεάζει αρνητικά τον ασθενή που έχει πυρετό. Ο επιταχυνόμενος μεταβολισμός οδηγεί μόνο σε αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να έχει κακή υποχώρηση. Επίσης, ο αυξημένος μεταβολισμός επηρεάζει δυσμενώς τις χρόνιες ασθένειες, επιταχύνοντας την πορεία τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση. Ιδιαίτερα αφορά τις ογκολογικές παθήσεις.
 3. Μια μεγάλη συγκέντρωση αερίων οδηγεί σε ένα επιπλέον φορτίο του αναπνευστικού συστήματος των ασθματικών.
 4. Πολλοί άνθρωποι έχουν ατομική δυσανεξία ή υπερευαισθησία στον ιονισμένο αέρα. Είναι πιο δύσκολο για αυτούς να αναπνεύσουν, επομένως πριν αγοράσετε τη συσκευή είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο άνετα θα είναι για εσάς να βρίσκεστε σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
 5. Τα μωρά έως ένα έτος και οι μετεγχειρητικοί ασθενείς μπορούν να αναπνέουν περισσότερο "συνηθισμένο" αέρα αντί για υπερφορτωμένα ιόντα.
 6. Εάν ένα άτομο έχει διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, ο ιονιστής μπορεί να προκαλέσει αιμορραγίες.
 7. Όταν ιονίζεις τον αέρα, είναι καλύτερο να μην είσαι στο δωμάτιο αυτή τη στιγμή. Τα φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν στις επιφάνειες πολύ πιο έντονα, από το ουδέτερο, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού στους βλεννογόνους.
 8. Κάθε ιονιστής δημιουργεί όζον, ο οποίος είναι οξειδωτικός. Με τον κακό αερισμό, μπορεί να υπερβεί τη συγκέντρωσή του και να προκαλέσει βλάβη τόσο στον άνθρωπο όσο και στην τεχνολογία.
 9. Ο ιονιστής δεν δίνει άμεση θετική επίδραση. Το αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί μετά από μήνες κανονικής χρήσης.
 10. Γύρω από τον ιονιστή, σχηματίζονται πάντα κύκλοι σκόνης. Επιπλέον, όλες οι επιβλαβείς ουσίες κατακάθονται σε επιφάνειες, οπότε το δωμάτιο χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και της οροφής.

Ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χρήση ενός ιονιστή σε ένα διαμέρισμα

Ιονιστές αέρα συνιστώνται για:

 • αναπνευστικές ασθένειες;
 • πνευμονία.
 • φυματίωση;
 • υπέρταση;
 • ρευματισμούς;
 • μακράς διάρκειας μη θεραπευτικά εγκαύματα, τραύματα.
 • διαταραχή του νευρικού συστήματος.
 • προβλήματα με το πεπτικό σύστημα.
 • γυναικολογικές παθήσεις.

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ενός ιονιστή με:

 • ογκολογικές ασθένειες ·
 • ενεργό μορφή ιογενών λοιμώξεων.
 • βρογχικό άσθμα με συχνές κρίσεις.
 • καρδιακή ανεπάρκεια.
 • αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
 • σοβαρή εξάντληση.
 • καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο
 • ατομική μισαλλοδοξία ·
 • μετεγχειρητική περίοδο.

Ionizer των χαρακτηριστικών της συσκευής αέρα

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είδους ιονιστές είναι και ποια είναι η αρχή λειτουργίας τους.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής

Μέσα στον ιονιστή υπάρχουν δύο ηλεκτρόδια, μεταξύ των οποίων δημιουργείται υψηλή τάση. Ως αποτέλεσμα της απόρριψης κορώνα, τα αρνητικά φορτισμένα ελεύθερα ηλεκτρόνια απελευθερώνονται στον αέρα και συγκρούονται με ουδέτερα μόρια οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα αρνητικό αεροπλάνο (ένα ιόν οξυγόνου) λόγω της προσθήκης ενός επιπλέον ηλεκτρονίου.

Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και σχηματίζουν ένα πεδίο αεροπλάνου, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στους ζώντες οργανισμούς.

Σχεδιασμός συσκευής

Τα κύρια συστατικά του ιονιστή είναι ο ανορθωτής του ρεύματος και ο μετατροπέας ενός εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα σταθερό. Το σύστημα δίοδος ρυθμίζει και διατηρεί την επιθυμητή τάση και ρεύμα. Η συσκευή ιονισμού είναι μια λεπτή βελόνα, μεταξύ της οποίας υπάρχει η εκκένωση.

Επιπλέον στοιχεία μπορεί να είναι:

 • Δίοδοι ή υπεριώδης λυχνία για την ένδειξη της κατάστασης λειτουργίας.
 • ανεμιστήρες για τη δημιουργία "άνεμος ιόντων"?
 • φίλτρα που περιέχουν επιβλαβείς ακαθαρσίες (καπνός, νέφος, σκόνη και άλλα).

Ποικιλίες της συσκευής

Οι ιονιστές μπορούν να διαφέρουν ως προς τη μορφή και την αρχή της δράσης.

Ενεργό και παθητικό

Ο ενεργός ιονιστής είναι εξοπλισμένος με ανεμιστήρα, ο οποίος κατανέμει τα ιόντα αέρα ομοιόμορφα πάνω στο δωμάτιο. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ο θόρυβος κατά την εργασία.

Μονοπολική και διπολική

Οι ιονιστές χωρίζονται σε δύο τύπους.

 1. Μόνο τα αρνητικά φορτισμένα αεροσκάφη δημιουργούν μονοπολικά. Ωστόσο, παράγουν πολύ όζον στη διαδικασία της εργασίας, η οποία δεν έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην τεχνική και τους οργανισμούς των ζωντανών όντων. Τέτοιοι ιονιστές ήταν συνήθεις τον περασμένο αιώνα, όταν πιστεύεται ότι τα θετικά φορτισμένα ιόντα είναι ήδη αρκετά στον αέρα και το άτομο χρειάζεται ιόντα με αρνητικό φορτίο.
 2. Το διπολικό σύστημα δημιουργεί αεροδυναμικά φορτία δύο θετικών και αρνητικών φορτίων, είναι το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας για τον καθαρισμό του αέρα υψηλής ποιότητας. Όταν χρησιμοποιούνται, ο σχηματισμός όζοντος και του ηλεκτροστατικού πεδίου μειώνεται και επίσης δεν σχηματίζονται τα ιόντα της ένωσης αζώτου.

Υγραντήρες αέρα

Αυτή η συσκευή συνδυάζει δύο λειτουργίες: υγροποίηση και ιονισμό. Παρόλο που πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι αμφιλεγόμενη. Μετά από όλα, ο υγρός αέρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους μικροοργανισμούς και ο ιονιστής βοηθάει να τα διαδώσετε γύρω από το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην απολύμανση του αέρα.

Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν υγραντήρες όχι μόνο με ιονιστές, αλλά επίσης εξοπλίζουν τους με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας που καταστρέφουν τα βακτηρίδια και τους ιούς. Όταν επιλέγετε τη βέλτιστη συσκευή, δώστε προσοχή σε παρόμοια μοντέλα.

Καθαριστές αέρα

Μια συνδυασμένη συσκευή στην οποία ο ιονισμός πρέπει κατ 'ανάγκη να λειτουργεί ως ανεξάρτητη λειτουργία. Είναι πολύ σημαντικό η παραγωγή αερίων να πραγματοποιείται ξεχωριστά από τον καθαρισμό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα φίλτρα, πρέπει να έχουν υψηλό βαθμό καθαρισμού και να συγκρατούν ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης με επακόλουθη απολύμανση.

