Χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η βέλτιστη υγρασία του περιβάλλοντος στο οποίο είναι ένα άτομο πρέπει να είναι από 40 έως 75 τοις εκατό.

Η μείωση της υγρασίας στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο ποτό κυκλοφορία συσκευή στον αέρα, ιδιαίτερα αισθητή το χειμώνα, όταν θέρμανση μπαταρία σας να στεγνώσουν αέρα στο διαμέρισμα έως 20 τοις εκατό.

Πώς επηρεάζει η ενυδάτωση το σώμα;

Το ανθρώπινο σώμα, μια μείωση στην υγρασία, αντιλαμβάνεται μια βαριά αναπνοή, η οποία οδηγεί σε ξηρότητα στη μύτη, και μερικές φορές μια αίσθηση καψίματος όταν προσπαθεί να εισπνεύσει. Το ξηραντήριο ο αέρας εισπνέεται από ένα άτομο, υπάρχει περισσότερο υγρό που ξοδεύει για την ενυδάτωση του, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση του σώματος και αυξάνει τον κίνδυνο διάφορων ασθενειών.

Ο έλεγχος της υγρασίας είναι απαραίτητος κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Ο αέρας στεγνώνει όχι μόνο από το εσωτερικό ξηρό μικροκλίμα του δωματίου, αλλά και από τα συστήματα θέρμανσης που το χειρίζονται τέλεια.

Κανονικοποιημένη υπό την απουσία υγρασίας στον αέρα του δωματίου, όπως προαναφέρθηκε, το σώμα προσπαθεί να υγραίνει τον εισπνεόμενο αέρα, χάνοντας τη δική του προστασία ενάντια στην διείσδυση όλων των ειδών των ιών και παθογόνων βακτηρίων. Η πιθανότητα να πάθει η ασθένεια σε τέτοιες εγκαταστάσεις αυξάνεται κατά περιόδους.

Δέρμα και υγρασία

Το δέρμα μας αποτελείται από νερό, συνεχώς καθημερινά το σώμα μας χάνει περίπου πεντακόσια χιλιοστόλιτρα νερού. Με χαμηλή υγρασία, ειδικά το χειμώνα, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να χάσει μέχρι και ένα λίτρο νερού.

Οι γυναίκες που έχουν πιο τρυφερό και πιο ευαίσθητο δέρμα αισθάνονται έντονα τις αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας. Προσπαθώντας να διορθώσετε τις επιπτώσεις του ξηρού δέρματος, χρησιμοποιήστε μια ποικιλία από κρέμες, γέλες, μάσκες, κ.λπ.

Όλα αυτά δίνουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα, αλλά αν διατηρήσετε ένα σταθερό μικροκλίμα και την υγρασία του δωματίου, το σώμα θα λάβει αρκετή υγρασία και το δέρμα θα πάρει την πρωτότυπη υγιή του μορφή.

Η μείωση της υγρασίας επηρεάζει αρνητικά τα μέλη της οικογένειας που είναι αλλεργικά στη σκόνη. Η σκόνη χάνει την υγρασία και αναδύεται εύκολα στον αέρα, μπαίνοντας στους αεραγωγούς του ατόμου.

Και ότι θα αποκατασταθεί το σώμα τους και να μειώσουν τον αντίκτυπο της σκόνης, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες που απαιτούν τακτική αερισμό του δωματίου, οι συχνές διαδικασίες υγρό καθαρισμού και, φυσικά, για να διατηρήσει τη βέλτιστη υγρασία, αυτό θα σας βοηθήσει έναν υγραντήρα.

Υγραντήρες σε κάθε σπίτι

Είναι σχεδιασμένα ειδικά για να διατηρούν το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Μια ποικιλία από υγραντήρες, σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιό σας, καθώς και μέσα από διαφορετικά σχέδια, ένα υγραντήρα μπορεί να ταιριάξει με το εσωτερικό του δωματίου σας.

Οι πιο αξιόπιστοι υγραντήρες για τη διατήρηση της υγρασίας στον αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες για παρακολούθηση. Τέτοιοι υγραντήρες μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς την υγρασία μέρα και νύχτα χωρίς τη συμμετοχή ανθρώπων.

Η υπερβολική διαβροχή του αέρα, καθώς επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, προκαλεί επιδείνωση των ασθενειών, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με την αναπνευστική οδό. Για να εξασφαλίσετε τον έλεγχο σε περίπτωση απουσίας αυτοματισμού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε αισθητήρες υγρασίας και να παρακολουθείτε συνεχώς την ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο.

Η ευρεία ταξινόμηση των υγροσκοπικών ουσιών περιλαμβάνει τρεις ποικιλίες:

 1. Ατμός, του οποίου η εργασία είναι να μετατρέψει το νερό, με τη θέρμανση των ηλεκτροδίων, σε ατμό, το οποίο με τη σειρά του εξαπλώνεται μέσα από το δωμάτιο. Όταν το νερό εξατμιστεί τελείως, ο εξατμιστής απενεργοποιείται.
 2. Παραδοσιακά χρησιμοποιεί την αρχή του κρύου εξάτμιση όταν το ύδωρ χύνεται στη δεξαμενή του υγραντήρα, και στη συνέχεια περνά μέσω των στοιχείων εξάτμισης, ο ανεμιστήρας αναρροφά τον ξηρό αέρα από το δωμάτιο και περνάει απευθείας μέσω της ίδιας της εξατμιστήρα, η οποία οδηγεί σε ύγρανση αέρα. Είναι το πιο οικονομικό και εύχρηστο.
 3. Η υπερηχητική, είναι πιο σύγχρονη από την προηγούμενη, η αρχή της δουλειάς της είναι να αναρροφά ξηρό αέρα από το δωμάτιο, στη συνέχεια περνά μέσα από μικροσκοπικά σωματίδια νερού, αέρα και βγαίνει σε μορφή υγρής ομίχλης.

Παιδικό σώμα και ενυδατικές κρέμες

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί υγραντήρες αέρα αγοράζονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ποιος αγοράζει για ενήλικες ή για παιδιά. Για τους ενήλικες, οι υγραντήρες αέρα πωλούνται κυρίως καθολικά.

Και για τα παιδιά πρέπει να αγοράσετε υγραντήρες μόνο για ειδικούς σκοπούς, αφού έχουν πιο ακριβείς ρυθμίσεις και αυτό θα έχει θετική επίδραση στην υγεία των βρεφών.

Τα παιδιά στην μικρότερη ηλικία δεν προστατεύονται από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας, χρειάζονται μια ατομική προσέγγιση και έλεγχο της υγείας τους.

Για μια καλύτερη επιλογή, συνιστάται να συμβουλευτείτε ειδικούς που θα μπορούν να συμβουλεύουν σχετικά με τη σωστή επιλογή αυτής της συσκευής.

Εκτός από τους υγραντήρες, υπάρχουν επίσης στεγνωτήρια που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικούς και βιομηχανικούς χώρους και εργαστήρια. Αυτοί οι αφυγραντήρες είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα ανάλογα με τον σκοπό του χώρου, ο οποίος επιτρέπει όχι μόνο την ξήρανση του αέρα σε ασφαλείς παραμέτρους αλλά και τον καθαρισμό του.

Υγραντήρες: καλό ή κακό για την υγεία. Χαρακτηριστικά, χρήσιμες και επιβλαβείς ιδιότητες των υγραντήρων αέρα, πώς να επιλέξετε

Οι υγραντήρες αέρα έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν το επίπεδο υγρασίας των δωματίων όπου ο αέρας είναι υπερκορεσμένος από την κεντρική θέρμανση ή το σύστημα εξαερισμού έχει σπάσει.

Η υγρασία του αέρα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής, την εργασιακή ικανότητα, την αντίσταση στις ασθένειες και την ευημερία ενός ατόμου, επομένως είναι σημαντικό να διατηρηθεί και να ρυθμιστεί το επίπεδο υγρασίας των χώρων διαβίωσης και εργασίας.

Υγραντήρες αέρα: σκοπός, τύποι

Οι υγραντήρες του αέρα διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της δράσης και, ανάλογα με αυτό, χωρίζονται σε τέσσερις τύπους, εκ των οποίων τρεις χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή:

1. Ψυχόμενους υγραντήρες.

2. Υγραντήρες ατμού.

3. Υγροποιητές υπερήχων.

4. Υγραντήρες ψεκασμού (που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία).

Κρύοι υγραντήρες

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες θεωρούνται ψυχρός ατμός, η αρχή της οποίας είναι η εξάτμιση του νερού χωρίς θέρμανση, με φυσικό τρόπο.

Το νερό χύνεται σε ειδικές δεξαμενές, από τις οποίες τροφοδοτείται στην παλέτα, από την οποία περνά στα εξατμιστικά στοιχεία.

Σε αυτούς τους υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα μέσω ειδικής κασέτας που συσσωρεύει σκόνη σε αυτό, καθαρίζοντας περαιτέρω τον αέρα.

Υγροσκοπικά ψυχρού ατμού ανεξάρτητα ρυθμίζουν το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο, εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρό, η υγραντήρα απόδοση έως και πέντε φορές υψηλότερη από ό, τι σε υγροποιημένο αέρα.

