Τι να επιλέξετε: καθαριστής αέρα ή υγραντήρα αέρα;

Ζώντας σε μεγάλες πόλεις και σε οικολογικά μειονεκτούσες περιοχές, ένα άτομο αναγκάζεται να αναπνέει καθημερινά μολυσμένο αέρα. Αναπνέουμε συνεχώς καυσαέρια από τα αυτοκίνητα, καπνό από βιομηχανικούς κλιβάνους, σκόνη και βρωμιά. Το μόνο μέρος όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον καθαρό αέρα στην πόλη είναι το σπίτι μας, αλλά με την προϋπόθεση ότι διαθέτει σύστημα καθαρισμού των αέριων μαζών. Το μικροκλίμα στο σπίτι ήταν πραγματικά υγιές, χρειάζεστε επιλέξτε σωστά τον καθαριστή αέρα και τον υγραντήρα για το σπίτι. Εξετάστε τα καλύτερα συστήματα καθαρισμού και υγρασίας του αέρα.

Η αρχή του φίλτρου αέρα.

Η αρχή του φίλτρου αέρα είναι να σφίξετε τις μάζες του αέρα με έναν ανεμιστήρα, να τους περάσετε μέσα από τα φίλτρα και να επιστρέψετε στο δωμάτιο. Η διήθηση μπορεί να περάσει από ξηρά φίλτρα ή, εάν υπάρχει λειτουργία υγρασίας, μέσω υγρών φίλτρων. Σε ορισμένα μοντέλα, πραγματοποιείται η λειτουργία ιονισμού των αέριων μαζών.

Σήμερα, μια τεράστια επιλογή εξοπλισμού για την υγρασία και τον καθαρισμό των αέριων μαζών σε διαμερίσματα, ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία έχει μεταφερθεί στην αγορά. Όλοι οι καθαριστές αέρα λειτουργούν με την ίδια αρχή και έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν ένα άτομο να δημιουργήσει ένα υγιές εσωτερικό μικροκλίμα. Ωστόσο, για να καταλάβετε τι είναι καλύτερο, πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου.

Συσκευές για ξηρό φιλτράρισμα.

Αυτός ο τύπος φίλτρου αέρα χαρακτηρίζεται από υψηλή ισχύ και απόδοση. Ο καθαρισμός της ροής αέρα εξαναγκάζεται μέσω του συστήματος φίλτρου. Τα σύγχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τρία φίλτρα, και συγκεκριμένα:

 • Προ-φίλτρο.
 • Λεπτό φίλτρο.
 • Το HEPA είναι φίλτρο.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή, σημειώστε ότι τα πρώτα μοντέλα δεν έχουν Φίλτρο HEPA, αλλά αυτός που καθαρίζει τις μάζες του αέρα από τα μικρότερα σωματίδια και τα αλλεργιογόνα. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των φίλτρων αέρα με στεγνό καθάρισμα μπορούν να διακριθούν οι υψηλές επιδόσεις, η ικανότητα να καθαρίζονται γρήγορα οι μάζες αέρα στο δωμάτιο και μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων. Ωστόσο, τα καθαριστικά του αέρα έχουν τα μειονεκτήματά τους, για παράδειγμα, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος και κάνουν δυνατά θόρυβο.

Συσκευές με λειτουργία υγρασίας.

Αυτή η συσκευή ονομάζεται επίσης "πλύσιμο". Λειτουργεί με διαφορετική αρχή, η οποία σας επιτρέπει να πλύνετε κυριολεκτικά τον αέρα από τη σκόνη και τη σκόνη, η οποία διαφέρει από τα συμβατικά φίλτρα. Στο σχεδιασμό του υπάρχει ένας ειδικός πλαστικός δίσκος στον οποίο προσκολλώνται όλα τα επιβλαβή σωματίδια και ένα δοχείο με νερό. Ο δίσκος είναι κατά το ήμισυ βυθισμένο στο νερό. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, ο δίσκος στρέφεται και το νερό ξεπλένεται από τη βρωμιά. Έτσι, όλη η σκόνη παραμένει στη δεξαμενή νερού και στην έξοδο ο καταναλωτής λαμβάνει μια καθαρή και υγρανθείσα ροή αέριων μαζών.

Οι υγραντήρες αέρα είναι εύκολο να διατηρηθούν και μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτών των μονάδων είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Από τις ελλείψεις, οι καταναλωτές κατανέμουν αργό καθαρισμό των αέριων μαζών.

Όργανα με λειτουργία ιονισμού.

Ο ιονισμός μας επιτρέπει να κατακρημνίσουμε τις μάζες του αέρα με το όζον, το οποίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Ταυτόχρονα, οι ροές αέρα καθαρίζονται αποτελεσματικά από τους ρύπους. Όλη η σκόνη κολλά απλά στο ηλεκτροφόρο φίλτρο και δεν μπορεί να επιστρέψει στο δωμάτιο. Η συσκευή είναι σε θέση να συγκρατεί σωματίδια σκόνης οποιουδήποτε μεγέθους, οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε επιπλέον φιλτράρισμα.

Καθαριστές αέρα: πώς να επιλέξετε.

Για να καταλάβετε ότι ο καλύτερος υγραντήρας ή ο καθαριστής αέρα είναι για σας, πρέπει να προσδιορίσετε τις εργασίες που πρέπει να χειριστεί η συσκευή. Εάν η υγρασία στο δωμάτιό σας αντιστοιχεί στις απαραίτητες παραμέτρους για άνετη διαβίωση, μπορείτε να αγοράσετε ένα συνηθισμένο φίλτρο καθαρισμού ή ιονιστή. Εάν η υγρασία είναι ανεπαρκής, θα χρειαστείτε πλυντήριο αυτοκινήτων ή υγραντήρα για το διαμέρισμα με τη λειτουργία καθαρισμού.

Για τον προσδιορισμό της υγρασίας στο δωμάτιο χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή που ονομάζεται υγρόμετρο. Αλλά σήμερα υπάρχουν πολλά gadgets που δείχνουν παραμέτρους υγρασίας, για παράδειγμα, ρολόγια τοίχου ή λαμπτήρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δείκτες υγρασίας μειώνονται σημαντικά το χειμώνα, επειδή αρχίζει η περίοδος θέρμανσης.

Η υγρασία σε μια κατοικημένη περιοχή πρέπει να κυμαίνεται από 40 έως 60%. Εάν οι δείκτες είναι χαμηλότεροι, ένα άτομο αρχίζει να αισθάνεται κόπωση, υπνηλία, μειωμένη αποτελεσματικότητα και ανοσία μειώνεται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρείται η υγρασία στα παιδικά δωμάτια, διαφορετικά τα παιδιά συχνά αρρωσταίνουν.

Σε ένα μέσο διαμέρισμα, η υγρασία των αέριων μαζών χωρίς εγκατάσταση υγραντήρα το χειμώνα είναι περίπου 25%, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των διαμερισμάτων είναι πιο ευαίσθητοι σε διάφορες ασθένειες, αντιμετωπίζουν τακτικά άγχος και δεν μπορούν να ζήσουν μια πλήρη ζωή.

Η καθολική συσκευή.

Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών έχουν φροντίσει τον καταναλωτή να πάρει Μια συσκευή που συνδυάζει δύο ή τρεις λειτουργίες - έναν υγραντήρα αέρα και έναν καθαριστή αέρα, μπορεί επίσης να εγκατασταθεί ένας ιονιστής. Αυτά τα φυτά αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά κάθε εργασία και παρέχουν τις απαραίτητες παραμέτρους μικροκλίματος σε χώρους διαβίωσης. Πριν επιλέξετε έναν καθολικό υγραντήρα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την αρχή λειτουργίας του.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι πολύ απλή. Ο ανεμιστήρας αντλεί μάζες αέρα στο καθαριστικό, όπου είναι εγκατεστημένος ο ιονιστής. Στο πρώτο στάδιο, η σχάρα του ιονιστή προσελκύει όλη τη βρωμιά, τότε το καθαρισμένο ρεύμα εισέρχεται στο τύμπανο, το οποίο περιστρέφεται στο νερό, τα υπόλοιπα σωματίδια σκόνης εγκαταστάθηκαν εκεί. Η έξοδος είναι ένα εντελώς καθαρισμένο, ιονισμένο και υγροποιημένο ρεύμα αέρα. Αυτός ο υγραντήρας για το σπίτι είναι ιδανικός για τον καθαρισμό του δωματίου από σκόνη, αλλεργιογόνα και δυσάρεστες οσμές.

Τεχνικές παραμέτρους.

Όταν αγοράζετε ένα καθολικό καθαριστικό, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους, οι οποίες θα καθορίσουν την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα:

 • Κατανάλωση ισχύος. Όταν το δωμάτιο είναι τετράγωνο μέχρι 12 τ.μ. η ισχύς του καθαριστή πρέπει να είναι τουλάχιστον 2-3 cu. μ. ανά λεπτό.
 • Όγκος της δεξαμενής νερού. Με επιφάνεια δωματίου μέχρι 40 τετραγωνικά μέτρα. m. Η χωρητικότητα των 7 λίτρων είναι αρκετή.
 • Επίπεδο θορύβου. Αυτή η παράμετρος για άνετη χρήση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 dB.
 • Πρόσθετα φίλτρα. Τα μοντέρνα μοντέλα έχουν συχνά πρόσθετη διήθηση για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό αυξάνει το κόστος του καθαριστή.
 • Πρόσθετες επιλογές. Η παρουσία πρόσθετων επιλογών, όπως η αυτόματη απενεργοποίηση, ο ηλεκτρονικός έλεγχος και ο ενσωματωμένος ιονιστής, αυξάνουν το κόστος του εξοπλισμού.

Πριν από την αγορά, βεβαιωθείτε ότι ο καθαριστής αέρα διαθέτει τη λειτουργία υγρασίας hydrostat, η οποία θα επιτρέψει τη ρύθμιση του επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά της υπηρεσίας.

Οι πιο απλές συσκευές είναι αυτές που δεν διαθέτουν φίλτρα. Στον εξοπλισμό καθαρισμού του αέρα χωρίς αντικαταστάσιμα φίλτρα, η ροή διέρχεται από το νερό, όπου καθαρίζεται. Η φροντίδα αυτού του εξοπλισμού συνίσταται στον τακτικό καθαρισμό του τυμπάνου και του δοχείου για το νερό.

Σε όργανα με φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται τακτικά. Αυτό απαιτεί πρόσθετες επενδύσεις, αλλά ο αέρας σε τέτοια συστήματα καθαρίζεται περισσότερο ποιοτικά.