Διαφορετικά, όταν ενεργοποιείτε τον ιονιστή, όλες οι βλαβερές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο φίλτρο, θα λάβουν ένα φορτίο και θα εξαπλωθούν γύρω από το δωμάτιο και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν στους πνεύμονες.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ο βιοφυσικός Αλέξανδρος Chizhevsky δεν είχε καμία σχέση με τη δημιουργία ενός πολυέλαιου. Πήρε ακριβώς την αρχή του ιονισμού, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο έργο της συσκευής που φέρει το όνομά του. Η ουσία του έργου είναι να σχηματίσει ένα ρεύμα σωματιδίων με τα οποία συγκρούονται τα μόρια του αέρα, ως αποτέλεσμα του οποίου λαμβάνει χώρα ο ιονισμός.

Κανόνες για την επιλογή συσκευών για οικιακή χρήση

Δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα πιστοποιητικού υγιεινής. Πρέπει να επιβεβαιώσει την παρουσία της διεργασίας ιονισμού και να εγγυηθεί την ασφάλεια του ατόμου.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή, βρείτε στην περιγραφή της πληροφορίες για τα παραγόμενα ιόντα. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο το καλύτερο. Εάν η ποσότητα υπερβαίνει τα 50 000, τότε ο ιονιστής πρέπει να έχει ιατρικό πιστοποιητικό.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση όζοντος είναι 0,1 mg / m3. Επιλέξτε μια συσκευή με MAC κάτω από το πρότυπο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει το μέγεθος του ιονισμένου δωματίου, επιλέξτε τη συσκευή με το βέλτιστο εύρος. Η περιεκτικότητα των θετικών ιόντων στον αέρα πρέπει να είναι μεταξύ 1500-3000 ιόντων / cm3 και αρνητική - 3000-5000 ιόντα / cm3. Η πολικότητα είναι από -0,5 έως 0. Αυτές οι τιμές είναι πιο συνεπείς με καθαρό ορεινό ή θαλάσσιο αέρα.

Top-5 καλύτερους ιονιστές για ένα διαμέρισμα

Οι ιονιστές του αέρα είναι αρκετά ακριβοί, επομένως, πρέπει να προσεγγίζονται πολύ προσεκτικά. Σε ποια μοντέλα θα πρέπει να προσέχετε;

 1. Winia AWX-70. Κατασκευαστής: Νότια Κορέα, η μέση τιμή - 24 000 ρούβλια. Αυτό είναι το βέλτιστο μοντέλο για λειτουργικότητα και κόστος. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για επιφάνεια 50 m2, κατανάλωση ρεύματος 24 W.
 2. PanasonicF-VXD50R-S. Το ιαπωνικό μοντέλο συνδυάζει μια τριπλή δράση: υγρασία, καθαρισμό και ιονισμό του αέρα. Σχεδιασμένο για δωμάτιο 40 τ.μ. Το μόνο πράγμα που φοβίζει τους αγοραστές είναι το υψηλό κόστος, 33.000 ρούβλια.
 3. Sharp KC-A51 RW / RB. Προϋπολογισμός ιαπωνικό μοντέλο, η μέση τιμή είναι 21 000 ρούβλια. Σχεδιασμένο για 38 μ2. Ένα ειδικό φίλτρο καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και το καθαριστικό άνθρακα απορροφά οσμές.
 4. Termica ΑΡ-300. Ο καλύτερος υπεριώδης ιονιστής, η παραγωγή της Κίνας, το μέσο κόστος των 6 500 ρούβλια. Καθαρίζει τον αέρα σε χώρο τουλάχιστον 50 m2. Ο ιονιστής είναι εξοπλισμένος με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία καταστρέφει όλους τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Έχει ένα καλό σύστημα φιλτραρίσματος, λειτουργεί ήσυχα και διαθέτει τηλεχειριστήριο.
 5. Amber-5A. Ο καλύτερος εγχώριος διπολικός ιονιστής, η μέση τιμή - 4.200 ρούβλια. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα και το φορτίζει με ιόντα αέρα. Γύρω από αυτό δεν συσσωρεύεται σκόνη, και ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο σας επιτρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα τα φορτισμένα ιόντα γύρω από το δωμάτιο. Ισχύστε μόνο 6 watt.

Ionizer κανόνες και συμβουλές

 1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και ακολουθήστε όλες τις συστάσεις.
 2. Χρησιμοποιήστε έναν συγκεκριμένο χρόνο για ιονισμό.
 3. Προσπαθήστε να μην βρίσκεστε στο δωμάτιο όταν λειτουργεί η συσκευή.
 4. Μετά από κάθε συνεδρία στην αίθουσα πρέπει να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό.
 5. Μην ενεργοποιείτε το ιονιστή αν η υγρασία είναι κάτω από 45% ή περισσότερο από 75%.
 6. Αν υπερβείτε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής, τότε πιθανότατα στην αίθουσα να αυξάνεται η συγκέντρωση του όζοντος, να αερίζεται καλά, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση της ευημερίας και της βλάβης του εξοπλισμού.
 7. Μη χρησιμοποιείτε το ιονιστή σε σκονισμένο χώρο.
 8. Μην καπνίζετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, διαφορετικά η νικοτίνη και η πίσσα θα εγκατασταθούν στους πνεύμονές σας.
 9. Για ομοιόμορφη κατανομή αερίων, τοποθετήστε το ιονιστή σε απόσταση περίπου 1 μ. Από το δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους. Είναι επιθυμητό να το τοποθετήσετε σε μια απομονωμένη επιφάνεια (ξύλο, πλαστικό ή γυαλί).
 10. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση γειτνίαση με τα κλιματιστικά και τις συσκευές θέρμανσης.
 11. Κάθε λίγους μήνες, ο ιονιστής πρέπει να καθαρίζεται καλά από το εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα.

Συμπέρασμα

Έτσι, εξετάσαμε την ερώτηση, τον ιονιστή του αέρα τι είναι. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μεμονωμένα. Εάν ακολουθηθούν όλες οι συστάσεις και οι κανόνες, θα υπάρξει σημαντικό όφελος για το άτομο. Πριν αγοράσετε αναγκαστικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις του σπιτιού σας και την κατάσταση της υγείας του νοικοκυριού.

Ιονιστής του αέρα στο σπίτι: βλάβη ή όφελος

Μερικές φορές στο διαμέρισμα μετά από έναν υγρό καθαρισμό και παρατεταμένο αερισμό υπάρχει ακόμα μια αίσθηση κρέμας και ζεστού αέρα. Τα αποσμητικά βελτιώνουν λίγο την κατάσταση, αλλά δεν λύουν το πρόβλημα εντελώς - το άρωμα εξαφανίζεται γρήγορα και όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό. Σε αυτή την περίπτωση, ιονιστές αέρα μπορούν να βοηθήσουν. Αλλά θα ωφεληθεί ή θα βλάψει ο ιονιστής του αέρα; Εξαρτάται από το ανθρώπινο σώμα και από το αν έχει αντενδείξεις για τη χρήση της συσκευής.

Αεριόνες στον αέρα

Ο ιονισμός του αέρα είναι ο κορεσμός του οξυγόνου και του αζώτου από τα ιόντα. Συνήθως εμφανίζεται φυσικά στη φύση υπό την επίδραση των κοσμικών ακτίνων ή των εκκενώσεων κεραυνού. Στις συνθήκες της σύγχρονης αστικοποίησης, της μαζικής χρήσης ηλεκτρικών συσκευών και της πλήρωσης του περιβάλλοντος με τις εξατμίσεις αυτοκινήτων, ο αριθμός των ιόντων μειώνεται. Σε κλειστούς χώρους, η συγκέντρωση αερίων είναι 15-20 φορές χαμηλότερη από το απαιτούμενο επίπεδο.

