Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.

   Tutorial σχετικά με την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού

   Αν έχετε τις γνώσεις και την εμπειρία για να εργαστείτε με την τεχνολογία, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Ένας αναντικατάστατος βοηθός θα είναι το βήμα-προς-βήμα φροντιστήριο μας.

   Το εγχειρίδιο αυτό-οδηγιών αναπτύχθηκε από άτομα που έχουν μεγάλη πρακτική εμπειρία στην εγκατάσταση κλιματιστικών.

   Έχοντας την εμπειρία της τοποθέτησης του εξοπλισμού, μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα την εργασία, αν δεν έχετε τέτοιες δεξιότητες - να έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το έργο των ειδικών, εγκαθιστώντας σας κλιματισμό.

   Το εγχειρίδιο αυτοελέγχου για την εγκατάσταση του κλιματιστικού περιλαμβάνει 17 βήματα της σειριακής εγκατάστασης του οικιακού συστήματος split.

   Η εγκατάσταση του κλιματιστικού με βήματα θα σας επιτρέψει να μην αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες εγκατάστασης, προσέξτε τις πρακτικές συμβουλές των ειδικών - οι συντάκτες αυτού του εγχειριδίου αυτό-οδηγιών.

   Συγκολλημένα κιτ τοποθέτησης για την αυτόματη εγκατάσταση κλιματισμού

   KIT για ανεξάρτητη εγκατάσταση από 0,8 έως 50 μέτρα. ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 700 ΡΟΥΜΠΕΣ! ΘΕΜΑ Παραλαβή είναι στη Μόσχα έχουν M.LERMONTOVSKY ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (8), ταχεία παράδοση και δωρεάν ταχυδρομείου COD ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!

   Τα κλιματιστικά συστήματα εισέρχονται όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Τώρα η αγορά προσφέρει χιλιάδες μοντέλα κλιματιστικών από δεκάδες διαφορετικούς κατασκευαστές. Όμως, όλα τα μοντέλα κλιματιστικών έχουν μια κοινή - την ανάγκη να συνδεθεί το εσωτερικό και εξωτερικό μπλοκ των διαχωρισμένων συστημάτων με μια δια-μπλοκ διαδρομή. Αυτό μπορεί να γίνει από τον εαυτό σας, αντί να πληρώσετε για την εγκατάσταση, χρησιμοποιώντας ένα έτοιμο κιτ τοποθέτησης.

   Έτοιμη λύση για αυτοεγκατάσταση κλιματισμού! Αγοράστε ένα έτοιμο κιτ είναι πιο επικερδές από το να αγοράσετε αξεσουάρ χωριστά. Το εργοστάσιό μας για την επεξεργασία χαλκοσωλήνων και την παραγωγή αγκυλών - 7 χρόνια!

   Βήμα 1: Οδηγίες, υλικά, εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

   Θα ξεκινήσουμε το σεμινάριο από το πιο σημαντικό μέρος του - ξεκινώντας τις εργασίες. Εδώ καθορίζουμε τις κορυφαίες προτεραιότητες κατά την εγκατάσταση. Αυτό θα μας επιτρέψει να εγκαταστήσουμε το split σύστημα ποιοτικά και γρήγορα, έτσι ώστε κατά την εγκατάσταση να μην χάσουμε χρόνο ψάχνοντας για κομμάτια ή εργαλεία που λείπουν.

   Η εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι τεχνικά πολύπλοκη, αλλά δεν καταναλώνει εργασία. Εάν είστε πολύ έμπειροι στην τεχνολογία, τότε θα αντιμετωπίσετε την εργασία σε μια μέρα.

   Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να λάβετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το κλιματιστικό, να καθορίσετε τον κατάλογο όλων των απαραίτητων υλικών, εξοπλισμού και εργαλείων.

   Ο κλιματισμός, παρά την απλότητα της εσωτερικής συσκευής, η μονάδα είναι πολύ στρογγυλή κατά την εγκατάσταση και τη λειτουργία. Η εγκατάσταση του κλιματιστικού με ασφάλεια δεν μπορεί να γίνει χωρίς την τήρηση των προτύπων που ορίζει ο κατασκευαστής. Φροντίστε να αγοράσετε ηλεκτρικά καλώδια μόνο της καθορισμένης διατομής, σωλήνες αποστράγγισης ορισμένης διαμέτρου και ορισμένων υλικών.

   Μην παραβιάζετε τις συστάσεις του κατασκευαστή του κλιματιστικού για ένα συγκεκριμένο μοντέλο!

   Τι χρειάζεται για να ξεκινήσει η εγκατάσταση;

   Βήμα 2: Επιλέξτε τη θέση για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

   Είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τόπος εγκατάστασης του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος. Το πιο σημαντικό πράγμα: ζυγίστε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα - την εξωτερική μονάδα που χρειάζεται το κλιματιστικό να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν απλούστερα, αλλά παράλληλα να αποφύγετε προβλήματα στη λειτουργία του και η διαδρομική διαδρομή δεν ήταν υπερβολικά μεγάλη.

   Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης εξαρτάται από την τοποθεσία. Ο απλούστερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε μια εξωτερική μονάδα: κάτω από ένα παράθυρο ή ένα μπαλκόνι, στην οροφή, από το έδαφος με σκάλες ή ικριώματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κλιματιστικό μπορεί να εγκατασταθεί μόνο με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού - με βιομηχανική αναρρίχηση, με ανελκυστήρα κλπ.

   Μην ξεχνάτε ότι το κλιματιστικό θα πρέπει να εξυπηρετείται περιοδικά, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να απλοποιηθεί η πρόσβαση στη μονάδα και στο εξωτερικό τμήμα της εθνικής οδού μεταξύ των μπλοκ.

   Βήμα 3: Σχεδιάζουμε τις συνδέσεις του συστήματος κλιματισμού

   Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να προσδιορίσετε πού να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ή αρκετές μονάδες, εάν πρόκειται για σύστημα πολλαπλών σπαστών. Για ευκολία εγκατάστασης, σχεδιάστε ένα διάγραμμα, αντικατοπτρίζοντας σε αυτό όλες τις συνδέσεις και τα μήκη του δικτύου. Πρέπει να αποφασίσετε - να τοποθετήσετε τις πλαγιές στις βελονιές στον τοίχο ή στα διακοσμητικά κουτιά. Είναι απαραίτητο να καθορίσετε τον τρόπο σύνδεσης της συσκευής κλιματισμού σε υπάρχον δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

   Σε αυτό το στάδιο, είναι δυνατόν να καθοριστεί τελικά το ποσό των εργασιών για την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Θα υπολογίσετε τελικά το ακριβές μήκος των ιχνών από τους χάλκινους σωλήνες, το μήκος του σωλήνα αποστράγγισης, το μήκος των απαιτούμενων ηλεκτρικών καλωδίων και τον αριθμό των συνδέσεων.

   Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια στην εγκατάσταση!

   Βήμα 4: Έλεγχος του κλιματιστικού πριν από την εγκατάσταση

   Τα κλιματιστικά διαφόρων κατασκευαστών έχουν διαφορετικό εργοστασιακό εξοπλισμό, εάν το εγκατεστημένο κλιματιστικό δεν είναι καινούργιο - με μεγάλη πιθανότητα να λείπουν κάποια στοιχεία, θα πρέπει να τα αγοράσετε ξεχωριστά. Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό δεν έχει υποστεί ζημιά κατά τη μεταφορά, κανένα από τα συστατικά του δεν χάθηκε. Αναλυτικά, ελέγξτε την υπόθεση σε κάθε περίπτωση - την απαραίτητη διαδικασία.

   Είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον τρόπο λειτουργίας της εσωτερικής μονάδας της μονάδας. Το κλιματιστικό μπορεί να ξεκινήσει και να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση, αλλά μόνο στη λειτουργία ανεμιστήρα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το κλιματιστικό είναι λειτουργικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν εγκαθιστάτε ένα νέο κλιματιστικό, το οποίο μπορεί να έχει ήδη τοποθετηθεί αρκετές φορές.

   Βήμα 5: Στυλό ή εγκατάσταση κουτιών για το κοντίσιονερ

   Για την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος οποιουδήποτε τύπου, είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν τρεις τύποι ιχνών: χάλκινοι σωλήνες διαφόρων διαμέτρων μεταξύ των τεμαχίων. Στραγγίστε τον εύκαμπτο σωλήνα από τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες στην πρίζα. ηλεκτρικό καλώδιο από το δίκτυο στην εσωτερική μονάδα και από το εσωτερικό προς το εξωτερικό.

   Απόκρυψη αυτών των επικοινωνιών μπορεί να είναι στον τοίχο ή σε διακοσμητικό κιβώτιο τοποθέτησης. Το δεύτερο προτιμάται συχνότερα όταν η ζημιά στους τοίχους και η εργασία στο κλείσιμο του σκυροδέματος με σκυρόδεμα είναι ανεπιθύμητη.

   Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε ένα διακοσμητικό κιβώτιο - είναι εύκολο να το βάλετε. Για μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση διακοσμητικού κουτιού, χρειάζεστε ένα κουτί 6 * 6 cm και ένα μικρό ηλεκτρικό κουτί.

   Οι τοίχοι από στυλό και οι τοποθέτησεις επικοινωνιών στον κροσσό, κατά κανόνα, εφαρμόζονται, αν το δωμάτιο βρίσκεται υπό επισκευή. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού σε δύο στάδια. Κατ 'αρχάς, οι τροχιές και οι σύνδεσμοι είναι τοποθετημένοι - μετά την ολοκλήρωση της επισκευής, τα μπλοκ είναι κρεμασμένα.

   Βήμα 6: Γεώτρηση της οπής στο εξωτερικό τοίχωμα για την επόμενη συναρμολόγηση της διαδρομής σύνδεσης

   Μπορεί να φαίνεται ότι η διάτρηση μιας οπής σε ένα εξωτερικό τοίχωμα με μια διάτρηση ή ένα τρυπάνι δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει, ειδικά αν δεν υπάρχει ειδικό τρυπάνι, αλλά ο τοίχος έχει μεγάλο πάχος και περιθώριο ασφαλείας. Είναι πιο εύκολο να τρυπήσετε έναν τοίχο από τούβλα, βαρύτερο - μονολιθικό σκυρόδεμα. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να βρεθείτε σε μια δύσκολη κατάσταση: το τρυπάνι μπορεί να κολλήσει στο οπλισμό, να υπερθερμανθεί ή να σκοντάψει σε ένα εμπόδιο.

   Το πάχος των εξωτερικών τοίχων ορισμένων κτιρίων μπορεί να φθάσει σε ένα μέτρο. Επιπλέον, η τρύπα πρέπει να κατασκευαστεί με ειδικό τρόπο - τρυπιέται με μια προκατάληψη προς το δρόμο, επειδή στην τρύπα θα είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ο σωλήνας αποστράγγισης από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Το νερό δεν πρέπει να παραμένει στάσιμο - μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

   Βήμα 7: Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

   Η εσωτερική μονάδα είναι κρεμασμένα από το ταβάνι του δωματίου, παρατηρώντας την απαιτούμενη μετατόπιση από τους τοίχους, σε μια ειδική βάση που συνήθως έρχεται με τη μονάδα κλιματισμού.

   Τα μπλοκ είναι εγκατεστημένα με δύο τρόπους:

   1. Χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου, επιτυγχάνεται η ακριβής οριζόντια θέση του μπλοκ.

   2. Ορισμένα μοντέλα εσωτερικών μονάδων αποκλίνουν κατά 5 μοίρες στην κατεύθυνση αποστράγγισης για να αποστραγγίσουν το συμπύκνωμα στο σύστημα αποστράγγισης.

   Οι απαιτήσεις εγκατάστασης καθορίζονται στις οδηγίες του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο μοντέλο της μονάδας.

   Καθορίστε αυτές τις απαιτήσεις στις οδηγίες που παρέχονται στο μηχάνημά σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή λειτουργία του κλιματιστικού. Μετά την εγκατάσταση, συνδέοντας την παροχή ρεύματος στη μονάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σε λειτουργία "ανεμιστήρα".

   Βήμα 8: Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας κλιματισμού, βιομηχανική αναρρίχηση

   Η εγκατάσταση του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος είναι το πιο δύσκολο στάδιο της εγκατάστασης του κλιματιστικού. Συγκρότημα από την τεχνολογία του, αλλά το γεγονός ότι οπουδήποτε βάζετε το εξωτερικό μπλοκ, θα είναι ακόμα ενοχλητικό να το εγκαταστήσετε. Κατά κανόνα, το στάδιο της εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας διαρκεί περισσότερο. Η ποιότητα και η ανθεκτικότητα του κλιματιστικού εξαρτάται από τη σωστή εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.

   Συχνά, η εργασία πραγματοποιείται με βιομηχανική ορειβασία, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό ή από εναέρια πλατφόρμα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα χωρίς τη χρήση ειδικών μέσων.