Οι ψυχτικοί υγραντήρες γεμίζονται με αποσταγμένο νερό για να αποφευχθεί η μόλυνση του ενυδατικού φυσιγγίου με άλατα που υπάρχουν στο σκληρό νερό.

Υγραντήρες ατμού

Το δεύτερο είδος υγραντήρες που χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα - υγραντήρες ατμού.

Η βάση της εργασίας είναι η αρχή του βραστό νερό - εξάτμιση του υγρού μέσω της θέρμανσης. Η διαδικασία μοιάζει με ένα ηλεκτρικό βραστήρα: η τάση που εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια θερμαίνει το νερό. Το νερό που έχει θερμανθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, βράζει και εξατμίζεται. Όταν το νερό βράσει μέχρι το τέλος, ανοίγει το κύκλωμα και ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα.

Αυτή η αρχή λειτουργίας εγγυάται την ασφαλή χρήση των υγραντήρων.

Οι υγραντήρες ατμού είναι εφοδιασμένοι με αισθητήρα υγρασίας αέρα που αποσυνδέει τη συσκευή όταν η υγρασία του δωματίου φτάσει στην καθορισμένη τιμή. Οι αυτόματοι αισθητήρες υγρασίας δεν επιτρέπουν την υπερβολική διαβροχή των χώρων, τόσο συνηθισμένοι σε παιδικά δωμάτια, όπου το επίπεδο υγρασίας αυξήθηκε στις απαιτήσεις.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Το τρίτο είδος οικιακών υγροποιητών είναι υπερηχητικό.

Το νερό σε αυτά χύνεται σε ειδική δεξαμενή, από την οποία πέφτει σε ένα δίσκο που δονείται με υπερηχητική συχνότητα.

Η πλάκα μετατρέπει το νερό σε ένα λεπτό διασκορπισμένο εναιώρημα, το οποίο ψεκάζεται από τον ανεμιστήρα μέσα από το δωμάτιο, περνώντας σε κατάσταση ατμού.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες δημιουργούν μια ομίχλη, κρύα και υγρή, η οποία δεν αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.

Οι υγραντήρες υπερήχων εγγυώνται ακριβή έλεγχο της υγρασίας και ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου.

Είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με υδροστάτες, αλλά με ειδικές οθόνες, οι οποίες επιτρέπουν τον έλεγχο της συσκευής με τη βοήθεια του πίνακα ελέγχου.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό για υγραντήρα υπερήχων.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η χρήση για το σώμα;

Στην καθημερινή ζωή, οι υγραντήρες καλούνται να κορεσθούν στον αέρα με υγρασία, βοηθώντας στην αποφυγή προβλημάτων που προκαλούνται από ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα.

1. Βοηθώντας τα μάτια.

Ερεθιστικό, οι δυσμενείς επιδράσεις στην βλεννογόνο μεμβράνη των ματιών προκαλούνται από τον ξηρό αέρα του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, το οποίο σας κάνει να απευθυνθείτε σε οφθαλμίατροι. Η φλεγμονή του οφθαλμού προκαλείται από μικρόβια και ιούς που αναπτύσσονται άνετα στον ξηρό αέρα.

Η ανεπαρκής υγρασία του αέρα αυξάνει το φορτίο στα μάτια, εξαιτίας του οποίου γρήγορα υπερχειλίζει.

Ο υγραντήρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον, αποτρέποντας την ξηρότητα και τη φλεγμονή των ματιών και μειώνοντας την πίεση των ματιών.

2. Καταπολέμηση λοιμώξεων.

Μέρος των ασθενειών του ιού που προκαλούν κρύο, εξαπλώνονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια. Το ανθρώπινο σώμα προστατεύεται από τη μόλυνση χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες του δέρματος και των βλεννογόνων. Η ξηρότητα του αέρα οδηγεί στην αποξήρανσή τους και ως αποτέλεσμα - μείωση των προστατευτικών λειτουργιών.

Οι χρήσιμες ιδιότητες του υγραντήρα αέρα θα αυξήσουν την αντοχή του οργανισμού στις ιογενείς ασθένειες και θα ενισχύσουν την ανοσία.

3. Επιπλέον ενέργεια.

Ο ξηρός κρύος αέρας στο δωμάτιο δεν κορεάζει το αίμα με επαρκή ποσότητα οξυγόνου, που οδηγεί σε εξάντληση του σώματος και προκαλεί αίσθηση κόπωσης.

Ο υγραντήρας αέρα θα επιτρέψει στο σώμα να λειτουργήσει με πλήρη αντοχή, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες.

4. Οφέλη για τα φυτά.

Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, καθώς ο ξηρός αέρας στεγνώνει το φύλλωμα. Με τη σειρά τους, υγιή φυτά κορεσμό του αέρα με οξυγόνο, και μερικά απορροφούν επιβλαβείς ουσίες. Ένα υγιές μικροκλίμα του δωματίου δημιουργείται λόγω της αλληλεπίδρασης του περιεχομένου οξυγόνου και της υγρασίας.

5. Υγιές δέρμα.

Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος, παρατείνει τη νεολαία και δίνει ομορφιά και υγεία, παρέχεται όχι μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο υγραντήρας αέρα δεν θα επιτρέψει στο δέρμα να στεγνώσει και να δώσει μια υγιή εμφάνιση.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Ο υγραντήρας αέρα ζημιών θα φέρει μόνο όταν το κακοποιεί.

Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και μην υπερθερμαίνετε.

Η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή μικροοργανισμών. Διατηρήστε την υγρασία του χώρου έως και 60% και στη συνέχεια δεν θα προκληθεί βλάβη στον υγραντήρα του σώματος.

Σε μια υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να εξαπλωθεί μούχλα, η οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και άσθμα.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες που εξατμίζουν ζεστό ατμό, λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων. Μια άλλη επικίνδυνη στιγμή θα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο όπου χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας ατμού: είναι η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με το αυξημένο επίπεδο υγρασίας που οδηγεί στην εξάπλωση παθογόνων παραγόντων.

Η βλάβη στο σώμα προκαλεί ενυδάτωση, στην οποία χρησιμοποιείται ακατέργαστο νερό. Τα άλατα και οι βλαβερές ενώσεις, όταν διασκορπίζονται στον αέρα, εισέρχονται στο σώμα, σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό το πρόβλημα αφορά υπερηχητικούς υγραντήρες.

Είναι σημαντικό να αλλάζετε την κασέτα καθαρισμού εγκαίρως, επειδή η συσσωρευμένη βρωμιά σε αυτή τελικά μετατρέπεται σε πηγή παθογόνων βακτηρίων.

Το πραγματικό ερώτημα παραμένει η επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Οι επιβλαβείς επιπτώσεις των υπερηχητικών κυμάτων στους ανθρώπους δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, η βάση για την πεποίθηση ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία είναι ο μύθος.

Για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες: ζημιά στον υγραντήρα αέρα

Για τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, ένας υγραντήρας αέρα είναι επιβλαβής μόνο αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά.

Αν δεν επιτρέπετε τον αχνισμένο αέρα, στον οποίο υπάρχει ενεργός πολλαπλασιασμός μικροοργανισμών, δεν θα προκληθεί βλάβη από τον υγραντήρα.

Οι υπερήχους moisturizers δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, έτσι είναι αβλαβείς για τις έγκυες γυναίκες.

Ένας υγραντήρας μπορεί ακόμη και να συμβάλει στη δημιουργία ενός μικροκλίματος στο οποίο η εγκυμοσύνη προχωρά εύκολα. Ο υγρός αέρας δεν επιτρέπει την εξάντληση του σώματος, τη βελτίωση της ευημερίας και την παροχή ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νεαρές μητέρες.

Υγραντήρας αέρα για παιδιά: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι παιδίατροι επιβεβαιώνουν ότι ο υγρός αέρας στο δωμάτιο των παιδιών αποτρέπει τα προβλήματα υγείας για το παιδί, οπότε το όφελος του υγραντήρα αέρα στον παιδικό σταθμό είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.

Οι χρήσιμες ιδιότητες των υγραντήρων αέρα θα βελτιώσουν τη ζωή του μωρού από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Οι κύριοι λόγοι για την ανάγκη για έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά:

1. Η ευαισθησία των παιδιών στις περιβαλλοντικές συνθήκες είναι υψηλότερη από αυτή των ενηλίκων. Η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με περιεκτικότητα σε υγρασία μικρότερη από 20% δημιουργεί ένα μεγάλο θερμικό φορτίο στο σώμα του παιδιού, προκαλώντας διαταραχές στην εργασία του.

2. Ανεπαρκής υγρασία, προκαλώντας την ανάπτυξη μικροβίων, προκαλεί βρογχοπνευμονικές παθήσεις σε βρέφη.

3. Το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των δέκα ετών, οπότε είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι συνθήκες που εξασφαλίζουν την σωστή ανάπτυξή του. Για να εξασφαλιστεί μια κανονική ανταλλαγή οξυγόνου, απαιτείται καλός εξαερισμός, που παρέχεται από αναπνευστικές κινήσεις που μειώνουν και αυξάνουν τον όγκο των πνευμόνων.

