Ανεμογεννήτρια από τον εσωτερικό ανεμιστήρα

Ο απλούστερος ανεμόμυλος μπορεί να κατασκευαστεί από συμβατικό εσωτερικό ανεμιστήρα. Η ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα παράγει έναν τέτοιο ανεμόμυλο, με την παρουσία του ανέμου, αρκεί για να τροφοδοτήσει ένα φανάρι για μια σκηνή ή να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο. Για την κατασκευή ανεμογεννητριών δεν χρειάζονται ένα ανεμιστήρα που να λειτουργεί, μόνο λίγες λεπτομέρειες θα χρειαστούν από αυτό. Απλά χρειάζεστε ένα ράφι και μια βίδα. Επιπλέον, απαιτείται ένας βηματικός κινητήρας με γέφυρα δίοδος για τάση συνεχούς ρεύματος. Ένα μπουκάλι σαμπουάν, ένα καπάκι από πλαστικό κουβά, ένα πλαστικό σωλήνα νερού μήκους 50 cm και ένα βύσμα για αυτό.

Πρώτον, πρέπει να κόψετε έναν δακτύλιο στον τόρνο, ο οποίος θα είναι ο άξονας για τη βίδα. Στον δακτύλιο στερεώνουμε τη γεννήτρια κινητήρα. Στο μπουκάλι σαμπουάν κόβουμε το κάτω μέρος. Στον κύλινδρο, τρυπήστε μια οπή 10 mm για να εγκαταστήσετε έναν άξονα επεξεργασμένο από μια ράβδο αλουμινίου.

Αφού συγκολλήσετε όλα τα απαραίτητα καλώδια στον κινητήρα, δημιουργούμε μια οπή στο περίβλημα για την απόσυρσή τους. Σχεδιάστε τα καλώδια και τοποθετήστε το σώμα πάνω στη μηχανή.

Τώρα πρέπει να κάνουμε ένα στέλεχος για τον ανεμόμυλο ώστε να μπορεί να πιάσει άνεμοι από διαφορετικές κατευθύνσεις. Για να παράγετε το στέλεχος χρειάζεστε έναν πλαστικό σωλήνα και ένα βύσμα σε αυτό. Για να συνδέσετε το στέλεχος στο σώμα, ξεβιδώστε το καπάκι και σπρώξτε το σωλήνα προς τα μέσα. Γυρίστε το άκρο του σωλήνα στην επιθυμητή διάμετρο, ώστε να μπορεί να πιεστεί μέσα σε αυτό. Τώρα μένει να κόψουμε την αύλακα κάτω από τον κορμό του σωλήνα με ένα κοπτικό. Στη συνέχεια, κόψτε το πτερύγιο του στελέχους από το καπάκι από τον πλαστικό κάδο.

Η γεννήτρια αφέθηκε να συναρμολογηθεί. Στο πίσω μέρος της βάσης ρυθμίζουμε την έξοδο USB.

Οι δοκιμές, κυριολεκτικά στο πεδίο, έδειξαν ότι το ραδιόφωνο λειτουργεί από τη γεννήτρια, το smartphone φορτίζει, είναι σε θέση να δώσει μικρό φωτισμό στις λυχνίες LED. Θα θέλατε έναν ανεμόμυλο πιο απότομα; Βρίσκονται σε αυτό το κινεζικό κατάστημα.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος: τα καλύτερα σπιτικά μοντέλα

Όλο το χειμώνα, ανυπομονούμε να περάσουμε ευχάριστες καλοκαιρινές μέρες και με την έναρξη ενός καυτού πόρου για κάποιο λόγο αρχίζουμε να ονειρευόμαστε δροσιά. Πόσο θαυμάσια θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δύναμη και να ανακουφιστεί η κόπωση ενός ελαφριού αεράκι που δημιουργήθηκε από έναν μικρό αυτόνομο ανεμιστήρα. Εκτός αυτού, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, σωστά;

Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συναρμολόγηση των απλούστερων αποτελεσματικών συσκευών από κυριολεκτικά αποβλήτων πρώτων υλών. Στο άρθρο που υποβλήθηκε στην προσοχή σας λεπτομερώς, σας λένε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας και τι θα χρειαστεί για έναν κύριο στο σπίτι.

Στη διάθεσή σας υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή της κατασκευής των επιλογών, η επίδραση της οποίας δοκιμάζεται στην πράξη. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες συσκευές με τα χέρια σας, χωρίς καμία εμπειρία. Για να εκτιμήσετε πλήρως τις πληροφορίες, επισυνάπτονται βήμα προς βήμα φωτογραφίες και οδηγίες βίντεο.

Απλά αυτο-κατασκευασμένα CD

Ο πιο απλός ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από δίσκους CD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τοπικές επιπτώσεις στον χρήστη, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

Προετοιμάστε τις πρώτες ύλες για την εργασία:

 • CD δίσκοι - 2 τεμάχια.
 • κινητήρα χαμηλής ισχύος.
 • φελλό από ένα μπουκάλι κρασί?
 • καλώδιο με βύσμα USB.
 • σωλήνας ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτόνι ·
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • κερί ή αναπτήρα, θερμή τήξη.
 • μολύβι, χάρακα, χαρτί σε κουτί.

Για τους σκοπούς μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, από μια γραφομηχανή. Ως σωλήνας από χαρτόνι, είναι κατάλληλο ένα μανίκι, ελαφρώς εμπλουτισμένο με διακοσμητικό χαρτί τελειώματος, από ένα ρολό χαρτιού υγείας.

Η διαδικασία της συναρμολόγησης ενός μίνι ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή.

Πάρτε ένα από τα CD και χρησιμοποιήστε το δείκτη για να διαιρέσετε την επιφάνεια σε οκτώ όμοια τμήματα. Για να το κάνετε αυτό ο ευκολότερος τρόπος, χρησιμοποιώντας ένα φύλλο χαρτιού σε ένα κουτί. Σχεδιάστε ένα σταυρό πάνω του από μια οριζόντια και κάθετη γραμμή. Κάθε μία από τις τέσσερις ορθές γωνίες που προκύπτουν διαιρείται στο μισό. Χρησιμοποιώντας κελιά, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Τοποθετήσαμε ένα δίσκο στο σχέδιό μας, έτσι ώστε οι γραμμές που διασταυρώνονται να βρίσκονται στο κέντρο της τρύπας. Εναλλακτικά εφαρμόζοντας τον χάρακα στις γραμμές που αποκλίνουν από το κέντρο, κάνουμε την σήμανση στο δίσκο. Έτσι τα τμήματα θα είναι τα ίδια. Για να διαιρέσετε το δίσκο σε λεπίδες, ακολουθήστε τις γραμμές σήμανσης με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη.

Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το τεμάχιο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν δεν υπάρχει ο συγκολλητικός χάλυβας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, που έχει προθερμανθεί σε μια πλάκα. Όταν εργάζεστε με ένα συγκολλητικό σίδερο κατά μήκος των άκρων της κοπής, σχηματίζεται ένα συσσωρευμένο πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

Πάνω από τη φλόγα ενός καυτού κεριού, θερμαίνετε την επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να αναπτυχθούν ελαφρά. Εάν δεν υπάρχουν κεριά, θα λειτουργήσει ένας αναπτήρας ή ένα φυσητήρα. Η θερμότητα ακολουθεί το κεντρικό τμήμα του δίσκου και όλα τα πτερύγια περιστρέφονται προς μία κατεύθυνση. Ένα πώμα κρασιού τοποθετείται στην οπή του δίσκου. Για να το διορθώσετε καλύτερα, θα χρειαστεί να προεπεξεργαστείτε την άκρη της οπής με μια θερμοκολλημένη κόλλα.

Το καλώδιο USB πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα. Αν δεν μαντέψουμε με την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, θα είναι δυνατό να αλλάξουμε τις κινήσεις σε μέρη, δηλαδή να αλλάξουμε την πολικότητα. Ο κινητήρας πρέπει να κολληθεί στον σωλήνα από χαρτόνι και ο ίδιος ο σωλήνας στο δεύτερο CD, ο οποίος θα παίξει το ρόλο της βάσης της βάσης.

