Τι είδους σπιτική μπορείς να φτιάξεις από ένα ψυγείο υπολογιστή;

Κοίταξα το βίντεο από το YouTube για το πώς να χρησιμοποιήσετε το ψυγείο υπολογιστή λάβει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια (σε πιο δροσερές λεπίδα σφιγμένα μεταλλικές βίδες, για το ψυγείο ήταν συνδεδεμένο ηλεκτρικό λαμπτήρα, και δίπλα από το ψυγείο τεθεί ένα μαγνήτη. Magnet shurupiki από αυτό το δοχείο ψύξης περιστρέφεται, παράγει ενέργεια για τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες), εδώ αναρωτιόμουν τι άλλο μπορεί να γίνει από το σπιτικό του ψυγείου;

Το ψυγείο από τον υπολογιστή είναι κυρίως ανεμιστήρας. Μπορείτε να το εφαρμόσετε για τον προορισμό του, ως πηγή καθαρού αέρα στη ζέστη του καλοκαιριού. Αν αντικαταστήσετε την πτερωτή με ένα μικρό σφαιρόκοκκο, παίρνετε ένα τριβείο. Φυσικά, δεν πρόκειται να πάει να ανεφοδιάσει τους τόρνους, αλλά να ισιώσει ένα μαχαίρι κουζίνας ή να ακονίσει γάντζους σε blings σε αυτό το μηχάνημα είναι αρκετά ρεαλιστικό. Επίσης, ο κινητήρας από το ψυγείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα αυτοπροωθούμενα μοντέλα.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος: τα καλύτερα σπιτικά μοντέλα

Όλο το χειμώνα, ανυπομονούμε να περάσουμε ευχάριστες καλοκαιρινές μέρες και με την έναρξη ενός καυτού πόρου για κάποιο λόγο αρχίζουμε να ονειρευόμαστε δροσιά. Πόσο θαυμάσια θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δύναμη και να ανακουφιστεί η κόπωση ενός ελαφριού αεράκι που δημιουργήθηκε από έναν μικρό αυτόνομο ανεμιστήρα. Εκτός αυτού, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, σωστά;

Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συναρμολόγηση των απλούστερων αποτελεσματικών συσκευών από κυριολεκτικά αποβλήτων πρώτων υλών. Στο άρθρο που υποβλήθηκε στην προσοχή σας λεπτομερώς, σας λένε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας και τι θα χρειαστεί για έναν κύριο στο σπίτι.

Στη διάθεσή σας υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή της κατασκευής των επιλογών, η επίδραση της οποίας δοκιμάζεται στην πράξη. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες συσκευές με τα χέρια σας, χωρίς καμία εμπειρία. Για να εκτιμήσετε πλήρως τις πληροφορίες, επισυνάπτονται βήμα προς βήμα φωτογραφίες και οδηγίες βίντεο.

Απλά αυτο-κατασκευασμένα CD

Ο πιο απλός ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από δίσκους CD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τοπικές επιπτώσεις στον χρήστη, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

Προετοιμάστε τις πρώτες ύλες για την εργασία:

 • CD δίσκοι - 2 τεμάχια.
 • κινητήρα χαμηλής ισχύος.
 • φελλό από ένα μπουκάλι κρασί?
 • καλώδιο με βύσμα USB.
 • σωλήνας ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτόνι ·
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • κερί ή αναπτήρα, θερμή τήξη.
 • μολύβι, χάρακα, χαρτί σε κουτί.

Για τους σκοπούς μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, από μια γραφομηχανή. Ως σωλήνας από χαρτόνι, είναι κατάλληλο ένα μανίκι, ελαφρώς εμπλουτισμένο με διακοσμητικό χαρτί τελειώματος, από ένα ρολό χαρτιού υγείας.

Η διαδικασία της συναρμολόγησης ενός μίνι ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή.

Πάρτε ένα από τα CD και χρησιμοποιήστε το δείκτη για να διαιρέσετε την επιφάνεια σε οκτώ όμοια τμήματα. Για να το κάνετε αυτό ο ευκολότερος τρόπος, χρησιμοποιώντας ένα φύλλο χαρτιού σε ένα κουτί. Σχεδιάστε ένα σταυρό πάνω του από μια οριζόντια και κάθετη γραμμή. Κάθε μία από τις τέσσερις ορθές γωνίες που προκύπτουν διαιρείται στο μισό. Χρησιμοποιώντας κελιά, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Τοποθετήσαμε ένα δίσκο στο σχέδιό μας, έτσι ώστε οι γραμμές που διασταυρώνονται να βρίσκονται στο κέντρο της τρύπας. Εναλλακτικά εφαρμόζοντας τον χάρακα στις γραμμές που αποκλίνουν από το κέντρο, κάνουμε την σήμανση στο δίσκο. Έτσι τα τμήματα θα είναι τα ίδια. Για να διαιρέσετε το δίσκο σε λεπίδες, ακολουθήστε τις γραμμές σήμανσης με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη.

Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το τεμάχιο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν δεν υπάρχει ο συγκολλητικός χάλυβας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, που έχει προθερμανθεί σε μια πλάκα. Όταν εργάζεστε με ένα συγκολλητικό σίδερο κατά μήκος των άκρων της κοπής, σχηματίζεται ένα συσσωρευμένο πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

Πάνω από τη φλόγα ενός καυτού κεριού, θερμαίνετε την επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να αναπτυχθούν ελαφρά. Εάν δεν υπάρχουν κεριά, θα λειτουργήσει ένας αναπτήρας ή ένα φυσητήρα. Η θερμότητα ακολουθεί το κεντρικό τμήμα του δίσκου και όλα τα πτερύγια περιστρέφονται προς μία κατεύθυνση. Ένα πώμα κρασιού τοποθετείται στην οπή του δίσκου. Για να το διορθώσετε καλύτερα, θα χρειαστεί να προεπεξεργαστείτε την άκρη της οπής με μια θερμοκολλημένη κόλλα.

Το καλώδιο USB πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα. Αν δεν μαντέψουμε με την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, θα είναι δυνατό να αλλάξουμε τις κινήσεις σε μέρη, δηλαδή να αλλάξουμε την πολικότητα. Ο κινητήρας πρέπει να κολληθεί στον σωλήνα από χαρτόνι και ο ίδιος ο σωλήνας στο δεύτερο CD, ο οποίος θα παίξει το ρόλο της βάσης της βάσης.

Τώρα η έλικα πρέπει να "φυτευτεί" στη ράβδο του μελλοντικού ανεμιστήρα. Θα προσπαθήσουμε να το εγκαταστήσουμε αυστηρά στο κέντρο. Για να το στερεώσετε σε αυτή τη θέση είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας θερμής κόλλας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.

Πώς να κάνετε ένα παρόμοιο, αλλά ελαφρώς πιο περίπλοκο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή στο κύκλωμα, να δούμε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανεμιστήρας βασισμένος σε πλαστικό μπουκάλι

Αυτό που κάνουν όχι μόνο οι βιοτέχνες μας από πλαστικά μπουκάλια! Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο ανεμιστήρας από αυτούς είναι επίσης πολύ καλός. Ίσως δεν θα πετάξει ολόκληρο το δωμάτιό σας, αλλά κάποιος που αναγκάζεται να εργαστεί σε έναν υπολογιστή θα βοηθήσει με ακρίβεια. Προσφέρουμε δύο επιλογές για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανεμιστήρα.

Επιλογή # 1: Σκληρό πλαστικό μοντέλο

Για να κάνουμε το έργο που χρειαζόμαστε:

 • μια πλαστική φιάλη χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
 • η μηχανή από το παλιό παιχνίδι.
 • μικρό διακόπτη;
 • μια μπαταρία "Duracell".
 • ένα δείκτη?
 • ψαλίδι;
 • κερί.
 • σφυρί και καρφί?
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • καυτό πυροβόλο όπλο.

Έτσι, πάρτε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων με φελλό. Στο επίπεδο της γραμμής ετικέτας, κόψτε το πάνω μέρος του. Αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια έλικα. Διαχωρίζουμε την επιφάνεια του πλαστικού τεμαχίου σε έξι μέρη.

Προσπαθούμε να το επισημάνουμε έτσι ώστε να έχουμε ίσους τομείς: η ποιότητα της μελλοντικής συσκευής εξαρτάται από αυτό.

Κόβουμε το τεμάχιο εργασίας επισημαίνοντας σχεδόν το λαιμό. Λυγίζουμε τις λεπίδες της μελλοντικής έλικας και κόβουμε κάθε δεύτερο. Εξακολουθήσαμε να έχουμε ένα κενό με τρία πτερύγια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι άκρες κάθε λεπίδας πρέπει να στρογγυλεύονται. Το κάνουμε προσεκτικά.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα μικρό κερί. Το φως. Ζεσταίνουμε κάθε λεπίδα στη βάση για να την γυρίσουμε προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε. Όλες οι λεπίδες πρέπει να περιστραφούν προς μία κατεύθυνση. Αφαιρέστε το καπάκι από το τεμάχιο εργασίας και στο κέντρο του χτυπήσαμε την τρύπα με ένα καρφί και ένα σφυρί.