Βαθμολογία των καλύτερων παραγωγών

BALLU. Το καθαριστικό και υγραντήρας από αυτόν τον κατασκευαστή καλύπτει τέλεια τις εργασίες. Η διήθηση στα τέσσερα στάδια παρέχει ένα λεπτό καθάρισμα των μαζών αέρα από μικρά σωματίδια και αλλεργιογόνα.

TIMBERK. Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάπτυξη και δημιουργία συστημάτων καθαρισμού του αέρα για κατοίκους μεγάλων πόλεων. Το κύριο καθήκον αυτών των συσκευών θα μπορούσε να αφαιρέσει και δυσάρεστες μυρωδιές στο δωμάτιο. Ο υγραντήρας είναι σε θέση να διατηρεί τη βέλτιστη υγρασία στην αυτόματη λειτουργία.

JET. Η εταιρεία παράγει συστήματα καθαρισμού για μεγάλους χώρους.

PANASONIC. Οι υγραντήρες αυτής της εταιρείας είναι πολύ δημοφιλείς στη Ρωσία. Ήσυχα και συμπαγή, είναι κατάλληλα για χρήση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων υπνοδωματίων και παιδικών δωματίων. Μια ευρεία γκάμα μοντέλων σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν υγραντήρα με τη λειτουργία καθαρισμού του αέρα σύμφωνα με τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

Οικιακός καθαριστής αέρα

Οι λάτρεις του pomasterit μπορούν να κάνουν έναν υγραντήρα και καθαριστικό αέρα με τα χέρια τους. Φυσικά, αυτή η συσκευή δεν θα είναι τόσο ισχυρή και πολυλειτουργική όσο η εταιρεία, αλλά θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα καθήκοντα σε ένα μικρό δωμάτιο. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να κατασκευαστεί ακόμη και από ένα πλαστικό μπουκάλι των 10 λίτρων. Για αυτό το σχέδιο, θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι, έναν ανεμιστήρα από έναν σταθερό υπολογιστή, μια αυτοκόλλητη ταινία, ένα μαχαίρι συναρμολόγησης.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε δύο τρύπες σε αντίθετες πλευρές. Η πρώτη οπή πρέπει να είναι ένας ανεμιστήρας στρογγυλής διαμέτρου. Στην αντίθετη πλευρά, πιο κοντά στον αυχένα, κόψτε μια οριζόντια έξοδο αέρα. Συνδέστε το ψυγείο στη φιάλη, ρίξτε νερό μέσα σε αυτό. Ενεργοποιώντας έναν τέτοιο υγραντήρα, θα πάρετε επιπλέον ενυδατική κρέμα και θα απαλλαγείτε από τη σκόνη που θα αναρροφεί στη φιάλη και θα καθιζάνει στο νερό.

Ένας ακόμα απλούστερος υγραντήρας αέρα στο δωμάτιο μπορεί να δημιουργηθεί από ένα απλό πλαστικό μπουκάλι και μια πετσέτα. Αυτός ο σχεδιασμός είναι κατάλληλος για χρήση στο παιδικό δωμάτιο κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Στον τοίχο της φιάλης, κάντε μια μικρή σχισμή όπου μπορείτε να εισάγετε την άκρη της πετσέτας. Ρίξτε νερό στο δοχείο και κλείστε το καπάκι. Βάλτε το μπουκάλι πάνω στην μπαταρία έτσι ώστε η ελεύθερη άκρη της πετσέτας να κρέμεται. Έτσι, η πετσέτα θα απορροφήσει σταδιακά το νερό, και το στέγνωμα θα δώσει υγρασία. Εάν προσθέσετε αρωματικό λάδι στη φιάλη, μπορείτε να καθαρίσετε τον αέρα των παθογόνων παραγόντων.

Σε αυτό το άρθρο σας προσφέρουμε διάφορες επιλογές για τη δημιουργία ενός άνετου κλίματος σε ένα διαμέρισμα, το οποίο θα είναι βέλτιστο σε τιμή και ποιότητα - εξαρτάται από εσάς!

Τι να επιλέξετε έναν υγραντήρα ή καθαριστή αέρα

Ο αέρας στο δωμάτιο είναι κορεσμένος με επιβλαβή συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν πολλές ασθένειες στον άνθρωπο. Επιπλέον, το χειμώνα, ο αέρας στο δωμάτιο είναι υπερβολικά ξηρός, ο οποίος έχει επίσης βλαβερή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Για να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον βοηθάει τον ειδικό εξοπλισμό - υγραντήρες και καθαριστικά των αέριων μαζών για κλειστούς χώρους. Παρά το μικρό μέγεθος, οι συσκευές αυτές αλλάζουν τη σύνθεση του αέρα σε αποδεκτή για τους δείκτες του ανθρώπινου σώματος. Φυσικά, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αυτές τις δύο συσκευές ταυτόχρονα, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, είναι καλύτερα να καταλάβετε τι είναι καλύτερο από έναν υγραντήρα ή καθαριστή αέρα σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Συσκευή καθαρισμού μάζας αέρα

Ο κύριος σκοπός της εγκατάστασης του καθαριστικού είναι να απομακρυνθεί από τον αέρα ανασφαλές για τα ανθρώπινα εξαρτήματα. Το καθαριστικό, περνώντας μέσα από τις μάζες του αέρα, συλλαμβάνει σωματίδια σκόνης, τρίχες, άμμο, μαλλί, σπόρια μούχλας, τα προϊόντα των ακάρεων. Η κύρια διαφορά του εξοπλισμού είναι η εγκατάσταση ατομικής διήθησης. Για ένα δωμάτιο στο οποίο συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα σκόνης, είναι κατάλληλο ένα καθαριστικό με ηλεκτροστατικό φίλτρο. Στην περίπτωση που είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη δυσάρεστη οσμή - χρησιμοποιώντας μια συσκευή με σύστημα διήθησης άνθρακα. Για την πλήρη διάσπαση των στερεών σωματιδίων, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν καθαριστή με ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο, αφού άλλα συστήματα παγιδεύουν και συγκρατούν επιβλαβή συστατικά.

Διάταξη για την υγρασία των αέριων μαζών

Ο κύριος σκοπός της εγκατάστασης του υγραντήρα στο δωμάτιο είναι η διατήρηση της υγρασίας του αέρα που είναι απαραίτητη για την ευημερία του ατόμου. Πάρα πολύ ξηρός αέρας μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει αρνητικά την υγεία, αλλά και επιζήμιες επιπτώσεις στα εσωτερικά αντικείμενα, στα φυτά εσωτερικού χώρου. Οι υγραντήρες των μαζών αέρα διαθέτουν σύστημα υγρασίας με ατμό ή υπερήχους.

Υγραντήρας ή καθαριστής αέρα τι να επιλέξετε

Οι υγραντήρες έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν τη βέλτιστη υγρασία σε έναν κλειστό χώρο. Σύμφωνα με το GOST 30494-96 η υγρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού πρέπει να είναι τουλάχιστον 40% και όχι μεγαλύτερη από 60%. Όταν η υγρασία του αέρα στο δωμάτιο είναι κάτω από 40%, το άτομο αναπτύσσει υπνηλία και χρόνια κόπωση. Σε περίπτωση που οι τιμές υγρασίας πέσουν κάτω από 30%, το ανθρώπινο σώμα εκτίθεται σε άγχος. Καταστρέφει γρήγορα τη φυσική της υγρασία, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του ανοσοποιητικού συστήματος και, κατά συνέπεια, στην εμφάνιση ασθενειών.

Προσοχή παρακαλώ! Σύμφωνα με τις στατιστικές στο διαμέρισμα το χειμώνα, στην οποία δεν εγκαθίσταται υγραντήρας, η υγρασία είναι μόνο 25%.

Τα καθαριστικά μάζας αέρα είναι σχεδιασμένα για να παγιδεύουν στερεά σωματίδια. Χάρη στα εγκατεστημένα φίλτρα, είναι σε θέση να εξαλείψουν τα επιβλαβή συστατικά από τις μάζες του αέρα κατά περισσότερο από 90%. Τα καθαριστικά εγκαθίστανται συνήθως πιο συχνά στο χώρο εργασίας, όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα σωματιδίων στον αέρα.

Σημαντικό! Για να καταλάβετε εάν είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε την υγρασία στο δωμάτιο ή απλά να εξαλείψετε τον βαρό αέρα, θα πρέπει να μετρήσετε τους δείκτες χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο. Θα δείξει με ακρίβεια την υγρασία στο δωμάτιο.

Υγραντήρας + καθαριστικό: οικιακές συσκευές

Για να συγκρίνουμε τις δύο συσκευές για την αποτελεσματικότητα είναι αδύνατη, δεδομένου ότι εκτελούν πολύ διαφορετικές λειτουργίες: καθαριστικό - αφαιρεί επιβλαβής για τον οργανισμό, βαριά σωματίδια, και υγραντήρα - διατηρεί τη βέλτιστη υγεία για ένα τέλειο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Το πιο σωστό για αυτόν τον εξοπλισμό για προσωπική χρήση είναι 2σε1 συστήματα κλιματισμού με την οποία καταργούνται τα επιβλαβή μικροσωματίδια και παρέχει την απαιτούμενη υγρασία. Για παράδειγμα, το μοντέλο Smower Multi Action. Αυτός ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος στις εγκαταστάσεις όπου είναι παιδιά και αλλεργιοί.

Υγραντήρας αέρα με λειτουργία καθαρισμού αέρα

Οι συσκευές αυτού του είδους είναι ένα μοναδικό "combine" που συνδυάζει δύο ξεχωριστές συσκευές - έναν υγραντήρα και έναν καθαριστή αέρα. Χαρακτηριστικό τους είναι η υγρασία του αέρα με φυσικά μέσα. Η αρχή της δουλειάς τους είναι να αντλούν από τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα μολυσμένου και υπερβολικά ξηρού αέρα μέσα στη συσκευή, όπου κινούνται μέσα από ειδικά τύμπανα τοποθετημένα στο νερό. Τα στερεά σωματίδια "κολλάνε" στην επιφάνεια των λεπίδων και στη συνέχεια πλένονται σε ειδικό δίσκο. Και ήδη καθαρισμένο και υγραμένο αέρα τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Σημαντικό! Συνιστάται η χρήση ενός υγραντήρα αέρα με λειτουργία καθαρισμού αέρα που ακολουθείται από την παρουσία ενός υδροσταθμού, το οποίο ελέγχει την υγρασία στο δωμάτιο. Αυτό το στοιχείο δεν θα σας επιτρέψει να υπερβείτε υπερβολικά τον αέρα στο δωμάτιο.

