Απορροφητήρας στο μπάνιο. Ή: Έχετε δει ποτέ ένα μπάνιο χωρίς κουκούλα;

Είναι αυτό ακόμη δυνατό; Ότι το μπάνιο παρέμεινε χωρίς εκχύλισμα;

ήρθαμε σε φίλους για να δούμε τη νέα επισκευή τους.

Το σπίτι είναι παλιό, τύπου Στάλιν.

Η επισκευή είναι καινούργια, μοντέρνα. Krasivooo.

Αλλά τώρα δεν είναι γι 'αυτό.

Ήρθατε και εκπλαγείτε από τον εαυτό σας για να παρατηρήσετε: τις κουκούλες στο μπάνιο (συνδυάζεται με το μπάνιο) ΟΧΙ.

Αλλά γενικά - όχι.

έκπληκτος ερωτήσεις μας φίλους εξηγείται ως εξής: το παλιό σπίτι, όταν ζούσε σ 'αυτό πριν από την επισκευή των αγωγών εξαερισμού και περπάτησε αυτά τα «θυμίαμα» που πνίγουν.

Αντικατάσταση όλων των σωλήνων μόνο στο διαμέρισμά τους δεν θα βοηθούσε (αντικατέστησαν).

Αποφασίσαμε: θα υπομείνουμε τις μυρωδιές μας, αλλά δεν θέλουμε ξένοι. Και "immured".

Και τώρα σκέφτομαι με την πλάτη του μυαλού μου, ίσως χρειαζόμασταν επίσης αυτό;

Και εξάτμιση πού; Και δεν θα πάει το μπάνιο με έναν μύκητα χωρίς σχέδιο;

Σε μας το μυρίζει γείτονα ενώ δεν περπατάει. Αλλά χρησιμεύει ως ένα άμεσο ακουστικό κανάλι για τον κατακόρυφο!

Η ζωή των γειτόνων και μέσα από τους τοίχους είναι απολύτως ακουστική, για να ακούσετε το αδέσποτο από το εκχύλισμα.

Πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπάνιο με τα χέρια σας

Στα πολυώροφα κτίρια, ο εξαερισμός στο μπάνιο και στην τουαλέτα είναι συνηθέστερο σύστημα με ένα σωλήνα. Και τα δύο δωμάτια διαθέτουν έξοδο αερισμού σε έναν μόνο άξονα, που διέρχεται από όλους τους ορόφους. Παίρνει οσμές και υγρασία από όλα τα μπάνια μιας εισόδου. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ενοικιαστές πραγματοποιούν επισκευές και, στη συνέχεια, ανακαλύπτουν ότι ο εξαερισμός έχει σταματήσει να λειτουργεί. Αποδεικνύεται ότι μετά την αλλαγή των παλαιών παραθύρων και των θυρών, έκαναν μια κακή δουλειά: σφράγισαν το διαμέρισμα τόσο σφιχτά ώστε δεν υπήρχε ούτε ένα κενό για την εισροή καθαρού αέρα. Οι σφραγίσεις πλαστικών πλαισίων, κοντά στις θυρίδες των θυρών, δημιούργησαν κενό και γι 'αυτό διαταράχτηκε η ποιότητα της εισροής και της εκροής αέριων μαζών. Πώς να λύσουμε ένα παρόμοιο πρόβλημα και να εξαλείψουμε άλλες αιτίες ασθενούς έλξης σε ένα σύστημα σωληνώσεων, ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

Περιεχόμενα

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για την αδύναμη έλξη στο μπάνιο ↑

Αν αρχικά η φυσική κουκούλα λειτουργούσε κανονικά, αλλά ξαφνικά έπαψε να ανταποκρίνεται στην εργασία, οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι οι εξής:

 • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πόρτες με ένα πυκνότερο, υψηλότερο όριο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να σταματάει τις ξαφνικές πλημμύρες, αποτρέποντας την είσοδο αέρα από κάτω.
 • Οι ενοικιαστές από τα παραπάνω επισκευάστηκαν τυχαία να φράξουν το ορυχείο με απόβλητα κατασκευών.
 • Οι γείτονες δημιούργησαν μια ισχυρή εξαναγκαστική εισροή, η οποία προκάλεσε μια αντίστροφη εισροή αέρα, έγινε εμπόδιο στην κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Η φθορά μπορεί να συσχετιστεί με την εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι, ο ζεστός αέρας έξω αποκλείει το δρόμο για να ψυχθούν οι μάζες από τις εγκαταστάσεις και παίρνει ένα φελλό αέρα, γεγονός που καθιστά απαραίτητο να κρατήσει τις πόρτες ανοιχτές.

Πώς να εγκαταστήσετε τον φυσικό εξαερισμό ↑

Ο βοηθητικός εξαερισμός θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της υψηλής υγρασίας. Αλλά έχει νόημα να αναζωογονηθεί η φυσική ροή του αέρα. Η κουκούλα σας θα λειτουργήσει καλά αν είναι μικρή βοήθεια σε αυτό.

Καθαρισμός του ορυχείου ↑

Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε την καθαρότητά του. Σε πολυώροφα κτίρια, η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει ειδικές ομάδες για τη λειτουργία και συντήρηση κτιρίων. Καλούνται με διάφορους τρόπους: Deux, RGU, κατοικίες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, κλπ. Τέτοιοι ειδικοί έχουν όλα τα είδη των συσκευών καθαρισμού.

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει το μήκος του ορυχείου από το μπάνιο του. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε την σχάρα, κοιτάξτε μέσα, ανασηκώνοντας έναν φακό. Πολύ συχνά νεκρά πουλιά. τα σκουπίδια είναι κοντά, μπορούν να αποξεσθούν από το ορυχείο με ένα φτυάρι, γάντζο ή άλλο εργαλείο. Μην τολμήσεις να ανάβεις έναν αναπτήρα τσιγάρων. Ξηρά σκουπίδια αναβοσβήνουν αμέσως, δεν έχετε καν χρόνο να τρέξετε στο νερό, καθώς οι φλόγες πάνε σε όλους τους ορόφους.

Εξαερισμός στις πόρτες του μπάνιου ↑

Για να ενισχυθεί η κυκλοφορία των αέριων μαζών, μερικές φορές αρκεί να αποσυμπιεστούν οι πόρτες. Αν έχετε υψηλό όριο, μην τους θυσιάζετε. Θα είναι ο πρώτος που θα προστατεύσει την κατοικία, μέχρι να βρείτε μια πλημμύρα. Είναι καλύτερα να πειραματιστείτε με το φύλλο πόρτας. Μπορείτε να κόψετε το κάτω μέρος για 2 cm έτσι ώστε να μην ταιριάζει άνετα στο κουτί. Αλλά μια πιο αισθητική επιλογή - η εγκατάσταση των σχάρων. Είναι μακρά ορθογώνια, μικρά στρογγυλά. Τους έβαλαν στο κάτω μέρος του καμβά.

Εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας ↑

Αλλά αν το σπίτι είναι σφραγισμένο με σφραγισμένα παράθυρα, οι τοίχοι είναι μονωμένοι με αφρό ή άλλο υλικό που δεν επιτρέπει τον αέρα να περάσει μέσα, τότε ακόμη και με μια μάσκα στην πόρτα δεν θα ήταν καλύτερα να αποκατασταθεί. Η εισροή φρέσκου αέρα δεν είναι απλά πού να πάρετε, εκτός και αν οργανώσετε αερισμό ή διατηρήσετε τα παράθυρα ανοιχτά όλο το χρόνο. Είναι ευκολότερο να αγοράσετε μια ειδική βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας. Ορισμένα μοντέλα κόβονται απευθείας στα πλαστικά παράθυρα (στο επάνω μέρος του πλαισίου), αυτή η απόχρωση πρέπει να προσδιορίζεται αμέσως όταν παραγγέλνετε νέα παράθυρα.

Και αν η επισκευή πραγματοποιηθεί, η αντικατάσταση των πλαισίων παραθύρων δεν σχεδιάζεται, τότε η συσκευή τοίχου θα έρθει στη βοήθεια. Για να το εγκαταστήσετε, θα πρέπει να τρυπήσετε τον τοίχο. Έβαλαν τέτοιες κατασκευές κοντά στα παράθυρα για να κρύψουν τη βαλβίδα πίσω από τις κουρτίνες. Μπορείτε να εγκαταστήσετε στον τοίχο ακριβώς πίσω από την μπαταρία για να επιτρέψετε στον αέρα να θερμανθεί ελαφρώς.

Για να αποκαταστήσετε, πρέπει να επισκευάσετε τους αγωγούς εξαγωγής, να δημιουργήσετε μια καλή παροχή φρέσκου αέρα. Μόνο τότε αποφασίστε εάν χρειάζεστε ένα πρόσθετο σύστημα στο μπάνιο.

Τι είδους αερισμός είναι καλύτερο για συστήματα μονής σωλήνας ↑

Εάν, μετά τα μέτρα που ελήφθησαν, η υγρασία δεν έχει μειωθεί και οι μυρωδιές από την τουαλέτα συχνά φτάνουν στον τρόπο ζωής - χωρίς εγκατάσταση ανεμιστήρα δεν μπορείτε να το κάνετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό, εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής που επιλέγετε.

Αεραγωγοί ↑

Για ένα σύστημα με ένα σωλήνα σε μια ιδιωτική κατοικία, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε μια συσκευή καναλιών τοποθετώντας την σε έναν αγωγό εξαερισμού σε μια σοφίτα. Συνεργάζεται ταυτόχρονα με το μπάνιο και την τουαλέτα, εξασφαλίζοντας καλό εξαερισμό. Μόνο με την αγορά πρέπει να υπολογίσει με ικανοποιητικό τρόπο την απαιτούμενη χωρητικότητα. Θα εξαρτηθεί από τον όγκο των εγκαταστάσεων και τον αριθμό των κατοίκων.

Αξονικοί ανεμιστήρες ↑

Στα διαμερίσματα, το προηγούμενο είδος συσκευών είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθεί. Τα κανάλια είναι συνήθως κρυμμένα σε ψευδοροφές, και αν δεν υπάρχουν, τότε θα είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα κουτί, το οποίο μειώνει οπτικά το δωμάτιο, μπορεί να χαλάσει το εσωτερικό. Οι κάτοικοι πολυώροφων κτιρίων εγκαθιστούν αξονικά συστήματα, πρώτα λύσουν το πρόβλημα του ανεπαρκούς αερισμού και αν αυτό δεν είναι αρκετό, τοποθετήστε τον δεύτερο ανεμιστήρα στην κουκούλα από την τουαλέτα. Τοποθετούνται απευθείας στην τρύπα της κουκούλας, μετρήστε την εκ των προτέρων για να βρείτε μια κατάλληλη συσκευή στο κατάστημα.

Αναζητήστε μοντέλα με βαλβίδα αντεπιστροφής, έτσι ώστε οι οσμές από το κοινό ορυχείο να μην σας ενοχλούν ενώ κάνετε ντους.

Εάν η εγκατάσταση οδήγησε στο γεγονός ότι η τουαλέτα άρχισε να αναρροφά τον αέρα από το ορυχείο, αντί να το αφαιρέσει, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα δεύτερο αξονικό ανεμιστήρα. Επιπλέον, πρέπει επίσης να είναι εφοδιασμένη με ειδική βαλβίδα προκειμένου να αποφευχθεί η αντίστροφη έλξη.

