Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό;

Όταν αγοράζετε συσκευές για το σπίτι, πολλοί αντιμετωπίζουν την ερώτηση, ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δύο συναφείς έννοιες, αφού το κλιματιστικό είναι ένα γενικό όνομα για όλες τις τεχνολογίες του κλίματος. Αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους; Σήμερα θα σας πούμε περισσότερα για αυτό.

Σύστημα διαχωρισμού: κύρια χαρακτηριστικά

Αντιμετωπίσατε μια επιλογή - split σύστημα ή κλιματισμό, η οποία είναι καλύτερη και πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των καθηκόντων τους; Είναι αυτό το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι ρωτούν όταν επιλέγουν μια κλιματική τεχνική. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα split συστήματα έχουν μεγάλη λειτουργικότητα και απόδοση, καθώς και ευκολία στη λειτουργία και τη χρήση.

Παρουσιάζονται με τη μορφή δύο μπλοκ - εσωτερικών και εξωτερικών, τα οποία είναι διασυνδεδεμένα με ένα σύστημα σωλήνων για τη μεταφορά θερμού και ψυχρού αέρα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός καθιστά δυνατή τη λήψη μιας θορυβώδους διαδικασίας ψύξης έξω από το διαμέρισμα, που εξοικονομεί μια ήσυχη και ζεστή ατμόσφαιρα μέσα.

Η εξωτερική μονάδα περιλαμβάνει ένα συμπιεστή στο σχεδιασμό της, καθώς και έναν συμπυκνωτή και έναν ανεμιστήρα. Συνηθίζεται συνήθως στην πλευρά του παραθύρου ή κάτω από το περβάζι. Η εσωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, είναι εξοπλισμένη με ένα συμβατικό ανεμιστήρα που εξάγει το ψυκτικό μέσο και έτσι οδηγεί σε ομαλή μείωση της θερμοκρασίας του αέρα.

Έτσι, πώς διαφέρει το split σύστημα από το κλιματιστικό; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο χώρου - γραφείο, εμπορικό συγκρότημα, κατάστημα, διαμέρισμα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδικού δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ λειτουργικές, σχεδόν αθόρυβες και υψηλής απόδοσης. Είναι κατάλληλα ακόμη και για ψύξη ενός μικρού δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο έλεγχος πραγματοποιείται συνήθως με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου.

Εάν επιλέξετε ένα split σύστημα στο υπνοδωμάτιο, μάθετε γιατί δεν μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο ενώ λειτουργεί το κλιματιστικό; Μετά από όλα, η ψύξη του αέρα στο δωμάτιο και η εισροή του νέου από το εξωτερικό είναι δύο αμοιβαία αποκλειόμενες λειτουργίες. Η λειτουργία της συσκευής με ανοιχτό παράθυρο θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης της χρήσης της, αύξηση της ισχύος και πρόωρη αποτυχία.

Κλιματισμός: ποικιλίες

Αυτός ο τύπος κλιματικού εξοπλισμού είναι απλούστερος και πιο ευέλικτος, επειδή αποτελείται από μία μονάδα. Σήμερα, όλα διαφέρουν ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης και χωρίζονται σε δύο τύπους:

Παράθυρα μοντέλα της τεχνολογίας του κλίματος παρουσιάζονται με τη μορφή μιας ενιαίας μονάδας, η οποία συνδέεται με το άνοιγμα του παραθύρου. Χάρη σε ένα τέτοιο απλό και καθολικό σχεδιασμό, είναι εύκολο να συναρμολογηθούν, αλλά και πιο ανεπιτήδευτο σε σύγκριση με τα συστήματα split. Αλλά σήμερα υπάρχει μείωση της ζήτησης για αυτά τα μοντέλα, επειδή είναι πιο επαχθή. Ωστόσο, είναι ιδανικά για την οργάνωση ενός εξοχικού σπιτιού.

Η κινητή μονάδα είναι πιο λειτουργική. Συνήθως βρίσκεται στο πάτωμα και συνδέεται με ένα παράθυρο ή πόρτα και, εάν χρειάζεται, μπορεί να μετακινηθεί εύκολα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μεταφέρετε μόνο το κυματοειδές σωλήνα και να συνδέσετε τη συσκευή σε μια νέα πρίζα. Αυτή η τεχνική χαρακτηρίζεται από ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου, αλλά μπορεί να διατηρήσει την απαραίτητη θερμοκρασία στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύστημα διαχωρισμού ή κλιματισμού: ποιο είναι το καλύτερο;

Κλιματισμό ή split σύστημα, ποια είναι η διαφορά; Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο συσκευών. Το split σύστημα είναι πιο λειτουργικό, αποδοτικό και αποδοτικό σε σύγκριση με ένα συμβατικό κλιματιστικό. Έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Εύκολα χωράει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, η εσωτερική μονάδα κλιματικής τεχνολογίας μπορεί να σταθεροποιηθεί πάνω από την οροφή ή κοντά στο πάτωμα.
 • Γρήγορα θερμαίνει τον αέρα στο δωμάτιο.
 • Όχι μόνο καθαρό, αλλά και ενυδατώνει τον αέρα.
 • Κατά την εργασία, παράγει χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Σε αυτή την περίπτωση, για να εξοπλιστείτε ένα μεγάλο διαμέρισμα και σπίτι, ένα σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων που ενώνει μερικές εσωτερικές μονάδες με μία εξωτερική μονάδα είναι τέλεια προσαρμοσμένο. Αυτό διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία των συσκευών.

Ποια τεχνική είναι καλύτερη; Σήμερα, οι ηγέτες της αγοράς που κατασκευάζουν συστήματα split είναι LG, Daikin, Panasonic, Sanyo. Ταυτόχρονα, μεταξύ των brands που ασχολούνται με την απελευθέρωση της συμβατικής τεχνολογίας κλιματισμού, μπορούμε να διακρίνουμε τις Toshiba, Sharp και Electronics.

Απαντήστε στο ερώτημα - split σύστημα ή κλιματιστικό, το οποίο είναι καλύτερο, πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικά αντιμετωπίζει με τα καθήκοντά του δεν είναι εύκολο. Αυτό εξαρτάται όχι μόνο από τον κύριο σκοπό και την τοποθεσία της εγκατάστασης, αλλά και από τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη της κατοικίας. Επιπλέον, και οι δύο τύποι τεχνολογίας έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, τα οποία καθορίζουν το εύρος της χρήσης τους.

Τι είναι καλύτερο από ένα κλιματιστικό ή split σύστημα

Τι είναι καλύτερο από ένα κλιματιστικό ή split σύστημα

Η πιο ευνοϊκή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο επιτυγχάνεται με τη χρήση ποικιλίας κλιματιστικών, ιονιστών και υγραντήρων αέρα. Αυτές οι συσκευές σκοτώνουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς, ανανεώνουν τον αέρα και καθαρίζουν από τη σκόνη, τη βρωμιά και άλλες βλαβερές ουσίες. Όλες αυτές οι προσαρμογές κάνουν τη ζωή μας άνετη, υγιή και ζεστή.

Στην αγορά σήμερα προσφέρει μια ποικιλία από κλιματιστικά και διαιρούμενων συστημάτων, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι χάνονται κατά την επιλογή και την αγορά απολύτως δεν χρειάζονται αυτές οι συσκευές. Κατά την αγορά πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές παραμέτρους και κριτήρια. Έτσι τι είναι καλύτερο - ένα σύστημα split ή κλιματιστικό; Ποια είναι όλα αυτά τα συστήματα; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών και ποια είναι τα διακριτικά χαρακτηριστικά;

Το κοντίσιονερ είναι η προσαρμογή που προορίζεται για τη στήριξη ενός βέλτιστου μικροκλίματος σε διάφορα σπίτια - διαμερίσματα, σπίτια, γραφεία και άλλα. Split-σύστημα - ένα είδος κλιματιστικών, χρησιμοποιείται πιο συχνά από άλλα. Αυτή η επιλογή είναι η πιο συνηθισμένη και η ζήτηση μεταξύ των κατοίκων της Ευρώπης. Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι ότι το σύστημα split αποτελείται από δύο μονάδες, μια μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια μονάδα εξατμίσεων. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να αναγνωριστεί από το χαρακτηριστικό γνώρισμα - μια μονάδα, που τοποθετείται κυρίως στο εξωτερικό του κτιρίου, και το άλλο μέρος στο δωμάτιο.

Το πρώτο μπλοκ του συστήματος μπορεί να εγκατασταθεί στον τοίχο, στο πάτωμα, στο ταβάνι, και, επιπλέον, μπορεί να εγκατασταθεί σε ψευδοροφή - μια κασέτα ή ένα κανάλι κλιματισμού. Αυτά τα μπλοκ συνδέονται με θερμομονωτικά χαλκοσωλήνες. Δεδομένου ότι η εξωτερική δύναμη πηγαίνει στο εξωτερικό του κτιρίου, το διαμέρισμα διατηρείται η σιωπή, επειδή θορυβώδη συμπιεστής βρίσκεται στο εξωτερικό του κτιρίου. Για τον ίδιο λόγο, ο σχεδιασμός δεν επιδεινώνεται σε ένα διαμέρισμα, εξοχικό σπίτι ή γραφείο.

Επιστρέφοντας στο πρόβλημα - τι να επιλέξει - το κλιματιστικό ή το split σύστημα και πώς διαφέρουν, γίνεται σαφές ότι οι διαφορές σε αυτά τα εξαρτήματα είναι μόνο στο σχεδιασμό. Από μόνο του, το split σύστημα είναι ένα συστηματικό κλιματιστικό που μπορεί να δροσίσει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο και, αν χρειαστεί, να το ζεστάνει και να δημιουργήσει την πιο ήπια και ζεστή ατμόσφαιρα.

