Πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπάνιο με τα χέρια σας

Στα πολυώροφα κτίρια, ο εξαερισμός στο μπάνιο και στην τουαλέτα είναι συνηθέστερο σύστημα με ένα σωλήνα. Και τα δύο δωμάτια διαθέτουν έξοδο αερισμού σε έναν μόνο άξονα, που διέρχεται από όλους τους ορόφους. Παίρνει οσμές και υγρασία από όλα τα μπάνια μιας εισόδου. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ενοικιαστές πραγματοποιούν επισκευές και, στη συνέχεια, ανακαλύπτουν ότι ο εξαερισμός έχει σταματήσει να λειτουργεί. Αποδεικνύεται ότι μετά την αλλαγή των παλαιών παραθύρων και των θυρών, έκαναν μια κακή δουλειά: σφράγισαν το διαμέρισμα τόσο σφιχτά ώστε δεν υπήρχε ούτε ένα κενό για την εισροή καθαρού αέρα. Οι σφραγίσεις πλαστικών πλαισίων, κοντά στις θυρίδες των θυρών, δημιούργησαν κενό και γι 'αυτό διαταράχτηκε η ποιότητα της εισροής και της εκροής αέριων μαζών. Πώς να λύσουμε ένα παρόμοιο πρόβλημα και να εξαλείψουμε άλλες αιτίες ασθενούς έλξης σε ένα σύστημα σωληνώσεων, ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

Περιεχόμενα

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για την αδύναμη έλξη στο μπάνιο ↑

Αν αρχικά η φυσική κουκούλα λειτουργούσε κανονικά, αλλά ξαφνικά έπαψε να ανταποκρίνεται στην εργασία, οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι οι εξής:

 • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πόρτες με ένα πυκνότερο, υψηλότερο όριο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να σταματάει τις ξαφνικές πλημμύρες, αποτρέποντας την είσοδο αέρα από κάτω.
 • Οι ενοικιαστές από τα παραπάνω επισκευάστηκαν τυχαία να φράξουν το ορυχείο με απόβλητα κατασκευών.
 • Οι γείτονες δημιούργησαν μια ισχυρή εξαναγκαστική εισροή, η οποία προκάλεσε μια αντίστροφη εισροή αέρα, έγινε εμπόδιο στην κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Η φθορά μπορεί να συσχετιστεί με την εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι, ο ζεστός αέρας έξω αποκλείει το δρόμο για να ψυχθούν οι μάζες από τις εγκαταστάσεις και παίρνει ένα φελλό αέρα, γεγονός που καθιστά απαραίτητο να κρατήσει τις πόρτες ανοιχτές.

Πώς να εγκαταστήσετε τον φυσικό εξαερισμό ↑

Ο βοηθητικός εξαερισμός θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της υψηλής υγρασίας. Αλλά έχει νόημα να αναζωογονηθεί η φυσική ροή του αέρα. Η κουκούλα σας θα λειτουργήσει καλά αν είναι μικρή βοήθεια σε αυτό.

Καθαρισμός του ορυχείου ↑

Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε την καθαρότητά του. Σε πολυώροφα κτίρια, η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει ειδικές ομάδες για τη λειτουργία και συντήρηση κτιρίων. Καλούνται με διάφορους τρόπους: Deux, RGU, κατοικίες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, κλπ. Τέτοιοι ειδικοί έχουν όλα τα είδη των συσκευών καθαρισμού.

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει το μήκος του ορυχείου από το μπάνιο του. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε την σχάρα, κοιτάξτε μέσα, ανασηκώνοντας έναν φακό. Πολύ συχνά νεκρά πουλιά. τα σκουπίδια είναι κοντά, μπορούν να αποξεσθούν από το ορυχείο με ένα φτυάρι, γάντζο ή άλλο εργαλείο. Μην τολμήσεις να ανάβεις έναν αναπτήρα τσιγάρων. Ξηρά σκουπίδια αναβοσβήνουν αμέσως, δεν έχετε καν χρόνο να τρέξετε στο νερό, καθώς οι φλόγες πάνε σε όλους τους ορόφους.

Εξαερισμός στις πόρτες του μπάνιου ↑

Για να ενισχυθεί η κυκλοφορία των αέριων μαζών, μερικές φορές αρκεί να αποσυμπιεστούν οι πόρτες. Αν έχετε υψηλό όριο, μην τους θυσιάζετε. Θα είναι ο πρώτος που θα προστατεύσει την κατοικία, μέχρι να βρείτε μια πλημμύρα. Είναι καλύτερα να πειραματιστείτε με το φύλλο πόρτας. Μπορείτε να κόψετε το κάτω μέρος για 2 cm έτσι ώστε να μην ταιριάζει άνετα στο κουτί. Αλλά μια πιο αισθητική επιλογή - η εγκατάσταση των σχάρων. Είναι μακρά ορθογώνια, μικρά στρογγυλά. Τους έβαλαν στο κάτω μέρος του καμβά.

Εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας ↑

Αλλά αν το σπίτι είναι σφραγισμένο με σφραγισμένα παράθυρα, οι τοίχοι είναι μονωμένοι με αφρό ή άλλο υλικό που δεν επιτρέπει τον αέρα να περάσει μέσα, τότε ακόμη και με μια μάσκα στην πόρτα δεν θα ήταν καλύτερα να αποκατασταθεί. Η εισροή φρέσκου αέρα δεν είναι απλά πού να πάρετε, εκτός και αν οργανώσετε αερισμό ή διατηρήσετε τα παράθυρα ανοιχτά όλο το χρόνο. Είναι ευκολότερο να αγοράσετε μια ειδική βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας. Ορισμένα μοντέλα κόβονται απευθείας στα πλαστικά παράθυρα (στο επάνω μέρος του πλαισίου), αυτή η απόχρωση πρέπει να προσδιορίζεται αμέσως όταν παραγγέλνετε νέα παράθυρα.

Και αν η επισκευή πραγματοποιηθεί, η αντικατάσταση των πλαισίων παραθύρων δεν σχεδιάζεται, τότε η συσκευή τοίχου θα έρθει στη βοήθεια. Για να το εγκαταστήσετε, θα πρέπει να τρυπήσετε τον τοίχο. Έβαλαν τέτοιες κατασκευές κοντά στα παράθυρα για να κρύψουν τη βαλβίδα πίσω από τις κουρτίνες. Μπορείτε να εγκαταστήσετε στον τοίχο ακριβώς πίσω από την μπαταρία για να επιτρέψετε στον αέρα να θερμανθεί ελαφρώς.

Για να αποκαταστήσετε, πρέπει να επισκευάσετε τους αγωγούς εξαγωγής, να δημιουργήσετε μια καλή παροχή φρέσκου αέρα. Μόνο τότε αποφασίστε εάν χρειάζεστε ένα πρόσθετο σύστημα στο μπάνιο.

Τι είδους αερισμός είναι καλύτερο για συστήματα μονής σωλήνας ↑

Εάν, μετά τα μέτρα που ελήφθησαν, η υγρασία δεν έχει μειωθεί και οι μυρωδιές από την τουαλέτα συχνά φτάνουν στον τρόπο ζωής - χωρίς εγκατάσταση ανεμιστήρα δεν μπορείτε να το κάνετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό, εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής που επιλέγετε.

Αεραγωγοί ↑

Για ένα σύστημα με ένα σωλήνα σε μια ιδιωτική κατοικία, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε μια συσκευή καναλιών τοποθετώντας την σε έναν αγωγό εξαερισμού σε μια σοφίτα. Συνεργάζεται ταυτόχρονα με το μπάνιο και την τουαλέτα, εξασφαλίζοντας καλό εξαερισμό. Μόνο με την αγορά πρέπει να υπολογίσει με ικανοποιητικό τρόπο την απαιτούμενη χωρητικότητα. Θα εξαρτηθεί από τον όγκο των εγκαταστάσεων και τον αριθμό των κατοίκων.

Αξονικοί ανεμιστήρες ↑

Στα διαμερίσματα, το προηγούμενο είδος συσκευών είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθεί. Τα κανάλια είναι συνήθως κρυμμένα σε ψευδοροφές, και αν δεν υπάρχουν, τότε θα είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα κουτί, το οποίο μειώνει οπτικά το δωμάτιο, μπορεί να χαλάσει το εσωτερικό. Οι κάτοικοι πολυώροφων κτιρίων εγκαθιστούν αξονικά συστήματα, πρώτα λύσουν το πρόβλημα του ανεπαρκούς αερισμού και αν αυτό δεν είναι αρκετό, τοποθετήστε τον δεύτερο ανεμιστήρα στην κουκούλα από την τουαλέτα. Τοποθετούνται απευθείας στην τρύπα της κουκούλας, μετρήστε την εκ των προτέρων για να βρείτε μια κατάλληλη συσκευή στο κατάστημα.

Αναζητήστε μοντέλα με βαλβίδα αντεπιστροφής, έτσι ώστε οι οσμές από το κοινό ορυχείο να μην σας ενοχλούν ενώ κάνετε ντους.

Εάν η εγκατάσταση οδήγησε στο γεγονός ότι η τουαλέτα άρχισε να αναρροφά τον αέρα από το ορυχείο, αντί να το αφαιρέσει, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα δεύτερο αξονικό ανεμιστήρα. Επιπλέον, πρέπει επίσης να είναι εφοδιασμένη με ειδική βαλβίδα προκειμένου να αποφευχθεί η αντίστροφη έλξη.

Οποιοσδήποτε ανεμιστήρας λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε το ηλεκτρικό καλώδιο πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα υγρό δωμάτιο. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους της UT συναρμολογούν το διακόπτη στο εσωτερικό, για το μπάνιο από το εξωτερικό, αφού κατά τη διάρκεια των διαδικασιών του νερού η έλικα δεν είναι ενεργοποιημένη (έτσι ώστε να μην υστερεί κάτω από το αυτί). Αλλά στην τουαλέτα ο ανεμιστήρας είναι καλύτερο να ξεκινήσει αμέσως, μόλις εισέλθει. Οι μυρωδιές διαβρώνουν πολύ γρηγορότερα, και για το σκοπό αυτό δημιουργείται μια αναγκαστική εισροή και εκροή αέρα.

Απορροφητήρας στο μπάνιο. Ή: Έχετε δει ποτέ ένα μπάνιο χωρίς κουκούλα;

Είναι αυτό ακόμη δυνατό; Ότι το μπάνιο παρέμεινε χωρίς εκχύλισμα;

ήρθαμε σε φίλους για να δούμε τη νέα επισκευή τους.