Τα ιόντα είναι ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια μορίων ή ατόμων. Υπό φυσικές συνθήκες, υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στον αέρα της θάλασσας και των ακτών του ωκεανού, ελαφρώς λιγότερο στα βουνά και τα δάση. Τα αέρια είναι εκείνα τα σύμπλοκα που αποτελούνται από μόρια οξυγόνου. Για την ανθρώπινη υγεία είναι απαραίτητη η παρουσία θετικών και αρνητικά φορτισμένων σωματιδίων. Ανεπαρκείς ποσότητες αερίων μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική παραγωγή ορμονών ισταμίνης και σεροτονίνης. Αυτό προκαλεί στους ανθρώπους να έχουν πονοκεφάλους, αϋπνία, κόπωση και ασφυξία. Επίσης, επηρεάζει την εργασία των πνευμόνων και της καρδιάς.

Υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις SanPin (υγειονομική-επιδημιολογική ρύθμιση) για τον αριθμό των ιόντων αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών. Τα θετικά φορτισμένα σωματίδια πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 και όχι πάνω από 50.000 ανά 1 και αρνητικά φορτισμένα - 600-50.000 ανά 1.

Οφέλη από τον ιονιστή

Η τακτική εισπνοή ιονισμένου αέρα αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την πνευματική δραστηριότητα. Βελτιώνει τη γενική υγεία λόγω του γεγονότος ότι ο πνεύμονας αυξάνει την ανταλλαγή αερίων. Υπάρχει επίσης αύξηση της ανοσίας. Αυτή η συσκευή βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας και της κατάθλιψης.

Η χρήση του ιονιστή έγκειται στο γεγονός ότι η επίδραση των aeroions στο δέρμα διεγείρει τους υποδοχείς του, γεγονός που μειώνει την ευαισθησία του πόνου. Επίσης, με την απαραίτητη ποσότητα αυτών των σωματιδίων στον αέρα, η ανάπτυξη των τριχών επιταχύνεται και η κατάσταση του δέρματος βελτιώνεται. Αυτό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για τους ανθρώπους που πάσχουν από ψωρίαση, έκζεμα, ακμή.

Ο ιονισμένος αέρας αυξάνει την όρεξη και εξομαλύνει την εργασία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η τακτική εισπνοή του είναι η πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Οι ιονιστές επωφελούνται σε εγκαταστάσεις με ηλεκτρικές συσκευές. Δεδομένου ότι μόνο τα θετικά φορτισμένα σωματίδια προέρχονται από αυτά, η συσκευή εξισώνει τον αριθμό τους στην ατμόσφαιρα του δωματίου και δεν βλάπτουν την υγεία.

Ζημία στον ιονιστή

Κατά τη διάρκεια του ιονισμού του αέρα, φορτίζεται επίσης όλη η σκόνη και η μικροχλωρίδα στο δωμάτιο. Αυτό συμβάλλει στο γεγονός ότι έλκονται από τον ιονιστή, σχηματίζοντας βρώμικους κύκλους γύρω από τη συσκευή. Γι 'αυτό πάντα κάνετε υγρό καθαρισμό πριν και μετά τον ιονισμό του αέρα. Εάν αυτό δεν γίνει, η σκόνη θα εγκατασταθεί σε κοντινά αντικείμενα και, μπαίνοντας στην αναπνευστική οδό, θα βλάψει τους επιβάτες του δωματίου. Για να αποφύγετε αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο στη συσκευή, αν και δεν παρέχει 100% εγγύηση. Εάν ένα άτομο με ιογενή νόσο ή ARI βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό, ο κίνδυνος διάδοσης της λοίμωξης αυξάνεται.

Με την παρατεταμένη και συχνή χρήση της συσκευής, το στατικό ηλεκτρισμό συσσωρεύεται στο δωμάτιο. Για να αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια συσκευή που είναι εξοπλισμένη με μετρητή ιόντων.

Το Ionizer είναι επιβλαβές για άτομα με καρκίνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ιόντα αέρα επιταχύνουν τον μεταβολισμό, βελτιώνοντας την παροχή αίματος και τη διατροφή των κυττάρων του σώματος. Κατά συνέπεια, οι κακοήθεις ιστοί θα έχουν επίσης μεγαλύτερη διατροφή και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής τους, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Δεδομένου ότι η συσκευή αυτή επιταχύνει επίσης το μεταβολισμό, η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να αυξηθεί.

Με την παρατεταμένη και συχνή χρήση του ιονιστή, το στατικό ηλεκτρισμό συσσωρεύεται στο δωμάτιο. Για να αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια συσκευή που είναι εξοπλισμένη με μετρητή ιόντων

Αν η συσκευή χρησιμοποιείται ακατάλληλα, βαριά ιόντα αέρα συσσωρεύονται στον αέρα. Ως αποτέλεσμα, η απελευθέρωση της αναπνευστικής οδού από μικρά σωματίδια σκόνης είναι δύσκολη. Ειδικά είναι ανεπιθύμητο για άτομα με αλλεργίες, οξεία βρογχίτιδα και άσθμα. Σπάνια υπάρχει ένα φαινόμενο όπως η ατομική υπερευαισθησία στα ιόντα του αέρα ή η αδιαλλαξία τους. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Επίσης, λόγω του κινδύνου μόλυνσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην μετεγχειρητική περίοδο και παρουσία φλεγμονωδών διεργασιών στο σώμα. Αντενδείκνυται ιονισμένος αέρας και με ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος, των πνευμόνων και των αρθρώσεων.

Πώς να επιλέξετε μια συσκευή

Η σημερινή αγορά προσφέρει δύο τύπους ιονιστήρων αέρα: μονοπολική και διπολική. Ο πρώτος τύπος είναι σχεδιασμένος να παράγει μόνο σωματίδια με αρνητικό φορτίο και μεγάλο κλάσμα όζοντος. Οι διπολικές συσκευές παράγουν σωματίδια και με τα δύο φορτία. Όταν χρησιμοποιούνται, δεν σχηματίζεται ηλεκτροστατικό πεδίο και εάν εγκατασταθεί στο δωμάτιο πριν ενεργοποιηθεί η συσκευή, μετά από λίγο εξουδετερώνεται τελείως. Επίσης, ο διπολικός ιονιστής δεν εκπέμπει μεγάλη ποσότητα όζοντος και ενώσεων αζώτου, που βλάπτουν το σώμα.

Για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή για οικιακή χρήση, δώστε προσοχή στον αριθμό των παραγόμενων ιόντων. Δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 50 000. Πριν από την αγορά, φροντίστε να ζητήσετε από τον πωλητή τεχνικά και υγειονομικά πιστοποιητικά. Εάν το διαβατήριο της συσκευής υποδεικνύει ότι παράγει περισσότερα από 50.000 αεροπλάνα, πρέπει επίσης να διαθέτει ιατρικό πιστοποιητικό. Προτιμήστε τα ενεργά μοντέλα παθητικών συσκευών. Περιλαμβάνουν ενσωματωμένο ανεμιστήρα, ο οποίος αυξάνει τις ιδιότητες διάχυσης της συσκευής. Τα παθητικά ίδια μοντέλα λειτουργούν με την αρχή του «ιόντος ιόντων». Αυτό αυξάνει την πιθανότητα παραγωγής μεγάλης ποσότητας όζοντος, που είναι επιβλαβής για την υγεία. Η αποδεκτή ποσότητα αυτής της ουσίας στον αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,1 mg /

Για να εξουδετερώσετε τον καπνό τσιγάρων στο δωμάτιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ιονιστές, οι οποίοι παράγουν όζον. Καθαρίζουν τον αέρα και εξουδετερώνουν τις οσμές. Δώστε προσοχή στο φίλτρο της συσκευής. Μπορεί να αντικατασταθεί ή ηλεκτροστατικά. Το τελευταίο είναι πολύ βολικό στη χρήση - θα χρειαστεί μόνο να σκουπιστεί.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές ιονιστών είναι γερμανικές και ιταλικές εταιρίες.