Παράμετροι που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την επιλογή του καθολικού εξοπλισμού:

 • επιδόσεις. Για εγκαταστάσεις έως 20 m2, θα πρέπει να προτιμάται ο εξοπλισμός με χωρητικότητα 2 m3 / min.
 • την αξία της δεξαμενής νερού. Για ένα δωμάτιο 40 m2 για μια υψηλής ποιότητας ενυδάτωση και καθαρισμό, μια δεξαμενή 7 λίτρων θα αρκεί.
 • θόρυβος, ο οποίος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 dB.
 • τύπος συστήματος διήθησης, εγκατάσταση πρόσθετων φίλτρων για την εξάλειψη δυσάρεστων οσμών.
 • πρόσθετες λειτουργίες, όπως διακοπή λειτουργίας με ανεπαρκή παροχή νερού, ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη ελέγχου, ιονιστή.

Σημαντικό! Για Hepa μάζας του αέρα και να εξαλείψει τις δυσάρεστες οσμές χρειάζεται μία διάταξη η οποία, εκτός από το σύστημα «φιλτραρίσματος νερού» είναι εξοπλισμένο με πρόσθετο φίλτρο. Για παράδειγμα, το μοντέλο Philips HU4803 επηρεάζει τη μάζα αέρα σε 3 στάδια: σύλληψη στερεών φυσίγγιο, ο καθαρισμός από τα βακτηρίδια και μεταβολικά προϊόντα των ακάρεων, ιών, ομοιόμορφη κατανομή των μαζών του αέρα στις εγκαταστάσεις.

Καθαριστής αέρα με λειτουργία ενυδάτωσης: χαρακτηριστικά του συστήματος διήθησης

Από τον τύπο του συστήματος διήθησης, δηλαδή από το εγκατεστημένο φίλτρο, εξαρτάται από το ποια συγκεκριμένα επιβλαβή σωματίδια η συσκευή θα ανακουφίσει το δωμάτιο. Το φίλτρο μπορεί να είναι:

 • ηλεκτροστατική, στην οποία χρησιμοποιούνται διάφορες μεταλλικές πλάκες με στατιστικό πεδίο. Οι μολυσμένες μάζες αέρα που περνούν μεταξύ τους εγκαθίστανται. Φίλτρα αυτού του τύπου καθαρίζουν τον αέρα της σκόνης.
 • Φίλτρο HEPA, στο οποίο ο χώρος καθαρίζεται από σκόνη κατά 99,9%.
 • φωτοκαταλυτικό, το οποίο εξαλείφει τα βακτηρίδια, τους ιούς και τα αέρια.
 • άνθρακα, επιτρέποντας την εξάλειψη των πτητικών επιβλαβών συστατικών από τον αέρα, για παράδειγμα τον καπνό του καπνού.

Στα καθαριστικά μπορεί να εγκατασταθεί ένας υγραντήρας:

 • παραδοσιακή, στην οποία μολυσμένες μάζες αέρα περνούν από ένα σταθερό υγρό φίλτρο.
 • υπερήχων, όπου οι μάζες του αέρα περνούν μέσα από μικρές πιτσιλιές που λαμβάνονται με διαχωρισμό του νερού.

Εάν αισθάνεστε μείωση της ικανότητας εργασίας, ξηροστομία και μύτη, υπνηλία, αξίζει να εξεταστεί η εγκατάσταση του υγραντήρα στο δωμάτιο. Για οικογένειες όπου μεγαλώνουν τα παιδιά ή υπάρχουν άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στη σκόνη ή σε άλλα συστατικά, αξίζει να δίνετε προσοχή στον καθαριστή αέρα. Για πιο περιπετειώδη άτομα, είναι τώρα διαθέσιμα μοντέλα συνδυασμένων συσκευών που σας επιτρέπουν να καθαρίζετε και να υγράνετε ταυτόχρονα τις μάζες του αέρα στο δωμάτιο.

Η βαθμολογία των καθαριστών αέρα (ροδέλες) 2018

Όσο ευρύτερη είναι η γκάμα του εξοπλισμού, τόσο πιο δύσκολη είναι η πλοήγηση σε αυτήν την ποικιλομορφία. Ακόμα, μόνο για την καθαρότητα και την υγρασία του αέρα που αγωνίζονται υγραντήρες, ιονιστές, οζονιστές και ροδέλες. Το πιο συνηθισμένο ερώτημα των αγοραστών - πώς διαφέρει το πλύσιμο από τον υγραντήρα και τι είναι καλύτερο να αγοράσετε για το σπίτι; Θα εξετάσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των νεροχύτη και θα βοηθήσουμε να γίνει η σωστή επιλογή.

Είδη καθαρισμού αέρα

Οι νεροχύτες και οι υγραντήρες έχουν πολλά κοινά: και οι δύο τύποι συσκευών έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο σπίτι.

Οι διαφορές αρχίζουν με την επέκταση της λειτουργικής - ο νεροχύτης διαποτίζει όχι μόνο τον αέρα με υγρασία, αλλά καθαρίζει επίσης από μηχανικές ακαθαρσίες: σκόνη, μικρές ίνες ύφασμα, μαλλί, γύρη και ακόμη σωματίδια αιθαλομίχλης και του καπνού. Υγραντήρας ίδια ο αέρας δεν μπορεί να καθαριστεί, αυτό εξατμίζεται μόνο το ύδωρ, το κρύο ή ζεστό ατμό.

Ο μηχανισμός δράσης είναι θεμελιωδώς διαφορετικός. Οι νεροχύτες λειτουργούν με βάση την αρχή της υδροδιήθησης. Ο ανεμιστήρας παίρνει τη ροή αέρα από το δωμάτιο και τον κατευθύνει σε ένα περιστρεφόμενο τύμπανο που αποτελείται από διάφορους δίσκους. Το τύμπανο συνεχώς περιστρέφεται και αρδεύεται με νερό, μια τέτοια εικόνα, το ίδιο το νερό γίνεται ένα φίλτρο - υπάρχει μια υδροδιήθηση του αέρα. Κολλιέται στη ρύπανση του τυμπάνου πέφτει μέσα στο νερό και καθιζάνει σε μια ειδική παλέτα και η καθαρισμένη και υγρανθείσα ροή αέρα στέλνεται έξω.

Τώρα στην αγορά υπάρχουν δύο κύριοι τύποι καθαριστών αέρα, που διαφέρουν στο σχήμα του τυμπάνου.

 • Βυθίζεται με κωνικό τύμπανο. Σε αυτές τις συσκευές, αντί του παραδοσιακού κυκλικού δίσκου, περιστρέφεται μια κωνική ράβδος στο κέντρο της δεξαμενής νερού. Καθώς περιστρέφεται η ράβδος, τραβάει το νερό προς τα πάνω, δημιουργώντας ένα πέπλο από λεπτά σταγονίδια μέσα από τα οποία διέρχεται ο μολυσμένος αέρας.
 • Οι νεροχύτες με ένα κυλινδρικό τύμπανο δημιουργούν ένα κουρτίνα νερού λόγω των περιστρεφόμενων δίσκων, πάντα υγρανθέντων με νερό λόγω ειδικής ανακούφισης ή μεμβρανών μεμβράνης. Πάνω από το δίσκο είναι εγκατεστημένος ένας ισχυρός ανεμιστήρας, ενισχύοντας την εξάτμιση.

Τα μοντέλα με το συνηθισμένο στρογγυλό τύμπανο είναι πολύ πιο ευρέως διαθέσιμα στην αγορά. Δεν διαφέρουν από τα κωνικά ομόλογα όσον αφορά την αποδοτικότητα και την αρχή της λειτουργίας, αλλά κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο και είναι ευκολότερο να διατηρηθούν.

Συμβουλές για την επιλογή πλύσης αέρα

Περιοχή εξυπηρέτησης

Ένας από τους κύριους λόγους αρνητικής ανάδρασης στον καθαρισμό του αέρα είναι ο εσφαλμένος υπολογισμός της περιοχής. Το γεγονός είναι ότι κατά την αγορά ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων δεν πρέπει να προσανατολίζεται στην περιοχή ολόκληρου του διαμερίσματος, αλλά μόνο στην περιοχή του δωματίου όπου θα εγκατασταθεί η συσκευή. Η αύξηση της υγρασίας σε όλο το σπίτι δεν είναι δυνατή με το πλύσιμο και ο λόγος δεν είναι σε ανεπαρκή χωρητικότητα, αλλά σε μια αδύναμη σύμβαση του εσωτερικού αέρα και την παρουσία τοίχων, οπότε ο υγροποιημένος αέρας παραμένει μέσα σε ένα δωμάτιο.

Όγκος δεξαμενής και κατανάλωση νερού

Προφανώς, το πλύσιμο είναι πιο ισχυρό, τόσο πιο γρήγορα ο αέρας στο δωμάτιο θα κορεστεί με την υγρασία. Ο μέσος ρυθμός εκφόρτισης πρέπει να αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής: η ελάχιστη τιμή είναι η κατανάλωση 200 ml νερού ανά ώρα, υψηλή - από 500 ml / h.

Για να διασφαλίσετε ότι ο όγκος της δεξαμενής είναι επαρκής για έναν πλήρη κύκλο εργασίας, μπορείτε να εστιάσετε στις μέσες τιμές. Με ρυθμό ροής 300-500 ml / ώρα, η δεξαμενή νερού πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 5-7 λίτρα νερού.

Επίπεδο θορύβου

Γενικά, το πλύσιμο είναι πολύ πιο δυνατό από έναν κανονικό υγραντήρα αέρα. Το επίπεδο θορύβου διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, αλλά ακόμη και οι πιο ήσυχες συσκευές στη λειτουργία ελάχιστης ισχύος συνήθως φτάνουν τα 20 dB. Στην κανονική λειτουργία, ο θόρυβος από την εργασία είναι συγκρίσιμος με τους ήχους που εκπέμπει η μονάδα συστήματος του υπολογιστή.

Στο βόμβο της συσκευής δεν είναι ενοχλητικό και δεν παρεμβαίνει στον ειρηνικό ύπνο των μελών του νοικοκυριού, είναι προτιμότερο να αγοράσετε αμέσως ένα νεροχύτη με την υποστήριξη ενός νυχτερινού τρόπου, παρακωλύοντας τον ανεμιστήρα.

Αναλώσιμα

Οι κατασκευαστές συχνά υπογραμμίζουν ότι το πλύσιμο με αέρα είναι πιο οικονομικό από άλλα καθαριστικά αέρα λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών.

