Τι είδους σπιτική μπορείς να φτιάξεις από ένα ψυγείο υπολογιστή;

Κοίταξα το βίντεο από το YouTube για το πώς να χρησιμοποιήσετε το ψυγείο υπολογιστή λάβει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια (σε πιο δροσερές λεπίδα σφιγμένα μεταλλικές βίδες, για το ψυγείο ήταν συνδεδεμένο ηλεκτρικό λαμπτήρα, και δίπλα από το ψυγείο τεθεί ένα μαγνήτη. Magnet shurupiki από αυτό το δοχείο ψύξης περιστρέφεται, παράγει ενέργεια για τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες), εδώ αναρωτιόμουν τι άλλο μπορεί να γίνει από το σπιτικό του ψυγείου;

Το ψυγείο από τον υπολογιστή είναι κυρίως ανεμιστήρας. Μπορείτε να το εφαρμόσετε για τον προορισμό του, ως πηγή καθαρού αέρα στη ζέστη του καλοκαιριού. Αν αντικαταστήσετε την πτερωτή με ένα μικρό σφαιρόκοκκο, παίρνετε ένα τριβείο. Φυσικά, δεν πρόκειται να πάει να ανεφοδιάσει τους τόρνους, αλλά να ισιώσει ένα μαχαίρι κουζίνας ή να ακονίσει γάντζους σε blings σε αυτό το μηχάνημα είναι αρκετά ρεαλιστικό. Επίσης, ο κινητήρας από το ψυγείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα αυτοπροωθούμενα μοντέλα.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ένα ψυγείο;

Όταν υπάρχουν ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την ψύξη του σπιτιού. Όχι όλοι στο δωμάτιο έχουν τον ανεμιστήρα του. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ειδικά καθώς το καλοκαίρι έχει γίνει πιο θερμό τα τελευταία χρόνια. Σήμερα θα σας πούμε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ένα ψυγείο. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα μέθοδος για να βγούμε από τη δυσάρεστη κατάσταση. Σχεδόν κάθε άτομο στο σπίτι έχει μια μάζα ανταλλακτικών από τον υπολογιστή, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του, ή μπορείτε απλά να χτίσετε κάτι χρήσιμο από αυτά.

Ο ανεμιστήρας από το ψυγείο είναι η καλύτερη λύση για το πρόβλημα της εμφύσησης χώρου.

Ο ανεμιστήρας από τον ψυγείο οικιακού υπολογιστή είναι η καλύτερη λύση για το πρόβλημα της εμφύσησης χώρου. Ναι, η εξουσία του δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά για ένα μικρό δωμάτιο θα είναι αρκετό. Κάνοντας έναν ανεμιστήρα ψύξης, παρεμπιπτόντως, είναι εξαιρετικά απλή. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε κάποια εργαλεία και υλικά.

Εργαλεία και υλικά

Για εργασία είναι απαραίτητο να αποκτήσετε τα ακόλουθα:

 • ένα κομμάτι καλωδίου με υποδοχή USB.
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • συγκόλληση.
 • ροή ·
 • πένσες.
 • με ένα μαχαίρι?
 • ψυγείο.

Αυτό είναι βασικά το μόνο που μπορεί να χρειαστεί. Αυτά τα εργαλεία και τα υλικά μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα, αν χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία σύνδεσης καλωδίων διαφορετικού τύπου.

Απόδοση της εργασίας: συστάσεις

Το ψυγείο θα δημιουργήσει ένα ρεύμα ψυχρού αέρα, το οποίο θα φέρει δροσιά στο δωμάτιο.

Έτσι, τώρα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα για την εργασία. Το ψυγείο μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά καλώδια, επειδή σήμερα κατασκευάζονται τέτοια στοιχεία του υπολογιστή που έχουν τον δικό τους εγκέφαλο. Εδώ υπάρχουν σύρματα που χρησιμεύουν για τη μεταφορά πληροφοριών στη συσκευή, επιτρέποντας, αν είναι απαραίτητο, να αυξάνεται ή να μειώνεται η ταχύτητα περιστροφής της. Δεν απαιτείται η εργασία αυτών των στοιχείων. Αφήστε μόνο τους κόκκινους και μαύρους αγωγούς. Παρέχουν ενέργεια στη συσκευή. Όλα τα άλλα καλώδια θα πρέπει να δαγκώνουν με τη βοήθεια κοπτικών καλωδίων. Για να γίνει αυτό, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην βλάψετε όσους θα εμπλακούν σε περαιτέρω εργασία.

Στη συνέχεια, πάρτε το καλώδιο USB. Δεν έχει σημασία αν είναι εργαζόμενος ή δεν έχει κανένα μέρος των συρμάτων, το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν και κόκκινα και μαύρα καλώδια. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να κόβονται, αν και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά για μια απλούστερη επακόλουθη σύνδεση με το ψυγείο είναι καλύτερα να αφαιρεθούν. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια των πιο συνηθισμένων κοπτών. Έτσι, τα δύο καλώδια είναι έτοιμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια στο επόμενο στάδιο της εργασίας. Αξίζει να θυμηθείτε ότι η υποδοχή USB χρησιμοποιείται για τροφοδοσία. Μια τυπική πρίζα των 220 βολτ είναι ακατάλληλη εδώ, καθώς η τάση λειτουργίας του ψυγείου είναι στάνταρ για έναν προσωπικό υπολογιστή και συμπίπτει πλήρως με αυτή που παρέχεται από το USB.

Το πιο σημαντικό πράγμα στο καλώδιο USB είναι ότι υπάρχουν κόκκινα και μαύρα σύρματα που είναι απαραίτητα για την κατασκευή του ανεμιστήρα.

Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε τα κόκκινα και μαύρα καλώδια. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τη βοήθεια όλων των ίδιων κοπτών, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο μαχαίρι. Εδώ, όλοι κάνουν το έργο όπως φαίνεται πιο βολικό. Τα απογυμνωμένα καλώδια πρέπει να περιστραφούν για να σχηματίσουν ένα μόνο σύρμα. Στη συνέχεια, κάθε άκρο πρέπει να ακτινοβοληθεί. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο, συγκόλληση και ροή. Η συσκευή πρέπει να προθερμανθεί. Για αυτό, ο συγκολλητικός σίδηρος περιλαμβάνεται σε μια τυπική πρίζα 220 volt. Για να το θερμαίσετε πλήρως, περιμένετε περίπου 10 λεπτά, αν και σε αυτή την κατάσταση τα πάντα εξαρτώνται από την χωρητικότητά του. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαστεί να περιμένετε. Όταν ο συγκολλητικός σίδηρος έχει θερμανθεί, πρέπει πρώτα να χαμηλώσει σε μια ροή, η οποία θα δημιουργήσει την απαραίτητη ατμόσφαιρα για την τήξη του συγκολλητικού υλικού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τυποποιημένη έκδοση κασσίτερου για την εκτέλεση παρόμοιων εργασιών, καθώς θα χρειαστείτε συνηθισμένο χαλκό για να κολλήσετε. Ως ροή, το κολοφώνιο μπορεί να δράσει και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί οξύ. Όλα εξαρτώνται από το τι έχει το άτομο στο σπίτι.

Συνέχιση της ροής εργασιών

Στη συνέχεια πηγαίνετε απευθείας στην ακτινοβολία, για να κάνετε ό, τι χρειάζεστε με ακρίβεια. Το τετηγμένο μέταλλο εφαρμόζεται με ένα λεπτό στρώμα στους αγωγούς. Και αυτή η διαδικασία υφίσταται και τα τέσσερα καλώδια που πρόκειται να συνδεθούν. Τώρα μπορείτε να συνδέσετε με ασφάλεια όλους τους αγωγούς ο ένας στον άλλο. Για να γίνει αυτό, πιέζονται ο ένας στον άλλο και στη συνέχεια θερμαίνονται με τη βοήθεια του ίδιου συγκολλητικού σιδήρου.

Για σύνδεση, μερικές φορές αρκεί να κρατήσετε τη θερμαινόμενη συσκευή στα καλώδια για λίγα δευτερόλεπτα. Τώρα πρέπει να ελέγξετε την αντίσταση της σύνδεσης. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να τραβήξετε τα συρμάτινα καλώδια. Εάν η συγκόλληση είναι καλή, τότε θα είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Αυτή η διαδικασία μπορεί να θεωρηθεί πλήρης.

Φυσικά, η άμεση εισαγωγή του συνδέσμου σε USB δεν αξίζει τον κόπο, επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι θα υπάρξει βραχυκύκλωμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μονώσει τους αγωγούς. Για τους σκοπούς αυτούς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η συνηθέστερη μονωτική ταινία είναι κατάλληλη. Το καλύτερο είναι να το βγάζετε αμέσως σε ένα, αλλά σε πολλά στρώματα. Αυτό θα αυξήσει τον βαθμό προστασίας της συσκευής.

Τώρα μένει μόνο να τοποθετηθεί ο έτοιμος ανεμιστήρας στο τραπέζι και στη συνέχεια τοποθετήστε το καλώδιο στην αντίστοιχη υποδοχή της μονάδας συστήματος. Σίγουρα θα αρχίσει να φυσάει. Φυσικά, δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος ταχύτητας. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να συμπεριλάβετε πρόσθετες συσκευές στην αλυσίδα. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε έναν ρυθμιστή τάσης. Αυτή η συσκευή θα επιτρέψει, αλλάζοντας την αντίσταση, να μειώσει την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου.

Ο ρυθμιστής είναι εγκατεστημένος στο κύκλωμα.

Μοιάζει συχνά με κανονικό μηχανικό ρυθμιστή. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτήν την επιλογή.

Λίγα λόγια στο συμπέρασμα

Έτσι, τώρα κάθε αναγνώστης γνωρίζει ακριβώς πώς να κάνει από ένα πολύ συνηθισμένο ψύκτη υπολογιστή έναν ανεπτυγμένο ανεμιστήρα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην χαθεί κανείς στα καλώδια. Ο κατασκευαστής καθορίζει συγκεκριμένα τους αγωγούς τροφοδοσίας σε ένα χρώμα ώστε να μπορούν εύκολα να διακριθούν από όλους τους άλλους.

Το υπόλοιπο έργο είναι εξαιρετικά απλό. Εάν οι οπαδοί είναι έξω από τα καταστήματα, τότε αξίζει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ιδέα, η οποία θα βοηθήσει όλους σε ζεστό ζέστη. Το ψυγείο θα δημιουργήσει ένα ρεύμα ψυχρού αέρα, το οποίο θα φέρει δροσιά στο δωμάτιο.

Δημιουργία μίνι ανεμογεννήτριας από παλιό ψυγείο υπολογιστή

Έχετε παλιά και περιττά εξαρτήματα υπολογιστών; Δείτε και την αναζήτηση για έναν ανεμιστήρα για την ψύξη ενός επεξεργαστή, το λεγόμενο ψύκτη. Υπάρχει; Μεγάλη. Τώρα θα σας πω πώς να το πάρει για να λειτουργήσει, δεν είναι ακριβώς το συνήθη τρόπο γι 'αυτόν. Τώρα δεν θα απορροφήσει την ενέργεια για την εν συνεχεία ψύξη του επεξεργαστή, και το αντίστροφο - για την παραγωγή. Ναι, δεν έκανα κράτηση. Στο μίνι του μια ανεμογεννήτρια που το χρησιμοποιούσαν ως βασικό στοιχείο. Σε άνεμο των 12 km / h ή συνήθους μετεωρολογία 3,3 m / s, επιτρέπει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της τάσης των 1,5 - 2 volts και η ένταση 20 mA.

Ποια υλικά χρειαζόμαστε;

- ένα παχύ πλαστικό μπουκάλι
- ο παλιός ανεμιστήρας για την ψύξη της CPU (ψυγείου), τόσο περισσότερο τόσο καλύτερα
- αρκετά μέτρα σύρμα χαμηλού ρεύματος
- ξύλινη ράβδο με στρογγυλή διατομή διαμέτρου 1,5 ίντσας και μήκος 20 cm.
- δύο μεταλλικούς σωλήνες, το ένα μέσα στο άλλο
- 4 δίοδοι Schottky
- εποξειδική κόλλα
- σούπερ κόλλα
- στενοί δεσμοί
- παλιό CD

Έτσι, ας εξετάσουμε βήμα προς βήμα τη διαδικασία κατασκευής μίνι-ανεμογεννήτριας.

Αποσυναρμολόγηση του ψυγείου

Η έλικα κρατιέται συνήθως στον άξονα του κινητήρα μέσω ενός ασφαλιστικού δακτυλίου. Συχνά είναι κρυμμένο κάτω από μια ελαστική σφραγίδα. Αφού την αφαιρέσετε, θα δείτε ένα δακτύλιο ασφάλισης, το οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε με ένα μικρό κατσαβίδι. Αποδείχθηκε; Αν ναι, οι λεπίδες του ανεμιστήρα μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια.

Σύρματα συγκόλλησης

Κοιτάξτε το πηνίο χαλκού του ανεμιστήρα, μπορεί να υπάρχουν δύο ή τρεις καλωδιώσεις, αυτές είναι οι βυσματικοί σύνδεσμοι. Ένα από τα τμήματα έχει δύο καλώδια χαλκού συνδεδεμένα, ενώ τα άλλα δύο έχουν μόνο ένα χάλκινο σύρμα. Πρέπει να κολλήσετε δύο καλώδια στα πόδια, έχοντας μόνο ένα σύρμα χαλκού.

Δημιουργία ενός ανορθωτή.

Ο ανορθωτής μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό. Χρειάζεστε 4 δίοδοι. Κόψτε τους έτσι ώστε σε ένα ζευγάρι στη μία πλευρά (με μαύρα εγκεφαλικά επεισόδια) να υπάρχει 1 cm αριστερά, όπως και στο άλλο ζεύγος, μόνο στην αντίθετη πλευρά. Περάστε μακρύς. Πρέπει να είναι ένας αριθμός με τη μορφή του γράμματος "P". Συνδέουμε όλοι μαζί. Συνδέουμε τα καλώδια που προέρχονται από τον ανεμιστήρα του απαιτούμενου μήκους σε εσάς.