Βάζουμε ένα πώμα στη ράβδο ενός μικρού κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να παραμείνουν από παιχνίδια παλιών παιδιών. Κατά κανόνα, η λήψη τους δεν είναι δύσκολη. Τοποθετούμε το πώμα με κόλλα.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση πάνω στην οποία θα κρατηθεί ο κινητήρας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι αφρού πολυστερίνης. Τοποθετούμε σε αυτό ένα ορθογώνιο, το οποίο μπορεί επίσης να αποκοπεί από τη συσκευασία αφρού. Στην επάνω επιφάνεια αυτού του ορθογωνίου και θα σταθεροποιηθεί ο κινητήρας μας, στον οποίο προσαρμόζεται η έλικα. Για να γίνει αυτό, στον αφρό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αυλάκωση που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κινητήρα.

Για να στερεώσετε τα στοιχεία του προϊόντος χρησιμοποιήστε θερμή τήξη. Εάν απουσιάζει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες συγκολλητικές συνθέσεις. Είναι σημαντικό η ίδια η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

Ένας μικρός διακόπτης και τροφοδοτικό συνδέονται με τη βάση αφρού, ο ρόλος της οποίας παίζεται από μια ορθογώνια μπαταρία Duracell. Συλλέγουμε την απλούστερη αλυσίδα, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Απλά πρέπει να βιδώσουμε την έλικα στον φελλό, στερεωμένο πάνω στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μας είναι πλήρως λειτουργικός.

Το μαξιλάρι αφρού, ίσως, ζυγίζει πολύ λίγο για να δώσει στη συσκευή την απαραίτητη σταθερότητα. Μετά από όλα, με μια επαρκή κούνια των λεπίδων, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρή. Ως εκ τούτου, η βάση του μοντέλου είναι επιθυμητή σε βάρος.

Επιλογή # 2: Προϊόν κατασκευασμένο από μαλακότερο πολυμερές

Προετοιμάστε εκ των προτέρων όλα όσα χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εργασίας:

 • δύο μπουκάλια λεμονάδας "SevenUp";
 • ηλεκτρικό κινητήρα 12 V DC;
 • επτά χοντρές σωλήνες για ποτά.
 • τροφοδοτικό ρεύματος;
 • η ίδια η τροφοδοσία ρεύματος.
 • διακόπτης?
 • ψαλίδι και οικονομικό μαχαίρι.
 • ένα δείκτη?
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • superglue;
 • πλαστικούς δεσμούς.
 • σφιγκτήρες?
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • μονωτική ταινία?
 • Μονάδα δίσκου CD.

Έτσι, υπάρχει μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι. Πάρτε μια μικρότερη φιάλη, για παράδειγμα, κάτω από τη λεμονάδα "SevenUp". Ο αλγόριθμος για την κοπή των λεπίδων της μελλοντικής έλικας είναι ο ίδιος όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το πλαστικό αυτού του μπουκαλιού είναι πολύ μαλακότερο, ώστε να μπορείτε να δώσετε την επιθυμητή κλίση στις μελλοντικές λεπίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση τους.

Η οπή στο κέντρο του βύσματος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με ένα στέλεχος ή καρφί που θερμαίνεται στη φωτιά για το σκοπό αυτό. Ηλεκτρικός κινητήρας 12 V DC, στον άξονα του οποίου θα τοποθετηθεί έλικα, μπορείτε να πάρετε από παλιά παιχνίδια ή περιττό στο στεγνωτήριο μαλλιών. Το κάλυμμα στερεώνεται στον άξονα με κόλλα θερμής τήξης. Φωτεινή έλικα βιδωμένη στο καπάκι αμέσως.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η κατασκευή του πάγκου. Αποδεικνύεται όχι μόνο σταθερό, αλλά και ελκυστικό. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε επτά χοντρές σωλήνες για ποτά. Είναι απαραίτητο να τα κολλήσετε μαζί με το superglue. Αποδεικνύεται αρκετά συμπαγής και όμορφη.

Για τη βάση παίρνουμε την κορυφή του πλαστικού μπουκαλιού μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνο από το οποίο κατασκευάσαμε την έλικα. Στερεώστε από τους σωλήνες σπρώξτε το λαιμό του τεμαχίου προς το μέσον του μήκους του. Στερεώστε το ράφι σε αυτή τη θέση με τη βοήθεια σούπας κόλλας που εφαρμόζεται στο λαιμό του τεμαχίου.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κινητήρα στο ράφι, στερεώνοντάς τον με μια κόλλα θερμής τήξης. Το γεγονός ότι η ίδια η στάση αποτελείται από κοίλους σωλήνες βοηθά στην απόκρυψη των καλωδίων. Τους περνάμε απλά μέσα από τον κεντρικό σωλήνα. Έτσι τα καλώδια είναι μέσα στη βάση της συσκευής.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δομή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι κολλημένοι στο ράφι στις πλευρές του κινητήρα έτσι ώστε η κλειδαριά του ζεύκτη να σφίγγεται πάνω στον ίδιο τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας την ακινησία του. Η επιπλέον άκρη της στερέωσης αφαιρείται με πένσες.

Στην πλαστική επιφάνεια της φιάλης, η οποία χρησιμεύει ως βάση της κατασκευής, κόβονται οπές για τον συνδετήρα της μονάδας ισχύος και του διακόπτη. Κάντε το καλύτερο με ένα μαχαίρι για επιχειρήσεις. Συνδέστε το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και το διακόπτη. Τα καλώδια πρέπει να είναι συγκολλημένα και μονωμένα. Ο διακόπτης και ο συνδετήρας στερεώνονται στο πλαστικό με θερμή τήξη.

Για να βάψουμε τις βάσεις και να τις κάνουμε πιο σταθερές, θα φτιάξουμε ένα κάτω μέρος για αυτό από το CD. Για να το κάνετε αυτό, λιπάνετε την άκρη του πλαστικού τεμαχίου με μια θερμοκολλημένη κόλλα και πιέστε τον δίσκο προς το μέρος του.

Τώρα συνδέστε την παροχή ρεύματος μέσω του συνδέσμου. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία για λωρίδες LED, οι οποίες πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το σπιτικό φόρεμα είναι έτοιμο για δουλειά.

Για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την ακολουθία εργασιών που πρέπει να γίνει σωστά, παρακολουθήστε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Κομψό προϊόν χωρίς λεπίδες

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα είναι η έλικα. Αυτή η λεπτομέρεια της δομής περιστρέφεται, δημιουργώντας την απαραίτητη ροή αέρα. Αλλά υπάρχουν και μοντέλο bezlopastnye. Έχουν εδραιωθεί στη μόδα, κυρίως λόγω της ασφάλειάς τους για τα νεότερα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά φαίνονται κομψά: είναι σε θέση να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να τα διακοσμούν.

Όπως και τα περισσότερα άλλα που βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ατόμου, ένας ατελείωτος ανεμιστήρας μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια σας. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: στη βάση της συσκευής υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

Για εργασία θα χρειαστούμε:

 • ψύκτη από τον υπολογιστή.
 • μπλοκ και υποδοχή τροφοδοσίας.
 • μικρό διακόπτη;
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • χαρτόνι ή βαρύ χαρτί.
 • Ψαλίδι, μολύβι, χάρακα, πυξίδες και δαγκάνες.

Καταρχήν, χρειαζόμαστε δαγκάνες αποκλειστικά για να μην κάνουμε λάθος στο μέγεθος του προϊόντος. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, τότε είναι αρκετά δυνατό να κάνετε με ένα κανονικό χάρακα, με ταινία ή με μια ταινία εκατοστών.

Ας πάμε στη δουλειά.

Πρώτον, κάνουμε το σώμα - τη βάση του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, κόβουμε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού. Για να καθορίσουμε τις παραμέτρους της βάσης, μετράμε το πλάτος του ψυγείου. Το προκύπτον μέγεθος θα είναι το ίδιο με το πλάτος των ορθογωνίων. Για ευκολία, θα λειτουργήσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Το πλάτος του ψυγείου μας είναι 120 mm. Και αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ορθογωνίου είναι επίσης 120 mm.

Στην περίπτωση του προϊόντος μας θα είναι ενσωματωμένο σε ένα μικρό διακόπτη και υποδοχή τροφοδοσίας. Για να τα κρατήσετε πυκνά στο μέλλον, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις διαστάσεις από αυτές. Οι οπές στο περίβλημα πρέπει να αντιστοιχούν στις τιμές που λαμβάνονται. Κάνετε τρύπες μέχρι τη στιγμή που τα ορθογώνια γίνονται μέρος του σώματος: είναι πάντα ευκολότερο να τα κόψετε σε επίπεδα αντικείμενα.

Χρειαζόμαστε μια τροφοδοσία δώδεκα βολτ και ένα αντίστοιχο ψυγείο που καταναλώνει μόνο 0,25Α. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια μονάδα 2Α, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη μελλοντική λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

Τώρα παίρνουμε φύλλα από χαρτόνι, από τα οποία πρέπει να κόψουμε τα στοιχεία του κύριου τμήματος του ανεμιστήρα. Αρχικά, σύρετε δύο κύκλους. Η ακτίνα καθενός από αυτά είναι 15 cm. Κόψτε και τους δύο κύκλους. Σε ένα από αυτά, ας το μια κλήση, εφιστούμε την εσωτερική κύκλο ακτίνας 11 εκατοστά. Στο δεύτερο, το οποίο ονομάζουμε Β, η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου είναι 12 εκατοστά. Προσεκτικά κόψτε το εσωτερικό κύκλο. Έχουν λάβει δακτυλίους Α και Β.

