Γιατί ένα διαμέρισμα χρειάζεται έναν υγραντήρα αέρα; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των σύγχρονων συσκευών

Ένα άνετο επίπεδο υγρασίας αέρα για ένα άτομο και τα γύρω αντικείμενα θεωρείται ότι είναι 45-55%, και συμβαίνει πολύ σπάνια στις κατοικημένες περιοχές. Ταυτόχρονα, δεν είναι εύκολο να απαντηθεί το ερώτημα εάν απαιτείται ένας υγραντήρας σε ένα διαμέρισμα. Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα της λειτουργικής συσκευής, δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα μάτια στις αδυναμίες της.

Αν συνοψίσουμε όλα τα θετικά και αρνητικά σημεία, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητη η πρόσθετη υγρασία της ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Απλά πρέπει να προσεγγίσετε τη διαδικασία διεξοδικά και με κάθε ευθύνη. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον τρόπο επιλογής της βέλτιστης έκδοσης της συσκευής ή να εφαρμόσετε σωστά τα αυτοσχέδια μέσα.

Οι βλαβερές συνέπειες της ανεπαρκούς υγρασίας στο δωμάτιο

Πολλές δοκιμές και πειράματα έχουν καταστήσει δυνατή την κατανόηση του τι θα συμβεί με το σώμα ενός ενήλικα αν το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέσει κάτω από το 30%. Ταυτόχρονα, η δύναμη των αρνητικών επιπτώσεων σε ένα μικρό παιδί σε σύγκριση με αυτά τα δεδομένα θα αυξηθεί κατά περιόδους.

Υγραντήρας ατμού

 • Οι βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών, του ρινοφάρυγγα και των βρόγχων αρχίζουν να στεγνώνονται. Αυτό θα εκδηλωθεί με τη μορφή ερυθρότητας των ματιών, ρωγμών στα χείλη, εμφάνιση έλκους στις βλεννώδεις μεμβράνες. Υπήρχε η αίσθηση ότι κάτω από τα βλέφαρα χύνεται άμμο στη μύτη θα σχηματίζεται ξηρή κρούστες, το λαιμό αρχίζει να γαργαλάω, θα είναι πιο δύσκολο να αναπνεύσει.
 • Η ασυλία θα μειωθεί αισθητά, συχνά θα εμφανιστούν ασθένειες.
 • Η κατάσταση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών θα επιδεινωθεί.
 • Θα υπάρξει χρόνια κόπωση και ημικρανίες.
 • Εάν δεν χρησιμοποιείτε ως ενυδατική κρέμα τουλάχιστον υγρό καθάρισμα, ο αέρας θα γεμίζει με σκόνη και αυτό είναι το ισχυρότερο αλλεργιογόνο.
 • Ακόμη και κομμάτια επίπλων, βιβλίων, εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και δαπέδων με ακατάλληλη υγρασία αέρα καθίστανται ακατάλληλα για χρήση.

Η ατμόσφαιρα με δείκτη υγρασίας κάτω από 20% θεωρείται ακατάλληλος για ζωή, διότι ακόμη και στη Σαχάρα είναι τουλάχιστον 25%.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια συσκευή

Πριν από την επιλογή και την αγορά ενός βιομηχανικού υγραντήρα αέρα ή την έναρξη χρήσης αυτοσχέδιων μέσων, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά της χρήσης τους. Μερικοί άνθρωποι εισάγουν αυτές τις συσκευές στη ζωή τους, δεν καταλαβαίνουν αρκετά γιατί χρειάζονται, πώς, πότε και για τι να τις χρησιμοποιήσουν. Ως αποτέλεσμα, δίνουν αρνητικά σχόλια, προκαλώντας σύγχυση σε άλλους καταναλωτές.

 • Ο υγραντήρας χρησιμοποιείται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία αέρα. Το αποτέλεσμα είναι η επίδραση της σάουνας, και οι κάτοικοι του διαμερίσματος υποφέρουν μόνο από ένα κλίμα που είναι κοντά στα χαρακτηριστικά της ζούγκλας του Αμαζονίου. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε οικογένειες με μικρά παιδιά, όπου οι γονείς προσπαθούν όσο καλύτερα μπορούν να ζεσταίνουν το μωρό, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν το χρειάζονται. Η θερμοκρασία άνεσης είναι 20-23 ° C. Αγοράζοντας έναν υγραντήρα, συνιστάται να φροντίσετε το θερμόμετρο.
 • Μετά την εγκατάσταση της συσκευής, οι ενοικιαστές του διαμερίσματος άρχισαν να αρρωσταίνουν, ειδικά τα παιδιά. Σε κάθε ανάγκη ελέγχου! Η υψηλή υγρασία του αέρα είναι πραγματικά ένας καταλύτης για την ενεργή αναπαραγωγή μικροοργανισμών, αλλά μόνο αν αυτές οι τιμές είναι υψηλότερες από τις κανονικές. Αυτό μπορεί να παρακολουθείται ξεχωριστά ή απλά επιλέγοντας μια συσκευή με ένα υδρόμετρο ή ειδικούς αισθητήρες.
 • Τα γυαλισμένα έπιπλα, οι καθρέφτες, το γυαλί και η οθόνη τηλεόρασης καλύπτονται με λευκή επίστρωση. Αυτό είναι πραγματικά δυνατό, αλλά μόνο εάν επιλέξετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα και το ξαναγεμίζετε με μη απεσταγμένο νερό, αλλά με συνηθισμένο νερό, γεμάτο μεταλλικά άλατα. Οι καθαριστές αέρα ατμού εκπέμπουν καθαρό ατμό στην ατμόσφαιρα, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται αυτός ο έλεγχος του υγρού.

Συμβουλή: Μην πιστεύετε τις κριτικές αυτών που προσπάθησαν τον υγραντήρα και έτρεξε σε ένα από τα προβλήματα που αναφέρονται. Αυτά είναι δείκτες ακατάλληλης χρήσης της συσκευής. Για να επιλέξετε τη βέλτιστη συσκευή, καλό θα ήταν να ενδιαφέρεστε για τις απόψεις με αναφορές σε συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά της συσκευής και προτάσεις για την άνετη εφαρμογή της.

Οικιακοί και σύγχρονοι υγραντήρες αέρα - τύποι και χαρακτηριστικά

Σήμερα, σε οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα οικιακών συσκευών, μπορείτε να κοιτάξετε και να επιλέξετε μια κατάλληλη ενυδατική κρέμα. Σε αυτή την περίπτωση, η έξυπνη συσκευή όχι μόνο θα διασφαλίσει την εκπλήρωση του καθορισμένου στόχου, αλλά θα πραγματοποιήσει επιπλέον καθαρισμό του αέρα, ιονισμό και θα εκτελέσει άλλες χρήσιμες ενέργειες.

 • Πρότυπο καθαριστικό ατμού. Η απλούστερη παραλλαγή, η οποία διακρίνεται από δείκτες υψηλής υγρασίας, δεν εκπέμπει επιβλαβείς ακαθαρσίες στην ατμόσφαιρα. Από τα μειονεκτήματα είναι η διάθεση ενός υψηλού δείκτη κατανάλωσης ενέργειας και μιας παρενέργειας, όπως η θέρμανση του αέρα (το καλοκαίρι δεν χρησιμοποιείται)
 • Υπερηχητική συσκευή. Είναι σχεδόν αθόρυβη, αντιμετωπίζει τέλεια την υγρασία της ατμόσφαιρας ακόμη και σε μεγάλους χώρους, διαθέτει θερμοκρασία λίγο πάνω από το περιβάλλον. Πριν επιλέξετε έναν παρόμοιο υγραντήρα, πρέπει να υπολογίσετε το επιπλέον κόστος. Πρέπει να γεμίσει με απεσταγμένο νερό, μπορεί να εγκατασταθεί ένα άλλο φίλτρο. Το υγρό θα πρέπει να χύνεται αρκετά συχνά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο ένα ενσωματωμένο ή χωριστό υδροστατικό, διαφορετικά ο αέρας μπορεί να είναι υπερβολικά κορεσμένος με υγρασία.
 • Νεροχύτης για κρύο αέρα εξάτμισης. Καταναλώνει ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος, δεν επιτρέπει την υπερβολική ατμόσφαιρα της ατμόσφαιρας, να τρέχει αρκετό κοινό νερό της βρύσης. Ταυτόχρονα με την υγρασία, καθαρίζεται ο εναέριος χώρος. Ταυτόχρονα, ο υγραντήρας χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες διαστάσεις του και το υψηλό κόστος. Για να διατηρηθεί η λειτουργία της συσκευής, είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά το νερό και να καθαρίζετε μια ειδική επίστρωση.

Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν αγοράζουν τη φθηνότερη μονάδα, αν μπορείτε να κάνετε με αυτοσχέδια μέσα:

 1. Το ενυδρείο. Γενικός υγραντήρας, η λειτουργικότητα του οποίου εξαρτάται από την χωρητικότητα της δεξαμενής. Το νερό εξατμίζεται απλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, διαβρώνοντας τον αέρα. Εάν η λειτουργία αερισμού είναι ενεργοποιημένη, ο ρυθμός εξάτμισης της υγρασίας μπορεί να αυξηθεί.
 2. Αρχική σιντριβάνι. Ούτε η μεγαλύτερη μονάδα θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλά την υγρασία του αέρα και ταυτόχρονα να διακοσμήσει το δωμάτιο. Είναι καλύτερο να γεμίζετε τέτοιες συσκευές με φιλτραρισμένο νερό.
 3. Φυτά εσωτερικού χώρου. Ακόμα και ένα πράσινο κατοικίδιο ζώο (φτέρη, μόνστερα, ιβίσκος και άλλοι) θα βελτιώσει τον αέρα στο δωμάτιο. Και αν είναι ένα ολόκληρο πράσινο τοίχο, τότε οι πρόσθετες συσκευές θα είναι ειλικρινά περιττές.
 4. Ψεκάστε το υγρό με ένα πιστόλι ψεκασμού. Είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε όχι μόνο "αέρα", αλλά και κουρτίνες, τοίχους, έπιπλα.
 5. Σπιτικά σχέδια. Οι λαϊκοί τεχνίτες έφεραν πολλές επιλογές για ποιοτικά moisturizers, που είναι σε θέση όχι μόνο να κορεστεί η ατμόσφαιρα με υγρασία, αλλά και να γεμίσει με ένα ευχάριστο άρωμα. Αυτό μπορεί να είναι μια συνηθισμένη λεκάνη με νερό (με την προσθήκη αιθέριου ελαίου), τοποθετημένη κοντά στην μπαταρία. Σε αυτό, χαμηλώστε την άκρη της πετσέτας, η οποία απλώνεται στο πιάτο.