Ελέγξτε τη γεννήτρια

Μπορείτε να ελέγξετε αν λειτουργεί η γεννήτρια συνδέοντας τα LED στην έξοδο, το πηγάδι ή στον ελεγκτή. Ξεκουραστείτε και δείτε αν λειτουργεί.

Αφαιρέστε όλα τα περιττά πλαστικά

Αφαιρούμε το εξωτερικό πλαστικό, προστατεύοντας τις λεπίδες και τις ίδιες τις λεπίδες. Μπορείτε απλά να σπάσετε τις λεπίδες και να τελειοποιήσετε τις ανωμαλίες με ένα μαχαίρι.

Κάνουμε τις λεπίδες της μελλοντικής ανεμογεννήτριας

Οι λεπίδες κόβονται από ένα παχύ πλαστικό μπουκάλι, ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι με λεπτούς τοίχους δεν θα λειτουργήσει. Ένα μπουκάλι λευκαντικού ή σαμπουάν είναι τέλειο. Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος της φιάλης. Παίρνουμε τον κύλινδρο. Το κόψουμε.

Επιπλέον, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα πρότυπο λεπίδων σε ένα χαρτί και να σχεδιάσετε ένα πλαστικό. Προσέξτε ώστε οι λεπίδες να έχουν το ίδιο μέγεθος. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ακριβή μεγέθη. Το μήκος των λεπίδων ρυθμίζεται από το μήκος της φιάλης. Για βολική περαιτέρω σύνδεση, το άκρο της άρθρωσης των λεπίδων κόβεται υπό γωνία 120 μοιρών.

Συγκόλληση λεπίδων και ψυγείου

Συνταιρίζουμε τις τρεις λεπίδες με σούπερ κόλλα στην πλαστική πλευρά του ψυγείου. Με την ευκαιρία, αν σκεφτείτε την καμπυλότητα των λεπίδων, τότε σας διαβεβαιώνω ότι η φυσική κάμψη ενός πλαστικού μπουκαλιού λειτουργεί τέλεια. Κατά κανόνα, δεν απαιτείται μεγαλύτερη γωνία κάμψης.

Ένα στέλεχος μιας ανεμογεννήτριας

Ο κινητήρας είναι κολλημένος σε μια ξύλινη ράβδο κυκλικής διατομής που περιστρέφεται σε μεταλλικούς σωλήνες.

Κάνουμε το στέλεχος από το παλιό CD. Βάζουμε μια τρύπα στη ξύλινη ράβδο μέσα από τη διάμετρο του μεταλλικού σωλήνα. Εάν ο σωλήνας δεν ταιριάζει στενά, μπορείτε να τον σφραγίσετε με εποξική κόλλα. Στη συνέχεια έπινε στο τέλος της ράβδου για να εισάγει ένα CD. Τρυπήστε μερικές οπές μέσα από τη ράβδο και το CD και βιδώστε με βίδες.

Η σύνδεση μεταξύ του κινητήρα και της ράβδου κατά μήκος των άκρων μπορεί να αντιμετωπιστεί με εποξική κόλλα. Είναι επίσης δυνατή η επεξεργασία των σημείων σύνδεσης για σύρματα και συγκόλληση για αντιδιαβρωτική προστασία.

Κατασκευή υποστήριξης


Θα ήταν καλό να κάνουμε στήριξη από δύο σωλήνες. Ένας στην περίπτωση μας είναι ήδη συνδεδεμένος με μια ξύλινη ράβδο, αλλά η δεύτερη πρέπει να είναι οργανωμένη με περιστροφή σε σχέση με την πρώτη. Μπορεί να γίνει με τη βοήθεια συρόμενων εδράνων σε σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου. Ως υλικό του ολισθαίνοντος εδράνου, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί φθοροπλαστικό.

MirTesen

Μέσω της δημιουργικότητας - σε μια αποστολή ζωής

Τι μπορώ να κάνω από έναν παλιό υπολογιστή;

Επιτραπέζιο φωτιστικό

Αν έχετε μετά την αναβάθμιση ή την επιδιόρθωση του υπολογιστή σας, υπάρχουν αδρανή εξαρτήματα, αλλά μην βιαστείτε να τα πετάξετε - μπορούν ακόμα να εξυπηρετηθούν. Για παράδειγμα, σε εξειδικευμένα χέρια τέτοια εξαρτήματα μπορούν να γυρίσουν από έναν λαμπτήρα τοίχου. Λοιπόν, αν εργάζεστε ως τεχνικός συστήματος (ή όπως συνήθως ονομάζεται τεχνικός υπολογιστών) ή ένας διαχειριστής, τότε σίγουρα θα έχετε ολόκληρες καταθέσεις αυτών των υλικών. Ας δούμε πώς μπορούν να φτιάξουν έναν αρχικό λαμπτήρα τοίχου.

Συλλέξτε όλα τα περιττά συστατικά που έχετε προετοιμάσει για την απελευθέρωση. Δεν είναι κακό, αν μεταξύ αυτών υπήρχαν τρεις παλιές "ψευδοσκέψεις" - θα χρησιμεύσουν ως βάση για τη λάμπα.

Θα χρειαστείτε:

 • τρυπάνι
 • καλώδιο με υποδοχή λαμπτήρα και βύσμα
 • μικρές βίδες, βίδες, παξιμάδια και ροδέλες
 • Κατσαβίδια, πένσες και πένσες

Συνδέουμε τρία εξωτερικά καλύμματα από το σώμα με τη μορφή ενός πέταλου ενός λουλουδιού. Το λουλούδι είναι μεγάλο, σιδήρου, λυγίζει εύκολα. Συνδέονται εύκολα με τρύπες και βίδες: το μέταλλο είναι μαλακό, εύπλαστο, λεπτό.

Διασφαλίζοντας την κεφαλή στο κέντρο, μπορείτε να αναβαθμίσετε περαιτέρω τη λάμπα με άπειρο αριθμό μικρών εξαρτημάτων, από τα οποία αποτελούνται όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή. Το πρόβλημα αυτό διευκολύνεται από την ύπαρξη αρκετών οπών μέσα από τα οποία είναι δυνατή η σύνδεση όλων των στοιχείων σε ένα αδιανόητο σχέδιο με σύρματα ή μακριές βίδες.

Βελτιώστε αυτή τη λάμπα, στροβιλίζοντάς την σε όλες τις νέες λεπτομέρειες, μπορείτε ατελείωτα. Το κύριο πράγμα είναι να σταματήσουμε στο χρόνο.

Ανεμιστήρας

Τι γίνεται αν ο υπολογιστής έχει πεθάνει και η μονάδα τροφοδοσίας του είναι ακόμα ζωντανή; Λόγω του επικείμενου καλοκαιριού, παραμένει μόνο να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα που μπορείτε να πάρετε μαζί σας.

Πρέπει να πω ότι αυτό δεν θα είναι καθόλου ανεμιστήρα (ή να κερδίσουν δεν είναι η πρώτη φορά), αλλά η ιδέα αξίζει το χρόνο που περνάτε σε αυτό voploschenie.Razberite μπλοκάρει τη λειτουργία του υπολογιστή: εκεί που πρέπει η ίδια τον ανεμιστήρα και διακόπτη.

Χρειαζόμαστε επίσης μπαταρίες δακτύλων και μια θήκη για αυτούς. Θα πρέπει να υπάρχουν συνολικά 6 μπαταρίες και η θήκη μπορεί να ληφθεί σε μια παλιά μπαταρία παιχνιδιών.

Τοποθετούμε τις μπαταρίες, τις συνδέουμε με ένα διακόπτη και το συνδέουμε με τον ανεμιστήρα. Απομένει μόνο να στερεωθεί ολόκληρη η δομή με ταινία.

Απολαύστε τη δροσιά οπουδήποτε!

Κάτοχος επαγγελματικών καρτών

Πάρτε, για παράδειγμα, ένα ψυγείο από μητρική πλακέτα ή κάρτα βίντεο, το οποίο χρησιμοποιείται για ψύξη. Είναι αρκετά μαζική ώστε να μην μετατραπεί από κραδασμούς, μπορεί ακόμη και να γειωθεί με την κόλλα και να συνδεθεί σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Από αυτό το ψυγείο είναι άριστοι κάτοχοι για επαγγελματικές κάρτες. Η πρώτη φορά που συνάντησα μια τέτοια χρήση του καλοριφέρ από τη μητρική πλακέτα, ακόμα και όταν εργάζονται σε μια εταιρεία υπολογιστών - όλοι οι μηχανικοί μας έχουν όλη την έκθεση του χρώματος θερμαντικά σώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως στηρίγματα για επαγγελματικές κάρτες.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο επαγγελματικές κάρτες με αυτό τον τρόπο, αλλά επίσης, για παράδειγμα, δεν έχετε ακόμη διαβάσει την αλληλογραφία, απαιτώντας προσοχή. Και αν χρησιμοποιείτε διάφορα θερμαντικά σώματα διαφορετικών χρωμάτων, μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε αυτήν την αντιστοιχία με τον βαθμό σπουδαιότητας.

Πώς να φτιάξετε τον ανεμιστήρα USB από αυτοσχεδιασμένα εργαλεία;

Ιδέα # 1 - Χρησιμοποιούμε ένα ψυγείο

Για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα USB από το ψυγείο, συνήθως δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα ψυγείο. Από τη συσκευή υπάρχουν δύο σύρματα - μαύρα και κόκκινα. Αφαιρέστε τη μόνωση κατά 10 mm και βάλτε το προετοιμασμένο στοιχείο στην άκρη.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσετε το σύρμα σας. Κόψτε το μισό από αυτό και ξεκολλήστε τη μόνωση στη θέση της κοπής. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις επαφές, εκ των οποίων δύο είναι απαραίτητες: κόκκινο και μαύρο. Καθαρίζονται επίσης, ενώ τα άλλα δύο (συνήθως πράσινα και λευκά) είναι καλύτερα αποκομμένα ώστε να μη φτάσουν στον δρόμο.

Τώρα, όπως γνωρίζετε, είναι απαραίτητο να αντιστοιχίσετε τις προετοιμασμένες επαφές σε ζεύγη, σύμφωνα με την χρωματική κωδικοποίηση των καλωδίων: κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο. Μετά από αυτό, πρέπει να μονώσετε προσεκτικά τα σημεία σύνδεσης του καλωδίου και να τοποθετήσετε ένα στήριγμα. Όσον αφορά το περίπτερο, υπάρχει ήδη θέμα της φαντασίας σας. Κάποιοι χρησιμοποιούν με επιτυχία το καλώδιο, μερικοί πολύ ενδιαφέρονται να κόψουν τη φωλιά προσγείωσης σε κουτί από χαρτόνι.

Στο τέλος, ένας σπιτικό μίνι ανεμιστήρας συνδέεται με έναν υπολογιστή και μπορείτε να απολαύσετε το έργο της δικής σας ηλεκτρικής συσκευής.

Η ιδέα αριθ. 2 - Χρησιμοποιούμε τον κινητήρα

Για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB από ένα κινητήρα και ένα CD, χρειάζεται λίγο περισσότερο, αλλά σε μια ώρα μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια τέτοια συσκευή.

Αρχικά προετοιμάζουμε όλα τα στοιχεία της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε και την πτερωτή (λεπίδες).

Για να κάνετε πτερωτή, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο CD-ROM. Ευθυγραμμίστε το σε 8 ίσα μέρη και κόψτε προσεκτικά στο κέντρο. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα), και όταν το πλαστικό γίνεται πιο ελαστικό, λυγίστε τις λεπίδες (όπως φαίνεται στη φωτογραφία).

Εάν η πτερωτή δεν είναι λυγισμένη, η ροή αέρα δεν θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της περιστροφής του δίσκου. Εδώ πρέπει να αισθανθείτε το μέτρο, ώστε να μην το παρακάνετε.

Όταν τα πτερύγια είναι έτοιμα, πηγαίνετε στη δημιουργία του κύριου μηχανισμού. Μέσα στο δίσκο συνιστούμε να τοποθετήσετε ένα πλαστικό πώμα στο οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή κάτω από τον άξονα του κινητήρα. Ρυθμίστε προσεκτικά τον πυρήνα και προχωρήστε για να δημιουργήσετε μια υποστήριξη USB ανεμιστήρα για το φορητό υπολογιστή.

Εδώ, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, εξαρτάται από τη φαντασία σας. Από όλα τα αυτοσχέδια μέσα, η παραλλαγή με το καλώδιο είναι η πλέον κατάλληλη. Όταν ο οικιακός ανεμιστήρας USB είναι έτοιμος, συνδέουμε τα καλώδια του κινητήρα με τα καλώδια του καλωδίου, απομονώστε προσεκτικά τη συστροφή και προχωρήστε στις δοκιμές.

Οπτικές οδηγίες βίντεο:

Όπως μπορείτε να δείτε, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ψυγείο ή κινητήρα από μια μηχανή, χρειάζονται λιγότερο χρόνο και δεξιότητες για να δουλέψετε με ηλεκτρικές συσκευές. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο!

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος: τα καλύτερα σπιτικά μοντέλα

Όλο το χειμώνα, ανυπομονούμε να περάσουμε ευχάριστες καλοκαιρινές μέρες και με την έναρξη ενός καυτού πόρου για κάποιο λόγο αρχίζουμε να ονειρευόμαστε δροσιά. Πόσο θαυμάσια θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δύναμη και να ανακουφιστεί η κόπωση ενός ελαφριού αεράκι που δημιουργήθηκε από έναν μικρό αυτόνομο ανεμιστήρα. Εκτός αυτού, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, σωστά;

Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συναρμολόγηση των απλούστερων αποτελεσματικών συσκευών από κυριολεκτικά αποβλήτων πρώτων υλών. Στο άρθρο που υποβλήθηκε στην προσοχή σας λεπτομερώς, σας λένε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας και τι θα χρειαστεί για έναν κύριο στο σπίτι.