Τώρα η έλικα πρέπει να "φυτευτεί" στη ράβδο του μελλοντικού ανεμιστήρα. Θα προσπαθήσουμε να το εγκαταστήσουμε αυστηρά στο κέντρο. Για να το στερεώσετε σε αυτή τη θέση είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας θερμής κόλλας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.

Πώς να κάνετε ένα παρόμοιο, αλλά ελαφρώς πιο περίπλοκο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή στο κύκλωμα, να δούμε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανεμιστήρας βασισμένος σε πλαστικό μπουκάλι

Αυτό που κάνουν όχι μόνο οι βιοτέχνες μας από πλαστικά μπουκάλια! Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο ανεμιστήρας από αυτούς είναι επίσης πολύ καλός. Ίσως δεν θα πετάξει ολόκληρο το δωμάτιό σας, αλλά κάποιος που αναγκάζεται να εργαστεί σε έναν υπολογιστή θα βοηθήσει με ακρίβεια. Προσφέρουμε δύο επιλογές για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανεμιστήρα.

Επιλογή # 1: Σκληρό πλαστικό μοντέλο

Για να κάνουμε το έργο που χρειαζόμαστε:

 • μια πλαστική φιάλη χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
 • η μηχανή από το παλιό παιχνίδι.
 • μικρό διακόπτη;
 • μια μπαταρία "Duracell".
 • ένα δείκτη?
 • ψαλίδι;
 • κερί.
 • σφυρί και καρφί?
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • καυτό πυροβόλο όπλο.

Έτσι, πάρτε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων με φελλό. Στο επίπεδο της γραμμής ετικέτας, κόψτε το πάνω μέρος του. Αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια έλικα. Διαχωρίζουμε την επιφάνεια του πλαστικού τεμαχίου σε έξι μέρη.

Προσπαθούμε να το επισημάνουμε έτσι ώστε να έχουμε ίσους τομείς: η ποιότητα της μελλοντικής συσκευής εξαρτάται από αυτό.

Κόβουμε το τεμάχιο εργασίας επισημαίνοντας σχεδόν το λαιμό. Λυγίζουμε τις λεπίδες της μελλοντικής έλικας και κόβουμε κάθε δεύτερο. Εξακολουθήσαμε να έχουμε ένα κενό με τρία πτερύγια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι άκρες κάθε λεπίδας πρέπει να στρογγυλεύονται. Το κάνουμε προσεκτικά.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα μικρό κερί. Το φως. Ζεσταίνουμε κάθε λεπίδα στη βάση για να την γυρίσουμε προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε. Όλες οι λεπίδες πρέπει να περιστραφούν προς μία κατεύθυνση. Αφαιρέστε το καπάκι από το τεμάχιο εργασίας και στο κέντρο του χτυπήσαμε την τρύπα με ένα καρφί και ένα σφυρί.

Βάζουμε ένα πώμα στη ράβδο ενός μικρού κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να παραμείνουν από παιχνίδια παλιών παιδιών. Κατά κανόνα, η λήψη τους δεν είναι δύσκολη. Τοποθετούμε το πώμα με κόλλα.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση πάνω στην οποία θα κρατηθεί ο κινητήρας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι αφρού πολυστερίνης. Τοποθετούμε σε αυτό ένα ορθογώνιο, το οποίο μπορεί επίσης να αποκοπεί από τη συσκευασία αφρού. Στην επάνω επιφάνεια αυτού του ορθογωνίου και θα σταθεροποιηθεί ο κινητήρας μας, στον οποίο προσαρμόζεται η έλικα. Για να γίνει αυτό, στον αφρό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αυλάκωση που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κινητήρα.

Για να στερεώσετε τα στοιχεία του προϊόντος χρησιμοποιήστε θερμή τήξη. Εάν απουσιάζει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες συγκολλητικές συνθέσεις. Είναι σημαντικό η ίδια η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

Ένας μικρός διακόπτης και τροφοδοτικό συνδέονται με τη βάση αφρού, ο ρόλος της οποίας παίζεται από μια ορθογώνια μπαταρία Duracell. Συλλέγουμε την απλούστερη αλυσίδα, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Απλά πρέπει να βιδώσουμε την έλικα στον φελλό, στερεωμένο πάνω στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μας είναι πλήρως λειτουργικός.

Το μαξιλάρι αφρού, ίσως, ζυγίζει πολύ λίγο για να δώσει στη συσκευή την απαραίτητη σταθερότητα. Μετά από όλα, με μια επαρκή κούνια των λεπίδων, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρή. Ως εκ τούτου, η βάση του μοντέλου είναι επιθυμητή σε βάρος.

Επιλογή # 2: Προϊόν κατασκευασμένο από μαλακότερο πολυμερές

Προετοιμάστε εκ των προτέρων όλα όσα χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εργασίας:

 • δύο μπουκάλια λεμονάδας "SevenUp";
 • ηλεκτρικό κινητήρα 12 V DC;
 • επτά χοντρές σωλήνες για ποτά.
 • τροφοδοτικό ρεύματος;
 • η ίδια η τροφοδοσία ρεύματος.
 • διακόπτης?
 • ψαλίδι και οικονομικό μαχαίρι.
 • ένα δείκτη?
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • superglue;
 • πλαστικούς δεσμούς.
 • σφιγκτήρες?
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • μονωτική ταινία?
 • Μονάδα δίσκου CD.

Έτσι, υπάρχει μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι. Πάρτε μια μικρότερη φιάλη, για παράδειγμα, κάτω από τη λεμονάδα "SevenUp". Ο αλγόριθμος για την κοπή των λεπίδων της μελλοντικής έλικας είναι ο ίδιος όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το πλαστικό αυτού του μπουκαλιού είναι πολύ μαλακότερο, ώστε να μπορείτε να δώσετε την επιθυμητή κλίση στις μελλοντικές λεπίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση τους.

Η οπή στο κέντρο του βύσματος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με ένα στέλεχος ή καρφί που θερμαίνεται στη φωτιά για το σκοπό αυτό. Ηλεκτρικός κινητήρας 12 V DC, στον άξονα του οποίου θα τοποθετηθεί έλικα, μπορείτε να πάρετε από παλιά παιχνίδια ή περιττό στο στεγνωτήριο μαλλιών. Το κάλυμμα στερεώνεται στον άξονα με κόλλα θερμής τήξης. Φωτεινή έλικα βιδωμένη στο καπάκι αμέσως.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η κατασκευή του πάγκου. Αποδεικνύεται όχι μόνο σταθερό, αλλά και ελκυστικό. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε επτά χοντρές σωλήνες για ποτά. Είναι απαραίτητο να τα κολλήσετε μαζί με το superglue. Αποδεικνύεται αρκετά συμπαγής και όμορφη.

Για τη βάση παίρνουμε την κορυφή του πλαστικού μπουκαλιού μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνο από το οποίο κατασκευάσαμε την έλικα. Στερεώστε από τους σωλήνες σπρώξτε το λαιμό του τεμαχίου προς το μέσον του μήκους του. Στερεώστε το ράφι σε αυτή τη θέση με τη βοήθεια σούπας κόλλας που εφαρμόζεται στο λαιμό του τεμαχίου.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κινητήρα στο ράφι, στερεώνοντάς τον με μια κόλλα θερμής τήξης. Το γεγονός ότι η ίδια η στάση αποτελείται από κοίλους σωλήνες βοηθά στην απόκρυψη των καλωδίων. Τους περνάμε απλά μέσα από τον κεντρικό σωλήνα. Έτσι τα καλώδια είναι μέσα στη βάση της συσκευής.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δομή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι κολλημένοι στο ράφι στις πλευρές του κινητήρα έτσι ώστε η κλειδαριά του ζεύκτη να σφίγγεται πάνω στον ίδιο τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας την ακινησία του. Η επιπλέον άκρη της στερέωσης αφαιρείται με πένσες.

Στην πλαστική επιφάνεια της φιάλης, η οποία χρησιμεύει ως βάση της κατασκευής, κόβονται οπές για τον συνδετήρα της μονάδας ισχύος και του διακόπτη. Κάντε το καλύτερο με ένα μαχαίρι για επιχειρήσεις. Συνδέστε το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και το διακόπτη. Τα καλώδια πρέπει να είναι συγκολλημένα και μονωμένα. Ο διακόπτης και ο συνδετήρας στερεώνονται στο πλαστικό με θερμή τήξη.