Τα συστήματα διαχωρισμού υπάρχουν σε διάφορες παραλλαγές - τοίχου, δαπέδου, καναλιού, κασέτας, οροφής, ανάλογα με τη θέση της εσωτερικής μονάδας. Κάθε σύστημα έχει τα δικά του θετικά χαρακτηριστικά, καθώς και τα αρνητικά. Για παράδειγμα, ένα υπαίθριο split σύστημα είναι σε θέση να κινηθεί γύρω από το δωμάτιο, έτσι αυτό το είδος του κλιματιστικού θερμαίνει τέλεια το δωμάτιο. Ωστόσο, η έκδοση δαπέδου αφαιρεί τη θερμότητα μέσω της εξόδου του σωλήνα θέρμανσης στο παράθυρο.

Για κάθε τύπο δωματίου υπάρχει ένας προσωπικός τύπος χωρισμένου συστήματος. Για τα μικρά δωμάτια, τα κλιματιστικά οροφής είναι κατάλληλα. Τρέφουν μια ροή αέρα μέσω τοίχου ή οροφής, παρέχοντας συνεχή ψύξη ή θέρμανση. Για άλλους χώρους, η καλύτερη επιλογή είναι τα συστήματα κασέτας, διαύλου και καναλιών.

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του κλιματιστικού και του διαχωρισμένου συστήματος, και οι δύο συσκευές ψύχουν τον αέρα. Ωστόσο, για να επιλέξετε μια συσκευή, πρέπει να ληφθεί υπόψη το μέγεθος του χώρου και η χωρητικότητα του συστήματος κλιματισμού.

Καλέστε: 8 (8442) 50-50-06, 8-902-310-00-48. Ας βοηθήσουμε!

Μυστηριώδεις μάγοι και διαγνωστικά - δωρεάν!

Διαχωρισμένα συστήματα και κλιματιστικά: διακριτικά χαρακτηριστικά

Ο σύγχρονος χώρος κατοικιών ή γραφείων είναι πλέον δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς κλιματισμό ή σύστημα split, το οποίο δημιουργεί και διατηρεί άνετες συνθήκες για ένα άτομο. Πριν την εγκατάσταση του εξοπλισμού στο διαμέρισμα πρέπει να καταλάβετε τι διαφέρει από το σύστημα split.

Σύστημα Split - μια δημοφιλής λύση για το σπίτι και το γραφείο

Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού

Αυτές οι τεχνικές συσκευές αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ομάδας κλιματικών συστημάτων. Εκπροσωπείται στην αγορά από διάφορα μοντέλα και τύπους, που εργάζονται για τη διατήρηση της καθορισμένης θερμοκρασίας, της υγρασίας και της καθαριότητας του αέρα στις εγκαταστάσεις. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο split σύστημα και το κλιματιστικό που περιγράφεται παρακάτω.

 • Διαχωριστικό σύστημα - ένας τεχνικός σχεδιασμός για τη μείωση και την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Είναι μια ενιαία μονάδα που αποτελείται από έναν εξωτερικό συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα εξαερισμού. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα μπορεί να μετακινεί αέρα. Χαμηλό θόρυβο, δωρεάν τοποθέτηση, υψηλή απόδοση είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού. Αυτή η μονάδα είναι εγκατεστημένη στους τοίχους.
 • Κλιματιστικό - ένα μονοκόμματο για τη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα του χώρου στο ρυθμισμένο. Αποτελείται από ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπιεστή και έναν ανεμιστήρα. Συνήθως αυτά τα τεχνικά σχέδια χωρίζονται σε οικιακά και βιομηχανικά. Με ισχύ από 3 έως 9 kW, οι οικιακές συσκευές μπορούν να ψύξουν αέρα σε περιοχές μέχρι 100 m2. Τα κλιματιστικά είναι ιδανικά για εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα.

Πρόβλημα επιλογής

Πριν από την εγκατάσταση κλιματικών συστημάτων, ο ιδιοκτήτης κατοικιών πρέπει να επιλέξει τον εξοπλισμό σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • κόστος εξοπλισμού ·
 • κόστος εγκατάστασης.
 • δύναμη;
 • αρμονία με το εσωτερικό?
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • ευκολία στη λειτουργία.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποιες συσκευές είναι πιο κατάλληλες για τα συγκεκριμένα κριτήρια, υπάρχει μια πρόσθετη διαφορά μεταξύ τους.

Είδη κλιματιστικών

Κινητή επιλογή

Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα, κοντά στο παράθυρο, μέσω του οποίου αφαιρείται ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Είναι πολύ βολικό για την ψύξη του αέρα σε μικρούς χώρους, αλλά δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Μπορείτε να το επανεγκαταστήσετε εάν είναι απαραίτητο. Το εύρος τιμών κυμαίνεται μεταξύ 10-25 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 2 έως 3,8 kW. Στην αγορά οικιακών συσκευών εμφανίστηκαν σύγχρονα μοντέλα μη κλιμακωτών κλιματιστικών αυτού του τύπου. Σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές, το επίπεδο θορύβου είναι πολύ χαμηλό και ο ηλεκτρισμός καταναλώνεται φειδωλά.

Υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες για αφυγρανση, εξαερισμό και θέρμανση. Η παρουσία του τηλεχειριστηρίου στη συσκευή δημιουργεί πρόσθετη ευκολία κατά τη λειτουργία.

Έκδοση παραθύρου

Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο άνοιγμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κτίσματα, ιδιωτικά σπίτια και στη χώρα. Το εύρος τιμών κυμαίνεται από 9,5 έως 39 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 1,5 έως 3,5 kW. Τα ακριβά προϊόντα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες: ξήρανση, εξαερισμό και θέρμανση.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Αυτός ο τύπος εξοπλισμού κατακτά με αυτοπεποίθηση την αγορά οικιακών συσκευών. Είναι δάπεδο, τοίχος, οροφή, κανάλι και κασέτα.

Οι εκδόσεις δαπέδου και οροφής είναι σχεδιασμένες για ψύξη και θέρμανση των επιμήκων δωματίων.

Οι προβολές καναλιού εγκαθίστανται πίσω από ψευδοροφή. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω των ενσωματωμένων αγωγών για την αφαίρεση μάζας αέρα.

Ο εξοπλισμός κασέτας εγκαθίσταται σε μεγάλα δωμάτια με ψευδοροφές. Αυτό απαιτεί ένα ελεύθερο χώρο μέχρι 25 εκ. Μόνο το πλέγμα παραμένει στην θέα, που ταιριάζει αρμονικά στο διακοσμητικό κάλυμμα της οροφής. Η ροή αέρα κατευθύνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Σε διαχωρισμένα συστήματα εγκατεστημένα σε κατοικημένες εγκαταστάσεις, το εύρος τιμών κυμαίνεται από 11,5 έως 70 χιλιάδες ρούβλια, ισχύ από 2,5 έως 3 kW. Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, έχουν ένα ειδικό σχέδιο, αρμονικά αναμειγνύοντας στο εσωτερικό. Αυτοί οι τεχνικοί σχεδιασμοί έχουν υψηλής ποιότητας φίλτρα και πυκνωτές για να εξασφαλίσουν την καθαρότητα του αέρα. Λόγω των χαρακτηριστικών σχεδιασμού είναι αθόρυβες, πολυλειτουργικές, παρέχουν ψύξη, θέρμανση, καθαρισμό, αερισμό και ιονισμό αέρα.

Σε μια συγκριτική ανάλυση, γίνεται σαφές ότι τα διαχωρισμένα συστήματα, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τα αναφερόμενα κριτήρια. Αυτή είναι η κύρια διαφορά που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο τύπων συσκευών. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο. Είναι δυνατή η εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων σε μία εξωτερική μονάδα. Το δημιουργημένο δίκτυο πολλαπλών ζωνών εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλά δωμάτια.

Ένα πτυσσόμενο κλιματιστικό είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή

Συμπέρασμα

Το split σύστημα και ο κλιματισμός είναι κλιματικές συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με μια γενική αρχή, αλλά υπάρχει κάποια διαφορά.

Το διαχωριστικό σύστημα ανταποκρίνεται περισσότερο στα κριτήρια, ενώ τα κλιματιστικά συστήματα διακρίνονται από πιο δημοκρατικές τιμές.

Η εγκατάσταση και η συντήρηση της πρώτης έκδοσης της κατασκευής θα φέρει περισσότερα οικονομικά έξοδα σε σύγκριση με το δεύτερο.

Η επιλογή αυτών των συσκευών εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του δωματίου, τις δυνατότητες του σχεδιαγράμματος και τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή. Οποιαδήποτε συσκευή θα βελτιώσει το μικροκλίμα στο σπίτι σας. Ωστόσο, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Κινητό κλιματισμό ή σύστημα split;

Τι να επιλέξετε για τέλειο καιρό στο σπίτι: κινητό κλιματισμό ή split σύστημα; Έχουμε συλλέξει στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή: πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, χαρακτηριστικά εγκατάστασης, χρήσης και συντήρησης αυτών των συσκευών.

Επομένως, ήρθε η ώρα να επιλέξετε: κινητό ή χωριστό σύστημα. Το πρώτο είναι καλό, επειδή μπορείτε να αρχίσετε να ψύχετε αμέσως μετά την αγορά, απλώς αποσπάστε τη συσκευή και κρεμάστε τον εύκαμπτο σωλήνα αέρα στο παράθυρο. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα ή βίλα.

Το σύστημα διαίρεσης είναι ο καλύτερος φίλος ενός πάσχοντος από αλλεργία. Τα φίλτρα πλάσματος και φωτοκαταλύσεως συλλαμβάνουν σπόρια μούχλας και γύρης φυτών και τα αποσμητικά καταστρέφουν δυσάρεστες οσμές και καπνό. Αυτά τα κλιματιστικά είναι πιο αποτελεσματικά, καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, και ακόμη και τότε - κάτω από το ανώτατο όριο, δουλεύουν πολύ πιο ήσυχα.

Τώρα περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά των κινητών κλιματιστικών και των διαχωριστικών συστημάτων.

Ψάχνετε για ένα master να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό;

Κινητό κλιματισμό: γρήγορο, απλό, αναποτελεσματικό

Κινητό αυτή τη συσκευή καλείται επειδή μπορεί να μετακινηθεί γύρω από το διαμέρισμα, ψύξη ένα συγκεκριμένο δωμάτιο - το υπνοδωμάτιο πριν πάτε για ύπνο ή το σαλόνι, ενώ παρακολουθείτε την παράσταση.