Ωστόσο, πολλά μοντέλα της μεσαίας και υψηλής-end κατηγορία περαιτέρω εξοπλισμένη επαργυρωμένο ράβδους ιονίζουσας για τον καθαρισμό του νερού, ο καθαρισμός των μικρών φίλτρων εξόδου (HEPA), καθώς και βακτηριοκτόνο και φίλτρο ροφητή κασέτες. Όλα αυτά - τα αναλώσιμα που χρειάζονται τακτική αντικατάσταση, οπότε είναι λογικό να διευκρινιστεί το κόστος και τη διαθεσιμότητα των στοιχείων πριν από την αγορά.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η βαθμολογία των καθαριστών αέρα (ροδέλες) 2018

5 θέση: Boneco W1355A

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νεροχύτη Boneco είναι οι αυξημένες επιφάνειες εξάτμισης και η απλούστερη διαχείριση. Οι ανάγλυφοι δίσκοι του τυμπάνου σάς επιτρέπουν να διατηρείτε περισσότερη υγρασία και να επιταχύνετε τη διαδικασία εξάτμισης και, για ευκολία στη λειτουργία, είναι υπεύθυνοι οι ενσωματωμένοι τρόποι λειτουργίας. Ο νεροχύτης μπορεί να ανάψει με ασφάλεια τη νύχτα, ενώ η νυχτερινή λειτουργία χαμηλού θορύβου έχει ρυθμιζόμενη ένταση. Η συντήρηση της συσκευής διευκολύνεται από μια διαφανή δεξαμενή νερού με μια άνετη λαβή.

 • εξυπηρετεί έκταση έως 50 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές.
 • ογκομετρική δεξαμενή 7 λίτρων ·
 • μέση ισχύ, ροή νερού 300 ml / h;
 • ιοντική ράβδος αργύρου.
 • διάφορους τρόπους λειτουργίας (νυκτερινή και εντατική) ·
 • ένδειξη στάθμης νερού.
 • Αθόρυβη λειτουργία (μέχρι 27 dB).
 • Αυτόματη απενεργοποίηση με κενό δοχείο.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (20 W).
 • η ράβδος θα πρέπει να αλλάξει (υπολογίζεται για 2 εποχές).
 • όταν παίρνετε νερό από τη δεξαμενή, υπάρχει ένα δυνατό γουργούρισμα.
 • το κόστος 13 150 ρούβλια.

4 θέση: Winia AWI-40

Η έξυπνη κορεατική πλύση του Winia AWI-40 αντέχει ανεξάρτητα τον υπερβολικά ξηρό αέρα. Το ενσωματωμένο υγρόμετρο καθορίζει με ακρίβεια το επίπεδο υγρασίας, εμφανίζεται η τιμή και η συσκευή κορεάζει αυτόματα τον αέρα με υγρασία και διατηρεί το προκαθορισμένο επίπεδο. Η μεγάλη δεξαμενή και η υψηλή κατανάλωση νερού καθιστούν δυνατή την ταχύτερη επιτάχυνση του έργου και πρακτικά δεν απαιτούν την παρέμβαση του ιδιοκτήτη: ο χρόνος λειτουργίας στη λειτουργία εκτός σύνδεσης υπερβαίνει τις 14 ώρες.

 • δίσκοι με αντιβακτηριακή επικάλυψη.
 • δεξαμενή χωρητικότητα 7 λίτρα?
 • υπάρχει ένας τρόπος ιονισμού.
 • ενσωματωμένο gyrostat?
 • σύστημα διπλής διήθησης.
 • Έλεγχος αφής και οθόνη LCD.
 • υψηλή κατανάλωση νερού (450 ml / h) ·
 • υπάρχει ένας έλεγχος έντασης και νυχτερινή λειτουργία.
 • πολύ χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μέχρι 15 W).
 • επίπεδο θορύβου 46 dB.
 • Η πλάκα συσσωρεύεται γρήγορα στην παλέτα.
 • το κόστος των 13 990 ρούβλια.

3 θέση: Xiaomi Mi Air Purifier 2

Η εκπληκτική επιτυχία του Xiaomi ακούγεται ακόμη και από εκείνους που απέχουν πολύ από τον κόσμο της τεχνολογίας και δεν ενδιαφέρονται πολύ για τα gadgets, τώρα που παράγει η εταιρεία και την τεχνολογία του κλίματος. Το Mi Air Purifier 2 σχεδιάστηκε με λακωνικό σχεδιασμό, άψογη συναρμολόγηση και, φυσικά, ένα σύνολο λειτουργιών Smart - μπορείτε να ελέγξετε το έργο του καθαριστή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά. Στο ίδιο σημείο η συσκευή αφήνει πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα στο σπίτι και ενημερώνει για την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου.

 • κοστίζει από 7 700 ρούβλια.
 • υποστηρίζει Wi-Fi και έλεγχο από το smartphone σας.
 • 2 ενσωματωμένη λειτουργία (νύχτα και αυτόματη)?
 • τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας λειτουργία.
 • παρακολουθεί αυτόματα το επίπεδο υγρασίας και διορθώνει το έργο σε πραγματικό χρόνο.
 • καλύπτοντας μέχρι 47 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές.
 • υπάρχουν δείκτες για την ποιότητα του αέρα, την στάθμη του νερού και την αντικατάσταση του φίλτρου.
 • δίνεται η εργασία χρονοδιακόπτη.
 • υπάρχει προστασία από τα παιδιά.
 • 2 φίλτρα (παραγωγή και προεπεξεργασία) διατηρούνται μέχρι 99,9% των μικροσωματιδίων.
 • για το φις καλωδίου χρειάζεστε έναν προσαρμογέα.
 • το φίλτρο HEPA εξόδου πρέπει να αλλάζει κάθε έξι μήνες.
 • όλα τα αναλώσιμα πρέπει να παραγγελθούν.

2 θέση: IQAir HealthPro (αλλεργιογόνο) 100

Στον αγώνα κατά των αλλεργιών, όλα τα μέσα είναι καλά. Ο καθαριστής αέρα της IQAir HealthPro έχει σχεδιαστεί ειδικά για πάσχοντες από αλλεργίες: το προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος HyperHepa καθυστερεί όλα τα γνωστά αλλεργιογόνα, καθώς και λεπτή σκόνη και παθογόνους οργανισμούς. Η καθαρότητα του αέρα εξαγωγής έχει δοθεί η πιο προσεκτική προσοχή, επομένως η ροή αέρα απομονώνεται πλήρως από την επαφή με την επιφάνεια του περιβλήματος και διέρχεται μόνο μέσω των φίλτρων.

 • εξυπηρετούμενη περιοχή μέχρι 90 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές.
 • Σύστημα φιλτραρίσματος HyperHepa.
 • υπάρχει προ-φίλτρο νερού.
 • προγραμματισμός κατά τις ημέρες της εβδομάδας, εργασία στο χρονοδιακόπτη?
 • προσαρμόσιμοι τρόποι λειτουργίας (συμπεριλαμβανομένης της νύχτας).
 • 6 ταχύτητες του ανεμιστήρα.
 • έλεγχος αφής, οθόνη
 • εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές (καπνοί, καυσαέρια, καπνός) ·
 • υπάρχει προστασία από τα παιδιά (κουμπιά κλειδώματος).
 • ομοιόμορφη κατανομή καθαρού αέρα.
 • υποστηρίζει το τηλεχειριστήριο.
 • κόστος από 79 990 ρούβλια?
 • Δεν υπάρχει ενσωματωμένο υγρόμετρο.
 • πολύ βαρύ (12 κιλά, πλήρες με τροχίσκους για μεταφορά).

1 θέση: Daikin MC707VM

Η βαθμολογία κλείνει με τον πολυλειτουργικό ψεκαστήρα αέρα MC707VM. Η συσκευή πολλαπλών παικτών αντιμετωπίζει εξίσου αποτελεσματικά με την υγρασία και τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι, χάρη στην τεχνολογία Flash Streamer και το σύστημα βιοδιήθησης. Για ένα λεπτό εργασίας, ο καθαριστής αέρα καταφέρνει να καταστρέψει τα βακτήρια με ηλεκτρική εκκένωση, να συλλέξει ηλεκτρισμένη σκόνη, να αφαιρέσει ακάρεα σκόνης και ακόμη και μικρά σπόρια μύκητα και μούχλα. Στη λίστα υπάρχει μια άλλη χρήσιμη λειτουργία - ποιοτική απόσμηση, η οποία λειτουργεί με τη δέσμευση σωματιδίων μιας δυσάρεστης οσμής.

 • εγκατάσταση τοίχου ή δαπέδου.
 • υπάρχει ένα φίλτρο βιοαντιδρών και ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο.
 • προφίλτρο διπλού στρώματος.
 • ηλεκτροστατικό φίλτρο Flash Streamer;
 • Αυτόματη ενεργοποίηση όταν εντοπίζονται δυσάρεστες οσμές.
 • σε ήσυχη λειτουργία, το επίπεδο θορύβου είναι κάτω από 16 dB.
 • Προσαρμόσιμοι και αυτόματοι τρόποι λειτουργίας.
 • Πρόσληψη αέρα 4 πλευρών.
 • εργασία στο χρονοδιακόπτη.
 • υπάρχει ένας ενσωματωμένος ιονιστής.
 • το κόστος των 44 500 ρούβλια?
 • ακριβή φίλτρα αντικατάστασης.

Αποτελέσματα

Η αντίστροφη πλευρά του κέρματος εξακολουθεί να μην είναι μια πολύ πιστή τιμή για τους σύγχρονους καθαριστές αέρα και τα εξαρτήματά τους, καθώς και την ανάγκη προσεκτικής φροντίδας των φίλτρων.

Τι να επιλέξετε, καθαριστικό ή υγραντήρα

Μπορείτε να ονειρεύεστε μόνο για καθαρό αέρα στην πόλη. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι πιο άνετες συνθήκες στο διαμέρισμα με τη βοήθεια συσκευών. Για να καθορίσετε τι είναι καλύτερο να αγοράσετε, έναν υγραντήρα ή τον καθαριστή αέρα, επιλέξτε την επιθυμητή επίδραση στη μάζα αέρα στο διαμέρισμα.

Διαφορές μεταξύ του υγραντήρα και του καθαριστικού

Και οι δύο συσκευές βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα στο διαμέρισμα, καθιστώντας την αναπνοή ευκολότερη, αλλά λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους.
Ο υγραντήρας είναι στη ζήτηση το χειμώνα σε διαμερίσματα με κεντρική θέρμανση. Οι μπαταρίες στεγνώνουν τον αέρα και όλα τα αντικείμενα στο δωμάτιο. Τα μέλη της οικογένειας στεγνώνουν το λαιμό τους, το δέρμα, ο ύπνος επιδεινώνεται, ο βήχας εμφανίζεται.
Τι να επιλέξετε, καθαριστικό ή υγραντήρα
Μπορείτε να ονειρεύεστε μόνο για καθαρό αέρα στην πόλη. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι πιο άνετες συνθήκες στο διαμέρισμα με τη βοήθεια συσκευών. Για να καθορίσετε τι είναι καλύτερο να αγοράσετε, έναν υγραντήρα ή τον καθαριστή αέρα, επιλέξτε την επιθυμητή επίδραση στη μάζα αέρα στο διαμέρισμα.