Το σπίτι είναι παλιό, τύπου Στάλιν.

Η επισκευή είναι καινούργια, μοντέρνα. Krasivooo.

Αλλά τώρα δεν είναι γι 'αυτό.

Ήρθατε και εκπλαγείτε από τον εαυτό σας για να παρατηρήσετε: τις κουκούλες στο μπάνιο (συνδυάζεται με το μπάνιο) ΟΧΙ.

Αλλά γενικά - όχι.

έκπληκτος ερωτήσεις μας φίλους εξηγείται ως εξής: το παλιό σπίτι, όταν ζούσε σ 'αυτό πριν από την επισκευή των αγωγών εξαερισμού και περπάτησε αυτά τα «θυμίαμα» που πνίγουν.

Αντικατάσταση όλων των σωλήνων μόνο στο διαμέρισμά τους δεν θα βοηθούσε (αντικατέστησαν).

Αποφασίσαμε: θα υπομείνουμε τις μυρωδιές μας, αλλά δεν θέλουμε ξένοι. Και "immured".

Και τώρα σκέφτομαι με την πλάτη του μυαλού μου, ίσως χρειαζόμασταν επίσης αυτό;

Και εξάτμιση πού; Και δεν θα πάει το μπάνιο με έναν μύκητα χωρίς σχέδιο;

Σε μας το μυρίζει γείτονα ενώ δεν περπατάει. Αλλά χρησιμεύει ως ένα άμεσο ακουστικό κανάλι για τον κατακόρυφο!

Η ζωή των γειτόνων και μέσα από τους τοίχους είναι απολύτως ακουστική, για να ακούσετε το αδέσποτο από το εκχύλισμα.

Πώς να κάνετε αερισμό στο μπάνιο, εάν η κουκούλα δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού;

Μας ρωτούν: Π Σας διαπράττομαι! Αυτό είναι το ερώτημα, μια ιδιωτική μονοκατοικία, κατά τη διάρκεια της κατασκευής δεν έλαβε υπόψη την κουκούλα στο μπάνιο και τώρα, λόγω της σταθερής υγρασίας όλη την οροφή, και ήδη το κεραμίδι άρχισε να μούχλα. Τι μπορεί να γίνει; Γυψοκαρτών οροφής, θέλω να αλλάξω στο πλαστικό, έτσι νομίζω ότι αξίζει να σπάσουμε μια τρύπα στο σχιστόλιθο και να βάλουμε ένα σωλήνα εκεί; Παρακαλώ παρακαλώ.

Απαντούμε: Ζ αγώνας!
Πράγματι, το μπάνιο χωρίς εξαερισμό δεν είναι πουθενά, οπότε η εξάτμιση είναι απαραίτητη. Για ένα ιδιωτικό σπίτι, αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα και μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ. Ένα από τα πιο εύκολο, να αποσύρει το άνοιγμα. το κανάλι βρίσκεται ακριβώς στο δρόμο αν ο τοίχος του μπάνιου συνορεύει με αυτό. Εδώ μπορείτε να βάλετε ακόμη και το Recuperator, αν υπάρχει δωρεάν χρηματοδότηση. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση θερμότητας κατά τον αερισμό.

Μπορείτε να βάλετε τον σωλήνα στην οροφή ή στη σοφίτα (αν η σοφίτα δεν είναι κατοικία και είναι επαρκώς αεριζόμενο).
Το μόνο που είναι πολύ επιθυμητό είναι να εξοπλιστεί η κεφαλή εισόδου με έναν ανεμιστήρα εξαγωγής και είναι αξιοσημείωτο αν ο ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με αισθητήρα υγρασίας. Η αγορά δεν είναι πρόβλημα και είναι φθηνή.

Μην ξεχάσετε να οργανώσετε την εισροή αέρα, για την οποία στην πόρτα του μπάνιου κάνετε μια τρύπα που τους καλύπτει με μια διακοσμητική μάσκα. Συνήθως, οι πόρτες του μπάνιου έχουν καρφιά και δεν υπάρχει εισροή αέρα στο κενό κάτω από αυτά.

Πώς να οργανώσετε τη ροή του αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να δει περίπου στο διάγραμμα:


Κάντε μια ερώτηση ή σχόλιο

δεν υπάρχει φυσικός αερισμός στο μπάνιο

Γεια σας. Αυτή η κατάσταση:

Το σπίτι είναι νεόδμητο, τούβλο (ανάμεσα στα τούβλα το πλαστικό αφρού με τσιμέντο φαίνεται να είναι), 10-ιστορικό κτίριο, έχουμε τον τελευταίο 10ο όροφο. Με κάποιο τρόπο, οι σχεδιαστές ξέχασαν να κάνουν φυσικό αερισμό στο μπάνιο. Στην τουαλέτα δίπλα είναι διαθέσιμη, αλλά στο μπάνιο - όλοι οι τοίχοι από την άλλη είναι κωφοί και επίπεδες.

Το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε; Κατά την κατασκευή και τους όρους δεν είμαι ισχυρός, οπότε αν είναι δυνατόν, εξηγήστε στα δάχτυλα

Αυτό είναι ένα τέτοιο σχέδιο εξαερισμού. Το μπάνιο αερίζεται μέσω της τουαλέτας. Το πρόγραμμα δεν είναι πολύ επιτυχές, αλλά λειτουργεί καλά αν το "μέτωπο δεν τεμαχιστεί".
Για να αντισταθμίσετε, πηγαίνετε στους γείτονες, βεβαιωθείτε ότι έχουν επίσης.
Εάν είναι επιθυμητό, ​​το μπάνιο μπορεί να συνδεθεί με αγωγό στην τουαλέτα.

Ο σύζυγος ζήτησε:

Κάντε μια τρύπα στον τοίχο δίπλα στην τουαλέτα και να θέσει ηλεκτρικούς ανεμιστήρες και η τουαλέτα και μπάνιο (όπως καταλαβαίνω), ένας ξεχωριστός διακόπτης δεν είναι σε θέση να το κάνουμε, έτσι αποφασίσαμε να συνδέσετε τη λάμπα - όταν ενεργοποιείτε το φως του απορροφητήρα μπάνιο ανεμιστήρα αρχίζει να λειτουργεί.

Είναι σωστό αυτό;

tamiti έγραψε:
Στην τουαλέτα δίπλα είναι διαθέσιμη, αλλά στο μπάνιο - όλοι οι τοίχοι από την άλλη είναι κωφοί και επίπεδες.

tamiti έγραψε:
Κάντε μια τρύπα στον τοίχο δίπλα στην τουαλέτα

Δεν έκαναν ούτε οι οικοδόμοι τρύπες; Είναι απλά εξωφρενικό.

tamiti έγραψε:
προτρέπονται τα εξής:

tamiti έγραψε:
βάλτε ηλεκτρικούς ανεμιστήρες και στην τουαλέτα και στο μπάνιο (όπως κατάλαβα)

tamiti έγραψε:
δεν μπορεί να γίνει ένας ξεχωριστός διακόπτης, οπότε αποφασίσαμε να το συνδέσουμε με τη λάμπα - όταν ανάψει η φωτεινή ένδειξη, ο απορροφητήρας αρχίζει να λειτουργεί στην τουαλέτα.

Είναι σωστό αυτό;

Νομίζω ότι δεν υπάρχει απολύτως ΟΧΙ. Ο αγωγός εξαερισμού εμποδίζεται από τους ανεμιστήρες, κάτι που είναι πολύ κακό. Ο ανεμιστήρας τρέχει σε ένα χρονοδιακόπτη με ένα μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο είναι πολύ κακό. Και η ανεξάρτητη απόδοση των αεραγωγών είναι υψηλότερη. Ερώτηση: γιατί ξοδεύετε χρήματα, αν δεν έχει νόημα;

Ρώτησαν τον πλησίον από κάτω - δεν έκανε τίποτα στο μπάνιο καθόλου. Αλλά είπε ότι ο εξαερισμός δεν τεντώνει καθόλου, αλλά ακόμη και αντίθετα, δημιουργούν περισσότερα ρεύματα, δηλ. χτυπήματα. Και σύμφωνα με τις ιστορίες του, συνειδητοποίησε ότι οι άνθρωποι εκεί στο σπίτι που θέλουν, τότε το celadong, ανεξάρτητα από τους νόμους και τους κανονισμούς

Πώς θα έπρεπε να είμαστε με το μπάνιο;

Ίσως αυτό να μην παραβιάζει το φαγητό. αερισμό στον κοινό άξονα για να κάνει μια τρύπα στο μπάνιο στον παρακείμενο τοίχο με μια τουαλέτα (απέναντι από την τρύπα στην τουαλέτα). Από το μπάνιο για να κάνει έναν ανεμιστήρα από τη λάμπα (όταν ανάβετε το φως θα αναγκαστεί να τραβήξει), και ήδη στην τουαλέτα στο ορυχείο τη συνηθισμένη μάσκα;

tamiti έγραψε:
Ίσως αυτό να μην παραβιάζει το φαγητό. αερισμού σε κοινό άξονα

Αυτό είναι σωστό, δεν πρέπει ποτέ να το κάνετε αυτό.

tamiti έγραψε:
κάντε μια τρύπα στο μπάνιο στον παρακείμενο τοίχο με μια τουαλέτα (απέναντι από την τρύπα στην τουαλέτα)

Ναι, οπότε είναι απαραίτητο να το κάνετε. Η πόρτα στο μπάνιο θα πρέπει να έχει μια τομή για την είσοδο αέρα, και η πόρτα στην τουαλέτα χωρίς να υποχωρεί, δηλ. το μπάνιο αερίζεται μέσω της τουαλέτας.

tamiti έγραψε:
στην τουαλέτα στο ορυχείο η συνηθισμένη μάσκα;

Φυσικά, κλείστε όλες τις τρύπες με σχάρες, απλά μην βάζετε τα κουνουπιέρες - πολύ γρήγορα λερώνετε και μπλοκάρετε τη ροή του αέρα.

tamiti έγραψε:
Από την πλευρά του μπάνιου, κάντε τον ανεμιστήρα από τη λάμπα (όταν ανάβετε το φως που θα αναγκαστεί να τραβήξει)

Μην ακούτε chatterboxes, μην ζόμπι. Επαναλαμβάνω - όχι, γιατί - δεν έχει νόημα.