   Η εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στο εξωτερικό τοίχωμα του κτιρίου σε ειδικές αγκύλες. Οι βραχίονες συνδέονται με την πρόσοψη του κτιρίου πολύ αξιόπιστα ώστε να αντέχουν το βαρύ εξωτερικό μπλοκ. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται μπουλόνια αγκύρωσης. Μπορείτε να τα αγοράσετε με τις αγκύλες.

   Μόνο ένας αξιόπιστος συνδετήρας θα αποτρέψει την πτώση της μονάδας αν είναι το πάγωμα το χειμώνα ή είναι εκτεθειμένος σε ισχυρό άνεμο ή άλλα στοιχεία.

   Βήμα 9: Σύνδεση ηλεκτρολόγων κλιματισμού

   Τώρα είναι καιρός να συνδέσετε τις επικοινωνίες με τα ήδη τοποθετημένα μπλοκ. Ξεκινήστε την εγκατάσταση του κόστους επικοινωνίας με τους ηλεκτρολόγους.

   Δύο ηλεκτρικά καλώδια τοποθετούνται:

   1. Από εσωτερική μονάδα έως καλώδιο εξωτερικής διασύνδεσης

   2. Από την εσωτερική μονάδα στην πηγή τροφοδοσίας

   Το ηλεκτρικό κύκλωμα, τόσο μεταξύ των μονάδων όσο και του τροφοδοτικού, μπορεί να διαφέρει αρκετά σοβαρά από το μοντέλο και τον κατασκευαστή. Τα οικιακά κλιματιστικά είναι συνήθως μονοφασικά και τα κλιματιστικά υψηλής ισχύος είναι τριφασικά, και στην περίπτωση αυτή, είναι μια εντελώς διαφορετική έννοια.

   Βήμα 10: Φλόγα χάλκινων σωλήνων για κλιματισμό

   Τώρα είναι καιρός να τοποθετήσετε τη διαδρομή μπλοκαρίσματος από χάλκινους σωλήνες.

   Το ψυκτικό μέσο κυκλοφορεί μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων του διαχωρισμένου συστήματος μέσω χαλκοσωλήνων. Οι μονάδες κλιματισμού συνδέονται με δύο σωλήνες διαφόρων διαμέτρων. Ο σωλήνας που επιστρέφει το ψυκτικό από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω είναι μεγαλύτερος σε διάμετρο.

   Η στεγανότητα του συστήματος εξαρτάται από την αξιοπιστία της σύνδεσης χάλκινων σωλήνων στις μονάδες, η οποία επηρεάζει άμεσα την απόδοση του κλιματιστικού.

   Είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης σωλήνων χαλκού. Μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε παγίδες για λάδι, με μεγάλους οριζόντιους ανελκυστήρες.

   Στις άκρες των χαλκοσωλήνων εγκαθίστανται τα πίσω παξιμάδια. Με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου - δημιουργείται μια αξιόπιστη σύνδεση του τύπου "προσαρμογής παξιμαδιών".

   Βήμα 11: Μόνωση και σύνδεση της κύριας μονάδας κλιματισμού, μόνωση οπών

   Για τη μόνωση των χαλκοσωλήνων, είναι απαραίτητη η χρήση ειδικής μόνωσης για το σκοπό αυτό. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι σωλήνες απομονώνονται κατά 95% ή περισσότερο. Μόνο τα εξαρτήματα, οι καμπύλες των παγίδων λαδιού γύρω από τα οπίσθια περικόχλια και άλλες πολύπλοκες περιοχές θα παραμείνουν χωρίς μόνωση.

   Οι χαλκοσωλήνες με ψυκτικό μέσο είναι θερμομονωμένοι σε όλο το μήκος. Το θερμομονωτικό υλικό κατασκευάζεται με τη μορφή σωλήνων, κομμένων σε 2 μέτρα. Η θερμομόνωση απλά φοριέται σε χαλκοσωλήνες. σε σημεία ραφών μπορεί να κολληθεί με μη όξινο στεγανωτικό σιλικόνης ή με πληγή με βινυλική μονωτική ταινία.

   Βήμα 12: Αφαίρεση αέρα από τις χάλκινες σωληνώσεις του κλιματιστικού

   Όταν η σπονδυλική στήλη των σωλήνων χαλκού που πρέπει να ελεγχθεί για διαρροές, αντλία έξω από ατμούς αέρα και του νερού της, και να γεμίσει το ψυκτικό, το οποίο αποθηκεύεται σε μία εξωτερική μονάδα. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται μια αντλία κενού και μια πολλαπλή μανόμετρο.

   Συνδέοντας τον κορμό με τα αντίστοιχα εξαρτήματα στα μπλοκ του συστήματος σχισίματος, παρέμεινε γεμάτος με τα αέρια του ατμοσφαιρικού αέρα. Πρέπει να αντληθούν από την εθνική οδό.

   Αφού αντλήσαμε αέριο από τη σωλήνωση με μια αντλία κενού, με τη βοήθεια των μετρήσεων μανόμετρο μετρητών, θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε όλες τις συνδέσεις για διαρροές.

   Βήμα 13: Γεμίστε τη γραμμή κλιματισμού Freon με ψυκτικό

   Όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες σχετικά με τη σκούπα του αυτοκινητοδρόμου, είναι δυνατόν να γεμίσετε τον αγωγό με ένα ψυκτικό μέσο. Στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος, αποθηκεύεται αρκετό freon για να γεμίσει τους χάλκινους σωλήνες.

   Τα περισσότερα μοντέλα των σύγχρονων κλιματιστικών συσκευών χρησιμοποιούν freon R22 και R410A. Το ψυκτικό R410A είναι τριών συστατικών - δεν καταστρέφει το όζον, αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και διατηρεί ένα κλιματιστικό που λειτουργεί πιο δύσκολα.

   Το κλιματιστικό με ένα ισχυρό συμπιεστή μπορεί να υποστηρίξει ένα πολύ μακρύ μήκος σωλήνων χαλκού. Σε αυτή την περίπτωση, όταν η τροχιά είναι γεμάτη με φρέον, δεν θα μείνει σχεδόν καθόλου στο εξωτερικό μπλοκ - θα χρειαστεί να ανεφορηθούμε.

   Βήμα 14: Το ψυκτικό μέσο φορτίζει το κλιματιστικό

   Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έχει μεγάλη παροχή ψυκτικού μέσου. Το βάρος του ψυκτικού μέσου που αποθηκεύεται στη μονάδα μετριέται σε χιλιόγραμμα.Αυτό το περιθώριο είναι αρκετό για χρόνια λειτουργίας του κλιματιστικού, αλλά μερικές φορές πρέπει να ξαναγεμίζεται αν χάσει μέρος αυτής της παροχής.