Οποιοσδήποτε ανεμιστήρας λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε το ηλεκτρικό καλώδιο πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα υγρό δωμάτιο. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους της UT συναρμολογούν το διακόπτη στο εσωτερικό, για το μπάνιο από το εξωτερικό, αφού κατά τη διάρκεια των διαδικασιών του νερού η έλικα δεν είναι ενεργοποιημένη (έτσι ώστε να μην υστερεί κάτω από το αυτί). Αλλά στην τουαλέτα ο ανεμιστήρας είναι καλύτερο να ξεκινήσει αμέσως, μόλις εισέλθει. Οι μυρωδιές διαβρώνουν πολύ γρηγορότερα, και για το σκοπό αυτό δημιουργείται μια αναγκαστική εισροή και εκροή αέρα.

Πώς να κάνετε αερισμό στο μπάνιο, εάν η κουκούλα δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού;

Μας ρωτούν: Π Σας διαπράττομαι! Αυτό είναι το ερώτημα, μια ιδιωτική μονοκατοικία, κατά τη διάρκεια της κατασκευής δεν έλαβε υπόψη την κουκούλα στο μπάνιο και τώρα, λόγω της σταθερής υγρασίας όλη την οροφή, και ήδη το κεραμίδι άρχισε να μούχλα. Τι μπορεί να γίνει; Γυψοκαρτών οροφής, θέλω να αλλάξω στο πλαστικό, έτσι νομίζω ότι αξίζει να σπάσουμε μια τρύπα στο σχιστόλιθο και να βάλουμε ένα σωλήνα εκεί; Παρακαλώ παρακαλώ.

Απαντούμε: Ζ αγώνας!
Πράγματι, το μπάνιο χωρίς εξαερισμό δεν είναι πουθενά, οπότε η εξάτμιση είναι απαραίτητη. Για ένα ιδιωτικό σπίτι, αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα και μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ. Ένα από τα πιο εύκολο, να αποσύρει το άνοιγμα. το κανάλι βρίσκεται ακριβώς στο δρόμο αν ο τοίχος του μπάνιου συνορεύει με αυτό. Εδώ μπορείτε να βάλετε ακόμη και το Recuperator, αν υπάρχει δωρεάν χρηματοδότηση. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση θερμότητας κατά τον αερισμό.

Μπορείτε να βάλετε τον σωλήνα στην οροφή ή στη σοφίτα (αν η σοφίτα δεν είναι κατοικία και είναι επαρκώς αεριζόμενο).
Το μόνο που είναι πολύ επιθυμητό είναι να εξοπλιστεί η κεφαλή εισόδου με έναν ανεμιστήρα εξαγωγής και είναι αξιοσημείωτο αν ο ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με αισθητήρα υγρασίας. Η αγορά δεν είναι πρόβλημα και είναι φθηνή.

Μην ξεχάσετε να οργανώσετε την εισροή αέρα, για την οποία στην πόρτα του μπάνιου κάνετε μια τρύπα που τους καλύπτει με μια διακοσμητική μάσκα. Συνήθως, οι πόρτες του μπάνιου έχουν καρφιά και δεν υπάρχει εισροή αέρα στο κενό κάτω από αυτά.

Πώς να οργανώσετε τη ροή του αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να δει περίπου στο διάγραμμα:


Κάντε μια ερώτηση ή σχόλιο

δεν υπάρχει φυσικός αερισμός στο μπάνιο

Γεια σας. Αυτή η κατάσταση:

Το σπίτι είναι νεόδμητο, τούβλο (ανάμεσα στα τούβλα το πλαστικό αφρού με τσιμέντο φαίνεται να είναι), 10-ιστορικό κτίριο, έχουμε τον τελευταίο 10ο όροφο. Με κάποιο τρόπο, οι σχεδιαστές ξέχασαν να κάνουν φυσικό αερισμό στο μπάνιο. Στην τουαλέτα δίπλα είναι διαθέσιμη, αλλά στο μπάνιο - όλοι οι τοίχοι από την άλλη είναι κωφοί και επίπεδες.

Το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε; Κατά την κατασκευή και τους όρους δεν είμαι ισχυρός, οπότε αν είναι δυνατόν, εξηγήστε στα δάχτυλα

Αυτό είναι ένα τέτοιο σχέδιο εξαερισμού. Το μπάνιο αερίζεται μέσω της τουαλέτας. Το πρόγραμμα δεν είναι πολύ επιτυχές, αλλά λειτουργεί καλά αν το "μέτωπο δεν τεμαχιστεί".
Για να αντισταθμίσετε, πηγαίνετε στους γείτονες, βεβαιωθείτε ότι έχουν επίσης.
Εάν είναι επιθυμητό, ​​το μπάνιο μπορεί να συνδεθεί με αγωγό στην τουαλέτα.

Ο σύζυγος ζήτησε:

Κάντε μια τρύπα στον τοίχο δίπλα στην τουαλέτα και να θέσει ηλεκτρικούς ανεμιστήρες και η τουαλέτα και μπάνιο (όπως καταλαβαίνω), ένας ξεχωριστός διακόπτης δεν είναι σε θέση να το κάνουμε, έτσι αποφασίσαμε να συνδέσετε τη λάμπα - όταν ενεργοποιείτε το φως του απορροφητήρα μπάνιο ανεμιστήρα αρχίζει να λειτουργεί.

Είναι σωστό αυτό;

tamiti έγραψε:
Στην τουαλέτα δίπλα είναι διαθέσιμη, αλλά στο μπάνιο - όλοι οι τοίχοι από την άλλη είναι κωφοί και επίπεδες.

tamiti έγραψε:
Κάντε μια τρύπα στον τοίχο δίπλα στην τουαλέτα

Δεν έκαναν ούτε οι οικοδόμοι τρύπες; Είναι απλά εξωφρενικό.

tamiti έγραψε:
προτρέπονται τα εξής:

tamiti έγραψε:
βάλτε ηλεκτρικούς ανεμιστήρες και στην τουαλέτα και στο μπάνιο (όπως κατάλαβα)

tamiti έγραψε:
δεν μπορεί να γίνει ένας ξεχωριστός διακόπτης, οπότε αποφασίσαμε να το συνδέσουμε με τη λάμπα - όταν ανάψει η φωτεινή ένδειξη, ο απορροφητήρας αρχίζει να λειτουργεί στην τουαλέτα.

Είναι σωστό αυτό;

Νομίζω ότι δεν υπάρχει απολύτως ΟΧΙ. Ο αγωγός εξαερισμού εμποδίζεται από τους ανεμιστήρες, κάτι που είναι πολύ κακό. Ο ανεμιστήρας τρέχει σε ένα χρονοδιακόπτη με ένα μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο είναι πολύ κακό. Και η ανεξάρτητη απόδοση των αεραγωγών είναι υψηλότερη. Ερώτηση: γιατί ξοδεύετε χρήματα, αν δεν έχει νόημα;

Ρώτησαν τον πλησίον από κάτω - δεν έκανε τίποτα στο μπάνιο καθόλου. Αλλά είπε ότι ο εξαερισμός δεν τεντώνει καθόλου, αλλά ακόμη και αντίθετα, δημιουργούν περισσότερα ρεύματα, δηλ. χτυπήματα. Και σύμφωνα με τις ιστορίες του, συνειδητοποίησε ότι οι άνθρωποι εκεί στο σπίτι που θέλουν, τότε το celadong, ανεξάρτητα από τους νόμους και τους κανονισμούς

Πώς θα έπρεπε να είμαστε με το μπάνιο;

Ίσως αυτό να μην παραβιάζει το φαγητό. αερισμό στον κοινό άξονα για να κάνει μια τρύπα στο μπάνιο στον παρακείμενο τοίχο με μια τουαλέτα (απέναντι από την τρύπα στην τουαλέτα). Από το μπάνιο για να κάνει έναν ανεμιστήρα από τη λάμπα (όταν ανάβετε το φως θα αναγκαστεί να τραβήξει), και ήδη στην τουαλέτα στο ορυχείο τη συνηθισμένη μάσκα;

tamiti έγραψε:
Ίσως αυτό να μην παραβιάζει το φαγητό. αερισμού σε κοινό άξονα

Αυτό είναι σωστό, δεν πρέπει ποτέ να το κάνετε αυτό.

tamiti έγραψε:
κάντε μια τρύπα στο μπάνιο στον παρακείμενο τοίχο με μια τουαλέτα (απέναντι από την τρύπα στην τουαλέτα)

Ναι, οπότε είναι απαραίτητο να το κάνετε. Η πόρτα στο μπάνιο θα πρέπει να έχει μια τομή για την είσοδο αέρα, και η πόρτα στην τουαλέτα χωρίς να υποχωρεί, δηλ. το μπάνιο αερίζεται μέσω της τουαλέτας.

tamiti έγραψε:
στην τουαλέτα στο ορυχείο η συνηθισμένη μάσκα;

Φυσικά, κλείστε όλες τις τρύπες με σχάρες, απλά μην βάζετε τα κουνουπιέρες - πολύ γρήγορα λερώνετε και μπλοκάρετε τη ροή του αέρα.

tamiti έγραψε:
Από την πλευρά του μπάνιου, κάντε τον ανεμιστήρα από τη λάμπα (όταν ανάβετε το φως που θα αναγκαστεί να τραβήξει)

Μην ακούτε chatterboxes, μην ζόμπι. Επαναλαμβάνω - όχι, γιατί - δεν έχει νόημα.

Ο Glasser έγραψε:
Η πόρτα στο μπάνιο πρέπει να έχει κοπεί για την είσοδο αέρα

Έχουν παραγγελθεί οι πόρτες - πηγαίνετε πίσω στην πλάτη, ακριβώς πάνω στο κουτί. Ναι, και όταν οι οικοδόμοι έδωσαν έναν υπαινιγμό που εγκατέστησε τις πόρτες, μπορώ να κάνω κάπως μια τρύπα κάτω από την πόρτα εξαερισμού; Γέλασα και εκπλήσθηκα στο "Γιατί;".

Ο Glasser έγραψε:
Επαναλαμβάνω - όχι, γιατί - δεν έχει νόημα

Δεν έχει νόημα να οικοδομήσουμε έναν ανεμιστήρα; Ή σε μια λάμπα δεν είναι απαραίτητο να συνδέσετε και να κάνετε κατ 'ανάγκη ξεχωριστό διακόπτη;
Ή από το μπάνιο για να θέσει μια συνηθισμένη μάσκα; Θα τραβήξει τότε; Μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρκετή πρόσφυση από την τουαλέτα για να βγάλει ο ίδιος ο αέρας από το μπάνιο. Ειδικά ο γείτονας λέει ότι γενικά το σχέδιο είναι πολύ κακό.

tamiti έγραψε:
Ναι, και όταν οι οικοδόμοι έδωσαν έναν υπαινιγμό που εγκατέστησε τις πόρτες, μπορώ να κάνω κάπως μια τρύπα κάτω από την πόρτα εξαερισμού; Γέλασα και εκπλήσθηκα στο "Γιατί;".

Όλοι γνωρίζουν, απλώς δεν θέλουν να το κάνουν. Αν η πόρτα

tamiti έγραψε:
παραγγέλθηκαν - πηγαίνετε πίσω στην πλάτη, ακριβώς στο κουτί

δαπανηρή και αξιολύπητη από το κατώτατο σημείο για να σχεδιάσει, στη συνέχεια να κάνει μια τρύπα ροής στον τοίχο, κοντά στο πάτωμα.

tamiti έγραψε:
Δεν έχει νόημα να οικοδομήσουμε έναν ανεμιστήρα; Ή σε μια λάμπα δεν είναι απαραίτητο να συνδέσετε και να κάνετε κατ 'ανάγκη ξεχωριστό διακόπτη;

Ναι, δεν έχει νόημα να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, αφού η χωρητικότητα του ventcapel είναι υψηλότερη από την έξοδο του ανεμιστήρα, η οποία ενεργοποιείται για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

tamiti έγραψε:
Ή από το μπάνιο για να θέσει μια συνηθισμένη μάσκα;

Ναι, τρυπήστε την τρύπα στο πάνω μέρος του τοίχου, που βρίσκεται ανάμεσα στην τουαλέτα και το μπάνιο στο σχέδιο και κλείστε και στις δύο πλευρές με διακοσμητικές γρίλιες. Σχετικά με τη βλαβερότητα των δικτύων κουνουπιών που ήδη γνωρίζετε.

tamiti έγραψε:
Θα τραβήξει τότε; Μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρκετή πρόσφυση από την τουαλέτα για να βγάλει ο ίδιος ο αέρας από το μπάνιο.