Διαφορές μεταξύ του υγραντήρα και του καθαριστικού
Και οι δύο συσκευές βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα στο διαμέρισμα, καθιστώντας την αναπνοή ευκολότερη, αλλά λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους.
Ο υγραντήρας είναι στη ζήτηση το χειμώνα σε διαμερίσματα με κεντρική θέρμανση. Οι μπαταρίες στεγνώνουν τον αέρα και όλα τα αντικείμενα στο δωμάτιο. Τα μέλη της οικογένειας στεγνώνουν το λαιμό τους, το δέρμα, ο ύπνος επιδεινώνεται, ο βήχας εμφανίζεται.

Η αύξηση της υγρασίας βοηθά:

ευκολότερο να αναπνεύσει?
μειώνει την ποσότητα σκόνης.
τα ακάρεα σκόνης πεθαίνουν?
τα αλλεργιογόνα εγκαθίστανται με υγρασία.
Μείον τη λειτουργία του υγραντήρα σε υπερβολική χρήση. Σε υγρασία άνω του 70%, εμφανίζεται μύκητας, εξάπλωση βακτηριδίων. Το νερό στη δεξαμενή θα πρέπει να συμπληρώνεται συνεχώς.

Το καθαριστικό οδηγεί τη μάζα αέρα μέσω φίλτρων που καθυστερούν μικρά σωματίδια, βακτήρια και καπνό.

Το δωμάτιο καθαρίζεται από σκόνη και ακάρεα.
οι ιοί και τα βακτήρια καταστρέφονται εν μέρει.
στο φίλτρο παραμένουν καπνός και δυσάρεστες οσμές.
Το σπίτι καθαρίζεται από γύρη και μαλλί - ισχυρά αλλεργιογόνα.
Καθαρό, φυσικό αέρα επιστρέφει στο δωμάτιο.
Μειονεκτήματα:

κραυγές και ενοχλεί τον ύπνο.
μειώνει την ποσότητα των σπόρων των μυκήτων που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν την καταστρέφει και απλώνει αυτά τα σωματίδια.
Το χειμώνα, ο αέρας παραμένει ξηρός, το άσθμα και η βρογχίτιδα εξακολουθούν να είναι δύσκολο να αναπνεύσουν.
Αν τα στοιχεία φίλτρου δεν αντικατασταθούν, το καθαριστικό θα επιστρέψει όλα τα συσσωρευμένα στα στοιχεία του φίλτρου.

Διορισμός
Ο καθαριστής αέρα καθαρίζει φυσικά τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες:

τα ακάρεα σκόνης.
μαλλί?
σωρός?
οσμές ·
καπνός;
βακτήρια.
σπόρια μυκήτων.
γύρη των φυτών.
Μόνο μικρά μόρια μπορούν να επιστρέψουν στο δωμάτιο, τα οποία διεισδύουν μέσω του φίλτρου. Με μια κλειδαριά νερού, όλα καθυστερούν. Ο αέρας είναι φυσικός, καθαρός και υγρός.

Ο υγραντήρας καταπολεμά τον ξηρό αέρα, αυξάνοντας την υγρασία στο βέλτιστο επίπεδο. Διευκολύνει την αναπνοή, βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος, καθαρίζει μερικώς τη σκόνη με ακάρεα και μειώνει τον αριθμό των βακτηριδίων. Ταυτόχρονα, ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο: ο ζεστός ατμός θερμαίνει το δωμάτιο, το ψυχρό κρυώνει.

Αρχή λειτουργίας
Στον υγραντήρα σχηματίζεται υδρατμός. Στο εσωτερικό υπάρχουν θερμαντικά στοιχεία ή υπερήχων. Η ομίχλη που αποκτάται από το νερό εξαπλώνεται μέσα από το δωμάτιο με τη δράση του ανεμιστήρα.

Υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένα φίλτρα που καθαρίζουν εν μέρει τον αέρα και τα απολυμαίνουν όταν προσθέτουν αιθέρια έλαια και μαγγάνιο στο νερό.

Ο καθαρισμός αέρα πραγματοποιείται στο καθαριστικό. Ο βρώμικος αέρας από το δωμάτιο ωθείται μέσα και περνά μέσα από τα φίλτρα.

Ο βαθμός καθαρισμού εξαρτάται από το σύνολο των στοιχείων φίλτρου. Τα μικρότερα σωματίδια μπορούν να καθυστερήσουν μόνο με τη ροή του νερού.

Λειτουργικότητα
Ανάλογα με τη σχεδίαση του υγραντήρα, είναι σε θέση:

διατηρούν ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας.
καθαρίστε τον αέρα της σκόνης.
να καθαρίσετε τα ηλεκτρικά φορτία στην ατμόσφαιρα του δωματίου.
Η συσκευή με φίλτρο υγρασίας καθαρίζει τον αέρα.
Ο καθαριστής εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

Ξεπλένεται από ακάρεα σκόνης και τα περιττώματά του - ισχυρά αλλεργιογόνα.
προστατεύει τα αντικείμενα από τη μόλυνση.
εξαλείφει τους ιούς, τα βακτηρίδια και τις οσμές.
θερμαίνει το δωμάτιο.
αφαιρεί την υπερβολική υγρασία.
Πολυλειτουργικά καθαριστικά μπορούν να στεγνώσουν τον ακατέργαστο αέρα συλλέγοντας συμπύκνωμα. Συσκευές με ιονιστή κορεσμό του αέρα με ιόντα οξυγόνου, δίνοντάς του φρέσκο ​​και φυσικό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Κάθε συσκευή με τον δικό της τρόπο βελτιώνει τη ζωή σε ένα διαμέρισμα της πόλης. Ο καθαριστής και ο υγραντήρας μπορούν να έχουν επιπλέον κόμβους και να εκτελούν και τις δύο λειτουργίες ταυτόχρονα.

Υγραντήρας
Ο υγραντήρας κάνει τις συνθήκες διαβίωσης στο διαμέρισμα πιο άνετες, διευκολύνει την αναπνοή και μερικώς ανατρέπει τη σκόνη, ενισχύοντας την ανθρώπινη ανοσία.

Μείον οι ιοί και τα βακτήρια παραμένουν στην ατμόσφαιρα. Βελτιωμένες συνθήκες αναπαραγωγής και μόλυνσης των ανθρώπων.

Καθαριστικό
Τα φίλτρα χωρίς πρόσθετες λειτουργίες καθαρίζονται απλά, χωρίς να αλλάζει η κατάσταση της ατμόσφαιρας. Μειώνει τον αριθμό αλλεργιογόνων, ακάρεων σκόνης, βακτηρίων και μαλλιού.

Για να γίνει ο καθαριστής αποτελεσματικότερος, χρειάζεται:

δύναμη;
ένα σύνολο φίλτρων διαφορετικών τύπων.
έγκαιρη αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.
Τα απλά καθαριστικά φιλτράρουν μόνο τον αέρα. Πολλαπλών λειτουργικών επιβλαβών ουσιών, τόσο ενυδατώνουν όσο και ιονίζουν.

Από τι να επιλέγετε
Τι να επιλέξετε, καθαριστικό ή υγραντήρα. Η ιδανική επιλογή είναι μια πολύπλοκη συσκευή με υγρασία, καθαρισμό και ιονισμό.

Οι πολυλειτουργικοί υγραντήρες και καθαριστικά διατηρούν αυτόματα τον βέλτιστο κλιματισμό, αφαιρούν επιβλαβείς ουσίες, ενυδατώνουν και ιονίζουν. Η διαφορά είναι μόνο στον τίτλο.

Μερικές φορές πρέπει να επιλέξετε μια απλή και οικονομική επιλογή.

Όταν το κύριο πράγμα στο σπίτι είναι μια άνετη ατμόσφαιρα και έναν ήσυχο ύπνο, αξίζει να επιλέξετε την ενυδάτωση. Θα γίνει ευκολότερο να αναπνεύσει, ο ασθματικός βήχας θα σταματήσει.

Σε ένα διαμέρισμα στα χαμηλότερα πατώματα δίπλα στο δρόμο πρέπει να βάλετε ένα φίλτρο, ειδικά εάν ο καπνιστής της οικογένειας ή αλλεργικός. Ακόμα και να καπνίζει στα κλειστά παράθυρα νέφος και σκόνη, καθιστώντας την αναπνοή πιο δύσκολη. Ο εξαερισμός δεν βελτιώνει το μικροκλίμα στο διαμέρισμα.

Κάντε ένα διαμέρισμα πιο άνετο χωρίς κλιματολογικές συσκευές. Η διακόσμηση των φυτών εσωτερικού χώρου χρησιμεύει ως φυσική ενυδατική κρέμα και καθαριστής αέρα, αλλά σε μια μεγαλοπρέπεια δεν αρκεί. Οι κάτοικοι των τριών πρώτων ορόφων μπορούν να κάνουν με ένα καθαρότερο, και στα διαμερίσματα πάνω από τον αέρα είναι καθαρότερο και ξηρότερο - θα χρειαστείτε έναν υγραντήρα.
Η αύξηση της υγρασίας βοηθά:

 • ευκολότερο να αναπνεύσει?
 • μειώνει την ποσότητα σκόνης.
 • τα ακάρεα σκόνης πεθαίνουν?
 • τα αλλεργιογόνα εγκαθίστανται με υγρασία.

Μείον τη λειτουργία του υγραντήρα σε υπερβολική χρήση. Σε υγρασία άνω του 70%, εμφανίζεται μύκητας, εξάπλωση βακτηριδίων. Το νερό στη δεξαμενή θα πρέπει να συμπληρώνεται συνεχώς.

Το καθαριστικό οδηγεί τη μάζα αέρα μέσω φίλτρων που καθυστερούν μικρά σωματίδια, βακτήρια και καπνό.