   Η απώλεια αποθέματος Freon είναι περίπου 6-8% ετησίως. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν η διαδρομή έχει τοποθετηθεί εσφαλμένα, το ποσό της απώλειας μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Τα κλιματιστικά που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση σε ένα νέο μέρος για ανεφοδιασμό καυσίμου πρέπει να είναι σχεδόν πάντα: μερικά από τα ψυκτικά υγρά χάθηκαν ενώ εργάζονταν νωρίτερα, μερικά χάθηκαν κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης.

   Σε αυτή την περίπτωση, ένας κύλινδρος με ένα ορισμένο βαθμό ψυκτικού είναι συνδεδεμένος στην εξωτερική μονάδα, ο συμπιεστής κλιματισμού ανάβει και αντλεί το ψυκτικό μέσο.

   Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της διαδρομής μεταξύ οχημάτων, τόσο περισσότερο ψυκτικό θα πρέπει να βρίσκεται στο μπλοκ. Με μακρά διαδρομή μεταξύ δρόμων, ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού είναι υποχρεωτικός.

   Βήμα 15: Αποστραγγίστε το σύστημα κλιματισμού και τους βασικούς κανόνες εγκατάστασης

   Ο τελευταίος κορμός που απομένει να τοποθετηθεί είναι ένα αποχετευτικό σύστημα. Κατά την αποστράγγιση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, συσσωρεύεται νερό στις μονάδες της συσκευής. Στα χαμηλότερα τμήματα των πλίνθων υπάρχουν οπές αποστράγγισης, στις οποίες συνδέονται οι εύκαμπτοι σωλήνες αποστράγγισης.

   Δύο επιλογές για την αποστράγγιση του αποχετευτικού συστήματος από τις μονάδες κλιματισμού:

   1. Στο σύστημα αποχέτευσης, περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας γραμμής σιφόνι για την προστασία από την οσμή

   2. Ελεύθερη αποστράγγιση συμπυκνωμάτων στο δρόμο

   Οι εύκαμπτοι σωλήνες πρέπει να εγκαθίστανται κάτω από μια κλίση προς την κατεύθυνση της αποστράγγισης του νερού. Κατά κανόνα, ο σωλήνας αποστράγγισης της εσωτερικής μονάδας αφαιρείται στο δρόμο κατά μήκος της ήδη τοποθετημένης διαδρομής προς το εξωτερικό μπλοκ. Για να το κάνετε αυτό, το κουτάκι ή το διακοσμητικό κουτί γίνεται με μικρή κλίση προς το δρόμο - αυτό θα αποτρέψει τη συσσώρευση νερού στο σωλήνα αποστράγγισης και θα πρέπει να καθαριστεί πολύ σπάνια. Η αποστράγγιση της εξωτερικής μονάδας δεν είναι οργανωμένη ή εκτραπεί προς την πλευρά της - το συμπύκνωμα εκρέει ελεύθερα από την οπή ή τον κοντό σωλήνα στο κάτω μέρος της μονάδας.

   Βήμα 16: Έλεγχος της συσκευής κλιματισμού μετά την εγκατάσταση

   Η εγκατάσταση του κλιματιστικού σε αυτό το στάδιο έχει ολοκληρωθεί. όλο το σύστημα συναρμολογείται, το σύστημα πρέπει να λειτουργεί ομαλά και είναι απαραίτητο να το ελέγξει.

   Προκειμένου να ελεγχθεί πλήρως το διαχωρισμένο σύστημα, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει το κλιματιστικό σε όλες τις λειτουργίες, να πειραματιστεί με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, τον όγκο του κυκλοφορημένου αέρα, κλπ.

   Δώστε προσοχή στις αρθρώσεις των σωλήνων χαλκού για διαρροή κατά τη λειτουργία - δεν ελέγχαμε το σύστημα υπό υψηλή πίεση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφρό σαπουνιού, εφαρμόζοντάς το στις αρθρώσεις.

   Να θυμάστε ότι σε χαμηλές θερμοκρασίες αέρα στο δρόμο, το κλιματιστικό δεν μπορεί να λειτουργεί σε όλες τις λειτουργίες ή δεν λειτουργεί καθόλου. Δεν συνιστάται η ενεργοποίηση του κλιματιστικού κλιματισμού εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από + 15 ° C, επομένως δεν θα μπορείτε να ελέγξετε όλους τους τρόπους λειτουργίας.

   Βήμα 17: Ολοκλήρωση της εγκατάστασης του κλιματιστικού

   Μετά τον έλεγχο, είναι απαραίτητο να κλείσετε τα διακοσμητικά κιβώτια με τις επικοινωνίες, να απομονώσετε τα ανοικτά τμήματα του σωλήνα και τα σύρματα του χαλκού και να στραγγίξετε με βινυλική ταινία, σφραγίστε τα αυλάκια με τσιμεντοκονίαμα.

   Μπορείτε να το τοποθετήσετε ως συμπλήρωμα - ένα προστατευτικό κάλυμμα και μια προστατευτική μάσκα για την εξωτερική μονάδα. Αυτό θα προστατεύσει την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος από το νερό, τη μηχανική βλάβη, την επίθεση των στοιχείων και τους βανδάλους.

   Το στεγανωτικό σιλικόνης σφραγίζει την τρύπα στο εξωτερικό τοίχωμα, αν δεν το κάνατε πριν.

   Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε επιμελώς το δωμάτιο των συντριμμιών κατασκευής και τη σκόνη στο δωμάτιο, ως αποτέλεσμα της διάτρησης και shtrobleniya. Εάν αυτό δεν γίνει, το κλιματιστικό δεν μπορεί να λειτουργήσει: η εσωτερική μονάδα θα παρασύρει μικρά και μεγάλα πτητικά σωματίδια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι πρέπει να εξοικειωθείτε με τον καθαρισμό των φίλτρων του κλιματιστικού από τα σωματίδια τσιμέντου και τη δημιουργία σκόνης.

   Όργανο για την εγκατάσταση κλιματιστικών: σκοπός και εφαρμογή

   Πιθανώς, όλοι αυτοί που υπολόγισαν με την ομάδα για την εγκατάσταση του κλιματιστικού, έπεσαν την ιδέα ότι δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στην εγκατάσταση και για το οποίο παίρνουν τέτοια χρήματα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό και σχεδόν κάθε μαθητής ήταν σε θέση να κάνει αυτό το έργο, αν όχι για τρία πράγματα:

   1. Πρέπει να έχετε τις απαραίτητες γνώσεις.
   2. Πρέπει να έχετε εμπειρία στην εργασία με εξαρτήματα και υλικά.
   3. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα εξειδικευμένο εργαλείο το οποίο πρακτικά δεν χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή.