Ο Glasser έγραψε:
Η πόρτα στο μπάνιο πρέπει να έχει κοπεί για την είσοδο αέρα

Έχουν παραγγελθεί οι πόρτες - πηγαίνετε πίσω στην πλάτη, ακριβώς πάνω στο κουτί. Ναι, και όταν οι οικοδόμοι έδωσαν έναν υπαινιγμό που εγκατέστησε τις πόρτες, μπορώ να κάνω κάπως μια τρύπα κάτω από την πόρτα εξαερισμού; Γέλασα και εκπλήσθηκα στο "Γιατί;".

Ο Glasser έγραψε:
Επαναλαμβάνω - όχι, γιατί - δεν έχει νόημα

Δεν έχει νόημα να οικοδομήσουμε έναν ανεμιστήρα; Ή σε μια λάμπα δεν είναι απαραίτητο να συνδέσετε και να κάνετε κατ 'ανάγκη ξεχωριστό διακόπτη;
Ή από το μπάνιο για να θέσει μια συνηθισμένη μάσκα; Θα τραβήξει τότε; Μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρκετή πρόσφυση από την τουαλέτα για να βγάλει ο ίδιος ο αέρας από το μπάνιο. Ειδικά ο γείτονας λέει ότι γενικά το σχέδιο είναι πολύ κακό.

tamiti έγραψε:
Ναι, και όταν οι οικοδόμοι έδωσαν έναν υπαινιγμό που εγκατέστησε τις πόρτες, μπορώ να κάνω κάπως μια τρύπα κάτω από την πόρτα εξαερισμού; Γέλασα και εκπλήσθηκα στο "Γιατί;".

Όλοι γνωρίζουν, απλώς δεν θέλουν να το κάνουν. Αν η πόρτα

tamiti έγραψε:
παραγγέλθηκαν - πηγαίνετε πίσω στην πλάτη, ακριβώς στο κουτί

δαπανηρή και αξιολύπητη από το κατώτατο σημείο για να σχεδιάσει, στη συνέχεια να κάνει μια τρύπα ροής στον τοίχο, κοντά στο πάτωμα.

tamiti έγραψε:
Δεν έχει νόημα να οικοδομήσουμε έναν ανεμιστήρα; Ή σε μια λάμπα δεν είναι απαραίτητο να συνδέσετε και να κάνετε κατ 'ανάγκη ξεχωριστό διακόπτη;

Ναι, δεν έχει νόημα να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, αφού η χωρητικότητα του ventcapel είναι υψηλότερη από την έξοδο του ανεμιστήρα, η οποία ενεργοποιείται για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

tamiti έγραψε:
Ή από το μπάνιο για να θέσει μια συνηθισμένη μάσκα;

Ναι, τρυπήστε την τρύπα στο πάνω μέρος του τοίχου, που βρίσκεται ανάμεσα στην τουαλέτα και το μπάνιο στο σχέδιο και κλείστε και στις δύο πλευρές με διακοσμητικές γρίλιες. Σχετικά με τη βλαβερότητα των δικτύων κουνουπιών που ήδη γνωρίζετε.

tamiti έγραψε:
Θα τραβήξει τότε; Μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρκετή πρόσφυση από την τουαλέτα για να βγάλει ο ίδιος ο αέρας από το μπάνιο.

Θα είναι υπέροχο να τραβήξει, απλά δεν πακέτο στο διαμέρισμα - ας πάρουμε τη ροή του αέρα από το δρόμο.

tamiti έγραψε:
Ειδικά ο γείτονας λέει ότι γενικά το σχέδιο είναι πολύ κακό.

Μην ακούτε κανέναν, κάνετε το σωστό και είστε με τον εξαερισμό.

Ο Glasser έγραψε:
Ναι, τρυπήστε την τρύπα στο πάνω μέρος του τοίχου, που βρίσκεται ανάμεσα στην τουαλέτα και το μπάνιο στο σχέδιο και κλείστε και στις δύο πλευρές με διακοσμητικές γρίλιες.

Εντάξει, ευχαριστώ. Έτσι θα το κάνουμε.

Και για την τρύπα εισροής μπορεί να είναι πιο λεπτομερής; Πώς γίνεται; Κάτω τρυπάνι; Απλώς βάψαμε τα τείχη, είναι κρίμα να τα γυρίσουμε και να αφήσουμε μια τρύπα. Ή ίσως παρεξηγήθηκα;

tamiti έγραψε:
Και για την τρύπα εισροής μπορεί να είναι πιο λεπτομερής; Πώς γίνεται; Κάτω τρυπάνι; Απλώς βάψαμε τα τείχη, είναι κρίμα να τα γυρίσουμε και να αφήσουμε μια τρύπα. Ή ίσως παρεξηγήθηκα;

Ναι, να τρυπήσετε και (ή) να κοίλα, όπως θα ήταν βολικό. Κάτω κάτω, κοντά στο πάτωμα, ακριβώς μέσα από το διάδρομο. Κάλυψη με διακοσμητικές γρίλιες και στις δύο πλευρές για ομορφιά, μην βάζετε τα κουνούπια. Εάν είναι δυνατόν, κάντε μια τρύπα στην κάτω δεξιά γωνία του μπάνιου, αν κοιτάξετε το σχέδιό σας, τότε το μπάνιο καλύπτεται από τη ροή του αέρα περισσότερο. Τι παίρνουμε; Μια οπή στο κάτω μέρος του τοίχου εισροής, η δεύτερη τρύπα στο πάνω μέρος του τοίχου, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην τουαλέτα και το λουτρό για ροή αέρα κατά τη διαδρομή προς την οπή εξαερισμού, η οποία υποδεικνύεται με κόκκινο χρώμα στο διάγραμμα.

Πολλές ευχαριστίες για τη βοήθεια! Θα το κάνουμε αυτό.

Μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο αποτελεσματικά. Από τη στιγμή που ξυπνούν νερού και αποχέτευσης στην επάνω αριστερή γωνία της τουαλέτας, αν κοιτάξετε το διάγραμμα, η τρύπα στον τοίχο από την τουαλέτα και το μπάνιο είναι καλύτερο να κάνουμε στην επάνω δεξιά γωνία της τουαλέτας, θα κυκλοφορήσει στην επάνω αριστερή γωνία του μπάνιου (βλέπε διάγραμμα). Έτσι, καλύπτουμε τη ροή του αέρα με αμφότερους τους χώρους διαγωνίως. όσο το δυνατόν περισσότερο.

tamiti έγραψε:
Θα το κάνουμε αυτό.

Καλή τύχη, υγεία και ό, τι καλύτερο.

Εντάξει. Ας το κάνουμε Ευχαριστώ!

tamiti έγραψε:
Ρώτησαν τον πλησίον από κάτω - δεν έκανε τίποτα στο μπάνιο καθόλου. Αλλά είπε ότι ο εξαερισμός δεν τεντώνει καθόλου, αλλά ακόμη και αντίθετα, δημιουργούν περισσότερα ρεύματα, δηλ. χτυπήματα.

Ένα κοινό φαινόμενο, αφού εσύ

tamiti έγραψε:
έχουμε τον τελευταίο 10ο όροφο

Ο Glasser έγραψε:
Φυσικά, κλείστε όλες τις τρύπες με σχάρες, απλά μην βάζετε τα κουνουπιέρες - πολύ γρήγορα λερώνετε και μπλοκάρετε τη ροή του αέρα.

Εάν δεν υπάρχει δίκτυο κουνουπιών στο δίκτυο του αγωγού αερισμού, τότε όλα τα κουνούπια από το κελάρι θα πάνε κατευθείαν στους επισκέπτες. Απλά μην δώσετε συμβουλές για να τοποθετήσετε το υπόγειο.

tamiti έγραψε:
Και για την τρύπα εισροής μπορεί να είναι πιο λεπτομερής; Πώς γίνεται; Κάτω τρυπάνι; Απλώς βάψαμε τα τείχη, είναι κρίμα να τα γυρίσουμε και να αφήσουμε μια τρύπα. Ή ίσως παρεξηγήθηκα;

Ο Glasser έγραψε:
Ναι, να τρυπήσετε και (ή) να κοίλα, όπως θα ήταν βολικό. Κάτω κάτω, κοντά στο πάτωμα, ακριβώς μέσα από το διάδρομο. Κάλυψη με διακοσμητικές γρίλιες και στις δύο πλευρές για ομορφιά,

Μην βιαστείτε για να το κάνετε αυτό, επειδή το αποτέλεσμα μπορεί να είναι 0. *
* 1. Πρώτον, ελέγξτε τον εξαερισμό στην τουαλέτα. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε ένα χαρτί υγείας στη σχάρα εξαερισμού. Αν κολλήσει, τότε μπορείτε να συνεχίσετε και να συνεχίσετε
* 2. χτυπήστε μια τρύπα στην κορυφή του παρακείμενου τοίχου με μια τουαλέτα. Στη συνέχεια, με τον ίδιο τρόπο, όταν η πόρτα τουαλέτας είναι κλειστή και η πόρτα του μπάνιου ανοίγει ελαφρά, ελέγξτε το τρύπημα στην τρύπημα. Εάν υπάρχει κίνηση αέρα προς τον αγωγό εξαερισμού, μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε τον κόπο

Ο Glasser έγραψε:
τρυπάνι ή / και κοίλο, όπως θα είναι βολικό. Κάτω κάτω, κοντά στο πάτωμα, μέσα από το διάδρομο

μόνο καλύτερα όχι τον τοίχο. Είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνετε αυτό στα φύλλα της πόρτας.
Εάν το σημείο 1 δεν λειτουργεί, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε τον λόγο για τον οποίο ο αγωγός αερισμού δεν λειτουργεί και το ταξίδι στη σοφίτα
Και είναι καλύτερο να υποβάλετε αίτηση στην εταιρεία διαχείρισης με την προϋπόθεση ότι δεν έχετε έλξη στη γραμμή και θα πρέπει να εξαλείψετε την κατά το μεγαλύτερο μέρος παραβίαση των υγειονομικών κανόνων. Όταν ο μύκητας εμφανίζεται στο μπάνιο, θα είναι πολύ πιο δαπανηρή η ανάληψη. Και μην ακούτε *

Ο Glasser έγραψε:
Μην ακούτε κανέναν, κάνετε το σωστό και είστε με τον εξαερισμό.