Για να βάψουμε τις βάσεις και να τις κάνουμε πιο σταθερές, θα φτιάξουμε ένα κάτω μέρος για αυτό από το CD. Για να το κάνετε αυτό, λιπάνετε την άκρη του πλαστικού τεμαχίου με μια θερμοκολλημένη κόλλα και πιέστε τον δίσκο προς το μέρος του.

Τώρα συνδέστε την παροχή ρεύματος μέσω του συνδέσμου. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία για λωρίδες LED, οι οποίες πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το σπιτικό φόρεμα είναι έτοιμο για δουλειά.

Για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την ακολουθία εργασιών που πρέπει να γίνει σωστά, παρακολουθήστε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Κομψό προϊόν χωρίς λεπίδες

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα είναι η έλικα. Αυτή η λεπτομέρεια της δομής περιστρέφεται, δημιουργώντας την απαραίτητη ροή αέρα. Αλλά υπάρχουν και μοντέλο bezlopastnye. Έχουν εδραιωθεί στη μόδα, κυρίως λόγω της ασφάλειάς τους για τα νεότερα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά φαίνονται κομψά: είναι σε θέση να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να τα διακοσμούν.

Όπως και τα περισσότερα άλλα που βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ατόμου, ένας ατελείωτος ανεμιστήρας μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια σας. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: στη βάση της συσκευής υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

Για εργασία θα χρειαστούμε:

 • ψύκτη από τον υπολογιστή.
 • μπλοκ και υποδοχή τροφοδοσίας.
 • μικρό διακόπτη;
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • χαρτόνι ή βαρύ χαρτί.
 • Ψαλίδι, μολύβι, χάρακα, πυξίδες και δαγκάνες.

Καταρχήν, χρειαζόμαστε δαγκάνες αποκλειστικά για να μην κάνουμε λάθος στο μέγεθος του προϊόντος. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, τότε είναι αρκετά δυνατό να κάνετε με ένα κανονικό χάρακα, με ταινία ή με μια ταινία εκατοστών.

Ας πάμε στη δουλειά.

Πρώτον, κάνουμε το σώμα - τη βάση του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, κόβουμε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού. Για να καθορίσουμε τις παραμέτρους της βάσης, μετράμε το πλάτος του ψυγείου. Το προκύπτον μέγεθος θα είναι το ίδιο με το πλάτος των ορθογωνίων. Για ευκολία, θα λειτουργήσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Το πλάτος του ψυγείου μας είναι 120 mm. Και αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ορθογωνίου είναι επίσης 120 mm.

Στην περίπτωση του προϊόντος μας θα είναι ενσωματωμένο σε ένα μικρό διακόπτη και υποδοχή τροφοδοσίας. Για να τα κρατήσετε πυκνά στο μέλλον, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις διαστάσεις από αυτές. Οι οπές στο περίβλημα πρέπει να αντιστοιχούν στις τιμές που λαμβάνονται. Κάνετε τρύπες μέχρι τη στιγμή που τα ορθογώνια γίνονται μέρος του σώματος: είναι πάντα ευκολότερο να τα κόψετε σε επίπεδα αντικείμενα.

Χρειαζόμαστε μια τροφοδοσία δώδεκα βολτ και ένα αντίστοιχο ψυγείο που καταναλώνει μόνο 0,25Α. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια μονάδα 2Α, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη μελλοντική λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

Τώρα παίρνουμε φύλλα από χαρτόνι, από τα οποία πρέπει να κόψουμε τα στοιχεία του κύριου τμήματος του ανεμιστήρα. Αρχικά, σύρετε δύο κύκλους. Η ακτίνα καθενός από αυτά είναι 15 cm. Κόψτε και τους δύο κύκλους. Σε ένα από αυτά, ας το μια κλήση, εφιστούμε την εσωτερική κύκλο ακτίνας 11 εκατοστά. Στο δεύτερο, το οποίο ονομάζουμε Β, η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου είναι 12 εκατοστά. Προσεκτικά κόψτε το εσωτερικό κύκλο. Έχουν λάβει δακτυλίους Α και Β.

Οι δακτύλιοι που προκύπτουν θα προσαρτηθούν στο σώμα του προϊόντος. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, συνδέστε ένα από τα ορθογώνια κενά σε καθένα από τους δακτυλίους και κόψτε το τμήμα, η επίπεδη πλευρά του οποίου αντιστοιχεί στο πλάτος του ορθογωνίου.

Το κύριο μέρος του ανεμιστήρα bezlopastny έχει κυλινδρικό σχήμα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ταινίες από χαρτόνι με τις ακόλουθες παραμέτρους: το πρώτο - 12x74cm, το δεύτερο - 12x82cm, το τρίτο - 15x86cm. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, γίνεται σαφές τι πρέπει να γίνει με κάθε μία από αυτές τις τρεις λωρίδες.

Προτού συναρμολογήσετε το σώμα, κόψτε την εγκοπή στο κάτω μέρος κάθε ορθογωνίου. Έτσι δεν κάνουμε μόνο τα πόδια για τον μελλοντικό ανεμιστήρα, αλλά δημιουργούμε επίσης κανάλια για τον εισερχόμενο αέρα.

Θα συναρμολογήσουμε το σώμα χρησιμοποιώντας θερμή τήξη. Ο ψύκτης πρέπει να βρίσκεται περίπου στο κεντρικό τμήμα της θήκης που περιβάλλεται από τέσσερα ορθογώνια που σχηματίζουν τα τοιχώματα της δομής. Λιπάνετε το ψυγείο γύρω από την περίμετρο με κόλλα και το περιβάλλετε με τοίχους. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκοπές στους τοίχους που μόλις κόψαμε θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της θήκης.

Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να αφαιρεθούν στη γωνία της δομής, στερεώνοντάς τα σε αυτή τη θέση με κόλλα.

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε και να συνδεθείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη, πρέπει να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια πρέπει να συνδέονται στο βύσμα τροφοδοσίας (κόκκινο - συν, μαύρο - μείον). Εάν κάνουμε ένα λάθος στην πολικότητα, πρέπει απλώς να αλλάξουμε τα καλώδια σε μέρη. Με τη βοήθεια της κόλλας θερμής τήξης στερεώνουμε τη φίσα και τον διακόπτη στις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτές.

Συνδέστε το ρεύμα και ελέγξτε αν ο στρόβιλος λειτουργεί. Αν όλα είναι εντάξει, συνεχίζουμε να συναρμολογούμε το μοντέλο bezlopastnoy μας.

Πάρτε τον δακτύλιο Α, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά από τη συσκευή, και την πρώτη ταινία (12x74cm). Κλείνουμε τη λωρίδα σε κύκλο και την επικολλάμε στον εσωτερικό κύκλο του δακτυλίου Α. Ήταν σαν κυλινδρικός κύλινδρος χωρίς κορυφή, αλλά με τα πεδία. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι Β και τη δεύτερη ταινία (12x82cm).

Κόλλησα τον πρώτο "κύλινδρο" στην μπροστινή πλευρά της θήκης όπου κόψαμε το τμήμα. Ο δεύτερος "κύλινδρος" είναι επίσης κολλημένος στο πίσω μέρος του σώματος με μια επιφάνεια κοπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο μικρότερος "κύλινδρος" είναι μέσα στο μεγαλύτερο.

Η σταθερότητα της δομής μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια πέντε χωρισμάτων αντοχής, που στερεώνονται μεταξύ των δακτυλίων με τη βοήθεια όλης της ίδιας κόλλας. Πρέπει να αποκόπτονται από χαρτόνι. Το μήκος των χωρισμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από 12cm. Τώρα η πλευρική επιφάνεια της κύριας δομής πρέπει να καλύπτεται με την υπόλοιπη τρίτη ταινία χαρτόνι (15x86cm).

Βασικά, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Παραμένει να του δώσει μια εξωτερική γυαλάδα. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα και καλύψτε με μπογιά ή επικολλήστε με διακοσμητικό χαρτί τις εξωτερικές της επιφάνειες.