Χρήση σε δωμάτιο με νεογέννητα

Ο ιονικός αέρας είναι εξίσου χρήσιμος για τα μικρά παιδιά και τους ενήλικες. Ακόμα και στις αποθήκες παιδικών νοσοκομείων, απολυμαίνεται με ιόντα. Το κύριο πράγμα είναι ότι αυτή τη στιγμή τα μωρά ήταν σε ένα άλλο δωμάτιο, και μετά από κάθε σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υγρός καθαρισμός.

Για τα νεογέννητα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα αλάτι αντί ενός ιονιστή. Φυσικά θα γεμίσει το δωμάτιο με ιόντα αέρα και θα έχει πιο ήπια επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα του παιδιού. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του λαμπτήρα είναι ότι δεν εκπέμπει καθόλου όζον.

Τα ιόντα είναι πολύ χρήσιμα για την υγεία των νεογνών. Βοηθούν στη βελτίωση του ύπνου του μωρού και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού του. Επίσης, αυτά τα σωματίδια εγκαθίστανται σε σκόνη και διάφορες ακαθαρσίες στον αέρα, που δεν τους επιτρέπουν να ανέβουν. Αυτό καθιστά δυνατό τον αποκλεισμό της πιθανότητας εισόδου τους στους πνεύμονες.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ο πολυελαίος Chizhevsky είναι μια μονοπολική συσκευή. Αρχικά, ήταν μια συσκευή που συνδέεται με ρεύμα 100.000 V. Προκάλεσε την εμφάνιση ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και μια μεγάλη ποσότητα όζοντος. Μπορείτε να είστε κοντά της μόνο σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μ. Και όχι περισσότερο από 7 λεπτά.

Στη σύγχρονη έκδοση, αυτός ο πολυέλαιος παράγει μόνο αρνητικά ιόντα. Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να σημειωθεί ότι τα σωματίδια που παράγονται από τη συσκευή εξαπλώνονται ανομοιόμορφα κατά μήκος του δωματίου. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι κοντά στον πολυέλαιο η πυκνότητα των αεροπλάνων είναι υψηλή, αλλά όσο πιο μακριά γίνεται, τόσο λιγότερο. Αυτό δεν έχει οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, η βλάβη του ιονιστή σχετίζεται με την απελευθέρωση μιας μεγάλης ποσότητας όζοντος και ενώσεων αζώτου.

Το αν το όφελος ή η βλάβη από τον ιονιστή αέρα εξαρτάται από το εάν η συσκευή έχει επιλεγεί σωστά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες χρήσης που χρησιμοποιούνται από το εργοστάσιο. Εάν έχετε σοβαρές ασθένειες ή προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν αγοράσετε.

Ιονιστής αέρα: χρήσιμες ιδιότητες και επιπτώσεις. Ιονιστής αέρα - οφέλη για την υγεία με απτά αποτελέσματα

Η ζωή στον 21ο αιώνα και η ανάπτυξη της βιομηχανίας έχουν αποξενώσει τον άνθρωπο από τη φύση, αλλά δεν αποκλείουν τις ανάγκες του ανθρώπινου σώματος στην ευεργετική του επίδραση.

Το κύριο πλεονέκτημα της ύπαρξης στη φύση - τον αέρα, κορεσμένο με αρνητικά ιόντα, δίνοντας στους ανθρώπους ενέργεια και υγεία. Στην καθημερινή ζωή, η μόνη αποζημίωση για την έλλειψη υγιούς φυσικού αέρα - ιονιστή αέρα.

Ιονιστής αέρα: τι είναι και πώς εφαρμόζεται

Για να διατηρήσετε υψηλή απόδοση, δραστηριότητα και υγεία ένα άτομο πρέπει να αναπνεύσει ελαφρά αρνητικά ιόντα, αλλά λόγω του αντίκτυπου των ηλεκτρικών συσκευών, της υπερβολικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης των καυσαερίων και των εκπομπών των φυτών, ο φυσικός ιονισμός του αέρα εξασθενεί σε μεγάλο βαθμό.

Στη φύση Ο σχηματισμός αεροσκαφών οφείλεται στη δράση του κοσμικές ακτίνες ή απαλλαγές από κεραυνούς ηλεκτρισμός: τα μόρια των ηλεκτρονίων δέσμευσης οξυγόνου και σε βάρος τους γίνονται αρνητικά φορτισμένα. Τα αέρια οξυγόνου με αρνητικό φορτίο εμπλουτίζουν τον αέρα, καθώς έχουν αυξημένη βιολογική δραστηριότητα.

Συγκέντρωση ιόντων σε κλειστούς χώρους δεκαπέντε φορές λιγότερο από το απαραίτητο ποσοστό. Για να αντισταθμιστούν τα ιόντα που λείπουν, χρησιμοποιούνται ιονιστές αέρα.

Ο ιονισμός του αέρα είναι η διαδικασία σχηματισμού ιόντων, αντίστοιχα ο ιονιστής συσκευή ιονισμού αέρα.

Η ιδιαιτερότητα του ιονιστή είναι η επίδραση στη σκόνη στο δωμάτιο. Καθίζει σε πατώματα και έπιπλα, έτσι υγρό καθάρισμα του δωματίου, στην οποία υπάρχει ένας ιονιστής, διεξάγεται τρεις φορές πιο συχνά.

Το Ionizer δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί 24 ώρες την ημέρα., Στις οδηγίες στη συσκευή είναι απαραίτητο να υποδείξετε την ώρα χρήσης ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Σε έναν καπνιστό και σκονισμένο χώρο ο ιονιστής δεν χρησιμοποιείται με την παρουσία ανθρώπων.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν ιονιστή Είναι σημαντικό να συσχετίσετε τη δύναμη της συσκευής με τις διαστάσεις του δωματίου, στην οποία χρησιμοποιείται, δεδομένου ότι ένας ανεπαρκώς ισχυρός ιονιστής σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο δεν θα αποφέρει απτά οφέλη και ένας ισχυρός ιονιστής σε ένα μικρό δωμάτιο θα έχει αρνητική επίδραση στη συγκέντρωση μορίων όζοντος.

Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το ιονιστή σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες στην καθορισμένη απόσταση από τους τοίχους, τις ηλεκτρικές συσκευές και τους ανθρώπους.

Η σωστή θέση της συσκευής είναι ο πρώτος κανόνας για το καλό αποτέλεσμα.

Το δεύτερο σημείο - κατάλληλη φροντίδα. Προκειμένου ο ιονιστής αέρα να είναι ευεργετικός για το σώμα, είναι σημαντικό να καθαρίζεται τακτικά από τη συσσωρευμένη σκόνη. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο: συνιστάται να αερίζεται αμέσως πριν ενεργοποιήσετε το ιονιστή.