Οι δακτύλιοι που προκύπτουν θα προσαρτηθούν στο σώμα του προϊόντος. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, συνδέστε ένα από τα ορθογώνια κενά σε καθένα από τους δακτυλίους και κόψτε το τμήμα, η επίπεδη πλευρά του οποίου αντιστοιχεί στο πλάτος του ορθογωνίου.

Το κύριο μέρος του ανεμιστήρα bezlopastny έχει κυλινδρικό σχήμα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ταινίες από χαρτόνι με τις ακόλουθες παραμέτρους: το πρώτο - 12x74cm, το δεύτερο - 12x82cm, το τρίτο - 15x86cm. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, γίνεται σαφές τι πρέπει να γίνει με κάθε μία από αυτές τις τρεις λωρίδες.

Προτού συναρμολογήσετε το σώμα, κόψτε την εγκοπή στο κάτω μέρος κάθε ορθογωνίου. Έτσι δεν κάνουμε μόνο τα πόδια για τον μελλοντικό ανεμιστήρα, αλλά δημιουργούμε επίσης κανάλια για τον εισερχόμενο αέρα.

Θα συναρμολογήσουμε το σώμα χρησιμοποιώντας θερμή τήξη. Ο ψύκτης πρέπει να βρίσκεται περίπου στο κεντρικό τμήμα της θήκης που περιβάλλεται από τέσσερα ορθογώνια που σχηματίζουν τα τοιχώματα της δομής. Λιπάνετε το ψυγείο γύρω από την περίμετρο με κόλλα και το περιβάλλετε με τοίχους. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκοπές στους τοίχους που μόλις κόψαμε θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της θήκης.

Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να αφαιρεθούν στη γωνία της δομής, στερεώνοντάς τα σε αυτή τη θέση με κόλλα.

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε και να συνδεθείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη, πρέπει να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια πρέπει να συνδέονται στο βύσμα τροφοδοσίας (κόκκινο - συν, μαύρο - μείον). Εάν κάνουμε ένα λάθος στην πολικότητα, πρέπει απλώς να αλλάξουμε τα καλώδια σε μέρη. Με τη βοήθεια της κόλλας θερμής τήξης στερεώνουμε τη φίσα και τον διακόπτη στις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτές.

Συνδέστε το ρεύμα και ελέγξτε αν ο στρόβιλος λειτουργεί. Αν όλα είναι εντάξει, συνεχίζουμε να συναρμολογούμε το μοντέλο bezlopastnoy μας.

Πάρτε τον δακτύλιο Α, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά από τη συσκευή, και την πρώτη ταινία (12x74cm). Κλείνουμε τη λωρίδα σε κύκλο και την επικολλάμε στον εσωτερικό κύκλο του δακτυλίου Α. Ήταν σαν κυλινδρικός κύλινδρος χωρίς κορυφή, αλλά με τα πεδία. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι Β και τη δεύτερη ταινία (12x82cm).

Κόλλησα τον πρώτο "κύλινδρο" στην μπροστινή πλευρά της θήκης όπου κόψαμε το τμήμα. Ο δεύτερος "κύλινδρος" είναι επίσης κολλημένος στο πίσω μέρος του σώματος με μια επιφάνεια κοπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο μικρότερος "κύλινδρος" είναι μέσα στο μεγαλύτερο.

Η σταθερότητα της δομής μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια πέντε χωρισμάτων αντοχής, που στερεώνονται μεταξύ των δακτυλίων με τη βοήθεια όλης της ίδιας κόλλας. Πρέπει να αποκόπτονται από χαρτόνι. Το μήκος των χωρισμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από 12cm. Τώρα η πλευρική επιφάνεια της κύριας δομής πρέπει να καλύπτεται με την υπόλοιπη τρίτη ταινία χαρτόνι (15x86cm).

Βασικά, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Παραμένει να του δώσει μια εξωτερική γυαλάδα. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα και καλύψτε με μπογιά ή επικολλήστε με διακοσμητικό χαρτί τις εξωτερικές της επιφάνειες.

Για να μπορείτε να δείτε πόσο σωστά κατανοούνται και γίνονται τα πάντα, δείτε το βίντεο που αφιερώνεται στην αυτο-δημιουργία του ανεμιστήρα bezlopastny, το οποίο τοποθετήσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ο ανεμιστήρας από τα CD που βλέπετε σε αυτό το βίντεο διαφέρει από αυτόν που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουμε. Έχει άλλη βάση και υπάρχει ρυθμιστής:

Ο πράσινος πλαστικός ανεμιστήρας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βίντεο κλιπ, όχι μόνο λειτουργεί ποιοτικά, αλλά και φαίνεται υπέροχος. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση τραπεζιών για τον χώρο εργασίας σας:

Ένα χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα bezlopastnogo, το οποίο μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βίντεο, είναι ότι η ροή αέρα εμφανίζεται, σαν από το πουθενά. Το μοντέλο προσελκύει με την πρωτοτυπία του. Περάστε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή της και θα δείτε πόσο άψογα ταιριάζει στο εσωτερικό σας:

Σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα μοντέλα ανεμιστήρων. Και είναι το καλύτερο επειδή δεν χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς, πολύπλοκα εργαλεία, ακριβά υλικά και ειδικές δεξιότητες για την κατασκευή τους. Μπορούν να δημιουργήσουν απόλυτα οποιοδήποτε master home, ακόμη και έναν αρχάριο. Ελπίζουμε ότι η επιτυχία που θα επιτύχετε δημιουργώντας έναν ανεμιστήρα θα ξυπνήσει το γούστο σας για ανεξάρτητη δημιουργικότητα.

Δημιουργία μίνι ανεμογεννήτριας από παλιό ψυγείο υπολογιστή

Έχετε παλιά και περιττά εξαρτήματα υπολογιστών; Δείτε και την αναζήτηση για έναν ανεμιστήρα για την ψύξη ενός επεξεργαστή, το λεγόμενο ψύκτη. Υπάρχει; Μεγάλη. Τώρα θα σας πω πώς να το πάρει για να λειτουργήσει, δεν είναι ακριβώς το συνήθη τρόπο γι 'αυτόν. Τώρα δεν θα απορροφήσει την ενέργεια για την εν συνεχεία ψύξη του επεξεργαστή, και το αντίστροφο - για την παραγωγή. Ναι, δεν έκανα κράτηση. Στο μίνι του μια ανεμογεννήτρια που το χρησιμοποιούσαν ως βασικό στοιχείο. Σε άνεμο των 12 km / h ή συνήθους μετεωρολογία 3,3 m / s, επιτρέπει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της τάσης των 1,5 - 2 volts και η ένταση 20 mA.

Ποια υλικά χρειαζόμαστε;

- ένα παχύ πλαστικό μπουκάλι
- ο παλιός ανεμιστήρας για την ψύξη της CPU (ψυγείου), τόσο περισσότερο τόσο καλύτερα
- αρκετά μέτρα σύρμα χαμηλού ρεύματος
- ξύλινη ράβδο με στρογγυλή διατομή διαμέτρου 1,5 ίντσας και μήκος 20 cm.
- δύο μεταλλικούς σωλήνες, το ένα μέσα στο άλλο
- 4 δίοδοι Schottky
- εποξειδική κόλλα
- σούπερ κόλλα
- στενοί δεσμοί
- παλιό CD

Έτσι, ας εξετάσουμε βήμα προς βήμα τη διαδικασία κατασκευής μίνι-ανεμογεννήτριας.

Αποσυναρμολόγηση του ψυγείου

Η έλικα κρατιέται συνήθως στον άξονα του κινητήρα μέσω ενός ασφαλιστικού δακτυλίου. Συχνά είναι κρυμμένο κάτω από μια ελαστική σφραγίδα. Αφού την αφαιρέσετε, θα δείτε ένα δακτύλιο ασφάλισης, το οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε με ένα μικρό κατσαβίδι. Αποδείχθηκε; Αν ναι, οι λεπίδες του ανεμιστήρα μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια.

Σύρματα συγκόλλησης

Κοιτάξτε το πηνίο χαλκού του ανεμιστήρα, μπορεί να υπάρχουν δύο ή τρεις καλωδιώσεις, αυτές είναι οι βυσματικοί σύνδεσμοι. Ένα από τα τμήματα έχει δύο καλώδια χαλκού συνδεδεμένα, ενώ τα άλλα δύο έχουν μόνο ένα χάλκινο σύρμα. Πρέπει να κολλήσετε δύο καλώδια στα πόδια, έχοντας μόνο ένα σύρμα χαλκού.

Δημιουργία ενός ανορθωτή.

Ο ανορθωτής μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό. Χρειάζεστε 4 δίοδοι. Κόψτε τους έτσι ώστε σε ένα ζευγάρι στη μία πλευρά (με μαύρα εγκεφαλικά επεισόδια) να υπάρχει 1 cm αριστερά, όπως και στο άλλο ζεύγος, μόνο στην αντίθετη πλευρά. Περάστε μακρύς. Πρέπει να είναι ένας αριθμός με τη μορφή του γράμματος "P". Συνδέουμε όλοι μαζί. Συνδέουμε τα καλώδια που προέρχονται από τον ανεμιστήρα του απαιτούμενου μήκους σε εσάς.

Ελέγξτε τη γεννήτρια

Μπορείτε να ελέγξετε αν λειτουργεί η γεννήτρια συνδέοντας τα LED στην έξοδο, το πηγάδι ή στον ελεγκτή. Ξεκουραστείτε και δείτε αν λειτουργεί.