Πώς να απαλλαγείτε από τον ατμό κάποιου άλλου

Τι να κάνετε εάν έχετε τα πάντα στο μπάνιο υγρό από τη συμπύκνωση, όταν οι γείτονες πλένονται οι ίδιοι

Ενεργοποιούμε τον ανεμιστήρα (τον αγωγό εξαγωγής στην τουαλέτα), αυτό και σώζονται από τον καπνό του καπνού από τα γειτονικά διαμερίσματα.

Yana Vaili, υπάρχουν διαφορετικές άκρες, διαφορετικές εταιρείες διαχείρισης. Σήμερα, ο πρόεδρος του συγκροτήματος συγκυριαρχία ήταν μια γιαγιά στο διαμέρισμα. Παραπονείται συνεχώς ότι "η κουκούλα δεν λειτουργεί." Έβαλα ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα - δεν κολλάει. Άνοιξε το παράθυρο - κολλημένο. Το παράθυρο ήταν κλειστό - το φύλλο έπεσε. Η κουκούλα με κλειστά παράθυρα δεν λειτουργεί. Και 2800 σε 5 λεπτά είναι καλό. Με τέτοια ποσοστά, μπορώ να δουλεύω όλη μέρα :-)

Γιατί χρειάζομαι μια κουκούλα για το μπάνιο;

Η ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι εξίσου σημαντική με τη θέρμανση, την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό, επειδή ο καθαρός αέρας συμβάλλει στην καλή διάθεση, την αποτελεσματικότητα και την αίσθηση φρεσκάδας. Ο ιδιαίτερα καλός εξαερισμός πρέπει να λειτουργεί σε χώρους με υψηλή υγρασία, όπως λουτρά.

Φυσικός αερισμός στο μπάνιο

Σχέδιο οργάνωσης της ροής του αέρα στον αεριζόμενο χώρο

Η εισροή καθαρού αέρα για φυσικό εξαερισμό παρέχεται από τα παράθυρα και την πόρτα εισόδου στους αεραγωγούς λόγω της διαφοράς πίεσης στο δρόμο και στο δωμάτιο. Ωστόσο, όσο πιο ψηλά είναι το πάτωμα της κατοικίας, τόσο λιγότερη είναι αυτή η διαφορά και, κατά συνέπεια, η κουκούλα λειτουργεί χειρότερα, αν και ο άξονας εξαερισμού πηγαίνει από τον πρώτο όροφο.

Επιπλέον, στην εποχή μας, η φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών διαταράσσεται από την πανταχού παρούσα εγκατάσταση παραθύρων και θυρών με υψηλά χαρακτηριστικά σφράγισης. Για την επίλυση του προβλήματος της ανταλλαγής αέρα σε τέτοια παράθυρα είναι εγκατεστημένα συστήματα τροφοδοσίας (micro airing). Υπάρχουν επίσης και παραλλαγές βαλβίδων εισαγωγής στον τοίχο.

Βαλβίδα για ροή αέρα μέσω πλαστικού παραθύρου

Βαλβίδα τροφοδοσίας τοποθετημένη στον τοίχο

Μην ξεχάσετε τις γρίλιες εξαερισμού στο κάτω μέρος της πόρτας του μπάνιου - μέσω αυτών θα ρέει ο αέρας. Εάν δεν υπάρχει μάσκα, αξίζει να αφήσετε μια απόσταση 20 mm κάτω από την πόρτα, για να επιτρέψετε τον αέρα να περάσει.

Υπερυψωμένο πλέγμα στην πόρτα

Ελέγξτε τον εξαερισμό

Πώς να ελέγξετε πόσο καλά λειτουργεί ο εξαερισμός στο μπάνιο; Για να το κάνετε αυτό, επισυνάψτε μια σερβιέτα στο άνοιγμα του άξονα εξαερισμού, με τη σερβιέτα, εάν λειτουργεί ο εξαερισμός, πρέπει να προσκολληθεί στην οπή.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την ώθηση χρησιμοποιώντας έναν αναπτήρα, ένα κερί ή έναν αγώνα. Η φλόγα τους πρέπει να έλκεται προς τον άξονα. Όσο περισσότερο ανάβει η φλόγα, τόσο καλύτερη είναι η λειτουργία του εξαερισμού.

Ελέγξτε τον εξαερισμό με έναν αγώνα ή έναν αναπτήρα - στην αριστερή πλευρά, στη δεξιά πλευρά - δεν λειτουργεί αερισμός

Αναγκαστικός εξαερισμός

Εάν ο εξαερισμός στο μπάνιο δεν λειτουργεί ή δεν λειτουργεί αποτελεσματικά (και θολώνουν καθρέφτη τοίχο), τότε ομαλοποίηση η υγρασία στο μπάνιο θα σας βοηθήσει να μηχανικός αερισμός μέσω ανεμιστήρα εξάτμισης, το οποίο φέρει τον υγρό αέρα από το δωμάτιο μέσα στο φρέαρ εξαερισμού.

Με τη μέθοδο εγκατάστασης, οι ανεμιστήρες είναι:

Ανεμιστήρας αριστερού καναλιού, δεξιά - δελτίο

Στο μπάνιο ενός κτιρίου διαμερισμάτων χρησιμοποιείται συνήθως πάνω από το κεφάλι. Εντούτοις, σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται επίσης κανάλια καναλιών, τα οποία εισάγονται στον αγωγό εξαερισμού που πηγαίνει στον άξονα εξαερισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, το κανάλι συνήθως κρύβεται πίσω από το ανώτατο όριο.

Ο αριθμός των κεραμιδιών που χρειάζονται για το μπάνιο σας, μπορείτε να υπολογίσετε χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική μας αριθμομηχανή πλακιδίων

Κατά κανόνα, όλες οι επικοινωνίες είναι πάντα κρυμμένες κάτω από το κεραμίδι, ενώ η πρόσβαση σε μετρητές, πύλες, σημεία σύνδεσης παρέχονται από υδραυλικές πόρτες ή καταπακτές με αόρατες πληροφορίες για τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Αγωγοί

Εάν είναι απαραίτητο να αερίζεστε σε ορισμένες ζώνες, χρησιμοποιούνται αεραγωγοί σε διάφορες εκδόσεις:

 • Άκαμπτα (πλαστικό ή μέταλλο) - υπάρχουν ορθογώνιες, τετράγωνες και κυκλικές διατομές. Έχουν ελάχιστη επίδραση στον αέρα που διέρχεται μέσω αυτών. Είναι αρκετά εύκολο να τοποθετηθούν χρησιμοποιώντας ειδικά συνδετικά στοιχεία.
 • Εύκαμπτα κυματοειδή - χρησιμοποιούνται συνήθως μόνο σε μικρές αποστάσεις ή σε δύσκολα σημεία διέλευσης του αεραγωγού. Παρέχετε τη μέγιστη αντίσταση λόγω των ανομοιόμορφων τοίχων.

Αριστερό πλαστικό αγωγό, δεξιά - κυματοειδής

Επιλογή ανεμιστήρα

Ο ευκολότερος να εγκαταστήσετε ανεμιστήρα είναι ο εναέριος τύπος. Στην απλούστερη περίπτωση, θα πρέπει να το συνδέσετε παράλληλα με τον πλησιέστερο λαμπτήρα και να αντικαταστήσετε την εγκατεστημένη μάσκα εξαερισμού με ανεμιστήρα.

Παράλληλη σύνδεση του ανεμιστήρα εξαγωγής

Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα, θα πρέπει να εστιάσετε σε τέτοιες παραμέτρους όπως:

 • Θόρυβος.
 • Παραγωγικότητα;
 • Διάμετρος.
 • Μόνιμη ή βραχυπρόθεσμη λειτουργία.
 • Πρόσθετες λειτουργίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή, την εγκατάσταση και τη σύνδεση, ανατρέξτε στο άρθρο "Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για την εξαγωγή στο μπάνιο".

Βίντεο

Βίντεο σχετικά με το αν αξίζει να χρησιμοποιείτε τους αυτόματα ενεργοποιημένους ανεμιστήρες:

Εξαγωγή στο μπάνιο: κανόνες επιλογής και χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Το μπάνιο χαρακτηρίζεται από υψηλή υγρασία. Ο ατμός συμπυκνώνεται στην οροφή και στους τοίχους, με αποτέλεσμα το σχηματισμό μύκητα και μούχλα. Για να αποφευχθούν αυτές οι διαδικασίες, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε μια υπεύθυνη προσέγγιση στα ζητήματα αερισμού και επιλογής ενός ανεμιστήρα εξαγωγής.

Η κουκούλα ποιότητας στο μπάνιο θα πρέπει να παρέχεται από φρέσκο ​​αέρα 25 m 3 / h για ξεχωριστό δωμάτιο, από 50 m 3 σε περίπτωση συνδυασμένου μπάνιου.

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Σύγχρονοι κουκούλες που προορίζονται για τοποθέτηση στο μπάνιο, χωριστά χωρισμένα σε 2 τύπους: απλά και αυτόματα. Διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά το σχεδιασμό, τη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών και το κόστος.

Ο απλός εξοπλισμός είναι ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας, ο οποίος βρίσκεται σε σωληνωτό πλαστικό περίβλημα. Μπορεί να είναι δύο ειδών - ενσωματωμένο ή αυτόνομο.

Ένας δημοφιλής τρόπος για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή είναι πατώντας το διακόπτη που παρέχει φωτισμό στο μπάνιο. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από το μπάνιο το μολυσμένο αέρα που εμφανίζεται όταν το άτομο βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Ο αυτόματος εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία ελέγχουν αποτελεσματικά τη λειτουργία της συσκευής.

Οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες λειτουργίες:

 • off timer?
 • αισθητήρες υγρασίας.
 • έγχρωμο φωτισμό.

Ο ανεμιστήρας ανάβει όταν ξεπεραστεί η επιτρεπτή τιμή υγρασίας. Μόλις αυτή η παράμετρος επανέλθει σε κανονική κατάσταση, η συσκευή απενεργοποιείται.

Τα αυτόματα προϊόντα μπορούν να εξοπλιστούν με άλλες λειτουργίες. Σε ιδιωτικές κατοικίες, το σύστημα εξαερισμού οριοθετεί το δρόμο, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες τους να μην υποστούν βλάβη από ανεμιστήρα με ρυθμιζόμενο διαχύτη.

Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδα ελέγχου, η οποία δεν επιτρέπει την κίνηση του αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη για τους κατοίκους διαμερισμάτων σε πολυώροφα κτίρια για να προστατευθούν από τις μυρωδιές του γειτονικού μπάνιου.