Η παρουσία ενός moisturizer διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία αναπνοής, επηρεάζει θετικά την κατάσταση και τη διάθεση, αυξάνει την ανοσία. Απλά πρέπει να αποφασίσετε για τις ανάγκες σας και να επιλέξετε την κατάλληλη μονάδα.

Τι βλάβη μπορεί να κάνει ο υγραντήρας;

Τώρα, συσκευές που επιτρέπουν τη ρύθμιση τέτοιων σημαντικών παραμέτρων του αέρα όπως η θερμοκρασία, ο ιονισμός και η υγρασία είναι μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Ας μιλήσουμε για το τελευταίο.

Οι οικιακοί υγραντήρες δεν εμφανίστηκαν χθες, αλλά δεν κέρδισαν μεγάλη δημοτικότητα: οι υγραντήρες που προσέφερε η σοβιετική βιομηχανία για οικιακή χρήση ψεκάστηκαν νερό από ειδικά ακροφύσια στον αέρα. Η υγρασία εγκαταστάθηκε σε διάφορες επιφάνειες, κάτι που δεν ήταν μόνο δυσάρεστο, αλλά και επικίνδυνο - η υγρασία θα μπορούσε να εισέλθει μέσα στην ηλεκτρική συσκευή, προκαλώντας την αποτυχία της. Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων είναι απαλλαγμένοι από αυτό το μειονέκτημα, χάρη στην αρχή της λειτουργίας τους. Με τη βοήθεια του υπερήχου, οι σταγόνες νερού είναι τόσο μικρές ώστε να «ζυγίζονται» στον αέρα, δηλαδή διατηρούνται από την κίνηση Brownian των μορίων του αέρα.

Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να είναι χρήσιμη και επιβλαβής

Η υγρασία είναι ένας παράγοντας, ιδιαίτερα σημαντικός σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Φυσικά, ο καθένας θέλει τα παιδιά του μόνο καλό, αλλά πόσο συχνά, οπλισμένοι με καλές προθέσεις, «κάνουμε καλό και κάνουμε καλό». Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν απαιτείται ένας υγραντήρας στο σπίτι, ή καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας στον παραδοσιακό υγρό καθαρισμό.

Κατ 'αρχάς, ας καθορίσουμε και γιατί πρέπει ακόμη να υγραίνουμε τον αέρα στο δωμάτιο; Πού πηγαίνει η φυσική υγρασία; Οι δύο κύριοι εχθροί της υγρασίας είναι θερμαντήρες και κλιματιστικά.

Εξαιτίας του τι μειώνεται η υγρασία

Μερικές φορές ακούτε ότι οι θερμαντήρες "καίνε" ή "εξατμίζουν" την υγρασία. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει: είναι αδύνατο να καεί η υγρασία, όπως είναι γνωστό, το νερό δεν καίγεται. "Εξαέρωση" της υγρασίας επίσης δεν απειλείται, το νερό και έτσι σε μια κανονική κατάσταση είναι στον αέρα με τη μορφή ατμού, αλλιώς θα έχουμε μια ομίχλη στο δωμάτιο, και τα έπιπλα θα πέσει δροσιά. Γιατί οι θερμαντήρες μειώνουν την υγρασία;

Το γεγονός είναι ότι όταν πρόκειται για υγρασία σε χώρους διαβίωσης, εννοούμε, κατά πρώτο λόγο, σχετική υγρασία, επειδή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία.

Η σχετική υγρασία μετριέται σε εκατοστιαία ποσοστά, πράγμα που δείχνει την αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα νερού που ο αέρας θα μπορούσε κατ 'αρχήν να περιέχει σε δεδομένη θερμοκρασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο πιο "ευρύχωρο" είναι για το νερό.

Τι συμβαίνει όταν θερμαίνεται ο αέρας; Προφανώς, η θερμοκρασία του αυξάνεται, η "χωρητικότητα" του ανεβαίνει. Έτσι, ο παρονομαστής ενός κλάσματος σχετικής υγρασίας αυξάνεται και, κατά συνέπεια, η ίδια η τιμή της σχετικής υγρασίας (με την απόλυτη τιμή της απόλυτης ποσότητας νερού στον αέρα αμετάβλητη) μειώνεται. Η σχετική υγρασία στο δωμάτιο πέφτει.

Wet παράθυρα - ένα σημάδι της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό; Η ιδέα της «κατάψυξης» της υγρασίας στο κλιματιστικό είναι εξίσου αδύνατο με την «εξάτμιση» του αέρα στον θερμαντήρα. Όταν ο αέρας ψύχεται, η "χωρητικότητα" του μειώνεται, η σχετική υγρασία αυξάνεται γρήγορα σε περισσότερο από εκατό τοις εκατό, η "περίσσεια" της περιεκτικότητας σε υγρασία του νερού γίνεται υγρή και αφαιρείται. Είναι αυτό το νερό που στάζει από τους σωλήνες αποστράγγισης που κολλάνε έξω από τους τοίχους των κλιματιζόμενων κτιρίων.

Ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από το κλιματιστικό έχει σχεδόν 100% υγρασία. Αλλά η σχετική υγρασία, όπως ήδη γνωρίζουμε, εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Ο αέρας από το κλιματιστικό, που έχει βρεθεί σε ένα ζεστό δωμάτιο, θερμαίνεται, αυξάνεται η «ανάγκη του για νερό» (σχετικός λόγος υγρασίας). Ο αέρας είναι έτοιμος να απορροφήσει το "δικό" του νερό πίσω, αλλά έχει ήδη διαρρεύσει έξω στο δρόμο μέσω του σωλήνα αποστράγγισης. Και πάλι, η σχετική υγρασία του αέρα γίνεται χαμηλότερη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Έτσι, διαπιστώσαμε ότι η πρόσθετη υγρασία του αέρα είναι πραγματικά απαραίτητη και ευεργετική, τώρα ας δούμε αν η χρήση οικιακών υγραντήρων βλάπτει. Για να γίνει αυτό, εξετάστε τις τυπικές απαιτήσεις και τις ανησυχίες των χρηστών των υγραντήρων.

- «Άρχισα να χρησιμοποιώ έναν υγραντήρα για να σώσω τον εαυτό μου από τη φωτιά, το διαμέρισμα δεν είχε τίποτα να αναπνεύσει χωρίς αυτό να είναι καλύτερο». Πρώτον, πρέπει να διαχωρίσετε τις έννοιες "ζεστό" και "εκρηκτικό". Αν και αυτές οι έννοιες είναι στενές και αλληλένδετες, αλλά όχι ταυτόσημες. Η "εξάντληση" είναι, πρώτον, η έλλειψη καθαρού αέρα. Κανένας υγραντήρας ποτέ δεν θα αντικαταστήσει έναν απλό αερισμό.

Δεύτερον, είναι βουλωμένη πάντα όπου είναι ζεστό και υγρό. Η υγρή θερμότητα είναι πάντα ανεκτή πολύ χειρότερη από την ξηρά. Tropical θερμότητα πιο επώδυνη από τη θερμότητα στην έρημο, αν και στην θερμοκρασία έρημο είναι σημαντικά υψηλότερη. Εάν δεν θέλετε να πάτε στην έρημο και τροπικές περιοχές, στη συνέχεια, κρατήστε ένα μικρό επεξηγηματικό πείραμα είναι δυνατόν εδώ: απλά συγκρίνετε τις αισθήσεις του ξηρή και υγρή σάουνα ρωσικό λουτρό στις ίδιες θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα θα είναι προφανές.

Όπου υπάρχει υψηλή θερμοκρασία και υγρασία - υπάρχει πάντα ταραγμένη κατάσταση

Δυστυχώς, τα παιδιά συχνά υποφέρουν από τη ζέστη του σπιτιού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα υπάρχει η γνώμη ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το παιδί, πρέπει να είναι ζεστό. Οι θερμαντήρες, οι θερμαντήρες, τα θερμαντικά σώματα προστίθενται στα θερμαντικά σώματα της κεντρικής θέρμανσης. Και αν ακόμα (όπως πάντα από τις καλύτερες προθέσεις) σε ένα θερμά θερμαινόμενο δωμάτιο, ένας υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος... Το λουτρό είναι ασφαλισμένο στο σπίτι.

Τι πρέπει να κάνετε, επειδή οι θερμαντήρες ξηρού αέρα και ενυδάτωση είναι απαραίτητο; Ναι, είναι απαραίτητο να υγραίνει τον αέρα, αλλά όχι ως αντικατάσταση του αερισμού και των κανονικών συνθηκών θερμοκρασίας. Μην θέλετε να είστε βουλωμένοι - ανοίξτε τον αναπνευστήρα και απενεργοποιήστε τη θερμάστρα, η θερμοκρασία στο σαλόνι (ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά) δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20-23 βαθμούς.