Στη διάθεσή σας υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή της κατασκευής των επιλογών, η επίδραση της οποίας δοκιμάζεται στην πράξη. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες συσκευές με τα χέρια σας, χωρίς καμία εμπειρία. Για να εκτιμήσετε πλήρως τις πληροφορίες, επισυνάπτονται βήμα προς βήμα φωτογραφίες και οδηγίες βίντεο.

Απλά αυτο-κατασκευασμένα CD

Ο πιο απλός ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από δίσκους CD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τοπικές επιπτώσεις στον χρήστη, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

Προετοιμάστε τις πρώτες ύλες για την εργασία:

 • CD δίσκοι - 2 τεμάχια.
 • κινητήρα χαμηλής ισχύος.
 • φελλό από ένα μπουκάλι κρασί?
 • καλώδιο με βύσμα USB.
 • σωλήνας ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτόνι ·
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • κερί ή αναπτήρα, θερμή τήξη.
 • μολύβι, χάρακα, χαρτί σε κουτί.

Για τους σκοπούς μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, από μια γραφομηχανή. Ως σωλήνας από χαρτόνι, είναι κατάλληλο ένα μανίκι, ελαφρώς εμπλουτισμένο με διακοσμητικό χαρτί τελειώματος, από ένα ρολό χαρτιού υγείας.

Η διαδικασία της συναρμολόγησης ενός μίνι ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή.

Πάρτε ένα από τα CD και χρησιμοποιήστε το δείκτη για να διαιρέσετε την επιφάνεια σε οκτώ όμοια τμήματα. Για να το κάνετε αυτό ο ευκολότερος τρόπος, χρησιμοποιώντας ένα φύλλο χαρτιού σε ένα κουτί. Σχεδιάστε ένα σταυρό πάνω του από μια οριζόντια και κάθετη γραμμή. Κάθε μία από τις τέσσερις ορθές γωνίες που προκύπτουν διαιρείται στο μισό. Χρησιμοποιώντας κελιά, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Τοποθετήσαμε ένα δίσκο στο σχέδιό μας, έτσι ώστε οι γραμμές που διασταυρώνονται να βρίσκονται στο κέντρο της τρύπας. Εναλλακτικά εφαρμόζοντας τον χάρακα στις γραμμές που αποκλίνουν από το κέντρο, κάνουμε την σήμανση στο δίσκο. Έτσι τα τμήματα θα είναι τα ίδια. Για να διαιρέσετε το δίσκο σε λεπίδες, ακολουθήστε τις γραμμές σήμανσης με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη.

Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το τεμάχιο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν δεν υπάρχει ο συγκολλητικός χάλυβας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, που έχει προθερμανθεί σε μια πλάκα. Όταν εργάζεστε με ένα συγκολλητικό σίδερο κατά μήκος των άκρων της κοπής, σχηματίζεται ένα συσσωρευμένο πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

Πάνω από τη φλόγα ενός καυτού κεριού, θερμαίνετε την επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να αναπτυχθούν ελαφρά. Εάν δεν υπάρχουν κεριά, θα λειτουργήσει ένας αναπτήρας ή ένα φυσητήρα. Η θερμότητα ακολουθεί το κεντρικό τμήμα του δίσκου και όλα τα πτερύγια περιστρέφονται προς μία κατεύθυνση. Ένα πώμα κρασιού τοποθετείται στην οπή του δίσκου. Για να το διορθώσετε καλύτερα, θα χρειαστεί να προεπεξεργαστείτε την άκρη της οπής με μια θερμοκολλημένη κόλλα.

Το καλώδιο USB πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα. Αν δεν μαντέψουμε με την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, θα είναι δυνατό να αλλάξουμε τις κινήσεις σε μέρη, δηλαδή να αλλάξουμε την πολικότητα. Ο κινητήρας πρέπει να κολληθεί στον σωλήνα από χαρτόνι και ο ίδιος ο σωλήνας στο δεύτερο CD, ο οποίος θα παίξει το ρόλο της βάσης της βάσης.

Τώρα η έλικα πρέπει να "φυτευτεί" στη ράβδο του μελλοντικού ανεμιστήρα. Θα προσπαθήσουμε να το εγκαταστήσουμε αυστηρά στο κέντρο. Για να το στερεώσετε σε αυτή τη θέση είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας θερμής κόλλας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.

Πώς να κάνετε ένα παρόμοιο, αλλά ελαφρώς πιο περίπλοκο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή στο κύκλωμα, να δούμε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανεμιστήρας βασισμένος σε πλαστικό μπουκάλι

Αυτό που κάνουν όχι μόνο οι βιοτέχνες μας από πλαστικά μπουκάλια! Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο ανεμιστήρας από αυτούς είναι επίσης πολύ καλός. Ίσως δεν θα πετάξει ολόκληρο το δωμάτιό σας, αλλά κάποιος που αναγκάζεται να εργαστεί σε έναν υπολογιστή θα βοηθήσει με ακρίβεια. Προσφέρουμε δύο επιλογές για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανεμιστήρα.

Επιλογή # 1: Σκληρό πλαστικό μοντέλο

Για να κάνουμε το έργο που χρειαζόμαστε:

 • μια πλαστική φιάλη χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
 • η μηχανή από το παλιό παιχνίδι.
 • μικρό διακόπτη;
 • μια μπαταρία "Duracell".
 • ένα δείκτη?
 • ψαλίδι;
 • κερί.
 • σφυρί και καρφί?
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • καυτό πυροβόλο όπλο.

Έτσι, πάρτε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων με φελλό. Στο επίπεδο της γραμμής ετικέτας, κόψτε το πάνω μέρος του. Αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια έλικα. Διαχωρίζουμε την επιφάνεια του πλαστικού τεμαχίου σε έξι μέρη.

Προσπαθούμε να το επισημάνουμε έτσι ώστε να έχουμε ίσους τομείς: η ποιότητα της μελλοντικής συσκευής εξαρτάται από αυτό.

Κόβουμε το τεμάχιο εργασίας επισημαίνοντας σχεδόν το λαιμό. Λυγίζουμε τις λεπίδες της μελλοντικής έλικας και κόβουμε κάθε δεύτερο. Εξακολουθήσαμε να έχουμε ένα κενό με τρία πτερύγια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι άκρες κάθε λεπίδας πρέπει να στρογγυλεύονται. Το κάνουμε προσεκτικά.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα μικρό κερί. Το φως. Ζεσταίνουμε κάθε λεπίδα στη βάση για να την γυρίσουμε προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε. Όλες οι λεπίδες πρέπει να περιστραφούν προς μία κατεύθυνση. Αφαιρέστε το καπάκι από το τεμάχιο εργασίας και στο κέντρο του χτυπήσαμε την τρύπα με ένα καρφί και ένα σφυρί.

Βάζουμε ένα πώμα στη ράβδο ενός μικρού κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να παραμείνουν από παιχνίδια παλιών παιδιών. Κατά κανόνα, η λήψη τους δεν είναι δύσκολη. Τοποθετούμε το πώμα με κόλλα.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση πάνω στην οποία θα κρατηθεί ο κινητήρας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι αφρού πολυστερίνης. Τοποθετούμε σε αυτό ένα ορθογώνιο, το οποίο μπορεί επίσης να αποκοπεί από τη συσκευασία αφρού. Στην επάνω επιφάνεια αυτού του ορθογωνίου και θα σταθεροποιηθεί ο κινητήρας μας, στον οποίο προσαρμόζεται η έλικα. Για να γίνει αυτό, στον αφρό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αυλάκωση που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κινητήρα.

Για να στερεώσετε τα στοιχεία του προϊόντος χρησιμοποιήστε θερμή τήξη. Εάν απουσιάζει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες συγκολλητικές συνθέσεις. Είναι σημαντικό η ίδια η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

Ένας μικρός διακόπτης και τροφοδοτικό συνδέονται με τη βάση αφρού, ο ρόλος της οποίας παίζεται από μια ορθογώνια μπαταρία Duracell. Συλλέγουμε την απλούστερη αλυσίδα, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Απλά πρέπει να βιδώσουμε την έλικα στον φελλό, στερεωμένο πάνω στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μας είναι πλήρως λειτουργικός.

Το μαξιλάρι αφρού, ίσως, ζυγίζει πολύ λίγο για να δώσει στη συσκευή την απαραίτητη σταθερότητα. Μετά από όλα, με μια επαρκή κούνια των λεπίδων, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρή. Ως εκ τούτου, η βάση του μοντέλου είναι επιθυμητή σε βάρος.

Επιλογή # 2: Προϊόν κατασκευασμένο από μαλακότερο πολυμερές

Προετοιμάστε εκ των προτέρων όλα όσα χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εργασίας:

 • δύο μπουκάλια λεμονάδας "SevenUp";
 • ηλεκτρικό κινητήρα 12 V DC;
 • επτά χοντρές σωλήνες για ποτά.
 • τροφοδοτικό ρεύματος;
 • η ίδια η τροφοδοσία ρεύματος.
 • διακόπτης?
 • ψαλίδι και οικονομικό μαχαίρι.
 • ένα δείκτη?
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • superglue;
 • πλαστικούς δεσμούς.
 • σφιγκτήρες?
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • μονωτική ταινία?
 • Μονάδα δίσκου CD.

Έτσι, υπάρχει μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι. Πάρτε μια μικρότερη φιάλη, για παράδειγμα, κάτω από τη λεμονάδα "SevenUp". Ο αλγόριθμος για την κοπή των λεπίδων της μελλοντικής έλικας είναι ο ίδιος όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το πλαστικό αυτού του μπουκαλιού είναι πολύ μαλακότερο, ώστε να μπορείτε να δώσετε την επιθυμητή κλίση στις μελλοντικές λεπίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση τους.

Η οπή στο κέντρο του βύσματος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με ένα στέλεχος ή καρφί που θερμαίνεται στη φωτιά για το σκοπό αυτό. Ηλεκτρικός κινητήρας 12 V DC, στον άξονα του οποίου θα τοποθετηθεί έλικα, μπορείτε να πάρετε από παλιά παιχνίδια ή περιττό στο στεγνωτήριο μαλλιών. Το κάλυμμα στερεώνεται στον άξονα με κόλλα θερμής τήξης. Φωτεινή έλικα βιδωμένη στο καπάκι αμέσως.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η κατασκευή του πάγκου. Αποδεικνύεται όχι μόνο σταθερό, αλλά και ελκυστικό. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε επτά χοντρές σωλήνες για ποτά. Είναι απαραίτητο να τα κολλήσετε μαζί με το superglue. Αποδεικνύεται αρκετά συμπαγής και όμορφη.

Για τη βάση παίρνουμε την κορυφή του πλαστικού μπουκαλιού μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνο από το οποίο κατασκευάσαμε την έλικα. Στερεώστε από τους σωλήνες σπρώξτε το λαιμό του τεμαχίου προς το μέσον του μήκους του. Στερεώστε το ράφι σε αυτή τη θέση με τη βοήθεια σούπας κόλλας που εφαρμόζεται στο λαιμό του τεμαχίου.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κινητήρα στο ράφι, στερεώνοντάς τον με μια κόλλα θερμής τήξης. Το γεγονός ότι η ίδια η στάση αποτελείται από κοίλους σωλήνες βοηθά στην απόκρυψη των καλωδίων. Τους περνάμε απλά μέσα από τον κεντρικό σωλήνα. Έτσι τα καλώδια είναι μέσα στη βάση της συσκευής.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δομή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι κολλημένοι στο ράφι στις πλευρές του κινητήρα έτσι ώστε η κλειδαριά του ζεύκτη να σφίγγεται πάνω στον ίδιο τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας την ακινησία του. Η επιπλέον άκρη της στερέωσης αφαιρείται με πένσες.

Στην πλαστική επιφάνεια της φιάλης, η οποία χρησιμεύει ως βάση της κατασκευής, κόβονται οπές για τον συνδετήρα της μονάδας ισχύος και του διακόπτη. Κάντε το καλύτερο με ένα μαχαίρι για επιχειρήσεις. Συνδέστε το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και το διακόπτη. Τα καλώδια πρέπει να είναι συγκολλημένα και μονωμένα. Ο διακόπτης και ο συνδετήρας στερεώνονται στο πλαστικό με θερμή τήξη.

Για να βάψουμε τις βάσεις και να τις κάνουμε πιο σταθερές, θα φτιάξουμε ένα κάτω μέρος για αυτό από το CD. Για να το κάνετε αυτό, λιπάνετε την άκρη του πλαστικού τεμαχίου με μια θερμοκολλημένη κόλλα και πιέστε τον δίσκο προς το μέρος του.

Τώρα συνδέστε την παροχή ρεύματος μέσω του συνδέσμου. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία για λωρίδες LED, οι οποίες πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το σπιτικό φόρεμα είναι έτοιμο για δουλειά.

Για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την ακολουθία εργασιών που πρέπει να γίνει σωστά, παρακολουθήστε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Κομψό προϊόν χωρίς λεπίδες

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα είναι η έλικα. Αυτή η λεπτομέρεια της δομής περιστρέφεται, δημιουργώντας την απαραίτητη ροή αέρα. Αλλά υπάρχουν και μοντέλο bezlopastnye. Έχουν εδραιωθεί στη μόδα, κυρίως λόγω της ασφάλειάς τους για τα νεότερα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά φαίνονται κομψά: είναι σε θέση να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να τα διακοσμούν.