4. Η αναπνοή ενός παιδιού είναι συχνότερη από την αναπνοή ενός ενήλικα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εισαγωγής επιβλαβών μικροβίων στο σώμα.

5. Ο ξηρός αέρας προκαλεί την ξηρότητα του βλεννογόνου του μωρού: ο βλεννογόνος καλύπτεται στη μύτη με μια λεπτή κρούστα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπνοή του μωρού, τη ρινίτιδα και την ωτίτιδα.

6. Τα θηλάζοντα παιδιά έχουν δυσκολία στο θηλασμό στον ξηρό αέρα.

7. Τα παιδιά κάτω από ένα χρόνο αναπνέουν μερικώς μέσω του δέρματος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μην το αφήνετε να στεγνώσει.

8. Στο ξηρό δέρμα του μωρού υπάρχει ερεθισμός, που προκαλεί δυσφορία στο παιδί.

9. Τα παιδιά που κοιμούνται σε ένα δωμάτιο με έναν υγραντήρα κοιμούνται περισσότερο και περισσότερο, έχουν λιγότερες αναπνευστικές νόσους και είναι λιγότερο καπνιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

10. Ο μεταβολισμός των μικρών παιδιών είναι πιο έντονος από ό, τι στους ενήλικες, έτσι το σώμα του μωρού παράγει περισσότερη θερμότητα. Στην παιδική ηλικία, οι πνεύμονες ανταποκρίνονται στην ανταλλαγή θερμότητας και όχι στο δέρμα. Σε ξηρό αέρα, τα παιδιά χάνουν πολύ υγρό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πύκνωση του αίματος και διακοπή του σώματος του παιδιού.

11. Η χαμηλή υγρασία του κλίματος προκαλεί δυσλειτουργία των μωρών στην εργασία των νεφρών και προκαλεί δυσβολία.

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα για την υγεία των παιδιών κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του σώματος είναι αναμφισβήτητη.

Τι βλάβη μπορεί να κάνει ο υγραντήρας;

Τώρα, συσκευές που επιτρέπουν τη ρύθμιση τέτοιων σημαντικών παραμέτρων του αέρα όπως η θερμοκρασία, ο ιονισμός και η υγρασία είναι μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Ας μιλήσουμε για το τελευταίο.

Οι οικιακοί υγραντήρες δεν εμφανίστηκαν χθες, αλλά δεν κέρδισαν μεγάλη δημοτικότητα: οι υγραντήρες που προσέφερε η σοβιετική βιομηχανία για οικιακή χρήση ψεκάστηκαν νερό από ειδικά ακροφύσια στον αέρα. Η υγρασία εγκαταστάθηκε σε διάφορες επιφάνειες, κάτι που δεν ήταν μόνο δυσάρεστο, αλλά και επικίνδυνο - η υγρασία θα μπορούσε να εισέλθει μέσα στην ηλεκτρική συσκευή, προκαλώντας την αποτυχία της. Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων είναι απαλλαγμένοι από αυτό το μειονέκτημα, χάρη στην αρχή της λειτουργίας τους. Με τη βοήθεια του υπερήχου, οι σταγόνες νερού είναι τόσο μικρές ώστε να «ζυγίζονται» στον αέρα, δηλαδή διατηρούνται από την κίνηση Brownian των μορίων του αέρα.

Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να είναι χρήσιμη και επιβλαβής

Η υγρασία είναι ένας παράγοντας, ιδιαίτερα σημαντικός σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Φυσικά, ο καθένας θέλει τα παιδιά του μόνο καλό, αλλά πόσο συχνά, οπλισμένοι με καλές προθέσεις, «κάνουμε καλό και κάνουμε καλό». Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν απαιτείται ένας υγραντήρας στο σπίτι, ή καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας στον παραδοσιακό υγρό καθαρισμό.

Κατ 'αρχάς, ας καθορίσουμε και γιατί πρέπει ακόμη να υγραίνουμε τον αέρα στο δωμάτιο; Πού πηγαίνει η φυσική υγρασία; Οι δύο κύριοι εχθροί της υγρασίας είναι θερμαντήρες και κλιματιστικά.

Εξαιτίας του τι μειώνεται η υγρασία

Μερικές φορές ακούτε ότι οι θερμαντήρες "καίνε" ή "εξατμίζουν" την υγρασία. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει: είναι αδύνατο να καεί η υγρασία, όπως είναι γνωστό, το νερό δεν καίγεται. "Εξαέρωση" της υγρασίας επίσης δεν απειλείται, το νερό και έτσι σε μια κανονική κατάσταση είναι στον αέρα με τη μορφή ατμού, αλλιώς θα έχουμε μια ομίχλη στο δωμάτιο, και τα έπιπλα θα πέσει δροσιά. Γιατί οι θερμαντήρες μειώνουν την υγρασία;

Το γεγονός είναι ότι όταν πρόκειται για υγρασία σε χώρους διαβίωσης, εννοούμε, κατά πρώτο λόγο, σχετική υγρασία, επειδή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία.

Η σχετική υγρασία μετριέται σε εκατοστιαία ποσοστά, πράγμα που δείχνει την αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα νερού που ο αέρας θα μπορούσε κατ 'αρχήν να περιέχει σε δεδομένη θερμοκρασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο πιο "ευρύχωρο" είναι για το νερό.

Τι συμβαίνει όταν θερμαίνεται ο αέρας; Προφανώς, η θερμοκρασία του αυξάνεται, η "χωρητικότητα" του ανεβαίνει. Έτσι, ο παρονομαστής ενός κλάσματος σχετικής υγρασίας αυξάνεται και, κατά συνέπεια, η ίδια η τιμή της σχετικής υγρασίας (με την απόλυτη τιμή της απόλυτης ποσότητας νερού στον αέρα αμετάβλητη) μειώνεται. Η σχετική υγρασία στο δωμάτιο πέφτει.

Wet παράθυρα - ένα σημάδι της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό; Η ιδέα της «κατάψυξης» της υγρασίας στο κλιματιστικό είναι εξίσου αδύνατο με την «εξάτμιση» του αέρα στον θερμαντήρα. Όταν ο αέρας ψύχεται, η "χωρητικότητα" του μειώνεται, η σχετική υγρασία αυξάνεται γρήγορα σε περισσότερο από εκατό τοις εκατό, η "περίσσεια" της περιεκτικότητας σε υγρασία του νερού γίνεται υγρή και αφαιρείται. Είναι αυτό το νερό που στάζει από τους σωλήνες αποστράγγισης που κολλάνε έξω από τους τοίχους των κλιματιζόμενων κτιρίων.

Ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από το κλιματιστικό έχει σχεδόν 100% υγρασία. Αλλά η σχετική υγρασία, όπως ήδη γνωρίζουμε, εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Ο αέρας από το κλιματιστικό, που έχει βρεθεί σε ένα ζεστό δωμάτιο, θερμαίνεται, αυξάνεται η «ανάγκη του για νερό» (σχετικός λόγος υγρασίας). Ο αέρας είναι έτοιμος να απορροφήσει το "δικό" του νερό πίσω, αλλά έχει ήδη διαρρεύσει έξω στο δρόμο μέσω του σωλήνα αποστράγγισης. Και πάλι, η σχετική υγρασία του αέρα γίνεται χαμηλότερη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Έτσι, διαπιστώσαμε ότι η πρόσθετη υγρασία του αέρα είναι πραγματικά απαραίτητη και ευεργετική, τώρα ας δούμε αν η χρήση οικιακών υγραντήρων βλάπτει. Για να γίνει αυτό, εξετάστε τις τυπικές απαιτήσεις και τις ανησυχίες των χρηστών των υγραντήρων.

- «Άρχισα να χρησιμοποιώ έναν υγραντήρα για να σώσω τον εαυτό μου από τη φωτιά, το διαμέρισμα δεν είχε τίποτα να αναπνεύσει χωρίς αυτό να είναι καλύτερο». Πρώτον, πρέπει να διαχωρίσετε τις έννοιες "ζεστό" και "εκρηκτικό". Αν και αυτές οι έννοιες είναι στενές και αλληλένδετες, αλλά όχι ταυτόσημες. Η "εξάντληση" είναι, πρώτον, η έλλειψη καθαρού αέρα. Κανένας υγραντήρας ποτέ δεν θα αντικαταστήσει έναν απλό αερισμό.

Δεύτερον, είναι βουλωμένη πάντα όπου είναι ζεστό και υγρό. Η υγρή θερμότητα είναι πάντα ανεκτή πολύ χειρότερη από την ξηρά. Tropical θερμότητα πιο επώδυνη από τη θερμότητα στην έρημο, αν και στην θερμοκρασία έρημο είναι σημαντικά υψηλότερη. Εάν δεν θέλετε να πάτε στην έρημο και τροπικές περιοχές, στη συνέχεια, κρατήστε ένα μικρό επεξηγηματικό πείραμα είναι δυνατόν εδώ: απλά συγκρίνετε τις αισθήσεις του ξηρή και υγρή σάουνα ρωσικό λουτρό στις ίδιες θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα θα είναι προφανές.