Αυτά τα κλιματιστικά ονομάζονται επίσης μονοκόμματα, επειδή ο συμπιεστής τους είναι κρυμμένος στο εσωτερικό και δεν μεταφέρεται στην εξωτερική μονάδα, όπως στο σύστημα διαχωρισμού.

Πρότυπη σειρά λειτουργιών: ψύξη, εξαερισμός, αφύγρανση. Τα πιο απλά μοντέλα κοστίζουν περίπου 10.000 ρούβλια. Υπάρχουν συσκευές που λειτουργούν επίσης για θέρμανση, με τηλεχειριστήριο, αλλά έχουν ήδη αξία περίπου 20.000-25.000 ρούβλια.

Τι είναι τα monoblocks καλά; Μπορείτε να παραγγείλετε στο διαδίκτυο, να κάνετε την παράδοση - αυτό είναι όλο! Δεν χρειάζεται να ψάχνετε για έναν πλοίαρχο να εγκαταστήσετε και να υποφέρετε από το θόρυβο ενός puncher.

 • Εύκολη εγκατάσταση. Αν και φως, υπάρχει. Τουλάχιστον, πρέπει να συνδέσετε έναν προσαρμογέα στο παράθυρο ή στον τοίχο, ένα πιάτο με μια τρύπα, στην οποία θα διαφύγει ο θερμός αέρας. Μπορείτε φυσικά να ρίξετε τον εύκαμπτο σωλήνα στον αναπνευστήρα. Αλλά αν ο δρόμος είναι πολύ ζεστός, η θερμότητα θα εισέλθει γρήγορα στο δωμάτιο και η απόδοση του κλιματιστικού θα πέσει. Επιπλέον, αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τους ιδιοκτήτες γατών. Ο πρώτος θα υποφέρει από χνουδωτά χνουδωτά, ο δεύτερος θα διακινδυνεύσει τη ζωή ενός κατοικίδιου ζώου.
 • Η δυνατότητα μετακίνησης του κλιματιστικού από δωμάτιο σε δωμάτιο, μεταφορά.
  • Μικρότερη σε σύγκριση με την αποτελεσματικότητα των διαχωρισμένων συστημάτων.
  • Μεγάλο μέγεθος. Φανταστείτε ένα τυποποιημένο ντουλάπι από ένα σύνολο επίπλων κουζίνας - περίπου ο χώρος καταλαμβάνεται από το κλιματιστικό στους τροχούς.
  • Θορυβώδες έργο. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, το μέγιστο επίπεδο θορύβου σε ένα διαμέρισμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 dB. Ο κινητός κλιματισμός στην κορυφή της εργασίας παράγει τουλάχιστον 60 dB - ό, τι έγραψαν οι παραγωγοί στο τεχνικό διαβατήριο. Θυμηθείτε πόσο θορυβώδες είναι στην αίθουσα συναλλαγών ενός μεγάλου καταστήματος και θα καταλάβετε πώς να ζήσετε δίπλα σε μια τέτοια συσκευή.
  • Η ανάγκη παρακολούθησης της ικανότητας συμπύκνωσης. Αν υπερχειλίσει - η γραμμή καραμελών θα σταματήσει να λειτουργεί.

  Έχετε παραγγείλει την εγκατάσταση κλιματιστικού; Θα χρειαστείτε μια λίστα ελέγχου για να ελέγξετε το έργο του οδηγού.

  Σύστημα διαχωρισμού: βολικό, πολυλειτουργικό, αισθητικά ευχάριστο

  Η αγγλική λέξη split σημαίνει "να μοιράζεστε". Στο διαχωρισμένο σύστημα, ο συμπιεστής "χωρίζεται" με την εσωτερική μονάδα και τοποθετείται στο δρόμο.

  Ως εκ τούτου, η απόδοση τέτοιων κλιματιστικών είναι υψηλότερη από αυτή των μονοκόμματοι - η μονάδα λειτουργίας δεν θερμαίνει τον αέρα στο δωμάτιο. Επιπλέον, ο συμπιεστής είναι ο πιο θορυβώδης κόμβος, έτσι θα κοιμηθείτε ήσυχα, μόνο το αφαιρώντας από το διαμέρισμα.

  Τα φθηνότερα split συστήματα μπορούν να αγοραστούν για 9 000 - 10 000 ρούβλια, η τιμή των πιο προηγμένων μοντέλων ξεκινά από 30 000 ρούβλια.

  • Ρύθμιση της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας του αέρα, δυνατότητα προσανατολισμού ενός ρεύματος αέρα στην απαραίτητη θέση.
  • Ρυθμίστε την ώρα ενεργοποίησης / απενεργοποίησης.
  • Επιπρόσθετες λειτουργίες: καθαρισμός του αέρα από δυσάρεστες οσμές, αλλεργιογόνα, ιονισμό κ.λπ.
  • Το χαμηλό επίπεδο θορύβου είναι 35-40 dB.
  • Η παρουσία της νυχτερινής λειτουργίας, όταν μειώνεται το επίπεδο θορύβου και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Η δυνατότητα τοποθέτησης μιας εσωτερικής μονάδας σε μια δυσδιάκριτη θέση ή, αντίθετα, την καθιστά ένα φωτεινό σημείο στο εσωτερικό, ζωγραφισμένο με αυθεντικά στολίδια.
  • Η ανάγκη για επαγγελματική εγκατάσταση.
  • Ο κίνδυνος να κρυώσει.

  Υπολογίστε την ισχύ

  Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο, μην ξεχάσετε να ελέγξετε αν το κλιματιστικό έχει αρκετή ισχύ για να μετατρέψει ένα βουλωμένο διαμέρισμα σε ένα κατάλληλο μέρος για να ζήσει.

  Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν μια ειδική αριθμομηχανή που λαμβάνει υπόψη την περιοχή του δωματίου, το ύψος των οροφών, τον αριθμό των οικιακών συσκευών και των ανθρώπων. Είναι σημαντικό ένα άτομο να κάθεται σε υπολογιστή ή να ασκεί σε ένα διάδρομο, επειδή στη δεύτερη περίπτωση, ο αέρας θερμαίνεται 10 φορές ισχυρότερος από τον πρώτο.

  Απλοποιημένος υπολογισμός: 1 kW χωρητικότητας ψύξης για κάθε 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα. m, δηλαδή για να ψύξετε 20 "τετράγωνα", χρειάζεστε ένα κλιματιστικό με χωρητικότητα τουλάχιστον 2 kW. Όσο πιο ισχυρός θα αντιμετωπίσει το έργο πιο γρήγορα, αλλά η ηλεκτρική ενέργεια "τρώει" περισσότερο.

  Τα φορητά όργανα μπορούν να είναι τόσο ισχυρά όσο τα ακίνητα, αλλά δεν θα κοστίζουν λιγότερο. Έτσι, αν δεν πρόκειται να κινηθείτε, πάρτε ένα σύστημα split.

  Επιλέγοντας ένα split σύστημα ή κλιματισμό - συμβουλές και κόλπα

  Προετοιμάστε ένα έλκηθρο το καλοκαίρι και ένα καροτσάκι το χειμώνα - μια πασίγνωστη παροιμία, μετά την οποία κάποιος μπορεί να σκεφτεί για την αγορά ενός κλιματιστικού ή ένα split σύστημα τώρα. Ποιο μοντέλο θα επιλέξει και ποιος κατασκευαστής θα δώσει προτίμηση;

  Σήμερα θα μιλήσουμε γι 'αυτό.

  Το κόστος, η ποιότητα και η πρακτικότητα είναι τα τρία βασικά κριτήρια για μια επιτυχημένη αγορά. Όσον αφορά τους κατασκευαστές, τα πιο γνωστά είναι τα DAIKIN, KEBTATSU, MITSUBISH, TOSHIBA, HITACHI και Panasonic. Οι τελευταίοι 2 κατασκευαστές δεν έχουν τόσο υψηλή θέση στην αγορά, καθώς είναι οι πρώτοι από τους καταλόγους και ως εκ τούτου το κόστος για τα προϊόντα τους θα είναι χαμηλότερο. Δηλαδή, επιλέγοντας μοντέλα αυτών των επιχειρήσεων, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 30% των κεφαλαίων σας.

  Εάν σας άρεσαν τα προϊόντα της εταιρείας Zanussi - τότε αυτό είναι προϊόν κινεζικής προέλευσης. Δεν μιλάω για ποιότητα, αλλά μόνο για την τιμή και τη χώρα παραγωγής.

  Δεν είναι όλα καλά, το οποίο είναι πολύ ακριβό. Ακόμη και τα προϊόντα των γνωστών εταιρειών μπορούν τώρα να αγοραστούν με σημαντικές εκπτώσεις ή να πάρουν μια εγκατάσταση split-system ως δώρο, η οποία επίσης θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Ως εκ τούτου, όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό, μην είστε πολύ τεμπέλης για να πάτε για ψώνια, έτσι ώστε να μην κακοποιείτε τον εαυτό σας για τεμπελιά και υπερβολική υπερβολή.

  Συνεχίζουμε. Το επόμενο βήμα (αν όχι το κύριο) είναι επιλογή ισχύος το μελλοντικό σας split σύστημα ή κλιματιστικό. Αν η επιλογή σας είναι κλιματισμός, θυμηθείτε ότι είναι σε θέση να ψύξει μόνο το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται. Σε αυτή την περίπτωση, ένας ισχυρός διαχωρισμός είναι αρκετά ικανός να κάνει μια άνετη θερμοκρασία όχι μόνο, ας πούμε, στην κουζίνα όπου κρέμεται, αλλά και στην παρακείμενη τραπεζαρία. Η ισχύς υπολογίζεται ως εξής: 10 τετραγωνικά μέτρα. m αντιστοιχεί σε 1 kW χωρητικότητας χωριστού συστήματος, κατά 20 τετραγωνικά μέτρα. m - 2 kW και ούτω καθεξής.