Αφαιρέστε όλα τα περιττά πλαστικά

Αφαιρούμε το εξωτερικό πλαστικό, προστατεύοντας τις λεπίδες και τις ίδιες τις λεπίδες. Μπορείτε απλά να σπάσετε τις λεπίδες και να τελειοποιήσετε τις ανωμαλίες με ένα μαχαίρι.

Κάνουμε τις λεπίδες της μελλοντικής ανεμογεννήτριας

Οι λεπίδες κόβονται από ένα παχύ πλαστικό μπουκάλι, ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι με λεπτούς τοίχους δεν θα λειτουργήσει. Ένα μπουκάλι λευκαντικού ή σαμπουάν είναι τέλειο. Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος της φιάλης. Παίρνουμε τον κύλινδρο. Το κόψουμε.

Επιπλέον, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα πρότυπο λεπίδων σε ένα χαρτί και να σχεδιάσετε ένα πλαστικό. Προσέξτε ώστε οι λεπίδες να έχουν το ίδιο μέγεθος. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ακριβή μεγέθη. Το μήκος των λεπίδων ρυθμίζεται από το μήκος της φιάλης. Για βολική περαιτέρω σύνδεση, το άκρο της άρθρωσης των λεπίδων κόβεται υπό γωνία 120 μοιρών.

Συγκόλληση λεπίδων και ψυγείου

Συνταιρίζουμε τις τρεις λεπίδες με σούπερ κόλλα στην πλαστική πλευρά του ψυγείου. Με την ευκαιρία, αν σκεφτείτε την καμπυλότητα των λεπίδων, τότε σας διαβεβαιώνω ότι η φυσική κάμψη ενός πλαστικού μπουκαλιού λειτουργεί τέλεια. Κατά κανόνα, δεν απαιτείται μεγαλύτερη γωνία κάμψης.

Ένα στέλεχος μιας ανεμογεννήτριας

Ο κινητήρας είναι κολλημένος σε μια ξύλινη ράβδο κυκλικής διατομής που περιστρέφεται σε μεταλλικούς σωλήνες.

Κάνουμε το στέλεχος από το παλιό CD. Βάζουμε μια τρύπα στη ξύλινη ράβδο μέσα από τη διάμετρο του μεταλλικού σωλήνα. Εάν ο σωλήνας δεν ταιριάζει στενά, μπορείτε να τον σφραγίσετε με εποξική κόλλα. Στη συνέχεια έπινε στο τέλος της ράβδου για να εισάγει ένα CD. Τρυπήστε μερικές οπές μέσα από τη ράβδο και το CD και βιδώστε με βίδες.

Η σύνδεση μεταξύ του κινητήρα και της ράβδου κατά μήκος των άκρων μπορεί να αντιμετωπιστεί με εποξική κόλλα. Είναι επίσης δυνατή η επεξεργασία των σημείων σύνδεσης για σύρματα και συγκόλληση για αντιδιαβρωτική προστασία.

Κατασκευή υποστήριξης


Θα ήταν καλό να κάνουμε στήριξη από δύο σωλήνες. Ένας στην περίπτωση μας είναι ήδη συνδεδεμένος με μια ξύλινη ράβδο, αλλά η δεύτερη πρέπει να είναι οργανωμένη με περιστροφή σε σχέση με την πρώτη. Μπορεί να γίνει με τη βοήθεια συρόμενων εδράνων σε σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου. Ως υλικό του ολισθαίνοντος εδράνου, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί φθοροπλαστικό.

Πώς να φτιάξετε τον ανεμιστήρα USB από αυτοσχεδιασμένα εργαλεία;

Ιδέα # 1 - Χρησιμοποιούμε ένα ψυγείο

Για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα USB από το ψυγείο, συνήθως δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα ψυγείο. Από τη συσκευή υπάρχουν δύο σύρματα - μαύρα και κόκκινα. Αφαιρέστε τη μόνωση κατά 10 mm και βάλτε το προετοιμασμένο στοιχείο στην άκρη.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσετε το σύρμα σας. Κόψτε το μισό από αυτό και ξεκολλήστε τη μόνωση στη θέση της κοπής. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις επαφές, εκ των οποίων δύο είναι απαραίτητες: κόκκινο και μαύρο. Καθαρίζονται επίσης, ενώ τα άλλα δύο (συνήθως πράσινα και λευκά) είναι καλύτερα αποκομμένα ώστε να μη φτάσουν στον δρόμο.

Τώρα, όπως γνωρίζετε, είναι απαραίτητο να αντιστοιχίσετε τις προετοιμασμένες επαφές σε ζεύγη, σύμφωνα με την χρωματική κωδικοποίηση των καλωδίων: κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο. Μετά από αυτό, πρέπει να μονώσετε προσεκτικά τα σημεία σύνδεσης του καλωδίου και να τοποθετήσετε ένα στήριγμα. Όσον αφορά το περίπτερο, υπάρχει ήδη θέμα της φαντασίας σας. Κάποιοι χρησιμοποιούν με επιτυχία το καλώδιο, μερικοί πολύ ενδιαφέρονται να κόψουν τη φωλιά προσγείωσης σε κουτί από χαρτόνι.

Στο τέλος, ένας σπιτικό μίνι ανεμιστήρας συνδέεται με έναν υπολογιστή και μπορείτε να απολαύσετε το έργο της δικής σας ηλεκτρικής συσκευής.

Η ιδέα αριθ. 2 - Χρησιμοποιούμε τον κινητήρα

Για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB από ένα κινητήρα και ένα CD, χρειάζεται λίγο περισσότερο, αλλά σε μια ώρα μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια τέτοια συσκευή.

Αρχικά προετοιμάζουμε όλα τα στοιχεία της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε και την πτερωτή (λεπίδες).

Για να κάνετε πτερωτή, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο CD-ROM. Ευθυγραμμίστε το σε 8 ίσα μέρη και κόψτε προσεκτικά στο κέντρο. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα), και όταν το πλαστικό γίνεται πιο ελαστικό, λυγίστε τις λεπίδες (όπως φαίνεται στη φωτογραφία).

Εάν η πτερωτή δεν είναι λυγισμένη, η ροή αέρα δεν θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της περιστροφής του δίσκου. Εδώ πρέπει να αισθανθείτε το μέτρο, ώστε να μην το παρακάνετε.

Όταν τα πτερύγια είναι έτοιμα, πηγαίνετε στη δημιουργία του κύριου μηχανισμού. Μέσα στο δίσκο συνιστούμε να τοποθετήσετε ένα πλαστικό πώμα στο οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή κάτω από τον άξονα του κινητήρα. Ρυθμίστε προσεκτικά τον πυρήνα και προχωρήστε για να δημιουργήσετε μια υποστήριξη USB ανεμιστήρα για το φορητό υπολογιστή.

Εδώ, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, εξαρτάται από τη φαντασία σας. Από όλα τα αυτοσχέδια μέσα, η παραλλαγή με το καλώδιο είναι η πλέον κατάλληλη. Όταν ο οικιακός ανεμιστήρας USB είναι έτοιμος, συνδέουμε τα καλώδια του κινητήρα με τα καλώδια του καλωδίου, απομονώστε προσεκτικά τη συστροφή και προχωρήστε στις δοκιμές.

Οπτικές οδηγίες βίντεο:

Όπως μπορείτε να δείτε, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ψυγείο ή κινητήρα από μια μηχανή, χρειάζονται λιγότερο χρόνο και δεξιότητες για να δουλέψετε με ηλεκτρικές συσκευές. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο!

MirTesen

Μέσω της δημιουργικότητας - σε μια αποστολή ζωής

Τι μπορώ να κάνω από έναν παλιό υπολογιστή;

Επιτραπέζιο φωτιστικό

Αν έχετε μετά την αναβάθμιση ή την επιδιόρθωση του υπολογιστή σας, υπάρχουν αδρανή εξαρτήματα, αλλά μην βιαστείτε να τα πετάξετε - μπορούν ακόμα να εξυπηρετηθούν. Για παράδειγμα, σε εξειδικευμένα χέρια τέτοια εξαρτήματα μπορούν να γυρίσουν από έναν λαμπτήρα τοίχου. Λοιπόν, αν εργάζεστε ως τεχνικός συστήματος (ή όπως συνήθως ονομάζεται τεχνικός υπολογιστών) ή ένας διαχειριστής, τότε σίγουρα θα έχετε ολόκληρες καταθέσεις αυτών των υλικών. Ας δούμε πώς μπορούν να φτιάξουν έναν αρχικό λαμπτήρα τοίχου.

Συλλέξτε όλα τα περιττά συστατικά που έχετε προετοιμάσει για την απελευθέρωση. Δεν είναι κακό, αν μεταξύ αυτών υπήρχαν τρεις παλιές "ψευδοσκέψεις" - θα χρησιμεύσουν ως βάση για τη λάμπα.

Θα χρειαστείτε:

 • τρυπάνι
 • καλώδιο με υποδοχή λαμπτήρα και βύσμα
 • μικρές βίδες, βίδες, παξιμάδια και ροδέλες
 • Κατσαβίδια, πένσες και πένσες

Συνδέουμε τρία εξωτερικά καλύμματα από το σώμα με τη μορφή ενός πέταλου ενός λουλουδιού. Το λουλούδι είναι μεγάλο, σιδήρου, λυγίζει εύκολα. Συνδέονται εύκολα με τρύπες και βίδες: το μέταλλο είναι μαλακό, εύπλαστο, λεπτό.