   Και αν οι δύο συνθήκες είναι αρκετά απλές (η βιβλιογραφία και το Διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν), τότε με το εργαλείο και τον απαραίτητο εξοπλισμό υπάρχουν δυσκολίες. Φυσικά, μπορεί να αγοραστεί, αλλά το κόστος του εργαλείου είναι αρκετές δεκάδες φορές υψηλότερο από το κόστος ενός κλιματιστικού με εγκατάσταση και μακροχρόνια συντήρηση. Η δημοσίευση αυτή θα περιγράφει τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμό, τη χρήση τους και το κατά προσέγγιση κόστος των πιο κοινών εργαλείων.

   Υλικά που απαιτούνται για την εγκατάσταση κλιματισμού

   Ένα τυποποιημένο σύνολο υλικών για την εγκατάσταση και επαναπλήρωση του κλιματιστικού περιλαμβάνει:

   • Χαλκός σωλήνα για κλιματιστικά με διάμετρο 38 και 14 ίντσες, για τη δημιουργία γραμμής freon.
   • Brass καρύδια της ίδιας διαμέτρου με αγωγό.
   • Θερμομόνωση γραμμής φρέον.
   • Σωλήνας αποστράγγισης κατάλληλης διαμέτρου.
   • Κυματοειδή για τη μόνωση των ηλεκτρικών καλωδίων.
   • Ηλεκτρικό καλώδιο της απαιτούμενης διατομής.
   • Ψυκτικό μέσο.
   • Στηρίγματα-στηρίγματα του συμπιεστή του κλιματιστικού.
   • Υλικό, βίδες με αυτοκόλλητη τομή, σφραγιστικό, αφρός συναρμολόγησης κλπ.

   Αυτός ο κατάλογος υλικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση του κόστους εργασίας που παρουσιάστηκε από μια ομάδα εγκαταστατών.

   Τυπικό κιτ εγκατάστασης

   Οποιαδήποτε ομάδα για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού θα πρέπει να έχει στο οπλοστάσιό του ένα σύνολο εξειδικευμένων εργαλείων για την εργασία με χάλκινους σωλήνες, το οποίο περιλαμβάνει:

   • Διακόπτες σωλήνων, χάρη στις οποίες είναι δυνατόν να αποκοπεί ποιοτικά ο σωλήνας χαλκού. Σταδιακά, πιέζοντας τη λεπίδα του κοπτικού σωλήνα στους κυλίνδρους και περιστρέφοντας τη συσκευή γύρω από τον σωλήνα, αποκτάμε μια ομαλή και ποιοτική γραμμή κοπής. Η διαδικασία για την κοπή σωλήνων είναι ένα σημαντικό στάδιο στην προετοιμασία μιας ψυχρής αλυσίδας.
   • Rimmer, για την επεξεργασία της γραμμής σωλήνων κοπής. Αυτό το εργαλείο αφαιρεί την λοξοτόμηση από το εσωτερικό του σωλήνα.
   • Συρρίκνωση, η οποία διακρίνεται από την ικανότητα του Rimmer να χειρίζεται τη γραμμή κοπής ενός αγωγού χαλκού σε ένα δύσκολο για να φθάσει μέρος.
   • Λαμπτήρες σωληνώσεων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτού του εργαλείου, οι πιο συνηθισμένοι είναι οι ελατηριωτές σωλήνες. Είναι αλήθεια ότι για μια ποιοτική κάμψη πρέπει να έχετε μια καλή φυσική κατάσταση.
   • Η επαγγελματική εκκεντρική κύλιση σωλήνων χρησιμεύει για την έλαση ενός σωλήνα χαλκού που συνδέει τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες του κλιματιστικού. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα εξειδικευμένα εργαλεία για τον εγκαταστάτη. Ο σωλήνας εισάγεται στη ράβδο με την απαραίτητη διάμετρο της οπής και πιέζεται κάτω από τον μηχανισμό έκκεντρου. Μετά από αυτό, οι κύλινδροι των σωλήνων περιστρέφονται μέσω ενός μηχανισμού καστάνιας. Μετά το τέλος του ρολού, ενεργοποιείται η προστασία και μπορεί να αφαιρεθεί ένας τέλεια τυλιγμένος σωλήνας.

   Το κόστος μιας τέτοιας σειράς εργαλείων για την εγκατάσταση κλιματιστικών από 350 έως 500 cu.

   Επαγγελματικά ηλεκτρικά εργαλεία

   Εκτός από το εργαλείο σωλήνων, η εγκατάσταση του κλιματιστικού θα απαιτήσει ένα σύνολο ηλεκτρικών εργαλείων, τα οποία περιλαμβάνουν:

   • Ένα ισχυρό διάτρητο εργαλείο που μπορεί να τρυπήσει οπές διαμέτρου μέχρι 60 mm σε φέροντες τοίχους μέχρι πάχους 1,5 m. Αυτό το μηχάνημα θα πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει με τρυπάνια, στρώματα SDS-max και SDS +. Οι οπές γεώτρησης στους τοίχους είναι απαραίτητες για τη σύνδεση της εξωτερικής και της εσωτερικής μονάδας με τη σωλήνωση και είναι το πιο χρονοβόρο και υπεύθυνο βήμα στην εγκατάσταση του κλιματιστικού.

   Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι οπές στα τοιχώματα πρέπει να είναι επαρκούς διαμέτρου για να συγκρατούν τη συλλεγμένη γραμμή μέσω αυτών. Αποτελείται από αγωγό, μόνωση για σωλήνες κλιματισμού χαλκού, σωλήνα αποστράγγισης, ηλεκτρικό καλώδιο επιστρωμένο σε κυματοειδές περίβλημα. Όλα αυτά είναι τυλιγμένα σε ταινία PVC, για να αποφευχθεί ο καιρός.