Όπως και τα περισσότερα άλλα που βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ατόμου, ένας ατελείωτος ανεμιστήρας μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια σας. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: στη βάση της συσκευής υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

Για εργασία θα χρειαστούμε:

 • ψύκτη από τον υπολογιστή.
 • μπλοκ και υποδοχή τροφοδοσίας.
 • μικρό διακόπτη;
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • χαρτόνι ή βαρύ χαρτί.
 • Ψαλίδι, μολύβι, χάρακα, πυξίδες και δαγκάνες.

Καταρχήν, χρειαζόμαστε δαγκάνες αποκλειστικά για να μην κάνουμε λάθος στο μέγεθος του προϊόντος. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, τότε είναι αρκετά δυνατό να κάνετε με ένα κανονικό χάρακα, με ταινία ή με μια ταινία εκατοστών.

Ας πάμε στη δουλειά.

Πρώτον, κάνουμε το σώμα - τη βάση του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, κόβουμε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού. Για να καθορίσουμε τις παραμέτρους της βάσης, μετράμε το πλάτος του ψυγείου. Το προκύπτον μέγεθος θα είναι το ίδιο με το πλάτος των ορθογωνίων. Για ευκολία, θα λειτουργήσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Το πλάτος του ψυγείου μας είναι 120 mm. Και αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ορθογωνίου είναι επίσης 120 mm.

Στην περίπτωση του προϊόντος μας θα είναι ενσωματωμένο σε ένα μικρό διακόπτη και υποδοχή τροφοδοσίας. Για να τα κρατήσετε πυκνά στο μέλλον, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις διαστάσεις από αυτές. Οι οπές στο περίβλημα πρέπει να αντιστοιχούν στις τιμές που λαμβάνονται. Κάνετε τρύπες μέχρι τη στιγμή που τα ορθογώνια γίνονται μέρος του σώματος: είναι πάντα ευκολότερο να τα κόψετε σε επίπεδα αντικείμενα.

Χρειαζόμαστε μια τροφοδοσία δώδεκα βολτ και ένα αντίστοιχο ψυγείο που καταναλώνει μόνο 0,25Α. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια μονάδα 2Α, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη μελλοντική λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

Τώρα παίρνουμε φύλλα από χαρτόνι, από τα οποία πρέπει να κόψουμε τα στοιχεία του κύριου τμήματος του ανεμιστήρα. Αρχικά, σύρετε δύο κύκλους. Η ακτίνα καθενός από αυτά είναι 15 cm. Κόψτε και τους δύο κύκλους. Σε ένα από αυτά, ας το μια κλήση, εφιστούμε την εσωτερική κύκλο ακτίνας 11 εκατοστά. Στο δεύτερο, το οποίο ονομάζουμε Β, η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου είναι 12 εκατοστά. Προσεκτικά κόψτε το εσωτερικό κύκλο. Έχουν λάβει δακτυλίους Α και Β.

Οι δακτύλιοι που προκύπτουν θα προσαρτηθούν στο σώμα του προϊόντος. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, συνδέστε ένα από τα ορθογώνια κενά σε καθένα από τους δακτυλίους και κόψτε το τμήμα, η επίπεδη πλευρά του οποίου αντιστοιχεί στο πλάτος του ορθογωνίου.

Το κύριο μέρος του ανεμιστήρα bezlopastny έχει κυλινδρικό σχήμα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ταινίες από χαρτόνι με τις ακόλουθες παραμέτρους: το πρώτο - 12x74cm, το δεύτερο - 12x82cm, το τρίτο - 15x86cm. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, γίνεται σαφές τι πρέπει να γίνει με κάθε μία από αυτές τις τρεις λωρίδες.

Προτού συναρμολογήσετε το σώμα, κόψτε την εγκοπή στο κάτω μέρος κάθε ορθογωνίου. Έτσι δεν κάνουμε μόνο τα πόδια για τον μελλοντικό ανεμιστήρα, αλλά δημιουργούμε επίσης κανάλια για τον εισερχόμενο αέρα.

Θα συναρμολογήσουμε το σώμα χρησιμοποιώντας θερμή τήξη. Ο ψύκτης πρέπει να βρίσκεται περίπου στο κεντρικό τμήμα της θήκης που περιβάλλεται από τέσσερα ορθογώνια που σχηματίζουν τα τοιχώματα της δομής. Λιπάνετε το ψυγείο γύρω από την περίμετρο με κόλλα και το περιβάλλετε με τοίχους. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκοπές στους τοίχους που μόλις κόψαμε θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της θήκης.

Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να αφαιρεθούν στη γωνία της δομής, στερεώνοντάς τα σε αυτή τη θέση με κόλλα.

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε και να συνδεθείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη, πρέπει να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια πρέπει να συνδέονται στο βύσμα τροφοδοσίας (κόκκινο - συν, μαύρο - μείον). Εάν κάνουμε ένα λάθος στην πολικότητα, πρέπει απλώς να αλλάξουμε τα καλώδια σε μέρη. Με τη βοήθεια της κόλλας θερμής τήξης στερεώνουμε τη φίσα και τον διακόπτη στις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτές.

Συνδέστε το ρεύμα και ελέγξτε αν ο στρόβιλος λειτουργεί. Αν όλα είναι εντάξει, συνεχίζουμε να συναρμολογούμε το μοντέλο bezlopastnoy μας.

Πάρτε τον δακτύλιο Α, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά από τη συσκευή, και την πρώτη ταινία (12x74cm). Κλείνουμε τη λωρίδα σε κύκλο και την επικολλάμε στον εσωτερικό κύκλο του δακτυλίου Α. Ήταν σαν κυλινδρικός κύλινδρος χωρίς κορυφή, αλλά με τα πεδία. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι Β και τη δεύτερη ταινία (12x82cm).

Κόλλησα τον πρώτο "κύλινδρο" στην μπροστινή πλευρά της θήκης όπου κόψαμε το τμήμα. Ο δεύτερος "κύλινδρος" είναι επίσης κολλημένος στο πίσω μέρος του σώματος με μια επιφάνεια κοπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο μικρότερος "κύλινδρος" είναι μέσα στο μεγαλύτερο.

Η σταθερότητα της δομής μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια πέντε χωρισμάτων αντοχής, που στερεώνονται μεταξύ των δακτυλίων με τη βοήθεια όλης της ίδιας κόλλας. Πρέπει να αποκόπτονται από χαρτόνι. Το μήκος των χωρισμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από 12cm. Τώρα η πλευρική επιφάνεια της κύριας δομής πρέπει να καλύπτεται με την υπόλοιπη τρίτη ταινία χαρτόνι (15x86cm).

Βασικά, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Παραμένει να του δώσει μια εξωτερική γυαλάδα. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα και καλύψτε με μπογιά ή επικολλήστε με διακοσμητικό χαρτί τις εξωτερικές της επιφάνειες.

Για να μπορείτε να δείτε πόσο σωστά κατανοούνται και γίνονται τα πάντα, δείτε το βίντεο που αφιερώνεται στην αυτο-δημιουργία του ανεμιστήρα bezlopastny, το οποίο τοποθετήσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ο ανεμιστήρας από τα CD που βλέπετε σε αυτό το βίντεο διαφέρει από αυτόν που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουμε. Έχει άλλη βάση και υπάρχει ρυθμιστής:

Ο πράσινος πλαστικός ανεμιστήρας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βίντεο κλιπ, όχι μόνο λειτουργεί ποιοτικά, αλλά και φαίνεται υπέροχος. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση τραπεζιών για τον χώρο εργασίας σας:

Ένα χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα bezlopastnogo, το οποίο μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βίντεο, είναι ότι η ροή αέρα εμφανίζεται, σαν από το πουθενά. Το μοντέλο προσελκύει με την πρωτοτυπία του. Περάστε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή της και θα δείτε πόσο άψογα ταιριάζει στο εσωτερικό σας:

Σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα μοντέλα ανεμιστήρων. Και είναι το καλύτερο επειδή δεν χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς, πολύπλοκα εργαλεία, ακριβά υλικά και ειδικές δεξιότητες για την κατασκευή τους. Μπορούν να δημιουργήσουν απόλυτα οποιοδήποτε master home, ακόμη και έναν αρχάριο. Ελπίζουμε ότι η επιτυχία που θα επιτύχετε δημιουργώντας έναν ανεμιστήρα θα ξυπνήσει το γούστο σας για ανεξάρτητη δημιουργικότητα.

Η τεχνολογία κατασκευής ενός ανεμόμυλου από ένα ψυγείο από έναν υπολογιστή από τα χέρια του

Όταν πρόκειται για ανεμογεννήτριες, η φαντασία αντλεί σοβαρές εγκαταστάσεις μεγάλης ισχύος, ικανές να τροφοδοτούν την ενέργεια σε ολόκληρες πόλεις. Ταυτόχρονα, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία σε εφαρμοσμένους οικιακούς σκοπούς. Αυτό είναι χρήσιμο για την απεικόνιση του προβλήματος, βοηθά στην εκτίμηση των ευκαιριών και των προοπτικών της αιολικής ενέργειας με ένα απλό και κατανοητό παράδειγμα. Η δημιουργία μικρών συσκευών δεν θα λύσει το πρόβλημα του ενεργειακού εφοδιασμού, αλλά μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και να προκαλέσει ενδιαφέρον για μια τέτοια μέθοδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Μίνι ανεμογεννήτρια από παλιό ψυγείο υπολογιστή

Ένα μικρό μοντέλο της ανεμογεννήτριας, το οποίο είναι πλήρως λειτουργικό και ικανό να εκτελεί χρήσιμες εργασίες, μπορεί να γίνει ανεπιτυχής ανεμιστήρας του υπολογιστή. Κατάλληλο για σχεδόν οποιοδήποτε ψυγείο, αλλά είναι καλύτερο να επιλέξετε το μεγαλύτερο, επειδή ο κινητήρας σε μορφή όπως είναι, για την ανάπτυξη του ηλεκτρικού ρεύματος δεν είναι καλό. Ο λόγος αυτής της ανάγκης είναι ότι οι περιελίξεις του κινητήρα τυλίγονται με ένα διπλό σύρμα και σε διαφορετικές κατευθύνσεις, οπότε δημιουργεί ένα εναλλασσόμενο ρεύμα.

Το μέγιστο που μπορεί να αναμένεται στην κατασκευή ανεμογεννήτρια από έναν ψυγείο υπολογιστή Είναι τροφοδοτήστε αρκετές λυχνίες LED, για την οποία απαιτείται άμεσο ρεύμα. Ως εκ τούτου, θα είναι απαραίτητο να γίνει ένας ανορθωτής, ο οποίος παίρνει επίσης λίγο δύναμη. Ως εκ τούτου, ο κινητήρας χωρίς επαναπλήρωση είναι ανίκανος να φωτίσει ακόμη και ένα μόνο LED. Για τον εκσυγχρονισμό, θα είναι απαραίτητο να παράγονται πιο δυνατά τυλίγματα ικανά να παράγουν υψηλότερη τάση.

Τεχνολογία κατασκευής με τα ίδια χέρια

Γιατί την ανακατασκευή ενός ανεμιστήρα υπολογιστή σε μια ανεμογεννήτρια θα χρειαστεί να κάνετε τα εξής:

 • για τον εκσυγχρονισμό του κινητήρα.
 • να αυξήσει το μέγεθος της πτερωτής.
 • δημιουργήστε μια στάση με δυνατότητα περιστροφής γύρω από τον άξονά της (συντονίστε τον άνεμο).

Ας εξετάσουμε αυτά τα στάδια λεπτομερέστερα:

Αναβάθμιση του κινητήρα

Προκειμένου να επανατοποθετήσετε τον κινητήρα, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το ψυγείο. Αυτό γίνεται ως εξής:

 • Το αυτοκόλλητο από το κάλυμμα του χώρου του κινητήρα στο κεντρικό τμήμα του ψυγείου αφαιρείται.
 • το κάλυμμα του διαμερίσματος αφαιρείται προσεκτικά.
 • Αφαίρεση του δακτυλίου συγκράτησης, τοποθέτηση του άξονα της πτερωτής.
 • η πτερωτή αφαιρείται.

Μετά από αυτό, υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις περιελίξεις του κινητήρα. Πρέπει να αφαιρεθούν, καθώς δεν είναι κατάλληλα για το σκοπό μας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τα κόψετε προσεκτικά και να τα τραβήξετε έξω από τις φωλιές.

Τα πηνία στη συνέχεια τυλίγονται με λεπτότερο σύρμα. Ο αριθμός των στροφών πρέπει να είναι όσο το στάτορα μπορεί να κρατήσει. Οι περιελίξεις τυλίγονται διαφορετικά - η πρώτη δεξιόστροφα, η δεύτερη - ενάντια, και πάλι δεξιόστροφα και πάλι ενάντια. Αυτό θα παρέχει ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος.

Μετά από αυτό, τα σύρματα είναι συγκολλημένα στους ακροδέκτες των περιελίξεων, στα οποία εν συνεχεία ο ανορθωτής θα ενταχθεί.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των βημάτων, ολόκληρη η δομή συναρμολογείται με αντίστροφη σειρά. Από τις 4 διόδους, ο ανορθωτής συναρμολογείται και αυτό ολοκληρώνει τον εκσυγχρονισμό του κινητήρα.

Βιομηχανία στροφείων

Οι λεπίδες του ψυγείου είναι καλές σε μέγεθος για να ψύχουν το εσωτερικό του υπολογιστή, αλλά είναι πολύ μικρές για να δουλέψουν ως ανεμόμυλος. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα της αλληλεπίδρασης με τα ρεύματα ανέμου, συνιστάται η κατασκευή νέων λεπίδων. Θα χρειαστεί να κάνετε τα εξής:

 • κόψτε απαλά τα παλιά πτερύγια.
 • κάνουν νέα πλαστικά μπουκάλια ή άλλα προϊόντα.
 • να κολλήσετε νέες λεπίδες στην πτερωτή.