Θα είναι υπέροχο να τραβήξει, απλά δεν πακέτο στο διαμέρισμα - ας πάρουμε τη ροή του αέρα από το δρόμο.

tamiti έγραψε:
Ειδικά ο γείτονας λέει ότι γενικά το σχέδιο είναι πολύ κακό.

Μην ακούτε κανέναν, κάνετε το σωστό και είστε με τον εξαερισμό.

Ο Glasser έγραψε:
Ναι, τρυπήστε την τρύπα στο πάνω μέρος του τοίχου, που βρίσκεται ανάμεσα στην τουαλέτα και το μπάνιο στο σχέδιο και κλείστε και στις δύο πλευρές με διακοσμητικές γρίλιες.

Εντάξει, ευχαριστώ. Έτσι θα το κάνουμε.

Και για την τρύπα εισροής μπορεί να είναι πιο λεπτομερής; Πώς γίνεται; Κάτω τρυπάνι; Απλώς βάψαμε τα τείχη, είναι κρίμα να τα γυρίσουμε και να αφήσουμε μια τρύπα. Ή ίσως παρεξηγήθηκα;

tamiti έγραψε:
Και για την τρύπα εισροής μπορεί να είναι πιο λεπτομερής; Πώς γίνεται; Κάτω τρυπάνι; Απλώς βάψαμε τα τείχη, είναι κρίμα να τα γυρίσουμε και να αφήσουμε μια τρύπα. Ή ίσως παρεξηγήθηκα;

Ναι, να τρυπήσετε και (ή) να κοίλα, όπως θα ήταν βολικό. Κάτω κάτω, κοντά στο πάτωμα, ακριβώς μέσα από το διάδρομο. Κάλυψη με διακοσμητικές γρίλιες και στις δύο πλευρές για ομορφιά, μην βάζετε τα κουνούπια. Εάν είναι δυνατόν, κάντε μια τρύπα στην κάτω δεξιά γωνία του μπάνιου, αν κοιτάξετε το σχέδιό σας, τότε το μπάνιο καλύπτεται από τη ροή του αέρα περισσότερο. Τι παίρνουμε; Μια οπή στο κάτω μέρος του τοίχου εισροής, η δεύτερη τρύπα στο πάνω μέρος του τοίχου, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην τουαλέτα και το λουτρό για ροή αέρα κατά τη διαδρομή προς την οπή εξαερισμού, η οποία υποδεικνύεται με κόκκινο χρώμα στο διάγραμμα.

Πολλές ευχαριστίες για τη βοήθεια! Θα το κάνουμε αυτό.

Μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο αποτελεσματικά. Από τη στιγμή που ξυπνούν νερού και αποχέτευσης στην επάνω αριστερή γωνία της τουαλέτας, αν κοιτάξετε το διάγραμμα, η τρύπα στον τοίχο από την τουαλέτα και το μπάνιο είναι καλύτερο να κάνουμε στην επάνω δεξιά γωνία της τουαλέτας, θα κυκλοφορήσει στην επάνω αριστερή γωνία του μπάνιου (βλέπε διάγραμμα). Έτσι, καλύπτουμε τη ροή του αέρα με αμφότερους τους χώρους διαγωνίως. όσο το δυνατόν περισσότερο.

tamiti έγραψε:
Θα το κάνουμε αυτό.

Καλή τύχη, υγεία και ό, τι καλύτερο.

Εντάξει. Ας το κάνουμε Ευχαριστώ!

tamiti έγραψε:
Ρώτησαν τον πλησίον από κάτω - δεν έκανε τίποτα στο μπάνιο καθόλου. Αλλά είπε ότι ο εξαερισμός δεν τεντώνει καθόλου, αλλά ακόμη και αντίθετα, δημιουργούν περισσότερα ρεύματα, δηλ. χτυπήματα.

Ένα κοινό φαινόμενο, αφού εσύ

tamiti έγραψε:
έχουμε τον τελευταίο 10ο όροφο

Ο Glasser έγραψε:
Φυσικά, κλείστε όλες τις τρύπες με σχάρες, απλά μην βάζετε τα κουνουπιέρες - πολύ γρήγορα λερώνετε και μπλοκάρετε τη ροή του αέρα.

Εάν δεν υπάρχει δίκτυο κουνουπιών στο δίκτυο του αγωγού αερισμού, τότε όλα τα κουνούπια από το κελάρι θα πάνε κατευθείαν στους επισκέπτες. Απλά μην δώσετε συμβουλές για να τοποθετήσετε το υπόγειο.

tamiti έγραψε:
Και για την τρύπα εισροής μπορεί να είναι πιο λεπτομερής; Πώς γίνεται; Κάτω τρυπάνι; Απλώς βάψαμε τα τείχη, είναι κρίμα να τα γυρίσουμε και να αφήσουμε μια τρύπα. Ή ίσως παρεξηγήθηκα;

Ο Glasser έγραψε:
Ναι, να τρυπήσετε και (ή) να κοίλα, όπως θα ήταν βολικό. Κάτω κάτω, κοντά στο πάτωμα, ακριβώς μέσα από το διάδρομο. Κάλυψη με διακοσμητικές γρίλιες και στις δύο πλευρές για ομορφιά,

Μην βιαστείτε για να το κάνετε αυτό, επειδή το αποτέλεσμα μπορεί να είναι 0. *
* 1. Πρώτον, ελέγξτε τον εξαερισμό στην τουαλέτα. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε ένα χαρτί υγείας στη σχάρα εξαερισμού. Αν κολλήσει, τότε μπορείτε να συνεχίσετε και να συνεχίσετε
* 2. χτυπήστε μια τρύπα στην κορυφή του παρακείμενου τοίχου με μια τουαλέτα. Στη συνέχεια, με τον ίδιο τρόπο, όταν η πόρτα τουαλέτας είναι κλειστή και η πόρτα του μπάνιου ανοίγει ελαφρά, ελέγξτε το τρύπημα στην τρύπημα. Εάν υπάρχει κίνηση αέρα προς τον αγωγό εξαερισμού, μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε τον κόπο

Ο Glasser έγραψε:
τρυπάνι ή / και κοίλο, όπως θα είναι βολικό. Κάτω κάτω, κοντά στο πάτωμα, μέσα από το διάδρομο

μόνο καλύτερα όχι τον τοίχο. Είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνετε αυτό στα φύλλα της πόρτας.
Εάν το σημείο 1 δεν λειτουργεί, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε τον λόγο για τον οποίο ο αγωγός αερισμού δεν λειτουργεί και το ταξίδι στη σοφίτα
Και είναι καλύτερο να υποβάλετε αίτηση στην εταιρεία διαχείρισης με την προϋπόθεση ότι δεν έχετε έλξη στη γραμμή και θα πρέπει να εξαλείψετε την κατά το μεγαλύτερο μέρος παραβίαση των υγειονομικών κανόνων. Όταν ο μύκητας εμφανίζεται στο μπάνιο, θα είναι πολύ πιο δαπανηρή η ανάληψη. Και μην ακούτε *

Ο Glasser έγραψε:
Μην ακούτε κανέναν, κάνετε το σωστό και είστε με τον εξαερισμό.

Πώς να απαλλαγείτε από τον ατμό κάποιου άλλου

Τι να κάνετε εάν έχετε τα πάντα στο μπάνιο υγρό από τη συμπύκνωση, όταν οι γείτονες πλένονται οι ίδιοι

Ενεργοποιούμε τον ανεμιστήρα (τον αγωγό εξαγωγής στην τουαλέτα), αυτό και σώζονται από τον καπνό του καπνού από τα γειτονικά διαμερίσματα.

Yana Vaili, υπάρχουν διαφορετικές άκρες, διαφορετικές εταιρείες διαχείρισης. Σήμερα, ο πρόεδρος του συγκροτήματος συγκυριαρχία ήταν μια γιαγιά στο διαμέρισμα. Παραπονείται συνεχώς ότι "η κουκούλα δεν λειτουργεί." Έβαλα ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα - δεν κολλάει. Άνοιξε το παράθυρο - κολλημένο. Το παράθυρο ήταν κλειστό - το φύλλο έπεσε. Η κουκούλα με κλειστά παράθυρα δεν λειτουργεί. Και 2800 σε 5 λεπτά είναι καλό. Με τέτοια ποσοστά, μπορώ να δουλεύω όλη μέρα :-)

Εξαγωγή στο μπάνιο: κανόνες επιλογής και χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Το μπάνιο χαρακτηρίζεται από υψηλή υγρασία. Ο ατμός συμπυκνώνεται στην οροφή και στους τοίχους, με αποτέλεσμα το σχηματισμό μύκητα και μούχλα. Για να αποφευχθούν αυτές οι διαδικασίες, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε μια υπεύθυνη προσέγγιση στα ζητήματα αερισμού και επιλογής ενός ανεμιστήρα εξαγωγής.

Η κουκούλα ποιότητας στο μπάνιο θα πρέπει να παρέχεται από φρέσκο ​​αέρα 25 m 3 / h για ξεχωριστό δωμάτιο, από 50 m 3 σε περίπτωση συνδυασμένου μπάνιου.

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Σύγχρονοι κουκούλες που προορίζονται για τοποθέτηση στο μπάνιο, χωριστά χωρισμένα σε 2 τύπους: απλά και αυτόματα. Διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά το σχεδιασμό, τη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών και το κόστος.

Ο απλός εξοπλισμός είναι ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας, ο οποίος βρίσκεται σε σωληνωτό πλαστικό περίβλημα. Μπορεί να είναι δύο ειδών - ενσωματωμένο ή αυτόνομο.

Ένας δημοφιλής τρόπος για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή είναι πατώντας το διακόπτη που παρέχει φωτισμό στο μπάνιο. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από το μπάνιο το μολυσμένο αέρα που εμφανίζεται όταν το άτομο βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Ο αυτόματος εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία ελέγχουν αποτελεσματικά τη λειτουργία της συσκευής.

Οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες λειτουργίες:

 • off timer?
 • αισθητήρες υγρασίας.
 • έγχρωμο φωτισμό.

Ο ανεμιστήρας ανάβει όταν ξεπεραστεί η επιτρεπτή τιμή υγρασίας. Μόλις αυτή η παράμετρος επανέλθει σε κανονική κατάσταση, η συσκευή απενεργοποιείται.

Τα αυτόματα προϊόντα μπορούν να εξοπλιστούν με άλλες λειτουργίες. Σε ιδιωτικές κατοικίες, το σύστημα εξαερισμού οριοθετεί το δρόμο, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες τους να μην υποστούν βλάβη από ανεμιστήρα με ρυθμιζόμενο διαχύτη.

Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδα ελέγχου, η οποία δεν επιτρέπει την κίνηση του αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη για τους κατοίκους διαμερισμάτων σε πολυώροφα κτίρια για να προστατευθούν από τις μυρωδιές του γειτονικού μπάνιου.

Ο σύγχρονος απορροφητήρας, σχεδιασμένος για εγκατάσταση στο μπάνιο, έχει μια υποχρεωτική αρχή δράσης. Η συσκευή αποτελείται από έναν ανεμιστήρα και έναν αγωγό αέρα συνδεδεμένο με τον αγωγό εξαερισμού του κτιρίου.