   • Ένα ισχυρό τρυπάνι για εργασία με διαμάντια με διαφορετικές διαμέτρους. Τέτοιες κορώνες είναι απαραίτητες για την τελική διάτρηση οπών σε τοίχους διαφόρων υλικών.
   • Ο συνηθισμένος διάτρητης διάτρητης οπής για τη στερέωση του βραχίονα για το κλιματιστικό, καθώς και άλλα στοιχεία σύνδεσης και προστασίας των μονάδων κλιματισμού.
   • Shtruborez - ένα εξειδικευμένο εργαλείο για τη δημιουργία ενός αυλακιού στους τοίχους για την τοποθέτηση καλωδίων, αγωγού.
   • "Bolgar" για το κόψιμο του οπλισμού κατά τη διαδικασία σκίασης του τοίχου RC.
   • Ισχυρή αντλία σκυροδέματος. Αυτή η ηλεκτρική σκούπα, που λειτουργεί χωρίς μια τσάντα και τη συλλογή σκόνης, τούβλο και σκυροδέματος τσιπ, απευθείας κατά τη διάτρηση και shtroblenii.
   • Κατσαβίδι με ένα σύνολο ακροφυσίων και μπιτς για τη στερέωση διακοσμητικών και προστατευτικών στοιχείων του διαχωρισμένου συστήματος.
   • Αναλώσιμα (βόρακας διαφορετικού μήκους και διαμέτρου, κορώνα διαμαντιού, δίσκοι για shtroboreza και βουλγαρικά).

   Ακόμα και το πιο μετριοπαθές σύνολο του παραπάνω περιγραφέντος εργαλείου για κλιματιστικά, κοστίζει από 2 έως 3,5 χιλιάδες cu.

   Εξοπλισμός ανεφοδιασμού και ελέγχου κλιματιστικών

   Οποιοσδήποτε ειδικός εγκαθιστά και ανεφοδιάζει κλιματιστικά πρέπει να διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό ψύξης, ο οποίος περιλαμβάνει:

   1. Μετεωρολογικός σταθμός και αντλία κενού. Αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να εκκενώσουν ολόκληρο το σύστημα πριν από την ανεφοδιασμό του κλιματικού εξοπλισμού. Για το σκοπό αυτό, ένας εύκαμπτος σωλήνας από τον ανιχνευτικό σταθμό συνδέεται με το κλιματιστικό και ο δεύτερος σωλήνας από τον σταθμό συνδέεται απευθείας με την αντλία κενού. Το στάδιο εκκένωσης είναι πολύ σημαντικό και εξαρτάται από τη σωστή απόδοση του, η διάρκεια ζωής της κλιματικής τεχνολογίας εξαρτάται άμεσα. Η διαδικασία εκκένωσης του συστήματος διεξάγεται για να αφαιρεθεί ο αέρας και η υγρασία, τόσο στους σωλήνες όσο και στο μπλοκ εξατμιστή του διαχωρισμένου συστήματος.
   2. Ο κύλινδρος πλήρωσης. Με τη συσκευή αυτή πραγματοποιείται η διαδικασία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού.
   3. Το υποχρεωτικό σετ εγκατάστασης κλιματιστικού εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης ανιχνευτή διαρροών. Με αυτό το όργανο, οι εγκαταστάτες ελέγχουν το σύστημα για διαρροή ψυκτικού μέσου.

   Τα παραπάνω δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος του αναγκαίου εξοπλισμού, το πλήρες κόστος του οποίου υπερβαίνει ορισμένες φορές τα 10.000 δολάρια. Μην αγοράζετε επαγγελματικό εξοπλισμό για να εξοικονομήσετε την εγκατάσταση ενός ενιαίου συστήματος split. Τέτοια εργασία είναι καλύτερα να ανατεθεί σε επαγγελματίες που είναι άμεσα ορατοί στο χρησιμοποιούμενο εργαλείο.

   Τι χρειάζεται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

   Η εγκατάσταση χαμηλής ποιότητας είναι σχεδόν πάντα αιτία και των δύο δυσλειτουργιών και γενικά η παραγωγή του κλιματιστικού είναι εκτός λειτουργίας. Μόνο ένα μέρος του προβλήματος συνδέεται με την κακή εκμετάλλευση ή τους εργοστασιακούς γάμους. Το υπόλοιπο είναι κακή εγκατάσταση

   Άρθρα

   Οι λεπτότητα της εγκατάστασης κλιματιστικών

   Η κύρια αιτία των προβλημάτων κατά την εγκατάσταση κλιματιστικών είναι ότι συχνά ο πελάτης και ο εγκαταστάτης έχουν αντίθετους στόχους. Παρόλο που δεν είναι όλα. Ποιες είναι οι ομοιότητες των επιθυμιών τους; Ο πελάτης θέλει το κλιματιστικό να εγκατασταθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και οι εγκαταστάτες γενικά θέλουν επίσης να απαλλαγούν από την εργασία γρηγορότερα. Ο πελάτης θέλει να θυμάται λιγότερο σχετικά με το κλιματιστικό, οι εγκαταστάτες γενικά θα χαρούν να ξεχάσουν την ύπαρξή του αμέσως μετά την εγκατάσταση. Η ομοιότητα αυτή τελειώνει και παρατηρούνται μόνο διαμετρικές διαφορές. Ο πελάτης θέλει να είναι φθηνότερος; Οπωσδήποτε μπορεί να το επιτύχει αυτό, αλλά. όχι δωρεάν. Για την φτηνότητα, θα πληρώσει την ποιότητα της εγκατάστασης ή κάποια "έκπληξη" καθυστερημένη δράση. Για παράδειγμα, θα βάζουν τα φθηνότερα επτά στο δωμάτιο με μερικές δεκάδες υπαλλήλους, 20 υπολογιστές και ένα μάτσο ηλεκτρικού εξοπλισμού. Θα τοποθετήσετε το κλιματιστικό με κανονικό τρόπο, δεν θα επικρίνετε, μόνο κανείς δεν θα παρατηρήσει τη χρήση του έργου του. Ο πελάτης θέλει ποιότητα; Θα το παραλάβει, αλλά συχνά και περισσότερο από ό, τι χρειάζεται. Για παράδειγμα, συνιστά θερμά μια τέτοια επιλογή εγκατάστασης, στην οποία "θα εξοικονομήσει όσο το μισό μέτρο ακριβού σωλήνα χαλκού και γενικά όλα θα λειτουργήσουν καλύτερα", αν και ταυτόχρονα θα πληρώσει για το σημάδι του ορειβάτη και θα πρέπει να το πληρώσει ξανά και ξανά στο μέλλον, εάν θέλει να διατηρήσει σωστά το κλιματιστικό του.