Για την κατασκευή λεπίδων είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια ή αντικείμενα κυλινδρικού σχήματος. Αυτό είναι απαραίτητο για να έχουν τα πτερύγια το επιθυμητό προφίλ, επιτρέποντας στον άνεμο να περιστρέψει την πτερωτή. Το πλαστικό πλαστικό πλαστικό για την κατασκευή λεπίδων δεν είναι καλό.

Το μέγεθος των νέων λεπίδων θα πρέπει να είναι περίπου 2-3 ​​φορές υψηλότερο από αυτά που ήταν πριν. Πολύ πολύ περιπλέκει τη χρήση της συσκευής και δεν έχουν επαρκή ακαμψία, και πολύ μικρά δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ολόκληρη η διαδικασία χάνει τη σημασία της.

Σταθείτε

Η βάση χρησιμεύει για την εγκατάσταση της συσκευής στην επιθυμητή θέση και την προσανατολισμό της προς τον άνεμο. Ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι σωλήνα, το οποίο εισάγεται στη ράβδο, κινούμενο ελεύθερα μέσα του. Ο σωλήνας είναι στερεωμένος στο σταθερό τμήμα της συσκευής και η ράβδος είναι εγκατεστημένη στη βάση ή είναι προσαρτημένη στο στήριγμα, για παράδειγμα, στο μπαλκόνι.

Επιπλέον, θα είναι απαραίτητο αυτόματη συσκευή περιέλιξης, πιο απλά - την ουρά. Είναι ένα είδος ουράς ενός πτερυγίου αεροπλάνου ή καιρού και είναι σταθερά συνδεδεμένο με έναν ανεμόμυλο κατά μήκος του άξονα περιστροφής της πτερωτής.

Η πλήρως συναρμολογημένη συσκευή είναι εγκατεστημένη σε κατάλληλο χώρο, ενώ ως ωφέλιμο φορτίο συνδέεται ένας φακός με βολβούς LED, ξεκινάει μια ανεμογεννήτρια. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φωτισμό οποιωνδήποτε περιοχών, καθώς και για την απόκτηση δεξιοτήτων στην κατασκευή τέτοιων προϊόντων.

Χρέωση έργου

Αυτόνομη τροφοδοσία ρεύματος. Ελεύθερη και εναλλακτική ενέργεια του μέλλοντος. Μη γεννήτριες καυσίμων και "αέναη κίνηση" σε κάθε σπίτι!

Πλοήγηση με αρχεία

Πώς να φτιάξετε έναν φορτιστή Bedini από ένα ψυγείο για έναν υπολογιστή

Σε αυτό το άρθρο θα σας πω πώς να κάνετε τη μηχανή - γεννήτρια Bedini από το ψυγείο για τον υπολογιστή. Αυτό το μοντέλο της συσκευής είναι ένα από τα λιγότερο ισχυρά, αλλά είναι πολύ βολικό στη χρήση, φτηνό και εύκολο στην κατασκευή. Με το μοντέλο είναι πολύ βολικό να διεξάγονται πειράματα. Καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο και είναι ανεπιτήδευτο στη συντήρηση. Θα σας πω το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, τον τρόπο να το καταφέρετε.

Θα χρειαστείτε: Τρανζίστορ 2Ν3055 TO-3; Δίοδος 1 Ν 4001 και 1 Ν 4007. Αντίσταση 47 Ohm - 100 Ohm (προτείνω 51 Ohm, 1W -2W); 1k επανατροφοδότησης (συστήνω R-17N1-B1K, L15KC ή 3296W-1-102LF ποτενσιόμετρο 1K (SP5-2VB))? ψύκτης για τον υπολογιστή (πήρα JF0925S1H, 12V ανεμιστήρα, 92h92h25mm), αλλά αυτό θα είναι για τις πιο δροσερές αυτοκόλλητες ετικέτες σε γενικές γραμμές ούτως ή άλλως? τερματικά, κροκόδειλοι. Όλα αυτά μπορούν να αγοραστούν στο Radio Shack, ηλεκτρικών, ή να τραβήξει έξω από τα ραδιόφωνα, αγόρασα στο κατάστημα «Voltmaster». Μου άρεσε πραγματικά το κατάστημα, οι τιμές τους είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερη από ό, τι σε άλλες. Χρειάζεστε ένα ΒΑ λάμπα νέον - 2. Της βγάλει τη μίζα για λαμπτήρες φθορισμού, καλοριφέρ (μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι αλουμινίου, είναι δυνατόν να αποχωρήσει από οποιαδήποτε περιττή ραδιόφωνο), ένα κομμάτι κόντρα πλακέ ή πλεξιγκλάς 16,5mm * 15,5mm και άλλα μικρά αξεσουάρ ( στερεά και έλικα καλώδια, μπουλόνια, περικόχλια).

Εδώ είναι το σύστημα συλλογής:

Ακολουθεί ένα οπτικό διάγραμμα:

Κατ 'αρχάς, σημειώστε τη θέση για το ψυγείο. Στη συνέχεια, κόψτε τα κλιπ επιθέματα, όπως στο διάγραμμα.

Τώρα στερεώστε το τρανζίστορ στο ψυγείο και το ψυγείο στη βάση.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα σε ένα οπτικό σχήμα.

Το επόμενο βήμα είναι να προετοιμάσετε το ψυγείο. Αφαιρέστε το αυτοκόλλητο και στη συνέχεια το ελαστικό κάλυμμα από την πλάτη. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κατσαβίδι ή τσιμπιδάκια για να αφαιρέσετε τον πείρο άρθρωσης (δακτύλιο ασφάλισης). Αφαιρέστε τις λεπίδες.

Θα δείτε 4 πηνία συνδεδεμένα στο τσιπ με τρία πόδια. Πάρτε τις πένσες από τον πυρήνα των πηνίων, εισάγετε ένα μικρό κατσαβίδι στη θέση για τον άξονα των λεπίδων. Κρατήστε σφιχτά από τον πυρήνα, χτυπήστε το κατσαβίδι με ένα σφυρί. Το τσιπ με τα πηνία θα πρέπει να διαχωρίζεται από ολόκληρη τη δομή.

Συνδέστε τα πηνία από το τσιπ. Το τσιπ έχει 3 πόδια, πρέπει να εισάγετε την έξοδο αποκοπής ως την τέταρτη. Σε ένα από τα συγκολλημένα 2 συρμάτινα καλώδια, κολλήστε ένα και κόψτε το σε ένα νέο πόδι έτσι ώστε ένα σύρμα να τρέχει σε κάθε πόδι.

Βάλτε τον κόμπο με τα πηνία πίσω στην άτρακτο, κολλήστε τα 4 πολύχρωμα σύρματα και τα τραβήξτε έξω.

Τρυπήστε 2 τρύπες στη βάση και προσαρτήστε τις τσέπες με σφιγκτήρες.

Συνδέστε τα καλώδια από τα πηνία στον ακροδέκτη όπως φαίνεται στο διάγραμμα.

Κάνετε καλωδίωση. Συνδέστε 2 κροκόδειλους σε δύο κομμάτια σύρματος.

Τέλος. Στο εγγύς μέλλον θα κάνω μερικά βίντεο σχετικά με τον συντονισμό και τη χρήση της γεννήτριας κινητήρα. Έχω στο έργο μου επίσης ένα άρθρο σχετικά με ένα άλλο μοντέλο Bedini. Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Κάνουμε ένα μίνι ανεμιστήρα με τα χέρια μας

Καθισμένος στον υπολογιστή το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να πνίγουν από τη φωτιά, είναι καλό, εάν υπάρχει κλιματισμός, αλλά μετά από όλα δεν είναι πάντα βολικό να το ενεργοποιήσετε. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας, από ένα μοτέρ, ένα ψυγείο και έναν μικρό κινητήρα. Ας δείξουμε τη διαδικασία κατασκευής και τη βήμα-προς-βήμα οδηγίες, θα διακρίνουμε δύο πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους.

Κάνουμε έναν ανεμιστήρα με ένα ψυγείο υπολογιστή

Για να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα στο σπίτι και να μην πιέσουμε καθόλου, βρήκαμε στην απεραντοσύνη του δικτύου αυτού. Η όλη διαδικασία κατασκευής θα διαρκέσει όχι περισσότερο από 20 λεπτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά ψύκτες ή απλά να αγοράσετε ένα καινούριο στο κατάστημα, η τιμή γι 'αυτά είναι τώρα μια δεκάρα.

Αρχικά αρχίζουμε να ετοιμάζουμε ένα ψυγείο, έχει δύο σύρματα: κόκκινο και μαύρο. Με κάθε σύρμα απομακρύνουμε τη μόνωση κατά 10 mm, υπάρχει ακόμη και μια συσκευή για απογύμνωση. Το μέγεθος του ψυγείου δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, φυσικά, είναι καλύτερα αν είναι μεγάλο, ο άνεμος τελικά θα γίνει ισχυρότερος.

Ξεκινάμε την προετοιμασία του σύρματος YUSB, γι 'αυτό κόβουμε το μισό στη θέση της κύριας κοπής και αφαιρούμε όλη τη μόνωση. Παίρνουμε τέσσερα καλώδια: δύο μαύρα και δύο κόκκινα, τα καθαρίζουμε. Αν υπάρχουν άλλα πράσινα ή λευκά καλώδια στο ψυγείο, τα κόβουμε, παρεμβαίνουν μόνο. Μάθετε πώς να φτιάξετε μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια με τα χέρια σας.

Στο τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνδέσετε τα καλώδια μαζί, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι τρόποι, το σημαντικότερο, να θυμάστε το χρωματικό σήμα. Μην ξεχάσετε να απομονώσετε ο ένας τον άλλο, τόσο περισσότερη απομόνωση, τόσο το καλύτερο. Για ευκολία, ο τελικός ψύκτης μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα συμβατικό κουτί κάτω από τα παπούτσια του, έτσι ώστε να είναι πιο σταθερό.

Αυτός είναι ο τρόπος που μας προσφέρεται να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα από τους ψυχρότερους τύπους του βίντεο. Η μέθοδος είναι πραγματικά απλή, δεν υποσχόμαστε ισχυρή φυσήγηση, αλλά η εργασία στον υπολογιστή θα είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας ένα μοτέρ

Έτσι, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από το μοτέρ κίνησης και το usb θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, αλλά ένας ανεμιστήρας αυτού του τύπου θα φανεί καλύτερα. Κάθε άτομο μπορεί να κυριαρχήσει μια τέτοια συσκευή, το κύριο πράγμα είναι να δείξει λίγη επιθυμία και υπομονή.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να φτιάξουμε λεπίδες για τον ανεμιστήρα μας, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική μονάδα δίσκου CD, φαίνεται υπέροχη και είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε. Επίσης διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο, όπου κατασκευάζουμε το επίπεδο λέιζερ.

 1. Στο δίσκο κάνουμε 8 πανομοιότυπα σημάδια και κόβουμε όλο τους.
 2. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο και λυγίστε όλες τις λεπίδες στην επιθυμητή κατεύθυνση. Για να ζεστάνετε το δίσκο αρκετά για να χρησιμοποιήσετε έναν συμβατικό αναπτήρα, τα πτερύγια καμάρας είναι καθαρά, κάνετε κάτι λάθος - πρέπει να αγοράσετε ένα νέο δίσκο.
 3. Τώρα πηγαίνετε στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα, είναι καλύτερα να πάρετε μόνο το χαρτόνι και το διπλώνουμε σε τρία μέρη, ή βάση από χαρτόνι, για παράδειγμα, μεμβράνη τροφίμων τους τυλιγμένα.
 4. Στο δίσκο με ειδική κόλλα κόλλας.
 5. Η βάση της θήκης γίνεται πιο σταθερή, μπορείτε να συνδέσετε ένα συμβατικό δίσκο.
 6. Κρύβουμε όλα τα καλώδια, εξάγουμε ένα (για σύνδεση στο δίκτυο).
 7. Τοποθετούμε τον κινητήρα στον σωλήνα χαρτιού και το συνδέουμε αμέσως στη βάση.
 8. Τοποθετούμε τη λεπίδα στη μηχανή.
 9. Τώρα συνδέστε τα καλώδια από τον κινητήρα στο καλώδιο USB, όπως περιγράφεται παραπάνω.
 10. Εδώ το αποτέλεσμα αποδεικνύεται ως αποτέλεσμα, στην επιθυμία η βάση του χαρτονιού μπορεί να βαφτεί πάνω ή κάπως διακοσμημένο.

Εδώ οι τύποι με τα βίντεο δείχνουν έναν πραγματικά δροσερό τρόπο. Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα χαρτιού, αλλά να θυμάστε ότι το χαρτί πρέπει να είναι παχύ, είναι βέλτιστο να χρησιμοποιήσετε καθόλου χαρτόνι.

Θα είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε: Ο αισθητήρας διαρροής νερού με τα χέρια σας.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας ανεμιστήρα

Το ερώτημα είναι ασήμαντο. Αρχικά σας συνιστούμε να προσδιορίσετε τον τόπο εγκατάστασης του ανεμιστήρα. Στην τεχνολογία κυριαρχούν δύο τύποι μηχανών: συλλέκτης (ιστορικά πρώτος), ασύγχρονος (εφευρέθηκε από τον Nikolay Tesla). Τα πρώτα είναι πολύ θορυβώδη, τα τμήματα μεταγωγής προκαλούν σπινθήρα, οι τρίχες τρίβονται, προκαλώντας θόρυβο. Ο επαγωγικός κινητήρας με στροβιλοειδή κλωβό είναι πιο ήσυχος, ο θόρυβος παράγει λιγότερα. Ένα ρελέ εκκίνησης μπορεί να βρεθεί στο ψυγείο. Προσθέτοντας μερικές φράσεις αστεία φράσεις, επιστρέφουμε τη σοβαρότητα του χώρου. Πώς να κάνετε τον εαυτό σας ανεμιστήρα, να μην τρομάξετε τους αγαπημένους σας. Ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε.