Ο σύγχρονος απορροφητήρας, σχεδιασμένος για εγκατάσταση στο μπάνιο, έχει μια υποχρεωτική αρχή δράσης. Η συσκευή αποτελείται από έναν ανεμιστήρα και έναν αγωγό αέρα συνδεδεμένο με τον αγωγό εξαερισμού του κτιρίου.

Για να επιλέξετε τη βέλτιστη κουκούλα, πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του μπάνιου και την ποικιλία των υπαρχόντων συστημάτων εξαερισμού. Οι συσκευές μπορεί να διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό, την αρχή λειτουργίας, την ισχύ και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

Είδη αερισμού στο μπάνιο

Για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα σε κλειστό χώρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί φυσικός ή εξαναγκασμένος εξαερισμός. Η πρώτη επιλογή δεν απαιτεί τη χρήση ειδικού εξοπλισμού που εκτελεί ορισμένες λειτουργίες.

Η δεύτερη αφορά τη χρήση ανεμιστήρων, θερμαντικών συσκευών, κινητήρων, συσκευών ψύξης αέρα και άλλων πρόσθετων συσκευών.

Φυσική επιλογή ανανέωσης αέρα

Οι ροές αέρα αναμιγνύονται και στη συνέχεια μετατοπίζονται λόγω διαφόρων παραμέτρων θερμοκρασίας και πίεσης. Μπορείτε να δημιουργήσετε ελεύθερη κυκλοφορία ανοίγοντας ελαφρά την πόρτα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση κάποιο μέρος του υγρού αέρα θα παραμείνει στο δωμάτιο.

Σε πολυώροφα κτίρια, ο άξονας εξαερισμού εξυπηρετεί όλα τα διαμερίσματα στην οροφή. Η είσοδος σε αυτό κλείνει με σχάρα και η αποτελεσματικότητα καθαρισμού εξαρτάται από τη γενική κατάσταση. Στα κτίρια εκτός πόλης, οι αγωγοί εξαερισμού αφαιρούνται κατά τη φάση κατασκευής.

Κατά την εγκατάσταση μιας φυσικής κουκούλας πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

 1. Η σχάρα στο μπάνιο / μπάνιο πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή του δωματίου - στον τοίχο ή στην οροφή.
 2. Η εσωτερική επιφάνεια των σωλήνων πρέπει να είναι απόλυτα ομαλή.
 3. Οι προβολές και οι περιστροφές του αγωγού μειώνουν την απόδοση της κυκλοφορίας κατά 5%.

Ο φυσικός αερισμός δεν θεωρείται πολύ αποτελεσματικός, γι 'αυτό και σπάνια χρησιμοποιείται σε πολυκατοικίες. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται σε προαστιακά κτίρια που χρησιμοποιούνται για εποχική διαβίωση, για παράδειγμα, ως dacha.

Χαρακτηριστικά εξαναγκασμένου εξαερισμού

Στο μπάνιο, χρησιμοποιείται συχνότερα η μηχανική εκκένωση του αέρα εξαγωγής με τη χρήση μηχανικών συσκευών. Μπορεί να είναι μια φορτωτική ή ένας ανεμιστήρας καναλιών. Ενεργοποιείται εάν είναι απαραίτητο και δημιουργεί πρόσφυση.

Σε ιδιωτικά κτίρια, εγκαθίστανται συχνά κανάλια, τα οποία εξάγουν την εξαντλημένη ροή αέρα μέσω της σοφίτας του σπιτιού. Ο ανεμιστήρας έχει σχεδιαστεί για να αντλεί αποτελεσματικά μολυσμένο αέρα, και φρέσκο ​​μπορεί να μπει στο μπάνιο μέσω μιας ανοιχτής πόρτας.

Τύποι ανεμιστήρων για κλειστούς χώρους

Υπάρχουν 2 τύποι εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται σε μπάνια, τουαλέτες και συνδυασμένα μπάνια. Αυτές είναι οι αξονικές και ακτινικές διατάξεις εξάτμισης. Τα τελευταία ονομάζονται επίσης φυγοκεντρικά.

Οι αξονικές συσκευές είναι ένας άξονας στον οποίο έχει τοποθετηθεί μια κλασική πτερωτή. Τα πτερύγιά του γίνονται υπό γωνία. Όταν περιστρέφεται ο άξονας, εισέρχεται ροή αέρα. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας χρησιμοποιείται εάν η πίεση που δημιουργείται από αυτό είναι επαρκής για να εξασφαλίσει μια κανονική ανταλλαγή αέρα.

Σε ακτινωτές συσκευές η ροή του αέρα τραβιέται στο κέντρο, μετά από την οποία βρίσκεται στο περίβλημα με λεπίδες. Λόγω της θέσης τους στο κεντρικό τμήμα υπάρχει ένα κενό, και φυγόκεντρη δύναμη ωθεί τη μάζα αέρα προς τα άκρα του σώματος που μπορούν να εξαχθούν διαμέσου του σωλήνα αποστράγγισης στο ventkanal.

Τα πιο απαιτητικά μοντέλα εναέριας κυκλοφορίας - λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά και ήσυχα, είναι σε θέση να εκκενώσουν όγκους που δεν μπορούν να είναι αξονικοί.

Με τον βαθμό πληρότητας, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες αρχής λειτουργίας χωρίζονται σε βασικές και με πρόσθετες επιλογές. Το δεύτερο μπορεί να λειτουργήσει σε αυτόματη λειτουργία.

Βασικές παράμετροι της κουκούλας για μπάνιο

Η ιδιαιτερότητα του μπάνιου ώθησε τους κατασκευαστές να παράγουν συσκευές προσαρμοσμένες σε χώρους με υψηλή υγρασία. Το περίβλημα του ανεμιστήρα, που τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό, πρέπει να σφραγιστεί. Ο εσωτερικός σχεδιασμός του εξοπλισμού προστατεύεται αξιόπιστα από όλες τις πλευρές με τη δράση υγρού ατμού.

Προσοχή στα χαρακτηριστικά της συσκευής

Για τους καταναλωτές, η Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή έχει αναπτύξει ένα συγκεκριμένο πρότυπο για την αξιοπιστία των ηλεκτρονικών συσκευών. Δηλώνεται με IP και αποτελείται από δύο ψηφία. Η τιμή του πρώτου μπορεί να είναι από 0 έως 6 και υποδεικνύει τον βαθμό προστασίας από τη διείσδυση ακαθαρσιών.

Ο δεύτερος αριθμός προσδιορίζει το επίπεδο προστασίας από την υγρασία. Για να χρησιμοποιήσετε το προϊόν στο μπάνιο, η ένδειξη πρέπει να είναι τουλάχιστον 4.

Η ισχύς και η παραγωγικότητα είναι στενά αλληλένδετες. Όσο υψηλότερη είναι η πρώτη ένδειξη, τόσο μεγαλύτερη είναι η δεύτερη. Μπορείτε να ανακαλύψετε τον δείκτη απόδοσης πολλαπλασιάζοντας τα footage του μπάνιου με τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι.

Εάν ο ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με πολλές πρόσθετες λειτουργίες, η ισχύς του μπορεί να είναι κατά 10% υψηλότερη από την υπολογιζόμενη. Τα πιο δημοφιλή είναι οικονομικά και σχεδόν αθόρυβα συσκευές, που καταναλώνουν από 7 έως 20 watt.

Όταν λειτουργούν συσκευές με μεγάλο συντελεστή ισχύος, υπάρχει ένα ρεύμα στο δωμάτιο, εκτός αυτού, δεν μπορεί να πάρει αρκετά ζεστό.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από τις λεπίδες της συσκευής που δημιουργούνται κατά τη λειτουργία. Είναι πολύ πιο ήσυχο από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε την κουκούλα κουζίνας. Ο κανόνας, αποδεκτός για τον εκχυτήρα, είναι ένας ήχος 30 dB ή χαμηλότερος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα άτομο αντιλαμβάνεται όλους τους ήχους πάνω από 35 dB, ως δυσάρεστο και ενοχλητικό.

Χρονοδιακόπτης, υγροστάτης, βαλβίδα ελέγχου

Οι τυπικές συσκευές εξαερισμού του μπάνιου ελέγχονται μηχανικά ή λειτουργούν σε αργή, σταθερή λειτουργία. Ένας χρονοδιακόπτης είναι μια πρόσθετη συσκευή που σας επιτρέπει να μισο αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία.

Αφού το άτομο έφυγε από το μπάνιο, ο ανεμιστήρας, χάρη στον χρονοδιακόπτη, συνεχίζει να εκκενώνει τον αέρα εξαγωγής για αρκετό καιρό. Όταν τελειώσει, απενεργοποιείται.

Η παρουσία αισθητήρα υγρασίας είναι η καλύτερη επιλογή για μπάνιο. Το υγρόμετρο θεωρείται η καλύτερη μέθοδος ελέγχου, καθώς σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το κατώφλι υγρασίας από 40 έως 100%, οπότε ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται αυτόματα. Μαζί χρησιμοποιείται η υγρασία και ο χρονοδιακόπτης σπάνια. Κανονικά, ένας αισθητήρας υγρασίας δεν απαιτεί χρονοδιακόπτη.

Όταν εξοπλίζετε τον εξαερισμό σε μια εξοχική κατοικία, πρέπει να μετρήσετε την τρύπα στο μπάνιο ή στο μπάνιο, που θα καθορίσει τη διάμετρο του αγωγού. Το πρότυπο μέγεθος προσγείωσης της κουκούλας είναι από 100 έως 130 mm. Εάν είναι απαραίτητο, η τρύπα στον τοίχο του μπάνιου μπορεί να αυξηθεί χρησιμοποιώντας ένα puncher.

Η βαλβίδα ελέγχου είναι μια μικρή και απλή συσκευή που δεν επιτρέπει τη διείσδυση δυσάρεστων μυρωδιών από τους γείτονες στο έδαφος του διαμερίσματός σας. Είναι πρακτικά απαραίτητο σε αστικά λουτρά και μπάνια συνδεδεμένα σε κοινό αγωγό εξαερισμού.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή συσκευή;

Κατά την τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού στο μπάνιο, θα πρέπει να επιλέξετε την κουκούλα. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν οι ικανότητές του, οι οποίες είναι η ικανότητα οδήγησης ενός συγκεκριμένου όγκου αέρα. Αυτό το σχήμα εξαρτάται από τη διάμετρο της συσκευής.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν συσκευές με διατομή σωλήνων 80, 100, 120, 150 mm. Για τον Χρουστσόφ η βέλτιστη διάμετρος θα είναι 80 mm ή 100 mm. Σε νέα κτίρια διαμερίσματα έχουν μια βελτιωμένη διάταξη, είναι καλύτερα να μείνετε σε ένα τμήμα των 120 mm.