   Πώς να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα εγκατάστασης;

   Τι ακριβώς αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των κατασκευαστών για την εγκατάσταση των split συστημάτων; Στο μεγάλο όνομα της εταιρείας; Όχι πάντα. Υπάρχουν ορισμένες λεπτές αποχρώσεις σε αυτήν την επιχείρηση, εξαιτίας των οποίων δεν βρίσκονται σε καμία μεγάλη επιχείρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα από καλούς πλοιάρχους. Αλλά πώς να τα εντοπίσετε στο τηλέφωνο; Φυσικά, είναι δύσκολο να προσδιοριστούν τα προσόντα των εργαζομένων κατά τη διάρκεια μιας προφορικής συνέντευξης, αλλά υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει. Απλά πρέπει να ρωτήσετε τις σωστές και απαραίτητες ερωτήσεις. Για παράδειγμα, τα εργαλεία της ταξιαρχίας μπορούν να πουν πολλά.

   Ένα απλό παράδειγμα. Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες κατά την εγκατάσταση είναι η εκκένωση του βρόχου φρέον, αλλά πολλές μονοήμερες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν ταξιαρχίες, οι οποίες συχνά δεν είναι ακόμη εξοπλισμένες με την απαραίτητη αντλία κενού. Μερικές φορές οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν μια ασαφή ιδέα για το τι κάνουν και για τι. Και η αναρρόφηση της διαδρομής "αντικαθίσταται" με το λεγόμενο "καθαρισμό φρέον", δηλαδή, προσπαθούν να συμπιέσουν τον αέρα από το κύκλωμα με το υγρό ψυκτικό που εκκενώνεται από την εξωτερική μονάδα. Δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι ένα πραγματικό υποκατάστατο της εκκένωσης και σε σοβαρές περιπτώσεις δεν οδηγεί μόνο στην εσφαλμένη λειτουργία του κλιματιστικού αλλά και στην αποτυχία του. Έτσι, αν δεν βλέπετε την ομάδα συναρμολόγησης της αντλίας κενού στο οπλοστάσιο, μπορείτε να το τοποθετήσετε με ασφάλεια στην πόρτα: δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένετε μια ποιοτική εγκατάσταση από αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά είναι καλύτερο να το ανακαλύψετε στο τηλέφωνο - απλά ρωτήστε, κάνουν απαραίτητα την ηλεκτρική σκούπα; Όχι; Ανάγνωση. Ναι; Ελέγξτε τη συνεδρίαση.

   Ακόμη και στο στάδιο της διαπραγμάτευσης, είναι λογικό να τηρείται η συμπεριφορά του διαχειριστή ή του αποστολέα. Αν σας προσφέρεται αμέσως ένα δωρεάν ταξίδι για να επιθεωρήσετε την εγκατάσταση και να σχεδιάσετε μια μελλοντική εγκατάσταση - αυτό είναι ήδη ένα πλεονέκτημα. Εάν είστε ανυπόστατα προσκληθεί να έρθει και να κάνει αμέσως, τότε κατά πάσα πιθανότητα - "λουκάνικο". Είναι στο τραπέζι τυχόν εκπλήξεις και δυσκολίες; Είναι τόσο ευέλικτοι υποτρόφους που θα βρουν έναν τρόπο να βγουν σε κάθε κατάσταση; Ίσως. Αλλά να θυμάστε ότι θα είναι για δικά σας έξοδα να ξεφύγετε, όχι για κάποιον άλλο. Και θα ξεχάσουν για εσάς με το "kondey" σας το επόμενο πρωί, και σε μισό χρόνο δεν θα βρείτε τα ίχνη τους. Έτσι, η επιχείρηση με σταθερές επαφές είναι σίγουρα καλή. Τουλάχιστον θεωρητικά, ποιος θα είναι υπεύθυνος για την ποιότητα.

   Έτσι λοιπόν κατά την αναζήτηση και την επιλογή των εκτελεστών, θα πρέπει να καθοδηγείται από: 1) την ετοιμότητα να αφήνεται δωρεάν για επιθεώρηση και αρμόδιο σχεδιασμό της εγκατάστασης, 2) την ικανότητα να πληρούνται όλες οι υποχρεωτικές συνθήκες εργασίας. Αλλά ποιες είναι αυτές οι συνθήκες, εξετάστε παρακάτω.

   Τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό μιας εγκατάστασης κλιματισμού;

   Φυσικά, ακόμη και ο καλός εξοπλισμός της ταξιαρχίας δεν εγγυάται ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά την επιχείρησή τους και συνειδητοποιούν σαφώς τι και τι θα κάνουν. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα θέματα αυτού του είδους πρέπει να επιλυθούν στο στάδιο του σχεδιασμού. Ας δώσουμε και άλλα παραδείγματα.

   Συχνά, η θέση των κλιματιστικών και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής τους επηρεάζονται από λόγους που δεν είναι σκόπιμοι. Για παράδειγμα Οι απαιτήσεις για σχεδιασμό και αισθητική είναι επίσης σημαντικές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αποφασιστικής σημασίας επιχειρήματα. Ανεξάρτητα από το πόσο ωραία είναι το κλιματιστικό που ταιριάζει στο εσωτερικό, εάν αυτό επιτευχθεί εις βάρος της λειτουργικότητάς του, αργά ή γρήγορα θα μετατραπεί σε προβλήματα και κόστος. Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί, λαμβάνοντας υπόψη τις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ απαιτήσεις για την εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων. Ως εκ τούτου πραγματικά ικανό, οι έμπειροι μηχανικοί και οι εγκαταστάτες είναι σίγουροι ότι θα ενημερώσουν τον πελάτη για όλα τα πιθανά προβλήματα, αλλά δεν θα εκπληρώσει ανεπιφύλακτα τις επιθυμίες του πελάτη, μόνο για να τελειώσει γρήγορα και να προχωρήσει περαιτέρω "λάχανο κομμένα." Θα πρέπει επίσης να εξηγήσουν ακριβώς ποιες απαιτήσεις για την εγκατάσταση του κλιματιστικού πρέπει να τηρούνται για τη μακρά και αποτελεσματική λειτουργία του.

   Εδώ είναι το πιο σημαντικό από αυτά. 1) Το κλιματιστικό πρέπει να είναι τοποθετημένο έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη απόδοση της λειτουργίας του. Τίποτα δεν πρέπει να εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση των ρευμάτων αέρα. Διαφορετικά, το σύστημα θα λειτουργήσει με πολύ μεγάλες απώλειες στην απόδοση, ακόμη και αν θα είναι πλήρως λειτουργικό.

   2) Οι μονάδες συστήματος, οι αγωγοί, οι επικοινωνίες και ο πρόσθετος εξοπλισμός πρέπει να εγκαθίστανται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη διαθεσιμότητα και διαθεσιμότητα για συντήρηση, επισκευή ή αποσυναρμολόγηση.