Για να μπορείτε να δείτε πόσο σωστά κατανοούνται και γίνονται τα πάντα, δείτε το βίντεο που αφιερώνεται στην αυτο-δημιουργία του ανεμιστήρα bezlopastny, το οποίο τοποθετήσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ο ανεμιστήρας από τα CD που βλέπετε σε αυτό το βίντεο διαφέρει από αυτόν που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουμε. Έχει άλλη βάση και υπάρχει ρυθμιστής:

Ο πράσινος πλαστικός ανεμιστήρας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βίντεο κλιπ, όχι μόνο λειτουργεί ποιοτικά, αλλά και φαίνεται υπέροχος. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση τραπεζιών για τον χώρο εργασίας σας:

Ένα χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα bezlopastnogo, το οποίο μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βίντεο, είναι ότι η ροή αέρα εμφανίζεται, σαν από το πουθενά. Το μοντέλο προσελκύει με την πρωτοτυπία του. Περάστε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή της και θα δείτε πόσο άψογα ταιριάζει στο εσωτερικό σας:

Σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα μοντέλα ανεμιστήρων. Και είναι το καλύτερο επειδή δεν χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς, πολύπλοκα εργαλεία, ακριβά υλικά και ειδικές δεξιότητες για την κατασκευή τους. Μπορούν να δημιουργήσουν απόλυτα οποιοδήποτε master home, ακόμη και έναν αρχάριο. Ελπίζουμε ότι η επιτυχία που θα επιτύχετε δημιουργώντας έναν ανεμιστήρα θα ξυπνήσει το γούστο σας για ανεξάρτητη δημιουργικότητα.

Τι είδους σπιτική μπορείς να φτιάξεις από ένα ψυγείο υπολογιστή;

Κοίταξα το βίντεο από το YouTube για το πώς να χρησιμοποιήσετε το ψυγείο υπολογιστή λάβει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια (σε πιο δροσερές λεπίδα σφιγμένα μεταλλικές βίδες, για το ψυγείο ήταν συνδεδεμένο ηλεκτρικό λαμπτήρα, και δίπλα από το ψυγείο τεθεί ένα μαγνήτη. Magnet shurupiki από αυτό το δοχείο ψύξης περιστρέφεται, παράγει ενέργεια για τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες), εδώ αναρωτιόμουν τι άλλο μπορεί να γίνει από το σπιτικό του ψυγείου;

Το ψυγείο από τον υπολογιστή είναι κυρίως ανεμιστήρας. Μπορείτε να το εφαρμόσετε για τον προορισμό του, ως πηγή καθαρού αέρα στη ζέστη του καλοκαιριού. Αν αντικαταστήσετε την πτερωτή με ένα μικρό σφαιρόκοκκο, παίρνετε ένα τριβείο. Φυσικά, δεν πρόκειται να πάει να ανεφοδιάσει τους τόρνους, αλλά να ισιώσει ένα μαχαίρι κουζίνας ή να ακονίσει γάντζους σε blings σε αυτό το μηχάνημα είναι αρκετά ρεαλιστικό. Επίσης, ο κινητήρας από το ψυγείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα αυτοπροωθούμενα μοντέλα.

LiveInternetLiveInternet

-Μουσική

-Πάντα στο χέρι

-Επικεφαλίδες

 • εξοχική κατοικία (623)
 • πλοίαρχοι (147)
 • για παιδιά (121)
 • τα έργα μου (21)
 • decoupage (2124)
 • για την ψυχή (233)
 • υγεία (2808)
 • παιχνίδια (17)
 • Ενδιαφέρουσες (134)
 • σχεδιασμός εσωτερικών χώρων (408)
 • κοσμετολογία (1024)
 • Μαγειρική (3696)
 • μόδα (318)
 • μουσική (94)
 • ανάγκες (1616)
 • ηλεκτρονικές κάρτες (286)
 • εγγραφή ημερολογίου (199)
 • ύφανση από εφημερίδες (1709)
 • δώρα (50)
 • μαξιλαρια (245)
 • Διακοπές και ειδικές εκδηλώσεις (176)
 • Hairstyles (76)
 • τελετουργίες (282)
 • ζωγραφικη σε γυαλι (45)
 • Χειροτεχνία (15044)
 • σερβίρισμα (47)
 • συσκευασία (133)
 • μελέτη (1172)
 • ταινίες (113)
 • ράψιμο (570)

-Αναζήτηση κατά ημερολόγιο

-Εγγραφείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

-Στατιστικά στοιχεία

Dacha: κατασκευασμένο από παλιά

Dacha: κατασκευασμένο από παλιά

Κορίτσια, που βρέθηκαν ακόμα για τον κήπο-dacha - ένα απίστευτο πράγμα. Απίστευτο - ένα, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα κομμάτια, επαναπροσδιορίζονται από τα παλιά πράγματα

Εδώ είναι - κάτι, απολύτως υπέροχο και απίστευτο. Ένας τέτοιος κήπος λουλουδιών θα διακοσμήσει την αυλή

ναι ακόμη και με ένα υφαντό γιλέκο! Πώς να το κάνετε - όχι, αλλά υπάρχει μια ευκαιρία για δημιουργικότητα.

Μωσαϊκό τοίχο με ενσωματωμένα φλιτζάνια. Εδώ, βέβαια, πρέπει να τσιμπήσουν, αλλά αξίζει τον κόπο

Οι καρέκλες είναι επίσης από την χωματερή, ζωγραφισμένες, αντί για σπασμένα καθίσματα, χορδές δεμένες, γαντζωμένες στον τοίχο

Αν έχετε συσσωρεύσει πολλά παλιά φτυάρια, και ρίξτε μια κρίση, κάντε ένα λουλούδι! Ποια μπορεί να βαφτεί

για να φτιάξουμε μια τέτοια σύνθεση, πρέπει να βρούμε μια λεκάνη και ένα πλυντήριο.

ένα κομψό γρασίδι φαίνεται να έχει πασπαλιστεί με κάρβουνο

όμορφη σύνθεση, νομίζω ότι είναι αρκετά πιθανό να προσαρμοστεί η παλιά σκάλα και οι τσέπες είναι ραμμένες - μερικά μικροδουλειά

Έχετε μάθει τι είναι τα καλάθια για τα χυμώδη;

Από μεταλλικούς κύκλους από τον ανεμιστήρα! Εδώ, όπως:

Το μονοπάτι του κήπου είναι κατασκευασμένο από όλα τα σκληρά πράγματα. Ακριβώς κάτω από το σύνθημα - Όλα τα σκουπίδια - στην επιχείρηση! Τέτοιο καλό, νομίζω, σε όλο το χύμα

Λοιπόν, μια ακόμα υπερ-ιδέα: σχεδόν κεντημένη (ασθενώς) στη λύση της πλάκας σε ένα από τα τείχη του σπιτιού! Ή πάστα. Αλλά για να κεντώ - για μεγάλο χρονικό διάστημα

Και ένα πολύ όμορφο ράφι, κυριολεκτικά από τα ερείπια μετά την κατασκευή. Για παράδειγμα, ένα αξεσουάρ για μπάνιο, ε;

και - ένα αστείο σχεδόν: αρχικό παπούτσι μετατρέπουμε σε ένα ζεστό birdhouse

και μια τέτοια υπέροχη νιπτήρα από την παλιά πόρτα!

Όχι, ποτέ μην ρίχνεις τίποτα μακριά! Τα πάντα - στο εξοχικό σπίτι, τα πάντα - για το καλό

Ακόμη και οι παλιοί γερανοί μπορούν να γίνουν αγκίστρια

Και σχεδόν ένα νέο τραπέζι ενός τρικύκλου. Επεκτείνετε το μεταλλικό σωλήνα πίσω από το ποδήλατο στο επίπεδο του τιμονιού και επικολλήστε το γυαλί, οργανικά, είναι ευκολότερο. Μπορείτε ακόμη να κυλήσετε ένα τραπέζι

Επιτυχίες σε όλες τις αλλαγές του παλιού με το νέο!