- "Είχαμε αυτόν τον υγραντήρα, οπότε το παιδί δεν ανέβηκε από τις πληγές. Όταν πρόκειται για αποφρακτική βρογχίτιδα, αρνήθηκαν από την ενυδατική κρέμα. " Εντάξει, η υψηλή υγρασία είναι ο ιδανικός οικότοπος για μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων παθογόνων παραγόντων. Ειδικά αν η υγρασία σχετίζεται με υψηλή θερμοκρασία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η υγρασία θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, επειδή η αυξημένη υγρασία δεν είναι λιγότερο επιβλαβής από την χαμηλωμένη.

Για τον έλεγχο της υγρασίας, πρέπει να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Υπάρχουν κρέμες με ενσωματωμένο υγρόμετρο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι, αν ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένο, ένα ενσωματωμένο υγρόμετρο θα δείξει την υγρασία κοντά στην πηγή της υγρασίας, και ως εκ τούτου, η μαρτυρία του θα είναι πάντα κάπως υψηλότερη μέση υγρασία.

Το υγρόμετρο πρέπει να είναι σε κάθε διαμέρισμα σαν θερμόμετρο

Η χρήση υγραντήρα με ενσωματωμένο υγραντήρα - ένας αισθητήρας υγρασίας, ο οποίος απενεργοποιεί αυτόματα τον υγραντήρα, όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει σε μια προκαθορισμένη τιμή - είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη. Εάν δεν υπάρχει κανένας και θα ακολουθήσουμε τον εαυτό μας την υγρασία, η άνετη τιμή της σχετικής υγρασίας κυμαίνεται από 45-60%. Για μικρά παιδιά, η υγρασία μπορεί να αυξηθεί ελαφρά - έως και 50-70%.

"Υπάρχει μόνο μία βλάβη από έναν υπερηχητικό υγραντήρα - όλα τα έπιπλα και η οθόνη της τηλεόρασης σε άσπρο, δύσκολο να ξεπλύνετε. Και το νερό από αυτό είναι νεκρό. " Υπερηχογράφημα - είναι απλά ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας, που δεν αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο αυτί. Δεν υπάρχει τρόπος υπερήχων επηρεάζει τη δομή του νερού, και όλα τα λόγια για το "νεκρό νερό" από τη σφαίρα της φαντασίας.

Αλλά το ψεκασμό αλατιού είναι η αλήθεια. Σε αντίθεση με τους υγραντήρες ατμού, οι οποίοι τροφοδοτούν τον ατμό στον αέρα, αφήνοντας άλατα μέσα, ο υγραντήρας υπερήχων εκπέμπει νερό στον αέρα μαζί με όλες τις ουσίες που είναι διαλυτές σε αυτό. Με αυτή την έννοια, το νερό από τον υπερηχητικό υγραντήρα είναι πολύ πιο "ζωντανό" από το ατμό. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση πλάκας, συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού σε υγραντήρες υπερήχων. Και αυτό αναγκαστικά αναφέρεται στον συνοδευτικό υγραντήρα του κατασκευαστή.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής στις οικιακές συσκευές

Επομένως, ας συνοψίσουμε: είναι οι υγραντήρες ατμού και υπερήχων επιβλαβείς, ή μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Με όλη μας την ευθύνη μπορούμε να πούμε ότι οι οικιακοί υγραντήρες του αέρα είναι σίγουρα απαραίτητοι και χρήσιμοι, αλλά θα επωφεληθούν μόνο εάν χρησιμοποιούνται με αρκετές προϋποθέσεις:

 1. Πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες και μην παραμελούν τις απαιτήσεις τους. Συγκεκριμένα, μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για την πλήρωση υπερηχητικών υγραντήρων.
 2. Εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με γυροστάτη, παρακολουθήστε την υγρασία μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική υγρασία δεν προκαλεί καμία ζημιά παρά ανεπαρκής. Η σχετική υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 45-60% για τους ενήλικες ή 50-70% για τα παιδιά.
 3. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον αερισμό και τον έλεγχο της θερμοκρασίας του αέρα με υγρασία. Η κανονική θερμοκρασία του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι 20-23 μοίρες.

Εάν το σπίτι σας είναι ζεστό, υποφέρετε από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, έχετε μικρά παιδιά - μη διστάσετε να αγοράσετε ενυδατική κρέμα. Αλλά μην ξεχνάτε τις συνθήκες χρήσιμης χρήσης αυτής της συσκευής.

Έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι ο υγραντήρας αέρα είναι πολύ χρήσιμη και λογική εφαρμογή. Αλλά ποιο μοντέλο θα επιλέξετε; Κατά τη γνώμη μας, οι γερμανικοί υγραντήρες Smower Multi Action είναι οι καλύτεροι. Η εταιρεία έχει καλή φήμη ως κατασκευαστής κλιματιστικού εξοπλισμού ποιότητας. Εκτός από τον υγραντήρα, υπάρχει επίσης ένας καθαριστής αέρα σε αυτή τη μονάδα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο πολύτιμη.

Υγραντήρες: καλό ή κακό για την υγεία. Χαρακτηριστικά, χρήσιμες και επιβλαβείς ιδιότητες των υγραντήρων αέρα, πώς να επιλέξετε

Οι υγραντήρες αέρα έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν το επίπεδο υγρασίας των δωματίων όπου ο αέρας είναι υπερκορεσμένος από την κεντρική θέρμανση ή το σύστημα εξαερισμού έχει σπάσει.

Η υγρασία του αέρα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής, την εργασιακή ικανότητα, την αντίσταση στις ασθένειες και την ευημερία ενός ατόμου, επομένως είναι σημαντικό να διατηρηθεί και να ρυθμιστεί το επίπεδο υγρασίας των χώρων διαβίωσης και εργασίας.

Υγραντήρες αέρα: σκοπός, τύποι

Οι υγραντήρες του αέρα διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της δράσης και, ανάλογα με αυτό, χωρίζονται σε τέσσερις τύπους, εκ των οποίων τρεις χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή:

1. Ψυχόμενους υγραντήρες.

2. Υγραντήρες ατμού.

3. Υγροποιητές υπερήχων.

4. Υγραντήρες ψεκασμού (που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία).

Κρύοι υγραντήρες

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες θεωρούνται ψυχρός ατμός, η αρχή της οποίας είναι η εξάτμιση του νερού χωρίς θέρμανση, με φυσικό τρόπο.

Το νερό χύνεται σε ειδικές δεξαμενές, από τις οποίες τροφοδοτείται στην παλέτα, από την οποία περνά στα εξατμιστικά στοιχεία.

Σε αυτούς τους υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα μέσω ειδικής κασέτας που συσσωρεύει σκόνη σε αυτό, καθαρίζοντας περαιτέρω τον αέρα.

Υγροσκοπικά ψυχρού ατμού ανεξάρτητα ρυθμίζουν το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο, εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρό, η υγραντήρα απόδοση έως και πέντε φορές υψηλότερη από ό, τι σε υγροποιημένο αέρα.

Οι ψυχτικοί υγραντήρες γεμίζονται με αποσταγμένο νερό για να αποφευχθεί η μόλυνση του ενυδατικού φυσιγγίου με άλατα που υπάρχουν στο σκληρό νερό.

Υγραντήρες ατμού

Το δεύτερο είδος υγραντήρες που χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα - υγραντήρες ατμού.

Η βάση της εργασίας είναι η αρχή του βραστό νερό - εξάτμιση του υγρού μέσω της θέρμανσης. Η διαδικασία μοιάζει με ένα ηλεκτρικό βραστήρα: η τάση που εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια θερμαίνει το νερό. Το νερό που έχει θερμανθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, βράζει και εξατμίζεται. Όταν το νερό βράσει μέχρι το τέλος, ανοίγει το κύκλωμα και ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα.

Αυτή η αρχή λειτουργίας εγγυάται την ασφαλή χρήση των υγραντήρων.

Οι υγραντήρες ατμού είναι εφοδιασμένοι με αισθητήρα υγρασίας αέρα που αποσυνδέει τη συσκευή όταν η υγρασία του δωματίου φτάσει στην καθορισμένη τιμή. Οι αυτόματοι αισθητήρες υγρασίας δεν επιτρέπουν την υπερβολική διαβροχή των χώρων, τόσο συνηθισμένοι σε παιδικά δωμάτια, όπου το επίπεδο υγρασίας αυξήθηκε στις απαιτήσεις.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Το τρίτο είδος οικιακών υγροποιητών είναι υπερηχητικό.

Το νερό σε αυτά χύνεται σε ειδική δεξαμενή, από την οποία πέφτει σε ένα δίσκο που δονείται με υπερηχητική συχνότητα.

Η πλάκα μετατρέπει το νερό σε ένα λεπτό διασκορπισμένο εναιώρημα, το οποίο ψεκάζεται από τον ανεμιστήρα μέσα από το δωμάτιο, περνώντας σε κατάσταση ατμού.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες δημιουργούν μια ομίχλη, κρύα και υγρή, η οποία δεν αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.

Οι υγραντήρες υπερήχων εγγυώνται ακριβή έλεγχο της υγρασίας και ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου.

Είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με υδροστάτες, αλλά με ειδικές οθόνες, οι οποίες επιτρέπουν τον έλεγχο της συσκευής με τη βοήθεια του πίνακα ελέγχου.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό για υγραντήρα υπερήχων.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η χρήση για το σώμα;

Στην καθημερινή ζωή, οι υγραντήρες καλούνται να κορεσθούν στον αέρα με υγρασία, βοηθώντας στην αποφυγή προβλημάτων που προκαλούνται από ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα.

1. Βοηθώντας τα μάτια.

Ερεθιστικό, οι δυσμενείς επιδράσεις στην βλεννογόνο μεμβράνη των ματιών προκαλούνται από τον ξηρό αέρα του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, το οποίο σας κάνει να απευθυνθείτε σε οφθαλμίατροι. Η φλεγμονή του οφθαλμού προκαλείται από μικρόβια και ιούς που αναπτύσσονται άνετα στον ξηρό αέρα.