Για να επιλέξετε τη βέλτιστη κουκούλα, πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του μπάνιου και την ποικιλία των υπαρχόντων συστημάτων εξαερισμού. Οι συσκευές μπορεί να διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό, την αρχή λειτουργίας, την ισχύ και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

Είδη αερισμού στο μπάνιο

Για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα σε κλειστό χώρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί φυσικός ή εξαναγκασμένος εξαερισμός. Η πρώτη επιλογή δεν απαιτεί τη χρήση ειδικού εξοπλισμού που εκτελεί ορισμένες λειτουργίες.

Η δεύτερη αφορά τη χρήση ανεμιστήρων, θερμαντικών συσκευών, κινητήρων, συσκευών ψύξης αέρα και άλλων πρόσθετων συσκευών.

Φυσική επιλογή ανανέωσης αέρα

Οι ροές αέρα αναμιγνύονται και στη συνέχεια μετατοπίζονται λόγω διαφόρων παραμέτρων θερμοκρασίας και πίεσης. Μπορείτε να δημιουργήσετε ελεύθερη κυκλοφορία ανοίγοντας ελαφρά την πόρτα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση κάποιο μέρος του υγρού αέρα θα παραμείνει στο δωμάτιο.

Σε πολυώροφα κτίρια, ο άξονας εξαερισμού εξυπηρετεί όλα τα διαμερίσματα στην οροφή. Η είσοδος σε αυτό κλείνει με σχάρα και η αποτελεσματικότητα καθαρισμού εξαρτάται από τη γενική κατάσταση. Στα κτίρια εκτός πόλης, οι αγωγοί εξαερισμού αφαιρούνται κατά τη φάση κατασκευής.

Κατά την εγκατάσταση μιας φυσικής κουκούλας πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

 1. Η σχάρα στο μπάνιο / μπάνιο πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή του δωματίου - στον τοίχο ή στην οροφή.
 2. Η εσωτερική επιφάνεια των σωλήνων πρέπει να είναι απόλυτα ομαλή.
 3. Οι προβολές και οι περιστροφές του αγωγού μειώνουν την απόδοση της κυκλοφορίας κατά 5%.

Ο φυσικός αερισμός δεν θεωρείται πολύ αποτελεσματικός, γι 'αυτό και σπάνια χρησιμοποιείται σε πολυκατοικίες. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται σε προαστιακά κτίρια που χρησιμοποιούνται για εποχική διαβίωση, για παράδειγμα, ως dacha.

Χαρακτηριστικά εξαναγκασμένου εξαερισμού

Στο μπάνιο, χρησιμοποιείται συχνότερα η μηχανική εκκένωση του αέρα εξαγωγής με τη χρήση μηχανικών συσκευών. Μπορεί να είναι μια φορτωτική ή ένας ανεμιστήρας καναλιών. Ενεργοποιείται εάν είναι απαραίτητο και δημιουργεί πρόσφυση.

Σε ιδιωτικά κτίρια, εγκαθίστανται συχνά κανάλια, τα οποία εξάγουν την εξαντλημένη ροή αέρα μέσω της σοφίτας του σπιτιού. Ο ανεμιστήρας έχει σχεδιαστεί για να αντλεί αποτελεσματικά μολυσμένο αέρα, και φρέσκο ​​μπορεί να μπει στο μπάνιο μέσω μιας ανοιχτής πόρτας.

Τύποι ανεμιστήρων για κλειστούς χώρους

Υπάρχουν 2 τύποι εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται σε μπάνια, τουαλέτες και συνδυασμένα μπάνια. Αυτές είναι οι αξονικές και ακτινικές διατάξεις εξάτμισης. Τα τελευταία ονομάζονται επίσης φυγοκεντρικά.

Οι αξονικές συσκευές είναι ένας άξονας στον οποίο έχει τοποθετηθεί μια κλασική πτερωτή. Τα πτερύγιά του γίνονται υπό γωνία. Όταν περιστρέφεται ο άξονας, εισέρχεται ροή αέρα. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας χρησιμοποιείται εάν η πίεση που δημιουργείται από αυτό είναι επαρκής για να εξασφαλίσει μια κανονική ανταλλαγή αέρα.

Σε ακτινωτές συσκευές η ροή του αέρα τραβιέται στο κέντρο, μετά από την οποία βρίσκεται στο περίβλημα με λεπίδες. Λόγω της θέσης τους στο κεντρικό τμήμα υπάρχει ένα κενό, και φυγόκεντρη δύναμη ωθεί τη μάζα αέρα προς τα άκρα του σώματος που μπορούν να εξαχθούν διαμέσου του σωλήνα αποστράγγισης στο ventkanal.

Τα πιο απαιτητικά μοντέλα εναέριας κυκλοφορίας - λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά και ήσυχα, είναι σε θέση να εκκενώσουν όγκους που δεν μπορούν να είναι αξονικοί.

Με τον βαθμό πληρότητας, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες αρχής λειτουργίας χωρίζονται σε βασικές και με πρόσθετες επιλογές. Το δεύτερο μπορεί να λειτουργήσει σε αυτόματη λειτουργία.

Βασικές παράμετροι της κουκούλας για μπάνιο

Η ιδιαιτερότητα του μπάνιου ώθησε τους κατασκευαστές να παράγουν συσκευές προσαρμοσμένες σε χώρους με υψηλή υγρασία. Το περίβλημα του ανεμιστήρα, που τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό, πρέπει να σφραγιστεί. Ο εσωτερικός σχεδιασμός του εξοπλισμού προστατεύεται αξιόπιστα από όλες τις πλευρές με τη δράση υγρού ατμού.

Προσοχή στα χαρακτηριστικά της συσκευής

Για τους καταναλωτές, η Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή έχει αναπτύξει ένα συγκεκριμένο πρότυπο για την αξιοπιστία των ηλεκτρονικών συσκευών. Δηλώνεται με IP και αποτελείται από δύο ψηφία. Η τιμή του πρώτου μπορεί να είναι από 0 έως 6 και υποδεικνύει τον βαθμό προστασίας από τη διείσδυση ακαθαρσιών.

Ο δεύτερος αριθμός προσδιορίζει το επίπεδο προστασίας από την υγρασία. Για να χρησιμοποιήσετε το προϊόν στο μπάνιο, η ένδειξη πρέπει να είναι τουλάχιστον 4.

Η ισχύς και η παραγωγικότητα είναι στενά αλληλένδετες. Όσο υψηλότερη είναι η πρώτη ένδειξη, τόσο μεγαλύτερη είναι η δεύτερη. Μπορείτε να ανακαλύψετε τον δείκτη απόδοσης πολλαπλασιάζοντας τα footage του μπάνιου με τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι.

Εάν ο ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με πολλές πρόσθετες λειτουργίες, η ισχύς του μπορεί να είναι κατά 10% υψηλότερη από την υπολογιζόμενη. Τα πιο δημοφιλή είναι οικονομικά και σχεδόν αθόρυβα συσκευές, που καταναλώνουν από 7 έως 20 watt.

Όταν λειτουργούν συσκευές με μεγάλο συντελεστή ισχύος, υπάρχει ένα ρεύμα στο δωμάτιο, εκτός αυτού, δεν μπορεί να πάρει αρκετά ζεστό.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από τις λεπίδες της συσκευής που δημιουργούνται κατά τη λειτουργία. Είναι πολύ πιο ήσυχο από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε την κουκούλα κουζίνας. Ο κανόνας, αποδεκτός για τον εκχυτήρα, είναι ένας ήχος 30 dB ή χαμηλότερος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα άτομο αντιλαμβάνεται όλους τους ήχους πάνω από 35 dB, ως δυσάρεστο και ενοχλητικό.

Χρονοδιακόπτης, υγροστάτης, βαλβίδα ελέγχου

Οι τυπικές συσκευές εξαερισμού του μπάνιου ελέγχονται μηχανικά ή λειτουργούν σε αργή, σταθερή λειτουργία. Ένας χρονοδιακόπτης είναι μια πρόσθετη συσκευή που σας επιτρέπει να μισο αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία.

Αφού το άτομο έφυγε από το μπάνιο, ο ανεμιστήρας, χάρη στον χρονοδιακόπτη, συνεχίζει να εκκενώνει τον αέρα εξαγωγής για αρκετό καιρό. Όταν τελειώσει, απενεργοποιείται.

Η παρουσία αισθητήρα υγρασίας είναι η καλύτερη επιλογή για μπάνιο. Το υγρόμετρο θεωρείται η καλύτερη μέθοδος ελέγχου, καθώς σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το κατώφλι υγρασίας από 40 έως 100%, οπότε ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται αυτόματα. Μαζί χρησιμοποιείται η υγρασία και ο χρονοδιακόπτης σπάνια. Κανονικά, ένας αισθητήρας υγρασίας δεν απαιτεί χρονοδιακόπτη.

Όταν εξοπλίζετε τον εξαερισμό σε μια εξοχική κατοικία, πρέπει να μετρήσετε την τρύπα στο μπάνιο ή στο μπάνιο, που θα καθορίσει τη διάμετρο του αγωγού. Το πρότυπο μέγεθος προσγείωσης της κουκούλας είναι από 100 έως 130 mm. Εάν είναι απαραίτητο, η τρύπα στον τοίχο του μπάνιου μπορεί να αυξηθεί χρησιμοποιώντας ένα puncher.

Η βαλβίδα ελέγχου είναι μια μικρή και απλή συσκευή που δεν επιτρέπει τη διείσδυση δυσάρεστων μυρωδιών από τους γείτονες στο έδαφος του διαμερίσματός σας. Είναι πρακτικά απαραίτητο σε αστικά λουτρά και μπάνια συνδεδεμένα σε κοινό αγωγό εξαερισμού.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή συσκευή;

Κατά την τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού στο μπάνιο, θα πρέπει να επιλέξετε την κουκούλα. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν οι ικανότητές του, οι οποίες είναι η ικανότητα οδήγησης ενός συγκεκριμένου όγκου αέρα. Αυτό το σχήμα εξαρτάται από τη διάμετρο της συσκευής.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν συσκευές με διατομή σωλήνων 80, 100, 120, 150 mm. Για τον Χρουστσόφ η βέλτιστη διάμετρος θα είναι 80 mm ή 100 mm. Σε νέα κτίρια διαμερίσματα έχουν μια βελτιωμένη διάταξη, είναι καλύτερα να μείνετε σε ένα τμήμα των 120 mm.

Εξίσου σημαντική είναι η εμφάνιση. Πολλοί κατασκευαστές παράγουν κουκούλες με ένα αντικαταστάσιμο εξωτερικό πάνελ. Οι ανεμιστήρες Elicent, Electrolux, Ballu, Timberk και άλλα εμπορικά σήματα έρχονται σε διάφορα χρώματα και αποχρώσεις.

Μια ελκυστική και κομψή συσκευή μπορεί να γίνει ένα έντονο στοιχείο του εσωτερικού χώρου ή να το χωρέσει έτσι ώστε να μην αγγίζει τα μάτια σας.

Κατά την επιλογή, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι το νερό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με ηλεκτρική ενέργεια - ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Για να αποφύγετε προβλήματα με την καλωδίωση, οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ενός προϊόντος σχεδιασμένου για μακροχρόνια χρήση σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

Είναι περιττό να ελέγχετε τα επίπεδα θορύβου της συσκευής - οι περιττοί και δυσάρεστοι ήχοι παίζουν το ρόλο του ερεθίσματος της ακοής. Όταν ένας ανεμιστήρας ποιότητας στο μπάνιο λειτουργεί, είναι σχεδόν σιωπηλός.

Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή στη δύναμη και την αξιοπιστία της συσκευής. Ένας μικρός αριθμός εταιρειών που ειδικεύονται στην κατασκευή ανεμιστήρων μπάνιου μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους θα λειτουργήσουν για αρκετά χρόνια. Η υψηλή ποιότητα υποδεικνύεται από την περίοδο εγγύησης από τον κατασκευαστή. Αν είναι λιγότερο από 1 έτος, η συσκευή αυτή είναι προτιμότερο να μην αγοράσει.

Προετοιμασία ενός χώρου για έναν ανεμιστήρα εξαγωγής

Πριν από την εγκατάσταση, πρέπει να πραγματοποιηθούν ορισμένες προπαρασκευαστικές εργασίες. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο καλά λειτουργεί ο αγωγός εξαερισμού, υποβάλλοντας ένα αναμμένο σπίρτο ή ένα κερί στην είσοδο. Η φλόγα πρέπει να λυγίσει υπό γωνία προς την κατεύθυνση της σχάρας.

Εάν η διάμετρος της οπής μεγαλύτερης τμήματος ανεμιστήρα ventkanala, τότε είναι δυνατόν να εισαχθεί ένα πλαστικό ή κυματοειδή σωλήνα του επιθυμητού διάμετρο και να σφραγίσει τα κενά με αφρό, κόψτε την περίσσεια διαλύματος κοφτερό μαχαίρι μετά τη ρύθμιση.

Στην περίπτωση αυτή, η οπή στην είσοδο του άξονα έχει μικρότερη διάμετρο, διογκώνεται με διάτρητο.

Επιλέγοντας το καλύτερο σχέδιο σύνδεσης

Πριν εγκαταστήσετε οποιοδήποτε μοντέλο του ανεμιστήρα εξάτμισης στο μπάνιο, θα πρέπει να καθορίσετε πώς θα συνδεθεί με την πηγή ενέργειας.

Σήμερα υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύνδεσης της κουκούλας:

 1. Ο διακόπτης βρίσκεται στο σώμα της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί με το κουμπί ή τη δαντέλα στο σώμα.
 2. Συνδέστε τη συσκευή σε ξεχωριστό διακόπτη. Πριν από το μπάνιο ρυθμίσετε το διακόπτη, στο οποίο ένα από τα πλήκτρα ενεργοποιεί τον εξαερισμό, και το δεύτερο - το φωτισμό.
 3. Αυτόματη ενεργοποίηση του ανεμιστήρα από τον αισθητήρα υγρασίας ή κίνησης. Αρχίζει να λειτουργεί αν η επιτρεπτή στάθμη υγρασίας υπερβεί ή κινηθεί.
 4. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο διακόπτη φωτισμού. Μπορεί να εξοπλιστεί με χρονοδιακόπτη και να συνδεθεί παράλληλα με το φωτιστικό. Ανάβει ταυτόχρονα με το φωτισμό και απενεργοποιείται όταν η φωτεινή ένδειξη σβήνει.

Ο τελευταίος τρόπος σύνδεσης της συσκευής είναι λιγότερο απαιτητικός, επειδή οι ενοικιαστές διαμερισμάτων πηγαίνουν συχνά στο μπάνιο για μικρό χρονικό διάστημα για να πλύνουν γρήγορα τα χέρια τους, να βουρτσίσουν τα δόντια τους ή να πλύνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κουκούλα που περιλαμβάνεται θα απορρίψει μάταια την ηλεκτρική ενέργεια.

Τοποθετήστε την καλωδίωση για καλύτερο κάτω από το κεραμίδι. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορείτε να συγκαλύψετε το καλώδιο με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών κουτιών.

Η σειρά των εργασιών εγκατάστασης

Πριν συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο, θα πρέπει να μελετήσετε τις οδηγίες που περιγράφουν τη λεπτομερή διαδικασία εγκατάστασης. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το επιλεγμένο μοντέλο της κουκούλας τοποθετείται στο μπάνιο ή στο μπάνιο.

Οι ενέργειες εκτελούνται με συγκεκριμένη σειρά:

 1. Αρχικά, αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα και εφαρμόστε όλα τα καρφιά στην επιφάνεια του τοίχου με υγρά καρφιά, σιλικόνη ή κόλλα πολυμερούς. Αυτά τα υλικά θα παρέχουν ισχυρή στερέωση ενός σχετικά ελαφρού πλαστικού.
 2. Εισάγουμε τη συσκευή έτσι ώστε το τμήμα εργασίας μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα να βρίσκεται εντελώς στον τοίχο. Πιέστε σταθερά το σημείο προσάρτησης για αρκετά λεπτά.
 3. Βάζουμε ένα δίχτυ κουνουπιών, το οποίο δεν θα επιτρέψει σε διαφορετικά έντομα και μικρά κομμάτια να εισέλθουν στο δωμάτιο.
 4. Συνδέστε το μπροστινό κάλυμμα με τις βίδες που περιλαμβάνονται στο κιτ. αυτή η ενέργεια πραγματοποιείται στην τελευταία στροφή.

Κατά τη σύνδεση με την παροχή ρεύματος σε ένα δωμάτιο, δεν πρέπει να υπάρχουν ανοικτά καλώδια χωρίς μόνωση. Τοποθετούνται σε εσοχές σε εσοχή, χρησιμοποιώντας ένα κυματοειδές περίβλημα.

Πολλοί χρήστες συνδέουν τους ανεμιστήρες μέσω ενός ζεύγους επαφών με το διακόπτη φώτων. Ο διακόπτης έχει ρυθμιστεί σε φάση.

Για ευκολία, όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή στο μέλλον, μπορείτε να βάλετε ένα ξεχωριστό πλήκτρο για να ενεργοποιήσετε την κουκούλα. Εάν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο όταν επισκέπτεστε το μπάνιο, είναι βολικό να χρησιμοποιείτε μόνο το κουμπί ελέγχου φωτός. τότε ο χρόνος στο δωμάτιο δεν θα επισκιάζεται από το χτύπημα των περιστρεφόμενων λεπίδων.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Video # 1 πώς να επιλέξετε τον εξοπλισμό και να οργανώσετε τα πάντα σωστά:

Βίντεο # 2 γιατί χρειαζόμαστε μια κουκούλα για το μπάνιο και πώς να το εγκαταστήσετε:

Το εκχύλισμα σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από την αυξημένη υγρασία στο μπάνιο και να εξαλείφετε τις οσμές που εισχωρούν στο δωμάτιο. Αυτό είναι σε ζήτηση και φθηνό εξοπλισμό, το οποίο είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Δημοφιλή μοντέλα ανεμιστήρων παράγονται από τους παραγωγούς Ballu, Timberk, Elicent, Electrolux και άλλους.

Παρά το γεγονός ότι τα έργα εγκατάστασης δεν θα απαιτήσουν μεγάλη προσπάθεια, χρήματα και χρόνο, η συσκευή θα γίνει ένας απαραίτητος βοηθός στον αγώνα για τον καθαρό αέρα και το άνετο μικροκλίμα.

Αναγκαστικός εξαερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα

Οργανώνοντας την ανταλλαγή αέρα στα δωμάτια των διαμερισμάτων, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ο εξαερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα είναι από τις προτεραιότητες. Στόχος της είναι η καταπολέμηση της υγρασίας, προκαλώντας το σχηματισμό μούχλας, μύκητα. Η σωστή εναλλαγή αέρα δεν επιτρέπει την εμφάνιση αναπνευστικών παθήσεων, αλλεργικών εκδηλώσεων. Προστατεύει τις φέρουσες επιφάνειες του διαμερίσματος από την καταστροφή. Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση του εξαερισμού στο μπάνιο και την τουαλέτα δεν είναι ένα αφιέρωμα στη μόδα ή ένα από τα μοντέρνα λειτουργικά "καμπάνες και σφυρίχτρες", αλλά μια ζωτική ανάγκη.

Κανονιστική βάση

Απαιτήσεις για τη διευθέτηση του εξαερισμού στις εγκαταστάσεις, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αέρα ρυθμίζονται από κτίρια κώδικες και τους κανόνες. Αυτό είναι SNiP 41-10-2003 στο τμήμα "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός". Στα σύγχρονα διαμερίσματα, όπου σφραγίζονται όλες οι φέρουσες επιφάνειες, ο αερισμός είναι δύσκολος. Εάν η αποτελεσματικότητα της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι ανεπαρκής ή ελλιπής, οι κανόνες προβλέπουν τεχνητό αερισμό. Θα εξασφαλίσει ότι ο αέρας στο μπάνιο και το μπάνιο είναι εντός αποδεκτών ορίων. Πριν τραβήξετε την κουκούλα στην τουαλέτα στο διαμέρισμα ή στην μπανιέρα, πρέπει να σημειώσετε ότι σε ένα ξεχωριστό μπάνιο ο αέρας πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον 5 φορές την ώρα. Σε ένα συνδυασμένο δωμάτιο ο συντελεστής είναι 7. Στο μπάνιο με ντους, η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα οργανώνεται τουλάχιστον 10 φορές. Ταυτόχρονα, η σχετική υγρασία του αέρα πρέπει να είναι 60% σε θερμοκρασία όχι μικρότερη από 21 ° C.

Με τη σωστή εναλλαγή αέρα, η ροή του αέρα μέσα από τα σαλόνια, τότε ρέει στα τεχνικά δωμάτια, και μόνο τότε ο εξαερισμός στην τουαλέτα και το μπάνιο στο διαμέρισμα τον οδηγεί μέσω των αγωγών εξαερισμού στο δρόμο. Οργανώστε την ορθολογική λειτουργία του εξοπλισμού μόνο όταν επισκέπτεστε απευθείας ένα μπάνιο ή μια μπανιέρα μπορεί να συνδεθεί με έναν λαμπτήρα. Εδώ, ο διακόπτης θα ξεκινήσει ή θα σταματήσει τον ανεμιστήρα.

Εξαερισμός σε διαμερίσματα: βασικοί τύποι

Σύμφωνα με την αρχή της εργασίας

 • Ανταλλαγή αέρα. Ο εισερχόμενος φρέσκος αέρας λόγω της διαφοράς πίεσης ενημερώνει τον εναέριο χώρο, συμπιέζοντας τον ζεστό αέρα.
 • Εξαερισμός εξαγωγής. Λειτουργεί για να αφαιρέσετε τον αέρα που έχει αντικατασταθεί μέσω της κουκούλας.
 • Μικτή ενημέρωση του εναέριου χώρου. Το πιο αποτελεσματικό, συνδυάζει την εισροή και την εξάτμιση.

Ανά τύπο ανταλλαγής αέρα

 • Χωρίς τη χρήση μηχανικών συσκευών (φυσικός εξαερισμός). Το απλούστερο σχέδιο είναι ότι ο εξαερισμός στο μπάνιο συνδέεται με το λουτρό με ένα παράθυρο σχάρας. Και ήδη από την τουαλέτα οι μάζες του αέρα εκτρέπονται στο κοινό κανάλι του σπιτιού.
 • Αναγκασμένος. Η αφαίρεση και η ροή αέρα εκτελούνται από τον ανεμιστήρα και τον απορροφητήρα.

Προσοχή παρακαλώ! Για τα κτίρια διαμερισμάτων, ο εξαερισμός στο λουτρό είναι σχεδιασμένος σύμφωνα με ένα πρότυπο σχέδιο. Στο σπίτι όλα τα ventanal από ξεχωριστά διαμερίσματα συνδυάζονται σε ένα κοινό με πρόσβαση στην οροφή. Η αντικατάσταση των ροών αέρα γίνεται με βάση διαφορετικές θερμοκρασίες.