Ανεμογεννήτρια από τον ανεμιστήρα

Για να γίνει μια ανεμογεννήτρια, λαμβάνοντας ως βάση έναν ανεμιστήρα, θα φαινόταν, ποιο είναι απλούστερο; Ωστόσο, πολλά εμπόδια εμποδίζουν έναν τέτοιο τεχνικό μετασχηματισμό. Πώς να τα ξεπεράσετε, για τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αιολικό πάρκο από ανεμιστήρα και αυτό το άρθρο θα σας πει.

Πεδίο εφαρμογής

Για να γίνει μια ανεμογεννήτρια, λαμβάνοντας ως βάση έναν ανεμιστήρα, θα φαινόταν, ποιο είναι απλούστερο; Ωστόσο, πολλά εμπόδια εμποδίζουν έναν τέτοιο τεχνικό μετασχηματισμό. Πώς να τα ξεπεράσετε, για τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αιολικό πάρκο από ανεμιστήρα και αυτό το άρθρο θα σας πει.

Γιατί παρόμοιες συσκευές για μετενσάρκωση απαιτούν προσπάθεια; Υπάρχουν τεχνικές εξηγήσεις γι 'αυτό, οι οποίες θεωρούνται περιττές.

Διαφορές

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων και γεννητριών

Η κίνηση των ηλεκτρονίων, ένα ηλεκτρικό ρεύμα, συμβαίνει στον αγωγό υπό την επίδραση ενός μεταβαλλόμενου εξωτερικού μαγνητικού πεδίου. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι παρόμοια τοποθετημένοι, μόνο στην αντίστροφη σειρά - στα κινούμενα φορτισμένα σωματίδια σε ένα μαγνητικό πεδίο, μια δύναμη ενεργεί, η οποία αναγκάζει τον αγωγό να αλλάξει τη θέση του στο διάστημα, δηλ. οδηγεί στην κίνηση του δρομέα.

Τόσο σε γεννήτριες όσο και σε κινητήρες, δημιουργείται αυτό το πολύ μαγνητικό πεδίο στον στάτορα ή στον ρότορα, ανάλογα με το μοντέλο, με μόνιμους μαγνήτες ή ηλεκτρομαγνήτες (περιελίξεις διέγερσης). Αν ο κινητήρας προσελκύει σιδερένια αντικείμενα - είναι σε μόνιμους μαγνήτες. Αυτή η επιλογή από τη σκοπιά της χρήσης της ως γεννήτριας είναι βέλτιστη, καθώς δεν απαιτεί εκσυγχρονισμό.

"Η χρήση του ίδιου για τη δημιουργία ηλεκτρικού κινητήρα με περιελίξεις διέγερσης θα είναι πιο δύσκολη, γιατί θα πρέπει να παράσχετε ενέργεια σε αυτές τις πολύ περιελίξεις. Και αυτό θα περιπλέξει σημαντικά την κατασκευή. "

Έτσι στην πραγματικότητα η γεννήτρια αυτοκινήτων λειτουργεί. Στον δρομέα μέσω του "χαπιού", οι βούρτσες και οι δακτύλιοι επαφής τροφοδοτούνται με 12V. Μαζί με τον δρομέα, το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από αυτό περιστρέφεται. Είναι κάτι που δημιουργεί ηλεκτρικό ρεύμα στην περιέλιξη του στάτορα (φυσικά, παράγεται περισσότερο ρεύμα από ότι χάνεται, διαφορετικά χρειάζεται η γεννήτρια).

Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη και οι ισχυροί καταναλωτές είναι απενεργοποιημένοι, το ρεύμα στο ρότορα σχεδόν δεν παρέχεται και η γεννήτρια περιστρέφεται σε αδράνεια. Και χρησιμοποιώντας έναν αυτόνομο ηλεκτροπαραγωγέα ως αιολικό πάρκο, αυτό το ρεύμα θα πρέπει να τροφοδοτείται και να ελέγχεται από τις παραμέτρους του.

Μερικές φορές προτείνεται σε αυτή την περίπτωση να αφαιρεθούν οι περιελίξεις από τον δρομέα και να επικολληθούν οι μόνιμοι μαγνήτες αντί του σύρματος (στην περίπτωση αυτή, το ρεύμα δεν είναι απαραίτητο), αλλά αυτό είναι ένα θέμα για ένα ξεχωριστό άρθρο.

Χαρακτηριστικά της γεωμετρίας των λεπίδων

Επειδή ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα είναι ο στόχος - για να ωθήσει τη μάζα του αέρα και τα πτερύγια του ρότορα της ανεμογεννήτριας, αντιθέτως, αυτό οδηγείται από ρεύματα των αερίων μαζών, και η γεωμετρία είναι ελαφρώς διαφορετική. Η γωνία προσβολής των άκρων των λεπίδων και των δύο τύπων διαφέρει ελάχιστα.

Εφόσον γενικά η γεωμετρία είναι παρόμοια, η έλικα του ανεμιστήρα θα λειτουργεί επίσης ως ανεμογεννήτρια.

Ταχύτητα περιστροφής

Είναι απίθανο ότι τουλάχιστον ένας ανεμιστήρας υπό την επίδραση του ανέμου θα παράγει την ίδια ταχύτητα με εκείνη που περιλαμβάνεται στο δίκτυο. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να ελπίζουμε ότι μια ανεμογεννήτρια 100 watt κατασκευασμένη από ανεμιστήρα 12V θα παρέχει την ίδια τάση και θα παρέχει στους καταναλωτές 100 Watt με δουλειά.

Παραδείγματα κατασκευής

Από έναν παιδικό ανεμιστήρα παιχνιδιών στις μπαταρίες

Αυτή η γεννήτρια ανέμου είναι εύκολο να γίνει. Στο παιχνίδι, ένας ηλεκτρικός κινητήρας χρησιμοποιείται συχνότερα κατά 1,5 ή 4,5 βολτ με ανεξάρτητη διέγερση από μόνιμους μαγνήτες. Υπάρχει μια έτοιμη βίδα. Είναι απαραίτητο να φέρετε τις μπαταρίες στους + και - ακροδέκτες για να συνδέσετε τα καλώδια, να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα στη ροή του αέρα, να ανάψετε και να μετρήσετε τα χαρακτηριστικά του ρεύματος που παράγεται στις επαφές.

Για να λειτουργήσει καλύτερα αυτή η γεννήτρια ανέμου, τα πτερύγια της προπέλας δεν θα παρεμποδίσουν την προσθήκη ισχύος, για παράδειγμα, με έμπλαστρα χαραγμένα από πλαστικό σωλήνα με τη μορφή πετάλων. Λοιπόν, θα πρέπει να εφοδιάσετε τη μονάδα με κάποια άλλα υποχρεωτικά στοιχεία για τον ηλεκτρολόγο.

Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να προστατεύεται από τη βροχή από ειδικό περίβλημα και να ασφαλίζεται στο κινούμενο πλαίσιο. Η κινητή στερέωση του πλαισίου στο σκελετό ανύψωσης πρέπει να περιλαμβάνει μηχανισμό βούρτσας επαφής (χωρίς αυτό, το ρεύμα δεν μπορεί να περάσει κάτω). Το αντίθετο άκρο του πλαισίου είναι εφοδιασμένο με σταθεροποιητή, με καθήκον του να μετατρέψει τη γεννήτρια αιολικής ενέργειας σε ροές αέρα.

Τι μπορείτε να υπολογίζετε, εάν ο κινητήρας είναι 4,5V, είναι 2,5... 3V μέγιστο, ούτε αρκετά για να φορτίσετε το τηλέφωνο (συνήθως 5V). Αλλά η παροχή LED, η οποία, για παράδειγμα, μπορεί να σηματοδοτήσει τα όρια των θυρών εισόδου, ή να φωτίσει τα όρια της διαδρομής κήπου, μια τέτοια συσκευή με αρκετό άνεμο είναι πλήρως ικανή να παρέχει.

Από τον ανεμιστήρα ψύξης του επεξεργαστή (ψυγείο)

Αυτός ο ανεμιστήρας είναι συνήθως ένας κινητήρας 12V, όπως στο προηγούμενο παράδειγμα σε μόνιμους μαγνήτες και η μετατροπή του σε μια γεννήτρια αιολικής ενέργειας, πραγματοποιείται στην ίδια σειρά.