Πτυχές του σχεδιασμού ενός ανεμιστήρα που έχει δημιουργηθεί από μόνη της

Η συσκευή ανεμιστήρων είναι τόσο απλή, δεν έχει νόημα να λέτε, να ζωγραφίζετε τα εσωτερικά. Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό; Θυμηθείτε τη γοργόνα της ηλεκτρικής σκούπας κυκλώνα, ο όγκος είναι πάνω από 70 dB. Μέσα στον κινητήρα συλλέκτη. Συχνότερα στερούνται της δυνατότητας ρύθμισης της ταχύτητας. Αποφασίστε, στη θέση της εγκατάστασης του αυτο-κατασκευασμένου ανεμιστήρα ας πούμε ένα παρόμοιο επίπεδο ηχητικής πίεσης; Επιλέγοντας το δεύτερο, επικεντρωνόμαστε σε ασύγχρονους κινητήρες, τα απλά μοντέλα δεν απαιτούν εκκίνηση. Η ισχύς είναι μικρή, το δευτερεύον EMF προκαλείται από το πεδίο του στάτη.

Το τύμπανο ενός ασύγχρονου κινητήρα με στρογγυλό στροφείο κόβεται από τις φλέβες του χαλκού κατά μήκος μιας γενεάς, το γένος είναι μια γωνία προς τον άξονα. Η κατεύθυνση κλίσης καθορίζει την κατεύθυνση περιστροφής του δρομέα του κινητήρα. Τα σύρματα χαλκού δεν είναι μονωμένα από το υλικό τυμπάνου, η αγωγιμότητα του Ολυμπιακού μετάλλου είναι μεγαλύτερη από το περιβάλλον υλικό (σιλουϊνη), η διαφορά δυναμικού μεταξύ παρακείμενων συρμάτων είναι μικρή. Το ρεύμα ρέει μέσω χαλκού. Δεν υπάρχει επαφή μεταξύ του στάτορα και του δρομέα, ο σπινθήρας δεν μπορεί να ληφθεί από οπουδήποτε (το καλώδιο είναι καλυμμένο με μόνωση βερνικιού).

Ο θόρυβος ενός επαγωγικού κινητήρα καθορίζεται από δύο παράγοντες:

 1. Ευθυγράμμιση στάτη και ρότορα.
 2. Ποιότητα των εδράνων.

Έχοντας πραγματοποιήσει σωστά τη ρύθμιση, εξυπηρέτηση του ασύγχρονου κινητήρα, είναι δυνατό να επιτευχθεί σχεδόν πλήρης αθόρυβη λειτουργία. Συνιστούμε να σκεφτείτε εάν η στάθμη της ηχητικής πίεσης είναι σημαντική. Το θέμα αφορά τον ανεμιστήρα καναλιού - επιτρέπεται να χρησιμοποιεί κινητήρα συλλέκτη, οι απαιτήσεις θα καθορίζουν τη θέση του τμήματος.

Ο ανεμιστήρας αγωγών τοποθετείται στο εσωτερικό του αγωγού, τοποθετημένος, σπάζοντας τη διαδρομή. Για συντήρηση, το τμήμα αποσύρεται.

Ο θόρυβος χάνει τον κυρίαρχο ρόλο του. Το ηχητικό κύμα, που διέρχεται από τον αγωγό αέρα, εξασθενεί. Ιδιαίτερα γρήγορη είναι ένα μέρος του φάσματος που έχει ασυνεπείς διαστάσεις σε σχέση με το πλάτος / μήκος του τμήματος της διαδρομής. Διαβάστε περισσότερα εγχειρίδια σε ακουστικές γραμμές. Ο κινητήρας συλλέκτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο υπόγειο, το γκαράζ, οι άνθρωποι στερούνται. Οι γείτονες του συνεταιρισμού θα ακούσουν, μάλλον θα είναι τεμπέλης για να δώσουν προσοχή.

Αυτό που είναι καλό είναι ο κινητήρας συλλέκτη, ότι αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα χρήσης. Τρία μειονεκτήματα του ασύγχρονου:

 • Ο κινητήρας καταναλώνει ένα σημαντικό ρεύμα εκκίνησης (3-7 ονομαστικό), επηρεάζει αρνητικά τις απαιτήσεις για το δίκτυο τροφοδοσίας, τις προστατευτικές συσκευές. Η καλωδίωση πρέπει να κρατήσει ακόμη και ένα μικρό, βαρύ φορτίο. Τα καλά νέα είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παραγωγών είναι σε θέση να παράγει ένα άπειρο ρεύμα για τη διάρκεια της εκτόξευσης. Κακό - το οικιακό δίκτυο εξετάζει διαφορετικά την ερώτηση, από την υπερβολική αύξηση της ισχύος θα καεί (αργά ή γρήγορα ασφάλειες).
 • Ο ασύγχρονος κινητήρας είναι εντυπωσιακός, η συχνότητα αλλαγής της τάσης - οι στροφές δεν θα παραμείνουν αμετάβλητες. Η μείωση του εύρους της τροφοδοσίας θα προκαλέσει παρόμοια επίδραση. Δεν είναι πάντα καλό. Όσο για τους κινητήρες συλλέκτη, εξετάζουν τον πρώτο παράγοντα αδιαφορώντας, οι τάσεις τάσης προκαλούν βραχυπρόθεσμη αύξηση των στροφών. Και οι δύο λόγω της επαγωγής των περιελίξεων καταστρέφουν αιχμηρές αλλαγές στα μέτωπα τάσης.
 • Η απόδοση ενός ασύγχρονου κινητήρα δεν είναι πολύ μεγάλη, τα μονοφασικά μοντέλα είναι κατώτερα από τα τριφασικά. Αν απλά χρειαστεί να φυσήξετε στη θερμότητα, η αποτελεσματικότητα είναι επαρκής, δεν χρειάζονται περισσότερα. Η συσκευή θα εργάζεται για την εξάτμιση όλο το εικοσιτετράωρο σε ένα δωμάτιο με όγκο κυβικού χιλιομέτρου - το πρόβλημα θα είναι σημαντικό.

Στην αρχική στιγμή, ο ασύγχρονος κινητήρας δεν αναπτύσσει μεγάλη ροπή, και λαμβάνονται ορισμένα ειδικά εποικοδομητικά μέτρα. Δεν έχει σημασία για τον ανεμιστήρα. Τα περισσότερα οικιακά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ασύγχρονους κινητήρες. Στην παραγωγή, ο αριθμός των φάσεων αυξάνεται σε τρία.

Μηχανή αναζήτησης για ανεμιστήρα

Σε ένα βίντεο, ζητήθηκε από το Youtube να χρησιμοποιήσει έναν κινητήρα 3 βολτ DC από το κατάστημα υλικού. Στεφανίζει το καλώδιο USB, λειτουργεί με περιστροφή της λεπίδας του δίσκου λέιζερ. Μια χρήσιμη εφεύρεση; Εάν έχετε κουραστεί από ένα επιπλέον λιμάνι, η θερμότητα θα σας βοηθήσει να επιβιώσετε. Είναι πιο εύκολο να αποκτήσετε ψύκτη CPU, τροφοδοσία από τη μονάδα συστήματος. Σε 12 βολτ υπάρχει ένα κίτρινο σύρμα (κόκκινο σε 5). Το μαύρο ζευγάρι είναι η γη. Από τον παλιό υπολογιστή θα συλλέξει. Οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πάρα πολύ τεμπέλης για να επινοήσουν, ρίχνοντας τον περίεργο εξοπλισμό σε μια χωματερή.

Οι ασύγχρονοι κινητήρες ανεμιστήρων λειτουργούν χωρίς πυκνωτή εκκίνησης... Η ιδιαιτερότητα των κινητήρων του ανεμιστήρα είναι: πηγαίνουν απευθείας με την περιέλιξη. Μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε τον κινητήρα:

 1. Ο μπλέντερ είναι θορυβώδης, ο κινητήρας συλλέκτη είναι συνήθως μέσα. Εάν η συσκευή έχει χάσει τη συνάφεια της, ήταν δυνατό να πάρει ένα νέο, θα χρησιμεύσει ως ανεμιστήρας τέλεια.
 2. Ο καλύτερος ανεμιστήρας καναλιών είναι μια ηλεκτρική σκούπα. Ο κινητήρας τοποθετείται σε σφραγισμένο περίβλημα, εξοπλισμένο με πτερωτή. Καθορίστε καλό στο κανάλι, παρέχεται μια καλή εκροή αέρα από τις εγκαταστάσεις.
 3. Στο ψυγείο ο συμπιεστής είναι συχνά σε κατάσταση λειτουργίας, η συσκευή πρόκειται να πεταχτεί στην χωματερή. Υπάρχει η ευκαιρία να αποκτήσετε έναν λειτουργικό ασύγχρονο κινητήρα μαζί με ένα ρελέ εκκίνησης. Πιστεύουμε ότι αν βγούμε από το κινητήρα, οι συνθήκες της εκτόξευσης θα αλλάξουν και η πρακτική προτείνουμε οι αναγνώστες να ασχοληθούν ανεξάρτητα. Ίσως η περιστροφή του άξονα να είναι ελαφρώς αργή... Χρησιμοποιήστε έναν μειωτήρα. Ένα ρελέ εκκίνησης θα τροφοδοτήσει την τάση προς την πηνίο έναρξης, τότε θα την απενεργοποιήσει. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται σε μια διμεταλλική πλάκα που θερμαίνεται από ένα ρεύμα, τη σωστή στιγμή, διακόπτοντας το βοηθητικό τύλιγμα. Όσον αφορά την προστασία, λειτουργεί άψογα. Σχέδιο που ενσωματώνει καλύτερα έναν ασύγχρονο κινητήρα μέσω ενός πυκνωτή.
 4. Πολλοί μάντεψαν, aerogrill - απλά ένας θορυβώδης θαυμάσιος ανεμιστήρας, φυσώντας ένα λαμπτήρα χαλαζία. Δεδομένου ότι το στοιχείο θέρμανσης είναι ένα αναλώσιμο υλικό, είναι ευκολότερο να το αντικαταστήσετε με ένα γογγύλι. Είναι καλύτερα να το αφαιρέσετε σε περίπτωση που ο ρυθμιστής θερμοκρασίας δεν λειτουργεί σωστά. Οι περισσότερες αερογέφυρες καθοδηγούνται από έναν χρονομετρητή, πρέπει να πετάξετε τον μηχανισμό κάθε ώρα. Είναι πιο εύκολο να σταματήσετε. Το τσίχλα δεν είναι καλό, χρησιμοποιήστε ταινία σκολτ. Δεν αξίζει τις ευχαριστίες. Η Portal YourTechnik είναι στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσει.
 5. Στα πλυντήρια ρούχων, ο κινητήρας μπορεί να δώσει ταχύτητα. Οι χρησιμοποιημένοι κινητήρες συλλέκτη, ασύγχρονοι, δεν αναπτύσσουν καλή ροπή κατά την εκκίνηση. Στο εσωτερικό του ρυθμιστή θυρίστορ, το κύκλωμα λειτουργεί με την αρχή της αποκοπής. Καταλάβετε πού να δείτε: ο κινητήρας τροφοδοτείται μέσω του κλειδιού. Ζώνη ή απευθείας οδήγηση - η διαφορά είναι μηδέν.
 6. Ασύγχρονοι κινητήρες το κάνετε μόνοι σας. Βάλτε ένα στρογγυλό μαγνήτη στον άξονα, βάλτε ένα πηνίο στο πλάι - πιθανότητες, να λειτουργήσει η συσκευή. Η αλήθεια θα πρέπει να τελειώσει χειροκίνητα, θυμηθείτε τα πρώτα αεροπλάνα, αυτοκίνητα.

Κάνε πτερωτή ανεμιστήρα

Το ζήτημα του τι να κάνει έναν ανεμιστήρα δεν λύνεται, σιωπά για την πτερωτή. Πρώτα απ 'όλα, ένα ψυγείο! Ο συμπιεστής διοχετεύεται με φτερωτή. Θα πάρετε τον κινητήρα, να το αφαιρέσετε. Είναι χρήσιμο. Όσον αφορά το πλυντήριο, ξεκινήστε το τύμπανο στην έλικα του αεροσκάφους. Μια πλαστική δεξαμενή είναι κατάλληλη για την κατασκευή μιας θήκης. Λυγίστε τα μέρη με ένα στεγνωτήριο μαλλιών.

Εξετάστε το μπλέντερ, εξοπλίστε με έναν άχρηστο δίσκο λέιζερ, σε σχήμα πτερωτής. Μπορείτε να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα υλικά. Δεν απαιτεί πολλή δύναμη, δεν έχει νόημα να πάρει υπερβολικά ζήλο ακονίζοντας τις λεπτομέρειες. Πιστέψτε, οι αναγνώστες γνωρίζουν πώς να κάνουν έναν ανεμιστήρα με τα χέρια τους.

Αιώνιος ανεμιστήρας από το ψύκτη CPU

Αποφασίσαμε να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες λέγοντάς τους πώς να κάνουν έναν ανεμιστήρα. Η ανασκόπηση είναι μακριά από την πρώτη, έπρεπε να σκάψω, ψάχνοντας για κάτι που αξίζει τον κόπο. Φαίνεται μεγάλη ιδέα να δημιουργηθεί ένας αιώνιος ανεμιστήρας, που περιστρέφεται για πάντα. Ο χρήστης mail.ru δημοσίευσε ένα σχέδιο που φαίνεται ελκυστικό. Ας κοιτάξουμε κοντά, σκέπτοντας κατά μήκος του τρόπου, πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα που εργάζεται για πάντα.