 • Το δωμάτιο καθαρίζεται από σκόνη και ακάρεα.
 • οι ιοί και τα βακτήρια καταστρέφονται εν μέρει.
 • στο φίλτρο παραμένουν καπνός και δυσάρεστες οσμές.
 • Το σπίτι καθαρίζεται από γύρη και μαλλί - ισχυρά αλλεργιογόνα.
 • Καθαρό, φυσικό αέρα επιστρέφει στο δωμάτιο.
 • κραυγές και ενοχλεί τον ύπνο.
 • μειώνει την ποσότητα των σπόρων των μυκήτων που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν την καταστρέφει και απλώνει αυτά τα σωματίδια.
 • Το χειμώνα, ο αέρας παραμένει ξηρός, το άσθμα και η βρογχίτιδα εξακολουθούν να είναι δύσκολο να αναπνεύσουν.
 • Αν τα στοιχεία φίλτρου δεν αντικατασταθούν, το καθαριστικό θα επιστρέψει όλα τα συσσωρευμένα στα στοιχεία του φίλτρου.

Διορισμός

Ο καθαριστής αέρα καθαρίζει φυσικά τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες:

 • τα ακάρεα σκόνης.
 • μαλλί?
 • σωρός?
 • οσμές ·
 • καπνός;
 • βακτήρια.
 • σπόρια μυκήτων.
 • γύρη των φυτών.

Μόνο μικρά μόρια μπορούν να επιστρέψουν στο δωμάτιο, τα οποία διεισδύουν μέσω του φίλτρου. Με μια κλειδαριά νερού, όλα καθυστερούν. Ο αέρας είναι φυσικός, καθαρός και υγρός.

Ο υγραντήρας καταπολεμά τον ξηρό αέρα, αυξάνοντας την υγρασία στο βέλτιστο επίπεδο. Διευκολύνει την αναπνοή, βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος, καθαρίζει μερικώς τη σκόνη με ακάρεα και μειώνει τον αριθμό των βακτηριδίων. Ταυτόχρονα, ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο: ο ζεστός ατμός θερμαίνει το δωμάτιο, το ψυχρό κρυώνει.

Αρχή λειτουργίας

Στον υγραντήρα σχηματίζεται υδρατμός. Στο εσωτερικό υπάρχουν θερμαντικά στοιχεία ή υπερήχων. Η ομίχλη που αποκτάται από το νερό εξαπλώνεται μέσα από το δωμάτιο με τη δράση του ανεμιστήρα.

Υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένα φίλτρα που καθαρίζουν εν μέρει τον αέρα και τα απολυμαίνουν όταν προσθέτουν αιθέρια έλαια και μαγγάνιο στο νερό.

Ο καθαρισμός αέρα πραγματοποιείται στο καθαριστικό. Ο βρώμικος αέρας από το δωμάτιο ωθείται μέσα και περνά μέσα από τα φίλτρα.

Ο βαθμός καθαρισμού εξαρτάται από το σύνολο των στοιχείων φίλτρου. Τα μικρότερα σωματίδια μπορούν να καθυστερήσουν μόνο με τη ροή του νερού.

Λειτουργικότητα

Ανάλογα με τη σχεδίαση του υγραντήρα, είναι σε θέση:

 • διατηρούν ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας.
 • καθαρίστε τον αέρα της σκόνης.
 • να καθαρίσετε τα ηλεκτρικά φορτία στην ατμόσφαιρα του δωματίου.
 • τη συσκευή με το φίλτρο για υγρασία.

Ο καθαριστής εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Ξεπλένεται από ακάρεα σκόνης και τα περιττώματά του - ισχυρά αλλεργιογόνα.
 • προστατεύει τα αντικείμενα από τη μόλυνση.
 • εξαλείφει τους ιούς, τα βακτηρίδια και τις οσμές.
 • θερμαίνει το δωμάτιο.
 • αφαιρεί την υπερβολική υγρασία.

Πολυλειτουργικά καθαριστικά μπορούν να στεγνώσουν τον ακατέργαστο αέρα συλλέγοντας συμπύκνωμα. Συσκευές με ιονιστή κορεσμό του αέρα με ιόντα οξυγόνου, δίνοντάς του φρέσκο ​​και φυσικό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Κάθε συσκευή με τον δικό της τρόπο βελτιώνει τη ζωή σε ένα διαμέρισμα της πόλης. Ο καθαριστής και ο υγραντήρας μπορούν να έχουν επιπλέον κόμβους και να εκτελούν και τις δύο λειτουργίες ταυτόχρονα.

Υγραντήρας

Ο υγραντήρας κάνει τις συνθήκες διαβίωσης στο διαμέρισμα πιο άνετες, διευκολύνει την αναπνοή και μερικώς ανατρέπει τη σκόνη, ενισχύοντας την ανθρώπινη ανοσία.

Μείον οι ιοί και τα βακτήρια παραμένουν στην ατμόσφαιρα. Βελτιωμένες συνθήκες αναπαραγωγής και μόλυνσης των ανθρώπων.

Καθαριστικό

Τα φίλτρα χωρίς πρόσθετες λειτουργίες καθαρίζονται απλά, χωρίς να αλλάζει η κατάσταση της ατμόσφαιρας. Μειώνει τον αριθμό αλλεργιογόνων, ακάρεων σκόνης, βακτηρίων και μαλλιού.

Για να γίνει ο καθαριστής αποτελεσματικότερος, χρειάζεται:

 • δύναμη;
 • ένα σύνολο φίλτρων διαφορετικών τύπων.
 • έγκαιρη αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.

Τα απλά καθαριστικά φιλτράρουν μόνο τον αέρα. Πολλαπλών λειτουργικών επιβλαβών ουσιών, τόσο ενυδατώνουν όσο και ιονίζουν.

Από τι να επιλέγετε

Τι να επιλέξετε, καθαριστικό ή υγραντήρα. Η ιδανική επιλογή είναι μια περίπλοκη συσκευή με υγρασία, καθαρισμό και ιονισμό του αέρα.

Οι πολυλειτουργικοί υγραντήρες και καθαριστικά διατηρούν αυτόματα τον βέλτιστο κλιματισμό, αφαιρούν επιβλαβείς ουσίες, ενυδατώνουν και ιονίζουν. Η διαφορά είναι μόνο στον τίτλο.

Μερικές φορές πρέπει να επιλέξετε μια απλή και οικονομική επιλογή.

Όταν το κύριο πράγμα στο σπίτι είναι μια άνετη ατμόσφαιρα και έναν ήσυχο ύπνο, αξίζει να επιλέξετε την ενυδάτωση. Θα γίνει ευκολότερο να αναπνεύσει, ο ασθματικός βήχας θα σταματήσει.

Σε ένα διαμέρισμα στα χαμηλότερα πατώματα δίπλα στο δρόμο πρέπει να βάλετε ένα φίλτρο, ειδικά εάν ο καπνιστής της οικογένειας ή αλλεργικός. Ακόμα και να καπνίζει στα κλειστά παράθυρα νέφος και σκόνη, καθιστώντας την αναπνοή πιο δύσκολη. Ο εξαερισμός δεν βελτιώνει το μικροκλίμα στο διαμέρισμα.

Κάντε ένα διαμέρισμα πιο άνετο χωρίς κλιματολογικές συσκευές. Η διακόσμηση των φυτών εσωτερικού χώρου χρησιμεύει ως φυσική ενυδατική κρέμα και καθαριστής αέρα, αλλά σε μια μεγαλοπρέπεια δεν αρκεί. Οι κάτοικοι των τριών πρώτων ορόφων μπορούν να κάνουν με ένα καθαρότερο, και στα διαμερίσματα πάνω από τον αέρα είναι καθαρότερο και ξηρότερο - θα χρειαστείτε έναν υγραντήρα.

12 καλύτερα φίλτρα αέρα και "ροδέλες αέρα"

Ένας καλός καθαριστής αέρα είναι μια χρήσιμη αγορά για ένα σπίτι στο οποίο ζουν οι αλλεργιοί, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μια τέτοια συσκευή, η οποία θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, θα είναι αποτελεσματική και άνετη στη χρήση.

Κριτήρια για την επιλογή ενός καλού καθαριστή αέρα

Μέγιστη ανταλλαγή αέρα

Είναι γνωστό ότι με την αποτελεσματική λειτουργία η συσκευή πρέπει να διέρχεται μέσω του αέρα στο δωμάτιο 2-3 φορές την ώρα. Επομένως, υπολογίστε τον όγκο του δωματίου (σε κυβικά μέτρα) και πολλαπλασιάστε τον αριθμό αυτό κατά τρεις και, στη συνέχεια, ελέγξτε το αποτέλεσμα με τις παραμέτρους των διαφορετικών συσκευών καθαρισμού του αέρα.

Χρησιμοποιημένα φίλτρα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων: ηλεκτροστατικά, οζονιστικά, φωτοκαταλυτικά, νερό, άνθρακας, φίλτρα HEPA. Ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά. Για ποιοτικά μοντέλα, υπάρχουν πολλά φίλτρα ταυτόχρονα, δηλ. καθαρισμός πολλών σταδίων.

Εύκολη συντήρηση

Πρέπει να ληφθούν υπόψη 2 σημεία:

 • Η ώρα που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τη φροντίδα της συσκευής. Εάν το ηλεκτροστατικό φίλτρο απαιτεί πλύση όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, και το φωτοκαταλυτικό φίλτρο - κάθε έξι μήνες, τότε οι πλύσεις αέρα χρειάζονται καθημερινή προσοχή (αλλαγή και ρίψη νερού).
 • παρουσία στο σχεδιασμό μπλοκ αντικατάστασης, το κόστος και τη συχνότητα αντικατάστασής τους.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Πρόκειται για δείκτες, οθόνες, φωτιστικά, χρονοδιακόπτες, αρωματισμό, λάμπες UV, κλπ. Η πιο σημαντική από τις λειτουργίες "μπόνους", για την οποία αξίζει να πληρώσετε, είναι η δυνατότητα ελεγχόμενου υγροποίησης του αέρα.

Υγραντήρες καθαρισμού αέρα

Πλυντήρια αέρα

Οι νεροχύτες ταυτόχρονα ενυδατώνουν και καθαρίζουν τον αέρα σκόνης και άλλων ρύπων. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν αναλώσιμα. Η υγρασία και ο καθαρισμός του αέρα διεξάγονται χωρίς τη χρήση αντικαταστάσιμων φίλτρων.
Για τον καθαρισμό, ο αέρας λειτουργεί είτε μέσω ενός συστήματος υγρανθέντων δίσκων, είτε μέσω μιας κουρτίνας με ανεμιστήρα.
Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα των πλύσεων αέρα - το νερό εξατμίζεται φυσικά, και η υγρασία στο δωμάτιο δεν μπορεί να αυξηθεί πάνω από ένα άνετο 60%. Οι ανεπάρκειες αυτών των συσκευών περιλαμβάνουν θόρυβο και αξιοπρεπείς διαστάσεις.