Η διαφορά είναι ότι:

 • οι ψυχρότερες λεπίδες δεν είναι καλές από την αρχή - η έλικα χρειάζεται νέο.
 • το παραγόμενο ρεύμα σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα ανέμου είναι αρκετό για να φορτίσει ένα Android και ένα tablet 5v (η χρήση του ελεγκτή σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να αποφευχθεί και ο συνηθισμένος φορτιστής αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο).
στο περιεχόμενο ↑

Από τον ανεμιστήρα ψύξης κινητήρα ανεμιστήρα ψύξης του κινητήρα

Η παραλλαγή είναι πιο περίπλοκη, αλλά αν οι προηγούμενες παραλλαγές θεωρήθηκαν αρχικά ως παιχνίδια, τότε αυτό το σχέδιο μπορεί να είναι αρκετά απτή επιστροφή. Η εξεταζόμενη γεννήτρια ανέμου μπορεί να χρησιμεύσει, για παράδειγμα, για τη φόρτιση μιας μπαταρίας 12v. Η ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται στη μπαταρία διέρχεται μέσω του μετατροπέα 12/220, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οικιακό δίκτυο.

Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί έναν κινητήρα από ανεμιστήρα 24v. Οι λεπίδες κλαδεύονται, αφήνοντας μόνο θραύσματα που απαιτούνται για την εξασφάλιση νέων - κόβεται από σωλήνα PVC (που χρησιμοποιείται για τους σκοπούς αυτούς, μπουκάλια από PVC δεν θα λειτουργήσει - λόγω της χαμηλής ακαμψία της θέλησης τους απλά λυγίστε τον άνεμο).

Οι λεπίδες κόβονται περίπου σύμφωνα με το ίδιο μοτίβο όπως στη φωτογραφία.

Η γεννήτρια αιολικής ενέργειας συντάσσεται σύμφωνα με το κλασικό σχήμα (Σχήμα 3). Η τάση που παράγει σε ένα μέτριο 4... 7 m / s θα είναι πάνω από 12V, πράγμα που θα επιτρέψει τη φόρτιση της μπαταρίας. Η δίοδος πρέπει να προστεθεί στο ηλεκτρικό κύκλωμα έτσι ώστε, ελλείψει ανέμου, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής να μην μετατραπεί σε ανεμιστήρα στον ιστό.

Μην παρεμβαίνετε στον ελεγκτή φόρτισης της μπαταρίας, ο οποίος ρυθμίζει το ρεύμα φόρτισης και το κύκλωμα θραύσης στο τέλος της φόρτισης. Μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τη διαδικασία φόρτισης και να το προσαρμόσετε χειροκίνητα.

Ανεμογεννήτρια από τον εσωτερικό ανεμιστήρα

Ο απλούστερος ανεμόμυλος μπορεί να κατασκευαστεί από συμβατικό εσωτερικό ανεμιστήρα. Η ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα παράγει έναν τέτοιο ανεμόμυλο, με την παρουσία του ανέμου, αρκεί για να τροφοδοτήσει ένα φανάρι για μια σκηνή ή να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο. Για την κατασκευή ανεμογεννητριών δεν χρειάζονται ένα ανεμιστήρα που να λειτουργεί, μόνο λίγες λεπτομέρειες θα χρειαστούν από αυτό. Απλά χρειάζεστε ένα ράφι και μια βίδα. Επιπλέον, απαιτείται ένας βηματικός κινητήρας με γέφυρα δίοδος για τάση συνεχούς ρεύματος. Ένα μπουκάλι σαμπουάν, ένα καπάκι από πλαστικό κουβά, ένα πλαστικό σωλήνα νερού μήκους 50 cm και ένα βύσμα για αυτό.

Πρώτον, πρέπει να κόψετε έναν δακτύλιο στον τόρνο, ο οποίος θα είναι ο άξονας για τη βίδα. Στον δακτύλιο στερεώνουμε τη γεννήτρια κινητήρα. Στο μπουκάλι σαμπουάν κόβουμε το κάτω μέρος. Στον κύλινδρο, τρυπήστε μια οπή 10 mm για να εγκαταστήσετε έναν άξονα επεξεργασμένο από μια ράβδο αλουμινίου.

Αφού συγκολλήσετε όλα τα απαραίτητα καλώδια στον κινητήρα, δημιουργούμε μια οπή στο περίβλημα για την απόσυρσή τους. Σχεδιάστε τα καλώδια και τοποθετήστε το σώμα πάνω στη μηχανή.

Τώρα πρέπει να κάνουμε ένα στέλεχος για τον ανεμόμυλο ώστε να μπορεί να πιάσει άνεμοι από διαφορετικές κατευθύνσεις. Για να παράγετε το στέλεχος χρειάζεστε έναν πλαστικό σωλήνα και ένα βύσμα σε αυτό. Για να συνδέσετε το στέλεχος στο σώμα, ξεβιδώστε το καπάκι και σπρώξτε το σωλήνα προς τα μέσα. Γυρίστε το άκρο του σωλήνα στην επιθυμητή διάμετρο, ώστε να μπορεί να πιεστεί μέσα σε αυτό. Τώρα μένει να κόψουμε την αύλακα κάτω από τον κορμό του σωλήνα με ένα κοπτικό. Στη συνέχεια, κόψτε το πτερύγιο του στελέχους από το καπάκι από τον πλαστικό κάδο.

Η γεννήτρια αφέθηκε να συναρμολογηθεί. Στο πίσω μέρος της βάσης ρυθμίζουμε την έξοδο USB.

Οι δοκιμές, κυριολεκτικά στο πεδίο, έδειξαν ότι το ραδιόφωνο λειτουργεί από τη γεννήτρια, το smartphone φορτίζει, είναι σε θέση να δώσει μικρό φωτισμό στις λυχνίες LED. Θα θέλατε έναν ανεμόμυλο πιο απότομα; Βρίσκονται σε αυτό το κινεζικό κατάστημα.

Πώς να φτιάξετε έναν ατελείωτο ανεμιστήρα με τα χέρια σας

Θα χρειαστείτε ένα δοχείο ψύξης για τον υπολογιστή σας, πολύ μικρές, υποδοχή τροφοδοσίας, θερμική δέσμευση όπλο, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, χαρτόνι και χαρτί, καθώς όπως απλά αντικείμενα όπως χαρτικά μαχαίρι, δαγκάνες, πυξίδες, ψαλίδι, χάρακα και μολύβι. Όπως είναι γνωστό, ανεμιστήρες λειτουργούν χωρίς πτερά με ένα μικρό στρόβιλο που βρίσκεται στο πόδι, και ο αέρας τραβιέται μέσα διαμέσου των πλευρικών οπών.

Εκτός από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό, ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενός τέτοιου ανεμιστήρα είναι η ασφάλεια, αφού είναι απλά αδύνατο να τον βλάψετε, σε αντίθεση με τις συνήθεις λεπίδες. Έτσι, για να το κάνετε μόνοι σας, από το χαρτόνι πρέπει να βάλετε μια βάση και να κολλήσετε το σώμα. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την απόδοση του ψυγείου συνδέοντας τη δύναμη!

Στη συνέχεια, από το χαρτί, πρέπει να κόψετε τρεις ταινίες του σωστού μεγέθους και να τις κολλήσετε στα αντίστοιχα μέρη της θήκης από χαρτόνι. Ελέγξτε τη στεγανότητα των αρθρώσεων με προσεκτική επεξεργασία όλων των ραφών με κόλλα. Έγινε! Συνδέστε τον ανεμιστήρα και απολαύστε. Και μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας ως σχεδιαστή και να βάψετε το σώμα ενός ατέλειωτου ανεμιστήρα με χρώματα.