Ξέρετε, φυσικά, οι μονάδες του συστήματος δουλεύουν ήσυχα (μοντέλα μοντέλα). Ο παραμικρός θόρυβος σημαίνει: ο ψυκτήρας έχει χάσει τον άξονά του ή είναι καιρός να λιπαίνει έναν ανεμιστήρα ηλικίας. Λειτουργούν για ώρες, ημέρες σχηματίζονται από εβδομάδες, η μονάδα συστήματος θα εξυπηρετεί εδώ και χρόνια. Έγινε δυνατή, χάρη σε μια προσεγμένη τεχνολογία. Σκεφτείτε το μέγεθος της δύναμης τριβής εξαρτάται από το θόρυβο. Η ενεργειακή μηχανική γίνεται θερμική, ακουστική λόγω της παρουσίας τραχύτητας. Οι ψύκτες επεξεργαστή περιστρέφονται εύκολα, είναι απαραίτητο να φυσήσουν.

Ο συγγραφέας του βίντεο - ζητά συγγνώμη για την απουσία του ονόματος, δικαιολογούμε: το βίντεο στα αγγλικά - προσφέρει να συγκεντρώσει από το αξεσουάρ έναν αιώνιο ανεμιστήρα. Η ακρίβεια της τοποθέτησης των εξαρτημάτων είναι μεγάλη, η λεπίδα στρέφεται εύκολα. Το κόστος μειώνεται στο ελάχιστο. Ο συγγραφέας του βίντεο, που εκπονήθηκε από το κανάλι Deirones, σημείωσε: ο ανεμιστήρας της CPU τροφοδοτείται από ένα σταθερό ρεύμα. Εσωτερικά, βρήκε τέσσερις ρόλους ισαπέχοντες γύρω από την περιφέρεια, άξονες κατευθυνόμενοι προς το κέντρο της συσκευής.

Μέσα δεν υπάρχουν διακόπτες, αυτό σημαίνει ένα παράδοξο γεγονός: το πεδίο των πηνίων είναι σταθερό.

Εάν ο ασύγχρονος κινητήρας ενός τυπικού ανεμιστήρα τροφοδοτείται από εναλλασσόμενη τάση 220 βολτ, δημιουργώντας ένα περιστρεφόμενο μαγνητικό πεδίο, στην περίπτωσή μας η εικόνα είναι σταθερή. Θα μπορούσε να πει: μέσα στο ρότορα οδηγεί τον εναλλάκτη, δημιουργώντας την επιθυμητή κατανομή. Δεν είναι αλήθεια, επιβεβαιώνεται από την περαιτέρω πορεία της σκέψης του συγγραφέα, το αποτέλεσμα της εμπειρίας. Ο δυτικός καινοτόμος αποφασίζει να αντικαταστήσει το πηνίο με μόνιμο μαγνήτη. Πράγματι, δεν υπάρχει εναλλασσόμενο πεδίο - γιατί ηλεκτρικό ρεύμα;

Ο διακεκριμένος συγγραφέας διακόπτει το καλώδιο τροφοδοσίας, διαθέτει μαγνήτες νεοδυμίου (σκληρό δίσκο) με την περίμετρο του πλαισίου. Καθένα στην προέκταση του άξονα του πηνίου. Το έργο τελείωσε, οι λεπίδες άρχισαν να περιστρέφονται χαρούμενα. Πιστεύουμε ότι η αρχή, που σβήνεται από την ορθόδοξη λογοτεχνία, χρησιμοποιείται απλά. Εμπορικό μυστικό του κατόχου της ευρεσιτεχνίας

Η αρχική κίνηση της λεπίδας επιτυγχάνεται λόγω τυχαίων διακυμάνσεων του αέρα. Ανάμνηση του μάγνητρον, η συσσώρευση των ταλαντώσεων προκαλείται από τη φυσική χαοτική κίνηση των στοιχειωδών σωματιδίων. Υπήρχε μια ερώτηση που καθορίζει την κατεύθυνση περιστροφής. Ο σχεδιασμός είναι απολύτως συμμετρικός. Αποφασίσαμε να κατανοήσουμε, να εκφράσουμε τις παρατηρήσεις μας:

 1. Σε μια ανασκόπηση ενός ψύκτη CPU (ψυγείο, όχι ανεμιστήρας), μπορείτε να δείτε: όταν σταματήσει, η λεπίδα που επηρεάζεται από το χέρι αρχίζει να κινείται ελαφρά. Η πύλη εξέτασε τις αντλίες των πλυντηρίων ρούχων. Υπάρχει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. Ο σχεδιασμός είναι παρόμοιος: η περίμετρος είναι ένα πηνίο (εναλλασσόμενο πεδίο), μέσα στον μαγνητισμένο ρότορα. Λόγω της δράσης ενός μόνιμου μαγνήτη, η λεπίδα περιστρέφεται με τσιμπήματα. Υποδεικνύει ότι ο άξονας του ανεμιστήρα του επεξεργαστή έχει κάποια στιγμή. Ο βαθμός μαγνήτισης είναι μικρός, αλλά αρκεί η εργασία της συσκευής. Δεν αποκλείεται, το αποτέλεσμα εκδηλώνεται χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο. Η τηλεόραση διαθέτει έναν βρόχο απομαγνητισμού για τη μάσκα οθόνης. Ισχύει για μοντέλα δέσμης ηλεκτρονίων. Η λογοτεχνία λέει: η αιτία της μαγνήτισης μπορεί να είναι ένας στενά τοποθετημένος ομιλητής του ακουστικού συστήματος, του φυσικού πεδίου της Γης. Τα πηνία DC είναι περιμετρικά. Ο άξονας του ψυγείου είναι εφοδιασμένος με μια μαγνητική στιγμή που μπορείτε να τραβήξετε: τη λαβή του Αρχιμήδη, ο οποίος υποσχέθηκε να γυρίσει τη Γη, έχοντας λάβει το μοχλό.

Συμφωνώ, είναι πιο βολικό από το να λασπώδεις θύρες USB, να ξοδεύετε συνεχώς τις μπαταρίες. Ο ατελής ανεμιστήρας λειτουργεί από μια αυθαίρετη θέση, χωρίς σύρματα. Πιστεύουμε ότι η δύναμη των μαγνητών παίζει καθοριστικό ρόλο. Ένας απλός κανόνας παύει να λειτουργεί: περισσότερο είναι καλύτερο. Ο χρυσός μέσος είναι ολίσθηση. Όταν οι λεπίδες θα περιστραφούν από μια τυχαία ροή αέρα, ξεπερνώντας το πεδίο των τεμαχίων νεοδυμίου. Οι αδύναμοι μαγνήτες είναι σίγουρα ανίκανοι να διατηρήσουν σταθερή περιστροφή. Η ισχύς του πεδίου πρέπει να είναι ακριβώς όπως αυτή παράγεται από πηνία υπό την επίδραση τάσης +5 ή +12 βολτ.

Δημιουργήστε σωστά έναν διαρκή ανεμιστήρα

Συζητήσαμε πώς να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα, να μετρήσουμε την κατεύθυνση, τη δύναμη του μαγνητικού πεδίου των σπειρών. Χρησιμοποιούν ειδικές συσκευές. Ένα μαγνητόμετρο, ένα teslameter, σχηματίζεται από έναν μετατροπέα μαγνητικής επαγωγής, ένα δομοστοιχείο μέτρησης. Όταν τα πεδία αλληλεπιδρούν, αποκτάται η προκύπτουσα εικόνα, που ονομάζεται συνοχή. Ο μετατροπέας δημιουργεί ένα EMF. Το μέγεθος καθορίζει τη μετρηθείσα ισχύ του μαγνητικού πεδίου. Όπως δύο δάχτυλα! Κοστίζει 10.000 ρούβλια.

Οι μαγνήτες θα βρίσκονται σε σημαντική απόσταση από τον άξονα. Τα πηνία είναι πολύ πιο κοντά. Πρέπει να γνωρίζετε την αλλαγή στην εικόνα με την απόσταση. Σύμφωνα με το νόμο του Coulomb, η δύναμη μειώνεται αντιστρόφως ανάλογα με το τετράγωνο της απόστασης ισχύει για αυθαίρετη μόνο σημάδι χρέωση. Οι μαγνητικοί πόλοι δεν έχουν βρεθεί ακόμη στη φύση (δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί), ο κύβος της απόστασης εισάγεται στο νόμο. Ας υποθέσουμε ότι πριν από την απομάκρυνση από τον άξονα του πηνίου είναι 1 cm, διαγώνια περίμετρο γυρίζει 10. Ως εκ τούτου, νεοδύμιο πρέπει να είναι ισχυρότερη από ό, τι ένα 10 χ 10 χ 10 = 1000 φορές, μικρό πηνίο.

Κανένας δεν υποχρεούται να έχει περιμετρικούς μαγνήτες νεοδυμίου του ανεμιστήρα στις διαγωνίες. Οι πόλοι διασχίζονται. Ρυθμίστε τη δύναμη της επιρροής σε ένα ευρύ φάσμα. Έχοντας μαγνήτες νεοδυμίου στο κέντρο των πλευρών του πλαισίου του ανεμιστήρα, αυξάνεται σημαντικά η ένταση του πεδίου. Θα υπολογίσουμε. Ας υποθέσουμε ότι η υποτείνουσα ενός τριγώνου με πλευρά 10 cm είναι μια διαγώνια. Απόσταση από το κέντρο του τετραγώνου είναι ίση με 10 / √2 = 7 εκ. Βλέπε, αναλογία 1000 μειώνεται, φθάνοντας σε 7 χ 7 χ 7 = 343. Το βάρος απελπισμένη αναζήτηση για ισχυρούς μαγνήτες νεοδυμίου για να δημιουργήσει αέναη ανεμιστήρα.
https://www.youtube.com/watch?v=_ZgozHgjkoY
Η δύναμη είναι μετρήσιμη! Καλή πυξίδα (προσαρμοσμένα σχέδια είναι διαθέσιμα, συλλέγονται τα χέρια του, για παράδειγμα, http://polyus.clan.su/index/indikatory_magnitnogo_polja_svoimi_rukami/0-52). Θα πρέπει να συνδέσετε ένα πηνίο στο τροφοδοτικό. Στη συνέχεια, βρείτε τη θέση, το ανυψωμένο βέλος θα αποκλίνει κατά περίπου 45 μοίρες (δεν σας αρέσει - πάρτε οποιοδήποτε άλλο αζιμούθιο). Αφού ξεκινήσετε το πείραμα με νεοδύμιο. Τοποθετήστε το κομμάτι σε διαφορετικές αποστάσεις, επιτυγχάνοντας ταιριάζουν με βέλη απόκλιση επιτυγχάνεται με τη χρήση του πηνίου ανεμιστήρα του επεξεργαστή. Σίγουρα η απόσταση δεν είναι ίση με τη διαγώνιο, το ήμισυ της πλευράς, είναι απαραίτητο neodym για να σπάσει, κομμένα.

Κοπή μια άκρη κατά μήκος, σπάσει απαλά τα μέρη γύρω από το καρφί, να πάρει την απαραίτητη δύναμη πεδίου για να δημιουργήσετε έναν αιώνιο ανεμιστήρα. Υποθέτουμε ότι η επαγωγή κατανέμεται ανάλογα με τον όγκο. Σήμερα μας είπαν σαφώς πώς να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια μας!

Τροφοδοσία ρεύματος

Επιθυμώντας να φτιάξουν έναν ανεμιστήρα με τα χέρια τους, βλέπει 3 προβλήματα: να πάρει τον κινητήρα, την ισχύ, να κάνει μια έλικα. Τα μέρη πρέπει να ενώνονται μεταξύ τους. Τρία προβλήματα λύνονται, αρχίζετε να φτιάχνετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας. Σήμερα, υπάρχει πληθώρα παλμικού τροφοδοτικού στο σπίτι. Σκεφτείτε το, ξεκίνησε τη δεκαετία του '90. Κονσόλες παιχνιδιών, κινητά τηλέφωνα, άλλος εξοπλισμός. Η τεχνική σπάει, παραμένουν τα τροφοδοτικά εναλλαγής. Η τάση είναι μερικές φορές μη τυπική, οι περισσότεροι κινητήρες λειτουργούν, τρώνε κάθε τάση. Οι απλοί κύκλοι εργασιών ποικίλλουν ανάλογα με την τάση. Στο σπίτι σπασμένες σπασμένες οικιακές συσκευές - κάνετε αμέσως τον εαυτό σας ανεμιστήρα.

Τροφοδοτικά για έναν ανεμιστήρα που παράγει

Οι άνθρωποι συνεχώς προσπαθούν να κάνουν τα δικά τους χέρια έναν ειδικό ανεμιστήρα. Μια ερώτηση πηγαίνει συχνότερα πέρα ​​από τη συζήτηση: την πηγή ενέργειας. Ο ίδιος ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα είναι τόσο προφανής, λείπει η αίσθηση της διακοπής. Έτσι, είναι σαφές ότι οι σημερινές μπαταρίες έχουν ένα απίστευτο ποσό. Θα εργάζονται πολύ; Η απάντηση είναι όχι. Σε ακραίες περιπτώσεις, πάρτε το "στέμμα", κατά τη σοβιετική εποχή θεωρήθηκε μια αξιόπιστη πηγή ενέργειας. Η παροχή ρεύματος είναι κακή, η ισχύς θα μειωθεί σταδιακά, η ταχύτητα θα μειωθεί, το άτομο θα ενοχληθεί. Η σταθερότητα είναι σημαντική χωρίς πρόσθετες προσπάθειες. Δεν υπάρχει μικρή μπαταρία 12 βολτ - ετοιμαστείτε: αρχίστε να ψάχνετε πώς να φτιάξετε μια πηγή ενέργειας για έναν αυτόνομο ανεμιστήρα.