Όπου υπάρχει υψηλή θερμοκρασία και υγρασία - υπάρχει πάντα ταραγμένη κατάσταση

Δυστυχώς, τα παιδιά συχνά υποφέρουν από τη ζέστη του σπιτιού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα υπάρχει η γνώμη ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το παιδί, πρέπει να είναι ζεστό. Οι θερμαντήρες, οι θερμαντήρες, τα θερμαντικά σώματα προστίθενται στα θερμαντικά σώματα της κεντρικής θέρμανσης. Και αν ακόμα (όπως πάντα από τις καλύτερες προθέσεις) σε ένα θερμά θερμαινόμενο δωμάτιο, ένας υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος... Το λουτρό είναι ασφαλισμένο στο σπίτι.

Τι πρέπει να κάνετε, επειδή οι θερμαντήρες ξηρού αέρα και ενυδάτωση είναι απαραίτητο; Ναι, είναι απαραίτητο να υγραίνει τον αέρα, αλλά όχι ως αντικατάσταση του αερισμού και των κανονικών συνθηκών θερμοκρασίας. Μην θέλετε να είστε βουλωμένοι - ανοίξτε τον αναπνευστήρα και απενεργοποιήστε τη θερμάστρα, η θερμοκρασία στο σαλόνι (ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά) δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20-23 βαθμούς.

- "Είχαμε αυτόν τον υγραντήρα, οπότε το παιδί δεν ανέβηκε από τις πληγές. Όταν πρόκειται για αποφρακτική βρογχίτιδα, αρνήθηκαν από την ενυδατική κρέμα. " Εντάξει, η υψηλή υγρασία είναι ο ιδανικός οικότοπος για μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων παθογόνων παραγόντων. Ειδικά αν η υγρασία σχετίζεται με υψηλή θερμοκρασία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η υγρασία θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, επειδή η αυξημένη υγρασία δεν είναι λιγότερο επιβλαβής από την χαμηλωμένη.

Για τον έλεγχο της υγρασίας, πρέπει να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Υπάρχουν κρέμες με ενσωματωμένο υγρόμετρο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι, αν ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένο, ένα ενσωματωμένο υγρόμετρο θα δείξει την υγρασία κοντά στην πηγή της υγρασίας, και ως εκ τούτου, η μαρτυρία του θα είναι πάντα κάπως υψηλότερη μέση υγρασία.

Το υγρόμετρο πρέπει να είναι σε κάθε διαμέρισμα σαν θερμόμετρο

Η χρήση υγραντήρα με ενσωματωμένο υγραντήρα - ένας αισθητήρας υγρασίας, ο οποίος απενεργοποιεί αυτόματα τον υγραντήρα, όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει σε μια προκαθορισμένη τιμή - είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη. Εάν δεν υπάρχει κανένας και θα ακολουθήσουμε τον εαυτό μας την υγρασία, η άνετη τιμή της σχετικής υγρασίας κυμαίνεται από 45-60%. Για μικρά παιδιά, η υγρασία μπορεί να αυξηθεί ελαφρά - έως και 50-70%.

"Υπάρχει μόνο μία βλάβη από έναν υπερηχητικό υγραντήρα - όλα τα έπιπλα και η οθόνη της τηλεόρασης σε άσπρο, δύσκολο να ξεπλύνετε. Και το νερό από αυτό είναι νεκρό. " Υπερηχογράφημα - είναι απλά ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας, που δεν αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο αυτί. Δεν υπάρχει τρόπος υπερήχων επηρεάζει τη δομή του νερού, και όλα τα λόγια για το "νεκρό νερό" από τη σφαίρα της φαντασίας.

Αλλά το ψεκασμό αλατιού είναι η αλήθεια. Σε αντίθεση με τους υγραντήρες ατμού, οι οποίοι τροφοδοτούν τον ατμό στον αέρα, αφήνοντας άλατα μέσα, ο υγραντήρας υπερήχων εκπέμπει νερό στον αέρα μαζί με όλες τις ουσίες που είναι διαλυτές σε αυτό. Με αυτή την έννοια, το νερό από τον υπερηχητικό υγραντήρα είναι πολύ πιο "ζωντανό" από το ατμό. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση πλάκας, συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού σε υγραντήρες υπερήχων. Και αυτό αναγκαστικά αναφέρεται στον συνοδευτικό υγραντήρα του κατασκευαστή.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής στις οικιακές συσκευές

Επομένως, ας συνοψίσουμε: είναι οι υγραντήρες ατμού και υπερήχων επιβλαβείς, ή μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Με όλη μας την ευθύνη μπορούμε να πούμε ότι οι οικιακοί υγραντήρες του αέρα είναι σίγουρα απαραίτητοι και χρήσιμοι, αλλά θα επωφεληθούν μόνο εάν χρησιμοποιούνται με αρκετές προϋποθέσεις:

 1. Πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες και μην παραμελούν τις απαιτήσεις τους. Συγκεκριμένα, μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για την πλήρωση υπερηχητικών υγραντήρων.
 2. Εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με γυροστάτη, παρακολουθήστε την υγρασία μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική υγρασία δεν προκαλεί καμία ζημιά παρά ανεπαρκής. Η σχετική υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 45-60% για τους ενήλικες ή 50-70% για τα παιδιά.
 3. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον αερισμό και τον έλεγχο της θερμοκρασίας του αέρα με υγρασία. Η κανονική θερμοκρασία του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι 20-23 μοίρες.

Εάν το σπίτι σας είναι ζεστό, υποφέρετε από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, έχετε μικρά παιδιά - μη διστάσετε να αγοράσετε ενυδατική κρέμα. Αλλά μην ξεχνάτε τις συνθήκες χρήσιμης χρήσης αυτής της συσκευής.

Έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι ο υγραντήρας αέρα είναι πολύ χρήσιμη και λογική εφαρμογή. Αλλά ποιο μοντέλο θα επιλέξετε; Κατά τη γνώμη μας, οι γερμανικοί υγραντήρες Smower Multi Action είναι οι καλύτεροι. Η εταιρεία έχει καλή φήμη ως κατασκευαστής κλιματιστικού εξοπλισμού ποιότητας. Εκτός από τον υγραντήρα, υπάρχει επίσης ένας καθαριστής αέρα σε αυτή τη μονάδα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο πολύτιμη.

Ποια είναι η χρήση ενός υγραντήρα αέρα σε ένα διαμέρισμα;

Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Όλοι γνωρίζουν ότι η υγρασία στο διαμέρισμα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που συμβαίνει σε φυσικές συνθήκες. Ο εξοπλισμός εργασίας, η τηλεόραση, οι σόμπες αερίου και οι θερμές μπαταρίες το χειμώνα επιδεινώνουν μόνο την κατάσταση. Το δωμάτιο χάνει γρήγορα την απαραίτητη υγρασία. Αλλά το σώμα μας είναι δύσκολο να προσαρμοστεί σε αυτό. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πολύ ξηρός αέρας απειλεί την υγεία και οδηγεί ακόμη και σε πρόωρη γήρανση!

Τι μπορεί να κάνει το περιβάλλον στο σπίτι πιο άνετο; Η απλούστερη λύση είναι ένας υγραντήρας αέρα!

Τι είναι επικίνδυνο ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;

Το βέλτιστο για ένα άτομο θεωρείται υγρασία από 40 έως 60 τοις εκατό, ανάλογα με την εποχή. Όσο θερμότερο, τόσο πιο κορεσμένη υγρασία πρέπει να είναι ο αέρας.

Είναι σαφές ότι αν ζείτε κοντά στη θάλασσα ή σε μια ιδιωτική κατοικία με κήπο, το πρόβλημα του πολύ ξηρού αέρα για εσάς δεν θα είναι τόσο σημαντικό. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς είναι πολύ λιγότερο τυχεροί - πολλοί ζουν σε πόλεις όπου το ίδιο το κλίμα είναι μάλλον δυσμενές - ο αέρας είναι πολύ ξηρός όχι μόνο στις εγκαταστάσεις αλλά και στο δρόμο. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, μην σώσει τη σιντριβάνι του σπιτιού και το ενυδρείο. Αυτό είναι που ένας υγραντήρας αέρα είναι για.