Πώς να φτιάξετε τον ανεμιστήρα USB από αυτοσχεδιασμένα εργαλεία;

Ιδέα # 1 - Χρησιμοποιούμε ένα ψυγείο

Για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα USB από το ψυγείο, συνήθως δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα ψυγείο. Από τη συσκευή υπάρχουν δύο σύρματα - μαύρα και κόκκινα. Αφαιρέστε τη μόνωση κατά 10 mm και βάλτε το προετοιμασμένο στοιχείο στην άκρη.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσετε το σύρμα σας. Κόψτε το μισό από αυτό και ξεκολλήστε τη μόνωση στη θέση της κοπής. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις επαφές, εκ των οποίων δύο είναι απαραίτητες: κόκκινο και μαύρο. Καθαρίζονται επίσης, ενώ τα άλλα δύο (συνήθως πράσινα και λευκά) είναι καλύτερα αποκομμένα ώστε να μη φτάσουν στον δρόμο.

Τώρα, όπως γνωρίζετε, είναι απαραίτητο να αντιστοιχίσετε τις προετοιμασμένες επαφές σε ζεύγη, σύμφωνα με την χρωματική κωδικοποίηση των καλωδίων: κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο. Μετά από αυτό, πρέπει να μονώσετε προσεκτικά τα σημεία σύνδεσης του καλωδίου και να τοποθετήσετε ένα στήριγμα. Όσον αφορά το περίπτερο, υπάρχει ήδη θέμα της φαντασίας σας. Κάποιοι χρησιμοποιούν με επιτυχία το καλώδιο, μερικοί πολύ ενδιαφέρονται να κόψουν τη φωλιά προσγείωσης σε κουτί από χαρτόνι.

Στο τέλος, ένας σπιτικό μίνι ανεμιστήρας συνδέεται με έναν υπολογιστή και μπορείτε να απολαύσετε το έργο της δικής σας ηλεκτρικής συσκευής.

Η ιδέα αριθ. 2 - Χρησιμοποιούμε τον κινητήρα

Για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB από ένα κινητήρα και ένα CD, χρειάζεται λίγο περισσότερο, αλλά σε μια ώρα μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια τέτοια συσκευή.

Αρχικά προετοιμάζουμε όλα τα στοιχεία της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε και την πτερωτή (λεπίδες).

Για να κάνετε πτερωτή, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο CD-ROM. Ευθυγραμμίστε το σε 8 ίσα μέρη και κόψτε προσεκτικά στο κέντρο. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα), και όταν το πλαστικό γίνεται πιο ελαστικό, λυγίστε τις λεπίδες (όπως φαίνεται στη φωτογραφία).

Εάν η πτερωτή δεν είναι λυγισμένη, η ροή αέρα δεν θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της περιστροφής του δίσκου. Εδώ πρέπει να αισθανθείτε το μέτρο, ώστε να μην το παρακάνετε.

Όταν τα πτερύγια είναι έτοιμα, πηγαίνετε στη δημιουργία του κύριου μηχανισμού. Μέσα στο δίσκο συνιστούμε να τοποθετήσετε ένα πλαστικό πώμα στο οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή κάτω από τον άξονα του κινητήρα. Ρυθμίστε προσεκτικά τον πυρήνα και προχωρήστε για να δημιουργήσετε μια υποστήριξη USB ανεμιστήρα για το φορητό υπολογιστή.

Εδώ, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, εξαρτάται από τη φαντασία σας. Από όλα τα αυτοσχέδια μέσα, η παραλλαγή με το καλώδιο είναι η πλέον κατάλληλη. Όταν ο οικιακός ανεμιστήρας USB είναι έτοιμος, συνδέουμε τα καλώδια του κινητήρα με τα καλώδια του καλωδίου, απομονώστε προσεκτικά τη συστροφή και προχωρήστε στις δοκιμές.

Οπτικές οδηγίες βίντεο:

Όπως μπορείτε να δείτε, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ψυγείο ή κινητήρα από μια μηχανή, χρειάζονται λιγότερο χρόνο και δεξιότητες για να δουλέψετε με ηλεκτρικές συσκευές. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο!

Ανεμογεννήτρια από τον ανεμιστήρα

Για να γίνει μια ανεμογεννήτρια, λαμβάνοντας ως βάση έναν ανεμιστήρα, θα φαινόταν, ποιο είναι απλούστερο; Ωστόσο, πολλά εμπόδια εμποδίζουν έναν τέτοιο τεχνικό μετασχηματισμό. Πώς να τα ξεπεράσετε, για τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αιολικό πάρκο από ανεμιστήρα και αυτό το άρθρο θα σας πει.

Πεδίο εφαρμογής

Για να γίνει μια ανεμογεννήτρια, λαμβάνοντας ως βάση έναν ανεμιστήρα, θα φαινόταν, ποιο είναι απλούστερο; Ωστόσο, πολλά εμπόδια εμποδίζουν έναν τέτοιο τεχνικό μετασχηματισμό. Πώς να τα ξεπεράσετε, για τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αιολικό πάρκο από ανεμιστήρα και αυτό το άρθρο θα σας πει.

Γιατί παρόμοιες συσκευές για μετενσάρκωση απαιτούν προσπάθεια; Υπάρχουν τεχνικές εξηγήσεις γι 'αυτό, οι οποίες θεωρούνται περιττές.

Διαφορές

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων και γεννητριών

Η κίνηση των ηλεκτρονίων, ένα ηλεκτρικό ρεύμα, συμβαίνει στον αγωγό υπό την επίδραση ενός μεταβαλλόμενου εξωτερικού μαγνητικού πεδίου. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι παρόμοια τοποθετημένοι, μόνο στην αντίστροφη σειρά - στα κινούμενα φορτισμένα σωματίδια σε ένα μαγνητικό πεδίο, μια δύναμη ενεργεί, η οποία αναγκάζει τον αγωγό να αλλάξει τη θέση του στο διάστημα, δηλ. οδηγεί στην κίνηση του δρομέα.

Τόσο σε γεννήτριες όσο και σε κινητήρες, δημιουργείται αυτό το πολύ μαγνητικό πεδίο στον στάτορα ή στον ρότορα, ανάλογα με το μοντέλο, με μόνιμους μαγνήτες ή ηλεκτρομαγνήτες (περιελίξεις διέγερσης). Αν ο κινητήρας προσελκύει σιδερένια αντικείμενα - είναι σε μόνιμους μαγνήτες. Αυτή η επιλογή από τη σκοπιά της χρήσης της ως γεννήτριας είναι βέλτιστη, καθώς δεν απαιτεί εκσυγχρονισμό.

"Η χρήση του ίδιου για τη δημιουργία ηλεκτρικού κινητήρα με περιελίξεις διέγερσης θα είναι πιο δύσκολη, γιατί θα πρέπει να παράσχετε ενέργεια σε αυτές τις πολύ περιελίξεις. Και αυτό θα περιπλέξει σημαντικά την κατασκευή. "

Έτσι στην πραγματικότητα η γεννήτρια αυτοκινήτων λειτουργεί. Στον δρομέα μέσω του "χαπιού", οι βούρτσες και οι δακτύλιοι επαφής τροφοδοτούνται με 12V. Μαζί με τον δρομέα, το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από αυτό περιστρέφεται. Είναι κάτι που δημιουργεί ηλεκτρικό ρεύμα στην περιέλιξη του στάτορα (φυσικά, παράγεται περισσότερο ρεύμα από ότι χάνεται, διαφορετικά χρειάζεται η γεννήτρια).

Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη και οι ισχυροί καταναλωτές είναι απενεργοποιημένοι, το ρεύμα στο ρότορα σχεδόν δεν παρέχεται και η γεννήτρια περιστρέφεται σε αδράνεια. Και χρησιμοποιώντας έναν αυτόνομο ηλεκτροπαραγωγέα ως αιολικό πάρκο, αυτό το ρεύμα θα πρέπει να τροφοδοτείται και να ελέγχεται από τις παραμέτρους του.

Μερικές φορές προτείνεται σε αυτή την περίπτωση να αφαιρεθούν οι περιελίξεις από τον δρομέα και να επικολληθούν οι μόνιμοι μαγνήτες αντί του σύρματος (στην περίπτωση αυτή, το ρεύμα δεν είναι απαραίτητο), αλλά αυτό είναι ένα θέμα για ένα ξεχωριστό άρθρο.