  Μην αγοράζετε ένα πολύ ισχυρό διαχωριστικό σύστημα, επικαλύπτοντας την χωρητικότητα του χώρου διαβίωσης. Πρώτον, θα είστε ανήσυχοι όταν περπατάτε γύρω από το σπίτι σε σακάκι τον Ιούλιο, και δεύτερον, θα δώσετε πολλά χρήματα για ηλεκτρικό ρεύμα. Το μέγιστο όριο είναι 30% περισσότερη από την ψύξη.

  Μεταξύ των τύπους κλιματιστικών Μπορείτε να επιλέξετε μονοκόμματα, συστήματα split και multi-split που έχουν μία εξωτερική μονάδα.

  Κλιματιστικά Monobloc σταδιακά εξαφανίζονται στο παρελθόν, επειδή κάνουν πολύ θόρυβο, και η εγκατάσταση της μονάδας στο άνοιγμα παραθύρων απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Αν ένα μονοπώλιο είναι κινητό, μπορείτε θεωρητικά να το μεταφέρετε γύρω από το διαμέρισμα, αλλά καταλαμβάνει ένα μέρος που συνήθως δεν είναι αρκετό. Ως εκ τούτου, αν δεν έχετε ένα πολύ μεγάλο διαμέρισμα - η επιλογή σας θα είναι 2 split-συστήματα στο βρεφικό σταθμό και στο σαλόνι. Και στην κρεβατοκάμαρα, αν αυτή η επιλογή σας ταιριάζει και δεν φοβάστε να πάρετε ένα κρύο, το οποίο συμβαίνει συχνά το καλοκαίρι λόγω της απότομης θερμοκρασίας πτώση έξω και μέσα στο δωμάτιο.

  Σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων είναι σε θέση να εξυπηρετήσει πολλά δωμάτια ταυτόχρονα. Η εγκατάστασή του κοστίζει περισσότερο από την εγκατάσταση ενός συμβατικού διαχωρισμού, καθώς απαιτεί περισσότερες γραμμές freon (σωλήνες που κινούνται από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω) καθώς και καλωδίωση ισχύος. Αν έχετε ήδη ολοκληρώσει την επιδιόρθωση και θέλετε να βάλετε ένα πολλαπλάσιο - προετοιμαστείτε για την τοποθέτηση των ψευδοροφών, ως τμήμα του επικοινωνιακού πλοηγού θα πρέπει να τραβήξετε την κορυφή.

  Εάν, φυσικά, δεν σας πειράζει η παρουσία σωλήνων και καλωδίων διαφορετικού μήκους και διαμέτρου πάνω από το κεφάλι.

  Σημαντικό: Εάν έχετε ένα σύστημα διαχωρισμού των «πολλών», το διαμέρισμα θα είναι είτε όλα κρύο ή το σύνολο ζεστό ως μια εξωτερική δύναμη σε ένα τέτοιο σύστημα είναι μόνο μία και δεν μπορεί να θερμάνει τον αέρα στο δωμάτιο και δροσερό - στο άλλο. Εάν χρειάζεστε μια διαφορά δυνατοτήτων - αγοράστε διαφορετικές αποκοπές και κρεμάστε τις ξεχωριστά σε κάθε δωμάτιο.

  Συμβουλή: εάν αγοράσετε ένα split θα σας προσφερθεί ένα μοντέλο απογραφής όσο πιο οικονομικό - μην βιαστείτε να συμφωνήσετε. Το κόστος είναι 30% ακριβότερο και γίνεται κερδοφόρο μόνο αν έχετε πολλά τετράγωνα και δωμάτια που θέλετε να θερμάνετε ή να δροσίσετε (για παράδειγμα, αγοράζετε συσκευές σε ένα μεγάλο σπίτι ή ακόμα και σε ένα ξενοδοχείο). Εάν έχετε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα - η εξοικονόμηση θα είναι μικροσκοπική, αλλά το κόστος αγοράς - αρκετά μεγάλο.

  Και τελευταίες συμβουλές: Κρεμάστε τη διάσπασή σας με τέτοιο τρόπο ώστε ο κρύος αέρας να μην φυσάει άμεσα στους ανθρώπους. Στην κουζίνα, μπορεί να κρεμάσει πάνω από το ψυγείο, στο υπνοδωμάτιο - πάνω από το κρεβάτι. Το δωμάτιο θα ψύχεται ομοιόμορφα και κανένας δεν θα παραπονιέται για το χτύπημα του αυχένα. Επίσης, να θυμάστε ότι η διάσπαση δεν μπορεί να κρεμαστεί στο ίδιο επίπεδο με το ανώτατο όριο: Αφήστε μια απόσταση τουλάχιστον 10 cm Αν διάσπαση σας κρέμεται πάνω από το υπουργικό συμβούλιο - με τον ίδιο, δεν πρέπει να είναι μικρότερη από ένα μέτρο, ή τουλάχιστον 70 εκατοστά Διαφορετικά, ο αέρας θα κυκλοφορεί κανονικά, και υπάρχουν σε αυτό το δωμάτιο, θα σας.. άβολα.

  Λοιπόν, ίσως, αυτό είναι όλο. Επιτυχείς αγορές για εσάς!

  Ποιο είναι καλύτερο: κλιματισμό δαπέδου ή σύστημα split;

  Η επιλογή ενός κλιματιστικού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό δεν είναι το είδος που μπορείτε να εγκαταλείψετε, να πείτε ότι "δεν ήρθε, θα αγοράσουμε ένα ακόμα" και με μια εύκολη καρδιά να απομακρύνουμε την αποτυχημένη απόκτηση στην μακρινή γωνία.

  Τόσο το εξωτερικό κλιματιστικό όσο και το split σύστημα είναι αρκετά δαπανηρές συσκευές σχεδιασμένες να εξυπηρετούν τον ιδιοκτήτη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να κάνετε τη σωστή επιλογή και να αγοράσετε ένα κλιματιστικό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

  Λοιπόν, τι είναι καλύτερο από ένα split-σύστημα ή κλιματιστικό στο πάτωμα; Ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθεμιάς από αυτές τις συσκευές ψύξης αέρα.

  Πλεονεκτήματα των κλιματιστικών δαπέδων:

  1. Φορητότητα. Μετά από όλα, ακόμη και το δεύτερο όνομα του κλιματιστικού δαπέδου ακούγεται σαν μια "κινητή μπάρα καραμελών". Αυτή η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος του δωματίου (δεν συνιστάται τοποθέτηση κοντά σε συσκευές θέρμανσης και θέρμανσης).
  2. Απλότητα και ευκολία εγκατάστασης. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα εξωτερικό κλιματιστικό, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να καλέσετε επαγγελματίες για να το εγκαταστήσετε. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου κλιματιστικού είναι εύκολη και απλή: τοποθετήστε μια μπάρα καραμελών στο δωμάτιο και πάρτε τον αεραγωγό στον εξαερισμό ή στο δρόμο (μέσα από το παράθυρο ή την τρύπα στον τοίχο).
  3. Πολλά μοντέλα διαθέτουν χρονοδιακόπτη και τηλεχειριστήριο, καθώς και ιονιστές αέρα και φίλτρα πρόστιμο.

  Μειονεκτήματα των κλιματιστικών δαπέδων:

  1. Περιορισμένη ισχύς (συνήθως μέχρι 4 kW). Ωστόσο, τέτοιες συσκευές αντιμετωπίζουν αρκετά αποτελεσματικά τις λειτουργίες τους, ειδικά σε δωμάτια με μικρή έκταση (διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, γραφεία).
  2. Το επίπεδο θορύβου των κλιματιστικών δαπέδων (σε σύγκριση με τις σταθερές συσκευές) είναι αρκετά υψηλό.
  3. Η ανάγκη για περιοδικό καθαρισμό της παλέτας από συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Εάν δεν θέλετε να κάνετε αυτή τη διαδικασία σε καθημερινή βάση, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα κλιματιστικό δαπέδου με έναν ευρύχωρο συλλέκτη συμπυκνωμάτων.

  Πλεονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων:

  1. Χαμηλό επίπεδο θορύβου (μικρότερο από 30 dB). Το πιο θορυβώδες τμήμα της συσκευής είναι τοποθετημένο στο εξωτερικό του κτιρίου.
  2. Υψηλή ισχύς (μέχρι 7 kW και άνω). Με αυτό τον τρόπο, τα διαχωρισμένα συστήματα μπορούν να δροσίσουν ή να θερμάνουν αποτελεσματικά τον αέρα σε χώρους με μεγάλη επιφάνεια (έως 100 m 2).
  3. Μεγάλη ποικιλία εσωτερικών μονάδων. Μπορείτε να αγοράσετε ένα split σύστημα που ταιριάζει καλύτερα στο εσωτερικό του δωματίου.
  4. Πολλά είδη χωρισμένων συστημάτων. Για τους χώρους λιανικής πώλησης, θα είναι καταλληλότερο να αγοράσετε μια κασέτα χωριστού συστήματος που ψεκάζει τον ψυχρό αέρα σε 4 κατευθύνσεις. Τα τεράστια κλιματιστικά στήλης εγκαθίστανται συνήθως σε χώρους με μεγάλη έκταση (αίθουσες συνεδριάσεων, εστιατόρια κ.λπ.). Τα συστήματα διαχωρισμού αγωγών είναι σε θέση να παρέχουν ψυχρό αέρα απευθείας σε αρκετούς παρακείμενους χώρους, ενώ τα συστήματα πολλαπλών σπαστών μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα σε δωμάτια που βρίσκονται σε σημαντική απόσταση μεταξύ τους. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα συστήματα διαχωρισμού από το δάπεδο μέχρι την οροφή χωρητικότητας μέχρι 15 kW ή τα τυπικά κλιματιστικά τοίχου.
  5. Πολλά μοντέλα έχουν τις λειτουργίες του ιονισμού και του καθαρισμού του αέρα.

  Μειονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων:

  1. Απαιτεί επαγγελματική επεξεργασία. Η εγκατάσταση και η συντήρηση τέτοιων συσκευών πρέπει να εκτελούνται μόνο από ειδικούς.
  2. Πολλά συστήματα διαχωρισμού (χωρίς να υπολογίζονται οι κασέτες) δεν μπορούν να δημιουργήσουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο.
  3. Το κόστος των διαχωρισμένων συστημάτων (ειδικά των εγκαταστάσεων με υψηλή ισχύ) είναι αρκετά υψηλό.

  Ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε

  Το εξωτερικό κλιματιστικό είναι μια φορητή συσκευή που δεν έχει μεγάλη χωρητικότητα και είναι ικανή να ψύχει ή να θερμαίνει τον αέρα μόνο σε ένα δωμάτιο. Τα κινητά κλιματιστικά είναι τροχοφόρα και μπορούν να κινούνται ελεύθερα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συσκευές αυτές αξίζει να αγοράσουν ένα εξοχικό σπίτι, ένα διαμέρισμα πόλης ή ένα μικρό γραφείο - κλιματιστικά δαπέδου θα αντιμετωπίσουν τέλεια τα καθήκοντά τους σε δωμάτια με μικρή έκταση (μέχρι 40 τετραγωνικά μέτρα). Φυσικά, τα σταθερά οικιακά διαχωριστικά συστήματα είναι πιο λειτουργικά, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα σε ένα μόνο δωμάτιο.

  Το split σύστημα είναι μια σταθερή συσκευή με χαμηλό επίπεδο θορύβου και αρκετά υψηλή ισχύ. Συστήματα διαχωρισμού εγκαθίστανται συνήθως για να δροσίζουν και να καθαρίζουν τον αέρα σε δωμάτια με μεγάλη έκταση (βιομηχανικοί χώροι, εστιατόρια, αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες κινηματογράφου κλπ.). Ωστόσο, η ζήτηση και το οικιακό σύστημα split με τηλεχειριστήριο. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την απαραίτητη θερμοκρασία, να επιλέξει την κατεύθυνση της ροής του αέρα και να μην βιώσει τα μειονεκτήματα από τον θόρυβο που παράγει η συσκευή.

  Ή ίσως αξίζει να βρούμε έναν μικρό συμβιβασμό μεταξύ αυτών των λύσεων και να δώσουμε προτίμηση στο κινητό σύστημα διαίρεσης. Αυτές οι συσκευές, καθώς και τα κλιματιστικά δαπέδου, δεν απαιτούν επαγγελματική εγκατάσταση και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο που είναι βολικό για εσάς. Εντούτοις, σε αντίθεση με τα στάσιμα διαχωριστικά συστήματα, ο συμπιεστής κινητών συσκευών τοποθετείται στην εσωτερική μονάδα. Επομένως, αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα κινητό σύστημα split, πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια πολύ θορυβώδη συσκευή.

  Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία "Mr. Climate" σας εύχεται καλή τύχη και ευχάριστη ψώνια και ελπίζει ότι η συμβουλή μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για το κλιματιστικό.

  Κλιματισμός ή split σύστημα - ποια είναι καλύτερη; Συγκριτική επισκόπηση

  Εάν κάποιος σκέφτεται πώς να βελτιώσει τις κλιματολογικές συνθήκες στη στέγαση, στο γραφείο του, τότε θα υπάρχει ένα δίλημμα για το τι είναι καλύτερο - ένα κλιματιστικό ή ένα σύστημα split. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε ένα από αυτά τα είδη εξοπλισμού έχει τόσο τα πλεονεκτήματά του, όσο και τα μειονεκτήματα - δηλαδή, δεν υπάρχει ιδανική επιλογή.

  Αλλά για να λύσει το πρόβλημα της επιλογής θα βοηθήσει στη μελέτη των χαρακτηριστικών και των χαρακτηριστικών του καθενός.

  Τι είδους εξοπλισμό πρέπει να επιλέξετε

  Στον πυρήνα της, τα κλιματιστικά και τα συστήματα split είναι δύο ποικιλίες ενός τύπου απαιτούμενου κλιματικού εξοπλισμού. Δηλαδή, έχουν σχεδιαστεί για την επίλυση των ίδιων προβλημάτων, ενώ η αρχή της δράσης τους είναι παρόμοια.

  Και η διαφορά είναι μόνο ότι το κλιματιστικό είναι μονοπώλιο, δηλαδή το σώμα του είναι μία μονάδα και κάθε σύστημα διαχωρισμού που προσφέρεται στους πελάτες αποτελείται από δύο μέρη. Και είναι πάντα τοποθετημένα σε διαφορετικά μέρη - ένα από αυτά είναι εγκατεστημένο έξω από το θερμαινόμενο δωμάτιο, και το άλλο είναι μέσα.

  Δεδομένου ότι η λειτουργικότητα των μοντέλων μονοπώλων και των συστημάτων διάσπασης είναι παρόμοια, είναι όλα ικανά να ψύχουν αποτελεσματικά τον αέρα σε ένα οικιστικό, εργασιακό και οποιοδήποτε άλλο, σχετικά μικρό δωμάτιο. Ταυτόχρονα, ο αέρας αφαιρείται. Είναι απαραίτητο να παρέχεται επαρκής άνεση στο δωμάτιο, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων.

  Επιπλέον, σήμερα, η ευελιξία έχει γίνει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των κλιματιστικών και των διαχωριστικών συστημάτων. Ως αποτέλεσμα, η θέρμανση με παράλληλη αφυδάτωση μπορεί να μην είναι η μόνη διαθέσιμη για τον χρήστη λειτουργία.

  Ως εκ τούτου, ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα συγκρότημα που επιπλέον πραγματοποιεί εξαερισμό και διήθηση.

  Ακόμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αναφερόμενες λειτουργίες και στις δύο ποικιλίες δεν μπορούν να θεωρηθούν περισσότερο από άλλες. Δεδομένου ότι υπάρχουν ορισμένοι λειτουργικοί περιορισμοί. Για παράδειγμα, ο τρόπος αερισμού χρησιμοποιείται βέλτιστα μόνο το χειμώνα, εάν ο θερμός αέρας συσσωρεύεται στην κορυφή και στο πάτωμα είναι κρύος.

  Η διήθηση συχνά σας επιτρέπει να πολεμάτε μόνο με σκόνη, αλλά πιο συχνά οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τα προϊόντα τους:

  • ιονιστές - έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει τα βακτηρίδια, να καθαρίζει τον αέρα από οσμές, άλλους μολυντές,
  • λεπτό φίλτρο - χρησιμεύουν για τον καθαρισμό του αέρα από διάφορα αλλεργιογόνα, μούχλα κλπ.

  Αλλά οι καθαριστές αέρα, που ανήκουν στην πιο ακριβή κατηγορία, οι οποίοι δεν είναι διαθέσιμοι σε όλους, θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να ταιριάζουν με την αποτελεσματικότητα με τους καθαριστές αέρα.

  Και όλα τα μοντέλα που σχετίζονται με αυτούς τους τύπους εξοπλισμού είναι οικιακά. Δηλαδή, εξυπηρετούν στην ψύξη διαμερισμάτων, μικρών καταστημάτων, εστιατορίων, ιδιωτικών κατοικιών, γραφείων. Για την επεξεργασία του αέρα σε μεγάλους χώρους, χρησιμοποιούνται αδρανή υλικά μιας εντελώς διαφορετικής κλάσης, τα οποία θεωρούνται επαγγελματικά.

  Ποικιλίες μοντέρνων κλιματιστικών

  Εάν ένας δυνητικός αγοραστής πρέπει να καταλάβει το ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο - ένα κλιματιστικό μονόκλωνου ή ένα χωριστό σύστημα που αποτελείται από πολλά μέρη, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε γνωρίζοντας τους τύπους αυτού του εξοπλισμού. Και για την ευκολία τους, έχουν δημιουργηθεί πολλά.

  Τα συστήματα διαίρεσης χωρίζονται περαιτέρω σε:

  • κασέτα - τοποθετημένο στον χώρο μεταξύ των οροφών ·
  • κανάλι - εγκαθίστανται μεταξύ της κύριας και της ψευδοροφής και επιτρέπουν ταυτόχρονα την ψύξη του αέρα σε αρκετούς αναγκαίους χώρους,
  • τοίχου - το όνομα δείχνει το κύριο χαρακτηριστικό.
  • πάτωμα - σε αντίθεση με όλα τα είδη τοιχοποιίας, αποφεύγουν την επίδραση της άμεσης ροής αέρα στους ανθρώπους του δωματίου. Επιπλέον, αυτός ο τύπος εξοπλισμού κατανέμει πιο ομοιόμορφα τις ψυχρές μάζες, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

  Οι μονάδες αγωγών διαθέτουν τη δουλειά τους λόγω καναλιών, αραιωμένων στα κοντινά δωμάτια. Πρόκειται για συνηθισμένους κυματοειδείς σωλήνες, με τους οποίους λαμβάνονται θερμές μάζες και παρέχονται ψυχρά. Ο εξοπλισμός επιτρέπει την πραγματοποίηση κλιματισμού πολυκατοικίας, μεγάλου γραφείου και άλλων.

  Εάν υπάρχει ανάγκη επεξεργασίας αέρα σε αρκετούς χώρους, τότε είναι λογικό να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι οποιοσδήποτε αριθμός εσωτερικών μονάδων συνδέεται με μια εξωτερική μονάδα. Και μπορούν να έχουν διαφορετική ισχύ, μάρκα, που βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις από το εξωτερικό του συστήματος.

  Ταυτόχρονα, υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, με τη μορφή του ίδιου ενιαίου εξωτερικού μπλοκ. Έτσι, αν υπάρχει μια βλάβη, τότε όλα τα δημιουργημένα από τους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων, το σύστημα κλιματισμού είναι εκτός λειτουργίας.