Εξίσου σημαντική είναι η εμφάνιση. Πολλοί κατασκευαστές παράγουν κουκούλες με ένα αντικαταστάσιμο εξωτερικό πάνελ. Οι ανεμιστήρες Elicent, Electrolux, Ballu, Timberk και άλλα εμπορικά σήματα έρχονται σε διάφορα χρώματα και αποχρώσεις.

Μια ελκυστική και κομψή συσκευή μπορεί να γίνει ένα έντονο στοιχείο του εσωτερικού χώρου ή να το χωρέσει έτσι ώστε να μην αγγίζει τα μάτια σας.

Κατά την επιλογή, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι το νερό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με ηλεκτρική ενέργεια - ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Για να αποφύγετε προβλήματα με την καλωδίωση, οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ενός προϊόντος σχεδιασμένου για μακροχρόνια χρήση σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

Είναι περιττό να ελέγχετε τα επίπεδα θορύβου της συσκευής - οι περιττοί και δυσάρεστοι ήχοι παίζουν το ρόλο του ερεθίσματος της ακοής. Όταν ένας ανεμιστήρας ποιότητας στο μπάνιο λειτουργεί, είναι σχεδόν σιωπηλός.

Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή στη δύναμη και την αξιοπιστία της συσκευής. Ένας μικρός αριθμός εταιρειών που ειδικεύονται στην κατασκευή ανεμιστήρων μπάνιου μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους θα λειτουργήσουν για αρκετά χρόνια. Η υψηλή ποιότητα υποδεικνύεται από την περίοδο εγγύησης από τον κατασκευαστή. Αν είναι λιγότερο από 1 έτος, η συσκευή αυτή είναι προτιμότερο να μην αγοράσει.

Προετοιμασία ενός χώρου για έναν ανεμιστήρα εξαγωγής

Πριν από την εγκατάσταση, πρέπει να πραγματοποιηθούν ορισμένες προπαρασκευαστικές εργασίες. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο καλά λειτουργεί ο αγωγός εξαερισμού, υποβάλλοντας ένα αναμμένο σπίρτο ή ένα κερί στην είσοδο. Η φλόγα πρέπει να λυγίσει υπό γωνία προς την κατεύθυνση της σχάρας.

Εάν η διάμετρος της οπής μεγαλύτερης τμήματος ανεμιστήρα ventkanala, τότε είναι δυνατόν να εισαχθεί ένα πλαστικό ή κυματοειδή σωλήνα του επιθυμητού διάμετρο και να σφραγίσει τα κενά με αφρό, κόψτε την περίσσεια διαλύματος κοφτερό μαχαίρι μετά τη ρύθμιση.

Στην περίπτωση αυτή, η οπή στην είσοδο του άξονα έχει μικρότερη διάμετρο, διογκώνεται με διάτρητο.

Επιλέγοντας το καλύτερο σχέδιο σύνδεσης

Πριν εγκαταστήσετε οποιοδήποτε μοντέλο του ανεμιστήρα εξάτμισης στο μπάνιο, θα πρέπει να καθορίσετε πώς θα συνδεθεί με την πηγή ενέργειας.

Σήμερα υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύνδεσης της κουκούλας:

 1. Ο διακόπτης βρίσκεται στο σώμα της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί με το κουμπί ή τη δαντέλα στο σώμα.
 2. Συνδέστε τη συσκευή σε ξεχωριστό διακόπτη. Πριν από το μπάνιο ρυθμίσετε το διακόπτη, στο οποίο ένα από τα πλήκτρα ενεργοποιεί τον εξαερισμό, και το δεύτερο - το φωτισμό.
 3. Αυτόματη ενεργοποίηση του ανεμιστήρα από τον αισθητήρα υγρασίας ή κίνησης. Αρχίζει να λειτουργεί αν η επιτρεπτή στάθμη υγρασίας υπερβεί ή κινηθεί.
 4. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο διακόπτη φωτισμού. Μπορεί να εξοπλιστεί με χρονοδιακόπτη και να συνδεθεί παράλληλα με το φωτιστικό. Ανάβει ταυτόχρονα με το φωτισμό και απενεργοποιείται όταν η φωτεινή ένδειξη σβήνει.

Ο τελευταίος τρόπος σύνδεσης της συσκευής είναι λιγότερο απαιτητικός, επειδή οι ενοικιαστές διαμερισμάτων πηγαίνουν συχνά στο μπάνιο για μικρό χρονικό διάστημα για να πλύνουν γρήγορα τα χέρια τους, να βουρτσίσουν τα δόντια τους ή να πλύνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κουκούλα που περιλαμβάνεται θα απορρίψει μάταια την ηλεκτρική ενέργεια.

Τοποθετήστε την καλωδίωση για καλύτερο κάτω από το κεραμίδι. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορείτε να συγκαλύψετε το καλώδιο με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών κουτιών.

Η σειρά των εργασιών εγκατάστασης

Πριν συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο, θα πρέπει να μελετήσετε τις οδηγίες που περιγράφουν τη λεπτομερή διαδικασία εγκατάστασης. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το επιλεγμένο μοντέλο της κουκούλας τοποθετείται στο μπάνιο ή στο μπάνιο.

Οι ενέργειες εκτελούνται με συγκεκριμένη σειρά:

 1. Αρχικά, αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα και εφαρμόστε όλα τα καρφιά στην επιφάνεια του τοίχου με υγρά καρφιά, σιλικόνη ή κόλλα πολυμερούς. Αυτά τα υλικά θα παρέχουν ισχυρή στερέωση ενός σχετικά ελαφρού πλαστικού.
 2. Εισάγουμε τη συσκευή έτσι ώστε το τμήμα εργασίας μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα να βρίσκεται εντελώς στον τοίχο. Πιέστε σταθερά το σημείο προσάρτησης για αρκετά λεπτά.
 3. Βάζουμε ένα δίχτυ κουνουπιών, το οποίο δεν θα επιτρέψει σε διαφορετικά έντομα και μικρά κομμάτια να εισέλθουν στο δωμάτιο.
 4. Συνδέστε το μπροστινό κάλυμμα με τις βίδες που περιλαμβάνονται στο κιτ. αυτή η ενέργεια πραγματοποιείται στην τελευταία στροφή.

Κατά τη σύνδεση με την παροχή ρεύματος σε ένα δωμάτιο, δεν πρέπει να υπάρχουν ανοικτά καλώδια χωρίς μόνωση. Τοποθετούνται σε εσοχές σε εσοχή, χρησιμοποιώντας ένα κυματοειδές περίβλημα.

Πολλοί χρήστες συνδέουν τους ανεμιστήρες μέσω ενός ζεύγους επαφών με το διακόπτη φώτων. Ο διακόπτης έχει ρυθμιστεί σε φάση.

Για ευκολία, όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή στο μέλλον, μπορείτε να βάλετε ένα ξεχωριστό πλήκτρο για να ενεργοποιήσετε την κουκούλα. Εάν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο όταν επισκέπτεστε το μπάνιο, είναι βολικό να χρησιμοποιείτε μόνο το κουμπί ελέγχου φωτός. τότε ο χρόνος στο δωμάτιο δεν θα επισκιάζεται από το χτύπημα των περιστρεφόμενων λεπίδων.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Video # 1 πώς να επιλέξετε τον εξοπλισμό και να οργανώσετε τα πάντα σωστά:

Βίντεο # 2 γιατί χρειαζόμαστε μια κουκούλα για το μπάνιο και πώς να το εγκαταστήσετε:

Το εκχύλισμα σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από την αυξημένη υγρασία στο μπάνιο και να εξαλείφετε τις οσμές που εισχωρούν στο δωμάτιο. Αυτό είναι σε ζήτηση και φθηνό εξοπλισμό, το οποίο είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Δημοφιλή μοντέλα ανεμιστήρων παράγονται από τους παραγωγούς Ballu, Timberk, Elicent, Electrolux και άλλους.

Παρά το γεγονός ότι τα έργα εγκατάστασης δεν θα απαιτήσουν μεγάλη προσπάθεια, χρήματα και χρόνο, η συσκευή θα γίνει ένας απαραίτητος βοηθός στον αγώνα για τον καθαρό αέρα και το άνετο μικροκλίμα.

Εξόρυξη στο μπάνιο: πώς να εγκαταστήσετε τα χέρια σας;

Για τις επισκευές χρήση μπάνιο είναι ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα δομικά υλικά με υψηλό βαθμό προστασίας από την υγρασία όπως υγρό, ζεστό κλίμα του δωματίου με κακή κυκλοφορία του αέρα είναι μοιραία στις περισσότερες επιφάνειες.

Μετά την εκτέλεση της υγιεινής πλύσιμο ή αέρα κορεσμένο με άφθονο ζεστό ατμό, το οποίο ψύχει και στη συνέχεια συμπυκνώνεται στις επιφάνειες των επίπλων, τοίχων, οροφή και το δάπεδο. Το απόσπασμα για το μπάνιο λύνει αυτό το πρόβλημα, διατηρώντας το φινίρισμα, λόγω του αποτελέσματος της μεταφοράς. Η εγκατάσταση αυτού του φθηνού εξοπλισμού με τα δικά του χέρια αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υλικών χωρίς να απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις. Αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να υπολογίσετε και να επιλέξετε μια κουκούλα σε ένα λουτρό.

Φυσικός εξαερισμός

Φυσικό εκχύλισμα για το μπάνιο - το σύστημα που εξασφαλίζει την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο υγιεινής χωρίς την εγκατάσταση ηλεκτρικού εξοπλισμού. Λειτουργεί από τις ιδιότητες των αερίων όταν θερμαίνεται για να ανέβει προς τα πάνω, που ονομάζεται νόμος της μεταφοράς. Ένα τέτοιο απόσπασμα στο μπάνιο σχεδιάζεται στο στάδιο της δημιουργίας ενός έργου ενός δωματίου ή ενός σπιτιού, αφού απαιτεί την εγκατάσταση αεραγωγών που ανοίγουν στη σοφίτα ή στην οροφή.