Χαρακτηριστικά της γεωμετρίας των λεπίδων

Επειδή ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα είναι ο στόχος - για να ωθήσει τη μάζα του αέρα και τα πτερύγια του ρότορα της ανεμογεννήτριας, αντιθέτως, αυτό οδηγείται από ρεύματα των αερίων μαζών, και η γεωμετρία είναι ελαφρώς διαφορετική. Η γωνία προσβολής των άκρων των λεπίδων και των δύο τύπων διαφέρει ελάχιστα.

Εφόσον γενικά η γεωμετρία είναι παρόμοια, η έλικα του ανεμιστήρα θα λειτουργεί επίσης ως ανεμογεννήτρια.

Ταχύτητα περιστροφής

Είναι απίθανο ότι τουλάχιστον ένας ανεμιστήρας υπό την επίδραση του ανέμου θα παράγει την ίδια ταχύτητα με εκείνη που περιλαμβάνεται στο δίκτυο. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να ελπίζουμε ότι μια ανεμογεννήτρια 100 watt κατασκευασμένη από ανεμιστήρα 12V θα παρέχει την ίδια τάση και θα παρέχει στους καταναλωτές 100 Watt με δουλειά.

Παραδείγματα κατασκευής

Από έναν παιδικό ανεμιστήρα παιχνιδιών στις μπαταρίες

Αυτή η γεννήτρια ανέμου είναι εύκολο να γίνει. Στο παιχνίδι, ένας ηλεκτρικός κινητήρας χρησιμοποιείται συχνότερα κατά 1,5 ή 4,5 βολτ με ανεξάρτητη διέγερση από μόνιμους μαγνήτες. Υπάρχει μια έτοιμη βίδα. Είναι απαραίτητο να φέρετε τις μπαταρίες στους + και - ακροδέκτες για να συνδέσετε τα καλώδια, να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα στη ροή του αέρα, να ανάψετε και να μετρήσετε τα χαρακτηριστικά του ρεύματος που παράγεται στις επαφές.

Για να λειτουργήσει καλύτερα αυτή η γεννήτρια ανέμου, τα πτερύγια της προπέλας δεν θα παρεμποδίσουν την προσθήκη ισχύος, για παράδειγμα, με έμπλαστρα χαραγμένα από πλαστικό σωλήνα με τη μορφή πετάλων. Λοιπόν, θα πρέπει να εφοδιάσετε τη μονάδα με κάποια άλλα υποχρεωτικά στοιχεία για τον ηλεκτρολόγο.

Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να προστατεύεται από τη βροχή από ειδικό περίβλημα και να ασφαλίζεται στο κινούμενο πλαίσιο. Η κινητή στερέωση του πλαισίου στο σκελετό ανύψωσης πρέπει να περιλαμβάνει μηχανισμό βούρτσας επαφής (χωρίς αυτό, το ρεύμα δεν μπορεί να περάσει κάτω). Το αντίθετο άκρο του πλαισίου είναι εφοδιασμένο με σταθεροποιητή, με καθήκον του να μετατρέψει τη γεννήτρια αιολικής ενέργειας σε ροές αέρα.

Τι μπορείτε να υπολογίζετε, εάν ο κινητήρας είναι 4,5V, είναι 2,5... 3V μέγιστο, ούτε αρκετά για να φορτίσετε το τηλέφωνο (συνήθως 5V). Αλλά η παροχή LED, η οποία, για παράδειγμα, μπορεί να σηματοδοτήσει τα όρια των θυρών εισόδου, ή να φωτίσει τα όρια της διαδρομής κήπου, μια τέτοια συσκευή με αρκετό άνεμο είναι πλήρως ικανή να παρέχει.

Από τον ανεμιστήρα ψύξης του επεξεργαστή (ψυγείο)

Αυτός ο ανεμιστήρας είναι συνήθως ένας κινητήρας 12V, όπως στο προηγούμενο παράδειγμα σε μόνιμους μαγνήτες και η μετατροπή του σε μια γεννήτρια αιολικής ενέργειας, πραγματοποιείται στην ίδια σειρά.

Η διαφορά είναι ότι:

 • οι ψυχρότερες λεπίδες δεν είναι καλές από την αρχή - η έλικα χρειάζεται νέο.
 • το παραγόμενο ρεύμα σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα ανέμου είναι αρκετό για να φορτίσει ένα Android και ένα tablet 5v (η χρήση του ελεγκτή σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να αποφευχθεί και ο συνηθισμένος φορτιστής αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο).
στο περιεχόμενο ↑

Από τον ανεμιστήρα ψύξης κινητήρα ανεμιστήρα ψύξης του κινητήρα

Η παραλλαγή είναι πιο περίπλοκη, αλλά αν οι προηγούμενες παραλλαγές θεωρήθηκαν αρχικά ως παιχνίδια, τότε αυτό το σχέδιο μπορεί να είναι αρκετά απτή επιστροφή. Η εξεταζόμενη γεννήτρια ανέμου μπορεί να χρησιμεύσει, για παράδειγμα, για τη φόρτιση μιας μπαταρίας 12v. Η ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται στη μπαταρία διέρχεται μέσω του μετατροπέα 12/220, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οικιακό δίκτυο.

Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί έναν κινητήρα από ανεμιστήρα 24v. Οι λεπίδες κλαδεύονται, αφήνοντας μόνο θραύσματα που απαιτούνται για την εξασφάλιση νέων - κόβεται από σωλήνα PVC (που χρησιμοποιείται για τους σκοπούς αυτούς, μπουκάλια από PVC δεν θα λειτουργήσει - λόγω της χαμηλής ακαμψία της θέλησης τους απλά λυγίστε τον άνεμο).

Οι λεπίδες κόβονται περίπου σύμφωνα με το ίδιο μοτίβο όπως στη φωτογραφία.

Η γεννήτρια αιολικής ενέργειας συντάσσεται σύμφωνα με το κλασικό σχήμα (Σχήμα 3). Η τάση που παράγει σε ένα μέτριο 4... 7 m / s θα είναι πάνω από 12V, πράγμα που θα επιτρέψει τη φόρτιση της μπαταρίας. Η δίοδος πρέπει να προστεθεί στο ηλεκτρικό κύκλωμα έτσι ώστε, ελλείψει ανέμου, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής να μην μετατραπεί σε ανεμιστήρα στον ιστό.

Μην παρεμβαίνετε στον ελεγκτή φόρτισης της μπαταρίας, ο οποίος ρυθμίζει το ρεύμα φόρτισης και το κύκλωμα θραύσης στο τέλος της φόρτισης. Μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τη διαδικασία φόρτισης και να το προσαρμόσετε χειροκίνητα.

Αυτόνομος ανεμιστήρας

Κουρασμένος από τη ζέστη; Τότε αυτό το άρθρο είναι για σας!

Από τη μαγνητοταινία μαγνητοσκόπια πήρε τον κινητήρα:

Η τροχαλία του κινητήρα πριόνισε και κόπηκε το νήμα:

Έβαλα τα στηρίγματα των λεπίδων:

Οι λεπίδες κόπηκαν από το πλαστικό από το πίσω κάλυμμα του μαγνητοσκόπτη:

Ο κινητήρας στη σχάρα θα τοποθετηθεί χρησιμοποιώντας μια πλάκα:

Στάνταρ - ατσάλινος σωλήνας. Συνδέστε το στην πλάκα και συνδέστε τον πυκνωτή:

Η βάση είναι κατασκευασμένη από έναν σφόνδυλο μαγνητοφώνου, στον οποίο μια ράβδος οδηγείται σε ράβδο:

Η βάση τοποθετείται στη βάση και πιέζεται με βίδες:

Τώρα είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τροχαλία με λεπίδες:

Δεν έκανα καμία υπεράσπιση στη λεπίδα, γιατί Σκοπεύω να κρεμάσω τον ανεμιστήρα κάτω από το ταβάνι. Η βάση είναι επίσης προσωρινή, για μόνιμη χρήση είναι απαραίτητο να αυξηθεί η περιοχή της, για παράδειγμα, να επισυνάψετε έναν κύκλο κόντρα πλακέ στην τροχαλία.

Ο κινητήρας μετά από 5 λεπτά λειτουργίας θερμαίνεται έτσι ώστε να είναι αδύνατο να αγγίξει. Ποιος ξέρει, είναι αυτός ο κανόνας;