Πάρα πολύ ξηρός αέρας σε ένα διαμέρισμα οδηγεί σε δυσάρεστες συνέπειες:

 • Προβλήματα με την αναπνοή. Τα άτομα με χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες σε ένα τέτοιο περιβάλλον αισθάνονται ιδιαίτερα κακές. Οι ασθένειες μπορούν να επιδεινωθούν, δημιουργούνται νέες επιπλοκές. Για πάντα μώλωπες και χρόνιο βήχα είναι μια ευκαιρία να σκεφτείτε για την αγορά ενός υγραντήρα αέρα.
 • Ασθένειες του δέρματος. Ένα υγιές δέρμα πρέπει να είναι ενυδατωμένο. Όταν χάσει την υγρασία, το προστατευτικό φράγμα εξαφανίζεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα - από την ασήμαντη ακμή έως την κλιμάκωση και τις σοβαρές αλλεργικές εκδηλώσεις.
 • Ξηρά εύθραυστα μαλλιά. Εσείς, βέβαια, παρατήρησα, καθώς οι τρίχες αρχίζουν να ηλεκτροδοτούνται με την άφιξη μιας ψυχρής περιόδου. Το κεφάλι μας στα μαλλιά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι υπό σοβαρό στρες, καθώς στερείται υγρασίας.
 • Στρώματα καρφιά. Ναι, αυτό το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται όχι μόνο με την αβιταμίνωση, αλλά και με πολύ ξηρό αέρα, στο οποίο το σώμα μας απλά δεν μπορεί να συνηθίσει.
 • Επιδείνωση αλλεργικών ασθενειών. Δεν είναι μόνο η βλάβη των βλεννογόνων, αλλά και η αυξημένη κυκλοφορία αλλεργιογόνων. Ο ξηρός αέρας - είναι πάντα μύγες από τα ακάρεα της σκόνης, λεπτό μαλλί και άλλα σωματίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αντίδραση του σώματος ως καταρροή, φτάρνισμα και υγρά μάτια.
 • Συχνές ιούς και κρυολογήματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στα παιδιά των οποίων τα σώματα δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί σε ένα τέτοιο κλίμα. Από τον ξηρό αέρα, ένα παιδί μπορεί να έχει μια αίσθηση ξηρότητας και πονόλαιμο, ως αποτέλεσμα, θα αρχίσει να αρνείται τα τρόφιμα. Ως αποτέλεσμα, ένα συνεχές άγχος για το σώμα θα οδηγήσει σε μείωση της συνολικής ανοσίας και στο συνεχιζόμενο ARVI.
 • Πρόωρη γήρανση. Πράγματι, όσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο περισσότερο το δέρμα μας μπορεί να παραμείνει απαλλαγμένο από ρυτίδες. Δυστυχώς, το ξηρό δέρμα μεγαλώνει σε ξηρό κλίμα.

Όχι μόνο οι άνθρωποι υποφέρουν από ξηρό αέρα στο σπίτι. Τα ίδια προβλήματα προκύπτουν στα τετράποδα κατοικίδια ζώα, τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου γίνονται κίτρινα και πέφτουν, τα ξύλινα έπιπλα εκρήγνυνται, το παρκέ επιδεινώνεται. Χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα; Το ζήτημα εξαφανίζεται από μόνο του. Φυσικά, είναι απαραίτητο.

Κύριοι τύποι υγραντήρων αέρα

Ο υγραντήρας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αρχή λειτουργίας. Κατανομή τρεις βασικοί τύποι:

 • Παραδοσιακά. Αυτές οι συσκευές είναι φθηνές και πολύ συνηθισμένες. Εργάζονται με βάση την αρχή της "ψυχρής εξάτμισης". Η δεξαμενή είναι γεμάτη με νερό, το οποίο τροφοδοτείται στα εξατμιστικά στοιχεία. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας καταγράφει τον ξηρό αέρα και δίνει ενυδατική. Κατά κανόνα, αυτοί οι υγραντήρες δεν ξοδεύουν πολύ ηλεκτρισμό και δεν κάνουν πολύ θόρυβο. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τέτοιες συσκευές όπου είναι πιο ζεστές ή σε μέρη με την πιο ενεργή κίνηση του αέρα.
 • Ατμός. Υγρανίζουν τον αέρα με τη βοήθεια της "θερμής εξάτμισης". Τα ηλεκτρόδια θερμαίνουν το νερό, το οποίο μετατρέπεται σε ατμό. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ παραγωγικές. Ο αέρας μπορεί να κορεστεί με υγρασία πάνω από 60 τοις εκατό. Ωστόσο, σε ζεστό καιρό, ένας τέτοιος υγραντήρας θα δημιουργήσει επιπλέον θερμότητα, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε αυτές τις συσκευές, συνήθως το χειμώνα στην κρύα εποχή σε δροσερούς χώρους. Ένα άλλο μειονέκτημα μπορεί να αποδοθεί στο υψηλό ενεργειακό κόστος και στον κίνδυνο καύσης με ζεστό ατμό.
 • Υπερηχογράφημα. Αυτά είναι τα πιο μοντέρνα και τέλεια moisturizers, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά σε παιδικά δωμάτια. Οι συσκευές είναι ασφαλείς και δεν δημιουργούν θόρυβο. Το νερό μετατρέπεται σε σύννεφο δροσερής ομίχλης λόγω των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας. Μερικές φορές οι υγραντήρες υπερήχων είναι επιπλέον εξοπλισμένοι με αντιβακτηριακή λειτουργία.

Ορισμένα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι επίσης σε θέση να διαβρέξουν τον αέρα στο διαμέρισμα, αλλά εξειδικευμένες συσκευές αντιμετωπίζουν πολύ καλύτερα αυτό το καθήκον.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα για το σπίτι σας: συμβουλές

Σήμερα στα καταστήματα είναι δυνατόν να βρεθούν τα πιο διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων με τη μεγάλη διασπορά των τιμών. Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο για εσάς; Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

 • Αν το σπίτι έχει παιδιά και ζώα, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στα παραδοσιακά και υπερηχητικά μοντέλα. Οι υγραντήρες ατμού μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Αυτές οι συσκευές δεν είναι κατάλληλες ακόμη και σε περίπτωση που το σπίτι σας είναι πάντα ζεστό.
 • Μπορείτε να βρείτε ένα ανέξοδο μοντέλο που θα εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ικανοποιεί όλες τις προσδοκίες. Δεν είναι απαραίτητα η συσκευή να κοστίζει υπέροχα χρήματα.
 • Προσέξτε το μέγεθος της δεξαμενής νερού. Όσο περισσότερο είναι, τόσο λιγότερο συχνά θα είναι απαραίτητο να αλλάξετε το νερό.
 • Εάν ζείτε με την οικογένειά σας, ο πίνακας ελέγχου πρέπει να είναι σαφής σε όλους.
 • Φροντίστε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μια φθηνή συσκευή. Διευκρινίστε πόσο συχνά θα είναι απαραίτητο να αλλάξετε τα φίλτρα και πόσο κοστίζει. Μάθετε πόση ενέργεια καταναλώνει η συσκευή. Ίσως είναι καλύτερο να αγοράσετε ακριβότερα, αλλά με χαμηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο θα εξοφληθεί στο μέλλον.
 • Ο ιδανικός υγραντήρας αέρα είναι αυτός που λειτουργεί αθόρυβα. Μπορεί να παραμείνει ενεργοποιημένη για τη νύχτα. Είναι σημαντικό ο ήχος του υγραντήρα λειτουργίας να μην υπερβαίνει τα 40 ντεσιμπέλ. Τότε δεν θα ενοχλείται από το θόρυβο από τη συσκευή τη νύχτα.

Εάν εξακολουθείτε να υπάρχει αμφιβολία, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα στο σπίτι, μετρήστε την πραγματική υγρασία στο διαμέρισμα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο, το οποίο μπορεί να αγοραστεί χωρίς κόστος.

Σε περιπτώσεις όπου οι δείκτες υγρασίας δεν πληρούν τα πρότυπα, η ανάγκη αγοράς ενός υγραντήρα αέρα είναι προφανής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εγκαταστήσετε τη συσκευή εάν υπάρχει παιδί στο σπίτι. Εξάλλου, οι παιδίατροι συνιστώνται να δημιουργούν στο παιδικό δωμάτιο τις βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας - αυτό επηρεάζει την υγεία του μωρού.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων ειδικά για το δωμάτιο των παιδιών, τα οποία διαφέρουν όσον αφορά την ασφάλεια και το σχεδιασμό διασκέδασης.

Γνωρίζοντας τις διαφορές στους τύπους οργάνων, μπορείτε εύκολα να κάνετε τη σωστή επιλογή. Ακολουθήστε τις συστάσεις μας και αποκτήστε την ευκαιρία να διατηρήσετε την υγεία της οικογένειάς σας!

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα

Το γεγονός ότι το διαμέρισμα αέρα χρειάζεται ενυδάτωση έχει γίνει από καιρό ένα κοινό μέρος. Πράγματι, εάν το καλοκαίρι η υγρασία σε μια πόλη είναι περίπου 20-30%, τότε το χειμώνα είναι κακό - οι μπαταρίες θέρμανσης ξηραίνονται στον αέρα μέχρι 8-12% της υγρασίας. Για το λόγο αυτό, ένας υγραντήρας - μια συσκευή στη ζωή μας είναι απλά απαραίτητος. Αλλά πώς να το επιλέξετε;

Αν ξυπνήσατε το πρωί σε κακή διάθεση, με ένα βουητό κεφάλι, βουλωμένη μύτη και στεγνό λαιμό, πιθανότατα είναι στον υπερβολικό αέρα του σπιτιού σας, παρόλο που είναι και άλλοι λόγοι. Πράγματι, το χειμώνα, η υγρασία στο μέσο αστικό διαμέρισμα δεν υπερβαίνει το 15%, πράγμα που σημαίνει ότι ο ανθρώπινος βλεννογόνος δεν έχει υγρανθεί επαρκώς. Έχοντας στεγνώσει, ανοίγει το δρόμο σε πολλά μικρόβια και παθογόνα βακτήρια, τα οποία έρχονταν στο μυαλό φαντασίας για να εγκατασταθούν στις αεραγωγές σας. Καλά και γενικά: το πρόσωπο στο 80% αποτελείται από νερό και σε επίπεδο υγρασίας, σε συσχετισμό με την έρημο Gobi, αισθάνεται πολύ άβολα.