Η ανεπαρκής υγρασία του αέρα αυξάνει το φορτίο στα μάτια, εξαιτίας του οποίου γρήγορα υπερχειλίζει.

Ο υγραντήρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον, αποτρέποντας την ξηρότητα και τη φλεγμονή των ματιών και μειώνοντας την πίεση των ματιών.

2. Καταπολέμηση λοιμώξεων.

Μέρος των ασθενειών του ιού που προκαλούν κρύο, εξαπλώνονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια. Το ανθρώπινο σώμα προστατεύεται από τη μόλυνση χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες του δέρματος και των βλεννογόνων. Η ξηρότητα του αέρα οδηγεί στην αποξήρανσή τους και ως αποτέλεσμα - μείωση των προστατευτικών λειτουργιών.

Οι χρήσιμες ιδιότητες του υγραντήρα αέρα θα αυξήσουν την αντοχή του οργανισμού στις ιογενείς ασθένειες και θα ενισχύσουν την ανοσία.

3. Επιπλέον ενέργεια.

Ο ξηρός κρύος αέρας στο δωμάτιο δεν κορεάζει το αίμα με επαρκή ποσότητα οξυγόνου, που οδηγεί σε εξάντληση του σώματος και προκαλεί αίσθηση κόπωσης.

Ο υγραντήρας αέρα θα επιτρέψει στο σώμα να λειτουργήσει με πλήρη αντοχή, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες.

4. Οφέλη για τα φυτά.

Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, καθώς ο ξηρός αέρας στεγνώνει το φύλλωμα. Με τη σειρά τους, υγιή φυτά κορεσμό του αέρα με οξυγόνο, και μερικά απορροφούν επιβλαβείς ουσίες. Ένα υγιές μικροκλίμα του δωματίου δημιουργείται λόγω της αλληλεπίδρασης του περιεχομένου οξυγόνου και της υγρασίας.

5. Υγιές δέρμα.

Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος, παρατείνει τη νεολαία και δίνει ομορφιά και υγεία, παρέχεται όχι μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο υγραντήρας αέρα δεν θα επιτρέψει στο δέρμα να στεγνώσει και να δώσει μια υγιή εμφάνιση.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Ο υγραντήρας αέρα ζημιών θα φέρει μόνο όταν το κακοποιεί.

Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και μην υπερθερμαίνετε.

Η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή μικροοργανισμών. Διατηρήστε την υγρασία του χώρου έως και 60% και στη συνέχεια δεν θα προκληθεί βλάβη στον υγραντήρα του σώματος.

Σε μια υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να εξαπλωθεί μούχλα, η οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και άσθμα.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες που εξατμίζουν ζεστό ατμό, λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων. Μια άλλη επικίνδυνη στιγμή θα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο όπου χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας ατμού: είναι η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με το αυξημένο επίπεδο υγρασίας που οδηγεί στην εξάπλωση παθογόνων παραγόντων.

Η βλάβη στο σώμα προκαλεί ενυδάτωση, στην οποία χρησιμοποιείται ακατέργαστο νερό. Τα άλατα και οι βλαβερές ενώσεις, όταν διασκορπίζονται στον αέρα, εισέρχονται στο σώμα, σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό το πρόβλημα αφορά υπερηχητικούς υγραντήρες.

Είναι σημαντικό να αλλάζετε την κασέτα καθαρισμού εγκαίρως, επειδή η συσσωρευμένη βρωμιά σε αυτή τελικά μετατρέπεται σε πηγή παθογόνων βακτηρίων.

Το πραγματικό ερώτημα παραμένει η επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Οι επιβλαβείς επιπτώσεις των υπερηχητικών κυμάτων στους ανθρώπους δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, η βάση για την πεποίθηση ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία είναι ο μύθος.

Για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες: ζημιά στον υγραντήρα αέρα

Για τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, ένας υγραντήρας αέρα είναι επιβλαβής μόνο αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά.

Αν δεν επιτρέπετε τον αχνισμένο αέρα, στον οποίο υπάρχει ενεργός πολλαπλασιασμός μικροοργανισμών, δεν θα προκληθεί βλάβη από τον υγραντήρα.

Οι υπερήχους moisturizers δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, έτσι είναι αβλαβείς για τις έγκυες γυναίκες.

Ένας υγραντήρας μπορεί ακόμη και να συμβάλει στη δημιουργία ενός μικροκλίματος στο οποίο η εγκυμοσύνη προχωρά εύκολα. Ο υγρός αέρας δεν επιτρέπει την εξάντληση του σώματος, τη βελτίωση της ευημερίας και την παροχή ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νεαρές μητέρες.

Υγραντήρας αέρα για παιδιά: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι παιδίατροι επιβεβαιώνουν ότι ο υγρός αέρας στο δωμάτιο των παιδιών αποτρέπει τα προβλήματα υγείας για το παιδί, οπότε το όφελος του υγραντήρα αέρα στον παιδικό σταθμό είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.

Οι χρήσιμες ιδιότητες των υγραντήρων αέρα θα βελτιώσουν τη ζωή του μωρού από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Οι κύριοι λόγοι για την ανάγκη για έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά:

1. Η ευαισθησία των παιδιών στις περιβαλλοντικές συνθήκες είναι υψηλότερη από αυτή των ενηλίκων. Η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με περιεκτικότητα σε υγρασία μικρότερη από 20% δημιουργεί ένα μεγάλο θερμικό φορτίο στο σώμα του παιδιού, προκαλώντας διαταραχές στην εργασία του.

2. Ανεπαρκής υγρασία, προκαλώντας την ανάπτυξη μικροβίων, προκαλεί βρογχοπνευμονικές παθήσεις σε βρέφη.

3. Το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των δέκα ετών, οπότε είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι συνθήκες που εξασφαλίζουν την σωστή ανάπτυξή του. Για να εξασφαλιστεί μια κανονική ανταλλαγή οξυγόνου, απαιτείται καλός εξαερισμός, που παρέχεται από αναπνευστικές κινήσεις που μειώνουν και αυξάνουν τον όγκο των πνευμόνων.

4. Η αναπνοή ενός παιδιού είναι συχνότερη από την αναπνοή ενός ενήλικα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εισαγωγής επιβλαβών μικροβίων στο σώμα.

5. Ο ξηρός αέρας προκαλεί την ξηρότητα του βλεννογόνου του μωρού: ο βλεννογόνος καλύπτεται στη μύτη με μια λεπτή κρούστα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπνοή του μωρού, τη ρινίτιδα και την ωτίτιδα.

6. Τα θηλάζοντα παιδιά έχουν δυσκολία στο θηλασμό στον ξηρό αέρα.

7. Τα παιδιά κάτω από ένα χρόνο αναπνέουν μερικώς μέσω του δέρματος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μην το αφήνετε να στεγνώσει.

8. Στο ξηρό δέρμα του μωρού υπάρχει ερεθισμός, που προκαλεί δυσφορία στο παιδί.

9. Τα παιδιά που κοιμούνται σε ένα δωμάτιο με έναν υγραντήρα κοιμούνται περισσότερο και περισσότερο, έχουν λιγότερες αναπνευστικές νόσους και είναι λιγότερο καπνιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

10. Ο μεταβολισμός των μικρών παιδιών είναι πιο έντονος από ό, τι στους ενήλικες, έτσι το σώμα του μωρού παράγει περισσότερη θερμότητα. Στην παιδική ηλικία, οι πνεύμονες ανταποκρίνονται στην ανταλλαγή θερμότητας και όχι στο δέρμα. Σε ξηρό αέρα, τα παιδιά χάνουν πολύ υγρό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πύκνωση του αίματος και διακοπή του σώματος του παιδιού.

11. Η χαμηλή υγρασία του κλίματος προκαλεί δυσλειτουργία των μωρών στην εργασία των νεφρών και προκαλεί δυσβολία.

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα για την υγεία των παιδιών κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του σώματος είναι αναμφισβήτητη.

Ποια είναι η χρήση ενός υγραντήρα αέρα σε ένα διαμέρισμα;

Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Όλοι γνωρίζουν ότι η υγρασία στο διαμέρισμα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που συμβαίνει σε φυσικές συνθήκες. Ο εξοπλισμός εργασίας, η τηλεόραση, οι σόμπες αερίου και οι θερμές μπαταρίες το χειμώνα επιδεινώνουν μόνο την κατάσταση. Το δωμάτιο χάνει γρήγορα την απαραίτητη υγρασία. Αλλά το σώμα μας είναι δύσκολο να προσαρμοστεί σε αυτό. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πολύ ξηρός αέρας απειλεί την υγεία και οδηγεί ακόμη και σε πρόωρη γήρανση!

Τι μπορεί να κάνει το περιβάλλον στο σπίτι πιο άνετο; Η απλούστερη λύση είναι ένας υγραντήρας αέρα!

Τι είναι επικίνδυνο ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;

Το βέλτιστο για ένα άτομο θεωρείται υγρασία από 40 έως 60 τοις εκατό, ανάλογα με την εποχή. Όσο θερμότερο, τόσο πιο κορεσμένη υγρασία πρέπει να είναι ο αέρας.

Είναι σαφές ότι αν ζείτε κοντά στη θάλασσα ή σε μια ιδιωτική κατοικία με κήπο, το πρόβλημα του πολύ ξηρού αέρα για εσάς δεν θα είναι τόσο σημαντικό. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς είναι πολύ λιγότερο τυχεροί - πολλοί ζουν σε πόλεις όπου το ίδιο το κλίμα είναι μάλλον δυσμενές - ο αέρας είναι πολύ ξηρός όχι μόνο στις εγκαταστάσεις αλλά και στο δρόμο. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, μην σώσει τη σιντριβάνι του σπιτιού και το ενυδρείο. Αυτό είναι που ένας υγραντήρας αέρα είναι για.