Εγκατάσταση αερισμού: τι είναι πίσω από το τι;

Ο αλγόριθμος λειτουργεί σωστά για τον σωστό αερισμό στο μπάνιο:

 • Με τη βοήθεια φλόγας κεριού ή αγώνα, ελέγχεται η κατάσταση του αγωγού εξαερισμού. Εάν εκτραπεί μέσα στο μπάνιο ή την τουαλέτα, τότε δεν υπάρχει εξαερισμός ή δεν λειτουργεί σωστά.
 • Εάν δεν υπάρχει αερισμός στο μπάνιο: Τι πρέπει να κάνω; Αρχικά το κανάλι καθαρίζεται. Εάν η κατάσταση της κατασκευής δεν επιτρέπει την σύνδεσή της με το σύστημα εξαερισμού, θα πρέπει να αποθηκεύσετε ένα εύκαμπτο σωλήνα - έναν καινούργιο αγωγό αέρα - και να το φέρετε στο υπάρχον κανάλι.
 • Κάντε μια σήμανση του τοίχου κάτω από τον ανεμιστήρα. Η καλύτερη επιλογή είναι να οδηγήσετε την πόρτα.
 • Η θέση κάτω από τον εξοπλισμό υπό πίεση σχηματίζεται, προχωρώντας από τις διαστάσεις του. Εάν ο ανεμιστήρας είναι μεγαλύτερος από την οπή στο κανάλι, τότε επεκτείνεται στην επιθυμητή τιμή.
 • Ένας σωλήνας (διατομή λυμάτων 110 mm) εισάγεται μέσα σε αυτό.
 • Η τοποθέτηση του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο μπάνιο απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση. Πρέπει να εξασφαλίζεται η μέγιστη απόσταση από τις πηγές νερού.
 • Ο τοίχος χτυπάει. Το σύρμα τοποθετείται στο αυλάκι. Η διατομή εξαρτάται από την απόδοση της συσκευής. Συνήθως, ο εξαερισμός στο μπάνιο πραγματοποιείται από ένα καλώδιο χαλκού πολλαπλών πυρήνων διατομής 0,5 mm. τ.μ. Με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, αυτό είναι αρκετό.
 • Ο ανεμιστήρας στερεώνεται στην οπή με βίδες με πείρους, κόλλα (υγρά καρφιά) κλπ. Ταυτόχρονα, ανάμεσα στο σώμα και τον τοίχο σχηματίζεται ένα στρώμα στεγανωτικού, το οποίο καταστρέφει τα ηχητικά κύματα κατά τη λειτουργία.
 • Η καλωδίωση είναι συνδεδεμένη: χωρίς περιστροφές, στα μπλοκ ακροδεκτών. Για την προστασία από την υγρασία, είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε ένα σφραγισμένο μανίκι, το οποίο είναι διακοσμημένο.
 • Η σύνδεση είναι συνδεδεμένη με το διακόπτη.
 • Στη συνέχεια, μαζί με το προστατευτικό διακοσμητικό πλέγμα στερεώνονται με βίδες.

Προσοχή παρακαλώ! Εάν σχεδιάζεται εξαναγκασμένος αερισμός στο μπάνιο και την τουαλέτα, όλες οι προπαρασκευαστικές εργασίες για τον καθαρισμό και την επέκταση του καναλιού, καθορίζοντας τους συγκρατητήρες για τον ανεμιστήρα, εκτελούνται κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής. Η εγκατάσταση της εγκατάστασης πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωσή τους, στο τέλος της φάσης τελικής επεξεργασίας.

Τι να ψάξετε κατά την εγκατάσταση

Η σωστή τοποθέτηση του καλύμματος στο μπάνιο και στην τουαλέτα περιλαμβάνει την είσοδο ολόκληρου του σώματος στον άξονα εξαερισμού. Ένα χαρακτηριστικό πρόβλημα για τους άξονες αερισμού σε πολυκατοικίες είναι η δυσκολία καθαρισμού τους. Εάν το κανάλι δεν περάσει καλά, η ισχύς του συγκροτήματος άξονα μπορεί να μην είναι αρκετή. Η έξοδος πρέπει να αναζητηθεί στην εγκατάσταση φυγοκεντρικής τεχνικής συσκευής. Ωστόσο, υπολογίζεται εκ των προτέρων από την εξουσία. Διαφορετικά, η οργανωμένη ισχυρή ροή αέρα θα αναρροφά αέρα στο δωμάτιο από τους αγωγούς εξαγωγής, καθιστώντας τους τον αέρα.

Εάν δεν υπάρχει κανάλι αερισμού με εξωτερική έξοδο, ο εξαερισμός της μπανιέρας είναι αποτελεσματικός, θα πρέπει να το οργανώσετε εγκαθιστώντας ένα ορθογώνιο ή κυκλικό κιβώτιο. Ο εξαερισμός σε ένα μεγάλο μπάνιο και τουαλέτα γίνεται κυρίως με ανεμιστήρα αγωγών εγκατεστημένο απευθείας στον αγωγό. Ο ακτινικός τύπος της συσκευής χαρακτηρίζεται από απλή εγκατάσταση απευθείας στην οπή. Η παρουσία μίας βαλβίδας ελέγχου μέσα σε αυτό εμποδίζει τη ροή αέρα επιστροφής στο δωμάτιο.

Όταν η διείσδυση ξένων μυρωδιών από τα γειτονικά διαμερίσματα, τίθεται το ερώτημα, πώς να κλείσει ο εξαερισμός στο μπάνιο; Σφραγίστε την τρύπα δεν είναι, αλλά για να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής σε αυτήν, η οποία κόβει την αντίστροφη ροή αέρα, η ιδέα είναι παραγωγική. Ο εξαερισμός σε ένα μπάνιο σε ένα διαμέρισμα με ξεχωριστό μπάνιο γίνεται σε απομονωμένη μορφή: ο εξοπλισμός για κάθε δωμάτιο πρέπει να είναι αυτόνομος

Το πρόβλημα του πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπάνιο και την τουαλέτα αποτελεσματικό, θα πρέπει να αρχίσετε να αποφασίζετε για τον υπολογισμό των επιδόσεων του ανεμιστήρα. Πρώτον, υπολογίζεται η επιφάνεια των χώρων. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται επί 5. Άλλο 20% των εργασιών που προκύπτουν προστίθενται σε αυτό. Αυτή είναι η επιθυμητή απόδοση της εγκατάστασης.

Σημαντικό! Εάν δεν ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε τον αερισμό στο μπάνιο και την τουαλέτα μόνοι σας, καλέστε έναν ειδικό.

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων πρέπει να εξυπηρετούν περιοδικά τα στοιχεία του συστήματος. Καθαρίστε τα πτερύγια του ανεμιστήρα και τις γρίλιες εξαερισμού. Εάν αυτό δεν γίνει, η χωρητικότητα εγκατάστασης, καθώς και η συναλλαγματική ισοτιμία αέρα θα μειωθούν. Μόνο με την έγκαιρη πρόληψη του εγκατεστημένου εξοπλισμού θα είναι χωρίς προβλήματα για πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχει εξαεριστήρας στο μπάνιο

Γεια σας, αγόρασε πρόσφατα ένα διαμέρισμα, μετακόμισε. Τώρα εξοικονομούμε χρήματα για επισκευές. Το σπίτι είναι stalinka, 5 ορόφων, ξεχωριστό μπάνιο, στήλη αερίου στο μπάνιο. Και την άλλη μέρα, στη φρίκη μου, ανακάλυψα ότι η γρίλια εξαερισμού στο μπάνιο οδηγεί στην τουαλέτα και το μπάνιο δεν υπάρχουν τρύπες πια. Είναι αυτό ακόμη δυνατό; Ή μήπως ελπίζεται ότι οι αμέτοχοι προηγούμενοι ενοικιαστές θα μπορούσαν να το σφραγίσουν, να το καλύψουν με ταπετσαρία κλπ. Και κατά τη διάρκεια της επισκευής μπορούν να αποκατασταθούν;

Η καλύτερη απάντηση

Ενδιαφέρουσες προσφορές

Άλλες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα

στην τουαλέτα, η τουαλέτα απέχει πολύ από τον κατακόρυφο και όχι από τον τοίχο, αλλά λοξά, προς το κέντρο. πράγμα στην μετώπη, όπου η τουαλέτα είναι μέρος naspolzhena πολύ χαμηλή, 7 εκατοστά από pola.schas εκεί πλαστικό «προσαρμογέας» για polumetra.nayti τουαλέτα με χαμηλές αποδόσεις δεν είναι.

Πώς είναι καλύτερα να συνδέσετε την μπαταρία (καλοριφέρ), στην οποία είναι οι μεταλλικές πλαστικές σωλήνες; Δεν μου αρέσει να πηγαίνουν στο ψυγείο σε μια γωνία (από κάτω από το πάτωμα). Ο επιστάτης λέει ότι υπό γωνία είναι αδύνατο. Το μεταλλικό πλαστικό σε γωνία 90 μοιρών δεν είναι συνδεδεμένο. Αλλά για μένα.

Καλησπέρα! Ο σύζυγός μου και ζω στην προ-κατασκευασμένων σειρά σπίτι P44T (πρέπει να πω ότι η φρικτή θόρυβο μονωτικές ιδιότητες του Πολλά έχουν γραφτεί, δεν θα επαναλάβω στους χώρους του Διαδικτύου), υπάρχουν και γείτονες (παρακάτω), προφανώς με home cinema.

Καλησπέρα, απευθύνω έκκληση σε όσους έχουν ένα τέτοιο θαύμα στο διαμέρισμα ή στους κυρίους που αντιμετώπισαν παρόμοια - αν είναι δυνατόν, δείχνουν πώς μοιάζει εσείς. Δεν μπορώ να βρω εικόνες. Σας ευχαριστώ

Ενώ η επισκευή βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της πολύ επεξεργασμένης εργασίας, αναρωτήθηκα αν ήταν απαραίτητο να κρύψω όλους τους σωλήνες και ούτω καθεξής. Είμαι απολύτως κατηγορηματικά δεν ενοχλείται ούτε από το είδος των μπαταριών, σχεδόν καθόλου αισθητές, σχεδόν μη ορατές σωλήνες στο μπάνιο, και μόνο μετά την εγκατάσταση του στυρικού μέσα σε αυτό.

Εξόρυξη στο μπάνιο: πώς να εξοπλίσετε σωστά τον εξαερισμό

Οι κανονικές αλλαγές θερμοκρασίας και η χρήση του νερού στο μπάνιο το καθιστούν το πιο υγρό δωμάτιο στο διαμέρισμα. Η εξάτμιση από ζεστό νερό κατακάθια σε οριζόντιες και κάθετες επιφάνειες με τη μορφή συμπυκνωμάτων, δημιουργεί ατμόλουτρο όταν παίρνει ντους ή μπάνιο.

Ως αποτέλεσμα της υψηλής υγρασίας στους τοίχους, η οροφή και οι γωνίες σχημάτισαν εστίες μούχλας. Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη του μύκητα, εκσυγχρονίστε το σύστημα εξαερισμού. Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε ένα άνετο μικροκλίμα είναι να εγκαταστήσετε εξοπλισμό όπως κουκούλα στο μπάνιο.

Πώς λειτουργεί ο εξαερισμός;

Φαίνεται ότι τα στάσιμα φαινόμενα σε ένα συνδυασμένο μπάνιο ή μπάνιο δεν πρέπει να υπάρχουν, αφού οποιοσδήποτε χώρος είναι εξοπλισμένος με φυσικό εξαερισμό. Επιπλέον, ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού είναι μία από τις προϋποθέσεις για την άνετη υιοθέτηση διαδικασιών ύδρευσης.

Αν μιλάμε για κτίρια πολυκατοικιών, το σχέδιο περιλαμβάνει μέσα από φρεάτια εξαερισμού, τα οποία καταλήγουν στη σοφίτα ή teetazhe και έχουν εξόδους σε όλους, χωρίς εξαίρεση τα μπάνια και τις κουζίνες. Και οι σύγχρονες προδιαγραφές και κανόνες συνιστούν ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά.