Η διαδικασία ιονισμού είναι απλή: εφαρμόζεται ρεύμα στα ιονίζοντα ηλεκτρόδια προκαλώντας εκφόρτιση και τα ηλεκτρόνια διασκορπίζονται από τις "βελόνες" του ιονιστή λειτουργίας για να συνδεθούν με τα μόρια οξυγόνου.

Ιονιστής αέρα: ποια είναι η χρήση του για τον οργανισμό;

Διεισδύοντας μαζί με τον αέρα, τα ιόντα εισέρχονται στο αίμα και εξαπλώνονται σε όλο το σώμα: η ικανότητα διείσδυσης μαζί με τις ευεργετικές επιδράσεις των ιόντων θεμελιώνουν τις χρήσιμες ιδιότητες του ιονιστή αέρα.

Τα αέρια διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα με δύο τρόπους: μέσω του δέρματος και μέσω των πνευμόνων. Τα ιόντα που παράγονται από τον ιονιστή αέρα εισέρχονται στο δέρμα και διεγείρουν τους υποδοχείς του, αυξάνοντας την ανταλλαγή αερίων. Ωστόσο, το δέρμα είναι υπεύθυνο για το 1% της ανταλλαγής αερίων του σώματος, έτσι το κύριο έργο είναι αφιερωμένο στο αναπνευστικό σύστημα.

Σε αυτή την περίπτωση, η επίδραση των ιόντων στους υποδοχείς του δέρματος αλλάζει την απτική και ευαισθησία στον πόνο, επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών. Χάρη σε αυτό, ο ιονιστής αέρα βοηθά τους ανθρώπους που υποφέρουν από τριχόπτωση και αλωπεκία. Ο ιονισμός μέσω της έκθεσης στο δέρμα μπορεί να θεραπεύσει δερματικές παθήσεις: ακμή, ψωρίαση, έκζεμα.

Επηρεάζοντας τους υποδοχείς του δέρματος, οι aeroions αλλάζουν αντανακλαστικά τον τόνο του κεντρικού νευρικού συστήματος και επηρεάζουν το μεταβολισμό.

Αυτοί οι παράγοντες σχετίζονται με την εξωτερική ηλεκτροεναλλαγή.

Εσωτερική ανταλλαγή ενέργειας λαμβάνει χώρα στους πνεύμονες είναι μερικώς ιόντα εναποτίθεται στα τοιχώματα των ανώτερων αεραγωγών, σε βρόγχους και τραχεία, αλλά το 80% διεισδύει. Η εσωτερική επίδραση ενισχύει την ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες, επηρεάζει τον τόνο του κεντρικού νευρικού συστήματος, καθαρίζει το σώμα, μειώνοντας τις εκδηλώσεις αλλεργίας.

Ο ιονισμός του αέρα χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση στα φάρμακα στη θεραπεία της υπέρτασης, του άσθματος, των νόσων του νευρικού συστήματος και των κυκλοφορικών διαταραχών.

Γενικεύστε τι φέρνει ο ιονιστής του αέρα στην υγεία:

1. Ενεργοποιεί και ενισχύει τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος.

2. Αυξάνει την όρεξη.

3. Κανονικοποιεί το έργο του καρδιαγγειακού συστήματος.

4. Εξαλείφει την αϋπνία, βελτιώνει την ποιότητα ύπνου.

5. Μειώνει την κόπωση.

6. Επεκτείνει τη νεολαία στο δέρμα.

7. Πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

8. Αυξάνει την ανθεκτικότητα του σώματος σε λοιμώξεις και επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

9. Μειώνει τις αλλεργικές εκδηλώσεις.

10. Αποτρέπει την έκθεση σε ακτινοβολία από ηλεκτρικές συσκευές.

Το Ionizer είναι εξαιρετικά χρήσιμο για παιδιά, ηλικιωμένοι και τους ανθρώπους με κακή υγεία, οι οποίοι υποφέρουν από προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα.

Ο ιονισμός του αέρα είναι σημαντικός για όλους χωρίς εξαίρεση κατά τη διάρκεια της γρίπης και του κρυολογήματος, για τους ανθρώπους που κάθεται στον υπολογιστή για τρεις έως πέντε ώρες την ημέρα ή δώδεκα ώρες την ημέρα σε ένα δωμάτιο με εργαζόμενες ηλεκτρικές συσκευές.

Ionizer του αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Αν κοιτάξετε λεπτομερώς το έργο του ιονιστή, μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι χρήσιμο σε όλες τις περιπτώσεις.

1. Σκόνη και βακτήρια.

Η αρνητική στιγμή του ιονιστή αέρα - εκτός από το οξυγόνο, φορτίζει σωματίδια σκόνης και μικροχλωρίδα στο δωμάτιο. Οι μικροοργανισμοί και η σκόνη, φορτισμένες, πετούν σε όλες τις επιφάνειες του δωματίου και ειδικότερα στον ίδιο τον ιονιστή.

Μετά τον ιονισμό απαιτείται υποχρεωτικός καθαρισμός του δωματίου, αφού οι καθαρές βρωμιές μπορούν να αποτελέσουν πηγή ασθενειών.

Εάν ο ιονισμός του δωματίου από τον σκονισμένο αέρα, υπάρχουν άνθρωποι μέσα, η ανεπιθύμητη ρύπανση θα εγκατασταθεί σε αυτά.

Η ίδια αρχή λειτουργεί όταν βρίσκεστε σε δωμάτιο ιού. Εάν υπάρχει ένα άτομο στο δωμάτιο που πάσχει από μόλυνση που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, όταν ενεργοποιείται ο ιονιστής αέρα, ο κίνδυνος μόλυνσης από τη λοίμωξη του περιβάλλοντος αυξάνεται τρεις έως πέντε φορές.

Εάν η συσκευή δεν πληροί τον πρόσθετο ρόλο του συλλέκτη σκόνης (Ενσωματωμένος ηλεκτροστατικός κατακρημνιστής σε ορισμένα μοντέλα), συνιστάται να μην περιλαμβάνεται στην παρουσία ανθρώπων, διαφορετικά ο ιονιστής αέρα θα προκαλέσει βλάβη.

2. Ογκολογικές παθήσεις.

Για άτομα με ογκολογία, χρησιμοποιώντας ένα ιονιστή απαγορευόταν κατηγορηματικά. Ο λόγος έγκειται στην αρχή της λειτουργίας: τα ιόντα αέρα βελτιώνουν το μεταβολισμό, γεγονός που οδηγεί σε βελτιωμένη διατροφή των ιστών του σώματος. Εάν υπάρχουν κακοήθεις όγκοι στο σώμα, η διατροφή τους θα επιταχυνθεί επίσης, πράγμα που θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες.

3. Αυξημένη θερμοκρασία.

Ο ιονιστής αυξάνει τον μεταβολισμό, ο οποίος επιπλέον αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.

4. Ατομική δυσανεξία ή υπερευαισθησία στον ιονισμένο αέρα.

Για παιδιά κάτω από την ηλικία ενός, το ιονιστή μην χρησιμοποιείτε λόγω μη παραμορφωμένης ανοσίας και του κινδύνου πρόκλησης ιογενούς μόλυνσης.

6. Βρογχικό άσθμα στο στάδιο της επιδείνωσης.

7. Μετεγχειρητική περίοδος.

Είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείται ένας ιονιστής εξαιτίας του κινδύνου μόλυνσης.

8. Οξεία διαταραχές της εγκεφαλικής κυκλοφορίας.

9. Ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος.

10. Οξεία φάση πνευμονίας ή εμφυσήματος.