Κλιματικά συμπλέγματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Πολυλειτουργικές συσκευές που συνδυάζουν σε ένα μόνο περίβλημα τρεις ξεχωριστές συσκευές: ένα πλήρες καθαριστικό αέρα, έναν υγραντήρα με παραδοσιακή "ψυχρή" εξάτμιση και έναν ιονιστή.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων:

 • Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και της σχετικής υγρασίας, που επιτρέπει την αυτόματη χρήση της συσκευής.
 • Υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα με ή χωρίς υγρασία (σε αντίθεση με τις κλασικές πλύσεις αέρα).

Μειονέκτημα:

 • Η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση των "ξηρών" και (ή) φίλτρων ενυδάτωσης.

Σας προσφέρουμε μια βαθμολογία από τα καλύτερα φίλτρα αέρα και πλυντήρια αέρα, δημοφιλή στη ρωσική αγορά και άξιζε το 2017-2018, θετική ανατροφοδότηση από τους εμπειρογνώμονες και τους απλούς αγοραστές.

Οι καλύτεροι φτηνοί καθαριστές αέρα

Ο φθηνός συμπαγής και ευχάριστος καθαριστής αέρα Foxcleaner Ion έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μικρά δωμάτια 15-20μ². Με βάρος μόλις 1,5 kg η συσκευή είναι αρκετά κινητή και μεταφέρεται εύκολα στο δεξιό μέρος του διαμερίσματος ή του σπιτιού.

Παρά τις μικρές διαστάσεις, η συσκευή διαθέτει ένα σοβαρό σύστημα καθαρισμού αέρα 5 σταδίων:

 • Προκαταρκτικό φίλτρο - συγκρατεί μεγάλα σωματίδια μεγαλύτερα από 2,5 mm (σκόνη, μαλλιά, μαλλί, ίνες υφασμάτων κ.λπ.).
 • Αποσμητικό φίλτρο με ενεργό άνθρακα - απορροφά τον καπνό και τις οσμές.
 • Φίλτρο HEPA - συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιογόνων, των ιών, των βακτηρίων.
 • Φωτοκαταλυτικό φίλτρο - προστατεύει από πολύπλοκες χημικές μολυσματικές ουσίες (φορμαλδεΰδη και άλλες επιβλαβείς αναθυμιάσεις, αέρια).
 • UV-λαμπτήρας - έχει αντιβακτηριακή δράση.

Επιπλέον, υποστηρίζεται η λειτουργία ιονισμού, η οποία, όπως και η βακτηριοκτόνος λυχνία, μπορεί να απενεργοποιηθεί.

 • Συμπαγεια;
 • Φτηνά εναλλάξιμα φίλτρα.
 • Σχετικά χαμηλή τιμή.
 • Χαμηλή ισχύς.

Το πιο φθηνό σε αυτή την κατάταξη είναι η καλύτερη συσκευή καθαρισμού αέρα. Ταυτόχρονα, αφαιρεί γρήγορα και σχεδόν σιωπηρά σκόνη, σωματίδια μαλλιού και ινών, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα από τον αέρα ηλεκτροστατικά. Σχεδιασμένο για μικρά δωμάτια έως 25 τ.μ. Καταναλώνει μόνο 8 watts. Ο ανεμιστήρας, όμως, παράγει περισσότερο θόρυβο από τον απαραίτητο, αλλά αυτό το μοντέλο δεν χρειάζεται να αλλάξει φίλτρα: το ενσωματωμένο λειτουργεί όλη τη διάρκεια ζωής και χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό. Η συσκευή είναι πολύ συμπαγής και χαριτωμένη.

 • Χαμηλή τιμή
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Συμπαγές μέγεθος
 • Κομψή σχεδίαση
 • Υπάρχει μια λειτουργία κυκλικής λειτουργίας
 • Οι πλάκες συλλογής σκόνης απομακρύνονται εύκολα
 • Θορυβώδης
 • Χαμηλή ισχύς

Οι καλύτεροι καθαριστές αέρα υψηλής απόδοσης με φιλτράρισμα πολλαπλών σταδίων

 • Αξιοπρεπής ισχύς
 • Τεχνολογία Flash Streamer
 • Η αξιοπρεπής περιοχή εξυπηρέτησης
 • Πολύ ήσυχο
 • Απλή λειτουργία
 • Υψηλή τιμή
 • Μια απτή οσμή

Ο δημοφιλής καθαριστής αέρα Intense Pure Air PU4025 Automatic από την Tefal έχει όλες τις ιδιότητες που απαιτούνται για την παροχή ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι ή το γραφείο. Είναι σχεδιασμένο για συντήρηση επιφάνειας έως 35μ².

Το σύστημα καθαρισμού πραγματοποιείται με βάση 4 ενσωματωμένα φίλτρα:

 • Πρωτοβάθμια. Παγιδεύει μεγάλη σκόνη, τρίχες κ.λπ.
 • Ενεργός άνθρακας. Είναι σε θέση να απορροφά οσμές, καπνό και πτητικές οργανικές ενώσεις.
 • HEPA. Εκτελεί καθαρισμό με καθαρό αέρα.
 • NanoCaptur. Καταστρέφει τους πιο επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους - φορμαλδεΰδη.

Επιπλέον, ο καθαριστής αέρα είναι εξοπλισμένος με τη λειτουργία ιονισμού, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας, ενισχύοντας την ανοσία και μειώνοντας την κόπωση. Με τη βοήθεια ενσωματωμένων αισθητήρων, η συσκευή παρακολουθεί τον βαθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης και επιλέγει ανεξάρτητα μία από τις τέσσερις πιθανές ταχύτητες διήθησης.

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου (22 dB στην ελάχιστη ταχύτητα, 45 dB στο μέγιστο).
 • Υψηλός βαθμός διήθησης.
 • Το χρονόμετρο.
 • Δεν υπάρχουν πάντα διαθέσιμα φίλτρα αντικατάστασης.

Αυτός ο καθαριστής αέρα στις διαβεβαιώσεις του κατασκευαστή σε ισχύ 30 W είναι σε θέση να παρέχει ανταλλαγή αέρα (CARD) έως 237 m³ / h. Εργονομικό λευκό σώμα από πλαστικό ABS υψηλής ποιότητας.

Το σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης περιλαμβάνει:

 • Έξυπνος αισθητήρας, υπεύθυνος για την ποιότητα του αέρα.
 • Λειτουργία γνωστοποίησης της ανάγκης αντικατάστασης στοιχείων φίλτρου.
 • Ενδεικτική λυχνία κλιματισμού 3 σταδίων.
 • Επιλογή 3 ταχυτήτων ανεμιστήρα.
 • Χρονοδιακόπτης για 1, 4 και 8 ώρες με αυτόματο κλείσιμο.

Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σε 3 στάδια. Κατ 'αρχάς, ένα πρωτεύον φίλτρο εισέρχεται στην περίπτωση, συλλαμβάνοντας μεγάλα σωματίδια ρύπων, μαλλιών, μαλλιού. Επιπλέον, το φίλτρο άνθρακα εξαλείφει τα επιβλαβή αέρια και τις δυσάρεστες οσμές. Ο προκύπτων λεπτός καθαρισμός από τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, μικροβίων και αλλεργιογόνων είναι το "προνόμιο" ενός εξαιρετικά αποτελεσματικού φίλτρου HEPA.

 • Αξιοπρεπείς επιδόσεις.
 • Ποιοτική συναρμολόγηση.
 • Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης.
 • Ακριβά "αναλώσιμα"?
 • Δεν υπάρχει φωτοκαταλυτικό φίλτρο, ιονισμός.

Το Atmos Vent-1550 είναι μια συμπαγής και εύχρηστη συσκευή που λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του καθαρισμού αέρα σε πολλά στάδια μεγάλης εμβέλειας. Με μια κατανάλωση ισχύος 50 W, αυτό το φίλτρο αέρα μπορεί να εξυπηρετήσει δωμάτια μέχρι 45 m².

Ο σχεδιασμός παρέχει έναν αποδοτικό και χαμηλού θορύβου ανεμιστήρα μετατροπέα 3 ταχυτήτων, ικανό για μέγιστη ανταλλαγή αέρα μέχρι 110 m³ / h. Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σταδιακά σε 6 στάδια: πρωτογενή, HEPA, άνθρακα, φωτοκαταλυτικά φίλτρα, λάμπα UV, ιονισμός.

Το μοντέλο διαθέτει μοντέρνο εργονομικό σχεδιασμό, που ελέγχεται από πλήκτρα αφής. Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης παρακολουθεί την κατάσταση των φίλτρων και τους ειδοποιεί για μόλυνση. Τα συστήματα ιοντισμού και φωτοκατάλυσης (που λειτουργούν μαζί με βακτηριοκτόνο λαμπτήρα) μπορούν να μεταβληθούν. Η λειτουργία του προγραμματιζόμενου χρονοδιακόπτη είναι επίσης χρήσιμη.

 • Ελκυστικός σχεδιασμός.
 • Μικρό μέγεθος.
 • Δεν είναι κακή απόδοση.
 • Τα φίλτρα απαιτούν περιοδική αντικατάσταση.
 • Τρεις λειτουργίες ισχύος
 • Μεγάλη περιοχή υπηρεσιών
 • Συμπεριλαμβάνονται επτά φίλτρα
 • Οθόνη αφής
 • Ενδιαφέρουσα σχεδίαση
 • Καθαρός καθαρισμός οσμών
 • Θορυβώδης (53 dB)

Οι καλύτερες πλύσεις αέρα (χωρίς αναλώσιμα)

 • Απλή κατασκευή
 • Αξιόπιστη και ασφαλής
 • Αυτόματη απενεργοποίηση χωρίς νερό
 • Δυνατότητα σύνδεσης αισθητήρα υγρασίας
 • Δεν υπάρχουν εναλλάξιμα εξαρτήματα
 • Στη μέγιστη ισχύ, θορυβώδη

Το συμπαγές και μοντέρνο πλύσιμο αέρα από την κορεατική μάρκα Winia είναι μια πρακτική και ευέλικτη συσκευή για αποτελεσματική υγρασία και καθαρισμό του αέρα. Για την αξιοπιστία και την απόδοση, το μοντέλο δεν είναι κατώτερο από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές του, αλλά κοστίζει σχεδόν διπλάσια. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για συντήρηση χώρων έως 40μ² και έχει απλό και βολικό έλεγχο αφής. Μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 7 λίτρων, η κατανάλωση ενέργειας δεν είναι μεγαλύτερη από 15 watts. Η λειτουργία αυτόματης συντήρησης υγρασίας είναι διαθέσιμη και 5 λειτουργικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής λειτουργίας.