Για να βγει έξω από το νερό, αλλά αντίθετα, βρεγμένο από τον αέρα, εφευρέθηκαν υγραντήρες. Εάν πρόκειται να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή, θα πρέπει, πρώτα απ 'όλα, να καταλάβετε ποια αίθουσα πρόκειται να ενυδατώσετε και να θυμηθείτε την περιοχή της. Συνήθως είναι ένα υπνοδωμάτιο ή ένα νηπιαγωγείο, επειδή γνωρίζουμε ιδιαιτέρως τις επιδράσεις του υπερξημένου αέρα μετά τον ύπνο.

Αφού συσχετίσετε την περιοχή της κατοικίας σας με την περιοχή που καλύπτεται από τον υγραντήρα, πρέπει να αποφασίσετε ποιος τύπος συσκευής σας ταιριάζει.

Παραδοσιακοί υγραντήρες

Είναι αυτοί οι υγραντήρες που καταλαμβάνουν 1 και 3 θέσεις στην κατάταξή μας, οπότε ξεκινήστε σωστά μαζί τους. Ο ατμός παράγεται με φυσικό τρόπο: Ο ξηρός αέρας διέρχεται από ένα υγρό φίλτρο και έτσι υγραίνεται.

Τι, λοιπόν pluses βλέπουμε εδώ; Ο ατμός δεν είναι ζεστός, είναι ζεστός, οπότε δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθεί. Δεν υπάρχει κίνδυνος υπεροχής, καθώς παράγεται ατμός τόσο στη φύση όσο και στη φύση ο αέρας παίρνει όσο χρειάζεται. Ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα, φυσικά, είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας: ο υγραντήρας καταναλώνει περίπου 20W, και η "διαδικασία" μπορεί να κυμαίνεται από 40 έως 50 τετραγωνικά μέτρα. Η συσκευή αυτού του τύπου είναι τακτοποιημένη στα έπιπλα και στον εύκολο άνδρα: δεν "φτύνεται" στα αλάτια του αέρα και στις ακαθαρσίες που είναι γεμάτες με νερό της βρύσης και δεν αφήνουν λευκά ίχνη στις επιφάνειες. Από την άλλη πλευρά, δεν απαιτεί ειδική επεξεργασία νερού, είναι επίσης κατάλληλο για το νερό της βρύσης.

Για να αντίθετα Αυτή η συσκευή έχει πολύ χαμηλή απόδοση υγρασίας, οπότε αν χρειαστεί να αυξήσετε γρήγορα το επίπεδο υγρασίας, αυτή η συσκευή δεν θα λειτουργήσει. Επιπλέον, δεδομένου ότι το κύριο στοιχείο αυτού του τύπου υγραντήρα είναι ο ανεμιστήρας, μπορεί να κάνει πολύ θόρυβο, το οποίο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την αγορά. Και, τέλος, για ένα ποιοτικό gadget, χρειάζεστε ένα ειδικό φίλτρο που αλλάζει μία φορά την εποχή ή πιο συχνά. Το πρόβλημα μπορεί να είναι όχι μόνο το κόστος αυτού του αναλώσιμου, αλλά και το γεγονός ότι ο κατασκευαστής μπορεί να σταματήσει την παραγωγή του.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Η 2η και 4η θέση της βαθμολογίας μας για υγραντήρες λήφθηκαν από υπερηχητικούς υγραντήρες. Λειτουργούν σαν αυτό: piezoceramic μεμβράνη δονείται σε υπερηχητική συχνότητα και προκαλεί το νερό από τη δεξαμενή για να σπάσει σε μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία, με τη σειρά του, ωθείται προς τα έξω ένα αδύναμο ανεμιστήρα. Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται ένα είδος κρύου ομίχλης, ενυδατώνει τον αέρα.

Για να pluses Οι εν λόγω υγραντήρες αναφέρονται, πρώτον, αναμφισβήτητη απόδοση, σχεδόν πλήρης αθόρυβη λειτουργία, ενεργειακή απόδοση. Επιπλέον, συνήθως αυτές οι συσκευές είναι ενσωματωμένες a priori στο υγρόμετρο - μια ειδική συσκευή μέτρησης της υγρασίας του αέρα - η οποία, όπως βλέπετε, απλοποιεί τη ζωή.

Αν μιλάμε για αντίθετα, τότε εάν η λειτουργία του υγρομέτρου δεν υπάρχει, τότε η συσκευή θεωρητικά μπορεί να υγραίνει τον αέρα, αν και, για να είμαι ειλικρινής: σε ένα διαμέρισμα της Μόσχας είναι απίθανο. Ένα άλλο μειονέκτημα μπορεί να είναι τα προαναφερθέντα λευκά σημεία στα έπιπλα και ο κίνδυνος της συσκευής, για παράδειγμα, για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τους ασθματικούς - δεν χρειάζεται να αναπνέουν άγνωστο χαρακτήρα με άλατα και μέταλλα. Είναι βέλτιστο, φυσικά, στην περίπτωση αυτή να χρησιμοποιούμε απομεταλλωμένο ή απεσταγμένο νερό. Τελικά, η περιοχή του δωματίου που καλύπτεται από αυτή τη συσκευή είναι συνήθως μικρή. Αλλά είναι απαραίτητο, κάτι μεγάλο;

Υγραντήρας ατμού

Το όνομα εδώ μιλάει για τον εαυτό του. Το νερό εξατμίζεται μέσω θερμαντήρα (ΔΕΔ), και ο ατμός που προκύπτει εκφορτώνεται έξω. Πλεονεκτήματα εδώ στο πρόσωπο: πολύ γρήγορη υγρασία του δωματίου, υγιεινή (από το ζεστό ατμό είναι ένα εξαιρετικό αντισηπτικό), δεν υπάρχει λευκή επικάλυψη.

Παρεμπιπτόντως, σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, αυτός ο τύπος του υγραντήρα είναι αρκετά ασφαλές: θερμός ατμός ψύχεται ταχέως και μπορεί να καεί μόνο το πρώτο τμήμα, το οποίο είναι συνήθως γραμμένο στο κάλυμμα της συσκευής σε μεγάλο κόκκινο γράμματα.

Τώρα ας μιλήσουμε αντίθετα. Πρώτον, κατά τη γνώμη μας, ταυτόχρονα με την απόκτηση αυτής της μονάδας, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα υγρόμετρο, καθώς ο υγραντήρας μπορεί εύκολα να μετατρέψει την κατοικία σας σε χαμάμ. Η δεύτερη, όχι πολύ ευχάριστη στιγμή, είναι το συμπύκνωμα που συσσωρεύεται στις επιφάνειες, καθώς και οι αφρού που σχηματίζονται στο ΔΕΔ. Επιπλέον, η συσκευή είναι αρκετά θορυβώδης, ειδικά κατά τη διάρκεια του βρασμού του νερού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κανείς δεν έχει καταλήξει στο κύριο μειονέκτημα των υγροποιητών, κάτι που είναι χαρακτηριστικό και για τους τρεις τύπους συσκευών. Πρόκειται για την ανάγκη να τρέξουμε μία φορά με μια δεξαμενή νερού, την οποία ένας δημοσιογράφος αποκαλούσε με σιγουριά ένα "νυχτερινό ποτ". Ενώ ο λόγος του ρυθμού ροής του υγρού και του όγκου του είναι τέτοιος που είναι καλός, αν το "δοχείο" είναι αρκετό για τη νύχτα. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το κύριο και σημαντικότερο κριτήριο κατά την επιλογή ενός υγραντήρα.

Γιατί ένα διαμέρισμα χρειάζεται έναν υγραντήρα αέρα; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των σύγχρονων συσκευών

Ένα άνετο επίπεδο υγρασίας αέρα για ένα άτομο και τα γύρω αντικείμενα θεωρείται ότι είναι 45-55%, και συμβαίνει πολύ σπάνια στις κατοικημένες περιοχές. Ταυτόχρονα, δεν είναι εύκολο να απαντηθεί το ερώτημα εάν απαιτείται ένας υγραντήρας σε ένα διαμέρισμα. Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα της λειτουργικής συσκευής, δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα μάτια στις αδυναμίες της.

Αν συνοψίσουμε όλα τα θετικά και αρνητικά σημεία, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητη η πρόσθετη υγρασία της ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Απλά πρέπει να προσεγγίσετε τη διαδικασία διεξοδικά και με κάθε ευθύνη. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον τρόπο επιλογής της βέλτιστης έκδοσης της συσκευής ή να εφαρμόσετε σωστά τα αυτοσχέδια μέσα.

Οι βλαβερές συνέπειες της ανεπαρκούς υγρασίας στο δωμάτιο

Πολλές δοκιμές και πειράματα έχουν καταστήσει δυνατή την κατανόηση του τι θα συμβεί με το σώμα ενός ενήλικα αν το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέσει κάτω από το 30%. Ταυτόχρονα, η δύναμη των αρνητικών επιπτώσεων σε ένα μικρό παιδί σε σύγκριση με αυτά τα δεδομένα θα αυξηθεί κατά περιόδους.