11. Οξεία φάση ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Ιονιστής αέρα: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι επιδράσεις των ιονιστών αέρα στο σώμα μπορούν να θεωρηθούν τόσο επιβλαβείς όσο και χρήσιμες.

Όταν ενεργοποιείτε τη συσκευή σε μερικούς ανθρώπους, υπάρχουν αρνητικές στιγμές με τη μορφή ζάλης, πονοκεφάλων ή σοβαρής υπνηλίας. Αυτές οι συνθήκες είναι φυσικές, αν μετά από μια μακρά παραμονή στην πόλη, πηγαίνετε να ξεκουραστείτε στη φύση - οι αισθήσεις δεν θα διαφέρουν με κανέναν τρόπο.

Η πείνα των ιωνών συνοδεύει τους κατοίκους των πόλεων λόγω της οικολογίας και της συμφόρησης της ζωής με τις ηλεκτρικές συσκευές. Οξεία είναι αισθητή από τα παιδιά και τα άτομα με μειωμένη ανοσία.

Οι πονοκέφαλοι, η κακή υγεία, η αυξημένη κόπωση και τα συχνά κρυολογήματα είναι τα πρώτα σημάδια οξείας ιωνικής λιμοκτονίας, τα οποία ο ιονιστής του αέρα θα μπορέσει να καταπολεμήσει. Θα γεμίσει το δωμάτιο με συγκέντρωση ιόντων που εμφανίζεται σε δάση και ορεινές περιοχές.

Ο Ionizer είναι απαραίτητος για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής.

Ένα συχνό επιχείρημα σχετικά με τους κινδύνους ενός ιονιστή αέρα είναι μια πιθανή υπερβολική δόση ενός οργανισμού με ιονισμό. Τέτοιες υποθέσεις δεν δικαιολογούνται, δεδομένου ότι η ικανότητα του αίματος να απορροφά οξυγόνο δεν είναι απεριόριστη. Μόρια αιμοσφαιρίνης, που παρέχουν οξυγόνο στα κύτταρα, απορροφούν μια σταθερή ποσότητα οξυγόνου. Ιόντα που δεν εξομοιώνονται με το αίμα είναι ανεμπόδιστα.

Η χρήση ιονιστών αέρα σύμφωνα με τους κανόνες υπερβαίνει τις πιθανές αρνητικές συνέπειες.

Η μελέτη των ιονιστών διεξάγεται για σαράντα χρόνια, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν βρέθηκε το επιβλαβές αποτέλεσμα των ιοντιστών στον άνθρωπο, αλλά θετικό - είναι προφανές.

Οφέλη οργανισμός ιονιστή αέρα είναι ότι ιονισμός επιταχύνει την θεραπεία ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος, της στηθάγχης, της υπέρτασης, της ρινίτιδας, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα και, τραχειίτιδας.

Ο αέρας που περιέχει ιόντα αέρα επιταχύνει την επούλωση των εγκαυμάτων.

Ο ιονισμός του αέρα μειώνει τη φυσική και πνευματική κόπωση, ενισχύει την ασυλία, καταπραΰνει το σώμα, εξομαλύνει τον ύπνο.

Ionizer αέρα στο διαμέρισμα: τα οφέλη και την βλάβη στην υγεία των ενηλίκων και των παιδιών, αντενδείξεις στη χρήση και τις αναθεωρήσεις των ιατρών

Για να εξασφαλιστεί ότι ο αέρας στο δωμάτιο ήταν καθαρός, ο ιδιοκτήτης μετά τον καθαρισμό αερίζεται το δωμάτιο. Αλλά ακόμα και μετά τον προσεκτικό αερισμό, μόλις κλείσουν όλα τα παράθυρα, ο μούχλος αέρας επανέρχεται μετά από λίγο. Και ως αποτέλεσμα, λήθαργο, κατάθλιψη, άγχος. Για να αποφευχθεί αυτό, στην εποχή μας, υπάρχουν ιονιστές, οι οποίοι κορεάζουν τον αέρα με ειδικά σωματίδια - aeroions. Αυτά τα σωματίδια βελτιώνουν την κατάσταση του ανθρώπινου σώματος και αυξάνουν τη ζωτική δραστηριότητα ενός ατόμου. Αλλά ποια είναι η χρήση και βλάβη του ιονιστή αέρα για το διαμέρισμα. Και αν θα αγοράσετε ένα διαμέρισμα είναι μια ευχαρίστηση. Ας το δούμε σωστά.

Τι είναι ο ιονιστής του αέρα;

Τώρα υπήρχε μια εφεύρεση που έχει αποκτήσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Η συσκευή τεχνητά κορεάζει τον αέρα με ιόντα και γι 'αυτό δεν χρειάζεται να είστε εραστής φυτών, αλλά απλά ρυθμίστε το ιονιστή και πατήστε το κουμπί.

Το έργο του ιονιστή είναι ότι κορεσμεί το οξυγόνο και το άζωτο με ιόντα. Το γεγονός είναι ότι στην άγρια ​​φύση αυτή η διαδικασία είναι φυσική. Τα ιόντα μπαίνουν στην ατμόσφαιρά μας από το διάστημα ή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Αλλά η απόσταση μεταξύ μιας μεγάλης πόλης και της φύσης είναι τόσο μεγάλη που μερικές φορές ο καθαρός αέρας δεν αρκεί για μια πλήρη ζωή. Επομένως, οι οργανισμοί μας αποδυναμώνουν τις μεγαλουπόλεις και χρειάζονται επιπλέον αναπλήρωση.

Μπορείτε να σε ένα αποπνικτικό δωμάτιο, όπου πολλοί άνθρωποι εργάζονται φυτά φύτευσης. Για να γίνει αυτό, η ομάδα πρέπει να έχει ένα ειδικά εκπαιδευμένο άτομο που να φροντίζει για αυτούς. Αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι επιλογή...


Οι ιονιστές είναι τώρα πολλοί και χωρίζονται σε διαφορετικούς τύπους και τύπους:

Ιονιστές, οι οποίοι χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο προορισμού:

 • καθαριστές αέρα (οι ιονιστές αυτοί απομακρύνουν περαιτέρω τη σκόνη και τον καπνό (ιδιαίτερα το τσιγάρο) με βακτήρια).
 • τόσο καθαρισμού όσο και ενυδάτωσης (δηλαδή, επιπλέον του κορεσμού με ιόντα στον αέρα, εκπληρώνουν επίσης το ρόλο των υγραντήρων αέρα).
 • πολυπλέκτες (κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα: ενυδατώνουν και καθαρίζουν και ιονίζουν τον αέρα).
 • λαμπτήρες άλατος (ειδικοί λαμπτήρες που, όταν θερμαίνονται, απελευθερώνουν αρνητικά σωματίδια ιόντων).

Οι πολικοί ιονιστές έχουν επίσης τις δικές τους παραλλαγές:

 • Διπολικά (συσκευές που εκχωρούν ταυτόχρονα και τις δύο χρεώσεις, τόσο θετικές όσο και αρνητικές).
 • μονοπολικά (τα οποία παράγουν μόνο έναν τύπο ιόντων, αλλά φθηνότερα).


Οι συσκευές χωρίζονται στον τόπο χρήσης:

 • Οικιακές συσκευές (συσκευές που χρησιμοποιούνται μόνο στο σπίτι για τα απλά διαμερίσματα).
 • Αυτοκινητοβιομηχανία (αυτός ο τύπος ιονιστών τοποθετείται στο αυτοκίνητο)?
 • για τις εξοχικές κατοικίες (αυτοί οι ιονιστές καθαρίζουν μεγάλες περιοχές)?
 • γραφείο (ειδικοί ιονιστές, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για χώρους όπου εργάζονται πολλοί άνθρωποι).