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην τεχνολογία της φυσικής έκπλυσης του αέρα με ταυτόχρονη υγρασία. Η λειτουργία προ-ιονισμού είναι διαθέσιμη. Οι δίσκοι εργασίας έχουν μια μοναδική δομή 3D και έχουν αντιβακτηριακή επικάλυψη. Ο καθαρισμός του αέρα δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου αναλώσιμα. Το μόνο στοιχείο που χρειάζεται να αντικατασταθεί είναι το φίλτρο ιονισμού Bio-Silver Stone. Ωστόσο, αρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Winia AWI-40, είναι εύκολο να το κάνετε χωρίς αυτό ή απλά να τοποθετήσετε οποιοδήποτε ασημένιο αντικείμενο σε δοχείο με νερό.

 • Προσιτή τιμή?
 • Ποιοτική συναρμολόγηση και υλικά.
 • Αποτελεσματική εργασία.
 • Θορυβώδης, όπως όλες οι πλύσεις αέρα.
 • Ανακριβής υγρασία.

Το πιο απλό στη χρήση είναι το πλύσιμο με αέρα, το οποίο δεν απαιτεί αναλώσιμα και καταναλώνει πολύ μικρή ισχύ (20 W). Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με οθόνη LCD που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε και να παρακολουθείτε το τρέχον και απαραίτητο επίπεδο υγρασίας. Υπάρχει μια αντιβακτηριακή προστασία - ράβδος ιονίζοντος αργύρου, καθώς και μια λειτουργία αρωματισμού του υγρού. Υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας υγρασίας. Η δεξαμενή για νερό με αξιοπρεπή μεγέθη - 7 λίτρα. Τομέας εφαρμογής - έως 50 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Ο θόρυβος είναι ελάχιστος, δεν θα σας ενοχλήσει τη νύχτα.

 • δύο στάδια ισχύος
 • αυτόματη συντήρηση της στοχευόμενης υγρασίας
 • ενσωματωμένο ηλεκτρονικό υγρόμετρο
 • δείκτη καθαρισμού συσκευής
 • τη δυνατότητα του αρωματισμού του αέρα.
 • Αρκετά μεγάλο
 • Ο καθαρισμός είναι πολύ χρονοβόρος

Τα καλύτερα κλιματικά συγκροτήματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Ο πολυλειτουργικός "έξυπνος" καθαριστής αέρα της Panasonic αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία. Έχει σχεδιαστεί για τη συντήρηση κατοικιών έως 30 τ.μ. και είναι εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες που παρακολουθούν την κατάσταση του ατμοσφαιρικού αέρα και ανταποκρίνονται έγκαιρα στην εμφάνιση ρύπανσης.

Κύρια χαρακτηριστικά του κλιματικού συστήματος:

 • Τεχνολογία NANOE ™ βασισμένη σε νανοϋλικά μακράς δράσης που λαμβάνονται από μόρια νερού (και όχι από οξυγόνο). Υπεύθυνος ιονισμού, προωθεί την επιταχυνόμενη υγρασία του αέρα, εξουδετερώνει τα βακτηρίδια, τους ιούς, τα αλλεργιογόνα που περιέχονται στα έπιπλα, τα χαλιά, τα ρούχα.
 • Σύνθετο σύστημα καθαρισμού αέρα. φίλτρο ΟΠΕ συγκρατεί τα μικρότερα σωματίδια, το Super Alleru Buster καταστέλλει την δραστικότητα των 17 ειδών αλλεργιογόνων, φίλτρο πράσινο τσάι κατεχίνη εξουδετερώνει μέχρι 99% των ιών, μυκήτων και μούχλας, φίλτρο απόσμησης καταπολεμά τις οσμές?
 • ECONAVY. Εξοικονόμηση ενέργειας έως 60%.
 • Λειτουργία Turbo;
 • Δυνατότητα χρήσης αυτόματων και χειροκίνητων ρυθμίσεων.
 • Τρισδιάστατη κυκλοφορία ροών αέρα.
 • Ένδειξη της ποιότητας του αέρα και της υγρασίας.
 • Κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία.
 • Διάρκεια ζωής σύνθετου φίλτρου - 5, ενυδατική - 10 χρόνια.
 • Καθαρισμός με βαθύ αέρα και αποτελεσματική ενυδάτωση.
 • Μικρός όγκος του δοχείου για νερό.

Αποτελεσματικό κλιματικό συγκρότημα, σχεδιασμένο για καθαρισμό, υγρασία και ιονισμό στον οικισμό μέχρι 21 τ.μ. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη σε κομψό μοντέρνο σχεδιασμό με κυρίαρχο λευκό χρώμα. Το σχετικά μικρό μέγεθος και το ελαφρύ βάρος καθιστούν εύκολη τη μετακίνηση της συσκευής στον τόπο όπου το αποτέλεσμα από τη χρήση είναι το πιο απαραίτητο και σημαντικό.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι λειτουργίας:

 • Καθαρισμός αέρα. Μεταχειρισμένα σύστημα τριών σταδίων, που αποτελείται από ένα προκαταρκτικό, φίλτρα απόσμησης και υψηλή ΗΕΡΑ απόδοσης, επιβραδύνοντας έως 99,97% μικρότερα σωματίδια. Εφαρμογή της μοναδικής τεχνολογίας ιονισμού Το Plasmacluster επιτρέπει την απενεργοποίηση των αερομεταφερόμενων βακτηριδίων, των ιών, των σπόρια των καλουπιών και άλλων αλλεργιογόνων.
 • Καθαρισμός και ενυδάτωση. Η εξάτμιση της υγρασίας πραγματοποιείται με φυσικό (ψυχρό) τρόπο χωρίς τον κίνδυνο υπερβολικής διαβροχής και εμφάνισης επιδρομής στα έπιπλα.
 • Ιονική βροχή. Η ταυτόχρονη υγρασία και ο ιονισμός ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα από ακαθαρσίες και συμβάλλουν επίσης στην εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών και του στατικού ηλεκτρισμού.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έξυπνο ηλεκτρονικό έλεγχο με υποστήριξη για αισθητήρες σκόνης, θερμοκρασίας και υγρασίας. Το κιτ περιλαμβάνει ένα τηλεχειριστήριο.

 • Όμορφη σχεδίαση.
 • Αποτελεσματική και όχι θορυβώδης εργασία.
 • Μια επαρκής τιμή.
 • Το νερό εξατμίζεται γρήγορα από τη δεξαμενή.
 • Δεν είναι πολύ υψηλές επιδόσεις.

Ελκυστική εξωτερικά και, το σημαντικότερο, μια αποτελεσματική σειρά ECOLife για τον καθαριστή και τον υγραντήρα. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών από το Panasonic NANOE ™. Μικροσωματίδια των μορίων του νερού μεγάλου κύκλου ζωής δισεκατομμύρια φορές λιγότερο σωματίδια ατμού, και επίσης να περιέχουν ένα 1000 φορές περισσότερη υγρασία από αρνητικά φορτισμένο ιόν. Αυτό επιτρέπει η νανο-ιόν για να διεισδύουν βαθιά μέσα σχεδόν οποιοδήποτε ιστό και αποτελεσματικά να καταστρέψουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς και δυσάρεστες οσμές και υγρασία κορεσμού αέρα διεργασίας λαμβάνει χώρα ταχύτερα.

Το περίπλοκο σύστημα καθαρισμού και υγρασίας αποτελείται από 5 βήματα. Προκαταρκτικά φίλτρα HEPA και αποσμητικά συγκρατούν σκόνη, αλλεργιογόνα, μαλλί, γύρη φυτών, εξαλείφουν τις οσμές. Η μονάδα υγροποίησης που κατασκευάζεται από υλικό Fibra CHM επιτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας με ταχύτητα έως και 500 ml / h. Στο τελικό στάδιο, ο αέρας εμπλουτίζεται με νανοϋλικά.

Υποστηριζόμενα: ένδειξη τρόπων λειτουργίας, θερμοκρασίας και υγρασίας, λειτουργία χρονοδιακόπτη. Υπάρχει αυτόματη, νυχτερινή, ήσυχη (ήσυχη) και λειτουργία turbo. Η ποιότητα του αέρα ελέγχεται από έναν ειδικό αισθητήρα.

 • Σχεδιασμένο για επιφάνεια μέχρι 40 m².
 • 4 ταχύτητες ανεμιστήρα.
 • Εγγύηση - 24 μήνες.
 • Μεγάλες διαστάσεις.
 • Μια μικρή δεξαμενή νερού.

Ποιος καθαριστής αέρα είναι καλύτερο να αγοράσει;

Κατασκευαστής

Η θέση των διαθέσιμων καθαριστών αέρα καταλαμβάνεται από ρωσικά και κινεζικά δείγματα. Δεν διαφέρουν η μακροζωία και η υψηλή απόδοση, και η εμφάνισή τους δεν είναι ιδανική. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για τους καταναλωτές είναι οι ιαπωνικές, κορεατικές και ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Daikin, η Panasonic, η Sharp, η Winia, η Philips, η Venta, η Boneco. Τυπικοί εκπρόσωποι του ελίτ τμήματος είναι οι καθαριστές αέρα των εμπορικών σημάτων IQAir και Euromate. Αλλά τα προϊόντα τους είναι σπάνια, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη στο φόντο της πολύ υψηλής τιμής τους.

Τύπος φίλτρου

Μοντέλα με ηλεκτροστατική φίλτρο είναι οικονομικό, εύκολο στη συντήρηση και συνήθως δεν είναι πολύ ακριβό. Ωστόσο, τέτοιες συσκευές είναι μάλλον ιονιστές με τη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα. Επιπλέον, για πολλούς χρήστες, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα να παράγεται όζον, η περίσσεια του οποίου δεν είναι καλό για την υγεία. Αλλά οι καπνιστές θα κάνουν, επειδή γνωρίζουν πώς να χειριστούν τις μυρωδιές και τον καπνό του καπνού, ο οποίος κατά τη διαδικασία της οξείδωσης, με τη σειρά του, ομαλοποιεί την περιεκτικότητα του Ο3 στον αέρα. Στη βαθμολογία μας υπάρχει μόνο ένα φίλτρο αέρα με ένα τέτοιο φίλτρο, αλλά υπάρχουν πολλά εγχώρια και κινεζικά ανάλογα στην αγορά.

Καθαριστές αέρα με σύστημα καθαρισμού πολλαπλών σταδίων είναι κατάλληλα για όλους, αλλά πριν αγοράσετε αξίζει να φροντίσετε να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή των φίλτρων αντικατάστασης, τη διάρκεια της υπηρεσίας τους και τη δυνατότητα καθαρισμού. Μετά από όλα, ορισμένοι κατασκευαστές, στα μοντέλα τους, ρυθμίζουν την κλειδαριά ενεργοποίησης όταν μολύνουν τα στοιχεία του φίλτρου.