  Τα κλιματιστικά Monobloc χωρίζονται σε:

  1. Κινητά τηλέφωνα - τον πιο απαιτητικό εξοπλισμό αυτού του είδους.
  2. Παράθυρο - έχουν ήδη υπηρετήσει τη δική τους, έτσι ώστε αυτή η ποικιλία αντιπροσωπεύεται στις γραμμές μόνο μερικών κατασκευαστών, δεν σχετίζονται με την κορυφή. Οι λόγοι για τη μη δημοτικότητα είναι η χαμηλή απόδοση και η χαμηλή θερμομόνωση του δωματίου, όπου μέσω της κατασκευής του προϊόντος εισέρχεται εξωτερικός αέρας.

  Ως αποτέλεσμα, η άποψη των monoblock σήμερα αντιπροσωπεύεται κυρίως από κινητά κλιματιστικά, συμπαγή και τοποθετημένα σε τροχούς. Ως εκ τούτου, είναι βολικό να μετακινούνται ή να μεταφέρονται οπουδήποτε. Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους.

  Σύγκριση των σημαντικότερων χαρακτηριστικών

  Παρόλο που έχουν αναφερθεί πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά επηρεάζονται οι εποικοδομητικές αποχρώσεις. Επομένως, και οι δύο ποικιλίες έχουν μια σειρά, εγγενή μόνο στη μορφή, τα χαρακτηριστικά τους, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

  Απόδοση για αποτελεσματική ψύξη

  Τα προϊόντα Monoblock είναι σχεδιασμένα για κλιματισμό δωματίων 15-35 τετραγωνικών μέτρων. μ. Ένα μοντέλο που σχετίζονται με τα σύστημα split, πιο ισχυρό, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με την ίδια εργασία στις εγκαταστάσεις, φθάνοντας 50-80 τετραγωνικών μέτρων. Αν και τα περισσότερα από αυτά σχεδιάζονται επίσης για να εργάζονται σε μικρές περιοχές.

  Εξ ου και το συμπέρασμα: τα κλιματιστικά μονομπλόκ πρέπει να αγοράζονται μόνο για τον ψύκτη αέρα σε μικρά σαλόνια, κουζίνες, γραφεία, εμπορικούς χώρους. Ενώ τα διαχωρισμένα συστήματα μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά σε ένα ευρύτερο φάσμα περιοχών. Αυτός ο παράγοντας είναι σημαντικό να εξεταστεί κατά την επιλογή.

  Η θορυβωδότητα είναι το κύριο μειονέκτημα

  Η ανώτερη απόδοση των split συστημάτων οφείλεται στο γεγονός ότι το πιο θορυβώδες μέρος του σχεδιασμού τους, που ονομάζεται συμπιεστής, βρίσκεται στο δρόμο. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές μπορούν να παρέχουν μοντέλα που σχετίζονται με αυτή την ποικιλία, οποιαδήποτε αναγκαία δύναμη, και χωρίς τον κίνδυνο να μειωθεί η άνεση της ζωής.

  Όσο για το προϊόν μονοκόμματο, κάνει ένα συμπιεστή θόρυβο λόγω του σχεδιασμού χαρακτηριστικά που βρίσκονται μέσα στο περίβλημα, και ως εκ τούτου, σε μια κατοικημένη ή κτίριο γραφείων. Ως αποτέλεσμα, οι σχεδιαστές περιορίζονται στην ικανότητά τους να αυξάνουν την παραγωγικότητά τους, πράγμα που οδηγεί σε αυξημένο θόρυβο, ηχητική πίεση.

  Μια τέτοια ενόχληση θα σας εμποδίσει να ζήσετε ειρηνικά, να διαβάζετε ένα βιβλίο, να εργάζεστε και βεβαίως να βλάπτετε την υγεία σας. Αυτό είναι ένα επείγον πρόβλημα και αυτό αντικατοπτρίζεται στις νομοθετικές πράξεις όλων των μετα-σοβιετικών χωρών.

  Ως αποτέλεσμα, οι μονάδες monoblock χάνουν στα αντίστοιχα διπλά μπλοκ, όχι μόνο στην ισχύ, που δεν είναι κρίσιμη, αλλά και στον θόρυβο. Η τελευταία στιγμή είναι θεμελιώδης για πολλούς πιθανούς αγοραστές, κάνοντας μια επιλογή υπέρ των μοντέλων ενός ή του άλλου τύπου κλιματιστικών.

  Αλλά η πρόωρη αποφάσεως περί αποδοχής δεν είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι το επίπεδο θορύβου στα κλιματιστικά ένα κομμάτι ελαφρώς μεγαλύτερο από το σύστημα split, αλλά είναι στο πλαίσιο της κοινής λογικής και διάφορους κανονισμούς.

  Επομένως, όλα εξαρτώνται από την προσωπική αντίληψη του ατόμου και συνιστάται απλώς να κάνετε μια σύγκριση. Αν και ένα σαφές πλεονέκτημα σε αυτό το τεύχος για τις μονάδες διπλών μονάδων.

  Λειτουργικότητα: δεν υπάρχει σαφής ηγέτης

  Τα συστήματα Split είναι συχνά εξοπλισμένα με διάφορες πρόσθετο εξοπλισμό, όπως ιονιστές, αποτελεσματική φίλτρα, διάφορους αισθητήρες και έτσι ο έλεγχος. Δ και έχουν επιπλέον χαρακτηριστικά για να κάνει τη λειτουργία πιο ποιοτική και λιγότερη ενέργεια καταναλώνει.

  Ωστόσο, οι περισσότεροι αντίπαλοι των κλιματιστικών μονομπλόκ διαμαρτύρονταν για τέτοιες δυσκολίες όπως η ανάγκη για χειροκίνητη εκροή συμπυκνωμάτων. Αυτή η εργασία σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να πραγματοποιείται κάθε 3 ώρες.

  Επιπλέον, παρατηρήθηκε έλλειψη ακρίβειας στην παρακολούθηση των κλιματικών συνθηκών στο δωμάτιο, γεγονός που οδήγησε σε κακή ποιότητα του προγράμματος.

  Αλλά σήμερα δεν είναι ασυνήθιστο για ένα μοντέλο κλιματιστικών μονομπλόκ, τα οποία δεν έχουν αυτά τα μειονεκτήματα. Μπορούν ανεξάρτητα να αντλούν υγρασία στον εναλλάκτη θερμότητας, έτσι ώστε κάθε λίγες ώρες για να δοθεί χρόνος στο κλιματιστικό δεν χρειάζεται πλέον.

  Και επίσης τα τελευταία χρόνια, η ποιότητα του ελέγχου θερμοκρασίας στο δωμάτιο έχει βελτιωθεί σημαντικά, ως αποτέλεσμα του λάθους των μοντέλων των κορυφαίων κατασκευαστών έχουν γίνει ασήμαντες. Για παράδειγμα, τα κλιματιστικά Monobloc της Electrolux έχουν εδώ και καιρό αποκλίσεις εντός του 1 ° C, πράγμα που είναι αρκετά αξιοπρεπές.

  Εάν ο πιθανός αγοραστής σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στη διαθεσιμότητα μιας τέτοιας ευκαιρίας. Δεδομένου ότι η θέρμανση με συστήματα διάσπασης συνιστάται μόνο την περίοδο άνοιξη-φθινόπωρο, ή ακριβέστερα, έως -5 ° C.

  Ως εκ τούτου, στις περισσότερες περιπτώσεις, το κλιματιστικό δεν θα αντικαταστήσει τους κύριους τύπους θέρμανσης (κεντρικό ή αυτόνομο σύστημα).

  Μπορείτε να αγνοήσετε τον υποδεικνυόμενο κανόνα, ότι στη χειρότερη περίπτωση, όλα θα τελειώνουν με μια βλάβη όταν αρχίζετε σε σοβαρό παγετό. Με ευνοϊκό αποτέλεσμα, η μονάδα μπορεί να επιβιώσει μόνο 2-3 χειμώνες, κάτι που δεν αρκεί, δεδομένου του κόστους των σύγχρονων κλιματιστικών. Ο λόγος για τη βραχεία διάρκεια ζωής θα είναι η αυξημένη φθορά στα φορτωμένα μέρη του συμπιεστή.

  Αποφύγετε αυτά τα προβλήματα θα βοηθήσουν τον πρόσθετο εξοπλισμό, αλλά ακόμη και δεν θα αποτρέψει μια μείωση της ισχύος σε 3 φορές με έναν παγετό είκοσι βαθμών. Αυτό θα κάνει το σύστημα αναποτελεσματικό.

  Τα κλιματιστικά Monoblock στερούνται ενός τέτοιου χαρακτηριστικού - είναι όλοι μέσα στο δωμάτιο. Και για θέρμανση, χρησιμοποιούνται ενσωματωμένοι κεραμικοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι δεν καίγουν οξυγόνο.

  Συμπερασματικά, μπορούμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο αγοραστής θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής χαρακτηριστικό: το σαφές πλεονέκτημα των διαιρούμενων συστημάτων εκδηλώνεται μόνο στην κατηγορία των πιο τεχνολογικά προηγμένων και, ως εκ τούτου, ακριβά προϊόντα. Ως εκ τούτου, εάν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει μια μονάδα με αυτοκαθαριζόμενο λειτουργία, τον έλεγχο του κλίματος, και άλλοι, είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα σύστημα split.

  Αν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να ξοδέψετε όλες τις πιο σύγχρονες "μάρκες", τότε η λειτουργικότητα θα είναι παρόμοια. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνουν επιλογές με βάση άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  Αξιοπιστία και κινητικότητα συσκευών

  Φαίνεται ότι τα εποικοδομητικά παρόμοια και εξίσου λειτουργικά προϊόντα θα πρέπει να έχουν παρόμοια αξιοπιστία. Έτσι είναι, αλλά οι εξωτερικές μονάδες των απολύτως όλων των διαχωριστικών συστημάτων λειτουργούν σε ένα πιο επιθετικό περιβάλλον, το οποίο μειώνει σημαντικά τη μακροζωία αυτών των προϊόντων. Ωστόσο, αυτή είναι μια φυσική διαδικασία και δεν υπάρχει τίποτα να διαμαρτυρηθεί.