Πάρα πολύ ξηρός αέρας σε ένα διαμέρισμα οδηγεί σε δυσάρεστες συνέπειες:

 • Προβλήματα με την αναπνοή. Τα άτομα με χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες σε ένα τέτοιο περιβάλλον αισθάνονται ιδιαίτερα κακές. Οι ασθένειες μπορούν να επιδεινωθούν, δημιουργούνται νέες επιπλοκές. Για πάντα μώλωπες και χρόνιο βήχα είναι μια ευκαιρία να σκεφτείτε για την αγορά ενός υγραντήρα αέρα.
 • Ασθένειες του δέρματος. Ένα υγιές δέρμα πρέπει να είναι ενυδατωμένο. Όταν χάσει την υγρασία, το προστατευτικό φράγμα εξαφανίζεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα - από την ασήμαντη ακμή έως την κλιμάκωση και τις σοβαρές αλλεργικές εκδηλώσεις.
 • Ξηρά εύθραυστα μαλλιά. Εσείς, βέβαια, παρατήρησα, καθώς οι τρίχες αρχίζουν να ηλεκτροδοτούνται με την άφιξη μιας ψυχρής περιόδου. Το κεφάλι μας στα μαλλιά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι υπό σοβαρό στρες, καθώς στερείται υγρασίας.
 • Στρώματα καρφιά. Ναι, αυτό το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται όχι μόνο με την αβιταμίνωση, αλλά και με πολύ ξηρό αέρα, στο οποίο το σώμα μας απλά δεν μπορεί να συνηθίσει.
 • Επιδείνωση αλλεργικών ασθενειών. Δεν είναι μόνο η βλάβη των βλεννογόνων, αλλά και η αυξημένη κυκλοφορία αλλεργιογόνων. Ο ξηρός αέρας - είναι πάντα μύγες από τα ακάρεα της σκόνης, λεπτό μαλλί και άλλα σωματίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αντίδραση του σώματος ως καταρροή, φτάρνισμα και υγρά μάτια.
 • Συχνές ιούς και κρυολογήματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στα παιδιά των οποίων τα σώματα δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί σε ένα τέτοιο κλίμα. Από τον ξηρό αέρα, ένα παιδί μπορεί να έχει μια αίσθηση ξηρότητας και πονόλαιμο, ως αποτέλεσμα, θα αρχίσει να αρνείται τα τρόφιμα. Ως αποτέλεσμα, ένα συνεχές άγχος για το σώμα θα οδηγήσει σε μείωση της συνολικής ανοσίας και στο συνεχιζόμενο ARVI.
 • Πρόωρη γήρανση. Πράγματι, όσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο περισσότερο το δέρμα μας μπορεί να παραμείνει απαλλαγμένο από ρυτίδες. Δυστυχώς, το ξηρό δέρμα μεγαλώνει σε ξηρό κλίμα.

Όχι μόνο οι άνθρωποι υποφέρουν από ξηρό αέρα στο σπίτι. Τα ίδια προβλήματα προκύπτουν στα τετράποδα κατοικίδια ζώα, τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου γίνονται κίτρινα και πέφτουν, τα ξύλινα έπιπλα εκρήγνυνται, το παρκέ επιδεινώνεται. Χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα; Το ζήτημα εξαφανίζεται από μόνο του. Φυσικά, είναι απαραίτητο.

Κύριοι τύποι υγραντήρων αέρα

Ο υγραντήρας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αρχή λειτουργίας. Κατανομή τρεις βασικοί τύποι:

 • Παραδοσιακά. Αυτές οι συσκευές είναι φθηνές και πολύ συνηθισμένες. Εργάζονται με βάση την αρχή της "ψυχρής εξάτμισης". Η δεξαμενή είναι γεμάτη με νερό, το οποίο τροφοδοτείται στα εξατμιστικά στοιχεία. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας καταγράφει τον ξηρό αέρα και δίνει ενυδατική. Κατά κανόνα, αυτοί οι υγραντήρες δεν ξοδεύουν πολύ ηλεκτρισμό και δεν κάνουν πολύ θόρυβο. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τέτοιες συσκευές όπου είναι πιο ζεστές ή σε μέρη με την πιο ενεργή κίνηση του αέρα.
 • Ατμός. Υγρανίζουν τον αέρα με τη βοήθεια της "θερμής εξάτμισης". Τα ηλεκτρόδια θερμαίνουν το νερό, το οποίο μετατρέπεται σε ατμό. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ παραγωγικές. Ο αέρας μπορεί να κορεστεί με υγρασία πάνω από 60 τοις εκατό. Ωστόσο, σε ζεστό καιρό, ένας τέτοιος υγραντήρας θα δημιουργήσει επιπλέον θερμότητα, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε αυτές τις συσκευές, συνήθως το χειμώνα στην κρύα εποχή σε δροσερούς χώρους. Ένα άλλο μειονέκτημα μπορεί να αποδοθεί στο υψηλό ενεργειακό κόστος και στον κίνδυνο καύσης με ζεστό ατμό.
 • Υπερηχογράφημα. Αυτά είναι τα πιο μοντέρνα και τέλεια moisturizers, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά σε παιδικά δωμάτια. Οι συσκευές είναι ασφαλείς και δεν δημιουργούν θόρυβο. Το νερό μετατρέπεται σε σύννεφο δροσερής ομίχλης λόγω των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας. Μερικές φορές οι υγραντήρες υπερήχων είναι επιπλέον εξοπλισμένοι με αντιβακτηριακή λειτουργία.

Ορισμένα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι επίσης σε θέση να διαβρέξουν τον αέρα στο διαμέρισμα, αλλά εξειδικευμένες συσκευές αντιμετωπίζουν πολύ καλύτερα αυτό το καθήκον.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα για το σπίτι σας: συμβουλές

Σήμερα στα καταστήματα είναι δυνατόν να βρεθούν τα πιο διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων με τη μεγάλη διασπορά των τιμών. Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο για εσάς; Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

 • Αν το σπίτι έχει παιδιά και ζώα, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στα παραδοσιακά και υπερηχητικά μοντέλα. Οι υγραντήρες ατμού μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Αυτές οι συσκευές δεν είναι κατάλληλες ακόμη και σε περίπτωση που το σπίτι σας είναι πάντα ζεστό.
 • Μπορείτε να βρείτε ένα ανέξοδο μοντέλο που θα εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ικανοποιεί όλες τις προσδοκίες. Δεν είναι απαραίτητα η συσκευή να κοστίζει υπέροχα χρήματα.
 • Προσέξτε το μέγεθος της δεξαμενής νερού. Όσο περισσότερο είναι, τόσο λιγότερο συχνά θα είναι απαραίτητο να αλλάξετε το νερό.
 • Εάν ζείτε με την οικογένειά σας, ο πίνακας ελέγχου πρέπει να είναι σαφής σε όλους.
 • Φροντίστε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μια φθηνή συσκευή. Διευκρινίστε πόσο συχνά θα είναι απαραίτητο να αλλάξετε τα φίλτρα και πόσο κοστίζει. Μάθετε πόση ενέργεια καταναλώνει η συσκευή. Ίσως είναι καλύτερο να αγοράσετε ακριβότερα, αλλά με χαμηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο θα εξοφληθεί στο μέλλον.
 • Ο ιδανικός υγραντήρας αέρα είναι αυτός που λειτουργεί αθόρυβα. Μπορεί να παραμείνει ενεργοποιημένη για τη νύχτα. Είναι σημαντικό ο ήχος του υγραντήρα λειτουργίας να μην υπερβαίνει τα 40 ντεσιμπέλ. Τότε δεν θα ενοχλείται από το θόρυβο από τη συσκευή τη νύχτα.

Εάν εξακολουθείτε να υπάρχει αμφιβολία, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα στο σπίτι, μετρήστε την πραγματική υγρασία στο διαμέρισμα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο, το οποίο μπορεί να αγοραστεί χωρίς κόστος.

Σε περιπτώσεις όπου οι δείκτες υγρασίας δεν πληρούν τα πρότυπα, η ανάγκη αγοράς ενός υγραντήρα αέρα είναι προφανής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εγκαταστήσετε τη συσκευή εάν υπάρχει παιδί στο σπίτι. Εξάλλου, οι παιδίατροι συνιστώνται να δημιουργούν στο παιδικό δωμάτιο τις βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας - αυτό επηρεάζει την υγεία του μωρού.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων ειδικά για το δωμάτιο των παιδιών, τα οποία διαφέρουν όσον αφορά την ασφάλεια και το σχεδιασμό διασκέδασης.

Γνωρίζοντας τις διαφορές στους τύπους οργάνων, μπορείτε εύκολα να κάνετε τη σωστή επιλογή. Ακολουθήστε τις συστάσεις μας και αποκτήστε την ευκαιρία να διατηρήσετε την υγεία της οικογένειάς σας!

Υγραντήρας: Ζημία ή όφελος

Σχετικά πρόσφατα, ένας υγραντήρας αέρα εμφανίστηκε στα σπίτια μας. Τα οφέλη και οι βλάβες αυτής της συσκευής συζητούνται ευρέως, αλλά η έρευνά μας, όπως και οι περισσότεροι άλλοι, έχει βρει πολύ περισσότερα επιχειρήματα παρά παρά. Ωστόσο, προτού μιλήσετε για τους κινδύνους και τα οφέλη του υγραντήρα, αξίζει να σταματήσετε να λέτε πώς αναπτύσσεται η υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα και από τι εξαρτάται.