   Μερικές φορές ο πελάτης μπορεί να επιβληθεί εγκατάσταση "αναρρίχησης", κινούμενη και πάλι από κάποια "αισθητική" παρατήρηση. Και ο πελάτης θα είναι ικανοποιημένος. μέχρις ότου δεν υπάρχει ανάγκη συντήρησης και κάθε φορά θα αναγκαστεί να πληρώσει για εργασίες υψηλού υψομέτρου.

   Η εσφαλμένη εγκατάσταση θα προκαλέσει προβλήματα εντός των χώρων, εάν για κάποιο λόγο η εσωτερική μονάδα είναι μη αφαιρούμενη, δηλαδή κάπως "κρύβει" τις συνδέσεις αγωγών. Δεν είναι ασυνήθιστο ένα κυλινδρικό μπλοκ να είναι κυριολεκτικά αδύνατο να σηκωθεί από έναν τοίχο, αφού είναι σφιχτά τραβηγμένο σε αυτό από έναν αγωγό που είναι κρυμμένος στον τοίχο. Φυσικά, ελέγξτε την ποιότητα της σύνδεσης και διορθώστε την εάν είναι απαραίτητο. Εκτός από τη γενική αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας για οποιαδήποτε εργασία. Εν ολίγοις, οι απαιτήσεις σχετικά με την προσβασιμότητα για συντήρηση και την απρόσκοπτη αποσυναρμολόγηση δεν είναι αυτές που παραμελούνται.

   3) Αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και μια κατάλληλη συσκευή αποστράγγισης. Προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν το κανάλι αποστράγγισης αποστέλλεται στον αποχετευτικό αγωγό χωρίς πρόσβαση στο σημείο σύνδεσης ή χρησιμοποιείται η αντλία. Πρέπει να θυμόμαστε ότι στην πρώτη περίπτωση βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει την πρόσβαση στο σημείο σύνδεσης (και μην ξεχνάτε το "σιφόνι"), και στη δεύτερη, βεβαιωθείτε ότι η αντλία είναι επίσης διαθέσιμη για συντήρηση ή αντικατάσταση. Όλες οι πρόσθετες συσκευές στο κανάλι αποστράγγισης πρέπει να είναι προσβάσιμες για επιθεώρηση, επισκευή ή αντικατάσταση.

   4) Η τροφοδοσία του διαχωρισμένου συστήματος πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι ξεχωριστή και να μην κρέμεται στο κύκλωμα υποδοχής ή "φωτός". Βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να απενεργοποιείτε άψογα το διαχωρισμένο σύστημα.

   Όλα τα άλλα ζητήματα που προκύπτουν κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων πρέπει να αντιμετωπιστούν, λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες υποχρεωτικές απαιτήσεις. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ένας συμβιβασμός, ο οποίος φαίνεται τώρα επιτυχής, μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί πολύ δαπανηρός και προβληματικός. Η πρακτική δείχνει ότι οι ταξιαρχίες των τεχνικών των μονοήμερων εταιρειών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ με την αυστηρή τήρηση όλων των απαιτήσεων που αναφέρονται παραπάνω. Το έργο τους το συντομότερο δυνατόν να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση με τα χρήματα. Θα λειτουργούν με τον τρόπο που είναι πιο βολικό και γρηγορότερο για αυτούς, και όχι έτσι ώστε τότε δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, για να εκπληρώσουν κάποιες υποχρεώσεις εγγυήσεων, δεν θα υπάρχει κανένας να εξαλείψει τις "πλάκες". Ωστόσο, λόγω του "κύκλου εργασιών του προσωπικού" αυτή η στάση απέναντι σε αυτά τα θέματα μπορεί να αντιμετωπιστεί ακόμη και σε μεγάλες εταιρείες. Η μόνη διαφορά είναι ότι πιθανότατα θα εξαλειφθούν τα "καβαλέτα". αργά ή γρήγορα. Αλλά δεν θα μπορούσατε να τα εμποδίσετε από την αρχή.

   Όταν η εγκατάσταση έχει ήδη αρχίσει

   Τι αξίζει να προσέχετε αμέσως κατά τη διάρκεια και μετά την εγκατάσταση. Λοιπόν. πρώτον, έτσι ώστε η κλίμακα καταστροφής να μην υπερβαίνει τα εποικοδομητικά επιτεύγματα)). Δεύτερον - εάν αναμένονται αλλαγές στο εσωτερικό, αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία να αποτρέψετε την καταστροφή στο μέλλον. Τι εννοείς; Είναι πολύ συνηθισμένο για μια κατάσταση όπου συγκεκριμένο ύψος της τοποθέτησης μπλοκ επισημαίνεται στο δωμάτιο, και πάλι, για διάφορους λόγους, ξαφνικά χαμηλώστε το ύψος της οροφής. Αυτό συμβαίνει συχνά κατά τα πρώτα στάδια μιας εγκατάστασης δύο σταδίων. Το κομμάτι είναι τοποθετημένο και ασφαλισμένο, και το εσωτερικό μπλοκ δεν είναι ακόμη κρέμονται. Συμβαίνει ότι οι αρχιτέκτονες ή οι ιδιοκτήτες του δωματίου και να το διακοσμήσει, δεν επικεντρώνεται στη μελλοντική δεύτερη φάση της εγκατάστασης. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνουμε και πάλι ένα μη μετακινούμενο μπλοκ. Επιπλέον, μερικές φορές δεν είναι εύκολο να το ανοίξετε, όχι αυτό που πρέπει να απογειωθείτε. Εάν ορισμένα στοιχεία του συστήματος είναι κρυμμένα σε ράμματα ή πίσω από ψευδείς τοίχους, είναι απαραίτητο να καθοριστεί όσο το δυνατόν ακριβέστερα στα σχέδια όπου βρίσκονται. Για να βεβαιωθείτε ότι ένας κατασκευαστής νήματος έβαλε αργότερα ένα σωλήνα με μια διάτρηση. Ή ότι όλα αυτά θα μπορούσατε να φτάσετε στον τόπο της βρύσης της αποχέτευσης στο αποχετευτικό δίκτυο ή στον τόπο όπου θα είναι εξοπλισμένο το "σιφόνι". Κατά κανόνα, τα εμπόδια αυτού του είδους για τη μελλοντική συντήρηση κλιματιστικών είναι το πλεονέκτημα όχι των εγκαταστάτων, αλλά οι ίδιοι οι πελάτες που δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται τέτοιες λεπτές αποχρώσεις. Λοιπόν, πρέπει να είναι - θυμίζουμε).