Πρώτον, έρχεται στο νου: κοτόπουλο στον υπολογιστή. Είναι γνωστό ότι οι μικροσκοπικές συσκευές τροφοδοτούνται από θύρα USB. Τα gadgets επαναφορτίζονται. Η θύρα USB είναι μια πηγή ανεξάντλητης ενέργειας. Η τάση είναι μικρή, θα χρειαστεί ένας κινητήρας συνεχούς ρεύματος χαμηλής τάσης. Πιστεύουμε, μπορείτε να βρείτε στο σπίτι, να αγοράσετε σε ένα κατάστημα υλικού. Πόσο θα είναι η χωρητικότητα του λιμανιού: σύμφωνα με τα παλιά πρότυπα 2-3 W. Ένα άλλο πράγμα είναι να βρείτε μια συσκευή υποδοχής με μια ενημερωμένη έκδοση της διασύνδεσης (το 2014 αναγνωρίζεται ως σπάνιο). Οι προγραμματιστές υποσχέθηκαν να δώσουν 50 βατ (ακόμη περισσότερο, είναι δύσκολο να πιστέψουμε). Η αλήθεια των καλωδίων θα είναι μεγαλύτερη, η ονομαστική τάση θα αυξηθεί. Θυμηθείτε, σύμφωνα με την παράδοση, η ισχύς παρέχεται στα κόκκινα (+), μαύρα (-) καλώδια. Λευκό, πράσινο - σήμα.

Είναι σαφές ότι είναι δύσκολο να περιμένουμε υψηλή ισχύ, ακόμα και αν η θύρα στηρίζει, ο κινητήρας δεν τραβάει. Συνιστάται να εξετάσετε την τάση περισσότερο. Ο κινητήρας πρέπει να τροφοδοτείται με υψηλότερη τάση. Για παράδειγμα, συνιστούμε τη χρήση ψύκτη CPU. Η τάση τροφοδοσίας είναι μικρότερη από τα προδιαγεγραμμένα 12 βολτ, η ταχύτητα περιστροφής απλώς θα μειωθεί. Υπέρβαση Προσοχή - ο κινητήρας μπορεί να καεί.

Ψάχνετε για ενέργεια, η ερώτηση είναι πιο εύκολη για την επίλυση, αντί για 3 βολτ:

 1. 12 βολτ θα βρείτε στον προσωπικό υπολογιστή, για να τροφοδοτήσετε το ψυγείο χρησιμοποιώντας την τάση. Δώστε προσοχή στην κατεύθυνση των καλωδίων. Σε κάθε τυπική υποδοχή ανιχνεύονται 12 βολτ. Το ακραίο κίτρινο σύρμα (ήταν δυνατό να δει κανείς απέναντι από τα κυκλώματα), δύο μαύρα στη μέση - τη γη. Ελέγξτε με τον ελεγκτή, η διάταξη είναι τυπική.
 2. 12 βολτ DC παρέχει προσαρμογείς για επαναφόρτιση φορητών ραδιοφωνικών σταθμών. Συσκευές που καταναλώνουν 9 βολτ είναι κοινές. Κατάλληλος ψύκτης επεξεργαστή. Σήμερα, τα στοιχεία του Peltier είναι δημοφιλή, είναι εφοδιασμένα με ένα μεγάλο ψυγείο, ο ανεμιστήρας συχνά γίνεται άχρηστος. Το Smarts έφερε τον επεξεργαστή σε θερμοκρασία μείον 10 βαθμούς Κελσίου, - αρκετά αξιόπιστη λειτουργία. Ψύξτε το ψυγείο κάτω από τον σπιτικό ανεμιστήρα. Όλοι είναι καλοί στο να έχουν 4 τρύπες. Σπανίως είναι δυνατόν να βιδώσετε σε μια υποδοχή του επεξεργαστή, αλλά είναι δυνατόν να περάσετε ένα πλαίσιο σύρματος, που ενεργεί ως στήριγμα. 4 τρύπες στις τέσσερις γωνίες - σκεφτείτε πόσο καλύτερα να κάνετε μια στάση.
 3. Όποιος θέλει να κάνει μια τροφοδοσία από μόνη της... Αυτή τη στιγμή, ας πάμε, μπλοκάρει το σύστημα μπλοκ κοτόπουλο. Οι μικροτσίπ, τα ραδιοκύτταρα πωλούν ευρέως καταστήματα, αγορές.

Παροχή ρεύματος 12 βολτ για τους ιδιοκτήτες των ανεμιστήρων

Προτείνουμε να μην συλλέξετε ένα παλμικό τροφοδοτικό, για να κάνετε τα χέρια σας συνηθισμένα. Θυμηθείτε, η πρώτη χαρακτηρίζεται από μικρού μεγέθους μετασχηματιστές. Ως εκ τούτου, η τροφοδοσία θα είναι σχετικά μεγάλη. Θα αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • Σταδιακό μετασχηματιστή. Προηγουμένως, δεν θα ονομάσουμε τον αριθμό των στροφών, η τάση είναι άγνωστη, διορθώνεται με διόδους, παίρνουμε 12 βολτ. Φυσικά, μπορείτε να πειραματιστείτε ως βίντεο του Yutub για οικιακά ραδιόφωνα, καταγράφοντας τον αναγνώστη, αναζητήστε μια έτοιμη λύση.
 • Η γέφυρα είναι πλήρους κύματος, προσθέτοντας μία δίοδο σε τρεις, αυξάνουμε την απόδοση. Τα ραδιοσυστήματα δεν είναι πολύ ακριβά.
 • Η σπονδυλική στήλη της μονάδας τροφοδοσίας είναι έτοιμη για να λειτουργήσει ο ανεμιστήρας για μεγάλο χρονικό διάστημα, διορθώνοντας την κυματισμός του δικτύου. Μετά τη γέφυρα ενεργοποιούμε το φίλτρο χαμηλής διέλευσης, το σχέδιο ανασυγκροτείται από το Internet.

Η τάση εξόδου είναι μια σταθερή τάση 12 βολτ. Προσπαθήστε να μην αναμίξετε τα τερματικά. Όπου "συν", όπου βγαίνει το "πλην", μπορεί κανείς να καταλάβει μελετώντας το σχέδιο. Παρακάτω είναι το σχέδιο της γέφυρας, δείτε, διαβάστε τις εξηγήσεις. Στο ηλεκτρονικό ραδιόφωνο, η κατεύθυνση του ρεύματος δείχνεται απέναντι από την πραγματική. Οι χρεώσεις ρέουν, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις, στην κατεύθυνση από το συν στο αρνητικό (προς τα ηλεκτρόνια). Αν διαβάσετε το διάγραμμα, θα δείτε: για μια δίοδο, ένα τρανζίστορ, ένας πομπός με ένα βέλος φαίνεται λάθος. Στην κατεύθυνση της κίνησης θετικών φορτίων. Κάθε ένα έχει σημάδια, στο διάγραμμα σημειώνεται με ένα τεράστιο τρίγωνο βέλους. Ως εκ τούτου, γνωρίζουμε πάντα, "συν", καθοδηγείται από τα γραφικά σύμβολα, το σχέδιο.

Το σχήμα δείχνει: το πλεονέκτημα θα είναι στα δεξιά, μεταδίδεται σύμφωνα με το βέλος της διόδου στο χαμηλότερο τερματικό εξόδου. Το μερίδιο θα αυξηθεί. Με εναλλασσόμενη τάση (κατά προσέγγιση), συν, το μείον θα εναλλάσσεται από αριστερά προς τα δεξιά, το όνομα του ανορθωτή - πλήρους κύματος θα καταστεί σαφές. Λειτουργεί στο θετικό μέρος της τάσης και αρνητικό. Οι δίοδοι λαμβάνουν ισχύ, χαμηλής συχνότητας. Το στερεό μέγεθος, η απορροφημένη ισχύς είναι σχετικά μεγάλη. Μπορείτε να το μετρήσετε χρησιμοποιώντας μια απλή συνταγή που λαμβάνεται από τη φυσική πορεία. Η αντίσταση της ανοιχτής διακλάδωσης p-n (μετατρέψτε το βιβλίο αναφοράς) πολλαπλασιάζεται με το ρεύμα που καταναλώνεται από τον κινητήρα, παίρνουμε τουλάχιστον ένα συντελεστή 2. Το περίβλημα περιλαμβάνει ένα μοτέρ μιας επιγραφής υποδεικνύει τη δύναμη μπορεί να διαιρεθεί σε 12 βολτ, απλά πολλαπλασιάστε με 2 - (βλ. Αναφορά) 3, λαμβάνουν μια ισοδύναμη διάχυση δίοδο ρεύματος.

Τώρα ας υπολογίσει το μετασχηματιστή... Πήγαμε εκεί http://radiolodka.ru/programmy/radiolyubitelskie/kalkulyatory-radiolyubitelya/, επέλεξε το πρόγραμμα Trans50 θα αναπτυχθούν. Σημειώστε, μεταξύ του λογισμικού υπάρχει, επιτρέποντας τον υπολογισμό των παραμέτρων του φίλτρου. Λυπάμαι που πρόκειται να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας; Προτείνουν την επιλογή ενός από τα 5 τυλίγματα. Παντού ασχολείται με τον χάλυβα. Μπορείτε να διαχειριστείτε, οι απώλειες θα είναι μεγάλη. Ο χάλυβας σχηματίζει ένα μαγνητικό κύκλωμα, η ενέργεια πηγαίνει στο δευτερεύον τύλιγμα. Είναι καλύτερα να βρείτε ένα παλιό σκουριασμένο μετασχηματιστή. Ο χρόνος είναι κακός, στις πεινασμένες χωματερές της δεκαετίας του 90 στρώνονται με πλάκες από τυλιγμένα τυλίγματα. Δεν προέκυψαν προβλήματα με την περιέλιξη των μετασχηματιστών.

Είναι καιρός να καταλάβουμε τι είδους ένταση απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του κυκλώματος. Ο όρος δανεισμένος από ηλεκτρονικά, η τάση λειτουργίας ενός εναλλασσόμενου ρεύματος θα βοηθήσει. Η τάση, στην ενεργό αντίσταση, δημιουργεί μια θερμική επίδραση ίση με τη σταθερή τάση του πραγματικού εύρους. Για να λάβετε την απαιτούμενη τιμή της τάσης στο δευτερεύον τύλιγμα, πρέπει να διαιρέσετε 12 βολτ σε 0.707 (η μονάδα διαιρείται με την τετραγωνική ρίζα 2). Οι συγγραφείς έλαβαν 17 βολτ. Ο μηχανικός υπολογισμός αμαρτάνει από ένα σφάλμα 30%, πάρτε ένα μικρό περιθώριο (μέρος του πλάτους στο 1 volt χάνεται στις δίοδοι).

Όσο για το δευτερεύον ρεύμα περιέλιξης (απαιτείται υπολογισμός), πληκτρολογήστε κάτι σαν "ψυχρότερη ισχύ" στη μηχανή αναζήτησης. Θα το κάνουμε μαζί με τους αναγνώστες. Τα έξυπνα άρθρα γράφουν: η τρέχουσα κατανάλωση του ψυγείου εμφανίζεται στην θήκη. Θα υπάρχει η απαραίτητη παράμετρος, θα την αντικαταστήσουμε στην αριθμομηχανή. Η τάση της δευτερεύουσας περιέλιξης λήφθηκε από τον συγγραφέα 19 βολτ. Η πτώση τάσης στις διακλαδώσεις ρ-η των διόδων πυριτίου υψηλής ισχύος είναι 0,5 έως 0,7 βολτ. Ως εκ τούτου, απαιτείται ένα αντίστοιχο απόθεμα. Smart κεφάλι αναζήτηση, κατέληξε στο συμπέρασμα ψύκτη επεξεργαστής δεν καταναλώνει περισσότερο από 5 W, ως εκ τούτου, το ρεύμα 5 διαιρείται δια 12 = 0.417 αριθμούς Α Υποκατάστατο κατεβάσει αριθμομηχανή για να ληφθεί ένα πυρήνα ράβδου παραμέτρους σχεδιασμού του μετασχηματιστή:

 1. Διατομές του μαγνητικού πυρήνα για περιέλιξη 25 x 32 mm.
 2. Το παράθυρο στο μαγνητικό κύκλωμα είναι 25 x 40 mm.
 3. Το μαγνητικό σύρμα κόβεται από ένα σύρμα κάτω από την περιέλιξη ενός σύρματος πάχους 1 mm και διατομής 27 x 34 mm.
 4. Το σύρμα περιτυλίσσεται κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς του παραθύρου, 1 χιλ. Από τις άκρες έχει μείνει, συνολικά 38 χιλ.

Το πρωτεύον τύλιγμα σχηματίζεται από 1032 πηνία με διάμετρο 0,43 mm. Το κατά προσέγγιση μήκος του σύρματος είναι 142 μέτρα, η συνολική αντίσταση είναι 17,15 Ohm. Η δευτερεύουσα περιέλιξη αποτελείται από 105 στροφές πυρήνα χαλκού με μόνωση βερνικιού με διάμετρο 0,6 mm (μήκος 16,5 μέτρα, αντίσταση 1 Ohm). Τώρα οι αναγνώστες καταλαβαίνουν: το ερώτημα τι να κάνει ο ανεμιστήρας αρχίζει να επιλύεται από τον πυρήνα...

Πόσο αποτελεσματικές είναι οι προτεινόμενες τεχνικές λύσεις; Οι Οπαχάλες είναι γνωστές στην Αρχαία Αίγυπτο. Ένα βίντεο από τον Michael Jackson που συνιστά "Θυμηθείτε την ώρα" είναι απόδειξη. Η πλοκή δύσκολα θα μπορούσε να παραχθεί χωρίς τη συνεννόηση με αρχαιολόγους, ιστορικούς μελετητές. Θέλουμε να αναφέρουμε ότι στο Μεξικό οι περισσότερες κυρίες χρησιμοποιούν οπαδούς. Οι Ισπανοί ξέρουν πώς να χειριστούν τη θερμότητα, η χώρα βρίσκεται στον ισημερινό. Σκεφτείτε...