Προηγουμένως, για τον εξοπλισμό των καναλιών χρησιμοποιήθηκε πλινθοδομή, τώρα είναι τσιμεντένια φρεάτια ή PVC σωλήνες.

Στο σχέδιο της συσκευής εξαερισμού διαμερίσματος, υποδεικνύονται τα σημεία παροχής ρεύματος και εξόδου των ανοιγμάτων εξαερισμού. Η κυκλοφορία διευθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να εισέρχεται σε ένα δωμάτιο και να προέρχεται από άλλα

Ο φυσικός αερισμός υποδηλώνει αυθόρμητη κυκλοφορία αέρα, η οποία εξέρχεται από τις οπές στους τοίχους ή την οροφή σε έναν άξονα που βρίσκεται στις πλάκες τοίχου.

Η διάταξη του συστήματος εξαερισμού ενός ιδιωτικού μονοκατοικίου μπορεί να διαφέρει ελαφρώς: συνήθως ο άξονας αρχίζει με μια τρύπα στην οροφή και τελειώνει με μια έξοδο στην οροφή.

Στο σχεδιασμό και την κατασκευή του εξαερισμού καθοδηγούνται από τους ακόλουθους κανόνες:

 • για κάθε δωμάτιο υπάρχει ξεχωριστός αγωγός αέρα, ο οποίος βρίσκεται κάθετα.
 • Κατά την κατασκευή των καναλιών, πρέπει να επιλέγεται το υλικό που εγγυάται απρόσκοπτη διέλευση του αέρα, δηλαδή με λείους εσωτερικούς τοίχους.
 • Είναι δυνατόν να συνδυάσετε αρκετούς αγωγούς σε ένα στον αττικό χώρο.
 • Εάν η τουαλέτα και το μπάνιο βρίσκονται στο ίδιο διαμέρισμα, μπορείτε να συνδέσετε τις συσκευές φυσικού αερισμού.

Το πρότυπο σχέδιο της κίνησης των αέριων μαζών σε ένα διαμέρισμα της πόλης: φρέσκο ​​αέρα περνάει από τα παράθυρα των δωματίων, "χρησιμοποιείται" έρχεται μέσα από τις τρύπες εξαερισμού στην κουζίνα, στο μπάνιο και τουαλέτα

Εάν το φυσικό σχέδιο δεν είναι δικαιολογημένη, και η κυκλοφορία δεν είναι αρκετή για να διατηρηθεί η φρεσκάδα του αέρα, ανάγκασε εξαερισμού έχει τοποθετηθεί - μια συσκευή αναγκάζοντας αέριες μάζες κινούνται από τις εγκαταστάσεις του ορυχείου.

Μερικές φορές η διάταξη ενός υποχρεωτικού συστήματος ρυθμίζεται από υγειονομικούς κανόνες και κανόνες (SNiP). Για παράδειγμα, εάν υπάρχει σάουνα με ηλεκτρική ή ατμογεννήτρια στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε να υποβάλετε αίτηση για ειδικούς υπολογισμούς των απαιτούμενων δυνατοτήτων ανεμιστήρα και των διαμέτρων σωλήνων σε έναν πιστοποιημένο οργανισμό. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στις ιστοσελίδες της πόλης σας.

Πότε πρέπει να εγκαταστήσετε την κουκούλα;

Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ανεξάρτητα η κατάσταση και η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Για τη δοκιμή, δεν χρειάζεστε ειδικές δεξιότητες ή ένα ειδικό εργαλείο. Υπάρχουν "δείκτες" που διευκολύνουν την αναγνώριση της ανεπάρκειας της φυσικής κυκλοφορίας:

 • τους καθρέφτες ομίχλης και τις επιφάνειες από γυαλί κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ύδρευσης.
 • Μην εξαφανίζετε με το χρόνο υγρό υπόβαθρο (αργά στεγνό πετσέτες)?
 • η εμφάνιση στις ραφές μεταξύ τους, στις γωνίες της οροφής και κατά μήκος της περίμετρος του λουτρού μαύρων κουκίδων - την αρχή της ανάπτυξης μυκητιακών εστιών.

Η εμφάνιση της μούχλας και του μύκητα συνοδεύεται από μια δυσάρεστη οσμή, σταδιακή καταστροφή διακοσμητικών διακόσμηση τοίχων, αλλά υπάρχει ένας σοβαρότερος κίνδυνος - μια αρνητική επίδραση στην υγεία των ιδιοκτητών του διαμερίσματος.

Η συνέπεια του ανεπαρκούς αερισμού είναι η εμφάνιση μούχλας στο ρευστοκονίαμα στις διατρητικές ραφές. Εάν ο χρόνος δεν ρυθμίζει την κυκλοφορία του αέρα και δεν ξεφορτώνεται τις μικρές εστίες, ο μύκητας θα καλύπτει όλες τις επιφάνειες από σκυρόδεμα, πλαστικό, σοβά, ξύλο

Ο εξαερισμός μπορεί να είναι ελαττωματικός. Ελέγχουμε με έναν απλό τρόπο - με έναν αγώνα. Αν η φλόγα σβήσει γρήγορα ή να γέρνει προς την πλευρά της εξάτμισης, ο λόγος βρίσκεται αλλού, αλλά αν παραμένει σταθερή, έτσι πρέπει να κάνουμε τον καθαρισμό του άξονα και ανάγκασε μονάδα εξαερισμού.

Η πιο δημοφιλής συσκευή που παρέχει μέγιστη κυκλοφορία αέρα είναι ο ανεμιστήρας.

Ο παραδοσιακός έλεγχος ροής αέρα δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικός, για τον ακριβή προσδιορισμό της παρουσίας ενός επαρκούς επιπέδου κυκλοφορίας, έναν εξειδικευμένο ειδικό με ένα ανεμόμετρο

Εξαγωγή στο μπάνιο με τα χέρια σας

Για αυτοεγκατάσταση, ο πιο κατάλληλος ανεμιστήρας εισάγεται στο τεχνικό πλαίσιο και είναι εξοπλισμένος με υδροστατικό (αισθητήρα υγρασίας). Το κόστος της συσκευής εξαρτάται από την χωρητικότητα, τον όγκο του αντληθέντος αέρα και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

Για παράδειγμα, ένα απλό ηλεκτρικό μοντέλο με ισχύ 40 W κοστίζει περίπου 3000 ρούβλια και μια αθόρυβη γερμανική συσκευή με αισθητήρα και βαλβίδα ανάστροφης προστασίας - 12.000 ρούβλια.

Μία από τις απλούστερες επιλογές είναι ένας φθηνός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας με κυκλική διατομή χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό, εγκατεστημένο στο κέντρο του εξαερισμού

Προπαρασκευαστικές εργασίες και απαιτήσεις εγκατάστασης

Πριν ξεκινήσετε την εργασία σχετικά με την εγκατάσταση μιας ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει να ελέγξετε αν ο άξονας αερισμού λειτουργεί. Πολύ στενό ένα πέρασμα, φραγμένο με λίπος και σκόνη, απαιτεί καθαρισμό. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού από μόνος του μπορεί να καθαρίσει το κανάλι που οδηγεί από το διαμέρισμα στην κεντρική riser.

Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε προσεκτικά την σχάρα, αφαιρέστε ένα στρώμα σκόνης, πλύνετε το με απορρυπαντικό και στεγνώστε το. Τα τοιχώματα του καναλιού, καλυμμένα με λάσπη, μπορούν να υποβληθούν σε κατεργασία με ξύστρα ή άκαμπτο πινέλο, μετά να υποβληθούν σε πλήρη σκούπισμα και να σκουπιστούν με ένα υγρό πανί.

Θα είναι δυνατό να καθαριστεί ένα μικρό τμήμα του αεραγωγού, αλλά ακόμη και τα προληπτικά έργα θα βελτιώσουν την πρόσφυση.

Μία μικρή διάμετρος οπών καθιστά δύσκολη την πρόσβαση στον αγωγό αερισμού και δεν επιτρέπει ποιοτικό καθαρισμό των τοίχων του. Χρησιμοποιήστε το πρακτικό υλικό - σκληρές βούρτσες με λαβές, βούρτσες

Ο ίδιος ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος δεν μπορεί να καθαριστεί, δεδομένου ότι η πρόσβαση στα γενικά συστήματα μηχανικής είναι ανοικτή μόνο για ειδικές υπηρεσίες. Ίσως είναι λογικό να συμβουλευτείτε τους γείτονες και να αφήσετε μια ομαδική αίτηση για να κάνετε έναν επαγγελματικό καθαρισμό του κύριου άξονα σε όλο το μήκος του ανυψωτήρα.

Έχοντας παράσχει έναν τρόπο στην έξοδο αέρα από το δωμάτιο, πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κενό μέσω του οποίου ο αέρας αντικατάστασης θα ρέει στο λουτρό. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση από την είσοδο έως την κουκούλα, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η εξαερισμός.

Μερικές φορές αρκεί να δημιουργηθεί ένα μικρό διάκενο πλάτους 1,5-2 cm ανάμεσα στην πόρτα και το κατώφλι, αλλά αν δεν υπάρχει αρκετή πρόσφυση, θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα πλέγμα στο κάτω μέρος του φύλλου της πόρτας.

Στο διάγραμμα, τα κόκκινα βέλη υποδεικνύουν την κίνηση του εξαερισμού τροφοδοσίας. Πρέπει να έχει πρόσβαση στο μπάνιο, στην τουαλέτα και στην κουζίνα, διαφορετικά η κυκλοφορία θα σπάσει και η εγκατάσταση του ανεμιστήρα θα είναι άχρηστη

Το τελευταίο σημείο είναι η επιλογή ενός μοντέλου συσκευής αερισμού με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά: σωστά επιλεγμένη ισχύς, επίπεδο θορύβου, λειτουργικές παράμετροι. Η συσκευή πρέπει να είναι ασφαλής για τους άλλους και εύκολη στη συντήρηση. Προτίμηση συνήθως δίνεται σε μοντέρνα μοντέλα με αισθητήρα χρονισμού και υγρασίας.

Ο υδροστάτης (αισθητήρας υγρασίας) ανταποκρίνεται στην υψηλή υγρασία και ενεργοποιεί τη συσκευή σε αυτόματη λειτουργία.

Να είστε έτοιμοι για το γεγονός ότι η εγκατάσταση ενός ηλεκτρικού καλύμματος απαιτεί πρόσθετες εργασίες κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης μιας τρύπας στον τοίχο ή την οροφή, τοποθέτηση καλωδίων ακολουθούμενη από φινίρισμα.

Τρόποι σύνδεσης στη δύναμη

Η σκοπιμότητα μιας ή άλλης μεθόδου σύνδεσης εξαρτάται από την τοποθεσία του καλύμματος, τα χαρακτηριστικά εσωτερικού σχεδιασμού και τις τεχνικές δυνατότητες της ίδιας της συσκευής.

Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές:

 • ενεργοποίηση μέσω κουμπιού ή καλωδίου.
 • ταυτόχρονη σύνδεση με συσκευές φωτισμού.
 • Αυτόματη ενεργοποίηση του επιπέδου υγρασίας.
 • έλεγχο ενός μεμονωμένου πλήκτρου διακόπτη.

Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα με αυτόματο έλεγχο: δεν απαιτείται καμία προσπάθεια εφαρμογής: ανάβει ανεξάρτητα όταν αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας. Μπορεί να τοποθετηθεί σε έναν τοίχο, σε μια γωνία ή σε μια οροφή - σε οποιαδήποτε απρόσιτη θέση, επειδή δεν υπάρχει καθημερινή ανάγκη για συντήρηση.