Διασφαλίζοντας την κεφαλή στο κέντρο, μπορείτε να αναβαθμίσετε περαιτέρω τη λάμπα με άπειρο αριθμό μικρών εξαρτημάτων, από τα οποία αποτελούνται όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή. Το πρόβλημα αυτό διευκολύνεται από την ύπαρξη αρκετών οπών μέσα από τα οποία είναι δυνατή η σύνδεση όλων των στοιχείων σε ένα αδιανόητο σχέδιο με σύρματα ή μακριές βίδες.

Βελτιώστε αυτή τη λάμπα, στροβιλίζοντάς την σε όλες τις νέες λεπτομέρειες, μπορείτε ατελείωτα. Το κύριο πράγμα είναι να σταματήσουμε στο χρόνο.

Ανεμιστήρας

Τι γίνεται αν ο υπολογιστής έχει πεθάνει και η μονάδα τροφοδοσίας του είναι ακόμα ζωντανή; Λόγω του επικείμενου καλοκαιριού, παραμένει μόνο να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα που μπορείτε να πάρετε μαζί σας.

Πρέπει να πω ότι αυτό δεν θα είναι καθόλου ανεμιστήρα (ή να κερδίσουν δεν είναι η πρώτη φορά), αλλά η ιδέα αξίζει το χρόνο που περνάτε σε αυτό voploschenie.Razberite μπλοκάρει τη λειτουργία του υπολογιστή: εκεί που πρέπει η ίδια τον ανεμιστήρα και διακόπτη.

Χρειαζόμαστε επίσης μπαταρίες δακτύλων και μια θήκη για αυτούς. Θα πρέπει να υπάρχουν συνολικά 6 μπαταρίες και η θήκη μπορεί να ληφθεί σε μια παλιά μπαταρία παιχνιδιών.

Τοποθετούμε τις μπαταρίες, τις συνδέουμε με ένα διακόπτη και το συνδέουμε με τον ανεμιστήρα. Απομένει μόνο να στερεωθεί ολόκληρη η δομή με ταινία.

Απολαύστε τη δροσιά οπουδήποτε!

Κάτοχος επαγγελματικών καρτών

Πάρτε, για παράδειγμα, ένα ψυγείο από μητρική πλακέτα ή κάρτα βίντεο, το οποίο χρησιμοποιείται για ψύξη. Είναι αρκετά μαζική ώστε να μην μετατραπεί από κραδασμούς, μπορεί ακόμη και να γειωθεί με την κόλλα και να συνδεθεί σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Από αυτό το ψυγείο είναι άριστοι κάτοχοι για επαγγελματικές κάρτες. Η πρώτη φορά που συνάντησα μια τέτοια χρήση του καλοριφέρ από τη μητρική πλακέτα, ακόμα και όταν εργάζονται σε μια εταιρεία υπολογιστών - όλοι οι μηχανικοί μας έχουν όλη την έκθεση του χρώματος θερμαντικά σώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως στηρίγματα για επαγγελματικές κάρτες.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο επαγγελματικές κάρτες με αυτό τον τρόπο, αλλά επίσης, για παράδειγμα, δεν έχετε ακόμη διαβάσει την αλληλογραφία, απαιτώντας προσοχή. Και αν χρησιμοποιείτε διάφορα θερμαντικά σώματα διαφορετικών χρωμάτων, μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε αυτήν την αντιστοιχία με τον βαθμό σπουδαιότητας.

Κάνουμε ένα μίνι ανεμιστήρα με τα χέρια μας

Καθισμένος στον υπολογιστή το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να πνίγουν από τη φωτιά, είναι καλό, εάν υπάρχει κλιματισμός, αλλά μετά από όλα δεν είναι πάντα βολικό να το ενεργοποιήσετε. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας, από ένα μοτέρ, ένα ψυγείο και έναν μικρό κινητήρα. Ας δείξουμε τη διαδικασία κατασκευής και τη βήμα-προς-βήμα οδηγίες, θα διακρίνουμε δύο πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους.

Κάνουμε έναν ανεμιστήρα με ένα ψυγείο υπολογιστή

Για να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα στο σπίτι και να μην πιέσουμε καθόλου, βρήκαμε στην απεραντοσύνη του δικτύου αυτού. Η όλη διαδικασία κατασκευής θα διαρκέσει όχι περισσότερο από 20 λεπτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά ψύκτες ή απλά να αγοράσετε ένα καινούριο στο κατάστημα, η τιμή γι 'αυτά είναι τώρα μια δεκάρα.

Αρχικά αρχίζουμε να ετοιμάζουμε ένα ψυγείο, έχει δύο σύρματα: κόκκινο και μαύρο. Με κάθε σύρμα απομακρύνουμε τη μόνωση κατά 10 mm, υπάρχει ακόμη και μια συσκευή για απογύμνωση. Το μέγεθος του ψυγείου δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, φυσικά, είναι καλύτερα αν είναι μεγάλο, ο άνεμος τελικά θα γίνει ισχυρότερος.

Ξεκινάμε την προετοιμασία του σύρματος YUSB, γι 'αυτό κόβουμε το μισό στη θέση της κύριας κοπής και αφαιρούμε όλη τη μόνωση. Παίρνουμε τέσσερα καλώδια: δύο μαύρα και δύο κόκκινα, τα καθαρίζουμε. Αν υπάρχουν άλλα πράσινα ή λευκά καλώδια στο ψυγείο, τα κόβουμε, παρεμβαίνουν μόνο. Μάθετε πώς να φτιάξετε μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια με τα χέρια σας.

Στο τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνδέσετε τα καλώδια μαζί, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι τρόποι, το σημαντικότερο, να θυμάστε το χρωματικό σήμα. Μην ξεχάσετε να απομονώσετε ο ένας τον άλλο, τόσο περισσότερη απομόνωση, τόσο το καλύτερο. Για ευκολία, ο τελικός ψύκτης μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα συμβατικό κουτί κάτω από τα παπούτσια του, έτσι ώστε να είναι πιο σταθερό.

Αυτός είναι ο τρόπος που μας προσφέρεται να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα από τους ψυχρότερους τύπους του βίντεο. Η μέθοδος είναι πραγματικά απλή, δεν υποσχόμαστε ισχυρή φυσήγηση, αλλά η εργασία στον υπολογιστή θα είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας ένα μοτέρ

Έτσι, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από το μοτέρ κίνησης και το usb θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, αλλά ένας ανεμιστήρας αυτού του τύπου θα φανεί καλύτερα. Κάθε άτομο μπορεί να κυριαρχήσει μια τέτοια συσκευή, το κύριο πράγμα είναι να δείξει λίγη επιθυμία και υπομονή.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να φτιάξουμε λεπίδες για τον ανεμιστήρα μας, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική μονάδα δίσκου CD, φαίνεται υπέροχη και είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε. Επίσης διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο, όπου κατασκευάζουμε το επίπεδο λέιζερ.

 1. Στο δίσκο κάνουμε 8 πανομοιότυπα σημάδια και κόβουμε όλο τους.
 2. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο και λυγίστε όλες τις λεπίδες στην επιθυμητή κατεύθυνση. Για να ζεστάνετε το δίσκο αρκετά για να χρησιμοποιήσετε έναν συμβατικό αναπτήρα, τα πτερύγια καμάρας είναι καθαρά, κάνετε κάτι λάθος - πρέπει να αγοράσετε ένα νέο δίσκο.
 3. Τώρα πηγαίνετε στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα, είναι καλύτερα να πάρετε μόνο το χαρτόνι και το διπλώνουμε σε τρία μέρη, ή βάση από χαρτόνι, για παράδειγμα, μεμβράνη τροφίμων τους τυλιγμένα.
 4. Στο δίσκο με ειδική κόλλα κόλλας.
 5. Η βάση της θήκης γίνεται πιο σταθερή, μπορείτε να συνδέσετε ένα συμβατικό δίσκο.
 6. Κρύβουμε όλα τα καλώδια, εξάγουμε ένα (για σύνδεση στο δίκτυο).
 7. Τοποθετούμε τον κινητήρα στον σωλήνα χαρτιού και το συνδέουμε αμέσως στη βάση.
 8. Τοποθετούμε τη λεπίδα στη μηχανή.
 9. Τώρα συνδέστε τα καλώδια από τον κινητήρα στο καλώδιο USB, όπως περιγράφεται παραπάνω.
 10. Εδώ το αποτέλεσμα αποδεικνύεται ως αποτέλεσμα, στην επιθυμία η βάση του χαρτονιού μπορεί να βαφτεί πάνω ή κάπως διακοσμημένο.

Εδώ οι τύποι με τα βίντεο δείχνουν έναν πραγματικά δροσερό τρόπο. Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα χαρτιού, αλλά να θυμάστε ότι το χαρτί πρέπει να είναι παχύ, είναι βέλτιστο να χρησιμοποιήσετε καθόλου χαρτόνι.

Θα είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε: Ο αισθητήρας διαρροής νερού με τα χέρια σας.