  Το εξωτερικό μπλοκ οποιουδήποτε μοντέλου είναι σταθερά στερεωμένο στον εξωτερικό τοίχο και το εσωτερικό του στον τοίχο, στο δάπεδο. Αποδεικνύεται ότι κάθε προϊόν που ανήκει σε αυτό το είδος είναι αυστηρά ακίνητο.

  Αυτό είναι μια σημαντική διαφορά από τα περισσότερα κλιματιστικά μονομπλόκ, τα οποία οι σχεδιαστές εγκαθιστούν σε κυλίνδρους. Ως αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης μπορεί πάντα να το μετακινήσετε στην επιθυμητή γωνία ή ακόμη και σε άλλο δωμάτιο, εάν υπάρχει δυνατότητα απομάκρυνσης του θερμού αέρα. Τι θα βοηθήσει όχι μόνο να πάρει την ποιότητα ψύξης, αλλά και να σώσει.

  Για παράδειγμα, τα διαχωρισμένα συστήματα μπορούν να κάνουν το κλίμα άνετο μόνο σε ένα δωμάτιο. Εάν θέλετε να ψήσετε τον αέρα στα παρακείμενα τμήματα του κτιρίου, τότε θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον κλιματιστικά.

  Ωστόσο, τα προϊόντα ενός τεμαχίου μπορούν να μεταφερθούν από την κουζίνα στο υπνοδωμάτιο, σε άλλα δωμάτια. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ βολικό - θα ταιριάζει μόνο ως μια οικονομία-παραλλαγή.

  Υπάρχουν μονωτικά κλιματιστικά και ένας σημαντικός περιορισμός με τη μορφή ενός εύκαμπτου σωλήνα, που αποσύρεται σε ένα ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο, ένα άνοιγμα στον τοίχο. Χωρίς αυτό το στοιχείο, δεν μπορείτε να το κάνετε, επειδή έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσει ζεστό αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις.

  Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα monoblock, σύμφωνα με πολλούς χρήστες, θεωρούνται μόνο υπό όρους κινητά. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για τη μεταφορά τους στη ντάκα, όταν μεταφέρεται σε άλλο νοικιασμένο διαμέρισμα.

  Mobile είναι επίσης διαιρούμενων συστημάτων, αλλά μικρές ποσότητες των πωλήσεών τους, καθώς και η απροθυμία της πλειοψηφίας των κατασκευαστών για την ανάπτυξη αυτού του εξοπλισμού είναι απόδειξη της αντιδημοτικότητα του.

  Επί του κόστους των εργασιών εγκατάστασης

  Για σήμερα, η εγκατάσταση ενός συστήματος split δεν είναι μια δαπανηρή ευχαρίστηση. Ακόμα και όταν υπάρχει πάρα πολύ κόπο για αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να συμμετέχουν με ένα εντυπωσιακό πορτοφόλι είναι ίσο με το 20-30% του κόστους των αγορασθέντων προϊόντων.

  Μπορείτε να αποθηκεύσετε αναθέτοντας εργασία σε μη επαγγελματίες, αλλά αυτό είναι γεμάτο με αντοχή ανάλογα με τη σωστή εγκατάσταση και σημαντικά.

  Οι ιδιοκτήτες κλιματιστικών μονομπλόκ στερούνται τα προβλήματα εγκατάστασης. Δεδομένου ότι θα λειτουργήσει σε οποιοδήποτε μέρος όπου εγκαταστάθηκε. Αλλά με έναν περιορισμό, είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλιστεί η απόσυρση ενός εύκαμπτου σωλήνα, μέσω του οποίου μεταφέρεται θερμός αέρας, πέρα ​​από τα όρια της στέγασης και του γραφείου.

  Για να το κάνετε αυτό, κάντε μια τρύπα στον τοίχο, το παράθυρο, το οποίο είναι επίσης ένα πρόσθετο κόστος, αν και στην περίπτωση αυτή, όλα είναι ευκολότερα και φθηνότερα.

  Αντικαταστήστε αυτές τις εργασίες μπορεί να είναι ένα κάλυμμα από πυκνά υφάσματα πολυεστέρα, όπως πολυεστέρα. Τοποθετείται γρήγορα και εύκολα ανάμεσα στο πλαίσιο του παραθύρου και σε οποιοδήποτε από τα πτερύγιά του, τοποθετημένο στον εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο εύκαμπτος σωλήνας για τον αεραγωγό είναι συνδεδεμένος στην οπή.

  Συχνά οι ιδιοκτήτες των κλιματιστικών μονομπλόκ βγαίνουν από την κατάσταση, αφαιρώντας το σωλήνα απευθείας στο ανοιγόμενο παράθυρο. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως προσωρινή, διότι θα επιτρέψει στον αέρα να κρυώσει σημαντικά, αλλά με πολύ υψηλότερο κόστος ενέργειας, που δεν είναι κερδοφόρα.

  Σε αυτήν την κατηγορία, παρά όλους τους περιορισμούς και την πολυπλοκότητα, είναι σαφώς ένα πλεονέκτημα έναντι των κλιματιστικών μονοκόμματο. Και αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τέτοιων προϊόντων εξοικονομούν σημαντικά χρήματα στο στάδιο αγοράς και εγκατάστασης της επιλεγμένης μονάδας.

  Η σημασία του σχεδιασμού κατά την επιλογή μιας συσκευής

  Το κλιματιστικό Monobloc πιο συχνά είναι ύψος σχεδίασης 70 cm, το πλάτος των περισσότερων μοντέλων δεν υπερβαίνει τα 40 cm.

  Ο σχεδιασμός των εσωτερικών μονάδων του διαχωρισμένου συστήματος είναι πολύ διαφορετικός, καθώς υπάρχουν διαφορετικά πάχη και μήκη. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε ακόμη και να αποκρύψετε μια τέτοια συσκευή. Το χρώμα της θήκης προσφέρεται από τους κατασκευαστές σε ένα ευρύ φάσμα.

  Στην πράξη, ειδικές απαιτήσεις των πελατών δεν διαφέρει - συχνά αποκτούν ένα κλασικό λευκό προϊόντα που είναι εύκολο να χωρέσει σε οποιοδήποτε περιβάλλον των κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων.

  Παρόλα αυτά, είναι καλύτερο για ένα άτομο με ιδιαίτερη γεύση να επιλέξει ένα split σύστημα λόγω της μεγαλύτερης ποικιλίας σχεδιαστικών λύσεων.

  Όταν οι βανδαλλοί δημιουργούν προβλήματα

  Οι άνθρωποι που ζουν ή εργάζονται στους κάτω ορόφους των κτιρίων, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα εξωτερικά τμήματα που βρίσκονται στη ζώνη μακριά από τους βανδάλους, συχνά υποφέρουν από τις πράξεις τους.

  Για να αποφευχθεί η ζημιά στον εξοπλισμό, θα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα, αν οι γείτονες δεν τον πειράζουν. Μπορεί να προβλεφθεί η παρουσία προστατευτικών δομών. Αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος.

  Πώς να προσδιορίσετε τον εξοπλισμό;

  Όταν ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του κλιματιστικού είναι δύσκολο να κάνει μια επιλογή της τεχνολογίας του κλίματος, τότε πρέπει να πάρετε ένα φύλλο χαρτιού και να υποδείξετε σε αυτό όλες τις απαραίτητες παραμέτρους.

  Στη συνέχεια, επιλέξτε τον καταλληλότερο τύπο εξοπλισμού για αυτούς. Στη συνέχεια, κάντε μια επιλογή από το μοντέλο που ανήκει στο επιθυμητό είδος.

  Η διαδικασία μπορεί να λάβει αρκετά βήματα. Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε την ακριβή περιοχή του δωματίου, τον αέρα στον οποίο θα δροσιστεί το κλιματιστικό. Αν θα είναι μέχρι 35-40 τετραγωνικά μέτρα. m, τότε το επιθυμητό είδος θα πρέπει να επιλέξει περαιτέρω.

  Εάν η περιοχή είναι μεγαλύτερη, τότε η βέλτιστη λύση θα είναι μόνο ένα split σύστημα, δεδομένου ότι είναι απίθανο ότι ένα άτομο θα βρει το απαιτούμενο κλιματιστικό μονομπλόκ.

  Στο δεύτερο μέρος για να αποφασίσει το ζήτημα του θορύβου - είναι σημαντικές για την πλειονότητα των πελατών, έτσι δεν είναι πρακτικό να καθυστερήσει. Τι θα πάνε σε καταστήματα λιανικής πώλησης, με το γνωστό και να συγκρίνουν την απόδοση ήχου πίεσης των διαφορετικών μοντέλων για να δούμε αν το κοστούμι θορυβώδεις προϊόν μονομπλόκ ή να σταματήσει μια επιλογή για ήσυχες σύστημα split.

  Εάν η τελική επιλογή δεν γίνει σε αυτό το σημείο, τότε είναι απαραίτητο να προσέξετε την επιθυμητή λειτουργικότητα του κλιματιστικού. Όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, θα χρειαστείτε ένα σύστημα split.

  Επειδή δεν υπάρχει η επιθυμία να ξοδέψετε χρήματα για την εγκατάσταση, τον αντι-βανδαλισμό, τα προστατευτικά που προστατεύουν το κλιματιστικό από την υγρασία, αξίζει να επιλέξετε ένα μοντέλο ενός τεμαχίου.

  Όταν η επιλογή δεν γίνεται ακόμη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επιπλέον επιχειρήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι κατάλληλος σχεδιασμός. Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι στην περίπτωση που το μοντέλο πρέπει να είναι κινητό, τότε το ζήτημα της επιλογής πρέπει να τελειώνει μόνο με την απόκτηση ενός κατάλληλου μοντέλου μονομπλόκ. Αυτό ισχύει για τους αγοραστές που ενοικιάζουν κατοικίες, εμπορικούς χώρους, καλοκαιρινούς κατοίκους.