Για τη συσκευή καλωδίωσης, τοίχος είναι τοίχος ή ένα κιβώτιο είναι τοποθετημένο.

Το μόνο αρνητικό των μοντέλων αυτών είναι η υψηλή τιμή.

Ο συνηθέστερος τρόπος κάλυψης καλωδίων είναι η τοποθέτηση καλωδίων κάτω από ένα στρώμα κεραμικών πλακιδίων. Υπάρχει μια άλλη επιλογή - η γραμμή στο χώρο κάτω από την οροφή, αν χρησιμοποιούνται αρθρωτά πλαστικά πάνελ ή γυψοσανίδες

Τα φθηνά μοντέλα είναι συνήθως εξοπλισμένα με ένα κουμπί τροφοδοσίας ή ένα κοντό κορδόνι, το οποίο, αν είναι απαραίτητο, πρέπει να τραβηχτεί. Προβλήματα προκύπτουν εάν η οπή εξάτμισης είναι πάνω από την τουαλέτα, το μπάνιο ή ψηλά στην οροφή - αυτό περιπλέκει την πρόσβαση στη συσκευή. Αν ένας ανεμιστήρας αυτού του τύπου είναι εγκατεστημένος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επισκευής, το κορδόνι αντικαθίσταται με έναν διακόπτη που βρίσκεται στην περιοχή προσβασιμότητας και ο αγωγός τροφοδοτείται στον τοίχο.

Ο συνδυασμός της ταυτόχρονης ενεργοποίησης της λάμπας και του ανεμιστήρα είναι βολικός, αλλά όχι πάντα ορθολογικός: με ένα πάτημα χρησιμοποιούνται δύο συσκευές. Το γεγονός είναι ότι ο αέρας δεν έχει πάντα χρόνο για να αερίζεται από τη στιγμή που αφήνετε το μπάνιο και να αφήσετε το φως ενεργοποιημένο για χάρη του ανεμιστήρα είναι αντιοικονομικό.

Τώρα υπάρχουν μοντέλα με απενεργοποιημένο κλείσιμο ανεμιστήρα. Συνήθως, αυτό είναι δέκα λεπτά από προεπιλογή. Ορισμένες συσκευές έχουν κλίμακα λεπτών και μοχλό για αυτόματη ρύθμιση. Μερικές φορές υπάρχει εξοπλισμός με φωτεινή πηγή χαμηλής κατανάλωσης - "νυχτερινό φως", που καίει όλη την ώρα που λειτουργεί ο ανεμιστήρας.

Μια κοινή απλή λύση είναι ένας διακόπτης δύο κουμπιών - ο φωτισμός μπορεί να απενεργοποιηθεί και ο ανεμιστήρας να παραμείνει σε κατάσταση λειτουργίας και αντίστροφα.

Το σχέδιο σύνδεσης του ανεμιστήρα με την πηγή φωτός στο μπάνιο. Ο διακόπτης, ως συνήθως, οδηγείται προς τα έξω στον διάδρομο, και μέσα στο δωμάτιο ένα επιπλέον κιβώτιο διακλάδωσης με σφιγκτήρες

Εάν τα κεραμικά πλακάκια δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί, η καλωδίωση είναι καλύτερα κρυμμένη κάτω από αυτήν. Σε ένα εντελώς τελειωμένο δωμάτιο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πλαστικά κουτιά καμουφλάζ. Στο πλαίσιο των πλακιδίων σχεδιασμού, θα φαίνονται ακατάλληλα, αλλά η κύρια λειτουργία τους - η διασφάλιση της ασφάλειας - θα εκτελέσει.

Πώς να προετοιμάσετε σωστά την τοποθεσία εγκατάστασης;

Η ιδανική θέση τοποθέτησης για την κουκούλα είναι ένα άνοιγμα για να εξασφαλιστεί η φυσική κυκλοφορία του αέρα, οδηγώντας σε μια κοινή ανύψωση. Είναι παρούσα σε όλα τα μπάνια και τα μπάνια και βρίσκεται συνήθως στην κορυφή του κεφαλαίου, κάτω από το ανώτατο όριο.

Οι διαστάσεις της οπής επιτρέπουν (με την κανονική λειτουργία του συστήματος) να περάσουν 100 m³ / h, το οποίο είναι ιδανικό για μικρά μπάνια ή συνδυασμένα μπάνια σε τούβλα και πάνελ τυπικού κτιρίου.

Πριν από την αγορά μια μονάδα εξαερισμού απαιτείται για να μετρηθεί η διάμετρος της εξόδου, ή κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα πρέπει να επεκτείνει περαιτέρω ή να συμβληθεί με το τελικό άνοιγμα

Ο ανεμιστήρας επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις της πρίζας. Οι τυπικές παράμετροι διάμετρος είναι 10 cm, 12,5 cm, 15 cm, αντίστοιχα, οι διαστάσεις του ανεμιστήρα πρέπει να είναι παρόμοιες. Εάν έχετε αγοράσει μια ισχυρή κουκούλα, η οποία είναι μεγαλύτερη από την τρύπα, τότε μπορεί να επεκταθεί με ένα διάτρητο.

Συχνά, η περιοχή των λουτρών σε ιδιωτικά σπίτια και διαμερίσματα με βελτιωμένο σχεδιασμό υπερβαίνει τα 10 m² και ένα άνοιγμα εξαερισμού γίνεται μικρό. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί ένα επιπλέον κανάλι, ωστόσο είναι αδύνατο να γίνουν ανεξάρτητες αλλαγές στο μηχανολογικό σχέδιο των χώρων, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα

Για αυτοεγκατάσταση, χρειάζεστε στοιχειώδεις δεξιότητες για την κατοχή ενός εργαλείου κατασκευής και μια λεπτομερή σχηματική οδηγία που συνήθως συνοδεύει τη συσκευή. Οι κατασκευαστές που εκτιμούν τη φήμη τους, περιγράφουν τη διαδικασία εγκατάστασης σε προσιτή μορφή και σε διάφορες γλώσσες, συνοδεύοντας την οδηγία με κατανοητές εικόνες και διαγράμματα.

Η έλλειψη καθοδήγησης δείχνει ότι η εταιρεία πιθανότατα δεν θα παρέχει εγγυήσεις και δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη για την αποτυχία της συσκευής.

Οι ανεμιστήρες μπάνιου είναι κατασκευασμένοι από ελαφρύ υλικό, έχουν συμπαγείς διαστάσεις και υψηλό επίπεδο προστασίας από την είσοδο υγρασίας

Επομένως, έχοντας εκκαθαρίσει το κανάλι εξαερισμού, έχοντας τεντώσει ένα ηλεκτρικό καλώδιο και προετοιμάζοντας ένα άνοιγμα για την εγκατάσταση, λειτουργούμε με την ακόλουθη σειρά:

 • αφαιρέστε το ανώτερο διακοσμητικό πλέγμα από τη συσκευή.
 • Ελέγξτε την αντιστοιχία μεταξύ των διαστάσεων του καναλιού και του ανεμιστήρα.
 • Τοποθετήστε τη συσκευή στην οπή (ή σωλήνα, εάν χρειάζεται, περιορίστε το άνοιγμα) με στεγανωτικό, κόλλα πολυμερούς, καρφιά υγρού ή βίδες.
 • σφραγίζουμε τις αρθρώσεις και τα υπόλοιπα κενά.
 • επιστρέψτε το πλέγμα στη θέση του.
 • συνδέουμε τη συσκευή στην πηγή ενέργειας.
 • δοκιμές.

Η διαδικασία εγκατάστασης δεν διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά, γι 'αυτό σας συμβουλεύουμε να μην βιαστείτε και να κάνετε προσεκτικά όλους τους χειρισμούς. Εάν υπάρχει ένα λεπτό κουνουπιέρα μεταξύ της μάσκας και του μηχανισμού, μην ξεχάσετε να το βάλετε πίσω. Προστατεύει τις εγκαταστάσεις από μικρά έντομα, τα οποία μερικές φορές διεισδύουν στο μπάνιο μέσω του άξονα εξαερισμού.

Σας προσφέρουμε να παρακολουθήσετε τον εαυτό σας το βίντεο εγκατάστασης του ανεμιστήρα:

Συμβουλές για την επιλογή των οπαδών

Πριν μπορέσετε να κάνετε την κουκούλα σε μπάνιο ή μπάνιο, πρέπει να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα με τα σωστά χαρακτηριστικά. Η συσκευή με ανεπαρκή λειτουργικότητα δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει μια άνετη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, οπότε θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά όλα τα χαρακτηριστικά του μοντέλου που σας αρέσει.

Στον πίνακα των συναλλαγματικών ισοτιμιών του αέρα παρουσιάζονται οι παράμετροι που είναι βέλτιστες για διάφορες κατοικίες και θυγατρικές εγκαταστάσεις. Οι μέγιστες τιμές είναι για δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας

Δώστε προσοχή στην εξουσία. Ο ελάχιστος δείκτης είναι 60 m³ / h, το μέγιστο είναι 250 m³ / h, οι συσκευές με χωρητικότητα μικρότερη από 100 m³ / h δεν συνιστώνται για εγκατάσταση. Η κατηγορία προστασίας από την υγρασία είναι επίσης σημαντική, συνήθως σημειώνεται με γράμματα IP και για ιδιαίτερα υγρούς χώρους, όπως για παράδειγμα μπάνια, έχει IP 34 και άνω.

Η κύρια προστασία είναι ένα σφραγισμένο περίβλημα, ώστε να ελέγχετε προσεκτικά τη συσκευή κατά την αγορά.

Αν σας αρέσει η άνεση και οι σύγχρονες τεχνικές βελτιώσεις, δώστε προσοχή στα μοντέλα με αισθητήρες κίνησης που ενσωματώνουν τον μηχανισμό μόνο παρουσία κινούμενων αντικειμένων.

Ωστόσο, πιο χρήσιμος είναι ο αισθητήρας υγρασίας - hydrostat. Με την παρουσία του, δεν χρειάζεται να ελέγχεται ο εξαερισμός, καθώς αντιδρά ευαισθητά στην αύξηση της υγρασίας και ελέγχει ανεξάρτητα την κυκλοφορία του αέρα.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης για το Marley CB-100 είναι μόνο 1 Watt για συνεχή λειτουργία. Οι αισθητηριακές ρυθμίσεις διευκολύνουν τις ρυθμίσεις και η αυτοματοποίηση είναι εύκολη στη συντήρησή τους

Ο χρονοδιακόπτης είναι χρήσιμος για όσους αγαπούν τα πάντα και είναι συνηθισμένοι να προσαρμόζουν ανεξάρτητα το έργο των ηλεκτρικών συσκευών. Μπορείτε να ορίσετε τον πιο βολικό χρόνο για τον εξαερισμό και η συσκευή θα λειτουργήσει όταν κάνετε ντους ή αντίθετα ολοκληρώσετε τις διαδικασίες νερού.

Μια άλλη σημαντική προσθήκη για πολυκατοικίες είναι η βαλβίδα ελέγχου. Αποτελεί εμπόδιο στην κίνηση του αέρα από άλλες εγκαταστάσεις (κουζίνες, γειτονικά διαμερίσματα). Και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπεται από τη συσκευή κατά τη λειτουργία. Το μέγιστο όριο άνεσης είναι 25 dB.

Συμβουλές για την επιλογή ανεμιστήρα στο παρακάτω βίντεο:

Εάν είστε εξοικειωμένοι με την αυτο-επισκευή στο δικό σας διαμέρισμα, να καταλάβετε τη συσκευή του ανεμιστήρα και η τοποθέτησή του δεν θα είναι δύσκολη.

Ωστόσο, συνιστάται να εμπιστευτείτε την κατασκευή ενός νέου αγωγού αερισμού ή τον καθαρισμό της κεντρικής οδού σε ειδικούς.