Η τεχνολογία κατασκευής ενός ανεμόμυλου από ένα ψυγείο από έναν υπολογιστή από τα χέρια του

Όταν πρόκειται για ανεμογεννήτριες, η φαντασία αντλεί σοβαρές εγκαταστάσεις μεγάλης ισχύος, ικανές να τροφοδοτούν την ενέργεια σε ολόκληρες πόλεις. Ταυτόχρονα, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία σε εφαρμοσμένους οικιακούς σκοπούς. Αυτό είναι χρήσιμο για την απεικόνιση του προβλήματος, βοηθά στην εκτίμηση των ευκαιριών και των προοπτικών της αιολικής ενέργειας με ένα απλό και κατανοητό παράδειγμα. Η δημιουργία μικρών συσκευών δεν θα λύσει το πρόβλημα του ενεργειακού εφοδιασμού, αλλά μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και να προκαλέσει ενδιαφέρον για μια τέτοια μέθοδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Μίνι ανεμογεννήτρια από παλιό ψυγείο υπολογιστή

Ένα μικρό μοντέλο της ανεμογεννήτριας, το οποίο είναι πλήρως λειτουργικό και ικανό να εκτελεί χρήσιμες εργασίες, μπορεί να γίνει ανεπιτυχής ανεμιστήρας του υπολογιστή. Κατάλληλο για σχεδόν οποιοδήποτε ψυγείο, αλλά είναι καλύτερο να επιλέξετε το μεγαλύτερο, επειδή ο κινητήρας σε μορφή όπως είναι, για την ανάπτυξη του ηλεκτρικού ρεύματος δεν είναι καλό. Ο λόγος αυτής της ανάγκης είναι ότι οι περιελίξεις του κινητήρα τυλίγονται με ένα διπλό σύρμα και σε διαφορετικές κατευθύνσεις, οπότε δημιουργεί ένα εναλλασσόμενο ρεύμα.

Το μέγιστο που μπορεί να αναμένεται στην κατασκευή ανεμογεννήτρια από έναν ψυγείο υπολογιστή Είναι τροφοδοτήστε αρκετές λυχνίες LED, για την οποία απαιτείται άμεσο ρεύμα. Ως εκ τούτου, θα είναι απαραίτητο να γίνει ένας ανορθωτής, ο οποίος παίρνει επίσης λίγο δύναμη. Ως εκ τούτου, ο κινητήρας χωρίς επαναπλήρωση είναι ανίκανος να φωτίσει ακόμη και ένα μόνο LED. Για τον εκσυγχρονισμό, θα είναι απαραίτητο να παράγονται πιο δυνατά τυλίγματα ικανά να παράγουν υψηλότερη τάση.

Τεχνολογία κατασκευής με τα ίδια χέρια

Γιατί την ανακατασκευή ενός ανεμιστήρα υπολογιστή σε μια ανεμογεννήτρια θα χρειαστεί να κάνετε τα εξής:

 • για τον εκσυγχρονισμό του κινητήρα.
 • να αυξήσει το μέγεθος της πτερωτής.
 • δημιουργήστε μια στάση με δυνατότητα περιστροφής γύρω από τον άξονά της (συντονίστε τον άνεμο).

Ας εξετάσουμε αυτά τα στάδια λεπτομερέστερα:

Αναβάθμιση του κινητήρα

Προκειμένου να επανατοποθετήσετε τον κινητήρα, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το ψυγείο. Αυτό γίνεται ως εξής:

 • Το αυτοκόλλητο από το κάλυμμα του χώρου του κινητήρα στο κεντρικό τμήμα του ψυγείου αφαιρείται.
 • το κάλυμμα του διαμερίσματος αφαιρείται προσεκτικά.
 • Αφαίρεση του δακτυλίου συγκράτησης, τοποθέτηση του άξονα της πτερωτής.
 • η πτερωτή αφαιρείται.

Μετά από αυτό, υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις περιελίξεις του κινητήρα. Πρέπει να αφαιρεθούν, καθώς δεν είναι κατάλληλα για το σκοπό μας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τα κόψετε προσεκτικά και να τα τραβήξετε έξω από τις φωλιές.

Τα πηνία στη συνέχεια τυλίγονται με λεπτότερο σύρμα. Ο αριθμός των στροφών πρέπει να είναι όσο το στάτορα μπορεί να κρατήσει. Οι περιελίξεις τυλίγονται διαφορετικά - η πρώτη δεξιόστροφα, η δεύτερη - ενάντια, και πάλι δεξιόστροφα και πάλι ενάντια. Αυτό θα παρέχει ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος.

Μετά από αυτό, τα σύρματα είναι συγκολλημένα στους ακροδέκτες των περιελίξεων, στα οποία εν συνεχεία ο ανορθωτής θα ενταχθεί.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των βημάτων, ολόκληρη η δομή συναρμολογείται με αντίστροφη σειρά. Από τις 4 διόδους, ο ανορθωτής συναρμολογείται και αυτό ολοκληρώνει τον εκσυγχρονισμό του κινητήρα.

Βιομηχανία στροφείων

Οι λεπίδες του ψυγείου είναι καλές σε μέγεθος για να ψύχουν το εσωτερικό του υπολογιστή, αλλά είναι πολύ μικρές για να δουλέψουν ως ανεμόμυλος. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα της αλληλεπίδρασης με τα ρεύματα ανέμου, συνιστάται η κατασκευή νέων λεπίδων. Θα χρειαστεί να κάνετε τα εξής:

 • κόψτε απαλά τα παλιά πτερύγια.
 • κάνουν νέα πλαστικά μπουκάλια ή άλλα προϊόντα.
 • να κολλήσετε νέες λεπίδες στην πτερωτή.

Για την κατασκευή λεπίδων είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια ή αντικείμενα κυλινδρικού σχήματος. Αυτό είναι απαραίτητο για να έχουν τα πτερύγια το επιθυμητό προφίλ, επιτρέποντας στον άνεμο να περιστρέψει την πτερωτή. Το πλαστικό πλαστικό πλαστικό για την κατασκευή λεπίδων δεν είναι καλό.

Το μέγεθος των νέων λεπίδων θα πρέπει να είναι περίπου 2-3 ​​φορές υψηλότερο από αυτά που ήταν πριν. Πολύ πολύ περιπλέκει τη χρήση της συσκευής και δεν έχουν επαρκή ακαμψία, και πολύ μικρά δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ολόκληρη η διαδικασία χάνει τη σημασία της.

Σταθείτε

Η βάση χρησιμεύει για την εγκατάσταση της συσκευής στην επιθυμητή θέση και την προσανατολισμό της προς τον άνεμο. Ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι σωλήνα, το οποίο εισάγεται στη ράβδο, κινούμενο ελεύθερα μέσα του. Ο σωλήνας είναι στερεωμένος στο σταθερό τμήμα της συσκευής και η ράβδος είναι εγκατεστημένη στη βάση ή είναι προσαρτημένη στο στήριγμα, για παράδειγμα, στο μπαλκόνι.

Επιπλέον, θα είναι απαραίτητο αυτόματη συσκευή περιέλιξης, πιο απλά - την ουρά. Είναι ένα είδος ουράς ενός πτερυγίου αεροπλάνου ή καιρού και είναι σταθερά συνδεδεμένο με έναν ανεμόμυλο κατά μήκος του άξονα περιστροφής της πτερωτής.

Η πλήρως συναρμολογημένη συσκευή είναι εγκατεστημένη σε κατάλληλο χώρο, ενώ ως ωφέλιμο φορτίο συνδέεται ένας φακός με βολβούς LED, ξεκινάει μια ανεμογεννήτρια. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φωτισμό οποιωνδήποτε περιοχών, καθώς και για την απόκτηση δεξιοτήτων στην κατασκευή τέτοιων προϊόντων.

Χρέωση έργου

Αυτόνομη τροφοδοσία ρεύματος. Ελεύθερη και εναλλακτική ενέργεια του μέλλοντος. Μη γεννήτριες καυσίμων και "αέναη κίνηση" σε κάθε σπίτι!

Πλοήγηση με αρχεία

Πώς να φτιάξετε έναν φορτιστή Bedini από ένα ψυγείο για έναν υπολογιστή

Σε αυτό το άρθρο θα σας πω πώς να κάνετε τη μηχανή - γεννήτρια Bedini από το ψυγείο για τον υπολογιστή. Αυτό το μοντέλο της συσκευής είναι ένα από τα λιγότερο ισχυρά, αλλά είναι πολύ βολικό στη χρήση, φτηνό και εύκολο στην κατασκευή. Με το μοντέλο είναι πολύ βολικό να διεξάγονται πειράματα. Καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο και είναι ανεπιτήδευτο στη συντήρηση. Θα σας πω το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, τον τρόπο να το καταφέρετε.

Θα χρειαστείτε: Τρανζίστορ 2Ν3055 TO-3; Δίοδος 1 Ν 4001 και 1 Ν 4007. Αντίσταση 47 Ohm - 100 Ohm (προτείνω 51 Ohm, 1W -2W); 1k επανατροφοδότησης (συστήνω R-17N1-B1K, L15KC ή 3296W-1-102LF ποτενσιόμετρο 1K (SP5-2VB))? ψύκτης για τον υπολογιστή (πήρα JF0925S1H, 12V ανεμιστήρα, 92h92h25mm), αλλά αυτό θα είναι για τις πιο δροσερές αυτοκόλλητες ετικέτες σε γενικές γραμμές ούτως ή άλλως? τερματικά, κροκόδειλοι. Όλα αυτά μπορούν να αγοραστούν στο Radio Shack, ηλεκτρικών, ή να τραβήξει έξω από τα ραδιόφωνα, αγόρασα στο κατάστημα «Voltmaster». Μου άρεσε πραγματικά το κατάστημα, οι τιμές τους είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερη από ό, τι σε άλλες. Χρειάζεστε ένα ΒΑ λάμπα νέον - 2. Της βγάλει τη μίζα για λαμπτήρες φθορισμού, καλοριφέρ (μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι αλουμινίου, είναι δυνατόν να αποχωρήσει από οποιαδήποτε περιττή ραδιόφωνο), ένα κομμάτι κόντρα πλακέ ή πλεξιγκλάς 16,5mm * 15,5mm και άλλα μικρά αξεσουάρ ( στερεά και έλικα καλώδια, μπουλόνια, περικόχλια).