Με την παρουσία φίλτρου:

Η χρήση και βλάβη ενός ιονιστή αέρα σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Η συσκευή που παράγει ιόντα μπορεί να επηρεάσει θετικά το ανθρώπινο σώμα και είναι αρνητική. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα του ιονιστή είναι ο ίδιος ο χρήστης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής. Η εσφαλμένη χρήση της συσκευής μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Ας εξετάσουμε πρώτα ποιες είναι οι θετικές πλευρές του ιονιστή.

Επωφεληθείτε από τον ιονισμένο αέρα.

 1. Ο ιονισμένος αέρας επηρεάζει θετικά το έργο του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και έτσι ένας άνθρωπος σκέφτεται πιο γρήγορα και σκέφτεται καλύτερα. Ιδιαίτερα αφορά τους ηλικιωμένους
 2. Με την τακτική χρήση της συσκευής, το άτομο αισθάνεται καλύτερα, οι πνεύμονές του αναπνέουν καλύτερα και η ανοσία ενισχύεται επίσης από τη δραστηριότητα των αντισωμάτων.
 3. Όταν εγκαθίστανται τέτοιες συσκευές, οι άνθρωποι είναι λιγότερο πρόθυμοι να κοιμηθούν και η ικανότητα εργασίας βελτιώνεται. Το σώμα αρχίζει να αγωνίζεται με την κατάθλιψη και αντιμετωπίζει καλύτερα τις καταπονήσεις.
 4. Τα αέρια επηρεάζουν το δέρμα και μειώνουν την ευαισθησία του.
 5. Επίσης, οι aeroions προάγουν την ανάπτυξη των τριχών και βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος.
 6. Η εισπνοή ιονισμένου αέρα βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
 7. Τα Aeroions βοηθούν όχι μόνο να αντιμετωπίσουν το άγχος αλλά και να βελτιώσουν την όρεξη.
 8. Σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν πολλές ηλεκτρικές συσκευές, ο ιονιστής εξισώνει τα φορτισμένα σωματίδια, μειώνοντας έτσι την ακτινοβολία του μαγνητικού πεδίου.

Βλάβη από ιονισμένο αέρα.

 1. Κατά τον ιονισμό, δεν φορτίζεται μόνο ο αέρας, αλλά και σκόνη και άλλοι μικροοργανισμοί στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές συνιστούμε να κάνετε πρώτα ένα υγρό καθαρισμό και στη συνέχεια να το ενεργοποιήσετε.
 2. Ο ιονισμένος αέρας προωθεί την εξάπλωση των ιογενών λοιμώξεων.
 3. Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα, η στατική φόρτιση μπορεί να συσσωρευτεί στον αέρα, καθώς και τα έπιπλα και ο εξοπλισμός μπορούν επίσης να φορτιστούν. Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν ιονιστές, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με ειδικούς μετρητές ιόντων.
 4. Εάν υπάρχουν άνθρωποι με ογκολογικές παθήσεις στο δωμάτιο, οι ιονιστές του αέρα είναι αναμφισβήτητα αντενδείκνυται. Το γεγονός είναι ότι ο ιονισμένος αέρας τροφοδοτεί καλύτερα τα κύτταρα του σώματος και, ως εκ τούτου, όχι μόνο υγιείς ιστοί ιστών θα πάρουν οξυγόνο, αλλά και κακοήθεις ιστούς. Και αντί να μειώνονται, θα αντιστραφούν - μεγαλώνουν.
 5. Η συσκευή βελτιώνει το μεταβολισμό, πράγμα που βοηθά στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.
 6. Αλλεργικές ασθένειες που αντιδρούν στον φορτισμένο αέρα.
 7. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση της συσκευής εάν υπάρχει κάποιος στο δωμάτιο που έχει μεταφέρει τη λειτουργία.
 8. Εάν ένα άτομο έχει οποιεσδήποτε φλεγμονώδεις διεργασίες, ασθένεια του ΚΝΣ, καθώς και προβλήματα με αρθρώσεις και πνεύμονες, τότε και αυτή η συσκευή αντενδείκνυται σε αυτόν.

Οφέλη για την ανθρώπινη υγεία και τα κατοικίδια ζώα

Τα κατοικίδια ήταν πάντα μια χαρά για τους ιδιοκτήτες τους. Όμως, όταν ο καινούργιος εξοπλισμός είναι χτισμένος στο σπίτι, πρέπει πάντα να ρωτάς τον εαυτό σου την ίδια ερώτηση: "Πόσο μπορεί να συνδυαστεί αυτός ο εξοπλισμός με ένα κατοικίδιο ζώο". Δεν είναι όλες οι συσκευές εξίσου χρήσιμες για τα ζώα. Ειδικότερα, εάν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν ιονιστή αέρα, πρέπει να ξέρετε πώς το κατοικίδιο ζώο θα ανταποκριθεί στον ιονισμό του αέρα.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ιόντα αέρα επηρεάζουν άμεσα τόσο το ζώο όσο και τον άνθρωπο. Ο οργανισμός του ζώου αντιδρά επίσης στα ιόντα του αέρα, ακριβώς όπως ένας άνθρωπος. Επομένως, αν το ζώο είναι μολυσμένο με κάποιους ιούς ή έχει χρόνιες ασθένειες που συνοδεύονται από φλεγμονώδεις διεργασίες, τότε είναι προτιμότερο να μην αγοράσετε τη συσκευή ή να ενεργοποιήσετε μόνο όταν το ζώο είναι σε άλλο δωμάτιο.

Πιθανή βλάβη και αντενδείξεις για χρήση

Τα μειονεκτήματα της συσκευής μπορούν να θεωρηθούν ότι δεν είναι κατάλληλα για όλους. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που κατηγορηματικά αντενδείκνυται στον ιονισμό του αέρα:

 • Ασθενείς με αλλεργίες (εάν η συσκευή δεν καθαρίζει τον αέρα).
 • Κακοήθη τραύματα και όγκοι που μπορούν να αυξηθούν υπό την επίδραση ιόντων αέρα.
 • παιδιά έως ένα έτος.
 • αυξημένη ευαισθησία στον αέρα, στην οποία πετάει ένας μεγάλος αριθμός φορτισμένων σωματιδίων.
 • οι ασθματικοί και οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με τις πνευμονικές παθήσεις.
 • άτομα που έχουν υποβληθεί σε μια δύσκολη επιχείρηση.
 • διάφορες διαταραχές της εγκεφαλικής κυκλοφορίας.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι προβλήματα υγείας μπορεί να προκύψουν ακόμα και αν ένα άτομο δεν έχει αντενδείξεις. Η στοιχειώδης αμέλεια και ο αναλφαβητισμός καθιστούν τη συσκευή σε τέτοια χέρια επικίνδυνη. Επομένως, αν δεν ξέρετε πώς λειτουργεί η συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες. Αλλά είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό.

Χαρακτηριστικά χρήσης με την παρουσία παιδιών


Ο αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του ιονιστή συγκρίνεται συχνά με την αύρα της θάλασσας ή τον αέρα του δάσους. Για ένα νεογέννητο παιδί, είναι πολύ σημαντικό, όσο το προστατευτικό και το ανοσοποιητικό του σύστημα σχηματίζεται, έτσι ώστε κανένα περιττό παθογόνο να μην επηρεάζει την υγεία του παιδιού.