  Χωρίς εναλλακτική λύση, θα πρέπει να αρνηθείτε να αγοράσετε ένα χωρισμένο σύστημα για τους ανθρώπους που ζουν σε κτίρια που οι αρχές έχουν αποδώσει στην ιστορική κληρονομιά. Δεδομένου ότι χαλάσει τις προσόψεις τους και τους άλλους τοίχους δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

  Η πιθανή πολυπλοκότητα της επιλογής δείχνει ότι κανένας τύπος εξοπλισμού δεν έχει σαφή πλεονεκτήματα έναντι του άλλου. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία: συχνότερα, οι άνθρωποι αγοράζουν διαχωρισμένα συστήματα, αλλά αυτό το πλεονέκτημα απέχει πολύ από τη συντριπτική πλειονότητα.

  Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

  Το παρακάτω βίντεο θα βοηθήσει τους πιθανούς αγοραστές να καταλάβουν καλύτερα ποιο τύπο κλιματιστικού θα είναι προτιμότερο για αυτούς.

  Στην ανασκόπηση βίντεο των δυνατοτήτων ενός συμπαγούς διαχωρισμένου συστήματος:

  Για τα σημερινά κινητά κλιματιστικά μονομπλόκ, καθώς και τα συστήματα split είναι αποτελεσματικός εξοπλισμός, ικανός να ψύχει τον απαιτούμενο όγκο αέρα, για να εκτελέσει διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Και αν είναι απαραίτητο, θα κάνει όλα αυτά σε αυτόματη λειτουργία. Αλλά καθένα από αυτά τα είδη έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, λαμβάνοντας υπόψη ποιοι δυνητικοί αγοραστές πρέπει να επιλέξουν το βέλτιστο μοντέλο.

  Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό

  Το μικροκλίμα στην αίθουσα επηρεάζει σημαντικά την υγεία των ανθρώπων. Ειδικά στις ημέρες της ισχυρότερης θερινής ζέστης. Κανονικοποιήστε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο που ονομάζεται κλιματισμός - μια συσκευή που "μεταφέρει" τη θερμότητα στο δρόμο. Τα μοντέρνα μοντέλα μπορούν επίσης να θερμάνουν τον αέρα. Αλλά για να εξασφαλίσετε άνετες συνθήκες στο σπίτι, πρέπει να επιλέξετε ένα πραγματικά καλό κλιματιστικό. Πώς να το κάνετε αυτό;

  Πώς να επιλέξετε ένα μαλακτικό - ένα μπαρ καραμελών ή ένα split σύστημα;

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι ο τύπος κατασκευής που θέλετε. Όλες οι συσκευές χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

  1. Διαχωρισμένα συστήματα. Αντιπροσωπεύουν ένα συνδυασμό δύο μπλοκ - εξωτερικών και εσωτερικών. Αυτά τα στοιχεία συνδέονται με καλώδιο και σωλήνες που προορίζονται για κυκλοφορία ψυκτικού μέσου.
  2. Το κοντίσιονερ μονόμπουκ. Έχει μόνο ένα μπλοκ, το οποίο περιέχει όλα τα απαραίτητα "εσωτερικά".

  Τα συστήματα διαίρεσης είναι πιο συνηθισμένα. Είναι αυτά που φαίνονται στους τοίχους των πολυώροφων κτιρίων: λευκά ή γκρίζα ορθογώνια, που κρέμονται κοντά στα παράθυρα, είναι οικεία σε όλους.

  Τα μονοκόμματα δεν είναι εξοπλισμένα με εξωτερικό στοιχείο, λόγω του οποίου δεν αλλοιώνεται η εμφάνιση του κτιρίου. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει ιδιαίτερη σημασία για τα σπίτια ιστορικής σημασίας.

  Για να πάρουμε μια τελική απόφαση, πρέπει να αξιολογήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο τύπων δομών:

  Τα μονοπώλια θεωρούνται λιγότερο αποδοτικά από τα συστήματα διαχωρισμού, αν και πολλοί χρήστες ισχυρίζονται ότι για μικρά και μεσαία κτίρια δεν απαιτείται εξωτερική μονάδα.

  Με προσοχή θα πρέπει να ληφθεί η επιλογή των κατοίκων διαχωρισμού των ορόφων των πρώτων ορόφων. Εάν τα κλιματιστικά συστήματα προστατεύονται αξιόπιστα από τις καιρικές συνθήκες, τότε είναι ανίσχυροι απέναντι στους χούλιγκαν. Η μόνη διέξοδος είναι να κρεμάσετε τη συσκευή ψηλότερα (βέβαια, με επιτυχημένες διαπραγματεύσεις με τον γείτονα που ζει εκεί).

  Μονόκλινο κλιματιστικό - ποιο είναι το καλύτερο;

  Τα μονοπώλια χωρίζονται σε δύο υποομάδες - παράθυρα και κινητά. Τι να προτιμάτε;

  • συγκριτική φτηνότητα
  • Απλή εγκατάσταση, που περιλαμβάνει την εγκατάσταση της συσκευής σε ένα μη χοντρό άνοιγμα τοίχου ή παραθύρου
  • θορυβώδη εργασία
  • παραβίαση της θερμομόνωσης του δωματίου (ως αποτέλεσμα - το χειμώνα στο δωμάτιο θα είναι δροσερό)
  • δυνατότητα ελεύθερης κίνησης της συσκευής σε οποιοδήποτε δωμάτιο
  • εύκολη εγκατάσταση - ο ζεστός αέρας απομακρύνεται μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα που είναι ενσωματωμένος στο άνοιγμα του τοίχου ή εξάγεται προς το δρόμο μέσω ενός παραθύρου
  • επαρκώς αδύναμη ικανότητα διατήρησης του βέλτιστου μικροκλίματος στο δωμάτιο
  • σταθερό χαρακτηριστικό "buzzing"

  Προηγουμένως, ως επί το πλείστον εγκατεστημένα μοντέλα παραθύρων, τα τελευταία χρόνια, το πρωτάθλημα φοινικιού "μετανάστευσε" σε κινητά κλιματιστικά. Δεν μπορούν να «ανταγωνιστούν» με τα διαχωρισμένα συστήματα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, αλλά επιδεικνύουν καλά αποτελέσματα για την ομάδα κατασκευής τους.

  Ποιο διαχωριστικό σύστημα θα επιλέξετε;

  Η πλειοψηφία των χρηστών προτιμούν τα σταθερά διαχωριστικά συστήματα. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι:

  1. Ο τοίχος. Η εσωτερική μονάδα τοποθετείται στο άνω μισό του τοίχου κοντά στο παράθυρο, η εξωτερική μονάδα τοποθετείται στο εξωτερικό κάτω από το άνοιγμα του παραθύρου.
  2. Αγωγός. Βρίσκονται πίσω από ένα ψευδοροφή. Είναι δυνατή η ταυτόχρονη ψύξη αρκετών δωματίων.
  3. Κασέτα. Ομοίως με την προηγούμενη έκδοση, οι συσκευές είναι τοποθετημένες πίσω από μια ψευδοροφή. Χάρη στη χρήση διακοσμητικής μάσκας, το κλιματιστικό παραμένει αόρατο.
  4. Όροφος-οροφή. Τα όργανα τοποθετούνται είτε στην οροφή είτε στο κάτω μέρος του τοίχου.
  5. Αποικίες. Διαφέρουν σε μέγεθος και όχι πολύ ελκυστικό σχέδιο. Οι συσκευές είναι τοποθετημένες στο πάτωμα και δημιουργούν γύρω τους μια ζώνη με ισχυρή ροή ψυχρού αέρα, εξαιτίας της οποίας ένα άτομο δεν μπορεί να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κλιματιστικό.

  Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα μοντέλα τοίχων. Είναι ιδανικά τόσο για κατοικίες όσο και για κτίρια γραφείων. Η πιθανή περιοχή ψύξης είναι έως 100 m2. Τα κλιματιστικά αυτά ονομάζονται οικιακά.

  Τα συστήματα καναλιών είναι ακριβότερα από τα συστήματα τοίχων και χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη ισχύ. Χρησιμοποιούνται σε ευρύχωρα πολυκατοικίες, εξοχικές κατοικίες, γραφεία, παρέχοντας όχι μόνο ψύξη, αλλά και πλήρη αερισμό.

  Τα κλιματιστικά κασετών συνιστώνται για χρήση σε μεγάλους χώρους. Τέτοια μοντέλα κατανέμουν ομοιόμορφα τον αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις, λόγω της οποίας όταν χρησιμοποιείται μία συσκευή επιτυγχάνεται η ίδια απόδοση όπως και όταν τοποθετείται ένα ζεύγος από τρία συστήματα τοίχου χαμηλότερης ισχύος.

  Οι συσκευές στήλης είναι σχετικές αν χρειάζεστε μεγάλη παραγωγικότητα και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διατήρηση της εσωτερικής σύνθεσης. Τα κλιματιστικά αυτού του τύπου είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων παραγωγής και απαιτούν ξεχωριστό χώρο διαμονής.

  Πολυδιάστατα συστήματα - τι είναι αυτό;

  Ένα υποσύστημα ενός συνηθισμένου συστήματος διάσπασης θεωρείται ως κατασκευή πολλαπλών τύπων. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό τους;

  Όπως και στην τυπική περίπτωση, υπάρχει μια εξωτερική μονάδα. Η διαφορά είναι στον αριθμό των εσωτερικών στοιχείων - μπορούν να είναι από δύο έως πέντε. Και επιτρέπεται ο καθένας από αυτούς να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά ισχύος και ακόμη και να σχετίζεται με διαφορετικούς τύπους κατασκευών.

  Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να συνυπάρχουν αρκετά κοντινά δωμάτια. Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - εάν αποτύχει το εξωτερικό μπλοκ, τα εσωτερικά θα σταματήσουν να λειτουργούν.

  Εγκατάσταση πολυ-συστημάτων πραγματοποιείται όταν για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση αρκετών εξωτερικών μονάδων.

  Πώς να επιλέξετε - συμβατικά ή inverter κλιματιστικά;

  Υπάρχει και ένα άλλο υποείδος χωρισμένων συστημάτων - κλιματιστικά inverter. Αυτοί είναι οι πιο σύγχρονοι εκπρόσωποι αυτού του τύπου εξοπλισμού, με ιδιαίτερο σχεδιασμό.