Κατά τη δημιουργία ενός έργου, οι κουκούλες στο μπάνιο και στην τουαλέτα καθοδηγούνται από τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Οι αεραγωγοί πρέπει να έχουν αυστηρά κάθετο προσανατολισμό και σε κάθε αεριζόμενο χώρο να φέρει το δικό του ορυχείο.
 2. Οι αεραγωγοί μπορούν να συνδεθούν σε ένα κοινό κανάλι για κουκούλες για το μπάνιο και την τουαλέτα, τις κουζίνες και τις περιοχές σάουνας, αλλά μόνο αν βρίσκονται στον ίδιο όροφο.
 3. Η κουκούλα στο μπάνιο, η κουζίνα, η σάουνα και η τουαλέτα συνδυάζονται στο πάτωμα με ένα κοινό κανάλι, αν αυτά τα δωμάτια βρίσκονται σε ένα μέρος του σπιτιού. Εάν υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των αεριζόμενων χώρων, είναι ευκολότερο να κατασκευαστούν χωριστοί αγωγοί αέρα.
 4. Το φυσικό εκχύλισμα για το μπάνιο έχει μικρή δύναμη έλξης, έτσι ώστε οι αεραγωγοί πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από υλικό με λεία επιφάνεια.
 5. Κατά την τοποθέτηση του αγωγού με τα χέρια σας, είναι προτιμότερο να αποφεύγετε απότομες στροφές, προεξοχές και στροφές, ώστε να μην εμποδίζετε την κυκλοφορία των αέριων μαζών.
 6. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς στροφές κατά την τοποθέτηση αεραγωγού σε δωμάτιο υγιεινής, θα πρέπει να κάνετε το κανάλι να γίνει ομαλό με ακτίνα τουλάχιστον 100 mm.
 7. Μέσα στα μονόχωρα κτήρια, η κουκούλα στην μπανιέρα ωθείται μέσα από την οροφή στη σοφίτα και στη συνέχεια στην οροφή.

Το φυσικό εκχύλισμα για την τουαλέτα και το λουτρό λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο της μεταφοράς. Ο θερμότερος αέρας, κορεσμένος με υδρατμούς, ανεβαίνει στο ανώτατο όριο του χώρου υγιεινής, εισέρχεται στο κανάλι των αεραγωγών και κατόπιν απλώνεται στο δρόμο λόγω της διαφοράς στην εξωτερική και εσωτερική θερμοκρασία. Το άγχος που δημιουργείται όταν κυκλοφορούν οι μάζες του αέρα ονομάζεται δύναμη έλξης. Για να ελέγξετε αν ο εξαερισμός λειτουργεί με το χέρι, πρέπει να ταιριάξετε το πλέγμα: εάν η φλόγα αποκλίνει προς το κανάλι, τότε όλα είναι εντάξει.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Η αρχή της λειτουργίας της αναγκαστικής έλξης σε ένα λουτρό διαφέρει από τον φυσικό εξαερισμό. Η κυκλοφορία του αέρα σε ένα δωμάτιο εξοπλισμένο με ένα τέτοιο σύστημα λαμβάνει χώρα μέσω ενός ανεμιστήρα που τροφοδοτεί το ηλεκτρικό δίκτυο.

Η αναγκαστική εξάντληση στο λουτρό δημιουργείται εάν ο φυσικός αερισμός δεν λειτουργεί ή η δύναμη έλξης δεν είναι αρκετή για να κάνει το δωμάτιο άνετο για χρήση. Γι 'αυτό, ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στην είσοδο του αγωγού αεραγωγού, ο οποίος δημιουργεί μια ζώνη με εκφορτισμένη πίεση, σφίγγοντας τον αέρα μέσα στον αγωγό. Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη ισχύ ανεμιστήρα, πολλαπλασιάστε:

 • Η ένταση του δωματίου. Για να υπολογίσετε τον όγκο του μπάνιου, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου. Για παράδειγμα, ο όγκος ενός μπάνιου με διαστάσεις 3x2x2.2 είναι 13,2 κυβικά μέτρα.
 • Συντελεστής συχνότητας χρήσης. Αυτός ο δείκτης μπορεί να είναι από 5 έως 10, με βάση τον αριθμό των ατόμων που ζουν. Εάν ένα άτομο διαμένει σε ένα διαμέρισμα, χρησιμοποιεί ένα δωμάτιο υγιεινής 2 φορές την ημέρα και συνεπώς ο συντελεστής λαμβάνει μια ελάχιστη τιμή 5. Με την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων στο μπάνιο αυξάνεται ο συντελεστής συντελεστή.

Δώστε προσοχή! Μέσα στο μπάνιο υπάρχει μεγάλη υγρασία, οπότε η χρήση μιας ηλεκτρικής συσκευής μπορεί να είναι ανασφαλής. Επομένως, η εξαναγκασμένη εξαγωγή στο λουτρό είναι τοποθετημένη χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες ανθεκτικούς στην υγρασία. Ο εξοπλισμός με την υψηλότερη προστασία από τη διείσδυση της υγρασίας επισημαίνεται με τον κωδικό IP 34.

Μεταχειρισμένος εξοπλισμός

Η αναγκαστική εξάντληση για το μπάνιο οργανώνεται με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού εξαερισμού. Οι επαγγελματίες κύριοι συνιστούν να χρησιμοποιηθούν οι οικιακοί ανεμιστήρες για αυτό το έργο, αφαιρώντας 60-250 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Αυτές οι συσκευές μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν με τα χέρια τους, εάν είναι σωστά συνδεδεμένες στο ηλεκτρικό δίκτυο. Για να μάθετε ποια μοντέλα είναι κατάλληλα για συγκεκριμένες συνθήκες, πρέπει να υπολογίσετε τον όγκο του δωματίου και τη συχνότητα χρήσης του λουτρού.

Οι ανεμιστήρες οικιακής χρήσης είναι εξοπλισμένοι με τις ακόλουθες πρόσθετες λειτουργίες για εύκολη λειτουργία:

 1. Αισθητήρας υγρασίας. Αυτό καθορίζει πόσο υδρατμός περιέχει αέρα και όταν ξεπεράσει το κρίσιμο κατώτατο όριο ενεργοποιείται αυτόματα. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τη λειτουργία του ανεμιστήρα, μειώνοντας το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
 2. Το χρονόμετρο. Εάν ο ανεμιστήρας διαθέτει χρονοδιακόπτη, η εξαναγκασμένη εξάτμιση θα λειτουργεί αυστηρά κατά την ώρα. Ο χρόνος λειτουργίας μπορεί να ρυθμιστεί σε περιόδους κατά τις οποίες ο χώρος χρησιμοποιείται ενεργά.
 3. Αισθητήρας κίνησης. Η κουκούλα στο μπάνιο με τον αισθητήρα κίνησης ενεργοποιείται αυτόματα όταν κάποιος εισέλθει στο δωμάτιο.
 4. Βαλβίδα ελέγχου. απορροφητήρα στο μπάνιο με μια βαλβίδα αποτρέπει τη διείσδυση του αέρα, τη σκόνη και άλλες μυρωδιές από το δρόμο στο χώρο διαβίωσης, το οποίο είναι εξαιρετικά βολικό για τα σπίτια της πόλης, χτισμένο σε πολυσύχναστους δρόμους.

Οι κατασκευαστές, διαφημίζουν εγχώριους οπαδούς, ισχυρίζονται ότι λειτουργούν απόλυτα αθόρυβα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα κατά τη λειτουργία, η κουκούλα στο λουτρό παράγει ένα μικρό θόρυβο, το οποίο, εάν εγκατασταθεί σωστά, θα είναι ουσιαστικά αόρατο.

Εγκατάσταση ανεμιστήρων

Κατά κανόνα, η αναγκαστική εξάντληση σε λουτρό δημιουργείται από τις δυνάμεις των μισθωτών επαγγελματιών πλοιάρχων, καθώς απαιτεί σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο. Ωστόσο, αν έχετε την εμπειρία και τα απαραίτητα εργαλεία, μπορείτε να κάνετε την εργασία μόνοι σας.

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Ο αγωγός εξαερισμού βρίσκεται σε ύψος, σχεδόν κάτω από το ανώτατο όριο του μπάνιου. Είναι καλύτερο να φτιάξετε έναν αγωγό αέρα απέναντι από την πόρτα, αλλά σε έναν τοίχο με την πόρτα δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε καμία περίπτωση.
 • Με τη βοήθεια μύλου ή διάτρητου, η έξοδος του αγωγού εξαερισμού επεκτείνεται στο μέγεθος του ανεμιστήρα.
 • Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό του ανοίγματος και στη συνέχεια στερεώνεται χρησιμοποιώντας ειδικά συνδετικά στοιχεία, καρφιά υγρού ή βίδες αυτοεπιπεδώματος. Για να γίνει σωστά η εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να βγάλετε τη συσκευή στον αγωγό εξαερισμού έτσι ώστε να εξαφανιστεί τελείως.

Σημαντικό! Η εξαναγκασμένη εξαγωγή στο λουτρό πρέπει να έχει το δικό του διακόπτη. Ορισμένοι πλοίαρχοι το συνδέουν με έναν διακόπτη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον φωτισμό, αλλά αυτό δεν είναι πρακτικό, ειδικά αν η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αυτοματισμό.

Αναγκαστικός εξαερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα

Οργανώνοντας την ανταλλαγή αέρα στα δωμάτια των διαμερισμάτων, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ο εξαερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα είναι από τις προτεραιότητες. Στόχος της είναι η καταπολέμηση της υγρασίας, προκαλώντας το σχηματισμό μούχλας, μύκητα. Η σωστή εναλλαγή αέρα δεν επιτρέπει την εμφάνιση αναπνευστικών παθήσεων, αλλεργικών εκδηλώσεων. Προστατεύει τις φέρουσες επιφάνειες του διαμερίσματος από την καταστροφή. Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση του εξαερισμού στο μπάνιο και την τουαλέτα δεν είναι ένα αφιέρωμα στη μόδα ή ένα από τα μοντέρνα λειτουργικά "καμπάνες και σφυρίχτρες", αλλά μια ζωτική ανάγκη.