Υγραντήρας ατμού

 • Οι βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών, του ρινοφάρυγγα και των βρόγχων αρχίζουν να στεγνώνονται. Αυτό θα εκδηλωθεί με τη μορφή ερυθρότητας των ματιών, ρωγμών στα χείλη, εμφάνιση έλκους στις βλεννώδεις μεμβράνες. Υπήρχε η αίσθηση ότι κάτω από τα βλέφαρα χύνεται άμμο στη μύτη θα σχηματίζεται ξηρή κρούστες, το λαιμό αρχίζει να γαργαλάω, θα είναι πιο δύσκολο να αναπνεύσει.
 • Η ασυλία θα μειωθεί αισθητά, συχνά θα εμφανιστούν ασθένειες.
 • Η κατάσταση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών θα επιδεινωθεί.
 • Θα υπάρξει χρόνια κόπωση και ημικρανίες.
 • Εάν δεν χρησιμοποιείτε ως ενυδατική κρέμα τουλάχιστον υγρό καθάρισμα, ο αέρας θα γεμίζει με σκόνη και αυτό είναι το ισχυρότερο αλλεργιογόνο.
 • Ακόμη και κομμάτια επίπλων, βιβλίων, εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και δαπέδων με ακατάλληλη υγρασία αέρα καθίστανται ακατάλληλα για χρήση.

Η ατμόσφαιρα με δείκτη υγρασίας κάτω από 20% θεωρείται ακατάλληλος για ζωή, διότι ακόμη και στη Σαχάρα είναι τουλάχιστον 25%.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια συσκευή

Πριν από την επιλογή και την αγορά ενός βιομηχανικού υγραντήρα αέρα ή την έναρξη χρήσης αυτοσχέδιων μέσων, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά της χρήσης τους. Μερικοί άνθρωποι εισάγουν αυτές τις συσκευές στη ζωή τους, δεν καταλαβαίνουν αρκετά γιατί χρειάζονται, πώς, πότε και για τι να τις χρησιμοποιήσουν. Ως αποτέλεσμα, δίνουν αρνητικά σχόλια, προκαλώντας σύγχυση σε άλλους καταναλωτές.

 • Ο υγραντήρας χρησιμοποιείται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία αέρα. Το αποτέλεσμα είναι η επίδραση της σάουνας, και οι κάτοικοι του διαμερίσματος υποφέρουν μόνο από ένα κλίμα που είναι κοντά στα χαρακτηριστικά της ζούγκλας του Αμαζονίου. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε οικογένειες με μικρά παιδιά, όπου οι γονείς προσπαθούν όσο καλύτερα μπορούν να ζεσταίνουν το μωρό, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν το χρειάζονται. Η θερμοκρασία άνεσης είναι 20-23 ° C. Αγοράζοντας έναν υγραντήρα, συνιστάται να φροντίσετε το θερμόμετρο.
 • Μετά την εγκατάσταση της συσκευής, οι ενοικιαστές του διαμερίσματος άρχισαν να αρρωσταίνουν, ειδικά τα παιδιά. Σε κάθε ανάγκη ελέγχου! Η υψηλή υγρασία του αέρα είναι πραγματικά ένας καταλύτης για την ενεργή αναπαραγωγή μικροοργανισμών, αλλά μόνο αν αυτές οι τιμές είναι υψηλότερες από τις κανονικές. Αυτό μπορεί να παρακολουθείται ξεχωριστά ή απλά επιλέγοντας μια συσκευή με ένα υδρόμετρο ή ειδικούς αισθητήρες.
 • Τα γυαλισμένα έπιπλα, οι καθρέφτες, το γυαλί και η οθόνη τηλεόρασης καλύπτονται με λευκή επίστρωση. Αυτό είναι πραγματικά δυνατό, αλλά μόνο εάν επιλέξετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα και το ξαναγεμίζετε με μη απεσταγμένο νερό, αλλά με συνηθισμένο νερό, γεμάτο μεταλλικά άλατα. Οι καθαριστές αέρα ατμού εκπέμπουν καθαρό ατμό στην ατμόσφαιρα, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται αυτός ο έλεγχος του υγρού.

Συμβουλή: Μην πιστεύετε τις κριτικές αυτών που προσπάθησαν τον υγραντήρα και έτρεξε σε ένα από τα προβλήματα που αναφέρονται. Αυτά είναι δείκτες ακατάλληλης χρήσης της συσκευής. Για να επιλέξετε τη βέλτιστη συσκευή, καλό θα ήταν να ενδιαφέρεστε για τις απόψεις με αναφορές σε συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά της συσκευής και προτάσεις για την άνετη εφαρμογή της.

Οικιακοί και σύγχρονοι υγραντήρες αέρα - τύποι και χαρακτηριστικά

Σήμερα, σε οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα οικιακών συσκευών, μπορείτε να κοιτάξετε και να επιλέξετε μια κατάλληλη ενυδατική κρέμα. Σε αυτή την περίπτωση, η έξυπνη συσκευή όχι μόνο θα διασφαλίσει την εκπλήρωση του καθορισμένου στόχου, αλλά θα πραγματοποιήσει επιπλέον καθαρισμό του αέρα, ιονισμό και θα εκτελέσει άλλες χρήσιμες ενέργειες.

 • Πρότυπο καθαριστικό ατμού. Η απλούστερη παραλλαγή, η οποία διακρίνεται από δείκτες υψηλής υγρασίας, δεν εκπέμπει επιβλαβείς ακαθαρσίες στην ατμόσφαιρα. Από τα μειονεκτήματα είναι η διάθεση ενός υψηλού δείκτη κατανάλωσης ενέργειας και μιας παρενέργειας, όπως η θέρμανση του αέρα (το καλοκαίρι δεν χρησιμοποιείται)
 • Υπερηχητική συσκευή. Είναι σχεδόν αθόρυβη, αντιμετωπίζει τέλεια την υγρασία της ατμόσφαιρας ακόμη και σε μεγάλους χώρους, διαθέτει θερμοκρασία λίγο πάνω από το περιβάλλον. Πριν επιλέξετε έναν παρόμοιο υγραντήρα, πρέπει να υπολογίσετε το επιπλέον κόστος. Πρέπει να γεμίσει με απεσταγμένο νερό, μπορεί να εγκατασταθεί ένα άλλο φίλτρο. Το υγρό θα πρέπει να χύνεται αρκετά συχνά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο ένα ενσωματωμένο ή χωριστό υδροστατικό, διαφορετικά ο αέρας μπορεί να είναι υπερβολικά κορεσμένος με υγρασία.
 • Νεροχύτης για κρύο αέρα εξάτμισης. Καταναλώνει ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος, δεν επιτρέπει την υπερβολική ατμόσφαιρα της ατμόσφαιρας, να τρέχει αρκετό κοινό νερό της βρύσης. Ταυτόχρονα με την υγρασία, καθαρίζεται ο εναέριος χώρος. Ταυτόχρονα, ο υγραντήρας χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες διαστάσεις του και το υψηλό κόστος. Για να διατηρηθεί η λειτουργία της συσκευής, είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά το νερό και να καθαρίζετε μια ειδική επίστρωση.

Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν αγοράζουν τη φθηνότερη μονάδα, αν μπορείτε να κάνετε με αυτοσχέδια μέσα:

 1. Το ενυδρείο. Γενικός υγραντήρας, η λειτουργικότητα του οποίου εξαρτάται από την χωρητικότητα της δεξαμενής. Το νερό εξατμίζεται απλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, διαβρώνοντας τον αέρα. Εάν η λειτουργία αερισμού είναι ενεργοποιημένη, ο ρυθμός εξάτμισης της υγρασίας μπορεί να αυξηθεί.
 2. Αρχική σιντριβάνι. Ούτε η μεγαλύτερη μονάδα θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλά την υγρασία του αέρα και ταυτόχρονα να διακοσμήσει το δωμάτιο. Είναι καλύτερο να γεμίζετε τέτοιες συσκευές με φιλτραρισμένο νερό.
 3. Φυτά εσωτερικού χώρου. Ακόμα και ένα πράσινο κατοικίδιο ζώο (φτέρη, μόνστερα, ιβίσκος και άλλοι) θα βελτιώσει τον αέρα στο δωμάτιο. Και αν είναι ένα ολόκληρο πράσινο τοίχο, τότε οι πρόσθετες συσκευές θα είναι ειλικρινά περιττές.
 4. Ψεκάστε το υγρό με ένα πιστόλι ψεκασμού. Είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε όχι μόνο "αέρα", αλλά και κουρτίνες, τοίχους, έπιπλα.
 5. Σπιτικά σχέδια. Οι λαϊκοί τεχνίτες έφεραν πολλές επιλογές για ποιοτικά moisturizers, που είναι σε θέση όχι μόνο να κορεστεί η ατμόσφαιρα με υγρασία, αλλά και να γεμίσει με ένα ευχάριστο άρωμα. Αυτό μπορεί να είναι μια συνηθισμένη λεκάνη με νερό (με την προσθήκη αιθέριου ελαίου), τοποθετημένη κοντά στην μπαταρία. Σε αυτό, χαμηλώστε την άκρη της πετσέτας, η οποία απλώνεται στο πιάτο.

Η παρουσία ενός moisturizer διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία αναπνοής, επηρεάζει θετικά την κατάσταση και τη διάθεση, αυξάνει την ανοσία. Απλά πρέπει να αποφασίσετε για τις ανάγκες σας και να επιλέξετε την κατάλληλη μονάδα.