Εδώ είναι το σύστημα συλλογής:

Ακολουθεί ένα οπτικό διάγραμμα:

Κατ 'αρχάς, σημειώστε τη θέση για το ψυγείο. Στη συνέχεια, κόψτε τα κλιπ επιθέματα, όπως στο διάγραμμα.

Τώρα στερεώστε το τρανζίστορ στο ψυγείο και το ψυγείο στη βάση.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα σε ένα οπτικό σχήμα.

Το επόμενο βήμα είναι να προετοιμάσετε το ψυγείο. Αφαιρέστε το αυτοκόλλητο και στη συνέχεια το ελαστικό κάλυμμα από την πλάτη. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κατσαβίδι ή τσιμπιδάκια για να αφαιρέσετε τον πείρο άρθρωσης (δακτύλιο ασφάλισης). Αφαιρέστε τις λεπίδες.

Θα δείτε 4 πηνία συνδεδεμένα στο τσιπ με τρία πόδια. Πάρτε τις πένσες από τον πυρήνα των πηνίων, εισάγετε ένα μικρό κατσαβίδι στη θέση για τον άξονα των λεπίδων. Κρατήστε σφιχτά από τον πυρήνα, χτυπήστε το κατσαβίδι με ένα σφυρί. Το τσιπ με τα πηνία θα πρέπει να διαχωρίζεται από ολόκληρη τη δομή.

Συνδέστε τα πηνία από το τσιπ. Το τσιπ έχει 3 πόδια, πρέπει να εισάγετε την έξοδο αποκοπής ως την τέταρτη. Σε ένα από τα συγκολλημένα 2 συρμάτινα καλώδια, κολλήστε ένα και κόψτε το σε ένα νέο πόδι έτσι ώστε ένα σύρμα να τρέχει σε κάθε πόδι.

Βάλτε τον κόμπο με τα πηνία πίσω στην άτρακτο, κολλήστε τα 4 πολύχρωμα σύρματα και τα τραβήξτε έξω.

Τρυπήστε 2 τρύπες στη βάση και προσαρτήστε τις τσέπες με σφιγκτήρες.

Συνδέστε τα καλώδια από τα πηνία στον ακροδέκτη όπως φαίνεται στο διάγραμμα.

Κάνετε καλωδίωση. Συνδέστε 2 κροκόδειλους σε δύο κομμάτια σύρματος.

Τέλος. Στο εγγύς μέλλον θα κάνω μερικά βίντεο σχετικά με τον συντονισμό και τη χρήση της γεννήτριας κινητήρα. Έχω στο έργο μου επίσης ένα άρθρο σχετικά με ένα άλλο μοντέλο Bedini. Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

LiveInternetLiveInternet

-Μουσική

-Πάντα στο χέρι

-Επικεφαλίδες

 • εξοχική κατοικία (623)
 • πλοίαρχοι (147)
 • για παιδιά (121)
 • τα έργα μου (21)
 • decoupage (2124)
 • για την ψυχή (233)
 • υγεία (2808)
 • παιχνίδια (17)
 • Ενδιαφέρουσες (134)
 • σχεδιασμός εσωτερικών χώρων (408)
 • κοσμετολογία (1024)
 • Μαγειρική (3696)
 • μόδα (318)
 • μουσική (94)
 • ανάγκες (1616)
 • ηλεκτρονικές κάρτες (286)
 • εγγραφή ημερολογίου (199)
 • ύφανση από εφημερίδες (1709)
 • δώρα (50)
 • μαξιλαρια (245)
 • Διακοπές και ειδικές εκδηλώσεις (176)
 • Hairstyles (76)
 • τελετουργίες (282)
 • ζωγραφικη σε γυαλι (45)
 • Χειροτεχνία (15044)
 • σερβίρισμα (47)
 • συσκευασία (133)
 • μελέτη (1172)
 • ταινίες (113)
 • ράψιμο (570)

-Αναζήτηση κατά ημερολόγιο

-Εγγραφείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

-Στατιστικά στοιχεία

Dacha: κατασκευασμένο από παλιά

Dacha: κατασκευασμένο από παλιά

Κορίτσια, που βρέθηκαν ακόμα για τον κήπο-dacha - ένα απίστευτο πράγμα. Απίστευτο - ένα, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα κομμάτια, επαναπροσδιορίζονται από τα παλιά πράγματα

Εδώ είναι - κάτι, απολύτως υπέροχο και απίστευτο. Ένας τέτοιος κήπος λουλουδιών θα διακοσμήσει την αυλή

ναι ακόμη και με ένα υφαντό γιλέκο! Πώς να το κάνετε - όχι, αλλά υπάρχει μια ευκαιρία για δημιουργικότητα.

Μωσαϊκό τοίχο με ενσωματωμένα φλιτζάνια. Εδώ, βέβαια, πρέπει να τσιμπήσουν, αλλά αξίζει τον κόπο

Οι καρέκλες είναι επίσης από την χωματερή, ζωγραφισμένες, αντί για σπασμένα καθίσματα, χορδές δεμένες, γαντζωμένες στον τοίχο

Αν έχετε συσσωρεύσει πολλά παλιά φτυάρια, και ρίξτε μια κρίση, κάντε ένα λουλούδι! Ποια μπορεί να βαφτεί

για να φτιάξουμε μια τέτοια σύνθεση, πρέπει να βρούμε μια λεκάνη και ένα πλυντήριο.

ένα κομψό γρασίδι φαίνεται να έχει πασπαλιστεί με κάρβουνο

όμορφη σύνθεση, νομίζω ότι είναι αρκετά πιθανό να προσαρμοστεί η παλιά σκάλα και οι τσέπες είναι ραμμένες - μερικά μικροδουλειά

Έχετε μάθει τι είναι τα καλάθια για τα χυμώδη;

Από μεταλλικούς κύκλους από τον ανεμιστήρα! Εδώ, όπως:

Το μονοπάτι του κήπου είναι κατασκευασμένο από όλα τα σκληρά πράγματα. Ακριβώς κάτω από το σύνθημα - Όλα τα σκουπίδια - στην επιχείρηση! Τέτοιο καλό, νομίζω, σε όλο το χύμα

Λοιπόν, μια ακόμα υπερ-ιδέα: σχεδόν κεντημένη (ασθενώς) στη λύση της πλάκας σε ένα από τα τείχη του σπιτιού! Ή πάστα. Αλλά για να κεντώ - για μεγάλο χρονικό διάστημα

Και ένα πολύ όμορφο ράφι, κυριολεκτικά από τα ερείπια μετά την κατασκευή. Για παράδειγμα, ένα αξεσουάρ για μπάνιο, ε;

και - ένα αστείο σχεδόν: αρχικό παπούτσι μετατρέπουμε σε ένα ζεστό birdhouse

και μια τέτοια υπέροχη νιπτήρα από την παλιά πόρτα!

Όχι, ποτέ μην ρίχνεις τίποτα μακριά! Τα πάντα - στο εξοχικό σπίτι, τα πάντα - για το καλό

Ακόμη και οι παλιοί γερανοί μπορούν να γίνουν αγκίστρια

Και σχεδόν ένα νέο τραπέζι ενός τρικύκλου. Επεκτείνετε το μεταλλικό σωλήνα πίσω από το ποδήλατο στο επίπεδο του τιμονιού και επικολλήστε το γυαλί, οργανικά, είναι ευκολότερο. Μπορείτε ακόμη να κυλήσετε ένα τραπέζι

Επιτυχίες σε όλες τις αλλαγές του παλιού με το νέο!

Ανεμογεννήτρια από τον ανεμιστήρα

Για να γίνει μια ανεμογεννήτρια, λαμβάνοντας ως βάση έναν ανεμιστήρα, θα φαινόταν, ποιο είναι απλούστερο; Ωστόσο, πολλά εμπόδια εμποδίζουν έναν τέτοιο τεχνικό μετασχηματισμό. Πώς να τα ξεπεράσετε, για τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αιολικό πάρκο από ανεμιστήρα και αυτό το άρθρο θα σας πει.

Πεδίο εφαρμογής

Για να γίνει μια ανεμογεννήτρια, λαμβάνοντας ως βάση έναν ανεμιστήρα, θα φαινόταν, ποιο είναι απλούστερο; Ωστόσο, πολλά εμπόδια εμποδίζουν έναν τέτοιο τεχνικό μετασχηματισμό. Πώς να τα ξεπεράσετε, για τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αιολικό πάρκο από ανεμιστήρα και αυτό το άρθρο θα σας πει.

Γιατί παρόμοιες συσκευές για μετενσάρκωση απαιτούν προσπάθεια; Υπάρχουν τεχνικές εξηγήσεις γι 'αυτό, οι οποίες θεωρούνται περιττές.