Οι Ιόνες, από τη φύση τους, εγκαταστάθηκαν στη σκόνη, εμποδίζοντας την ελεύθερη πτήση τους μέσω του παιδικού δωματίου. Αλλά τα σωματίδια φορτίζουν τα πάντα γύρω. Επίσης επιβλαβές για τους μικροοργανισμούς του παιδιού. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή.

Επίσης, δεν είναι δυνατόν στο δωμάτιο των παιδιών με ιονιστή να υπάρχει φορέας ιογενούς λοίμωξης. Ακόμη και αν ένα άτομο έχει αρρωστήσει κάποιο είδος ασθένειας και τώρα δεν είναι άρρωστος, από τον φορτισμένο αέρα, ο ιός μπορεί να ενεργοποιηθεί και να μολύνει το παιδί.

Νεογέννητα

Η διαδικασία ιονισμού είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που συμβαίνει υπό την επίδραση διαφόρων φυσικών παραγόντων. Αλλά οι άνθρωποι που ζουν σε συγκεκριμένες ζούγκλες παίρνουν μακρύτερα από αυτή τη διαδικασία. Ιδιαίτερα υποφέρουν από την έλλειψη βέλτιστης υγρασίας και καθαρότητας αέρα, νεογνών.

Ο ιονιστής συνιστάται σε οποιονδήποτε θέλει να αγοράσει έναν καθαριστή αέρα που καθαρίζει διάφορα αλλεργιογόνα. Από τον πρώτο μήνα της ζωής, το μωρό θα αισθάνεται υπέροχα σε ένα δωμάτιο με καθαρό και υγρό αέρα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι μέλλουσες μητέρες πρέπει να λαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα θετικά συναισθήματα και, τουλάχιστον, να εκτίθενται σε άγχος. Ο ιονιστής αέρα ταιριάζει απόλυτα με την εργασία και δίνει στις εγκύους τις συνέπειες και των δύο που επισκέπτονται την ακτή της θάλασσας. Ωστόσο, παράλληλα έχει και αρκετές αντενδείξεις, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις μελλοντικές μητέρες. Ως εκ τούτου, προτού να αγοράσετε τον εαυτό σας μια τέτοια ευχαρίστηση, θα πρέπει να μάθετε από το γιατρό σας αν αυτή η συσκευή θα είναι χρήσιμη στο σπίτι.

Και αν ο γιατρός θα δώσει καλή, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πωλητή-συμβούλου που θα βοηθήσει τις μητέρες να επιλέξετε τη σωστή συσκευή. Και επίσης να μελετήσει τις οδηγίες και να καταλάβει κάποιες στιγμές της συσκευής. Για παράδειγμα, ένας ιονιστής δεν πρέπει να λειτουργεί συνεχώς.

Έτσι θα είναι χρήσιμο για τις έγκυες γυναίκες να αγοράσουν μια τέτοια συσκευή, αλλά αν γίνει κακή χρήση, μπορεί να λειτουργήσει όχι για καλό αλλά για βλάβη.

Σχόλια των γιατρών σχετικά με τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις του ιονιστή αέρα

Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο ιονισμός του αέρα είναι χρήσιμο πράγμα. Ειδικότερα, αν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη και δεν πηγαίνετε τόσο συχνά στη φύση για να αναπνέετε καθαρό αέρα. Ionizer όχι μόνο βοηθά στη βελτίωση του αέρα στο σπίτι, θεωρείται από τους γιατρούς, είναι σε θέση να λύσει πολλά προβλήματα υγείας. Αλλά επίσης προειδοποιούν ότι η αμέλεια στον χειρισμό της τεχνολογίας μπορεί να βλάψει θεμελιωδώς το σώμα σας.

Συγκεκριμένα, προειδοποιούν ότι ένα υγρό περιβάλλον είναι η πηγή πολλών παθογόνων παραγόντων, ιδιαίτερα της Legionella. Και αν κακή χρήση της συσκευής, μπορεί να καταλήξει για το χρήστη.

Αξίζει λοιπόν να αγοράσετε έναν ιονιστή αέρα και τι να αναζητήσετε όταν επιλέγετε;

Το πρόβλημα του ιονισμού του αέρα, πρώτα απ 'όλα, αφορά τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες σας. Φυσικά - είναι ωραίο όταν το δωμάτιο είναι καθαρό αέρα, που μοιάζει με κάτι σαν θαλάσσιο αεράκι ή ταξίδια σε μπάρμπεκιου στο δάσος. Και, με κύλιση στο κεφάλι αυτού του σεναρίου, κρατήστε τα "άλογα" για τώρα.

Το θέμα είναι ότι ο ιονισμός του αέρα έχει δύο πλευρές. Είναι χρήσιμο και μπορεί να είναι επιβλαβές. Πριν αγοράσετε μια συσκευή, διαβάστε προσεκτικά όλες τις ενδείξεις ή αντενδείξεις. Και, αν έχετε αντενδείξεις, τότε είναι καλύτερο να μην αγοράσετε έναν ιονιστή, αλλά να καλλιεργήσετε φυτά.

Η επίδραση του καθαρού αέρα θα είναι η ίδια, αλλά χωρίς σωματίδια φορτισμένων ιόντων. Απλά σκεφτείτε τι περιμένετε από την αγορά: ένας υγραντήρας, ένας ιονιστής, ένας καθαριστής; Ή όλα σε ένα. Εάν έχετε αμφιβολίες, ο σύμβουλος πωλήσεων θα σας βοηθήσει με την επιλογή.

Παραλλαγή-υγραντήρα ιονιστή

Πριν από την απόκτηση ενός κανονικού υγραντήρα αέρα, μια σημαντική ερώτηση πρέπει να λυθεί για τον εαυτό σας. Και ίσως είναι καλύτερο να ξοδεύετε χρήματα με μεγαλύτερο κέρδος και να αγοράζετε όχι μόνο ένα παραδοσιακό υγραντήρα ατμού, αλλά μια συσκευή που συμπληρώνεται με τη λειτουργία ιονισμού; Ή απλά σταματήστε σε έναν ιονιστή;

Υπάρχουν ειδικές φορητές συσκευές που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Αξίζει όμως να αγοράσει αυτές τις συσκευές ξεχωριστά, αν μαζί δημιουργούν ένα υπέροχο παράλληλο.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό στον υγραντήρα; Είναι πολύ απλό! Η λειτουργία τέτοιων συνδυασμένων συσκευών βασίζεται στη μέθοδο ανακατασκευής μιας εκκένωσης κεραυνού. Η συσκευή συμβάλλει στην αναδημιουργία των συνθηκών μιας καταιγίδας στο δωμάτιο, λόγω της οποίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα ανιόντα - στοιχειώδη σωματίδια. Ως αποτέλεσμα, φρέσκο ​​και υγρό αέρα, όπως μετά από μια πραγματική καταιγίδα.

Όντας σε ένα στενό διαμέρισμα, βουλωμένο γραφείο, θέλουν πάντα φρέσκο ​​αέρα. Ο ιονιστής για τον αέρα γίνεται μια τέτοια πηγή υγιούς και φρέσκου φορτίου ζωντάνια. Αλλά πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή, πρέπει να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Μετά από όλα, οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή μπορεί να είναι χρήσιμη και επιβλαβής. Επομένως, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για το ιονιστή. Αν έχετε φίλους που έχουν ήδη αγοράσει αυτή τη συσκευή, ρωτήστε τους για τη συσκευή. Και αν εξακολουθείτε να αποφασίζετε για αυτή την αγορά, φροντίστε το. Αλλαγή φίλτρων, πραγματοποίηση συντήρησης. Και τότε οποιαδήποτε αγορά θα είναι για σας με χαρά.