Κανονιστική βάση

Απαιτήσεις για τη διευθέτηση του εξαερισμού στις εγκαταστάσεις, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αέρα ρυθμίζονται από κτίρια κώδικες και τους κανόνες. Αυτό είναι SNiP 41-10-2003 στο τμήμα "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός". Στα σύγχρονα διαμερίσματα, όπου σφραγίζονται όλες οι φέρουσες επιφάνειες, ο αερισμός είναι δύσκολος. Εάν η αποτελεσματικότητα της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι ανεπαρκής ή ελλιπής, οι κανόνες προβλέπουν τεχνητό αερισμό. Θα εξασφαλίσει ότι ο αέρας στο μπάνιο και το μπάνιο είναι εντός αποδεκτών ορίων. Πριν τραβήξετε την κουκούλα στην τουαλέτα στο διαμέρισμα ή στην μπανιέρα, πρέπει να σημειώσετε ότι σε ένα ξεχωριστό μπάνιο ο αέρας πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον 5 φορές την ώρα. Σε ένα συνδυασμένο δωμάτιο ο συντελεστής είναι 7. Στο μπάνιο με ντους, η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα οργανώνεται τουλάχιστον 10 φορές. Ταυτόχρονα, η σχετική υγρασία του αέρα πρέπει να είναι 60% σε θερμοκρασία όχι μικρότερη από 21 ° C.

Με τη σωστή εναλλαγή αέρα, η ροή του αέρα μέσα από τα σαλόνια, τότε ρέει στα τεχνικά δωμάτια, και μόνο τότε ο εξαερισμός στην τουαλέτα και το μπάνιο στο διαμέρισμα τον οδηγεί μέσω των αγωγών εξαερισμού στο δρόμο. Οργανώστε την ορθολογική λειτουργία του εξοπλισμού μόνο όταν επισκέπτεστε απευθείας ένα μπάνιο ή μια μπανιέρα μπορεί να συνδεθεί με έναν λαμπτήρα. Εδώ, ο διακόπτης θα ξεκινήσει ή θα σταματήσει τον ανεμιστήρα.

Εξαερισμός σε διαμερίσματα: βασικοί τύποι

Σύμφωνα με την αρχή της εργασίας

 • Ανταλλαγή αέρα. Ο εισερχόμενος φρέσκος αέρας λόγω της διαφοράς πίεσης ενημερώνει τον εναέριο χώρο, συμπιέζοντας τον ζεστό αέρα.
 • Εξαερισμός εξαγωγής. Λειτουργεί για να αφαιρέσετε τον αέρα που έχει αντικατασταθεί μέσω της κουκούλας.
 • Μικτή ενημέρωση του εναέριου χώρου. Το πιο αποτελεσματικό, συνδυάζει την εισροή και την εξάτμιση.

Ανά τύπο ανταλλαγής αέρα

 • Χωρίς τη χρήση μηχανικών συσκευών (φυσικός εξαερισμός). Το απλούστερο σχέδιο είναι ότι ο εξαερισμός στο μπάνιο συνδέεται με το λουτρό με ένα παράθυρο σχάρας. Και ήδη από την τουαλέτα οι μάζες του αέρα εκτρέπονται στο κοινό κανάλι του σπιτιού.
 • Αναγκασμένος. Η αφαίρεση και η ροή αέρα εκτελούνται από τον ανεμιστήρα και τον απορροφητήρα.

Προσοχή παρακαλώ! Για τα κτίρια διαμερισμάτων, ο εξαερισμός στο λουτρό είναι σχεδιασμένος σύμφωνα με ένα πρότυπο σχέδιο. Στο σπίτι όλα τα ventanal από ξεχωριστά διαμερίσματα συνδυάζονται σε ένα κοινό με πρόσβαση στην οροφή. Η αντικατάσταση των ροών αέρα γίνεται με βάση διαφορετικές θερμοκρασίες.

Εγκατάσταση αερισμού: τι είναι πίσω από το τι;

Ο αλγόριθμος λειτουργεί σωστά για τον σωστό αερισμό στο μπάνιο:

 • Με τη βοήθεια φλόγας κεριού ή αγώνα, ελέγχεται η κατάσταση του αγωγού εξαερισμού. Εάν εκτραπεί μέσα στο μπάνιο ή την τουαλέτα, τότε δεν υπάρχει εξαερισμός ή δεν λειτουργεί σωστά.
 • Εάν δεν υπάρχει αερισμός στο μπάνιο: Τι πρέπει να κάνω; Αρχικά το κανάλι καθαρίζεται. Εάν η κατάσταση της κατασκευής δεν επιτρέπει την σύνδεσή της με το σύστημα εξαερισμού, θα πρέπει να αποθηκεύσετε ένα εύκαμπτο σωλήνα - έναν καινούργιο αγωγό αέρα - και να το φέρετε στο υπάρχον κανάλι.
 • Κάντε μια σήμανση του τοίχου κάτω από τον ανεμιστήρα. Η καλύτερη επιλογή είναι να οδηγήσετε την πόρτα.
 • Η θέση κάτω από τον εξοπλισμό υπό πίεση σχηματίζεται, προχωρώντας από τις διαστάσεις του. Εάν ο ανεμιστήρας είναι μεγαλύτερος από την οπή στο κανάλι, τότε επεκτείνεται στην επιθυμητή τιμή.
 • Ένας σωλήνας (διατομή λυμάτων 110 mm) εισάγεται μέσα σε αυτό.
 • Η τοποθέτηση του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο μπάνιο απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση. Πρέπει να εξασφαλίζεται η μέγιστη απόσταση από τις πηγές νερού.
 • Ο τοίχος χτυπάει. Το σύρμα τοποθετείται στο αυλάκι. Η διατομή εξαρτάται από την απόδοση της συσκευής. Συνήθως, ο εξαερισμός στο μπάνιο πραγματοποιείται από ένα καλώδιο χαλκού πολλαπλών πυρήνων διατομής 0,5 mm. τ.μ. Με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, αυτό είναι αρκετό.
 • Ο ανεμιστήρας στερεώνεται στην οπή με βίδες με πείρους, κόλλα (υγρά καρφιά) κλπ. Ταυτόχρονα, ανάμεσα στο σώμα και τον τοίχο σχηματίζεται ένα στρώμα στεγανωτικού, το οποίο καταστρέφει τα ηχητικά κύματα κατά τη λειτουργία.
 • Η καλωδίωση είναι συνδεδεμένη: χωρίς περιστροφές, στα μπλοκ ακροδεκτών. Για την προστασία από την υγρασία, είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε ένα σφραγισμένο μανίκι, το οποίο είναι διακοσμημένο.
 • Η σύνδεση είναι συνδεδεμένη με το διακόπτη.
 • Στη συνέχεια, μαζί με το προστατευτικό διακοσμητικό πλέγμα στερεώνονται με βίδες.

Προσοχή παρακαλώ! Εάν σχεδιάζεται εξαναγκασμένος αερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα, όλες οι προπαρασκευαστικές εργασίες για τον καθαρισμό και την επέκταση του καναλιού, καθορίζοντας τους συγκρατητήρες για τον ανεμιστήρα, εκτελούνται κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής. Η εγκατάσταση της εγκατάστασης πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωσή τους, στο τέλος της φάσης τελικής επεξεργασίας.

Τι να ψάξετε κατά την εγκατάσταση

Η σωστή τοποθέτηση του καλύμματος στο μπάνιο και στην τουαλέτα περιλαμβάνει την είσοδο ολόκληρου του σώματος στον άξονα εξαερισμού. Ένα χαρακτηριστικό πρόβλημα για τους άξονες αερισμού σε πολυκατοικίες είναι η δυσκολία καθαρισμού τους. Εάν το κανάλι δεν περάσει καλά, η ισχύς του συγκροτήματος άξονα μπορεί να μην είναι αρκετή. Η έξοδος πρέπει να αναζητηθεί στην εγκατάσταση φυγοκεντρικής τεχνικής συσκευής. Ωστόσο, υπολογίζεται εκ των προτέρων από την εξουσία. Διαφορετικά, η οργανωμένη ισχυρή ροή αέρα θα αναρροφά αέρα στο δωμάτιο από τους αγωγούς εξαγωγής, καθιστώντας τους τον αέρα.

Εάν δεν υπάρχει κανάλι αερισμού με εξωτερική έξοδο, ο εξαερισμός της μπανιέρας είναι αποτελεσματικός, θα πρέπει να το οργανώσετε εγκαθιστώντας ένα ορθογώνιο ή κυκλικό κιβώτιο. Ο εξαερισμός σε ένα μεγάλο μπάνιο και τουαλέτα γίνεται κυρίως με ανεμιστήρα αγωγών εγκατεστημένο απευθείας στον αγωγό. Ο ακτινικός τύπος της συσκευής χαρακτηρίζεται από απλή εγκατάσταση απευθείας στην οπή. Η παρουσία μίας βαλβίδας ελέγχου μέσα σε αυτό εμποδίζει τη ροή αέρα επιστροφής στο δωμάτιο.

Όταν η διείσδυση ξένων μυρωδιών από τα γειτονικά διαμερίσματα, τίθεται το ερώτημα, πώς να κλείσει ο εξαερισμός στο μπάνιο; Σφραγίστε την τρύπα δεν είναι, αλλά για να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής σε αυτήν, η οποία κόβει την αντίστροφη ροή αέρα, η ιδέα είναι παραγωγική. Ο εξαερισμός σε ένα μπάνιο σε ένα διαμέρισμα με ξεχωριστό μπάνιο γίνεται σε απομονωμένη μορφή: ο εξοπλισμός για κάθε δωμάτιο πρέπει να είναι αυτόνομος

Το πρόβλημα του πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπάνιο και την τουαλέτα αποτελεσματικό, θα πρέπει να αρχίσετε να αποφασίζετε για τον υπολογισμό των επιδόσεων του ανεμιστήρα. Πρώτον, υπολογίζεται η επιφάνεια των χώρων. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται επί 5. Άλλο 20% των εργασιών που προκύπτουν προστίθενται σε αυτό. Αυτή είναι η επιθυμητή απόδοση της εγκατάστασης.

Σημαντικό! Εάν δεν ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε τον αερισμό στο μπάνιο και την τουαλέτα μόνοι σας, καλέστε έναν ειδικό.

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων πρέπει να εξυπηρετούν περιοδικά τα στοιχεία του συστήματος. Καθαρίστε τα πτερύγια του ανεμιστήρα και τις γρίλιες εξαερισμού. Εάν αυτό δεν γίνει, η χωρητικότητα εγκατάστασης, καθώς και η συναλλαγματική ισοτιμία αέρα θα μειωθούν. Μόνο με την έγκαιρη πρόληψη του εγκατεστημένου εξοπλισμού θα είναι χωρίς προβλήματα για πολλά χρόνια.