Διαφορές

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων και γεννητριών

Η κίνηση των ηλεκτρονίων, ένα ηλεκτρικό ρεύμα, συμβαίνει στον αγωγό υπό την επίδραση ενός μεταβαλλόμενου εξωτερικού μαγνητικού πεδίου. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι παρόμοια τοποθετημένοι, μόνο στην αντίστροφη σειρά - στα κινούμενα φορτισμένα σωματίδια σε ένα μαγνητικό πεδίο, μια δύναμη ενεργεί, η οποία αναγκάζει τον αγωγό να αλλάξει τη θέση του στο διάστημα, δηλ. οδηγεί στην κίνηση του δρομέα.

Τόσο σε γεννήτριες όσο και σε κινητήρες, δημιουργείται αυτό το πολύ μαγνητικό πεδίο στον στάτορα ή στον ρότορα, ανάλογα με το μοντέλο, με μόνιμους μαγνήτες ή ηλεκτρομαγνήτες (περιελίξεις διέγερσης). Αν ο κινητήρας προσελκύει σιδερένια αντικείμενα - είναι σε μόνιμους μαγνήτες. Αυτή η επιλογή από τη σκοπιά της χρήσης της ως γεννήτριας είναι βέλτιστη, καθώς δεν απαιτεί εκσυγχρονισμό.

"Η χρήση του ίδιου για τη δημιουργία ηλεκτρικού κινητήρα με περιελίξεις διέγερσης θα είναι πιο δύσκολη, γιατί θα πρέπει να παράσχετε ενέργεια σε αυτές τις πολύ περιελίξεις. Και αυτό θα περιπλέξει σημαντικά την κατασκευή. "

Έτσι στην πραγματικότητα η γεννήτρια αυτοκινήτων λειτουργεί. Στον δρομέα μέσω του "χαπιού", οι βούρτσες και οι δακτύλιοι επαφής τροφοδοτούνται με 12V. Μαζί με τον δρομέα, το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από αυτό περιστρέφεται. Είναι κάτι που δημιουργεί ηλεκτρικό ρεύμα στην περιέλιξη του στάτορα (φυσικά, παράγεται περισσότερο ρεύμα από ότι χάνεται, διαφορετικά χρειάζεται η γεννήτρια).

Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη και οι ισχυροί καταναλωτές είναι απενεργοποιημένοι, το ρεύμα στο ρότορα σχεδόν δεν παρέχεται και η γεννήτρια περιστρέφεται σε αδράνεια. Και χρησιμοποιώντας έναν αυτόνομο ηλεκτροπαραγωγέα ως αιολικό πάρκο, αυτό το ρεύμα θα πρέπει να τροφοδοτείται και να ελέγχεται από τις παραμέτρους του.

Μερικές φορές προτείνεται σε αυτή την περίπτωση να αφαιρεθούν οι περιελίξεις από τον δρομέα και να επικολληθούν οι μόνιμοι μαγνήτες αντί του σύρματος (στην περίπτωση αυτή, το ρεύμα δεν είναι απαραίτητο), αλλά αυτό είναι ένα θέμα για ένα ξεχωριστό άρθρο.

Χαρακτηριστικά της γεωμετρίας των λεπίδων

Επειδή ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα είναι ο στόχος - για να ωθήσει τη μάζα του αέρα και τα πτερύγια του ρότορα της ανεμογεννήτριας, αντιθέτως, αυτό οδηγείται από ρεύματα των αερίων μαζών, και η γεωμετρία είναι ελαφρώς διαφορετική. Η γωνία προσβολής των άκρων των λεπίδων και των δύο τύπων διαφέρει ελάχιστα.

Εφόσον γενικά η γεωμετρία είναι παρόμοια, η έλικα του ανεμιστήρα θα λειτουργεί επίσης ως ανεμογεννήτρια.

Ταχύτητα περιστροφής

Είναι απίθανο ότι τουλάχιστον ένας ανεμιστήρας υπό την επίδραση του ανέμου θα παράγει την ίδια ταχύτητα με εκείνη που περιλαμβάνεται στο δίκτυο. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να ελπίζουμε ότι μια ανεμογεννήτρια 100 watt κατασκευασμένη από ανεμιστήρα 12V θα παρέχει την ίδια τάση και θα παρέχει στους καταναλωτές 100 Watt με δουλειά.

Παραδείγματα κατασκευής

Από έναν παιδικό ανεμιστήρα παιχνιδιών στις μπαταρίες

Αυτή η γεννήτρια ανέμου είναι εύκολο να γίνει. Στο παιχνίδι, ένας ηλεκτρικός κινητήρας χρησιμοποιείται συχνότερα κατά 1,5 ή 4,5 βολτ με ανεξάρτητη διέγερση από μόνιμους μαγνήτες. Υπάρχει μια έτοιμη βίδα. Είναι απαραίτητο να φέρετε τις μπαταρίες στους + και - ακροδέκτες για να συνδέσετε τα καλώδια, να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα στη ροή του αέρα, να ανάψετε και να μετρήσετε τα χαρακτηριστικά του ρεύματος που παράγεται στις επαφές.

Για να λειτουργήσει καλύτερα αυτή η γεννήτρια ανέμου, τα πτερύγια της προπέλας δεν θα παρεμποδίσουν την προσθήκη ισχύος, για παράδειγμα, με έμπλαστρα χαραγμένα από πλαστικό σωλήνα με τη μορφή πετάλων. Λοιπόν, θα πρέπει να εφοδιάσετε τη μονάδα με κάποια άλλα υποχρεωτικά στοιχεία για τον ηλεκτρολόγο.

Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να προστατεύεται από τη βροχή από ειδικό περίβλημα και να ασφαλίζεται στο κινούμενο πλαίσιο. Η κινητή στερέωση του πλαισίου στο σκελετό ανύψωσης πρέπει να περιλαμβάνει μηχανισμό βούρτσας επαφής (χωρίς αυτό, το ρεύμα δεν μπορεί να περάσει κάτω). Το αντίθετο άκρο του πλαισίου είναι εφοδιασμένο με σταθεροποιητή, με καθήκον του να μετατρέψει τη γεννήτρια αιολικής ενέργειας σε ροές αέρα.

Τι μπορείτε να υπολογίζετε, εάν ο κινητήρας είναι 4,5V, είναι 2,5... 3V μέγιστο, ούτε αρκετά για να φορτίσετε το τηλέφωνο (συνήθως 5V). Αλλά η παροχή LED, η οποία, για παράδειγμα, μπορεί να σηματοδοτήσει τα όρια των θυρών εισόδου, ή να φωτίσει τα όρια της διαδρομής κήπου, μια τέτοια συσκευή με αρκετό άνεμο είναι πλήρως ικανή να παρέχει.

Από τον ανεμιστήρα ψύξης του επεξεργαστή (ψυγείο)

Αυτός ο ανεμιστήρας είναι συνήθως ένας κινητήρας 12V, όπως στο προηγούμενο παράδειγμα σε μόνιμους μαγνήτες και η μετατροπή του σε μια γεννήτρια αιολικής ενέργειας, πραγματοποιείται στην ίδια σειρά.

Η διαφορά είναι ότι:

 • οι ψυχρότερες λεπίδες δεν είναι καλές από την αρχή - η έλικα χρειάζεται νέο.
 • το παραγόμενο ρεύμα σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα ανέμου είναι αρκετό για να φορτίσει ένα Android και ένα tablet 5v (η χρήση του ελεγκτή σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να αποφευχθεί και ο συνηθισμένος φορτιστής αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο).
στο περιεχόμενο ↑

Από τον ανεμιστήρα ψύξης κινητήρα ανεμιστήρα ψύξης του κινητήρα

Η παραλλαγή είναι πιο περίπλοκη, αλλά αν οι προηγούμενες παραλλαγές θεωρήθηκαν αρχικά ως παιχνίδια, τότε αυτό το σχέδιο μπορεί να είναι αρκετά απτή επιστροφή. Η εξεταζόμενη γεννήτρια ανέμου μπορεί να χρησιμεύσει, για παράδειγμα, για τη φόρτιση μιας μπαταρίας 12v. Η ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται στη μπαταρία διέρχεται μέσω του μετατροπέα 12/220, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οικιακό δίκτυο.

Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί έναν κινητήρα από ανεμιστήρα 24v. Οι λεπίδες κλαδεύονται, αφήνοντας μόνο θραύσματα που απαιτούνται για την εξασφάλιση νέων - κόβεται από σωλήνα PVC (που χρησιμοποιείται για τους σκοπούς αυτούς, μπουκάλια από PVC δεν θα λειτουργήσει - λόγω της χαμηλής ακαμψία της θέλησης τους απλά λυγίστε τον άνεμο).

Οι λεπίδες κόβονται περίπου σύμφωνα με το ίδιο μοτίβο όπως στη φωτογραφία.

Η γεννήτρια αιολικής ενέργειας συντάσσεται σύμφωνα με το κλασικό σχήμα (Σχήμα 3). Η τάση που παράγει σε ένα μέτριο 4... 7 m / s θα είναι πάνω από 12V, πράγμα που θα επιτρέψει τη φόρτιση της μπαταρίας. Η δίοδος πρέπει να προστεθεί στο ηλεκτρικό κύκλωμα έτσι ώστε, ελλείψει ανέμου, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής να μην μετατραπεί σε ανεμιστήρα στον ιστό.

Μην παρεμβαίνετε στον ελεγκτή φόρτισης της μπαταρίας, ο οποίος ρυθμίζει το ρεύμα φόρτισης και το κύκλωμα θραύσης στο τέλος της φόρτισης. Μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τη διαδικασία φόρτισης και να το προσαρμόσετε χειροκίνητα.