Φυσική υγρασίας

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να διακρίνουμε την απόλυτη και τη σχετική υγρασία του αέρα. Η πρώτη είναι η ίδια περιεκτικότητα σε νερό στον αέρα και μετράται σε γραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Η σχετική υγρασία είναι η ποσότητα υγρασίας ως ποσοστό του μέγιστου δυνατού. Είναι αυτή που συχνά αναφέρεται, αναφερόμενη στην υγρασία του αέρα ως παράμετρο του μικροκλίματος. Η υγρασία επηρεάζεται έντονα από τη θερμοκρασία του αέρα, τόσο υψηλότερη είναι - τόσο περισσότερη υγρασία μπορεί να περιέχει. Γι 'αυτό και η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι οι μπαταρίες και οι θερμαντήρες ξηραίνονται. Στην πραγματικότητα, οι συσκευές θέρμανσης αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα, ενώ απουσία πηγών υγρασίας, η περιεκτικότητα σε νερό στον αέρα (απόλυτη υγρασία) παραμένει αμετάβλητη και η σχετική υγρασία μειώνεται.

Επιπλέον, η υγρασία του αέρα επηρεάζεται από την παρουσία καθαρού αέρα. Το χειμώνα ο αέρας χαμηλής θερμοκρασίας και υγρασίας που προέρχεται από τον δρόμο αντικαθιστά τον αέρα ζεστού και υγρού χώρου, μειώνοντας έτσι την απόλυτη και ως εκ τούτου τη σχετική υγρασία. Το καλοκαίρι, εάν η θερμοκρασία είναι υψηλή ή η βροχή έχει μόλις περάσει, η διαδικασία θα αντιστραφεί και ο πιο υγρός αέρας από το δρόμο θα αντικατασταθεί από ξηρό αέρα δωματίου κατά τον αερισμό.

Φυσικά, ένα άτομο δεν μπορεί να αρνηθεί τον αερισμό ή τη θέρμανση το χειμώνα, οπότε χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα για πολλούς γίνεται η βέλτιστη λύση, με τα πλεονεκτήματα και τα μείοντά του.

Από τον υγραντήρα είναι χρήσιμο

Η χρήση του υγραντήρα και η βλάβη από αυτό έχουν συζητηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Σχετικά με την ίδια την υγρασία του αέρα και τη σημασία του για τον άνθρωπο, έχουμε πει πολλές φορές. Τα οφέλη που προσφέρει ο υγραντήρας αέρα είναι προφανή και ευρέως γνωστά. Έχουμε ήδη μιλήσει γι 'αυτήν σε ένα blog πολλές φορές, οπότε δεν θα επαναλάβουμε αυτό το άρθρο, αλλά επικεντρωθούμε σε αυτά τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός υγραντήρα που δεν έχουν καλυφθεί πριν.

Τα φυσιολογικά επίπεδα της υγρασίας διευκολύνει όχι μόνο την ανθρώπινη ζωή, αλλά προωθεί επίσης την ανάπτυξη των φυτών εσωτερικού χώρου και την ευημερία των ζώων συντροφιάς. Το τελευταίο να δέχεται την επιρροή του ξηρού αέρα και μερικές φορές ακόμη περισσότερο από έναν άνδρα, καθώς λόγω των μαλλιών πιο επιρρεπή σε υπερθέρμανση και αφυδάτωση. Η χρήση των υγραντήρες αέρα για φυτά εσωτερικού χώρου είναι επίσης προφανές - η πλειοψηφία των εκπροσώπων του «πράσινου κόσμου» απαιτούν καθημερινή ψεκασμό, αλλά με καλή υγρασία αέρα 50% και υψηλότερο ποσοστό ψεκασμού μπορεί να μειωθεί χωρίς να βλάπτουν τα λουλούδια.

Όσο για την κατάσταση στο διαμέρισμα, ξηρός αέρας βλάπτει την κατάσταση των ξύλινων επίπλων, τα δάπεδα, επηρεάζει άσχημα την κατάσταση των έργων ζωγραφικής και των πλαισίων τους, βιβλία και έγγραφα. Σχεδόν όλα τα έπιπλα από φυσικά υλικά χρειάζονται υγραμένο αέρα για να διατηρούν μια ελκυστική εμφάνιση και να σας εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που συμβαίνει συχνά ότι μετά την εγκατάσταση του υγραντήρα σε ένα δωμάτιο όπου υπήρχε ξηρός αέρας πριν, η υγρασία του ίδιου του αέρα δεν αυξάνεται αμέσως - πρώτα απ 'όλα το νερό απορροφά τα πατώματα, ντουλάπια ή άλλα έπιπλα. Και μόνο αφού «μεθυσθούν», η υγρασία παραμένει στον αέρα και αισθάνεται από ένα άτομο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την βλάβη και το όφελος του υγραντήρα αέρα, σημειώνεται συχνά ότι αυτές οι συσκευές συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα. Η σκόνη, που πέφτει υπό την επίδραση ενός πίδακα υδρατμών, βρέχεται και εγκαθίσταται στο δάπεδο και σε άλλες επιφάνειες, γεγονός που διευκολύνει τον καθαρισμό. Είναι απίθανο ότι αυτό ήταν πραγματικά έτσι, εκτός από το ότι τα σταγονίδια ατμού από τον υγραντήρα θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να εγκατασταθούν στο πάτωμα, ή στην περίπτωση αυτή ο υγραντήρας ονομάζεται νεροχύτης. Σε κάθε περίπτωση, η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου καθαρισμού απέχει πολύ από έναν καθαριστή αέρα ποιότητας, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ευχάριστο επίδομα ενυδάτωσης.

Βλάβη στον υγραντήρα;

Για να διαπιστώσετε εάν υπάρχει ζημιά από τους υγραντήρες του αέρα, αξίζει να διευκρινίσετε ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του υγραντήρα που χρησιμοποιείτε και από το πού θα εγκατασταθεί. Τι είδους υγραντήρα θα επιλέξει, τα οφέλη και τις βλάβες αυτής της συσκευής και η θέση της εγκατάστασής της είναι στενά συνδεδεμένες, συνεπώς, και συζητώντας τα μειονεκτήματα των συσκευών αυτών, θα μιλήσουμε για τα πάντα στο συγκρότημα.

Ο υγραντήρας ατμού, η βλάβη του οποίου συζητείται κυρίως στο δίκτυο, λειτουργεί με την αρχή του βρασμού ύδατος για την παραγωγή θερμού ατμού. Πρώτα απ 'όλα, τέτοιες συσκευές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη θερμοκρασία τους - όταν αγγιχτούν από ένα πίδακα ατμού μπορείτε να πάρετε ένα κάψιμο. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρίσκονται σε σταθερή επιφάνεια και να μην είναι προσβάσιμα σε παιδιά και ζώα, έτσι ώστε το μέγιστο όφελος του υγραντήρα να είναι διαθέσιμο και η βλάβη να μειώνεται στο ελάχιστο. Ο ατμός είναι επιβλαβής τόσο για τις ταπετσαρίες όσο και για τα ξύλινα έπιπλα, οπότε αξίζει να τα βγάλουμε μακριά από αυτά. Επίσης οι υγραντήρες ατμού αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα, οπότε μην τις χρησιμοποιήσετε εάν το διαμέρισμα είναι ήδη πολύ ζεστό.

Ο δεύτερος υγραντήρας, η βλάβη ή το όφελος του οποίου συζητείται ενεργά - υπερήχων. Αφαίρεση από τους μύθους σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των υπερήχων (αφήστε που στο φύλλο οπαδούς καπέλα), δηλαδή ότι το κύριο αρνητικό της - λευκό ταινία που αφήνει τον ατμό για τα έπιπλα. Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο, αρκεί η χρήση διηθημένου ή απεσταγμένου νερού.

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες με την αρχή της ψυχρής εξάτμισης δεν έχουν ιδιαίτερες καταγγελίες. Ίσως το κύριο μειονέκτημα τους είναι η συσσώρευση μικροοργανισμών σε υγρό περιβάλλον. Αποφεύγοντας αυτό είναι απλό - αλλάξτε το νερό τακτικά και φροντίστε να καθαρίσετε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Η υγρασία σχετίζεται στενά με όλες τις παραμέτρους του μικροκλίματος, οπότε είναι καλύτερο να παρακολουθείτε το επίπεδό του μαζί με τη θερμοκρασία και το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα. Συνιστούμε τη χρήση του σταθμού βάσης MagicAir για τον έλεγχο του μικροκλίματος, συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας, και της αυτόματης ρύθμισής του. Σε κάθε περίπτωση, μην παραμελίνετε την ανησυχία σχετικά με το επίπεδο υγρασίας και άλλες παραμέτρους μικροκλίματος, καθώς επηρεάζουν τελικά την υγεία μας και από πολλές απόψεις - την ποιότητα ζωής στο σπίτι.

Υγιές μικροκλίμα και καλή διάθεση!

Οφέλη και βλάβες των οικιακών συσκευών υγρασίας

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ένα τέτοιο οικιακό αντικείμενο ως υγραντήρα αέρα. Αυτό δεν είναι καινοτομία, επειδή αυτή η συσκευή εμφανίστηκε εδώ και πολύ καιρό. Αλλά εδώ είναι μια μεγάλη δημοτικότητα μόνο πρόσφατα. Και τότε μόνο επειδή συστήνεται από τους γιατρούς. Όπως, ο ξηρός αέρας είναι επιβλαβής για την υγεία. Και σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν παιδιά αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί... Ο υγραντήρας του αέρα είναι καλός ή κακό; Ή μήπως είναι θεωρία συνωμοσίας; Ας καταλάβουμε.

Επιχειρήματα για τον υγραντήρα

Ο ξηρός αέρας στο διαμέρισμα είναι επιβλαβής. Ειδικά για τα παιδιά. Όπως θυμάστε από την πορεία της ανατομίας, στα μωρά η μεταβολική διαδικασία περνά πολύ πιο γρήγορα από ό, τι σε έναν ενήλικα. Από την άποψη αυτή, παράγουν περισσότερη θερμότητα. Η ρύθμιση του καθεστώτος θερμοκρασίας, ως επί το πλείστον, γίνεται με τη βοήθεια των πνευμόνων και εν μέρει μέσω του δέρματος.