Γιατί να υγρανθεί ο αέρας στο σπίτι: 6 σημαντικοί λόγοι

Οι βλεννογόνες μεμβράνες γίνονται ευάλωτες σε βακτήρια και ιούς

Με τη συνεχή παραμονή σε ένα δωμάτιο με αέρα υπερξηραίνεται βλεννογόνους, η οποία πρέπει πάντοτε να υγραίνεται, γίνονται λεπτότερα, προστατευτική τους λειτουργία είναι μειωμένη, είναι πιο εύκολο να περάσει τα βακτηρίδια και τους ιούς. Κυρίως, τα μάτια και η μύτη των βλεννογόνων επηρεάζονται - και οι δύο μπορεί να είναι εξαιρετικές πύλες για μολύνσεις.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Για να διατηρηθεί ένα φυσιολογικό επίπεδο ενυδάτωσης του ρινικού βλεννογόνου θα βοηθήσει το αλατούχο διάλυμα. Εάν αισθανθείτε δυσφορία, μπορείτε να αγοράσετε ένα φαρμακείο «Wash» - σπρέι ή σταγόνες για 300-500 ρούβλια, είναι βολικό, αλλά ακριβά. Για να εξοικονομήσουν χρήματα, το διάλυμα άλατος μπορεί να παρασκευαστεί από τον εαυτό σας: αγοράσουν το αλάτι φαρμακείο θάλασσα, αραιώστε το με καθαρισμένο νερό και χρησιμοποιήστε μια πιπέτα τουλάχιστον, ακόμη και μια μπατονέτα για να υγράνετε το ρινικό βλεννογόνο. Δεν υπάρχει τόσο πολύ όσο φαίνεται, αλλά θα είναι χρήσιμο.

Σε ξηρό αέρα υπάρχει πάντα πολύ περισσότερη σκόνη απ 'ότι σε υγρό

Η σκόνη πέφτει και εγκαθίσταται στην επιφάνεια υπό την επίδραση της βαρύτητας, δηλαδή πρέπει να είναι ελαφρύτερη από τον αέρα. Όσο υψηλότερη είναι η στάθμη της υγρασίας, τόσο περισσότερη σκόνη απορροφά την υγρασία και τόσο ταχύτερα τοποθετείται σε επιφάνειες, όπου είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί από τον αέρα. Η σκόνη στον αέρα είναι ένας άμεσος τρόπος για να προκαλέσει μια ασθματική επίθεση ή βρογχόσπασμο στους πάσχοντες από αλλεργία και τους ασθματικούς. Και επίσης για όσους δεν είναι προς το παρόν.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Υπάρχει η άποψη ότι οι ηλεκτρικές σκούπες με υδραυλική διήθηση λειτουργούν ως ενυδατικές ουσίες, απελευθερώνοντας καθαρισμένο υγροποιημένο αέρα προς τα έξω. Ως πρόσθετο εργαλείο λειτουργεί, αλλά η επίδραση αυτής της υγρασίας περιορίζεται στον χρόνο συγκομιδής και σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από αυτό.

Τα μάτια βλάπτουν

Σχετικά με το βλεννώδες μάτι έχει ήδη ειπωθεί, αλλά γι 'αυτούς υπάρχει διπλός κίνδυνος. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτό και πάντα ξηρό, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ιδρώτας και σμηγματογόνων αδένων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μεγαλώνει πριν από το σύνολο του ατόμου, και γι 'αυτή τη ζώνη αναπτύσσονται ειδικά μέσα αποβλήτων. Και χωρίς αυτό, μια μικρή ποσότητα υγρασίας στον ξηρό αέρα εξατμίζεται πολύ γρήγορα από το δέρμα και τα βλέφαρα υποφέρουν περισσότερο από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Σε συνδυασμό με την εργασία στον υπολογιστή, βλέποντας τηλεόραση και ταινίες, αφυδατωμένα μάτια και τους βλεννογόνους του δέρματος των βλεφάρων δώσει μια καλύτερη ευκαιρία για την ανάπτυξη των διαφόρων ειδών της φλεγμονής - επιπεφυκίτιδα.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Μπορείτε βέβαια να στάξετε όλα τα είδη αλατούχων διαλυμάτων που προσομοιώνουν το δακρυϊκό υγρό, τώρα υπάρχουν πολλά από αυτά στα φαρμακεία. Αλλά είναι καλύτερα να είστε συνεχώς σε μια ζώνη άνετης υγρασίας.

Γίνεται χειρότερο από τον ύπνο

Ο ερωταίος μαυμένος, ο χορτοφάγος αποξηραμένος, ο ερωδιός δεν κατέρρευσε καταστροφικά - το φινάλε είναι γνωστό. Η άνεση είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα, και σε ένα όνειρο περνάμε το ένα τρίτο της ζωής. Μια ενυδατική κρέμα αγοράζεται συχνά σε ένα νηπιαγωγείο έτσι ώστε το μωρό να κοιμάται καλά.

Αλλά μην ξεχάσετε τον εαυτό σας. Πολλά εξαρτώνται από την ποιότητα του ύπνου, πρώτα απ 'όλα, την αποτελεσματικότητα και τη διάθεση. Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα - ειδικά με έναν ιονιστή (μια γεννήτρια αρνητικά φορτισμένων σωματιδίων που μπορεί να κρατήσει την υγρασία) - βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Τουλάχιστον υγρός καθαρισμός πριν από το κρεβάτι. Δεν υπάρχει δύναμη; Στη συνέχεια, ο υγραντήρας.

Η κατάσταση του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών επιδεινώνεται

Το καλοκαίρι του τους χαλά στον ήλιο, χειμώνα - θέρμανση: υγρασία από το δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά απλά εξατμίζεται, και εσωτερικούς πόρους για την αποκατάσταση των ισολογισμών και η κανονική κατάσταση δεν είναι πάντα αρκετό. Η σύσταση να πίνετε περισσότερο νερό είναι καθολική και σωστή, αλλά η διαδικασία εξάτμισης του υγρού σε ζεστό και πολύ ξηρό αέρα δεν θα σταματήσει το άφθονο ποτό.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Κανείς δεν ακυρώνει ενυδατικά και θρεπτικά καλλυντικά και ιατροφαρμακευτικά μέσα. Αλλά θα είναι ένας αγώνας με συμπτώματα που δίνει προσωρινό αποτέλεσμα. Ο υγραντήρας σε συνδυασμό με τη φροντίδα δίνει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Κακό όχι μόνο για σας, αλλά για τα λουλούδια

Εάν σας αρέσουν οι κάκτοι, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το σημείο. Αλλά όλα τα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου στον ξηρό αέρα υποφέρουν πάρα πολύ, δεν ανθίζουν, γίνονται χειρότερα και επομένως αντιμετωπίζουν χειρότερα τις λειτουργίες τους ως προμηθευτές οξυγόνου στην κατοικία. Τα μαθηματικά είναι απλά: χειρότερες συνθήκες - λιγότερο πράσινο, λιγότερη περιοχή φύλλων και βλαστών. Λιγότερο πράσινο - λιγότερο οξυγόνο.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Πότισμα και ψεκασμό - ναι, φυσικά. Αλλά με ένα σταθερά διατηρούμενο σωστό επίπεδο υγρασίας, τα φυτά αισθάνονται καλύτερα.

Είναι δυνατόν να βλάψετε τον υγραντήρα;

Σύμφωνα SanPin «Οι απαιτήσεις υγιεινής για air-θερμικές συνθήκες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των παιδιών», η σχετική υγρασία θα πρέπει να υπάρχει 40-60%. Τα πρότυπα αυτά, με τη συμμετοχή των γιατρών, μπορεί να ληφθεί ως σημείο αναφοράς για την «καιρό στο σπίτι."

Εάν χρησιμοποιείτε υγραντήρα ατμού ή υπερήχων, ο οποίος μπορεί γρήγορα να αυξήσει το επίπεδο υγρασίας, θα πρέπει να τον ελέγξετε: η ένδειξη πάνω από το 60% θα πρέπει να σας προειδοποιεί. Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική.

Εάν το επίπεδο υγρασίας υπερβεί συνεχώς, υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης σε υγρό περιβάλλον (εξάλλου όχι μόνο ο αέρας, αλλά και τα έπιπλα, τα χαλιά, οι κουρτίνες, το δάπεδο, οι τοίχοι) επηρεάζονται από παθογόνους παράγοντες όπως οι μύκητες.

Χρειάζομαι υγρόμετρο;

Σε έναν υγραντήρα ατμού ή υπερήχων, είναι απαραίτητο να έχετε ένα υγρόμετρο και μια λειτουργία για να απενεργοποιήσετε αυτόματα τη συσκευή όταν επιτευχθεί η καθορισμένη υγρασία. Οι υγραντήρες με φυσική ενυδατική μέθοδο δεν χρειάζονται αυτή τη λειτουργία, επειδή «δεν ξέρουν πώς» να υπερβούν τον κανόνα.

Για να προσδιορίσετε με ακρίβεια το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε ενσωματωμένο υγραντήρα, αλλά ένα ξεχωριστό υγρόμετρο.