Λοιπόν, αν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στον αέρα, τι θα πρέπει να ρυθμίζουν αυτές οι αρχές; Εδώ είναι τα εξής. Το παιδί χάνει πολύ υγρό με ιδρώτα, το αίμα συμπυκνώνεται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες. Οι κάτοικοι ενός "ξηρού" διαμερίσματος μπορούν επίσης να κερδίσουν άσθμα, ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, φλεγμονή των πνευμόνων κ.λπ.

Για να είστε υγιείς και εσείς και το παιδί σας, οι γιατροί συνιστούν την εγκατάσταση υγραντήρων. Φυσικά, το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά είναι οι μονάδες που το υποστηρίζουν τόσο χρήσιμες;

Επιχειρήματα "κατά" του υγραντήρα

Γιατί να εγκαταστήσετε έναν υγραντήρα αέρα; Οι αναφορές λένε ότι υπάρχει κάποιο όφελος. Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα. Αυτό είναι για αυτούς και θα μιλήσουμε.

 • Υγραντήρες ατμού. Εξαιρετικά επικίνδυνο θέμα. Πρώτον, μπορείτε να πάρετε ένα κάψιμο. Δεύτερον, εκπέμπει ζεστό αέρα, ο οποίος σε συνδυασμό με τον θερμαντήρα αυξάνει τη θερμοκρασία του δωματίου, καθιστώντας τον "ζεστό" και "υγρό". Στους τοίχους του διαμερίσματός σας δημιουργείται κάτι που μοιάζει με τροπικό κλίμα. Και αυτό μπορεί να βλάψει και εσάς και την οικογένειά σας. Τρίτον. Ένα τέτοιο συγκρότημα απαιτεί ειδική τοποθέτηση. Εάν το βάλετε κοντά στον τοίχο, μπορείτε να πείτε αμέσως το αντίο στην ταπετσαρία σας.
 • Κρύοι υγραντήρες. Αυτό είναι ένα κλασικό του είδους. Θεωρούνται η καλύτερη επιλογή. Μια τέτοια συσκευή αέρα και ενυδατώνει, και καθαρό. Η λειτουργία της μονάδας μοιάζει με αυτό. Η συσκευή παίρνει αέρα δωματίου, περνάει μέσα από τα φίλτρα και με ένα ανεμιστήρα δίνει πίσω ήδη υγρό. Ωστόσο, πολλές φορές οι ιδιοκτήτες τέτοιων συσκευών ξεχνάμε ότι τα φίλτρα πάροδο του χρόνου, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται οι ζωντανοί οργανισμοί που αυτό υγρό αέρα αποτίθενται στο βλεννογόνο μεμβράνη και εισέρχονται στους πνεύμονες. Επομένως, τα ίδια αυτά φίλτρα πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Πόσο συχνά; Αλλά αυτό είναι γραμμένο στο διαβατήριο της συσκευής.
 • Υγραντήρες υπερήχων. Αυτό είναι γενικά μια μοναδική σειρά συσκευών, οι οποίες, ειλικρινά, εκπλήσσουν με την άσκοπη χρήση τους. Επιπλέον, ένας υγραντήρας υπερήχων μπορεί να βλάψει. Και γι 'αυτό. Η υγρασία πραγματοποιείται με την εκτόξευση νερού από τη μονάδα. Ναι, ναι. Και μαζί με τα σωματίδια νερού που διασκορπίζονται, όλα όσα βρίσκονται σε αυτό το νερό είναι στον αέρα. Μετά από όλα, στη συσκευή που ρίχνετε νερό από κάτω από τη βρύση, η οποία ακόμη και να πλύνετε είναι ανεπιθύμητη, και ακόμα περισσότερο να πίνετε.

Αφού έχετε δανειστεί έναν υγραντήρα στο σπίτι, έχετε αποκτήσει έναν άλλο «πονοκέφαλο», ο οποίος απαιτεί συνεχή παρακολούθηση. Μετά από όλα, ο υγρός αέρας είναι καλός, αλλά μόνο μέτρια υγρός. Έτσι τώρα θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, αλλιώς το διαμέρισμά σας θα μετατραπεί σε εστία μανιταριών (και αυτό είναι τουλάχιστον).

Μύθοι για τους υγραντήρες του αέρα

Για να αγοράσετε ή να μην αγοράσετε έναν υγραντήρα; Ποια είναι η χρήση και η βλάβη αυτής της συσκευής; Κριτικές και απόψεις των γιατρών σχετικά με τη συσκευή και την ανάγκη της; Αυτά τα ερωτήματα συνεχώς στρέφονται στο μυαλό του καθενός που νοιάζεται για την υγεία τους. Και αν τα οφέλη και τους κινδύνους της συσκευής είναι περισσότερο ή λιγότερο σαφής, εδώ είναι μια αναθεώρηση των ειδικών... Ας δούμε ποιες είναι οι μύθοι του υγραντήρα είναι γεμάτη με τον τομέα των πληροφοριών και ό, τι λέγεται σε αυτό το θέμα ειδικούς.

Μύθος 1. Ο υγραντήρας προκαλεί στηθάγχη

Ο ίδιος ο υγραντήρας δεν προκαλεί πονόλαιμο. Αλλά η υγρασία είναι πάνω από 80% - ναι. Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι 45-60% για έναν ενήλικα και 50-70% για ένα παιδί.

Μύθος 2. Η μονάδα δεν το κάνει διαχειρίζεται με την εργασία

Φυσικά, ο υγραντήρας δεν θα κάνει τίποτα καλό εάν δεν έχει επιλεγεί σωστά. Επιλέξτε τη συσκευή για τροφοδοσία και συγκρίνετε την με την περιοχή που θέλετε να υγραίνετε. Εάν το διαβατήριο λέει ότι βελτιστοποιεί το κλίμα σε μια έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων, τότε σε ένα δωμάτιο των 25 τετραγωνικών μέτρων θα είναι εντελώς άχρηστο.

Μύθος 3. Οι υγραντήρες είναι επικίνδυνοι για detth

Μόνο ένας τύπος υγραντήρα είναι επικίνδυνος - ατμός. Ένα παιδί μπορεί να καεί από ζεστό ατμό. Επομένως, ένα τέτοιο σύνολο πρέπει να βρίσκεται σε μια ζώνη μη προσπελάσιμη για τα παιδιά.

Μύθος 4. Ο υγραντήρας δεν είναι φθηνή ευχαρίστηση

Η ίδια η συσκευή δεν είναι ακριβή, αλλά τα αναλώσιμα (φίλτρα) μπορούν να σας πετάξουν σε μια δεκάρα. Ναι, ναι. Από αυτό δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάξουν. Ένα άλλο ερώτημα είναι πόσο συχνά. Διαβάστε τις οδηγίες και προγραμματίστε τον προϋπολογισμό σας εκ των προτέρων. Θυμηθείτε, η υγεία είναι πάνω απ 'όλα.

Υγραντήρας και παιδί

Η υγρασία του αέρα είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα των καλών γονέων. Εξάλλου, για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη, το μωρό χρειάζεται ένα βέλτιστο καθεστώς υγρασίας αέρα. Αλλά πολλοί γονείς αρνούνται αυτή τη συσκευή, θεωρώντας ότι είναι μια άχρηστη και επικίνδυνη απόκτηση.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε για να μην βλάψετε

Εάν αγοράσατε έναν υγραντήρα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάσετε τις οδηγίες. Μόλις μελετήσετε λεπτομερώς τα συνοδευτικά έγγραφα, ενεργοποιήστε και χρησιμοποιήστε το όργανο. Και μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο, ξεχάστε ξαφνικά τους βασικούς κανόνες λειτουργίας. Με την ευκαιρία, εδώ είναι:

 • εξοικειωθείτε με την τεκμηρίωση.
 • συσκευές νέας γενιάς, συνήθως εξοπλισμένες με υγρασία - μια συσκευή που βοηθά στον έλεγχο του επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Αν όχι, πάρτε ένα υγρόμετρο. Και θυμηθείτε, η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο είναι 45-70%.
 • ακόμη και αν έχετε έναν υγραντήρα, μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο. Και, φυσικά, να διατηρήσουμε ένα καθεστώς θερμοκρασίας 20-24 βαθμών.
 • πρέπει να φροντίσετε τον υγραντήρα. Σκουπίστε καθαρά από τη σκόνη, αλλάξτε τα φίλτρα.
 • Οι υγραντήρες ατμού πρέπει να εγκαθίστανται σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα για τα παιδιά.

Σε αυτό, ίσως, όλα. Ο υγραντήρας του αέρα είναι καλός ή κακός - το ζήτημα έχει διευθετηθεί. Εάν θέλετε να αγοράσετε μια κατάλληλη μονάδα για τον εαυτό σας, μην κάνετε μια επιλογή, με βάση την ανατροφοδότηση από τους χρήστες. Αν και κάτι μπορείτε να μάθετε από τον εαυτό σας. Ευχάριστο ψώνια.

Γιατί να αγοράσετε έναν υγραντήρα και πώς να επιλέξετε το σωστό

Ο ξηρός αέρας στο σπίτι είναι πολύ πιο επικίνδυνος από ό, τι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται. Αναπόφευκτα, κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής τα κρυολογήματα χειροτερεύουν, οι πάσχοντες από αλλεργίες αισθάνονται χειρότερα, τα ρούχα είναι ηλεκτρισμένα, τα μουσικά όργανα αναστατώνουν ταχύτερα και τα φύλλα στεγνώνουν με φύλλα. Είναι γνωστά αυτά τα σημάδια; Έτσι, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα και κατά προτίμηση με έναν ιονιστή.

Λόγω του ξηρού αέρα μπορεί να είναι throaty, η δίψα εμφανίζεται, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, και τα μαλλιά είναι θαμπό. Ωστόσο, το υγρόμετρο θα δείξει την ακριβή υγρασία στο δωμάτιο, αλλά το πρόβλημα πρέπει να λυθεί σε κάθε περίπτωση, επειδή η βέλτιστη υγρασία είναι 30-45%.

Οι υγρές πετσέτες σε καλοριφέρ ή εσωτερικές κανάτες με νερό είναι κατάλληλες ως προσωρινό μέτρο, αλλά το επίπεδο υγρασίας πρέπει να ελέγχεται και να συντηρείται. Με αυτό το καθήκον, ο υγραντήρας του αέρα με τη λειτουργία ιονισμού θα κάνει καλά - θα μάθουμε τι πλεονεκτήματα έχει πάνω από το συνηθισμένο υγραντήρα και αν θα βλάψει.

Πώς λειτουργεί ένας παραδοσιακός υγραντήρας αέρα (ψυχρός τύπος);

Πώς είναι διευθετημένο;

Ο ανεμιστήρας οδηγεί τον ξηρό αέρα μέσω ενός υγρού φίλτρου (σφουγγάρι που είναι κορεσμένο με νερό) - είναι εύκολο.

Πλεονεκτήματα:

 • η υγρασία του αέρα στην αίθουσα αυξάνεται.
 • η σκόνη στον αέρα γίνεται λιγότερη.
 • χαμηλό κόστος της συσκευής.

Μειονεκτήματα:

 • ανακρίβεια. Με την αύξηση ή τη μείωση της έντασης της εξάτμισης σε έναν κλασσικό υγραντήρα, ο αέρας είναι κορεσμένος με υγρασία "από το μάτι", ο ακριβής έλεγχος είναι αδύνατος.
 • εάν έχετε αντικαταστάσιμα αντιβακτηριακά φίλτρα, πρέπει να τα αγοράζετε τακτικά.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας ατμού;

Πώς είναι διευθετημένο;

Το στοιχείο θέρμανσης φέρνει το νερό στο σημείο βρασμού στο σημείο βρασμού. Το νερό εξατμίζεται και υγραίνει τον αέρα. Στους υγραντήρες ατμού είναι επιθυμητό να έχουμε ενσωματωμένο υδροστάτη που να μην επιτρέπει υπερβολική παραγωγή ατμού και είναι απαραίτητο - οι λειτουργίες αυτόματης απενεργοποίησης μετά το βρασμό όλων των υδάτων.

Πλεονεκτήματα:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • προσιτή τιμή ·
 • απουσία φυσίγγων και άλλων αναλωσίμων.
 • ένα λουτρό για αιθέρια έλαια (διαθέσιμο σε πολλά μοντέλα).
 • υγραντήρας ατμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής (μερικά είναι εξοπλισμένα με ειδικά ακροφύσια)?
 • μπορείτε να γεμίσετε το νερό της βρύσης.

Μειονεκτήματα:

 • αυξημένη κατανάλωση ενέργειας (300-600 W).
 • λειτουργεί πιο θορυβώδη από άλλους υγραντήρες αέρα.
 • θερμαίνει τον αέρα (ο ατμός έχει θερμοκρασία 50-60 μοίρες).
 • ο ζεστός ατμός αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα.

Πώς λειτουργεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας;

Πώς είναι διευθετημένο;

Η καρδιά της συσκευής είναι ένα piezoceramic radiator. Εάν εφαρμοστεί ένα εναλλασσόμενο ρεύμα, το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο αρχίζει να δονείται σε μια συχνότητα υπερήχων, διασπώντας το νερό στη δεξαμενή σε ένα πλήθος μικροσκοπικών σωματιδίων. Ο ανεμιστήρας φυσά αυτά τα μικροσωματίδια προς τα έξω, ψεκάζοντας την ομίχλη νερού στον αέρα.

Πλεονεκτήματα:

 • ενσωματωμένο hydrostat (μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο).
 • αυτόματους αισθητήρες κλιματισμού (φτάνοντας στην καθορισμένη παράμετρο, ο υγραντήρας αέρα εισέρχεται σε κατάσταση αναμονής και όταν η υγρασία μειωθεί, ξαναβάνεται).
 • ευρύ φάσμα διατηρημένης υγρασίας (40-70%).
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με καλές επιδόσεις.
 • Ένα ειδικό φίλτρο αέρα βοηθά στη μείωση της ποσότητας σκόνης στο δωμάτιο.

Μειονεκτήματα:

 • το νερό περιέχει άλατα, τα οποία, ψεκάζονται στον αέρα, εγκαθίστανται σε έπιπλα με τη μορφή λευκού ιζήματος. Ένα υγιές άτομο αναπνέει σε αυτά τα άλατα ασυνείδητα, αλλά αλλεργικών και ασθματικών πρέπει να είναι σε επιφυλακή: ίσως κακή υγεία από μικρές ασθένειες με σοβαρή προσβολή της δύσπνοιας. Επομένως, οι υγραντήρες υπερήχων πρέπει να χρησιμοποιούν βραστό νερό, να καθαρίζονται μέσω φίλτρου και ακόμα καλύτερα να αποστάζονται. Ωστόσο, συχνά υπερήχων υγραντήρες είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένα φίλτρα που λύουν αυτό το πρόβλημα.
 • Υψηλό κόστος.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό αέρα στον υγραντήρα;

Ενδιαφέρον: για μια μέρα ο μέσος Ευρωπαίος τρώει περίπου 2 κιλά τροφής, πίνει περίπου 3 λίτρα υγρού και εισπνέει 11,5 χιλιάδες λίτρα αέρα. Από τα τρόφιμα ένα άτομο απορροφά βιταμίνες, μέταλλα και χρήσιμα μικροστοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγιή ζωή. Ο εισπνεόμενος αέρας επηρεάζει την υγεία όσο και τα τρόφιμα και τι περιέχει;

Τι σημαίνει ιονισμός; Το έργο των ιονιστήρων οικιακού αέρα βασίζεται στην αρχή της προσομοίωσης μιας εκκένωσης κεραυνού. Η συσκευή αναπαράγει τις συνθήκες καταιγίδας και παράγει μίνι φωτισμούς, ως αποτέλεσμα της οποίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια (ανιόντα). Τα ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία δημιουργούνται στη συσκευή, επικοινωνούν με ουδέτερα μόρια οξυγόνου, παίρνοντας από αυτά ένα αρνητικό φορτίο.

Ως αποτέλεσμα, αναπνέετε φρέσκο ​​αέρα, νόστιμο, όπως μετά από μια καταιγίδα? κοιμάστε καλά και πηγαίνετε στην πολυκλινική μόνο για ιατρική εξέταση - επειδή τα κρυολογήματα είναι στο παρελθόν. Η λειτουργία ιονισμού είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον υγραντήρα αέρα.

Τι λένε οι ειδικοί;

Η διαδικασία σχηματισμού και καταστροφής αεροσκαφών συμβαίνει συνεχώς στον ατμοσφαιρικό αέρα. Η συγκέντρωση των αερίων (e / cm3) είναι ο αριθμός των αερίων που περιέχονται σε 1 cm3 αέρα. Ο αριθμός των ιόντων φωτός εξαρτάται από:

 • καιρός;
 • γεωλογικές συνθήκες ·
 • γεωγραφικές συνθήκες ·
 • το επίπεδο ραδιενέργειας του περιβάλλοντος ·
 • ατμοσφαιρική ρύπανση του αέρα.

Η σύνθεση ιόντων αέρος σε ένα κτίριο κατοικιών διαφέρει από τον ατμοσφαιρικό αέρα. Η μέση τιμή των ιόντων αέρος στον αέρα:

 • σε αγροτικές περιοχές - 500-1000 e / cm3.
 • σε καθαρό αέρα βουνού - 2000-2,200 e / cm3.
 • σε μεγάλες πόλεις - 150-450 e / cm3.
 • στο δωμάτιο - 40 e / cm3.

Τέτοιοι αριθμοί δείχνουν σαφώς ότι η κατάσταση του αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συγκέντρωση ιόντων φωτός. Η ποσότητα τους μειώνεται με την αυξανόμενη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, καθώς τα ιόντα φωτός απορροφώνται κατά την αναπνοή, απορροφούνται από τα ρούχα, το δέρμα.

Η υπερβολική ξηρότητα του αέρα σε μια κατοικημένη περιοχή αυξάνει την εξάτμιση της υγρασίας από τους βλεννογόνους, γεγονός που, επιδεινώνοντας την ικανότητα διήθησης σε σχέση με τη σκόνη και τη μικροχλωρίδα, προκαλεί δυσφορία.

Επιπλέον, κατά την αναπνοή, απελευθερώνεται στον αέρα μια σημαντική ποσότητα βαρών ιόντων. Η επίδραση στο σώμα του ιονισμένου αέρα συνδέεται με την ηλεκτροεναλλαγή στους πνεύμονες και τον ερεθισμό των υποδοχέων των βλεννογόνων.

Η ευρεία χρήση των αεροναυτοποιητών παρεμποδίζεται από την έλλειψη έρευνας και ακριβή επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα τέτοιων συσκευών. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναπτυχθεί απλές μέθοδοι για τον έλεγχο της ιονικής σύνθεσης του αέρα.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η τεχνητή αρνητική αερισμός επηρεάζει θετικά τη θεραπεία της υπέρτασης, των αλλεργικών αντιδράσεων, του βρογχικού άσθματος.

Δημιουργήστε μια ευνοϊκή συγκέντρωση ιόντων φωτός στον αέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική αν περνάτε πολύ χρόνο στον υπολογιστή ή μπροστά από την τηλεόραση. Ο ιονιστής μαζί με τον κανονικό αερισμό των χώρων θα βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Και βάζουμε ένα γεράνι στο παράθυρο - φυτοντοκτόνα αυτού του φυτού αυξάνουν επίσης τη συγκέντρωση των ελαφρών αέριων ιόντων στον αέρα.